Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Δεκ 2014

Γράφει ο Κλεισθένης 

Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στην ΥΕΝΕΔ, πρώην ΕΡΤ που φέρει το όνομα ΝΕΡΙΤ, μπορεί όποιος θέλει να τα μάθει.
 


Οι "εξαίρετοι" και μη εξαιρετέοι "δημοσιογράφοι" εκτέλεσαν το δημοσιογραφικό τους "λειτούργημα" κάνοντας πολύ "καυτές" και "σκληρές" ερωτήσεις, φέρνοντας τον πρωθυπουργό σε πολύ "δύσκολη" θέση.
 

Τον άφησαν να μονολογεί χωρίς να τον διακόπτουν (sic) ούτε όταν παραπλανούσε με ανεδαφικά, αναληθή και τρομολάγνα "επιχειρήματα".
 

Ας τους κρίνει το "συνάφι" τους.
Ενδιαφέρον πάντως δεν είχαν όσα είπε αλλά όσα δεν είπε.
 

Δεν είπε για τις θυσίες των πολιτών, ότι δεν τις επέλεξαν οι πολίτες αλλά τις επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις μειοψηφίας (ελέω νόμου Παυλόπουλου, bonus 50 εδρών).
 

Δεν είπε για τις στρατιές ανέργων που πλησιάζουν ή ίσως και να ξεπερνούν τα 3 εκτμ.
 

Δεν είπε για τις χιλιάδες επιχειρήσεων που έκλεισαν ή μετακόμισαν εκτός Ελλάδας.
 

Δεν είπε για τις χιλιάδες νέων που ξενιτεύτηκαν για να εργαστούν.
 

Δεν είπε για το ένα τρίτο των νοικοκυριών που ζει κάτω απ' το όριο της φτώχειας ούτε για το άλλο ένα τρίτο που ζει στο όριο της φτώχειας.
 

Δεν είπε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
 

Δεν είπε τι εννοεί με τον όρο μεταρρυθμίσεις. 

Μεταρρύθμιση είναι το πλαφόν στην υγεία; 

Μεταρρύθμιση είναι το πλαφόν 15% στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με την περιβόητη αξιολόγηση;
 

Μεταρρύθμιση είναι το κλείσιμο πολλών σχολείων και η συγχώνευση των σχολικών μονάδων;
 

Μεταρρύθμιση είναι η πλήρης κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων; οι συνθήκες "γαλέρας" στους χώρους εργασίας; τα οκτάωρα που πληρώνονται σαν τρίωρα;
 

Δεν είπε ότι τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου είναι καθοδηγούμενα και εξυπηρετούν συμφέροντα.
 

Δεν είπε για το σχέδιο παραπλάνησης των πολιτών που εξυφαίνεται εδώ και καιρό. 

Πειραγμένες δημοσκοπήσεις, δημοσκοπικές εταιρείες φαντάσματα που παρουσίασαν δήθεν το κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ, που παρουσιάζουν δήθεν την αρνητική στάση των πολιτών σε πρόωρες εκλογές.
 

Δεν είπε γιατί επί δύο και πλέον χρόνια δεν ανακινούσε το θέμα της συνταγματικής αλλαγής.
 

Δεν είπε αν τελικά η χρυσή αυγή ψηφίσει τον κ. Δήμα για πρόεδρο τι θα κάνει. 

Θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα έστω και αν τελικά τα "ναι" είναι λίγο πάνω απ' τα 180; 

Θα ζητήσει να μην αποδεχτεί ο κ. Δήμας την εκλογή του επειδή θα στηρίζεται στην ψήφο των ναζιστοφασιστοειδών; 

Τι ακριβώς θα κάνει;
 

Δεν είπε τίποτε για το χρέος, δεν είπε τίποτε για τα χαράτσια, δεν είπε τίποτε για τις συντάξεις πείνας, δεν είπε τίποτε για τις επερχόμενες καταστροφικές πολιτικές που έχει συναποφασίσει με τους τροϊκανούς, δεν είπε.... δεν είπε...
 

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός όμως υποστήριξε ότι η συγκυρία ευνοεί τη Ν.Δ και θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν. 

Αφού είναι τόσο βέβαιος γιατί φοβάται τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι; 

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
 

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν και όποτε γίνει κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει τα όσα εξαγγέλλει. 

Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα ποιο θα είναι το αύριο της χώρας αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
 

Επειδή λοιπόν κρίνουμε απ' το αποτέλεσμα και επειδή η συγκυβέρνηση της συμφοράς οδηγεί τον τόπο στα βράχια σύντομα θα της κουνήσουμε το μαντήλι.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Το μεγαλύτερο και ισχυρότερο «κράτος εν κράτη» στην Ελλάδα είναι τα λεγόμενα μεγάλα κανάλια. Από την δεκαετία του ενενήντα έχουν πάρει κυριολεκτικά πραξικοπηματικά την εξουσία και από τότε την ασκούν δικτατορικά για να στήσουν ένα διεφθαρμένο, προδοτικό, πολιτικό σύστημα.
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου τα μεγαλοκάναλα λειτουργούν παράνομα, χωρίς κανόνες και νόμιμες άδειες, με τον νόμο του ισχυρού, με τον νόμο της αποκλειστικότητας στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, φυσικά υπέρ των συμφερόντων αυτού του συστήματος.

Τώρα έχουν εξαπολυθεί για να μας πείσουν, δηλαδή να μας επιβάλλουν την άποψη ότι οι προσεχείς εκλογές θα είναι η ταφόπετρα αυτής της χώρας.
Κατά τα άλλα υποτίθεται πως η ύψιστη λειτουργία μιας δημοκρατίας είναι η λαϊκή ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τα μηνύματα και τις θεωρίες τους που θέλουν να τις επιβάλλουν στο μυαλό των πολιτών αυτής στη δύσμοιρης χώρας, αν πάμε σε εκλογές, η αποκάλυψη της Βίβλου θα ωχριά μπροστά σε αυτά που θα συμβούν.
Θα πέσει ο ουρανός να μας καταπλακώσει...
Θα γίνουν σεισμοί, καταποντισμοί...
Θα έχουμε μεγάλα τσουνάμια, πυρκαγιές...
Θα καίνε όλη την χώρα...
Φονικές επιδημίες θα εξολοθρεύουν τον λαό, ενώ όσοι απομείνουν θα παρακαλάνε να πεθάνουν γιατί η ζωή θα έχει καταντήσει ένα οδυνηρό μαρτύριο...
Ακόμα και… ο εμφύλιος της Συρίας, θα φαντάζει παράδεισος!

Όλα αυτά μας φέρνουν στην μνήμη το μιντιακό «όργιο» που είχε γίνει τις παραμονές του δημοψηφίσματος στην Κύπρο, το 2004, για εκείνο το περίφημο κυπριοκτόνο σχέδιο Ανάν, που είχε σχεδιάσει η Νέα Τάξη για να επιφέρει το μεγάλο χτύπημα στον ελληνισμό της Κύπρου.
Και τότε προφήτευαν τον κατακλυσμό πάνω από την νήσο.
Και τότε έλεγαν πως αν δεν ψηφιστεί το σχέδιο Ανάν, θα γίνουν σεισμοί και καταποντισμοί.
Πως το ελληνοκυπριακό τμήμα του νησιού θα πληρώσει πολύ ακριβά την απερισκεψία του να μην εγκρίνει το κυπριοκτόνο σχέδιο.
Και τότε φώναζαν πως αν δεν εγκριθεί το σχέδιο Ανάν, οι Κύπριοι θα πεινάσουν και θα μετανιώσουν πικρά για την απρονοησία τους.
Δυστυχώς για όλους αυτούς, οι Κύπριοι δεν πείνασαν αλλά μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το μεγάλο λάθος τους ήταν ότι μετά από λίγα χρόνια ακολούθησαν το προδοτικό παράδειγμα της Ελλάδας και υιοθέτησαν το ευρώ, δηλαδή την οικονομική τους καταδίκη σε μια χώρα που ήταν η Ελβετία της Μεσογείου και η ευημερία τη, ήταν παράδειγμα και για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Τώρα προσπαθούν να εξοντώσουν κάθε φωνή αντίστασης στην μνηνμονιακή λαίλαπα. Η καθημερινή παρέλαση από τις οθόνες τους όλων αυτών που βούλιαξαν την χώρα, με το χαμόγελο των «σωτήρων» μας, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην δυστυχία του ελληνικού λαού.
Όλοι αυτοί τρέμουν την αποτυχία τους στις προσεχείς εκλογές, για τις όποιες ποινικές ευθύνες προκύψουν για την μεγάλη τους προδοσία. 
Γι’ αυτό και συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με την καταστροφολογία τους, που στην ουσία είναι η τελευταία προσπάθεια να αποφύγουν την τιμωρία τους αποφεύγοντας την εκλογική αναμέτρηση.

Αυτός είναι ο ρόλος των μεγάλοκάναλων, των συστημηκών ΜΜΕ. Όμως εκείνο που δεν πρόβλεψαν και λειτουργεί κατασταλτικά εναντίον τους, είναι η ανάπτυξη της ενημέρωσης μέσα από το διαδίχτυο.
Αυτό λειτουργεί πλέον σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτο για όλους αυτούς, καθώς η τεράστια διαπλάτυνση του προκάλεσε την αδυναμία πλήρους έλεγχου του.
Η ενημέρωση πλέον μπορεί να έχει πολλές «πόρτες» και όχι μόνο την δικτατορία των μεγάλοκάναλων.

Κλείστε τους την «πόρτα» και καταδικάστε τους και αυτούς, και τους μεγαλόσχημους «σωτήρες» που ξεπούλησαν την εθνική μας κυριαρχία.

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

...κι άμα πεινάσεις πιάστηνε! 

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Σοφός όπως πάντα ο λαός (ασχέτως αν οι δωσίλογοι τον έχουν για πέταμα) δίνει στον απερχόμενο το στίγμα της επόμενης δραστηριότητάς του.

Σου λέει, κρίμα είναι κοτζάμ παλικάρι δυό μέτρα να κάτσει σπίτι του να κοιτάει το ταβάνι!

Άσε που την άλλη φορά που το έκανε, του ήρθαν κάτι μυστήριες ιδέες και τις πληρώσαμε εμείς τελικά!

Παρ' όλα αυτά η χθεσινοβραδυνή αυτή φωτογραφία που διέρρευσε, δεν απεικονίζει τις φήμες πως ο λεβεντόπουλος έβαλε μυαλό κι αποφάσισε να ''ξετρίξει'' λιγάκι την παλιά του τέχνη τώρα που η χρονιά προμηνύεται δίσεκτη γι αυτόν.

Αντιθέτως!
Αμετανόητος, ιταμότατος, θρασύτατος και αισχρότατος όπως πάντα, ετοιμάζει τις γαλάζιες πίτσες (κατά άλλους πίτσες μπλέ), για το αυριανό του διάγγελμα!

Μάλιστα!
Το τελευταίο του διάγγελμα θα είναι γεμάτο πίτσες μπλέ!
Θα έχει ΜΟΝΟΝ πίτσες μπλέ!
Και θα τις σερβίρει στιν ελληνικό λαό, αλλά προπαντός στους εν δυνάμει, στους  ''wanna be'' προδότες βουλευτές, με  ''απ' όλα''!

ΜΕ ΕΦΟΒΙΣΜΟΥΣ, ΜΕ ΥΣΤΕΡΙΕΣ, ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ, ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ.

Με ό,τι δηλαδή ακριβώς ταιριάζει σ' αυτήν την λαμπρή προσωπικότητα, σε τούτον τον αδαμάντινο χαρακτήρα, που η βάσκανη μοίρα της χώρας έμελλε να κάνει ''πρωθυπουργό''!

Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε ''καλά κρασιά'' στην καινούργια του σταδιοδρομία και να του πούμε ότι οι πίτσες μπλέ που μας τάϊζε τόσο καιρό, μας κάθησαν στο στομάχι και μας προκαλούν ήδη εμετό, πράγμα που θα διαπιστώσει και μόνος του στις εκλογές που έρχονται!

Farewell (που λέγατε και στην ''πιτσαρία που έσκισε'') επαγγελματία Ψευταρά!
Θα σε θυμόμαστε για πάντα! Με αηδία!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Υπενθύμιση (καθημερινή και μέχρι την 29η του Δεκέμβρη):
ΟΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ,
ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΕΙΤΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,

...και θα ανταμειφθούν ανάλογα!...Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Αυτή η μειοδοτική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για άλλη μια φορά τρομοκρατεί τον λαό μας, βλέποντας πως χάνεται ο κόσμος – λέγε με Εξουσία – κάτω από τα πόδια τους. Επαναλαμβάνουν μια πετυχημένη συνταγή που απέδωσε καρπούς στο διάστημα της πρώτης Κυριακής των εκλογών του Μαΐου και της δεύτερης του Ιουνίου 2012.
Τότε, που το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου 2012 συντάραξε το Πανελλήνιο, σπέρνοντας τον φόβο στο Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα των κερδοσκόπων-τοκογλύφων που προσπαθούν να μετατρέψουν σε προτεκτοράτο τους την πατρίδα μας.
Τότε, που προ της επαναληπτικής εκλογικής συντριβής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα υποταγμένα στους νταβατζήδες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, Ελληνικά ΜΜΕ της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του Ελληνικού λαού, ανέλαβαν εργολαβικά την ανασύνταξη του σάπιου πολιτικού κατεστημένου-συστήματος αυτών των δυο κομμάτων.
Όταν, υλοποίησαν απόλυτα τη ρητορική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην κατατρομοκράτηση του Ελληνικού λαού, για την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.
Τότε, υπήρξαν μπροστάρηδες αυτής της αισχρής εργολαβίας, όλοι οι μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι που πάντα «υπηρετούν», προφανώς έναντι αδράς αμοιβής, ως μισθοφόροι τα κατά καιρούς προστάγματα και τα συμφέροντα του Συστήματος που προσδοκά αργά ή γρήγορα την επιβολή της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης.

Την ίδια λοιπόν, πετυχημένη συνταγή εφαρμόζει ο μειοδότης και Εθνοκτόνος Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την αναγγελία της πρόωρης διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης των 180 πολυπόθητων βουλευτικών ψήφων που θα εκλέξει ΠτΔ και θα δώσει το “φιλί” της ζωής στην κυβέρνησή του, δεν διστάζει να θέτει τρομοκρατικά διλήμματα στο Κοινοβουλευτικό Σώμα, εκβιάζοντας τις συνειδήσεις των Βουλευτών και προσεγγίζοντας τις οικονομικές τους δυσχέρειες. Συμπαραστάτη βεβαίως, σ΄ αυτήν την προσπάθεια έχει για άλλη μια φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, του Κυριακού, του Αλαφούζου, του Βρυώνη. Και ακολουθεί η ουρά τους. Οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι που εν ονόματι της διατήρησης των κεκτημένων της καλοπέρασής τους, δεν διστάζουν ως πειθήνια όργανα να παραβιάζουν ασύστολα το καθήκον τους που είναι η πληροφόρηση των πολιτών.

Διότι, δημοσιογραφία είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών και η ταυτόχρονη διάδοσή τους μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να ενημερωθεί ο πολίτης. Είναι καθήκον των επαγγελματιών δημοσιογράφων να “μάχονται” για την ορθή και αληθινή ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Όμως, αυτή η ορθή και αληθινή ενημέρωση προϋποθέτει ξεκαθάρισμα των εννοιών που εμπεριέχουν την αλήθεια, από τα διάφορα τσιτάτα που παραπλανούν.
Δυστυχώς, στην δεύτερη περίπτωση ανήκουν όλοι οι λεγόμενοι μεγαλοδημοσιογράφοι και παχυλώς αμειβόμενοι όπως οι: Τράγκας, Ευαγγελάτος, Πρετεντέρης, Κούρος, Ρογκάκος και τόσοι άλλοι. Δημοσιογράφοι κατ΄ όνομα και μόνο, που μοναδικό σκοπό έχουν την διαστρέβλωση των ειδήσεων και την μεταφορά τους στους πολίτες, σύμφωνα με τα συμφέροντα των εργοδοτών τους, οι οποίοι έτσι παίζουν προς όφελός τους διάφορα παιχνίδια Εξουσίας.
Βεβαίως και η δημοσιογραφία εμπεριέχει και την υποκειμενική άποψη του δημοσιογράφου.
Βεβαίως και είναι στην διακριτική ευχέρεια του δημοσιογράφου η παρουσίαση των πληροφοριών- ειδήσεων, μέχρι και ο άμεσος σχολιασμός τους.
Όμως, ταυτόχρονα ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι αντικειμενικός, να είναι αμερόληπτος και να κρατάει αποστάσεις από την Εξουσία.
Οφείλει να είναι επίσης, επιφυλακτικός στη συλλογή των ειδήσεων και να τις παρουσιάζει αφού πρώτα τις διασταυρώσει.
Τότε και μόνο εξυπηρετεί τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού και σέβεται το λειτούργημα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Ο πραγματικός δημοσιογράφος που σέβεται την πένα του και το λειτούργημά του, οφείλει να στηλιτεύει την αυθαιρεσία της Εξουσίας, προκειμένου να προστατεύει την Δημοκρατία. Οφείλει, να καυτηριάζει την αλαζονεία της Εξουσίας, προκειμένου να προστατεύει τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Να είναι μπροστάρης όταν θίγονται η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών. Οφείλει, να οξύνει και να αφυπνίζει την κοινή γνώμη και όχι να την αποκοιμίζει. Οφείλει, να ενεργοποιεί την κοινωνική συνείδηση των πολιτών, όταν θίγονται τα συμφέροντά τους.

Ωστόσο, στην Πατρίδα μας αυτοί οι δημοσιογράφοι, την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα που θα έπρεπε να έχουν στην μεταφορά των ειδήσεων σε ένα καθαρώς αστικό πολίτευμα, έχουν υλοποιήσει την εξ ορισμού ψευδεπίγραφη αντικειμενικότητα της δημοσιογραφίας σύμφωνα με την μαρξιστική θεώρηση απολυταρχικών καθεστώτων.

Για το λόγο αυτό, αυτοί οι επίορκοι δημοσιογράφοι δεν μεταφέρουν στον πολίτη την είδηση αυτούσια, αλλά τη διυλίζουν σύμφωνα με το συμφέρον των πολιτικών προσώπων-πατρόνων τους και τους τη σερβίρουν διαστρεβλωμένη. Αυτοί οι “μασκαράδες” δημοσιογράφοι, εξακολουθούν να υπηρετούν τυφλά και σήμερα τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των Μέσων στα οποία εργάζονται εις βάρος του λειτουργήματος της Ανεξάρτητης Δημοσιογραφίας. Αυτοί οι παλιάτσοι-κλόουν που φαντάζουν ως διασκεδαστές του λαού, είναι στην πραγματικότητα οι αιμοσταγείς δολοφόνοι του λαού μας. Είναι εργολάβοι θανάτου σε ένα παιχνίδι κατατρομοκράτησης του Ελληνικού λαού.

Όμως, θα θυμίσουμε σε όλα αυτά τα αρπαχτικά της συνείδησης του λαού μας, πως το επάγγελμα της δημοσιογραφίας υπόκειται στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ένωσης συντακτών στην οποία ανήκουν. Και θέλουμε να ρωτήσουμε την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Τιμά η Ένωση το λογότυπο που κοσμεί την διαδικτυακή τους σελίδα: «Η δημοσίευση είναι ψυχή της δικαιοσύνης»; Μια δημοκρατική αρχή που ουδόλως δεν τιμά η ΕΣΗΕΑ αλλά και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Αλλ΄ όμως, υπάρχουν και δημοσιογράφοι που πραγματικά τιμούν το λειτούργημά τους, όπως επί παραδείγματι ο πολύ καλός μου φίλος από την Θεσσαλονίκη και ιδιοκτήτης του “ελληνικού φαινομένου”, ο οποίος έγραψε προ ημερών άρθρο με τίτλο: “Να επέμβει επιτέλους κάποιος εισαγγελέας…”. Όπου μεταξύ άλλων κατήγγειλε, πως πρέπει άμεσα να επέμβουν Εισαγγελείς για να σταματήσουν οι καθημερινές “μαϊμού” δημοσκοπήσεις από τις γνωστές εταιρείες και ο άγριος εκφοβισμός του ελληνικού λαού μέσω των ΜΜΕ, με όποιο τίμημα πριν γίνουμε όλοι σαν αυτά τα ψυχοπαθή νευρωτικά φαντάσματα!

Ως εκ τούτου και επειδή ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλέον το βρώμικο και ελεεινό παιχνίδι των Μέσων Μαζικής Προπαγάνδας, στα πρότυπα Χίτλερ, σύντομα θα τους θέσει ενώπιον των εγκληματικών τους πράξεων και θα τους καταδικάσει! Και η τιμωρία σας θα είναι πολύ σκληρή. Πιστέψτε με!!!

Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Η παιδεραστία στο Ισλάμ έχει την μορφή του γάμου, ενός ισλαμικού γάμου όπου παρατηρείται συχνά το άθλιο φαινόμενο η νύφη να είναι πολύ μικρής ηλικίας, μέχρι και… έξη ετών, όπως το περιστατικό που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στο μουσουλμανικό Σουδάν.
Άλλωστε, όπως κηρύττει το Κοράνι, (το οποίο τελευταία έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές στην Ελλάδα), οι γυναίκες θεωρούνται σαν τα «χωράφια» του άντρα και όποτε αυτοί γουστάρουν, τα σπέρνουν σύμφωνα με τις ορέξεις τους.

Αλλά και πολύ πιο κοντά μας στην σημερινή Τουρκία του ισλαμιστή Ταΐπ Ερντογάν, «ακμάζουν» οι γάμοι με ανήλικα μικρά κορίτσια στο σημείο σε κάθε τρεις γάμους που γίνονται στην γειτονική χώρα ο ένας είναι με νύφη ανήλικο μικρό κορίτσι.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık, τα τελευταία τρία χρόνια, 134 χιλιάδες 629 ανήλικα κορίτσια οδηγηθήκαν από τους γονείς τους σε αναγκαστικό γάμο, συνήθως με ηλικιωμένους οι οποίοι στην ουσία αγοράζουν τα μικρά κορίτσια από τους γονείς τους διαπράττοντας ουσιαστικά φανερή αλλά νόμιμη παιδεραστία.
Με επίσημα στοιχεία από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, μέσα στα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν γίνει 20 χιλιάδες αιτήσεις για γάμους όπου οι νύφες ήταν κάτω των 16 ετών. Μάλιστα σε μια σχετική μελέτη του πανεπιστημίου του Gaziantep, της ανατολικής Τουρκίας, το 82% των μικρών κοριτσιών που οδηγούνται σε γάμο δεν γνωρίζουν ούτε ανάγνωση ούτε γραφή και φυσικά είναι τελείως άπειρα από το τι συνεπάγεται η γαμήλια τελετή με ένα συνήθως πολύ μεγαλύτερο τους και η οποία καταλήγει σε ένα εν ψυχρώ βιασμό τους.
Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα καθώς σύμφωνα με την έρευνα του τουρκικού πανεπιστημίου, οι γαμπροί είναι συνήθως 20 χρόνια και πάνω μεγαλύτεροι από τις ανήλικες νύφες.

8fb356cb-a57e-40d5-898f-c2f6af7c0ed1
Η κατάσταση αυτή έχει πάρει τα τελευταία χρόνια ανησυχητικές διαστάσεις  καθώς το ισλαμικό καθεστώς του Ταΐπ Ερντογάν, τον οποίο πολλοί άσχετοι τον θεωρούν σαν εκσυγχρονιστή της Τουρκίας, επιτρέπει βάσει ισλαμικών εθίμων αυτό το όργιο νομότυπης παιδεραστίας .
Σε ορισμένες περιοχές, όπως στην περιοχή της Şanlıurfa της ανατολικής Τουρκίας, το ποσοστό των ανηλίκων κοριτσιών που οδηγούνται σε γάμο φτάνει στο 60% του συνολικού αριθμού των γάμων, ενώ σε άλλες πιο δυτικές περιοχές, όπως στην υποτίθεται εκσυγχρονισμένη Σμύρνη, το ποσοστό ανέρχεται στο 17% του συνόλου των γάμων.
Πρόκειται δηλαδή για άλλο ένα αίσχος της ισλαμικής Τουρκίας το οποίο πολλοί, ακόμα και καθηγητές τουρκικών πανεπιστημίων, το έχουν χαρακτηρίσει σαν νόμιμη αγορασμένη παιδεραστία.

Μάλιστα για την… καλύτερη εκπαίδευση αυτών των μικρών κοριτσιών που οδηγούνται στο γάμο το ίδιο το τουρκικό υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε η τουρκική εφημερίδα, Taraf, προχώρησε στην θέσπιση μαθήματος στα τουρκικά σχολειά για μικρές νύφες από 11 ετών με την χαρακτηριστική προτροπή, «Πως να γίνετε καλές μικρές νύφες».
Το μάθημα θα διδάσκεται στην πέμπτη τάξη του πρώτου σχολείου, (αντίστοιχο με το δικό μας δημοτικό σχολείο), έτσι ώστε τα μικρά κοριτσάκια από 11 ετών να μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες μιας νύφης, πως δηλαδή θα εκπληρώνουν τα συζυγικά τους καθήκοντα από αυτή την ηλικία.
Το μάθημα αυτό που θα αρχίζει από την πέμπτη τάξη, θα διδάσκεται και σε άλλες πέντε τάξεις έτσι ώστε να ολοκληρώνεται η «ειδική» εκπαίδευση για τις μικρές νύφες και να είναι έτοιμες για την νέα τους συζυγική ζωή από τόσο μικρή ηλικία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, το μάθημα θα διδάσκει τα βασικά καθήκοντα της νύφης και το πώς θα οδηγείται το μικρό κορίτσι στη τελετή του γάμου, όπου θα πρέπει να καλύπτει το κεφάλι της με ένα μακρύ κόκκινο πέπλο σύμφωνα με τις ισλαμικές παραδόσεις της Ανατολίας. Είναι χαρακτηριστικό πως, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, σύμφωνα με τις διδαχές του μαθήματος, η μικρή νύφη θα πρέπει να είναι έτοιμη να γίνει θυσία, (kurban ol), για τον σύζυγο της και να υπακούει σε όλες τις ορέξεις του και τις παρορμήσεις του ενώ θα πρέπει να τον στηρίζει στο νέο της σπίτι όπου ο άντρας θα είναι ο μεγάλος αφέντης!!! Το όνομα του μαθήματος θα έχει τον χαρακτηριστικό συμβολικό τίτλο, «Adım Adım Türkiye», δηλαδή, «Τουρκία Βήμα προς Βήμα», που δείχνει και την μεγάλη σημασία που προσάπτουν οι εμπνευστές αυτού του μαθήματος στην διδασκαλία του.

Αλήθεια πως σχολιάζουν όλοι αυτοί που στηρίζουν την ελεύθερη διακίνηση και προβολή των θρησκευτικών σύμβολων των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων που έχουν εισβάλει απροσκάλεστοι στην χώρα μας το μάθημα αυτό;
Μήπως συμφωνούν να αρχίσουμε και εδώ να εκπαιδεύουμε τα μικρά κορίτσια να είναι έτοιμα να υπακούουν στους υποτιθεμένους συζύγους τους από την ηλικία των… 11 ή ακόμα και των 6 ετών;
Και για να είμαστε πιο σαφείς, άραγε τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» που κηρύττουν την ανοχή στην παράνομη έλευση των μουσουλμάνων στην χώρα μας, για το μάθημα του «βιασμού» των μικρών κοριτσιών με το πρόσχημα του γάμου;

Και εις ανώτερα!

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κλεισθένης

Βροχή μεταγραφών στο πολιτικό σύστημα. Άλλοι για Χίο τράβηξαν πήγαν κι άλλοι για Μυτιλήνη.
 

Η "αυτοσυντήρηση" σπρώχνει του βουλευτές να ενταχθούν σε κάποιο κομματικό μαντρί. Μια φορά βουλευτής, πάντα βουλευτής. 

Η τέλεια "ξεφτίλα".
 

Οι ιδεολογίες και οι πολιτικές προτιμήσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα. 

Το μόνο που μετράει είναι η επανεκλογή.
 

Τα πάντα για το βουλευτιλίκι και με λίγη τύχη, το υπουργιλίκι.
 

Τι κι αν πριν λίγο έβριζαν και κατηγορούσαν τον πολιτικό φορέα που τους δέχεται. 
Τι κι αν δήλωναν με σοβαρότητα τις ιδεολογικές τους θέσεις καθετοποιώντας τις αντιρρήσεις τους. 

Όλα στο βωμό της βουλευτοποίησης. 
Οι ανταλλαγές δίνουν και παίρνουν.
 

Πρόκειται να ψηφίσεις Δήμα;  Αποφυλακίζεσαι άμεσα.
Ψήφισε για πρόεδρο και σε περιμένει υπουργικός θώκος ή μια καλοπληρωμένη θέση στον κρατικό μηχανισμό.
 

Δεν ψήφισες Σταύρο Δήμα την προηγούμενη φορά; Ε! δεν έγινε και τίποτε, μπορείς κάλλιστα, πολιτικάντικα, να αλλάξεις θέση, είσαι ευπρόσδεκτος. Αν δεν μπορείς, τι σόι πολιτικός είσαι;
 

Έλα στο μαντρί μας και σε προωθούμε στο επικρατείας.
 

Είσαι πολιτικό ορφανό του ΠΑΣΟΚ; Έλα στο νέο κόμμα του Γιωργάκη, χωράει πολλούς.
 

Ψήφισες κάποιο απ' τα μνημόνια; Ε! δεν πειράζει, αφού μετάνιωσες έλα μαζί μας. Τα λάθη είναι ανθρώπινα.

Κι εμείς; Τι θα κάνουμε;
Πως θα αντιμετωπίσουμε την "χυλοποίηση" του πολιτικού μας συστήματος; 
Αυτοί "κουτσοί στραβοί" στον Άγιο Παντελεήμονα. 
ΕΜΕΙΣ; Αυτονόητη απάντηση.
 

Θα τους ψηφίσουμε όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Τους ίδιους. Δεν μπορούμε χωρίς "σωτήρες", δεν μπορούμε χωρίς "φωστήρες". Η αλήθεια είναι δυσκολοχώνευτη, μας αρέσουν τα παραμύθια.
 

Τι κι αν είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα, τι κι αν είναι γόνοι πολιτικών οικογενειών, τι κι αν είναι λαμόγια, τι κι αν είναι ανεπάγγελτοι, εμείς θα τους ψηφίσουμε και το κρίμα στο λαιμό μας.
 

Φυσικά την επομένη των εκλογών όλοι, μα όλοι, θα τους βρίζουμε ξεχνώντας ότι λίγες ώρες πριν τους ψηφίσαμε, τους κάναμε βουλευτές, αντιπροσώπους μας στο κοινοβούλιο.

ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για νά 'χουμε να βρίζουμε. 

Πατρίδες, μέλλον, παιδιά, εγγόνια τάχουμε γραμμένα εκεί που δεν πιάνει μελάνι...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Του Όθωνα Κουμαρέλλα

Διαβάζουμε τις νέες δηλώσεις Σόιμπλε: «κάθε νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις των προκατόχων της», και ως μονότονη επανάληψη: «Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της», για να ολοκληρώσει: «Αλλά αν η Ελλάδα διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση»….

Ανησυχεί ο αρχιμαφιόζος νεοναζί και στέλνει απαράδεκτα τελεσίγραφα. Γι’ αυτό δεν αναφέρεται καθόλου για ποιον θα είναι δύσκολη η κατάσταση, αν η Ελλάδα διαλέξει -επιτέλους- διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που τα διεθνή αρπακτικά επέλεξαν και οι δωσιλογικές «ελληνικές» κυβερνήσεις ακολούθησαν πιστά μέχρι τώρα. Και απειλεί.

Γνωρίζει πολύ καλά, αυτό το προϊόν τερατογένεσης, ότι για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, ο ελληνικός λαός έχει μια ευκαιρία, να τρίψει στα μούτρα αυτών των εξαμβλωμάτων του ανθρώπινου είδους τις μεθοδεύσεις τους και να στρέψει εναντίον τους τα φρικώδη εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι το «οικονομικό» ολοκαύτωμα που σχεδίασε, αυτός και οι όμοιοί του, σε βάρος του ελληνικού λαού και εκτέλεσαν με χειρουργική ακρίβεια οι προδότες των Αθηνών, δεν είναι τίποτε άλλο από μια πραγματική γενοκτονία.

Γνωρίζει ότι πίσω από τους αριθμούς και τα διαγράμματα, τα χρέη και τις «μεταρρυθμίσεις», κρύβεται πολύ δάκρυ, πολύς πόνος και ακόμα περισσότερο αίμα! Και φοβάται. Φοβάται, ότι η ώρα της κρίσης φτάνει.

Επειδή δεν είναι μόνο ο «καπιταλισμός», που οχυρώνονται κάποιοι από πίσω για να παραπέμπουν τα πάντα στην αναγκαιότητα μιας «λαϊκής εξουσίας», που η ώρα της αργεί ως τη δευτέρα παρουσία, δίνοντας συγχωροχάρτι στους εγκληματίες. Είναι σίγουρα ο καπιταλισμός, αλλά και οι καταστάσεις που διαμορφώνει, τα εγκλήματα που διαπράττονται τώρα και προφανώς τα εκτελεστικά του όργανα, που δεν προσφέρονται για συγχωροχάρτια του είδους.

Η ώρα της κρίσης για τα τσιράκια του Σόιμπλε στην Αθήνα πλησιάζει. Και ο ίδιος απειλώντας προσπαθεί να εξασφαλίσει τους νέους υποτακτικούς του. Τους υποτακτικούς, που με τη συνέχιση της ίδιας γενοκτονικής πολιτικής, θα ολοκληρώσουν το ολοκαύτωμα. Έτσι, ο ίδιος και η παρέα του, στο απυρόβλητο, θα απολαμβάνουν τα λάφυρα του πολέμου. Ενός άδικου με οικονομικά μέσα, αλλά πολύ πιο καταστροφικού πολέμου σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας.

Όλα δείχνουν ότι το καθεστώς βρίσκεται υπό κατάρρευση. Τσιράκια και αφεντικά τρέμουν στην ιδέα της δυναμικής που μπορεί να απελευθερωθεί από τις ίδιες τις εξελίξεις. Φοβούνται ότι αυτή τη φορά ο λαός όχι μόνο θα στείλει στον αγύριστο τους χασάπηδες, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψει τα ίδια, ή ανάλογα στους επόμενους που έρχονται. Ντόπιοι και ξένοι αγύρτες οδύρονται, τρομοκρατούν και απειλούν «Ή εμείς ή το χάος»!

Δεν κατανοούν, ότι δεν άφησαν κανένα περιθώριο σε όλους μας, παρά να επιλέξουμε συνειδητά το «χάος»!

Το χάος που θα απελευθερώσει. Το χάος που θα φέρει επιτέλους τη νέμεση και τη Δικαιοσύνη. Το χάος που προκαλεί η αναπόδραστη Ανάγκη.

Αρκεί να γίνει το πρώτο βήμα.

Και οι εκλογές, που σήμερα δύο μόλις μέρες πριν την τελική ψηφοφορία στο κυνοβούλιό τους, για τον πρόεδρο της απιστίας τους, φαντάζουν αναπόφευκτες.

Και θα είναι σίγουρα το πρώτο βήμα.
Αρκεί να βρούμε το κουράγιο και για τα υπόλοιπα….

Να κάνουμε την Ανάγκη Ιστορία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

(Είθε ο νεογέννητος Ιησούς να αναγεννήσει την ΕΛΠΙΔΑ που τόσο βίαια μας στέρησαν!.. Συνεχίζω να ΑΠΕΧΩ έως ότου ξαναπούμε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ αλλά εξαιτίας των πολιτικών δεδομένων θα σας παρακαλέσω να αναρτήσετε το άρθρο μου καθώς διαπιστώνουμε ότι το πολιτικό μας ΣΥΣΤΗΜΑ συνεχίζει να «αναλώνεται» στα ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΧΙ στους …ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!…)

Θα μπορούσα να ξεκινήσω το σημερινό μου άρθρο όχι με τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αλλά με την αγγλική λέξη money, (χρήματα) θυμίζοντάς το παλιό αγγλικό τραγούδι όπου ακούγεται πολλές φορές το «Money, money, money!...». H, πάλι, παραμένοντας πάντως στο πνεύμα του Αγγλοσαξονικού προσανατολισμού, θα μπορούσα να επικαλεστώ τη γνωστή φράση που διαπιστώνει ότι «το χρήμα κάνει τον κόσμο να περιστρέφεται» (Money makes the world go round)...

Το αποφεύγω όχι επειδή με βρίσκει αντίθετο το συγκεκριμένο πνεύμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και χρηματοδοτικής υποστήριξής τους. Κάθε άλλο και, παρακαλώ, μη βιαστείτε να με παρεξηγήσετε.

Το κάνω επειδή, στα αυστηρά πλαίσια της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και των απαιτήσεων της Επιστήμης, της υπεύθυνης, συνετής, επίμονης και υπομονετικής αναζήτησης της Αλήθειας ΔΕΝ επιθυμώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες σε παγκόσμιο επίπεδο τα πάντα ελέγχονται πλέον από ΤΟ ΧΡΗΜΑ – (MONEY) - και από αυτούς που το κατέχουν!...

Μια και γράφω στα ελληνικά, πάντως, στους Έλληνες «έχοντες και κατέχοντες» μυθικά χρηματικά ποσά θα θυμίσω το λαϊκό μας στίχο που εύστοχα, για να ικανοποιήσει εμάς που ΔΕΝ το έχουμε, ρωτά:
«…Τα λεφτά, τα λεφτά τι θα τα κάνεις, κάποια μέρα θα…πεθάνεις!»

Δεν μπορώ να ξέρω πόσοι συμφωνείτε και πόσοι διαφωνείτε με το παραπάνω ερώτημα στο γνωστό τραγούδι αλλά θα σας στενοχωρήσω γιατί όπως έλεγε ένας εντυπωσιακά ρεαλιστής και ταυτόχρονα βαθιά ρομαντικός (τουτέστιν σοφός) καθηγητής μου:
«Τα λεφτά δεν είναι…Ευτυχία! Εάν όμως έχεις πολλά αγοράζεις όση και όποια ευτυχία θέλεις και μάλιστα, όποτε την επιθυμείς και την θέλεις!»

Ο μάνατζερ-ηγέτης του μέλλοντος, είχε γράψει πριν μερικές δεκαετίες ο David Lilienthal,
«θα πρέπει να συνδυάζει στην προσωπικότητά του τη ρωμαλέα, ρεαλιστική ποιότητα του ανθρώπου της δράσης με την ενόραση του καλλιτέχνη, του θρησκευτικού ηγέτη, του ποιητή που έχει την ικανότητα να ερμηνεύει τις πράξεις του στον εαυτό του. Το να είναι κανείς μόνο άνθρωπος της δράσης ή μόνο άνθρωπος του στοχασμού, δεν επαρκεί καθώς και τα δύο χαρακτηριστικά απαιτούνται από τις προκλήσεις του μέλλοντος που έρχεται...»
Τώρα πια εκείνο το «μέλλον» είναι αναμφισβήτητα… το παρόν!...

Θα σας πάω σχεδόν ένα αιώνα πίσω στην ιστορία και συγκεκριμένα στην αδυναμία των τότε Συμμάχων της Αμερικής, κυρίαρχα της Αγγλίας, να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους θεσμικούς χρηματοδότες τους για τα υπέρογκα έξοδα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Calvin Coolidge, απευθυνόμενος το 1925 στην Ένωση Ιδιοκτητών - Εκδοτών Εφημερίδων στην Ουάσιγκτον δήλωνε αποκαλυπτικά και απροκάλυπτα «They hired the money, didn’t they?»
(Σε ελεύθερη απόδοση «Τα χρήματα τα δανείστηκαν, έτσι δεν είναι;»)
Ελάτε στο 2014, παραμονές του 2015, στο σήμερα - αυτό δεν μας λέει και η… τρόικα;

Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα όσο και εάν φαντάζει πεζή, κάθε φορά που κάποιος έχει μια ανάγκη και ζητά δάνειο ή μια καλή ιδέα και αναζητά τον χρηματοδότη του. Αρκεί, φυσικά, και ο χρηματοδότης να διακρίνεται από την απαιτούμενη ικανότητα ορθής εκτίμησης μιας καλής επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενός μελλοντικά παραγωγικού και κερδοφόρου επιχειρηματικού σχεδίου...

Μήπως, όμως, ο Coolidge προσπέρασε άθελά του και ίσως απρόσεκτα αυτό που με τόση κομψότητα είχε γράψει στον Α΄ Ολυνθιακό του ο μεγάλος της δικιάς μας αρχαιότητας ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ κερδίζοντας και την πρωτιά σε ότι αφορά την ιστορική νομοτέλεια της χρηματοδότησης αναγκαίων ή και πρωτοποριακών εθνικών ή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων:
«Δει δε χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων...»

Αυτή η κοινωνικό-οικονομικού περιεχομένου και προεκτάσεων σοφή φράση ίσχυε τότε και συνεχίζει σήμερα ακόμη περισσότερο καθώς, όπως το θέλει και ο Aphra Ben στη δεύτερη πράξη του θεατρικού του έργου «Ο περιπλανώμενος» (The Rover):
«Το xρήμα μιλά τη γλώσσα που όλα τα Έθνη καταλαβαίνουν!...»
Και ας διατείνονται μερικοί ανόητοι ότι «το χρήμα δεν έχει χρώμα…»

Πάντα χρήσιμο μέσα στις συντεταγμένες κάποιων ηθικών φραγμών και επιχειρηματικής δεοντολογίας να θυμηθούμε την προς Τιμόθεο Επιστολή του Απόστολου των Εθνών Παύλου ο οποίος ορθά υπενθυμίζει πως:
«Η αγάπη για το χρήμα είναι η ρίζα κάθε κακού...»

Η σημασία της θέσης του Δημοσθένη για την αναγκαιότητα του χρήματος, παρά ταύτα, παραμένει αναλλοίωτη και αποκτά ιδιαίτερη διαχρονική σημασία, εάν θυμηθούμε την άποψη του Francis Bacon ότι «Money is like muck, in order to be useful it must be spread...»
Σε ελεύθερη απόδοση «Το χρήμα μοιάζει με την... κοπριά: Για να είναι ωφέλιμο πρέπει να το... απλώνουμε!»
Όχι, όμως, να το... σπαταλάμε!

Για τη «σπατάλη» του χρήματος να αποταθείτε στους πολιτικούς…
Για το «άπλωμα» εσείς οι Μικρομεσαίοι «στεγνωμένοι» Έλληνες επιχειρηματίες να μιλήσετε με τους Τραπεζίτες μας…

Όλοι έχουμε ακούσει «τον πλούτο πολλοί μίσησαν, τη Δόξα ουδείς» (αλλά φιλόσοφοι, κοινωνιολόγοι και ψυχαναλυτές αναρωτιόμαστε τί γίνεται όταν καταφέρνει κανείς να έχει και πλούτο και δόξα;)

Καταθέτω μια παράγραφο από «το Γεροντοπαλίκαρο» (The Old bachelor ) του William Congreve όπου, στην προσπάθειά του να πείσει για την ειλικρίνεια των συναισθημάτων του, ο πρωταγωνιστής δηλώνει:
«…Και εάν όλα αυτά δεν είναι για σας αγάπη, τότε είναι παραφροσύνη, οπότε με συγχωρείστε με αλλά να βρήκα μια σίγουρη απόδειξη των αισθημάτων μου. Σας παραχωρώ ΟΛΑ μου τα χρήματα!...»

Θέλω να συγχαρώ ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς μας ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και ΜΠΛΕ που εργάσθηκαν με περισσή αγάπη για τη σημερινή μας…ΚΑΤΑΝΤΙΑ ως Οικονομία, ως Λαού και ως Έθνους (που «κουρταλεί» τις θύρες του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των Ευρωπαίων Εταίρων μας).

Nα ευχηθώ καλή συνέχεια στο έργο της αποδόμησης της Ελληνικής Οικονομίας και του κατακερματισμού του αισθήματος της κοινωνικής αλληλεγγύης της Ελληνικής Κοινωνίας στην Κυανοπράσινη Συν-κυβέρνηση στον Νέο Τσάρο της Οικονομίας και στο «ανασχηματισμένο» Υπουργικό μας Συμβούλιο πριν κάποιοι από σας φίλοι αναγνώστες μου υπενθυμίσετε, ευγενικά θέλω να πιστεύω, εκείνη τη γνωστή πλέον παγκοσμίως προτροπή τουBenjamin Franklin στο εγχειρίδιο του με τίτλο «Συμβουλές σε ένα νέο Επιχειρηματία»:
«Remember, Time is money....» (θυμήσου ο χρόνος είναι…χρήμα!)

Σήμερα το κείμενό μου «καταχράστηκε» πολύ από τον χρόνο σας…
Aυτό δεν νομίζω ότι χρειάζεται μετάφραση, ούτε καν επανάληψη...
Χρειάζεται, όμως, κυρίες και κύριοι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες πέρα από τα ελάχιστα χρήσιμα έως, ενίοτε, και άχρηστα (καθώς συνιστούν…αερολογίες) καταθέτετε από το Βήμα της Ελληνικής Βουλής ή φιλικά σας ΜΜΕ να κρατάτε στην ενεργό μνήμη σας, εάν ο προσανατολισμός σας έχει ακόμη ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, εκείνο το αλήστου μνήμης ρηθέν από τον ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ:
«πάντων χρημάτων μέτρον εστίν άνθρωπος, των μεν όντων ως εστίν, των δε ουκ όντων ως ουκ εστίν»…

(Το άρθρο δημοσιεύθηκε μέσα Σεπτεμβρίου 2014, με αφορμή την ΔΕΘ)Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Υπήρξε στην πραγματικότητα και αν ναι, ποια ήταν αυτή η μυστήρια Ελληνίδα-Ρωμιά κατάσκοπος, που ακόμα και σήμερα απασχολεί τους Τούρκους καθώς οι συλλήψεις αλλά και οι δίκες που άρχισαν στα τουρκικά στρατοδικεία από την αρχή του 2014, συνεχίζονται μέχρι σήμερα με βαριές κατηγορίες για συνεργία σε κατασκοπεία σε βάρος της Τουρκίας!

Το Ιούνιο του 2012 μαθαίναμε ότι μια μυστήρια γυναίκα ελληνικής καταγωγής από την Σμύρνη, με το όνομα (ψευδώνυμο;), Άννα, είχε δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που συγκλονίζονταν από το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατασκοπείας στην ιστορία τους. Η περίφημη αυτή Άννα, με ένα στημένο κύκλωμα υπέκλεπτε απόρρητα στρατιωτικά μυστικά και τα έστελνε… στην Ελλάδα, (;;;). Εξ’ αιτίας αυτής της Άννας, είχε εξαπολυθεί ένα όργιο συλλήψεων Τούρκων αξιωματικών και όχι μόνο που εμπλέκονταν στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο.

Το θέμα είχε έρθει για πρώτη φορά στην δημοσιότητα στις 29 Οκτωβρίου του 2010, όταν τότε γίνονταν γνωστό από την τουρκική εφημερίδα Στάρ, η εμπλοκή μιας μυστήριας Ελληνίδας κατασκόπου σε ένα μεγάλο σκάνδαλο κατασκοπείας. Η τουρκική εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι τότε είχαν συλλάβει δυο ναύαρχους ενώ μια άλλη τουρκική εφημερίδα, η Ταράφ, έκανε αναφορά για την εμπλοκή τριών γυναικών στις οποίες διέρρεαν μυστικά έγραφα του τουρκικού στρατού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του τουρκικού τύπου, απόρρητα έγραφα στα οποία μεταξύ των άλλων περιείχαν και σχέδια πολεμικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο, καθώς και σχέδια διεξαγωγής ελληνοτουρκικού πολέμου, είχαν διαρρεύσει σε ξένες μυστικές υπηρεσίες. Οι πληροφορίες ανέφεραν για γυναίκες «ελαφρών ηθών», μεταξύ των οποίων και μια Ελληνίδα την οποία αναζητούσε η τουρκική ασφάλεια.
Οι γυναίκες αυτές όπως αποκαλύπτονταν, είχαν σχέση με Τούρκους αξιωματικούς και υψηλόβαθμα στελέχη της «Tübitak», (τουρκική πολεμική βιομηχανία), από τους οποίους έπαιρναν μυστικά έγραφα τα οποία στην συνέχεια τα διοχέτευαν σε ξένες μυστικές υπηρεσίες. Για το ίδιο θέμα συνελήφθηκαν τότε οι δυο Τούρκοι ναύαρχοι ενώ τις επόμενες μέρες άλλοι τέσσερις Τούρκοι αξιωματικοί και τρία στελέχη της Tübitak. Ο τουρκικός τύπος έκανε λόγω και για επικείμενες άλλες συλλήψεις καθώς ξετυλίγονταν το «κουβάρι» του μεγάλου αυτού σκανδάλου κατασκοπείας.

Έκτοτε πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να γίνει καμία αναφορά ούτε και αν τελικά οι τουρκικές αρχές εξάρθρωσαν το κύκλωμα της κατασκοπείας. Ξαφνικά, τον Μάιο του 2012 ξεσπούσε ένα νέο μεγάλο κύμα συλλήψεων με επίκεντρο την δράση αυτής της περίφημης «Μάτα Χάρη», η οποία σύμφωνα με τους Τούρκους, ονομάζονταν «Άννα η Σμυρνιά», «İzmirli Anna».
Αυτή η Άννα, σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, κατεύθυνε το μεγάλο κύκλωμα κατασκοπείας που όπως αποκαλύφτηκε είχε διαλύσει ουσιαστικά τον τουρκικό στρατό στην περιοχή του Αιγαίου με επίκεντρο την Σμύρνη.
Συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου γίνονταν γνωστό πως με εντολή του γενικού εισαγγελέα Σμύρνης, οι στρατιωτικές αρχές είχαν εξαπολύσει ένα άγριο κυνηγητό συλλήψεων διαφόρων στρατιωτικών που ενέχονταν σε μεγάλο σκάνδαλο κατασκοπείας. Μέχρι τις 25 Μαΐου είχαν συληφθεί 45 άτομα μεταξύ των οποίων ήταν 13 μόνιμοι αξιωματικοί, ενώ γίνονταν λόγος για τεράστιο κύκλωμα που έφτανε μέχρι και τα 300 άτομα, ενώ ο ευρύτερος κύκλος της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης κατασκοπείας, άγγιζε περί τα… 2.500 άτομα, αριθμός πράγματι υπερβολικός που έδειχνε ότι είχε ουσιαστικά διαβρωθεί όλο το στρατιωτικό σώμα στην περιοχή της Σμύρνης και όχι μόνο.
Όπως αναφέρθηκε τότε, είχε στηθεί ένα έξυπνο κύκλωμα παροχής «γυναικείων υπηρεσιών» που καθοδηγείτο από την περίφημη Άννα την Σμυρνιά και μέσω των διαφόρων επαφών, γίνονταν παράδοση στρατιωτικών μυστικών που στην συνέχεια παραδίδονταν στους παραλήπτες σε… ελληνικό έδαφος, χωρίς όμως να δίνονταν συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Αλλά η πολύκροτη αυτή υπόθεση είχε και συνέχεια. Από την εφημερίδα Τζούμχουριέτ, στις 16 Ιουνίου 2012, γίνονταν γνωστό ότι συνελήφθηκαν άλλα 25 άτομα από τους οποίους οι 10 μόνιμοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού, ενώ οι έρευνες και οι ανακρίσεις είχαν επεκταθεί σε 16 επαρχίες της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης, καθώς το κύκλωμα είχε απλωθεί και σε άλλες περιοχές.
Δυο μέρες μετά, στις 18 Ιουνίου, η εφημερίδα Σαμπάχ αποκάλυπτε νέο κύμα συλλήψεων 24 αποστράτων αξιωματικών, 9 μονίμων και άλλων 19 ατόμων που υπηρετούσαν σε στρατιωτικές υπηρεσίες κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο ίδιο κύκλωμα κατασκοπείας.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων εκείνες τις μέρες έφτασε τους 69, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν μόνιμοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού. Στις 23 Ιουνίου η εφημερίδα Ζαμάν ανήγγειλε την σύλληψη ενός ανώτατου μόνιμου αξιωματικού με τα αρχικά, Ε.Κ., ο οποίος μάλιστα υπηρετούσε σε τουρκική μονάδα εκτός Τουρκίας με την ίδια κατηγορία για συμμέτοχη στο κύκλωμα κατασκοπείας σε βάρος της Τουρκίας.
Στις 1 Ιουλίου από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ γίνονταν γνωστή η σύλληψη άλλων 26 μονίμων αξιωματικών από τους οποίους όμως μόνο οι δυο κρατηθήκαν για να οδηγηθούν στο στρατοδικείο. Την ίδια μέρα όμως, η άλλη τουρκική εφημερίδα, η Σαμπάχ, αποκάλυπτε ότι είχαν διενεργηθεί άλλες 28 συλλήψεις.
Αυτή την φορά το ενδιαφέρoν ήταν ότι δυο από τους αξιωματικούς που είχαν συλλάβει υπηρετούσαν στο Εσκήσεχήρ, όπου είναι η μεγάλη αεροπορική βάση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η τουρκική εφημερίδα, επρόκειτο για δυο πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, για τον Evren T. και για τον Ersin. K.
Οι δυο αυτοί πιλότοι πήγαιναν τακτικά στην Σμύρνη όπου, όπως φαίνεται, είχαν πέσει και αυτοί στα «δίχτυα» της Άννας στης Σμυρνιάς, δηλαδή της περίφημης Ρωμιάς «Μάτα Χάρη» και είχαν αποκαλύψει διάφορα μυστικά της πολεμικής αεροπορίας.
Παράλληλα, όπως έγραψε η Σαμπάχ, άλλοι 26 μόνιμοι αξιωματικοί είχαν συλληφθεί με την ίδια κατηγορία. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν για επέκταση του κυκλώματος και σε άλλες πόλεις πλην της Σμύρνης, όπως Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Ντιαρμπακίρ. Τέλος στις 3 Ιουλίου σε ένα πέμπτο όμως αναφέρθηκε κύμα συλλήψεων, συνελήφθηκαν άλλα 35άτομα από τους οποίους οι 13 ήταν στρατιωτικοί.

Ανάμεσα στα μυστικά που όπως αποκαλύπτονταν είχαν περάσει στα χέρια της «Άννας της Σμυρνιάς», αναφέρονταν στοιχεία για τα τουρκικά ραντάρ του Αιγαίου, τα οποία έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης και επιτηρούν με τα τελειότερα τεχνολογικά μέσα όλο τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.
Παράλληλα από το «κύκλωμα» είχαν υποκλαπεί σχέδια στρατοπέδων, αποθηκών πυρομαχικών της στρατιάς του Αιγαίου, στοιχεία για τα στρατιωτικά αεροδρόμια της περιοχής του Αιγαίου, όπως αυτό του Νταλαμάν απέναντι από την Ρόδο, από όπου εφορμούν τα τουρκικά F16 για το νότιο Αιγαίο, ακόμα και για τις ναυτικές βάσεις που βρίσκονται στην εποπτεία της στρατιάς του Αιγαίου και για διάφορες μαρίνες που βρίσκονται κατά μήκος των τουρκικών ακτών και εποπτεύονται από την τουρκική ακτοφυλακή.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο εμπλέκονταν και στελέχη της ΜΙΤ, ακόμα και στελέχη του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, γεγονός που είχε αναστατώσει και έχει δημιουργήσει μεγάλο σάλο στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Η δράση του κυκλώματος γίνονταν συνήθως μέσω ερωτικών ραντεβού με «πρόθυμες» γυναίκες και στη συνέχεια, όπως αποκάλυψε τότε η εφημερίδα Ζαμάν, οι αξιωματικοί έπεφταν στη παγίδα της φωτογράφησης τους σε τρυφερές στιγμές, οπότε γίνονταν θύματα εκβιασμού και για να ξεφύγουν παρέδιδαν διάφορα μυστικά, ενώ άλλοι πάλι γίνονταν ουσιαστικά «πελάτες» καθώς εξαγοράζονταν από το κύκλωμα.
Το εντυπωσιακό ήταν πως όλες οι πληροφορίες διαχειρίζονταν από ένα κεντρικό πρόσωπο του κυκλώματος, που δεν ήταν άλλο από την περίφημη, όπως αναφέραμε, «Άννα η Σμυρνιά», χωρίς όμως να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόσωπο αυτό. Επίσης εντυπωσιακό ήταν πως δεν είχε γίνει καμία μνεία για κάποια διαμαρτυρία εκ μέρους της Τουρκίας προς κάποια ελληνική αρχή, καθώς όλες οι αναφορές αλλά και οι έμμεσοι υπαινιγμοί που έγιναν για το κύκλωμα στρέφονταν προς την ελληνική πλευρά.
Σίγουραν λόγοι γοήτρου του τουρκικού στρατού δεν επέτρεπαν κάποια φανερή διαμαρτυρία προς την χώρα μας. Τογεγονός και μόνο ότι τόσοι πολλοί ένστολοι είχαν πέσει στις παγίδες του κυκλωματος και μάλιστα αυτό είχε διαρεύσει και στον τύπο, ήταν πραγματικά ένα πολύ γερό χτύπημα για το τουρκικό γόητρο.

Πάντως η καταπληκτική αλλά και «περίεργη» αυτή υπόθεση της Ρωμιάς «Μάτα Χάρη», μας θύμισε κάποια «γνωστά» επεισόδια, (ανάμεσα σε… πολλά άγνωστα), ενός ακήρυκτου πολέμου κατασκόπων που εδώ και χρόνια διεξάγετε υπογείως από τις δυο ακτές του Αιγαίου.
Τον Μάιο του 2006, όπως έγινε τότε γνωστό, τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν κοντά στην βάση της Σούδας να φωτογραφίζουν τις εγκαταστάσεις της βάσης. Ο συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι μετά την ανάκριση, χωρίς να δοθεί έκταση στο συμβάν.
Ένα χρόνο όμως πριν και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2005, συλλαμβάνονται έξω από ένα τουρκικό στρατόπεδο στο Αϊδίνη, ανατολικά της Σμύρνης, οι Έλληνες υπάλληλοι της Ε.Υ.Π, Ευάγγελος Πολύζος και Κωνσταντίνος Τοπούλογλου να φωτογραφίζουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Οι δυο Έλληνες αφού ανακριθήκαν και εξεταστήκαν, τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα. Προφανώς επρόκειτο για υποθέσεις αμοιβαίας απελευθέρωσης.

Πηγή NikosXeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Σφοδρή φραστική επίθεση εναντίον των ευρωπαϊκών χωρών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διότι -όπως επεσήμανε- επικρίνουν την επιδείνωση της κατάστασης αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης, ενώ και τις κάλεσε αντ' αυτού να αναζητήσουν λύση σε αυτή που αποκάλεσε κλιμάκωση της Ισλαμοφοβίας στη Γηραιά Ήπειρο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε μέσα ενημέρωσης τα οποία πρόσκεινται στον αυτοεξόριστο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ότι έχει δημιουργήσει ένα «παράλληλο κράτος» για να υπονομεύσει την κυβέρνησή του κι ότι ενορχήστρωσε τις έρευνες για διαφθορά σε βάρος του στενού κύκλου των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία η Τουρκία προσπαθεί να μπει επί δεκαετίες, κατέκρινε τις εφόδους των αστυνομικών στα ΜΜΕ αυτά τονίζοντας ότι αντίκεινται στις ευρωπαϊκές αξίες, κάτι που ο Ερντογάν ήδη έχει απορρίψει. Σήμερα ο πρόεδρος της χώρας έκανε εκ νέου σαφή τη δυσαρέσκειά του, αλλά σε πολύ πιο σκληρούς τόνους.

«Δεν είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Ερντογάν μιλώντας σε κρατικούς λειτουργούς. «Δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση μια χώρα στην οποία η Ευρώπη μπορεί να κουνάει το δάχτυλο και να την κατσαδιάζει. Αντί να επικρίνει εμάς, η Ευρώπη θα όφειλε να βρει μια λύση στον αυξανόμενο ρατσισμό και στην Ισλαμοφοβία», συνέχισε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε σε ένα συμβάν στην πόλη Ντορμάγκεν (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) της Γερμανίας, όπου υπερεθνικιστές ζωγράφισαν ναζιστικά σύμβολα στους τοίχους ενώ τεμένους υπό ανέγερση, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Ο Ερντογάν, ο οποίος αναδείχθηκε στην εξουσία επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) το 2002, πιστώνεται ότι προώθησε πολλές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις τα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του και ότι τερμάτισε την ανάμιξη του τουρκικού στρατού στην πολιτική.

Σύμμαχοι της χώρας στο NATO επικαλούνταν συχνά την Τουρκία ως ένα παράδειγμα επιτυχούς δημοκρατίας σε μια μουσουλμανική χώρα, αλλά οι επικριτές του τα τελευταία χρόνια καταγγέλλουν πως πλέον ο πρόεδρος Ερντογάν αντιμετωπίζει με όλο και πιο έντονη δυσανεξία κάθε διαφωνία.

Ακόμη, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος να προωθήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος της Τουρκίας και σημείωσε πως το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015 ενδέχεται να επιταχύνει τη διαδικασία αυτή.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Ιουνίου θα ανοίξουν τον δρόμο για την ταχεία κατάρτιση ενός νέου Συντάγματος», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, υποσχόμενος ότι στη διαδικασία αυτή θα συμμετάσχουν «το έθνος μας και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών».

Ο Ερντογάν, ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκίας που εξελέγη με άμεση λαϊκή ψηφοφορία τον περασμένο Αύγουστο έπειτα από 12 χρόνια στον θώκο του πρωθυπουργού, κάθε άλλο παρά κρύβει τη φιλοδοξία του να προωθήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος και να μετατρέψει το πολιτικό σύστημα της χώρας του σε προεδρικό. Αυτό όμως, σύμφωνα με τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα φέρει μια ακόμη πιο αυταρχική μορφή διακυβέρνησης από τον ίδιο.

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου θα είναι επομένως το κλειδί. Εάν το AKP μπορέσει να εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων στην εθνοσυνέλευση θα μπορεί να αναθεωρήσει το τουρκικό Σύνταγμα χωρίς τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, προωθώντας τη δημιουργία της ισχυρής εκτελεστικής προεδρίας που θέλει ο Ερντογάν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Tο πρακτορείο Bloomberg ζήτησε από πολιτικούς αναλυτές, οικονομολόγους, επενδυτές και στρατιωτικούς να καταθέσουν τις απόψεις για το πού προβλέπουν ότι θα υπάρξουν εστίες έντασης στον κόσμο, μέσα στο 2015. Έτσι που όλα αυτά τα σημεία να φτιάξουν το «χάρτη της κόλασης», όπως τον ονομάζει.

Η Ελλάδα υπάρχει μέσα στη λίστα των «κόκκινων» χωρών, καθώς το χειρότερο σενάριο για εκείνη, σύμφωνα με τους αναλυτές είναι να πέσει η παρούσα κυβέρνηση, να ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας (ο εχθρός του ευρώ), γεγονός που θα εξασθενήσει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μάλιστα, σημειώνει πως ολοένα και περισσότερες χώρες αντιμετωπίζουν εξτρεμιστικά κινήματα και αν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αποτύχουν να βρουν μία απάντηση, η επιδημία θα εξαπλωθεί σε όλη την αγορά ομολόγων, αναζωπυρώνοντας την κρίση στην ευρωζώνη.

Τα άλλα καταστροφικά σενάρια της οικουμένης είναι η ουκρανική κρίση, η πτώση του πετρελαίου, η διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων, το Ισλαμικό Κράτος, η ένταση στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας στη Νότια Θάλασσα και ένας πιθανός πόλεμος Νότιας και Βόρειας Κορέας. Άλλα καταστροφικά σενάρια για το 2015 είναι η μετάδοση της βίας από την Συρία σε Λίβανο, Ιορδανία και Τουρκία, αφού δεν καταστεί δυνατό να αντιμετωπιστεί ο καθεστώς Άσσαντ και το Ισλαμικό Κράτος.

Πιθανή, ως το χειρότερο σενάριο, θεωρείται και η έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τους Λίβανο, Συρία, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, να λαμβάνουν μέρος στην σύγκρουση, στο πλευρό των Παλαιστινίων. Στα χειρότερα σενάρια είναι και η πιθανή αποτυχία εύρεσης λύσης στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, πράγμα που ίσως εμπλέξει το Ισραήλ σε δράση κατά της Τεχεράνης.

Ένα καταστροφικό σενάριο, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα ήταν αυτό της εισβολής του Πούτιν στις χώρες της Βαλτικής, αλλά και της προώθησης των θέσεων των Ρώσων και των Φιλορώσων, από την Ανατολική προς την Δυτική Ουκρανία, ώστε να δημιουργηθεί ένας "διάδρομος" επικοινωνίας της ενδοχώρας με την χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία έχουν επίσης καταλάβει οι Ρώσοι. Ένταση των συγκρούσεων στην Νιγηρία, μεταξύ του στρατού και των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ, επέκταση του Ισλαμικού Κράτους σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν, Νότιας και Βόρειας Κορέας, Κίνας και Ιαπωνίας, με φόντο την Νότια Θάλασσα, είναι μερικές από τις θερμές εστίες του πλανήτη.
Το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει μία νέα εστία έντασης, αφού Ρωσία, ΗΠΑ, Νορβηγία, Δανία και Καναδάς θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν και να κάνουν δικές τους περιοχές όπως τα νησιά Σβάλμπαρντ στο ομώνυμο Αρχιπέλαγος, που αναμένεται να αποτελέσουν το μήλο της Έριδος για τις χώρες αυτές.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Να συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις κάλεσε την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Bild ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να «σεβαστεί» τις δεσμεύσεις των προκατόχων της.

Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο. Πρέπει να έχουμε περισσότερο σεβασμό για αυτό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνοντας ότι η κατάσταση του χρέους της χώρας δεν θα άλλαζε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. «Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της», επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αλλά αν η Ελλάδα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση» προειδοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου