Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

18 Ιουν 2013

Tο ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να δεχθούμε κάτι το εξωπραγματικό. 
Όμως δεν είναι δυσκολότερο να απορρίψουμε έτσι απλά πάνω από εκατό χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες; 
Βέβαια, καλό είναι να μην πιστεύουμε ότι μας σερβίρουν, διότι υπάρχουν και οι επιτήδειοι. 
Όταν όμως υπάρχουν καταγεγραμένα γεγονότα… εκεί σηκώνεις τα χέρια ψηλά. 
Στη ζωή μας άλλωστε δεν μπορείς να εξηγήσεις τα πάντα! 
Το γεγονός της Zeitun στην Αίγυπτο έχει καταγραφεί ιστορικά, και έχει κάνει το γύρο του κόσμου. - 
Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε και μόνοι σας σε ξένα δίκτυα: 
Αποτελέσματα αναζήτησης στο Google.
Δείτε και αποτελέσματα αναζήτησης, για το αν η είδηση είναι παραπλανητική (hoax) εδώ
Δείτε το βίντεο…


 
Πηγή
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας 

Στις 24 Ιουνίου 1827 έλαβε χώρα μία από τις τελευταίες μάχες της Ελληνικής Επαναστάσεως. Η μάχη των μοναχών του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων κατά του Ιμπραήμ και των Τουρκοαιγυπτίων του. Ο Ιμπραήμ, υιοθετημένος γιος του Μεχμέτ Αλή, αντιβασιλέως της Αιγύπτου, είχε πάρει εντολή από τον σουλτάνο να εκκαθαρίσει την Πελοπόννησο από κάθε εστία ελληνικής αντίστασης. Αρχικά είχε επιτυχίες λόγω της διχόνοιας των επαναστατών και λόγω της προδοτικής στάσης μερικών τουρκοπροσκυνημένων, όπως ο διαβόητος Νενέκος.

Οταν ο Ιμπραήμ με 15.000 στρατιώτες βρέθηκε στην περιοχή των Καλαβρύτων, αισθάνθηκε ντροπή που η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου με τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, έργο του ευαγγελιστή Λουκά, έμενε απόρθητη. Οι μοναχοί αξιοποιούσαν το βραχώδες του εδάφους και είχαν μεταβάλει τη μονή της μετανοίας τους σε καστρομονάστηρο. Τους ενίσχυσαν μερικές εκατοντάδες ανδρών υπό τον Ν. Πετιμεζά και ο υπασπιστής του Κολοκοτρώνη, ο γνωστός λόγιος Φωτάκος Χρυσανθόπουλος, ο οποίος έγραψε στα Απομνημονεύματά του ότι «οι Τούρκοι αισθάνθηκαν καλογερικό πόλεμο». Στο πλευρό του Ιμπραήμ πολέμησε ο Νενέκος επικεφαλής λίγων προδοτών Ελλήνων.

Τη λεβεντιά της ελληνικής ψυχής και το ήθος του ελληνορθόδοξου κληρικού και μοναχού διατρανώνουν οι πολυάριθμοι τότε μοναχοί του Μ. Σπηλαίου με τις δύο απαντήσεις τους προς τους απεσταλμένους του Ιμπραήμ. Στην πρώτη απαντούν ότι δεν παραδίδονται και ότι θα αγωνιστούν, διότι πιστεύουν στη Θεία Πρόνοια και στην τελική ήττα του Αιγύπτιου στρατάρχη.

Η δεύτερη απάντησή τους αξίζει να αναδημοσιευθεί ολόκληρη. Σημειώνω ότι υπήρχε σε παλαιότερα αναγνωστικά του Δημοτικού, που σήμερα έχουν αντικατασταθεί από ψευδοπροοδευτικά κείμενα. Θαυμάστε:

«Υψηλότατε αρχηγέ των Οθωμανικών αρμάτων, χαίρε.
Ελάβομεν το γράμμα σου και είδομεν τα όσα γράφεις. Ηξεύρομεν πως είσαι εις τον κάμπον των Καλαβρύτων πολλάς ημέρας και ότι έχεις όλα τα μέσα του πολέμου. Ημείς διά να προσκυνήσωμεν είναι αδύνατον, διότι είμεθα ορκισμένοι εις την πίστη μας ή να ελευθερωθώμεν ή να αποθάνωμεν πολεμούντες, και κατά το αϊνί (πίστη) μας δεν γίνεται να χαλάσει ο ιερός όρκος της πατρίδος μας. Σας συμβουλεύομεν, όμως, να υπάγεις να πολεμήσεις σε άλλα μέρη, διότι αν έρθεις εδώ να μας πολεμήσεις και μας νικήσεις δεν είναι μεγάλον κακόν, διότι θα νικήσεις παπάδες. Αν όμως νικηθείς, το οποίον ελπίζομεν άφευκτα με τη δύναμη του Θεού, διότι έχομεν και θέση δυνατή, και θα είναι εντροπή σου και τότε οι Ελληνες θα εγκαρδιωθούν και θα σε κυνηγούν πανταχού. Ταύτα σε συμβουλεύομεν και ημείς, κάμε ως γνωστικός το συμφέρον σου. Εχομεν και γράμματα από την βουλή και αρχιστράτηγον Θεόδωρον Κολοκοτρώνην, ότι εις πάσαν περίπτωσιν πολλήν βοήθειαν θα μας στείλει, παλληκάρια και τροφάς, και ότι ή θα ελευθερωθώμεν τάχιστα ή θα αποθάνωμεν κατά τον ιερόν όρκον της Πατρίδος μας.
ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ο Ηγούμενος
Και οι συν εμοί παπάδες και καλόγεροι
Την 22αν Ιουνίου 1827, Μέγα Σπήλαιον».

Η μάχη έγινε έπειτα από δύο ημέρες και δίπλα στους Ελληνες ενόπλους πολέμησαν 100 μοναχοί που έβγαλαν τα ράσα και φόρεσαν φουστανέλες. Ο Ιμπραήμ ηττήθηκε και έχασε πολλούς άνδρες. Μετά την Αγία Λαύρα άλλο ένα μοναστήρι των Καλαβρύτων έδωσε το μήνυμα της αξιοπρέπειας στους αγωνιζομένους. Πολλά είναι τα επίκαιρα διδάγματα:

Α) Η υπερήφανη απάντηση των μοναχών εντάσσεται στην παράδοση των πολλών ΟΧΙ του Ελληνισμού, από το Μολών Λαβέ έως το ΟΧΙ του 1940.

Β) Ο καλογερικός πόλεμος και η απώθηση πολλαπλάσιων στρατευμάτων αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά πόσο άδικο έχουν οι αποδομητές ιστορικοί που αρνούνται την εθνική προσφορά του ορθόδοξου κλήρου και των μοναστηριών.

Γ) Οι τουρκοπροσκυνημένοι Νενέκοι τότε έπαιρναν τα όπλα υπέρ του κατακτητή. Σήμερα μας υπονομεύουν παραχαράσσοντας την Ιστορία.
Τελικά ηττώνται και χλευάζονται!


RIA Novosti
18 Ιουνίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, στα πλαίσια δηλώσεών του σε εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου την Κυριακή, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της Ρωσίας να προμηθεύει οπλικά συστήματα στη Συρία, υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία διέπεται από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

«Ας συζητήσουμε ήρεμα και επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι η Ρωσία προμηθεύει όπλα στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας, με πλήρη συμμόρφωση με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και καλούμε τους εταίρους μας να ενεργήσουν με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε ο Putin σε δημοσιογράφους έπειτα από μια σειρά συνομιλιών με τον Βρετανό Πρωθυπουργό David Cameron προχθες.

«Δεν παραβιάζουμε κανένα κανόνα», τόνισε ο Putin.

«Νομίζω ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να στηρίζει ανθρώπους που όχι μόνο σκοτώνουν τους εχθρούς τους, αλλά κατακρεουργούν το σώμα τους και τρώνε τα εντόσθιά τους», δήλωσε ο Putin αναφερόμενος σε ένα βίντεο που έδειχνε έναν «αντάρτη» του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» να τρώει – απ’ ό, τι φαινόταν στο πλάνο – την καρδιά ενός στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων της Συρίας.

«Προτιμάτε να εξακολουθούν να στηρίζονται αυτά τα άτομα; Και επικροτείτε την παροχή όπλων σε τέτοια άτομα;» αναρωτήθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι τέτοιες πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με τις ανθρωπιστικές αξίες, όπως αυτές καθορίζονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Αναφερόμενος στη σχεδιαζόμενη διεθνή διάσκεψη για τη Συρία, την οποία πρότειναν ήδη η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Putin δήλωσε:  

«Δεν νομίζω ότι η συνδιάσκεψη αυτή είναι καταδικασμένη (…) Συμφωνώ απόλυτα με τον Πρωθυπουργό [Cameron] ότι είναι ένα από τα πιο κατάλληλα μέσα για την επίλυση του προβλήματος της Συρίας».

Δήλωσε επίσης ότι ελπίζει πως η επικείμενη σύνοδος της G8 στη Βόρεια Ιρλανδία «θα έχει θετική επίδραση στις εξελίξεις στη Συρία».

Οι ΗΠΑ δήλωσαν πρόσφατα ότι διαθέτουν σαφείς αποδείξεις ότι η κυβέρνηση του Σύριου Προέδρου Bashar al-Assad είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον των μισθοφόρων ανταρτών. Ο ισχυρισμός αυτός υποστηρίχθηκε και από τη Βρετανία, αλλά απορρίφθηκε ως «μη πειστικός» την περασμένη Παρασκευή από τη Ρωσία, η οποία θεωρείται ευρέως ως σύμμαχος της Συρίας και έθεσε βέτο σε πολλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που πρότειναν Δυτικές χώρες και είχαν στόχο να πιέσουν τον Assad ώστε να θέσει τέρμα στις βίαιες συγκρούσεις που διαδραματίζονται στη χώρα του.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η παράδοση οπλικών συστημάτων στη Συρία θα γίνει στα πλαίσια συμφωνιών που ήδη υπάρχουν και αφορούν στα «αμυντικά όπλα», πλην όμως ο Πρόεδρος δήλωσε πρόσφατα ότι η διαδικασία της πώλησης των S-300 δεν είχε ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές εμπειρογνώμονες σε αμυντικά θέματα, η παράδοση των S-300 στη Συρία έχει μεγάλη σημασία, καθώς πρόκειται για ένα σύστημα με εξαιρετικές δυνατότητες, το οποίο θα καθιστούσε οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση από ξένες αεροπορικές δυνάμεις εξαιρετικά παρακινδυνευμένη.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.

Αντιδρούν οι χώρες του Νότου…

Νέα νομοθεσία για το άσυλο ψηφίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Κομισιόν κάνει λόγο για «ιστορική μέρα», αλλά οι χώρες της νότιας Ευρώπης εξακολουθούν να φέρουν το κύριο βάρος της υποδοχής προσφύγων.

Σχεδόν επί 15 χρόνια διαπραγματεύονταν οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ τη νέα νομοθεσία για την παροχή ασύλου σε πρόσφυγες από τρίτες χώρες. Οι αλλαγές που αποφασίζονται στη νέα νομοθεσία κρίνονται σημαντικές, γιατί θεσπίζουν ενιαίες προδιαγραφές για την παροχή ασύλου σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Δυσανάλογη επιβάρυνση των χωρών του Νότου

Επιπλέον, η νέα νομοθεσία ικανοποιεί πάγια αιτήματα, ιδιαίτερα των χωρών της βόρειας Ευρώπης: Η επεξεργασία της αίτησης των αιτούντων άσυλο θα πρέπει να γίνεται μέσα σε έξι μήνες, έναντι τουλάχιστον 18 σήμερα, η πρόσβαση των ανθρώπων αυτών στην αγορά εργασίας θα διευκολύνεται, ώστε να επιβαρύνεται λιγότερο ο κρατικός προϋπολογισμός στη χώρα υποδοχής, ενώ τα δακτυλικά τους αποτυπώματα θα καταχωρούνται για τρία χρόνια στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων Eurodac, ώστε να αποφεύγεται κατάχρηση της νομοθεσίας περί ασύλου.

Ειδικά αυτό το τελευταίο προκαλεί την αντίδραση μη κυβερνητικών οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ασύλου κινείται σε μία λογική «ποινικοποίησης» των προσφύγων. «Αυτή η πολιτική δεν αρμόζει σε έναν κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης» δήλωσε χαρακτηριστικά στην Ολομέλεια του Στρασβούργου η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Φραντσίσκα Κέλερ.

[Σχετικό θέμα: Ελληνικό «Όχι» σε Δουβλίνο ΙΙΙ

Διατηρείται το «Δουβλίνο ΙΙ»

Διατηρείται το «Δουβλίνο ΙΙ» παρά τις επικρίσεις πολλών ευρωβουλευτών.

Οι χώρες της νότιας Ευρώπης επικρίνουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι, παρά τις επιμέρους αλλαγές στη νομοθεσία περί ασύλου, διατηρείται η κυρίαρχη λογική του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», σύμφωνα με την οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει άσυλο μόνο στην πρώτη «χώρα εισόδου» στην ΕΕ. Η μηχανιστική εφαρμογή, επισημαίνουν πολλοί ευρωβουλευτές, έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα και η Κύπρος, που εκ των πραγμάτων αποτελούν πύλες εισόδου προς την «Ευρώπη των 27». Επιπλέον το «Δουβλίνο ΙΙ» μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, καθώς ολόκληρες οικογένειες χωρίζονται, όταν τα μέλη της τυχαίνει να υποβάλουν αιτήσεις ασύλου σε διαφορετικές χώρες.

Το 2012 έγιναν στην ΕΕ 330.000 αιτήσεις για την παροχή ασύλου, εκ των οποίων εγκρίθηκαν τελικά 70.000, ιδιαίτερα στις χώρες της βόρειας Ευρώπης. Πολλοί ευρωβουλευτές επισημαίνουν πάντως, ότι η σημερινή άνιση κατανομή των αιτούντων ανάμεσα στα κράτη-μέλη, οδηγεί και σε λανθασμένα συμπεράσματα ως προς την έγκριση των αιτήσεων.

Για παράδειγμα, στη Φινλανδία υπάρχουν πιθανότητες 80% να εγκριθεί μία έγκριση για την παροχή πολιτικού ασύλου, ενώ στην Ισπανία η ίδια αίτηση είναι κατά 90% βέβαιο ότι θα ...απορριφθεί.

Πηγές: Νewsbomb, Εγκληματικότητα


Εφόδους σε σπίτια, προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το πρωί κλιμάκια της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη κλιμακώνοντας το κύμα καταστολής.

Στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία συνέλαβε έπειτα από εφόδους σε σπίτια 90 μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Καταπιεσμένων (ESP), μίας μικρής οργάνωσης που συμμετείχε στις διαδηλώσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή της εισαγγελίας της πόλης.

Η τουρκική αστυνομία εισέβαλε επίσης στα γραφεία της εφημερίδας Atilim και του πρακτορείου ειδήσεων Etkin που πρόσκεινται στην οργάνωση.

Ο βουλευτής Σιρί Σουρέγια Εντερ επιβεβαίωσε στο Twitter τη σύλληψη στο σπίτι του του αντιπροέδρου του ESP Αλπ Αλτινέρς στην οποία ήταν παρών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, 30 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αγκυρα, 13 στο Εσκισεχίρ, ενώ αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 18 ακόμη επαρχίες.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή 600 ανθρώπους κατά τις διαδηλώσεις στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές των δύο πόλεων.

Η αστυνομία μπορεί να συνεχίσει επί τέσσερις ημέρες την κράτηση ατόμου πριν από την προσαγωγή του ενώπιον εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την απαγγελία ή μη κατηγορίας εναντίον του, για την προσωρινή του κράτηση ή την απελευθέρωσή του.

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται σχέδιο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο Ιντερνετ, ώστε να περιορίσει τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην οργάνωση διαδηλώσεων κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην Hurriyet Daily News.
«Εξετάζουμε τις εφαρμογές στο εξωτερικό ως προς το θέμα αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα υπουργική πηγή.

Αραιωμένο οξύ στο νερό που πετούσαν στους διαδηλωτές
Η προσθήκη του «υγρού δακρυγόνου» που προσετέθη στο νερό που έριχνε η αστυνομία στους διαδηλωτές στην πλατεία Γκεζί αποτελεί «έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας», τονίζουν νομικοί στην Τουρκία

Οπως γράφει η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet στο διαδίκτυο, το συγκεκριμένο προϊόν, είναι διάλυμα δακρυγόνου που χρησιμοποιείται στα σπρέι πιπεριού. Διαδηλωτές και φωτορεπόρτερ κατέγραψαν αστυνομικούς να το προσθέτουν στο νερό που έριχναν οι «αύρες» στους διαδηλωτές, λίγο πριν αρχίσουν να καταφτάνουν στα νοσοκομεία άτομα με προβλήματα στο δέρμα και στα μάτια από τη χρήση του.

Κατά τους γιατρούς η σύστασή του Jenix, όπως είναι η εμπορική του ονομασία, το καθιστά «εξαιρετικά επικίνδυνο». Ο Ουμίτ Ουνουβάρ, γιατρός της Ενωσης Εγκληματολόγων της Τουρκίας περιγράφει ότι προκαλεί εγκαύματα πρώτου βαθμού στο δέρμα. Στις οδηγίες του αναγράφεται ότι πρέπει να «παραμένει μακριά από παιδιά. Να μην διαχέεται σε μεγάλη έκταση. Να μην χρησιμοποιείται σε σημεία που έχουν σχέση με τον υδροφόρο ορίζοντα. Να μην έρχεται σε επαφή με τα μάτια και το δέρμα».

Ο δικηγόρος Ομέρ Καβιλί λέει στο ίδιο δημοσίευμα ότι η χρήση του είναι «έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας». «Το συστατικό που προστέθηκε στο νερό είναι χημικό. Το είδα να χρησιμοποιείται σε 10χρονα και 11χρονα παιδιά. Το δέρμα τους έκανε εγκαύματα κάτω από τα ρούχα τους ... Η χρήση του είναι έγκλημα. Αφενός ο προμηθευτής έπρεπε να προειδοποιήσει τον αγοραστή για τις συνέπειες, αφετέρου όσοι το χρησιμοποίησαν παρά τις προειδοποιήσεις πάνω στη συσκευασία θα πρέπει να τεθούν άμεσα υπό έρευνα».

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο έρχεται από τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας, που αποκάλυψε ότι η πρακτική αυτή είναι διαδεδομένη εδώ και χρόνια στην Τουρκία, τόσο στην Πόλη και την Αγκυρα όσο και στον Κουρδικό Νότο.
Του Θανάση Νικολαΐδη

ΖΟΥΣΑΜΕ, κοινωνικά, ήρεμοι. Με τους κλεφταράκους και απατεωνίσκους να ταράζουν τα νερά της καθημερινότητας, εγκληματίες να μετρώνται στα δάχτυλα και σπανιότατα φονιάδες να προκαλούν θύελλα συναισθημάτων. «Κλειστοί» στους ξένους και το οτοστόπ, μεσάνυχτα, δείχτη διαπροσωπικής εμπιστοσύνης και δημόσιας ασφάλειας.

ΥΣΤΕΡΑ ανοίξαν’ οι πόρτες. Μπήκαν με τη σέσουλα, βγήκαμε να τους…προϋπαντήσουμε και βροχή τα διαβατήρια. Για την ψήφο τους, για την…ανασφάλειά μας. Κι έγινε η Ελλαδίτσα μας πτυελοδοχείο της Ευρώπης. Στην καθημερινότητά μας που άλλαξε, στον φόβο που στέριωσε στην ψυχή μας, και τριγύρω ο…πολιτισμός τους. Κι ανακατεύθηκαν τα πολλά ξένα σκουπίδια με τα λιγοστά δικά μας. Σκουπίδια ζωντανά και άψυχα. Με τον «Ξένιο Δία» να τιμάται, αλλά η ζωή να εκτιμάται όσο ένα πορτοφόλι, μια κάμερα, ένα ταμείο. Κι άρχισε να μπαινοβγαίνει το σε κορμιά ελλήνων. Σε γειτονιές «επικίνδυνες», δίπλα σε γκέτο, και χιλιόμετρα απ’ τους «ασφαλείς» νομοθέτες μας και τους ενοίκους των βορ. Προαστίων.

ΕΧΟΥΜΕ και την Αστυνομία που καθένας μας τη θέλει στα μέτρα του. Κατά τις αντιλήψεις και την «ιδεολογία» του. Και, βέβαια, μπερδέψαμε την (επιμέρους και κατά περίπτωση) βαρβαρότητα των ΜΑΤ με τη στάση αστυνομικών απέναντι σε αδίσταχτους κακοποιούς.

ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΟΙ οι 5 Αλβανοί και το καλάσνικοφ πήρε φωτιά. Νεκρό το παλικάρι της ΕΛΑΣ, άφαντοι οι δειλοί και άνανδροι δραπέτες και το κακό έγινε. Με την Ελλάδα να κλαίει άλλη μια φορά, ωστόσο, μόνο το κλάμα των γονιών είναι θρήνος πραγματικός και διαρκείας.

ΑΚΟΥΣΑΜΕ τον αδερφό του νεκρού. Ήταν συγκρατημένος και ανθρώπινος. Για τον αδερφό στη γειτονιά των αγγέλων. Αποθαυμάσαμε το ήθος του. Κι αν άρπαζε κι αυτός ένα καλάσνικοφ; Θα’ ταν δίκαιο και ανθρώπινο, μιας και ο «πολιτισμός» άρπαξε το όπλο απ’ το εκτελεστικό απόσπασμα και το’ δωσε στον δολοφόνο.

ΚΙ αν ο ηρωικός αστυνομικός πυροβολούσε πρώτος; Θα’ χε να κάνει με αντιρρησίες κομμάτων, παρατάξεων και «ιδεολογιών» που το παίζουν ευαίσθητοι, αλλά με ξένο αίμα.

ΚΑΙ πάμε στον κ. Δένδια. Τον περιμέναμε να «βράζει» και να «τάζει». Τη γλώσσα του να βγάζει φωτιές και να υπόσχεται αστυνομικούς. Απ’ τα γραφεία στους δρόμους. Στο κατόπι για ληστές και δολοφόνους. Να τους αρπάζει απ’ τη φύλαξη πολιτικών κι απ’ τα πόστα της λούφας, ανενεργούς και άπραγους και να τους ρίχνει στη δουλειά. Απ’ τις άσκοπες και δαπανηρές σκοπιές της (προληπτικής) αντιτρομοκρατίας.

ΜΙΛΗΣΕ για έναν ήρωα και για ευρώ μισθό, σβήσαν’ τα φώτα κι όλα στη λήθη. Με το κοιλάρφανο να συναντάει τον κόσμο περίτρομο και τη μάνα να θρηνεί ως τα στερνά της.
Η μέθοδος που επιλέχτηκε για την ΕΡΤ δείχνει ότι δεν βρήκε σύμφωνη την πλειοψηφία των Ελλήνων. Όποιος διαφωνεί, μπορεί να συνεχίσει να βλέπει τον κόσμο από τις κομματικές του παρωπίδες.

Δύο συνάδελφοί μου από τους οποίους ο ένας είναι δεξιός και ο άλλος Συριζαίος μου είπαν πως όταν είδαν το μαύρο περίμεναν αμέσως μετά να αρχίσουν εμβατήρια.
Το ότι η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο, το αποδεικνύουν οι πολιτικοί μας άντρες και γυναίκες.

Αν θα πάμε σε εκλογές μην περιμένετε ότι οι εκβιασμοί θα πιάσουν τόπο. Ο κόσμος τους βαρέθηκε (τους εκβιασμούς), οι άνεργοι και οι απλήρωτοι είναι 2 εκατομμύρια και θα παραμείνουν έτσι για πολλά πολλά πολλά (τρις) χρόνια.

Πάντα κάτι γίνεται και η ΝΔ διασώζει το ΠΑΣΟΚ όταν δείχνει να έχει πάρει την κατηφόρα (ή τον γκρεμό).
Μία η διακυβέρνηση Μητσοτάκη που επέτρεψε στον μισοπεθαμένο Παπανδρέου να ξαναγίνει πρωθυπουργός (σε ποια άλλη χώρα θα συνέβαινε κάτι τέτοιο;).
Μία το μαύρο της ΕΡΤ και η ΝΔ ξαναγεννά το ΠΑΣΟΚ μέσα από τις στάχτες του δίνοντάς του την αφορμή να κάνει ηρωισμούς και τσαμπουκάδες.

Αν (ή καλύτερα όταν) μειωθούν τα ποσοστά της ΝΔ στις εκλογές και μαζί με τα άλλα δύο συνεταιράκια (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) δεν πάρουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα φταίει το ότι δεν απολύθηκαν 2000 δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το ότι ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ 1.500.000 υπάλληλοι και ΕΚΛΕΙΣΑΝ 300.000 επιχειρήσεις, και πόσα άλλα ακόμα με το σύστημα Υγείας, τις συντάξεις, τα χαράτσια κλπ.
Δεν θα φταίνε λοιπόν οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν αλλά εκείνες που έγιναν γιατί ΚΑΜΙΑ από αυτές δεν έφερε τον λαό σε καλύτερη μοίρα και σε καλύτερες συνθήκες.
Θέλετε να το δείτε, δέστε το, αλλιώς παραμείνετε στον κόσμο σας.

Γεωμέτρης
 


Το θέμα αποδόμησης και έκθεσης της χώρας και συγκεκριμένων διαμερισμάτων της σε εθνικούς κινδύνους δεν προέκυψε σήμερα. Έχει τις ρίζες του χρόνια πριν, όταν είχαν γίνει αντιληπτές κάποιες κινήσεις για την μείωση των στρατιωτικών δαπανών, μέσω κλεισίματος στρατοπέδων. Τότε, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ (εξέχων διπλωμάτης με χρόνια εμπειρία σε καίριες διπλαμωτικά εθνικές τοποθετήσεις αλλά και πρώην διοικητής της ΕΥΠ) είχε καταγγείλει με ερωτήσεις του στην Βουλή την εθνικά επικίνδυνη απόπειρα στρατιωτικής - αμυντικής αποδόμησης της χώρας και ιδιαίτερα της περιοχής της Ηπείρου.
Σήμερα, οι κάτοικοι της Κόνιτσας έχουν δηλώσει ότι δεν είναι επιθυμητοί όσοι συμφωνήσουν στην υλοποίηση ενός απόλυτα εθνικά επικίνδυνου αποδομητικού σχεδίου, από πολιτικά φερέφωνα που αποτιμούν την χώρα και υλοποιούν τον τεμαχισμό και την περαιτέρω πώλησή της σε κάθε ενδιαφερόμενο. 
Δυστυχώς, οι σκαιότατοι και πονηρότατοι χρόνοι τους οποίους διανύουμε, δίνουν την ευκαιρία σε σκοτεινά συμφέροντα να κινηθούν ανοιχτά προς την κατεύθυνση της ειδικότερης αποδόμησης και δη της αποδόμησης της άμυνας της χώρας σε περιοχές άκρως ευαίσθητες εθνικά. Στο θέμα αυτό, ο πολύ καλός πολιτευτής Παναγιώτης Αποστόλου, καταγόμενος από την Κόνιτσα, αρθρογραφεί και με αδιασάλευτα επιχειρήματα απογυμνώνει την θρασύτατη "πολιτική παρέμβαση", η οποία επί της ουσίας αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα για την Ήπειρο αλλά και για την Ελλάδα.

Κώστα Τασούλα, ιδού η Κόνιτσα ιδού και το πήδημα


(έλκων την καταγωγή από την Κόνιτσα)

Στο πλαίσιο της απεμπόλησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, που εκχώρησε στους δανειστές μας η μνημονιακή-τρικομματική-προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά, εντάσσεται και η αποδυνάμωση του Στρατού μας. Η ακεραιότητα της πατρίδας και η ασφάλεια των πολιτών της, εξασφαλίζονται, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε, από ισχυρές και ετοιμοπόλεμες Ένοπλες Δυνάμεις. Όμως, το αξιόπιστο και το ετοιμοπόλεμο των Ενόπλων Δυνάμεων το καταρρακώνει και το ευτελίζει η κυβέρνηση Σαμαρά με την αναγγελία καταργήσεως του Α΄ και Β΄ Σώματος Στρατού, από όπου θα προκύψει μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20%, προκειμένου τάχατες να εξοικονομηθούν περί τα 100 εκ. ευρώ. Αυτή η Εθνοπροδοτική κυβέρνηση Σαμαρά διαλύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, καταργώντας και την 4η Μεραρχία Πεζικού (έχει ήδη ζητηθεί από το προσωπικό να υποβάλλει αίτημα μετάθεσης). Ο στόχος τους δε, είναι να μπει εν ονόματι της κρίσεως και της συμμόρφωσης προς τις εντολές των τροϊκανών, λουκέτο σε 45-50 στρατόπεδα της χώρας. Ένα από αυτά τα στρατόπεδα είναι το 583 Τάγμα Πεζικού το οποίο εδρεύει στην ακριτική Κόνιτσα (65 χλμ Βόρεια των Ιωαννίνων και 17 μόλις χλμ από την συνοριακή γραμμή με την Αλβανία).

Ωστόσο, το ζήτημα του κλεισίματος του ιστορικού 583 Τάγματος Πεζικού της ακριτικής Κόνιτσας δεν είναι καινούργιο στο πολιτικό προσκήνιο. Αυτή η βρωμερή οσμή κρατάει χρόνια. Ξεκίνησε από την εποχή του ολετήρα Πρωθυπουργού του μνημονίου και της υπαγωγής μας στο ΔΝΤ, Γιώργου Παπανδρέου και ξεσήκωσε τότε θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία της Κόνιτσας, η οποία αισθάνεται περίσσια ασφάλεια από την ύπαρξη του Στρατού μας στην πόλη της. Πρωτοστάτης αυτής της αντίδρασης ο μαχητής πατριώτης, Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Ανδρέας. Αποτέλεσμα αυτών των αντιδράσεων, ενάντια σ΄αυτή την εγκληματική απόφαση, ήταν το θέμα να φτάσει στην Ελληνική Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα: Στις 9 Δεκεμβρίου 2010, ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ιωάννης Κοραντής κατέθεσε ερώτηση (α.α.7562) προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για τη φημολογούμενη κατάργηση του ιστορικού 583 Τάγματος Πεζικού της Κόνιτσας, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων: 
«η κατάργηση του Τάγματος, μετά και την ελαχιστοποίηση των συνοριακών φυλάκων, θα αφήσει την ακριτική Κόνιτσα ανυπεράσπιστη» (προφανώς σε κάθε λογής αλβανικά αποβράσματα). Σ΄ αυτήν την ερώτηση το Υπουργείο απάντησε πως: «σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μας, το θέμα αυτό δεν έχει απασχολήσει το ΓΕΣ». (βλ. εδώ)
Στις 17 Δεκεμβρίου 2010, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας υπέβαλε παρόμοια ερώτηση (α.α. 8000) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες του: 
«Πληροφορίες που συνεχώς εντείνονται έχουν προκαλέσει τεράστια ανησυχία στους κατοίκους της ακριτικής Κόνιτσας για την επικείμενη απομάκρυνση του 583 Τάγματος Πεζικού από την περιοχή. Η παρουσία του Τάγματος πέραν του ότι συνδέεται με την ιστορία της Κόνιτσας συμβάλει θετικά στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής που κυριολεκτικά δοκιμάζεται από κάθε φύσεως προκλήσεις λόγω και της ευαίσθητης γεωγραφικής θέσης της. Η παρουσία του Τάγματος σήμερα είναι επιπλέον αναγκαία και λόγω της γενικότερης οικονομικής ύφεσης ως αντίβαρο κρατικής παρουσίας που συμβάλει σε κάποια ζωντάνια στην τοπική αγορά και κοινωνία». Η απάντηση του Υπουργείου, ακριβώς η ίδια με την προηγούμενη: «σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μας, το θέμα αυτό δεν έχει απασχολήσει το ΓΕΣ». (βλέπε εδώ)
Σήμερα, λοιπόν, μετά παρέλευση δυόμιση ετών, επαληθεύεται ο σοφός λαός μας που λέει: «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά». Έτσι, στο προσκήνιο έρχεται εκ νέου το κλείσιμο του 583 Τάγματος Πεζικού και ξεσηκώνει νέα θύελλα αντιδράσεων στην ακριτική πόλη, από τη στιγμή που υποβαθμίζεται, εκτός της ποιότητας ζωής (έκλεισε η Εφορία και το ΙΚΑ), και η ασφάλεια των πολιτών της ακριτικής πόλεως, η οποία στην εσχατιά της Ελλάδος φυλάει Θερμοπύλες. 
Σ΄ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η νέα πολύ σκληρή παρέμβαση του Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα: 
«Καλώ τον κ. υπουργό Εθνικής Αμύνης ή να διαψεύσει την ανωτέρω εφιαλτική είδηση ή να υποβάλει αμελλητὶ την παραίτησή του. Στο τιμόνι του Έθνους χρειάζονται λιοντάρια και όχι άνθρωποι που δεν σέβονται τον λόγο και τις υποσχέσεις τους... Εδώ θα είσθε ανεπιθύμητοι, τουλάχιστον από την ταπεινότητά μου. Προσωπικώς, όμως, δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι τον καλόν αγώνα, μαζί με τον χιλιοπροδομένο λαό μας, μέχρις ότου δώσει ο Θεός και ξανάρθουν πάλι οι καλοί καιροί. Η Ιστορία, πάντως, θα σας στιγματίσει, γιατί δείχνετε τόση περιφρόνηση σ’ αυτόν τον αιματοβαμμένο τόπο, που επανειλημμένως έχει σώσει την τιμή και την ακεραιότητα της Ελληνικής μας Πατρίδος». (βλέπε εδώ
Συνοδοιπόρος, σε αυτή την Εθνική προσπάθεια της διατήρησης του 583 Τάγματος Πεζικού στην Κόνιτσα είναι και ο Δήμαρχος της Πόλεως, Παναγιώτης Γαργάλας, ο οποίος αναφέρει στο δελτίο τύπου-ανακοίνωση του Δήμου μεταξύ των άλλων: 
«…μια τέτοια απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, θα δείξει για μια ακόμη φορά το πιο σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο, απέναντι σε ένα απομονωμένο και μεθόριο τόπο, καθιστώντας τον ξέφραγο αμπέλι…» (βλέπε εδώ)
Συνεπώς, μετά όλες τις παραπάνω φωνές ανησυχίας, προσωπικά θα περιμένω να δω τι θα πράξει ο κατά τα άλλα λαλίστατος στα ΜΜΕ βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος εκλέγεται στο νομό Ιωαννίνων και ψηφοφόροι του υπάρχουν και στην ακριτική Κόνιτσα. 
Θα σηκώσει το λάβαρο της αντίδρασης σ΄αυτήν την κατάφορα άδικη και συνάμα επικίνδυνη απόφαση, προασπίζοντας τα συμφέροντα της πατρίδας και της περιοχής του; 
Εκτός και αν θεωρεί πως η απομάκρυνση του 583 Τάγματος Πεζικού από την Κόνιτσα, ήταν πρόβλημα όταν ήθελε να το διώξει από την πόλη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι πλέον, πρόβλημα από τη στιγμή που θέλει να το διώξει η κυβέρνηση του κόμματός του, δηλαδή η ΝΔ. 
Θα περιμένω επίσης, να δω τι θα πράξουν οι υπόλοιποι βουλευτές που έχουν εκλεγεί στο νομό Ιωαννίνων (Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου-Εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης-πρώην υπουργός κυβερνήσεως ΝΔ, Χρήστος Μαντάς-Σύριζα και Μιχάλης Κασσής-ΠΑΣΟΚ). 
Θα περιμένω λοιπόν καρτερικά, όπως και όλος ο λαός του νομού Ιωαννίνων, να δω τις ευαισθησίες τους για την περιοχή τους και τους ψηφοφόρους τους. 
Διαφορετικά, στην αντίθετη περίπτωση, οι κάτοικοι της Κόνιτσας αλλά και του ευρύτερου Νομού, δεν θα πρέπει να επιτρέψουν να ξαναπατήσουν το πόδι τους στα ηρωικά και αιματοβαμμένα χώματα της ακριτικής πόλεως.

Επικοινωνία με τον συντάκτη
E-mail: egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi
Λύση (;) από ΣτΕ: Ανοίγει η νέα «ΕΡΤ»!

Γράφει η Βάσω Παλαιού

«Σολομώντεια λύση» έδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος, με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ, καθώς είπε «ναι» στην επαναλειτουργία όλων των μέσων που ανήκουν στην ΕΡΤ έως, ωστόσο, τη σύσταση του νέου φορέα! Επτά ημέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κατεβάσει τους διακόπτες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης από το δικαστικό σώμα, αποφάσισε να αναστείλει εν μέρει την κοινή υπουργική απόφαση με την οποία έπεσε «μαύρο» στις συχνότητες της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται ότι διακόπτονται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και ότι οι συχνότητες της παραμένουν ανενεργές. Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣτΕ διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (όχι τη ΝΕΡΙΤ) για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η επίμαχη από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

Η προσωρινή διαταγή είναι άμεσα εκτελεστή. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την προσωρινή διαταγή ο κ. Μενουδάκος δέχτηκε ότι έχει καταργηθεί η ΕΡΤ ως νομικό πρόσωπο και οφείλει ο υπουργός Οικονομικών να ορίσει άμεσα νέο διοικητικό συμβούλιο ή διαχειριστή που θα λειτουργήσει μεταβατικά έως τη σύσταση του νέου φορέα. Ωστόσο, αίρει το «μαύρο» και διατάσσει την επαναλειτουργία όλων των ΜΜΕ της ΕΡΤ (πλην της Ραδιοτηλεόρασης), όπως είναι με το υπάρχον δυναμικό. Σε κάθε περίπτωση, το μεταβατικό σχήμα θα μπορεί να κάνει απολύσεις και προσλήψεις.

Νωρίτερα το απόγευμα οι νομικοί παραστάτες του Ελληνικού Δημοσίου και της ΠΟΣΠΕΡΤ διασταύρωσαν τα ξίφη τους ενώπιον του κ. Μενουδάκου προσπαθώντας να τον πείσουν για τα νομικά τους επιχειρήματα. Η διαδικασία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, με τους δικηγόρους του Ελληνικού Δημοσίου αρχικά να προσπαθούν να επιτύχουν την αναβολή της συζήτησης για λίγες ημέρες, προκειμένου να προσκομίσουν νέα στοιχεία. Το αίτημά τους απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του ΣτΕ με το επιχείρημα ότι έτσι θα αναιρούνταν η έννοια της προσωρινής διαταγής.

Στην συνέχεια, οι δικηγόροι του ελληνικού Δημοσίου ανέπτυξαν τους ισχυρισμούς τους υπεραμυνόμενοι της κατάργησης της ΕΡΤ, την οποία χαρακτήρισαν «τεχνική επιλογή» σημειώνοντας ότι λόγοι κακοδιαχείρισης της ΕΡΤ επέβαλαν το κλείσιμό της. Σε κάθε περίπτωση, οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει υποχρέωση ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης, αλλά ούτε συνταγματική διάταξη ή διεθνής σύμβαση που να την επιβάλλει. Από την πλευρά τους οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ επικαλέστηκαν επτά λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής και προσκόμισαν νέα στοιχεία για θέματα δημόσιας πολιτικής προστασίας, ασφάλειας και εθνικής άμυνας, που ήδη καταστρατηγούνται με τη μη λειτουργία της ΕΡΤ. Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν, προσκομίζοντας και σχετική γνωμοδότηση, στο γεγονός ότι δεν υπάρχει νόμιμη δυνατότητα μεταβίβασης των πνευματικών δικαιωμάτων που έχουν παραχωρηθεί στην ΕΡΤ σε άλλον φορέα, πλην αυτής. Το Ελληνικό Δημόσιο αναμένεται να ζητήσει ανάκληση της προσωρινής διαταγής.
«Η δημοκρατία είναι ζητούμενο γιατί έχει ήδη εκμηδενιστεί. Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και προς αναζήτηση διεξόδου (που ίσως πλέον δεν υπάρχει).
Την δημοκρατία δεν την πλήττουν οι διωκόμενοι πολίτες αλλά το ίδιο κλεπτοκρατικό πολιτικοπαραταξιακό φαυλοκρατικό σύστημα που μας οδήγησε στα τάρταρα. [../..]Όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά εδώ και τέσσερα χρόνια είναι το κύκνειο άσμα των αμαρτωλών της ξενοκρατίας και της κομματικοφαυλοκρατίας.
Σάρωσαν την πολιτειακή νομιμότητα, την δημοκρατία και την Πολιτική και τώρα καθήμενοι αδιάντροπα πάνω σε εξουσιαστικές καρέκλες συνεχίζουν τα ίδια αποκρουστικά τους παιχνίδια εξουσίας και φαγοποτιού.»
Παναγιώτης Ήφαιστος

***

«Για να αντιληφθούμε τις διαστάσεις του προβλήματος μπορούμε να κάνουμε μια αναδρομή στα τελευταία χρόνια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στη Γερμανία (1930-1933), όταν οι κυβερνήσεις Μπρύνινγκ, Πάπεν και Σλάιχερ (κατά σειρά) νομοθετούσαν ερήμην του Κοινοβουλίου με την έκδοση διαταγμάτων έκτακτης ανάγκης, που υπέγραφε πρόθυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στρατάρχης Χίντενμπουργκ.
Τα διατάγματα εκείνα ...άνοιξαν το δρόμο για την κατάλυση του πολιτεύματος και η ολοκλήρωσή της ήρθε με τον περιβόητο νόμο περί «εξουσιοδότησης», της 5ης Μαρτίου 1933, όταν εξουσιοδοτήθηκε η κυβέρνηση του Χίτλερ (κατ’ ουσία προσωπικά ο τελευταίος ως καγκελάριος ) να θεσπίζει νόμους χωρίς την ψήφισή τους από τη Βουλή (έκτοτε τα μέλη της περιορίστηκαν στο να ψάλλουν ναζιστικά εμβατήρια όταν εμφανιζόταν εκεί ο δικτάτορας).
Η αναλογία με τα σημερινά ελληνικά δεδομένα είναι αδυσώπητη.»
Κώστας Χρυσόγονος

***

Έρχεται η νέα ταινία του Ζακ Σνάιντερ με θέμα φυσικά την Αρχαία Ελλάδα, και τον Θεμιστοκλή. Και μου έρχεται στο μυαλό όλα αυτά τα χρόνια τις μεταπολίτευσης, πως το υπουργείο πολιτισμού χρηματοδοτούσε ταινίες χωρίς θέμα, χωρίς σκοπό, χωρίς νόημα, χωρίς αξία για τον ελληνικό πολιτισμό. Ταινίες που κόστιζαν ακριβά , χωρίς θεατές και χωρίς κοινό. Να προσθέσω και κάτι ακόμα των νέων 300 : τα πρώτα και βασικά γυρίσματα έγιναν στα NU Boyana Film Studios στην... Βουλγαρία.!!!
Κατά της κατασκευής ή αδειοδότησης μουσουλμανικού τεμένους ή τζαμιού, πέραν όσων ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης 

Όταν όλοι σιωπούν, συναινούν και είναι συνυπεύθυνοι για την συγκάλυψη που συντελείται από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του (εντός και εκτός κοινοβουλίου), αναλαμβάνουν οι ενεργοί και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ να πολεμήσουν το κατοχικό καθεστώς και να διαφυλάξουν την Ελλάδα και την κοινωνία, την Εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία των παιδιών μας από την διεθνώς οργανωμένη και εγκληματική εξάπλωση του μουσουλμανικού τόξου στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν Επιτροπές Κατοίκων από όλη την Ελλάδα, Ενώσεις, Σύλλογοι, διάφοροι Φορείς και Οργανώσεις. Τα κόμματα, ακόμη και εξωκοινοβουλευτικά, δεν γίνονται δεκτά.

Ξεκινήσαμε ως συμπαραστάτες στον αγώνα των κατοίκων του Βοτανικού, αλλά δεν μένουμε εκεί. Κινητοποιούμε και οργανώνουμε Πολίτες σε κάθε άκρη της Ελλάδος, γιατί ΜΟΝΟ αν συσπειρωθούμε στον κοινό αγώνα και κερδίσουμε την μάχη αυτή θα μπορέσουμε να επιφέρουμε πλήγμα στο καθεστώς και στον ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ της Ελλάδος από εντεταλμένους ισλαμιστές!

Καθημερινά γίνονται επαφές, συζητήσεις, ενημερώσεις και συσπειρώσεις και Πολίτες σε όλη την Ελλάδα αποφασίζουν να εναντιωθούν στα σχέδια της κατοχικής κυβέρνησης που θέλει να νομιμοποιήσει τους παράνομους εισβολείς και να γεμίσει την Επικράτεια με τζαμιά που θα χρησιμεύουν ως άσυλο για τους ισλαμιστές! Αυτά που γίνονται στην Δύση (Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, ΗΠΑ κ.ά.) ΔΕΝ είναι μακριά μας… ΣΥΝΤΟΜΑ θα τα δουν στην πόρτα τους, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν αντιληφθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει να συμβαίνουν!

Σημαντικά σημεία:
 1. Η Συνθήκη της Λωζάνης ορίζει σαφώς τα περί ανταλλαγής πληθυσμών και παραχώρησης τόπων θρησκευτικής λατρείας. Γράφει περί μουσουλμανικών μειονοτήτων και αναφέρεται μόνο σε νόμιμους υπηκόους.
 2. Στην περίπτωση λοιπόν που κατασκευαστεί τέμενος εντός Επικρατείας και πέραν των ορίων της Θράκης (μόνο στην Θράκη έχει ορισθεί μουσουλμανική μειονότητα), σημαίνει την αυθωρί αναγνώριση μουσουλμανικής μειονότητας στην περιφέρεια αυτή. Θα μιλάμε δηλαδή για ΝΟΜΙΜΗ και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ μουσουλμανική μειονότητα στην Αττική ή όπου αλλού.
 3. Αυτομάτως και υποχρεωτικά η Πολιτεία αναγνωρίζει ως ΝΟΜΙΜΟΥΣ όλους τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην Ελλάδα, παρά την θέληση του Ελληνικού λαού, διαμένουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ καθώς στερούνται ΟΛΟΙ ταξιδιωτικών ή άλλων εγγράφων.
 4. Η περιοχή του χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους αποτελεί και ιδιοκτησία τους, βάσει κορανίου. Δηλαδή θα έχουμε ιδιοκτησία Ελληνικού εδάφους από παράνομους αλλοδαπούς!
 5. Εκ των πραγμάτων η περιοχή του τεμένους (ως λατρευτικού χώρου και βάσει διεθνούς δικαίου) αποτελεί χώρο ασύλου για όλες τις παράνομες πράξεις. Πρόκειται δηλαδή για καταφύγιο τρομοκρατών ισλαμιστών!
 6. Σε περίπτωση που κατασκευαστεί τέμενος στην Αττική θα ανοίξει ο δρόμος (ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ) για δημιουργία τζαμιών και τεμενών και σε άλλες περιοχές. Θα μιλάμε για μουσουλμανικές μειονότητες σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ!
 7. Το ζήτημα δεν αγγίζει μόνο την περιοχή του Βοτανικού. Έχει Εθνικές διαστάσεις και απασχολεί ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες Πολίτες. Αν επιτρέψουμε την κατασκευή τεμένους στον Βοτανικό υπογράφουμε και νομιμοποιούμε τον ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ της Ελλάδος από τους ισλαμιστές και εγκαθιδρύουμε το μουσουλμανικό τόξο στην Ελλάδα.
 8. Όσοι ζητούν να μην γίνει το τέμενος στον Βοτανικό επειδή έχουν έννομο συμφέρον ή επειδή θίγονται άμεσα ή έμμεσα, ανοίγουν τον δρόμο στους εγκάθετους να εγείρουν θέμα κατασκευής του σε άλλη (αραιοκατοικημένη ή μη κατοικούμενη) περιοχή, όπως στο Σχιστό ή στην Παιανία. Θέμα πολύ επικίνδυνο και ιδιαίτερης σημασίας παγίδα.
 9. Όσοι αναφέρονται στο ζήτημα του κόστους και το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα, υποπίπτουν ομοίως σε μεγάλο σφάλμα. Σαφώς και ορίζεται στην Συνθήκη της Λωζάνης πως πρέπει η μειονότητα να μεριμνήσει με ίδια έξοδα για την κατασκευή λατρευτικού χώρου και επ’ ουδενί δεν πρέπει ο Ελληνικός λαός να χρεωθεί τα έξοδα αυτά, αλλά αν επικεντρωθούμε σε αυτό θα ανοίξουμε τον δρόμο στην εύκολη λύση. Ήτοι, να έρθει ένα κονδύλι από μία οποιαδήποτε μουσουλμανική χώρα (βλέπε Σαουδική Αραβία) και να λήξει εκεί το όλο ζήτημα.
 10. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην παγίδα του «ας αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για το αν θέλει τέμενος ή όχι», όπερ έστι ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Πέραν του ότι είναι παράτυπο ζήτημα για να τεθεί σε δημοψήφισμα υπάρχουν σημαντικά ζητήματα επ’ αυτού:
  • Αφ’ ης στιγμής τίθεται το ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο τέμενος», οι συμμετέχοντες νομιμοποιούν και την επιλογή του «ΝΑΙ», ακόμη και αν την καταψηφίσουν. Δηλαδή, με την συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα δέχονται ότι θα συναινέσουν στην κατασκευή του, αν αυτό βγει ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας… Η συμμετοχή σημαίνει συνενοχή!!! 
  • Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ΔΕΝ το βγάζουν όσοι συμμετέχουν σε αυτήν, αλλά αυτοί που καταμετρούν τις ψήφους! Ήτοι, η ιδιωτική εταιρεία που θα ορίσει το καθεστώς με ό,τι συνεπάγεται αυτό… 
  • Ποιοι θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία; Προφανώς όσοι έχουν πολιτικά δικαιώματα. Δηλαδή, όλες οι αριστερές δυνάμεις που είναι σαφώς «ανθρωπιστικές» και διεθνιστικές και ΠΑΝΤΑ συσπειρώνονται και οργανώνονται, οπότε και θα προσέλθουν σύσσωμες στις κάλπες. Μαζί με αυτούς θα προσέλθουν και ΟΛΟΙ οι ελληνοποιημένοι (με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο και πάντα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ) μετανάστες, είτε γιατί είναι μουσουλμάνοι, είτε γιατί έχουν πελατειακή σχέση με το καθεστώς! Διόλου απίθανο, σε περίπτωση δημοψηφίσματος, να γίνουν και «εκτάκτως» μερικές δεκάδες χιλιάδες ελληνοποιήσεις, εν μία νυκτί…
Καλούνται ΟΛΟΙ οι Έλληνες Πολίτες να αφυπνιστούν και να κινητοποιηθούν ενάντια στην μεθοδευμένη και οργανωμένη αντικατάσταση του Ελληνικού πληθυσμού από εντεταλμένους ισλαμιστές εποίκους που θέλουν να καταλάβουν την Ελλάδα.
Καλούμαστε να ενημερωθούμε και να συστρατευθούμε σε κοινό σχέδιο δράσης, με όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας για τους κινδύνους που διατρέχουμε άμεσα και να καταστήσουμε σαφές παντού πως η κατασκευή τεμένους δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα που αφορά μόνο τους κατοίκους του Βοτανικού, αλλά ένα ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ που αφορά όλους τους Έλληνες Πολίτες!
Το ζήτημα του τεμένους είναι ένα πολύ σημαντικό μέσον για να επιφέρουμε ένα καίριο και ζωτικής σημασίας πλήγμα στα σχέδια του καθεστώτος που επιβουλεύεται την Εθνική μας Ανεξαρτησία!
Έχει ήδη εκπονηθεί και συμφωνηθεί από πολλές Επιτροπές Κατοίκων και φορείς συγκεκριμένη Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης, πάντα σε νόμιμα πλαίσια, το οποίο καλούνται ΟΛΟΙ να συνυπογράψουν προκειμένου να γίνουν συνολικές και συγχρονισμένες ενέργειες προς επίτευξη του τελικού στόχου.
Η Στρατηγική Δράσεων δίδεται προς μελέτη και παρατηρήσεις μόνο σε Επιτροπές Κατοίκων, Συλλόγους και Φορείς που θέλουν να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά.
Ενημερωθείτε και δραστηριοποιηθείτε!
Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στην μνήμη των παππούδων μας!
Εκ της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής
ΔΡΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Επικοινωνία- ενημέρωση:
Τηλ.: 6936 040 531
Facebook group (ομάδα): ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ
To Κόρθι, στη νότια  πλευρά του νησιού, είναι γνωστό για τους παραδοσιακούς οικισμούς του και τα γραφικά μονοπάτια τα οποία λατρεύουν οι οπαδοί της πεζοπορίας. Έχει και πολλές παραλίες, το Μύλο, το Βίντζι, την Πλάκα, τις Κρεμμύδες, κάποιες από αυτές ιδανικές για windsurfing. Σήμερα όμως θα σταθούμε σε μια, τη γνωστότερη απ’ όλες, αυτή που ξεχωρίζει με το περίεργο όνομα: η παραλία «της Γριάς το Πήδημα».

Μια μικρή αμμουδιά, στην οποία φτάνετε είτε με πλεούμενο είτε με πεντάλεπτη πεζοπορία από εκεί που σταματά το αυτοκίνητο, λίγο μετά την παραλία του Κορθίου. Εκεί, στη μέση της θάλασσας λίγα μέτρα από την ακτή, δεσπόζει ένας πανύψηλος, άγριος βράχος, ύψους 15 μέτρων. Επιβλητικός κι απότομος, κρύβει τη μισή σχεδόν αμμουδιά από τον ήλιο, κι αφήνει τον επισκέπτη να χαίρεται τα γάργαρα νερά για ώρες απροστάτευτος.

Ακριβώς από πάνω, βρίσκονται τα ερείπια της μεγαλύτερης μεσαιωνικής πόλης της Άνδρου, το «Κάστρο της Φανερωμένης», ή «Επάνω Κάστρο». Το κάστρο, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τον Ενετό κατακτητή Μαρίνο Ντάντολο, προστάτευε το νησί από τους πειρατές και θεωρούνταν απόρθητο και ισχυρά οχυρωμένο. Αιώνες μετά, οι Τούρκοι αποφάσισαν να το πολιορκήσουν.  Ο θρύλος λέει ότι το κάστρο δεν έπεφτε, κι έπρεπε να σκεφτούν άλλο τρόπο, πάση θυσία να το κατακτήσουν.Έστειλαν λοιπόν μια ελληνίδα γριά, με την έγκυο κόρη της, να ζητήσουν βοήθεια. Οι φρουροί την βάλαν μέσα κι εκείνη, με το πρώτο φως της νύχτας, πήγε κι άνοιξε τις πύλες στον εχθρό. Ακολούθησε σφαγή κι η γριά μετανιωμένη, ρίχτηκε από τα τείχη στη θάλασσα και πέτρωσε. Οι ντόπιοι λένε, πως όποιος έχει την υπομονή και κοιτά επίμονα το βράχο από το πλάι, σιγά σιγά θα δει, το προφίλ της γριάς με το μαντήλι στο κεφάλι…

Σήμερα, ο λόφος του Επάνω Κάστρου, 600 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και παραδομένος στο Αιγαιοπελαγίτικο αγιάζι, έχει ακόμη ερείπια από σπίτια, υδραγωγεία, ξωκλήσια και τείχη. Η θέα, είναι πανοραμική κι εκπληκτική και το έδαφος επίπεδο, ιδανικό για περίπατο και περισυλλογή. Κάθε Δεκαπενταύγουστο, γιορτάζει εδώ η μικρή, νεότερη εκκλησία της Φανερωμένης και γίνεται μεγάλο πανηγύρι.

Πηγή
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα πως η “συνωμοσία” που εξυφάνθηκε εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησής του από τους διαδηλωτές, που βγήκαν στους δρόμους για περισσότερο από δύο εβδομάδες, “απετράπη” χάρη στην κινητοποίηση των οπαδών του.

“Ο λαός έκανε να αποτύχει αυτή η ίντριγκα προσερχόμενος κατά εκατοντάδες χιλιάδων” στις συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του AKP στο κοινοβούλιο.

“Ο λαός και η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης απέτρεψαν αυτή τη συνωμοσία”, συνέχισε ο τούρκος πρωθυπουργός επιμένοντας πως αυτές οι συγκεντρώσεις αποτελούν “την πραγματική εικόνα” της Τουρκίας και όχι αυτή των διαδηλώσεων, οι οποίες οργανώνονται σύμφωνα με τον ίδιο από “προδότες και τους συνεργούς τους στο εξωτερικό”.
“Η συνωμοσία αυτή απετράπη, το σενάριο αυτό πετάχτηκε στα σκουπίδια πριν εφαρμοστεί”, τόνισε ο αρχηγός της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Ερντογάν υπερασπίσθηκε εξάλλου και πάλι τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες επικρίνονται έντονα για τη βαναυσότητα που επέδειξαν στους διαδηλωτές, λέγοντας ότι “πέρασαν το τεστ της δημοκρατίας”.

“Θα ενισχύσουμε και άλλο την αστυνομία μας. Θα αυξήσουμε τις δυνατότητές της να επεμβαίνει” εναντίον των διαδηλώσεων, δήλωσε.

Το AKP, διευκρίνισε, θα οργανώσει από την Παρασκευή νέες γιγάντιες φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις σε άλλες τρεις πόλεις της Τουρκίας.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εμείς οι Έλληνες είμαστε, από πάρα πολλές πλευρές, ένας εξαιρετικά τυχερός λαός - διαθέτοντας έναν αξεπέραστο πολιτισμό, τεράστιο φυσικό πλούτο, ιδανικό κλίμα, μεγάλη δημόσια περιουσία, πολύ μεγαλύτερη ιδιωτική, ενεργειακά αποθέματα, παραδεισένια νησιά κοκ.

Εκτός αυτού, έχοντας βυθιστεί σε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές περιπέτειες της ιστορίας μας, με δική μας κυρίως υπαιτιότητα (λόγω της κακής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, καθώς επίσης της απίστευτης διαφθοράς όλων σχεδόν των πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστικών «κινημάτων»), είχαμε την τύχη να συμβαδίσει η δική μας «νομοτελειακή» κρίση, με τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες «ασυμμετρίες», καθώς επίσης με την «καπιταλιστική» κρίση της ευρύτερης Δύσης – η οποία οφείλεται σε άλλους παράγοντες, κυρίως δε στη δικτατορία που θέλουν να επιβάλλουν οι ελίτ.

Στα πλαίσια αυτά, οι ευκαιρίες επίλυσης των προβλημάτων μας, οι οποίες μας προσφέρθηκαν, ήταν αμέτρητες – ξεκινώντας από τα μέσα του 2010, όπου είχαμε τη δυνατότητα να «εκβιάσουμε» τους πάντες με την απειλή της στάσης πληρωμών και φτάνοντας μέχρι σήμερα. Ακόμη και τα γεγονότα στην Τουρκία λειτουργούν υπέρ του τουρισμού μας – αν και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε, για να μην ωφεληθούμε (εκλογές, εμφυλίους πολέμους κλπ.).

Παρά τα χιλιάδες λάθη μας δε, τα σημαντικότερα των οποίων ήταν η «πρόσκληση» του ΔΝΤ, καθώς επίσης το PSI (απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, χρεοκοπία των τραπεζών, καθώς επίσης των ασφαλιστικών ταμείων, μετατροπή των εξωτερικών δανείων σε ενυπόθηκα, μη μετατρέψιμα σε δραχμές κλπ.), έχουμε εξασφαλίσει ορισμένα μικρά πλεονεκτήματα.

Για παράδειγμα, την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού μας συστήματος, καθώς επίσης την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους μας μακροπρόθεσμα, με χαμηλά επιτόκια – ενδεχομένως, την περαιτέρω χρονική παράταση των τοκοχρεολυσίων, με ακόμη χαμηλότερα επιτόκια, ίσως και την «εκδίωξη» του ΔΝΤ από την Ευρωζώνη, οπότε και από τη Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, παρά το ότι ο μικρότερος ένοχος για την κατάσταση μας, ο ιδιωτικός τομέας έχει ήδη θυσιαστεί, έχει καεί ζωντανός καλύτερα στο βωμό της τοποθέτησης του δημοσίου τομέα στο «απυρόβλητο» (ουσιαστικά επειδή ο δημόσιος τομέας στηρίζει την εναλλαγή των δύο πολιτικών κομμάτων στην εξουσία), αρκετοί Πολίτες τάσσονται δυστυχώς υπέρ της συνέχισης της καταστροφικής πολιτικής του παρελθόντος – κρίνοντας τουλάχιστον από το θέμα που δημιουργήθηκε, με αφορμή μία από τις πολλές εστίες διαφθοράς: τη δημόσια τηλεόραση.

Ευτυχώς όμως για όλους μας, σταθήκαμε ακόμη μία φορά πολύ τυχεροί – αφού η δικαιοσύνη, με το «πρόσωπο» του Συμβουλίου της Επικρατείας και με την απόφαση του, με την οποία ελπίζουμε να συνταχθούν όλοι, αποδείχθηκε εξαιρετικά σοφή.

Χωρίς να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες, αυτό που εμείς τουλάχιστο συμπεραίνουμε είναι πως είτε δεν γνωρίζουμε τον τεράστιο πλούτο μας, είτε δεν έχουμε συναίσθηση των κινδύνων, είτε μας αρέσει να αυτοκαταστρεφόμαστε – αφού ρισκάρουμε ξανά και ξανά σχεδόν τα πάντα, λειτουργώντας εναντίον των συμφερόντων μας.

Ολοκληρώνοντας, έχουμε την άποψη ότι χρειαζόμαστε μία ικανή κυβέρνηση, η οποία θα μας πει ολόκληρη την αλήθεια – τόσο τα υπέρ δηλαδή της σημερινής μας κατάστασης, όσο και τα κατά, δίνοντας τις σωστές κατευθύνσεις. Φυσικά χωρίς τους συνήθεις «λαϊκισμούς» και τις ανόητες «δημαγωγίες» του παρελθόντος - οι οποίες εξυπηρετούν μόνο αυτούς που εναλλάσσονται, με ιδιοτελείς επιδιώξεις, στις κυβερνητικές «καρέκλες».

Όμως, χρειαζόμαστε επίσης ώριμους Πολίτες, οι οποίοι να είναι πρόθυμοι να ακούσουν την αλήθεια «γυμνή» – χωρίς δήθεν ευαισθησίες, μιζέρια, υποκρισία και περιττούς συναισθηματισμούς.

Εάν δεν συμβεί σύντομα ούτε το ένα, ούτε και το άλλο, θα χάσουμε δυστυχώς τα πάντα – με την ευθύνη, αυτή τη φορά, να βαρύνει αποκλειστικά και μόνο εμάς.