Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ε. Ράμα αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών εν μέσω πολιτικής έντασης


Συνεχίζεται η πολιτική ένταση στην Αλβανία, με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα να ανακοινώνει πως αναλαμβάνει προσωρινά το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών, λίγες μέρες μετά την απόρριψη του εκλεκτού του Γκεντ Τσάκαϊ, από τον Προεδρο της χώρας.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Ράμα αναφέρει πως θα είναι de jure στο αξίωμα του ΥΠΕΞ Αλβανίας, «γιατί δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε αναζητώντας τον Πρόεδρο», ενώ προειδοποίησε τον κ. Μέτα πως θα λύσουν τις διαφορές τους στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο προς το παρόν δεν είναι ενεργό.


Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο ο Έντι Ράμα προχώρησε σε σαρωτικό ανασχηματισμό, αντικαθιστώντας σχεδόν τους μισούς υπουργούς του. Η πρότασή του για το Υπουργείο Εξωτερικών ήταν ο 30χρονος Κοσοβάρος Γκέντ Τσάκαϊ. Ωστόσο ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ίλιρ Μέτα αρνήθηκε να υπογράψει τον διορισμό του Τσάκαϊ υποστηρίζοντας πως «δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα ούτε το πολιτικό εκτόπισμα ώστε να αναλάβει τόσο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο».

Σύμφωνα με το βαλκανικό πρακτορείο ειδήσεων IBNA, ο πρόεδρος Μέτα, σε απάντησή του προς τον πρωθυπουργό Ράμα για το ζήτημα, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Γκεντ Τσάκαϊ είναι άπειρος και οι δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με το θέμα των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου είναι απαράδεκτες.

Ο Έντι Ράμα είχε αντιδράσει έντονα έντονα σε αυτή την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε όχ μόνο «αντισυνταγματική, αλλά και ντροπιαστική».

Ο κ. Ράμα είχε δηλώσει πως τα επιχειρήματα «που παρέθεσε ο κ. Πρόεδρος είναι εξωφρενικά και επαίσχυντα για το θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]