Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Αυγ 2012


Σαν καμπάνες έγερσης και ετοιμότητας είναι τα λόγια του Άγιου της Ορθοδοξίας, Κοσμά του Αιτωλού. Προσπαθεί να εγείρει συνειδήσεις, να προετοιμάσει ψυχές και να τις ανδρώσει για τα επερχόμενα. Λόγος παρηγορητικός, αλλά συνάμα και εμψυχωτικός. "Σύγχρονη εφημερίδα" αποκαλούν πολλοί τις προφητείες του, που στις ημέρες που ζούμε φαίνεται πως αρχίζουν να ολοκληρώνονται στον απόλυτο βαθμό, αφού σήμερα το ψευτορωμαίικο φαίνεται πως είναι ήδη εδώ, για να ικανοποιήσει με την μάσκα του πατριώτη, ως ο λύκος με προβιά, τους ισχυρούς του κόσμου, εκείνους που υπολογίζουν το χρήμα παραπάνω από τις ζωές και τις ψυχές των ανθρώπων. Στη σύγχρονη σκλαβιά. Ο λόγος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού προς τους σκλαβωμένους Έλληνες είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ…

Από το βιβλίο των Δ. Λιακόπουλου και Α. Φορλίδα
«Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Προφητείες και Διδαχές» (2008)

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, εκτός από την μέσω των διδαχών του μεγαλειώδη προσφορά στο γένος των Ελλήνων, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατός ο εθνικός ξεσηκωμός για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, άφησε ακόμη μια μεγάλη κληρονομιά: τις προφητείες του.

Οι προφητείες αυτές δέχθηκαν πάμπολλες ερμηνείες, πολλές από τις οποίες ήταν άστοχες. Αρκετές από τις προφητείες αυτές έχουν ήδη εκπληρωθεί. Άλλες φαίνεται ότι επίκειται να εκπληρωθούν. Ας δούμε, προς το παρόν, μία από τις προφητείες εκείνες, των οποίων η πραγμάτωση βρίσκεται σε εξέλιξη στις μέρες μας ή επίκειται.

«Θα έρθει πρώτα ένα ψευτορωμαίικο. Μην το πιστέψετε, όμως. Θα φύγει πίσω».

Σχόλιο: Ποιο είναι το ψευτορωμαίικο στο οποίο αναφέρθηκε ο Άγιος; Αναφέρθηκε στους πρώτους ξενόφερτους βασιλείς ή αναφέρθηκε σε αυτό το κράτος της ψωροκώσταινας που σήμερα συντηρείται μέσα στο απόλυτο θέατρο του παραλόγου;

Είναι το κράτος στο οποίο ζούμε ρωμαίικο, δηλαδή ελληνικό;

Όχι βέβαια, διότι όλες οι αποφάσεις παίρνονται, λέει, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα, μάλιστα, τα πράγματα εξελίσσονται. Ήδη ανακοινώνονται η μια πίσω από την άλλη οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νέα διοικητική δομή των χωρών των υπηκόων της.

Το ελληνικό κράτος όπως το ξέραμε θα διαιρεθεί σε περιφέρειες, με αιρετό περιφερειάρχη, ένα μικρό πρωθυπουργό, δηλαδή, που θα έχει απ’ ευθείας επαφή με την κεντρική ευρωπαϊκή διοίκηση στις Βρυξέλλες. Το σχέδιο αυτό προανήγγειλε σαν σχέδιο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου, ήδη από το 2007, αλλά συνέχισε να σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία, μετεκλογικά.

Σύμφωνα με το σχέδιο που το ΝΑΤΟ -και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση- μελετούσε ήδη από το 1980, οι περιφέρειες αυτές θα δημιουργηθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, όταν η Αλβανία, τα Σκόπια και η Τουρκία μπούνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι περιφέρειες στις οποίες θα ανήκουν τα ελληνικά εδάφη θα έχουν μικρή οικονομική και στρατιωτική δύναμη. Οι «έπαρχοι» της σύγχρονης αυτής «Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας» δεν θα έχουν καμία μα καμία ισχύ. Όσο για τις πρώην κεντρικές κυβερνήσεις, καταλαβαίνετε ότι σχεδόν καμία κεντρική ισχύ δεν θα έχουν.

Τίθεται, λοιπόν, το εξής θέμα. Αν αυτό είναι το ψευτορωμαίικο, ποιό θα είναι το ρωμαίικο;

Το σίγουρο είναι ότι, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη προφητεία, το ψευτορωμαίικο θα φύγει. Θα φύγει, διότι οι περιφέρειες δεν θα αποτελούν πλέον το ρωμαίικο με κεντρική διοίκηση.

Σύμφωνα με τα σχέδια του ΝΑΤΟ, μετά την ουσιαστική διάλυση της Αλβανίας, των Σκοπίων, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, οι περιφέρειες στην περιοχή των πρώην συνόρων θα αναδιοργανωθούν και θα αποτελούνται από «μεικτά»εδάφη. Αυτό τουλάχιστον είναι το σχέδιο της Λευκής Αδελφότητας. Να έχουμε, δηλαδή, την περιφέρεια της Μακεδονίας από εδάφη της Ελλάδας, των Σκοπίων και της Βουλγαρίας. Την περιφέρεια της Ιωνίας με τα παραλιακά εδάφη της Μικράς Ασίας και τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Την περιφέρεια της Ηπείρου με εδάφη που σήμερα ανήκουν στην Ελλάδα και την Αλβανία.

Παρόμοια δρώμενα θα δούμε σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου οι αποδυναμωμένες περιφέρειες θα είναι και πολυεθνικές, με έντεχνα στημένες εθνικές και θρησκευτικές έριδες μεταξύ των υπηκόων τους, ώστε αυτές να αποτελέσουν λόγο για την επιπλέον διαίρεσή τους, ώστε να καταντήσουν οι περιφέρειες όλες μικρογειτονιές της Ευρώπης, ανίσχυρες να αντιδράσουν στα βρώμικα σχέδια της Νέας Τάξης.

Όλο αυτό το πολυφυλετικό τσίρκο δεν έχει μέλλον, δεν έχει αύριο, δεν έχει ζωή, και αυτό επειδή δεν βασίζεται στην αυθόρμητη εξέλιξη των σχέσεων των λαών, αλλά πρόκειται για στημένη κατάσταση που είναι επιθυμητό να προκύψει μέσα από στημένες διαδικασίες.

Έτσι το «ψευτορωμαίικο» θα φύγει «πίσω». Τι εννοεί, άραγε, ο Άγιος με τον όρο «πίσω»; Μα είναι απλό. Θα πάει από εκεί που ήρθε, αφού όλη η κατάσταση που στήθηκε εδώ, αλλά και αλλού, είναι ξενόφερτη.

Το θέατρο του παραλόγου που λέγεται δημοκρατία, ενώ μόνο δημοκρατία δεν είναι, έχει επιβληθεί σε όλους σχεδόν τους λαούς της γης. Οι πολίτες όλων των κρατών απροστάτευτοι άγονται και φέρονται από τις ορέξεις των επιτήδειων επιχειρηματιών και πολιτικών.

Οι ελεγκτικές αρχές επιλεκτικά θα εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους αδυνάτους, ενώ οι «μεγαλοκαρχαρίες» κατασπαράσσουν το αργοκίνητο και ανίκανο να αντιδράσει και να ελιχθεί σώμα της σύγχρονης κοινωνίας των λαών.

Ο δικός μας ο τόπος δεν αποτελεί εξαίρεση στο διεθνή κανόνα.

Η ειλικρίνεια που ο «Χριστός και η Ελλάδα» δίδαξαν δεν έχει θέση στο σύγχρονο ελληνικό γίγνεσθαι.

Η όρεξη είναι μεγάλη και η πίτα μικρή. Οι «άγραφοι» νόμοι της αγοράς ορίζουν τις σχέσεις των «μεγάλων» και οι παράλογοι νόμοι του κράτους ορίζουν τις σχέσεις των «μικρών».

Δεν υπάρχει δίκαιο, ούτε κατά το Θεό, ούτε κατά Θουκυδίδη. Η φραγκολεβαντίνικη νοοτροπία, σύμφωνα με τον Άγιο Κοσμά, θα πάει από εκεί που ήρθε. Οψόμεθα.


Οι προφητείες του Πατροκοσμά είναι ήδη εδώ (Μέρος Α’)


Σε «ανέκδοτο» έχουν μετατρέψει την περίφημη «ουδετερότητα» για την εκλογή του Γενικού Γραμματέα στη ΝΔ, ορισμένα από τα κομματικά στελέχη, που «σιτίζονται» πλουσιοπάροχα στη λεωφόρο Συγγρού .

Τι κι’ αν ο Αντώνης Σαμαράς «χάραξε ευθεία γραμμή» ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, για το «Νο2» του κόμματος, δηλαδή τους Μανώλη Κεφαλογιάννη και Νικήτα Κακλαμάνη.

Οι αυλικοί του προεδρικού συστήματος προφανώς, επειδή αισθάνονται ότι υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθούν εκτός, έχουν μετατρέψει σε «στρατηγείο» του Μ. Κεφαλογιάννη τα γραφεία τους, ώστε να παραμείνουν… ζωντανοί. Εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα ξημεροβραδιάζονται στη Λ. Συγγρού με ένα και μοναδικό στόχο.

Μη τυχόν και επικρατήσει ο Κακλαμάνης…. Δυστυχώς, για την άλλοτε μεγάλη «γαλάζια» παράταξη οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με τέτοιες ενέργειες την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση «α λα ΠΑΣΟΚ». Κάτι βέβαια, που δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα αρκεί να διασωθούν οι ίδιοι.

Ο οργανωτικός τους ζήλος, πάντως, έχει εκπλήξει δυσάρεστα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, που σχολίαζαν: «Αν είχαν δουλέψει τόσο, ώστε να μη βγει Γραμματέας ο Κακλαμάνης και στις εκλογές, η ΝΔ μπορεί να είχε βγει ακόμη και αυτοδύναμη στη κυβέρνηση…»


Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απειλεί ότι θα πλήξει με πυραύλους το Ισραήλ σε περίπτωση που η χώρα του δεχθεί αεροπορική επιδρομή.
Ο Νετανιάχου και ο Μπάρακ δείχνουν αποφασισμένοι για χτύπημα στο Ιράν, είτε με στήριξη των ΗΠΑ είτε χωρίς…

Σε όλον τον κόσμο, ειδικοί και μη το θεωρούν ανήκουστο – κι όμως οι Ισραηλινοί μοιάζουν έτοιμοι να το κάνουν. Το δίδυμο «Μπίμπι – Μπάρακ», εν μέσω μυρίων εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων, με την αραβική «γειτονιά» τους να φλέγεται, ψηλαφεί το κουμπί του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Ισραηλινοί δείχνουν αποφασισμένοι να καταστρέψουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, προτού οι αγιατολάχ της Τεχεράνης αποκτήσουν την πρώτη τους βόμβα. Αγνοούν τις εισηγήσεις των ειδικών, Δυτικών και Ισραηλινών, που λένε πως το Ιράν απέχει δύο ή και περισσότερα χρόνια από την πρώτη του πυρηνική κεφαλή. Ειδικά ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δηλώνει πλέον ανοιχτά τις προθέσεις του για μια ολομέτωπη στρατιωτική σύγκρουση: η διπλωματία απέτυχε, διαρρέει το Τελ Αβίβ, και τον λόγο έχουν οι βόμβες – με ή χωρίς τη βοήθεια των «προνομιακών συμμάχων» του, των Αμερικανών.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ma’ariv», ο Νετανιάχου και ο υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπάρακ έχουν δώσει τελεσίγραφο ως τις 25 Σεπτεμβρίου στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να αποφασίσει αν οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν ή όχι στη στρατιωτική δράση κατά του Ιράν. Την ίδια στιγμή ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος του Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου Μιτ Ρόμνι δηλώνει πως θα στηρίξει μια μονομερή ισραηλινή ενέργεια.

Ακόμη όμως και τα «γεράκια» του Ισραήλ γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες του εγχειρήματος σε τακτικό, στρατηγικό και πολιτικό επίπεδο. Το Ιράν παραείναι «μεγάλη μπουκιά» για την ισραηλινή αεροπορία: μια χώρα αχανής, 75 εκατομμυρίων κατοίκων, με περίπλοκο γεωγραφικό ανάγλυφο και ισχυρή αντιαεροπορική άμυνα.

Κατ’ αρχήν, οι κύριοι στόχοι, οι οχυρωμένες στα βουνά ή στο υπέδαφος πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, απέχουν ακόμη και 1.800 χιλιόμετρα από τις ισραηλινές βάσεις. Τα F-15 και F-16 θα χρειαστούν εναέριο ανεφοδιασμό από ιπτάμενα τάνκερ. Θα χρειαστούν έξτρα καύσιμα για να απογειωθούν με φουλ φορτίο βομβών και έξτρα χρόνο πάνω από το Ιράν. Το Ισραήλ όμως διαθέτει μόνο 8 με 10 τέτοια αεροσκάφη και μάλιστα παλαιού τύπου. Πώς θα το καταφέρουν; Μόνο με τη βοήθεια των ΗΠΑ, που διαθέτουν τουλάχιστον 80 ιπτάμενα δεξαμενόπλοια.

Το Ισραήλ έχει πρόβλημα και στην επιλογή του «μονοπατιού» προς τους στόχους. Ο βόρειος δρόμος περνά από τον εναέριο χώρο της Συρίας και της Τουρκίας. Πώς θα αντιδράσει ο Ερντογάν απέναντι σε ένα κύμα ισραηλινών βομβαρδιστικών πάνω από τη μεθόριό του; Ο δεύτερος, ο κεντρικός – και πιθανότερος – δίαυλος περνά μόνο από το Ιράκ. Ο νότιος «αεροδιάδρομος» απαιτεί τη συνεργασία της Σαουδικής Αραβίας, που είναι μεν εχθρός του σιιτικού Ιράν, αλλά πολύ δύσκολα θα μπορούσε να εξηγήσει μια τέτοια πράξη στους υπόλοιπους Αραβες.

Επειτα υπάρχει η πυκνή ιρανική αεράμυνα. Ναι μεν οι Ρώσοι δεν παρέδωσαν στους Ιρανούς τα περίφημα συστήματα S-300 που τους έχουν υποσχεθεί, ωστόσο η Τεχεράνη δηλώνει πως έχει προμηθευτεί μερικές συστοιχίες από άλλες πηγές, ενώ διαθέτει και πολλούς παλαιού τύπου SA-5 και Hawk.

Αντε και φτάνουν οι ισραηλινοί πιλότοι πάνω από το Ιράν. Τι να… πρωτοβομβαρδίσουν; Οι Ιρανοί έχουν διασπείρει τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Στην κορυφή της λίστας στόχων ξεχωρίζει σίγουρα το ήδη περιβόητο υπόγειο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ, νότια της Τεχεράνης, αλλά και το νέο εργοστάσιο στο Φόρντο, χτισμένο μέσα σε ένα βουνό κοντά στην ιερή πόλη των σιιτών, την Κομ. Το ίδιο ισχύει και για τον αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στο Αράκ, στα δυτικά της χώρας και το εργοστάσιο ουρανίου στο Ισφαχάν, κοντά στην Κασπία Θάλασσα.

Πώς καταστρέφεις ένα εργοστάσιο που βρίσκεται μέσα σε ένα βουνό; Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξέρεις με μεγάλη ακρίβεια τη φύση του στόχου – το είδος των πετρωμάτων, τις κλίσεις και τις λεπτομέρειες των τσιμεντένιων οχυρώσεων στο εσωτερικό του βουνού. Μετά, χρειάζεσαι ειδικές διατρητικές βόμβες. Οι αμερικανικής κατασκευής GBU-28, των 5.000 λιβρών (2.268 κιλών), οι μεγαλύτερες που διαθέτει το Ισραήλ, κατευθύνονται στον στόχο τους με λέιζερ και θεωρητικά μπορούν να φτάσουν ως τις υπόγειες εγκαταστάσεις. Αλλά ακόμη και οι κατασκευαστές τους δεν μπορούν να το εγγυηθούν: το συγκεκριμένο όπλο αποδίδει καλύτερα όταν ρίπτεται σχεδόν κάθετα από μεγάλο ύψος και με τη μέγιστη ταχύτητα, άρα είναι δύσκολο να πλήξει στόχους σε βουνοπλαγιές. Επίσης, κάθε F-15 μπορεί να μεταφέρει μόνο μία GBU-28.
Και πάλι βέβαια η Αμερική μπορεί να δώσει τη λύση με το νέο υπερόπλο της, τις τελευταίας γενιάς βόμβες τύπου GBU-ΜΟΡ 57Α «bunker-buster», που λέγεται πως σχεδιάστηκαν ακριβώς για τις υπόγειες ιρανικές εγκαταστάσεις. Ομως το Ισραήλ δεν διαθέτει τέτοιες βόμβες, όπως δεν διαθέτει και τα πανάκριβα «αόρατα» stealth βομβαρδιστικά Β-2 που απαιτούνται για να τις σηκώσουν, καθώς καθεμία ζυγίζει 15 τόνους!

Και βέβαια δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η κυβέρνηση Ομπάμα θα επιτρέψει στο Πεντάγωνο να προμηθεύσει όλα αυτά τα… καλούδια στο Ισραήλ. Αν είναι να ρίξει κάποιος αυτή τη βόμβα, προφανώς θα είναι μόνον η αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Μια εναλλακτική είναι να καταστραφούν μόνον οι είσοδοι ή/και τα υπόγεια καλώδια ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών προς τις εγκαταστάσεις. Γι’ αυτό και οι Ισραηλινοί εξετάζουν πλέον σοβαρά ένα «σχέδιο Β», που ξεφεύγει από τη λογική του χειρουργικού πλήγματος: σε ένα ισραηλινό μέμο που διέρρευσε πριν από λίγες ημέρες παρουσιάζεται ένα νέο σχέδιο επίθεσης μεγάλης κλίμακας με πυραύλους, βαλλιστικούς και cruise, σε κρίσιμες υποδομές της χώρας, όπως τα εργοστάσια ηλεκτροδότησης και μία χωρίς προηγούμενο κυβερνοεπίθεση με ιούς στο Διαδίκτυο.

Ανάμεσα στους στόχους του μπαράζ των πυραύλων θα είναι, λέει, και οι κατοικίες των κορυφαίων στελεχών του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος του Ιράν, με σκοπό τον «αποκεφαλισμό της διοίκησης του καθεστώτος»! Μόνον έπειτα από αυτή την «προπαρασκευή» θα ακολουθήσουν τα αεροπορικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ενδεχόμενη επίθεση στην καλύτερη περίπτωση μόνο θα καθυστερήσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Απίθανο να καταστραφούν πλήρως οι στόχοι
Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν ότι ο μεγαλύτερος παραλογισμός των Ισραηλινών είναι πως είναι έτοιμοι να επιτεθούν στο Ιράν χωρίς να είναι καθόλου βέβαιοι ότι θα καταστρέψουν ολοσχερώς τους κύριους στόχους τους. Στην καλύτερη περίπτωση, λένε οι ειδικοί, θα καθυστερήσουν μόνο το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. «Μεγάλο μέρος των διεσπαρμένων και “θαμμένων” εγκαταστάσεων και του ραδιενεργού υλικού θα γλιτώσει. Ωστόσο οι συνέπειες μιας τέτοιας επιχείρησης θα είναι τρομερές και παγκόσμιες» γράφει χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Χιούσον, αρχισυντάκτης της γνωστής στρατιωτικης επιθεώρησης «Jane’s».

Την ίδια άποψη φαίνεται ότι έχει και ένα πρόσωπο-«κλειδί», ο αμερικανός επιτελάρχης στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσι, ο οποίος πριν από λίγους μήνες χαρακτήρισε μια πιθανή ισραηλινή επιδρομή «αποσταθεροποιητική και αναποτελεσματική ως προς τους μακροπρόθεσμους στόχους της». Τι εννοεί; Οτι ακόμη και αν το Ιράν δεν έχει αποφασίσει να φτιάξει τη βόμβα (και απλώς θέλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα ταχείας κατασκευής της), θα το πράξει σίγουρα αν δεχθεί επίθεση.

Αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα, παρά τις δηλώσεις του πως «διατηρεί ανοιχτές όλες τις επιλογές έναντι του Ιράν», εννοώντας και τη στρατιωτική, δεν δείχνει διατεθειμένος να συμμετάσχει σε μια τέτοια τρέλα – ιδίως σε εκλογική χρονιά και με τις πληγές του Αφγανιστάν και του Ιράκ ανοιχτές ακόμη.

Και ο λόγος που όλοι είναι τόσο προσεκτικοί είναι ότι το Ιράν, ακόμη και αν δεν καταφέρει να προστατεύσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του, είναι σε θέση να απαντήσει με πολύ ισχυρά αντίποινα. Πέρα από τις αρκετά αναβαθμισμένες πυραυλικές δυνατότητές του, το Ιράν έχει προειδοποιήσει τους πάντες πως η όποια επίθεση εναντίον του θα οδηγήσει στο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τιμή του πετρελαίου και την παγκόσμια οικονομία.

Η Τεχεράνη δεν μπλοφάρει: διαθέτει αρκετούς πυραύλους εδάφους-θαλάσσης, νάρκες και ταχύπλοα για να κάνει – τουλάχιστον για μερικές εβδομάδες – μεγάλη ζημιά στα τάνκερ που περνούν από τον στενό δίαυλο. Οι Αμερικανοί θα πρέπει να επέμβουν με τα δύο αεροπλανοφόρα τους που περιπολούν ήδη στην περιοχή, αλλά τότε η σύρραξη ίσως γενικευθεί πέρα από τον έλεγχό τους.

Ταυτόχρονα ό,τι δεν μπορεί να κάνει το ίδιο το Ιράν θεωρείται βέβαιο πως θα το επιχειρήσουν οι «αντιπρόσωποί» του: η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η Χαμάς στη Γάζα και οι φανατικοί ισλαμιστές σε όλον τον κόσμο, περιλαμβανομένων των χωρών όπου οι εξεγέρσεις της «Αραβικής Ανοιξης» έχουν διαταράξει τις πολιτικές ισορροπίες ενισχύοντας το πολιτικό Ισλάμ.
Ιδιαίτερα η Χεζμπολάχ, με τα μεγάλα αποθέματα ρωσικών ρουκετών που διαθέτει, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στον ισραηλινό Βορρά και να πλήξει αρκετές μεγάλες πόλεις. Χώρια που οι Ισραηλινοί φοβούνται για πυκνά τρομοκρατικά χτυπήματα κατά ισραηλινών στόχων όπου γης, όπως η ανεξιχνίαστη πρόσφατη επίθεση σε ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία, την οποία αμέσως ο Νετανιάχου απέδωσε στους Ιρανούς.

Ο χειμώνας του 2013 φαίνεται ότι θα είναι ο πιο δύσκολος απ' όλους τους χειμώνες, της μεταπολεμικής περιόδου. Εχουμε ήδη πάρει μια πρώτη γεύση - μα μια μόνο πρώτη γεύση - από τις διαλυτικές και διχαστικές διεργασίες που συντελούνται μέσα στην ελληνική κοινωνία, σαν το συνδυαστικό αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης και των μέτρων ανάσχεσής της υπέρ των συμφερόντων της κυρίαρχης αστικής τάξης. Μέτρα ανάσχεσης της κρίσης, τα οποία στη χώρα μας εμφανίστηκαν με την μορφή των δύο μνημονίων, ενώ σε άλλες χώρες της ΕΕ, πήραν άλλες μορφές, αλλά με το ίδιο ουσιαστικά αποτέλεσμα. Την επιτάχυνση της σχετικής και απόλυτης εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων.

Για πρώτη φορά μετά τα μεταπολεμικά χρόνια, το 2012 εμφανίστηκαν στοιχεία λιμού. Παιδάκια που λιποθυμούσαν στις σχολικές αίθουσες από την πείνα, ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανέργων, των άστεγων και ανθρώπων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, και επιβιώνουν από τα συσσίτια της εκκλησίας και άλλων ευαγών ιδρυμάτων...Πυκνώνουν τα φαινόμενα ανθρώπων που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια....

Ολα τα στοιχεία κατατείνουν στο συμπέρασμα, ότι τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν και θα πολλαπλασιαστούν τον ερχόμενο χειμώνα. Το κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται με τη μορφή της μαζικής εξάπλωσης της ένδειας, σε ένα περιβάλλον υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων και προκλητικής χλιδής και σπατάλης από μία χούφτα κεφαλαιοκράτες, έχει πάρει οξύτατα χαρακτηριστικά. Η ελληνική κοινωνία διχάζεται πλέον, ανάμεσα σε αυτούς που έχουν στα χέρια τους ένα αμύθητο πλούτο που δεν ξέρουν τι να τον κάνουν και στα εκατομμύρια των λαϊκών ανθρώπων, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για ένα πιάτο φαΐ.

Τι λένε τα στοιχεία

Δυστυχώς τα ίδια τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία επιβεβαιώνουν το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια πλέον συμπολίτες μας, ενώ είναι πρόδηλο, ότι η άσχημη αυτή περιπέτεια θα συνεχιστεί επί μακρό. Ας είμαστε προετοιμασμένοι επομένως, ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής στις καλές ημέρες του παρελθόντος. Η δυναμική των πραγμάτων, δείχνει, ότι βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου βαδίζουμε ολοταχώς σε μισθούς Βουλγαρίας, ενώ αύριο, δεν αποκλείεται ο πήχης να κατέβει ακόμα χαμηλότερα. Η ίδια η δυναμική των πραγμάτων δείχνει, ότι στα σπλάχνα της ελληνικής - και όχι μόνο - κοινωνίας, συσσωρεύονται οξύτατες αντιθέσεις, οι οποίες, κάποια στιγμή θα εκραγούν. Ας είμαστε επομένως προετοιμασμένοι για τις δυναμικές εξελίξεις που θα έλθουν από το μέλλον...

Αν λάβουμε ως βάση τον Μάρτη του 2010, οπότε και ανακοινώθηκαν τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι 29 μήνες που ακολούθησαν, ήταν αρκετοί για να συσσωρεύσουν κοινωνικά ερείπια. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Η επίσημη ανεργία εκτινάχθηκε στο 23% και στα 1.150.000 άτομα, με προοπτική στο τέλος του 2012 να κλείσει στο 25% και στο τέλος του 2013 στο 29%! ( ΙΝΕ-ΓΣΕΕ). Αν επιβεβαιωθούν αυτά τα στοιχεία στο τέλος του επόμενου έτους, οι άνεργοι θα φτάσουν το 1.500.000.

Οι λιανικές πωλήσεις από το τέλος του 2008, εμφανίζουν μείωση - 26,14% και ειδικά οι πωλήσεις τροφίμων - 14,53%. Τα στοιχεία αυτά είναι πρωτοφανή για ειρηνική περίοδο και παραπέμπουν ευθέως σε καταστάσεις πολεμικών συρράξεων.

Το ΑΕΠ από το τέλος του 2008, εμφανίζει μείωση - 17,3%, ενώ μόνο το 2012 αναμένουν υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας κατά - 7%.

Η βιομηχανική παραγωγή, σε σχέση με το έτος βάσης 2005, εμφανίζει μείωση - 26,1%.

Πρωτοφανούς αγριότητας αντιλαϊκή επίθεση

Και ενώ η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της, συγκυβέρνηση, ολιγαρχία και διεθνής παράγοντας, ζητούν νέο αίμα...

Η πολυσχιδής επίθεση που ξεδιπλώνεται, παίρνει διάφορες μορφές. Είναι κατ' αρχάς το πακέτο μέτρων 20 δισ. και όχι 11,5 δισ. όπως υποκριτικά υποστήριζε η συγκυβέρνηση. Στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, έχουν κυριολεκτικά καταληφθεί από αμόκ, και ξεπουλάνε ό,τι κινείται και αναπνέει. Από τράπεζες, επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, ακίνητα κ.ά. Μέχρι και την εκποίηση βραχονησίδων, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα.

Πολύς λόγος έγινε όλο το καλοκαίρι για το πακέτο μέτρων της διετίας 2013 - 2014, το οποίο προβλέπεται από το 2ο μνημόνιο και υπήρξε αντικείμενο ενδελεχούς συνεργασίας της συγκυβέρνησης με την τρόικα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η συγκυβέρνηση έκανε φιλότιμες προσπάθειες να προσδιορίσει τα μέτρα στα 11,5 δισ. Στην πραγματικότητα βέβαια τα νέα φονικά μέτρα αναμένεται να αγγίξουν τα 20 δισ. ευρώ. Γιατί στο πακέτο των μέτρων των 13,5 δισ. τελικά, θα πρέπει να προσθέσουμε 3 δισ. συμπληρωματικά μέτρα προκειμένου να καλύψουν, όπως λένε, τη μαύρη τρύπα των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του 2012, ενώ άλλα 3 δισ. αναμένουν από τη «φορολογική μεταρρύθμιση». Συνολικά δηλαδή και οι τρεις παρεμβάσεις κοστολογούνται στα 19,5 δισ. ευρώ με αυξητική τάση...

Αυτό καθεαυτό το πακέτο μέτρων της επόμενης διετίας, αναμένεται να ανέλθει στα 13,5 δισ. Γιατί, οι...σοφοί της συγκυβέρνησης και της τρόικας, σκέφθηκαν, ότι η υλοποίηση των 11,5 δισ. μέτρων, θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις μισθών, άρα και ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία, και σε περαιτέρω επιβράδυνση της ζήτησης και άρα, σε μεγαλύτερη υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας. Αλλά μικρότερο ΑΕΠ σημαίνει λιγότεροι φόροι, και μεγαλύτερο σχετικό μέγεθος χρέους, προς ΑΕΠ. Επομένως, λένε, αν τα μέτρα των 11,5 δισ. οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συρρίκνωση την οικονομία, βάλε άλλα 2 δισ. για καβάτζα, ώστε να έλθουμε στα ίσια μας... Τόσο απλά.

Η ουσία είναι, ότι με τα μέτρα επιδιώκουν ένα νέο αποφασιστικό χτύπημα σε μισθούς, συντάξεις και θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με κάθε τι που θυμίζει κοινωνικές παροχές, αν είναι δυνατό να εξαφανίσουν και τα ίχνη τους...

Σκιαγραφούν δηλαδή την άγρια και αδυσώπητη καπιταλιστική κοινωνία του αύριο, όπου οι μισθοί θα κυμαίνονται ανάμεσα στα 300 και 600 ευρώ, οι συντάξεις στα 300 - 400 ευρώ, ενώ δώρα, επιδόματα, εφάπαξ, 13ος - 14ος μισθός, διακοπές, θα αποτελούν πλέον μουσειακό είδος και μια ανάμνηση που θα διηγούνται οι παλαιότεροι στις νεότερες γενιές.

Με όσα έχουν διαρρεύσει ως σήμερα, τα κυβερνητικά επιτελεία, και εν συντομία, αναφέρουμε:

Στο πεδίο των μισθών, προχωρούν:

Σε κατάργηση αυτών που είχαν απομείνει από τον 13ο και 14ο μισθό των δημοσίων υπαλλήλων.
Στην εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάτι, που όπως αναμένεται, θα οδηγήσει σε μείωση ως και 40% του μέσου μισθού.

Στη μείωση κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, με αναδρομική μάλιστα ισχύ από 1/1/2012. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε, ότι τα ειδικά μισθολόγια καταρτίστηκαν, με κριτήριο τις συμμαχίες που επεδίωκε να συνάψει η αστική τάξη με ορισμένες κοινωνικές κατηγορίες ( καθηγητές ΑΕΙ, δικαστικούς, ανώτερο κλήρο, κατασταλτικό μηχανισμό - αστυνομία, στρατός κλπ.).

Στη μείωση του εφάπαξ, κατά 22,7% για τους δημόσιους υπαλλήλους σε πρώτη φάση, ως και 40% για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Το όλο σκηνικό συμπληρώνεται με τις απολύσεις 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο, ως και το 2015, με όποια μορφή και αν την εμφανίσουν ( εργασιακή εφεδρεία, προσυνταξιοδοτικό καθεστώς κλπ.).

Συντάξεις

Η νέα κατεδάφιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, προβλέπεται να γίνει με περικοπές στις συντάξεις από τα 700 ή τα 800 ευρώ, οι οποίες θα ξεκινάνε από 2% και θα φτάνουν ως και το 15%. Αρχικά μιλούσαν για περικοπές συντάξεων από τα 1.400 ευρώ, αλλά στη συνέχεια έκαναν μεγάλη βουτιά... Προσανατολίζονται επίσης στην επιβολή ανώτατου πλαφόν στις αποδοχές από συντάξεις (λόγος γίνεται για τα 2.400 ευρώ) και στα πλαίσια αυτά σε μεγάλες περικοπές στη δεύτερη και τρίτη σύνταξη, για όσους τις παίρνουν, στην κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης, σε συνδυασμό με την επιβολή περικοπών στις υπόλοιπες 12 επικουρικές συντάξεις από τα 500 ευρώ και άνω. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αύξηση των κατώτατων ορίων κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, από τα 15 σήμερα στα 21 χρόνια ( από τα 4.500 ένσημα στα 6.000). Η μείωση κατά 30 ευρώ της προνοιακής σύνταξης που χορηγεί ο ΟΓΑ, από τα 360 στα 330 ευρώ. Η χορήγηση ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει τα 65 χρόνια ηλικίας, από τα 60 που ισχύει σήμερα. Παράλληλα, αρκετοί θα είναι αυτοί που θα χάσουν το ΕΚΑΣ, επειδή η χορήγησή του θα συνδεθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Κοινωνικά επιδόματα

Μεγάλη σφαγή αναμένεται στη χορήγηση κάθε είδους επιδομάτων, τα οποία επίσης συνδέονται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Λόγος γίνεται για το επίδομα πολυτέκνων, την ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες, τα επιδόματα αναπηρίας, ανεργίας κλπ.

«Φορολογική μεταρρύθμιση»

Η «φορολογική μεταρρύθμιση» θα σηματοδοτήσει την κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών για την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, καθώς αυτές θα συνεχίσουν να ισχύουν κουτσουρεμένες για πολύ χαμηλά εισοδήματα (ακούγεται από 10.000 ευρώ και κάτω). Παράλληλα εδραιώνεται η εξοντωτική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, με αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ, ενώ για ξεκάρφωμα πρόκειται να ανακοινώσουν ορισμένα μέτρα για την μεταβίβαση ακινήτων (μείωση του συντελεστή από το 9 -11% που βρίσκεται σήμερα). Δεν αποκλείεται να ανακοινώσουν και τη νέα μείωση του συντελεστή φορολογίας κερδών των επιχειρήσεων στο 15%.

Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε:

Το χαράτσι στα ακίνητα, το οποίο θα έλθει και πάλι με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά και το ΦΑΠ του 2009 και 2010, από τα οποία προσδοκούν να εισπράξουν 2,7 δισ. ευρώ.
Την εξίσωση από 15 Οκτώβρη της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης με αυτή του πετρελαίου κίνησης, γεγονός που θα εκτινάξει την τιμή του πετρελαίου κοντά στο 1,5 ευρώ το λίτρο.
Το τελευταίο διάστημα τα αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν όλο και περισσότερο την άποψη για διαγραφή του ελληνικού χρέους ή για περαιτέρω αναδιάρθρωσή του.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του καθηγητή Οικονομικών, Καρλ Γουίλαν, στο “Forbes“.

“Η κατάλληλη αντιμετώπιση του διογκούμενου και μη βιώσιμου ελληνικού χρέους είναι η παραγραφή του και όχι η ενίσχυσή του με νέα δάνεια ή η αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη”.

Πρόσφατα, με άλλο άρθρο του στο ίδιο περιοδικό, είχε υποστηρίξει, ότι οι ηγέτες της Ευρώπης σχεδιάζουν την ελληνική έξοδο από το ευρώ και ότι η προσέγγιση των Ευρωπαίων είναι λανθασμένη. Η Grexit ίσως αποδειχθεί καταστροφική για την Ελλάδα και την Ευρώπη, σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γουίλαν επισημαίνει τώρα τη σύγχυση μεταξύ της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, εκτιμώντας, ότι “από την κατάσταση στην Ελλάδα αυταπόδεικτα συμπεραίνει κανείς πως μία συντεταγμένη χρεοκοπία μπορεί να λάβει χώρα, ενώ μια χώρα παραμένει μέλος της ευρωζώνης”.

Στη συνέχεια, προσθέτει, ότι “εξάλλου, η Ελλάδα κινείται προς δημοσιονομικό πλεόνασμα, επομένως αν το χρέος της παραγραφεί σε βιώσιμα επίπεδα, είναι δυνατόν να επιστρέψει σε δανεισμό από τις αγορές, έπειτα από βραχύβια βοήθεια από τους εταίρους της”.

Ο κ. Γουίλαν αναφέρει πως εάν η Ελλάδα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, η χρεοκοπία της θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση εντός του ευρώ. Παρά τα όσα ελέχθησαν από Ευρωπαίους πολιτικούς περί διαχειρίσιμης ελληνικής χρεοκοπίας, όπως τονίζει, στην πραγματικότητα η χρεοκοπία θα ενέτεινε την κρίση.

Τέλος, διατυπώνει την άποψη, ότι η οικονομική κατάσταση της υπόλοιπης ευρωζώνης επιτάσσει την παραμονή της Ελλάδας και μια συμφωνία που θα παρεμποδίζει τους Έλληνες πολιτικούς να εγκαταλείψουν μονομερώς την ευρωζώνη. “Ας ελπίσουμε”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, “ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα αντιληφτούν εγκαίρως το μέγεθος της οικονομικής και πολιτικής αποτυχίας που θα αντιπροσώπευε μια ελληνική έξοδος.”
Νέα σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο τέως καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ κατά των γερμανών πολιτικών που διακινούν τα σενάρια της δραχμής.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ προειδοποιεί για τις ολέθριες συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης. ”Η κατάρρευση του ευρώ θα σήμαινε ότι η ισοτιμία ενός γερμανικού νομίσματος θα εκτοξευόταν στα ύψη.Θα ήταν ασύλληπτες οι επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης για την εξαγωγική μας οικονομία.”

Ο τέως καγκελάριος αμέσως μετά τα ”έχωσε” στον γενικό γραμματέα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ για τις δηλώσεις του περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. ”Έχουμε πολλούς που πιστεύουν ότι για εσωτερικούς λόγους θα πρέπει να πουν κάτι. Έτσι ένας γενικός γραμματέας στη Βαυαρία θέλει να διασφαλίσει την δουλειά του βρίζοντας την Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
Το τίμημα της ευρωλαγνείας, δεν είναι μονάχα η καλοστημένη παγίδα που έβαλε τη σφραγίδα της στη φυματική «ανάπτυξη» του τόπου μας στη μεταπολιτευτική περίοδο των υποτιθέμενων ευρωενωσιακών «ευκαιριών»…

Γράφει ο Κ. Κυριακόπουλος

Δεν αποτελεί μονάχα τη μέγγενη η οποία συνέθλιψε κάθε εγγενή δυναμική στην παραγωγική ενδυνάμωση του τόπου μας, μετατρέποντάς τον σε χώρα – Φιλιππινέζα του πλανήτη…
Το σημαντικότερο όλων, είναι πως η υποκριτική της επίκληση από τους τραβεστί της πολιτικής…
Καταδικάζει την κοινωνία μας στο να πληρώνει βαρύτατο τίμημα για το πέτσινο χρήμα που της "έδωσαν", με πραγματικό αίμα… με πραγματικό πόνο… και κυρίως με πραγματικά θύματα… στο όνομα και για λογαριασμό ενός πέτσινου ιδανικού, που επιχειρούν να το μεταμφιέσουν σε πολύφερνη νύφη, ενώ είναι πτώμα βρωμερό και σε προχωρημένη αποσύνθεση. Και ταυτόχρονα…

Περιχαρακώνει και φυσικά ισχυροποιεί ένα πλαίσιο – φυλακή, μέσα στο οποίο:
  • Οριστικοποιείται η παραγωγική και οικονομική αποδόμηση της χώρας…
  • Πλιατσικολογείται το σύνολο του εθνικού πλούτου της…
  • Ολοκληρώνεται και ισχυροποιείται ένα θεσμικό πλαίσιο – εφιάλτης, στα όρια του οποίου αποψιλώνεται και το τελευταίο ίχνος προστατευτισμού για τον Έλληνα πολίτη…
  • Η χώρα καντονοποιείται…
  • Η διοικητική περιφέρεια μετατρέπεται σε Ειδική Οικονομική Ζώνη…
  • Η Δημοκρατία αποστεώνεται…
  • Και το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας αποξενωμένο από τον παραγωγικό και εθνικό πλούτο του τόπου του, μετατρέπεται σε μια κακοπληρωμένη πανεθνική Φιλιππινέζα παροχής υπηρεσιών (όραμα Στουρνάρα), ιδρώτα και αίματος που θα ποτίζει το σύγχρονο Γκεσταπίτικο αλεστήρι.
Η μεγάλη απάτη…
Στήθηκε στη βάση μιας απλής – απλούστατης λογικής. Επιχειρήθηκε να προβληθεί η διαχρονικότητα και το υποτιθέμενο μεγαλείο της Ευρωπαϊκής αξίας (δηλαδή μιας συγκεκριμένης μορφής νεοταξίτικης καπιταλιστικής ενοποίησης), και μέσα από αυτή την επικοινωνιακή μεθοδολογία, αυτό που επιτεύχθηκε ήταν να αποκρυβεί πως το μοναδικό πραγματικά διαχρονικό μέγεθος, είναι το βαρύτατο τίμημα που χρόνια ολόκληρα πληρώνει η Ελληνική κοινωνία στο βωμό αυτού του επικίνδυνου τέρατος.

Οι μεγάλοι αφελείς σ αυτό το άθλιο σκηνικό…
Υπήρξαμε όλοι εμείς. Εμείς που λιβανίσαμε τις υποτιθέμενες κοινοτικές επιδοτήσεις. Εμείς που είδαμε το τυρί ξεχνώντας πως πίσω από το τυρί υπάρχει πάντα η φάκα που περιμένει να σε τσακώσει στο επόμενο βήμα.
Το τυρί της επιδότησης, έφερε την ξεκληρισμένη αγροτική παραγωγή…
Το τυρί της υποτιθέμενης εμπορικής ανάπτυξης και της ελευθερίας της αγοράς (των ισχυρών ομίλων και συμφερόντων) ήταν αυτό που έβαλε λουκέτα και στην τελευταία παραγωγική επιχείρηση…
Το τυρί του υποτιθέμενου ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, μετέτρεψε σε καθεστώς τη μίζα, τη ρεμούλα, το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα, τη διαπλοκή που καθυπέταξε ακόμη και την τελευταία εθνική προτεραιότητα, στην ανίερη οικονομική συνδιαλλαγή…
Το τυρί της Ευρωπαϊκής αντίληψης για τη Δημοκρατία και για τον επανακαθορισμό των διακρατικών σχέσεων, έχυσε αίμα αθώων στα Βαλκάνια και τα οδήγησε στην προτεκτορατοποίηση…
Το τυρί του νεοταξίτικου «ανθρωπισμού», κατέστησε μαζί με τα ελεεινά Δουβλίνα, τον ισλαμοφασισμό πραγματική απειλή πρωτίστως για τη χώρα μας και για την Ελληνική κοινωνία.

Όλη η χώρα…Ένα απέραντο… τυροκομείο…
Με την ανοχή μας λοιπόν και με την αφέλειά μας στην οποία στοχευμένα επένδυσαν, μετετράπη η χώρα μας σ ένα απέραντο …τυροκομείο και η κοινωνία μας σε μια απέραντη κοινωνία φυλακισμένων στη φάκα που της ετοίμασαν.

Με τις επιδοτήσεις τους χρηματοδότησαν την ανοχή ενός ολόκληρου λαού στην αθλιότητα της στοχευμένης τους προπαγάνδας, και τώρα τα πήραν όλα πίσω μονομιάς κουρσεύοντας τον ιδρώτα μας… το αίμα μας… την πατρίδα μας… την ίδια την αξιοπρέπειά μας.

Πολιτικά ανδρείκελα στο ρόλο του «σωτήρα»…
Τέτοιοι είναι αυτοί που μας κυβερνούν. Και σ αυτό τους συναγωνίζονται οι υποκριτές που υποτίθεται ότι τους αντιπολιτεύονται. Γιατί όλοι ετούτοι οι κατσαπλιάδες που ανεχτήκαμε, δεν ανταγωνίζονται και δεν αντιδικούν μεταξύ τους για το αδιαπραγμάτευτο της αξιοπρέπειας αυτού του λαού.

Αυτό στο οποίο συναγωνίζονται, είναι για το ποιος από δαύτους θα αφήσει με τις πολιτικές του επιλογές άθικτο το «ευρωπαϊκό όραμα». Δηλαδή για το ποιος απ όλους, θα υπηρετήσει καλύτερα τα σχέδια των χορογράφων που το εμπνεύστηκαν, και επιχειρούν να μετατρέψουν τις «αξίες» του, σε πολιορκητικό κριό για την άλωση των λαών σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δε λογοδοτούν στην κοινωνία που τους «εξέλεξε», αλλά πλειοδοτούν στο γενιτσαρισμό ως διορισμένοι κοτζαμπάσηδες, για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των πραγματικών αφεντικών τους.

Η μεγάλη απάτη…
Στήθηκε και αναπαράγεται με το δίλημμα «Μέσα ή έξω από το ευρώ… Μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη».
Και για να θριαμβεύσει η απάτη (και μέσα από αυτή να ευοδωθεί το εφιαλτικό σενάριο με θύμα την Ελληνική κοινωνία), συνεχίζουν να επενδύουν στον κάλπικο φόβο μας και στην ενσωμάτωσή μας στα ελεεινά διλήμματά τους.

Φωτίστε ωρέ ραγιάδες τους φόβους σας…

Φωτίστε τους για να δείτε πως δεν είναι παρά σκιές που επιμένουν να τις αφήνουν στο μισοσκόταδο, για να εμφανίζονται ως τέρατα και να σας τρομάζουν.
Φωτίστε τους για να δείτε πως δεν είναι παρά σκιές, και μαζί μ αυτό να συνειδητοποιήσετε ποιο είναι το πραγματικό τέρας που απειλεί με αφανισμό τα σωθικά της Ελληνικής κοινωνίας.
Φωτίστε τους για να δείτε αυτό που σας κρύβουν. Για να διαπιστώσετε πως αυτό που ορκίζονται να διαφυλάξουν (το ευρωπαϊκό όραμα και το κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο στο οποίο έχει στηθεί), δεν είναι η ελπίδα για τη ζωή, αλλά το μονοπάτι που οδηγεί στον ατιμωτικό θάνατο ολόκληρης της κοινωνίας.
Φωτίστε τους για να δείτε ότι ο Γολγοθάς όλων μας, μέσα σ αυτό το «όραμα» γεννήθηκε… Μέσα σ αυτό γιγαντώθηκε… Και στο όνομα αυτού δολοφονεί τους συμπολίτες μας… Τις αξίες μας… Την ίδια μας την πατρίδα…
Φωτίστε επιτέλους τους φόβους σας, για να δείτε ότι αυτό το ελεεινό «όραμα» είναι που δολοφονεί και στην Ισπανία, και στην Ιταλία, και στην Ιρλανδία και αύριο αλλού.

Και αφού το «όραμα» στο οποίο δηλώνουν αφοσίωση και υποταγή, είναι ο δολοφόνος των λαών της Ευρώπης, τότε η πραγματική σωτηρία αυτών των λαών και φυσικά και η δική μας πραγματική σωτηρία, δε θα προκύψει ταΐζοντας τους δημίους μας, αλλά βγάζοντας τους την κουκούλα και βάζοντας στην γκιλοτίνα το δικό τους το κεφάλι.

Πόσο αφελής τελικά μπορεί να είσαι ωρέ ραγιά για να συνεχίσεις να πιστεύεις πως οι δικοί τους όρκοι… στους δικούς σου δημίους… θα φέρουν τον Ήλιο ξανά στην πατρίδα σου που τη σκύλεψαν γιατί τους την παρέδωσαν τα ανδρείκελα της υποταγής;

Πόσο αφελής ή πόσο μαλάκας τελικά μπορεί να είσαι;
Σε 100.000 και πλέον ανέργους απευθύνονται τα 9 προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία την περίοδο αυτή παραμένουν ανοικτά προς υποβολή αιτήσεων. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ

Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα σχεδόν 1.130.000 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι έχουν ενταχθεί σε εξήντα οκτώ επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ συνολικού προϋπολογισμού 3,85 δισ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι με τις δράσεις αυτές έχει επιτευχθεί μια ανάσχεση – συγκράτηση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας τουλάχιστον κατά 5% – 7%.

Μέχρι σήμερα ο ΟΑΕΔ έχει ενεργοποιήσει και υλοποιεί εξήντα οκτώ επιμέρους δράσεις ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 3,85 δισ. ευρώ με μέγιστο αριθμό ωφελουμένων 1.350.000 ανέργους και εργαζομένους ιδιαίτερα σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Μέσω των δράσεων αυτών μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί ή συνεχίζουν να ωφελούνται 1.128.550 δικαιούχοι, γεγονός που συνεπάγεται ότι η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 84% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων.

Τα 9 προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία την περίοδο αυτή παραμένουν ανοικτά προς υποβολή αιτήσεων είναι τα εξής:

1) Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Ως ποσό επιχορήγησης για πλήρη ή μερική απασχόληση ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% για το πρώτο έτος και στο 60% για το δεύτερο έτος, των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της -τυχόν- επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 ευρώ.

Στην περίπτωση που η επιχείρηση προσλάβει άνεργο που ανήκει στις ειδικές ομάδες ανέργων, όπως α) άνεργοι που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται μέχρι 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, β) γυναίκες μακροχρόνια άνεργες, άνω των 45 ετών, γ) άνεργες γυναίκες άνω των 50 ετών, δ) πολύτεκνοι/νες και τρίτεκνοι/νες, ε) αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, και στ) νέοι έως 30 ετών, τότε ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% και για τα δύο έτη, των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) όπως αναλύονται παραπάνω.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για δώδεκα μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

2) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ για ανέργους άνω των 24 ετών και στο ποσό των 20 ευρώ για τους ωφελούμενους άνεργους έως 24 ετών. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους είκοσι τέσσερις μήνες.

Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για τρεις μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

3) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών), για απασχόληση πρώην εργαζομένων ηλικίας 55-64 ετών και μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-64 ετών. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες.

Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για τρεις μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

4) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνουν οι άνεργοι σε «επίδομα απασχόλησης», δηλαδή σε επιχορήγηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση αυτών, για όλο το χρονικό διάστημα που δικαιούνται να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, και στη συνέχεια η επιχορήγηση του 90% των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

5) Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, 5.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον δώδεκα μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

6) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απασχόληση 2500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους από φορέα κύριας ασφάλισης επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1500 ένσημα ή μέχρι πέντε χρόνια για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους για τη συνταξιοδότησή του και ο τελευταίος ασφαλιστικός τους φορέας είναι το ΙΚΑ.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης. Η διάρκεια της επιδότησης καθορίζεται από ένα μήνα έως και εξήντα κατ’ ανώτατο όριο μήνες.

Το ποσό επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης είναι 22 ευρώ για τον πρώτο χρόνο, 24 ευρώ για τον δεύτερο χρόνο, 26 ευρώ για τον τρίτο χρόνο, 28 ευρώ για τον τέταρτο χρόνο, και 30 ευρώ για τον πέμπτο χρόνο.

7) Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας Δικαιούχοι του προγράμματος είναι «Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα» όπως α) Ξενοδοχεία κλασικού τύπου, β) Ξενοδοχεία τύπου ΜΟΤΕΛ, γ) Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, δ) Ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων, ε) Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (ΚΑΜΠΙΝΓΚ).

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 40% των μηνιαίων εισφορών που βαρύνουν τον εργοδότη (εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές) για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. της επικουρικής ασφάλισης του E.T.E.A.M., και του ειδικού λογαριασμού ξενοδοχοϋπαλλήλων, επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 1007,10 ευρώ. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες.

8. Ειδικό Πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.», «Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL TRUST)» και «ΕΟΣ Α.Ε.Α.Ζ.» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση «COMMERCIAL VALUE». Επίσης σε εξέλιξη βρισκονται οι αιτήσεις για το τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων: «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.», «ROBERTO Α.Β.Ε.Ε.», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε.» «BELLE Α.Ε.», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε.», «ΕΥΡΏΒΑΦΗ Α.Ε.», «EUROHOUSE Α.Ε.», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.» «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ» και «ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ» του Νομού Θεσσαλονίκης.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που θα απασχολήσουν ανέργους που προέρχονται από τις ανωτέρω επιχειρήσεις.

9. Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο καθως και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (A.με.Α).

Εξάλλου σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Επιχορήγησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων ηλικίας 18-64 ετών καθώς και το πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (A.με.Α ).

Σημειώνεται τέλος ότι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα (όροι, προϋποθέσεις και δικαιολογητικά) είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. oaed. gr και στις κατά τόπου Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Γράφει η Ελένη Ευαγγελοδήμου

Βραδάκι καθημερινής, το τηλέφωνο του ελληνικού εστιατορίου «Cassambalis», που βρίσκεται στο δυτικό Βερολίνο, σε μία κάθετη οδό της κεντρικής λεωφόρου Κούρφιρστενταμ, χτυπά για κράτηση. Μόλις το τηλέφωνο κλείνει, τα τηγάνια, οι κατσαρόλες και οι σχάρες παίρνουν φωτιά στην κουζίνα. Οι Ελληνες σεφ προετοιμάζουν μία μερίδα κεφτεδάκια, ένα πιάτο με μοσχάρι, φρέσκες χωριάτικες σαλάτες και λευκό σαντορινιό κρασί για τους εκλεκτούς καλεσμένους τους.

Στρώνουν ένα συγκεκριμένο τραπέζι και φροντίζουν να παραμείνει ελεύθερο το διπλανό του. Ο Κώστας Κασσάμπαλης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, και ο γενικός υπεύθυνος Φάνης Κορωνάκης ετοιμάζονται (για ακόμα ένα βράδυ) να ταΐσουν με ελληνικά πιάτα τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε. Περίπου αυτά συνέβησαν στο ελληνικό... στέκι της κυρίας Μέρκελ,πρόσφατα, και συγκεκριμένα λίγο πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.

Η κουζίνα του ελληνικού εστιατορίου «Cassambalis» γοητεύει εδώ και χρόνια όχι μόνο τη Γερμανίδα καγκελάριο ή τον κ. Βεστερβέλε, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Πράγματι οι εν λόγω πολιτικοί είναι θαμώνες του καταστήματος, όπως βέβαια και άλλα πολιτικά πρόσωπα και καλλιτέχνες της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, η καγκελάριος Μέρκελ δείχνει τακτικά την... αδυναμία της στους κεφτέδες σχάρας και στη χωριάτικη σαλάτα, συνοδεία λευκού κρασιού, ενώ ο Σόιμπλε και ο Βεστερβέλε τρώνε είτε μοσχάρι είτε φιλέτα γλώσσας. Τελευταία φορά φιλοξενήσαμε τη Μέρκελ και τον Βεστερβέλε στο ίδιο τραπέζι» περιγράφει στη «δημοκρατία» ο γενικός υπεύθυνος του εστιατορίου Φάνης Κορωνάκης. «Οταν έρχονται για φαγητό, είναι χαλαροί και, επειδή πλέον μας ξέρουν χρόνια, αστειεύονται και γελούν μαζί μας. Δεν είναι απαιτητικοί ή... αυταρχικοί.

Προσέρχονται πάντα με τη φρουρά τους και το μόνο που ζητούν είναι να μην έχει κόσμο στο ακριβώς διπλανό τους τραπέζι. Κατά τα άλλα δεν ζητούν υπερβολές, αλλά απολαμβάνουν τις στιγμές χαλάρωσης όπως όλοι οι άλλοι γύρω τους» προσθέτει ο κ. Κορωνάκης. Οπως λέει χαρακτηριστικά και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Κώστας Κασσάμπαλης, «η Μέρκελ είναι μία συμπαθητική γυναίκα».

Το «Cassambalis» λειτουργεί εδώ και περίπου 14 χρόνια από τον Κώστα Κασσάμπαλη, ο οποίος πρωτοέφτασε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας στα 25 του. Μικρότερος σε ηλικία, περίπου 20 ετών, ήταν ο Φάνης Κορωνάκης όταν πήρε την απόφαση να φύγει... για τα ξένα. Και οι δυο τους έχουν πλέον κάνει οικογένεια στη Γερμανία. Ο κ. Κασσάμπαλης πήρε την απόφαση να ζήσει και να εργαστεί στο Βερολίνο το 1971, ύστερα από σχετική παρότρυνση ενός Αυστριακού, τον οποίο γνώρισε στην Ιο. «Στα πρώτα μου χρόνια στο Βερολίνο ασχολήθηκα με τη διακόσμηση, ωστόσο τότε τα χρήματα που έβγαζα δεν έφταναν ούτε... για αναψυκτικό!» περιγράφει ο κ. Κασσάμπαλης. Γρήγορα βρήκε δουλειά σε εστιατόρια (πλύσιμο πιάτων κ.λπ.) και έπειτα πέρασε πίσω από τον πάγκο της κουζίνας ως μάγειρας.

Νέοι ορίζοντες άνοιξαν για τον ίδιο μόλις γνώρισε την Αιγυπτιώτισσα Φώφη Ακριτάκη (απασχολούμενη επίσης στον χώρο της γαστρονομίας), με την οποία άνοιξαν το «Εστιατόριο», που γρήγορα έγινε το στέκι πολλών διασήμων. «Είχαμε μεράκι και τα κάναμε όλα με γούστο. Με την τρέλα που είχα, κάθε βράδυ το μαγαζί είχε διαφορετική διακόσμηση» λέει ο Κώστας Κασσάμπαλης. Ως λάτρης της τέχνης, ο κ. Κασσάμπαλης έχει διακοσμήσει το εστιατόριό του με αληθινά έργα. Το «Cassambalis» άνοιξε πριν από 14 χρόνια, δύο δρόμους κάτω από το «Εστιατόριο» (που πήραν απόφαση να το κλείσουν «όταν τελείωσε ο κύκλος του»). Το μαγαζί σερβίρει καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι ως τις 2 τα ξημερώματα.

«Δεν είναι τυχαίο ότι το εστιατόριο έχει σταθερή πελατεία τόσο καλλιτέχνες όσο και πολιτικούς παράγοντες της Γερμανίας. Η ελληνική κουζίνα και η διακόσμηση του καταστήματος με αυθεντικούς πίνακες, μεταξύ των οποίων ένας του Πικάσο και Βερολινέζων και Ελλήνων ζωγράφων, κερδίζουν τους πελάτες» λέει ο Φάνης Κορωνάκης. Ο ίδιος εργάζεται στο συγκεκριμένο εστιατόριο, το οποίο χαρακτηρίζει «ελληνική οικογενειακή επιχείρηση», εδώ και 11 χρόνια. Στο Βερολίνο έφτασε μόνος πριν από περίπου 25 χρόνια και σήμερα ζει εκεί με τη γυναίκα και τον γιο του. Οσο για τον Κώστα Κασσάμπαλη, κι εκείνος έχει παντρευτεί στη Γερμανία και έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Αλέξανδρο - Φίλιππο και τον Κωνσταντίνο - Μαξιμιλιανό.

Τακτικός πελάτης και ο Πάγκαλος

Τακτικός θαμώνας του ελληνικού «Cassambalis», όταν ταξιδεύει στο Βερολίνο, είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, σύμφωνα με τους υπευθύνους του εστιατορίου, τρελαίνεται να μελετά το... κατεβατό με τα κρασιά από όλο τον κόσμο. Ο κύριος «μαζί τα φάγαμε» φέρεται να επιλέγει διαφορετικό κάθε φορά κρασί. «Η αλήθεια είναι ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος ξέρει από καλό κρασί, έχει σχετικές γνώσεις» λέει ο Φάνης Κορωνάκης. Οπως προσθέτει, η διεθνής λίστα με τα οινοπνευματώδη του «Cassambalis» είναι γεμάτη με κρασιά νέων Ελλήνων οινοπαραγωγών, από την Αττική, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο κ.α., που «μπορούν να συναγωνιστούν τα ποιοτικά ιταλικά και γαλλικά κρασιά».
Τα ελληνικά πιάτα που ετοιμάζουν οι σεφ, δύο από την Ελλάδα και τέσσερις από τη νότια Ιταλία και τη Σικελία (Magna Grecia), αφορούν θαλασσινά και ψάρια, κρεατικά (μοσχάρι, πουλερικά, αρνί κ.ά.), ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μέχρι γιαούρτι, λαχανοντολμάδες και παραδοσιακό ταραμά. «Το μόνο που θέλω είναι όλοι να χαμογελούν ικανοποιημένοι φεύγοντας από το μαγαζί μου» λέει ο Κώστας Κασσάμπαλης.

Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την κουζίνα μας

«Οι Γερμανοί μας αγαπούν! Eρχονται σε εμάς, πίνουν ελληνικό κρασί, απολαμβάνουν την κουζίνα μας και ποτέ δεν εκφράζονται αρνητικά για τον ελληνικό λαό. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι δεν συγχέουν τη δουλειά με... την καρδιά, όπως αντιθέτως κάνουμε εμείς οι Eλληνες, μπερδεύοντας την πολιτική με τα προσωπικά» λέει ο Φάνης Κορωνάκης, υπεύθυνος του ελληνικού «Cassambalis» στο Βερολίνο. Oπως προσθέτει και ο Κώστας Κασσάμπαλης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, «την ίδια στιγμή βέβαια οι Γερμανοί δεν συγχωρούν κάποιον (μάλιστα, ούτε τον ίδιο τον εαυτό τους) που αθετεί τον λόγο και τις υποσχέσεις του. Η Γερμανία είναι μια σκληρή χώρα, αλλά ταυτόχρονα δημοκρατική, με ίσους νόμους για όλους. Oποιος τούς τηρεί, λοιπόν, δεν έχει να φοβάται τίποτα».
Οι Eλληνες της Γερμανίας παρακολουθούν, πάντως, με αγωνία τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις. «Ελπίζουμε η Ελλάδα να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές και όλη αυτή η περιπέτεια να την οδηγήσει τελικά στοn δρόμο της ανάπτυξης, με νέες και πιο γερές βάσεις» λέει ο 49χορνος Φάνης Κορωνάκης.


Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"


Ο άγγελος, που προανήγγειλε στο Ζαχαρία τη γέννηση του Προδρόμου, είπε ότι ο γιος του θα γινόταν μέγας.

Αλλά ο Ζαχαρίας, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα, με την κοσμική έννοια, η προαναγγελία του αγγέλου, δεν θα μπορούσε να στείλει το γιο του, σε κάποια περίφημη στρατιωτική σχολή.
Με δεδομένες τις πολιτικοστρατιωτικές, για το Ισραήλ, συνθήκες κατά την εποχή εκείνη.

Για να μπορέσει, έτσι, να γίνει ένας απ’ τους μεγάλους στρατηλάτες της ιστορίας.

Απ’ αυτούς, των οποίων η μεγαλοσύνη μετριέται, συνήθως, απ’ τις χιλιάδες και τα εκατομμύρια των ανθρώπων, που εξοντώνουν. Απ’ τις πόλεις και τις χώρες, που καταστρέφουν. Και τα πάσης φύσεως κακουργήματα , που τους επιτρέπει η «ύβρις» της τερατώδους εξουσίας τους να διαπράττουν.

Ούτε οι οικονομικές δυνατότητες επέτρεπαν, σ’ έναν φτωχό ιερωμένο της ορεινής Ιουδαίας, να στείλει το γιό του σε κάποια απ’ τις περίφημες ρητορικές σχολές της εποχής εκείνης.

Ώστε να γίνει πολιτικός απατεώνας, τον οποίο η κυρίαρχη Ρώμη, θα τον χρησιμοποιούσε, για να ληστεύει τους υποταγμένους σ’ αυτήν λαούς.

Όπως τώρα συμβαίνει με την Αμερική και τη Γερμανία ή τις διάφορες πολιτικοοικονομικές μαφίες, όπως Μπίλντεμπεργκ…

Που χρησιμοποιούν, προδότες πολιτικούς, για να καταδυναστεύουν χώρες και λαούς.

Μεταξύ των οποίων και το δικό μας λαό και την πατρίδα μας.

Ούτε ακόμη θα μπορούσε να τον στείλει σε κάποια απ’ τις περίφημες φιλοσοφικές σχολές της εποχής εκείνης.
Για να γίνει κάποιος απ’ αυτούς, των οποίων οι πέννες και τα λόγια γίνονται λόγχες για την περιφρούρηση του εκάστοτε κατεστημένου.

Όπως συμβαίνει με τις σύγχρονες «διανοούμενες πόρνες». Κάποιους δημοσιογράφους και άλλους ψευτοδιανοούμενους. Οι οποίοι λειτουργούν, ως πληρωμένοι δολοφόνοι…

Αλλά κι αν ακόμη το μπορούσε το βέβαιο είναι ότι δεν θα υπέκυπτε σε κανέναν απ’ τους παραπάνω προκλητικούς πειρασμούς.

Γιατί τα δικά του ιδανικά ήταν τελείως διαφορετικά.

Γι’ αυτό, ύστερα απ’ τα στοιχειώδη γράμματα, ο Πρόδρομος τις «μεταπτυχιακές» του σπουδές τις έκαμε στην έρημο.

Στην οποία έτρεχαν πλήθη λαού, για να διδαχθούν τρόπους ζωής: Ατομικής και κοινωνικής.

Με κυρίαρχα, βέβαια, μαθήματα, τη μετάνοια, στο προσωπικό επίπεδο και τη δικαιοσύνη, στο κοινωνικό.

Αλλά τα τέτοιου είδους μαθήματα ήταν φυσικό και επόμενο να ενοχλήσουν θανάσιμα το κατεστημένο της εποχή του.

Με πρώτο βέβαια και χειρότερο τον μεγαλειότατο Ηρώδη.

Τον οποίο, όπως μας λέει ο Λουκάς, ήλεγχε «περί πάντων των πονηρών ων εποίει». Μεταξύ των οποίων και για την διαβόητη Ηρωδιάδα….
Με αποτέλεσμα να λάβει εναντίον του Προδρόμου τα γνωστά, προσήκοντα, στα ήθη των εκάστοτε εξουσιαστών, δολοφονικά μέτρα.

Ανάλογα με αυτά, που χρησιμοποιούν οι εντιμότατοι και εξοχότατοι διαχρονικοί Ηρώδες.

Για να δολοφονούν τους λαούς και τους αντίστοιχα, αληθινούς, κατά το μάλλον ή ήττον, πνευματικούς ανθρώπους.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, σε πολλές εικόνες του, παρουσιάζεται ο Πρόδρομος να κρατεί «την κεφαλήν του επί πίνακι».

Όπως ο Ηρώδης την πρόσφερε στη Σαλώμη. Και η Σαλώμη στη μεγαλειότατη μητέρα της…

Σάμπως έτσι-δείχνοντας το κεφάλι του-να θέλει να φωνάξει στις ερμιές όλων των τόπων και όλων των εποχών:

Θέλετε να μάθετε ποιοι κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του κόσμου;
Και πόσο σέβονται τα κεφάλια, που μιλούν για το δίκιο και την αλήθεια!
Και ποιοι είναι οι νομομαθείς και οι προφέσορες, με τα πάσης φύσεως φαρισαϊκά τους κατασκευάσματα (ΟΗΕ, κλπ), που σιγοντάρουν τα κακουργήματά τους!

Και ποιοι είστε σεις, που τους χειροκροτείτε και τους ζητωκραυγάζετε και τους ψηφίζετε, για να μπορούν να κακουργούν απεριόριστα και ασύδοτα!…

Όπως τα ανθρωπόμορφα τέρατα, που εξολόθρευσαν το λαό του Αφγανιστάν και του Ιράκ και της Λιβύης και τώρα της Συρίας.

Και τόσους άλλους λαούς και χώρες. Με άλλα δολοφονικά μέσα:
Όπως εμάς και την πατρίδα μας…
Ιδού η απόδειξη!

παπα-Ηλίας


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Είναι προφανές ότι, η Ελλάδα δεν χρειάζεται κανέναν άλλο “επαίτη”, αλλά επειγόντως έναν ηγέτη – κάποιον ο οποίος να έχει την ικανότητα, αφενός μεν να οικοδομήσει ένα λειτουργικό Κράτος Δικαίου με μηδενική διαφθορά, αφετέρου να την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και στο μέλλον που της αξίζει, μέσα από το (μονό)δρομο της ανάπτυξης.

Είναι επίσης προφανές ότι η Ελλάδα, πλούσια δυστυχώς σε πολιτικούς “επαίτες”, δεν διαθέτει σήμερα κανέναν υπερήφανο ηγέτη – κάτι που έχουν συνειδητοποιήσει όλοι οι Έλληνες, αφού γνωρίζουν ότι, κανένας δεν έχει την τόλμη ή/και την αρετή να τους πει με ανιδιοτέλεια την αλήθεια (χαράζοντας ταυτόχρονα μία ρεαλιστική πολιτική, όσο επώδυνη και αν είναι, αρκεί να μην εξαρτάται από κανέναν άλλο, αλλά από τους ίδιους τους Έλληνες).

Περαιτέρω όλοι γνωρίζουν ότι, δεν μπορεί να θεωρείται ως επιτυχημένη η πολιτική του εθνικού εξευτελισμού, της αναξιοπιστίας και της “επαιτείας”, η οποία στηρίζεται στη βάναυση αύξηση των φόρων, στην κατάλυση της ατομικής ιδιοκτησίας (χαράτσια), στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και στις συνεχείς μειώσεις των μισθών – ακόμη και αν κάτι τέτοιο θα εξασφάλιζε την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ ή/και τις επόμενες δόσεις του σκόπιμα εξαρτημένου από τους τοκογλύφους ελληνικού δημοσίου.

Ίσως οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ ότι, εάν στις μειώσεις των μισθών προσθέσουμε τις αυξήσεις των φόρων και τις λοιπές επιβαρύνσεις, ο περιορισμός των εισοδημάτων των Ελλήνων ξεπερνάει το 60%, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν – ένα στην κυριολεξία εγκληματικό ποσοστό, το οποίο καμία κυβέρνηση στον κόσμο (όσο δειλή και αν ήταν), δεν έχει αποδεχθεί μέχρι σήμερα να επιβάλλει στους Πολίτες της, για να αποφύγει τη σύγκρουση με τους δανειστές ή/και με τους εχθρούς της χώρας της.

Συνεχίζοντας, δεν μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως επιτυχημένη μία πολιτική, η οποία οικοδομείται επάνω στα σαθρά θεμέλια μίας κενής προτάσεων διαμαρτυρίας, στα μεγάλα λόγια και στις “κινητοποιήσεις των δρόμων” – κατά τη συνταγή της αντιπολίτευσης. Πόσο μάλλον όταν υποστηρίζει την άρνηση πληρωμής των νόμιμων χρεών της χώρας μας, τα οποία οφείλουν και πρέπει να πληρωθούν με κάθε θυσία.

Από την πλευρά τώρα των Πολιτών, είναι μάλλον ανόητο να απαιτούνται εγγυήσεις, για την περίπτωση που θα αποφασιζόταν μία εθνικά ανεξάρτητη, μη δουλική πολιτική, από έναν υπερήφανο, επαρκή και ικανό ηγέτη – εγγυήσεις όπως για παράδειγμα η εξασφάλιση των αποταμιεύσεων, των μισθών, των συντάξεων κλπ.

Θα ήταν σαν να πήγαιναν οι στρατιώτες στο μέτωπο του πολέμου, για να υπερασπίσουν τα σύνορα της πατρίδας τους, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πέθαινε κανένας από τα πυρά του εχθρού – κάτι που θα ήταν μάλλον απίθανο να συμβεί, ακόμη και αν το κράτος τους υπερτερούσε συντριπτικά σε πολεμική ισχύ.

Συμπερασματικά λοιπόν η πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα μας οδηγείται στο ικρίωμα (παράδειγμα προς αποφυγή για όλους τους υπόλοιπους, αντίστοιχο με την κάποτε σταύρωση των “αντιφρονούντων” στις πύλες των πόλεων), στο οποίο θα φτάσει πιθανότατα αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές – δυστυχώς με την ανοχή τόσο των πολιτικών δυνάμεων, όσο και της πλειοψηφίας των Πολιτών της.

Στα πλαίσια αυτά, αφού εκποιηθεί η δημόσια περιουσία σε τιμές ευκαιρίας και λεηλατηθεί η ιδιωτική, έναντι των κενών υποσχέσεων των δανειστών μας, η πατρίδα μας θα πεταχτεί στα σκουπίδια σαν τη στυμμένη λεμονόκουπα – ενώ πιθανότατα τότε και μόνο τότε, όταν θα είναι πολύ αργά δηλαδή, θα αντιδράσουν οι εξαθλιωμένες από τους φόρους και τις λοιπές εισοδηματικές ή άλλες επιδρομές “λαϊκές μάζες” (όπως συνήθως συμβαίνει και μας διδάσκει η Ιστορία).

Ευχόμενοι φυσικά να κάνουμε λάθος με τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις μας θεωρούμε σωστό να συμπληρώσουμε ότι, η πολιτική των υποκλίσεων και της υποτέλειας δεν απέδωσε ιστορικά ποτέ τους καρπούς, τους οποίους ανέκαθεν υποσχόταν – πόσο μάλλον όταν εφαρμόζεται απέναντι στην (ξανά πρωσική σήμερα) Γερμανία η οποία, καλώς ή κακώς, τη σιχαίνεται και την τιμωρεί αυστηρότατα, χωρίς ποτέ να την επιβραβεύει.

* Ο κ. Β. Βιλιάρδος είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Έχει εκδώσει τρία βιβλία της σειράς «Η κρίση των κρίσεων», τα έσοδα των οποίων ενισχύουν την ιστοσελίδα www.casss.gr


Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε 12 ώρες από τη στιγμή που αναρωτηθήκαμε αν οι παρακολουθήσεις πολιτών που δημοσιεύθηκαν, γίνονται μόνο από την ΕΥΠ και εάν χρησιμοποιούνται βαλιτσάκια και από ποιους και ήρθε η είδηση πως βαλιτσάκια κατέχουν μεγάλης οικονομικής επιφάνειας Έλληνες ιδιώτες και τα χρησιμοποιούν για ίδιον όφελος…

Σε μια αποκάλυψη μεγατόνων προχώρησε χθες βράδυ ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο Αποκαλυπτικό Δελτίο με αφορμή τις αθρόες και χωρίς ελέγχους, παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πέντε επιχειρηματίες στην Ελλάδα έχουν αγοράσει βαλιτσάκια παρακολουθήσεων, μικρότερης ή ίδιας εμβέλειας με αυτό της ΕΥΠ και παρακολουθούν όποιον γουστάρουν.

"Παρακολουθούν από φίλους μέχρι υπουργούς και αξιωματούχους". Τους ελέγχει ο εισαγγελέας ή η ΑΔΑΕ;", τόνισε ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο Αποκαλυπτικό.

Τα βαλιτσάκια βρίσκονται με βεβαιότητα στα χέρια δύο μεγαλοεπιχειρηματιών με πλήθος δραστηριοτήτων, ενός εφοπλιστή που αντιμετωπίζει... περιπέτειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι ενός ξενοδόχου. Στην ίδια λίστα, βρίσκονται ένας μεσάζοντας και ένα ακόμα πρόσωπο, που ασχολείται και με τα μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, για να λειτουργήσουν άψογα τα συγκεκριμένα συστήματα, οι επιχειρηματίες αυτοί έχουν προσλάβει έμπειρα στελέχη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνταξιούχοι του ΟΤΕ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, πέραν του παράνομου της διαδικασίας, τίθενται και ζητήματα εθνικής ασφάλειας, καθώς τα συγκεκριμένα βαλιτσάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για να παρακολουθούνται οι επιχειρηματικοί αντίπαλοι, αλλά ακόμα και κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχοι.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η παρέμβαση της δικαιοσύνης και του εισαγγελέα είναι επιβεβλημένη, ώστε να αναζητηθούν οι κάτοχοι των συστημάτων και να γίνουν γνωστοί σε όλους τους Έλληνες για να γνωρίζουμε όλοι ποιοι παίζουν τέτοια παιχνίδια εις βάρος της χώρας.

Μετά από όλα αυτά, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανακάλυψη από την ΕΥΠ των κατόχων των συγκεκριμένων συσκευών, καθώς και έρευνα και επαλήθευση από πού πήραν αυτές τις συσκευές τηλεπικοινωνιακών υποκλοπών. Γιατί, στην περίπτωση που η αγορά έγινε από ιδιώτες και όχι τις ειδικές εταιρείες, τότε το πράγμα σηκώνει πολύ κουβέντα…

Διαβάστε επίσης: «Κοριοί» σε 50.000 πολίτες από την ΕΥΠ - Με ή χωρίς τα βαλιτσάκια;
"Φάμπρικα" παρακολουθήσεων από ιδιώτες!!!

Πληροφορίες από «Πες ότι θες»
Στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας θα οδηγήσει το πακέτο μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η Τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στη διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας».

Το βέβαιο είναι, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το νέο πακέτο μέτρων ξεκινά από τα 11,5 δισ. αλλά είναι απροσδιόριστο μέχρι πού θα φθάσει. «Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν θα καθήσει με δεμένα τα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα της εξόντωσής του», καταλήγει η ανακοίνωση.
Επειδή διάφοροι συνομωσιολόγοι έχουν αρχίσει πάλι να κατηγορούν την πολιτική ηγεσία ότι δήθεν δεν κάνει καλά τη δουλειά της και ότι τάχα οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και σπέρνουν άγχος και ανασφάλεια, θεώρησα σκόπιμο να γράψω μια μικρή ανάρτηση για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Η ποσόστωση εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι το μεγαλύτερο έγκλημα του Γιώργου Παπανδρέου απέναντι στην Ελλάδα

Πόσες φορές, πράγματι, αναφερθήκαμε στην υπάρχουσα ανισότητα που εξαναγκάζονται να βιώνουν οι Έλληνες της Θράκης, επειδή οι φοβικοί και νέο-οθωμανικού προσανατολισμού πολιτικοί της Αθήνας, πιστοί στο δόγμα της μονομερούς ελληνοτουρκικής φιλίας, είτε έχουν εγκαταλείψει την Θράκη, είτε έχουν δρομολογήσει την μετάβαση σε μία άτυπη συγκυριαρχία με την Άγκυρα, είτε έχουν εκδώσει αποφάσεις ή έχουν δημιουργήσει νόμους που υπηρετούν τον εκτουρκισμό των Ελλήνων μουσουλμάνων που κατοικούν στην περιοχή.

Μέσα σε αυτό ακριβώς το πνεύμα, λειτουργώντας χωρίς ούτε ένα λογικό επιχείρημα, δημιουργήθηκε επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Παιδείας και ο νόμος που αφορά την ποσόστωση εισαγωγής νέων μουσουλμάνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση… Ένας νόμος κόλαφος κατά της ισότητας και της ισονομίας, κατά της Ελληνικής εκπαίδευσης, που δημιουργήθηκε με προφάσεις για να «χτίσει» νέους γενίτσαρους και να θέσει γερά τα θεμέλια του εκτουρκισμού της Θράκης.

Ο νόμος που αφορά την ποσόστωση, δημιουργήθηκε με την πρόφαση πως οι μουσουλμανόπαιδες δεν μπορούσαν να εισαχθούν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Οι νομοθέτες δεν προσπάθησαν να ελέγξουν το γιατί συνέβαινε αυτό. Δεν προσπάθησαν να βρούνε την ρίζα ενός υπαρκτού προβλήματος, αλλά με το νόμο που δημιούργησαν γκρέμισαν τις εκπαιδευτικές γέφυρες που υπήρχαν (έστω και με πολλές ατέλειες) για να εισάγουν τους νεαρούς μουσουλμάνους και τις νεαρές μουσουλμάνες στην Ελληνική εκπαίδευση.

Το καθεαυτό πρόβλημα βρίσκεται στην συνενοχή της αποδοχής εισαγωγής στην εκπαίδευση της τουρκικής γλώσσας. Βρίσκεται στην ύπαρξη μειονοτικών σχολείων, που λειτουργούν με Έλληνες δασκάλους (χριστιανούς και μουσουλμάνους), αλλά και με δασκάλους «ειδικών προσόντων» ή εισαγόμενους από την Τουρκία. Η συνενοχή του Ελληνικού κράτους στην διδασκαλία (από νεαρή ηλικία) της τουρκικής γλώσσας, είναι ένα έγκλημα κατά ενός σημαντικού μέρους του Ελληνικού πληθυσμού της Θράκης, των Πομάκων, τα παιδιά των οποίων εξαναγκάστηκαν και συνεχίζουν να εξαναγκάζονται να «λειτουργούν» σε τρεις γλώσσες:
  • στην μητρική τους γλώσσα, την Πομακική, την οποία πρωτο-μαθαίνουν και την μιλούν μέχρι να μπούνε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
  • στην Ελληνική γλώσσα, που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους και αργότερα στην κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή και
  • στην τουρκική γλώσσα, η οποία εισήχθη ως ίσο μέτρο μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσης των Ελληνόπουλων της Κωνσταντινούπολης (οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης αποτελούν εθνική μειονότητα και με βάση το Διεθνές Δίκαιο έχουν κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση στην γλώσσα της εθνότητας στην οποία ανήκουν, ενώ οι μουσουλμάνοι της Θράκης –όπως είναι οι Πομάκοι- αποτελούν θρησκευτική μειονότητα με βάση τη συνθήκη της Λοζάνης, την οποία το Ελληνικό κράτος παραβίασε στο όνομα των καλών σχέσεων γειτονίας και φιλίας, αλλά και κατόπιν εντολών του ΝΑΤΟ, το οποίο ήθελε το 1954 να προσεταιρισθεί την Τουρκία, προκειμένου να αποκτήσει δικό του χώρο στο μαλακό υπογάστριο της τότε Σοβιετικής Ένωσης).
Όπως είναι φυσικό, είναι αδύνατον να μιλάς τρεις γλώσσες και κυρίως, να εκπαιδεύεσαι σε τρεις γλώσσες, εκ των οποίων η μία επιβλήθηκε απολύτως αυθαίρετα και σήμερα δεν εξυπηρετούνται οι λόγοι για τους οποίους υπήρξε αυτή η «ανοχή» και η αποδοχή στην ύπαρξη της τουρκικής γλώσσας Ελληνική εκπαίδευση. Με ποια άνεση, λοιπόν, να διαβάσουν αυτά τα νέα παιδιά των μουσουλμάνων, μαθήματα που περιέχουν δύσκολες λέξεις ή λέξεις που δεν χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ στην καθημερινότητά τους; Η κοινή λογική αποκλείει το ενδεχόμενο, ένας καθημερινός τρίγλωσσος μαθητής να είναι και καλός μαθητής. Οπότε… οι βαθμολογίες του θα είναι κακές και η εισαγωγή του σε ανώτερες και ανώτατες σχολές σχεδόν αδύνατη.

Και τι έκανε το Ελληνικό κράτος για να λύσει το πρόβλημα; Απολύτως τίποτε! Ή για την ακρίβεια, αγνόησε το πρόβλημα, δεν προχώρησε στην απαιτούμενη λύση που είναι η παύση της τουρκικής γλώσσας στην εκπαίδευση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, δεν ενίσχυσε την ανάγκη εκμάθησης στην Ελληνική γλώσσα και το μόνο που κατόρθωσε ήταν να δημιουργήσει ένα νόμο, ο οποίος αντιμετώπιζε τους νεαρούς μουσουλμάνους της Θράκης σαν άτομα με ειδικές ανάγκες, χαμήλωσε τον πήχη αξιολόγησής τους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και δημιούργησε ένα πλήθος εισαχθέντων μαθητών σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με βαθμούς κάκιστους και με ελάχιστες γνώσεις, αλλά κυρίως, με την έλλειψη ικανότητας χρήσης και κατανόησης της Ελληνικής γλώσσας (δυστυχώς, για κάποιους, ακόμη αυτή η γλώσσα χρησιμοποιείται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια).

Ο νόμος που προώθησε και υλοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου, δημιούργησε μέγιστα αδιέξοδα για τους Έλληνες μουσουλμάνους φοιτητές, οι οποίοι δεν κατανοούσαν τα μαθήματα των σχολών τους και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να περάσουν στις εξετάσεις, παρά μόνο εάν κάποιος καθηγητής τους λυπόταν… Τελικό αποτέλεσμα αυτού του κενού ουσιαστικού περιεχομένου και αποτελέσματος νόμου, ήταν πάρα πολλά μουσουλμανόπαιδα να εγκαταλείπουν τις σχολές που εισήχθησαν (στερώντας από κάποιον άλλο υποψήφιο την θέση που οι ίδιοι είχαν καταλάβει χαριστικά, λόγω της ποσόστωσης) και είτε να επιστρέφουν στις πατρικές τους εστίες αναζητώντας εργασία είτε να προσανατολίζονται στην τουρκική εκπαίδευση και στα τουρκικά πανεπιστήμια, τα οποία πάντα τους περίμεναν με ανοιχτή αγκαλιά και με συνθήκες υποτροφίας παρακολουθούσαν και ολοκλήρωναν τις σπουδές τους. Σε συζήτηση που υπήρξε με νεαρό Έλληνα μουσουλμάνο που έτυχε αυτών των ειδικών συνθηκών εκπαίδευσης σε τουρκικό πανεπιστήμιο, παραδέχθηκε πως πάρα πολλά μαθήματα τα πέρασε επειδή ήταν «τούρκος» της Ελληνικής Θράκης…, ενώ τώρα εργάζεται σε δουλειά που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που σπούδασε στην Τουρκία.

Όμως, αυτός ο περίφημος νόμος του Γιώργου Παπανδρέου, στην πραγματικότητα έκανε πολλαπλή ζημιά, είτε στους Πομάκους, στους οποίους δημιουργεί μείζονα προβλήματα με την μητρική τους γλώσσα την οποία αργά αλλά σταθερά «ξεχνούν», κάτω από τις πιέσεις των τουρκοπρακτόρων και την πρόφαση «γλώσσα που δεν έχει γραφή δεν είναι γλώσσα» (παρακάμπτουν, φυσικά, οι τουρκοπράκτορες πως η Τουρκική γλώσσα απέκτησε –λατινική- γραφή το 1927 και μετά από σειρά δολοφονιών δασκάλων στην Τουρκία, προκειμένου να εξαφανισθεί η αραβική γραφή ως γραφή εκπαίδευσης). Αυτή η αμεσότητα της εισαγωγής μίας γλώσσας που τείνει να χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο από τους Πομάκους της Θράκης, ταυτόχρονα λειτουργεί και ως μέσον εκτουρκισμού τους, αφού έτσι προσεγγίζονται ευκολότερα είτε με έντυπα, είτε μέσω δορυφορικών προγραμμάτων της τουρκικής τηλεόρασης (σημειώνουμε πως η πλήρης εγκατάσταση ενός δορυφορικού συστήματος τηλεόρασης είναι δωρεάν σε όσους μουσουλμάνους θελήσουν να το εγκαταστήσουν –αν και με διάφορους τρόπους και ψυχολογικές πιέσεις έχει γίνει σχεδόν απαιτητό κάτι τέτοιο- και τα έξοδα φυσικά πληρώνονται από το τουρκικό προξενείο).

Έτσι, αντί να λειτουργήσουμε κράτος που προστατεύει τους πολίτες του, με το νόμο του Γιώργου Παπανδρέου λειτουργήσαμε τελείως αντίθετα και εκθέσαμε δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων μουσουλμάνων, μόνιμων κατοίκων της Θράκης, στην αγκαλιά της τουρκικής προπαγάνδας. Αν και η προσέγγιση του θέματος ήταν πολύ σύντομη και περιληπτική, η εικόνα που σχηματίζεται τόσο για το νομοθέτη, όσο και για τον εμπνευστή του συγκεκριμένου νόμου, προφανώς είναι η χείριστη και φυσιολογικά θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται σαν έγκλημα κατά των μουσουλμάνων Πομάκων της Θράκης.

Εάν θέλουμε να λεγόμαστε κράτος, που σέβεται τους πολίτες του και που λειτουργεί δημιουργώντας άμυνες κατά οιουδήποτε επιβουλεύεται και λειτουργεί προς την κατεύθυνση δημιουργίας ανώμαλων καταστάσεων, που ενδέχεται να απειλήσουν την εσωτερική ειρήνη, την ασφάλεια και την ειρηνική συμβίωση των πολιτών του, οφείλουμε από σήμερα να παύσουμε το νομοθετικό αυτό έκτρωμα, το οποίο υποβιβάζει τους μουσουλμάνους της Θράκης, τους δημιουργεί μέγιστα προβλήματα στην κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή, λειτουργεί υποβοηθητικά στον εκτουρκισμό τους, ενώ νομιμοποεί την ανισότητα μεταξύ των πολιτών και εισάγει «δαιμόνια» που λειτουργούν ανάδρομα όχι μόνο στον πληθυσμό της συγκεκριμένης γεωγραφικής επικράτειας της χώρας, αλλά και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Μπορεί η ιδεοληπτική προσέγγιση (ή ποιος ξέρει τι άλλο…) του Γιώργου Παπανδρέου να έχει δημιουργήσει ζημιά και να έχει στερήσει την ισόνομη εκπαίδευση σε ένα σημαντικό πλήθος Ελλήνων πολιτών, όμως αυτή η κατάσταση θα πρέπει να τερματισθεί σήμερα κιόλας. Δεν είναι δυνατόν η χώρα και οι νέοι της να λειτουργούν κάτω από ένα καθεστώς που επέβαλε ένας απολύτως ανεύθυνος και ανεκδιήγητος γενικότερα πολιτικός! Η εκπαίδευση που θα παρέχεται από τα Ελληνικά σχολεία πρέπει να είναι αποκλειστικά Ελληνική. Η ύπαρξη μειονοτικών σχολείων, υποβιβάζει πρώτα τους εκπαιδευόμενους και στη συνέχεια τις οικογένειές τους, αλλά και το ίδιο το κράτος, το οποίο φέρεται να μην επιθυμεί να εκπαιδεύσει στην Ελληνική γλώσσα Έλληνες πολίτες, επειδή έχουν διαφορετικό θρήσκευμα.

Εάν η πολιτεία και τα εντεταλμένα όργανά της δεν προωθήσουν την απαίτηση για ισότητα και ισονομία στην εκπαίδευση, τότε αύριο θα συνηγορήσουν σε όλους εκείνους που –ήδη υπάρχουν και περιμένουν την εντολή- μιλάνε για τουρκική Θράκη. Ταυτόχρονα, τα ίδια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν και για τους ομογενείς και τους παλιννοστούντες, για τους οποίους ισχύει παραπλήσιο καθεστώς. Επιτέλους, ας διδάξουμε στην πράξη την ισότητα και την ισονομία στα παιδιά μας, αν θέλουμε να ισχυριζόμαστε πως παλεύουμε γι αυτά τα αγαθά…

Στη Θράκη έχει συντελεσθεί ένα έγκλημα, όχι μόνο κατά της ισονομίας, αλλά κατά της δημοκρατίας και της χώρας. Πρωταγωνιστής του εγκλήματος ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ συμπαραστάτες (ο.χ. Διαμαντοπούλου) στο έργο αφελληνισμού της περιοχής βρήκε την Δραγώνα και ένα άλλο πλήθος εύκαμπτων αρμοδίων τόσο στο υπουργείο Παιδείας, όσο και στο κοινοβούλιο, οι οποίοι βοήθησαν -ο καθένας με τον δικό του τρόπο και φυσικά πάντα με το αζημίωτο, όπως η κυρία Δραγώνα με τα ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων- στην δημιουργία προϋποθέσεων για την μελλονική απώλεια της Θράκης. Δυστυχώς, τόσο ο πρωταγωνιστής αυτού του εθνικού εγκλήματος, όσο και οι συμπρωταγωνιστές και βοηθοί του, συνεχίζουν τις ζωές τους αμέριμνοι τσαλαβουτώντας στα νερά του Αιγαίου, προσπαθώντας να ξεπλύνουν από επάνω τους το έγκλημα που έγινε, αλλά για το οποίο δεν έχει τιμωρηθεί κανείς...