Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

6 Σεπ 2013

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει στις 10 Σεπτεμβρίου να απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος σχετικά με το συριακό πρόβλημα, ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου μετά από τη σύνοδο κορυφής των G20 στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, η άποψη για το απαράδεκτο της χρήσης της βίας δίχως την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αξίζει το σεβασμό, όμως σε συνθήκες αδράνειας του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτή η αρχή δεν λειτουργεί.

Την ίδια στιγμή ο Ομπάμα απέκλεισε μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία. Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι τα χτυπήματα κατά της Συρίας θα πραγματοποιηθούν με πυραύλους τύπου Κρουζ από θάλασσα και με αεροσκάφη.

Η Γερουσία των ΗΠΑ θα ψηφίσει για τη Συρία στις 11 Σεπτεμβρίου
Η Γερουσία των ΗΠΑ έλαβε προς εξέταση το σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία, το οποίο προβλέπει κυρώσεις με χρήση βίας κατά αυτής της χώρας με διάρκεια έως 90 ημέρες. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.

Για να λάβει στις ΗΠΑ νομική ισχύ, το έγγραφο θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από το Κογκρέσο υποστήριξη στη στρατιωτική επιχείρηση, στόχος της οποίας φέρεται να είναι η αποτροπή χρήσης χημικών όπλων στη Συρία.
-->
Η Ιταλία έχει αποστείλει ένα πολεμικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο ώστε να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των Ιταλών στρατιωτών από το νότιο Λίβανο, στην περίπτωση που υπάρξει διάχυση της συριακής κρίσης στη γειτονική της χώρα.

"Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δράσουμε γρήγορα εάν χρειαστεί να προχωρήσουμε σε εκκένωση", είπε ένας εκπρόσωπος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Andrea Doria, ένα αντιτορπιλικό μήκους 153 μέτρων, βρίσκεται ήδη στα ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου και "παρακολουθεί την κατάσταση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Άμυνας Μάριο Μάουρο, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό από το δημόσιο ραδιόφωνο της Ιταλίας, υπογράμμισε ότι το αντιτορπιλικό θα ενταχθεί "στις ναυτικές δυνάμεις της Finul", της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο. Καθώς διαθέτει υπερσύγχρονα ραντάρ, " αποστολή του θα είναι να βοηθά τη δύναμη του ΟΗΕ να παρακολουθεί τις τηλεπικοινωνίες", πρόσθεσε.

Ο Μάουρο σημείωσε ότι το Andrea Doria μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί "για κάθε άλλη περίπτωση, δεδομένου ότι μεταφέρει ελικόπτερα ικανά να απομακρύνουν ένα μέρος των στρατιωτικών δυνάμεων" του ΟΗΕ εφόσον χρειαστεί. Ο Ιταλός υπουργός διευκρίνισε ότι η αποστολή του πλοίου έγινε καθαρά για "προληπτικούς λόγους".

Σε άλλη συνέντευξή του στον ενημερωτικό ιστότοπο της Huffington Post, ο υπουργός δήλωσε ότι "ανησυχεί για τους (Ιταλούς) στρατιώτες και για όλα τα μέλη της Finul" που βρίσκονται στην περιοχή όπου "συγκρούονται σιίτες και σουνίτες".

Η Ιταλία ασκεί τη διοίκηση της Finul, της δύναμης επιτήρησης των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ. Από τους 10.000 στρατιώτες που είναι ενταγμένοι στην αποστολή του ΟΗΕ, οι 1.100 είναι Ιταλοί. Μολονότι η Ρώμη έχει αποκλείσει τη συμμετοχή της σε κάθε είδους στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία χωρίς συγκεκριμένη εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, σχεδιάζει να στείλει στον Λίβανο και μια φρεγάτα, την Maestrale.

Αμερικανοί διπλωμάτες εγκαταλείπουν το Λίβανο
Λίγα 24ωρα φαίνεται ότι απομένουν από την έναρξη της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από τους διπλωμάτες του να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά τους , λόγω του στρατιωτικού χτυπήματος που ετοιμάζεται.

Το Στέητ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε οδηγία και προς τους αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Λίβανο.

Η ανησυχία για αντίποινα από την Χεζμπολάχ ειναι δεδομένη και γι΄ αυτό το Στέητ Ντιπάρτμεντ παίρνει τα μέτρα του.

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι από την 9η Σεπτεμβρίου κα μετά η αμερικανική επίθεση μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή.

Πηγή OnAlert

Του Χρήστου Ιακώβου

Οι ΗΠΑ υποβάθμισαν από την αρχή την κρίση στη Συρία στο γεωστρατηγικό  τους σχεδιασμό με αποτέλεσμα σταδιακά να καταστούν θεατές και όμηροι των εξελίξεων. Επέδειξαν συμπάθεια προς τους σουννίτες αντάρτες αλλά αντελήφθησαν ότι η αντικατάσταση του καθεστώτος Άσαντ δεν σημαίνει ότι η Συρία θα καταστεί πιο δημοκρατική και πιο φιλοαμερικανική.

Ο Ομπάμα βρίσκεται σε διαδικασία απεμπλοκής από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, δύο προβλήματα που του κληροδότησε η κυβέρνηση Μπους και θα ήταν άσκοπο να εμπλακεί σε μία διαδικασία πολέμου και ανόρθωσης της Συρίας, με δεδομένη την ισχυρή επιρροή των ισλαμιστών της Αλ Νούσρα ανάμεσα στους αντάρτες. Συνεπώς η πιο ορθολογική στάση για τον Ομπάμα θα ήταν να κρατήσει απόσταση, όπως έκανε μέχρι προσφάτως.

Το 2012 έθεσε την κόκκινη γραμμή ως την χρήση των χημικών όπλων γιατί ήταν πεπεισμένος ότι ο Άσαντ δεν θα προχωρούσε σε τέτοια ενέργεια και συνεπώς κάνοντας εκείνη τη δήλωση θεωρούσε ότι ήταν πλήρως καλυμμένος και εξασφάλιζε την απόσταση που τηρούσε. Έτσι με την προβοκάτσια των ισλαμιστών ο Ομπάμα έμεινε χωρίς επιλογή. Ένα σημαντικό συμπέρασμα για ένα ηγέτη είναι να μην γίνεται ποτέ προβλέψιμος στον αντίπαλο γιατί θα αιφνιδιαστεί και, το χειρότερο, καθιστά εαυτόν εύκολο προς διαχείριση από αντιπάλους  που ξέρουν πως θα αντιδράσουν.

Ένα άλλο σημείο που χρήζει επισήμανσης είναι η πολιτική κουλτούρα που κυριαρχεί ανάμεσα στους συμβούλους του Ομπάμα σήμερα και οι οποίοι ανεδείχθησαν ως το αντίβαρο των νεοσυντηρητικών του Μπους. Θεωρούν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως το πρότυπο της αμερικανικής παρέμβασης στα διεθνή δρώμενα και τον εκλαμβάνουν ως τον απόλυτο πόλεμο αφού πιστεύουν ότι οι αμερικανοί ενεπλάκησαν για τα αντιμετωπίσουν μία μηχανή θανάτου όπως τη Ναζιστική Γερμανία και όχι πρωτίστως για συγκεκριμένους στρατηγικούς λόγους.  Η εξωτερική πολιτική όμως μιας υπερδύναμης δεν είναι θέμα αφηρημένων εννοιών αλλά ευκρινούς προσδιορισμού στρατηγικών συμφερόντων.

Επιπλέον, στην αμερικανική κυβέρνηση υπάρχουν ακόμη άτομα που εκλαμβάνουν αφελώς την ούτω καλουμένη «Αραβική Άνοιξη» με το φακό του ρομαντισμού, της οικοδόμησης δηλαδή της δημοκρατίας και της διεκδίκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πέραν των άλλων περιορισμών, ο Ομπάμα επιδιώκει να αποφύγει και την αρνητική κληρονομιά του Μπους. Έθεσε ως αρχή του ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να κάνουν πολέμους που μπορεί να παγιδεύσουν τη χώρα σε χαοτικά περιβάλλοντα και επικίνδυνες περιπέτειες, καθώς επίσης κάθε φορά που οι ΗΠΑ θα κάνουν ένα πόλεμο θα πρέπει να εξασφαλίζουν διεθνή νομιμοποίηση μέσω του ΟΗΕ και να μοιράζονται  την ευθύνη του πολέμου με άλλους συμμάχους, όπως έπραξαν στην περίπτωση της Λιβύης.

Όταν το θέμα της χρήσης χημικών όπλων ήρθε εσχάτως στην επιφάνεια και ο Ομπάμα εξέφρασε πρόθεση να προχωρήσει σε στρατιωτικά κτυπήματα, έχοντας ήδη αυτοπαγιδευτεί στις κόκκινες γραμμές του, ήταν προετοιμασμένος να αναλάβει στρατιωτική δράση με την προϋπόθεση ότι θα το έκανε συλλογικά με άλλους συμμάχους. Αυτό που συνέβη τις τελευταίες μέρες καθιστά το δίλημμα για τον Ομπάμα να κτυπήσει ακόμη πιο επώδυνο.
Η Βρετανία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, οι οποίες παλαιότερα επεδείκνυαν αυξημένη προθυμία συμμετοχής σε αμερικανικής εμπνεύσεως στρατιωτικές περιπέτειες, τώρα, εμμέσως πλην σαφώς, αμφισβητούν τη σοφία της συγκεκριμένης επιλογής του αμερικανού προέδρου, αφήνοντας τον μόνο με την πρόθεσή του. Αυτό δίδει διεθνώς την εικόνα ότι η επιλογή στρατιωτικής εμπλοκής στην Συρία ανήκει αποκλειστικά στον Ομπάμα …και στον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν.

Η Τουρκία όμως έχει τους δικούς της λόγους να θέλει μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Βλέποντας ο Ερντογάν την πολιτική του στρατηγικού βάθους να βαλτώνει στην Αίγυπτο, μετά την ανατροπή του Μόρσι, και στη Συρία, μετά την αποτυχία της να οδηγήσει τους ισλαμιστές σε νίκη έναντι του Άσαντ, πιέζει απελπιστικά για στρατιωτικά κτυπήματα, κατ’ αναλογία προς τον πόλεμο του Κοσσόβου, προκειμένου να αναγκαστεί το καθεστώς Άσαντ σε κατάρρευση. Ο Ομπάμα όμως αυτό που μπορεί μονάχα να κάνει, σε περίπτωση που επιλέξει τα στρατιωτικά κτυπήματα, είναι απλώς περιορισμένη και συμβολική δράση.
Συνεπώς, μπορεί κατ’ αρχήν να μην υπάρχει διαφωνία με την Τουρκία ως προς τα κτυπήματα υπάρχει χάσμα ως προς το χαρακτήρα και τους στρατηγικούς στόχους της στρατιωτικής δράσης. Σίγουρα ο Ομπάμα δεν είναι διατεθειμένος να λάβει το ρίσκο που προβάλλει η Τουρκία.

Από τη άλλη, η όλη εξέλιξη του θέματος ευνοεί τη Ρωσία, η οποία ακολουθώντας, από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, με σταθερότητα μία πολιτική αφοσιωμένη στην στήριξη του καθεστώτος Άσαντ, κατάφερε με τους χειρισμούς του Ομπάμα να ισχυροποιήσει την ήδη θεσμοθετημένη συνεργασία με τη Συρία.

Ο Ομπάμα τελικώς, τοποθετώντας τον εαυτό του και τις πολιτικές του αποφάσεις κάτω από τους θεσμούς μετέφερε το πρόβλημα από το στρατιωτικό πεδίο στο διπλωματικό, εξαγοράζοντας μεν χρόνο θέτοντας δε σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή.

Τελικώς, όποιο και να είναι το πόρισμα της ομάδας των διεθνών επιθεωρητών, ο Ομπάμα είναι παγιδευμένος. Αν το συμπέρασμα είναι ότι ο Άσαντ έκανε χρήση χημικών τότε είναι αναγκασμένος να κτυπήσει, αλλά με ποιο στρατηγικό στόχο; Μήπως για να αυτοϊκανοποιηθεί ότι ανέλαβε στρατιωτική δράση για να τιμωρήσει το καθεστώς της Δαμασκού ή για να φέρει τους ισλαμιστές στην εξουσία; Αν το πόρισμα καταδεικνύει προβοκάτσια, τότε τι θα κάνει; Μήπως θα κτυπήσει τους αντάρτες που στηρίζει; Υπό τις περιστάσεις αυτό που τον βολεύει είναι ένα πόρισμα γραμμένο σε σολομωνική γλώσσα για να δηλώσει ότι δίδει μια δεύτερη ευκαιρία στον Άσαντ και να αποπαγιδευτεί αβρόχοις ποσίν.

Εάν το Κογκρέσο εγκρίνει τα αεροπορικά κτυπήματα δεν είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσει σε δράση. Και ο λόγος είναι ότι δεν φαίνεται να ξεκαθάρισε ποιος θα είναι ο στρατηγικός στόχος καθώς επίσης η πιθανότητα να υπάρξουν πολλά θύματα ανάμεσα σε αμάχους λειτουργεί αποτρεπτικά, ειδικά όταν δεν έχει πολλούς συμμάχους να μοιραστεί την ευθύνη. Υπό την πίεση των γεγονότων μπορεί να είναι αναγκασμένος να το κάνει αλλά όταν το κάνει θα βρεθεί κατηγορούμενος γιατί το έκανε. Η κρίση στη Συρία αποδεικνύει εμπράκτως πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση της ισχύος ακόμη και από μία υπερδύναμη.

Ο Χρήστος Ιακώβου είναι Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου ΜελετώνΤου Γιώργου Χατζημαρκάκη

Το e-mail του Ματίας Μορς για κλείσιμο της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας, έρχεται να δείξει για μια ακόμα φορά πως η Τρόικα βαδίζει σε λάθος δρόμο.

Ως Γερμανός τεχνοκράτης ο κ. Μορς γνωρίζει πως η Ελλάδα ήταν 2η χώρα στο ΝΑΤΟ - μετά τις ΗΠΑ - σε δαπάνες εξοπλισμών, καθώς και ότι η Γερμανία είχε το 15% των εξοπλιστικών της Ελλάδας, και η μικρή Ελλάδα ήταν «ο καλύτερος πελάτης της Γερμανίας» όπως εύστοχα έχει σημειώσει η Handelsblatt.

Δεν πρέπει δε να του διαφεύγει ούτε η δήλωση του ειδικού σε θέματα εξοπλισμών του SPD (Σοσιαλδημοκράτες), Μίχαελ Γκρόσεκ, ότι «η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται υπερβολικά για την εγχώρια εξοπλιστική βιομηχανία. Και η γερμανική αμυντική βιομηχανία έκανε χρήση της διαφθοράς στην Ελλάδα ως τρόπου για την προώθηση των προϊόντων της».

Προφανώς, φαντάζομαι πως δεν θα του διαφεύγει ούτε το δημοσίευμα της Die Welt ότι προβλέπονται μεγάλες εξοπλιστικές δαπάνες της Ελλάδας με βάση το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, τα τέσσερα περίφημα υποβρύχια που έγερναν καθώς και παλαιότερο άρθρο της New Europe που υποστήριζε ότι υπάρχει μυστική συμφωνία του Γιώργου Παπανδρέου με Μέρκελ και Σαρκοζί για την αγορά οπλικών συστημάτων ύψους 10,5 δισ, που συνδέεται άμεσα με τις δανειακές συμβάσεις της Ελλάδας.

Όλα τα παραπάνω συγκροτούν σημαντικό μέρος της ανοικτής οικονομικής πληγής που μάτωσε τους Έλληνες. Προφανώς πολύ μεγαλύτερο από το κόστος διατήρησης της Ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας.
Ασφαλώς, όπως όλα δείχνουν η βιομηχανία αυτή δεν είναι κερδοφόρα σήμερα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα μπορούσε να γίνει με δύο αποφάσεις:

Η πρώτη, θα ήταν να εγγυηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τα σύνορα της Ελλάδας ως ευρωπαϊκά σύνορα, μειώνοντας το κόστος των ελληνικών εξοπλισμών.
Συντρέχουν ποικίλοι λόγοι.

Η δεύτερη, θα ήταν να αποφασίσει να εγγυηθεί την ανάπτυξη της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας ως νέο βραχίονα στήριξης των εξοπλιστικών προγραμμάτων των χωρών της Ε.Ε. με τη σύμφωνη γνώμη κρατών -μελών στο πλαίσιο διόρθωσης του μνημονίου ή και σε διμερές επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρο πως η Γερμανία έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από την Ελλάδα για να συντηρήσει και να αναπτύξει την πολεμική της βιομηχανία.
Μια «ενάρετη» χώρα λοιπόν, όπως παρουσιάζει τον εαυτό της η Γερμανία, οφείλει να αποδεικνύει με πράξεις ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο, αν θέλει να έχει μέλλον στην Ευρώπη μια ενιαία δημοσιονομική πολιτική.
Διαφορετικά ο δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο.Η υπόθεση του e-mail με τις διαταγές της τρόϊκας σχετικά με την αμυντική βιομηχανία, είναι σαν το παγόβουνο:

Αυτό που φαίνεται είναι λιγότερο απ' αυτό που δεν φαίνεται!

Στην απάντηση που έδωσε η Κομισιόν σχετικά με το θέμα φαίνεται ενοχλημένη μεταξύ των άλλων και για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε το mail, ενώ ''ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ, οι συννενοήσεις(!) αυτές να είναι εμπιστευτικές''!

Θαυμάστε τακτ, με το οποίο υπενθυμίζουν στην μαριονέτα τους ότι όλα αυτά πρέπει να μένουν ΚΡΥΦΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΛΑΟ, στο σκοτάδι. Έχουν ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ να λένε ψέματα, να αποκρύπτουν, να συσκοτίζουν.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΝΑΝΕ!

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, με την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης που ανήγγειλε για να βρεθεί από πού προήλθε η διαρροή, επιβεβαιώνει έμμεσα αλλά σαφέστατα την συμφωνία αυτή, περί κρυφής απ' τον λαό πολιτικής!

Έχουν συμφωνήσει λοιπόν οι τοκογλύφοι με τους δωσίλογους να λένε στον λαό που εξαθλιώνουν ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ!

Και όλο αυτό το ονομάζουν ''κυβέρνηση'' και ''δημοκρατία''!

Κατά τα άλλα, αύριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο ''πρωθυπουργός'' κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, αφού οι πομπές τους είδαν πιά το φως της ημέρας, θα προσποιηθεί το λιοντάρι και θα κάνει τον μάγκα στην τρόϊκα, ότι τάχα δεν συναινεί και δεν θα γίνει αυτό που θέλει η Κομισιόν, και άλλα τέτοια καραγκιοζιλίκια για μικρά παιδιά!

Είναι όμως σίγουρο ότι, τηρώντας τις συμφωνίες και ΚΡΥΦΑ, θα έχει συμφωνήσει εκ των προτέρων για άλλα, τα οποία δεν θα μάθουμε, ή θα τα μάθουμε κουτσά και διαστρεβλωμένα. Δεν είναι πολιτική για λιοντάρια αυτή κύριε ''πρωθυπουργέ''...
Δεν είναι ούτε για ποντίκια που παριστάνουν τα λιοντάρια...
Για κότες είναι...
Και ούτε καν για κότες...
Για ψευτόκοτες..

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

-->
Ενα e-mail!
Eνα e-mail της Τρόικας έφθασε σε ένα υπουργικό γραφείο κι έσκασε σαν βόμβα των Ταλιμπάν στη μέση του Ισλαμαμπάντ! Παταμπούμ πατράκ κι εγένετο πατατράκ.

Eνα e-mail, κυρίες και κύριοι! Κι εξερράγη σαν βρισιά του Σόιμπλε όταν του πατούν τον κάλο, και δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο όρθιο σε καμμιά δεκαριά υπουργεία, στο πρωθυπουργικό γραφείο και στο σπίτι που φυλάει ο Μπενύτο τα Σχέδια Εθνικής Αμύνης που πήρε μαζί του φεύγοντας απ’ το φερώνυμο Υπουργείο! Ενα e-mail κι έγινε το μέγα μπάχαλο - μπαμ από ’δώ κι έφευγαν όροφοι, μπουμ από ’κεί κι άνοιγαν φωριαμοί όπως ο τάφος του να βγει ο Λάζαρος, μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές, κουρνιαχτός και μπούρμπερη - ναι, με ένα e-mail!

Εφθασε, άρκεσε ένα e-mail που κατέφθασε απ’ την Τρόικα για να αποκαλυφθεί σε όλο της το ελεεινό κατάντιο η γυμνότης του ελληνικού -που πλέον ελληνικό δεν είναι- κράτους. Η θλιβερή μας υπόσταση σε καθεστώς Σαμαροστουρναρέων - τίποτε άλλο δηλαδή παρά υπαλληλίσκων των υπαλλήλων της Τρόικας.

Ενα e-mail, κατακαημένη Αράχωβα, και πήραν φωτιά τα τόπια! Μπαμ και πάρ’ την κάτω τη ΛΑΡΚΟ! Μπουμ, σκόνη η ΕΑΣ! Μπαμ, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένοι η ΕΛΒΟ!

Αυτή είναι πια η Ελλάδα, ένα e-mail μιας πορδής - πλην όμως ιεράς και απαραβίαστης. Τόμσεν έφα και τα σκυλιά αμολημένα να φάνε κι άλλο ανθρώπινο κρέας, να βρουν κι άλλες ζωές για να κατασπαράξουν. Μου αρέσει που κάναμε κριτική στα σοβαρά στον κ. Σαμαρά περί την άρση της Ασυλίας της χώρας ή την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο των βρωμοδουλειών που προώρισται να την αλαλιάσουν, τρίχες - του ενός e-mail είμαστε, ενός e-mail του κώλου, που θα τολμούσε να στείλει σε ένα κράτος (εν κράτει) μόνον μια μαϊμού εκπαιδευμένη από άγγλο αποικιοκράτη.

Και συνεκλήθη η Σύγκλητος. Συν ο Μπάμπης ο Σκάις. Και ίδεσθε, «εγγεγραμένοι πατέρες», το e-mail που λάβαμε. Και περιέφερε ο Ποντίφιξ το e-mail, έβλεπαν τι έγραφε οι πατέρες και έφριτταν. Και σκάγαν καταγής το σκουλαρίκια, σχίζονταν στα δύο οι σφραγιδόλιθοι, πάθαιναν κλακάζ τα σώβρακά τους.

Τι ’ν’  τούτο το κακό που μας ήβρε;

Mην είναι το e-mail τελεσίγραφο; Διακήρυξη, Μανιφέστο και Ντεκλαρασιόν; Πρωτόκολλο; Συνθήκη, Συμβόλαιο, Φετφάς; Οι γνώμες διίσταντο! Οχι! Είναι Εδικτο! Χρυσόβουλο, Διάταγμα, Φιρμάνι! Η διαθήκη του στρατηγού Τιλύ!

Εζύγιζαν οι πιο σοφοί το ιερό βάρος του χαρτιού και οι πιο τολμηροί το έξυναν, μην είν’ κάνα παλίμψηστο και γράφει από κάτω πού να παν να εκδοθούν - μην αμελήσουν κι εκτεθούν.

Και τότε βγήκε μπροστά ο λιόντας ο πρωθυπουργός! «Φέρτε μου εδώ αυτό το χαρτί», βρυχήθηκε σε ρε μείζονα της κλίμακας των λεονταρισμών, «δεν μασάω εγώ από υποδείξεις, εκτός κι αν είναι διαταγές». Σοφόν το σαφές.

«Στο μεταξύ, ας τυπώσουν οι πρίντερ το e-mail σε περγαμηνές, πάρτε ο καθένας από ένα αντίγραφο να δούμε τι θα κάνουμε κι ελάτε πάλι αύριο να συσκεφθούμε», συμπλήρωσε τον λιόντα τον πρωθυπουργό ο λιονταροκέρβερος Στουρνάρας ο Οχις.

Συνεπώς, μην ανησυχείτε, πληβείοι και πληβείες μου, είμαστε σε καλά χέρια. Η κυβέρνησή μας θα αγωνισθεί τον καλόν αγώνα να αποζημιώνει όταν απολύει, να δολοφονεί τους ανθρώπους εν λειτουργία κι όχι μετά το ξεχαρβάλωμά τους, είμαστε σε καλό δρόμο! Εσείς (κι εγώ) στους καναπέδες μας στο πάρκο με τα παπαγαλάκια, κι αυτοί στο Πραιτώριο με τον Αλάριχο να τους πηδά κι αυτοί να πηδάνε εσένα (κι εμένα). Τι συγκλονιστικός βίος! πλήθων ένδοξου παρελθόντος που πιάνει στην πιάτσα όσο ένα e-mail. Ενα e-mail που σου γράφει πόσο ραγιάς είσαι και σκάει η ξεφτίλα μέσα στο μυαλό σου με πυροτεχνήματα της Πυρκάλ, ενώ χορεύουν πάνω στο συκώτι σου πρασινοφρουροί και γαλάζια παιδιά τον χορό των ματαιωμένων συμβολαίων λόγω ανωτέρας μίζας και σκας. Σκας απ’ το κακό σου; σκας απ’ τη σιωπή των άλλων και τη δική σου; Σαράντα χιλιάδες σελίδες Μνημονίου σε ένα e-mail! Σκάσε, ρε, και πέθανε, χθες ο διπλανός σου (δεν μίλησες), αύριο εσύ (δεν θα μιλήσει ο άλλος διπλανός σου) κι έτσι ένας - ένας θα λαμβάνει το δικό του e-mail, φύλλο πορείας χωρίς οδοιπορικά επιστροφής. Ενα e-mail που γράφει πάνω του το όνομά σου (μου).

Ομως, ας μη μας πνίγει η πίκρα, τοιούτοις Αρχιερεύσιν πειθόμεθα, στον Αδωνη Αδη Γεωργιάδη, στον άνθρωπο που έλεγε τον κ. Σαμαρά προδότη και τώρα είναι υπουργός του, τέτοιο χάβαλο έχει γίνει η χώρα! ούτε τα λόγια να ’χουν αξία, ούτε τα έργα να μην είναι αισχρά.

Ναι, σε επίπεδο Αδη Γεωργιάδη κατάντησε η Ελλάδα, ενός υπουργού (υπουργώ: υπηρετώ, εν προκειμένω, τον λαό) που λέει κατάμουτρα του λαού ότι «εκπροσωπώ (εγώ ο υπουργός) τον ιδιωτικό τομέα»! - όντως «ιδιώτης», με την αρχαία έννοια, του βλακός! Για αυτό άλλωστε και επαξίως κέρδισε «τα δύσκολα εύγε των σοφιστών» με την πανηγυρική ανακήρυξή του σε «ηλίθιο» από την κυρία Αρβελέρ.

Πλην όμως και συνελόντι ειπείν, συντρόφισσες και σύντροφοι, αν στη Δανιμαρκία μας οι θρόνοι των Καισάρων είναι σάπιοι, σάπιοι είναι και οι καναπέδες μας...

Του Στάθη από enikosΟ Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε σήμερα ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί να παρασυρθεί σε έναν πόλεμο εξαιτίας της Συρίας, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θα διατηρήσει τη βοήθεια που προσφέρει στη Δαμασκό στα τρέχοντα επίπεδα στην περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική επέμβαση.

«Θα βοηθήσουμε τη Συρία; Θα την βοηθήσουμε. Τους βοηθάμε τώρα. Τους προσφέρουμε όπλα, συνεργαζόμαστε σε οικονομικό επίπεδο και, ελπίζω, θα συνεργαστούμε περαιτέρω σε ανθρωπιστικό επίπεδο (…) για να προσφέρουμε βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους, τους άμαχους, που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση», υπογράμμισε ο Πούτιν, όταν ρωτήθηκε, μετά το πέρας της συνόδου της Ομάδα των 20 (G20) στην Αγία Πετρούπολη.

Οι δηλώσεις του απηχούν τα σχόλια άλλων ρώσων αξιωματούχων που έχουν επίσης πει ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να παρασυρθεί στη συριακή σύγκρουση.«Σφάξε με πασά μου, ν’ αγιάσω» ή κάπως έτσι πρέπει να σκέφθηκε ο Σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης, ο οποίος στις Γιορτές της Παλιάς Πόλης -που γίνονται αυτές τις ημέρες- είπε να ενστερνισθεί το πνεύμα των Μπουτάρη και Τατσόπουλου, να προσεγγίσει με αγαθό πνεύμα τον «συνωστισμό» της Ρεπούση και να ξεχάσει τους αμέτρητους νεκρούς Έλληνες της Μικράς Ασίας, δηλαδή των προγόνων τους, τα κόκκαλα των οποίων σίγουρα θα τρίζουν από την συμπεριφορά των απογόνων τους.

Βέβαια, ίσως το όλο γεγονός να εξηγείται από το πνεύμα της ελληνοτουρκικής φιλίας που διακατέχει τον συγκεκριμένο σύλλογο Μικρασιατών, ή ίσως οι υπεύθυνοί του δεν έχουν αντιληφθεί το τι ακριβώς συμβαίνει στη Θράκη σήμερα και ποιες είναι οι επιδιώξεις της Άγκυρας για την περιοχή.

Έτσι, αυτές τις ημέρες η Ξάνθη είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει (μετά από προφανώς με το αζημίωτο πρόσκληση του Συλλόγου Μικρασιατών) την τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Kotc, για να τραγουδήσει στην ελληνική αλλά και στην τουρκική γλώσσα και να ευθυμήσει το φιλοθέαμον κοινό των Μικρασιατών της Ξάνθης. Υποθέτουμε πως δεν υπήρχε διαθέσιμος κανένας καλός (και φτηνός*) Έλληνας τραγουδιστής για να τους διασκεδάσει.

Η πολύ καλή τουρκάλα αοιδός, ενδέχεται να μην έχει καμία απολύτως σχέση με την τουρκική εξωτερική πολιτική και με τις βλέψεις τουρκοποίησης της Θράκης. Όμως, η γνώμη του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των πρακτόρων του που απεργάζονται σχέδια εκτουρκισμού της περιοχής, διαφέρει πολύ από το πολιτιστικό δρώμενο, το οποίο δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει στην περιοχή (αφού συχνά πυκνά τουρκόφρονες δήμαρχοι καλούν αηδόνια της Τουρκίας να τραγουδήσουν σε τουρκογιορτές, όπως η πρόσφατη γιορτή για τους πρώτους πεσόντες τούρκους στην κατάληψη της Θράκης). Είναι όμως η πρώτη φορά (εξ όσων γνωρίζουμε) που ένας σύλλογος –και δη από την Μικρά Ασία- καλεί καλλιτέχνη τουρκικής καταγωγής για να διασκεδάσει την κουλτούρα των Ελλήνων της περιοχής!

Ο σύλλογος Μικρασιατών Ξάνθης, μάλιστα, τόσο πολύ γοητεύθηκε από την τουρκάλα τραγουδίστρια, που παρέτεινε την διαμονή της στην Ξάνθη για να την απολαύσει… Προφανώς γέμισαν και τα ταμεία του συλλόγου από το συγκεκριμένο πολιτιστικό δρώμενο και τους ευχόμαστε καλοφάγωτα, όπου και όπως τα ξοδέψουν…

Όμως, καλό θα είναι η ιστορική μνήμη να υπάρχει και να μην καταχωνιάζεται στα συρτάρια λόγω του οποιουδήποτε πρόσκαιρου συμφέροντος. Θα πρέπει, επιτέλους, να σταματήσουμε να μετράμε την πατρίδα μας και την τιμή των νεκρών μας προγόνων με το μέγεθος της διασκεδάσής μας ή με το το πόσα βάζουμε ή βγάζουμε από την τσέπη μας. Καλός ο πολιτισμός. Καλύτερη ακόμη, η φιλία μεταξύ των εθνών… "Κι εγώ λαός κι εσύ λαός", όπως λέει και το γνωστό τραγούδι, το οποίο όχι μόνο σεβόμαστε, αλλά -επιπλέον- ασπαζόμαστε πλήρως. 

Όμως... τον Ερντογάν, τον Νταβούτογλου και τους υπόλοιπους τούρκους πολιτικούς τους έχει ρωτήσει κανείς για να ακούσει την (ήδη διατυπωμένη) άποψή τους γι αυτό; 
Αν όχι, ίσως θα έπρεπε η ερώτηση να γίνει στους τάφους των νεκρών της Μικράς Ασίας…;

Κωνσταντίνος

* Χωρίς να υπάρχει διάθεση οικονομικού ελέγχου για το κόστος της Dilek Kotc στην Ξάνθη, έχουν αναρωτηθεί οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου συλλόγου γιατί ήταν συμφέρουσα η έλευση της τουρκάλας τραγουδίστριας; Μήπως κάποιος άλλος (π.χ. τουρκικό προξενείο ή τουρκικό υπουργείο πολιτικού ή και εξωτερικών) πλήρωσε την ό,ποια οικονομική διαφορά στην τουρκάλα τραγουδίστρια; Επειδή ο πολιτισμός είναι αυτός που ενώνει λαούς, αλλά κι επειδή ο πολιτισμός έχει γίνει όπλο στα χέρια της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, για διάβρωση της υπάρχουσας κουλτούρας (π.χ. των Πομάκων) και άλωση (πολιτιστική, πολιτισμική και εθνική) γεωγραφικών περιοχών, οι κλήσεις - συνεργασίες αυτού του τύπου μήπως θα ήταν προτιμότερο να γίνονται κατόπιν συμβουλών από εξειδικευμένους στο θέμα κρατικούς υπαλλήλους;
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι... 
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 (G20) στην Αγία Πετρούπολη για να συζητήσουν για τη συριακή κρίση, άκουσαν ο ένας τον άλλον, όμως επέμειναν ο καθένας στις θέσεις του.

«Συναντηθήκαμε με τον Αμερικανό πρόεδρο σήμερα», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση διήρκησε «20 με 30 λεπτά». «Καθένας επέμεινε στις θέσεις του», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν θεωρεί υπεύθυνους για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου τους αντιπάλους της συριακής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια πρόκληση ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Μέση Ανατολή θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία και θα ανακόψει την ανάπτυξη.

Εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ο Ομπάμα δεν ζήτησε την έκδοση του πρώην τεχνικού συμβούλου των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, που έχει λάβει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία.

Η έκδοση θα ήταν αδύνατη διότι ο Σνόουντεν «δεν έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα στο έδαφός μας», επεσήμανε ο Πούτιν.
Στα ανοικτά των συριακών ακτών αναμένεται να αγκυροβολίσει το μεγάλο αποβατικό πλοίο, ενισχύοντας την παρουσία της Μόσχας στην περιοχή

Ενισχύει την παρουσία της στη Μεσόγειο η Ρωσία, η οποία έστειλε κι άλλο πολεμικό πλοίο από τη Μαύρη Θάλασσα στη Συρία.

Συγκεκριμένα, στέλνει το μεγάλο αποβατικό πλοίο της, το Nikolai Filchenkov, ανοικτά των συριακών ακτών, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο πηγή του πολεμικού ναυτικού.

«Το πλοίο θα αγκυροβολήσει στο Νοβοροσιίσκ όπου θα παραλάβει ειδικό φορτίο και θα κατευθυνθεί στην περιοχή που έχει καθοριστεί στην ανατολική Μεσόγειο», μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή του πολεμικού ναυτικού την οποία δεν κατονόμασε,ενώ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το φορτίο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ωστόσο ο επικεφαλής του προσωπικού στο Κρεμλίνο, Sergei Ivanov, ανέφερε πως η Ρωσία ενισχύει τη ναυτική της παρουσία στην περιοχή της Μεσογείου προκειμένου να βοηθήσει τους Ρώσους πολίτες να διαφύγουν από τη Συρία, σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Είναι γνωστή η μέθοδος της ψυχολογικής προετοιμασίας ενός λαού για να μπορέσει να αποδεχτεί χωρίς μεγάλες αντιδράσεις κάποια μέτρα που σκοπό έχουν την πλήρη αποταύτιση του και την πολτοποίηση του, έτσι ώστε να παραδοθεί αμαχητί σε όλες τις καταστροφικές για το μέλλον του επιλογές της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Εκσφενδονίζουμε μια προωθημένη πρόταση και καταγράφουμε τις αντιδράσεις. Στη συνέχεια επανερχόμαστε όλο και πιο συχνά και καλλιεργούμε το έδαφος για την «ομαλή» υλοποίηση της. 
Στην περίπτωση μας, η μέθοδος της σταδιακής ψυχολογικής προετοιμασίας αποταύτισης, κινείται παράλληλα με την μέθοδο του Σοκ και Δέος. Στο Σοκ και Δέος εφαρμόζεται απότομα η καθετή και αμείλικτη εφαρμογή οικονομικών μέτρων εξουθένωσης και εξαθλίωσης του κόσμου, ο όποιος μένει εμβρόντητος και καταντά να παρακολουθεί αμήχανος τις εξελίξεις.

Η περίφημη αυτή «κυρία» του συνωστισμού, είναι εντεταλμένη να εκτελέσει το έργο της σταδιακής ψυχολογικής προετοιμασίας για να εξοικειωθεί ο κόσμος και να επιβληθούν όσο γίνεται πιο ανώδυνα όλα τα εθνοκτόνα μέτρα της. Έτσι κάθε λίγο και λιγάκι πετά στον αέρα μια «βόμβα» στο όνομα της «δημοκρατίας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», (εδώ γελά ο κάθε πικραμένος), για να προλειάνει το έδαφος για την στιγμή της εθνοκτόνου έκρηξης. 
Ο στόχος είναι πάντα η ιστορική και θρησκευτική ταυτότητα του λαού μας, ότι δηλαδή πιο πολύτιμο για τον ελληνισμό, έτσι ώστε χωρίς πια κανένα σημείο ανηφόρας να άγεται και να φέρεται σαν πρόβατο επί σφαγή. 
Έτσι ένας λαός εξουθενωμένος οικονομικά με τη μέθοδο του Σοκ και Δέος, θα απολέσει και την ιστορική του ταυτότητα και θα απομείνει χωρίς καμία ψυχική δυνατότητα να αντιδράσει σε όλη αυτή την καταστροφική θύελλα. 
Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Δηλαδή η κυρία αυτή εξυγιαίνει με τον καλύτερο τρόπο την μνημιακή κατοχή της χώρας και είναι το μεγαλύτερο στήριγμα της προδοτικής κλίκας που μας κυβερνά.

Όμως οι θέσεις και οι απόψεις της κυρίας αυτής, που έχει προσβάλει κάθε έννοια της εθνικής και θρησκευτικής μας υπόστασης και ενώ σε μια φυσιολογική χώρα θα έπρεπε να έχει το λιγότερο αποβληθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, αν θέλει πραγματικά να ονομάζεται ελληνικό κοινοβούλιο, δεν μας εκπλήσσουν καθόλου. Εκείνο που μας προκαλεί οργή, είναι ότι τα διάφορα «μεγάλα κανάλια» άρχισαν να την προβάλλουν όλο και περισσότερο. 
Ο σκοπός φυσικά εύλογος. Να την συνηθίσει ο κόσμος και σταδιακά και πάλι με την γνωστή μέθοδο της ψυχολογικής εξοικείωσης, να αρχίσει να σκέπτεται ότι αυτό το «πρόσωπο» έχει το δικαίωμα να εκφράζει και να θέλει να επιβάλει τις απόψεις του για την εθνική και θρησκευτική μας εξόντωση. Είναι πρόδηλο ότι η προβολή αυτής της κυρίας σε μεγάλες οθόνες, ενώ θα έπρεπε να είχε εξοβελιστεί από παντού, γίνεται και αυτή βάση του σχεδίου που περιγράψαμε παραπάνω.

Βέβαια καλά και ωραία όλα αυτά, αλλά το ερώτημα που μπαίνει είναι όχι τι είναι και τι αντιπροσωπεύει αυτή η «κυρία», αλλά ποιες είναι οι δικές μας αντιδράσεις, οι αντιδράσεις της πολιτείας, οι αντιδράσεις της εκκλησίας. 
Ποιες είναι οι αντιδράσεις προς τα τουρκολάγνα ΜΜΕ που την προβάλλουν συνεχώς ενώ χρεωστάνε εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ στον ελληνικό λαό; 
Και πρώτα πρώτα, αυτός ο «αξιότιμος κύριος» πολιτικός αρχηγός της, γιατί δεν βγαίνει δημόσια ή να αποκηρύξει τις θέσεις της, ή να ομολογήσει ότι αυτές είναι και οι δικές του θέσεις; 
Προσπαθεί να παρουσιάζεται πάντα ότι είναι απο τους πιο έντιμους πολιτικούς. Εμπρός λοιπόν, να πάρει ανοιχτά θέση για την «κυρία» αυτή. Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες του δημόσιου βίου να μην κρύβονται πίσω από τις «κουρτίνες» της υποκρισία τους. Ή ταυτίζονται με τις απόψεις της «κυρίας» αυτής, ή καταδικάζουν καθαρά και ξάστερα τον εθνοκτόνο ρόλο της και την αποβάλλουν μια και καλή από την δημόσια ζωή. 
Η αντεθνική και αντιθρησκευτική επίθεση, όπως δείχνουν όλες οι εξελίξεις, θα αυξηθεί στο μέλλον και από τον τρόπο που θα αντιδράσουμε όλοι μας σε όλα αυτά, θα κριθούμε και στο παρών, αλλά και στην ιστορία μας.
  • Χωρίς φορολογική ενημερότητα και με πρόστιμα όσοι πλήρωσαν τους φόρους τους  
  • Το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως σήμερα
Σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους που ενώ πλήρωσαν τις δόσεις του φόρου εισοδήματος, των ρυθμίσεων ή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας την περασμένη Παρασκευή 30/8 στις τράπεζες, εμφανίζονταν μέχρι και χθες τουλάχιστον στο σύστημα Taxisnet σαν να μην έχουν πληρώσει και να έχουν επιβαρυνθεί με πρόστιμο.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζαν και χιλιάδες άλλοι που πήγαν στην εφορία για να λάβουν φορολογική ενημερότητα αλλά η ΔΟΥ δεν την έδινε επειδή στο σύστημα TAXIS φαίνονταν να χρωστούν.

Το πρόβλημα αποδίδεται στην καθυστέρηση της καταχώρησης πληρωμής που έγινε στην τράπεζα και αναμένεται πως θα αποκατασταθεί πλήρως σήμερα. Η όλη διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον 3 εργάσιμες ημέρες και φαίνεται πως τη φορά αυτή χρειάστηκε και κάποιες παραπάνω.

Από την περασμένη Δευτέρα (επόμενη εργάσιμη της τελευταίας πληρωμής) οι τράπεζες άρχισαν να στέλνουν καταστάσεις πληρωμών αλλά, λόγω και των μαζικών πληρωμών πάσης φύσεως φόρων, τα σχετικά αρχεία από τις τράπεζες άργησαν να μπουν στο σύστημα της ΓΓΠΣ, ενώ χρειάζονται και άλλες 1-2 μέρες για να ενημερωθούν οι χρηματικοί κατάλογοι των ΔΟΥ.

Έτσι, τη φορά αυτή, όσοι μπήκαν αυτήν την εβδομάδα στο Τaxisnet και επέλεξαν «προσωποποιημένη πληροφόρηση» για να δουν τι πλήρωσαν και τι χρωστούν ακόμα, διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν φάνηκε πως πλήρωσαν την οφειλή τους από 30/8, αλλά έχουν χρεωθεί και με πρόστιμο.

Πολλοί ανησύχησαν ότι η εντολή που είχαν δώσει στην τράπεζα δεν εκτελέστηκε, αλλά από σήμερα αναμένεται να αλλάξει η εικόνα αυτή και να διαγραφούν αυτόματα και οι οφειλές και οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης πληρωμής.

Μεγαλύτερη ταλαιπωρία υπέστησαν όσοι πήγαν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου για να ζητησουν φορολογική ενημερότητα στη ΔΟΥ. Οι εφορίες δεν το έδιναν όμως, παρά μόνο αν μπορούσε να αποδείξει ο πολίτης πως έχει κάνει εμπρόθεσμα την πληρωμή και δεν οφείλει.

Η καθυστέρηση στην εμφάνιση της πληρωμής όμως για κάποιες μέρες μετά την πραγματοποίησή της είναι συστημικό πρόβλημα και θα συμβαίνει και τους επόμενους μήνες, για αυτό το λόγο αυτό όσοι θέλουν να ζητησουν αμέσως μετά φορολογική ενημερότητα από ΔΟΥ θα ήταν σκόπιμο να έχουν στα χέρια τους και την απόδειξη της τελευταίας πληρωμής επειδή πιθανώς δεν θα εμφανίζεται στο σύστημα των εφοριών και έτσι κινδυνεύουν να αντιμετωπιστούν σαν οφειλέτες.Η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποφάσισε τη διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ως μη κυβερνητικής οργάνωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Akhbar.

Η απόφαση αφορά την μη κυβερνητική οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας όπως ενεγράφη τον Μάρτιο του 2013 η Αδελφότητα κατόπιν ενστάσεως σύμφωνα με την οποία η οργάνωση δεν διέθετε συγκεκριμένο νομικό καθεστώς.

Η απόφαση υπεγράφη, αλλά θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δήλωσε στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος του υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αχμεντ ελ-Μποράιε, ο οποίος και υπέγραψε την απόφαση.

Η απόφαση βασίσθηκε στις κατηγορίες ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα χρησιμοποιούσε την έδρα της στο Κάιρο για να αποθηκεύει εκρηκτικά και όπλα και ως βάση από όπου τα μέλη της άνοιγαν πυρ κατά τις ταραχές στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: News247.gr
Ο αρχηγός της Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, υποστράτηγος Jamal Gjunkshi- Τζαμάλ Γκιούνκσι, επισκέπτεται επίσημα τα Σκόπια, όπου έγινε σήμερα δεκτός σε επίσημη τελετή από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του νοτιοσλαβικού στρατού, αντιστράτηγο Γκοράνσκο Κοτέσκι.

Στη συνέχεια ο Γκιούνκσι συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι.

Το υπουργείο Άμυνας των Σκοπίων, ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση, παρά τη συνεχιζόμενη συμμετοχή τους, σε κοινές αποστολές, εδραιώθηκε η βούληση για επέκταση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης, την χρησιμοποίηση των περιφερειακών κέντρων για στρατιωτικές εκπαιδεύσεις και την ευκαιρία που δίνεται για μελλοντική κοινή δέσμευση τους, σε αποστολές ISAF, μετά το 2014.

Το γενικό επιτελείο των Σκοπίων αναφέρεται στην εξαιρετική διμερή συνεργασία για τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών, για την από κοινού στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση, στο πλαίσιο της περιφερειακής συνεργασίας μέσω της κοινής τους συμμετοχής σε έργα του Φόρουμ της Χάρτας της Αδριατικής των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των στρατιών των Βαλκανίων και της Ανατολικής πρωτοβουλίας της Ευρώπης, σημειώνει, περιληπτικά, το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Μετά την παύση λόγω θερινών διακοπών, το Κογκρέσο αναμένεται να επανασυνεδριάσει στις 9 Σεπτεμβρίου, όπου θα εξετάσει το αίτημα του Αμερικανού προέδρου για διεξαγωγή στρατιωτικής ενέργειας κατά του συριακού καθεστώτος. Ποια απόφαση θα λάβει το Κογκρέσο; Ποιους παράγοντες θα λάβει υπόψη του; Θα απαντήσει θετικά ή αρνητικά; 
Μείζονα ερωτήματα, που ίσως κρίνουν το μέλλον του Bashar al-Assad. Ίσως, διαμορφώσουν και τη διάδοχη κατάσταση (συγκρουσιακή, ενεργειακή, οικονομική, κτλ) της Ανατολικής Μεσογείου. 
Ήδη, τα προσφυγικά ρεύματα προς τις γειτονικές χώρες (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος, Ιράκ, Αίγυπτος, κτλ) έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια, οι εσωτερικοί πρόσφυγες υπολογίζονται σε περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια, οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται συνεχώς και αριθμούν σε περισσότερους από 105.000 νεκρούς, ενώ η κρίση έχει επεκταθεί στο γειτονικό Λίβανο.

Ερωτήματα
Προφανώς, το Κογκρέσο δεν προτίθεται να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του Αμερικανού προέδρου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί παράγοντες τους οποίους θα λάβει σοβαρά υπόψη του. Συγκεκριμένα, τόσο οι γερουσιαστές όσο και τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι λογικό να αναζητήσουν απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως:
  1. «Αρκεί μια συμβολική στρατιωτική ενέργεια κατά του Assad;». Η προφανής απάντηση είναι όχι δεν αρκεί, αν πράγματι ο συριακός στρατός επιτέθηκε στα προάστια της Δαμασκού με χημικά όπλα.
  2. «Τι θα συμβεί μετά;». Αυτό είναι το μείζον ερώτημα για την Ουάσιγκτον. Στην παρούσα φάση, είναι αδύνατον να δώσει απαντήσεις στο συγκεκριμένο ερώτημα. Ίσως, ένα συμβολικό κτύπημα με μερικούς Tomahawk να μην σηματοδοτήσει την έναρξη μιας γενικευμένης περιφερειακής σύγκρουσης, ειδικά αν δεν προκαλέσει σοβαρές υλικές και ανθρώπινες απώλειες. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι οι πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά συριακών στόχων (Μάιος 2013) δεν προκάλεσαν σοβαρές αντιδράσεις.
  3. «Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει συγκεκριμένη στρατηγική για τη συριακή κρίση ή μήπως μετά το Αφγανιστάν, το Ιράκ, και τη Λιβύη, οι Ηνωμένες Πολιτείες οδηγηθούν σε άλλη μια περιπέτεια, από την οποία δεν προσδοκούν ιδιαίτερα οφέλη, αλλά αντίθετα αναδυθούν νέες μείζονες απειλές;». Η απάντηση είναι αρνητική. Πρώτον, διότι η χάραξη στρατηγικής στην περίπτωση διεξαγωγής μιας στρατιωτικής επιχείρησης προαπαιτεί είτε προώθηση σημαντικών συμφερόντων είτε εξουδετέρωση σημαντικών απειλών. Μέχρι στιγμής, η συριακή κρίση δεν φαίνεται ως «ευκαιρία» για να προωθηθούν ιδιαίτερα σημαντικά αμερικανικά συμφέροντα, ούτε έχουν προκύψει σοβαρές απειλές, οι οποίες θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν άμεσα. Δεύτερον, είναι σχεδόν αδύνατον να αναλυθούν όλα τα πιθανά σενάρια, μερικά από τα οποία θα μπορούσαν να σύρουν τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους στη διεξαγωγή μιας στρατιωτικής επέμβασης ακόμη και με χερσαίες δυνάμεις, αν η κρίση επεκταθεί σε περιφερειακό επίπεδο
  4. «Πως θα αντιδράσουν οι εταίροι του συριακού καθεστώτος και ειδικά η Ρωσία, το Ιράν και η Hezbollah;». Η απάντηση είναι άγνωστη και πιθανόν δεν την γνωρίζει ούτε η Μόσχα, ούτε η Τεχεράνη, αλλά ούτε και η Hezbollah. Απλά, προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο και ευελπιστούν ότι δεν θα ληφθεί απόφαση διεξαγωγής στρατιωτικής ενέργειας. Μια πιθανή περίπτωση είναι η έναρξη εχθροπραξιών μεταξύ της στρατιωτικής πτέρυγας της Hezbollah με το Ισραήλ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυσοίωνο σενάριο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην εισβολή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο νότιο Λίβανο.
  5. «Είναι επαρκείς οι πληροφορίες για τους στόχους, που διαθέτει η αμερικανική Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών (Defense Intelligence Agency – DIA);», δηλαδή «υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τις μετασταθμεύσεις των συριακών ενόπλων δυνάμεων και για τη διασπορά των οπλικών τους συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των χημικών όπλων;». Προφανώς, υπάρχουν πληροφορίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι επαρκείς. Είναι λογικό ότι οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και έχουν αποκρύψει οτιδήποτε μπορεί να στοχοποιηθεί.
  6. «Ποιες θα είναι οι παράπλευρες απώλειες;». Καθόλου απίθανο, οι χώροι απόκρυψης να περιλαμβάνουν και κατοικημένες περιοχές, γεγονός που θα προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να μην στοχοποιηθούν.
Είναι προφανές ότι ο Barack Obama βρίσκεται προ ενός διλήμματος, σχετικά με τη συριακή κρίση. Καλείται να λάβει μια σημαντική απόφαση. Να προχωρήσει σε στρατιωτική ενέργεια κατά του αλαουιτικού καθεστώτος ή όχι;

Αν επέμβει, θα πρόκειται για μια ενέργεια εκτός των πλαισίων της διεθνούς νομιμότητας, καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν κατόρθωσε να λάβει σχετική απόφαση. Επιπρόσθετα, είναι πιθανόν η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου, οπότε το διακύβευμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι «άγνωστο» και πιθανόν σημαντικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι σίγουρο ότι θα έρθει αντιμέτωπος και με τη βούληση του αμερικανικού λαού, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μόνο το 9% των Αμερικανών πολιτών συμφωνεί με το κτύπημα κατά του Assad.

Αν δεν επέμβει, τότε η αξιοπιστία του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος επανειλημμένα έκανε λόγο για την αναγκαιότητα συμβολικής έστω στρατιωτικής ενέργειας κατά του Assad, θα πληγεί. Γεγονός, που αφενός θα εκμεταλλευθούν οι ρεπουμπλικάνοι, αφετέρου, στην περίπτωση που πράγματι ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου 2013, θα λειτουργήσει ως κακό παράδειγμα για τη διεθνή κοινότητα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το δίλημμα υφίσταται για τον Αμερικανό πρόεδρο. Και όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το δημιούργησε ο ίδιος και οι σύμβουλοί του. Θα ήταν πολύ φρόνιμο και δεοντολογικά αποδεκτό να αναμένει το πόρισμα της ομάδας των επιθεωρητών του ΟΗΕ και κατόπιν να προβεί στις ανάλογες δηλώσεις. Επιπλέον, να διαθέσει τα «αδιάσειστα» στοιχεία, που όπως ισχυρίζεται ενοχοποιούν τον Assad, στον ΟΗΕ. Τότε, το πρόβλημα, δηλαδή το δίλημμα, εφόσον το πόρισμα καταδείκνυε τον Assad ως ένοχο για τη χημική επίθεση που προκάλεσε την εκατόμβη των νεκρών, θα το επωμίζονταν η Μόσχα, το Πεκίνο και οι υπόλοιποι υποστηρικτές του.

Η «εύκολη λύση» για τον Obama ήταν να μεταφέρει το πρόβλημα στο Κογκρέσο. Ωστόσο, τα μέλη του Κογκρέσου δεν έχουν να ρισκάρουν ούτε την έδρα τους, αλλά ούτε πρόκειται να λογοδοτήσουν για την απόφασή τους. Ούτε ακόμη έχουν τη διάθεση να επιλύσουν το πρόβλημα του Obama. Θα αποφασίσουν σύμφωνα με αυτά που επιτάσσει το αμερικανικό συμφέρον και σε κάποιες περιπτώσεις σύμφωνα με πολιτικά κριτήρια. Οπότε, ίσως, δώσουν το πολυπόθητο «άλλοθι» στον Αμερικανό πρόεδρο, προκειμένου να δικαιολογήσει «την έξοδό του από το αδιέξοδο», που ο ίδιος δημιούργησε. Σε αντίθετη περίπτωση, το «άλλοθι» μπορεί να προέρθει μέσω του πορίσματος της ομάδας των επιθεωρητών του ΟΗΕ. Αν δηλαδή το πόρισμα δεν αναφέρει ρητά τον υπεύθυνο της χημικής επίθεσης της 21ης Αυγούστου, τότε ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορέσει να λύσει το «πρόβλημά» του. Ωστόσο, σ’ αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τα «αδιάσειστα» στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, περί ενοχής του Assad. Ενώ, στην περίπτωση που το πόρισμα καταδείξει τον Assad ως υπεύθυνο, τότε η συριακή κρίση θα είναι μονόδρομος για την Ουάσιγκτον.

Πηγή Geostrategy


Γράφει ο δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες, για την Ελλάδα και τον δήθεν «πολιτισμένο» κόσμο της Δύσης (αυτόν, ο οποίος – μέσω της αχαλίνωτης τεχνολογικής εξέλιξης – κατέστρεψε εντελώς τον πλανήτη!) τα προορατικά μηνύματα που μας έρχονται από το παρελθόν της ελληνορθόδοξης παράδοσης εκτελούν έναν διττό ρόλο: α) αφυπνίζουν συνειδήσεις, τονίζοντας το πόσο μπροστά από την εποχή του είναι ανέκαθεν ένα φωτισμένο με τη θεία χάρη πνεύμα και β) προειδοποιούν για τις επερχόμενες δραματικές εξελίξεις, που ήδη λαμβάνουν τραγική μορφή, αφού η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και την Ευρώπη συνδέεται με τα νέα πολεμικά παιχνίδια στη Μέση Ανατολή...

Βέβαια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις διάφορες κατά καιρούς ερμηνείες χωρίων της Αγίας Γραφής ή ρήσεων Αγίων και Γερόντων σχετικά με τα μελλούμενα να γίνουν συμβάντα. Διότι πολλές φορές ελλοχεύει ο άμεσος κίνδυνος, λόγω ενθουσιασμού του ερευνητή ή και λόγω ατελούς πληροφόρησης, να επέλθει πλήρης παρερμηνεία των γραπτών ή των λόγων φωτισμένων μορφών του παρελθόντος.

Και δυστυχώς τον συμβολικό και αινιγματικό χαρακτήρα πολλών προφητικών παραδόσεων (όπως λ.χ. της θεόπνευστης Αποκάλυψης του Αγίου Ιωάννη) τον εκμεταλλεύονται διάφοροι αγύρτες και τσαρλατάνοι, συγγράφοντας έναν σωρό από ανοησίες, λες και... αυτοί είναι οι μόνοι που γνωρίζουν την Αλήθεια και όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε πνευματικά τυφλοί!... Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτοί οι απατεωνίσκοι παρασύρουν αρκετούς στον ψυχικό όλεθρο, αφού ουκ ολίγοι τους διαβάζουν και – δυστυχώς – πέφτουν στην παγίδα των εν λόγω επιτηδείων...

Εμείς συνεχίζουμε την ιχνηλάτηση προορατικών παραδόσεων της Ορθοδοξίας, παλαιότερης και σύγχρονης. Πάντοτε δε, το ξανατονίζουμε, βασιζόμαστε σε έγκυρες και σοβαρές πηγές και όχι στις φαντασιώσεις του κάθε τρελού, ούτε και στο Διαδίκτυο, το οποίο βρίθει πράγματι από γελοιότητες... Και όσο γι’ αυτούς που μας λένε ότι δεν «εκσυγχρονιζόμαστε» μ’ αυτόν τον τρόπο σκέψης και δράσης μας, εμείς απαντάμε: να μας λείπει τέτοιου είδους «εκσυγχρονισμός», προτιμούμε χίλιες φορές να παραμείνουμε... «οπισθοδρομικοί», για να μην υποπέσουμε στα «σαγόνια» του Ψηφιακού Αντίχριστου της Νέας Εποχής!

Μία εκπληκτική πράγματι προφητεία είπε προ μερικών ετών ο τότε Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Αντώνιος Κόμπος (1920-2005). Η προφητεία ετούτη αφορά τα συμβάντα των επομένων ετών – δηλ. αυτών που ήδη έχουν ξεκινήσει! – και ειπώθηκε λίγο καιρό προτού ο Αντώνιος κοιμηθεί.

Ήταν τον καιρό που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, βαρειά άρρωστος και μετά από μια εγχείρηση που έκανε, όταν συνέβησαν τα παρακάτω. Κοίταζε με ένταση την εικόνα του Ιησού Χριστού που ήταν κρεμασμένη απέναντί του στον τοίχο και άρχισε ξαφνικά να κλαίει σαν μικρό παιδί! Επαναλάμβανε δε διαρκώς τα λόγια: «Πώς με αξίωσες, Χριστέ μου, εμένα και μου αποκάλυψες αυτά τα πράγματα»; Εννοώντας βεβαίως ότι πιο πριν του είχε υποδειχτεί, κατόπιν θείας έμπνευσης, κάτι το εξαιρετικά σημαντικό!...

Ήταν σαν σε όραμα αυτό που είδε ο Μητροπολίτης Σιατίστης, ότι δηλ. ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ημέρες θα έρθουν για την πατρίδα μας! Η φράση που επαναλάμβανε – και που είχε κεντρικό νόημα στο όραμά του – ήταν η εξής: «Μεγάλη πείνα θα πέσει στην Ελλάδα, παιδί μου! Μεγάλη πείνα»...

Ήταν η σαφέστατη προειδοποίηση των ουρανών ότι τα πράγματα στη χώρα μας ΔΕΝ πηγαίνουν στον ορθό δρόμο και ότι δεν θα αργήσει η θλιβερή ημέρα της κατάρρευσης των πάντων εν Ελλάδι και η διάλυση της εθνικής μας οικονομίας! Έπειτα από τα οποία βεβαίως θα ακολουθήσει φοβερός λιμός, που θα γυρίσει δυστυχώς τη χώρα πίσω στα χρόνια της Κατοχής...

Αλλά το ακόμα πιο φοβερό είναι η κάτωθι αναφορά του Μητροπολίτη Αντωνίου με λεπτομέρειες σε γεγονότα που μας θυμίζουν πάρα πολύ το Σήμερα! Να τι είπε επίσης συγκεκριμένα: «Όταν αρχίσει το κακό από τη Συρία, να αρχίσετε να προσεύχεστε... Εκεί, από τη Συρία, θα ξεκινήσει»! Φυσικά εδώ ο Αντώνιος εννοούσε σαφέστατα ότι μετά τη Συρία το κακό θα διοχετευτεί και στην περιοχή μας, η δε Ελλάδα και ο λαός της θα γνωρίσουν πολλά δεινά...

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν τα παραπάνω λεγόμενα του Μητροπολίτη Σιατίστης, λίγο μόλις προτού εκείνος κλείσει τα μάτια για πάντα, είναι συγκλονιστικές. Και κάνουν λόγο για μεγάλη αγωνία του Μητροπολίτη, τις στιγμές που επαναλάμβανε (αρκετές μάλιστα φορές) τα λόγια ετούτα...

Η εν λόγω μαρτυρία που έχουμε είναι άκρως σημαντική! Διότι έτσι ακριβώς εκτυλίχθηκαν έκτοτε τα πράγματα! Για πολλούς αναπόφευκτα, για άλλους όμως απροσδόκητα... Η Ελλάδα γνώρισε πράγματι – σταδιακά μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες των Αθηνών, αλλά κυρίως μετά το 2008-2009 – μια απίστευτη παρακμή της οικονομίας της, όντας αυτή τη στιγμή σε κατάσταση πιστοληπτικής ικανότητας πολύ χειρότερη ακόμα και από χώρες όπως η Αλβανία ή η Π.Γ.Δ.Μ.! Είναι δε θέμα χρόνου, πιστεύουμε, η κήρυξη ΚΑΙ επίσημα της ελληνικής χρεοκοπίας, εφόσον ανεπίσημα αυτή έχει ήδη λάβει χώρα μέσω του «κουρέματος», του PSI και του Μνημονίου-2 που υπογράφτηκαν προ μερικών μηνών...

Και όσο για τον πόλεμο στη Συρία: ΗΔΗ στρατεύματα διαφόρων χωρών συγκεντρώνονται πέριξ της χώρας αυτής της Μέσης Ανατολής και ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος είναι επί θύραις! Ένας πόλεμος, ο οποίος (και εδώ ταιριάζουν επίσης απόλυτα πολλές προφητείες του παρελθόντος!) θα γίνει όντως για τα νερά των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη!...

Τόσο η Τουρκία όσο και η Σαουδική Αραβία προετοιμάζονται αυτές τις ημέρες για ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας, ενώ ΗΠΑ και Ρωσία λαμβάνουν αντίθετες θέσεις, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σ’ αυτή την αναμέτρηση που από τοπική τείνει να εξελιχθεί σε παγκόσμια. Εάν μάλιστα βάλουμε μέσα και το θέμα με το Ιράν (που βρίσκεται εδώ και μήνες υπό καθεστώς διεθνούς εμπάργκο), αλλά και την ευαίσθητη θέση του Ισραήλ, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά!

Πόσο μάλλον που η περίφημη «αραβική άνοιξη» που έριξε τα καθεστώτα της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Τυνησίας κτλ. όχι μόνο δεν έφερε τη δημοκρατία στις χώρες αυτές, αλλά (κάτι που εμείς ΑΜΕΣΩΣ το προβλέψαμε!) τους πλέον φανατικούς θιασώτες του ακραίου Ισλάμ! Και από πίσω... ο Πράσινος Πρίγκιπας πάντα καραδοκεί! Έρχονται ενδιαφέρουσες μέρες, που εγκυμονούν πολλά (και δραματικά) συμβάντα...