Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Μαΐ 2012


Ακόμα και όσοι νομίζουμε ότι δεν επηρεαζόμαστε από την προπαγάνδα, κάνουμε λάθος. Η αλήθεια είναι ότι επηρεάζουν το μυαλό μας με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούμε να σκεφτούμε λογικά και μάλιστα φτάνουμε στο σημείο να μην εμπιστευόμαστε ούτε καν τα μάτια και τα αυτιά μας.

Ενώ οι μνημονιακοί έχουν κυριολεκτικά εξαερωθεί, εμείς πιστεύομε ότι υπάρχουν ακόμα 4 ή 5 στους 10 που τους ψηφίζουν. Μπορεί να μην τους βλέπουμε πουθενά, αλλά δημοσκόποι, ΜΜΕ και κόμματα, μας έχουν πείσει ότι υπάρχουν.

Αν κάνουμε μια έρευνα στον κύκλο μας δεν θα βρεθούν παραπάνω από 2 στους 10 και αυτοί με μεγάλη δυσκολία. Επειδή όμως μας έχουν επηρεάσει σε σημείο που δεν εμπιστευόμαστε ούτε τον εαυτό μας, αρχίζουμε να ψάχνουμε δικαιολογίες ...μήπως ο κύκλος μας δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα; ...όμως γιατί στις προηγούμενες εκλογές ήταν; ...γιατί σήμερα έπαψε να είναι αντιπροσωπευτικός; Ας σκεφτεί λοιπόν ο καθένας πόσο μεγάλη διαφορά είχε η εικόνα του κύκλου του, από τα αποτελέσματα των εκλογών και αν σήμερα - με βάση όσα διαρρέουν - η απόκλιση είναι ίδια; Μήπως τελικά δεχόμαστε αυτά που μας προπαγανδίζουν, ακόμα και αν είναι αντίθετα με αυτά που βλέπουμε με τα μάτια μας;

Ενώ λοιπόν έχουμε αμφιβολίες για αυτά που εμείς βλέπουμε, παρατηρούμε ότι και με όποιους συζητάμε, έχουν παρόμοια εικόνα. Τελικά τους 4 στους 10 - που εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις - δεν τους βλέπει κανείς. Όμως μας έχουν πείσει όλους ότι ζουν ανάμεσά μας, παρόλο που δεν τους βλέπουμε. Πες - πες δεν είναι απίθανο να μας κάνουν να πιστέψουμε ακόμα και σε φαντάσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΣΟΚ πριν από μερικούς μήνες το εμφάνιζαν στο 8% και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχει διπλάσιο ποσοστό. Ίσως γιατί κατάφερε να μας εκνευρίσει ακόμα πιο πολύ. Στο τέλος, θα μας πείσουν ότι έχουμε το σύνδρομο του Hulk …όσο εκνευριζόμαστε πρασινίζουμε!

Επίσης βλέπουμε ότι ακόμα και στις μεγάλες πόλεις, που κάποτε τα κόμματα γέμιζαν, με χιλιάδες λαού, τις κεντρικές πλατείες, τώρα δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε μικρά γυμναστήρια. Αν μάλιστα υπολογίσουμε ότι φέρνουν και πούλμαν με ενισχύσεις, για να γεμίσουν τους "τεράστιους" χώρους, ίσως η κατάσταση να είναι πιο τραγική ακόμα και από αυτή που βλέπουμε. Μάλιστα το φαινόμενο είναι γενικό, αφού περίπου το ίδιο ισχύει σε κάθε πόλη.

Η προσέλευση, σε σχέση με το παρελθόν, είναι το 1 / 10 και φυσικά αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε με σκηνοθετικά τρικ. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε, σκηνοθετικά, να κάνει κάτι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έχει εμπειρία σε σκηνές με δεινοσαύρους ή ίσως ο Τζέιμς Κάμερον, με εμπειρία στη σκηνοθεσία του Τιτανικού. Πάντως σίγουρα οι δύο σκηνοθέτες θα μπορούσαν να δείξουν την απόγνωση, στα τρομαγμένα πρόσωπα των πρωταγωνιστών.

Η δεύτερη σκέψη που κάνουμε, είναι ότι ζουν ανάμεσά μας, αλλά ντρέπονται ή φοβούνται να εκδηλωθούν. Ίσως η εκδοχή αυτή να έχει κάποια βάση, όχι όμως στο μέγεθος που να αλλάζει σημαντικά την κατάσταση. Άλλωστε όσους βλέπουμε γύρω μας δεν δείχνουν ούτε φοβισμένοι, ούτε αποφεύγουν να πάρουν θέση, απεναντίας, όχι μόνο εκδηλώνονται αυθόρμητα, αλλά είναι και αποφασισμένοι.

Παρότι δημοσκόποι, κόμματα και ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης συγκεντρώνουν πάνω από 40% των ψηφοφόρων, με την εικόνα που βλέπουμε όλοι μας, αλλά και με βάση την κοινή λογική, θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι αν τελικά συγκεντρώσουν έστω και 30% μαζί με φοβισμένους και ντροπαλούς. Άλλωστε πολύ σύντομα θα μάθουμε τι είναι λογικό και τι υπερβολικό.

Νεοταξίτες, προπαγανδιστές, τραπεζίτες, κατοχικές δυνάμεις, όλοι μαζί δίνουν μάχη για να μας ποδηγετήσουν, για άλλη μια φορά. Τα δε κόμματα που μονοπώλησαν την εξουσία σχεδόν 40 χρόνια, γνωρίζουν ότι βρίσκονται κοντά στην διάλυση τους. Γι' αυτό είναι αναγκασμένα να δώσουν τον "υπέρ πάντων αγώνα", για την επιβίωση τους. Άρα είναι φυσικό επακόλουθο να εκτοξεύουν απειλές, εκβιασμούς, συκοφαντίες αντιπάλων, να "διαρρέουν" κρυφές δημοσκοπήσεις και να κάνουν τα πάντα, για να παραπλανήσουν και να καθηλώσουν και πάλι τους πολίτες.

Όμως είναι βέβαιο πια ότι η πλειοψηφία του λαού περιμένει τη μέρα που θα απαλλαχτεί από τις βδέλλες που κατάντησαν τη χώρα κουφάρι ...τη μέρα που οι προπαγανδιστές δεν θα μπορούν πια να επιλέγουν τους καταλληλότερους ...τη μέρα που θα απαντήσει σε όσους ανιστόρητους πίστεψαν ότι μπορούν να υποτάξουν τους Έλληνες με προσβολές, εξευτελισμούς, απειλές και εκβιασμούς.

Δ. Βουλγαρίδης
Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Πρόδωσε ο Παπανδρέου; Το ερώτημα έθεσε εμμέσως, ο ανερχόμενος «αντιμνημονιακός αστήρ» της δεξιάς, Πάνος Καμμένος. Ακόμα ταχύτερα ανερχόμενος, λόγω της ευφυίας με την οποία αντιμετωπίζει την αριστερά και της βλακείας που τον αντιμετωπίζει εκείνη. Το ερώτημα δεν μας απασχολεί για ιστορικούς ή … «ποινικούς» λόγους. Ενδιαφερόμαστε για τους βαθύτερους μηχανισμούς που οδηγούν έναν πολιτικό ή μια παράταξη να «προδώσουν». Αν δεν τους καταλάβουμε, χτες ήταν ο Παπανδρέου, αύριο θάναι κάποιος άλλος, μπορεί και ο ίδιος ο Καμμένος! Χτες ήταν τα Μνημόνια, αύριο μπορεί να είναι μια άγαρμπη αντίθεση σε αυτά.

Ο Παπανδρέου υπήρξε κεντρικό πρόσωπο μιας παγκόσμιας συνωμοσίας, που αποσκοπούσε να φέρει το ΔΝΤ σε Ελλάδα/ευρωζώνη, καθιστώντας το παγκόσμιο Χρήμα (οίκους και αγορές), διαχειριστή της Ευρώπης και την Ελλάδα «πειραματόζωο-προπομπό» μιας γιγαντιαίας μεταβολής του μεταπολεμικού συστήματος. Πίσω από τις πολιτικο-οικονομικές σκοπιμότητες, υπάρχουν και στρατηγικές επιδιώξεις. Της κατάλυσης του ελληνικού κράτους, με Μνημόνια/Δανειακες, προηγήθηκε η απόπειρα κατάλυσης του κυπριακού, με το σχέδιο Ανάν.

Αντικειμενικά «προδότες», υποκειμενικά μεταρρυθμιστές

Αντικειμενικά, ο Παπανδρέου «πρόδωσε». Υποκειμενικά όχι. Γιατί δεν μπορούσε να προβλέψει τις συνέπειες των ενεργειών του στην Ελλάδα και τον ίδιο. Παραπλάνησε τους ‘Ελληνες, αλλά και τον εαυτό του. Νοιώθοντας ειλικρινής στην πρόθεσή του, ήταν πολύ αποτελεσματικότερος στην εξαπάτηση. (Ο Σαμαράς εμφανίζεται λιγότερο ικανός). Ο Παπανδρέου και ο Γκορμπατσώφ είχαν στοιχείο αυθεντικότητας. Το ίδιο βρίσκουμε στους Γέλτσιν και Καμμένο.

Υφίστανται σημαντικές ομοιότητες στον τρόπο κατάρρευσης της ΕΣΣΔ, της Ελλάδας και την αρχή κατάρρευσης της ΕΕ. Ο Γκορμπατσώφ και οι «μεταρρυθμιστές» δεν πίστευαν στο σύστημά τους, όπως ο Παπανδρέου και η ελληνική ελίτ δεν πιστεύουν στην Ελλάδα. Για να «αλλάξουν» το σύστημα πήγαν σε αυτούς που θαύμαζαν και θεωρούσαν φίλους να τους φτιάξουν τα «πρόγραμμα μεταρρύθμισης».

Πως διαλύθηκε «εκ των έσω» η ΕΣΣΔ

Η κεντρική ιδέα του Γκορμπατσώφ, στο βιβλίο του «Περεστρόικα», ήταν η αντιπαράθεση «πανανθρώπινων» και «ταξικών» αξιών, το κύρος του ανθρωπισμού εναντίον του κύρους του μαρξισμού, οι «καλοί τρόποι» του Γιώργου απέναντι στο εκφυλισμένο, απωθητικό «παλαιοΠΑΣΟΚ». Η ιδέα όμως δεν ήταν του Γκορμπατσώφ. Την επεξεργάστηκε το Michigan State University, με χρηματοδότηση του αμερικανικού κράτους, με τη συνεργασία ισχυρών δυνάμεων στο Κρεμλίνο, υπό την καθοδήγηση του ουκρανοεβραίου εμιγκρέ Σλιάπεντοχ.

Το ‘Ιδρυμα Σόρος ανέλαβε τη μαζική διάδοση της νέας ιδεολογίας, ανταμείβοντας όλους τους προβεβλημένους διανοούμενους και μηντιανθρώπους πολύ περισσότερο από τις κανονικές, «σοβιετικές» δουλειές τους. Χρησιμοποιώντας την απαράμιλλη αίσθηση της «πολιτικής των μηχανισμών» που διέθετε, ο Γενικός Γραμματέας μεταβλήθηκε σε «έξυπνη βόμβα», βρίσκοντας εξ ενστίκτου την ιδιοσυχνότητα της δομής που κυβερνούσε και ανατινάζοντάς την. Αυτοί που τον καθοδηγούσαν χρησιμοποίησαν τις μεθόδους της «θεωρίας καταστροφών», όπως την «αλλαγή προσήμου», για να καταστρέψουν εκ των έσω, χωρίς να εμφανισθούν, το σοβιετικό οικοδόμημα.

Κανένα ον, καμιά δομή, βιολογική ή κοινωνική, δεν επιβιώνει αν δεν αντιλαμβάνεται ποιός είναι «εχθρός» και ποιός «φίλος». Το θεμελιώδες σφάλμα του Γκορμπατσώφ ήταν ότι εξέλαβε τη Δύση ως «φίλο» και κατέστρεψε την «εικόνα του εχθρού» στο σοβιετικό σύστημα. Η Δύση όμως ήταν ανελέητος εχθρός της ΕΣΣΔ από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα της ύπαρξής της. Ο γεωπολιτικός ανταγωνισμός Δύσης πάγια σταθερά της διεθνούς πραγματικότητας επί αιώνες. Αντίθετα με το ΚΚΣΕ, το κινεζικό ΚΚ διατήρησε πάντα την «εικόνα του εχθρού» στο κέντρο της επικοινωνιακής πολιτικής. Αυτός είναι ένας λόγος που κυβερνά σήμερα.

Το θεμελιώδες σφάλμα του Παπανδρέου ήταν ότι πήρε για φίλους του και της Ελλάδας τους Σόρος, Ρότσιλντ, Ρουμπινί, Τσιόπα, Ρόντος, Goldman Sachs, ΔΝΤ και δεν συμμαζεύεται. Το θεμελιώδες (και στενά ιδιοτελές) σφάλμα των ανώτερων γερμανικών τάξεων είναι ότι εξέλαβαν τον «εχθρό», τις «αγορές», ως «σύμμαχο», αναθέτοντάς του, με μια συμφωνία τύπου Φάουστ, ρόλο «χωροφυλακής» της ευρωζώνης. Γκορμπατσώφ, Παπανδρέου, Μέρκελ έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ο λύκος τάφαγε ή ετοιμάζεται.

Από τον «φιλελευθερισμό» στον ψευτο-εθνικισμό, από τον Γκορμπατσώφ στον Γέλτσιν

Το 1990-91, όταν οι Σοβιετικοί δεν είχαν πια να φάνε, η περεστρόικα είχε εξελιχθεί σε καταστρόικα, ο Γκορμπατσώφ περιφερόταν διεθνώς ως (αναποτελεσματικός) επαίτης, άλλες προσωπικότητες και «ιδεολογικά ρεύματα» κινητοποιήθηκαν για να αποτελειώσουν την καταστροφή που άρχισε. Το ίδιο άρχισε να γίνεται στην Ελλάδα μετά τις 28.10.2011. Αν στην πρώτη φάση χρησιμοποιήθηκαν ο «ανθρωπισμός» και η «δημοκρατία», στη δεύτερη ήταν ο «εθνικισμός» (σε μια γελοία εκδοχή) και η «ισχυρή εξουσία» που εμφανίστηκαν, ως από μηχανής Θεός, ενώπιον ενός απελπισμένου, εν πλήρει συγχύσει σοβιετικού πληθυσμού που δεν είχε από πού να πιαστεί για να σωθεί.

Ο Αντρέι Ζαχάρωφ και οι θεωρίες της «σύγκλισης συστημάτων» χρησίμευσαν στην πρώτη φάση της αποδόμησης, ο Σολζενίτσιν και η ρωσική μεταφυσική για να ολοκληρωθεί η καταστροφή. Η ΕΣΣΔ διαλύθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας, που καθιέρωσε εθνική επέτειο για να γιορτάσει την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ! Η σοβιετική οικονομία και επιστήμη παραδόθηκε προς λεηλασία σε μια δράκα ολιγαρχών που υποστήριζαν ξένες υπηρεσίες. Η πρ. ΕΣΣΔ γνώρισε τη μεγαλύτερη κοινωνικο-οικονομική καταστροφή του βιομηχανικού κόσμου. Στις 3.10.1993, με τις ενθάρρυνση και υπό τις φρενήρεις επευφημίες των δυτικών, τα τανκς του Γέλτσιν κανονιοβόλησαν επί μία ημέρα το δημοκρατικότερο κοινοβούλιο στη ρωσική ιστορία, σκοτώνοντας 1500 ανθρώπους και την ιδέα της δημοκρατίας στη Ρωσία, που θα διαλυόταν στα εξ ων συνετέθη αν δεν εμφανιζόταν, μερικά χρόνια αργότερα, ο Πούτιν.

Ο Γέλτσιν ήταν μια ισχυρότατη προσωπικότητα, με ένστικτο αυτοσυντήρησης και πάθος για την εξουσία που δεν είχε άλλος Ρώσος ηγέτης μετά τον Στάλιν. Οι αρχικές αιτίες της σύγκρουσής του με τον Γκορμπατσώφ ήταν ο ατίθασος χαρακτήρας του και η αίσθηση ότι τον αδικούσαν. Περισσότερο ψυχολογικές, ελάχιστα πολιτικές. Οι διανοητικές του ικανότητες ήταν αντιστρόφως ανάλογες της εξουσιαστικής του δύναμης, ανάλογες αυτών των Γκορμπατσώφ, Παπανδρέου, Μέρκελ. Η έλλειψη πνευματικού ορίζοντα και στέρεης ηθικής αναφοράς διευκόλυνε τη μετατροπή του σε ασυνείδητο όργανο των εχθρών της Ρωσίας.

Ελλάδα, Ευρώπη, Μέση Ανατολή

Οι ιστορικές αναλογίες έχουν ενδιαφέρον γιατί η Ιστορία δεν είναι Φυσική. Το παρελθόν δεν αλλάζει, το μέλλον μπορεί. Κυττάξτε τη Φουκουσίμα, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη. Μπαίνουμε σε έναν «αιώνα καταστροφών» που δεν απειλεί μόνο εμάς, αλλά όλη την ανθρωπότητα. «Ο αληθινός μου αντίπαλος δεν έχει πρόσωπο, κόμμα, πρόγραμμα, δεν εκλέγεται και όμως κυβερνά. Ο αληθινός μου αντίπαλος είναι ο κόσμος του χρήματος», διακήρυξε ο σοσιαλιστής υποψήφιος Πρόεδρος του λαού που ίδρυσε τη σύγχρονη Ευρώπη, ο Φρανσουά Ολάντ.

Η Ελλάδα είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της πολιτικής, του θεάτρου, του Λόγου. Στο ιωνικό δωδεκάπολο, στα ‘Αβδηρα και την Αθήνα, ο άνθρωπος έκανε τη μεγαλύτερη επανάσταση από τότε που σηκώθηκε στα δυό του πόδια. Στα νεώτερα χρόνια κάναμε τη μεγαλύτερη επανάσταση στην Ευρώπη μετά τη γαλλική, προτάξαμε τη σφοδρότερη αντίσταση στον Χίτλερ, δώσαμε στην Κύπρο ένα παραδειγματικό αντιαποικιακό αγώνα. Αυτή είναι η ταυτότητά μας. Αν τη χάσουμε θα χαθούμε. Το ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν εναντίον μας τα αρχαία σύμβολα. Η Ευρώπη είναι το δικό μας παιδί. Ακόμα κι αν χρειαστεί να φύγουμε ή να συγκρουσθούμε μαζί της, πρέπει να το κάνουμε επ’ ονόματί της.

Ο τρόπος για να μείνουμε στην Ευρώπη δεν είναι ασφαλώς η μέθοδος Προβόπουλου, Παπανδρέου, Παπαδήμου. Το αντίθετο, κάνοντας ότι μας λένε, οργανώνουμε την έξοδό μας από την Ευρώπη και βοηθάμε τη διάλυσή της. Ο δρόμος για την Ευρώπη είναι ο δρόμος του Σιράκ, του Ολάντ και του Μελανσόν, του Σμιτ και του Λαφοντέν, του Κολ και του Σοάρες, όχι ασφαλώς ο δρόμος του Σαρκοζί, ούτε εκείνος της Λεπέν και του νεοφασισμού. Είναι ο δρόμος υποκειμένου που υπάρχει και σκέφτεται για τον εαυτό του, μπορεί να διαπραγματευτεί, να διαφωνήσει, να συγκρουστεί όταν χρειάζεται.

Είναι τελείως ανακριβές ότι, φεύγοντας από τη Ευρώπη, μας περιμένουν άλλοι φίλοι να μας υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες. Γεωπολιτικά, η Ελλάδα, εδώ που είναι στριμωγμένη, οφείλει για να επιβιώσει να ελίσσεται έξυπνα, χωρίς να «μπατάρει», ανάμεσα στη Δυτική Ευρώπη, τον σλαβικό και τον μεσανατολικό (Ισραήλ και Αραβομουσουλμάνοι).

Είναι τελείως ανακριβές ότι τα πετρέλαια/αέρια στις θάλασσές μας είναι διαβατήριο για την άκοπη ευτυχία, όπως δεν υπήρξαν για το 90% των λαών που δυστύχησαν και καταστράφηκαν, δεν ευτύχησαν, εξαιτίας των θησαυρών τους. Είναι κολοσσιαίο σφάλμα εκτίμησης ότι Ρωσία, ΗΠΑ και Ισραήλ είναι σύμμαχοι στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως λένε και πιστεύουν οι Καμμένος και Σαμαράς. Κακώς πιστεύουν όσα τους λένε οι δικοί τους φίλοι. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας.
Απίστευτο παρασκήνιο αυτές τις ώρες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας…

Τα μαχαίρια έχουν βγει από τα θηκάρια κι ετοιμάζεται πολιτική σφαγή Σαμαρά και των ανίκανων συμβούλων του από ΑΠΑΝΤΕΣ!

Είναι σαφές πως οποιοδήποτε ποσοστό κάτω από το χειρότερο ποσοστό που κατέγραψε ποτέ η ΝΔ, δηλ. του 34% του 2009, σημαίνει ΗΤΤΑ. Πόσο μάλλον όταν η ΝΔ αδυνατεί να ξεπεράσει και το 24%.

Στα γραφεία της ΝΔ τα έχουν βάψει μαύρα, όχι τόσο γιατί θα αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ και με άλλους ενδεχομένως, αλλά γιατί ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 6ης ΜΑΙΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, οριστικά στην πολιτική ιστορία αυτής της χώρας.

Η ΝΔ σέρνεται στις δημοσκοπήσεις και αν είχε αξιόπιστο αντίπαλο, σίγουρα θα... έχανε και την πρωτιά. Αλλά το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου σέρνεται εξίσου.

Οι ανεπάγγελτοι σύμβουλοι του Σαμαρά αντιλήφθηκαν πλέον με κάθε λεπτομέρεια ότι όλα έχουν τελειώσει για αυτούς και ότι η πείνα τους για εξουσία δεν θα ικανοποιηθεί ποτέ. Η παράδοση που υπέγραψαν όλοι μαζί στους Εβραίους τραπεζίτες κάνοντας την συγκυβέρνηση και ψηφίζοντας το Μνημόνιο ουσιαστικά θα μείνει χωρίς αντίκρισμα. Διότι είναι πολύ πιθανόν να μην επαρκεί η δύναμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Και το Μνημόνιο (ευτυχώς…) είναι στον αέρα.

Στο χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2011 έως σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς μετέτρεψε ένα κόμμα που διεκδικούσε με αξιώσεις την αυτοδυναμία σε ένα από-κόμμα που θα δει την δύναμη του λίγο πάνω από το 20%.

Κι όλοι μέσα στην Νέα Δημοκρατία, αναρωτιούνται: ΓΙΑΤΙ;

Γιατί ο Σαμαράς έσωσε το ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 2011;

Γιατί ο Σαμαράς εκμηδένισε την εκλογική επιρροή της ΝΔ;

Ποιο ήταν το όφελος από όλα αυτά;

Με αυτό το σκεπτικό, μέλη και στελέχη του κόμματος οργανώνονται για την σφαγή της επόμενης ημέρας.

Αντί να κυνηγούν τις ψήφους, συσκέψεις επί συσκέψεων βρίσκονται σε εξέλιξη, ακόμα κι αυτή την στιγμή που δημοσιεύεται αυτό το κείμενο. Συσκέψεις στις οποίες αναλύονται οι κινήσεις της επόμενης ημέρας.

Τουλάχιστον τριάντα Νομαρχιακές της ΝΔ είναι έτοιμες να στασιάσουν την επόμενη ημέρα, αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα που φαίνεται. Οι υπογραφές έχουν ήδη μπει στα κείμενα.

Το ίδιο συμβαίνει και στα “μεγάλα στελέχη”, χωρίς κείμενα φυσικά για να μην καρφωθούν στους ρουφιάνους του Σαμαρά. Οι διαπραγματεύσεις και οι συναλλαγές δίνουν και παίρνουν. Όπως έκανε η Ντόρα στην προεκλογική περίοδο του 2009 για την επόμενη ημέρα.

Οι ομάδες είναι δυο. Οι καραμανλικοί και οι νεοφιλελεύθεροι. Και οι δυο θεωρούν ότι μπορούν να διεκδικήσουν επί ισοις οροις την προεδρία και στην συνέχεια να διεκδικήσουν καλύτερο ποσοστό στις επόμενες εκλογές.

Οι καραμανλικοί (μέσω Καραμανλή ή άλλων) θεωρούν ότι μπορούν να ξαναενώσουν την κεντροδεξιά, συστεγάζοντας ξανά Μπακογιάννη, Καρατζαφέρη, Καμμένο κλπ.

Οι νεοφιλελεύθεροι θεωρούν ότι μπορούν να διαμορφώσουν μια μεγάλη συμμαχία των λεγόμενων μνημονιακών δυνάμεων, με την ταμπέλα του φιλοευρωπαισμού, η οποία θα περιλαμβάνει το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ, τα ορφανά του εκσυγχρονισμού, την Μπακογιαννη, την Δράση του Μάνου κλπ.

Οι στρατηγικές τους διαφέρουν ριζικά, αλλά σε ένα πράγμα συμφωνούν μόνο: ότι πρέπει να απαλλαγούν τάχιστα από τον “επικίνδυνο”, όπως χαρακτηριστικά λένε, Σαμαρά, κι από το ακόμη πιο επικίνδυνο από αυτόν συνονθύλευμα ανίκανων πολανιτων που έχει μαζέψει στην ΝΔ.

Και οι μεν και οι δε, δεν μπορούν να χωνέψουν πως ένας αρχηγός κόμματος εξουσίας μπορεί να κάνει τόσα λάθη μαζεμένα. Τόσες ώστε σίγουρα να καταστρέψει την πορεία του κόμματος του προς την εξουσία. Και αναφέρονται στις διαγραφές βουλευτών, την περίπτωση Συμπιλίδη, το “ξεβράκωμα” με το ντιμπέιτ και άλλα. Και φυσικά αυτό που του χρεώνουν περισσότερο είναι ότι “είναι ο κύριος υπεύθυνος της δημιουργίας του κόμματος Καμμένου που αγγίζει ποσοστά 10% πλέον”. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τραγική συγκέντρωση στις Σέρρες και οι φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, δείχνοντας την γύμνια του Σαμαρά.

Τα μεγαλοστελέχη των τζακιών της ΝΔ δεν μπορούν να συγχωρέσουν στον Σαμαρά ότι χάνουν τους θώκους υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων και διοικητών. Όλα μπορούν να τα συγχωρέσουν. Αυτό με τίποτα.

Κυρίως κάποιοι που έτρεξαν να υπουργοποιηθούν πρώτοι στην συγκυβέρνηση του Νοέμβρη και που ζουν μόνο και μόνο για αυτό.

Το βράδυ της 6ης Μαΐου λοιπόν, και με τα ποσοστά της ΝΔ στο 24%, θα αρχίσει η αποκαθήλωση. Με άμεσες και ευθείες βολές, πέριξ της Συγγρού και πέριξ του Ζαππείου. Ταυτόχρονα, οι περιφερειακές ΝΟΔΕ θα εξευτελίσουν τον Σαμαρά στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ την Δευτέρα το πρωί θα αρχίσουν να συγκαλούνται τα όργανα τους, τα οποία σημειωτέον ο Σαμαράς νομίζει ότι ελέγχει, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν τα ελέγχουν άλλοι. Οι Νομαρχιακές βράζουν και περιμένουν ανυπόμονα την στιγμή που αποτινάξουν την δικτατορία των εγκαθέτων πολανιτών που επέβαλλε ο Σαμαράς με το ζόρι.

Τρία πρόσωπα είναι έτοιμα να διεκδικήσουν την ηγεσία της ΝΔ. Ο ένας είναι ένας άοσμος πολίτικος, πρώην διπλωμάτης, ο οποίος θεωρεί ότι εκφράζει γενικότερες τάσεις. Ο δεύτερος είναι βουλευτής της Βόρειας Ελλάδας και πρώην υπουργός, ως εκφραστής του καραμανλικού μπλοκ (και με τις ευλογίες της Ραφήνας), και ο τρίτος είναι δήμαρχος του Λεκανοπεδίου, που ευελπιστεί να εκφράσει την (κατακαημένη που πίστεψε τον Σαμαρά) λαϊκή δεξιά.

Οι συνεργάτες του Σαμαρά τα γνωρίζουν σχεδόν όλα. Ο Σαμαράς όχι, διότι του αποκρύπτουν σειρά γεγονότων. Έχουν αρχίσει και τα μαζεύουν ήδη από την Συγγρού, αναφέρουν υπάλληλοι του κόμματος που παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις. Ο Σαμαράς γυρίζει μόνος του όλη την Ελλάδα, αρνούμενος να πιστέψει την ξεφτίλα που θα πάθει, ενώ κανένας βουλευτής ή στέλεχος δεν τον βοηθάει. Όλοι κρατούν αποστάσεις, περισσότερο και από αυτές που κράτησαν από τον Καραμανλή το 2009.

Τελευταίο όπλο πανικού, η λάσπη και οι προβοκάτσιες. Αλλά η τραγική προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός που τους χαρακτηρίζει, τους εκθέτει στα μάτια όλων.

Την Κυριακή 6 Μαΐου ο Σαμαράς συνταξιοδοτείται πρόωρα. Ας πρόσεχε.


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν

Θλιβερή έως Κουβελομητσοτακοκατινιάρα και αρκούντως ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ η περίπτωσή σας κυρά Θοδώρα...
Θα σας συμβούλευα να δείτε έναν ειδικό...

Τόσο πολύ, λοιπόν, εκτιμάτε την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, που μια αριστερή του επιλογή θα μετέτρεπε, κατά τη δική σας αλάνθαστη εκτίμηση, τον «Ελληνικό Παράδεισο» σε Βόρεια Κορέα!

Αφήνετε μάλιστα να εννοηθεί ότι γνωρίζετε τον γρηγορότερο τρόπο που μπορεί κάτι τέτοιο να συμβεί...

Σα δε ντρέπεστε να ελεεινολογείτε μ’ αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο...

Αλλά, ποιος την έχασε τη ντροπή...

Μιλάτε για Βόρεια Κορέα εσείς και οι όμοιοί σας που καταντήσατε την Ελλάδα το πτυελοδοχείο της Ευρώπης!

Λέγετε, όσο ακόμα σας δίνετε η ευκαιρία, ότι ρυπαρό, απαξιωτικό και φασιστικό πιστεύετε για τον Ελληνικό λαό και τις Δημοκρατικές διαδικασίες, γιατί από τη προσεχή Δευτέρα ο Βορειοκορεάτης Ελληνικός λαός θα σας στείλει να μαζεύετε χοχλιούς και ραδικοβλάσταρα...

Αξιολύπητη της πολιτικής κυρά Θοδώρα!


“Πήμα κακός γείτων όσον τ’αγαθός μεγ’όνεταρ”
Ο κακός γείτονας είναι συμφορά, όσο μεγάλος θησαυρός είναι ο καλός

Σχετικώς με κάποιες εθνικιστικές κραυγές για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητος της Ελλάδος, καλό θα είναι το ΠΑΣΟΚ να μην επανέλθει στην εποχή του βυθίσατε το «Χόρα», για να βυθίσει εν συνεχεία τη χώρα! Ούτω θα είναι χρήσιμο για την Ελλάδα, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ να σταματήσουν τα στελέχη του τις στείρες αντιπαραθέσεις επί εθνικών θεμάτων, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ομιλούν για σκοινί.

Η επίρριψη ευθυνών εναντίον άλλων για τα δικά τους λάθη, επί των θεμάτων της εθνικής εξωτερικής πολιτικής, θα πρέπει να σταματήσει και τα δυο κληρονομικά κόμματα που διαδέχονται την εξουσία στην Ελλάδα, να ακολουθήσουν ενιαία εξωτερική πολιτική σε συνεργασία και με τα άλλα κόμματα της Βουλής. Θα πρέπει επίσης να απομυθοποιηθούν κάποιοι ηγέτες λαοπλάνοι και μη, οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά, αλλά δυστυχώς δεν προσπάθησαν όσο έπρεπε ή ήσαν κατευθυνόμενοι.

Έτσι κατόπιν της διαμαρτυρίας στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από την τουρκική αεροπορία, πρέπει να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Είναι γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της Ελλάδος, έκανε κάποιες συμφωνίες με τον Τουργκούτ Οζάλ, οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα στην Τουρκία να διεκδικεί το μισό Αιγαίο. Οι συμφωνίες αυτές έγιναν από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τους στενούς αλλά και στενόμυαλους συνεργάτες του τον Ιανουάριο του (1988) στο Νταβός της Ελβετίας, και ενώ η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στην ταΐστρα του Κοσκωτά!

Οι Συμφωνίες αυτές πραγματοποιήθησαν με την παράκαμψη όλων των Συνταγματικών Εξουσιών της Ελλάδος (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κυβέρνηση, Βουλή, Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων) και είναι σαφώς σε βάρος της Ελλάδος. Δεν ενημερώθηκε επίσης και η κυπριακή κυβέρνηση που βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων.

Ό,τι δηλαδή κέρδισε η Ελλάδα από τη σθεναρή στάση του Μαρτίου 1987, το ξεπούλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και η χαρούμενη συντροφιά του στο Νταβός της Ελβετίας τον Ιανουάριο του 1988. Μέλη δε της συντροφιάς ήσαν οι εξής: Μαριλένα Πατρονικόλα, Γιώργος Λούβαρης ως συνοδός της (που με αυτή την προσφορά του στην... Ελλάδα μπήκε το όνομά του στο τελέξ του ΓΕΑ και έτσι τσέπωσε την προμήθεια από τη ΜΑΤΡΑ για την αγορά των πυραύλων ΜΑΤΖΙΚ 2), Μιχάλης Ζιάγκας, Αγγέλα Κοκόλα, αλλά και κάποιοι άσχετοι με τη χαρούμενη παρέα, όπως οι κορυφαίοι συνεργάτες του τότε Πρωθυπουργού Χ.. Μαχαιρίτσας και Ι. Παπανικολάου που αγνοήθησαν προκλητικώς.

Εν συνεχεία ο τότε ΥΠΕΞ κ. Κάρολος Παπούλιας (νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας), ακολουθώντας την πολιτική του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, ολοκλήρωσε την παράδοση της Ελλάδος στην Τουρκία, με το περιβόητο Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ της Βουλιαγμένης.

Σχετικώς με τις συμφωνίες του Νταβός ήσαν τόσο κραυγαλέα αρνητικές για την Ελλάδα που αναγκάσθηκε ο τότε ηγέτης του ΠΑΣΟΚ να δηλώσει στη Βουλή ότι ήταν λάθος (MEA CULPA). (Οι λόγοι αυτού του...λάθους αναφέρονται στο βιβλίο του αρχηγού της προσωπικής ασφάλειάς του αστυνόμου κ. Β. Κεραμά “ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ”, σελ. (162-167). Κατόπιν δε με τις συμφωνίες των κ.κ. Παπούλια - Γιλμάζ στη Βουλιαγμένη, η Τουρκία κατόρθωσε να απαλειφθεί η έννοια του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, που αφορά όλο το πλέγμα, (εναέριος χώρος και αιγιαλίτις ζώνη) δηλαδή τα σύνορα της Χώρας, καθώς και την (υφαλοκρηπίδα).

Πέτυχε επίσης τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης S.A.R. (Search And Rescue)στο διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου χωρίς να προσδιορίζονται τα όρια αυτού του χώρου, αφού απουσιάζει οποιαδήποτε σαφής δέσμευση από την πλευρά της, για αναγνώριση των δεδομένων ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο.
Κι’ αυτό διότι κατά τον ορισμό του ΝΑΤΟ, “S.A.R.” σημαίνει τα εξής:
“Χρήση αεροσκαφών, πλοίων επιφανείας, υποβρυχίων και άλλου ειδικού εξοπλισμού, προς διάσωση ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο στη θάλασσα ή στην ξηρά”.

Δηλαδή οι κινήσεις και οι βουλές των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας στο χώρο που καθορίζει ο τουρκικός νόμος της (7ης Ιανουαρίου 1989), θα είναι ανεξέλεγκτες από ελληνικής πλευράς, ενώ κατά το μεγαλύτερο μέρος του αυτός ο χώρος είναι ελληνικός!

Η επιτυχία αυτή της τουρκικής διπλωματίας ήταν τόσο μεγάλη που μόλις γύρισε στην Τουρκία ο Γιλμάζ, αναφώνησε στο αεροδρόμιο ότι:
“Βάλαμε νομικώς πόδι στο Αιγαίο”.

Αν τώρα αναλογισθούμε εναντίον τίνος εχθρού θα διεξάγονται αυτές οι τουρκικές ασκήσεις, τότε θα αντιληφθούμε και το μέγεθος του κινδύνου, αλλά και των παραχωρήσεων που έγιναν. Δεδομένου ότι τα εν ασκήσει τουρκικά Α/Φ (μαχητικά αεροσκάφη), έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν οποιονδήποτε στόχο σε λίγα λεπτά, ακόμα και την Αθήνα.
Το ίδιο ισχύει και για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό!

Εν συνεχεία οι κ.κ. Σημίτης και Πάγκαλος κατόρθωσαν να μετατρέψουν τα Ίμια που αναφέρονται ονομαστικώς στη Συνθήκη της παραχώρησης της Δωδεκανήσου από την Ιταλία στην Ελλάδα, σε αμφισβητούμενα εδάφη “disputed territories”.
Κατόπιν δε αυτού του κατορθώματος ο κ. Σημίτης ευχαρίστησε δημόσια στην Ελληνική Βουλή τους Αμερικανούς, που αυτοί ώθησαν την Τουρκία σ’ αυτή την ενέργεια!
Κι’ αυτό διότι οι Αμερικανοί χαρακτήρισαν το1995 σε επίσημα στρατιωτικά έγγραφα ως αμφισβητούμενα εδάφη κάποιες ελληνικές νησίδες και βραχονησίδες.
Την δε 1η Φεβρουαρίου 1996 δήλωσαν δια του εκπροσώπου του State Department “Ν.Burns”, ότι:
«Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν ούτε ελληνική ούτε τουρκική κυριότητα στα Ίμια (Kardak) και πιθανολογείται ή ύπαρξη και άλλων νησίδων στην ίδια κατάσταση».
Ο δε Πλανηταρχης Κλίντον ως διαμεσολαβητής επέβαλε αυτά που ζητούσε η Τουρκία: “No ships, no troops, no flags”.

Εν συνεχεία ο κ. Θ. Πάγκαλος, σχετικώς με την αποκαθήλωση της ελληνικής σημαίας από τα Ίμια είπε στον ΑΓΕΕΘΑ αντιναύαρχο κ. Χ. Λυμπέρη, στον οποίον επεχείρησαν να επιρρίψουν τις ευθύνες τα εξής:
“Αρχηγέ δε λέμε τώρα ότι φύσηξε αέρας και την πήρε, ή το κύμα την παρέσυρε, αφού ή ούτως άλλως είναι πρόχειρα υψωμένη;”.
Κατόπιν δε της κρίσης δήλωσε στο CNN τα εξής: “Δεν αξίζει να πολεμάει κανείς για ένα βράχο”.

Από το βιβλίο “Πορεία σε ταραγμένες θάλασσες” σελ. (537 και 539) του τέως ΑΓΕΕθΑ ναυάρχου κ.Χ. Λυμπέρη, προσκείμενου στο ΠΑΣΟΚ. Σημειώνω ότι στην κρίση του Μαρτίου 1987 ο κ. Χ Λυμπέρης ήταν Αρχηγός Στόλου, και τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό, ασχέτως αν ήταν στημένο κόλπο των Αμερικανών, των Τούρκων και του Ανδρέα Παπανδρέου, για να ακολουθήσουν κατόπιν οι Συμφωνίες του Νταβός και το Mea Culpa του εθνικά υπερήφανου!

Εν συνεχεία ο κ. Σημίτης άνευ λόγου στις (8 Ιουλίου 1997) στη Μαδρίτη, αναγνώρισε ζωτικά τουρκικά συμφέροντα ασφάλειας της Τουρκίας στο Αιγαίο, χωρίς να ζητήσει να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις, με αποτέλεσμα όλες αυτές οι παραχωρήσεις να οριοθετήσουν τη σημερινή στάση της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος.

Η παραπειστική γλώσσα του «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ και η παγίδα της Χάγης

Ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μ. Ομπάμα , ότι θα λύσει το θέμα της υφαλοκρηπίδας καθώς δε και της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ.
Εν συνεχεία διόρισε τον κ. Λ. Παπαδήμο στη θέση του για να επωμισθεί αυτός τις προδοσίες εκτελώντας τις εντολές του αφεντικού του.

Η Ελλάδα δεν έχει να λύσει κανένα πρόβλημα σχετικά με την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και των νήσων του.
Τα ελληνικά και τα τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο έχουν καθορισθεί με διεθνείς συνθήκες και διέπονται από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
Τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών, δεν αποκτώνται με δικαστικές ή διαιτητικές αποφάσεις επί της υφαλοκρηπίδας τους, αλλά είναι υφιστάμενα και ανήκουν σ’ αυτές (Ad Initio και Ipso Jure).

Οι διαπραγματεύσεις και οι συμβιβασμοί είναι δυνατοί όταν εξυπηρετούν τα συμφέροντα και των δύο πλευρών.

Το μόνο θέμα που υπάρχει προς συζήτηση είναι η «Οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας και της Α.Ο.Ζ.» και όχι το θέμα της «υφαλοκρηπίδας», που εντέχνως προσπαθεί να περάσει στον Ελληνικό λαό, ότι δήθεν υπάρχει θέμα υφαλοκρηπίδας ο κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς δε γενικώς και αορίστως , κατά πως δηλώνουν η Τουρκία και οι ΗΠΑ ... «Θέματα Αιγαίου!

Όπως έχω επανειλημένως αναφέρει, δεν υπάρχουν «Συζητήσιμα Εθνικά Δικαιώματα», που είναι αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα από διεθνείς Συμφωνίες!
Η Τουρκία χρησιμοποιεί την απειλή πολέμου, για να αποσπάσει εκβιαστικώς αυτά που παρανόμως διεκδικεί!...
Ακόμα και το Casus Belli που συνεχίζει να επικαλείται, παραβιάζει τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ του οποίου τυγχάνει μέλος, χωρίς να την ανακαλούν στην τάξη οι ΗΠΑ που παριστάνουν ότι προστατεύουν τη διεθνή νομιμότητα και τάξη.
Τελευταίως δε διόρισαν την Τουρκία που έχει παραβιάσει και συνεχίζει να παραβιάζει όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και... αναπληρωματικό μέλος του Σ.Α. του, ενώ συνεχίζει να διατηρεί (40.000) κατοχικό στρατό στην Κύπρο.
Γι αυτό ευθύνεται και η Ελλάδα αφού δεν ζήτησε την εξαίρεσή της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ!

Όσο για την αναγνώριση της «Γενοκτονίας» των Αρμενίων η κ. ΥΠΕΞ των ΗΠΑ δήλωσε θρασύτατα γράφοντας στα υποδήματά της την απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής ότι: «Η Γενοκτονία των Αρμενίων δεν θα περάσει στην Ολομέλεια».

Τι περιμένει κατόπιν αυτού η Ελλάδα από τις ΗΠΑ;
Σύμφωνα δηλαδή με τα λεγόμενά της την αναγνωρίζει , αλλά… καλώς έγινε!...

Σχετικώς με τη Χάγη έχει πικρή πείρα η Ελλάδα, που κατέφυγε σ’ αυτή, όταν το «Χόρα» όργωνε το Αιγαίο με σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και εισέπραξε την αποχώρηση της Τουρκίας από το δικαστήριο, με τη δήλωση ότι τα θέματα του Αιγαίου είναι πολιτικά, αφού προηγουμένως είχε καταφύγει στο «Μοντρέ» και στη συνέχεια υποχρεώθηκε να υπογράψει το Πρωτόκολλο της Βέρνης το 1976, με το οποίο αποδέχτηκε την αποχή από την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων για τη διενέργεια υποθαλασσίων ερευνών επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Στη συνέχεια αφού οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν και το Πρωτόκολλο αυτό δεν είχε πλέον ισχύ, το 1982 ο εθνικά υπερήφανος Ανδρέας Παπανδρέου, σταμάτησε την άντληση πετρελαίου από τη θέση «Ζουράφα» εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων(!) και το 1987 μετά τη δήθεν νίκη του Μάρτη έπραξε το ίδιο και στη συνέχεια με τις Συμφωνίες του Νταβός και του Μνημονίου της Βουλιαγμένης Παπούλια – Γιλμάζ παρέδωσαν το μισό Αιγαίο στην Τουρκία !...

Όλα αυτά τα επικύρωσαν στη Μαδρίτη στις 8 Ιουλίου 1997, οι κληρονόμοι του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Κ. Σημίτης, Θ. Πάγκαλος και ο τότε φυσικός κληρονόμος του «εθνικά υπερήφανου» Α . Παπανδρέου, πρωτότοκος υιός του κ. Γ. Παπανδρέου!

Ιστορίες παλιές και όζουσες

Για να είμαστε, όμως δίκαιοι, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το Πρωτόκολλο της Βέρνης το 1976 που υπέγραψε ο ψευτοεθνάρχης Καραμανλής ως πρωθυπουργός με τον τότε Τούρκο συνάδελφο του Ντεμιρέλ με το οποίο απαγορευόταν σε οποιαδήποτε πλευρά να διεξαγάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες πέρα των 6 μιλίων σε ολόκληρο το Αιγαίο(π.χ. ακόμα και στα 7 μίλια από τις ακτές της Εύβοιας!!!)...! Ούτε πρέπει να λησμονήσουμε το "η Κύπρος κείτεται μακράν" που είπε πάλι ο ψευτοεθνάρχης Καραμανλής τον Αύγουστο του 1974 κατά τον Αττίλα-2 και άφησε την Κύπρο στο έλεος των Τούρκων…

Αντί επιλόγου
"Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους, ίσως να καταρρεύσουν ακόμα και στην περίπτωση όπου θα βρεθούν μπροστά στη μεγάλη απόφαση να διεξαγάγουν έναν πόλεμο γιατί, αν ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής, ποιος πόλεμος θα συνεχίσει μια σπασμωδική πολιτική;
Οι ευρύτερες μάζες, καθοδηγούμενες από το ίδιο ένστικτο της βραχυπρόθεσμης αυτοσυντήρησης, έχουν βρει τη δική τους ψυχολογικά βολική λύση: το έθνος το υπηρετούν ανέξοδα περιβαλλόμενες γαλανόλευκα ράκη, οπότε το καλεί η περίσταση, και έχοντας κατόπιν ήσυχη συνείδηση το κλέβουν μόνιμα με παντοειδείς τρόπους: από τη φοροδιαφυγή, την αισχροκέρδεια και τα «αυθαίρετα» ίσαμε τα ευκολο-απόκτητα πτυχία, τη χαμηλή παραγωγικότητα εργασίας (ούτε το 50% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης!) και την κραυγαλέα ανισότητα ανάμεσα σ' ό,τι παράγεται και σ' ό,τι καταναλώνεται, με αποτέλεσμα την καταχρέωση και την πολιτική εξάρτηση του τόπου.
Αν λάβουμε υπ' όψιν μας μόνον όσα πράττονται και αφήσουμε εντελώς στην άκρη την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους οι πράττοντες, τότε φαίνεται να βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας, υπό τον ορό να σκηνοθετηθούν έτσι τα πράγματα, ώστε κανείς να μην έχει την άμεση ευθύνη, και επίσης υπό τον ορό να τεχνουργηθούν απροσμάχητες ανακουφιστικές εκλογικεύσεις («ελληνοκεντρικές» ή «εξευρωπαϊστικές», αδιάφορο).
Τις τραγωδίες ή τις κωμωδίες, που μπορούν να περιγράψουν με τις αρμόζουσες αποχρώσεις αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση, θα τις γράψουν ίσως άλλοι.
Εμένα μου έρχεται στον νου η τετριμμένη, αλλά πάντοτε ευθύβολη θυμοσοφία: όπως στρώνει καθένας, έτσι και κοιμάται."
Παναγιώτης Κονδύλης "Θεωρία του πόλεμου", 1997


Γράφει ο Νίκος Δεμισιώτης

Πυρ ομαδόν κατά Χρυσοχοΐδη με «φόντο» το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα! Ο Δήμος Αχαρνών, ο υπουργός υποδομών Μάκης Βορίδης αλλά και η τοπική κοινωνία αντιδρούν έντονα στην έναρξη λειτουργίας του κέντρου και κατηγορούν για προεκλογικά τερτίπια τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος σφυρίζει… αδιάφορα!

Ήδη ο Δήμος Αχαρνών την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για «παράνομη εγκατάσταση κέντρου κράτησης παρανόμως εισερχόμενων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα», ενώ παράλληλα εξετάζει το ενδεχόμενο της αποβολής της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας από τον χώρο, καθώς η εγκατάσταση του κέντρου κράτησης έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον δήμο σε έκταση που του ανήκει και έχει παραχωρηθεί στην ΕΛ.ΑΣ.!

Επιπλέον, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αχαρνών επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του κ. Χρυσοχοΐδη, τον οποίον αποκαλεί «ο κύριος δεν πρόλαβα να διαβάσω», που καταλύει το κράτος και τους νόμους, που υπερβαίνει το υπουργικό συμβούλιο και ξεπερνά τον πρωθυπουργό!

«Ο κύριος δεν πρόλαβα να διαβάσω κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων της Β’ Αθηνών και αποτελματώνει μια περιοχή ήδη υποβαθμισμένη. Ο άνθρωπος που βούλιαξε το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και το ΕΣΠΑ θέλει τώρα να κερδίσει τον χαμένο χρόνο απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους πρόβατα» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του δήμου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για θεσμική βία εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

«Είναι απαράδεκτο υπουργός της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της Αστυνομίας εις βάρος άλλου υπουργού. Η λύση των κοντέινερ ως χώρων διαμονής είναι μια παράνομη ενέργεια, καθώς οι οικίσκοι προορίζονται για σεισμοπαθείς» τόνισε ο υπουργός Υποδομών, που σημείωσε ότι τίθεται νομικό ζήτημα και για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου.

Την ίδια στιγμή ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχίζει, σαν να μην τρέχει τίποτα, τη μεταφορά παράνομων μεταναστών στο κέντρο κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως αργά χθες το βράδυ οι έγκλειστοι παράνομοι μετανάστες είχαν ξεπεράσει τους 200, με τους επιτελείς του υπουργείου να επιμένουν ότι ο στόχος παραμένει έως τις 15 Μαΐου ο αριθμός τους να φτάσει τα 1.200 άτομα!

Το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκε τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του κλειστού κέντρου και έκρινε ότι ο τρόπος λειτουργίας και οι συνθήκες διαμονής των αλλοδαπών είναι ικανοποιητικά.

Πηγή εφημ. "Δημοκρατία"
Για όσους μη νομικούς δεν το γνωρίζουν, το κάθε κράτος και επομένως και το ελληνικό, είναι οργανωμένο σε ένα νομικό πρόσωπο. Ας πούμε κάτι σαν εταιρία για να γίνει κατανοητό.

Πραγματικά το κράτος είναι ένα Νομικό Πρόσωπο, όπως οι εταιρίες, το οποίο και αυτό, έχει όργανα διοίκησης, είναι υποκείμενο δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, έχει περιουσία, μπορεί να κάνει συμβάσεις και μπορεί να ενάγει και να ενάγεται στα δικαστήρια, εγχώρια και διεθνή, όπως όλα τα νομικά πρόσωπα.

Αυτό λοιπόν το νομικό πρόσωπο, όπως και κάθε εταιρία, έχει ένα καταστατικό που καθορίζει τις βασικές αρχές συγκρότησης και λειτουργίας του (το λέμε Σύνταγμα ή καταστατικό χάρτη), έχει κανονισμούς (τους λέμε νόμους) και φυσικά έχει και όργανα διοίκησης και διαχείρισης (τα λέμε εκλογικό σώμα, κυβέρνηση, βουλή, δικαστήρια). Το βασικότερο εκ των οργάνων διοίκησης του Κράτους – Νομικού Προσώπου είναι…. η Γενική του Συνέλευση – Εκλογικό Σώμα, το οποίο εκλέγει τα διάφορα αντιπροσωπευτικά όργανα διαχείρισης του νομικού προσώπου – κράτους.

Την Κυριακή λοιπόν που μας έρχεται, για όσους ακόμα δεν το έχουν κατανοήσει, έχουμε σύγκλιση ΓΣ, δηλαδή σύγκλιση των μετόχων της Πολιτείας – πολιτών, προκειμένου να γίνουν αρχαιρεσίες για εκλογή διαχειριστικών οργάνων του νομικού προσώπου. Έχουμε διάφορες ομάδες συμφερόντων μεταξύ των μετόχων (κόμματα), τα οποία δεν διέπονται από κάποιον κανονισμό λειτουργίας του ίδιου του νομικού προσώπου, αλλά συγκροτούνται στη βάση ιδίων κοινών συμφερόντων (εμφανών ή αδιαφανών) και ζητούν την ψήφο των μετόχων για να αναλάβουν την διοίκηση. Ανάληψη η οποία φυσικά θα στρέψει το νομικό πρόσωπο προς την εξυπηρέτηση πρώτιστα των δικών τους συμφερόντων και σε βάρος των υπολοίπων μετόχων. Αυτό ακριβώς έχουμε…. και αυτό συμβαίνει σε όλα τα κράτη.

Ξέρετε όμως, ποιο είναι το άσχημο σε όλη αυτή την υπόθεση, κάτι που δεν συμβαίνει στα πολιτισμένα και ανεπτυγμένα κράτη, αλλά συμβαίνει σε μας; Ότι η ΓΣ (λαός) δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο (δεν της δίνει δηλαδή το δικαίωμα το ίδιο το καταστατικό) πέρα από το να δώσει άπαξ την ψήφο της. Δεν έχει ούτε καν δικαιώματα μειοψηφίας έστω για έλεγχο των καταχρήσεων της διοίκησης και προσφυγή στη Δικαιοσύνη, όπως έχουν όλες οι ΓΣ όλων των ΝΠ, ούτε δικαίωμα σύγκλισης έκτατης ΓΣ (δημοψήφισμα), ούτε συμμετοχής στην κατάρτιση ή την τροποποίηση του καταστατικού – Συντάγματος κ.λ.π. Ως αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας επέμβασης των ανοργάνωτων και φιλήσυχων μετόχων – πολιτών στην δράση των οργανωμένων ομάδων συμφερόντων, έχουμε το σημερινό μας κατάντημα.

Αυτό, θα πρέπει εμείς οι πολίτες, μετά τις εκλογές να το αλλάξουμε….

Όσα έκρυψαν και κουκούλωσαν για το σκάνδαλο Siemens οι έλληνες πολιτικοί στις εξεταστικές επιτροπές σε συνεργασία με… τους γερμανούς συναδέλφους τους και δικαστικούς, περιέχονται σε έναν φάκελο – φωτιά που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης και προέρχεται από την «εξ απορρήτων» ιδιαιτέρα του Χριστοφοράκου, κ. Τσακάλου, την οποία ο κ. Καρατζαφέρης έχει συμπεριλάβει στους συνδυασμούς του.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει ο κ. Καρατζαφέρης στη σημερινή συνέντευξή του στον Κώστα Χαρδαβέλλα, αποκλειστικά για το web tv του Newsbomb που θα προβληθεί απόψε 9:00 το βράδυ στην εκπομπή Αποκαλύπτω.

Τι θα κάνει αυτό τον φάκελο με τα στοιχεία φωτιά (που καίνε πολλούς έλληνες πολιτικούς;).

Ποιον θα στηρίξει ως πρωθυπουργό στην πιθανή νέα κυβέρνηση, γιατί 600.000 σπίτια θα αλλάξουν χέρια μέχρι το τέλος του 2012 και πολλά άλλα περιέχονται στην αποκαλυπτική συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Στην ίδια εκπομπή απόψε εκπρόσωποι κομμάτων μιλάνε για την επόμενη ημέρα των εκλογών και ο κ. Χάρης Λαζαρόπουλος είναι σε επαφή με το κοινό που παρακολουθεί την εκπομπή για να μεταφέρει ερωτήσεις και παρατηρήσεις.


Επειδή μας έχουν κουράσει κάθε μέρα με την ίδια καραμέλα περί ναζί κτλπ έχω να απαντήσω στον Μπένυ, στον Σα(χλα)μαρά, στον κονφερασιέ, στον Ανεξάρτητο Νεοδημοκράτη και στα 3 ορφανά του Μαρξ τα εξής… Αν αυτός:

- Που δακρύζει όταν ακούει τον Εθνικό Ύμνο

- Που νιώθει υπερήφανος που γεννήθηκε Έλληνας

- Που θέλει πίσω την Πατρίδα του από τους εκατομμύρια λαθρομετανάστες

- Που θέλει να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι που έφτασαν την χώρα μας σε αυτό το χάλι

- Που έχει υπηρετήσει με Τιμή τον Ελληνικό στρατό

- Που θέλει να δώσει μια Ελπίδα στην Ελληνική νεολαία για να μην εγκαταλείψει ακόμα μια φορά την χώρα

ονομάζεται από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, που βλέπει την άνοδο των Ελεύθερων Ελλήνων της Χρυσής Αυγής σαν το απόλυτο κακό, “ναζί” τότε δηλώνω ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ!

Σε κάθε άλλη περίπτωση ονομάζω αυτούς που το διαδίδουν συκοφάντες και αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχουν το 2012 στην Ελλάδα Ναζί, ΧΑΖΟΥΣ.

Οι φίλοι της Χρυσής Αυγής έχουν υψηλότατο επίπεδο νοημοσύνης και είναι οι πιο ψαγμένοι απ΄ όλους, δεν πέφτουν στην παγίδα σας.

Είμαστε Έλληνες Εθνικιστές και ΤΙΠΟΤΕ άλλο!

Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Υποψήφιος Νομού Μαγνησίας
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή


Στην Λάρισα, όπου βρέθηκε σήμερα ο Πάνος Καμμένος, μίλησε για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και για τον ενωτικό αγώνα που πρέπει να δώσουμε όλοι μας για να επανακτήσουμε την πατρίδα μας, για να κάνουμε και πάλι ανεξάρτητη την Ελλάδα.

Και ήταν συνταρακτικός ο Πάνος Καμμένος όταν ρωτήθηκε από συνεργάτη του ιστολογίου, για το δίλημμα των εκλογών: "Μνημόνιο ή Δραχμή" ή μήπως η σωστή ερώτηση είναι "μνημόνιο ή ανεξαρτησία;"

«Εμείς παραμένουμε πιστοί στο Σύνταγμα της Ελλάδας για να το βελτιώσουμε και λέμε όχι σε μνημόνια υποταγής των νεοπατριωτών που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω», μας δήλωσε ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε λέγοντας:
«Ήρθε η ώρα, οι Έλληνες σαν αδέλφια να σταθούν απέναντι σε όλους εκείνους που τους απειλούν με εξαθλίωση, με εξανδραποδισμό, με ταπείνωση και ανελευθερία.
Εμείς είμαστε πολλοί, είμαστε αδέσμευτοι, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες. Έτσι μάθαμε να ζούμε, έτσι θα ζήσουμε.
Είμαστε στην πατρίδα μας και είμαστε πολλοί.
Οι λίγοι είναι εκείνοι που με περίσσιο θράσος μας απειλούν.
Αυτοί οι θρασύδειλοι το βράδυ της Κυριακής θα αρχίσουν να νιώθουν την Νέμεση να τους πλησιάζει.
Σαν Έλληνες περπατάμε με ψηλά το κεφάλι και έχουμε βροντερή φωνή.
Οι εκβιαστές μας ψελλίζουν και απειλούν, ενώ ταυτόχρονα κρύβονται, φοβούμενοι την οργή μας, την οργή των Ελλήνων. Αλλά, ακόμη και την δική μας οργή αν δεν υπολογίζουν, θα πρέπει να τρέμουν την οργή του Θεού, για όλα τα αίσχη τους, για όλα τα ψεύδη τους, για όλες τις ατιμίες τους εις βάρος του Ελληνικού λαού.
Η Κυριακή θα είναι ημέρα αγώνα και σε αυτόν τον κρίσιμο για την πατρίδα αγώνα καλούμε όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες, όλους τους νέους και τις νέες. Η λαϊκή εντολή θα σπάσει τα δεσμά που θέλουν να μας βάλουν και θα αλλάξει την πορεία της χώρας που σήμερα οδεύει προς την καταστροφή.
Τέλος, εύχομαι η 6η Μαΐου να γίνει ημέρα γιορτής ενός νέου Ελληνικού ηρωικού όχι».
Ομιλία και δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στην Λάρισα
Συνεχίζουμε να κάνουμε τη πορεία μας. Από εδώ, μέχρι τη Γαύδο, μέχρι την Κέρκυρα, μέχρι το Καστελλόριζο, μία πορεία μέσα στους πολίτες, μαζί με τους πολίτες.

Ένα κίνημα που ξεκινήσαμε οι πολίτες μέσα από το διαδίκτυο. Ένα κίνημα που από ρυάκι έγινε ποτάμι. Και από ποτάμι γίνεται ένα τσουνάμι που θα ανατρέψει τα κόμματα της μεταπολίτευσης που συγκυβερνούν εκ μέρους των τραπεζών και έχουν σαν σκοπό να παραδώσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Η απάντηση του ελληνικού λαού στις έξι του μηνός θα είναι ένα βροντερό ΟΧΙ.

Αυτό που προέχει είναι οι Έλληνες που βρέθηκαν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα 6 εκατομμύρια Έλληνες. Οι 1.200.000 άνεργοι, οι 900.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν στο όνομα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Θέλουμε να ξαναέρθει το χαμόγελο μέσα από μία νέα πορεία, για μια Ελλάδα που θα είναι περήφανη, εθνικά κυρίαρχη και αξιοπρεπής.

Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά στόχος μας είναι η αξιοπρέπεια της ελληνικής οικογένειας. Και θα το πετύχουμε όλοι μαζί σε κόντρα όλων εκείνων που υπηρετούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, τους τραπεζίτες και το ξένο κεφάλαιο.

Είμαστε ενωμένοι, άνθρωποι που προερχόμαστε από πολλές και διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, ηλικίες, μέρη στην πατρίδα μας. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Θα γυρίσουμε σελίδα στη Μεταπολίτευση. Ξεκινά μια καινούρια μέρα την 7η Μαΐου.

Η Θεσσαλία αγκάλιασε πρώτη τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Έχετε δει και σεις ξεκάθαρα πια, ότι η προσπάθεια να μας φιμώσουν δεν έχει περάσει. Η λάσπη, οι πλαστογραφίες, οι απειλές, τα πιστόλια πάνω στο τραπέζι που τελικά μπήκαν στον κρόταφό μας, δεν πτοούν τους Έλληνες πολίτες.

Το μήνυμα από τη Θεσσαλία θα είναι ένα μήνυμα νίκης. Ένα μήνυμα απελευθέρωσης. Ένα μήνυμα που θα δώσει ο ελληνικός λαός την ίδια μέρα που έχουμε την επέτειο της παράδοσης της χώρας στους Γερμανούς, την 6η Μαΐου.

Εμείς ενωνόμαστε προκειμένου να μην παραδώσουμε τη χώρα μας. Εκείνοι ενωθήκανε και συγκυβερνούν προκειμένου να πουλήσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Εμείς θα προχωρήσουμε όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, ο καταστατικός χάρτης της χώρας και όπως θα δώσει την εντολή ο ελληνικός λαός την Κυριακή.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουν ανεξάρτητοι. Δε γινόμαστε πατερίτσα κανενός, δε συνεργαζόμαστε με τις δυνάμεις του μνημονίου και προχωρούμε προκειμένου να ενώσουμε τους Έλληνες που ήρθαν κοντά μας.

Μην ξεχνάτε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κίνημα το οποίο αγκάλιασε το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά. Ο Νότης Μαριάς με τους Αντιμνημονιακούς Πολίτες και 48 κινήματα από το Σύνταγμα. Έλληνες πολίτες από διαφορετικούς χώρους που ενωθήκανε για να δημιουργήσουν το αντιμνημονιακό αυτό μέτωπο.

Και θα συνεχίσουμε με αυτή την ενότητα, με πίστη στην πατρίδα μας, με πίστη στην Ελλάδα, με πίστη στους νέους ανθρώπους για να πάμε στο αύριο.
Δημοσιογράφος: Είπατε όχι σε μουσουλμάνους στα ψηφοδέλτια.
Π.Κ: Είπαμε όχι σε μουσουλμάνους οι οποίοι παίρνουν εντολές από το προξενείο της Κομοτηνής. Υπάρχουν μουσουλμάνοι Έλληνες, οι Έλληνες πομάκοι, που εκπροσωπούνται στο ψηφοδέλτιό μας στην Ξάνθη. Είναι άλλο οι μουσουλμάνοι Έλληνες που έχουν εθνική συνείδηση και είναι άλλο οι εγκάθετοι του προξενείου της Κομοτηνής που προσλαμβάνονται από τα κόμματα της Μεταπολίτευσης, ιδίως τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και ενώ εν γνώσει τους αποδίδουν λογαριασμό στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής σε ζητήματα εθνικά. Tα κόμματα της μεταπολίτευσης που καταρρέουν, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία τους χρησιμοποιούν για να πάρουν ψήφους. Εμείς δεν ανταλλάσσουμε ψήφους με την εθνική μας συνείδηση. Το κάνουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Δημ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω βάσει ποιας διατάξεως η Ελλάδα θα πάει στη δραχμή.
Π.Κ Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσετε να διαβάζετε τα non paper των μεγάλων κομμάτων...

Γιατί να τους ψηφίσω;

Γράφει η Σοφία Τ.

Αφού μας έβρισε ως… πρωθυπουργός, μας βρίζει και τώρα (02/05/2012) ως… μηδαμινός!
Τώρα ρε άθλιε κατάλαβες τι έκανες και ενοχλείσαι (λέμε τώρα) με τις προσβολές των Ευρωπαίων «εταίρων» για τους Έλληνες;

Αιχμές κατά Ευρωπαίων
«Ήμασταν το πειραματόζωο» λέει στο TIME ο ΓΑΠ.
«Ήμασταν το πειραματόζωο» δηλώνει στο περιοδικό TIME ο τέως πρωθυπουργός ΓΑΠ, ανατρέχοντας στα όσα μεσολάβησαν τα τελευταία 2 χρόνια, στην ανάμειξη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στα πολιτικά πράγματα της χώρας, στα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτησή του, καθώς και στο γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η 1η χώρα στην ευρωζώνη που έπρεπε να αποδεχθεί επώδυνα μέτρα λιτότητας ως αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης.
«Δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ήμασταν το πειραματόζωο» λέει χαρακτηριστικά… και χωρίς καν να ντρέπεται!
«Τα μέτρα λιτότητας συνέθλιψαν την ελληνική οικονομία, η οποία διανύει την 5η χρονιά ύφεσης.
Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9% το 2009 στο 21% σήμερα.
Αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά αυτοκτονιών.
Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν.
Ορισμένοι από τους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι και ζουν από τα συσσίτια» σχολιάζει η αρθρογράφος του TIME.

«Μακάρι να μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε (σ.σ. την κρίση) με πιο ήπιο τρόπο για τον λαό, κυρίως γι' αυτούς που δεν έφταιγαν σε τίποτα, όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όμως τελικά όλοι πλήρωσαν και πλήρωσαν ακριβά» απάντησε ο ΓΑΠ.

Ο τέως πρωθυπουργός εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες, τους οποίους χαρακτηρίζει «λαϊκιστές», δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού.
«Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες. Πώς μπορεί ένας βουλευτής ή ένας ηγέτης να λέει από τη μία πλευρά ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και, από την άλλη πλευρά, να χαρακτηρίζει τους Έλληνες τεμπέληδες;» διερωτάται.

Παράλληλα, υπερασπίζεται και πάλι την απόφασή του να προτείνει δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι ο λαός έπρεπε να αποφασίσει για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι του επιβάλλουν το δεύτερο μνημόνιο.
«Έπρεπε να αποφασίσουμε εάν θέλουμε το 2ο πακέτο βοήθειας, εάν επιθυμούμε την παραμονή στην Ευρωζώνη και -εάν όχι- ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις.
Πίστευα ότι ο ελληνικός λαός θα έλεγε «ναι», ότι θα ήταν δύσκολο αλλά πως θα ξεπεράσουμε την κρίση πάση θυσία» (σχόλιο: ανθρωποθυσία 2.000 αυτοκτονίες).
Γι’ αυτό –συνεχίζει- τον δυσαρέστησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το TIME, οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής αναμένεται να είναι οι πιο περίπλοκες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, καθώς κανένα κόμμα δεν φαίνεται πιθανό να καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Το περιοδικό σημειώνει, επίσης, ότι οι εκλογές είναι άλλη μία ψηφοφορία κατά των μέτρων λιτότητας που, σε συνδυασμό με τις εκλογές στη Γαλλία και την προβλεπόμενη νίκη του François Hollande, θα μπορούσε να αλλάξει τη δυναμική της κρίσης στην Ευρωζώνη.»

Αυτός δεν μας είπε «διεφθαρμένη χώρα»;
Δεν έλεγε «να πουλήσω την Πελοπόννησο»;
Αυτός δεν είπε ότι η πρωθυπουργία δεν τον άφηνε να κάνει κανό ή να χορέψει;
Λοιπόν, θέλουμε να συνεχίσουν να μας κλέβουν, βρίζουν και θυσιάζουν, χωρίς να το έχουν ζητήσει και νομιμοποιήσει οι ευρωπαϊκοί λαοί, Βρυξέλλες και Βερολίνο (αυτό κυρίως);

Ο Sarkozy το είπε. Να θυσιάσουμε 9 εκ. Έλληνες, για να μην «σώσουμε» ΚΑΙ την Ισπανία -στα χάλια τα δικά μας του 2009 είναι- που έχει 42 εκ. κατοίκους.

Αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε σχέδιο (δόλος) και μεγάλο κέρδος και για τον ΓΑΠ και την οικογένειά του (€ 2,5 δισ. για να μας βάλει στο ΔΝΤ πριν το μάθουμε εμείς στο Καστελόριζο), αλλά ΚΥΡΙΩΣ για Γερμανία και «δορυφόρους», ότι η Γερμανία ΑΠΑΙΤΗΣΕ την συμμετοχή του ΔΝΤ στην διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών (το δήλωσε στους ΦΑΚΕΛΟΥΣ ο Junker, ο οποίος στο παρελθόν πούλησε -μέσω TREUHAND- την Α Γερμανία, της Merkel, στην Δ), όχι των λαών, και έπρεπε κάπως να δικαιολογήσει στους Γερμανούς το σχέδιό της (το έκανε με τον χειρότερο τρόπο, εθνικιστικό παραλήρημα από άλλες εποχές), ότι είχε προσχεδιαστεί πριν τις εκλογές του 2009 η έλευση του ΔΝΤ, επομένως ο ΓΑΠ έκλεψε την νίκη με το «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» (στην Ελβετία) και ότι δεν ήταν μονόδρομος τα μνημόνια και όσα συνεπαγόταν η υπογραφή τους.
Κυρίως ότι ο ΓΑΠ έκανε παραπάνω από όσα απαιτούσαν οι τοκογλύφοι για να μην θίξει το πελατειακό κράτος και τα συμφέροντα που στήριξαν την Μεταπολίτευση και τα μνημόνια του 2009-σήμερα.

Ούτε τώρα είναι μονόδρομος η συνέχιση της ανθρωποθυσίας και των όσων υπέγραψε η παράνομη, μη εκλεγμένη «κυβέρνηση» Παπαδήμου (ο τραπεζίτης που, με τον Σημίτη, μας έβαλε με ψέματα, που χρεωνόμαστε οι Έλληνες πολίτες από την Γερμανία, που επίσης έχει δώσει ψεύτικα στατιστικά και κρύβει χρέος και έχει και παλαιά χρέη με την Ιστορία και την Ελλάδα, στο €).

Ο μονόδρομος είναι να κάνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η δικαιοσύνη (υπάρχει άραγε;) το καθήκον της.
Στο θέμα του FOCUS και της Αφροδίτης έβγαλε αθώο τον απόγονο των Βανδάλων (γερμανικός λαός) που ασέλγησε στην θεά, την σημαία και την Ιστορία μας.
Στο θέμα των άλλων εντύπων και προσώπων, πολιτικών ή μη, που απαιτούσαν τον Παρθενώνα και κάτι νησάκια ή προσέβαλαν ως «υπάνθρωπους» τους Έλληνες, επίσης δεν έχει κάνει κάτι.
Μας πέταξαν στα μούτρα την φυλάκιση του τελειωμένου Άκη για να δούμε ότι υπάρχει κάθαρση στην πολιτική…!
Αφού έκλεισε το σκάνδαλο των σκανδάλων SIEMENS, δεν έχει γίνει τίποτα με όσα έχουν υπογράψει οι δοσίλογοι πολιτικοί με γερμανικούς, γαλλικούς κ.ά. κολοσσούς για εξοπλιστικά και «επενδύσεις»!!!
Ποιον πάτε να κοροϊδέψετε με τον Άκη στο μπουντρούμι;
Η Δικαιοσύνη έχει καταντήσει δεκανίκι της Βο(υ)λής των πλουσίων, των γόνων, των αμετανόητων της Μεταπολίτευσης, των επικίνδυνων για την δημόσια υγεία, για την ασφάλεια και την ύπαρξή μας ως έθνους, κράτους και ανθρώπων.

Μάθαμε πλέον για τις τράπεζες, τον δανεισμό, το χρέος, τα εθνικά θέματα, όσα δεν ξέραμε 38 χρόνια.
Δεν μασάμε πια από κούφια λόγια και υποσχέσεις.
Η συγγνώμη δεν γίνεται αποδεκτή.

Όσοι μας έφεραν εδώ δεν μπορούν, δεν θέλουν, να μας βγάλουν από την κρίση, που ΔΕΝ είναι οικονομική, ΑΛΛΑ πολιτική και ηθική!

Κατάφεραν να βγάλουν την ακροδεξιά από την τρύπα της και τώρα δεν μαζεύεται.
Σε εποχές κρίσης οι φασίστες «ψαρεύουν» απογοητευμένους και ευάλωτους σε πλύση εγκεφάλου…

Γιατί να σας ψηφίσουμε;

Τι να ψηφίσουμε;
Όσοι νομίζουν ότι το πρόβλημά μας είναι μόνον το Μνημόνιο, προφανώς δεν έχουν χρόνο να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει στη χώρα μας και στη Θράκη

Πώς μπορούν οι πολιτικοί να πείσουν τους εχέφρονες πολίτες ότι ενδιαφέρονται για το κοινό καλό και όχι αποκλειστικά για το δικό τους συμφέρον, όταν αδιαφορούν για την παράδοση -ουσιαστικά- της Θράκης στο τουρκικό Προξενείο; Τα όσα γίνονται στη Θράκη και κατ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο, είναι ανήκουστα για χώρα η οποία θέλει να λέγεται σοβαρή!
Η αξιόλογη ιστοσελίδα «onalert» γράφει ότι η κατάσταση είναι αφόρητη για όσους υποψηφίους έχουν επιλέξει να μην παίξουν το τουρκικό παιχνίδι. Και αυτό το επιβεβαιώνουμε, μια και ήμαστε μάρτυρες πολλών περιστατικών πιέσεων και εκβιασμών εκ μέρους τουρκοφρόνων προς όσους δεν είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν.
Αναφερθήκαμε όμως στην παραπάνω ιστοσελίδα, διότι με τις προσβάσεις που έχει σε στρατιωτικούς κύκλους, αναφέρεται στις έντονες φήμες που κυκλοφορούν στην Ξάνθη για προβοκάτσια που ετοιμάζουν οι Τούρκοι προκειμένου να “στηρίξουν τους εκλεκτούς της τουρκικής μειονότητας”, όπως επιμένουν να αποκαλούν τη μουσουλμανική μειονότητα. Προβοκάτσια είχε γίνει και το 2004 όταν κάποιοι έκαψαν παραμονές των εκλογών πανό “Τούρκου” υποψηφίου με αποτέλεσμα την ημέρα των εκλογών το δήθεν θύμα να πάρει ψήφους που ούτε ονειρευόταν.
Για το φαινόμενο που παρατηρείται, ότι υποψήφιοι βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων, και ειδικά των δύο μεγάλων, να κάνουν “τεμενάδες” και να υποβάλουν τα σέβη τους σε ανθρώπους και οργανώσεις που έχουν εμπλακεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε εκδηλώσεις, δηλώσεις και ενέργειες, που στόχο έχουν την “ανεξάρτητη Δυτική Θράκη”, έκανε εκτεταμένο ρεπορτάζ η εφημερίδα της Κομοτηνής «Αντιφωνητής».
Το ότι οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν και Μάντατζη, βρίσκονται πάντα δίπλα στους παράνομους μουφτήδες των νομών τους, αλλά και πάντα κοντά στον Πρόξενο της Τουρκίας κ. Μ. Σάρνιτς και τον πρόεδρο του ισλαμικού Ιδρύματος IRCICA, κ. Χαλίτ Ερέν, δεν προξενεί πλέον εντύπωση. Το κόμμα τους χαίρεται που φέρνουν ψήφους. Αν βλάπτουν την Ελλάδα με την παραπληροφόρηση στα διεθνή φόρα, αυτό φαίνεται ότι είναι δευτερεύον.
Τα δύο κόμματα υπακούουν πάντα στο αίτημα του Προξενείου, να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο περισσότεροι χριστιανοί απ’ ό,τι μουσουλμάνοι. Και τούτο, για να μη διασκορπίζονται οι ψήφοι μεταξύ των μουσουλμάνων και χαθεί ευκαιρία να εκλεγεί τουρκόφρονας βουλευτής. Όποιος ενδιαφέρεται, ας μελετήσει τα αποτελέσματα όλων των προηγούμενων εκλογών. Σε κάθε συνδυασμό, όλες σχεδόν τις μουσουλμανικές ψήφους συγκεντρώνει πάντα ένας υποψήφιος, ενώ ο δεύτερος μάλλον είναι διακοσμητικός.
Αλλά και η ελληνική πολιτεία δέχεται -μέσω της δικαιοσύνης- παράνομες υποψηφιότητες (δεν μιλάμε για την ποιότητα και ηθική, αλλά και για τυπικά προσόντα). Όλοι δε οι τουρκόφρονες υποψήφιοι δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Φωτογραφίζονται έχοντας πίσω τους την παράνομη σημαία της «Αυτόνομης Θράκης» (και την τουρκική φυσικά), συμβούλους και υπουργούς του κ. Ερντογάν, μέχρι σημείου μάλιστα βουλευτής της Ελλάδας να κρατά την ομπρέλα για να μη βραχεί ο Τούρκος Πρέσβης που επισκέφτηκε πρόσφατα την Θράκη.
Και κοντά στα άλλα, όχι μόνον αφήσαμε ανυπεράσπιστους τους Πομάκους στα χέρια των Τουρκοφρόνων (όπου αν δεν περάσουν από τον Αγά, δύσκολα εξυπηρετούνται (και) από τους χριστιανούς υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών της περιοχής). Αλλά, με τα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας -με τους/τις γνωστές συμβούλους)- επιχειρούμε να τους τουρκοποιήσουμε, κι ας κραυγάζουν οι άνθρωποι ότι δεν θέλουν να είναι Τούρκοι.
Θα τα πληρώσουμε όλα αυτά. Όσοι νομίζουν ότι το πρόβλημά μας είναι μόνον το Μνημόνιο, προφανώς δεν έχουν χρόνο να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει στη χώρα μας και στους άλλους τομείς, και όχι μόνο στην Θράκη φυσικά.

Η συνεχής πολύωρη δραστηριότητα σε διάφορα ύψη πτήσης, δείχνει ότι τα πολεμικά αεροσκάφη βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα

Στην περιοχή η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ

Μερικά από τα πλέον σύγχρονα κατασκοπευτικά αεροσκάφη της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ, πετούν πλέον σχεδόν σε 24ωρη βάση στην περιοχή μας και κυρίως στην Περιοχή Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας (FIR). Αισθητή είναι και η παρουσία επίσης τελευταίας τεχνολογίας μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ στην περιοχή. Τόσο οι κινήσεις τους όσο και η συνολική συμπεριφορά της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ στην περιοχή, δείχνει ότι σκοπός είναι η κοντινή παρακολούθηση των εξελίξεων σε Ιράν και Συρία, ενώ τα δεδομένα παραπέμπουν σε μια κατάσταση «αυξημένης ετοιμότητας» για δράση.

Να σημειωθεί ότι η πτητική συμπεριφορά των τελευταιών ημερών είναι σημαντικά διαφοροποιημένη από τη συμπεριφορά που καταγράφηκε κατά την περίοδο της γεώτρησης των κυπριακών κοιτασμάτων. Οι διαφορές είναι μεγάλες ακόμα και από τη δράση του ειδικού αμερικανικού ανθυποβρυχιακού αεροσκάφους, το οποίο εκτελούσε πολύωρες πτήσεις επιτήρησης στα όρια των ΑΟΖ Κύπρου - Ισραήλ και κοντά στην περιοχή γεώτρησης του «Αφροδίτη».

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα τακτική, κατασκοπευτικά και μαχητικά των ΗΠΑ που πετούν τις τελευταίες μέρες για πολλές συνεχόμενες ώρες στην περιοχή μας, πλέον δεν προσγειώνονται στις Βρετανικές Βάσεις για ανεφοδιασμό, αλλά ανεφοδιάζονται στον αέρα. Μάλιστα, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, τελευταίου τύπου μαχητικά, ανεφοδιάστηκαν από ιπτάμενο βυτιοφόρο που ήρθε στο FIR Λευκωσίας, από βάση στη Βρετανία όπου και επέστρεψε μετά τον ανεφοδιασμό. Ειδικοί εκτιμούν, χωρίς ωστόσο να είναι απόλυτα βέβαιοι, ότι μεταξύ άλλων στην περιοχή πετούν τα τελευταίας τεχνολογίας αμερικανικά «F22S», μαζί με «F15C» που είναι εξοπλισμένα με ραντάρ «APG-63».

Η συνεχής πολύωρη δραστηριότητα σε διάφορα ύψη πτήσης, δείχνει ότι τα πολεμικά αεροσκάφη βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, ενώ οι κατασκοπευτικές ιπτάμενες μηχανές δείχνουν ότι δεν θέλουν να χάσουν ούτε στιγμή από τις πηγές που παρακολουθούν. Σημειώνεται επίσης ότι τις τελευταίες μέρες αυξήθηκε η παρουσία μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών, ενώ περιοδικές πτήσεις κατασκοπευτικών του Ισραήλ επίσης καταγράφονται στα ραντάρ.


Γράφει ο γερο-Κλεισθένης

Το να προτείνει κάποιος σε έναν άλλο τι κόμμα ή ποιον υποψήφιο να ψηφίσει είναι αποκοτιά, ανοησία και προσβολή.

Μπορεί να γέρασα αλλά δεν ξεκούτιανα ακόμη.

Τα όσα γράφω αφορούν τους νέους και τις νέες, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Στις ερχόμενες εκλογές σας δίνεται η ευκαιρία να σαρώσετε κάθε τι σάπιο, κάθε αρτηριοσκληρωτικό, κάθε τι βρώμικο πουυπάρχει στην πολιτική σκηνή.

Γιανα γίνει κάτι τέτοιο κατορθωτό πρέπει όλοι, μα όλοι, να πάτε στις κάλπες.

Ψηφίστε ό,ποιο κόμμα πιστεύετε ότι σας εκπροσωπεί, ό,ποιο κόμμα πιστεύετε ότι καλύπτει τις απαιτήσεις σας για το αύριο.

Η παραλία και το μπανάκι την Κυριακή 6η του Μάη σημαίνει διαβατήριο και ξενιτειά, σημαίνει ανεργία και εξαθλίωση, σημαίνει τέλος στα όνειρα που πιθανά κάνατε μέχρι σήμερα.

Ο δρόμος προς την κάλπη σας δίνει την δυνατότητα να καθαρίσετε την κόπρο του Αυγεία, σας δίνει την δυνατότητα να βάλετε, εσείς για εσάς, θεμέλια για μια καλύτερη Ελλάδα.

Μπορείτε κάλλιστα να πάτε να ψηφίσετε ό,ποιο κόμμα προτιμάτε και μετά με ήσυχη συνείδηση να πάτε για μπανάκι.

Αυτό που θα τολμούσα να προτείνω στους νέους και τις νέες είναι ποιον δεν πρέπει να ψηφίσουν.

Σε ποιον πρέπει να απαγορέψουν την είσοδο στην βουλή.

Τα ήδη φθαρμένα και διαβρωμένα πρόσωπα που φιγουράρουν στις οθόνες και αυτοαποκαλούνται σωτήρες. Τους ήδη δοκιμασμένους και αποτυχημένους. Τους κλέφτες και τους διαπλεκόμενους.

Ψηφίστε τους νέους και τις νέες υποψηφίους των κομμάτων, αυτούς που στο κάτω κάτω είναι πιο κοντά στην ηλικία σας και πιθανά σκέφτονται σαν εσάς. Αυτούς που τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν πρόλαβαν να μπλεχτούνμε την διαπλοκή, τα συμφέροντα, τους νταβαντζήδες και τα λαμόγια.

Καταδικάστεμε την ψήφο σας κάθε παλιό, αρτηριοσκληρωτικό, σάπιο που στυλιζαρισμένο σας παρουσιάζεται στα ΜΜΕ σαν οσία παρθένα και εύελπις διασώστης.

Καταδικάστε την γενιά μου, την προδοτική γενιά του πολυτεχνείου που ξεπουλήθηκε για μια κωλοκαρέκλα και σας αφαίρεσε το μέλλον, σας πήρε τα όνειρα και τα σκόρπισε στους τοκογλύφους, ντόπιους και ξένους, σας αναγκάζει να βγάλετε διαβατήριο για να γίνετε μετανάστες.
Ανατρέψτε τις επιλογές των γέρων, ακόμη και την δική μου.

Πιθανάθα αντιτάξει κάποιος, γιατί αν πάω ναψηφίσω θ' αλλάξει κάτι;

Η απάντηση δεν είναι εύκολη ούτε μονολεκτικήτου τύπου ναι-όχι.

Οι εκλογές από μόνες τους δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, μπορούν όμως να βάλουν στέρεες βάσεις για την επίλυσή του στο άμεσο μέλλον. Μπορούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο πολιτικό σκηνικό με πιθανότητες και δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος.

Η επανεκλογή των γνωστών υπεύθυνων γιατο σημερινό χάλι δεν εγγυάται την επίλυση του προβλήματος, αλλά την διαιώνιση και την χειροτέρευσή του.
Οι δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές δεν είναι για ξαναμαγείρεμα.

Επειδή σαν γερογκρινιάρης γράφω τα ίδια καιτα ίδια οφείλω να δηλώσω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους νέους και τις νέες, στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου, εμπιστεύομαι την κρίση τους, εμπιστεύομαιτις επιλογές τους αρκεί να πάνε στην κάλπη μέσω της οποίας μπορούν να σαρώσουν το σάπιο πολιτικάντικο προσωπικό φέρνοντας το νέο, το καινούριο, την ανανέωση έστω και κόντρα στα όσα εγώ πιστεύω.

Όλοι στην κάλπη, ναι στο νέο, όχι στο παλιό.

Υγεία και την 6η Μάη καλό σάρωμα.

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Αναβρασμός επικρατεί στις κυβερνητικές τάξεις της Τουρκίας όσον αφορά στις πιθανότητες να ξεσπάσει στρατιωτική σύγκρουση. Γι’ αυτό το λόγο συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό την προεδρία του Αμπντουλάχ Γκιουλ για να εξετάσει την κατάσταση στην περιφέρεια της Τουρκίας.

Επί τάπητος τέθηκαν τα μεγάλα θέματα ασφαλείας τα οποία αντιμετωπίζει η Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή από τη Συρία και το Ιράκ μέχρι τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν και τις πιθανότητες να ξεσπάσει σύρραξη.

Στο επίκεντρο ήταν τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Άγκυρα σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους πρόσφυγες από τη Συρία, αν και στις σχετικές ανακοινώσεις «ντύθηκε» με τον πολιτικώς ορθό «μανδύα» των δικαιωμάτων των Σύρων πολιτών που καταπατούνται.

Ανησυχίες εκφράστηκαν και για τις εθνικές ή φυλετικές διαιρέσεις σε γειτονικά κράτη, κάτι που ευνοεί τη δημιουργία κουρδικού κράτους.

Συνάντηση μυστήριο ανάμεσα σε Οζέλ και Ερντογάν
Συνομιλούσαν 3 ώρες και 10 λεπτά


Μυστήριο επικρατεί στην Τουρκία για την ξαφνική επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Νετζντέτ Οζέλ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη.

Η διάρκεια της συνάντησης ξεπέρασε κάθε ρεκόρ και έφτασε στις 3 ώρες και 10 λεπτά προκαλώντας ερωτηματικά για το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής.

Και οι δυο άνδρες δεν έκαναν καμία δήλωση μετά το τέλος της επίσκεψης του Οζέλ και ούτε ανακοινώθηκε το περιεχόμενο της. Πιθανολογείται πως υπήρχε συζήτηση για του Κουρδικό αλλά και το θέμα της Συρίας.

Πληροφορίες από OnAlert
Στις Δημοκρατίες η πλειοψηφία κυβερνά; Προφανώς ναι, αλλά στις δημοκρατίες και όχι στις κοινοβουλευτικές ολιγαρχίες, που αδίστακτα μεταβάλουν τους εκλογικούς νόμους όπως το συμφέρον της διαιώνισής τους στην εξουσία επιτάσσει

Ας παρακολουθήσουμε μέσω ενός ρεαλιστικού σεναρίου, ο «Δημοκρατικός» και «Δίκαιος» εκλογικός νόμος, πόσο θαυμαστά αποτυπώνει τις επιθυμίες του εκλογικού σώματος.

Έστω ότι οι έχοντες δικαίωμα να ψηφίσουν είναι 1000 πολίτες και έστω 240 από αυτούς ψηφίζουν το κόμμα Α που έρχεται πρώτο:

Τι δύναμη θα έχει αυτό το αποτέλεσμα;
Ποιό θα είναι το τελικό ποσοστό αυτής της επιλογής;

Μα φυσικά, θα απαντούσατε, 240*100/1000 = 24%

Για να δούμε όμως, είναι έτσι;

1. Έστω ότι η αποχή είναι 20%

Δηλαδή 20/100*1000 = 200 δεν ψηφίζουν
Τότε το εκλογικό σώμα θεωρείται: 1000 - 200 = 800 άτομα
και το ποσοστό του κόμματος Α γίνεται 240*100/800 = 30%!

2. Αν τώρα από τους 800 ρίξουν άκυρο 50

Τότε το εκλογικό σώμα θεωρείται: 1000 - 200 - 50 = 750 άτομα
Και το ποσοστό του κόμματος Α γίνεται 240*100/750 = 32%!!

3. Και τέλος εάν έχουμε και 60 λευκά

Τότε το εκλογικό σώμα θεωρείται: 1000 - 200 - 50 - 60 = 690 άτομα
Και το ποσοστό του κόμματος Α γίνεται 240*100/690 = 34,8%!!!

4. Εάν τώρα από τους 690 πολίτες οι 100 αποφασίσουν να ψηφίσουν συνδυασμούς που δεν περνούν το όριο του 3%

Τότε το εκλογικό σώμα θεωρείται: 1000-200-50-60-100 = 590 άτομα
Και το ποσοστό του κόμματος Α γίνεται 240*100/590 = 40,7%!!!

Ένα τέτοιο ποσοστό δίνει στο κόμμα Α 240*250/590 = 101 έδρες

5. Αν τώρα προσθέσουμε και το bonus των 50 εδρών τότε το κόμμα Α έχει τελικά
101 + 50 = 151 έδρες!!!

Με αυτό λοιπόν τον “Δημοκρατικό” νόμο οι 240 κυβερνούν τους υπόλοιπους 760 που αλληλοκοιτάζονται με έκπληξη.

Τώρα τι λέτε;

Θα πάμε να ψηφίσουμε;
Θα ρίξουμε λευκό;
Θα ρίξουμε άκυρο;
Θα ψηφίσουμε π.χ. "Τζούλια" μόνο και μόνο από αντίδραση;

Για ακόμη μεγαλύτερη επιβεβαίωση του προηγουμένου σεναρίου σας παραθέτω τα εκλογικά αποτελέσματα του 2004 και 2009 όπου το ΠΑΣΟΚ κάλυψε μια διαφορά 15,25%.

Με πόσες άραγε περισσότερες ψήφους;

Πριν το διαβάσετε κάνετε τρεις εκτιμήσεις για να δείτε αν πέσετε μέσα.

2004
Νέα Δημοκρατία 3.359.058, 45,36%, 166 έδρες (κοινοβούλιο 55,3%)
ΠΑΣΟΚ 3.002.531, 40,55%, 116 έδρες (κοινοβούλιο 38,7%)
ΑΠΟΧΗ 2.326.025, 23,50%
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ 166.667 1,68%

2009

ΠΑΣΟΚ 3.012.373, 43,92%, 160 έδρες (κοινοβούλιο 53,3%)
Νέα Δημοκρατία 2.295.967, 33,48%, 91 έδρες (κοινοβούλιο 30,3%)
ΑΠΟΧΗ 2.888.906, 29,08%
ΑΚΥΡΑ/ΛΕΥΚΑ 186.137, 2,64%

Όπως βλέπετε μόλις 9.842 ψήφοι, χωρίζουν ένα ηττημένο πανηγυρικά ΠΑΣΟΚ του 2004, με ένα κερδισμένο, επίσης πανηγυρικά το 2009.

Όσο περισσότεροι απέχουν, τόσο περισσότερες έδρες-εξουσία-νομιμοποίηση δίνουν σ’ αυτούς που μας έφτασαν εδώ!!

Στη «Δημοκρατία» όλοι έχουμε ευθύνη!

Αν θέλουμε να αντιδράσουμε ας αντιδράσουμε υπεύθυνα.

Ο δικομματισμός θέλει κατά προτεραιότητα

• Να τον ψηφίζουμε
• Αν δεν τον φηφίζουμε να καθόμαστε σπίτι
• Ή τέλος να ψηφίζουμε κόμματα κάτω του 3%

Ας χρησιμοποιήσουμε τα όπλα επιβολής του σαν όπλα απομάκρυνσης και τιμωρίας του.

Ας σταματήσουμε να κινούμαστε μεταξύ φόβου και ψεύτικης ελπίδας
Οι νέο-οθωμανικές διαθέσεις της Τουρκίας φαίνεται ότι δεν πολυαρέσουν στην Ουάσινγκτον. Ήδη στρατηγικές προσωπικότητες στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, όπως ο Χένρι Κίσινγκερ, έχουν προειδοποιήσει την Άγκυρα να μην θίξει τα ζωτικά συμφέροντα των Αμερικανών στην ευρύτερη περιοχή.

Τώρα έρχεται ανάλυση του αμερικανικού think tank «STRATFOR» που έρχεται να μας επιβεβαιώσει.

Το STRATFOR τονίζει την πρόθεση της Τουρκίας να γίνει ο σημαντικότερος γεωστρατηγικός παίκτης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και υπογραμμίζει τις τουρκικές απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου σε ό,τι αφορά τις έρευενες για το φυσικό αέριο.

Η τελευταία ανάλυση λοιπόν του αμερικανικού think tank, υπογραμμίζει με νόημα ότι η Τουρκία θέλει να καταστεί, αναφερόμενη στις απειλές της Άγκυρας κατά Αθήνας και Λευκωσίας, ως προς την διαδικασία των ερευνών για φυσικό αέριο.

Ωστόσο η Τουρκία δεν υπολόγισε σωστά το πόσο απαραίτητη είναι για τις ΗΠΑ ως γεωπολιτικός εταίρος, κυρίως ως παράγοντας ανάσχεσης της Ρωσίας. Η υπερφιλόδοξη και βιαστική Τουρκία «έχει ξεφύγει», παίζοντας το δικό της παιχνίδι. Η ανάλυση επικρίνει την πρακτική των Τούρκων εναντίον του Ισραήλ, αλλά και πρωτοβουλίες τους στη Μέση Ανατολή με τις οποίες δεν συμφωνούν οι ΗΠΑ.

Με αυτό το σκεπτικό το STRATFOR προβλέπει κάποια ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας το προσεχές διάστημα.

Εμμέσως, λοιπόν, διαμηνύεται στην Άγκυρα ότι από τις ΗΠΑ δικαιούται να έχει κάποιον ρόλο, αλλά όχι «τον» ρόλο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Και πως όλα πρέπει να γίνονται κατόπιν «συνεννόησης» με την υπερδύναμη. Ειδάλλως η Άγκυρα θα βρεθεί προ δυσάρεστων εξελίξεων, διότι σε ένα διπλό θερμό μέτωπο με Ελλάδα – Ισραήλ, την περιμένει καταστροφή. Αυτό υπονοείται σαφέστατα από το STRATFOR, το οποίο εκτιμούμε πως θέλει εκφοβιστικά να περάσει στους Τούρκους το μήνυμα πως δεν είναι ούτε άτρωτοι ούτε πανίσχυροι.

Πηγή

Η συζήτηση που άνοιξε με αφορμή τη δήλωση του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου για αύξηση της θητείας,αναγκαστικά πρέπει να ανοίξει το θέμα της αναδιοργάνωσης των ΕΔ.Και ειδικά του Στρατού Ξηράς.

Ένα το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί: τι Στρατό Ξηράς θέλουμε;

Ένας αξιωματικός με μεγάλη πείρα παίζει το ρόλο του “ειδικού συνεργάτη” και μ΄ ένα κείμενό του κάνει μία ολοκληρωμένη πρόταση η οποία περιμένει τα σχόλιά σας.

Τι στρατό θέλουμε λοιπόν;

“Είναι αλήθεια ότι όλοι οι μεγάλοι δημόσιοι οργανισμοί είναι συντηρητικοί στη διατήρηση των δομών και του τρόπου λειτουργίας τους. Ειδικά, για τους στρατιωτικούς οργανισμούς, οι οποίοι δείχνουν σπάνια την αποτελεσματικότητά τους, μια και δεν γίνεται αξιολόγηση συχνά αλλά ούτε και πόλεμος, η επικρατούσα αντίληψη είναι ότι είναι προτιμότερο να επιλέγεις το δοκιμασμένο και σίγουρο παρά το νέο και επικίνδυνο.

Είναι βέβαια συζητήσιμο πιο είναι αυτό που φέρνει πιο κοντά στη νίκη και αν αυτό είναι η κλασική λύση που την περιμένει ο αντίπαλος ή η καινοτόμος που θα τον αιφνιδιάσει. Το σίγουρο είναι ότι στη περίοδο της ειρήνης επικρατεί η λύση της "σιγουριάς", που υιοθετείται και διδάσκεται από τα στρατιωτικά σχολεία.

Όποιος προτείνει άλλες λύσεις μπορεί να είναι αποτελεσματικός στον πόλεμο αλλά τρομάζει τους προϊσταμένους του στη ειρηνική περίοδο. Βλέπουμε ότι για πολλά χρόνια χρησιμοποιούντο οι σχηματισμοί επιπέδου μεραρχίας σαν ενδιάμεσο κλιμάκιο μεταξύ Σώματος Στρατού και Ταξιαρχίας. Αυτό γινόταν στον αμερικανικό στρατό αλλά και στον ελληνικό.

Η διάσπαση των δυνάμεων στις τρεις ταξιαρχίες, αφήνει τη διοίκηση της μεραρχίας να παίζει σε ελάχιστες περιπτώσεις συντονιστικό ρόλο ενώ τον ίδιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει και η διοίκηση του Σώματος Στρατού. Έτσι και αλλιώς η μεταφορά μονάδας από την μια ταξιαρχία στην άλλη σπάνια γίνεται, με την ισχύουσα πρακτική και αφού η μεραρχία δεν ρυθμίζει τις μονάδες ελιγμού αφήνεται να ρυθμίζει λεπτομέρειες στη ειρήνη ή για τις μονάδες υποστήριξης.

Αυτός ήταν και ο λόγος κατάργησης των περισσότερων μεραρχιών γιατί κατάντησαν να είναι ένα άχρηστο επίπεδο διοίκησης που δημιουργούσε επιπλέον γραφειοκρατία. Οι καινούργιες τεχνολογίες, που συσσωρεύτηκαν στις ταξιαρχίες τις έκαναν παντοδύναμες από πλευράς ισχύος πυρός και αυτοδύναμες από επικοινωνιακής πλευράς. Πλέον δεν χρειάζεται ο διοικητής ταξιαρχίας να ζητήσει επικοινωνίες από τη μεραρχία για να επικοινωνήσει με το Σώμα Στρατού ή με ακόμη μεγαλύτερα κλιμάκια ή με την πολεμική αεροπορία και το ναυτικό.

Δεν χρειάζεται άμεση υποστήριξη με πυρά πυροβολικού γιατί έχει τα δικά του και δεν έχει άμεση ανάγκη λογιστικής υποστήριξης γιατί έχει δικές του αρκετές ποσότητες καυσίμων, με τις οποίες μπορεί να κινήσει τα άρματα και μηχανοκίνητά του σε αποστάσεις περί τα 1.000 χιλιόμετρα. Αυτό βέβαια ισχύει για τους περισσότερους δυτικούς στρατούς και έχει δώσει μεγάλη αυτονομία στη λειτουργία της ταξιαρχίας, η οποία δεν κάνει επιχειρήσεις από μόνη της αλλά και δεν χρειάζεται άμεση βοήθεια ή επιτήρηση από κάποιον πολύ κοντά της.Οι σύγχρονες ταξιαρχίες έχουν δύναμη που κυμαίνεται από 5.000 έως 6.000 προσωπικό και η δομή τους διαφοροποιείται από το αν είναι ελαφριά ταξιαρχία, αεροκίνητη ή αερομεταφερόμενη, μηχανοκίνητη πεζικού, τεθωρακισμένη, αναγνώρισης κλπ. Η πλέον κλασική μορφή ταξιαρχίας είναι η τεθωρακισμένη και η μηχανοκίνητου πεζικού, οι οποίες ήταν και οι πρώτες μορφές ταξιαρχίας στη διάρκεια του Β΄Π.Π. όταν έγινε προσπάθεια να δημιουργηθούν πιο ευέλικτα σχήματα και να δοθεί μεγαλύτερη δύναμη-ισχύς πυρός στον τοπικό διοικητή στο πεδίο της μάχης.

Στο γερμανικό στρατό με την αναδιοργάνωση του 1995, υπήρχαν τρία Σώματα Στρατού (εκ των οποίων μόνο ένα αμιγώς γερμανικό), με 255.000 άτομα (εκ των οποίων 123.000 στρατεύσιμοι), με επτά μεραρχίες (προηγούμενα δώδεκα) και 24 ταξιαρχίες (προηγούμενα 48). Από αυτές τις ταξιαρχίες οι έξι είχαν πλήρη επάνδρωση ενώ οι λοιπές ήταν επανδρωμένες κατά 60%, κύρια από στρατεύσιμους.

Σε αυτές τις ημιενεργές ταξιαρχίες ήταν επανδρωμένες η επιλαρχία αρμάτων και ένα μηχανοκίνητο τάγμα ενώ τα υπόλοιπα υλικά ήταν αποθηκευμένα, όπως επίσης και το 25% των οχημάτων. Μέχρι σήμερα ακολούθησαν και άλλες μειώσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν πέντε (5) μεραρχίες με 12 ταξιαρχίες. Με τη σχεδιαζόμενη μετατροπή (transformation) του γερμανικού στρατού, θα διατηρηθούν μια τεθωρακισμένη μεραρχία με δυο ταξιαρχίες, μια μεραρχία ειδικών δυνάμεων, μια αερομεταφερόμενη μεραρχία, οι οποίες αποτελούν τις δυνάμεις ταχείας αντίδρασης. Επιπλέον, τέσσερεις ταξιαρχίες θα αποτελούν τις δυνάμεις σταθεροποίησης (stabilization forces). Βλέπουμε δηλαδή ότι οι μειώσεις και μετατροπές των δομών είναι συνεχείς και ανταποκρίνονται στις αλλαγές των αποστολών.

Πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα

Με τις νέες δομές, χωρίς μεραρχίες, επιτυγχάνονται τα παρακάτω (τα μεγέθη είναι για τα ελληνικά δεδομένα) :

· Μείωση επιπέδων διοίκησης. Με αυτό τον τρόπο πέρα από τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν, μειώνεται ο αριθμός του προσωπικού που απασχολούνταν στο επιτελείο της μεραρχίας (περί τα 150 άτομα), καταργούνται οι μονάδες που υποστήριζαν διοικητικά και επικοινωνιακά αυτό το επιτελείο (Τάγμα Διαβιβάσεων και Λόχος Στρατηγείου, περί τα 500 άτομα).

· Μείωση των μονάδων λογιστικής υποστήριξης (τάγμα τεχνικού, τάγμα υποστήριξης, περί τα 800 άτομα).

· Μείωση των στρατοπέδων-εγκαταστάσεων, με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

· Ευελιξία στη διοίκηση και μείωση των κέντρων λήψης αποφάσεων. Αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ταχύτερη λήψη αποφάσεων ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές.

Δυο μειονεκτήματα προβάλλονται αν και είναι άσχετα με την αποτελεσματικότητα:

· Μειώνονται οι θέσεις των υποστρατήγων.
· Μειώνονται τα στρατόπεδα, με επίπτωση σε ορισμένες τοπικές κοινωνίες.

Τα φερόμενα σαν μειονεκτήματα δεν αφορούν την αποτελεσματικότητα του στρατεύματος απέναντι στην Αποστολή ενώ η υιοθέτηση των απόψεων αυτών, όπως έγινε τελευταία, οδηγεί σε άσκοπη διασπορά των μονάδων, κατασπατάληση πόρων και καθιερώνει την αντίληψη ότι τα στρατόπεδα έχουν κύριο σκοπό την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.Πληθωρισμός ανωτάτων αξιωματικών στον Ελληνικό Στρατό

Ο υπερβολικός αριθμός των διοικήσεων του ελληνικού στρατού, που πλησιάζει αυτόν του αμερικανικού, είναι ένα απλό δείγμα της μεγάλης έκτασης της δομής του Στρατού μας. Επιπλέον στον Ε.Σ. ο αριθμός των ανωτάτων που υπηρετεί σε επιτελικές θέσεις είναι μεγαλύτερος απο αυτόν που υπηρετεί σε θέσεις διοίκησης.

Δομή διοίκησης αμερικανικού στρατού με 675.000 επάνδρωση (65 ανώτατοι)
Δομή διοίκησης ελληνικού στρατού με 90.000 επάνδρωση (61 ανώτατοι)
Αντιστράτηγοι 9 (διοικητές Στρατιών, Σωμάτων Στρατού)
Αντιστράτηγοι 8 (διοικητές Στρατιάς, Σωμάτων Στρατού, στρατηγείου NDC-GR και διοίκησης Δόγματος-Εκπαίδευσης)
Υποστράτηγοι 20 (υποδιοικητές Σωμάτων Στρατού, διοικητές μεραρχιών)
Υποστράτηγοι 18 (υποδιοικητές Σωμάτων Στρατού, διοικητές μεραρχιών)
Ταξίαρχοι 37 (διοικητές μαχίμων ταξιαρχιών ΠΖ,ΤΘ, Αναγνώρισης)
Ταξίαρχοι 35 (διοικητές μαχίμων ταξιαρχιών ΠΖ,ΤΘ,ΚΔ,ΠΝ, υποδιοικητές μεραρχιών)

Η μελλοντική σχεδίαση

Η σύγκριση του αριθμού των αμερικανικών με τις ελληνικές ταξιαρχίες είναι αριθμητική. Οι αμερικανικές έχουν διπλάσιο σχεδόν αριθμό προσωπικού, μεγάλη ισχύ πυρός και περισσότερα μέσα. Στο Σώμα των αμερικανών πεζοναυτών διατηρούνται οι σχηματισμοί της μεραρχίας και του συντάγματος, για λόγους παράδοσης.

Η μείωση της ισχύος και των βαρέων μονάδων του αμερικανικού και νατοϊκού προτύπου οφείλεται στην αλλαγή του είδους των αποστολών και στην επιδίωξη αερομεταφοράς σε μικρό χρόνο. Όταν υπήρχαν τα δόγματα της άμυνας στον ευρωπαϊκό χώρο κυριαρχούσε η αντίληψη της συγκέντρωσης περισσότερων και ισχυρότερων μέσων σε μία μονάδα.

Η αλλαγή δομών αλλάζει την τακτική


Οι νέες δομές δημιουργούν τις προϋποθέσεις αλλαγής της τακτικής που εφαρμόστηκε για εκατοντάδες χρόνια, επειδή άρχισε να διαφοροποιείται σημαντικά η τεχνολογική υπεροχή των μέσων. Τέτοιες αλλαγές θα είναι στις παρακάτω κατευθύνσεις:

· Τα πυρά του πυροβολικού μπορούν να υποστηρίζουν πλέον τις διπλανές ταξιαρχίες και όχι να χρησιμοποιούνται απλά και γεωμετρικά για υποστήριξη των εμπρός τμημάτων πεζικού (βλέπε δυνατότητες PzH 2000).
· Τα πυρά πυροβολικού μπορούν να κινούνται σε μορφή ΄΄πακέτου΄΄ με τις δυνάμεις ελιγμού για να εκτελούν ταχείες βολές τύπου ΄΄carpet bombing΄΄, μπροστά από τα άρματα και μηχανοκίνητα.
· Τα τακτικά συγκροτήματα αρμάτων και μηχανοκινήτου πεζικού θα είναι συγκροτημένα από τον καιρό της ειρήνης, θα εκπαιδεύονται μαζί και θα ενεργούν με μικρές αλλαγές στη συγκρότησή τους.
· Η ψηφιοποίηση των επικοινωνιών θα επιτρέψει μεγαλύτερη πρωτοβουλία και αυτονομία σε όλα τα κλιμάκια και λιγότερο έλεγχο.

Τι τελικά χρειαζόμαστε στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, με τις εδαφικές ιδιομορφίες και την υπάρχουσα απειλή πολύ κοντά μας, είναι απόλυτα απαραίτητο να έχουμε δομές που να εξασφαλίζουν γρήγορη λήψη αποφάσεων και ταχεία αντίδραση, με μεγάλη ισχύ πυρός που θα μεταφερθεί στο κέντρο βάρους του αντιπάλου, την κατάλληλη στιγμή. Τέτοιες δομές δημιουργούνται με βάση τις ταξιαρχίες, οι οποίες θα πρέπει να αναπροσαρμόζονται, όταν γίνεται σημαντική είσοδος νέων οπλικών συστημάτων. Με τα σημερινά δεδομένα είναι αναγκαία η μείωση του αριθμού των υπαρχόντων μονάδων και η αύξηση της ισχύος πυρός των υπολοίπων. Η διατήρηση δομών, απλά και μόνο για να υπάρχουν επιπλέον θέσεις ανωτάτων αξιωματικών ή για να εξυπηρετούνται τοπικά συμφέροντα αποτελεί λαϊκισμό και κατασπατάληση δυνάμεων και πόρων. Ο εξοπλισμός των μονάδων με πανάκριβα οπλικά συστήματα και μέσα ενώ διατηρούνται οι παλαιές δομές, στερεί τις νέες δυνατότητες των όπλων και αποτελεί επικίνδυνο και σπάταλο αναχρονισμό. Ήδη, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στον τομέα αυτό και διαφαίνεται ο κίνδυνος να απαξιωθούν τα όποια μέσα αποκτήθηκαν. Για να θυμηθούμε τα λόγια του Ηράκλειτου, "δεν μπορεί κανείς να εισέλθει δυο φορές στο ίδιο σημείο του ποταμού".