Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

15 Νοε 2012


Στο οικόπεδο έχουν εντοπισθεί πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου...

Ένα θαλάσσιο οικόπεδο, στην κυπριακή ΑΟΖ προσφέρει η Κύπρος στην Ελλάδα, προς πλήρη αξιοποίηση. 


Ήδη ο υποψήφιος για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου κ. Γ. Λιλλήκας ενημέρωσε τον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Λευκωσία ότι η Κύπρος προτίθεται να παραχωρήσει στην Ελλάδα ένα από τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ (όπου έχουν εντοπισθεί πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου) «με τους ίδιους όμως όρους που παραχωρούνται τα οικόπεδα σε άλλες διεθνείς εταιρείες». 


Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα πάντα στήριζε την Κύπρο και η Κύπρος θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντεπεξέλθει στις πολύ δύσκολες συνθήκες που περνά». 


Στις 27 Νοεμβρίου  μαθαίνουμε ότι ο πρωθυπουργός θα είναι το Κατάρ, για να συζητήσει «θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος». Μάλιστα, είναι πιθανό ο κ. Σαμαράς να ταξιδέψει μέχρι εκεί, έχοντας στις αποσκευές του την επικύρωση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει μία ημέρα νωρίτερα, στις 26 Νοεμβρίου.
Δεν είναι παράδοξο  το γεγονός ότι οι Έλληνες πρωθυπουργοί αναζητώντας επενδύσεις -για την εγκλωβισμένη στο ευρώ χώρα μας- δεν στρέφονται  στους εταίρους όπως θα ήταν λογικό αλλά εκτός;   Κανείς όμως δεν έφερε  κάποια επένδυση!

Ούτε από ανατολή ούτε από Δύση και αυτό παρά  την μείωση του κόστους εργασίας απολύσεων  την καταργηση των συμβασεων την απελευθέρωση επαγγελμάτων και  όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια

Δεν θα με ξαφνιάσει αν μάθω ότι ο εμίρης πληρώνεται για τις “φωτογραφίες επενδυτικού κλίματος”  ή ότι θέλει να το παίζει “παράγοντας”.

Ας μιλήσουμε σοβαρά όμως.  Η χώρα δεν έχει προοπτική και δεν θα την βρει στο Καταρ. Για την ακρίβεια είναι τραγική αυταπάτη ήπελώριο ψέμα  να νομίζει κανείς ότι μπορεί το  εμιράτο να στηρίξει την ελληνική επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η κυβέρνηση κάνει ακριβώς όσα έκανε ο κ. Παπανδρέου μετά το πρώτο μνημονιο. Σκορπίζει ελπίδες για να κερδίσει χρόνο. Κατάρ,  αστακούς, παραλιακή  και τα γνωστά...

Όμως όλοι πρέπει να ξέρουν ότι ακόμη και αν η χώρα σήμερα αποκτήσει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς δεν έχει συντελεστεί καμία αλλαγή  στην παραγωγή που θα την καταστήσει βιώσιμη. Απολύτως καμία. Επιπλέον τον τελευταίο μήνα έχασε δυο μεγάλες εταιρείες Την ΦΑΓΕ και  την coca cola.

Οι λόγοι για αυτό είναι  στο γεγονός ότι τα αίτια της χρεοκοπίας δεν είναι Ελληνικά.  Το πρόβλημα μας δεν λύνεται ούτε με τροϊκανές συνταγές ούτε με ελληνικά μέσα.  Αυτή την στιγμη με  τις απολύσεις δημοσίων υπάλληλων πέφτει και το τελευταίο ταμπού.  Καταρρέει και ο τελευταίος μύθος από το σύνολο  αυτών πάνω στο οποίο στήθηκε  η χρεοκοπία ως “ελληνική ιδιαιτερότητα”.

Ακόμη και αν η χώρα σήμερα αποκτήσει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς  ή πλεονάσματα  θα δούμε γύρω μας εύκολα νομίζω πως δεν παράγουμε τίποτα.

Αν θέλετε την αιτία της  χρεοκοπίας  και μια τίμια απάντηση -επιτέλους -ψάξτε την εκεί. Απλώς  κάποιοι δεν θέλουν να το κάνουν. Δεν θέλουν να λάβουν την τίμια απάντηση.

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος 

Κάθε οικονομικό μοντέλο, για να δείξει κατά πόσο είναι επιτυχημένο ή όχι, χρειάζεται χρόνο, πέντε μέχρι 10 έτη. Το ευρώ, που δεν είναι απλώς οικονομικό μοντέλο αλλά κοινό νόμισμα για μια ευρεία γκάμα χωρών της Ευρώπης, έδειξε ήδη στην πρώτη πενταετία της κυκλοφορίας του ότι είναι ένα απολύτως αποτυχημένο μοντέλο. Ομοίως και η οικονομική θεώρηση για την ευρωπαϊκή συσσωμάτωση που κρύβεται πίσω από το νόμισμα.

Η αντίληψη αυτή, αν και σε πρώτη ανάγνωση δείχνει κυνική, είναι η πιο έκδηλη πραγματικότητα για την ευρωζώνη, ένα σχεδόν από την αρχή θνησιγενές πείραμα της παγκόσμιας και ειδικά της ευρωπαϊκής Ιστορίας. Μια τέτοια αντίληψη αποτελεί βάση για την επιστροφή σε εθνική στρατηγική, λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη σε μια σειρά χωρών του ευρωπαϊκού Βορρά ή αναγνωρίζεται ως «στοίχημα» σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά συνεχίζει και σήμερα να είναι μια μισητή θεώρηση πραγμάτων στην Ελλάδα.

Οι κυβερνήσεις στη χώρα μας, ειδικά μετά το «μπαμ» που έγινε, μάλλον με τεχνητό τρόπο το φθινόπωρο του 2009, αντιμετωπίζουν την «παγίδα χρέους» που προέκυψε μέσα από τα διαδοχικά Μνημόνια, επιμένουν με φανατική προσήλωση σε εθνομηδενισμό και ευρωπαϊκό φεντεραλισμό, που για κάθε ψύχραιμο παρατηρητή, πόσο μάλλον εθνικό παίκτη, μοιάζει με χίμαιρα ή δογματισμό ανεπίτρεπτο.

Ετσι, όταν όλοι οι παίκτες της ευρωζώνης προσπαθούν να οργανώσουν τις οικονομίες τους, ισχυρές ή προβληματικές, για τη μετά ευρώ εποχή και για την καλύτερη προσαρμογή στην αφετηρία του τέλους της ευρωζώνης, στην Ελλάδα η κυρίαρχη θεώρηση πραγμάτων, μέσα από τον πανικό της δοσολογίας του δανεισμού, καταλήγει στην πεποίθηση ότι η χώρα θα μετεξελιχθεί στο μέλλον σε αποικία της Γερμανίας στον Νότο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή, στην περίπτωση που μια τέτοιου τύπου ένταξη στη μετά ευρώ εποχή θα συνοδευόταν από κριτήρια ευημερίας, εθνικής κυριαρχίας, νέας στρατηγικής για την Ελλάδα.

Ο εκβιασμός του τύπου «τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Αν δεν είμαστε τα «υπάκουα παιδιά» του Βερολίνου, δεν θα έχουμε φαγητό, φάρμακα και βενζίνη» αρχίζει να μη λειτουργεί. Γιατί η ιδία η πραγματικότητα που δημιουργείται μέσα από τη γερμανικής φιλοσοφίας μετεξέλιξη της Ελλάδας φέρνει από μόνη της λίγο φαγητό, φτηνές αντιγραφές φαρμάκων, ελάχιστη βενζίνη.

Στην παρούσα φάση, είναι η πλέον κατάλληλη συγκυρία για τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις που κινούν τη χώρα στο πλαίσιο των Μνημονίων, να διαπραγματευθούν για να υπάρξει και για τους Ελληνες μια προοπτική, είτε το ευρώ συνεχίζει να υπάρχει είτε πάψει να υπάρχει. Εξαιτίας της νέας σύγκρουσης των διεθνών θεσμών και δυνάμεων επί της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, και ειδικά της αντίθετης προσέγγισης του ΔΝΤ και των τραπεζών της Γουόλ Στριτ με το Βερολίνο, δημιουργείται πράγματι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την Αθήνα. Να λειτουργήσει υπέρ της χώρας και όχι μόνο ως νομιμοποιητική δύναμη στο «imperium» του Βερολίνου επί του ευρωπαϊκού εδάφους. Η Ελλάδα είναι εμφανές ότι πρέπει να συνταχθεί με τις απόψεις του ΔΝΤ, της διεθνούς των τραπεζών, όπως εκφράζεται από τον Τσ. Νταλάρα και την προσέγγιση της τελευταίας έκθεσης της Γκόλντμαν Σακς για το ζήτημα χρέους της. Να διαπραγματευθεί για τους πολίτες τη διαγραφή του κέρδους της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, σε σχέση με τα ελληνικά ομόλογα, μείωση επιτοκίων και διαχωρισμό των μη κρατικοποιημένων, ενταγμένων αντίθετα στο ευρωπαϊκό δίκτυο ελληνικών εμπορικών τραπεζών, ως προς τα κεφάλαια δανεισμού τους σε σχέση με τον επίσημο δημόσιο, κρατικό δανεισμό.

Κάτι τέτοιο δεν είναι εξτρεμισμός ή επανάσταση, αλλά ρεαλισμός και έμπρακτος πατριωτισμός...

Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου Άντον Μπέρνερ, ο οποίος σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι «ουσιαστικά ασήμαντη αγορά» για τις γερμανικές εξαγωγές και προειδοποιεί για τον κίνδυνο, αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, «καθώς θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».

Υποστηρίζει δε ότι «η Γερμανία πρέπει να αναμιχθεί στην πολιτική των χωρών της νότιας Ευρώπης».
Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με τη Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες».

«Αν πληρώσουμε για την Ελλάδα, αυτό τελικά θα μας αποδειχθεί φθηνότερο», τονίζει σε συνέντευξή του στην Stuttgarter Zeitung, και προσθέτει ότι η Ρωσία και η Κίνα «ευχαρίστως θα αποκτούσαν μια βάση στην Μεσόγειο».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ιταλίας, ο Γερμανός επιχειρηματίας κάνει λόγο για «ανησυχητική περίπτωση, καθώς», όπως λέει, «η κοινωνία δεν έχει εκσυγχρονιστεί». Η καγκελάριος Μέρκελ πρέπει, εκτιμά, «να συνεχίσει να ασκεί πίεση στους Ιταλούς, καθώς διαφορετικά δεν θα αλλάξει τίποτε» στη χώρα.

«Πρέπει η Γερμανία να αναμειχθεί στην πολιτική των χωρών της νότιας Ευρώπης. Πρέπει να εξηγηθεί στους ανθρώπους εκεί ότι χωρίς ανταγωνισμό και προσπάθεια δεν θα λειτουργήσει τίποτε. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα δέχονται παραγγελίες και δεν θα επιτύχουν ευημερία», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος σχετικά με την εικόνα της χώρας του στο εξωτερικό, ως αυτού που επιβάλλει την πειθαρχία, ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εκτιμά ότι οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι Γερμανοί συχνά διαπραγματεύονται άμεσα και πολύ σκληρά, δεν προσπαθούν να εκφραστούν προσεκτικά σε σχέση με τις δυσάρεστες πραγματικότητες, αλλά παρουσιάζουν τις απαιτήσεις τους ορθά-κοφτά.

«Κανείς όμως δεν αυξάνει τις εισαγωγές γερμανικών προϊόντων, επειδή συμπαθεί τους Γερμανούς», υπογραμμίζει ο κ. Μπέρνερ και προσθέτει ότι αυτό συμβαίνει «επειδή τα γερμανικά προϊόντα είναι καλύτερα από τα προϊόντα των ανταγωνιστών, είτε ποιοτικώς, είτε από την άποψη της τιμής, είτε από την άποψη της αξιοπιστίας».

Εκφράζει μάλιστα την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για τις επιδόσεις των γερμανικών εξαγωγών, επισημαίνοντας ότι φέτος οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 4%, ενώ το 2013 η αύξηση ενδεχομένως να φθάσει το 5%, «λόγω και της βελτίωσης που αναμένεται να παρουσιάσει η κατάσταση του διεθνούς εμπορίου».

Τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα, εξηγεί, είναι τα μηχανήματα, τα οχήματα, τα χημικά και τα μεταλλικά προϊόντα, ενώ νέες ευκαιρίες θεωρεί ότι θα προκύψουν στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, ειδικά στους μηχανικούς αλλά και στον τομέα της υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Μία αποκάλυψη μεγατόνων έκανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πραίτορας του Γιώργου Παπανδρέου, Χρήστος Μαγκούφης

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ήταν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης προκειμένου να μιλήσει για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.

Ο Μαγκούφης, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα τον Σημίτη «πολιτικό νάνο», επιβεβαίωσε με τον ηχηρότερο τρόπο αυτό που υποψιαζόμαστε όλοι εδώ και χρόνια: Ότι η κατάρρευση της Ελλάδας ήταν σχεδιασμός μίας συγκεκριμένης συμμορίας που ακόμα και σήμερα κρατά τα ηνία.

«Από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χάθηκαν 33 τρισ. δραχμές εκ των οποίων τα 22 τρισ., σημερινής αξίας 65 δισ. ευρώ έφυγαν στο εξωτερικό», αποκάλυψε ο κ. Μαγκούφης.

Αναλογιστείτε αυτό το ποσό σε παραγωγική ρευστότητα, να μπαίνει σε βαλίτσες κάποιων επιτήδειων και να βγαίνει εκτός χώρας! Εκείνη την περίοδο μάλιστα που η αγοραστική – επενδυτική αξία ήταν απείρως χαμηλότερη! Μιλάμε για ταφόπλακα στην ανάπτυξη και την παραγωγή.

Και όμως, γι' αυτό το σκάνδαλο δεν τιμωρήθηκε κανένας.

Οι ένοχοι όμως είναι ακόμα εδώ.

Και δεν μιλάμε μόνο για τους πολιτικούς, αφού μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να τελέσουν αυτό το εθνικό έγκλημα.

Υπάρχουν ακόμα οι τραπεζίτες που υπέθαλψαν, επέτρεψαν και έδωσαν μάλιστα μετοχοδάνεια στον κόσμο για να διογκωθεί ο τζίρος του πλιάτσικου.

Αυτοί που δήλωναν ότι το χρηματιστήριο θα πάει στις 7.000 μονάδες, λίγο πριν την κατάρρευση. Αυτοί που έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό, ως διοικητές χρεοκοπημένων κρατικών οργανισμών.

Αυτοί που μετέπειτα έγιναν και πρωθυπουργοί για να ολοκληρώσουν το έργο τους με το δολοφονικό PSI... Υπάρχουν τα ΜΜΕ που οδηγούσαν και κάλυπταν αυτό το εθνικό έγκλημα με τις φυλλάδες τους: «Η Κλωνατέξ θα πάει στις 500.000, σίγουρη η πληροφορία»!

Τα άλλα που συμπλήρωσε ο κύριος Μαγκούφης απλώς συμπληρώνουν το κάδρο: Αποκάλεσε τον Σημίτη «εκβιαστή», μίλησε ευθέως για ψεύτικα στοιχεία και σκανδαλώδη εισαγωγή της χώρας στην ΟΝΕ, είπε για το σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων και άλλα πολλά.

Δυστυχώς και αυτός, τόσα χρόνια σιωπούσε και ψήφιζε τα μνημόνια που έφερνε ακριβώς η ίδια η συμμορία.

Όπως λησμόνησε να μας πει, ποιoς «διεφθαρμένος, απατεώνας και εκβιαστής» έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δίνοντας του το δαχτυλίδι...

Δείτε το βίντεο:
Όπως είναι γνωστό, η Νορβηγική PGS (Petroleum Geo-Services) ξεκίνησε τις έρευνες για τη χαρτογράφηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου, του Πατραϊκού και στην περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συγκεκριμένες εργασίες λαμβάνουν χώρα μέσα στο πλαίσιο της διενέργειας ενός γύρου αδειοδοτήσεων το 2014. Η εταιρεία εκτιμά πως μέσα στους επόμενους μήνες, μέχρι τις αρχές του 2013, θα έχει εκτελέσει εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρη τη περιοχή που συνορεύει με την Αλβανία την Ιταλία καθώς και στο Λιβυκό πέλαγος, με την ελπίδα να μπορέσει να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία θα την οδηγήσουν στο να πουλήσει ακριβά το αποτέλεσμα των ερευνών σε μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα ήθελαν να συμμετάσχουν στους σχεδιαζόμενους γύρους αδειοδοτήσεων οι οποίοι θα διενεργηθούν από το ελληνικό κράτος μέσα στο 2014.
 
Ο χάρτης από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας είναι αποκαλυπτικός τόσο για το εκτεταμένο πεδίο των ερευνών, όσο όμως και για τη μη διενέργεια ερευνών σε ολόκληρη της περιοχή ανατολικά της Κρήτης, στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου μέχρι και τα όρια της κυπριακής ΑΟΖ. 

Γιατί άραγε;
Πηγή: Defence Point 

Με «ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της Ευρώπης» παρομοιάζει τη γαλλική οικονομία, το βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό «The Economist».

«Η Γαλλία θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα», υποστηρίζει το περιοδικό, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι η κρίση θα πλήξει τη γαλλική οικονομία μέσα στο 2013.

Το δημοσίευμα είναι ιδιαίτερα επικριτικό για το νέο προέδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό, καθώς αναφέρει ότι «ούτε ο Ολάντ ούτε ο Ερό φαίνονται να είναι ο τύπος του πολύ θαρραλέου ηγέτη, που είναι ικανός να επιβάλει μεταρρυθμίσεις σε μια γενικευμένη αντιπολίτευση».

Αν και ο Economist αναγνωρίζει ότι «η κυβέρνηση φαίνεται να γίνεται πιο ρεαλίστρια για τη σοβαρότητα της κατάστασης και να κατανοεί την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, κυρίως υπέρ της ανταγωνιστικότητας», δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη και συνεχίζει: «Υπάρχει ανησυχία ότι οι πρόσφατες αλλαγές προσανατολισμού έγιναν πολύ αργά και είναι ανεπαρκείς».

Σύμφωνα με τον Economist τα προβλήματα της γαλλικής οικονομίας είναι πολλά: στάσιμη οικονομία, υψηλή ανεργία, αβυσσαλέο εμπορικό έλλειμμα, δυσανάλογη επιβάρυνση του κράτους και ένα επιχειρηματικό κλίμα που έχει επιδεινωθεί, κυρίως με τις αυξήσεις των φόρων που αποφάσισε ο πρόεδρος Ολάντ.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Economist είχε επιτεθεί ιδιαίτερα στον Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν άνθρωπο μάλλον επικίνδυνο», ενώ αργότερα σχολίασε τη νίκη του Ολάντ ως «κακή για τη χώρα του και για την Ευρώπη».

Το άρθρο το γράψαμε στις 6 Ιουνίου του 2011 με τίτλο: O “Τολμήστε” άνθρωπος του “πνεύματος” Νίκος Αλιβιζάτος που απειλούσε ακόμα και με “Νέο Δεκέμβρη” για να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή.

Σήμερα γίνεται εξαιρετικά επίκαιρο.
  • Ο κύριος που εξεγέρθηκε το 2005 εναντίον -άκουσον άκουσον- του νόμου περί του βασικού μετόχου, για να υπερασπίσει τα ΜΜ”Ε” της διαπλοκής! Την τελευταία ευκαιρία εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος δηλαδή! Δωρεάν η στήριξη;
  • Ο κύριος που βγήκε “μπαλαντέρ” για να υπερασπίσει τον πολιτικό εκβιασμό του ΠΑΣΟΚ για πρόωρες εκλογές με άξονα την καταψήφιση όποιου προέδρου της δημοκρατίας! Την ίδια στιγμή κατηγορούσε τους συνταγματολόγους Κασιμάτη και Τσάτσο που είχαν μιλήσει τότε για παραβίαση του Συντάγματος! Την ίδια στιγμή άφηνε και υπόνοιες για “Νέο Δεκέμβρη”…
  • Ο κύριος είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), μίας ΜΚΟ που όπως αποκαλύφθηκε, έφτιαξε το σχέδιο για τον νόμο περί ιθαγένειας! Την ίδια στιγμή όμως, η κυβέρνηση του Πακιστάν, (Κατ’ Απαίτηση της Πακιστανικής κυβέρνησης το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια!) πανηγύριζε επειδή η Ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε τις απαιτήσεις της, συμπεριλαμβάνοντας τες στο λαθρονομοσχέδιο! Μήπως το Πακιστάν έδωσε στην εν λόγω ΜΚΟ τις “απαιτήσεις” του;
Σαν φάρσα είχε ακουστεί η πρωτοβουλία κάποιων “ανθρώπων του πνεύματος” με νουθεσίες περί ομοψυχίας των πολιτικών για να σωθεί η πατρίδα από την οικονομική κρίση.

Όταν το θέμα είχε γίνει γνωστό σχολιάσαμε:  
Τολμήστε και σεις κύριοι, οι περισσότεροι οικόσιτα του νεποτισμού, κρατικοδίαιτοι “διασκεδαστές”, καθηγητάδες των ιδρυμάτων ανωτάτης αφισσοκολητικής, ανελληνισμού, κεμαλοναζισμού. Τολμήστε και σεις να επιστρέψετε τα λεφτά που έχετε απολάβει από το υστέρημα του Ελληνικού λαού τόσα χρόνια για να αποτελείτε το δεκανίκι της πνευματικής δολοφονίας ενός λαού που κληρονόμησε το ίδιο το φως. Τολμήστε.

Δυστυχώς η υπόθεση δεν είναι καθόλου κωμική. Ειδικά εφ’ όσον πρωτοστατεί ο κύριος Αλιβιζάτος που τώρα κόπτεται για την πατρίδα όταν πριν λίγους μήνες έκανε ότι μπορούσε για να εξυπηρετήσει ό,τι άλλο εκτός από το συμφέρον της πατρίδας. Ειδικά όταν όλοι αυτοί οι “πνευματικοί” ήταν σε θέσεις κλειδιά επί καθεστώτος Σημίτη και βρίσκονται ακόμα επί καθεστώτος Παπανδρέου.

Αθήνα
Τη σύνθεση του νέου ΔΣ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Πρόεδρος ο Ν.Αλιβιζάτος και αντιπρόεδρος ο Ν.Καλογεράς.
Συγκεκριμένα, η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής: πρόεδρος: Νικόλαος Αλιβιζάτος, καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έρχονται λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι να επιδείξουν ευαισθησία για την κατάσταση της κοινωνίας και να απαιτήσουν “ομοψυχία”…

Γιατί άργησαν τόσο; 20 μήνες τώρα ο Τόπος καταρρέει.  
Που ήταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα;  
Άλλοι, ομότεχνοί τους, βγήκαν εγκαίρως, περίπου από τον Μάιο του 2010, ενόψει «Μνημονίου», και μίλησαν ευθαρσώς.  
Γιατί δεν τους μιμήθηκαν τότε;  Και, κυρίως, γιατί υπονοούν σήμερα ότι εκείνες οι φωνές της Τέχνης και της Επιστήμης είναι, περίπου, λαϊκιστές;

Εν κατακλείδι: Είναι, ακριβώς, αυτή η επιλεκτική τους μνήμη και «αγωνία», καθώς και η συνακόλουθη τακτική των Επιμηθέων, που κάνει την τωρινή πρωτοβουλία τους κάπως ύποπτη και, φυσικά την αποδυναμώνει.

Σχετικοί σύνδεσμοι:
Σύνδεσμος «Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να δίνει μαθήματα» 26/7/2009
Σύνδεσμος για «Νέο ΔΣ στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» 21/2/2011


Σοβαρά επεισόδια έγιναν το πρωί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όταν εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επιτέθηκαν στην ελληνογερμανική συνέλευση, εισέβαλαν στο περίπτερο όπου θα γινόταν η συνάντηση παρόντος του Γερμανού υφυπουργού Γ. Φούχτελ. Αιτία της επίθεσης στη γερμανική αντιπροσωπεία ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Φούχτελ ο οποίος είπε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Γερμανία τη δουλειά την κάνουν 1.000 άτομα ενώ στην Ελλάδα 3.000. Εξαγριωμένοι εργαζόμενοι επιτέθηκαν και στο Γερμανό πρόξενο ενώ ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πρόκειται δυστυχώς για εικόνες που θα βλέπουμε συχνά επό εδώ και μπρος. Εργαζόμενοι με 500 ευρώ ή υπάλληλοι που απολύονται σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο. Το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας ξεκινά από την Αυτοδιοίκηση, επομένως, θα δούμε πολλά ακόμη. Αλλά θα πρέπει να ειπωθούν και ορισμένες αλήθειες.

Το πολιτικό σύστημα που τώρα καλείται να επιβάλει σκληρά μέτρα είναι αυτό που δημιούργησε την ελλάδα της φούσκας. Την Ελλάδα όπου ο κάθε δήμαρχος διόριζε δεκάδες χωρίς κονδύλια και μετά ζητούσε από το κράτος να πληρώσει.

Την Ελλάδα όπου οι περισσότεροι δήμοι χρωστάνε δισεκατομμύρια γιατί έκαναν ότι έκανε και η κεντρική εξουσία. Διόριζε χωρίς κανένα κριτήριο, ψηφοφόρους και βολευόταν μια χαρά. Τώρα που το πάρτι τέλειωσε, δυστυχώς θα έχουμε πολλά σαν και αυτά στη Θεσσαλονίκη. Όταν διορίζεις κάποιον και του δίνεις ένα κομμάτι ψωμί, ασφαλώς και θα πρέπει να περιμένεις να επαναστατήσει όταν θα του πάρεις τη μπουκιά από το στόμα. Και είναι τραγικό να αλλάζεις από τη μια στιγμή στην άλλη τη ζωή χιλιάδων οικογενειών.

Όπως έστρωσαν να κοιμηθούν πολιτικοί και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την άλλη, όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα της ευημερίας, όπου ο καθένας έκανε ότι του γουστάρει με τα λεφτά των άλλων, έχει τελειώσει. Δε μπορούν πλέον να γίνονται προσλήψεις από το παράθυρο, χωρίς καμιά αξιολόγηση, απλά και μόνο επειδή υπάρχει ο μπάρμπας στην Κορώνη. Αυτά τέλειωσαν. Στο κάτω – κάτω, ας κάνουν όλοι την αυτοκριτική τους. Ειδικά στους δήμους συνέβησαν απίστευτα πράγματα. Χιλιάδες υπάλληλοι που τα 2/3 κάθονταν στα γραφεία και οι υπόλοιποι μάζευαν σκουπίδια αλλά όλοι έπαιρναν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και βαρέα. Αυτή είναι η αλήθεια και είναι μόνο μια περίπτωση από τις χιλιάδες που συνέβαιναν και συμβαίνουν στο δημόσιο.

Βεβαίως, θα πρέπει και ο Φούχτελος να είναι προσεκτικός με τα όσα λέει. Σε ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους (που πιθανότατα δεν έπρεπε να έχουν πάρει) δε λες ότι οι Γερμανοί είναι… υπόδειγμα εργατικότητας. Αυτά ας τα αφήσουν για την εσωτερική κατανάλωση της χώρας τους. Κι ας δουν τους δικούς τους φτωχούς και πώς θα λύσουν τα προβλήματά τους.

Σε μια χώρα καθημαγμένη δε μπορεί ο κάθε Φούχτελ να μην αντιλαμβάνεται την κατάσταση και να ξεστομεί αστειάκια για τον ωραίο μουσακά της Ελλάδας και την ίδια στιγμή να ζητά να φύγουν 2-3 χιλιάδες εργαζόμενοι. Χρειάζεται σοβαρότητα από όλους.

Από την ημέρα της ένταξης της χώρας μας στον μηχανισμό "στήριξης" και την "βοήθεια" των "εταίρων" μας, η Ελληνική κοινωνία βιώνει το πιο σκληρό πρόσωπο του αυταρχισμού, της αδικίας και της διάλυσης.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά και οι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας ξεπερνούν το 1.5 εκατομμύριο…

Την ίδια ώρα σε 600 χιλιάδες οικογένειες δεν μπαίνει ούτε ευρώ στο σπίτι τους και οι νεόπτωχοι ξεπέρασαν το 30% του πληθυσμού…

Το πολιτικό σύστημα χρησιμοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, προσπαθεί να "συντρίψει" το σύνολο της κοινωνίας, βάζοντας όπως κάθε φορά τους βολεύει, την μια κοινωνική εργασιακή ομάδα απέναντι σε μια άλλη…

Η πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου 4093/12 λειτουργεί για μια ακόμη φορά, όπως και οι προηγούμενοι νόμοι, με ρατσιστική αντίληψη και ως κλίνη του προκρούστη, σφαγιάζοντας βασικά εργασιακά και οικονομικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες εδώ και 100 χρόνια…

Οι εργαζόμενοι σε Ν.Π.Δ.Δ., σε Ν.Π.Ι.Δ. και σε φορείς του δημοσίου που είχαν την… ατυχία να προσληφθούν με βασικό προσόν το απολυτήριο λυκείου, αντιμετωπίζονται ως ‘’μιάσματα’’ από το κράτος, καθώς τους οδηγούν στην ανεργία, με το φερετζέ της διαθεσιμότητας…

Πόσες οικογένειες ακόμη πρέπει να καταστραφούν για να ικανοποιηθούν οι αδηφάγες αγορές, οι τοκογλύφοι δανειστές και οι κρατούντες τον πλούτο;

Πόσοι ακόμη πρέπει να οδηγηθούν στην αυτοχειρία, για να καταλάβουν επιτέλους οι πολιτικοί ταγοί του τόπου, ότι η κοινωνία ασφυκτιά; 
Ότι η θηλιά των δανείων τους πνίγει; 
Ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της τρέλας…;

Τι πρέπει ακόμη να υποστούν οι οικογένειες των Ελλήνων πολιτών μετά των αρμαγεδδώνα που τους έχει πλήξει;

Κύριοι της κυβέρνησης, αυτοί οι υπάλληλοι που οδηγούνται στη διαθεσιμότητα – απόλυση δεν είναι "τύποι" μαθηματικών…

Είναι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου.

Είναι πολίτες αυτής της χώρας και εσείς τους συμπεριφέρεστε ως πολίτες τρίτης κατηγορίας, ενώ έχουν συμβάλλει με το παραπάνω από τα πενιχρά εισοδήματά τους για να … σωθεί η χώρα.

  • Σταματήστε τον κ. Φούχτελ και τους ομοίους του, οι οποίοι εμπαίζουν τον πολύπαθο, δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

  • Σταματήστε επιτέλους την πολιτική της υποτέλειας

  • Σταματήστε τις ανθρωποθυσίες

  • Σταματήστε να ικανοποιείτε τις αδηφάγες αγορές

Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι αριθμοί

ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα

Τα πράγματα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον... Αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής (ΤΟΝΙΖΩ ότι ούτε είμαι χρυσαυγίτης, ούτε και φιλοδοξώ να γίνω), αγγίζει τα όρια της "μαύρης διαφήμισης".

Η απόφαση του Facebook να διαγράψει τα προφίλ των βουλευτών και των στελεχών της Χ.Α., καθώς και η ανακοίνωση περί αυτού από τα ΜΜΕ, δίνουν μία εξαιρετικά "περίεργη" χροιά στην επιθετική τακτική που ακολουθείται κατά των "ακροδεξιών" κομμάτων παγκοσμίως.

Εάν αυτό γινόταν πριν 5 χρόνια, θα λέγαμε ότι επρόκειτο για μία προσπάθεια φίμωσης της παράταξης. Ωστόσο, τώρα προκαλείται το κοινό αίσθημα με τον ρατσιστικό τρόπο που αντιμετωπίζεται η Χρυσή Αυγή. Επίσης "περίεργη" ήταν η στάση του Μπένυ χθές στη Βουλή, όπου απευθυνόμενος στον Alexis Cipra, είπε: "Δεν είστε καν στη μόδα. Η Χρυσή Αυγή είναι".

Το γενικό πλαίσιο της σύγχρονης πολιτικής απαιτεί διάσπαση κι επεισόδια, ώστε ν' απασχοληθεί ο κόσμος με αυτά, κερδίζοντας έτσι χρόνο και χώρο στην εφαρμογή απάνθρωπων μέτρων.

Τι κρίνω εγώ; Ότι χρησιμοποιείται το κοινό αίσθημα προκειμένου να προκληθούν επεισόδια. Σ' αυτό το βρώμικο παιγχνίδι βάζουν το δίλημμα: ΣΥΡΙΖΑ ή Χ.Α.; Αδικίες κατά της Χ.Α. κι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν τεχνηέντως κλίμα πόλωσης. 


Η συμμετοχή του Facebook στα εσωτερικά της Ελλάδος κάνει ακόμη πιο ύποπτη την όλη πόλωση, δεδομένου ότι γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά την εμπλοκή της NSA στο εν λόγω δίκτυο. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια... Δε νομίζετε;

Γεώργιος Μεταξάς
Γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα
Το σχέδιο αποκαλύπτεται: 
Το δόγμα τους είναι… Arbeit macht frei!!!


«Arbeit macht frei».
Η γερμανική αυτή φράση, που σημαίνει, η «εργασία απελευθερώνει», αναγραφόταν σε πινακίδα της εισόδου του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς στην Πολωνία, όπου μαρτύρησαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ένα διαφορετικό «Arbeit macht frei» έχει εισβάλλει στη ζωή των ευρωπαίων και πρωτίστως των Ελλήνων εργαζομένων.

Το εργασιακό κρεματόριο και η κόλαση της ανεργίας. Όποιος αρέσκεται να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, σίγουρα θα κατάλαβε πολλά από την ομιλία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο 2ο Ετήσιο Συνέδριο Labor and Insurance «Αγορά Εργασίας: Πώς θα συμβάλει στην Οικονομική Ανάπτυξη», το οποίο διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε τους επενδυτές να έλθουν πλέον στη χώρα μας, αφού οι αλλαγές στα εργασιακά καθιστούν ελκυστικές τις κινήσεις τους στην Ελλάδα.

Τι εννοεί ο κ. Βρούτσης;

Είναι απλό. Οι εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας έχουν απορρυθμιστεί ολοκληρωτικά, οι συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις ανήκουν στο παρελθόν, οι μισθοί είναι ψιχία ελεημοσύνης των 400-500 ευρώ, οι αποζημιώσεις μειώνονται στο μισό και η απασχόληση γίνεται «λάστιχο», δηλαδή όσες ώρες θέλει ο επιχειρηματίας και όποτε τις χρειάζεται. Εξίσου σημαντικό, που δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας είναι οι στρατιές των ανέργων άνω των 1.500.000 ανθρώπων στην Ελλάδα των τριών μνημονίων, οι οποίοι μέσα στην απελπισία και την ανέχειά τους, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον «πολιορκητικό κριό» για τους ήδη εργαζόμενους και να μειωθούν περαιτέρω οι ήδη ισχνοί μισθοί, ή να επέλθει η αντικατάσταση των νυν απασχολουμένων.

Τον Σεπτέμβριο ο επικεφαλής των Γερμανών βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ είχε προτείνει «ολόκληρη η Ελλάδα να μετατραπεί σε μία ειδική οικονομική ζώνη της Νομισματικής Ένωσης και να δοθεί στη χώρα μας κάθε βοήθεια από την EE, ώστε να καταφέρει να διασωθεί από την οικονομική καταστροφή».

Ρηξικέλευθη και άκρως ωφέλιμη για τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και πρωτίστως της γερμανικής αστικής τάξης η πρόταση Κάιτελ. Τι σημαίνει όμως Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ);

Είναι μία επιστροφή στη φεουδαρχία.

Μεγάλη γεωγραφική περιοχή παραχωρείται σε πολυεθνικές με τους «επενδυτές» να έχουν δικαίωμα «ζωής» και «θανάτου»μέσω των υλικών, των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, μηδαμινή φορολογική επιβάρυνση και ληστρική εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Κανείς κρατικός φορέας δεν θα μπορεί να τις επιβλέπει, εξαιτίας των απειλών αποχώρησης που θα επισείουν οι επιχειρηματίες.

Η μετατροπή περιοχών σε ΕΟΖ θα παρουσιαστεί με δόξες και τιμές, καθώς θα προβληθεί ως άλμα προς την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θριαμβολόγησε για τη συμφωνία HP , COSCO και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παραλείποντας ωστόσο να αναφέρει τις αμοιβές των εργαζομένων ιδιαίτερα στον κινεζικό κολοσσό.

Το σχέδιο τους αποκαλύπτεται λοιπόν. Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, που καλπάζει αλλά και τη συνεχή παραγωγή δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η ευρωπαϊκή ελίτ επέλεξε πως θα ξεζουμίσει περισσότερο την Ελλάδα και το λαό της, καθώς δεν της αρκεί η απομύζηση της χώρας με τα τοκογλυφικά επιτόκια.

Φθηνοί εργαζόμενοι, ιδιωτικοποιήσεις και άκρατη εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Μοντέλο, που φιλοδοξούν να επεκτείνουν σε όλη την Ευρώπη, ενώ ήδη στη Γερμανία με την ατζέντα 2010 του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ οι θέσεις πλήρους απασχόλησης μετατρέπονται σε μερικής.

Όμως δεν ξεκίνησαν όλα με τα μνημόνια.

Ακρογωνιαίος λίθος στην προσπάθεια του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου να ανταγωνιστεί τα άλλα διεθνή κέντρα της καπιταλιστικής οικονομίας υπήρξε η Συνθήκη του Μάαστριχ με τις περιβόητες τέσσερις ελευθερίες της:

1) Η Ελευθερία μετακίνησης των Αγαθών (δίχως δασμούς μεταξύ κρατών-μελών)

2) Η Ελευθερία μετακίνησης του Κεφαλαίου (από χώρα σε χώρα και μάλιστα με επιδότηση με σκοπό τη μέγιστη κερδοφορία)

3) Η Ελευθερία των Υπηρεσιών (να διεθνοποιούνται)

4) Η Ελευθερία μετακίνησης των Προσώπων (εργαζόμενοι από κράτος –μέλος σε άλλο κράτος-μέλος).

Ήταν η απάντηση του νεοφιλελευθερισμού στην κρίση του συστήματος, που χαρακτηρίζεται από τα έντονα φαινόμενα υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων και την απότομη μείωση του «μέσου ποσοστού κέρδους».

Ιδιωτικοποιήσεις, και μακρόχρονη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Πειράματα δεν έγιναν μόνο στην Ελλάδα. Προηγήθηκαν η Χιλή του Πινοτσέτ, οι ΗΠΑ του Ρήγκαν και η Μεγάλη Βρετανία της Μάργκαρετ Θάτσερ.

Μύχιος πόθος τους είναι, αρχής γενομένης από την Ελλάδα, η έννοια εργατικό δίκαιο, να είναι ένα παραμύθι το οποίο με νοσταλγία θα διηγούνται οι παππούδες και οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους.
Βαρύνουσα σημασία, προκειμένου να μην υλοποιηθούν οι αντεργατικές αυτές στοχεύσεις, αποκτά η δυνατότητα αντίδρασης των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου, ώστε να αναχαιτιστούν οι μακρόπνοες επιδιώξεις του Βερολίνου και του διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

Οι μεγάλες διαδηλώσεις την Τετάρτη στο «φλεγόμενο» Νότο και η αποφασιστική σύγκρουση με την εντεινόμενη καταστολή κόντρα στην ανισόμετρη ανάπτυξη της ΕΕ δείχνουν την κατεύθυνση.

Ο δρόμος, που προβάλλουν ως σωτηρία, δεν είναι μονόδρομος, είναι μονοπάτι προς την Κόλαση το οποίο είναι στο χέρι μας να μη διασχίσουμε.

Να μην περάσουμε τη σύγχρονη πύλη στην οποία αναγράφεται: «Arbeit macht frei». 


Στην Ελλάδα η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης έχει  κατοχυρωθεί συνταγματικά.  Όμως, για να είναι η δικαιοσύνη ανεξάρτητη δεν αρκεί να λειτουργεί ανεπηρέαστα. Πρέπει, πρωτίστως, να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις της από όλους. Ιδιαίτερα, μάλιστα, εκείνες οι αποφάσεις  με τις οποίες διαφωνούμε.

Αυτό στη χώρα μας αποτελεί κληρονομιά του Σωκράτη.
Βέβαια, υπάρχει και η μεγάλη κληρονομιά της Αντιγόνης, αλλά αυτή αφορά στον άγραφο ηθικό νόμο.

Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης επιλεκτικά.
Αν μας αρέσει μια απόφαση, τότε αποθεώνουμε τη δικαιοσύνη.
Αν δεν μας αρέσει, τότε η δικαιοσύνη εξυπηρετεί σκοπιμότητες, είναι σε διατεταγμένη αποστολή ή υπακούει σε  συμφέροντα.
Τα έχουμε ακούσει  όλοι και πολλές φορές.

Θυμίζω την πρόσφατη περίπτωση του δημοσιογράφου κ. Βαξεβάνη. Όταν συνελήφθη, μετά από εισαγγελική παραγγελία, η δικαιοσύνη «εκτελούσε» εντολές.
Όταν ο κ. Βαξεβάνης  αθωώθηκε, η δικαιοσύνη  στάθηκε στο ύψος της.

Προς τι όλος αυτός ο πρόλογος;
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή ένα Ανώτατο Δικαστήριο μας, και μάλιστα η Ολομέλειά του, έκρινε τον περίφημο νόμο Ραγκούση για τη χορήγηση Ιθαγένειας, αντισυνταγματικό.
Το Σύνταγμα είναι ο καταστατικός χάρτης της χώρας μας  και οι νόμοι δεν μπορούν να έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις του.
Επιπλέον, οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων γίνονται υποχρεωτικά σεβαστές και  δημιουργούν  νομολογία.

Σε μια σοβαρή χώρα, η συζήτηση θα είχε λήξει.
Εδώ, όμως, δίκαιο μπορεί να είναι η …..πολιτική άποψη του ΣΥΡΙΖΑ!
Βγήκαν, λοιπόν, ως ανεμένετο, διάφοροι και άρχισαν την …κριτική στη δικαιοσύνη.  Προφανώς θεωρούν εαυτούς υπεράνω του νόμου και ότι μπορούν να υποκαθιστούν αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων.
H συμπεριφορά αυτή  υποσκάπτει  τα θεμέλια της δικαιοσύνης, είναι  προδήλως αντιδημοκρατική και ως τέτοια πρέπει να στηλιτευτεί.

Ορθώς, ο πρωθυπουργός  έδωσε εντολή να συνταχθεί νέος νόμος σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι είναι σκορποχώρι, ούτε,  τη στιγμή που όλες οι χώρες της ΕΕ αυστηροποιούν τις σχετικές διατάξεις για τη χορήγηση ιθαγένειας, εμείς να τις ….χαλαρώνουμε.

ΚΡ

Σοκαριστικά στοιχεία για την κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθρούρος Ζερβός, κι αν πράγματι ισχύουν τότε επιβεβαιώνουν ότι η κοινωνία είναι στα όρια του κραχ.

Πιθανότατα να είναι υπερβολές καθώς σύμφωνα με τη ΔΕΗ, κάθε μήνα γίνονται 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους, αυτό σημαίνει ότι σε 12 μήνες πάνω από 350.000 οικογένειες θα φωτίζονται με κερί και θα ζεσταίνονται με ξυλόσομπες. Σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Ζερβού προς τη Βουλή που αφορά την περιοχή του Θριασίου «στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας στην οποία εντάσσεται και το Θριάσιο Πεδίο, οι διακοπές που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις, όταν πανελλαδικά πραγματοποιούνται ανά μήνα περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους».

Ο κ. Ζερβός σημειώνει ωστόσο ότι, παρά την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Τα όποια προβλήματα, λέει ο διευθύνων σύμβουλος, δημιουργούνται «ως προς τα θέματα εξόφλησης λογαριασμών και διακοπών ρεύματος λόγω χρέους, προέρχονται από τη μειονότητα πελατών της επιχείρησης, οι οποίοι είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους και απαιτούν διακριτή μεταχείριση έναντι των υπόλοιπων πελατών, ζητώντας κατ’ επανάληψη μακροχρόνιους διακανονισμούς τους οποίους όμως κατά κανόνα δεν τηρούν».

Όπως και να έχει, υπερβολή ή όχι, το σημαντικό είναι ότι χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για το ρεύμα τους και ξαναγυρνούν στα χρόνια μετά τον Εμφύλιο.

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Όσο συνεχίζεται το τροπάριο της διαμαρτυρίας ενός τμήματος της κοινωνίας τη στιγμή που πλήττεται, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, για τον απλό λόγο ότι η διαμαρτυρία του δεν αφορά κανέναν άλλο εκτός αυτών που ανήκουν σ' αυτό το κοινωνικό τμήμα.

Μέ άλλα λόγια: Όσο θα διαμαρτύρονται οι αγρότες για τις τιμές των προϊόντων τους, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι για τις απολύσεις τους, οι φορτηγατζήδες για την απαξίωση των αδειών κυκλοφορίας των φορτηγών, οι πρατηριούχοι για το Α, οι έμποροι για το Β, οι φαρμακοποιοί για το Γ, οι γιατροί για το Δ, οι συνταξιούχοι για το Ε, και πάει λέγοντας, τίποτε δεν πρόκειται να γίνει.

Αυτά όλα θα αλλάξουν:
• Όταν, επί τέλους, γίνει αντιληπτή η αυτονόητη Αλήθεια πως είναι παράλογο και αδιανόητο να ζητάμε (διαμαρτυρόμενοι) από τους ίδιους που δημιούργησαν το πρόβλημα, να το λύσουν.

• Όταν, επί τέλους, γίνει αντιληπτή η Αλήθεια πως η αιτία που δημιουργεί την αφόρητη κατάσταση στον καθένα μας, είναι η απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας μας, δηλαδή η απώλεια της Ελευθερίας να αποφασίζουμε ΕΜΕΙΣ για τη ζωή μας.

• Όταν, επί τέλους, γίνει αντιληπτή η αυτονόητη Αλήθεια, πως η χώρα κυβερνάται από μία οικογενειοκρατούμενη Ολιγαρχία (πολιτική και οικονομική) υπό τον μανδύα της Δημοκρατίας, η οποία έχει ύπουλα αφοπλισθεί και παροπλισθεί ώστε να προσφέρει στο σύστημα την απαραίτητη Δημοκρατική νομιμότητα για τη διατήρησή του στην Εξουσία.

Όταν αυτές οι Αλήθειες (που φωνάζουν εκκωφαντικά) ακουσθούν από τα βουλωμένα (με το βουλοκέρι της προπαγάνδας) αυτιά της κοινωνίας, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για την δραπέτευσή μας από την αιχμαλωσία μας στα Μνημόνια, στην οποία μας οδήγησαν και από την οποία μας φυλάσσουν για να μη δραπετεύσουμε, αυτοί οι ίδιοι, δηλαδή το καθεστώς πολιτικό σύστημα, δηλαδή αυτοί από τους οποίους ζητάμε τα δίκια μας.
Τότε και μόνο τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να διορθωθούν όλες οι αδικίες και οι λάθος αποφάσεις που δεσμεύουν κάθε επαγγελματική τάξη της κοινωνίας μας και κατ' επέκταση κάθε πολίτη.

Τότε θα πραγματοποιηθεί η αντεπίθεση της κοινωνίας για την ανατροπή της σημερινής εκτροπής και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ένα βήμα, ίσως το πρώτο, σ' αυτό το οδοιπορικό, αποτελεί η πρόταση της “Κίνησης Ουμπούντου” για σύσταση της διαδικτυακής “ΒΟΥΛΗΣ 300.000 ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ” που θα πάρει αποφάσεις απέναντι στη Βουλή των 300 εξανδραποδισμένων πολιτικών.

Τον λόγο έχει ο λαός και θα τον πάρει μόλις ξυπνήσει.
  • Χαμάς: Είμαστε σε "ανοιχτό πόλεμο" με το Ισραήλ
  • 13 νεκροί Παλαιστίνιοι και πάνω από 100 τραυματίες
  • 3 πιθανόν οι νεκροί από ρουκέτα της Χαμάς
Russia Today News
15 Νοεμβρίου 2012

Καθώς το Ισραήλ εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση εναντίον της Γάζας και ο ήχος από ρουκέτες ακούγεται ακόμη στον ουρανό της Παλαιστίνης, οι ηγέτες της Χαμάς δήλωσαν σήμερα ότι θα ανταποδώσουν τα πυρά και θα πάρουν εκδίκηση για τη δολοφονία του στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης, Αχμέντ Τζαμπαρί, κηρύσσοντας "ανοιχτό πόλεμο" εναντίον των Ισραηλινών και οργανώνοντας επιθέσεις μέσω βομβιστών αυτοκτονίας.

Ο Ισμαήλ αλ-Ασκάρ, αρχηγός τού στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς και επικεφαλής των ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κασάμ, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ότι η δολοφονία του επικεφαλής των Ε.Δ. της Παλαιστίνης "άνοιξε τις πύλες της κολάσεως".

"Οι δυνάμεις κατοχής διέπραξαν ένα επικίνδυνο σφάλμα και πέρασαν τις κόκκινες γραμμές, πράγμα που θα πρέπει να θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου", αναφέρει η Χαμάς σε ανακοίνωσή της. "Θα εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε στο δρόμο της αντίστασης".

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, έκανε έκκληση για επείγουσα σύγκληση του Αραβικού Συνδέσμου, ενώ τα τεμένη απ' άκρη σε άκρη της Λωρίδας της Γάζας γέμισαν με Παλαιστίνιους πολίτες που πενθούν για τα μέχρι στιγμής 13 θύματα από την ισραηλινή επίθεση, ενώ δεν έχει καταμετρηθεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των τραυματιών, που σίγουρα υπερβαίνει τους 100

Οι δρόμοι γύρω από το νοσοκομείο Σίφα, στην πόλη της Γάζας, όπου μεταφέρθηκε το άψυχο σώμα του Τζαμπαρί γέμισαν με χιλιάδες οργισμένους Παλαιστίνιους που φώναζαν συνθήματα κατά του Ισραήλ. Ανάμεσά τους ήταν και κάποιοι οπλισμένοι αντάρτες.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραηλινού Στρατού, συνολικά έξι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από την Γάζα προς την πόλη Μπεερσεμπά, ως απάντηση στην αεροπορική επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον της Γάζας από το πρωί της Τετάρτης. Μια από τις ρουκέτες χτύπησε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη, όπου κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι χτυπήθηκε ένα αυτοκίνητο. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα (αν και κάποια πρακτορεία κάνουν λόγο για 3 νεκρούς), αλλά υπήρξαν τραυματισμοί.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ισραήλ αναφέρει ότι χάρη στο ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα "Σιδερένιος Θόλος" έχουν αναχαιτιστεί 15 παλαιστινιακές ρουκέτες που θα έβρισκαν τον στόχο τους μέσα στο Ισραήλ".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς, Χαλίλ Αλ-Χάγια, δήλωσε:

"Οι σιωνιστές θα πληρώσουν το τίμημα αυτής άνανδρης δολοφονίας. Η δολοφονία του ηγέτη του Παλαιστινιακού Στρατού επιβεβαιώνει με τον σαφέστερο τρόπο ότι βρισκόμαστε ακόμη στην καρδιά της αντίστασης εναντίον του ισραηλινού εχθρού. Οι σιωνιστές δεν γνωρίζουν τίποτε εκτός από τη γλώσσα των δολοφονιών και της αιματοχυσίας. Ο πόλεμός μας εναντίον τους είναι ανοιχτός. Θεού θέλοντος, ο πόλεμος αυτός θα τελειώσει με την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της Ιερουσαλήμ από τις δυνάμεις κατοχής. Από δω και πέρα, να περιμένουν τη δράση και όχι τα λόγια μας".

"Στόχευαν στην κάμψη του φρονήματος του λαού μας και την εξασθένηση της αντίστασής του", δήλωσε ο Ιζάτ αλ-Ρισκ, ηγετικό κοινοβουλευτικό στέλεχος του κόμματος της Χαμάς, "αλλά είναι γελασμένοι. Γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός τους, Νετανιάχου, χρειάζεται αυτό το έγκλημα πολέμου προκειμένου να εμφανίσει προφίλ σκληρού και αποφασισμένου ηγέτη γιατί αλλιώς δεν θα κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της 22ης Ιανουαρίου. Θέλει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, αλλά το σχέδιό του αυτό θα αποδειχθεί μπούμερανγκ".

Ο Νετανιάχου ήδη προέβη στην προβλέψιμη δήλωση:  

"Καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν να πλήττεται ο λαός της από διαδοχικές ρουκέτες και ούτε το Ισραήλ θα το ανεχτεί αυτό".

Το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία στηρίζει "το δικαίωμα του Ισραήλ να αυτοαμύνεται", αλλά συνιστά στο ισραηλινό καθεστώς "να εξακολουθεί να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφεύγει την αύξηση σε ανθρώπινες απώλειες".

Το Υπ. Εξωτερικών της Αιγύπτου εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καλεί το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως την αεροπορική επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. "Δεν πρόκεται να ανεχθούμε άλλη μια επιχείρηση δολοφονιών εναντίων του παλαιστινιακού λαού", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Αίγυπτος έχει ήδη ανακαλέσει τον πρέσβη της από το Τελ Αβίβ και υπέβαλε αίτηση για έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Κιριάτ, Ισραήλ, χθες:Ράφα, Ισραήλ, χθες:


Πόλη της Γάζας, χθες:


Πόλη της Γάζας, σήμερα:
Πίνακας ζωγραφικής από την καινούρια εικαστική δουλειά του Χάρρυ Κλυνν που περιλαμβάνει 
10 πίνακες μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, υπό τον γενικό τίτλο «ΗΜΕΡΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»


Όσοι και όσες ψήφισαν τα μνημόνια και μεσο-μακρο-πρόθεσμα πρέπει να κάτσουν και θα κάτσουν στο σκαμνί... Τώρα αγορεύουν στα παράθυρα!!!

Εγώ στο σχολείο έμαθα ότι η αφαίρεση γίνεται μεταξύ ομοειδών. Δε μπορούμε δηλαδή να αφαιρέσουμε δύο μήλα από τέσσερεις μπανάνες. Aυτά τα μνημονιακά καθίκια πως τα καταφέρνουν και αφαιρούν δισεκατομμύρια από άδειες τσέπες, δε μπορώ να το Καταλάβω!

Tα παιδιά γεννιούνται με κάλους στα χέρια. Kάνουν ό,τι μπορούν για να μην έρθουν σ' αυτόν τον κόσμο.

Ηλίθιοι δεν είναι όσοι περιμένουν απαντήσεις από τους πολιτικούς αλλά πρωτίστως όσοι ακόμη τους θέτουν ερωτήσεις... που οι απαντήσεις τους δεν κρύβουν καμία έκπληξη πέρα από το ψέμα.

Kάποτε ρωτήσανε έναν τρελό που φύτευε σπόρους στο προαύλιο του τρελοκομείου, τι σπέρνει.
Eδώ σπέρνω, τους λέει, πρωθυπουργούς, εδώ υπουργούς κι εδώ νομάρχες.
Kαι τι θα μαζέψεις;
Pαπανάκια τους απάντησε...

Mακάριοι όσοι υπόσχονται πολλά και θυμούνται λίγα...
Έβλεπα τις προάλλες στη τηλεόραση τον Κεδίκογλου.
Μυαλό Gillet! Όχι το ξυράφι... ο αφρός!!!
Δυστυχώς, το ίδιο πάντα, συμβαίνει με την εξουσία. Στενεύει το μυαλό και μακραίνει τη γλώσσα...

Άκου να δείς, o Κομανέτσης πρωθυπουργός!
Aυτά συμβαίνουν όταν πέφτουν πολύ οι βάσεις...

Διάβασα κάπου: «Η Κεντροδεξιά θα σώσει και πάλι την Ελλάδα»
Τι να πω! Αν ήταν το βιολί ψ... θα το παίζανε πολλοί!

Έτοιμος να εκραγεί ο Ευρωπαϊκός Νότος κι εμείς στο Ελλάντα συνεχίζουμε να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα...

Μικροομολογιούχοι κλωτσούσαν και έριχναν μπουνιές στο αυτοκίνητο του Βενιζέλου.
Είχαν εγκλωβίσει τον Σαχινίδη.
Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την αστυνομία!
Όπου κι αν πάτε, το ξύλο θα το φάτε...
Σε λίγο ούτε για κατούρημα δε θα μπορείτε να πάτε χωρίς την προστασία των μπράβων σας, μνημονιακά καθίκια... (ζητώ συγνώμη από τα καθίκια, επειδή αυτά μας ανακουφίζουν)

Στο εξωτερικό φυγαδεύτηκαν 65 δισ. από την κομπίνα του χρηματιστηρίου, επί αλή(σ)του μνήμης Κώστα Σημίτη κι ένας εισαγγελέας δεν έχει παρέμβει ακόμη...! Γιατί άραγε; Περιμένει να στρογγυλέψει ο αριθμός στα 100 δισ. ή μήπως στο 1 τρισ.;

Τελικά στη Βουλή συζήτησαν για τον προϋπολογισμό ή για τον εφιάλτη τους που είναι στην κρεμάλα και στο λυντσάρισμα;