Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Φεβ 2011

Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Στρατηγικής

Κάποιοι βλέπουν φαντάσματα: Εθνικιστές και... νεοεθνικιστές. Πού είναι; Εμείς παντού βλέπουμε μόνο Ελληνες και τους εκφράζει ο Ρήγας Βελεστινλής: «Αμα φύγει ο τύραννος, ο ελληνικός λαός θα είναι φίλος και σύμμαχος με όλα τα ελεύθερα έθνη. Οι Ελληνες δεν ανακατεύονται εις την διοίκηση των άλλων εθνών, αλλά ούτε είναι εις αυτούς αποδεκτό να ανακατωθούν άλλα έθνη εις την δική τους. Δεν κάμνουν ποτέ ειρήνη με ένα εχθρό ο οποίος κατακρατεί ελληνικό τόπο».

Λόγια γνήσια ελληνικά. Τα δικά μας. Καθαρή και ψύχραιμη θέαση της ζωής, του κόσμου και των άλλων εθνών. Κοσμοθεωρία έθνους ανθρωπολογικά κτισμένου και εγγενώς, οικουμενικά προσανατολισμένου. Λόγια λιτά, αληθινά, πολιτικά μεστά, πολιτισμένα και άφθαρτα. Υμνούν τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, τη δικιά μας και των άλλων εθνών. Πνεύμα ανυψωμένο, σμιλευμένο μακραίωνα, γιγαντωμένο μέσα στη Βυζαντινή Οικουμένη, ριζωμένο στη διαχρονική ελληνικότητα. Την αιώνια και οικουμενική ελληνικότητα. Παρακαταθήκη του μέλλοντος, για όλα τα έθνη. Αυτή κουβαλούν οι Ελληνες: Ρήγας Βελεστινλής, τελεία και παύλα.

«Σόροι, εξυπηρετικά σοράκια και δεσποτικά κοράκια» των σκοτεινών διεθνικών παρασκηνίων, και τα υπερατλαντικά αφεντικά αυτών που κραυγάζουν, είναι οι εθνικιστές. Οταν η δική μας Βυζαντινή Οικουμένη έπεσε, το 1453 μ.Χ., αυτοί είναι που έφεραν δεσποτισμούς, κρατικοεθνικισμούς, σοβινισμούς, αποικιοκρατίες, εθνοκαθάρσεις, γενοκτονίες, διεθνισμούς, φασισμούς και ηγεμονομαχίες. Δικά τους όλα αυτά, όχι δικά μας. Να τα χαίρονται, αυτοί και τα φερέφωνά τους.

Τώρα βέβαια μας προέκυψε και ο εθνομηδενισμός, το νέο ιδεολόγημα: Κάποιοι εκεί στην Εσπερία θέλουν, λένε, έναν πλανήτη ανθρωπολογικά ισοπεδωμένο, «εύτακτο» και «εύρυθμο». Πλανητικό «συνωστισμό» μηδενιστών χωρίς μνήμη, χωρίς σκέψη και χωρίς ταυτότητα. Πλανητικό τερατούργημα ιδιωτείας, φιλαυτίας, ωφελιμοκρατίας, χρησιμοθηρίας, ηδονισμού, διάλυσης της οικογένειας, καταπολέμησης της πίστης, εξύμνησης της διαστροφής, κοντολογίς μεταμοντέρνας ανθρωπολογικής αποσύνθεσης. Επιστροφή στο μέλλον των ανθρωπολογικών Σοδόμων και Γομόρρων του Μαρκήσιου de Sade. Κατά Θόδωρο Ζιάκα, ο «ολοκληρωμένος μηδενισμός». Πλανητικά ανέφικτα όλα αυτά, βέβαια. Πλην, άμα ένα έθνος ξεγελαστεί και γευτεί τέτοια δηλητήρια, εκμηδενίζεται. Ωφελούνται ηγεμόνες και αρπακτικοί γείτονες.

Αμα πάνω στον σβέρκο ενός έθνους κάτσουν εθνομηδενιστές και προπαγανδιστές, οι ζημιές έρχονται. Το Αιγαίο μας; Η Κύπρος μας; Η Θράκη μας; Η Μακεδονία μας; Η Ηπειρός μας; Οι ενεργειακοί μας πόροι, δηλαδή το μέλλον των παιδιών μας; Ομως, τα ιερά νησιά μας δεν είναι «μεταμοντέρνα»: Δεν είναι βράχοι άγνωστης ταυτότητας και άγνωστης εθνικότητας. Κάποιοι, πάντως, φαίνεται σαν να θέλουν να καταποντιστεί το Καστελόριζο. Οχι να στέκεται εκεί ολόρθο, δικό μας, με χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Τέτοιες θέσεις, αναμφίβολα, υπηρετούν υπερατλαντικούς αφέντες και αρπακτικούς γείτονες.

Οι Ελληνες είναι εγγενώς ειρηνόφιλοι και φιλοπάτριδες. Προτερήματα βαθιά ριζωμένα στην παράδοση του έθνους μας. Φιλοπατρία ίσον πίστη και νομιμοφροσύνη στο έθνος, προσήλωση στα εθνικά σύμβολα, τις παραδόσεις, τον εθνικό πολιτισμό, τη γλώσσα, τη δημοκρατία και την ελευθερία. Φιλοπατρία σημαίνει αυτοθυσία, αν χρειαστεί, για την υπεράσπιση ιερών, οσίων, βωμών και εστιών. Εδώ είμαστε, εδώ ανήκουμε, εδώ θα το παλέψουμε.


Τουλάχιστον οκτώ άτομα τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ Σλάβων και Αλβανών στα Σκόπια. Οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν με πέτρες και ξύλα και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να σταματήσουν τα επεισόδια που ξεκίνησαν με αφορμή την την ανέγερση μίας εκκλησίας - μουσείου στο κάστρο των Σκοπίων.

Η ανέγερση του μουσείου έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην ΠΓΔΜ από την μεριά των Αλβανών που θεωρούν ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι μεροληπτεί υπέρ των χριστιανών.

Ομάδα περίπου 100 νεαρών μετέβησαν στο κάστρο των Σκοπίων, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, για να εκφράσουν την υποστήριξη τους για την του Μουσείου και τοποθέτησαν στο κάστρο μία σημαία με το αστέρι της Βεργίνας.

Λίγο αργότερα στο σημείο μετέβησαν περίπου 300 Αλβανοί και κατά την συνάντηση των δύο αυτών ομάδων ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια που διήρκησαν περίπου μισή ώρα ..

Από τα επεισόδια τραυματιστήκαν τουλάχιστον οχτώ άτομα, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικοί. Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Σκοπίων.

Πριν μερικές ημέρες είχε γνωστοποιηθεί ότι η ανέγερση αναστέλλεται προσωρινά κάτι το οποίο όμως δεν έγινε. Μάλιστα την Πέμπτη το βράδυ, ομάδα 100 Αλβανών, μεταξύ αυτών και ηγετικά στελέχη του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, μετέβησαν στο χώρο του κάστρου και κατεδάφισαν ένα μέρος της κατασκευής.

Τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και το DUI του Αλί Αχμέτι καταδίκασαν, από κοινού, τα σημερινά επεισόδια και απηύθυναν έκκληση, τα επεισόδια να μην αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Από την μεριά του το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι για αποτυχία διατήρησης των διεθνοτικών ισορροπιών στη χώρα και ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα (προέρχεται από το VMRO-DPMNE) και του υφυπουργού Εσωτερικών, Τζέβαντ Μπούτσι (προέρχεται από το DUI), για την αδυναμία, όπως υποστήριξε, της αστυνομίας να εμποδίσει τα επεισόδια.


Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε...
 • Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν
Κύριε Παπούλια, σας προσφωνώ με το όνομά σας και όχι με τον τίτλο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας γιατί, δυστυχώς, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι το αξίωμα του Προέδρου, σας πέφτει μάλλον, βαρύ!

Και σας ερωτώ, Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουμε ή δεν έχουμε;

Τίθεται υπό αμφισβήτηση η εθνική μας κυριαρχία;

Όταν μέσα στην ίδια μας τη χώρα «άλλοι», πέραν του Ελληνικού λαού, είναι εκείνοι που αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της, τίθενται εν αμφιβόλω τα δικαιώματά των Ελλήνων;

Η Πατρίδα μας «ξεπουλιέται» γιατί έτσι αποφάσισαν οι «ιθαγενείς κλέφτες», η «κατοχική κυβέρνηση» και «διεθνείς τοκογλύφοι»… Αυτό εσείς το θεωρείτε γενικό συμφέρον και πρόοδο του Ελληνικού λαού;

Επιτρέψτε μου κ. Παπούλια να σας υπενθυμίσω, γιατί μάλλον έχετε ξεχάσει, τον όρκο που δώσατε:

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού”


Εσείς κ. Παπούλια υπερασπίζεστε την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας;

Προστατεύετε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων;

Υπηρετείτε το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού;

Εφόσον αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το Έθνος των Ελλήνων τίποτα από τα παραπάνω δεν υπηρετείτε, δε δικαιούσθε να φέρετε τον τίτλο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας…

Παραιτηθείτε, λοιπόν ή πράξτε αυτό που υπαγορεύει το Σύνταγμα και ο ΗΘΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, αγωνιστείτε γι αυτά που ορκιστήκατε «φυλάτε…»


Αν δεν κάνουμε λάθος, κ. Παπανδρέου, σας εκλέξαμε με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν». Σας εκλέξαμε στη βάση ενός κυβερνητικού προγράμματος το οποίο μας παρουσιάσατε και το οποίο υποσχόταν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και γενικά ένα πρόγραμμα εντελώς αντίθετο από αυτό της εξαθλίωσης που εφαρμόζετε σήμερα. Τιμωρήσαμε και απομακρύναμε από την εξουσία την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Καραμανλή και επιλέξαμε εσάς, προκειμένου να εφαρμόσετε αυτά που μας παρουσιάσατε.

Δεν δώσαμε ούτε σε σας, ούτε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εντολή να υπογράψετε και να ψηφίζετε μνημόνια, ούτε να παραχωρήσετε τμήματα της εθνικής κυριαρχίας μας. Δεν σας δώσαμε καμία απολύτως εντολή να παραιτηθείτε από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας. Δεν σας δώσαμε καμία απολύτως εντολή να εξαθλιώσετε μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού.

Με βάση τον αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο, που μετατρέπει την μειοψηφία σε πλειοψηφία, λάβατε το 43,9% όσων πήγαν και ψήφισαν στις 4-10-2009 και στην πραγματικότητα το 30% περίπου των ενηλίκων Ελλήνων πολιτών και με αυτό το, έτσι κι αλλιώς, μειοψηφικό λαϊκό ποσοστό, αποφασίζετε όλα αυτά, τα εντελώς μάλιστα αντίθετα, που αποφασίζετε σήμερα.

Κύριε Παπανδρέου, δεν είχατε και δεν έχετε πλέον καμία απολύτως λαϊκή νομιμοποίηση, να κάνετε όλα αυτά που κάνατε και κυρίως να προχωρήσετε σε αποφάσεις που θα….. δεσμεύσουν τη χώρα και το λαό για τα επόμενα χρόνια, πέραν της τυπικής χρονικής διάρκειας που έχει η εκλογή σας. Ακόμα και η αρχική ανοχή μας εξαντλείται. Το μνημόνιό σας απέτυχε και καμία απολύτως πρόθεση δεν έχουμε να σας επιτρέψουμε να συνεχίζετε τους πειραματισμούς.

Κύριε Παπανδρέου, αναρωτιόμαστε που πάτε;

Είτε παραιτηθείτε τώρα και προκηρύξτε εκλογές για να αποφασίσουμε εμείς τι θα κάνουμε, είτε, εφόσον δεν θέλετε να απολέσετε την εξουσία, διενεργήστε δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε εμείς ποιο μέλλον θα επιλέξουμε.

Νομίζουμε ότι γνωρίζουμε καλύτερα από εσάς τη ζωή μας.

Μέσα σε όλα αυτά και με τις εξελίξεις να τρέχουν, την κυβέρνηση να καταρρέει και την δημοκρατία να απομακρύνεται λόγω δειλίας των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, ήρθαν και κάποιοι να μας πούνε πως πρέπει το... οικόπεδο να πουληθεί!!!

Το μαθαίνει η κυβέρνηση και παριστάνοντας την οργισμένη, χτυπιέται και οδύρεται με αυτά που είπε ο υπάλληλος της Τρόϊκας περί εκποιήσεως σε τιμή ευκαιρίας της Ελλάδας.

Όμως, είναι πράγματι έτσι;

Δηλαδή πρέπει να πιστέψουμε ότι ο υπεύθυνος πρωθυπουργός της χώρας, πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι ζητείται η εκποίηση της χώρας του; Και μάλιστα ότι αυτό φιλοδοξεί να το επιβάλει ένας απλός υπάλληλος της Τρόϊκας;;

Μα αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει οι υπεύθυνοι υπάλληλοι της Τρόϊκας να κηρυχθούν persona non grata και να διαταχθεί, από την εισαγγελία Αθηνών, η δίωξή τους για προσβολή της εθνικής αξιοπρέπειας της χώρας και για διασπορά ψευδών ειδήσεων, φημών και προτροπών για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας μας.

Αν όμως ήταν σε γνώση της κυβέρνησης όλα αυτά και με την συγκατάθεσή της, τότε και πάλι κάποιος εισαγγελέας, που έχει ορκιστεί πίστη στην πατρίδα και το Σύνταγμα, θα πρέπει να ζητήσει την δίωξη των υπευθύνων με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Τι θα γίνει από τα δύο; Τίποτε απολύτως.
Αλλαγή τώρα στο Πολιτικό Σύστημα...

Ειδάλλως, σε λίγο δεν θα υπάρχει οικόπεδο να χτίσουμε την δημοκρατία που διώχτηκε από τα εδάφη στα οποία γεννήθηκε....


Νομίζω ότι οποιαδήποτε προσπάθεια συνοπτικής περιγραφής της κατάστασης που διανύει αυτή την στιγμή η χώρα είναι καταδικασμένη να αποτύχει, μια και η όλη εικόνα είναι απερίγραπτη.

Η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει δυσοίωνες και δυσάρεστες καταστάσεις, που θυμίζουν εποχές, που όλοι οι Έλληνες πιστεύαμε ότι τις είχαμε αφήσει πλέον στο μακρινό παρελθόν, αλλά μάλλον και για κακή μας τύχη, ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΚΗ Ή ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΣΑΣ, δεν είναι έτσι..

Σαν Έλληνας πολίτης και ένας από τα εκατομμύρια "μικρομετόχους" της "συνεταιριστικής επιχείρησης" που λέγεται "Ελληνικό κράτος", θεωρώ ότι ήλθε πλέον η στιγμή, να αμφισβητήσω την ικανότητα του κοινοβουλευτικού συστήματος και των ίδιων των μελών του κοινοβουλίου για να συνεχίσει να διαχειρίζεται την "κρατική επιχείρηση" της οποίας κατέχω 1(μια) από τα εκατομμύρια "ισάξιων" μετοχών.
κ.κ Βουλευτές, νυν και τέως, του Ελληνικού κοινοβουλίου:

ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ, ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ, για μια σειρά από ΚΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, τόσο από αμέλεια, όσο και εσκεμμένες, που σαν αποτέλεσμα είχαν και έχουν πάντα ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΑΤΕΣ επιπτώσεις εις βάρος μου, τόσο προσωπικά όσο και συνολικά στους υπόλοιπους Έλληνες.

Επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος μου για την συμπλήρωση/διεύρυνση των παρακάτω, συνοπτικά και χάριν συντομίας αναφέρω:

 • Σας κατηγορώ για την συστηματική συρρίκνωση και διάλυση της Ελληνικής Ελαφριάς και Βαριάς βιομηχανίας και της Αγροκτηνοτροφίας, με την παράλληλη ερήμωση της Ελληνικής επαρχίας παντοιοτρόπως, προκειμένου να γίνει η χώρα μου "εξαρτώμενη" και έρμαιο των ξένων συμφερόντων και να απολέσει την αυτάρκεια της, για εγκληματική έλλειψη πρόβλεψης, προγραμματισμού και κινήτρων, σε ότι αφορά την σωστή ανάπτυξη και την πρόοδο σε όλους τους τομείς της σύγχρονης οικονομίας, από το εμπόριο μέχρι την άσκηση οποιουδήποτε ελεύθερου επαγγέλματος καθώς και για την ηθική σας αυτουργία στην απώλεια Ελληνικών "μυαλών", που ελλείψει ευδόκιμου περιβάλλοντος στην πατρίδα, καθημερινά "διαφεύγουν" στο εξωτερικό, προκειμένου να βρουν το πρόσφορο έδαφος που εσείς ενώ υποχρεωμένοι, δεν φροντίσατε να αναπτυχθεί ΠΟΤΕ.
 • Σας κατηγορώ για την δημιουργία ενός τερατουργηματικά γραφειοκρατικού και απαράδεκτου κρατικού μηχανισμού, βασισμένο αποκλειστικά και μόνο στις ανάγκες διορισμού των στρατιών των ψηφοφόρων σας και με βάση την "οικογενειοκρατία" και την αποκατάσταση "ημέτερων", απέχοντας εγκληματικά από ένα αξιοκρατικό και αποδοτικό σύστημα κρατικής διαχείρισης και κοινωνικών παροχών αξιοπρέπειας, προς όφελος δικό μου και των υπολοίπων συμπολιτών μου.
 • Σας κατηγορώ για την παράδοση του ελέγχου της οικονομικής πολιτικής της χώρας και του ελέγχου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε ιδιώτες, οι οποίοι εν συνεχεία, με τοκογλυφικές πρακτικές έφεραν την χώρα στα επικείμενα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης και παντελούς στάσης της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς επίσης για χρόνια διαφθορά, κατασπατάληση και υπεξαίρεση του δημόσιου χρήματος, του οποίου είμαι δικαιούχος εν μέρει, ως επίσης την συστηματική κακοδιαχείριση των ΔΕΚΟ με σκοπό την "αναπόφευκτη" ιδιωτικοποίηση τους, πάντα προς όφελος "ημέτερων", προκαλώντας συστηματικά, τεράστια οικονομική και ηθική βλάβη, τόσο εις βάρος μου όσο και εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων.
 • Σας κατηγορώ για παντελή και εγκληματική έλλειψη σχεδιασμού πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης καταστροφών, και ειδικά πυρκαγιών, με αποτελέσματα τραγικά και ανεπανόρθωτα για τις ελληνικές δασικές εκτάσεις, που αποτελούν εθνική μου κληρονομιά, συχνά και με απώλειες ανθρωπίνων ζωών, καθώς επίσης και για την απαράδεκτη κατάσταση ή παντελή έλλειψη εθνικού δικτύου υποδομών και μεταφορών, συστατικών απαραιτήτων για την ομοιόμορφη ανάπτυξη της χώρας μου.
 • Σας κατηγορώ για την σταδιακή και εγκληματικά μεθοδευμένη απώλεια κεκτημένων δικαιωμάτων Εθνικής Κυριαρχίας, με πρώτο και κύριο την συστηματική και μακροχρόνια "υπεκφυγή" χάραξης της Ελληνικής ΑΟΖ, ασκώντας τα νόμιμα και αναγνωρισμένα διεθνώς δικαιώματα της χώρας μου και κατ' επέκταση και δικά μου, καθώς επίσης και την "ύποπτη" αν μη "συνωμοτική", εκ δεκαετιών μη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, τόσο υπόγειου όσο και υποθαλάσσιου προς όφελος της χώρας
 • Σας κατηγορώ για την εγκληματική κακοδιαχείριση και δυσμενή θέση που με την κατά καιρούς ανάξια "πολιτική" σας, επιτρέψατε και συντηρείτε με την "ανοχή" σας ανοικτές διεκδικήσεις τρίτων, γνωστές ως το Μακεδονικό, Θρακικό, Ηπειρωτικό και Κυπριακό θέμα, καθώς και για την προσβλητική και ταπεινωτική για την Ελλάδα αντιμετώπιση από την μεριά σας, όλων των προκλήσεων της γείτονος Τουρκίας, στο όνομα μιας "ειρηνικής συμβίωσης" που μόνο ισχύει εφόσον υπάρχει πάντα υπαναχώρηση από Ελληνικής πλευράς, πράγμα για το οποίο ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΤΕ, τόσο εμένα όσο και τους συμπολίτες μου, αν μια τέτοια επίδειξη ΔΟΙΛΕΙΑΣ είναι και το επιθυμητό από την πλειοψηφία
 • Σας κατηγορώ για την εγκληματική και ύποπτη μέχρι προδοσίας, τροχοπέδη που μέχρι στιγμής φρενάρει την ανάπτυξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων και Επιθετικών όσο και Αμυντικών εγχωρίων συστημάτων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ανά πάσα ώρα και στιγμή η στρατηγική μας ανεξαρτησία και αυτάρκεια από οποιονδήποτε τρίτο σε αμυντικά μέσα, και παράλληλα για κατασπατάληση και υπεξαίρεση του "δημοσίου χρήματος" σε απόκτηση συστημάτων που κάλλιστα με τμήμα του κόστους τους, θα μπορούσαν να κατασκευάζονται στην Ελλάδα.
 • Σας κατηγορώ για την σταδιακή διάβρωση της Εθνικής συνείδησης και ταυτότητας των Ελλήνων με τρόπους και τακτικές που μόνο μιας "ελληνικής" κυβέρνησης δεν είναι ίδιον, ως επίσης και για την σκανδαλιστική ως ανθελληνική "ανοχή" σας στην προσπάθεια αναθεώρησης και παραποίησης της Ελληνικής ιστορίας, έτσι ώστε να είναι στα μέτρα "τρίτων" πιθανά εχθρών του Ελληνικού Έθνους, καθώς επίσης και για την πρωτοφανή εγκληματική ανοχή σας και υπόθαλψη στις "εκστρατείες" εξισλαμισμού της χώρας μου με την εξοργιστική έλλειψη αποτελεσματικής αποτρεπτικής πολιτικής που θα έδινε τέλος στην αθρόα εισροή ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΝ που "συμπτωματικά γνωρίζουν" εκ των προτέρων και εκτελούν κατά γραμμα τις λεπτομέρειες για να αποκτήσουν τα δικαιώματα, που εσείς τους δίνεται εις βάρος μου, και χωρίς την συναίνεση μου και των υπολοίπων συμπολιτών μου.
 • Τέλος σας κατηγορώ για εσχάτη προδοσία, τόσο εσάς που φανερά και ξεδιάντροπα ψηφίσατε υπέρ της υποθήκης και του ξεπουλήματος της εθνικής μου κληρονομιάς, αλλά και τους υπόλοιπους που σιωπηρά ή θεατρινίστικα, με την παρουσία και παραμονή σας δίνετε συνέχεια σε αυτή την παρωδία κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εξευτελισμού της αξιοπρέπειας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ που σας εμπιστεύτηκε την διακυβέρνηση και διαφύλαξη των συμφερόντων του ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΡΩΤΗΣΕΤΕ..

Για όλα τα παραπάνω, θεωρώ ως ΑΚΥΡΗ, ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, την παραμονή σας στην ΕΞΟΥΣΙΑ που πηγάζει από εμένα και το νόμιμο δικαίωμα μου σαν ισότιμος πολίτης της χώρας μου, αλλά και από όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, που εκφράζονται και δηλώνουν την ίδια δυσφορία, δυσαρέσκεια και απέχθεια με εμένα, και σας καλώ:

 1. Να προκηρύξετε την διάλυση του παρόντος κοινοβουλίου και την κατάργηση της βουλευτικής σας ασυλίας,
 2. Να σχηματίσετε υπηρεσιακή κυβέρνηση, με σκοπό το άμεσο πάγωμα όλων των συμφωνηθέντων από την υπάρχουσα, ως εναντίον της λαϊκής βούλησης και κατά συνέπεια εκτός νόμου,
 3. Να προκηρύξετε την σύγκλιση Εθνοσυνέλευσης, προκειμένου να συνταχθεί/αναθεωρηθεί το υπάρχον Σύνταγμα,
 4. Να προκηρύξετε λαϊκό δημοψήφισμα για την έγκριση εφαρμογής της Άμεσης Δημοκρατίας στην χώρα,
 5. Να παρουσιαστείτε οικειοθελώς στις αρμόδιες Ελληνικές δικαστικές αρχές προκειμένου να απολογηθείτε για τις όποιες ευθύνες προκύπτουν από την εκτέλεση ή συμμετοχή στις παραπάνω αξιόποινες πράξεις και κατάφωρη αθέτηση της ιερής υποχρέωσης αντιπροσώπευσης μου που σας εμπιστεύτηκα, τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες και που τελείως ξεδιάντροπα έχετε καταχραστεί.

Θεωρώντας ότι τα παραπάνω είναι 100% μέσα στην νομιμότητα και τις δυνατότητες του παρόντος κοινοβουλίου, η άρνηση ή παρακώλυση από την μεριά σας θα σας βαρύνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, τόσο ηθικά όσο και ποινικά για τις συνέπειες που θα προκαλέσετε, μην αφήνοντας άλλη επιλογή σε μένα και στους υπόλοιπους, ισότιμους "μικρομετόχους", να επικαλεστούμε το ισχύον Ελληνικό σύνταγμα, που τόσο παράφορα και ξεδιάντροπα έχετε καταστρατηγήσει, και συγκεκριμένα το άρθρο 120.4. "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".

Ο Πολίτης
μικρομέτοχος του συνεταιρισμού "Ελληνικό κράτος"

Μιχάλης Βρεττός
 • Άρθρο του Τάκη Μαχαίρα
Πολιτικού Επιστήμονα – Συμβούλου Πολιτικής και Επικοινωνιακής Στρατηγικής

Μπροστά στα, ολοένα και διογκούμενα, αδιέξοδα της «Μνημονιακής» επιλογής της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διολισθαίνει, αργά αλλά σταθερά, προς τον Αυταρχισμό. Αδυνατώντας, 16 μήνες τώρα πια, να επιδείξει χειροπιαστά αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζει, μη έχοντας να προβάλει ούτε μία επιτυχία στα κρίσιμα μέτωπα της ανάπτυξης, της μείωσης της ανεργίας ή έστω της ολοκληρωμένης υλοποίησης κάποιων ουσιαστικών διαρθρωτικών αλλαγών που θα επέτρεπαν αισιοδοξία για το αύριο, αλλά αντίθετα βλέποντας τη χώρα να βυθίζεται ολοένα και βαθύτερα στην κρίση, και φοβούμενη πως πλησιάζει η ώρα των αλυσιδωτών αντιδράσεων της κοινωνίας που πλέον συνειδητοποιεί πως προεκλογικά εξαπατήθηκε κατά τρόπο αναίσχυντο και αδίστακτο, η κυβερνητική ηγεσία, με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα προλάβει τα «χειρότερα» γι’ αυτήν, στρέφεται ολοένα και περισσότερο στην επικίνδυνη ατραπό των Αυταρχικών μεθοδεύσεων και πρακτικών.
Πιστεύοντας η κυβέρνηση του «Κινήματος» ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, και ευελπιστώντας ότι θα αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της και τις ακραίες κοινωνικές επιπτώσεις που αυτή έχει, δεν διστάζει να σηκώσει, όπως όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις που βλέπουν να πλησιάζει το τέλος τους, τη σημαία του «νόμου και της τάξης». Και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να παίζει επικίνδυνα παιγνίδια με τους θεσμούς, θέλοντας με τον τρόπο αυτό αφ’ ενός μεν να ενεργοποιήσει τα φοβικά ανακλαστικά ενός μέρους της κοινωνίας, αφ’ ετέρου δε να «περάσει» με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις δημοκρατικά αμφίβολες και συνταγματικά μετέωρες αποφάσεις, που είναι τόσο εξόφθαλμα αναντίστοιχες προς τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και του τόπου, ώστε μόνο με την προσφυγή στη φαρέτρα του Αυταρχισμού μπορούν να επιβληθούν.
Το Αυταρχικό «οπλοστάσιο» της κυβέρνησης, είναι πια λίγο πολύ ξεκάθαρο. Περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων:
 1. Τη μονότονη επίκληση για τον «μονόδρομο του Μνημονίου», που επιχειρείται να προβληθεί ως το «ιδεολογικό» άλλοθι προς δύο κατευθύνσεις: και ως (διάτρητη) δικαιολογία για την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ που τον Οκτώβριο του 2009 το έφεραν στην εξουσία με 10 και πλέον μονάδες διαφορά από την Νέα Δημοκρατία, και ως (έωλο) ισχυρισμό για να κατηγορηθούν όσοι τον αντιστρατεύονται ότι «δημαγωγούν» και «ανευθυνολογούν» βάζοντας το κομματικό τους συμφέρον πάνω από τη «σωτηρία» της χώρας, που δήθεν μόνο το «Μνημόνιο» εγγυάται.
 2. Την ασύστολη προσφυγή σε διαδικαστικά επιλήψιμες και δεοντολογικά επίμεμπτες μεθοδεύσεις ψήφισης νόμων και χορήγησης εξουσιοδοτήσεων προς Υπουργούς από το Κοινοβούλιο, που ενίοτε αγγίζουν τα όρια της «λαθρονομοθεσίας», προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει την Κοινοβουλευτική βάσανο των προωθούμενων πολιτικών της και να αποτρέψει την εξ αυτής ενοχλητική για την ίδια δημοσιότητα και άρα ενημέρωση των πολιτών για τις πραγματικές της προθέσεις.
 3. Την επικίνδυνη, «δοκιμαστικού» χαρακτήρα, αμφισβήτηση θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων, που άπτονται του πυρήνα των δημοκρατικών ελευθεριών των πολιτών, με την επίδειξη της ανοχής (τουλάχιστον) σε αυθαίρετες αποφάσεις εκτελεστικών οργάνων της Πολιτείας, τα οποία τολμούν να απαγορεύουν διά διοικητικών διατάξεων λ.χ. την ελευθερία του συναθροίζεσθαι, κίνηση που ενέχει βαρύτατο ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα σε μια χώρα στην οποία η κατάργησή της υπήρξε «σήμα κατατεθέν» της δικτατορικής τυραννίδας της 21ης Απριλίου 1967.
 4. Τη συστηματική χρήση της αστυνομικής βίας, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα με μορφές ακραίας βαναυσότητας, όχι μόνο για την καθεαυτή καταστολή συγκεκριμένων αντιδράσεων, αλλά και με την εξόφθαλμη διάσταση μιας απειλητικής προειδοποίησης προς την ευρύτερη κοινωνία για το τι την «περιμένει» αν θελήσει να αντιδράσει στις κυβερνητικές επιλογές.
 5. Την επιβολή ενός πρωτοφανούς καθεστώτος καθοδηγούμενης «ενημέρωσης», στην οποία ενορχηστρώνονται εν αγαστή συμπνοία τα ελεγχόμενα από τη διαπλοκή ιδιωτικά ΜΜΕ και η κατ’ ευφημισμόν πλέον καλούμενη «δημόσια ραδιοτηλεόραση», με στόχο όχι μόνο την προβολή της «μοναδικής» κυβερνητικής «αλήθειας», αλλά και την αδίστακτη κακοποίηση και διαστρέβλωση των θέσεων της (αξιωματικής ιδίως) αντιπολίτευσης, ώστε οι πολίτες τελικά να μείνουν στο «σκοτάδι», στερούμενοι της αναγκαίας ειδησεογραφικής πρώτης ύλης, που θα τους επέτρεπε να διαμορφώνουν ολοκληρωμένη άποψη για τα τεκταινόμενα στη χώρα και άρα να τοποθετηθούν αναλόγως.
Αυτή η διολίσθηση προς τον Αυταρχισμό, όπως και αν «βαφτίζεται», με όποια «ιδεολογικά» φληναφήματα και αν αποπειράται να επενδυθεί, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, 16 μήνες μετά τη θριαμβευτική ανάρρησή της στην εξουσία, ομολογεί την αποτυχία της. Και μη έχοντας να επικαλεστεί κανένα επίτευγμα, προσπαθεί κραδαίνοντας το φόβο και την έμμεση απειλή προς την κοινωνία, να «αγοράσει πολιτικό χρόνο». Ματαιοπονεί. Γιατί, έχει ιστορικά αποδειχθεί, ότι το αναπόδραστο τέλος της Αυταρχικής ατραπού, είναι η παταγώδης πτώση …


Εκείνος ο Πάγκαλος, ο Θόδωρος, ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το λαμπρό πολιτικό μυαλό, που χρησιμοποιεί ως οδό αφόδευσης το στόμα του, πού βρίσκεται; Πού είναι ο λαμπρός, ο ειλικρινής, ο θαρραλέος και ο πολλά βαρύς πολιτικός που έβριζε (αυτό ξέρει αυτό κάνει...) όποιον ανέφερε τα πετρέλαια του Αιγαίου; Πού είναι ο ξερόλας αυτός να μας πει κάτι; Οτιδήποτε...
Απολαύστε, λοιπόν, τι γινόταν με το θέμα πετρέλαια της Ελλάδας. Τώρα, σε περίπτωση που οι πολιτικοί μας πούνε ότι δεν γνώριζαν, ή πρέπει να παραιτηθούν λόγω κακής διοίκησης - διαχείρισης της χώρας, ή πρέπει να ζητήσουν συγνώμη επειδή μας έλεγαν ψέμματα (και φυσικά να παραιτηθούν δια βίου από την πολιτική ως άκρως ακατάλληλοι) ή πρέπει να... αυτοκτονήσουν!!!
Ευχαριστούμε την "Φιλοτιμία" για τις αποδείξεις ενοχής των πολιτικών μας ανδρών...

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΠΙΕΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ
H κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε μόλις σήμερα, την διάθεση κρατικής περιουσίας προς εκμετάλλευση από τρίτους. Το κακό σενάριο φαίνεται ότι έχει επιλεγεί, για να «βγει» η χώρα μας από τα γρανάζια της τρόϊκα και των λοιπών κερδοσκόπων που συνειδητά ο κ. Παπανδρέου μας ενέπλεξε. Σε πρώτη φάση εκποιούνται τα «ασημικά», αλλά με τον καιρό θα διαπιστώσουν όλοι «με οδύνη», ότι το χρέος μεγαλώνει. ( Το 2009 ήταν στο 115% του ΑΕΠ. Με την «σωτηρία» μας από το ΔΝΤ κλπ, το 2013 θα φθάσει στο 155%). Τότε θα αποφασίσουν ότι πρέπει να εκποιηθούν και τα χρυσαφικά. Το χρυσάφι όμως θα είναι μαύρο και βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάτω από την θάλασσα, στον βυθό του Αιγαίου. Τόσα χρόνια οι Έλληνες αποκοιμισμένοι από τις πολιτικές τους ηγεσίες και τα κατάπτυστα ΜΜΕ, αγνοούσαν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου σε πολλά σημεία του εθνικού χώρου μας. Από καιρού εις καιρόν ακουγόταν η φωνή κάποιου να σιγοψιθυρίζει περί κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αμέσως οι εφιάλτες της πολιτικής και της «ενημέρωσης» έσπευδαν να τον χαρακτηρίσουν ως γραφικό. Τα χρόνια πέρασαν και έφθασε η ώρα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος. Μόνο που στο διάστημα αυτό, έγιναν οι «κατάλληλες» διεργασίες, έτσι ώστε η ελληνικότητα του ορυκτού πλούτου να αμφισβητείται σήμερα ευθέως από την Τουρκία. Πόσοι ήταν οι αφελείς, και ήταν πολλοί, που πίστεψαν ότι η Τουρκία ενδιαφερόταν για τα Ίμια ἤ για τις τσιπούρες του Αιγαίου. Πόσοι αλήθεια εξαπατήθηκαν, και ήταν πάρα πολλοί, ότι οι κραυγές «βυθίσατε το Χόρα», ήταν συμπυκνωμένα δείγματα πατριωτισμού. Σήμερα όμως, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το «βυθίσατε το Χόρα» ήταν η διφορούμενη πολιτική παρακαταθήκη του πατρός προς τον υιόν, για να βυθίσει την χώρα. Το αποτέλεσμα της ναυαγιαιρέσεως είναι γνωστό. Χάνουμε το μισό σκάφος.
Σας παρουσιάζουμε απόσπασμα από τα πρακτικά των συνομιλιών που είχαν στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή 25 Απριλίου 1975, ο τότε πρόεδρος Gerald Ford, ο υπουργός εξωτερικών Henry Kissinger και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Brent Scowcroft**, με εκπροσώπους της γνωστής ελληνοαμερικανικής οργανώσεως ΑΗEPA.
Διαβάστε στην συνέχεια τους διαλόγους των αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι γνωρίζοντας ότι υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο, ενδιαφέρονται για σύναψη συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας για την εκμετάλλευσή του.
--------------
**Και μία λεπτομέρεια με σημασία. Ο κ. Brent Scowcroft ίδρυσε και διευθύνει το Scowcroft Group. Ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του ομίλου και μάλλον … δεν θα εκπλαγείτε.
The Scowcroft Group is managed directly by Brent Scowcroft, former National Security Advisor to President George H.W. Bush and Gerald Ford. Our principals bring extensive experience in business and government coupled with extraordinary regional expertise in Asia, Latin America, Africa, Western and Eastern Europe, Russia, and the Middle East. Our team of bipartisan professionals has demonstrated prowess in the political economy of emerging markets, and strong relationships with key political and industry decision-makers.
Περισσότερα ΕΔΩ
Επίσης ο κ. Brent Scowcroft είναι και Chairman of the Board του American Turkish Council
Δείτε ΕΔΩ
Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν. Όποιος έχει λίγο, μα πολύ λίγο μυαλό, κατάλαβε. Ακόμη και Πάγκαλος ή Παπανδρέου να είναι, κατάλαβε...


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρεκί" με μία δική μας τροποποίηση


 • Η είδηση που βγαίνει στο φως της δημοσιότητας μπορεί να θεωρείται αποκαλυπτική, αλλά με μία δεύτερη σκέψη αντιλαμβανόμαστε πως είναι μάλλον... υποβοηθητική, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σχεδόν στρώσει τον "πάγκο" για το ξεπούλημα...
Μάλλον ειρωνικά έρχονται τώρα οι αμερικανοί φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου για να μας πούνε πως υπάρχουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας στη διάθεση της Ελλάδας. Και γιατί ειρωνικά; Μα, αφού οι δορυφόροι των αμερικανών εδώ και δεκαετίες ξεψάχνισαν τον πλανήτη για οτιδήποτε που θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή κέρδους για τις ΗΠΑ. Οπότε, ας παρακολουθήσουμε το "πασάρισμα" και ας αναλογιστούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και τώρα... Το μόνο σίγουρο είναι πως αν προλάβει ο Γιώργος να "δώσει" το εμπόρευμα από τον πάγκο, τότε δεν θα μπορούμε να το πάρουμε πίσω. Εξάλλου, είναι γνωστό πως "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται"...

Πλούσιοι οι Έλληνες σε πετρέλαια, φτωχοί σε... πολιτικούς!
Αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει διαμορφωθεί μία συμμαχία που ένα μόλις χρόνο πριν, θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο πολιτικού θρίλερ και μάλιστα ευφάνταστου σεναριογράφου και όχι πραγματικότητα. Αλλά ο εντοπισμός των μεγαλύτερων ενεργειακών αποθεμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή αυτή το έκανε πραγματικότητα: Ένας πολύ ισχυρός πολιτικο-στρατιωτικός άξονας Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου με τις ευλογίες και την "ομπρέλα" ασφαλείας των ΗΠΑ. Τι συνέβη (πέρα από το γεγονός ότι η Τουρκία πλέον δείχνει να τραβάει τον "δικό της δρόμο", απέναντι από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα);

Τα αποτελέσματα δύο επίσημων μελετών του USGS που στηρίζονται σε μελέτη στοιχείων από 1000 γεωτρήσεις που έχουν διενεργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και από σεισμικές καταγραφές σε έκταση 30 χιλιάδων χιλιομέτρων είναι συγκλονιστικά σε ότι αφορά τα ενεργειακά αποθέματα. Και δεν μιλάμε μόνο για φυσικό αέριο. Μιλάμε για πετρέλαιο, όπου πραγματικά οι αριθμοί που οι ίδιοι οι Αμερικανοί δίνουν στην δημοσιότητα, "ζαλίζουν":

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις για την ύπαρξη από 54 έως 170 δισ. βαρελιών! Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης αρκεί να αναφερθεί ότι αυτή τη στιγμή τα εναπομείναντα απολήψιμα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας υπολογίζονται σε 250 δισ. βαρέλια, ενώ η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο η Βενεζουέλα μετράει 275 δισ. βαρέλια! Δηλαδή στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι στιγμής (προσέξτε το "μεχρι στιγμής") έχουν εντοπιστεί σε πετρέλαιο το 75% των κοιτασμάτων της Σαουδικής Αραβίας!

Οι δύο μελέτες του USGS αφορούν στις λεκάνες του Λεβαντινίου στην περιοχή στα ανοιχτά του Ισραήλ , ανατολικά και νοτίως της Κύπρου και του ευρέως Δέλτα του Νείλου που εκτείνεται από την Αίγυπτο μέχρι την Κρήτη και νοτιοδυτικά της Κύπρου. Για όσους απορούν γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν ολόκληρο στόλο στα ανοιχτά του Σουέζ μέχρι να υπάρξει "soft landing" του Χ.Μουμπάρακ και του καθεστώτος του.

Με τη μέθοδο των Αμερικανών υπάρχουν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις σε ότι αφορά τα ενεργειακά αποθέματα: Το ελάχιστο, το μέσο και το μέγιστο πιθανό απόθεμα, με συγκεκριμένες πιθανότητες επαλήθευσης.

Για την Ανατολική Μεσόγειο λοιπόν οι δύο μελέτες του USCG λένε ότι:

 • Το ελάχιστο απόθεμα, με υψηλότατη πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 95% υπολογίζεται στα 34 δισ. βαρέλια, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν ακόμη 20 δισ. βαρέλια που έχουν ήδη ανακαλυφθεί. Το «συντηρητικό» σενάριο λοιπόν θεωρεί ότι στις συγκεκριμένες λεκάνες βρίσκονται 54 δισ. βαρέλια
 • Το μέσο απόθεμα, με πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 50% υπολογίζεται στα 70 δισ. βαρέλια, συν τα 20 δισ. που έχουν ήδη εντοπιστεί, 90 δισ. βαρέλια συνολικά.
 • Τέλος το μέγιστο απόθεμα, με πιθανότητα επαλήθευσης της τάξης του 5% υπολογίζεται στα 150 δισ. βαρέλια, που μαζί με τα ήδη εντοπισμένα 20 δισ. φτάνει τα 170 δισ. βαρέλια.

Οι μελέτες του USGS έχουν λάβει υπόψη σεισμικές καταγραφές που έχουν γίνει σε μήκος 1500 χιλιομέτρων στη λεγόμενη λεκάνη του Ηροδότου, δηλαδή στη λεκάνη νοτίως και νοτιοανατολικά της Κρήτης, σαφώς εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ ή στα σύνορα με την κυπριακή και την αιγυπτιακή.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου (50-80 δισ. δολάρια υπολογίζουν οι Κύπριοι τα έσοδα από τα μέχρι στιγμής εντοπισθέντα κοιτάσματα φυσικού αερίου) και θα γίνει άμεσα αντιληπτό γιατί οι ΗΠΑ έχουν δώσει την ευλογία τους στον άξονα Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου και βέβαια και την εταιρεία που κάνει τις γεωτρήσεις και θα πάρει την μερδία του λέοντος...

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η μοίρα της Ελλάδας μέσα στην επόμενη πενταετία μπορεί να αλλάξει. Ισχυρή και έξυπνη ηγεσία χρειάζεται και σωστά προετοιμασμένες Ένοπλες Δυνάμεις για να μπορέσουν όχι να πολεμήσουν, αλλά να αποτρέψουν αυτούς που έχουν διάθεση να απαγορεύσουν στην χώρα να εκμεταλλευθεί τον πλούτο της...


Όταν στις αρχές του 2010 οι Γερμανοί άρχισαν να γράφουν περί πώλησης Ελληνικών νησιών, οι εγχώριοι χειριστές της διαχείρισης και κατασκευαστές της χειραγώγησης προσπάθησαν (και πέτυχαν) να τους αντιμετωπίσει η ελληνική κοινή γνώμη με ανεύθυνη φαιδρότητα.

Όταν λίγους μήνες αργότερα ο Βρετανικός Τύπος επεσήμανε ότι επίκειται πώληση ελληνικών νησιών, η κυβέρνηση έτρεχε ασθμαίνοντας να τους διαψεύσει.

Όμως…. την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διέψευδε τα δημοσιεύματα , στην πραγματικότητα προετοιμαζόταν για την …. εκποίηση ελληνικών νησιών!

Μια ματιά στο τεύχος του Νοεμβρίου 2010 του ΙΣΤΑΜΕ αποκαλύπτει ότι ο μηχανισμός του Ινστιτούτου ερευνών δημόσιας πολιτικής του ΠΑΣΟΚ λειτουργούσε προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε σχετική μελέτη αναφέρει: «H Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα. Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί …» .

Μάλιστα! Είναι σαφές ότι οι μελέτες προετοίμαζαν την ….αξιοποίηση των 598 νησιών που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο από τον περασμένο χρόνο.

Πως αντιλαμβάνονται όμως στο ΠΑΣΟΚ την έννοια «Αξιοποίηση» ;

Αυτό περιγράφεται με χαρακτηριστικό τρόπο στην ίδια μελέτη όπου αναφέρει στο κεφάλαιο «Μέθοδοι αξιοποίησης»:

«Σε περιπτώσεις που είναι ανέφικτη η αξιοποίηση Δημοσιών ακινήτων με συμβατικές μορφές (π.χ. εκποίηση) ή υπάρχει περιορισμένο ενδιαφέρον….»!

Προσέξτε! Αξιοποίηση = Εκποίηση.

Αυτές είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ . Εκποίηση των νησιών!


Η ερώτηση βέβαια θα έπρεπε να έχει και κάποιο εντονότερο στοιχείο αυτοκριτικής και να ήταν διαφορετικά διατυπωμένη: Ποιόν ψηφίσαμε για να μην κυβερνάει τη χώρα;
Σε κείμενο που μας απέστειλε η "Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ", καταγράφεται με ιδιαίτερη ένταση η διαφοροποίηση εκείνων που ψήφισαν σοσιαλιστικά, αγνοώντας πως προωθούσαν τα σοσιαληστρικά μέτρα και πολιτικές κατευθύνσεις που ο Γιώργος Παπανδρέου με την παρέα του και το ΔΝΤ είχαν προαποφασίσει πολύ πριν την ανάδειξη του ΓΑΠ στην πρωθυπουργία.

Η ανακοίνωση της "Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ"
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εδώ και καιρό με ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις της είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε προβλέψει (δυστυχώς) την αποτυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τον «μονόδρομο» που επέβαλε σε βάρος του ελληνικού λαού και την άκριτη υιοθέτηση του μνημονίου ως δήθεν μοναδικής πολιτικής «για την σωτηρία της χώρας».
Η καλλιέργεια αισιοδοξίας ότι τα δύσκολα πέρασαν και οι θυσίες του ελληνικού λαού απέδωσαν, με την συνέντευξη της τρόϊκα, έπεσαν στο κενό. Οι αποκαλύψεις τους έδειξαν ότι η ασφυκτική λιτότητα που επεβλήθη και η ανελέητη περικοπή των μισθών και συντάξεων δεν δημιουργεί πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ούτε βέβαια αποτελεί τον κατάλληλο τρόπο για να συμμαζευτούν οι σπατάλες του κράτους.
Οι τροϊκανοί ομολόγησαν με τον τρόπο τους ότι τα δύσκολα για τον ελληνικό λαό δεν πέρασαν και έρχονται τα χειρότερα. Για χάρη της ανταγωνιστικότητας απαιτούν μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων αδιαφορώντας για την ύφεση και την αύξηση της ανεργίας που θα επιφέρει. Τέλος απαίτησαν αποκρατικοποιήσεις της τάξης των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για να μειωθεί το χρέος.
Τίποτα δεν θα μείνει έξω από το ξεπούλημα, εκτός από τα αρχαία όπως οι ίδιοι είπαν, για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές μας.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η απροκάλυπτη επέμβαση στην εσωτερική πολιτική της χώρας που θέτει εκ νέου το ερώτημα ποιός επιτέλους κυβερνά αυτή την χώρα, η νόμιμη κυβέρνηση ή οι εντολοδόχοι των πιστωτών της, ούτε βέβαια οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης ότι διαφωνεί με το ύφος των διεθνών επιτρόπων, τα λεκτικά χάδια του κου Πεταλωτή άλλωστε μόνο ως ένδειξη αδυναμίας εκλαμβάνονται, αλλά ποιά είναι η ουσιαστική πολιτική ευθύνη των κυβερνώντων. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για καλλιέργεια αυταπατών και επικοινωνιακών διαχειρίσεων.
Είναι η ώρα της ειλικρίνειας και των καθαρών απαντήσεων. Οφείλει η κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός των Οικονομικών να μας πουν τι υπέγραψαν;
Τί ρόλο διαδραματίζει η βουλή πέρα από τι νομιμοποίηση των αποφάσεων των πιστωτών;
Γνώριζαν οι Υπουργοί και οι Βουλευτές την εκχώρηση κυριαρχικών αρμοδιοτήτων;
Οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι φανταζόντουσαν με ποιό τρόπο έπαιζαν τον ρόλο του εθνικού σωτήρα;
Εθνική σωτηρία σημαίνει ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους υπό τις επιταγές των αγορών και του νεοφιλελευθερισμού;
Πόσες επεκτάσεις του μνημονίου προβλέπονται;
Οι τροϊκανοί ενεργούν εκτός του πεδίου της αρμοδιότητάς τους ή προβλέπεται και ειδικό επικοινωνιακό σχέδιο για να αισθανθούν οι Έλληνες ότι έχουν κυβέρνηση που αντιστέκεται;
Τελικά τι σημαίνει σωτηρία, καθοδήγηση χωρίς διαμαρτυρία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση;
Είναι πλέον η ώρα της ευθύνης για να μάθουμε με τι κόστος καταθέτουμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, της ελευθερίας μας και των δικαιωμάτων μας. Πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός τι μέλλον του επιφυλάσσουν οι εταίροι του και οι πιστωτές του. Απαίτηση θυσιών χωρίς γνώση και συμμετοχή της κοινωνίας σημαίνει καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και γενικευμένο αίσθημα απαξίωσης.
Κανένας θεσμός - κυβέρνηση, κόμματα, δικαιοσύνη, ΜΜΕ - δεν μπορούν να αποφύγουν την γενική κατακραυγή. Με υποκρισίες, με πολιτικές του κοινωνικού αυτοματισμού και με απλοϊκές προσεγγίσεις πάταξης της διαφθοράς δεν λύνονται τα προβλήματα. Χρειάζεται αρετή και τόλμη η αλήθεια και όσοι δεν τη διαθέτουν οφείλουν να αποχωρήσουν. Η εξουσία σ' ένα δημοκρατικό καθεστώς υπάρχει για να ασκείται υπέρ του λαού και όχι για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία καλεί για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας και Πρόεδρο του Κινήματος να αναλογιστεί τις ευθύνες του γιατί ακόμη και σήμερα εμπιστεύεται ένα προβληματικό και αποτυχημένο οικονομικό επιτελείο, που λειτουργεί όχι για το συμφέρον της χώρας αλλά πλήρως υποταγμένο στις διαταγές των υπερατλαντικών αφεντικών του.
Φέρει την ευθύνη γιατί οδηγεί τη χώρα στο ξεπούλημα και την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση και να κατανοήσει ότι οι μαθητευόμενοι μάγοι που ορίστηκαν να παίξουν το ρόλο του υπουργού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη καθήκοντά τους, ακόμα ούτε σ' αυτά που τους όρισε η τρόϊκα όπως φάνηκε. Αυτόνομα, αυταρχικά, ετσιθελικά χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο οι υπουργοί συγκρούονται μεταξύ τους και απαιτούν απορρύθμιση της κοινωνίας στο όνομα μεταρρυθμίσεων. Είναι η ώρα πλέον των γενναίων αποφάσεων και των δύσκολων πολιτικών επιλογών για να σταματήσουν οι πειραματικές πολιτικές σε βάρος της χώρας και του λαού και να αποκτήσει η κυβέρνηση ένα στοιχειώδη αποτελεσματικό συντονισμό. Πρέπει να υπάρξει μια υπεύθυνη κυβερνητική ομάδα, πλήρως νομιμοποιημένη, που θα αναλάβει να εξηγήσει ότι τα σύκα είναι σύκα και η σκάφη, σκάφη. Δεν χρειάζονται πλέον άκαπνοι πολιτικοί αλλά συνειδητοί και δόκιμοι που θα αγωνιστούν μαζί με το λαό για το λαό. Η χώρα χρειάζεται υπουργούς μακράς πνοής και όχι πολιτικούς μιας χρήσης. Η χώρα χρειάζεται ειλικρινή κυβέρνηση με ξεκάθαρες πολιτικές.
Και επειδή μέχρι σήμερα άλλα υποσχεθήκαμε και άλλα κάναμε είναι καιρός να αποκατασταθεί η δημοκρατική κομματική λειτουργία με συνέδριο που όλοι θα ξέρουμε ποια είναι η θέση μας για την προοπτική της χώρας και δεν θα ντρεπόμαστε να την υπερασπίσουμε. Η χώρα κινδυνεύει με κατάρρευση οικονομική και ηθική και δεν υπάρχει πλέον χρόνος. Οι έκτακτες ανάγκες απαιτούν ρηξικέλευθες αποφάσεις και όχι εφαρμογή εντολών. Είναι η ώρα της κρίσης και όλοι θα κριθούμε όχι για τις προθέσεις μας αλλά για τις πράξεις μας. Κάθε ολιγωρία ή άλλη επιλογή μπορεί να αποβεί καταστροφική με κίνδυνο να καταλήξει η Ελλάδα επαρχία του νέου Ράιχ που ετοιμάζεται χωρίς τη θέληση της. Οι τροϊκανοί έδειξαν τις προθέσεις τους και τις δυνατότητές τους. Καιρός πλέον να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αντιδράσει και να ανατρέψει εν τη γενέσει τους επιλογές ξεπουλήματος της χώρας. Τα μέλη και τα στελέχη του οφείλουν να υπερασπιστούν το δημόσιο πλούτο της χώρας, το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, της παιδείας, το δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Οφείλουν να υπερασπιστούν την ιστορία και τις αρχές του κινήματος ενάντια σε όσους, εμφανιζόμενοι ως πολιτικοί αλεξιπτωτιστές τα τελευταία χρόνια, είναι έτοιμοι να πουλήσουν «έναντι πινακίου φακής», τη χώρα, τα οράματα και τις ελπίδες του λαού μας".

Στην Ελβετία ο μισθός των βουλευτών είναι ελάχιστος και όλοι οι υπουργοί γίνονται εκ περιτροπής πρωθυπουργοί
 • Βλέπω με χαρά τον κ. Βιλιάρδο να μιλάει όλο και συχνώτερα στα εξαίρετα άρθρα του για άμεση δημοκρατία. Αναδημοσιεύω εδώ ένα απόσπασμα από πρόσφατο άρθρο του, που μας μεταφέρει, μεταξύ άλλων σημαντικών, πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το πολιτειακό σύστημα της Ελβετίας, πράγματα ελάχιστα γνωστά στους περισσότερους από μας.

Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Είναι ίσως σκόπιμο να αναλύσουμε σε γενικές γραμμές πως λειτουργεί η δημοκρατία της Ελβετίας, έτσι ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα, ποια οφείλουν να είναι τα επόμενα στάδια εξέλιξης της χώρας μας.

Κατ’ αρχήν λοιπόν, η σημερινή Ελβετία αποτελείται από 20 καντόνια και 6 «ημικαντόνια», διαφορετικής έκτασης πληθυσμού και οικονομικής δομής μεταξύ τους (με 3.000 κοινότητες). Το κάθε ένα από τα 26 καντόνια και ημικαντόνια έχει το δικό του Σύνταγμα, τα δικά του Δικαστήρια, τη δική του Κυβέρνηση, το δικό του Κοινοβούλιο και τη δική του Αστυνομία. Η πολύπλοκη αυτή δομή έχει σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη διαφορετικών νόμων, οι οποίοι συνήθως εξισορροπούνται μεταξύ τους, έτσι ώστε να λειτουργεί το σύστημα στο σύνολο του – περισσότερο μετά από συμφωνίες των καντονιών και λιγότερο με τη βοήθεια ομοσπονδιακών νομοθετημάτων.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό της άμεσης δημοκρατίας της χώρας είναι τα συχνά (αρκετές φορές εντός του ίδιου έτους) δημοψηφίσματα, τα οποία αφορούν νόμους και νομοσχέδια – σε επίπεδο κοινοτήτων, επίσης τον προϋπολογισμό (έσοδα και έξοδα). Κατά τη διάρκεια ενός «δημοψηφιστικού» σαββατοκύριακου, αποφασίζεται συχνά για περισσότερα από δέκα διαφορετικά θέματα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν «ερωτήματα» της ομοσπονδίας, των καντονιών και των κοινοτήτων.

Το ομοσπονδιακό Σύνταγμα, όπως επίσης το Σύνταγμα των καντονιών, καθορίζει επακριβώς το είδος των νόμων, καθώς επίσης των υπολοίπων αποφάσεων (νομοσχεδίων κλπ), οι οποίοι (οποίες) υπάγονται υποχρεωτικά σε δημοψηφίσματα. Για όλους τους εναπομένοντες νόμους ή αλλαγές νόμων, για αυτούς δηλαδή που δεν υπάγονται σε δημοψηφίσματα, είναι δυνατόν, εντός τριών μηνών από την ψήφιση τους εκ μέρους του εκάστοτε Κοινοβουλίου, να απαιτηθεί από τους Πολίτες η διενέργεια δημοψηφίσματος – υπό την προϋπόθεση να συγκεντρωθούν 50.000 υπογραφές, μεταξύ αυτών που έχουν το εκλογικό δικαίωμα. Ίσως οφείλουμε να σημειώσομε εδώ ότι, στην Ελβετία επιτρέπεται η ταχυδρομική ψήφος (υποθέτουμε σύντομα και η ηλεκτρονική), έτσι ώστε να διευκολύνονται οι Πολίτες στην εξάσκηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων.

Το ίδιο ισχύει και για τις αποφάσεις των καντονιών ή των κοινοτήτων – όπου όμως ο αριθμός των απαιτουμένων υπογραφών είναι ανάλογα μικρότερος. Στις πολύ μικρές κοινότητες δεν υπάρχει «κοινοβούλιο», οπότε οι εκλογείς συζητούν και αποφασίζουν κατά τη διάρκεια των «κοινοτικών συγκεντρώσεων», οι οποίες λαμβάνουν χώρα πολλές φορές εντός του ιδίου έτους.

Επειδή, μέσα σε μία άμεση δημοκρατία, οι νόμοι, οι οποίοι ψηφίζονται από το Κοινοβούλιο, μπορούν να καταργηθούν με τη βοήθεια της συλλογής υπογραφών εναντίον τους, οπότε ακολουθεί δημοψήφισμα, γίνεται εκ των πρότερων προσπάθεια, πριν ακόμη δηλαδή ψηφιστούν, να εξασφαλισθεί η συμφωνία της πλειοψηφίας των εκλογέων – με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί συμβιβασμοί, έτσι ώστε να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα συμφέροντα όλων.

Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση, πριν ακόμη συντάξει τους νόμους, διενεργεί έρευνες μεταξύ όλων των κομμάτων, των κοινωνικών ομάδων, των εμπορικών συνδέσμων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των θρησκευτικών συλλόγων κλπ, έτσι ώστε να σφυγμομετρήσει την κοινή γνώμη. Επειδή λοιπόν σε μία άμεση δημοκρατία οι νόμοι ελέγχονται από όλους τους Πολίτες, το κοινό συμφέρον ευρίσκεται σε πρώτη θέση – ενώ η «συντεχνιακή» ικανοποίηση των πολιτικών κομμάτων ή άλλων ομάδων μεταξύ τους, έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Συνεχίζοντας, με τη συγκέντρωση 100.000 υπογραφών από το εκλογικό σώμα, μπορεί να απαιτηθεί η αλλαγή του Συντάγματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο – σε επίπεδο καντονιών, οι απαιτούμενες υπογραφές είναι λιγότερες. Σε σχέση δε με κάθε πρωτοβουλία των Πολιτών είναι υποχρεωτικά τα δημοψηφίσματα, ακόμη και αν διαφωνεί η κυβέρνηση ή το κοινοβούλιο. Εν τούτοις, το κοινοβούλιο έχει τη δυνατότητα να αντιπροτείνει κάτι άλλο στους Πολίτες, για το οποίο είναι τότε υποχρεωμένοι να ψηφίσουν.

Σε αντίθεση τώρα με τα απλά νομοθετήματα, η αλλαγή του Συντάγματος σε ομοσπονδιακό επίπεδο απαιτεί, εκτός από την πλειοψηφία των εκλογέων, επίσης την πλειοψηφία των καντονιών – κάτι που πρακτικά έχει αποδειχθεί μεγαλύτερο εμπόδιο. Το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο τώρα αποτελείται από δύο μέρη:

 • (α) Από το Εθνικό Συμβούλιο (τη μεγάλη Βουλή), στο οποίο εκπροσωπούνται όλοι οι Πολίτες ισότιμα. Ο αριθμός των εδρών του έχει περιορισθεί στις 200, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ένας βουλευτής ανά 35.000 εκλογείς. Κάθε καντόνι αποτελεί έναν εκλογικό τομέα και εκλέγει έναν τουλάχιστο εκπρόσωπο – ενώ η εκλογική θητεία ανέρχεται σε τέσσερα έτη.
 • (β) Από το Τοπικό Συμβούλιο (τη μικρή Βουλή), στο οποίο εκπροσωπούνται όλα τα καντόνια – όπου το κάθε ένα στέλνει δύο εκπροσώπους, ενώ τα «ημικαντόνια» από έναν. Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου εκλέγονται με το Δίκαιο των καντονιών, ενώ η θητεία τους μπορεί (χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό) να είναι η ίδια με αυτήν του Εθνικού Συμβουλίου.

Το «αξίωμα» του βουλευτή στην Ελβετία δεν θεωρείται ως κύρια απασχόληση – οπότε οι αμοιβές που λαμβάνουν οι βουλευτές είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται στο επάγγελμα τους, για να συντηρηθούν. Παρά το ότι λοιπόν οι απαιτήσεις των κοινοβουλευτικών δραστηριοτήτων είναι πολύ μεγάλες, οπότε οι βουλευτές είναι αναγκασμένοι να δαπανούν πολλές ώρες, οι Ελβετοί δεν θέλουν να υιοθετήσουν ένα «επαγγελματικό κοινοβούλιο» – θεωρώντας πολύ σωστά ότι έτσι, χωρίς να είναι επαγγελματικό δηλαδή, λειτουργεί περισσότερο προς όφελος των Πολιτών.

Τα μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν εκλέγονται από τους Πολίτες, αλλά από το Κοινοβούλιο – τόσο από το Εθνικό, όσο και από το Τοπικό, κατά τη διάρκεια μίας κοινής συνεδρίασης τους. Τα επτά μέλη της κυβέρνησης (δύο από το κόμμα των ελευθέρων δημοκρατών, δύο από το χριστιανοδημοκρατικό, δύο από το σοσιαλιστικό και ένα από το SVP), το κάθε ένα εκ των οποίων διοικεί κάποιο υπουργείο, σχηματίζουν μία «συναδελφική Αρχή» (η διακομματική «συναίνεση» είναι εκ των πραγμάτων δεδομένη), η οποία λαμβάνει όλες τις σημαντικές κυβερνητικές αποφάσεις, κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων συναντήσεων της.

Ο Πρόεδρος (πρωθυπουργός) της κυβέρνησης εκλέγεται κάθε χρόνο όπου, με βάση άγραφους κανόνες, όλα τα μέλη της εκάστοτε κυβέρνησης ασκούν την εξουσία του Προέδρου, ο ένας μετά τον άλλον (rotation principle). Ο εκάστοτε Πρόεδρος διευθύνει τις συνεδριάσεις της κυβέρνησης, ίσος μεταξύ ίσων, ενώ αντιπροσωπεύει τη χώρα σε επίσημες δραστηριότητες, είναι υπεύθυνος για την καθιερωμένη ομιλία του νέου έτους κλπ. Όμως, δεν υποδέχεται μόνο αυτός τους ξένους εκπροσώπους άλλων κυβερνήσεων, αλλά όλη η κυβέρνηση μαζί.

Τα κοινοβούλια των καντονιών αποτελούνται από ένα σώμα (μεγάλη βουλή), ενώ διαθέτουν 100-200 βουλευτές, οι οποίοι εκλέγουν την κυβέρνηση του καντονιού, όπως συμβαίνει με την ομοσπονδιακή. Τέλος, ένα μέρος των 3.000 κοινοτήτων της Ελβετίας ειδικά οι πόλεις, διαθέτουν ένα κοινοτικό κοινοβούλιο – συνήθως με λιγότερους από 50 βουλευτές.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν όλα τα άρθρα του κ. Βιλιάρδου αλλά σας συνιστώ οπωσδήποτε να διαβάσετε ένα από τα πιο πρόσφατα με τίτλο:

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: Εάν δεν ελεγχθούν οι αγορές, θα ιδιωτικοποιηθούν τα κράτη, μετατρέποντας τους Πολίτες είτε σε θλιβερά, εξαθλιωμένα υποζύγια των αυτονομημένων κεφαλαίων τους, είτε σε υπηκόους απολυταρχικών καθεστώτων.

Θραξ ο Αναρμόδιος
Ελληνοτουρκική συνεργασία για κατασκευή στρατιωτικού αεροδρομίου στα Εμιράτα

Μια ελληνική και μια τουρκική εταιρεία θα συνεργαστούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην πόλη Al Ain (του Άμπου Ντάμπι) για την κατασκευή έργων στρατιωτικού αεροδρομίου. Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία της ελληνικής εταιρείας Αθηνά ΑΤΕ και της τουρκικής Arma-Elektropanç ανέλαβε την κατασκευή των έργων υποδομής, της πίστας ελιγμών (apron) και του υπόστεγου αεροσκαφών.

Το μηχανολογικό, ηλεκτρικό και υδραυλικό έργο στο αεροδρόμιο θα επιτελεστεί από την τουρκική πλευρά, που θα αναλάβει το τεχνικό μέρος του έργου. Το μερίδιο της κοινοπραξίας που αφορά το μηχανολογικό, ηλεκτρικό και υδραυλικό έργο ανέρχεται σε 16 εκατ. δολάρια περίπου, ενώ το συνολικό μερίδιο της Arma-Elektropanç (ΑΕ) από διάφορα έργα στα Εμιράτα ανέρχεται τώρα στα 210 εκατ. δολάρια περίπου.

"Αυτή είναι μόνο η αρχή. Με την Αθηνά ΑΤΕ θα συνεχιστεί η συνεργασία μας, όχι μόνο σε αυτή την περιοχή, αλλά και σε αλλού", δήλωσε ο Κεμάλ Κιζιλχάν, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Arma-Elektropanç (AE).

Σύμφωνα με τον Κιζιλχάν, στο παρελθόν η ΑΕ ανέλαβε έργα σε διάφορες χώρες της Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής και φέτος πρόκειται να υπογράψει συμβόλαια αξίας 250 εκατ. δολαρίων στα Εμιράτα.

Η ελληνική εταιρεία Αθηνά ΕΠΕ, που ιδρύθηκε στην δεκαετία του '60, έχει αρκετή πείρα σε έργα υποδομής στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες της Βαλκανικής και στη Μέση Ανατολή.

Συνεργασία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών ναυτιλιακών εταιρειών

Την σύσταση κοινοπραξίας επενδύσεων (joint investment consortium) IDO Marmara EGE, σε σύμπραξη με την τουρκική εταιρία Rhea Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi AS, ανακοίνωσε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συνεργασίας είναι η από κοινού συμμετοχή στον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Μητροπολιτικός Δήμος Κωνσταντινουπόλεως στις 7 Ιανουαρίου 2011 και αφορά στην ιδιωτικοποίηση του 100% των μετοχών της εταιρίας IDO Istanbul Deniz Otobusleri Sanayi ve Ticaret AS.

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το σύμβολο NEL) και η τουρκική εταιρία Rhea Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi AS (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης με το σύμβολο RHEAG), κατέληξαν σε αποκλειστική συμφωνία για τις από κοινού ενέργειες που απαιτούνται για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της IDO Istanbul Deniz Otobusleri Sanayi ve Ticaret AS.

Οι δύο εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Κοινοπραξία IDO Marmara EGE και βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις με δυνητικούς οικονομικούς επενδυτές. Η Rhea Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi AS κατέχει το 99% της εταιρίας RML Logistics and Maritime, η οποία δημιουργήθηκε για να προσφέρει διοικητικές υπηρεσίες (logistics) καθώς και υπηρεσίες στις διεθνής θαλάσσιες μεταφορές.

Η IDO Istanbul Deniz Otobusleri Sanayi ve Ticaret AS, δραστηριοποιείται στον τομέα της θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών και οχημάτων εξυπηρετώντας την Κωνσταντινούπολη και άλλες παράλιες πόλεις στην Θάλασσα του Μαρμαρά.

Ο… “θυμός” της κυβέρνησης Παπανδρέου, όχι επί της ουσίας, αλλά για τα διαδικαστικά γύρω από τους “κανόνες συμπεριφοράς” των εκπροσώπων της Τρόικας υποκρύπτει εκλογικούς σχεδιασμούς, σύμφωνα με αξιόπιστες αναλύσεις. Μάλιστα, από έγκυρο διεθνή αναλυτή και προ της εξελίξεως αυτής, είχε λεχθεί μετά βεβαιότητας πως ο Παπανδρέου βαδίζει την Άνοιξη για εκλογές.

Κατ’ αρχήν, απορρίπτεται κάθετα η σκέψη που πέρασε από μερικούς ότι ο τρόπος που αντέδρασε η κυβέρνηση ήταν ερασιτεχνικός ή πως τάχα αιφνιδιάστηκε από τους εκπροσώπους της τρόικας. Ο Παπανδρέου έχει γύρω του “μάστορες” της παραπληροφόρησης και προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που δεν αιφνιδιάζονται εύκολα και έχουν ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα αξιοποίησης κάθε ευκαιρίας.

Ποιά ήταν η τεχνηέντως δημιουργηθείσα ευκαιρία στην προκειμένη περίπτωση; Η υποτιθέμενη οργή της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού που για να τον …”κατευνάσει” χρειάστηκε η “παρέμβαση” του γενικού διευθυντού του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

Πρόκειται, επιεικώς, περί αστείου”, γιατί ο Στρος-Καν μέχρι τούδε, έχει “κάνει πολιτικές πλάτες” στον Παπανδρέου και για άλλη μια φορά, τώρα, έκανε ακριβώς το ίδιο και ίσως με τη στάση του να του έδωσε το “πράσινο φως” για να προχωρήσει σε εκλογές “εφ’ όσον χρειασθεί”, ελέχθη από παράγοντα του ΔΝΤ.

Μάλιστα, οι μάστορες της παραπληροφόρησης του περιβάλλοντος Παπανδρέου διέρρεαν, μέσω Ουάσιγκτον, ότι δήθεν την ευθύνη της συμπεριφοράς της τρόικας φέρνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ολλανδός Μπομπ Τράα, εξ ου και η αιτιολόγηση της “αναγκαίας” παρέμβασης του προϊσταμένου του, Στρος-Καν.

Εδώ υπάρχει μια αλήθεια, και η αλήθεια είναι πως ο Ολλανδός δεν είναι διατεθειμένος να “κάνει παιχνίδι” με τους συνομιλητές του στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτό ήταν γνωστό εκ των προτέρων, και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, το επιτελείο του Γιώργου επεδίωξε και κατόρθωσε να τον κρατήσει μακρά των Αθηνών για ενα ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα, για να αποφύγει τον στενό έλεγχο της εξέλιξης του προγράμματος διάσωσης.

Τώρα του αποδίδουν ευθύνες για την “συμπεριφορά” της τρόικας είτε για να τον ξεφορτωθούν είτε ως άλλοθι για τους εκλογικούς τους σχεδιασμούς (ΣΣ δείτε και σημερινά δημοσιεύματα κατά του Τράα στον φιλοκυβερντητικό Τύπο, για να μην μας περνάνε για ανόητους).

Στο ΔΝΤ ούτως ή άλλως από τον περασμένο Οκτώβριο προέβλεπαν πρόωρες- μάλλον φθινοπωρινές- εκλογές γιατί, όπως έχει ειπωθεί, το πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι τόσο βαρύ που ουδεμία κυβέρνηση θα μπορούσε να το αντέξει και σίγουρα θα προχωρούσε σε εκλογές, έκτος αν είχε τάσεις αυτοχειρίας.

Το ενδιαφέρον σ’ όλα αυτά τώρα είναι η άμεση αντίδραση του Υπουργού Εσωτερικών Ραγκούση και φερόμενου διαδόχου του Παπανδρέου που θέλησε πρώτος να δώσει το “στίγμα” του στις κυβερνητικές αντιδράσεις κατά της τρόικας. Δεν πρόλαβε, δε, να λαλήσει ο Ραγκούσης και κατά πόδας τον ακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας Βενιζέλος, με μια εξ ίσου σκληρή δήλωση κατά της τρόικας, κατά τρόπο που ήθελε να δείξει ότι είναι και αυτός παρών. Τα αυτονόητα παραλείπονται…

Αλλά ο Παπανδρέου, τι σκέφτεται ο Παπανδρέου; Είναι μια δύσκολη συναισθηματικά και ψυχολογικά απάντηση, αλλά το μόνο που μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα είναι πως θέλει να “καθαρίσει” το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα και αυτή ακριβώς είναι η αποστολή του…

Πρώτη του ενέργεια βέβαια το “καθάρισμα” του ΠΑΣΟΚ, γιατί από νεαρή ηλικία, από τότε που μάθαινε την Ελλάδα ως Έλληνας του εξωτερικού, έβλεπε τα “κακώς κείμενα” στη χώρα του πατέρα του και του παππού του, έστω και αν αργότερα, ως Υπουργός Εξωτερικών, συνέβαλε και ο ίδιος σ’ αυτά, με τις ανευ αποδείξεων χορηγίες του στους παρατρεχάμενους του για τις διάφορες αορίστου προορισμού και υποστάσεως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ( ΜΚΟ ).

Κάτι τέτοιο βέβαια προδικάζει πως ο Παπανδρέου θα πάει νωρίτερα και από τις προβλέψεις του ΔΝΤ για εκλογές. Μέσα στην Άνοιξη, με λίστα σ’ αυτή την περίπτωση.

Και θα πληρώσει η χώρα τα υπέρογκα ποσά για να κάνει ο Παπανδρέου τα “κέφια” του με τις πρόωρες εκλογές;

Αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαβουλεύσεις που θα έχει με τους Αμερικανούς, γιατί είναι εκείνοι που του έχουν ξεσηκώσει τα μυαλά πως πρόκειται για … διεθνή παίχτη και τους ακούει και ενεργεί κατά τρόπο που προφανώς πιστεύει πως έχει ως “ιερή αποστολή” να σώσει την Ελλάδα. Και ‘κείνοι, επί του παρόντος τουλάχιστον και για μια 5ετια τον θέλουν εκεί, εκτός βέβαια αν χρειαστεί να τον στείλουν στον ΟΗΕ νωρίτερα. Αυτό βέβαια μπορεί να επιτευχθεί μόνο με άμεσες εκλογές γιατί με την πάροδο του χρόνου εξανεμίζονται οι προοπτικές του. Όσο περνάει ο καιρός δεν τον ευνοούν οι δημοσκοπήσεις, όπως έδειξε και το πολιτικής σκοπιμότητας πυροτέχνημα του φράκτη στον Έβρο…

Αλλά, όπως λένε, κοντός ψαλμός…

Πηγή

Tης Helena Smith
Νew Zealand Herald

Τα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτελούνται από δύο παράλληλες οδικές αρτηρίες και μια τάφρο. Και από τις δύο πλευρές, οι φαντάροι επικοινωνούν μεταξύ τους με τεντωμένα οπλισμένα χέρια, κάποιοι σκαρφαλωμένοι σε παρατηρητήρια, άλλοι τρέχοντας με τα όπλα τους σε ετοιμότητα σε λασπωμένες εκτάσεις κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Ανάλογα με το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα, οι στρατιώτες κάποιες φορές αναγνωρίζονται, ενώ άλλες κάνουν ακόμη και νεύματα. Ωστόσο, τα αστεία μεταξύ τους έχουν εκλείψει τελευταία.

Το κλίμα είναι εύθραυστο και τεταμένο λόγω του παλιρροϊκού κύματος λαθρομεταναστών κάθε ηλικίας και φύλου, που έχουν πιάσει το νόημα ότι αυτό εδώ το σημείο είναι η πιο εύκολη κερκόπορτα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρ' όλα αυτά, το κλίμα αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τον εύσωμο Γερμανό φρουρό Frank Reh, της υπηρεσίας ελέγχου των συνόρων της ΕΕ, Frontex, που απλώς εργάζεται για την προάσπιση του "Φρουρίου της Ευρώπης".

"Νομίζω ότι είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε τους Έλληνες. Άλλωστε, εδώ είναι τα σύνορα της Ευρώπης", μας είπε.

Με το μάλλινο σκούφο του τραβηγμένο προς τα κάτω, ώστε να καλύπτει το μέτωπό του, και ένα πιστόλι στη θήκη του, ο Reh είναι μέλος μιας ομάδας ταχείας παρέμβασης, αποτελούμενης από 175 άνδρες, που ανέλαβε καθήκοντα εδώ από τον περασμένο Νοέμβριο.

Είναι χαρακτηριστική η κλιμακούμενη ανησυχία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς οι ενισχύσεις αυτές κρίνονται ανεπαρκείς. Έτσι, η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή ενός συρμάτινου φράχτη κατά μήκος των συνόρων. Θα είναι, σύμφωνα με αξιωματούχους, εξοπλισμένος με συστήματα σόναρ και θερμικούς αισθητήρες και να διαμορφωθεί κατά το πρότυπο των "τειχών" που ήδη έχουν ανεγείρει η Ισπανία, η Λιθουανία και η Γαλλία.

"Εάν θα μπορούσαμε να τον έχουμε έτοιμο αύριο, θα το κάναμε", δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. "Η Ελλάδα δεν είναι παράδεισος. (...) Διέρχεται μια οξεία οικονομική κρίση, με τους μισθούς των εργαζομένων να μειώνονται και την ανεργία να βρίσκεται σε άνοδο. Επομένως, δεν υπάρχει αρκετή δουλειά για τους δικούς μας πολίτες και τους μετανάστες που ήδη διαμένουν εδώ. Ελπίζουμε ότι αυτός ο φράχτης θα αποτελέσει ένα μήνυμα".


Η ροή και ο όγκος των μεταναστών κατά μήκος των συνόρων συνεχίζει να αυξάνεται. Με την Ελλάδα να διέρχεται την χειρότερη ύφεσή της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι κοινωνικές εντάσεις, η ξενοφοβία και οι ακρότητες βρίσκονται σε άνοδο.

Οι περίπολοι έχουν ενισχυθεί εν όψει μιας νέας πιθανής εισροής μετά τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο.

Το 2009, περίπου 3600 λαθρομετανάστες κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα που δεν απέχουν πολύ από την Ορεστιάδα, μια μικρή εμπορική πόλη. Το 2010 ο αριθμός εκτοξεύτηκε στους 36.000, πράγμα που εξηγεί γιατί η Ελλάδα έχει γίνει η πιο προσφιλής θύρα εισόδου για το 90% των παρανόμων μεταναστών που στη συνέχεια ξεχύνονται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας στην Ορεστιάδα, Γιώργο Σαλαμάγκα: "Δεν προέρχονται μόνο από τη Μέση Ανατολή και την Ασία αλλά και από ολόκληρη την Αφρική, από τόπους που οι περισσότεροι δεν έχουμε ξανακούσει. Τις προάλλες μας ήρθε ένα μπουλούκι από την Δομινικανή Δημοκρατία και ψάχναμε να βρούμε που βρίσκεται αυτή η χώρα".

Μόλις πριν από δύο χρόνια, όταν η περιοχή του Έβρου ήταν περισσότερο γνωστή για τους υγροβιότοπους της παρά για τους πρόσφυγες, οι μετανάστες πολιορκούσαν τα ελληνικά νησιά κατά μήκος των τουρκικών ακτών. Και ακόμα πριν, είχαν επικεντρωθεί στη δυτική Μεσόγειο, αρχίζοντας με την Ισπανία, τη Γαλλία και κατόπιν στην Ιταλία.

Ωστόσο, καθώς οι περιπολίες στις χώρες αυτές αυξήθηκαν, οι διακινητές άλλαξαν πλεύση. Ο Σαλαμάγκας θεωρεί ως κύριο αίτιο τα πορώδη σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η μεγαλύτερη έκταση των συνόρων οριοθετείται κατά μήκος του επικίνδυνα ορμητικού ποταμού Έβρου, όπου πέρυσι 22 άνθρωποι πνίγηκαν προσπαθώντας να τον διαβούν.

Υπάρχει, παρ' όλα αυτά, μια λωρίδα γης που χωρίζει τις δύο γειτονικές χώρες, που είναι πολύ πιο εύκολο να διασχίσει κανείς. Όταν τα ηλιοτρόπια της περιοχής ανθίζουν και το καλαμπόκι ωριμαζει, οι λαθρομετανάστες συχνά παίζουν ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τις μονάδες περιπολίας, πριν κάνουν την εξόρμησή τους σε ολόκληρη την ουδέτερη ζώνη.

"Αυτή η μικρή λωρίδα γης είναι η πηγή του προβλήματος", μας εξηγεί ο κ. Σαλαμάγκας. "Δεν υπάρχουν φυσικά ή τεχνικά εμπόδια που μπορούν να τους σταματήσουν. Και μέχρι πρόσφατα δεν υπήρξε συνεργασία από την Τουρκία. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους πετούν στην Κωνσταντινούπολη με φθηνές πτήσεις και στη συνέχεια με τη βοήθεια των λαθρεμπόρων κάνουν το σύντομο ταξίδι μέχρι την Αδριανούπολη (σημερινό Εντιρνέ). Τόσο εύκολο είναι. Μερικές ημέρες είχαμε 300 μαζί εδώ. Η μόνος τρόπος να σταματήσει αυτή η εισροή είναι η ανέγερση ενός φράχτη".

Οι αριθμοί έχουν μειωθεί μετά την άφιξη της Frontex, αλλά τα σημάδια της παρουσίας λαθρομεταναστών εξακολουθούν να βρίσκονται παντού. Βρίσκει κανείς παλιά ρούχα διάσπαρτα σε όλες την πλαγιές, παπούτσια μέσα σε χαράδρες, κουβέρτες ριγμένες πάνω σε σωρούς σκουπιδιών.

Παράλληλα, η εισροή έχει διαταράξει το ρυθμό της ζωής των ανθρώπων σε μία από τις πιο απομονωμένες περιοχές στην Ελλάδα. Οι ντόπιοι αγρότες, κατά κύριο λόγο, μιλούν για το φόβο που αισθάνθηκαν όταν ξαφνικά αντίκρυσαν ένα στίφος από χιλιάδες λερωμένους άνδρες, γυναίκες και παιδιά από χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ, η Αλγερία και το Μαρόκο, η Ινδία, η Παλαιστίνη, το Κονγκό και η Σομαλία.

"Μιλάμε για απίστευτα μεγάλα καραβάνια ανθρώπων. Πρέπει να έχω δει τουλάχιστον 10.000 ΑΤΟΜΑ να περνάνε από εδώ", μας είπε ο Γιώργος Λιακίδης, ιδιοκτήτης ενός μίνι-μάρκετ στη Νέα Βύσσα, το πρώτο χωριό μετά τα σύνορα.

"Ξυπνάμε και τους βρίσκουμε στο κατώφλι μας, ενώ το βράδυ, όταν πηγαίνουμε να ποτίσουμε τα χωράφια, τους βρίσκουμε να κρύβονται στους θάμνους. Καταλαβαίνουμε τα βάσανα που τράβηξαν. Κι εμείς άνθρωποι είμαστε. Αλλά φοβόμαστε. Κανένας από εμάς δεν κλείδωνε την πόρτα του παλιότερα. Τώρα έχουμε χάσει τον ύπνο μας από την ανησυχία".

Στην Ορεστιάδα, οι παράνομοι μετανάστες εξετάζονται σε ένα κέντρο κράτησης έξω από την πόλη. Από το εσωτερικό του καταθλιπτικού κτιρίου ακούγονται συχνά φωνές κρατουμένων που φωνάζουν στα Αγγλικά: "Ελευθερία... Ελευθερία".

Η Αθήνα έχει δεχθεί συχνά πυρά κριτικής από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες εκφράζουν την αποδοκιμασία τους για τις συνθήκες στους καταυλισμούς, καθώς και για την αδράνεια που χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές αρχές χειρίζονται υποθέσεις ασύλου. Τον περασμένο μήνα, πολλές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, αρνήθηκαν να επιτρέψουν την επανεισδοχή των μεταναστών στην Ελλάδα, αναφέροντας τις κακές συνθήκες που επικρατούν εκεί.

Οι αξιωματούχοι με τους οποίους συνομιλήσαμε παραδέχονται ότι ο τοίχος είναι απίθανο να αποτελέσει πανάκεια. Οι διακινητές θα βρούν σίγουρα άλλες διαδρομές.

"Το πρόβλημα μοιάζει λίγο με το νερό. Ακόμα και αν το σταματήσεις, αυτό θα βρει ένα άλλο τρόπο να εισχωρήσει", μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλαμάγκας.

Όλα δείχνουν πως, με ή δίχως φράχτη, η ένταση, η απελπισία και το κρυφτό με τον θάνατο έχουν μόλις αρχίσει.

Η Αθήνα περνάει στην άμυνα

Η Ελλάδα είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο διέλευσης παράνομων μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει δεσμευτεί να λάβει σκληρότερα μέτρα κατά της διακίνησης ανθρώπων μέσω των συνόρων της.

Περίπου το 90% των μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση συλλαμβάνονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της ΕΕ.

Μόνο πέρυσι, περίπου 128.000 άτομα κατάφεραν να μπουν λαθραία στην Ελλάδα. Είναι ο υψηλότερος αριθμός που έχει ποτέ καταγραφεί από κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι οι περισσότεροι από τους 460.000 καταγεγραμμένους μετανάστες βρίσκονται στη χώρα παράνομα και μόνο σε ένα μικρό ποσοστό από αυτούς χορηγείται άσυλο.

Η κυβέρνηση των Αθηνών έχει ήδη εξετάσει μια σειρά αμφιλεγόμενων μέτρων, ανάμεσα στα οποία είναι και η κατασκευή ενός ψηλού φράχτη κατά μήκος των 12,5 χιλιομέτρων που αποτελούν ένα τμήμα των βορειοανατολικών συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Εϊναι επίσης πιθανό να χρησιμοποιηθούν παλιές στρατιωτικές βάσεις για την κράτηση λαθρομεταναστών.

Οι λαθρομετανάστες, που είναι κυρίως οικονομικοί μετανάστες, συχνά παραδίδονται στην Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια προσπαθούν να συγκεντρώσουν τα έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να μείνουν για 30 ημέρες σε αυτό το κράτος-μέλος της ΕΕ.

Θεωρητικά, το επόμενο βήμα είναι η απέλασή τους, αλλά στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς απλώς διεισδύουν στις γειτονιές της Αθήνας, προτού επιχειρήσουν να "γλιστρήσουν" σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, με τρένο, πλοίο ή λεωφορείο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και έχει μια μακρά ιστορία μετανάστευσης. Στην παρούσα φάση, για πολλούς απελπισμένους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες από τα μέρη που αφήνουν πίσω τους.

 • Tου Θανάση Νικολαΐδη
ΟΙ Ευρωπαίοι «φίλοι, σύμμαχοι και εταίροι» δεν αλλάζουν αισθήματα για την Ελλάδα. Ούτε στάση και συμπεριφορά, μιας και δεν άλλαξαν… χρωματοσώματα. Η μικρασιατική μας συμφορά ήταν «έργο δικό» τους (τότε δεν… υπήρχαν Αμερικανοί). Κατά την Αντίστασή μας, δεν εισέβαλαν μόνο οι Γερμανοί στην πατρίδα μας. Νωρίτερα, είχαν «εισβάλλει» οι Άγγλοι, για να στήσουν την Αντίστασή μας για λογαριασμό ΤΟΥΣ. Και στα «Δεκεμβριανά»; Άγγλοι στρατιώτες (με εφ’ όπλου λόγχη) δεν συνελάμβαναν αθηναίους πολίτες στη «Σκομπία» και αεροπλάνα της RAF δεν πετούσαν στον αττικό ουρανό;
ΚΙ ύστερα έσκασε ο Εμφύλιός μας, κατόπιν… ενεργειών τους. Οι Άγγλοι απέσυραν τη φυσική τους παρουσία, για να κουμαντάρουν από μακριά τη σφαγή. Με τους Αμερικάνους να «αναλαμβάνουν» μετά το ’47 το τέλος και την «ολοκλήρωση».
ΜΕ τόσες και τέτοιες επεμβάσεις και χωρίς οι «κρυόκωλοι» να ‘χουν αλλάξει χρωματοσώματα, μας ξανάρθαν. Ενωμένοι, δυνατοί, διευρυμένοι. Χωρίς να’ χουν αλλάξει αισθήματα και με λανθάνοντα ανθελληνισμό. Μόνο την τακτική τους προσάρμοσαν στο «είδος». Δεν μιλάμε για πόλεμο, αλλά «πολιτική είναι αναίμακτος πόλεμος». Έστησαν το τσαντίρι τους στην χρεοκοπημένη Ελλάδα (της ρεμούλας και της κομπίνας), γράφουν και καταγράφουν, μας βλέπουν αγχωμένους και εισχωρούν στα «οικογενειακά» μας.
ΠΑΝΤΑ έτσι μας έβλεπαν, μας είχαν και μας δούλευαν οι ξένοι. Τότε με την πολιτική τους, άλλοτε με τα λεφτά τους, τώρα και με τα δυο. Και, βέβαια, το’ στρωσαν (με τη… βοήθειά μας) έτσι το παιχνίδι, μας οδήγησαν (οδηγηθήκαμε) στον διάδρομο και πιαστήκαμε στη φάκα. Τώρα ξεσπαθώνουμε κι είναι αργά. Βγάζουμε κορώνες, κοιτιόμαστε μεταξύ μας και η Κυβέρνηση κάτι ψελλίζει για την τιμή των όπλων.
ΩΣΤΟΣΟ, στη φόρα τους απάνω και στο όνομα της τρόικα, «για το καλό μας» και με το θράσος τους, μας υπέδειξαν ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλήματα, μας υπέδειξαν και… φυλακίσεις! Δηλ. αυτό που δεν έγινε στην Ελλάδα της μίζας και της (δια)φυγής των ενόχων. Αυτοί (μιζαδόροι, λαδωμένοι, φοροκλέφτες και μεγαλοαπατεώνες) ελεύθεροι (και ωραίοι), εμείς αγχωμένοι και η Κυβέρνηση αλλήθωρη, αδρανής και μακάρια. Με το μονόκαννο της να στοχεύει σε μικρούς και εύκολους και με το «δίκαννο» κρεμασμένο.
Η Κυβέρνηση καμώθηκε πως δεν το άκουσε. Δεν έχει νόμους για τους μιζαδόρους-για τα «κλεφτρόνια» είχε. Δεν ίσχυσαν οι νόμοι της για τους μεγαλοκλέφτες - για τους μικροσυνταξιούχους ίσχυσαν και… αναδρομικά!
 • Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Ξαφνικά είχαμε μια απίστευτα ΔΥΝΑΜΙΚΗ «αντιδικία» ανάμεσα στους 3 εκπροσώπους της τρόικα τον κ Πεταλωτή και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην οποία, παραδόξως, δεν «μπλέχτηκε» ο κ Παπακωνσταντίνου αλλά ο κ Παπανδρέου.
Δεν θα μείνω στα όσα είπε ο κ Πεταλωτής και άλλοι Υπουργοί του κυβερνώντος Κόμματος ούτε και στην ένσταση του ίδιου του κ Πρωθυπουργού η οποία προκάλεσε – όπως μας πληροφόρησαν τα ΜΜΕ – και κάποιου είδους «απολογία-συγνώμη» για την «άκομψη» τοποθέτηση των 3 της τρόικα που αφορούσε στο χτεσινό κρέμασμα της αναπάντεχης πινακίδας:
«ΕΛΛΑΣ: ΠΩΛΕΙΤΑΙ σε… τιμή ευκαιρίας»
Αφήνω ασχολίαστα τα «Εκλογικά και Πολεμικά Ανακοινωθέντα» της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και άλλων Κομμάτων της Βουλής που τα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ…
Καταθέτω, όμως, την «ερμηνεία» που μου έδωσε ένα ζεύγος άγνωστων «θαυμαστών» μου στο ΣΕΑ Olympus Plaza καθώς μετρούσα τις αποδείξεις από τα διόδια Θεσσαλονίκης-Αθηνών-Θεσσαλονίκης που όπως διαπιστώνω έφτασαν τα 46.40 ευρώ (και ήδη, μου λένε, προσαρτήθηκε στον ΚΟΚ πρόστιμο 200 ευρώ για όσους «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ» και προβλέπεται αφαίρεση αδείας οδήγησης και…πινακίδων! Αυτό θα το δεχόντουσαν οι Έλληνες κκ Ρέππα & Μαγκριώτη εάν επιστρέφατε το κόστος διοδίων Θεσσαλονίκης-Αθήνας-Θεσσαλονίκης στα παλιά μας 27 ευρώ!..)
«Δεν μου λες δάσκαλε»
με ρώτησε ο άγνωστος, κατά δήλωσή του «θαυμαστής» μου,
«Θυμάσαι την περίπτωση του Ολυμπιακού ακίνητου, τον π. Εφραίμ και την Ιερά Μονή Βατοπεδίου το οποίο αγοράστηκε και πουλήθηκε ΑΜΕΣΑ δίνοντας στην Ι. Μ. Β. κέρδος κάπου 10 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε λίγες μόνο ώρες;»
«Μήπως, λοιπόν, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η ανακοίνωση ότι η ΕΛΛΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ αλλά ότι στην προκείμενη ΠΩΛΗΣΗ, λόγω τρόικα, τα ακίνητα από τη μια μεριά ΔΕΝ μπορεί να δοθούν «τζάμπα» σε «ημετέρους» και την άλλη κανείς δεν θα μπορέσει να εισπράξει την θεσμοθετημένη…ΜΙΖΑ;;;»
Μπήκε στο αμάξι του και έφυγε το ζευγάρι των άγνωστων «θαυμαστών» μου πριν προλάβω να ρωτήσω το ονόματά τους, αλλά να που πρόλαβε η κυρία να «καρφώσει» την έλλειψη αυτού που αποκαλείται «λαϊκό» αίσθημα:
«Μήπως κ Πιπερόπουλε κ Κυβέρνηση διαπιστώνοντας ότι παρά τα όσα γίνονται και τα όσα μας…κάνει η τρόικα εμείς μακαρίως ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ τον ύπνο του δικαίου λησμονώντας ότι… ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό ΔΕΝ υποφέρει… ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να… ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ για εμάς;»
Λέτε;

Στο συνοθύλλευμα δηλώσεων, τοποθετήσεων διαφόρων "αστέρων" και φίλων του πνεύματος της διαβόητης Ελληνοτουρκικής φιλίας, μαθαίνουμε πως πάρα πολλά λέγονται, μαθαίνουμε πως πάρα πολλά γίνονται και ακόμη περισσότερα είναι αυτά που δεν μαθαίνουμε ενώ γίνονται. Με δεδομένη την "τάση" του νεο-οθωμανισμού που έχει εκφράσει ο ίδιος ο Νταβούτογλου, για την μεγάλη Τουρκία που θα επεκταθεί στα Βαλκάνια και με επίσης δεδομένη την στρατηγική πολιτική επέκτασης των γειτόνων μας ίσως κάποιοι ένθερμοι οπαδοί (και όχι σκεπτικιστές) της πολυδιαφημιζόμενης Ελληνοτουρκικής φιλίας, θα έπρεπε να σκέφτονται διπλά και ίσως δεκαπλά τι λένε, τι κάνουν και κυρίως που οδηγούνται οι εξελίξεις των... πρωτοβουλιών τους.
Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κύριος Ιωάννης Κοραντής, γνωστός για την ευαισθησία του στα Ελληνοτουρκικά θέματα, δραττόμενος της ευκαιρίας, απαντάει σε επιστολή κάποιου Παναγιώτη Γερμανή, που δημοσιεύθηκε στον τουρκικό τύπο.

Η τοποθέτηση Ι. Κοραντή
Αγαπητέ Παναγιώτη Γερμενή,
έχω πολλά ερωτήματα και σχόλια για την επιστολή σου που φρόντισες να δημοσιευθεί στην εφημερίδα Απογευματινή της Πόλης (1/2/2011).
Πρώτα πρώτα αναρωτιέμαι, θεωρείς τον εαυτό σου Πρέσβη Καλής θελήσεως της Ελλάδας στην Τουρκία ή της Τουρκίας στην Ελλάδα; Aπό όσο γνωρίζω εγώ ένας Πρέσβης δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει δύο Κράτη.
Την τακτική των υποτροφιών την “δίδαξαν” πρώτοι οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι και οι Τούρκοι πολύ καλά κάνουν για το δικό τους το συμφέρον, ενώ η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμη δυστυχώς σε τέτοιο επίπεδο κρατικού σχεδιασμού.
Για ό,τι λες για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχεις απόλυτο δίκιο, μόνο που δεν πρέπει εμείς οι Έλληνες να τα φορτώνουμε όλα στο Κράτος, δεν φταίνε μόνο οι Καθηγητές στο Πανεπιστήμιο, φταίνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και οι φοιτητές, ίσως ακόμη περισσότερο οι γονείς αυτών των φοιτητών.
Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς από τα θέματα της Παιδείας καταλήγεις στην κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους. Αλίμονο αν οι Τούρκοι τουρίστες που θέλουν “τόσο πολύ!” να έλθουν στην Ελλάδα για τουρισμό και άρα να ξοδέψουν και κάποιο χρηματικό ποσό , εμποδίζονται από τα 50 ευρώ που κοστίζει η βίζα. Μήπως το πάγιο αυτό αίτημα της Τουρκικής Κυβέρνησης, το οποίο εσύ ξεκούδουνα υποστηρίζεις, εξυπηρετεί άλλους σκοπούς;
Όσο αφορά τις επιχειρήσεις, δεν αναρωτήθηκες ακόμη γιατί η Ziraat Bank ζητάει επιμόνως να ανοίξει υποκαταστήματα στην Ρόδο και στην Κώ , σε συνδυασμό με συνεχείς τουρκικές ανακοινώσεις, ότι υπάρχει πολυπληθής τουρκική μειονότητα στα νησιά αυτά;
Τέλος, πάντα θα υπάρχει για όλους μας ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουμε, σκέφτηκες όμως εσύ, τί θα γίνει η Ελλάδα, αν όλοι μας ακολουθήσουμε το δικό σου παράδειγμα;
Και κλείνοντας, για να μην παρεξηγηθώ , δηλώνω ευθαρσώς, ότι είμαι υπέρ της Ελληνοτουρκικής φιλίας , αρκεί αυτή να μην είναι μονόπαντη. Αρκεί να ισχύει το: Τα δικά μου – δικά μου και τα δικά σου – δικά σου, και όχι το: τα δικά μου – δικά μου και τα δικά σου – δικά μου, που μας δείχνουν οι Τούρκοι πως πιστεύουν τόσα χρόνια.

Οι Έλληνες της Κερατέας περνάνε στην αντεπίθεση

Το σύγχρονο γαλατικό χωριό, η Κερατέα, αντιστέκεται και δείχνει στη χούντα του ΠΑΣΟΚ πως όχι μόνο δεν φοβάται τα ξόανα των ΜΑΤ που πληρώνονται με 30 ευρώ για να χτυπάνε και να τρομοκρατούνε Έλληνες πολίτες, αλλά η κοινωνία των πολιτών της Κερατέας γίνεται δυνατότερη με κάθε χτύπημα, με κάθε απόπειρα τρομοκράτησής της από την κυβέρνηση που παρανομεί εις βάρος Ελλήνων πολιτών, για να εξυπηρετήσει έναν εργολάβο... (καθόλου πρωτότυπο ή κάνω λάθος;)

Έτσι, ημέρες Αργεντινής ζει πλέον η Κερατέα, αφού οι γυναίκες της περιοχής αυτοοργανώθηκαν και μετέχουν ενεργά στον αγώνα.

Αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες έχει τυλιχθεί αυτή τη στιγμή (1, 30 μ.μ. Κυριακή 13/2/2011) στις φλόγες.

Οι διώξεις και οι μπούκες σε σπίτια φαίνεται ότι είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού οι κάτοικοι όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκαν αλλά αντίθετα, εξέγειραν κάθε κάτοικο ακόμα και τους πιο σκεπτικιστές.

Είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Η Κερατέα είναι το πείραμα για την φυσική υποδούλωση των Ελλήνων (μετά την θεωρητική μέσω γραφειοκρατικών μεθόδων και οικονομικής εξαθλίωσης).


Σχόλιο ιστολογίου: Τελικά, μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να πηγαίνουμε προς την Κερατέα, για να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας, απέναντι στον κυβερνητικό φασισμό; Λέω, μήπως;
 • Μήπως ο ήλιος σήμερα βγήκε από τη Δύση;
 • Μήπως έπεσε κανένας φούρνος και δεν το έμαθα;
 • Μήπως οι τροϊκανοί σκέφθηκαν πως κινδυνεύουν από τον πατριώτη Παπανδρέου, επειδή ο τελευταίος γυμνάζεται και θα τους σπάσει στο ξύλο;
Τίποτε από αυτά δεν συνέβη. Απλά, η τρόικα απόλυτα συνεργαζόμενη στο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης που έχει εγκαθιδρύσει στην Ελλάδα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προσπαθεί να αφήσει την εντύπωση πως "παίρνει πίσω" όλα αυτά που οι υπάλληλοί της (οι ελεγκτές ντε) ανακοίνωσαν προς τον Ελληνικό λαό...
Άχνα, βέβαια, για το ότι οι τραγικοί ανθυποκυβερνώντες εν Ελλάδι ήδη γνώριζαν τις... προθέσεις τους. Είπαμε, προσπάθεια χειραγώγησης και ενδυνάμωσης των ανύπαρκτων επιχείρησε η τρόικα και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να "ξύσει πληγές".

Η αντίσταση των προσκυνημένων απέδωσε καρπούς!!! Τί έχουμε να ακούσουμε, άραγε, από κυβερνητικά στελέχη, μετά από την "δευτερολογία" των διεθνών τοκογλύφων; Θεός είδε...! Τί κι αν έγιναν ο ορισμός του εξευτελισμού; Είπαμε πως ο βρεγμένος το νερό δεν το φοβάται. Ακόμη και ο βρεγμένος από το πολύ φτύσιμο, φτάνει στο σημείο να λέει πως... ψιχαλίζει! Πάγια τακτικά και... άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Το "έργο" είναι παλιό και γνωστοί ακόμη και οι σκηνοθέτες και οι πρωταγωνιστές...

Απόπειρα χειραγώγησης των Ελλήνων πολιτών, μέσω αλλαγής της "πατριωτικής" εικόνας των διαμαρτυρόμενων (πάλι καλά που δεν έσκισαν και τα... καλσόν τους!) κυβερνητικών και των παρακοιμώμενων με την εξουσία γνωστών προπαγανδιστικών ΜΜΕ... Χολή και μόνο χολή έβγαζαν οι γνωστοί δημοσιογράφοι κατά της τρόικας. Και παρουσίασαν τέτοια αλλαγή πλεύσης, που πολλοί πολίτες έμειναν άφωνοι και άρχισαν να πιστεύουν πως τελικά... σε αυτή την χώρα όλα μπορούν να γίνουν, ακόμη και το να δούνε οι... τυφλοί, ακόμη και το να επιστρέψουν οι άσωτοι, ακόμη (ίσως) και το να δούμε τον Παπανδρέου να παρελαύνει την 25η Μαρτίου!!!

Γιατί συνέβη άραγε όλο αυτό; Μήπως πάμε σε εκλογές; Επειδή η πιθανότητα δεν είναι διόλου απίθανη, μήπως θέλησαν να προετοιμάσουν κάποια άλλοθι για να εμφανιστούν ως αγωνιζόμενοι πατριώτες και υπερασπιστές των Ελληνικών ιδανικών, της Ελληνικής γης και των δικαιωμάτων της χώρας; Ίσως... Το μόνο βέβαιο είναι πως η κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε κάποιες ώρες αργότερα, (αλλά δεν φταίει η ίδια, αφού ως γνωστόν στην Ελλάδα μετά το πέρας της 12ης μεσημβρινής της Παρασκευής δεν κινείται τίποτε...) με έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος ασθαίνοντας προσπαθούσε να πείσει πως ήταν λάθος των υπαλλήλων της τρόικας (και προϊσταμένων της εν Ελλάδα κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου) να ανακοινώσουν κάτι που ήταν ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης...!
λλά, προσωπικά, μέσα από όλον αυτόν τον επικοινωνιακό τραγέλαφο (που προφανώς αποδεικνύει ότι οι κυβερνώντες είναι βέβαιοι ότι απευθύνονται σε ηλιθίου) μου έμεινε μία απορία και ίσως να κάνω λάθος, αλλά διορθώστε με: Ακούστηκε πουθενά ότι ΔΕΝ θα γίνει τίποτε από αυτά που ανακοίνωσε ο Τόμσεν με την παρέα του; Είπε κάτι ο πρωθυπουργός; Είπε κάτι ο αντιπρόεδρος; Μήπως είπε κάτι ο καφετζής της Βουλής βρε αδερφέ; Καταδικάστηκαν τα λεγόμενα ή ο τρόπος;

Η ανακοίνωση - δευτερολογία- της τρόικας
«Με το πέρας της κοινής αποστολής μας, χθες, διαπιστώσαμε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει σε καλό δρόμο. Επισημάναμε επίσης ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την Κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων της, δηλαδή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της αποκατάστασης της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, όπως αποτυπώνεται και στο Μνημόνιο επί του προγράμματος. Η συνεργασία μας σε αυτήν την προσπάθεια βασιζόταν πάντα και εξακολουθεί να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Οι τρεις Οργανισμοί μας σέβονται απόλυτα τις αρμοδιότητες και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς λήψης οικονομικών αποφάσεων, ο δε ρόλος μας συνίσταται στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς την Κυβέρνηση μέσω της εξέτασης εναλλακτικών λύσεων κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και σεβόμαστε απόλυτα τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές».


Γενικό συμπέρασμα: Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Αλλά υπάρχει κώλυμα, επειδή η Ελληνική νομοθεσία απαγορεύει να απευθύνεσαι στην πουτάνα προσφωνώντας την με την... επαγγελματική ιδιότητά της... Και για όσους θυμώσουν με την "αθυροστομία", θα ήθελα να τους ρωτήσω: Σε μία χώρα bordelo, ποιοί εισπράττουν; Οι πουτάνες και οι νταβάδες. Σωστά; Ε, λοιπόν, μένει να ξεχωρίσουμε ποιοί είναι οι πελάτες, ποιές οι πουτάνες και ποιοί οι νταβάδες. Για να οργανωθούμε και να μπούμε οργανωμένοι στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το... μπάχαλο...

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Κι επειδή η "τρόικα" απαντάει σε όλα, ας δούμε σε τι δεν τόλμησε να απαντήσει στην συνέντευξη τύπου που έδωσε. Ήταν, πραγματικά, πολύ διαφωτιστική η... μη απάντησηΗ φωτοσύνθεση είναι από το "Γρεκί"