Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Ιαν 2011

 • Ενώ ο εχθρός έχει βάλει “φωτιά στα μπατζάκια” μας, ο “στρατηγός” ακόμα κάνει σχεδιασμούς και δεν καλεί σε “γενική επιστράτευση”
Για να κάνεις πόλεμο και να δώσεις μάχες πρέπει να χεις και στρατό.

Για να χεις στρατό ή θα πρέπει να τον μισθώσεις ή θα πρέπει να εμπνεύσεις πολλούς, ώστε να στρατευθούν και να σε ακολουθήσουν στην μάχη. Εκτός κι αν σχεδιάζει κανείς να κάνει πόλεμο και να δώσει μάχες μόνος του. Ή τέλος πάντων μόνο με το επιτελείο του. Και έχει μάλιστα διαλέξει ως πεδίο μάχης τα κανάλια και τα ΜΜΕ.

Για να εμπνεύσεις όμως τους πολλούς που θα στρατευθούν θεωρώντας σε στρατηγό, πρέπει πρώτα να τους πείσεις ότι υπερασπίζεις τα συμφέροντά τους. Αταλάντευτα.

Ενδεχομένως καλή και επιβεβλημένη η αλλαγή της πολεμικής σημαίας (σήμα του κόμματος) και του στρατηγείου (κτίρια). Καλή και η αλλαγή των επιτελών του στρατηγείου (εσωκομματικός ανασχηματισμός).

Ο “στρατός” όμως δεν συναθροίζεται μόνο μ’ αυτά. Ο “στρατός” για να συγκροτηθεί πρέπει να πειστεί πως ο αρχιστράτηγός του είναι ο πρόμαχος και ο υπερασπιστής του. Και να μην αμφιβάλλει στιγμή γι’ αυτό.

Ο “στρατός” για να συγκροτηθεί πρέπει να πειστεί ότι θα πολεμήσει για κάτι που αξίζει. Για κάτι που έχει συμφέρον να το κερδίσει ή έστω να μην το χάσει. Και το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας έχουν χαθεί πολλά συμφέροντα των πολλών. Αμαχητί. Και οι διμοιρίες (οι οργανώσεις βάσης) παραμένουν άδειες. Καταθλιπτικά άδειες. Καμμιά “επιστράτευση”. Ενώ την ίδια στιγμή ο εχθρός έχει βάλει “φωτιά στα μπατζάκια” μας, ο στρατηγός κάνει ακόμα σχέδιασμούς και δεν καλεί σε γενική επιστράτευση.

Τουλάχιστον πριν την τελική μάχη θα έπρεπε να δούμε ορισμένες καταδρομικές επιχειρήσεις. Σχεδιασμένες και εκτελεσμένες με ακρίβεια. Για την τιμή των όπλων ίσως. Ισως για το θέαμα και μόνο. Αφού δεν πολεμάμε και δεν θα πολεμήσουμε τουλάχιστον ας μας διασκεδάσει κάτι.

Και ενώ φαίνεται πως ο χρόνος της τελικής μάχης πλησιάζει όσο θα μπαίνουμε στην Ανοιξη, άλλο τόσο φαινεται πως το παιχνίδι είναι σικέ.

Δηλαδή πως ενώ θα μπαίνουμε στην Άνοιξη, στην ουσία θα μπαίνουμε πάλι στον Χειμώνα.

Πως μπορεί να μην έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι ακόμη ο νικητής, αλλά έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι ο χαμένος: Εμείς.

Εμείς όλοι θα είμαστε ο χαμένος της μάχης, αν περιμένουμε κι άλλο τους στρατηγούς.

Θραξ o Αναρμόδιος


Εδώ και πολύ καιρό οι εκλεκτοί λαθροσυμπολίτες μας, πριν καταλάβουν το πανεπιστήμιο, έκαναν δουλειές «του ποδαριού» στα Χανιά.
Έπαιρναν το χαρτζηλίκι τους, το κάτι τις τους, από το ΠΑΣΟΚ της περιοχής.
Μοίραζαν φυλλάδια, τους μετέφεραν με πούλμαν για να κάνουν τους χειροκροτητές σε διάφορα κομματικά πανηγυράκια, άντε και στην ξεφτίλα κόλλαγαν καμιά αφίσσα.
Σαν δεύτερη δουλειά είχαν τις αγροτικές εργασίες, έτσι για να συμπληρώνουν το μεροκάματό τους.
Αν κάποιος αμφιβάλλει για τα γραφόμενά μου, ας επικοινωνήσει με κάποιον από τα Χανιά, συγγενή, γνωστό του, οποιονδήποτε τέλος πάντων και θα τον ενημερώσει.
Υπάρχουν επώνυμες αναφορές από πολλούς κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι αναγνώρισαν στα πρόσωπα των Μαροκινών καταληψιών της νομικής σχολής, τους ανθρώπους που μέχρι πριν μια εβδομάδα τριγύριζαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και έκαναν διάφορες δουλειές.
Όχι μόνον τους αναγνώρισαν, αλλά σε δύο τρείς περιπτώσεις ήξεραν και τα ονόματά τους.
Επειδή το πόρισμα για την SIEMENS και τα νέα μέτρα που υπαγορεύει η τρόϊκα δεν πρέπει να απασχολούν την κοινή γνώμη και να τσαλακώσουν περισσότερο το προφίλ του μεγάλου στοχαστή και κατά παραχώρηση πρωθυπουργού της Ελλάδος, οι μεταφερόμενοι χειροκροτητές των Χανίων, έγιναν μεταφερόμενοι καταληψίες της νομικής σχολής Αθηνών.
Έτσι απλά, όμορφα και ωραία.
Απορώ όμως με τα τοπικά ΜΜΕ των Χανίων...
Μα ούτε ένας Χριστιανός δεν τολμάει να πει την αλήθεια;
Α.Α.


ΥΓ: Η "ομερτά" του δημοκρατικού ΠΑΣΟΚ είναι εδώ...
Κάτι ακούγεται, κάτι σιγοψυθιρίζεται, πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου όχι μόνο δεν δείχνει νόμιμη, αλλά ούτε και είναι... Δηλαδή; Τί εννοεί ο... "ποιητής";

Για να τα δούμε λιγάκι με αριθμούς.

Στις εκλογές του 2009, το ποσοστό Αποχής και Λευκών/Ακύρων έφτασε στο 31,72%.

Αν κάνουμε την αναγωγή, τότε το ΠΑΣΟΚ, κυβερνάει όχι με το 43,8%, που του δίνουν, μη καταμετρώντας το παραπάνω ποσοστό, αλλά με ποσοστό 29,90%.

Τουτέστιν, 3 στους 10 πολίτες που δεν επέλεξαν κόμμα (απείχαν ή ψήφισαν Λευκό /Άκυρο), έδωσαν το δικαίωμα σε άλλους 3 πολίτες, να εκλέξουν κυβέρνηση.

Το αστείο είναι πως το Σύστημα εξουσίας, έχοντας ήδη εντοπίσει την αδιαφορία του κοινού για την σημερινή πολιτική πρόταση, έχει οργανώσει ένα ολόκληρο σύστημα πληροφόρησης που αναγάγει την Αποχή ή το Λευκό/Άκυρο σε ‘’πολιτική πρόταση’’.

Είναι , λένε, ‘’πολιτική άποψη’’ η Αποχή, είναι ‘’πολιτική άποψη’’ το Άκυρο ή το Λευκό.

Κρύβουν βέβαια από τους περισσότερους πως έχουν παράλληλα δημιουργήσει έναν τέτοιο Εκλογικό Νόμο, που μπορεί να καρπώνεται και την Αποχή και τα Λευκά/Άκυρα, δίνοντας την δύναμη σε αυτούς τους 3/10 πολίτες, να παρέχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Όσο η Αποχή ή τα Λευκά/Άκυρα, δεν θα φαίνονται στο Κοινοβούλιο, με ‘’άδειες θέσεις’’ (20% η αποχή-20% λιγότερες θέσεις στο κοινοβούλιο), τόσο δεν θα είναι λύση μια τέτοια επιλογή (αποχή ή λευκό/άκυρο).

Ο νέος εκλογικός νόμος, κρύβει και περισσότερες παγίδες.

Για όσους έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι του Συστήματος Εξουσίας με τα Λευκά/Άκυρα, και έχουν αποφασίσει να πάνε να ψηφίσουν, αλλά να δώσουν τη ψήφο τους σε μικρό κόμμα, το Σύστημα Εξουσίας, έχει βρει ακόμη μια λύση.

Όλες οι ψήφοι που θα πάρουν μικρά κόμματα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ δηλαδή κόμματα που δεν θα πιάσουν το ελάχιστο ποσοστό για να μπούνε στο κοινοβούλιο, θα μετατραπούν σε ψήφους του πρώτου κόμματος!!

Ναι, ναι, καλά ακούσατε. Αν ψηφίσεις πχ "Κυνηγούς", είναι σαν να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.
Αν ψηφίσεις "Λεβέντη", είναι σαν να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν πως και αυτή η κυβέρνηση, και η προηγούμενη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ, μιας και δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία, αλλά είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ μέσω ενός εκλογικού συστήματος κομμένου και ραμμένου στα μέτρα τους, και στον ‘’ιδιωτικό στρατό’’ που έχουν αποκτήσει από τους υποτελείς δημόσιους υπαλλήλους τους.

Μια τέτοια κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση όχι απλά μειοψηφίας, αλλά κυβέρνηση ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, εφόσον ο εκλογικός νόμος που αυτοί (και οι προηγούμενοι) που τους ανέδειξε σε εξουσία, είχε εξ αρχής δημιουργηθεί ώστε να πνίξει κάθε επιθυμία των πολιτών για αλλαγή πολιτικής.


Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχη ε.α.

Η Τουρκία, στην προσπάθειά της να καταστεί περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή και ηγέτιδα χώρα του μουσουλμανικού κόσμου, επιζητά πολεμική σύγκρουση με το Ισραήλ. Τα σενάρια πολεμικής σύρραξης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ πληθαίνουν από μέρα σε μέρα την όξυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ για τα γεγονότα του ''Mavi Marmara'' που η Τουρκία επιμένει όπως το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημιώσεις, πράγμα που δεν κάνει το Ισραήλ.

Αυτό είναι η πρόφαση, η πραγματική αιτία είναι τα κοιτάσματα πετρελαίου της ανατολικής Μεσογείου και η οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ και η συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου με την Κυπριακή Δημοκρατία. Στα πιθανά σενάρια τουρκοϊσραηλινού πολέμου οι Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν ότι και η Κύπρος θα είναι εμπλεκόμενη χώρα. Το σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ από μέρα σε μέρα οξύνονται διαρκώς. Η Τουρκία απαγόρευσε στις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τον τούρκικο εναέριο χώρο, το δε Ισραήλ ακύρωσε παράδοση έξι μη επανδρωμένων αεροπλάνων, τη μη ανανέωση συμφωνίας για εκσυγχρονισμό των τούρκικων αρμάτων μάχης Μ48 σε Μ48Α5, όπως και όλες τις στρατιωτικές συμφωνίες. Το Ισραήλ επίσης ακύρωσε συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας σε κοινή προγραμματισμένη άσκηση με το όνομα «Αετός της Ανατολίας». Η Τουρκία δεν επιθυμεί συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και είναι αυτός ο κύριος λόγος που κάλεσαν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο γνωστό συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών στο Ερζερούμ. Μάλιστα λίγες μέρες πριν από το συνέδριο είχαν δημοσιευθεί άρθρα στον τούρκικο Τύπο ότι η Τουρκία πρέπει να αποτρέψει συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ και η Τουρκία πρέπει να κάνει ανοίγματα προς την Ελλάδα για να γλιτώσουν οι γείτονές μας -όπως αποκάλεσαν την Ελλάδα- από τα νύχια του Ισραήλ. Την ίδια ώρα που τα τούρκικα αεροπλάνα παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Το θράσος των Τούρκων δεν έχει όρια. Στις 18 Δεκεμβρίου του 2010 οι Τούρκοι κάλεσαν επίσημα την Ελλάδα να λάβει μέρος με αεροπλάνα MIRAGΕ 2000 στην αεροπορική άσκηση «Αετός της Ανατολίας» τον ερχόμενο Ιούνιο, στη θέση του Ισραήλ που ακύρωσε τη συμμετοχή του.

Δεν γνωρίζουμε εάν η Ελλάδα απεδέχθη την πρόσκληση ή την έχει απορρίψει.

Εάν η Ελλάδα έχει αποδεχθεί την πρόσκληση, τότε είναι θλιβερό κατάντημα.

Μια τελευταία εξέλιξη στην όξυνση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας είναι η κίνηση του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα που ζήτησε την άμεση απομάκρυνση από το Ισραήλ 800 Τούρκων που εργάζονταν στο Ισραήλ, στην τούρκικη κατασκευτική εταιρεία 'Yilmazlar' μέχρι το τέλος του μήνα. Η εν λόγω εταιρεία είχε αναλάβει την κατασκευή ενός ουρανοξύστη, δύο νοσοκομείων και ενός εμπορικού κέντρου.

Ο διευθυντής του τούρκικου Κέντρου Στρατηγικών Μελετών του τούρκικου Υπουργείου Εξωτερικών, Sedat Laciner, σε άρθρο του αναφέρει ότι η συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ παραβιάζει τα συμφέροντα των Τ/κ, του Λιβάνου και των Παλαιστινίων της Γάζας.

Όπως επίσης η οριοθέτηση της ΑΟΖ του Ισραήλ παραβιάζει την ΑΟΖ του Λιβάνου. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι η πολιτική κρίση στο Λίβανο έχει σχέση με τη συμφωνία Κύπρου - Λιβάνου που δεν έχει επικυρωθεί από τη λιβανική Βουλή λόγω της άρνησης του συγκυβερνώντος κόμματος της Χεζμπολάχ που χειραγωγείται από την Τουρκία. Όπως αναφέρει ο Sedat Laciner, η Τουρκία έχει αναλάβει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, των Λιβάνιων και των Παλαιστίνιων και αν το Ισραήλ προχωρήσει στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, θα βρει απέναντί του την Τουρκία.

Η λέξη «επιμήκυνση» έχει μπει πλέον για τα καλά στα επίσημα χείλη της κυβέρνησης.

Προ ημερών μάλιστα ο «κυβερνητικός λαγός» κ. Πάγκαλος ( ρόλο που με επιτυχία διαδραματίζει και ειδικά το διάστημα μετά την υπογραφή του Μνημονίου) μίλησε για «επιμήκυνση αποπληρωμής του συνολικού χρέους».

Στην ουσία ο κ. Πάγκαλος σηματοδότησε την πλήρη αναδιάρθρωση ( αναδιάρθρωση = χρεοκοπία ,… για να μη γελιόμαστε και μεταξύ μας).

Ως είθισται τον «κυβερνητικό λαγό» τον διαψεύδουν τα επίσημα χείλη ( μέχρι να επιτύχουν αυτό που θέλουν, οπότε μετά ξεχνάνε ότι τον είχαν διαψεύσει) Έτσι έγινε και τώρα δια στόματος του Πρωθυπουργού.

ΌΜΩΣ… αυτές οι επικοινωνιακές πιρουέτες και περισσότερο οι εξελίξεις, αυτόματα δημιουργούν για τον Πρωθυπουργό ένα τεράστιο πρόβλημα.

Ακουσίως ο κ. Πάγκαλος «υπενθύμισε» ότι το μείζον αυτό θέμα ( δηλαδή η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους που υπήρχε ΠΡΙΝ από τα 110 δισ. του Μνημονίου) ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΤΕΘΗ από τον κ. Παπανδρέου κατά τις «διαπραγματεύσεις» για το Μνημόνιο και το νέο δάνειο!

Επομένως,επανέρχεται στο προσκήνιο η βαρύτατη ευθύνη του πρωθυπουργού, ο οποίος κατηγορείται ότι παραδόθηκε αμαχητί και ότι απέφυγε να αξιοποιήσει το μεγάλο χαρτί που είχε στα χέρια του. Αυτό της ενδεχόμενης χρεωκοπίας της χώρας! (οι πρώτοι χαμένοι θα ήταν οι δανειστές μας -Γαλλία, Γερμανία- που είχαν στις τράπεζες τους περίπου το 70% των ελληνικών ομολόγων)

Με αυτό τον τρόπο θα είχε πετύχει και επιμήκυνση της αποπληρωμής και δάνειο με ανεκτό επιτόκιο.

Και το κυριότερο. Δεν θα είχε υπογράψει το Μνημόνιο όπου θέτει επικυρίαρχους στην χώρα μας την τρόικα και δεν θα είχε υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία.

Τελικά η επικοινωνιακή τακτική με τον «κυβερνητικό λαγό» δεν λειτούργησε , αφού φέρνει στην επιφάνεια τις εγκληματικές ,για την χώρα, ευθύνες του Πρωθυπουργού.Οι ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στη γειτονιά μας, όπου η Ελλάδα φαίνεται να ξαναμπαίνει σε ρόλο παίκτη, ίσως μέσα στη δυστυχία που βιώνει ο τόπος να φέρουν κάποια χαμόγελα… Αν βέβαια εκμεταλλευτούμε σωστά τις αλλαγές σε σχέση με την ως τώρα πολιτική και τις επιλογές της Αμερικής και του Ισραήλ.
Η κρίση που προέκυψε με αφορμή εκείνη την αρμάδα τούρκων ακτιβιστών που πήγαινε βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα έφερε σε αντιπαράθεση την Τουρκία με το Ισραήλ. Και από κείνη τη στιγμή, αν και δεν αποκλείεται η κρίση να μεθοδεύτηκε από πλευράς Τελ Αβίβ, βλέποντας ότι η Άγκυρα θέλει να γίνει περιφερειακή δύναμη στην περιοχή, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την επόμενη μέρα του κράτους των Εβραίων, το Ισραήλ προχωράει σε κινήσεις που δείχνουν ότι αλλάζει σελίδα.
Το ξαφνικό ταξίδι στην Αθήνα του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, οι συναντήσεις με τον Παπανδρέου, οι στενοί δεσμοί με τη Λευκωσία, ο καθορισμός των μεταξύ τους ΑΟΖ, η συμφωνία για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή τους, όπως και ο καθορισμός ΑΟΖ με Λίβανο και Συρία είναι τεράστιας σημασίας κινήσεις, που ανατρέπουν τα ως τώρα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή και τις σχέσεις με τα αραβικά κράτη.
Το Ισραήλ, που μέχρι σήμερα ήταν στριμωγμένο εδαφικά και μαχόταν για να κερδίσει κανένα βουνό, αποκτά πλέον άνετα θαλάσσια σύνορα και ΧΩΡΟ (!), από κει που είχε μόλις μια λωρίδα. Και δεν κινδυνεύει με αποκλεισμό.
Ταυτόχρονα η αλλαγή στους δρόμους των αγωγών που ξεκινούν από Ιράκ, Ιράν και άλλα κράτη και το πέρασμά τους πλέον από το Ισραήλ διά θαλάσσης, μέσω Κύπρου και Κρήτης, προς Ευρώπη, για απεγκλωβισμό από την Τουρκία, είναι άλλη μια τεράστια στρατηγική κίνηση προοπτικής εκατονταετίας και πάνω.
Φυσικά το Ισραήλ δεν κινείται μόνο του. Δεν είναι η στροφή ξεκομμένη από τους αμερικανικούς σχεδιασμούς. Όπως και από τους Ευρωπαίους, για να μην είναι όμηροι της Τουρκίας και της Ρωσίας.
Σʼ αυτούς τους νέους σχεδιασμούς και τις αναδιατάξεις στη γειτονιά μας, που αναβαθμίζεται σημαντικά, ρόλο έχουν επιφυλάξει και στην Ελλάδα. Λόγω της θέσης που κατέχει.
Και αυτό το σηματοδοτούν γεγονότα που άλλα έγιναν και άλλα επίκεινται. Και εδώ επισημαίνουν διεθνείς αναλυτές και οικονομικοί κύκλοι ότι πέραν της επίσκεψης του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είπε ότι «Το Ισραήλ γύρισε ΟΡΙΣΤΙΚΑ σελίδα με την Τουρκία», διαβεβαίωση που δεν ειπώθηκε χωρίς λόγο:
1. Ο κ. Παπανδρέου μόλις ανέλαβε, στην επίσκεψη που έκανε στην Αμερική, είχε συνάντηση με το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι.
2. Μετά τον ισραηλινό πρωθυπουργό ακολούθησε επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών και αυτό σημαίνει πολλά!
3. Έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση των Υπουργικών Συμβουλίων των δύο χωρών στο Τελ Αβίβ και
4. τον άλλον μήνα, τον Φεβρουάριο, οργανώνει συνέδριο στην Αθήνα το εβραϊκό λόμπι και σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθουν όλα τα πρώτα ονόματα (τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, διαχειριστές funds, επενδυτές κ.ά.). Τυχαίο κι αυτό; Κάθε άλλο.
Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα; Ότι αν αυτήν τη στροφή που γίνεται στην καυτή περιοχή μας την αξιοποιήσουμε σωστά, τότε υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να βγούμε μια ώρα γρηγορότερα από τον βυθό…
Και όπως προσθέτουν αυτοί που γνωρίζουν τη δύναμη του εβραϊκού λόμπι, όλα τα αραβικά κράτη, όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, έχουν εβραίους συμβούλους που μπορούν να κατευθύνουν επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα. Το ίδιο και όλο το εβραϊκό λόμπι, αν διαπιστώσει ότι υπάρχουν οι υποδομές για υλοποίηση των πλαισίων τους.
Και εδώ είναι η μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης. Να διαμορφώσει πλαίσιο που δεν θα διώχνει τους ξένους και η γραφειοκρατία δεν θα θάβει για χρόνια επενδύσεις.
Αξίζει δε να σημειώσουμε αυτό που τονίζουν διεθνείς επενδυτικοί οίκοι: Μην περιμένετε επενδυτές από την Κίνα και Άραβες. Αυτοί που μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι μόνο οι Εβραίοι!
Το σημειώνουμε χωρίς βέβαια να παίρνουμε και όρκο ότι έτσι είναι…
Ξαφνικά ήρεμος…
Όλα αυτά έχουν κάνει τον Παπανδρέου, λένε, να είναι πιο ήρεμος και άνετος… Και δεν φαίνεται να αγωνιά για τις εξελίξεις στην οικονομία. Εξετέλεσε κατά κεραία το σχέδιο «επίθεση κατά του ευρώ» που είχε αναλάβει. Η κάθε κίνηση ήταν προγραμματισμένη, άφησε την Ελλάδα να φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τις αποκαλύψεις του τέως βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, που στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, γράφει ότι η Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2009 χρειαζόταν μόνο 30 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσει την κρίση και η κυβέρνηση δεν τα πήρε, αλλά άφησε να χειροτερέψει η κατάσταση, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι ανάγκες στα 110 δισ. ευρώ! Τώρα ο κ. Παπανδρέου εισπράττει τα «ανταλλάγματα»… Και πιστεύει ότι θα καταγραφεί ως… ο αναμορφωτής της Ελλάδας. Μόνο που ο κόσμος, καθημαγμένος πλέον, έχει άλλη άποψη. Και θα τη δείξει όταν στηθούν οι κάλπες…


Αφού κατέλυσαν τους νόμους του κράτους, αφού προκάλεσαν τους θεσμούς, αφού εκβίασαν μία ολόκληρη χώρα απαιτώντας την ελληνοποίησή τους, αφού παρακώλυσαν το Πανεπιστήμιο, τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν την έξοδό τους από τον χώρο της Νομικής Αθηνών!
Όμως, αυτή η έξοδος συμφωνήθηκε και προετοιμάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφύγουν την σύλληψή τους και την απολογία τους έναντι των νόμων της χώρας που υποτίθεται πως θέλουν να γίνουν πολίτες.
Έτσι, πληροφορίες αναφέρουν πως οι καταληψίες λαθρομετανάστες έκαναν πρόταση στις αρχές να βγούνε από το κτίριο της Νομικής και θα ενωθούν με πορεία 500 ατόμων (κάτι σαν το... να πάρουν το λεωφορείο που θα περιμένει στην στάση), όπου θα συγχωνευθούν με τους υπάρχοντες "διαδηλωτές" για να μπορέσουν να διαφύγουν των συνεπειών όλων όσων προκάλεσαν.
Πραγματικά, το "έργο" θα έχει σασπένς στο οποίο μας έχουν συνηθίσει οι γνωστοί "μπαχαλάκηδες" που όποτε καταλαμβάνουν πανεπιστημιακούς χώρους, αποχωρούν... ανενόχλητοι.
Άντε τώρα, να σκεφτούμε εμείς ποιοί μπορεί να κρύβονται πίσω από την οργανωμένη "φιέστα" των λαθρομεταναστών...
Για ακόμη μία φορά, επιβεβαιώθηκε πως αυτή η χώρα ανήκει στους "σκηνοθέτες", στους "μπαχαλάκηδες" και στους κάθε είδους χαβαλέδες, που όλο αυτό το διάστημα των απάνθρωπων μέτρων που πήρε η κυβέρνηση Παπανδρέου κατά των Ελλήνων πολιτών δεν ευαισθητοποιήθηκαν ώστε να κάνουν μία πορεία, να διαμαρτυρηθούν επειδή καταστράφηκε το "δίκιο του εργάτη", επειδή, καταστράφηκαν οι πατεράδες τους ή επειδή κάποιοι τους στέρησαν το μέλλον και τους έριξαν πρώιμα στην εξαθλίωση...
Όχι, οι λαθρο-λάγνοι δεν ενδιαφέρονται για την χώρα και τα δικαιώματα των πολιτών της. Μοναδικό τους μέλημα είναι να μην καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα εκείνων που λαθραία εισέρχονται...
Πάντως, ο μοναδικός κερδισμένος από την συγκεκριμένη ιστορία είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που έδειξε πως ο πατριωτισμός του δεν επιτρέπει την καταπάτηση του Ασύλου, αλλά ούτε και την γελοιοποίηση της χώρας... Καλό έργο, με εκπλήξεις, αγωνία και κυρίως... "δράκο"....

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Πληροφορία μη διασταυρωμένη, μας αναφέρει πως αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται ανεπιτυχής αυτοκτονία (με πτώση από την ταράτσα της Νομικής) κάποιου λαθρομετανάστη!!! Στόχος να χτυπήσουν στο συναίσθημα ή να δημιουργήσουν αναταραχή;


 • Του Αθανασίου Αν. Αγγελόπουλου
Καθηγητή Πανεπιστημίου, προέδρου Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού

Ο συγγραφέας, καθηγητής πανεπιστημίου και υπουργός Εξωτερικών τώρα της Τουρκίας είναι βαθύς γνώστης και αναλυτής-στοχαστής της παγκόσμιας και περιφερειακής ιστορίας της πολιτικής και του γεωπολιτικού και γεωοικονομικού χάρτου διαχρονικά της περιοχής μας.

Φυσικά, με τον δικό του οραματισμό, προς εξυπηρέτηση του περιφερειακού και του ευρύτερου κύρους της πατρίδος του. Απ’ αυτήν την άποψη είναι άξιος συγχαρητηρίων και σεβασμού των απόψεών του. Ως ΥΠΕΞ τώρα το όραμά του πασχίζει να κάμει πράξη. Αφού «πράξις εστί θεωρίας επίβασις».

Η τουρκική νέα τάξη πραγμάτων προβάλλει εις βάρος του κύρους και του γοήτρου της Ελλάδος, αλλά και των περιφερειακών και ευρύτερων διεθνών σχέσεών της, ομοίως και των άλλων γειτονικών κρατών-εθνών. Εξ ου ο Πρόεδρος της Συρίας, σε συνέντευξη πρόσφατη στη «Χουριέτ», έθεσε το ερώτημα εάν η Τουρκία επιθυμεί ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Οι δε ΗΠΑ προβληματίζονται με τις νεοοθωμανικές φαντασιώσεις Νταβούτογλου. Σύμφωνα, τουλάχιστον, με τον ενοχλητικό ιστότοπο Wikileaks του Τζ. Άσαντζ.

Τα θέματα της διατριβής πάμπολλα. Οι θέσεις του για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη ή Χερσόνησο του Αίμου (τα οθωμανικά Βαλκάνια) εξήψαν το ενδιαφέρον μας (σελ. 195-202, 229-238, 473-485). Η περιοχή μάς είναι πολύ οικεία λόγω των αμέτρητων ερευνητικών αποστολών και επισκέψεών μας εκεί επί 50 χρόνια τώρα, ως ιστορικού, και δη εκκλησιαστικού ιστορικού, επί θεμάτων της περιοχής, κατόπιν και των διδακτορικών σπουδών μας στο Βελιγράδι (1963-1967).

Το όλο όραμα-οικοδόμημα του συγγραφέα για την περιοχή ερείδεται στο εκεί μουσουλμανικό στοιχείο πολυεθνικής υφής (βόσνιοι μουσουλμάνοι, αλβανοί μουσουλμάνοι, τουρκικές ή μουσουλμανικές κοινότητες και μειονότητες) «ως οθωμανικά κατάλοιπα» (σελ. 201). Ο συγγραφέας «συνδέει τώρα τη μοίρα του με την περιφερειακή ισχύ και τη βαρύτητα της Τουρκίας» (σελ. 477).

Οι μουσουλμανικοί θύλακοι, ενοποιημένοι πολιτισμικά, οικονομικά και συγκοινωνιακά, υπό τη διεθνή εγγυητική ομπρέλα της Τουρκίας (σελ. 475), είναι το ποθούμενο και το ζητούμενο του συγγραφέως. Οι ενοποιημένοι θύλακοι: Βοσνία – Σαντζάκ Σερβίας – Κόσοβο – Αλβανία – Σκόπια – βουλγαρική Θράκη (την αποκαλεί Κίρτζαλι) και η ελληνική Θράκη (ως Δυτική Θράκη). Μόνο έτσι, κατά τον συγγραφέα, εξασφαλίζεται η κυριαρχία της Τουρκίας ως νεοοθωμανικής επικράτειας επί του ευρωπαϊκού τμήματός της στην Αν. Θράκη μέχρι Κωνσταντινουπόλεως, της Ειστανμπούλ (από το «Εις την πόλη»).

Γράφει: «Η ζώνη, που εξικνείται βορειοδυτικά και μέσω του άξονα Μπίχατς – Κεντρική Βοσνία – Ανατολική Βοσνία – Σαντζάκ – Κόσοβο – Αλβανία – Μακεδονία – Κίρτζαλι – Δυτική Θράκη καταλήγει στην Ανατολική Θράκη, έχει από τη σκοπιά της Τουρκίας τον χαρακτήρα ζωτικής αρτηρίας για τη βαλκανική γεωπολιτική και τον γεωπολιτισμό της» (σελ. 477).

Και η πολιτική «φαντασίωση» του συγγραφέως: «Σε αντίθετη περίπτωση, η δημογραφική αποσύνθεση αυτής της ζώνης και η εκκαθάρισή της θα συνεπάγεται τη μείωση της δραστηριότητας της Τουρκίας στα Βαλκάνια» (σελ. 478). Και «σε μια συγκυρία κατά την οποία οι Αλβανοί και οι Βόσνιοι (μουσουλμάνοι) δεν απολαμβάνουν σταθερότητα και επιρροή στα Βαλκάνια είναι αδύνατον η Τουρκία να αισθάνεται άνετα στην Ανατολική Θράκη και στη Μικρά Ασία» (σελ. 476).

Επιλέγει, προειδοποιώντας και την Ελλάδα: «Οι τουρκικές και μουσουλμανικές μειονότητες που διαβιούν στη Βουλγαρία, στην Ελλάδα, στη Μακεδονία, στο Σαντζάκ (επαρχία της Σερβίας), στο Κόσοβο και στη Ρουμανία αποτελούν σημαντικά στοιχεία της βαλκανικής πολιτικής της Τουρκίας» (σελ. 200).

Ποιος, αλήθεια, ο αντίπαλος του θεωρήματος-οικοδομήματος Νταβούτογλου;
α. Σε πολιτικό σκηνικό.
Γράφει: «Ένας ενδεχόμενος βαλκανικός συνασπισμός» (σελ. 201), «ένας συνασπισμός από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα» (σελ. 231), «μια αντιοθωμανική και αντιτουρκική εικόνα, η οποία επαναφέρεται στα Βαλκάνια κυρίως από τους Σέρβους και τους Έλληνες» (σελ. 475), «η αύξηση της επιρροής της Ελλάδος και της Ιταλίας επί της Αλβανίας εις βάρος της Τουρκίας» (σελ. 480), «ένας ενδεχόμενος σερβοελληνοβουλγαρικός συνασπισμός, που θα έχει συνέπεια την αύξηση των πιέσεων επί της στρατηγικής ζώνης, ζωτικής αρτηρίας της Τουρκίας στην περιοχή, στη διάλυση της Μακεδονίας και στην κατάρρευση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Βοσνία και την Αλβανία» (σελ. 481-482).
β. Σε θρησκευτικό επίπεδο.
Γράφει: «Για το ορθοδοξοσλαβικό πεδίο επιρροής, το οποίο αντικατοπτρίζει το ιδανικό της τρίτης Ρώμης των Ρώσων… που ξεκινώντας από τη Βεσαραβία κινείται νοτίως μέσω Βουλγαρίας και Σερβίας προς το Αιγαίο και την Αδριατική, έτσι ώστε να περιλαμβάνει και την Ελλάδα» (σελ. 474).
Στην περίπτωση αυτή «η Τουρκία όχι μόνο θα χάσει την επιρροή που ασκεί στα Βαλκάνια έναντι της Ελλάδος, η οποία (ενν. επιχειρεί) μέσω του Πατριαρχείου του Φαναρίου, που με τη μικρή ρωμαίικη μειονότητα επιδιώκει να αποκτήσει οικουμενικό χαρακτήρα, και έναντι της Ρωσίας, η οποία επιχειρεί να ασκήσει επιρροή στους ορθοδόξους Σλάβους στην περιοχή των Βαλκανίων και του Καυκάσου, αλλά θα μείνει και δίχως στήριγμα εν όψει των ελληνικών και ρωσικών διεκδικήσεων στα Στενά» (σελ. 201).

Ποια τα συμπεράσματα από τις ανωτέρω θέσεις; Επί πολιτικού επιπέδου. Η ανατροπή των θέσεών του είναι παταγώδης. Η Ελλάδα ασκεί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, προπαντός βαλκανική. Δεν έχει ανάγκη ειδικών συνασπισμών για δημιουργία θυλάκων στη βάση της θρησκείας, όπως επιχειρεί ο Νταβούτογλου. Η θρησκεία (εδώ το Ισλάμ) στην υπηρεσία της (νεοοθωμανικής) πολιτικής.

Επιχειρηματολογεί όμως έτσι για να εμπλέξει στους σχεδιασμούς του, μεταξύ άλλων, και την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Η ελληνική Θράκη λειτουργεί ως άμεσος προς την Τουρκία γεωπολιτικός, γεωστρατηγικός και γεωπολιτισμικός κρίκος μαζί με τη βουλγαρική Θράκη (Κίρτζαλι) στην όλη θυλακωτή αλυσίδα του φιδοειδούς μουσουλμανικού, εν πολλοίς φονταμενταλιστικού, βαλκανικού τόξου. Από την Τουρκία ως τη Βοσνία via Θράκης – Σκοπίων – Αλβανίας – Κοσόβου και σερβικού Σαντζακίου.

Επί το πρακτικότερο για την ελληνική Θράκη. Το Γ. Προξενείο Κομοτηνής, οι ψευδομουφτήδες, (στην Τουρκία διορίζονται, στην Ελλάδα απαιτεί από το Ερζερούμ ο Ερντογάν να εκλέγονται), οι μορφωτικοί σύλλογοι και όλο το άλλο δίκτυο των οργάνων του εκτουρκισμού in citu της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητάς μας αυτόν ακριβώς τον κρίκο επιχειρούν να σφυρηλατήσουν. Αυτήν τη στρατηγική εξυπηρετούν. Πολύ περισσότερο σήμερα που ο μέντορας του νεοοθωμανικού αυτού τόξου στα σπλάχνα της Χερσονήσου του Αίμου είναι υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Επιμένουμε στην εδώ έρευνά μας στο θρησκευτικό ζήτημα, στον ρόλο του Ισλάμ στην προώθηση του στρατηγικού διεθνούς βάθους της Τουρκίας, κατά το δόγμα Νταβούτογλου. Ο κόσμος της Ορθοδοξίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (6 Πατριαρχεία και 3 Αυτοκέφαλες Εκκλησίες με μητρική αναφορά πνευματική στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και πολιτισμική στον βυζαντινό πολιτισμό) προσμετράται και συνυπολογίζεται σαφώς στα αρνητικά και στα ανασταλτικά στοιχεία εφαρμογής του δόγματός του.

Στο στόχαστρο του κ. καθηγητού κυρίως «το Πατριαρχείο του Φαναρίου, που με τη μικρή ρωμαίικη μειονότητα επιδιώκει οικουμενικό χαρακτήρα». Την οικουμενικότητα έχει στη φύση της η Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως. Τη μείωσή της «επιδιώκει» ο Νταβούτογλου. Γνωρίζει όμως, ως ιστορικός αναλυτής και στοχαστής και όχι ως προπαγανδιστής, ότι το «Πατριαρχείο Φαναρίου» Κωνσταντινουπόλεως, πέραν του ότι διά της Ιστορίας κέκτηται από τους θ. και ι. κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων, το δικαίωμα του πρωτοθρόνου και για τούτο οικουμενικού και προεδρεύοντος συντονιστικά στον κόσμο της Ορθοδοξίας σε καθαρά πνευματικά ζητήματα, ουδεμία έχει αρμοδιότητα αναμείξεως στα εσωτερικά της διοικήσεως και ζωής ζητήματά τους, προπαντός στις κρατικές εξουσίες των, ούτε και επιτρέπει, αντίστροφα, πολιτικές εξωτερικές αναμείξεις στα εσωτερικά του κατά τους θ. και ι. κανόνες.

Ο κ. Νταβούτογλου, προς εξυπηρέτηση του δόγματός του, στο οποίο εντάσσεται και η ελληνική Θράκη, ως Δυτική Θράκη, το εμφανίζει ως όργανο της Ελλάδος στα Βαλκάνια. Από σκοπού πολιτικού – περιφερειακού. Διότι θέλει να το εμπλέξει στα πολιτικά γρανάζια της αμοιβαιότητας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος, για να προσφέρει λύσεις σε κάποια ζητήματα του Πατριαρχείου (Χάλκη) και της Ομογένειας (περιουσίες αρπαγείσες κ.λπ.). Είναι πρόθυμος για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής Χάλκης (δείγμα καλής θελήσεως) κ.λπ., αλλά η Ελλάδα: α. Να αναγνωρίσει τους ψευτομουφτήδες της ελληνικής Θράκης, ρίχνοντας στον Καιάδα τους νομίμους, δι’ εκλογών από αντιπροσωπευτικό σώμα, μουφτήδες ως κρατικούς λειτουργούς, και β. Να προσφερθεί στην Τουρκία, στο πιάτο, η μουσουλμανική της μειονότητα ως τουρκική, κατά στοιχειώδη παράβαση πολυμερών διεθνών συνθηκών προς ενσωμάτωσή της στο πρόγραμμα Νταβούτογλου περί του μουσουλμανικού θυλάκου της βαλκανικής ενδοχώρας. Να ανταλλάξουμε δηλαδή την ελληνική Θράκη με τις αυτονόητες διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκίας εντός της επικράτειάς της έναντι των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων. Μεταξύ αυτών και της ρωμαίικης με το Πατριαρχείο. Η τακτική μάς θυμίζει την τουρκική λαϊκή ρήση: «Και ένοχος και δυνατός».

Εκπλήσσει, τέλος, η ωμή ομολογία του εξισλαμισμού και εκτουρκισμού της Μικράς Ασίας. Γράφει: «Για τους Σελτζούκους Ρούμελη ήταν η Μικρά Ασία, μετά την ολοκλήρωση όμως της διαδικασίας του εξισλαμισμού και του εκτουρκισμού της Μικράς Ασίας, οι Οθωμανοί άρχισαν να αποκαλούν Ρούμελη τα σημερινά Βαλκάνια» (σελ. 198, σημ. 6). Ομιλεί γι’ αυτά τα Βαλκάνια, που θέλει υπό την άμεση επιρροή του διά της ιδίας μεθόδου του εκτουρκισμού μουσουλμανικών εθνικών μειονοτήτων προς εξασφάλιση, τάχα, της τουρκικής επικράτειας στην Ανατολική Θράκη και στην Κωνσταντινούπολη ως τη Μικρά Ασία, ως εάν να κινδυνεύουν από Δυσμάς και Βορρά, από την Ελλάδα δηλαδή και τη Βουλγαρία.

Τα παραπάνω για τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του του υπουργείου Εξωτερικών και για την εθνική εξανάσταση της συνειδήσεως των Πανελλήνων για το τι μας επιφυλάσσει ο Νταβούτογλου. Τα ίδια οράματα ακούστηκαν στο Ερζερούμ, όπου το κύριο θέμα ήταν αυτό της διατριβής Νταβούτογλου: «Παγκόσμια τάξη και τάξη της περιοχής από την οπτική της Τουρκίας». Η οικονομική κρίση, αργά ή γρήγορα, θα παρέλθει. Το Γένος μας επέζησε 400 χρόνια οθωμανικής τυραννίας και άλλες κατοχές πάμπτωχο, δούλο και μόνο, και τα κατάφερε. Οι εθνικές όμως απώλειες δεν αναπληρώνονται. Ισχύει εδώ η λαϊκή ρήση: Με την απομάκρυνση «εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Και τότε θα κραυγάσουμε: «Η Θράκη εάλω». Αλλά επί του δόγματος Νταβούτογλου (και την εμπλοκή σ’ αυτό του Ισλάμ) θα επανέλθουμε.


Εμεις οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας που είμαστε ήδη στην 3η ημέρα απεργίας στη Νομική, διεκδικώντας νομιμοποίηση ως αυτονόητο δικαίωμά μας, μαθαίνουμε για τις συζητήσεις που εξελίσονται γύρω από το αίτημά μας, τις ανακρίβειες, τα ψέματα και τη σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας. Δεν ξέραμε αν την κατάσταση ευθύνεται η κυβέρνηση ή τα ΜΜΕ, αλλά είναι απαράδεκτο την ώρα που εμείς έχουμε εκδώσει δελτία τύπου, είχαμε αφήσει ανοιχτό το χώρο απεργίας από την 1η μέρα στους δημοσιογράφους και έχουμε στείλει εκπροσώπους μας στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κυβέρνηση, να λέγονται όλα αυτά τα ψέματα. Έτσι λοιπόν, θέλοντας να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μάθουν όλοι την αλήθεια, δηλώνουμε τα παρακάτω:
1. Δεν είμαστε αυτό που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, οι καημένοι, οι πάμφτωχοι, χωρίς σπίτι, δουλειά και ρούχα μετανάστες κ.λ.π. Και σπίτια έχουμε και συγγενείς και δουλειές στις πόλεις που αφήσαμε πίσω μας. Δεν ψάχναμε κατάλυμα εδώ στην Αθήνα αλλά ήρθαμε για να παλέψουμε (όσο αντέξει ο οργανισμός μας) για τη νομιμοποίηση μας, τα δικαιώματά μας και για αξιοπρεπείς όρους ζωής.
2.Δεν είχαμε σκοπό να ενοχλήσουμε κανένα. Από την αρχή ξέραμε ότι στο χώρο που θα μπαίναμε δε θα γινόντουσαν μαθήματα. Σεβόμαστε και πρστατεύουμε το χώρο που φιλοξενεί τον αγώνα μας και χαρήκαμε πολύ όταν πληροφορηθήκαμε ότι η σχολή λειτουργεί ξανά κανονικά.
3. Αποφασίζουμε μόνοι μας και ανεπηρέαστοι μέσα από τις σνελεύσεις μας (των απεργών). Δεν κρύβεται κανένας ούτε μπροστά μας αλλά ούτε και πίσω μας. Και δεν δεχόμαστε καθοδήγηση από κανέναν! Ζητήσαμε βοήθεια και από ΄την αρχή στάθηκαν δίπλα μας Έλληνες και ξένοι αλληλέγγυοι και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο πολύ μας βοηθάνε σε αυτόν τον αγώνα μας.
4.Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν απεργία πείνας με σκοπό τη νομιμοποίηση τους (προπύλαια και πολυτεχνείο) και ζητάμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.
5.Σήμερα δεχτήκαμε πρόταση μετεγκατάστασης με συγκεκριμένους όρους. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αυτή η μετεγκατάσταση είναι αδύνατη είναι οι εξής τρεις:
α) Στον προτεινόμενο χώρο μπορουν να είναι μέσα μόνο οι απεργοί και όχι οι αλληλέγγυοι.
β) Ο χώρος αυτός θα φρουρείται από την αστυνομία, γεγονός το οποίο όχι μόνο δε θα λύσει προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει και εντάσεις.
γ) Η προτεινόμενη λύση είναι μόνο προσωρινή και δεν δίνει μόνιμη λύση.
Εμείς οι μετανάστες οι οποίοι αναγκαζόμαστε να περιπλανιόμαστε σε όλο τον κόσμο, δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να περιπλανηθούμε και κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας.
Ωστόσο δηλώνουμε ότι παραμένουμε ανοιχτά σε προτάσεις οι οποίες όμως θα πληρούν τους όρους του αγώνα μας.
Ακόμα γνωρίζουμε ότι δεν συντρέχει λόγος ασύλου. Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να μην ασχολείται με αυτό το θέμα, αλλά να εστιάσει στο δίκαιο αίτημά μας και τη λύση του.
Τέλος καλούμε όσους αλληλέγγυους το επιθυμούν να παραβρεθούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης , η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα… έξω από τη Νομική σχολή.Εκπρόσωπος των μεταναστών, μπροστά στην κάμερα του protothema.gr, προειδοποίησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή: «Αν κάνετε το λάθος και μπείτε μέσα, να φέρετε μαζί σας και φέρετρα. Δεν θα φύγουμε ζωντανοί από εδώ»!
Η προκλήσεις αυτές και οι απειλές ανεβάζουν υψηλά το θερμόμετρο, τη στιγμή που περίπου πέντε χιλιάδες "διαφόρων" έχουν μαζευτεί στην γύρω περιοχή.
Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν απαγορεύσει την προσέγγιση δημοσιογράφων στην περιοχή, προδικάζοντας έτσι πως θα υπάρξει επέμβαση στο κτίριο της Νομικής και πιθανότατα θα ασκηθεί βία...

Πάνε όλα, και Ζήμενς, και ακρίβειες, και περικοπές, και ανεργίες. Όλα αυτά ανήκουν στο απώτατο ξεχασμένο παρελθόν.
Καθήστε στους καναπέδες και απολαύστε τηλεκαυγάδες και θέαμα. Το έργο “Λαθροκατάληψη Νομικής” είναι η τέλεια πολιτική σκηνοθεσία.
Ποιός ξέρει; Ίσως να είναι παραγωγή και χορηγεία του Σόρος...
Ελπίζουμε η σκηνοθεσία να μην ψάχνει για κάποιο νέο δυστυχή Γρηγορόπουλο... και ο νοών νοείτω...

Εάν υποτεθεί ότι διανύουμε κρίσιμες ώρες ως κράτος και ως κοινωνία (ότι δηλαδή η”κρίση της Νομικής” είναι πλέον χειροπιαστό γεγονός, ασχέτως αν ξεκίνησε ή όχι ως κατασκευασμένη προβοκάτσια), τότε η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει αποφάσεις και να δράσει.
Ποιός από τους παρακάτω θα συντονίσει την Κυβέρνηση:
 • ο απών (στο Davos της Ελβετίας) πρωθυπουργός ΓΑΠ;
 • ο “αντιπρόεδρος” της Κυβερνήσεως Πάγκαλος (υπό τον όρο ότι δε θα δίνει συνέντευξη σε κάποιο κανάλι, όπως τότε στα Ίμια);
 • ο πολέμαρχος Βενιζέλος;
 • ο “τότε καπετάνιος του Σάμινα” και νυν ΠΡΟΠΟτζής Παπουτσής;


Σκεφτείτε για λίγο, ποιον συμφέρει εν δυνάμει η γιγάντωση του ζητήματος της Νομικής ;
Tην ίδια την κυβέρνηση!
Ενα θέμα ήσσονος σημασίας συγκριτικά με τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα της χώρας στην οικονομία, παιδεία, κοινωνική πολιτική, μεταναστευτικό, ανάγεται από κάποιους αφελώς λόγω εθνικιστικών ή ρατσιστικών ιδεοληψιών και απ’τα κανάλια λόγω τηλεθέασης σε μείζον εθνικό θέμα, δίνοντας ένα δυνατό επικοινωνιακό χαρτί στην κυβέρνηση.
Τι είναι πιο εύκολο να επιλυθεί, όλα τα παραπάνω σοβαρότατα προβλήματα που αναφέρθηκαν, ή να απομακρυνθούν τελικά οι καταληψίες λαθρομετανάστες της Νομικής ;
Mετά τις “αντιτρομοκρατικές επιτυχίες” να είστε σίγουροι ότι θα προστεθεί άλλη μία, που όταν προβληθεί καταλλήλως από τα ΜΜΕ, πολλοί θα νομίζουν ότι λύθηκε το μεταναστευτικό και το κυβερνόν κόμμα θα κερδίσει κι άλλους δημοσκοπικούς πόντους.

Η κυβέρνηση του Μνημονίου και της υποτέλειας, που το πρώτο της μέλημα ήταν η ψήφιση του νόμου για τους μετανάστες και η αφαίρεση του προσδιορισμού “εθνική” από τον τίτλο του υπουργείου Παιδείας, με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό και θιασώτη της παγκόσμιας διακυβέρνησης, έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες.
Εκτός κι αν τους «βολεύει» τούτη η αναμπουμπούλα, εν όψει νέων «επιδρομών» στην τσέπη των ελλήνων πολιτών και στα δικαιώματά τους, ή εν όψει νέων εθνικών υποχωρήσεων από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας.
Το Ελληνικό σχολείο εξοντώνεται και αφελληνίζεται από τη διεθνίστρια υπουργό του, για να μην έχουν εθνικές αναφορές οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί πολίτες, ώστε να είναι πολίτες του «κόσμου» με μειωμένες αντιστάσεις.
Η παραμονή τους στην εξουσία είναι ιδιαίτερα βλαπτική για τον τόπο και όσο πιο γρήγορα ξεκουμπιστούν τόσο καλύτερο για όλους μας και προπαντός για τα παιδιά μας!


Ήδη έγιναν επεισόδια στα Εξάρχεια, ενώ έχει ξεκινήσει και πορεία προς τα Προπύλαια περίπου 2000 ατόμων...
Η κινητικότητα τόσο της αστυνομίας, όσο και ανθρώπων από διάφορες γνωστές ΜΚΟ έχει αυξηθεί πολύ σημαντικά.
Η περιοχή γύρω από το κτίριο της παλιάς Νομικής Σχολής μοιάζει με καζάνι έτοιμο να σκάσει.
Δυνάμεις της Αστυνομίας και των ΜΑΤ ενισχύονται συνεχώς, ενώ οι συγκρούσεις στα Εξάρχεια θεωρείται πως αποτελούν απόπειρα αποπροσανατολισμού των αστυνομικών δυνάμεων...

Περίπου 5.000 γνωστοί - άγνωστοι έχουν μαζευτεί στην περιοχή γύρω από την παλιά Νομική Σχολή, όπου βρίσκονται οι καταληψίες λαθρομετανάστες.
Η Αστυνομία είναι έτοιμη να επέμβει και να βγάλει έξω όλους όσους βρίσκονται μέσα στο υπό κατάληψη κτίριο...
Η νύχτα έχει πέσει και εάν επιχειρηθεί απομάκρυνση των λαθρομεταναστών καταληψιών, αναμένεται η σημερινή νύχτα να μετατραπεί σε "νύχτα κόλασης", αφού οι συγκεντρωθέντες στην περιοχή δεν είναι ούτε οικογενειάρχες, ούτε απλώς περίεργοι που πήγαν εκεί για να παρακολουθήσουν το τι θα συμβεί.
Είναι δεδομένο πως με σύμμαχο το σκοτάδι, θα υπάρξουν συγκρούσεις και διόλου απίθανο οι συγκεντρωθέντεςε να ενισχυθούν από φανατικούς ισλαμιστές (το σενάριο "εξέγερσης" λαθρομεταναστών)...
Πιστεύουμε πως θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η απομάκρυνση των λαθρομεταναστών σήμερα το βράδυ...

Εξελίξεις εδώ: Ξεκίνησε πορεία υπέρ των λαθρομεταναστών της Νομικής

«Δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με υπουργούς και συνεργάτες του, χθες το μεσημέρι, για το θέμα της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών από παράνομους μετανάστες.

Δηλαδή; Καταλάβατε κάτι που μου διαφεύγει;

Βουβά εξοργισμένη ( έως πότε όμως;) η Ελληνική Κοινωνία, παρακολουθεί τον Πρωθυπουργό της να προβαίνει σε …. «Δελφικούς χρησμούς», όταν η προσπάθεια επιβολής ακραίων καταστάσεων από μειοψηφίες σε λίγο θα απαιτήσει φράκτη στην…πλατεία Συντάγματος!

Η πρωτοφανής αδράνεια και οι «Δελφικοί χρησμοί» του Πρωθυπουργού δεν γεννούν απλώς ερωτηματικά, αλλά προκαλούν εύλογη ανησυχία για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο και την τάξη και να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών.

H μεταφορά των λαθρομεταναστών σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, για τη μετεγκατάσταση των , που αποφάσισε το …. Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις δεν είναι λύση. Είναι η αυξημένη συνέχιση του προβλήματος.

Ως πότε το κέντρο της Αθήνας θα μετατρέπεται σε γκέτο με την ανοχή ( ή και την υποστήριξη θα πουν πολλοί) της κυβέρνησης;

Ως πότε η κυβέρνηση -που έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό , έστω και κάτω από συνθήκες που έχουν καταγραφεί στην Ιστορία και στην συνείδηση των πολιτών- θα απεμπολεί τα οριζόμενα από το Σύνταγμα δικαιώματα της και τις υποχρεώσεις της και θα τα μεταθέτει σε τρίτους, που δεν έχουν καμία θεσμική ιδιότητα;

Το σύστημα άσκησης πολιτικής μέσω «Δελφικών χρησμών» ή επικοινωνιακών «Πόντιων Πιλάτων» είναι πράξη ανεύθυνη και δημοκρατικά απεχθής . Στρέφεται στην ουσία ενάντια στην ελληνική κοινωνία.

Η ανεξήγητη ανεκτικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση δεν είναι αρετή όπως κακώς το εκλαμβάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πλησιέστεροι συγγενείς της ανοχής είναι η απάθεια, η αδιαφορία και η αδυναμία.

Και μια κυβέρνηση απαθής, αδιάφορη και αδύναμη είναι επικίνδυνη για την Πατρίδα μας.Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία Αθηνών έλαβε σήμα από την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ότι αίρεται το άσυλο.
Πριν από μισή ώρα ο Εισαγγελέας μπήκε στη Νομική για να συζητήσει με τους καταληψίες. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται έξω από το Πανεπιστήμιο και επικρατεί μία έντονη ανησυχία.
Επίσης, οι κλούβες έχουν παραταχθεί...
--------------
Ο Εισαγγελέας συζητά με τους μετανάστες, οι οποίοι δηλώνουν πως θα κλείσουν τις πόρτες.
Είναι άγνωστο τι θα συμβεί μόλις ο Εισαγγελέας αποχωρήσει από τη Νομική Σχολή.
Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κτίριο έχει αποκλεισθεί, η πρόσβαση ακόμη και σε πεζούς δεν είναι εφικτή, και από στιγμή σε στιγμή πιθανολογείται επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.
--------------
Δύο εισαγγελείς βρίσκονται στην Γενική Αστυνομική Διευθύνση Αττικής και ένας βρίσκεται με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.
Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα μέλη της Κίνησης θα παραμείνουν στο πλευρό των απεργών μέχρις εσχάτων».
Επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της Νομικής Σχολής, από μετανάστες απεργούς πείνας, ετοιμάζουν οι άνδρες της αστυνομίας, μετά από την εντολή, που δόθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών, με αίτημα της πρυτανείας του Πανεπιστημίου.
"Διάφοροι" έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το Πανεπιστήμιο και όλα δείχνουν πως ξεκινά μία δύσκολη και μεγάλη νύχτα...
--------------
Δόθηκε εντολή εισόδου στην Αστυνομία. Αναμένεται ανά πάσα στιγμή είσοδος των ΜΑΤ στο κτίριο που βρίσκεται υπό κατάληψη.


Διαβάστε εδώ: Νύχτα κόλασης η σημερινή εάν επέμβει η αστυνομίαΑνατρέπονται οι προσδοκίες για μια ικανοποιητική έκβαση του ελληνικού δράματος με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου, καθώς η Γερμανία εκβιάζει πλέον ανοικτά, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγή του ελληνικού Συντάγματος, ώστε να ενσωματωθούν σε αυτό οι γερμανικοί κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας. Σε αντίθετη περίπτωση, το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχθεί μείωση του τοκογλυφικού επιτοκίου δανεισμού των 110 δις. ευρώ και η χώρα θα τεθεί σε τροχιά ελεγχόμενης χρεοκοπίας το 2013!

Τη γερμανική στρατηγική ενόψει της Συνόδου Κορυφής αποκάλυψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Άσμουσεν, τονίζοντας σε δηλώσεις του από την Νέα Υόρκη, ότι ο μόνος τρόπος για να δεχθεί το Βερολίνο μείωση του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδας και της Ιρλανδίας είναι να παράσχουν οι δύο χώρες συνταγματικές εγγυήσεις δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Σε ερώτηση αν η Γερμανία θέτει όρους για να εγκρίνει τη μείωση επιτοκίων στις δύο χώρες, ώστε να αποφύγουν τη βέβαιη χρεοκοπία από το υψηλό κόστος δανεισμού των «πακέτων διάσωσης», ο Άσμουσεν δήλωσε απερίφραστα: «ναι, υπάρχει σήμερα ένα καθορισμένο περιθώριο επιτοκίου δανεισμού για τα δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Οικονομικής Σταθερότητας και για τα δάνεια προς την Ελλάδα. Μπορούμε να δούμε ενδεχόμενη μείωση, αν και οι δύο χώρες είναι διατεθειμένες να συμφωνήσουν σε ένα είδος συνταγματικά προσδιορισμένου εθνικού πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής».

Η Γερμανία, σύμφωνα με πληροφορίες, επιδιώκει στη Σύνοδο Κορυφής να πετύχει ένα μαξιμαλιστικό στόχο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα είναι δύσκολο να αποσπάσει συμφωνία των εταίρων. Θα ζητήσει να ενσωματωθούν τα «φρένα χρέους» που έχουν ήδη καθιερωθεί στο γερμανικό Σύνταγμα και στα συντάγματα των άλλων χωρών της ευρωζώνης. Ο γερμανικός κανόνας ορίζει, ότι από το 2016 η κυβέρνηση απαγορεύεται να έχει διαρθρωτικό έλλειμμα μεγαλύτερο από 0,35% του ΑΕΠ, δηλαδή ουσιαστικά δεσμεύει τις κυβερνήσεις σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Σε περίπτωση που, όπως αναμένεται, η πρόταση αυτή ξεσηκώσει αντιδράσεις, η Γερμανία έχει διαμορφώσει εκ των προτέρων, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Ράσμουσεν, ένα «σχέδιο Β» για τη Σύνοδο Κορυφής: θα προτείνει να μειωθεί το spread δανεισμού των χωρών που διασώζονται, από το 3% πάνω από το μέσο κόστος δανεισμού της ευρωζώνης που είναι σήμερα, ακόμη και σε 1%, υπό τον απαράβατο όρο, ότι οι κυβερνήσεις που βρίσκονται σε προγράμματα διάσωσης θα ενσωματώσουν στα εθνικά συντάγματα τα γερμανικά «φρένα χρέους».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για την προοπτική να βρεθεί ενώπιον του γερμανικού εκβιασμού: το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι ο Πρωθυπουργός θα αποδεχθεί κατ’ αρχήν τους γερμανικούς όρους, αλλά αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, προκειμένου να αποσπάσει νέα εντολή διακυβέρνησης και να συγκαλέσει τη Βουλή για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Από την πλευρά τους, στελέχη των ιρλανδικών κομμάτων που αναμένεται να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας, μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου, διαμηνύουν ότι θα προσέλθουν στη Σύνοδο Κορυφής για να ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση, θέτοντας ευθέως το θέμα μείωσης του επιτοκίου. Είναι πολύ αμφίβολο αν η νέα ιρλανδική κυβέρνηση, σε μια χώρα ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα εθνικής κυριαρχίας, θα ενδώσει στις απαιτήσεις των Γερμανών.

Για την Ελλάδα, η επιβολή «φρένων χρέους», σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποίησε το καλοκαίρι η Deutsche Bank, θα σήμαινε ότι η χώρα θα πρέπει να διατηρήσει στο μηδέν τα ελλείμματά της από το 2016 έως το 2042 (!), προκειμένου να επιτύχει το στόχο της μείωσης του χρέους στο 60% του ΑΕΠ. Θα χρειασθούν, δηλαδή, τουλάχιστον 25 χρόνια σκληρής «γερμανικής» λιτότητας, για να εναρμονισθεί η Ελλάδα με τους ευρωπαϊκούς στόχους για το χρέος.

Πάντως, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εξειδικευμένη σε ευρωπαϊκά θέματα ιστοσελίδα euractiv.com, ήδη μια «αφανής» επιτροπή τεχνοκρατών και νομικών από υπουργεία Οικονομικών της ευρωζώνης επεξεργάζεται στο παρασκήνιο τους τρόπους υλοποίησης των γερμανικών ιδεών για «φρένα χρέους» στα συντάγματα όλων των χωρών της ευρωζώνης.

Η ομάδα αυτή ονομάζεται ανεπίσημα Taskforce of the Euro Group Working Group, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η ταυτότητα των μελών της ομάδας εργασίας είναι άγνωστη, αν και υπάρχει η εικασία πως αποτελείται από 10 ειδικούς που έχουν γραφεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πηγές που υπερασπίζονται την ύπαρξη της αναφέρουν πως πρέπει να παραμείνει στο περιθώριο, καθώς η διαδικασία της λήψης αποφάσεων στην Ε.Ε. έχει υποφέρει σημαντικά στο παρελθόν από διαρροές ημιτελών προτάσεων.

Σύμφωνα με τη δημοσίευμα, η επιτροπή ασχολείται αυτήν την περίοδο με το μέγεθος και το πεδίο δράσης του μηχανισμού διάσωσης και οι προτάσεις τους αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών. Οι τεχνοκράτες φέρονται να επεξεργάζονται προσχέδιο προτάσεων που θα αποτελεί αντιγραφή του «φρένου» για τα χρέη που θεσπίστηκε στη Γερμανία το 2009. Ουσιαστικά, η επιτροπή εξετάζει τη χορήγηση δανείων με αντάλλαγμα πιο σφιχτούς κανόνες δημοσιονομικής πολιτικής, που θα περιλαμβάνουν ακόμη εναρμόνιση σε επίπεδο ευρωζώνης των καθεστώτων φορολογίας για τις επιχειρήσεις.

Η Νέα Τάξη, η παγκοσμιοποίηση, η κυριαρχία της ζούγκλας των “ελεύθερων αγορών”, το multi-culti, η υπονόμευση του έθνους κράτους, η ελεύθερη διακίνηση του διεθνούς πειρατικού και τοκοκλυφικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, η ενοποίηση των νομισμάτων, είναι σχεδιασμοί ενός φιλελεύθερου και νοε-φιλελεύθερου καπιταλιστικού στρατηγικού πυρήνα με παγκόσμιο κέντρο.

Ο πυρήνας αυτός, για να εφαρμόσει τα μέτρα που θέλει στις χώρες τις περιφέρειας, όπως η δική μας ή η Τυνησία, προωθεί στην εξουσία ομάδες “σοσιαλιστών” και “εργατικών” πολιτικών, ώστε αυτοί οι πολιτικοί και τα συνήθως αρχηγικά κόμματά τους, να γίνουν ΑΝΑΧΩΜΑ στις λαϊκές διεκδικήσεις.

Διότι αν ο παγκόσμιος στρατηγικός πυρήνας της Νέας Ταξης ανέθετε το ίδιο έργο σε ντόπια φιλελεύθερα δεξιά κόμματα, γνωρίζει πως δεν θα είχαν τα σχέδιά του μεγάλη τύχη, χωρίς φυσικά αυτό να είναι κανόνας. Για πολλούς λόγους, κυριώτερος από τους οποίους είναι η εχθρικώτερη στάση των ντόπιων πληθυσμών προς τις δεξιές κυβερνήσεις αλλά και η αντίπαλη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει στην κοινωνία και στα συνδικάτα η “σοσιαλιστική” κομματική ηγετική μερίδα, που θέλει και αυτή την εξουσία.

Ο παγκόσμιος στρατηγικός πυρήνας της Νέας Τάξης λοιπόν, ρυθμίζει έτσι την “εσωτερική αντιπαλότητα” του ντόπιου πολιτικού συστήματος μέσα σε κάθε χώρα, ώστε οι “σοσιαλιστές” αντιπρόσωποί τους να μην βρίσκουν μεγάλη αντίσταση από τις δεξιές παρατάξεις, αλλά και τον συνδικαλισμό, και σχετικά ανεμπόδιστα να παραδίνουν τις χώρες στα ξενόδουλα σχέδια.

Η μειωμένη αντίσταση που πρέπει να συναντήσουν τα σχέδια της Νέας Τάξης είναι και ο λόγος που νομιμοποιήθηκαν, όπου νομιμοποιήθηκαν, και τα κομμουνιστικά κόμματα. Η ήπια αντιπαλότητα που δρα ως το τέλειο άλλοθι. Φαντάζεται κανείς πως ένιωσαν οι έλληνες κομμουνιστές όταν είδαν μετά την νομιμοποίηση του κόμματός τους, τους βουλευτές τους, πάνω στις εξέδρες των παρελάσεων, μαζί με τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Και τι επίπτωση είχε αυτό.

Ποιος σοσιαλισμός και ποιοι σοσιαλιστές;

Μόνο ο απλός άνθρωπος δεν έχει ακόμη απωλέσει την ικανότητα να συμπονεί τον συνάνθρωπό του και να οργίζεται με την αδικία την οποιαδήποτε. Εκείνοι που έχουν μακρά σχέση με την εξουσία έχουν προ πολλού χάσει τέτοιες ευαισθησίες.

Θραξ ο Αναρμόδιος

Μια συνεδρίαση, 38 +1 ομιλητές, ατελείωτες στιγμές ψυχοθεραπείας… Το χθεσινό αντάμωμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον Πρωθυπουργό και αρχηγό τους, είχε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός ακόμη επεισοδίου της στρατηγικής «στο δρόμο για τις κάλπες».
Γνωρίζοντας όσο λίγοι την πολιτική ψυχολογία των βουλευτών του, ο Γιώργος Παπανδρέου έσπευσε να κάνει ό, τι… δεν έκανε ο Κώστας Καραμανλής. Να εκτονώσει, μέσα σε μια κλειστού τύπου συνεδρίαση, τις αντιδράσεις, τις πικρίες και τους προσωπικούς προβληματισμούς του «μάχιμου» δυναμικού του ΠΑΣΟΚ, να κλείσει αυτό το κεφάλαιο με σχετικά ανώδυνο για τον ίδιο τρόπο, και να ορίσει με περίσσευμα άνεσης την ατζέντα των επόμενων μηνών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να μιλήσουν όσοι βουλευτές το επιθυμούσαν. Ανταποκρίθηκαν 38. Όλοι είχαν κάτι να πουν, για κάτι να γκρινιάξουν. Στο τέλος όμως επικράτησε ένα συναίσθημα ανακούφισης. Ένα… restart, λίγο πριν από την τελική ευθεία.
Ο Πρωθυπουργός, είχε ανοίξει μπροστά του το laptop, και εκεί κρατούσε σημειώσεις. Υπογράμμιζε φράσεις-κλειδιά των ομιλητών, και στο τέλος της συνεδρίασης αναφέρθηκε στον καθένα από όσους είχαν ανέβει στο βήμα. Κερδίζοντας περαιτέρω πόντους στην παραταξιακή συνείδηση.
Στην ατζέντα της συνεδρίασης, ο Γιώργος Παπανδρέου επεδίωξε για τον εαυτό του τον ρόλο του εθνικού ηγέτη. Μίλησε για την κρίση, για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να εξέλθει… τροπαιούχος, για τη συνολική λύση που έρχεται για την ευρωζώνη, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Για «την πατρίδα, που πρέπει να σωθεί», όπως ήταν η πιθανότατα πλέον χαρακτηριστική αποστροφή του. Που ακούστηκε σαν μελωδία στις καρδιές των εκπροσώπων του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.
Όσοι πάντως πρόλαβαν να ρίξουν… κλεφτές ματιές στην οθόνη του πρωθυπουργικού laptop, βάζουν στοίχημα ότι είδαν ένα λογότυπο που έγραφε «Εθνικές Εκλογές 2011»…

Μια χώρα της Μέσης Ανατολής προχωρά με σχέδιο για να γίνει μια περιφερειακή υπερδύναμη.

Ενώ οι ηγέτες της Μέσης Ανατολής έχουν εγκλωβιστεί στην επίλυση των νέων και παλαιών οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων, και ενώ οι λαοί της περιοχής χάνουν την ελπίδα λόγω έλλειψης κατεύθυνσης ή λύσεων, μία χώρα προχωρά με σχέδιο να γίνει μια περιφερειακή υπερδύναμη . Και ένας άνθρωπος είναι ο σκηνοθέτης για την εφαρμογή του παρόντος δρόμου.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Beykent. Ήταν ο επικεφαλής σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν διοριστεί υπουργός Εξωτερικών Μάιο του 2009.

Ο Νταβούτογλου πιστεύει ότι η Τουρκία έχει τα χαρακτηριστικά μιας περιφερειακής υπερδύναμης και ότι η βαθιά ιστορική και γεωγραφική σύνδεση της με τους Άραβες, Κούρδους, Πέρσες, Κεντρικούς Ασιάτες και Καυκάσιους αποτελούν πλεονέκτημα.

Βρίσκεται στη Μεσόγειο, καθώς και τη Μαύρη Θάλασσα, η Τουρκία είναι τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη, μέλος του ΝΑΤΟ και της Οργάνωσης της Ισλαμικής Διάσκεψης, μουσουλμανική χώρα αλλά κοσμική δημοκρατία, έχει οικονομική και πολιτική σταθερότητα, και ευημερία.

Σε ένα όλο και πιο ασταθές κόσμο, ο Νταβούτογλου πιστεύει ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα, την ικανότητα και την αυτοπεποίθηση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα όχι και εκείνων κάθε συμμαχίας, που είναι μέρος της.

Η Τουρκία είναι μια χώρα 77 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν, για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου αιώνα, ζήσει σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές ενός ανθρώπου του Κεμάλ Ατατούρκ του λεγόμενου πατέρα των Τούρκων.

Η εκκοσμίκευση, ο εθνικισμός και η δυτικοποίηση είναι όλα κατοχυρομένα στο σύνταγμα του 1923, από τη μεγάλη πλειοψηφία του τουρκικού πληθυσμού.

Όμως οι καιροί αλλάζουν για την Τουρκία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Με τη γεωγραφική της θέσης, η Τουρκία βρίσκεται σε πορεία να ανακτήσει ιστορική επιρροή σε όλη τη Μέση Ανατολή, ενώ παραμένει ένας σημαντικός σύμμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Όλο και περισσότερο, οι Τούρκοι διπλωμάτες καλούνται να μεσολαβήσουν σε φαινομενικά δυσεπίλυτες περιφερειακές διαφορές, είτε μεταξύ της Συρίας και του Ισραήλ, ή του Ιράν και των ΗΠΑ.

Αλλά η ενότητα εντός των συνόρων της, παραμένει ένα πιεστικό πρόβλημα, και τα περίπλοκα εσωτερικά προβλήματα εμποδίζουν την πρόοδο της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης και της εισόδου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο Νταβούτογλου πιστεύει πως η Τουρκία τελικά είναι έτοιμη να πάρει τη θέση της ως μια πραγματική παγκόσμια δύναμη.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο Rageh Omaar είχε αποκλειστική επικοινωνία με τον Νταβούτογλου, τον αρχιτέκτονα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Παρά το γεγονός ότι είναι στο υπουργείο από το 2009, έχει από καιρό θεωρηθεί η "δύναμη πίσω από το θρόνο", αφού ενημέρωνε τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς Εξωτερικών τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους του ως υπουργός Εξωτερικών, ο Νταβούτογλου επεδίωξε να κτίσει αυτή την επιρροή με την προώθηση της Τουρκίας ως μιας πραγματικά παγκόσμιας δύναμης.

Στη διάδοση αυτού του μηνύματος, έχει κάνει πάνω από 100 επίσημες επισκέψεις στο εξωτερικό, άρση των περιορισμών βίζας σε πολλές γειτονικές χώρες, και ακόμη έχει κάνει προσεκτικά βήματα προς την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία, μετά από έναν αιώνα εχθρότητας.

Με αυτό τον τρόπο, έχει χρησιμοποιηθεί η μοναδική στρατηγική θέση της Τουρκίας για διπλωματικά κέρδη.

Ο Νταβούτογλου λέει:"Τι είναι η Τουρκία; Η Τουρκία από μια παραδοσιακή προοπτική έχει μια ανατολική κουλτούρα, αλλά με σύγχρονη αντίληψη, επίσης είμαστε , μέρος της δυτικής παράδοσης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι, όπως και η "λυδία λίθος"."

"Αν είμαστε επιτυχείς με δυναμικό και ειρηνικό τρόπο, δεν θα είναι μόνο καλό για την Τουρκία ή την περιοχή μας, αλλά θα είναι επίσης καλό και συμβολή για την παγκόσμια εξέλιξη στο μέλλον."


Η εθνική ταυτότητα ήταν πάντα πιεστικό ζήτημα της Τουρκίας, εξακολουθεί να είναι εγγυημένη αλλά προκαλεί αντιπαραθέσεις.

Ο Κεμάλ Ατατούρκ ίδρυσε τη δημοκρατία πάνω στα ερείπια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σε μία ημέρα, κατάργησε ένα 700 ετών σύστημα διακυβέρνησης, άλλαξε το αλφάβητο και την ενδυμασία, και κοίταξε προς μία κατεύθυνση: προς τη Δύση.

Για τον ίδιο, ο εκσυγχρονισμός και να γίνει αποδεκτό μέρος της Ευρώπης ήταν ο τελικός στόχος. Και όλα αυτά έπρεπε να επιβληθούν σε μια συντριπτικά μουσουλμανική κοινωνία.

Για τον Ατατούρκ, δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Στις επόμενες δεκαετίες το να διαφωνείς με την ιδεολογία του Ατατούρκ ήταν μομφή .

Σήμερα, ωστόσο, πολλοί Τούρκοι αμφισβητούν τους ακρογωνιαίους λίθους της κοινωνίας τους, και πάλι με τόλμη θα ρωτήσω: Ποιοι είμαστε;

Ο Νταβούτογλου δεν πιστεύει ότι όντας κάποιος μουσουλμάνος συγκρούεται με το να είναι Ευρωπαίος.

"Είμαστε υπερήφανοι για τη θρησκεία και την ταυτότητάς μας, αλλά την ίδια στιγμή είμαστε μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής ιστορίας και είμαστε περήφανοι γι' αυτό.

Κατά το τελευταίο έτος μόνο, Τούρκοι διπλωμάτες ζήτησαν πίστωση για διαμεσολάβηση μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, των Σουνιτών και Σιιτών στο Ιράκ, και ακόμη προσπαθούν να διαπραγματευτούν για το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα.

«Δεν βλέπουμε την κρίση πρώτη, θα δούμε πρώτα το όραμα. Υπάρχει κάποια εξωτερική πολιτική προσέγγιση από την κρίση στο όραμα, θα επικεντρωθούμε στην κρίση και την προσπάθειά για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η πολιτική μας είναι, θα επικεντρωθούμε στο όραμα, και έπειτα προσπαθήσουμε να λύσουμε την κρίση. Και αυτό το όραμα είναι καλό για όλη την περιοχή".

Η γεωγραφική θέση της Τουρκίας θα συμβάλει σημαντικά στην ασφάλεια της ηπείρου. Και όμως, η ΕΕ διστάζει για την ένταξη.
Η ΕΕ φαίνεται ότι ακόμη διστάζει να δεχθεί την Τουρκία ως μέλος της [GALLO / Getty].

Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ το 1963, από τότε μέχρι σήμερα περιμένει.

Η καθυστέρηση οφειλόταν στην πολιτική κατάσταση στην Τουρκία λόγω στρατιωτικών παρεμβάσεων, οι οποίες δεν συμφωνούν με τις αξίες της ΕΕ.

Το 1999 η Τουρκία είχε αποκτήσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας.

"Μέχρι το 1999 είχαμε κάποιες δυσκολίες το ξέρουμε αυτό, αλλά μετά το 1999 ήμασταν πολύ δραστήριοι για να εκπληρώσουμε τα κριτήρια» δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Όμως, η ΕΕ φαίνεται ότι ακόμη διστάζει.

" Προτιμά η Τουρκία να ενωθεί με τους γείτονές της και όχι με την ΕΕ, αλλά αυτό δεν ισχύει, διότι εμείς εφαρμόσουμε αυτές τις πολιτικές μαζί.

"Εμείς δεν αγνοήσαμε την διαδικασία ένταξης όταν είχαμε στο επίκεντρο τις γειτονικές χώρες .

"Ποιος είναι ο στόχος μας; Κανένα πρόβλημα με τους γείτονές μας. Ξέρω ότι είναι ένα σύνθημα, αλλά τα συνθήματα είναι σύμβολα, τα σύμβολα δημιουργούν ένα νέο πνεύμα και το πιο σημαντικό πράγμα είναι η μετατροπή της νοοτροπίας, αλλάζοντας τις έννοιες στο μυαλό των ανθρώπων ".

Νταβούτογλου πιστεύει ότι η ένταξη της Τουρκίας θα είναι ένα πλεονέκτημα για την ΕΕ, γιατί με τον πολιτισμό της Τουρκίας θα βοηθηθεί να ανταγωνιστεί στην παγκόσμια σκηνή.

Υπό αυτή την έννοια, το Τουρκικό Ισλάμ, επίσης, θα αποτελέσει πλεονέκτημα για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

 • Πολίτες δεύτερης κατηγορίας γίνονται πλέον οι Έλληνες πολίτες
 • Παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγή η κυβέρνηση Παπανδρέου

Ποιος θα περίμενε τελικά πως μία χούφτα άνθρωποι θα μπορούσαν να εκβιάσουν ωμά μία ολόκληρη κυβέρνηση; Και ποιος θα περίμενε ότι μία ολόκληρη χώρα θα δεχόταν να συνδιαλέγεται με μία ομάδα ανθρώπων που παραβίασαν τα σύνορα, εισήλθαν χωρίς άδεια και τελικά εκβιαστικά απαίτησαν την ελληνοποίησή τους;
Δυστυχώς, ως κράτος έχουμε πτωχεύσει σε πολλά. Σε πολύ περισσότερα από όσα αντέχει η… «καμπούρα» μας. Και έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο (παγκόσμιο φαινόμενο), να δεχόμαστε ωμό εκβιασμό και να συνδιαλεγόμαστε με τους εκβιαστές μας με σοβαρό κίνδυνο να ανοίξουμε μία λεωφόρο ελληνοποιήσεων, αφού είναι δεδομένο πως εάν ο εκβιασμός πετύχει (και από ότι φαίνεται, έχει επιτύχει απολύτως), τότε ο κάθε παράνομος εισελθών στην χώρα λαθρομετανάστης, θα κάνει κατάληψη κάποιου πανεπιστημιακού χώρου και θα «κερδίζει» -μέσω εκβιασμού- την ελληνοποίησή του!
Δυστυχώς, η κυβέρνηση Παπανδρέου συναντάει στο δρόμο της όλα όσα επί χρόνια (στην αντιπολίτευση) φρόντισε να… καλλιεργήσει. Ακόμη και μέχρι αυτή τη στιγμή, αποδίδονται ευθύνες στους «μεταφορείς» και στους «οργανωτές» της κατάληψης της Νομικής Σχολής, ενώ ούτε ο κύριος Παπανδρέου, ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί Παπουτσής και Διαμαντοπούλου, έχουν τολμήσει να αρθρώσουν λόγο κατά αυτών που (έστω και μεταχειριζόμενοι) παραβιάζουν την ίδια την έννοια της ελευθερίας, την οποία υποτίθεται πως επιζητούν. Ως γνωστόν, ελεύθερος είναι ο καθείς να κάνει οτιδήποτε, αρκεί οι δραστηριότητες που αναπτύσσει να μην ενοχλούν κάποιους άλλους. Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό τα ΜΑΤ ισοπεδώνουν τους Έλληνες πολίτες όταν απεργούν, με την πρόφαση πως παρακωλύουν τις δημοκρατικές ελευθερίες των υπολοίπων πολιτών. Επειδή, όμως, προφανέστατα, οι Έλληνες πολίτες έχουν μετατραπεί σε λαθραίους πολίτες, χωρίς δικαιώματα, αλλά μόνο με υποχρεώσεις, η τραγική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου συνδιαλέγεται με τους λαθρομετανάστες, στους οποίους προφανέστατα αναγνωρίζει περισσότερα δικαιώματα έναντι των Ελλήνων πολιτών.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, μετά την απόφασή της να προχωρήσει σε συζητήσεις με τους λαθρομετανάστες εκβιαστές της, γίνεται παράδειγμα προς αποφυγή και οπωσδήποτε ανοίγει το «Κουτί της Πανδώρας», επιφέροντας τραγικά αποτελέσματα στο μέλλον, για την ίδια τη χώρα.
Η πολιτική αντίφαση στον τρόπο διαχείρισης «κρίσεων» και στις πολιτικές αποφάσεις, δυστυχώς οδηγεί την χώρα σε κατάσταση «υποχείριου» του οιουδήποτε θελήσει να την μεταχειριστεί σύμφωνα με το όφελός του. Μέχρι σήμερα, οι μεγάλες δυνάμεις και οι δανειστές μας είχαν κατακτήσει (εξαιτίας της κυβέρνησης Παπανδρέου) το «δικαίωμα» να καταπατούν οτιδήποτε Ελληνικό. Από σήμερα, ο κάθε «φουκαράς», ο κάθε «κατατρεγμένος», ο κάθε ένας που θα θελήσει να βιάσει το Ελληνικό Σύνταγμα, θα μπορεί να το πράττει ελευθέρως, αφού αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ακατάλληλου Γιώργου Παπανδρέου, συνδιαλέγεται επισήμως με τους εκβιαστές της και τελικά… υποκύπτει στα αιτήματά τους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει γίνει πρόταση στους καταληψίες λαθρομετανάστες, να μεταφερθούν σε άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις, τις οποίες έλεγξαν και είδαν ότι πληρούν τις… απαιτήσεις τους!!! Φυσικά, πρόκειται για κοροϊδία μεγίστου βαθμού, η πρακτική που οι «υπεύθυνοι» χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα, κάποιες ΜΚΟ έχουν αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή, αποκαλύπτοντας έτσι τον πραγματικό ρόλο και λόγο ύπαρξής τους…
Δυστυχώς, κύριοι και κυρίες, είμαστε τόσο τραγικοί πολίτες, που μας αξίζουν τέτοιοι τραγικοί «άρχοντες» - κυβερνήτες. Παρατηρούμε τα πάντα να καταρρέουν γύρω μας και μένουμε ακλόνητοι στον καναπέ μας, άμοιροι θεατές και καλοπληρωτές της παράστασης εξολόθρευσής μας. Σήμερα, αφού μας έχουν οδηγήσει στην οδό της εξαθλίωσης, μας ανακοινώνουν τηλεοπτικώς την μαζική αντικατάστασή μας και τον υποβιβασμό μας σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού οι κυβερνώντες δεν συζητούν με εμάς, αλλά ούτε ενδιαφέρονται για το δικό μας αύριο και τις δικές μας συνθήκες διαβίωσης, αφού πρώτιστο μέλημα πλέον γίνεται η αποκατάσταση του εκβιαστή και η δικαίωσή του ως εισβολέα.
Πολίτες δεύτερης κατηγορίας, λοιπόν, σας χαιρετώ και ευελπιστώ πως έστω και την ύστατη στιγμή θα βρείτε τη δύναμη της λογικής που η λοβοτομή σας έχει αφαιρέσει…

Κωνσταντίνος

Υ.Γ: Η τελευταία εξέλιξη αναφέρει πως τελικά οι λαθρομετανάστες δεν ικανοποιήθηκαν από το κτίριο που τους προτάθηκε για να μεταφερθούν!!! Τί περιμένει η κυβέρνηση; Να τους πάει στο καλύτερο ξενοδοχείο των Αθηνών, για να μην νιώθουν άβολα οι εκβιαστές της...!

Απορία: Αλήθεια, έχει σκεφθεί κανείς από τους κυβερνώντες πως αυτοί οι λαθρομετανάστες ήρθαν στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να ελεγχθούν υγειονομικά; Η πιθανότητα μεταφοράς μίας λοιμώδους ασθένειας, δεν ενοχλεί τους... ανθρωπιστές κυβερνώντες;

 • Η επανάσταση των "αμνών" στο Ισλάμ εξαπλώνεται επικίνδυνα
Αναχώρησε ο Χόσνι Μουμπάρακ από το Κάιρο προς άγνωστη κατεύθυνση. Φήμες τον θέλουν στο εξωτερικό και άλλες να βρίσκει καταφύγιο στο Σαρμ Ελ Σέιχ. Το τελευταίο είναι πιθανότερο, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ερημική περιοχή, εξαιρετικά αραιοκατοικημένη και με ανοικτό πεδίο που του επιτρέπει να κινείται με ασφάλεια. Ουσιαστικά, σε όλη την περιοχή υπάρχουν μόνο θέρετρα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο ίδιος ο Μουμπάρακ όμως δεν είναι δημοφιλής μεταξύ του στρατού, άν και προέρχεται από αυτόν. Παραδοσιακά, οι Αιγύπτιοι αξιωματικοί προέρχονται από την αστική τάξη, ενώ ο Μουμπάρακ πάντοτε χαρακτηρίζονταν σαν αγρότης. Είναι εξαιρετικά απίθανο, το σύνολο του στρατού να τον στηρίξει. Είδη κινούνται προς τον Ελ Μπαραντέι, που έχει αφενώς την έξωθεν καλή μαρτυρία – και προς τη δύση και προς το Ιράν, μη ξεχνάμε ότι ήταν ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα πυρηνικά, αλλά και την ανοχή των “Αδελφών Μουσουλμάνων” με τους οποίους συνεργάστηκε πριν ένα χρόνο.
Η Αίγυπτος δεν είναι Τυνησία. Και ο Μουμπάρακ, με το πάθος για εξουσία που τον διακρίνει δεν είναι Μπεν Αλή. Με τα δεδομένα αυτά, είναι πολύ πιθανό σύντομα να δούμε εμφύλιο πόλεμο. Το ερώτημα δεν είναι αν θα πέσει ο Μουμπάρακ. Το θέμα είναι πότε. Και οι κύριοι ανησυχούντες είναι το Ισραήλ και η Ευρώπη.
Επιπλέον ερώτημα, τι θα γίνει με την λωρίδα της Γάζας. Μην ξεχνάμε ότι συνορεύει με την Αίγυπτο και ότι ο Μουμπάρακ δεν ήθελε την ένωση με την χώρα, πράγμα που του πρότεινε το Ισραήλ.

Πηγή

Υ.Γ.: Κύριε Παπανδρέου, μήπως πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε σοβαρά την πιθανότητα να υπάρξει εναέριο κυκλοφοριακό και να μην μπορείτε να... πετάξετε κι εσείς σαν ελεύθερο πουλάκι;

 • Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΙ (λαθρο)μετανάστες υπάρχουν και σχέδιο. Στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης που δημιουργεί χοάνες απορρόφησης κινουμένων μαζών για να αλλάξει ο παγκόσμιος χάρτης. Κατά τις επιταγές των σημερινών αφεντάδων (χωρίς αντίπαλο) του κόσμου και προς δόξα του καπιταλισμού.
ΨΑΞΑΜΕ για ηθικούς αυτουργούς και δεν τους βρήκαμε. Είναι αόρατοι, άοσμοι και αόρατοι, ωστόσο υπαρκτοί. Πίσω από δικτατορίες σε Ανατολή και Δύση, τώρα που στέρεψε ο πλανήτης απ’ τις δικτατορίες των «κόκκινων», κρύβονται εκείνοι που ρίχναν
‘ βόμβες ΝΑΤΟικές για «διευθετήσεις» περιοχών και «συμμόρφωση» των λαών. Οι ίδιοι που φυτεύουν δικτάτορες σε κάθε άκρη της γης, για να κάνουν αθέατοι τη «δουλειά» τους.
ΕΙΜΑΣΤΕ η Ελλάδα-σταυροδρόμι των ξύπνιων ελλήνων, καχύποπτων απ’ τα παθήματα και για τις ιστορικές τους «συμμαχίες». Έλληνες του «Ξένιου Δία» που δεν περιμένουν τον νόμο για να ρυθμίσει τις ανθρώπινες σχέσεις. Έχουμε τις αρετές μας (ανάκατες με ελαττώματα), έχουν τα σχέδιά τους στο συρτάρι. Προσαρμοσμένα κατά λαό και γεωγραφικό πλάτος, ιστορία και νοοτροπία του.
ΜΑΣ φόρτωσαν μετανάστες και (ακόμα) δεν ξέρουμε πού το πάνε τα «μεγάλα» αφεντικά. Τα «μικρά» (ημεδαπές κυβερνήσεις, πρωθυπουργοί…) υπάκουσαν, έφτιαξαν το κλίμα, δεν έφτιαξαν νόμους και τώρα τρέχουν και τρέχουμε. Για τείχη (χωρίς τύχη) και με τσακωμούς, με το συναίσθημα του έλληνα να ακροβατεί ανάμεσα στην ανθρωπιά που οφείλει να (επι)δείξει και στη λογική που πρέπει να επιστρατεύσει.
ΠΟΙΟΙ (και πόσοι) βγαίνουν στο «γυαλί», για να «διαχειριστούν» το πρόβλημα; Πολλοί και κάθε καρυδιάς ιδεολογικό καρύδι. Με αφανέρωτους σκοπούς και νεφελώδη λόγια. Ανάμεσά τους υποκριτές με το φτιαχτό προφίλ για τηλεθέαση και κάποιοι άλλοι. Πολιτικοί με «παρελθόν» και άνθρωποι που μας «στοίχισαν». Υποκριτές που επί υπουργίας τους αναστέναξαν τα δημόσια ταμεία. Για προσωπικά τους έξοδα σε εξορμήσεις στο εξωτερικό. Με το «σαρκίον» τους αναπαυόμενο σε κλίνη πανάκριβης σουίτας και την παρέα τους ευωχούμενη με γλέντια, ψώνια, δώρα και κάθε λογής σπατάλη, σε βάρος των κορόιδων.
ΝΑ το προσωποποιήσουμε; Τι δουλειά έχετε, κύριε Στυλιανίδη να μιλάτε για δύστυχους μετανάστες; Όση και ο Άρης, θα μας πείτε. «Ευτυχώς που δεν έσκασε μύτη και ο Άκης» θα προσθέσουμε.

Η Τουρκία στέλνει στρατό πίσω από τις ελληνικές γραμμές!!!

Εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες στέλνονται μέσω κυρίως της Τουρκίας εντός του ελληνικού εδάφους και συγκεντρώνονται πίσω από τις ελληνικές γραμμές των συνόρων στο εσωτερικό της χώρας. Η Τουρκία ως γνωστόν κατάργησε κάθε μορφή visas με μουσουλμανικά κράτη, μετατρέποντας τη χώρα σε κέντρο συγκέντρωσης όλων των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών και όχι μόνο.

Η ενέργεια αυτή της Τουρκίας δεν έγινε τυχαία. Η αποστολή στη συνέχεια στη χώρα μας, όλων αυτών των χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που καταφθάνουν στην Τουρκία, έχει δύο στόχους: Αφενός δημιουργείται ένα ισχυρό προγεφύρωμα για την εξάπλωση του Ισλάμ στην Ευρώπη, στοιχείο που εξυπηρετεί πλήρως τα νέο-οθωμανικά σχέδια της Τουρκίας και αφετέρου δημιουργείται ένας ισχυρός μουσουλμανικός και φιλικός φυσικά προς την Τουρκία θύλακας πίσω από τις ελληνικές γραμμές του μετώπου.

Σκεφτείτε απλά τι θα συμβεί σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία στη Θράκη και στο Αιγαίο. Θα κηρυχθεί επιστράτευση, ο ανδρικός πληθυσμός θα φύγει από το εσωτερικό της χώρας και πίσω στις πόλεις και στα χωριά, θα μείνουν γυναικόπαιδα, ηλικιωμένοι και εκατομμύρια εξαγριωμένοι, πεινασμένοι και παράνομα οπλισμένοι μουσουλμάνοι, οι οποίοι δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα πέραν της εξαθλίωσής τους, ενώ ταυτόχρονα θα επιθυμούν να νικήσουν οι φίλιες μουσουλμανικές δυνάμεις της Τουρκίας. Ένας δηλαδή στρατός ανταρτών μουσουλμάνων φιλικά διακείμενων προς την Τουρκία, στα μετόπισθεν.

Θέλετε να σκεφτείτε τι θα συμβεί;; Για σκεφτείτε το λίγο, καλό θα σας κάνει. Μερικά πρόσφατα…. παραδείγματα, όσο ανώδυνα και να είναι ας γίνουν μάθημα.

Μπορεί οι διάφοροι γόνοι των πολιτικών οικογενειών και τα διάφορα κρατικοδίαιτα παράσιτα που αποτελούν την άρχουσα τάξη της χώρας να φύγουν την κρίσιμη στιγμή για τα Ευρωπαϊκά Σαλόνια, προκειμένου να απολαύσουν το υστέρημα των πολιτών που έχει διασπαθιστεί και έχει φυγαδευτεί στο εξωτερικό και να πουλάνε αντίσταση εκ του μακρόθεν, όμως οι γονείς μας, οι γυναίκες μας, οι κόρες μας, οι γιοί μας και οι περιουσίες μας, θα μείνουν εδώ μαζί με τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων μουσουλμάνων για να υποστούν τις συνέπειες.

Κάτι πρέπει να γίνει τώρα, πριν να είναι αργά.

Άνοιγμα των συνόρων τώρα αμέσως για να φύγουν οι εξαθλιωμένοι άνθρωποι για την υπόλοιπη Ευρώπη που ήξερε να υπογράφει Δουβλίνο ΙΙ και τώρα σφυρίζει αδιάφορα, καταγγέλλοντας μάλιστα και την Ελλάδα για καταπάτηση των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών.

Άλλωστε αυτό το θέλουν και οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες.Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827):

“- Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!
- Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο!”

“Αμηχανία στη κυβέρνηση και στις πρυτανικές αρχές” λέει η μία εφημερίδα. “Μπαλάκι η τύχη των μεταναστών” λέει η άλλη. Ωρύονται στα κανάλια οι εκπρόσωποι “έρημοι κι’ απρόσωποι”. Εσείς τους φέρατε. Όχι εμείς, εσείς. Όχι εσείς. Εμείς. Το Κράτος-Οπερέτα δείνει ακόμα μία παράσταση σε εθνικό δύκτιο. Αφού πρώτα επέτρεψε να μπούν στη χώρα 1,5 εκατομμύριο παράνομοι (με τη προϋπόθεση ότι υπάρχουν νόμοι) μετανάστες τώρα, η μία κοπέλα ρίχνει το κρίμα στην άλλη! Καμία στη γειτονιά δεν είναι σε θέση να διακρίνει αυτό που έρχεται με βήματα γοργά.

Ποιό; Η κατάρρευση εκ των έσω. Όχι explosion αλλά implosion για να καταλαβαίνει και ο Γιώργος.

Ο Πρύτανης ζητάει την επέμβαση του Κράτους και το Κράτος ζητάει τη λύση απ’ τον Πρύτανη! Η φαλακρή τραγουδίστρια, το θέατρο ΝΟ, οι Monty Python, οι Keystone Cops όλα σε ένα. Θα πείτε… Πως λύνεις το σημερινό πρόβλημα (γιατί θα υπάρξει και αυριανό και μεθαυριανό, και της άλλης εβδομάδας και του άλλου μήνα). Δεν το λύνεις. Δεν μπορείς να το λύσεις. Άλλοι έχουν αναλάβει τα ηνία της “χώρας”. Εκτός αν κάνεις κάτι “ελληνικό”. Τους παρακαλέσεις να κάνουν κατάληψη στη …Βουλή και στείλεις τη κυβέρνηση να κάνει κατάληψη στη Νομική οπότε το πρόβλημα θα μεταφερθεί στους λαθρομετανάστες.

Free Willy, free Theo, free Hulk, free GAP, free Anna etc. Μόνο με “χιούμορ” μπορεί να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που δημιούργησαν στην Ελλάδα οι: Ανδρέας Π, Κωνσταντίνος Μ, Κώστας Σ, Κώστας Κ (junior), Γιώργος Π. Θα ήθελα να πάω πιο πίσω, στην 7ετία, στην Αποστασία, στον Ανένδοτο, στο Στρατηγέ Ιδού ο Στρατός Σας αλλά, χτες βράδυ παρακολούθησα τη νέα σειρά του ΣΚΑΙ “1821″ και μετάνοιωσα που η Ελλάδα απαλλάχτηκε απ’ τη Τουρκοκρατία. Όπως είπαν οι συντελεστές τους δύο πρώτους αιώνες όλα ήταν “μέλι-γάλα” αλλά, η συνταγή χάλασε όταν οι Τούρκοι ανάθεσαν στους Κλέφτες και στους Αρματωλούς να μαζεύουν τους φόρους των ραγιάδων….

 • Δεν χρειαζόμαστε άλλα κόμματα, μηχανισμό ελέγχου και τήρησης των κομματικών υποσχέσεων χρειαζόμαστε

Εχουμε ήδη αρκετά κόμματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των προτάσεων οικονομικής και κοινωνικής διαρρύθμισης. Από το ένα άκρο ως το άλλο. Λογικά δεν θα πρέπει να υπάρχει πολίτης, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που να νιώθει ότι δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να τον καλύπτει και που να εκφράζει τις ιδέες του και την τοποθέτησή του. Το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι ότι υπάρχει κάποιο ιδεολογικό κενό που δεν καλύπτεται από κάποιο υπάρχον κόμμα και πρέπει να δημιουργηθεί ένα καινούριο κόμμα που θα καλύψει την ανάγκη.

Και μην ξεχνάμε ότι πολλοί συμπολίτες μας, διαμορφωμένοι από την χρόνια καθοδήγηση του συστήματος, δεν είναι προσδεμένοι σε κόμματα αλλά σε πρόσωπα. Η ότι προσδέθηκαν κάποια στιγμή σε ένα κόμμα, λόγω ενός προσώπου που δρούσε ως ηγέτης εκείνη την εποχή, και έκτοτε παρέμειναν οπαδοί στο συγκεκριμένο κόμμα ή τέλος πάντων στην πιο ευρεία έννοια της παράταξης, λόγω και εξαιτίας εκείνου του προσώπου. Δηλαδή το καθεστώς έχει επενδύσει τεράστιους πόρους στο να δημιουργήσει και να συντηρήσει την προσωπολατρεία σε έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.

Επίσης το καθεστώς χειραγώγησε έντεχνα την πολιτική κατάσταση και όπως μετέτρεψε το πολίτευμα μας σε πρωθυπουργική απολυταρχία, έτσι μετέτρεψε και τα κόμματα σε αρχηγική δεσποτεία. Ουσιαστικά ζούμε σε πρωθυπουργική και αρχηγική δικτατορία.

Εχουμε λοιπόν έναν μεγάλο αριθμό κομμάτων, κυρίως φυσικά εκτός βουλής, και όμως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να εμφανίζονται και νέα κόμματα ή έστω οργανώσεις με τα χαρακτηριστικά όμως κόμματος. Στον μεγαλύτερό τους βαθμό και τα κόμματα και οι οργανώσεις αυτές είναι δομημένα γύρω από μια συμπαγή ηγετική ομάδα και έναν αρχηγό (θεός φυλάξοι). Οι νέες αυτές οργανώσεις υπόσχονται και καταρτίζουν “προγράμματα”, σύμφωνα με την κομματική συνήθεια, που υπόσχονται από περισσότερη δημοκρατία μέχρι περήφανη εξωτερική πολιτική αλλά και πολλές “επαναστατικές” προτάσεις στον οικονομικό τομέα.

Ωραία όλα αυτά. Αλλά ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που κάποιο από τα κόμματα αυτά ανέβαινε στην εξουσία, τι θα το εμπόδιζε να ξεχάσει τις υποσχέσεις, το πρόγραμμα και τις διακηρύξεις του; Εχουμε μήπως έλλειμμα από επαναστατικές και προοδευτικές κομματικές διακηρύξεις, προγράμματα και καταστατικά; Εχετε δει τι επαναστατικές προτάσεις περιλαμβάνουν οι διακηρύξεις των δύο μεγάλων κομμάτων που εναλλάσσονται τα τελευταία 30 χρόνια στην εξουσία; Μήπως εφαρμόστηκαν οι διακηρύξεις εκείνες; Γιατί λοιπόν να πιστέψουμε τα νέα κόμματα ότι θα εφαρμόσουν αυτά τις δικές τους; Οταν μάλιστα γνωρίζουμε με μαθηματική βεβαιότητα ότι και τα νέα αυτά κόμματα θα χουν αποκτήσει όλες τις κακές ιδιοτροποίες των τωρινών κομμάτων, μέχρι να φτάσουν στην εξουσία;

Γιατί να κάνουμε νέα κόμματα και να περιμένουμε να κατακτήσουν την εξουσία, και να μην προσπαθήσουμε να αναγκάσουμε τα ήδη υπάρχοντα κόμματα, που έχουν μάλιστα και πρόσβαση στην εξουσία, να εφαρμόσουν τις ήδη επαναστατικές διακηρύξεις τους και μάλιστα να τις διευρύνουν;

Τα νέα κόμματα, όπως και τα νέα πρόσωπα στην πολιτική, θα διαφθαρούν τάχιστα από την επαφή τους με την εξουσία και το καθεστώς. Είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια σχεδόν χωρίς καμμιά εξαίρεση. Και θα καταλήξουν και εκείνων οι υποσχέσεις και οι διακηρύξεις ωραία λόγια στα χαρτιά. Μόνο στα χαρτιά. Αυτό μας λέει η παγκόσμια εμπειρία η κοινοβουλευτική.

Δεν χρειαζόμαστε νέα κόμματα. Εχουμε κόμματα. Αλλαγή στον μηχανισμό χρειαζόμαστε. Στους κανόνες και τους θεσμούς. Και το να φτιάξουμε ένα νέο κόμμα, να περιμένουμε να πάρει την εξουσία (που θα διαφθαρεί και θα αρχηγοποιηθεί στον δρόμο νάστε σίγουροι), για να εφαρμόσει τις αλλαγές στον μηχανισμό για να δούμε δημοκρατία επιτέλους, είναι ο πιο λάθος δρόμος. Εξυπηρετεί μόνο τις φιλοδοξίες ορισμένων που θέλουν να πάρουν μέρος από την πίττα της εξουσίας, βασισμένοι στα όνειρα και τις καλές προθέσεις εκείνων που θα τους πιστέψουν. Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι.

Δυο δρόμους έχουμε που μπορούν να δουλέψουν και παράλληλα:

1) Φτιάχνουμε ανεξάρτητες τοπικές οργανώσεις πολιτών, χωρίς κόμμα, χωρίς ενιαίο αρχηγό, χωρίς ενιαίο καταστατικό κλπ, οι οποίες όμως διατηρούν ένα δίχτυ επικοινωνίας και συντονισμού μεταξύ τους, δεν πολιτεύονται για να ζητήσουν την ψήφο μας, αλλά επιμορφώνουν την κοινωνία και την καθοδηγούν σε συγκεντρώσεις και πορείες και γενικά ασκούν πίεση μαζί και με άλλα κινήματα αυτο-οργάνωσης, για την παλινόρθωση της δημοκρατίας

2) Οσοι είναι ήδη κομματικά μέλη σε κόμματα (θα ξέρετε φαντάζομαι όλοι πως οι κομματικές οργανώσεις βάσης ΟΛΩΝ των κομμάτων είναι άδειες, ακόμη και τώρα μέσα σε αυτή την καταστροφή, διότι οι κομματικές ηγεσίες δεν θέλουν ο κομματικός λαός να μπερδεύεται στα ποδάρια τους, αλλά θέλουν να ασκούν την κομματική τους εξουσία δεσποτικά και απολυταρχικά), ας αρχίσουν να ξαναπηγαίνουν στις οργανώσεις τους, να ξυπνάνε τους κοιμισμένους προέδρους, να απαιτούν να γίνονται οι τακτικές συνελεύσεις των οργανώσεων βάσης που ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ από τα περισσότερα κομματικά καταστατικά, και να βομβαρδίζουν με ψηφίσματα και αποφάσεις την ηγεσία τους, για το καλό της κοινωνίας, των πολλών και την παλινόρθωση της δημοκρατίας. Ο καθένας στο δικό του κόμμα και να σταματήσουμε την μεταξύ μας φαγωμάρα. Οι ηγεσίες κάνουν ότι κάνουν. Οχι εμείς οι από κάτω. Ποτέ δεν είχαν οι πολλοί την εξουσία να κάνουν κάτι.

Αρκετό κακό έχουν κάνει τα ήδη υπάρχοντα κόμματα. Δεν χρειαζόμαστε άλλα.

Θραξ ο Αναρμόδιος

Η δική μας κοινωνία έχει ορισμένες δομικές παθογένειες. Για παράδειγμα, προοδευτικός είναι μόνο ο Αριστερός. Η Εκκλησία, δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Και φυσικά, η οποιαδήποτε αναφορά σε εθνικό θέμα, σε καθιστά περίπου εκ των προτέρων ένοχο ως… ακραίο.

Όπως καταλαβαίνουν και… μωρά, μια τέτοια κοινωνία δεν θα μπορούσε παρά να περιπέσει σε βαθιά κρίση. Και ακόμη και μέσα στην κρίση, θα σφύριζε σχεδόν αδιάφορα, ποντάροντας στον Θεό της Ελλάδας, που θα παρέμβει για να μας σώσει.

Όλα τα παραπάνω, και πολλά περισσότερα, είναι η σημερινή Ελλάδα. Με την ελπίδα το «εθνικό ντοκιμαντέρ» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ να μας εξηγήσει επιτέλους… που πήραμε τη ζωή μας λάθος, ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Μέχρι το 1996. Και την 26η Ιανουαρίου εκείνου του έτους.

Ήταν οι πρώτες ημέρες της πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη. Που ξεκίνησε ως «απαλλαγή» από την αυλή της Εκάλης, εξελίχτηκε σε «ωδή» σε έναν εκσυγχρονισμό που… πέρασε και ακούμπησε ελάχιστα, για να καταλήξει σε μαζικές παραπομπές για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Αυτό της Siemens.

Σαν σήμερα, το 1996, ο τότε δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης ύψωσε την ελληνική σημαία στη μια από τις βραχονησίδες των Ιμίων. Και ακολούθησε… χαμός. Οι Τούρκοι την υπέστειλαν και ανέβασαν τη δική τους, ο στόλος έβγαινε από το ναύσταθμο, η σύρραξη έφτασε πιο κοντά από ποτέ, η Ελλάδα θρήνησε ήρωες, και ο Κώστας Σημίτης ευχαριστούσε από βήματος Βουλής τους Αμερικανούς.

Η «προοδευτική» Ελλάδα όμως, συγχώρεσε και αυτή τη μαύρη σελίδα. Ο Σημίτης ξαναέγινε πρωθυπουργός, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία, με αρχηγό τον Γιώργο. Και μας έριξε στο βαρέλι, στον πάτο του οποίου υπήρχε το ΔΝΤ.

Είναι βέβαιο ότι από το βαρέλι θα βγούμε. Όπως είναι βέβαιο και ότι θα απαλλαγούμε από το ΠΑΣΟΚ. Τα δύσκολα αρχίζουν, όταν σκέφτεσαι το τίμημα που θα έχει πληρώσει η χώρα για όλα αυτά. Σαν τη σημαία των Ιμίων, που… φύσηξε και την πέταξε ο άνεμος στη θάλασσα.