Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

23 Απρ 2014

Αφού εισέπραξες ή θα εισπράξεις σε λίγο το κοινωνικό μέρισμα που σου αναλογεί και το οποίο μόνον με τις προσπάθειες της κυβέρνησης Ψευταρά και κατόπιν εντολής του ιδίου, σου παραχωρήθηκε, θα σου δοθεί περίοδος χάριτος λίγων ημερών για να σκεφτείς πώς θα το επενδύσεις, ή θα το ξοδέψεις.

Μετά θα πρέπει να προσέλθεις τρέχοντας στις κάλπες, με τα καινούργια σου ρούχα, τα καινούργια παπούτσια, και πιθανόν το καινούργιο αυτοκίνητο που θα έχεις αποκτήσει, όπου γονυπετής  και με δάκρυα ευγνωμοσύνης στα μάτια θα ψηφίσεις αυτόν που μέρα νύχτα αγωνίζεται για να σου εξασφαλίσει ένα πιάτο φαί και έναν βασικό μισθό.

Ακόμα πιό μετά κι αφού θα έχεις κάνει την μ@λ@κία του αιώνα, θα καταλάβεις πιά τί έκανες, θα το σκυλομετανοιώσεις, αλλά θα είναι αργά!

Θ' αρχίσεις πάλι να αυτοκτονείς κατά δεκάδες, και να γράφεις επαναστατικά συνθηματάκια στο facebook!

Τότε  είναι που θα γελάσει και το σκυλί, κι αφού θα έχεις γίνει ρεντίκολο στον ντουνιά και στην οικουμένη, θα κληθείς και πάλι απ' την κυβέρνηση Ψευταρά, στην εφορία τούτη τη φορά, να καταθέσεις ως φόρο για το κοινωνικό μέρισμα που πήρες, το ίδιο το κοινωνικό μέρισμα, συν τις δέουσες προσαυξήσεις!..

Αγαπητέ κοινωνικέ μερισματούχε.
Μ@λ@κα!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

«Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία», οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέως κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τουρκικό πράμα, αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, «πομάκων», «τσιγγάνων» και «τουρκογενών». Με το «γένος» δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο, αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους».
Τα παραπάνω δεν αναφέρονται σε δελτίο Τύπου των Γκρίζων Λύκων, του ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας, το οποίο είναι ακραιφνώς κεμαλικό, ή σε κάποια παρασυναγωγή οργάνων της Άγκυρας με έδρα τη Θράκη. Είναι απόσπασμα από δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Χριστόπουλος μίλησε για απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το… ατόπημα στο οποίο προέβη η κυρία Σουλεϊμάν και προκάλεσε την αναδίπλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της υποψηφιότητάς της ήταν ότι ενοχλούσε τους πράκτορες της Τουρκίας στη Θράκη μας!

Η κυρία Σουλεϊμάν είναι Ελληνίδα Ρομά και συχνά προέβαινε σε καταγγελίες της πολιτικής καταπίεσης των Ρομά από τους πράκτορες της Τουρκίας στην περιοχή.

Ο κ. Χριστόπουλος στις δηλώσεις που έκανε σεμνύεται για τον ενεργό ρόλο του στον αποκλεισμό της θαρραλέας Ελληνίδας από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με τις ακόλουθες χαρακτηριστικές φράσεις:
«Στο επίδικο της υποψηφιότητας που ευτυχώς ανακλήθηκε και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα γι αυτό, λέω πως ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι «δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος» και άλλο να λέει η κυρία ότι «με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός».

Δυστυχώς, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να επιτελεί στον συνταγματικό καθορισμένο ρόλο του, προτιμά να ρίχνει νερό στον μύλο της Τουρκίας.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, Πομάκοι, Τσιγγάνοι και τουρκογενείς είναι «ένα ενιαίο τουρκικό πράμα»…
Ντροπή!

Πηγή «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


«Εάν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας, θα καθορίσει την Χιμάρα ως μια ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια από την Αυλώνα, τότε υπάρχει πιθανότητα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, υπό την επιρροή των εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων, να ζητήσουν ανεξαρτησία σύμφωνα με το μοντέλο της Κριμαίας στην Ουκρανία», δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Visho Ajazi Lika ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, όπου για περισσότερες από 4 ώρες παρουσίασε την ετήσια έκθεση της δράσης της Υπηρεσίας.

Πηγές από την επιτροπή, τις οποίες επικαλούνται τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν πως η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Μεσίλα Ντόντα, ρώτησε τον επικεφαλής της ΕΥΠ στην Αλβανία (SHIK) αν γνωρίζει να απαντήσει στο ερώτημα, «αν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση καθορίσει την Χιμάρα ως ξεχωριστό διοικητικό διαμέρισμα υπάρχει δυνατότητα σύμφωνα με τις πληροφορίες σας οι κάτοικοι της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κριμαίας;». Η ερώτηση αυτή προκάλεσε όμως την αντίδραση τον βουλευτών του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος που ζήτησαν να απορριφθεί διότι είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Όμως, παρά την παρέμβαση αυτή, ο επικεφαλής του SHIK, δήλωσε ότι «οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχει μια τάση να χρησιμοποιηθεί το προηγούμενο της Κριμαίας».

Πηγή Himara

Σχόλιο ιστολογίου: Επειδή σύμφωνα με δική μας έρευνα, τέτοια "δραστηριότητα" δεν υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου, θεωρούμε πως η δημιουργηθείσα από την Αλβανική πλευρά "είδηση" ενέχει στοιχεία πολιτικής προβοκάτσιας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως "δεδομένο" προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω "ειδικά μέτρα" από την Αλβανία προς τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, με το αιτιολογικό των προληπτικών μέτρων για την αποτροπή δημιουργίας συνθηκών Κριμαίας μέσα στην Αλβανία...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


 
Γράφει ο Κωνσταντίνος

Δυστυχώς, για όσο διάστημα οι πολιτικοί θα διατηρούν ως πρώτιστο μέλημα το συμφέρον του κόμματός τους και την προσωπική τους (με κάθε τρόπο) παραμονή στην εξουσία, ασκώντας προσωπικές πολιτικές ή ανεχόμενοι πολιτικές πιέσεις εις βάρος εθνικών θεμάτων, η κατάσταση που σήμερα υπάρχει στην περιοχή δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο, ενώ είναι βέβαιο πως θα κλιμακωθεί ποσοτικά και ποιοτικά προς το χειρότερο.  


Η γεωπολιτική και η γεωοικονομική θέση της Θράκης την καθιστά ξεκάθαρο στόχο της Άγκυρας, ενώ η Αθήνα δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα και την κρισιμότητα των αποφάσεων, των ενεργειών και των παραλείψεών της απέναντι στην ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας.

Για όσο διάστημα η Θράκη θα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των προτεραιοτήτων της εκάστοτε κυβέρνησης, η πληγή που σήμερα υπάρχει στην περιοχή και δεν αντιμετωπίζεται, θα καταστεί ανίατη και τελικά η Αθήνα θα εξανασκαστεί στην επισημοποίηση της σημερινής άτυπης συγκυριαρχία της Άγκυρας στην Θράκη. Οι πολιτικές και οικονομικές παρεμβάσεις που απαιτούνται, πρέπει να είναι άμεσες, με στρατηγικό σχεδιασμό και με πλήρη συναίσθηση πως η Ελλάδα δεν μπορεί να χάσει ούτε μία πέτρα από την επικράτειά της. 

Ποιός άραγε, μπορεί να ξεχάσει τις κομματικές συμφωνίες που γινόντουσαν επί σειράς ετών, για να εξασφαλισθούν συγκεκριμένοι αριθμοί εδρών, σε συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα;
Ποιός μπορεί να ξεχάσει την ατιμωρησία των μουσουλμάνων βουλευτών, που την επομένη ημέρα των εκλογών δήλωναν Τούρκοι και επισκέπτονταν την Τουρκία, πολλές φορές πολιτικούς αξιωματούχους ή και το τουρκικό κοινοβούλιο;
Ποιός μπορεί να ξεχάσει πως οι Καλλικρατικοί δήμοι στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης έγιναν με κρυφές συνεννοήσεις του τότε υπουργού Ραγκούση με ανθυποπρακτορίδια κατευθυνόμενα από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής;
Είναι τεράστιος ο κατάλογος της ντροπής, η λίστα των ντροπιαστικών και παράλογων συνεργασιών ελληνικών κομμάτων και κυβερνήσεων, με τα μίσθαρνα όργανα της Άγκυρας...!
  • Θα μπορέσουν, άραγε, οι πολιτικοί "ταγοί" να αντιληφθούν πως δεν είναι δυνατόν οι μουσουλμανικοί ψήφοι να γίνονται τείχος που απομονώνει την Θράκη από την υπόλοιπη Ελλάδα; 
  • Θα μπορέσουν, άραγε, οι πολιτικοί "άρχοντες" να κατανοήσουν πως η άγνοια, η φοβικότητα και η πολιτική - κομματική σκοπιμότητα δεν μπορούν να συναριθμούνται μπροστά στο πρόβλημα που βιώνει -και το οποίο καθημερινά διογκώνεται- η Θράκη; 
  • Θα μπορέσουν, άραγε, οι κάθε είδους "υπεύθυνοι" να αποφασίσουν πως  τα κόμματα και τα συμφέροντά τους δεν μπορούν να τοποθετούνται πριν από τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της;

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Από ότι διαφαίνεται, η χώρα των φαραώ, έχει αποκτήσει τεράστια γεωπολιτική σημασία για τις δύο υπερδυνάμεις. Η γεωγραφική θέση της χώρας αυτής, το κανάλι του Σουέζ, τα 80 εκατομμύρια κάτοικοι, τοποθετούν την Αίγυπτο «ψηλά» στην ατζέντα, των ΗΠΑ και Ρωσίας.

Από την μία πλευρά, ξαφνικά, οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν συμφωνία, που «λιμνάζει» από την εποχή της ανατροπής του Μοχάμεντ Μόρσι και αφορά την προμήθεια 10 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D APACHE Longbow και σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία, για την προμήθεια 24 υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών MiG -35s με την χώρα αυτή.

Την είδηση μετέφερε το ισραηλινό κανάλι 2, επικαλούμενο επίσημες πηγές σε Μόσχα και Κάιρο.
Εάν επιβεβαιωθεί η είδηση αυτή, θα πρόκειται για πώληση ενός ιδιαίτερα εξελιγμένου μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο σημειωτέων, «δεν πωλείται» σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι, αντιπροσωπεία ρώσων συμβούλων, βρίσκεται στο Κάιρο, σε συναντήσεις για το θέμα αυτό με αιγύπτιους αξιωματούχους.

Οι πληροφορίες που υπήρχαν από τον Φεβρουάριο του 2014 και αφορούσαν την επίσκεψη στην Μόσχα του Στρατάρχη Αλ Σίσι, για το ζήτημα του αμυντικού εξοπλισμού από την Ρωσία, αφορούσαν την αγορά ενός αριθμού αεροσκαφών MiG - 29, ελικοπτέρων Mi - 35 και άλλο υλικό, αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις. Μάλιστα το πρακτορείο RIA Novosti αναφέρονταν στην Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως τους χρηματοδότες αυτής της αγοράς, σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι. Τώρα, πότε προέκυψε το θέμα πώλησης στην αιγυπτιακή αεροπορία υπερσύγχρονων αεροσκαφών MiG -35s, δεν είναι γνωστό.

Ο χρόνος παράδοσης των MiG -35s στην Αίγυπτο, δεν έχει γίνει ακόμη ανακοινώσιμος και προφανώς αυτό θα γίνει μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε αναμονή για την παραλαβή 100 νέων μαχητικών αεροσκαφών MiG-35s, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το 2016, σύμφωνα με έκθεση του διεθνούς αμυντικού πόρταλ Jane’s defense την περασμένη εβδομάδα.

Η πώληση στην Αίγυπτο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα σημαντικό «πλήγμα» για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει αγωνιστεί για την αντιμετώπιση της ρωσικής παρέμβασης στην Ουκρανία, αναφέρει το άρθρο. Στρατιωτικός Αναλυτής του ισραηλινού καναλιού 2, περιέγραψε την αγορά αυτήν ως μια πιθανή περίπτωση κατά την οποία ο «Ομπάμα χάνει την Αίγυπτο από τον Πούτιν».

Οι ΗΠΑ, οι οποίες αποστέλλουν ετησίως πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, αμυντική βοήθεια προς την Αίγυπτο, στο πλαίσιο της ειρηνευτικής συμφωνίας του Καμπ Ντέιβιντ με το Ισραήλ, έχουν προμηθεύσει το μεγαλύτερο ποσοστό του στρατιωτικού υλικού του αιγυπτιακού στρατού από το 1979.

Ωστόσο, η Ουάσιγκτον απείλησε να διακόψει την χρηματοδότηση μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, υπό την ηγεσία του αιγύπτιου ΑΓΕΕΔ Στρατάρχη Abdel Fattah el – Sissi, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία από τον Mohammed Morsi τον περασμένο Ιούλιο.

Η χώρα έχει προγραμματίσει να διεξαχθούν εκλογές τον επόμενο μήνα, με τον Σίσσι να θεωρείται ως σίγουρος νικητής.

Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού στρατού σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζεται από εκατομμύρια αιγυπτίους, που επιθυμούσαν την εκδίωξη της κυβέρνησης των ακραίων ισλαμιστών και αριστερών που θεωρούσε ότι εκπροσωπεί τα ιδανικά της εξέγερσης του 2011.

Ο μοναδικός αντίπαλος του Σίσι είναι ο Hamdeen Sabbahi, ο οποίος ήρθε τρίτος στις εκλογές του 2012, και ο οποίος θεωρείται από τους υποστηρικτές του, ως μοναδικός ηγέτης, που αντιπροσωπεύει τις προσδοκίες εκείνων που επαναστάτησαν ενάντια στη δικτατορία του Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Σχόλιο: Η απόκτηση υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών MiG-35 από την αιγυπτιακή αεροπορία, αλλάζει την ισορροπία «στον αέρα» στην ευρύτερη περιοχή. Διότι προσδίδει ικανότητα, δύναμη πυρός και σύγχρονη τεχνολογία, στην Αίγυπτο, καθιστώντας την στην αφρικανική ήπειρο τουλάχιστον, την πιο ισχυρή αεροπορική δύναμη. Όσον αφορά το προσωπικό στοίχημα ανάμεσα σε Μπαράκ Ομπάμα κα Β. Πούτιν με «έπαθλο» την Αίγυπτο, ο αγώνας θα έχει «πολλές μάχες» ακόμα.
Το MIG-35 είναι βομβαρδιστικό πολλαπλών στόχων, το οποίο έχει διθέσια τροποποίηση και μπορεί να ανεφοδιάζεται στον αέρα. Εκτός αυτού, διαθέτει ενισχυμένο σύστημα άμυνάς, το οποίο διακρίνεται από αυξημένη μαχητική βιωσιμότητα. Θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη 4η γενιάς στο κόσμο.


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η υποκρισία έχει περισσέψει στο πολιτικό σύστημα που έχει καταρρακώσει κάθε ιερό και όσιο σε όλα τα εθνικά θέματα, όπως αυτό το τεράστιο θέμα της δυτικής Θράκης και της φανερής αντεθνικής δράσης του τουρκικού προξενείου.

Σύσσωμος ο τουρκόφωνος τύπος της μειονότητας που ελέγχεται από το προξενείο και την Άγκυρα, πανηγύρισε με χαρακτηριστικό, (και ειρωνικό), τρόπο την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σεμιχα Σουλεϊμάν από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν το «μαύρο πρόβατο» για την τουρκική προπαγάνδα η οποία με την σκανδαλώδη εύνοια του επισήμου ελληνικού κράτους αναγνωρίζει μόνο μια μειονότητα, την τουρκική και κατά συνέπεια το δικαίωμα της άμεση ανάμειξης της Άγκυρας, (κατά παράβαση της συνθήκης της Λοζάνης), στην περιοχή και την διεκδίκηση από τους Τούρκους το δικαίωμα να επεμβαίνουν, (όχι πως δεν το κάνουν μέχρι σήμερα αλλά έτσι αποκτούν και διεθνή δικαιώματα επεμβάσεων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τεράστια γεωστρατηγική σημασία) και να διαμορφώνουν φανερά τις εξελίξεις σύμφωνα με τα εθνικά τους συμφέροντα.

Αλλά το τραγικό δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το φερέφωνο του προξενείου ένεκα και των αριστερίστικων του κόμπλεξ, γιατί δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Ποιος όμως έτρεξε να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ για υποταγή του στις επιταγές του προξενείου που δεν ήθελε με τίποτα την ενοχλητική Σεμιχά σε ένα ψηφοδέλτιο με την προοπτική να πάει στην Ευρωβουλή και να καταγγείλει την καταπιεστική τουρκική πολιτική πάνω στην δική της μειονότητα ; (λες και δεν μιλάμε για ελληνική επικράτεια αλλά για τουρκικό βιλαέτι, εκεί καταντήσαμε).
Μα, αυτοί που έχουν παραδώσει τα πάντα στο προξενείο, που οι υποψήφιοι των συνδυασμών τους αν δεν πάρουν πρώτα την έγκριση του τουρκικού προξενείου δεν εγκρίνονται από τα κόμματα ΠΑΣΔΟΚ και ΝΔ.
Αυτοί που παλαιοτέρα βουλευτές τους και μιλάμε για τον Ιλχάν Αχμέτ, αντί να πηγαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο πήγαιναν στο τουρκικό και έδιναν επίσημη αναφορά για την κατάσταση στην δυτική Θράκη;
Αυτοί που ο βουλευτής τους, Αχμέτ Χατζηοσμάν, είναι ο υπέρμαχος της δημιουργίας ανεξάρτητης τουρκικής δημοκρατίας της δυτικής Θράκης;
Αυτοί που ο υποψήφιοι τους στις περιφερικές εκλογές, όπως οι κ. Παυλίδης και Γιαννακίδης, είναι οι μεγαλύτεροι κόλακες του τουρκικού προξενείου και παλαιοτέρα έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές τουρκικού καναλιού σαν να… ήταν νομάρχες τουρκικής επαρχίας; (για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν τα σχετικά βίντεο).

Αλλά ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην δυτική Θράκη χωρίς να κρυβόμαστε από την ίδια την σκιά μας;
Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ένας πολυπλόκαμος τουρκικός «ιστός της αράχνης» έχει απλωθεί σε όλη την δυτική Θράκη με την εύνοια της ελληνικής διοίκησης, προωθώντας ανεξέλεγκτα μια ανθελληνική και παράλληλα μια εθνικιστική τουρκική προπαγάνδα.
Ο ιστός αυτός αποτελείται από διάφορα τουρκόφρονα Ιδρύματα, Ενώσεις, Σωματεία, Θρησκευτικά Κέντρα, όπως οι δυο ψευτομουφτείες της Ξάνθης και της Κομοτηνής και το κυριότερο με ένα ισχυρό δίχτυο τουρκόφρονων ΜΜΕ.
Όλα αυτά είναι εντεταλμένα στην γραμμή του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, με κύριο στόχο την σε πρώτη φάση συνδιοίκηση της περιοχής με την Τουρκία και στη συνέχεια την πλήρη αυτονόμηση της κατά το παράδειγμα του Κοσσόβου, στα πλαίσια του νεο-οθωμανικού τόξου που προβάλεται σαν η βασική σύγχρονη επιλογή του τουρκικού επεκτατισμού στην περιοχή.
Όλοι οι εκάστοτε εκλεγμένοι μουσουλμάνοι βουλευτές, κινούνται σε αυτή την γραμμή, ενώ δεν κρύβεται ότι συχνά πηγαίνουν στην Άγκυρα για ανανέωση των απευθείας επαφών τους με την τουρκική πολιτική ηγεσία έτσι ώστε να ευθυγραμμίζονται καλύτερα με τον τουρκικό επεκτατισμό.

Ο πρόξενος με την βοήθεια των δυο ψευτομουφτήδων, του Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης και του Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής, καθοδηγεί όλο αυτό το φιλοτουρκικό δίχτυο για την καλλίτερη επίτευξη των τουρκικών στόχων.
Οι κυριότερες τουρκόφρονες οργανώσεις που επιδιώκουν την απόσχιση της δυτικής Θράκης και δραστηριοποιούνται προκλητικότατα, ουσιαστικά ανενόχλητες από την ελληνική πολιτεία, είναι:
Η «Τουρκική Ένωση Κομοτηνή», το εθνικιστικό κόμμα, «DEB», (παράρτημα του ΜΗΡ του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος), που για πρωτη φορα κατεβαίνει εποισημα στις ευρωεκλογες, η «Επιτροπή Αλληλεγγύης της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», το «Ίδρυμα Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», ο «Σύλλογος Επιστημόνων της Δυτικής Θράκης», η «Τουρκική Ένωση Καθηγητών της Κομοτηνής», η «Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, της Ευρώπης», η περίφημη «Συμβουλευτική Επιτροπή», μια άτυπη τοπική κυβέρνηση και η «Επιτροπή Διεθνοποίησης» του ζητήματος της αναγνώρισης της «τουρκικής μειονότητας», η οποία έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα μέχρι και στον ΟΗΕ για να καταγγείλει το ελληνικό κράτος ότι «καταπατά» τα στοιχειώδη δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης.
Όλες αυτές οι οργανώσεις δεν χάνουν την ευκαιρία να διαλαλούν ότι η μειονότητα είναι μόνο τουρκική και ότι η «μητέρα πατρίδα τους» είναι η μεγάλη Τουρκία.

Μεγάλη δραστηριότητα έχουν επίσης αναπτύξει και αρκετά Ιδρύματα που έχουν ιδρυθεί τα τελευταία χρόνια, υπό την καθοδήγηση των οργανώσεων της μειονότητας του εξωτερικού, με καθαρά ανθελληνική πρόθεση και προπαγάνδα.
Τα κυριότερα από αυτά τα ιδρύματα είναι:
Το «Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Μειονότητας Δυτικής Θράκης», το «Ίδρυμα Τζαμιών και Υπευθύνων Θρησκείας της Μειονότητας Δυτικής Θράκης», το «Ίδρυμα Πολιτισμού», η «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», η «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Ξάνθης», το «Ίδρυμα Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης» που εκπαιδεύει τουρκόφωνους εκπαιδευτικούς για την μειονότητα, το «Ίδρυμα Δασκάλων Αποφοίτων Μεντρεσέδων», δηλαδή Θεολόγων.
Τα περισσότερα από αυτά τα ιδρύματα, ιδιαιτέρα οι τουρκικές ενώσεις νεολαίας Ξάνθης και Κομοτηνής, έχουν στρατευτεί τα τελευταία χρόνια σε μια γραμμή ανθελληνικής προπαγάνδας και απροκάλυπτα υποστηρίζουν την πολιτική της σταδιακής μετάβασης της δυτικής Θράκης σε καθεστώς συνδιοίκησης με την Τουρκία.

Εκτός αυτών η μειονότητα τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά ευρύ δίκτυο ΜΜΕ, από τα οποία τα περισσότερα είναι συντεταγμένα με την γραμμή της Άγκυρας και προωθούν την τουρκική πολιτική στην περιοχή.
Έτσι, σύμφωνα πάντα με τουρκικά στοιχεία, στην περιοχή της Δυτικής Θράκης εκδίδονται εννέα εβδομαδιαίες εφημερίδες που κυκλοφορούν σε όλη την έκταση της δυτικής Θράκης.
Οι εφημερίδες αυτές είναι οι Γκιουντέμ, ( Ημερησία), εθνικιστικών πεποιθήσεων της γνώστης μειονοτικής δημοσιογράφου, Χούλια Εμίν, που συνδέεται με προσωπική φιλία με τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ Στυλιανίδη. Η Εμίν είχε στην τουρκική κρατική τηλεόραση τακτική εβδομαδιαία εκπομπή για την Δυτική Θράκη, η οποία παρουσιάζονταν σαν μια επαρχία της μεγάλης Τουρκίας και στην οποία είχε προβάλλει και τον κ. Στυλιανίδη. Η εκπομπή αυτή έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Biz buradayız», δηλαδή «Εμείς είμαστε εδώ» και έχει σαν μοναδικό στόχο και σκοπό να παρουσιάσει μια Δυτική Θράκη σαν καθαρά τουρκική περιοχή και ότι εκεί υπάρχει μόνο μια τουρκική κοινότητα που ακόμα δεν έχει αυτονομηθεί από το καταπιεστικό ελληνικό κράτος.
Άλλες εφημερίδες είναι η Μπιρλίκ, (Ενότητα), εθνικιστική και φιλοπασοκική, Γιενή Τζουμχουριετ, (Νέα Πολιτεία), Τράκιανιν Σεσί, (Η Φωνή της Θράκης), Ντιαλόγκ, (Διάλογος), Ολάϊ, (Γεγονός), Μιλλέτ, (Έθνος) , Μπουλτέν, (Δελτίο).
Παράλληλα εκδίδονται τέσσερα τουρκόφωνα περιοδικά τα οποία είναι τα εξής:
Ογρετμέν Σεσί, ( Η Φωνής του Δασκάλου), Ροντόπ Ρουζγκαρί, ( Άνεμος Ροδόπης), Ακιντέ (Δόγμα) και Αζινλίκτσα, (Μειονοτικά).
Αλλά και στο ραδιόφωνο έχει αναπτυχτεί τελευταία μεγάλη παρουσία της μειονότητας. Έτσι σήμερα στην δυτική Θράκη λειτουργούν τέσσερεις ραδιοφωνικοί σταθμοί υπό τον έλεγχο της μειονότητας, για να μην ξεχνάμε και το ευρύ δίκτυο των δορυφορικών κεραιών που έχουν απλωθεί σαν μανιτάρια σε όλη την έκταση της δυτικής Θράκης μεταδίδονταν απ’ ευθείας τουρκικά τηλεοπτικά προγράμματα με έξοδα, όπως συχνά έχει καταγγελθεί, του τουρκικού προξενείου.
Οι μειονοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι οι, Citi FM, Joy FM, Isik FM, (Φως στα FM), και Yildiz FM, (Το άστρο των FM). Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί από αυτούς του μειονοτικούς ραδιοσταθμούς έχουν πολύ μεγάλη εμβέλεια και ακούγονται μέχρι το Άγιο Όρος...

Αυτή είναι η πραγματικότητα και η μειοδοτική πολιτική που έχει εφαρμοστεί από ελληνικής πλευράς έχει φέρει σήμερα το θέμα σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της Ελλάδας στο σημερινό του κατάντημα τμε ο προξενείο να καθορίζει τους υποψηφίους σε ελληνικές εκλογές.
Η μονή λύση είναι να καταργηθεί τάχιστα το τουρκικό προξενείο, που είναι αντίστοιχο του άχρηστου και διακοσμητικού ελληνικού προξενείου της Αδριανούπολης.
Ή θέλουμε να σταματήσουμε τον επικίνδυνο κατήφορο, ή θα συνεχίσουμε να παραμένουμε απαθείς στο όργιο της Άγκυρας στην ελληνική, (ως πότε;), δυτική Θράκη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

"Απορώ με την Σαμπιχά, μια αγωνίστρια κατά του τουρκικού προξενείου, που έμπλεξε με τον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου οι βουλευτές παίζουν προξενικά παιχνίδια"

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον συνδιασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, έδωσε σήμερα (23.04.2014) την εξής συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάμε να συνομιλήσουμε με τον εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον βουλευτή του κόμματος και υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον κ. Τέρενς Κουίκ.
Κύριε Κουίκ καλή σας ημέρα.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Καλή σας ημέρα από τον Ίασμο της Ροδόπης ή μάλλον, για να ακριβολογώ, από την Αμβροσία της Ροδόπης, εδώ όπου γίνεται το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου και έχουν βγάλει τα καζάνια και προσφέρουν στον κόσμο το μοσχαρίσιο κρέας.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έχω ζήλια τώρα που δεν είμαι εκεί.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Το ρεπορτάζ για την «Real News», αν θέλετε να σας το δώσω και με φωτογραφικό υλικό! Θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω δύο σύντομα σχόλιά σας. Θέλω ένα σχόλιό σας για αυτό που έγινε με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Με την Σαμπιχά, κ. Χατζηνικολάου, συνομιλούσα πάρα πολύ καιρό, από τότε που την ανακάλυψα δημοσιογραφικά, αλλά και μετά τη συνάντησα και κοινοβουλευτικά, μετά από αυτό τον πύρινο λόγο που έκανε στα διεθνή φόρα για το ότι δεν δέχεται οι Ρομά να εκτουρκίζονται εδώ από το τουρκικό προξενείο.
Μιλάμε για μια φλογερή γυναίκα.
Απλά και μόνο με εντυπωσίασε, πώς επέτρεψε να ανακατευτεί το όνομά της με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν είναι γνωστό ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Θράκης, δεν επιδεικνύουν και την καλύτερη, θα έλεγα συμπεριφορά με το Προξενείο.
Εξάλλου, έχω καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή, αν είναι συνταγματικά επιτρεπτό να φωτογραφίζονται (αυτοί οι βουλευτές) κάτω από την πράσινη αποσχιστική σημαία ή να συμμετέχουν στους λεγόμενους τουρκικούς συλλόγους που έχουν εδώ στην περιοχή. Απορώ πώς αυτή η γυναίκα, η οποία τόσο εναντιώνεται στο προξενείο, άφησε το όνομά της να ανακατευτεί με ένα κόμμα το οποίο δεν βλέπω να μάχεται και τόσο το προξενείο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η αίσθησή σας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πιέσεις από τη μειονότητα εναντίον της Σαμπιχά;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Το ρεπορτάζ λέει ότι ο πρώτος ο οποίος σήκωσε τη σημαία εναντίον της, ήταν ο ίδιος ο Ζειμπέκ Χουσεΐν, ο γνωστός μουσουλμάνος βουλευτής. Από εκεί και πέρα τι να σας πω, ειλικρινά εδώ παλεύω εναντίον του προξενείου με νύχια και με δόντια.
Και επειδή είμαι και έμπειρος στο διπλωματικό ρεπορτάζ, παρόλο που είναι εσωτερική υπόθεση, σας διαβεβαιώ ότι τουλάχιστον εμένα ως Περιφερειάρχη, θα με βρει το Προξενείο όχι απλώς αντίθετο, όχι απλώς απέναντι, αλλά θα αναγκαστεί να παίξει ο πρόξενος με τους κανόνες της διπλωματίας, χωρίς να υπερβαίνει πλέον τις κόκκινες γραμμές.
Αυτός είναι ασύδοτος εδώ. Κάνει ότι θέλει. Το εννοώ αυτό. Ότι θέλει.
Αν κάτι αντίστοιχο, κ. Χατζηνικολάου, το έκανε Έλληνας πρόξενος στη Σμύρνη ή στην Κωνσταντινούπολη, θα τον είχαν βάλει πακέτο στο αεροπλάνο και θα τον είχαν στείλει πίσω στην Ελλάδα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να σας ρωτήσω, ποια κατά τη γνώμη σας ήταν τα λάθη που κάναμε ως ελληνικό κράτος και φτάσαμε στο σημερινό σημείο.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Διαχρονικά και διακομματικά. Είναι γεγονός ότι ακόμη και οι μπάρες οι οποίες έπεφταν με τη δύση του ήλιου, δημιουργούσαν ένα ζήτημα. Μη μου λένε τώρα ότι έχει να κάνει με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, γιατί είναι κάτι το οποίο εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το «φάω».
Δεύτερον, είναι και η οικονομική απαξίωση της περιοχής. Οι Πομάκοι κάποτε είχαν τα καπνά, είχαν την οικοδομική εργασία… Τώρα ποια δεν υπάρχει τίποτε. Είναι τόσο πένητες, ώστε βεβαίως είναι ανοιχτοί στην οποία οικονομική εισβολή του προξενείου, που όπως είχα καταγγείλει στη Βουλή, σκορπάει 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ μαύρο χρήμα το χρόνο, έχει τρεις χιλιάδες δικούς του ανθρώπους που αλωνίζουν εδώ και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι θα έπρεπε να κάνουμε;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Πρώτον, δεν θα έπρεπε να μπουν οι κανόνες διπλωματίας; Δεύτερον δεν θα έπρεπε να αναπτυχθεί οικονομικά η περιοχή, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να απεξαρτηθούν οικονομικά (όσοι έχουν αυτή την ανάγκη δυστυχώς, να δεθούν οικονομικά) με το προξενείο;
Είναι δυνατόν να έχει ο Βούλγαρος 10% φόρο επιχειρήσεων και εμείς να έχουμε 26%; Ποιος τρελός θα έρθει να επενδύσει στην περιοχή της Θράκης, όταν έχουμε τον Βούλγαρο δίπλα μας με 10% φόρο;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, για να κλείσουμε, τι διακυβεύεται στην εκλογή περιφερειάρχη για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη; Ποιο είναι το διακύβευμα της εκλογής;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Θα σας έλεγα, καταρχήν, ότι θα πρέπει να βάλουμε τους εθνικούς λόγους στη μια παράμετρο. Το ένα είναι ότι η Ανατολική Μακεδονία θα πρέπει να βροντοφωνάξει όχι στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας στους σκοπιανούς – γιατί έχουμε και εκεί ένα ζήτημα – και το δεύτερο βεβαίως, αντίσταση απέναντι στην Άγκυρα.
Το δεύτερο, όμως, είναι καθαρά το οικονομικό ζήτημα.
Η οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή είναι ανύπαρκτη. Η Καβάλα για παράδειγμα έχει 34% ανεργία με το 60% να είναι νέοι άνθρωποι.
Η φτώχεια η οποία υπάρχει στην Ξάνθη και την Κομοτηνή είναι ασύλληπτη. Η αποβιομηχάνιση της περιοχής του Έβρου θα έλεγα ότι πλησιάζει πλέον στα όρια του μηδέν.
Ε, δεν γίνεται, δεν μπορεί να κρατήσει άλλο. Άρα ως Περιφερειάρχης και με την όποια εμπειρία έχω ως δημοσιογράφος, που όπως ξέρετε πάντα ανακατευόμουν – σε μας τους δημοσιογράφους προσέφευγαν κατά καιρούς νομάρχες, δήμαρχοι, περιφερειάρχες για να τους λύνουμε τα προβλήματα με την κεντρική εξουσία – τώρα πια θα χτυπιέμαι εγώ με την κεντρική εξουσία.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Κουίκ σας ευχαριστώ πολύ. Καλή επιτυχία.


Τ. ΚΟΥΙΚ: Εγώ κύριε Χατζηνικολάου.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ήδη προκαλέσει αναστάτωση στο twitter, νωρίς σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη 23/4/2014) ισχυρές τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις φέρονται να έχουν εισέλθει στο συριακό έδαφος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ισχυρή δύναμη αρμάτων μάχης που κινούνται προς το μαυσωλείο (τάφο) του Σουλεϊμάν Σαχ. Ο Ερντογάν σε δήλωσή του αποκάλεσε τη συγκεκριμένη στρατιωτική δύναμη ως «κομβόι βοήθειας», όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ».

Σύμφωνα, λοιπόν, με ισλαμιστές του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» (ISID), οι οποίοι έγραψαν στο twitter πως άρματα μάχης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με συνοδεία τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, εισήλθαν στη Συρία και κατευθύνονται στο μαυσωλείο – τάφο του Σουλεϊμάν Σαχ.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν 6 άρματα μάχης και 12 ΤΟΜΑ, καθώς και άλλα στρατιωτικά οχήματα τα οποία θεάθηκαν 200 μόλις μέτρα πριν το μαυσωλείο – τάφο, τα οποία σύμφωνα με τουρκικούς ισχυρισμούς στάλθηκαν με τη μορφή ενίσχυσης της ήδη υπάρχουσας τουρκικής φρουράς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια αντίδραση ή κάποια σύγκρουση με κάποιο τμήμα του συριακού στρατού που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ είναι άγνωστο εάν είναι σε γνώση της Δαμασκού η είσοδος στην Συρία της συγκεκριμένης τουρκικής στρατιωτικής δύναμης.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Πάσχα ήταν, πάει πέρασε και αυτό… Και τι δεν είδαμε όλες αυτές τις ημέρες! Πρώτα από όλα τον κ. Σαμαρά ως Χριστιανό να ψέλνει, τρόπος του λέγειν, γιατί το να κουνάς τα χείλη σου δεν σε κάνουν ούτε ψάλτη ούτε πολύ περισσότερο όχι καλό Χριστιανό, αλλά ούτε καν Χριστιανό…
Δυστυχώς για πολλούς ανθρώπους ο Χριστιανισμός είναι πράξη δεν είναι θεωρία.
Δεν πας να «σκοτώσεις» (με πείνα, κόβοντας συντάξεις, με μακροχρόνια ανεργία, και χίλιους άλλους τρόπους με την λιτότητα που επιβάλλεις) κάποιον και μετά περνάς και από την εκκλησία, παίρνεις με το ανάλογο χρηματικό τίμημα ένα συγχωροχάρτι και τελείωσες…
Άνθρωπος, Χριστιανός, είναι για παράδειγμα ένας γιατρός που άνευ αμοιβής θεραπεύει κάποιον ανασφάλιστο, άνεργο, που πρέπει να πάει νοσοκομείο αλλά δεν μπορεί, γιατί ενώ θα περίμενε κανείς με όλα αυτά τα «προσόντα» να νοσηλευτεί πρώτη θέση, δεν μπορούσε καν να περάσει έξω από νοσοκομείο. Του έλειπε ένα «προσόν»…. Δεν λεγόταν Αλέξανδρος δηλαδή δεν ήταν αδελφός του Αδώνιδος… Ποιου Αδώνιδος; Ε, δεν είναι ερωτήσεις αυτές… Ένας είναι ο Άδωνις "μας"…
Ευτυχώς για την Ελλάδα!

Και ενώ σήμερα περιμένουν όλοι στην κυβέρνηση με αγωνία την αυριανή επιβεβαίωση από την Eurostat του πλεονάσματος των 3,4 δις ευρώ κανένας δεν ασχολείται ή δεν περιμένει την επιβεβαίωση κάποιων άλλων ποσοστών.
Για παράδειγμα αυτού που η μείωση του κατά 1% αυξάνει κάτι άλλο κατά 0,43%.
Και τι είναι αυτό;
Όπως έδειξε η επιστημονική έρευνα του Αμερικανικού πανεπιστημίου Portsmouth, το οποίο ανέλυσε τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα τη διετία 2009-2010, ότι για κάθε 1% κρατικών περικοπών, προκαλείται αύξηση κατά 0,43% στις αυτοκτονίες μόνο μεταξύ του ανδρικού πληθυσμού!!!
Και σήμερα έχουμε 2014…
Και στην πραγματικότητα όπως έχει καταγγελθεί δεν καταγράφονται όλες οι πραγματικές αυτοκτονίες ως αυτοκτονίες αλλά πχ η κατάποση φαρμάκων καταγράφεται ως δηλητηρίαση, η βουτιά από τον πέμπτο όροφο ή ο απαγχονισμός ως ατύχημα…
Και να μην θυμηθούμε τις διαφορές στα στοιχεία όσον αφορά τις αυτοκτονίες μεταξύ ΕΛΑΣ και ΕΛΣΤΑΤ. Με λίγα λόγια τα ποσοστά της έρευνας στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο τραγικά από αυτά που φανέρωσε η επιστημονική αυτή έρευνα!

Αλλά μπορεί να ασχοληθεί με αυτά ο εργασιομανής κύριος Σαμαράς, όπως δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο Bloomberg;
Και το είπε με τέτοιο στόμφο λες και το εργασιομανής είναι προσόν!!!
Δεν γνωρίζει ο σπουδαγμένος στα ξένα κ. Αντώνης ότι η εργασιομανία είναι εθισμός;
Δεν γνωρίζει ότι στο εξωτερικό έχουν δημιουργηθεί κέντρα απεξάρτησης για τους Ανώνυμους Εργασιομανείς; Και μάλιστα το μοντέλο συνεδριάσεων που ακολουθείται σε αυτά είναι το ίδιο με τους Ανώνυμους Αλκοολικούς και Ναρκομανείς;
Και οι ικανοί άνθρωποι μπορεί να είναι εξ ίσου αποδοτικοί δουλεύοντας λιγότερες ώρες.
Συνήθως πολλές ώρες δουλεύουν όσοι υστερούν πνευματικά, σε ικανότητες, σε αντίληψη προσπαθώντας έτσι να καλύψουν τις αδυναμίες τους…

Αλλά δεν του έφθανε μόνο το ότι είναι εργασιομανής…
Μας ενημέρωσε ακόμη ότι «δεν βιαζόμαστε να βγούμε στις αγορές»…
Ή αυτός τα έχει «παίξει» τελείως βλέποντας την επερχόμενη εκλογική καταστροφή ή κάτι άλλο έχει γίνει και δεν ήταν πανηγύρια και γλέντια αυτά που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα επειδή η χώρα μας βγήκε στις αγορές υπό τις γνωστές συνθήκες που επικρατούν και για την Κολομβία, Μποτσουάνα και πάει λέγοντας…
Όμως το πιο ωραίο από όλα ήταν ότι βρίσκει και καιρό για να πολεμά και τον εξτρεμισμό!
Φανταζόμαστε με στρατιώτες σε αυτό τον αγώνα τον κ. Μπαλτάκο, τον κ. Μουρούτη, τον κ. Λαζαρίδη, τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη ή υποψηφίους Ευρωβουλευτές κλπ που ήταν στα νιάτα τους μέλη της οργάνωσης 4ης Αυγούστου του πατρός Πλεύρη ή που είχαν συλληφθεί αδίκως ως «βομβιστές»…
Τουλάχιστον στην Ασφάλεια τους είχαν προσφέρει πατάτες τηγανιτές με λουκάνικα…

Τέλος προφανώς κάποια «ύποπτα» δημοσιεύματα όπως αυτά του Economist και δηλώσεις όπως του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank και ερευνητή του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης, Τόμας Μάιερ περνούν στα ψιλά για τον κύριο Σαμαρά.
Δεν πάει να λέει ο Economist ότι καταρρέουν τα ελληνικά κόμματα γιατί χάνουν τους «πελάτες»;
Και τι κάνει ο Αντώνης «μας»;
Κοινωνικά μερίσματα μοιράζει, έστω και σε Πακιστανούς, Μπαγκλεντασιανούς, γιατί ελάχιστοι Έλληνες τα δικαιούνται με τα κριτήρια που έχουν θεσπίσει, όλα τα διορθώνει, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει…
Μέχρι και «αμνηστία» δίνει για άλλη μία φορά σε όσους πήραν παρανόμως τα χρυσά εφάπαξ στο δημόσιο. Άλλωστε δικά μας παιδιά είναι!!
Εκλογές έρχονται…
Και σιγά μην τον στεναχωρήσει η δήλωση του κ. Μάιερ ότι «Ο μεταρρυθμιστικός ζήλος των Ελλήνων δεν ήταν και στο παρελθόν πολύ μεγάλος και θα δούμε ότι μελλοντικά δεν θα εφαρμοστούν σχεδόν καθόλου μεταρρυθμίσεις»…
Βρε άντε χάσου από εδώ Γερμαναρά που θέλεις να πικράνεις τον «μεταρρυθμιστή» της χώρας μας…
Πως νομίζεις ότι κάνει την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ (έκλεψε μέχρι και όνομα κόμματος ο αθεόφοβος!);
Με ρουσφέτια; Αυτά είναι μόνο για να κερδίσει τις εκλογές…
Ε, παλιάς κοπής πολιτικός είναι μόνο αυτά ξέρει… ο αναμορφωτής «μας»…
Τρομάρα του!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Πόσο πιό χαμηλά μπορεί να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ που καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή αλλά συνεργάζεται με ακραίους τούρκους εθνικιστές;
Η περίπτωση του Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με τον ΣΥΡΙΖΑ 
Ένας γκρίζος λύκος στα... "σαλόνια" του ΣΥΡΙΖΑ
Από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, στους Γκρίζους Λύκους και από εκεί… στο ΣΥΡΙΖΑ! 

Του Γιάννη Ξένου 

Φαίνεται ότι η περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν είναι η κορυφή του παγόβουνου σχετικά με το τι γίνεται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη.
Από χθες ενέσκηψε νέο θέμα, ίσως και πιο σοβαρό, με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, Αχμέτ Κουρτ, που κατεβαίνει με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο Αχμέτ Κουρτ είναι πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης που είναι γνωστή στη Θράκη για τις πολλές στενές σχέσεις της με το Τουρκικό Προξενείο.

Ο Κουρτ έχει εκλεκτικές συγγένειες και με άλλα περίεργα πολιτικά μορφώματα, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη, έχει στενές σχέσεις με το εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, το οποίο μάλιστα φέρεται διατεθειμένο να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.

Ο Κουρτ μάλιστα έσπευσε να δηλώσει τη στήριξη του στο μειονοτικό σχήμα, όπως αναφέρει εκτεταμένο ρεπορτάζ του Έθνους για τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται με τη μειονότητα.

Αντιγράφουμε από το Έθνος «μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της “Τουρκικής Ένωσης Ξανθής” ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ που με δήλωσή του εξέφρασε “θαυμασμό για την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές”, προσθέτοντας ότι “είναι απόλυτη η πίστη του πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας”».

kourt2
Ο Κουρτ δεν είναι καμιά τυχαία περίπτωση, με την ιδιότητά του ως προέδρου της ΤΕΞ, μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα, μετέβη πρόσφατα στην Τουρκία, όπου φυσικά δεν παρέλειψε να περάσει και να καταθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ.

Ακόμα επισκέφτηκε τα πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων και το φασιστικό ΜΗΡ (Γκρίζοι Λύκοι) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στον οποίο ο Κουρτ έδωσε και μια πλακέτα του συλλόγου ΤΕΞ (φώτο)!

 Ένα τελευταίο στοιχείο για τον Κουρτ, που δείχνει με ποια κριτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τους υποψηφίους του είναι ότι πριν ανακοινωθεί η συνεργασία του με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κοντά στον συνδυασμό του Παυλίδη που είναι ο υποψήφιος της ΝΔ στην περιφέρεια!

Η υποψηφιότητα Κουρτ είναι πολύ σημαντικό ζήτημα γιατί καταρρίπτει και το τελευταίο επιχείρημα που επιστράτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το λόγο που έκοψε τη Σουλεϊμάν.

Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την έκοψε για να βάλει στη θέση της κάποιον αρεστό στη μειονότητα, προκειμένου να μην ενισχυθεί το μειονοτικό ψηφοδέλτιο του DEB, το οποίο όμως στηρίζεται ακόμα και από δικό τους υποψήφιο στην περιφέρεια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποσύρει την υποψηφιότητα αυτού του κυρίου από την περιφέρεια και να εξετάσει με μεγάλη προσοχή ποιους κατεβάζει στη Θράκη.

Παραιτήθηκε μόλις βγήκαν οι φωτογραφίες του στη δημοσιότητα

Παραιτήθηκε και αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση περιφερειακού συμβούλου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη του της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Ο Αχμέτ Κουρτ, που ανήρτησε τις φωτογραφίες στις 26 Δεκεμβρίου, δηλώνει και θαυμαστής του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB), το οποίο ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ.
«Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές στις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας», αναφέρει.
Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς δεν θα σχολιάσουμε διόλου την συμμετοχή ενός Γκρίζου Λύκου στον περιφερειακό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μόνο μία ερώτηση έχουμε να υποβάλλουμε: Ο συγκεκριμένος Γκρίζος Λύκος αναγνωρίζει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας; Η απάντηση, σε όποιον τολμήσει να του απευθύνει κατά πρόσωπο την ερώτηση, θα είναι εξόχως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική. Ιδιαίτερα από το πρόσωπο του... πολιτευτή Γκρίζου Λύκου, αλλά και από την ένταση της φωνής του (ανεξάρτητα από τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσει)... Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές πως για τα στελέχη του, ο φασισμός και ο ναζισμός υπάρχουν μόνο όταν δεν συνεργάζονται μαζί με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα... Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του μίλησε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι ο στόχος του κόμματος στις ευρωεκλογές είναι το ποσοστό που έλαβαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις εκλογές του Μαΐου του 2012, όταν άγγιξε το 11%.

Παράλληλα, έκανε άνοιγμα στους “πολιτευτές που κόβονται από τα άλλα κόμματα στη Θράκη, επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο” -παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που αφορά το θέμα της κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ΣΥΡΙΖΑ- λέγοντας ότι οι πόρτες του κόμματός του “είναι γι αυτούς ανοιχτές”.

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι θα έχουν όλοι οι υποψήφιοι ίσες ευκαιρίες να προβάλουν τα επιχειρήματά τους, και πρόσθεσε ότι το ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ. είναι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας.

“Είστε η πραγματική εικόνα του ελληνικού λαού. Στα άλλα ψηφοδέλτια υπάρχει για πρώτη φορά η ηχηρή εκπροσώπηση της διαπλοκής. Στη ΝΔ εκπροσωπούνται εργολάβοι, και ο εθνικός προμηθευτής στις τηλεπικοινωνίες, ενώ σε άλλο ψηφοδέλτιο ο εκπρόσωπος του κ. Ψυχάρη, ο κ. Καψής” είπε ο κ. Καμμένος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, υπάρχουν ψηφοδέλτια που θα εκπροσωπήσουν “χούλιγκαν των γηπέδων, καλλιτέχνες και τραγουδιστές, και επίσης ψηφοδέλτιο που θα μεταφέρει τον αμανέ στο ευρωκοινοβούλιο”.

Κάλεσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να βγουν στην κοινωνία λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται να είναι κανείς στο σπίτι του, και πρόσθεσε ότι “δεν είμαστε κίνημα που δημιούργησαν οι μηντιάρχες. Σύμμαχός μας ο ελληνικός λαός που πρέπει να ακούσει τη φωνή μας αλλά πρέπει και εμείς να ακούσουμε τους πολίτες”.

Είπε επίσης ότι θα υπάρχουν ειδικά προγράμματα ανά τομέα στις ευρωεκλογές, και πως “κάθε υποψήφιος θα αναλάβει από έναν τομέα αντίστοιχο στο ευρωκοινοβούλιο”.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε ότι το κόμμα του λέει “όχι” σε μια Ευρώπη υπό την επικυριαρχία της Γερμανίας, και τάσσεται υπέρ “της Ευρώπης στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και διατήρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θέλουμε την Ευρώπη που δεν προσκυνά τους τραπεζίτες”.

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι το κόμμα του θα έχει πρώτα συνομιλίες με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις πριν αποφασίσει σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί.

Πρόσθεσε πως η πρόταση του κόμματός του για την λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου, θα έχει τέσσερις πτυχές. Πρώτον ο έλεγχος των επιτροπών της Κομισιόν από το Ευρωκοινοβούλιο, δεύτερο η νομοθέτηση του Ευρωκοινοβουλίου μαζί με το Συμβούλιο, τρίτο το θέμα του προϋπολογισμού, και τέταρτο η άσκηση δημοκρατικού ελέγχου.

Τέλος είπε ότι το κόμμα του θα στηρίξει στην Ευρωβουλή τα εθνικά θέματα και πρόσθεσε: 
“Είναι απαράδεκτες οι συζητήσεις που γίνονται τελευταία για την Θράκη. Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε γονατίσει στο τουρκικό προξενείο. Περιμένουν τα άλλα κόμματα την έγκριση του προξενείου για να εντάξουν υποψηφίους, εμείς δεν θα υποκύψουμε. Γι αυτό βρίσκεται ο Κουίκ υποψήφιος περιφερειάρχης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη” 
κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, με στελέχη του κόμματος να κάνουν εισηγήσεις για διάφορα τεχνικά θέματα που αφορούν τις ευρωεκλογές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Κωνσταντίνος

Και ξαφνικά, η Θράκη, η «απαγορευμένη περιοχή», η ακριτική γωνιά της Ελλάδας για την οποία δεν μιλούσε κανένας, έγινε το κέντρο ενδιαφέροντος όλων! Οποία έκπληξις, αίφνης οι μεγαλοδημοσιογράφοι, άρχισαν να μιλάνε για το τουρκικό προξενείο, άρχισαν να βλέπουν τώρα και τους τουρκοπράκτορες που δρουν στην περιοχή, άρχισαν να νιώθουν «εθνικά ευαίσθητοι»… Μαζί τους σύσσωμο το πολιτικό σύστημα «ανακάλυψε τον τροχό» και εξεγείρεται με τα όσα διαδραματίζονται σε αυτήν την, όντως ευαίσθητη εθνικά, γεωγραφική περιοχή της χώρας… Και όλα αυτά εξαιτίας (και όχι με αφορμή) τον ΣΥΡΙΖΑ και τα πισωγυρίσματά του (κοινώς κωλοτούμπες) στο θέμα της υποψηφιότητας της Σαμπιχά, μίας Ρομά που υπερήφανη δηλώνει «είμαι Ελληνίδα Ρομά»!!!

Όμως, επειδή όπως λέει ο σοφός λαός "μέγα θαύμα τρεις ημέρες", εκτός κι αν οι δημοσκοπήσεις καταγράψουν μία ικανοποιητική (για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου) πτώση του «μεγάλου αντιπάλου», ΣΥΡΙΖΑ και πάρει παράταση η δημοσιότητα γύρω από τις δραστηριότητες των διαφόρων «χορηγούμενων» εκ του τουρκικού προξενείου πρακτόρων, καλό θα ήταν να καλωσορίσουμε μεν τους «όψιμους πατριώτες» και να τους καταδείξουμε όχι την κουκκίδα με την οποία ασχολούνται, αλλά την συνολική εικόνα την οποία αποφεύγουν να τοποθετήσουν στο «κάδρο», επειδή γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως και οι ίδιοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα για την άτυπη τουρκική συγκυριαρχία που αυτή τη στιγμή υφίσταται στην Θράκη. Απλά, σήμερα βρίσκουν την ευκαιρία να "αναδείξουν" την Ελληνική Θράκη, για να ικανοποιήσουν τις πολιτικές ανάγκες των αφεντικών τους...

Η Θράκη, τις τελευταίες ημέρες μετατράπηκε σε «πεδίον δόξης λαμπρόν» για να καθαρθούν από τις αμαρτίες τους όλοι εκείνοι που παγίωσαν τις σχέσεις με το τουρκικό παρακράτος που δρα στην περιοχή και του οποίου τις δραστηριότητες κάλυπταν επί σειρά δεκαετιών, για να εξασφαλίσουν την σταθερή ροή ψήφων που η Άγκυρα έχει εξασφαλίσει από μουσουλμάνους της περιοχής, ασκώντας αφόρητη πίεση που αγγίζει (και σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνά τα όρια της τρομοκράτησης πολιτών (Ελλήνων πολιτών, αξίζει να τονιστεί).

Οι ψήφοι του τουρκικού προξενείου έχουν εξασφαλιστεί μέσα από μία πληθώρα υπαρχόντων μηχανισμών, αλλά κυρίως από την πίεση των ιμάμηδων, η οποία ασκείται είτε μέσα από τα τζαμιά με τους καλοπληρωμένους βολικούς ιμάμηδες που δοξάζουν την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία και που απειλούν ακόμη και με μη ταφή όσων μουσουλμάνων δεν υπακούσουν στις εντολές τους (οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το Ισλάμ) ή αρνηθούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που γίνονται με την «ευγενική χορηγεία» της Τουρκίας (βλ. τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής), είτε δεν ρίξουν στην κάλπη το φακελάκι που δίνουν οι ιμάμηδες μέσα στο τζαμί την τελευταία Παρασκευή πριν τις εκλογές…

Το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, συνεχίζει να υφίσταται και να δρα παράνομα εκμεταλλευόμενο τον «ζωτικό χώρο» που του προσφέρει η σιωπή των πολιτικών «υπευθύνων» και των θεσμικών φορέων που προ πολλού θα έπρεπε να καταδείξουν και να καταδικάσουν επί της ουσίας την παράνομη και εκτός των επιτρεπτών ορίων λειτουργία του, η οποία ξεκινά από τις δηλώσεις του εκάστοτε τούρκου προξένου στις οποίες οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης αναφέρονται ως «τούρκοι», «ομογενείς» και άλλα συναφή θλιβερά, σε μία θρασύτατη προσπάθεια τουρκοποίησης ενός σημαντικού πληθυσμού της Ελληνικής Θράκης (Πομάκοι), για τον οποίο ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός κ. Ερντογάν ξεκαθάρισε πως δεν είναι τούρκοι…!

Τι επιδιώκει όμως το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, όταν με αυτόν τον τρόπο προκαλεί την Ελλάδα, αφού επί της ουσίας δεν αποδέχεται τη Συνθήκη της Λοζάνης και αυτομάτως λειτουργεί επιθετικά και ως η αιχμή του δόρατος της τουρκικής εξωτερικής – αλυτρωτικής πολιτικής εντός του Ελληνικού εδάφους;
Η επιδίωξη είναι απολύτως σαφής και αφορά στην δημιουργία – προετοιμασία μίας εκκίνησης ελληνοτουρκικών συζητήσεων σε μία νέα συνθήκη, η οποία θα επαναδιαπραγματευθεί το σύνολο της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας, δηλαδή της Συνθήκης της Λοζάνης, η οποία δεν αφορά μόνο τους μουσουλμάνους της Θράκης, αλλά κινείται και νοτιότερα, στα νησιά (νησίδες και βραχονησίδες) του ανατολικού και νότιου Αιγαίου…! Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος εφαρμογής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής (αυτός είναι και ο λόγος που το «ταμείο» τον προηγούμενο χρόνο έφτασε στο ύψος ρεκόρ των 250 εκατομμυρίων ευρώ), της δημιουργίας «φίλιου πληθυσμού», της άσκησης ψυχολογικών επιχειρήσεων επί ελληνικού εδάφους, στην δημιουργία «προβλημάτων» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και στην χρηματοδότηση «δραστηριοτήτων» και προσώπων, προκειμένου να δημιουργηθεί είτε μία εικονική πραγματικότητα που θα καταγράφει «τούρκους» (αυτο-προσδιοριζόμενους) στην Θράκη, είτε θα συκοφαντεί συστηματικά μέσω διαφόρων «συλλόγων» την Ελλάδα για καταπάτηση ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των «τούρκων» πολιτών. Μία τέτοια έναρξη συζητήσεων για μία νέα συνθήκη στη θέση της Συνθήκης της Λοζάνης, είναι επιθυμία της Τουρκίας και ουσιαστικά θα αποτελέσει την έναρξη διαδικασιών είτε μείωσης της γεωγραφικής έκτασης της Ελλάδας είτε μείωσης της απόλυτης Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας σε περιοχές που μέχρι και σήμερα αποκαλούνται Ελληνικές (θαλάσσιες και ηπειρωτικές)...

Η εμπλοκή, μάλιστα, του τούρκου προξένου, ο οποίος για άγνωστους λόγους δεν απελάθηκε από την Ελλάδα, είναι χαρακτηριστική και αποτυπωμένη στον Ελληνικό Τύπο αλλά και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (όπου συζητήθηκε η… συμπεριφορά του), όταν πριν από ενάμισι περίπου χρόνο απείλησε την σωματική ακεραιότητα του ιμάμη του χωριού Σώστης (ν. Ροδόπης), ο οποίος αρνήθηκε να υποταχθεί στον ψευτομουφτή Κομοτηνής, αφού θεωρούσε πως το χρέος και το καθήκον του είναι αμιγώς θρησκευτικό και απέναντι στους μουσουλμάνους του χωριού του, και όχι πολιτικό…

Αυτά τα πραγματικά ελάχιστα (λόγω οικονομίας του χώρου και του χρόνου), και τα οποία αποτελούν την παρονυχίδα μόνον του όλου προβλήματος, δεν τα γνωρίζουν οι «πολιτικοί ταγοί», οι μεγκα-λοδημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι «πρόθυμοι» εμπλεκόμενοι στο προκύψαν θέμα της Σαμπιχά, αλλά της επί της ουσίας πολιτικής υποτέλειας του ΣΥΡΙΖΑ (ευχόμαστε εξαιτίας μόνο των ψήφων και όχι λόγω πεποιθήσεων) στις επιθυμίες του τούρκου πρόξενου;
Μα, φυσικά τα γνώριζαν και τα γνωρίζουν! Αλλά είχαν επιλέξει την σιωπή, την μη ενόχληση των κρατούντων των ηνίων της εξουσίας, την μη αναμόχλευση του βόθρου της πολιτικής σκηνής της χώρας και της εμπλοκής και αγαστής συνεργασίας του με επιθετικά κινούμενα στοιχεία (πρόσωπα και όχι μόνο) προς την Ελλάδα. Και αυτή η άτυπη συνεργασία υπέρ των πολιτικών κομμάτων και κατά των εθνικών συμφερόντων είχε γίνει (και συνεχίζει να είναι) ο κανόνας της αισχρής πολιτικής συνδιαλλαγής με τούρκους πράκτορες και τους προϊσταμένους τους (κατ΄ άλλους χορηγούς και κατ΄ άλλους εργοδότες), προκειμένου να χρωματιστεί ο χάρτης με κομματικό χρώμα, ξεθωριάζοντας αργά αλλά σταθερά το χρώμα της Ελληνικής σημαίας από την γεωγραφική αυτή περιοχή.

Νυν υπέρ πάντων το κόμμα! Αυτό είναι το πιστεύω των «μεγάλων» κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), αλλά και άλλων μικρών (ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι Πράσινοι κ.α.) που έχουν μετατρέψει την Ελληνική Θράκη σε «τράπεζα ψήφων», τις οποίες «δανείζονται» από την Άγκυρα αλλά ταυτόχρονα –και αυτό είναι το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά όλοι οι εμπλεκόμενοι, κόμματα και πρόσωπα- γνωρίζουν πολύ καλά πως υπογράφουν την γιγάντωση της ύπαρξης, λειτουργίας και παράνομων πρακτικών που ασκούνται από την Τουρκία στην Ελληνική Θράκη.

Είχαμε γράψει πως η αφίσα στα τουρκικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (όταν αυτός επισκέφθηκε προ ολίγων εβδομάδων την Θράκη) ήταν ο προάγγελος της υποταγής του ίδιου αλλά και του κόμματός του στην βούληση του τούρκου προξένου και της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Είχαμε επισημάνει τους φόβους μας για τις κρυφές συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή τα ανταλλάγματα που απαίτησε το τουρκικό προξενείο και δυστυχώς με την περίπτωση της Σαμπιχά, διαπιστώνουμε πως τον πρώτο λόγο για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον έχει το κόμμα ή ο πρόεδρός του, αλλά… ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής μέσω των υπαλλήλων του που έχουν τοποθετηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ως βουλευτές…

Έχουμε, όμως, ήδη επισημάνει και την τραγικότητα των υποψηφίων περιφερειαρχών των τριών «μεγάλων» κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι πριν από λίγες ημέρες έτρεξαν να συμμετέχουν σε θρησκευτική τελετή (στο χωριό Δοκός, ν. Ροδόπης) που διοργάνωσε ο ψευτομουφτής Κομοτηνής, αναγνωρίζοντάς τον έτσι, κόντρα στην επίσημη πολιτικής της χώρας που δεν αναγνωρίζει τους τοποθετημένους από την Άγκυρα (ψευτο)μουφτήδες! Δηλαδή, οι εκλεκτοί υποψήφιοι περιφερειάρχες (κομματικοί εκλεκτοί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) της περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, αλλάζουν την επίσημη πολιτική της χώρας, εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και υπέρ (ευελπιστούν) της συλλογής επαρκούς αριθμού ψήφων…!
Οι ίδιοι και τα κόμματά τους, επί σειράς δεκαετιών αποφεύγουν να τοποθετούνται απέναντι στις «δραστηριότητες» του τουρκικού προξενείου και των μηχανισμών του, αποφεύγουν να κάνουν δηλώσεις και να καταδικάζουν πρακτικές που αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος ανωμαλίας στην περιοχή…
Είναι τα ίδια κόμματα που έχουν συνδιαλλαγεί με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ακόμη και για την χάραξη του Καλλικράτη…, ο οποίος έχει δημιουργήσει μείζονα αλλά καλά κρυμμένα μέχρι στιγμής προβλήματα στην περιοχή, τα οποία οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν προκειμένου να μην υπάρξουν «παρατράγουδα» που θα απειλήσουν την εθνική ασφάλεια της Θράκης (βλ. σχέδιο Βαριοπούλα και όχι μόνο) και θα την μετατρέψουν σε ένα νέο Κόσσοβο, σε μία νέα Κύπρο ή σε μία νέα Ουκρανία… (αν και για να συμβεί κάτι τέτοιο απαιτείται προδοσία από το κυβερνών –και όχι μόνο- πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας).
Είναι η πάγια πολιτική τακτική στην Θράκη, όπου οι πολιτικοί αφοδεύουν και στη συνέχεια απομακρύνονται περιχαρείς από την βρωμιά που δημιούργησαν, αφήνοντας άλλους να την σκεπάσουν ή να προσπαθήσουν να ζήσουν με αυτήν…

Τι έγινε, λοιπόν, με την περίπτωση της Σαμπιχά; Απλά, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πως τελικά είναι όλα όσα υποψιαζόμασταν γι αυτόν. Άκρως επικίνδυνος στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του ορθότητα η πατρίδα υπολογίζεται μόνο σε χρήματα, ενώ τα υπόλοιπα, τα εθνικά θέματα είναι αποκυήματα της φαντασίας ή της ακροδεξιάς τάσης ενός κομματιού του πληθυσμού της χώρας, ο οποίος πρέπει να διωχθεί γι αυτές ακριβώς τις απόψεις του (δεν γίνεται αναφορά στην Χρυσή Αυγή, αλλά σε πολίτες που δεν συμφωνούν ούτε με τη Χρυσή Αυγή ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δέχονται επιθέσεις διαδικτυακές αλλά και μέσω του Τύπου από διάφορους «Πάσχοντες»).
Η περίπτωση της Σαμπιχά ξεγύμνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέδειξε όχι μόνο την ψευδογλωσσία του για ισονομία, αντιρατσισμό, δημοκρατία και την γενικότερη αδυναμία του να εφαρμόζει αυτά που διαφημίζει, αλλά –κυρίως- την επικινδυνότητά του αλλά και την παράλληλη πορεία του με τους άλλους «πολιτικά ισχυρούς» ως προς τα εθνικά θέματα και ως προς την σιωπηλή αποδοχή της Τουρκίας ως ισχυρού παράγοντα που δύναται να εισβάλλει ως ρυθμιστής –και όχι μόνο- στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Το σύστημα άρπαξε την εξέλιξη αυτή από τα μαλλιά και έβαλε τους «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν έχει σημασία, γι αυτούς, αν αυτή η δουλειά θα αποφέρει οφέλη ή θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα. Η σημασία, το «ζουμί» για τους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρξει ζημία για τον Αλέξη Τσίπρα… και αν είναι δυνατόν να εισπράξουν τα κυβερνώντα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) τα ό,ποια οφέλη. Ήδη ο κάθε αδαής άρχισε να εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα, λέγοντας κι αυτός τη δική του γνώμη, αν και δεν γνωρίζει τίποτε για τα όσα γίνονται στη Θράκη, επιβεβαιώνοντας το ρητό εκείνο που λέει πως «η άποψη είναι σαν τον πισινό, όλοι έχουν από ένα»…

Τραγικό, μεν, στα όρια της τραγικής ειρωνείας δε, να υπερασπίζονται την Θράκη εκείνοι που παγίωσαν την εύρυθμη λειτουργία των μηχανισμών της Τουρκίας στην ακριτική αυτή περιοχή. Εκείνοι που έκαναν «επάγγελμα» την συνδιαλλαγή με τουρκοπράκτορες, αρκεί να κερδίζει το κόμμα! Εκείνοι που ενέδωσαν σε πλείστες όσες προκλήσεις εις βάρος του Ελληνισμού για να εισπράξουν «τα ψηφαλάκια». Εκείνοι που ως «πρεζόνια της πολιτικής» είτε με πράξεις είτε με παραλείψεις τους συνήργησαν επανειλημμένα εις βάρος των Ελληνικών εθνικών συμφερόντων τόσο στην περιφέρεια της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, όσο και σε άλλες μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος και κρισιμότητας περιοχές της χώρας.

Το πρόβλημα της Θράκης, που δεν πρόκειται να δουν οι μεγαλόσχημοι των ΜΜΕ, που δεν πρόκειται να αποτολμήσουν να σκεφθούν καν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, είναι η αδιαφορία του κράτους των Αθηνών, είναι η βδελυρή χρόνια συνεργασία με μηχανισμούς (όχι απαραίτητα διπλωματικούς) της Τουρκίας, είναι η σιωπηρή καταδίκη ενός τμήματος του Ελληνικού πληθυσμού (χριστιανών και μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής), είναι ο βυζαντινισμός που έγινε πάγια τακτική από τους εκάστοτε κυβερνώντες την Ελλάδα. Μόνο που, δεν πρέπει να ξεχνάμε που τελικά οδήγησε ο «βυζαντινισμός»…

ΥΓ: Δυστυχώς, κι επειδή προβλέπουμε πως το «ανακινηθέν» θέμα της Θράκης λίαν συντόμως θα σκεπασθεί από άλλα θέματα της επικαιρότητας κι αυτό επειδή η οποιαδήποτε έντιμη απόπειρα ανάδειξης των όσων συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη είναι μία «βόμβα» που είναι ικανή να σαρώσει και να καταστρέψει ολοκληρωτικά το σύνολο σχεδόν από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και σκηνικό που «εδράζεται» επί της πλατείας Συντάγματος, καλό θα είναι, όσοι –μη μεγκαλο-δημοσιογράφοι φυσικά- ασχοληθούν με αυτό κι επειδή κάποιοι θερμοκέφαλοι χρειάζονται κάποιο μάθημα διαχείρισης επί ευαίσθητων θεμάτων, τους προτείνουμε να επιλέξουν την οδό απογύμνωσης του αντιπάλου και στην εν συνεχεία πλήρους έκθεσής του στο φιλοθέαμον κοινό, αφήνοντάς τον να επιλέξει εάν θα προσπαθήσει να κρύψει τη γύμνια του ή αν θα τρέχει γυμνός στο Σύνταγμα ως άλλος  πρακτορίσκος…
Όσον αφορά για εκείνους τους παρελθόντος και παρόντος χρόνου πολιτικούς ταγούς (ή λαγούς) που σήμερα τολμούν να εμφανίζονται ως "τιμητές του έθνους και της πατρίδας", μία αναζήτηση στο διαδίκτυο αρκεί για να συναντήσει κανείς φωτογραφικά στιγμιότυπα των εναγκαλισμών τους με τουρκοπράκτορες και άλλους "χαρισματικούς" εκλεκτούς του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής...
Τέλος, για όλους όσους προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους πως η συγκεκριμένη καταγεγραμμένη συμπεριφορά συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, προσδιορίζεται μόνο σε μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, τότε πλανώνται πλάνη οικτρά, αφού δεν μπορούν να δούνε ολόκληρη την "εικόνα" της λειτουργίας των ισχυρών πολιτικών κομμάτων της χώρας...
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως είναι της άποψης "ή τούρκος ή τίποτα"...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου