Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

20 Απρ 2015

Έντεκα λόγους, οι οποίοι δείχνουν ότι η Ελλάδα σχοινοβατεί πάνω από το χάος της χρεοκοπίας αναλύει η γνωστός οικονομολόγος, Μοχάμεντ Ελ Εριάν στο Bloomberg, την ώρα που το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων γίνεται καθημερινά πιο ασφυκτικό ένεκα των ανύπαρκτων ταμειακών διαθέσιμων.

Ποιοι είναι οι 11 λόγοι

1. Η Ελλάδα ξεμένει με γρήγορους ρυθμούς από χρήματα. Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που βάζει το αδιανόητο στο τραπέζι: Η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών και να μην καταβάλει τη δόση προς το ΔΝΤ.

2. Με ένα τέτοιο ενδεχόμενο να φαντάζει ολοένα και πιο πιθανό, ακόμη και δομικοί κάτοχοι του ελληνικού χρέους, όπως οι ξένες θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών, αποβάλλουν το βάρος από πάνω τους. Την ίδια στιγμή, οι τραπεζικές καταθέσεις εξανεμίζονται, αφού ήδη μεγάλα ποσά έχουν εγκαταλείψει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

3. Όλα αυτά επιδεινώνουν μια ήδη δύσκολη κατάσταση και αναζητείται οξυγόνο από μια οικονομία που δοκιμάζεται. Τα γεγονότα αυτά οδηγούν σε μεγαλύτερη στήριξη από τον ΕLA, με την ΕΚΤ να λέει σε αυστηρούς και κατηγορηματικούς τόνους ότι αυτά τα χρήματα δεν προορίζονται για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται σε άλλους τομείς.

4. Η λύση περιλαμβάνει τέσσερις κύριες συνιστώσες: Τις πολιτικές μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας, την άμεση χρηματοδότηση από τους πιστωτές, την πρόσθετη μείωση του χρέους και τη χαλάρωση ορισμένων απαιτήσεων για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία. Οι όροι αυτοί θα πρέπει να εφαρμοστούν ταυτόχρονα και θα πρέπει να συνοδεύονται από στενή συνεργασία και συνεχείς εποικοδομητικές διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, των εταίρων της, των περιφερειακών οργάνων και του ΔΝΤ. Αυτή τη στιγμή, πάντως, μια τέτοιου είδους συνεργασία δεν υφίσταται.

5. Η μικροπολιτική, οι δογματισμοί και τα τυφλά σημεία συσκοτίζουν την οικονομική και χρηματοδοτική πραγματικότητα της Ελλάδας και παίζουν, πλέον, μεγαλύτερο ρόλο. Η επίρριψη ευθυνών ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις.

6. Ακόμα και αν η Ελλάδα έχει μια λογική στην οικονομική πολιτική που θέλει να ασκήσει, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται δημόσια δεν της έχει προσφέρει την υποστήριξη από χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Οι δημόσιες πόζες στις οποίες αναλώνεται, οι ατυχείς διαπραγματευτικές τακτικές και η αδιαλλαξία, κάνουν τα όποια βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης να χάνονται στην μετάφραση.

7. Η αδιάλλακτη στάση της Ευρώπης αντανακλά κάτι περισσότερο από μια απλή αποδοκιμασία του τρόπου με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται τις διαπραγματεύσεις. Η Ευρώπη είναι καλύτερα οχυρωμένη σε σύγκριση με το 2010 και το 2012 για τον κίνδυνο μετάδοσης. Οι αγορές είναι πιο ήρεμες μπροστά στο ενδεχόμενο Grexit, καθώς κατέχουν μικρό μέρος του ελληνικού χρέους, ενώ και η ΕΚΤ έχει δημιουργήσει έναν κατάλληλο αμυντικό μηχανισμό.

8. Παρότι τα πράγματα είναι σε καλύτερη θέση από ότι στο παρελθόν, δεν σημαίνει ότι είναι και απόλυτα ασφαλή. Η εύθραυστη ανάπτυξη στην Ευρώπη κατά πάσα πιθανότητα θα δεχθεί πλήγμα αν τα πράγματα για την Ελλάδα εκτροχιαστούν. Ορισμένα ιδρύματα θα αντιμετωπίσουν οικονομικές πιέσεις, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις περιφερειακές επιπτώσεις ενός Grexit ή Graccident, δεδομένου πως αυτά τα δεδομένα δεν είχαν προβλεφθεί κατά τον σχεδιασμό της Ευρωζώνης.

9. Η κατάσταση έχει ως εξής: Υπάρχει μια πιθανότητα της τάξης του 45% να υπάρξει ένας «ακατάστατος συμβιβασμός» την τελευταία στιγμή, σε ποσοστό 10% υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε μια ουσιαστική πολιτική επανάσταση και σε 45% μια έξοδο από ατύχημα, καθώς τα πράγματα θα ξεφύγουν από τον έλεγχο. Σύμφωνα με το τρίτο σενάριο, αν η Ελλάδα αθετήσει κάποιες πληρωμές, τότε θα επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων και θα αναγκάσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ.

10. Κάποιος αισιόδοξος θα προβάλει το 45% της συμφωνίας και του συμβιβασμού, έτσι ώστε να αποφευχθεί το χάος στο παρά πέντε. Ένας ρεαλιστής θα υπενθυμίσει πως υπάρχει 90% πιθανότητα να μην επιτευχθεί αποφασιστική πρόοδος και πως η Ελλάδα και η ευρωζώνη θα δοκιμάσουν μια εντατικοποίηση από επαναλαμβανόμενες εντάσεις και πολιτικά αδιέξοδα. Είτε άμεσα, είτε καθ” οδόν.

11. Οι προαναφερόμενες πιθανότητες θα μπορούσαν να αλλάξουν και να χαραχθεί τελικά μια οραματική πολιτική και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να οικοδομηθούν τα πρώτα βήματα αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η πρόκληση όμως για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ότι εξαντλείται ο χρόνος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το τελευταίο διάστημα, με καθυστέρηση χρόνων, αποφάσισαν τα ελληνικά ΜΜΕ να ασχοληθούν με το θέμα της παράνομης εισόδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μαζί με τα ΜΜΕ τον «χορό» των προβληματισμών και κάθε είδους απόψεων αποφάσισαν να «σύρουν» και οι πολιτικοί της Ελλάδας. Αν και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει αγγίξει το θέμα της λαθρομετανάστευσης και δεν έχει τοποθετηθεί στο σύνολο των προβλημάτων –εθνικών επιπτώσεων- που προκύπτουν από την αθρόα είσοδο (η Ελλάδα έχει καταστεί πλέον «χοάνη») λαθρομεταναστών, αξιοπρόσεκτο είναι το ότι κανείς –κυριολεκτικά- δεν ασχολείται με την ιδιαιτερότητα της τεράστιας αύξησης των λαθραία εισερχομένων (τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία)…

Η εύκολη απάντηση για την ποσοτική αύξηση των λαθρομεταναστών είναι ο… πόλεμος στην Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράκ) και η τραγική κατάσταση στην Βόρεια Αφρική. Κι ενώ όλοι σχεδόν συμφωνούν στην αφορμή, κανείς δεν τολμά να αγγίξει την αιτία, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί προ μηνός, περίπου, από το σύνολο των ΜΜΕ του πλανήτη. Κανείς δεν θέλει να «θυμηθεί» τις ευθείες απειλές των τζιχαντιστών για εισβολή στην Ευρώπη. Κι επειδή οι τζιχαντιστές (πέρα από το ότι έχουν συμπεριφορά κτηνανθρώπων) δεν είναι ούτε δειλοί, αλλά ούτε και ηλίθιοι (όπως το σύνολο σχεδόν των ηγετών και ιδιαίτερα αυτών της Ευρώπης), όχι μόνο προανήγγειλαν αλλά και -εκ των αποτελεσμάτων- εκτέλεσαν αυτή τους την απειλή απόβασης και εισβολής τους στην Ευρώπη.

Υπάρχει άραγε κάποιος που μπορεί να εγγυηθεί ότι μεταξύ των μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων που μετακινούνται προς την Ευρώπη (μόνο στην Τουρκία, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, υπάρχουν περίπου 3 εκατ. «πρόσφυγες» σε αναμονή για να περάσουν στην Ελλάδα), είναι «ασφαλείς πληθυσμιακές ομάδες, που δεν έχουν καμία διάθεση ή εκπαίδευση για να δημιουργήσουν προβλήματα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες;
Πόσο τυχαίο είναι άραγε το ότι η πλειονότητα των οποίων είναι νεαροί υγιείς άνδρες σε ηλικίες μεταξύ 18 και 35 χρόνων (με ό,τι αυτό σημαίνει για την σωματική τους ικανότητα…), οι οποίοι ενδεχομένως έχουν και στρατιωτική εκπαίδευση;
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχουν τζιχαντιστές μεταξύ των μετακινούμενων «προσφύγων» - λαθρομεταναστών, τη στιγμή που η είσοδος και η καταγραφή τους στην χώρα γίνεται με βάση δήλωσή τους χωρίς περαιτέρω στοιχεία (σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν αναγνωρίζουν επί του χάρτη της χώρα προέλευσής τους!);
Πόσο συμπτωματική μπορεί να είναι η χρονική συγκυρία αύξησης της λαθρομετανάστευσης μετά την ευθεία προειδοποίηση – απειλή των τζιχαντιστών;

Η αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι, πρέπει να αντιμετωπιστεί. Και τα ημίμετρα δεν αποτελούν τρόπο αντιμετώπισης. Εάν δεν ληφθούν επαρκή μέτρα πρόληψης – προειδοποίησης των εισερχομένων ομάδων λαθρομεταναστών (ηλεκτρονικά συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης υπάρχουν ήδη και δεν χρησιμοποιούνται), εάν δεν προχωρήσει η Ελλάδα σαν χώρα σε κλείσιμο των συνόρων με την Τουρκία (από όπου και εισέρχονται οι λαθρομετανάστες) ή δεν απαιτήσουμε σκληρά ευρωπαϊκά οικονομικά μέτρα κατά της Τουρκίας που υποθάλπει αλλά και αποκομίζει κέρδη από την λαθρομετανάστευση, εάν δηλαδή δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην ρίζα του (ή αποτελεσματικά επί των συνόρων μας), τότε σιωπηλά αποδεχόμαστε την εισβολή των τζιχαντιστών στην χώρα μας και γινόμαστε συμμέτοχοι μιάς σιωπηλής αλλά ραγδαίας μεταβολής των εθνικών χαρακτηριστικών της Ελλάδας και ταυτόχρονα αποδεχόμαστε την μετατροπή της χώρας μας σε στρατηγικό χώρο – ορμητήριο των φονταμενταλιστών ισλαμιστών τζιχαντιστών.

Αυτό θέλουμε πραγματικά για την πατρίδα μας; Αυτό επιδιώκουν και οι σημερινοί κυβερνώντες; Εάν ναι, τότε είμαστε άξιοι των επιλογών μας. Εάν όχι, τότε πρέπει να καταλάβουμε ως χώρα πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με φοβικότητα, ιδεοληψίες και άλλα φληναφήματα έναν κίνδυνο που δεν είναι ορατός, δεν έχει χτυπήσει την πόρτα μας, αλλά βρίσκεται πια μέσα στο «σπίτι» μας, μέσα στην πατρίδα μας.

Οι τζιχαντιστές, όσο και αν θέλουμε να τους βλέπουμε σαν υπανθρώπους, έχουν σχέδια επίθεσης, εισβολής και κατάκτησή μας (το έχουνε αποτυπώσει και σε χάρτη) και σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο από αυτούς συνελήφθησαν προ ημερών στην Αθήνα μετά από έφοδο της Αστυνομίας στην Πρυτανεία! Εμείς, τι σχέδια άμυνας και υπεράσπισης της χώρας και των κατοίκων έχουμε;

Η απόβαση – εισβολή ξεκίνησε πριν από χρόνια και εξυπηρετούσε σκοπούς της γείτονος Τουρκίας και οι τότε κυβερνώντες παρέμειναν απαθείς. Σήμερα κορυφώνεται με πολλαπλάσιους κινδύνους και εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, στα πλαίσια ενός πολέμου του Ισλάμ προς τη Δύση.
Είτε θέλουμε να το αποδεχτούμε είτε όχι, είμαστε οι βουβοί μάρτυρες και αποδέκτες ενός εν εξελίξει πολέμου. Αν δεν αποφασίσουμε να το αντιμετωπίσουμε, ελπίζοντας στην Ευρώπη ή σε άλλα «ξανθά γένη», θα είμαστε και οι τελευταίοι κάτοικοι μιας πατρίδας που κάποτε λεγόταν Ελλάδα και θα αποτελέσουμε αντικείμενο έρευνας ιστορικών και ψυχολόγων για το πώς επιτρέψαμε, ως λαός, την εξαφάνισή μας…

Η διαφορά μεταξύ του τι θα θέλαμε και του τι συμβαίνει στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, είναι τεράστια. Όσο πιο γρήγορα την αντιληφθούμε, τόσο καλύτερα για εμάς... Αν και ο χρόνος για "πειραματισμούς" έχει πια τελειώσει... Κάποιοι μέχρι και σήμερα επιμένουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους απέναντι στην αδυσώπητη πραγματικότητα και πιστεύουν ότι έτσι θα αποφύγουν την προσωπική τους ισοπέδωσή από αυτήν, αδιαφορώντας για τη χώρα...
Στο σημείο που βρισκόμαστε δεν μπορούν πλέον να παίρνονται πολιτικές αποφάσεις για τέτοιου είδους θέματα. Απαιτούνται εθνικές αποφάσεις με ποινικές ευθύνες και με κατηγορία την "εσχάτη προδοσία"...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με την συμφωνία TTIP προσπαθούν να θεσμοθετήσουν, την "ανωτερότητα" των Πολυεθνικών απέναντι στην Εθνική Ανεξαρτησία. Η πρόβλεψη για ένα σύστημα Επίλυσης Διαφορών Επενδυτή-Κράτους (Investor-State Dispute Settlement, ISDS), έχει πρωτοφανείς επιπτώσεις διότι αποδίδει στις πολυεθνικές νομική υπόσταση ισοδύναμη με εκείνη του έθνους-κράτους!

Ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν πολλά, με πιο πρόσφατο τις μηνύσεις γερμανικών και βρετανικών τραπεζών που επένδυσαν στα φωτοβολταϊκά της Ισπανίας και είδαν τα κέρδη τους να μειώνονται μόλις η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει τις επιδοτήσεις, το παράδειγμα εταιριων για διαφυγόντα κέρδη κατά της Αιγύπτου διότι αύξησε το βασικό μισθό και περιμένουμε τώρα και την απόφαση του Διεθνούς Κέντρου Επίλυσης Επενδυτικών διαφορών της Παγκόσμιας Τράπεζας, γιατί η Ουρουγάη το 2006 πήρε σκληρά αντικαπνιστικά μέτρα για να προστατεύσει τους κατοίκους της και γι αυτό τον λόγο δέχθηκε μήνυση από την Philip Morris!

Η νομική βάση επάνω στην οποία πατάει η Philip Morris International είναι μια διμερής επενδυτική συμφωνία του 1998 μεταξύ της Ουρουγουάης και της Ελβετίας, έδρας της εταιρείας, τώρα με το TTIP αυτό θα μπορεί να γίνεται και στην τριτοκοσμική πλεόν Ευρώπη!

netakias.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Kατά τεκμήριο (και όπως όλοι ξέρουμε) στην “Κοινοβουλευτική Δημοκρατία”, ο βουλευτής είναι ο εκπρόσωπος της βούλησης/θέλησης του Λαού, την οποία εκφράζει μέσα στο κοινοβούλιο/βουλή, κατά τη λήψη αποφάσεων.

Κατά τεκμήριο, επίσης, το κοινοβούλιο, συνεδριάζει και συσκέπτεται με σκοπό να λαμβάνονται αποφάσεις υπέρ της ευημερίας τού (κατά το Σύνταγμα) κυρίαρχου Λαού, καθώς (πάντοτε, κατά τεκμήριο) αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των Δημοκρατικών διαδικασιών, στη Δημοκρατία.
Αμ δέ !!!
Όλες οι παραπάνω βασικές παραδοχές που τεκμαίρουν την ύπαρξη της Δημοκρατίας και τη λειτουργία της, είναι (στην Ελλάδα) αποδεδειγμένως κίβδηλες!!!

Αυτή είναι η τεράστια “Μητέρα Απάτη” από την οποία γεννώνται όλες οι άλλες απάτες, που καθίστανται, έτσι, μικρότερης σημασίας, όπως π.χ
  • η λεηλασία του Δημόσιου πλούτου, με το ψευδές πρόσχημα της αξιοποίησής του,
  • η παράδοση της Αυτοδιάθεσης της Οικονομίας της Χώρας σε εξωχώριες δυνάμεις (Τρόϊκα/Θεσμοί) με το ψευδές πρόσχημα της σωτηρίας της,
  • η εξάρτηση της Δικαιοσύνης από την Εκτελεστική Εξουσία/Κυβέρνηση, υπό το ψευδές πρόσχημα της ανεξαρτησίας της,
  • η πολυέξοδη εκπαίδευση των νέων γενεών, υπό το πρόσχημα της “Δωρεάν Παιδείας”...
Αυτή η “Μητέρα Απάτη” είναι τόσο τεράστια που (σύμφωνα με την κατά Γκαίμπελς θεωρία της προπαγάνδας) καθίσταται απίστευτη από την πλειοψηφία της κοινωνίας !!!........

Όμως, ευτυχώς (για όσους θέλουν να ψάχνουν την Αλήθεια) υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις !...

Τελευταία απόδειξη της ύπαρξης αυτής της “Μητέρας Απάτης”, αποτελεί η κατηγορία που απηύθυνε προχθές ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης προς την κυβέρνηση, όταν, μέσα στο κοινοβούλιο, ως εκπρόσωπος του κόμματος της ΝΔ, κατηγόρησε τη κυβέρνηση πως το νομοσχέδιο (για τη Δημόσια Διοίκηση) που κατέθεσε προς ψήφιση στη βουλή, αποτελεί, λέει, “μονομερή ενέργεια” εις βάρος των συμφερόντων των “δανειστών” της Χώρας, όπως αυτά διατυπώνονται στα “Μνημόνια” και στα παρεπόμενα τους!!.....

Με αυτή την κατηγορία προς την κυβέρνηση, (σημειώνεται πως οι αμέσως ενδιαφερόμενοι “δανειστές” μας, δεν την επικαλέσθηκαν) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαλειφόμενος και για αρχηγός του κόμματος της ΝΔ, πήρε ανοιχτά τη θέση του υπερασπιστή των “δανειστών” και αποκάλυψε ότι:
  1. “Εκπρόσωποι του Λαού” που βρίσκονται μέσα στο κοινοβούλιο, δεν εκφράζουν την θέληση του λαού και δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντά του, αλλά νοιάζονται και υπερασπίζονται τα συμφέροντα άλλων δυνάμεων, που μπορεί να είναι ακόμα και αντιπάλων συμφερόντων, όπως είναι σήμερα τα συμφέροντα των “δανειστών”, που η 5ετής εξυπηρέτησή τους έχει οδηγήσει την κοινωνία της Χώρας στη φτωχοποίησή της, στην ακραία δημογραφική συρρίκνωση και αλλοίωσή της, στην απορφάνιση της Χώρας από το πνευματικό/επιστημονικό δυναμικό της που μεταναστεύει κατά χιλιάδες, έχει οδηγήσει άλλες χιλιάδες Έλληνες πολίτες στην αυτοκτονία και πολλαπλάσιες χιλιάδες στο θάνατο από αρρώστιες που εκπορεύονται από την ξαφνική ανέχεια, η οποία προκύπτει από την εξασφάλιση των συμφερόντων των δανειστών εις βάρος των συμφερόντων της Ελληνικής κοινωνίας!!...
  2. Η αποκάλυψη αυτή, δείχνει πως το κοινοβούλιο, δεν αποτελεί χώρο λήψης αποφάσεων, αποκλειστικά υπέρ του κυρίαρχου Λαού, αλλά δύναται να αποτελέσει χώρο λήψης αποφάσεων εις βάρος του Λαού και υπέρ συμφερόντων άλλων!!!.... Αρκεί, μέσα στο κοινοβούλιο της Χώρας να βρίσκεται το κατάλληλο γι' αυτή την αποστολή, κόμμα ή κομματικό προσωπικό!!!
  3. Δείχνει, επίσης, πως ο “κυρίαρχος Λαός”, υπό το σύστημα αυτό (της “Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας”) είναι ανυπεράσπιστος από επιθέσεις εναντίον του, όταν αυτές εκδηλώνονται από πρόσωπα ή κόμματα που (εντελώς νομότυπα) αποτελούν όργανα άλλων (θεσμικών ή εξωθεσμικών) δυνάμεων!!! Αρκεί να αποσπασθεί η ψήφος των πολιτών, η οποία είναι έρμαιο μίας αδυσώπητης προπαγάνδας, τα εργαλεία της οποίας (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) βρίσκονται στα χέρια προσώπων που αποτελούν την κορυφή της οικονομικής Ολιγαρχίας του Τόπου!...
Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, (εξαιρουμένου του γιού της αδελφής του Ντόρας, που αρχίζει, τελευταίως, σαν άνθος κι αυτός, ν' ανοίγει τα πέταλά του στον κήπο των media) είναι ο τελευταίος ανθός μίας εκ των κυρίαρχων (στο πολιτικό πάλκο) οικογενειών της Ελληνικής οικογενειοκρατίας, η ύπαρξη της οποίας (οικογενειοκρατίας) αποτελεί μία από τις ατράνταχτες αποδείξεις της ψευδούς επιγραφής του πολιτεύματος της Χώρας ως “Δημοκρατίας”, καθώς “Δημοκρατία” και “Οικογενειοκρατία” (που είναι η έσχατη συρρίκνωση της Ολιγαρχίας) δεν μπορούν να συνυπάρχουν, καθώς είναι έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες.

Ο ΚΜ, μέσα στην παραζάλη του να κατηγορήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους για ανεπάρκεια, με την προαναφερόμενη παρέμβασή του, άφησε και τού 'πεσε, προχθές, μέσα στη “Βουλή των Ελλήνων” η μάσκα του λαοπρόβλητου βουλευτή, κάτω από την οποία κρύβει το πρόσωπο ενός πεμτοφαλαγγίτη των δυνάμεων που μέχρι χθές ασκούσαν (για λογαριασμό των εξωχώριων δυνάμεων των “δανειστών”) την οικονομική κατοχή στη Χώρα και, φυσικό είναι να θέλουν να επανακτήσουν αυτή τη θέση, την οποία έχασαν μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Το θέμα δεν θα ήταν και τόσο σημαντικό, αν ο ΚΜ αποτελούσε ένα μεμονωμένο περιστατικό. Όμως, δεν είναι μόνος σ' αυτό τον επαίσχυντο ρόλο.

Είναι μαζί του όλος αυτός ο κομματικός συρφετός που, αφού προηγουμένως βούλιαξε την Ελλάδα στα χρέη προκειμένου να ευημερεί το κόμμα (και δεν αναφέρομαι μόνο στη ΝΔ) στη συνέχεια παρέδωσε τη διαχείριση της ρημαγμένης Εθνικής Οικονομίας στα χέρια της Διεθνούς Ολιγαρχίας του Χρήματος (Διεθνές Τραπεζικό Σύστημα) η οποία, με ένα μεγαλοφυές σχέδιο, έσωσε τον εαυτό της από το πλήγμα τής μη πληρωμής των δανείων προς αυτήν, μεταβιβάζοντας στις πλάτες και των Ευρωπαϊκών Λαών του Ευρώ) το Χρέος, που δεν είναι χρέος της Ελλάδας (δηλαδή της κοινωνίας της) αλλά είναι χρέος της Ελληνικής (πολιτικής και οικονομικής) Ολιγαρχίας, καθώς μόνον αυτή ωφελήθηκε από τις ατέλειωτες ροές του, που εκτράπηκαν προς εξωχώριες Τράπεζες, στο όνομα των μελών αυτής της Ολιγαρχίας....

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυψε, έτσι, κατά πανηγυρικό τρόπο, την ύπαρξη της 5ης Φάλαγγας των “δανειστών”, η κουκούλα (και το κάστρο) της οποίας είναι το κομματοκρατούμενο κοινοβούλιο!!!

Η διακυβέρνηση της Χώρας που, μετά τις τελευταίες εκλογές, έχει ανατεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ) βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο, μέσα σε ένα (ήδη μεταλλασσόμενο και ως εκ τούτου ασταθές) διεθνές περιβάλλον.

Τα στοιχεία αυτά, απαιτούν τον ύψιστο βαθμό περιφρούρησης των ενεργειών μίας πραγματικά πατριωτικής κυβέρνησης (όπως δείχνει ότι θέλει να είναι η παρούσα συγκυβέρνηση) από εγκάθετους δολιοφθορείς των δυνάμεων που μέχρι χθές ασκούσαν (και επιδιώκουν να συνεχίσουν να ασκούν) οικονομική κατοχή της Χώρας, έχοντας μετατρέψει (με την νομοθέτηση καθ' υπαγόρευση των “δανειστών”) τη “Βουλή των Ελλήνων” σε “Βουλή των κατοχικών δυνάμεων” ....

Η 5η Φάλαγξ των “δανειστών/πατρώνων”, μετά την παταγώδη αυτή αποκάλυψή της, πρέπει να απομονωθεί, να αφοπλιστεί (από τον βαρύ οπλισμό της που είναι το βαρύ πυροβολικό των ΜΜΕ) και (με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες) να εξαφανισθεί, “άπαξ και δια παντός”!

Αυτό, είναι ιστορική αναγκαιότητα, για να μπορέσει η Ελλάδα να σηκώσει το ανάστημά της, που είναι, πράγματι, πολύ μεγάλο, διότι, ΕΛΛΑΔΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι έννοιες απόλυτα συνυφασμένες και αλληλοτροφοδοτούμενες.

Αυτό το “εκ βάθρων” ξήλωμα του βαθέος κράτους των πεμπτοφαλαγγιτών, γίνεται μόνον με έναν τρόπο: Με την οργάνωση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης Λαϊκής βάσης, που είναι η μόνη που μπορεί να δώσει στον Τόπο (και όχι μόνο) μία πραγματικά Δημοκρατική Πολιτεία.

Μία πραγματική Δημοκρατία (αποκαλείται και “άμεση”) που τόσο την έχει ανάγκη η σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία που καταδυναστεύεται και βασανίζεται σε όλα τα επίπεδα ζωής της από την παγκόσμια επίθεση του Ολοκληρωτισμού που επιδιώκει να επιβάλλει, μέ όλα τα μέσα (και κυρίως με το ευαγγέλιο τού απύθμενου καταναλωτισμού) η “Διεθνής του Χρήματος”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται (από την Ιστορία) να αποδείξει πως αποτελεί τη συνισταμένη των μεγάλων και αγνών λαϊκών δυνάμεων που αποζητούν ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

Για την ώρα, δείχνει πως υπάρχει μέσα του η σπίθα της πραγματοποίησης αυτού του θεμελιακού τρίπτυχου, επάνω στο οποίο μπορεί να στηθεί το όποιο Δημοκρατικό όραμα, θέλουμε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Ασχέτως αν θα πάρουμε 5 δις ή 1,5 δις ή καθόλου δις ως προκαταβολή για τον αγωγό φυσικού αερίου, το ερώτημα παραμένει:
Γιατί θα πρέπει να είναι η πολιτική μας μονοδιάστατη και δυτικότροπη;
Επειδή έτσι απαιτούν οι ''εταίροι'';

Και ποιός τους ρώτησε;
Ή μάλλον ποιά είναι εκείνα τα τιποτένια ανθρωπάκια που αποδέχτηκαν τους όρους των ''εταίρων'', ότι δεν μπορούμε να συνάψουμε ορισμένες εμπορικές συμφωνίες με χώρες έξω από την ''Ένωση'' χωρίς την δική τους έγκριση, καθώς και ότι δεν μπορούμε να δανειστούμε από χώρες εκτός Ευρώπης;
Ποιοί είναι αυτοί (ξέρουμε ποιοί) που υπέγραψαν, και ποιοί υποστηρίζουν (κι αυτούς τους ξέρουμε) την παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας μας και την μετατροπή μας σε οιονεί νομαρχία της Ευρώπης;
Και δεν ντρέπονται;
Δεν αυτοκτονούν;
Δεν έχουν κάνει ακόμη χαρακίρι;

Πέρα όμως απ΄ αυτούς τους άτιμους και δωσίλογους πολιτικούς μας, αυτοί που ''ξεβρακώνονται'' πιά είναι οι πτωματοφάγες ύαινες ''ευρωπαίοι εταίροι''!
Ο ρόλος και ο στόχος τους είναι πασιφανής:
Δεν θέλουν ποτέ να αναπτυχθούμε, ούτε να συνάψουμε δάνειο με άλλες χώρες, για να μην μπορέσουμε ποτέ να αποπληρώσουμε τα δικά τους απατεωνίστικα δάνεια.

Γιατί δεν τους συμφέρει.
Θα ήταν καταστροφή για τους ''εταίρους'' η ανεξαρτητοποίηση οικονομική, και πολιτική της Ελλάδας.
Θα έχαναν το μεγαλύτερο θύμα τους!
Η ανάπτυξη της οικονομίας μας με άλλους εταίρους σε πιό υγιείς βάσεις συνεργασίας και σεβασμού...
Θα σήμαινε για τα δυτικά λυκόρνια της Παγκοσμιοποίησης το σπάσιμο ενός σημαντικού κρίκου της αλυσίδας της εξάρτησης που έχουν χαλκεύσει για τις ''αδύναμες'' χώρες και τους λαούς τους...!
Θα σήμαινε ότι θα χάσουν μιά τεράστια δεξαμενή σκλάβων-εργαζόμενων, και δωρεάν πρώτων υλών και ενέργειας.
Δωρεάν. Με μόνο κόστος τους τα ''αργύρια'' της προδοσίας για τους προδότες πολιτικούς και ''εθνικούς'' επιχειρηματίες.

Ώρα να απομακρυνθούμε απ' την βρωμερή και θανατηφόρα ανάσα της ευρωπαϊκής ύαινας!
Ώρα να δώσουμε τροφή στις ύαινες τα πολιτικά ''πτώματα'' που οι ίδιες ''σκότωσαν''.

Και οι (ρωσικές) αρκούδες είναι επικίνδυνες και τα (κινέζικα) πάντα.
Δεν είναι όμως πτωματοφάγα!
Κι εμείς ήδη είμαστε σε κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής αποσύνθεσης!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον" 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Τρεις μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση επιστρατεύει και πάλι τις προεκλογικές υποσχέσεις προσπαθώντας έστω για λίγο ακόμη να κρατηθεί η κοινή γνώμη βουτηγμένη στη γλυκιά νιρβάνα στην οποία έχει παραδοθεί. Όσο για τους «ξενους» είναι γεγονός, πια, ότι αν η στρατηγική της κυβέρνησης ήταν να τους μπερδέψει και να τους εκνευρίσει όλους ο στόχος επετεύχθη πλήρως και έτσι χάνονται και οι εναπομείναντες ολίγοι πλέον φίλοι της χώρας.

Η κυβέρνηση στην πιο δύσκολη στιγμή της «διαπραγμάτευσης» και ενώ έχει υπογράψει την παράταση της Δανειακής Σύμβασης (και του Μνημονίου) και έχει πανηγυρίσει μάλιστα για την απόφαση της 20ής Φεβρουαρίου, ξαφνικά επανέρχεται με το τελεσίγραφο: «Θα δεχθείτε τις κόκκινες γραμμές μας και θα σεβαστείτε την ψήφο του ελληνικού λαού». Και ταμπουρώνεται πίσω από τον ελληνικό λαό για να καθυστερήσει όσο μπορεί την αποκάλυψη της κατάρρευσης των δικών της προεκλογικών υποσχέσεων.
Γιατί ο λαός δεν ψήφισε γενικώς «κόκκινες γραμμές», αλλά ψήφισε το Σχέδιο που του προτάθηκε, που διαβεβαίωνε ότι υπάρχει τρόπος όλα να γίνουν διαφορετικά ώστε και αυξήσεις στις συντάξεις και στους μισθούς να δοθούν, και προσλήψεις να υπάρξουν, και όλα να πάνε πολύ καλύτερα, και από το Μνημόνιο να βγούμε, και το χρέος να διαγράψουμε.
Καθημερινά αποκαλύπτεται ότι τέτοιο Σχέδιο δεν υπάρχει (γιατί προφανώς θα το είχε εφαρμόσει) και για να αποφύγει τις συνέπειες, η κυβέρνηση, καλεί όλους τους άλλους να αποδεχτούν να χρηματοδοτήσουν τις έωλες προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε.
Αντί να απολογηθεί η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, τη μια απειλεί με χρεοκοπία, την άλλη προαναγγέλλει εκλογές ή δημοψήφισμα. Αυτό το σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το είχε εξηγήσει στον ελληνικό λαό που είχε πειστεί ότι με το Σχέδιο «δεν υπήρχε ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο η κ. Μέρκελ να πει όχι;». Αυτό ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Και τελικά πάλι καλά που δεν υποσχέθηκαν την επιστροφή της Αγιάς Σοφιάς, της Βόρειας Ηπείρου και της Σμύρνης. Γιατί τώρα θα έτρεχε ο Ερντογαν και ο Ράμα να συμμορφωθούν με την «ψήφο του ελληνικού λαού». Αλλιώς θα τους δίναμε ένα μαθηματάκι. Θα κάναμε εκλογές ή δημοψήφισμα...

Πηγή "Έθνος"
Επικοινωνία με τον συντάκτη
nmeletis@pegasus.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου