Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

24 Φεβ 2014

Θα πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε πως η παγκόσμια γεωπολιτική μεταβολή είναι ένα υπαρκτό γεγονός, απολύτως επικίνδυνο για όποιον τολμήσει να του αντισταθεί και η Ελλάδα αποτελεί ένα μικρό, αλλά διόλου ασήμαντο κομμάτι αυτής της πολύ προσεκτικά σχεδιασμένης και χρονικά εκτελεσθείσας βίαιης επαναδιάταξης του παγκόσμιου γεωπολιτικού χάρτη, με δυνάμεις που συσπειρώνονται για να διαλύσουν τα εθνικά κράτη, να επιβληθούν σε κοινωνίες και λαούς και να εξαναγκάσουν σε παγκόσμια αποδοχή όλα εκείνα που μέχρι πριν λίγα μόλις χρόνια θα ήταν αδιανόητα ακόμη και να λεχθούν. Άραγε, ποιος θα φανταζόταν πριν μερικά χρόνια, ότι μερικές χιλιάδες διαδηλωτών, με επιλεγμένη δημοσιογραφική κάλυψη, θα μπορούσαν να χτυπήσουν στην «αυλή» της αναποφάσιστης Ρωσίας, η οποία αντιμετωπίζει το δίλημμα υποταγής στη Νέα Τάξη ή αντίστασης σε αυτήν μέχρι τελικής πτώσης ή νίκης…

Παρατηρώντας την περιοχή της κεντρικής και –κυρίως- της ανατολικής Μεσογείου, διαπιστώνουμε πως έχει επιβληθεί το πλήρες χάος (με τη βοήθεια των πολύ βολικά κινούμενων φανατικών ισλαμιστών, ακόμη και οργανωμένων τρομοκρατικών ομάδων όπως αυτή της Αλ Κάιντα, αλλά και με την «πολύτιμη» οικονομική κρίση που όλως τυχαίως γονάτισε –διέλυσε είναι η καταλληλότερη λέξη- την Ελλάδα και την Κύπρο) και με τη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε, έχει γίνει κατορθωτό τα κράτη που βρέχονται από την πλούσια σε ενεργειακά αποθέματα Μεσόγειο, να είναι απασχολημένα στον απόλυτο βαθμό για την επιβίωσή τους κι έτσι δεν μπορούν να ασχοληθούν με την συμμετοχή τους στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου… Σύμπτωση; Προφανώς όχι…

Η Τουρκία, παρά τα όσα σημερινά της προβλήματα, έχει επιλεγεί από τους ισχυρούς επελαύνοντες της Νέας Τάξης, ως η χώρα που θα λειτουργεί ως "χωροφύλακας" των συμφερόντων των ισχυρών μέχρις ότου οριστικοποιηθεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Για ένα πλήθος από λόγους, αλλά κυρίως επειδή η ελληνική πολιτική σκηνή δεν έχει την ικανότητα (λόγω εθελοδουλίας) να λειτουργήσει ως ο αδιάλλακτα σκληρός στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, παραχωρήθηκαν στην Τουρκία μία σειρά από "ευεργετήματα" (υπό την απειλή της πλήρους διάλυσής της) προκειμένου να διαδραματίσει έναν σαφέστατο ρόλο κράτους – τρομοκράτη στην ευρύτερη περιοχή.
Η Νέα Εποχή επιδιώκει την επιβολή πλήρους ανασφάλειας πολιτών και χωρών, πλήρους τρομοκράτησης των πάντων και -κυρίως- χωρίς να ανησυχήσουν οι δυτικές χώρες (μέσα από την απώλεια στρατιωτών) αποφάσισε την διεξαγωγή ενός πολέμου με στρατιωτικά εργαλεία (ισλάμ), αλλά και "πολιτικά" φαντάσματα (ναζί). Άλλωστε, η απόλυτη φτώχεια και ο πολιτικός – ιδεολογικός φανατισμός, υπήρξαν σταθεροί τροφοδότες πολέμων που επέφεραν τεράστια οφέλη στους πραγματικούς υποκινητές – σχεδιαστές τους.

Μέχρι στιγμής ο πόλεμος αυτός είναι νικηφόρος για τους νεοταξίτες και τους διάσπαρτους υπαλλήλους τους, αφού έχουν κατορθώσει να εκβιάσουν (οικονομική κρίση) και να εγκλωβίσουν σειρά από λαούς (ιδιαίτερα τον ελληνικό, ο οποίος χρησιμοποιείται ως μέτρο αντίδρασης) προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός των ισχυρών. Έτσι, με δεδομένη την εθελοδουλία, φοβικότητα (έως βαθμού εσχάτης προδοσίας) των ελληνόφωνων πολιτικών, καθίσταται σαφές πως έχουν ήδη υπάρξει συμφωνίες ατιμωτικές για την Ελλάδα και για τον Ελληνισμό.

Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται προ μίας τεράστιας εθνικής καταστροφής, μη δυνάμενη να αντιδράσει, αφού ο λαός έχει κατακερματιστεί, η πολιτική έχει προ πολλού εξαγορασθεί και οποιαδήποτε "επαναστατική" απόπειρα θα αντιμετωπισθεί με χειρουργικές κινήσεις - παρεμβάσεις των δουλικών φερόμενων και ως κυβερνώντων την Ελλάδα.
Δυστυχώς, το Αιγαίο και η Κύπρος έχουν δοθεί βορά στις ορέξεις της Άγκυρας, ενώ η Θράκη πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης για δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων εντός της Ελλάδας. Εξάλλου, ο σκοπός είναι η εφαρμογή απόλυτης απομάκρυνσης από την παρούσα πολιτική σκηνή, και αναμονή μίας πρότασης η οποία θα έχει σωτήρια χαρακτηριστικά (κλασσική περίπτωση της προώθησης μίας λύσης που επιλέχθηκε πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα…).

Η διάσωση της χώρας είναι δυνατή μόνον εάν υπάρξει μία μαζική ειρηνική αρνητική τοποθέτηση (διάρκειας ενός μηνός) με ταυτόχρονη εκλογή πραγματικών πατριωτών που θα αναλάβουν να βγάλουν τα "κάστανα από τη φωτιά" αδιαφορώντας για τους κινδύνους που θα εκθέσουν τους εαυτούς τους.
Η επιλογή αυτών των προσώπων σήμερα καθίσταται αδύνατη, αφού η εμβόλιμη αμφιβολία και αμφισβήτηση των πάντων, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα των κατεχομένων δυνάμεων. Από τούδε και στο εξής, καλούμαστε να δημιουργήσουμε μικρούς τοπικούς πυρήνες, οι οποίοι θα δρουν με κριτήρια απόλυτης εμπιστευτικότητας και σε συνεργασία με άλλους πυρήνες πολιτών θα δημιουργήσουν τις πολιτικές υποδομές της επόμενης ημέρας, ενώ ταυτόχρονα θα αναζητήσουν συμμαχίες σε ισχυρές χώρες του πλανήτη, οι οποίες είναι ο κυρίως και τελικός στόχος της Νέας Τάξης...
Το επόμενο διάστημα της χρονιάς που διανύουμε δεν θα είναι διόλου ευχάριστο για τους περισσότερους, αφού θα επιφυλάσσει σειρά τεράστιων εκπλήξεων και ακόμη μεγαλύτερων απογοητεύσεων για τον ελληνικό λαό, στον οποίο ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να δοθεί ένα όραμα με λογικό χρονοδιάγραμμα υλοποιήσεώς του.

Οι ημέρες που έρχονται θα δοκιμάσουν τους πάντες, μα περισσότερο από όλα θα δοκιμάσουν την πίστη μας στην πατρίδα μας και στην εθνική κληρονομιά μας.
Η αεθνική Ευρώπη με τις πολυεθνικές ΗΠΑ, λειτουργούν ως βασικά εργαλεία ισοπέδωσης των λαών, εξαΰλωσης των ιδανικών και επιβολής κατάστασης λήθης σε οτιδήποτε μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους κάτω από έναν κοινό σκοπό. Οι συμφωνίες για όσα θα ζήσουμε -ιδιαίτερα φέτος- έχουν ήδη γίνει και οι εκτελεστές -δολοφόνοι λαών- βρίσκονται στη θέση τους.

Δυστυχώς, η επερχόμενη ανθρωποσφαγή είναι το μοναδικό στοιχείο που ίσως θα είναι επαρκές για να κατορθώσουν οι λαοί να κατανοήσουν το μέγεθος και τον κυρίως σκοπό του εγχειρήματος της παγκοσμιοποίησης και της επιβολής της Νέας Τάξης Πραγμάτων..., η οποία θα διαλύει και θα κατακτά τις χώρες είτε μέσω "οικονομικής κρίσης", είτε μέσω των άλλων "εργαλείων" που διαθέτει (ισλάμ, ναζί).

Είτε μας αρέσει είτε όχι, αφού επιτρέψαμε να συμβούν όσα μέχρι σήμερα συνέβησαν κι επειδή δεν είμαστε ικανοί να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας, πρέπει να αποδεχθούμε πως είμαστε στα χέρια του Θεού.
Και όσοι δεν πιστεύουν στον Θεό, ίσως να έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν μέσα από τα επερχόμενα γεγονότα...

Αναγνώστου ΝίκοςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Λίγους μήνες μόλις πριν την διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων από την Ρωσία, οι κινήσεις και οι σχεδιασμοί ήταν πολύ προσεκτικά αποτυπωμένοι  και έτοιμοι  για εφαρμογή. Ο σκοπός απ' όσο φάνηκε, ήταν η Ουκρανία.

Το ιστορικό ξεκινάει από τη στιγμή της  έντασης των  τρομοκρατικών χτυπημάτων από Τσετσένικες ομάδες που με μια σειρά βομβιστικών δράσεων σε κτίρια και οχήματα, κατάφεραν να αποσπάσουν  την προσοχή του κόσμου αλλά και των κυβερνήσεων, ειδικά της Ρώσικης κυβέρνησης. 

Υπενθυμίζω  πως με δημοσίευμα στον Αμερικάνικο Τύπο, δόθηκαν στοιχεία για χρηματοδότηση των οργανώσεων όπως αυτή των Τσετσένων Dagestan, περίπου 2,7 εκατομμύρια δολάρια από φόρους προς διάφορες ΜΚΟ οιοποίες  στηρίζουν αυτές τις ομάδες (πηγή).

Ενδιαφέρον είναι επίσης  το γεγονός πως οι προειδοποιήσεις για μεγάλο χτύπημα στην Ολυμπιάδα είχαν στρέψει το βλέμμα της Ρώσικης υπηρεσίας πληροφοριών και της  κυβέρνησης σε μια μονόπλευρη και μονοδιάστατη επικέντρωση του γεγονότος  (λογικό αφού η σκηνή δράσης είχε μεταφερθεί εντός εδάφους της Ρωσικής επικράτειας). 

Αν κάποιος για παράδειγμα κάνει μια έρευνα  στο Google για τέτοιες ειδοποιήσεις σε διάστημα 2-3 μηνών πριν, θα βρει τίτλους όπως "ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΓΚΟΓΚΡΑΝΤ''  ''Ανησυχία για τρομοκρατικό χτύπημα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι",  ''Χτύπημα στο Σότσι από τους Τσετσένους φοβάται ο Πούτιν κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων" και αυτά είναι τίτλοι μόνο από τον Ελληνικό διαδικτυακό χώρο. Υπάρχουν φυσικά ακόμη περισσότεροι αντίστοιχοι τιτλοι  που είχαν κατακλύσει και το διεθνές διαδικτυακό τοπίο. Το θέμα είχε φτάσει να συζητιέται ακόμη και σε forum  ασφαλείας  καθώς και σε αντίστοιχα σεμινάρια με θέμα την τρομοκρατία. 

Η Ψ.ΕΠ (Ψυχολογική επιχείρηση) όμως είχε στηθεί από όσο φαίνεται πάρα πολύ καλά και τα σημεία φάνηκαν  παρά μόνο όταν ήταν ήδη αργά.  Σε όλο αυτό το σκηνικό  είχε τεθεί-προστεθεί  ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την Ρωσία (ίσως όχι άδικα, αλλά σίγουρα ο χρονισμός και η μαζική κλίμακα προκάλεσε  ενδιαφέρον). Ομοφυλόφιλοι, μειονότητες, φεμινιστικά κινήματα  και λοιπά, όλα μέσα από ΜΚΟ και αντίστοιχες οργανώσεις που πάντα αποτελούν "πολιορκητικό κριό" για τέτοιου είδους  καταστάσεις
 (πηγή).

Όλα μαζί τα παραπάνω γεγονότα αποπροσανατόλισαν,για ελάχιστο διάστημα μεν αλλά ικανό δε, την Ρώσικη υπηρεσία πληροφοριών που δεν είδε παρά μόνο  πολύ αργά την κινητοποίηση κάποιων στοιχείων στην Ουκρανία. Οργανισμοί όπως η FreedomHouse , Human Rights House Foundation και άλλοι  έκαναν συνεχή διαβήματα προς μια κυβέρνηση  που δεν είχε την απαραίτητη ισχύ, ίσως και ικανότητα να ανταπεξέρθει σε μια τέτοια σφοδρή επίθεση "ανθρωπιστικών δικαιωμάτων" που κατέλυσαν ακόμα και ισχυρά δικτατορικά καθεστώτα.

Κατάφεραν μ' αυτό τον τρόπο να περάσουν νομοθετικό διάταγμα ( !!!! ) που να προστατεύει τους "ειρηνικούς διαδηλωτές"  παρ' όλες τις εκθέσεις που έδειχναν πως η ακροδεξιά της χώρας ήδη έχει δημιουργήσει δικούς της θύλακες εντός της δυτικής Ουκρανίας ( έκθεση "The extreme Right in Ukraine by Mridula Ghosh -2012").

Η εναρκτήρια αφορμή για  όλο αυτό το  σκηνικό ξεκίνησε με την σύναψη συμφωνίας με την Ρωσία για προμήθεια δανειακής βοήθειας των 15δις δολαρίων και μείωση της τιμής αερίου κατά 35% χωρίς μεγάλες απαιτήσεις αλλαγών στον δημόσιο τομέα, ενώ απορρίφθηκε η ταμειακή βοήθεια της Ε.Ε. και ΔΝΤ της τάξης των 20 δις ευρώ που συνοδευόταν όμως από ισχυρές μεταρρυθμίσεις (πηγή ForeignPolicy.com).

Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς. Εκείνο όμως που παραμένει ως προσωπικό μου συμπέρασμα είναι πως έχουμε περάσει ήδη σε ένα νέο ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης. Κάτι που δεν θα περάσει εξ απαλών ονύχων όπως θέλουν να πιστεύουν αρκετοί. Ειδικά όταν Ρωσία και Κίνα δείχνουν να συμπλέουν πλέον σε αρκετά πράγματα (ενεργειακό, στρατιωτικό) και οι ΗΠΑ να εντείνουν τις παρασκηνιακές δράσεις τους με σύμμαχο την Ε.Ε και τα δικά τους συμφέροντα. 

Η διπλωματική νίκη του Λαβρόφ στο πεδίο της Συρίας, η συμμαχία και συμφωνία με το Ιράν που δείχνει  να μην συμμορφώνεται με τις υποδείξεις Ομπάμα (σ.σ. κάτι που στο Geopolitics & Daily News, το είχαμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή πως δύσκολα θα σταθεί ), το γεγονός πως η Κίνα είχε ήδη φτάσει μέχρι την Τουρκία με εξοπλιστικά προγράμματα ενώ έχει κυριαρχήσει κατασκευαστικά σε όλη σχεδόν την Βόρειο Αφρική, είναι πράξεις που απειλούν πολλά συμφέροντα της Δύσης.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το χτύπημα στο δολάριο με το "ξεφόρτωμα" των 47 δις δολαρίων αποθεματικό από την Κίνα, προκαλώντας έντονες σκέψεις στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ (πηγή).

Η συμμαχία της Κίνας και της Ρωσία  τόσο εδώ όσο και στο πλαίσιο των BRICS είχε εξωθήσει την διπλωματία των ΗΠΑ στην γωνία , κάνοντας πολλούς να θεωρούν πως η συγκεκριμένη έχει πλέον υποχωρήσει λόγω αδυναμίας. Κάτι που πολλοί αμφισβητούσαν (και ο γραφών) και ανέφεραν πως πρόκειται για τακτική αναδίπλωση και όχι για υποχώρηση.

Το τι γίνεται σήμερα στην Ουκρανία είναι η τρανταχτή απόδειξη της μη υποχώρησης των ΗΠΑ, καθώς η προσχώρηση της χώρας σε ΝΑΤΟ και γενικότερα στην Δύση, ανοίγει κερκόπορτα στην αμυντική και οικονομική σχεδίαση της Ρωσία , στο πλαίσιο της Ευρασιατικής Κοινοπολιτείας που ήθελε να διαμορφώσει, όπως και το ότι μια απώλεια της Ουκρανίας προς δυτικά, αποδυναμώνει και την εικόνα της Άρκτου και σε άλλες χώρες που θα ήθελε να προσεγγίσει. Αν δεν μπορεί άλλωστε να προστατέψει και να στηρίξει χώρες και πληθυσμό που έχουν κατά το ήμισυ, φιλική διάθεση προς την Ρωσία, τότε πώς μπορεί να στηριχθεί μια άλλη χώρα στα λόγια της,τόσο στο "εγγύς εξωτερικό" της Ρώσικης Κοινοπολιτείας, όσο και προς την Μεσόγειο (χαρακτηριστικά παραδείγματα  Κύπρος και Ελλάδα). 

Προσωπική μου άποψη είναι πως το όλο σκηνικό θα ενταθεί ακόμη περισσότερο, αρχικά  διπλωματικά και στη συνέχεια  οικονομικά. Διπλωματικά, οι αντιθέσεις θα γίνουν τεράστιες μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ-Δύσης, πάνω σε συμφωνίες όπου τα συμφέροντα πλέον θα υπερασπίζονται απόλυτα. Οικονομικά, κυρίως δια των απαιτήσεων της Ρωσίας που θα θελήσει μεγάλη αποπληρωμή χρέους για φυσικό αέριο. Κάτι που αναγράφεται και στα πλαίσια συμφωνίας με Ε.Ε. και Ουκρανία. Σαν τελευταία λύση θα μείνει η στρατιωτική δράση. 

Καθαρά άποψη μου και σκέψη μου  πως είναι αναπόφευκτο, το τελευταίο κομμάτι ειδικά όσον αφορά την Κριμαία. Το αναφέρει με έντονη μάλιστα μορφή ο Alexander Dugin μιλώντας για  την περιοχή (πηγή).

Η Δύση φοβάται μια στρατιωτική επέμβαση, γι' αυτό  και οι προειδοποιήσεις για μη χρήση στρατευμάτων από Ρωσία , αν και γνωρίζουν πως λόγω εγγύτητας η Ρωσία αν κινηθεί με αυτό τον τρόπο, θα έχει κερδίσει μια "πύρρειο" νίκη χωρίς πολύ δυσκολία. " Πύρρειο" διότι μια στρατιωτική δράση θα απομονώσει ακόμα περισσότερο την Ρώσικη διπλωματία αφού δεν θα φέρει "επίσημη σφραγίδα" από Η.Ε. και συμβούλιο ασφαλείας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στην πλανητική σκακιέρα, οι αναγνωριστικές κινήσεις τελείωσαν και έχουν αρχίσει οι επιθετικές.

Για το Geopolitics.com.gr
Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Ο “πολιτισμένος κόσμος” στηρίζει πλέον απροκάλυπτα τις δολοφονικότερες μηχανές που έχουν δράσει στην ιστορία. Τον ναζισμό και τον ισλαμοφασισμό.
Τα μαντρόσκυλα της στυγνότερης μορφής ιμπεριαλισμού.

Στον βρόντο όλοι οι αγώνες για λευτεριά και δημοκρατία από τους βουλιμικούς – γενοκτόνους δυνάστες.

Πλήρης επαναφορά του παγγερμανισμού – παντουρανισμού στην βαρβαρότερη μορφή τους...
Με άφθονο χρήμα για να κρύβεται η πραγματικότητα από τα ΜΜ"Ε" των δημοκρατιών.
Με άφθονο χρήμα για να εξαγοράζονται και να ελέγχονται οι ντόπιες κυβερνήσεις.
Με άφθονο χρήμα για να εξοπλίζονται οι γενοκτόνοι – διαχρονικοί σφαγείς.
Από την Συρία στην Ουκρανία, από την Αίγυπτο στην Βενεζουέλα, ο αγώνας των γηγενών ενάντια στα στίφη των νεοιμπεριαλιστών πρέπει να είναι κοινός.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ελληνισμός απετέλεσε διαχρονικό στόχο των εγκλημάτων αυτών των δολοφονικών συμμοριών. 
Ο Ελληνισμός άλλωστε σε όλες τους τις εκφάνσεις είναι η μεγάλη απειλή για τα μισάνθρωπα σχέδια των εξουσιαστών. 
Ο Ελληνισμός στάθηκε η έσχατη γραμμή ανάσχεσης του οθωμανισμού και του ναζισμού. Τόσο ιδεολογικά, όσο και στα πεδία των μαχών.
Ο Ελληνισμός υπήρξε προπύργιο πολιτισμού, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανθρωπιάς ακόμα και στις σκοτεινότερες εποχές τις ανθρωπότητας. 
Φάρος άσβεστος, ακόμα και υπό κατοχή. 
olympiaΕφαλτήριο αγώνα που ενέπνεε τα έθνη απέναντι στους σφαγείς. 
Από τους γηγενείς της Νοτίου Αφρικής εως τους μαχητές του Τσε. 
Από την ηρωϊκή αντίσταση των Σέρβων εως τον θρίαμβο του προέδρου Μάο. 

Όπου υπήρξε αγώνας για ελευθερία και δικαιοσύνη, είχε πνοή Ελληνική.

Σήμερα που η ισχύς του χρήματος και οι ορδές της μισανθρωπίας αλώνουν τα έθνη χωρίς καν να προσπαθούν να κρύψουν την βάρβαρη φύση τους, το δίλλημμα είναι ένα. Ελληνισμός ή βαρβαρότητα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Του Μανώλη Κοττάκη

Στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα ασχολούμαστε με την Χρυσή Αυγή, τις ΜΚΟ και τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων. Θεωρούμε ότι  ο εμφύλιος της Ουκρανίας και η συστηματική απόπειρα των δυτικών ΜΜΕ να απαξιώσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς  του Σότσι  είναι κάτι που δεν  μας αφορά. Και όμως μας αφορά και πάρα πολύ μάλιστα. Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος Αμερικής-Ρωσίας με άμεσες επιπτώσεις σε μια σειρά μέτωπα στα Βαλκάνια (Σκόπια- Θράκη) και στην Ανατολική Μεσόγειο (Κύπρος – Αιγαίο)  βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Βασικός πρωταγωνιστής είναι το νέο γεράκι της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής Βικτόρια Νούλαντ σύζυγος του ιστορικού Ρόμπερ Κήγκαν και στενή φίλη του  πρώην αντιπροέδρου του Μπους (γνωστού για τους δεσμούς του με το πετρελαικό λόμπυ) Ντικ Τσένι. Οι πληροφορίες που μου έρχονται από την Αμερική είναι συγκλονιστικές. Σύμφωνα με αυτές, ο αδύναμος Ομπάμα έχει περικυκλωθεί από σκληρούς ρεπουμπλικανούς και δείχνει έτοιμος να εγκαταλείψει την ήπια στάση του απέναντι στα παγκόσμια προβλήματα.

Η εκτίμηση ότι οι Αμερικανοί έχουν αποσυρθεί από την ευρύτερη περιοχή  και  έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην Κίνα  ανατρέπονται. Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία  σε συνδυασμό με το πλασάρισμα του Πούτιν στην κρίση της Συρίας έχουν θορυβήσει τα αμερικανικά κατεστημένα  τα οποία επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων της  περιοχής και την πάση θυσία απώθηση της  Ρωσίας από την Μεσόγειο. Το σχέδιο που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή προβλέπει τέσσερα συγκεκριμένα βήματα.

Το πρώτο:  Η ανάρρηση της Βικτόρια Νούλαντ σε στρατηγική θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η στελέχωση του επιτελείου της από νεοσυντηρητικά γεράκια. Συνδυάστηκε με αλλαγή φρουράς στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μάρσαλ που  δίνει υποτροφίες σε νέους πολιτικούς από  όλη την Ευρώπη. Τις θέσεις κλειδιά ανέλαβαν ισχυροί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.

Το δεύτερο βήμα είναι η κήρυξη σιωπηρού πολέμου στον Πούτιν με κάθε μέσο και αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι απλώς προπαρασκευή. Οι δυτικοί δεν θέλουν με καμία δύναμη ρωσική παρουσία στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και απεχθάνονται την ιδέα της μόνιμης  παρουσίας του ρωσικού στόλου  στην περιοχή.

Το τρίτο η επανασύσταση του άξονα  ΗΠΑ-Τουρκίας -Ισραήλ και η αποδυνάμωση του άξονα  Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ. Η λύση του Κυπριακού και ο χάρτης  που προωθείται έχει ως επιδίωξη την περαιτέρω υποχώρηση του Ελληνισμού, όχι όμως και την περιθωριοποίηση του. Η νέα αμερικανική οπτική θέλει  πάλι την Τουρκία πρώτο βιολί με την Ελλάδα σε συμπληρωματικό ρόλο κομπάρσου, ως τμήμα του άξονα ΗΠΑ-Τουρκία-Ισραήλ-Νέα Κύπρος. Για την νέα αμερικανική οπτική ο γεωγραφικό χώρος που ορίζεται από τα κράτη αυτά θα λογίζεται στο μέλλον ως ενιαίος οικονομικός χώρος.
Στο πλαίσιο αυτό οι Αμερικανοί αποφάσισαν ότι πρέπει να συμβιώσουν με τον Ερντογάν έχοντας την ασφάλεια ότι τον "επιτηρεί" ο θρησκευτικός ηγέτης Γκιουλέν. Η Ελλάδα για εκείνους πρέπει να αποδεχθεί την λύση έκτρωμα στην  Κύπρο που θα βάλει την Τουρκία στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα και ακολούθως να προχωρήσει σε μεγάλο συμβιβασμό  με την Άγκυρα για το Αιγαίο μέσω του Δικαστηρίου της Θάλασσας στο Αμβούργο.

Το τέταρτο βήμα: Τα Βαλκάνια  σε βάθος πενταετίας  θα ξαναπάρουν φωτιά. Οι  εθνοτικές-θρησκευτικές  συγκρούσεις θα ξεκινήσουν από Σκόπια  με αιχμή  την αλβανική μειονότητα της FYROM.  Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν όμως ότι αργότερα  θα πάρει φωτιά και το μέτωπο της Θράκης με συνδυασμένες εκρήξεις Βόσνιων και Ελλήνων Μουσουλμάνων. Στην Ουάσιγκτον   χρησιμοποιείται μια εφιαλτική λέξη για την  Ελλάδα: Dismantle που σημαίνει "αποσυναρμολόγηση". Η "φιλανθρωπική δράση" του Σόρος σε   χρεοκοπημένους Δήμους της Βορείου Ελλάδος  και η αιφνίδια μετάδοση δελτίων ειδήσεων στην τουρκική από  χριστιανικούς ιδιωτικούς σταθμούς της Θράκης είναι ισχυρά προειδοποιητικά σήματα εξαγορών.

Οι ΗΠΑ  δεν θέλουν να "πέσει"  η Τουρκία, αντιθέτως επιδιώκουν να ενισχύσουν την θέση της σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. 
Εμείς θα  είμαστε μέσα στο φόντο αλλά συρρικνωμένοι και  υπό το  άρμα της γείτονος. 
Εύχομαι όλα αυτά να είναι ένα κακό όνειρο.

Πηγή "Κυριακάτικη Δημοκρατία"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Να μη στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία η Μόσχα, προειδοποιεί η Ουάσιγκτον, δια στόματος της Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Σούζαν Ράις. Σε χθεσινή συνέντευξή της στην εκπομπή του NBC « Meet the Press », η Ράις τόνισε πως μια τέτοια κίνηση παρέμβασης στην πρώην σοβιετική δημοκρατία που μαστίζεται από πολιτική κρίση θα ήταν ένα «σοβαρό λάθος».

«Η διάλυση της Ουκρανίας δε είναι προς το συμφέρον ούτε της Ρωσίας, ούτε των ΗΠΑ, ούτε της Ευρώπης, αλλά ούτε και της ίδιας της Ουκρανίας. Κανείς δεν θέλει να δει την επιστροφή της βίας στους δρόμους της χώρας» είπε η Ράις.

Ο δηλώσεις της Σούζαν Ράις έρχονται σε συνέχεια δημοσιεύματος της περασμένης εβδομάδας στους Financial Times, όπου η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμη πηγή υψηλόβαθμου ρώσου αξιωματούχου ο οποίος λέει πως η Μόσχα θα μπορούσε να παρέμβει στρατιωτικά στην ουκρανική περιοχή της Κριμαίας, προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία των ρωσόφωνων ουκρανών. Στην Κριμαία βρίσκεται και σημαντική ρωσική ναυτική βάση. « Εάν διχαστεί αυτή τη στιγμή η Ουκρανία, αυτόματα θα τραβήξουμε την σκανδάλη για να αρχίσει νέος πόλεμος, όπως ακριβώς το 2008 με την Γεωργία» λέει ο ρώσος αξιωματούχος, όπως γράφει η εφημερίδα, αναφερόμενος προφανώς στον πόλεμο της Ρωσίας με την Γεωργία, με αφορμή την αποσχισθείσα δημοκρατία της Νότιας Οσετίας

Η Ράις στη συνέντευξή της τόνισε πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε με Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους την περασμένη Παρασκευή: «Το μήνυμα του αμερικανού προέδρου ήταν σαφές: Είναι προς το κοινό μας συμφέρον να διατηρηθεί η ενότητα στην Ουκρανία, να παραμείνει ανεξάρτητη και να αποφασίσει ο λαός της ελεύθερα για το μέλλον του».

Πηγή RIA Novosti

Οι τελευταίες δηλώσεις πολιτικών της Κριμαίας και η επιδείνωση της κρίσης στην Ουκρανία ξαναφέρνουν στη μνήμη το καθεστώς και την ιστορία της χερσονήσου της Κριμαίας. Είναι πιθανόν να αρχίσει η αποσύνθεση του ουκρανικού κράτους από την πιο ρωσική περιοχή της Ουκρανίας;

Γράφει ο Γιούρι Γκιρένκο
Εφημερίδα Vzglyad - Ουκρανία

Η Κριμαία κατοικείται από πάρα πολύ παλιά, αλλά η σύνθεση του πληθυσμού και η κρατική της ταυτότητα άλλαξαν αρκετές φορές. Το 1441 η Κριμαία έγινε ανεξάρτητο Χανάτο, αλλά η αυτοδιάθεσή του δεν κράτησε πολύ, καθώς το 1475 αναγνώρισε την εξουσία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Επί τρεις αιώνες οι Τάταροι της Κριμαίας ήταν υπήκοοι του σουλτάνου με ευρεία αυτονομία, προστατεύοντας την αυτοκρατορία από απειλές από το βορρά και παρέχοντας σε αυτή μια διαρκή τροφοδοσία σε δούλους. Το 1774, μετά τον νέο ρωσοτουρκικό πόλεμο, δήλωσε πλέον υποτέλεια όχι στην Οθωμανική, αλλά στη Ρωσική αυτοκρατορία. Ως το 1944 η Κριμαία παρέμενε ρωσοταταρική. Την κατέλαβαν δυο φορές οι Γερμανοί (το 1918 και το 1941-1944), ενώ στη διάρκεια της επανάστασης, οι Τάταροι επιχείρησαν δυο φορές να δημιουργήσουν ανεξάρτητο Χανάτο, αλλά τελικά η Κριμαία επέστρεψε στη Ρωσία, αυτή τη φορά στη Σοβιετική.
Το κράτος προστάτευε τους Τατάρους και η χερσόνησος έλαβε το καθεστώς αυτόνομης Δημοκρατίας. Ωστόσο, μετά τον πόλεμο και τη συνεργασία των Τατάρων με τις κατοχικές δυνάμεις, η ευμένεια μετατράπηκε σε οργή, και το 1944 οι Τάταροι εκτοπίστηκαν στα ανατολικά της ΕΣΣΔ. Το 1954 η Κριμαία έχασε το στάτους της αυτονομίας και παραχωρήθηκε ως τμήμα της Ουκρανίας. Αυτό έγινε προς τιμήν των 300 χρόνων της Συνέλευσης της Πρεσλάβα (Περεσλάβσκαγια Ράντα) η οποία αποφάσισε την ένωση της Ουκρανίας με τη Ρωσία, αλλά οι πραγματικοί λόγοι συνδέονταν με τη γεωγραφική θέση της Κριμαίας, η διοίκηση της οποίας θα ήταν απλούστερο να γίνεται από το Κίεβο, παρά από τη Μόσχα.

Ο (σχεδόν) Κριμαϊκός πόλεμος
Στη δεκαετία του 1990 γύρω από την Κριμαία έβραζαν ασίγαστα πάθη. Αποκτώντας την ανεξαρτησία της, η Ουκρανία επιχείρησε να καταστήσει τμήμα της την Ταυρίδα (όπως ονομαζόταν η Κριμαία στην κλασική αρχαιότητα), γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του τοπικού πληθυσμού. Δραστηριοποιήθηκαν οι Τάταροι, οι οποίοι έλαβαν το δικαίωμα να επιστρέψουν και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη γενική σύγχυση προκειμένου να ανακτήσουν τη χαμένη γη και τα προνόμιά τους. Μήλο της Έριδος έγινε τότε η εγκατεστημένη στην Κριμαία -και συγκεκριμένα στη Σεβαστούπολη- κύρια βάση του σοβιετικού στόλου.
Τελικά η Κριμαία δεν αποσχίστηκε από την Ουκρανία, αλλά έλαβε ειδικά δικαιώματα, καθώς μόνο αυτή η περιοχή διαθέτει το καθεστώς αυτόνομης Δημοκρατίας. Στην Κριμαία επέτρεψαν ουσιαστικά να παραμείνει ρωσική, και περιορίστηκαν μόνο στο να την υποχρεώσουν να αλλάξει τις ονομασίες ορισμένων δρόμων. Φαινόταν ότι τα πάντα είχαν διευθετηθεί, μέχρι που συνέβη το κύμα των διαδηλώσεων με αφορμή τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ουκρανίας (Ευρωμαϊντάν).

Το δικαίωμα ελέγχου της χερσονήσου
Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σημειωθούν δύο σημαντικά στοιχεία. Το πρώτο είναι εθνολογικό και πολιτιστικό, και το δεύτερο οικονομικό. Η Κριμαία είναι η πιο ρωσική περιοχή της Ουκρανίας, καθώς το 58% του πληθυσμού της είναι Ρώσοι, το 24% Ουκρανοί και το 12% Τάταροι. Ταυτόχρονα, θεωρούν τη ρωσική μητρική τους γλώσσα τα 3/4 των κατοίκων της Κριμαίας, ενώ την ουκρανική μόνο το 1/10. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου, το 97% του πληθυσμού μεταχειρίζεται τη ρωσική γλώσσα.

Η Κριμαία ουσιαστικά δεν διαθέτει τη δική της οικονομική ελίτ, είτε ελίτ η οποία να έχει δεσμούς με την Ευρώπη. Στα χρόνια της ουκρανικής ανεξαρτησίας οι όποιοι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες σχεδόν καταστράφηκαν. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ΄90 οι ουκρανοί ολιγάρχες επέδειξαν ενδιαφέρον για τα θέρετρα της Κριμαίας, άρχισαν να κάνουν επενδύσεις, αλλά επρόκειτο για ξένα χρήματα. Γι’ αυτό η κριμαϊκή ελίτ δεν έχει αυτούς τους περιορισμούς, οι οποίοι κάνουν εκείνες του Ντονέτσκ ή του Ντνιεπροπετρόβσκ τόσο διαλλακτικές, όταν στο παιχνίδι μπαίνουν η ΕΕ και οι ΗΠΑ.
Λόγω των δύο αυτών παραγόντων, η Κριμαία δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν στο Κίεβο. Αρχικά επικράτησε δυσαρέσκεια, και στη συνέχεια η απαίτηση να αποκατασταθεί η τάξη. Η όξυνση όμως, η οποία μάλιστα ξεκίνησε παραμονές της επετείου της Συνέλευσης της Πρεσλάβα (συμπληρώνονται 360 χρόνια) και εκείνης της παράδοσης της Κριμαίας στην Ουκρανία (60 χρόνια), προκάλεσε πλέον την ολοκληρωτική επίσημη αντίδραση.

Ποια αισθήματα επικρατούν στην Κριμαία
Στις 19 Φεβρουαρίου το Προεδρείο του Ανώτατου Συμβουλίου της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να λάβει έκτακτα μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης στο Κίεβο, σημειώνοντας ότι στη χώρα ξεκινά εμφύλιος πόλεμος. Ο πρόεδρος του προαναφερόμενου Ανώτατου Συμβουλίου, Βίκτορ Κονσταντίνοφ, ανέφερε στα μέλη του Κοινοβουλίου της Ρωσίας ότι «η Κριμαία θα θέσει ζήτημα απόσχισης από την Ουκρανία σε περίπτωση αλλαγής της νόμιμης εξουσίας», αν και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό δεν έχει ακόμη τεθεί προς εξέταση.
Στην Κριμαία έχουν γίνει ήδη αισθητές οι βαριές οικονομικές συνέπειες της αστάθειας. Τους κατοίκους της ερεθίζουν οι «αποβάσεις» ουκρανών εθνικιστών, ενώ επιστρέφουν από την υπηρεσία τους και τραυματισμένοι από τις συγκρούσεις στην πλατεία Ανεξαρτησίας αστυνομικοί... Τι θα ακολουθήσει;

Τρία πιθανά σενάρια
1. Όλα θα ομαλοποιηθούν με κάποιο τρόπο. Φαίνεται όμως ότι ο μοναδικός που επιθυμεί ειρήνευση με διατήρηση των υφιστάμενων προηγουμένως συνθηκών, είναι ο Γιανουκόβιτς. Οι πιθανότητες ενός τέτοιου σεναρίου είναι ελάχιστες.
2. Η Κριμαία διευρύνει την αυτονομία της. Το σενάριο αυτό είναι πιθανό -εφόσον επέλθει έστω κάποια σταθεροποίηση- μόνο αν συμφωνήσουν οι πλευρές για ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας. Την ομοσπονδιοποίηση όμως τη φοβούνται οι υποστηρικτές της ουκρανικής ανεξαρτησίας.
3. Η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας παύει να αποτελεί τμήμα της Ουκρανίας και γίνεται το επόμενο «μη αναγνωρισμένο κράτος» υπό το πατρονάρισμα της Ρωσίας. Να εμποδίσει με τη χρήση βίας αυτό το σενάριο, το Κίεβο δεν είναι σε θέση, ακόμη κι αν εμφανιστεί εκεί ξανά κάποιου είδους εξουσία, η Ουκρανία ουσιαστικά δεν διαθέτει στο μέρος αυτό ένοπλες δυνάμεις της, ενώ οικονομικοί κινητήριοι μοχλοί επίσης δεν υπάρχουν εξαιτίας της κρίσης. Ωστόσο, ένα τέτοιο σενάριο εγκυμονεί κινδύνους σύγκρουσης στο ίδιο το έδαφος της Κριμαίας μεταξύ των Τατάρων της Κριμαίας και των Ρώσων.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Αν κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών»είναι πλαστά, ας περιμένει έως ότου το σχέδιο εκπληρωθεί και θα ξυπνήσει σε ένα κόσμο των «Σοφών της Σιών». Εκτός βέβαια αν η Αμερική, η Κίνα ή η Ρωσία μπορούν να σταματήσουν την άνοδο της νέας χαζαρικής αυτοκρατορίας

Από τον Jean d’Eau, Βουδαπέστη (Henrymakow.com)

Ένας φίλος μου που είναι τώρα ένα απογοητευμένο υψηλόβαθμο μέλος της Μασονίας στη Βουδαπέστη μου είπε τι έρχεται όσον αφορά την ελληνική κρίση.

Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους σε πτώχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να «δημιουργήσει» το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να «βρει» τη «λύση» σύντομα.

Η Ελλάδα επιλέχθηκε επειδή συμβολίζει την Ευρώπη (κανείς στην Ευρώπη δεν νοιάζεται για χώρες όπως η Ουγγαρία ή η Εσθονία) και επειδή η οικονομία της ήταν σχετικά εύκολο να καταστραφεί, αφού παραιτήθηκε από το δικό της νόμισμα.

Οι ευρωπαίοι «ελίτ» χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πείσουν τις χειραγωγούμενες μάζες, (‘sheeple’ = άνθρωποι – πρόβατα) ότι αν το ελληνικό πρόβλημα δεν λυθεί, η Νότια Ευρώπη θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα προκαλέσει την κατάρρευση ολόκληρου του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατά συνέπεια την πτώχευση του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το «πρόβλημα» είναι ότι η λεγόμενη Ευρωζώνη (όπου το νόμισμα του ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα) είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει από τότε που τα ευρωπαϊκά κράτη του Νότου (καθώς και αυτά της Ανατολικής Ευρώπης) δεν μπορούν να στηρίξουν την οικονομία τους, εφόσον δεν μπορούν να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, προκειμένου να ενισχύσουν τις εξαγωγές και τον τουρισμό (που τώρα καταπίνονται από το ευρώ.)

Εδώ είναι που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της παγκοσμιοποίησης έπαιξαν τον ρόλο τους στην αποδυνάμωση της δικής τους οικονομίας με κάθε τρόπο, αλλά η σημερινή «παγκόσμια ύφεση» που προκλήθηκε από τους Χαζάρους διεθνείς τραπεζίτες ήταν το κύριο μέρος του σχεδίου να φέρει τις νότιες και τις ανατολικές ευρωπαϊκές οικονομίες σε ένα οριακό σημείο, όπως και να εξασθενήσει την αμερικανική οικονομία και να φέρει την κατάρρευση της κινεζικής, της ινδικής και της ρωσικής οικονομίας.

Η «μόνη λύση» σύντομα πρόκειται να προταθεί σύντομα από την ΕΕ είναι να καταστείλει τις εθνικές φορολογικές και δημοσιονομικές πολιτικές στην Ευρώπη και να τεθεί ένας κεντρικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να στείλουν το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα των φορολογουμένων τους σε μια κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση ενώ και οι εθνικοί προϋπολογισμοί θα πρέπει να καθορίζονται από αυτήν την κεντρική κυβέρνηση.

Πρόκειται να είναι λίγο πιο περίπλοκο, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές εθνικές κυβερνήσεις θα πάψουν να υπάρχουν. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ανακοινώσει την «απαραίτητη» δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού στρατού για να ταιριάζει με την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι διεθνείς τραπεζίτες είναι πράγματι κυρίως ευρωπαίοι τραπεζίτες (Rothschild και λοιποί.) Και αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκέφαλοι πίσω από την ανθρωπογενή παγκόσμια ύφεση (όπως ακριβώς είναι πίσω από την απάτη της «υπερθέρμανσης του πλανήτη».)

Έτσι, η ευρωπαϊκή «ελίτ» είναι τώρα στο δρόμο για να γίνει πιο ισχυρή από τη παραδοσιακή αμερικάνικη «ελίτ».

Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πραγματικό υπερκράτος (κεντρική φορολογία και δημοσιονομική πολιτική) με ένα πραγματικό σούπερ στρατό (τον επερχόμενο ευρωπαϊκό στρατό). Στη συνέχεια, οι Αμερικάνοι «ελίτ» θα αναγκαστούν να συγχωνεύσουν τις ΗΠΑ στην ΕΕ και όχι το αντίθετο, όπως θα ήθελαν.

Η προκύπτουσα «Ένωση» (αυτή είναι η προβλεπόμενη ονομασία) θα είναι μια αυτοκρατορία που θα διοικείται από τις δυνάμεις του χρήματος των οποίων οι πρόγονοι κυβέρνησαν την χαζαρική αυτοκρατορία εκείνη την εποχή.

Αν κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» είναι πλαστά, ας περιμένει έως ότου το σχέδιο εκπληρωθεί και θα ξυπνήσει σε ένα κόσμο των «Σοφών της Σιών». Εκτός βέβαια αν η Αμερική, η Κίνα ή η Ρωσία μπορούν να σταματήσουν την άνοδο της νέας χαζαρικής αυτοκρατορίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σήμερα Δευτέρα, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο ανώτερος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη με τον Ρώσο ΑΓΕΕΔ σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας. Και οι δύο εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αναταραχή στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Ουκρανία», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Interfax. 
 
Η συνομιλία του αντιπτεράρχου Philip Breedlove, Ανωτάτου Συμμαχικού Διοικητή Ευρώπης του ΝΑΤΟ, και του Ρώσου ΑΓΕΕΔ αντιστράτηγου Valery Gerasimov, επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, ήταν αρκετά εποικοδομητική.Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Δευτέρα σήμερα και άρχισε να μας ανεβάζουν την πίεση… Δηλαδή μέχρι το τέλος της εβδομάδος που θα μας την φτάσουν; Οι πολιτικοί μας είναι τόσο έντιμοι, τόσο καλοί, τόσο φροντίζουν για το συμφέρον της πατρίδας μας και ημών των ιδίων, σε σημείο που δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε… Όχι δεν αναφερόμαστε και πάλι στο θέμα των ΜΚΟ, λόγω των συνεχών αποκαλύψεων σχετικά με αυτές… Είναι πλέον σαφές σε όλους τους Έλληνες, ότι για άλλη μία φορά οι πολιτικοί ηγέτες αυτής της χώρας δεν ήξερα τίποτα… Πέφτουν από τα σύννεφα… Τώρα το ότι κάποια κολλητάρια τους ήταν ανάμεσα στους εκλεκτούς των ΜΚΟ που ασχολήθηκαν με τη φυλή των «Μασάει» είναι εντελώς τυχαίο… Ναι, φυλή των «Μασάει», όχι Μασάι της Αφρικής. Η φυλή αυτή είναι μια Ελληνική φυλή που καταβροχθίζει τα πάντα…

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις «ηρωικές» προσπάθειες των «τιτανογιγάντων» που μας κυβερνούν για την πάταξη της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και πάει λέγοντας. Εμείς όλοι οι άχρηστοι νομίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει βήματα, τι βήματα, άλματα, στον τομέα αυτό; Ε, σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι στα δημόσια ταμεία έχουν μπει πάνω από 95 εκατομμύρια ευρώ από τις λίστες, τα εμβάσματα, τους ελέγχους στις εξωχώριες (off shore) εταιρείες. Μπράβοοοο!!! Συγχαρητήρια!!! Μετά από τόσα χρόνια κρίσης, δεν υπολογίζουμε μέσα τα προηγούμενα χρόνια, και κατάφερε το κράτος να μαζέψει τόσα χρήματα που φθάνουν ουσιαστικά για να αγοράσει φυστίκια για το πάρτυ που κάνουν όλα τα λαμόγια σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου. Νομίζετε ότι είναι άδικη η κρίση μας; Είμαστε υπερβολικοί; Ιδού η απόδειξη του πόσο δίκαιο έχουμε. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το "Έθνος" τα ετήσια κέρδη των λαθρεμπόρων τσιγάρων και καυσίμων ανέρχονται σε 1,7 δισ. Ευρώ!!! Ακούγοντας δε σήμερα το πρωί και τον ΓΓ Διαφάνειας κ. Γ. Σούρλα να λέει από την εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ANT1 πόσες υποθέσεις λαθρεμπορίου ή νοθείας μπήκαν στα αρχεία της δικαιοσύνης ή δεν προχώρησε η έρευνα των στοιχείων είναι πια να τρελαίνεται κανείς. Και δεν είναι εποχή να αρρωστήσει κανείς όταν δεν υπάρχουν χρήματα για χάπια, για γιατρούς, για εξετάσεις… Για να μην αναφερθούμε σε κάτι που είπε ο κύριος Σούρλας για τους λαθρέμπορους ότι «μπορεί να είναι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες»…!!! Ποιους να εννοούσε ο ποιητής, που θα έλεγε και η αείμνηστη Μαλβίνα Κάραλη… Έλα ντε!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, για όποιον φυσικά θέλει να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο των καυσίμων. Αλλά ποιος θέλει; Οι κυβερνήσεις μας, διαχρονικά; Η κυβέρνηση αυτή που το 2003 κατάργησε το «δελτίο παραγγελίας καυσίμων» από τις ναυτιλιακές εταιρείες; Ο κύριος Σούρλας μίλησε και σήμερα, πολύ ορθά, για πανίσχυρα κυκλώματα που έχουν «τουλάχιστον την ανοχή της εξουσίας»… Ευγενικός όπως πάντοτε μίλησε για «εξουσία» όχι για κόμματα, όχι για πολιτικούς, όχι για κυβερνήσεις, που ανέχονται τουλάχιστον το λαθρεμπόριο… Η χειρότερη περίπτωση ποια να είναι; Ότι το προστατεύουν με το αζημίωτο! Γιατί είναι πολλά τα λεφτά… Επισήμως, τον Ιανουάριο του 2012 ο τότε πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος απαντώντας σε ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη υπολόγιζε στο 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ετησίως την ζημία του κράτους από το λαθρεμπόριο των καυσίμων!!! Μάλιστα υπολόγιζε ότι αυτό συμβαίνει σε βάθος 25ετίας… Και έρχονται σήμερα τα στουρνάρια (πολύ μας αρέσει αυτή η λέξη….), τα θρασίμια (για να πλουτίσουμε και το λεξιλόγιο μας) να μας μιλήσουν για τα επιτεύγματα τους!!! Μάζεψαν 95 εκ. ευρώ και κάτι τρέχει στα γύφτικα… Πόσα χρόνια αναμασάνε τις λίστες, τα εμβάσματα, τις εξωχώριες εταιρείες με τα όποια πενιχρά ή ανύπαρκτα αποτελέσματα και τώρα τρομάρα τους θα μοιράσουν και το πλεόνασμα.

Τους πολιτικούς τους απασχολούν μόνο τα «δικά τους» προβλήματα. Και την παρούσα περίοδο είναι οι εκλογές που έρχονται και τι θα περισώσουν σε αυτές… Το προηγούμενο διάστημα είχαμε τις συζητήσεις για το πότε θα γίνουν οι ευρωεκλογές, πότε οι δημοτικές, για τον σταυρό στις ευρωεκλογές, την ελιά, τους «58», κλπ. Σήμερα έχουμε το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψηφίου Ευρωβουλευτή αλλά μόνον για την Νέα Δημοκρατία. Από την άλλη πλευρά ο κ. Φ. Κουβέλης κάνει ανοίγματα και συνεργασίες με Παπανδρεϊκούς ως αντιστάθμισμα στην κίνηση των «58» και στα διάφορα τρικ του κ. Ε. Βενιζέλου. Ο κ. Λοβέρδος αναμένεται να στηρίξει σήμερα τον κ. Καμίνη για Δήμαρχο Αθηναίων λες και ενδιαφέρει κανέναν ή έχει τόσο βαρύνουσα σημασία η άποψη του ενός, του κ. Λοβέρδου. Πέρα από τον εαυτό του, εκφράζει και κανέναν άλλο ο κ. Λοβέρδος και δεν το γνωρίζουμε; Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή…

Κατά τα άλλα μάλλον στα ψιλά γράμματα περνούν, για την ώρα, οι ειδήσεις όπως αυτή που μας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την «Έκθεση του Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική (CEP) του Φράιμπουργκ της Γερμανίας, «οι Έλληνες εξακολουθούν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους»!!! Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα «Die Welt» σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης η Ελλάδα δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει από το εξωτερικό, ενώ μειώνεται με ταχύτητα η πιστοληπτική της ικανότητα. Το Κέντρο δεν διακρίνει μάλιστα καθόλου τάσεις βελτίωσης…«Χωρίς δραστική μείωση του ποσοστού κατανάλωσης, δεν είναι δυνατόν η χώρα να ανακτήσει την πιστοληπτική της ικανότητα», τονίζει το CEP και συμπεραίνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τέτοια πολιτική περικοπών…

Τι είπατε; Τίποτα;… Πάλι τα «παξιμάδια» του κ. Τζαμτζή μας ετοιμάζουν να φάμε; Το θέατρο του παραλόγου με λίγα λόγια… Όσοι Έλληνες πονούν πραγματικά αυτόν τον τόπο και τον λαό του ας βλέπουν τι γίνεται στην Ουκρανία. Είναι μεγάλο μάθημα για όλους. Πως οι νέο-ναζιστές «κάνουν παιχνίδι» εκεί; Προφανώς με την υποστήριξη κάποιων, και φυσικά αυτοί οι κάποιοι δεν είναι οι Ρώσοι… Πως εδώ θα γίνουν κάτοικοι Κορυδαλλού οι βουλευτές του αδελφού κόμματος των Ουκρανών ναζί, δηλαδή της Χρυσής Αυγής; Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του… Το μόνο ωραίο στιγμιότυπο από την κατάσταση στην Ουκρανία που είδαμε στις ειδήσεις ήταν αυτό το ελικόπτερο έφευγε νύκτα με άγνωστους επιβάτες… Ίσως με τον πρώην Πρόεδρο της Ουκρανίας… Άντε βρε… και στα δικά μας…

Του Ιφικράτη Αμυρά

Σχετικώς με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και στο Κυπριακό ζήτημα, αρκετοί Έλληνες δεν έχουν κατανοήσει αυτό που είχε γράψει ο αμερικανός διανοούμενος Richard Weaver, “ideas have consequences” (οι ιδέες έχουν συνέπειες).

Όταν επί μία20ετία στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων αρκετοί προδότες πολιτικοί εκστομίζουν την επωδό «έχουν το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, το Μακεδονία είναι γεωγραφικός και όχι εθνικός προσδιορισμός», τότε είναι απολύτως λογικό μία μέρα οι Σλάβοι Σκοπιανοί να αποθρασυνθούν.
Σήμερα απαιτούν από την Ελληνική πλευρά να μην… καπηλεύεται την ιστορία της Μακεδονίας!
Τραγική συνέπεια εγκληματικών ιδεών.
Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν το και βόδι.

Όταν δεν διεκδικείς εσύ το μονοπώλιο του ονόματος Μακεδονίας, το διεκδικεί ο Σκοπιανός. Οι προδότες πολιτικοί που μιλάνε για διπλή ονομασία, ή για βόρεια και νότια Μακεδονία, αποσιωπούν το γεγονός ότι οι Σλάβοι Σκοπιανοί, δεν θέλουν την άνω Μακεδονία. Θέλουν όλη τη Μακεδονία δική τους! Μέχρι και την Λάρισα!!! Ο γεωγραφικός προσδιορισμός του ονόματος των Σκοπίων θα οδηγήσει σε εθνολογικό προσδιορισμό, με αποτέλεσμα οι Μακεδόνας να μην θεωρούνται Έλληνες.

Όσοι προδότες πολιτικοί αποδέχονται τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια, έστω και ως σύνθετη ονομασία, νομιμοποιούν αλυτρωτικές βλέψεις των Σλάβων Σκοπιανών εις βάρος της Ελλάδας.

Οι Έλληνες πατριώτες πολιτικοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν στον λαό τα εξής ζητήματα. Οι Σκοπιανοί κατέχουν εδάφη της Μακεδονίας, επομένως υπάρχουν τέσσερις επιλογές:
Είτε θα ελευθερώσουμε αυτά τα εδάφη με ηρωικούς αγώνες όπως έγινε το 1912
Είτε οι Σκοπιανοί θα τερματίσουν αυτοβούλως μια για πάντα την διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας (άρα και του εθνολογικού χαρακτηρισμού των εδαφών)
Είτε θα ενσωματωθούν στην Ελλάδας ως ο 52ος νομός της χώρας και θα αποτελούν μέρος της ελληνικής επικράτειας, αφού θέλουν τόσο πολύ να αυτό-αποκαλούνται «Μακεδόνες»
Είτε θα υποκινήσουμε αποσχιστικές τάσεις Αλβανών και άλλων μειονοτήτων μέσα στα Σκόπια και θα διαλυθεί το ψευδοκράτος εις τα εξ ων συνετέθη.

Στη διεθνή πολιτική δεν υπάρχει αμοιβαία υποχώρηση. Ό,τι χάνεις, το κερδίζει ο αντίπαλος. Ένα βήμα πίσω δικό σου, σημαίνει ένα βήμα εμπρός του εχθρού.
Στο Κυπριακό επί δεκαετίες η ελληνόφωνη προδοτική πολιτική αλητεία μιλούσε όχι για εισβολή και κατοχή του βόρειου εδάφους της Κύπρου, αλλά για πρόβλημα μεταξύ δύο κοινοτήτων! Αυτό δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος. Τα περί «ισότιμων κοινοτήτων» δεν προέκυψαν ως κεραυνός εν αιθρία.

Αυτό αποδεικνύεται από τη συνέντευξη που είχα πάρει πριν από καιρό από τον διπλωμάτη Θέμο Στοφορόπουλο. Μου είχε πει ότι εδώ και πολλά χρόνια η διπλωματική γραμμή της Αθήνας ήταν να διαγράψει το ζήτημα της κατοχής και να προβάλλει στο εξωτερικό μία εικόνα διμερών προβλημάτων μεταξύ ισότιμων κοινοτήτων. Οι ιδέες έχουν συνέπειες. Τραγικές…

Το χειρότερο έγκλημα που διαπράττουν αυτή τη στιγμή οι προδότες πολιτικοί σε Αθήνα και Λευκωσία, οι οποίοι μιλούν για διζωνική ομοσπονδία, είναι ότι προσπαθούν να συγκαλύψουν την προδοσία τους με κραυγές αντιπερισπασμού περί «ενότητας» της Κύπρου. Προσέξτε, δεν ζητούν ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Ζητούν ένωση με το κατεχόμενο κομμάτι, αφ’ ενός αναγνωρίζοντας νομιμότητα στην τουρκική εισβολή και κατοχή, αφ ετέρου μετατρέποντας την Τουρκία σε επικυρίαρχο όλης της Κύπρου.
Η στοιχειώδης γνώση της διπλωματικής ιστορίας διδάσκει ότι το επόμενο βήμα θα είναι η απαίτηση της Τουρκίας για έλεγχο και του ελεύθερου εδάφους της Κύπρου. Δια του διαρκούς εποικισμού, δια της διαρκούς ενσωματώσεως των Κυπριακών διοικητικών δομών στην Τουρκία, δια της εμπλοκής στα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου όπου θα απαιτείται συναίνεση της τουρκικής πλευράς και δια της αποκοπής της Κύπρου από την Ελλάδα, επίκειται ολοκληρωτική κατοχή της Κύπρου.

Η Ελληνική πατριωτική προπαγάνδα πρέπει να αντιμετωπίσει τα περί «ενότητας» του Αναστασιάδη και των λοιπών προδοτών. Όταν ο Αναστασιάδης μιλά για «ενωμένη Κύπρο» εννοεί ενότητα με την Τουρκία, όχι με την Ελλάδα.

Αυτή την στιγμή, οι έλληνες πατριώτες πολιτικοί πρέπει να μετατοπίσουν την ιδεολογική γραμμή των διαπραγματεύσεων στο ζήτημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Να μιλούν για απελευθέρωση της Κύπρου από τον τουρκικό ζυγό και ταυτόχρονη ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Η Κύπρος ως ανήκουσα στο Ελληνικό Έθνος, ουδέποτε θα επιτρέψουμε να ενωθεί με την Τουρκία.

Για να αλλάξει γραμμή η εξωτερική μας πολιτική πρέπει να κάνουμε βαθιά τομή στις ιδέες που περιβάλλουν τον λαό. Η Ελληνική Ιδεόσφαιρα έχει ανάγκη ριζοσπαστικών ανακατατάξεων. Για να ενσταλλάξουμε στον λαό την Πίστη στον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, πρέπει να μιλάμε ανοικτά για εδαφικό διαμελισμό των εχθρών της Ελλάδας, με ή χωρίς ειρηνικά μέσα.

Πηγή «Ελεύθερη Ώρα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Το ίδιο σενάριο που οδηγεί στη αναπόφευκτη διάσπαση της Ουκρανίας και την υποδούλωση του δυτικού της τμήματος στην λεηλασία του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει σχεδιαστεί και για άλλες δύο χώρες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες πολλών στρατηγικών ερευνητών ότι έχει ανοίξει ένας κύκλος έντονης αντιπαράθεσης που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με ένα πολύ αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής επιθεώρησης, Ayıdınlık, το σκηνικό της Ουκρανίας στήνεται στην Μολδαβία και στην Γεωργία καθώς και οι δυο αυτές χώρες θα κληθούν μετά από έξη μήνες να υπογράψουν την ίδια συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία είχε απορρίψει ο πρόεδρος Γιανούκοβιτς της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στα γνωστά γεγονότα της ανατροπής του. Το σχέδιο προβλέπει την υπαγωγή των χωρών αυτών και στο ΝΑΤΟ, με την ενεργό καθοδήγηση της Τουρκίας και ειδικά της ισλαμικής κυβέρνησης Ερντογάν, που μετά την παταγώδη αποτυχία του στην Συρία βρήκε νέο πεδίο «δόξης» λαμπρό. Η εφαρμογή όμως αυτού του σχεδίου πολύ πιθανόν να σκοντάψει στην αντίδραση των κυβερνήσεων και των δυο αυτών χωρών, (ειδικά της Μολδαβίας όπου υπάρχει και μεγάλη ρωσική μειονότητα), καθώς νωπό είναι το προηγούμενο του πολέμου της Γεωργίας. Εκεί η Ρωσία αντέδρασε στην απόπειρα της υπαγωγής της χώρας στο ΝΑΤΟ με τον γνωστό δυναμικό τρόπο αιφνιδιάζοντας τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους. Στην περίπτωση αυτή θα τεθεί πάλι σε εφαρμογή το γνωστό σχέδιο της «λαϊκής εξέγερσης» που θα κατευθυνθεί, όπως έγινε και στην Ουκρανία, από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, Γερμανίας, Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας.

Αλλά για τις λαϊκές αυτές «εξεγέρσεις» σε ένα πολύ σημαντικό άρθρο του στην ρωσική, Pravda.ru, ο γνωστός στρατηγικός αναλυτής Anthony F Shaker, περιέγραψε το πως εδώ και μερικά χρόνια έχει στηθεί ένας πολύ καλά χρηματοδοτούμενος μηχανισμός πρόκλησης «εξεγέρσεων» σε χώρες όπου τα στρατηγικά συμφέροντα της δύσης έχουν αυξηθεί σημαντικά. Έτσι είχαμε την «Αραβική Άνοιξη», τώρα η Ουκρανία και η Βενεζουέλα, πιο πέρα το κινέζικο Τουρκεστάν στην δυτική Κίνα.
Παρόμοιο παράδειγμα και η περίπτωση της Ελλάδας που οδηγήθηκε από μια τεχνητή εξέγερση του Δεκεμβρίου του 2008, που οργανώθηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες, στην πλήρη υποταγή της χώρας στην μνημονιακή ευρωπαϊκή κατοχή. Η τακτική αυτή πρόκλησης «λαϊκών εξεγέρσεων» αντικατέστησε τις παλαιοτέρα ανοιχτές στρατιωτικές επεμβάσεις που είχαν και πολιτικό κόστος, όπως στην Νικαράγουα, Νότιο Αφρική, νοτιοανατολική Ασία και φυσικά Αφγανιστάν και Ιράκ. Αιμοδιψείς τρομοκράτες, εγκληματικά αποβράσματα, αδίστακτοι ισλαμιστές εγκληματίες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τσετσενία, κλπ, επαγγελματίες τυχοδιώκτες δολοφόνοι, αποτελούν τα τμήματα αυτού του «επαναστατικού» μείγματος το οποίο πληρωμένο αδρά από τα δυτικά ταμεία, στέλνετε να ανατρέψει κυβερνήσεις που δεν δέχονται να υποταχτούν στην κατοχή του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συν-σπόνσορες αυτών των «επαναστατικών» αιμοβόρων στοιχείων, η Σαουδική Αραβία και τα κράτη του Περσικού κόλπου, από τις πιο στυγνές δικτατορίες όπου ακόμα και η πρόθεση να οικοδομήσεις ένα χριστιανικό ναό, τιμωρείται με θάνατο.

Ειδικά στο θέμα της Ουκρανίας η παραπληροφόρηση σκόπιμα έχει χτυπήσει «κόκκινο». Μια υπόθεση που αφορά καθαρά τους ενεργειακούς αγωγούς, (όπως άλλωστε και για την Συρία) και την ρωσική εταιρεία πετρελαίου Gazprom, που πρέπει να χάσει τον απόλυτο έλεγχο τους, είναι η κύρια αιτία της όλης τεχνητής «εξέγερσης». Το άσχημο όμως στην περίπτωση αυτή, είναι ότι οι δυτικοί ινστρούχτορες «έπαιξαν» με όλες τις εθνοθρησκευτικές διαφορές της Ουκρανίας για να επιτύχουν τον «λαϊκό ξεσηκωμό». Παράλληλα έρευσε άφθονη η οικονομική βοήθεια, (οι Ρώσοι υπολόγισαν περί τα 25 εκατομμύρια δολάρια), για την καλή οργάνωση της «εξέγερσης». Οι μισθοί για κάθε «εξεγερμένο», σύμφωνα με το άρθρο της Πράβδα, ήταν από 30 μέχρι ακόμα και 50 ευρώ την ημέρα. Αντιλαμβάνεται κανείς για μια χώρα που δεν έχει το επίπεδο διαβίωσης που έχουν κάποιες δυτικές χώρες, το δέλεαρ που έβαλαν πάνω στο τραπέζι όλων αυτών των «εξεγερμένων», που ξαφνικά αντιλήφθηκαν ότι είναι Ουκρανοί εθνικιστές και… διάδοχοι των Ναζί του Χίτλερ. Έτσι κινητοποιήθηκε η καθολική, ουνιτική, ακόμα και η ορθόδοξη, αλλά σχισματική κοινότητα της Ουκρανίας, που έκαναν το σφάλμα να ταυτιστούν με όλα τα εγκληματικά στοιχειά της πλατείας, κραυγάζοντας παραδοσιακά αντίρωσικά συνθήματα λες και ακόμα ζούσαν στην εποχή του Στάλιν και του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Φυσικά όλα αυτά από κάποιες μειονότητες της δυτικής και μόνο Ουκρανίας.

Όλα αυτά δείχνουν πως έχουμε εισέρθει σε μια πυρίκαυστη ζώνη με το διεθνές νεοταξικό χρηματιστηριακό κατεστημένο να προχωρεί πλέον απροκάλυπτα με κάθε μέσο στην υποδούλωση κρατών και λαών, αλυσοδένοντας κυβερνήσεις που έχουν δείξει κάποια πρόθεση να αντιδράσουν. Η ελληνική εμπειρία είναι η πικρή πείρα αυτής της υποδούλωσης. Βεβαία ο τελικός στόχος είναι η Ρωσία και ακόμα πιο πέρα η Κίνα, αλλά και περιφερειακές εστίες αντίστασης, όπως Βενεζουέλα, Ιράν, Συρία, κλπ. Όμως αυτό το θανάσιμο παιχνίδι έχει πολλές παγίδες και πολλούς κινδύνους και αυτοί που το άρχισαν δεν αποκλείεται να καούν οι ίδιοι στις «φωτιές» που έχουν ανάψει από την μεγάλη τους απληστία. H Αρκούδα παρακολουθεί έτοιμη να αναλάβει δράση, ενώ ανατολικότερα ο Δράκος είναι έτοιμος να εξαπολύσει τις φωτιές τους στην απέναντι ακτή.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου