Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

26 Ιαν 2011

  • Η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα» προβλέπει για το 2011, ρωσοτουρκικός πόλεμος με συμμετοχή Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κυπρίων, Κούρδων, με ταυτόχρονη εμπλοκή της Τουρκίας, μαζί με τη «χεζμπολάχ», σε αιματηρό πόλεμο κατά του Ισραήλ και του Λιβάνου.
  • «Έτος κατάρρευσης, πολέμου, αναταραχών και αναγέννησης για την Ελλάδα»

Χρονιά-σταθμός στην παγκόσμια ιστορία προβλέπει πως θα είναι το 2011 για την ανθρωπότητα η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα», σε άρθρο του Stanislav Mishin που δημοσιεύθηκε στις 6-1-2011, με μεγάλες οικονομικές καταρρεύσεις, γεωπολιτικές ανατροπές και αιματηρούς πολέμους, με επίκεντρο την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν!
Το άρθρο, δεν δημοσιεύτηκε τυχαία, αλλά προετοιμάζει τη ρωσική κοινή γνώμη για μέρες πολέμου και θριάμβου, για μέρες της «Αικατερίνης της Μεγάλης» και του «Μεγάλου Πέτρου», μια και η «άρκτος» έχει ζωντανέψει για τα καλά και δεν ανέχεται πια τα «χάρτινα» παιχνίδια των Αμερικάνων και των «Σακαασβίλιδων», ούτε τις συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειες(αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο) που μυρίζουν «Άγκυρα», διεθνές πλέον κέντρο προστασίας του Ισλαμισμού και τροφοδότη των Τσετσένων, Κοσσοβάρων, Αλβανών, Βοσνίων, και άλλων ισλαμιστών! Πρόκειται για τη μεγάλη αναμέτρηση του - Ορθοδόξου κυρίως - Χριστιανισμού με το Ισλάμ, πριν χαθεί με τη συστηματική προώθηση ισλαμιστών «μεταναστών», κάθε δυνατότητα ανάσχεσης ενός μαθηματικά προδιαγεγραμμένου θανάτου, καθώς ... τα σχέδια του Πανισλαμισμού, που αποκάλυψε πρόσφατα το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και έθεσαν σε συναγερμό τις ξένες Πρεσβείες και κινητοποίησαν ξαφνικά την Κυβέρνηση να περιφράξει μία από τις «τρύπες» του Έβρου, έκαναν επιτακτική την ανάγκη Ελλαδο-Ισραηλινο-Κυπρο-Ρωσικής πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας, μπροστά στο Παγκόσμιο Ισλαμικό Κράτος που ετοιμάζει η Τουρκία των Ερντογάν-Νταβούτογλου! Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως η αθρόα μετακίνηση μουσουλμάνων «λαθρομεταναστών» που έφτασαν ήδη στην Ελλάδα το 1.000.000, είναι παρωνυχίδα μπροστά στο «τσουνάμι» μετακίνησης 200.000.000 Μουσουλμάνων που σχεδιάζεται προς Ισραήλ, Ρωσία, Ελλάδα και άλλες Βαλκανικές χώρες, μέσα στα επόμενα χρόνια, κάτω από τη μπαγκέτα του Αχμέτ Νταβούτογλου!
Η μεγάλη αυτή μετακίνηση, που έχει ήδη αρχίσει και η Ελλάδα αισθάνεται πλέον βαριά την αφόρητη πίεσή της, ονομάζεται ωμά «Μουσουλμανικός Εποικισμός»!

ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εντύπωση προκαλεί πάντως πως στην Πράβδα, δεν εμφανίζεται ολόκληρο άρθρο, που ετοιμάστηκε από τον συντάκτη του στις 31 Δεκεμβρίου 2010 και δημοσιεύτηκε στις 6-1-2011 στην εφημερίδα! Όλως περιέργως λείπει ένα πολύ εντυπωσιακό κομμάτι, το οποίο αποκαλύπτουμε και παραθέτουμε πιο κάτω και εμπεριέχει προβλέψεις για σοβαρότατες εξελίξεις στα εσωτερικά της Ελλάδας, στα πλαίσια του Μνημονίου, με ανάμιξη της ίδιας της Ρωσίας!Ίσως γι΄ αυτό κρύφτηκε! Τι γράφει όμως με λίγα λόγια στα κυριότερα σημεία η Ρωσική Εφημερίδα για το 2011, που προκαλούν ήδη παγκόσμιο σεισμό; (σημ. στις παρενθέσεις παρακάτω με τα γκρι γράμματα, είναι δικά μας σχόλια, διευκρινήσεις ή εξηγήσεις)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΗΠΑ - ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΙΡΑΝ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ
Το άρθρο διαβλέπει οικονομική εξασθένιση των ΗΠΑ λόγω της κατάρρευσης (κραχ) της Αμερικανικής Δημοτικής Αγοράς Ομολόγων(μόνο η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει έλλειμμα όσο ακριβώς και η Ελλάδα!), μεγάλες αναταραχές καιΕμφύλιο Πόλεμο στο Μεξικό, που θα επεκταθεί στις παραμεθόριες αμερικανικές περιοχές και στο Τέξας (το οποίο για να προστατευθεί από το κύμα προσφύγων και εγκληματικότητας) θα κινηθεί για να κλείσει τα σύνορά του, τη στιγμή που η Ομοσπονδιακή Αμερικανική Κυβέρνηση θα του το απαγορεύσει, ενώ θα προσπαθήσει στησυνέχεια να ελέγξει τη βιομηχανία του, με πρόφαση την ποιότητα του αέρα, ώστε ναβυθίσει την οικονομία του, οδηγώντας την Πολιτεία να ανακηρύξει τελικά την Ανεξαρτησία της!
Θα χυθεί τότε αίμα και το Τέξας θα πολεμήσει, ειδικά όταν αρχίσουν οι συλλήψεις! Η μόνη ελπίδα της Δημοκρατίας του Τέξας θα είναι να δει ακριβώς πόση δυσαρέσκεια υπάρχει και στους υπόλοιπους της συνομοσπονδίας, αναφέρει η Πράβδα. Η οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ, παράλληλα με μια σύντομη σύγκρουση με το Ιράν (με σκοπό να εκφοβίσει και να κρατήσει σε αναγκαστική ενότητα τους εξοργισμένους οικονομικά Αμερικανούς πολίτες) θα τις υποχρεώσει σε αναγκαστική και βιαστική απεμπλοκή και από το Αφγανιστάν, εγκαταλείποντας ή καταστρέφοντας πλήθος πανάκριβου εξοπλισμού, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Επίσης η ενοποίηση της Κορέας, θα υποχρεώσει σε άλλη μια αποχώρηση τους Αμερικανούς, κάνοντας και τουςΙάπωνες να ξεχυθούν στους δρόμους για να βεβαιωθούν ότι το ίδιο θα συμβεί και εκεί (καθώς οι ΗΠΑ διατηρούν Βάσεις και 47.000 Πεζοναύτες στην Ιαπωνία)! Αυτά θα είναι τα πρώτα μεγάλα βήματα πτώσης για την αυτοκρατορία θανάτου, αλλά δεν θα είναι τα τελευταία. Καθώς(ταυτόχρονα) θα είναι απασχολημένη με την προσπάθεια να κρατήσει τον μεξικάνικο εμφύλιο πόλεμο από την πλήρη έκρηξή του στους δρόμους του Φοίνιξ και του Σαν Ντιέγκο, το Τέξας από το να γίνει ανεξάρτητο και το Νότο από την ανταρσία!

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΙΙΤΩΝ ΑΠΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Η Σαουδική Αραβία (Σουνίτες Μουσουλμάνοι), αρχικά θα προχωρήσει μαζί με τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράν (Σιίτες Μουσουλμάνοι), αλλά μετά θα αποχωρήσει, ενώ στο εσωτερικό θα αντιμετωπίσει Εξέγερση των (φιλοϊρανών) Σιιτών Μουσουλμάνων, την οποία θα αντιμετωπίσει με Γενοκτονία, όπως γράφει η εφημερίδα! (Σουνίτες - «παραδοσιακοί», εκ των μη συγγενών Χαλιφών διαδόχων του Μωάμεθ - είναι το μεγαλύτερο μέρος των Μουσουλμάνων, ενώ οι Σιίτες - «διαδοχικοί», εκ του γαμπρού του Μωάμεθ, του Αλί, τον οποίο σκότωσε κάποιος Χαλίφης - εντοπίζονται κυρίως σε Ιράκ και Ιράν. Θεωρούνται αντίπαλες μερίδες και υπάρχει μεγάλη έχθρα μεταξύ τους. Έτσι εξηγείται ότι η Σαουδική Αραβία θα συμπράξει με τις ΗΠΑ εναντίον των Σιιτών του Ιράν, πράγμα για το οποίο θα αντιμετωπίσει εξέγερση των δικών της Σιιτών.)

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΑΓΓΛΙΑΣΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΦΩΚΛΑΝΤ
Η οικονομική και πολιτική εξασθένιση επίσης της Αγγλίας θα είναι τέτοια, με πολύ σοβαρές ταραχές και πτώση τελικά της Κυβέρνησης, ώστε οι Αργεντινοί (αναβαπτισμένοι από το σοκ του ΔΝΤ) θα ορμήσουν και θα ανακαταλάβουν τα περίφημα νησιά Φώκλαντ, γύρω από τα οποία υπάρχουν πολύ μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου!

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Μέσα σε αυτό το κλίμα της εξασθένισης των παραπάνω χωρών πρωταγωνιστών αλλά και την Κίνας, αναδύονται η Βραζιλία και η Αργεντινή, που πλήρως αποστασιοποιημένες έτσι κι αλλιώς από τις ΗΠΑ, έχουν ήδη σπεύσει (από το Δεκέμβριο του 2010) να αναγνωρίσουν επισήμως Παλαιστινιακό Κράτος (όπως έκανε και η Βολιβία και η Χιλή και ανακοίνωσε πλέον τώρα και το Περού, οπλίζοντας τη βόμβα)!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ-ΙΣΡΑΗΛ
Οι αναγνωρίσεις θα δημιουργήσουν κλίμα τελικής αναμέτρησης, με τηΧεζμπολάχ να ξεκινά πόλεμο κατά του Ισραήλ, με την υποστήριξη Ιράν, Συρίας και κυρίως της Τουρκίας που θα την χρηματοδοτήσει, με αποτέλεσμα ισραηλινοί πύραυλοι να χτυπήσουν μαζικά το Λίβανο, με πολλά θύματα και ιδίως αμάχους! Ταυτόχρονα θα υπάρξει μεγάλη πίεση στους Παλαιστινίους και τη Γάζα! (Νέα εξέλιξη, καθώς με τρομερή ταχύτητα τρέχουν τα γεγονότα, μόλις λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου: ήδη στο Λίβανο τα ηνία της εξουσία παίρνει η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, ενώ ηγέτης τηςΧαμάς στη Γάζα ζητά από όλους τους Παλαιστινίους να ξεσηκωθούν)

ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Θα γίνει τότε μεγάλη κλιμάκωση, καθώς θα εμπλακεί άμεσα πια και φανερά η Τουρκία του Ερντογάν (με την ισλαμική πολιτική της, που ήδη έχει «μπερδευτεί» στην υπόθεση της Γάζας, με απολογισμό εννέα Τούρκους νεκρούς από ισραηλινά πυρά, αλλά και αρκετούς τραυματίες)Η εμπλοκή, γράφει το άρθρο, θα αρχίσει από τη θάλασσα και τον αέρα και θα συνεχιστεί μεπροέλαση χερσαίων Τουρκικών Δυνάμεων στο Λίβανο, οι οποίες ταυτόχρονα θα εκδιώξουν τους Χριστιανούς του Λιβάνου, πράγμα που θα εκληφθεί σαν προσπάθεια ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (πράγμα που προβλέπουν τα τουρκικά σχέδια, όπως αποκάλυψε το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ) Το Ισραήλ θα πάθει μεγάλες καταστροφές στις παραμεθόριες περιοχές, ενώ μεγάλες θα είναι οιαπώλειες στο Νότιο Λίβανο και τα Παλαιστινιακά Εδάφη!

ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ)
Τότε θα βρουν την ευκαιρία οι Κούρδοι να προχωρήσουν σε σωρεία επιθέσεων στην ανατολική και κεντρική Τουρκία (γεγονός που ισοδυναμεί όπως είναι λογικό με δυσβάστακτο Εσωτερικό Πόλεμο)!

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
Ταυτόχρονα οι Έλληνες της Κύπρου θα βρουν την ευκαιρία να στραφούν εναντίον των Τούρκων κατακτητών του Αττίλα στο βορρά, ενώ η Τουρκία θα απαντήσει με σφοδρότατο βομβαρδισμό κατά των αμάχων!
(Εάν τοποθετηθούν εγκαίρως οι S-300 ήS-400 πλέον δεν θα μπορέσει να πλησιάσει ούτε μύγα. Η μη τοποθέτηση των αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών S-300 στην Κύπρο επί Σημίτη λόγω της «πίεσης» Τούρκων και Αμερικανών, ήταν εθνικό έγκλημα, ισοδύναμο με την απόσυρση της Ελλαδικής Μεραρχίας επί Χούντας! Οι ρωσικοί αυτοί πύραυλοι, έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν και να καταρρίπτουν τα τουρκικά αεροπλάνα από τη στιγμή της απογείωσής τους από τα κοντινά τουρκικά αεροδρόμια και πριν καν εγκαταλείψουν το χερσαίο χαλί της γείτονος. Αποτελούν δηλαδή την απόλυτη αντιεροπορική-αντιπυραυλική ομπρέλα για τη Μεγαλόνησο, πράγμα που είναι ζωτικό για την έκβαση της υπόθεσης. Σε μια τέτοια περίπτωση αδυναμίας αεροπορικής στήριξης από την Τουρκία, η Εθνοφρουρά θα πετάξει τον Αττίλα στη θάλασσα με ταχύτητα αστραπής!)

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΕ Η ΠΡΑΒΔΑΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ
Το αρχικό άρθρο, στο μυστικό σημείο τώρα που δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πράβδα, τόνιζε πως το 2011 θα είναι για την Ελλάδα ένα έτος κατάρρευσης, πολέμου, αναταραχών, αλλά και αναγέννησης! Η οικονομική υποδούλωση, που επιβάλλεται από την ΕΕ, αλλά και οι ισλαμιστές «έποικοι» (λαθρομετανάστες) θα προκαλέσουν μεγαλύτερες και χειρότερες αντιπαραθέσεις, με την Κυβέρνηση να γίνεται όλο και πιο αδύναμη και ανίκανη! Ακόμη, ο πόλεμος του Ισραήλ με Χεζμπολάχ-Τουρκία, που θα μεταφερθεί στην Κύπρο θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να αποκαταστήσει έστω και προσωρινά την ενότητά της. Από τους Έλληνες Στρατιωτικούς θα αναδειχθεί μια ενωτική και ικανή ηγεσία, μέσα σε μια θάλασσα αναρχίας και μάταιης ανοησίας! Το γεγονός ότι Τούρκοι Μουσουλμάνοι, καθώς και μη-Τούρκοι Μουσουλμάνοι (εν. λαθρομετανάστες) θα αναμιχθούν δρώντας εναντίον της Ελλάδος, θα δώσει στη χώρα κάθε λόγο για να απαλλαγεί από αυτές τις εθνικές απειλές!
Με την κατάρρευση της τουρκικής πολεμικής προσπάθειας (θα δούμε παρακάτω τι θα συμβεί στην Τουρκία), το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, υποστηριζόμενο από την Εκκλησία και με οικονομικές εγγυήσεις από τη Ρωσία, θα καταλάβει την εξουσία! Η Ευρώπη θα εξοργιστεί και θα επιχειρήσει με μια γρήγορη κίνηση να ρίξει το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, μέσα από μια «έγχρωμη επανάσταση», με επικεφαλής τους αναρχικούς και τους Μουσουλμάνους! (μια πρόβα έγινε ήδη στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008) Όταν αυτή η προσπάθεια αποτύχει θεαματικά, η Ελλάδα θα κηρυχτεί εκτός Ευρωζώνης και θα έχει τεταμένες σχέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, στην καλύτερη περίπτωση! Η Ελλάδα θα διευρύνει περαιτέρω τον στρατό της και θα εργαστεί από κοινού με τη Ρωσία, αποτελώντας έτσι και μια χερσαία γέφυρα της με τη Σερβία, η οποία θα συσφίξει τη συμμαχία της με τη Ρωσία.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Η Ρωσία, γράφει πάντα το ρωσικό άρθρο, λόγω της Τουρκικής εμπλοκής, καθώς και των Ελλήνων και των Κούρδων, θα βγει ως ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ,εναντίον των Τούρκων αρχικά και στη συνέχεια κατά των υπολοίπων Ισλαμιστών! Έτσι βέβαια η Ρωσία θα χάσει τη μεγάλη επιρροή της στους Άραβες ισλαμιστές, αλλά θα κερδίσει πάρα πολύ σε Ορθοδόξους Χριστιανούς και άλλες χριστιανικές ομάδες, καθώς και τους Εβραίους! (πρόκειται για προαναγγελία θεαματικής στροφής της πάγιας ρωσικής εξωτερικής πολιτικής)

ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Η Ρωσία λοιπόν το 2011 θα συμμετέχει σε μια αρχικά πολιτική και στη συνέχεια σε μια σύντομη στρατιωτική αντιπαράθεση στη Μαύρη Θάλασσα με τους Τούρκους! Αν και η Τουρκία είναι χώρα-σύμμαχος του ΝΑΤΟ, το ΝΑΤΟ δεν θα κάνει βήμα, αφού δύο άλλες χώρες-σύμμαχοι του ΝΑΤΟ (Ελλάδα και Βουλγαρία) θα συμμετέχουν (εν. στον πόλεμο)! (Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ρωσία θα περιμένει την εμπλοκή της Ελλάδας - Βουλγαρίας με την Τουρκία για να παρέμβει, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η μη Νατοϊκή παρέμβαση, αφού σύμφωνα με άρθρο της «συμμαχίας» αν μια νατοϊκή χώρα δεχθεί επίθεση από τρίτη χώρα, τότε όλο το ΝΑΤΟ δέχεται επίθεση και οφείλει να τη συνδράμει. Εάν όμως εμπλέκεται Νατοϊκή με Νατοϊκή χώρα, το ΝΑΤΟ μόνο συμβουλές μπορεί να δίνει. Αυτό είναι το κομβικό σημείο της Ρωσικής Εμπλοκής κατά της Τουρκίας. Αλλά και από την άλλη, στο κάτω θέρετρο του Πολέμου, εάν η Ρωσία προστρέξει σε βοήθεια του Ισραήλ, ποιο ΝΑΤΟ θα κινηθεί, όταν ΝΑΤΟ σημαίνει ΗΠΑ και ΗΠΑ σημαίνει Ισραήλ; Σημειώνουμε πως στο μικρό Ισραήλ ζουν χιλιάδες Εβραίοι που μετοίκησαν από τη Ρωσία και αποτελούν πλέον γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και αυθεντικοί Ρώσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί των Αγίων Τόπων. Και για τις δύο πληθυσμιακές ομάδες, έχει δικαίωμα ενδιαφέροντος και «προστασίας» η Ρωσία από κάθε τρίτη (ισλαμική) απειλή. Αυτό «μεταφράζεται» σε «δικαίωμα στρατιωτικής αρωγής ή επέμβασης».) Η ρωσική εμπλοκή θα γίνει κυρίως με τη μορφή Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορικών Δυνάμεων, αλλά και επιδρομές Πεζοναυτών στις τουρκικές παράκτιες περιοχές, προαναγγέλλει ρητά το ρωσικό άρθρο! Το αποτέλεσμα θα είναι μια ισχυρότερη ρωσική παρουσία στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα με την Ελλάδα και τη Σερβία σταθερά στη ρωσική σφαίρα και τη Βουλγαρία να ολισθαίνει προς την ίδια κατεύθυνση, καταλήγει.

5 + 2 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
(Εκ των παραπάνω, συνάγεται ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πέντε εξωτερικούς πολέμους, έναν ανταρτοπόλεμο αντίστασης και έναν εσωτερικό ανταρτοπόλεμο ταυτόχρονα, από Ισραήλ, Ρωσία, Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία,Χριστιανούς του Λιβάνου και Κούρδους. Η Ρωσία λοιπόν θα έχει εμπλακεί υπέρ του Ισραήλ και κατά των Τούρκων σε τρίτη χώρα, στο Λίβανο, στο Νότιο Μέτωπο, γεγονός που θα ωθήσει την Κύπρο σε άμεση επίθεση κατά των Τούρκων κατακτητών του βορείου τμήματος της Νήσου, κατάσταση που με τη σειρά της θα φέρει εμπλοκή της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας κατά της Τουρκίας, ωθώντας πλέον τη Ρωσία να χτυπήσει κατευθείαν την ίδια την Τουρκία από τοΒόρειο Μέτωπο, από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ και οι Κούρδοι θα χτυπούν εσωτερικά)

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Β. ΚΥΠΡΟΥΙΜΒΡΟΥ - ΤΕΝΕΔΟΥ
Και παρακάτω συνεχίζει το άρθρο για τα εσωτερικά της Τουρκίας: Η Τουρκία, που η οικονομία της βρίσκεται ήδη στο βούρκο, θα πρέπει να αντιμετωπίσειπέντε Πολέμους ταυτόχρονα και θα καταρρεύσει άμεσα! ΟιΣτρατιωτικοί θα συλλάβουν και θα εκτελέσουν γρήγορα τους περισσότερους από το κυβερνών κόμμα και το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ θα ολοκληρώσουν τους όρους της Ειρήνηςκαι της απόσυρσης στρατευμάτων με τους Ισραηλινούς, Έλληνες, Βουλγάρους,(τους Χριστιανούς) του Λιβάνου και τους Ρώσους! Θα δοθεί έτσι μια πολύ καλή ευκαιρία στους Κυπρίους να αποκτήσουν το έδαφος της βορείου Κύπρου (κατεχόμενα)!
Το Κουρδικό Ζήτημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τακτοποιηθεί και θα «αλέθει» τους Τούρκους για την επόμενη δεκαετία! Η Ελλάδα θα κερδίσει επίσης μερικά νησιά-κλειδιά στα σύνορα (εν. Ίμβρο, Τένεδο)!
Τέλος, οι Έλληνες Μουσουλμάνοι που θα έχουν απελαθεί (από την Ελλάδα) θα δημιουργήσουν νέες πονοκεφάλους για τους Τούρκους στρατιωτικούς!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ - ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΣΣΟΒΟΥ
Η Σερβία θα βρεθεί πρώτα σελ αϊκή Επανάσταση! Το Ριζοσπαστικό Κόμμα, καθώς και άλλα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των φιλοβασιλικών, θα καταλάβουν την εξουσία και τη Σερβία θα αρχίσει να στρέφεται προς τη Ρωσία!Αυτό δεν θα γίνει απόλυτα, παρά μόνο μετά το ελληνικό πραξικόπημα, την ανάληψη της εξουσίας από το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο και την ενδυνάμωση της δικής τους συμμαχίας με τη Ρωσία. Δημιουργείται έτσι μια πολύ καλή ευκαιρία, με εξασθενημένες τελείως τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και το ΝΑΤΟ απρόθυμο να αιμορραγεί για Μουσουλμάνους, ιδιαίτερα από πλευράς Γάλλων και Γερμανών, η Σερβία να επανακτήσει το Κοσσυφοπέδιο, αποβάλλοντας τους Αλβανούς (Ισλαμιστές) κατακτητές!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ- ΤΟΥΡΚΙΑΣΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
(Σαράντα Εκκλησιές) Οι βουλγαρικές ελίτ, αν και προσανατολισμένες σε ΗΠΑ και ΕΕ, πρόκειται να συρθούν με λαϊκή συναίνεση, σε έναν πόλεμο με την Τουρκία! Αν και αυτό από μόνο του δεν θα είναι συγκλονιστικό, η συνέχεια θα τους αναγκάσει να φύγουν μακριά από το ΝΑΤΟ και τις υπό εξαφάνιση ΗΠΑ, προς την ανακάμπτουσα περιφερειακή δύναμη της Ρωσίας και κατόπιν επίσης στηΓερμανία, ως αντίβαρο και περαιτέρω σύμμαχο της Ρωσίας. Αν και οι βουλγαρικές μάχες δεν θα είναι μαζικές, σε αυτόν τον πόλεμο θα αποκτήσουν ορισμένα τμήματα της τουρκικής Θράκης, ως τουρκική παραχώρηση για τον τερματισμό της συμμετοχής της Βουλγαρίας (στον πόλεμο). Το Kirklareli (Σαράντα Εκκλησιές) και η γύρω περιοχή, θα περάσει στα βουλγαρικά χέρια!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η Γερμανία θα συσφίξει τις σχέσεις τις με την Ρωσία, θα παραμείνει οικονομικά σταθερή, ενώ κατά τον αρθρογράφο θα συμβεί μία τουλάχιστον τρομοκρατική ενέργεια εκεί, με σοβαρές επιπτώσεις στους Μουσουλμάνους!

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΡΕΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ
Όσον αφορά τις Κορέες, η Νότια Κορέα θα επιτύχει την ενοποίηση, μετά από σφοδρή πολεμική σύγκρουση με την Βόρεια Κορέα, που απομονωμένη στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά θα καμφθεί, αφούεπιχειρήσει να ρίξει ατομική βόμβα στη Σεούλ, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή!

ΙΤΑΛΙΑ - ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
Η απέλαση των Αφρικανών, θα φέρει την Ιταλία πρώτα σε διπλωματική και στη συνέχεια, ενδεχομένως σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Λιβύη!Προβλέπεται επίσης αποδυνάμωση του Μπερλουσκόνι και τελικά αντικατάστασή του.

ΣΟΥΗΔΙΑ - «ΕΜΦΥΛΙΟΣ» - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Μεγάλες ταραχές διαβλέπει το άρθρο της Πράβδα στη Σουηδία, με ένα σχεδόν «εμφύλιο» πόλεμο να κηρύσσεται ανάμεσα σε Σουηδούς και ισλαμιστές μετανάστες, καθώς και τρομοκρατικές ενέργειες.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Η οικονομία της Ισπανίας θα συνεχίσει να καταρρέει, με αποτέλεσμα μια ισχυρή στροφή προς τα δεξιά και μια αυξανόμενη προσπάθεια για την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

ΚΟΥΒΑ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ - ΑΝΑΚΑΜΨΗ
Ο Κάστρο τελικά θα ανακαλύψει ότι υπάρχει Θεός και δεν έχει καλό παιδί (τον Κάστρο). Ο Ραούλ θα παραιτηθεί. Μια δημοφιλής εθνικιστική, αλλά ακόμα σοσιαλιστική Κυβέρνηση θα αναλάβει, με ειρηνική μετάβαση της εξουσίας. Η οικονομία της Κούβας θα αρχίσει να ανακάμπτει, αλλά δεν θα είναι η αμερικανική παιδική χαρά μαφιών που ήταν. Ωστόσο, οι Κουβανοί στη Νότια Φλόρινταπρόκειται να ξεκινήσουν να ανεμίζουν τη σημαία της Κούβας και να απαιτήσουν αυτονομία για την Κούβα Del Norte, πραγματικά γρήγορα.

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
Η Ιαπωνία θα κάνει ό, τι έχει κάνει κατά το μεγαλύτερο μέρος τα τελευταία 20 χρόνια: θα παλεύει μέσα, προσπαθώντας να κρατήσει την ατελείωτη ύφεσή της από το να επιδεινωθεί. Οι σοσιαλιστές στην εξουσία, θα φέρουν περαιτέρω μπέρδεμα στην εξωτερική πολιτική της Ιαπωνίας, που θα κρατήσει τηνένταση με τη Ρωσία υψηλή, αντί να εργάζεται για τα αμοιβαία οικονομικά οφέλη.

ΚΙΝΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ -ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Με 64 εκατομμύρια πολυτελή διαμερίσματα άδεια, ολόκληρες πόλεις χτισμένες χωρίς λόγο, άνευ αξίας αφθονία επενδύσεων και μια βιομηχανία που είναι κτισμένη για να μην κάνει κέρδη ή να μην επαρκεί για την κάλυψη καν των δαπανών της, αλλά για να κρατήσει τους αγρότες απασχολημένους και έξω από τους δρόμους, ένα οικονομικό τσουνάμι της, θα κάνει ακόμη και τις παράλογες δουλειές που τρέχουν σε Αμερική και Ηνωμένου Βασίλειο να μοιάζουν λογικές. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η Κίνα να πατάξει και να σταματήσει τους αγρότες που διαμαρτύρονται!

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΥΦΕΣΗ - ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Αυστραλία πρόκειται να υποστεί οικονομικές υφέσεις, με επίκεντρο τις εξαγωγές, καθώς η οικονομία της Κίνας καταρρέει μέσα στις καταιγίδες που χτυπούν το γουάν. Η Αυστραλία θα υποφέρει επίσης τουλάχιστον μία, ίσως δύο, μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις!

ΙΝΔΙΑ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Στην Ινδία οι εσωτερικές εντάσεις ανάμεσα σε Μαοϊστές και Ισλαμιστές θα παραμείνουν περίπου οι ίδιες, με κάποιεςτρομοκρατικές ενέργειες. Το Κασμίρ θα συνεχίσει να βράζει, αλλά δεν θα βράσει. Η Ινδία θα συνεχίσει να αυξάνει τις οικονομικές σχέσεις της με τη Ρωσία και να ενισχύει τις στρατιωτικές της, για τουςεπερχόμενους πολέμους με την Κίνα.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Το Πακιστάν θα είναι παγιδευμένο στο δικό του, μεσαίου βαθμού εμφύλιο πόλεμο και τις φυσικές καταστροφές και θα είναι(επομένως) απασχολημένο για να υποστηρίξει οτιδήποτε εναντίον της Ινδίας.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ - ΠΟΛΕΜΟΣ - ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - ΔΙΩΓΜΟΣ ΛΕΥΚΩΝ
Θα προκαλέσουν μεγάλη ένταση. Θα πρόκειται για αγώνα πολέμου και Γενοκτονίας! Αυτό θα είναι το τελευταίο έτος, που οι «φωτισμένοι» Νέγροι της Νότιας Αφρικής και η απέχθειά τους για τους δυτικούς (δυνάστες), έχουν αποφασίσει να ξεφορτωθούν την "κακή" λευκή παρουσία άπαξ και δια παντός! Αυτή είναι η χρονιά που οι Νοτιοαφρικανοί βλέπουν την τελευταία τους λάμψη και ελπίδα, τρέχοντας να σώσουν τη ζωή τους ή να πεθάνουν στην καταπολέμηση αυτών των αγρίων. Στην ουσία, όλα όσα έκαναν τη Ν. Αφρική διαφορετική και ευημερούσα, τελικά θα εγκαταλειφθούν και (η χώρα) θα καταστεί πλήρως ουρητήριο, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία της Αφρικής. (κατά το άρθρο)

ΝΙΓΗΡΙΑ- ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
Μια άλλη περίπτωση (χώρας) με κατεύθυνση προς την οικονομική τήξη και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτή η σύγκρουση θα καθορίσει ποιος στέκεται από πάνω: Χριστιανός ή Μουσουλμάνος. Και με λίγη τύχη θα επιλέξουμε να βοηθήσουμε τους Χριστιανούς, (σημειώνει ο αρθρογράφος, εκφράζοντας το παράπονό του, για το παρόμοιο ζήτημα του Σουδάν, όπου μέχρι πρότινος στηριζόταν ενάντια σε κάθε λογική ο βορράς των Μουσουλμάνων από το Κρεμλίνο).

ΣΟΥΔΑΝ
Με την ελπίδα φέτος ότι θα δούμε επιτέλους τη μοιρασιά αυτού του Φρανκενστάιν, σε έναν ανεξάρτητο Χριστιανικό Νότο και έναν φτωχό, σε πόρους, έρημο Ισλαμικό Αραβικό Βορρά, γράφει σχετικά με τη χώρα αυτή η Πράβδα. (Ήδη ολοκληρώθηκε το Δημοψήφισμα του Νότου, που επέλεξε δημιουργία ανεξάρτητου Χριστιανικού Κράτους στο Νότιο Σουδάν).

ΣΟΜΑΛΙΑ-ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ-ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ-ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ
Η Ισλαμική Πολιτοφυλακή άλλη μια φορά θα κυβερνήσει τη Σομαλία και η πειρατεία θα συνεχίσει να αυξάνεται.Θέτοντας έτσι σε ετοιμότητα τις ρωσικές και τις άλλες εθνικές ναυτικές δυνάμεις για να αρχίσουν επίθεση στα παράκτια(σομαλικά) λιμάνια, αρχικά για την «καταδίωξη» των πειρατών και στη συνέχεια απλά ως ένα μέτρο, για να κρατηθούν αυτά τα καθάρματα υπό έλεγχο. Η Αιθιοπία θα είναι και πάλι αναγκασμένη να εισβάλει (όπως το 2007 υπό την πολιτικοστρατιωτική κάλυψη των ΗΠΑ) και ηΚένυα επίσης θα αναγκαστεί να αναμιχθεί. Αυτά (τα γεγονότα) θα είναι αιματηρά και άσχημα. , η πλειοψηφία της ανθρωπότητας θα αντιμετωπίσει μια οικονομική καταστροφή, με ολοκληρωτική κατάρρευση των ΗΠΑκαι του Ηνωμένου Βασιλείου και οικονομική ύφεση της Κίνας! Μικρότερα έθνη που εξαρτώνται από αυτές τις τρεις χώρες, όπως η Βενεζουέλα, η Βραζιλία, η Αυστραλία και άλλα, θα βλέπουν τους εαυτούς τους να οδηγούνται ως την άκρη του γκρεμού, αν και τελικά δεν θα πέσουν σε αυτόν.

Άλλα πάλι έθνη, όπως η Νιγηρία, η Σομαλία, το Σουδάν, η Νότια Αφρική και το Μεξικό θααντιμετωπίσουν τον τελικό Αρμαγεδδώνα τους, γινόμενα έθνη μόνο κατ 'όνομα (όπως είναι ήδη ακριβώς η Σομαλία).

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ
Τέλος το 2011, θα είναι (όπως είδαμε) το έτος μιας σειράς πολέμων:
Αργεντινή εναντίον Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η Αργεντινή, με ελάχιστη σύγκρουση, θα πάρει τα Φώκλαντ. Ισραήλ εναντίον Χεζμπολάχ και Τουρκίας, ένας πόλεμος με μαζικές απώλειες αμάχων και ως συνήθως, λίγα συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Τουρκία εναντίον Αράβων παρτιζάνων, Κούρδων, Κυπρίων (Ελληνοκυπρίων), Ελλήνων (Ελλαδιτών), Βουλγάρων, Σέρβων μισθοφόρων και τέλος της Ρωσίας. Αυτό θα καταλήξει σε μια τουρκική ήττα και σε στρατιωτικό πραξικόπημα κατά της ισλαμικής κυβέρνησης(Ερντογάν - Νταβούτογλου).
Στις Κορέες, όπου η Νότια Κορέα θα θεσπίσει επιτέλους μια ενοποίηση της χερσονήσουσύμφωνα με τους κανόνες της.
Στη Σομαλία, που θα δει τις επιθέσεις από διάφορες ναυτικές δυνάμεις του κόσμου και τηνεισβολή της Αιθιοπίαςκαι της Κένυας.
Στο Αφγανιστάν, με την συνολική απόσυρση των ξένων στρατευμάτων και μια ανανέωση αναρχίας και εμφυλίου πολέμου, που θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη δεκαετία ή και περισσότερο, με την Ινδία, τη Ρωσία, το Ιράν και το Πακιστάν να διασφαλίζουν ότι καμία εκ των φατριών ή φυλών δεν θα επικρατήσει σε εκείνη την κόλαση. Πόλεμος στον Περσικό Κόλπο, που θα ξεκινήσει γρήγορα από την ετοιμοθάνατη αμερικανική αυτοκρατορία, η οποίασύντομα θα αποσυρθεί, με τα κράτη του Κόλπου να μπαίνουν σε μία παρατεταμένη σύγκρουση, μαζεύοντας πλούτη από την τιμή του πετρελαίου, ενώ οι λαοί τους θα αιμορραγούν και θα πεθαίνουν. Τέλος, οι ίδιες οι ΗΠΑ, θα κατέβουν το πιθανότερο σε ένανεμφύλιο πόλεμο με τη νεόκοπη Δημοκρατία του Τέξας και ενδεχομένως την παλιά Συμπολιτεία, καθώς και τα διάφορα καρτέλ του Μεξικό.

  • Η Τρόικα έρχεται και η Τζούλια... επανέρχεται!
Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι το καινούριο DVD της Τζούλιας θα είναι πολύ σκληρότερο από το προηγούμενο.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Το θέατρο του παραλόγου. Όταν ετοιμάζονται ανακοινώσεις για νέα, επώδυνα μέτρα, ξάφνου εμφανίζεται η Τζούλια με καινούριο ροζ DVD.

Πείτε μας συνωμοσιολόγους αλλά είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν στεναχωριέται καθόλου με αυτές τις εξελίξεις αφού κάθε τέτοια καλλιτεχνική δημιουργία γίνεται πρώτο θέμα ακόμα και στις πιο απίστευτες εκπομπές. Μην απορήσετε εάν την δείτε καλεσμένη σε τίποτα “Ανατροπές” να αναλύει βαθυστόχαστα την κρίση ανικανότητας των εργαζομένων μετά τα σκληρά μέτρα.

Το απίστευτο όμως είναι άλλο: Ότι το DVD θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε νέα, εβδομαδιαία εφημερίδα στις αρχές Φεβρουαρίου!! Με το που θα τελειώσει δηλαδή το θέατρο Λοβέρδου – Ρέππα – Τρόικας, ο πρωθυπουργός θα βγάλει έρπη στο μέτωπο σαν ινδή ιέρεια και ο Βενιζέλος θα τηρεί “αποστάσεις” για να μην τρακάρει με τον Πάγκαλο και ανοίξουμε βιοχημανία λιπασμάτων.

Εκεί λοιπόν που θα αναγκαστούν να ομολογήσουν ότι παρά τις επικές μάχες που έδωσαν με την Τρόικα, εντέλει θα μας ξεσκίσουν στις περικοπές, θα βγει η νέα εφημερίδα και όλοι θα ασχοληθούν με το ξέσκισμα της σκιώδους υπουργού αποκλιμάκωσης των σεξουαλικών απειλών κατά της κυβέρνησης.

Αν νομίζετε ότι κάνω πλάκα, βάζουμε στοίχημα και τα λέμε για τις αρχές του Φλεβάρη.

Τώρα είναι η ώρα να χτίσουμε μαζί τη χώρα που θέλουμε όλοι, είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Και τελικά θα χτίσετε τη χώρα που θέλετε εσείς. Η δική μας χώρα θα μείνει στα μπετά…

Σε ότι αφορά την Εξεταστική για τη Siemens είπε ότι ήδη έχει δώσει οδηγίες για περαιτέρω ενέργειες. Επανερχόμενος αργότερα στο θεσμό των Εξεταστικών Επιτροπών, τόνισε ότι «τελικά αυτές δεν είναι επαρκής θεσμός και πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού της ελεγκτικής ικανότητας του Κοινοβουλίου.»

Ο θεσμός των Εξεταστικών φταίει κι όχι ο τρόπος με τις οποίες λειτούργησαν. Εμείς κάνουμε τα πάντα για τη διαφάνεια, την εφαρμογή του νόμου, το έλλειμμα είναι θεσμικό.

Σε ότι αφορά την διάκριση των εξουσιών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έλειπε η πολιτική βούληση σύγκρουσης με το κατεστημένο.Εξήγγειλε την έναρξη οργανωμένου διαθεσμικού διαλόγου με συμβολή όλων των κομμάτων, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδωσε στην βραδυπορία και την αναποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης. Έκανε επίσης λόγο για ενίσχυση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος.

Το κατεστημένο τρέμει, αναμένοντας το καίριο χτύπημα του ΓΑΠ. Θα ενισχύσει ουσιαστικά τους δικαστικούς θεσμούς με τους οποίους ιστορικά κονταροχτυπήθηκε το ΠΑΣΟΚ;

Θέλω να το δω αυτό. Το Σύνταγμα φταίει για όλα. Μαζί και η Ομόνοια, το Κολωνάκι και η πλατεία Θεάτρου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ανέβασε τους τόνους έναντι της «παραδοσιακής Αριστεράς» επικρίνοντας μεταξύ άλλων και την «κατάλυση των πανεπιστημιακών ελευθεριών». Αναφερόμενος στην κατάληψη της Νομικής από 300 παράνομους μετανάστες διερωτήθηκε: «Είναι αριστερό και προοδευτικό να εκμεταλλεύονται τον πόνο εκατοντάδων παράνομων μεταναστών με τρόπο προκλητικό και ν προωθούν την ανομία;».

Τους αφήσαμε να μπουν, για να κατηγορήσουμε την Αριστερά ως υποκινήτρια και τη Δεξιά ως αντιδραστική. Και εμείς στη μέση εγγυητές της τάξης και του νόμου. Το ΠΑΣΟΚ στην σύγχρονη εκδοχή του, μοιάζει περισσότερο με μια Ένωση Κέντρου, βασιλικότερη του βασιλέως, πιο αντιεξουσιαστική από τους αντιεξουσιαστές, μια ωραία πεταλούδα, με όλα τα χρώματα της ίριδος, για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

Αλλά, πρόσθεσε, αυτές ήταν οι συνθήκες που η ιστορία μας επιφύλαξε για να κυβερνήσουμε, συνθήκες έκτακτες. Ανέφερε πως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος των προβλημάτων που άφησε πίσω η ΝΔ, ούτε και τη σφοδρή αντίδραση αγορών και κερδοσκόπων.«Ευτυχώς, δεν ζήσαμε την χρεοκοπία και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι περάσαμε γιατί είναι ένα μόνιμο μάθημα για το μέλλον» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τελικώς η ιστορία φταίει, οι συνθήκες, οι συγκυρίες, ο ανάδρομος Ερμής, οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι αμφίχειρες, όλοι εκτός από την Κυβέρνηση.

«Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού» πρόσθεσε. Ακολούθως έκανε αναφορά στην φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «είτε εμείς θα εξαφανίσουμε το δημόσιο χρέος, είτε το δημόσιο χρέος θα εξαφανίσει τη χώρα».

Δεν ξέρω αν είναι περιττό να ειπωθεί, κ. Πρόεδρε, πάντως η κρίση χρέους εμφανίστηκε, αφού πρώτα είχατε εσείς εμφανιστεί στο προσκήνιο της εξουσίας.

Και επειδή έμεινα με την απορία: Προτεραιότητα είναι να σώσετε την πατρίδα ή την παρτίδα; (των επικείμενων εκλογών).

Μ.Ο.
Εχθές είδα την νεα σειρά του ΣΚΑΙ 1821 που, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό σπότ θα έριχνε νέα στοιχεία για την επανάσταση του 1821. Μετά ακολούθησε συζήτηση με τους συντελεστές του έργου.

Δεν μπορώ να πώ ακόμη τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο, αλλά στο κανάλι του Παπαχαλά (ΕΛΙΑΜΕΠ) και τον Βερέμη (ΕΛΙΑΜΕΠ) σαν καθηγητή πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Ηδη από την συζήτηση ο κος Τατσόπουλος μίλησες ότι θα καταρήψουν κάποιους μύθους. Του γνωστούς μύθους που μάλλον ανέφαρε κι η Ρεπούση στο μεγάλο έργο της. Θα αναφέρω λοιπόν τους μύθους από παλαιότερο άρθρο μου, με λίγα νέα σχόλια, για ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε.

Να σημειώσω εδώ, ότι δεν πρεπεί να ταυτίζουμε την παιδαγωγική Ιστορία με την “απόλυτη” αλήθεια. Δεν μπορείς πχ σε ένα παιδί του Δημοτικού ότι ο Καραϊσκάκης έβριζε Χριστούς και δαίμονες, όταν ακόμη ο κόσμος του είναι χωρισμένος σε καλούς και κακούς χωρίς ενδιάμεσα. Στα παιδια θα μάθεις το ζουμί, το μεγαλείο των πράξεων, το πρότυπο τις ανθρώπινες αδυναμίες θα τις μάθουν ωριμάζοντας, όταν θα μπορούν και να τις κατανοήσουν από τοα δικά τους βιώματα. Αυτοί είναι οι μύθοι που λένε ότι θα καταρρίψουν και δεν νομίζω να είναι κάτι καινούργιο αυτό.

ΜΥΘΟΣ α’

“Οι Ήρωες ήσαν Ημίθεοι”

Ναι είναι αλήθεια! Ξέρω ότι θα δυσαρεστήσω πολλούς αλλά οι ήρωες του ’21 ήσαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Μάλιστα! Σαν κι εμάς! Με κόκαλα κι αίμα! Κι όχι μόνον αυτό! Αλλά το ποιο οικτρό είναι, ότι δεν ήταν Άγιοι! Ναι! Ναι! Είχαν ελαττώματα! Και τι Ελαττώματα! Να, με το συμπάθιο! Ήταν πονηροί, δολοπλόκοι, σφαγείς κι αγράμματοι! Ναι κι αγράμματοι, γιατί μεγάλωσαν στα βουνά, πχ η μάνα του Κολοκοτρώνη τον γέννησε σε ένα δέντρο, κατά την πορεία να γλιτώσουν από το λεπίδι, συγνώμη, από κράτους δικαίου της Pax Ottamanica! Τρέχαν να ξεφύγουν από τον Νόμο, αντί να κάτσουν να δικαστούν! Και την μάνα τον Θεόδωρου την έπιασαν οι ωδίνες στο Βουνό, έτεκεν Κολοκοτρώνη, πήρε το βρέφος αγκαλιά και συνέχισε την πορεία!

Που καιρός για σχολεία;

Ναι δυστυχώς δεν θα βρείτε ούτε έναν με γαλλικά, πιάνο και PhD σαν τους Ρεπούσιους Ιστορικούς του ΣΚΑΙ! Αυτοί ήταν άνθρωποι αγροίκοι, μεγαλωμένοι με κακουχίες, στα κακοτράχαλα βουνά, άξεστοι, χωρίς τρόπους, ζούσαν με τα χέρια τους, μεγάλωναν με το γιαταγάνι! Από πονηρία, άλλο τίποτα! Πως θα μπορούσε να επιβιώσει κάποιος στην Pax Ottomanica; Ο καθένας έκανε ο,τι μπορούσε, άλλες φορές συνεργαζόταν με τους Τούρκους, άλλες φορές έπαιρνε τα βουνά, άλλες σκότωνε, άλλες έκανε εμπορικές συναλλαγές. Υπήρχε άλλος τρόπος να ζήσει; Πόσοι αντέχαν; Ποιος θα τους βοηθούσε; Οι Τούρκοι ήταν αυτοκρατορία, τι να κάνει ένας άνθρωπος μονάχος; Ο αδύναμος θα υποκύψει ή θα γίνει εξωμότης, ο πιο πονηρός θα συνδιαλλαγεί, ο πιο αντρείος ο,τι τον συμφέρει. Αλλά που να τα καταλάβουν αυτά οι Ιστορικοί της οδού Σκουφά; Πίσω από ένα πληκτρολόγιο; Το ποιο επικίνδυνο που έχουν κάνει, είναι να καούν στον εσπρέσο.

Δεν είναι εύκολη η Λευτεριά!

Αυτοί που τελικά ξεκίνησαν και τον Αγώνα ήταν τελείως τρελοί! Ήταν οι ποιο άγριοι! Οι ποιο ατίθασοι! Αυτοί που είπαν ως εδώ! Οι μοναχόλυκοι! Που δεν δεχόντουσαν κανέναν, πάνω από το κεφάλι τους, όλοι τους αρχηγοί , όλοι τους στρατηγοί του εαυτού τους! Οπότε νικούσαν κι ηρεμούσαν τα πράγματα άρχιζαν τις έριδες, όλοι αρχηγοί, σαν λιοντάρια σε κλουβί, ο νόμος της φύσης, ο νόμος του πολέμου!

Αλλά ήταν τρελοί! Γιατί δεν υπήρχε γυρισμός! Γι αυτό είπαν Ελευθερία ή Θάνατος! Γιατί δεν υπήρχε γυρισμός! Το σωφρονιστικό σύστημα της Pax Ottomanica ήταν σαφές, ή αλλαξοπιστούσες ή σε περίμενε η επιείκεια του ανασκολοπισμού για να δεις να ανθίζουν τα κλαδιά και να βγάζει η γης χορτάρι.

Αλλά στο τέλος, όταν όλα τελειώνουν κι έρχεται να τους κρίνει η Ιστορία, όπως και τον καθένα από εμάς, τα βάζεις σε μια ζυγαριά, από την μια ο άνθρωπος κι από την άλλη η ψυχή του, όταν αυτά που αφήνεις πίσω είναι τέτοιου μεγέθους που άλλαξαν την Ιστορία, μια Ιστορία 400 ετών τότε ο ατελής άνθρωπος, με τα ελαττώματα του, μπαίνει στην άκρη και μένει ο Ήρωας, αυτός που δεν λογάριασε τον Θάνατον σαν τετελεσμένο γεγονός, αλλά σαν ευκαιρία για την Ελευθερία.

Ο Μακρυγιάννης είχε “” τον είπαν τοκογλύφο, κι αν ήταν; Εσείς πως θα ζούσατε τότε; Από το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ; Για παιδομάζωμα ήταν μεγάλος. Θα στέλνατε βιογραφικό στην Βιέννη; “Αγράμματος ξεβράκωτος επαναστάτης με προϋπηρεσία σκλάβου;”

Ο Καραϊσκάκης είχε πει όταν λαβώθηκε πριν πεθάνει - “Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο!” μέσα στην αγραμματοσύνη του και στην αθυροστομία του, βλέπεις ολοκάθαρα τον Αχιλλέα, τον Λεωνίδα και τον Παλαιολόγο σε μια ψυχή! Θανάτωι Θάνατο Πατήσας! Κι εμείς θα κοκκινίσουμε το 2011 στην πολιτική ορθότητα!

ΜΥΘΟΣ β’

Η Αγία Λαύρα είναι Πίνακας!

Σώπα! Θα μου πείτε! Τι να κάνω, πρέπει να τα επαναλαμβάνω γιατί κάποιο Ιστορικοί, κρίνουν με το σήμερα το χθες! Σε λίγο θα κατηγορούν την Μαρία Θηρεσία γιατί με το Pragmatic Sanction δεν έδωσε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, τον Ροβεσπιέρος που δεν καθιέρωσε το οκτάωρο και γιατί ο Π.Π.Γερμανός δεν έκανε δελτίο τύπου στις ειδήσεις του Κεντρικού Δελτίου!

Έχουμε και λέμε, η 25η Μαρτίου είχε ορισθεί ως η ημερομηνία έναρξης της επανάσταση το 1820!!!

Από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη για συμβολισμό της ημέρας (Ιστορία του Σ. Τρικούπη, Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη, Ν. Σπηλιάδης). Φυσικά και ήταν εις γνώση του Κολοκοτρώνη!

«… εις τα ’20 με ήλθαν γράμματα από τον Υψηλάντη δια να είμαι έτοιμος, καθώς και όλοι οι εδικοί μας. 25 Μαρτίου ήταν η ημέρα της γενικής επαναστάσεως» Θ. Κολωκοτρώνης

Φυσικά και ήταν βολική η ημερομηνία για εχθροπραξίες (Άνοιξη), καθώς κι η εορτή που συγκέντρωνε κόσμο και έτσι θα μπορούσαν να μετακινηθούν πιο εύκολα!

Φυσικά δεν υπήρχαν τότε ημερολόγια, πήγε να το ψελλίσει ένας καθηγητής το βράδυ στο πάνελ, αλλά τον πήραν από τα μούτρα, ούτε netbook, ούτε Rolex, οι άνθρωποι μετρούσαν τον χρόνο τους με τις ονομαστικές τους εορτές (τα γενέθλια ήρθαν αργότερα), τα πανηγύρια, γιατί κι αυτή ήταν η διασκέδαση τους! Που να βρουν θέατρο, σινεμά και φαστ φουντ τότες;

Άρα ήταν ΚΑΙ και συμβολική η ημερομηνία! Οι εμπαθείς Ιστορικοί κλείνουν το μάτι και μιλούν για “εκκλησιαστική” εορτή, για να ταυτίσουν την εορτή με την “Εκκλησία” εννοώντας την Ιεραρχία! Που Ιεραρχία, όπως αναφέρει στο επεισόδιο με εμπάθεια ήταν μια από τις τρεις “μάστιγες”, κρίνοντας την λαϊκή Ορθοδοξία του 1800 με το κακέκτυπο της σημερινής “Επικρατούσας Θρησκείας”, που σκανδαλίζει ακόμη και τους πιο πιστούς!

Αλλά μιλάμε για το 1821! Μιλάμε για μια θρησκευτική εορτή! Οι Ελληνες δεν ήσαν ποτέ (μα ΠΟΤΕ!) θρήσκος λαός, ήταν μεταφυσικός! Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου δεν εορταζόταν τυπικά για τους “παπάδες” αλλά ο λαός εόρταζε, δια μέσω των Ιερέων, για την ΔΙΚΗ του πίστη στο Θείο! Πόσο μάλλον, όταν έχει σκοπό να κάνει κάτι ανήκουστο! Να τα βάλει με μια αυτοκρατορία! Για μπείτε στην θέση ενός απλό αγρότη που αποφασίζει να αφήσει οικογένεια και σοδειά, ζωντανά για να ακολουθήσει τον Κολοκοτρώνη! Όταν το μόνο που χωρίζει αυτόν και τα παιδιά του από το επέκεινα, είναι ένα σπαθί και η τύχη! Όταν γνωρίζει τι έγινε στα Ορλοφικά;

Τι παραπάνω να θέλει η ψυχή ενός τέτοιου ανθρώπου από την αρωγή του Θείου Παράγοντα, την ορμέμφυτη ανάγκη του φθαρτού, για Πίστη στο Θεό; Ιδίως όταν αυτό εκφράζεται μάλιστα από την Ορθοδοξία, που ήταν τουλάχιστον μέχρι να έρθουν οι Βαβαροί, μια λαϊκή θρησκεία! Ο Ιερέας κι ο μοναχός ήταν ένας από αυτούς, όπως ο φούρναρης, ο τσαγκάρης, ο αγρότης κι όχι κάποιος εγκάθετος του Πάπα! Τι πιο φυσικό για τον Υψηλάντη να διαλέξει μια τέτοιας σημασίας εορτή (Ευαγγελισμός) για να δώσει μεταφυσικό νόημα στην Επανάσταση!

Ο Υψηλάντης λοιπόν ξεκίνησε την επανάσταση τον Φεβρουάριο στον Βορρά για αντιπερισπασμό, ώστε να ελαφρύνει το μέτωπο της Πελοποννήσου μέχρι την Άνοιξη! Δυστυχώς για τον ΣΚΑΙ δεν υπήρχαν αεροπλάνα και δεν μπορούσε να κάνει τον αντιπερισπασμό στις 22 Μαρτίου για να γίνει η επανάσταση στις 25 Μαρτίου.

Η μη ακριβής τήρηση της ημερομηνίας είναι απολύτως κατανοητή για πολλούς λόγους. Γιατί σε κάποια μέρη οι Τούρκοι το είχαν υποψιαστεί (προδοσίες, κινήσεις πληθυσμού) όπως στη Τριπολιτσά οι Τούρκοι που είχαν τότε καλέσει τους Προκρίτους να πάνε στη πόλη να δηλώσουν υποταγή! Έτσι έπρεπε να κινηθούν πρώτοι οι επαναστάτες! Φανταστείτε μπάχαλο! Τόσοι άντρες αγράμματοι, αγρότες, ανεκπαίδευτοι και να ζητάμε σήμερα να δρα η Φιλική Εταιρεία ως ΜΙ6 ή Μοσαντ! Επίσης υπήρχε Ανυπαρξία μέσων επικοινωνίας εκείνη την εποχή (πχ GPS) και το σπουδαιότερο ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ! Ήταν αγρότες, κτηνοτρόφοι, βιοτέχνες, παπάδες, και Κλέφτες (το ξαναείπα αυτό ε;).

Ο Π.Π.Γερμανός πράγματι είχε ήδη ευλογήσει τα όπλα από τις 14 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα γιατί είχαν συγκεντρωθεί εκεί όσοι δεν πήγαν στην Τριπολιτσά . (βλ.λ.Φωτήλας) και μετά πήγε στην Πάτρα! Ο Κολοκοτρώνης έχασε την πτήση, αλλά μπήκε στον πίνακα τιμής ένεκεν.

Τι κόλλημα έχουν φάει με έναν πίνακα που δείχνει την Αγιά Λαύρα, θέλει πολύ μυαλό για τους συμβολισμούς ενός καλλιτεχνικού έργου; Αλλά η εμπάθεια τους δεν είναι η έναρξη της επαναστάσεως, αλλά η “καπήλευσ用της από την Εκκλησία, όπως λένε! Μα οι Επαναστάτες που τα έβαλαν με ολόκληρη Αυτοκρατορία, θα άφηναν να τους καπελώσει ένας Παπάς;

Ένα άλλο επιχείρημα τους, είναι ότι ο εορτασμός καθιερώθηκε από την Εκκλησία το 1838! Άντε να γράψεις τώρα με εμπάθεια Ιστορία! Μα καλά ζήτησε κανένας από τους Φιλικούς Επαναστάτες υπεράσπιση και δεν το κατάλαβα; Γιατί όταν αποφασίστηκε το 1838 η 25ηΜαρτίου ζούσαν οι περισσότεροι Φιλικοί κι Επαναστάτες! Αν δεν ένιωσαν οι ίδιοι θιγμένοι, προς τι τέτοια σπουδή; Μήπως θα έπρεπε να δίνουμε σημασία σε αυτούς που έζησαν και δημιούργησαν Ιστορία κι όχι σε αυτούς που όψιμα την ερμηνεύουν; Το 1838 ζούσαν ακόμη οι Φιλικοί κι Επαναστάτες: Μακρυγιάννης (1864), Κολοκοτρώνης (1843), Τσακάλωφ (1851), Τζαβέλας (1855), Σπυρομήλιος (1880), Σαχτούρης (1841), Πλαπούτας (1864), Πανανικολής (1855), Πανουργίας Ι.(1863), Πετρόμπεης (1848), Ξανθός (1851), Νικόδημος (1879), Νικηταράς (1849) να μην συνεχίσω…

ΜΥΘΟΣ γ’

Το Κρυφό σχολειό είναι πίνακας!

Το σπουδαιότερο επιχείρημα των αρνητών του «Κρυφού Σχολειού» είναι το εξής : «Οι Οθωμανοί Τούρκοι υπήρξαν ανεκτικοί στα θέματα Πίστεως και Παιδείας. Αφού, λοιπόν, δεν καταδίωκαν την εκπαίδευση των Ελλήνων και γενικότερα των Ορθοδόξων υπηκόων τους (Ρούμ μιλλέτ= Το Γένος των Ρωμηών), τότε γιατί χρειάζονταν Κρυφά Σχολεία στους νάρθηκες των Ναών και των Μοναστηριών;».

Και το λένε αυτό Ιστορικοί! Ιστορικοί επιστήμονες τσουβαλιάζουν 400 ολόκληρα χρόνια σε ένα σποτάκι για να αποδείξουν τι; Ότι το Κρυφό Σχολείο δεν είναι όπως το φαντάστηκε ο Γκύζης! Ποια έρευνα, ποια Ιστορικά στοιχεία; Ο,τι κάνει η Εκκλησία είναι κακό! Οι Σουλτάνοι ήταν καλοί, αρκεί να μην τους πείραζες όμως! Pax Ottomatica είναι αυτό!

Να τα πάρουμε από την Αρχή! Φυσικά κι οι Τούρκοι επέτρεπαν την γνώση αφού δεν την “απαγόρευαν”; (sic). Απλώς δεν “τρελαινόντουσαν” κιόλας. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να κρατήσουν και να διατηρήσουν το βυζαντινό σύστημα γραφειοκρατίας και κρατικής διοίκησης, με τις όποιες τροποποιήσεις. Αυτό χρειαζόταν στελέχωση, HR που λέμε και σήμερα, αυτό το εξασφάλιζαν με το Φανάρι και κάποια άλλα σχολεία σε μεγάλα κέντρα (πχ Σμύρνη), από εκεί και πέρα το…χάος! Το αναφέρουν και σε κάποιο σημείο τον ντοκιμαντέρ, ότι η διοίκηση ήταν αποκεντρωμένη, ο κάθε τοπικός ηγέτης αναλάμβανε τη συγκέντρωση των φόρων αλλά ήταν ο απόλυτος άρχοντας της περιοχής. Αν έπεφτες σε καλό Πασά δεν είχες πρόβλημα, αν έπεφτες σε κανένα Φανατικό μουσουλμάνο κι άρχιζαν οι εξισλαμίσεις με το σπαθί και το θανατικό ο μόνο τρόπος να μάθεις πέντε πράματα ήταν η εκκλησία, στα κρυφά. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δηλαδή τι έκανε, Tour με τίτλο “Κρατήστε την Πίστη σας” με χορηγό επικοινωνίας την Υψηλή Πύλη Productions;

Ας επανέλθω.

Συμπέρασμα λοιπόν. Για λόγους θρησκευτικούς και διοικητικούς, οι Οθωμανοί Σουλτάνοι παραχώρησαν προνόμια και έδειξαν ένα βαθμό ανοχής προς τους Ρωμηούς υπηκόους τους, όμως υπήρξαν περίοδοι και περιοχές, στις οποίες δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις αυτές. Δεν μπορούμε να ομιλούμε για μια ενιαία τουρκοκρατία στον χρόνο και τον χώρο. Υπήρχε διαφορετική (πιο καταπιεστική) μεταχείριση των υποδούλων κατά τους πρώτους αιώνες και διαφορετική στο δεύτερο ήμισυ της Τουρκοκρατίας με την επικράτηση μετριοπαθεστέρων απόψεων. Αλλά και κατά τόπους η εφαρμογή των σουλτανικών αποφάσεων και των δικαιωμάτων των υποδούλων υπόκειται στην βούληση, στις ιδιορρυθμίες, στο βαθμό θρησκευτικού φανατισμού και γενικά στην προσωπικότητα του τοπικού Οθωμανού ηγεμόνα!

Να πούμε για τον φονταμενταλιστή ο Σουλτάνος Σελήμ Α’ που πέρασε τους Χριστιανούς γενεές 14; Το αντιπαρερχόμαστε, φονταμενταλιστής είναι μόνο ο Άνθιμος. Τον Σουλεϊμάν Α’ που καρατομούσε όποιον αμφισβητούσε του Μωάμεθ; Τον Μουράτ Δ’ που έκλεισε τις βιβλιοθήκες;

Αμ, το άλλο; Είμαστε ελεύθεροι κοντά 200 χρόνια, έχουμε ΥΠΕΞ του μεγέθους Δρούτσα, η Τουρκία είναι ένα ευνομούμενο κράτος, υπάρχει παιδεία, υπάρχει Κοσμικό Κράτος, θρησκευτική Ελευθερία και δεν μπορεί να λειτουργήσει η σχολή της Χάλκης λόγω…γραφειοκρατίας! Παρακαλάνε γονατιστοί τόσοι Αμερικάνοι Πρόεδροι να ανοίξει η Σχολή αλλά οι τυπολάτρες Τούρκοι δεν την ανοίγουν γιατί κάποιος έχασε την σφραγίδα!

Σκεφτείτε τώρα κάποιο παιδί που έμενε σε ένα Ορεινό χωριό, αν είχε χρόνο πρώτα να ασχοληθεί, γιατί προέχει η επιβίωση, η πείνα, το χαράτσι και το παιδομάζωμα να θέλει να πάει σχολείο. Να πάει που; Αν το επέτρεπε ο Πασάς καλώς, αν όχι η εκκλησία ήταν η μόνη διέξοδος.

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι τα Κρυφά Σχολειά ήταν απαραίτητα στους πρώτους δύο αιώνες της τουρκοκρατίας λόγω του κλίματος φόβου και τρόμου που επικρατούσε, στους δε επόμενους αιώνες, παρά την βελτίωση της οθωμανικής συμπεριφοράς, λειτούργησαν είτε για να δώσουν λύση απέναντι στην ανθελληνική και αντιχριστιανική τακτική ορισμένων Οθωμανών διοικητών, είτε για να διδάσκονται εκεί μαθήματα εθνικού φρονηματισμού με στόχο την εκπλήρωση των πόθων του Γένους.

Τα σχολεία λοιπόν υπήρξαν, οχι όπως τα φαντάστηκε ο καλλιτέχνης ή όπως απλοϊκά τα διδάσκουμε στα παιδιά για να καταλάβουν τις δυσκολίες της κατοχής, αλλά ως μοναδική πηγή παιδείας, δηλαδή των εγγράμματων Ιερέων ως δασκάλων, και ως διδακτικού υλικού, λόγω της απουσία του τουρκικού ΟΕΔΒ (LoL)! Χα! Αν τώρα η επιστημοσύνη τους είναι μέχρις της καταρρίψεως ενός παιδαγωγικού παιδικού μύθος, δεν μπορώ να απαιτήσω εγώ κάτι που τους ξεπερνάει.

ΜΥΘΟΣ δ’

Η Εκκλησία Αφόρισε την Επανάσταση!

Φυσικά και την αφόρισε γιατί η Εκκλησία ήταν κατά του ποιμνίου της, όχι γιατί έπρεπε να προστατεύσει τους χριστιανούς μια αχανούς χώρας που έφτανε μέχρι την Αίγυπτο! Ούτε ακόμη πέρασε από το μυαλό του Πατριάρχη η κατάληξη των Ορλωφικών!

Οχι! Γιατί οι Τούρκοι ήταν διπλωμάτες και είχαν κερδίσει την αφοσίωση του! Οι Τούρκοι πάντα είναι διπλωμάτες, θυμάστε με τι διπλωματικό τρόπο έλυσαν το πρόβλημα της Πόλης το 1955; Μήπως, πως επανέφεραν την σταθερότητα στην Κύπρο το 1974 με την Ειρηνευτική δύναμη; Και σήμερα ο Βαρθολομαίος είναι ελεύθερος να πει την γνώμη του….;

Μην ακούτε τους μη παραγωγικούς πιλότους της Π.Α.μου μιλάνε με εκφράσεις του τύπου “..θα τον ξεσκίσω τον μπινέ…” κι άλλα ρατσιστικά! Εδώ γράφουμε Ιστορία! Ο Γιωργάκης, ο Δρούτσας μιλάνε σε υψηλού επιπέδου συνέδρια με τους Τούρκους κι είναι μια χαρά άνθρωποι!

Έτσι κι ο Γρηγόριος είπε ελεύθερα την γνώμη του κι αφόρισε την Επανάσταση σαν καλός παπάς! Τώρα γιατί τον εκτέλεσαν; Μα γιατί δεν έκανε καλό PR (personal relations) και η επανάσταση δεν σταμάτησε!

Ιδού και το Ντοκουμέντο Έγγραφο του Σουλτάνου για την εκτέλεση του Γρηγορίου:

«Επειδή χρέος των ανωτέρων και των αρχηγών, οιουδήποτε έθνους, είναι το επαγρυπνείν νυχθημερόν επί των εις την επιτήρησιν αυτών εμπεπιστευμένων προσώπων, το πληροφορείσθαι περί πασών των πράξεων αυτών και αναφέρειν εις την κυβέρνησιν πάντα τα μεταξύ αυτών ανακαλυπτόμενα εγκλήματα και οι Πατριάρχαι, όντες επίσης, ως εκ της θέσεως αυτών, ανώτεροι και αρχηγοί των υπηκόων, οίτινες ζώσιν εν ασφαλεία υπό την σκιάν της αυτοκρατορικής εξουσίας, οφείλουσιν, ίνα προ πάντων ώσιν άμωμοι, έντιμοι, χρηστοί και ειλικρινείς κεκτημένοι δε τας ιδιότητας ταύτας, αφ’ ου εννοήσωσι τας αγαθάς και κακάς κλίσεις λαού τίνος, οφείλουσιν, ίνα προλαμβάνωσιν εγκαίρως τας κακάς δι’ απειλών τε και συμβουλών, εν ανάγκη δια τιμωριών κατά τα παραγγέλματα της θρησκείας αυτών, και πληρούσιν ούτω μέρος της ευγνωμοσύνης ην οφείλουσι τη υψηλή Πύλη δια τας ευεγερσίας και τας ελευθερίας, ην απολαύουσιν υπό την αγοθοεργόν αυτής σκιάν.

Αλλ’ ο άπιστος Έλλην Πατριάρχης, όστις όμως έδωκε προηγουμένως τοσαύτα αφοσιώσεως δείγματα, δεν ηδυνήθη να μη συμμεθέξη νυν εις τας στάσεις και την επανάστασιν του έθνους αυτού, επιχειρισθείσαν υπό διαφόρων διεφθαρμένων ανθρώπων, επιλαθομένων εαυτών και παρασυρομένων υπό διαβολικών και χιμαιρικών ιδεών χρέος δε αυτού ην, όπως διδάξη τους αμαθείς, ότι προέκειτο ενταύθα περί επιχειρήσεως ματαίας, ουδέποτε δυναμένης ίνα πραγματοποιηθή, επειδη τα κακα σχέδια ουδέποτε θριαμβεύουσι κατα της μωαμεθανικης ισχύος και θρησκείας, λαβουσών την ύπαρξιν αυτών παρά του θεού από χιλίων και πλέον ετών, και διατηρηθησομένων μέχρι της τελευταίας κρίσεως, ως βεβαιεί ημάς ο ουρανός δια αποκαλύψεων και θαυμάτων. Εν τούτοις ένεκα της διαφθοράς της καρδίας αυτού ου μόνον δεν εγνωστοποίησεν, ουδ’ ετιμώρησε τους απλούς ανθρώπους, οίτινες επλανήθησαν, αλλά, κατά πάσαν πιθανότητα, αυτός ο ίδιος μετέσχε κρυφίως ως αρχηγός της επαναστάσεως, ώστε αναποφεύκτως σχεδόν άπαν το Ελληνικόν έθνος, εν υπάρχουσι πολλοί αθώοι και δυστυχείς υπήκοοι, ουδέ την ελαχίστην ταύτης γνώσιν έχοντες, θέλει καταστραφή ίσως εκ θεμελίων και καταστή το αντικείμενον της οργής του Θεού.

Όταν η αστυνομία επληροφορήθη περί της επαναστάσεως, και αφ’ ου αυτή εγνώσθη υπό του κοινού, η υψηλή Πύλη, υπό μόνης της συμπαθείας προς τους δυστυχείς αυτής υπηκόους ορμουμένη, εζήτησεν ίνα επαναγάγη αυτούς δια της γλυκύτητος εις την οδόν της σωτηρίας, και διεύθυνεν επί τούτω προς τον Πατριάρχην προσταγήν, διαλαμβάνουσαν διαταγάς και συμβουλάς αναλόγους προς τον σκοπόν τούτον, μετά διαταγής προς τον Πατριάρχην, όπως αναθεματίση πάντα τα μέρη του τόπου, ένθα ο τρόπος ούτος κατέστη αναγκαίος κατά των συμμετασχόντων της επαναστάσεως υπηκόων.

Άλλ’ αντί να δαμάση αυτούς, και πρώτος αυτός να επανέλθη εις το χρέος αυτού, αυτός ο άπιστος υπήρξεν υπέρ πάντα άλλον ο άξων πασών των αταξιών, των μέχρι του δεδιαταραξασών την κοινήν ησυχίαν, επείσθημεν, ότι και αυτός εγεννήθη εις Πελοπόννησον, και ότι συμμετέσχε πασών των βιαίων πράξεων, ας τινές υπήκοοι πεπλανημένοι έπραξαν εκεί και εις την επαρχίαν των Καλαβρύτων. Ούτω λοιπόν αυτός ο ίδιος υπήρξεν αίτιος της εξοντώσεως και της απωλείας, ην βεβαίως θέλουσιν υποστεί τη βοήθεια του Θεού. Επειδή δε επείσθημεν απανταχόθεν περί της προδοσίας αυτού ου μόνον κατά της υψηλής Πύλης, αλλά και κατά του ιδίου αυτού έθνους, αναγκαίον κατέστη, όπως αφαιρεθή το σώμα του από της γης και δια τούτο απηγχονίσθη, ίνα χρησιμεύση εις παράδειγμα δια τους λοιπούς.»

Εξεδόθη την 19 του μηνός Ρετζέπ έτος 1230
(10 Απριλίου 1821)

ΜΥΘΟΣ ε’

Pax Ottomanica

Η οθωμανική αυτοκρατορία ήταν παιδική χαρά! Το παιδομάζωμα ήταν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, κι οι Ελληνες τα έστελνα οικοθελώς! Βέβαια αυτοί που τα λένε αυτά ακούνε θητεία στον Ε.Σ. και βγάζουν σπυράκια!

Κι εγώ ξέρω για παράδειγμα οτι στην κατοχή οι Γερμανοι σε γενικά πλαίσια μας φέρθηκαν καλά μπορώ να πώ. Ηταν λάτρεις την κλασσικήε μουσικής κι Ευρωπαίοι. Ο λιμός του 1941-1942 τον προκάλεσαν οι Μαυραγορίτες που έκρυβαν τα τρόφιμα και γι αυτό οι καλοί γερμανοί, όποιους έπιαναν τους κρεμούσαν. Ενώ κάποιες πυρπολύσεις χωριών έγιναν γιατί οι κάτοικοι βοηθούσαν τους αντάρτες που ήθελαν να χαλάσουν την 1000χρονη ειρήνη κι ευημερία του 3ου Ραϊχ! Και σχολεία υπήρχαν κι υπηρεσίες κι αστυνομία και χωροφυλακή, ποια κατοχή; Τρελό; Οχι για τους Ιστορικούς του “1821:The Movie”! Tους δύο πρώτους αιώνες όλα ήταν “μέλι-γάλα” αλλά, η συνταγή χάλασε όταν οι Τούρκοι ανάθεσαν στους Κλέφτες και στους Αρματωλούς να μαζεύουν τους φόρους των ραγιάδων. Ας αφήσω κάποιον καλύτερο από εμένα να τα πεί.

Οπως έγραφε κι Ζουράρις : ἱερὸν φετφᾶν τοῦ Σεϊχ-οὐλ-Ἰσλάμ, τοῦ 1601, (τοῦ ἀνωτάτου ἑρμηνευτοῦ» τῆς Σαρία-ἱεροῦ νόμου), καὶ φανέρωνε, ὅτι τὸ Ὀθωμανικὸ καθεστὼς ὑπῆρξε ἀπολύτως ὁλοκληρωτικό, πολιτισμικῶς ρατσιστικὸ καὶ γενοκτόνο: τὸ αἷμα τῶν ἑλλήνων «ἀπίστων», «θεωρουμένου ἄνευ ἀξίας» (!!!), ἐπέτρεπε στὸν Σουλτᾶνο, ποὺ ἦταν καὶ ὁ ἐπὶ κεφαλῆς τοῦ Χαλιφάτου-θεοκρατικοῦ καθεστῶτος, νὰ διατάζει, ὅτι «θὰ ἀπαγχονίζηται εὐθύς, εἰς τὸ κατώφλιον τῆς θύρας του» (!!!), ὁ ὁποιοσδήποτε, συγγενὴς ἢ περαστικός, «ἀντιστῇ» στὸ παιδομάζωμα τοῦ «καλλιμόρφου» δεκαπεντάχρονου!

Παραθέτω, μία ἄλλη, φρικιαστικὴ πηγή. Ἡ προηγουμένη, ἦταν, ἂς εἴμαστε ἐπιεικεῖς, μία πηγή, «πολιτική». Τρισβάρβαρης ἀλήθειας, ἀλλὰ ἄειντε, λέμε, ὅτι κράτος ἦταν οἱ Ὀθωμανοί, γενιτσάρους ἤθελαν… Ἀφοῦ πρῶτα βίαζαν τὸ στεατοπυγικὸ ὑποσύστημα τῶν ἑλλήνων «καλλιμόρφων», τῶν δεκαπέντε ἐτῶν. Κράτος ἦταν, «ὅλα τὰ Κράτη, πάνω-κάτω,
τὰ ἴδια κάνουν»… Ἂς δεχθούμε τὴν ἀγχόνη «εὐθὺς εἰς τὸ κατώφλιον τῆς θύρας» του, γιὰ τὸν τραγικὸ πατέρα, ποὺ ζῆ, ἀνήμπορος καὶ οὐρλιάζοντας ἀπὸ πόνο, τὸν βιασμὸ τοῦ τρυφεροῦ γυιοῦ του, ἀπὸ τὸ «ἀνεκτικὸ» ὀθωμανικὸ καθεστώς… Ἐδῶ, ὅμως, παραθέτω,
ἀμέσως μία πηγή, χειρότερης φρίκης – ἂν εἶναι δυνατόν – … Διότι προέρχεται ἀπὸ τὴν μὴ ἔνοπλη κοινωνία-συμβίωση τῶν Ἑλλήνων μὲ τὸ ὀθωμανικὸ καθεστὼς εἰσβολῆς καὶ κατοχῆς. Τεκμήριο-πηγή, ἀπὸ τὸ οἰκογενειακὸν δίκαιον ἐπὶ Τουρκοκρατίας. Καὶ εἶναι, αὐτό, ἀκόμη χειρότερο ἀπὸ τὸ γενιτσαρικὸ παιδομάζωμα. Ἰδού: Ἱεροδικεῖον Βεροίας, ἔτος
1008, 15η Σεβὰλ (30 Ἀπριλίου 1600). Ἐπικρατεῖ πλήρως, ὁ ὀθωμανικὸς πολιτισμός. Νάτος! Ἀστικὴ ὑπόθεση, οἰκογενειακοῦ δικαίου: «Παρουσιασθεὶς ἐνώπιον τοῦ Ἱεροδικαστηρίου, ὁ
Ἀμπντῆ μπέης, παρουσίᾳ καὶ τῆς ἐν διαζεύξει εὐρισκομένης τέως συζύγου του Γραμματικῆς
Ἰωάννου, ἁμαρτωλῆς καὶ ἀπίστου (ναί! ναί! στὸ ἐπίσημο ἔγγραφο τοῦ Ἱεροδικείου!),
ἐδήλωσε καὶ κατέθεσε ὅτι: … […] …συνεζεύχθη μετ’ ἐμοῦ νομίμως καὶ δι’ ἱεροδικαστικῆς
πράξεως καὶ μάλιστα ἐγέννησε πρὸς ἔτους ἄρρεν, τὸ ὁποῖον ἐγὼ ὠνόμασα Μουτφῆ… Παρὰ
ταῦτα ἡ ἁμαρτωλὴ καὶ ἄπιστος Γραμματική… ἐξηκολούθει, παρὰ τὰς συχνὰς ἀπειλάς μου…
νὰ θεωρῆ τὸν μοκρὸν υἱὸν ὡς ἀνήκοντα εἰς τὴν βρωμερὰν τῶν ἀπίστων θρησκείαν καὶ νὰ
καλῇ αὐτὸν Μελέτιον…» κτλ. Καὶ παρακάτω: «Αὔτη ὅμως (ἡ Γραμματική, μητέρα τοῦ
δωδεκαμήνου βρέφους), εἰσῆλθεν ἐντὸς τῆς ἐν Βεροίᾳ οἰκίας μου, ἤρπασε τὸ τέκνον ἐκ τοῦ
λίκνου…» κλπ.
Κι ὅμως, θαυμᾶστε, αὐτὸ ποὺ περιφρονεῖ ἡ βλιτάς-ἱστορία τῶν «ἐκσυγχρονιστῶν» τῆς ΣΤ΄
Δημοτικοῦ: μία νεαρή, ἀγράμματη ἑλληνίδα 24-28 χρόνων, ἀπὸ χωριό, στὰ μαῦρα χρόνια
τῆς τουρκικῆς κατοχῆς, στὴν Βέροια… Τρεῖς αἰῶνες καὶ κάτι, πρὶν ἀπὸ τὴν ἀπελευθέρωση.
Καὶ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ! Μόνη της! Χωρὶς Κλεφτουριὰ καὶ γράμματα καὶ χρήματα! Τὸν γυιό
της, τὸν καλεῖ Μελέτιο! Ἀψηφᾶ τὸν Μπέη, «νόμιμο» σύζυγο, δυνάστη της, Νόμιμο;
Τὰ χεορότερα, δὲν τὰ διαβάσατε ἀκόμη. Νάτα, ἀπὸ τὴν πηγή-ἱεροδικαστήριον Βεροίας τοῦ
1600: «Κληθεῖσα ἐν συνεχείᾳ ἡ Γραμματική… κατέθεσεν: ὁ σύζυγός μου Ἀμπντῆ σιπαχῆς,
ἀπὸ καιροῦ ἐρωτοτροπῶν πρὸς ἐμέ, ἐξώπλισεν ἀγνώστους τινάς, οἵτινες, εἰσελθόντες κατὰ
τὴν νύκτα εἰς τὴν ἐν τῷ χωρίῳ Κούρσοβα οἰκίαν τοῦ πρώτου συζύγου μου, κατέσφαξαν
α τ ν κα τ δύο τέκνα μου, Μελέτιον κα Γεώργιον. (!!!) Παραμείνασα ὐ ὸ ὶ ὰ ὶ χήρα, ἠναγκάσθην
βίᾳ νὰ ὑποκύψω εἰς τὰς ἀπειλάς… καὶ νὰ γίνω σύζυγός του… καὶ ἔκτοτε συμβιοῦσα μετ’
αὐτοῦ, ἀπέκτησα ἄρρεν τέκνον, τὸ ὁποῖον ἐγὼ ἥρπασα…» κτλ. «Τὸ δικαστήριον κρῖναν τὴν
ὑπόθεσιν, ἐπρότεινεν εἰς τὴν Γραμματικὴν ν’ ἀσπασθῇ τὴν ἰσλαμικὴν θρησκείαν, ἐὰν θέλῃ
ν’ ἀποκτήσῃ τὸ δικαίωμα ἀνατροφῆς τοῦ τέκνου της… μέχρι συμπληρώσεως τοῦ ἑβδόμου
ἔτους τῆς ἡλικίας του»… (ὅπ. παρ.).
Ἰδού, τὸ πολυπολιτισμικὸ πρόσωπο τῆς Τουρκοκρατίας! Νάτο τὸ ἀνεκτικὸ «σύστημα» τῶν
Τουρκοθωμανῶν… Διαβάζετε ὅλη τὴν φρίκη; Καί, ταυτοχρόνως, ὅλο τὸ ἀγέρωχο
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ φρόνημα τῆς ἀσήμαντης Βεροιώτισσας χωριατοπούλας τοῦ 1600; Δύο
αἰῶνες πρὶν ἀπὸ τὸν φωταδιστικὸ Δυτικὸ Διαφωτισμό, ποὺ σύμφωνα μὲ τὴν ρεπουσιάδα,
ἄνοιξε τὰ μάτια στὶς χωριατοποῦλες μας, ἐκεῖ στὰ βασιλόφρονα σαλόνια τοῦ Βολταίρου! Ἡ
Βεροιώτισσα ἀντιστασιακή, ἀγράμματη χωριατοπούλα τοῦ 1600!
Καὶ ἡ ἀπόλυτη ΦΡΙΚΗ τῆς «ἀνεκτικῆς» Τουρκοκρατίας: Ὁ Ἀμπντῆ-μπέης εἶναι «σπαχῆς»,
μέλος τῆς ἔφιππης τουρκικῆς, στρατιωτικῆς ἀριστοκρατίας. Βλέπει, ἐκεῖ στὸ χωριὸ
Κούρσοβα, ποὺ εἶναι τσιφλίκι του, τὴν Βεροιώτισσα καλλονή, τὴν Γραμματική. Ὁ
κτηνώδης ὀθωμανὸς ἀριστοκράτης νοιώθει νὰ τὸν κατακλύζουν οἱ θεσμικὲς κτηνώδεις
ὁρμές του… Ἡ Γραμματικὴ ὅμως, ἡ ἑλληνίδα καλλονή, εἶναι παντρεμένη. Καὶ μὲ δυὸ
ἀνήλικα παιδιά… Ἔεε, καίαιαι; Τὸ κτηνώδες «ἀνεκτικὸ» καὶ «πολυπολιτισμικὸ» τούρκικο
σύστημα, ἀνέχεται ὅλα τὰ «εὐαίσθητα» ἢ καὶ ἀναίσθητα «προσωπικὰ δεδομένα» τοῦ, κατὰ
τὴν Ρεπούση, νομίμου «Κρατικοῦ ἀξιωματούχου», Ἀμπντῆ-μπέη. Ὁ Ἀμπντῆ-μπέης, λοιπόν,
κατασφάζει καὶ τὸν ἕλληνα σύζυγο τῆς ἑλληνίδας καλλονῆς καὶ τὰ δύο ἀνήλικα τέκνα τους,
Μελέτιο καὶ Γιῶργο. Καὶ τὴν βιάζει ὁ Τοῦρκος δυνάστης… Κι ἀπὸ τὸν βιασμό της, ἡ
Γραμματική, γεννᾶ ἕνα παιδί. Κι ἡ Γραμματική, κρυφὰ καὶ φανερά, σφαγιασμένη ἀλλὰ
ἀγέρωχη, τσακισμένη ἀλλὰ ἀνυπόταχτη, τὸ παιδὶ τοῦ βιασμοῦ της, τὸ ὀνομάζει Μελέτιο.
Γιὰ νὰ τῆς θυμίζει τὸ ἕνα της, τουλάχιστον, παιδί, ποὺ τῆς ἔσφαξε ὁ Τοῦρκος βιαστής της…
Ὅσο δέ, γιὰ τὸ «ἀνεκτικὸ» τούρκικο Ἱεροδικαστήριο, αὐτό, τὸν χαβά του: ἀνέχεται τὶς
τρεῖς δολοφονίες τοῦ Τούρκου «κρατικοῦ ἀξιωματούχου», βιαστοῦ καὶ χαμπάρι δὲν
παίρνει γιὰ τὸν βιασμὸ καὶ τὶς τρεῖς ἀνθρωποκτονίες, ποὺ διέπραξε τὸ τουρκικὸ
«πολυπολιτισμικὸ» κτῆνος. Καί, διατάζει στὴν ἀπόλυτη Ἀπελπισία, στὴν ἑλληνίδα
σφαγιασμένη μητέρα, τὴν Γραμματική, νὰ γίνει Τουρκάλα, ἂν θέλει νὰ κρατήσει, γιὰ ἔξι
μόνον ἀκόμη χρόνια, τὸ τρίτο της, παιδί, πρὶν τῆς τὸ πάρουν ὁριστικὰ ἀπὸ τὴν ἀγκαλιά
της… Ναί: Τὸ Τουρκικό-Ὀθωμανικὸ σύστημα βασίζεται στὸν ἀπόλυτο ρατσιστικὸ
διαχωρισμὸ τῶν ἀνθρώπων. Εἶναι φυλετικῶς ὁλοκληρωτικὸ εἰς βάρος τῶν ὑποδούλων
λαῶν, μὲ ἀναγνώριση τῆς ἀπόλυτης ρατσιστικῆς ὑπεροχῆς στὴν φυλετικῶς νικήτρια
τουρκικὴ φυλή, ὅπως τὸ ἀποδεικνύει καὶ ἡ κοσμικὴ καὶ ἡ ἱεροκρατικὴ νομοθεσία τους. Ναί,
αὐτὸ εἶναι τὸ δῆθεν «ἀνεκτικὸ» σύστημα τῶν Τούρκων, τὸ ὁποῖο βλακωδῶς καὶ παχηλῶς
ἀγράμματοι προωθοῦν τὰ ἡμέτερα ἐπιστημονάρια. Ἔτσι ἔζησαν οἱ ὑπόδουλοι Ἕλληνες, γιὰ
τέσσερις-πέντε αἰῶνες… Αὐτὰ λένε οἱ ἐπίσημες τουρκικὲς πηγές. Βέβαια, ἐπάναγκες
γίνεται, πιά, νὰ λογοδοτήσουν τὰ μέλη τοῦ Παιδαγωγικοῦ Ἰνστιτούτου, τὰ τότε, γιὰ τὸ
ἔγκλημα ποὺ διεπράχθη, πέρισυ, ἐπὶ μίαν σχολικὴ χρονιά, κατὰ τῶν Ἑλληνοπαίδων.
Προτείνω νὰ χρησιμοποιηθεῖ ἡ νομολογία, ἡ προκύπτουσα ἀπὸ τὸ τουρκικὸ
Ἱεροδικαστήριον: μὲ τέτοιο μοντελάκι δικαιοσύνης, τὸ τόσο «ἀνεκτικό», οἱ
παιδαγωγοί-«κριτές», θὰ τὴν βγάλουν καθαρή. Τὸ πολύ-πολύ, τὸ πολυπολιτισμικὸ καὶ
ἀνεκτικὸ ὀθωμανικὸν δίκαιον, νὰ τοὺς στείλει σὲ κάποιον Ἰνστιτοῦτον ἀνοχῆς…
[Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα Μακεδονία]

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

http://img.pathfinder.gr/clubs/files/61143/5.html

http://www.antibaro.gr/articles/history-1821/0607-kekaumenos-mythoi1821.html

Πηγή
Ή Πόλεμος με άλλα μέσα
  • Του Θύμιου Παπανικολάου
Γράφαμε χθες περί του «νέου πατριωτισμού»: «Και η οργανωμένη αλλοδαπή εισβολή και κατάληψη της Νομικής, μετά φανών και λαμπάδων, με αφίσες και συνθήματα και καράβια από την Κρήτη (τόσο οργανωμένη και κατευθυνόμενη ήταν), όλα αυτά είναι «νέος πατριωτισμός»!!!»…

Αυτός, λοιπόν, ο «νέος πατριωτισμός» της οργανωμένης κατοχής μας από αλλοδαπούς «στρατούς» έγινε τηλεοπτικό δόλωμα ενός καθεστωτικού παιχνιδιού: Όλα τα κουρέλια της πολιτικής και δημοσιογραφικής αγυρτείας παρέλασαν για να μιλήσουν για τους «δύστυχους» και «πεινασμένους» αλλοδαπούς εισβολείς, καθώς και για τις τυπικές ευθύνες του κράτους, της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών.

Το όλο, συνεπώς, ζήτημα μετατοπίζεται στη «δυστυχία» των αλλοδαπών «δούλων», φορτίζεται συναισθηματικά από αυτήν τη «δυστυχία», συνακόλουθα από τα νεοταξικά ιδεολογήματα του ψευτο-ανθρωπισμού και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Μετατρέπεται έτσι σε ένα τελετουργικό, εμπορικό, μελοδραματικό θέαμα πολιτικών κοκορομαχιών.

Με αυτά τα γνωστά τεχνάσματα της «τηλεοπτικής σκέψης», του μελοδράματος και του θεάματος παρακάμπτονται, επικαλύπτονται και αφανίζονται κυριολεκτικά τα ΟΥΣΙΩΔΗ πολιτικά ζητήματα και στρατηγικά παιχνίδια του καθεστώτος και των «νταβάδων» του, γύρω από την αλλοδαπή εισβολή και κατοχή της χώρας μας.

Πρώτον: Το μακροπρόθεσμο και οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο της αλλοδαπής εισβολής και κατοχής.

Τα εκατομμύρια των αλλοδαπών εισβολέων δεν ήρθαν αυθόρμητα από τα πέρατα του κόσμου και τα βάθη της Ασίας. Ήρθαν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, καθοδηγούμενα και με συγκροτημένες «εστίες» μαφιών και συμμοριών «κρούσης».

Οι στρατιές των αλλοδαπών εισβολέων δεν υπάγονται σε καμία λογική και «νόμο» των μεταναστευτικών «ρευμάτων» ή των αυθόρμητων «κυμάτων» μετακινήσεως πληθυσμών.

Αποτελούν ένα οργανωμένο, στρατηγικό σχέδιο του μεγάλου κεφαλαίου και των διεθνών μηχανισμών του ιμπεριαλισμού για την ολοκληρωτική κατάλυση ΟΧΙ μόνο όλων των εργατικών και λαϊκών κεκτημένων, αλλά και της εθνικής υπόστασης της χώρας μας.

Σημείωση: όλα αυτά τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά και με άπειρα κείμενα από την πρώτη μέρα της έκδοσης του ΡΕΣΑΛΤΟ.

Δεύτερον: «Στρατοί» κατοχής
Οι σημερινοί ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι κατά των εθνών και των λαών εφαρμόζουν νέες μεθόδους και «τακτικές» επιθέσεων και κατοχής. Δεν χρησιμοποιούν τα «παλιά» μέσα της στρατιωτικής εισβολής και κατοχής.

Ένα σύγχρονο, προνομιακό «μέσον» της νεοταξικής βαρβαρότητας είναι οι οργανωμένες ΕΙΣΒΟΛΕΣ από ΣΤΡΑΤΙΕΣ εξαθλιωμένων ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ δούλων κατοχής.

Τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων και αποκτηνωμένων αλλοδαπών δούλων και συμμοριών είναι τέτοιου είδους στρατιές εισβολέων και κατοχής της χώρας χωρίς στρατιωτικά μέσα.

Αν μας στέλνανε οργανωμένα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα δεν θα υπήρχε ούτε ένας να ισχυριστεί ότι αυτό δεν είναι μια ανοικτή πολεμική επίθεση και ιμπεριαλιστική εισβολή.

ΤΩΡΑ που ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ οργανωμένα στίφη αλλοδαπών δούλων και μας καταλαμβάνουν μάς ΕΞΑΠΑΤΑ το καθεστώς και όλο το κομματικό οικοδόμημα με γλυκερές φλυαρίες περί «ανθρωπισμού» και «δυστυχίας» των «θυμάτων» της «καπιταλιστικής βαρβαρότητας»…

ΤΩΡΑ η καταιγιστική εισβολή και κατοχή της Ελλάδας από αλλοδαπούς στρατούς δεν είναι ιμπεριαλιστικός ΠΟΛΕΜΟΣ κατά της Ελλάδας!!!

Είναι «φιλανθρωπία» και «ανθρώπινα δικαιώματα» των αποκτηνωμένων ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ που καταλαμβάνουν την Ελλάδα!!!

Τον πόλεμο και τους εισβολείς τούς διακρίνουμε μόνο όταν έχουν τανκς, στρατιωτικά τάγματα και οβίδες. Όταν τα τάγματα των εισβολέων δεν φοράνε στρατιωτικές στολές και δεν έχουν τανκς τα βαπτίζουμε «δυστυχισμένα θύματα»!!!!

Δυστυχισμένα θύματα ήταν και οι στρατιές του Χίτλερ (εργάτες και φτωχά λαϊκά στρώματα), αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διανοήθηκε να υποστηρίξει να «διεκδικήσουμε» τα «ανθρώπινα δικαιώματά» τους…

Η οργανωμένη απόβαση από τα λιμάνια της Κρήτης και η κατάληψη της Νομικής αν δεν είναι οργανωμένη (από τα δίκτυα και το παρακράτος του κεφαλαίου) πολεμική επιχείρηση εισβολής, τότε τι είναι; Αυθόρμητη εκδήλωση πεινασμένων από τα πέρατα του κόσμου που επέλεξαν, δια της επιφοιτήσεως, τη Νομική σαν στρατόπεδό τους;

Τρίτον: Τα παιχνίδια της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης της Παιδείας και της κατάργησης του Ασύλου.

Η κατάληψη της Νομικής από τους οργανωμένους και καθοδηγούμενους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες έχουν και ειδικούς στόχους.

α) Συμβολικά αλώνουν και καταργούν τους εθνικούς πανεπιστημιακούς χώρους και ιδιαίτερα τους χώρους που σηματοδοτούν αγωνιστικές μνήμες.
Η μακροχρόνια υπονόμευση, εθνική αφυδάτωση και αποτέφρωση του ελληνικού σχολείου προωθεί και επιτάσσει και την ολοκληρωτική κατεδάφιση των σχολικών και πανεπιστημιακών χώρων και συμβόλων της ελληνικής εκπαίδευσης.
Και εδώ η «πρώτη ύλη» είναι οι αλλοδαπές κατοχικές δυνάμεις. Αυτό που έχουν κάνει σε ολόκληρη την κοινωνία θέλουν να κάνουν και στα σχολεία και Πανεπιστήμια…

β) Η αλλοδαπή κατάληψη της Νομικής αποτελεί και την τελευταία πράξη κατάργησης του ΑΣΥΛΟΥ, αυτής της κατάκτησης του φοιτητικού κινήματος.
Χρόνια τώρα τα νεοταξικά τάγματα των «αναρχο-αυτόνομων» και των επιδοτούμενων «αντιρατσιστών», με την κάλυψη και συγκάλυψη της καθεστωτικής κοινοβουλευτικής «αριστεράς», προλείαναν το έδαφος και επέφεραν θανάσιμα κτυπήματα κατά του Ασύλου.
Τώρα χρησιμοποιούν τους αλλοδαπούς εισβολείς για το τελειωτικό κτύπημα!!!

Και τα Προπύλαια από Άσυλο των ιδεών και των αγωνιστικών Συγκεντρώσεων έχουν μεταβληθεί σε «άσυλο» των αλλοδαπών και «άσυλο» εμπορικών, αλλοδαπών πανηγυριών…

ΟΛΑ αυτά τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα της αλλοδαπής εισβολής και κατοχής επικαλύπτονται και αποκρύπτονται ΕΠΙΜΕΛΩΣ από ΟΛΕΣ τις πολιτικές δυνάμεις και από αυτές με προσωπεία «πατριωτικά».

Δεν μπορεί να υπάρξει αυθεντικό πατριωτικό ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ δίχως να θέτει αυτά τα ζητήματα, όπως και άλλα, στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του αγώνα…

Η Λυδία Λίθος σήμερα της πατριωτικής πολιτικής (των λόγων και της πράξης) είναι η αλλοδαπή εισβολή και ΚΑΤΟΧΗ…

Το άρθρο αυτό περατώθηκε στον απόηχο της τρομοκρατικής ενέργειας στη Ρωσία, κατά πάσα πιθανότητα από ισλαμιστές τρομοκράτες, όπου 35 άτομα σκοτώθηκαν ενώ περίπου 150 βρίσκονται τραυματισμένοι.
Τα χείλη των αρμόδιων φορέων στη Ρωσία είναι σφραγισμένα αλλά η μέθοδος και η εκτέλεση μαρτυρούν ότι οι καταβολές της επίθεσης είναι από μουσουλμάνους ακραίους τρομοκράτες, προφανώς Τσετσένους.
Προφανώς η υπόθεση της Τσετσενίας και οι πολιτικές επιδιώξεις τόσο των Ρώσων όσο και των Αμερικανών στη περιοχή, είναι θέμα πολύπλοκο και πολυδιάστατο και φυσικά δεν είναι εφικτό να αναλυθεί μέσα από ένα άρθρο ιστολογίου. Αυτό όμως το οποίο είναι εύκολα αντιληπτό από τον μέσο άνθρωπο, αν και τα ΜΜΕ, προσπαθούν να το αποσιωπήσουν με την γνωστή μέθοδο της «έλλειψης σχολιασμού» είναι η παρουσία των μουσουλμάνων ως παράγοντα αποσταθεροποίησης μιας περιοχής και ο χειρισμός συγκεκριμένων φονταμενταλιστικών ομάδων ως «όπλο».
Ο λόγος για τον οποίο αναγκαζόμαστε να αναλύσουμε την μουσουλμανική παρουσία στη Μόσχα είναι διότι «διαισθανόμαστε» ένα μοτίβο κινήσεων που συμβαίνει και στην Ελλάδα και ομολογουμένως αποτελεί «κερκόπορτα» για την εδαφική μας ακεραιότητα.
Ο Πούτιν, επανειλημμένα είχε κατηγορήσει τις χώρες της Δύσης και ειδικά την Μ. Βρετανία για δράση Μυστικών Υπηρεσιών στη χώρα και μάλιστα ως επιχείρημα είχε επικαλεστεί τον μεγάλο αριθμό Μη Κυβερνητικών Οργανισμών που είχαν δημιουργηθεί και «επιχειρούσαν» κοπτώμενοι δήθεν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Ρωσία.
Φυσικά οι «δημοκρατικές» δυνάμεις είχαν και άλλο «όπλο» πιο αποτελεσματικό και δεν είναι άλλο από την καθοδηγούμενη από τις Μυστικές Υπηρεσίες τρομοκρατία.
Στην Ελλάδα, έχουμε γευτεί αυτό το όπλο άπειρες φορές (εδώ χρησιμοποιούν τις ακροαριστερές ένοπλες ομάδες), απλώς στην Ρωσία τράβηξαν το χαρτί του Ισλαμικού Φονταμενταλισμού μέσω της υποστήριξης σε Τσετσένους Αυτονομιστές με ακόμα πιο αιματηρά αποτελέσματα.
Οπλισμός, πληροφορίες, χρήματα, πόροι, υλικοτεχνική υποδομή, ακόμα και εκπαίδευση Tσετσένων αυτονομιστών σε «φίλιες» των Αμερικανών αραβικές χώρες, είναι μόνο ένα κομμάτι από τον πόλεμο που έχει κηρύξει στην πάλαι ποτέ «Αρκούδα» η πολιτισμένη Δύση.
Οι μουσουλμάνοι, κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί ως παράγοντας αποσταθεροποίησης ακόμα και στα Βαλκάνια, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου επιχείρησαν και πέτυχαν να αναφλέξουν έναν ακόμα πόλεμο οι Η.Π.Α ενώ είναι γνωστό ότι στον «ειρηνική εισβολή» στην Ευρώπη, αιχμή του δόρατος αποτελούν μετανάστες μουσουλμάνοι με τους «υποστηρικτές» τους που δεν είναι άλλοι από ΜΚΟ, χρηματοδοτούμενες αδρά από συγκεκριμένα κέντρα της Νέας Τάξης.
Το δόλωμα που χρησιμοποιεί η Νέα Τάξη είναι η φτηνή εργασία και ο «ανταγωνισμός» στην παραγωγή αλλά αυτό που ουσιαστικά επιτυγχάνεται είναι το ανακάτεμα ενός γηραιού Ευρωπαϊκού πληθυσμού με μουσουλμάνους μετανάστες που ολοένα αυξάνονται.
Εδώ μπορεί κάποιος να δει την αντίφαση. Από την μια η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά παράδοση φιλελεύθερη και Δημοκρατική με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα να αυτοκαταστρέφεται με την υποστήριξη και υποδοχή μεταναστευτικών ροών που αλλοιώνουν τη σύνθεση, το χαρακτήρα και τις επιδιώξεις της.
Στην Ελλάδα, το παιχνίδι είναι ακόμα πιο περίεργο. Μέχρι σήμερα, είχαμε συνηθίσει τις λεγόμενες ακρο-αριστερές – αναρχικές ομάδες με τα πρωτότυπα ονόματα και τις επιθέσεις που αρκετές φορές φανέρωναν ότι πραγματοποιούνταν από ερασιτέχνες με την βοήθεια όμως κάποιων πεπειραμένων που σε καμία περίπτωση δεν ήταν δυνατόν να είναι «απλοί επαναστατημένοι» προλετάριοι που πήραν τα όπλα στα χέρια τους.
Οι ενέργειες, φανέρωναν ότι είχαν σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια, είχαν ληφθεί υπ΄ όψιν παράγοντες που μόνο ένας «στρατιωτικός νους» με επιχειρησιακή πείρα μπορούσε να πραγματοποιήσει. Βέβαια, ο «νους» αυτός παρέμενα απλός τσιλιαδόρος και άφηνε τα εκτελεστικά όργανα να συνεχίσουν την αποστολή με αρκετές φορές τραγικά αποτελέσματα όπως στη περίπτωση Αξαρλιάν ή στην βόμβα του Ξηρού που έσκασε στα χέρια του.
Είναι γνωστό ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα αποτελούσε το μακρύ χέρι ξένων μυστικών υπηρεσιών που «ειδοποιούσαν» τις εκάστοτε κυβερνήσεις ότι δεν κυβερνούσαν την χώρα ούτε είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Αρκετές δε φορές όπως στη περίπτωση του Δεκέμβρη 2008, απέδειξαν περίτρανα ότι σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και την «αριστερίζουσα» φασιστική δημοσιογραφία μπορούσαν να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις για λογαριασμό της Νέας Τάξης.
Για την Ελλάδα όμως έχει προκύψει μια νέα απειλή που ακούει στο όνομα «μετανάστευση». Έχουν διεισδύσει στην Ελλάδα μουσουλμάνοι μετανάστες σε κρίσιμους αριθμούς που αποτελούν πλέον παράγοντα δημογραφικής αλλοίωσης για τον Ελληνισμό. Η έλευση αυτή είναι προφανές ότι εξυπηρετεί την Νέα Τάξη που οραματίζεται τον κατακερματισμό των Εθνών με πρώτο στόχο τον Ελληνισμό μιας και τα ιδεώδη που πρεσβεύει είναι πλέον απαγορευμένα για αυτούς και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση που οραματίζονται.
Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη φαίνεται να διεισδύει οικονομικά, εκτός από την Ρωσία και η Κίνα που έχει πλέον στρατηγική – οικονομική πρόσβαση στα Ελληνικά Λιμάνια ύστερα από την παραχώρησή τους.
Οι επιδιώξεις των ΗΠΑ που βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης με την Κίνα και την Ρωσία, σίγουρα έχουν σε υψηλή ιεραρχική κλίμακα, ένα σχέδιο αποτροπής της διείσδυσης αυτής ή της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ισλαμικός Φονταμενταλισμός θα είναι το κλειδί του ανορθόδοξου αυτού πολέμου μιας και οπλισμένοι φανατικοί θα επιτίθενται σε Κινεζικούς ή Ρωσικούς στόχους (οικονομικούς, στρατηγικούς κτλ) προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των Μυστικών Υπηρεσιών που τους «χειρίζονται».
Εμείς, σαν χώρα, απαθείς, με προδοτικό τρόπο, αγωνιζόμαστε μέσω ΜΚΟ, και προδοτών πολιτικών, αντάξιων «Νενέκων» να εξασφαλίσουμε το «προγεφύρωμα» της Νέας Τάξης με την πολιτική που εφαρμόζεται και τις ανύπαρκτες δικλείδες ασφαλείας στην χορήγηση Ασύλου και τις νομιμοποιήσεις – ελληνοποιήσεις μεταναστών.
Βέβαια, οι Γραικύλοι πολιτικάντηδες – προδότες, έχουν συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από μια διοικητική πράξη και ένα κομμάτι χαρτί με σφραγίδα για να γίνει κάποιος «ΕΛΛΗΝΑΣ» και με την βοήθεια των πρακτόρων (ΜΜΕ) της Νέας Τάξης, έχουν επιδοθεί σε ένα καταιγισμό προπαγάνδας προκειμένου το μυαλό του δυστυχούς Έλληνα να σκέπτεται όπως εκείνοι θέλουν με γνώμονα τη Πολυπολιτισμικότητα και την Πολύχρωμη Κοινωνία και όχι το Έθνος και την Πατρίδα. Και για όποιον ξεστρατίσει... πάντα θα υπάρχει μια τρομοκρατική οργάνωση ισλαμική ή αριστερίστικη για να τον βάλει να «προβληματισθεί».


Γράφαμε μόλις χθες και αναρωτιόμασταν "Μήπως η Νομική είναι μία βόμβα έτοιμη να σκάσει;", αφήνοντας σαφείς φόβους για την πιθανότητα κάποιας προβοκάτσιας. Σήμερα, η κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσουν δικές της φοβίες για την πιθανότητα κάποιας προβοκάτσιας που επιδιώκεται με την κατάληψη της Νομικής Σχολής.
Έτσι, κυβερνητικοί κύκλοι αποδίδουν την κατάληψη της Νομικής απο λαθρομεταναστες σε “προβοκάτσια” που έστησαν οι φορείς της αριστεράς που τους στηρίζουν με σκοπό “την πρόκληση γενικότερης αναταραχής για την οικονομία”
Το ΣΚΑΙ (γνωστό για την φιλοκυβερνητική του "εργασία") μεταδίδει ότι “κυβερνητικοί κύκλοι φοβούνται το ενδεχόμενο προβοκάτσιας κατά της κυβέρνησης με σκοπό να χυθεί αίμα, γι αυτό ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να εφαρμοστούν οι νόμοι, να τηρηθεί το κράτος δικαίου και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.
Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, πλέον, δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν:
  • 1. Η κυβέρνηση φοβάται πραγματι κάποια "εξέγερση" (σαφέστατα υποκινούμενη και σχεδιασμένη έτσι ώστε να δημιουργηθεί σοβαρή πολιτική κρίση στην χώρα) των λαθρομεταναστών και προσπαθεί να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για έκρυθμες καταστάσεις
  • 2. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης και τεχνητής έντασης προκειμένου να περάσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τις κρίσιμες πολιτικά επόμενες ημέρες, έχοντας ταυτόχρονα αποκομίσει και ένα πατριωτικό προφίλ!!!
Οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία περίοδο μεγάλων πολιτικών εξελίξεων (που ίσως αποπειραθούν να επιβληθούν δια της βίας σε τρίτους). Το μόνο βέβαιο είναι πως μέχρι την έλευση της Χίλαρι Κλίντον, στις αρχές Φεβρουαρίου (δεν έχει ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία)...

Κωνσταντίνος
Είθισται το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, να βρίσκεται στην κορυφή της τρέχουσας ειδησεογραφίας σε «συνθήκες έκτακτης ανάγκης». Συζητήσαμε δημόσια για το Πανεπιστημιακό άσυλο, στα θλιβερά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, ξαναβρέθηκε στο «τραπέζι» της συζήτησης-κυρίως της αντιπαράθεσης- ένα χρόνο αργότερα και, μπαινοβγαίνει στην ειδησεογραφία κάθε φορά, που «εκρηκτικά» γεγονότα, εξελίσσονται μέσα, έξω ή πέριξ Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Προσπαθώ να θυμηθώ κάποια δημόσια συζήτηση, που να έγινε σε συνθήκες νηφαλιότητας. Και δεν θυμάμαι. Ενδεχομένως κι αυτό να είναι μία από τις αιτίες για την αδυναμία μας να προσεγγίσουμε με σοβαρότητα και χωρίς ακρότητες το θέμα της άρσης η μη του πανεπιστημιακού ασύλου.
Ας αποδεχθούμε λοιπόν ως βάση συζήτησης, ότι οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της χώρας είναι τεράστιες. Κυρίως γιατί υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους, αρνείται χρόνια τώρα να συζητήσει, τι είναι και τι δεν είναι πανεπιστημιακό άσυλο. Που αρχίζει και που τελειώνει το όριο της «ακαδημαϊκής ελευθερίας» και, που ο «μανδύας» του πανεπιστημιακού ασύλου μετατρέπεται σε θεσμό για τη δημιουργία ζωνών παράνομων δραστηριοτήτων.
Προφανώς στα όσα στρεβλά έχουν ειπωθεί και διεδραματισθεί μέχρι τώρα, έχουν ευθύνες τα κόμματα της Αριστεράς, που υπό το πρίσμα μίας ψευδεπίγραφης ανάγνωσης, για την προστασία της ελευθερίας διακίνησης ιδεών, εξέθρεψαν φαινόμενα παραλυσίας και –γιατί όχι – και συνδιαλλαγής στις σχέσεις μεταξύ φοιτητικής κι εκπαιδευτικής κοινότητας.
Όμως προκαλεί κατάπληξη και, σε χρονική περίοδο , όπου όλοι μας αναζητούμε την αλήθεια, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους, ρόλο Πόντιου Πιλάτου. Ακουσα με κατάπληξη, τον κ. Θ. Πελεγρίνη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, να αναφέρεται σε «κατάχρηση του πανεπιστημιακού ασύλου» και συγχρόνως να ασκεί κριτική στην πολιτική ηγεσία, για τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο ιστορικό κτίριο της Νομικής Σχολής.
Και είναι απορίας άξιον, πώς ένας πανεπιστημιακός που διαπιστώνει «κατάχρηση» του ασύλου «νίπτει τας χείρας του», επιχειρώντας να μετακυλήσει τις ευθύνες αλλού, βρίσκοντας την «κατάλληλη στιγμή»(;), να αναφερθεί στο μεταναστευτικό πρόβλημα.
Εσκεμμένη σύγχυση στην πλάτη των 230 εξαθλιωμένων ανθρώπων, που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι υποκινήθηκαν, κι άλλοι ότι η απελπισία τους έσπρωξε στο κτίριο της οδού Σόλωνος; Τα συμπεράσματα γι αυτό το «μπαλάκι» των ευθυνών τα έχουμε βγάλει όλοι, θα περιμέναμε όμως, αυτές τις δύσκολες ώρες, τουλάχιστον οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, να μην πολιτικολογούν.
Υ.Γ.1 Εδώ κι ένα χρόνο το υπουργείο Παιδείας, έχει ζητήσει από τις Πρυτανικές αρχές της χώρας, να προσδιορίσουν, ποιοι χώροι των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων καλύπτονται από τον θεσμό του Πανεπιστημιακού ασύλου. Απαντήσεις έχουν σταλεί;
Υ.Γ.2 Είναι εξαιρετικά δυσάρεστη για όσους φοιτήσαμε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, η εικόνα φοιτητών της Νομικής που κουνούν το δάκτυλο στις τηλεοπτικές κάμερες, και παρουσιάζουν επιχειρήματα, που πόρρω απέχουν από τις βασικές αρχές του Δικαίου, το οποίο και διδάσκονται. Κι εν τέλει, ας ενημερώσει κάποιος αυτά τα παιδιά, ότι το κτίριο της οδού Σόλωνος, είναι μετα το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ένα κτίριο υψηλού πολιτικού συμβολισμού.

* Η Νόνη Καραγιάννη είναι δημοσιογράφος, υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ στο περιοδικό "Επίκαιρα"
  • Ο που γεννηθεί στη φυλακή, τη φυλακή θυμάται, λέει μια σοφή λαϊκή ρήση και αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα του νεοέλληνα εδώ και μερικές δεκαετίες. Από αυτό ξεκινάνε όλα. Πολύ περισσότερο η πλαστή ευημερία και η τεχνητή κρίση
  • Η όρνιθα που έχει γεννηθεί από κλωσσομηχανή ποτέ δεν κάθεται να κλωσσήσει. Δεν ξέρει τι σημαίνει γέννα. Αμολάει διακόσια αυγά και πεθαίνει. Πεθαίνει δίχως να ’χει μάθει να ζει. Έτσι είναι πλέον οι νέοι έλληνες. Γεννηθήκανε σκλάβοι και γεννάνε σκλάβους...

Απομακρύνθηκε ο νεοέλληνας από τη φύση, από τη γη, άφησε πίσω την αυτονομία και την ελευθερία του και ανήγαγε ξαφνικά σε μέγιστο ιδανικό την εξάρτηση και την έμμισθη σκλαβιά. Τη μόνιμη ενοικίαση του εαυτού του σε έναν ιδιωτικό ή δημόσιο εκμισθωτή. Για να ζήσει δήθεν καλύτερα. Και όσο πιο μόνιμη η σκλαβωμένη σχέση του με τον εκμισθωτή τόσο πιο ασφαλής άρχισε να νιώθει. Καλύτερα σε μόνιμο κλουβί με την τροφή να πέφτει μέσα στην ταΐστρα βρέξει χιονίσει παρά ελεύθερος έξω να πρέπει να πασχίσει για να ζήσει. Η πρώτη αυτή γενιά σκλάβων είχε ανάμνηση ελευθερίας μα υπέκυψε, ξεπουλήθηκε από ανάγκη ή αδυναμία αντίστασης σε κάποιες σειρήνες.

Κι ύστερα όλοι αυτοί οι νεοσκλάβοι γεννήσανε. Τα παιδιά τους γεννηθήκανε στο κλουβάκι. Μάθανε από μικρά πως κάποιος έχει εκμισθώσει τους γονείς και έτσι μόνο έρχεται στο σπίτι η ευημερία, έτσι μόνο μπορεί να επιβιώσει ο άνθρωπος.... Κι αρχίσανε να ανταγωνίζονται μεγαλώνοντας για το ποιο σκλαβάκι θα πάρει δήθεν τα πιο πολλά πτυχία – εφόδια για να μπορέσει να νοικιάσει τον εαυτό του κι αυτό πιο εύκολα και με πιο καλούς όρους, δήθεν, σε κάποιον, για να εξασφαλίσει έτσι τα προς το ζην κι αυτό. Ακόμα ακόμα κι εκείνοι που δεν είχαν δυνατότητες για να πάρουν χαρτιά και πτυχία, βρήκανε τους τρόπους να σκλαβωθούν. Με μέσον. Πήγανε οι γονείς και πιάσανε τον Βουλευτή. Σε παρακαλώ βάλε το παιδί μου κάπου. Σκλάβωσε το βλαστάρι μου. Αρκεί να πέφτει το μηνιάτικο, να ζει. Και φτιάξαμε μια κοινωνία φυλακισμένων. Με όσο πιο μόνιμο κλουβί να τους φυλακίζει τόσο πιο ασφαλείς να νιώθουνε οι ίδιοι μέσα. Και έτσι, άλλοι από τους νοικιασμένους σκλάβους είναι ευχαριστημένοι μες στο κλουβί, άλλοι μιζεριάζουνε, αλλωνών η ψυχή τους πετά και λαχταρά μια ελευθερία την οποία ενστικτωδώς ψυχανεμίζονται αλλά ποτέ δεν έχουν βιώσει κι άλλοι, οι χειρότεροι, κάθονται μέσα στο κλουβί και στον ελεύθερο χρόνο τους πουλάνε θεωρία επανάστασης, δήθεν για να τσακίσουνε τα κάγκελα που μόνοι τους μπήκανε μέσα.

Η όρνιθα που έχει γεννηθεί από κλωσσομηχανή ποτέ δεν κάθεται να κλωσσήσει. Δεν ξέρει τι σημαίνει γέννα. Αμολάει διακόσια αυγά και πεθαίνει. Πεθαίνει δίχως να ’χει μάθει να ζει. Έτσι είναι πλέον οι νέοι έλληνες. Γεννηθήκανε σκλάβοι και γεννάνε σκλάβους. Εξαρτηθήκανε και γεννάνε εξαρτώμενους. Τα παιδιά τους την ελευθερία τη μάθανε μονάχα σαν λέξη στο γυμνάσιο για να τη γράφουνε στις εκθέσεις μήπως πιάσουνε καλό βαθμό και πάρουνε περισσότερα εφόδια στη ζωή για να βρούνε πιο εύκολα κλουβί να μπούνε μέσα.

Και αφού απομακρυνθήκανε λοιπόν από τη γη, το ρίξανε (κάποιοι) στην τέχνη. Γίνανε αναγνώστες, ακροατές, θεατές των έργων τέχνης που δημιουργούν όσοι, λιγοστοί, ζούνε ακόμα ελεύθεροι, όσων η ψυχή δεν αντέχει το κλουβί. Αν δεν ήταν οι άνθρωποι σκλάβοι, δεν θα ευδοκιμούσαν οι τέχνες διότι η πιο μεγάλη τέχνη είναι στο να ζεις. Κι αν τύχει να γνωρίσουν προσωπικά έναν δημιουργό, του λένε όλοι τι τυχερός που είναι που ζει έτσι. Μα δεν είναι τύχη, είναι επιλογή. Επιλογή ελευθερίας δίχως μηνιάτικο σκλαβιάς σε μια κοινωνία που έχει θέσει τον μισθό πάνω από κάθε αξία. Πονάει ο καλλιτέχνης, φτύνει αίμα για να είναι λεύτερος κι οι άλλοι τον λένε τυχερό και ξεμπερδεύουνε με όλα. Έτσι είναι τα πράγματα. Απλά.

Και τώρα ήρθε η κρίση η τεχνητή. Διότι τα κοτόπουλα της κλωσσομηχανής γεννήσανε πλέον τα διακόσια τους αυγά το καθένα, έγινε η απόσβεση και πρέπει τώρα να σφαγιαστούν, για να πουληθεί και το κρέας. Και τα ’χει πιάσει άγχος μέσα στο κλουβί, τι θα απογίνουνε, το νιώθουνε το τέλος. Κι αρχίσανε λοιπόν να ακούγονται οι πρώτες φωνές για απόδραση πίσω στο χωριό, στο κτήμα του παππού, μα ακόμα φιλολογικά το λένε οι πιο πολλοί, ούτε το πιστεύουν, ούτε τα κότσια έχουνε για να το πράξουν. Θα ’ρθει όμως η ώρα που θα νιώσουν πως μόνο αυτό τους απομένει πια. Κι όσοι έχουνε κρατήσει κάποια επαφή με τη γη, θα ζήσουνε. Οι υπόλοιποι θα γίνουνε τα θύματα μιας σύγχρονης σφαγής δίχως γιαταγάνια.

  • Εάν η σημερινή κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε ανακοίνωση κατοχύρωσης της Ελληνικής ΑΟΖ, τότε θα έχει αποδείξει πως είτε υπάρχει έλλειμα πολιτικού θάρρους και υπεράσπισης των Ελληνικών δικαιωμάτων που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο, είτε έλλειψη κοχόνων*
Η Χώρα μας πρέπει να προχωρήσει άμεσα τώρα στον καθορισμό και την κατοχύρωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), κατ’ αρχήν με την Κύπρο και στη συνέχεια με άλλα γειτονικά κράτη με τα οποία πρέπει να καθοριστεί ΑΟΖ. Είναι γνωστό ότι η άμεση επαφή της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή ΑΟΖ περνάει από το Καστελόριζο, το οποίο έχει ΑΟΖ σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και είναι η ΑΟΖ του Καστελόριζου το εμπόδιο της Τουρκίας προκειμένου να βγει στη Μεσόγειο και να επεκτείνει τη δική της ΑΟΖ μέχρι την ΑΟΖ της Αιγύπτου, για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να βάλει χέρι στα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία φημολογούνται ότι υπάρχουν νότια της Κρήτης.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία όρισε ως casus belli, δηλαδή μας απειλεί με πόλεμο, εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως έχει το δικαίωμα αυτό και πάλι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, είναι περίπου βέβαιο ότι εάν δεν προλάβει η χώρα μας να καθορίσει άμεσα με την Κύπρο τις μεταξύ τους ΑΟΖ, τότε η Τουρκία θα ορίσει και πάλι ως casus belli μια τέτοια εξέλιξη. Εδώ είμαστε και να το θυμηθείτε. Γι’ αυτό εξάλλου και ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τώρα άμεσα καθορισμό ΑΟΖ με την Κύπρο. Κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος μας. Και γιατί όχι και συνεργασία με το Ισραήλ.

Αν και πάλι λιποψυχήσουμε, αν και πάλι φοβηθούμε, αν βάλουμε και πάλι την ουρά στα σκέλια και δεν προχωρήσουμε σε… κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τότε θα δώσουμε το δικαίωμα στην Τουρκία να αμφισβητήσει ανοιχτά πλέον την Εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Την ίδια όμως στιγμή η Τουρκία καθόρισε τη δική της ΑΟΖ στον Βορά, ενώ ταυτόχρονα εξανάγκασε την Αλβανία να ακυρώσει τη συμφωνία μαζί μας, προκειμένου να κάνει παιχνίδι και στο Ιόνιο.

Κάποια πράγματα, κάπου έχουν ένα όριο.

Κάποια στιγμή και ο πόλεμος γίνεται αναπόφευκτος.

Ή έχουμε εθνική κυριαρχία ή την κρύβουμε για να μην ερεθίζουμε την Τουρκία και παριστάνουμε τους ελληναράδες στην πλατεία Κολωνακίου. Υποχωρήσαμε στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων, υποχωρήσαμε στο ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο και πήγαμε τους S300 στην Κρήτη, αντί για την Κύπρο, πάλι εξ αιτίαςcasus belli , υποχωρούμε καθημερινά στις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο μας, βλέποντας τις τουρκικές σημαίες έξω από το Σούνιο.

Τι είμαστε πλέον εμείς; Και πάνω απ’ όλα τι πολιτική ηγεσία έχουμε;* κοχόνες: τα ζωτικά όργανα του ανδρός που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή σπερματοζωαρίων
  • Ως πρόλογο για το κείμενο που ακολουθεί και έχοντας ακριβείς για το θέμα πληροφορίες, θα ήθελα να υποβάλω μία ερώτηση προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Πόσες αναφορές έχουν σταλεί από τα ΙΓΜΕ της περιφέρειας στα εκάστοτε αρμόδια υπουγεία κύριε πρωθυπουργέ; Πόσες αναφορές έστειλαν οι κατά τόπους προϊστάμενοι των ΙΓΜΕ, όπου αναφέρουν ευρήματα ορυκτού πλούτου, σε μεγάλες ποσότητες και μάλιστα ορυκτών που αποδίδουν οικονομικά; Μπορεί κανείς από την κυβέρνηση να απαντήσει; Η απόκρυψη οικονομικών στοιχείων που θα αποφέρουν βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, θεωρείται ποινικό αδίκημα; Είναι δυνατόν κάποιος εισαγγελέας να διατάξει προκαταρκτική πανελλαδική έρευνα προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες που αφορούν τα αποτελέσματα ερευνών του ΙΓΜΕ σε όλη την επικράτεια;


Παρακολουθώντας το βράδυ της Δευτέρας τη συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά μας θέματα και τα πετρέλαια του Αιγαίου, μου ήλθαν στο μυαλό κάποια στοιχεία τα οποία είχα χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν, αναφερόμενος στον ορυκτό πλούτο ο οποίος παραμένει ανεκμετάλλευτος στο ελληνικό υπέδαφος.
Την προηγούμενη άνοιξη είχε μεταδοθεί από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μια είδηση, σύμφωνα με την οποία το υπέδαφος του Αφγανιστάν κρύβει τεράστια αποθέματα μετάλλων, στρατηγικής σημασίας, τα οποία θα μπορούσαν, εξορυσσόμενα, να μεταβάλλουν άρδην την εικόνα αυτής της πολύπαθης χώρας. Την έρευνα διενήργησαν Αμερικανοί γεωλόγοι, εδώ και αρκετά χρόνια, για λογαριασμό του Αμερικανικού Πενταγώνου.
Τα εν λόγω κοιτάσματα περιέχουν σίδηρο, χαλκό, χρυσό, λίθιο (από τα πλέον σπάνια και πανάκριβα), καθώς και σειρά άλλων μετάλλων, που χρησιμοποιούνται στις οπλικές τεχνολογίες αιχμής, πύραυλοι κλπ. Όπως είχαν γράψει πέρσι οι New York Times, παράγοντες της αφγανικής κυβέρνησης, η οποία θεωρείται μια από τις πιο διεφθαρμένες ανά τον κόσμο, εκτιμούν ότι η αξία των κοιτασμάτων αυτών μπορεί να ξεπερνάει και το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Λόγω όμως της ασταθούς κατάστασης –ένοπλη βία και αναρχία- που επικρατεί στη χώρα, θα απαιτηθούν πολλά χρόνια έως ότου υπάρξει εκμετάλλευσή τους.
Αυτή η εικόνα, κατ’ αρχάς μου εξηγεί την «πρεμούρα» της πάλαι ποτέ ισχυρής Σοβιετικής Ένωσης, και στη συνέχεια των ΗΠΑ και των λοιπών δυτικών, για τις πολυαίμακτες επεμβάσεις τους στο Αφγανιστάν. Και, κατά δεύτερο, μου προκαλεί ένα σωρό συνειρμούς για τη δική μας χώρα, τους οποίους θα επιχειρήσω να παρουσιάσω στο παρόν, πολύ αιρετικό σημείωμά μου.
Υπάρχουν και στην Ελλάδα πανάκριβα οικόπεδα, στο υπέδαφος των οποίων κρύβεται ένας αμύθητος πλούτος, τον οποίο όμως –γιατί άραγε;- κρατάμε ανεκμετάλλευτο, παρόλο που όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις μας θα μπορούσαν να έχουν λύσει το εξωτερικό χρέος, χωρίς… τρόικες και ΔΝΤ. Τα όσα παραθέτω έχουν πολλές φορές απασχολήσει τα ΜΜΕ, αλλά ουδεμία κρατική αρχή έχει ποτέ τοποθετηθεί.
Μια πολύ σοβαρή δουλειά είχε πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν από την ομάδα του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Κατράκη. Η εργασία αφορούσε τον εντοπισμό και την καταγραφή μεταλλευμάτων και λοιπών ορυκτών στον ελλαδικό χώρο.
Μεταξύ των λοιπών αξιόλογων ευρημάτων, είχαν εντοπιστεί και υποθαλάσσια κοιτάσματα οσμίου, ενός σπάνιου πολύτιμου μετάλλου, συγγενούς του λευκόχρυσου, το οποίο τιμάται, με τιμές του Μαρτίου του 2010, στα 380 δολάρια η ουγγιά. Τα κοιτάσματα ξεκινούν από τα Ίμια και καταλήγουν στη Λήμνο. Μιλάμε για μια θαλάσσια περιοχή, της οποίας οι Τούρκοι επιχειρούν με επιμονή και υπομονή, επί σειρά ετών, να βάψουν «γκρίζα» πολλά κομμάτια της. Τυχαίο, όπως λέει και η διαφήμιση; Δεν νομίζω…
Ακόμη ακριβότερα οικόπεδα υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα, και ιδιαίτερα στη Μακεδονία. Τον Φεβρουάριο του 1998, είχε δοθεί στη δημοσιότητα μια έρευνα για την ύπαρξη ενός φυσικού ραδιενεργού στοιχείου, του ραδονίου, σε μεγάλους αριθμούς, στο χωριό Νεράιδα της Θεσπρωτίας. Οι μετρήσεις είχαν δώσει 9.550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο, με όριο επιφυλακής τα 150 μπεκερέλ/μ2. Κατά τους ειδικούς, οι τόσο υψηλές συγκεντρώσεις ραδονίου αποτελούν την πλέον ασφαλή ένδειξη για ύπαρξη κοιτάσματος ουρανίου.
Αντίστοιχες υψηλές μετρήσεις έχουν καταγραφεί σε περιοχές όπου συναντάμε ιαματικές πηγές, όπως Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή. Σύμφωνα με την έρευνα, περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας, Φθιώτιδας, Λέσβου και Ικαρίας, ενδέχεται να κρύβουν στο υπέδαφος ουράνιο.
Δεν είναι όμως μόνο το ουράνιο. Έχουμε και τον χρυσό. Στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, ήδη εξορύσσονται από την εταιρεία TVX του Τζορτζ Σόρος (ναι, εκείνου που μιλάει για το δημόσιο χρέος μας) σημαντικές ποσότητες χρυσού. Επίσης, μεγάλα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί και στο Παγγαίο της Καβάλας.
Σύμφωνα με παλαιότερες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, γνωστού ως ΙΓΜΕ, τα κοιτάσματα ουρανίου είχαν αξία (Φεβρουάριος 1996, είχε υπάρξει και σχετικό δημοσίευμα σε εβδομαδιαία οικονομικό-πολιτική εφημερίδα) γύρω στα 100 τρισεκατομμύρια δραχμές.
Λέγεται, και ουδέποτε έχει διαψευστεί, πως στο όρος Σύμβολο, το οποίο βρίσκεται στο νομό Καβάλας, υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου, διεθνώς. Πόσο όμως τιμάται το ουράνιο; Η μια λίβρα, δηλαδή τα 453,5 γραμμάρια, κυμαίνεται γύρω στα 137 δολάρια. Αν λοιπόν έχουμε πράγματι τόσο ουράνιο, δεν είναι υπερβολικό το ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών. Ακόμη, γίνεται λόγος και για άλλα, σπάνια ορυκτά, όπως λανθάνιο, λουτέσιο και ρουτίλιο.
Τέλος, να μην ξεχάσουμε τα διαπιστωμένα πλέον μεγάλα υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου στο βόρειο Αιγαίο, κάτω από τη Ρόδο, αλλά και στο Ιόνιο. Και στις δυο πρώτες περιοχές, οι τουρκικές αμφισβητήσεις είναι έντονες και διαρκείς. Και… Κύριος όψεται, τι μέλλει γενέσθαι.
Όσο για το Ιόνιο, οι Γερμανοί είχαν βρει κατά τη διάρκεια της Κατοχής το πετρέλαιο, αλλά εμείς ψάχνουμε επί 67 χρόνια, και δεν μπορούμε να το βρούμε. Πως γίνεται, στην άλλη πλευρά, προς την Ιταλία, «ανηφορίζοντας» στην Αδριατική με τα πλοία της γραμμής, να βλέπεις συνεχώς θαλάσσιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου, και εμείς από εδώ να μην μπορούμε να το βρούμε;
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπάρχει μυστική διπλωματία για το Αιγαίο και τι παιχνίδια, χρόνια τώρα, ενδεχομένως να παίζονται. Αλλά για το ότι πρέπει να είμαστε… οι πιο πλούσιοι μπατίρηδες ανά την υφήλιο, είμαι σίγουρος πλέον. Πότε επιτέλους θα σταματήσει το δούλεμα;