Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

14 Ιαν 2015

Η επίθεση των ισλαμιστών εξτρεμιστών στο περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι ήταν ένα σήμα κινδύνου για τη γαλλική κοινωνία, και όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με ρώσους ειδικούς κατέδειξε την αναποτελεσματικότητα της σημερινής πολιτικής της ΕΕ όσον αφορά τις μουσουλμανικές κοινότητες.

Ο εκ των παλαιότερων επιστημονικών συνεργατών του Κέντρου Υποθέσεων του Καυκάσου του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, Νικολάι Σιλάεφ, επεσήμανε ότι «η θρησκεία για το κράτος είναι πάντα μια πρόκληση, καθώς αυτή προϋποθέτει -σε κάποιο βαθμό- μια αφοσίωση και επιρροή εκτός των κρατικών πλαισίων». Ορισμένοι ειδικοί, λοιπόν, προτείνουν ως λύση στο πρόβλημα, την παραχώρηση στις θρησκευτικές κοινότητες περισσοτέρων δικαιωμάτων στην αυτοδιάθεση.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του Ρωσο-τουρκικού επιστημονικού κέντρου της Βιβλιοθήκης ξένης λογοτεχνίας, Ιλσάτ Σαέτοφ, «είναι αναγκαία μια ευρεία συζήτηση για το θέμα των ειδικών αυτόνομων ιδρυμάτων των διαφόρων θρησκειών, δηλαδή του καθορισμού κάποιων συλλογικών δικαιωμάτων και εξουσιών. Η Ρωσία διαθέτει μεγάλη πείρα στον τομέα αυτό. Στη Βρετανία για παράδειγμα -συνεχίζει- υπάρχουν προαιρετικά δικαστήρια της σαρίας για θέματα γάμου και κληρονομιάς περιουσίας. Θέλεις την κληρονομιά σου να τη μοιράσουν σύμφωνα με το Ισλάμ; Πηγαίνεις σ’ αυτό το δικαστήριο».

Ο Σαέτοφ παραδέχεται ότι μια τέτοια προσέγγιση εγκυμονεί πολλά επίμαχα ζητήματα, ειδικότερα σε ό,τι αφορά το ταίριασμα του συγκεκριμένου συστήματος με το γενικά υφιστάμενο δίκαιο. Μάλιστα, αυτό δεν είναι απλώς ένα επίμαχο ζήτημα, αλλά σημαντικότατο. Ουσιαστικά, η εισαγωγή δικαστηρίων της σαρίας, χριστιανικών ή ιουδαϊκών, μπορεί να σημάνει την απόρριψη της έννοιας του γενικά υφιστάμενου δικαίου, του ενιαίου για όλους. 

Απέτυχαν στην ενσωμάτωση
Η Ευρώπη έχει ήδη εφαρμόσει αυτή την προσέγγιση. «Η Γαλλία και η ΕΕ σε γενικές γραμμές έχουν επιχειρήσει με τον δικό τους τρόπο να εντάξουν το Ισλάμ -εξηγεί ο Σιλάεφ- μέσω της πολιτικής ορθότητας, με την ουσιαστική παραχώρηση ευρείας αυτοδιοίκησης στις ισλαμικές κοινότητες, τη χορήγηση ιθαγένειας, τον περιορισμό του χριστιανικού κηρύγματος, και με το φιλελεύθερο αριστερό Τύπο». Τελικά όμως οι αρχές, όχι μόνο δεν κατάφεραν να επιτύχουν το επιθυμητό επίπεδο ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, αλλά «γέννησαν» και μια εξτρεμιστική κοινωνική απάντηση.

Ο αντικομφορμισμός της μουσουλμανικής νεολαίας, η απροθυμία της αστυνομίας να παρεμβαίνει στις υποθέσεις των μουσουλμανικών κοινοτήτων και των δημοσιογράφων να προβάλλουν το πρόβλημα (λόγω των φόβων ότι μπορεί να κατηγορηθούν για έλλειψη ανεκτικότητας), οδήγησαν σε αύξηση της δημοτικότητας των ριζοσπαστικών δυνάμεων που αντιτάσσουν τις ευρωπαϊκές αξίες έναντι των μουσουλμανικών. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο «εδώ δεν έχουμε μια σύγκρουση μεταξύ Ισλάμ και Χριστιανισμού, παρά μια σύγκρουση μεταξύ θρησκευτικού και κοσμικού φονταμενταλισμού», μας λέει ο ειδικός σε θέματα Ισλάμ και διευθυντής επιστημονικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Μαρντζανί, Ίγκορ Αλεξέεφ. 

Ενίσχυση των Δεξιών δυνάμεων
Σύμφωνα με τον Αλεξέεφ, «η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι θα οδηγήσει στην αύξηση της ριζοσπαστικοποίησης των δεξιών συντηρητικών δυνάμεων, των κοσμικών εθνικιστών και των φιλελεύθερων φονταμενταλιστών, σε επίθεση κατά της ιδεολογίας της ανεκτικότητας και πολυπολιτισμικότητας, στην επιστροφή από τη «νεοαποικιοκρατία» στην ευθεία αποικιοκρατική παρέμβαση στο μουσουλμανικό κόσμο, υπό τη σημαία της μάχης κατά της τρομοκρατίας».

Μια τέτοια ριζοσπαστικοποίηση, εξηγεί στη RBTH ο υποδιευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Μελετών, Ντμίτρι Σούσλοφ, «ενδέχεται να απειλήσει τα πολιτικά συστήματα και τις παραδόσεις που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη. Τις παραδόσεις της ανεκτικότητας, του συμβιβασμού και της μη βίας, τουλάχιστον απέναντι στους υπηκόους της ίδιας της χώρας και στους υπηκόους των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Το αποτέλεσμα αυτής της ριζοσπαστικοποίησης μπορεί να είναι η καταστροφή των ευρωπαϊκών δημοκρατιών και των κοινωνικών τους συστημάτων».

Η ρωσική εμπειρία
Στη Ρωσία, όπου το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός συνυπάρχουν εδώ και αιώνες, υπάρχει μια ξεχωριστή προσέγγιση, η οποία επιτρέπει την αποφυγή της ριζοσπαστικοποίησης. Όπως αναφέρει ο Σιλάεφ, «υπάρχει ένα είδος “άτυπου κοινωνικού συμβολαίου” που προβλέπει ότι δεν πειράζουμε την ξένη θρησκεία». Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που η δημοσκόπηση της όχι και πιο φιλελεύθερης ρωσικής ενημερωτικής πλατφόρμας, του ραδιοφωνικού σταθμού «Ηχώ της Μόσχας», έδειξε ότι μόνο το 54% των ακροατών επιθυμεί τη δημοσίευση αντιισλαμικών γελοιογραφιών στο ρωσικό Τύπο.

Η ρωσική εμπειρία αλληλεπίδρασης μεταξύ Ισλάμ και κράτους δεν αγγίζει το τέλειο. Όπως αναφέρει ο Σούσλοφ «στη Ρωσία εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό η ίδια αυτή πολιτική της πολυπολιτισμικότητας: Οι δημοκρατίες του Βορείου Καυκάσου ουσιαστικά ζουν τη δική τους ζωή και είναι αποκομμένες από τον γενικότερο ρωσικό πολιτισμικό χώρο. Για την ώρα αυτό αντισταθμίζεται από την αφοσίωση των τοπικών ελίτ προς το Κρεμλίνο, αλλά αυτή η κατάσταση ίσως να μην διατηρηθεί επ’ άπειρον».

Ωστόσο, αυτό επιτρέπει την επίτευξη μιας σχετικής σταθερότητας. Τα γραφεία της «Ηχώ της Μόσχας» και της «Novaya Gazeta», οι οποίες επικρίνουν τις ενέργειες των αρχών στο Βόρειο Καύκασο, δεν τα ανατινάζει κανείς, ενώ και υποθέσεις με ιδιαίτερη απήχηση (για παράδειγμα, η απαγόρευση της μαντίλας στα σχολεία μια περιφέρειας του Νότου, της Σταυρούπολης) δεν προκαλούν μαζικές διαμαρτυρίες των μουσουλμάνων, ανάλογες με εκείνες του γαλλικού «Πολέμου των προαστίων» το 2005.

Πολιτική διαχείριση και μυστικές υπηρεσίες
Η ρωσική εμπειρία βασίζεται σε δυο παράλληλες στρατηγικές, από τις οποίες,σύμφωνα με τους ειδικούς, οι Γάλλοι και οι Ευρωπαίοι πρέπει να διδαχτούν. Πρώτα απ’ όλα, οι αρχές πρέπει να εφαρμόσουν την πολιτική προσαρμογής του Ισλάμ. «Το κράτος -αναφέρει ο Σιλάεφ- προσπαθεί πάντα να εντάσσει το Ισλάμ, να το κάνει διαφανές και κατανοητό για το ίδιο το κράτος. Προτείνεται η οργάνωση ισλαμικής παιδείας υπό τον έλεγχο του κράτους, η θεσμοθέτηση του ίδιου του Ισλάμ, που το καθιστά κάτι ανάλογο με εκκλησιαστική οργάνωση». Στη Ρωσία, τέτοιου είδους οργανώσεις είναι οι Θεολογικές διοικήσεις των μουσουλμάνων.

Ωστόσο, η πολιτική της αφομοίωσης και θεσμοθέτησης δεν θα είναι αποτελεσματική αν οι μουσουλμάνοι δεν προστατευτούν από την επιρροή των παθιασμένων για την επικράτηση των ιδεών τους φονταμενταλιστών που προβαίνουν σε κήρυγμα τόσο εντός της ΕΕ όσο και εκτός αυτής. Αυτός είναι και ο λόγος που παράλληλα με την πολιτική αφομοίωσης, η ΕΕ θα υποχρεωθεί να εντατικοποιήσει την εργασία των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες σήμερα είναι αναποτελεσματικές. Γεγονός που απεδείχθη από τα ταξίδια ευρωπαίων μουσουλμάνων για τζιχάντ στη Συρία, καθώς και από την τρομοκρατική ενέργεια στο Charlie Hebdo.

Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε υιοθέτηση ενός πλήρους αναλόγου του αμερικανικού αντιτρομοκρατικού νόμου «Πατριωτική Πράξη», ωστόσο, οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να θυσιάσουν ένα ορισμένο ποσοστό ελευθερίας για χάρη της ασφάλειας.

Πηγή "Η Ρωσία Τώρα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας - Τουρκολόγος 

Πραγματικά συγκλονιστικό είναι το άρθρο-προσκύνημα του Τούρκου γνωστού δημοσιογράφου και ερευνητή, Fatih Türkmenoğlu, στην αγιοτόκο νήσο της Λέσβου και στον ιερό τόπο προσκυνήματος των Ορθοδόξων χριστιανών, στον ιερό ναό του Ταξιάρχη Μιχαήλ, στην Μαντάμαδο.
Αλλά ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι τα θαύματα που αφηγείται ο Τούρκος περιηγητής και δημοσιογράφος στην τουρκική εφημερίδα, Hürriyet, που δείχνουν, αν μη τι άλλο, παρά μια μεγάλη πιστή στην θαυματουργική εικόνα του Ταξιάρχη.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος και περιηγητής αναφέρει από την αρχή του άρθρου του την μεγάλη συγκίνηση που ένοιωσε όταν βρέθηκε στην αγιοτόκο νήσο της Λέσβου, το προσκύνημα του στον ναό του Ταξιάρχη αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Μαντάμαδο και το δέος που ένοιωσε όταν αντίκρισε την θαυματουργική εικόνα.
Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα αυτή έγινε από ένα καλόγερο που διασώθηκε μετά από μια φονική επιδρομή πειρατών στον νησί που λεηλάτησαν το μοναστήρι και την έκανε από χώμα και το αίμα των καλόγερων που είχαν σκοτωθεί από τους πειρατές.
Χαρακτηριστικό της πίστης του Τούρκου στην ιαματική χάρη του Ταξιάρχη, είναι η φράση που χρησιμοποίει γράφοντας ότι, «φορώντας ατσάλινα υποδήματα πηγαίνοντας για προσκύνημα στον Ταξιάρχη στην Μυτιλήνη, αυτός θα σου φέρει την θεραπεία» και όλα αυτά από ένα Τούρκο μουσουλμάνο!

Εκείνο όμως που πραγματικά συγκλονίζει στο άρθρο του Fatih Türkmenoğlu, στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet, είναι ότι εξιστορεί στους αναγνώστες του το μεγάλο θαύμα του Ταξιάρχη και της αγίας εικόνας του, που έγινε το 1963 στην Κύπρο, την περίοδο που είχαν ξεσπάσει αιματηρά επεισόδια μεταξύ των δυο κοινοτήτων της νήσου προάγγελος της τουρκικής εισβολής μετά από έντεκα χρόνια.

Ένα πρωινό του 1963 και ενώ οι Τουρκοκύπριοι ετοιμάζονταν να επιτεθούν σε θέσεις της εθνοφρουράς της Κύπρου, όταν μπήκε ο νεωκόρος στο ιερό προσκύνημα του Μανταμάδου για να ανάψει το καντήλι του Ταξιάρχη, είδε κατάπληκτος πως η ολόσωμη εικόνα του έλειπε!
Αυτή η απροσδόκητη εξαφάνιση που κράτησε μια εβδομάδα προκάλεσε σύγχυση και μεγάλη ταραχή στον ευσεβή λαό της νήσου.
Ξαφνικά και μετά από μια εβδομάδα η εικόνα βρέθηκε πάλι στη θέση της, όπως είχε εξαφανιστεί και τότε ο κόσμος ησύχασε.

Πέρασε καιρός από τότε. Ένα χειμωνιάτικο πρωινό πάλι ο νεωκόρος του Μανταμάδου που πήγαινε στην εκκλησία άκουσε ποδοβολητό αλόγου. Βγαίνει έξω και βλέπει ένα νέο πού μόλις είχε ξεπεζέψει να σηκώνει στους ώμους του ένα κριάρι. Μπήκαν μαζί στο ναό και ο νέος προχώρησε στην εικόνα του Ταξιάρχη άπλωσε εκεί μπροστά το κριάρι και άναψε μια λαμπάδα ίση με το μπόι του.
Ύστερα γονάτισε, προσκύνησε την εικόνα και χάιδεψε με βουρκωμένα μάτια και τρεμάμενα χείλη το ανάγλυφο πρόσωπο του αρχαγγέλου λέγοντας : «Αυτός Είναι ο σωτήρας μου!».
Στη συνέχεια γυρίζει και λέει συγκινημένος στο νεωκόρο. «Αυτός ο Αρχάγγελος Μιχαήλ με έσωσε από τους Τούρκους».
Ο νεωκόρος έκπληκτος από την σκηνή του λέει καθώς έβγαιναν από το ναό, «Πες μου, παιδί μου, τι σου συνέβη;».

Τότε ο νέος άρχισε να διηγείται το μεγάλο θαύμα που σχετίζεται με την εξαφάνιση της εικόνας.
«Στα τελευταία γεγονότα με τους Τούρκους, υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία στην Κύπρο. Ήταν περασμένα μεσάνυχτα της 12ης Αυγούστου, όταν μας ξάφνιασαν τα πυρά των Τουρκοκυπρίων. Ήμασταν πάντα σε επιφυλακή, γιατί ξέραμε τι ύπουλος εχθρός ήταν απέναντι μας. Μας δυσκόλευαν λίγο οι βολές του πολεμικού τους ναυτικού, αλλά δεν μας έβλαψε καθόλου ή αεροπορία τους. Σε λίγες ώρες ελέγχαμε την κατάσταση και προχωρήσαμε στην αντεπίθεση. Λες και είχαμε στα πόδια μας φτερά. Τους πήραμε φαλάγγι και τους κυνηγήσαμε. Λίγο ακόμα και θα τους ρίχναμε στη θάλασσα.
Ενώ τρέχαμε ακράτητοι από ενθουσιασμό και σχεδόν ακάλυπτοι, βλέπω ξαφνικά μπροστά μου, σε πέντε μέτρα απόσταση, να ξεπροβάλλει ένας ακανόνιστος όγκος. Σταμάτησα απότομα, και τότε… μέσα στο σύθαμπο της αυγής διέκρινα ένα τουρκικό πολυβολείο. Είδα την κάννη του πολυβόλου να στρέφεται πάνω μου και, μη έχοντας που να καλυφθώ, έπεσα με το πρόσωπο στη γη σκεπάζοντας καλά με το κράνος το κεφάλι μου λέγοντας μέσα μου, -Ταξιάρχη μου, σώσε με!
Την ίδια κρίσιμη στιγμή ήρθε στο νου μου ο πατέρας μου πού σώθηκε θαυματουργικά από βέβαιο θάνατο στο αλβανικό μέτωπο, τάζοντας στον Ταξιάρχη ένα κριάρι.
Τότε ξαναείπα -Ταξιάρχη μου σώσε με, κάνοντας και εγώ το ίδιο τάμα.
Την ίδια στιγμή με κούφανε ένας πολύ δυνατός κρότος .
Έπεσα κάτω και σκέφτηκα ότι με είχαν χτυπήσει οι Τούρκοι. Σκέφτηκα τα αγαπημένα μου πρόσωπα αλλά μετά από λίγο ένιωσα να με ακουμπούν, να με ψάχνουν και να με σηκώνουν. Είχαν έρθει ο οι δικοί μας και με ρωτούσαν: -Χτύπησες; -Πώς είσαι;.
Η φωνή τους ακούγονταν σαν να ήταν από μακριά . Σηκώθηκα τότε και αφού κοιτάχτηκα επάνω μου δεν… βρήκα κανένα τραύμα.
Τότε θυμήθηκα το πολυβολείο. Κοίταξα προς τα κει, αλλά δεν είδα τίποτα.
Φώναξα ταραγμένος. -Εκεί ακριβώς υπήρχε ένα τουρκικό πολυβολείο.
Πήγαμε κοντά και ψάξαμε παντού αλλά δεν υπήρχε τίποτα . Στη θέση που νόμιζα πως ήταν το τουρκικό πυροβολείο υπήρχαν τώρα μόνο συντρίμμια και μια τεράστια τρύπα. Φαίνεται πως στην κρίσιμη για μένα στιγμή κάποια οβίδα πλοίου ή κάποιος όλμος έκανε συντρίμμια το επικίνδυνο πολυβολείο, ενώ συγχρόνως κάποια ανώτερη δύναμη με φύλαξε τελείως αβλαβή και από τα πυρά και από την έκρηξη.
Τότε κατάλαβα το μεγάλο θαύμα».
Εκείνη την στιγμή ο νεωκόρος, πού μέχρι τότε παρακολουθούσε συγκινημένος, πήρε το λόγο και του είπε, «Ναί, παιδί μου, ήταν ο Ταξιάρχης. Αυτός σε έσωσε. Είναι αλήθεια ότι τότε με τα επεισόδια της Κύπρου, είχε χαθεί από δω ή εικόνα του για μια βδομάδα».
Ό νέος ταράχθηκε για άλλη μια φορά και βουρκωμένος αγκάλιασε με το βλέμμα του την εικόνα του Αρχαγγέλου για το μεγάλο θαύμα που του έσωσε την ζωή.

Αυτά από ένα Τούρκο δημοσιογράφο προσκυνητή στην ορθόδοξη θαυματουργική εικόνα του Ταξιάρχη στην αγιοτόκο Λέσβο!
Η Ορθοδοξία και τα θαύματα της ξαναζεί στην σημερινή Τουρκία.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η Ευρωπαϊκή υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες ωρύονται για την ισλαμική τρομοκρατία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, ενώ χιλιάδες Ευρωπαίοι κατεβαίνουν σε ογκώδεις διαδηλώσεις κατά της τρομοκρατίας, την ίδια ώρα στις τάξεις των Τζιχαντιστών βρίσκονται και πολεμούν χιλιάδες Ευρωπαίοι σύμφωνα με μια μεγάλη αποκαλυπτική έρευνα της τουρκικής εφημερίδας, Türkiye, η οποία επικαλείται πληροφορίες από τις ιρακινές μυστικές υπηρεσίες καθώς και από ανώτερες τουρκικές κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας, τουλάχιστον 17 χιλιάδες Ευρωπαίοι βρίσκονται αυτή την περίοδο και πολεμούν στις τάξεις των Τζιχαντιστών υπό τις «ευλογίες» του ισλαμικού χαλιφάτου που έχει διαπράξει τα φρικτά εγκλήματα κυρίως σε βάρος των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

Οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους Τζιχαντιστές προέρχονται από την Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ ακόμα και από τις σκανδιναβικές χώρες και την Ισπανία. Μάλιστα οι πιο πολλοί από αυτούς και ιδιαιτέρα οι προερχόμενοι από την Γαλλία, δεν γνωρίζουν λέξη αραβικά και παρ’ όλα αυτά βρίσκονται σε καίρια πόστα στις τάξεις των μαχητών του ισλαμικού Χαλιφάτου.

Σύμφωνα με μια άλλη τουρκική εφημερίδα, την Milliyet, οι Τζιχαντιστές έχουν καλά οργανωμένα κέντρα στην Ισπανία και στην Γαλλία, όπου στρατολογούν τους πολεμιστές που στη συνέχεια και μέσω Τουρκίας αποστέλλονται στην επικράτεια του Χαλιφάτου για να στελεχώσουν τα ένοπλα τμήματα των Τζιχαντιστών.
Η γνωστή κυρία Boumeddien, που έχει ονομαστεί και «μαύρη χήρα», είναι η υπεύθυνη γι αυτές τις γιάφκες και εδώ και καιρό δρούσε στρατολογώντας μαχητές για το ισλαμικό χαλιφάτο κάτω από την μύτη των ισπανικών και των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, που αν και είχαν υποψιαστεί πολλά δεν είχαν κάνει τίποτα για να την σταματήσουν.

Όπως αναφέρεται, το δίκτυο έχει απλωθεί και στην Τουρκία όπου σύμφωνα με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τουλάχιστον 7.800 μαχητές του Χαλιφάτου έχουν περάσει στην Τουρκία και από τα τουρκοσυριακά σύνορα έχουν περάσει στην επικράτεια του Χαλιφάτου για να πολεμήσουν με τους Τζιχαντιστές.
Μάλιστα οι Τούρκοι κατηγορούν τους Γάλλους και τους Ισπανούς ότι δεν έδειξαν τη απαραίτητη υπευθυνότητα για την εξάρθρωση των πυρήνων των Τζιχαντιστών στις χώρες τους και όλα αυτά την ίδια ώρα που στην ίδια την Τουρκία έχει αποκαλυφτεί ότι οι Τζιχαντιστές έχουν τουλάχιστον πέντε μεγάλα στρατηγεία από όπου οργανώνονται πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία και στο Ιράκ και από όπου ρέει το χρήμα στο χαλιφάτο για την οργάνωση των μαχητών.

Το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά την τρομοκρατική επίθεση στην γαλλική πρωτεύουσα καθώς έχει γίνει φανερό ότι στις τάξεις των Τζιχαντιστών βρίσκονται χιλιάδες Ευρωπαίοι, κυρίως αστικών οικογενειών, που δοκίμασαν την απογοήτευση από τα δυτικά πολιτιστικά πρότυπα και για να βρουν κάποιο ουσιαστικό ενδιαφέρον στην ζωή τους καταφεύγουν στους εξτρεμιστές ισλαμιστές που έχουν βάψει τα χέρια του με το αίμα χιλιάδων αθώων στην μέση Ανατολή.

Κατά τα άλλα οι υποκριτές της Ευρώπης φωνάζουν για την ελευθερία του λόγου και κατά του ρατσισμού!

Πηγή ΝikosΧeiladakis

Τούρκος βουλευτής: "Το κράτος δεν εμποδίζει αποτελεσματικά τις εντάξεις στην ISIS και την Αλ Κάιντα"

Ο Αττίλα Καρτ, βουλευτής Ικονίου του CHP έκανε γραπτή ανακοίνωση σχετικά με το ύψος στο οποίο έφτασαν οι εντάξεις ατόμων σε ISIS και Αλ Κάιντα. Ο Καρτ υποστήριξε πως το κράτος δεν εμποδίζει αποτελεσματικά τις εντάξεις σε ISIS και Αλ Κάιντα.

Ο Καρτ στην δήλωση του ανέφερε:
"Οι εντάξεις που γίνονται από την πλευρά της Τουρκίας σε οργανώσεις όπως  ISIS, Αλ Κάιντα και άλλες παρόμοιες έφτασαν σε ανεξέλεγκτα επίπεδα. Με ανησυχία παρατηρείται πως το κράτος έναντι αυτών των αναπτυσσόμενων λόγω ιδεολογική δέσμευσης εντάξεων, δεν παρεμβαίνει αποτελεσματικά και δεν καταβάλλεται προσπάθεια παρεμπόδισης. Για χάρη των εθνικών μας συμφερόντων και της ασφάλειας των πολιτών μας, προς το παρόν δεν σχολιάζουμε περαιτέρω".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Πλησιάζουμε στις εκλογές, και μέσα από ένα κλίμα πόλωσης, ιδιαίτερα μεταξύ των του δίπολου Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ποιοι θα αναλάβουν να διοικήσουν τη χώρα από την 26η Ιανουαρίου… Είναι όμως και άλλοι, ενδιαφερόμενοι, που προσπαθούν να αποκτήσουν την «εμπιστοσύνη» των ψηφοφόρων πολιτών, οι οποίοι παραθέτουν κάποιες προτάσεις - παραλλαγές των δύο ισχυρών αντιμαχόμενων κομματικών πόλων.

Και η ευθύνη πέφτει στην κρίση των πολιτών, που αγκομαχούν μετά από 5 μνημονιακά χρόνια, μέσα στα οποία βίωσαν την κατάπτωση σχεδόν κάθε ανθρώπινου και πολιτικού δικαιώματός τους.

Εμείς, οι απλοί πολίτες καλούμαστε να καταδικάσουμε όσους μας καταδίκασαν στην εξαθλίωση (μικρό μέρος της οποίας έχουμε «απολαύσει» μέχρι σήμερα), όσους με περισσή κομματική σκέψη αλλά χωρίς ίχνος ανθρωπιάς αποφάσισαν να σώσουν εαυτούς, τράπεζες, απατεώνες, πολιτικές και συμφέροντα τρίτων χωρών…

Εμείς οι απλοί άνθρωποι, που πληρώνουμε τα αίσχη των πολιτικών, καλούμαστε να κρίνουμε σε ποιόν θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας, σε ποιόν θα δώσουμε την πολύτιμη ψήφο μας. Πρέπει να ανακαλύψουμε και να απορρίψουμε κρυμμένους απατεώνες, μίζερα ανθρωπάκια, σκατόψυχους χαμαιλέοντες και ανήθικους ματαιόδοξους που βρήκαν λαμπρή ευκαιρία να ζήσουν τον δικό τους μύθο, ξεπουλώντας όλες τους τις υποσχέσεις στην πρώτη «καλή προσφορά»…, αλλά κυρίως να ξεχωρίσουμε τους πατριδοκάπηλους από τους αγνούς και άδολους πατριώτες.

Τραγικά έρχονται στο νου οι στίχοι του Διονύσιο Σολωμού «Δεν είν' εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλή»…, που μας θυμίζει το βάρος της ευθύνης σε έναν υπέρ πάντων αγώνα που θα δώσουμε με συμπαραστάτες ή και αντιπάλους, όλους εκείνους που καλούμαστε να εμπιστευθούμε.
«Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει "πάρ' το", λέγοντας, "και συ"».
«Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά
μην το πιάστε, γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά.»
Για όσους ακόμη και σήμερα νομίζουν πως ετούτοι που μας ζητάνε την εμπιστοσύνη, πρόκειται να παλέψουν για εμάς, και μας καλούν να σταθούμε στο πλάι τους, μία απορία έχω μόνο: Αν τόσο πολύ νοιαζόντουσαν για τη ζωή του τελευταίου, απλού και πιο φτωχού συμπολίτη, γιατί άραγε δεν βάλανε έναν τέτοιο πρώτο στην επιλογή τους, που χωρίς καμία ψήφο να μπορεί να αναδειχθεί; Η αλήθεια, δυστυχώς, κρύβεται στο ότι, όλοι ετούτοι που θέλουνε να μας σώσουν και μας καλούν να γίνουμε στρατιώτες στον αγώνα τους, για τους εαυτούς τους θέλουν να κρατάνε τα αξιώματα και όχι τον αχό και τον πόνο της μάχης…

Οι ημέρες τελειώνουν, αλλά το σκοτάδι δεν φαίνεται να κάνει πίσω…
Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, μέχρι να βρούμε τους πραγματικά άξιους που θα παλέψουνε για εμάς κι όχι για τους εαυτούς τους…
Και θα τους βρούμε μόνο όταν μάθουμε πως να τους ξεχωρίζουμε…

Αναγνώστης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Ο στίχος αυτός του μεγάλου Παλαμά, δείχνει το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών.
Πράγματι την επόμενη Κυριακή δυό κόσμοι συγκρούονται:

Από την μία ο κόσμος της αδράνειας, της ''σταθερότητας'' του βολέματος, της ψεύτικης καταγραφής της Ιστορίας.

Πρωτοπαλίκαρα, τα απομεινάρια του δωσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού της Κατοχής του 1940, που αποθρασυμένα απ' την ατιμωρησία τους μετά την απελευθέρωση, αφέθηκαν να πολλαπλασιαστούν και να καταλάβουν όλες τις θέσεις και τις κλίμακες της εξουσίας, διασκορπισμένα σε όλα τα κατά καιρούς ''κόμματα εξουσίας'', ακολουθούμενα από κάθε λογής επιτήδειους, αρπαχτικά, κλέφτες και απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου, ξεπεσμένους ''αριστοκράτες'', ψωραλέους ελιτίστες του ''πνεύματος'' (αλλά κυρίως του οινοπνεύματος), από κοντά με την δεύτερη και τρίτη γενιά ''τζακιών'',  ''τζάκια'' που χτίστηκαν απ' τα κόκκαλα και τις αρπαγμένες περιουσίες τίμιων και ελεύθερων στο πνεύμα ελλήνων πατριωτών και αγωνιστών όλων των αποχρώσεων  που αργότερα έντεχνα διασπάστηκε η ενότητά τους διαχωρίζοντάς τους σε κόκκινους, μπλέ, πράσινους, μελιτζανί και μαύρους.

Όλος αυτός ο συρφετός έκλεψε, έφαγε, καταλήστευσε το κράτος, βίασε την δημοκρατία, περιθωριοποίησε κάθε υγιές και έντιμο στοιχείο της κοινωνίας, διέσυρε και σταμάτησε κάθε σοβαρή προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, για ίδιο βέβαια όφελος. (σε ένα σύγχρονο κράτος με καλοκουρδισμένη διοίκηση, η γύμνια και η αχρηστία των κυβερνώντων φελλών γίνεται κραυγαλέα) και εν τέλει μας έφτασε εδώ που φτάσαμε!

Από την άλλη, ο κόσμος της προσπάθειας, της φιλοτιμίας, της αξιοπρέπειας, της πραγματικής οικονομίας, της έντιμης ανάπτυξης, των ανθρωπιστικών αξιών, της ισορροπημένης φιλοπατρίας, της κατατρεγμένης αλήθειας!

Οι δολίως διασπασμένοι σε χρώματα Έλληνες (με κεφαλαίο ''ε''), θα επιχειρήσουν να ξαναενωθούν κάτω απ' την ανάγκη να ξανακερδηθεί η πατρίδα.

Θα συγκρουστούν με έπαθλο την ποιότητα ζωής των επόμενων γενεών, την πραγματική ανεξαρτησία της χώραςτην απελευθέρωση απ' την νέα Κατοχή.

Το ψέμα ή η αλήθεια;
Το δίκαιο ή το άδικο;
Πατρίδα ή αποικία;

Αυτά είναι τα ερωτήματα.
Όλα τα άλλα είναι αποπροσανατολισμός...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η Κίνα συνέλαβε 10 τούρκους ως συνεργάτες των Ουϊγούρων ισλαμοφασιστών!
Η ναζιστική Τουρκία πίσω από την ισλαμική τρομοκρατία! 

Η σύλληψη έγινε στην Σαγκάη. Οι τούρκοι δρούσαν με την κάλυψη των διπλωματικών αρχών, της επίσημης Τουρκίας δηλαδή και προμήθευαν στους τρομοκράτες – ισλαμοφασίστες Ουϊγούρους πλαστά διαβατήρια.
Συνελήφθησαν και 11 Ουϊγούροι ισλαμοφασίστες που είχαν προμηθευτεί την τελευταία φουρνιά διαβατηρίων.


Οι συλλήψεις έγιναν στο αεροδρόμιο της Σαγκάης την ώρα που οι τούρκοι επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν την χώρα με διαφορετικούς τόπους προορισμού: Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν κλπ.
Ο ένας από αυτούς, ταυτοποιήθηκε από τις κινέζικες υπηρεσίες ασφάλειας ως ο άνθρωπος που δίεδιδε υλικό μίσους, ρατσισμού και «ανωτερότητας της τουρκικής φυλής»!

Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα συλλαμβάνει αλλοδαπούς ως άμεσα εμπλεκόμενους με την τρομοκρατία στην χώρα. Δεν είναι όμως κρυφό ότι το ρατσιστικό μίσος των Ουϊγούρων πηγάζει από την τουρκική φυλετική προπαγάνδα, ενώ η Τουρκία στηρίζει ανοιχτά τους ισλαμοφασίστες της Κίνας με όλα τα λόμπι που επηρεάζει.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες Ουϊγούροι – ύποπτοι τρομοκρατίας έχουν συλληφθεί σε όλη την Ασία, ταξιδεύοντας με τουρκικά διαβατήρια. Πολλοί από αυτούς, μετά την σύλληψη ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Είναι δεδομένη η σκληρή αντίδραση της Κίνας απέναντι στην Τουρκία, άγνωστο όμως πως θα εκφραστεί… Το μόνο βέβαιο είναι πως η Τουρκία του σουλτάνου Ερντογάν απέκτησε επίσημα έναν εχθρό που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η Αγκ. Μέρκελ, μαζί με τον πρόεδρο του SPD, τον πρόεδρο της χώρας και εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας, συμμετείχαν στη χθεσινή διαδήλωση κατά της Ισλαμοφοβίας, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου

Γράφει ο Γιώργος Παυλόπουλος

Στο κενό έπεσαν οι πολιτικές εκκλήσεις για μη συμμετοχή των Γερμανών στην καθιερωμένη συγκέντρωση που πραγματοποιεί κάθε Δευτέρα το αντιϊσλαμικό και ακροδεξιό κίνημα Pegida.
Στο κενό έπεσε και η διαβεβαίωση της Αγκελα Μέρκελ ότι η κυβέρνησή της θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να καταπολεμήσει τις κοινωνικές και ρατσιστικές διακρίσεις και την καταπίεση των μειονοτήτων -με την καγκελάριο, μάλιστα, να συμμετέχει σε ειρηνική διαδήλωση που οργάνωσαν χθες στο Βερολίνο μουσουλμανικές οργανώσεις. 

Πορεία
Έτσι, προχθές το βράδυ στο κέντρο της Δρέσδης, στον απόηχο της σφαγής στο Παρίσι και της μεγαλειώδους Πορείας για τη Δημοκρατία, οι συγκεντρωμένοι ήταν περισσότεροι παρά ποτέ, φτάνοντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους 25.000 ανθρώπους.
«Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει τουλάχιστον να πούμε ότι το Ισλάμ είναι ξένο με τη Γερμανία», δήλωσε ο Μπερντ Λούκε, πρόεδρος του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), το οποίο φιλοδοξεί να καρπωθεί το κύμα ξενοφοβίας που υπάρχει στη χώρα και δεν διστάζει πλέον να εμφανιστεί δημοσίως και δυναμικά. Ο Λούκε απάντησε έτσι σε άλλη δήλωση της καγκελαρίου η οποία, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, είπε ότι «το Ισλάμ ανήκει στη Γερμανία» -ενώ η αλήθεια είναι ότι απόψεις παρόμοιες με τη δική του έχουν και ορισμένοι εταίροι της Μέρκελ, όπως κάποια κορυφαία στελέχη των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών.
Βεβαίως, αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Στην άλλη βρίσκονται οι 100.000 άνθρωποι οι οποίοι πήραν μέρος στις αντισυγκεντρώσεις που έγιναν στο Βερολίνο, το Ντίσελντορφ και άλλες γερμανικές πόλεις κατά του Pegida, της ισλαμοφοβίας και του «πολέμου των πολιτισμών», αλλά και το SPD, οι Πράσινοι και η Αριστερά που επικρίνουν το φαινόμενο Pegida και ζητούν να αναληφθεί δράση κατά της δράσης και των απόψεων που εκπροσωπεί. 

Δύο στρατόπεδα
Για να αποδειχθεί, με αυτό τον τρόπο, ότι η κοινωνία της μεγαλύτερης και ισχυρότερης χώρας της Γηραιάς Ηπείρου (όπου σήμερα κατοικούν περίπου 4 εκατ. μουσουλμάνοι) είναι σήμερα πρακτικά χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα γύρω από αυτό το μείζον ζήτημα, όπως έδειξε και πρόσφατη δημοσκόπηση στην οποία το 57% των ερωτηθέντων απάντησε ότι απειλείται από το Ισλάμ... 

Pegida και στην Ελβετία
Μιμητές στην Ελβετία φαίνεται πως βρίσκουν οι Γερμανοί αντιϊσλαμιστές, καθώς το αποκαλούμενο Pegida Ελβετίας καλεί διαδικτυακά σε συγκέντρωση στις 16 Φεβρουαρίου -χωρίς, ακόμη να έχει ανακοινώσει το πού θα πραγματοποιηθεί. Πάντως, εκπρόσωπος Τύπου φέρεται να είναι ο πρόεδρος του Κόμματος της Άμεσης Δημοκρατίας, ενός μικρού πολιτικού σχηματισμού που διατηρεί σχέσεις με την ελβετική Ακροδεξιά, αλλά και με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελβετία, όπου φέτος διεξάγονται εκλογές, το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα είναι το μεγαλύτερο στη Βουλή...

Πηγή "Ημερησία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Η Ευρώπη έχει plan B για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ξέρουν ακριβώς τι θα απαντήσουν όταν οι δικοί μας θα ζητάνε κούρεμα του χρέους, αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης και άλλα τέτοια. Θα «απαιτήσουν» ό,τι ακριβώς ζητούσαν και με το plan A: Να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα. Το ερώτημα είναι αν οι δικοί μας θα έχουν τότε plan B. Να μην σας κουράζουμε! Η Ευρώπη έχει τιμολογήσει τις επιπτώσεις μιας κρίσης στην Ελλάδα. Τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία; 

Του Θανάση Μαυρίδη


Αν κινδυνεύουμε από κάτι, αυτό το κάτι δεν είναι οι κακές προθέσεις των εγχώριων πρωταγωνιστών, αλλά το απίστευτο βάθος της ασχετοσύνης. Λένε πολλά λόγια δίχως να καταλαβαίνουν ποιές ακριβώς είναι οι επιπτώσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Κι αναφερόμαστε τόσο στην Ν.Δ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας έχουν όλοι υπόψη τους, ότι με τσαμπουκάδες, με νταούλια και με πιστόλια πάνω στο τραπέζι δεν κάνει μια σοβαρή χώρα εξωτερική πολιτική. Ούτε και αντιμετωπίζει κρίσεις σαν αυτή που βιώνουμε σήμερα.

Στις κανονικές χώρες οι άνθρωποι κάνουν σχέδια για κάθε ενδεχόμενο. Τι θα κάνουν αν τους συμβεί αυτό ή εκείνο. Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι άλλοι πρωταγωνιστές της Ευρώπης έχουν εναλλακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουν μία αρνητική εξέλιξη στην Ελλάδα. Μία άρνηση, για παράδειγμα, της αυριανής κυβέρνησης να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα! 

Αν ήμασταν μία κανονική χώρα το θέμα του χρέους θα ήταν ήδη σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών. Θα υπήρχε μία εθνική γραμμή πλεύσης και με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, που θα έδειχνε προς τα έξω αποφασιστικότητα και σοβαρότητα. Αν ήμασταν ένα κανονικό κράτος θα έπρεπε να είχαμε ήδη τελειώσει με την κρίση εδώ και καιρό και να μην συζητάμε έπειτα από έξι χρόνια αιματηρών θυσιών για το τι πρόκειται να συμβεί.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δώσει κόκκινη κάρτα στην Ελλάδα. Κι έχουν δίκιο. Όπως υπάρχουν κι άλλοι που λένε ότι στην Ευρώπη δεν θα ανεχτούν συμπεριφορές που αρμόζουν σε χώρα του τρίτου κόσμου. Κι αυτοί έχουν δίκιο. Ναι μεν δεν μπορούν να μας πουν να περάσουμε έξω από την Ένωση, αλλά μπορούν κάλλιστα να μας αναγκάσουν σε έξοδο δια της οδού της οικονομικής ασφυξίας. Ξέρω ότι αυτά τα έχετε ακούσει πολλές φορές. Ότι έχετε υπερκαταναλώσει δόσεις φόβου και ότι αρχίζετε πλέον να πιστεύετε ότι όλα αυτά εντάσσονται μέσα σε ένα πλαίσιο κάποια στρατηγικής για να σας υφαρπάξουν την ψήφο σας.

Κι όμως, το Grexit υφίσταται ως σενάριο! Η Γερμανία έχει αλλάξει στάση εδώ και έξι μήνες, από την ώρα που και ο κ. Σαμαράς άρχισε κι εκείνος να σκίζει τα μνημόνια. Ήταν τότε που ο πρεσβευτής μας στο Βερολίνο επέμενε να μην γίνει το ταξίδι, αλλά δεν εισακούστηκε από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Οι Γερμανοί αντιλήφθηκαν από εκείνη την ώρα ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα συναντούσαν αργά ή γρήγορα την άρνηση της ελληνικής πλευράς να συνεχίσει το πρόγραμμα. Θα ήταν παράλογο να μην έχουν υπόψη τους ένα Plan B για εκείνη την ώρα…

Ως Έλληνας εύχομαι η αυριανή κυβέρνηση να καταφέρει ένα καλό αποτέλεσμα με την Ευρώπη. Είτε πρόκειται για την Νέα Δημοκρατία είτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και φαίνεται να είναι το πιο πιθανό σενάριο αυτή την στιγμή. Δεν πιστεύω στις λογικές της «αριστερής παρένθεσης» και δεν με ενδιαφέρει το σενάριο να έχουμε μία παρένθεση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τίμημα την καταστροφή της χώρας και με έπαθλο την επάνοδο στην εξουσία μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

Αν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν αλλάξουν θέσεις και εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες απόψεις που έχουν και σήμερα, τότε τα περιθώριά μας θα είναι μικρά. Κι όσοι πιστεύουν ότι θα υπάρξει χρόνος για «κωλοτούμπα», θα πρέπει να ξέρουν ότι η Ευρώπη είναι εκείνη που δεν έχει χρόνο! Αλλά ούτε και διάθεση υπαναχώρησης! Φοβάται η Ευρώπη ότι μπορεί να αποτελέσουμε το κακό παράδειγμα για τις άλλε χώρες του Νότου και προτιμά να μας χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα προς αποφυγή από το να μας χαρίσει δίχως νόημα μερικά ακόμη δισεκατομμύρια.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για μία πιθανή νέα κυβέρνηση Σαμαρά! Δεν πρόκειται να ανοίξουν σαμπάνιες στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επειδή ο Μεσσήνιος πολιτικός θα κερδίσει μία εκλογική μάχη. Μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα, αφού γνωρίζουν τον κ. Σαμαρά, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό το ζητούμενο! Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την Ελλάδα. Είτε έτσι είτε αλλιώς! Και ξέρουν ότι με την πολιτική των προηγούμενων μηνών η μόνη εγγύηση που τους δίνεται από την Ελλάδα είναι η πρόσκρουση στα βράχια.

Τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θέλουν να συζητούν επί των ουσιαστικών θεμάτων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η προεκλογική μάχη έχει βαλτώσει σε επιχειρήματα του τύπου αν υπάρχουν λεφτά στις τράπεζες ή όχι! Αυτό βολεύει τους πάντες. Δεν θέλουν να «αποκαλύψουν» τι θα κάνουν για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη. Ούτε και τι θα κάνουν αν βρεθούν μπροστά σε αδιέξοδο. Ξέρουν ότι η τρόικα θα απαιτήσει νέα μέτρα για να δώσει το πράσινο φώς και να συνεχιστεί έτσι απρόσκοπτα η χρηματοδότηση της χώρας και των τραπεζών της.

Δεν θέλουν να πάρουν τα μέτρα, αλλά θέλουν τα λεφτά της Ευρώπης. Δεν είναι τόσο ανόητοι για να μην γνωρίζουν ότι και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Είτε έχουν κρυφή ατζέντα και δεν μας την λένε είτε δεν υπολογίζουν το παραμικρό στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την εξουσία.

Μας περιμένουν δύσκολες μέρες. Όχι γιατί κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο, αλλά διότι κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούμε εντελώς απροετοίμαστοι την ώρα που θα… πέφτουν τα τείχη της σιωπής. Σήμερα ζούμε στις μέρες της πλάνης και της παραπλάνησης, όπως και σε κάθε προεκλογική περίοδο. Την επόμενη ημέρα των εκλογών θα επανέλθουμε βίαια στην σκληρή πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το ποιός θα είναι ο νικητής των εκλογών. Μία πραγματικότητα που σήμερα επιμελώς τα δύο μεγάλα κόμματα μας την κρύβουν κι η οποία δεν θα αρέσει στους περισσότερους ή καλύτερα σε εκείνους που πιστεύουν ότι με συνταγές Σοβιετίας μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες.

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Επιμέλεια Λ. Λιγουριώτης

Προειδοποίηση απηύθυνε η Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών προς την Τουρκία για την άμεση ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα σύνορά της με τη Συρία για να μην περνούν Τζιχαντιστές και ενισχύουν την ακραία οργάνωση ''Ισλαμικό Κράτος'' (ISIL/ISIS).

Ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Νταβούτογλου πραγματοποιούσε επαφές στη Γερμανία στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι, ο Επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερμανίας, κ. Hans- Georg Maassen, κατά την ομιλία του σε τηλεοπτική εκπομπή (στο ARD TV) κάλεσε την Τουρκία να λάβει αυστηρότερα μέτρα εναντίον των ριζοσπαστικών ομάδων που μεταβαίνουν στη Συρία.
Αναλυτικότερα, ο Murat Yetkin είπε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα κλειδί για την αντιμετώπιση της ISIS, καθώς και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, εξαιτίας του ποσοστού άνω του 90% των ριζοσπαστικών που ταξιδεύουν στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Η διέλευση της της συντρόφου του τρομοκράτη

Όσον αφορά τη διέλευση από την Τουρκία της συντρόφου του τρομοκράτη,Coulibali, Hayat Boumedienne, η εφημερίδα Haberturk γράφει -για να δικαιολογήσει και εξηγησει γιατί δεν πιάστηκε- ότι, εφόσον δεν περιλαμβανόταν το όνομά της στη λίστα των υπόπτων από τις Γαλλικές αρχές, οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ανέλαβαν δράση εναντίον της κατά την άφιξή της στην Τουρκία.
Σημειώνεται ωστόσο από την εφημερίδα ότι το Κέντρο Ανάλυσης κινδύνου της χώρας παρακολουθούσε τις κινήσεις της.
Για το εν λόγω ζήτημα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι δεν έλαβαν καμία πληροφορία εναντίον της Boumedienne, την εντόπισαν με δικά τους μέσα και προειδοποίησαν τη Γαλλία.

Η Hurriyet γράφει αναλυτικότερα ότι την 9η Ιανουαρίου η Άγκυρα πραγματοποίησε έρευνες σε σχέση με τους τρομοκράτες και διαπίστωσε ότι η σύντροφος ενός εξ αυτών μπήκε στην Τουρκία στις 2 Ιανουαρίου. Τότε ενημερώθηκαν οι Γαλλικές Αρχές, οι οποίες, 8 ώρες μετά, έδωσαν στους Τούρκους αξιωματούχους το κινητό τηλέφωνο της καταζητούμενης.

Δικαιολογούνται ότι μπαίνουν ως τουρίστες...

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι με τους μαχητές της ISIS, καθώς, όπως αναφέρουν, «οι μαχητές έρχονται στην Τουρκία ως τουρίστες με διαβατήρια της Ε.Ε. και δεν μπορούν να κάνουν κάτι», ενώ και η συνεργασία με τις Γαλλικές Αρχές είναι ιδιαίτερα ανεπαρκής.
Από τα 15.000 ονόματα των μαχητών της ISIS μόλις τα 7.800 έχουν δοθεί στις Τουρκικές αρχές.
Δεν μας λέει όμως τι έχει κάνει έστω και με αυτούς...

Από την άλλη εφημερίδα Yeni Safak, γράφει ότι η επίθεση στο Παρίσι σχεδιάστηκε ως μέρος της στρατηγικής της ISIS να μεταφέρει τον πόλεμο στην Ευρώπη και δίνει λεπτομέρειες για το σχεδιασμό της αιματηρής επίθεσης, χωρίς όμως επαρκή στοιχεία...

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο σχεδιασμός της επίθεσης φέρεται να έλαβε χώρα στο Αρχηγείο της ISIS στη Μοσούλη, ενώ λέγεται ότι οι αδελφοί Kouachi, που βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο Παρίσι, σχεδίαζαν να κάνουν αεροπειρατεία σε αεροπλάνο, οδηγώντας το στην Μοσούλη.

Οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα για Νταβούτογλου

Να σημειωθεί εδώ ότι η συμμετοχή του Τούρκου Πρωθυπουργού στην πορεία στο Παρίσι καταδίκασαν οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα και δεν είναι οι μονοι που μιλούν για υποκρισία...

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

«Με την πολύ μικρή της οικονομία, η Ελλάδα μπορεί και θα σωθεί και πάλι» γράφει ο εκδότης της γερμανικής εφημερίδας «Ντι Τσάιτ»

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Κατηγορηματικός είναι ο Γιόζεφ Γιόφε, ο εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ντι Τσάιτ» της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής διανόησης, σε άρθρο του στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» που δημοσιεύθηκε χθες: «Οι Ελληνες δεν θα κάνουν στην Ευρωζώνη τη χάρη να δραπετεύσουν από το κοινό νόμισμα» γράφει και συνεχίζει στην αρχή κιόλας του άρθρου του: «Ούτε καν ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να βγει. Εμφανώς σε τροχιά νίκης στις αιφνίδιες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έχει ορκιστεί: ''Θα παραμείνουμε στο ευρώ, δεν υπάρχει αμφιβολία'', ούτε κανένας άλλος θέλει να φύγει η Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, αν πούμε την αλήθεια. Αυτό παρά το γεγονός ότι η Γερμανίδα ηγέτιδα Ανγκελα Μέρκελ έχει βάλει τώρα τα τσιράκια της να διαδίδουν ότι το Grexit δεν αποκλείεται απολύτως» τονίζει ο εκδότης της γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής εφημερίδας υψηλής ποιότητας. «Κενή περιεχομένου» χαρακτηρίζει αυτήν την απειλή του Βερολίνου και την «ξετινάζει» ομολογουμένως με πληθώρα ορθών επιχειρημάτων. «Με την πολύ μικρή της οικονομία, η Ελλάδα μπορεί και θα σωθεί και πάλι. Είναι πολύ μικρή για να αποτύχει, αν θέλουμε να το πούμε έτσι» τονίζει ο εκδότης της «Ντι Τσάιτ» και συνεχίζει: «Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι μηδαμινά, μιλώντας σχετικά. Ομως η Ευρώπη ως σύνολο αρχίζει να μοιάζει με την Ελλάδα σε μεγέθυνση... Ξεχάστε το θέμα του Grexit. Είναι οι ιστορικές τάσεις της Ευρώπης που θα έπρεπε να μας ανησυχούν» υπογραμμίζει.

Εξηγεί στο άρθρο του τι ακριβώς εννοεί. Θίγει έτσι την πραγματική ουσία του προβλήματος της Ευρωζώνης σε ό,τι αφορά τις χώρες που πραγματικά προβάλλουν αντίσταση στη γερμανική πολιτική και από τις οποίες θα κριθεί τελικά το αν η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να υπάρχει ή όχι. «Η Γερμανίδα ηγέτιδα δεν έχει την Ευρώπη στο πλευρό της. Η Γαλλία και η Ιταλία, για να ονομάσουμε τους δύο μεγάλους, εδώ και χρόνια προσπαθούν να ξεφύγουν από το μαστίγιο της καγκελαρίου. Ανίκανες οι δύο χώρες, σαν την Ελλάδα, να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας και την οικονομική φιλελευθεροποίηση, το Παρίσι και η Ρώμη φωνασκούν ζητώντας να μπει τέλος στη δημοσιονομική πειθαρχία. Αυτό θα τους επέτρεπε να διαθέσουν δικά τους (ή των δανειστών τους!) χρήματα σε πλουσιοπάροχες δαπάνες εδραζόμενες σε ελλείμματα! Το μεσογειακό πνεύμα δουλεύει υπέρ της Αθήνας» διαπιστώνει. Δεν πρόκειται για κάποιο δημαγωγικό άρθρο που έγραψε ειδικά για τους Αμερικανούς ο εκδότης της κορυφαίας γερμανικής σοσιαλδημοκρατικής εφημερίδας, στην οποία επίτιμος εκδότης είναι ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ.

Τις ίδιες θέσεις παρουσίαζε άρθρο του Ούβε - Ζαν Χόιζερ στο τελευταίο φύλλο της «Ντι Τσάιτ», η οποία εκδίδεται στη Γερμανία κάθε Πέμπτη, και μάλιστα άρθρο που βρισκόταν στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας. «Η τύχη της Ευρωζώνης δεν θα αποφασιστεί στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί μόνο το 2% της οικονομίας της» τονίζει ο αρθρογράφος. Εξηγεί και αυτός ότι θα κριθεί το μέλλον της Ευρωζώνης «στις μεγάλες χώρες, υπεράνω όλων στην Ιταλία και στη Γαλλία». Ομολογεί ανοιχτά ότι «η Ρώμη και το Παρίσι δεν υπόκεινται σε κανενός είδους εξαναγκασμό επιβολής μεταρρυθμίσεων. Αντιθέτως, η Ευρώπη τους δίνει περισσότερο και περισσότερο χρόνο, παρά τα υπερβολικά υψηλά χρέη τους. Αυτό φυσικά προκαλεί φθόνο και οργή σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία, οι οποίες υποχρεώνονται σε σκληρή λιτότητα. Δείχνει επίσης τον γενικό κανόνα ότι κάθε φορά που η Ευρώπη χαλαρώνει τους δικούς της κανόνες, θέλουν και οι υπόλοιποι διευκολύνσεις και χάνεται η πειθαρχία». Κατά τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη αρθρογράφο «η Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται μεταξύ της οργής στη Γερμανία για την υπερβολική βοήθεια που δίνει και της οργής στη Μεσόγειο για την υπερβολική σκληρότητα που δείχνει». Δεν συμμεριζόμαστε την άποψη αυτή.

Κατά κανένα τρόπο δεν ανέπτυξε μόνος του ο γερμανικός πληθυσμός την άποψη ότι δήθεν η κυβέρνησή τους δίνει πάρα πολλά στους Ελληνες, τους Πορτογάλους, τους Ισπανούς, τους Ιταλούς, τους Γάλλους. Είναι η ίδια η γερμανική κυβέρνηση συνεργασίας χριστιανοδημοκρατών - σοσιαλδημοκρατών που ενορχήστρωσε αυτή την εκστρατεία, όπως και η προηγούμενη γερμανική κυβέρνηση χριστιανοδημοκρατών και ελευθεροδημοκρατών, η οποία ήταν ακόμη πιο αντιδραστική. Η πολιτική ηγεσία του Βερολίνου πέρασε την άποψη στον γερμανικό λαό ότι αυτός πληρώνει για τους «τεμπέληδες» του ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίοι έχουν αράξει και ροκανίζουν τα λεφτά των «σκληρά εργαζόμενων Γερμανών»! Φτάνει πια με τη γερμανική πολιτική υποκρισία!

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου