Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Μαΐ 2014

Η Τουρκία είναι η χώρα, μέσω της οποίας, οι προερχόμενοι από την Ευρώπη φανατικοί ισλαμιστές διεκπεραιώνονται στην Συρία για να πολεμήσουν κατά του καθεστώτος Άσαντ, για να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο.
 
Από την έναρξη του πολέμου στην Συρία, η Τουρκία υπήρξε το κέντρο συγκέντρωσης περίπου 5.500 «Ευρωπαίων» φανατικών ισλαμιστών. Οι τουρκικές αρχές όχι μόνο δεν εμπόδισαν τους εν λόγω να περάσουν στην Συρία, αλλά τους διευκόλυναν κιόλας.

Σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς οργάνωσης Human Rights Watch, η Τουρκία κατηγορείται όχι μόνο για την συγκέντρωση και διευκόλυνση των ισλαμιστών της Ευρώπης, αλλά και για την οργάνωση τους σε μάχιμα τμήματα, την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό τους και την περίθαλψη των τραυματιών τους.


Η κυβέρνηση Ερντογάν, διέψευσε φυσικά τις πληροφορίες, αλλά παραδέχτηκε ότι πράγματι φανατικοί ισλαμιστές πήγαν στην Τουρκία. Κατηγόρησε όμως τις χώρες προέλευσης των ανδρών αυτών ότι τους πρώτα τους επέτρεψαν να φύγουν και μετά κατηγορούν την Τουρκία ότι δεν τους απαγορεύει την είσοδο στην Συρία.

Οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι έχουν απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός τους σε περίπου 4.000, προερχόμενους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, φανατικούς ισλαμιστές. Βάσει των στοιχείων που ήρθαν στο φως οι περισσότεροι φανατικοί ισλαμιστές προέρχονται από τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Πηγή Defence-Point

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράφει ο Δρακούλης Γιώργος 

Σαν πύργος από τραπουλόχαρτα καταρρέει η θρασύδειλη ρητορική της Γερμανίας και των ισχυρών κρατών του Βορρά που ισχυρίζονται ότι ο Νότος επιβαρύνει την δική τους οικονομία. Σαφέστατα, οι κερδισμένοι από την κρίση που συντάραξε την Ευρώπη, είναι οι ισχυροί βόρειοι που «κουνάνε το δάχτυλο» επιδεικτικά, ενώ απομυζούν τις αδύναμες χώρες του Νότου.

Την παραπάνω επικρατούσα άποψη έρχεται να επιβεβαιώσει ο Φιλίπ Λεγκρέν, ο οποίος είχε διατελέσει ανεξάρτητος οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και μάλιστα ήταν παρών σε κάποιες από τις πιο κρίσιμες στιγμές της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Στο βιβλίο του «Ευρωπαϊκή Άνοιξη: Γιατί οι Οικονομίες και οι Πολιτικές μας είναι σε άσχημη κατάσταση» παραδέχεται ότι ήταν λάθος η πολιτική που εφαρμόστηκε από την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης και ψέγει τους πολιτικούς ταγούς της, ενώ παράλληλα, ομολογεί ότι η βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία αποτελούσε την σωτηρία του γαλλογερμανικού τραπεζικού λόμπι, που είχε εκτεθεί στο χρέος.

Οι ισχυροί της ευρωπαϊκής πολιτικής «σκακιέρας», λοιπόν, κινούσαν τα πολιτικά «πιόνια» των ανίσχυρων κρατών, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους και όχι τα συμφέροντα συλλήβδην της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Γερμανία, ιδίως στήνοντας μια μηχανή διαφθοράς στις διακρατικές της σχέσεις και ιδιαίτερα με την Ελλάδα που της παρείχε πρόσφορο «έδαφος», κατάφερε να διεισδύσει στα εσωτερικά των χωρών, μετατρέποντας τους πολιτικούς ηγέτες σε «αχυράνθρωπούς» της.

Μέσα σε ένα «χορό» οικονομικών εξαρτήσεων από το τραπεζικό σύστημα, οι δυνατές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις του Βορρά, έχοντας «παρτενέρ» διεφθαρμένους πολιτικούς θυσίασαν τους ανθρώπους για να σώσουν τις τράπεζες.

Κατά συνέπεια, κέρδισαν οι τράπεζες και μονοπωλιακά οι δυνατές χώρες επιβάλλοντας «ηγεμονικές» πολιτικές, που επέφεραν στο πλαίσιο της Ευρώπης ισχυρές τάσεις υψηλής ανεργίας, παραγωγικής παρακμής, εκμετάλλευσης του πλούτου των ασθενέστερων οικονομικά χωρών και αυξανόμενων ελλειμμάτων.

Αυτό το καλοστημένο και επαρκώς οργανωμένο κόλπο της αυτοκαταστροφικής οικονομικής λιτότητας για την σωτηρία του τραπεζικού συστήματος μετέτρεψε της χώρες του Νότου, μεταξύ αυτών και την χώρα μας σε «υποζύγια» εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων και δημιούργησε μια χαμένη γενιά στην Ευρώπη!

Αυτή η Ευρώπη των εξαρτήσεων, των οικονομικών μονοπωλίων, του διπολισμού και των «επεκτατικών» πολιτικών, δεν έχει σχέση με την Ευρώπη των λαών, έχει σχέση με την Ευρώπη των αριθμών, των τραπεζών και των πολιτικών «μαφιόζων»…και μια τέτοια Ευρώπη δεν μπορεί να έχει μέλλον!

Πηγή "Το Βήμα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ενώ ο αμερικανός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Chuck Hagel, φτάνει στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί εκεί μεγάλη κοινή αντιπυραυλική άσκηση Ισραήλ-ΗΠΑ.

Ο αμερικανός αξιωματούχος έχει στην ατζέντα του πρώτο θέμα με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Moshe Ya'alon, την αντιμετώπιση των απειλών για το κράτος του Ισραήλ.

Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα πραγματοποιήσουν κοινή άσκηση αντιπυραυλικής άμυνας με την επωνυμία «Juniper Cobra» την επόμενη εβδομάδα. Θα συμμετέχει το σύνολο των ισραηλινών συστημάτων αεράμυνας, μέρος της οποίων θα δοκιμαστεί στο πλαίσιο της άσκησης, που, αποτελεί μία παραδοσιακή άσκηση που υλοποιείται κάθε δύο χρόνια, για τις δύο χώρες. Η άσκηση επίσης, περιλαμβάνει προσομοιώσεις διαφόρων απειλών και επιθέσεων διαφόρων τύπων, προς την ισραηλινή επικράτεια και πόλεις.

Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας αποτελείται από πέντε επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο αποτελεί το σύστημα Arrow 3. Έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτιση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι ιρανικοί Shabab και Sajjil, οι οποίοι διαθέτουν εμβέλεια 1.300 και 2.000 χλμ και σε υψός 250 και 700 χλμ αντίστοιχα.

Το δεύτερο επίπεδο αποτελεί το σύστημα Magic Wand, που ειδικεύεται στην αναχαίτιση τακτικών πυραύλων, όπως ο ιρανικός Fateh 110 και ο συριακός πύραυλος M-600 που διαθέτουν εμβέλεια μεταξύ 200 και 300 χλμ.

Το τρίτο επίπεδο λειτουργεί το αντιπυραυλικό σύστημα «Arrow–2», σχεδιασμένο για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων σε απόσταση έως 150 χλμ.

Το τέταρτο επίπεδο επικεντρώνεται στο σύστημα «Iron Dome» σε ρουκέτες μικρής εμβέλειας τύπου Grad με βεληνεκές 40 χλμ., όπως ο Fajr με 70 χιλιόμετρα εμβέλεια. Το Ισραήλ ανέπτυξε το σύστημα Iron Dome για να αντιμετωπίσει την απειλή ενός ολοκληρωτικού πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα με εκατοντάδες πυραύλους ημερησίως.

Πριν δύο μήνες παρουσιάσθηκε και το πέμπτο επίπεδο με την λειτουργία του συστήματος αεράμυνας με την ονομασία «Iron Beam», το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome», το οποίο έχει αποδειχθεί ως ένα αποτελεσματικότατο μέσο για την προστασία από πυραύλους μικρού βεληνεκούς σε απόσταση λιγότερο από 7 χλμ.

Η δέσμη του «Iron Beam», η οποία βασίζεται στην χρήση λέιζερ θα είναι σε θέση να καταρρίπτει πυραύλους πολύ μικρής εμβέλειας, βλήματα όλμων και UAV. Στον τομέα της αντιαεροπορικής άμυνας το εν λόγω σύστημα ονομάζεται «άμυνα επι σημείου» και θα αποτελέσει το πέμπτο κατά σειρά επίπεδο της ισραηλινής αεράμυνας.

Σύμφωνα με ειδικούς, σε ένα πιθανό πόλεμο, το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει τουλάχιστον, 800 ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους, 350 συριακούς πυραύλους Skud –B καθώς και περίπου 500 έως 1.000 τακτικούς πυραύλους ιρανικής κατασκευής Fajr και fatax που βρίσκονται στα χέρια στην χεζμπολάχ. Για να μην συνυπολογίσουμε τον αδιευκρίνιστο αριθμό SS-N-26 Yakhont (P-800 Oniks/3M55) ο οποίος μετακινήθηκε από τις συριακές αποθήκες στο Λίβανο και την Χεζμπολάχ.


Ρωσία: Τα βουλγαρικά, σερβικά τμήματα του αγωγού φυσικού αερίου South Stream προχωρούν κανονικά

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Sergei Naryshkin, διαβεβαίωσε ότι η κατασκευή των σερβικών και βουλγαρικών τμημάτων του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, προχωρούν κανονικά, σύμφωνα με το προγραμματισμένο σχέδιο.

Ο Naryshkin, ο οποίος βρέθηκε σε διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι στις αρχές Μαΐου, δήλωσε σε συνέντευξή του για τον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24 TV, «πως όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το σχέδιο και τα πλάνα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κατασκευή του σερβικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου θα αρχίσει το 2014, με ημερομηνία ενάρξεως υλοποίησής εφοδιασμού με φυσικό αέριο, το 2016, με το Βελιγράδι να αναμένεται να λαμβάνει τότε και τα πρώτα του έσοδα, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του πρακτορείου ειδήσεων BGNES.

Επίσης ο ρώσος αξιωματούχος ενημέρωσε, ότι όλα βαίνουν καλώς όπως είχε προγραμματιστεί, και με το βουλγαρικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό ενέργειας πριν μερικές ημέρες, τα έργα κατασκευής του αγωγού στη Βουλγαρία θα ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν ισχυρή ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της προβληματικής βορειοδυτικής περιοχής της Βουλγαρίας.

Από την άλλη πλευρά στις 31 Μαρτίου, εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε επιστολή, με την οποία προειδοποιεί τη Βουλγαρία για περίεργη συμπεριφορά αναφορικά με τον αγωγό South Stream», κάνοντας λόγο για προσπάθεια της Βουλγαρίας να εγκρίνει νομοθεσία που παρακάμπτει το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο της ευρωπαϊκής ένωσης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Πακτωλός χρημάτων μοιράζεται από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας 

Ενώ πλησιάζουμε ήδη στην πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών (δημοτικών και περιφερειακών) εκλογών, η θρασύτητα της Άγκυρας με την ταυτόχρονη ανυπαρξία του ελληνικού κράτους, έχουν καταστήσει την Ελλάδα ένα μεγάλο παζάρι της ντροπής.
Ένα παζάρι στο οποίο μετέχουν η παράνοια και το κομματικό συμφέρον και απέχουν η λογική και τα αυτονόητα ζητήματα που προκύπτουν επί των εθνικών θεμάτων.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

Αυτές τις τελευταίες ημέρες, διαπιστώνουμε πως διανύουμε μία «ειδική» περίοδο στήθηκε στην Θράκη, την Ελληνική Θράκη, επάνω στην οποία αποφάσισαν κάποιοι να παίξουν αισχρά παιχνίδια σε βάρος του ελληνισμού και κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να γίνουν χειροκροτητές, θεατές ή και συμπρωταγωνιστές, στο όνομα του κομματικού οφέλους και της ικανοποίησης των κομματικών στόχων ή της προσωπικής τους ματαιοδοξίας...

Παρέλαση τουρκοφρόνων από τα γραφεία των Γκρίζων Λύκων
Καθημερινά παρελαύνουν οι τουρκόφρονες της Θράκης, από τα γραφεία των Γκρίζων Λύκων, όπου και φωτογραφίζονται για να αποτυπώσουν την πίστη τους στα ιδεώδη του ανθελληνισμού και του μισελληνισμού.
Όλοι οι υποψήφιοι τουρκόφρονες μουσουλμάνοι, των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, είτε είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, είτε είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, συνωστίζονται μπροστά στον φωτογραφικό φακό για να υποδηλώσουν με τον πλέον επίσημο τρόπο την τουρκοφροσύνη και τον μισελληνισμό τους.


Πολιτικές αφίσες στα τούρκικα, ενώ έχει απαγορευτεί η Ελληνική σημαία

Κάποιοι από αυτούς, ιδιαίτερα τολμηροί και προκλητικοί (ή με αυξημένη την πολιτική τους ματαιοδοξία), κυκλοφόρησαν μέχρι και αφίσες στην τουρκική γλώσσα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ψήφο των μουσουλμάνων… Σε αυτές τις περιπτώσεις της πολιτικής τους προβολής διαπιστώνουμε πως πέρα από την προκλητική χρήση της τουρκικής γλώσσας, ακόμη και η πόλη (π.χ. Κομοτηνή) αναγράφεται στα τουρκικά, ενώ υπάρχει μέχρι και χριστιανός υποψήφιος που διαφημίζεται με τουρκικές αφίσες (άραγε, έχει εξασφαλίσει ψήφους χριστιανών ή… ελπίζει πως θα τον ψηφίσουν και μουσουλμάνοι;)

Έχοντας προσπεράσει(;) τουλάχιστον στις επίσημες πολιτικές εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις, παλαιότερα φαινόμενα, στα οποία επικρατούσαν οι ύβρεις περί των απίστων γκιαούρηδων και των μητέρων τους, ομονοούντες και ομόσταυλοι, πλέον, οι εκλεκτοί του τουρκικού προξενείου και οι κομματικοί εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκουν την υφαρπαγή ψήφων, γνωρίζοντας πως είτε είναι όργανα που εκτελούν εντολές ξένης χώρας ή είναι πολιτικοί όμηροι που έχουν καταθέσει σοβαρές (και άγνωστες στους ψηφοφόρους) τις υποθήκες προς την Άγκυρα, οι οποίες θα εκτελεστούν μετά την εκλογή τους και υπό την σαφή απειλή μη στήριξης του κόμματός τους από το τουρκικό προξενείο σε μελλοντικές εκλογές…

Οι Γκρίζοι Λύκοι αμφισβητούν την ελληνικότητα της Θράκης, με την άδεια του Άρειου Πάγου
Αυτούς, όμως, που αν και συμπαρατάσσονται ανοιχτά με ένα κόμμα που αποβλέπει στην τουρκοποίηση της Ελληνικής Θράκης και στην σμίκρυνση της Ελληνικής επικράτειας, δεν πρόκειται να τους ασκήσει δίωξη κανένας δικαστής (της Ελλάδας), αφού και με επίσημη (πλέον) απόφαση του Αρείου Πάγου, οι Γκρίζοι Λύκοι με το κόμμα τους ΚΙΕΦ (DEB) μετέχουν νόμιμα στις ευρωεκλογές, δηλαδή, νόμιμα δηλώνουν τούρκοι εντός της Ελλάδας, ενώ, εφαρμόζοντας στον απόλυτο βαθμό τον εθνικιστικό τους ρατσισμό, δεν έχουν ούτε έναν υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιό τους!!!

Φυσικά, ο πολιτικός κόσμος, μαζί με την Δικαιοσύνη, δεν γνωρίζουν (ή προσποιούνται μάταια για να πείσουν πως δεν γνωρίζουν) τι σημαίνει Γκρίζος Λύκος… 

Να υποθέσουμε ότι μάλλον δεν έχουν δει φωτογραφίες με την σημαία της Ανεξάρτητης Θράκης;
Να υποθέσουμε ότι μάλλον δεν γνωρίζουν τις δηλώσεις και τις συκοφαντίες ενός εσμού τουρκοπρακτόρων που δρουν πλέον με την "βούλα του νόμου" στην περιοχή της Θράκης, συνεπικουρούμενοι μάλιστα από τους έτερους ανθέλληνες φιλοσκοπιανούς της Δυτικής Μακεδονίας;
Να υποθέσουμε ότι δεν έχουν ενημερωθεί για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Θράκη και οδηγούν στην Κυπροποίησή της (στην καλύτερη περίπτωση) ή στην Κοσοβοποίησή της (στην χειρότερη περίπτωση);
Να υποθέσουμε πως δεν έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην ανατολική Ουκρανία και πόσο εύκολο είναι να μεταδοθούν τα εκεί γεγονότα και στην χώρα μας, ειδικά στην Θράκη;
Στην Ελλάδα, ισχύει αμετάκλητα(;) το "είσαι ό,τι δηλώσεις"... όπως και το ότι «μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, αρκεί να μην δημιουργείς πρόβλημα σε… κάποιους (συγκεκριμένους).

Μεταφερόμενοι ψηφοφόροι από την Τουρκία
Αφήνοντας την άγνοια των μονίμων "μακαρίων" και υποτιθέμενων υπευθύνων, προσγειωνόμαστε στην οδυνηρή πραγματικότητα της Θράκης, στην οποία έχει προγραμματισθεί η επέλαση περίπου  7.000 ψηφοφόρων εκ Τουρκίας (εγκατέλειψαν μόνιμα την Ελλάδα, αλλά διατηρούν την ιθαγένεια και φυσικά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι!), οι οποίοι θα συνδράμουν με την ψήφο τους σε Γκρίζους Λύκους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκκίνηση ενός ιδιαίτερα απαιτητικού και επιθετικού σχεδίου της Τουρκίας γι αυτή την Ελληνική περιοχή.

Η ΜΙΤ μοιράζει "βοηθήματα" στα ορεινά χωριά
Ενώ ήταν γνωστό πως μεγάλες ποσότητες χρήματος, όμως, διακινούνται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα στα ορεινά μουσουλμανικά - Πομακικά χωριά των νομών Ροδόπης και Ξάνθης, τον τελευταίο μήνα έχει υπάρξει μία "έκρηξη" επισκεψιμότητας αυτοκινήτων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στα χωριά αυτά. 
Σύμφωνα με αδιάψευστες μαρτυρίες, γίνονται πληρωμές (με τη μορφή οικονομικού βοηθήματος από την "μητέρα πατρίδα") σε συγκεκριμένους κατοίκους των χωριών, οι οποίοι έχουν καταγραφεί προηγουμένως από τον τοπικό εκπρόσωπο του τουρκικού προξενείου, ο οποίος είναι παρών κατά την απόδοση του... "βοηθήματος". Αν και τα ποσά δεν είναι σημαντικά, παρ' όλα αυτά επιτυγχάνεται ο συναισθηματικός εγκλωβισμός, ο οποίος θα κορυφωθεί την τελευταία Παρασκευή πριν τις εκλογές, αφού μέσα στο τζαμί, ο ιμάμης θα απευθύνει λόγο ανάγκης στήριξης των εκλεκτών του τουρκικού προξενείου...

Οι συμφωνίες με τον "διάβολο" δεν έχουν ποτέ ευτυχή κατάληξη

Κατήφορος χωρίς τέλος, σε μία Θράκη που κινδυνεύει από την πολιτική ματαιοδοξία ορισμένων και από τον ανθελληνισμό ή τον μισελληνισμό κάποιων άλλων. Και στην εύλογη απορία "πώς μπορούν αυτά να συνυπάρχουν;" μπορεί να απαντήσει μόνο ο... τούρκος πρόξενος, αφού όπως όλα δείχνουν, και με δεδομένη την απώλεια μνήμης των χριστιανών ψηφοφόρων της Θράκης, η Τουρκία μεταβάλλεται (και επισήμως πλέον) σαν ο ισχυρός μπαλαντέρ και συγκυρίαρχος επί της Ελληνικής Θράκης.
Και το αίσχος συνεχίζεται, στο τραπέζι της ξεδιάντροπης πολιτικής διαπλοκής, η οποία κινείται πέρα από τα όρια, στο όνομα του κομματικού κέρδους, αφήνοντας μία σειρά από σκληρά ερωτήματα να πλανώνται... 
Πόσο έχουν αποτιμήσει την Ελληνικότητα της Θράκης, τα κόμματα και οι τοπικοί εκπρόσωποί τους;
Μέχρι πότε θα επιτρέπεται από τους θεσμικά υπεύθυνους να συμβαίνουν αυτά τα εξωφρενικά και πιθανότατα εκτός ορίων περιστατικά που έχουν ως διακύβευμα μία εθνική καταστροφή;

Μήπως, άραγε, μέχρι να γίνουν Έλληνες πρόσφυγες ξανά;
Μήπως μέχρι να τεθούν σε κίνηση σχέδια προβοκάτσιας εις βάρος του Ελληνισμού, τα οποία όλοι απεύχονται αλλά όλοι γνωρίζουν πως επίκειται η εφαρμογή τους, αφού είναι γνωστός ο τρόπος δράσης της γείτονος, όταν τα συμφέροντά της (οικονομικά και εθνικά) την κάνουν να στοχοποιεί «ζωτικούς χώρους»;

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Τέρενς Κουίκ: Μας απαγόρευσαν την ελληνική σημαία από τις αφίσες και τώρα κάποιοι εμφανίζουν αφίσες στα τουρκικά!
"Εμένα μου απαγορεύσατε τη χρήση της ελληνικής σημαίας στο λογότυπο του Συνδυασμού μου και δεν σας απασχολεί η χρήση της τουρκικής γλώσσας στο προεκλογικό υλικό στις εκλογές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης;"
Αυτή την Ερώτηση – φωτιά κατέθεσε στη Βουλή για τη χρήση της τουρκικής γλώσσας στο προεκλογικό υλικό συνδυασμών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
Είναι ο μόνος που μετέχει των εκλογών στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια και υψώνει δημόσια φωνή καταγγελίας για το πως Συνδυασμοί και υποψήφιοι σύμβουλοι παίζουν το παιχνίδι του Προξενείου, προσδοκώντας σε ψήφους, που ελπίζουν να κατευθύνει σε αυτούς ο διπλωματικός Εκπρόσωπος των συμφερόντων της Άγκυρας.
Τα αμείλικτα ερωτήματά του τα κατευθύνει και στους αρχηγούς των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν και κυρίως προς τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
• ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
• ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»
Κύριοι Υπουργοί,
Η παρούσα ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Εσωτερικών, επειδή αναφέρεται σε θέματα των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών.
Την κοινοποιώ στον Υπουργό Εξωτερικών, απλά και μόνο για να γνωρίζει ποιες είναι οι μεθοδεύσεις, στην περιοχή, του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που προσπαθεί με κάθε τρόπο, εμπλεκόμενο σε εσωτερικά μας ζητήματα, να επηρεάσει ψήφους κι εκλογικό αποτέλεσμα.

Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών,
Στην προκήρυξη των Αυτοδιοικητικών εκλογών έχετε απαγορεύσει στα λογότυπα των Συνδυασμών, Δημοτικών και Περιφερειακών, τη χρήση σημαιών, χωρίς να εξαιρείτε την ελληνική σημαία, τη σημαία της Πατρίδας μας, με ποινή ακύρωσης του περιφερειακού Συνδυασμού μου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, στο οποίο και απαγορεύσατε την ελληνική σημαία, την οποία ήθελα για λόγους εθνικού σκοπού, στη συγκεκριμένη περιοχή, να χρησιμοποιήσω στο λογότυπο.
Οι φτηνές δικαιολογίες με αφήνουν παντελώς αδιάφορο.
Αλλά δεν μπορεί να με αφήνει αδιάφορο το γεγονός, ότι δεν βάλατε απαγορευτική ρήτρα στη χρήση της τουρκικής γλώσσας στα όποια διαφημιστικά φυλλάδια, κάρτες, καρτούλες και αφίσες υποψηφίων συμβούλων Δήμων της Θράκης και της ΑΜ-Θ Περιφέρειας.

Σας γνωστοποιώ ότι τα φαιδρά επιχειρήματα υποψηφίων συμβούλων, ότι χρησιμοποιούν σε προεκλογικό υλικό και την ποντιακή γραφή, το θεωρώ άκρως προσβλητικό, πολύ περισσότερο όταν την ταυτίζουν με την χρήση της τουρκικής γλώσσας.

Μέσα σε όλα, είναι το ίδιο εξοργιστικό, υποψήφιοι να αναφέρονται στην Κομοτηνή στα τουρκόγλωσσα φυλλάδια τους ή κάρτες με το όνομα Γκιουμουλτσίνε, που αποτελεί και έναν διακαή πόθο του τουρκικού Προξενείου, όπως μεθοδεύεται και με το κόλπο της θεώρησης τουρκικών διαβατηρίων στις πύλες εισόδου στην Ελλάδα και κυρίως στους Κήπους του Έβρου.

Σας επισυνάπτω σχετικές φωτογραφίες τουρκόγλωσσου διαφημιστικού υλικού από τους δυο Περιφερειακούς Συνδυασμούς, που στηρίζουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν θέλουν να το «παίξουν» …ανεξάρτητοι!

Προσωπικά απορώ πώς είναι δυνατόν οι αρχηγοί αυτών των κομμάτων και κυρίως της ΝΔ, να αποδέχονται τους εκλεκτούς τους Συνδυασμούς να προσκυνούν κατ’ αυτόν τον τρόπο το τουρκικό Προξενείο.

Αφήνω, στην κρίση σας, κ. κ. Υπουργοί, το γεγονός ότι για κάποιες ψήφους που κατευθύνει το Προξενείο, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι είτε σπεύδουν να συγχαρούν εκείνους που κατεβαίνουν στο Ευρωψηφοδέλτιο του DEB είτε εκείνους που ονομάζονται ως οπαδοί των «Γκρίζων Λύκων».

Όπως διαπιστώνετε κ. κ. Υπουργοί, κανένας Βουλευτής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έχει αποτολμήσει να διαμαρτυρηθεί δημόσια, να ξεσκεπάσει τις μεθόδους του Προξενείου δημόσια ή να καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή.
Το πράττω, ανησυχώντας, για καθαρά εθνικούς λόγους.
Κατόπιν τούτων σας ερωτώ κ. κ. Υπουργοί:

1. Η επίσημη γλώσσα του Κράτους είναι ή δεν είναι η Ελληνική;
2. Οι εκλογές γίνονται ή δεν γίνονται (από την προκήρυξη του ΥΠΕΣ έως τα ψηφοδέλτια), στην ελληνική γλώσσα και μόνο;
3. Αφού γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στη περιοχή της Θράκης με την αντεθνική παρεμβατικότητα του Προξενείου, γιατί δεν βάλατε ως ρητό όρο, με τις όποιες ποινές ακυρότητας των παρεκτρεπομένων, την απαγόρευση της χρήσης σε όποιο προεκλογικό υλικό, άλλης γραφής, πλην της Ελληνικής;
4. Σκοπεύετε να θέσετε αυτό το ζήτημα στους αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου;
5. Σας απασχολεί, επιτέλους, η αντιμετώπιση μιας σοβαρής κατάστασης στην περιοχή της Θράκης με σεβασμό στο Ελληνικό Σύνταγμα και με σεβασμό στους νόμους της Πατρίδας μας;

Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ


Κασέτα – φωτιά στα χέρια του ανακριτή
Ομολογία για το πώς έφταναν οι απόρρητες πληροφορίες που προορίζονταν για τον Καραμανλή στον Παπανδρέου από την Αμερικανική Πρεσβεία

Του Γιώργου Τράγκα

Μία κασέτα – φωτιά που περιέχεται στον φάκελο της υπόθεσης «Πυθία – Vodafone» αποκαλύπτει κατασκοπεία εις βάρος του Κώστα Καραμανλή και διαρροή πληροφοριών υψίστης εθνικής ασφαλείας και κρίσιμων διπλωματικών υποθέσεων με τελικούς παραλήπτες τον Γιώργο Παπανδρέου, την αμερικανική πρεσβεία και το κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα.

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα (και εξακολουθεί να ερευνά) ο μεθοδικός, σχολαστικός και επίμονος ανακριτής, κ. Δημήτρης Φούκας, φωτίζουν και αποκαλύπτουν τη μεγαλύτερη συνωμοσία και τα πιο βρώμικα παρασκήνια της μεταπολίτευσης, που οδήγησαν στην υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή, στην άνοδο του «πρόθυμου να υπηρετήσει την Ουάσινγκτον» (σύμφωνα με τα απόρρητα τηλεγραφήματα του Ντάνιελ Σπέκχαρτ) Γιώργου Παπανδρέου στο Μαξίμου και στο άμεσο αποτέλεσμα της άφιξης του ΔΝΤ στην Ελλάδα, του Μνημονίου, της Κατοχής και της μετατροπής της χώρας σε αποικία με πολύχρονη (50 χρόνια, λένε…) ασφυκτική πρόσδεση σε πολιτικό και οικονομικό έλεγχο!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Crash (που αποκάλυψε πρώτο στα τελευταία του τεύχη όλο το παρασκήνιο της ανατροπής Καραμανλή και των υποκλοπών από τη Vodafone), τα στοιχεία του ανακριτικού φακέλου αποκαλύπτουν έντονη και τεκμηριωμένη δράση κατασκοπείας κατά των εθνικών συμφερόντων μέσα στην ΕΥΠ και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κάποιοι που έχουν διαβάσει ένα μέρος της δικογραφίας εκτιμούν ότι αν βγει στο φως θα ανατραπεί αμέσως η κυβέρνηση και θα προκληθεί διεθνής σάλος!

Αποκαλύπτεται και συμπεραίνεται από τη μελέτη των στοιχείων ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς (παλαιοί συνένοικοι σε αμερικανικό πανεπιστήμιο και από τότε στενοί φίλοι, με οικογενειακούς δεσμούς και κοινούς «προστάτες» στο παιχνίδι της εξουσίας) δούλευαν «μαζί» εδώ και πολλά χρόνια για την «οικοδόμηση» στενότερων σχέσεων με το Τελ Αβίβ, υπακούοντας φυσικά σε όλα τα κελεύσματα της Ουάσινγκτον.
Ο Παπανδρέου χρησιμοποιούσε τον Αλέξανδρο Ρόντο και ο Σαμαράς τον Άρη Καρατζά. Να επαναλάβουμε ότι ο πρώτος, που διοικεί σήμερα(!) έναν στρατό χριστιανών στο Κέρας της Αφρικής εναντίον των Σομαλών πειρατών, δεν έχει κρύψει ποτέ ότι είναι άνθρωπος των αμερικανών (της CIA) που εργάζεται αντί αδρότατων αμοιβών ως «σύμβουλος» σε πολιτικούς τύπου Παπανδρέου και Σαακασβίλι… και αναλαμβάνει φυσικά υποθέσεις σε εύφλεκτες περιοχές, όπως η Γιουγκοσλαβία ή τα Σκόπια, όπου έχουν άμεσα συμφέροντα οι αμερικανοί.

Ο Άρης Καρατζάς, είναι κατά σύμπτωση… κολλητός του Ρόντου (και οι δύο «παιδιά» του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιάκωβου, γνωστού για τις θερμές σχέσεις του με τη CIA, που τα προώθησε στο αμερικανικό κατεστημένο) και 30 χρόνια μυστικοσύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά. Δεν κρύβει ότι είναι λομπίστας εβραϊκών και αμερικανικών συμφερόντων. Και δεν έκρυψε σε μία πρόσφατη συνέντευξή του ότι «μπορεί ο Καραμανλής να προκάλεσε την υπερδύναμη με το «όχι» που είπε στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ».
Ένα «όχι», που είπε μπροστά στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει στα χέρια του ο κ. Φούκας από τη συνεχή ακρόαση των δύο «σκιών» που είχαν επάνω τους οι πρώην πρωθυπουργοί (αλλά και άλλων…) αποκαλύπτουν και περιγράφουν ότι ο κ. Σταύρος Παπασταύρου (η «σκιά» του Σαμαρά και επόπτης της τήρησης του μνημονίου στο Μαξίμου) έδινε συνεχώς πληροφορίες στον κ. Άρη Καρατζά για όσα έλεγε ο Σαμαράς ακόμη και με τον… Ομπάμα στον Λευκό Οίκο!

Μάλιστα, στα χέρια του ανακριτή υπάρχει μία ενδιαφέρουσα – εκρηκτική συνομιλία (πραγματική διοχέτευση απόρρητων πληροφοριών) με τον Άρη Καρατζά, ελάχιστα λεπτά μετά το πέρας των συνομιλιών Σαμαρά με τον αμερικανό πρόεδρο. Όπως εξήγησε ο λομπίστας στον ανακριτή (αλλά και σε κάποιους που τον ρώτησαν κατ’ ιδίαν) «ο Σαμαράς του έδωσε τον Παπασταύρου ως ενδιάμεσο, δηλαδή υποδοχέα και διαβιβαστή ενημέρωσης και οδηγιών», ενώ γίνονται οι διαπραγματεύσεις για τις επίσημες συσκέψεις στο Τελ Αβίβ που κατέληξαν κυρίως στον ελληνο-ισραηλινό άξονα με κοινές ασκήσεις και χρήση του εναέριου χώρου μας. Φυσικά, δεν ήταν τυχαία η επιλογή Παπασταύρου, που ήταν δικηγόρος του Εβραίου κροίσου Σαμπύ Μυωνή και ισχυρίστηκε ότι τα 5 εκατ. που βρέθηκαν στον λογαριασμό του στη λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν δικά του αλλά του πάμπλουτου πελάτη του. Το εκπληκτικό είναι ότι οι συνομιλίες Παπασταύρου – Καρατζά μεταφέρονται αμέσως μετά στον Ρόντο, και από εκεί… εκείθεν του Ατλαντικού και στο Ισραήλ. Φυσικά, είναι καυτό το ενδιαφέρον για την προώθηση υποθέσεων των Ισραηλινών και για τις ΜΚΟ.

Εξάλλου ο ανακριτής κ. Φούκας έχει στα χέρια του κατάθεση του Κώστα Αγγελάκη (επί σειρά ετών στελέχους της Α’ Διεύθυνσης Κατασκοπείας της ΕΥΠ, που ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας, πρέσβης κ. Μπίκας, έμπιστος του Παπανδρέου, παρέπεμψε σε δίκη για παράνομη κατοχή εγγράφων των οποίων ο ίδιος ο Αγγελάκης ήταν… χειριστής και τα είχε στο γραφείο του!), στην οποία αποκαλύπτεται ότι υπήρχε έναν μήνα πριν από τον πόλεμο της Γεωργίας πληροφοριακό δελτίο αξιόπιστης πηγής της ΕΥΠ, που αποκάλυπτε ότι «ο Ρόντος φρόντιζε ως σύμβουλος του Γεωργιανού προέδρου Σαακασβίλι να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε να επέμβει η Μόσχα στην Οσετία». Στο δελτίο αυτό είχε επισυναφθεί και επαγγελματική κάρτα του Άρη Καρατζά, που και εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δούλευε μαζί με τον Αλέξανδρο Ρόντο.

Τα e-mail και τα σημειωματάρια του Άρη Καρατζά που κατέσχεσε από το σπίτι του ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας, περιέχουν επίσης ένα πλήθος προσωπικών σημειώσεων και ένα κομμάτι αλληλογραφίας του λομπίστα με το Μαξίμου, που αφορούν τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις. Σε κάποιο από τα σημειωματάριά του σημειώνει (όπως έγραψε και ο Κώστας Βαξεβάνης) ότι εξασφάλισαν 5 εκατομμύρια μαύρο χρήμα από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το θέμα των ΜΚΟ, το οποίο ερευνά η ανακρίτρια κ. Ευαγγελίου, απασχολεί βέβαια και τον φάκελο «Πυθία Ι – Vodafone».

Στα χέρια του ανακριτή υπάρχει μία κασέτα στην οποία η κ. Αγγελική Πατελάκη (επιτελής της ΕΥΠ) ομολογεί στον Κώστα Αγγελάκη ότι μαζί με το στέλεχος της ΕΥΠ Π. Σπατιώτη, ή μόνοι τους, πήγαιναν απόρρητα πληροφοριακά δελτία που είχαν προορισμό τον Κώστα Καραμανλή στον Μιχάλη Καρχιμάκη.
Η ομολογία της Πατελάκη (που δακτυλογραφούσε τα απόρρητα μηνιαία πληροφοριακά δελτία για τον τότε πρωθυπουργό) στην κασέτα είναι εκπληκτική, είναι συγκλονιστική, γιατί περιγράφει και ομολογεί ότι χωρίς να δικαιούνται ο Καρχιμάκης και ο Παπανδρέου γίνονταν παραλήπτες των απόρρητων πληροφοριακών δελτίων που έπρεπε να πηγαίνουν μόνο στα χέρια του Καραμανλή!

Στην ίδια κασέτα, που στοιχειοθετεί μαζί με άλλα στοιχεία βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και αποδεικνύει πως δούλευαν ο Παπανδρέου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην ΕΥΠ και Αμερικανοί εις βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, η κ. Αγγελική Πατελάκη αναφέρει χαρακτηριστικά «Κρητικιά είμαι, τα πήγαινα μόνη μου, μέσα σε μία τσάντα» και υπογραμμίζει ότι ο κ. Καρχιμάκης ενδιαφερόταν περισσότερο για σκάνδαλα του Καραμανλή και της ΝΔ.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στα χέρια του ο ανακριτής, ο Αγγελάκης μαγνητοφώνησε την Πατελάκη για πρώτη φορά την άνοιξη του 2010, όταν τον επισκέφθηκε στο Ωνάσειο, όπου είχε υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση. Αργότερα, όμως, και ενώ ο Μπίκας είχε στραφεί εναντίον του, μαγνητοφώνησε πάλι την Αγγελική Πατελάκη μέσα σε αυτοκίνητο έξω από το δημαρχείο Παπάγου.

Ο ανακριτής έχει πάρει ήδη εκτεταμένη κατάθεση από την κ. Πατελάκη, η οποία σε αυτή δεν επιρρίπτει ευθέως ευθύνες και στον στενό φίλο της Θ. Σπατιώτη (ουσιαστικά επιχειρεί να τον βγάλει λάδι), αλλά στη μαγνητοταινία που έχει στο χέρι του ο κ. Φούκας λέει ότι μαζί κουβαλούσα τα απόρρητα δελτία με τελικούς αποδέκτες τον Παπανδρέου και τους Αμερικανούς. Έτσι στοιχειοθετεί μία συγκλονιστική ιστορία για την κατασκοπεία σε βάρος του Κώστα Καραμανλή. Η κασέτα μπήκε στον φάκελο «Πυθία Ι – Vodafone» μετά την έφοδο στο σπίτι του Καρχιμάκη.

Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε ότι στη δίκη του Κώστα Αγγελάκη διαδραματίστηκαν πρωτοφανή πράγματα στα παγκόσμια χρονικά των μυστικών υπηρεσιών. Εκτός από το γεγονός ότι σε δημόσια θέα έβγαιναν τα άπλυτα και τα κονταροχτυπήματα συνδικαλιστών καίριας εθνικής υπηρεσίας, η πρόεδρος ρωτούσε τους μάρτυρες μπροστά στο κοινό:
«Τι είναι οι πηγές της ΕΥΠ; Ποιες είναι οι πηγές; Πόσες έχει ο καθένας; Πόσα δίκτυα έχει η υπηρεσία; Τι είναι χειριστής; Ποιος ήταν ο Στηβ Λάλας»
και άλλα πολλά τέτοια! Η Εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθεί πανηγυρικά ο Κώστας Αγγελάκης (που υπηρέτησε εκτός από την ΕΥΠ, πολύ πιστά και… το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών, αλλά φαίνεται ότι δεν έκανε τα χατίρια σε ορισμένους), αλλά η πρόεδρος είχε διαφορετική άποψη και τελικά καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση.

Όμως, το πιο συγκλονιστικό (και ταυτόχρονα αξιοπερίεργο) είναι ότι έγγραφα – φωτιά που κατασχέθηκαν στο γραφείο του, πριν του απαγγείλουν τις κατηγορίες, επί Μπίκα, δεν δόθηκαν προς ανάγνωση στο δικαστήρια! Παραδείγματος χάρη, το έγγραφο για τον Ρόντο – Καρατζά και τον Σαακασβίλι θεωρήθηκε υψηλής ασφάλειας και δεν παραδόθηκε στο δικαστήριο, όπως και πληροφοριακά δελτία – φωτιά για στενό συνεργάτη – μεγαλοεκδότη που, σύμφωνα με πληροφορίες του Α’ Κλάδου Κατασκοπείας, ξέπλενε καρότσια γεμάτα λεφτά στα Βαλκάνια!

Αυτά, όμως, έχουν κατατεθεί στον ανακριτή Δημήτρη Φούκα από τον Κώστα Αγγελάκη, και όχι μόνο. Στην κατάθεσή του, που συμπεριλήφθη στον φάκελο «Πυθία Ι – Vodafone», ο Κώστας Αγγελάκης, που υπηρέτησε στο τμήμα που χειρίζεται τις πηγές, αλλά και στον κλάδο επιχειρήσεων της Α’ Διεύθυνσης Κατασκοπείας της ΕΥΠ, αναφέρει μεταξύ άλλων τις πιέσεις των αμερικανών και τις απειλές κάθε φορά που η ελληνική κυβέρνηση επεδίωκε με βάση τα συμφέροντά της να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις ή πολιτικές ή να αγοράσει προϊόντα από την καπιταλιστική πλέον Ρωσία ή από άλλη περιοχή της Ανατολής. Επίσης, έχει αναφέρει στον κ. Φούκα ότι κατά την περίοδο Καραμανλή πιέστηκε ο συνδικαλιστής από κύκλους του περιβάλλοντος Παπανδρέου να ανακοινώσει ότι η ΕΥΠ έκανε τις υποκλοπές από τη Vodafone(!) και ότι οι Πακιστανοί που απήχθησαν μετά τις βομβιστικές ενέργειες του Λονδίνου και το αίτημα του Τόνι Μπλερ και της Inteligence Service «βασανίστηκαν κι έμειναν νηστικοί και δεμένοι επί μέρες», ενώ , όπως είπε στον κ. Φούκα, παρέμειναν σε οίκημα της ΕΥΠ και τους δόθηκε «ζεστό φαΐ» κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων.

Η κατάθεση Αγγελάκη στον ανακριτή
- Εμπειρία και διαίσθηση που προκύπτει από τη συνεργασία και την ανταλλαγή εκπαίδευσης και πληροφοριών με τις αντίστοιχες υπηρεσίες πολλών χωρών. Αυτό λοιπόν που μπορώ μετά βεβαιότητας να αναφέρω είναι ότι ανέκαθεν στελέχη των Ξένων Υπηρεσιών Πληροφοριών (ΞΥΠ) και κυρίως των αμερικανικών υπηρεσιών παρακολουθούσαν να συντηρήσουν ένα ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Επίσης, ένα ακόμα χαρακτηριστικό όλων των στελεχών και όλων των ΞΥΠ είναι, ανεξαρτήτως της συνεργασίας και της βαθμίδας στελεχών, να προσπαθούν να προωθήσουν προϊόντα δικής τους παραγωγής και να τονίζουν πάντα ότι η Ελλάδα είναι μία Δυτική – ΝΑΤΟϊκή χώρα και έτσι πρέπει να παραμείνει. Οι πιέσεις αυτές εντάθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ακόμη θα ήθελα να καταθέσω ότι πληροφόρηση τέτοιου είδους (όπως δηλαδή αυτή των Ρώσων προς την ΕΥΠ) και ανταλλαγή πληροφοριών δεν είναι ασυνήθιστη μεταξύ των υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη βομβιστική ενέργεια στη Βοστώνη, όπου αποκαλύφθηκε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες είχαν παράσχει ανάλογη ενημέρωση στις αμερικανικές υπηρεσίες»…

- Θυμάμαι ότι όποτε κάποια Ελληνική Κυβέρνηση έδειχνε να «ξεφεύγει» από τα συνήθη, τότε τα στελέχη συγκεκριμένων ΞΥΠ άρχιζαν τα «παρατράγουδα» και έκαναν σχόλια με υπαινιγμούς… Οι πιέσεις εντάθηκαν όπως προανέφερα πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Χαρακτηριστικό η πρωτοφανής φιλοξενία αλλά και η αγωνιώδης προσπάθεια των Αμερικανών αξιωματούχων να μας παρουσιάσουν τα αμερικανικά προϊόντα εξελιγμένης τεχνολογίας κατά την παρουσία μου στο Salt Lake City (Χειμερινή Ολυμπιάδα 2002),ως εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, αλλά και στα κεντρικά γραφεία της CIA αμέσως μετά (έγινε και προσπάθεια «προσέγγισής» μου). Πολλοί από αυτούς κατέστησαν σαφές ότι εάν δεν προμηθευτούμε τα «κατάλληλα» προϊόντα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε την Ολυμπιάδα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της προμήθειας του συστήματος C4I των αμερικανικών συμφερόντων εταιρείας SAIC… (επισυνάπτω σχετικά).
Μετά την αλλαγή της Κυβέρνησης το 2004 και κυρίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διακρίναμε όλοι μία αλλαγή στάσης της νέας διοίκησης της Υπηρεσίας αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα .Θύμιζε εποχές 1997-1999 επί Διοικήσεως Χ.Σταυρακάκη και τα δειλά ανοίγματα που προσπάθησε να κάνει προς Ανατολάς και που σταμάτησαν αμέσως μετά τα γεγονότα «Οτσαλάν». Θυμάμαι, έχοντας προσωπική εμπειρία, τον ενθουσιασμό του το 1997 όταν του ανέφερα ότι ανέτρεψα, ως εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, σε σύσκεψη στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στη Μανς, πρόταση των Αγγλοαμερικανών Συμμάχων να αναλάβουν αυτοί κατά αποκλειστικότητα την εκπαίδευση των ειρηνευτικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, στο αντικείμενο HUΜΙΝT έναντι 5.000.000 δολαρίων το άτομο, αντιπροτείνοντας ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε εμείς στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις μας , και μάλιστα δωρεάν σε όποια άλλη υπηρεσία επιθυμεί. Ακολούθως, με λεπτομέρειες θα αναφερθώ στις υπό διερεύνηση υποθέσεις – θέματα που θεωρώ ότι έπαιξαν τη σημασία τους στην υπονόμευση και τελικά στην ανατροπή της τότε κυβέρνησης.
Για τη μεγάλη υπόθεση των υποκλοπών γνωρίζω μόνον ό,τι έχω διαβάσει στον Τύπο και ότι την περίοδο εκείνη η Υπηρεσία δεν είχε τη δυνατότητα τέτοιου είδους υποκλοπών… Απ’ ότι έχω διαβάσει στον Τύπο της εποχής εκείνης, ήμουν κι εγώ ανάμεσα στα θύματα των υποκλοπών εκείνων (επισυνάπτονται σχετικά.
Αν αυτό αληθεύει, εκτιμώ ότι πιθανόν να οφείλεται στη στάση μου σε θέματα που κάποιοι τα θεωρούσαν ζωτικής σημασίας για την πολιτική τους.
Το ότι πιθανότατα οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν κυβερνητικά στελέχη εκείνης της εποχής δεν μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση… Πεποίθησή μου είναι ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το έκαναν ανέκαθεν… Άλλωστε, αυτό το ομολόγησε και ο ίδιος ο πρέσβης του (Ρις), όπως αποκάλυψαν τα Wikileaks.
Την ίδια περίοδο θεωρώ ότι οι Αμερικανοί ήταν πολύ δυσαρεστημένοι που η Ελληνική Κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή δεν στήριξε το Σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος. Από ό,τι θυμάμαι, ο μόνος που το υποστήριξε θερμά ήταν ο ΓΑΠ».

- Τον Απρίλιο του 2008 ο Κ. Καραμανλής, εκφράζοντας το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, είπε το μεγάλο ΟΧΙ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Είχε βέβαια προειδοποιήσει μήνες πριν τον αμερικανικό παράγοντα για τη στάση του αυτή (Νίμιτς και ΣΙΑ), οι οποίοι (αμερικανοί) ήσαν ήδη έξαλλοι από τις αρχές του έτους (2008) όταν υπεγράφη στο προεδρικό μέγαρο της Σόφιας η συμφωνία των μετόχων και το καταστατικό της διεθνούς εταιρείας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.
Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εθεωρείτο «λίαν σημαντικό» ζήτημα για την πολιτική παρακαταθήκη του Μπους Τζούνιορ, όπως άλλωστε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανέφερε και ο Έλληνας Πρέσβης στις ΗΠΑ κ. Άλεξ Μαλλιάς σε τηλεγράφημά του προς το ΥΠΕΞ. Λέγεται μάλιστα ότι ο έμπειρος διπλωμάτης δέχθηκε «συμβουλές» από την τότε αναπληρώτρια σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κ. Τζούντι Άσλεϊ ότι η ελληνική αρνησικυρία «θα σήμαινε ατυχή επιλογή με συνέπειες» και προανήγγειλε την αναβολή κάθε εξέλιξης στο πρόγραμμα VISA Walner. Υπενθυμίζω ότι τελικά αρνήθηκαν τη χορήγηση βίζας μόνο στους έλληνες πολίτες από όλους τους άλλων πολίτες χωρών της Ε.Ε.
Το ΟΧΙ στο Βουκουρέστι σε συνδυασμό με την επίσκεψη Καραμανλή αργότερα τον ίδιο μήνα στη Μόσχα για να συζητήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον αγωγό «South Stream» θεωρώ ότι έκανε έξαλλους τους Αμερικανούς (που προωθούσαν τον αγωγό της “Nabuco”) και κάποιους Ευρωπαίους… Δεν συγχώρησαν ποτέ την πατριωτική στάση του Έλληνα πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικό είναι έγγραφο που διέρρευσε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο στις 23/4/2008 στα περίφημα Wikileaks και που αναφέρει πως η Γερμανία αντιλαμβάνεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το βέτο της Ελλάδας προς την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα, οι συντάκτες του εγγράφου υπογράμμισαν ότι προσωπικώς η καγκελάριος δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα εκείνες τις ημέρες πριν από τη Σύνοδο για να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο ότι στο έγγραφο αυτό υπάρχει και μία έμμεση αναφορά για το Σκοπιανό και την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993. «Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος» αναφέρει και προσθέτει «και έτσι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική…».

- Στα Δεκεμβριανά παραδόθηκε η Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις σε σχέδιο ανωμαλίας που όπως έχουμε διαβάσει, αλλά και όπως λένε κάποιοι παλαιότεροι, θύμιζε έντονα το ξενοκίνητο παρακράτος τον Μάιο του 1963… Φημολογείται έντονα ότι έγινε «χαμός» με χιλιάδες πακέτα καρτοκινητών μέσα σε λίγα λεπτά για την κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως μαθητών… Λέγεται ότι μόνο στα μέλη των 15μελών συμβουλίων των σχολείων είχαν σταλεί με μαζική αποστολή δεκαπέντε χιλιάδες SMS, γεγονός που, όπως λένε αρμοδιότεροι, αυτή η πρωτοβουλία ξεπερνούσε κατά πολύ τις οργανωτικές δυνατότητες οποιασδήποτε ομάδας ή κόμματος στήριξε εκείνες τις μεγάλες κινητοποιήσεις. Θεωρώ λοιπόν ότι οι τότε κινητοποιήσεις είχαν σχεδιαστεί από καιρό πριν για να αναπτυχθούν με την κατάλληλη ευκαιρία και αυτό συνέβη επ’ ευκαιρία της δολοφονίας του άτυχου παιδιού.
Κυριότερο όμως από όλα αυτά για την έντονη δυσαρέσκεια των Αμερικανών θεωρώ τις συμφωνίες και τα ανοίγματα Καραμανλή προς Ρωσία και Κίνα. Άλλωστε, τα τηλεγραφήματα των Αμερικανών πρέσβεων της Αθήνας προς Ουάσινγκτον που αποκάλυψαν τα Wikileaks, αλλά και οι δημόσιες δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων εκείνης της εποχής είναι χαρακτηριστικά… (επισυνάπτονται σχετικά).

- Ιδιαίτερα τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής, οι αμυντικές συμφωνίες για την προμήθεια ρωσικών οπλικών συστημάτων αλλά και το Δορυφορικό «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» της ΕΥΠ με το ρωσικό λογισμικό, θεωρώ ότι πρέπει να τους πείραξαν πάρα πολύ, γιατί θεωρώ ότι αυτές οι κινήσεις Καραμανλή και της Κυβέρνησής του εξυπηρετούσαν κατά την ταπεινή μου άποψη άριστα τα Εθνικά μας συμφέροντα, άλλαξαν δραματικά τη γεωπολιτική ισορροπία στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, αποδυνάμωναν την στρατηγική σημασία των Δαρδανελλίων και της Τουρκίας, περιόριζαν την εξάρτηση της πατρίδας μας από το πετρέλαιο, καθιστούσαν τη χώρα μας «ελεγκτή» της ροής του φυσικού αερίου προς Αλβανία και Σκόπια και, το κυριότερο, καθιστούσαν την πατρίδα μας χώρα με ειδικό γεωπολιτικό βάρος στην ΕΕ και στην ευρύτερη περιοχή γενικότερα. Αυτό όμως που φοβήθηκαν οι Αμερικανοί ήταν ότι με τον τρόπο αυτό η Ρωσία καθίστατο και πάλι ένας δυνατός παίκτης στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή. Σημειωτέον ότι ο αγωγός «South Stream» θα συνέδεε τη Ρωσία με την Ιταλία, παρακάμπτοντας την Τουρκία. Θα ξεκίναγε από τη Ν. Ρωσία και μέσω της Μαύρης Θάλασσας, της Βουλγαρίας (Μπουργκάς) και της Ελλάδας (Αλεξανδρούπολη) θα κατέληγε στην Ιταλία αφού θα τροφοδοτούσε μέσω Ελλάδας και τις Βαλκανικές χώρες.
Ο ύποπτος ρόλος συγκεκριμένων Αμερικανών αξιωματούχων, όπως του προξένου Θεσσαλονίκης Μπράιαν Χόι Λι, με την «έντονη» δραστηριότητα σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά κυρίως του τότε βοηθούν υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα

και της τουρκικής καταγωγής συζύγου του Ζεϊνό Μπαράν, έπαιξαν, νομίζω, σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Για παράδειγμα, η Μπαράν «εκπόνησε» το 2008 μία «μελέτη» υπό την αιγίδα του γνωστού αμερικανικού «Hudson Institute» που κοινοποιήθηκε στα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου και ήταν ένας λίβελος κατά του Κ. Καραμανλή και της κυβέρνησής του. Η «μελέτη» αυτή διοχετεύθηκε σε όλα τα Δυτικά Κέντρα λήψης αποφάσεων. Η τουρκάλα δημοσιογράφος και σύζυγος του Μπράιζα ανέφερε μεταξύ άλλων στη «μελέτη» της αυτή για τις συχνές συναντήσεις Καραμανλή – Πούτιν, χαρακτήριζε τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη «αντιδραστικό» έργο που θα λειτουργούσε ως «γέφυρα» επιρροής της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή, ότι η Ρωσία μέσω του τερματικού σταθμού στην Αυστρία θα αποκτούσε σημαντικές πληροφορίες για ενεργειακά αποθέματα της ΕΕ και ότι η πολιτική και οικονομική της επιρροή θα αυξανόταν κατακόρυφα, ενώ θα είχε και τη δυνατότητα να διαθέτει τον πρώτο λόγο στην διαμόρφωση των τιμών παγκοσμίως.
Οι αμερικανοί, που μάλλον είχαν αιφνιδιαστεί με τον γερμανορωσικό «Nord Stream», πανικοβλήθηκαν στην ιδέα και ενός αντίστοιχου, του «South Stream». Χαρακτηριστικό του πανικού των Αμερικανών ήταν και η έκφραση της δυσφορίας τους αυτής και δημοσίως. Ο Μπράιζα από το καλοκαίρι του 2007 σε μία προσπάθειά του να υποβαθμίσει τον Νότιο αγωγό δήλωσε: «Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της ΕΕ με όρους πολιτικής ανταγωνισμού», ενώ σε τηλεγράφημά του (17/12/2007) προς τον Έλληνα πρέσβη κ. Μάλλια ανέφερε με τον γνωστό αμερικανικό τρόπο: «Πρόκειται για μία ολέθρια ενέργεια του πρωθυπουργού Καραμανλή. Δεν συνεργαζόμαστε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας; Αν ναι, τότε δεν έπρεπε τουλάχιστον να μας είχατε στείλει μία προειδοποίηση; Τι συμβαίνει; Αποφάσισε η Ελλάδα να ρίξει λευκή πετσέτα προς τον TGI και να σφυρηλατήσει στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο, με συνέπεια το μερίδιο της Gazprom στην αγορά του φυσικού αερίου στην Ελλάδα να συνεχίσει να είναι 100%; Βρισκόμαστε σε σύγχυση», ενώ η υπεύθυνη εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα σε τηλεγράφημά της προς την Ουάσινγκτον (22/8/2008) ανέφερε: «Μία ομάδα ρώσων, στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα για να συζητήσει με Έλληνες αξιωματούχους την προμήθεια ρωσικών αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Τον Σεπτέμβριο η Ελληνική Βουλή αναμένεται να επικυρώσει τη συμφωνία για τον αγωγό «South Stream». Έχουμε εργαστεί ώστε να ανατρέψουμε και τις δύο αυτές αρρωστημένες κινήσεις, όμως περαιτέρω συζητήσεις με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες και στην Ουάσινγκτον για το θέμα θα βοηθούσαν».
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω επί του θέματος, καθότι αρμοδιότεροι από εμένα, όπως κυβερνητικά στελέχη της εποχής, έκαναν σχετικές αποκαλύψεις στον Τύπο πρόσφατα για τις πιέσεις και τις νουθεσίες που εδέχθησαν από Αμερικανούς αξιωματούχους της εποχής εκείνης (επισυνάπτεται). Το ότι, όπως ανέφερα, οι Αμερικανοί είναι συνηθισμένοι σ’ αυτές τις πρακτικές, φαίνεται και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις στον Τύπο για τις δημόσιες δηλώσεις τους για το θέμα της πώλησης της ΔΕΠΑ σε ρωσική εταιρεία (επισυνάπτονται).

- Γενικά λοιπόν θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω όπως και άλλα γεγονότα που έλαβαν χώρα την περίοδο 2004 – 2008 έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας… Γεγονότα, όπως η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω και απαγωγών μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως του Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008, όπως η κοινωνική – εκκλησιαστική αναταραχή με την κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που παραλίγο να εκθρονίσει και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Μακαριστό Χριστόδουλο, δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα σε Εκκλλησία και Πολιτεία, ενώ μου προξενεί πλέον μετά από όλα αυτά ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας την 11η Σεπτεμβρίου 2004 και αυτό γιατί δύο ημέρες μετά ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου το αυτοκίνητο δύο λογιστών του Πατριαρχείου. Και αν όντως ήταν εγκληματική – δολοφονική ενέργεια, μήπως επελέγη το Άγιος Όρος ως στόχος για να περαστεί και ένα μήνυμα προς την πλευρά Πούτιν που τότε το επισκεπτόταν συχνά; Δεν θέλω να υιοθετήσω την άποψη που έχει αναφερθεί και στον Τύπο ότι στόχος μπορεί να ήταν και ο ίδιος ο Πούτιν, ούτε μπορώ να γνωρίζω αν μέσα στο ελικόπτερο υπήρχε και Αμερικανός πράκτορας, όπως έχει γραφτεί σχετικά, γιατί δεν μου αρέσει να συνωμοσιολογώ.

Επίσης δεν μπορώ να λάβω υπόψη μου γεγονότα όπως οι φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουνίου και του Αυγούστου του 2007 που δεν μπορεί να έγιναν χωρίς καλά οργανωμένο σχέδιο και που, όπως φημολογείται, οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να παράσχουν βοήθεια μέσω των δορυφόρων τους με γελοία επιχειρήματα, όπως δολοφονικές – τρομοκρατικές επιθέσεις και χτυπήματα κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας με εντυπωσιακό τρόπο, όπως ο σχεδιασμός από την Τουρκία πρόκλησης «θερμού» επεισοδίου τύπου Ιμίων στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου στην προσπάθεια της δημιουργίας «γκρίζων ζωνών», όπως η στάση της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ – ΓΑΠ) με την εμμονή της σε θέματα όπως της «υπόθεσης» Πακιστανών, προμήθειας συστημάτων υψηλής τεχνολογίας από την ΕΥΠ κ.λ.π., αλλά και οι αποκαλύψεις των Wikileaks για το ρόλο του, που δήλωνε ευθαρσώς στους Αμερικανούς «Νιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας…» (επισυνάπτονται – σ.σ.: όλες οι απόρρητες εκθέσεις της Αμερικανικής Πρεσβείας – Σπέκχαρντ), αλλά και η στάση του ίδιου και στελεχών της κυβέρνησής του αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, που έσπευσαν να δώσουν «αναφορά» στον Αμερικανό πρέσβη της Αθήνας (Χρυσοχοΐδης – Μπίκας) για τα συμβαίνοντα στο υπουργείο και την υπηρεσία (επισυνάπτονται), αλλά και η στάση του ίδιου του ΓΑΠ στη συνάντησή του, τον Φεβρουάριο του 2010, με τον Πούτιν στη Μόσχα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επιστολή του ομογενούς βουλευτή της Ρωσικής Δούμας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιβάν Σαββίδη (επισυνάπτεται), αλλά και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα και αναλύσεις έγκυρων ξένων αναλυτών, όπως του Γερμανού «γκουρού» επί των χρηματιστηριακών Ντιρκ Μιούλερ, γνωστού και ως «Mr Dax», που στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», αλλά και σε πρόσφατες συνεντεύξεις του αναφέρει ότι «ο Παπανδρέου ήταν η εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ και αποστολή του ήταν με κάθε τρόπο να επιφέρει τη ρήξη στις σχέσεις Ελλάδας με την Ευρώπη… Θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα, τι ρόλο έπαιξε ο Παπανδρέου. Για λογαριασμό ποίου έδρασε;», ενώ ισχυρίζεται ότι το θέμα με τα ελληνικά κοιτάσματα –πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο- είναι γνωστό, και ότι το ΔΝΤ θέλει να στύψει την Ελλάδα πριν την ξεπουλήσει για τα κοιτάσματά της. Εξηγεί το πώς οι ΗΠΑ έσπειραν τη διχόνοια μαζί με την κρίση στην Ευρώπη, για να θερίσουν… πετρέλαιο και φυσικό αέριο και ότι ακριβώς στη φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον ΓΑΠ και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων (επισυνάπτονται). Όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι το εγκληματικό σχέδιο σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδας μας ήταν πολυεπίπεδο και η προσπάθεια Καραμανλή με τα ανοίγματα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής έπρεπε να σταματήσει με κάθε τρόπο. Θεωρώ λοιπόν ότι η δυσαρέσκεια των συμμάχων μας ήταν δεδομένη, όπως δεδομένη ήταν και η παρέμβασή τους στην αποσταθεροποίηση της τότε κυβέρνησης και της χώρας γενικότερα και θεωρώ δεδομένη και τη συμμετοχή στο σχέδιο αυτό «πρόθυμων» ιθαγενών συνεργατών.

Τρεις συναντήσεις με τον Φούκα
Ο Κώστας Αγγελάκης είχε τουλάχιστον τρεις συναντήσεις με τον κ. Φούκα, στον οποίο έδωσε ένα πλήθος πληροφοριών. Εκτός των άλλων, αναφέρθηκε για το πώς εκπαίδευσε το 1996 με απόλυτη μυστικότητα άντρες της Παλαιστινιακής Αρχής (δύο οκτάδες), αλλά η τρίτη σειρά Παλαιστινίων δεν ήρθε ποτέ για να μην ενοχληθούν περισσότερο οι πάντα ενημερωμένοι Αμερικανοί και φυσικά οι Άγγλοι.

Επίσης ανέφερε την ενόχληση που προκάλεσε η εισήγησή του για εκπαίδευση σε χώρες εκτός των παραδοσιακών συμμάχων, όπως και η αντίδραση των Αμερικανών τον Μάιο του 2009, όταν κλιμάκιο της ΕΥΠ επισκέφθηκε στην Αγία Πετρούπολη τις εγκαταστάσεις των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Αυτό φυσικά ήταν κάτι αδιανόητο και στοιχειοθετούσε ανεξάρτητες σχέσεις χώρας – μέλους του ΝΑΤΟ με τρίτη χώρα.

Όπως άλλωστε αποκαλύπτουμε (σε αυτό το τεύχος του Crash), φορτισμένος ο Αγγελάκης λόγω της δίκης του και γενικότερα της δίωξής του από τον έμπιστο του Παπανδρέου, Μπίκα, έδωσε στις ανακριτικές αρχές ένα πλήθος πληροφοριών με ονόματα, πράξεις και παραδείγματα για τα λεγόμενα «βαποράκια» που μεταφέρουν πληροφορίες ή δέχονται ή θεωρούνται φίλα προσκείμενοι προς ξένες μυστικές υπηρεσίες. Επίσης, ανέφερε στον κ. Φούκα, εκτός καταθέσεως, μία σειρά πληροφοριών για τα… βαποράκια «ξένων πρεσβειών», όπως και για τις διασυνδέσεις δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Crash, δεν αποκλείεται για την υπόθεση των ΜΚΟ να ασκηθεί δίωξη στον Ρόντο από την αρμόδια ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα. Για την υπόθεση «Πυθία Ι – Vodafone» πρόκειται στο τέλος να καταθέσουν κάποιοι άγνωστοι μέχρι στιγμής μάρτυρες, οι οποίοι θα συναρμολογήσουν όλα τα υφιστάμενα στοιχεία. Είναι πολύ πιθανό, λένε, να ασκηθεί δίωξη για κατασκοπεία πρώτα στον Καρατζά και μετά στον Ρόντο.

Δεξίωση πρακτόρων προς τιμήν του Τάκη Μπαλτάκου
Προς Θεού, αυτό δεν συνέβη μετά την κρυφή βιντεοσκόπηση όσων εξομολογήθηκε στον Ηλία Κασιδιάρη και στα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Έγινε παραμονές Χριστουγέννων του 2013, και ακόμη συζητείται τόσο σε ορισμένους κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και σε κάποιους κυβερνητικούς κύκλους που δεν μπορούν ακόμα να ερμηνεύσουν πως, εν τω μέσω της νυκτός, μία σειρά από στελέχη ειδικευμένα στις επικοινωνίες, δηλαδή στις παρακολουθήσεις επικοινωνιών, συγκεντρώθηκαν σε ένα διαμέρισμα για να κάνουν το τραπέζι και να τιμήσουν τον Τάκη Μπαλτάκο.

Η πιο απλή εξήγηση είναι ότι τον κάλεσαν εκεί να κουβεντιάσουν μαζί του την άδικη, κατά τη γνώμη πολλών, περικοπή των επιδομάτων και του μισθού τους. Αυτό λέει και ο ίδιος ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου. Όμως, είναι περίεργο ότι ανάμεσα στους αμφιτρύωνες ήταν πρώην ΠΑΣΟΚοι και νυν ΣΥΡΙΖΑίοι, και άπαντες ειδικοί στις επικοινωνίες.
Το γεύμα έγινε στο Χαλάνδρι, σε διαμέρισμα της οδού Σαχτούρη. Εκεί ήταν αξιόλογα στελέχη της ΕΥΠ, όπως ο κ. θεόδωρος Σπατιώτης, αναλυτής επικοινωνιών, η κ. Μαρία Χριστοπούλου, η υποδιευθύντρια και συνδικαλίστρια κ. Σταυρούλα Αθανασοπούλου, ο κ. Χαρίτος Λεωνίδας, κρυπτοαναλυτής, η κ. Μαρία Τρακαδά, ο κ. Χρήστος Σεγκούνας, ο κ. Αυξέντιος Τοιχόπουλος, της επιτροπής ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών της ΕΥΠ, και ο κ. Σπύρος Νάννος,υποδιευθυντής της Γ’ Διεύθυνσης Αντιτρομοκρατίας και Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σε αυτή την δεξίωση πέρασαν όλοι καλά. Έκαναν μία γραβάτα δώρο στον κ. Μπαλτάκο. Έφαγαν αγριογούρουνο. Ο κ. Μπαλτάκος είπε αργότερα «ανακρινόμενος» ότι δεν το δοκίμασε, αλλά ακολούθησε μεγάλη κουβέντα γιατί ακόμη και το Μαξίμου ρώτησε αν είχε ενημερωθεί προηγουμένως ο κ. Δένδιας και ο κ. Δραβίλλας. Τώρα, μπροστά ή πίσω από το πάρτι, ο Μπαλτάκος πήρε τηλέφωνο τον Δένδια και τον Δραβίλλα. Στο Crash πάντως, διέψευσε ότι εποφθαλμιούσε τη θέση του Δραβίλλα, σε περίπτωση που ο Σαμαράς τον μετέθετε στο ευρωψηφοδέλτιο ή κάπου αλλού. Στο μενού, που παρετέθη σε εκείνο το γεύμα, υπήρχε και το «κεφάλι» του Αγγελάκη, που πήγαινε, εξαιτίας Μπίκα, σε δίκη…

Αναδημοσίευση από το περιοδικό Crash, Μάιος 2014


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Αυτό που δεν σχολίασε κανείς πολιτικός στην Ελλάδα για τον τάφο-ορυχείο εκατοντάδων ανθρακωρύχων στην Τουρκία είναι ότι τέτοια είναι τα αποτελέσματα της δήθεν ανάπτυξης που επιχειρούν όλα τα κράτη εις βάρος των πολιτών μιας χώρας για ένα φτηνό μεροκάματο.

Δεν είναι μικροπολιτική , ούτε λαϊκισμός. Όταν οι αποκρατικοποιήσεις γίνονται με τις υποσχέσεις θέσεων εργασίας χωρίς κανείς να περνάει από κόσκινο επενδυτές που μόνο για το αυξημένο κέρδος τους αλωνίζουν σε χώρες που τα δικαιώματα εργασίας είναι στην βάση του μηδενός, τότε τα έργα και επιχειρήσεις ανάπτυξης δεν είναι τίποτε άλλο από κιμαδομηχανές ανθρώπων που στην προσπάθεια για ένα μεροκάματο κάνουν τα πάντα. Ακόμα και να θάβονται σε αναπτυξιακούς τάφους.

Κανείς δεν πήρε ως παράδειγμα τέτοιου είδους «αναπτυξιακά» έργα χωρών που έχουν δώσει άνευ όρων την κρατική υποδομή για να επιδεικνύουν δείκτες ανάπτυξης στα παζάρια των διεθνών χρηματιστηρίων. 
Πέφτει η τιμή του κάρβουνου σημαίνει πέφτει και η τιμή του ανθρακωρύχου. 
Πέφτει η τιμή της ενέργειας πέφτει και η τιμή του εργάτη στα φράγματα, πέφτει η τιμή του χρυσού πέφτει και η τιμή των εργατών στα ανάλογα ορυχεία. 
Πέφτει η τιμή του πετρελαίου, πέφτει και η τιμή των εργατών που το διυλίζουν. Αγοράζουν μπιρ παρά τις μετοχές τα λαμόγια κερδίζοντας, αλλά παράλληλα υπογράφουν και την θανατική καταδίκη αυτών που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί σε αυτά. Και όταν συμβεί το μοιραίο, εφόσον χέστηκε ο πλιατσικολόγος επενδυτής για τα ακριβά μέτρα ασφαλείας, έρχεται ο ξεπουλητής - ηγέτης και λέει αυτό που είπε ο Ερντογάν: «Συμβαίνουν αυτά».

Αυτά συμβαίνουν, έχει δίκιο ο τούρκος πρόεδρος. Αυτά συμβαίνουν όταν εξαθλιώνεις τον ίδιο σου τον λαό ανοίγοντας τις πόρτες στην δήθεν ανάπτυξη που δεν είναι τίποτε άλλο παρά πλιάτσικο. 
Τι κι αν η Τουρκία δεν είναι μέλος-κράτος της ΕΕ (ακόμα) όπως η Ελλάδα; 
Τις ίδιες ακριβώς πολιτικές ανάπτυξης δεν χρησιμοποιούν και οι δύο χώρες των εξαθλιωμένων πολιτών; 
Δείξε επενδύσεις εντυπωσιασμού και βάλε τον λαό με το αίμα του να φτιάχνει τα θεμέλια των μεγάλων έργων.

Όταν ακούς τον υπουργό Μανιάτη να υπόσχεται 400,000 θέσεις εργασίας στα εργοτάξια που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα από ξένους επενδυτές σε μεγάλα έργα, πρέπει να αρχίζεις να ανατριχιάζεις και όχι να χαίρεσαι. 
Ποιος θα εξετάσει τα εργασιακά δικαιώματα αυτών των 400,000 ανθρώπων που θα τρέξουν για δουλειά για ένα ξεροκόμματο; 
Η κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τους επενδυτές ως χορηγούς της για να μπορεί να υπόσχεται σκλαβοπάζαρα; 
Πόσες φορές δεν ακούσαμε ένα ανάλογο «Συμβαίνουν αυτά» στην Ελλάδα που έχει πάρει τον δρόμο της ανάπτυξης. Από τον υπουργό Υγείας της κυβέρνησης όταν αναφέρεται σε ανασφάλιστους που δεν είδαν την πόρτα του χειρουργείο και της θεραπείας, μέχρι τον Ρέπα όταν αναφερόταν στους Έλληνες αυτόχειρες.

«Συμβαίνουν αυτά» αλλά δεν ήταν 300 συγχρόνως οι νεκροί όπως στο ορυχείο της Σόμα για να πάρουμε πέτρες και παλούκια να τους κυνηγήσουμε. Ήταν μεμονωμένα περιστατικά που αθροίζοντάς τα σήμερα φθάνουμε στο πολλαπλάσιο νούμερο των νεκρών Τούρκων ανθρακωρύχων. Ούτε στο κυνήγι δεν τους πήραμε, ούτε ένα φτύσιμο στα μούτρα δεν τους δώσαμε αντιθέτως έτοιμος είναι ο εξαθλιωμένος λαός να τους δώσει την ψήφο του για άλλη μια φορά διότι τους υπόσχονται δουλειά κι ας είναι χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

«Συμβαίνουν αυτά» αλλά δεν συμβαίνουν σε χώρες που η αξία της ζωής δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Είτε είσαι ευρωπαίος, είτε είσαι ασιάτης η μοίρα είναι κοινή όταν βάζεις το πολιτικό κέρδος πάνω από την αξία της ζωής. Δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας ζωής σε καμία χώρα που δεν σέβεται τους πολίτες της. Πόσο μάλλον όταν είσαι μέλος μιας ομοσπονδίας κρατών που τα περισσότερα από αυτά σε θεωρούν αναλώσιμο και τελευταίο.

«Συμβαίνουν αυτά» όχι μακριά από το δικό μας κόσμο αλλά μέσα στην χώρα που ζούμε όσο κι αν το σελοφάν των εκλογών και των πανηγυρισμών των υποστηρικτών της «ανάπτυξης» θέλουν να καλύψουν την μυρωδιά των επικείμενων αναπτυξιακών τάφων μας. 

«Συμβαίνουν αυτά» διότι τα επιτρέπουμε να συμβαίνουν.