Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Σεπ 2015

Πως οι αμερικανοί σχεδίασαν από το 2006 μέσα από την αμερικανική πρεσβεία της Δαμασκού την καταστροφή της Συρίας

Νέα αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα για το σχεδιασμό της καταστροφής της Συρίας από τις ΗΠΑ και τη μετάδοση της σύγχυσης και της αποσταθεροποίησης της χώρας.

Οι νέες αποκαλύψεις των wikileaks δεν εκπλήττουν πια κανέναν καθώς ο κόσμος έχει αποκτήσει συνείδηση ότι η Αμερική έχει συνεργήσει για την πτώση των καθεστώτων που δεν συμμορφώνονται, όχι μόνο στην περίπτωση της Συρίας και του σαμποτάζ της επικράτειάς της, αλλά και σε άλλες αραβικές χώρες και τη Μέση Ανατολή γενικότερα, όπως πολύ ορθά επισημαίνει το eldabil στο σχετικό άρθρο του από 21-09-15. Αποτελεί κοινό τόπο ότι η παρέμβαση των ΗΠΑ στις υποθέσεις των τρίτων χωρών, βασίζεται στις τρομοκρατικές οργανώσεις τις οποίες στηρίζει για να διασπάσει την αραβική ενότητα και να διαιωνίσει την έριδα, μια παγίδα στην οποία έπεσαν πολλά κράτη.

Το νέο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των «Wikileaks» χρονολογείται από το 2006 και αφορά το σχέδιο των ΗΠΑ για αποσταθεροποίηση της Συρίας και υπονόμευση της εξουσίας του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το έγγραφο αρχίζει με την έκφραση "της δυσφορίας των ΗΠΑ" για την σταθερότητα του καθεστώτος της Συρίας, αλλά και για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Συρίας «Μπασάρ αλ-Άσαντ» έχει γίνει «ισχυρότερος από ό, τι ήταν πριν από δύο χρόνια», παρά την ήδη τριετή αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Η Αμερική σχεδιάζει να υποσκάψει τα φιλοϊρανικά καθεστώτα όπως τη Συρία αλλά και το λιβανέζικο κόμμα της Χεζμπολάχ, ως εκδούλευση στην σιωνιστική οντότητα.

Πρόκειται για ένα έγγραφο που εκδίδεται από την αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό, με το οποίο αναγνωρίζεται η σταθερότητα του συριακού κράτους, γεγονός που ανησυχεί την Ουάσινγκτον. Ως εκ τούτου αρχίζουν τις εργασίες για να εκμεταλλευτούν τα ό,ποια αδύνατα σημεία της Δαμασκού. Προκειμένου να αξιοποιηθεί μια ευκαιρία άσκησης πίεσης στον Άσσαντ και να καταρρεύσει η σχέση ισορροπίας με το Λίβανο, πραγματοποιείται η δολοφονία του Πρωθυπουργού του Λιβάνου Rafik Hariri και αρχίζουν να αποδίδονται ευθύνες στη συριακή κυβέρνηση.

Στο έγγραφο η Ουάσινγκτον φέρεται να τονίζει την ανάγκη να επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση και απαιτούν να υπάρξει μια δημόσια ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας και της διαπλοκής Άσσαντ στην δολοφονία.

Μία παράγραφος του εγγράφου αναφέρεται στον τ. Αντιπρόεδρο της Συρίας, Abdel-Halim Khaddam ο οποίος φέρεται να είχε πεί, «ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία λαϊκή βάση» ενώ επισημαίνουν ότι «η εμφάνιση του Αντιπροέδρου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενοχλεί την συριακή ελίτ και τον Άσσαντ προσωπικά». Το έγγραφο ενημερώνει ότι "πρέπει να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τη Σαουδική Αραβία και άλλους εταίρους να προπαγανδίζουν στα μέσα ενημέρωσης, και να αναδεικνύουν την σκοτεινή πλευρά του συστήματος".

Το ίδιο έγγραφο εντέλλεται τη διάσπαση στις τάξεις των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και την ανάγκη της διασποράς φημών για απόπειρες πραξικοπήματος, επειδή το σύστημα είναι πολύ ευαίσθητο σε ψιθύρους για απόπειρες πραξικοπήματος ώστε να προκληθεί μια ανησυχία στις τάξεις του Στρατού, της Διοίκησης και της Ασφάλειας της χώρας.

Το έγγραφο προτείνει επίσης, να τονισθεί με κάθε μέσο η αποτυχία της «οικονομικής μεταρρύθμισης», ιδίως κατά την περίοδο των Συριακών Προεδρικών Εκλογών του 2006, για να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Άσσαντ απονομιμοποιώντας τον. Επίσης, προτείνουν τη σύγκριση «της συριακής μεταρρύθμισης» με άλλες μεταρρυθμίσεις στη Μέση Ανατολή και ζητά να αναληφθεί δράση για να αποτραπούν χώρες Κόλπου για αραβικές επενδύσεις στη Συρία.

Σχετικά με το κουρδικό ζήτημα, το έγγραφο προτείνει τη διοργάνωση μιας εκστρατείας καταγγελιών των Κούρδων της Συρίας, μέσω διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να δυσφημισθεί η κυβέρνηση. Ωστόσο επισημαίνεται:
"Αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά, διότι το οποιοδήποτε λάθος στο κουρδικό ζήτημα στη Συρία μπορεί να στραφεί εναντίον μας και οι Κούρδοι να απαξιώσουν τις προσπάθειές μας για την οικοδόμηση μιας κουρδικής "αντιπολίτευσης". Επίσης πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις συριακές υπηρεσίες πληροφοριών οι οποίες είναι υποψιασμένες για τους στόχους κάποιων Κούρδων".
Στην παράγραφο σχετικά με τις τρομοκρατικές δραστηριότητες, σύμφωνα με την αμερικανική περιγραφή στο έγγραφο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγνωρίζει με διακριτικό τρόπο ότι "το συριακό καθεστώς έχει επιληφθεί με σχετικές δράσεις, ομάδες που έχουν δεσμούς με την αλ-Κάιντα" και προαναγγέλει την εμφάνιση ορισμένων τρομοκρατικών ενεργειών στη Συρία.

Το έγγραφο συνιστά τη μετάβαση και παρουσία τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, όπως της «Χαμάς» και του «Ισλαμικού Τζιχάντ». Εκτιμάται ότι οι ιστορικές προσπάθειες της χώρας και της διακυβέρνησης των Άσσαντ κατά των τρομοκρατικών ομάδων είναι ένα αδύναμο σημείο και παρέχει όλα τα σημάδια αστάθειας της διακυβέρνησης και των πολιτικών επιλογών της. Σημειώνεται ότι είναι δύσκολο να εξακριβωθεί πλήρως ο βαθμός της ισλαμιστικής απειλής κατά του καθεστώτος στο εσωτερικό της Συρίας, αλλά το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μια μακροπρόθεσμη απειλή.

Ασφαλώς, δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε σε έγγραφο των «WikiLeaks» για να κατανοήσουμε την πραγματικότητα του αμερικανικού σχεδίου κατά της Συρίας, που καταστρέφει μια ολόκληρη χώρα υπέρ της σιωνιστικής οντότητας. Ωστόσο, μας αποκαλύπτει πόσο ποταπά είναι τα από καιρό σχεδιαζόμενα σενάρια για την αποσταθεροποίηση, τον κυνισμό των σχεδιαστών από τις "αυθεντίες στα ανθρωπιστικά ζητήματα" και την εξύφανση των γεγονότων υπέρ του χαοτικού σχεδίου τους.

Δείχνει επίσης το βαθμό της αμερικανικής επιρροής σε αραβικά κράτη και στους κυβερνήτες τους που ακολουθούν πειθήνια τις εντολές των ΗΠΑ. Γίνεται απόλυτα σαφές ο πρωταρχικός αμερικανικός ρόλος στην επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία και στην μετατροπή μιας πολιτικής κατάστασης σε έναν καταστροφικό πόλεμο μεταξύ του κράτους και των ένοπλων συμμοριών που απολαμβάνουν στήριξη, χρηματοδότηση και εξοπλισμό από τη Ουάσιγκτον και κάποια άλλα συνωμοτικά κράτη.

Πηγή DimpeNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2009 και η αξία τους έφθανε σχεδόν το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ στα τέλη του 2014, σύμφωνα με ένα έγγραφο διαβούλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Τα υψηλά επίπεδα των δανείων που δεν εξυπηρετούνται και έχουν χορηγηθεί σε εταιρείες, ειδικά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δυσχεραίνουν την εκταμίευση πιστώσεων και δεσμεύουν τραπεζικό κεφάλαιο το οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για νέες χορηγήσεις.

«Δοθείσης της επείγουσας ανάγκης να υποστηριχθεί η ακόμη αβέβαιη ανάκαμψη της Ευρώπης, η ταχεία επίλυση [του προβλήματος] των ΜΕΔ για να προωθηθούν νέες δανειακές χορηγήσεις έχει μακροοικονομική σημασία πρώτης τάξεως», σημείωσαν στελέχη του ΔΝΤ στο έγγραφό τους.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο ειδικά στο νότιο τμήμα της ευρωζώνης, όπου το χρέος των επιχειρήσεων είναι ένα «οξύ» πρόβλημα, καθώς και στην ανατολική και στη νοτιοανατολική Ευρώπη, σημειώνει ο διεθνής χρηματοοικονομικός οργανισμός.

Στις χώρες της ευρωζώνης η συνολική αξία των μη εξυπηρετούμενων δανείων ανερχόταν σε 932 δισεκατομμύρια ευρώ —ή περίπου το 9,2% του εγχώριου ακαθάριστου προϊόντος (ΑΕγχΠ) της ευρωζώνης— στα τέλη του 2014.

Μόνο μια φούχτα χωρών, ανάμεσά τους η Εσθονία και η Γερμανία, κατέγραψαν μείωση του ποσοστού των ΜΕΔ επί του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών εν συγκρίσει με τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία έφθασαν μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δεδομένα που επικαλείται το έγγραφο διαβούλευσης των ειδικών του ΔΝΤ.

Ως τα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο λόγος των ΜΕΔ έφθασε σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα στην Κύπρο, όπου ξεπέρασε το 40%, και στην Ελλάδα, όπου βρισκόταν στο 35%. Πάντως στην Ιρλανδία και την Ισπανία ο λόγος των δανείων που δεν εξυπηρετούνται προς το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών άρχισε να υποχωρεί το 2014.

Στο έγγραφο προτείνεται καλύτερη εποπτεία του τομέα· να ενθαρρυνθούν οι τράπεζες να απομειώσουν, να υποβάλουν σε νέα ρύθμιση ή ακόμη και να διαγράψουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια· την προώθηση μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση των διαδικασιών πτώχευσης και τη βελτίωση των υποδομών τις αγορές ώστε να μπορέσει ο τομέας των δανειακών χορηγήσεων να αναπτυχθεί ξανά.

Μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε ότι στα τέλη του 2013 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν χορηγήσει τράπεζες στην ευρωζώνη ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 879 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σύμφωνα με είδηση από τον ελληνικό τύπο, ο νέος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης της νεοσύστατης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αρνείται την δήθεν ¨Ποντιακή γενοκτονία¨.

Στην είδηση αναφέρεται πως ο υπουργός αναφέρει σε άρθρο του πως
¨Τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. Γι’ αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της «Γενοκτονίας», σε αντίθεση με τους Αρμένιους, οι οποίοι επεχείρησαν και πέτυχαν για τη δική τους περίπτωση απόφαση της γαλλικής Γερουσίας. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει τη σημασία της απόφασης περί Γενοκτονίας, μετά μάλιστα την αντίδραση της τουρκικής πλευράς. Η απόφαση αναδεικνυόταν σε «αγκάθι» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις¨.
Εφ. Μπιρλίκ 24/9/2015
Πηγή "Τουρκικά Νέα"


Σχόλιο ιστολογίου: Ο κ. Φίλης ανέλαβε να ανεβάσει το ηθικό των τούρκων, που τελευταία βλέπουν να χάνουν όλους τους φίλους που είχαν... Δεν ήξεραν, φαίνεται, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να τους εκπλήξει ευχάριστα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Μετά το "κρέμασμα" των κ.κ. Νικολόπουλου και Δ. Καμμένου από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ (και υπουργό Εθνικής Άμυνας) κ. Πάνος Καμμένο, και το πολύ άσχημο κλίμα που δημιούργησε αυτή η πρωτοφανής για αρχηγό κόμματος ενέργεια εις βάρος των βουλευτών και στελεχών του, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως παρά τις ό,ποιες δηλώσεις οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" βιώνουν μία "νευρική κρίση", με τις διαμαρτυρίες των "κρεμασμένων" να δημιουργούν ένα θολό τοπίο για την επόμενη ημέρα...

Ξουλίδου: Ο Πάνος Καμμένος γνώριζε...

Μέσα σε αυτό το σκηνικό εμφανίστηκε και η κυρία Ξουλίδου, η οποία με δηλώσεις της αφήνει αιχμές πως ο Πάνος Καμμένος γνώριζε τις "ιδιόμορφες" θέσεις του κ. Δ. Καμμένου, αλλά απέφυγε να τις θέσει στα όργανα του κόμματος (σχ. αποσκοπώντας προφανώς σε ψήφους ενός συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου).

Η κυρία Ξουλίδου τόνισε πως οι απόψεις του Δημήτρη Καμμένου ήταν γνωστές μέσα στο κόμμα εδώ και πάρα πολύ καιρό και όλοι ήταν κοινωνοί τού τι έγραφε στα social media. «Ηταν γνωστές οι αναρτήσεις του στο »Πόρτα-Πόρτα». Προσωπικά τις γνώριζα, αλλά όλοι τις ξέραμε. Θα έπρεπε να τις γνωρίζει και ο πρόεδρος. Ο Δημήτρης Καμμένος ήταν απομονωμένος από την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα, το είχε επιλέξει ο ίδιος».

Μάλιστα, η κ. Ξουλίδου τόνισε πως οι απόψεις του κ. Δημήτρη Καμμένου έχουν κάνει κακό στους ΑΝΕΛ και στον Πάνο Καμμένο, διότι ήταν η βασική αιτία που ο περισσότερος κόσμος κρίνει το κόμμα ως κομμάτι της ακροδεξιάς. Σε ερώτηση για το αν ο Δ. Καμμένος ενδέχεται να ανεξαρτητοποιηθεί και να πάψει να στηρίζει την κυβέρνηση, η κ. Ξουλίδου επισήμανε πως ουδείς γνωρίζει τι προτίθεται να κάνει, πάντως είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να παραμείνει βουλευτής.

H κ. Ξουλίδου παραδέχθηκε πως το θέμα του κ. Καμμένου, αν και έπρεπε να συζητηθεί εκτενώς μέσα στο κόμμα, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς προηγούνταν άλλα ζητήματα όπως η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Όσο για το γεγονός ότι η ίδια δεν υπουργοποιήθηκε όπως της είχε υποσχεθεί ο Πάνος Καμμένος, τόνισε ότι εδώ και κάποιες ημέρες δεν έχει μιλήσει μαζί του. «Περιμένω μια εξήγηση από τον Πάνο Καμμένο για να μάθω τι συνέβη», είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν δικαιούται να ομιλεί εφόσον έχει στις τάξεις της, σε ρόλους μάλιστα δελφίνων, βαρόνων και βαρονέτων, στελέχη τα οποία, μεταξύ άλλων «είχαν διατελέσει επικεφαλής φιλοχουντικών μορφωμάτων ή ακροδεξιών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών κομμάτων» εξαπολύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή την κριτική μετά και το ζήτημα με τον Δημήτρη Καμμένο.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Μοίρας
«οι ΑΝΕΛ δεν αφήνουν κανένα ίχνος να σκιάσει το δημοκρατικό χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία μας και γι’ αυτό το λόγο χθες δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά στις αποφάσεις μέχρι να ακολουθήσουν οριστικά συμπεράσματα στην υπόθεση που προέκυψε αναφορικά με λογαριασμό βουλευτή μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Παράλληλα, στηλιτεύουν «την εσπευσμένη ανάμιξη διαφόρων «προθύμων» στον πολιτικό θόρυβο ο οποίος δημιουργήθηκε».
Στρέφει μάλιστα την κριτική συγκεκριμένα κατά της Ν.Δ. τονίζοντας ότι δεν δικαιούται να ομιλεί εφόσον έχει στις τάξεις της, σε ρόλους μάλιστα δελφίνων, βαρόνων και βαρονέτων, στελέχη τα οποία:
«Είχαν διατελέσει επικεφαλής φιλοχουντικών μορφωμάτων ή ακροδεξιών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών κομμάτων, είχαν αποτελέσει πολιτικά τέκνα του γνωστού Ζαν Μαρί Λεπέν και είχαν ασκήσει «δεξιό -κατά την έκφραση των ιδίων-ακτιβισμό» κραδαίνοντας φονικά όπλα.
Έχουν αρνηθεί δημοσίως, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που επικαλείται και η Χρυσή Αυγή, τη μεγάλη ιστορική αλήθεια της θυσίας των φοιτητών του Πολυτεχνείου στο βωμό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Έχουν ζητήσει να βαφτούν με αίμα τα σύνορά μας για να δοθεί λύση στο Μεταναστευτικό.
Έχουν προσάψει στην Χρυσή Αυγή μονάχα το αδίκημα της «αντιποίησης αρχής» και «το πολύ καμιά σφαλιάρα σε μετανάστη» για να ‘χει να λέει η «προοδευτικιά δημοσιογραφία».
Καλεί δε
να αναθεωρήσουν τη στάση τους κόμματα και δυνάμεις τα οποία από τη μία πλευρά προτάσσουν την αρχή της υπεράσπισης της διαφορετικότητας και της καταπολέμησης των ρατσιστικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων, αλλά από την άλλη πλευρά αντιμετωπίζουν περίπου ως ιδεολογικά «λεπρούς» όλους όσους πιστεύουμε στο Έθνος, στη Θρησκεία και στην Παράδοση – μαζί πάντοτε με την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Ισότητα και τη Δικαιοσύνη».
Κλείνοντας ο κ. Μοίρας απευθύνει
«έκκληση για ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση, διότι η μικροπολιτική που ασκείται, ο λαϊκισμός και η κατασκευή εντυπώσεων δεν είναι απλά ότι αποσκοπούν να πλήξουν τη φυσιογνωμία ενός κόμματος ή την συνοχή μίας κυβέρνησης, αλλά υπονομεύουν την πολιτική ζωή της χώρας σε μία κρίσιμη και ευαίσθητη γι’ αυτήν περίοδο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τα εξουσιαστικά ιερατεία που υπογείως κινούν τα νήματα του κόσμου και κατευθύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Γνώση... προσπαθούν εδώ και πολλούς αιώνες –πλαστογραφώντας τις πηγές ή αποκρύπτοντάς τες– να φέρουν σε σύγκρουση τον Ελληνισμό με τον Χριστιανισμό. Ξέρουν ότι... η σύνδεση αυτών των δύο δυνάμεων είναι το ισχυρότερο εμπόδιο για την υλοποίηση των υποχθόνιων σχεδίων τους, ξέρουν ότι αν οι λαοί γαντζωθούν πάνω σ’ αυτά, θα είναι αδύνατο να εφαρμόσουν την Νέα Τάξη πραγμάτων.

Αυτός είναι ο λόγος πού αποκρύπτονται οι προφητείες των Αρχαίων Ελλήνων οι οποίες μιλούν ξεκάθαρα για την έλευση του Χριστού… Προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Χριστιανισμό ως εβραιογενή θρησκεία και όλους τους Αρχαίους Έλληνες ως ειδωλολάτρες.
Ωστόσο έχουν διασωθεί αρχαία κείμενα πού αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

Στην Πολιτεία του Πλάτωνα (B, V , 362) – βιβλίο πού το σύστημα το αποδέχεται – περιέχεται μία προφητεία ισάξια μ’ αυτές των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης:
«Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι φτιάχτηκε αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείτε άδικος για όλη του τη ζωή. Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί, θα ανάψουν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε πάσσαλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει». 
Στο έργο Προμηθεύς Δεσμώτης του Αισχύλου, ο Προμηθέας όντας φυλακισμένος στον Καύκασο προλέγει ότι ο λυτρωτής του θα γεννηθεί από την παρθένο `Ιώ και τον Θεό (στ.772, 834, 848) θα είναι δηλαδή υιός Θεού και υιός Παρθένου. Αυτός ο Θεάνθρωπος θα καταλύσει την εξουσία των παλαιών θεών και θα αφανίσει αυτούς και την δύναμή τους (908,920). Ο Ερμής τότε σταλμένος από τον Δία προαναγγέλλει στον Προμηθέα τα εξής:
«Τοιούδαι μόχθου τέρμα μη τί προσδόκα πριν αν θεός τις διάδοχος των σων πόνων φανή, θελήση τ’ είς αναύγητον μολείν ‘Άιδην, κνέφαια τ’ άμφί Ταρτάρου βάθη» μετάφραση «μην περιμένεις να λυτρωθείς από τους πόνους προτού θεός πάρει τα πάθια τα δικά σου πάνω του και με τη θέλησή του κατέβει στον ‘Άδη τον ανήλιαγο, στους άφεγγους του Ταρτάρου βυθούς» (στ. 1041-1043).

Ο Σωκράτης στην απολογία του αναφέρει τα ακόλουθα:
«Θα μείνετε κοιμισμένοι σε όλη σας τη ζωή εάν δεν σας λυπηθεί ο Θεός να σας στείλει κάποιον άλλον» (Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους 18{31α}).

Στο Άγιο Όρος υπάρχουν χειρόγραφα που διασώζουν προφητείες της Σίβυλλας –της ιέρειας του Απόλλωνα– για την έλευση του Χριστού π.χ σε χειρόγραφο με την ονομασία «Υπόμνημα εις τον Άγιον Απόστολον Φίλιππον» πού φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρείου αναφέρονται τα εξής:
«Ύστερα από πολύ καιρό θα φθάσει κάποιος εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκαν αμόλυντον. Με ανεξάντλητα όρια ώς Θεότητα θα λυτρώσει τον άνθρωπον από την φθοράν των ανίατων παθών. Και θα τον φθονήσει άπιστος λαός και θα κρεμασθεί ψηλά ώς κατάδικος εις θάνατον. Όλα αυτά θα τα υποφέρει με πραότητα». 
Στο ίδιο χειρόγραφο αναφέρεται μία ανατριχιαστική προφητεία για την θεανθρώπινη φύση του Χριστού, για το εκούσιον πάθος Του, αλλά και για την Ανάστασή Του
«Ένας ουράνιος με πιέζει ισχυρά, ό οποίος είναι φως τριλαμπές. Αυτός είναι ο παθών Θεός, χωρίς να πάθει τίποτε ή Θεότης Του, διότι είναι συγχρόνως θνητός και αθάνατος. Αυτός είναι συγχρόνως Θεός και άνθρωπος, που υποφέρει από τους θνητούς τά πάντα, δηλαδή τον σταυρό, την ύβριν, την ταφή. Αυτός κάποτε από τα μάτια του έχυσε δάκρυα θερμά. Αυτός πέντε χιλιάδες χόρτασε με πέντε άρτους, κάτι που ήθελε δύναμη θεϊκή. Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός, ο οποίος εσταυρώθη εις το ξύλον, ο οποίος εξέπνευσεν, ο οποίος εκ του τάφου ανήλθεν εις τον ουρανόν». 
Οι παραπάνω προφητείες αναφέρονται και σε άλλα χειρόγραφα πού βρίσκονται σε άλλες Μονές του Αγίου Όρους η αλλού(π.χ Μονή Σινά). Παρατίθενται ακόμη σε σύγχρονο βιβλίο, στον Μέγα Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Αρχιμανδρίτη Βίκτωρος Ματθαίου.

Και γι’ αυτούς που ίσως αμφισβητήσουν ότι τα παραπάνω ειπώθηκαν πράγματι από την Σίβυλλα και ισχυριστούν ότι είναι επινοήσεις κάποιον Χριστιανών Μοναχών, αρκεί το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός. Από διάφορες πηγές έχει διασταυρωθεί πώς τις προφητείες αυτές αλλά και άλλες –είτε της Σίβυλλας είτε άλλων σοφών Ελλήνων- χρησιμοποίησε η Αγία Αικατερίνη. Συγκεκριμένα, το 305 η Αγία Αικατερίνη η Αλεξανδρινή έλεγχε τον αυτοκράτορα Μαξιμίνο για την ειδωλολατρική του πολιτική.
Ό τελευταίος συγκέντρωσε τότε τους σοφότερους ειδωλολάτρες της αυτοκρατορίας για να την μεταπείσουν και να την κάνουν παγανίστρια. Στο διάλογο που ακολούθησε, αυτή η πάνσοφη και σπουδαγμένη στην Ελληνική παιδεία γυναίκα στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι ο Χριστός είναι ο μοναδικός Θεός ανέφερε – μεταξύ άλλων - και τις προφητείες της Σίβυλλας. Και για να προληφθεί η κάθε απερίσκεπτη “σκέψη”, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έπλασε αυτές τις προφητείες η ίδια η Αγία για τους εξής βασικότατους λόγους: Δεν θα μπορούσε να πει ένα τόσο μεγάλο ψέμα σχετικά με την ιέρεια του Απόλλωνα μπροστά στους σοφότερους εκπροσώπους της αρχαίας θρησκείας, διότι αμέσως όλοι θα διαπίστωναν το ψέμα της. Όμως, όχι μόνο δεν την κατηγόρησε κανείς για αναλήθειες, αλλά αντιθέτως οι σοφοί ειδωλολάτρες παραδέχτηκαν την λεκτική τους ήττα και όλοι αμέσως ασπάστηκαν με τη θέληση τους τον Χριστιανισμό με αποτέλεσμα ο αυτοκράτορας να τους θανατώσει.

Κανείς δεν μπορεί λοιπόν να αμφισβητήσει την αδιάσειστη αλήθεια ότι τα προφητικά αυτά λόγια βγήκαν από το στόμα της Σίβυλλας. Σε άλλο χειρόγραφο που βρίσκεται στην Αγιορείτικη Μονή Διονυσίου, αναφέρεται μια άλλη προφητεία της Σίβυλλας
«Σας προφητεύω έναν τρισυπόστατο Θεό στα ύψη εκτεινόμενο του οποίου ο αιώνιος Λόγος σε ανυποψίαστο κόρη θα κυοφορηθεί, όπως ακριβώς το φέρον φωτιά τόξο, το μέσον του κόσμου διαπερνώντας. Όλο τον κόσμο αφού επαναφέρει στην ζωή, και στον Πατέρα θα τον προσφέρει σαν δώρο. Μαρία θα είναι το όνομα αυτής». 
Βλέπουμε λοιπόν ότι η Θεία Πρόνοια μέσω του “σπερματικού λόγου” (όπως τον ονόμασαν οι Πατέρες της Εκκλησίας) φώτισε κάποιους Έλληνες της Αρχαιότητας και έτσι άφησαν εκατοντάδες χρόνια πρίν τον Χριστό προφητείες για την έλευσή Του.
Και άλλοι αρχαίοι λαοί έδωσαν τέτοιες προφητείες χωρίς να πλησιάζουν σε καμία περίπτωση την ακριβολογία των προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης περιοριζόμενες αποκλειστικά και μόνο στην αναφορά για τον ερχομό κάποιου Σωτήρα πού θα λυτρώσει τον κόσμο.
Οι προφητείες όμως των αρχαίων Ελλήνων δίνουν λεπτομερέστατα στοιχεία για τον Χριστό (γέννηση Του από την Παρθένο Μαρία, θεανθρώπινη φύση Του, θαύματα Του, Σταύρωση, Κάθοδος στον Άδη και Ανάσταση Του, τρείς υποστάσεις του Θεού). Έτσι, πολλές απ’ αυτές καθίστανται ισάξιες με τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης, ενώ κάποιες άλλες τις ξεπερνούν κιόλας.

Αυτό ακριβώς αναγνωρίζει και ο μεγάλος μας εκκλησιαστικός συγγραφέας Κλήμης ο Αλεξανδρεύς (2ος αιώνας μ.Χ), ο οποίος στο έργο του Στρωματείς (5,13) δηλώνει απερίφραστα: «Ούκ οίμαι υπό Ελλήνων σαφέστερον προσμαρτυρήσεσθαι τόν Σωτήρα ημών» δηλαδή«δεν είναι δυνατόν, νομίζω, να προαναγγελθεί σαφέστερα από τους Έλληνες ό Σωτήρας μας».

Και μόνο αυτές οι λίγες προφητείες πού αναφέρθηκαν (σε σχέση με το πλήθος που υπάρχει αλλά βρίσκεται κρυμμένο εδώ και αιώνες) αρκούν να καταρρίψουν την γελοιότητα εκείνη που δυστυχώς παρασέρνει πολλούς και πού ψευδώς κηρύττει ότι ό Χριστιανισμός είναι ένα εβραϊκό κατασκεύασμα, όλοι οι αρχαίοι Έλληνες ειδωλολάτρες και ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός δύο εντελώς αντικρουόμενοι κόσμοι.

Για να τελειώνουν τα ψέματα, ο Χριστιανισμός δεν είναι εβραιογενής θρησκεία. Δεν είναι κατασκεύασμα των Εβραίων ούτε κανενός άλλου λαού… Είναι η αληθινή θρησκεία που αποκαλύπτεται ανεξαιρέτως σε όλους τους λαούς της γης. Το ότι αποκαλύφθηκε πρώτα στους Εβραίους δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι εβραιογενής θρησκεία. Άλλωστε, λίγες δεκαετίες μετά την Ανάληψη του Χριστού, ό Χριστιανισμός πέρασε στα χέρια των Ελλήνων (αυτό δηλαδή σημαίνει πως έγινε θρησκεία Ελληνογενής; Εννοείτε πώς όχι) και άρχισε να απομακρύνεται από τα Εβραϊκά στεγανά για να απλωθεί σε όλη τη γή.

Από την άλλη βλέπουμε ότι οι σοφοί Έλληνες της αρχαιότητας όχι μόνο πίστευαν σε ένα Θεό αλλά μίλησαν κιόλας για την τριαδικότητα Του, για την διττή φύση του Χριστού, για την Σταύρωση και την Ανάστασή Του. Προσπαθούσαν να αποδεσμευτούν από την δυναστεία των θεών και να πλησιάσουν τον ένα και αληθινό Θεό.
Αποδεικνύεται πώς περίμεναν καρτερικά την έλευση του Χριστού για αιώνες. Γι’ αυτό και όταν έγινε η συνάντηση Χριστού και Ελλήνων, ο Χριστός είπε: «Ελήλυθεν η ώρα ‘ινα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου»(Κατά Ιωάννην -12,23) δηλαδή «έφτασε ή ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου (=ο Χριστός)» Και έτσι έγινε…
Όλα τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα ελληνικά, σε χέρια Ελλήνων πέρασε άπ’ την πρώτη στιγμή ή Εκκλησία, Έλληνες Πατέρες διατύπωσαν τις αιώνιες αλήθειες στο αίμα χιλιάδων Ελλήνων μαρτύρων στερεώθηκε τους πρώτους αιώνες η Εκκλησία, Έλληνες αυτοκράτορες και κληρικοί ανέλαβαν επί Βυζαντίου την διάδοση του Ευαγγελίου και τον εκχριστιανισμό των ως τότε βάρβαρων λαών.

Επομένως, όχι μόνο δεν συγκρούονται ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός, αλλά αντιθέτως συνδέονται τόσο στενά, σε σημείο ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως να γράψει στο έργο του «Περί της Ελληνικής φιλοσοφίας ως προπαιδείας εις τον Χριστιανισμόν» τα εξής:
«Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίζει την αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα έθνη (…)
Ναι, ό Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητας (…)
Αυτή είναι η αποστολή του, αυτό είναι το ξεχωριστό κάλεσμά του μεταξύ των εθνών (…)
Από καταβολής κόσμου, το Ελληνικό Έθνος ήταν πλασμένο διά τον σκοπόν αυτόν. Ο Θεός (…) διέπλασε το Ελληνικό Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητας». 
Ακόμη, οι αρχαιοελληνικές προφητείες αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Χριστός είναι ο μόνος Θεός… Πολλοί ανόητοί κατά καιρούς λένε πώς οι Εβραϊκές προφητείες γράφτηκαν από Χριστιανούς μετά Χριστόν για να ισχυροποιήσουν την πίστη τους.
Ψέμα μεγάλο μιας και έχουν βρεθεί χειρόγραφα της Παλαιάς Διαθήκης γραμμένα στα Ελληνικά (από την μετάφραση των εβδομήκοντα) πού χρονολογούνται τον 2ο με 1ο αιώνα πριν τον Χριστό.

Τι μπορεί όμως να πει κανείς για τις προφητείες του Πλάτωνα και του Αισχύλου (4ος και 3ος αιώνας π.Χ) που είναι καταγεγραμμένες σε επίσημα βιβλία («Πολιτεία» και «Προμηθεύς Δεσμώτης») - άσχετα αν κανείς δεν τις δίνει σημασία;

Χωρίς αμφιβολία, ο Χριστός είναι ο μόνος Θεός, η Ορθοδοξία η κιβωτός της Αλήθειας, και το Γένος των Ελλήνων επιφορτισμένο με το ιερό χρέος να κρατά την δάδα της αληθινής Πίστης άσβεστη μέχρι τα έσχατα.

Αναγνώστης
Πηγή ΑνεξήγηταΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Νόμιμο ή ηθικό; Το ερώτημα που δεν τολμά να απαντήσει κανένας πολιτικός και υπεκφεύγουν να τοποθετηθούν σχεδόν όλοι όσοι εμπλέκονται στην διακυβέρνηση της χώρας…
Αν μη τι άλλο, όμως, είναι ξεκάθαρη πρόκληση, να διορίζεται σε Πανεπιστήμιο η σύζυγος του πρωθυπουργού της χώρας, την ίδια στιγμή που η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, την ίδια στιγμή που –κατά κοινή ομολογία- «λαμπρά μυαλά» εγκαταλείπουν τη χώρα επειδή δεν μπορούν να βρούνε εργασία.

Αυτή την στιγμή, που ο κάθε Έλληνας (ιδιαίτερα οι νέοι) θεωρείται «κεφάλαιο» για την χώρα, η οικογένεια Τσίπρα αποφάσισε πως η κυρία Μπαζιάνα (σύζυγος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα) πρέπει να εργαστεί…!
- Μήπως υπάρχει οικονομική στενότητα;
- Μήπως είναι μοναδική και αναντικατάστατη στον τομέα της επιστήμης της;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, όχι! Η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα είναι αρκετά εύρρωστη οικονομικά, για να στέλνει τα παιδιά της σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία, ενώ υπάρχουν δυστυχώς, πάρα πολλοί άνεργοι επιστήμονες, που ενδεχομένως να είναι και κατά πολύ καλύτεροι από την πρωθυπουργική σύζυγο.

Όμως, προφανώς η ανάγκη για την προσωπική ανεξαρτησία και απελευθέρωση της κυρίας Μπαζιάνα, την οδήγησε να καταθέσει τα χαρτιά της για να διδάξει «Δίκτυα Υπολογιστών» στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας…! Οι ανάγκες των άνεργων νέων, προφανώς δεν λογίζονται ως σοβαρότερες από την ανάγκη απελευθέρωσης της συζύγου του πρωθυπουργού. Και αν η εργασία γι αυτήν είναι ένα ψυχολογικό στήριγμα, για άλλους νέους ανθρώπους, είναι επιπλέον και μέσο διαβίωσης (ή και επιβίωσης).
Προτεραιότητα, όμως για την συγκεκριμένη θέση, αφού πληρεί όλα τα απαιτητά προσόντα (και προφανώς έχει καλύτερα προσόντα από όσους ενδιαφέρθηκαν), έχει η κυρία Μπαζιάνα, σύζυγος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Προτεραιότητα, για να εμπλουτίσει το βιογραφικό της η κυρία Μπαζιάνα, ώστε μετά από λίγο καιρό να πάρει μία μόνιμη θέση σε κάποιο πανεπιστήμιο στην Αθήνα, στερώντας όμως την συγκεκριμένη θέση από κάποιον άλλο νέο ή νέα που ίσως να έχει και περισσότερα επιστημονικά προσόντα. Κι επειδή ζούμε στην Ελλάδα και γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν ευδιάκριτα όρια μεταξύ του νόμιμου, του νομότυπου, του ηθικού και του ανήθικου, πολύ φοβόμαστε ότι είμαστε μάρτυρες μίας εν εξελίξει αδικίας εις βάρος ενός άγνωστου αλλά ικανού συμπατριώτη μας...

Έτσι, μια φορά την εβδομάδα θα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσει να εργάζεται από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα στο μάθημα «Δίκτυα Υπολογιστών» στους φοιτητές του τμήματος, με έδρα την Κοζάνη.
«Η κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα όντως υπέβαλε αίτηση στη διαδικασία πρόσληψης έκτακτου προσωπικού. Αξιολογήθηκε η αίτηση της από την αρμόδια επιτροπή και ακολουλήθηκε η τυπική διαγωνιστική διαδικασία. Έχει κάνει αίτηση να διδάξει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και, πλέον, της κάνουμε εμείς την προσφορά να διδάξει, καθώς, πράγματι, διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα. Έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά και ενδιαφέρεται να έρθει να κάνει το μάθημα. Χρονικά, το αργότερο τη μεθεπόμενη εβδομάδα η κυρία Μπαζιάνα θα πρέπει να έχει έρθει και να ξεκινήσει τα μαθήματα»,
δήλωσε σχετικά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αντώνης Τουρλιδάκης.

Πραγματικά τυχερή η σύζυγος του πρωθυπουργού, που έκανε την αίτησή της και έγινε αμέσως δεκτή. Μπορεί να λείπει για κάποιες ημέρες από τα παιδιά της, αλλά φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να θυσιάσει την οικογένειά της για την επιστήμη της και στην Παιδεία της χώρας. Και, ποιος ξέρει… Μπορεί να δηλώσει ότι χαρίζει και τον μισθό της σε κάποιο ίδρυμα για απροσάρμοστα παιδιά… όπως εκείνους τους νέους που η χώρα δεν μπορεί να τους προσφέρει εργασία και τους διώχνει, σαν να είναι… απροσάρμοστοι…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Γιάννη Λαζάρου

Κοιτάξτε να δείτε, το ολόγραμμα κυβέρνηση που μάς φόρεσαν οι δανειστές με το πρόσωπο των ΣυριζοΑνέλ είναι ένα πράγμα που γουστάρει να τα "ακούει". Το γουστάρει πολύ να τρώει τα μπινελίκια του και δεν πρόκειται να της χαλάσουμε (για άλλη μια φορά) το χατήρι.

Το επικοινωνιακό τεχνασμάτακι με τον ξάδελφο Καμμένου έκανε πολλά πληκτρολόγια να πάρουν φωτιά και να σχολιάζουν ότι αυτός είναι ρατσιστής (επειδή υπονόησε ότι οι Γερμανοί είναι ναζιστές), είναι αντισημίτης (επειδή έγραψε ότι οι Εβραίοι κάνουν κουμάντο) και γενικώς το παιδί έπαιζε με το πουλάκι του, τον Τουίτερ, στον ελεύθερο χρόνο του, που ήταν 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό, λοιπόν, το καλό παιδί βρήκαν οι κατοχικοί συγκυβερνήτες να κάνουν παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους είτε είναι βουλευτές τους είτε είναι πολίτες που ομιλούν ελεύθερα. Τον έβαλαν στον θρόνο και μέσα σε 12 ώρες τον έστειλαν να ασχολείται πάλι με το πουλάκι του. Το μήνυμα όμως το πήραμε.

Εφόσον η κυβέρνηση τιμωρεί και εξευτελίζει ακόμη και υπουργό της φανταστείτε τι μπορεί να κάνει για όσους δημοσίως χαρακτηρίζουν την φίλη Γερμανία ναζιστοχώρα. Φανταστείτε τι φακέλωμα γίνεται διαδικτυακώς από τους αόρατους κουκουλοφόρους για όσους λένε την Ε.Ε ναζιστικό μόρφωμα. Φανταστείτε αν υπάρξει βουλευτής της συγκυβέρνησης που τον πιάσει ξαφνικά κρίση συνείδησης μέσα στην Βουλή και τους πει "προδοταραίους". Το Γκεμπελίστικο επικοινωνιακό τέχνασμα έπιασε αφού όλοι ασχολήθηκαν με τον φασίστα, ρατσιστή ξάδελφο Καμένου και όχι με την πράξη της κυβέρνησης που είναι πιο φασιστική από τον ίδιο τον ξάδελφο. Ας τολμήσει ένας βουλευτής να ψηφίσει ΟΧΙ σε μνημονιακό μέτρο μέσα την Βουλή και θα τον στείλουν να στήνει τέντες στους "ανθρώπινους" καταυλισμούς του ΟΗΕ και της κυβέρνησης στην Ειδομένη.

Τζάκρη! Αυτό είναι το πρόσωπο της ελληνικής ανάπτυξης.

Τζάκρη! Το πρόσωπο της ελληνικής βιομηχανίας.

Τζάκρη! Την βλέπουν τα φουγάρα των εργοστασίων μέσα στο μπλε στενό φόρεμα με το φερμουάρ τυχαίως από πίσω και ξεφυσάνε σαν μπλάρια (μουλάρια εις την Αθηναϊκήν) στον ανήφορο.

Μάς κάνει πολύ πλάκα η κυβέρνηση που το Μνημόνιο 3 της ανάπτυξης, της παραγωγικότητας, της ανασύνταξης της βιομηχανίας έχει το πρόσωπο Τζάκρη. Θα μπει η Θοδώρα σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με την 12ποντη petit toe γόβα (Γόβα με υδρορροή. Τι μαθαίνω ο άνθρωπας στα γεράματα!!!) και τα έμβολα συσκευασίας θα πάρουν φωτιά.

Τζάκρη! Πείτε μας σεξιστές και απαντήστε μας γιατί το φερμουάρ στο φόρεμα ήταν από πίσω και γιατί στηνόταν στις κάμερες σαν μοντέλο για κατάλογο ρούχων μεσήλικων κυριών. Φταίω εγώ που δεν πιστεύω ότι το μαλλί της έχει καεί από το ντεκαπάζ (έχω γίνει άσσος στο λάιφ στάιλ) και φοράει οκτώ σειρές τρέσες ( όποιος δεν ξέρει τι εστί τρέσα στο μαλλί να μάθει). Αναρωτιέμαι ο κιαρατάς ποιος ήταν ο γενναίος που της ανέβασε το φερμουάρ για την επίσημη εμφάνα της ορκωμοσίας.

Τζάκρη: Βιομηχανία Κομμωτηρίου. Μπαίνεις από το ΠΑΣΟΚ των Γιαννιτσών και αφού ψηφίζεις 3 Μνημόνια που κατέστρεψαν την ελληνική βιομηχανία βγαίνεις από τα "αριστερά" και νομίζεις ότι με τρεις ενέσεις μπότοξ θα ανορθωθεί.
"Τζάκρη στην Αθήνα, Τζάκρη στην Θεσσαλονίκη, Τζάκρη στη Νέα Υόρκη. Τζάκρη, τώρα και στα Τρίκαλα"!

Και τώρα η δικιά μου. Την έχω κρατήσει τελευταία την γυναίκα που ειδικεύτηκε μεταπτυχιακώς στην αστική γεωγραφία. Την γυναίκα που πέρασε από τέσσερα ιδρύματα της Ε.Ε να μάθει να χτίζει τουβλάκια Lego. Πού όσα κι αν της έμαθε η Αρχιτεκτονική, αυτή γεννήθηκε για την κουζίνα. Να γίνει νοικοκυρά, αλλά επειδή η λάντζα και το μαγείρεμα ήθελαν κώλο, είπε ας γίνω βουλευτής και θα μεταμορφωθώ σε Βέφα Αλεξιάδου από το έδρανο.

Θεανώ, η γυναίκα μαρμελάδα για τους πτωχούς, η γυναίκα γεμιστή ντομάτα, η γυναίκα που βλέπει ορυζώνα της Κίνας και σχεδιάζει πόσους τόνους εισαγωγή πρέπει να κάνει για να γεμίσει τα νηστικά στομάχια των Ελλήνων.

Θεανώ, η γιαγιά που όλοι θέλαμε να είχαμε στο σπίτι και να της βάζουμε δυναμιτάκια στα μπικουτί την ώρα του ροχαλητού της. Σε αυτή δεν περνούν σεξιστικά σχόλια διότι όσο "νηστικός" κι αν είσαι, την σταφίδα ερωτικά δεν μπορείς να τη δεις.

Θεανώ, η κυρά που κάνει κουμάντο στο σπίτι σου και στο στομάχι σου.

Θεανώ! Η Μεσσίας που θα ξεπεράσει τον Χριστό αφού θα πολλαπλασιάζει το τίποτα να σε χορτάσει. Ως αρχιτέκτονας με τόσα πτυχία μπορεί να είναι η πρώτη στον κόσμο που θα σχεδιάσει σπίτι άνευ κουζίνας και άνευ WC διότι λεφτά να μαγειρεύεις δεν θα έχεις και ως νηστικός τι να την κάνει την χέστρα!;

Για τους υπόλοιπους τύπου Φίλη, Μπαλάφα, Μπόλαρη, Τόσκα, Πελεγκρίνο τα σχόλια περιττεύουν. Τους είδαν οι ήρωες του Muppet Show και βγήκαν προκαταβολικώς στο ταμείο ανεργίας.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: johnpreve@gmail.com

H είδηση
Παραιτήθηκε τελικά υπό το βάρος του σκανδάλου που συγκλονίζει τη Volkswagen ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μάρτιν Βίντερκορν . Η παραίτησή του ήρθε ενώ η κρίση στη λαμβάνει ανυπολόγιστες διαστάσεις καθώς ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας δέχεται από παντού επιθέσεις μετά τις αποκαλύψεις για την παραποίηση των ελέγχων ρύπων.

Ο σχολιασμός…
Φαίνεται ότι οι Γερμανοί πέρα από την υπεροψία και την βαρβαρότητα τους αφού όπως είναι γνωστό αιματοκύλησαν την υφήλιο δύο φορές τώρα εν καιρώ ειρήνης αποδεικνύουν ότι είναι και μεγάλα λαμόγια καθώς και πρωτομάστορες της απατεωνιάς και της μίζας παγκοσμίως.

Οι Αμερικανοί έχοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά κυρίως την πολιτική βούληση τους ξεσκέπασαν τώρα για δεύτερη φορά με την Volkswagen μετά το σκάνδαλο με την Siemens η όποια όπως είναι γνωστό υποχρεώθηκε να καταβάλει πολλά δις αποζημιώσεις.

Αντιθέτως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες φερόμενοι ως νανίσκοι (μεταξύ αυτών και οι δικοί μας) συνεχίζουν να τους προσκυνούν και να τους γλύφουν επιτρέποντας τους να κατευθύνουν την γηραιά ήπειρο στην απόλυτη υποδούλωση και την καταστροφή σε Οικονομικό, Κοινωνικό και Πολιτισμικό επίπεδο.

Βέβαια αν κρίνουμε από τα δικά μας δηλαδή για το πως έχουν βάλει στο χέρι με τις μίζες και τα δώρα «εκτίμησης» την πλειονότητα του Πολιτικού προσωπικού είναι σίγουρο ότι κάτι παρόμοιο έχουν κάνει και με ηγεσίες άλλων χωρών οπότε έτσι δικαιολογείται όλη αυτή η οσφυκαμψία και η δουλοπρέπεια που διακρίνουμε στις μεταξύ τους επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις.

Από ότι διάβασα στο νέο επί Αμερικανικού εδάφους αλλά από ότι φαίνεται και παγκοσμίου σκανδάλου με την Volkswagen σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη του διαδραμάτισε μια Ελληνίδα επιστήμονας η Άννα Στεφανοπούλου η οποία κατάλαβε και απέδειξε ότι τα λογισμικά της μέτρησης των ρύπων ήταν πειραγμένα με αποτέλεσμα να δείχνουν πολύ χαμηλότερες τιμές κοροϊδεύοντας εκτός από τους καταναλωτές ακόμα και τις επίσημες κρατικές αρχές των διαφόρων χωρών οι οποίες μετρούν αλλά και προγραμματίζουν δράσεις για την μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Φαντάζομαι ότι εκτός από τα 18 δισ. που θα καταβάλλουν ως αποζημίωση στους Αμερικανούς θα αναγκαστούν να πληρώσουν πολλά περισσότερα αφού το σκάνδαλο αφορά 11.000.000 οχήματα παγκοσμίως και θα πρέπει να μηνυθούν από χώρες εισαγωγής, από άλλες εταιρείες αυτοκινήτων για αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά και από μεμονωμένους πελάτες για εξαπάτηση.

Ελπίζω δε οι παλαιότεροι αλλά και οι νεότεροι πολιτικοί εγχώριοι «Γερμανόφιλοι» να τολμήσουν να ψελλίσουν στον κ. Σόιμπλερ ότι ήρθε ο καιρός να βουλώσει το βρωμόστομα του όπως επίσης να πάψει να μας κουνάει το δάκτυλο του και να ασχοληθεί με τα του οίκου του συμμαζεύοντας τους απατεώνες και τους αλητήριους συμπατριώτες του!

Εμείς δε ως απλοί πολίτες πρέπει να κατανοήσουμε επιτέλους ότι οι Γερμανοί (πολιτικοί) δεν είναι φίλοι μας αλλά μόνο απλοί καιροσκόποι και ψεύτες οι οποίοι κατά βάθος κουβαλούν μέσα τους το σύνδρομο της Αρίας φίλης και του Ναζισμού και θα πρέπει να τους πολεμήσουμε σε αυτή την φάση της φαινομενικής παντοδυναμίας τους το λιγότερο με μποϊκοτάζ στα προϊόντα τους.

Είμαι δε πεπεισμένος ότι σύντομα οι Ευρωπαϊκοί λαοί (και όχι μόνο) θα ξεπεράσουν τις ηγεσίες τους και θα καταλάβουν το ρόλο τους και το τι ακριβώς πρεσβεύουν και θα τους στείλουν για το παρελθόν αλλά και για το παρόν τους εκεί που τους αξίζει δηλ.… στον απόπατο της Iστορίας!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Ενώ υποτίθεται πως η Τουρκία μάχεται τους Τζιχαντιστές, την ίδια ώρα οι κυριότερες οργανώσεις των Τζιχαντιστών που πολεμούν το καθεστώς Άσαντ στην Συρία και βαρύνονται με φρικτά εγκλήματα, συνεδριάζουν «μυστικά» στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα σε… ξενοδοχείο πολυτελείας πέντε αστέρων.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Taraf, εκπρόσωποι 72 οργανώσεων Τζιχαντιστών και εξτρεμιστών ισλαμιστών που έχουν βάλει στόχο την ανατροπή του προέδρου Ασαντ της Συρίας και την εξολόθρευση των χριστιανών της Μέσης Ανατολής, μαζεύτηκαν αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη για διαβουλεύσεις σχετικά με την συνέχιση του «ιερού» τους αγώνα. ¨
Όπως αναφέρεται, ανάμεσα τους βρίσκονται 52 επώνυμοι αρχηγοί Τζιχαντιστών που έχουν διακριθεί για το «θεάρεστο» έργο τους να σφάζουν και να εκτελούν τους αντιπάλους τους και όλα αυτά κάτω από τα μάτια της τουρκικής αστυνομίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν εκπρόσωποι των οργανώσεων : Şam Askerleri Birliği, (Στρατιωτική Ένωση Δαμασκού), Şam Cephesi, (Μέτωπο Δαμάσκου), Favc, Allah tan Başκası Yok Diyenler (Οι πιστοί της μοναδικότητας του Αλλάχ), İslam Tarafları, (Οπαδοί του Ισλάμ), Cephesi İslam Ordusu, (Μέτωπο Ισλαμικού Στρατού), Mucahitler Ordusu, (Στρατός Αγωνιστών), Hums Kurtarma Harekatı, (Επιχείρηση Διάσωσης της Χομς), Nureddin Zenk Harekatı, (Επιχείρηση Nureddin Zenk), Horan Amuda Gınbi, Rahman Faylak Grubu, (Ομάδα Rahman Faylak), Şam Grubu, (Ομάδα Δαμασκού), Hums Grubu, (Ομάδα Χομς), Hür Ordu Komutanlığı, (Διοίκηση Στρατού Ελευθερίας), İslamın Özü Grupları, (Αποσπάσματα Ομάδες του Ισλάμ), Fatih Sultan Mehmet Birliği, (Ένωση του Fatih Sultan Mehmet), Yemrul Birliği, (Ένωση Yemrul).

Όλα δηλαδή τα «μαργαριτάρια» των φρικτών σφαγών της Συρίας και όχι μόνο.
Και όλα αυτά δίπλα στην δικιά μας πόρτα.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Σε παγκόσμιο σκάνδαλο μεγατόνων εξελίσσεται η αποκάλυψη της βρετανικής Telegraph ότι οι «μετριοπαθείς» Σύροι αντάρτες που εκπαίδευσαν ΗΠΑ και Τουρκία, σε τουρκικό έδαφος, μόλις εισήλθαν στη Συρία εντάχθηκαν με όλο τον ολοκαίνουργιο αμερικανικό οπλισμό τους στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Το 2014 και ενώ το Ισλαμικό Κράτος πολιορκούσε την Κομπάνι, οι ΗΠΑ «έπεισαν» την Τουρκία να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης 5.400 Σύρων μετριοπαθών ανταρτών για να πολεμήσουν ενάντια στους τζιχαντιστές. Η Τουρκία «δέχτηκε», μετά από πολύ κόπο, και κάποια στιγμή -τον Μάιο του 2015- ξεκίνησε η εκπαίδευση των «μετριοπαθών» και «δημοκρατικών» Σύρων.

Από την αρχή φαινόταν ότι το πρόγραμμα ήταν αποτυχία. Αντί για 5.400 Σύρους αντάρτες, όπως προβλεπόταν, δεν ανταποκρίθηκαν παραπάνω από 60 στην πρώτη σειρά και 75 στη δεύτερη. Η εκπαίδευση αυτών στοίχισε 500 εκ. δολάρια και στις ΗΠΑ έχει γίνει μεγάλη φασαρία για το που και πώς διοχετεύθηκαν αυτά τα χρήματα. Ωστόσο, αυτό το «άρωμα» οικονομικού σκανδάλου ας το λύσουν μόνοι τους. Εμείς ας επιστρέψουμε στο στρατιωτικό φιάσκο.

Όπως γράφει η Telegraph, λοιπόν, η δεύτερη σειρά των 75 «μετριοπαθών» Σύρων ανταρτών, που ονομάστηκαν «Μεραρχία 30» (ενώ αριθμητικά ούτε λόχος δεν ήταν), μόλις εισήλθαν στη Συρία με τον πανάκριβο αμερικανικό οπλισμό και εξοπλισμό τους πήγαν και εντάχθηκαν υπερήφανοι στην Αλ Κάιντα, με όλα τα όπλα τους φυσικά.

Με επίσημη δήλωση στο Twitter ενός τζιχαντιστή της Αλ Κάιντα, που ονομάζεται Αμπού Φαχντ Αλ Τουνίσι (Abu Fahd Al Tunisi), η Αλ Κάιντα πανηγυρίζει που κορόιδεψε τις ΗΠΑ:

«Ένα δυνατό χαστούκι για την Αμερική… Η νέα ένοπλη ομάδα από τη Μεραρχία 30 που εισήλθε στη Συρία εχθές παρέδωσε όλο τον οπλισμό της στην Αλ Νούσρα αφού τους δόθηκε εγγύηση για ασφαλές πέρασμα».

«Παρέδωσαν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και μεσαίου οπλισμού και έναν αριθμό οχημάτων».

Ποιο αποκαλυπτικός είναι ο Αμπού Κατάμπ Αλ Μαγκντίσι (Abu Khattab al Maqdisi), ο οποίος επίσης δηλώνει μέλος της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα. Αυτός μας διαφώτισε, γράφοντας ότι ο Ανάς Ιμπραήμ Ομπέιντ (Anas Ibrahim Obaid), ο διοικητής των «ανταρτών» που εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ με την Τουρκία, εξήγησε στην ηγεσία της Αλ Νούσρα ότι ξεγέλασε τις ΗΠΑ, ότι δήθεν ήθελαν να εκπαιδευτούν για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές, ενώ στην πραγματικότητα από την αρχή ο στόχος τους ήταν να πάρουν τον αμερικανικό οπλισμό.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 75 συνολικά «αντάρτες» εκπαιδευμένοι από τις ΗΠΑ και την Τουρκία εισήλθαν στη Συρία με 12 οχήματα 4×4 εξοπλισμένα με πολυβόλα.

Είναι οι «κύριοι» που εντάχθηκαν στην Αλ Κάιντα. Οι εν λόγω είναι, όπως προαναφέραμε, η δεύτερη φουρνιά εκπαίδευσης. Είχε προηγηθεί μια ακόμα ομάδα 60 «ανταρτών», που είχαν «αποφοιτήσει» από την ίδια εκπαίδευση, οι οποίοι επίσης μόλις μπήκαν στη Συρία «χάθηκαν». Αργότερα μαθεύτηκε ότι είχαν αιχμαλωτιστεί από την Αλ Νούσρα, ενώ μόνο 4 ή 5 γλίτωσαν οι οποίοι κάπου πολεμούν, αδιευκρίνιστο που ακριβώς.

Αν και έχει ξεσπάσει μεγάλο σούσουρο στην Αμερική από όλη αυτή την ιστορία, ακόμα δεν έχει ελεγχθεί ο ρόλος της Τουρκίας. Λέτε η Τουρκία να μην γνώριζε ποιους εκπαίδευαν οι ΗΠΑ;

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο μεγαλύτερος κίνδυνος των ΑΝΕΛ είναι ο… Πάνος Καμμένος
Δεν προστάτευσε τα στελέχη του κόμματός του ο «αρχιστράτηγος» 
Η πολιτική ορθότητα του ΣΥΡΙΖΑ εισάγει επίσημα και την πολιτική ανθρωποφαγία

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Η περίπτωση καρατόμησης (ουσιαστικά αποπομπής) από το υπουργικό σχήμα, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, του Δημήτρη Καμμένου, εξαιτίας κάποιων διαδικτυακών δημοσιευμάτων (tweets), αποδεικνύει την απόλυτη ανεπάρκεια του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου να ηγείται του κόμματος, αφού αρνήθηκε να υπερασπιστεί τα στελέχη του. Ταυτόχρονα εμφανίζει την πολιτική εξάρτησή του από την ύπαρξη της κυβέρνησης και, φυσικά, την διατήρησή του «ονείρου ζωής» στον θώκο του «αρχιστράτηγου» υπουργού Εθνικής Άμυνας για τον ίδιο...

Ο Δημήτρης Καμμένος είχε στοχοποιηθεί από το καλοκαίρι του 2015 από το ΚΙΣ, για τοποθετήσεις του που κρίθηκαν αντισημιτικές. Είχε στοχοποιηθεί και από μία μερίδα αριστεριστών του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο Δημήτρης Καμμένος ήταν ο «μπαλαντέρ» των ΑΝΕΛ που «χτυπούσε την πόρτα» του δεξιού χώρου και φυσικά προσέλκυσε έναν σημαντικό αριθμό ψήφων, που καρπώθηκε το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. Αυτό όμως, μετά τη διαδικασία της κάλπης φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει διόλου τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ.

Έτσι, γίνεται κατανοητό πως η «πολιτική ορθότητα» που διέπει την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου φαίνεται πως δεν επιτρέπει οτιδήποτε πέραν της αυστηρής γραμμής (ιδεοληπτικών αγκυλώσεων) του πασοκοθρεμένου ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή την πολιτική ορθότητα την έχει ασπαστεί στον απόλυτο βαθμό ο Πάνος Καμμένος, αφού χωρίς να τολμήσει καν να υπερασπιστεί το στέλεχός του, ζήτησε την παραίτησή του από το υπουργικό σχήμα διευκολύνοντας έτσι τον θεσμικό υπεύθυνο (Αλέξη Τσίπρα)…
Είναι τέτοια, μάλιστα, η πολιτική αδυναμία (ή ανεπάρκεια), που ο Πάνος Καμμένος δεν τόλμησε να περάσει καν στην αντεπίθεση και να απαιτήσει ένα «ισοδύναμο» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, μία παραίτηση άλλου υπουργού, πχ. για ανθελληνικές θέσεις…!

Με απλά λόγια, ο Πάνος Καμμένος είναι αρχηγός σε ένα κόμμα του οποίου τα στελέχη ούτε θέλει αλλά ούτε και μπορεί να τα προστατεύσει από πολιτικές επιθέσεις (των συγκυβερνώντων) και την πολιτική ορθότητα που χάραξε η «πασοκο-αριστεροφροσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ… Ο Πάνος Καμμένος είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και λατρεύοντας τον ρόλο του αρχιστράτηγου δίνει την εντύπωση πως παραδίδει (ή προδίδει;) τους πάντες και για πάντα για την διατήρηση του προσωπικού του «στόχου ζωής»…

Και, ένα ήταν μόνο η περίπτωση του Δημήτρη Καμμένου ίσως να μην αντιμετωπίζαμε με τόση αυστηρότητα την υποχωρητικότητα και χαλαρότητα του προέδρου των ΑΝΕΛ στην απαξιωτική έως και προσβλητική στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (και φυσικά του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα) προς το κόμμα και τα στελέχη των ΑΝΕΛ.
Η περίπτωση του κ. Νικολόπουλου είναι χαρακτηριστική τόσο της άσκησης πολιτικής βίας προς το συγκυβερνών κόμμα, όσο και της ανεπάρκειας του κ. Πάνου Καμμένου να υπερασπιστεί τον δικό του κομματικό χώρο…! Αυτό που καταγράφηκε ως πολιτικό αποτέλεσμα είναι η ασυνέπεια του κ. Καμμένου προς τα στελέχη του, τα οποία επιτρέπει να εκτίθενται από σκόπιμες πολιτικές επιθέσεις ή να γίνονται θύματα μίας απ΄θστευτου μεγέθους αριστεροφασίζουσας πολιτικής συμπεριφοράς μεστής επικίνδυνων ιδεοληπτικών αγκυλώσεων των κυβερνητικών του εταίρων...!!!

Ενδεχομένως ο Πάνος Καμμένος δεν έχει αντιληφθεί πως οι λάθος αποφάσεις και ο λάθος χειρισμός του στις δύο αυτές περιπτώσεις, αποτελούν την προσωπική του ταφόπλακα ως αρχηγού κόμματος, και, ενδεχομένως ήταν το «τελευταίο καρφί» στην ύπαρξη του απο-κόμματος των ΑΝΕΛ. Ενδεχομένως, μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος να μην έχει αντιληφθεί τι θα μπορεί να σημαίνει αυτή του η εγκατάλειψη των στελεχών του στην ανθρωποφαγία που ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως να το συνειδητοποιήσει όταν αρχίσει η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου…

ΥΓ: Ο Πάνος Καμμένος επέτρεψε να ανοίξει η είσοδος της πολιτικής ζούγκλας. Πολύ σύντομα θα βρεθεί και ο ίδιος στο στόχαστρο των συγκυβερνητών του, αφού είναι δεδομένο πως η "πολιτική ορθότητα" παράγει πολιτικό κανιβαλισμό... Η "ιδεολογική υπεροχή" του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόνο στην αρχή της και πρόκειται πολύ σύντομα να δείξει τα δόντια της σε όλους τους διαφωννούντες...

Επειδή ο Πάνος Καμμένος έχει πάθει αμνησία, του θυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγε κι εκείνος με τον βουλευτή - στέλεχός του... Μήπως οι ΑΝΕΛ θα πρέπει να ζητήσουν την παραίτηση του αρχιστράτηγου Πάνου από το ΥΠ.ΕΘ.Α.;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Φέτος το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα φορεθεί ό,τι έχει μείνει καλομεταχειρισμένο μνημονιακό απ' το ''παλιό'' και ό,τι πιό άχρηστο και φθαρμένο απ' το ''νέο''.

Στο χθεσινό ντεφιλέ πολιτικής μόδας παρέλασαν όλα τα μοντέλα του ''οίκου'', παλιά και νέα, σούργελα και λελέδες, ψωνισμένες ψευτοαριστοκράτισες κι η θειά η Θεανώ, με γραβάτα, με χωρίς γραβάτα, με μαντηλάκια στις τσεπούλες, με γόβες και τσόκαρα (στο ήθος), φιτ και κουραδομηχανές, άλλοι νέοι κι ο μπαρμπα-Αλέκος με το ενάμισι πόδι μέσα και γενικά όλα τα σχέδια και τα νούμερα που σκοπό θάχουν από 'δω κι εμπρός την υπηρεσία προς τον πολίτη. 

Υπουργοί χωρίς πτυχία θα υπηρετήσουν πιστά την (παρα)μόρφωση ηθική και σωματική του νεοέλληνα. 
Υφυπουργοί φουγάρων με μαλί ''πράσο'' και μυαλό άχυρο, θα εξαργυρώσουν την ψήφο τους ''ναι, σε όλα'' προς όλα τα μνημόνια, υπηρετώντας ως βιομηχανικοί εργάτες του πρώην πράσινου και νυν ροζ μεγαλοβιομηχανικού (προ)λεφταριάτου. 
Η θειά η Θεανώ ξεπηδώντας απ' την νέα τηλεοπτική μ@λακία: ''η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα'', θα είναι Κοινωνικά Αλληλέγγυα ως υπουργός, μοιράζοντας βαζάκια με μαρμελάδα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, και ταψιά με γεμιστά στους έλληνες.

Υπουργοί και υφυπουργοί θα παραιτούνται ή θα τους παραιτούν τακτικά κάθε δώδεκα ώρες, λόγω μαγκιάς-κλ@νιάς- κι εξάτμισης σε παλιές τους δηλώσεις και αναρτήσεις στα social media, ώστε να φανεί πως ο ''οίκος'' διαθέτει βάθος στον πάγκο, και ανεξάντλητα νούμερα, παρντόν, μοντέλα για να βγάλει τουλάχιστον τούτον τον χειμώνα.

Μετά,  ''έχει ο Θεός για της ορφανής τον κ@λο''  που λέει κι ο λαός.
Ή, ''ποιός ζεί ποιός πεθαίνει'' μεχρι τότε, που λέει η τετρατρόϊκα, ο ολλανδός ουμπερ-γκαουλάϊτερ, και το νέο-βελτιωμένο μνημόνιο. 

Μπορεί να πεινάσουμε τούτον τον χειμώνα. 
Μπορεί να μας πάρουν και τα σπίτια.
Οι τζουτζέδες κι οι γελωτοποιοί όμως είναι έτοιμοι να μας απαλύνουν τον πόνο, χαρίζοντάς μας στιγμές θυμηδίας και μετατρέποντας το κλάμα σε κλαυσιγέλο.

Η νέα κολεξιόν θα παρουσιαστεί την άνοιξη, και μάλλον θα είναι άλλου ''οίκου'', ή σύμπραξης ''οίκων'', ή το πιθανότερο, αγνώστου νέου ''οίκου'', αφού τους παλιούς θα τους στείλει στον διάολο, όχι ο λαός -αυτός φάνηκε τί καπνό φουμάρει-, αλλά οι ίδιες οι περιστάσεις.

Ως τότε προσδεθείτε και μην καπνίζετε, μην τρώτε και προπαντός: μην ελπίζετε!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Την Τρίτη το πρωί ένα πολεμκό πλοίο της Κίνας διέσχισε την διώρυγα του Σουέζ για να μπει στη Μεσόγειο με ανεπιβεβαίωτο προορισμό.Ανώτερος στρατιωτικός του συριακού στρατού που είναι στην Λαττάκεια αναφέρει ότι στρατιωτικοί κινέζοι και αεροπλάνα της ασιατικής υπερδύναμης θ΄αφιχθούν τις επόμενες εβδομάδες (6 εβδομάδες) στην Tartous χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Φαίνεται Ρωσία δεν θα πολεμήσει μόνη της την ISIS. Το σχέδιο πιθανότατα να είναι ανάλογο με την ιδέα των ΗΠΑ μιας συμμαχίας αεροπορικών δυνάμεων αλλά και πολύ περισσότερη εμπλοκή και ενεργή συμμετοχή στο έδαφος.

Πηγή DimpeNews

Σχόλιο ιστολογίου: Οι εξελίξεις στη Συρία και τον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής, φαίνεται να είναι ραγδαίες και η είσοδος της Κίνας σηματοδοτεί το έμπρακτο ενδιαφέρον του Πεκίνου και αν μη τι άλλο εισάγει έναν νέο ισχυρό παράγοντα που αναμένεται να δημιουργήσει αντιδράσεις και κινήσεις άλλων ενδιαφερόμενων ισχυρών παικτών, σε ένα σκληρό παιχνίδι γεωπολιτικής που θα ορίσει τους ισχυρούς για τα επόμενα 100 χρόνια...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η Ρωσία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει ως «μοχλό» τη θέση της στη Συρία προκειμένου να προωθήσει τα ευρύτερα συμφέροντά της. Οι σχέσεις με ΗΠΑ και ο ρόλος του Ισραήλ. Το μέλλον της Ουκρανίας και η άρση των κυρώσεων από τη Δύση. Γιατί περιπλέκονται τα σχέδια της Τουρκίας.

Γράφει η Άννα Φαλτάιτς
Stratfor


Η Μόσχα συνεχίζει να «επενδύει» στις συγκρούσεις στη Συρία, ενισχύοντας τη θέση της στη χώρα. Νέες δορυφορικές και άλλες εικόνες έδειξαν αύξηση της παρουσίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία, κάτι που υποδεικνύει ότι η Μόσχα ενδέχεται να προετοιμάζεται να παράσχει αεροπορική στήριξη σε συριακές δυνάμεις που εμπλέκονται σε ανοικτές συγκρούσεις με πολυάριθμες ομάδες ανταρτών, αλλά και με το Ισλαμικό Κράτος.

Η Ρωσία γνωρίζει πως είναι πιθανό να αποτύχει ο οποιοσδήποτε διακανονισμός για την λήξη των συγκρούσεων στη Συρία, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η Συρία δεν είναι χρήσιμη για τη Μόσχα.

Αυτή τη στιγμή, η Ρωσία επιχειρεί να εδραιωθεί ως «παίκτης» στο παγκόσμιο σκηνικό, χρησιμοποιώντας την θέση της στη Συρία ως «μοχλό» στις διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα και αργότερα με άλλες δυνάμεις διαμεσολάβησης.

Πρώτο στη «λίστα» της Μόσχας είναι το Ισραήλ. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου μετέβη τη Δευτέρα στη Μόσχα, όπου πραγματοποίησε τρίωρη συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δυο άνδρες υπήρξαν εντάσεις: ο Νετανιάχου υποστήριξε πως η Συρία και το Ιράν επιχειρούν να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο κατά του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν δίνοντας όπλα στην Χεζμπολά, επιχειρηματολογία που το Ισραήλ προωθεί προκειμένου να δικαιολογήσει την ικανότητά του να πλήξει ατιμώρητο στόχους στη Συρία.

Η θέση του Πούτιν ήταν να αφήσει να εννοηθεί πως τα όπλα δεν προέρχονται από τη Συρία, η οποία δεν μπορεί να διαθέσει τα όπλα. Με άλλα λόγια, τα όπλα της Χεζμπολά δεν μπορεί να προέρχονται από τις ρωσικές προμήθειες που αποστέλλονται αποκλειστικά και μόνο για χρήση από τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Συρίας.

Το Ισραήλ και η Ρωσία έχουν μια περίπλοκη και ρευστή σχέση. Μονίμως η μια χώρα εμπλέκεται στη γειτονιά της άλλης. Το Ισραήλ διαθέτει βαθιές στρατιωτικές σχέσεις με πολλά πρώην σοβιετικά κράτη και η Ρωσία από καιρό στηρίζει πολιτικά και στρατιωτικά τη Συρία και το Ιράν. Ωστόσο, οι δυο χώρες είναι γνωστό ότι ανταλλάσσουν «χάρες» όταν χρειαστεί. Τρεις ημέρες προτού η Ρωσία εξαπολύσει πόλεμο κατά της Γεωργίας το 2008, το Ισραήλ επισήμως «πάγωσε» όλες τις στρατιωτικές πωλήσεις προς τη Γεωργία. Την εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του πολέμου των πέντε ημερών, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσσαντ μετέβη στη Μόσχα και απέτυχε να εξασφαλίσει μια αναμενόμενη συμφωνία για οπλικά συστήματα με τη Ρωσία.

Το αξιοπρόσεκτο στην πρόσφατη επίσκεψη του Νετανιάχου στη Ρωσία είναι ότι συνοδεύονταν από δυο κορυφαίους ισραηλινούς στρατηγούς: τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου αντιστράτηγο Γκαντι Αϊσενκοτ και τον επικεφαλής της υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών αντιστράτηγο Χερζλ Χαλεβι. Ο Αϊσενκοτ έχει το «χαρτοφυλάκιο» του στρατιωτικού συντονισμού των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο Χαλεβι επιβλέπει τις πληροφορίες σε θέματα όπως είναι η «διαρροή» όπλων από τη Συρία προς την Χεζμπολά. Η παρουσία των στρατηγών είναι κάτι σπάνιο στις επισκέψεις αρχηγών κρατών και σηματοδοτεί ότι το Ισραήλ ίσως ψάχνει για μια συμφωνία σε ότι αφορά τον στρατιωτικό συντονισμό στη Συρία, καθώς και τις ρωσικές πληροφορίες (ή παρεμβάσεις) σε ότι αφορά την αποστολή όπλων προς την Χεζμπολά.

Η Μόσχα πιθανότατα θα ήθελε το Ισραήλ να δώσει κάτι ως αντάλλαγμα για την όποια συναίνεση. Οι ισραηλινές εταιρείες παροχής αμυντικών υπηρεσιών (defense contractors) «αλωνίζουν» σε όλη την Ουκρανία, εκπαιδεύοντας τις ουκρανικές δυνάμεις και δημιουργώντας μονάδες εθελοντών για την μάχη κατά των φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας. Ένα άλλο σημείο τριβής είναι το «πάγωμα» από το Ισραήλ των πωλήσεων drones και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού προς τη Ρωσία, λόγω της ουκρανικής κρίσης. Όπως και το 2008, η Ρωσία ενδέχεται να ενδιαφέρεται για μια συμφωνία με το Ισραήλ.

Η ενίσχυση της θέσης της Ρωσίας στη Συρία έχει περιπλέξει τα σχέδια μιας άλλης περιφερειακής δύναμης: της Τουρκίας. Σε αντίθεση με άλλους εταίρους του συνασπισμού, η Τουρκία ενδιαφέρεται για πολλά περισσότερα από την εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Η Τουρκία ελπίζει ότι στο τέλος θα «καλλιεργηθεί» μια Σουνιτική Συρία, ή τουλάχιστον μια ισχυρή τουρκική σφαίρα επιρροής στη Βόρεια Συρία. Η Άγκυρα είναι μεγάλος υποστηρικτής των ανταρτών, ενώ η Ρωσία στηρίζει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Και η εκτεταμένη αεροπορική παρουσία της Ρωσίας περιπλέκει σοβαρά τα σχέδια της Τουρκίας για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβη στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον ρώσο πρόεδρο. Οι εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας είναι αυξημένες και δεν αφορούν μόνο τη Συρία. Τους τελευταίους μήνες η Ρωσία έχει αναθερμάνει τις σχέσεις της με το Αζερμπαϊτζάν, παραδοσιακό σύμμαχο της Τουρκίας στον Καύκασο. Υπάρχουν φήμες ότι το Μπακού και η Μόσχα συνεργάζονται ώστε να βρεθεί τρόπος για ανατροπή του status quo στην «παγωμένη» σύγκρουση του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Άγκυρα είναι στρατιωτικός εγγυητής του Μπακού στην περίπτωση που υπάρξει αναθέρμανση της σύγκρουσης, όμως τώρα η Μόσχα προσπαθεί να μπει σε θέση ώστε να είναι η μοναδική εξωτερική δύναμη που θα εγγυάται την ασφάλεια στην περιοχή. Επιπλέον, οι ενεργειακές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας για το project του αγωγού Turkish Stream έχουν ανασταλεί, κυρίως διότι οι δυο πλευρές δεν μπορούν να συμφωνήσουν για τους μηχανισμούς και το χρονοδιάγραμμα των εκπτώσεων για το φυσικό αέριο.

Τέλος, η εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία έγινε σε τέτοιον χρόνο ώστε η Μόσχα να αποκτήσει προβάδισμα έναντι της βασικής «αντιπάλου» της: των ΗΠΑ. Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρίσκονται σε έναν από τα χαμηλότερα επίπεδα από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Οι συζητήσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας για θέματα όπως η Ουκρανία και οι κυρώσεις είναι διακοπτόμενες και πραγματοποιούνται σε μεσαίο-χαμηλό επίπεδο, εκτός από την επικοινωνία που έχουν ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Ρωσίας είναι να τοποθετηθεί στη Συρία με τρόπο ώστε οι ΗΠΑ να αναγκαστούν να ξαναξεκινήσουν τις τακτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ και ο ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Σοϊγκου, μετά από 50λεπτη συνομιλία, αποφάσισαν την επανέξαρξη των αμυντικών διαπραγματεύσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται οι συζητήσεις για τη Συρία. Ήταν η πρώτη συνομιλία μεταξύ των δυο υπουργών μετά από περισσότερο από έναν χρόνο. Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο, ο Κέρι συναίνεσε στις ηγούμενες από τη Ρωσία διαπραγματεύσεις στη Συρία, λέγοντας πως οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το πότε θα φύγει ο αλ Άσσαντ από την εξουσία, αρκεί να υπάρχει σχεδιασμένη διαδικασία μετάβασης.

Οι εξελίξεις αυτές είναι θετικές για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, όμως η Μόσχα χρειάζεται περισσότερα. Η Ρωσία ενδιαφέρεται να θέσει τις βάσεις για μια συμφωνία για το μέλλον της Ουκρανίας, αλλά και να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα στην οποία η Δύση θα άρει τις κυρώσεις. Η Ρωσία γνωρίζει πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί αμέσως, όμως η Μόσχα θέλει όλες οι πλευρές να κινηθούν προς τους στόχους αυτούς μέσα στα επόμενα ένα ή δυο χρόνια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Κρεμλίνο δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να κάτσουν επιτέλους στο τραπέζι Πούτιν και Ομπάμα για να συζητήσουν όλα αυτά τα θέματα.

Οι δυο ηγέτες είχαν μια σύντομη συνομιλία στην Κίνα πέρυσι, όμως κανένας δεν έχει επισκεφθεί τον άλλον από τότε που ξανα-ανέλαβε την προεδρία της Ρωσίας ο Πούτιν. Η Ρωσία «βλέπει» μια ευκαιρία αυτήν την Παρασκευή, καθώς ο Πούτιν θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την σύνοδο του Γενικού Συμβουλίου του ΟΗΕ.

Όμως οι ΗΠΑ δεν έχουν δώσει ένδειξη ότι ενδιαφέρονται να κλείσουν συμφωνίες με τη Ρωσία. Επιπλέον, η Ουάσινγκτον έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να διευρύνει την οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία και να πιέσει τους Ευρωπαίους να διατηρήσουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας το επόμενο έτος.

Η Μόσχα κατάφερε να φέρει την Ουάσινγκτον πιο κοντά στην έναρξη διαπραγματεύσεων χρησιμοποιώντας ως «μοχλό» τη Συρία, όμως αυτό δεν σημαίνει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία σε ζητήματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τη Μόσχα.

Πηγή Euro2day


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Τελειώσανε οι εκλογές, οι ορκωμοσίες, οι χαρές και τα πανηγύρια. Μπορεί η ρήση να λέει κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις, όμως, εν προκειμένω, τα γέλια δεν κράτησαν ούτε τόσο. Αντιθέτως, άρχισαν ήδη οι τριγμοί και μάλιστα για ζητήματα που δεν περίμενε κανείς σε τέτοιες περιστάσεις: ο ένας φωνάζει γιατί δεν τον κάνανε υπουργό λες και το γράφει στο κούτελό του ότι έπρεπε να γίνει, ο άλλος δεν ξέρει τι να πει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τις αναρτήσεις του κοκ.

Εν μέσω λοιπόν διαφόρων τέτοιων, η κυβέρνηση θα βρεθεί πλέον, για πρώτη φορά, μπροστά στις τεράστιες ευθύνες της και μάλιστα με… συμπυκνωμένο τρόπο. Θα μπορέσει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις και τις υπογραφές της; Μάλλον αυτό πρέπει να είναι το νέο πιο σύντομο ανέκδοτο, όπως το αντιλαμβάνονται πλέον άπαντες μετά και την τοποθέτηση του «νέου» προχθεσινού κυβερνητικού σχήματος – το «νέο» απαιτεί εισαγωγικά, καθώς το μόνο που πραγματικά άλλαξε σε σχέση με την κυβέρνηση του Ιανουαρίου είναι ότι η τωρινή έχει υπογράψει και ψηφίσει στη Βουλή χωρίς κουβέντα τα πάντα όλα όσα της απαιτούσαν οι δανειστές, δηλαδή όσα δεν άντεξαν να υπογράψουν ούτε καν οι Σαμαράς – Βενιζέλος: και όπως είπε άλλωστε και ο πρωθυπουργικός ξάδελφος, ο λαός έδωσε την πολιτική κάλυψη, τη νομιμοποίηση στο Μνημόνιο…

Τα ψέματα πληρώνονται. Και πληρώνονται ακριβά, ειδικά όταν μια χώρα είναι αδύναμη, γονατισμένη: τότε, είναι που, ακόμα περισσότερο, δεν έχει την πολυτέλεια του ψεύδους ούτε ως προς τους άλλους ούτε ως προς τον εαυτό της.

Δυστυχώς, το δεύτερο, δηλαδή η πολιτική πλάνη προς τα μέσα, προς τον ελληνικό λαό, υπήρξε το θεμέλιο αυτής της κυβέρνησης με τη βούλα του ελληνικού λαού.

Γιατί από την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίστηκε και μάλιστα με τέτοια ευρύτατη πλειοψηφία όλα αυτά έχουν, προς το παρόν, τελειώσει – θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας σχετικά σύντομα, όταν η εφαρμογή θα κάνει τους πολίτες να αναρωτηθούν… τι συμβαίνει και τις δικαιολογίες να μοιάζουν (και να είναι) παντελώς ανεπαρκείς.

Ως προς τους έξω, τα πράγματα θα αποδειχθούν πολύ δυσχερέστερα από όσο η κυβέρνηση θέλει να πιστεύει. Κι αυτό επειδή ο πρωθυπουργός – και όχι μόνον αυτός - ξεχνά κάτι που ξεχνούν συστηματικά όλοι σχεδόν οι Ελληνες πολιτικοί: ότι οι συνομιλητές τους δεν είναι σαν εκείνους. Και ότι αυτά που τους λένε και, κυρίως, αυτά που τους υπογράφουν, πρέπει και να ισχύουν…

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν. Σού πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου. Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης. Να μην τρέξει σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα. Τα δάκρυα δεν πονάνε...έτσι νόμιζες. Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συμπολίτη μου. Οι κακές Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου γιατί σου χαλούσαν την καθημερινότητά σου, τις κανονισμένες διακοπές σου, τις απλωτές και τις ξαπλωτές σου, το σίγουρο μέλλον σου.

Άκου λοιπόν, τι θα έχει ήδη γίνει την ώρα που εσύ θα ξυπνήσεις από τον λήθαργό σου. Το σπίτι σου είτε το χρωστάς είτε όχι, ανήκει πλέον αλλού. Αν το χρωστάς δε σε κάποια τράπεζα τότε θα πληρώνεις δύο δόσεις ανά μήνα: Μία στην τράπεζα, μία στο κράτος. Και βέβαια θα σε αφήνουν να ζεις σε αυτό μέχρι την στιγμή που θα το χρειαστούν και θα σου κάνουν έξωση με το έτσι γουστάρω ή με μία απόφαση δικαστηρίου που θα ορίζει την έξωση συνταγματική.

Αν αρρωστήσεις μία ασπιρίνη θα σου είναι αρκετή, κι αυτή αγνώστου κατασκευής και συστατικών. Εκτός αν ανήκεις στην πάνω τάξη όπου με τον παρά σου θα έχεις όλα τα κομφόρ. Ασθενείς δύο ταχυτήτων αφού πάλευες χρόνια για την Ευρώπη της μίας ταχύτητας. Η λίστα του εκάστοτε ευρωτσολιά υπουργού θα ορίζει για το τι εξετάσεις θα χρειάζεσαι και όχι το είδος ή η πορεία της ασθένειάς σου. Το κορμί σου έτσι κι αλλιώς ανήκει κι αυτό στην περιουσία του παρακράτους αφού εκ γενετής είσαι πλέον αναγκαστικός δότης οργάνων και δε πα να στείλεις εσύ χιλιάδες αιτήσεις άρνησης προς τον αρμόδιο Οργανισμό (είναι τελικά αρμόδιος αυτός ο Οργανισμός;). Ανάλογα με τις ανάγκες των ιατρικών εταιρειών θα είσαι κλινικά νεκρός ή όχι. Βέβαια με τον ιατρικό τουρισμό που σου ετοιμάζουν μπορείς άνετα να δίνεις ένα νεφρό ή ένα ωάριο σε μία πλούσια γριά τουρίστρια για μία χούφτα ευρώ.

Ο μισθός, που τώρα τον θεωρείς μικρό - αν τον έχεις ακόμα- , θα καθορίζεται σύμφωνα με την οικονομική πορεία και τις ανάγκες της χώρας. Να θυμάσαι ότι από εδώ και στο εξής οι ανάγκες της χώρας θα είναι πάντα μεγάλες (ακόμα και αν δεν είναι) γιατί όσο πέφτει το μεροκάματό σου τόσο εγχώριοι και εισαγόμενοι “επενδυτές” θα βρίσκουν φθηνά χέρια, οι δείκτες ανεργίας θα πέφτουν και όλοι θα είναι χαρούμενοι ακόμα κι εσύ που θα εργάζεσαι για 200 (το πολύ) ευρώ το μήνα φθάνει να μην είσαι άνεργος. Αν εξαντληθείς δε από το 12ωρο σε βάζουν σε μία κλινική και γίνεσαι ξαφνικά “κλινικά νεκρός”. Και η οικογένεια σου δεν θα δει ένα ευρώ από την ασφάλεια και οι ιατρικές εταιρείες θα κονομήσουν από τα συκωτοπνεύνονά σου.

Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα υπάρχουν πια. Θα τα ορίζουν οι εταιρείες στις οποίες θα εργάζεσαι για τον ποιο ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα θα έχουν για όλους τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα ασφαλίζεται ο εργοδότης για την αρρώστια σου ή το εργατικό "ατύχημά" σου και μετά εσύ. Αν πεθάνεις κιόλας καλύτερα, θα κονομήσουν τόσα όσα δεν θα τους έδινε η εργασία σου ακόμα και αν ζούσες 500 χρόνια.

Είχες στο πίσω μέρος του μυαλό σου ότι αν δεν θα τα καταφέρεις στην πόλη, θα μετακομίσεις στο χωριό, στο πατρικό και θα είσαι άνετος. Πριν το κάνεις αυτό πάρε τις λίστες για το πού θα γίνουν στο μέλλον αναπτυξιακά έργα ιδιωτικών συμφερόντων όπως η El Dorando. Για το δημόσιο συμφέρον το παρακράτος έχει βάση νόμου το δικαίωμα να βάζει σε ισχύ αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ της οποιαδήποτε ιδιωτικής επένδυσης. Αυτός είναι βάση νόμου ο επιφανειούχος που δεν θα τον κουνάει κανένας εις τον καιρό τον άπαντα. Μαζί με το χωράφι, θα σου πάρουν το πατρικό σπίτι και σε μία βραδιά εκεί που ήταν το χωριό σου ξαφνικά θα δεις μία απέραντη έρημο. Και πονηρούλη, μην σκεφθείς ότι θα τα κονομήσεις από την απαλλοτρίωση διότι από 1 έως 3 ευρώ το πολύ το τετραγωνικό θα είναι η ανταμοιβή σου, κι αυτή αν τα οικονομικά του κράτους τυχαία δεν είναι σε ύφεση.

Οι υπόλοιποι που τα χωριά τους δεν θα βγουν σε πλειστηριασμό μην νομίζουν ότι θα φυτέψουν την πατάτα για να ζήσουν γιατί τα μαντάτα έρχονται γρήγορα και λένε ότι με την αμερικανο-ευρωπαϊκή συμφωνία γεωργικών προϊόντων, θα μπαίνεις μέχρι και φυλακή για το ελεύθερο φύτεμα πατάτας όπως μπαίνει σήμερα κάποιος για το φύτεμα ινδικής κάνναβις. Διότι ο σπόρος, το χώμα και η ανάπτυξη του φυτού είναι προϊόν. Και μην ξεχνάς ότι ο σπόρος θέλει νερό για να ανθίσει.

Όσο μπορείς ακόμα, κάνε άφθονα λουτρά, πιες πολύ νερό, πλύνε ό,τι δεν έπλυνες διότι είναι θέμα μηνών να πεις το νερό νεράκι. Το καταλληλότερο νερό της Ευρώπης έχει η Ελλάδα, λες να μην το ξέρουν οι εταίροι σου; Αυτό το δεδομένο αγαθό σε πολύ λίγο θα είναι προϊόν. Νόμιζες ότι τζάμπα έδιναν εδώ και 15 χρόνια πιστοποιήσεις πηγών και πήγαινε ο καθένας να κάνει εμφιαλωτήριο; Νομίζεις ότι για οικολογικούς λόγους άρχισαν οι χαρτογραφήσεις πηγών, ποταμών ακόμα και αγροτικών αποταμιευτήρων νερού ανά την επικράτεια με διαταγή της Ε.Ε; Νομίζεις ότι οι εναπομείνασες εταιρείες εμφιάλωσης θα μείνουν σε ελληνικά χέρια; Θα αλλάξουν χέρια και μαζί με αυτές όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις (που καθόλου τυχαία δεν είναι επιχειρήσεις ανεξάρτητου προϋπολογισμού από τους Δήμους από τότε που δημιουργήθηκαν) θα πουληθούν γιατί τα οικονομικά των Καλλικρατικών Δήμων και πάλι εντελώς τυχαία θα είναι σε ύφεση.

Όσο για την “Πράσινη Ανάπτυξη”, όσοι τσιμπήσατε στο παραμύθι, αρχίσατε να νιώθετε ήδη στο πετσί σας τι σημαίνει “δουλεύει ο ήλιος για μένα”. Μαζί με το φωτοβολταϊκό που φύτεψες χαιρέτα το χωράφι και το σπίτι που έβαλες υποθήκη για το πράσινο δάνειο. Σε έναν άντε σε δύο θα καταλήξουν και τα χωράφια και ο ήλιος. Μα ήταν δυνατόν να νομίζεις ότι θα άφηναν γη και ήλιο σε έναν κακομοίρη χρεωμένο όπως εσύ; Για να μην θεωρείς ότι θα πας στο νησί και θα ψαρεύεις την τροφή σου τώρα με την “Γαλάζια Ανάπτυξη” μπορεί να φαντάζει επιστημονική φαντασία αλλά ακόμα και τον γαύρο που δεν τον είχες σε εκτίμηση θα τον βλέπεις πλέον στα όνειρά σου.

Για το τι είναι αυτή την στιγμή η Ελλάδα φαίνεται από το νόμο όπου ξένες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται στην χώρα θα έχουν φοροαπαλλαγές αλλά και φορολογικά κίνητρα. Μόνο οι νόμιμοι πολίτες της οποιαδήποτε χώρας έχουν αυτά τα προνόμια, άρα εσύ που θα σταθείς για έλεγχο μπροστά στον εφοριακό ο οποίος θα σε απειλεί με δήμευση περιουσίας και φυλάκιση θα έχει απέναντι του έναν παράνομο και παρείσακτο κάτοικο αυτής της χώρας που θες να το καταλάβεις είτε όχι αυτός είσαι εσύ, Έλληνά μου.

Είναι κι άλλα, πολλά, αμέτρητα που είτε είναι σε ενέργεια την ώρα που εσύ αγανακτείς με το "μαύρο της ΕΡΤ" ή για την απόλυση 100,000 δημοσίων υπαλλήλων που λείαν συντόμως θα γίνουν 450,000, είτε έχουν μπει σε λειτουργία και εσύ δεν παίρνεις μυρωδιά. Η φίμωση της δήθεν ελευθερίας και η αγανάκτηση για το χαμένο σίγουρο μεροκάματο πουλάνε. Εγκλωβίζουν το οπτικό σου πεδίο εκεί ακριβώς που θέλουν. Δεν θα πάρεις μυρωδιά για το τι σου έχουν έτοιμο το επόμενο πρωί του τελευταίου σου ήσυχου ύπνου.

Δεν ήταν η Ελλάδα η πρώτη χώρα που έγινε υποτελής σε δάνεια. Είναι όμως η πρώτη χώρα παγκοσμίως που δεν έχει χάσει απλά την εθνική της κυριαρχία αλλά την ελευθερία σωματική και συναισθηματική των πολιτών της υπό δημοκρατικό καθεστώς. Έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα οι αντίπαλοι γνωρίζοντας καλά ότι αυτόν τον λαό δεν του κάνεις κατά μέτωπο επίθεση αλλά τον διασπάς χρόνια πριν σε συναισθηματικούς μαλάκες και υλιστές λαμόγια και του γκρεμίζεις σιγά-σιγά και σταθερά όλα τα γεφύρια. Δημιούργησαν μία τεράστια φάκα στην οποία πέσαμε όλοι ανεξαιρέτως κοιτώντας ο καθένας μας ό,τι θεωρούσε ιερό. Άλλος τις αξίες και άλλος τον κώλο του.

Συμπολίτευση και "συμπολιτευομένη αντιπολίτευση" ήταν τα όπλα των αιωνίων εχθρών σου, των γνωστών και ανελέητων “Φιλελλήνων”. Σιγά μην άλλαζαν την συνταγή για το τελευταίο τους χτύπημα μετά από 200 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον χώρο. Μηδενίζουμε και πάμε από την αρχή. Το επόμενο στάδιο των διεθνών κοτζαμπάσηδων είναι εν δράσει. Και μην περιμένεις κανέναν Μαρίνο Αντύπα να σε ξυπνήσει. Το κόμμα του Αντύπα ήταν η Ελλάδα, όχι ως έννοια άυλη αλλά ως άνθρωποι που αποτελούσαν την έννοια , ενώ το δικό σου κόμμα....άσε να μην το πω.

Πηγή Simple Man
Γράφτηκε Ιούλιο του 2013Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πίσω στο 2009, σαν να μην πέρασε μια μέρα; 

Του Νικόλα Δημητριάδη  

Μετά τον εκλογικό πανζουρλισμό της τελευταίας πενταετίας, οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι επιστρέφουμε στην ομαλότητα του 2009, στην προ μνημονίων εποχή. Κατ’ αρχήν έχουμε παρόμοια εκλογικά αποτελέσματα: Το Πασόκ υποχώρησε ελαφρά, αλλά παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού (2009: ΠΑΣΟΚ 43% – 2015: ΠΑΣΟΚ 6% + ΣΥΡΙΖΑ 35,5%). Η Νέα Δημοκρατία συγκράτησε τα ποσοστά της, σημειώνοντας ελεγχόμενη πτώση 1%: (2009: ΝΔ 33% – 2015: ΝΔ 28% + Ποτάμι 4%). Οι δυσαρεστημένοι της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν και πάλι στη Βουλή, αν και με μικρότερα ποσοστά (2009: ΛΑΟΣ 5,6% – 2015: ΑΝΕΛ 3,7%). Η Αριστερά επέστρεψε στη γνωστή θέση-θρίλερ του «πότε μπαίνει, πότε δε μπαίνει» (2009: ΣΥΡΙΖΑ 4,5% – 2015: ΛΑ.Ε. 2,8%). Το ΚΚΕ βράχος, με τα γνωστά μικρά σκαμπανεβάσματα (2009: ΚΚΕ 7,5% – 2015: ΚΚΕ 5,5%). Το περιστασιακό κόμμα-γλάστρα κατάφερε να αυξήσει λίγο τα ποσοστά του και να μπει στη Βουλή (2009: Oικολόγοι Πράσινοι 2,5% – 2015: Ένωση Κεντρώων 3,5%).

Στο 2009 φαίνεται να επιστρέφει και η ψυχολογία του εκλογικού σώματος. Η λογική του δικομματισμού είναι και πάλι κυρίαρχη: Ο κόσμος επιλέγει ξανά με κύριο γνώμονα το ποιος από τους δύο μεγάλους θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα την εξουσία. Τα ανούσια διλήμματα (μνημόνιο-αντιμνημόνιο) και οι άναρθρες κραυγές (περί ΔΝΤ, Σόιμπλε κ.λπ.) ανήκουν πια στο παρελθόν, όπως και η κινητικότητα των ψηφοφόρων, από το ένα κόμμα στο άλλο. Ο δικομματισμός εδραιώνεται ξανά και οι ψηφοφόροι των ΝΔ και Πασόκ, που προσωρινά αναζητούσαν σε μικρότερα κόμματα μια «άλλη επιλογή», επιστρέφουν στο μαντρί.Παραδίπλα, η Αριστερά στηρίζεται από τους ψηφοφόρους της περισσότερο για τη συνέπεια και την αντιπολιτευτική μαχητικότητά της, παρά για τις πολιτικές προτάσεις της, που δε φαίνεται να τις πολυκαταλαβαίνει κανείς (ενίοτε, ούτε και τα ίδια τα στελέχη της). Το ΚΚΕ, αντίστοιχα, συσπειρώνει τον κόσμο του, υποδεικνύοντας την πλάνη όσων δοκιμάζουν να μπουν στον κυβερνητικό χορό. Έτσι, το σκηνικό διαμορφώνεται περίπου όπως ξέραμε τόσα χρόνια: Το Πασόκ πρώτο να χαράσσει πολιτική, η ΝΔ δεύτερη, να την επικυρώνει (και, όταν μπορεί, να τη συνεχίζει), η Αριστερά στον κόσμο της, να χαροπαλεύει να μπει στη Βουλή, το ΚΚΕ ίδιο και απαράλλαχτο και οι δυσαρεστημένοι της Δεξιάς να γυροφέρνουν την εξουσία για κανά υπουργειάκι (τότε Καρατζαφέρης, τώρα Καμμένος).Στην ομαλότητα επέστρεψε και ο τρόπος διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας. Μετά το διάλλειμα των μνημονίων, όταν το κύριο προεκλογικό ερώτημα ήταν το «ποια πολιτική θα ακολουθήσουμε», τώρα επιστρέψαμε στο «ποιος θα χειριστεί καλύτερα την πολιτική που ούτως ή άλλως θα ακολουθήσουμε». Όπως εύστοχα διαφημίστηκε το Πασόκ: «Στις 20 Σεπτεμβρίου επιλέγουμε πρωθυπουργό». Δεν επιλέγουμε πολιτική, αυτή είναι δεδομένη, επιλέγουμε απλώς Πρωθυπουργό. Επιστρέψαμε στη δεκαετία του 80, όταν ο λαός καλείτο να διαλέξει ανάμεσα στον Αντρέα και τον Καραμανλή. Και οι ψηφοφόροι αποφάσισαν ότι ο Τσίπρας είναι καλύτερος διάδοχος του Αντρέα απ’ ότι ο Βαγγέλας του Καραμανλή.Επίσης επανήλθε και το κλασσικό «άλλα λέμε και άλλα κάνουμε», που χαρακτηρίζει όλη τη Μεταπολίτευση. Το ’81, θέλαμε την ευρωπαϊκή εξασφάλιση και τα πακέτα Ντελόρ, αλλά τα θέλαμε με τον δικό μας τρόπο: αφού πρώτα είχαμε ξεθυμάνει, φωνάζοντας «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο». Έτσι και τώρα. Θέλαμε την ευρωπαϊκή εξασφάλιση και τα ΕΣΠΑ, αλλά τα θέλαμε με τον δικό μας τρόπο: αφού πρώτα είχαμε ξεθυμάνει, φωνάζοντας ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Και στις δύο περιπτώσεις, το Πασόκ διαισθάνθηκε πρώτο την απαίτηση της κοινωνίας για ψυχολογική αυτοεπιβεβαίωση, και την παρείχε απλόχερα. Και επιβραβεύτηκε.


Το ρολόι δείχνει, λοιπόν, να γυρίζει στο 2009. Είναι όμως έτσι; Εδώ που τα λέμε, όχι. Κάποια μικρά ανησυχητικά συννεφάκια μουτζουρώνουν τον ηλιόλουστο ουρανό. Κατά πρώτον έχουμε τη μεγαλύτερη αποχή στη μεταπολεμική ιστορία μας. Για να μην πούμε ότι ήταν ίσως οι πρώτες εκλογές που οι περισσότεροι ψηφοφόροι ήταν κατηφείς, απελπισμένοι και αηδιασμένοι, όποιο κόμμα και να ψήφιζαν. Και, πολύ καλά έκαναν, καθώς κανένα κόμμα δεν άξιζε την ψήφο τους, ούτε τα μεγάλα, ούτε τα μικρά. Κατά δεύτερον, όμως, έχουμε και κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους να στηρίζουν ένα κόμμα τραμπούκων της νύχτας, που είναι εκεί για ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια ανάτασης της κοινωνίας. Παράλληλα, η κατάσταση της χώρας βαίνει διαρκώς δυσμενέστερη, όπως και η διεθνής θέση της, ενώ το πολιτικό προσωπικό έχει φθαρεί κι απαξιωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αναδεικνύει προσωπικότητες που, τη δεκαετία του 70 π.χ., δεν θα τις παίρνανε στα κόμματα ούτε για κλητήρες. Και είναι και εκείνες οι αθάνατες ατάκες ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα», ότι «όποιος δεν μαθαίνει από την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει» και άλλα παρόμοια, που δείχνουν ότι κάτι πάει στραβά. Η ομαλότητα του 2009 θρυμματίστηκε από τη μια στιγμή στην άλλη, λόγω της εισόδου μας στην καταστροφική εποχή των μνημονίων. Η νέα ομαλότητα του 2015, άραγε, πόσο θα κρατήσει; Και ποια νέα εποχή θα έρθει μετά; 

Από το ιστολόγιο «Ψωροκώσταινα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Είμαστε όλοι σκλάβοι. Υπάρχει μόνο το μνημόνιο. Κανένα κόμμα δεν κατάφερε να προσκομίσει πειστική εναλλακτική πρόταση. Αυτό αποδείχτηκε στην πράξη και αυτό ασπάστηκε και ο λαός στις κάλπες. Τα υπόλοιπα είναι απλά έξω από την πραγματικότητα.

Αφού λοιπόν το μνημόνιο έγινε, με το ένα ή τον άλλο τρόπο, μονόδρομος, ποιος ήταν αναμενόμενο να ψηφιστεί; Δεν ήταν φυσικά λογικό και αναμενόμενο να ψηφιστούν, ούτε τα κόμματα που είναι υπεύθυνα για τη χρεοκοπία (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), ούτε τα κόμματα που δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν πειστική εναλλακτική λύση (π.χ. ΛΑΕ κ.λ.π.).

Νομοτελειακά λοιπόν, δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στον Τσίπρα που φάνηκε ότι προσπάθησε να διαπραγματευτεί, που έκανε και δημοψήφισμα και που τελικά αναγκάστηκε να υποκύψει, ακριβώς γιατί δεν υπήρχε εναλλακτική. Εκεί ακριβώς πάτησε ο ίδιος και έτσι το είδαν και οι ψηφοφόροι.

Και μην γελιόμαστε, δεν είναι αφελείς οι πολίτες. Ούτε αυτοί που ψήφισαν ούτε αυτοί που απείχαν. Όσο δεν θα εμφανίζεται πειστική εναλλακτική λύση, θα κερδίζει πάντα εκείνος που θα υπόσχεται την πιο ανακουφιστική διαχείριση του μνημονίου. Όμως με τέτοιο αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης και εκλογικών αναμετρήσεων και όχι με κάποιο πραγματικό πολιτικό διακύβευμα για το μέλλον μας, απλά δεν υπάρχει μέλλον. Μόνο φυτοζωή.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου