Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

3 Δεκ 2011


Ένα εκπληκτικό φαινόμενο που επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας
Η οριστική διαμόρφωση των πληθυσμών στην Ελλάδα και την Τουρκία καθορίστηκε από τη συνθήκη της Λωζάννης τον Ιoύλιο του 1923. Η συνθήκη πρόβλεπε την ανταλλαγή των πληθυσμών με βασικό κριτήριο κατάταξης τη θρησκευτική πίστη. Έτσι οι χριστιανοί θα έπρεπε να εκδιωχθούν από την Τουρκία και οι μουσουλμάνοι από την Ελλάδα. Η επιλογή με βάση το θρήσκευμα οδήγησε αφένός στην εξαίρεση των ελληνικών πληθυσμών που είχαν εξισλαμιστεί ή βρισκόταν σε κρυπτοχριστιανική κατάσταση στην Τουρκία, ενώ εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα οι ελληνογενείς και ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι.. Έτσι διαμορφώθηκε στη σημερινή Τουρκία ένας πολύμορφος μουσουλμανικός ελληνικός πληθυσμός που αποτελείται αφ' ενός από τους γηγενείς εξισλαμισμένους και κρυπτοχριστανούς του Πόντου και αφ' ετέρου από αυτούς που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα.

Εξισλαμισμένοι Κρητικοί, Μακεδόνες και Κύπριοι

Είναι ιστορικά βεβαιωμένο ότι μεγάλο μέρος των λεγόμενων τουρκοκρητικών είναι ελληνικής καταγωγής. Εξ άλλου το "κρητικό ζήτημα" στις αρχές του αιώνα μας θύμιζε πάρα πολύ το σημερινό πρόβλημα της Βορείου Ιρλανδίας. Τη διαπίστωση αυτή, εκτός των ιστορικών πηγών, υποστηρίζει η ύπαρξη τέτοιων πληθυσμών στη Συρία (Χαμηδιέ) και στη Λιβύη οι οποίοι διατηρούν την ανάμνηση της ελληνικής τους προέλευσης και εξακολουθούν να δηλώνουν "Ελληνες".

Επίσης και στη κεντρική και νοτιοδυτική Μακεδονία (Αλιάκμωνας και περιοχή Κοζάνης) κατοικούσαν οι εξισλαμισμένοι Ελληνες που έγιναν γνωστοί ως "Βαλαάδες". Οι Βαλαάδες χαρακτηρίζονται σε εθνογραφικούς χάρτες του περασμένου αιών ως "Greek Muslims".

Οι ελληνογενείς μουσουλμάνοι της Κρήτης και της Μακεδονίας εκδιώχθηκαν στην Τουρκία το 1923, με τη συνθήκη της Λωζάννης. Εγκαταστάθηκαν κυρίως στη Δυτική και Νότια Μικρά Ασία. Στην πλειοψηφία τους παραμένουν και σήμερα ελληνόφωνοι. Για αυτούς τους πληθυσμούς δημοσίευαν οι τουρκικές εφημερίδες τα προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης.

Στις περιοχές της Κιλικίας (Αττάλεια) κατοικεί επίσης αριθμός ελληνοφώνων Κυπρίων μουσουλμάνων οι οποίοι μετακινήθηκαν εκεί από τα τέλη του περασμένου αιώνα. μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ου.

Εξισλαμισμένοι Πόντιοι

Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη ομάδα Ελλήνογενών εξισλαμισμένων είναι αυτή που κατοικεί στoν ιστορικό Πόντο και ειδικά στην επαρχία Τραπεζούντας. Οι εγκαταστάσεις αυτών που μιλούν τα ποντιακά ελληνικά περιγράφονται ως εξής στην έρευνα "Ethnic Groups in the Republic of Turkey" του γερμανικού παν/μίου του Τybingen:

"...αποτελούνται από μερικές εξάδες χωριών γύρω από την Τόνια και 40-50 εγκαταστάσεις στις κοιλάδες (επάνω μέρος) Σαλακλί και Γκιουρτσάϋ νότια του Οφι, γύρω από την Τσαϊκαρα και το Κιοπρούμπασι. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο κύματα μετανάστευσης στην επαρχία Σακαρυά."

Υπάρχει ήδη μια αξιόλογξ διασπορά των εξισλαμισμένων στην Κωνσταντινούπολη και στα περισσότερα αστικά κέντρα της Τουρκίας. Κοινότητές τους έχουν δημιουργηθεί στην κατεχόμενη Κύπρο, την Ιμβρο καθώς και στο εξωτερικό (Γερμανία). Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια μικρή κοινότητα στην Ελλάδα.

Είναι συγκροτημένοι σε κλειστές κοινωνικές ομάδες στις οποίες επικρατεί ενδογαμία. Ξεχωρίζουν τον εαυτό τους από τους καθαρούς Τούρκους και τους διακρίνει φιλελληνισμός. Αυτοδηλώνονται ως "Ρωμαίοι" (Ρωμιοί) και είναι κυρίως ελληνόφωνοι. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι σε όλο τον Πόντο ξεπερνούν τις 300.000 άτομα.. Οι ελληνόφωνοι αυτοί Ρωμιοί περιλαμβάνονται συνήθως στους πληθυσμούς που καταγράφονται ως "Λαζοί". Με την ονομασία αυτή δηλώνονται δύο βασικά εθνοτικές ομάδες: οι παραδοσιακοί Λαζοί, οι οποίοι είναι γεωργιανό φύλο που βρίσκεται πολύ κοντά στους Μιγγρέλους της Γεωργίας και οι "Ρωμαίοι".

Οι ελληνόφωνοι Ρωμιοί μιλούν διάφορα ιδιώματα της τραπεζουντιακής διαλέκτου της ελληνικής γλώσσας. Τη γλώσσα που μιλούν την ονομάζουν "ρωμαϊκά". Οι Οφλήδες μιλούν την αρχαιοπρεπέστερη ελληνική διάλεκτο που βρίσκεται εν ζωή. Είναι οι μόνοι που χρησιμοποιούν ως αρνητικό μόριο το "ου" και "ουκί" ενώ παρατηρείται και το φαινόμενο του τσιτακισμού. Η διάλεκτος ακόμα ακμάζει και διατηρεί την ικανοτητα να αφομοιώνει ξένες λέξεις και να τις διαμορφώνει με βάση τις ανάγκες της γλώσσας. Τον ελληνικό τύπο ακολουθούν και τα μουσουλμανικά ονόματα. Ο Μεμέτης, ο Κεμάλης, ο Τουργκούτης κ.λπ. Η Κωνσταντινούπολη επιβιώνει με την μεσαιωνική λαϊκή της ονομασία: Ισταμπόλη (από το "Εις την Πόλη"), απ' όπου προήλθε και το σημερινό τούρκικο όνομά της: Ισταμπούλ.

Η νεολαία σήμερα ξεπερνά την παλιά θρησκευτική προκατάληψη που αδιαφορούσε για τα εθνικά χαρακτηριστικά. Αρχίζει να αναζητεί την εθνική της προέλευση. Στην Κωνσταντινούπολη, όπου υπάρχει ισχυρή παροικία, καθώς και στην Τραπεζούντα έχουν ξεκινήσει προσπάθειες προβολής και υπεράσπισης του ελληνόφωνου πολιτισμού.

Η τραγωδία του Πόντου

Για τους ελληνόφωνους μουσουλμάνους της βόρειας Τουρκίας, δηλαδή του μικρασιατικού Πόντου, έχουμε πλήθος ιστορικών δεδομένων. Το 1914 ο ελληνικός πληθυσμός της περιοχής ανερχόταν σε 929.495 και κατανεμόταν ως εξής:

α) Ορθόδοξοι Ελληνες: 696.495,
β) Μουσουλμάνοι Ελληνες: 190.000,
γ) Κρυπτοχριστιανοί: 43.000

Οπως μας πληροφορεί ο μητροπολίτης Τραπεζούντος Χρύσανθος, οι εξισλαμισμοί στον Πόντο πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 1648- 1687 από τις πιέσεις των φεουδαρχών, των Ντερεμπέηδων. Γράφει:

"Ενεκα των από των Τερε-βέηδων πιέσεων τούτων και των δεινών διωγμών οι από του ποταμού Ακάμψιος (Τσορόχ) μέχρι Τραπεζούντος συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί, οι κατοικούντες τας περιφερείας Ριζαίου, Οφεως, Σουρμένων και Γημωράς εξισλαμίστηκαν αθρόως. Οι χριστιανοί της περιφέρειας Οφεως είχον εξισλαμισθεί κατά την παράδοσιν ομού μετά του επισκόπου αυτών Αλεξάνδρου μετονομασθέντος Ισκεντέρ...".

Το τελευταίο κύμα των εξισλαμισμών συμπίπτει χρονικά με την γενοκτονία (1916-1923) που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι κατά του χριστιανικού ελληνικού πληθυσμού του Πόντου. Οι Νεότουρκοι είχαν αποφασίσει τον βίαιο εξισλαμισμό των χριστιανικών εθνοτήτων και για το σκοπό αυτό δημιούργησαν ορφανοτροφεία για τα παιδιά των χριστιανών που είχαν εξοντώσει. Στα ελληνόπαιδα παρείχαν τουρκική παιδεία και ισλαμική θεολογική μόρφωση. Τις ελληνίδες τις υποχρέωναν σε γάμο με μουσουλμάνους.

Το ότι δεν υπήρχαν αξιόλογοι τουρκικοί πληθυσμοί στο χώρο του Πόντου φαίνεται από το γεγονός ότι και οι ίδιες οι τουρκικές αρχές προτιμούσαν τη χρήση του όρου "μουσουλμάνος" και όχι "Τούρκος". Σε κείμενο συνεννόησης - που αφορούσε τους όρους αυτονομίας του Πόντου και πρόβλεπε την ισοπολιτεία των κατοίκων του - που υπογράφτηκε το Σεπτέμβριο του 1919 στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρυσάνθου και του βαλή Τραπεζούντας Σουλεϊμάν Νετζμή Βέη ανάφερε δύο ομάδες κατοίκων: τους Ελληνες και τους Μουσουλμάνους.

Στην επιχειρηματολογία πάντως των Χριστιανών Ποντίων προς τις συμμαχικές δυνάμεις χρησιμοποιήθηκε η ελληνική καταγωγή των μουσουλμάνων του Πόντου. Στην Συνδιάσκεψη Ειρήνης του Παρισιού στις 30/12/1918 υπεβλήθη υπόμνημα για την δημιουργία της "Ελληνικής Δημοκρατίας του Πόντου". Μεταξύ άλλων υπάρχει το εξής επιχείρημα:

"...από τον μουσουλμανικόν πληθυσμό μέγα μέρος είναι ελληνικής καταγωγής και δεν ελησμόνησαν ούτε την καταγωγήν αυτών, ούτε την ελληνικήν γλώσσαν, ην εξακολουθούν να ομιλώσιν."

Η Σημασία αυτών των Πληθυσμών

Οι εξισλαμισμένοι και κρυπτοχριστιανικοί πληθυσμοί μας βοηθούν στο να κατανοήσουμε την φύση της σύγχρονης Τουρκίας. Μας θυμίζουν την παλιά οικουμενικότητα του ελληνισμού. Ένα τμήμα της παλιάς ρωμιοσύνης παραμένει με κρυπτοχριστιανική ή μουσουλμανική μορφή, στους παλιούς ελληνικούς τόπους της Ανατολής.

Το τουρκικό κράτος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αφομοιώσει τους πληθυσμούς αυτούς. Επιδιώκει την κοινωνική διάσπαση των συμπαγών πληθυσμών με μεταφορά σε άλλα μέρη της Τουρκίας. Ετσι δόθηκαν οικονομικά κίνητρα για μετανάστευση των ελληνόφωνων στο Κουρδιστάν, την Ιμβρο και την κατεχόμενη Κύπρο. Σήμερα ένα από τα τουρκικά χωριά της Ιμβρου κατοικείται από εξισλαμισμένους ελληνόφωνους ενώ περί τους 3.000 έχουν εγκατασταθεί ως έποικοι στην κατεχόμενη Κύπρο. Οι ελληνόφωνοι έποικοι είναι μία από τις λίγες εθνοτικές ομάδες που μεταφέρθηκαν εκεί και διατηρούν αρμονικές σχέσεις με τους εγκλωβισμένους.

Από την άλλη όμως οι ελληνογενείς μουσουλμάνοι της Τουρκίας προσπαθούν να διασώσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα και να αναδειχθούν σε μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών της Τουρκίας και της Ελλάδας. Αποδεικνύουν επίσης ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πλην αυτού της αλληλοκατανόησης και της συνύπαρξης. Εμείς ελπίζουμε ότι η βασανιστική περιόδος μετασχηματισμού στην οποία έχει εισέλθει η Τουρκία θα τελειώσει με την δημιουργία μιας πραγματικής δημοκρατικής και πολυπολιτισμικής κοινωνίας.ΕΝΘΕΤΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για τις περιοχές των εξισλαμισμένων Ελλήνων του Πόντου ο Μητροπολίτης Τραπεζούντος Χρύσανθος γράφει:
"Οι περί των Ψυχρόν ποταμόν (Μπαλτατζή Ντερέ) οικούντες Οφίται ή Οφλήδες, διετήρησαν την ελληνικήν γλώσσαν και τα ελληνικά ήθη και έθιμα, ενθυμούνται ακόμη την εξ Ελλήνων καταγωγήν αυτών. Είναι ημερώτεροι των Λαζών και κατά την κληροδοτηθείσαν αυτοίς παρά των Ελλήνων προγόνων αυτών παράδοσιν ασχολούνται με τα γράμματα και την θεολογίαν. Αι μουσουλμανικαί ιερατικαί και θεολογικαί σχολαί του Οφεως ήσαν αι τελειότεραι εν των Οθωμανικώ κράτει. Οι άνδρες εν Οφει γιγνώσκουσιν και την τουρκικήν γλώσσαν, αλλ' αι γυναίκες ηγνόουν αυτήν, και δια τούτο μέχρι των ημερών ημών εις την κατ οίκον ομιλία εγίνετο χρήσις του Ελληνικού Ποντικού ιδιώματος του Οφεως. Τα χωρία αυτών μέχρι των ημερών ημών διετήρουν τα Ελληνικά αυτών ονόματα, Παλαιοχώριν, Μεσοχώριν, Υψηλή ή Υψηλάντων, όθεν προήλθεν η οικογένεια των Υψηλαντών, Ξένος, Αληθινός, Φωτεινός, Χαλάεσσα, Γοργορά, Κοντού, Χωλός, Οκελος, σώζονται δε εν αυτοίς πολλοί ναοί και χειρόγραφα ελληνικά... Ελληνόφωνοι, αλλ ουχί ήμεροι ως οι Οφίται παρέμειναν και οι εξισλαμισθέντες χριστιανοί της Θοανίας (Τόνγιας), τα δε χωρία αυτών διετήρησαν κατά το πλείστον ομοίως τα ελληνικά ονόματα, οίον Κατωχώριν, Μεσοπλάγιν, Μεσοπαίδιν."
Θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την καταστροφή της χώρας κα ι την αιχμαλωσία των Ελλήνων; ΟΧΙ!
Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις, αφενός «μάντρωσαν» τους κουΐσλινγκ των διεθνών κερδοσκόπων στην συγκυβέρνηση αφαιρώντας τους και το τελευταίο ψήγμα νομιμότητας, αφετέρου ανάστησαν ξανά το νόημα του ΟΧΙ μέσα από τις παλλαϊκές αντιδράσεις σε όλες τις παρελάσεις ανά την χώρα.

Το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου κατά ενός ολόκληρου λαού -πειραματόζωου των «αγορών» και των «αόρατων» αφεντικών που κρύβονται από πίσω τους-, που άρχισε την άνοιξη του 2010, έρχεται να ολοκληρωθεί τώρα με το πραξικόπημα της κυβέρνησης «εθνικής συνεννόησης» και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Για πρώτη φορά ένα ανεξάρτητο, όσο κι αν ήταν αυτό, κράτος αποδέχεται χωρίς πολεμική αναμέτρηση να παραχωρήσει όλο τον πλούτο του και τα έσοδά του στους ορκισμένους εχθρούς του, οι οποίοι του παρουσιάζονται με την προβιά του «φίλου» και «σωτήρα».

Το πόσο βαθειά υπόλογοι απέναντι στις σημερινές και τις επόμενες γενιές Ελλήνων είναι για την αντεθνική και ψυχοπαρανοϊκή, συγχρόνως, συμπεριφορά τους όλοι οι «πρόθυμοι» το εξέφρασε ένας από τους ίδιους τους κυβερνητικούς βουλευτές, την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης. Συνειδητοποιώντας την κατάντια του γι’ αυτό που ψήφιζε, είπε: «Θα κουβεντιάζουν τα γομάρια με τα γομάρια… θάμαστε μια χαρούμενη παρέα και θα βαδίζουμε όλοι μαζί προς το Γουδί» (Αργύρης Λαφαζάνης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ).

Προκαλεί απίστευτο θυμό και φέρνει σύγκρυο στην ψυχή του κάθε Έλληνα η ανάγνωση και μόνο των άρθρων του κειμένου των «Συμπερασμάτων» της Συνόδου Κορυφής της 26-27 Οκτωβρίου: τα χαράτσια και τα έσοδα της χώρας πάνε κατευθείαν στους τοκογλύφους, μπαίνει ως εγγύηση ολόκληρη η ιδιωτική και δημόσια περιουσία, ξεπουλιούνται όλα τα κτίρια των κρατικών υπηρεσιών, μετατρέπεται η μισή χώρα σε «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» δουλοπαροίκων, εκποιούνται όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές. Παραχωρούνται επίσης όλα τα έσοδα από το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ στους δανειστές για αποπληρωμή των δανείων.

Το πιο εγκληματικό απ’ όλα είναι η υπαγωγή του συνόλου του δημόσιου χρέους υπό το βρετανικό δίκαιο, μια πισώπλατη μαχαιριά στον τόπο και τον ελληνικό λαό για την οποία και μόνο οι «πρόθυμοι» βουλευτές δεν πρόκειται να «ξεπλυθούν» ποτέ, εις τους αιώνας των αιώνων.

Οι ξένοι δυνάστες μας πίστευαν ότι ο λαός μας ήταν ήδη σε κώμα, οι ντόπιοι ολιγάρχες ότι είχαν να κάνουν με «κοπρίτες» και η διεφθαρμένη ιντελιγκέντσια ότι ούτως ή άλλως είμαστε «ανώριμοι» να δούμε το συμβόλαιο θανάτου μας, που εκτελούσαν όλοι μαζί, και να καταλάβουμε το ιστορικό χρέος μας.

Όμως, όλη αυτή η απίστευτη προδοσία έχει ήδη ενεργοποιήσει το ηφαίστειο της λαϊκής μνήμης και οργής, την κληρονομιά του ’21, του ’40, του Πολυτεχνείου και τώρα έρχεται η καυτή λάβα που θα σαρώσει τα πάντα.

Ο λαός σπρώχνεται στην ακραία αντίδραση, την άμυνα μέχρις εσχάτων χωρίς δισταγμούς, ιδιοτέλειες, προσωπικές φυγές και διχαστικές ιδεοληψίες.

Ομως το χάος και η αιματοχυσία δεν προοιωνίζει την καλύτερη διέξοδο. Αυτοί που παίζουν σκάκι εις βάρος των λαών και θέλουν όλα τα πιόνια δεν θα διστάσουν, μετά την αδυσώπητη προπαγάνδα και την πιο βάρβαρη καταστολή, να επιτρέψουν στους στρατούς των ευρωκρατών και του ΝΑΤΟ, όταν δεν θα επαρκούν οι πραιτωριανοί φονιάδες, να εισβάλουν και να μετατρέψουν την προδομένη πατρίδα σε ένα απέραντο νεκροταφείο. Ο λαός το αντιλαμβάνεται αυτό και, παρ’ όλο που είναι έτοιμος να κάνει το βήμα μπροστά, παρ’ όλο που ήδη έχουν αναδειχθεί νέα κινήματα και λαϊκές πρωτοπορίες, άνθρωποι με αίσθηση πατρίδας και ψυχή βαθειά, όλοι είναι ακόμα «μουδιασμένοι» γιατί φοβούνται ότι θα προδοθούν -μετά από τους πολιτικούς, τους θεσμικούς παράγοντες, τους πνευματικούς ανθρώπους και τους ιεράρχες- και από το τελευταίο τμήμα του έθνους που απομένει να μιλήσει: τον ελληνικό στρατό.

Οι ένστολοι πάλι – αν και εκεί η κατάσταση σιγοβράζει, όλο και περισσότερα στελέχη των ΕΔ ομολογούν ότι αυτά που συμβαίνουν συνιστούν εσχάτη προδοσία και για πρώτη φορά είδαμε τόσες διαδηλώσεις όλων των σωμάτων με συνθήματα των πλατειών και αντιστασιακά τραγούδια – φοβούνται να εκδηλωθούν γιατί βρίσκονται ακόμα υπό το σοκ της χούντας και της προδοσίας της Κύπρου.

Αλλά, η ελληνική ιστορία δεν γράφτηκε μόνον με ξενοκίνητες χούντες και αντιλαικά πραξικοπήματα…έχει να δείξει και 1843 και 1909. Αν ανατρέξουμε δε στην ήπειρο μας ας θυμηθούμε και την Επανάσταση των Γαρυφάλλων το 1974 στην Πορτογαλλία που σφράγισε ανεξίτηλα το προοδευτικό και αντιφασιστικό κίνημα όλης της Ευρώπης.

Αλλωστε η σιωπή και η αφασία, την ώρα που η Ελλάδα ολόκληρη είναι στα χέρια μιας δράκας αδίστακτων βιαστών, ισοδυναμεί με ένα άλλου τύπου αντισυνταγματικό πραξικόπημα. Αν το ένοπλο κομμάτι του έθνους δεν θέλει να στιγματιστεί ξανά, εδώ και τώρα πρέπει να σταθεί δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό και ενάντια στις καταστροφικές ορέξεις των αρπακτικών της ευρωζώνης και της νέας τάξης πραγμάτων.

Έρχεται αναπόφευκτα η ώρα που θα είναι καθοριστικός ο ρόλος του ελληνικού στρατού στην τιτάνια προσπάθεια να πάρει μια για πάντα ο ίδιος ο ελληνικός λαός τις τύχες της χώρας στα χέρια του. Αυτό θα γίνει όταν, αυτοί που μπορούν, θα πάρουν τα ρίσκα που χρειάζονται και θα γείρουν την πλάστιγγα εκεί που πρέπει.

* Συγγραφέας – Δημοσιογράφος
Από το περιοδικό Hellenic Nexus, τ. 58, Δεκ. 2011


Πολλά πράγματα δεν μπορούμε να καταλάβουμε με την κυβέρνηση αυτή, αλλά και με την προηγούμενη και φυσικά με το ΠΑΣΟΚ που έχει τους περισσότερους υπουργούς. Πώς είναι έτοιμοι να στηρίξουν μια συμφωνία όπως αυτή της 26ης Οκτωβρίου και να ψηφίσουν μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ίδιας της συμφωνίας;

Και εξηγούμαστε. Η συμφωνία προβλέπει την ενίσχυση του EFSF ώστε με τα λεφτά που θα έχει το ταμείο να δανείσει στην Ελλάδα 108 δις ευρώ συν κάτι ψιλά για τη στήριξη των τραπεζών.

Αυτό ίσχυε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, από τότε έχουν αλλάξει δραματικά οι συνθήκες, προτού καν τεθεί σε λειτουργία ο ενισχυμένος EFSF. Δηλαδή λόγω της δραματικής καθυστέρησης που επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση τα πάντα βρέθηκαν στον αέρα. Επίσης, λόγω της διάχυσης της κρίσης σε Ισπανία και Ιταλία η όλη συζήτηση που έγινε στις 26 Οκτωβρίου είναι σα να μην έγινε ποτέ. Κι αυτό διότι ο EFSF δεν είναι αρκετός πλέον, δε φτάνουν τα λεφτά για να καλύψει την Ιταλία.

Άλλωστε, θα πει κανείς, γιατί η Ιταλία π.χ. να βάλει λεφτά και ώστε να δανείσει την Ελλάδα με επιτόκιο 3,5% όταν ίδια τις τελευταίες ημέρες δανείζεται από την αγορά με επιτόκιο 8%;

Από την άλλη, η Γερμανία από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχει φτιάξει το δικό της γερμανικό σχέδιο για την Ευρώπη, που ξέρουμε καλά όλοι τι σημαίνει αυτό.

Επομένως, τι νόημα έχει η συζήτηση για την περιβόητη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου;

Και τι συζητούν στη Βουλή έναν προϋπολογισμό που φτιάχτηκε πάνω σ’ αυτή τη συμφωνία;

Και πώς μιλούν για μέτρα που θα προβλέπει η δανειακή σύμβαση για ένα δάνειο που είναι στον αέρα;

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν και αυτό έρχεται να ενισχυθεί από τη δήλωση του κ. Παπαδήμου για τη διαπραγμάτευση που γίνεται σχετικά με τη μεταφορά των ομολόγων από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο.

Αν δεν έχουμε εξασφαλίσει το δάνειο και τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας προς τι όλη η κουβέντα;

Μας φαίνεται ότι η χώρα σύρεται σε μια νέα σύμβαση με τους δανειστές, με δρακόντειους όρους και χωρίς εξασφάλιση. Και η σημερινή κυβέρνηση παίζει με το χρόνο της υπογραφής. Όσο πιο αργά, τόσο περισσότερος θα είναι και ο βίος της.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι βγαίνει αύριο η Μέρκελ και λέει ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν υφίσταται και πάμε σε ευρωομόλογο, σε τύπωμα χρήματος κι εν πάση περιπτώσει σε μια λύση που δε θα δεσμεύει την Ελλάδα με μακροχρόνια δάνεια και μακροχρόνια Μνημόνια. Γιατί, λοιπόν, γίνονται αυτή τη στιγμή διαπραγματεύσεις για νέα δανειακή σύμβαση, λες και είναι αυτοσκοπός; Δεν έχουμε άλλες επιλογές παρά μόνο η πολύχρονη υποταγή της Ελλάδας;

Λένε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ειδικού σκοπού. Ελπίζουμε αυτός ο ειδικός σκοπός να μην είναι ο σφιχτός εναγκαλισμός του βιαστή με το βιαζόμενο.Η ιστορία της Γη­ραιάς Ηπείρου είναι γραμμένη με αίμα. Μετά από κάθε καταστροφή η ελπίδα ξεπη­δούσε από τα αποκαΐδια και ξανά από την αρχή. Η μακρά -για τα δεδομένα της Ευρώπης- περίοδος ειρήνης που βιώνουμε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο φαίνεται πως ολοκληρώ­νεται στις μέρες μας με γενικευμένη σύ­γκρουση.

Μπορεί να μη… μιλούν πια τα όπλα, αλλά είναι βέβαιο ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας ανηλεής και πρωτίστως αντισυμβα­τικός οικονομικός πόλεμος μέχρις εσχάτων. Οι εμμονές αλλά και οι φιλοδοξίες της Γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, που επιδιώκει να υποτάξει την Ευρώπη σε συνδυασμό με την αδυναμία αντίστασης του Γάλλου προέδρου, Ν. Σαρκοζί, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον που απειλεί να τινάξει στον αέρα την υπόσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η κορύφωση της κρίσης έχει πλέον φέρει σε δύσκολη θέση τον πυρήνα της Ευρωζώνης, γεγονός που δεν επιδέχεται αναβολές και περαιτέρω αμφισημίες. Τις επόμενες ημέρες και πάντως ως την προσεχή σύνοδο κορυφής (8-9 Δεκεμβρίου) η Ευρώπη καλείται να δώσει οριστική λύση στα αδιέξοδα με πειστικές και γενναίες αποφάσεις, άλλως η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ασφαλώς ο συμβιβασμός που είναι συνυφασμένος με την εξέλιξη της ΕΕ μοιάζει να αποτελεί μια λογική κατάληξη σε ένα απίστευτο παιχνίδι εκβιασμών και διλημμάτων, αλλά μέχρι να επέλθει μπορεί να καούν ολόκληρες χώρες από τις αδηφάγες αγορές που πολιορκούν το ευρώ.

Το δράμα φαίνεται να φθάνει στο τέλος του, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να προεξοφλήσει ακόμη τον αριθμό των θυμάτων που θα αφήσει πίσω του.

Πού μας οδηγεί η Χούντα Παπαδήμου; Ποιοι ανοίγουν τις «ντουλάπες» με τους «σκελετούς» της ιστορίας μας; Ποιοι ετοιμάζουν παιχνίδια εις βάρος της Δημοκρατίας;
Είναι φανερό ότι κάποιοι φασίστες, στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, θα επιστρατεύσουν ακόμα και το «φάντασμα» του Τέως.

Ζούμε αναμφίβολα σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και πολλά από αυτά, τα οποία βιώνουμε, μας φαίνονται πρωτόγνωρα. Είναι όμως πραγματικά πρωτόγνωρα ή μήπως πρόκειται για ένα ακόμα τραγικό ντεζαβού; Μήπως πραγματικά το έχουμε ξαναδεί το έργο; Μήπως θα επιβεβαιωθεί για ακόμα μία φορά πως, όποιος δεν μαθαίνει την ιστορία του —και άρα δεν διδάσκεται από αυτήν— αναγκάζεται να την κάνει "επανάληψη" μέχρι να τη μάθει;

Εδώ βέβαια βρίσκεται και το πιο τραγικό στοιχείο της υπόθεσης. Όπως δείχνουν τα πράγματα, όχι μόνον βλέπουμε το ίδιο "έργο", αλλά δεν άλλαξαν ούτε οι "πρωταγωνιστές". Βλέπουμε το "έργο" εκείνο, το οποίο είχαμε "ορκιστεί" πως δεν θα το αφήσουμε ποτέ πια να παιχτεί ξανά ...Το ακατάλληλο εκείνο "έργο", το οποίο είχαμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας πως δεν θα αφήναμε ποτέ τα παιδιά μας να το δούνε ...Το "έργο" της Χούντας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Από τη Χούντα ξεφύγαμε και από το πολύ το "γλέντι", που καταφέραμε και τη "ρίξαμε", ξεχάσαμε τα δεδομένα ...Ξεχάσαμε τι έπρεπε να προσέχουμε και σε Χούντα ξανακαταλήξαμε.

Δυστυχώς αυτό ήταν το χειρότερο. Από το πολύ το "λιβάνισμα" στους "ήρωες" του αντιδικτατορικού αγώνα, δεν καταλάβαμε ότι οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι έγιναν δικτάτορες. ...Κάποιοι το "υποψιάστηκαν", όταν η διαβόητη Δαμανάκη μάς "απείλησε" με έξοδο από το Ευρώ —σε περίπτωση που δεν υποταχθούμε στους δανειστές μας—, αλλά γρήγορα το ξέχασαν και άλλαξαν "πλευρό", για να μην διαταράξουν τον "ύπνο" τους ...Κάποιοι το "μυρίστηκαν", όταν η πρώην υπάλληλος του Κοσκωτά και του "Πολυτεχνείου" Όλγα Τρέμη μάς απείλησε, επειδή "στεναχωρούμε" τους δανειστές μας, αλλά και πάλι "εφησυχάστηκαν" ...Μας καθησύχαζε όλους ο Γιωργάκης ...Ο γιος του μεγάλου "Τιμονιέρη", ο οποίος μας τόνιζε το πόσο "τίμιοι" είναι οι "δανειστές" μας σε αντίθεση με τη δική μας "εγκληματική" φύση ...Μας καθησύχαζε όλους ο βουλιμικός Βαγγέλης, ο οποίος μας υποσχόταν νέα δάνεια από τη μεγάλη "κατσαρόλα" των δανειστών μας.

Αυτό, το οποίο συμβαίνει σήμερα, είναι κατά πολύ χειρότερο από κάθε προηγούμενη φορά. Είναι χειρότερο, γιατί γίνεται φανερά και ο κόσμος δεν αντιδρά ...Φέρεται σαν υπνωτισμένος ...Δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τα βασικά ένστικτα της αυτοσυντήρησής του ...Αφήνεται να πιστεύει στις προπαγάνδες τους και στα ψέματά τους ...Λαχταράει το ψέμα, ακόμα κι όταν γνωρίζει εξ' αρχής ότι είναι τέτοιο ...Το λαχταράει, όπως ο ναρκομανής το ναρκωτικό του, παρ' όλο που γνωρίζει ότι στο τέλος θα τον σκοτώσει.

Μιλάμε για άρρωστη κατάσταση και ίσως αυτό είναι το μόνο πραγματικά πρωτόγνωρο της σημερινής κατάστασης. Ακόμα και σε άλλες εποχές, όπου ο ελληνικός λαός ήταν αγράμματος και ανενημέρωτος, αντιδρούσε, όταν αντιλαμβανόταν κίνδυνο. Έβγαινε στον δρόμο της αντίστασης, ακόμα κι όταν εκεί τον περίμενε ένα οπλισμένο παρακράτος. Όμως, αν μη τι άλλο, ήταν και πονηροί αυτοί, οι οποίοι επιχειρούσαν να τον "δουλέψουν". Σήμερα ούτε αυτό δεν συμβαίνει. Ακόμα και ο Γιωργάκης, ο οποίος επιχειρεί να μας "δουλέψει", είναι μακράν πιο βλάκας από τον μέσο Έλληνα ...Και όμως, μας "δουλεύει" χωρίς πρόβλημα. Ο κόσμος δεν αντιδρά, ακόμα κι όταν υποτίθεται "γνωρίζει" τι συμβαίνει.

Η ευκολία που υπάρχει σήμερα στον τομέα της ενημέρωσης, όχι μόνον δεν λειτουργεί προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά προκαλεί τα αντίθετα φαινόμενα. Λες και παίζουμε κάποιο παιχνίδι γνώσεων, στο οποίο δεν υπάρχουν συνέπειες για τον χαμένο ...Το παιχνίδι του "...βρες την παρανομία" και αυτό αρκεί. Υπάρχει γνώση για ό,τι συμβαίνει. Παλαιότερα ο κόσμος αντιδρούσε και μόνο στην υποψία ότι κάτι παράνομο συνέβη από την πλευρά της εξουσίας. Σήμερα δεν αντιδρά, ακόμα κι αν υπάρχουν αποδείξεις πως υπάρχει παρανομία ...Παρανομία σε βαθμό συνταγματικής εκτροπής. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, που να μην έχει ενημερωθεί και ως εκ τούτου να μην είναι σίγουρος πως υπάρχει συνταγματική "εκτροπή" με τον διορισμό του Παπαδήμου ως Πρωθυπουργού. Καταλύθηκε η συνταγματική τάξη, εξαιτίας αυτού του διορισμού ...Καταλύθηκε η ίδια η Δημοκρατία μας.

Το γνωρίζουν όλοι. Όλοι έχουν αναγνώσει τις αναλύσεις που το αποδεικνύουν. Δεν χρειάστηκε καν λογοκρισία, προκειμένου να εμποδιστούν τα μέσα να ενημερώσουν τον λαό ...Οι πάντες ενημερώθηκαν. Είδε κανείς καμία αντίδραση; Όχι βέβαια. Γιατί; Γιατί, ακόμα και οι λέξεις πλέον έχουν χάσει το νόημά τους. Βλέπουμε ανθρώπους να πανηγυρίζουν για τη "σωτηρία" μας, επειδή παίρνουν νέα δάνεια με ακόμα χειρότερους όρους από τους ίδιους τοκογλύφους, οι οποίοι μας απειλούν με "θάνατο". Βλέπουμε ανθρώπους να μας "σώζουν" κάθε λίγους μήνες από τη τοκογλυφία με τα χρήματα των ίδιων των τοκογλύφων. Βλέπουμε ανθρώπους να "υποδέχονται" σαν "σωτήρες"-ελεγκτές αυτούς, τους οποίους κάποτε τους ονομάζαμε Γκεσταπίτες και έπρεπε να τους συνοδεύουν τα τανκ των κατακτητών για να πάνε στα γραφεία τους.

Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για μια παρανοϊκή κατάσταση, η οποία ξεφεύγει από κάθε όριο ...Όριο, το οποίο μέχρι τώρα προσδιόριζε αν μη τι άλλο η ίδια η γλώσσα ...Η γλώσσα, η οποία "φώναζε" πως δεν είναι "σωστό" όταν ακούγεται ότι ...κάποιος πρέπει να "πεθάνει", γιατί αυτό τον συμφέρει περισσότερο. Ακούμε και δεν καταλαβαίνουμε τι ακούμε. Βλέπουμε και δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς βλέπουμε. Μιλάμε για περίεργα πράγματα.

Ρωτάμε, για παράδειγμα: Η σημερινή Κυβέρνηση είναι δημοκρατική Κυβέρνηση ή μία μορφή Χούντας; Γιατί ήταν Χούντα η Κυβέρνηση του δικτάτορα Παπαδόπουλου και όχι η σημερινή του μισοσυνονόματού του Παπαδήμου; Θεωρητικά Κυβέρνηση δεν ήταν κι εκείνη; Δεν έβγαινε ο Παπαδόπουλος να λέει στον κόσμο πως ήταν χουντικός σε μια χουντοκατάσταση. Κυβέρνηση είχαμε και τότε. Τα ίδια αξιώματα είχαν και τότε οι χουντικοί. Δεν εμφανίζονταν ως μέλη Χούντας ...Σαν μέλη Κυβέρνησης εμφανίζονταν ...Σαν πρωθυπουργοί και υπουργοί εμφανίζονταν. Επειδή όμως εμφανίζονταν σαν τέτοιοι, δεν σημαίνει ότι ήταν και τέτοιοι ...Χούντα ήταν, ό,τι κι αν ισχυρίζονταν τα στελέχη της. Γιατί ήταν Χούντα; Όχι απαραίτητα επειδή ήταν κακοί, στραβοί κι ανάποδοι. Ακόμα και οι καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο να ήταν, πάλι χουντικοί θα ήταν.

Χουντικοί ήταν, γιατί κατέλυσαν τη Δημοκρατία. Χουντικοί ήταν, γιατί με τις πράξεις τους αμφισβήτησαν τη λαϊκή κυριαρχία. Χουντικοί ήταν, γιατί κατέλαβαν θέσεις και αξιώματα με τανκ και όχι με ψηφοδέλτια, όπως προβλεπόταν από τον συνταγματικό νόμο. Γιατί ήταν Συνταγματάρχες και είχαν καταλάβει τα ύπατα αξιώματα του πολιτικού μας συστήματος χωρίς την "έγκριση" και άρα τη νομιμοποίηση του λαού. Γιατί ήταν Συνταγματάρχες και "κατέλαβαν" αυθαίρετα την εξουσία. Για όλους αυτούς τους λόγους ήταν Χούντα. Οι ίδιοι οι οπαδοί τους δεν αμφισβητούν αυτήν την ιδιότητά τους. Οι ίδιοι οι νοσταλγοί τους δεν τους αφαιρούν αυτήν την ταυτότητα.

Η σημερινή Κυβέρνηση Παπαδήμου γιατί δεν είναι Χούντα; Επειδή δεν χρησιμοποίησε τανκ; Τα τανκ κάνουν τη διαφορά; Αν κάποιος αντί για τανκ χρησιμοποίησε χρήματα, για να καταλάβει την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας, δεν είναι χουντικός; Αν κάποιος με τα χρήματα παραβίασε πόρτες, τις οποίες κάποιοι κάποτε γκρέμισαν με τα τανκ, είναι νόμιμος; Πόση μεγάλη σημασία μπορεί να έχει για την παραβίαση ενός "ιερού", αν αυτή γίνει με "τσεκούρι" ή "αντικλείδι"; Πότε μια Κυβέρνηση είναι νόμιμη; Όταν σέβεται τις "προδιαγραφές" νομιμότητας που θέτει το Σύνταγμα. Όταν την ψηφίζει ο λαός ή την νομιμοποιούν οι αντιπρόσωποί του με τον τρόπο που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Την ψήφισε ο λαός αυτήν την Κυβέρνηση; Όχι βέβαια. Την νομιμοποίησαν οι αντιπρόσωποί του, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα; Επίσης ...όχι βέβαια.

Με την "εντολή" εκείνη, που έλαβε το ΠΑΣΟΚ από τις προηγούμενες εκλογές, μας κυβερνά μια Κυβέρνηση, η οποία παρανόμως παριστάνει την Κυβέρνηση Συνεργασίας. Γιατί παρανόμως; Γιατί Κυβέρνηση Συνεργασίας είναι ένας συγκεκριμένος πολιτικός όρος. Δεν είναι ένας αφηρημένος όρος, ο οποίος προκύπτει από τη "συνεργασία" δύο ή τριών πολιτικών αρχηγών. Κυβέρνηση Συνεργασίας είναι μια Κυβέρνηση, η οποία "παράγεται" με συγκεκριμένες διαδικασίες από το συμβούλιο του συνόλου των αρχηγών των κομμάτων της Βουλής ...Όλων των αρχηγών, οι οποίοι προηγουμένως είχαν πάρει στα χέρια τους την "εντολή" σχηματισμού κυβέρνησης ...Όλων των αρχηγών, οι οποίοι, αφού "απέτυχαν" να σχηματίσουν Κυβέρνηση "κατά μόνας", το επιχειρούν ως "σύνολο", εφόσον όλοι μαζί έχουν την "εντολή" του λαού. Έχουν αυτό το δικαίωμα ως αρχηγοί, αφού από κοινού έχουν μια "εντολή" και υπό κάποιες προϋποθέσεις μπορούν να τη χειριστούν ως σύνολο. Αυτός ο χειρισμός του συνόλου αποτελεί τον ορισμό της Κυβέρνησης Συνεργασίας.

Έγινε κάτι τέτοιο με την Κυβέρνηση Παπαδήμου; Όχι βέβαια. Για να είναι νόμιμη η Κυβέρνηση Παπαδήμου, θα έπρεπε —μεταξύ των άλλων— να δούμε ακόμα και τον Τσίπρα να παίρνει "εντολή" σχηματισμού Κυβέρνησης. Να αδυνατεί ο Τσίπρας να σχηματίσει Κυβέρνηση και να "συγκλίνει" με τους υπόλοιπους αρχηγούς σε μια κοινή λύση για το πρόβλημα της Κυβέρνησης, μέχρι να αποφανθεί εκ νέου ο λαός. Έγινε κάτι τέτοιο και δεν το καταλάβαμε; Η Κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ο ορισμός του Πραξικοπήματος.

Εντελώς αυθαίρετα —και άρα παράνομα— κάποιοι πολιτικοί παράγοντες —και υπό τη συνενοχή ενός εγκληματία Προέδρου της Δημοκρατίας— συμφώνησαν μεταξύ τους να εκμεταλλευτούν μια συγκεκριμένη "εντολή" και στην πραγματικότητα κατέλυσαν το Σύνταγμα. Δημιούργησαν μια Κυβέρνηση Συνεργασίας, η οποία δεν υπάρχει πουθενά στη Συνταγματική λογική ...Μια Κυβέρνηση, η οποία υπάρχει μόνον στη λογική της Μέρκελ και των δανειστών μας ...Μια Κυβέρνηση Συνεργασίας, της οποίας η βασική "συνιστώσα" δύναμη εξακολουθεί να παριστάνει την Αξιωματική Αντιπολίτευση ...Μια "έγκυος", η οποία προεδρεύει στο συμβούλιο των "παρθένων".

Κάποιοι, δηλαδή, βάπτισαν το κρέας ψάρι και νόμισαν ότι αυτό αρκεί, για να έχει τη συνταγματική "νομιμοποίηση". Κάποιοι, που δεν έχουν το άλλοθι της άγνοιας, αν σκεφτεί κάποιος ότι αντιπρόεδρος αυτής της παράνομης Κυβέρνησης είναι ο γνωστός Συνταγματολόγος της κατσαρόλας, ο οποίος καθημερινά αποδεικνύεται Κατσαρολόγος του Συντάγματος. Όλοι αυτοί οι εγκληματίες, χωρίς να σεβαστούν καμία συνταγματική προδιαγραφή, δημιούργησαν μια "Κυβέρνηση Συνεργασίας" και άφησαν νόμιμα κόμματα της Βουλής εκτός "συνεργασίας" ...Αυτό είναι ή δεν είναι Πραξικόπημα; ...Αποτελεί εκτροπή ή όχι; "Ναι" θα πει ο αναγνώστης, αλλά υπήρχε το "επείγον" της κατάστασης, που το δικαιολογούσε ...Το "επείγον" της "σωτηρίας".

Ούτε όμως κι αυτό δεν είναι και τόσο πρωτότυπο όσο φαίνεται. Και η Χούντα των Συνταγματαρχών "επειγόταν" για τη "σωτηρία" μας. Βιαζόταν για να μας "σώσει" από αόρατους εχθρούς και γι' αυτό εκδηλώθηκε. Οι Συνταγματάρχες δεν ήθελαν να καταλύσουν τη Δημοκρατία, αλλά η ανάγκη της πατρίδας τούς "κάλεσε". Κανένας Συνταγματάρχης δεν μας είπε ποτέ ότι πήρε την εξουσία μόνο και μόνο εξαιτίας της αρχομανίας του ...Μόνο και μόνο εξαιτίας της θέλησής του να μας βασανίσει ως ανθρώπους και να μας περιορίσει ως πολίτες. Όλοι μας είπαν ότι ανέλαβαν για να μας "σώσουν". Ήμασταν "ασθενείς" και χρειαζόμασταν "θεραπεία", για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι ...Για το "καλό" μας "αμάρτησαν" οι Συνταγματάρχες.

Μάλιστα, η ομοιότητα εκείνης της Χούντας δεν σταματά στη "σωτηρία" της πατρίδας. Έχει περίπου και τα ίδια αίτια, που έχριζαν της ανάγκης "σωτηρίας". Μερικές δεκαετίες πριν τη Χούντα του Παπαδήμου και η Χούντα των Συνταγματαρχών από μια δανειακή "τακτοποίηση" ξεκίνησε ...Από μια τακτοποίηση, που και πάλι την έκανε η ίδια συμμορία. Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα αναγνώριζε στο "άρτιο" παράνομα και τοκογλυφικά χρέη των Ελλήνων απέναντι σε "δάνειες" δυνάμεις ...Αυτό, δηλαδή, το οποίο έκανε δεκαετίες μετά και ο συνονόματος εγγονός του. Ο Μητσοτάκης ήταν ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, που, όπως ο σημερινός Βενιζέλος, τρέχει να εξυπηρετήσει τους δανειστές, κατηγορώντας τούς Έλληνες.

Μια Χούντα λοιπόν καλείται εκ νέου να μας "ξανασώσει", χωρίς να παραβλέψει βέβαια να εξυπηρετήσει και τη διεθνή τοκογλυφία. Γιατί να μας "σώσει"; Για τους ίδιους λόγους που κάποτε θα μας "έσωζε" και η επταετής Χούντα. Θα μας "σώσει", γιατί είμαστε "άρρωστοι" ...ακόμα κι αν δεν το γνωρίζουμε ...Είμαστε "άρρωστη" φυλή με “εκφυλισμένο” DNA. Δεν το γνωρίζουμε εμείς σαν άσχετοι "ασθενείς", αλλά το γνωρίζουν αυτοί οι "θεράποντες" επιστήμονες της Δημοκρατίας και αυτό είναι αρκετό. Κάποτε ήμασταν "άρρωστοι" με κρυπτοκομμουνιστικά "συμπτώματα" και οι "υγιείς" "δημοκράτες" Χουντικοί ανέλαβαν να μας σώσουν από την "αρρώστια" μας. Κατέλυσαν τη Δημοκρατία, για να μην την καταλύσει η "αρρώστιά" μας.

...Και τώρα εξίσου "άρρωστοι" είμαστε ...Η διάγνωση έχει βγει ...Το είπε άλλωστε και ο "επιστήμονας" της κοινωνιολογίας Γιωργάκης ...Το ανακοίνωσε σε όλα τα δημόσια "φόρα" ο ασυναγώνιστος ποδηλάτης και τίμιος σκουπιστής δημοσίων χώρων. Είμαστε "απατεώνες" και "διεφθαρμένοι" ως λαός σε έναν κόσμο όπου η "διαφάνεια" είναι η "υγεία". Στην καλύτερη για εμάς περίπτωση είμαστε "μη ανταγωνιστικοί" σε μια εποχή που η "ανταγωνιστικότητα" είναι η "υγεία" της Δημοκρατίας. Επειδή λοιπόν είμαστε "άρρωστοι", ανέλαβαν να μας "θεραπεύσουν" ακόμα και χωρίς τη συγκατάβαση και άρα χωρίς την έγκρισή μας. Αυτό δεν είναι κάτι παράξενο ...Αυτό συμβαίνει συχνά σε "βαριά" περιστατικά ...Κάποτε θα "καταλάβουμε" το πόσο "καλό" μας έκαναν.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τις ομοιότητες; Ομοιότητες, όμως, οι οποίες δεν σταματάνε στους χειρισμούς τους, αλλά υπάρχουν και στις μεθοδολογίες τους. Το ότι άλλαξαν οι εποχές, δεν σημαίνει ότι αλλάζουν και οι επιτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος. Τα "αφεντικά" πάντα διαλέγουν εκλεκτούς τους "φίλους", για να τους δώσουν την εξουσία. Κάποτε, για παράδειγμα, κυρίαρχη ήταν η ψυχροπολεμική ένταση και οι ιμπεριαλιστές ήταν στρατοκράτες ...Σκληροί στρατοκράτες, πολλοί εκ των οποίων δεν παρατούσαν τις στρατιωτικές στολές ακόμα κι αν καταλάμβαναν πολιτικά αξιώματα. Ως εκ τούτου διόριζαν Χούντες συναδέλφων τους στρατιωτικών με στρατιωτικές στολές ...Χούντες συναδέλφων και φίλων, οι οποίοι είχαν "φοιτήσει" στα ίδια στρατιωτικά "σχολεία" μεταξύ τους. Τότε ήταν μεγάλο "διαβατήριο" επιτυχίας να έχεις "σπουδάσει" στο Γουέστ Πόιντ των ΗΠΑ.

Σήμερα ιμπεριαλιστές είναι οι τοκογλύφοι και οι τραπεζίτες. Ως ιμπεριαλιστές έχουν κι αυτοί συμφέρον να στηρίξουν Χούντες δικών τους ανθρώπων. Λογικά, όμως, δεν έχουν φίλους και συμμαθητές στρατιωτικούς, για να στηρίξουν τις Χούντες τους. Ποιους γνωρίζουν; Τους φίλους και τους συμμαθητές τους από τα διάφορα "στρατόπεδα" της δικής τους "επιστήμης" ...Τους συνάδερφούς τους από το Χάρβαρντ, οι οποίοι έγιναν τραπεζίτες και τοκογλύφοι. Ό,τι ήταν στην ψυχροπολεμική εποχή το West Point έγινε στην Νέα Τάξη το Harvard. Τι είναι ο Παπαδήμος; Τραπεζίτης δεν είναι; Είναι τραπεζίτης, ο οποίος κατέλαβε πραξικοπηματικά την πρωθυπουργική θέση, γιατί αυτό βόλευε τους συναδέρφους του, οι οποίοι ασκούν παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρό τους. Είναι λοιπόν ο Παπαδήμος όμοιος με τον Παπαδόπουλο ή δεν είναι; Είναι η Κυβέρνησή του όμοια με αυτήν της Χούντας ή δεν είναι;
Αν αυτά είναι εύκολα κατανοητά, υπάρχουν και πράγματα, τα οποία δεν είναι με τίποτε κατανοητά. Δεν είναι κατανοητά και σε αυτό το επίπεδο η μη κατανόηση των πραγμάτων συνήθως οδηγεί σε τραγωδίες ...Εθνικές τραγωδίες. Τι θέλουμε να πούμε; Για παράδειγμα, δεν είναι κατανοητή η σημερινή στάση της ΝΔ. Δεν είναι κατανοητή η "άρνηση" του αρχηγού της να επωφεληθεί άμεσα και γρήγορα από την κρίση που περνάει το αντίπαλο "στρατόπεδο". Λες και δεν θέλει να γίνει Πρωθυπουργός, εφόσον είναι εύκολο γι' αυτόν να το πετύχει, σε περίπτωση που πάμε σε εκλογές. Και όμως, δεν ζητάει εκλογές αυτός, ο οποίος θα αγγίξει το "όνειρό" του, αν γίνουν τέτοιες. Αντιλαμβανόμαστε ότι εδώ πλέον μπορούμε να μιλάμε κανονικά για συνενοχή της ΝΔ.

Δεν εξηγείται διαφορετικά. Το δήθεν "εχθρικό" και σχεδόν "μισητό" ΠΑΣΟΚ "βυθιζόταν" στο χάος και η ΝΔ όχι μόνον δεν το "αποτελείωσε", αλλά ανέλαβε να "σηκώσει" η ίδια το μεγαλύτερο βάρος των "αμαρτιών" του. Ανέλαβε να σηκώσει η ίδια το μεγαλύτερο της ευθύνης της σωτηρίας του. Το ΠΑΣΟΚ παραπαίει καθημερινά και η "εχθρική" ΝΔ όχι απλά δεν ζητάει εκλογές να το "γκρεμίσει" από την εξουσία, αλλά το στηρίζει σαν "δεκανίκι". Τι μυστήριο είναι και τούτο; Αυτοί, οι οποίοι επί δεκαετίες έβαζαν τους πολίτες να μαλώνουν στα καφενεία, κάθονται και "στηρίζουν" τους αντιπάλους; Ο λαός είναι έτοιμος να τιμωρήσει τους υπεύθυνους και αυτοί, οι οποίοι φαινομενικά μπορούν να επωφεληθούν άμεσα, δεν πηγαίνουν στο "ταμείο" των εκλογών; ...Δεν τολμάνε να διεκδικήσουν τα κέρδη και τρέχουν ν' αρπάξουν το μερίδιο από τη ζημιά;

Παράξενα και ανεξήγητα πράγματα είναι αυτά. Παράξενες και ανεξήγητες συνεργασίες είναι αυτές. Ή μήπως δεν είναι τόσο παράξενες και τόσο ανεξήγητες όσο φαίνονται και έχουν ξανασυμβεί; Επειδή εμείς είμαστε της σωκρατικής λογικής και μας αρέσει να "εκμαιεύουμε" την απάντηση από τον αναγνώστη, προκειμένου να τον βάζουμε να σκέφτεται πάνω σε "στέρεες" βάσεις, θα επιχειρήσουμε να τον βάλουμε να βγάλει μόνος του τις απαντήσεις από τα σημερινά μυστήρια. Ρωτάμε λοιπόν τα πλέον προφανή, που είναι γνωστά σε όλους. Τι ακριβώς είναι η ΝΔ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και πώς μπορούν να συνεργάζονται;

Η ΝΔ δεν είναι η "συνέχεια" της Δεξιάς, η οποία κάποτε υποτίθεται πως ήταν "βασιλική"; Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η "συνέχεια" της βενιζελικής παράταξης, η οποία κάποτε επίσης υποτίθεται πως ήταν "αντιβασιλική"; Γιατί λέμε υποτίθεται; Γιατί στην πραγματικότητα εδώ και έναν σχεδόν αιώνα κάποιοι "δουλεύουν" συστηματικά τον ελληνικό λαό. Κάποιες συμμορίες ιδιωτών παριστάνουν τους κομματάρχες και "διχάζουν" τον λαό, εμφανιζόμενοι σαν "παραταξιάρχες". Κάποιοι λίγοι ιδιώτες παρουσιάζονται ως "παίκτες" σε ένα παιχνίδι εξουσίας, το οποίο στο τέλος μετατρέπει τον λαό σε θύμα τους ...Ένα "παιχνίδι" τύπου "Παναθηναϊκού" εναντίον "Ολυμπιακού", όπου ο λαός είναι ένα αφελές θύμα της "κερκίδας" και οι γνωστοί κομματάρχες κάνουν τα παιχνίδια των "προέδρων" ...Ένα "παιχνίδι" όπου ο δήθεν "φίλαθλος" συμπάσχει, συμπορεύεται και αγωνίζεται με τον "Βαρδινογιάννη" ή τον "Κόκκαλη" της πολιτικής ..."Αγκαλιασμένοι" σφικτά στις εκλογές και στην κονόμα χώρια.

Αυτές οι συμμορίες, οι οποίες μονοπωλούν την εξουσία για περίπου έναν αιώνα στην Ελλάδα, είναι αυτές, οι οποίες τελικά "μεταλλάχθηκαν" σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εδώ τίθεται και το ερώτημα. Αυτοί οι σημερινοί "συνεργαζόμενοι" πρώτη φορά συνεργάζονται εις βάρος του λαού και της Δημοκρατίας ή μήπως το έχουν ξανακάνει; Πρώτη φορά προκαλούν μόνοι τους μια πολιτική "ανωμαλία", ώστε στη συνέχεια να επωφεληθούν και πάλι οι ίδιοι; Πρώτη φορά μετατρέπουν το Σύνταγμα σε "πατσαβούρα", ώστε να έρθουν να κάνουν τους "ανένδοτους"; Μήπως αυτοί οι δήθεν εχθροί είναι κρυφοσυνέταιροι μεταξύ τους και τώρα απλά αποκαλύπτονται; Μήπως μας δούλευαν όλα αυτά τα χρόνια της Μεταπολίτευσης και όχι μόνον; Μήπως έβαζαν τον κόσμο στα καφενεία να μαλώνει και αυτοί στα κρυφά μοιράζονταν μεταξύ τους πλούτη και αξιώματα;

Όμως, αυτά τα ανεξήγητα δεν τελειώνουν εκεί και δεν αφορούν μόνον τη "δεξιά" ΝΔ. Το ακροδεξιό ΛΑΟΣ πώς είναι δυνατόν να στηρίζει την Κυβέρνηση αυτών, που θεωρητικά "μισεί"; ...Την Κυβέρνηση των "γομαριών", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένα μέλος του; Τι ρόλο παίζει ο Καρατζαφέρης; ...Ο γνωστός Κωλοτούμπας, ο οποίος επισήμως παριστάνει τον "βασιλόφρονα"; Λειτουργεί μόνος του και αυτοβούλως ή μήπως είναι μια "μαριονέτα", που πρέπει εμείς να βρούμε σε ποια "χέρια" καταλήγουν τα "νήματα" που την "κινούν"; Μήπως ο ανιψιός του Ελευθερίου Βενιζέλου Μητσοτάκης, που κάποτε χάρισε την "οικοσκευή" στον Τέως, τα έχει βρει πίσω από την "πλάτη" μας και για άλλες δωρεές;

Γι' αυτόν τον λόγο μιλήσαμε πιο πάνω για επικίνδυνες καταστάσεις. Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τις ημέρες που προηγήθηκαν της Χούντας. Η Χούντα των Συνταγματαρχών αφορούσε μια αλλαγή στη διαχείριση μιας εξουσίας ενός κράτους, το οποίο όμως δεν φαινόταν να χάνει μέρος της εθνικής του κυριαρχίας. Σήμερα αυτή η αλλαγή στη διαχείριση της εξουσίας συνοδεύεται από απώλεια αυτής της κυριαρχίας και αυτό την κάνει άκρως επικίνδυνη. Αυτοί, οι οποίοι διορίζουν εξουσίες, δεν το κάνουν εις βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων, αλλά το κάνουν υπέρ ξένων αφεντικών ...Δεν παίζουν Έλληνες πολιτικοί "παιχνίδια" εις βάρος Ελλήνων πολιτικών, αλλά "παιχνίδια" υπέρ ξένων ιμπεριαλιστών.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι μια Κυβέρνηση, που "παίζει" για παράδειγμα ένα "παιχνίδι" του ΠΑΣΟΚ εις βάρος της ΝΔ ...Ένα "παιχνίδι" των "προοδευτικών" εις βάρος των "συντηρητικών". Η Κυβέρνηση Παπαδήμου παίζει παιχνίδι εις βάρος του ίδιου του λαού. Η Κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί "σύμπραξη" των δύο προδοτών του δικομματισμού και έρχεται να "οριστικοποιήσει" την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας ...Έρχεται να βάλει τις τελικές υπογραφές για τη μεταβίβαση των εθνικών μας κεφαλαίων στα χέρια των δανειστών μας ...Έρχεται να βάλει την υπογραφή της στην προδοσία των προηγούμενων ...Των προηγούμενων, οι οποίοι από κοινού μάς έφεραν σε αυτήν την κατάσταση ...Των προηγούμενων, οι οποίοι κυριάρχησαν στη Μεταπολίτευση και πλουτίζοντας εις βάρος του λαού και της πατρίδας, σήμερα παραδίδουν τη χώρα σε ξένους κατακτητές και ιδιοκτήτες.

Η κατάσταση σήμερα μοιάζει με την επομένη της αναχώρησης από την Ελλάδα των ναζιστικών στρατευμάτων. Μοιάζει με τις "σκοτεινές" εκείνες ημέρες, όπου ο δοτός Πρωθυπουργός Παπανδρέου, διορισμένος απευθείας από ξένους τοποτηρητές, προσπαθούσε να σώσει τους προκατόχους του. Νέοι προδότες αγωνίζονταν να σώσουν τους προηγούμενους προδότες. Αγγλόδουλοι υπό τις εντολές του Σκόμπυ αγωνίζονταν να σώσουν τους δωσίλογους, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί ...Να σώσουν τους "Έλληνες", οι οποίοι είχαν συνεργαστεί με τους Ναζί και εξαιτίας της φυγής των τελευταίων φοβούνταν τα αντίποινα του λαού ...Να σώσουν τους δωσίλογους, οι οποίοι εκείνη την ώρα έδιναν τη μάχη της επιβίωσης εναντίον του ελληνικού λαού.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα. Μια δοτή Κυβέρνηση —και μάλιστα υπό το "βλέμμα" και την επίβλεψη του "στρατηγού" Ράιχενμπαχ— θα προσπαθήσει να σώσει την προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία μας πρόδωσε ...Ένας δοτός Πρωθυπουργός, όπως ο Παπαδήμος, προσπαθεί να σώσει μια προδοτική Κυβέρνηση, που, αφού "έκλεψε" την ψήφο του λαού, λέγοντας "...λεφτά υπάρχουν", μας πρόδωσε στους τοκογλύφους. Μια δωσιλογική κυβέρνηση, η οποία υπό τις ευλογίες και υπό την κρυφή καθοδήγηση του ΔΝΤ και των δανειστών μας εγκλώβισε τη χώρα σε μια θανάσιμη "παγίδα" ...Μια Κυβέρνηση, η οποία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της Μεταπολίτευσης, εφόσον ήταν η Κυβέρνηση του κόμματος εκείνου, το οποίο μονοπώλησε τη Μεταπολίτευση. Αυτήν την Κυβέρνηση προσπαθούν να σώσουν σήμερα οι Ράιχενμπαχ και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές με τη χρήση "αναλώσιμων" Παπαδήμων. Στη σωτηρία αυτής της Κυβέρνησης παίρνει μερίδιο και ο "αντίπαλος" Σαμαράς.

Στην πραγματικότητα αυτό, το οποίο προσπαθούν όλοι αυτοί από κοινού να σώσουν, είναι η ίδια η Μεταπολίτευση. Αυτή μας πρόδωσε —για να τους εξυπηρετήσει— και αυτήν προσπαθούν να σώσουν με τον Παπαδήμο ...Την Μεταπολίτευση, η οποία, αφού μας λεηλάτησε και μας κατέστρεψε, σήμερα μας παρέδωσε στους δανειστές μας και αφεντικά της. Αυτή η Μεταπολίτευση τώρα καταρρέει και φοβάται τις συνέπειες των πράξεών της. Οι πρωταγωνιστές της όμως δείχνουν προς πάσα κατεύθυνση πως είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα τους για την επιβίωσή τους. Δείχνουν πως δεν θα εγκαταλείψουν τόσο εύκολα τα "όπλα". Δεν φαίνεται πρόθεση των δωσίλογων και προδοτών ούτε να εγκαταλείψουν μόνοι τους την εξουσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά ούτε και να δώσουν τη δυνατότητα στον λαό ν' "αποφασίσει" μόνος του.

Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε βέβαιο ότι η Χούντα του Παπαδήμου είναι ένα μεταβατικό στάδιο για κάτι το οποίο θα ακολουθήσει και το οποίο θα είναι πολύ χειρότερο. Λογικό είναι να είμαστε βέβαιοι για κάτι τέτοιο. Όσες "παρατάσεις" ζωής κι αν πάρει μια τέτοια δοτή Κυβέρνηση, θα είναι "ασπιρίνες" σε ένα πρόβλημα, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε "καρκίνο" για το σύστημα. Δεν μπορούν επί μακρόν να επιβάλλουν μια "μαριονέτα" στη θέση του Πρωθυπουργού μιας στην κυριολεξία κατακτημένης χώρας. Δεν είναι δυνατόν να στερούν από τον λαό τη δυνατότητα να εκλέγει τον φυσικό ηγέτη του ...Πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι —για λόγους επιβίωσης— επιθυμούν να διορίζουν τον ηγέτη της αρεσκείας τους.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Κατάλαβε ποιο είναι το πρόβλημα των δωσίλογων της Μεταπολίτευσης; Θέλουν να μπορούν να διορίζουν ηγέτη της αρεσκείας τους, για να δρομολογεί τα πράγματα που ευνοούν τους "δανειστές" μας και ταυτόχρονα δεν θέλουν να το χρεωθούν οι ίδιοι και να καταστραφούν. Αν πάμε σε κανονικές εκλογές, αυτά θα γίνουν καί τα δύο. Ο λαός δεν θα ψηφίσει τους ηγέτες της αρεσκείας τους και ταυτόχρονα θα τιμωρήσει αυτούς, οι οποίοι μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Άρα; Άρα πρέπει ν' αρχίσουν να απεργάζονται σχέδια ανωμαλίας ...Σχέδια, τα οποία θα τους προσφέρουν τη δυνατότητα καί να διορίσουν έναν δικό τους ηγέτη καί ταυτόχρονα να σωθούν οι ίδιοι.

Αυτά όμως, παρ' όλο που φαίνονται πρωτοφανή, αλλά και δύσκολα να εφαρμοστούν, δεν είναι και τόσο ...Έχουν ξαναεφαρμοστεί ...και γι' αυτό είμαστε τόσο σίγουροι ότι πρόκειται περί επανάληψης ...Σε πατημένο "μονοπάτι" επιχειρούν να περπατήσουν οι προδότες ...Από παλιά "πόρτα" προσπαθούν να διαφύγουν. Για παράδειγμα, γνωρίζει ο αναγνώστης πώς γλίτωσαν οι δωσίλογοι της κατοχής; Πώς γλίτωσαν αυτοί, οι οποίοι μας παρέδωσαν στους Ναζί; Πώς γλίτωσαν οι γερμανόφιλοι δωσίλογοι; Πώς όμως θα καταλάβεις πως γλίτωσαν όλοι αυτοί, αν δεν γνωρίζεις πρώτα απ' όλα ποιοι ήταν. Αν δεν γνωρίζεις από πού προέρχονταν στον κύριο όγκο τους;

Οι δωσίλογοι ήταν στην πλειοψηφία τους αντιμοναρχικοί, που προσπάθησαν να αποκομίσουν πολιτικό κέρδος μέσα από μια εθνική τραγωδία. Ήταν αντιμοναρχικοί, που έβλεπαν τους Γερμανούς σαν "ευκαιρία" για να επικρατήσουν στην ελληνική πολιτική σκηνή έναντι των ανταγωνιστών τους ...Των ανταγωνιστών, οι οποίοι ήταν οι "αυλικοί", εφόσον ο ελληνικός θρόνος ήταν παραδοσιακά αγγλόφιλος. Όλοι αυτοί μετά την κατάρρευση του ναζιστικού παράγοντα έβαλαν "νερό" στο "κρασί" τους και άλλαξαν "τροπάριο". Μπρος στον τρόμο μιας πιθανής εξοντωτικής τους τιμωρίας, "κρύφτηκαν" πίσω από τον Βασιλιά, του οποίου η επιστροφή μάς οδήγησε στον Εμφύλιο. Έγιναν οι πιο φανατικοί "νοσταλγοί" του Βασιλιά. Γιατί; Γιατί η επιστροφή του θα τους έσωζε.

Γιατί οδηγηθήκαμε στον αναπόφευκτο εμφύλιο; Γιατί επέστρεψε ένας κληρονομικός άρχων, χωρίς να τον θέλει ο λαός, που ήταν στην συντριπτική πλειοψηφία του δημοκράτης. Επέστρεψε σε μια εποχή όπου ο λαός ήταν απόλυτα εχθρικός με το πολιτικό προσωπικό, όπως συμβαίνει σήμερα με τους "αγανακτισμένους" ...Εχθρικός όμως με όλους και όχι μόνον με τους γερμανόφιλους δωσίλογους που τον πρόδωσαν, συνεργαζόμενοι με τους Ναζί ...Εχθρικός και με τους αγγλόφιλους πολιτικούς, οι οποίοι τον πρόδωσαν, "κοπανώντας" την από την Ελλάδα και εγκαταλείποντάς τον την πιο δύσκολη ώρα.

Οι πάντες δηλαδή μετά την απελευθέρωση βρίσκονταν στη "μαύρη" λίστα του λαού. Τι έκαναν τότε, για να "παρακάμψουν" αυτόν τον εχθρικό λαό; Ενώθηκαν, γιατί αναζήτησαν την ισχύ εν τη ενώσει. Γκεσταπίτες και γερμανοτσολιάδες έγιναν "ένα" με το χαφιεδαριό του Βασιλιά, το οποίο επέστρεφε από την "κοπάνα" στον Νείλο. Όλα τα άλλα ήταν θέμα διαχείρισης ...Θέμα ισχύος μεταξύ των "συνεταίρων", ώστε κάποιος να πάρει λιγότερο "βάρος" από τον άλλο, που θα έπαιρνε περισσότερο. Γι' αυτόν τον λόγο έβαλαν τον φιλοβενιζελικό —και υποτίθεται αντιμοναρχικό— Παπανδρέου να προκαλέσει τον "Εμφύλιο Πόλεμο" στο όνομα του βασιλιά.

Γιατί έγινε αυτό; Γιατί, όπως διαπιστώσαμε και εκ των αποτελεσμάτων, ήταν η τέλεια λύση ...Η τέλεια λύση για το υπό αμφισβήτηση πολιτικό προσωπικό. Θα προκαλούσαν την απόλυτη "σύγχυση" στην κοινωνία και θα επιβίωναν όλοι τους. Κάποιοι απόντες θα "επέστρεφαν" στην εξουσία την ώρα που δεν τους ήθελε κανένας και κάποιοι προδότες δεν θα "έφευγαν" από τη ζωή, όπως θα έπρεπε να συμβεί. Αυτό δεν το έκαναν για λόγους ανθρωπισμού. Δεν το έκαναν οι αγγλόδουλοι βασιλόφρονες, επειδή ήταν καλοί άνθρωποι ...Εντολή των αφεντικών τους ήταν. Όταν ξένα αφεντικά φεύγουν και έρχονται καινούργια, τότε ΟΛΟΙ οι προδότες είναι χρήσιμοι. Ειδικότερα αυτοί των "άλλων", οι οποίοι κινδυνεύουν παραπάνω.

Οι Γερμανοί έφυγαν και οι Άγγλοι θα έσωζαν ΟΛΟΥΣ τους προδότες. Ο Βασιλιάς ήταν αυτός, ο οποίος θα τα επιτύγχανε όλα αυτά για τη νεοσυσταθείσα τότε κοινή συμμορία ...Ο Βασιλιάς, ο οποίος υποτίθεται ότι "επέστρεψε" εξαιτίας "λαθών" που έκανε ένας άνθρωπος, ο οποίος θεωρητικά ανήκε στην "αντίπαλη" πολιτική ομάδα. Μια "αντίπαλη" ομάδα όμως έτοιμη να του προσφέρει γη και ύδωρ, γιατί κινδύνευε ...Η ομάδα του Λαμπράκη, ο οποίος συνεργάστηκε με τους Ναζί.

Τον Εμφύλιο, δηλαδή, τον προκάλεσε ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε όφελος από τη μεταπολεμική "ανωμαλία", εφόσον ήταν θέμα χρόνου να τιμωρηθούν οι δωσίλογοι και οι δωσίλογοι στην πλειοψηφία τους ανήκαν στο πολιτικό περιβάλλον του. Τον Εμφύλιο τον προκάλεσε ένας Παπανδρέου, ο οποίος ανήκε στο ίδιο περιβάλλον με τους σκληρούς δωσίλογους, όπως ήταν ο πατέρας Λαμπράκης ή ο παππούς Πάγκαλος. Με τον Εμφύλιο έλυναν όλα τους προβλήματα. Ο Βασιλιάς "επέστρεφε" και αυτοί απέφευγαν τον "τοίχο" της εκτέλεσης ...Το απόλυτο "κόλπο" ...Καί ο "σκύλος" της μοναρχίας "χορτάτος" καί η κρατική "πίτα" —για να τη μοιραστούν εκ νέου τα ρεμάλια και οι δωσίλογοι— διαθέσιμη.

Τα πάντα τα έλυναν οι δωσίλογοι με το μικρότερο δυνατό κόστος. Εξυπηρετούσαν μεν έναν ιδεολογικό τους αντίπαλο, αλλά επιβίωναν και οι ίδιοι τόσο φυσικά όσο και ιδεολογικά. Έδιναν την εξουσία σε έναν ιδεολογικό τους αντίπαλο με "αντιπαροχή" τη σωτηρία τους. Αυτή η "πάσα" στους βασιλόφρονες όχι μόνον τους έσωζε, αλλά τους εξασφάλιζε και μια μελλοντική "επιτυχία", εφόσον θα μπορούσαν να εμφανιστούν εκ νέου σαν "ειδικοί" της Δημοκρατίας και γενναίοι "αντιμοναρχικοί". Έδιναν την απόλυτη εξουσία σε έναν δούλο των ιμπεριαλιστών, ο οποίος υπάκουε στις εντολές εκείνων, που τους ήθελαν κι εκείνους ζωντανούς. Οι προδότες, οι οποίοι παρίσταναν τους "δημοκράτες", διευκόλυναν έναν "ελέω Θεού" κληρονομικό εξουσιαστή, ο οποίος είχε πάρει εντολές να τους προστατεύσει ...Ο λαός στο απόλυτο "περιθώριο".

Αυτά δεν είναι υποθέσεις. Αυτά τα είδαμε να συμβαίνουν. Η απόλυτη εφαρμογή τους έγινε στο πρόσωπο του Παπανδρέου. Ο γέρος Παπανδρέου, ο οποίος ανήκε σε ένα κόμμα που συστεγαζόταν στη Λαδά μαζί με Ναζί και Γκεσταπίτες, όχι μόνον επιβίωσε και έζησε πλούσια "ελέω Θρόνου" σαν "αντιμοναρχικός", αλλά στο τέλος ετάφη και σαν ο "Γέρος της Δημοκρατίας" ..."Γέρος της Δημοκρατίας" αυτός, ο οποίος στη Λαδά μοιραζόταν τα ίδια γραφεία με τους Ναζί κατακτητές ..."Γέρος της Δημοκρατίας" αυτός, ο οποίος, για να επιστρέψει ο Βασιλιάς, αιματοκύλισε τον λαό στα Δεκεμβριανά.

Η συνέχειας εκείνης της προδοτικής συμμορίας είναι η σημερινή και επίσης προδοτική συμμορία του ΠΑΣΟΚ ...Η παρέα των Λαμπράκηδων, Παπανδρέου και Παγκάλων είναι οι σημερινοί πρωταγωνιστές της προδοσίας του "Μνημονίου" ...Γνήσια τέκνα των δωσίλογων της κατοχής είναι και οι πρωταγωνιστές της σημερινής προδοσίας ...Εγγόνια δωσίλογων είναι οι σημερινοί Παπανδρέου και Πάγκαλοι. Κατάλαβε ο αναγνώστης για ποιον λόγο αναζητούμε τις "ρίζες" της σημερινής συνεργασίας των δύο μεγάλων "αντίπαλων" κομμάτων; Κατάλαβε τον λόγο που αναζητούμε τις παλιές "πόρτες" διαφυγής των δολοφόνων;

Στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ αντίπαλα κόμματα. Εδώ και έναν αιώνα λειτουργούν ως πολιτικές συμμορίες, οι οποίες μονοπωλούν τα πάντα, στηριζόμενες στην άγνοια του λαού και στις "πλάτες" των ιμπεριαλιστών ...Συμμορίες ιδιωτών συνεταίρων, που "δουλεύουν" τον λαό είναι. Χρησιμοποιούν ως φόβητρο τον δήθεν κομμουνιστικό κίνδυνο, για να "μαντρώνουν" τον λαό μέσα στο "θέατρό" τους και διαρκώς παίζουν την ίδια "παράσταση". Από κοινού υποτίθεται σε γλιτώνουν από το σταλινικό "σκότος", αλλά πρέπει να διαλέξεις μόνον ανάμεσα σ' αυτούς τους δύο. Θα είσαι "αγνώμων" αν δεν διαλέξεις κάποιον από τους δύο αυτούς "σωτήρες" ...Η πιο ακριβή και αιμοβόρα "παράσταση", που έχει δει ο ελληνικός λαός.

Απλά, μέσα στον χρόνο "μεταλλάσσονται" και προσαρμόζονται, χωρίς όμως να χάνουν τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Ο σοβιετικός εχθρός έξω υποτίθεται ότι "λυσσομανά" και οι "σωτήρες" εντός προσαρμόζονται στις δικές τους εξελίξεις ...Βασιλικοί και αντιβασιλικοί όταν υπάρχει βασιλιάς και χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλιστές όταν αυτός δεν υπάρχει. Πάντα υπάρχει τρόπος να επιβιώνουν, εφόσον γνωρίζουν πώς να προσαρμόζονται στους καιρούς. Πάντα όμως μιλάμε για τα ίδια πρόσωπα. Τα παλιά "βρακολάστιχα" του Βασιλιά είναι οι ιδιοκτήτες της ΝΔ και οι παλιοί δωσίλογοι των Ναζί είναι οι ιδιοκτήτες του ΠΑΣΟΚ. Οι πρώτοι "ακολούθησαν" την Αγγλία στην παρακμή της και οι δεύτεροι προόδευσαν εξαιτίας των νέων επιλογών τους ...Οι πρώην γερμανόδουλοι συνεργάτες των Ναζί, που στη συνέχεια έγιναν φανατικοί αμερικανόδουλοι.

Μόνο αν γνωρίζει κάποιος την "καταγωγή" των ιδρυτικών και ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ερμηνεύει την πάγια συμπεριφορά τους ...Μπορεί να εξηγήσει την απόλυτη προσήλωσή τους στον στόχο της κατάληψης της εξουσίας ...Μπορεί να εξηγήσει τον "έρωτά" τους για την εξουσία. Μπορεί να εξηγήσει την ισχυρή συντροφικότητα, που χαρακτηρίζει τα ηγετικά του μέλη ...Και με τον διάολο μπορούν να συνεταιριστούν, αν είναι να διατηρηθούν στην εξουσία. Δεν υπάρχει γι' αυτούς "διαφωνία", που να μπορεί να τους διχάσει. Μπορεί να σκοτώνονται μεταξύ τους, αλλά την ώρα που θα πρέπει να είναι ενωμένοι, είτε για να διεκδικήσουν είτε για να διατηρήσουν την εξουσία, θα είναι ενωμένοι σαν γροθιά.

Γιατί; Γιατί, έχοντας βιώσει τον τρόμο της εξοντωτικής τιμωρίας του δωσίλογου, έχουν κάνει "θρησκεία" τους την εξουσία. Έχοντας στην κυριολεξία γλιτώσει τις ζωές τους μέσα από του Χάρου τα "δόντια", θεωρούν την εξουσία σαν το απόλυτο μέσο που τους εξασφαλίζει την επιβίωση. Έχοντας γλιτώσει τις ζωές τους σε μια Ευρώπη, η οποία καθάριζε τους δωσίλογούς της σαν τις "μύγες", ήταν απόλυτα υπάκουοι στους σωτήρες τους. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν "έρωτα" με την εξουσία. Έχοντας γνωρίσει τα "καλά" που προσφέρει η εξουσία στον κάτοχό της, είναι σε θέση να κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να την κατακτήσουν και βέβαια να τη διατηρήσουν ...Αυτοσκοπός σε βαθμό έμμονης ιδέας τούς έχει γίνει. Αισθάνονται ασφαλείς μόνον με την επαφή τους με την εξουσία, εφόσον ποτέ δεν γνωρίζουν ποιος και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους "θαμμένους" —και όχι "χαμένους"— φακέλους που τους αφορούν.

Γι' αυτόν τον λόγο δεν "ξεχνάνε" ποτέ τις υποχρεώσεις τους ...Υποχρεώσεις όχι μόνον στα ξένα αφεντικά, αλλά και στους ντόπιους "ενδιάμεσους". Χρωστάνε πολλά πράγματα στους Παπανδρέου, για να τους αγνοήσουν σε μια δύσκολη οικογενειακή στιγμή τους. Χρωστάνε πολλά πράγματα και αυτό το κατάλαβε με τον χειρότερο τρόπο ο χοντρόΒαγγέλης, ο οποίος πήγε ν' ανατρέψει τον μισόχαζο απόγονο και κληρονόμο τους. Στον γέρο χρωστάνε την επιβίωσή τους και στον Ανδρέα την επιτυχία τους ...Όχι τον Γιωργάκη αλλά και έναν σκουπιδοτενεκέ θα προσκυνήσουν, αν φέρει το όνομα Παπανδρέου και το οποίο κρίνουν ότι τους δίνει περισσότερες πιθανότητες στη διεκδίκηση της εξουσίας ..."Χρωστάνε" ...και η καλύτερη, για να τους υπενθυμίζει τα χρέη τους, είναι η Μαργαρίτα ...Η απόλυτα εξειδικευμένη "εισπράκτορας" του ύστερου παπανδρεϊσμού.

Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβει το ΠΑΣΟΚ στα "ανώτερα" κλιμάκιά του ...Στα κλιμάκια εκείνα, τα οποία δεν συνεδριάζουν στην Ιπποκράτους ...Στα κλιμάκια εκείνα, τα οποία λύνουν τις διαφορές τους στην αμερικανική πρεσβεία ...Στα κλιμάκια εκείνα, τα οποία δεν αφορούν μόνον τους αυθεντικούς πασόκους τύπου Παπανδρέου, Λαμπράκηδων ή Σημίτηδων, αλλά και τους πολιτικούς "μετανάστες" της ίδιας συμμορίας τύπου Μητσοτάκη και Σαμαρά....Αυτά συμβαίνουν ...κι όποιος θέλει ας το ψάξει όσο θέλει. Αυτά αφορούν τους ιδιοκτήτες των κομμάτων και όχι βέβαια τους αφελείς ψηφοφόρους τους ...Τους ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει μέσα στα ιδιόκτητα κόμματα, που έφτασαν στο σημείο να χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες των διαπλεκομένων, για να ζουν σαν μεγιστάνες οι ιδιοκτήτες τους.

Ο κόσμος, ο οποίος ψηφίζει αυτά τα δύο κόμματα των σφουγκοκολάριων του Παλατιού και των δωσίλογων των Ναζί, είναι απλά το κορόιδο ...Το κορόιδο, που, όποτε τους βολεύει, το βάζουν να κυματίζει σημαιάκια και όποτε τους βολεύει το βάζουν σε εμφύλιες περιπέτειες ...Το ΚΟΡΟΪΔΟ της ιστορίας ...Ένα γιγαντόσωμο ΧΑΪΒΑΝΙ, που με το "καρότο" ενός διορισμού, μιας επιδότησης ή μιας προαγωγής κατόρθωσε να το "σύρει" από τη "μύτη" μέχρι και ο μισόχαζος γιος της Μαργαρίτας ...Ο μισόχαζος, που είχε το θράσος όχι μόνον να τους σύρει με τα ψέματα τού "...λεφτά υπάρχουν", αλλά και στο τέλος να τους ειρωνεύεται κιόλας, "καταγγέλλοντας" στην Ευρώπη ότι οι Έλληνες είναι οι διεφθαρμένοι, που σέρνονται πίσω από "καρότα". Αφού πρώτα μας "έφτυσε" ο ίδιος, κάθεται και μας κοροϊδεύει με τους Ευρωπαίους για τα "φτύματα" που έχουμε πάνω μας.

Γιατί λοιπόν να μην θεωρήσουμε ότι αυτή η αδίστακτη συμμορία με το διπλό πρόσωπο δεν θα επαναλάβει τον εαυτό της; Γιατί να μην θεωρήσουμε σήμερα ότι δεν θα επιχειρήσουν να επαναλάβουν το ίδιο κόλπο; ...Το ίδιο πετυχημένο και δοκιμασμένο κόλπο, το οποίο έσωσε τους δικούς τους ανθρώπους; Με τον διορισμένο Παπαδήμο μπορούν να χρησιμοποιούν τον κρατικό μηχανισμό με τρόπο που να διχάζει τους Έλληνες ...Όπως ακριβώς έκαναν και με τον Παπανδρέου στην προεμφυλιακή περίοδο. Μπορούν να στήσουν την ίδια ακριβώς "παράσταση" με αυτήν που παίχτηκε τότε, αλλά και αργότερα παραμονές της Χούντας. Θα μας βάλουν εκβιαστικά ν' ανεχθούμε μια "κουτσουρεμένη" Δημοκρατία μπροστά στον "βασιλικό" κίνδυνο της "καθόλου" Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που ελέγχουν έναν δοτό Πρωθυπουργό, τον οποίο δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, εύκολο είναι να τον ωθήσουν στις ολέθριες για τον κόσμο αποφάσεις.

Τι τους λείπει για την παράσταση; ...Ένας τεχνητός εχθρός ...Ένας εχθρός ορατά αντιδημοκρατικός, ο οποίος θα κάνει δελεαστική τη Δημοκρατία ακόμα και στην "κουτσουρεμένη" της μορφή ...Τους λείπει ένας "κωλοτούμπας", ο οποίος να παριστάνει τον "λαγό" και να συνδέεται με την έννοια της Μοναρχίας, ώστε να τους δώσει τη δυνατότητα να παριστάνουν τους δημοκράτες όταν θα πρέπει να "κλείσει" η παράσταση ...Ένας άνθρωπος, ο οποίος θα μπορεί να πάρει το "βάρος" των δικών τους "λαθών" επάνω του και ταυτόχρονα θα συνδέεται ορατά με κάποιον αντιδημοκρατικό παράγοντα. Ποιος είναι αυτός; Ο Καρατζαφέρης ...Το ενοικιαζόμενο υποζύγιο του Μητσοτάκη ...Ο γνωστός κωλοτούμπας ...Ο αγράμματος γαλατάς. Ήδη έχει αρχίσει να "παίζει" το παιχνίδι του.

Λειτουργεί σαν "λαγός" και "γαϊδούρι" μαζί. "Τρέχει", για να οδηγεί τις εξελίξεις εκεί όπου βολεύουν τα αφεντικά και ταυτόχρονα επωμίζεται το κόστος. Πώς είχε πει για το Μνημόνιο και το ΔΝΤ; Ότι φέρει την "υπογραφή" Καρατζαφέρη. Αυτός το σκέφτηκε πρώτος και την πατρότητα της σκέψης του τη διεκδικεί ακόμα και σήμερα, που όλοι οι Έλληνες θεωρούν το ΔΝΤ κάτι ανάλογο της Βέρμαχτ. Τι άλλο διεκδίκησε ο Καρατζαφέρης; Την ιδέα για το πρόσωπο, το οποίο θα ενσάρκωνε τον δοτό Πρωθυπουργό. Δική του ιδέα ήταν υποτίθεται ο Παπαδήμος. Γιατί λέμε υποτίθεται; Γιατί ο Καρατζαφέρης μόνος του δεν σκέφτεται —και βεβαίως δεν αποφασίζει— ούτε για το τι θα φάει. Ο Καρατζαφέρης είναι φερέφωνο του Μητσοτάκη ...Σχεδόν οικόσιτο του Εφιάλτη.

Άρα; Άρα ο Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τις κινήσεις Καρατζαφέρη ...Ο Μητσοτάκης και η παλιά "αντιμοναρχική" συμμορία —της οποίας ήταν ανέκαθεν βασικό μέλος— ξεκινάει τη γνωστή γι' αυτήν "παράσταση". Αυτή η συμμορία, της οποίας το βασικό εκτελεστικό "όργανο" είναι το ΠΑΣΟΚ, είναι αυτή η οποία αγωνίζεται σήμερα να γλιτώσει από το βάρος της προδοσίας. Αυτή είναι που θέλει ν' "απαγκιστρωθεί" από την τελευταία της προδοσία. Ποιος μας λέει λοιπόν πως όλοι αυτοί οι έμπειροι συνωμότες δεν θα επιχειρήσουν να ξανακάνουν αυτά, τα οποία τους έσωσαν στο παρελθόν; Ποιος μας βεβαιώνει πως δεν θα επιχειρήσουν να διχάσουν τον λαό με την απειλή μιας "επιστροφής" του Τέως; "Γαϊδούρι", να τον "κουβαλήσουν" στα πολιτικά πράγματα της χώρας, το έχουν ...Το ίδιο "γαϊδούρι", που το φόρτωσαν με το ΔΝΤ, αλλά και τον Παπαδήμο.

Κατάλαβε ο αναγνώστης πώς "δένουν" τα πράγματα; Κατάλαβε ο αναγνώστης πώς λύνονται τα μυστήρια; Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που η ΝΔ του Σαμαρά τρέχει να σώσει το ΠΑΣΟΚ; Τον Σαμαρά ως φυσικό πρόσωπο τον ενδιαφέρει η σωτηρία του ΠΑΣΟΚ και όχι ως υποτιθέμενο ηγέτη της ΝΔ. Θητεία-αποστολή εκτελεί στην ηγεσία της ΝΔ, εφόσον ο ίδιος είναι μέλος τής ίδιας δήθεν "αντιμοναρχικής" συμμορίας που μεταλλάχθηκε σε ΠΑΣΟΚ. Όμοιος με τον Μητσοτάκη είναι και όχι κλασικός αγγλόστροφος δεξιός. Από το περιβάλλον του θείου του Μητσοτάκη προέρχεται και όχι από την "αυλή" του Τέως. Εγγονός του Μπενάκη είναι. Το δικό του "σπίτι" προστατεύει, εξυπηρετώντας το ΠΑΣΟΚ.

Αν κάποιος συνδέσει την ιδεολογική "καταγωγή" του ΠΑΣΟΚ με αυτήν του Μητσοτάκη, μπορεί να ερμηνεύσει κι άλλα πράγματα. Μπορεί να καταλάβει και τον ρόλο του Καρατζαφέρη. Μπορεί να καταλάβει τον λόγο που σε μια κυβέρνηση καθαρά του ΠΑΣΟΚ παίρνει τόσο μεγάλο μερίδιο και ο βασιλικός γαλατάς. Το κόλπο είναι απλό. Αυτοί, οι οποίοι κρατούν τον "μουντζούρη" της προδοσίας, προσπαθούν να "μουντζουρώσουν" τον περίγυρο, ώστε σιγά-σιγά να φύγουν απαρατήρητοι από τον χώρο της προδοσίας. Οι ίδιοι οι Πασόκοι προσπαθούν να "χαρακτηρίσουν" σαν ακροδεξιά τη δική τους πασοκική κυβέρνηση, για να μπορούν δήθεν να την "πολεμάνε" σαν να ήταν ξένη ...ή τουλάχιστον "αλωμένη".

...Απλό κόλπο παπατζήδων. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε μας πρόδωσαν στους Ναζί και γλίτωσαν από την τιμωρία, είναι αυτοί, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την νέα προδοσία στους Τοκογλύφους. Λέμε τίποτε παράξενο ή ακατανόητο; Το κόμμα, που μας παρέδωσε στους δανειστές, δεν είναι αυτό, το οποίο παράνομα "διόρισε" τον Παπαδήμο στη θέση του Πρωθυπουργού; Με αυτό το "δημοκρατικό" κόμμα δεν συμπορεύεται ο δήθεν "αντίπαλός" του κωλοτούμπας, καταλύοντας το Σύνταγμα και προδίδοντας τη Δημοκρατία; Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από προφανής ο στόχος του ΠΑΣΟΚ, όταν συνεργάζεται με τον βασιλικό γαλατά. Θέλει ν' απεμπλακεί από τις ευθύνες του και "φορτώνει" εντυπώσεις σε κάποιον, ο οποίος δήθεν είναι "αντίπαλός" του.

Συμφέρει το ΠΑΣΟΚ αυτή η "παράσταση", εφόσον σε κάποια στιγμή θα επιχειρήσει να παραστήσει τον αντιμοναρχικό "ήρωα" σε ένα γνωστό γι' αυτό "αντικείμενο" ...Το γνωστό "αντικείμενο" της προστασίας της Δημοκρατίας μέσω του πολέμου με τον "Τέως" ...Ενός ψευτοπόλεμου εύκολου στη διεξαγωγή του, εφόσον εκ των προτέρων μπορεί να "στηθεί". Μπορεί να "στηθεί", γιατί ο Τέως είναι δεδομένο ότι εκβιάζεται από τον Μητσοτάκη. Μπορεί να "στηθεί", εφόσον ο Τέως θα δεχθεί κάθε όρο, για να ξαναμπεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Πάντα περιμένει μια ευκαιρία "επιστροφής", τη στιγμή που δεν έχει πλέον κανένα ακροατήριο στην Ελλάδα. Ο Τέως, που, χάρη στους μηχανισμούς προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ, μπορεί ανά πάσα στιγμή να εμφανιστεί "καβάλα" στο χοντρό "καρατζαφερογαϊδούρι" του Μητσοτάκη.

Οι ξένοι θα λεηλατούν την πατρίδα μας και οι προδότες θα "αγωνίζονται" για την "καθαρότητα" της Δημοκρατίας μας. Λογικό είναι αυτό; Αν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό το κόμμα, ποιο θα μπορούσε να είναι; Η ΝΔ, η οποία δεν έχει σαφή όρια με τον "γαλαζοαίματο" αντίπαλο, ο οποίος έχει επιλεγεί να γίνει σάκος του μποξ για τα παιχνίδια του αντιπερισπασμού; Το κόμμα, το οποίο σήμερα κατηγορείται από τους πάντες για προδοσία, δεν θα είναι αυτό, το οποίο σε μια περίπτωση βασιλικής "ανωμαλίας" θα βγει σαν "σοσιαλιστικό" να αγωνιστεί για τη Δημοκρατία; Οι "σοσιαλιστές" δεν θα είναι αυτοί, οι οποίοι πρώτοι θα βγουν σαν ειδικοί να πολεμήσουν έναν βασιλικό "βρικόλακα"; Οι σημερινοί προδότες δεν θα έχουν την ευκαιρία να μας προκαλέσουν πολιτικό "αλτσχάιμερ" και να μας "πουλήσουν" σωτηρία; Όπως ο "γέρος" Παπανδρέου, ο οποίος, αφού μας βύθισε ως χαφιές των ξένων στον Εμφύλιο, ήταν αυτός ο οποίος μας "πούλησε" στο τέλος πατριωτισμό και δημοκρατικότητα.

Μιλάμε για σίγουρα κόλπα. Το ίδιο επιχειρεί να κάνει και το ΠΑΣΟΚ του εγγονού του. Στο τέλος μπορεί —υπό την καθοδήγηση του Καρχιμάκη και τη σκηνοθεσία του Μπιρσίμ— και να μας βγάλουν στον δρόμο για να πανηγυρίζουμε ...Να πανηγυρίζουμε που χάρη σ' αυτούς σώσαμε τη Δημοκρατία. Μπορεί να μην σταματήσαμε τη λεηλασία της χώρας, αλλά σταματήσαμε το "γαϊδούρι", που έφερνε τον Άνακτα. Μπορεί να χάσαμε μια ολόκληρη πατρίδα, αλλά θα έχουμε σώσει τη Δημοκρατία ...Μη σας πούμε την Παγκόσμια Δημοκρατία ...Μη σας πούμε ότι θα μας "συγχαίρουν" κι αυτοί που σήμερα μας κατηγορούν για τεμπέληδες. Θα μας "τιμήσουν" σαν "ήρωες" αυτοί, οι οποίοι θα αποκτήσουν τον ΟΤΕ ή τη ΔΕΗ και θα λογαριάζονται ως αφεντικά μας ...Οι δισεκατομμυριούχοι ήρωες του Πολυτεχνείου θα "ξεχυθούν" στους δρόμους με τον λαό και θα γίνουν και πάλι "ένα" μ' αυτόν ...Η "ματωμένη" σημαία του ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει και λεκέδες από σαμπάνιες.

Με αυτόν τον πανηγυρικό τρόπο τα ξένα αφεντικά του προδοτικού δικομματισμού θα γίνουν ιδιοκτήτες της χώρας και βέβαια αφεντικά του ίδιου του λαού. Οι τοκογλύφοι "κολλητοί" του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν αφεντικά μας ...Του ΠΑΣΟΚ, που, χάρη στη βοήθεια του Σαμαρά ελπίζει στη σωτηρία του ...Του ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, που νόμιζε ότι απευθύνεται σε πρασινοφρουρούς και πήγε στην Ευρώπη για να τους πει ότι "γλίτωσε" από Πραξικόπημα και παραλίγο να τους "σκοτώσει" με τα γέλια που τους προκάλεσε.

Μέλη αυτού του "δημοκρατικού" ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα ανακάλυψαν τα "σταγονίδια" στην Σχολή Ευελπίδων. Γιατί; Γιατί αυτό το παιχνίδι ξέρουν ...Το παιχνίδι των δήθεν απειλών για Πραξικοπήματα, το οποίο οι "προοδευτικοί" έπαιζαν με τον Ανδρέα και τα άλλα τα "παιδιά" μέχρι ν' αποκτήσουν την εξουσία ...Το παλιό παιχνίδι της "Ασπίδας", που σήμερα για λόγους εντυπώσεων ενισχύεται με το κόμμα των αποστράτων, οι οποίοι κατά σύμπτωση ανήκουν όλοι τους στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το παλιό παιχνίδι, που συντόνιζαν οι γνωστές πρεσβείες, οι οποίες σήμερα ταυτίζονται με τους δανειστές μας ...Πολλές οι συμπτώσεις που βλέπουμε σήμερα, για να είναι τυχαίες.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που το βασικό think tank της Μεταπολίτευσης —και το οποίο είναι το διαβόητο ΔΟΛ— είναι αυτό, το οποίο ανακάλυψε τα "σταγονίδια" στη Σχολή Ευελπίδων. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, που έβαλαν εκπρόσωπο τύπου —και άρα υπεύθυνο επικοινωνίας της Χούντας Παπαδήμου— τον διευθυντή του ΔΟΛ. Αγωνιούν για τη Δημοκρατία οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε συστεγάζονταν με τους Ναζί στη Λαδά. Αγωνιούν για τη Δημοκρατία οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε —σε συνεργασία με τον Μητσοτάκη— προκάλεσαν την Αποστασία, η οποία έφερε τη Χούντα. Αγωνιούν για τη Δημοκρατία αυτοί, οι οποίοι έκαναν το face control για την ανάδειξη των "ηρώων" του Πολυτεχνείου. Αγωνιούν για την ευημερία της χρεοκοπημένης πατρίδας μας αυτοί, οι οποίοι καθ' όλη τη διάρκεια της "δικής" τους Μεταπολίτευσης την καταλήστευσαν ...μετά μουσικής.

Αυτοί οι μόνιμοι "πατριώτες" και επαγγελματίες "δημοκράτες", οι οποίοι κατά καιρούς έχουν συνεργαστεί είτε με ξένους Ναζί είτε με ντόπιες Χούντες, είναι αυτοί, οι οποίοι "ανησυχούν" σήμερα για την ασφάλεια της χώρας και βέβαια της Δημοκρατίας. Την Ελληνική Δημοκρατία δεν την απειλεί το "συγκρότημα" του αυθεντικά γκεμπελικού ΔΟΛ, το οποίο έχει "καταπιεί" εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε κλοπιμαία, αλλά τα εμβατήρια των εικοσάχρονων "σταγονιδίων" ...Τη χρεοκοπημένη Ελλάδα δεν την απειλεί ο Ψυχάρης, ο οποίος την "αρμέγει" οικογενειακώς και με όλα τα χέρια, αλλά την απειλεί ο κάθε θερμοκέφαλος νεαρός, ο οποίος μπορεί να είναι και "νοικιασμένος" από τους ίδιους.

Αυτό, που είναι βέβαιο, είναι ότι το παιχνίδι θα το παίξουν μέχρι τέλους. Θα μας απειλήσουν ακόμα και με Εμφύλιο, προκειμένου να σωθούν οι ίδιοι ...Θα μας απειλήσουν με Εμφύλιο, για να μας "τσουβαλιάσουν" μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, το οποίο τους καθιστά κυρίαρχους. Θα ξαναχρησιμοποιήσουν δηλαδή το ίδιο φόβητρο. Θα θυμηθούν εκτός από τον Τέως και το "φάντασμα" του Στάλιν ...Θα θυμηθούν και τα "κονσερβοκούτια". Γιατί; Γιατί, για να παίξουν την "παράστασή" τους με τις προεδρευόμενες και τις βασιλευόμενες δημοκρατίες, θα πρέπει να μην φεύγει ο κόσμος από αυτό το "θέατρο" ...Το δικό τους "θέατρο", το οποίο το έχουν περιφραγμένο με τους δικούς τους "κομπάρσους", που παριστάνουν τους εχθρούς. Θα πρέπει να "μαντρώσουν" τον λαό, ώστε να μην ρισκάρει να επιλέξει τίποτε άλλο πέρα από τους ίδιους. Να φοβάται την πτώση της Μεταπολίτευσης και να μην φεύγει από την "αυλή" τους ...Από την "αυλή" αυτή, που, αν δεν ψηφίσεις Γιωργάκη, θα ψηφίσεις υποχρεωτικά Αντωνάκη.

Από κοινού δηλαδή "σοσιαλιστές" και "γαλαζοαίματοι" πρέπει να μαντρώσουν τον κόσμο, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Να τον μαντρώσουν, για να μην καταρρεύσει η Μεταπολίτευση. Να τον πείσουν πως, αν καταρρεύσει η Μεταπολίτευση, καιροφυλακτούν οι σταλινικοί και το χάος ...Να τον πείσουν πως μόνον αυτοί —όσο αντιπαθείς και κλέφτες κι αν είναι— μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό είναι το μέγα κόλπο. Πρέπει να υπάρχει ένας μέγας και αιμοβόρος εχθρός του λαού "έξω" από την "πόρτα" του, για να μπορούν στο εσωτερικό του να παίζουν τη γνωστή παράσταση των ανταγωνισμών. Πρέπει ο λαός να φοβάται έναν φονικό "μπαμπούλα", ώστε να εγκλωβιστεί στη λογική τους ...Στη λογική αυτών, που θα σερβίρουν τη δική τους άποψη περί Δημοκρατίας ...Στη λογική αυτών, οι οποίοι πρεσβεύουν είτε την Προεδρευόμενη είτε τη βασιλευόμενη Δημοκρατία ...Στη λογική αυτών, οι οποίοι από κοινού θα μας "πείσουν" ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να μας προστατεύσουν από τον "μπαμπούλα".

Είναι τυχαίο, που διάφοροι Γερμανοί ή Βρετανοί πολιτικοί παράγοντες "προβλέπουν" μεγάλες κοινωνικές εντάσεις σε βαθμό τέτοιο, που να απειλείται ακόμα και με εμφύλιο πόλεμο η Ελλάδα; Από πού κι ως πού προκύπτει κάτι τέτοιο; Μερικές εκατοντάδες κλεφτών και διαπλεκομένων μπορούν να βυθίσουν τον λαό σε Εμφύλιο; Υπάρχει Έλληνας, που είναι έτοιμος να σκοτώσει Συνέλληνα, για να υπερασπιστεί τον βλάκα τον Γιωργάκη; Υπάρχει Έλληνας, που να είναι έτοιμος ακόμα και να μαλώσει στο καφενείο για τον αχρείο Σημίτη; Υπάρχει Έλληνας, που να είναι έτοιμος να βάλει το χέρι του στη φωτιά για την "τιμή" του Σαμαρά;

Όμως, για να λένε αυτοί ότι υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, κάτι θα γνωρίζουν ...Κάπου θα στηρίζονται. Δεν είναι δυνατόν να λένε ό,τι θέλουν. Κάποιος θα τους έχει ενημερώσει για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα και "συγκρίνουν" με ανάλογες καταστάσεις του παρελθόντος. Γιατί αναφέρονται σε όλα αυτά; Για να μας "υπενθυμίσουν" αυτά που τους βολεύουν. Στην πραγματικότητα μάς απειλούν με αυτήν την "υπενθύμιση". Γιατί; Γιατί απλούστατα θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Γιατί θέλουν να μας αναγκάσουν να υποταχθούμε στις ορέξεις τους.

Το επιχειρούν με τόση άνεση, γιατί γνωρίζουν πώς να προκαλούν τα ένστικτά μας και να ξυπνούν τους εφιάλτες μας. Γνωρίζουν τις "πατέντες", οι οποίες μας οδήγησαν κάποτε στον Εμφύλιο και με αυτές "παίζουν". Μας απειλούν με έναν Εμφύλιο, ο οποίος κάποτε έσωσε τους προδότες και αιματοκύλισε τον λαό ...Τον Εμφύλιο των προδοτών, που, σε συνεργασία με τους πληρωμένους σταλινικούς χαφιέδες της Μόσχας, μας κατέστρεψε. Μας απειλούν με τέτοια ευκολία, γιατί γνωρίζουν όχι μόνον τη μεθοδολογία, αλλά έχουν διατηρήσει ατόφιους και όλους τους "πρωταγωνιστές" τού Εμφυλίου.

Τώρα μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης τον λόγο που ταΐζουμε ακόμα το ΚΚΕ. Τον λόγο που είμαστε από τις λίγες χώρες στον κόσμο, που διατηρούμε με κρατικά χρήματα έναν τέτοιο "δεινόσαυρο". Τον λόγο που χρηματοδοτούμε ένα τόσο δαπανηρό χαφιεδομάγαζο με εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Για τη δύσκολη "ώρα" το έχουμε ...Για τη στιγμή εκείνη, που το προδοτικό πολιτικό προσωπικό θα θέλει να "σωθεί" ...Για τη στιγμή εκείνη, που θα θελήσουν κάποιοι να προκαλέσουν κοινωνικές εντάσεις με "στημένους" αντιπάλους ...Για τη σημερινή "ώρα" το θέλουμε το χαφιεδομάγαζο του Περισσού. Για να απειλούν τον λαό με τις τραγικές εμφυλιοπολεμικές αναμνήσεις. Το προδοτικό ΚΚΕ είναι το απαραίτητο μέσο για κάτι τέτοιο και αυτό το γνωρίζουν εκείνοι που μας απειλούν ...Το προβοκατόρικο ΚΚΕ, το οποίο μπορείς να το "νοικιάσεις" και να του δώσεις ό,τι ρόλο επιθυμείς.

Δεν είναι τυχαίο που ο εγγονός του δωσίλογου Πάγκαλου παίζει το παιχνίδι της έντασης με το ΚΚΕ. Δεν είναι τυχαίο που σε μια εποχή όπου ο κόσμος στην κυριολεξία "χάνεται", ο Πάγκαλος ασχολείται με την "πεθαμένη" Παπαρήγα ενός κόμματος-"ζόμπι". Δεν είναι τυχαίο που σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι ...αν δεν ψηφιστεί το Μνημόνιο, θα καταλυθεί το κράτος και η Δημοκρατία μας από το ΚΚΕ και τους αναρχικούς. Δεν είναι τυχαίο που τώρα, που η αμφισβήτηση του λαού απέναντι στο πολιτικό σύστημα αγγίζει τα όρια, ο Πάγκαλος επιλέγει να τον προκαλέσει ακόμα πιο πολύ ...Να τον προκαλέσει, λέγοντας το περίφημο "...Μαζί τα φάγαμε" ...Να ειρωνευτεί ακόμα και την αντίδρασή του, λέγοντας ότι οι "αγανακτισμένοι" πολίτες είναι είτε κομμουνιστές είτε φασίστες ...είτε μαλάκες. Το γνωρίζει το "παιχνίδι" της πρόκλησης ο Θόδωρος, γιατί αυτό το παιχνίδι έχει σώσει την οικογένειά του και βέβαια και τον ίδιο. Γνωρίζει τα κέρδη, τα οποία προκύπτουν από την πρόκληση και ειδικά όταν αυτός ο οποίος προκαλείται δεν ελέγχει τον εαυτό του ...Όταν αντιδρά με λάθος τρόπο. Τέτοια λάθη του λαού αναζητά ο Πάγκαλος και γι' αυτό τον προκαλεί.

Λειτουργώντας λοιπόν ως αντιπρόεδρος της "βασιλοσοσιαλιστικής" Κυβέρνησης Συνεργασίας προσπαθεί ν' αναστήσει το βασικό "μπλοκ" του Εμφυλίου ...Το μπλοκ όπου βασιλικοί και γερμανοτσολιάδες ενώθηκαν εις βάρος του λαού σε ένα παιχνίδι με το σταλινικό ΚΚΕ. Σε αυτό το παιχνίδι ο "σοσιαλιστής" Πάγκαλος συμφωνεί με τον "βασιλόφρονα" Καρατζαφέρη. Όλοι οι "δημοκράτες" εναντίον των σταλινικών, άσχετα αν το ΚΚΕ βρίσκεται "διασωληνωμένο" στην "εντατική" και επιβιώνει μόνον με τα κρατικά χρήματα ...Το "μισοπεθαμένο" ΚΚΕ της αγράμματης Αλέκας, που καθημερινά αγωνίζεται να επιβιώσει και αυτοί προσπαθούν να μας το εμφανίσουν σαν μεγίστη απειλή.

Όμως, σε αυτό το "παιχνίδι" —δυστυχώς γι' αυτόν— δεν είναι μόνος ...Υπάρχουμε κι εμείς. Για να ευλογήσουμε και τα δικά μας "γένια", μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι κινούμαστε πολύ πιο γρήγορα από τους προβοκάτορες. "Κλείνουμε" τους "δρόμους" τους πολύ πριν επιχειρήσουν να τους χρησιμοποιήσουν. Η απόδειξη αυτού που λέμε είναι πολύ εύκολη. Όποιος παρακολουθεί τα συμβαίνοντα, μπορεί να καταλάβει ότι για κάποιον λόγο έχει "κόψει" η "συνταγή" τους. Γιατί έχει "κόψει" μια τόσο επιτυχημένη "συνταγή" και μάλιστα όταν υπάρχουν τα ίδια ατόφια "υλικά"; Γιατί υπάρχει πρόβλημα όταν το ΚΚΕ δεν μπορεί ν' "ανακατευτεί" με τον λαό, ώστε να διευκολύνει τον Πάγκαλο στο "παιχνίδι" του.

Υπάρχει πρόβλημα, όταν στο παιχνίδι της πρόκλησης, όπου ο Πάγκαλος θα βρίζει συλλήβδην τον λαό, το ΚΚΕ δεν θα μπορεί ν' απαντάει σαν αρμόδιος εκφραστής τού λαού. Υπάρχει πρόβλημα, όταν το ΚΚΕ δεν μπορεί να παρεισφρήσει ανάμεσα στους χιλιάδες αγανακτισμένους, τους οποίους ο Πάγκαλος χαρακτηρίζει κομμουνιστές και φασίστες. Υπάρχει πρόβλημα, όταν ο λαός συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα και το ΚΚΕ "εγκλωβίζεται" στην Ομόνοια. Έχει αναρωτηθεί κάποιος τον λόγο που δεν μπόρεσε να "πλησιάσει" το ΚΚΕ τους "αγανακτισμένους" του Συντάγματος, ώστε να τους "χρωματίσει" και να "δικαιώσει" τον Πάγκαλο;

Το σταλινικό ΚΚΕ δεν μπορεί να πλησιάσει τους δημοκράτες "αγανακτισμένους", γιατί του λείπει η κατάλληλη "γέφυρα" για να το επιτύχει ...Η "γέφυρα", η οποία μπορεί να συνδέσει το χαφιεδομάγαζο του Περισσού με τον δημοκρατικό λαό. Η μόνη "γέφυρα", η οποία θα μπορούσε να το επιτύχει αυτό, είναι το ΕΑΜ. Μόνον τον υποτιθέμενο κοινό αγώνα του ΚΚΕ με το ΕΑΜ απέναντι στους Ναζί κατακτητές μπορούσε να επικαλεστεί το ΚΚΕ, για ν' "ανακατευτεί" με τον λαό. Μόνον το ΕΑΜ θα μπορούσε να "γεφυρώσει" την απόσταση μεταξύ Συντάγματος και Ομόνοιας. Όμως, το ΕΑΜ δεν είναι διαθέσιμο ως όρος. Ως "ΕΑΜ Β'" τον όρο τον πήραμε εμείς, καθώς "βλέπαμε" προς τα πού πάνε τα πράγματα και γνωρίζαμε ότι σε κάποια στιγμή αυτός ο όρος θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνος.

Το ΕΑΜ —ως όρο— το "κλείσαμε" σε ανύποπτο χρόνο και γι' αυτόν τον λόγο το χαφιεδαριό του ΚΚΕ είναι εγκλωβισμένο στην Ομόνοια και άρα εξουδετερωμένο. Τον όρο τον πήραμε πριν προλάβουν να τον πάρουν οι "χρήσιμοι" Καζάκηδες ...Οι προσφάτως "αγανακτισμένοι" Καζάκηδες, που όμως μέχρι τώρα ήταν οικόσιτα του Περισσού ...Οι αυτόκλητοι αντιπρόσωποι των δημοκρατών, που όμως είναι εκκωφαντικά τέως σταλινικοί. Σε αυτό το παιχνίδι παίζει ο Καζάκης και γι' αυτόν τον λόγο τον στηρίζουν όλα τα μέσα. Απλά πράγματα. Δεν μπορεί να είσαι "αγανακτισμένος" και να σε "παίζει" όλη η διαπλοκή. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι ο Καζάκης δεν πρόλαβε και το "ΕΠΑΜ" δεν είναι "ΕΑΜ" ...Μοιάζει, αλλά δεν είναι. Το ΕΑΜ τους λείπει ως όρος και αυτόν τον έχουμε εμείς, που δεν είμαστε —και ούτε υπήρξαμε ποτέ— σταλινικοί.

Γι' αυτόν τον λόγο η Παπαρήγα ψελλίζει κάτι για νέο ΕΑΜ, αλλά δεν το "τραβάει" παραπάνω. Δεν το "τραβάει", γιατί θα "πέσει" πάνω μας. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να συγκρουστεί μαζί μας για τα "δικαιώματα" του ΕΑΜ και άρα να μας αναγορεύσει σε ισότιμο αντίπαλο με ό,τι συνεπάγεται αυτό από πλευράς δημοσιότητας. Το ΕΑΜ Β’ ήταν ο λόγος που το Σύνταγμα έγινε μη προσβάσιμο για τους ΚΚΕδες. Το ΕΑΜ Β’ ήταν ο λόγος που οι Καζάκηδες δεν ήταν τόσο χρήσιμοι όσο θα ήθελαν κάποιοι. Το ΕΑΜ Β’ μπορεί να μην το είδε κανένας να συμμετέχει σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά το "είδαν" πολύ καλά αυτοί, οι οποίοι έπαθαν ζημιά από αυτό.

Αυτό, το οποίο έχει σημασία, είναι ότι οι δωσίλογοι έχουν δρομολογήσει επικίνδυνα πράγματα, προκειμένου να τη γλιτώσουν. Επικίνδυνα όμως όχι μόνον για τον Ελληνικό λαό, αλλά και γι' αυτούς που τα δρομολογούν ...Ιδιαίτερα επικίνδυνα, αν σκεφτεί κάποιος ότι δρομολογούνται σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, το οποίο δεν εγγυάται την ασφάλεια των συνεργατών του. Πιο επικίνδυνα από παλιά, εφόσον οι προηγούμενοι δωσίλογοι στηρίζονταν σε μια ακλόνητη αγγλοσαξονική Τάξη Πραγμάτων, που, είτε ως Βρετανία είτε ως ΗΠΑ, θα συνέχιζε να "κυβερνά τα κύματα". Σήμερα αυτή η σιγουριά δεν υπάρχει. Οι σημερινοί δωσίλογοι παίζουν ένα ιμπεριαλιστικό παιχνίδι σε ένα σαθρό διεθνές περιβάλλον, το οποίο δεν εξασφαλίζει τη μακροβιότητα του σχεδιασμού.

Γι' αυτόν τον λόγο είναι επικίνδυνο αυτό το παιχνίδι γι' αυτούς που βασίζονται σε αυτό το περιβάλλον. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μαστιγώνεις τα θύματά σου, περπατώντας σε μια σάπια εξέδρα πάνω από τα κεφάλια τους. Αν σπάσει αυτή η εξέδρα και πέσεις ανάμεσά τους, θα κλάψεις όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Αυτό κινδυνεύουν να πάθουν οι σημερινοί δωσίλογοι, οι οποίοι βλέπουν με αγωνία την παγκόσμια οικονομία να κλονίζεται και το "ξύλο" όπου στέκονται να "τρίζει". Αν το "...ΜΑΖΙ τα φάγαμε" του Πάγκαλου μετατραπεί από τον λαό σε "...ΝΑΖΙ τα φάγατε", τα πράγματα θα γίνουν πολύ επικίνδυνα για κάποιους.


  • Του Γιώργου Χαρβαλιά

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον (γερμανο-καθοδηγούμενο) ευρωπαϊκό περίγυρο, ξεπερνούν κατά πολύ το εύρος του σκοπού και την σαφώς προσδιορισμένη αποστολή της διαχειριστικής κυβέρνησης Παπαδήμου.

Στην ουσία, η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου για την εφαρμογή της οποίας συνεστήθη η μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας, με την…υπερατλαντική «επιστράτευση» του κ. Παπαδήμου, έχει ήδη καταστεί ανίσχυρη. Γιατί το όποιο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, περνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην αγωνιώδη αναζήτηση λύσης, για τη συνολικότερη κρίση χρέους που απειλεί να διαλύσει την Ευρωζώνη.

Οι Γερμανοί επιβάλλουν τους όρους τους, απαιτώντας με τρόπο μονολιθικό και δογματικό, το κλείδωμα πρώτα της υποχρεωτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας, πριν την οποιαδήποτε συλλογική δράση που θα μπορούσε να προσφέρει αποτελεσματική βοήθεια στις οικονομικά ασθενέστερες χώρες. Εκ των πραγμάτων η προσέγγιση τους είναι εθνοκεντρική και κοντόφθαλμη. Και πιθανότατα δεν θα προλάβει να θεραπεύσει το πρόβλημα, πριν αυτό λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Με την τακτική του δυσκίνητου επιτελείου της κ. Μέρκελ που δεν αντιλαμβάνεται την πίεση χρόνου που επιβάλλουν οι αγορές, μπορεί να μην φτάσουμε καν στην αλλαγή συνθηκών. Αρκετοί αναλυτές προβλέπουν ήδη, μία ντε φάκτο διάλυση της ευρωζώνης με σειρά άτακτων πτωχεύσεων και συνακόλουθη κατάρρευση του ευρωπαϊκού νομίσματος. Κάποιοι άλλοι μιλούν ευθέως για την επιδημική μετάδοση μιας γενικευμένης χρηματοπιστωτικής κρίσης, που όμοια της δεν θα έχει γνωρίσει η μεταπολεμική Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση δηλαδή, τα πράγματα ξεπερνούν κατά πολύ τον ελληνικό μικρόκοσμο, τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών, την πολυθρύλητη 6η δόση και τα παζάρια του Βενιζέλου με τους τραπεζίτες για το PSI.

Εδώ μιλάμε για αναμέτρηση ισχύος πολύ μεγαλύτερης κλίμακας με το Βερολίνο να παίζει χωρίς αντίπαλο και να απαιτεί «εδώ και τώρα» πλήρη συμμόρφωση με μιά σειρά δρακόντειων όρων δημοσιονομικής(και όχι μόνον)υποταγής.

Ήδη τον ερχόμενο Μάρτιο οι Γερμανοί προγραμματίζουν μία «πρόβα» διακυβερνητικής για να προετοιμάσουν ως τον Δεκέμβρη του 2012, το έδαφος αλλαγής της Συνθήκης της Λισσαβώνας και να καθορίσουν ένα νέο, ασφυκτικότερο Σύμφωνο Σταθερότητας, που θα προβλέπει ποινές και κυρώσεις, συνταγματικά κατοχυρωμένα «φρένα χρέους», πιθανότα δε και διαδικασίες αποβολής των δημοσιονομικά «απείθαρχων» χωρών.

Είναι αμφίβολο, ξαναλέω, αν θα προλάβουν να επιβάλουν τους κανόνες πριν «κρασάρει» το σύστημα. Αλλά τα ζητήματα θα τεθούν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, αρχής γενομένης από την Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Η συμμετοχή στο νέο σχήμα θα γίνει σε εθελοντική/εκβιαστική βάση, υπό την αυστηρή προϋπόθεση πλήρους και ανεπιφύλακτης αποδοχής όρων που ευθέως ομολογείται ότι θίγουν την εθνική κυριαρχία, τουλάχιστον σε επίπεδο λήψης οικονομικών αποφάσεων και κατάρτισης προϋπολογισμών. Αυτό με την σειρά του, έχει συνέπειες για ένα ευρύτατο φάσμα εθνικών κυβερνητικών δράσεων που σχετίζονται με τις κοινωνικές δαπάνες, την νοσοκομειακή περίθαλψη, την παιδεία, το επίπεδο παροχής δημόσιων υπηρεσιών, την χρηματοδότηση των σωμάτων ασφαλείας και βεβαίως την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας.

Ευκόλως αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλα τα παραπάνω, ξεπερνούν κατα πολύ τις αρμοδιότητες της παρούσας κυβέρνησης. Ο κ. Παπαδήμος και ο λόχος των υπουργών του, δεν διαθέτουν την νομιμοποιητική βάση για να πάρουν τέτοιες αποφάσεις που δεσμεύουν, όχι μόνο τις επόμενες κυβερνήσεις, αλλά και τις επόμενες γενεές Ελλήνων.

Η χώρα, αφού εξασφάλισε με τον γνωστό επεισοδιακό τρόπο την 6η δόση, οφείλει να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές. Στην προκειμένη περίπτωση δεν χωρούν μισόλογα και περιστροφές. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, υπό το φώς των νέων, πανευρωπαϊκής διάστασης διλημμάτων, πρέπει να φύγει και τον λόγο να πάρει ο λαός…

(δημοσιεύεται στον “Τύπο της Κυριακής”)
Ορισμένες φορές, αρκούν ισχυρές φυσικά ενδείξεις, για να διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα το οποίο στη συνέχεια θα «γεννήσει» δράσεις. Πρωτοβουλίες. Γεγονότα. Ανατροπές.

Στην περίπτωσή μας, μια σειρά από συμβάντα της τελευταίας εβδομάδας, δείχνουν ότι οι εκλογές, και μάλιστα με διαδικασίες… fast track, συνιστούν μονόδρομο, προκειμένου να μην παραμένει η Ελλάδα μετέωρη σε επίπεδο διακυβέρνησης, σε μια εποχή κατά την οποία η Ευρώπη ετοιμάζεται να βιώσει συστημικές ανατροπές στο πολιτικό dna της.

Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού και περιορισμένου χρόνου, με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, ολοκλήρωσε το 1/3 της αποστολής της. Η 6η δόση βρίσκεται ήδη… καθ’ οδόν προς τα δημόσια ταμεία, διασφαλίζοντας τη συνέχεια του κράτους μέχρι και τις αρχές του 2012.

Μένουν ωστόσο άλλα 2/3, που μάλλον είναι και πιο σημαντικά. Το πρώτο διεκδικούμενο διακύβευμα είναι η επικύρωση της Συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, που προβλέπει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%. Πρακτικά, αυτό συνεπάγεται την υπερψήφιση του προϋπολογισμού για το 2012, στον οποίο θα περιλαμβάνονται πρόνοιες και αστερίσκοι για τα μελλοντικά μέτρα που θα απαιτηθούν.

Το δεύτερο διακύβευμα είναι η ολοκλήρωση του PSI, δηλαδή η… έγγραφη δέσμευση των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, σε ποσοστό άνω του 90%, για συμμετοχή τους στη σχετική διαδικασία ανταλλαγής, που θα συνεπάγεται την εκ μέρους τους αποδοχή της απώλειας μελλοντικών κερδών που είχαν προϋπολογίσει, σε επίπεδο 50%.

Η παράμετρος προϋπολογισμός θα πρέπει να θεωρείται ήδη «case closed», από τη στιγμή που η κυβέρνηση Παπαδήμου διαθέτει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί στην πράξη είναι πόσες… υποσημειώσεις θα βάλει ο Αντώνης Σαμαράς, θυμίζοντας τη ρητή δέσμευσή του για πολιτική διαπραγμάτευση των όρων της Συμφωνίας των Βρυξελλών, που οδηγούν σε εμβάθυνση της ύφεσης, και όχι σε επιστροφή στην ανάπτυξη.

Το θέμα του PSI ωστόσο, έχει… ενδιαφέρον. Στην πραγματικότητα, δεν προϋποθέτει την παρουσία στην εξουσία μιας κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία… στα χαρτιά συνεπάγεται τη σιωπηρή συναίνεση τριών κομμάτων. Οι ιδιώτες επενδυτές, κυρίως δηλαδή οι εκπρόσωποι των τραπεζών, αποτελούν ένα μέρος των… χιλιοτραγουδισμένων «αγορών». Γνωρίζουν λοιπόν πολύ καλά, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί προσωρινή αναγκαιότητα, στην οποία δεν φαίνεται να πιστεύουν ούτε η Νέα Δημοκρατία, αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ.

Κι αν ο Αντώνης Σαμαράς το είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής, προχωρώντας σε μια προσωπική εθνική υπέρβαση, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, με την απαραίτητη επισήμανση ότι «δεν συγκυβερνά», το ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται στον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης Παπαδήμου. Καθώς, ενδιαφέρεται μονάχα για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, και το πώς θα διαμορφωθούν οι καινούριες πολιτικές ισορροπίες στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Αν λοιπόν ρωτήσει κανείς τις αγορές, μάλλον θα είναι ξεκάθαρες ως προς τι θα πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, και ενόσω θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι ζυμώσεις για το PSI: Εκλογές… fast track, για να θυμηθούμε την ορολογία που μπήκε στη ζωή μας επί διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.

Εκλογές, ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, και να προκύψει κυβέρνηση με νωπή, ισχυρή λαϊκή εντολή. Με έμφαση στο «λαϊκή», ώστε να καταστεί η κοινωνία συνδιαμορφωτής του μέλλοντός της.Προς έγκριση στο αμερικανικό Κογκρέσο έχει φθάσει η πρόταση της διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα για την πώληση 600 προηγμένων διατρητικών βομβών μεγάλος ισχύος που μπορούν να διαπεράσουν οχυρώσεις (bunker busters) και άλλα πυρομαχικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η πώληση των οπλικών συστημάτων έρχεται με το «βλέμμα» στο Ιράν, εν μέσω όξυνσης της κρίσης μετά την ανησυχητική έκθεση της ΙΑΕΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αλλά και την επίθεση στη βρετανική πρεσβεία στη Δαμασκό που σήμανε συναγερμό στις διπλωματικές αποστολές της Δύσης.

Η κυβέρνηση Ομπάμα προτείνει την πώληση των διατρητικών βομβών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που βρίσκονται πολύ κοντά στο Ιράν, για την αντιμετώπιση «περιφερειακών απειλών», όπως αναφέρει το Πεντάγωνο σε ενημερωτικό σημείωμα προς το Κογκρέσο.

Συγκεκριμένα η πώληση που προτείνει η αμερικανική κυβέρνηση -συνολικού ύψους 304 εκατ. δολαρίων- περιλαμβάνει 4.900 τεμάχια μιας ειδικής συσκευής της Boeing Co που μετατρέπει τις μη κατευθυνόμενες βόμβες σε τηλεκατευθυνόμενες και 4.300 βόμβες «γενικής χρήσεως», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε ενημερωτικό του σημείωμα προς το Κογκρέσο την Τετάρτη.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαθέτουν καταδιωκτικά/βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-16 Block 60, τα πιο σύγχρονα που έχει κατασκευάσει η Lockheed Martin Corp.

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών έχει 30 ημέρες για να εγκρίνει ή να απορρίψει μια πώληση οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό αφού λάβει την ειδοποίηση. Δεν έχει απορρίψει καμία ως σήμερα στην ιστορία.

Οι ΗΠΑ και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγορούν το Ιράν ότι επιδιώκει την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου, γεγονός που η Τεχεράνη παγίως διαψεύδει λέγοντας ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς.

Το κλίμα έχει οξυνθεί ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), που διαπιστώνει ότι η Τεχεράνη είχε εργαστεί επί της ανάπτυξης πυρηνικού όπλου και ενδέχεται έως και σήμερα να συνεχίζει μυστικά τις έρευνες.

Υπό το βάρος της έκθεσης η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε την Τετάρτη νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, ενώ τελεί υπό εξέταση το ενδεχόμενο επιβολής πετρελαϊκού εμπάργκο.

Την υιοθέτηση σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν ενέκρινε ομόφωνα την Πέμπτη και η Γερουσία των ΗΠΑ, ποινικοποιώντας τη συνεργασία ξένων χρηματοοικονομικών θεσμών με την κεντρική τράπεζα του Ιράν, η οποία αποτελεί το βασικό κανάλι για την εισροή εσόδων της Ισλαμικής Δημοκρατίας από το πετρέλαιο που πωλεί.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.grΗ σχέση του ΠΑΣΟΚ με την Ιστορία είναι βιωματική. Άλλοι θα την έλεγαν πάθους, η… άμεσα ενδιαφερόμενη όμως, μάλλον θα προτιμούσε να ξεχάσει αυτή τη μοιραία για την ίδια και την Ελλάδα γνωριμία.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακάλυψε ότι η Ιστορία είχε χρονοντούλαπο, και επιχείρησε να κλείσει μέσα την… κατ΄εκείνον «Δεξιά». Αυτό που μάλλον κατάφερε ήταν να μείνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ξεχασμένη, μια Ελλάδα περήφανη, με αξιοπρέπεια και εθνικές προτεραιότητες οι οποίες ανανεώνονταν. Αντί αυτών, η εθνική προτεραιότητα που επέβαλε στην Ελλάδα το «όλον ΠΑΣΟΚ», ήταν η βουλιμία για την εξουσία. Και η διαρκής σύγκρουση με την πραγματικότητα, κάθε φορά που η πραγματικότητα έκανε το λάθος… να μην συμφωνεί με το ΠΑΣΟΚ.

Τον Ανδρέα διαδέχτηκε ο Σημίτης. Ο διαχρονικός πρωταγωνιστής της «ζωής του άλλου», μιας και οικοδόμησε με μεθοδικότητα και την ολόθερμη στήριξη της mediaκής προπαγάνδας το προφίλ του «άλλου πόλου». Τον οποίο βάφτισε εκσυγχρονισμό, και κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία για οκτώ συναπτά χρόνια, έστω κι αν η κοινωνία ήταν απέναντί του, παρά τις «αγιογραφίες» των ΜΜΕ.

Και μετά, ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου, με τα γνωστά αποτελέσματα για τον συνεκτικό ιστό της χώρας, αλλά και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τις κοινωνικές, πολιτικές και ιδεολογικές εφεδρείες του.

Ας μείνουμε όμως στο 1996. Το tipping point που προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ μια βαθιά πολιτική ανάσα διαρκείας. Δεν ήταν η εκλογή Σημίτη από μόνη της, εκείνη που διαμόρφωσε ψευδαισθήσεις ανανέωσης. Ήταν η βαθιά συζήτηση που ξεκίνησε στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, αγγίζοντας εκλογικά τα όρια της μετριοπαθούς Κεντροδεξιάς.

Στη συζήτηση εκείνη συμμετείχε τότε η «όλη κοινωνία». Καθώς η συζήτηση γέννησε προσδοκίες, οι οποίες στη συνέχεια διαψεύστηκαν πανηγυρικά, το κακό όμως είχε γίνει. Και μάλιστα δις. Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ σε εξαιρετικά δυσμενέστερη θέση από την περίοδο 1995-96, επιχειρεί να αναβιώσει εκείνη τη συζήτηση. Να ζήσει ένα «νέο 1996».

Όσα στελέχη του Κινήματος ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ή έστω να παρέμβουν με ονοματεπώνυμο στη μάχη για τη διαδοχή, χωρίς να εξαιρείται και… ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, δημοσιοποιούν το δικό τους «αφήγημα» για το μέλλον. Γράφουν, μιλούν, συζητούν, συγκρούονται.

Σε μια άλλη εποχή, η συγκεκριμένη διαδικασία θα λειτουργούσε προωθητικά. Στην εποχή της εθνικής κατρακύλας, εξαιτίας του Μνημονίου που έφερε στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ, τέτοιες διαδικασίες συνιστούν πολυτέλεια. Εν πολλοίς, μοιάζουν εκ του περισσού.

Η επόμενη Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει το ΠΑΣΟΚ να ζήσει… τον μύθο του. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η Ελλάδα πρέπει να βρει τη δύναμη να προχωρήσει. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ.Επικριτικός εμφανίστηκε ο πρώην Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, Χέλμουτ Σμιτ για την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ απέναντι στην κρίση χρέους, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε σε ένα τουλάχιστον σημείο να την διαχειριστεί καλύτερα.

«Εξυπνότερο θα ήταν να μην βρίζει τους Ελληνες, να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει. Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατομμύρια να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα», δήλωσε ο Σμιτ κατά την ομιλία του στο Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο.

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους ο πρώην καγκελάριος εκτίμησε ότι εξαιτίας τους η Γερμανία απομονώνεται όλο και περισσότερο.

Παράλληλα, συνέκρινε την στάση της γερμανικής κυβέρνησης με την χρονική περίοδο που προηγήθηκε του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και προειδοποίησε: «Ποτέ δεν ήταν καλά να απομονώνει κανείς τη Γερμανία στην Ευρώπη».