Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Αυγ 2014

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Τεράστια είναι η ευθύνη της (χριστιανικής;) Δύσης για την εξόντωση των Χριστιανών του Ιράκ. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο αγνωστικιστής Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Φρ. Ολάντ έκαμε «ανθρωπιστική» δήλωση, με την οποία η χώρα του είναι έτοιμη να δώσει άσυλο τους χριστιανούς του Ιράκ… 
«Δεν θέλουμε να μας δώσετε άσυλο, δεν ζητάμε φιλανθρωπία, ζητάμε από εσάς που προκαλέσατε το χάος στο Ιράκ να μας προστατεύσετε και να μείνουμε στις προαιώνιες εστίες μας, που τις έχουμε από τους προγόνους μας, αιώνες τώρα, πολύ πριν εμφανιστούν το Ισλάμ και οι Άραβες στην περιοχή» 
δήλωσε σωστά χριστιανός κληρικός του Ιράκ.

Ο παραλογισμός του πολέμου στο Ιράκ άρχισε το 2003, με την επίθεση των Αμερικανών και των Βρετανών συμμάχων τους – και άλλων στη συνέχεια-, κατά του σουνίτη δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν. Η δικαιολογία ήταν πως διαθέτει πυρηνικά όπλα, που ποτέ δεν βρέθηκαν. 
Από τότε το Ιράκ είναι στο χάος, με κύρια θύματα τους Χριστιανούς, που είναι σε πολύ χειρότερη θέση από πριν το 2013. Τότε, όπως συμβαίνει και στη Συρία, οι Χριστιανοί ζούσαν υπό ένα αυταρχικό καθεστώς, που όμως τους έδειχνε μιαν ανεκτικότητα. Είχαν τις εκκλησιές τους, τα σχολεία τους, την θρησκευτική και κοινωνική ζωή τους. 
Σήμερα δεν έχουν τίποτε. Είναι ενδεικτικό ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ) όταν κατέλαβαν τη Μοσούλη ζήτησαν από τους εκεί Χριστιανούς να επιλέξουν: Ή να ασπασθούν το Ισλάμ και να τους αφήσουν ελεύθερους, ή να πληρώνουν κεφαλικό φόρο ( jiziya tax), ως «προστατευόμενοι άπιστοι υποτελείς» (ραγιάδες), ή να εγκαταλείψουν τις οικίες και τις περιουσίες τους, ή, αν δεν εφαρμόσουν τα όσα τους επιτάσσουν, θα εκτελεσθούν!

Στη Μοσούλη, που είναι η σύγχρονη πόλη δίπλα στη βιβλική Ασσυριακή πόλη Νινευί, υπήρχαν 7.500 Χριστιανοί. Σήμερα δεν υπάρχει κανείς. Οι περισσότεροι κατέφυγαν σε γειτονικές περιοχές του βορειοανατολικού Ιράκ, που ελέγχουν οι Κούρδοι, πολλοί όμως έγιναν μάρτυρες, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τους ισλαμιστές. Οι χριστιανικοί ναοί της πόλης άλλοι σφραγίστηκαν, άλλοι καταστράφηκαν, άλλοι μετατράπηκαν σε τζαμιά, άλλοι σε στρατώνες… 
Τα στοιχεία που αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας των ανά τον κόσμο διωγμών των Χριστιανών (Open Doors) είναι συγκλονιστικά. Μεταξύ των ιερών τόπων που καταστράφηκαν είναι και ο τάφος του προφήτη Ιωνά, που είχε μετατραπεί σε τζαμί, αλλά που οι φανατικοί ισλαμιστές το ισοπέδωσαν, γιατί θεώρησαν ότι αυτό «είχε γίνει χώρος αποστασίας και όχι προσευχής», γιατί προσεύχονταν σ’ αυτό και σιίτες μουσουλμάνοι…

Όμως η Δύση αδιαφορεί για τη γενοκτονία των Χριστιανών του Ιράκ και για τις καταστροφές σε θρησκευτικούς τόπους και σημαντικά πολιτιστικά μνημεία. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα μόλις το Ισραήλ κατήγγειλε ότι απήχθη από τη Χαμάς ένας, στρατιώτης του, αμέσως προέβη ο ίδιος σε αυστηρή δήλωση για την απελευθέρωση του. Για τους Χριστιανούς του Ιράκ, που, με κύρια την ευθύνη των ΗΠΑ, υφίστανται γενοκτονία από τους ισλαμιστές αντάρτες, δεν υπήρξε ανάλογη πρακτική κίνηση συμπαράστασης από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Στη γραφειοκρατία της CIA και των άλλων δικτύων πληροφοριών των ΗΠΑ ή τα στελέχη τους έχουν ευφυΐα που δεν ανταποκρίνεται στην ισχύ της χώρας, ή κάνουν υπολογισμούς σε κολοσσιαία ζητήματα γεωστρατηγικής ως να παίζουν κάποιο παιχνίδι «Ατάρι», ή έχουν παντελή άγνοια της ιστορίας και των ιδιομορφιών των χωρών και των λαών στους οποίους εμπλέκονται, ή τέλος είναι τόσο μεγαλοφυείς και έχουν σχέδιο να κατασκευάσουν από το χάος και την κόλαση της Μέσης Ανατολής ένα νέο χάρτη με καινούργια κράτη, που θα ελέγχουν, και να περιθωριοποιήσουν στην ευρύτερη περιοχή όσες χώρες δεν είναι συνεργάσιμες, όπως λ.χ. τη Ρωσία και την Κίνα. 
Αν πάντως οι ΗΠΑ σκέφτονταν με το χάος στο Ιράκ και στη Λιβύη να ιδιοποιηθούν τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίων τους, με όσα στοιχεία είναι γνωστά, έχουν αποτύχει. Αν πάλι σκέφτονταν να κερδοσκοπήσουν με τις τιμές του αργού πετρελαίου, με τη διαφορά στις τιμές Νέας Υόρκης και Λονδίνου (Μπρεντ) εκεί τα έχουν καταφέρει.

Δεν είναι εύκολο πάντως να εξηγηθούν λογικά τα λάθη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στη Συρία, στο Ιράκ και σε άλλα κράτη, που προώθησαν την «αραβική άνοιξη» και που βρίσκονται στο χάος εμφυλίων πολέμων. Δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί η χωρίς ουσιαστική αντίσταση από τις ΗΠΑ ανάπτυξη του ΙΚΙΛ στη Συρία και στο Ιράκ και η μεγιστοποίηση του κινδύνου ιδρύσεως από μέρους του «χαλιφάτου» στις περιοχές που έχει καταλάβει και όπου θα εφαρμόζει την απάνθρωπη σαρία σε βάρος όχι μόνο των Χριστιανών, αλλά και των «αντιδραστικών» μουσουλμάνων. 
Δεν χωράει στο μυαλό του κοινού ανθρώπου πώς από την εξόντωση του ηγέτου της Αλ Κάϊντα Οσαμά Μπιν Λάντεν «γεννήθηκε» ο κλώνος του, στο πρόσωπο του ηγέτη του ΙΚΙΛ Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί και πώς οι ταλιμπάν, αντί να περιοριστούν και να εξουδετερωθούν στο Αφγανιστάν, εξαπλώθηκαν σε νέα κράτη και με περισσότερα μέσα… Πώς επίσης από τις καταστροφές στο Αφγανιστάν των εξελληνισμένων κολοσσιαίων αγαλμάτων του Βούδα, ήρθαν οι καταστροφές μεγαλοπρεπών ναών και τζαμιών στο Ιράκ και στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα η μεγάλη απειλή για τη Δύση ήσαν οι Σιίτες του Ιράν με τους Αγιατολάχ, του Λιβάνου με τη Χεζμπολά και της Συρίας με τους κατέχοντες την εξουσία Αλαουίτες. 
Στη συνέχεια οι Σουνίτες φάνηκαν περισσότερο απειλητικοί για τη Δύση με τις Βαχαμπιτικές αυταρχικές μοναρχίες του Κόλπου, τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάϊντα, τους Τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ, τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στην Αίγυπτο. 
Προφανώς τα κομπιούτερς των στελεχών των ΗΠΑ θα έχουν ζαλιστεί από τις ραγδαίες εξελίξεις…

Η Δύση δείχνει επιπολαιότητα στη μελέτη του Ισλάμ και εφησυχάζει με τη στρατιωτική και οικονομική ισχύ της. Κάνει λάθος. Δεν αντιλαμβάνεται την απειλή, που αυτό δημιουργεί με τις ακραίες, φανατικές και πολεμοχαρείς ομάδες του και με τον πακτωλό των χρημάτων που διαθέτουν, ανεξάρτητα αν είναι σουνιτικές ή σιιτικές. 
Για την άγνοια των «ειδικών» στις ΗΠΑ περί του Ισλάμ είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του αμερικανού καθηγητή Σάμιουελ Χάντινγκτον, ο οποίος εθεωρείτο ο κατ’ εξοχήν ειδικός στα θέματα γεωστρατηγικής. 
Στο παγκόσμιας επιτυχίας βιβλίο του για τη σύγκρουση των πολιτισμών, ορθά πρόβλεψε ότι θα είναι πόλεμος θρησκειών, αλλά ταύτισε το Ισλάμ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους, που ήσαν για πολλούς αιώνες τα πρώτα και μοναδικά αναχώματα του πολιτισμένου κόσμου και τα πρώτα θύματα της μουσουλμανικής επιθετικότητας και βαρβαρότητας.

Η Δύση, ένεκα της αγνοίας ή της αφροσύνης της, αφήνει το Ισλάμ ανεξέλεγκτα να αναπτύσσεται. Η άθεη Γαλλία του κ. Ολάντ έχει γίνει έρμαιο της ισλαμικής προπαγάνδας. Η «Φιγκαρό» της 29ης Ιουλίου 2014 έγραψε στην πρώτη της σελίδα πως με την ευκαιρία του Ραμαζανίου Λιβανέζος εκδότης μοίρασε ισλαμικές εκδόσεις σε 1000 καταστήματα της Γαλλίας. Μεταξύ αυτών και εκείνα που εκθειάζουν τη τζιχάντ και τον θάνατο «των απίστων», όπως είναι το βιβλίο «Ο δρόμος του Μουσουλμάνου»…

Στην Ελλάδα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, ως προς τη μη γνώση του Ισλάμ. Η κυρία Γιαννάκου, ως Υπουργός Παιδείας, όταν εξήγγειλε την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό, με δαπάνη του ελληνικού κράτους, και ερωτήθηκε ποιοι θα προσεύχονται εκεί, οι Σουνίτες ή οι Σιίτες, έδωσε την απάντηση «ας τα βρουν μεταξύ τους», απάντηση που όπως αποδεικνύεται από τα όσα συμβαίνουν στο Ιράκ, ήταν πρόχειρη και επικίνδυνη για την ηρεμία της Αθήνας και της χώρας.
Στο ίδιο επίπεδο με την κυρία Γιαννάκου γνώσης του Ισλάμ κινείται το Υπουργείο Παιδείας και σήμερα, με την προώθηση ίδρυσης Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη, με τη διάθεση του να μετατρέψει την συμπρωτεύουσα σε μια πόλη «ελκυστική» στους Τούρκους, 102 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της από τη μακραίωνη και απάνθρωπη δουλεία σ’ αυτούς.

Τη γενοκτονία των Χριστιανών του Ιράκ καταδίκασαν με δηλώσεις τους οι Ορθόδοξοι Πατριάρχες Αντιοχείας κ. Ιωάννης και Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν προέβη σε κάποια ειδική δήλωση. Αρκέστηκε προφανώς στη γενική μνεία που έγινε στην κοινή δήλωση με τον Πάπα Φραγκίσκο στα Ιεροσόλυμα, τον περασμένο Μάϊο, πριν δηλαδή επιδεινωθεί η κατάσταση στο Ιράκ. 
Τη συμπαράστασή του στους δοκιμαζόμενους Χριστιανούς του Ιράκ και γενικότερα της Μέσης Ανατολής εξέφρασε, προς τιμήν του, με εγκύκλιό του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος. 
Η Εκκλησία της Ελλάδος τηρεί σιγή για τη δοκιμασία των Χριστιανών στο Ιράκ. 
Το παράξενο θα ήταν αν είχε εκδώσει κάποια ανακοίνωση.

Πηγή Ακτίνες


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Είναι κάποιες στιγμές στην πορεία κάθε Έθνους που μπορούν άνετα να χαρακτηρισθούν όχι ως κομβικές, αλλά τουλάχιστον χαρακτηριστικές της “δίψας” αυτού του Έθνους να ζήσει, να επιβιώσει μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον. 
Μία τέτοια ήταν και η προχθεσινή, όταν και με απόλυτη πλειοψηφία εγκρίθηκε τελικά από την αλβανική Βουλή το περίφημο νομοσχέδιο για την νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας μετά από μια μαραθώνια συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής περιόδου πριν την θερινή διακοπή της. 
Από την αίθουσα απείχε η αξιωματική αντιπολίτευση του Μπερίσα, ενώ παρόντες ήταν 90 βουλευτές εκ των οποίων υπέρ ψήφισαν οι 88.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής και ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ανάπτυξη, ελληνικής καταγωγής, κ. Βαγγέλης Τάβος δήλωσε παρών.
Οι δύο αυτοί όμως βουλευτές δεν είναι οι μοναδικοί ελληνικής καταγωγής. Όπως μας ενημερώνει η ΣΦΕΒΑ, στο αλβανικό κοινοβούλιο υπάρχουν έξι Έλληνες. Οι οποίοι εάν είχαν την θέληση και τα... καρύδια θα μπορούσαν όχι μόνο να εμποδίσουν να περάσει το συγκεκριμένο εθνοκτόνο για τους βορειοηπειρώτες και την δυνατοτητά τους να έχουν πολιτική εκπροσώπηση στις περιοχές τους νομοσχέδιο, αλλά ακόμη και να “ρίξουν” την κυβέρνηση Ράμα. 
Όπως σκωπτικά σχολιάσθηκε: Αν στους έξι ελληνικής καταγωγής βουλευτές ξυπνήσει μέσα τους το εθνικό φρόνιμα, το ελληνικό πνεύμα (αν έχουν τέτοιο) τότε ο Ράμα, παρά τους πέντε «μισθοφόρους» που μπόρεσε ν' αποσπάσει από την αντιπολίτευση, ο λόγος για τους τσάμηδες βουλευτές, θα το είχε πολύ δύσκολο να κάνει πράξη το ανορθόδοξο σχέδιό του.

Τι προβλέπει ουσιαστικά το νομοσχέδιο
Η διαμόρφωση του νέου χάρτη της Αλβανίας προκάλεσε αντιδράσεις στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αφού αλλοιώνονται ολόκληρες περιοχές στις οποίες κατοικούν Έλληνες, όπως η Χιμάρα άλλα και επαρχίες του Βούρκου στις οποίες ενσωματώνονται αλβανικά χωριά. Στην ουσία δηλαδή με τον αλβανικό “Καλλικράτη” διασπώνται οι ελληνικές περιοχές και ενσωματώνονται σε αυτές αλβανικά χωριά, με προφανή σκοπό να μην μπορούν οι Έλληνες να διατηρούν την πολιτική τους δύναμη σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Πνίγονται δηλαδή τα δικαιώματά τους για εκπροσώπηση, καθώς με “επιστημονικό τρόπο” γίνονται μειοψηφία στα εδάφη όπου είναι πλειοψηφία. Ειδικά για περιοχές όπως η Χιμάρα, όπου παρά την πλειοψηφία των Ελλήνων δεν αναγνωρίζεται ως μειονοτική περιοχή, αυτού του είδους οι αλλαγές κάνουν σίγουρο ότι ένα ζωντανό ελληνικό κύτταρο μετατρέπεται σε μία ακόμη πατρίδα.

Οι... μηδίσαντες!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετικό κείμενο και πάλι της ΣΦΕΒΑ, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μόνον... σίγουρο δεν ήταν για τον Ράμα, τον Αλβανό πρωθυπουργό!
Ο πρωθυπουργός ένιωσε τον κίνδυνο του εσωτερικού σχίσματος και πανικόβλητος συγκέντρωσε την Κοινοβουλευτική ομάδα. Κατόρθωσε να «βάλει στο μαντρί» τους ανυπόταχτους και να πείσει όλους τους σοσιαλιστές βουλευτές πως από την έγκριση ή όχι του νομοσχεδίου εξαρτάται το κύρος και η υπόληψη του κόμματος και της κυβέρνησης και απείλησε με διαγραφή τον κάθε «εξεγερμένο». Αναφερόμενοι στον αλβανικό τύπο, ο αλβανός πρωθυπουργός διεξήγαγε, την προηγούμενη μέρα, διαπραγματεύσεις και με τον σοσιαλιστή βουλευτή και Πρόεδρο της Ομόνοιας για το Παράρτημα των Τιράνων, Ανδρέα Μάρτο, για να τον πείσει να ψηφίσει υπέρ, στέλνοντας σ' αυτόν τον βουλευτή Γραμόζ Ρούτσι, , τον υπουργό Μπλέντι Τσούτσι, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα και ο ίδιος ο Ράμα. Τελικά τον έπεισαν, παρά κάποια δήλωση που είχε κάνει πως θα καταψήφιζε. Θετική ήταν και η ψήφος του Αγγελή, της Τζουβάνη (Παπαθανάση) και Χύσι. Ο κ. Ράμα άθελά του ή αναφερόμενος σε μια πραγματικότητα, σε κάποια στιγμή της ομιλίας του ανάφερε πως στη Χιμάρα υπάρχουν μειονοτικοί της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, πράγμα που το διάψευσε στην δεύτερη ρητορεία του, τονίζοντας πως οι Χιμαριώτες είναι Λιάπηδες και πως αυτός είναι με καταγωγή από τη Χιμάρα και είναι πιο Αλβανός από τους Αλβανούς...

Από πλευράς Ελλάδας η απόλυτη σιωπή!
Μία τόσο σημαντική εξέλιξη, σε οιοδήποτε σοβαρό κράτος θα προκαλούσε κάποια αντίδραση. Μέχρις στιγμής όμως που γράφονται τούτες οι γραμμές δεν υπάρχει καμία.
Ακόμη και (νέο) μέλος της κυβέρνησης, σε σημαντική θέση, που μέχρι πρόσφατα συμμετείχε συνεχώς σε εκδηλώσεις βορειοηπειρωτών και ήταν λαλίστατο, αυτές τις ημέρες προτιμά να ασχολείται με το μείζον θέμα της... Χαρούλας Αλεξίου και να μην κάνει το παραμικρό σχόλιο σχετικά με τις κοσμογονικές αυτές αλλαγές στα εδάφη του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.
Αλλά συνηθισμένοι είμαστε και απ' αυτά!

Η μοναδική αντίδραση μέχρις στιγμής ήταν το ψήφισμα το οποίο δημοσιοποίησε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, και το οποίο πραγματικά βάζει το θέμα στις διαστάσεις που θα έπρεπε να έχει στην χώρα μας. Σας το παραθέτουμε: 

Εμείς οι Αντιπρόσωποι του Γ΄ Τακτικού Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, συνελθόντες στην πόλη των Ιωαννίνων, από 24-27 Ιουλίου 2014, κι αφού ακούσαμε εισηγήσεις σχετικά με τα θέματα που απασχολούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ

Καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας, η οποία πρόσφατα έγινε δεκτή ως υποψήφιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σεβαστεί στα πλαίσια των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, τις Διεθνείς και Διμερείς συνθήκες για την προστασία των μειονοτήτων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και τα εξής:

1. να σταματήσει την προσπάθεια για τη νέα διοικητική διαίρεση, που σκοπό έχει τη δημογραφική αλλοίωση περιοχών με αμιγή Ελληνικό πληθυσμό στις παραδοσιακές περιοχές και όπου αλλού διαβιεί σημαντικός αριθμός του πληθυσμού μας.

2. να εφαρμόσει τις διατάξεις της σύμβασης πλαισίου και το σύμφωνο σταθερότητας, που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα της μειονότητας, τα οποία έχει επικυρώσει και υπογράψει η Αλβανία.

3. Να θεσπίσει το Νόμο Παιδείας και Γλώσσας, τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από χρόνια.

4. Να επιστρέψει τις περιουσίες στους δικαιούχους, στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και στις Κοινότητες της Ελληνικής Μειονότητας.

5. Να αναβαθμίσει την Επιτροπή Μειονοτήτων σύμφωνα με τις οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να επιμείνει στην εφαρμογή των ανωτέρω αιτημάτων και σε ένα λογικά εύλογο χρονικό διάστημα να παρακολουθήσει για την εφαρμογή του, άλλως να εμποδίσει την περαιτέρω προοπτική της Αλβανίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλούμε επίσης την Ελληνική Κυβέρνηση να ενδιαφερθεί με περισσότερο ζήλο για την ανάπτυξη ολόκληρης της Ηπείρου μας. 
Χαιρετίζουμε την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας ως υποψήφια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στην ανάπτυξη και ευημερία της χώρας προς όφελος του Αλβανικού Λαού. 
Ταυτόχρονα ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρακολουθήσει και επιμείνει στην εφαρμογή των συνθηκών που εξασφαλίζουν το δικαίωμα της Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Βέβαια πολύ φοβάμαι ότι δίχως ουσιαστική πολιτική βαρύτητα πίσω από τον συλλογό τους, οι Ηπειρώτες δεν έχουν και πολλούς τρόπους να πείσουν είτε την ελληνική κυβέρνηση, είτε την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουν ο,τιδήποτε από αυτά που τους ζητούν!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Συνέβη και αυτό το εκπληκτικό! Γνωστός Έλληνας καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και βασικός συνεργάτης ενός από τα γνωστά καθεστωτικά και άκρως μειοδοτικά ελληνικά Κέντρα Στρατηγικών Ερευνών, εξαπέλυσε μια άκρως επικριτική επίθεση κατά του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, εξ’ αιτίας των πρόσφατων δηλώσεων του σχετικά με τους Τούρκους τουρίστες σε…τουρκική εφημερίδα!

Συγκεκριμένα ο κ. Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης, σε επίμαχο άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα, Taraf, στη οποία αρθρογραφεί συχνά με άρθρα που διακρίνονται για την… άνευ όρων επιβολή μιας ελληνοτουρκικής φιλίας, εξαπολύει έντονη επίθεση κατά του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, για τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του για τους Τούρκους τουρίστες που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα επικρίνει τον Παναγιώτατο και για τις δηλώσεις του ενάντια στον κ. δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, γενέτειρας του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος δήμαρχος, όπως είναι γνωστό, είναι αυτός που φιλοδοξεί να καταστήσει την Θεσσαλονίκη Κέντρο Ισλαμικού Πολιτισμού, να ανοίξει σε μόνιμη βάση μουσουλμανικό τέμενος. αναγνωρίζοντας έτσι την ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στην πόλη και να δημιουργήσει μουσουλμανικό νεκροταφείο για τους… «χιλιάδες» μουσουλμάνους της ευρύτερης περιοχής.

Ο καθηγητής αυτός είναι επιστημονικός συνεργάτης του γνωστού ΕΛΙΑΜΕΠ (χρηματοδοτούμενο από το Ελληνικό -όχι το τουρκικό- υπουργείο Εξωτερικών), του Ιδρύματος που εδώ και τρεις δεκαετίες μάχεται να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη ότι η Τουρκία είναι μια υπερδύναμη και ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιδρούμε στις ό,ποιες τουρκικές προκλητικότητες και ότι καλά θα κάνουμε να κάτσουμε και να τα βρούμε με τους Τούρκους αποδεχόμενοι στην ουσία τις παραλογές απατήσεις τους.
Δεν παραλείπει δε στο άρθρο του να εξαίρει με παχιά λόγια την εισροή στην χώρα μας των χιλιάδων Τούρκων τουριστών γιατί φυσικά μας… έκαναν την «χάρη» και… έσωσαν την ελληνική οικονομία!
Στο ίδιο άρθρο που είναι μνημείο τουρκολαγνισμού, ο κύριος αυτός αφού προβάλλει στο τουρκικό κοινό τα ελληνικά τουριστικά αξιοθέατα, προχωρεί στο σημείο να καλέσει τους Τούρκους να επισκεφτούν εκτός από την Θεσσαλονίκη, το Άγιο Όρος (μπας και φωτιστούν), καθώς και τα γνωστά τουριστικά ελληνικά νησιά, Μύκονο και Σαντορίνη, τα νησιά του Ιονίου και τα Γιάννενα, προωθώντας την ελληνοτουρκική φιλία.
Εδώ θυμόμαστε μια παλιά παροιμία: «Κάνε Τούρκο φίλο κράτα και ένα χέρι ξύλο!».

Αλλά το ενδιαφέρον είναι τα συμπεράσματα που ο ίδιος εξάγει για τις κριτικές που γίνονται, από διάφορους στην Ελλάδα, ενάντια σε αυτή την τουρκική «τουριστική εισβολή.
Αφού διατυπώνει ιδιαίτερα επικριτικές αναφορές στον Παναγιώτατο Θεσσαλονίκης, αποδίδει τα εύσημα και επαινεί με χαρακτηριστικό τρόπο τον Δεσπότη Αλεξανδρούπολης, καθώς και τους άλλους δεσπότες της Θράκης οι οποίοι πρόσφατα, όπως είναι γνωστό, τάχτηκαν υπέρ της ίδρυσης Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκη παραβιάζοντας κατάφορα το εκκλησιαστικό κανονικό δίκαιο αναμειγνυόμενοι σε ζητήματα εκτός της εκκλησιαστικής τους δικαιοδοσίας. 

Τέλος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αν θέλουμε πραγματικά την προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας, ούτε λίγο ούτε πολύ θα πρέπει να κατεβάσουμε κάτω… όλα τα ταμπού μας εναντίον των Τούρκων, οι οποίοι επί αιώνες μας… «προστάτεψαν» και μας «εκπολίτισαν». 
Και όλα αυτά σε μια τουρκική εφημερίδα από ένα Έλληνα καθηγητή!
Και εις ανωτέρα μας!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΞαφνικά, άρχισαν να εμφανίζονται γραπτά κείμενα πολιτικών υποκειμένων, που αίφνης… πνέουν τα μένεα κατά των λαθρομεταναστών, που τάσσονται υπέρ της πατρίδας, που απειλούν με επαναστάσεις και άλλα πολλά… Πολλά και θλιβερά, επειδή αυτά τα πολιτικά υποκείμενα έχουν προσφέρει ήδη τις υπηρεσίες τους (επαναλαμβανόμενες) είτε στην «Μεγάλη Γερμανία» και την Μέρκελ, είτε στην τρόικα και τα Μνημόνια. Και τώρα, κατανοώντας την ανάγκη εξασφάλισης ψήφων, διαλαλούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα την πολιτική πραμάτεια τους, ευχόμενοι να εισπράξουν πολιτική ισχύ μέσα από τα γραφόμενά τους…

Η πολιτική αλητεία στο μεγαλείο της ή η απλή (ατιμωρητί) επανάληψη ενός φαινομένου που εξασφάλισε την πολιτική ισχύ σε επικίνδυνους και διεφθαρμένους ελληνόφωνες πωλητικούς;
Αυτούς τις θλιβερές «προσωπικότητες» που αναδύθηκαν – προβλήθηκαν – προωθήθηκαν μέσα από τον βούρκο των Ελληνικών ΜΜΕ, δεν τους πιστεύω, παρά τις αλήθειες που ενδεχομένως καταθέτουν. Δεν τους πιστεύω, επειδή έχουν προσκυνήσει σε αυτούς που επιτίθενται στην Ελλάδα. Δεν τους πιστεύω επειδή δεν έχουν σκοπό να δώσουν κανέναν αγώνα, πέρα από εκείνον που θα τους αποδώσει προσωπικά οφέλη (οικονομικά, πολιτικά ή άλλα)…

Η με οποιονδήποτε τρόπο η διαφήμιση τέτοιων "προσωπικοτήτων", έστω και μέσω της διάδοσης των θρασύτατων κειμένων τους, αποτελεί επί της ουσίας στήριξή τους... Και, δυστυχώς, το έχουν καταφέρει σε έναν πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, μέσα από «κοινωνικές ομάδες» που ονόμασαν (από)κόμματα.
Τα κόμματα στην Ελλάδα έγιναν (ως επί το πλείστον) για να χωρίσουν, να διαιρέσουν, να απομακρύνουν, τους πολίτες από μία πιθανή ένωσή τους... Αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε, για να μπορέσουμε σαν άτομα και σαν λαός να κάνουμε το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, αφήνοντας τους ίδιους μέσα στον βόθρο που επέλεξαν να ζήσουν…

Σήμερα, ακόμη και εάν εμφανιστεί εκείνος που θα αναλάβει να σηκώσει έντιμα το βάρος που δέχεται αυτή τη στιγμή η πατρίδα, κανένας (σχεδόν) έλληνας δεν θα τον ακολουθήσει, επειδή θα είναι... άγνωστος, δηλαδή δεν θα τον έχει δει στην τηλεόραση...
Ακόμη και ο ίδιος ο Θεός να έρθει να μας σώσει, θα τον διώξουμε επειδή δεν θα τον ξέρουμε μέσα από τους Χατζηνικολάου, τους Πρετεντέρηδες και τα άλλα πουλημένα παιδιά…

Είμαστε, σαν λαός, σε τραγικό σημείο. Είμαστε σε λογικό και ηθικό αδιέξοδο...
Κοιτάξτε σήμερα στις παραλίες για να βεβαιωθείτε…
Κοιτάξτε τι συμβαίνει τα βράδια στα μπαράκια και θα δακρύσετε...
Ο ανθός της χώρας ασχολείται (σαν ναρκωμένος) με την αφασία που τον έχει πλημμυρίσει και όχι με τον δυνάστη που τον δένει πισθάγκωνα και τον βάζει για πούλημα στην βιτρίνα των διεθνών αγορών…
Ο ανθός της χώρας, ανέμελος, ζει τη στιγμή, σαν να είναι η τελευταία του, αδιαφορώντας για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, για όλα όσα επηρεάζουν και θα επηρεάσουν στον μέγιστο υπαρκτό βαθμό το σύνολο της ζωής του…
Που είναι οι δάσκαλοι που θαν ξεσηκώσουν την δύναμη αυτών των παιδιών;
Πού είναι εκείνοι οι μέντορες που θα τους διδάξουν μέσα από την ίδια τους τη ζωή;
Πού είναι εκείνη η γνώση που θα γίνει τροφή και βίωμα σε εκείνους που την περιμένουν;

Μου λες πως έχω δίκιο. Κι αν έχω δίκιο σε αυτά, πες μου τι να το κάνω τέτοιο δίκιο; 
Θα αλλάξει κάτι; Δυστυχώς, όχι…
Εγώ έχω ζήσει τη ζωή μου και θα έχω και κάποιες αναμνήσεις όταν γέρος πια θα πίνω ένα τσάι (μαζί με τα χάπια μου ή τα γιατροσόφια αφού δεν προβλέπεται να έχω τη δυνατότητα να αγοράζω χάπια) και θα χαμογελάω με όσα θα θυμάμαι...
Αυτά τα παιδιά, δεν θα έχουν ούτε όμορφες αναμνήσεις...
Δεν θα έχουν τίποτα να θυμούνται...
Το χειρότερο όλων είναι πως θα ζούνε σαν λαθραίοι μέσα σε έναν χώρο που κάποτε ήταν πατρίδα τους και τους ανήκε...
Κάποτε... Σαν μία θολή ανάμνηση ενός άλλου κόσμου...
Θα ζήσουν σαν εθελόδουλοι…
Σαν φτηνές πόρνες σε ένα παγκόσμιο πορντέλο που θα ρουφάει ζωή και θα διασκεδάζει με τις πάμφθηνες ζωές τους...

Κι όμως, πάντα υπάρχει η ελπίδα, αυτές οι κάμπιες να γίνουν πεταλούδες, για να πετάξουν ελεύθερα, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Το μήνυμα εκείνης της μοναδικής μεταμόρφωσης και του πετάγματος μέσα στην ελευθερία... Ενός πετάγματος που θα γεμίσει με χρώμα τον ουρανό, που θα γεννήσει την ελπίδα. Ενός πετάγματος που θα σηκώσει με ένα αόρατο νήμα έναν ολόκληρο λαό...

Παναγιωτίδης Μάρκος

ΥΓ: Αυτή η κάμπια πρέπει να προχωρήσει. Πρέπει να γίνει μεταμορφωθεί. Και η ευθύνη γι αυτή τη γέννα είναι δική μας και ίσως η καταδίκη μας...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΠρόστιμο από το υπουργείο Ανάπτυξης στη Lidl για παραπλάνηση των καταναλωτών κατά την πασχαλινή περίοδο, με την προσφορά φθηνών αρνιών. Έλεγχοι σε 501 επιχειρήσεις μέσα στον Ιούλιο 

Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε στη Lidl Hellas το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, με αφορμή την παραπλανητική, όπως τη χαρακτηρίζει, πασχαλινή προσφορά των αρνιών με 3,99 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μετά από διερεύνηση καταγγελιών καταναλωτών, διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως προς το γεγονός ότι η εταιρεία προέβη σε πρόσκληση για αγορά των αρνιών σε μια δελεαστική τιμή για τον καταναλωτή χωρίς να κάνει γνωστή την ύπαρξη εύλογων λόγων για τους οποίους δεν θα μπορούσε να προμηθεύσει τα προϊόντα στην τιμή αυτή σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε εύλογες ποσότητες, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού ως προς την διαθεσιμότητα του διαφημιζόμενου προϊόντος.

Εξάλλου, επιβλήθηκε πρόστιμο 70.000 ευρώ στη Eurobank για παράβαση του νόμου περί εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβλήθηκε για παραβάσεις ως προς τη συχνότητα οχλήσεων, την επικοινωνία στο χώρο εργασίας, την επικοινωνία πριν την πάροδο δέκα ημερών από την ημερομηνία που κατέστη ληξιπρόθεσμη η οφειλή και την όχληση οικείων προσώπων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το υπουργείο κατά τον Ιούλιο του 2014, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 501 επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν συνολικά 257 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ.

Ειδικότερα, με βάση  την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης Α2-861/22.8.2013 «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ)» ο αριθμός των προστίμων  αυξήθηκε από 72 τον Μάιο, σε 157 τον Ιούλιο, ενώ η αξία των προστίμων αυξήθηκε από 97.000 ευρώ τον Μάιο, σε 136.000 τον Ιούλιο αντίστοιχα.

Σχετικά με την εφαρμογή του Ν.2323/1995 όπως τροποποιήθηκε από το Ν.4264/2014 για το Παρεμπόριο – Υπαίθριο Εμπόριο – Λαϊκές Αγορές, ο αριθμός των προστίμων αυξήθηκε από 28 τον Μάιο, σε 100 τον Ιούλιο, ενώ η αξία των προστίμων αυξήθηκε επίσης από 10.500 ευρώ τον Μάιο σε 254.000 τον Ιούλιο αντίστοιχα.


  Μάιος 2014 Ιούλιος 2014
Αριθμός Προσ/μων
Υψος Προσ/μων
Αριθμός Κλιμακιών
71
109
   
Σύνολο Ελεγχόμενων Επιχειρήσεων
401
501
257
390.000
Παρεμπόριο – Υπαίθριο Εμπόριο – Λαϊκές
14
57
100
254.000
Λιανική Πώληση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (Στεγασμένο Εμπόριο)
387
407
157
136.000
 
Πηγή Voria.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μήπως ο Σαμαράς θα έπρεπε να κλείσει όλα τα ΜΜΕ που δεν ανήκουν σε Ψυχάρη και Μπόμπολα;

Μήπως θα ήταν πιο απλό, κ. Σαμαρά, να περάσετε μια τροπολογία όπου θα απαγορεύετε διά νόμου την κυκλοφορία εντύπων, την εκπομπή οπτικοακουστικών μέσων και την ύπαρξη διαδικτυακών μέσων, αν δεν ανήκουν στους κ. Μπόμπολα και Ψυχάρη;

Μάλλον θα ήταν πιο εύκολο και θα επέφερε άμεσο (και μη βασανιστικό) θάνατο σε μια σειρά κλάδων και επιχειρήσεων που ήδη σήμερα υποφέρουν από την ύπαρξη του πλέον αθέμιτου ανταγωνισμού στα ΜΜΕ· κλάδων και επιχειρήσεων των οποίων προφανώς επιθυμείτε να γίνετε ο νεκροθάφτης, αν επιτρέψετε να πραγματοποιηθεί η πολυδιαφημιζόμενη συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου με αδιαφανείς και σίγουρα σκανδαλώδεις όρους.

Θα υποθέταμε ότι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία εμείς, οι Ελληνες πολίτες και βασικοί μέτοχοι (αν δεν απατώμεθα) των τραπεζών, θα πρέπει να γνωρίζουμε τους όρους τους οποίους θέτουν οι κ. τραπεζίτες, υπό τις ευλογίες της συγκυβέρνησης, για να καταστήσουν βιώσιμες δύο επιχειρήσεις οι οποίες (ακόμη και γι’ αυτούς που διαθέτουν μόνο πτυχίο δημοτικού) δεν έχουν κανένα εχέγγυο μελλοντικής οικονομικής αυτοδυναμίας.

Θα θεωρούσαμε αυτονόητο οι κ. τραπεζίτες να διευκολύνουν τους μετόχους των δύο μιντιακών μαγαζιών ΜΟΝΟ υπό την προϋπόθεση ότι θα μετέφεραν από τους -μάλλον δυσθεώρητους τραπεζικούς λογαριασμούς τους- τα αναγκαία κεφάλαια. Κεφάλαια που θα καθιστούσαν βιώσιμες τις εταιρίες τους – βιωσιμότητα η οποία αμφισβητείται όχι μόνο λόγω κρίσης, αλλά κυρίως λόγω λανθασμένων επιλογών των ιδίων. Αλλως, θα ήταν πιο φυσιολογικό αν οι εντιμότατοι τραπεζίτες ήθελαν να γίνουν και εκδότες, όπως τείνουν πλέον να γίνουν ακτοπλόοι, ιχθυοκαλλιεργητές, ξενοδόχοι κ.λπ., να αποκτήσουν το σύνολο των μετοχών των δύο αυτών επιχειρήσεων και μάλλον να ζητήσουν και κάποια διαφορά!

Γιατί, στον βωμό της περίφημης «σωτήριας» ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων και στο πλαίσιο μιας συλλήβδην γενικής λύσεως, θα επιβραβευτούν ΠΑΛΙ οι αποτυχόντες ή οι βαθύτατα προβληματικοί επιχειρηματίες και θα τιμωρηθούν ΠΑΛΙ αυτοί οι οποίοι κατόρθωσαν να σταθούν όρθιοι (με νύχια και με δόντια) για να είναι συνεπείς στα δάνεια και στις εν γένει υποχρεώσεις τους.

Αλλά φευ! Το σχέδιο προχωρά. Η κυβέρνηση -είτε ποιούσα την νήσσαν είτε προωθώντας βοηθητικές τροπολογίες-, ο νέος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και οι βασικοί τραπεζίτες πρωτοστατούν, άλλοτε αμήχανα και άλλοτε με περίσσιο θάρρος. Δηλαδή, με αυτό που τους έλειψε στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας ή στην αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της χώρας ή στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ή, ή, ή…

Και όλοι σπεύδουν με μια θαυμαστή δουλικότητα-επιπολαιότητα να ικανοποιήσουν τους -απειλούμενους με εξαφάνιση- μιντιακούς δεινοσαύρους, αγνοώντας παντελώς τις επαπειλούμενες συνέπειες αυτής της ρύθμισης. Γιατί, πλην της κατάφωρης αδικίας σε ηθικό επίπεδο -αλήθεια, ποιος νοιάζεται πλέον για ήθος;-, απειλούνται ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας: Οι κλάδοι των εφημερίδων, των περιοδικών, του ενημερωτικού διαδικτύου, των ηλεκτρονικών μέσων, της διανομής εντύπων, της τυπογραφίας και των περί αυτής δραστηριοτήτων, καθώς και μια σειρά άλλων επιχειρήσεων που κινδυνεύουν να βιώσουν για τα καλά αυτό που θα συμβεί αν οι μέχρι σήμερα αθέμιτοι και γιγαντωμένοι από την κρατική «αδιαφορία» -ή, πολύ περισσότερο, από την κρατική ενίσχυση- ανταγωνιστές (ή συναγωνιστές τους, αν προτιμάτε) λάβουν το φιλί της ζωής και συνεχίσουν ακάθεκτοι να παραποιούν ή να αγνοούν κάθε κανόνα υγιούς ανταγωνισμού.

Γι’ αυτό, κ. Σαμαρά, Στουρνάρα και σεβαστοί τραπεζίτες -εσείς που εύκολα και ανερυθρίαστα απορρίπτετε κάθε αίτημα χρηματοδότησης της ανάπτυξης-, αποφασίστε και ενημερώστε μας ότι δεν είναι βολικό να λειτουργούμε και να δραστηριοποιούμεθα υγιώς στον επιχειρηματικό στίβο των ΜΜΕ. Και προσέλθετε, παρακαλώ, για να σας παραδώσουμε τα κλειδιά των τίμιων αλλά όχι «υπάκουων» επιχειρήσεών μας. 
Όμως, να έχετε πάντα στον νου σας ότι σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που προσπαθείτε να καταστρέψετε έχει «γεννηθεί» η Νέμεσις…

I.N. Φιλιππάκης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


* Παράφραση του τίτλου του περίφημου ''Περί Έρωτος και άλλων Δαιμονίων'' του Γκαμπριέλ Γκαρθία Μαρκές

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με την ξεφτισμένη έως χαμένη αξιοπρέπεια της μιάς Ελλάδας. 
Όχι όλης της Ελλάδας. 
Του ενός κομματιού της. 
Γιατί μιλάμε πιά για μιά χώρα δύο ταχυτήτων.

Μία ταχύτητα, η Ελλάδα της
αξιοπρεπούς ανέχειας,  αυτής που βλέπουμε στα χωριάτικα ταβερνάκια του Αυγούστου, με τα δύο σουβλάκια, την μία πατάτες τηγανητές, και το μισόκιλο το κρασί, που όμως φτάνει για να κεράσεις ένα ποτήρι και τον φίλο ή τον συγχωριανό...
 
Και η άλλη, η ταχύτητα του χυδαίου πλούτου, της κούφιας επίδειξης, της μάταιας ''απόλαυσης'', της άδειας χλιδής, της παντελούς έλλειψης κοινωνικής αλληλεγγύης, των ζωωδών ενστίκτων, αυτή που βλέπουμε στις συναυλίες του Ρέμου και του κάθε ''ρέμου'', να σκορπάει χιλιάρικα για εισιτήρια, σαμπάνιες, και λουλούδια για το βρακί της κάθε ''βίσσης''.

Αυτή η τελευταία (ταχύτητα) είναι
το ίδιο κομμάτι Ελλάδας μ' αυτό που κυβερνάει με αμετροέπεια, με αλαζονεία, με πλήρη έλλειψη ουσιαστικών γνώσεων, με θράσος, με άγνοια κινδύνου, με αδιαφορία για τις συνέπειες τόσο στο εσωτερικό, (των πολιτών, της κοινωνίας), όσο και στο εξωτερικό, στις διεθνείς σχέσεις, στον ευαίσθητο τομέα των διμερών ή πολυμερών διακρατικών προσεγγίσεων.

Έτσι, το πιό πρόσφατο
κατόρθωμα τούτης της γελοίας κυβέρνησης των γελοίων δωσιλόγων, είναι η συνεχής θριαμβολογία κυβερνητικών στελεχών για την προχθεσινή ''νέα χρεοκοπία'' της Αργεντινής.
 
Θριαμβολογία, που όχι μόνον δεν προσφέρει κάτι, αλλά αποδεικνύει  και πόσο λίγοι και αναξιοπρεπείς είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που επιχαίρουν με την δυστυχία (έστω κι αν εδώ πρόκειται για τεράστια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ) ενός άλλου φίλου και συμπάσχοντος λαού!

Αυτή η δεύτερη, η χυδαία και ξεκαπίστρωτη Ελλάδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

 
Δεν ανήκει εδώ, δεν είναι για τούτα τα χώματα, δεν κυκλοφορεί το ίδιο αίμα στις φλέβες της με όλους εμάς τους υπόλοιπους.
 
Μας προσβάλει και μας διαβάλλει η ύπαρξή της.

Πρέπει να την
απομονώσουμε και να της αφαιρέσουμε κάθε ίχνος εξουσίας, που μόνο δεινά και ντροπή μπορεί να προκαλέσει στην χώρα!...
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου Γράφει ο Μελέτης Μ. Μελετόπουλος

Μεγάλη συζήτηση έγινε σχετικά με μία έρευνα που βγάζει τους Έλληνες δήθεν αντισημίτες. Είναι γελοία κατηγορία γιά έναν λαό, που συνυπάρχει ειρηνικά με τους Εβραίους από την αρχαιότητα, γιά μία χώρα όπου υπάρχουν πολυάνθρωπες εβραϊκές παροικίες επί αιώνες, και όπου δεν έγινε ποτέ μα ποτέ πογκρόμ ή ολοκαύτωμα όπως έγινε στην αρχαία Βαβυλώνα, στην Αίγυπτο των Φαραώ, στην Ρώμη του Τίτου, στην Ισπανία του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλας, στην Ρωσσία των Τσάρων, στην Γερμανία του Χίτλερ.

Είναι ντροπή να λέγονται αυτά γιά έναν λαό που προστάτευσε τους διωκόμενους Εβραίους επί Κατοχής, και που ανέδειξε στο κοινοβούλιό του δεκάδες βουλευτές ιουδαϊκού θρησκεύματος ήδη από τον Μεσοπόλεμο (όταν αλλού κυνηγούσαν τους Εβραίους για να τους εξοντώσουν).

Οι διάφοροι δήθεν προοδευτικοί και «πολιτικώς ορθοί» διανοούμενοι επιχειρούν να παραποιήσουν την ιστορική πραγματικότητα, προκειμένου να κατασκευάσουν αντισημιτισμό στην Ελλάδα. Π.χ. επαναλαμβάνουν σαν παπαγάλοι το γνωστό τροπάριο της σφαγής των Εβραίων της Τρίπολης στην άλωσή της τον Σεπτέμβριο του 1821, όταν είναι γνωστό ότι οι δυστυχείς Τριπολιτσιώτες Εβραίοι κατακρεουργήθηκαν γιατί είχαν δανείσει χρήματα σε πολλούς Έλληνες και η σφαγή τους υποκινήθηκε γιά να εξαφανιστούν τα χρέη. Φρικαλεότητα ασφαλώς, αλλά τι σχέση έχει αυτό το περιστατικό με αντισημιτισμό;

Ο αντισημιτισμός είναι όρος του Εικοστού Αιώνα και σημαίνει την απαξίωση και την δίωξη των Εβραίων λόγω της φυλετικής τους καταγωγής, στην οποία αποδίδονται καταχθόνιες ιδιότητες. Το ιδεολόγημα αυτό κατασκευάστηκε από διαταραγμένους δυτικοευρωπαίους και κυρίως κεντροευρωπαίους συγγραφείς του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα. Αξιοποιήθηκε δε καταλλήλως από αυταρχικά καθεστώτα που ήθελαν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό γιά τα εσωτερικά τους προβλήματα και να κατασκευάσουν έναν «αποδιοπομπαίο τράγο» στον οποίον να φορτώσουν τις συλλογικές αποτυχίες των κοινωνιών τους. Άλλωστε ο ρατσισμός των ευρωπαϊκών κοινωνιών προϋπήρχε, αφού η αποικιοκρατία και η υποδούλωση ολόκληρων ηπείρων βασίστηκε ιδεολογικά στην έννοια της «κατωτερότητας» Μαύρων, Ινδών, Ινδιάνων κλπ. έναντι της υποτίθεται ανώτερης λευκής φυλής.

Η Ελλάδα, υπόδουλη ή ίδια στους Τούρκους επί αιώνες, είναι η πρώτη χώρα που απαγόρευσε την δουλεία (όπως και τους τίτλους ευγενείας) ήδη στα πρώτα επαναστατικά συντάγματα του 1821. Ποτέ στην Ελλάδα δεν βρήκαν έδαφος ρατσιστικά, αντισημιτικά ή άλλα τέτοια νοσηρά ιδεολογήματα. Στον πόλεμο της Αλβανίας πολέμησαν και σκοτώθηκαν Έλληνες πολίτες εβραϊκής καταγωγής, ενώ στην Κατοχή η Ορθόδοξη Εκκλησία, η Αστυνομία και πολλοί Έλληνες προστάτευσαν, έκρυψαν, φυγάδευσαν με κίνδυνο της ζωής τους συμπολίτες τους Εβραίους.

Έτυχε να διδάξω, στα εικοσιπέντε χρόνια της εκπαιδευτικής μου σταδιοδρομίας, δεκάδες αν όχι εκατοντάδες μαθητές εβραϊκής καταγωγής. Δεν διαπίστωσα απολύτως καμμία διαφοροποίησή τους πολιτιστική, πολιτική, ιδεολογική, ακόμα και εμφανισιακή, από τους ορθόδοξους συμμαθητές τους. Αν κάποιος δεν γνωρίζει το θρήσκευμά τους δεν μπορεί να το φαντασθεί. Η όποια ευαισθησία τους γιά το Ισραήλ είναι κατανοητή και δικαιολογημένη, όπως η ευαισθησία των Ελληνοαμερικανών γιά την Ελλάδα. Αλλά δεν συνιστούν διακριτή κατηγορία στην ελληνική κοινωνία. Το κυριώτερο: δεν είδα ποτέ, πουθενά, κάποια διαφορετική συμπεριφορά των ορθοδόξων Ελλήνων μαθητών έναντι των Εβραίων συμμαθητών τους.

Οπότε αφήστε, κύριοι, ήσυχους τους Χριστιανούς και τους Εβραίους της Ελλάδας να συνυπάρχουν ειρηνικά, και μην προσπαθείτε να βρείτε αντισημιτισμό εκεί που δεν υπάρχει.

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Με τον Luis Alejandro Gusberti (αναφέρω το επίθετό του γιατί επιθυμεί η επιστολή του να δημοσιευθεί με ονοματεπώνυμο) τον διακεκριμένο Αργεντίνο Αρχιτέκτονα γνωρισθήκαμε στην Αθήνα πριν 2 χρόνια και με συγκίνησε άμεσα η αγάπη του για την πατρίδα μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας και για τον «πονεμένο» Λαό μας (που υποφέρει όπως ο δικός του).

«Είμαστε και οι 2 Λαοί δεινοπαθούντες από κακοχρονισμένους διεθνείς, αιμοβόρους εκμεταλλευτές» μου είχε πει και συμφώνησα απολύτως. Στη συνέχεια μιλήσαμε για τους πολιτικούς μας Ηγέτες, τη δική του κ. Kitchner και τους δικούς μας και συμφωνήσαμε και πάλι… απολύτως!

Διαβάζοντας, ακούγοντας και βλέποντας όσα γράφονται, λέγονται και παρουσιάζονται εντός Ελλάδος αλλά και σε πολλά ΜΜΕ της μεγάλης μας πατρίδας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Β. και Ν. Αμερική του έγραψα εξαιτίας της «νέας πτώχευσης» της Πατρίδας του και ζήτησα να μου κάνει μια περιγραφή της κατάστασης στην Αργεντινή και της κοινής γνώμης των Αργεντίνιων.

Τα αγγλικά του φίλου μου έχουν αρκετές ατέλειες, τις οποίες – τι πιο φυσικό και ανθρώπινο – αυξάνει ακόμη περισσότερο ο θυμός του. Έβαλα στο Google Translate το e-mail του και σας το παραθέτω αφού συμφωνήσαμε ότι δεν θα κάνω γραμματικές, συντακτικές και λεκτικές παρεμβάσεις στο δικό του συναισθηματικά φορτισμένο αγγλικό κείμενο…

Θέλω να πιστεύω ότι ξεπερνώντας τις γλωσσικές «ατέλειες» θα πάρετε το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξανδρος!...

Γεια σου αγαπητέ μου καθηγητή:

Ευχαριστούμε για το email που μου ζητά τη γνώμη μου για τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Αργεντινή στις διαπραγματεύσεις με τους φαύλους "περιθωριακούς" που ονομάζονται "ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια".
Όπως γνωρίζετε, τα «ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια" ανήκουν σε διάφορες κερδοσκοπικές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, αλλά είναι ο Paul Singer, ο επικεφαλής του ταμείου ΝΜΙ_ γύπα, του οποίου η ανήθικη εταιρεία αγόρασε το 2001 κατά 20-30% της πραγματικής αξίας, τα ομόλογα σε "default" της Αργεντινής, (και άλλων χωρών), υποστηρίζοντας "μαζεύω" την αρχική ονομαστική αξία, το ενδιαφέρον και τις καθυστερήσεις που, θεωρητικά, που αντιστοιχεί σε 15.000 εκατ. ευρώ, αν και ο πραγματικός αριθμός είναι $ 250 εκατομμύρια ... που αγοράσαμε μόνο 40 εκατ. ευρώ.
Η εταιρία του Paul Singer δρα άμεσα, και να αγοράσει τις προθέσεις καθώς ο δικαστής της Νέας Υόρκης Grisea παρανόμως μπλοκάρει την τελευταία πληρωμή 240 εκατομμυρίων ευρωπαίων πιστωτών, επινοώντας μια υποτιθέμενη «τεχνική default"... 

Το 2005 και, στη συνέχεια, το 2010, η κυβέρνηση του Νέστορα και Κριστίνα Φερνάντες ντε Kitchner τότε σε θέση να συμφωνήσει με τους πιστωτές για να πληρώσει τα οφειλόμενα καθώς και τα δικαιώματα και οι διαδοχικές «με θρησκευτική ευλάβεια» προσπάθειες, η αποδοχή των οποίων ήταν 93,4% των κατόχων των ξένων ομολόγων. Μόνο το 7% διαφώνησε και τα ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια ΝML αντιπροσωπεύουν μόνο το 1%.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν συμφωνούν και δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους ποτέ, καθώς η Αργεντινή επιθυμεί να επανεξετάσει τη δομή του χρέους άμεσα με τους πιστωτές, έχοντας κάνει μια επίθεση σε όλα τα ισχυρά συμφέροντα της βάσης του νεοφιλελεύθερου ιμπεριαλισμού και του αχαλίνωτου καπιταλισμού της Γουώλλ Στρητ, αφήνοντας μια προκαταβολή έναντι των παντοδύναμων ενδιαφέροντά τους. 

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με Αργεντινά στελέχη της δημόσιας διοίκησης, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών AXEL KICCILOFF, και θέλει να "ελέγξει" το Δικαστήριο των ΗΠΑ, Grisea και την ίδια κυβέρνηση του Αμερικανικού και νεοφιλελεύθερου συστήματος.

Τοπικοί φορείς και στη Νότια Αμερική (προδότες), μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα βίας και δήθεν δυσαρέσκειας του πληθυσμού, κόντρα στο γεγονός ότι περισσότερο από το 63% είναι υπέρ και μόνο 12% κατά, ενώ τα άλλα στηρίγματα της πολιτικής που ασκούν οι «γύπες» βρίσκονται σε απογοήτευση.

Έχουμε ΟΛΗ τη στήριξη της Λατινικής Αμερικής. Καραϊβική, την Αφρική, τη Ρωσία, την Κίνα, κλπ...
Οι απαιτήσεις του Λουξεμβούργου, της Αγγλίας και του Βελγίου είναι κατά των μέτρων εναντίον της Αργεντινής και έχουν αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, και οι ιδιωτικές τράπεζες (που είναι οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι φορείς) "σπρώχνοντας" τον Αμερικανό Κογκρέσο να συγκρατήσουν τις κερδοσκοπικές πιέσεις των περιθωριακών.

Για όλα αυτά αγαπητέ φίλε μου, εγώ και χιλιάδες Λαού της Αργεντινής και της Νότιας Αμερικής, είμαστε σταθεροί στην πεποίθηση ότι ποτέ δεν θα παραδώσει τις αιματηρές προσπάθειες των εταιρικών συμφερόντων αυτών των γυπών. ΘΑΝΑΤΟΣ
Υποστηρίζουμε την εθνική κυβέρνηση, καθώς είναι ένα θέμα «εθνικής κυριαρχίας, για τη δύναμη και τη στήριξη της πραγματικής οικονομικής απόφασης».
Μπορείτε να διαβάσετε πολλές ιστοσελίδες σχετικά με το θέμα που υπάρχουν στην Αργεντινή ...
Πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές και εφημερίδες ...
Η εφημερίδα "Clarin", "La Nación", "Προφίλ" και άλλοι αντιστέκονται στον νεοφιλελεύθερο εχθρό.
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους είναι πληροφορημένοι και κρατούν μια ήσυχη στάση, γιατί γνωρίζουμε ότι τελικά θα τα καταφέρουμε, γιατί σταδιακά η δύναμη αυτών των ομάδων πέφτει κατακόρυφα και με παταγώδη θόρυβο...
Οπότε χαλαρώστε εάν θέλετε...
Το δολάριο παραμένει αμετάβλητο έναντι της Αργεντινής, τα αποθέματα συνεχίζουν να αυξάνονται, οι συνταξιούχοι έλαβαν και άλλη αύξηση και σήμερα η πληρωμή έγινε στη "Λέσχη των Παρισίων", η συμφωνία της οποίας είναι μόνο «πέντε έτη», για να διαγραφεί το χρέος...

Με λίγα λόγια αγαπητέ φίλε μου, η Αργεντινή θα κερδίσει, όπως έχει συμβεί τα τελευταία 11 χρόνια, και δεν μπορούν να μας πιέσουν πια...
Αυτή είναι η γνώμη μου και του Λαού της Αργεντινής, και όχι μόνο της Εθνικής μας Κυβέρνησης. 

Σε καλώ να διαβάσεις τις επίσημες ιστοσελίδες της Αργεντινής για να πάρεις μια ιδέα από τα πιο τεχνικά στοιχεί που αυτές προσφέρουν.

Ελπίζω να ήμουν σε θέση να ικανοποιήσω το ερώτημά σου και ελπίζω να έχω νέα σου πολύ σύντομα ... 

Μια ζεστή αγκαλιά
Ο φίλος σου Luis AlejandroΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου