Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

28 Οκτ 2014

Η Κύπρος δεν διαθέτει κανένα μέσο εντοπισμού υποβρυχίων στα χωρικά της ύδατα και ευρύτερα στην ΑΟΖ, κάτι που αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια των ερευνών και των γεωτρήσεων που διεξάγονται από ξένες εταιρείες. Τα μικρά περιπολικά σκάφη που διαθέτει το κυπριακό ναυτικό και η Λιμενική αστυνομία δεν διαθέτουν συστήματα εντοπισμού, αλλά ούτε και συστήματα ανθυποβρυχιακού πολέμου. Ως εκ τούτου οι κυπριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν δυνατότητα παρακολούθησης μόνο πλοιων επιφανείας χωρίς όμως να μπορούν και να ελέγξουν καθ' οιονδήποτε τρόπο τον θαλάσσιο χώρο.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου μια φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού η οποία θα ενταχθεί στις δυνάμεις του ΟΗΕ για τον Λίβανο UNIFIL ώστε να αποφευχθεί προσπάθεια της Τουρκίας να εξισώσει τη δική της παρουσία με την ελληνική.

Ένα ακόμη μειονέκτημα της Κύπρου είναι η ανυπαρξία αεροπορίας καθώς διαθέτει μόνο κάποια ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα και κάποια άλλα που δεν έχουν δυνατότητα αξιόπιστου ελέγχου στη περιοχή.

Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Παραμελημένη άμυνα

Η άμυνα της Κύπρου παρουσίασε κάμψη μετά το φιάσκο των S-300 που αντί να μεταφερθούν στη Κύπρο μεταφέρθηκαν στη Κρήτη λόγω των αντιδράσεων της Τουρκίας. Ήταν μια κοινή απόφαση των κυβερνήσεων Κληρίδη και Σημίτη. Από την περίοδο εκείνη έως σήμερα οι προϋπολογισμοί για την αμυντική θωράκιση μειώνονταν χρόνο με το χρόνο, χωρίς να γίνεται αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων ή αγορά νέων.

Ακόμα και η προμήθεια των αντιαεροπορικών πυραύλων TOR-M1 έχει αφήσει μια πικρή γεύση αφού όπως έχει αποκαλυφθεί υπήρξε όργιο με τις μίζες για τις οποίες καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και δικάζεται ο Κύπριος υπ. εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης.

Όχι σε πλοία

Πριν λίγους μήνες το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου πρότεινε αγορά δύο πλοίων ανοικτής θαλάσσης από το Ισραήλ. Αν και η πρόταση εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, η αγορά δεν προχώρησε αφού τα κόμματα αρνήθηκαν να αποδεσμεύσουν τα σχετικά κονδύλια από τη Βουλή. Σήμερα γίνονται δεύτερες σκέψεις αλλά ακόμα και αν ληφθεί απόφαση, ο χρόνος κατασκευής δεν αναμένεται να είναι μικρότερος των 18 μηνών.

Η Κυπριακή άμυνα αντιμετωπίζει ακόμα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα λόγω του εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στις πωλήσεις όπλων και οπλικών συστημάτων κάθε είδους στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα ο κατοχικός στρατός είναι πλήρως εξοπλισμένος με αμερικάνικα όπλα. Ακόμα και όταν στα τέλη της δεκαετίας του 90 η Ελλάδα είχε μεταφέρει στη Κύπρο άρματα Μ-48 υπήρξε παρέμβαση των ΗΠΑ για απομάκρυνση τους. Το ίδιο έπραξαν οι αμερικανοί και με δύο αμερικάνικα ελικόπτερα που επίσης είχαν μεταφερθεί στη Κύπρο από την Ελλάδα.

Τουρκικό υποβρύχιο στην κυπριακή ΑΟΖ μαζί με το Barbaros

Η τουρκική προκλητικότητα εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης συνεχίζεται, καθώς φαίνεται ότι πέραν από τα δύο πολεμικά πλοία, τα οποία εδώ και μια εβδομάδα συνοδεύουν το «Μπαρμπαρός», σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται και υποβρύχιο του τουρκικού στόλου.

Το τουρκικό υποβρύχιο είναι από την πρώτη στιγμή στη συνοδεία του σεισμογραφικού σκάφους, αλλά η παρουσία του δεν έγινε γνωστή. Η Τουρκία, μ' αυτόν τον τρόπο, θέλησε να «θωρακίσει» την παρουσία εντός των «οικοπέδων» της ΑΟΖ, την παρουσία του «Μπαρμπαρός» για ολοκλήρωση των ερευνών που διενεργούν.

Αρμόδια στρατιωτική πηγή ανέφερε στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ότι είναι συνήθης τακτική τόσο από την Τουρκία όσο και από άλλες χώρες που διαθέτουν Πολεμικό Ναυτικό, όταν βρίσκονται σε αποστολή φρεγάτες ή κορβέτες, πάντα να τις συνοδεύει κάποιο υποβρύχιο. Αυτό όπως εξήγησε, γίνεται για να ασκείται καλύτερος έλεγχος των περιοχών όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι αποστολές τους.

Η παρουσία του τουρκικού υποβρύχιου στην περιοχή που «βολτάρει» το «Μπαρμπαρός» επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα από πλοία της UNFIL που βρέθηκαν εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπισμού των δύο επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους Diamond.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ελλαδικές ιστοσελίδες, τα ανθυποβρυχιακά συστήματα των πλοίων που ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις για βοήθεια «χτύπησαν» το υποβρύχιο της Άγκυρας να πλέει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Όσον αφορά στα άλλα δύο πολεμικά πλοία, που συνοδεύουν το «Μπαρμπαρός», αντικαθίστανται για σκοπούς ανεφοδιασμού και τη θέση τους στις περιοχές έρευνας λαμβάνουν άλλα πολεμικά πλοία.

Πηγή 


everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Επιστήμονες και διανοούμενοι, με ανακοίνωσή τους, καλούν σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ συλλαλητήριο, την 1η Νοεμβρίου
Ενάντια στην ISIS 
– για το Kobane – 
για την Ανθρωπότητα
Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα λάβει χώρα στα Προπύλαια, στις 5μ.μ.

Παρατίθεται το κείμενο του καλέσματος

Η ISIS έχει ξεκινήσει μια μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία, σε πολλά μέτωπα, ενάντια στην κουρδική περιοχή του Kobanê, στη βόρεια Συρία. Αυτή είναι η τρίτη επίθεση της ISIS εναντίον του Kobanê από το Μάρτιο του 2014. Δεδομένου ότι οι προηγούμενες δύο επιθέσεις ήταν ανεπιτυχείς, η ISIS πλέον επιτίθεται με ισχυρότερες δυνάμεις και θέλει να καταλάβει το Kobanê.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οι Κούρδοι στο Δυτικό Κουρδιστάν (Rojava) εγκαθίδρυσαν ένα σύστημα τοπικής αυτοδιοίκησης με τη μορφή τριών καντονιών. Ένα από τα τρία καντόνια είναι αυτό του Kobanê.
Στο Βορρά βρίσκονται τα τουρκικά σύνορα, ενώ από όλες τις άλλες πλευρές το Kobanê περιβάλλεται από περιοχές ελεγχόμενες από την ISIS.
Η ISIS έχει προσεγγίσει τα όρια του Kobanê, χρησιμοποιώντας βαριά όπλα, κατασκευασμένα στις ΗΠΑ. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απειλούνται από την πιο βάναυση γενοκτονία στη σύγχρονη ιστορία.
Οι άνθρωποι του Kobanê προσπαθούν να αντισταθούν με απλά όπλα εναντίον των βίαιων επιθέσεων των τρομοκρατών της ISIS, μόνο με τη συνδρομή των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας του Δυτικού Κουρδιστάν, YPG και YPJ, αλλά χωρίς διεθνή βοήθεια.

Γι’αυτό, ένα παγκόσμιο συλλαλητήριο εναντίον της ISIS – για το Kobanê – για την Ανθρωπότητα είναι ζωτικής σημασίας.

Η λεγόμενη διεθνής συμμαχία ενάντια στην ISIS, δεν έχει βοηθήσει την κουρδική αντίσταση αποτελεσματικά, παρά το ότι είναι και η ίδια μάρτυρας της συνεχιζόμενης γενοκτονίας που διαπράττεται εναντίον του Kobanê. Δεν έχει εκπληρώσει τις πραγματικές διεθνείς νομικές της υποχρεώσεις. Μερικές από τις χώρες του συνασπισμού, ιδιαίτερα η Τουρκία, είναι μεταξύ των οικονομικών και στρατιωτικών υποστηρικτών των τρομοκρατών της ISIS στο Ιράκ και τη Συρία.

Γι’αυτό, ένα παγκόσμιο συλλαλητήριο εναντίον της ISIS – για το Kobanê – για την Ανθρωπότητα είναι ζωτικής σημασίας.

Αν ο κόσμος θέλει δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, θα πρέπει να στηρίξει την κουρδική αντίσταση στο Kobanê. Η δημοκρατική αυτονομία στη Rojava υπόσχεται ένα ελεύθερο μέλλον για όλους τους λαούς της Συρίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το «Μοντέλο της Rojava» -το κοσμικό, μη-θεοκρατικό, δημοκρατικό σύστημα της Rojava, είναι το μοντέλο που εφαρμόζει την ενότητα μέσα στην πολυμορφία.

Δραστε τώρα!

Είναι καιρός να δώσουμε στους παγκόσμιους παίκτες το λόγο να σκεφτούν διαφορετικά.
Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο Kobanê. Βγείτε στους δρόμους και διαδηλώστε.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο Παγκόσμιο Συλλαλητήριο για το Kobanê.

Υποστηρίξτε την αντίσταση ενάντια στην ISIS 
– για το Kobanê – 
για την Ανθρωπότητα

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Αλήθεια τι ευτυχία να είσαι σήμερα Έλληνας (σσς μη μας ακούσουν), κάτοικος αυτής της χώρας που έχει πιάσει το «νόημα» του εκσυγχρονισμού και της προόδου και ευτυχισμένος απολαμβάνει τα «αγαθά» της Τρόικας και των μνημονίων, με τα… χρέη να τον πνίγουν μέχρι το λαιμό και με τις πρόσφατα απίστευτες καταιγίδες και πλημμύρες!

Μόλις πριν από δέκα χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς πως θα έρχονταν μέρα που η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, θα γιορτάζονταν με εκατοντάδες οπλισμένα ματ, με σιδερόφρακτους φράκτες, με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, με φρουρές πρακτόρων με εκείνα τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά, με αμέτρητες κάμερες ασφαλείας και με τον κόσμο που υποτίθεται πως γι’ αυτόν τιμάται η εθνική επέτειος, απομακρυσμένο με βίαιο τρόπο σε απόσταση ασφαλείας από την εξέδρα των επισήμων.
Άλλωστε και αυτή η παρέλαση που γίνεται έτσι όπως γίνεται, είναι για τους επισήμους, για τους προνομιούχους και τους εκσυγχρονιστές, γι’ αυτούς που επέτυχαν με πολύ «κόπο» να κάνουν την χώρα ξέφραγο αμπέλι σε κάθε καρυδιάς μουσουλμανικό καρύδι, γι’ αυτούς (τι ειρωνεία), που επιμένουν πως θα πρέπει προσεχώς η παρέλαση να καταργηθεί!
Αντ’ αυτού να έχουμε παρελάσεις ομοφυλοφίλων, οικολόγων της σεξουαλικής απελευθέρωσης, φιλόζωων και άλλων «πολύχρωμων» και να γιορτάζουμε με όλες τις τιμές την… παγκόσμια ημέρα του σκύλου.
Την ίδια ώρα, (το έχετε άραγε αντιληφθεί;) όλες οι γειτονικές χώρες με πρώτη και καλύτερη της «φίλη» και «σύμμαχο» μας Τουρκία, τιμούν με κάθε μέσο τις εθνικές τους επετείους και προβάλουν με κάθε μέσο ένα ακράτητο εθνικιστικό επεκτατισμό σε βάρος της ευρωπαϊκής και «εκσυγχρονισμένης» Ελλάδας.
Αντίθετα για μας όλα αυτά είναι… αναχρονιστικά κόμπλεξ.

Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς πριν από δέκα και παραπάνω χρόνια πως θα έρχονταν μια μέρα που θα υπάρχουν πολίτες αυτής της χώρας οι οποίοι θα θεωρούν τις εθνικές επετείους και τις παρελάσεις… φασιστικές εκδηλώσεις, την ανάρτηση της σημαίας στα μπαλκόνια, ένδειξη ρατσιστικών προθέσεων, πως κάθε αναφορά για τις παραδόσεις για την Ορθοδοξία για τα πιστεύω με τα οποία επέζησε επί πολλούς αιώνες ο ελληνισμός, να θεωρούνται αναχρονισμός και οπισθοδρόμηση.
Το ξέρετε πως εκείνο που ξενίζει αλλά και εξοργίζει περισσότερο τους εκπροσώπους της «σωτήριας» για την Ελλάδα Τρόικας, είναι η παρουσία ρασοφόρων στις δημόσιες εκδηλώσεις;
Το ερώτημα που απευθύνουν πιο συχνά στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, όπως μου εκμυστηρεύτηκε ανώτερη κυβερνητική πηγή, είναι τι θέλουν όλοι αυτοί με τα μαύρα καταθλιπτικά ράσα πάνω στην εξέδρα σε μια δημόσια γιορτή, στην παρέλαση της εθνικής επετείου, σε κάθε επίσημη τελετή που ευλογείται με τον πατροπαράδοτο ορθόδοξο αγιασμό.
Το ερώτημα που απευθύνουν συχνά είναι γιατί να προβάλλονται αυτοί οι θλιβεροί και οπισθοδρομικοί για την Τρόικα μαυροφόροι κληρικοί και γιατί ο κόσμος να πηγαίνει στις εκκλησίες, να εκκλησιάζεται, να κοινωνεί, να έχει ορθόδοξο θρησκευτικό φρόνημα.
Αυτά δεν επιτρέπονται σε μια ευρωπαϊκή σύγχρονη χώρα, σε μια χώρα που θέλει να πάει μπροστά, να γίνει ισότιμο και ισάξιο μέλος της Ενωμένης Ευρώπης της οποίας το έμβλημα της είναι η…πόρνη της Βαβυλώνας.

Όσοι επιμένουν σε όλες αυτές τις «αναχρονιστικές» πρακτικές, όσοι επιμένουν να προβάλουν την πατροπαράδοτη εθνικοθρησκευτική ταυτότητα, θα πρέπει να αποβληθούν από τον δημόσιο βίο, να απομονωθούν, να εξοβελιστούν και να εξαφανιστούν έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να ακούγονται από τον «βομβαρδισμένο» λαό για χάριν το «καλό» του τόπου.
Αυτός ο «βομβαρδισμένος» λαός εκπαιδεύεται από τα νέα σύγχρονα σχολεία του να… θεωρεί τις λεσβίες και τους κάθε λογής ανώμαλους σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα της «προόδου» και του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Εκπαιδεύεται να θεωρεί πως οι Άγιοι της Ορθοδοξίας είναι κάτι… άσχημοι και αποκρουστικοί γέροντες, πως οι ήρωες της επανάστασης του 21, ήταν εγκληματικά στοιχεία και κάποιοι παράνομοι κλέφτες (κατά τα κεμαλικά ιστορικά πρότυπα) και ότι οι ήρωες του 40 πολεμούσαν… χωρίς αντίπαλο.
Εκπαιδεύεται να πιστεύει πως η καθημερινή εισβολή δεκάδων μουσουλμάνων, είναι η ευλογία του πολύπολιτισμού και του εκσυγχρονισμού μας.
Αυτός ο λαός εκπαιδεύεται να συμπεριφέρεται σαν ένα πρόβατο που δεν του επιτρέπεται να έχει βούληση, δεν του επιτρέπεται να έχει θρησκευτική συνείδηση, δεν του επιτρέπεται να έχει εθνικές αξίες και εθνική ταυτότητα, εκπαιδεύεται να ψηφίζει αυτούς που του επιβάλουν στην «προκάτ δημοκρατία» τους.
Αυτός ο λαός πρέπει να «σφάζεται» καθημερινά στην υπηρεσία της προόδου και της παγκόσμιας Νέας Τάξης.

Υπάρχει όμως κάτι που δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί οι… εξωγήινοι τροικανοί και οι εγχώριοι δούλοι τους που κατέχουν τις ανώτερες κυβερνητικές θέσεις.
Υπάρχει κάτι το πολύ απλό που δεν το κατανόησαν ποτέ και μάλλον ποτέ δεν θα το κατανοήσουν.
Υπάρχει κάτι που δεν μπορούν ποτέ να το δουν και να το χωνέψουν.
Η «φυλακή» της λογικής τους δεν μπορεί να καλύψει, να σκεπάσει, να εξαφανίσει, κυρίως να εξηγήσει κάποιες «παράξενες» αξίες όπως ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.
Αν αυτό ίσχυε, τότε δεν θα υπήρχαμε εδώ και αιώνες και το πρόβλημα τους θα είχε λυθεί προ πολλού.

Η εθνική επέτειος δεν αλυσοδένεται πίσω από σιδερένια κάγκελα ενός προδοτικού κατεστημένου.
Είναι η εθνική επέτειος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Και όπως το είπε και το ξανάλεει κάθε μέρα εκείνος ο μεγάλος Άγιος Παππούλης του Αγίου Όρους, που κάποιοι θέλησαν να τον «θολώσουν» μετατρέποντας τον σε…σ ούπερ σταρ (άλλη μια πονηρή επιχείρηση της Νέας Τάξης), «Η Ελλάδα δεν χάνεται.
Αυτοί έχουν τα σχέδια τους αλλά έχει και ο Θεός τα δικά Του».

Και η ιστορία ξέρει να τιμωρεί τους προδότες και τους παραβάτες των εντολών Του.everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Μελέτης

Η απόφαση των Ερντογάν – Νταβούτογλου για την αποστολή του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ, στο νότιο τμήμα του νησιού, προκάλεσε την πιο σημαντική κλιμάκωση στο Κυπριακό από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και ισοδυναμεί με νέα εισβολή που απειλεί όμως πλέον ολόκληρες τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η θέση που προβάλλει η Τουρκία είναι καθαρός παραλογισμός. Από τη μια δικαιολογεί την παρουσία του Barbaros στο νότιο τμήμα της Κυπριακής ΑΟΖ με την επίκληση των υποτιθέμενων παραχωρήσεων που είχε κάνει το κατοχικό καθεστώς ως «κρατική οντότητα» στην τουρκική κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ και ταυτόχρονα επικαλείται τα δικαιώματα της... τουρκοκυπριακής κοινότητας στο πλαίσιο της ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ηγετικός ρόλος

Η Τουρκία με την πειρατική πολιτική που ακολουθεί έναντι της Κύπρου δεν κρύβει πια τις επιδιώξεις της. Αντιμετωπίζοντας ένα σημαντικό αδιέξοδο, μια και ενώ διεκδικεί ηγετικό περιφερειακό ρόλο είναι μια από τις λίγες χώρες της περιοχής που δεν διαθέτουν δικούς τους ενεργειακούς πόρους, επιδιώκει να «αρπάξει» τον φυσικό πλούτο της Κύπρου. Μόνο έτσι θεωρεί ότι δεν θα καταδικαστεί από τη γεωγραφία να μένει «κομπάρσος» σε μια ενεργειακή κοσμογονία που συντελείται στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκεί, αυτή την περίοδο αναπτύσσονται νέες συμμαχίες και ενισχύονται περιφερειακοί παίκτες όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος, ενώ αντίστοιχα ενισχύεται ο ρόλος και της Κύπρου και της Ελλάδας σε μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην κρίσιμη αυτή περιοχή.

Η Τουρκία αποφάσισε να κινηθεί τώρα, καθώς διαπίστωσε ότι οι έρευνες στα Οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ προχωρούν με γοργό ρυθμό – ήδη έχουν αρχίσει οι συνέργειες με υποψηφίους αγοραστές όπως η εταιρεία BG Egypt, έχουν υπογραφεί συμφωνίες συνεκμετάλλευσης για γειτονικά κοιτάσματα με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, μνημόνιο συνεργασίας με την Ιορδανία. Συγχρόνως οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν προχωρούν στην κατεύθυνση που επιθυμούσε η Τουρκία.

Η τουρκική στρατηγική ήταν σαφής: να επιδιωχθεί και να επιβληθεί λύση δυο κρατών σε μια χαλαρή συνομοσπονδία, οπότε θα ελέγχει μέσω των Τουρκοκυπρίων το φυσικό αέριο και θα εξασφαλίσει «θεσμική» παρουσία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Τα προβλήματα όμως που αντιμετώπισε η διαδικασία των συνομιλιών, καθώς ακόμη και ο υπέρμαχος της λύσης Νίκος Αναστασιάδης αντέδρασε στην προσπάθεια επιβολής στοιχείων συνομοσπονδιακής λύσης, οδήγησαν την Αγκυρα στην ενεργοποίηση ενός άλλου σχεδίου, αυτού της «σκληρής ισχύος».

Στέλνοντας πραξικοπηματικά το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ συνοδευόμενο και από τουρκική κορβέτα, η Αγκυρα επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα και να στρατιωτικοποιήσει την κρίση, σε ένα πεδίο που η Κύπρος δεν μπορεί να την ακολουθήσει.

Οι παράνομες έρευνες που διενεργεί το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ συνιστούν παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, η επιβολή πραγματικών τετελεσμένων θα γίνει όταν η Τουρκία αποκτήσει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μόνιμες εγκαταστάσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με τη μορφή πλατφόρμας γεωτρήσεων και εξόρυξης, δυνατότητα την οποία τώρα δεν διαθέτει.

Το 2011 η Τουρκία σε μια πρώτη προσπάθεια αμφισβήτησης της κυπριακής ΑΟΖ έστειλε στην περιοχή το Piri Reis το όποιο πραγματοποίησε σεισμογραφικές έρευνες, περιορισμένης όμως διάρκειας και ποιότητας, καθώς το πλοίο είναι απαρχαιωμένο για να ενεργεί σε ανοιχτή θάλασσα.

Από εκείνη τη στιγμή η Τουρκία ανήγγειλε ότι θα αποκτήσει δικό της ερευνητικό σκάφος, όπως και έγινε αρκετούς μήνες αργότερα με την αγορά του υπερσύγχρονου πλοίου Polarcus που μετονομάστηκε σε Barbaros Hayrettin Pasa.

Το επόμενο βήμα για την Τουρκία είναι είτε να αγοράσει είτε να κατασκευάσει (στα εξειδικευμένα ναυπηγεία της Κορέας) δικό της πλωτό γεωτρύπανο και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη απευθυνθεί στη συγκεκριμένη αγορά (με τη διαμεσολάβηση και της αζέρικης πετρελαϊκής εταιρείας SOCAR), μια και το κόστος δεν είναι απαγορευτικό για την Τουρκία. Ενα σύγχρονο τέτοιου είδους γεωτρύπανο στοιχίζει σχεδόν 150 εκατ. δολάρια.

Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Κυριαρχικά δικαιώματα

Τότε η Κύπρος θα είναι υποχρεωμένη να απαντήσει καθώς πρακτικά δεν θα αμφισβητούνται απλώς κυριαρχικά δικαιώματά της, αλλά θα ακυρώνεται η ίδια η υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η επιλογή για την παρενόχληση ή παρεμπόδιση εγκαταστάσεων και πλωτών μέσων που ανήκουν σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες (των ΗΠΑ, της Ιταλίας ή της Κορέας), μάλλον, πρέπει να αποκλεισθεί, καθώς θα έφερνε την Τουρκία αντιμέτωπη με πολύ ισχυρά εθνικά και οικονομικά συμφέροντα.

Η Τουρκία όμως λειτουργεί βάσει καλά προγραμματισμένου σχεδίου, καθώς δεν αρκείται στη «συμφωνία» της ΤΡΑΟ με το ψευδοκράτος, αλλά έχει σχεδιάσει Οικόπεδα και στη δική της υφαλοκρηπίδα έτσι ώστε να υπερκαλύπτουν σημαντικό τμήμα της Κυπριακής ΑΟΖ και μάλιστα των οριοθετημένων Οικοπέδων 1, 4, 5, 6 και 7.

Πέραν αυτών, η Τουρκία ποτέ δεν ακύρωσε την παραχώρηση τριών Οικοπέδων στην ΤΡΑΟ, που βρίσκονται ανατολικά της Ρόδου και νότια του Καστελόριζου, απολύτως εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αυτή η «παραχώρηση» παραμένει στο συρτάρι περιμένοντας να ενεργοποιηθεί σαν μέσο πίεσης προς την Ελλάδα εάν και όποτε χρειασθεί?

Δεν είναι τυχαίο ότι, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Zaman» στη διάρκεια του 4ου Συμποσίου για την Κύπρο που οργάνωσαν τουρκικά πανεπιστήμια και το ψευδοκράτος, παρουσιάστηκαν μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις νότιες ακτές της Τουρκίας από ό,τι στη νότιο πλευρά της Κύπρου.

Οι Τούρκοι ειδήμονες μάλιστα έκαναν λόγο για τις ενδείξεις ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων στη θαλάσσια περιοχή του Κας. Με μια σημαντική λεπτομέρεια: όλη σχεδόν η θαλάσσια περιοχή του Κας αποτελεί μέρος της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, το όποιο φυσικά δεν έχει αποδεχθεί η Τουρκία.

Λευκωσία – Κάιρο – Αθήνα και Τελ Αβίβ η γραμμή άμυνας...

Την πολιτική συμμαχιών που στηρίζονται στο κοινό συμφέρον αλλά και στην αξιοπιστία της επιστρατεύει η Κύπρος προκειμένου να κτίσει μια στοιχειώδη ομπρέλα ασφαλείας που σε συνδυασμό με την ιδιότητα του κράτους-μέλους της ΕΕ θα τη θωρακίσει απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή, στις 7 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς θα συναντηθούν στη Λευκωσία και κατόπιν θα μεταβούν στο Κάιρο για την πραγματοποίηση μιας εξαιρετικής σημασίας τριμερούς συνάντησης με τον πρόεδρο Σισι. Μια συνάντηση η οποία έχει τις ευλογίες τόσο της Ουάσιγκτον όσο και της Μόσχας και προσφέρει νομιμοποίηση στο νέο αιγυπτιακό καθεστώς και συγχρόνως συμπληρώνει την άλλη περιφερειακή τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Η Κύπρος έχει ήδη προσφερθεί να συμβάλει και με τα δικά της κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ενεργειακή επάρκεια της Αιγύπτου, κάτι το οποίο έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα πράξει το Ισραήλ και είναι καθοριστικής σημασίας για την αιγυπτιακή οικονομία, συνεπώς και για την επιβίωση του καθεστώτος Σισι.

Κάθε είδηση για συνεργασία της Αιγύπτου με την Ελλάδα προκαλεί εκνευρισμό στην Αγκυρα καθώς ενδεχομένη συμφωνία για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών Ελλάδας-Αιγύπτου δρομολογεί την αποδοχή της ελληνικής θέσης για πλήρη επήρεια του Καστελόριζου επί των θαλασσίων ζωνών.

Πριν από την επίσκεψη Σαμαρά, τη Λευκωσία θα επισκεφθεί ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Λίμπερμαν που κάθε άλλο παρά φιλικά διάκειται προς το καθεστώς Ερντογάν, ενώ καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις προσλαμβάνει πλέον η επίσκεψη του πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Κύπρο στις 29 Νοεμβρίου.

Πηγή "Έθνος"


everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Ποιος μπορεί πλέον να μην παραδεχτεί πως η Τουρκία παίζει το δικό της, αυτόνομο και βρώμικο συνάμα παιχνίδι στη Μέση Ανατολή;
Ποιος μπορεί να μην βλέπει πως οι νεοθωμανοί της Άγκυρας ελέγχονται όλο και λιγότερο από τις ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική ασφάλεια από τον Έβρο μέχρι την Κύπρο;
Ποιος δύναται να ισχυριστεί ακόμη, βλέποντας τους τουρκικούς τραμπουκισμούς στην κυπριακή ΑΟΖ, ότι η αφελής ελληνική εξωτερική πολιτική «εξημέρωσης του θηρίου» πέτυχε;

Σήμερα τα πράγματα είναι άσχημα όσο ποτέ για Αθήνα και Λευκωσία, όχι από πλευράς δικαίου ή διεθνούς έννομης τάξης, αλλά από πλευράς ισοζυγίου ισχύος. Η Τουρκία, παρά τα προβλήματά της, εξελίσσεται σε ισχυρή οικονομία, ιδίως στην εξοπλιστική της διάσταση. Κι όσοι (έχουμε στην Ελλάδα αρκετούς…) υποστηρίζουν εδώ και δεκαετίες ότι το τουρκικό κράτος «διαλύεται», «διαμελίζεται» και άλλα φαιδρά, θα πρέπει να δουν την αλήθεια κατάματα: δεν διαλύεται η Τουρκία, η Ελλάδα διαλύεται, οικονομικά και κοινωνικά. Η Ελλάδα (μαζί της και η Κύπρος) είναι παραδομένη στα δηλητηριώδη άγκιστρα των Μνημονίων, εξαρτημένη όσο ποτέ. Την ώρα που η Τουρκία απεξαρτάται γοργά και δυναμικά…

Τα εγκλήματα της Δύσης
Η Δύση, με πρώτες τις ΗΠΑ, φέρει ευθύνες για το «ξεσάλωμα» αυτό των Τούρκων. Οι αποδείξεις δεκάδες: θυμίζουμε την άκρως σημαντική έκθεση (13 Σεπτεμβρίου 2013) του Kiplinger Letter, στηριζόμενη σε ανάλυση εξειδικευμένων συμβούλων στα κέντρα εξουσίας στην Ουάσιγκτον. Το Kiplinger Letter παραδεχόταν ανοιχτά ότι η CIA εξόπλιζε από καιρό τους τζιχαντιστές στη Συρία, με την ελπίδα να πέσει το καθεστώς Άσαντ.

Αν θέλουμε να έρθουμε στις ημέρες μας, ας δούμε τι δήλωσε προ ολίγων μόνο ημερών η Claudia Roth, αντιπρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου: «Το ΝΑΤΟ πρέπει να εξαναγκάσει την Τουρκία να σταματήσει επιτέλους την υποστήριξη προς το «Ισλαμικό Κράτος». Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι η Τουρκία φιλοξενεί στρατόπεδο εκπαίδευσης για το ISIS στην Κωνσταντινούπολη. Οι σχέσεις του Ερντογάν με το «Ισλαμικό Κράτος» είναι απαράδεκτες και ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιδιώκει μία αληθινά σκοτεινή πολιτική στη Συρία».

Ακόμα πιο σκληρά εκφράζονται έγκυροι αναλυτές, όπως ο Ivan Rioufol στη Le Figaro: «Όσοι εξήραν τον υποτιθέμενο μετριοπαθή ισλαμισμό του Ερντογάν αποδεικνύουν την ανόητη αφέλειά τους. Το μαρτύριο που υφίσταται η πόλη Κομπάνι, κάτω από τα απαθή βλέμματα των Τούρκων που εμποδίζουν τις ενισχύσεις και απαγορεύουν τη χρήση των αεροπορικών βάσεών τους, είναι ενδεικτικό της δυτικής ανικανότητας. Είναι καιρός να απαιτήσουμε λογοδοσία από την Τουρκία του Ερντογάν». Και συνεχίζει ο Γάλλος δημοσιογράφος με τα εξής αποστομωτικά: «Η εξισλαμισμένη Τουρκία, δεν αξίζει πλέον να παραμείνει στο ΝΑΤΟ, ούτε βεβαίως, να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όμως και στις ΗΠΑ η καχυποψία αυξάνεται: «Μήπως είναι ώρα να πετάξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ;» διερωτώνται όλο και περισσότεροι, με τελευταίο τον Jonathan Schanzer, αναλυτή με προσβάσεις στο «σύστημα Ομπάμα», που γράφει μεταξύ άλλων: «Η θέση της Τουρκίας ως συμμάχου της Δύσης είναι πλέον στον αέρα, αφού πεισματικά αρνείται να ενταχθεί στη συμμαχία κατά των Ισλαμιστών, απαιτώντας αυτή η συμμαχία να στραφεί και κατά του καθεστώτος Άσαντ. Τα πάνω από διακόσια τουρκικά F-16 στέκουν ακίνητα καθώς οι ισλαμιστές κερδίζουν επικίνδυνα έδαφος σε Ιράκ και Συρία».

Ο «επιτήδειος ουδέτερος» φέρνει σε δύσκολη θέση τους φίλους του
Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Τα παραπάνω είναι, βέβαια, η μισή αλήθεια, σε μία γενικότερη προσπάθεια των ΗΠΑ να αποκρύψουν τον βρώμικο ρόλο Τουρκίας, Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας. Αυτών, δηλαδή, που χρηματοδότησαν και δημιούργησαν το τέρας ISIS, το βασίλειο του τρόμου στη Μέση Ανατολή που αποκεφαλίζει, εκτελεί, βιάζει και καταστρέφει αδιακρίτως, χωρίς μικρογραμμάριο ελέους.

Η Τουρκία διαχρονικά κινείται ως ο «επιτήδειος ουδέτερος», για να θυμηθούμε τον τίτλο του γνωστού βιβλίου που την αφορά. Τα ίδια έκανε το 2001, όταν αρνήθηκε να ενισχύσει τη δυτική συμμαχία στον πόλεμο κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, τα ίδια και το 2003 στο Ιράκ, κατά παράβαση του άρθρου 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ που βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Και στις νατοϊκές επιχειρήσεις στη Λιβύη συνέπραξε μόνο υπό τους όρους που έθεσε και που επέβαλε στη συμμαχία ο Ερντογάν. Γιατί στη Λιβύη οι Τούρκοι νεοϊσλαμιστές φλέγονταν να δουν στην εξουσία τους Αδελφούς (τους) Μουσουλμάνους.

Μόνο που τώρα Ερντογάν και Νταβούτογλου το παράκαναν. Τόσο που ακόμα και τα πλέον τουρκολάγνα δυτικά κέντρα δυσκολεύονται να υποστηρίξουν την υποκριτική Άγκυρα στους τυχοδιωκτισμούς της. Η Τουρκία δεν πολεμά την ισλαμική τρομοκρατία. Απεναντίας, συμπράττει στη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών οργανώσεων. Μέχρι πρότινος δεν είχε καν αναγνωρίσει ως τρομοκρατική οργάνωση την Αλ Νούσρα. Στα λόγια, Τούρκοι και Σαουδάραβες, ραπίζουν το ISIS, στην πράξη το στηρίζουν. Αυτοί είναι οι υπαίτιοι της τραγωδίας στη Συρία, αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί των φρικτών εγκλημάτων που διαπράττονται στη σπαρασσόμενη χώρα.

Κανείς πια δεν πιστεύει τους νεοπασάδες της Άγκυρας. Ταυτόχρονα, όλο και λιγότεροι πιστεύουν ότι όσα μηρυκάζει η Ουάσιγκτον. Γιατί οι αμερικανοί έχουν τις δικές τους, κορυφαίες ευθύνες. Το ISIS εξυπηρετεί τις ΗΠΑ, οι οποίες το στήριξαν, ενώ τώρα εξασφαλίζουν ένα βολικότατο άλλοθι για την αμερικανική επιστροφή στη Μέση Ανατολή.

Οι αμερικανοί θέλουν σε πρώτη φάση να διχάσουν τον μουσουλμανικό κόσμο με την εν εξελίξει σύγκρουση σιιτών – σουνιτών. Με τις ορδές των τζιχαντιστών να καταστρέφουν τη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ επιδιώκουν μεσοπρόσθεσμα να ελέγξουν πληρέστερα την περιοχή, αφού θα έχουν βρει άλλοθι για συνεχείς επεμβάσεις κι αφού θα διασπαστούν τα σουνιτικά κράτη, με πρώτο στη λίστα το Ιράκ. Δια της δημιουργίας γενικευμένου χάους, θα συνεχίσουν να ελέγχουν την ενεργειακή καρδιά του πλανήτη, προωθώντας εντέλει το χάος αυτό μέχρι τον ρωσικό Καύκασο, όπου ζουν μεγάλοι αριθμοί σουνιτικών μουσουλμανικών πληθυσμών. Οι «ιέρακες» της Ουάσιγκτον θα θελήσουν έτσι να χτυπήσουν τη Ρωσία και τον Πούτιν, και από τα νότια, την ώρα που δυτικά έχουν ήδη ανοίξει την πληγή της Ουκρανίας.

Είναι, βεβαίως, πολιτικά ερμαφρόδιτο να κερδίζουν έδαφος στη Δύση θεωρήσεις που ζητούν «ξωπέταγμα» των Τούρκων και στην ίδια την Ελλάδα και την Κύπρο –διαχρονικούς αποδέκτες του τουρκικού αναθεωρητισμού- να τηρούνται με ευλάβεια τα ψοφοδεή περί ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.

Κόντρα στην τουρκοφοβική θεώρηση της Αθήνας και πηγαίνοντας κόντρα στην πολιτική ορθότητα του μικροελλαδικού αθηναϊσμού, θα διατυπώσω το αντίθετο: τον Ελληνισμό τον συμφέρει να δίνει χρόνια στον Ερντογάν ο Αλλάχ! Για να κάνει την Τουρκία «Βόρεια Κορέα» και να την απομονώσει τελείως από τη Δύση. Και τότε, ως δια μαγείας όλοι θα «ανακαλύψουν» τα δίκια της Ελλάδας στο Αιγαίο και την κατοχή της Κύπρου. Μόνο που μέχρι τότε η εξωτερική πολιτική της χώρας μας δεν έχει την πολυτέλεια να κοιμάται, ρυμουλκούμενη από δυσμάς, όπως συμβαίνει τώρα…

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 260


everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Η λαμπρη επετειος της 28ης Οκτωβρίου μπορεί να συμπυκνωθεί σε μία και μόνον λέξη, άκρως επίκαιρη και διαχρονικά σημαντική γιά την εθνική μας επιβίωση: Εθνική Αξιοπρέπεια.

Αυτήν, την Εθνική μας Αξιοπρέπεια, υπερασπίστηκαν ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, ο Μιλτιάδης στον Μαραθώνα, ο Θεμιστοκλής στην Σαλαμίνα, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στην Πύλη του Ρωμανού, ο Κολοκοτρώνης στα Δερβενάκια και ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι, ο Παύλος Μελάς στην Μακεδονία, ο Πλαστήρας στην Μικρά Ασία. Και οι ήρωες του Σαράντα.

Την Αξιοπρέπειά μας, δηλαδή την τιμή μας, την αυτοπεποίθησή μας και την αυτοεκτίμησή μας, την φήμη μας. Την ελευθερία μας, την εδαφική μας ακεραιότητα, το μέλλον μας. Δηλαδή το παρόν των παιδιών μας. Που χωρίς την δική μας σημερινή θυσία δεν θα υπάρξει ασφαλές και ελεύθερο.

Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Αυτά ήταν απολύτως συνειδητά στους Έλληνες του Σαράντα, που πολέμησαν στα παγωμένα κατσάβραχα της Αλβανίας και συνέτριψαν την Ιταλική Αυτοκρατορία, μία τότε παγκόσμια υπερδύναμη με ρωμαϊκές αξιώσεις, με αποικίες (Αλβανία, Αιθιοπία, Λιβύη) και τεράστιο στράτευμα, που φιλοδοξούσε να μεταβάλει την Μεσόγειο σε ιδιωτική ιταλική θάλασσα και να συμπεριλάβει την μικρή αλλά ένδοξη Ελλάδα στην επικράτειά της.

Ενώ η Ευρώπη είχε καταληφθεί από τους Ναζί και στο Παρίσι είχε εγκατασταθεί Γερμανός Διοικητής, ενώ η Αγγλία υφίστατο σφοδρή γερμανική αεροπορική επίθεση και έδινε την κρισιμώτερη μάχη της μετά το Βατερλώ, ενώ οι ΗΠΑ ούτε κάν συζητούσαν ακόμα την είσοδό τους στον Πόλεμο κι ενώ ο Στάλιν ήταν σύμμαχος του Χίτλερ, έμενε μόνον η Ελλάδα να διασώσει όχι μόνον την εδαφική της ακεραιότητα αλλά το ηθικό, την τιμή και την αξιοπρέπεια ολόκληρου του ελεύθερου κόσμου απέναντι στην επέλαση του φασισμού.

Το θαύμα του Σαράντα οφείλεται, όπως όλα τα θαύματα, σε έναν συνδυασμό παραγόντων. Κατ’αρχάς η Ελλάδα διέθετε ηγέτη, που είχε πλήρη επίγνωση της ιστορικής του ευθύνης. Ο Μεταξάς μπορεί να ήταν δυσάρεστος σε πολλούς, αλλά ήταν στρατιωτική ιδιοφυία. Προετοίμασε την Ελλάδα γιά τον επερχόμενο πόλεμο, πραγματοποιώντας οχυρωματικά έργα, ανακαλώντας μυστικά εφέδρους, συντονίζοντας με τους διευθυντές των εφημερίδων την προετοιμασία της κοινής γνώμης και δημιουργώντας αποθέματα. Γνώριζε ακριβώς ποιά θα έπρεπε να είναι η αντίδραση της Ελλάδας απέναντι σε ενδεχόμενη εχθρική προσβολή και είχε αποφασίσει πολύ πριν ότι η θέση της χώρας θα ήταν στο πλευρό των παραδοσιακών της δυτικών συμμάχων. Όταν ήρθε η ώρα του πολέμου, ο Μεταξάς ανέλαβε τις ευθύνες του και δεν δίστασε ούτε στιγμή να πει το ιστορικό ΟΧΙ στον Ιταλό πρεσβευτή.

Αλλά μαζί του είχε κι έναν λαό γιγάντων, έναν λαό που μόλις εικοσιπέντε χρόνια νωρίτερα είχε τσακίσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και στην συνέχεια την Βουλγαρία, είχε διπλασιάσει την επικράτειά του και στην συνέχεια είχε προελάσει μέχρι τον Σαγγάριο, σε μία εποποιία αλεξανδρινών διαστάσεων.

Έναν λαό που δεν ήξερε μόνον να πολεμάει, αλλά και να οργώνει, να μπολιάζει και να κλαδεύει, να χτίζει ξερολιθιές, να τραγουδάει ηρωικά δημοτικά τραγούδια, να αναλαμβάνει από νωρίς τις ευθύνες του. Έναν λαό πού δεν συζητούσε με τους εισβολείς αλλά τους πολεμούσε μέχρις εσχάτων.

Ας σταθούμε προσοχή, σιωπηλοί, σ’ αυτό το σημείο, και ας θυμηθούμε με ευλάβεια τους ήρωες του Σαράντα, που τους γνωρίσαμε γιατί ήταν οι παππούδες μας, και τους θυμόμαστε γεροντάκια, που στα μάτια τους όμως έφεγγε αμείωτη η φλόγα της Αξιοπρέπειας και της Αδιαλλαξίας που φύσηξε μακρυά τον επίδοξο κατακτητή το Σαράντα. Και ας ανασύρουμε από το γονιδίωμά μας τις αρετές τους, γιατί πιθανόν να μας χρειαστούν άλλη μιά φορά, σ΄αυτόν τον πανάρχαιο και επικίνδυνο βράχο που ζούμε πολεμώντας εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια.

Πηγή KontraNews


everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


28 Οκτωβρίου 2014, σημαδιακή ημέρα

Αν δεν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να συναινέσουμε τουλάχιστον στα εθνικά μας θέματα και να χαράξουμε κοινή πορεία, είμαστε χαμένοι από χέρι.

Όπως κάθε Έλληνας πολίτης με κοινό νου και στοιχειώδη αίσθηση πατριωτισμού, παρακολουθώ με αγωνία τις τρέχουσες απροσχημάτιστες τουρκικές προκλήσεις με προδιαγεγραμμένο στόχο
  • την αμφισβήτηση, κατ’ αρχάς, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και, σε δεύτερη φάση,
  • τη δυναμική διεκδίκηση της ισότιμης συμμετοχής στη νομή των υδρογονανθράκων στην Κυπριακή αλλά και στην Ελλαδική ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).
Αντίθετα με εμάς, οι Τούρκοι έχουν μακροχρόνιο σχεδιασμό και ενιαία φωνή, τουλάχιστον προς τα έξω, που εκφράζεται από έναν ικανότατο όσο και άκρως ριψοκίνδυνο Πρόεδρο – Σουλτάνο, τον Ταγίπ Ερντογάν που δεν εμποδίζεται από ανύπαρκτες δημοκρατικές διαδικασίες και ενεργεί επιθετικά μεν απέναντί μας, διαφορετικά όμως απέναντι όλων των άλλων σε ό,τι αφορά στα τουρκικά συμφέροντα.

Παράδειγμα: Μουσουλμάνος ο ίδιος, κρατά αποστάσεις από το πρόβλημα της ίδρυσης και εδραίωσης του Ισλαμικού Κράτους και παράλληλα ενθαρρύνει ή, έστω, αφήνει τους Κούρδους να επωμιστούν το βάρος της αντίστασης στην Τζιχαντική θύελλα στην υπεράσπιση του Κομπάνι στη Συρία, με αποτέλεσμα να υφίστανται τεράστιες απώλειες μαχητών και αμάχων, ακόμα και παιδιών.

Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Έτσι, ξεφορτώνεται τους ενοχλητικούς Κούρδους που εξολοθρεύονται και ο ίδιος δεν προκαλεί τους φανατικούς ομόθρησκούς του. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Διαβολικά έξυπνη τακτική. Έμπειρος στο αλισβερίσι, διαπραγματεύεται με πανάκριβο αντάλλαγμα τις ελάχιστες παραχωρήσεις που κάνει στους Αμερικανούς για τις ανάγκες των βομβαρδιστικών επιδρομών τους. Αυτό δα και αν είναι διπλωματία. Ενώ εμείς!!!

Εμείς, πώς αντιδρούμε στους θανάσιμους κινδύνους που απειλούν άμεσα την ύπαρξή και την επιβίωσή μας;; Άθελά μου, έρχεται στη μνήμη το τραγούδι του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί… κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά…».

Με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, το ήμισυ του πολιτικού μας προσωπικού αγωνίζεται να διατηρήσει τα έδρανα και τα προνόμιά του, ενώ το άλλο ήμισυ αγωνίζεται να τους τα πάρει, με όποιον τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο έθνος, στην κοινωνία και στους πολίτες.

Οι πολιτικές μας ηγεσίες θεωρούν ότι εκπληρούν το χρέος τους κάνοντας κάποια δηλωσούλα, έτσι, για την τιμή των όπλων, μεμονωμένα και ασυντόνιστα, κάποιοι μάλιστα με μικροκομματικούς αστερίσκους .

Οι κυβερνώντες, εκφράζουν μεγάλη ικανοποίηση αν, αξιωματούχοι της Ε.Ε., του ΟΗΕ, οι άλλοι «φίλοι», προβούν σε κάποια χλιαρή αλλά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα δήλωση – νουθεσία προς την Τουρκία και καμιά φορά και στις δύο πλευρές, σαν τάχα θύτης και θύμα να είναι το ίδιο. Οι αντιπολιτευόμενοι κάνουν ό,τι μπορούν να απαξιώσουν την ολίγον, έστω, θετική εντύπωση, σαν να επρόκειτο για μιαν άλλη, εχθρική χώρα.

Το έργο με τους «φίλους, συμμάχους και εταίρους» το έχουμε ξαναδεί στη Σμύρνη, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο και αλλαχού. Το δίδαγμα: «Αλλοίμονο σ’ όποιον δεν έχει νύχια να ξυστεί». Στη διεθνή διπλωματία και πολιτική, μετρά μόνον το συμφέρον. Δεν ισχύουν φιλίες και κουμπαριές. Τα πάντα με μοναδικό γνώμονα το εθνικό τους συμφέρον. Αυτό είναι ένα μάθημα που δεν φαίνεται να μάθαμε ποτέ.

Η κατάσταση περιπλέκεται από το πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) που έχουν εντοπιστεί και είναι έτοιμα για εκμετάλλευση εντός των Ελλαδικών και Κυπριακών ΑΟΖ. Μια, κατ΄ αρχήν σημαντική εξέλιξη που θα μπορούσε να είναι ευλογία αλλά και να αποβεί κατάρα, αν λάβουμε υπόψη την εμπειρία γειτονικών χωρών (Λιβύη, Ιράκ, Συρία, κ.λπ.), ενώ η Κύπρος ήδη συνθλίβεται ανάμεσα στις συμπληγάδες των συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων και των γεωπολιτικών ανταγωνισμών. Η θετική για μας, αν και χλιαρή, στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν πιστοποιεί, κατ’ ανάγκην θέση αλληλεγγύης, αλλά υπαγορεύεται από την ανάγκη της να εξασφαλίσει, μερική έστω ενεργειακή επάρκεια.

Σήμερα γιορτάζουμε τη μεγάλη εθνική επέτειο, το Αλβανικό Έπος, όταν σύσσωμος ο ελληνικός λαός, σε ένα αυθόρμητο ξέσπασμα πατριωτισμού και ομοψυχίας, έκαμε τη μεγάλη υπέρβαση για τη σωτηρία της πατρίδας.

Τώρα, που εξ ίσου και περισσότερο σοβαρός είναι ο κίνδυνος που μας απειλεί, αλλά πιο επικίνδυνος πιο ύπουλος, και πιο περίπλοκος, και απειλεί όχι μόνον η εθνική κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα, αλλά και την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα, την εθνική μας συνείδηση, τη συνέχιση της ύπαρξής μας είναι ώρα να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

Μαζί με την αμυντική μας θωράκιση, είναι ανάγκη να θωρακίσουμε και την Οικονομία μας που, υπό τις παρούσες διεθνείς συνθήκες, αποτελεί και αυτή εθνικό θέμα. Να ξεχάσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να δούμε αυτά που μας ενώνουν.Να προτάξουμε το «εμείς» αντί του «εγώ».

Τώρα προέχει το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον. Να δημιουργήσουμε πλεονάσματα, όχι επιβάλλοντας απάνθρωπα σκληρή λιτότητα, περικόπτοντας μισθούς και φορολογώντας ανάλγητα τους αδύναμους αλλά δουλεύοντας, παράγοντας και εξάγοντας με πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης. Έτσι θα ανατάξουμε την εθνική μας οικονομία, θα βγούμε από την κρίση και θα ανακτήσουμε την εθνική και προσωπική μας αξιοπρέπεια.

Αυτές τις δύσκολες μέρες, έρχεται στη μνήμη μου η ρήση του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά: «Το πώς βγαίνει το εθνικό εισόδημα δεν είναι θέμα ιδεολογίας… το πώς κατανέμεται είναι. Και πάνω σ’ αυτό ας συγκρουστούμε, αν χρειαστεί».

Δεν είχαμε ποτέ και δεν έχουμε τώρα άλλη επιλογή. Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, βουλή, ευρωβουλευτές, κόμματα, πολίτες, να αναλάβουμε τις προσωπικές και συλλογικές μας ευθύνες και επιδεικνύοντας γενναιότητα και ομοψυχία, με μια βούληση, με ενιαία φωνή (μόνον έτσι θα μας ακούσουν οι ξένοι συνομιλητές μας), να κάνουμε τη ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ για τη σωτηρία της πατρίδας, της κοινωνίας, των οικογενειών μας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σχολιάζει ο Κλεισθένης.
Οι παρελάσεις στις εθνικές γιορτές έχουν νόημα όταν συμμετέχουν οι πολίτες. Οι γονείς θέλουν να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Οι πολίτες θέλουν να νοιώσουν ασφαλέστεροι παρακολουθώντας τα στρατευμένα νιάτα να παρελαύνουν. Οι παρελαύνοντες θέλουν να τους παρακολουθούν οι δικοί τους άνθρωποι και όχι οι «επίσημοι» που παρεμπιπτόντως είναι πλέον και «μισητοί».
Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια του μνημονίου στις παρελάσεις μόνο θλίψη και θυμό προκαλούν στους Έλληνες.
Η αστυνομοκρατία στους χώρους των παρελάσεων, οι «προσκλήσεις» και τα άλλα απερίγραπτα μειώνουν και
εξευτελίζουν την γιορτινή ατμόσφαιρα.
Άλλοτε στηνόμασταν πολλές φορές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για να παρακολουθήσουμε τις παρελάσεις, να χαρούμε και να αποδώσουμε τιμή σε όσους θυσιάστηκαν για ‘μας.
Σήμερα μας απαγορεύεται να συμμετέχουμε μιας και μόνο από μεγάλη απόσταση μπορούμε να δούμε τις παρελάσεις.
Διερωτώμαι, τι ωφελούν αυτές οι γελοιότητες; Ποιος αρρωστημένος εγκέφαλος μετέτρεψε τις εθνικές παρελάσεις σε «θέατρο» για λίγους θεατές;
Φοβούνται, οι «επίσημοι», την κατακραυγή των πολιτών; θα έχουν άδικο οι πολίτες να «γιουχάρουν» τους «μισητούς» «επισήμους»; Έτσι που κατάντησαν την χώρα;
Εννοείται ότι την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την παλιγγενεσία του κράτους μας και την αντίσταση στην φασιστικοναζιστική λαίλαπα αντίστοιχα.
Σήμερα υποδουλωθήκαμε ξανά στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους. Τα «δουλικά» τους στήνονται στις εξέδρες και παρακολουθούν τις παρελάσεις, που γίνονται, για το ακριβώς αντίθετο όσων επέφεραν στην Ελλάδα οι «επίσημοι» με τις πολιτικές τους υποταγμένοι και εκτελεστικά όργανα των τοκογλύφων.
Αφού φοβούνται την λαϊκή αγανάκτηση, προκειμένου να γελοιοποιούν τις παρελάσεις καλύτερα να τις καταργήσουν ή να μην παραβρίσκονται στις εξέδρες. Ας επιτρέψουν στον κόσμο να παρακολουθήσει τις αγαπημένες του παρελάσεις χωρίς να βλέπει τα μούτρα τους.
Ακόμη δε καλύτερα ας μας αδειάσουν την γωνιά, αφού δεν πράττουν σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον αλλά κατ’ εντολή των ξένων, αποσυρόμενοι στα σπίτια τους, αφήνοντας πολιτικό χώρο για κάποιους άλλους, που θα θέλουν να φανούν χρήσιμοι στην πατρίδα και τον λαό της.
 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η Άγκυρα τραβάει πολύ το σκοινί, εξωτερικεύοντας την πρόθεσή της να εγκαταστήσει πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου, μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Είναι πλέον σαφές τοις πάσι ότι ο τούρκος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του, δεν δίνουν δεκάρα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ και είναι απόλυτα έτοιμοι να την τινάξουν στον αέρα, όπως και τις σχέσεις τους με όλες τις χώρες που έχουν την ατυχία να συνορεύουν με την Τουρκία.
Η ιδέα της αναβίωσης του οθωμανισμού, έχει «πειράξει», είναι η αλήθεια, τα μυαλά των ιθυνόντων στην τουρκική πρωτεύουσα…

Το παλάτι ήταν προτεραιότητα…
Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Το νέο παλάτι στην Άγκυρα, τραβάει την προσοχή. Φαίνεται όπως ο Ταγίπ Ερντογάν, ο άνθρωπος με το πολύ φουσκωμένο «εγώ», ο άνθρωπος που έχει αποφασίσει, μαζί με τον πρωθυπουργό του Αχμέτ Νταβούτογλου, να τραβήξει το σκοινί στο Κυπριακό, την έχει δει Σουλτάνος.

Δεν εξηγείται αλλιώς η κατασκευή του γιγαντιαίου μεγάρου των 300.000 τετραγωνικών μέτρων με τα τρία συγκροτήματα και τα… χίλια(!) δωμάτια, που κατασκευάστηκε στην τουρκική πρωτεύουσα.
Το κτίριο, το οποίο υπερβαίνει σε μέγεθος τις επίσημες κατοικίες του Γάλλου και του Ρώσου Προέδρου, αλλά και το παλάτι του Μπάκιγχαμ, αναμένεται να μπει στο βιβλίο Γκίνες.,. Και αυτό γιατί ξεπερνά σε μέγεθος και το παλάτι Ιστάνα Νουρούλ Ιμάν του Σουλτάνου του Μπρουνέι, το οποίο με 200.000 τετραγωνικά μέτρα, ήταν μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο κατοικημένο παλάτι στον κόσμο (η κατασκευή του είχε κοστίσει το 1984, 1 δις.δολάρια).

Σουλτάνος την είδε ο Ερντογάν
Ονομάστηκε «Ακ Σαράι» (Λευκό Παλάτι), κάτι που υποδηλώνει αναφορά στο κυβερνών κόμμα (ΑΚ Parti – κυβερνά ανελλιπώς από το 2002), αλλά και στον… Λευκό Οίκο!
Αρχικά σχεδιάστηκε για να στεγάσει το γραφείο του πρωθυπουργού. Μετά όμως από τη νίκη του στις εκλογές του Αυγούστου, που τον ανέδειξαν στον 12ο Πρόεδρο της Τουρκίας, ο Ερντογάν αποφάσισε να το μετατρέψει σε κατοικία του.

Τα εγκαίνια του παλατιού, που θα αντικαταστήσει το Προεδρικό της Κανκάγια (το οποίο επιλέχθηκε από τον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ και φιλοξένησε τους Προέδρους της χώρας από το 1923 ως σήμερα και όπως όλα δείχνουν, θα μετατραπεί σε μουσείο), θα γίνουν την Τετάρτη, που είναι και η ημέρα της Δημοκρατίας στην γείτονα.

Το μέγαρο κτίστηκε στο δασικό πάρκο Ατατούρκ (AOC) και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κατασκευή του κόστισε 1 τρις λίρες Τουρκίας, ήτοι 444 εκατομμύρια δολάρια.
Πολύ χαρακτηριστικό των προθέσεων του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και της «ποιότητας» της τουρκικής δημοκρατίας, είναι το ότι ο νυν πρόεδρος αγνόησε αποφάσεις τουρκικών δικαστηρίων που διέτασσαν την άμεση παύση των εργασιών οικοδόμησης (η τελευταία εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο).

Η απάντηση - δήλωση του «σουλτάνου» γι αυτό το θέμα ήταν:
«Αφήστε τους να το κατεδαφίσουν αν έχουν αρκετή ισχύ γι αυτό. Διέταξαν παύση των εργασιών αλλά δεν θα είναι ικανοί να το σταματήσουν. Θα το ανοίξω και θα κάτσω μέσα».


Πηγή εφημ. "Ελεύθερη Ώρα"


everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Που πήγαν τα 12,6 δις που έδωσαν τα νοικοκυριά σε φόρους τα τελευταία πέντε χρόνια;

Ποια διάφορα έχουν δει οι πολίτες στη ζωή τους, στα οικονομικά τους, στη δουλειά τους;

Το μόνο που έκαναν τα τελευταία χρόνια ήταν να πληρώνουν φόρους και δεν θα σταματήσουν φυσικά.
Οι φόροι συνεχίζουν να έρχονται και μάλιστα ενισχυμένοι με άλλες ονομασίες, οι έκτακτοι γίνονται μόνιμοι.

Την τελευταία πενταετία, οι απώλειες στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών να ανέρχονται σε 12,6 δισ. ευρώ.
Από 43,4 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο 2009, σε 30,8 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο φέτος.

Μόνο το β’ τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 τα νοικοκυριά έχασαν εισόδημα 1,4 δις ευρώ.

Που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα;
Για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας;
Για το κοινωνικο κράτος;
Και δεν εννοούμε πάντα επιδόματα και παροχές.
Έχει ο κόσμος περίθαλψη, αισθάνεται ασφαλής στο σπίτι του; Μπορεί να εχει τα ελάχιστα για να ζήσει;

Τι έχεις να πεις γι αυτά (και για άλλα πολλά) Αντωνάκη;

Πηγή


everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Επέτειος του «Όχι» σήμερα. Ενός «Όχι» που περιβάλλεται από δύο μεγάλους μύθους, οι οποίοι μάλιστα καλύπτουν και τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος έτσι ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι - ο ένας έρχεται από «δεξιά» και ο άλλος έρχεται από «αριστερά»:

Ο πρώτος, είναι η ίδια η λέξη «Όχι» η οποία στην πραγματικότητα δεν ειπώθηκε ποτέ από τον Ιωάννη Μεταξά. Εκείνο που απάντησε ο Μεταξάς στο τέλος της συζήτησής του με τον Ιταλό πρέσβη στην Αθήνα όταν του παρουσιάστηκαν οι απαιτήσεις του ιταλικού τελεσιγράφου, ήταν, στα γαλλικά, «Συνεπώς έχουμε πόλεμο». Το «Όχι» δεν ήταν λέξη. Εγινε όμως πράξη.

Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Ο δεύτερος μύθος έρχεται από Αριστερά και σύμφωνα με αυτόν «το Όχι το είπε ο ελληνικός λαός». Ο δεύτερος αυτός μύθος δεν απαντά στο ερώτημα τι θα είχε συμβεί αν ο (δήθεν) γερμανόφιλος Μεταξάς, είχε απαντήσει κάτι άλλο εκείνα τα χαράματα στους Ιταλούς…

Ο ελληνικός λαός είπε το τεράστιο δικό του «Όχι» από εκείνη την ημέρα και μετά, όταν πέτυχε την πρώτη νίκη κατά του Αξονα στην Αλβανία, όταν κράτησε τα σύνορα της Μακεδονίας απέναντι στους Γερμανούς για πολλαπλάσιο χρόνο από κάθε άλλη χώρα της δυτικής ηπειρωτικής Ευρώπης που αντιμετώπισε τις ορδές τους, όταν αντιστάθηκε πληρώνοντας βαρύτατο τίμημα στους τρεις κατακτητές του.

Εκείνα τα χαράματα την απόφαση είχαν ήδη λάβει ο Μεταξάς μαζί με τον Βασιλέα Γεώργιο και τον διάδοχο Παύλο, που όλοι έγιναν εκείνες τις ώρες καρδιά και ψυχή του μεγάλου πατριωτικού πολέμου, της αντίστασης κατά των εισβολέων εμψυχώνοντας συνεχώς το λαό και το στρατό σε μία στιγμή που όλη η Ελλάδα ήταν πια μία οντότητα και πολεμούσε λυσσαλέα. Αυτή είναι η πραγματικότητα πέρα από ιδεολογήματα και εκ των υστέρων προσθήκες – μπορεί άλλωστε να τη διαπιστώσει πολύ εύκολα ο οποιοσδήποτε ανατρέχοντας στα αρχεία, τις εφημερίδες, τις φωτογραφίες, τις δηλώσεις της εποχής.

Από τον μεγάλο εθνικό αυτό αγώνα δεν έλλειψε κανείς Ελληνας, από τη μία άκρη του φάσματος ως την άλλη: από τους πιο σκληρούς κομμουνιστές μέχρι τους πιο ακραίους μεταξικούς, οι Ελληνες πήγαν με ενθουσιασμό να πολεμήσουν μαζί για την ελευθερία της πατρίδας – γι αυτό και όποιος δει τα κινηματογραφικά αρχεία της εποχής διαπιστώνει κάτι μοναδικό στα διεθνή χρονικά: ότι οι στρατιώτες φεύγουν στα τραίνα για το μέτωπο και γελάνε σα να πηγαίνουν σε γλέντι, ενώ πάνε να πολεμήσουν ευτυχείς για την πατρίδα. Ηταν φυσικό, ήταν αυτονόητο, ήταν το μόνο…

Γιατί πολέμησαν έτσι ηρωικά και νικηφόρα οι Ελληνες; Επειδή πίστευαν σε αυτή τη μάχη. Αυτή την πτυχή της Ελλάδας, την πίστη στο δίκαιο αγώνα, που τόσο πολύ χάθηκε τις τελευταίες θλιβερές, διεφθαρμένες δεκαετίες, είναι που αδυνατούν να καταλάβουν άλλοι και που επειγόντως πρέπει κι εμείς να ξαναβρούμε. Τη χαρά του να πιστεύεις, του να παλεύεις για τα ιδανικά γεμίζοντας δύναμη.

Αυτό το χαμένο σήμερα «Όχι» είναι που ζητείται ξανά σήμερα - όχι η λέξη, μα η ουσία. Ομως σήμερα, ποιοι μπορούν να το πουν; Σε τι; Και σε ποιους;…

Πηγή


everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Κλείσανε οι ουρανοί από τα σύννεφα που απλώθηκαν πάνω από τούτη την γη.
Σφίγγουν οι καρδιές όλων γιατί ξέρουν πως σιμώνει το μεγάλο κακό.
Χορεύουν οι δαίμονες γιατί κατάφεραν να χωρίσουν αδερφούς, και να τους βάλουν τον ένα απέναντι στον άλλο.
Κλείνει ο χρόνος κι όλοι ετοιμάζονται…
Πριν σκύψουμε ας σκεφτούμε τι θα είμαστε, τι θα γίνουμε μετά...

Up to 46% OFF + Free Shipping for the Android 4.4 4G Smartphone at Everbuying! (Ends: Nov.20,2014)Φίλοι για τούτη τη χώρα δεν υπήρξαν ποτέ, ούτε και τώρα. Κάναμε φίλους που μετρούσαν το συμφέρον τους και δίνανε τα χαμόγελά τους για να πάρουν ασήμια και χρυσαφικά.

Έρχεται η ώρα που θα μετρήσει η ιστορία για όλους.
Γι ανθρώπους και για κτήνη.

Μείναμε πάλι μονάχοι απέναντι στα θηρία και τα δουλικά τους.

Εσύ, εγώ, όλοι μας, γυρίσαμε την μαύρη σελίδα του βιβλίου της ζωής και τώρα έχουμε μπροστά μας μία λευκή σελίδα ιστορίας που περιμένει από εμάς να γραφτεί…

Εσύ κι εγώ δεν έχουμε άλλο δρόμο από εκείνον της αξιοπρέπειας, από εκείνον που θα μας φέρει ίσα με άξιους προγόνους…

Εσύ, εγώ, όλοι μας, μείναμε μονάχοι να παλέψουμε για να κρατήσουμε εκείνα που μας παραδόθηκαν, μα πιότερο για να σταθούμε όρθιοι στις σύγχρονες παγκόσμιες Θερμοπύλες, και να ξαναφέρουμε το φως που κρύβουν οι δαίμονες κι οι υποτακτικοί τους…

Εσύ, εγώ, εμείς όλοι, για τα ιερά και τα όσια της φυλής, για την ζωή που θέλουμε κι όχι γι αυτή που μας προορίζουν, μείναμε εδώ να παλέψουμε για το αληθινό το χρέος, το χρέος σε νεκρούς μα και σε αγέννητους...

Μ’ όλα τ’ ανάποδα και τα στραβά που κουβαλάει η φυλή μας, τώρα καλούμαστε να αρνηθούμε υποταγή στην ισχύ των δαιμόνων και ν’ αγωνιστούμε ενάντιά τους, γιατί ο Πλάστης και Δημιουργίας μας έκαμε ανθρώπους λεύτερους κι όχι δούλους…

Κι αν έχουμε μέσα μας Θεό, με την Παναγία κι όλους τους Αγίους στο πλευρό μας, θα κάμωμε τον σταυρό μας και θα ριχτούμε σαν τρελοί στη νέα μεγάλη μάχη του ανθρώπου ενάντια του κακού…
Ήρθε ο χρόνος που το σκοτάδι θα γίνει πηχτό, γιατί πάντα έτσι γίνεται πριν να χαραξει...
Ας αδράξουμε, λοιπόν, την ευκαιρία που μας δίνεται, να τιμήσουμε και να τιμηθούμε...

Καλή δύναμη, αδέρφια, στα δύσκολα που έρχονται…
Κι όσοι σταθείτε δυνατοί κι όρθιοι, να δίνετε χέρι στους αδύναμους κι άμαθους, να τους σηκώνετε και να τους βάζετε στο πλευρό σας, μην τους αφήσετε μόνους, μην χωριστείτε... Γιατί ετούτες τις μαύρες ημέρες, δεν πρέπει να λείψει κανείς, για να γιορτάσουμε την επομένη, όλοι μαζί, το ποθούμενο της λευτεριάς μας…everbuying gadgets

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου