Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύνταγμα και Πολιτικό Ήθος


Γράφει ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να προσφύγει σε ψήφο εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση του πολιτικού του εταίρου, θέτει ευθέως όχι ζήτημα συνταγματικής τάξης αλλά ζήτημα πολιτικού ήθους, που για κανέναν άλλον πρωθυπουργό δεν έχει μέχρι σήμερα τεθεί, πλην της περιόδου της αποστασίας, η οποία αμαύρωσε τον πολιτικό βίο της Χώρας μας και άνοιξε τον δρόμο στην αντισυνταγματική εκτροπή της 21ης Απριλίου 1967, με τις οδυνηρές εθνικές συνέπειες στην Κύπρο (1974) και ασφαλώς την έκπτωση του Συνταγματικού Μονάρχη, που διέλυσε την σχέση ενότητας και εμπιστοσύνης της δυναστείας του με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που φαινόταν αδιασάλευτη μετά το 1949.

Η μόνη καθαρή λύση είναι η προσφυγή στις εκλογές, στην κρίση του Ελληνικού λαού, όταν το θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών» είναι το κορυφαίο πολιτικό ζήτημα για την Χώρα.

Και αυτό διέπραξαν όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί της Μεταπολίτευσης διασφαλίζοντας την ενότητα του λαού και το πνεύμα του Συντάγματος, πλην ενός, του Γεωργίου Ανδρ. Πανανδρέου, ο οποίος αντί να προχωρήσει σε εκλογές, μετά τη διαπιστωμένη αδυναμία του να διαχειριστεί την οικονομική κρίση, οδήγησε τη χώρα στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου (2011), που είχε ως συνέπεια την πολιτική εξαέρωση του ιδίου, την αποδόμηση του κόμματός του και την ανάδειξη των πολιτικών δυνάμεων που σήμερα κυβερνούν.

Η αξιοποίηση αποστατών για την διατήρηση κυβερνήσεων δεν ωφέλησαν ουδέποτε αυτόν που τις αναζήτησε, καθώς η συμμετοχή των αποστατών θέτει πάντοτε ερωτήματα που συνήθως δεν άπτονται της πολιτικής, αλλά εκτός αυτής. Έτσι απαξιώνεται ακόμη περισσότερο το περιεχόμενο της πολιτικής και ειδικά των προσώπων, που προέρχονται από τον πατριωτικό χώρο!


Και αναρωτιέμαι με απόλυτη ειλικρίνεια πως είναι δυνατόν πρόσωπα που μέχρι σήμερα υπήρξαν διαπρύσιοι κήρυκες του Καραμανλισμού ή των πατριωτικών αξιών, δύνανται πραγματικά να προσχωρήσουν στην στήριξη μιας κυβέρνησης, η οποία την επομένη θα οδηγήσει στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Και μάλιστα, ούτε καν υπάρχει η δυνατότητα της «πολιτικής συναλλαγής», γιατί αυτοί με τους οποίους θα συναλλαγούν δεν θα έχουν καμία δύναμη να υλοποιήσουν όσα τους υπόσχονται, αφού ο πολιτικός τους χρόνος έληξε σήμερα.

Και δεν θέτω κανένα ερώτημα για τους ανεξάρτητους Μακεδόνες βουλευτές, καθώς είμαι βέβαιος ότι θα τιμήσουν απολύτως τον λόγο τους και δεν θα αφήσουν να χαθεί ο τόπος που τους εξέλεξε.

Τέλος, θεωρώ ότι ο καθηγητής Ζούραρις, με την ψήφο του δεν θα απαξιώσει τους ψηφοφόρους του, αλλά τους μαθητές του, καθώς σε αυτούς θα δώσει αναφορά και σε κανένα άλλο, για όσα τους δίδασκε και για όσα διακήρυσσε!

Το βράδυ της Τετάρτης η Βουλή των Ελλήνων έχει μόνο μια λύση, να αποφασίσει ότι η Χώρα πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές, ως τη μόνη καθαρή λύση του Εθνικού ζητήματος, για το οποίο αγωνιά ολόκληρος ο Ελληνικός λαός!

* Ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος είναι Επ. Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]