Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

19 Μαρ 2011


Είδα με μεγάλη προσοχή, το γνωστό βίντεο που κυκλοφορεί στα blogs, από την ΚΡΗΤΗ TV, ένα κανάλι που φαίνεται έχει μεγάλα άντερα, ώστε να παίξει μια τέτοια εκπομπή!
Μια εκπομπή, όπου σε ένα από τα διαπλεκόμενα κανάλια, δεν θα παιζότανε ποτέ! Σε αυτήν την εκπομπή, ο ΚΑΖΑΚΗΣ , είπε πικρές αλήθειες για την σημερινή κρίση και πως δημιουργήθηκε!
Από την μεριά μου, όχι μόνο σαν απλός θεατής αλλά σαν ένας πολίτης που αγωνιά για το αύριο ΜΑΣ, θα εκφράσω μερικές απόψεις μου απο αυτά που άκουσα.
Ξεκίνησε, λέγοντας, ξέρανε οι δύο αρχηγοί, ότι η χώρα είχε φτάσει στο απροχώρητο, από τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2009. Στην συνάντηση που είχαν στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, οι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ με την Ε.Ε., απεφασίσθηκε ότι τα μέτρα ήταν μονόδρομος!
Έτσι η χώρα πήγε σε εκλογές άρον άρον με τους δύο μονομάχους να ξέρουν το αύριο.
Όπου ο μεν, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, έκανε μια προσπάθεια πιστεύοντας πιθανόν, ότι τελευταία στιγμή θα άλλαζε κάτι, να κερδίσει τι εκλογές, ξέροντας ήδη ότι οι φίλοι, πέραν του ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ, τον έχει ήδη καταδικάσει και για άλλους λόγους.
Έτσι μετά τις εκλογές απεσύρθη αμίλητος και παραμένει αμίλητος! Αλλά οφείλει με ό,ποιο κόστος, να πει στον λαό όλο το παρασκήνιο, αλλά και τις δικές του ευθύνες, γιατί άφησε την κατάσταση να χαθεί από τα χέρια του. Επιβάλλεται να μιλήσει για την κατρακύλα διότι έχει και αυτός ευθύνες. Αλλά και να πει τι ρόλο έπαιξε η ΛΑΖΑΡΤ, όταν ήλθε εδώ τον ΑΎΓΟΥΣΤΟ. Τι του διεμήνυσε; Ότι λέει ο οικονομικός εκτελεστής στα υποψήφια θύματα του; Ήξερε τι θα επακολουθήσει και για αυτό απεσύρθη να μην είναι συνένοχος; Και φυσικά, επειδή ήξερε, ενημέρωσε τον ΣΑΜΑΡΑ, τι παίζει, και δεν ψήφισε και αυτός το μνημόνιο!
Ο άλλος, ο σημερινός πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας συνταγή ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ, σωρεία ψεμάτων, ανέβηκε στην εξουσία. Έταξε τα πάντα, ενώ γνώριζε τα πάντα. Έταξε τα πάντα και το ακροατήριο από κάτω παραλληλούσανε που θα έφευγε η κακιά δεξιά και θα ερχότανε ο δικός τους που θα τα
ΑΛΛΑΖΕ ΟΛΑ.
Μόνο που έκρυβε την πραγματική αλήθεια και την ζούμε τώρα. Πίστεψαν, σε αύξησεις, διορισμούς στο δημόσιο, οι κομματάρχες βόλεμα σε θέσεις για κονόμα! Τώρα κοιτάζονται μεταξύ και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Να στηρίξουν την πολιτική της φτώχειας ή να αντιδράσουν;
Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσουν όπως όλοι μας!
Ανέφερε, ότι ο ΓΑΠ, παίζει το παιχνίδι των "αφεντικών" του και τίποτα για την χώρα του. Λέει, ότι τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2010, που πήγε στον ΟΗΕ, έκανε κονσομασιόν εκεί προβάλλοντας τον εαυτόν σαν το επόμενο ΓΡΑΜΜΑΤΈΑ!
Και τι συζήταγαν εκεί; Μα το χρέος. Και αυτός απών. Δεν τον ενδιέφερε, διότι ήξερε τι θα κάνει, ήταν προσχεδιασμένο.
Έτσι συνειδητά μας έσπρωξε στα δόντια των αγορών. Και λέει ο ΚΑΖΑΚΗΣ. Αποτέλεσμα του σπρωξίματος, η κατοχική σύμβαση, η οποία θεωρείται τόσο προδοτική όπου ανάλογη σύμβαση δεν υπέγραψε ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ και στην δίκη των δοσίλογων το χρησιμοποίησε σαν υπεράσπιση!
Τα υπόλοιπα κόμματα κινήθηκαν όπως γνωρίζετε.
Ο μεν ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ήξερε και ξέρει τα πάντα, βλέπε ΤΖΑΒΕΛΑ, ψήφισε
ΝΑΙ, γιατί ελπίζει ότι σε κυβέρνηση συνεργασίας, θα γίνει πρωθυπουργός!!
Τα αριστερά, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίσαν
ΟΧΙ! Θα περίμενα απο αυτά τα δύο να φύγουν (ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΎΝ) από την ΒΟΥΛΗ, να βγούν έξω και να πούνε στον κόσμο τα πάντα! Έτσι έχουμε μία σειρά από μνημόνια που έφεραν μια κατοχική σύμβαση που δεν έχει κυρωθεί από την ΒΟΥΛΗ, αλλά με μία υπογραφή του περιβόητου ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, η οποία είναι άκυρη πέρα για πέρα!!
Κι επειδή ξέρει, ότι είναι παράνομη, ζητά για τη νέα και την ποιό σκλήρη, που λέγεται "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας", να την νομιμοποίησει με 180 πρόθυμους, αλλιώς πάει για εκλογές...!
Και στην ουσία απευθύνεται στον
ΣΑΜΑΡΑ. Ο οποίος γνωρίζει τα παντα και καλείται να αποδείξει ότι σωστά δεν ψήφισε μνημόνιο και ότι η χώρα μπορεί να στηριχθεί επάνω του στην πολυπλέυρη επίθεση που δέχεται. Έχει την μοναδική ευκαιρία.
Οι απόψεις μου, είναι προϊόν όσων προσπαθώ να μάθω, διαβάζοντας περιοδικά, blogs, βλέποντας εκπομπές κ.λ.π.
Φυσικά υπάρχουν και άλλες απόψεις και θα χαρώ πολύ να τις διαβάσω. Διότι όλοι μας αγωνιούμε για το αύριο το οποίο είναι πολύ σκληρό για όλους μας.

Υ.Γ. Δυστυχώς γινόμαστε, μέσω της κατοχικής σύμβασης, πειραματόζωο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ! Πρέπει επιτελούς να αντισταθούμε στην βαρβαρότητα που έρχεται.
Σκληρή απάντηση προς τον υφυπουργό κ. Ρόβλια έστειλε από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής κ. Πουπάκης, αφήνονται σαφείς αιχμές για πολιτική ανικανότητα ή σκοπιμότητα στην διαχείριση των τιμών καυσίμων στην Ελλάδα.

Ο κ. Ρόβλιας μάλλον ζει σε μια άλλη χώρα που δεν υπάρχει αισχροκέρδεια- κερδοσκοπία στην αγορά καυσίμων, δεν υπάρχει ανεργία, οι τιμές είναι χαμηλές και οι μισθοί υψηλοί…

Δεν βλέπει ότι η αμόλυβδη βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 1,80 και στα νησιά πλησιάζει τα 2 ευρώ;

Δεν ακούει τις επίσημες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων που κάνουν λόγο για πειραγμένες αντλίες;

Δεν διαβάζει τις προειδοποιήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για πρακτικές καρτέλ;

Μέχρι και στις Βρυξέλλες βλέπουν αυτό που δεν βλέπει ο κύριος Ρόβλιας. Τη με ευθύνη του ανεξέλεγκτη ακρίβεια, την αισχροκέρδεια και την απουσία πολιτικής βούλησης να προστατευτεί ο εργαζόμενος και ο καταναλωτής. Αυτό ακριβώς καταδίκασε ο αρμόδιος επίτροπος στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση που βάσει των ανωτέρω θέσαμε πριν λίγες ημέρες. Είπε τα αυτονόητα.

Ή μήπως ο κ. Ρόβλιας σκόπιμα αποκρύπτει την εγκληματική συμπεριφορά;

Μήπως θα έπρεπε αντί να τρέχει από κανάλι σε κανάλι να βγει στο δρόμο μαζί με όλους τους άλλους πολίτες να δει την τιμή της βενζίνης για την οποία με τις δηλώσεις του αισθάνεται περήφανος;

Γιατί πώς αλλιώς εκτός από εγκληματική συμπεριφορά μπορούν να χαρακτηριστούν οι παράνομες πρακτικές, που εφαρμόζονται χωρίς συνέπειες απέναντι στα ήδη βεβαρημένα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα;

Πώς αλλιώς εκτός από εγκληματικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι ενέργειες του ίδιου ως συνυπεύθυνο μέλος της κυβέρνησης, που με την πολιτική της οδηγεί την πραγματική οικονομία της χώρας σε αδιέξοδο και τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, οξύνοντας τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες; Η κυβέρνηση του «Τιτανικού» που έχει οδηγήσει σε ναυάγιο την οικονομία, «βουλιάζοντας» ολόκληρη την κοινωνία.
 • Εγκληματική ενέργεια για δυσφήμιση της χώρας διεθνώς, όταν ο Πρωθυπουργός του «λεφτά υπάρχουν» και τα στελέχη του, έλεγαν ότι δεν «υπάρχει σάλιο» και μιλούσαν για «χρεοκοπημένο κράτος», μετατρέποντας την κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού, ρίχνοντας συνειδητά τη χώρα στη «μέγγενη» του Δ.Ν.Τ.
 • Εγκληματική ενέργεια απέναντι στα ελληνικά νοικοκυριά, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά, τον οικογενειακό προγραμματισμό τους να ανατρέπεται και την αγοραστική τους δύναμη να εξανεμίζεται, με αποτέλεσμα αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης να γίνονται πολυτέλεια γι’ αυτά.
 • Εγκληματική ενέργεια απέναντι στους νέους, η ανεργία των οποίων ξεπερνά το 28%, γεγονός που τους αναγκάζει στην εργασιακή περιπλάνηση και τη μετανάστευση.
 • Εγκληματική ενέργεια απέναντι στους μισθωτούς, τους νόμιμους και μόνιμους χρηματοδότες του Κρατικού προϋπολογισμού, που βλέπουν την εργασιακή ανασφάλεια να «χτυπά κόκκινο», τα «δώρα» και τα επιδόματα αδείας να καταργούνται και το μισθό τους να περικόπτεται κάθε φορά, που η τρόικα επισκέπτεται την Αθήνα. Η χώρα μας αναδεικνύεται σε «Πρωταθλήτρια Ευρώπης» στη μείωση του ωρομισθίου κατά 5.5%, όταν σε επίπεδο Ε.Ε. των 27 αυτό παρουσιάζεται αυξημένο κατά 2.1% το τελευταίο τετράμηνο του 2010.
 • Εγκληματική ενέργεια σε βάρος των συνταξιούχων, που παρακολουθούν έντρομοι τη σύνταξή τους -τη μοναδική πηγή εσόδων για τους περισσότερους- να συρρικνώνεται σε κάθε νέα «κυβερνητική μεταρρύθμιση», με αποτέλεσμα τα άλλοτε «περήφανα γηρατειά» να στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα.
 • Εγκληματική ενέργεια σε βάρος των ανέργων, που με τη σχεδιαζόμενη μείωση ακόμη και του πενιχρού εισοδήματος ανεργίας καταδικάζονται στην εξαθλίωση και τη μακρόχρονη περιθωριοποίηση.
 • · Εγκληματική ενέργεια σε βάρος των πολυτέκνων οικογενειών και της δημογραφικής εξέλιξης της χώρας, όταν οι «κυβερνώντες» συζητούν ακόμη και την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, αγνοώντας την καθοριστική συμβολή των πολυτέκνων στην ανάπτυξη και διαιώνιση της ελληνικής κοινωνίας.
 • Εγκληματική ενέργεια απέναντι στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που αποτελεί και τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, με τα λουκέτα να γίνονται καθημερινό φαινόμενο στην αγορά, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της αδυναμίας τραπεζικού δανεισμού από βιώσιμες, μέχρι χθες, επιχειρήσεις.
 • Εγκληματική ενέργεια απέναντι στο ύψιστο κοινωνικό αγαθό της παιδείας, με τις άκριτες συγχωνεύσεις σχολείων, που θα εντείνουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες και τη σχολική διαρροή, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στην εκπαίδευση για ένα μεγάλο μέρος κυρίως του επαρχιακού μαθητικού πληθυσμού.
 • Εγκληματική ενέργεια σε βάρος της «γενιάς των 50αρηδων», που σπρώχνονται προς την ανεργία με τη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε «χώρα φθηνού εργασιακού κόστους». Αλήθεια γιατί ενώ η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ακαριαία και με θρησκευτική ευλάβεια κάθε αντεργατική διάταξη των τελευταίων νόμων, δεν εφαρμόζει τη διάταξη για συμμετοχή των εργοδοτών και του κράτους στην αυτασφάλιση των ανέργων άνω των 55 ετών;
 • Εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ευημερίας χώρας, καθώς σαν αντιπολίτευση δε συνήνεσαν ποτέ σε αναγκαία-πολύ λιγότερο επώδυνα μέτρα, εμποδίζοντας μεταρρυθμίσεις, που αν είχαν πραγματοποιηθεί εγκαίρως δεν θα είχαμε φθάσει σήμερα σε αυτό το σημείο.
 • Εγκληματική ενέργεια απέναντι σε όλο τον ελληνικό λαό γιατί ενώ γνώριζαν την κατάσταση της χώρας, κέρδισαν τις εκλογές «τάζοντας στους πάντες τα πάντα», κατά τον προσφιλή τους τρόπο, και δε έχουν καμία νομιμοποίηση για τα μέτρα που λαμβάνουν.

Εάν ο κ. Ρόβλιας διαθέτει την ελάχιστη πολιτική ευθύνη και τη στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, σαν μέλος της κυβέρνησης με την επίθεση που εξαπολύεται απέναντι στo εισόδημα, καθώς και σε κεκτημένα δικαιώματα και ελευθερίες των ελλήνων πολιτών, οφείλει να παρέμβει τώρα με πράξεις που θα διασφαλίσουν νόμιμες πρακτικές και θα προασπίσουν το συμφέρον του μέσου εργαζόμενου-καταναλωτή, αντί να μεταφέρει την αμηχανία του στα Μέσα Ενημέρωσης.

 • Ο Παπανδρέου δεν υπερασπίζεται τα Ελληνικά Δίκαια και συμφέροντα και σφυρίζει αδιάφορα για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο, την Θράκη και την Κύπρο και ενδιαφέρεται για τον λαό της Λιβύης; Αν αυτό δεν είναι απόδειξη παραφροσύνης, τότε κανείς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως παράφρων

Ο άνθρωπος που έχει δώσει στο πιάτο τον πλουτοπαραγωγικό πλούτο της Ελλάδας, ο άνθρωπος που συμμετέχει με τις πολιτικές του αποφάσεις στην καταλήστευση της χώρας που διοικεί και των πολιτών που τον εξέλεξαν, ο άνθρωπος που σαν να προήλθε από παρεθνογέννηση τολμά να κάνει μαθήματα ηθικής για το εγκληματικό πολιτικό παρελθόν της Ελλάδας εξαιρώντας τον εαυτό του, αποφάσισε να βάλει την Ελλάδα στο "κόλπο" της ληστείας εις βάρος της Λιβύης, με κύριο αιτιολογικό τον ανθρωπισμό (βομβαρδίζουμε για να φέρουμε την ειρήνη). Αλήθεια, η υποκρισία και η αναλγησία έχουν μέτρο ή πρόκειται για λέξεις που έχουν χάσει το νόημά τους στην σύγχρονη πολιτική;

Για διάψευση του καθεστώτος της Λιβύης, που είχε κηρύξει κατάπαυση του πυρός, έκανε λόγο και ο Γιώργος Παπανδρέου, που συμμετείχε στις διαβουλέυσεις στο Παρίσι. Σε δήλωση του ο έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «η σύνοδος έδειξε την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ, ειδικότερα βεβαίως για την προστασία ανθρώπινων ζωών στη Λιβύη και βεβαίως την ανάγκη της εφαρμογής μίας εκεχειρίας.
»Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις του καθεστώτος στη Λιβύη ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις και ότι θα εφαρμοστεί η εκεχειρία αυτά διαψεύδονται από την πραγματικότητα, από τις πράξεις τους, πράξεις βίας. Γι’αυτό και θα κινηθεί η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου.

Ελληνική αρμάδα στη Λιβύη: Συμμετοχή σε ληστεία!
Μια επιχείρηση που σε τακτικό επίπεδο είναι χωρίς ΑΝΣΚ -Αντικειμενικό Σκοπό (και μετά τους βομβαρδισμούς, τι;), ενώ σε πολιτικό επίπεδο θυμίζει περισσότερο ... ληστεία, παρά «ανθρωπιστική επιχείρηση» είναι αυτή που χθες αποφάσισε η κυβέρνηση δια του ΚΥΣΕΑ να εμπλέξει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μία εβδομάδα πριν, το Σάββατο 12/03 δεν υπήρχε ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού να εμποδίσει την νηοψία-πειρατεία της τουρκικής κορβέτας κατά του ιταλικού σκάφους που δημιούργησε ένα γεωπολιτικό προηγούμενο ανάλογο με αυτό των Ιμίων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την δυνητική ΑΟΖ και χθες η κυβέρνηση, ελαφρά τη καρδία, αποφάσισε να στείλει ολόκληρη αεροναυτική δύναμη στην Λιβύη για να κάνουν, τι; Να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια κάποιων φυλάρχων-βεδουίνων της βορειοαφρικανικής χώρας!
Και να πολεμήσει εναντίον κάποιων άλλων φυλάρχων-βεδουίνων που υπερασπίζουν έναν ηγέτη τον οποίο μέχρι πριν ένα μήνα όλοι στην Δύση «έγλυφαν».
Πόσο ηθικό είναι να ληστεύεις έναν δολοφόνο με τον οποίο μέχρι χθες συνεργαζόσουν, ενώ είχες πλήρη γνώση ότι επρόκειτο περί δολοφόνου;
Και σε ότι αφορά την ελληνική συμμετοχή για να μιλήσουμε και εντελώς ψυχρά, πόσο έξυπνο είναι να συμμετέχεις σε μία ληστεία, χωρίς να έχεις κανένα όφελος από την λεία; Υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι θα υπάρξει όφελος για την Ελλάδα αν καταρρίψουν τα ελληνικά μαχητικά π.χ. έστω ένα MiG-23; Το πιθανότερο είναι κάποιος τρελός μουσουλμάνος αύριο να μας σκάσει κάποια βόμβα στην πλατεία Συντάγματος για αντεκδίκηση.
Χθες έμαθαν οι δυτικοί και ο πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου για τον Καντάφι, περί τίνος επρόκειτο; H φωτό που δημοσιεύουμε είναι από την επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου πριν μερικούς μήνες στην Λιβύη με δεκάδες Έλληνες επιχειρηματίες. Όλοι μαζί παρακαλούσαν έναν, εν γνώση τους, δολοφόνο, να τους δώσει κανένα ψιλοσυμβόλαιο.Δεν ήξεραν ότι είχε βάλει βόμβες και είχε σκοτώσει κόσμο στην ντισκοτέκ στο Βερολίνο το 1986; Ότι είχε δώσει εντολή και είχαν πυροβολήσει μια γυναίκα αστυνομικό στο Λονδίνο, μέσα από την πρεσβεία; Ότι είχε δώσει την εντολή να μπει η βόμβα στο αεροπλάνο στο Λόκερμπι, σκοτώνοντας τόσους αθώους; Και όμως, για να πάρουν κάποια συμβόλαια έκαναν τα "στραβά μάτια".
Μέχρι και τον βομβιστή του Λόκερμπι παρέδωσε η Βρετανία, τάχαμου ότι είχε καρκίνο, για να πάρει η BP ένα συμβόλαιο σε πετρελαιοπηγή της νότιας Λιβύης. Και ξαφνικά αποφάσισαν να πάρουν όλο το πετρέλαιο, για να μην ... πληρώνουν μεσιτικά στον Καντάφι. Και επικαλούνται «ανθρωπιστικούς» λόγους.Στη Ρουάντα που σκοτώθηκαν 1,5 εκατ. άνθρωποι μέσα σε 40 μέρες δεν υπήρχαν «ανθρωπιστικοί λόγοι».
Το φοβερό είναι ότι οι υπερασπιστές της ελληνικής πολεμικής εμπλοκής μιλάνε για «συμμαχικές υποχρεώσεις». Δέχθηκε επίθεση καμια χώρα του ΝΑΤΟ; Κτυπήθηκαν συμμαχικά στρατεύματα; Εν πάση περιπτώσει πάμε να απελευθερώσουμε καμιά χώρα όπως έγινε με το Κουβέϊτ το 1991; Εισέβαλε κάποιο κράτος με ολοκληρωτικό καθεστώς σε δημοκρατική χώρα, όπως έγινε το 1950 στη Κορέα και πρέπει να υπερασπιστούμε τον ελεύθερο κόσμο; Όχι βέβαια!
Απλά διαθέτουμε όπλα, ανθρώπους, εγκαταστάσεις και πόρους για να πάρουν οι άλλοι τα συμβόλαια των πετρελαίων.
Εκεί έχει φτάσει η αλλοτριώση της εξωτερικής μας πολιτικής: Να μην υπερασπιζόμαστε τα εθνικά δικαιώματα, αλλά να πολεμάμε ως αποικιακά στρατεύματα. Αλλά αυτό είναι ύβρις με την αρχαία έννοια. Και η ύβρις τιμωρείται από τον Θεό...

Εκείνοι που ανέλαβαν να κυβερνήσουν μετά την αδοκίμως ονομασθείσα “Μεταπολίτευση”, δεν είχαν κανένα στοιχείο γνώσης, από τα απαραίτητα για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, παρά την πείρα που κατείχε από την μακροχρόνια άσκηση της πολιτικής, η έχθρα του προς την παράταξη που τον ανέδειξε και τον διετήρησε στην εξουσία για πολλά χρόνια, δεν του επέτρεψε στη δεύτερη περίοδο να πολιτευθεί με περισσότερη αποφασιστικότητα και υπέκυψε σε νεοσοσιαλιστικές πιέσεις και θολές μοντερνίστικες ιδέες, τις οποίες απόκτησε κατά την παραμονή του στο “θερμοκήπιο του αναρχισμού”, στο Παρίσι.

Η έχθρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή προς τους κινηματίες στρατιωτικούς, επεκτάθηκε προς κάθε έρεισμα της Δεξιάς και ευνόησε σκανδαλωδώς την κοινωνική αλλαγή, την οποία έφερε ως δημαγωγική παρόλα ο Ανδρέας Παπανδρέου στη χώρα, και την οποία μετά τις εκλογές του 1981, εφήρμοσε. Η αλλαγή εκείνη ήταν η απαρχή των δεινών, εκ των οποίων θα υπέφερε η χώρα στη συνέχεια. Το αποτέλεσμα είναι, η διάλυση της Ελλάδος από τον ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση γιό του, με τη συμπαράσταση όλων αυτών των μαζεμάτων, με τα οποία συγκρότησε την υποτιθεμένη κυβέρνησή του.

Η παρακμή και ο κατήφορος, στον οποίο οδήγησαν το πολιτικό σύστημα οι ντιλετάντηδες πολιτικοί, εμφανίζεται σήμερα με τις εκδηλώσεις αγανάκτησης των πολιτών, που βλέπουν την καταστροφή της χώρας τους να συντελείται με ταχείς ρυθμούς και τη ζωή τους να γυρίζει πίσω στην εποχή της Αξονικής κατοχής.

Η εμφάνιση της θρασυτάτης επίθεσης στον διπλωματικό κατ’ αρχήν τομέα, της Τουρκίας, η οποία απέβαλε κάθε πρόσχημα και ενεργεί ως χωροφύλακας της περιοχής μας, φθάνοντας στο σημείο να ασκεί νηοψία σε πλοία άλλων χωρών εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδος, όπως και δηλώσεις ότι, ευνοεί η Τουρκία την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης, αποτελεί στοιχείο που πρέπει εντόνως να προβληματίσει, όχι την μη υφισταμένη κυβέρνηση, αλλά τουλάχιστον την ηγεσία του Στρατεύματος, το οποίο έχει τη θεσμική ευθύνη για την προστασία της χώρας.

Τα μέλη της κυβέρνησης γνωρίζουν ότι δεν ασκούν εξουσία, αλλά βρίσκονται σε κάποιες θέσεις μέχρις εξαντλήσεως κάποιου χρόνου και μετά θα τοποθετηθούν στην αφάνεια και στην καταισχύνη. Εάν είχαν τσίπα, που λέγει ο λαός, θα είχαν παραιτηθεί και θα ζητούσαν συγγνώμη για τη ζημία που προκάλεσαν στη χώρα. Δεν έχουν και δεν περιμένουμε τίποτε από αυτούς.

Η επίθεση συγκεντρωμένου και αγανακτισμένου όχλου στα Καλύβια Αττικής κατά του πολιτικού Θεόδωρου Πάγκαλου, είναι μία ένδειξη επικίνδυνων ενεργειών, οι οποίες θα ακολουθήσουν, όταν ο λαός θα εξαντλήσει όλα τα αποθέματα της υπομονής του, όπως και τα αποθέματα των υλικών αγαθών τα οποία ακόμα κατέχει, προκειμένου να αποφύγει τον θάνατο εκ της πείνας. Η κατάσταση προβλέπεται ζοφερή. Η Ελλάδα συρρικνώνεται σε όλους τους τομείς. Τα σχολεία, ένα μετά το άλλο καταργούνται. Η κρατική περιουσία, αυτή που άντεξε τόσες αντιξοότητες από το 1830 και έκτοτε, βγήκε ήδη στο σφυρί. Πάρτε κόσμε. Πωλείται η Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας. Γιατί, ανεύθυνοι, ανθέλληνες και ασυνείδητοι πολιτικοί, κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα, καταλήστεψαν τη χώρα και για να καλύψουν τις πράξεις τους πήραν όσα δάνεια μπόρεσαν να πάρουν, από τους τοκογλύφους ανά την υφήλιο.

Οι κυβερνήσεις στις οποίες μετείχαν, τους κάλυψαν με την ψήφιση ειδικών νόμων για την παραγραφή των αδικημάτων και έτσι έμειναν εκτός της δικαστικής διαδικασίας. Ανθρωπάκια τα οποία, πριν από την ενασχόλησή τους με την πολιτική δεν είχαν δεύτερο πουκάμισο, κατέχουν σήμερα τεράστιες περιουσίες. Όλοι τις ξέρουν αλλά κανένας δεν μιλάει. Οι μόνοι που δεν ξέρουν τίποτε είναι οι εισαγγελείς και οι δικαστές. Αυτοί είναι απασχολημένοι με τα προσωπικά τους προβλήματα, της μισθοδοσίας και της ασφάλισης.

Μέσα σ’ όλα τα στοιχεία του κινδύνου, εντάσσεται και η ανυπολόγιστης εκρηκτικής δύναμης νάρκη, την οποία δεχθήκαμε με την ασυναρτησία που μας διακατέχει ως λαό, την αποδοχή εκατομμυρίων ξένων πολιτών, που εγκατέλειψαν τις χώρες τους και εισήλθαν λάθρα στη δική μας. Αυτή η νάρκη είναι εκείνη που θα τινάξει στον αέρα τα θεμέλια του κράτους. Ποιος νοιάζεται; Όχι μόνο δεν νοιάζεται κανένας να ενεργοποιηθεί για να ασκήσει πίεση να φύγουν από τη χώρα μας, αλλά υποκύπτει ο λαός σε μια μειοψηφία ανθελλήνων, που υποστηρίζουν την παραμονή τους. Και η υποτιθεμένη κυβέρνηση, κατά τρόπο εντελώς απαράδεκτο, αναγορεύει σε συνομιλητές τα αργυρώνητα αυτά ανθρωπάρια, που έχουν ως αποστολή την καταστροφή της Ελλάδος.

Ο γειτονικός μας ορίζοντας είναι βαριά συννεφιασμένος. Οι λαοί της Αραβικής χερσονήσου έχουν ξεσηκωθεί. Δεν αντέχουν άλλο τα καταπιεστικά καθεστώτα που τους πίνουν το αίμα. Η μία πλευρά είναι αυτή. Δικαίως εξεγείρονται και καταργούν τα τυραννικά καθεστώτα. Είναι, όμως, ικανοί, οι λαοί αυτοί, να ζήσουν υπό καθεστώς δημοκρατίας και πλήρους ελευθερίας; Η μέχρι τώρα ιστορική καταγραφή έχει απαντήσει αρνητικώς. Οι πόλεμοι θα ενταθούν στην περιοχή. Οι τωρινοί τύραννοι θα εκδιωχθούν. Παράδειγμα ο Μουμπάρακ. Ούτε ο Καντάφι θα αντέξει για πολύ. Σε γραμμή ντόμινο, θα εκταθεί και στις άλλες περιοχές, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Ιορδανία, Συρία. Μέσα στην πολεμική αναταραχή, κάποιοι άλλοι τύραννοι θα αναδειχθούν. Ίσως σκληρότεροι από τους σημερινούς. Ας μελετήσουν το παράδειγμα του Ιράκ και την άνοδο του Σαντάμ Χουσεΐν.

Τι θα γίνει στη δική μας χώρα; Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Είναι στη μοίρα μας κάθε μερικά χρόνια να πνιγόμαστε στο αίμα του εμφυλίου σπαραγμού; Εκεί μας οδηγούν πάλι οι ανόητοι και ασυνάρτητοι, οι ασυνείδητοι κυβερνώντες. Αυτοί που εκπόρνευσαν τη δημοκρατία, την ισονομία, τη δικαιοσύνη, αυτοί που διέφθειραν τα πάντα. Αυτοί που θα γίνουν οι νεκροθάφτες της πατρίδας μας. Καλά είναι να αποχωρήσουν πριν είναι αργά. Να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας Έλληνες. Ούτε φιλέλληνες, ούτε ανθέλληνες. Και αυτό να γίνει γρήγορα. Ο καιρός δεν περιμένει.
Σε ξεκάθαρες απειλές προς τη Δύση προέβη ο Μουαμάρ Καντάφι, σημειώνοντας σε επιστολή του προς τη Γαλλία, τη Βρετανία και τον ΟΗΕ, ότι αν η διεθνής κοινότητα παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης θα το μετανιώσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της λιβυκής κυβέρνησης, ο Καντάφι αναφέρει στην επιστολή του ότι τυχόν στρατιωτική επέμβαση θα ήταν άδικη και θα αποτελούσε μια καθαρή επίθεση.

Σε χωριστή επιστολή του προς τις ΗΠΑ τονίζει, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, ότι «ο ίδιος και ο λαός του είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να υπερασπιστούν τη χώρα τους».

Εν τω μεταξύ, μάχες σώμα με σώμα είναι σε εξέλιξη στη Βεγγάζη, το τελευταίο προπύργιο των εξεγερμένων της Λιβύης, αφού οι δυνάμεις του Καντάφι σφυροκόπησαν την πόλη από αέρος, ξηράς και θαλάσσης, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός.

«Όταν ακούσαμε για το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών χαρήκαμε πάρα πολύ και νομίσαμε ότι ελευθερωθήκαμε, αλλά τώρα μας έχουν αφήσει μόνους μας στα χέρια των δολοφόνων», είπε ένας πολίτης που εγκατέλειψε μαζί με πλήθος άλλων την πόλη.

Εξάλλου, το πρωί κατερρίφθη πάνω από τη Βεγγάζη και συνετρίβη στο έδαφος αεροσκάφος των ανταρτών, καθώς διαψεύστηκαν οι αρχικές πληροφορίες ότι ανήκε στις δυνάμεις τουη Καντάφι.

Σύμφωνα με το Αλ τζαζίρα στο νοσοκομείο της πόλης έχουν μεταφερθεί έως τώρα 26 νεκροί και 40 τραυματίες.

Εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια ότι σήμερα βομβαρδίστηκε και η πόλη Ζιντάν και πως πέντε οβίδες έπεσαν στα περίχωρά της.

Σύμφωνα με αναφορές αυτόπτων μαρτύρων ελεύθεροι σκοπευτές, πιστοί στον Καντάφι, πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο ανθρώπους στην πόλη Μιζουράτα, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

«Είχαμε δύο νεκρούς σήμερα το πρωί,επειδή υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές πάνω σε μερικά σπίτια και πυροβολούν ανθρώπους, πυροβολούν όποιον δουν», είπε τηλεφωνικώς στο Reuters ένας κάτοικος.

Σεβόμαστε την κατάπαυση του πυρός, ισχυρίζεται το καθεστώς

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις δεν εμπλέκονται σε καμία στρατιωτική επιχείρηση εντός και γύρω από τη Βεγγάζη. «Δεν πραγματοποιείται καμία επίθεση στη Βεγγάζη. Οπως έχουμε πει, εφαρμόζουμε την κατάπαυση του πυρός και θέλουμε να έλθουν διεθνείς παρατηρητές», δήλωσε στο Reuters.

Υποστηριξε ακόμη ότι αντικαθεστωτικές δυνάμεις επιτίθενται σε πόλεις και χωριά για να προκαλέσουν έξωθεν στρατιωτική επέμβαση.

Η Λιβύη έχει καθηλώσει στο έδαφος όλα τα πολεμικά αεροσκάφη της και σέβεται την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Καΐμ.

«Η κατάπαυση του πυρός είναι πραγματική και αξιόπιστη. Θέλουμε να έλθουν παρατηρητές το συντομότερο», είπε χαρακτηριστικά.

Κρίσιμη σύνοδος στο Παρίσι

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε στο Παρίσι η συνάντηση Ευρωπαίων και Αφρικανών ηγετών, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να αποφασιστεί συντονισμένη στρατιωτική δράση ενάντια στη Λιβύη.

Στη σύνοδο συμμετέχουν ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, καθώς και ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η έναρξη συντονισμένων αεροπορικών επιδρομών στη Λιβύη θεωρείται πλέον θέμα ωρών, καθώς αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά το τέλος των συνομιλιών στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πηγή από την κρίσιμη συνάντηση, στην αρχική επέμβαση αναμένεται να συμμετέχουν δυνάμεις της Γαλλίας, της Βρετανίας και του Καναδά. Παρέμβαση από τις ΗΠΑ θα έρθει αργότερα και στη συνέχεια, αν χρειαστεί, θα συμμετέχουν στη συντονισμένη δράση και τα αραβικά κράτη.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, καθώς επίσης και τη λήψη «όλων των απαραίτητων μέτρων» για την προστασία των Λίβυων πολιτών.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Συμβουλίου δήλωσε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα για να προστατεύσει τους πολίτες από τις δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι.

«Αυτή τη στιγμή η Βεγγάζη βομβαρδίζεται από το πυροβολικό και δέχεται επίθεση με ρουκέτες. Η διεθνής κοινότητα καθυστερεί να επέμβει για να σώσει τους πολίτες από τις δυνάμεις του Καντάφι», δήλωσε ο Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ στο Aλ Τζαζίρα.

«Σήμερα θα γίνει καταστροφή στη Βεγγάζη εάν η διεθνής κοινότητα δεν εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Απευθύνουμε έκκληση στη διεθνή κοινότητα, σε όλο τον ελεύθερο κόσμο, να εμποδίσει την εξόντωση του λαού από το τυραννικό καθεστώς», κατέληξε ο Τζαλίλ. • Πρόσκληση σε Μαλτέζους και Τούρκους αξιωματούχους για επαλήθευση της παύσης πυρός απευθύνει η Τρίπολη
Εμπόλεμη ζώνη είναι από χθες η Μεσόγειος καθώς συρρέουν από κάθε κατεύθυνση αεροπλανοφόρα και μαχητικά αεροσκάφη που λαμβάνουν μέρος στη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης. Οι κινήσεις τακτικής του Μουαμάρ Καντάφι δεν φάνηκαν χθες αρκετές για να σταματήσουν την επικείμενη αεροπορική επιδρομή κατά της λιβυκής αεράμυνας, που ήταν πλέον θέμα ωρών. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που έδωσε το πράσινο φως στην επιβολή εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Παρά τις σαφείς ενστάσεις της Γερμανίας, της Ινδίας, της Βραζιλίας, της Ρωσίας και της Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά και της αντιρρήσεις της Γερμανίας ξανά αλλά και της Τουρκίας στη σχετική συνεδρίαση του ΝΑΤΟ που ακολούθησε, οι χώρες που αποφάσισαν να επιβάλουν τη ζώνη εναέριου αποκλεισμού προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς στην ολοκλήρωση των στρατιωτικών σχεδίων.


Ετοιμοι για επίθεση
Ετσι, αργά χθες το απόγευμα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, ανακοίνωσε ότι «τα πάντα ήταν έτοιμα» για την επίθεση κατά της λιβυκής αεράμυνας, απέφυγε ωστόσο να δώσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, όμως, η επίθεση εναντίον της αεράμυνας μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο ημέρες, ώστε μετά η διεθνής κοινότητα να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο του σχεδιασμού, ήτοι την επιβολή του εναέριου αλλά και του θαλάσσιου αποκλεισμού. Στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ μετέχουν: Η Γαλλία, που αποστέλλει τα μαχητικά Mirage και Rafale και ενδεχομένως το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, η Βρετανία με τα αεροσκάφη επιτήρησης Typhoon και τα βομβαρδιστικά Tornado αλλά και δύο φρεγάτες, οι ΗΠΑ με πλειάδα μαχητικών πλοίων στη Μεσόγειο, η Ιταλία, που φιλοξενεί ΝΑΤΟικές βάσεις, η Νορβηγία που θα παραχωρήσει μαχητικά F-16 και μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου Hercules, η Δανία, με έξι F-16 και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος αλλά και ο Καναδάς, που αποστέλλει έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου CF-18 και μία φρεγάτα. Στην επιχείρηση μετέχουν επίσης ορισμένα αραβικά κράτη, όπως το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ελιγμοί απο Καντάφι
Μπροστά στην τεράστια απειλή για τη στρατιωτική ισχύ του, ο Καντάφι προχώρησε χθες σε τακτικούς ελιγμούς προκειμένου να επιδείξει καλή θέληση και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο. Κήρυξε αμέσως παύση πυρός, όπως ζητούσε το Συμβούλιο Ασφαλείας στο σχετικό ψήφισμά του. Γαλλία και ΗΠΑ διεμήνυσαν την καχυποψία τους για τη συγκεκριμένη απόφαση ενώ οι αντικαθεστωτικοί ανακοίνωσαν ότι η επίθεση στη Μισράτα συνεχίζεται, παρά την παύση πυρός. Αμέσως μετά, ο υπουργός Εξωτερικών του Καντάφι διέψευσε τους ισχυρισμούς των αντικαθεστωτικών, προσκαλώντας μάλιστα αξιωματούχους από τη Μάλτα και την Τουρκία να επιβεβαιώσουν την παύση πυρός.

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία: Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε νωρίτερα εκφράσει σοβαρούς ενδοιασμούς για τη λήψη στρατιωτικών μέτρων κατά της «φίλης και αδελφής Λιβύης», αντιπροτείνοντας την άμεση παύση πυρός και τη λήψη μέτρων στην κατεύθυνση του μεταβατικού καθεστώτος. Εως αργά χθες το βράδυ, συνεχίζονταν πυρετωδώς οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τις προθέσεις του Καντάφι, ζήτημα που απασχολεί σήμερα πολλούς αρχηγούς κρατών που προσκλήθηκαν από το Ν. Σαρκοζί στο Παρίσι για να συζητήσουν τη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Λιβύης, ένα εγχείρημα που πάντως ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Κυρίως, διότι τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα ετοιμάζει τη στρατιωτική αναμέτρηση με τον Καντάφι, στην Υεμένη το καθεστώς του Αλί Αμπντάλα Σάλεχ κατέπνιξε πριν καν εκδηλωθεί μία απόπειρα διαδήλωσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 300.

Και στη Συρία, το καθεστώς Ασαντ έστειλε ειδικές δυνάμεις στην πόλη Ντεράα στο νότο χθες, προκειμένου να καταστείλει με τη βία την ειρηνική διαδήλωση των αντικαθεστωτικών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι. Και τελικά, το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν σήμερα οι ηγέτες στο Παρίσι είναι αν θα στηρίξουν τους αντικαθεστωτικούς με τον ίδιο τρόπο στη Συρία, την Υεμένη, το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία ή θα αρκεστούν για άλλη μία φορά στην πολιτική των διπλών προτύπων...

Στο σχεδιασμό η Σούδα και το Ακτιο
Ετοιμη να συμμετάσχει σε κάθε ΝΑΤΟική επιχείρηση που θα σχεδιασθεί βάσει της χθεσινής απόφασης της Συμμαχίας για εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη είναι η Ελλάδα, στέλνοντας συγχρόνως το μήνυμα ότι στόχος πρέπει να είναι ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας. Χθες συναντήθηκαν εκτάκτως το πρωί οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας Δ. Δρούτσας και Ε. Βενιζέλος, οι οποίοι συμμετείχαν αργότερα και σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρεου, καθώς αναμένεται να υποβληθούν συγκεκριμένα αιτήματα από τους επιτελείς της συμμαχίας. Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει επίσης και όλες τις παράπλευρες συνέπειες που μπορεί να έχει μία στρατιωτική αναμέτρηση στη Λιβύη τόσο στην οικονομία όσο και στη γενικότερη αποσταθεροποίηση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Βάσεις
Η ελληνική συμμετοχή καθορίζεται από τη συνεισφορά που έχει η χώρα μας την περίοδο αυτή στη NRF (NATO RESPONSE FOR-CE), που συνίσταται σε ένα πολεμικό πλοίο και ένα σμήνος μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ είναι δεδομένη η χρήση των βάσεων της Σούδας και του Ακτίου. Μετά τη χθεσινή απόφαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (ΝAC), η οποία ελήφθη με consensus (καθώς η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προσέφερε νομιμοποιητική βάση και η Τουρκία δεν εμπόδισε τη λήψη απόφασης), αναμένεται να υπάρξει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός από τους επιτελείς της συμμαχίας, οπότε και θα αποσαφηνιστεί η μορφή που θα πάρει η στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ. Οι διαδικασίες του ΝΑΤΟ απαιτούν τουλάχιστον ένα σαρανταοχτάωρο διαβουλεύσεων στο πλαίσιο του NAC, αλλά -όπως δήλωσε ο Γάλλος μόνιμος αντιπρόσωπος- η Γαλλία θεωρεί ότι αυτό δεν είναι δεσμευτικό για χώρες που επιθυμούν να ανταποκριθούν μονομερώς στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι ο βομβαρδισμός στόχων μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή (πιθανότατα και κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας).


1. Να προταθεί η άμεση αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους με τους πιστωτές μας.

Αναδιάρθρωση σημαίνει μακροχρόνια επιμήκυνση υπάρχοντος χρέους με μηδενικούς, αν γίνεται, τόκους. Αυτό θα είναι και το ανεπίσημο κούρεμα. Αυτή θα ήταν μια ανεκτή λύση και για τους διεθνείς πιστωτές μας και θα μας ξαναέδινε προοπτικές στο πλαίσιο τού παγκοσμιοποημένου χρηματιστικού συστήματος ,να συνεχίζουμε να παίζουμε μπάλα.

2. Μονομερής στάση εξυπηρέτησης χρέους , εφ’ όσον η αναδιάρθρωση δεν γίνει αποδεκτή.
Θα επιδιώξουμε να χαρακτηρίσουμε το δημόσιο χρέος μας ως ειδεχθές (όπως και είναι ), εφ όσον η αναδιάρθρωση δεν γίνει αποδεκτή. Μονομερής στάση εξυπηρέτησης χρέους, με την δημιουργία μιας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, από κοινά αποδεκτά πρόσωπα , επιστήμονες και φορείς, που θα ελέγξουν όλες τις συμβάσεις που φούσκωσαν το έλλειμμα ( Η πρόταση έγινε για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, από τον καθηγητή του πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος υποστηρίζει ότι «το δημόσιο χρέος της χώρας μας είναι αδύνατον να αποπληρωθεί στο σύνολό του», καθώς και ότι μεγάλο μέρος του είναι «παράνομο» (και κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός μπορεί να αρνηθεί να το πληρώσει. Ζήτησε λοιπόν να δημιουργηθεί μία Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, (ΕΛΕ την ονομάζει) από αποδεκτά πρόσωπα).

3. Παραμονή, σε κάθε περίπτωση, στη ζώνη του Ευρώ.

Αποβολή χώρας δεν έχει προβλεφθεί και δεν αποχωρούμε. Η στάση πληρωμών, στην δεύτερη περίπτωση, γίνεται προσωρινά, ώσπου να υπάρξει ξεκαθάρισμα, πόσο είναι το ποσό πού θα χαρακτηρισθεί ειδεχθές (άρα μη πληρωτέο). Ό,τι χρέος είναι σύννομο και νόμιμο θα αναγνωρισθεί και θα κληθούν οι δανειστές να συμφωνήσουν στον τρόπο αποπληρωμής του.

4. Άμεσο μηδενισμό τού ελλείμματος, με περικοπή των δημόσιων εξόδων.

Εξασφάλιση στοιχειωδών Δημοσίων υπηρεσιών. Χωρισμός τού ετήσιου προϋπολογισμού σε δωδεκαρτημόρια και καταβολή κάθε μήνα τού ποσού τού δωδεκαρτημόριου πού έχει εισπραχθεί τον προηγούμενο μήνα. Πού και πώς θα γίνονται οι αντίστοιχες περικοπές θα είναι προκαθορισμένο (ποσοστό τού ΑΕΠ για μισθοδοσία, Υγεία, Παιδεία, Ανάπτυξη, Άμυνα κ.ο.κ.). Κανένας νέος δανεισμός του δημόσιου τομέα (έτσι κι αλλιώς δεν θα μας δανείζει κανείς). Είτε δραματική μείωση μισθών δημοσίων υπαλλήλων ή απόλυση. Η επόμενη βουλή με 200 βουλευτές (συνταγματικά επιτρεπτό).

5. 10% τού ΑΕΠ για πληρωμή τοκοχρεωλυσίων, εφ όσον περάσει η λύση της αναδιάρθρωσης.
Οι μελλοντικές αποπληρωμές, θα γίνονται με βάση αυτό το ποσό. Οι δόσεις αποπληρωμής πρέπει να υπολογισθούν με βάση το προσδοκώμενο ΑΕΠ. Σε περίπτωση στάσης αποπληρωμής χρέους το 10% τού ΑΕΠ, θα πηγαίνει για υποστήριξη ανάπτυξης επιχειρήσεων. Προσοχή, όχι επιχειρήσεων φωτοβολταϊκών και παροχής υπηρεσιών. Επιχειρήσεων παραγωγής και μάλιστα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

6. Ελάχιστο μη φορολογούμενο εισόδημα 12.000 Ευρώ. Ένας συντελεστής φόρου εισοδήματος για όλους 10-20%. Κέρδη πού επενδύονται δεν φορολογούνται. ΕΠΕ και ΑΕ φορολογούνται με συντελεστή 10%. Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 15%.

7. Γενική φορολογική αμνηστία γενική μη φορολογημένα κέρδη και κατάργηση «πόθεν έσχες» για δημιουργία επιχειρήσεων, αγορά γης, κατοικίας, αγαθών. Επέμβαση μόνο, αν το κεφάλαιο είναι προϊόν εγκληματικής πράξης.

8. Χαρακτηρισμός παραεμπορίου ως εγκληματικής πράξης με αυτόφωρο.
Κατάσχεση προς όφελος του δημοσίου προϊόντων παραεμπορίου. Αλλοδαποί πού ασκούν παραεμπόριο απελαύνονται πάραυτα. Ημεδαποί φυλακή και αποπληρωμή ποινής με κοινωνική εργασία.

9. Καταγγελία της συμφωνίας Δουβλίνο δύο. Αποχώρηση στο εξάμηνο.

Διορία εξαμήνου στους παράνομους μετανάστες να εγκαταλείψουν την χώρα. Έκκληση στον ερυθρό σταυρό, στην ΕΕ και στους ανθρωπιστές αυτού τού κόσμου να αναλάβουν τα έξοδα διαβίωσης των λαθρομεταναστών πού θα συλλαμβάνονται μετά την παρέλευση του εξαμήνου και θα οδηγούνται σε φυλασσόμενα κέντρα επαναπροώθησής τους στις χώρες καταγωγής τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η χώρα δεν έχει τους πόρους να συντηρήσει αυτό τον αριθμό οικονομικών μεταναστών και δεν θέλει να γίνει η χαβούζα υποδοχής των παράνομων μεταναστών, για να περνάνε ωραία οι συνέταιροί μας στην ΕΕ, βρίζοντάς μας και από πάνω.

Ιαπετός

ΥΓ 1. Αν ο λαός φέρει την ΝΔ στην εξουσία, με ένα τέτοιο πρόγραμμα, σημαίνει ότι ξέρει τι θέλει. Και οι δανειστές, όχι μόνο θα συναινέσουν, αλλά θα μας υποστηρίξουν και με αναδιάρθρωση και με νέα χρηματοδότηση, γιατί βλέπουν φως. Καμιά τράπεζα δεν σταματά την χρηματοδότηση μιας προβληματικής επιχείρησης, όσο διαβλέπει την δυνατότητα, ότι θα πάρει πίσω ένα σεβαστό κομμάτι των δανεικών. Παύει την δανειοδότηση, μόνο όταν δει, ότι και τα επόμενα δάνεια θα πάνε στο βρόντο. Άντε να την συνεχίσει για κάποιο διάστημα (όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή με μας), προσπαθώντας να διασφαλίσει την κυριότητα των ακινήτων της θνήσκουσας επιχείρησης. Και οι Ευρωπαίοι θα νιώσουν άνετα και κάποιο έξτρα χαρτζιλίκι (ευρωπαϊκά ομολογιακά δάνεια) θα ρίξουν στην χώρα.

ΥΓ 2. Μπορεί το κόμμα της ΝΔ να σπάσει αυγά; Περιμένω την καινούργια πρόταση της ΝΔ, για έξοδο από την κρίση. Οψόμεθα.
Μέχρι τώρα μιλούσαμε για το γαλλογερμανικό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και την αντιπρόταση της Κομισιόν, τις διαφωνί­ες και τα βέτο που αφορούσαν το πε­ριβόητο σχέδιο, το οποίο επισήμως δεν κατατέθηκε ποτέ από τις δύο χώρες.

Προφανώς έτσι ήταν η στρατηγική. Και πέτυχε. Στη σύνοδο των αρχηγών κρατών της ευρωζώνης της περασμέ­νης Παρασκευής, Βερολίνο και Παρί­σι, με τη σιωπηλή (μέχρι τότε) στήριξη των χωρών με βαθμό αξιολόγησης ΑΑΑ-Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία, Λου­ξεμβούργο - έφεραν στο τραπέζι προς ψήφιση το λεγόμενο Σύμφωνο του Ευρώ, στο οποίο το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας είναι απλώς ένα μέρος.

Είχαμε γράψει πολλάκις ότι επιδίω­ξη της Γερμανίας ήταν να αποκτήσει τη δύναμη του αρχιελεγκτή των χωρών -μελών της ευρωζώνης και το δικαίωμα να αποφασίζει, να παρεμβαίνει και να μπλοκάρει τις εθνικές οικονομικές πολιτικές όταν θεωρεί ότι δεν είναι προς το συμφέρον του ευρώ και, βεβαίως, το δικό της. Η μεθόδευση άρχισε με συνέ­πεια από τη Σύνοδο Κορυφής του περα­σμένου Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας φαίνεται πως ήταν μέχρι τώρα ο κα­πνός: η φωτιά μπήκε στο τραπέζι την τελευταία στιγμή, με το επιχείρημα ότι «πρέπει να διασφαλιστεί η σταθερότη­τα του ευρώ».

Έτσι, και επισήμως πλέον, η ευρωζώνη χωρίζεται στα δύο: στις έξι δημοσιονομικά υγιείς χώρες, που θα έχουν το πάνω χέρι, θα αποφασίζουν και θα δι­ατάσσουν (το λεγόμενο Berliner Club ), και στις αδύναμες του Νότου, που ουσι­αστικά απεμπολούν το δικαίωμα άσκη­σης της οικονομικής πολιτικής τους. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, οι όροι που έχουν υπογραφεί «καίνε» μόνο τις χώρες με υψηλά ελλείμματα και χρέη. Και βάζουν σε ρόλο επιτηρητή αυτές που είναι δημοσιονομικά πειθαρχημέ­νες στις προσταγές του Συμφώνου Στα­θερότητας και τις οποίες βεβαίως το Σύμφωνο δεν αγγίζει.

Στη σύνοδο της Παρασκευής, δυστυ­χώς, διαμορφώθηκε ειδικό καθεστώς για την Ελλάδα, που πλέον μπήκε σε μια κατηγορία μόνη της, αυτή της αμαρτω­λής χώρας που συνεχώς «πάει προς τα πίσω», όπως είπε χαρακτηριστικά Γάλλος αξιωματούχος, συνεργάτης προέδρου Σαρκοζί.

Το λεγόμενο μπλοκ του Νότου δι­αλύθηκε εδώ και εβδομάδες. Γαλλία και Γερμανία «τράβηξαν» μαζί τους την Ισπανία και της υποσχέθηκαν ότι «δεν θα έχει την τύχη της Ελλά­δας», ενώ Πορτογαλία και Ιρλανδία αρνήθηκαν να μπουν στον ίδιο πα­ρονομαστή με τη χώρα μας, διότι «το πρόβλημά τους δημιουργήθηκε κυρί­ως από την παρούσα κρίση» και όχι από διαχείριση δεκαετιών. Όπερ και εγένετο.

Το παρασκήνιο

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τη σύνοδο εξαιρετικά προβληματι­σμένος και όσοι τον είδαν από κοντά διαπίστωσαν ότι δεν είχε καμία διά­θεση για πανηγύρια. Το ράλι όμως του χρηματιστηρίου, σε συνδυασμό με τη μιντιακή κάλυψη των πρώτων ημερών, καλλιέργησε – πρόσκαιρες - ελπίδες στην κυβέρνηση ότι «γύρι­σε το κλίμα». Βιάστηκαν να πανηγυ­ρίσουν;

Για τα πιο πάνω η Ελλάδα δεσμεύτη­κε ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευ­ση για την επιμήκυνση και το επιτόκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», μέχρι τις 8.00 το βράδυ της Παρασκευ­ής η κυβέρνηση δεν είχε πλήρη γνώση ότι στο κοινό ανακοινωθέν αναγραφό­ταν ρητά η δέσμευση για τις αποκρατι­κοποιήσεις, αλλά και για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας (real estate), η οποία μάλιστα πρέπει «να ολοκληρωθεί πλήρως και τάχιστα»! Μάλιστα στο αρχι­κό ανακοινωθέν δεν αναγραφόταν η δέ­σμευση για την παράταση των 7,5 ετών και τη μείωση του επιτοκίου κατά 1%.

Κάτι τέτοιο, για όσους γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι Σύνοδοι Κορυφής, θα ήταν ένα άνευ προηγουμένου άδειασμα για την κυβέρνηση και τον Παπανδρέου προσωπικά και μάλιστα από τους ομο­λόγους του. Με μοχλό πίεσης το ανα­κοινωθέν, οι εταίροι μας κατάφεραν να βάλουν στο πλαίσιο που ήθελαν την Ελ­λάδα δίνοντας την επιμήκυνση και το χα­μηλό επιτόκιο που έτσι κι αλλιώς έπρεπε δώσουν.

Έτσι ξεμπέρδεψαν και με τις επι­κοινωνιακές κορόνες του πρωθυ­πουργού ότι θα περάσει νόμο που θα απαγορεύει την πώληση της δη­μόσιας γης. Το ξεπούλημα δεν είναι θέμα πλέον της τρόικας, αλλά πέρασε και στις αποφάσεις των αρχηγών κρατών της ευρωζώνης. Και για όσους σπεύ­δουν να πουν ότι κάποιες χώρες επιβουλεύονται απλώς τον ΟΤΕ ή τη ΔΕΗ ή άλλες κρα­τικές επιχειρήσεις, να υπογραμμίσου­με ότι στην από­φαση υπάρχει και η πρόταση για εκμετάλλευση κρατικών ακινήτων.

Νέο μνημόνιο για νέο δάνειο

Στη σύνοδο της Παρασκευής, παρ’ ότι δεν βγήκε στην επιφάνεια, ο Παπανδρέου ζήτησε τη δυνατότητα να μπορέσει η Ελλάδα να επαναγοράσει το χρέος της - έμμεση αναδιάρθρωση - με χαμηλότοκα δά­νεια από προσωρινό ταμείο στήριξης EFSF. Συνεργάτες του ανέφεραν σε ξένους δημοσιογράφους (!) ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών γνωρίζουν πως το χρέος δεν μπορεί να εξυπη­ρετηθεί χωρίς κάποιας μορφής αναδιάρθρωση. Παρ’ ότι στα συμπεράσματα της συνόδου υπάρχει επί της αρχής συμ­φωνίας για χρησιμοποίηση του Ταμείου για επαναγορά ομολόγων, οι υπουργοί Οικονομίας της ευρωζώνης, τη Δευτέρα στο Eurogroup, δεν κατάφεραν να τα βρουν στις λεπτομέρειες κι έτσι ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε νέα έκτακτη συνεδρίαση για τις 21 Μαρτίου.

Όμως, ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα, βάσει και του νομο­θετικού πλαισίου του EFSF, εξαιρείται από τη δυνατότητα να το χρη­σιμοποιήσει. Υπάρχει, δηλαδή, παράγραφος που λέει ότι η χώρα μας δεν μπορεί να λάβει κονδύλια από το EFSF! Και αυτό διότι, όταν κα­ταρτιζόταν το νομικό πλαίσιο, πριν από έναν χρόνο, υπήρχαν παράλ­ληλες διεργασίες για τη διάσωση της χώρας μας, που κατέληξαν σε ξεχωριστό μνημόνιο.

Για να μπορέσει λοιπόν η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει το ταμείο - σε περίπτωση απόφασης στη σύνοδο της επόμενης εβδομάδας - θα πρέ­πει να κάνει αίτηση ένταξης στον μηχανισμό, ώστε να αρθούν τα νομι­κά κωλύματα. Αυτό σημαίνει άλλη διαπραγμάτευση και άλλο μνημό­νιο. Σαν πολλά μνημόνια δεν έχουν μαζευτεί, ρε παιδιά; Και είμαστε ακόμη στην αρχή...

Πηγή


Ποιό είναι τελικά το ΠΑΣΟΚ και τι έχει κάνει στην χώρα τα τελευταία 10 χρόνια;
Μέχρι τώρα και στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας,χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές της εκποίησης και περιγράφοντας το ξεπούλημα με όλους τους δυνατούς ευφημισμούς (ιδιωτικοποίηση, αποκρατικοποίηση, μετοχοποίηση, μισθώσεις παραχώρησης κ.λπ.),
έχουν πράξει τα κάτωθι:
 • Ξεπούλησαν τον Σκαραμαγκά. Αλλά αυτό σε τι «βοήθησε» τα οικονομικά του κράτους;
 • Ξεπούλησαν την ΑΓΕΤ. Αλλά αυτό σε τι «τόνωσε» τα δημόσια ταμεία;
 • Ξεπούλησαν τον ΟΤΕ. Αλλά αυτό σε τι απέτρεψε τον «Τιτανικό»;
 • Ξεπούλησαν πάνω από το 90% του τραπεζικού τομέα. Αλλά αυτό σε τι «έσωσε» την οικονομία;
 • Ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά. Αλλά αυτό σε τι «βελτίωσε» τα ελλείμματα;
 • Ξεπούλησαν την «Ολυμπιακή». Αλλά αυτό σε τι απομάκρυνε την «εντατική»;
 • Ξεπούλησαν τη διώρυγα της Κορίνθου. Αλλά αυτό σε τι απομάκρυνε τη «χρεοκοπία»;
 • Ξεπούλησαν τους οδικούς άξονες της χώρας. Αλλά αυτό σε τι συνέβαλε για τον «κατευνασμό των αγορών»;
Επίσης υπενθυμίζουμε ότι: ....
 • Μέχρι το 2004, δηλαδή μια ολόκληρη πενταετία πριν από την εκδήλωση της κρίσης, χρόνια πριν από την προσχηματική επίκληση του χρέους, το ΠΑΣΟΚ είχε διαπράξει τα εξής:
 • Ξεπούλησε το 48,5% της ΔΕΗ.
 • Ξεπούλησε το 38% της ΕΥΔΑΠ.
 • Ξεπούλησε το 64% από τα «Ελληνικά Πετρέλαια».
 • Ξεπούλησε το 49% του ΟΠΑΠ.
 • Ξεπούλησε το 92% της Εθνικής Τράπεζας.
Είναι το ίδια κόμμα, που παρέδωσε
 • το αεροδρόμιο των Σπάτων στους Γερμανούς,
 • τη γέφυρα του Ρίου στους Γάλλους,
 • την Αττική Οδό στον Μπόμπολα, κ.ο.κ.
Ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να απαιτεί καταλογισμό ευθυνών και εξήγηση:
 • α) Σε τι απέτρεψαν όλες αυτές οι εκποιήσεις - που πάντα βαφτίζονται «αξιοποίηση» - την εκτίναξη του δημόσιου χρέους;
 • β) Πόσο του στοίχισε το ιδεολόγημα περί «λιγότερου κράτους», που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διακινούν από τη δεκαετία του '80 για να ρημάζουν και να παραδίδουν τη δημόσια περιουσία στο μεγάλο κεφάλαιο;

Οι απαντήσεις είναι τόσο προφανείς, όσο πρόδηλη είναι και η νέα τους στόχευση:
Πρώτον, παρουσιάζουν σαν «φάρμακο» την ίδια εκείνη δηλητηριώδη πολιτική που έχει διαλύσει την Ελλάδα!
Δεύτερον, εμφανίζουν σαν «σωτηρία» την ίδια καταστροφική πολιτική που έχει γεμίσει τα ταμεία των κεφαλαιοκρατών και έχει εκτινάξει τα δημόσια χρέη!
Τρίτον, αποκαλούν «φιλόδοξη» και «αναγκαία» την ίδια εγκληματική πολιτική που έχει φτωχύνει τους Ελληνες και τους έχει αποστερήσει το δημόσιο πλούτο τους!
Τέταρτον, ισχυρίζονται πως παραμένει «επιβεβλημένος» εκείνος ακριβώς ο «μονόδρομος» του ξεπουλήματος που ακολουθούν επί δεκαετίες, με τα γνωστά αποτελέσματα!
Πέμπτον, έχουν αρχίσει το ξεπούλημα πολύ πριν εμφανιστεί η «τρόικα», πολύ πριν ανακαλύψουν ως πρόσχημα το δημόσιο χρέος. Δεν ξεπουλούν για να «μειώσουν» το χρέος. Οσο ξεπουλούν, το χρέος αυξάνει. Ξεπουλούν για να εκ-πληρώσουν το μόνο χρέος που αναγνωρίζουν και τους καθοδηγεί: Το ταξικό τους χρέος, να υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.


Εάν η πολιτική τους περάσει, ο λαός θα βυθιστεί στα Τάρταρα.
Οι υπηρέτες του κεφαλαίου δεν έχουν καμία αναστολή να καταγραφούν ως οι Ηρόστρατοι της σύγχρονης νεοελληνικής Ιστορίας.
Επιβεβαιώνουν σε κάθε βήμα τους πόσο δίκιο είχε η «Καθημερινή», όταν τους απέδιδε τα παρακάτω εύσημα:
«Για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, η χώρα απέκτησε κυβέρνηση φιλελευθέρων αντιλήψεων της πλέον προωθημένης ή ακραίας μορφής. Ούτε η μέντωρ του νεοφιλελευθερισμού σε επίπεδο παγκόσμιο, η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας κ. Μάργκαρετ Θάτσερ, δεν απετόλμησε τόσο δραστικές αλλαγές, σε τόσο σύντομο διάστημα, όσο ο Eλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γιώργος Παπανδρέου και το υπουργικό συμβούλιό του»

Ἡ ἄνευ συνειδήσεως φαντασία τῆς Φραγκουδάκη!

Εναι πράγματι προβληματικό ν προσπαθς ν ποδείξς πώς δν εσαι λέφαντας στ παχύδερμα!

Ν χς τν «Τορκο» δίπλα σου, πο προσπαθε μ κάθε τρόπο ν σ κμηδενίσ… Ν χς τν «λληνική» κυβέρνησι πο προσπαθε μ κάθε τρόπο ν σκχωρήσ στν «Τορκο»… Ν χς κα τ σούργελα πο σ κυρώνουν…

Ποιο εναι τ σούργελα; Ποιοί ρα γε; Μήπως μία λόκληρη σχολή «παραπλανημένων» νθελλήνων στ πιό «λαϊκό»; Δν ξέρω…. ναρωτιέμαι πράγματι γιατί ξακολουθον κα πάρχουν…

Τὶ δουλειά ἔχει ἡ Φραγκουδάκη τώρα μὲ τοὺς Πομάκους; Τὶ μαῦρος καϋμός κι αὐτός νὰ θέλῃ νὰ τοὺς «ἐκχωρήσῃ» στοὺς γείτονες; Τόση κάψα… Τόση ἀγωνία…. Γιατί; Λὲς καὶ μοναδικός σκοπός τῆς ζωῆς της, μαζί μὲ τὶς διάφορες δραγωνοπαρέες της, εἶναι ἡ ὁλική ἀμνησία μας!!! Λές καὶ δὲν ἔχουμε ἄλλα σοβαρότερα νὰ κάνουμε, ἀπό τὸ καταπιανόμαστε νὰ ἀποδείξουμε τὰ αὐτονόητα…

χουμε γι παράδειγμα ναν πλανήτη ν καταστρέφεται… Χιλιάδες νθρώπων νεκρούς πό να «τυχαον» γεγονός… Χιλιάδες πεινασμένους κα κυνηγημένους… κατομμύρια ΛΑΘΡΟεποίκους στν χώρα μας. ναν νεοβεζίρη ν μς ρπάζ μ τ τσι θέλω γ κα δωρ… Κι χουμε κα τς φραγκουδκες ν μς λλάζουν ταυτότητα!!! Γιατί; Μήπως κι ατς χρωστον, πως κάποιοι λλοι, στος δικούς τους προγόνους; Μήπως τ συμβόλαιά τους, πο μς περιλαμβάνουν, βιάζονται ν τ κλείσουν; Μήπως τος πιασε τέτοια βία, μόνον κα μόνον γιατί ξέρουν πς τ παλιρροϊκό κύμα πο θ τος φανίσ ξεκίνησε κα δν θ τος λυπηθ; Γι τοτο λοιπόν βιάζονται;

Φιλονόη.

ΕΧΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ


Ανασχηματισμός ή εκλογές

Η πολιτική ανάσα που πήρε ο Πα­πανδρέου από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης του εξασφάλισε χρόνο ώστε να επιχειρήσει να ξεμπλοκάρει την κυβέρ­νηση, τόσο από την κοινωνική ένταση που προκαλεί το μνημόνιο όσο και από τις δυσλειτουργίες στο εσωτερικό της, αφού η ανικανότητα υπουργών, η ασυ­νεννοησία και η έλλειψη συντονισμού τον οδηγούν σε αδιέξοδο. Στελέχη της κυβέρνησης, μέσα ενημέρωσης, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, αλλά, το κυριό­τερο, και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι:

1. Το πείραμα «Συντονιστής Ραγκούσης» ναυάγησε αφού δεν κατάφε­ρε να παραγάγει πολιτική, δεν μπορεί να επιβληθεί σε ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις και η ομάδα εργασίας δεν έχει πείρα να αντεπεξέλθει στα δύσκολα.

2. Ο Παπακωνσταντίνου, ενώ τα πά­ει καλά με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, δεν έχει το πολιτικό κύρος να αντε­πεξέλθει στο εσωτερικό, δεν είναι «κοινωνιστής» και έχει απέναντί του σχε­δόν τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Επιπροσθέτως έχει πληγεί η αξιοπιστία του από τις συνεχείς δη­λώσεις, που διαψεύδονται από τα γε­γονότα και τους οικονομικούς δείκτες. Οπότε ο Παπανδρέου ή θα αναζητήσει «τσάρο» ή θα βάλει «καπέλο» στον Παπακωνσταντίνου.

3.Ορισμένοι υπουργοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της Κοινοβουλευ­τικής Ομάδας, ενώ άλλοι πλέουν σε δι­αφορετικό μήκος κύματος από τον Παπανδρέου.

4.Ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος δεν παίζει τον ρόλο που πρέπει, είτε επειδή δεν τον έχει στο παιχνίδι ο Πα­πανδρέου (το τελευταίο διάστημα) είτε επειδή έχει αυτοϋπονομευτεί από τις συγκρούσεις και τις πολωτικές του συ­μπεριφορές λόγω χαρακτήρα.

Έτσι, λοιπόν, πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως ο Παπανδρέου – παρά τις διαψεύσεις – θα οδηγηθεί σε ανα­σχηματισμό, επειδή το καράβι δεν πάει άλλο με αυτό το πλήρωμα. Η δεύτερη επιλογή του Παπανδρέου είναι να προ­σφύγει σε εκλογές, αφού:

• Αναζητά συναίνεση – και μετά την αναιρεί – θέλοντας να χρεώσει στην αντιπολίτευση την άρνηση μιας «εθνι­κής προσπάθειας».

• Αν συνεχιστεί ο κατήφορος στα έσοδα, σε συνδυασμό με τις δυσκολί­ες κατάρτισης του προγράμματος πώ­λησης δημόσιας περιουσίας, ενδέχεται να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή για το πρόγραμμα των 50 δισ. και για τα μέτρα των 14 δισ. που θα ακο­λουθήσουν.

Με αυτό το πλάνο, το θέμα των πρό­ωρων εκλογών μέχρι τον Ιούνιο είναι και θα παραμείνει ανοικτό.

Τα δύσκολα έρχονται

Πέραν της αμιγώς πολιτικής διαχείρι­σης, υπάρχουν καυτά κοινωνικά μέτω­πα. Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει την υλοποί­ηση όσων έχουν ήδη δρομολογηθεί ως επιταγές της τρόικας, αλλά και πέ­ρασαν στο ανακοινωθέν της συνόδου της ευρωζώνης την περασμένη Παρα­σκευή. Δηλαδή την εκποίηση της δη­μόσιας περιουσίας – θέμα ευαίσθητο σε πολλές περιπτώσεις για το σύνολο της κοινωνίας. Ήδη η έκταση της εκ­ποίησης είναι άγνωστη και ίσως πολύ μεγαλύτερη αυτής που σήμερα γνωρί­ζουμε.

Στο ζήτημα αυτό, το κρισιμότερο εμπόδιο, από συνδικαλιστική σκοπιά, αναμένεται να είναι η παραχώρηση της ΔΕΗ – δεδομένου ότι το υπόλοιπο συνδικαλιστικό τοπίο ελέγχεται σχεδόν πλήρως από πλειοψηφίες που πρόσκει­νται στο ΠΑΣΟΚ.

Η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει πολύ συντομότερα απ’ όσο πολλοί αναμένουν, καθώς φαίνεται ότι θα επιστρα­τευτούν – στο πλαίσιο της δέσμευσης που ο πρωθυπουργός συνυπέγραψε την Παρασκευή, όπως είδαμε στις σελίδες 3-5 – «ευέλικτα» χρηματοοικονομι­κά εργαλεία, τα οποία θα μειώσουν κατά πολύ τον απαιτούμενο χρόνο.

Εκτός αυτού υπάρχουν κρίσιμα κοι­νωνικά «πακέτα», τα οποία πολύ σύ­ντομα θα ενεργοποιηθούν προκει­μένου να αντισταθμίσουν την οικτρή αποτυχία του οικονομικού επιτελείου: κατάρρευση εσόδων και εκτίναξη χρέ­ους και ελλειμμάτων πέρα από κάθε πρόβλεψη. Στο πλαίσιο αυτό θα ξανα­δούμε έκτακτες εισφορές και πολλά πρόσθετα – και οριζόντια – φορολο­γικά μέτρα, εκτός των ήδη υπέρογκων που ήδη έχουν δρομολογηθεί. Επιπλέ­ον οι δεσμεύσεις που υπεγράφησαν την Παρασκευή κάνουν λόγο για νέες μισθολογικές περικοπές – προφανώς οριζόντιου χαρακτήρα.

Αυτές όμως οι επιλογές έρχονται να πατήσουν πάνω σε μια κινούμενη άμμο, καθώς η κατάσταση της κοινωνίας γίνε­ται όλο και πιο δραματική:

ανεργία φουντώνει με ταχύτατο πλέον ρυθμό.

-Το κλείσιμο επιχειρήσεων συνεχίζε­ται και εντείνεται.

αγορά πεθαίνει και τα φέσια εκτι­νάσσονται – δεν είναι μεγάλη υπερβο­λή αν πούμε ότι σχεδόν κανένας δεν πληρώνει κανέναν.

-Έρχεται πολύ σύντομα μια νέα ασφα­λιστική «μεταρρύθμιση», η οποία θα βυθίσει ακόμη περισσότερο τα δικαιώ­ματα των εργαζομένων όλων των ειδών και τομέων.

-Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπαιδευ­τική «μεταρρύθμιση», η οποία προκαλεί πλήθος αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα και είναι άγνωστο πώς θα εξελι­χθεί και αν θα αποτελέσει μια μείζονα σύγκρουση της κυβέρνησης με τους κα­θηγητές και τις τοπικές κοινωνίες.

-Πολύ σύντομα θα έρθουν ανάλογες κινήσεις στην Υγεία.

-Επιμέρους κινήσεις, όπως αυτή με την πώληση της έκτασης του πρώην αε­ροδρομίου του Ελληνικού, είναι «ύπο­πτες» για κοινωνικές εντάσεις ανάλογες αυτής στην Κερατέα.

Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν συ­νάντησε κάποιο σημαντικό εμπόδιο στην εφαρμογή της πολιτικής της. Με δεδομένη την άνευρη και χωρίς ανταγωνιστικό πολιτικό σχέδιο Ν.Δ. και τα διαφαινόμενα μικρά κέρδη της Αριστεράς, ούτε τώρα κινδυνεύει θανάσιμα στο πολιτικό πεδίο. Όμως η οργή και η απόγνωση στην κοινωνία λειτουργούν σωρευτικά. Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο μπορεί η κυβέρνηση – αν μπορεί – να αποφύγει την έκρηξη. Εδώ σηκώ­νουμε τα χέρια ψηλά...


 • Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Κανείς στο πέρασμα των αιώνων δεν τόλμησε να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η ΤΡΑΓΩΔΙΑ είναι ένα καθαρά ελληνικό δημιούργημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε λαός, σε κάθε γωνιά της γής μας δεν ζεί σε καθημερινή βάση τις δικές του μικρές ή μεγάλες τραγωδίες που χρωματίζουν δραματικά προσωπικές στιγμές ατόμων και συλλογικά πάθη ομάδων.
Κανείς, ανάμεσα σε ακαδημαϊκούς και ερευνητές, δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι σε μερικές γλώσσες του κόσμου ετυμολογικά ακόμη και το ένα τρίτο των λέξεων που τις συνθέτουν έχει ελληνική προέλευση. Και μάλιστα περιγράφοντας σπουδαίες συναισθηματικές καταστάσεις και επιστημονικές αναζητήσεις από τον ΕΡΩΤΑ στον ΕΜΠΕΙΡΙΣΜΟ και τη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, από την ΤΡΑΓΩΔΙΑ μέχρι την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ οι έννοιες είναι ελληνικές.
Ας μην παραξηγηθεί η σημερινή μου ανάρτηση αλλά καθώς τόσες μέρες τώρα παρακολουθώ τα διεθνή ΜΜΕ και τις τοποθετήσεις προσώπων όπως ο Ιάπωνας Αυτοκράτορας και ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά και οι επικεφάλής Εθνικών και Παγκοσμίων Επιτροπών Ατομικής Ενέργειας διαπιστώνω αυτό ακριβώς – την ελληνικότητα των περιγραφών : Δράμα, Τραγωδία, Καταστροφή, Αποκάλυψη…
Τις τελευταίες ημέρες συγκλονισμένη η ανθρωπότητα ζει μέσα από την αμεσότητα μεταφοράς λόγου και εικόνας με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ μια πολύ ιδιόμορφη τραγωδία με απεριόριστες δραματικές προεκτάσεις τις οποίες, με τις πληροφορίες που μας παρέχονται από επίσημα Ιαπωνικά και Διεθνή χείλη αδυνατούμε να συλλάβουμε, να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε στο μέτρο που πραγματικά απαιτούν οι καιροί.
Ζήσαμε στο παρελθόν την πυρηνική καταστροφή του Chernobyl και ζούμε τώρα, εδώ και ενιά ημέρες την τραγική ΤΡΙΛΟΓΙΑ του σεισμού των 9 Ρίχτερ, του απίστευτα καταστροφικού τσουνάμι και την απειλή ενός – χωρίς προηγούμενο – πιθανού πυρηνικού ολοκαυτώματος στην Ιαπωνία!
Το εντυπωσιακό στοιχείο της σύγχρονης αυτής "Ιαπωνικής τραγωδίας" είναι ότι τα δραματικα πρόσωπά της, πέραν της παγκοσμίως διαπιστωμένης και αποδεκτής αλήθειας ενός υποδειγματικά πειθαρχημένου, δημιουργικού και παραδειγματικά εργατικού λαού, είναι στην ουσία η αιώνια πάλη ανάμεσα στη Φύση και τον άνθρωπο. Είναι, τελικά, η αντιπαράθεση ανάμεσα στα γνωστά στοιχεία της Φύσης και την σύγκρουσή τους με τα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ επιτεύγματα της ανθρωπότηταςο θεσμός της ελληνικής οικογένειας και , κατά προέκταση η ΕΛΛΑΔΑ και όλοι εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ...
Και το θέτω έτσι επειδή τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα τα ψυχοκοινωνικά δεδομένα της παγκόσμιας πραγματικότητας έχουν αποκτήσει τόσες και τέτοιας υφής προεκτάσεις και νοήματα ώστε να απαιτούνται από κάθε δημοσιογράφο ικανές γνώσεις ψυχολογίας και κοινωνιολογίας και από κάθε επιστήμονα της συμπεριφοράς η ανάγκη να πάρει στα χέρια την πέννα και να "δημοσιογραφήσει" ακριβώς επειδή είναι καθοριστικά αναγκαίες οι ερμηνείες των ψυχοκοινωνικών φαινομένων τα οποία βιώνουμε και τα οποία όχι μόνο έχουν ήδη αλλα και θα συνεχίσουν να χαρακτηρίζουν ανεξίτηλα τη συλλογική μας οντότητα ως ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ...
Ενα κοινό σημείο του προβληματισμού δημοσιογράφων και επιστημόνων της συμπεριφοράς εδράζεται στην προσπάθειά μας να συλλάβουμε τα δεδομένα της τρέχουσας πραγματικότητας και μαζί τις πιθανές προεκτάσεις της και στη συνέχεια να τις αποδώσουμε στο κοινό που μας παρακολουθεί έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο ρόλος ή, εάν το θέλετε, το λειτούργημά μας. Δημοσιογράφοι και επιστήμονες της συμπεριφοράς χρειάζεται να διαθέσουμε την ικανότητα μιας ολοκληρωμένης αντϊληψης της πραγματικότητας και να βρισκόμαστε σε αρμονική ισορροπία με αυτήν την πραγματικότητα, την ίδια ακριβώς στιγμή που φαινόμαστε,ουσιαστικά και τυπικά, αποστασιοποιημένοι απ αυτήν (έχοντας περιβληθεί με τις απαιτούμενες δόσεις αντικειμενικής παρατήρησης ή κλινικής ουδετερότητας...)
Είναι, ίσως, σοφή η λαϊκή μας ρήση που διατείνεται ότι ..." μιά ζωή την έχουμε..." Και αυτή τη μοναδική μας ζωή τη ζούμε ο καθένας και η καθεμιά μας σε κάποιες δεδομένες στιγμές, την αναλώνουμε βιώνοντάς την. Αυτή η μοναδικότητα της ατομικής μας ύπαρξης, της ζωής μας, είναι μόνιμα εκτεθειμένη "..στις σαϊτες και τα δόρατα της αχαλίνωτης τύχης, εϊναι υποκείμενο στον πόνο της καρδιάς, στα μύρια τόσα σοκ που μπορεί να υποστεί η ανθρώπινή μας σάρκα..." όπως διατείνεται και ο Σαίξπηρ μέσω Αμλετ...Αναμφίβολα η κάθε τραγωδία είναι "...μίμηση πράξεως σπουδαίας και τελείας..." και σίγουρα στο τέλος της έχουμε πάντοτε την...κάθαρση!
Ας ελπίσουμε ότι στη σύγχρονη ΙΑΠΩΝΙΑ και στο δικό της εξελισσόμενο ψυχοκοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό και δημογραφικό δράμα μιάς κοινωνίας που παρά την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ της πρωτοπορία νικημένη από την θυμωμένη Φύση νοσεί και κλυδωνίζεται, που ενδέχεται να μετουσιωθεί σε μια σύγχρονη ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, η κάθαρση και οι προεκτάσεις της κάθαρσης που εξυπακούεται από τις επερχόμενες εξελίξεις που ακόμη παραμένουν απροσδιόριστες περικλείουν τον κίνδυνο της μετουσίωσής τους σε "πογκρόμ" αντεκδίκησης από την παγκόσμια κοινότητα έναντι σε εκείνους που «λησμόνησαν» το δικό τους Ναγκασάκι και την Χιροσίμα.
Ας ελπίσουμε ότι ΔΕΝ ψεύδονται οι ΑΡΧΕΣ στην Ιαπωνία για την πιθανότητα ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος με πρώτο θύμα τον δικό τους λαό και στη συνέχεια άλλους λαούς όπως συνέβη και με το Chernobyl!
Η Ιαπωνία είναι, ως νησί, ένα τεραστίου μεγέθους ΠΛΕΟΥΜΕΝΟ που φιλοξενεί 125 εκατομμύρια κατοίκους και, σε καθημερινή βάση, μερικά ακόμη εκατομμύρια τουρίστες!
ΕΑΝ, και το απεύχομαι, τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα σε έναν ή και στους 6 πυρηνικούς αντιδραστήρες τι θα μπορούσαν να ανακοινώσουν οι Ιαπωνικές ΑΡΧΕΣ στον λαό τους;
ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ;
Με ποια μεταφορικά μέσα, και προς ποιά κατεύθυνση;
Μέσα από αυτην την σύγχρονη ΙΑΠΩΝΙΚΗ τραγωδία θα προκύψουμε ως Λαοί και Έθνη πιό υγιείς "ελέω και φόβω περαίνοντες την των τοιούτων παθημάτων κάθαρση;"
Ή, μήπως, όπως ξεχαστήκαμε μετά το Chernobyl παρά τα δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες θύματα από καρκίνους που προκάλεσε η σχετική ραδιενέργεια σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα θα έχουμε στήσει "το σκηνικό" για την επανάληψη τέτοιων φαινομένων καθώς θα γίνονται καθημερινά περισσότερο ορατά τα αποτελέσματα μιάς ανθρωπότητας που έχει αναγάγει τον οικονομικό ανταγωνισμό και τον «ηδονισμό» σε υπέρτατες αξίες και τις ανθρώπινες σχέσεις σε αντικείμενα μιάς χρήσεως;
 • Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου, σε όλο της το μεγαλείο!!!
 • Γονατισμένοι από την οικονομική κρίση, μπαίνουμε σε ζώνη πυρός...
Τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται πάλι στην γειτονιά μας, δύο ακριβώς χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Η Ελλάδα τελεί πλέον σε κλοιό πολεμικού, πυρηνικού και οικονομικού αποκλεισμού.

Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Λιβύη, σε πεδίο πολεμικής σύγκρουσης. Η χώρα μας επιμένει στην διπλωματική λύση, αλλά θα συμμετάσχει σε όλες τις επιχειρήσεις πλην αεροπορικών βομβαρδισμών, αν και το τοπίο γύρω από τον ρόλο μας παραμένει θολό – όπως θολό είναι και γενικότερα το τοπίο των πολεμικών δραστηριοτήτων.

Την ίδια ώρα η πυρηνική απειλή από την Ιαπωνία αναβαθμίζεται συνεχώς, ενώ παράλληλα τα πυρηνικά εργοστάσια ξεφυτρώνουν γύρω μας. Και στο Αιγαίο οι παραβιάσεις εκ μέρους των τουρκικών μαχητικών είναι πια καθημερινές.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Μεσόγειο και οι παραβιάσεις, παραβάσεις και παρενοχλήσεις στο Αιγαίο έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε «ζώνη του πυρός», σε επικίνδυνη περιοχή για τους ξένους – κάτι που από χρόνια επιδιώκει η Τουρκία, παρενοχλώντας και επιβατικά αεροπλάνα ξένων εταιριών – με αποτέλεσμα ένα από τα ισχυρότερα πλήγματα στην οικονομία μας, μέσω μιας επίθεσης στον τουρισμό μας.

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στο μέτωπο της οικονομίας. «Ανάσα για την Ελλάδα» αποκάλεσε χθες ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ, την απόφαση των 17 της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Ρόιτερ’ς ο Φελντ είπε πως «στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, δύσκολα θα τα καταφέρει χωρίς αναδιάρθρωση» και συνέστησε να αρχίσουν αμέσως οι περί αναδιάρθρωσης συνομιλίες με ιδιώτες δανειστές.

Το ελληνικό χρέος, δήλωσε, ακόμη και με το σχετικά αισιόδοξο σενάριο, το χρέος της Ελλάδας δεν θα αρχίσει να υποχωρεί πριν από το 2016. Και το χειρότερο: Η χώρα μας θα πρέπει να πληρώνει ετησίως το 8-9% του ΑΕΠ της για τόκους. Παράλληλα δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Επιπλέον, η Eurostat ανακοίνωσε χθες πως το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας βρίσκεται στα 22,4 δις ευρώ, μειωμένο κατά 11,5 δις ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Την ίδια ώρα, το εμπορικό έλλειμμα της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στα 14,8 δις ευρώ. Και βέβαια, το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα το παρουσιάζει η Γερμανία με 152,4 δις ευρώ και ακολουθεί η Ιρλανδία με 43,4 δις ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, η γερμανική Βουλή ενέκρινε την προαναγγελθείσα πρόταση μομφής , απαιτώντας από την κυβέρνηση να εμποδίσει την αγορά κρατικών ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Κατά της αγοράς τάχθηκαν και οι βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό – στέλνοντας το ανάλογο μήνυμα στην Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία στις 11 Μαρτίου συμφώνησε στην αγορά κρατικών ομολόγων.

Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά βρίσκεται στον αέρα το ίδιο το Σύμφωνο για το Ευρώ και κάτω από αυτές τις συνθήκες θα γίνει η συζήτηση της 25ης Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ, και υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στο μέτωπο της πυρηνικής ενέργειας και του λιβυκού πετρελαίου, από την Λευκωσία έγινε χθες γνωστό ότι η Κύπρος εξετάζει την επίσπευση της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, για να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης. Η ανακοίνωση έγινε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας ενέργειας Σόλωνα Κασσίνη και χωρίς αμφιβολία σχετίζεται με τα τελευταία γεγονότα.
“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”
 • Του Θανάση Νικολαΐδη
ΥΠΗΡΞΕ εποχή δεξιάς με απέναντι τους αντιφρονούντες. Ήταν «αντιφρονούντες» οι… υπόλοιποι και, βέβαια, «πας μη έλλην βάρβαρος». Το μέτωπο συνιστούσαν κομμουνιστές που έγιναν αριστεροί κι ύστερα «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Με αγώνες τότε, με συγκυβερνήσεις αργότερα, και σήμερα τσακώνονται λυσσασμένα στη βουλή λεγόμενοι αριστεροί και σαν τέτοιοι να μη μοιάζουν. Κι αν έβαλε τον Πάγκαλο «μπροστά» το ΠΑΣΟΚ με απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ, τζάμπα κόπος κι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με ιδεολογικές αναμετρήσεις.
ΔΕΝ στέρξαμε στις ιδέες του κ. Πάγκαλου, απορρίψαμε τον τρόπο και το ύφος του που συνιστούν πολιτική χυδαιότητα και μιλήσαμε για κληρονομούμενα… χρωματοσώματα. Κι αν, βέβαια, υπάρχει ένας αποχρών λόγος απόρριψής του ως πολιτικού, είναι η… Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Εκεί ανήκει και δεν μας το μαρτυράει κι ούτε απολογείται. Εκεί συναντιέται με ντόπιους και ξένους που φιλοτεχνούν το αυριανό πορτραίτο του κόσμου. Εκεί, στο παραμάγαζο που βοηθάει τους ισχυρούς και αθέατους που προδιαγράφουν το μέλλον μας.
ΩΣΤΟΣΟ, τα παραπάνω «απορριπτικά» του κ. Πάγκαλου, δεν αναιρούν την τόλμη του να συζητάει με «επαναστάτες». Με τα ΜΑΤ σε απόσταση αναπνοής, αλλά και με αντιφρονούντες ακράτητους, που συχνά θυμίζουν σκηνικό της βραδιάς Γρ. Λαμπράκη. Δεν το’ βαλε στα πόδια, αράδιασε επιχειρήματα και στάθηκε απέναντί τους όρθιος, ορθολογιστής και πεισματάρης. Μέχρι τη στιγμή που το «γιαούρτωμα» μας δίνει λόγο και αφορμή (και) για το ήθος του «αντιπάλου». Να γίνουμε σαφείς. Μες την αναμπουμπούλα και τις κραυγές, δεν είδαμε τον παλικαρά με το κεσεδάκι. Είδαμε μια κοπέλα, στο μπαλκόνι (μπορεί και να’ ταν άνδρας με κοτσίδα), που μόλις τη σημάδεψε η κάμερα, χώθηκε βιαστικά στο διαμέρισμά της και εξαφανίστηκε!
ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ το κοντράστ και βγάζουμε συμπεράσματα. Για τον μικρό όχλο και την ψυχολογία του. Για την «αγωνίστρια του μπαλκονιού» που ρίχνει(;) το γιαούρτι και εξαφανίζεται. Για τους «άνδρες» (πέρα απ’ το δίκιο τους), που έβριζαν και ούρλιαζαν και που δεν θα ομολογούσαν στην αστυνομία τον/την δράστη.
ΜΕ ψοφοδεείς των μπαλκονιών και με κρυπτόμενους δεν γίνεται «επανάσταση». Και ο Γκοτζαμάνης με το τρίκυκλο εξαφανίστηκε και ο Εμμανουηλίδης κρύφτηκε, πριν τους τσακώσει ο «Τίγρης». Κι αν ψάχνεις σήμερα τον (την) δειλό με το κεσεδάκι, αύριο θα ψάχνεις για ιδεολόγους και δημοκρατία. Περιτριγυρισμένος από… παλικαράδες (με σηκωμένους τους ώμους) του «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω».

Ὑπάρχει γενικότερα μία «φιλάνθρωπος» τάσις, ποὺ διόλου δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μὲ τὴν πραγματική φιλανθρωπία, καὶ ἰσχυρίζεται πώς πρέπει νὰ δεχτοῦμε ἀδιαμαρτυρήτως κάθε ΛΑΘΡΟέποικο ποὺ μᾶς ἔχουν ἐπιβάλλει.

Διαφωνῶ!

Πρῶτον: οἱ τύποι αὐτοί ἔχουν παραβιάσει τὰ σύνορα. Συνεπῶς θεωροῦνται, βάσει διεθνῶν κανόνων, ἐχθροί. Θέλουμε δὲν θέλουμε νὰ τὸ συνειδητοποιήσουμε, εἶναι ἀκριβῶς ἔτσι.

Δεύτερον: ἔχουν παραβιάσει κάθε νόμο καὶ δίκαιο. Δὲν σέβονται τόν χῶρο καὶ τὴν χώρα ποὺ τοὺς φιλοξενεῖ. Ἀντιθέτως μάλλιστα, ἐπιλέγουν, ἀποφασίζουν κι ἐπιβάλουν δικούς τους νόμους, ποὺ μακρὰν στέκουν τῶν νόμων τῆς Ἑλληνικῆς πολιτείας. Δημιουργοῦν κράτος ἐν κράτει καὶ ἀπειλοῦν μὲ «ἐξεγέρσεις» κάθε κάποιο χρονικό διάστημα. Συντηροῦν τὸ λαθρεμπόριο καὶ τὸ παρεμπόριο, τὸ ἐμπόριον ὅπλων καὶ ναρκωτικῶν καὶ τὴν δουλική ἐργασία. Ἡ ἐγκλημάτικότης ἔχει ἀπογειωθεῖ καὶ δὲν ἐλέγχεται. Οἱ φόνοι, οἱ ληστεῖες καὶ οἱ ἐπιθέσεις εἶναι πλέον ἡ ἀθλία δική μας καθημερινότης, λόγῳ τῆς δικῆς τους παρουσίας στὴν Πατρίδα μας.

Τρίτον: Συντηροῦν μὲ τὸν ἐρχομό τους, ἕνα δουλεμπορικό κύκλωμα, ποὺ οὐδόλως ἔχει νὰ κάνῃ μὲ τοὺς πραγματικούς ἀνθρωπιστές, ποὺ εἶναι οἱ Ἕλληνες. Ἀντιθέτως, τὸ στηρίζουν οἱ «ἀνθρωπιστὲς», οἱ ὁποῖοι καὶ τὸ ὑπερασπίζονται μὲ σθένος, ἀποδεικνύοντάς μας καθημερινῶς τὴν μεγάλη τους ἐξάρτησι ἀπό τὸ χρῆμα ῥέει! Ὄχι στὰ ταμεῖα τῆς χώρας βεβαίως! Ἀλλὰ σὲ κάτι «ἀνώνυμες» τσέπες, ἀρκούντως βαθιές!

Σὲ κάποιαν ἄλλην ὅμως μεριὰ τοῦ πλανήτου, ὑπάρχουν κάποιοι μὲ ἀξιοπρέπεια καὶ συνείδησι. Μικρή ἢ μεγάλη δὲν ξέρω. Αὐτὸ ποὺ ξέρω εἶναι πώς δὲν εἶναι κουδουνίστρες. Ξέρουν νὰ βάζουν ὅρια καὶ φραγμούς. Κι ὅποιος δὲν τὰ σέβεται, περνάει ἁπλῶς …ἔξω ἀπό τὴν χώρα!


Γενναία δήλωση του Αυστραλού Πρωθυπουργού!!!

«Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.

Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.

Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά,τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!

Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό.
Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.

Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς.

Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε!
Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε!
Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.
Εσείς διαλέξατε να έρθετε.
Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!»

Νὰ τοῦ στείλω τὰ συγχαρητήριά μου;

Στὴν Ἑλλάδα δυστυχῶς «κυβερνοῦν» οἱ κουδουνίστρες σήμερα. Ἐὰν στοιχειωδῶς σκέπτονταν, θὰ προάσπιζαν τοὐλάχιστον τὰ συμφέροντα τῆς χώρας! Ὅπως ὁ πρωθυπουργός τῆς Αὐστραλίας.Ἀντί αὐτοῦ, συνομιλοῦν μὲ παρανόμους καὶ κάνουν συμφωνίες. Συμφωνίες τέτοιες ποὺ οὐδόλως συμφέρουν τὴν χώρα καὶ τοὺς πραγματικούς κατοίκους της. Ὄχι τοὺς μαϊμουδένιους ποὺ μπῆκαν ἀπό τὰ παράθυρα.

Παράδειγμα; Ἡ κα Νταράλα! Ἀντί νὰ κυττάξῃ πῶς θὰ ἐξοικονομήσῃ μερικά ἑκατομμύρια γιὰ τοὺς Ἕλληνες ποὺ πεινοῦν, ἀντί νὰ δείξῃ (ὅπως κάθε σοβαρός πολιτικός ποὺ σέβεται τὸν ἑαυτό του) τὴν ἔξοδο σὲ ὅλους, (διότι ΟΛΟΙ εἶναι ΛΑΘΡΑΙΟΙ), ἐφ΄ ὅσον ὅλοι ἀπό τὸ παράθυρο μᾶς ἤλθαν, τάζει:Καὶ μετά τὶ περιμένει; Νὰ τὴν σεβόμαστε ἢ νὰ τὴν ὑπολογίζουμε; Ἢ μήπως ἐλπίζει ὅτι σὲ λίγον καιρό θὰ ἔχουμε ξεχάσει;