Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

6 Σεπ 2014

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Η Ρωσία ξεκίνησε την κατασκευή μια μόνιμης στρατιωτικής βάσης για το βόρειο στόλο στην Αρκτική, στα Νέα Νησιά Σιβηρία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος στο σύνολο του.

«Ο κύριος στόχος της αποστολής των πολεμικών πλοίων του Βορείου Στόλου στην Αρκτική είναι, η μετακίνηση προσωπικού, εξοπλισμού και ομάδων εργασίας του Βορείου Στόλου, που από φέτος θα κατασκευάσουν βάση στα Νέα Νησιά Σιβηρίας », δήλωσε ο διοικητής του Βορείου Στόλου, ναύαρχος Vladimir Korolev, ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Στα Νέα νησιά της Σιβηρίας κατέπλευσε από το λιμάνι του Severomorsk στολίσκος ρωσικών πολεμικών πλοίων, με επικεφαλής το ανθυποβρυχιακό πλοίο «Ναύαρχος Levchenko», τα μεγάλα αποβατικά « Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος» και «Kondopoga», το πλοίο εφοδιασμού «Sergey Osipov», και τα ρυμουλκά « Pamir» και «Αλέξανδρος Πούσκιν». Στην όλη επιχείρηση συμμετάσχουν με πτήσεις τους αεροσκάφη και ελικόπτερα της ναυτικής αεροπορίας του Βορείου Στόλου.

Αυτή είναι η τρίτη αποστολή μεγάλης κλίμακας προσωπικού και μέσων του Βορείου Στόλου στην Αρκτική, τα τελευταία χρόνια. Το 2012, οι πεζοναύτες του Βορείου Στόλου πραγματοποίησαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού αμφίβια απόβαση στην αρκτική ακτή.

Στα τέλη Αυγούστου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία σκοπεύει να αναπτύξει και να ενισχύσει τις στρατιωτικές βάσεις της στην Αρκτική, συμπεριλαμβανομένης και της αποκατάστασης των παλαιών στρατιωτικών υποδομών, σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις των άλλων χωρών στην περιοχή.

«Πολλοί που αντιλαμβάνονται τις δραστηριότητές μας είναι επιφυλακτικοί, και φοβισμένοι από αυτή τη δραστηριότητα. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι ενεργούμε αποκλειστικά στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, και έτσι πρόκειται να λειτουργήσουμε και στο μέλλον», δήλωσε ο Β. Πούτιν στις 28 Αυγούστου, μιλώντας σε φόρουμ νεολαίας με την επωνυμία "Seliger-2014".

Πριν λίγες ημέρες ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά John Baird σε συνέντευξη του στην δανική εφημερίδα Berlingsk, εξέφρασε την ανησυχία του για την «συσσώρευση» ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Αρκτικής, δηλώνοντας παράλληλα ότι «η χώρα του είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης βίας».

Υπολογίζεται πως στην Αρκτική βρίσκεται το 25% των ενεργειακών πηγών του πλανήτη που δεν έχουν ανακαλυφθεί. Το λιώσιμο των πάγων δίνει πρόσβαση στις μεγάλε πολυεθνικές εταιρείες σ' αυτές τις πηγές.

Επίσης πιστεύεται στο βυθό της Αρκτικής υπάρχουν πολύτιμοι λίθοι (π.χ. διαμάντια), αλλά και άλλος ορυκτός πλούτος, έτοιμος προς εκμετάλλευση.

Δημιουργούνται νέοι θαλάσσιοι δρόμοι, που συντομεύουν αποστάσεις για τη μεταφορά κάθε είδους εμπορευμάτων.

Δημιουργείται πρόσβαση σε πλούσιες, σχεδόν παρθένες, περιοχές για την αλιεία.

Οι χώρες που άμεσα εμπλέκονται πλέον, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στη νέα αυτή αντιπαράθεση είναι: Ρωσία, ΗΠΑ, Καναδάς, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία.

«Αυτή η διαδρομή (Βόρειο παγωμένο πέρασμα) είναι σημαντική από στρατιωτική άποψη, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών υποβρυχίων αποτελεί για το ρωσικό ναυτικό το μόνο που χρειάζεται για να βρίσκεται λίγο πιο μακριά από τα λιμάνια των ΗΠΑ, πράγμα που αποτελεί ήττα για αυτές (ΗΠΑ)», δηλώνει ο εμπειρογνώμονας Philippe Mego.

Έτσι, η Αρκτική παραμένει μια περιοχή ισχυρής έντασης και ανταγωνισμού , ο οποίος , δεν έχει υποχωρήσει καθόλου από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.Με έκπληξη διάβασα στο "Παρόν" την εισήγηση-καταπέλτη του Ακαδημαϊκού Μιχάλη Σταθόπουλου για τα προσόντα του Νικηφόρου Διαμαντούρου, ο οποίος επελέγη έναντι του Κιτρομηλίδη για την πλήρωση της έδρας Πολιτικής Επιστήμης στην Ακαδημία Αθηνών.

Η συζήτηση για την εκλογή Διαμαντουρου κρύβει το κεντρικό ζήτημα ότι οι μείζονες πολιτικοί επιστήμονες της χώρας δεν υπέβαλαν υποψηφιότητα.

Όπως οι Γ. Κοντογιώργης, ο Α. Μεταξάς και άλλοι.

Αλήθεια, μπήκε κανείς στον κόπο να διερωτηθεί γιατί κανείς από αυτούς δεν υπέβαλε υποψηφιότητα;

Ειναι βέβαιο ότι τώρα επαναλαμβάνεται ότι και παλαιότερα από την Ακαδημία.

Δεν εισήλθαν κορυφές, όπως στη λογοτεχνία, ποίηση, επιστήμες. Διότι προφανώς οι ακαδημαϊκοί καλούν ως υποψήφιους αυτούς που είναι της αρεσκείας τους.

Τους σημαίνοντες τούς αποτρέπουν.

Η ίδια η Ακαδημία αποτελεί σύστημα που αναπαράγει τις νοσηρές συνθήκες του νεοελληνικού κράτους.

Πρέπει να ανήκεις στη συντεχνία τους για να έχεις ελπίδα και να μην εξευτελισθείς.

Στην περίπτωση μάλιστα της Έδρας Πολιτικής Επιστήμης υπήρξαν δύο ομάδες που συγκρούσθηκαν. Και οι δύο του βαθέως κράτους και αγαπημένοι του συστήματος.

Η μία στήριξε τον Διαμαντούρο (Παπαδήμος κλπ), η άλλη τον Κιτρομηλιδη (η ομάδα των Κυπρίων και των Θεσσαλονικέων).

Καμία απο τις δύο δεν είχε προ οφθαλμών την αξιοκρατία.

Βέβαια για να θέσεις την αξιοκρατία ως αρχή, πρέπει να έχεις επιστημονική επιφάνεια.

Και αυτή, πλην ελαχίστων, δεν ευδοκιμεί στην πλειοψηφία των ακαδημαϊκών.

Εάν γινόταν επαναξιολόγηση των ακαδημαϊκών πόσοι θα έμεναν μέλη σήμερα; Τι εκφράζουν στην επιστήμη η πλειοψηφία, πλην ελαχίστων; Τι νέο και πρωτότυπο έφεραν;

Αποτελούν ενα διάχυτο κλίμα συναλλαγής και διαγκωνισμών που απαγορεύει ακόμη και τη σκέψη σε σοβαρούς και διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες να είναι υποψήφιοι.

Τους αποτρέπουν οι ίδιοι οι ακαδημαϊκοί που συγκροτούν και λειτουργούν ως κλειστές ομάδες ίδιου συμφέροντος.

Εάν ετίθετο το ερώτημα της αξιοκρατίας στην εκλογή αυτή, η απάντηση δεν θα ήταν η επιλογή Κιτρομηλιδη αντί Διαμαντούρου, αλλά η κήρυξη της θέσης ως άγονης και η επαναπροκήρυξή της με κάλεσμα των σημαινόντων να υποβάλουν υποψηφιότητα.

Αλλά αυτό δεν συνέβη έως τώρα, πως θα συνέβαινε σε μια έδρα μείζονος σημασίας όπως αυτή;

Άγγελος Παναγόπουλος
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν μια πιθανή μετακίνηση του σμήνους των drones, που αυτή την στιγμή έχουν έδρα τον Νίγηρα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί μεταστάθμευση σε προκεχωρημένη βάση στη Σαχάρα, ώστε βρίσκονται πιο κοντά στους ισλαμιστές αντάρτες που λυμαίνονται ιδιαίτερα την περιοχή της Λιβύης, ανέφεραν αξιωματούχοι του Πενταγώνου σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters .

Η Ουάσιγκτον έχει αναπτύξει εδώ και μεγάλο διάστημα drones επιτήρησης στο Νίγηρα, μετά από μια γαλλική στρατιωτική επιχείρηση το 2012, η οποία κατέστρεψε έναν σημαντικό θύλακα της Αλ Κάιντα στο γειτονικό βόρειο Μάλι. Η αμερικανική βάση υποστηρίζεται από περίπου 120 εξειδικευμένους στρατιωτικούς, και βρίσκεται από την πρωτεύουσα Νιαμέι.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό αξιολόγηση από τον στρατό των ΗΠΑ, η βάση θα μεταφερθεί στην πόλη της Agadez περίπου 750 χιλιόμετρα (460 μίλια) βορειοανατολικά της Νιαμέι.

«Γεωγραφικά και στρατηγικά, το Agadez παρουσιάζει μια ελκυστική επιλογή ... δεδομένης της εγγύτητάς της με τις απειλούσες περιοχές», δήλωσε ο Benjamin Benson, εκπρόσωπος της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης Αφρικής, στο Reuters.

Ενισχυμένη με όπλα που λεηλατήθηκαν από οπλοστάσια της Λιβύης, οι ισλαμιστές μαχητές εκμεταλλεύτηκαν μια εξέγερση των Τουαρέγκ και το στρατιωτικό πραξικόπημα στο Μάλι, για να δράσουν ανεξέλεγκτα στην έρημο της χώρας.

Η Αλ Κάιντα συνδέεται με ομάδες που συνεχίζουν να είναι ενεργές σε μια χαλαρή εδαφική περιοχή με «διάτρητα» σύνορα, που περιλαμβάνει τα εδάφη του Νίγηρα, του Μάλι, της Μαυριτανίας, της Αλγερία και της Λιβύης.

Οι στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι στο Νίγηρα δήλωσαν στο πρακτορείο στο Reuters την Τρίτη ότι, η κυβέρνηση είχε ήδη δώσει το πράσινο φως, στο σχέδιο για τη δημιουργία της βάσης στο Αγκαντέζ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης αναπτύξει σμήνη drones στο Τσαντ, όπου πρόσφατα απήχθηκαν 200 μαθήτριες από την Νιγηρία, από την ισλαμιστική οργάνωση Boko Haram τον Απρίλιο.

Καθώς διαφαίνεται το Πεντάγωνο έχει θέσει σε εφαρμογή στρατιωτικό σχέδιο εξουδετέρωσης των ακραίων ισλαμιστών ανταρτών, εκτός από το Ιράκ και στην Λιβύη. Η κίνηση αυτή αυξάνει το πρεστίζ των αμερικανικών ΕΔ σε όλη την περιοχή, εξουδετερώνοντας ταυτόχρονα τις επικίνδυνες ισλαμιστικές οργανώσεις που δρουν ανεξέλεγκτα.


 

Φτώχεια, λιτότητα, ανεργία. Λέξεις τις οποίες ακούμε καθημερινά τόσο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και από τους ίδιους τους συμπολίτες μας. Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα αλλά να αφανίσουν τους Έλληνες, έλεγαν ορισμένοι «αντιμνημονιακοί» τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Τους κορόιδευαν τότε. Σήμερα δικαιώνονται.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

«Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια. ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα και πεθαίνουμε. Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα. Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ, και κάνει πολύ θόρυβο.», είχε πει ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγοςστην ταινία, Το Βλέμμα του Οδυσσέα. Τα λόγια του ίσως μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Από μικρό παιδί άκουγα για το σοβαρό πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Μου φαινόταν περίεργο το γεγονός πως όσο μεγαλώνω ο πληθυσμός της χώρας μου θα μειώνεται και θα μειώνεται. «Μα γιατί δεν γεννάμε οι Έλληνες;» σκεφτόμουν. Μεγαλώνοντας όμως κατάλαβα. Πώς να κάνεις παιδί; Πώς να το μεγαλώσεις; Τι έχεις να του προσφέρεις; Με τα 400 και τα 500 ευρώ που μπορεί να έχει για μισθό (εάν είναι τυχερός και δουλεύει) ένας νέος Έλληνας σήμερα, δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε τον εαυτό του.

«Σε πέντε ώρες μεταναστεύω, πάω στην Σαουδική Αραβία γιατί εκεί βρήκα δουλειά. Αγαπώ την Ελλάδα, στενοχωριέμαι που φεύγω, όμως εδώ είμαι αναλώσιμος δεν μπορώ να προσφέρω». Αυτά ήταν τα λόγια ενός νεαρού που φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη. Τι έχουν να του πουν οι μεγαλύτεροι; Τίποτα. Μόνο να σκύψουν το κεφάλι πρέπει.

Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνει από κάθε άποψη.
Πεθαίνει από τους αστέγους οι οποίοι αυξάνονται.
Πεθαίνει από αυτούς που παρακαλάνε για μία σακούλα πορτοκάλια.
Πεθαίνει από τους συνταξιούχους οι οποίοι πρέπει να ζήσουν κάθε μέρα και με λιγότερα.
Πεθαίνει από τους καρκινοπαθείς που δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
Πεθαίνει από τους ανέργους που αδυνατούν τα συντηρήσουν τις οικογένειές τους.
Πεθαίνει από τα μικρά παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στο σχολείο.
Πεθαίνει από τις επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες) που κλείνουν γιατί δεν μπορούν να αντέξουν την εξαντλητική φορολόγηση αλλά και την κυριολεκτικά πεθαμένη αγορά.

Ο κατάλογος της εξαθλίωσης είναι μεγάλος, ίσως πιο μεγάλος απ' όσο μπορούμε να φανταστούμε. Και θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Το Έθνος μας συρρικνώνεται. Οι Έλληνες εντός Ελλάδος λιγοστεύουν. Και εμείς τι κάνουμε για αυτό; Βλέπουμε την νέα γενιά να εγκαταλείπει την πατρίδα.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, η Ελλάδα διαθέτει την πιο καταρτισμένη και μορφωμένη νέα γενιά που είχε ποτέ. Αντί να την εκμεταλλευτεί και να την χρησιμοποιήσει για να πετύχει την εθνική ανάταση, την διώχνει. Την στέλνει σε μέρη μακρινά, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα πετύχουν, με την πατρίδα ωστόσο να «αποστραγγίζεται».

Στην Μεταπολίτευση η μόρφωση έγινε πιο προσιτή από κάθε άλλη εποχή. Όμως δεν σκεφτήκαμε κάτι σοβαρό. Πώς θα αξιοποιηθούν όλοι αυτοί οι επιστήμονες. Το: «ε δεν μπορούν να έχουν όλοι πτυχία, ας γίνει και κανένας υδραυλικός» δεν είναι απάντηση, ούτε επιχείρημα στην ανικανότητα των υπευθύνων να αξιοποιήσουν τους καταρτισμένους που ήδη έχουν βγάλει στην αγορά εργασίας.

Η Ελλάδα κινδυνεύει, κινδυνεύει ίσως περισσότερο και από το να βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι νέοι λιγοστεύουν, οι γηραιοί αυξάνονται και οι μετανάστες κατακλύζουν την χώρα μας. Μέσα σε λίγα χρόνια ο κοινωνικός ιστός θα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που ξέρουμε. Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Το θέμα όμως δεν είναι οι μετανάστες που έρχονται, αλλά αυτοί που φεύγουν.Οι Έλληνες εγκαταλείπουν την πατρίδα τους γιατί αυτή είναι  ανίκανη να τους αξιοποιήσει.

Πηγή Het podium
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας- Τουρκολόγος

Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2000 είχε αποκαλυφτεί για πρώτη φορά χωρίς να κατονομάζεται η Εργκενεκόν, ότι τα Σεπτεμβριανά του 1955 είχαν οργανωθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και το Βαθύ Κράτος με την στήριξη της CIA και της Gladyo, παρακλάδι του ΝΑΤΟ . Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής επιθεώρησης Αϊντινλίκ, ένας φοιτητής τότε στην Νομική Σχολή τη Άγκυρας, ο Οκτάϊ Ενγκίν από την Δυτική Θράκη, μέλος της Εργκενεκόν, είχε πάρει εντολή να εκτελέσει την προβοκάτσια και να ρίξει την βόμβα στο σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη. Συνεργάτες του στην επιχείρηση, ο τότε Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης, Μεχμέτ Αλί Μπαλίν και ο κλητήρας του προξενείου, Χασάν Ουτσάρ. Το νέο έκανε αμέσως γνωστό στην Τουρκία, ο τότε βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος και στέλεχος της ΜΑΗ, (ΜΙΤ), Μιτχάτ Περίν, που φρόντισε να ερεθιστεί κατάλληλα ο τουρκικός όχλος.

Για τα ίδια γεγονότα ο τότε νέος Τούρκος αξιωματικός, Σαμπρί Γιρμίμπέσογλου και μετέπειτα γενικός γραμματέας του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου, αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Φατίχ Γκιουλάπογλου πως, «Τα Σεπτεμβριανά ήταν μια οργανωμένη επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων». Συγκεκριμένα ο μετέπειτα αντιστράτηγος Γιρμίμπεσογλου, είχε αποκαλύψει πως, «Ήταν μια επιτυχημένη οργανωμένη επιχείρηση ειδικού πολέμου». Υπεύθυνος για την διοργάνωση των Σεπτεμβριανών που ακολούθησαν την προβοκάτσια, ήταν ο συνταγματάρχης των «Δυνάμεων Εκτάκτου Ανάγκης», Τζεμάλ Ακμπαϊ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον τότε αρχηγό της CIA, Άλεν Ντάλες, ο οποίος …τις ημέρες εκείνες βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη. Είναι χαρακτηριστικό πως στην μετέπειτα δίκη που έγινε, ο τότε ηγέτης του πραξικοπήματος του 1960, συνταγματάρχης Αρπασλάν Τουρκές και μετέπειτα αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, επειδή γνώριζε τα γεγονότα και το παρασκήνιο είχε πιέσει στο να σταματήσουν να ασχολούνται με τα Σεπτεμβριανά, όπως αποκαλύπτει το Αϊντινλίκ. Ο Τουρκές, είχε τονίσει πως, «ότι έγινε, έγινε για το συμφέροντα της Τουρκίας και δεν θα πρέπει να μιλάμε πολύ για τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955».
Όπως είναι γνωστό, για τα γεγονότα εκείνων των ημερών κατηγορήθηκε ο τότε πρωθυπουργός Αντνάν Μεντερές, που ανατράπηκε από το πραξικόπημα του 1960, στο οποίο ο Τουρκές ήταν ηγετική μορφή. Το φταίξιμο όμως αποδόθηκε από το επίσημο τουρκικό κράτος στους κομουνιστές και είχαν συλληφθεί τότε οι γνωστοί Τούρκοι αριστεροί, Αζίζ Νεσίν, Κεμάλ Ταχίρ, Χασάν Ιζετίν Ντιναμό και άλλα 44 στελέχη αριστερών οργανώσεων, αλλά οι ανακρίσεις σε βάρος τους δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν κάποια κατηγορία.

Η οργάνωση που οργάνωσε το πογκρόμ, όπως αποκάλυψε το Αϊντινλίκ σε νέα έρευνα τον Σεπτέμβριο του 2001, ήταν η «super NATO» και ήταν παρακλάδι της γνωστής νατοϊκής οργάνωσης Gladio, που όπως αποδείχτηκε ήταν η μητρική οργάνωση της Εργκενεκόν.
Η Gladio δημιουργήθηκε στην Τουρκία όπως και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, μετά την είσοδο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ στις 27 Σεπτεμβρίου 1952. Τα περισσότερα στελέχη της μυστικής αυτής οργάνωσης, εκπαιδεύονταν στις ΗΠΑ και ειδικεύονταν στις επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου, τρομοκρατικές ενέργειες, επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης, καθώς και ειδικές προβοκάτσιες.
Πολλά στελέχη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών μετείχαν στην οργάνωση αυτή, όπως αποκαλύπτετε τώρα.
Μετά το 1991, με την ίδρυση της Ειδικής Σχολής Πόλεμου της Τουρκίας, πήρε το όνομα «Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων», και ήταν η κύρια δύναμη που πολεμούσε με ανορθόδοξο τρόπο το κουρδικό ΡΚΚ, στις δεκαετίες ογδόντα και ενενήντα. Ένα παρακλάδι αυτής της οργάνωσης ήταν και η «super NATO, (Ergenekon), η οποία τότε διευθύνονταν κατ’ ευθεία από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες.
Την περίοδο εκείνη οι ΗΠΑ επιθυμούσαν να εισχωρήσουν στον τουρκικό στρατό, όπου είχαν παρατηρηθεί επικίνδυνα φαινόμενα εμφάνισης αριστερών αξιωματικών. Για τον σκοπό αυτό εκπαίδευαν ομάδες Τούρκων αξιωματικών, στο να είναι πιστοί στα νατοϊκά ιδεώδη και στην νατοϊκή συμμαχία. Ανάμεσα στους πρώτους 16 Τούρκους αξιωματικούς που είχαν σταλεί στις ΗΠΑ για τις ανάγκες αυτής της οργάνωσης, ήταν και ο Αρπασλάν Τουρκές, όπως το περιγράφει στο βιβλίο του ο Τούρκος συγγραφέας, Χουσουσί Τουργκουτ, με τίτλο «Ενθύμιο Τουρκές».
Ο Τουρκές, αφού επέστρεψε στη Τουρκία έχει οργανώσει ένα «Κέντρο Εκπαίδευσης», στην πόλη Τσανκιρί, κοντά στην Άγκυρα. Αναφορά στην οργάνωση αυτή που ευθύνεται για τα Σεπτεμβριανά, έγινε για πρώτη φορά στην στρατιωτική επέμβαση του 1971, ενώ τα επόμενα χρόνια η οργάνωση είχε αναλάβει αρκετές προβοκατόρικες επιχειρήσεις, προετοιμάζοντας το έδαφος για το πραξικόπημα του 1980.
Σύμφωνα με το τουρκικό περιοδικό, η ίδια αυτή οργάνωση ευθύνεται για τις δολοφονία του Αντλί Ιπεκτσί και την σφαγή του Καραμάν Μαράς το 1978, όπου βρήκαν φρικτό θάνατο εκατοντάδες Αλεβίτες από τους Γκρίζους Λύκους.
Μετά το πραξικόπημα του 1980 η δράση της οργάνωσης ειδικεύτηκε σε συγκεκριμένους στόχους και σε αυτή αποδίδεται η δολοφονία των Τούρκων δημοσιογράφων Ουγούρ Μουμτζού και Αχμέτ Τανέρ Κισλαλί, που συγκλόνισαν την Τουρκία. Και οι δυο αυτές δολοφονίες κατά γενική ομολογία έγιναν από επαγγελματίες στρατιωτικούς, ενώ τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, δηλαδή οι εκρηκτικές ύλες, βρίσκονταν μόνο σε νατοϊκά στρατόπεδα, κάτι που το παραδέχτηκε σύσσωμος ο τουρκικός τύπος και το γεγονός αυτό είχε δημιουργήσει πολλά αναπάντητα ερωτηματικά.

Για Σεπτεμβριανά έγραψε και η τουρκική επιθεώρηση «Ακσιόν» στις 8/9/2003. Συγκεκριμένα σε ένα εκτενές δημοσίευμα της αποκάλυψε πως ενώ η «Ισταμπούλ Εξπρές», (η εφημερίδα που έκανε γνωστή στην Τουρκία την προβοκάτσια της βόμβας στο σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκης) είχε καθημερινό τιράζ 30.000 φύλα, την ημέρα της εκδήλωσης της τουρκικής προβοκάτσιας οι διευθυντές της είχαν επιστρατεύσει προσωπικό και μηχανήματα για να βγάλουν…. 300.000 φύλα, λίγες μόλις ώρες μετά την εκδήλωση της βομβιστικής επίθεσης κατά του πατρικού του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη .
Η «Ακσιόν» φιλοξένησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Οκτάϊ Ενγκίν, ο οποίος αφού απέρριψε την κατηγορία ότι ήταν αυτός ο ένοχος της βομβιστικής επίθεσης, υποστήριξε με ιδιαίτερα αφελή τρόπο ότι την βόμβα τοποθέτησαν… Έλληνες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία που έμεναν στην ίδια γειτονία με το προξενείο.
Συγκεκριμένα ο Ενγκίν ισχυρίζεται πως γύρω από το προξενείο μένουν πολλοί Έλληνες πού είχαν έρθει πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και έτρεφαν μεγάλο μίσος για την Τουρκία. Αυτοί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ενγκίν, έριξαν μια βόμβα κατά του προξενείου που σημειώτεον, πάλι σύμφωνα με τα λόγια του Ενγκίν, δεν εξερράγη στην αυλή αλλά στο δρομάκι αδιέξοδο που βρίσκεται πίσω από το προξενείο. Σημειωτέων ότι ο Ενγκίν αφού αφέθηκε ελεύθερος από τις ελληνικές αρχές, μόλις εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη προσελήφθη στην τουρκική Ασφάλεια. Εκεί πολύ γρήγορα ανέβηκε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας και τοποθετήθηκε στην θέση του Διευθυντή. Το 1991 διορίστηκε νομάρχης του Νεβ Σεχήρ από όπου και συνταξιοδοτήθηκε και στη συνέχεια ζούσε πλουσιοπάροχα στην Άγκυρα.
Έτσι πληρώθηκε για τις υπηρεσίες του που οδήγησαν στον αφανισμό της ελληνική ομογένειας της ΚωνσταντινούποληςΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Ελληνίδες – Έλληνες, κυρίες και κύριοι,

Αυτή είναι η τελευταία φορά που ως πρωθυπουργός της χώρας, παρίσταμαι εδώ, ενώπιόν σας, εκφωνώντας «λόγο», στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Δεν είστε υπήκοοί μου ώστε να περιμένετε το θεσμικό σας βασιλέα, μία φορά το χρόνο, προκειμένου να σας αναλύσει τι μέτρα προτίθεται να λάβει εναντίον σας. Διότι εναντίον σας είναι. Γνωρίζετε και γνωρίζω πολύ καλά πώς όσα και να σας πω, ΔΕΝ θα τα εφαρμόσω.

Θα προτιμούσα, να αντικαταστήσω την οιαδήποτε εξαγγελία, από τη θεσμοθέτηση της ΑΚΡΟΑΣΗΣ, της ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ και της λήψης μέτρων υπέρ των πολιτών που εγώ και οι προκατέχοντες μου εξαθλιώσαμε με τη σκληρή μονεταριστική-νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας που εδώ και τέσσερα χρόνια ακολουθούμε.

Ελληνίδες-Έλληνες,

Από σήμερα, οι εξαγγελίες, αντικαθίστανται από την εβδομαδιαία ακρόαση των φορέων και των πολιτών αυτής της χώρας, οι οποίοι θα προσέρχονται όχι μόνο σε μένα προσωπικά αλλά και στους εκάστοτε Υπουργούς, προκειμένου να καταθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κάθε Σαββατοκύριακο, οι συνεργάτες μου και εγώ, τηρώντας πάντα την αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, θα ομαδοποιούμε τα όμοια ζητήματα των Ελλήνων και θα αναθέτουμε στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, την ευθύνη της κατάθεσης τροπολογιών και νόμων προκειμένου να κατατεθούν προς ψήφιση άμεσα, οι λύσεις των προβλημάτων τους. Κάθε μήνα, θα εκδίδεται Δελτίο Αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας των νόμων που ψηφίστηκαν από τη Βουλή και σε περίπτωση που εξακολουθεί να υπάρχει ζήτημα, θα αντικαθίστανται άμεσα με νέους.

Κυρίες και κύριοι,

Από αυτό εδώ το βήμα, σας ανακοινώνω πώς η χώρα, από αύριο, θα καταγγείλλει, όχι μόνο πολιτικά αλλά και νομικά, το σύνολο των εθνοκτόνων Δανειακών Συμβάσεων που έχουν δέσει τη χώρα χειροπόδαρα. Γνωρίζετε και γνωρίζω πώς βάσει Συντάγματος, τα Μνημόνια είναι ΑΚΥΡΑ. Οι Δανειακές Συμβάσεις, αποτελούν Διεθνή Συνθήκη και από τη στιγμή που δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 180 Βουλευτών για τη σύναψή τους (αλλά παραχωρήθηκε παράνομα και καταχρηστικά το δικαίωμα της υπογραφής τους αρχικά στον κ. Παπακωνσταντίνου), δεν δεσμεύουν κατά κανένα τρόπο την Ελληνική Δημοκρατία.

Εντός του παρόντος μηνός, συγκροτείται ΑΜΕΣΑ Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, προκειμένου να διαχωριστεί το χρέος που πραγματικά οφείλει η χώρα μας να πληρώσει από το απεχθές. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, η χώρα, θα δηλώσει σε όλους όσους οφείλει ότι η καταβολή των χρεωστουμένων, ξεκινά όταν η Ελληνική Δημοκρατία, επιτύχει ανάπτυξη της τάξης του 9% (ρήτρα ανάπτυξης).

Από τον επόμενο μήνα δε, η χώρα θα προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, προκειμένου να αποδείξει ότι κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των Μνημονίων, συντελέσθηκε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ εις βάρος του ελληνικού λαού.

Σε ό, τι αφορά στις κυρώσεις της Ε.Ε. προς τη Ρωσία, από σήμερα δηλώνω πώς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αυτό το γεωπολιτικό φιάσκο. Εγώ προσωπικά, θα επιδιώξω τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Πούτιν, προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο προς τους ροδακινοπαραγωγούς οι οποίοι θα μπορέσουν να εξάγουν τα προϊόντα τους στους ομόδοξους φίλους μας.

Ελληνίδες –Έλληνες,

Από αύριο η χώρα μας παύει να αναγνωρίζει τη συνθήκη Σένγκεν και το Δουβλίνο ΙΙ. Η Ελλάδα θα πάψει να είναι χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών. Προτιθέμεθα να εκδώσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους όσοι προτίθενται να φύγουν για άλλες χώρες του εξωτερικού, όπως π.χ τη Γερμανία. Οι λοιποί, θα απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Και επειδή στα εθνικά μας θέματα, δεν κάνουμε βήμα πίσω, από σήμερα καταγγέλλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων, η οποία ουδέποτε υπερψηφίστηκε από τη Βουλή. Δεν ανεχόμαστε κανένα γεωγραφικό προσδιορισμό που να περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία».

Από αύριο, ξεκινούν οι διαδικασίες αποχώρησης του Τουρκικού Προξενείου από την Κομοτηνή. Η μειονότητα της Θράκης, δεν είναι Τούρκοι πολίτες, αλλά ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.

Εντός του μηνός, ξεκινούν και οι επαφές με τον αλβανικό παράγοντα, προκειμένου να πιέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για την αναγνώριση της Ελληνικής Μειονότητας, που τόσες διώξεις αυτή τη στιγμή υφίσταται.

Ελληνίδες-Έλληνες,

Γνωρίζετε και γνωρίζω πώς τόσο εγώ, όσο και οι φίλοι μου των Βρυξελλών, σας έχουμε εξοντώσει. Και επειδή αυτό πλέον δεν πρόκειται να το επιτρέψω, σας δηλώνω ότι η Ελλάδα αποχωρεί από την ΟΝΕ, προκειμένου να αντικαταστήσει το «σκληρό» νόμισμα του ευρώ από τη δραχμή. Και επειδή γνωρίζω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, από τώρα δηλώνω, ότι προς το παρόν, η δραχμή θα χρησιμοποιείται μόνο εντός της επικράτειας στις εκάστοτε συναλλαγές.

Κυρίες και κύριοι,

Από τούδε και στο εξής, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ, οποιοσδήποτε εφαρμοστικός των Μνημονίων νόμος, έστειλε στα βάραθρα τόσο το ατομικό, όσο και το συλλογικό εργατικό Δίκαιο. Από τον επόμενο μήνα, επανέρχονται, στο σύνολό τους, οι διατάξεις που ίσχυαν προ του 2010.

Καταργείται επίσης, οποιοσδήποτε νόμος θίγει το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον. Κατά συνέπεια, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση κρατικής επιχείρησης, έλαβε χώρα τα τελευταία χρόνια.

Και επειδή σίγουρα θα αναρωτιέστε «που θα βρούμε τα λεφτά», δεν θα σας πω όπως ο προκάτοχός μου ότι «λεφτά υπάρχουν». Θα σας πω ότι ξεκινά άμεσα η καταβολή των οφειλομένων από όλους όσοι έχουν εξάγει «μαύρα» χρήματα στο εξωτερικό ή έχουν αποκρύψει τα εισοδήματά τους εντός της χώρας. Η φοροδιαφυγή, πρέπει να παταχθεί άμεσα.

Σε ό, τι αφορά στα κέρδη που θα προκύψουν από την εξαγωγή των υδρογονανθράκων και των σπάνιων γαιών που διαθέτει η χώρα μας, από σήμερα τονίζω πώς το 40% των εσόδων (που θα είναι κρατικά), θα διατεθεί στην κάλυψη των κενών των ασφαλιστικών ταμείων, στην Υγεία και στην Παιδεία. Γι’ αυτό, η χώρα μας προχωρά ΑΜΕΣΑ στην ανακήρυξη ΑΟΖ.

Αλλάζει επίσης, το καθεστώς φορολογίας των πολυεθνικών επιχειρήσεων, οι οποίες οφείλουν να πληρώνουν φόρο, το ήμισυ του κέρδους που μεταφέρουν στις μητρικές εταιρείες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, αναβαθμίζεται. Η ήπια ισχύς της χώρας, οφείλει και ΠΡΕΠΕΙ να αυξηθεί.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, πρόκειται εντός εξαμήνου να κρατικοποιηθεί. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν ιδιώτη, αργυραμοιβό και κερδοσκόπο, να έχει κατ’ αποκλειστικότητα το δικαίωμα έκδοσης χρήματος.

Το Υπουργείο Τουρισμού, αναβαθμίζεται επίσης. Η χώρα μας, με το φυσικό της κάλλος, δεν πρόκειται να χάσει φέτος ούτε έναν τουρίστα. Γι’ αυτό και προτιθέμεθα, να ρίξουμε το ΦΠΑ σε ανταγωνιστικά των γειτονικών χωρών επίπεδα.

Ξεκινούμε την παροχή κινήτρων σε όσους νέους, επιθυμούν να επιστρέψουν στα χωριά τους και να καλλιεργήσουν εκ νέου τη γη που τους άφησαν οι πρόγονοί τους. Η οικονομία μας, εκτός των άλλων, ήταν και είναι αγροτική. Στην προσπάθειά μας αυτή, δεν πρόκειται να δεχθούμε ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, τη χρήση μεταλλαγμένων. Αντ’ αυτού, συγκροτείται από σήμερα, ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΠΟΡΩΝ, όπου όχι μόνο θα αποθηκεύονται, αλλά θα δίδονται κατόπιν εντολής σε όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν. Δίδεται επίσης κίνητρο, στην καλλιέργεια του αρχαίου ελληνικού σταριού, τη ΖΕΑ, την οποία κατήργησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε ό, τι αφορά στον τομέα της Ναυτιλίας, από τούδε και στο εξής, καταργούνται οι φοροελαφρύνσεις των Ελλήνων εφοπλιστών. Η χώρα χρειάζεται άμεσα τη στήριξή τους για την αναγέννησή της.

Ξεκινά άμεσα η επαφή της κυβέρνησης με τους Έλληνες ομογενείς, που προτίθενται να στηρίξουν οικονομικά την προσπάθειά μας. Κάθε βοήθεια εκ μέρους τους προς τη μητέρα πατρίδα, είναι πολύτιμη. Τους προτρέπω να προβούν σε περίπτωση που και οι ίδιοι το επιθυμούν, σε χορηγίες, κατά τα πρότυπα της αρχαίας Ελλάδας.

Οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, ήταν και είναι ΚΡΑΤΙΚΕΣ. Κατά συνέπεια, το σύνολο των καναλαρχών που επιθυμούν να διατηρήσουν οιοδήποτε σταθμό, υπόκειται σε φορολόγηση, ανάλογα του βεληνεκούς του.

Ο ΕΝΦΙΑ καταργείται και από σήμερα προβαίνουμε σε μία νέα Σεισάχθεια. Όποιος πολίτης παράνομα και καταχρηστικά, χρωστάει φόρους που η μνημονιακή κυβέρνηση του ζήτησε, σταματά να πληρώνει και το χρέος του διαγράφεται.

Κυρίες και κύριοι,

Μπορεί το σύνολο των Ελλήνων πολιτών να λοιδορούσε το Μαυρογιαλούρο, όμως τουλάχιστον αυτός, είχε φιλότιμο. Και επειδή και εγώ τελικά, στα γεράματά μου απέκτησα, σας υπόσχομαι ότι με την ολοκλήρωση όλων των μέτρων που προανέφερα, προτίθεμαι όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να με πάω και στο Ειδικό Δικαστήριο, προκειμένου να πληρώσω για τη δυστυχία που προκάλεσα στους Έλληνες πολίτες. Θα τιμωρηθούν επίσης, όλοι όσοι έφεραν τη χώρα σε αυτό το δυσχερές σημείο.

Εις το επανιδείν, μέχρι νεοτέρας.

Ευχαριστώ.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Σε ένα θεατρικό πολιτικό σύστημα, όπου τα κόμματα δεν εκφράζουν πραγματικά αντιμαχόμενα κοινωνικά συμφέροντα, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση πολιτικής συνεννόησης για το καλό του λαού. Αυτό το θεατρικό φαινόμενο, που διχάζει τεχνητά το λαό, το είδαμε και σήμερα από την ΔΕΘ, με τον πρωθυπουργό της χώρας και αρχηγό της ΝΔ, να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί την καταστροφή της χώρας, αντί να καλέσει την αντιπολίτευση σε συνεννόηση και κοινή γραμμή για αντιμετώπιση της κρίσης.

Επί της ουσίας τώρα, ο κ. Σαμαράς δεν μπόρεσε να υποσχεθεί τίποτα. Για την ακρίβεια, δεν είχε την άδεια των δανειστών να υποσχεθεί οτιδήποτε το ουσιαστικό. Μόνο συνθήματα και κινδυνολογίες. Εντελώς ψυχρά είπε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πλήρως, ούτε καν η απόφαση του ΣτΕ για τους ενστόλους. Όμως, την απόφαση για τους μισθούς των δικαστών, δεν τολμούν τρόϊκα και κυβέρνηση φυσικά να μην την εφαρμόσουν.

Όλη αυτή η επιθετική στάση του κ. Σαμαρά, που για πρώτη φορά βλέπουμε σε ΔΕΘ, δείχνει ξεκάθαρα πολιτικό πανικό και προδιαγράφει βέβαιη πορεία προς εκλογές και μάλιστα σύντομα. Άλλωστε ακόμα και ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει ότι έχει εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για εκλογή ΠτΔ.

Το πιο θλιβερό ήταν η διαβεβαίωση ότι θα πάρει πιστοποιητικό από την τρόϊκα πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Λέξη για διαπραγμάτευση ή για κούρεμα του χρέους. Πίσω από αυτό, εμείς διαβλέπουμε μια συμπαιγνία της τρόϊκας, σε συνδυασμό με την εξαγγελθείσα συνεδρίαση στη Ν. Υόρκη τον Νοέμβριο για το ελληνικό χρέος. Μια προσπάθεια της τρόϊκας να διατηρήσει στην εξουσία την απόλυτα πειθήνια στις εντολές της κυβέρνηση.

Πιθανολογούμε ότι στη συνεδρίαση αυτή της Ν. Υόρκης, θα εκδοθεί το πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους που προανήγγειλε ο κ. Σαμαράς, ώστε να το χρησιμοποιήσει ως πολιτικό εκβιασμό εναντίον της αντιπολίτευσης, για την παραμονή του ίδιου στην εξουσία, στις εκλογές που έρχονται. Ένα πιστοποιητικό που φυσικά δεν λέει τίποτε απολύτως επί της πραγματικής κατάστασης, πέραν της επικοινωνιακής σκοπιμότητας.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


 


Τούρκος εμπειρογνώμονας σοκάρει με την ορθολογιστική προσέγγιση, η οποία τοποθετεί το συμφέρον της σημερινής Τουρκίας με την αποχώρησή της από το ΝΑΤΟ 
Ειλικρινής διάθεση ή άλλο ένα "τουρκικό παζάρι";

Μετάφραση Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πανεπιστημίου Dr. Mehmet Seyfettin EROL, ο οποίος «εκφράσθηκε» μέσω των σελίδων της τουρκικής εφημερίδας Milligazete, δηλώνονται καθαρά οι προοπτικές της Τουρκίας, μετά από μία ενδεχόμενη αποχώρηση από το ΝΑΤΟ!

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ίδια την συμμαχία η Τουρκία «ζυγίζει πολύ βαριά», ενώ ταυτόχρονα η ίδια «εμποδίζει» την πλήρη διασφάλιση των τουρκικών εθνικών συμφερόντων.

Για τον δυτικό κόσμο, μία ενδεχόμενη έξοδο, θα μετατρέψει αυτόματα την Τουρκία στον «χειρότερο εφιάλτη του ΝΑΤΟ», ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο κόσμος αρχίζει να βυθίζεται στην ατμόσφαιρα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. «Αυτό δεν είναι μόνο προσωπική μου γνώμη», υπογραμμίζει ο Τούρκος καθηγητής!

Στην προσπάθεια «να κερδηθεί η Τουρκία», διαβάζουμε μέσα από την πένα ενός εκ των μεγαλυτέρων εμπειρογνώμων για την Τουρκία στις ΗΠΑ, του Philip Gordon, που έχει δημοσιευθεί μάλιστα στην τουρκική γλώσσα, «τονίζονται οι δύο ποιοτικές βάσεις στήριξης των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Δύσης ( ΝΑΤΟ και ΕΕ).

Η διαδικασία διαπραγμάτευσης για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, τα τελευταία χρόνια, χωλαίνει επικίνδυνα. Στο έργο του Gordon αναφέρετε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο, η Τουρκία θα στείλει την δύση « στην κόλαση» «κόβοντας» παράλληλα όλες τις γέφυρες μαζί της.

Σαν «γέφυρες» αναφέρονται φυσικά, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Το σενάριο αυτό αναπτύχθηκε ιδιαίτερα μετά την λήξη του ψυχρού πολέμου, ευρισκόμενο πάντα στην ημερήσια διάταξη της Δύσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, αποτελούν ένα είδος «συνεχών ασκήσεων επί χάρτου». Η εύθραυστη διαδικασία των διαπραγματεύσεων (Τουρκίας-ΕΕ) είναι σημαντική και για τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε τακτά χρονικά διαστήματα οι ίδιες παρεμβαίνουν, και αυτό συμβαίνει συχνά, ιδιαίτερα όταν η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ευρίσκεται εντός του αποδεκτού εύρους. Το γεγονός αυτό πραγματοποιείται όπως έχει παρατηρηθεί, ακόμη και σε περιπτώσεις, που οι ΗΠΑ «κατηγορούν» για κάποιο θέμα την ΕΕ.

Η μεγάλη εχθρότητα όμως της τουρκικής γνώμης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ, στην ουσία «κλείνει το μάτι» στον οργανισμό ευρασιατικής ένωσης SCO, με την προσδοκία από τουρκικής πλευράς, για μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Αυτό βέβαια, αποτελεί ένα γεγονός που δεν έχει ξεφύγει της προσοχής της Δύσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι η πολιτική τους έναντι της Τουρκίας δεν μπορεί πλέον να παραμείνει ή ίδια και απαράλλαχτη.

Επίσης οι ΗΠΑ συνειδητοποιούν ότι, οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Δύσης, διέρχονται σε μια επικίνδυνη ατραπό, από την θερμή σχέση που είχαν παλαιότερα. Η δύση μέσα από «προσεκτικά και αργά βήματα» προσπαθεί απλά να καθυστερήσει το αναπόφευκτο τέλος αυτής της σχέσης. Στην ιστορική μνήμη της Δύσης βέβαια, εξακολουθεί να υπάρχει το πρώτο μεγάλο σήμα για αυτήν την αλλαγή, από την μακρινή εποχή του 1959.

Όλα αυτά τα γεγονότα συνηγορούν πιθανότατα σε μια αλλαγή του status quo στις σχέσεις με την χώρα αυτή. Στην ίδια την Τουρκία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αναρωτιούνται, «τι προσφέρει το ΝΑΤΟ στην Τουρκία»;
Το βασικό συμπέρασμα το οποίο προκύπτει είναι ότι, «η συμμαχία αποτελεί το κύριο εμπόδιο στις προσπάθειές της Τουρκίας να ενεργεί ως ανεξάρτητος και παγκόσμιος παίκτης».

Έτσι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στη Ρωσία, ο πρόεδρος και τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ.Ν.Ερντογάν, έκανε έκκληση προς τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, λέγοντας «Πάρτε μας στην ευρασιατική ένωση (SCO)», αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα.

Η βάση της τουρκικής δήλωσης, δεν εδράζεται μόνο στην δυσφορία της τουρκικής ηγεσίας λόγω των ατέρμονων και μακροσκελών, διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, όπως συνήθως πιστεύεται. Αλλά αποτελεί επίσημα ένα ισχυρό μήνυμα, που εστάλη «προσωπικά» σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, σχετικά με το μέλλον των τουρκο-νατοϊκών σχέσεων. Η ΕΕ ενεργεί στην προκειμένη περίπτωση ως αδύναμος κρίκος, μεταξύ Τουρκίας και δύσης.

Θυμόμαστε όλοι την αντίδραση, των ΗΠΑ μέσω της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ειδικά στην περίπτωση που η Τουρκία αποφάσιζε την ανάπτυξη ανεξάρτητων οπλικών συστημάτων (π.χ. κινεζικών συστημάτων HQ-9), αναζητώντας νέες μορφές συνεργασίας στο πλαίσιο αυτό.

«Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι «οι σύμμαχοί μας» στο ΝΑΤΟ μας άκουσαν μεν αλλά μας παρείχαν δε « ελαττωματικές στρατιωτικές πληροφορίες». Αυτό είναι το διακύβευμα, κατά τη γνώμη μας, το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της προεδρικής θητείας του Ερντογάν, αλλά και κάτι που πρέπει να είχε συζητηθεί στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Σεπτεμβρίου στην Ουαλία. Πιθανώς, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ερωτηθεί για το τι σημαίνει «χώρα υπό στόχευση», τονίζει ο Τούρκος καθηγητής.

Στο κάτω-κάτω της γραφής τι έδωσε η συνεργασία με το ΝΑΤΟ, στην Τουρκία; Ακόμη και το σύστημα «αντιπυραυλικής ασπίδας» που τοποθετήθηκε, αποτελεί κάτι το οποίο στην πραγματικότητα η χώρα, δεν επιθυμούσε ούτε ήθελε να κατέχει. Επίσης υπάρχει και η νατοϊκή συνεισφορά σε στρατεύματα και όπλα, που η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει επουδενί, για να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα.

Από την άλλη πλευρά, με την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ παραμένει «ένα πρόβλημα κυρίως εμπιστοσύνης» στις σχέσεις της με πολλές χώρες, όπως την Ρωσία, την Κίνα, αλλά και άλλες χώρες, που υποστηρίζουν την ιδέα της «πολυπολικότητας», όπως μάλιστα ορισμένοι από τους γείτονές της.

Ως αποτέλεσμα, η ίδια η Τουρκία περιορίζεται σε απλές δράσεις στο πλαίσιο μιας διαδικασίας, η οποία μπορεί να ονομαστεί ως μία «δεύτερη Γιάλτα», όπου οποιαδήποτε «πρωτοβουλία» (χώρας μέλους), αποτρέπεται. Αυτό είναι το κύριο εμπόδιο που καθιστά αδύνατη την δημιουργία μιας ισλαμικής στρατιωτικο-πολιτικής συμμαχίας!

Σύμφωνα με τον Klaus Jansen (Klaus Jansen), το ΝΑΤΟ «επιστρέφει στις ρίζες που ώθησαν στην δημιουργία του, και αυτές αποτελούν και τις σημαντικές ευθύνες του». Πρόκειται για την προστασία των χωρών μελών από την ρωσική απειλή, όπως ακριβώς ήταν η Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ως εκ τούτου, ο σχηματισμός μιας νέας εικόνας του ΝΑΤΟ, λαμβάνει χώρα βάση του παλαιού μοντέλου, σε μία μορφή εγκεκριμένη από τις ΗΠΑ.

Το κύριο ερώτημα που θα πρέπει να αφορά την Τουρκία σε μια εποχή που το ΝΑΤΟ μεταλλάσσεται, γυρνώντας πιθανόν πίσω στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, είναι η εξής: Αποτελεί ο «βόρειος γείτονας» (Ρωσία) ύψιστη απειλή μέχρι στιγμής;

Η απάντηση που θα πρέπει να δοθεί στο ερώτημα αυτό, έχει μεγάλη σημασία, όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας της Δύσης, της Ρωσίας, αλλά και άλλων χωρών.

Στην πραγματικότητα, η σημερινή κατάσταση δίνει στην Τουρκία ένα σημαντικό ατού. «Τα βήματα προς την Ρωσία, σε αντίθεση με το 1945, παρέχουν στην χώρα την αδιαμφισβήτητη ευκαιρία να δράσει πιο «ανεξάρτητα» από την Δύση. Η εχθρική απειλή έχει αλλάξει κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό αυτό να ταυτοποιηθεί, και να εκτιμηθεί ανάλογα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να οικοδομηθεί μια «νέα Τουρκία», καταλήγει το δημοσίευμα.

Η Τουρκία πιθανό αλλάζει ρότα σε όλα τα επίπεδα, και επιθυμεί την ανεξάρτητη πορεία μέσα στο κυκεώνα της σημερινής πραγματικότητας. Το εάν και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό, είναι ένα άλλο θέμα.

Ο νεο-οθωμανισμός αποτελεί ολοκλήρωση και επέκταση του ισλαμο-κεμαλισμού, στο πεδίο των εξωτερικών σχέσεων. Η Τουρκία, απέναντι στην εξασθένιση των περισσότερων από τους γειτόνων της υιοθετεί μια επεκτατική πολιτική με νέους όρους, δηλαδή έναν συνδυασμό οικονομικής, στρατιωτικής και γεωπολιτικής ισχύος, η οποία χρησιμοποιεί το Ισλάμ και την στρατηγική επέκταση των βλέψεων της προς Ρωσία και Κίνα.

Με την κίνηση αυτή προσβλέπει στην ελευθερία κινήσεων στο ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, καθώς και σε μεγάλα οικονομικά οφέλη. Κύριοι ζωτικοί χώροι θεωρούνται το Αιγαίο πέλαγος, η Μέση Ανατολή και Κασπία Θάλασσα.

Σχόλιο ιστολογίου: Ο ορθολογισμός και η τοποθέτηση επί των συμφερόντων του σήμερα και του αύριο της Τουρκίας, έτσι όπως παρουσιάζεται από τον τούρκο καθηγητή, δημιουργεί περισσότερο μία πίεση προς το ΝΑΤΟ, το οποίο φαίνεται πως νιώθει να χάνει έναν σημαντικό παίκτη του στην περιοχή. Όμως, στο πρόσωπο του Κουρδιστάν έχει ήδη βρεθεί ο πολύτιμος (ίσως και ικανότερος) αντικαταστάτης της Τουρκίας, η οποία από την πλευρά της φέρεται να αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ ως εμπόδιο για τους εθνικούς της σχεδιασμούς, έχοντας στρέψει σαφέστατα το «ενδιαφέρον» της προς την Ελλάδα… Δική μας πεποίθηση είναι ότι η Τουρκία βάζει ένα θέμα (φαινομενικά ορθολογικότατο ως προς τα συμφέροντά της) προκειμένου να «παζαρέψει» (με τι ανταλλάγματα άραγε;) την συνέχιση της παραμονής της στην Ατλαντική Συμμαχία (και πάλι η Ελλάδα βρίσκεται σε θέση «προβάτου προς θυσία»). Ενδεχομένως, όμως, η Τουρκία σε μία προσπάθειά της να γίνει πιστευτή και για να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη, να επιχειρήσει μία μικρού διαστήματος έξοδο από το ΝΑΤΟ (ξεκινώντας ταυτόχρονα συζητήσεις με τη Μόσχα), προκειμένου ο Ερντογάν να αποδείξει στην Ουάσιγκτον πως «δεν αστειεύεται». Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά οφείλει να αυξήσει κατακόρυφα την αμυντική της ετοιμότητα, απέναντι σε έναν «πεινασμένο» για νίκες και διεθνή αναγνώριση Ερντογάν… Εν κατακλείδι, η Τουρκία (του "Ταγίπ του Τρομερού") γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη προς όλους τους γείτονές της, σε μία ύστατη προσπάθειά της να επανατοποθετηθεί μέσα στο γεωπολιτικό παίγνιο και τις εξελίξεις, που θα οριοθετήσουν τον πλανήτη για τα επόμενα 100 χρόνια... Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα η κατάσταση γίνεται ολοένα χειρότερη...

 

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Αλλιώς τα περίμενε χθες στην Ουαλία ο Ερντογάν και αλλιώς τα βρήκε... Επειτα από καιρό, ο Τούρκος πρόεδρος είχε απέναντί του μια ελληνική πλευρά που δεν χάιδευε τα αυτιά της Αγκυρας και απαντούσε στις προκλητικές τοποθετήσεις του «πασά», οι οποίες συνεχίστηκαν. Οι Τούρκοι από τη μια επιχειρούσαν να δικαιολογήσουν τις δηλώσεις του Ερντογάν στα Κατεχόμενα και από την άλλη έστηναν το γνώριμο σκηνικό των παραβιάσεων στο Αιγαίο, φτάνοντας τις 27. Ο κ. Σαμαράς, που ήταν ενημερωμένος για το σκηνικό, έθεσε αμέσως το θέμα των παραβιάσεων στον πρόεδρο της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποφεύγονται πράξεις που «δηλητηριάζουν» τις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ για το Κυπριακό υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε ενώπιον μιας πραγματικής διαφοράς».

Για την Κύπρο ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη και ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η λύση να είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε τις γνωστές τουρκικές θέσεις περί δύο κρατών, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Ελληνα πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε ότι η Κύπρος είναι ένα κράτος που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καταλήγοντας χαρακτηριστικά: «Λοιπόν, κ. πρόεδρε, βρισκόμαστε ενώπιον ενός πραγματικού προβλήματος, μιας πραγματικής διαφοράς».

Ο Ερντογάν, αντί να ζητήσει συγγνώμη για το έγκλημα των προγόνων του απέναντι στους χριστιανικούς πληθυσμούς, ζήτησε ενημέρωση σχετικά με την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, εκφράζοντας την ανησυχία του για προβλήματα που ενδεχομένως θα δημιουργήσει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η ελληνική πλευρά απάντησε ότι πρόκειται για πράξη εναρμόνισης με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και αποτελεί ιστορικού χαρακτήρα παρέμβαση η οποία αφορά τον σεβασμό της μνήμης των θυμάτων και όχι τις σχέσεις Ελλάδας - σύγχρονης Τουρκίας.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε 50 λεπτά και έγινε σε καλό κλίμα, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ενώ ο κ. Ερντογάν συνοδευόταν από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου και τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σινιρλίογλου.

Πηγή "δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Τελείωσε στο Νιούπορτ της Ουαλίας η κρίσιμη διήμερη Σύνοδος του ΝΑΤΟ μα δύο ακραία εμπρηστικές και ψυχροπολεμικές αποφάσεις, που απειλούν ευθέως την ειρήνη στην Ευρώπη και στον κόσμο. Ο θερμοκέφαλος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τη συγκρότηση δύναμης ταχείας δράσης , που θα αριθμεί 5.000 στρατιώτες και η οποία θα μπορεί αυθαιρέτως να παρεμβαίνει και να πολεμά ανά τον πλανήτη, χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, όπου οι ΗΠΑ και οι "σύμμαχοί τους" πιστεύουν ότι διακυβεύονται ζωτικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Ασφαλώς η απόφαση για τη σύσταση της δύναμης ταχείας δράσης έχει πρώτο και επίκαιρο στόχο τη Ρωσία στην οποία το ΝΑΤΟ, πανικόβλητο από τις ήττες του Ουκρανικού στρατού στη Ν.Α. Ουκρανία, στέλνει μήνυμα πολεμικής αποφασιστικότητας, ενώ η ίδια απόφαση έχει αποδέκτες όλες τις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, στις οποίες απευθύνει μηνύματα ετοιμότητας για τη στήριξη, σε κάθε περίπτωση, της αντιρωσικής κατεύθυνσης.

Η απόφαση του ΝΑΤΟ για τη δύναμη ταχείας δράσης ουδόλως αντιπροσωπεύει ένδειξη ισχύος αλλά μάλλον απόδειξη τυχοδιωκτισμού και αδυναμίας της "Συμμαχίας".

Η δεύτερη απόφαση του ΝΑΤΟ που ανακοινώθηκε από τον γενικό γραμματέα του αφορά το άνοιγμα του δρόμου για την ένταξη στις γραμμές του της Γεωργίας.

Μια τέτοια απόφαση , η οποία ακολούθησε την πρόθεση του ΝΑΤΟ να δεχθεί την είσοδο της Ουκρανίας, αποτελεί μείζονα πρόκληση , σχεδόν Casus belli, για τη Ρωσία, αφού δείχνει το σχεδιασμό της "Συμμαχίας" για στρατιωτική περικύκλωση και ομηρία της και μάλιστα με χώρες που διατηρούν ισχυρές ρωσικές και φιλορωσικές μειονότητες.

Και οι δύο αυτές Νατοϊκές αποφάσεις έρχονται να καταδείξουν ότι το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει καμμιά ουσιαστική "εκεχειρία" και πραγματική "δίκαιη ειρήνευση" στην Ουκρανία αλλά αντιθέτως ρίχνει λάδι στη φωτιά και τυχοδιωκτεί με την ειρήνη στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Η Ελλάδα αυτήν την ώρα, αντί να συνυπογράφει τις ψυχροπολεμικές και θερμοκέφαλες αποφάσεις του ΝΑΤΟ, χρειάζεται όσο ποτέ μια ανεξάρτητη αντιϊμπεριαλιστική εξωτερική πολιτική φιλικών σχέσεων με τη Ρωσία, η οποία να στηρίξει ένα ανατρεπτικό και ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό-προοδευτικό δρόμο διεξόδου και ανασυγκρότησης για τη χώρα.

Πηγή ΙΣΚΡΑ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Ιωάννης Μιχαλέτος
Πηγή RIMSE

Τον Αύγουστο του 2014 παρ' όλη τη θερινή ραστώνη, σημαντικές εξελίξεις έλαβαν χώρα στο Κοσσυφοπέδιο από Αλβανικές υπέρ-εθνικιστικές ομάδες, που κατάγονται από τους απογόνους των ταγμάτων SS που έδρασαν την περίοδο 43-45 στα Δυτικά Βαλκάνια.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στις πρόσφατες διεργασίες, ήταν και σημαίνοντα στελέχη της κρατικής εξουσίας της Πρίστινα και Αλβανοί του εξωτερικού, όπως ο βουλευτής της Γερμανίας από το Κίελο.
Στις 9 Αυγούστου στο Ξενοδοχείο "Ευρώπη" στην πόλη Gjakova του Κοσόβου η 12η ετήσια συνάντηση στην οποία συμμετείχε η οργάνωση Ballit Kombëtar për Shqipëri Etnike έλαβε χώρα με 80 ομιλητές και μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Το κεντρικό θέμα ήταν η "Μεγάλη Αλβανία" και σε ότι αφορά την Ελλάδα συμπεριλαμβάνει και την Ήπειρο σύμφωνα με τις εισηγήσεις των παραπάνω.

Οι σημαντικότεροι εκ των εισηγητών ήταν οι:
Mark Avdyli, Hajriz Demaku, Dr.Pjetër Pepa, Fatbardha Sarçi(Mulleti), Mr.sc.Nue Oroshi, dr. Muhamet Shatri, Tomë Mrijaj, Gjon Marku, Selman Etemi, Xhemal Meçi, Prof.dr.Bajram Xhafa, Rukije Rama, Leonora Laçi, Arbër Gashi, Avni Bilalli, Prof.dr.Jahja Drançolli. Xhuli Spahiu, Prend Buzhala, Skënder Lutfiu, Pal Canaj, Agon Rrezja, Izber Hoti, Mentor Kaqi, Remzije Zekolli,Reshat Kripa, Besim Morina, Enver Sulaj, Ismet Arifaj.

Επιπροσθέτως η οργάνωση διαμέσου του εκπροσώπου της Nue Oroshi (γεννηθείς 1970 στην Πρίστινα-ψευδώνυμο Καστριώτης),αποφάσισε να ετοιμάσει έκθεση για το σκοπό της "συνένωσης των Αλβανικών περιοχών" η οποία το αμέσως προσεχές διάστημα θα αποσταλεί στην Ε.Ε, ΝΑΤΟ, τα διεθνή ΜΜΕ και δεκάδες ΜΚΟ.

Επίσης μερικές μέρες νωρίτερα, στις 7 Αυγούστου η οργάνωση σε συμμαχία με έτερες και ομοειδείς είχε καθορίσει το νέο συντονιστικό όργανο προς την πρακτική επίτευξη των ανωτέρω.

Ως εκ τούτου τα συντονιστικά όργανα είναι οι ακόλουθοι:
 • Dr. Artur Roshi, kryetar i Partisë Balli Kombëtar Demokrat,
 • Korab Ndreu, anëtar i kryesisë së Partisë Balli Kombëtar Demokrat,
 • Edi Belishova, anëtar i kryesisë së Partisë Balli Kombëtar Demokrat,
 • Flora Hasa, Balli Kombëtar Shqiptar Maqedoni (απόγονος του Xhem Hasa)
 • Berat Durmishi, Balli Kombëtar Shqiptar Maqedoni,
 • Selmon Berisha, kryetar i Partisë Balli Kombëtar Kosovë,
 • Xhemajl Murati-Tupalla, anëtar i kryesisë së Partisë Balli Kombëtar Kosovë,
 • Mehmet Breznica, Partia Balli Kombëtar Kosovë,
 • Arbër Gashi Zvicërr, Sekretariati Koordinator i Ballit Kombëtar për Europë dhe SHBA,
 • Agim Curri Gjermani, Sekretariati Koordinator i Ballit Kombëtar për Europë dhe SHBA,
 • Mehmedali Jashari SHBA, Sekretariati Koordinator i Ballit Kombëtar për Europë dhe SHBA.
Το Συμβούλιο επέλεξε ως υπεύθυνους για τα μέσα ενημέρωσης και τη διεθνή καμπάνια:
1. Dr. Artur Roshi, selia e Partisë Balli Kombëtar Demokrat,
2. Flora Hasa, selia e Balli Kombëtar Shqiptar në Maqedoni,
3. Arbër Gashi, Sekretariati Koordinativ për Europë dhe SHBA www.ulpiana.ch,
4. Agim Curri, Sekretariati Koordinativ për Europë dhe SHBA”.

Στις 20 Αυγούστου καθορίστηκε και το στρατιωτικό σκέλος με την ονομασία GARDA e REPUBLIKE ILIRIDES, με έδρα την πόλη Ferizaj στο Νότιο Κόσοβο και επικεφαλής τον "Διοικητή Panteri"

Πλήρες όνομα διοικητή: Hamdi Ndrecaj "Panteri" -Πανθηρας-
Γεννηθείς 31/01 στο χωρίο Maqitev του δήμου Suva Reka του Κοσόβου και νυν κάτοικος Ferizaj. Πλουσιότατη πολεμική εμπειρία ως μισθοφόρος στο Κροατό-Βοσνιακό στρατό μεταξύ 1992-95 και μετέπειτα στο ΟυΤσεΚα, όπου διοίκησε την μονάδα 112 Mujdin Ali, μαζί με τον Beqiri Rahim (Ρόκι). Το 2201 συμμετείχε στην εξέγερση του Τετόβου στη ΠΓΔΜ.

Ομάδα των "Πανθήρων" με τον Ndrecaj (πάνω αριστερά):
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Τη Δευτέρα στις 8 Σεπτεμβρίου στις 8μμ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, εκεί που ήταν το παλιό ταχυδρομείο, στο όμορφο μέγαρο του Τσίλερ, κοντά στο Δημοτικό Θέατρο (Φίλωνος 29), η Κατερίνα μου παρουσιάζει μετά από αρκετό καιρό, την (θαυμάσια) καινούργια της δουλειά «Οι ημέρες του ́Ιμερου»

Στα εγκαίνια της έκθεσής της αυτής, να βρεθούμε μέσα στους πίνακές της, θα ήταν μεγάλη η χαρά μου, να τα πούμε και να πιούμε ένα ποτήρι ελληνικό κρασί…
Η Κατερίνα Καραγιάννη Ιατροπούλου είναι μια χαρισματική εικαστική δημιουργός.
Μπορεί με άνεση να διαπραγματεύεται εκφραστικά, διάφορα ιδιώματα, από εκείνα π.χ. της νέας παραστατι¬κότητας, του σύγχρονου εξπρεσιονισμού, μέχρι ορισμένα που χαρακτηρίζουν την χειρονομιακή αφαίρεση.
Όποιο στοιχείο επιλεκτικά, συνδυαστικά και ρυθμοτεχνικά χρησιμοποιεί, είναι βαθιά αφομοιωμένο και μεταπλασμένο σε μια προσωπική, δική της γραφή.
Η οποία και στοχεύει στην ανάδειξη της ατμόσφαιρας, του ύφους και των δονήσεων που της προκαλεί η εκάστοτε πραγματικότητα.
Τα ερεθίσματα που η ζωγράφος αντλεί από το περιβάλλον ή από ό,τι συγκινεί κάθε φορά το βλέμμα της, έχει την ικανότητα να τα εσωτερικεύει, αποδίδοντας στις επιφάνειές της την «ποιητική» της εικόνας.
Έτσι ώστε προσελκύοντας τον θεατή, να τον μετατρέπει σε συμμέτοχο μιας ουσιαστικότερης αλήθειας που λαμβάνει, αφ’ ης στιγμής εκείνος, αβίαστα από την πλευρά του, καθώς προσεγγίζει τα έργα της, κινητοποιεί τον νου και ταυτόχρονα δραστηριοποιεί την φαντασία του.
Κι αυτό, προκειμένου να συλλάβει και κυρίως να αισθανθεί, τα ανεπίληπτα και αδιόρατα ψήγματα ζωής, που αφήνει αυτή η αλήθεια στο πέρασμά της.
Αθηνά Σχινά
Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης
Η Κατερίνα Καραγιάννη Ιατροπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα.
Έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής, με την οποία ασχολείται συστηματικά από τα τέλη της δεκαετίας του 90.
Έργα της Κατερίνας υπάρχουν σε Πρεσβείες, δημαρχεία, ξενο¬δοχειακά συγκροτήματα, ιδιωτικές συλλογές, σε Ελλάδα, Καναδά, Αμερική, κ.α.
Φιλοτεχνεί εξώφυλλα βιβλίων, έχει κάνει εικαστική επιμέλεια σε τηλεοπτικά προγράμματα και ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και στην Κύπρο και εικαστικές παρεμβάσεις σε ποιητικές και μουσικές συ¬ναυλίες και χάπενινγκ..
Είναι Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, (Ε.Ε.Τ.Ε.)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977322795 email: kartia.iatropoulou@gmail.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Γιώργος Ιεροδιάκονος

Ολοκληρώνεται τελικά την προσεχή Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία ψήφισης του αποκαλούμενου «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου με την ονομαστική ψηφοφορία επί των τριών βασικών άρθρων. Μ’ αυτό τον τρόπο εντείνεται ακόμα περισσότερο και η ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του ελληνικού λαού, στον οποίο ο πονηρός νομοθέτης απαγορεύει, επί ποινή φυλάκισης, ακόμα και το δικαίωμα του λόγου.

Κανέναν άλλο λόγο δεν έχει αυτό το εκτρωματικό νομοθέτημα, παρά ακριβώς για να ποινικοποιήσει την οποιαδήποτε αντίδραση και αντίσταση, διώκοντας εισαγγελικά όποιον αντιστέκεται. Όποιος μιλά εναντίον των Γερμανών, της Μέρκελ, του Σόιμπλε, ή του Φούχτελ, θα θεωρείται ένοχος μόχλευσης ρατσιστικών παθών και θα τελεί υπό διωγμό. Το ίδιο και στην περίπτωση που κάποιος καταγγείλει τον βρόμικο ρόλο του σιωνιστικού τραπεζικού κεφαλαίου, ή την μισαλλοδοξία του Ισλάμ.

Και, αν μη τι άλλο, είναι τουλάχιστον υποκριτική η αναφορά στα εγκλήματα του ναζισμού, όταν επισήμως η χώρας μας, δια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού εξωτερικών, αναγνωρίζει την πραξικοπηματική, ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και δίνει κάλυψη σε ναζιστικές οργανώσεις που τρομοκρατούν τον ουκρανικό λαό και τους μειονοτικούς πληθυσμούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες ομογενείς.

Ο αντιρατσιστικός νόμος αποτελεί βαθειά μαχαιριά στο σώμα της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης κι ακόμα χειρότερα, επιστρέφει τη χώρα μας στους μαύρους αιώνες του μεσαίωνα με το κυνήγι των μαγισσών.

Ας δούμε λοιπόν, άρθρο-άρθρο, τις προφανείς παγίδες που κρύβει το νομοθετικό έκτρωμα:

Άρθρο 1
Σκοπός


1. Σκοπός του νόμου είναι η καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, που μπορούν να διασαλεύσουν άμεσα την κοινωνική ειρήνη, και οι οποίες αντίκεινται ευθέως στις αρχές του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, καθώς και του κράτους δικαίου, όπως αυτές επιβάλλονται από το Σύνταγμα.

2. Για την εκπλήρωση του ανωτέρω σκοπού, λαμβάνεται κάθε αναγκαίο και ανάλογο μέτρο, σύμφωνα με την Απόφαση. Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008 (L 328/55), και με σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα που αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά δικαιώματα και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι τουλάχιστον ειρωνικό να κατατίθεται νομοσχέδιο με αναφορά στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα από μια κυβέρνηση που καταπατά ασύστολα κάθε ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα μας. Εξ ίσου ειρωνική είναι και η αναφορά σε διεθνείς συμβάσεις και οργανισμούς, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά δικαιώματα και ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν ειδικά τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και του ΟΗΕ καταγγέλλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τόσο την ελληνική κυβέρνηση, όσο και την τρόικα για κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα (Έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, δημοσιευθείσα την 07/03/2014 στο site του ΟΗΕ και αντίστοιχο ψήφισμα T7-0240/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 13/03/2014 με τίτλο «Πτυχές συνδεόμενες με την απασχόληση και την κοινωνική διάσταση του ρόλου και των δραστηριοτήτων της Τρόικας»).

Και κάτι τελευταίο. Η προσχηματική αναφορά του άρθρου στα ανθρώπινα δικαιώματα, φαίνεται ότι περιορίζει την υποτιθέμενη προστασία τους σε υπηκόους άλλων εθνοτικών καταγωγών, όπως θα δούμε στα επόμενα άρθρα. Μάλλον, κατά τον νομοθέτη, άνθρωπος λογίζεται ο οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον Έλληνα.

Άρθρο 2
Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους


1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος, κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.

2. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται όποιος με πρόθεση, και με τα μέσα και τους τρόπους που αναφέρονται στην παράγραφο 1, παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα.

3. Αν η πράξη των προηγούμενων παραγράφων είχε ως αποτέλεσμα την τέλεση του εγκλήματος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή δεκαπέντε έως τριάντα χιλιάδων (15.000 – 30.000) ευρώ, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

4. Όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των πράξεων των παραγράφων 1 και 2 τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

5. Η τέλεση πράξης των προηγούμενων παραγράφων από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτούς καθηκόντων συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

6. Σε περίπτωση που ο υπαίτιος τέλεσης πράξης προβλεπόμενης από τις προηγούμενες παραγράφους καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, επιβάλλεται και αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για ένα ως πέντε έτη.

Με βάση ποια αντικειμενικά τεκμήρια θα κρίνεται η πρόθεση κάποιου ότι παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος, κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, ή την εθνική καταγωγή; Πολύ περισσότερο, όταν διαπιστωμένα δρουν διεθνώς αλλά και στη χώρα μας οργανώσεις (αλλά και προξενεία) που έλκουν τις αντιλήψεις και τις δράσεις τους με βάση την θρησκεία και την φυλετική καταγωγή. Για παράδειγμα, ποιος θα αποφαίνεται εναντίον κάποιου ότι παροτρύνει ή προκαλεί θρησκευτικό μίσος επειδή καταγγέλλει τους Τζιχαντιστές του ISIS στο Ιράκ και την Συρία, αλλά και στην Ελλάδα, που τους είδαμε και σε ανοικτές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας; Όταν τα ίδια τα τζιναντιστικά Χαλιφάτα και οργανώσεις προτάσσουν θρησκευτικές επιταγές για να δικαιολογήσουν τις απερίγραπτα σαδιστικές βιαιοπραγίες εναντίον αλλοθρήσκων (τελετές αποκεφαλισμών, μαζικές εκτελέσεις, βιασμοί κλπ). Επίσης, με ποια κριτήρια θα καταλογίζεται σε κάποιον αντιεβραϊσμος ή «αντισημιτισμός», επειδή καταγγέλλει το άκρως ρατσιστικό κρατικό μόρφωμα του Ισραήλ ότι προβαίνει μεθοδικά σε φυλετικές εκκαθαρίσεις στη Γάζα και στη δυτική όχθη της Παλαιστίνης; Ποιος νομοθέτης θα μου απαγορεύσει εμένα, για παράδειγμα, να αναδεικνύω την αντιπαιδαγωγική ιδεολογία του ιουδαϊσμού ως μια ακατάπαυστη μηχανή παραγωγής μισάνθρωπων;

Και δεν είναι μόνο αυτό. Φανταστείτε αύριο ένα πολύ πιθανό σενάριο: αποκαλύπτεται ότι μια ομάδα Κινέζων ή Αφγανών μεταναστών έχουν πάρει παγανιά τις γειτονιές μιας συνοικίας ή ενός χωριού και ξεκληρίζουν ότι γατί ή σκυλί κυκλοφορεί για το «νόστιμο» κρέας τους (αυτό το φαινόμενο έχει καταστεί μάστιγα τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας). Φανταστείτε τώρα, μετά την αποκάλυψη της αποτρόπαιης δράσης τους, ένα ολόκληρο χωριό ή πλήθος αγανακτισμένων ανθρώπων να περιλαμβάνουν δεόντως τους ειδεχθείς δράστες. Ποιος νομοθέτης και ποιο γράμμα του νόμου θα καταδικάσει ένα ολόκληρο χωριό ως ρατσιστές; Και το χειρότερο, ειδικά αυτός ο νόμος αποτρέπει, έως απαγορεύει, την δημοσιοποίηση ανάλογων δράσεων. Ποιος δημοσιογράφος, ποιος διαδικτυακός τόπος ή face book, ποιος απλός πολίτης θα τολμήσει να αναδείξει τέτοια θέματα;

Ειδικά όμως το 2ο εδάφιο είναι, θα έλεγα, φωτογραφικό. Τί πάει να πει «...προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα»; Σαφέστατα ο νομοθέτης αναφέρεται στους λαθρομετανάστες εκείνους που πουλάνε στους δρόμους την λαθραία και αδιευκρίνιστου ποιότητας πραμάτεια τους. Και σαφέστατα πασχίζει να υποθάλψει το παράνομο λιανεμπόριο εις βάρος των Ελλήνων βιοπαλαιστών. Αυτό που ουσιαστικά επιδιώκει ο νομοθέτης είναι η απαγόρευση ενός καταστηματάρχη που δραστηριοποιείται στην εμπορία τσαντών, για παράδειγμα, να αντιδράσει εναντίον κάποιου που απλώνει τις λαθραίες τσάντες του έξω από το μαγαζί του. Ο νόμος τον καταδικάζει σε φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων ευρώ. Δηλαδή, τον καταστρέφει!!!

Το 4ο εδάφιο δίνει την εντύπωση στους απονήρευτους ότι αναφέρεται στην ναζιστική Χρυσή Αυγή. Όμως το εδάφιο αυτό περιλαμβάνει τους πάντες! Ακόμα και τα επαγγελματικά σωματεία και τις ενώσεις πολιτών που αμύνονται κατά της μάστιγας του λαθρολιανεμπορίου. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ολομέτωπης επίθεσης που δέχεται το υγειές εμπόριο στη χώρα μας από τους ίδιους τους νομοθέτες; Ποιο σωματείο, ποια συντεχνία, ποια οργάνωση, θα τολμήσει αύριο να αναδείξει το μέγα πρόβλημα του λαθρολιανεμπορίου; Και δεν μιλάμε μόνο για τις διοικήσεις όλων αυτών των οργανώσεων. Με την απειλή της διετούς φυλάκισης απειλούνται και τα απλά μέλη. Όποιος συνιστά ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής, λέει ο νομοθέτης.

Για να έρθει μετά και το τελευταίο εδάφιο του άρθρου, να δώσει και την χαριστική βολή. Αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων σε όλους τους παραβάτες!!! Δηλαδή, με άλλα λόγια, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην «δημοκρατία» μας, θα έχουν μόνο εκείνοι που αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τον αφανισμό τους.

Άρθρο 3
Δημόσιος εγκωμιασμός, άρνηση ή εκμηδένιση εγκλημάτων


1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που κυρώθηκε με το ν. 3003/2002 (Α’ 75) ή των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945, καθώς και των εγκλημάτων του ναζισμού, και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου, κατά τρόπο που μπορεί να διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.

2. Για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται τα εγκλήματα αυτά να έχουν αναγνωρισθεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου.

3. Η τέλεση πράξης της προηγούμενης παραγράφου από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτούς καθηκόντων συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

4. Σε περίπτωση που ο υπαίτιος τέλεσης πράξης προβλεπόμενης από τις προηγούμενες παραγράφους καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους, επιβάλλεται και αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για ένα έως πέντε έτη.

Εδώ το 3ο άρθρο, όπως γίνεται σε όλους αντιληπτό, φωτογραφίζει το «ολοκαύτωμα» των Εβραίων από τους Ναζί κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Ο νομοθέτης δεν νοιάζεται για την γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων, των ερυθροδέρμων της Αμερικανικής ηπείρου. Ούτε για τις γενοκτονίες που προκάλεσαν ιστορικά άλλοι βαρβαρικοί λαοί, όπως οι Ούννοι, οι Γότθοι, οι Βίκινγκς κλπ. Για όλες τις άλλες γενοκτονίες έχεις το δικαίωμα της άποψης και της ιστορικής διερεύνησης. Ειδικά όμως και αποκλειστικά και μόνο για το ολοκαύτωμα των Εβραίων, είσαι υποχρεωμένος, επί ποινή φυλάκισης, να αποδεχθείς αυτά που σε «διδάσκει» η ιστορία του νικητή. Δεν δικαιούσαι να αμφισβητήσεις ούτε το μέγεθος, ούτε τον αριθμό των θυμάτων. Ούτε βεβαίως να διαπιστώσεις την αγαστή συνεργασία ναζισμού-σιωνισμού, ούτε καν να υπονοήσεις ότι ένας από τους λόγους που μεθοδεύτηκε ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος, ήταν για να προωθηθεί η δημιουργία του φασιστικού κράτους του Ισραήλ. Αν πάλι υποστηρίξεις ότι βασικός χρηματοδότης του Χίτλερ ήταν ο Εβραίος μεγαλοτραπεζίτης Βάρμπουργκ και ότι πίσω από την πολεμική βιομηχανία της Γερμανίας βρίσκονταν οι σιωνιστικές πολυεθνικές εταιρίες που έδρευαν στις ΗΠΑ, τότε σε έφαγε η μαρμάγκα. Η απόλυτη λογοκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

Άρθρο 7
Προστασία θυμάτων και ουσιωδών μαρτύρων


Υπήκοοι τρίτων χωρών που είναι θύματα ή ουσιώδεις μάρτυρες εγκληματικών πράξεων οι οποίες προβλέπονται στα άρθρα 187, 309 και 310 ΠΚ ή που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος και τελούνται σε βάρος της ζωής, της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της προσωπικής ή γενετήσιας ελευθερίας, δεν απελαύνονται εφ’ όσον για τις πράξεις αυτές έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ή έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση και μέχρι την έκδοση απόφασης από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, υπό τον όρο ότι αυτοί δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια τάξη ή ασφάλεια. Η συνδρομή των ως άνω προϋποθέσεων διαπιστώνεται με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία επικυρώνεται εντός τριών ημερών από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Η πράξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κοινοποιείται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών. Το αυτό ισχύει και για τους ευρισκόμενους στην Ελλάδα γονείς, συζύγους και τέκνα των θυμάτων ή ουσιωδών μαρτύρων.

Ας ξαναδιαβάσουμε το 7ο άρθρο σε απλά ελληνικά. Λέει λοιπόν ο νομοθέτης: Αν ένας λαθρομετανάστης καταγγείλει τον οποιονδήποτε ότι του έκανε κάτι ποινικά κολάσιμο (οτιδήποτε είναι αυτό), ἠ εμφανιστεί ως υποτιθέμενος μάρτυρας σε μια ποινική υπόθεση, τότε η πολιτεία του παρέχει αμέσως δικαίωμα παραμονής στη χώρα. Τόσο σ’ αυτόν τον ίδιο, όσο και στους γονείς, συζύγους και στα παιδιά του. Αντιλαμβάνεστε την μηχανή που θα στηθεί αμέσως μετά την υπερψήφιση του νόμου; Αναλογίζεστε τι θα συμβεί στις εισαγγελικές αρχές με τις χιλιάδες επί χιλιάδων καταγγελίες κατά ανυποψίαστων συμπατριωτών μας από λαθρομετανάστες που θα επιδιώκουν μ’ αυτή την μέθοδο την νομιμοποίηση τους; Βεβαίως πίσω από αυτή την μηχανή θα κρύβονται τα «γνωστά» δικηγορικά γραφεία, που αμέσως θα εξαπολυθούν σε πάρκα, πλατείες και όπου συναγελάζονται λαθρομετανάστες, για να τους προσφέρουν (όχι αφιλοκερδώς βεβαίως) τις υπηρεσίες τους.

Ας μην απατόμαστε λοιπόν. Καμία σχέση δεν έχει ο αποκαλούμενος αντιρατσιστικός νόμος με τους προσχηματικούς ισχυρισμούς του νομοθέτη. Αυτό που πραγματικά επιχειρείται στο όνομα της αντιμετώπισης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, είναι να ανοίξει ο δρόμος για την ποινικοποίηση και της παραμικρής αντίστασης εναντίον όσων επιβουλεύονται την εθνική μας υπόσταση και την κοινωνική μας συνοχή. Εντάσσεται κι αυτό σε μια σειρά συστηματικών νομοθετικών παρεμβάσεων, που στόχο έχουν την ακόμα πιο βαθιά επιβολή της παγκόσμιας νέας τάξης πραγμάτων, που δεν επιθυμεί την ύπαρξη συντεταγμένων κρατών και ελεύθερων λαών. Φαίνεται πως ο δρόμος για το ολοκληρωτικό ξήλωμα του εξουσιαστικού νομικού πλαισίου προς επανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης, θα είναι μακρύς και επίπονος. Και σ’ αυτό το ξήλωμα συμπεριλαμβάνεται και ο αναφερόμενος αντιρατσιστικός νόμος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΑν πεις ότι ο Κώστας Σημίτης σου θυμίζει χαρακτήρα από την ταινία «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», θα τιμωρηθείς με αυστηρότητα;

Γράφει ο Παναγιώτης Λιακός

Λοιπόν, δεν ξέρω αν τα μάθατε, αλλά με μισό κιλό αντιρατσισμό και πέντε δράμια πολιτικής ορθότητας ξεχρεώνεις ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης.
Αν δώσει στο γκισέ της Εφορίας και 5 ουγκιές συμφώνου συμβίωσης, τότε σου διαγράφουν όλες τις βεβαιωμένες οφειλές και συ ρυθμίζουν τα χρέη που θα κάνεις τα επόμενα χρόνια σε 667 δόσεις. Οι 666 θα πάνε στους Γερμανούς και η μία στην προεδρική σύνταξη του Κουβέλη, του Κωνσταντόπουλου ή οποιουδήποτε άλλου υπερτυχερού κληθεί να υπηρετήσει την Ελλάδα σιωπώντας και υπογράφοντας, τα πάντα.
Μέσα από αυτό το πρίσμα, καλό είναι να νιώσετε (έστω και λίγες) τύψεις, διαβάζοντας τις παρακάτω σκέψεις για τον… καταλληλότερο πρωθυπουργό που είχε τοποθετήσει ποτέ το δίπολο ΗΠΑ – Γερμανία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρώτα απ’ όλα το μαύρισμα. Όπως τον καμαρώνετε στη φωτό, δείχνει να έχει αρπάξει λίγο, αλλά δεν έχει χάσει τίποτε σε ευρωπαϊκή γοητεία. Αν το δέρμα του (μαζί με τις φολίδες και τις ελιές) σας φαίνεται μαύρο, που να δείτε την ψυχή του! Δεν είναι καν σοκολατί, αλλά έχει αποκτήσει μία κατάμαυρη εβένινη όψη. Σαν ίχνος τερηδόνας σε δόντι δράκοντα…

Ίμια
Στο αντιρατσιστικό, που μάλλον θα λειτουργήσει στο μέλλον για λιβελοειδή κείμενα όπως τα παρόν, δεν υπάρχει σαφής, ονομαστική αναφορά για τις γενοκτονίες των Ποντίων και εν γένει των Μικρασιατών. Λογικό είναι αυτό. Τα κόμματα που νομοθετούν δεν θέλουν να θυμούνται τους νεκρούς από τις χατζάρες των τούρκων. Τις ψήφους των απογόνων των σφαγμένων θέλουν, αλλά και τα λεφτά τους…
Σιγά τώρα… Ποιος «ψύχραιμος» και «εθνικά υπεύθυνος» πολιτικός ταγός θα ασχοληθεί με μικρολεπτομέρειες όπως οι εκατόμβες των Ελλήνων;
Το ζήτημα είναι να περιληφθεί ονομαστική και σαφής αναφορά για την προστασία του Κώστα Σημίτη.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συνήθεια που έχουν ορισμένοι να λοιδωρούν τον πρώην πρωθυπουργό, να κάνουν κριτική στα πεπραγμένα του και να υπενθυμίζουν αχρείαστες πληροφορίες για Ίμια, Οτσαλάν, «ευχαριστώ τους Αμερικάνους», Χρηματιστήριο, εξοπλιστικά προγράμματα, Ολυμπιάδες της κιτσάτης χλιδής και των εργολάβων, «Goldman Sachs», ευρωζώνη, «ελληνικά στατιστικά» κ.α.

Γι αυτό, ίσα που προλαβαίνουμε να βάλουμε δύο-τρεις παραγράφους για την προστασία του Σημίτη και των πολύτιμων συνεργατών του, όπως ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

«Το ελληνικό πρόγραμμα έχει αποτύχει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο οικονομικό Φόρουμ του Ιδρύματος Αμπροζέττι, που είναι σε εξέλιξη στην βόρεια Ιταλία, προσθέτοντας ότι το ΑΕΠ παρουσιάζει συνολική πτώση 25%, η ανεργία βρίσκεται στο 28% και το δημόσιο χρέος στο 175%.

«Δικαίως όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη λένε ότι η τρόικα πρέπει να καταργηθεί, η “καταστρόικα” πρέπει να τελειώσει», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ακόμη πως «είναι αδύνατον να υπάρξουν πλεονάσματα του 4,5% τον χρόνο» και ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν αποδίδει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ακόμη πως θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά όχι στο «τροϊκανό πλαίσιο», αφού «η τρόικα απέτυχε και πρέπει να σταματήσει να υπάρχει, μαζί με την πολιτική της κληρονομιά».

Αναφερόμενος στην ανεργία παρατήρησε ότι «ενώ η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργων, η κυβέρνηση και η τρόικα συζητούν την απελευθέρωση των απολύσεων, την ουσιαστική απαγόρευση των απεργιών και περαιτέρω απολύσεις στον δημόσιο τομέα».

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο Φόρουμ, ανέφερε, ότι τα τρία κύρια προβλήματα, τα οποία παραμένουν άλυτα, είναι η στασιμότητα, ο αποπληθωρισμός και η διατήρηση των συσσωρευμένων δημόσιων και ιδιωτικών χρεών.

Ζήτησε να αντιμετωπισθεί ο αποπληθωρισμός «με μια νέα, θαρραλέα νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» και χαρακτήρισε την πρόταση Ντράγκι «εκτός τού μέχρι τώρα ακλόνητου δόγματος», αν και «χρειάζονται πιο ριζοσπαστικές παρεμβάσεις», όπως είπε.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης του ρόλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και νέων πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ ζήτησε «πρωτοβουλίες πολύ μεγαλύτερης κλίμακας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής».

Σχετικά με το πρόβλημα του χρέους, επανέλαβε ότι απαιτείται ριζική ευρωπαϊκή λύση σε βιώσιμη βάση, θεωρώντας «θετικό ιστορικό παράδειγμα» τη διάσκεψη του Λονδίνου του 1953, και υποστηρίζοντας παράλληλα την αμοιβαιοποίηση του χρέους και τις ρήτρες ανάπτυξης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «νέα θεμέλια για την Ευρώπη» ώστε να αποκατασταθούν οι ιδρυτικές αρχές της, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα το κόμμα του «θα είναι η πολιτική δύναμη που θα κυβερνά την Ελλάδα» και πως «η εξέλιξη αυτή θα είναι θετική για την Ευρώπη στο σύνολό της».

Πηγή ΑΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Σκληρό προειδοποιητικό μήνυμα της Μόσχας προς την Δύση

Όσοι θέλουν να παίξουν σκληρά παιχνίδια με την Ρωσία, θα πρέπει ίσως να σκεφτούν πάρα πολλές φορές τις σοβαρές πιθανότητες "απάντησης" της ρωσικής πλευράς και να μην αγνοούν πως στην προεδρία της Ρωσίας βρίσκεται ο Πούτιν και όχι ο Γιέλτσι, ο Σαμαράς, ή ο Ολάντ...

Σαφή προειδοποίηση προς την Ε.Ε. έστειλε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας σε περίπτωση που εφαρμοστούν νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας με αφορμή την ουκρανική κρίση.

«Εάν εφαρμοστούν οι νέες κυρώσεις φυσικά θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά μας. Η ΕΕ στην πράξη στέλνει σήμα ευθείας υποστήριξης στο ‘κόμμα του πολέμου’ στην Ουκρανία. Αντί να κάνει τα πάντα για την εξεύρεση τρόπων για να πληγώσει με πιο οδυνηρό τρόπο τις οικονομίες των κρατών της και της Ρωσίας, θα έπρεπε να υποστηρίζει την αναζωογόνηση της Ανατολικής Ουκρανίας», τόνισε το ρωσικό ΥΠΕΞ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός

Αν και η διαπραγμάτευση στο Παρίσι είναι προπαρασκευαστική του ελέγχου που θα πραγματοποιήσει η τρόικα τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση αρχικά προσπάθησε να καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες. Στην πραγματικότητα εκλιπαρεί τους δανειστές να της δώσουν κάτι που να μπορεί να το «πουλήσει» πολιτικά στην ελληνική κοινή γνώμη. Το επιχείρημα του Σαμαρά και του Βενιζέλου είναι αφοπλιστικό: μόνο εάν προκύψει κάτι εντυπωσιακό είναι δυνατόν να αντιστραφεί το πολιτικό κλίμα και να εξασφαλισθούν οι 180 βουλευτικές ψήφοι που μπορούν να παρατείνουν τη ζωή του παρόντος κυβερνητικού σχήματος κατά 15 μήνες.

Το αρχικό αίτημα της Αθήνας ήταν να δρομολογηθεί κατά τρόπο συγκεκριμένο η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το ΔΝΤ, άλλωστε, πιέζει εδώ και πολύ καιρό προς αυτή την κατεύθυνση, ζητώντας, μάλιστα, γενναίο «κούρεμα» κι όχι απλώς επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου. Το ευρωιερατείο, όμως, δεν θέλει ούτε να ακούσει για «κούρεμα». Έχει κατ’ αρχήν αποδεχθεί την αναδιάρθρωση, αλλά δεν πρόκειται να την δρομολογήσει πριν ξεκαθαρίσει ο πολιτικός ορίζοντας, προτού δηλαδή φανεί εάν η εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας θα προκαλέσει ή όχι πρόωρες εκλογές. Με άλλα λόγια, αυτό που η κυβέρνηση ζητάει για να φτιάξει κλίμα και να ξεπεράσει τον σκόπελο της προεδρικής εκλογής, το ευρωιερατείο το θέτει ως προϋπόθεση!

Αυτός είναι ο λόγος που οι αρχικές μεγάλες προσδοκίες σταδιακά συρρικνώθηκαν. Έτσι, από την αναδιάρθρωση του χρέους ζητούμενο έγινε να εξασφαλισθεί η συναίνεση της τρόικας για κάποιες μικρο-φοροελαφρύνσεις, αύξηση του αριθμού των δόσεων κλπ. Αλλά ούτε κι αυτά τα «δωράκια» είναι εξασφαλισμένα, γεγονός που υποχρέωσε τον υπουργό Οικονομικών να κρατήσει μικρό καλάθι. Όλα δείχνουν ότι τα πρακτικά αποτελέσματα θα είναι πενιχρά. Αντιθέτως, το ευρωιερατείο θα είναι γενναιόδωρο στα λόγια. Κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν, για μία ακόμη φορά, ο Σαμαράς θα πρέπει να πουλήσει στην ελληνική κοινή γνώμη λόγια.

Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι η πλασματική εικόνα για την οικονομία που πλασάρει όχι μόνο η ίδια, αλλά και το σύνολο των κατεστημένων ΜΜΕ, διαψεύδεται από την πραγματικότητα. Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα και δεν προσαρμόζονται στις προπαγανδιστικές δοξασίες κανενός. Το πρωτοφανές ποσοστό της ανεργίας είναι η κραυγαλέα διάψευση της κυβερνητικής ρητορικής. Κι αυτό, επειδή αντανακλά τη δραματική κατάσταση της πραγματικής οικονομίας. Δεδηλωμένος στόχος του Μνημονίου ήταν να ξαναστήσει την οικονομία στα πόδια της. Αντ’ αυτού, συνεχίζει να συσσωρεύει οικονομικά και κοινωνικά ερείπια.

Μην έχοντας να παρουσιάσει πραγματική πρόοδο στο επίπεδο της πραγματικής οικονομίας, η κυβέρνηση μετατρέπει προπαγανδιστικά το πρωτογενές πλεόνασμα σε απόδειξη ότι η οικονομία είναι στον σωστό δρόμο. Θριαμβολογεί, μάλιστα, για την υπέρβαση του στόχου. Κι όλα αυτά, όταν το Δημόσιο συνεχίζει να χρωστάει αρκετά δις σε ιδιώτες, έστω κι αν αυτά τα χρέη έρχονται από προηγούμενα έτη. Ακόμα, όμως, κι αν αποδεχθούμε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πραγματικό κι όχι πλασματικό, ο τρόπος που προέκυψε δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς.

Ο μπαλτάς της τρόικας
Η τρόικα συμπεριφέρθηκε σαν χασάπης κι όχι σαν χειρουργός – για να δανεισθούμε μία έκφραση από τη σχετική έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου. Το ζητούμενο ήταν εστιασμένες παρεμβάσεις με σκοπό την εξυγίανση, τον εξορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό δομών και λειτουργιών.
Μία τέτοια πολιτική είχε τα περιθώρια όχι μόνο να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους, αλλά και να ανασυγκροτήσει παραγωγικά τον δημόσιο τομέα. Αντ’ αυτού, οι μνημονιακές κυβερνήσεις κατά κανόνα κατέφυγαν στην εύκολη λύση των οριζόντιων περικοπών: δραστική συρρίκνωση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, αλλά και ακρωτηριασμός κρίσιμων λειτουργιών του κράτους.
Αντίστοιχα συμπεριφέρθηκαν και στο επίπεδο των δημοσίων εσόδων. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις απέφυγαν να κάνουν εστιασμένες παρεμβάσεις εκεί που υπάρχει αναλογικά μειωμένη συμμετοχή στα φορολογικά βάρη. Κατέφυγαν στην εύκολη λύση: στην οριζόντια υπερφορολόγηση που πλήττει κυρίως τη βάση της οικονομικής πυραμίδας.

Η μη κατάρρευση των δημοσίων εσόδων σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης οφείλεται σ’ αυτές τις πρακτικές. Για πόσο όμως; Τα δημόσια έσοδα είναι βιώσιμα μόνο όταν προέρχονται από μία λογική και δίκαια κατανεμημένη φορολόγηση των εισοδημάτων και της κατανάλωσης, εάν δηλαδή προέρχονται κυρίως από τον παραγόμενο πλούτο. Ρουφώντας τη ρευστότητα από την αγορά, το δημόσιο στραγγαλίζει την πραγματική οικονομία. Οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν από την έλλειψη ρευστότητας και πολλές καταρρέουν. Η δραστική μείωση των εισοδημάτων, σε συνδυασμό με τα πρόσθετα φορολογικά βάρη ροκανίζουν τις αποταμιεύσεις των νοικοκυριών.

Οι πιο αδύναμοι κρίκοι της αλυσίδας έχουν σπάσει ή είναι έτοιμοι να σπάσουν. Ολοένα και περισσότεροι μικρομεσαίοι διολισθαίνουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το γεγονός αυτό αναπόφευκτα πολλαπλασιάζει όχι μόνο τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, αλλά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο που πλέον αυξάνονται με ρυθμό πάνω από ένα δις τον μήνα.

Ο φαύλος κύκλος θα σπάσει μόνο εάν η πραγματική οικονομία αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική. Μόνο τότε θα προκύψει και βιώσιμη λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα. Η κυβέρνηση Σαμαρά μιλάει για ανάπτυξη, αλλά η πολιτική της κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης, η υπερφορολόγηση, η έλλειψη τραπεζικών δανείων, το υψηλό κόστος του χρήματος, η συχνή αλλαγή των κανόνων, η κάθε είδους κρατική αυθαιρεσία και βεβαίως το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος είναι αντικίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας. Σ’ αυτά προστίθεται και η πολιτική αβεβαιότητα, λόγω των ανατροπών που πιθανότατα θα προκύψουν στις επόμενες εκλογές.

Πηγή περιοδικό "Επίκαιρα", τεύχος 253

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου