Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Νοε 2011


Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή

Με τη Συνταχτική Πράξη υπ’ αρίθμ. 6 της 20.1.1945 της κυβέρνησης Πλαστήρα, που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Νόμος περί δωσιλόγων», συγκροτήθηκε το Ειδικό Δικαστήριο και το Κατηγορητήριο που δίκασε και καταδίκασε του δωσίλογους πρωθυπουργούς της κατοχής και τα τσιράκια τους. Στην Αιτιολογική Έκθεση αυτής της Συνταχτικής Πράξης αναφέρεται ότι και «μόνη... η ανάληψις της Κυβερνήσεως [προς διευκόλυνση και υπό τις εντολές των δυνάμεων κατοχής] αποτελεί τυπικόν αδίκημα χωρίς ουδεμία ν’ απαιτείται απόδειξις δόλου».

Με άλλα λόγια, και μόνο η συγκρότηση κυβέρνησης υπό τις εντολές ξένων δυνάμεων και προς διευκόλυνση των δικών τους συμφερόντων εναντίον της χώρας και του λαού της, θεωρείται πράξη δωσιλογισμού και εθνικής προδοσίας χωρίς καν να χρειάζεται οποιαδήποτε απόδειξη δόλου ή προθέσεων. Δηλαδή, από τη στιγμή που κάποιος συμμετέχει ή στηρίζει μια δοτή κυβέρνηση υπό καθεστώς εκβιασμού ξένων δυνάμεων, τότε μπορεί να δικαστεί ως δωσίλογος ή εθνοπροδότης ανεξάρτητα με το τι νομίζει ο ίδιος για την πράξη του αυτή ή τι θεωρεί ότι εξυπηρετούσε.

H δίκη του 1945

Αυτά βέβαια ίσχυαν με βάση τον μετακατοχικό «Νόμο περί δωσιλόγων». Για την ιστορία, θα πρέπει να πούμε ότι, με βάση αυτήν τη Συνταχτική Πράξη, συγκροτήθηκε τελικά το Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε του δωσίλογους της ναζιστικής κατοχής. Η δίκη τους διήρκεσε από την 21η Φεβρουαρίου 1945 έως την 31η Μαΐου ίδιου έτους, οπότε και εκδόθηκε η σχετική απόφαση «περί επιβολής κυρώσεων κατά των συνεργασθέντων μετά του εχθρού». Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου κηρύσσει ένοχους τους παρακάτω για το συγκεκριμένο αδίκημα: «1) Γ. Τσολάκογλου, 2) Κ. Λογοθετόπουλον, 3) Ι. Ράλλην, 4) Π. Δεμέστιχαν, 5) Δ. Πολύζον, 6) Σ. Γκοτζαμάνην, 7) κτορα Τσιρονίκον καί 8) Ι. Πασσαδακήν τοῦ ὅτι ἐν Ἀθήναις καί κατά τάς κατωτέρω ἀναφερόμενας χρονολογίας, καθ’ ἄς οἱ μέν τρεῖς πρῶτοι ἤσαν Πρωθυπουργοί, οἱ δέ λοιποί Ὑπουργοί καί διακεκριμένως ἕκαστος τούτων ἐγένετο συνειδητόν ὄργανον τοῦ ἐχθροῦ πρός διάδοσιν τῆς προπαγάνδας του, ἐξαίρων τό ἔργον τοῦ κατακτητοῦ καί προκαλῶν τήν ἠττοπάθειαν παρά τῷ Ἑλληνικῶ Λαῶ καί τήν περιφρόνησιν τοῦ Ἐθνικοῦ καί συμμαχικοῦ ἀγῶνος». Καταδικάστηκαν, δηλαδή, γιατί λειτούργησαν ως όργανα των κατακτητών, προωθώντας το έργο τους και προκαλώντας την ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό.

Τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στη χώρα μας; Έχουμε την ολοφάνερη παρέμβαση ξένων δυνάμεων, με τρόπο ιδιαζόντως ειδεχθή, για να επιβάλουν τη θέλησή τους και τα συμφέροντά τους στον ελληνικό λαό. Απαγόρευσαν ρητά την όποια προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία (δημοψήφισμα και εκλογές) προκειμένου να μην αμφισβητηθεί η καταστροφική συμφωνία πτώχευσης της 26ης-27ης Οκτωβρίου. Και απαίτησαν να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να περάσουν, ερήμην του ελληνικού λαού, όλες οι συμφωνίες για την ταχύτατη εκποίηση της χώρας. Κι όλα αυτά με τελεσίγραφα. Έφτασαν μάλιστα να απαιτούν τη γραπτή εγγύηση ότι η υπό δημιουργία νέα κυβέρνηση θα είναι απολύτως πιστή και υποτακτική στις εντολές τους.

Πρόκειται για δυνάμεις που απαιτούν να επιβληθεί ένα καθεστώς όπου η Ελλάδα θα στερηθεί της κυριαρχίας της προκειμένου να εφαρμοστούν οι καταστροφικές συνταγές της ευρωζώνης. Το λένε ανοιχτά Μέρκελ, Σόιμπλε, Σαρκοζί, και κανένας επίσημος πολιτικός εκπρόσωπος της χώρας δεν έχει τολμήσει ούτε καν να φέρει αντίρρηση. Τελευταίο παράδειγμα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκούιντο Βεστερβέλε. Αυτός ο κύριος σε συνέντευξή του στη «Hamburger Abendblatt» (8.11) απαντούσε χαρακτηριστικά σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το κατά πόσο ήταν λάθος η αποδοχή της Ελλάδας στο ευρώ: «Δεν πρέπει να στρέφουμε τα μάτια μας πίσω για πάρα πολύ καιρό. Θέλω το σύμφωνο σταθερότητας να δαγκώνει. Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να επιβάλλονται κυρώσεις εάν μια χώρα παραβιάζει τη διαρκή σταθερότητα κατά τα συμφωνηθέντα κριτήρια. Όσες χώρες θέλουν να πάρουν βοήθεια από την Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμες να χάσουν την εθνική κυριαρχία τους αν αυτό χρειάζεται».

Πιάσατε το νόημα; Δημιουργούν μια «Ευρώπη» που θα δαγκώνει όποιους λαούς και κράτη αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα συμφωνηθέντα κριτήρια. Ενώ όποια χώρα χρειάζεται βοήθεια θα πρέπει να παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία. Πώς; Μα με την επιβολή της μόνιμης εποπτείας του «τεχνικού συμβούλου» κ. Χορστ Ράιχενμπαχ και του στρατού επιτρόπων που τον συνοδεύει. Πότε άλλοτε υπήρξε μια τέτοια ένωση της Ευρώπης; Μόνο τότε που στους κατακτημένους Τσεχοσλοβάκους ο Γκέμπελς στα 1941 τους εξέθετε το μεγάλο όνειρο των ναζί να δημιουργήσουν την Ενωμένη Ευρώπη: «Είμαι πεπεισμένος ότι σε πενήντα χρόνια δεν θα σκεφτόμαστε πλέον με όρους εθνών, αλλά ηπείρων, και ότι τελείως διαφορετικά, ίσως πολύ μεγαλύτερα, προβλήματα θα απασχολούν την Ευρώπη. Μη νομίζετε ότι, καθώς φέρνουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη, το κάνουμε για να βλάψουμε μεμονωμένα έθνη. Η ελευθερία των επιμέρους χωρών πρέπει να εναρμονιστεί με τις συνθήκες του παρόντος και με απλά ζητήματα πρακτικότητας. Ακριβώς όπως ένα μέλος μιας οικογένειας δεν έχει το δικαίωμα να διαταράξει την ειρήνη όλων των άλλων, έτσι κι ένα μεμονωμένο έθνος δεν έχει το δικαίωμα να αντισταθεί στην ευρύτερη τάξη πραγμάτων».

Γερμανική «τάξη»

Αυτό μας λένε και σήμερα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να διαταράσσει τη νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη, όπου το ευρώ αποτελεί βασικό πυλώνα και σύμβολο. Δεν μπορεί το συμφέρον ενός μικρού λαού και έθνους να αντιστέκεται στα συμφέροντα της «ευρύτερης τάξης πραγμάτων» των ευρωπαϊκών αποικιακών δυνάμεων, των τραπεζών και των αγορών.

Τι έπραξαν οι «δικές» μας πολιτικές δυνάμεις; Μα, έτρεξαν αμέσως να συμμορφωθούν κατά γράμμα. Δεν έχει σημασία πόσο εξωφρενικές και προσβλητικές είναι οι απαιτήσεις των κατακτητών της χώρας. Δεν έχει σημασία πόσο καταστροφικές είναι οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις που θέλουν να επιβάλουν στη χώρα και τον λαό της. Έτρεξαν αμέσως να συμμορφωθούν. Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τις προβλέψεις του «Νόμου περί δωσιλόγων», τότε αυτό που γίνεται σήμερα είναι μια ανοιχτή πράξη δωσιλογισμού. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε, σε εποχή ειρήνης, μια τόσο ανοιχτή εκδήλωση δωσιλογισμού.

Για να περάσει η συμφωνία ολοκληρωτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑΟΣ και οι κολαούζοι της Ντόρας και του Κουβέλη, δέχθηκαν να προχωρήσουν σε μια κυβερνητική λύση που δεν προβλέπεται καν από το σύνταγμα της χώρας. Οι διαδικασίες κυοφορίας του νέου κυβερνητικού σχήματος δεν έχουν καμιά συνταγματική ή άλλη νομιμοποίηση. Είναι τελείως αυθαίρετες και απόλυτα καθοδηγούμενες από το εξωτερικό. Πότε και ποιος έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δικαίωμα και την αρμοδιότητα να μαζεύει τα πρώην «μεγάλα» κόμματα και να τους λέει να τα βρουν; Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε έναν ρόλο που υποδείχτηκε από το εξωτερικό και ούτε καν συνάδει με τη συνταγματική και έννομη τάξη της χώρας; Αυτός είναι ο ρόλος του; Τοποτηρητής ξένων επιταγών και εντολών; Κι αν αυτός είναι ο ρόλος του, τότε γιατί εξοργίστηκε με εκείνους που στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τον φώναζαν «προδότη»; Γι’ αυτό πολέμησε σαν ανταρτοεπονίτης τούς ναζί στα νιάτα του; Για να τους κάνει πλάτες τώρα στη δύση της ζωής του; Ή μήπως δεν είναι ναζιστική η συμπεριφορά των Μερκοζί απέναντι στη χώρα και στον λαό της; Τι άλλο θέλει για να γίνει αυθεντικά ναζιστική; Τα κρεματόρια και τα Ες-Ες; Η τεχνολογία έχει προοδεύσει και οι αγορές έχουν ανοίξει. Σήμερα ο ναζισμός χρησιμοποιεί υπολογιστές και τράπεζες για να διαλύσει χώρες και να εξοντώσει λαούς.

Ό,τι και να λένε οι πολιτικές ηγεσίες, όσες δικαιολογίες κι αν επικαλούνται, το γεγονός ότι σήμερα δεν κυκλοφορούν τανκς στους δρόμους (τουλάχιστον, όχι ακόμη) ούτε μελανοχίτωνες, αυτό δεν κάνει λιγότερο δωσιλογική και προδοτική τη στάση των επίσημων εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας. Και αρμόδιος να κρίνει και να δικάσει τη στάση τους είναι μόνο ο ελληνικός λαός. Αφού βέβαια πρώτα απαλλαγεί από τη νέα κατοχή.

Το «εθνικό... συμφέρον»

Γιατί όμως γίνονται όλα αυτά; Μα για να μη χάσει η Ελλάδα την 6η δόση και δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Έτσι ισχυρίζονται οι σύγχρονοι δωσίλογοι. Άλλωστε, αν πιστέψουμε τους εκάστοτε Κουίσλιγκ, όλες οι προδοσίες και οι δωσιλογισμοί τους έγιναν μόνο και μόνο για έναν λόγο: το «εθνικό συμφέρον».

Έτσι και σήμερα. Για το «εθνικό συμφέρον» φιμώνεται ο λαός και δεν του επιτρέπεται να εκφράσει γνώμη για τη συμφωνία 26ης-27ης Οκτωβρίου. Για το «εθνικό συμφέρον» στήνεται μια δοτή κυβέρνηση για να περάσει ερήμην του λαού ό,τι θέλουν οι επικυρίαρχοι. Για το «εθνικό συμφέρον» θα μπει η Ελλάδα στον γύψο των αγορών επ’ αόριστον και θα καταστραφεί ολοκληρωτικά ως χώρα. Όλα για το «εθνικό συμφέρον», που κατά διαβολεμένο τρόπο ποτέ δεν συμπίπτει με το συμφέρον της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών.

Έτσι και τώρα. Το «εθνικό συμφέρον» επιτάσσει να πάρουμε ως χώρα την 6η δόση. Για ποιον αγωνιούν οι πολιτικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και των κολαούζων; Μα, για τους μισθούς και τις συντάξεις, μας λέει το παπαγαλιστάν. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργη η πρεμούρα για τους μισθούς και τις συντάξεις όλων εκείνων που πρωταγωνίστησαν στην καρατόμησή τους. Λες και πρόκειται για αδίστακτους δολοφόνους κατά συρροήν, που ξαφνικά εμφανίζονται να ανησυχούν για την υγεία των θυμάτων τους.

Η δόση στους τοκογλύφους και το μεγάλο ψέμα

Όσο για την 6η δόση θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής: δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από τον ισχυρισμό ότι χρειαζόμαστε την 6η δόση για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Η αλήθεια είναι ότι η 6η δόση χρειάζεται για να πληρωθούν αποκλειστικά τοκοχρεολύσια και έντοκα γραμμάτια.

Τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο πρέπει να πληρωθούν 15,5 δισ. ευρώ σε τοκοχρεολύσια και έντοκα γραμμάτια (3,3 δισ. ευρώ για τον Νοέμβριο και 12,2 δισ. ευρώ για τον Δεκέμβριο). Γι’ αυτά νοιάζονται. Μην τυχόν και αναγκαστεί το ελληνικό κράτος και προβεί σε αναστολή ή παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους επενδυτές, από τους οποίους ορισμένοι ανήκουν και στο επίσημο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα περισσότερα νυν και πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων της «εθνικής συνεννόησης» έχουν χαρτοφυλάκια γεμάτα με κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια. Τους κόβετε για τύπους που δίνουν... του αγγέλου τους νερό; Λέτε να μην κόπτονται να εισπράξουν πάση θυσία τα κουπονάκια από τα ομόλογα ή να εξοφλήσουν στο άρτιο τα έντοκα γραμμάτια που έχουν αγοράσει οι ίδιοι ως «επένδυση» ή κάποιοι άλλοι γι’ αυτούς;

Όλα μπορούν να τα ανεχθούν, όλα μπορούν να τα υπομείνουν (αρκεί τα βάρη να φορτώνονται στα γνωστά υποζύγια), αλλά να χάσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι, ποτέ. Γι’ αυτό κόπτονται για την 6η δόση, η οποία ισούται με 8 δισ. ευρώ. Πρόκειται για 8 δισ. ευρώ ώστε να πληρωθούν 15,5 δισ. ευρώ στους τοκογλύφους, ντόπιους και ξένους, έως τις 31.12 του 2011.

Κράτος - μεσάζοντας

Αντιλαμβάνεσθε την απάτη; Κατανοείτε το ψέμα; Η 6η δόση δεν έχει καμιά σχέση με πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά με την πληρωμή των δανειστών της χώρας. Καταλαβαίνετε γιατί δεν πρόκειται να «μας» τη στερήσουν; Διότι πολύ απλά γυρίζουν μέσω ημών σ’ αυτούς και στα συμφέροντα που τους στηρίζουν.

Το ελληνικό κράτος απλώς εκτελεί χρέη μεσάζοντα ανάμεσα σε πολιτικούς και τοκογλύφους, που συχνά είναι τα ίδια πρόσωπα. Και πάλι όμως δεν φτάνει η 6η δόση για το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων. Δεν είναι αρκετή. Πού θα βρεθούν τα υπόλοιπα; Κάποια από τα επιπλέον 7,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να βρεθούν με έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, σαν τη δημοπρασία που έγινε στις 8.10 για πώληση εντόκων γραμματίων 26 εβδομάδων αντί 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,89%. Για να μαζέψουν όσα χρειάζονται για τους τοκογλύφους έως το τέλος του έτους, θα πρέπει κάθε εβδομάδα από εδώ και μπρος να κάνουν τέτοιες δημοπρασίες. Κι αν δεν μπορούν, τι άλλη λύση έχουν; Να πάρουν τα υπόλοιπα από τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο κ. Βενιζέλος αναζητά εναγωνίως 5 δισ. ευρώ από τους επιπλέον φόρους και το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω ΔΕΗ; Δεν πρόκειται να πάνε σε τακτικές δαπάνες του κράτους, αλλά να συμπληρώσουν όσα λείπουν για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Ακόμη κι αν χρειασθεί να κοπούν κι άλλοι μισθοί και συντάξεις. Ακόμη κι αν οδηγηθούν στην ανέχεια και στην εξαθλίωση μερικές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Κάθε φορά που ακούτε για την 6η δόση, θυμηθείτε ότι σας εξαπατούν βάναυσα. Ούτε ευρώ από τις δόσεις δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις. Όλα πάνε σε τοκοχρεολύσια, και πάλι δεν φτάνουν. Γι’ αυτό και επιβάλλονται τα μέτρα άγριας λιτότητας και περικοπών, για να βρεθούν τα υπόλοιπα για τους τοκογλύφους. Κι επειδή πάλι δεν φτάνουν, το ελληνικό Δημόσιο συνεχίζει να δανείζεται με επαχθέστατους όρους μέσω εντόκων γραμματίων 3μήνου και 6μήνου.

Δεκάρα στους δανειστές - Μονομερής διαγραφή

Αυτός είναι ο λόγος που η στάση πληρωμών του λαού προς το κράτος δεν αφορά τη δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, αλλά θέτει εν αμφιβόλω την πληρωμή των τοκογλύφων.

Όσο πιο αποφασιστική είναι η στάση πληρωμών του λαού προς το κράτος τόσο πιο έντονα νιώθουν την πίεση οι τοκογλύφοι και το πολιτικό τους προσωπικό. Το ίδιο και με την 6η δόση. Αν δεν δοθεί, δεν τίθεται εν κινδύνω ο μισθός και η σύνταξη, αλλά τα τοκογλυφικά. Γι’ αυτό και πρέπει να απαιτούμε να μην εισπραχθεί, να σταματήσει εδώ και τώρα η καταβολή των δόσεων και να προχωρήσει το κράτος τουλάχιστον σε αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές προκειμένου να διασώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, να διασώσει τους πόρους του.

Μα τότε θα πτωχεύσει η χώρα, λένε κάποιοι. Μα είναι ήδη πτωχευμένη και μάλιστα οι οίκοι αξιολόγησης έχουν ήδη αποφανθεί ότι αν τυχόν και γίνει η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) της 26ης Οκτωβρίου, θα υποβαθμίσουν επίσημα τη χώρα σε κατάσταση D (Default = Πτώχευση). Αν πάμε σε τέτοια πτώχευση, η χώρα θα καταρρεύσει σαν την Αργεντινή και χειρότερα. Ενώ αν πάμε σε μονομερή αναστολή πληρωμών με σκοπό τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, θα μπορέσουμε ως οικονομία και ως κοινωνία να ελέγξουμε τις συνέπειες. Συνέπειες που δεν είναι τίποτε περισσότερο από τον αποκλεισμό μας από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Αποκλεισμένοι είμαστε ήδη.

Όχι σε αργεντινοποίηση

Η ελεγχόμενη πτώχευση που θέλουν να επιβάλουν οι ευρωκράτες είναι ακριβώς η ίδια που επιχείρησε να επιβάλει το ΔΝΤ μαζί με τις ΗΠΑ και στην Αργεντινή το 2001 με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κατάρρευση της κοινωνίας και της χώρας.

Ελεγχόμενη πτώχευση σημαίνει ελεγχόμενη για τους δανειστές και ανεξέλεγκτη ως προς τις συνέπειές της για τη χώρα και τον λαό της. Ενώ μονομερής διαγραφή χρέους σημαίνει στη χειρότερη περίπτωση πτώχευση με ελεγχόμενες συνέπειες που κυρίως αφορούν τις τράπεζες. Οι επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού είναι ελάχιστες και σε κάθε περίπτωση δεν συγκρίνονται με τη βαρβαρότητα και τον εφιάλτη μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης τύπου Αργεντινής.

Αυτό συνέβη και στην Αργεντινή όταν ο Νέστορ Κίχνερ διέγραψε το 70% του δημόσιου χρέους της χώρας και ο λαός της γλίτωσε την απίστευτη μιζέρια και καταστροφή που βίωνε επί τριετία από την κατάρρευση της χώρας του το 2001 έπειτα από μια εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) όπως αυτή που θέλουν να επιβάλουν και στην Ελλάδα σήμερα.

Ένα ευτελισμένο, καταρρέον πολιτικό σύστημα, μέσα από μια σειρά εκβιασμών, συμβιβασμών και ευτελών κομματικών σκοπιμοτήτων, παρήγαγε μια κυβέρνηση «συνεργασίας» που δεν διαθέτει δημοκρατική και κοινωνική νομιμοποίηση.

Πέρασαν ήδη δέκα ημέρες (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) από την απόρριψη του δημοψηφίσματος και την «απόφαση» του Γ. Παπανδρέου να υποβάλει παραίτηση. Αρκούσαν άλλες δεκαπέντε ημέρες για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, για να δώσει ο λαός απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα, για να υπάρξει πολιτική ομαλοποίηση απέναντι στην κατάσταση ακυβερνησίας και κατάρρευσης του κυβερνώντος κόμματος.

Όμως η Δημοκρατία βλάπτει: Κινήθηκαν συντεταγμένα όλα τα συστημικά «στρατεύματα», οι «σημαιοφόροι» και οι «προπαγανδιστές» τους για να εμποδίσουν την εκδήλωση της λαϊκής βούλησης, να ισοπεδώσουν το πολιτικό σύστημα, να καταστείλουν κάθε αντίδραση.

Η διορισμένη από τις «ξένες δυνάμεις» και τους εγχώριους συστημικούς εκπροσώπους τους κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου αποτελεί τη «φιάλη οξυγόνου» για να μπορέσει το σύστημα να αποτρέψει ανεξέλεγκτες εξελίξεις. Δεν συγκροτήθηκε για να σωθούμε από τη χρεοκοπία και να πάρουμε την 6η δόση... Και μόνον ο τρόμος που εμφανίστηκε στα πρόσωπα των Μέρκελ - Σαρκοζί όταν ο Γ. Παπανδρέου τούς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικός τους φόβος... Γιατί εκείνοι προέβλεψαν το μεγάλο ΟΧΙ, αντίστοιχο με εκείνο των γεγονότων της 28ης Οκτωβρίου, πράγμα που δεν συνειδητοποίησε καν ο Γ. Παπανδρέου... Και αυτό τους πανικόβαλε.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει όντως να επιτελέσει «ιστορικό έργο»: Θα πρέπει να νομιμοποιήσει μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία την «εποπτεία» στην οποία περιέρχεται η χώρα μας, να θεσμοποιήσει δηλαδή την ξένη κατοχή.

Κατά δεύτερον, θα πρέπει να δρομολογήσει τα μέτρα εξόντωσης των εργαζομένων, τη μετατροπή μισθών και συντάξεων σε επιδόματα, τις επιλογές που οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση, στην εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πρέπει όμως ταυτόχρονα να ανοίξει και τις διαδικασίες για το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, των επιχειρήσεων, του ορυκτού πλούτου της χώρας. Τα συμβόλαια εκποίησης έχουν ήδη διαμορφωθεί, η χώρα έχει χωριστεί σε τιμάρια και οι δανειστές βιάζονται να τα επισημοποιήσουν...

Όλα αυτά τα συστημικά συμφέροντα τα αποκαλούν αναγκαίες επιλογές για την «εθνική σωτηρία», γι' αυτό και ανέθεσαν το έργο αυτό σ' έναν δικό τους άνθρωπο, με διεθνή καριέρα και «δοκιμασμένο» στα δύσκολα, στο πλευρό του Κ. Σημίτη τότε με τα swaps... Τι καλύτερες εγγυητικές επιστολές έχει να παρουσιάσει ο οποιοσδήποτε υποψήφιος πρωθυπουργός;

Όλη η διαδικασία και οι επιλογές που έγιναν την τελευταία περίοδο αποτελούν ύβρι για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Τα συστημικά συμφέροντα θεώρησαν, όχι άδικα, ότι τα κόμματα της διακυβέρνησης δεν διαδραματίζουν πλέον σοβαρό ρόλο στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων: Αποτελούν χειραγωγήσιμους μηχανισμούς και είναι διατεθειμένα να προχωρήσουν σε σημαντικές υποχωρήσεις, αρκεί να διασφαλίσουν μια θέση, έστω και δευτερεύουσα, στο «πάνελ» της πολιτικής-κυβερνητικής εξουσίας.

Στην πραγματικότητα σήμερα η ελληνική κοινωνία, ο λαός μας, δεν εκπροσωπείται πολιτικά από τα κόμματα που κυβερνούν και διαχειρίζονται -ως εντολοδόχοι- τις τύχες της χώρας μας.
Είναι προφανές και στους πλέον αδαείς και αφελείς ότι η κυβερνητική συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και των «συμπαρομαρτούντων» όχι μόνο δεν αθροίζει ποσοστά επιρροής, αλλά, αντίθετα, λειτουργεί αντίστροφα... Όταν μας επιτρέψουν να ψηφίσουμε (σε ποιες συνθήκες, άραγε;) θα διαπιστώσουν ποια απήχηση έχουν τα εθνοσωτήρια παραληρήματά τους στον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση του Μνημονίου, επίσημος εκφραστής της κατάστασης «κατοχής» στην οποία τελεί η χώρα, θα βαδίσει «επί ξυρού ακμής» όχι μόνο λόγω των δυσχερειών που θα συναντήσει προκειμένου να εκπληρώσει τα μνημονιακά της καθήκοντα. Απέναντί της βρίσκεται και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που όχι μόνο δεν μπορεί να ανεχθεί τον εμπαιγμό και την καταπάτηση των δημοκρατικών του δικαιωμάτων, αλλά και δεν διανοείται ότι τον περιμένουν 10 χρόνια στα «κάτεργα», χωρίς ελπίδα, χωρίς προοπτική.

Κατά δεύτερον, η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί προϊόν πολιτικού εκβιασμού, κυρίως της ΝΔ, και όχι βέβαια αποτέλεσμα συμφωνίας και συναίνεσης... Ο κομματικός -αλλά και ο εσωκομματικός- ανταγωνισμός θα «διαπεράσει» τον κυβερνητικό σχηματισμό και θα αποτελέσει ένα διαρκές πρόβλημα για την πορεία της κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου. Ούτε ο Αντ. Σαμαράς θα δεχθεί μοιρολατρικά τον οριστικό πολιτικό του θάνατο και την καταβαράθρωση της παράταξής του ούτε ο Γ. Παπανδρέου και οι αντιμαχόμενοι δελφίνοι του θα εγκαταλείψουν τη μάχη... Η προεκλογική περίοδος αρχίζει άλλωστε σύντομα στην πράξη, ανεξάρτητα από το πότε θα αποφασίσουν τις εκλογές οι πάτρωνές μας.

Λίγες μόνον εβδομάδες πριν γίνουν επακριβώς γνωστά το μέγεθος αλλά και η αξία των κοιτασμάτων φυσικού αεριού στην “Αφροδίτη” της κυπριακής ΑΟΖ, προβληματισμό προκαλεί η επανάληψη δηλώσεων που διασυνδέουν τις γεωτρήσεις με την επίλυση του Κυπριακού.

Λίγες μόνον εβδομάδες πριν γίνουν επακριβώς γνωστά το μέγεθος αλλά και η αξία των κοιτασμάτων φυσικού αεριού στην “Αφροδίτη” της κυπριακής ΑΟΖ, προβληματισμό προκαλεί η επανάληψη δηλώσεων που διασυνδέουν τις γεωτρήσεις με την επίλυση του Κυπριακού. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι δηλώσεις αυτές δεν προέρχονται μόνο από ξένους αλλά και από την κυπριακή κυβέρνηση, όπως έγινε χθες με τις ομιλίες του προέδρου Δ. Χριστόφια και της υπουργού Εμπορίου και Ενέργειας Πραξούλας Αντωνιάδου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των κυπριακών ΜΜΕ, ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ Ντάουνερ στην ενημέρωση που έκανε στο ΣΑ του ΟΗΕ φέρεται να διατύπωσε την πρωτοφανή πρόταση να χρηματοδοτηθεί μερικώς η λύση του Κυπριακού από το φυσικό αέριο.

Ο φυσικός πλούτος του νησιού δηλαδή, που θα πρέπει να αποτελέσει το μέσο για την ανάπτυξη και την ευημερία και των επόμενων γενεών, να διατεθεί για να καλύψει τις τεράστιες πληγές που έχει αφήσει πίσω της η τουρκική εισβολή και έτσι να πληρώσουν δεύτερη φορά οι Ελληνοκύπριοι το κόστος της εισβολής.

Απαίτηση
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη σταθερή απαίτηση της Τουρκίας να μην υπάρξει εκμετάλλευση του φυσικού αερίου πριν από τη λύση του Κυπριακού, προκαλεί ερωτηματικά η εμμονή της κυπριακής κυβέρνησης να επαναφέρει τη διασύνδεση αυτή.

Ο κ. Χριστόφιας σε ομιλία του χθες σε συνέδριο του Economist στη Λευκωσία επανέλαβε ότι “η εξεύρεση και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων μπορεί και θα πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού” και εκτίμησε ότι η ανακάλυψη των κοιτασμάτων δημιουργεί κίνητρα για την τουρκική ηγεσία για να κινηθούν στην κατεύθυνση της λύσης.

* Πιάνει “δουλειά” και πάλι το Πίρι Ρέις καθώς, σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στις ακτές της “ΤΔΒΚ” και σε περιοχές που βρίσκονται έξω από την Αμμόχωστο πέριξ της Καρπασίας και μέσα στον κόλπο της Μόρου.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ


Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, δεν το ζήσαμε τις τελευταίες δυο εβδομάδες

Το απόλυτο θέατρο της παραφροσύνης θα το ζήσουμε από δω και μπρος.

Ένα ελεεινό προτεκτοράτο που έχουμε συνηθίσει να το ονομάζουμε Ελληνικό Κράτος ζητιανεύει (ή έτσι μας λένε τουλάχιστον) την περίφημη 6η δόση

Κι ένα μάτσο δανειστές που υποτίθεται ότι απαιτούν προσκυνοχάρτια για να την δώσουν

Εγώ μια απορία έχω...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Κάθε μήνα, μας λένε ότι τα χρήματα επαρκούν μέχρι τον επόμενο

Κι από καλοκαίρι, πιάσαμε Χριστούγεννα

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ.

Κάποιος παίζει με την νοημοσύνη μας.

Θα βγει και ο Νοέμβρης, θα πληρωθούν οι μισθοί του Δεκεμβρίου, και μετά θα μας πουν ότι τα χρήματα φθάνουν μόνο για τον Ιανουάριο

Χοντρό δούλεμα, για να μας κρατάνε σε καταστολή

Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ, δεν το έχει σκεφτεί κανένας σε αυτή την χώρα;

Γιατί δεν ξυπνάμε επιτέλους;

Μετά το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που ζήσαμε, το επόμενο απαιτούμενο των δανειστών είναι οι υπογραφές

Αναρωτιέμαι γιατί άραγε επιδιώκουν τον απόλυτο εξευτελισμό της πολιτικής τάξης της Ελλάδας.

Οι Έλληνες πολιτικοί τους εξυπηρετούν σαν Φιλιππινέζες, άλλωστε

Ως εκ τούτου είναι εντελώς αξιοπερίεργο

Προφανώς, επιδιώκουν να κάμψουν και να τρομοκρατήσουν το φρόνημα του Ελληνικού λαού μέσω των έστω και διεφθαρμένων πολιτικών ηγετών του.

Κι εμείς, οι δεξιοί, πανηγυρίζουμε

Πανηγυρίζουμε μετά από όσα έγιναν

Πανηγυρίζουμε που ο κ. Σαμαράς εμμένει σθεναρά στην άρνησή του να γίνει δηλωσίας

Πανηγυρίζουμε για πράγματα που μέχρι πριν από είκοσι ημέρες τα θεωρούσαμε ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Δεν βλέπουμε μπροστά μας.

Δεν βλέπουμε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση της προδοσίας και ασχολούμαστε με τις υπογραφές

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ.

Συναινέσαμε στην συγκυβέρνηση, ενώ λέγαμε ότι δεν συναινούμε στο λάθος

Είπαμε ότι θα ψηφίσουμε το δεύτερο μνημόνιο πετώντας στα σκουπίδια το όχι στο πρώτο

Αλήθεια, θα μου εξηγήσει κανείς γιατί είναι "αναπόφευκτη" η δανειακή σύμβαση;

Για να σωθεί το κεφάλαιο που έχουν συσσωρεύσει οι μεγαλο-καπιταλιστές της χώρας;

Για να σωθεί η εγχώρια διαπλοκή;

Για να πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια στους δανειστές;

Πάντως σίγουρα όχι, για όλους εμάς, για τον λαό.

Και αντί λοιπόν να βλέπουμε το δάσος, βλέπουμε το δένδρο.

Και η εθνική σχιζοφρένεια συνεχίζεται...

Επί δυο εβδομάδες, η χώρα ήταν ακυβέρνητη και εν τρικυμία.

Η προεκλογική περίοδος απαιτεί βάσει Συντάγματος 21 ημέρες.

Μπορούσαμε λοιπόν να είμαστε 14 ημέρες ακυβέρνητοι, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε εκλογές σε 21.

Και όλοι το χάφτουμε, γιατί έτσι μας πιπιλάνε τα μυαλά τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού

Η αλήθεια είναι μια.

Ότι η ολιγαρχία που κυβερνάει τον τόπο και η ολιγαρχία που κυβερνά την Ευρώπη, συμφώνησαν και απεφάσισαν ότι οι εκλογές θα ήταν πολύ επικίνδυνες και αντισυστημικές ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ στην Ελλάδα.

Γι αυτό ας τις αφήσουμε για αργότερα.

Τώρα, σε ένα εξαθλιωμένο και κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, μπορούμε να επιβάλλουμε τους δικούς μας. Τους ανθρώπους του ΔΝΤ και των τραπεζών.

Και η εθνική σχιζοφρένεια συνεχίζεται περαιτέρω.

Πανηγυρίζουμε όλοι που απαλλαγήκαμε από έναν αποδεδειγμένα επικίνδυνο άνθρωπο, τον ΓΑΠ.

Νομίζουμε ότι οι λαϊκές αντιδράσεις τον πανικόβαλλαν και τον οδήγησαν σε ανεξήγητες ενέργειες

Η αλήθεια είναι ότι ο ΓΑΠ δεν έπεσε από αυτούς που δεν συμφωνούν με τις μνημονιακές πολιτικές, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ.

Και με την πτώση του, και με την εγκατάσταση του προτέκτορα του ΔΝΤ και της διαπλοκής, σίγουρα ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.

Όπως επίσης είναι αλήθεια, ότι οι κερδοσκόποι φίλοι του ΓΑΠ, Σόρος και Ρουμπινί, κέρδισαν αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, όσο διαρκούσε η ιστορία με το δημοψήφισμα.

Κι εμείς πανηγυρίζουμε, που έπεσε ο ΓΑΠ.

Δύστυχε λαέ.

Είμαι πολύ περίεργος να δω πόσο χαμηλά θα πέσουμε ακόμη.

Σίγουρα θα παιχθούν πολλά ακόμα επεισόδια σε αυτό το θέατρο.

Τόσα, μέχρι να βρεθεί κάποιος να δώσει μια κλωτσιά σε όλους αυτούς που κρατάνε τις μαριονέτες


  • H λεκάνη Ηροδότου της Μεσογείου κρύβει αποθέματα υδρογονανθράκων τριπλάσια της Αλάσκας

Το ανωτέρω γεγονός ανέφερε, στο ΤΕΙ Καβάλας (Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου) ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος Ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Καναδικής Κυβερνήσεως κ. Αντώνιος Φώσκολος σε διάλεξη την 14.3.2011, με θέμα «Οικονομία και Γεωπολιτική Σημασία των βεβαιωμένων αποθεμάτων Υδρογονανθράκων της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου» (Εφημερίδα της Καβάλας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», 15.3.2011 και Εφημερίδα της Καβάλας «ΞΥΡΑΦΙ», 17.3.2011).

Ο κ. Φώσκολος είπε: «Κάθε έρευνα για υδρογονάνθρακες στην ελληνική Επικράτεια σταμάτησε το 1989». Οι διεθνείς πετρελαϊκοί κολοσσοί, τόνισε ο Φώσκολος, έστειλαν εκπροσώπους στο Λονδίνο σε ειδική σύσκεψη της οποίας θέμα ήταν η έρευνα και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε πολλά σημεία του Ελληνικού χώρου, δήλωσε ο κ. Φώσκολος, υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, όπως στην Ήπειρο, στο Δελφινάκι, Ιόνιο, πιστοποιημένο κοίτασμα το οποίο είναι συνέχεια του κοιτάσματος που υπάρχει στην Αλβανία στο κοίτασμα «Αχιλλέας» και στο κοίτασμα «Πύρρου» στα δυτικά της Κέρκυρας, στην Αδριατική, στα Γρεβενά και στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου που είναι σύμφωνα με τον ομιλητή πολύ μικρότερα της Λεκάνης του Ηροδότου.

Ο κ. Φώσκολος επισήμανε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να κατοχυρώσει έξι «γραμμές» στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες έχουν ερευνηθεί και προκύπτει σχεδόν βέβαιη η εκεί ύπαρξη υδρογονανθράκων.

Σημείωσε ότι έρευνες έχουν γίνει και από Νορβηγικά επιστημονικά σκάφη, ενώ η Νορβηγία συστηματικά αγοράζει ελληνικά ομόλογα, τονίζοντας επίσης ότι η Λεκάνη του Ηροδότου μοιράζεται γεωγραφικά μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ισραήλ και Λιβάνου και κρύβει αποθέματα υδρογονανθράκων που ισοδυναμούν με την τριπλάσια παραγωγή της Αλάσκας.

Υπενθυμίζω ακόμη ότι η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα του πλανήτη σε ραδόνιο, ρουτίλιο, κόκκινο υδράργυρο, λουτέσιο, μεθάνιο και ουράνιο. Έχουν βεβαιωθεί 7000 τόνοι ουρανίου.

Η Ελλάδα, επειδή είναι σεισμογενής περιοχή, μετά από το ατύχημα της Ιαπωνίας, αποκλείεται να χρησιμοποιήσει το ουράνιο για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, αλλά μπορεί να το πουλήσει.

Τα αποθέματα μεθανίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της Κρήτης, επαρκούν για να κινήσουν για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη! Επίσης η Ελλάδα διαθέτει λιγνίτη, βωξίτη, μαγγάνιο, χρυσό, νικέλιο, μαγνήσιο, χρωμίτη, και το περίφημο όσμιο.

Νίκος Μάρτης
Πρώην ΥπουργόςΑδιευκρίνιστο παραμένει κατά το περιοδικό Time το κατά πόσο ο φόβος της χρεοκοπίας μπορεί να ενώσει τους Έλληνες που θα πρέπει να επωμιστούν το βάρος της σωτηρίας ή θα οδηγήσει σε περαιτέρω κοινωνική αναταραχή.

Στο ερώτημα κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να σώσει τον εαυτό της και το όνειρο της ενωμένης Ευρώπης επιχειρεί να απαντήσει με δημοσίευμά του το περιοδικό Time. Επισημαίνοντας ότι η Αθήνα αισθάνεται να αποτελεί το κέντρο μιας οικονομίας σε κρίση, το περιοδικό σημειώνει πως ο δείκτης της ανεργίας εκτινάχθηκε από το 9,5% στο 17,6% μέσα σε δύο χρόνια, με τους Έλληνες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.

Το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου εξόργισε την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, και τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αναστάτωσε τις αγορές και προκάλεσε φόβο στους πολίτες. Ο πανικός που ακολούθησε αυτής της απόφασης ώθησε τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, με αποτέλεσμα την αντικατάστασή του από τον Λουκά Παπαδήμο, έναν ανεξάρτητο τεχνοκράτη.

Οι μακρές ωστόσο διαπραγματεύσεις για την αντικατάστασή του έθιξαν εκ νέου το ζήτημα του κατά πόσο μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις συνήθειες της άρνησης και της αυτοπροστασίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, ακόμα και αν η προσωρινή κυβέρνηση συνεργασίας ακολουθήσει ένα μεγάλης κλίμακας σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, καμία χρηματοοικονομική διάσωση δεν μπορεί να διορθώσει τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας που αποτελούν την αληθινή πηγή του ελληνικού χρέους.

Οι συντάκτες του άρθρου επισημαίνουν ότι από τη μεταπολίτευση και μετά οι δωροδοκίες και το ρουσφέτι αποτέλεσαν θεσμό στην Ελλάδα, τονίζοντας πως τα κρατικά ταμεία στερούνται 22 δισεκατομμύρια ευρώ εξαιτίας της άρνησης πολλών πολιτών να καταβάλουν τους φόρους.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας φανερώνουν ότι αντιμετωπίζει ακόμα το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και αποπομπής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο χρόνος και τα χρήματα εξαντλούνται.

Αν και είναι δελεαστικό να χαρακτηριστεί αυτή η εθνική τραγωδία ως ένα εγχώριο ζήτημα, τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν παγκόσμιες επιπτώσεις.

Σε περίπτωση που εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, η συνακόλουθη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα μπορούσε να έχει ένα ψυχολογικό όσο και οικονομικό αντίκτυπο.

Αυτό θα επέφερε την εξάπλωση της κοινωνικής αναταραχής στο εξωτερικό, ενώ θα οδηγούσε και στην υπονόμευση της ιδέας της ευρωπαϊκής ενότητας.

Ενώ η Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, δεν είναι σαφές ποιο δρόμο θα επιλέξει η Ελλάδα.

Μπορεί οι Έλληνες να φοβούνται το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, αλλά δεν εμπιστεύονται τους ηγέτες τους για να μοιραστούν τις θυσίες που απαιτούνται για την παραμονή στη Νομισματική Ένωση.

Ο κυρίαρχος φόβος μπορεί είτε να αναγκάσει την Ελλάδα να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές είτε σε περαιτέρω κοινωνικό χάος.

Στην Αθήνα τη δεδομένη στιγμή, καταλήγει το δημοσίευμα, είναι δύσκολο να πει κανείς αν ο φόβος ενώνει τους πολίτες ή απλά αρχίζει να διαλύει τη χώρα.

ΠηγήΜε μία μόνο λέξη (Δημοψήφισμα) του Γιωργάκη, κατρακύλησαν τα χρηματιστήρια.

Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε παγκοσμίως... με την ίδια τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος!

Κρίμα που δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε, έστω κι εκ περιστάσεων, η ισχυρότερη χώρα στον πλανήτη.

Αν καταφέρουμε να ρίξουμε τον Παπαδήμο κι απαιτήσουμε να φύγουμε από το ευρώ ... ο κόσμος όλος θα έρθει τούμπα!


Η τελευταία πηγή ενημέρωσης η οποία θα περίμενε κανείς να πει τα πράγματα με το όνομά τους είναι ένα αμερικανικό think tank το οποίο μάλιστα θεωρείται σε όλο τον κόσμο ως «καθεστωτικό», με πολλές πηγές να το συνδέουν μάλιστα ακόμα και την CIA, σε επίπεδο εξωτερικής συνεργασίας.

Ούτε η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα μπορούσε να περιγράψει με τόσο ξεκάθαρο, συνάμα όμως απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο την ελληνική οικονομική κρίση, με τον τρόπο που το περιγράφει το STRATFOR, το οποίο ασχολήθηκε με την ελληνική κρίση χρέους στο πλαίσιο της αναλυτικής αντιμετώπισης του ευρύτερου παγκόσμιου οικονομικού προβλήματος.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το STRATFOR ασχολήθηκε με τις δομικές και διαρθρωτικές αδυναμίες του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, με αναλύσεις οι οποίες είτε συμφωνούσε κανείς είτε διαφωνούσε με τα συμπεράσματα, είχαν πάντοτε ενδιαφέρον.

Το αποκορύφωμα της κρίσης στη χώρα μας και το ορατό ενδεχόμενο χρεοκοπίας με συνέπειες οι οποίες δεν θα περιορίζονταν αποκλειστικά εγχώρια, οδήγησε στην εστίαση της προσοχής στην Ελλάδα με πολλαπλές αναλύσεις. Σήμερα το πρωί το αμερικανικό ίδρυμα έστειλε μια ανάλυση η οποία μας εντυπωσίασε διότι στα στοιχεία που κατέγραφε έλεγε κάποιες πικρές αλήθειες οι οποίες μακράν απέχουν από την «ευρωπαϊκή συμβατική σοφία», μηδέ του εσωτερικού της Ελλάδας εξαιρουμένου…

Τι αναφέρει όμως η περίφημη ανάλυση;

Καταρχάς, αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτέλεσε ένα εξαιρετικό εργαλείο – μηχανισμός της Γερμανίας για την ανάπτυξη των χωρών-μελών της περιφέρειας μέσω του ελευθέρου εμπορίου, το οποίο ασφαλώς ευνοούσε τις γερμανικές εξαγωγές! Η Γερμανία, σύμφωνα με την ανάλυση, χειρίστηκε το ευρώ με έναν τρόπο ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα σε αδιέξοδο! Για την αντιμετώπιση του προβλήματος η Γερμανία συνέστησε στην Ελλάδα να επιβάλλει μέτρα λιτότητας στους Έλληνες πολίτες, για να σώσει όμως ανεύθυνους οικονομικούς διαχειριστές, οι οποίοι παρότι είχαν απόλυτη συναίσθηση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, δεν δίσταζαν να δανείζουν συνεχώς χρήματα στην Ελλάδα!

Οι αναφορές στην ανάλυση οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν κείμενο καταγγελίας αριστερού ελληνικού κόμματος (!) δεν σταματούν εδώ. Στην ανάλυση υπάρχει η παραδοχή ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα 20 χρόνια ευημερίας, ωφελήθηκε οικονομικά η ελληνική ελίτ και όχι ο απλός λαός, ο οποίος είχε μια πιο αμφιλεγόμενη εμπειρία! Η οικονομική ολοκλήρωση έδωσε την ευκαιρία εισόδου στην ελληνική αγορά σε όποιον Ευρωπαίο το επιθυμούσε, με αποτέλεσμα τομείς της οικονομίας της χώρας να βρεθούν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση που οδήγησε σε μαρασμό και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης σήμερα είναι το να μη στερείται ουσίας το ερώτημα «ποιος θα σηκώσει το βάρος της κρίσης και της δυσλειτουργίας του συστήματος»; Αυτοί που επωφελήθηκαν ή αυτοί που δεν είδαν κάποιο όφελος από αυτό; Τα «πακέτα» από τη Γερμανία που θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του συστήματος αφήνουν άθικτη επί της ουσίας την ελίτ, ενώ το ακριβώς αντίθετο ισχύει για τους απλούς καθημερινούς εργαζόμενους, οι οποίοι υποφέρουν λόγω δραματικών απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και καταστροφή της επαγγελματικής τους καριέρας!

Εάν η Ελλάδα επέλεγε τη χρεοκοπία, όπως κάνουν όταν βρίσκονται σε δεινή θέση οι επιχειρήσεις, επιβάλλοντας επί της ουσίας την αναδιάρθρωση των χρεών τους, ή αν θα επέλεγε την παραμονή εντός του ευρωπαϊκού συστήματος. Προφανώς η επιλογή που έχει γίνει είναι η δεύτερη, ενώ η ανάλυση θέτει και το ζήτημα ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης να επιβάρυνε την ελίτ και όχι τόσο πολύ τον απλό κόσμο…

Η ανάλυση δεν στερείται βάσης. Τώρα εάν κανείς θελήσει να διερευνήσει τα κίνητρα πίσω από αυτήν, θα μπορούσε ενδεχομένως να αναφέρει ότι για μια σειρά από γεωπολιτικούς λόγους θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν είναι απαραίτητα κακή εξέλιξη για τα αμερικανικά συμφέροντα. Κατά συνέπεια, η «αριστερή αναλυτική ρητορική» ίσως θα μπορούσε να εξηγηθεί με αυτό τον ατελή σίγουρα τρόπο. Ωστόσο, από μόνο του το γεγονός των ανωτέρω αναφορών στην ανάλυση του STRATFOR έχει ξεχωριστή σημασία…

ΠηγήΗ ψήφος εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι μια συνήθης κοινοβουλευτική διαδικασία.

Γιατί ο κ. Παπαδήμος ανέλαβε ερήμην του ελληνικού λαού.

Δεν εξελέγη. Διορίστηκε.

Είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών για να αντιμετωπιστεί μια έκτακτη ανάγκη.

Η κυβέρνηση του αποτελεί μια αναγκαστική συγκατοίκηση.

Επομένως, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να έχει, και για περιορισμένο χρόνο, την ανοχή της Ν.Δ.

Όχι, την εμπιστοσύνη της.

Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά γιατί ο κύριος κορμός της είναι η αποτυχημένη κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.

Και για δυο, επιπλέον, λόγους: ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ό,τι αφ΄ ενός παρέχει άφεση αμαρτιών για τα περασμένα, ως καλώς καμωμένα. Αφ΄ ετέρου δίνει a priori συγκατάθεση για αυτά που πρόκειται να πράξει αυτή η κυβέρνηση.

Από τις μέχρι τώρα, επίσημες τουλάχιστον, τοποθετήσεις της Ν.Δ. ούτε το ένα συμβαίνει, ούτε το άλλο.

Τούτων δοθέντων, ουδείς βουλευτής της Ν.Δ. πρέπει να υποχρεωθεί στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Θα πρόσθετα μάλιστα, πώς αν μερικοί βουλευτές επιθυμούν, για λόγους αρχής ή συνείδησης, να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, να τους επιτραπεί να το πράξουν!Όχι μόνο επειδή, κατά το Σύνταγμά μας, ο βουλευτής έχει απεριόριστη ελευθερία γνώμης και ψήφου, αλλά επειδή κάτι τέτοιο ενισχύει την μέχρι σήμερα αντίθεση του Προέδρου της Ν.Δ. στο μνημόνιο. Ενισχύει και τη διαπραγματευτική του θέση για το μέλλον.


Τους μαστίγωσε και τους ξεβράκωσε... Ο Πάνος Καμμένος έκανε άψογα τη δουλειά του. Σε εμάς τώρα, μένει να αποτελειώσουμε το έργο που ο Καμμένος άρχισε...

Να βγούμε στους δρόμους και να τους βάλουμε τους φασίστες εκεί που τους αξίζει...

Μήπως, τελικά, ο Καμμένος αδικείται στη Νέα Δημοκρατία;Με την πολιτική που έχει επιβάλει το Βερολίνο στην Ευρωζώνη και στην υπόλοιπη ΕΕ, δεν υπάρχει περίπτωση να μακροημερεύσει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στη σημερινή της μορφή! Αυτό το αδιανόητο πριν από μερικούς μόλις μήνες συμπέρασμα είναι πλέον διάχυτο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οποιο σοβαρό έντυπο, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και αν ανοίξει κανείς, θα διαβάσει σχετικά άρθρα.

Αλλεπάλληλες δηλώσεις κάνουν επί του θέματος και πολιτικοί πρώτης γραμμής, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο υπουργός της επί των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ορδές άλλων πολιτικών ή ευρωκρατών. Δηλώσεις όμως όχι τυπικές, που να λένε ότι "θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να υπερασπίσουμε το ευρώ πάση θυσία", αλλά δηλώσεις που αναφέρονται σε μια διαφορετική ΕΕ.

Γενικεύεται πλέον η άποψη ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού ανεξάρτητα φυσικά από τα προβλήματα της Ελλάδας. "Κοιτάζοντας την άβυσσο" είναι π.χ. ο τίτλος 16σέλιδου αφιερώματος του βρετανικού περιοδικού "Εκόνομιστ" στο κοινό νόμισμα.

"Ευρώπη εναντίον των λαών;" αναρωτιέται ο τίτλος άρθρου του ίδιου περιοδικού. "Δύο ταμπού έσπασαν στις Κάνες. Ηταν η πρώτη φορά που οι ηγέτες της Ευρωζώνης δέχτηκαν ότι ένα μέλος της μπορεί να χρεοκοπήσει και να εγκαταλείψει το ευρώ - και από τη στιγμή που το αδιανόητο γίνει εφικτό, γιατί να σταματήσουν στην Ελλάδα;", επισημαίνει ο αρθρογράφος και συνεχίζει: "Ηταν, επίσης, η πρώτη φορά που οι ηγέτες εισέβαλαν απρόσκλητοι τόσο εσκεμμένα στην εσωτερική πολιτική άλλων χωρών ... Μερικοί το βλέπουν αυτό ως επίθεση κατά των εθνικών δημοκρατιών από την ευρωπαϊκή ελίτ, είτε αυτή είναι μη εκλεγμένη είτε αυτοανακηρυγμένη (όπως στην περίπτωση του γερμανογαλλικού ντουέτου του "μερκοζί" της Ανγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί). Πολλά γράφτηκαν γύρω από την υποταγή της Ελλάδας, της κοιτίδας της Δημοκρατίας, σε μια δεύτερη γερμανική κατοχή".

Η επίσης βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν", που πρόσκειται στους Εργατικούς και στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, έχει έναν πολύ πιο σκληρό τίτλο σε ολοσέλιδο σχετικό άρθρο της: "Ενα 50χρονο αποκύημα φαντασίας τελείωσε. Μια νέα Ευρώπη πρέπει να χτιστεί πάνω στα ερείπια της παλιάς!".

Δεν γράφουν μόνο οι Αγγλοι τέτοια πράγματα. "Ξεχάστε αυτή την ΕΕ" ήταν ο εντυπωσιακός τίτλος της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδας "Ντι Τσάιτ" σε συνέντευξη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ.

"Τώρα υπάρχουν δύο δυνατότητες: είτε η Ευρώπη καταρρέει είτε κάνουμε το βήμα προς την πολιτική ένωση - και μάλιστα όχι όποτε να 'ναι, αλλά μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια", δηλώνει ο Φίσερ και διακηρύσσει αμέσως μετά: "Ας ξεχάσουμε την ΕΕ των ''27''! Απλώς δεν βλέπω ότι αυτά τα 27 κράτη μπορούν να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε σημαντική μεταρρύθμιση. Επομένως πρέπει να σχηματίσουμε μια πρωτοπορία.

Αυτή η εμπροσθοφυλακή καθορίζεται από το κοινό συμφέρον της διατήρησης του ευρώ".

Από το σημείο αυτό άρχιζε το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της γαλλικής εφημερίδας "Λε Μοντ" το Σάββατο. "Η πορεία προς μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων" ήταν ο τίτλος του και ανάλογο ευθύς εξαρχής το περιεχόμενό του: "Η εξασφάλιση της διάσωσης της Ευρωζώνης θα μπορούσε πραγματικά να διαιρέσει μόνιμα την Ευρώπη και επομένως να την καταστήσει ακόμη λίγο πιο ασταθή", υποστήριζε η εφημερίδα.

Επικριτική ήταν, όμως, η επίσης γαλλική "Λιμπερασιόν" αναφορικά με τις συνέπειες αυτών των διαδικασιών της ΕΕ στη δημοκρατία που επικρατεί πλέον στην Ευρωζώνη. "Στις χώρες που ζήτησαν τη βοήθεια των εταίρων τους (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία) επιβλήθηκε ευθεία κηδεμονία", γράφει η φιλοσοσιαλιστική εφημερίδα.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ - Γερμανογαλλικό διευθυντήριο

Καταπέλτης είναι η γαλλική "Λιμπερασιόν" αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωζώνη, γράφοντας μεταξύ άλλων: "Στην επείγουσα κατάσταση της κρίσης του δημόσιου χρέους, οι ''17'' της Ευρωζώνης έστησαν όπως όπως μια ''οικονομική κυβέρνηση''. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή δεν είναι παρά ένα γαλλογερμανικό διευθυντήριο, το οποίο επιβάλλει όλο και πιο βάναυσα τις απόψεις του στους εταίρους του εν ονόματι της αρχής ''όποιος πληρώνει, αυτός αποφασίζει''... Οι αποφάσεις που παίρνει το ζεύγος Μέρκελ - Σαρκοζί και τις οποίες υιοθετούν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης αγγίζουν ήδη την ίδια την καρδιά της εθνικής κυριαρχίας... Αυτή η ανάμειξη στους εθνικούς προϋπολογισμούς γίνεται έξω από κάθε δημοκρατική διαδικασία", τονίζει η "Λιμπερασιόν".


  • Αφού απομακρύνθηκε κακήν-κακώς από το υπουργείο Άμυνας ο Μπεγλίτης καταγγέλλει (αορίστως) συμφέροντα
  • Κι εμείς τον ρωτάμε, αν γνωρίζει τι ακριβώς καταγγέλει, δηλαδή να πει ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, να παραδώσει έγγραφα και όλα τα σχετικά
  • Μήπως κάποιος εισαγγελέας πρέπει να αναλάβει τον κύριο Μπεγλίτη για απόπειρα κατασυκοφάντησης και ταυτόχρονης απόπειρας καταστροφής του ηθικού και της εμπιστοσύνης μεταξύ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;
Την καραμέλα της σύγκρουσης με συμφέροντα, την ίδια που χρησιμοποίησε και ο Σπήλιος Σπηλιόπουλος μετά την αποπομπή του από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, χρησιμοποίησε και ο Πάνος Μπεγλίτης, κατά τη χθεσινή πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την απομάκρυνση του από το υπουργείο.

Μη αναμενόμενο από τους περισσότερους εντός του Πενταγώνου, ο κ. Μπεγλίτης ξάφνιασε χθες το πρωί όλους όσοι τον άκουσαν να καταγγέλλει, εκ του ασφαλούς πλέον και εκτός υπουργικού θώκου, τους πάντες και τα πάντα. Σε συνέντευξή του στην Πρωινή Γραμμή της τηλεόρασης του Σκάι, ο υπουργός «αποκάλυψε» ότι μείζονα εξοπλιστικά δεν έγιναν λόγω σύγκρουσής του με τα συμφέροντα, ότι η φημολογία περί πραξικοπήματος προήλθε από τη γαλλική ΚΥΠ διότι τους χάλασε τη δουλειά με τις φρεγάτες και, τέλος, κάποιους ανώτατους στρατιωτικούς ότι πλήρωναν δημοσιογράφους από τα μαύρα κονδύλια για να προωθούν τις θέσεις τους.

Με λίγα λόγια ο υπουργός κατήγγειλε δημοσίως ότι κάποιοι από τους πρώην αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς μόνο αυτοί είχαν πρόσβαση στα «μυστικά κονδύλια», δεν τα χρησιμοποίησαν για τις πληρωμές αυτών που προβλέπονται αλλά για να πληρώσουν δημοσιογράφους για να παίρνουν τις θέσεις τους, οι οποίες προφανώς ήταν εναντίον του υπουργού. Με λίγα λόγια, όλοι είχαν συνωμοτήσει εναντίον του για να μην παράξει έργο, να τον οδηγήσουν στην αποτυχία και στην απομάκρυνσή του από το υπουργείο.

Φανερά ενοχλημένος από το γεγονός ότι εκείνος... αποστρατεύτηκε, ενώ ο υφυπουργός του κ. Σπηλιόπουλος παρέμεινε στη θέση του, υποστήριξε ότι περίμενε μια μεγαλύτερη στήριξη από τον Γιώργο Παπανδρέου και χαρακτήρισε τη νέα ηγεσία του υπουργείου «σουρεαλιστική», θέση την οποία απέφυγε να σχολιάσει η νέα πολιτική ηγεσία παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Εμείς ρωτάμε: Κύριε Μπεγλίτη, το άλλο το ωραίο το ανέκδοτο με τον Τοτό, το ξέρετε;

Η χώρα διήρχετο μιαν κρίσιν αναζητούσα διέξοδον εξ ενός πολιτικού αδιεξόδου εις το οποίον είχεν εισέλθει.

Από μακρού χρόνου η αδυναμία συνεννοήσεως μεταξύ των υπευθύνων πολιτικών παραγόντων είχεν δημιουργήσει τον έσχατον κίνδυνον να αλωθεί η χώρα από την εκτροπή των εθνικών εκλογών.

Αι ημέτεραι δυνάμεις των τραπεζιτών δεν θα μπορούσαν παρά να επέμβουν στην κρίσιμη αυτή στιγμή κατά την οποία ο λαός πιθανόν να έκανε κακό εις τον εαυτό του.
Κυβέρνηση της διαπλοκής για τη σωτηρία του μνημονίου και όχι του λαού, που επιβλήθηκε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τα φερέφωνά της, χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου 101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ανάμεσά τους μέλη του Εθνικού και του Πολιτικού Συμβουλίου), με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημήτρη Σακελλάρη, σε επιστολή τους προς την Κ.Ο. του κόμματος και ζητούν να μην της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

“Πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δε δικαιούται και δεν πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης», υποστηρίζουν σε επιστολή τους προς την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση αυτή «γέννημα της διαπλοκής, κόντρα στη βούληση της βάσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ελληνικού λαού», μια συγκυβέρνηση «ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ακροδεξιάς, η οποία συμμετέχει και δια γνωστών φασιστών» που «δε μπορεί να νομιμοποιηθεί από τη Βουλή αυτή και πολύ περισσότερο να δεσμεύσει το λαό σε μια συμφωνία με τέτοιες στρατηγικές συνέπειες όπως αυτές που συνεπάγεται η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου».

Εκατό στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους μέλη του Εθνικού και του Πολιτικού Συμβουλίου καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου προέκυψε κατόπιν βίαιων και προσβλητικών για την εθνική αξιοπρέπεια παρεμβάσεων (από τις δεξιές κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, του ΔΝΤ αλλά και ντόπιων παραθεσμικών κύκλων) στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας. Μιλούν για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που θα καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε αργό οικονομικό θάνατο και μόνιμο περιορισμό της κυριαρχίας του. Στην επιστολή τους καταγγέλλουν τον ευτελισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και προειδοποιούν για είσοδο της χώρας σε περίοδο πολιτικής ανωμαλίας. Αναφέρουν ότι τα τελευταία δυο χρόνια η κυβέρνηση «υπηρέτησε μια δεξιά, νεοφιλελεύθερη στρατηγική, εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, προς όφελος του παρασιτικού κεφαλαίου της χώρας, σε συμμαχία μαζί του. Αρνήθηκε κάθε προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση, όπως και κάθε πρόταση έγκαιρης προσφυγής στο λαό». Η υιοθέτηση αυτής της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής από την κυβέρνηση όμως, «είναι που γέννησε τη λαϊκή οργή και αντίθεση» επισημαίνουν και αναφέρουν ότι η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις ίδιες τις επιλογές της, αντιλήφθηκε πολύ αργά ότι δεν είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Αντί όμως, λένε οι εκατό, να προσφύγει τότε στη λαϊκή ετυμηγορία, επέλεξε διαφορετικές λύσεις, όπως ακριβώς το παρασιτικό κεφάλαιο της χώρας επεδίωκε. «Σήμερα, περνάμε στη φάση κατά την οποία οι εξωθεσμικοί κύκλοι ορίζουν άμεσα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, προσπαθώντας να διαμορφώσουν όπως επιθυμούν το παρόν και το μέλλον τους λαού μας».

Δε διστάζουν μάλιστα να καταγγείλουν ως «φερέφωνα της διαπλοκής» « τους δεξιούς βουλευτές εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τη ΝΔ, το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, τη ΔΗΣΥ και άλλους πρόθυμους της Βουλής» που στήνουν «κυβέρνηση – δουρείου ίππου, σωτηρίας της στρατηγικής του μνημονίου και υπεράσπισης των στρατηγικών συμφερόντων του μεγάλου διεθνούς, ευρωπαϊκού, ελληνικού και δη παρασιτικού κεφαλαίου».

Οι εκατό μιλούν και για όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι «Γνωστά πρόσωπα, απολύτως συνυπεύθυνα για την καταστροφική μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα εδώ και δυο χρόνια, επιχειρούν να καταλάβουν την παράταξη εξ εφόδου και να τη μετατρέψουν συνολικά σε παράταξη ποδηγετούμενη από την εγχώρια διαπλοκή, με δεξιά, νεοφιλελεύθερη ατζέντα». Με την επιστολή τους αυτή που απευθύνεται κυρίως στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη και μέλη του κόμματος εκτός από το να μη λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ακροδεξιάς» ζητούν επίσης:

α) Η απόρριψη όλων των ξένων τελεσιγράφων. Ένα καθαρό όχι στις ξένες παρεμβάσεις στη χώρα.

β) εκλογές για να μιλήσει άμεσα ο λαός και να επιλέξει άφοβα και υπεύθυνα τις πολιτικές δυνάμεις που επιθυμεί να τον κυβερνήσουν, στη βάση των πολιτικών τους στρατηγικών.

Υπηρεσία αμέσου δράσεως! Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...!
  • Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Θα μου πείτε πού τη θυμήθηκα εκείνη την σπαρταριστή και συνάμα δραματική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τον Βασίλη Λογοθετίδη, που έσπασε ταμεία και…κόκαλα το 1954 και τη συνδέω με την ΝΕΑ Ελληνική Κυβέρνηση;

Συνειρμικά μου ήρθε στο νου χτες καθώς άρχισε στη Βουλή (πάλι από Deja vu υποφέρω) η ΣΥΖΗΤΗΣΗ για την ψήφο εμπιστοσύνης στην «Νέα Κυβέρνηση» του κ Λουκά Παπαδήμου…

Συνειρμικά μου ήρθε καθώς είδα τον νέο μας Πρωθυπουργό κ Λουκά Παπαδήμο, (γνωστό εντός και εκτός Ελλάδος τραπεζικό στέλεχος, φίλα προσκείμενο στο ΠΑΣΟΚ) Πρόεδρο της «Νέας Κυβέρνησης» πλαισιωμένο από τους 2 «παλιούς» αντιπροέδρους της πρόσφατα «παραιτηθείσης» Κυβέρνησης κκ Πάγκαλο και Βενιζέλο και από άλλους 37 Υπουργούς της «Παλαιάς» Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του ήδη αποχωρήσαντος από τον πρωθυπουργικό θώκο (όχι όμως όπως διαπιστώσαμε και από την καρέκλα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ) κ Παπανδρέου…

Συνειρμικά μου ήρθε καθώς θυμήθηκα (έ, ρε, μνήμη που διαθέτω!) ότι δεν συμπληρώθηκαν ούτε ΔΕΚΑ 24ωρα από την απονομή ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στην «Παλιά Κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ του κ Παπανδρέου με 153 ΝΑΙ…

Η «Νέα Κυβέρνηση» που υποτίθεται ότι θα ήταν «ευέλικτη, με μικρό αριθμό Υπουργών, ελάχιστων Αναπληρωτών και ΚΑΘΟΛΟΥ Υφυπουργών» προέκυψε σε σχήμα σχεδόν 50 μελών όπου φιγουράρουν 6 του ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ Κόμματος της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας του κ Σαμαρά και 4 του ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ Κόμματος του ΛΑΟΣ του κ Καρατζαφέρη…

Στη «Νέα Κυβέρνηση» συμμετέχουν 39 (διορθώστε με εάν κάνω λάθος στο μέτρημα) εν ενεργεία Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί της «Παλιάς» Κυβέρνησης του κ Παπανδρέου οι οποίοι είχαν βαπτισθεί στην «αιώνια Κολυμβήθρα του Σιλωάμ της Ελληνικής Βουλής» μόλις 10 μέρες πριν!

Τι ακριβώς ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ θα ανακοινωθεί, στα πλαίσια των προβλεπόμενων Κοινοβουλευτικά πολιτικών τοποθετήσεων, από τους 39 ΝΕΟΥΣ «παλιούς» ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ στη Βουλή;

Ποια συναισθήματα θα διακατέχουν τον ψυχικό κόσμο του κ Πετσάλνικου καθώς θα βλέπει τη Νέα Κυβέρνηση από τον Προεδρικό θώκο της Βουλής;

Υπάρχει, άραγε, κανείς που περιμένει αυτή η «Νέα-Παλιά» Κυβέρνηση να μας σώσει και αφού μας «σώσει» να κάνει εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου για να εκλέξουμε… ΝΕΑ Κυβέρνηση;

Κλείνω υπενθυμίζοντας στους παλιούς και γνωστοποιώντας στους νέους ότι ο ίδιος ο Αλέκος Σακελλάριος γύρισε ξανά την ταινία το 1968 με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, και τίτλο: Ο Ρωμιός έχει…φιλότιμο!

Έχουν πέσει με τα μούτρα όλοι όσοι σχετίζονται με το συγκεκριμένο έργο να το τρέξουν και παράλληλα να το περάσουν στα ψιλά του Τύπου, ώστε να έχουν τις όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις. Εκεί που οτιδήποτε άλλο θα σκόνταφτε στην... γραφειοκρατία, στην προκειμένη περίπτωση διεκδικούν χρόνους ρεκόρ και συμπράττουν οι πάντες, ώστε να προσπερνάνε όλα τα κολλήματα.

Ένα εκατομμύριο ευρώ σε καιρούς χρεοκοπίας

Την στιγμή που όλες οι κοινωνικές τάξεις «βιάζονται» οικονομικά από το κράτος, οι πολυπολιτισμικοί δίνουν λεφτά για να στήσουν έ-να τζαμί το οποίο μάλιστα όπως λένε θα είναι προσωρινό.
Χωρίς να διευκρινίζουν τι προσωρινό;
Προσωρινό μέχρι να φτιαχτεί κάπου αλλού κάτι μεγαλύτερο.
Ή προσωρινό μέχρι να αντικατασταθεί από καμία κατασκευή που θα θυμίζει αραβικά εμιράτα;

Είναι τόση η σπουδή που έχει πιάσει τους υπευθύνους που στο Σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υποδομών που αναρτήθηκε στο ιστότοπο της «Διαύγειας» αναφέρει:
«Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης ευαισθησίας, για το οποίο δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία και απαιτείται ακρίβεια κατασκευής και υψηλή ποιότητα, επιπλέον δε η τήρηση του οικονομικού και χρονικού προγραμματισμού του έργου, δεδομένου ότι ο χρόνος κατασκευής προβλέπεται να διαρκέσει τρεις μήνες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Υπηρεσία».

Καμίνης Πίνει…Καμίνης κερνάει…
Ανέθεσε την μελέτη της ανέγερσης Τζαμιού σε πρώην δημοτικό του σύμβουλο!


Σε γραφείο πρώην δημοτικού συμβούλου του ανέθεσε ο άφαντος κατ’ άλλα δήμαρχος κάποιων Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Το Φεβρουάριο που μας πέρασε μια από τις πρώτες απώλειες τις παράταξης Καμίνη ήταν ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης ο οποίος επικαλούμενος λόγους υγείας παραιτήθηκε! Βέβαια θα αναρωτηθεί κάποιος…πως γίνεται ένας άνθρωπος για λόγους υγείας να μην μπορεί να είναι δημοτικός σύμβουλος, αλλά να μπορεί να παίρνει μελέτες από τον δήμο; (και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις). Δεν ξέρω να σας το απαντήσω, αλλά φαντάζομαι πως θα ανήκει στο δόγμα Καμίνη περί διαφάνειας.

Η ανάθεση υπογράφηκε απο το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και η απόφαση δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου, με τον αριθμό πρωτοκόλλου ΕΥΔΕΚ/οικ/714.

Μάλιστα στην απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Με την παρ. 5 ii του άρθρου 29 του Ν.4014/11 (ΦΕΚ 209 Α/21-9-11), με την οποία αντικαταστάθηκε το άρθρο 3 του Ν. 3512/2006 (ΦΕΚ 264Α/5-12-06), προβλέπεται ότι η μελέτη για την εγκατάσταση και η κατασκευή του Τεμένους για λογαριασμό του δημοσίου θα γίνει από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Κτιριακών (Ε.Υ.Δ.Ε.Κ.) της Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. σύμφωνα με τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης που καθορίζονται με το Π.Δ. της 20ης-9-1995 (ΦΕΚ 1049Δ/30-11-1995) και θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

2. Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης ευαισθησίας, για το οποίο δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία και απαιτείται ακρίβεια κατασκευής και υψηλή ποιότητα, επιπλέον δε η τήρηση του οικονομικού και χρονικού προγραμματισμού του έργου, δεδομένου ότι ο χρόνος κατασκευής προβλέπεται να διαρκέσει τρεις μήνες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Υπηρεσία...”!
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας οι... ευαίσθητοι αρμόδιοι θέλουν το “έργο ιδιαίτερης ευαισθησίας” -όπως ονομάζουν το τζαμί- να είναι έτοιμο την... 25η Μαρτίου!


Κι άλλο πλήγμα δέχεται η Ελλάδα τη δυσκολότερη ώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ ο πολιτικός της κόσμος κοιμάται βαθιά… Οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» προκαλούν και αναγνωρίζουν μακεδονική, αρβανίτικη, εβραϊκή και βλάχικη μειονότητα στην Ελλάδα!

Τι έγινε όμως; «Στη Βόρεια Ελλάδα, στην περιοχή που περικυκλώνεται από την Πίνδο, τα βουνά της Ροδόπης και το Αιγαίο Πέλαγος υπάρχει μια κοινότητα η οποία υποστηρίζει ότι έχει διαφορετική εθνική καταγωγή από άλλους Έλληνες υπηκόους κι έτσι αποτελεί μια μειονότητα που ονομάζεται Μακεδονική. Η Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχεται τη λέξη ‘Μακεδονική’ σαν μια γεωγραφική φράση που χαρακτηρίζει όλους τους Έλληνες υπηκόους της Βόρειας Ελλάδας και αρνείται τους ισχυρισμούς ότι οι Μακεδόνιοι στην Ελλάδα είναι μια μειονοτική ομάδα και αναγνωρίζει αυτή την ομάδα σαν ‘Σλαβικοί Έλληνες’ ή ‘Δίγλωσσοι’».

Ακολουθεί όμως και μάθημα… διεστραμμένης Ιστορίας: «Από τις πρώτες κινήσεις εισβολής οι Ινδογερμανοί, οι Κέλτες, οι Ιλλύριοι, οι Θρακιώτες, οι Δάκοι, οι Δωριείς, οι Αχαιοί, οι Άβαροι, οι Σκυθές, οι Κουμάνοι-Κιπτσάκοι, οι Μυκήνες, οι Βούλγαροι, οι Σλάβοι και οι Ρωμαίοι έχουν επηρεάσει αυτή την περιοχή είτε με προσωρινές επιδρομές, είτε με μόνιμες εισβολές και οι διαφορετικές φυλές έχουν κυριαρχήσει στην περιοχή με διαδοχικές διοικήσεις. Στις αρχές του 1000 Π.Χ. μια μικρή φυλή που λεγόταν Μακεδονική είχε την εξουσία γύρω στο ποταμό Μπιστρίτσα με την ηγεσία του 1ου Πέρδικα».

Και συνεχίζουν: «Κατά τη διάρκεια της μεγάλης μακεδονικής ιστορίας την περίοδο μεταξύ του 7ου και του 10ου αιώνα Π.Χ. κυριαρχούσαν στην περιοχή το Μακεδονικό Βασίλειο (Β’ Φίλιππος, Μεγάλος Αλέξανδρος) , η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Βυζάντιο), τα Βουλγαρικά και Σερβικά Βασιλεία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι Βαλκανική Πόλεμοι του 1912-1913 έχουν γίνει το ορόσημο στην ιστορία της Μακεδονίας. Η Σερβία κατέλαβε ‘τη Μακεδονία του Αξιού’ κι ενώ η Βουλγαρία ‘τη Μακεδονία της Πύρινης’ και η Ελλάδα κατέλαβε τη ‘Μακεδονία του Αιγαίου’ που έχει έκταση 33.953 τμ. και έναν πληθυσμό περισσότερο από ένα εκατομμύριο».

Κι εδώ αρχίζει ο οχετός σε βάρος των Ελλήνων: «Η Ελλάδα με την πολιτική εθνικής κάθαρσης και εντατικής αφομοίωσης, άρχισε να τρομοκρατεί και να εξοντώνει την εθνικότητα των Μακεδόνων του Αιγαίου και αυτή η κατάσταση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Η Ελλάδα με το νόμο αρ. 352 του 1926, ξεκίνησε μια εξόρμηση μεγάλης κλίμακας με σκοπό να ‘εξελληνίζει’ τα Μακεδονικά επώνυμα κι όλες τις τοπωνυμίες στη Μακεδονία του Αιγαίου. Στις εφημερίδες της Κυβερνήσεως αρ. 322 και 324 και της 21 και 23 Νοεμβρίου μαζί με τις τοπωνυμίες έγινε απαραίτητο και να μετατραπούν τα επώνυμα στα ονόματα που τελειώνουν με καταλήξεις ‘-ος’, ‘-ης’ ή ‘-όπουλος’. Από την άλλη πλευρά, εξαφανίστηκαν όλα τα μακεδονικά ονόματα και σύμβολα από τις εκκλησίες, τα μνημεία, τα αρχαιολογικά έργα και από τα νεκροταφεία και σφετερίστηκαν και πυρπολήθηκαν όλα τα Μακεδονικά-Σλαβικά θρησκευτικά και λογοτεχνικά έργα. Τα Μακεδονικά απαγορεύτηκαν με αυστηρά μέτρα, δεν επιτρέπονταν να μιλιούνται ούτε στους γάμους, στις λειτουργίες και οι Μακεδόνιοι εξαναγκάστηκαν να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα».

Τα πράγματα όμως εξελίσσονται ακόμα χειρότερα: «Εκείνοι που μιλούσαν Μακεδονικά δέχτηκαν μεγάλες καταπιέσεις, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτή η πολιτική όμως προκάλεσε να βελτιωθεί περισσότερο η εθνική συνείδηση των Μακεδόνων. Ως αποτέλεσμα του Εμφυλίου Πολέμου που ξέσπασε στην Ελλάδα κατά τη διάρκειά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά, αυξήθηκαν τα μακελειά προς τους Μακεδόνιους του Αιγαίου. Στο δυτικό της Μακεδονίας του Αιγαίου σκοτώθηκαν 16.000 άτομα, βιάστηκαν 440 γυναίκες, 120 άτομα βασανίστηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, εκατοντάδες άνθρωποι έπαθαν φρενοβλάβεια λόγω των βασανιστηρίων, πυρπολήθηκαν 1291 σπίτια, λεηλατήθηκαν 80 χωριά και χιλιάδες άνθρωποι εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτιά τους. Αυτές οι καταπιέσεις έβαλαν ένα μεγάλο ποσό των Μακεδόνων του Αιγαίου να μεταναστεύσουν στις υπερπόντιες χώρες και ειδικά στον Καναδά, τις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Ο νόμος αρ. 3958 του 1959 προβλεπόταν την κατάσχεση των οικόπεδων εκείνων οι οποίοι δεν είναι ‘Έλληνες εκ γεννήσεως’ και οι οποίοι εγκατέλειψαν την Ελλάδα και δεν έχουν γυρίσει πίσω τα τελευταία 5 χρόνια. οι Μακεδόνιοι του Αιγαίου επηρεάστηκαν περισσότερο απ’ όλους από το συγκεκριμένο νόμο. Όλες αυτές οι καταπιέσεις προκάλεσαν να ιδρύσουν οι Μακεδόνιοι του Αιγαίου έξω ή μέσα στην Ελλάδα ενώσεις με σκοπό να προστατέψουν και να ζωντανέψουν την εθνική ύπαρξή τους συσπειρώνοντας περισσότερο».

Και περνάμε πλέον στη σύγχρονη εποχή: «Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Οργανωτική Επιτροπή του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Μακεδόνων, Κίνημα Ανθρωπίνων και Εθνικών Δικαιωμάτων για τους Μακεδόνιους της Μακεδονίας του Αιγαίου, Το Κέντρο Μακεδονικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ιδρύθηκαν τις δεκαετίες του ’80 μέσα στα σύνορα της Ελλάδας, όμως δεν αναγνωρίζονται επίσημα από την Ελληνική Κυβέρνηση. Οι οργανώσεις αυτές έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται προκειμένου να αντισταθούν κάθε λογής καταπίεσης που ασκείται εναντίων των Μακεδόνων που ζούνε στην Ελλάδα και να αγωνιστούν για την χρησιμοποίηση των Μακεδονικών ελεύθερα στη εκπαίδευση, στις εκκλησίες και σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής και για την ανάπτυξη της Μακεδονικής κοινωνίας. Πραγματικά, όλα τα σλαβικά-μακεδονικά νόμιμα ή παράνομα στοιχεία (που δεν αναγνωρίζεται η ύπαρξή τους από την Ελλάδα) που ζουν στη Μακεδονία του Αιγαίου βασικά είναι θεμιτά. Γιατί οι Μακεδονικές μειονότητες οι οποίες ζούνε στην Ελλάδα είναι υπήκοοι αυτής της χώρας και η Ελλάδα είναι ένα κράτος το οποίο έχει υπογράψει πολλά διεθνή έγγραφα και το οποίο έχει μια σειρά υποχρεώσεων προπαντός σαν μια χώρα της ΕΕ για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα το οποίο όμως δεν εκπληρώνει καμιά από αυτές».

Αν νομίζεται ότι τα… εγκλήματα των Ελλήνων τελειώνουν εκεί, κάνετε λάθος! «Η Ελλάδα που πάντα παραβλέπει τα διεθνή έθιμα όχι μόνο διεκδικεί τον ‘Μεγάλο Αλέξανδρο Μακεδονικής καταγωγής’ αλλά και δεν αναγνωρίζει ούτε το όνομα, ούτε το σύνταγμα, κι ούτε τη σημαία με κόκκινη βάση και με ήλιο της Βεργίνας με 16 ακτίνες. Όμως η Μακεδονία ως αποτέλεσμα των μεγάλων οικονομικών αποκλεισμών που επιβάλλει η Ελλάδα αναγκάστηκε να αλλάξει τη σημαία του και κάποια άρθρα από το σύνταγμά του. Η Ελλάδα που έχει ανησυχίες από το νεοσύστατο Μακεδονικό Κράτος λόγω της Μακεδονικής εθνικής μειονότητας η οποία βρίσκεται στα σύνορά του, πρώτα ακύρωσε τα πτυχία του Πανεπιστημίου Κiril Metodi που βρίσκεται στα Σκοπιά με το αιτιολογικό ότι η εκπαίδευση του συγκεκριμένου πανεπιστημίου γίνεται στα Μακεδονικά και ότι δεν υπάρχει μια τέτοια γλώσσα. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα δεν βρήκε την υποστήριξη που περίμενε ούτε από την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ούτε από τις ΗΠΑ παρά όλες τις πρωτοβουλίες της και δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα ακριβώς αντίθετα υπέρ της Μακεδονίας και κατά της Ελλάδας κι έτσι πρόσθετα τις προσπάθειες αναχαίτισης μεταφοράς υλικών και πετρελαίου που σε πρώτη φάση άρχισε να επιβάλλει σ’ αυτή τη χώρα, άρχισε να αναχαιτίζει και όλες τις εμπορικές δραστηριότητες εκτός από τα υλικά έκτακτης ανάγκης».

Και συνεχίζει: «Στα χρόνια του 1994-1995 η Ελλάδα επέβαλε ένας πολύ αυστηρός αποκλεισμός στη Μακεδονία και κατάργησε πρωταρχικά το σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης-Σκοπιών. Γι’ αυτό δημιουργήθηκαν σοβαρές δυσκολίες στη Μακεδονική οικονομία. Δεν αγνοούνται οι Ελληνικές επιβολές στις μειονότητες που ζουν στην Ελλάδα η οποία έχει υπογράψει σημαντικές διεθνείς συμφωνίες στον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σε πολλές εκθέσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα παρουσιάζεται ολοφάνερα αυτή η κατάσταση. Η Ελλάδα έχει κατακριθεί ρητά λόγω των διακριτικών και καταπιεστικών πολιτικών της στις Μακεδονικές και Τουρκικές μειονότητες σε εκθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τις οποίες έχουν εκδώσει οι ΗΠΑ το 1990 και τα αλλεπάλληλα χρόνια, ενώ τις ίδιες φράσεις συναντιούνται στις ετήσιες εκθέσεις πολλών διεθνών οργανώσεων όπως οι Amnesty International, Helsinki Watch κτλ».

Περνάμε όμως και στους «αγωνιστές»… μακεδονομάχους: «Στην Ελλάδα οι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Μακεδόνων παρακολουθούνται συνεχώς και υφίστανται την καταπίεση. Ο Χρήστος Σιδηρόπουλος, ο Τάσος Βουλής, ο Νικοδήμος Τσαρκνίας, ο Πέτρος Δημητσής, ο Σταύρος Αναστασιάδης, ο Κωνσταντίνος Γώτσης και ο Σταύρος Σοβισλής έρχονται μπροστά των ανθρώπων οι οποίοι περνάνε σε πρώτο πλάνο ανάλογα με άλλους ακτιβιστές στη διεθνής κοινωνία μέσω των περιστατικών που έχουν μπλεχτεί. Για τις δικαστικές και κυβερνητικές πιέσεις και τους φυσικές ζημιές των δυνάμεων ασφάλειας που υφίστανται αυτοί οι άνθρωποι έχουν ετοιμαστεί εκθέσεις και αυτές έχουν ανακοινωθεί στη κοινή γνώμη. Ένας από τους υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Μακεδόνων ο Σιδηρόπορτας αναφέρει ότι το 1913 αμέσως μετά την κατάληψη της Μακεδονίας του Αιγαίου, ο πατέρας του έπαθε μεγάλα βασανιστήρια με δικαιολογία πως έκανε συνεργασία με τους Κομμουνιστές μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο και ο παππούς του κρεμάστηκε από τη γλώσσα του από τους Έλληνες για να εκφοβηθεί ο Μακεδονικός λαός και να εμποδιστεί να πηγαίνουν τα παιδιά σε μακεδονικά σχολεία. Ο Σιδηρόπουλος κατηγορήθηκε στο δικαστήριο για πρώτη φορά το 1990 επειδή ήθελε να ιδρύσει το ‘Κέντρο Μακεδονικού Πολιτισμού’ για τη διατήρηση της Μακεδονικής γλώσσας και του πολιτισμού και πάλι επειδή χρησιμοποίησε τον όρο ότι ‘Υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα’ στη συνεδρίαση Ανθρωπίνου Πλαισίου του ΕΣΣΑ που είχε συγκεντρωθεί τον Ιούνιο του 1990 στη Κοπεγχάγη. Επίσης έχει περιληφθεί μια είδηση-σχόλιο στο περιοδικό ‘The Times’ της 22ης Αυγούστου του 1994 που έλεγε ότι ‘έναντι της απανθρωπιάς που υπέστη ο Σιδηρόπουλος πρέπει να του δοθεί το δίκαιο του ασύλου από την Αγγλία’».

Πάμε και στους… φωτισμένους κληρικούς: «Όσο για τον παπά, τον Νικοδήμο Τσαρκνία έναν από τους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Μακεδόνων, κι αυτός δέχθηκε πολύ μεγάλες καταπιέσεις και φυσικές επιθέσεις, πέρασε πολλά χρόνια στα δικαστήρια και ανακαλέστηκε με συκοφαντίες αν και δεν είχε καμιά δήλωση ή ζήτηση για το ότι πρέπει να αποσπαστεί η Μακεδονία του Αιγαίου από την Ελλάδα και ζητούσε μόνο τα βασικά τους δικαιώματα όπως την χρησιμοποίηση της Μακεδονικής γλώσσας, να κάνουν τις θρησκευτικές τελετές στη δική τους γλώσσα και να τραγουδήσουν τα εθνικά τους τραγούδια κτλ. Αυτές οι φυσικές επιθέσεις έχουν αποδειχθεί με πιστοποιητικά γιατρού και μεταφέρθηκαν στο προσκήνιο της δημοσιότητας των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πάμε και παρακάτω: «Στα χρόνια 1947-1948 περίπου 30.000 παιδιά από τα 2 έως 14 χρονών που είχαν απομακρυνθεί από την Ελλάδα για να προστατευτούν από τους επιθέσεις των Ελλήνων από τον Ερυθρό Σταυρό τώρα είναι περίπου στα 50 τους και δεν μπόρεσαν ακόμη να γυρίσουν τη πατρίδα τους στην Ελλάδα. Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν άδεια εισόδου στην Ελλάδα ούτε για μικρή διάρκεια έχουν οργανωθεί μεταξύ τους και ίδρυσαν έναν σύλλογο που ονομάζεται ‘Τhe Association of Refugee Children from Aegean Macedonia’. Τα στελέχη του προαναφερόμενου συλλόγου σχεδίασαν το 1998 μια τελετή μνήμης και συνάντησης για να επισκεφτούν τα μέρη που γεννήθηκαν με την ευκαιρία 50ης επετείου του 1948, αλλά επειδή ήξεραν τη στάση της Ελλάδας ήρθαν σε επαφή με την οργάνωση ‘Ιnternational Helsinki Federation of Human Rights’ και της ζήτησαν βοήθεια. Μολονότι η συγκεκριμένη οργάνωση ήρθε σε επαφή με τον ίδιο τον υφυπουργό εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου και ζήτησε υποστήριξη και ανταποκρίθηκε θετικά από τον υφυπουργό, τελικά δεν άφησαν αυτούς τους ανθρώπους να μπουν μέσα απ’ τα σύνορα. Αυτό το περιστατικό φέρνει μαζί του και το ερώτημα πώς και σε ποιό βαθμό μπορεί κανείς να εμπιστεύεται την ελληνική γραφειοκρατία και τους πολιτικούς. Η Ελλάδα δεν δίνει κανένα από τα δικαιώματα των Μακεδόνων του Αιγαίου όσον αφορά τις πολιτικές δραστηριότητες τους. Την 6η Σεπτεμβρίου του 1995 αντιδραστικέ αμέσως στην ίδρυση του Μακεδονικού μειονοτικού κόμματος που λέγεται ‘Vinojito-Ουράνιο τόξο’ το οποίο ιδρύθηκε στη Φλώρινα και με την πρόκληση του Δημάρχου της Φλώρινας πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις στο κτίριο του κόμματος και κατεβάστηκε η ταμπέλα του. Κατατέθηκε μήνυση έναντι των ιδρυτών του κόμματος του Βασίλη Ρωμά, του Κώστα Τασοπούλου, του Πέτρου Βασιλίδη και του Παύλου Βασκοπούλου με το σκεπτικό ότι ‘μιλάνε δημοσίως τη γλώσσα τους’ και στη δίκη που πραγματοποιήθηκε τη 15 Σεπτεμβρίου του 1998 το Κόμμα Ουράνιου Τόξου αθωώθηκε μπροστά παρατηρητών των διεθνών οργανώσεων που συμμετείχαν στη δίκη με την ενημέρωση και την πρόσκληση των Μακεδόνων. Ένας άλλος αγωνιστής εκδίκησης της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα είναι μία πολιτική οργάνωση που λέγεται ‘Μακεδονικό Κίνημα για την ευημερία των Βαλκανίων’ που έχει ιδρυθεί το 1989 στο Σοβότσκο (Αριδέα). Αυτό το κίνημα αν και συμμετείχε μαζί με το Ουράνιο Τόξο στις εκλογές του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, μπόρεσε να έχει μόνο 7.263 ψήφους εξαιτίας των ανασχέσεων και των διαφόρων μέτρων που λάβανε οι Έλληνες με διοικητικά και δικαστικά μέσα».

Υπομονή, τελειώνουν: «Ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα η δικαστική διαδικασία για το ‘Κέντρο Μακεδονικού Πολιτισμού’ (Οίκος Πολιτισμού της Μακεδονίας) το οποίο ήθελε να ιδρύσει το 1990 η Μακεδονική μειονότητα, όμως δεν το μπορούσε λόγω της απόφασης του περιφερειακού δικαστηρίου της Φλώρινας και συνεπώς δεν βγήκε η άδεια. Στη συνέχεια οι ιδρυτές του Κέντρου μετέφεραν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου. Η δικαστική διαδικασία άρχισε την 24η Μαρτίου του 1998 και κατέληξε στο συμπέρασμα τη 10 Ιουνίου του 1998. Κατά συνέπεια η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με τις αποφάσεις της συνεδρίασης Ανθρωπίνου Πλαισίου του ΕΣΣΑ της Κοπεγχάγης με το 11ο άρθρο της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας. Δυστυχώς η Αθήνα αντιστέκεται ακόμη με μια παράνομη στάση να δώσει άδεια στην εγκαινίαση του συγκεκριμένου κέντρου. Είναι δυνατόν να συναντηθούν όλες αυτές οι επιβολές των Ελλήνων που αγνοούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Μακεδόνων του Αιγαίου στις ετήσιες εκθέσεις όλων των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα που είναι μία χώρα της ΕΕ θα σταματήσει να βλέπει σαν απειλή όλες τις μειονότητες που ζουν στην Ελλάδα και να αρχίσει να τους συμπεριφέρεται εν όψει των πολιτικών τους δικαιωμάτων που πρέπει να έχουν βασικά».

Αυτά αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης». Είπατε τίποτε; Τα συμπεράσματα δικά σας.


To γεγονός ότι η Goldman Sachs παίζει ενεργό ρόλο στις οικονομίες πολλών χωρών είναι γνωστό. Ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, φτιάχνει η χρεοκοπεί οικονομίες, παίζει με ομόλογα και cds, φτιάχνει swaps και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Για το λόγο αυτό δημοσίευμα της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας Le Monde προκαλεί σοκ και δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Το άρθρο υποστηρίζει ότι ο Μάριο Ντράγκι, που ανέλαβε πρόεδρος της ΕΚΤ στη θέση του Τρισέ, ο Μάριο Μόντι, εντολοδόχος πρωθυπουργός στην Ιταλία και ο… Λουκάς Παπαδήμος, εντολοδόχος πρωθυπουργός στην Ελλάδα γνωρίζονται από παλιά καθώς συμμετείχαν σε ένα άτυπο διευθυντήριο Goldman Sachs στην Ευρώπη το οποίο ονομαζόταν «κυβέρνηση Sachs».

( Le nouveau président de la Banque centrale européenne, le président désigné du conseil italien et le nouveau premier ministre grec appartiennent à des degrés divers au “gouvernement Sachs” européen. La banque d’affaires américaine a en effet tissé en Europe un réseau d’influence unique sédimenté depuis des lustres grâce à un maillage serré, souterrain comme public)

Η αμερικανική τράπεζα είχε φτιάξει ένα δίκτυο στη Γηραιά Ήπειρο το οποίο είχε στόχο την ενίσχυση της επιρροής της στις τρείς χώρες. Το δίκτυο αυτό είχε δείξει την ισχύ του πριν ή και κατά τη διάρκεια της αναταραχής που προκάλεσε η κρίση του 2008, έχασε την «αποτελεσματικότητά» του. Yπήρχαν, όμως περιπτώσεις όπου οι μέθοδοι της επενδυτικής τράπεζας έπιαναν, όπως για παράδειγμα στην ελληνική περίπτωση και στα σενάρια για κλυδωνισμούς στην ευρωζώνη.

Για το νέο Ιταλό πρόεδρο της ΕΚΤ έχει ακουστεί ότι ήταν από τους βασικούς «μάγειρες» του ελληνικού χρέους την περίοδο της δεύτερης κυβέρνησης Σημίτη. Ο Μ. Μόντι ξεκίνησε να… συμβουλεύει από το 2005.

Για τον Έλληνα πρωθυπουργό το δημοσίευμα γράφει ότι ήταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας την περίοδο 1994-2002, εποχή κατά την οποία μαγείρεψε το χρέος η Goldman Sachs.

(Arrive en troisième position Lucas Papadémos, qui vient d’être nommé premier ministre de la Grèce, qui fut gouverneur de la Banque centrale hellénique entre 1994 et 2002, qui a participé à ce titre à l’opération de trucage des comptes perpétré par GS)

«Διαχειριστής του ελληνικού χρέους ήταν επίσης ο Πέτρος Χριστοδούλου (νυν επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του ελληνικού χρέους-ΟΔΔΗΧ), ένας πρώην trader της εταιρείας», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει, πάντως, η εφημερίδα και οι τρεις αλλά και άλλοι που έχουν κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με την αμερικανική τράπεζα (Ισινγκ π.χ.) αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την Goldman Sachs

Για όσους γνωρίζουν γαλλικά, ακολουθεί το link με ολόκληρο το δημοσίευμα.

http://www.lemonde.fr/europe/article/


Είναι η ανεργία βλάκα!

Όταν ο άνθρωπος στερείται το ακρογωνιαίο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δικαίωμα της εργασίας, η κοινωνία οδεύει για εκτροχιασμό. Όταν το δικαίωμα αυτό το στερείται σκοπίμως, προκειμένου να λάβει αυξημένα προνόμια μια κάστα ανθρώπων -η παρασιτοκρατία-, τότε η κοινωνία οδεύει προς έκρηξη και απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης!

Η “επίσημη” ανεργία του Αυγούστου, στο ζενίθ της ελληνικής τουριστικής κίνησης, έφτασε στο 16,8% κατά την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ η Eurostat την υπολογίζει στο 17,6%.

Επίσημη είναι η υποτιθέμενη ανεργία, που δεν... περιλαμβάνει όσους δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας, όπως όποιον πρωτομπαίνει στην αγορά εργασίας μετά τις σπουδές, όπως εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν βάλει λουκέτο, όπως χρόνια άνεργους της οικοδομής που δεν κουνιέται τίποτε πια, και κάνουν 2 μεροκάματα το μήνα. Σε αυτούς αν προσθέσουμε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με μικρομάγαζα και εταιρίες ως 10-15 άτομα, που με την ύφεση δεν έχουν χρήματα όχι μόνο να πληρώσουν τις αποζημιώσεις, αλλά ούτε και τις οφειλές τους προς το δημόσιο προκειμένου να διακόψουν και γραφειοκρατικά τη δραστηριότητά τους, τότε οι αριθμοί ξεφεύγουν.

Η “αν-επίσημη ανεργία” προσεγγίζει το αστρονομικό νούμερο των 1.200.000 ανέργων Ελλήνων ήδη, ενώ το μήνα που πέρασε χάθηκαν άλλες 87.000 θέσεις εργασίας, και υπολείπονται να χαθούν ακόμη 150.000 θέσεις εργασίας αν δεν αλλάξει κάτι ως το τέλος της χρονιάς.

Αν και πολλούς θα βόλευε να μένουμε με την εντύπωση πως η ύφεση της οικονομίας μας ευθύνεται για την ανεργία -και τελεία εκεί- σήμερα θα τους στεναχωρήσω.

Φυσικά και η ύφεση οδηγεί σε μείωση των θέσεων εργασίας, αλλά η ύφεση οφείλεται στη βάναυση αφαίρεση πόρων από την ιδιωτική οικονομία, με υπερφορολόγηση, γραφειοκρατία, και διαφθορά των δημοσίων λειτουργών. Το κόστος αυτού σε ανθρώπινες ζωές είναι οι 1600 αυτοκτονίες Ελλήνων τα τελευταία 3 χρόνια.

Ξέρουμε ότι η εξαθλίωση και ο αποδεκατισμός των θέσεων εργασίας του ιδιωτικού τομέα έγινε σκοπίμως από τους πολιτικούς.

Αφενός η πρόσληψη ορδών ψηφοφόρων από τα δύο κόμματα εξουσίας εκτόξευσε το κόστος της μισθοδοσίας του κράτους, αφετέρου η απόδοση συντάξεων σε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να συντηρούνται δημοσία δαπάνη (αυτό σημαίνει να παίρνουν σύνταξη όταν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων τους έχουν ήδη κατακλέψει προηγούμενες κυβερνήσεις από το 1981 και εδώ -ή απλά δεν δικαιούνται να λαμβάνουν σύνταξη) απομύζησαν την ελληνική οικονομία από τους φορολογικούς πόρους που θα έπρεπε να επενδύονται στην ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά αντί αυτού δίδονται ως αμοιβή για ψήφους.

Οι λόγοι που το σημερινό χρέος της χώρας μας είναι ασήκωτο και το έλλειμα αδύνατον να συμμαζευτεί, μπορούν να συνοψιστούν σε λιγότερες από δέκα αιτίες:

1. Διεύρυνση “ευρύτερου δημοσίου τομέα” με κρατικοποίηση ζημιογόνων επιχειρήσεων: 250.000-300.000 μη παραγωγικοί δημόσιοι υπάλληλοι - €2-3 δισ.

2. Υπερβολικά υψηλοί μισθοί στο δημόσιο, πολλαπλάσιοι από την ιδιωτική οικονομία (€5-10 δισ).

3. Υπεράριθμοι που δεν προσφέρουν τίποτε: διόγκωση του “στενού δημοσίου τομέα” από 250.000 το 1981 σε 900.000 υπαλλήλους σήμερα (μη πουν κάποιοι ότι είναι 768.000 μόνον, διότι οι μισοί δήμοι και καμία δημοτική ΑΕ δεν έστειλαν καν στοιχεία, και ίσως περισσότεροι από 230.000 δεν απογράφηκαν).

4. Υπερβολικά ευνοϊκές συνθήκες συνταξιοδότησης από το δημόσιο - 15ετίες, σαραντάρηδες και πενηντάρηδες συνταξιούχοι, συντάξεις ανύπανδρων θυγατέρων, κλπ - €1-2 δισ.

5. Λαθροσυντάξεις σε πάνω από 450.000 μη πραγματικούς δικαιούχους: 100.000 συνταξιοδοτούμενοι νεκροί στο ΙΚΑ, 250.000 ψευδοαναπηρικές στο ΙΚΑ, και 100.000 αντίστοιχες τουλάχιστον στον ΟΓΑ (συν όλα τα άλλα ταμεία) - €3-4 δισ.

6. Τρελές υπερτιμολογήσεις στο ΕΣΥ.

7. Ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση χωρίς μηχανογράφηση.

8. Κλειστά επαγγέλματα που κοστίζουν ως -17% του ΑΕΠ σε ανάπτυξη κατά τον ΙΟΒΕ.

Μετά δυο χρόνια υποτιθέμενης μείωσης μισθών του δημοσίου, και μη αναπλήρωσης εξερχόμενων από την υπηρεσία, το κρατικό μισθολογικό κόστος παραμένει κατ’ ουσίαν αμετάβλητο! Μάλλον: α) δεν έγινε καμία μείωση, μας κοροϊδεύουν, β) προσέλαβαν τόσους παραπάνω όσα χρήματα μείωσαν στους προηγούμενους, μας κοροϊδεύουν, γ) οι μειώσεις αντιλογίστηκαν με πλαστές υπερωρίες, μαζικές αλλαγές μισθολογικής κλίμακας, και μπόνους, μας κοροϊδεύουν, δ) όλα τα παραπάνω, μας κοροϊδεύουν ασύστολα.

Όταν ξεκίνησε η ύφεση, και έπρεπε η κυβέρνηση να κατεβάσει το ΦΠΑ στο 15% για να επανέλθει η οικονομία (όπως έκανε η Βρετανία), να ρίξει τους συντελεστές φορολόγησης για να φέρει καινούριες επενδύσεις (όπως η Ιρλανδία και οι ΗΠΑ), και να πιάσει τη φοροδιαφυγή μέσω transfer pricing και transfer trading (όπως η Δανία του βορρά), οι δικοί μας πολιτικοί νάνοι το έριξαν στην υπερφορολόγηση. Σαν δηλαδή να πάσχει κάποιος από αναιμία, και ο γιατρός να του κάνει θεραπεία με αφαίμαξη!!

Ω ναι! Εν γνώσει τους κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας για να μην πειράξουν τα κομματικά τους πελατάκια.

Με 50% ανεργία στους νέους κάτω των 30 ετών, και 33% στις γυναίκες συνολικά, και με προοπτική πρώιμης συνταξιοδότησης 30.000 “εφέδρων” του δημοσίου, είναι άνευ εκπλήξεως που η δημοτικότητα των δυο δημοσιοϋπαλληλικών κομμάτων έχει άθροισμα το 1/3 των Ελλήνων. Περίπου όσοι και οι κομματικοί τους πελάτες.

Ακόμα και τώρα, στην ύστατη ώρα, είναι σημαντικό να γίνουν κινήσεις για να σταματήσει το σπιράλ του θανάτου της ανεργίας:

1. Με τη μείωση των φόρων και χαρατσιών που κλείνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις την μια μετά την άλλη.

2. Με τη θέσπιση μιας ευέλικτης ασφάλισης για τους άνεργους ώστε να μπορέσει να πάρει το ρίσκο να τους προσλάβει ο μικρομεσαίος.

3. Με τη μείωση των παράλογα υψηλών ασφαλιστικών εισφορών όπου ένα μεροκάματο των €50 στην οικοδομή έχει ένσημο €70 τη μέρα.

4. Με την απλοποίηση της νομοθεσίας ώστε ο Έλληνας να μην μπλέκεται στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αντί να δουλεύει.

5. Με το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων για να ανασάνει η αγορά από το κόστος τους.

6. Με την πάταξη του παραεμπορίου.

7. Με αντίστοιχη σημαντική μείωση των δημοσίων δαπανών πιθανότατα με κατάργηση ολόκληρων τομέων του δημοσίου που είναι παντελώς άχρηστοι.

Έτσι θα καταλάβει ο Έλληνας ότι δεν θα συνεχίσει να είναι θύμα της παρασιτοκρατίας, και θα ελαφρύνει το βάρος που αδυνατεί να σηκώσει πλέον.

Αλλιώς, προβλέπω, ότι μαύρη εκλογική μαρμάγκα θα φάει τους γελοίους πολιτικούς μας στις επερχόμενες εκλογές. Ως τότε όμως μπορεί η ανεργία να έχει επιφέρει την έκρηξη που όλοι φοβόμαστε.

Δεν είναι δυνατόν σε μια συστημική κρίση της ελληνικής οικονομίας, ο ιδιωτικός τομέας να μετράει ήδη 1.200.000 ανέργους, ενόσω ο δημόσιος τομέας που προξένησε αυτή την κρίση να σφυρίζει αμέριμνος, με σημερινό άθροισμα απολύσεων λόγω κρίσης σταθερά μηδενικό!

Αυτή η μοιρασιά είναι, όπως λέμε στο χωριό μου, “non viable”.


Μες στην καλή χαρά όλη η Ελλάδα λόγω της νέας κυβέρνησης. Στην ουσία είναι μια χαρά και δυο τρομάρες.

Η νέα κυβέρνηση στο πρόσωπο του Παπαδήμου έχει, σύμφωνα με τα γκάλοπ, αποδοχή πάνω από 80%. Την ίδια ώρα τα κόμματα που την στηρίζουν μετά βίας φτάνουν στο 40%.

Θα μου πεις είναι νωρίς ακόμα. Σε λίγο καιρό η αποδοχή των κομμάτων στήριξης θα είναι όσο η Νέα Σφουγγαροποϊία. Γιατί αυτή η κακοπαιγμένη παράσταση θα λάβει τέλος με δραματικό τρόπο.

Ο στόχος της τρόικας και των συμφερόντων που εξυπηρετεί είναι σαφέστατος. Να δέσει χειροπόδαρα την χώρα και με την νέα δανειακή σύμβαση όπου θα υποθηκευτεί όλη η Ελλάδα, άρα με την επερχόμενη χρεοκοπία θα γίνει η Ελλάδα οικοπεδάκι τους και οι Έλληνες οι δουλοπάροικοι τους.

Παράλληλα να διασφαλίσουν όσο μπορούν τα συμφέροντα των αγορών, δηλαδή των δικών τους τραπεζών.

Και ένας από τους τρόπους για την επιτυχία τους είναι η απόλυτη φτωχοποίηση των Ελλήνων ώστε να είναι εύκολος στόχος παραχωρήσεων και προπαγάνδας.

Ο Καμμένος, αν και νεοδημοκράτης, στο θέμα της δανειακής σύμβασης κρατάει μια σωστή στάση και λέει μια αλήθεια.

Πρόκειται, λέει, για μια σύμβαση προδοτική και θέλουν μέσω αυτής να τους παραχωρήσουμε δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Ο ίδιος, λέει, ότι θα καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση θεωρώντας ότι ουσιαστικά δεν μας λύνει κάποιο πρόβλημα αφού αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία.

Τουλάχιστον να μην τους έχουμε παραδώσει και την χώρα.

Ο αρχηγός του όμως παίζει σε άλλο γήπεδο. Θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση καταγγέλλοντας την, θα κυβερνήσει με στελέχη του απέχοντας από την συγκυβέρνηση, θα στηρίξει τον Παπαδήμο αλλά θα αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση του.

Έπειτα θα φτιάξει μια τυρόπιτα χωρίς τυρί και θα μας σερβίρει δροσερό αέρα αφού πρώτα το κοπανίσει μέχρι να μαλακώσει.

Το επιχείρημα των γαλάζιων για την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση είναι ότι πιέστηκαν από τους ξένους και πως το έκαναν για να μπορέσουμε να πάρουμε την 6η δόση.

Σας θυμίζει κάτι αυτό το επιχείρημα; Ναι, είναι ακριβώς το ίδιο που 1,5 χρόνο τώρα λέει το ΠΑΣΟΚ για να περάσει όλα τα μέτρα. Η κατάληξη του είναι σε ένα 11,9% με πορεία κατηφορική.

Άντε και στα δικά σου Αντωνάκη Σφουγγαράκη.

Τελικά ο κωλοτούμπας, όχι μόνο συνεργάζεται με την πολυκατοικία αλλά την μεγάλωσε κιόλας καθώς χώρεσε μέσα και το ΠΑΣΟΚ.

Ότι έχει απομείνει τέλος πάντων από αυτό το κόμμα. Που οδεύει ολοταχώς προς την τελεία.

Και ενώ πλέον τους ψηφοφόρους τους τους γνωρίζουν με τα μικρά τους ονόματα (πόσοι τους απέμειναν;) έχουν και τον καημό στο ποιος θα ηγηθεί της ήττας.

Απορώ γιατί δεν αφήνουν τον Γιωργάκη που είναι και μαθημένος.

Οι Γερμανοί έχουν σχέδια για την χρεοκοπία της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι υπεράνω τέτοιων λεπτομερειών.

Θα δούμε τι θα κάνουμε όταν χρεοκοπήσουμε ατάκτως.

Η κυβέρνηση αυτή, μας λένε τα παπαγαλάκια, έχει γεμίσει με αισιοδοξία τον λαό. Ναι επειδή θα κάνει ότι και το ΠΑΣΟΚ αλλά και με την ψήφιση άλλων δύο κομμάτων.

Η ακροδεξιά στην Ελλάδα, με τα στελέχη που έχει, δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει με την στήριξη του λαού. Και αφού δεν μπορούσε να μπει από την πόρτα, μπήκε από το παράθυρο. Σαν τους κλέφτες.

Αλήθεια με ποια πολιτικά κριτήρια το 80% είναι υπέρ του Παπαδήμου; Τι είναι τα πολιτικά κριτήρια; Άσε, δεν πειράζει. Εσύ τι κάνεις; Καλά;

Το αγγούρι που έρχεται είναι τόσο μεγάλο που το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να το σηκώσει. Έτσι θα βοηθήσει η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Μόνο που η ΝΔ θα βοηθήσει μεν αλλά είναι αντίθετη με το αγγούρι. Θα το ήθελε λίγο πιο ίσιο.