Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Ιαν 2012

  • Γράφει ο Μακεδών
Ο κίνδυνος της πλήρους κατάρρευσης των πάντων στην μεταπολεμική Ελλάδα είναι πλέον ορατός. Ο μεγάλος χαμένος βέβαια η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ωστόσο οι καταστροφές θα εξαφανίσουν και πολλούς από την μεσοαστική και μεγαλοαστική τάξη. Αφορμή του παρόντος άρθρου είναι ότι ξαφνικά θυμήθηκαν σε κανάλι εκδότη μέσω γνωστού δημοσιογράφου ότι πρέπει όλοι μαζί να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι που ¨τσέπωναν¨ και ο εκδότης ήταν και «μακάκας» όπως αναφέρθηκε γιατί δεν ήξερε τον συνεταίρο.

Το σύνθημα είναι «γυρίστε γιατί χανόμαστε» και ποιος ξέρει τι θα γίνει η συχνότητα και άλλα πολλά και θαυμαστά που γίνονται στον κόσμο των ΜΜΕ.

Αλλά εκείνο που ενόχλησε φαίνεται περισσότερο είναι ότι βρήκαν τηλεοπτικό βήμα οι απολυμένοι από διάφορες επιχειρήσεις που όχι μόνο δεν είχε γίνει τίποτα γνωστό αλλά μαθαίνουμε και την έκταση της ανεργίας.

Επίσης σοβαρές παρενέργειες έχει η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης, και κατά συνέπεια η ενημέρωση θα είναι περισσότερο ελεγχόμενη και ο απληροφόρητος πολίτης χάνει και την όποια αντικειμενική πληροφόρηση γινόταν. Συνεπώς βολεύει πάρα πολύ αυτούς που πραξικοπηματικά καβάλησαν στον σβέρκο μας και κάνουν τα όσα αποφασίζουν.

Το μόνο που έχει την δύναμη να πληροφορεί είναι τα ιστολόγια, και φυσικά τα περισσότερα δεν είναι και με ιδιαίτερη αισθητική ή σοβαρότητα, περνάνε τις παιδικές ασθένειες του νέου μέσου.

Το μέλλον της ενημέρωσης δυστυχώς είναι ζοφερό γιατί η πληροφόρηση πρέπει να είναι απόλυτα ελεγχόμενη αφού οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις είναι εξαιρετικά δυσοίωνες.

Η προσπάθεια προστασίας της οικονομικής ολιγαρχίας ήταν πάντα μέσα στις προτεραιότητες της ενημέρωσης από συγκεκριμένα κανάλια και εφημερίδες που τελευταία απροκάλυπτα εκβιάζουν ωμά την σκέψη και την συνείδηση του Έλληνα πολίτη. Υπάρχει τόσο παραπληροφόρηση που γίνεται πάρα πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος την αλήθεια από τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τα άνομα συμφέροντα. Την μόνη αλήθεια την αντιλαμβάνεται ο Έλληνας στην καθημερινότητα του με την ανεργία, τις απολύσεις, τα πρόσθετα φορολογικά βάρη μόνον για τους εργαζόμενους και τα χαμηλά εισοδήματα, μικρούς επαγγελματίες που εξαερώνονται κυριολεκτικά, ενώ για τους ολιγάρχες μόνο απαλλαγές και σκανδαλώδη προνόμια.

Όταν ο πρώην διοικητής του ΔΝΤ είχε πει ότι «η Ελλάδα είναι πολύ βαθειά χωμένη στα σκατά» θα έπρεπε να ξεσηκώσει τους πάντες, αλλά τα ΜΜΕ όπως αυτά και άλλα πολλά τα διαστρέφουν και φιλτράρουν αυτά που μπορούν ακίνδυνα να λέγονται. Περισσότερα για τον ύποπτο ρόλο του τύπου στην παραπληροφόρηση, πλην τιμητικών εξαιρέσεων, θα έπρεπε να είναι αντικείμενο μελέτης για αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων καταστάσεων. Εδώ γίνεται μια καταγραφή το πώς είναι να δουλεύουν ένα λαό χωρίς καμιά ντροπή και με μοναδικό γνώμονα την καθυπόταξή του και την εξαθλίωση του.
  • Οι βαθύπλουτοι χρηματοπιστωτές που κυβερνούν τον πλανήτη βλέπουν τους λαούς και τους ανθρώπους σαν μια κατώτερη μορφή ζωής

Μετά την γεωργική επανάσταση, αλλού νωρίτερα αλλού αργότερα, και την σταδιακή κατάργηση της συλλογικής ιδιοκτησίας που εφάρμοζαν οι ομάδες που απάρτιζαν το αρχέγονο γένος-φυλή-έθνος και την σταδιακή μετατροπή των παροδικών αξιωμάτων της πρωτόγονης δημοκρατίας σε μόνιμα [έγιναν κι άλλα κακά τότε, αλλά μας αρκούν αυτά εδώ -λολ], δημιουργήθηκε μια κάστα, μια τάξη εξουσιαστών που συσσώρευσε αρχικά την πολιτική εξουσία και έπειτα μετέτρεψε σε ιδιωτική ιδιοκτησία τα μέχρι τότε συλλογικά μέσα παραγωγής (χωράφια δηλαδή).

Στο διάβα του χρόνου, και σε πολλούς λαούς της αρχαιότητας (έλληνες, ρωμαίοι, ισραηλίτες, αιγύπτιοι), τα μέλη της τότε νέας αυτής τάξης δικαιολόγησαν την κοινωνική τους πρωτοκαθεδρία και εξουσία αποδίδοντάς την σε θεϊκή καταγωγή. Και έτσι φτάσαμε μέχρι και την κοντινή σε εμάς χρονικά, ελέω θεού βασιλεια.

Ο πρώτος ταξικός διεθνισμός που παρατηρούμε ιστορικά είναι ανάμεσα σε μέλη αυτής της τάξης. Παντρεύονται και ξαναπαντρεύονται μεταξύ τους, ανεξάρτητα από εθνικότητα, συμπεθεριάζουν και τελικά δημιουργούν μια τεράστια εξουσιαστική οικογένεια αριστοκρατών της γης, της έγγειας ιδιοκτησίας.

Λίγο πριν το έμπα της βιομηχανικής επανάστασης έχει ξεπηδήσει, στην ευρώπη τουλάχιστον, άλλη μια νέα τάξη εμπόρων, εφοπλιστών και κυρίως χρηματοπιστωτών. Η τάξη αυτή παίρνει την εξουσία από την προηγούμενη παλιά πλέον τάξη μέσω επαναστάσεων. (Στις επαναστάσεις αυτές πήραν μέρος και τα λαϊκά στρώματα φυσικά μια και είχαν πειστεί πως κάτι τέτοιο ήταν προς το συμφέρον τους).

Εν τέλει η νέα αυτή τάξη εμπορο-ναυτικο-χρηματοπιστωτών ενσωματώνεται στην παλιά εκείνη τάξη, υποτάσσοντάς την λιγώτερο ή περισσότερο, και αποκτώντας και τίτλους ευγενείας μάλιστα. Εκτός από τους τίτλους ευγενείας που πήρε η νέα τάξη από την παλιά, πήρε και αρκετή από την ιδεολογία, την οπτική της και τις συνήθειές της.

Ενα από αυτά τα στοιχεία είναι η βαθειά περιφρόνηση προς τον λαό, δηλαδή τις κατώτερες τάξεις. Περιφρόνηση της ζωής, στην κυριολεξία, μα και της ύπαρξης αυτών των “δούλων” που είναι άξιοι μόνο να τρέφουν τους αφέντες τους.

Δηλαδή έχουμε διανύσει μια τεράστια ψυχολογική απόσταση από την εποχή της γεωργικής επανάστασης όσον αφορά στο πως βλέπει ο εξουσιαστής (που τότε ήταν ακόμα προσωρινός) τον εξουσιαζόμενο (που σε λίγο με τη σειρά του θα έπαιρνε μέρος και αυτός στην εξουσία). Εχουμε διανύσει τεράστια ψυχολογική απόσταση ακόμα και από τον ομηρικό άνακτα.

Τώρα, στα μάτια των βαθύπλουτων και μόνιμων εσαεί εξουσιαστών που κρύβονται πίσω από 200 εταιρίες παγκοσμίως και ελέγχουν τις πολιτικές μαριονέτες που κυβερνούν τα έθνη, ο εξουσιαζόμενος λαός δεν είναι παρά μια κατώτερη μορφή ζωής, κατώτερη ίσως κι από τα πρωτεύοντα θηλαστικά.

Και η ζωή του και οι συνθήκες της δεν έχουν καμμιά σημασία.

Δεν υπάρχει οίκτος.

Θραξ ο Αναρμόδιος
Δήλωσε ότι προβαίνει σε αποκαλύψεις για την προστασία του, γιατί “γίνονται και ατυχήματα στην ζωή…

Και γιατί ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει…

ΑΚΟΥΣΤΕ τις αποκαλύψεις στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” του Βόλου και στην εκπομπή “Συμβαίνει Τώρα” του Αντώνη Κουμιώτη.

Ακούστε τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Β’ Αθηνών Πάνο Καμμένο:e-volos.gr

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/01/blog-post_2895.html
Η ελληνική οικονομία οδεύει ολοταχώς προς την χρεοκοπία, η ανεργία χτυπάει κόκκινο, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις κλείνουν το ένα μετά το άλλο, το 2012 προμηνύεται ανάλογο του 1922, και όμως η χώρα μας συνεχίζει να ζει στον αστερισμό του παραλόγου, κάνοντάς μας … περήφανους που ζούμε σε αυτήν, και όχι, ας πούμε, στην Σομαλία.

Τρία όμως περιστατικά μέσα σε στις τελευταίες τριάντα ημέρες, αποδεικνύουν το ότι η Ελλάδα δεν είναι Δύση, σίγουρα δεν είναι Ευρώπη, και οπωσδήποτε δεν είναι συντεταγμένο κράτος.

Επί τρείς τέσσερις ημέρες, μέσα στα Χριστούγεννα, απαξάπαντες ασχολούνταν ενδελεχώς με την δικαστική περιπέτεια του γέροντα Εφραίμ, του ηγούμενου δηλαδή που ζήλωσε την δόξα του Γκόρντον Γκέκο, και κατέληξε προφυλακισμένος.

Από την μια οι άπειροι υποστηρικτές του, που προκειμένου να τον υπερασπιστούν, συνέδεσαν το «έργο» του με το γεωπολιτικό μέλλον (και όχι μόνο) της Ελλάδας, αλλά και με την ίδια την Χριστιανοσύνη!

Από την άλλη, το στιβαρό μας κράτος, που «αποδεικνύει καθημερινά», ανεξαρτήτως κυβέρνησης, αυτό που είχε πει κάποτε ο Ανατόλ Φρανς, ότι το μεγαλείο της ισονομίας σε μια δημοκρατία είναι ότι απαγορεύεται εξίσου τόσο στον πλούσιο, όσο και στον πένητα, να κοιμούνται κάτω από τις γέφυρες!

Τα μεγάλα λόγια, περί ισονομίας κλπ πήγαν σύννεφο.

Αφού σε κάποια στιγμή, μέχρι κι εγώ ο κυνικός κόντεψα να πιστέψω πως κάτι άλλαξε. Από την μια τα βραχιόλια στους φοροφυγάδες, από την άλλη ο παππούλης στην ψειρού, δεν μπορεί, είπα, γίναμε Ευρώπη.

Λίγες μόνον ημέρες μετά, και πάνω που είπα ότι κάτι άλλαξε, έρχονται δυο νέα περιστατικά καπάκι, και σαν ξεγυρισμένες σφαλιάρες, μας επαναφέρουν στην (καθ ημάς) τάξη.

Το ένα έχει να κάνει με έναν πρώην υπουργό και εσαεί πολιτικάντη, που αφού παραβίασε τον μισό ΚΟΚ, πάτησε(!) και έναν αστυνομικό της ΔΙΑΣ, και ούτε λίγο ούτε πολύ, αντί να μπουζουριαστεί πάραυτα, αφέθη επισήμως ελεύθερος, διότι σύμφωνα με τας αρχάς, οι πράξεις του δεν εμπίπτουν στην αυτόφωρη διαδικασία!!!!

Γεια σου ρε πατρίδα με τα ωραία σου!!!!

(Κάποτε έκανα δυο τρεις σφήνες χωρίς να βγάλω φλας σε χώρα της Εσπερίας, και καταδικάστηκα, σε νυχτερινό αυτόφωρο δικαστήριο παρακαλώ, σε 90 ημέρες φυλάκιση με αναστολή για επικίνδυνη οδήγηση).

Δηλαδή τι άλλο θα έπρεπε να κάνει ο πρώην μεγαλόσχημος για να μπει μέσα, έστω για ένα 24ωρο;

Να κάψει κανένα ορφανοτροφείο την ώρα που μέσα κοιμούνται βρέφη, και να το αναρτήσει επωνύμως στο youtube;

Τι; Πείτε μου να ξέρω.

Όσο για το τρίτο περιστατικό, ε αυτό είναι συνηθισμένο στην μπανανία μας (που παρεμπιπτόντως ούτε μπανάνες δεν βγάζει).

Πρόκειται για τον περήφανο εκείνο κήνσορα εθνοπατέρα του ΛΑΟΣ, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, ειδικά τα εθνικά μας ζητήματα, αλλά που τελικά δεν πήγε καν … φαντάρος.

Και όχι διότι είχε πλατυποδία, ή δήλωνε αντιρρησίας συνείδησης, ή αντιστασιακός ή ότι άλλο τέλος πάντων… Όχι.

Αλλά επειδή πλαστογράφησε, λέγεται, επιστολή κάποιου Ευρωπαίου αξιωματούχου, προσπαθώντας να πείσει ότι ήταν μεγαλοστέλεχος της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Που και να ήταν δηλαδή, γιατί άραγε να μην πάει φαντάρος;

Τι σόι κράτος είναι αυτό ρε παιδιάαααααα;;;;

Με αυτά και με αυτά, είμαστε μια όμορφή παρέα, περνάμε όλοι καλά, αγαπιόμαστε, διασκεδάζουμε, και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Σαν μια κατάθεση (συλλογικής) ψυχής, που λένε και οι καλλιτέχνες μας…

Μόνο που σ αυτήν την περίπτωση, αυτό που βγαίνει προς τα έξω, και εννοώ κατά Βρυξέλλες και Βερολίνο μεριά, δεν είναι και τόσο αξιοζήλευτο.

Απλά αποδεικνύει στους «κουτόφραγκους» αυτό που όλοι εμείς γνωρίζουμε, αλλά κάνουμε πως δεν βλέπουμε: Ότι δηλαδή, όσα δίκια και να έχουμε ως λαός έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

Μια Σομαλία του Βορρά δηλαδή, με Βουσμάνους πολιτικούς.

Strange Attractor
  • Γι’ αυτούς που δεν ασχολούνται με προφητείες, θα εκπλαγούν όταν δουν την σύμπνοια του Παϊσίου με τον …Δαρβίνο, όσον αφορά την Τουρκική φυλή: Όταν ο ίδιος ο τουρκικός εθνικός ύμνος, δικαιώνει την θέση του Δαρβίνου…
  • Για τους λάτρεις των προφητειών: Μην ξεχνάτε ότι η Παναγιά αγαπά τα παλικάρια και όχι τα λαμόγια. Ναι, είναι στρατηγός αλλά θέλει να δει έστω μία χούφτα παλικάρια… Μην ξεχνάτε ότι πάντα στην Ελλάδα, μία χούφτα έκαναν την διαφορά, από τις Θερμοπύλες μέχρι τα Δερβενάκια.
Οπαδοί των προφητειών δεν είμαστε (πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι φτιάχνουν την μοίρα τους καθημερινά), αλλά η είδηση ότι η CIA έχει ιδρύσει πριν από δώδεκα χρόνια ένα απόρρητο τμήμα αναλυτών που ασχολούνται με την ανάλυση των … προφητειών από διάφορες θρησκείες και σε διάφορα μέρη του κόσμου, μας βάζει στον πειρασμό να αναδημοσιεύουμε ένα εντυπωσιακό ως προς την πρόβλεψή του απόσπασμα των όσων υποστήριζε ότι θα συμβούν μελλοντικά ο μοναχός Παΐσιος ο οποίος εκοιμήθη το 1994.

Το πιο κάτω κείμενο είναι το αυτοτελές 10ο κεφάλαιο από το σχετικά πρόσφατα (2001) εκδοθέν βιβλίο για τον Γέροντα Παΐσιο: “Λόγοι χάριτος και Σοφίας” από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη (η αφήγηση είναι του Γέροντος Παίσιου):

“Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς οι Έλληνες. Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις (σ.σ. όπως ήταν η αιχμαλωσία των Εβραίων στους Βαβυλώνιους), διότι εμείς είχαμε τη γνώση.Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως ) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας .
Ένα παρόμοιο είχε γίνει με τον ρωσικό λαό. Πριν 50 χρόνια μαζί με τον γέροντα μου, τον Ιωσήφ τον Έγκλειστο, συναντήσαμε ένα Ρώσο μοναχό, γέροντα. Για να τον ενισχύσουμε για τα δεινά του ρωσικού λαού και την δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, θελήσαμε να του δώσουμε θάρρος, λέγοντας του λόγια παρηγοριάς. Αυτός όμως λέει : «Δεν είναι τίποτα, κανόνας είναι που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια».

Εσύ πως το ξέρεις; ρωτήσαμε.

Και η απάντηση του : «Το 1917 , όταν επεκράτησε ο κομμουνισμός, ο Χριστιανισμός εκηρύχθει εκτός νόμου, και όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας. Οι χριστιανοί πανικοβλήθηκαν και οι μεν πλούσιοι εδραπέτευσαν προς την Ευρώπη, οι δε άλλοι έτρεχαν στους ναούς, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάμει θαύμα για να τους σώσει. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί. Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».

Αυτά μας είπε ο Ρώσος μοναχός 50 χρόνια πριν. Το διάστημα που διέρρευσε από τότε, είχα σχεδόν ξεχάσει τα λόγια του. Όταν όμως έπεσε ο χάρτινος πύργος του «ανατολικού ευδαιμονισμού», τότε το θυμήθηκα. Κάθισα και μέτρησα και είδα ότι ήταν ακριβώς εβδομήντα χρόνια. Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν. Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοσθεί πολυτρόπως.

Πρώτα θα παιδεύσει ο Θεός τους μεγάλους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που είναι ο Ισλαμισμός και ο Καθολικισμός. Αυτοί που αμείλικτα χτυπούν την Ορθοδοξία, τώρα θα εκλείψουν . Ακόμα και αυτοί που κατέστρεψαν τον Βυζαντινό Πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι που τον κατέστρεψαν, είναι οι σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι καθολικοί που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο. (σ.σ. Σας θυμίζει τίποτα σχετικά με το Μνημόνιο και τη νέα δουλεία;)

Τους απογόνους τους, λοιπόν , θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεότεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν τη ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδών. Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει.
Εκείνος που θα το εμποδίζει να απλωθεί είναι η διαιρεμένη ρώσικη ηγεσία (σ.σ. Γέλτσιν) η οποία πλευρίζει τους Αμερικανούς. Όμως ο ρωσικός λαός θα τους ρίξει και οι χριστιανικοί λαοί των Βαλκανίων θα προελάσουν (σ.σ. τα λέει πέντε-έξι χρόνια πριν την άνοδο του Β.Πούτιν στην εξουσία!).

Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο (σ.σ. Αν είναι δυνατόν, να πέφτει τόσο “διάνα” σαν να το διάβασε στη χτεσινή εφημερίδα!). Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του. Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα. Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των σταυροφόρων ) το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει, η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν. (σ.σ.: τα λέει 16 χρόνια(!) πριν κατεβεί η ρωσική αρμάδα!)

Η Κύπρος θα δεχτεί ράπισμα από τους Τούρκους (γιατί τώρα είναι ανέγγιχτη), αλλά θα είναι προσωρινό. (σ.σ. Σας θυμίζει τίποτε το γεγονός οτι η Κύπρος σήμερα, είναι η πιο ισχυρή οικονομικά χώρα στην Ε.Ε. ενώ κρατάει και το μεγάλο κλειδί του Ενεργειακού στην Α. Μεσόγειο με ισχυρούς προστάτες το Ισραήλ και τις ΗΠΑ;) Η Τουρκία θα σβήσει, αλλά δεν θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην παγκόσμα ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή.

Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη «Έλληνας » αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.
Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.

Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».

Όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ατόμου και κατασκευάστηκε η ατομική βόμβα, άκουσα ο ίδιος τον Αϊζενχάουερ να δηλώνει : «Σήμερα ευρισκόμεθα στα προπύλαια της ελληνικής μαθηματικής». Είπε την αλήθεια ο κανίβαλος!
Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα – και θα το δείτε – ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη”.

Εξακολουθούμε να τονίζουμε ότι είμαστε ορθολογιστές και δεν ασπαζόμαστε τις προβλέψεις μελλοντικών γεγονότων από τον οιονδήποτε. Αλλά όταν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ (CIA) ασχολούνται με αυτά που εμείς θα έπρεπε να είχαμε ήδη ασχοληθεί πολύ πιο πρίν, αλλά αντιθέτως τα πετάμε, θα πρέπει τουλάχιστον να μας υποψιάσει. Και σίγουρα, το παραπάνω απόσπασμα θα αποτελέσει σημείο ανάλυσης πολλών ειδικών…

Πηγή
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012 διάβαζα στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» στη σελίδα 36, ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Κατερίνας Κοσμά, με τίτλο: «Τρόμος εξόδου από το ευρώ, φόβοι για ντόμινο στην Ευρωζώνη, αν αποχωρήσει η Ελλάδα». Μεταξύ άλλων το άρθρο ανέφερε: «Τρόμο σκορπά στη γηραιά ήπειρο η ιδέα εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ. Χρηματιστηριακοί κύκλοι, οικονομολόγοι και αναλυτές εκφράζουν σε καθημερινή πλέον βάση έντονους φόβους για ντόμινο, αποχώρηση δηλαδή και άλλων χωρών από την Ευρωζώνη, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο διάσπασής της…».

Ειλικρινά χαίρομαι γιατί έστω και πολύ καθυστερημένα η εφημερίδα του συγκροτήματος Γιώργου Μπόμπολα, που διαχρονικά στήριζε μετά μανίας, όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από την μεταπολίτευση έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένης και της μειοδοτικής κυβερνήσεως του Γιώργου Παπανδρέου, ανακάλυψε και υιοθέτησε απόψεις που έχουν εκφρασθεί και διατυπωθεί πριν από πολλούς μήνες από έγκριτους οικονομολόγους των ΗΠΑ, της Ε.Ε., αλλά και της πατρίδος μας.

Ο έχων την τιμή να υπογράφει το παρόν άρθρο, έλεγε σε διάφορα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, αλλά και σε κάποιες εφημερίδες:

Πριν από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή των Ελλήνων, σε άρθρο μου στις 13 Ιουλίου 2011 με τίτλο «Η χαμένη ευκαιρία της Κυβέρνησης» μεταξύ των άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Αυτή τη χρονική περίοδο, λοιπόν, η Ελληνική Κυβέρνηση είχε τη μεγάλη ευκαιρία να διορθώσει το λάθος της άρον-άρον ψήφισης του μνημονίου άνευ ουσιαστικής διαπραγμάτευσης, εκβιάζοντας τους τροικανούς για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, επενδύοντας στο φόβο των Ευρωπαίων για την επικείμενη διάλυση της Ευρωζώνης. Πριν λίγες μέρες, ανησυχούσαν όλοι και ήταν κοινή η διαπίστωση (ΗΠΑ και ΕΕ), πως ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδος θα σήμαινε την απομάκρυνσή της από το ευρώ και ταυτόχρονα θα λειτουργούσε ως μεταδοτική ασθένεια για τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και πιθανώς την Ιταλία και την Γαλλία) με κοινή κατάληξη την διάλυση της ζώνης του ευρώ. Δεν επένδυσε λοιπόν η Ελληνική Κυβέρνηση στο φόβο της ΕΕ, πως πιθανή πτώχευση της Ελλάδος οδηγεί σε πτώχευση της Ευρώπης, παρότι ήταν βέβαιο, πως η πέμπτη δόση του δανείου ήταν εξασφαλισμένη και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση, άσχετα, εάν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο. Με αυτό τον τρόπο, δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση απεμπόλησε για άλλη μια φορά το δικαίωμα του ισότιμου εταίρου την ΕΕ και αποδέχθηκε να θεωρείται από τους Ευρωπαίους ως ένας κοινός δανειολήπτης. Αυτή, ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη χώρα μας».
Πριν από την σύνοδο κορυφής την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, σε άλλο άρθρο μου με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, εμείς;» τονίζονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

«Σήμερα, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την κυβέρνηση, η αναστάτωση στην Ευρώπη για την πιθανή πτώχευση της Ελλάδος που θα επιφέρει την διάλυση της ευρωζώνης είναι συνεχώς αυξανόμενη. Ιδιαίτερα, μετά και τις κερδοσκοπικές πιέσεις από τους οίκους αξιολόγησης προς την Ιταλία, αλλά και τις ΗΠΑ, που έχουν επιφέρει κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα της Ευρώπης. Κύριοι της κυβέρνησης, επιτέλους σοβαρευτείτε και εν όψει της εκτάκτου συνόδου κορυφής της Ε.Ε. την ερχόμενη Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί η αντιμετώπιση της κρίσεως χρέους στην Ευρωζώνη, πρέπει να αναλογιστείτε τούτη την ύστατη ώρα για την Ελλάδα, πως χρειάζεται από μέρους σας αταλάντευτη και σκληρή διαπραγμάτευση με τους διεθνείς τοκογλύφους-κερδοσκόπους, δηλαδή τους τραπεζίτες της Ευρώπης υπέρ των Εθνικών μας συμφερόντων.
Όμως, Εθνικό μας συμφέρον είναι να γίνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος και απαιτείται εκτός της επαναγοράς των ομολόγων μας, να διεκδικηθεί η δραστική περικοπή του χρέους, κάτι που τελευταία συζητούν οι εταίροι μας στην Ε.Ε.
Επίσης, θα πρέπει η όποια δανειοδότηση να γίνεται με συμβολικό επιτόκιο της τάξεως του 1%, γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει το βάρος επιτοκίων της τάξεως 5%-8%. Τέλος, θα μπορούσε να διεκδικηθεί τριετής έως πενταετής χάρη αποπληρωμής των χρεών μας, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της χώρας. Τα παραπάνω αποτρέπουν από την χρεοκοπία όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη!
Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το έχουν καταλάβει, αλλά προσπαθούν να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Η Ελληνική κυβέρνηση το έχει καταλάβει;».

Στις 10 Αυγούστου 2011, στο άρθρο μου «Xτυπώντας την πόρτα μιας κουφής κυβέρνησης» αναφέρω πως
"...βρίσκομαι ξανά στη δυσάρεστη θέση να σημειώσω ότι στην Σύνοδο κορυφής η Κυβέρνησή μας για άλλη μια φορά δεν διαπραγματεύθηκε και αρκέστηκε στα ψίχουλα που μας πέταξαν οι εταίροι μας. Ψίχουλα που πολύ σύντομα τα πήραν πίσω, όταν οι πιέσεις των αγορών προκάλεσαν πανικό στην ΕΕ με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας των ΗΠΑ από τους Standard & Poor’s.
Μια υποβάθμιση που χαρακτηρίζεται δραματική για την υποτιθέμενη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Μια υποβάθμιση που είχε να υποστεί η Αμερική από το 1946.
Μια κρίση που δεν μπόρεσαν να προβλέψουν και να αντιμετωπίσουν οι μικρόψυχοι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες που τις τελευταίες δεκαετίες κυβερνούν τις χώρες τους. Ηγέτες με πρώτη και χειρότερη την αλαζόνα Καγκελάριο της Γερμανίας, κ. Μέρκελ, που δεν κατάλαβαν, πως με τις όποιες αποφάσεις τους στην τελευταία σύνοδο κορυφής δεν θα έσωζαν μόνο την Ελληνική οικονομία, αλλά πρωτίστως την Ευρωπαϊκή.
Έτσι, οι κοντόφθαλμοι πολιτικοί πήραν κοντόφθαλμες και μικρόψυχες αποφάσεις και οδηγούν την ΕΕ στην πλήρη διάλυσή της αντί στη διάσωσή της. Μια διάλυση που θα ξεκινήσει από τις τράπεζες που ελέγχουν τα ομόλογα όλων των χωρών της ΕΕ, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να αντέξουν την πίεση των αγορών και των τοκογλύφων κερδοσκόπων. Αυτών που με ταχύτητα φωτός και με χειρουργική ακρίβεια προωθούν την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης.
Τα παραπάνω ισχυροποιούνται και με τον πανικό που έχει καταλάβει την υπερδύναμη των ΗΠΑ, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, και των πρόσφατων δηλώσεων Κινέζου αξιωματούχου που μίλησε για παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, θεωρώντας πως έτσι θα αποφευχθεί η παγκόσμια οικονομική καταστροφή, που έχει προκληθεί από μια χώρα (εννοώντας τις ΗΠΑ που χρωστούν στη Κίνα 1,1 τρις δολάρια).
Αυτή, λοιπόν, η οσφιοκαμπτική και επικίνδυνη Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αφουγκρασθεί επιτέλους, τη συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση και τον πανικό που έχει επιφέρει στην ΕΕ και στις ΗΠΑ και με γενναιότητα να διεκδικήσει όσα αναφέρω στο από 19/7/2011 άρθρο μου που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και θα την κάνουν εκ νέου ανταγωνιστική, παραγωγική και βιώσιμη.
Σύμμαχος στις γενναίες αποφάσεις που πρέπει να λάβει έστω και την ύστατη ώρα η Κυβέρνηση είναι η εφημερίδα «New York Times», η οποία σε προχθεσινό της κύριο άρθρο επιρρίπτει ευθύνες στους Ευρωπαίους ηγέτες για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της Ελληνικής κρίσεως. Η Αμερικανική εφημερίδα θεωρεί πως σωτηρία για την Ελλάδα θα υπάρξει μόνο διά μέσω της ενίσχυσης της ανάπτυξης, της μείωσης των επιτοκίων στα ελληνικά δάνεια και με φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Κατηγορεί δε, τη κ. Μέρκελ, τον κ. Σαρκοζί και άλλους ευρωπαίους ηγέτες πως δεν νοιάζονται για ουσιώδη ανάπτυξη της Ελλάδος με την οποία θα μειώσει τα χρέη της αλλά ενδιαφέρονται πρωτίστως για το πώς θα μειώσουν τις απώλειες των τραπεζών. Παράλληλα, οι δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν που ισχυρίσθηκε πως η βοήθεια στην Ελλάδα πρέπει να δοθεί άμεσα, δίνουν επιπλέον βαρύτητα στην άποψη περί άμεσης οικονομικής ενίσχυσης της χώρας".

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω πως θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ πως η πολιτική επιστήμη είναι πρωτίστως η πρόβλεψη των γεγονότων και η σωστή ανάγνωσή τους όταν αυτά συμβούν, από όλους τους εμπλεκόμενους (πολιτικούς και ΜΜΕ) προς όφελος βεβαίως του συμφέροντος της πατρίδος και του λαού της και όχι της εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων και όποιων εφήμερων απολαβών.

Toυ Vadim Trukhachev για την εφημερίδα Pravda

Μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε ένα νόμο, ο οποίος θεσπίζει ποινικές κυρώσεις για την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (το 1915). Από τώρα και στο εξής, αυτή η παράνομη πράξη της άρνησης θα τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ. Αλλά η Τουρκία έχει ετοιμάσει την σκληρή απάντησή της.

Ο συντάκτης του νομοσχεδίου είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος "Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα," Βαλερί Μπουαγιέ, αλλά και οι Σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης υπερψήφισαν το νομοσχέδιο. Στην παρούσα φάση, το νομοσχέδιο βρίσκεται στα χέρια της Γερουσίας. Θεωρείται δεδομένο ότι η Άνω Βουλή του Κοινοβουλίου θα ψηφίσει υπέρ του μέσα στους επόμενους έξι μήνες (το καλοκαίρι του 2012 εκπνέουν οι αρμοδιότητες της Συγκλήτου), και ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα το επικυρώσει.

Το γεγονός ότι το 1915 οι οθωμανικές αρχές διέπραξαν τη γενοκτονία των Αρμενίων, κατά την οποία δολοφονήθηκαν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι (αυτός είναι ο αριθμός που αναφέρεται συχνότερα σε ιστορικές μελέτες) έχει αναγνωριστεί από τη Γαλλία ήδη από τις αρχές του 2001. Πέντε χρόνια αργότερα, το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα υποσχέθηκε να ψηφίσει ένα νόμο σχετικό με την άρνηση της γενοκτονίας, πλην όμως δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Ένα χρόνο μετά, το 2007, ο συντηρητικός πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί υποσχέθηκε να επικυρώσει το νομοσχέδιο και όλα δείχνουν ότι θα τηρήσει τον λόγο του προτού λήξει η θητεία του.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπάθησε να αποτρέψει την υπερψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Έστειλε επιστολή στο Παρίσι, απειλώντας να αποσύρει τον Τούρκο πρεσβευτή από τη Γαλλία και να απομακρύνει τον Γάλλο ομόλογό του από την Άγκυρα. Στην περίπτωση που το νομοσχέδιο θα μπει σε εφαρμογή, οι Γάλλοι θα χάσουν την πρόσβαση σε κάποιους τομείς της τουρκικής οικονομίας όπως είναι ο τομέας των μεταφορών και αυτός των εξαγωγών αμυντικών εξοπλισμών. Συγχρόνως, θα καταργηθούν οι πολιτικές και πολιτιστικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ μίλησε στο ίδιο πνεύμα. "Πρόκειται για μια αψυχολόγητη διαστρέβλωση της ιστορίας για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας", είπε. "Μας είναι αδύνατο να αποδεχθούμε το νομοσχέδιο που είναι σήμερα στην ημερήσια διάταξη της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, το οποίο έχει ως στόχο την απαγόρευση της ελευθερίας της άρνησης αθέμιτων και αβάσιμων κατηγοριών εις βάρος της χώρας και του έθνους μας. Ελπίζω ότι η Γαλλία δεν θα προβεί σε αυτό το βήμα, το οποίο αποτελεί προσβολή για την ελευθερία της έκφρασης", δήλωσε ο Γκιούλ.

Την ημέρα της ψηφοφορίας, πάνω από 4.000 Τούρκοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Παρισιού. Ωστόσο, ούτε οι κραυγές στους δρόμους, ούτε οι επιστολές από τους Γκιουλ και Ερντογάν δεν είχαν κάποια επίδραση στην απόφαση των Γάλλων βουλευτών. Ο δε συντάκτης του νομοσχεδίου, Βαλερί Μπουαγιέ, κατηγορεί τους Τούρκους για "απαράδεκτες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας".

Ο Γάλλος υπουργός Κοινοβουλευτικών Σχέσεων, Πατρίκ Ολιέ, επεχείρησε να εξομαλύνει την κατάσταση. "Το κείμενο αυτό δεν στρέφεται κατά κανενός. Υπάρχει απλώς η πρόθεση να συμπληρώσει το ποινικό μας δίκαιο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την αντίδραση των Τούρκων φίλων μας. Η Γαλλική Κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι τα κοινά στρατηγικά συμφέροντα καθώς και η συνεργασία για την ειρήνη και την ελευθερία στη Συρία και το Αφγανιστάν, η συνεργασία μας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της G20, η οικονομική και πολιτιστική συνεργασία μας είναι αρκετά ισχυροί παράγοντες ώστε να ξεπεραστούν οι δοκιμασίες αυτές και να μπορέσει να επιβιώσει η σχέση μεταξύ των δύο χωρών", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολιέ.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, η Άγκυρα δεν άκουσε καν τα λόγια του. Ο Τούρκος Πρέσβης στο Παρίσι, Ταχσίν Μπουρτζούογλου, δήλωσε αποφασισμένος να επιστρέψει στην πατρίδα του. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Γαλλία πρόκειται να χάσει έργα ύψους 40-50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά από την απόφαση αυτή, ο Ερντογάν απεκάλεσε τη Γαλλία "πρότυπο ρατσισμού, διακρίσεων και ξενοφοβίας". Η Τουρκία διέκοψε κάθε συνεργασία με τη Γαλλία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Στο εξής, τα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη και πλοία δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τουρκικά αεροδρόμια και λιμάνια. Η οικονομική και πολιτική συνεργασία έχει επίσης ελαχιστοποιηθεί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, Έντβαρντ Ναλμπαντιάν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση των Γάλλων βουλευτών. "Η Γαλλία επιβεβαίωσε τη φήμη της ως λίκνο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για άλλη μια φορά απέδειξε τη δέσμευσή της έναντι των οικουμενικών αξιών. Πριν από 10 χρόνια, αναγνωρίζοντας τη γενοκτονία των Αρμενίων, ο γαλλικός λαός απέδειξε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η υψηλότερη αξία του. Επανέλαβε, ώστε να το ακούσει όλος ο κόσμος, ότι στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν υπάρχει παραγραφή, και ότι η άρνηση τους θα πρέπει να καταδικάζεται απερίφραστα", δήλωσε ο Αρμένιος υπουργός.

Τα τραγικά εκείνα γεγονότα, που χρονολογούνται εδώ και πάνω από έναν αιώνα, συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και εξακολουθούν να απασχολούν όχι μόνο ιστορικούς, αλλά και πολιτικούς. Τα αποδεικτικά στοιχεία της γενοκτονίας είναι οι φωτογραφίες εκείνης της εποχής, οι περιγραφές και αναφορές ξένων διπλωματών και ιεραποστόλων και τα τηλεγραφήματα Τούρκων πολιτικών. Ωστόσο, οι πληροφορίες των τουρκικών αρχείων εξακολουθούν να μην είναι διαθέσιμες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακόμη πλήρης εικόνα των τραγικών γεγονότων του 1915. Το βασικό ερώτημα είναι πόσοι Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους, και εάν τα γεγονότα θα πρέπει να θεωρηθούν ως σκόπιμη εξόντωση εθνοτικών ομάδων ή "απλά" ως μια μαζική δολοφονία.

Η αρμενική πλευρά επιμένει ότι διεπράχθη εκ προμελέτης γενοκτονία μισού εκατομμυρίου ανθρώπων (αλλά μερικές αναφορές κάνουν λόγο για δύο εκατομμύριαι, και άλλες για ένα). Οι ιστορικοί διαφόρων χωρών μιλούν για 600.000 έως 800.000 νεκρούς. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Είναι αξιοσημείωτο, επίσης, ότι εκείνη την περίοδο, εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιοι έφυγαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και πολλές αρμενικές εκκλησίες καταστράφηκαν. Οι πολλαπλές περιπτώσεις βίαιης καταστολής εναντίον των Αρμενίων, οι οποίοι συχνά χαρακτηρίζονταν ως "απείθαρχοι" από τις τουρκικές αρχές, σημειώθηκαν πριν και μετά το 1915.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι δεν ήταν περισσότεροι από 200 χιλιάδες εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους τότε, και αυτό συνέβη, κατά κύριο λόγο, εξαιτίας της πείνας, των ανθυγιεινών συνθηκών ζωής και των επιδημιών. Ο λόγος είναι σαφής: εάν η γενοκτονία αναγνωριστεί, οι απόγονοι των θυμάτων θα έχουν λόγους να διεκδικήσουν δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Γι' αυτό κυρίως τον λόγο, το σύγχρονο τουρκικό κράτος προσπαθεί να αποτρέψει ακόμη και τη δημόσια συζήτηση για τη γενοκτονία. Οι όποιες προσπάθειες να αναγνωριστεί η γενοκτονία εκτός της χώρας προκαλούν πάντα την εξαιρετικά επώδυνη αντίδραση της Τουρκίας.

Μέχρι στιγμής, η Γενοκτονία των Αρμενίων έχει αναγνωριστεί (μεταξύ άλλων) από τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Πολωνία, τον Καναδά, 42 αμερικανικές πολιτείες και ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, την Ισπανία και την Αυστραλία. Η ΕΕ δεν επιβάλλει την αναγνώριση της γενοκτονίας ως όρο για την αποδοχή της Τουρκίας στους κόλπους της, αλλά αυτό είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα, η Κύπρος και η Γαλλία αντιτίθενται στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Στον αντίποδα, υπάρχει η Γερμανία, η οποία είναι απίθανο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία στο εγγύς μέλλον. Στη χώρα ζουν μόνιμα περίπου τρία εκατομμύρια Τούρκοι, και οι γερμανικές αρχές είναι απίθανο να προβούν σε κάποια ενέργεια που θα τους εξοργίσει. Ωστόσο, το γεγονός της "σφαγής" (και όχι γενοκτονίας) αναγνωρίστηκε από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας το 2005.

Η απάντηση στο ερώτημα "Γιατί άραγε η Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαδικασίας της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων;" έγκειται στο γεγονός ότι η τοπική αρμενική κοινότητα είναι πολυπληθής και διαθέτει μεγάλη επιρροή. Πιστεύεται ότι σήμερα σχεδόν μισό εκατομμύριο Αρμένιοι διαμένουν στη χώρα, και αν συνυπολογίσει κανείς τους Γάλλους πολίτες που είναι κατά το ήμισυ Αρμένιοι, ο αριθμός αυτός σίγουρα θα υπερβεί το ένα εκατομμύριο.

Όσο για τους Γάλλους πολιτικούς αρμενικής καταγωγής, δύο ονόματα θα πρέπει να τονιστούν. Ο πρώτος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Εντουάρ Μπαλαντύρ, ο οποίος γεννήθηκε στην Τουρκία. Ο δεύτερος είναι ο στενός σύμμαχος του Νικολά Σαρκοζί, Πατρίκ Ντεβεντζιάν, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος, της "Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα". Ο Ντεβεντζιάν θεωρείται ο κύριος λομπίστας του εν λόγω νομοσχεδίου. Τελικά, εισακούστηκε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Αλλά και από τους Σοσιαλιστές δεν λείπουν τα στελέχη αρμενικής καταγωγής.

Η απόφαση για την τιμωρία για τη άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έχει μια εσωτερική πολιτική συνιστώσα. Ίσως ο Σαρκοζί και οι υποστηρικτές του να μην παρακινήθηκαν σε μια τέτοια ενέργεια μόνο από συμπόνια για τα θύματα των γεγονότων που έλαβαν χώρα πριν από 96 χρόνια. Η Γαλλία σε λίγους μήνες θα μπει σε προεκλογική περίοδο για τις προεδρικές εκλογές, και σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις η πολιτική διαβάθμιση του Σαρκοζί είναι αρκετά χαμηλή. Ήταν πολύ σημαντικό για αυτόν, επομένως, να επιστρατεύσει την υποστήριξη της αρμενικής κοινότητας. Άλλωστε, έχει μεγάλη ανάγκη από περισσότερες από μισό εκατομμύριο ψήφους. Αυτός ο παράγοντας απεδε'ιχθη τελικά πιο σημαντικός ακόμη και από τις πιθανές οικονομικές και πολιτικές απώλειες από τη υποβάθμιση των σχέσεων της χώρας με την Τουρκία. Αλλά το Παρίσι ίσως και να μην έχει αναλογιστεί τις μακροπρόθεσμες συνέπειες.


  • Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς
Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας οι νέες εφευρέσεις της κυβέρνησης για το πώς θα παίρνει λεφτά από τους Έλληνες ώστε να πληρώνει τους ξένους τοκογλύφους. Αδιάφορο αν τα μέτρα προέρχονται από το επιτελείο του Παπαδήμου ή του Βενιζέλου, η λογική είναι η ίδια.

Φόροι, τέλη εισφορές, περικοπές. Η ίδια πεπατημένη του ξεζουμίσματος των Ελλήνων πολιτών. Μιά ολόκληρη γενιά πλέον καλείται να θυσιάσει τα όνειρα της στο βωμό της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Μιλάμε για απόλυτο παραλογισμό. Κατάργηση ουσιαστικά του αφορολόγητου, ανταλλαγή ακίνήτων για εξόφληση χρεών στην εφορία, νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί και να απαιτήσει η Τρόικα. Ο απόλυτος παραλογισμός.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά το μνημόνιο και μετά από δεκάδες νέους φόρους, χαράτσια, έκτακτες εισφορές ,και όμως η χρονιά θα κλείσει με έλλειμμα κοντά σε κείνο που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή! Δύο χρόνια θυσίες για το τίποτα!

Κυβέρνηση και Τρόικα επιμένουν παρ' όλα αυτά στην ίδια συνταγή, που -όπως τα νούμερα δείχνουν- δεν αποδίδει. Οι πολίτες έχουν εξαντληθεί πλέον και ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού ζει στα όρια της ανέχειας ή και κάτω από αυτά. Εδώ και δύο χρόνια και κάθε τρεις μήνες περίπου,όταν δηλαδή είναι να πάρουμε κάποια δόση από το μνημόνιο, κάνουμε την ίδια συζήτηση. Μας λένε ότι μια πιθανή χρεοκοπία και άρα επιστροφή στην δραχμή θα σημάνει επιστροφή στην δεκαετία του 50 για το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων. Όμως αυτά που μας λένε πως θα συμβούν με την δραχμή ήδη τα ζούμε και εντός ευρώ.

Γυρίσαμε στα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου, με παιδάκια να λιποθυμάνε στα σχολεία από ασιτία, γονείς να αφήνουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία επειδή δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, με την εκκλησία να μοιράζει καθημερινά 250.000 μερίδες φαγητό και με άστεγους ανθρώπους να πεθαίνουν στο δρόμο από το κρύο.

Το να εμμένει κανείς πεισματικά σε μια αποτυχημένη μέθοδο θα λέγαμε ότι δεν είναι δείγμα υψηλής ευφυΐας, αλλά εδώ δυστυχώς δεν έχουμε να κάνουμε με ηλιθίους .Το μνημόνιο αποτελεί συνειδητή πράξη παράδοσης της χώρας στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ.
Τα μέτρα ειναι εντελώς επιτυχημένα αν το δει κανείς από την σκοπιά των νεοταξιτών. Θέλανε από την αρχή την χρεοκοπία της χώρας ώστε να μπορούν να τα αγοράσουν όλα με την ησυχία τους. Δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο. Αυτό συμβαίνει αυτή την στιγμή. Όσο για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με την οποία μας πιπιλάνε το μυαλό γι αυτούς είναι μισθοί Κίνας και στρατιές ανέργων ώστε οι λίγοι τυχεροί που θα έχουν μια δουλειά να τα δέχονται όλα.
Η χώρα υποθηκεύεται ολόκληρη στους δανειστές και οι πολίτες ξεπουλάνε ό,τι έχουν για να μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους και τα χαράτσια.
Αυτή είναι η αλήθεια...

Μόνο σε καιρό πολέμου συμβαίνει μια αντίστοιχη καταστροφή.
Εδώ συμβαίνει μια κανονική λεηλασία.
Οι πολίτες πωλούν πλέον σπίτια, αυτοκίνητα. κοσμήματα μετοχές, χρυσές λίρες, ασημικά…, τα πάντα... Ένα κανονικό πλιάτσικο, χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα κόμματα και στους πολιτικούς αλλά και στους ίδιους τους θεσμούς. Το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα δείχνει ανίκανο να αρθρώσει έστω κ ένα όχι και παρ’ όλα αυτά κάποιοι επαναπαύονται στις δημοσκοπήσεις.

Η μόνη περίπτωση να διασωθεί το παρόν πολιτικό σύστημα και να ανακτήσει ο πολιτικός κόσμος την χαμένη του αξιοπρέπεια είναι να βρεθούν κάποιοι να πούνε επιτέλους ένα όχι και να καθίσουν στο σκαμνί όσους έβαλαν την χώρα σ αυτή την δίνη.Υπάρχει μια λεπτομέρεια που δεν έχει προσεχθεί από πολλούς. Από την έναρξη του μνημονίου οι «σύμμαχοι» ηγέτες της Ευρώπης (με και χωρίς εισαγωγικά), έχουν αποφύγει να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Προτιμούν εκ του μακρόθεν να μας «κουνούν το δάκτυλο» απειλώντας μας με πτώχευση, έξοδο από το ευρώ, απομόνωση κ.ο.κ.

Αντίθετα, η κυβερνητική διαρχία της Ευρώπης, Μέρκελ και Σαρκοζί, ετοιμάζονται να ταξιδέψουν μαζί στη Ρώμη, για να συγχαρούν την ιταλική κυβέρνηση και να την ενισχύσουν από το έδαφός της…

Είναι φανερό ότι την Ελλάδα την αντιμετωπίζουν τα δύο τελευταία χρόνια (με τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης Παπανδρέου) όχι ως μια Ευρωπαϊκή χώρα με ενεργή υπόσταση, αλλά ως το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης.

Όλο και πιο συχνά γίνεται φανερό ότι έχουν υιοθετήσει την ελληνική έκφραση «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς» . Δεν διστάζουν μάλιστα ορισμένες φορές να μας το εκφράζουν δημόσια.

Βέβαια αγνοούν ότι η έκφραση αυτή είναι διττή. Δεν αντιλαμβάνονται ότι θα βρεθούν και οι ίδιοι αντιμέτωποι με την ίδια ακριβώς έκφραση.

Η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα συνέλθει και θα πατά -ξανά- γερά στα πόδια της. Η δύναμη της Ελλάδας βρίσκεται στη θέση και στον πλούτο της.

«Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί» λοιπόν ο καθείς…
Ο Adrian Salbuchi είναι πολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών στην πατρίδα του, την Αργεντινή. Είναι ο ιδρυτής του κινήματος Second Republic, που γεννήθηκε μέσα από την συνειδητοποίηση ότι είναι αναγκαίο και επείγον να πολεμήσουν οι λαοί, με όση δύναμη διαθέτουν, τον νέο παλιό παγκόσμιο δυνάστη, γνωστό με το όνομα "Νέα Τάξη Πραγμάτων".

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Salbuchi αποκαλύπτει τα 10 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να πολεμήσουμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, αλλά και το τι σημαίνει το καθένα από αυτά.

1ο: Ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κατανοούμε και όχι απλώς να κοιτάζουμε. Να ακούμε με προσοχή, όχι απλώς να ακούμε ήχους. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να ξεγελαστεί από αυτά που θέλει η παγκόσμια δύναμη να κοιτάζουμε: "νόμιμα" ψέματα, μισές αλήθειες, παραπλανητικές ερμηνείες, ανυποστήρικτα δεδομένα και "αποδείξεις", σενάρια προκατασκευασμένα.

Μην αφήσετε τη δύναμη της συνήθειας να σας νικήσει. Το ότι έχουμε συνηθίσει τα πράγματα όπως έχουν σήμερα δεν σημαίνει
α) ότι είναι αλήθεια
β) ότι είναι αδύνατο να αλλάξουν και
γ) ότι πρέπει να τα δεχθούμε.

2ο: Επαγρυπνείτε. Σαν μια πεινασμένη τίγρη στo πηχτό σκοτάδι της νύχτας, όπως έγραψε ο Άγγλος ποιητής Ουίλιαμ Μπλέικ ("Τίγρη, τίγρη που καις λαμπερή μέσα στης νύχτας τα δάση..."), τόσο αφυπνισμένοι πρέπει να είμαστε. Σαν μια τίγρη που καίει λαμπερή μέσα στη νύχτα.

3ο: Δείτε τον κόσμο γύρω σας όπως πραγματικά είναι. Ψάξτε για δυσδιάκριτες, κρυφές τάσεις, σύμβολα, μυστικιστικούς αριθμούς, σημάδια, χειρονομίες, σαρδάμ, λάθη που κάνει η παγκόσμια δύναμη. Μάθετε να είστε υποψιασμένοι και να ξετρυπώνετε το ψέμα, στις μπλόφες τους, που βασίζονται στις τεχνικές και τις δυνατότητες του μαζικού ψυχολογικού πολέμου, που ελέγχει και εφαρμόζει η παγκόσμια εξουσία των ολιγαρχών μέσω των συμβατικών ΜΜΕ, του Χόλυγουντ, του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

4ο: Να χρησιμοποιείτε τη λογική σας. Να σκέφτεστε με τον δικό σας νου. Ακριβώς, με τον δικό σας νου και όχι με το νου του εχθρού σας. Μην τους αφήνετε να σας ξεγελούν.

5ο: Να είστε ήρεμοι. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύντροφός μας. Ήδη κάποιοι από εμάς αντιμετωπίζουν ακραίες συνθήκες, τις οποίες όλοι, αργά ή γρήγορα, θα αντιμετωπίσουμε σε αυτούς τους προβληματικούς καιρούς. Πρέπει να διατηρήσουμε το νου μας ψυχρό σαν πάγο και κοφτερό σαν ξυράφι. Αυτό θα το κατορθώσουμε όταν κατανοήσουμε τα πράγματα προτού τα δούμε να συμβαίνουν. Ο πανικός είναι πάντοτε το αποτέλεσμα ενός ξαφνικού και ακραίου κινδύνου, τον οποίο δεν αναμέναμε. Με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα ενός κινδύνου που δεν προβλέψαμε.

6ο: Να ενεργείτε μεθοδικά και διεξοδικά. Όταν διακινδυνεύονται πολλά, η καλύτερη σκέψη μας, να δράσουμε πάση θυσία, είναι πάντα καλύτερη από το να μην ενεργήσουμε καθόλου, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει κάποιο ρίσκο. Σε καιρούς πολέμου, όπως αυτού που βιώνουμε σήμερα, το ρίσκο είναι αναπόφευκτο.

7ο: Να είστε αισιόδοξοι. Να βλέπετε πάντα το ποτήρι μισογεμάτο. Ακόμα και αν το βλέπετε γεμάτο κατά το 1/4, είναι πάλι καλύτερο από το να το βλέπετε μισοάδειο ή άδειο κατά τα 3/4. Ποτέ μην εγκαταλείπετε. Ακόμα και στο παρά πέντε, η σωτηρία μπορεί να μας έρθει ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα. Και κάτι σημαντικό: όταν έχουμε πίστη μέσα μας, τότε ξέρουμε ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Είναι απλά το κλείσιμο ενός κεφαλαίου ενός πολύ μεγάλου βιβλίου. Εξάλλου, αν το δούμε πιο μακροπρόθεσμα, ο κόσμος μας έτσι κι αλλιώς κάποτε θα τελειώσει.

8ο: Μοιραστείτε τις γνώσεις και πληροφορίες σας με συγγενείς, φίλους, συναδέλφους και γείτονες. Στον παράξενο και επικίνδυνο κόσμο που ζούμε σήμερα, μια από τις καλύτερες μορφές αλληλεγγύης με τους συνανθρώπους μας συνίσταται στο να τους βοηθήσουμε να αφυπνιστούν. Όσο πιο πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν αφυπνιστεί, τόσο το καλύτερο για αυτούς ως άτομα, αλλά επίσης τόσο το γρηγορότερο θα διαμορφώσουμε την απαραίτητη εκείνη μάζα ανθρώπων που θα σκέφτεται ελεύθερα και ανεξάρτητα, η οποία θα στρέψει την ροή του ρεύματος σε αυτούς τους πολυτάραχους καιρούς, καταστρέφοντας αυτή τη μυστική συμμορία τεράτων.

9ο: Υπερασπίστε τις πνευματικές αξίες σας: την οικογένεια, τους φίλους, την πίστη στον Θεό. Πολεμήστε τη σημερινή σκοτεινή, καταθλιπτική, αποκαρδιωτική, απελπιστική μηδενιστική θεώρηση του κόσμου.

Παρατηρήστε το Σύμπαν και όλα τα θαυμαστά πράγματα που περιέχει. Μελετήστε τα καλύτερα έργα που δημιούργησε ο Άνθρωπος από τα βάθη του χρόνου και μια διαφωτιστική βαθιά γνώση θα σας κυριεύσει. Υπάρχει ένας κατά πολύ ανώτερος συμπαντικός Δημιουργός και μια κατά πολύ ανώτερη Τάξη από τη δική τους.

Διαβάστε τον Σαίξπηρ και τον Ουίλιαμ Μπλέικ, τον Ντοστογιέφσκι, τον Πλάτωνα και την Μητέρα Τερέζα, τους μύστες του χριστιανισμού, τους Έλληνες γνωστικούς, τα ιερά βιβλία της Ανατολής, τα Ευαγγέλια. Ακούστε τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν, τον Βάγκνερ και τον Χέντελ. Συλλογιστείτε παρέα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και τον Μποτιτσέλλι, τον Μιχαήλ Άγγελο και τον Ντύρερ. Εισχωρήστε στο πνεύμα - ακόμα κι αν αυτό γίνει απλά μέσα από τα δικά σας μάτια του νου - του ιερού χώρου ενός γοτθικού καθεδρικού ναού, ενός αρχαίου αιγυπτιακού ναού, ενός βουδιστικού ναού.

Μην πάψετε ποτέ στη ζωή σας να αναζητάτε τον Ιερό Σκοπό της ζωής. Μην αφήσετε ποτέ κανένα να σας πει ότι το κράτος σας δίνει τα δικαιώματά σας.Όποιος σας δίνει σήμερα τα δικαιώματά σας μπορεί να σας τα αφαιρέσει αύριο. Σαν παιδιά του επίγειου Σύμπαντος, τα δικαιώματά σας είναι αναφαίρετα και δωρισμένα από τον Θεό.

10ο:
Υπερασπίστε την περιουσία σας, το σπίτι σας και το εισόδημά σας. Μια πολλή πρακτική πρόταση. Το σπίτι σας και το χώμα που πατάτε είναι δικά σας. Η οικογένεια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι το πιο ανεκτίμητο πράγμα που έχετε. Η υπεράσπισή τους με όλα - το τονίζω - ΟΛΑ τα μέσα που διαθέτετε, την οποιαδήποτε στιγμή ο οποιοσδήποτε, όσο ισχυρός και αν είναι, προσπαθήσει να σας τα αρπάξει με τη βία, δεν παύει να είναι πάντα μια πράξη νόμιμης αυτοάμυνας, ανεξάρτητα από τον "νόμο" και την "τάξη" της παγκόσμιας εξουσίας των ολιγαρχών.

Σήμερα, το κράτος-θύμα αεροπειρατείας που όλοι υφιστάμεθα μετατρέπεται, όλο και περισσότερο, στον χειρότερο εχθρό μας. Αυτό να το έχετε πάντα υπ' όψιν. Η υπεράσπιση αυτή αντιπροσωπεύει μια εκδήλωση της βούλησής σας να ασκείτε τη δική σας ατομική κυριαρχία.

Και αφού θα έχουμε κατορθώσει να υπάρξει μια μεγάλη κομβικής σημασίας ομάδα από δραστήριους ανθρώπους, οι οποίοι εκτιμούν και βάζουν ψηλά την ατομική τους κυριαρχία, θα συσπειρωθούμε όλοι, με σκοπό να αγωνιστούμε για κοινούς στόχους σε όλο τον κόσμο.

Τότε να ξέρετε ότι οι μέρες της παγκόσμιας εξουσίας των ολιγαρχών θα είναι μετρημένες.

Για μια κοινωνία, για έναν λαό, για ένα έθνος, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ό,τι για έναν άνθρωπο οι αισθήσεις και το μυαλό του, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται, νιώθει, σκέφτεται, οργανώνει και άρα αντιμετωπίζει την πραγματικότητα.

Γι’ αυτό, τα όσα συμβαίνουν με τον Τύπο και τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν αφορούν μόνο τους δημοσιογράφους και τους εκδότες, ούτε καν κυρίως αυτούς.

Αφορούν πολύ άμεσα και πολύ καθοριστικά την ίδια την τύχη του ελληνικού λαού, τη δυνατότητά του να αντιμετωπίσει τη χειρότερη κρίση και απειλή που παρουσιάστηκε στους δύο αιώνες ύπαρξης ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, το αν θα σωθεί ή θα καταστραφεί δηλαδή.

Ομαδική μελαγχολία

Σήμερα, το 80% του ελληνικού λαού απαντά σταθερά στις δημοσκοπήσεις ότι η πορεία της χώρας είναι πολύ λάθος. Κι όμως, το 80% των μέσων είναι περίπου στη γραμμή ότι η πορεία που ακολουθούμε ως χώρα είναι σωστή, ή πάντως αναπόφευκτη. Και ασφαλώς δεν το κάνουν από «ιδεαλισμό», πίστη σε μια εσφαλμένη υπόθεση, ούτε γιατί συμφέρει την τηλεθέαση ή την κυκλοφορία τους.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να βρει ηγεσίες, ιδέες, υποκείμενα, αυτοπεποίθηση που να στηρίξουν μια εναλλακτική πορεία της χώρας, την αληθινή σωτηρία της. Ξέρει, σε κάποιο σημείο του μυαλού και της ψυχής του, ο καθένας μας, από ένστικτο και εμπειρία, ότι πάμε σε πολύ λάθος κατεύθυνση, ίσια στον γκρεμό, απογοητεύεται όμως και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο. Βγάζοντας ένα τέτοιο συμπέρασμα, με μια τέτοια ψυχολογία, πολύ φυσιολογικά, δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει την καταστροφή του και, μη κάνοντας, τη διευκολύνει.

Θα εξεγερθεί πιθανότατα και θα τα κάνει όλα λίμπα, δυστυχώς όμως αυτό κινδυνεύει να γίνει αφού η παρούσα κυβέρνηση, με τις συμφωνίες PSI, τη νέα δανειακή κ.λπ., παραδώσει χωρίς αντάλλαγμα τα βασικά και σημαντικά όπλα που ακόμα σήμερα διαθέτει η χώρα στο ζήτημα του χρέους της και τη βάλει σε τροχιά εξαναγκασμού σε αποχώρηση από το ευρώ. Και προτού ίσως ενεργοποιηθούν άλλα σχέδια και προβοκάτσιες, στο εσωτερικό και στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας.

Υπάρχει αυτή καθεαυτή η παραπληροφόρηση και τα ψέματα, αλλά δεν είναι αυτός ο πιο βασικός παράγοντας. Ο «ιός» του παραλογισμού, που θα γίνει σύντομα παραφροσύνη, της απαισιοδοξίας και του θανάτου, που διαχέεται στην ατμόσφαιρα της ελληνικής κοινωνίας, με σκοπό να την οδηγήσει άμεσα στην καταστροφή χωρίς αντίδραση, προκαλείται κυρίως από τον τρόπο που οργανώνεται το οπτικό και γραπτό υλικό, όχι από το ίδιο το υλικό.

Εξοικειωνόμαστε σταδιακά με την καταστροφή της χώρας μας, όπως εξοικειώνεται κάποιος που δουλεύει σε ένα σφαγείο με τις απαίσιες οσμές. Καταλήγουμε να θεωρούμε φυσιολογικά και άρα να αποδεχόμαστε πράγματα που θα ’καναν και τις πέτρες να σηκωθούν τρία χρόνια ή τρεις μήνες νωρίτερα. Έχουμε εκπαιδευτεί από τα παιδικά μας χρόνια να θεωρούμε τα μέσα φορείς κύρους.

Δεν τολμάμε να εμπιστευτούμε το δικό μας μυαλό. Μας λέει ο κ. Παπαδήμος ότι μας σώζει με κούρεμα 50% και αγγλικό δίκαιο, κάτι που ουδείς στον κόσμο εκτός Ελλάδος πιστεύει, και δεν του θέτει το ερώτημα ούτε μια τηλεόραση, ούτε μια εφημερίδα, σε αυτόν και στον κ. Σαμαρά που τον στηρίζει, γιατί εσύ, πρωθυπουργέ της Ελλάδας, που θεωρητικά υποστηρίζεις τα ελληνικά συμφέροντα, και που η χώρα σου πνίγεται, δεν αρπάζεσαι από αυτά που σου λέει το ίδιο το ΔΝΤ, η Λαγκάρντ, ότι δεν είναι βιώσιμο το 50%, ότι πρέπει να πας στο 80%.
Γιατί δεν λες, όπως ο Ντoς Σάντος στην Πορτογαλία, ότι το χρέος είναι το τελευταίο όπλο μας και δεν θα το παραδώσουμε; Η διαφορά φαίνεται μικρή αλλά τόσο μπορεί να απέχει η ζωή της Ελλάδας από τον θάνατό της.

Το δικαίωμα στη ζωή

Οι εργαζόμενοι του «Κόσμου του Επενδυτή» απεργούν αυτές τις μέρες, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Κάνοντάς το, υπερασπίζονται επίσης το δικαίωμα όλων των εργαζομένων της χώρας σε αξιοπρεπή εργασία και αμοιβή, όπως και των ανέργων σε στοιχειώδη κοινωνική προστασία.

Στην πραγματικότητα υπερασπίζονται το δικαίωμα της χώρας να ζήσει! Η ελληνική επιχειρηματική τάξη θα ’πρεπε, εδώ και καιρό, να έχει αντιληφθεί ότι, στο τέλος, ούτε κι αυτή θα επιβιώσει στο περιβάλλον μιας καταστρεφόμενης αποικίας. Τη χρειάστηκαν και τη χρησιμοποίησαν, και τους πολιτικούς και τις πολιτικές που στηρίζει, για να αρχίσουν τη διαδικασία αυτή. Δεν θα τη χρειαστούνε μέχρι το τέλος. Ήδη, επιτήδειοι ξένοι αγοράζουν χρέος υγιέστατων ελληνικών επιχειρήσεων.

Τo κλείσιμο της μιας εφημερίδας μετά την άλλη, περιλαμβανομένων ιστορικών τίτλων που συνόδευσαν, με τα καλά και τα κακά τους, την πορεία της τρίτης ελληνικής δημοκρατίας, αντανακλά τη γενικότερη διάλυση της χώρας, όλων των τομέων της εθνικής ζωής και, με τη σειρά της, συμβάλλει σε αυτή.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν η «Ελευθεροτυπία», τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, το ALTER, ο «Κόσμος του Επενδυτή» τώρα, έχουν ασφαλώς μεγάλη σχέση με τα ιδιαίτερα προβλήματα των συγκεκριμένων μέσων, με τον τρόπο οργάνωσης των ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας στη χώρα. Αλλά πρέπει να ’ναι κανείς στραβός για να μην καταλαβαίνει ότι η επιδημία των προβλημάτων έχει να κάνει με την όλη κατάσταση της χώρας, με το γεγονός δηλαδή ότι η ηγεσία της την έχει θέσει όχι σε πορεία σωτηρίας, όπως ισχυρίζεται, αλλά σε πορεία καταστροφής. Τα πάντα διαλύονται γύρω μας και ο Τύπος μαζί, η διάλυση κάθε τομέα καταστρέφει και τους υπόλοιπους, αλλά και ενισχύει τη μαζική κατάθλιψη που χρειάζονται οι «δυνάμεις του κακού».

Δύναμη καταστροφής

Πρέπει επίσης να ’ναι κανείς στραβός για να μη βλέπει και κάτι άλλο: Η κρίση πλήττει προπάντων τα μέσα που τηρούν μια στοιχειωδώς πιο ανεξάρτητη γραμμή από τα άλλα, πιο κριτική απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές. Αυτό είναι κατ’ αρχήν παράδοξο. Οι πληττόμενες επιχειρήσεις δεν είναι, προφανώς, χειρότερες από τις άλλες και λογικά έχουν περισσότερα ατού για να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό. Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται έτσι ότι η δύναμη που καταστρέφει τον Τύπο δεν είναι μόνο τα δικά του προβλήματα, είναι και η χρήση αυτών των προβλημάτων από τη διεθνή «Αυτοκρατορία του Xρήματος» που επιτίθεται στη χώρα και τον εγχώριο μοχλό της, το διακομματικό «κόμμα της διαπλοκής», που μεταμορφώθηκε τώρα σε «κόμμα του μνημονίου» και τα οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με αυτό, αυτά ακριβώς που δίνουν τώρα τη χαριστική βολή σε όσα μέσα διατηρούν στοιχειώδη ανεξαρτησία, εκμεταλλευόμενα, είναι αλήθεια, τα προβλήματά τους, αφήνοντας όμως τα υπόλοιπα ανέγγιχτα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Εμείς θα αγωνιστούμε να μείνουμε παρόντες στη μάχη για την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Εσείς προσπαθήστε να ενισχύσετε την προσπάθειά μας. Βοηθήστε όσο μπορείτε, με όποιον τρόπο μπορείτε, όλες τις φωνές στα media που βοηθάνε εσάς και τη χώρα μας να επιβιώσουν. Κυρίως, κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας, τις επόμενες μέρες, να πιέσετε, να βάλετε φραγμό στην καταστροφή της χώρας, που θα είναι, για τη συντριπτική πλειοψηφία από σας, μην έχετε αυταπάτες, και η καταστροφή της δικής σας ζωής και της ζωής των παιδιών σας.

Πάψτε να αποδέχεστε παθητικά την αυτοκαταστροφή σας. Ακόμα υπάρχει λίγος χρόνος, ακόμα η Ελλάδα έχει σημαντικά χαρτιά στα χέρια της, αντίθετα με όσα ισχυρίζονται τα τρία κόμματα που πάνε, μέσα στον μήνα, να δώσουν τη χώρα στους πιστωτές. Σταματήστε τους.

Κάθε μεμονωμένο άτομο δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, το ίδιο και κάθε μεμονωμένος κλάδος. Δέκα εκατομμύρια Έλληνες όμως, ένα φου να κάνουμε, θα σταματήσουμε την πορεία της αυτοκαταστροφής μας. Για να μην τυχόν το πιστέψουμε και το κάνουμε, έχει κρίσιμη σημασία να ελέγχουν, όσο γίνεται, τη σκέψη και τις αισθήσεις μας.

Mην το επιτρέψετε!


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"


Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 1 του ισχύοντος Συντάγματος, το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη (κατά το βασιλευόμενη) κοινοβουλευτική δημοκρατία (κλειστή ολιγαρχία θα λέγαμε εμείς), ενώ σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 1, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος. Ταυτόχρονα όμως και σε αντίθεση με την ιδιότητα του ΠτΔ ως υπεύθυνου ρυθμιστή του πολιτεύματος, το άρθρο 35 παρ. 1 καθιερώνει το ανεύθυνο του ΠτΔ ορίζοντας ότι καμία πράξη του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ισχύει ούτε εκτελείται (εκτός κάποιων επουσιωδών εξαιρέσεων) χωρίς την προσυπογραφή του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος (υπουργός) με μόνη την υπογραφή του καθίσταται αυτός και όχι ο ΠτΔ ο υπεύθυνος.

Τώρα, το πόσο υπεύθυνος είναι και ο υπουργός, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, αφού το ίδιο το Σύνταγμα στο άρθρο 86, τον απαλλάσσει και αυτόν και έτσι έχουμε ένα πολίτευμα ανεύθυνων εξουσιαστών. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε πως και πάλι το ίδιο το Σύνταγμα εξασφαλίζει πλήρη ασυλία και για τους βουλευτές, τότε…. το πολίτευμα της Ελλάδας στην ουσία καταντά να είναι μια προεδρευόμενη ανεύθυνη κοινοβουλευτική ολιγαρχία.

Για να επανέλθουμε στον ΠτΔ, βλέπουμε λοιπόν ότι από το ίδιο το πολίτευμα της χώρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει μόνο ένα ουσιαστικό δικαίωμα. Την παραίτησή του.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός και όμως, ενώ λογικά δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο αποδοκιμασιών ο ανεύθυνος ΠτΔ, εντούτοις οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του αυξάνουν. Μετά τις αποδοκιμασίες την 28-10-2011 στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όπου ο λαός ανάγκασε τον ΠτΔ σε φυγή, το ίδιο συνέβη περίπου και στην Χαλκίδα, κατά τον αγιασμό των υδάτων, όταν και πάλι αναγκάστηκε να φύγει εσπευσμένα χωρίς να προβεί σε δηλώσεις και στις καθιερωμένες ευχές. Εξάλλου τα σχόλια που γίνονται μέσα στο διαδίκτυο για τον ΠτΔ δεν είναι σε πολλές περιπτώσεις κολακευτικά.

Οι ενέργειες αυτές στο πρόσωπο του πολιτικά ανεύθυνου (κατά το Σύνταγμα) Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνουν καθαρά ότι εδώ υπάρχει σοβαρό πλέον πρόβλημα με το ίδιο το πολίτευμα της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Ενός δηλαδή πολιτεύματος ανεύθυνων και ακαταδίωκτων εξουσιαστών…


Τα γεγονότα που ζούμε σήμερα αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχε ο κ. Βασίλης Μαρκεζίνης όταν πριν από τέσσερα χρόνια υποστήριζε την ανάγκη της ανακήρυξης της ΑΟΖ. Τώρα ανακαλύφθηκε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή φυσικού αερίου, μετά τα αποθέματα που έχει η Ρωσία στον Βόρειο Πόλο, βρίσκεται μεταξύ Ισραήλ, νοτίως της Κύπρου και νοτίως της Κρήτης.

Και ορθώς ο κ. Μαρκεζίνης, με την παραμονή της παράδοσης της δικαιοδοσίας στην αγγλική Δικαιοσύνη των νέων ομολόγων που θα προέλθουν από το κούρεμα, λέει: Προσέξτε μη χάσετε από την πίσω πόρτα αυτά που θα κερδίσετε από τις γεωτρήσεις. Ο κ. Μαρκεζίνης στο άρθρο του, που δημοσιεύουμε στη συνέχεια, υποδεικνύει τι πρέπει να κάνουμε για να διασφαλίσει η χώρα μας τα συμφέροντά της.

Καθώς η βιοτική κατάσταση του μέσου Έλληνα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ακόμη και η περίοδος των εορτών (για όσους έχουν ακόμη την οικονομική δυνατότητα να τις εορτάζουν) δεν μπορεί να μας κάνει να παραβλέψουμε ότι οι εξελίξεις προχωρούν αλματωδώς – σε μια στιγμή μάλιστα που, ενώ η Ελλάδα καίγεται, οι έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν να παίζουν το βιολί τους...

Εντούτοις, παρά τη διάχυτη μελαγχολική εσωστρέφεια, οι συμπατριώτες μου πρέπει να συνειδητοποιήσουν πλήρως τις πρόσφατες ειδήσεις για τον υποθαλάσσιο πλούτο μας. Εκείνοι οι Έλληνες, λοιπόν, που μέχρι τώρα δεν πίστευαν ούτε εμένα ούτε τους άλλους σχολιαστές που, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, τονίζουμε τη σπουδαιότητα της ΑΟΖ και την ανάγκη αναπροσαρμογής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, οφείλουν σήμερα να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Οι τότε προειδοποιήσεις μου είχαν λάβει ως απάντηση μόνο χωλές δικαιολογίες και επικρίσεις, προερχόμενες από πολιτικά νεκρούς και οριστικά ξεχασμένους υπουργούς Εξωτερικών. Ως πού όμως μπορεί να φτάσει η πνευματική και πολιτική ανεπάρκεια ενός επικριτή; Θα αρκεστώ απλώς να θυμίσω ότι στα κοντόφθαλμα άρθρα τους ορισμένοι «πανεπιστημιακοί», αρωγοί του υπουργείου Εξωτερικών, αμφισβητούσαν ακόμη και τον ισχυρισμό μου ότι υπήρχε όντως φυσικό αέριο, στη συγκεκριμένη περιοχή! Όλοι όμως γνωρίζουν σήμερα όχι μόνο ότι υπάρχει αέριο αλλά και πόσο ακριβώς υπάρχει. Και είμαστε ακόμη στην αρχή!

Τι οφείλουμε όμως να κάνουμε τώρα;

Πρώτον, να συνειδητοποιήσουμε ότι τα κοιτάσματα αερίου στα ισραηλινοκυπριακά σύνορα είναι τεράστια.

Δεύτερον, να αντιληφθούμε πόσο αναγκαίο είναι να αξιολογήσουμε τάχιστα την πρόταση Ρώσων και Ισραηλινών για διεξαγωγή γεωτρήσεων νοτίως της Ιεράπετρας με δικά τους έξοδα - μια και, εξ όσων γνωρίζω, οι Τούρκοι δεν μας έχουν... ακόμη αμφισβητήσει την Κρήτη!

Τρίτον, και σπουδαιότατον, πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η επικείμενη μετατροπή σε αγγλικό δίκαιο των νέων δανειακών συμβάσεων. Μια και η πτώχευσή μας δεν πρέπει να αποκλείεται, όπως άλλωστε και η επάνοδός μας στη δραχμή, κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι πιστωτές μας θα γίνονταν νόμιμοι ιδιοκτήτες των κοιτασμάτων μας! Θα χάναμε έτσι τη μόνη σίγουρη προίκα που μας απομένει! Θα δεχθεί κάτι τέτοιο η πρόσκαιρη κυβέρνησή μας, η οποία κυριαρχεί μεν στη Βουλή, αλλά ίσως όχι και στον λαό;

Τέταρτον, καιρός είναι να επανεξετάσουμε, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού της εξωτερικής μας πολιτικής, τις αυξανόμενες ενδείξεις αστάθειας -οικονομικής και πολιτικής- στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Θα πρέπει, έτσι, να υπενθυμίσουμε στον ελληνικό λαό όχι μόνο πόσο ΑΔΙΚΟ είχαν εξαρχής οι άνθρωποι που αρνήθηκαν να διακηρύξουν τα σχετικά με την ΑΟΖ δικαιώματά μας, αλλά και ότι εκείνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που εφάρμοσαν με ενθουσιασμό τη συγκεκριμένη «πολιτική απραξίας» δεν είναι δυνατόν να παραμένουν ακόμη στα καλοπληρωμένα πόστα τους στο υπουργείο Εξωτερικών, μόνο και μόνο γιατί έχουν από κάπου... πλάτες. Ενώ τα πολιτικά αφεντικά τους τα έχει ήδη καταπιεί η ανελέητη Ιστορία, γιατί πρέπει οι ίδιοι να συνεχίζουν να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική μας;

Όσο κι αν κάποια κατεστημένα συμφέροντα -μικροσκοπικά κόμματα, μη επανεκλεγόμενοι (λόγω της γενικής αγανάκτησης) υπουργοί, πολιτικά συνωμοτούσες εφημερίδες- απεχθάνονται την ιδέα των εκλογών, οι εκλογές θα γίνουν, αργά ή γρήγορα! Και τότε το εκλογικό σώμα θα σαρώσει όλα εκείνα τα πολιτικά ζιζάνια που έχουν ριζώσει στη χώρα μας εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια και παριστάνουν σήμερα τα μεταμορφωμένα και όμορφα λουλούδια...

Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι οι Έλληνες ξεχνούν γρήγορα ή ότι τους κοροϊδεύεις εύκολα· προσωπικά, αρνούμαι να πιστέψω κάτι τέτοιο.

Όλα τα προαναφερθέντα κατεστημένα πρέπει να ξεριζωθούν, να σαρωθούν και να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας! Θα πρόσθετα όμως ότι εκεί πρέπει να καταλήξουν και όλα τα αραχνιασμένα μυαλά της Βασιλίσσης Σοφίας, τα οποία μας εμποδίζουν να δούμε καθαρά (τα προβλήματα εξωτερικής πολιτικής).

Την πρόσφατη, κατά τα φαινόμενα ελκυστική, προσφορά των Ρώσων δεν πρέπει απλώς να σπεύσουμε να τη μελετήσουμε με θετική διάθεση: πρέπει επίσης να την επεκτείνουμε και σε άλλες γειτονεύουσες υποθαλάσσιες περιοχές, προσεγγίζοντας και άλλες εταιρείες -π.χ. αμερικανικές, βρετανικές, γαλλικές-, ώστε να βοηθήσουμε τη χώρα μας να βρει ασφάλεια στο πλαίσιο μιας πολύπλευρης ξένης συμμετοχής στην ενεργειακή μας πολιτική.

Λίγο προτού κάποιοι παραχωρήσουν, κατά τον πλέον ασυγχώρητο τρόπο, σημαντικά νομικά δικαιώματα στους ξένους δανειστές μας, δεν μπορούμε παρά να αντιμετωπίσουμε ως «μάννα εξ ουρανού» τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στις νότιες θάλασσές μας και να λάβουμε τα αναγκαία πολιτικά και νομικά μέτρα που θα τα κρατήσουν μακριά από τα χέρια των πιστωτών μας, οι οποίοι παριστάνουν τους «φίλους» μας.

Όταν σήμερα στο δικαστήριο οδηγούνται εκπρόσωποι της Εκκλησίας, κατηγορούμενοι για αδικήματα που διαπράχθηκαν, σύμφωνα με την κοινή πεποίθηση, με τη συνέργεια πολιτικών οι οποίοι, τεχνηέντως, έχουν αυτοαθωωθεί, δεν θα έπρεπε ο ελληνικός λαός να αρχίσει να σκέφτεται ότι οφείλει να καταλογίσει πολιτικές ή -ίσως- και ποινικές ευθύνες τόσο σε πολιτικούς όσο και σε άλλους αξιωματούχους για ζημίες που προκάλεσαν στη χώρα με διάφορους τρόπους;

Μια τέτοια δραστική κίνηση θα κέρδιζε ευρεία επιδοκιμασία. Οι δε βουλιμικοί τραπεζίτες -που συνεχώς είναι οι κύριοι ευεργετούμενοι από τις δόσεις που δήθεν πάνε σε συντάξεις και μισθούς- καθώς και η πανταχού παρούσα «τρόικα», πρέπει να το καταλάβουν: τα έγγραφα που υπογράφονται από φοβισμένους πολιτικούς υπό ασφυκτικές πιέσεις δεν θα μπορούν να προστατεύουν για πάντα τα αφεντικά τους.

Ο κ. Τόμσεν, λοιπόν, καλά θα κάνει να φρεσκάρει τις θρησκευτικές του γνώσεις και να καταλάβει ότι ο επαπειλούμενος από τους φίλους του Αρμαγεδδών θα είναι φρικτός: όχι όμως μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τα συμφέροντα που ο ίδιος εκπροσωπεί.  • Γράφει ο Στάθης Διομήδης
Λουκάς Παπαδήμος: Ο γενίτσαρος που σφαγιάζει τους Έλληνες και λεηλατεί την Ελλάδα. Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

Δε χρειάστηκε να περάσει παρά ελάχιστος καιρός από τη στιγμή που ο εντολοδόχος της Δικτατορίας των χρηματαγορών χρίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας, για να πέσουν οι μάσκες.

Ο γενίτσαρος Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προχωρά με γοργούς ρυθμούς, στη διάλυση της ελληνικής οικογένειας, σπρώχνοντας τους Έλληνες στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Ως καλός εντολοδόχος μέσα σε λίγο καιρό, οι εντολές του έγιναν πράξη και η κρατική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ σε όλα τα επίπεδα είναι πλέον γεγονός.

Τρομοκρατεί τους εργαζομένους του δημοσίου τομέα με εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις. Τρομοκρατεί τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα με περικοπές μισθών και δώρων. Τρομοκρατεί τους συνταξιούχους με περικοπές συντάξεων και περίθαλψης.

Τρομοκρατεί όλους τους ασφαλισμένους Έλληνες αφήνοντάς τους χωρίς ιατρική περίθαλψη και φάρμακα.

Τρομοκρατεί τους πάντες με μισθούς πείνας και με «δώρο» την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Τρομοκρατεί τους διαμαρτυρόμενους πολίτες με τη βία της χωροφυλακής αλλά και με συλλήψεις σε όποιον «εκινήθει».

Τρομοκρατεί τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με οικονομική τρομοκρατία χρησιμοποιώντας τους κρατικούς φοροεισπρακτικούς-εκβιαστικούς μηχανισμούς κατά το δοκούν.

Μετά τους μισθούς και τις συντάξεις λεηλατεί και την ιδιωτική περιουσία ώστε να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι κανείς.

Ταυτόχρονα αυξάνει τα κέρδη των τραπεζιτών (υπάλληλός τους άλλωστε) εξασφαλίζοντάς τους πάμφθηνα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Ο γενίτσαρος Λουκάς όντας γαλαντόμος εισπράττει από το ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από διάφορες θέσεις και συντάξεις που παίρνει. Αλήθεια γιατί όσοι βρίσκονται στη Βουλή και στην κυβέρνηση δεν πληρώνονται με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου; Για να μας δείξουν και πόσο αγαπούν την Ελλάδα που τόσο κόπτονται για αυτήν;

Ο ΕΧΘΡΟΣ πλέον βρίσκεται εδώ. Είναι στο ΜΑΞΊΜΟΥ, είναι στα κυβερνητικά έδρανα του κοινοβουλίου, είναι στο προεδρικό μέγαρο… Είναι εδώ και κάνει κουμάντο. Η πολιτική ηγεσία του τόπου παρέδωσε εδώ και καιρό τη διακυβέρνηση της χώρας στους γενίτσαρους. Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

Θα αφήσετε το παιδί σας να πεινάσει;
Θα αφήσετε τον παππού σας να πεθάνει από το κρύο γιατί δεν έχει να πληρώσει θέρμανση;
Θα αφήσετε τους ανθρώπους σας να πονούν και να κινδυνεύουν από κάποια ασθένεια γιατί δεν έχουν περίθαλψη;
Θα αφήσετε την Ελλάδα στους κατακτητές;
Θα αφήσετε τους γενίτσαρους να σφαγιάζουν ελληνικές ψυχές;
Θα αφήσετε τους Έλληνες χωρίς πατρίδα;

Πλέον ο αγώνας είναι ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ και θα πολεμήσουμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:

«ή ταν ή επί τας»
Όπως πληροφορούμαστε, την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο στις 14 Ιανουαρίου 2012 και από ώρα 10.00 έως 18.00, στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής διοργανώνεται ημερίδα,μοναδική στα Ελληνικά χρονικά στην οποία κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες, οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι, όπως οι κ.κ. Γεννηματάς Π, Καισάριος Γ, Κατρούγκαλος Γ, Κιντής Α, Λυγερός Ν, Μαριάς Ν, Μπουραντάς Δ, Σακκάς Ι.-θα συζητήσουν την πρόταση που κατήρτισε μέλος της ΟΑΠΣ (Ομάδα Ανεξάρτητων Πολιστών Σαρωνικού), με την οποία προτείνεται ένα σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση με θέμα: "η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει της κρίσης με τις δικές της δυνάμεις".

Την ημερίδα θα την παρακολουθήσουν σημαντικές προσωπικότητες και θα την καλύψουν τα Διεθνή και πατριωτικά ΜΜΕ.

Όπως μας έχουν ενημερώσει, δεν πρόκειται για διαλέξεις χωρίς αντίλογο αλλά για συλλογική προσπάθεια όπου οι επιστήμονες θα κληθούν να προτείνουν ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ οι οποίες στη συνέχεια θα υποβληθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για άμεση εφαρμογή.

Το σχετικό σχέδιο εξόδου της χώρας με τις δικές της δυνάμεις, το οποίο κρίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μέχρι την ημέρα της παρουσίασής του θα έχει τελειοποιηθεί, παρουσιάζεται παρακάτω:


Η Ελλάδα, με τις δικές της δυνάμεις, μπορεί να εξέλθει της κρίσης.

Η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, συνέχεια επεκτείνεται, απειλώντας και την ύπαρξη της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δυσοίωνες εξελίξεις στις δυτικές οικονομίες, φαίνονται μη αναστρέψιμες, εφόσον προκαλούνται από την πρωτοφανή ιστορικά, ακατάσχετη κι ανεξέλεγκτη ροή, επενδυτικών κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες οικονομίες (B.R.I.C.S.) κι ιδιαίτερα στην Ασία, λόγω της εξευτελιστικά φθηνής κι απάνθρωπα εκμεταλλευτικής, αφειδώς προσφερόμενης, εργατικής δύναμης. Ο παγκόσμιος πλούτος, μεταναστεύει. Ανεπιστρεπτί.

Παρότι η χώρα μας φαίνεται έρμαιο στην τυραννία της Τρόικας και της τρικέφαλης κυβέρνησης ανδρεικέλων της. Παρότι είναι γενικευμένη η περιφρονητική απαξίωση του πολιτικού κατεστημένου της “μεταπολίτευσης”. Παρότι η σκόπιμη συσκότιση ενημέρωσης και πληροφόρησης, η ολοκληρωτική προπαγάνδα, που επιβάλλουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, φαίνεται πανίσχυρη και κυρίαρχη. Πειστική διέξοδος, ύστερα από δυο χρόνια δυστυχίας, φτώχιας και καταστροφολογικών απειλών ούτε φαίνεται κι ούτε υπάρχει, με την επιβληθείσα κατοχική τοκογλυφία. Κατά κοινή κι αναμφισβήτητη παραδοχή.

Οπότε, ας εξετάσουμε και το παρακάτω σχέδιο-πρότασή μας, διεξόδου από την κρίση, με κάθε καλοπροαίρετη κριτική προκαταβολικά δεκτή και προστιθέμενη στην βελτιστοποίησή του. Μιάς κι αφορά στη σωτηρία της πατρίδας μας.

1. Α.Ο.Ζ. : ανακήρυξη, τιτλοποίηση και “μόχλευση”, εθνικής περιουσίας, δημόσιας ιδιοκτησίας.

Ύστερα από την παραδειγματικά επιτυχή ανακήρυξη και διαχείριση της ΑΟΖ,των αδελφών Κυπρίων Ελλήνων, όπως και πλείστοι έγκυροι αναλυτές προτρέπουν, πρέπει η Ελλάδα, άμεσα, να ανακηρύξει την ελληνική Α.Ο.Ζ. στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Όπου, πλήθος ερευνητών, εντοπίζουν, μεγάλα έως γιγαντιαία, κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η νομική πράξη ανακήρυξης, παράγει άμεσα αποτελέσματα κι οι όποιες αμφισβητήσεις, πρέπει να παραπεμφθούν κι εκδικαστούν σε διεθνή δικαστήρια από όποιον τις εγείρει.

Επομένως αυτής της ανακήρυξης, το ελληνικό δημόσιο μπορεί:

α) να εκδώσει μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, πολυετούς (ενδεικτικά, τεσσαρακονταετούς) διάρκειας, με επιτόκιο διπλάσιο του οιουδήποτε, ισχύοντος, δωδεκάμηνης, διατραπεζικής (ΕΚΤ ή ΤτΕ ή άλλης) ελληνικής αναφοράς. Το ομόλογο αυτό, ύψους εκατό (100) δις, θα επιτρέπεται να καλυφθεί μόνον από ελληνικής εθνικότητας επενδυτές (Έλληνες ή ομογενείς).

β) Κατόπιν, ιδρύεται ανώνυμος εταιρεία,ειδικού σκοπού, αξιοποίησης και διαχείρισης του υποθαλασσίου ορυκτού αποθέματος της ελληνικής Α.Ο.Ζ., ιδίων κεφαλαίων ύψους 100 δις ευρώ, η οποία αναθέτει με διεθνή διαγωνισμό, σε διαφόρων εθνικοτήτων εταιρείες, τις σχετικές έρευνες εντοπισμού κοιτασμάτων. Και,

γ), προχωρεί σε αναθέσεις-παραχωρήσεις εκμετάλλευσης, των όποιων κοιτασμάτων εντοπισθούν.

δ) Οι δε Έλληνες κι ομογενείς ομολογιούχοι, όποια στιγμή επιθυμούν, μετατρέπουν τις ομολογίες τους σε μετοχές. Σημ.: Η εταιρεία αυτή ουδέποτε θα εισαχθεί σε μετοχική διαπραγμάτευση, παραμένοντας, αποκλειστικά, εθνικής ιδιοκτησίας.

Τι επιτυγχάνουμε, με αυτές τις κινήσεις;

Ι) αποκαθιστούμε την εθνική αξιοπρέπειά μας στο Αιγαίο, με τρόπο καθολικά αποδεκτής νομιμότητας και οικονομικά επωφελέστατο, ειρηνικά. Με διεθνική συνεργασία και κάλυψη-στήριξη, απαλείφοντας τη διαμάχη περί υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία.

ΙΙ) Προστατεύουμε τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είτε σε έξοδό μας από το ευρώ είτε σε κατάρρευσή του-κι ενδεχομένως επαναπατρίζονται κεφάλαια- αφού θα έχουν τιτλοποιηθεί αντικρίζοντας τον εθνικό πλούτο μας.

ΙΙΙ) Αποτρέπουμε την ληστεία της πατρίδας μας από τους εγκληματίες τοκογλύφους.

ΙV) Κινητοποιούμε παγκόσμια τον ελληνισμό.

V) Ελάχιστο σκοπούμενο κι επιδιωκόμενο εισοδηματικό αποτέλεσμα είναι, η χρηματοδότηση των εθνικών υποδομών και των συστημάτων Παιδείας, Υγείας και Άμυνας (αθροιστικά 15-20 δις ευρώ, τρέχουσα κατάσταση και τιμές).

VI) Ταυτόχρονα, μικρές, απλές, ημερήσιες, ασφαλείς πράξεις, τοκοφόρες (repos) ή ανταλλαγής νομισμάτων (swaps), ικανοποιούν την όποια χρηματοδότηση του απομένοντος ομολογιακού δανείου και των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας,με αυτάρκεια.

VI) Ακόμη, η πολυμερής-διεθνική συνεργασία, θα προσφέρει την ποιοτικότερη κι ασφαλέστερη εφαρμοσμένη τεχνογνωσία, περιβαλλοντικής προστασίας, απαραίτητης λόγω υψηλής επικινδυνότητας, της σεισμογενούς περιοχής μας .

2. Μακροχρόνια, ενοικίαση, παραχώρηση-επανάκτηση,λιμένων και ναυπηγείων.

Όπως όλοι θυμούμαστε, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, ”μισθώνονταν” στον τότε σοβιετικό στόλο, το ναυπηγείο Νεώριον Σύρου, για τις επισκευαστικές του ανάγκες στη Μεσόγειο. Παρόμοια επιβάλλεται να πράξει η Ελλάδα και σήμερα,καθώς όχι μόνον αποκτά έσοδο σε χαλεπούς καιρούς της οικονομίας της αλλά και την ρωσική γεωπολιτική στρατηγική “προσοχή”.

Επίσης, γνωρίζοντας το κινεζικό ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές αγορές και (εξ αιτίας του) των ελληνικών λιμανιών ,μπορούμε να παραχωρήσουμε μακροχρόνια την χρήση τους, με απαραίτητη προϋπόθεση την πλειοψηφική απασχόληση Ελλήνων. Παρομοίως επίσης, θα στραφεί και η κινεζική “προσοχή” στην χώρα μας.

Οι ανωτέρω συμβάσεις, δύνανται να αποφέρουν σε ένα βάθος 30-40 ετών στην πατρίδα μας, άμεσα 100-120 δις ευρώ, έμμεσα και σε συνέργειες επιπλέον τόσα και επιπλέον ακόμα, με την τιτλοποίησή τους (ομολογιακές εκδόσεις).

3. Άμεση ενεργειακή απεξάρτηση!

Γνωρίζοντας πως η χώρα μας είναι απόλυτα ενεργειακά εξαρτημένη κι ως εκ τούτου εξουθενωτικά υπαγόμενη στις πληθωριστικές πιέσεις των ιλιγγιωδών κερδοσκοπικών διακυμάνσεων του πετρελαίου, κατανοούμε την ζωτικότητα της απεξάρτησής μας. Πολύ δε περισσότερο που η Γερμανία εκμεταλλευόμενη την οικονομική κατάρρευσή μας και τη δική της μονοκρατορία στην Ευρώπη, επιχειρεί-μέσα από την υπό ψήφιση στη Βουλή, Δανειακή Σύμβαση-να οικειοποιηθεί το φωτοβολταϊκό ενεργειακό απόθεμα της Ελλάδας. Με την αποικιακού τύπου δέσμευση πως, το πρόγραμμα “Ήλιος-Helius”, ύψους 20 δις και χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, θα συμπεριληφθεί στην αποπληρωμή των τροϊκανών, νέων, δανείων. Δηλαδή, με ελληνικής κυριότητας κεφάλαια,θα κατασκευαστούν έργα που θα παράσχουν την απεξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο (κατά δικές τους εκτιμήσεις),το δε ελληνικό έσοδο θα αποδίδεται στη Γερμανία-Τρόικα, ένεκα… αποπληρωμών!

Προφανώς, επιβάλλεται να προχωρήσουμε στη κατασκευή εθνικού πανελλαδικού δικτύου φ/β,που με δανειακή χρηματοδότηση από την εταιρεία “ΑΟΖ”, όχι μόνο θα μας απεξαρτήσει ενεργειακά σύντομα αλλά και θα ενθαρρύνει την σχετική εγχώρια κατασκευή-επισκευή-έρευνα-τεχνολογία. Επίσης, η πολυμερής συνεργασία με ισπανικές, κινεζικές, αμερικανικές και γερμανικές εταιρείες, θα αναδείξει τα ποιοτικότερα και οικονομικότερα, χαρακτηριστικά. Τέλος, η αποδέσμευση της μικρής-οικιακής παραγωγής για ιδιοκατανάλωση, θα κατακτήσει την κοινωνική συνείδηση, βοηθώντας περαιτέρω στον περιορισμό ρύπων.

4. Αποπληρωμή των γερμανικών πολεμικών οφειλών.

Όπως στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος αναφέρουν, οι γερμανικές πολεμικές οφειλές κατά τη ναζιστική κατοχή, ανέρχονται στα εκατόν εξήντα δυο (162) δισ., άτοκα! Εξ αυτών, τα πενήντα οκτώ (58),άτοκα, αφορούν σε υπόλοιπο χρέους αναγκαστικού δανείου, του οποίου δυο δόσεις εξοφλήθηκαν επί Χίτλερ.Ειδικά δε αυτό το χρέος-δάνειο,αναγνωρίζεται κι από τον γερμανικό Τύπο, αναγόμενο σε 77 ή 92 δις ευρώ, κατά περίπτωση.

Η αποπληρωμή αυτών των οφειλών, σε σαράντα ετήσιες δόσεις,είναι αμελητέα εφικτή από την πανίσχυρη γερμανική οικονομία, είναι ηθικά, ανθρωπιστικά και πολιτισμικά επιβεβλημένη και, λειτουργεί συνεκτικά στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Μπορεί δε να “συμψηφισθεί”, ακόμη και μονομερώς από ελληνικής πλευράς, με το όποιο επιμέρους προς τη Γερμανία ή τις τράπεζές της, χρέος προσδιορισθεί, πιθανότατα μηδενίζοντάς το!

5. Τράπεζα ευρωπαϊκού Νότου, Μεσογείου, Βαλκανίων…

Όλα τα εκτεθέντα, θα διευκολύνονταν εάν συμπτύσσονταν, ενδοευρωπαϊκά, μέτωπο των περιφερειακών ή/και νότιων άμεσα πληττόμενων από την κρίση χωρών,που θα διαχειρίζονταν ανάλογες προσπάθειες, εθνικών διεξόδων. Θα ήταν εφικτό επίσης, στα πρότυπα της “ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων” ή της παρεμφερούς, ”παρευξείνιας τράπεζας”, να χρηματοδοτηθούν επεκτατικά αυτές οι πρωτοβουλίες, με συγκέντρωση πόρων και τεχνογνωσίας. Η «τράπεζα Αιγαίου», θα ήταν ίσως ένας πρόσφορος θεσμικός φορέας…

Η Ελλάδα, ακόμη, μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία σε επίπεδο βαλκανικών, ευρωπαϊκών ή/και μη, χωρών, για τη σύσταση ανάλογων χρηματοδοτικών προσπαθειών – “εργαλείων”, συνεισφέροντας στην ανακούφιση και σταθερότητα της περιοχής, ενισχύοντας και τη δική της ηγετική θέση, με ασφάλεια.

6. Η ευθύνη σε όλους μας!

Οι Έλληνες κι Ελληνίδες, σήμερα, υπό το κράτος του ζόφου και της δυσπραγίας, συλλογώνται και μάλιστα πλησιάζουν και, στην αυτοκριτική αναθεώρηση. Απότοκος των συζητήσεων και γραπτών που διακινούνται σχετικά, είναι κι όσα εντοπίζονται παραπάνω. Αναντίρρητα και πανθομολογούμενα, ο τόπος χρειάζεται κατεπειγόντως αλλαγή πλεύσης, για να διασωθεί. Κι όπως αποτελεί κοινή συνείδηση, αυτό δεν μπορεί να συμβεί με θαύμα ή από κάποιο σωτήρα. Απαιτείται η συμμετοχή όλων! Δηλαδή ή να τεθεί ερώτημα δημοψηφίσματος ή να αποτελέσει κριτήριο εκλογών, ένα δεσμευτικό πρόγραμμα, άμεσης εξόδου της χώρας από την κρίση! Με επίγνωση και καταμετρημένες τις συνέπειες, από όλους και για όλα.

Συνοψίζοντας:

Με τις εκτεθείσες μεθοδεύσεις, η Ελλάδα, αποκτά άμεση ρευστότητα πλέον των 100 δις,την επενδύει στην ηλιόλουστη θεϊκή κληρονομιά της και την κεφαλαιοποιεί στην αναγέννησή της. Αξιοποιώντας τις μοναδικότητες κι ιδιαιτερότητές της, την πολύτιμη “ασημαντότητα” του μικρού μεγέθους της, την θέση της στο μεταίχμιο Δύσης-Ανατολής, γεωπολιτικής κι οικονομικής. Απομένει, το ψυχικό σθένος, της ανιδιοτελούς, πατριωτικής εντιμότητας, για να αναστηθεί το έθνος μας και να διασωθεί ο λαός μας.

ΠηγήΕπειδή οι σπουδαιότεροι Έλληνες πολιτικοί, του μεσοπολέμου επί Γερμανικής κατοχής και κυβέρνησης του δοσίλογου Τσολάκογλου, όταν o τελευταίος μετά την εγκαθίδρυση της γερμανικής Διοίκησης, ανακήρυξε το πολίτευμα σε ΑβασίλευτοΔημοκρατία, είχαν αναγνωρίσει ενθουσιωδώς την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης», θα πρέπει να θυμίσουμε στους σημερινούς μιμητές πολιτικούς ότι οι σύγχρονες συνθήκες δεν είναι απαραίτητο να είναι τόσο καλές γι’ αυτούς.

Γιατί μπορεί μετά την προηγούμενη κατοχή από τον τότε Άξονα (Γερμανία-Ιταλία- Βουλγαρία) οι τότε προκάτοχοί τους να διέφυγαν εξαιτίας του εμφυλίου της δίωξης τους από το αρμόδιο δικαστήριο των Δοσιλόγων, αλλά σήμερα δεν δείχνει να υπάρχει κανένας κοινωνικός και πολιτικός διχασμός μεταξύ Δεξιών και Αριστερών.

Αντίθετα ενώ η ευρεία μάζα των Ελλήνων δοκιμάζεται χάνοντας τη δουλειά, τα εισοδήματα και την περιουσία της, μια κάστα κλεπτοκρατών πολιτικών επιχειρηματιών τραπεζιτών εκδοτών, συνεπικουρούμενη από μια ελιτ-φούσκα ξενόδουλων και αποκτηνωμένων τεχνοκρατών ελληνικής και ξένης καταγωγής,συνεχίζει να πλουτίζει και να θέτει όρους αισχρής εκμετάλλευσης των πολλών από τους ελάχιστους εθνικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς εγκληματίες.

Στην προηγούμενη Γερμανική κατοχή, τη δεκαετία του 1940, οι τότε πολιτικοί στην πλειοψηφία τους, ειδικά οι μη βασιλόφρονες και οι μη κομμουνιστές, συνιστούσαν προς όλους, όσους τους συζητούσαν για εθνικο απελευθερωτικό αγώνακαι αντίσταση στη ξένη κατοχή, «υπομονή και σύνεση».

Το ίδιο κάνουν και τώρα. Μπορεί οι εποχές να έχουν αλλάξει και ο πόλεμος ή η κατοχή να γίνεται με άλλουςόρους, με λιγότερους νεκρούς και περισσότερους φτωχούς και σκλάβους, αλλά το διακύβευμα είναι το ίδιο και χειρότερο για τους πολιτικούς.

Έχουν την απόλυτη ευθύνη για το ότι κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης η χώρα έφθασε εδώ. Έχουν όμως παράλληλα στην παρούσα φάση την ευκαιρία να αναλάβουν το βάρος της Ιστορίας, που οι ίδιοι επέλεξαν ζητώντας την ψήφο και την εκπροσώπηση του έθνους και του Λαού και να διώξουν την Τρόικα από την Ελλάδα, πριν η τελευταία πετύχει τους τελικούς της στόχους.

Να οδηγήσει δηλαδή τους Έλληνες στη χρεοκοπία, θέτοντας στη διάθεση των ξένων πιστωτών και της εγχώριας δοσιλογικής κλεπτοκρατίας, τους πόρους, τις υποδομές, τα ορυκτά της Ελλαδας. Τη δημόσια και τις ιδιωτικές περιουσίες.

Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν ελάχιστο χρόνο, μόλις λίγες εβδομάδες να τοποθετηθούν ως πρόσωπα αλλά και ως κόμματα απέναντι στη δεύτερη δανειακή σύμβαση, που επικυρώνει την πρώτη που φέρει την υπογραφή του πιστοποιημένα δοσίλογου υπουργού Οικονομικών τότε Γ. Παπακωσταντίνου, υπουργού και της σημερινής κυβέρνησης, σε βάρος της Ελεύθερης και Αυτοδιοίκητης Ελλάδος. Μάλιστα μεσυνταγματικό κύρος η δεύτερη που στερείται η πρώτη.

Είναι πλέον εμφανές ότι η όλη συζήτηση περί των Μνημονίων, ως ενδεχόμενηςδιαδρομής διεξόδου προς την οικονομική και διεθνική ανάταξη της Ελλάδος έχει καταλήξει και για τους πλέον αφελείς ή αγνωστικιστές.

Τα Μνημόνια καταδικάζουν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τον αφανισμό, τους δε Έλληνες στη φτώχεια και την απαξία. Προτάσεις για νέες μειώσεις μισθών ή για απόκτηση του δικαιώματος από τους Γερμανο-γάλλους στα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, δε μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής εξέτασης.

Ούτε προσέγγιση λύσης από το σημερινό αδιέξοδο. Τα Μνημόνια οδήγησαν την Ελλάδα και τους Έλληνεςστην ύφεση, την αποκεφαλαιοποίηση, την απαξία, την απώλεια. Η τρόικα τωνευρωπαίων και του ΔΝΤ, με τους Έλληνες δωσίλογους συνεργάτες της όχι μόνον τους εμφανείς πολιτικούς, αλλά και τους κρυφούς συμβούλους στον επιχειρηματικό και τραπεζικό κύκλο, πολλοί απ’ αυτούς γόνοι δοσιλόγων στην παλιά κατοχή που απέφυγαν την εκτέλεση, απλά συντονίζει το εγχείρημα της χρεοκοπίας και της εκκαθάρισης του έθνους και της περιουσίας της Ελλάδος.

Δε θα περιμένουμε άλλο από μεγάλες ξένες δυνάμεις να λειτουργήσουν προς όφελός μας, χωρίς εμάς. Θα ζητήσουμε από τους Έλληνες πολιτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απαλλάξουν την Ελλάδα από τον εξανδραποδισμό και τους Έλληνες από την εξαθλίωση.

Να αποτελέσουν όσοι απ’ αυτούς παραμένουν έστω και ελάχιστα πατριώτες Έλληνες και όχι πατριώτες Ευρωπαίοι, να αποτελέσουν τονεθνικό μας παράγοντα. Αυτόν που τα άλλα έθνη ακόμη και της ευτελούς ευρωζώνηςδιατηρούν στο έπακρο.

Ανοίγουμε Libro D’ Oro δοσίλογων ενόψει της συζήτησης για νέα δανειακή σύμβαση, η οποία αφορά εξ ολοκλήρου τους πιστωτές-τοκογλύφους και τις τράπεζες και καθόλου την πραγματική οικονομία της Ελλάδος και περιμένουμε τις τοποθετήσεις αρχηγών-υπουργών-βουλευτών.

Η δεύτερη στη σειρά δοσιλογική κυβέρνηση , υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο έχει δείξει τις προθέσειςκαι διαθέσεις της. Πάμε για συνολική ανατροπή…