Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

1 Οκτ 2015

Ηχούν οι σάλπιγγες του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου στη Συρία. Σιιτικά στρατεύματα από Λίβανο και Ιράν συγκεντρώνονται στη χώρα και σε συμμαχία με τη Ρωσία ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ολοκληρωτική επίθεση ενάντια στους σουνίτες τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης, στη βορειοδυτική Συρία, που υποστηρίζονται από Τουρκία και Σαουδική Αραβία με την ανοχή της Δύσης.

Στον χάρτη έχουν σημειωθεί οι περιοχές της Συρίας που κατέχονται από την Αλ Κάιντα και έχει βομβαρδίσει η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας.

Μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν την Τετάρτη, οι οποίες σφυροκοπούν αλύπητα τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) και τους «μετριοπαθείς» συμμάχους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ και στην κεντρική Συρία, το Reuters μεταδίδει ότι στη χώρα έχουν φτάσει και εκατοντάδες Ιρανοί (Πέρσες) στρατιώτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στη Συρία πριν από δέκα ημέρες, πλήρως εξοπλισμένοι, προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία.

Το Reuters μεταδίδει ότι και η σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμμαχος του Ιράν και της κυβέρνησης της Συρίας, ετοιμάζεται να ενταχθεί στην ίδια αντεπίθεση.

Η χερσαία επιχείρηση μαζί με τον συριακό στρατό θα συνοδεύσει τις αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, δήλωσαν οι πηγές αυτές.

«Οι (ρωσικές) αεροπορικές επιθέσεις θα συνοδευθούν στο σύντομο μέλλον από χερσαία προώθηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του», δήλωσε μία από τις πηγές.

Οι πηγές δήλωσαν πως η επιχείρηση έχει σκοπό την ανακατάληψη εδάφους που έχασε η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από τους τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ) από τα τέλη Μαΐου.

Ο Στρατός της Κατάκτησης είναι ένας συνασπισμός ενόπλων οργανώσεων, στον οποίο παίζουν κεντρικό ρόλο το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, η τζιχαντιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ, επίσης παραμάγαζο της Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν – TIP (δύναμη 3.500 Ουιγούρων Τούρκων της Κίνας), ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και πολλές μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις. Επίσης, στην ίδια δύναμη έχουν ενταχθεί και πολλοί μουσουλμάνοι από τον Καύκασο, Ρώσοι πολίτες.

Ο Στρατός της Κατάκτησης υποστηρίζεται ανοιχτά και επισήμως από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Στα τέλη Μαΐου ο Στρατός της Κατάκτησης επιτέθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ και κατέλαβε τη μία μετά την άλλη όλες τις μεγάλες πόλεις της.

Η Ιντλίμπ είναι στρατηγικής σημασίας διότι βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία και η Άγκυρα επιθυμεί τη νίκη του Στρατού της Κατάκτησης ώστε να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε προτεκτοράτο της. Μάλιστα, πριν ένα μήνα, το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία στην Ιντλίμπ, το οποίο ελέγχεται από την Αλ Κάιντα, διακήρυξε ότι πλέον επίσημο νόμισμα της κατεχόμενης περιοχής θα είναι η τουρκική λίρα και όχι η λίρα Συρίας. Απόφαση που προαναγγέλλει την «προσάρτηση» της Ιντλίμπ στην Τουρκία με τον τρόπο που προσαρτήθηκε και η κατεχόμενη βόρεια Κύπρος (με ένα κράτος μαριονέτα).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Κούρδοι της Συρίας, του αντάρτικου στρατού YPG/YPJ, είναι έτοιμοι να χτυπήσουν και αυτοί από τα ανατολικά τους τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης, ενώ την Τετάρτη ο γενικός διοικητής των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας ζήτησε και επισήμως συμμαχία με τη Ρωσία.

Το μόνο που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό είναι που βρίσκονται οι κινεζικές δυνάμεις. Όπως έχει γραφτεί, κινεζικός στόλος πλέει στην ανατολική Μεσόγειο ενώ συριακές πηγές έχουν δηλώσει ότι μέσα στις επόμενες 5 εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη κινεζικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας.

Οι Κινέζοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση για να εξοντώσουν τη δύναμη των 3.500 Ουιγούρων της Κίνας που μάχονται στη Συρία, οι οποίοι διεξάγουν τζιχαντιστικό πόλεμο και στο κινεζικό έδαφος, αποσκοπώντας να ιδρύσουν ανεξάρτητο τουρκικό ισλαμικό κράτος στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας.

Η Κίνα θεωρεί τους Ουιγούρους Τούρκους απειλή όχι μόνο για την εσωτερική της ασφάλεια αλλά και για την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας. Επίσης, οι Κινέζοι είναι βέβαιοι ότι πίσω από τους τζιχαντιστές Ουιγούρους υποκινεί η κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία τους ενισχύει στους σκοπούς τους.

Είναι βέβαιο ότι η επίθεση που ετοιμάζουν Συρία, Ιράν, Χεζμπολάχ, Κίνα και Κούρδοι θα τους φέρει αντιμέτωπους με την Άγκυρα και τη Σαουδική Αραβία, ενώ άγνωστο προς το παρόν παραμένει τι θα πράξει η Δύση, η οποία με την ανοχή της έχει αφήσει Τουρκία και Σαουδική Αραβία να αλωνίζουν στη Συρία δημιουργώντας έναν γεωπολιτικό γόρδιο δεσμό που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον πλανήτη, προκαλώντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Αυτό το ερώτημα έχει γίνει η αγαπημένη καραμέλα σε συζητήσεις εντός κι εκτός συνόρων. Οι εύκολες απαντήσεις είναι πολλές. Ο καθένας μπορεί να βρει ένα σάκο του μποξ και να εκτοξεύσει πάνω τη οργή του. Όλοι μπορούμε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω και να υποδείξουμε κάποιον άλλον που φταίει για την κατάντια μας ή αντίθετα να φορτωθούμε όλες τις ενοχές και ν’ αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε. Όμως η ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα, δεν μπορεί να είναι παρά μία.
Ποιοι Έλληνες;

Γράφει ο Όμηρος Αλεξάνδρου

Οι Έλληνες σαν ένας λαός που κατοικεί σ’ ένα συγκεκριμένο χώρο ή μια κοινή συνισταμένη που ενώνει ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους αλλά που έχουν μια συγγενή αντίληψη των όσων συμβαίνουν; Αν λοιπόν εννοούμε τους Έλληνες σαν κατοίκους ενός συγκεκριμένου χώρου, αυτόματα οδηγούμαστε στην απάντηση του γιατί δεν γίνεται τίποτα. Γιατί οι έλληνες, έχουν τόσες μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, ώστε να μην μπορούν να βρουν κοινές συνισταμένες αντίστασης, γιατί πολύ απλά οι Έλληνες δεν έχουν κοινές αντιλήψεις. Ένα μέρος των Ελλήνων μπορεί να θεωρεί πρόοδο το να πάρει πίσω τους μισθούς και καταθέσεις που έχασε κι όλα καλά. Ένα άλλο μέρος μπορεί να θέλει να βρει ευκαιρίες να κάνει μπίζινες μέσα στα συντρίμμια. Κάποιοι άλλοι μπορεί να οραματίζονται ανατροπές κι επαναστάσεις απέναντι στο υπάρχον σύστημα. Μια άλλη κατηγορία μπορεί να είναι παντελώς αδιάφορη στις κοινές συνισταμένες και να σκέφτεται μόνο το τομάρι της και πως θα επιβιώσει. Κάποιοι άλλοι μπορεί να ονειρεύονται πως είναι απόγονοι του Λεωνίδα και του Αυξεντίου και κάποιοι άλλοι απόγονοι των ηγεμόνων του Βυζαντίου.

Υπάρχει μια ατέλειωτη ποικιλία κατοίκων ενός τόπου που είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένες ιδεολογίες, οικονομικά συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιαίτερα προβλήματα στα φτωχικά η τις πολυτελείς βίλλες του ο καθένας. Για να λειτουργήσει ένας λαός σαν σύνολο απέναντι σε ένα οποιονδήποτε εχθρό που θέλει να σκλαβώσει τη πατρίδα του ή ακόμα και να την αφανίσει, πρέπει να έχει δημιουργήσει μέσα του κάτι σημαντικότερο από τα προσωπικά συμφέροντα των επί μέρους μονάδων. Πρέπει να έχει ένα απόθεμα κοινών συνισταμένων που είναι ιερές αξίες, και τις οποίες δεν επιτρέπει να παραβιάζει κανείς άσχετα σε τι προσωπική κατάσταση βρίσκεται.

Για να αγαπάει ένας λαός την πατρίδα του και να σέβεται την ιστορία του και τους προγόνους του, πρέπει να υπάρχουν διδάγματα, αγαθά που ξεφεύγουν από την σφαίρα της καθημερινότητας, παραδόσεις, χαρακτηριστικά που τα έχει διαφυλάξει σαν εθνική του ταυτότητα. Όμως υπάρχει κάτι τέτοιο σήμερα; Ελλάδα και Κύπρος, που λαός και ηγεσίες τις αναφέρουμε συνέχεια, και μονίμως τις βάζουμε μπροστά στη προσωπική μας μιζέρια, τη πνευματική μας φτώχεια, την υποταγή μας σε όλο αυτό το παρανοϊκό σύστημα που βιώνουμε, είναι κάτι το αφηρημένο; Όχι φυσικά. Είναι κράτη με συγκεκριμένα σύνορα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αποτελούν για αιώνες τώρα τις ρίζες του Ελληνισμού, την κυριαρχία των οποίων δεν πρέπει να επιτρέπουμε να αμφισβητείται από κανένα άλλο κράτος. Οι εκάστοτε όμως ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου αντί να έχουν ύψιστη προτεραιότητα τους την προστασία τους, δια μέσω της χάραξης μιας πανεθνικής στρατηγικής, πρώτασσαν πάντα την αυτοσυντήρηση τους εφαρμόζοντας για ύψιστα εθνικά θέματα πολιτικές του ποδαριού και του άρπα κόλα. Στον αντίποδα υπάρχει μια Τουρκία που ακολουθεί για δεκαετίες αταλάντευτα μια εθνική στρατηγική και κερδίζει νίκες σε βάρος του Ελληνισμού τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο.

Όταν λέμε Ελληνισμός, αυτό που φέρνουμε στην επιφάνεια για να μας σώσει είναι το βαρύ παρελθόν μας, το βαρύ όνομά μας. Όμως το όνομα αυτό μπορεί να είναι βαρύ, αλλά οι κάτοικοι των χωρών μας είναι καταναλωτές ενός παγκόσμιου συστήματος αξιών, ζουν και λειτουργούν με τα πρότυπα αυτού του συστήματος, έχουν δημιουργήσει σαν αξίες και ανάγκες αυτά που προτείνει αυτό το σύστημα αξιών. Ο Έλληνας καταναλωτής των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, των ριάλιτυ της τηλεόρασης, ο συλλέκτης διαφόρων γκάτζετ τελευταίας τεχνολογίας, ο λάτρης της ρόδας, της μάσας, της μοδάτης ένδυσης, ο διψασμένος για χρήμα και καλοπέραση, ο αντιγραφέας τηλεπερσόνων, και πρωταγωνιστών διαφημιστικών σποτ, σε τίποτα δεν διαφέρει από τον εθισμένο ευρωπαίο ή αμερικανό καταναλωτή, παρά μόνο σε ότι αφορά τον τρόπο που εφαρμόζει και υπακούει στα ερεθίσματα αυτά.

Ο μέσος Έλληνας δεν είναι με ένα βιβλίο στο χέρι να μελετάει αρχαίους φιλοσόφους, ούτε φοράει τη φουστανέλα του Κολοκοτρώνη, ούτε πολεμάει στα βουνά της Πίνδου με κρυοπαγήματα στα πόδια, η στα βουνά του Μαχαιρά όπως ο Γρηγόρης Αυξεντίου. Ο μέσος Έλληνας στο χέρι του κρατάει ένα τάμπλετ, ένα ακριβό κινητό, φοράει κάποια ξένη επώνυμη φίρμα, και πολεμάει για μια πρόσληψη του σε κάποιο πολυεθνικό κολοσσό ή για ένα διορισμό στο δημόσιο για να του εξασφαλίσει χρήμα για να μπορεί να αγοράσει κι άλλα από αυτά τα "αγαθά" που είναι και η κεντρική ιδέα της ζωής του και της κοσμοαντίληψής του. Το αν χορεύει ζεϊμπέκικο και τσιφτετέλια ενώ οι συγγενείς του Ευρωπαίοι χορεύουν ταραντέλες, βαλς και καντρίλιες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το αν παρακολουθεί μετά μανίας ένα χαζοκούτι που έχει κι ελληνικούς υπότιτλους ακριβές αντίγραφο με τα υπόλοιπα χαζοκούτια των εκτός συνόρων κατοίκων είναι η ουσία.

Γιατί όταν δεν έχεις να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό που να αλλάξει τα δεδομένα αλλά κυκλοφορείς μέσα στα ίδια βρομόνερα, με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, το να λες "εμείς είμαστε Έλληνες ρε" καταντάει γραφικό. Όταν οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει να σε κυβερνούν είναι ιδιοτελείς και διεφθαρμένοι και κλώνοι όλων των υπόλοιπων κυβερνώντων στα άλλα κράτη. Όταν οι κατευθύνσεις που μεγαλώνεις τα παιδιά σου είναι κλωνοποιημένες κατευθύνσεις των υπόλοιπων γονιών εκτός συνόρων. Όταν οι αξίες που έχεις στη ζωή σου και η αντίληψή σου για τον κόσμο και για τον άνθρωπο είναι καρμπόν με τις αντιλήψεις ενός παγκόσμιου συστήματος, με τι τρόπο δηλαδή αποδεικνύεις την ιδιαίτερη ταυτότητα που υποτίθεται πως έχεις;

Οι Έλληνες λοιπόν δεν αντιδρούν γιατί πολύ απλά δεν μπορούν η δεν θέλουν να βρουν κάτι για το οποίο να πολεμήσουν, τόσο ισχυρό, τόσο σπουδαίο, ώστε να θυσιάσουν την προσωπική τους ασφάλεια για ένα μεγάλο ιδανικό. Ένα κοινό όνειρο που θέλουν να γίνει πραγματικότητα. Και που θα μπορέσουν να το μεταδώσουν και πέρα από τα σύνορα. Ένα μήνυμα για όλη την ανθρωπότητα. Μια διαφορετική πρόταση απεγκλωβισμού των ανθρώπων από τη παγκόσμια φυλακή τους. Αυτό το μήνυμα έδωσαν οι πρόγονοι μας στην ανθρωπότητα και για αυτό σε κάθε γωνιά της γης, ανεξάρτητα από χρώμα, ράτσα, τόπο, χρόνο, υπάρχουν ακόμα τα ίχνη τους. Ένα μήνυμα που δεν έχει καμιά σχέση με ότι εμείς σήμερα δίνουμε στα παιδιά μας.

Για αυτό και φοβόμαστε όλο και περισσότερο για τα σύνορα μας. Τους κακούς που θα μας κατασπαράξουν. Εχθρούς από κάθε κατεύθυνση. Γιατί δεν έχουμε κάτι τόσο δυνατό ώστε να είναι από μόνο του όπλο που κανείς δεν μπορεί να νικήσει. Δεν έχουμε κοινή αντίληψη μιας εθνικής ταυτότητας που είναι φτιαγμένη όχι από λόγια αλλά από έργα που οι άλλοι θα επιθυμήσουν να αντιγράψουν κι όχι να καταστρέψουν. Δεν έχουμε να παρουσιάσουμε ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά και να απειλήσουμε όποιον διαταράξει την ελληνικότητά μας, γιατί πολύ απλά εμείς υποσκάπτουμε με τις πράξεις μας την ελληνικότητα μας. Είμαστε πρόχειρα αντίγραφα των υπόλοιπων που θεωρούμε ξένους. Είμαστε σχεδόν όλοι προδότες των αξιών και των ιδανικών των προγόνων μας. Για αυτό και εκλέγουμε ανάλογους με την αντίληψή μας ανθρώπους να μας εξουσιάζουν, για αυτό φοβόμαστε τόσο ώστε να καταντήσουμε ζητιάνοι και απελπισμένοι. Για αυτό προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα σε περίπτωση καταστροφής, άλλοι το σκάνε για να φτιάξουν τη ζωή τους αλλού, κι άλλοι ονειρεύονται αιματηρές εκκαθαρίσεις και νέα στρατόπεδα γιατί φοβούνται. Φοβούνται να διεκδικήσουν την αληθινή ελευθερία.

Αυτοί που δεν αντιδρούν λοιπόν δεν είναι οι Έλληνες αλλά οι κλώνοι του δυτικού μοντέλου ζωής, οι εγκλωβισμένοι στα ίδια αδιέξοδα, στους ίδιους εφιάλτες με τους κατακτητές τους. Και για αυτό και όλος ο πόλεμος που γίνεται αυτή τη στιγμή γύρω μας ποντάρει ακριβώς σ’ αυτό. Να μην αποκτήσουμε με κανένα τρόπο συνείδηση του τρόπου που θα μπορούσαμε να γκρεμίσουμε αυτό το μοντέλο ζωής σε 24 ώρες. Γιατί οι γνωρίζοντες ξέρουν πως μέσα μας υπάρχει ένα ανυπότακτο πνεύμα, μια ιερή τρέλα που λειτουργεί σε διαφορετικό επίπεδο, γνωρίζουν πως αν μας έπιανε το πείσμα μας και κατορθώναμε όπως έχουμε κάνει χιλιάδες φορές στην πανάρχαια ιστορία μας να βάλουμε πάνω από τους ατομικούς μας φόβους, τα συλλογικά μας όπλα, θα φέρναμε ανάποδα ολόκληρο τον πλανήτη.

Γνωρίζουν πως έχουμε συγκεκριμένους δεσμούς που αν τους ενεργοποιήσουμε και τους ενισχύσουμε θα κατορθώσουμε να ξεθάψουμε από μέσα μας μεγαλείο, που τώρα έχει κρυφτεί κάτω από τόνους σκουπιδιών, ασύμβατων με τη πραγματική μας φύση, για αυτό και φροντίζουν αργά και σταθερά να εξαφανίσουν όλους αυτούς τους δεσμούς. Και το κάνουν πολύ εύκολα γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει ξεχάσει ποιοι είναι αυτοί οι δεσμοί και τι δύναμη έχουν. Είναι τυχαίο που οι Έλληνες διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, μπορούν και κάνουν θαύματα; Είναι τυχαίο που έχουν τέτοιους μηχανισμούς μέσα τους ώστε να είναι όποτε και όπου θελήσουν παγκόσμιοι πολίτες, χωρίς σύνορα, χωρίς κανένα εμπόδιο να προσαρμόζονται άμεσα ακόμα και στους πιο αφιλόξενους τόπους, και να διαπρέπουν ο καθένας στο δικό του χώρο;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απλά εμείς το έχουμε ξεχάσει κι έχουμε δεχτεί αδιαμαρτύρητα τη μετατροπή μας σε ανδρείκελα μιας παγκόσμιας παράνοιας. Κανένας κομματικός μηχανισμός δεν ήταν πατριωτικός σε Ελλάδα και Κύπρο, ποτέ καμιά κυβέρνηση δεν λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνισμού. Οι ηγέτες μας και τα κόμματα μας ούτε μεγαλείο είχαν ούτε στελέχη που να ασπάζονται το ελληνικό μοντέλο αντίληψης. Όλα ξενόφερτα ήταν και είναι. Προσαρμοσμένα στα διεθνή πρότυπα με σκοπό να προσαρμόσουν και όλους τους κατοίκους σ’ αυτά. Κατοίκους που τρέχουν στα σούπερ μάρκετ ν’ αγοράσουν λεμόνια από την Αργεντινή, φιστίκια Αιγίνης από τη Τουρκία και λάδι από τη Γερμανία!

Κατοίκους που διαβάζουν ένα σωρό αηδίες και τους δικούς τους συγγραφείς, ποιητές, φιλοσόφους, ζωγράφους, καλλιτέχνες τους θεωρούν κουραστικούς ή ντεμοντέ. Κατοίκους που κάνουν οικονομίες για να πάνε σ’ ένα μοδάτο θέρετρο και δεν έχουν μπει στο κόπο ν’ ανέβουν ούτε μέχρι το Παρθενώνα η το Θέατρο Κουρίου για να τα δουν από κοντά. Κατοίκους που ο ζωτικός τους χώρος καταλαμβάνεται από ότι αηδία τους πουλήσει κάθε απατεώνας. Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι και Ιρλανδοί που πρέπει εδώ και τώρα να συμμορφωθούν στην εντέλεια στη νέο αποικιοκρατική μανία των αγγλοσαξώνων, της ενωμένης και τρανής Γερμανίας, της Αμερικής των οίκων αξιολόγησης, και τη παγκόσμια τραπεζική κυριαρχία των ψυχασθενών...

Με συγκρατημένη αισιοδοξία, πίσω από όλο αυτό το σκοτεινό και καταθλιπτικό τοπίο, βλέπω πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και βολικά για όσους τα έχουν σχεδιάσει. Ξεπετάγονται σιγά σιγά διάφοροι ναυαγοί και φτιάχνουν σχεδίες για την επιστροφή στη πατρίδα. Βλέπω ανάμεσα στους υπερβολικά κοιμισμένους και καναπεδιασμένους πολίτες, να ξεπετάγονται κάποιοι άνθρωποι που είναι υπερβολικά αφυπνισμένοι. Είναι αυτοί που στο τέλος θα αλλάζουν τα πράγματα, να σπρώξουν μπροστά τους έλληνες. Ενώ κάποιοι τους βλέπουν σαν τρελούς και ονειροπόλους , άλλοι τους βλέπουν σαν ιδιοφυείς και ανιδιοτελείς πατριώτες. Πιστεύω ότι οι Έλληνες που είναι αρκετά τρελοί ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον ελληνισμό, είναι αυτοί που τελικά θα το κατορθώσουν. Δεν έχει σημασία ο αριθμός τους, το ότι συμβαίνει έχει σημασία…

Πηγή 'Ομηρος Αλεξάνδρου


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


«Χοντραίνει» επικίνδυνα η κατάσταση στη Συρία με τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, καθώς μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το euronews έπληξαν μεταξύ άλλων και στρατόπεδο της CIA στο οποίο εκπαιδεύονταν Σύροι.

Πρόκειται προφανώς για στρατόπεδο που είχαν στήσει αμερικανικές δυνάμεις για να εκπαιδεύονται Σύροι σουνίτες, οι οποίοι στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους και έχοντας πάρει βαρύ αμερικανικό οπλισμό εντάχθηκαν στην Αλ Νούσρα (συριακή Αλ Κάιντα).

Σήμερα πάντως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τα διεθνή πρακτορεία τα ρωσικά μαχητικά έχουν προχωρήσει σε συντονισμένες αεροπορικές επιδρομές ευρείας κλίμακας κατά θέσεων Σύρων αντικαθεστωτικών και για μία ακόμη φορά όχι εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


 Από την Βουδαπέστη στην… πλατεία Βικτωρίας!

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Παρατηρώντας τις ειδήσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, διαπιστώνεις πως η πλειοψηφία των δημοσιογράφων προβάλλουν συμπόνια για τους λαθρομετανάστες. Παρακολουθήσαμε ρεπορτάζ τα οποία πρόβαλλαν πολλούς ανθρώπους οι οποίοι ήθελαν να προσφέρουν βοήθεια στους μετανάστες αφού είναι φυγάδες πολέμου και έχουν χάσει τα πάντα. Όμως η αλήθεια είναι τόσο απλή;

Μια Ουγγαρέζα δημοσιογράφος η οποία πρόσφατα ταξίδεψε από τη Βουδαπέστη στην Βιέννη με ένα τραίνο το οποίο ήταν γεμάτο λαθρομετανάστες που επιδίωκαν από την Ουγγαρία να πάνε στην Γερμανία έγινε μάρτυρας αυτής της αλήθειας.

Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια της, και επειδή η Aida Bolevar κατέχει σε ικανοποιητικό βαθμό την Αραβική γλώσσα μπόρεσε να περιγράψει την πραγματικότητα και όλα όσα λέγονταν πίσω από την πλάτη της χωρίς αυτοί να ξέρουν ότι τους καταλάβαινε.

Αυτή είναι λοιπόν η μαρτυρία της Aida Bolevar. Ακούστε την:

«Έχω ζήσει σε αραβικές χώρες 5 ολόκληρα χρόνια. Μιλώ απταίστως αραβικά, ξέρω το Κοράνι απ’ έξω, και δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει για προκαταλήψεις ή ρατσισμό. Έφτασα στην Βουδαπέστη για να συναντήσω κάποιους φίλους. Όταν πήγα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Keleti σοκαρίστηκα με αυτό που αντίκρισα.

Μάζες από ανθρώπους ισλαμικής εμφάνισης, άπλυτοι, βρώμικοι και φωνακλάδες, έκαναν θορύβο, και με εμπόδιζαν να περάσω από την είσοδο. Φώναζαν πολλές βρισιές προς το μέρος μου και προσπάθησαν να μου κλέψουν τις βαλίτσες. Επειδή όπως σας ανέφερα και πριν, μιλώ απταίστως αραβικά, καταλάβαινα όλα όσα έλεγαν. Όσο περίμενα το τρένο παρατηρούσα το τι γινόταν τριγύρω μου στον σταθμό. Άνθρωποι χωρίς ντροπή αφόδευαν εκεί όπου στέκονταν, οι γυναίκες ούρλιαζαν γιατί τις ξυλοκοπούσαν οι δικοί τους, οι αστυνομικούς ούτε καν τις άγγιξαν, παιδιά ούρλιαζαν ανάμεσα σε σορούς από σκουπίδια.


Δεν ήξεραν να μιλήσουν ούτε μια ευρωπαϊκή γλώσσα, ήταν θορυβώδεις και το μόνο που ξέρανε να κάνουν ήταν φασαρίες, να κλέβουν τις βαλίτσες από τους περαστικούς και να τους φωνάζουν αισχρολογίες. Το 90% από αυτούς ήταν ανάμεσα 18 με 45 χρονών, εντελώς υγιείς. Άρπαζαν τυχαία μικρά παιδιά και προχωρούσαν μπροστά παλεύοντας και χρησιμοποιώντας τα παιδιά σαν ασπίδες. Πέντε πολίτες με κανονικά εισιτήρια ανέβηκαν στο βαγόνι μου. Καθίσαμε κάτω, το υπόλοιπο κουπέ ήταν άδειο. Τότε μέσα σε λίγα λεπτά συνέβη το χάος.

Μια μάζα ανθρώπων ξαφνικά εισέβαλε με ουρλιαχτά μέσα στο τρένο, σαν ένα μαύρο σύννεφο. Έγιναν συγκρούσεις,συμπλοκές και άλλα θλιβερά πράγματα. Το αποκορύφωμα της ιστορίας ήταν όταν άκουσα κάποια στιγμή μια ομάδα να μιλούν αναμεταξύ τους με πολύ ήρεμη φωνή και να συζητούν αν θα κλέψουν ή όχι τα πράγματα μας, επειδή αυτό θα ευχαριστούσε ιδιαίτερα τον Αλλάχ, γιατί εμείς ήμασταν οι άπιστοι στα μάτια τους. Όσο για έμενα, έλεγαν ότι άξιζα ένα «καλό» βιασμό γιατί δεν ντύνομαι σαν μια σωστή γυναίκα. Δεν φορούσα μαντήλα στο κεφάλι, δεν είμαι Μουσουλμάνα και έτσι είμαι κακιά. Το τρένο σταμάτησε και τα μεγάφωνα ανακοίνωσαν στα γερμανικά και αγγλικά ότι το τρένο δεν θα προχωρήσει άλλο. Τα τέσσερα άτομα μαζί με εμένα που είχαμε εισιτήριο με δυσκολίες σπρώχναμε μέσα στη μάζα των μεταναστών για να βγούμε στην έξοδο.

Στην αρχή δεν θέλησαν να μας αφήσουν να περάσουμε γιατί λέγανε αναμεταξύ τους ότι τους συνέφερε να μας κρατήσουν όμηρους. Το τρένο ήταν ουσιαστικά υπό πολιορκία. Εμφανιστήκαν τότε και άλλοι μετανάστες. Αυτοί είχαν φαγητό, ψωμί, μήλα και διάφορα είδη από μπισκότα τα οποία πετούσαν στο πάτωμα ποδοπατώντας τα και φώναζοντας όλοι μια λέξη συνεχώς: ΛΕΦΤΑ! ΕΜΠΡΟΣ, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ! Έπιαναν τους ανθρώπους για να τους κλέψουν, άρπαζαν τις αποσκευές και δεν άφηναν τους κανονικούς επιβάτες να περάσουν, έσπρωχναν και έβριζαν. Το μόνο που ήθελαν είναι να περάσουν καλά στις χώρες που πάνε, χωρίς να έχουν καμία διάθεση να υπακούσουν στους νόμους των χωρών αυτών.

Εκτός από μίσος, εντελώς κακοπροαίρετο, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον τίποτα να προσφέρουν στους Ευρωπαίους.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι τους οποίους δέχτηκε η Ευρώπη στο όνομα της ανεκτικότητας. Θα πρότεινα να μάθουμε την Αραβική γλώσσα έτσι ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε ότι όσο μας χαμογελάνε, άλλο τόσο μας μισούν και μας φτύνουν πίσω από την πλάτη μας.

Το είδα με τα ίδια μου τα μάτια!»


Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ο Ανδρέας θα ήταν σήμερα 41 χρόνων

Γράφει η Κατερίνα Γκαράνη

Για την γενοκτονία των Κυπρίων ουδείς ποτέ μίλησε επίσημα ζητώντας δικαίωση. Τόσο οι ελληνικές κυβερνήσεις όσο και οι διεθνείς οργανισμοί έκαναν γαργάρα ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της νεότερης ιστορίας παγκοσμίως. Κανένα δικαστήριο δεν τόλμησε να δικάσει τους μακελάρηδες και ο "Αττίλας" πέρασε ιστορικά ως μία εισβολή και τίποτε παραπάνω.

Ο μόλις 6 μηνών Ανδρέας Κυριακού μετά από 41 χρόνια μαρτυρά όμως ότι στην Κύπρο δεν ήταν πόλεμος, δεν ήταν μία εισβολή αλλά καθαρή γενοκτονία που δεν διαφέρει από τον σφαγιασμό αμάχων και παιδιών της ναζιστικής Γερμανίας.

Από τον Ανδρέα έμειναν λίγα οστά και άθικτη η σιέλ πλαστική πιπίλα του, η μοναδική ασπίδα που είχε εναντίον των σφαγιαστών του. Μετά την ολοκλήρωση της "εκκαθάρισης" οι Τούρκοι στρατιώτες θρασύδειλα τον έθαψαν κρυφά και τιποτένια με τα κορίτσια και τις γυναίκες της οικογένειας του για τις οποίες ποτέ δεν θα μάθουμε αν βασανίστηκαν και εξευτελίστηκαν ως υπάρξεις πριν την χαριστική βολή των Τούρκων "αντρών".

Μαζί με τον Ανδρέα στον ομαδικό τάφο στην κατεχόμενη Κυθραία βρέθηκαν η μάνα του Αγγελική 25 χρόνων, οι θείες του Σούλα 11 χρόνων και Μάρω 19 χρόνων. Δίπλα και η γιαγιά του, Ελένη Θεμιστοκλέους 46 χρόνων. Μέσα σε ένα τάφο τρεις γενιές Κυπρίων.

Τραγικές φιγούρες όσοι από την οικογένεια έζησαν και που περίμεναν 41 χρόνια να βρουν κάτι να θάψουν όπως αρμόζει στα ήθη πολιτισμένων λαών. Ο θείος του βρέφους, Βάσος Κυριάκου, μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Παναγιώτη, ήταν οι μόνοι που επέζησαν από την οικογένεια.

Ήταν 14 Aυγούστου 1974 όταν ακούγοντας τους βομβαρδισμούς και τα τανκς των Τούρκων να πλησιάζουν, άρχισαν να τρέχουν μακριά από το σπίτι τους στο Τραχώνι Kυθραίας. Καθώς έτρεχαν δίπλα από τα τεθωρακισμένα, ο θείος τους τραυματίστηκε και η οικογένεια διασκορπίστηκε. Από τότε δεν ξαναείδαν το βρέφος και τους άλλους συγγενείς τους.

Μαζί με την πιπίλα του Ανδρέα, βρέθηκε ένα δακτυλίδι και μία βέρα. Βρέθηκε και το κλειδί του σπιτιού τους στο Τραχώνι λες και πριν σφαγιαστούν από τους Τούρκους είχαν το νου τους να κλειδώσουν την πόρτα του πατρικού.

Οι κηδείες τους θα γίνουν στις 10 Οκτωβρίου.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στην καρδιά του προβλήματος της τρομοκρατίας χτύπησε, χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ, μιλώντας, στον ΟΗΕ.
Ζήτησε από τον Οργανισμό να προχωρήσει στην αυστηρότατη εφαρμογή της 2199 απόφασης του, για επιβολή κυρώσεων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, που συνεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο με το "Ισλαμικό κράτος".

Να συμπεριληφθούν, δηλαδή, σε μιά λίστα όλοι όσοι κάνουν εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, γυναικών και παιδιών, πετρελαίου, πολιτιστικών αξιών ή παρέχουν εθελοντικές προσφορές στους ισλαμοφασίστες.
"Η εφευρετικότητα των τρομοκρατών, στην προσπάθειά τους να βγάλουν κέρδη, από πηγές εισοδήματος-είπε ο Λαβρόφ-δεν γίνεται να μην προκαλεί ανησυχία. Η απόφαση του ΟΗΕ πρέπει να τύχει της πιό αυστηρής εφαρμογής".
Δηλαδή, ο ΟΗΕ είχε ψηφισμένη απόφαση και τόσα χρόνια σφύριζε αδιάφορα; Γιατί άραγε;
Μήπως, γιατί αμερικανικές, Αγγλικές, Γερμανικές και Γαλλικές πολεμικές βιομηχανίες τους εξοπλίζουν;
Μήπως γιατί η Τογιότα τους εφοδιάζει με ολοκαίνουριο στόλο αυτοκινήτων, για τις εισβολές τους;
Μήπως, γιατί η CIA κάνει εμπόριο ναρκωτικών;
Μήπως γιατί Ισραήλ και άλλα μεσογειακά καθεστώτα αγοράζουν, απ΄ αυτούς, πετρέλαιο με 22 δολάρια το βαρέλι;

Μεγάλη η αγωνία, για την απόφαση του ΟΗΕ!!!
Λέτε να εφαρμόσει την απόφασή του;
Λέτε να απαιτήσει να γίνει σεβαστή η ύπαρξη και ο ρόλος του;
Λέτε να… σηκώσει κεφάλι απέναντι στα συμφέροντα που τον απαρτίζουν;

Μέχρι στιγμής, πάντως, το μόνο που έχει σηκώσει ο ΟΗΕ είναι τα… πόδια, γιατί ξέρει πολύ καλά πως όποιος «σηκώνει κεφάλι» το χάνει…

Άλλωστε, αυτή την τακτική των ισχυρών της Δύσης ακολουθούν και οι τζιχαντιστές, για να επιβάλλουν –δια του τρόμου- τις απόψεις και τα συμφέροντα των δυτικών χορηγών τους…

Αναγνώστης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να πεί κανείς ότι είναι ένας απο τους βασικούς πυλώνες της γερμανικής οικονομίας και σίγουρα ένας απο τους κύριους συντελεστές του γερμανικού εξαγωγικού θαύματος. Οι σχέσεις πολιτικών και κομμάτων με τους εκπροσώπους του κλάδου πολύ στενή. Άλλωστε, η οικονομική μεγέθυνση και η εξαγωγική διεύρυνση είναι αποτέλεσμα συνδυασμένων κινήσεων και των δύο.


Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ο μεγαλύτερος τομέας στην οικονομία της Γερμανίας. Κάποιοι όταν μιλούν για αυτή χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό: «Big Three» (Daimler, BMW και VW). Απασχολεί περίπου 800.000 άτομα – ή σχεδόν 2% του γερμανικού εργατικού δυναμικού. Τα συνολικά έσοδα της ξεπέρασαν τα € 370 δισεκατομμύρια το περασμένο έτος και αποτελούν περίπου το ένα πέμπτο των εξαγωγών της χώρας, και αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του γερμανικού ΑΕΠ.

Στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα πλέγμα επιχειρήσεων που συνδέονται μεταξύ τους τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί το γεγονός ότι οι «Big Three» έχουν και πολλές θυγατρικές. Για παράδειγμα η VW έχει: Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche και Skoda που αντιπροσωπεύουν το 37% των πωλήσεων το 2014. Η αλήθεια είναι ότι ο μεγάλος στόχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας –μετά την κατάκτηση της αγοράς της Κίνας- ήταν η αγορά των ΗΠΑ όπου οι ανταγωνιστές όπως GM, Ford και Toyota καθιστούν τον ανταγωνισμό ιδιαίτερα σκληρό.

Η επιρροή

Αντίστοιχη αυτών των μεγεθών αλλά και του ειδικού βάρους του κλάδου είναι και η επιρροή των εταιρικών ομίλων στην πολιτική σκηνή της χώρας και το αντίστροφο. Για παράδειγμα, στους κόλπους της VW, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, οι δεσμοί με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου φαίνεται να είναι στενότεροι από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλη εταιρεία. Το 20% του μετοχικού κεφαλαίου μετά δικαιώματος ψήφου, ανήκει στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, έδρα της VW (στο Βόλφσμπουργκ). Μέλη του εποπτικού συμβουλίου της VW είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας του κρατιδίου. Τα τελευταία χρόνια, το Βόλφσμπουργκ που είναι η καρδιά της VW, έχει ωφεληθεί από την αύξηση των εσόδων που προέρχονται από την αυτοκινητοβιομηχανία. Επίσης δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς ότι ο μισός πληθυσμός της πόλης απασχολείται από την Volkswagen. Ο προϋπολογισμός της πόλης ανήλθε σε περίπου € 430 εκατομμύρια το τρέχον έτος και ο εταιρικός φόρος που καταβάλλει η VW είναι μια ζωτικής σημασίας πηγή εσόδων.

Τώρα όμως αρχίζουν τα προβλήματα αφού κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για τα μελλοντικά έσοδα και για αυτό το δημοτικό συμβούλιο έχει καθυστερήσει τον δημοτικό προϋπολογισμό του 2016, καθώς φοβούνται ότι τα έσοδα θα μειωθούν λόγω της ανοικτής πληγής στις ΗΠΑ. Αλλά η μοίρα του Βόλφσμπουργκ δεν είναι συνδεδεμένη μόνο με τα φορολογικά έσοδα και τους 70.000 άμεσα απασχολούμενους στην Volkswagen. Πολλοί κάτοικοι της πόλης εργάζονται σε εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών που εξαρτώνται από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η VW χρηματοδοτεί επίσης δεκάδες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης, και στηρίζει την ομώνυμη ομάδα ποδοσφαίρου.

Μία άλλη πτυχή είναι η χορήγηση κρατικών κονδυλίων στις αυτοκινητοβιομηχανίες για ερευνητικούς σκοπούς. Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, η VW έλαβε τα τελευταία δύο χρόνια 12 εκατομμύρια ευρώ από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τέτοια χρήση.
Δεδομένων των σχέσεων μεταξύ πολιτικών και αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και της οικονομικής σπουδαιότητας της τελευταίας, δεν προκαλεί έκπληξη η ευκολία με την οποία οι εκπρόσωποι των κατασκευαστών αυτοκινήτων γίνονται δεκτοί στα γραφεία των πολιτικών. Συχνός επισκέπτης των πολιτικών γραφείων ήταν και ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος της VW Μάρτιν Βίντερκορν.
Πάντως αυτές οι σχέσεις απο πολλούς δεν θεωρούνται παράδοξες, δεδομένου ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες σημειώνουν διεθνή επιτυχία, έχουν σημαντικά έσοδα και προσφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Γερμανία.

Πηγή Ημερησία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Tου Γιώργου Παπαδόπουλου - Τετράδη
από την ιστοσελίδα του στο facebook 

Η προαναγγελία του πρωθυπουργού, ότι θα παίζει πεντοζάλι η κυβέρνησή του και οι αγορές θα χορεύουν επαληθεύεται.
Ο κ. Τσίπρας δεν παρίσταται στην σύνοδο κορυφής, που διοργάνωσε ο Ομπάμα για την απειλή του ISIS και στην οποία είναι σχεδόν 100 επικεφαλής των ξένων αντιπροσωπειών.
Αιτία της απουσίας ήταν η συμμετοχή των Σκοπιών με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», συμμετοχή την οποία επέβαλε στην ελληνική πλευρά ο πρόεδρος Ομπάμα υπό αυτούς τους όρους!
Νωρίτερα και μόλις η ελληνική αντιπροσωπεία πληροφορήθηκε ότι η FYROM θα συμμετείχε με το όνομα «Μακεδονία» ζήτησε να συμμετάσχει με το όνομα FYROM. Το ελληνικό… αίτημα δεν έγινε δεκτό (!) και ο Έλληνας πρωθυπουργός απουσιάζει από την σοβαρότατη και επίκαιρη συνεδρίαση.
Αυτή είναι η είδηση, που θα διαβάσει κανείς, με τις απαραίτητες σάλτσες και αιτιολογίες για τον κόσμο που δεν ξέρει. Ότι δήθεν ο πρωθυπουργός δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης, ενώ είχε! Τεκμηριωμένο απολύτως.
Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, τα Σκόπια είναι αναγνωρισμένα ΕΠΙΣΗΜΩΣ από τον ΟΗΕ ως FYROM. Δεδομένου ότι η συνέλευση γινόταν στον ΟΗΕ η γειτονική χώρα όφειλε να συμμετάσχει με το νόμιμα αναγνωρισμένο όνομά της. Επειδή, όμως, η νομιμότητα είναι μια συνθήκη, που ισχύει μόνο γι’ αυτούς ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΝ, και γι’ αυτούς που είναι ανίσχυροι να την επιβάλουν, η ελληνική κυβέρνηση «της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας του ελληνικού λαού» έπαιξε το πεντοζάλι της και της ήρθε ζάλη της.
Ο πιστός σύμμαχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (όχι ΑΝΕΛ, γιατί μέχρι και οι ΗΠΑ ακούνε ΑΝΕΛ και τους έρχεται μια αναγούλα) Ομπάμα, που χάρη στα οικονομικά συμφέροντα που εκφράζει (έτσι σύντροφοι;) βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα στο ευρώ και δεν την πέταξαν με τις κλωτσιές έξω οι Γερμανοί τον Ιούνιο, έδωσε ένα μικρό μαθηματάκι στον Έλληνα πρωθυπουργό για το «ποιός είναι το αφεντικό εδώ».
Και η υπερήφανη ελληνική πλευρά, αντί να απαιτήσει το δικαίωμα της Ελλάδας απλώς «ζήτησε»! Και αντί να αποχωρήσει από την Νέα Υόρκη μόλις έφαγε τη χυλόπιτα, απλώς δεν πάει στη συμμάζωξη. Μωρ’ τι μας λες! Χέστηκε το παγκόσμιο! Ούτε διάβημα διαμαρτυρίας, ούτε καν παράσταση σε επίσημο επίπεδο. Τίποτε. Γαργάρα!
Και φυσικά, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι απ’ έξω, ο Σλαβομακεδόνας είναι μέσα. Και συμμετέχει μαζί με τους άλλους αρχηγούς κρατών, σε σύσκεψη για ένα από τα κορυφαία διεθνή προβλήματα, που άπτεται και του θέματος των προσφύγων! Έτσι σύντροφοι;
Φυσικά, τα εδώ ΜΜΕ των μεγαλοκεφαλαιούχων που… μάχονται λυσσαλέα τον ΣΥΡΙΖΑ το υποβάθμισαν το θέμα μ’ αυτή τη διάσταση. Ενώ πρόκειται όχι απλώς για σοβαρότατη προσβολή για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την υποτιθέμενη ισχύ που έχει η χώρα, αλλά και ένα σοβαρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για τη συνέχεια του σκοπιανού θέματος.
Φυσικά, είναι ένα μήνυμα των ΗΠΑ, ότι οι διαρκείς παρεμβάσεις τους υπέρ της πρώτης φοράς αριστεράς δεν γίνονται με το αζημίωτο. Τίποτε δεν γίνεται τζάμπα. Ούτε καν οι Αγγελόπουλοι.
Οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τη FYROM ως Δημοκρατία της Μακεδονίας μονομερώς, και φυσιολογικότατα, γιατί η FYROM είναι το αμερικάνικο προτεκτοράτο, η πέμπτη φάλαγγα των ΗΠΑ στην περιοχή της Ν/Α Ευρώπης.
Οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις έχουν κρατήσει μια ενιαία, αλλά πολύ χαλαρή θέση στο θέμα (!). Στην αρχή, το 1990, από επιπολαιότητα (!), με το κλασικό ρωμέικο «έλα μωρέ τώρα, ποιος τους παίρνει στα σοβαρά αυτούς» και στη συνέχεια με τον κλασικό εμφύλιο, όπου ένα κομμάτι της ανιστόρητης αριστεράς (με εξαίρεση ένα τμήμα του Συνασπισμού υπό τον Λαφαζάνη και το ΚΚΕ) αντιπαρατιθόταν με τη δεξιά, αλλά και με όσους ήξεραν πέντε γράμματα σε επίπεδο… εθνικισμού, ενώ είχαμε να κάνουμε με σοβαρό θέμα εξωτερικής πολιτικής και ξένης διεκδίκησης. Όχι ονόματος. Αλυτρωτισμού. Εκεί γεννήθηκαν οι Λιάκοι και οι Ρεπούσηδες και οι Κουλούρηδες και οι Φραγκουδάκηδες και όλα αυτά τα άνθη των πανεπιστημίων.
Μ’ αυτές τις παντελώς ασόβαρες για κράτος συνθήκες ποτέ (εκτός από το βέτο Καραμανλή Β΄ της δεξιάς στο ΝΑΤΟ) δεν αρθρώθηκε όπως θα έκανε κάθε κυρίαρχο κράτος, η ελληνική απαίτηση επί της νομιμότητας τουλάχιστον. Δηλαδή, να αποκαλούνται και να αντιπροσωπεύονται τα Σκόπια με το επίσημο από τον ΟΗΕ όνομά τους. Αυτό τουλάχιστον. Το μίνιμουμ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της χώρας.
Και φυσικά, οι Αμερικάνοι, με τη βοήθεια και της εδώ αγραμματοσύνης που έχει σπείρει η παιδεία σε επίπεδο ιστορίας (έχω αναγκαστεί να γράψω τόννους κειμένων για το ζήτημα και την ιστορία του τότε) έκαναν και κάνουν τη δουλίτσα τους με την 52η Πολιτεία τους.
Και σήμερα έδειξαν στον υπερήφανο λυράρη του πεντοζαλιού ποια είναι τα χαρτιά τους στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας - Σκοπίων, που υποτίθεται ότι γίνονται με ίσους όρους. Ίσους όρους έχεις όταν ο σεβασμός στον θώκο σου, και στη χώρα που ηγείσαι σε οδηγούν σε διεκδικήσεις δικαίων. Όχι σε λούφαγμα. Ούτε σε επαναστατικές κορώνες προεκλογικής περιόδου. Εδώ είναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Δεν είναι ό,τι κουβεντιάζαμε χαλλλλλαρά στα γραφεία.
Για την ιστορία να πω, ότι και ο γραμματέας του ΚΚΕ Πετσόπουλος και ο Γιάννης Κορδάτος, ξηλώθηκαν το ’20 από το κόμμα γιατί αντιτέθηκαν στην πολιτική του και της διεθνούς τότε, να υποστηριχτεί η δημιουργία μιας ανεξάρτητης περιοχής στην Μακεδονία (Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας) για να αναπτυχθεί ένα κομμουνιστικό κράτος. Το ΚΚΕ από τότε έμαθε από τα λάθη του σ’ αυτό το θέμα. Άλλοι είναι ακόμα στο πεντοζάλι. Ελπίζουμε να μάθουν γρήγορα. Για το καλό του τόπου.

Πηγή "Άρδην"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Για διαπληκτισμό περισσότερων των 200 προσφύγων σε υπερπλήρες κέντρο υποδοχής στο Αμβούργο που οδήγησε και σε αρκετούς τραυματισμούς κάνει λόγο η εφημερίδα Die Zeit.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεπλάκησαν Σύροι και Αφγανοί πρόσφυγες ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές καθώς έσπασαν κρεβάτια και καρέκλες.

Η αστυνομία παρενέβη για την αποκατάσταση της τάξης και η παρέμβαση αυτή διήρκεσε έως σήμερα το πρωί, ενώ προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει τις ακριβείς αιτίες του καυγά ούτε αν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες.

Το Αμβούργο ήδη από χθες ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει πλέον θέσεις στα κέντρα υποδοχής των προσφύγων κάτι που σημαίνει ότι από σήμερα 500 άνθρωποι θα πρέπει να κοιμούνται έξω.

Ωστόσο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οι βουλευτές του περιφερειακού κοινοβουλίου που ανήκουν στο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, στους Πράσινους και την Αριστερά θέλουν να χρησιμοποιηθούν κενά εμπορικά κτίρια, ακόμη και παρά τη θέληση των ιδιοκτητών τους.

Σήμερα αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα το δημοτικό συμβούλιο του Αμβούργου, μια μέρα μετά την υπερψήφιση από το περιφερειακό κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για την προστασία των προσφύγων σε καταλύματα.

Όπως σχολιάζει η Zeit, με αυτό τον τρόπο το Αμβούργο ακολουθεί το παράδειγμα του Βερολίνου, όπου ήδη έχουν κατασχεθεί τέσσερα εμπορικά κτίρια για να στεγάσουν πρόσφυγες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ξεμπερδέψαμε και με τα προσχήματα. Η Ευρώπη, δηλαδή η Μέρκελ, αποφάσισε να δημιουργηθούν τα λεγόμενα hot spots, δηλαδή κέντρα ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων, τα οποία θα δημιουργηθούν σε Ελλάδα και Ιταλία. Όπως σχεδιάζεται, εκεί θα ταυτοποιούνται όσοι εισέρχονται στην Ε.Ε., θα διαχωρίζονται οι πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες, οι μεν πρόσφυγες θα μπαίνουν στη διαδικασία του ασύλου και κατόπιν θα διαμοιράζονται στα υπόλοιπα κράτη-μέλη, ενώ οι οικονομικοί μετανάστες θα απελαύνονται.

Τουτέστιν, θα ρωτάει ο υπεύθυνος διαλογής: «Εσύ από τι κινδυνεύεις;». Αν ο απεγνωσμένος θα απαντά «από σφαίρα» θα περνάει το τεστ, αν απαντά «από πείνα» θα παίρνει την απάντηση «ουστ, ψόφα καργιόλη». Αυτό το πράγμα τώρα είναι ανθρωπιστική πολιτική. Είναι πολιτισμός. Και το αποδέχονται όλες οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. Δεξιές, αριστερές, σοσιαλιστικές. Το θεωρούν λογικό να επιλέγεις ποιον θα σώσεις και ποιον θα στείλεις να πεθάνει με μόνο κριτήριο το κομπόδεμα που έχει ο υποψήφιος.

Διότι ουσιαστικά αυτό γίνεται. Οι Σύριοι πρόσφυγες είναι πιο … ευκολοχώνευτοι από τον ευρωπαϊκό πολιτισμό διαθέτοντας στην πλειοψηφία τους ένα καλό επίπεδο εκπαίδευσης ενώ ταυτόχρονα έχουν αφήσει πίσω τους περιουσίες και μαζί τους φέρνουν όσα χρήματα ή και κοσμήματα μπόρεσαν να βάλουν στο σακίδιο. Αυτοί είναι καλοδεχούμενοι στην Ευρώπη, δηλαδή στη Γερμανία. Θα μπορέσουν σε πρώτη φάση να αποτελέσουν το νέο προλεταριάτο των επιστημόνων, ενώ υπάρχει και η βεβαιότητα πως όταν τελειώσει η σφαγή στη Συρία, αρκετοί πρόσφυγες θα ρευστοποιήσουν την όποια περιουσία είχαν στη χώρα τους και θα μεταφέρουν το χρήμα στο νέο τους ευρωπαϊκό φιλόξενο σπίτι.

Αυτό όμως δεν είναι ανθρωπισμός, είναι πλειστηριασμός. Όταν οι «δυτικές συμμαχικές δυνάμεις» πήγαν και ισοπέδωσαν το Αφγανιστάν το βάφτισαν απελευθέρωση και εκπολιτισμό. Όταν οι πολυεθνικές της Δύσης πήγαν κι άρπαξαν όλο τον ορυκτό πλούτο των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής το βάφτισαν ανάπτυξη κι επενδύσεις. Τώρα κανείς δεν θέλει να αναλάβει τη φιλοξενία των θυμάτων που δημιούργησαν οι «δυτικές συμμαχικές δυνάμεις» και οι πολυεθνικές. Παράπλευρες απώλειες του κέρδους. Πούρος ανθρωπισμός, δηλαδή.

Και τώρα ήρθε η σειρά της Συρίας. Αυτή τη στιγμή ελάχιστα μ’ ενδιαφέρει αν το Ισλαμικό Κράτος δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση του Άσαντ ώστε να υπάρχει ένας εχθρός για να μετατραπεί ο ίδιος σε σωτήρα και να διατηρήσει την εξουσία του ή αν ο ISIS χρηματοδοτήθηκε από μυστικές υπηρεσίες της Δύσης στα πρότυπα της Αλ Κάιντα. Πάντως αυθόρμητο κίνημα δεν είναι και μαλακίες δεν χρειάζεται να συζητάμε πια. Αυτή τη στιγμή το μόνο που βλέπω να συμβαίνει είναι ότι με απειλή θανάτου διώχνουν τους πολίτες και αδειάζουν τη Συρία. Ο λόγος είναι απλός. Πιο εύκολα ξεπουλάς τις πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις μια άδειας χώρας, παρά όταν υπάρχουν πολίτες που θα αντιδρούσαν στο ξεπούλημα.

Το Ισλαμικό Κράτος καταλαμβάνει πετρελαιοπηγές παραγωγής 25.000 βαρελιών αργού πετρελαίου ημερησίως και 4 εκατομμυρίων κυβικών φυσικού αερίου. Τι γίνεται με αυτό το πετρέλαιο; Ναι καλά, διαβάζω κι εγώ ότι τις πυρπολούν. Επιτρέψτε μου να θεωρήσω αυτή την περίπτωση παπαριές, καθώς οι αποδείξεις περί πυρπολήσεων προέρχονται από κάτι αυτόπτες μάρτυρες – συνοδούς πολιτοφυλάκων που είδαν από μακριά μαύρους καπνούς. Και πιστεύω ότι είναι παπαριές, διότι όταν ανακαταλαμβάνονται οι «πυρπολημένες» πετρελαιοπηγές είναι μια χαρά στην υγεία τους και η παραγωγή συνεχίζεται. Σε προϊόν λαθρεμπορίας μετατρέπεται το πετρέλαιο του ISIS και μάλιστα μιας λαθρεμπορίας σε τέτοιες ποσότητες που δε θα μπορούσε να γίνει δίχως τη βοήθεια και την προστασία μεγάλων δυνάμεων.

Ποιες δυνάμεις είναι αυτές; Αν από το άδειασμα της Συρίας και το λαθρεμπόριο θα βγει κερδισμένη η Ρωσία ή η Γερμανία με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ επίσης λίγο με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι ότι αυτή η Δύση, αυτή η Ευρώπη, πρώτα ρημάζει, μετά εκμεταλλεύεται και για κερασάκι στην υπόθεση βάζει λίγο συναίσθημα και θρήνο όταν πνίγεται κάποιο τρίχρονο. Αυτό όμως δεν είναι ανθρωπισμός, είναι κανονικό σκλαβοπάζαρο.

Ανεβάζουν πρόσφυγες στην εξέδρα περνάνε οι αγοραστές από μπροστά και κοιτάζουν το εμπόρευμα στα δόντια. Οι Σύριοι που έχουν πάνω από 10 χρυσά δόντια αγοράζονται από τη Γερμανία, αυτοί με 7 χρυσά δόντια από τη Γαλλία, με 5 χρυσά δόντια τους παίρνουν οι χώρες της Σκανδιναβίας και τους υπόλοιπους τους αφήνουν στην Ουγγαρία για να τους κάψουν οι ακροδεξιοί κι ό,τι βγάλουν κέρδος δικό τους. Αυτά για τους πρόσφυγες• για τους οικονομικούς μετανάστες είπαμε, επιστρέφονται βιαίως στις χώρες τους για τα ταΐσουν το τέρας της πείνας.

Μια επίδειξη σκατοψυχιάς είναι όλες αυτές οι σύνοδοι κορυφής και υπουργών για το προσφυγικό. Μία συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου πολυεθνικής για τον απολογισμό κερδών και τη χάραξη πολιτικής που θα αυξήσει τα κέρδη μειώνοντας ταυτόχρονα τις ζημιές από τη φιλοξενία ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Όσο για τους ελεεινούς που η σκέψη τους φτάνει μέχρι το «γιατί δεν τους πνίγουν τους βρωμιάρηδες και τους αφήνουν να φτάσουν στην Ελλάδα;», ένα έχω να τους πω. Με 3.500 πτώματα πνιγμένων στο βυθό της Μεσογείου μόνο το 2014, η αλανιάρα ψαρούκλα που παρήγγειλαν και χρυσοπλήρωσαν στο κυριλέ εστιατόριο για να πουλήσουν μούρη στην παρέα, ίσως είναι ταϊσμένη με αυτά τα πτώματα. Ας το κάνουν εικόνα για να ξεράσουν αποδεικνύοντας ότι το στομάχι τους έχει μεγαλύτερες ευαισθησίες από το σιχαμερό μυαλό τους. Θα προτιμούσα να ξεράσουν με την υποκρισία και τη βρωμιά των ηγετών της Ε.Ε., αλλά έχω πάψει να ελπίζω ότι οι ελεεινοί μπορούν ν’ αλλάξουν.

Πηγή Καρτέσιος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
«Όποιος δεν γνωρίζει την αλήθεια είναι απλά βλάκας, όποιος όμως την γνωρίζει και την ονομάζει ψέμα, είναι εγκληματίας»
Bertolt Brecht
Έχετε αναρωτηθεί γιατί δεν δείχνουν όλη την αλήθεια για τους λαθρομετανάστες οι δημοσιογράφοι; Αυτά που γίνονται σημερα στην Γερμανία είναι το λιγότερο που θα δουμε αύριο στην δική μας χωρα. Και αρχίζουμε :

Μια γυναίκα πενήντα ενός ετών, η οποία διέμενε σε ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών στην πόλη Nieheim της Γερμανίας, την πέταξαν έξω από το διαμέρισμά της διότι το χρειάζονταν για να εγκαταστήσουν λαθρομετανάστες.

Η Γαλλία, όπως ανεφέρεται σε γαλλικά μπλογκς, δεν θα δεχτεί παραπάνω από 30.000 λαθρομετανάστες ενώ οι ίδιοι οι Γάλλοι είναι ευχαριστημένοι που όλοι πάνε στην Γερμανία και καθημερινά δημιουργούνται εκεί πολλαπλά προβλήματα. Το ίδιο συμβαίνει και στη δική μας χώρα, δηλαδή η Τουρκία χαίρεται όσο διογκώνονται τα προβλήματα με τους μετανάστες και στην χώρα μας.

Στην Κολονία, στις 26-9-2015, γονείς οι οποίοι έχουν παιδιά με κάποιο νοητικό πρόβλημα είναι εξωφρενών επειδή πρέπει να απομακρύνουν τα παιδιά τους από τα σχολεία τα οποία είχαν ειδικές εγκαταστάσεις για αυτά τα παιδιά, προκειμένου να δοθούν οι χώροι στους λαθρομετανάστες. Εντωμεταξύ οι δάσκαλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Με τα παιδιά των λαθρομεταναστών δημιουργείται πρόβλημα στις τάξεις λόγω της αδυναμίας συνεννόησης και του μεγάλου αριθμού μαθητών.

Κάποιοι δάσκαλοι παραπονούνται ότι δεν γίνεται πλέον κανονικό μάθημα με συνέπεια το επίπεδο μάθησης να χάνεται όλο και περισσότερο και οι ίδιοι οι καθηγητές να έχουν φτάσει στο σημείο νευρικής κρίσης. Οι περισσότεροι κάνουν τις καταγγελίες τους ανώνυμα σε διάφορους δημοσιογράφους και στα μπλογκ, γιατί φοβούνται να μην τους διώξουν από τα σχολεία αν το μάθουν οι αρχές.

Σε δύο περιοχές στη Γερμανία έκλεισαν την πυροσβεστική σχολή και το κτίριο διατίθεται πλέον στους λαθρομετανάστες.

Στο Hamburg, 25-9-2015, δεν μπορούν πλέον να ησυχάσουν διότι 5 φορές την ημέρα ακούγεται ο ιμάμης να φωνάζει την μουσουλμανική προσευχή από τον μιναρέ.Στο Halle της Γερμανίας, 28-9-2015, στο κτίριο της Κοινωνικής Πρόνοιας 300 λαθρομετανάστες, στην πλειοψηφία άντρες, εισέβαλαν μέσα στο κτίριο φωνάζοντας και σπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Οι υπάλληλοι κλειδώθηκαν μέσα στα γραφεία τους και έπαιρναν τηλέφωνο την αστυνομία ζητώντας βοήθεια.

Στην Σαξονία γίνονται πολλές κλοπές, αλλά η αστυνομία δεν προλαβαίνει και ούτε απαντά στις απεγνωσμένες κλίσεις των πολιτών. Είναι τόσο υπερφορτισμένοι και απασχολημένοι καθημερινά με τους λαθρομετανάστες, με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες του ίδιου του διοικητή της αστυνομίας, Rainer Wendt (DPoIG), μέσα στις κατασκηνώσεις των παράνομων μεταναστών διαπιστώθηκε ότι δραστηριοποιούνται διάφορες θρησκευτικές ομάδες του Ισλάμ π.χ. Σουνίτες, Σιίτες κλπ, οι οποίες μάλιστα διαθέτουν και οπλισμό, άγνωστο από που τον προμηθεύτηκαν, γεγονός που καθιστά την όλη κατάσταση άκρως εκρηκτική και επικίνδυνη.

Σε κατασκηνώσεις μέσα σε γήπεδα μαχαιρώνονται και μαλώνουν καθημερινώς λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν και την Συρία. Την περασμένη βραδιά μερικοί κοιμήθηκαν έξω, γιατί κάποιοι «έξυπνοι» Γερμανοί τους στοίβαξαν όλους μαζί, μην υπολογίζοντας ότι οι χριστιανοί Σύριοι φοβούνται τους Αφγανούς μουσουλμάνους. Ένας Σύριος μάλιστα ανέφερε ότι οι Αφγανοί τραγουδούσαν το ρεφρέν ενός τραγουδιού το οποίο πάντα το κάνουν όταν… αποκεφαλίζουν χριστιανούς. Οι Σύριοι λέγανε, «φύγαμε από την φρίκη των σφαγών, και μας βάζετε μαζί με αυτούς να κοιμηθούμε σε μια αίθουσα εδώ στην ξενιτιά;»

Στην περιοχή του Σάαρλαντ και συγκεκριμένα στο Λέμπαχ, οι πολιτικοί, η τοπική ηγεσία και οι θρησκευτικοί ηγέτες έφεραν σε κατασκήνωση 300 μετανάστες και έσπευσαν να μεριμνήσουν για αυτούς. Μια μεγάλη ομάδα από αυτούς μπήκε σε ένα σουπερμάρκετ, πήραν ό,τι ήθελαν και κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Όταν η διεύθυνση τους αντιμετώπισε, αυτοί φώναξαν και άλλους συμμάχους τους και τα έκαναν όλα γυαλιά καρφιά. Όταν έφτασε η αστυνομία ήταν ανήμπορη να κάνει οτιδήποτε. Το σουπερμάρκετ είναι τώρα κλειστό και συγχρόνως σε άλλα δύο σουπερμάρκετ στο Λάιμπτσιχ έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Οι κάτοικοι σηκώνουν πλέον τα χέρια. Όλα αυτά στη Γερμανία.

Σε μια πρώην στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Bayernkaserne, λίγο πιο έξω από το Μόναχο, στεγάζονται περίπου 2.000 λαθρομετανάστες. Ομάδες για τα δικαιώματα των γυναικών αναφέρουν ότι υπάρχει εξαναγκασμός σε βιασμούς και σε πορνεία κάθε μέρα. Άντρες, γυναίκες, ακόμα και παιδιά κοιμούνται ο ένας δίπλα στον άλλο σε τέντες και σύμφωνα με έναν κοινωνικό λειτουργό, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στην τηλεόραση, η κατασκήνωση είναι το μεγαλύτερο μπουρδέλο στην πόλη όπου η τιμή για να πας με μια γυναίκα μετανάστρια είναι 10 ευρώ.
Την ίδια στιγμή οι λαθρομετανάστες λένε στις Γερμανίδες να… σκεπάζονται και να φοράν μαντήλα.

Στο Villingen Schwenningen οι κάτοικοι έχουν χάσει την νυχτερινή τους ησυχία. Τα βράδια οι λαθρομετανάστες τριγυρίζουν σαν άγρια ζώα μέσα στους δρόμους, φωνάζοντας, μαλώνοντας, παίρνουν ναρκωτικά και κάνουν ότι θέλουν. Οι κάτοικοι δεν μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχα την νύχτα με αποτέλεσμα να έχει πειραχτεί η υγεία τους.

Στο Αμβούργο έχουν παρουσιαστεί κρούσματα μαλάριας, τύφου, πολιομυελίτιδας, Ηπατίτιδας Β κ.α. Στο Lübbecke στη Γερμανία, σε ένα γυμνάσιο έδωσαν 15 λεπτά διορία στους μαθητές να απομακρυνθούν όλοι από το σχολείο γιατί υπήρχε άμεση ανάγκη να εγκαταστήσουν εκεί τους λαθρομετανάστες. Φυσικά όταν θα έμπαιναν θα διέλυαν τα πάντα.

Ακόμα σημειώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών στο Duisburg σε περιοχές όπου κατοικούν πολλοί μουσουλμάνοι. Σπάσανε παράθυρα, βάλανε μπουρλότα στις αίθουσες συγκεντρώσεως των πιστών, σπάσανε τα λουκέτα της εκκλησίας και στο διπλανό χωριό επίσης κατέστρεψαν το ναό με μεγάλες πέτρες.

O Miroslav Jovic, αστυνομικός στα σύνορα τις Σερβίας, δήλωσε στα γερμανικά ΜΜΕ ότι το 90 % δεν είναι λαθρομετανάστες αλλά κάτι ύποπτο, διότι οι περισσότεροι δηλώνουν την… ίδια ημερομηνία γεννήσεως, 1 Ιανουαρίου, γιατί μάλλον είναι πιο εύκολο να θυμούνται αυτή την ημερομηνία.

Ότι οι λαθρομετανάστες είναι πλέον το «όπλο» εναντίον των λαών μας και της θρησκείας μας, είναι φως φανάρι όπως λέει η Γερμανίδα πολιτικός επιστήμονας, Kelly M. Greenhill, η οποία το 2010 έβγαλε το βιβλίο, «Weapons of mass immigration forced displacement, coercion, and foreign policy».

…Η επόμενη φάση θα είναι, «the war in the cities of Europe»……

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, θα χτυπήσουν στα πρώτα κρύα του χειμώνα. Εδώ θα βοηθήσει πολύ η ψυχολογική κατάσταση των λαθρομεταναστών που δεν θα έχουν βρει αυτά που περίμεναν και θα είναι πολύ ταλαιπωρημένοι και απογοητευμένοι. Μέσα στις κατασκηνώσεις που θα βρίσκονται, θα έχουν εγκατασταθεί οι λεγόμενοι «κρυμμένοι πολεμιστές», που θα περιμένουν το σύνθημα να ξεσηκώσουν την μάζα ταλαιπωρημένη και κρυωμένη. Η NSA τους έχει ήδη μάθει τις τοποθεσίες με τις αποθήκες όπλων, που και πότε μπορούν να τα βρουν, γι αυτό γέμισε με αυτούς τις γερμανικές βάσεις σε όλες τις γωνιές της Γερμανίας.

Το δεύτερο τους χτύπημα, σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν σε γερμανικά μπλογκς, θα είναι να αδειάσουν τα σουπερμάρκετ μέσα σε λίγες ώρες για να δημιουργηθεί πανικός. Νερό και τροφή θα είναι δυσεύρετα διότι οι λαθρομετανάστες αν δεν έχουν πλέον τα απαραίτητα θα λεηλατήσουν ότι βρουν μπροστά τους.

Αναμένεται πάντα από τους «μυστικούς στρατιώτες πολέμου» να τους ενθαρρύνουν για εξεγέρσεις. Ο θυμός, η απελπισία και το μίσος, θα υπερισχύσουν και θα αρχίσουν οι πόλεμοι μέσα στις πόλεις. Θα σκοτώνουν όποιον βρουν μπροστά τους, θα βιάζουν, θα βάζουν φωτιές και θα καταστρέφουν. Έτσι οι Αμερικανοί, θα τους χρησιμοποιήσουν για να κάνουν όλες τις βρωμοδουλειές τους . Και να θέλει ο λαός να υπερασπιστεί το σπίτι του, το αγροκτήμα του, δεν θα μπορεί γιατί θα υπάρξει και επίθεση από τον ουρανό, (από αέρος επιθέσεις).

Ο πόλεμος θα αποθαρρύνει άλλους οικονομικούς λαθρομετανάστες να έρθουν στην Ευρώπη. Τα θύματα στους πολίτες και οι καταστροφές θα έχουν κάποιες παρενέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο. Θυμηθείτε τον 1ο, και 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Το οικονομικό λόμπυ των Σιωνιστών ήταν αυτοί που χρηματοδοτούσαν τον ιδιωτικό στρατό!!! Οι Αμερικανοί φοβούνται να μην γίνουν γνωστοί οι πραγματικοί υπεύθυνοι του 2ου Παγκοσμίου πόλεμου. Ξυπνήστε!!!

Πρόσφατα ένας ηγέτης των μουσουλμάνων δημοσίευσε στο twitter το εξής χαρακτηριστικό:
«Αδέλφια ήρθε η ώρα. Ο Αλλάχ μας υποσχέθηκε αυτήν την γη και θα κρατήσει το λόγο του. Έρχεται η ημέρα της εκδίκησης. Ας χυθεί επιτέλους αίμα επάνω στα ευρωπαϊκά γουρούνια. Γινόμαστε όλο και πιο πολλοί, όλο και πιο δυνατοί. Σε λίγο θα αρχίσουμε. Ο προφήτης και η ευλογία του Θεού να σας σκεπάζει, θα είναι περήφανος για εμάς».


Πηγή NikosXeiladakisΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Κώστα Ράπτη

Το αν η Ρωσία θα βγει κερδισμένη από τις παράτολμες πρωτοβουλίες της στη συριακή κρίση είναι ακόμη ένα ερώτημα ανοιχτό. Το βέβαιο πάντως είναι ότι από όλους τους παίκτες της περιοχής η Τουρκία είναι ήδη η περισσότερο χαμένη.

"Κάθε λεπτό που ο Assad παραμένει στην εξουσία, μεγαλώνει το όνειδος όσων τoν υποστηρίζουν” διακήρυξε την Τετάρτη κατά την παρέμβασή του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο Τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoğlu. Ωστόσο, μέχρι να ανέβει στο βήμα είχαν σημειωθεί δραματικές ανατροπές, εφόσον η ίδια μέρα σημαδεύτηκε από τις πρώτες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία –έπειτα από γραπτό αίτημα της Δαμασκού, ομόφωνη εξουσιοδότηση της ρωσικής Άνω Βουλής και σχετική ενημέρωση της αμερικανικής πλευράς μέσω του νεοσύστατου κέντρου πληροφοριών και συντονισμού που έχουν εγκαταστήσει στη Βαγδάτη η Ρωσία, το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία.

Επιχειρησιακά η ρωσική κίνηση δεν θα πρέπει να υπερτιμηθεί, καθώς όλοι γνωρίζουν, ενθυμούμενοι και την αντοχή της Γιουγκοσλαβίας στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999, ότι συγκρούσεις αυτού του είδους δεν κερδίζονται με επιχειρήσεις αποκλειστικά από αέρος. Ούτε άλλωστε η ίδια η Μόσχα έχει διαθέσεις ευρύτερης εμπλοκής.

Όμως η έναρξη των ρωσικών επιδρομών αλλάζει το τοπίο από πολλές απόψεις. Ενισχύει καταρχήν πολιτικά τη θέση του καθεστώτος Assad, στον βαθμό ιδίως που παρουσιάζεται ως μια κίνηση πολυμερής, ανοικτή στο συντονισμό και με τις δυτικές δυνάμεις.

Ανατρέπει επίσης την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που ατύπως επέβαλε το καλοκαίρι του 2012 η Τουρκία στη βόρεια Συρία, όταν άλλαξε τους κανόνες εμπλοκής στον εναέριο χώρο μετά την κατάρριψη τουρκικού αναγνωριστικού από τις καθεστωτικές συριακές δυνάμεις.

Παράλληλα, η ρωσική αεροπορική δραστηριότητα προσφέρει πιθανότατα κάλυψη σε κάτι πολύ πιο σημαντικό: την ενίσχυση της παρουσίας του Ιράν και της Χεζμπολλάχ επί του εδάφους, ώστε να δώσουν από κοινού με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις την πραγματική μάχη εκρίζωσης των τζιχαντιστών. Η συγκρότηση του κοινού επιχειρησιακού κέντρου της Βαγδάτης θα πρέπει να θεωρηθεί κίνηση θεαματικότερη και από την έναρξη των ρωσικών βομβαρδισμών.

Επιπλέον, με την διεύρυνση της αεροπορικής βάσης της Λατάκιας για την εξυπηρέτηση των ρωσικών αεροσκαφών, δημιουργεί, ένα μόνιμο (και πολύ σημαντικότερο από την έως τώρα υφιστάμενη μικρή ναυτική βάση της Ταρτούς) στρατιωτικό "αποτύπωμα” της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο δεν αναμένεται να πάψει να υπάρχει την "επόμενη μέρα” υπό οποιοδήποτε σενάριο, εξαιρουμένου βέβαια αυτού της ολοκληρωτικής ήττας της Δαμασκού.

Τέλος, οι πληροφορίες ότι στο στόχαστρο των ρωσικών μαχητικών βρέθηκαν εγκαταστάσεις της Jaysh al-Fattah (Στρατιάς της Κατάκτησης) δίνουν στις εξελίξεις γεύση ακόμη πιο πικρή για την Άγκυρα, εφόσον είναι γνωστό ότι η οργάνωση αυτή τελεί υπό την διακριτική προστασία της Τουρκίας. Μάλιστα το γεγονός ότι στις γραμμές της έχουν στρατολογηθεί 3.500 Ουιγούροι (μουσουλμάνοι του κινεζικού Τουρκεστάν) εξηγεί την αισιοδοξία των Ρώσων ιθυνόντων για στήριξη από το Πεκίνο της προσπάθειας που αναλαμβάνουν στη Συρία.

Αν συνυπολογίσει δε κανείς το γεγονός ότι ο Vladimir Putin εξήρε κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη τον ρόλο όχι μόνο του συριακού στρατού αλλά και των αυτόνομων κουρδικών δυνάμεων στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών, η εικόνα των πληγμάτων που έχει υποστεί η τουρκική πολιτική συμπληρώνεται θεαματικά.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Tayip Erdoğan στη Μόσχα (με αφορμή την πολυσήμαντη τελετή εγκαινίων του μεγαλύτερου ισλαμικού τεμένους της Ευρώπης) έδωσε την εντύπωση ότι η Άγκυρα αντιλαμβάνεται την αλλαγή συσχετισμών, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίσθηκε σε δηλώσεις του να υποβαθμίζει το ζήτημα της παρουσίας η μη του Assad κατά την περίοδο της αναγκαίας "πολιτικής μετάβασης” στη Συρία.

Όμως εκ των υστέρων τόσο ο ίδιος όσο και ο Davutoğlu επανήλθαν στην ρητορική της πάση θυσία απομάκρυνσης του Assad (προς όφελος προφανώς ενός σουνιτικού καθεστώτος-μαριονέτα), την ίδια ώρα που και οι μεγαλύτερες δυτικές δυνάμεις αναδιπλώνονταν ευσχήμως, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη "μακροπρόθεσμη” παραμονή του Σύρου προέδρου στην εξουσία.

Το παιχνίδι της Τουρκίας αποκτά πάντως περισσότερο επικίνδυνα χαρακτηριστικά, στον βαθμό που ανοιχτά μεταχειρίζεται το δράμα των Σύρων προσφύγων ως γεωπολιτικό πιόνι. Στην Νέα Υόρκη ο Τούρκος πρωθυπουργός παρουσίασε το σχέδιό του για την δημιουργία στη βόρεια Συρία υπό την προστασία του τουρκικού στρατού τριών πόλεων-κοντέινερ, κάθε μία των οποίων θα μπορούσε να στεγάσει 100.000 πρόσφυγες. Πρόκειται για την αναδιατύπωση της τουρκικής φιλοδοξίας για δημιουργία μιας "ασφαλούς ζώνης” που θα επιτρέπει την ανασύνταξη των αντικαθεστωτικών ανταρτών και κυρίως θα αποτρέπει την συνένωση των "αυτόνομων καντονιών” των Κούρδων της Συρίας καθ' όλο το μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων.

Όμως την πρόταση αυτή πρόλαβε να τη "θανατώσει” η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, δηλώνοντας ότι δεδομένων των ρίσκων ασφαλείας κάτι τέτοιο θα κινδύνευε απλώς να αποτελέσει επανάληψη της μαζικής σφαγής αμάχων στον "ασφαλή θύλακα” της Σρεμπρένιτσα της Βοσνίας το 1995.

Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Tου Josef Janning

Ο αριθμός-ρεκόρ των μεταναστών που κατέφυγαν στην Γερμανία, ακόμη και πριν από το φιλόξενο μήνυμα της Καγκαλαρίου Angela Merkel, έχει προκαλέσει μια αλλαγή της πολιτικής. Πριν από το 2015, το Βερολίνο ήταν απρόθυμο να συναινέσει σε ένα σύστημα ποσόστωσης για τους πρόσφυγες στην ΕΕ, καθώς θεωρούσε ότι αυτό θα αύξανε τον αριθμό των αφίξεων στην χώρα. Ωστόσο, όταν η ιταλική κυβέρνηση κάλεσε επανειλημμένως τους Ευρωπαίους να επιδείξουν αλληλεγγύη για την κατάσταση των προσφύγων τους τελευταίους μήνες, η γερμανική απάντηση ήταν υποστηρικτική. Το Βερολίνο θα έδινε την συναίνεσή της στις δεσμευτικές ποσοστώσεις υπό το φως των αυξανόμενων αριθμών που ερχόταν στην Γερμανία, αλλά δεν έριξε το βάρος της ώστε να το προωθήσει αυτό.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση για άσυλο στη Γερμανία στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Αυγούστου φέτος. 50.000 περισσότεροι από ό,τι όλο το 2014 και περίπου οι ίδιοι με το 1991, όταν διασπάστηκε η Γιουγκοσλαβία. Ωστόσο, 438.000 ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία το 1992 και 322.000 το 1993. Ως εκ τούτου, η τρέχουσα ροή έχει ένα προηγούμενο, το οποίο μπορεί να είναι ο λόγος για την αρχική εμπιστοσύνη της Merkel ότι η Γερμανία θα ήταν σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση.

Παρά την εθελοντική εργασία των πολιτών για να υποστηρίξουν το κύμα των προσφύγων που φθάνει στη Γερμανία με τρένα, λεωφορεία ή με τα πόδια, το φορτίο στα κέντρα υποδοχής, στους δήμους και στις περιφερειακές διοικήσεις, γρήγορα έγινε φανερό. Οι φορείς χάραξης πολιτικής και οι σχεδιαστές είχαν υποτιμήσει το μέγεθος και την ταχύτητα του κύματος μεταναστών στη Γερμανία -μια ακούσια συνέπεια της γερμανικής ήπιας δύναμης, η οποία ποτέ δεν ήταν τόσο έκδηλη όσο τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Στις 20 ημέρες μετά από το μήνυμα της Καγκελαρίου, 135.000 πρόσφυγες κατέφθασαν στην Βαυαρία.

Βλέποντας αυτούς τους αριθμούς, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τώρα επέμενε σε πιο ισχυρές αποφάσεις σχετικά με την μετεγκατάσταση και την υποστήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Γερμανία δημοσίως ενέκρινε τις προτάσεις της Κομισιόν και προσπάθησε να συγκεντρώσει στήριξη, καταφεύγοντας προς τη Γαλλία, καθώς και προς την Ισπανία και την Πολωνία συγκεκριμένα. Ο υπουργός ΕΞωτερικών, Frank-Walter Steinmeier κατέβαλε μια επιπλέον προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη των χωρών της ομάδας του Visegrad (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία). Πριν από την υπουργική συνάντηση στις 22 Σεπτεμβρίου, το Βερολίνο επανειλημμένως τόνισε την προθυμία να έλθουν σε συμφωνία, αλλά είχε προετοιμαστεί να πιέσει την πρόταση μέσω της ειδικής πλειοψηφίας (QMV) σε περίπτωση που δεν ήταν εφικτό να βρεθεί συναίνεση. Το Βερολίνο ήταν αποφασισμένο να κάνει χρήση της ειδικής πλειοψηφίας από τη στιγμή που η δεσμευτική φύση του μηχανισμού μετεγκατάστασης είχε ήδη αποδυναμωθεί, και εισήχθησαν προβλέψεις για να επιτρέψουν στα κράτη-μέλη να μην αναλάβουν το μερίδιό τους σε πρόσφυγες, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η μη επίτευξη συμφωνίας θα σήμαινε ότι το ζήτημα θα οδηγούνταν σε ανώτερο επίπεδο, αυτό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα είχε περιπλέξει τα πράγματα ακόμη περισσότερο.

Και πάλι, η γερμανική απάντηση παραμένει ανεπαρκής από την γερμανική σκοπιά. Πολλοί στο Βερολίνο αμφιβάλλουν ότι η μετεγκατάσταση με βάση το νέο σχήμα θα εφαρμοστεί άμεσα και με τους αριθμούς που έχουν συμφωνηθεί. Η συναίνεση επί της αρχής για μια λίστα "ασφαλών’ χωρών καταγωγής, πρέπει να συμπληρωθεί για να γίνει λειτουργική. Η κύρια λειτουργία της είναι να περιορίσει την πρόσβαση των μεταναστών από τα Δυτικά Βαλκάνια σε σχήματα παροχής ασύλου των κρατών-μελών, σε έναν πολύ μικρότερο αριθμό μεμονωμένων περιπτώσεων. Σύμφωνα με την άποψη της Γερμανίας, αυτό θα απαιτήσει την θέσπιση ποσοστώσεων για μετανάστες από τα Δυτικά Βαλκάνια. Η Γερμανία προετοιμάζει ένα τέτοιο σχήμα, και θα επιθυμούσε μια συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση. Πρέπει να σημειωθεί γρήγορη πρόοδο στο να καθιερωθούν hotspots στα συνοριακά κράτη της ΕΕ για να διασφαλιστεί η πλήρης καταγραφή των νέων αφίξεων. Σε μια σύνοδο στις 24 Σεπτεμβρίου μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των γερμανικών κρατιδίων, οι ομοσπονδιακές αρχές υποσχέθηκαν μαζική οικονομική στήριξη για τα κράτη και τους δήμους. Αυτό το έτος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παρέχει 2 δισ. ευρώ για προγράμματα των προσφύγων τα οποία θα διπλασιαστούν στα 4 δισ. ευρώ ρο 2016, με βάση τις εκτιμήσεις για 800.000 αφίξεις προσφύγων ετησίως.

Σε αυτούς τους αριθμούς, η ευαισθησία του Βερολίνου στα παράπονα από κάποιες πρωτεύουσες για την εφαρμογή της ειδικής πλειοψηφίας, ήταν μάλλον χαμηλή. Στην δήλωσή της προς τη Βουλή μετά από την άτυπη σύνοδο της 23ης Σεπτεμβρίου, η Angela Merkel δεν είπε ούτε μία κουβέντα για τα εθνικά συμφέροντα που ξεπερνούν τον κανόνα της πλειοψηφίας. Αντιθέτως, περιέγραψε την ΕΕ ως μια κοινότητα ιδεών, νόμων και ευθύνης. Η Γερμανία διεκδικεί την αλληλεγγύη ως ένα συστατικό μέρος του ευρωπαϊκού project και προφανώς δεν είναι πρόθυμη να περιμένει μέχρι να συμμερισθούν όλοι αυτή την άποψη.

European Council of Foreign Relations
Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η Σαουδική Αραβία απαιτεί από τη Ρωσία να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της εναντίον στόχων στη Συρία, δήλωσε Σαουδάραβας διπλωμάτης, σύμφωνα με το σαουδαραβικής ιδιοκτησίας διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, προσθέτοντας ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δεν έχει παρουσία στις περιοχές που δέχθηκαν επίθεση.

Πράγματι, σε αυτές τις περιοχές έχει παρουσία η Αλ Κάιντα (ως Αλ Νούσρα), ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και άλλες πολλές μικρές τζιχαντιστικές συμμορίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη, ο Αμπντάλα Αλ Μουάλιμ δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία της χώρας του
«εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι ρωσικές δυνάμεις στη Χομς και τη Χάμα, μέρη όπου οι δυνάμεις του ISIS δεν έχουν παρουσία. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν σε έναν αριθμό αθώων θυμάτων. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως και να μην επαναληφθεί».
Χρησιμοποιώντας ένα κοινό ακρωνύμιο για το Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε ότι
«όσο για εκείνες τις χώρες που έχουν δηλώσει πρόσφατα ότι έχουν προσχωρήσει στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας του ISIS, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό την ίδια στιγμή που υποστηρίζουν την τρομοκρατία του συριακού καθεστώτος».
Μιλάει η Σαουδική Αραβία που εξοπλίζει και υποστηρίζει την τρομοκρατία της Αλ Κάιντα.

Μόσχα: Αυτές είναι οι επιθέσεις μας

Οκτώ στόχους του ισλαμικού κράτους στη Συρία υποστηρίζει ότι έπληξε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τα αεροπορικά πλήγματα.

«Σήμερα (Τετάρτη) η ρωσική αεροπορία έπληξε με ακρίβεια 8 στόχους των τρομοκρατών του ISIS στη Συρία. Συνολικά έγιναν 20 έξοδοι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονάσνεκοφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο επλήγησαν δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες πυρομαχικών καθώς και στρατιωτικός εξοπλισμός. Οπως υποστήριξε ο ρώσος αξιωματούχος καταστράφηκαν ολοσχερώς τα κέντρα συντονισμού του Ισλαμικού Κράτους σε ορεινή περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διαβεβαίωσε ότι όλες οι επιχειρήσεις έγιναν μετά από εναέρια αναγνώριση και προσεκτική επεξεργασία των πληροφοριών που παρείχε ο συριακός στρατός.

Τόνισε επίσης ότι τα ρωσικά μαχητικά δεν έπληξαν άμαχους και απέφυγαν τις κατοικημένες περιοχές.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία είναι προσωρινές και θα συνεχιστούν για όσο διάστημα ο συριακός στρατός πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον θέσεων εξτρεμιστικών οργανώσεων στην χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο, έτσι μας έμαθαν να λέμε. Αυτό που δε μας λένε όμως είναι ότι στις συνθήκες ειρήνης ο κατάλογος των θυμάτων και των καταστροφών ενός λαού είναι ανάλογες προς τις απώλειες με αυτές ενός πολέμου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που να τα υπερασπιστεί.

Τα θύματα της ειρήνης δεν έχουν δικαιώματα μόνο υποχρεώσεις. Τα θύματα της ειρήνης δεν μπορούν να απειλήσουν κανέναν με Δικαστήριο διότι τους δόθηκε το δικαίωμα να επιλέξουν Δημοκρατικά την Ειρήνη που τους σκοτώνει.
Αυτή την στιγμή το Κράτος θεσπίζει νόμους οι οποίοι σε περίοδο πολέμου θα ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία καταδίκης του. Σου απαγορεύει την περίθαλψη και την φαρμακευτική σου αγωγή εφόσον δεν έχεις το χρηματικό αντίτιμο και το ποσό των 25 ευρώ για να ζητήσεις βοήθεια σε δημόσιο νοσοκομείο.

Επειδή είσαι σε καιρό ειρήνης δεν μπορείς να το σύρεις σε καμία δίκη για την καταπάτηση του Άρθρου 3 παρ. 2 των Συμβάσεων της Γενεύης, το οποίο ρητά υποχρεώνει την κατέχουσα Δύναμη όχι μόνο να συλλέγει αλλά και να περιθάλπει όλους τους ασθενείς άμαχους ή μάχιμους.

Δεν μπορείς να τα βάλεις με ένα Κράτος που εσύ επέλεξες να σε διαφεντεύει κι αυτό ας σε φθάνει στα όρια της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας, της αυτοκτονίας, του φόνου και της τρέλας. Διότι αν είμαστε σε καιρό πολέμου το Κράτος θα ήταν υποχρεωμένο να τηρήσει το Άρθρο 4 παρ.2, που θα του απαγόρευε καθ’ οποιονδήποτε χρόνο και τόπο να επιβάλλεται με βία κατά της ζωής, της υγείας, της φυσικής και πνευματικής ευημερίας των ατόμων καθώς και να προσβάλει την αξιοπρέπεια του κάθε ατόμου.

Η βία που δεν έρχεται με όπλο αλλά με δημοκρατικές υπογραφές δεν στήνεται σε κανένα εδώλιο κατηγορουμένου. Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο, έτσι μας έμαθαν να λέμε διότι εσύ που ζεις σε καιρό ειρήνης δεν σου έχει στερήσει κανένας την ελευθερία σου διότι εσύ ανέβασες με τις επιλογές σου την εξουσία στο βάθρο της, δεν επιβλήθηκε από μόνη της.

Έτσι δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ως άτομο που η ελευθερία του υπέστη περιορισμό. Διότι αν ήσουν από τους άτυχους που θα βρισκόταν σε πόλεμο θα είχες υπερασπιστή σου το Άρθρο 5 παρ. 1, που θα υποχρέωνε τους κατακτητές σου να σου παρέχουν τροφή, πόσιμο νερό, προστασία απέναντι στις κλιματικές αντιξοότητες καθώς και το πλεονέκτημα ιατρικών εξετάσεων.

Τώρα είσαι πολίτης εν καιρώ ειρήνης: Θα πεινάς εσύ, το παιδί και η μάνα σου, θα σου κόβει η εταιρεία ύδρευσης το νερό για ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, θα κρυώνεις μέχρι θανάτου και βέβαια οι ιατρικές σου εξετάσεις θα είναι άπιαστη πολυτέλεια.

Ο εξαναγκασμός σε λιμοκτονία ως μέθοδος μάχης είναι έγκλημα πολέμου με το Άρθρο 14, αλλά εσύ δεν δέχεσαι καμία επίθεση, μόνο επιβολή νόμων μιας δημοκρατικά ψηφισμένης κυβέρνησης. Όταν τελειώσει και αυτή η μεταβατική περίοδος του νέου οικονομικοπολιτικού μοντέλου που μας πλάσαραν τεχνηέντως με τον όρο «κρίση», δεν θα θυμόμαστε τίποτε από τα μεταβατικά χρόνια που διανύουμε.

Θα αφομοιωθούμε από ένα νέο σύστημα όπως έγινε και στην αλλαγή του κάθε συστήματος που μας έφθασε μέχρι εδώ. Δεν θα έχουμε την τιμή να καταθέτουμε στεφάνια στο Μνημείο του Αγνώστου Έλληνα που απλά δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα στην μετάβαση αυτή. Δεν θα υπάρχει Νεκροταφείο Θυμάτων Ειρήνης να επισκεπτόμαστε και να λέμε ότι αυτό δεν θα αφήσουμε να ξανασυμβεί. Δεν θα έχουμε να διηγούμαστε τίποτε το ανθρωπίνως ηρωικό στις επόμενες γενιές διότι εμείς ζήσαμε την ειρήνη και όχι τον πόλεμο.

Και βέβαια κανένα Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου δεν θα μας δικαιώσει βάσει του Άρθρου 91 το οποίο επιβάλλει στο εμπόλεμο μέρος το οποίο παραβιάζει τις διατάξεις των Συμβάσεων στην καταβολή αποζημιώσεως. Αλλά δεν είναι η αποζημίωση αυτή που θα μας δικαίωνε αλλά το ότι θα θεωρούνταν υπεύθυνο το εμπόλεμο μέρος για όλες τις αναξιοπρεπείς πράξεις που διαπράχθηκαν από πρόσωπα που αποτελούν μέρος των ενόπλων δυνάμεών του.

Δεν θα έχουμε τουλάχιστον την ικανοποίηση να δούμε όλα αυτά τα πρόσωπα που ευθαρσώς μας λοιδορούν καθημερινώς πατώντας με την δημοκρατική τους μπότα τα εκ γενετής και εξ αγώνων αιματηρών δικαιώματά μας, τους φονιάδες χιλιάδων Ελλήνων να κάθονται στο σκαμνί του κατηγορουμένου.

Κι εμείς εκεί πίσω στην γαλαρία του ακροατηρίου της αίθουσας δικαστηρίου να νιώθουμε έστω και στο ελάχιστο δικαιωμένα θύματα ενός πολέμου που επέλεξαν άλλοι για μας και όχι μιας ειρήνης που επιλέξαμε εμείς για τον εαυτό μας.

Πηγή SimpleMan
Γράφτηκε Δεκέμβριο του 2012Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Του Κωνσταντίνου Παπακασόλα  

1. ΣΤΕ μικροσυνταξιούχοι
Θα πέσει μαχαίρι, ακούγεται, στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ. Κι αυτό μεταξύ άλλων γιατί το ΣτΕ πέταξε μια βόμβα 4 δισ. στο κράτος (που είχαν εξοικονομηθεί από περικοπές περί το 20% που έγιναν στις συντάξεις από 1.000 και πάνω), απαγορεύοντάς του εφεξής να μειώσει τις συντάξεις των 2.000 ευρώ. 
Αν αυτό όμως δεν είναι έμμεση εναπόθεση του βάρους στους υποαπασχολούμενους εργαζομένους με αύξηση εισφορών και στους μικροσυνταξιουχους με πιθανές περικοπές κάτω των 1000 ευρώ -τι είναι; 

2. Γιατί δεν θελαν εισοδηματικές εισφορές οι κυβερνήσεις;
Είναι εντυπωσιακό πόσο αντιστάθηκαν στην θέση της τρόικας να σχετίσουν τις εισφορές με το πραγματικό εισόδημα. Όπως συμβαίνει στο ΙΚΑ. Αυτό έχει τις εξηγήσεις του. 
Πρώτον θα αναγκάζονταν πχ μεγαλοεπαγγελματιες να καταβάλλουν πολλά περισσότερα στα ταμεία. Και φυσικά λιγότερα όσοι δεν έχουν τόσα έσοδα. 
Δεύτερο φοβούνταν ότι τελικά και πάλι τα έσοδα θα ήταν ανεπαρκή με συνέπεια να αναγκαστούν να μειώσουν τις συντάξεις στα ταμεία αυτασφάλισης.
Τρίτον και σοβαρότερο όμως, επειδή υπάρχει η τριμερής χρηματοδότηση και η συνταγματική υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει τόσο την αξιοπρέπεια όσο και την ισότητα μεταξύ των συνταξιούχων... τελικά αυτό που ήθελαν να αποφύγουν ήταν να μειώσουν τις συντάξεις τις πρόωρες, τις πολλαπλές, τις υψηλές -όσες δεν αντιστοιχούν σε εισφορές! 
Γιατί δε γίνεται να πας στα 500 ευρώ αυτόν που πλήρωνε επί 40 χρόνια και να δίνεις 2.000 ευρώ σε αυτόν που δεν έδωσε φράγκο και συνταξιοδοτήθηκε στα 50.
Αυτό λοιπόν δεν ήθελαν: Να αναγκαστούν να κόψουν από τους έχοντες, κυρίως του δημόσιου, για να αναπληρωθεί η απώλεια των συντάξεων των αυτοαπασχολούμενων.  

3.  Μόνη λύση
Δυο περιπτώσεις υπάρχουν να ξελασπώσει η χώρα. 
- Η μια είναι να κουρέψουν οι ξένοι το χρέος. Τα είδαμε...
- Η δεύτερη, να υποχρεωθούν σε συνεισφορά στα βάρη, ως οφείλουν από το σύνταγμα άλλωστε, οι μεγαλοκαταθετες των 300+ δισ. στο εξωτερικό. 
Το δεύτερο σενάριο το απέφυγαν όλες οι κυβερνήσεις ως σήμερα. 
Εφάπαξ η ετήσια φορολόγησή τους μπορεί να αποδώσει αρκετά έσοδα ώστε να λυθεί το θέμα του χρέους της χώρας, να διασφαλιστούν με ρευστό τα ασφαλιστικά ταμεία για πολλά χρονιά και ασφαλώς να διαγραφούν οι όφειλες των μικρομεσαίων που αντισυνταγματικά χρεωθήκαν.
Θα αποζημιωθούν για την όποια θυσία τους αν τους δοθεί έπειτα ολική φοροαπαλλαγή για κάθε επένδυση που θα επιχειρήσουν στη χώρα, ώστε να φέρουν πίσω δημιουργικά και τα υπόλοιπα λεφτά τους.
"Έχεις κύριε χρήματα στο εξωτερικό, θα επιβαρυνθείς με έναν φόρο περιουσίας επί αυτών.” 
Κι εδώ μια χαριτωμένη νομολογία. 

4. Ισοδύναμο είναι οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες
Ψάχνουν για ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ για τους αγρότες. Να μην πληρώσουν δηλαδή Α,Β,Γ, αυξημένους φόρους, κλπ. 
Για τους ελευθέρους επαγγελματίες & επιστήμονες φρόντισαν όμως ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ. 
Οποίον θέλουμε να ευεργετήσουμε, παίρνουμε την υποχρέωσή του και την πετάμε πάνω στον ελεύθερο επαγγελματία και επιστήμονα. 

5. Η παραγωγική πρωτεύουσα και η δεύτερη νιότη
Για ποια χωρά μιλάμε; Στην "αναπτυξιακή" Αττική υπάρχουν 1 εκατομμύριο 800 χιλιάδες συνταξιούχοι. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός της είναι 3.827.624. Δηλαδή οι μισοί κάτοικοι Αττικής είναι συνταξιούχοι. 
Και ενώ εξεμέτρησαν τον παραγωγικό τους βίο, διαβιώντας 40-50 χρόνια στην πρωτεύουσα, και ενώ η πλειοψηφία διαθέτει ένα ή και περισσότερα σπίτια στην επαρχία, αρνούνται να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα.
Τους μισούς να είχε η επαρχία, δηλαδή 1 εκατομμύριο, θα λύνονταν το κυκλοφοριακό της Αθήνας και θα είχε αποκεντρωθεί η χώρα, με σωρεία θετικών συνεπειών και για τους ίδιους.
Μιλάμε για ένα σάπιο κουφάρι χώρας:
H Πάργα "που μένεις εκεί για πάντα" έχει τον... κολοσσιαίο αριθμό των 2400 μόνιμων κάτοικων! 
Τα... παγκοσμίου φήμης Φηρά της Σαντορίνης ακόμα χειρότερα: μόλις 2.100 κατοίκους! 
Η κοσμοπολίτικη Ύδρα και μπλα μπλα δεν έχει ούτε 2.000 άτομα πληθυσμό! 
Ακόμα και η διαστημική Μύκονος κατοικείται από 3.700 μόνιμους κατοίκους!!!!
Αν σκεφτεί κανείς και τις λαθροχειρίες των απογραφών,  βαριά 1.500 άτομα μένουν μόνιμα στα 4 από τα δημοφιλέστερα τουριστικά μέρη στον κόσμο.
Η πρωτεύουσα πρέπει να αποκεντρωθεί και οι μόνοι που έχουν την άνεση να επανεκκινήσουν στην επαρχία είναι οι ηλικίες 50 έως 80. Δηλαδή οι συνταξιούχοι. Αν ξεκινήσουν αυτοί, θα ακολουθήσουν και οι νέοι.
Έτσι θα υλοποιηθεί και ο διακαής πόθος πολλών σελφοκορασίδων της παραλίας, να μείνουν εκεί "για πάντα". 
Ας δοθεί μια φοροαπαλλαγή υφ΄ ορον μετατόπισης στην επαρχία στα εκατομμύρια συνταξιούχων μπας και πετύχουμε την πολυπόθητη αποκέντρωση και ανάπτυξη.
959,6 εκατ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή 1 δισ. για συντάξεις πέφτει στην Αττική και αντιστοιχεί στο 11% του ΑΕΠ.
Σημειωτέον ότι για ακόμη μια χρονιά η ελληνική πρωτεύουσα θεωρείται η χειρότερη δυτικοευρωπαϊκή πόλη για να ζει κανείς. Η οικονομική κρίση, η ασφάλεια, τα συνεχή επεισόδια και οι διαδηλώσεις αποτελούν κατά κύριο λόγο τους παράγοντες που οδηγούν την Αθήνα στον "πάτο" της λίστας της εταιρείας Mercer, η οποία βαθμολογεί τις καλύτερες και τις χειρότερες πόλεις σε σχέση με την ποιότητα ζωής.
Παρ' όλ' αυτά οι συνταξιούχοι δεν την εγκαταλείπουν!
Τέτοια πανάκριβη χώρα που γίναμε, δεν είμαστε ούτε καν στις 50 καλύτερες χώρες για τους ξένους συνταξιούχους! Μια βιομηχανία που έχει δώσει άφθονο χρήμα πχ στην Ισπανία, την Πορτογαλία και άλλες χώρες! 

6. Σε ένα κράτος δίκαιου το ασφαλιστικό σύστημα είναι αναδιανεμητικό προς τους ασθενέστερους: γέρους, αναπήρους και φτωχούς
Στην Ελλάδα είναι αναδιανεμητικό προς τους πλουσιότερους. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν ένα σύστημα θα τροφοδοτείται από εισφορές ή από τον προϋπολογισμό, που κι εδώ το έκαναν θέμα με την τρόικα: Tο θέμα είναι η συνεισφορά στο κεφάλαιο του ασφαλιστικού να γίνεται αναλογικά με τις οικονομικές δυνάμεις του καθενός.
Στο τέλος της διαδικασίας, όποιος  -και ανεξάρτητα του πόσο κατέβαλλε σε εισφορές και φόρους- τυγχάνει να είναι ιδιαίτερα εύπορος, είναι εύλογο να του περικόπτεται η σύνταξη εφόσον δεν την έχει ανάγκη.
Το ίδιο και με το θέμα της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους. 
Εφόσον έπρεπε να μπει η χώρα σε τόσες δοκιμασίες, με τόσο μεγάλα χρέη, ψευδώς εγγυόντουσαν οι κυβερνώντες ότι "έρχεται η ανάπτυξη” από το 2010,11,12,13 κλπ και έπρεπε από την αρχή να φορολογηθεί κατευθείαν ο  τεράστιος πλούτος που εξήχθη πονηρά στο εξωτερικό.
Κανείς δεν το έκανε και χρέωσαν τους υπολοίπους και κυρίως τους φτωχούς Έλληνες με ανείσπρακτους φόρους άνω των 100 δισ. ευρώ σε εφορίες και ταμεία! 
Οι έχοντες παραμένουν άθικτοι χάρη σε μια σιωπηλή ασυλία των 300 δισ. στο εξωτερικό!!!
Συνέπεια είναι πιο εύκολα να μπορούν να αλλάζουν κάστα οι Ινδοί, που το απαγορεύει η θρησκεία τους κλπ, παρά νέος Έλληνας να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του να κάνει οικογένεια η οτιδήποτε άλλο.
Ό,τι κινείται, είναι με τις συντάξεις. Αυτοί που δεν έχουν συνταξάρες όμως; 

7. Κατάργηση σχολών
Πολλές πόλεις αντιδρούν, άλλες καλώς άλλες κακώς. Όποια σχόλη είναι στα αζήτητα και επιζήμια καλώς κλείνει, ΟΜΩΣ.
Σε αντάλλαγμα, όχι κάθε κουτσοχώρι βέβαια, αλλά τουλάχιστον οι μεγαλύτερες πόλεις και κωμοπόλεις, οφείλουν με γεωγραφική αναλογικότητα να ζητήσουν μεταφορά υπαρχουσών σχολών από την Αθήνα. 
Το ελληνικό Σύνταγμα λέει ότι η ανάπτυξη της χώρας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗ.  Στην Αθήνα ο αριθμός των φοιτητών & εργαζομένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεπερνά τις 200.000, ενώ αν προστεθούν οι πέραν των κανονικών εξαμήνων, οι μεταγραφέντες, τα ΙΕΚ και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και το προσωπικό, ο αριθμός υπερδιπλασιάζεται.
Άρα καλώς να καταργηθεί η Χ βοϊδοσχολή, πλην όμως μπορούν να μεταφερθούν τμήματα ήδη υπαρχουσών σχολών, ώστε: 
1)  Να έχουν όλες οι περιοχές επιστημονικές δυνατότητες 
2) Να έχουν οι φοιτητές φτηνότερο κόστος ζωής & λιγότερες μετακινήσεις
Αυτά έπρεπε να προτείνουν και να έσπευδαν οι δήμαρχοι να παραχωρήσουν κτίρια των δήμων τους για το σκοπό αυτό, προσπαθώντας να αποκτήσουν καταρχήν σχολές της Αθήνας,  χωρίς δικές τους κτιριακές εγκαταστάσεις. 
Ακόμα και 10 σχολές να μεταφερθούν θα είναι επιτυχία. Οι επαρχιακές πόλεις θα αναζωογονηθούν.

8.  Α. Το χρέος οι ξένοι μπορούν να το κουρέψουν και πιθανώς  θα το κάνουν κάποια στιγμή. Το κρατάν ως μοχλό πίεσης για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.
Τα πολίτικα οφέλη, θα τα εισπράξει όποιος κυβερνά τότε.
Β. Διορισμοί και ρουσφέτια πλέον μαζικά ΔΕΝ μπορούν ούτε και πρόκειται να γίνουν. Το αντίστοιχο των διορισμών του χθες - είναι σήμερα οι διαγραφές χρεών των φτωχών πολιτών. 
Ο Σύριζα έβαλε και τις οφειλές του δημοσίου στα υπερχρεωμένα. Θέλει πολύ μυαλό να δει κανείς πως εκτοξεύεται η δημοφιλία του, αφού τις ενέταξε στο νόμο Κατσέλη;
Το μόνο στοίχημα μακροπρόθεσμα που δεν φαίνεται να κερδίζεται είναι αυτό της δημιουργίας θέσεων εργασίας, και της επανάκτησης της πιστής της αγοράς, κοινώς να κυκλοφορήσουν χρήμα, αυτοί που το έχουν. 

9. Κάθε σύστημα είναι σωστό όταν εφαρμόζεται σωστά. Το αυστραλιανό σύστημα συντάξεων έγινε για να αποκλείσει ένα 10-20% των υψηλοσυνταξιούχων, που συμβαίνει να είναι και πλούσιοι.
Εδω όμως η εγχώρια άρχουσα τάξη, για να γλυτώσει τις συντάξεις της διασπείρει την ιδέα εφαρμογής ακόμα και στον μικροσυνταξιούχο, δηλαδή να αφαιρείται μέρος της σύνταξης του εάν διαθέτει κι ένα μικρό χωράφι. 
Δε σφάξανε σύντροφοι! Μόνο οι μεγάλες περιουσίες, και δη με καταθέσεις και ετήσια έσοδα θα έχουν μείωση σύνταξης.
Οι Αυστραλοί λοιπόν ΔΕΝ το εφαρμόζουν έτσι. Αλλά στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρχουν ρετιρέ, εφαρμόζουν τα πάντα ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ, ώστε με τη διασπορά να ελαχιστοποιείται η απώλεια των ισχυρών σε επί ζημία των αδυνάμων!

10. Συνεισφορά στο αποθεματικό των συντάξεων 
Α. Οι έμμεσοι φόροι, ανέρχονται στο 50% των εσόδων της φορολογίας. Τους έμμεσους φόρους, τους πληρώνουν όλοι -θενε δε θενε- μέσω της κατανάλωσης. Τα μισά έσοδα του κράτους προέρχονται από εκεί.
Όμως απ' τον προϋπολογισμό χρηματοδοτούνται σε ποσοστό άνω του 50% και όλα τα -φαλιρισμένα- ασφαλιστικά ταμεία!! Άρα:
Αυτό είναι και το κυριότερο επιχείρημα υπέρ της αναδιανομής των συντάξεων υπέρ των κατωτέρων στρωμάτων.
Οι φόροι και οι εισφορές που πληρώνουν οι πλουσιότεροι στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι -ανάλογα με τις δυνατότητες τους (με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια) -και ως εκ τούτου κανείς δεν δικαιούται να λαμβάνει σύνταξη 4000 ευρώ και εφάπαξ μαζί, ενώ κάποιος άλλος πχ 200 ευρώ.
Β. Σύμπαν το πολιτικό σύστημα αντιστέκεται για να μη γίνει κεφαλαιοποιητικό και άρα... τάχα νεοφιλελεύθερο το ασφαλιστικό. 
Όταν όμως μιλάει κανείς για την ανάγκη μείωσης των παράλογα υψηλών συντάξεων ...εν χορω φωνασκούν οτι ....”μα έχουμε πληρώσει εισφορές!” 
Ας μην εξετάσουμε τι έχουν πληρώσει...
Αυτή όμως ακριβώς η άποψη, ότι δηλαδή τόσα έδωσα - τόσα θα πάρω, είναι η αρχή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος, το οποίο κατά τα άλλα εξορκίζουν!! 
Η πληρωμή εισφορών είναι πρώτα υποχρέωση συνεισφοράς και αλληλεγγύης γενεών στα δημόσια βάρη (σύμφωνα με τις δυνάμεις καθενός πάντα) και μετά ατομικό δικαίωμα και προσδοκία! Τα ασφαλιστικά συστήματα πρέπει να είναι αναδιανεμητικά - κοινωνικά και γενεαλογικά. 
Αυτά τα τελευταία κάνουν ό,τι δεν τα ξέρουν όμως!

11. Ασφάλεια αναζητούσαν όσοι έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό αλλά κανείς δεν επένδυσε στη χώρα του 40 χρόνια
Ασφάλεια ψάχνανε οι Έλληνες και προτιμούσαν το δημόσιο.
Ασφάλεια και οι Ελληνίδες, και, αν δεν παρέχονταν με υλικούς πρώτα όρους, "δεν συμβιβάζονταν".
Ασφάλεια και οι συνταξιούχοι με τα κεκτημένα τους και την εμμονή στην πρωτεύουσα.
Η Ελλάδα έπαθε ασφυξία από την πολύ ασφάλεια.

* Ο κ. Κωνσταντίνος Παπακασόλας είναι δικηγόρος Αθηνών
Πηγή Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου