Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Φεβ 2012


Και, ω του θαύματος, από εκεί που θα κατέβαζε ρολά η χώρα, με σύνεση η κυβέρνηση Παπαδήμου και οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν με την τρόικα για τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης. Το αντάλλαγμα, βέβαια, για τη νέα διάσωση είναι τα σκληρά και επώδυνα (για τους πολλούς, πάντοτε) μέτρα που αφορούν αποκλειστικά μισθούς και συντάξεις εργασιακού μεσαίωνα. Oντως, σαν ανέκδοτο ακούγεται, αλλά μας γλίτωσαν από τη χρεοκοπία λένε... Αδιαφορώ για το τι λέει ο καθείς, όμως από την κοινωνία θα κριθεί η επόμενη ημέρα της Ελλάδας του νέου Μνημονίου.

Ο Γιουνκέρ από χθες προεξοφλούσε επίσημα το αποτέλεσμα της συμφωνίας. Κανονικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα το Eurogroup, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σύμφωνα με το Reuters. Νωρίτερα, ο κ. Γιουνκέρ είχε δηλώσει πως δεν ήταν σίγουρος για τη σύγκληση του Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης και οι σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνονταν εφόσον οι Ελληνες είχαν καταλήξει σε τελικές αποφάσεις. Αυτά...

Να, λοιπόν, ο φαύλος κύκλος: η Ελλάδα δανείστηκε με την πρώτη δανειακή σύμβαση για να σωθεί (και πιθανότατα εκείνη τη στιγμή δεν είχε άλλη λύση), και ξανά τώρα, αφού αντιλήφθηκαν όλοι –και οι εταίροι μας– τις μαύρες τρύπες, έσπευσαν να μας δανείσουν ξανά για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία μας. Μόνιμη Δανεία του Βορρά. Τι ξεπεσμός.

Το να αφεθεί ένα ευρωπαϊκό κράτος να βρεθεί σε κατάσταση στάσης πληρωμών του χρέους του, δεν το έχουν ξεπεράσει, ωστόσο πειραματίζονται με περισσό κυνισμό. Αυτό είναι το πείραμα και εμείς το πειραματόζωο. Ενα από τα κρίσιμα προβλήματα είναι τα κρατικά χρέη και ο κίνδυνος χρεοκοπιών κρατών. Μέχρι πρόσφατα ακόμη και αφού είχε ξεσπάσει το δημοσιονομικό σοκ της Ελλάδας, οι τράπεζες στον δυτικό κόσμο δεν ανησυχούσαν και τόσο γι’ αυτά τα θέματα, καθώς θεωρούνταν απόλυτα βέβαιο ότι η πιστοληπτική ικανότητα των χωρών της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ ήταν απόλυτα ασφαλής.

Ο κίνδυνος χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους και της κήρυξης στάσης πληρωμών είναι υπαρκτός και αυτό έγινε αντικείμενο πειραματισμών και κερδοσκοπίας. Αλλά και κατασκευή μιας φανταστικής ισορροπίας υπό τον τρόμο του διαβόητου «πολιτικού κόστους» από επαγγελματίες της ιδεολογικής ανοησίας, ευνοημένους ενός συστήματος που έφτιαξαν στα μέτρα τους, κατορθώνοντας στην πορεία να καταστρέψουν τόσο την ανώτατη εκπαίδευση όσο και την επιχειρηματικότητα και να οδηγήσουν την Ελλάδα στο σημερινό σημείο.

Η κυβέρνηση, η πρώην... και η επόμενη, καλλιεργώντας τον πανικό περί χρεοκοπίας και μετά ενεργώντας σαν να μην καταλαβαίνει τι έχει πει, έδωσε υπόβαθρο στη συνωμοσιολογική άποψη ότι, μην αντέχοντας το βάρος των μεταρρυθμίσεων και της λιτότητας που απαιτείται, άφησε μοιρολατρικά την υπόθεση στην τρόικα έτσι ώστε να φορέσει στη χώρα τον απαραίτητο ζουρλομανδύα με τα διαβόητα Μνημόνια.

Ομως, χρεοκοπία χώρας–μέλους της ΟΝΕ και με εθνικό νόμισμα το ευρώ αποτελεί έγκλημα του 21ου αιώνα. Τέτοια χρεοκοπία δεν θα μπορούσε να συμβεί σε ένα κράτος που είναι στην Οικονομική Ενωση του ευρώ, απλούστατα διότι το κοινό νόμισμα δεν είναι εθνικό για να μπορεί μια χώρα να το υποτιμήσει ούτε υπάρχει μηχανισμός αποχώρησης ή εκδίωξης αν η οικονομία της έχει πρόβλημα, ακόμη και σοβαρό. Τι εγκληματική αυταπάτη!

Μολονότι κανένας ηγέτης στον κόσμο δεν θα βύθιζε εκουσίως τη χώρα του στην οικονομική καταστροφή, όμως δεν λειτουργούν έτσι οι αγορές, που είναι καθαρά ιδιοτελείς. Η «κίβδηλη ανάπτυξη» έχει οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση την οικονομία και σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Αν το 2004 η Αθήνα ήταν ένα αργό τρένο, που καταστράφηκαν τα βαγόνια του το ένα μετά το άλλο, από τον Οκτώβριο του 2009 ήταν μια υπερταχεία που όδευε προς την καταστροφή.

Η Ελλάδα βρίσκεται παγιδευμένη στο τρίγωνο του διαβόλου: δημόσιο έλλειμμα, δημόσιο χρέος και έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών, σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα – ιδού το «ελληνικό παράδοξο». Και η διεθνής αξιοπιστία της χώρας έχει διασυρθεί. Στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες είναι ανύπαρκτη. Τους «δουλέψαμε» το 2004 με την πλαστή απογραφή, μπήκαμε στην «επιτήρηση», βγήκαμε από την «επιτήρηση» το 2007 με ψεύτικα (όπως αποδείχτηκε) στοιχεία, αλλάξαμε το έλλειμμα του 2008 πέντε φορές, κρύβαμε το έλλειμμα μέχρι τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και μετά τα σαΐνια του Παπανδρέου το εμφάνισαν διπλάσιο. Και ήρθε το Μνημόνιο, πριν από ένα χρόνο, και μετά το χάος του χρέους...


Μετά το γδάρσιμο που μας επέβαλλαν ντόπιοι και ξένοι νταβατζήδες και τοκογλύφοι, είδα στην τηλεόραση ένα ψηλό παλικάρι με γυαλιά να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις του.

Ήταν ο μοναδικός που είχε το θράσος να βγει να και να παραστήσει τον σκληρό διαπραγματευτή.

Έχει ακόμα το θράσος να απευθύνει διαγγέλματα.

Οι υπόλοιποι το έχουν βουλώσει τουλάχιστον.

Στον θεατρίνο Καρατζαφερη κανείς δεν δίνει σημασία πια. Και ο ίδιος αγωνιά πλέον αν θα μπει στην βουλή ή όχι.

Ο Παπανδρέου είναι παρελθόν και ουσιαστικά είναι υπόδικος για εσχάτη προδοσία.

Παρεκάλεσα προσωπικά το ψηλό παλικάρι με τα γυαλιά να μην ξαναβγεί στην τηλεόραση προσπαθώντας να μας πείσει πόσο διαπραγματεύτηκε, γιατί μου προκαλεί αναγούλα.

Αντί να λέει γελοιότητες του τύπου ''θα διασώσουμε την κοινωνική συνοχή'' ή ''ξέρετε ότι ούτε δειλιάζω ούτε υποχωρώ'', ας μας εξηγήσει καλύτερα:

 • γιατί θα πρέπει ο μισθός του 23χρονου εργάτη σε μια βιομηχανία να είναι 400 ευρώ;
 • με πόσα ζούσε αυτός όταν ήταν 23; Μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ;
 • γιατί θα πρέπει να μην υπάρχει καμία φοροαπαλλαγή;
 • γιατί θα πρέπει να πληρώνω φόρο και με εισόδημα χαμηλότερο των 5.000 ευρώ;
 • γιατί θα πρέπει να απολυθούν χιλιάδες άνθρωποι;
 • γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε κι άλλους φόρους;
 • γιατί θα πρέπει να μειώνονται οι μισθοί μας συνεχώς ενώ όλες οι τιμές αυξάνονται;
 • ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ;

Άσε λοιπόν τις παπαριές Αντωνάκη γιατί τα νεύρα μας είναι τσιτωμένα όσο ποτέ.

Όχι άλλο θέατρο, όχι άλλη γελοιότητα. Δεν την αντέχω.

Η παράσταση με τις επικουρικές χτες και με τα διαγγέλματα σήμερα είναι πολύ κακοστημένη.

Η λογική μας είναι τετράγωνη και η τσέπη μας άδεια.

Δεν υποχωρείς, ε;

Θυμήσου τι έλεγες πριν ένα εξάμηνο, πριν ένα χρόνο.

Το τρένο το έχασες. Όσα έλεγες ήταν ψέματα και αποδείχθηκες ανδρείκελο ολκής.

Και δειλιάζεις, και υποχωρείς, και είσαι ένας θλιβερός νενέκος. Ένας επαγγελματίας ψεύτης.

Από την στιγμή που έκανες την συγκυβέρνηση, είπα σε όλους πως είτε σε δουλεύουν χοντρά είτε μας δουλεύεις εσύ.

Εδώ και αρκετές ημέρες είμαι σίγουρος ότι μας δουλεύεις.

Σε παρακαλώ να σταματήσεις να προκαλείς την στοιχειώδη υπομονή των δεξιών (και όχι μόνο).

Εξαφανίσου από τις οθόνες μας μαζί με τους ανίκανους και τους γελοίους πρακτορίσκους που σε περιτριγυρίζουν.

Σε λίγο καιρό θα είσαι κι εσύ μια θλιβερή ανάμνηση, σαν τον φίλο σου τον Γιωργάκη.

Η εξέγερση θα έρθει, αργά ή γρήγορα.

Κι αν δεν έρθει γιατί κοιμόμαστε τουλάχιστον θα απολαύσω το μαύρισμα που θα σου ρίξω στις εκλογές.

Όσοι έβαλαν την υπογραφή τους στα Μνημόνια είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Ντόρα και όλη η υπόλοιπη μαφία του μεταπολιτευτικού κατεστημένου.

Πριν μας φάτε με την πείνα και την εξαθλίωση, θα σας φάμε εμείς.

Εξαφανιστείτε όσο προλαβαίνετε.

Η ανεργία, η φτώχια και η πείνα ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ.

Ηλιόπουλος Θωμάς
εξοργισμένος δεξιόςΟ πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, εκτίμησε ως θετικό το γεγονός ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, επισκέπτεται την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα και σημείωσε ότι «μένει να διαπιστωθεί με ποιον θα συναντηθεί στην Αθήνα και εάν οι εκεί συνομιλίες θα έχουν κάποια ουσία».

Ο κ. Γκρούεφσκι επισήμανε πως δεν έχει ακόμα λάβει απάντηση στην επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο, για συνάντηση, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο «είναι ενδεικτικό της έλλειψης ενδιαφέροντος εκ μέρους της ελληνικής πλευράς για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας».

Επανέλαβε, δε, τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και δεν ενδιαφέρεται για την εξεύρεση λύσης στο θέμα τού ονόματος.

«Απλά, στην Ελλάδα δεν θέλουν να το λύσουν και όταν κάποιος δεν θέλει να λύσει το ζήτημα, δεν θέλει ούτε συναντήσεις, τις πραγματοποιεί εάν επιβάλλεται, δεν θέλει ούτε να τον επισκεφθεί ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ και τον δέχεται εάν δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Έτσι, η Ελλάδα σαφώς δείχνει ότι θέλει να καθυστερήσει η επίλυση αυτού του προβλήματος, δηλαδή να μην επιλύεται», είπε.

Σύμφωνα με τον Ν. Γκρούεφσκι, η ελληνική αυτή «θέση» δημιουργεί πρόβλημα σε όλη την περιοχή. «Αφενός στην Ελλάδα κάνουν λόγο για την Ατζέντα 2014, δηλαδή ότι δήθεν θα εντάξουν όλες τις χώρες των Βαλκανίων στην ΕΕ, αφετέρου παρεμποδίζουν απόλυτα την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κάνοντας έτσι ζημία και στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και σε αυτούς τους ίδιους. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν επίγνωση αυτού του γεγονότος, αλλά ο χρόνος θα αποδείξει ότι βλάπτουν όλη την περιοχή» υποστήριξε.

Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Νίμιτς σε Σκόπια και Αθήνα, ο κ. Γκρούεφσκι επανέλαβε ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ είχε εδώ και έναν χρόνο ανοικτή πρόσκληση για επίσκεψη από την πλευρά της ΠΓΔΜ, ωστόσο, όπως ισχυρίσθηκε «αντιμετώπιζε προβλήματα για να αποσπάσει τη συγκατάθεση της ελληνικής πλευράς».

«Μετά από πολλή επιμονή και πιθανότατα μετά από πολλές πιέσεις εκ μέρους του διεθνούς παράγοντα αλλά και δικές μας δημόσιες εκκλήσεις, η ελληνική πλευρά αποφάσισε να αποδεχτεί την επίσκεψη του κ.Νίμιτς. Εάν παρατηρήσουμε τα βήματα που έκανε μέχρι τώρα η Ελλάδα, δηλαδή την αποφυγή συναντήσεων και την παρεμπόδιση της διαδικασίας προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία», ανέφερε ακόμη.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από τον ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς θα επισκεφθεί την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους των δύο χωρών, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στα Σκόπια και την Τετάρτη 22 του μηνός στην Αθήνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί στα Σκόπια στις 20 και 21 Φεβρουαρίου με τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι.


Η «Νιου Γιορκ Τάιμς», με κύριο άρθρο της, επαναλαμβάνει ότι «τα νέα μέτρα λιτότητας θα επιδεινώσουν δραματικά την κατάσταση στη σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα», διατυπώνοντας την άποψη ότι η χώρα μας «τελικά, δεν θα μπορέσει παρά να υποκύψει στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών απαιτήσεων ως προϋπόθεση για μια νέα δανειακή σύμβαση».Η εφημερίδα επιρρίπτει ευθύνες στη Γερμανίδα Καγκελάριο, την οποία θεωρεί «κύρια αρχιτέκτονα της καταστροφικής κακοδιαχείρισης που ακολουθεί η Ευρώπη στο χειρισμό της κρίσης χρέους της ευρωζώνης».Στη συνέχεια, η σύνταξη της εφημερίδας, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «ωστόσο, η Ελλάδα συνέβαλε έντονα στα προβλήματά της. Επί σειρά ετών, η ελληνική κυβέρνηση παραχάρασσε τα στοιχεία για το έλλειμμα, χρησιμοποιώντας το ως πρόσχημα για να συγκεντρώνει απλήρωτα χρέη, ενώ η νέα κυβέρνηση που εξελέγη το 2009 αποδέχθηκε τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της ΕΕ, αλλά στη συνέχεια, απέτυχε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για το άνοιγμα της αγοράς».Η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», με επίσης κύριο άρθρο και αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της, διερωτάται «ποιος δηλώνει ότι οι επαίτες δεν μπορούν να είναι επιλεκτικοί;», Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολιτικοί κρατούν τα ηνία για όσο διάστημα οι αρχιτέκτονες του δανείου πιστεύουν ότι μια ελληνική χρεοκοπία, άτακτη ή όχι, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για την Ευρώπη». Αναφορά κάνει και «στο διαγωνισμό για το ποιος ευθύνεται για τα δεινά της Ελλάδας», σημειώνοντας ότι «είναι δύσκολο να αποφανθεί κανείς, καθώς υπό την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα “μαγείρεψε” τα βιβλία για να μειώσει το έλλειμμα, ενώ μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, χάθηκε σχεδόν κάθε στόχος που η σοσιαλιστική κυβέρνηση υποσχέθηκε να εκπληρώσει, είτε επρόκειτο για είσπραξη φόρων, μείωση ελλείμματος, ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων ή εφαρμογή άλλων διατάξεων».Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «τώρα, τα ελληνικά κόμματα συνεχίζουν να αγωνίζονται για πολιτική επικράτηση ενόψει των εκλογών και ούτε η διαδικασία ή το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι εποικοδομητικό. Παρ’ όλα αυτά, το πραγματικό θαύμα είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτόν τον πλανήτη που είναι έτοιμοι να χορηγήσουν ένα νέο δάνειο, εφόσον οι Έλληνες τούς το επιτρέψουν. Οι επαίτες μπορεί να είναι επιλεκτικοί, εάν τους επιτραπεί το δικαίωμα επιλογής».Σε σχετική ανταπόκριση στην ίδια εφημερίδα υπογραμμίζεται ότι η στήριξη του νέου προγράμματος λιτότητας, με «επίμαχο θέμα διαφωνίας» μεταξύ των τριών ηγετών τις περικοπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, θα είναι δύσκολο επίτευγμα για τους Έλληνες πολιτικούς, κυρίως ενόψει των εθνικών εκλογών. Επίσης, σημειώνεται η άποψη αναλυτών ότι «οι εταίροι της κυβέρνησης συνασπισμού θέλησαν να αποφύγουν τις ευθύνες για τη συμφωνία, ευελπιστώντας ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα καταστεί κύριος στόχος της λαϊκής οργής».Σε άλλα δημοσιεύματα και ανταποκρίσεις σε ΜΜΕ των ΗΠΑ υποστηρίζεται ότι η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της λόγω της «αδυναμίας» που επέδειξε η κυβέρνηση στον περιορισμό του δημόσιου τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις.
Δεν μπορείτε ρε άθλιοι να αποφασίζετε την σφαγή μας σαν την καλύτερη λύση και να χαίρεστε γι αυτό!
 • Γράφει η Σοφία Τ.
Αφού μας έκαναν την πατρίδα μας Dachau και εφαρμόζουν πάνω μας μια οικονομική και πολιτική βγαλμένη από τα απομνημονεύματα του Mengele, μας ανακοίνωσαν και καλά ότι συμφώνησαν στο παραπέντε!

Έχουν γίνει περίγελος παντού.

Στην Ευρώπη τους λένε «πολιτικούς» εκτός ευρωπαϊκού χώρου και γενικά ανίκανους (το λιγότερο) και αυτοί χαίρονται τον «θρίαμβό» τους!

Με ποιο δικαίωμα ρε σεις με κάνατε πειραματόζωο;

Αυτό το πράγμα που εκτελεί τις εντολές της Kommandatur του 21ου αιώνα, είναι ένα κοινοβουλευτικό έκτρωμα.

Προήλθε από μια προδοτική κυβέρνηση, εκλεγμένη μεν, αλλά με άλλες υποσχέσεις (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ -πώς να ήξερε ο κόσμος ότι ήταν Ελβετία; πώς να ήξερε ο κόσμος ΟΛΑ τα της μίζας και της ρεμούλας;-) και εξαγγελίες, η οποία επομένως είχε χάσει την λαϊκή νομιμοποίηση και δεδηλωμένη από την επομένη της ψήφισης του πρώτου μνημονίου.

Είναι «κυβέρνηση» δοσίλογων, που θυμίζει αυτές του 1941(αλλά δεν τολμά κανένας σ’ αυτήν να αυτοκτονήσει όπως ο Αλέξανδρος Κορυζής).

ΔΕΝ ψηφίσαμε τον Παπαδήμιο που ξέρει πώς μας έβαλε, χωρίς να μας ρωτήσει, στο ευρώ με ψέματα, τα οποία είπε αυτός και ο Σημίτης (μέγιστος γερμανοτσολιάς).

Πλέον και στο εξωτερικό φωνάζουν ότι η Γερμανία και οι γερμανόδουλοι, βγάζουν τα ναζιστικά τους ένστικτα στον ελληνικό λαό.

Πλέον υγιείς φωνές κραυγάζουν για συνταγματική εκτροπή στην Ελλάδα.

ΔΕΝ σας ψηφίσαμε προδότες, δειλοί, προσκυνημένοι.

Παραιτηθείτε όσοι είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ψηφίσετε την ταφόπλακα της Δημοκρατίας και του Συντάγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να γίνουν εκλογές.

Είμαστε άνθρωποι, δικαιωματικά κάτοικοι της Ευρώπης, πολίτες της ομορφότερης χώρας της Γηραιάς Ηπείρου και ιδρύτριας αυτής.

Τέρμα ο βιασμός και η σφαγή για να βγουν τα νούμερα.

Παλιονούμερα!

Σκουλήκια!

Πουλημένοι!


Για όσους δεν κατάλαβαν, μία συμμορία από άρπαγες αυτή τη στιγμή ληστεύουν την χώρα και θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρις ότου οι φυσικοί ιδιοκτήτες (βλ. Έλληνες πολίτες) αποφασίσουν να σταματήσουν αυτή την κλοπή. Δεν πρόκειται να σταματήσουν οι κλέφτες να συμπεριφέρονται διαφορετικά, εάν οι ιδιοκτήτες δεν τους σταματήσουν. Η άμυνα της χώρας, μέσω του Κοινοβουλίου, έχει καταργηθεί και τόσο η οικονομία, όσο και η κοινωνία, είναι εκτεθειμένες στις διαθέσεις των "αγορών", που μπορεί να μην έχουν πρόσωπο, αλλά έχουν πολύ καλούς εκπροσώπους εντός της χώρας, εντός του Κοινοβουλίου, εντός της κυβέρνησης...

Η χώρα γίνεται θύμα μίας τεράστιας ληστείας, της αφαιρείται το στρατηγικό οικονομικό συνάλλαγμα και προορίζεται να γίνει χώρα παράδειγμα προς αποφυγή, για όσες χώρες πρόκειται να τεθούν στο στόχαστρο των διεθνών οικονομικών τρομοκρατών, των αγορών, των τραπεζών και της Νέας Τάξης.

Νέα μείωση στο αφορολόγητο όριο, που έχει ήδη μειωθεί στις 5.000 ευρώ, φαίνεται πως περιλαμβάνει το νέο φορολογικό που εμπεριέχεται στο νέο μνημόνιο.

Σε συνδυασμό με την περαιτέρω κατάργηση των φοροαπαλλαγών, θα υπάρχουν επιπρόσθετα βάρη στους φορολογουμένους.

Μάλιστα, εξετάζεται ακόμα και η κατάργηση του αφορολόγητου, που θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση της κοινωνίας, αφού δεν θα προστατεύονται ούτε αυτοί που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Ακόμα και με τον νέο κατώτατο μισθό των 580 ευρώ μεικτά, επί 14 μισθούς, ένας φορολογούμενος θα έχει ετήσιο εισόδημα 8.120 ευρώ, δηλαδή 3.120 ευρώ πάνω από το τωρινό αφορολόγητα. Επιβάρυνση; 312 ευρώ!

Αν γίνει και νέα μείωση του αφορολόγητου στις 3.000 ευρώ που διαρρέεται, ο ίδιος φορολογούμενος θα πληρώσει 512 ευρώ στην εφορία, αφού θα είναι 5.120 ευρώ πάνω από το όριο!

Αν βάλουμε και στο παιχνίδι τα τεκμήρια διαβίωσης, τότε το θέμα ξεφεύγει…
Στις 3.000 ευρώ είναι αυτή την ώρα η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη για τον άγαμο, που σημαίνει ότι απλά υπάρχεις και είσαι κάτοικος σε αυτή την χώρα! Άρα, θα φορολογήσουν και την ύπαρξή μας…

Παράλληλα, φαίνεται πως προβλέπεται και η καθιέρωση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή είτε στο 19% ή στο 21%, στον οποίο θα μεταφερθούν, μεταξύ άλλων, τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

Ωραίο το «Επικοινωνιακό Παιχνίδι» του κ. Καρατζαφέρη να απαιτήσει μεταφρασμένο στα ελληνικά μνημόνιο και την ΑΡΝΗΣΗ του να ΜΗΝ συμμετάσχει στο Συμβούλιο Αρχηγών ώσπου να το εκτιμήσει σε «ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ»…

Τελικά, πήγε (πότε πρόλαβε και το μελέτησε σε…βάθος;) προφανώς το ψήφισε (ΔΕΝ απέσυρε τους 4 Υπουργούς του) και βγαίνοντας απήγγειλε… Καβάφη!

Προσωπικά, ΔΕΝ θέλω να τον ξαναδώ αυτόν και πολλούς παλιούς φίλους στην Κοινοβουλευτική και όχι μόνο ομάδα του ΛΑΟΣ για το υπόλοιπο της φυσικής μου ύπαρξης (και μη μου πείτε, έ και τι έγινε, ή… σκασίλα τους).

Όσο για τον κ. Σαμαρά, αυτόν και τη »Νέα, Νέα Δημοκρατία» της ΠΟΛΑΝ αποφεύγω να τους βλέπω ή να τους ακούω καθώς τους έχω διαγράψει από την οπτική και ακουστική μου αντίληψη από καιρό!...

Τελικά ΣΗΜΕΡΑ βγήκε μεσημεριάτικα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ο παλιός συνάδελφος του κ Παπαδήμου και του κ Μόντι στην Goldman Sachs) και σε ΕΚΤΑΚΤΑ δελτία ΟΛΑ τα Ευρωπαϊκά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ανακοίνωσαν ότι «…οι Έλληνες Πολιτικοί Αρχηγοί Συνυπέγραψαν το νέο Μνημόνιο που περιέχει το (θανατηφόρο κατά την άποψή μου αλλά αυτό ΔΕΝ το ανέφεραν στις Ειδήσεις)…πρόγραμμα ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ…

Εφόσον λοιπόν υπήρξαν τα 3 ΝΑΙ για την… «σωτηρία» μας αφού εμείς οι Έλληνες καταλάβουμε τι…πάθαμε, ή μάλλον τι μας…κάνανε, θα καταγραφεί ως ιστορικό το διήμερο 8-9 Ιανουαρίου καθώς η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ μιμούμενη τις κινήσεις του κ Καραμανλή στις εκλογές του 2009 θα παραχωρήσει την εξουσία στην… ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Αφού συνεδρίασαν ατέλειωτες ώρες, αφού ο κ Καρατζαφέρης που ΔΕΝ θα πήγαινε πήγε, αφού όπως λένε «τσακώθηκαν» σε έντονο ύφος οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος οι 4 Κυβερνήτες μας τελικά ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ να μας… θάψουν (συγνώμη να μας…σώσουν!)

Στον Ευρωπαϊκό χώρο Τραπεζίτες και Δανειστές μας σφόδρα επιθυμούν να περάσει το μνημόνιο (το οποίο θα μας θάψει) ώστε να πάρουμε τα 130 νέα δισεκατομμύρια τα οποία – ΦΥΣΙΚΑ – θα πάνε στις δικές τους τσέπες ως τοκοχρεολύσια κερδίζοντας για την Ευρώπη χρόνο ώστε να ξεφορτωθούν και άλλη ελληνική σαβούρα…

Παραδέχονται ότι ΔΕΝ θα αποφύγουμε τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ αλλά την καθυστερούν για να κερδίζουν αυτοί και ενδεχομένως με τις ειδεχθείς εγκληματικούς όρους που θα μας επιβάλλουν να μας οδηγήσουν και σε βάρβαρη κοινωνική αναταραχή αλλά… Σκασίλα τους!

Εμείς μου λένε πολύ σοβαροί Ευρωπαίοι ΔΕΝ μισούμε την Ελλάδα και τους Έλληνες αλλά μάλλον οι δικοί σας πολιτικοί σας μισούνε…

ΔΕΝ σας εξήγησαν ποτέ ποιοι «τα φάγανε», πώς και γιατί φτάσατε ως εδώ αλλά επί 2 χρόνια σας «στύβουν» για να σας σώσουνε…

Λέτε να έχουν δίκαιο;Οι τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες της πιο μαύρης ηγεσίας της χώρας με θέσεις που σημαίνουν ξεπούλημα της χώρας σε ξένα συμφέροντα με την κυριολεξία της λέξης, ξεπούλημα.

Δυστυχώς η σχολή του Σικάγου εφαρμόζει την πιο απαίσια εκδοχή της θεωρίας στην ιδιωτικοποίηση των πάντων γκρεμίζοντας το όποιο κοινωνικό κράτος προσπάθησαν να στήσουν με ανυπέρβλητους και συχνά αιματοβαμμένους αγώνες οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας.

Η ολιγαρχική αθέατη ηγεσία αφού έθεσε σαν προμετωπίδα της πολιτικούς που εξαγοράστηκαν ψυχή τε και σώματι από το σύστημα επιβλήθηκαν μέσα από μια διαδικασία ψεμάτων , παραπλανήσεων έχοντας ως συμπαραστάτες ότι μπορούσε να έχει κοινωνική επιρροή στους δυστυχείς Έλληνες, εκκλησία, στρατός , δικαιοσύνη, εξαγορά σιωπής και ψήφου για μια θέση στο δημόσιο. Έτσι ευνούχισαν αυτούς που δεν μετανάστευσαν στο εξωτερικό, και δημιούργησαν ανθρώπους άνευρους και υποτακτικούς.

Αυτές οι κοινωνικές δομές ευνόησαν την στρεβλή ανάπτυξη της χώρας και σε αυτές τις παρασιτικές υποδομές στηρίχτηκε μια πορεία που τα συντρίμμια της διαπιστώνουμε πλέον με μεγάλη οδύνη και θα βιώσουν με χειρότερο τρόπο οι γενιές που θα κληθούν να συνεχίσουν, αλήθεια τι;

Όσοι παρακολουθούσαμε τον διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας και την δημιουργία νέων τετελεσμένων στην περιοχή αντιληφθήκαμε τι μας περιμένει. Φυσικά όσο πιο άγριος διαμελισμός γινόταν στους δυστυχείς γείτονες, τόσο τύφλωναν την ελληνική κοινωνία με ότι χειρότερο μπορούσε να μας τυφλώσει. Νέους τηλεοπτικούς σταθμούς σκουπίδια, τραπεζικές συναλλαγές που διέλυαν τον κοινωνικό ιστό με τις προτροπές ως διακοποδάνεια ή αγορά καταναλωτικών αγαθών που σκοπό είχαν την παντελή υποδούλωση στο σύστημα των τραπεζιτών για την αφαίμαξη τόκων και πανωτοκιών.

Η παρούσα κατάσταση δεν έχει προηγούμενο στην διαδικασία εξαγοράς και υποδούλωσης της χώρας. Οι περισσότεροι ίσως δεν έχουν αντιληφθεί τι μας περιμένει και άλλοι υπό το καθεστώς του τρόμου με την απειλή της πείνας μεταφορικά και κυριολεκτικά να κρέμεται στα κεφάλια τους, οδηγεί στην απραξία και την συνενοχή της μη δράσης.
Ας ξεπεράσουμε τις ιδεοληψίες που εντέχνως μας χώριζαν τόσα χρόνια και να δημιουργήσουμε κίνημα αντίστασης στην επερχόμενη λαίλαπα.

Η ιστορία ήδη καταγράφει το παρόν που ελπίζω να μην έχει άδηλο μέλλον.


Μία από τις καλύτερες δημοσιογραφικές εκπομπές της σημερινής Ελληνικής τηλεόρασης κλείνει αιφνίδια την πορεία της. Το "Μακελειό2" του Στέφανου Χίου θα σταματήσει να ενημερώνει τους πολίτες. Έτσι τουλάχιστον μαθαίνουμε, αν και θεωρούμε δεδομένο πως θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις και πιέσεις από τους τηλεθεατές της συγκεκριμένης εκπομπής προς την διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού "Κόντρα".

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν μεγάλη αγανάκτηση των παραγόντων της εκπομπής και ιδιαίτερα του Στέφανου Χίου, ο οποίος δεν καλύφθηκε επαρκώς από την παραγωγή της εκπομπής. Τελευταία ήταν αρκετές φορές, μάλιστα, που ο επιτυχημένος δημοσιογράφος είχε αναφερθεί στον πιθανό αιφνίδιο τερματισμό της εκπομπής που ξεσκέπασε σειρά σκανδάλων και φαίνεται πως ενόχλησε αρκετούς.

Τις περισσότερες φορές, όμως, οι μάχες της δημοσιογραφίας δεν δίνονται στο χαρτί, στο μικρόφωνο ή μπροστά στην κάμερα, αλλά σε γραφεία στελεχών των ΜΜΕ. Ο Στέφανος Χίος προφανώς απηυδισμένος από το παρασκήνιο των εντονότατων πιέσεων, αποφάσισε πως είναι καλύτερα να μην δημιουργεί πρόβλημα στο "Κόντρα", αφού μαθαίνουμε πως έχουν εκτοξευθεί ποικίλες απειλές ακόμη και για την συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού.

Στέφανε, χωρίς να γνωριζόμαστε, αλλά και χωρίς να ξέρουμε το ακριβές βάρος των πιέσεων που σου ασκήθηκαν (είμαστε βέβαιοι πως ήταν τεράστιες), σου ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια από όποιο δημοσιογραφικό μετερίζι στο μέλλον. Έκανες σωστά την δουλειά σου εκεί που άλλοι σφύριζαν αδιάφορα. Και μόνο αυτό αρκεί για να σε δικαιώσει στα μάτια των πολιτών...

Εμείς ένα έχουμε να πούμε. Χούντα είναι και θα περάσει...


Ενδεχόμενη επιστολή των ΗΠΑ για επίθεση κατά της Ελλάδος, από Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Τουρκία

Τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια, έχουμε συνηθίσει να ζούμε με την γνωστή εναντίον μας τουρκική επιθετικότητα, που κατά καιρούς παίρνει διάφορες εντάσεις -μορφές- ή περιεχόμενο, εξελισσόμενη σε μία “επίσημα εκφρασμένη απειλή” και η οποία…ξέρουμε πλέον, τι διεκδικεί - από ποιον - και με ποιο πρόσχημα (π.χ. ΚΥΠΡΟ + ΘΡΑΚΗ = Προστασία μειονότητος, ANAT. ΑΙΓΑΙΟ = Ζωτικός Χώρος).

Στα πλαίσια της “παλιάς… τάξης πραγμάτων”, (όταν οι συνασπισμοί ακόμη λειτουργούσαν), αυτή η τουρκική απειλή μπορούσε θεωρητικά να εκδηλωθεί μόνο με κάποιους συγκεκριμένους λίγο-πολύ ανελαστικούς και αρκετά προβλέψιμους τρόπους, από μία μόνο κατεύθυνση, δηλαδή το ενιαίο-ανατολικό, χερσαίο ή θαλάσσιο μέτωπο.

Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις, που στα πλαίσια της “νέας… τάξης πραγμάτων” σημειώθηκαν στην περιοχή μας, όχι μόνο δεν άμβλυναν την γνωστή απειλή, αλλά εμπλούτισαν το όλο σκηνικό με νεότερα και πιο σύνθετα δεδομένα, κατά τρόπο που οδηγούμαστε πλέον στην ανάγκη να καλύπτουμε άλλο ένα εκτεταμένο μέτωπο, στο βορρά μας αυτή τη φορά.

Συγκεκριμένα, βλέπουμε ότι στη βόρεια γραμμή των χερσαίων συνόρων μας, αναπτύχθηκαν συνθήκες που αναιρούν τον παλιό-καλό εφησυχασμό μας, περί ανυπάρκτου από βορρά κινδύνου.

Ήδη οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί εκδηλώνονται όλο και περισσότερο εχθρικά απέναντί μας, ενώ οι Βούλγαροι όλο και λιγότερο φιλικά - και τελικά όλοι μαζί, μάλλον δεν θα είχαν αντίρρηση (αν οι συνθήκες το επέτρεπαν) να υλοποιήσουν σε βάρος μας κάποιους εκφρασμένους μεγαλοϊδεατισμούς τους, περί Τσαμουριάς ή “Μακεδονίας” του Αιγαίου ή Μεγάλης Βουλγαρίας κ.ο.κ.

Βέβαια κανείς απ' αυτούς δεν θα τολμούσε από μόνος του, ούτε να σκεφθεί μία πρωτογενή επιθετική πρωτοβουλία εναντίον ενός ισχυρότερου του κράτους (και μάλιστα μέλους του NATO και της ΔΕΕ).

Όμως, στα πλαίσια μιας γενικής ανάφλεξης στην περιοχή μας, ποιος αποκλείει ότι αυτοί οι γείτονες, δεν θα επιχειρούσαν όλοι μαζί και συνεννοημένα να καρπωθούν κάτι από την ευκαιρία;

Και η προοπτική μιας τέτοιας ευκαιρίας για τους συγκεκριμένους ενδιαφερόμενους, δείχνει όλο και πλησιέστερη, αφού ο πόλεμος στην πρώην Γιουγκοσλαβία δεν μπορεί ακόμη να ελεγχθεί από τις Μεγάλες Δυνάμεις που παριστάνουν τους ρυθμιστές, ενώ η Τουρκία παρέχει αφειδώς… “περίεργες εγγυήσεις προστασίας” (αποκτώντας αντίστοιχο δικαίωμα ή “υποχρέωση” επέμβασης), υπέρ αυτών που μάλλον θα τους εξυπηρετούσε μια γενικευμένη – θερμή εμπλοκή, στην περιφέρεια των συνόρων μας.

Οι εκτιμήσεις αυτές ίσως να φαίνονται “πρόωρες” (η ωρίμανσή τους είναι ζήτημα χρόνου), αλλά όχι και ανυπόστατες, αφού ήδη πολλοί παρατηρητές ισχυρίζονται ότι έχει πλέον μορφοποιηθεί το “μίνι Ισλαμικό τόξο”, που αρχίζει από Τουρκία και διερχόμενο από Βουλγαρία (Μουσουλμανικές περιοχές) και Σκόπια, φθάνει μέχρι ΒΔ στην Αλβανία, περισφίγγοντάς μας από ανατολή και βορρά.

H συνολική εικόνα

Όσα προαναφέραμε, οδηγούν στη διαπίστωση ότι σήμερα ιδίως, η εναντίον μας ΑΠΕΙΛΗ έχει αποκτήσει νέα – συνθετότερη μορφή και εμφανίζεται πιο σοβαρή και αναβαθμισμένη, αφού:

α) Εμείς, μετά το νέο σκηνικό που διαμορφώθηκε στην περιοχή μας, είμαστε αναγκαστικά “περισπασμένοι” λόγω των γνωστών προβλημάτων, σ' ολόκληρο τον άμεσο -και καθόλου φιλικό- περίγυρό μας.

β) O ανατολικός μας γείτονας, βλέπει τώρα περισσότερες ευκαιρίες ώστε να δράσει εναντίον μας (και μάλιστα να δράσει περισσότερο αποτελεσματικά), αφού θα μπορεί ίσως να αξιοποιήσει το ποσοτικά υπέρτερο δυναμικό του, έναντι του “διασπαρμένου” δικού μας δυναμικού, σε δύο μάλιστα εκτεταμένα μέτωπα, δηλαδή ένα ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ – ανατολικό και ένα ΧΕΡΣΑΙΟ – βόρειο μέτωπο.

Για λόγους ευκολίας, θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να εξετάσουμε χωριστά, καθένα από τα δύο πιθανά μέτωπα που επισημάναμε, έχοντας όμως πάντα κατά νου, ότι:

i) Κανένα απ' αυτά, δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί μεμονωμένα, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιχειρηθεί να αναφλεγούν και τα δύο μαζί, ώστε να “κορεσθεί” ο αμυνόμενος.

ii) Για πρώτη φορά κατά τη σύγχρονη ιστορία, η Τουρκία μπορεί να υπολογίζει με αρκετές πιθανότητες, στην εναντίον μας ενεργοποίηση του Χερσαίου / Βορείου μετώπου, σε ολόκληρο το μήκος του (και όχι σε ένα μόνο μικρό τμήμα του όπως παλιότερα).

iii) H έννοια μέτωπο, είναι σήμερα “οριακή” και εντελώς συμβατική, αφού οι συγκρούσεις και τα πλήγματα επεκτείνονται πλέον σε πεδία μεγάλου βάθους, εκατέρωθεν της αρχικής γραμμής αντιπαράθεσης.

iv) H υπό μορφή “σεναρίου” εξέταση της λειτουργίας του κάθε μετώπου, δεν μπορεί να απαντήσει στο αν τελικά θα γίνει -ή όχι- πόλεμος, αλλά στο πως θα μπορούσε θεωρητικά αυτός να διεξαχθεί, εφόσον ξεσπούσε.

Επειδή η ανάλυση που επιχειρούμε, απαιτεί ψύχραιμη και νηφάλεια οπτική -χωρίς συναισθηματικές φορτίσεις- θα πρέπει να δούμε τα πράγματα σαν παρατηρητές ενός υποθετικού προβλήματος κάποιων τρίτων, που εμάς δεν μας αφορά καθόλου.

Επίσης με το συγκεκριμένο τρόπο έμμεσης προσέγγισης, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η μεγάλη γεωγραφική ακρίβεια, γι' αυτό θα χρησιμοποιήσουμε γενικής μορφής απεικονίσεις της όλης διάταξης και λειτουργίας των δύο μετώπων που μας ενδιαφέρουν.

Και φυσικά, στην προσπάθειά μας να δούμε το θέμα όσο γίνεται πιο ρεαλιστικά, αποφεύγουμε επιμελώς τη χρήση παλαιολιθικών σεναρίων τύπου “Παρμενίων” κ.λπ.

Το νησιωτικό μέτωπο

Κατ'αρχήν πρέπει να προσδιορίσουμε μια θεωρητική μορφή νησιωτικού μετώπου, με κάποια συγκεκριμένα -κρίσιμα και ρεαλιστικά- γεωστρατηγικά χαρακτηριστικά.

α) Στα δεξιά, μια παράκτια χώρα “Tουρκία”, που αποτελεί υπαρκτή απειλή εναντίον ενός πολύ κοντά της ευρισκόμενου νησιωτικού χώρου “EN”.

β) Στα αριστερά, διακρίνουμε τον κύριο ηπειρωτικό κορμό “Eλλάδα”, μιας άλλης χώρας, που τα απειλούμενα νησιά (EN) αποτελούν εθνικό της έδαφος, αλλά απέχει απ' αυτά πολύ περισσότερο, σε σχέση με τον επιτιθέμενο.

Κατά την απεικόνιση αυτή, ο επιτιθέμενος “T” (που μπορεί να διαθέτει σοβαρή ποσοτική υπεροπλία, τόσο στον αέρα όσο και σε δυνάμεις επιφανείας), προκειμένου να προσβάλλει και καταλάβει το νησιωτικό χώρο “EN”, χωρίς ν' αφήσει περιθώρια αποτελεσματικής αντίδρασης στο κύριο ηπειρωτικό δυναμικό του αμυνόμενου “E”, θα έπρεπε -πολύ απλά- να κλιμακώσει τις προσπάθειές του, ως εξής:

- Να θέσει τον ευρύτερο χώρο ενδιαφέροντός του κάτω από την “ομπρέλα” αεροπορικής υπεροχής του, εκμεταλλευόμενος την ποσοτική υπεροπλία του αλλά και την εγγύτητα του χώρου επιχειρήσεων με το έδαφός του, κατά τρόπο που να απαγορεύσει τοπικά κάθε αεροπορική δραστηριότητα του αμυνόμενου .

Έτσι θα επιτύχει επαρκή “απομόνωση” του χώρου επιχειρήσεων, (αποτέλεσμα σχεδόν βέβαιο, εάν ο “T” διαθέτει διπλάσια Α/Φ από τον “E” και απέχει την μισή απόσταση σε σχέση μ' αυτόν, από το πεδίο της μάχης).

- Υπ' αυτήν την κάλυψη, οι συνδυασμένες αεροναυτικές δυνάμεις κρούσεως του επιτιθέμενου, μπορούν με αρκετή επιτυχία να κρατήσουν μακριά (για τον απαραίτητο τουλάχιστον χρόνο) τα πλοία και Y/B του αμυνόμενου, που θα επιχειρούσαν να παρέμβουν υπέρ του απειλούμενου νησιωτικού χώρου .

Φυσιολογικά τώρα, ο επιτιθέμενος μπορεί ανενόχλητος και με πλήρη αεροπορική υποστήριξη, να προχωρήσει στην τελική προπαρασκευή και εκδήλωση της κύριας αποβατικής του ενέργειας, με τις διαθέσιμες υπέρτερες δυνάμεις του, εναντίον των απομονωμένων και καταπονημένων δυνάμεων του αμυνόμενου.

Στη συγκεκριμένη υποθετική διαμόρφωση του νησιωτικού μετώπου που περιγράψαμε, όλοι μπορούν να αντιληφθούν ποιος έχει τις θεωρητικά περισσότερες πιθανότητες να είναι ο νικητής και ποιος ο νικημένος. Και μάλιστα μέσω μιας εντελώς απλοϊκής – τακτικής και στρατηγικής αντίληψης, σύμφωνα με την οποία: “Αν σ' ευνοεί ο τόπος και είσαι πιο ισχυρός, γιατί να μην νικήσεις;”.

Το χερσαίο μέτωπο

Και εδώ επίσης πρέπει να προσδιορίσουμε ένα ρεαλιστικό τύπο “χερσαίου μετώπου”, που ν' ανταποκρίνεται στο πρόβλημά μας με συγκεκριμένα κρίσιμα χαρακτηριστικά.

α) Μία χώρα “E” που συνορεύει με ένα… “μη φιλικό” περίγυρο, αλλά κυρίως αντιμετωπίζει σαφή απειλή από τη δεξιά της ευρισκόμενη χώρα “T” (και η οποία διαθέτει τουλάχιστον ποσοτική υπεροπλία, ιδίως σε χερσαίες δυνάμεις).

β) Υπάρχουν τρεις χώρες -”Aλβανία”, “Σκόπια”, “Bουλγαρια”- διακείμενες λίγο ή πολύ φιλικά προς τη χώρα “Tουρκία” και οι οποίες είναι εξαρτημένες ή επηρεαζόμενες κατά διάφορους τρόπους, από αυτήν (T). Και οι τρεις έχουν σχέσεις φανερά τεταμμένες με τη χώρα “Eλλάδα”, αλλά πρωτογενώς δεν αποτελούν απειλή γι' αυτήν.

Δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί η σύμπραξή τους με τη χώρα “Tουρκία” και η συνδυασμένη δράση τους εναντίον της “Eλλάδας”, (έστω και απασχολώντας μόνο, ένα μέρος από το πολύτιμο αμυντικό δυναμικό της “E”), με την προσδοκία συγκεκριμένων κερδών από την εμπλοκή τους αυτή.

Σύμφωνα με την παραπάνω απεικόνιση και περιγραφή, το κρίσιμο δεξιό τμήμα του μετώπου αντιπαράθεσης των κυρίων αντιπάλων “E” και “T”, είναι πολύ στενό για να επιτρέψει την πλήρη ανάπτυξη και αξιοποίηση του υπέρτερου δυναμικού του επιτιθέμενου “T”.

Γι' αυτό πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο ότι αυτός, θα ερευνά οδούς υπερκέρασης του μετώπου (από την προσφορότερη πλευρά του), ώστε να εγκλωβίσει και συντρίψει τις δυνάμεις του αμυνόμενου. Και υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, οι βασικές επιλογές του επιτιθέμενου για υπερκέραση του μετώπου, είναι οι εξής δύο:

- Από την _κάτω πλευρά_, δηλαδή από τη θάλασσα, όπου όμως και ο αμυνόμενος… βρίσκεται εκεί και μάλιστα πολύ ισχυρός. Αυτή λοιπόν η επιλογή είναι αρκετά επισφαλής, χωρίς όμως και να αποκλείεται εντελώς.

- Από την _επάνω πλευρά_, δηλαδή μέσα από το έδαφος της χώρας “Bουλγαρία”. Όσο κι αν ακούγεται σαν… αδιανόητη για κάποιους εκδοχή, μερικές ωριμότερες σκέψεις μπορεί να την κάνουν πιο αποδεκτή.

Όπως π.χ. ότι η χώρα “Bουλγαρια” μπορεί να είναι ήδη οικονομικά εξηρτημένη από την “Tουρκια” (και το χρήμα είναι πάντα σημαντικό κίνητρο, ιδίως για τους… φτωχούς) -ή ότι μπορεί να προσβλέπει με ενδιαφέρον σε κάποιο παραθαλάσσιο εδαφικό αντάλλαγμα για μια τέτοια διευκόλυνσή της προς την “T” (αν μάλιστα ακολουθήσει και συνολικός διακανονισμός της περιοχής), ή τέλος ότι η “B” ίσως υποχρεωθεί να “ανεχθεί”, την μέσα από το έδαφός της διέλευση δυνάμεων της “Tουρκιας”, (αδυνατώντας να αντιδράσει στις… “ισχυρές απόψεις” κάποιων μειονοτικών πληθυσμών της, εγκατεστημένων στην κρίσιμη περιοχή).

Και σ' αυτήν την περίπτωση επίσης, εφόσον πραγματοποιηθεί χερσαία υπερκέραση μέσω του εδάφους του “B”, είναι θεωρητικά σαφέστατο, το ποιος θα υποστεί ήττα και πόσο σοβαρή. Ιδίως αν η διαφαινόμενη κατάρρευση του “E”, ενθαρρύνει την ενεργό εναντίον του συμμετοχή όλων των γειτόνων -”Aλβανιας”, “Σκοπιων”, “Bουλγαριας”- ώστε να εξασφαλίσουν μερίδιο στις ανακατανομές που πιθανώς θα προκύψουν. Εδώ μάλιστα, μπορούμε να διαγνώσουμε και το κίνητρο, που ίσως όλοι αυτοί διαθέτουν, ώστε να συμπράξουν προκαταβολικά με την “Τουρκία”, εναντίον της χώρας “Eλλάδα”.

Εκτιμήσεις

Στο βαθμό που οι προαναφερθείσες περιγραφές των δύο υποθετικών μετώπων, μας θυμίζουν κάποιες αντίστοιχες δικές μας ανησυχίες, είναι υποχρεωτικό (μιλώντας συγκεκριμένα πλέον και όχι “υποθετικά”), να επιχειρήσουμε μία κατά το δυνατόν ψύχραιμη εξέταση της όλης προβληματικής που μας αφορά.

Σ' αυτήν την προβληματική, εντάσσονται βεβαίως και οι γενικότερες παράμετροι διεθνούς/εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με τις οποίες, διατυπώνονται οι εξής δύο -διαμετρικά αντίθετες- εκτιμήσεις:

α) Ότι υπό τις σημερινές συνθήκες, είναι απίθανο να επιδιώξει η Τουρκία την εμπλοκή της σε πολεμικές περιπέτειες στα Βαλκάνια, επειδή αφενός έχει ήδη δυσαρεστήσει διάφορες Ευρωπαϊκές δυνάμεις με την εκ μέρους της ενοχλητική συμπεριφορά “περιφερειακής δύναμης” και αφ’ ετέρου λόγω των έντονων εσωτερικών προβλημάτων της με τις σοβαρές αποσχιστικές τάσεις του Κουρδικού στοιχείου.

(Ποιός τα πιστεύει αυτά άραγε, όταν η ανάμειξή της στα Βαλκάνια γίνεται όλο και πιο ενεργή, ενώ το Κουρδικό το αντιμετωπίζεται με τη μέθοδο της “γενοκτονίας” με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας;).

β) Ότι σήμερα ειδικά, είναι πολύ πιθανό η Τουρκία να επιχειρήσει μια ανάφλεξη της περιοχής, στρεφόμενη κυρίως εις βάρος μας, επειδή:

Έχει ήδη διακηρυγμένους στόχους και βλέψεις προς την πλευρά μας. Μπορεί να εκμεταλλευθεί την αναστάτωση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και την γενικότερη αστάθεια της περιοχής.

Επείγεται να προσπορισθεί κέρδη από την σπάνια ευκαιρία που διαβλέπει (την μεγαλύτερη ευκαιρία στα τελευταία 500 χρόνια, κατά τον Οζάλ). Έχει νέα ερείσματα τα οποία ήδη σταθεροποιεί (μίνι Ισλαμικό τόξο), ενώ εμείς την πριμοδοτούμε με συμμάχους χάνοντας αντίστοιχους φίλους.

Ξέρει να ενεργεί αδίστακτα (ως συνήθως), εφόσον θεωρήσει ότι οι συσχετισμοί, της εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρακάμπτοντας αυτές τις… αντίθετες εκτιμήσεις, (ο καθένας μας ας επιλέξει τις πιο πειστικές για τον ίδιο) και περιοριζόμενοι σε πιο προσιτές παραμέτρους, πρέπει να δεχτούμε ότι σε τελική ανάλυση, η πρωτοβουλία του να ξεσπάσει ή όχι πόλεμος, προς το παρόν ανήκει στην “άλλη πλευρά”.

Όταν και εφόσον όμως, αποφασίσει ο αντίπαλος να κινηθεί, είναι BEBAIO ότι αυτό θα έχει συμβεί, αν όχι με την έγκριση, τουλάχιστον με την “επί προθεσμία… ανοχή” κάποιων μεγάλων δυνάμεων (και ίσως στα πλαίσια μιας επιδιωκόμενης γενικότερης ρύθμισης, “με πολλούς ευχαριστημένους και έναν μόνο… εξαναγκασμένο”).

Αν η παραπάνω αντίληψη, (ότι δηλαδή μπορεί να μας “ξεπουλήσει” η δύση), φανεί σε ορισμένους σαν απίστευτη ή τερατώδης, χωρίς καν να ανατρέξουν σε παλιότερες εμπειρίες, δεν έχουν παρά να θυμηθούν:

– Την κοροϊδία της ένταξής μας στη “Δ.Ε.Ε.”, με ταυτόχρονη (και για εμάς μόνο) αδρανοποίηση των όρων αλληλεγγύης, σε περίπτωση επιθέσεως.

- Την ωμή αδιαφορία των “εταίρων”μας, για τα εθνικά / υπαρξιακά μας προβλήματα, (αν αυτά αντιβαίνουν στα “στενά” τους συμφέροντα).

- Την άποψη ορισμένων, ότι: O εταίρος των 10 εκατομμυρίων (ΕΛΛΑΔΑ), που συνεχώς εισπράττει από τα κοινοτικά ταμεία, ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ την ομαλή σύνδεση με την περιφέρεια της κοινότητας, τουλάχιστον άλλων 70 εκατομ. πεινασμένων καταναλωτών.

Προοπτικές αντιμετώπισης

Σε μια τέτοια περίπτωση λοιπόν, που ο πόλεμος μπορεί να αρχίσει με “ΕΓΚΡΙΣΗ ή ANOXH” κάποιων, ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του επιτιθέμενου, ο οποίος θα επείγεται να επιτύχει τους στόχους του, αφού ούτε την διεθνή ανοχή μπορεί να εξασφαλίζει επ' άπειρο, ούτε και να διαταράσσει για καιρό την “οποιαδήποτε τάξη πραγμάτων” και μάλιστα χωρίς αποτελέσματα.

Γι' αυτό ο επιτιθέμενος θα πρέπει να κάμψει τον αντίπαλό του ΟΡΙΣΤΙΚΑ, μέσα σε πολύ λογικά χρονικά πλαίσια, (ώστε να μην υπάρξουν σοβαρές / παρατεταμένες επιπτώσεις σε βάρος τρίτων).

Σ' αυτούς λοιπόν τους δύο παράγοντες, “ΧΡΟΝΟΣ και ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ”, ίσως να βρίσκεται το σπέρμα μιας αποτελεσματικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος, κλιμακούμενης σε δύο επίπεδα, δηλαδή της “Διεθνούς – Εξωτερικής Πολιτικής”, και της “Στρατιωτικής Αντιπαράθεσης”.

Κατ' αρχήν στο πρώτο επίπεδο “διεθνούς / εξωτερικής πολιτικής”, πρέπει να καταστήσουμε σαφές (με απόλυτα πειστικό τρόπο), ότι και η παραμικρή προσβολή ή επίθεση κατά των συμφερόντων μας, θα προκαλέσει βαρύτατες συνέπειες και κραδασμούς, εξακολουθητικά και για πάρα πολύ καιρό, όχι μόνο σε βάρος αυτών που πρωτογενώς ενεπλάκησαν, αλλά και σε βάρος κάθε τρίτου που “εξουσιοδότησε ή ανέχθηκε” τη δρομολόγηση τέτοιων “ρυθμίσεων”, και μάλιστα για μια περιοχή αναστάτωσης, πολύ ευρύτερη του ελληνικού FIR/SAR.

Μια τέτοια προοπτική μακροχρόνιων αναστατώσεων, σε βάρος όλων όσων διακινούν ή εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους μέσα από την ευρύτερη περιοχή μας, σαφώς και θα καταστήσει ζημιογόνα την οποιαδήποτε επένδυση ή προσδοκία κερδών, κατά τρόπο που θα πρέπει να ξανασκεφθούν πολύ καλά οι πάσης φύσεως ενδιαφερόμενοι, πριν αφήσουν να “ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου”.

Και όταν αναφερόμαστε σε “σαφή και πειστική” προειδοποίηση κάθε τρίτου για την παραπάνω προοπτική, θεωρούμε ότι αυτή η έκφραση αποφασιστικότητας, δεν είναι δουλειά μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης, αλλά ενός ολόκληρου ΛΑΟΥ και ενός ΕΘΝΟΥΣ, σωστά ενημερωμένου (και κινητοποιημένου), για το μέγεθος της απειλής που αντιμετωπίζει.

Έστω κι αν η προσέγγιση αυτή, θυμίζει τη διατύπωση ενός… “Ηπίου συνδρόμου ΣΑΜΨΩΝ”, καλό είναι να περάσει το μήνυμα, ότι τελικά, δεν πρόκειται να υποστούμε

MONOI ΜΑΣ, τις συνέπειες μιας “εγκριθείσας ή επιτραπείσας -σε βάρος μας- αναστάτωσης”. Κι επειδή μέχρι σήμερα υπήρξαμε “διαλακτικότεροι”, ίσως είναι καιρός για ένα σκληρό “μήνυμα”.

Στο δεύτερο επίπεδο αντιμετώπισης, από καθαρά “στρατιωτικής πλευράς”, (και με κάθε επιφύλαξη έναντι της άποψης των “ειδικών”), μπορούμε -αναφορικά με τα σενάρια εμπλοκής των δύο υποθετικών μετώπων που εξετάσαμε- να διατυπώσουμε τις εξής παρατηρήσεις / προτάσεις:

- Σε γενικές γραμμές: H οποιαδήποτε άμυνα αντιταχθεί, πρέπει για ένα συγκεκριμένο -μεγάλο- χρονικό διάστημα, να είναι κυριολεκτικά αδιάσπαστη έτσι ώστε: η μεν απαιτούμενη διάρκεια της όλης αναστάτωσης να είναι αποθαρρυντική για τους “εξουσιοδοτούντες ή ανεχόμενους”, η δε συνολική προσπάθεια να είναι ασύμφορη για τον επιτιθέμενο.

-Επίσης, πρέπει να κλονισθεί η βεβαιότητα των επίδοξων εισβολέων, ότι θα αντιτάξουμε “καθαρή άμυνα” (δηλαδή θα προσπαθούμε να ελέγχουμε μόνο τις πιθανές απώλειές μας) και δεν θα κινηθούμε KAI επιθετικά, τόσο με την αξιοποίηση της ευκαιρίας του “πρώτου πλήγματος”, όσο και με την κατάληψη κάθε… προσφερομένου εδάφους του αντιπάλου. (Ειδικά αυτή η δεύτερη επιλογή έχει ενδιαφέρουσες προοπτικές, για την περίπτωσή μας).

- Για το “Νησιωτικό μέτωπο”: H τοπική αεροπορική υπεροχή του επιτιθέμενου (ομπρέλα), πρακτικά και υπό τις δεδομένες συνθήκες, δεν μπορεί να ανατραπεί, άρα ο αμυνόμενος θα έχει ελλιπή αεροπορική κάλυψη. ΕΠΟΜΕΝΩΣ XPEIAZETAI ΥΨΗΛΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΑ A/A ΜΕΣΑ (SAM;).

Επίσης πολύ λίγες ελπίδες μπορεί να υπάρξουν ότι θα διασπασθεί και η αντίστοιχη θαλάσσια απομόνωση του απειλούμενου νησιωτικού χώρου, άρα ο αμυνόμενος, είναι απίθανο να δεχθεί σοβαρή ενίσχυση φιλίων δυνάμεων. ΕΠΟΜΕΝΩΣ XPEIAZETAI AYTAPKEIA ΣΕ ΕΜΨΥΧΟ ΚΥΡΙΩΣ ΥΛΙΚΟ (Παλλαϊκή άμυνα;).

Κατά την εκδήλωση της κύριας αποβατικής ενέργειας, οι συμβατικές – φίλιες ναυτικές μονάδες, είναι πολύ λογικό ότι θα απουσιάζουν, άρα ο αμυνόμενος θα υστερεί από πλευράς προωθημένης προς τη θάλασσα άμυνας ώστε να μπορεί να πλήξει τις συγκεντρώσεις και μεταφορές του εισβολέα. ΕΠΟΜΕΝΩΣ XPEIAZETAI H ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΚΡΟΥΣΕΩΣ UFASC (υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της “εδαφικής άμυνας”).

Σαν τελικό συμπέρασμα, καταλήγουμε ότι το νησιωτικό μέτωπο, (επειδή ελάχιστα θα μπορεί να βοηθηθεί μετά την έναρξη εχθροπραξιών), απαιτεί προκαταβολική ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ συγκεκριμένων κατηγοριών αμυντικού δυναμικού και με επάρκεια καλύπτουσα ολόκληρο το χρονικό διάστημα προσβολής.

Επίσης χρειάζεται να εξασφαλίζεται η ταυτόχρονη δυνατότητα του αμυνόμενου, για προκαταβολική ή “ανταποδοτική” κατάληψη, διαφόρων προσφερόμενων / κατάλληλων εχθρικών εδαφών (π.χ. Χερσονήσων;).

- Για το “Χερσαίο μέτωπο”: Στόχος της προσπάθειας σ' αυτόν τον τομέα, δεν μπορεί να είναι μόνο οι δυνάμεις του επιτιθέμενου, αλλά και αυτός που (“εκών” ή “άκων”), προσφέρει το έδαφος διέλευσης.

Το μεγαλύτερο μέρος της αεροπορίας του αμυνόμενου (που σε μεγάλο βαθμό, θα μπορεί να είναι “αποδεσμευμένη” από το νησιωτικό μέτωπο), πρέπει να στραφεί εναντίον του εχθρικού “άξονα υπερκέρασης του μετώπου” και να προσπαθήσει να διαλύσει τόσο την ίδια την απειλή, όσο και το ευρύτερο περιβάλλον που τη φιλοξενεί.

H σαφήνεια αυτής της επιλογής, θα πρέπει να τεθεί κατηγορηματικά υπόψη όσων θα σκεπτόντουσαν την παροχή τυχόν διευκολύνσεων σε τρίτους, ώστε να σταθμίσουν σοβαρά τις πιθανότητες κέρδους ή ζημίας και να… “πράξουν αναλόγως”.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, το κρίσιμο συμπέρασμα είναι ότι η τυχόν διάσπαση, συνεπάγεται κατάρρευση -δηλαδή άνευ όρων συνθηκολόγηση- κατά την οποία ο ηττημένος υπογράφει ό,τι του υπαγορεύσουν. Επομένως το κέντρο βάρους όλης της αμυντικής προσπάθειας πρέπει να εστιασθεί σ' αυτόν τον τομέα.

Οι συντελεστές που τελικά θα παίξουν ρόλο στις όποιες εξελίξεις, είναι πάρα πολλοί και οι περισσότεροι αστάθμητοι, ενώ η όλη κατάσταση εμφανίζει τόση ρευστότητα, που κανείς δεν μπορεί να τολμήσει πρόβλεψη για το AN ΘΑ ΓΙΝΕΙ -Ή OXI- ΠΟΛΕΜΟΣ, στον οποίο μάλιστα θα εμπλακούμε.

Πιο συνετή φαίνεται η άποψη, ότι “δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε, όταν συμβεί το ανεπιθύμητο”, (αρκεί βέβαια να έχουμε και μια ρεαλιστική αντίληψη για το τι θέλουν ή μπορεί να κάνουν οι γύρω μας και τι πρέπει να κάνουμε εμείς).

O Χειμώνας που ήδη διανύουμε, παραδοσιακά είναι περίοδος ηρεμίας -προετοιμασίας και ανασυγκρότησης για κάθε έντονη προσπάθεια και ιδίως για… πολεμικές αναμετρήσεις, (κυρίως στην περιοχή μας, όπου οι γύρω στρατοί, δεν… πολυσυμπαθούν τις “λάσπες και τα μποφόρ”).

Έτσι φαίνεται ότι απομένουν μερικοί μήνες, για την συνολική αφύπνιση και ενεργοποίησή μας (σαν λαού και έθνους), ώστε να μην βρεθούμε ανυποψίαστοι και αιφνιδιασμένοι, στις δύσκολες ώρες που πιθανώς έρχονται.


Καληνύχτα αδέρφια…

Λυπάμαι που θα ζήσουμε στην εξαθλίωση και στην απόλυτη φτώχεια της μακρόχρονης κρίσης…

Λυπάμαι για τα παιδιά και τα εγγόνια μας…

Λυπάμαι για τη γενιά της κρίσης που ατενίζει ένα μέλλον χωρίς αύριο…

Λυπάμαι για τους άνεργους, τους άστεγους, τους πεινασμένους…

Λυπάμαι για την Πατρίδα μας που την μετατρέψανε σε ένα άθλιο προτεκτοράτο…

Λυπάμαι για τη χαμένη μας περηφάνια, για την απαξίωση της καταγωγής μας…

Λυπάμαι για τις εξαθλιωμένες συνειδήσεις μας που ανέχτηκαν και ανέχονται τη σπείρα των επίορκων πολιτικών που καταχράστηκαν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού και κατέστρεψαν την ωραιότερη χώρα του κόσμου…

Λυπάμαι που δεν έχουμε το κουράγιο να ξεσηκωθούμε για να απαλλάξουμε τον τόπο από την τρόικα και την κυβέρνηση των νεοραγιάδων που μετέτρεψε τον Ελληνικό λαό σε νεόπτωχο ενοικιαστή του τόπου του…, σε σκλάβο που το αίμα του θα επανεκκινήσει την καταρρέουσα νεοφιλελεύθερη οικονομία της παγκοσμιοποίησης…

Τριάντα χρόνια στη μέγγενη του χυδαίου κομματισμού, στην εμπορευματοποίηση της ψήφου, στην αποθέωση του δημοσιο-υπαλληλισμού, στην ισοπέδωση των αξιών και στον θρίαμβο των μετρίων…

Και ζητάμε από τους κυνηγούς των Γιωργο-παπανδρεϊκού «θησαυρού» να… ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ!

 • Του Νίκου Μπογιόπουλου
Μας λένε ότι θα καταδικάσουν ερήμην το λαό στην πείνα, στην εξαθλίωση, στην ανεργία για να τον… σώσουν.

Μας λένε, επίσης, ότι αυτή η «σωτηρία» θα έρθει από το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, το οποίο – προσθέτουν – είναι απαραίτητο για να υπάρχουν μισθοί (ποιοι μισθοί;;;), για να υπάρχουν συντάξεις (ποιες συνταξεις;)!

Και συμπληρώνουν: Για να δοθεί το νέο δάνειο (αυτό που θα «εξασφαλίσει» μισθούς και συντάξεις…) πρέπει να υπογραφεί νέο μνημόνιο (που δεν αφήνει πέτρα πάνω στην πέτρα) και νέα δανειακή σύμβαση (με την οποία ακόμα και οι πέτρες των ερειπίων θα είναι υποθηκευμένες στους δανειστές)…

 • Ποια είναι, όμως, η αλήθεια;
 • Γιατί θέλουν το νέο δάνειο;
 • Πού θα το διοχετεύσουν;
 • Ποιος θα το πληρώσει;
 • Και τι θα μείνει στο λαό;

Ιδού:
α) Από το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ, τα 30 δισ. ευρώ θα πάνε απευθείας στους κατόχους ομολόγων, δηλαδή σε τραπεζίτες και ιδιώτες που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στο PSI.

β) Από τα 100 δισ. ευρώ που μένουν, είναι ομολογημένο ότι τα 39 δισ. ευρώ θα πάνε στις ελληνικές τράπεζες για την «ανακεφαλαιοποίησή τους». Ομως, τόσο στις 3/11/2011 όσο και στις 22/11/2011 ο Βενιζέλος έχει μιλήσει για ένα επιπλέον πακέτο ύψους 30 δισ. ευρώ που και αυτό, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδας, θα διοχετευτεί στις τράπεζες για την «ενίσχυση της ρευστότητάς τους»…

Αλλά αυτά τα χρήματα για το επιπλέον «πακέτο» από πού θα βρεθούν; Από το δάνειο; Δεν το ομολογούν…
Επομένως:
γ) Στην «καλύτερη» περίπτωση από το αρχικό δάνειο των 130 δισ. ευρώ δεν θα απομείνουν παρά 61 δισ. ευρώ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση από τα 130 δισ. ευρώ μένουν μόλις 31 δισ. ευρώ…
(Σημειωτέον: Είτε από τα 61 δισ. είτε από τα 31 δισ. που θα απομείνουν, δεν αφαιρούμε τα 10 – 15 δισ. ευρώ με τα οποία θα ενισχύσουν, όπως… υπόσχονται, τα ασφαλιστικά ταμεία για το αντίστοιχο «κούρεμα» που θα υποστούν)…

Δέστε τώρα τη μεγάλη απάτη, το θεόρατο ψεύδος που κρύβεται πίσω από την προπαγάνδα τους ότι «παίρνουμε το δάνειο – όπως λένε – για να εξασφαλίσουμε μισθούς και συντάξεις»:

δ) Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2012, που συντάχθηκε και ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου στη βάση των αποφάσεων της 26ης Οκτώβρη και του PSI, μόνο το 2012 (δείτε το σχετικό πίνακα) οι τόκοι και τα χρεολύσια που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα ανέρχονται σε 88,488 δισ. ευρώ!

Αρα, το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ (που στην πραγματικότητα είναι είτε 61 δισ. είτε 31 δισ. ευρώ – ανάλογα με το τι θα καταβροχθίσουν οι τραπεζίτες) θα πάει όλο μα όλο σε τόκους και σε χρεολύσια! Θα πάει όλο, μα όλο, σε δανειστές, σε τοκογλύφους και σε κερδοσκόπους για την αποπληρωμή παλιότερων τοκογλυφικών!

Αυτή είναι η αλήθεια:
Από το δάνειο – που για τη σύναψή του «πρέπει» να ξεπουληθεί η Ελλάδα και να εξαϋλωθεί ο λαός της - ούτε ένα ευρώ, ούτε μια πεντάρα δεν πρόκειται να πάει σε μισθούς και συντάξεις!

Αντίθετα:
Θα είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που θα κληθούν να «παραιτηθούν» από μισθούς και συντάξεις, να ληστευθούν για μια ακόμα φορά και τα «κλοπιμαία» από τη λαϊκή ληστεία να προστεθούν σε ό,τι θα έχει απομείνει από το νέο δάνειο (αφού πρώτα θα το έχουν ξεκοκαλίσει τραπεζίτες, επιδοτούμενοι βιομήχανοι και επιχορηγούμενοι κεφαλαιοκράτες) ώστε να συμπληρωθεί το ποσό των τόκων και των χρεολυσίων, ύφους 88,5 δισ. ευρώ - ποσό που είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερο του εναπομείναντος δανείου - το οποίο η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει κατοχυρώσει μέσω του προϋπολογισμού ότι θα καταβληθεί εντός του 2012 σε δανειστές, τοκογλύφους, κερδοσκόπους και λοιπούς «σωτήρες»!

Να, λοιπόν, για ποιους προορίζεται και το νέο τους δάνειο.
Να ποιων τα συμφέροντα εξασφαλίζει το PSI τους.
Και να για ποιους συγγράφεται το νέο τους μνημόνιο και η νέα τους δανειακή σύμβαση,
με τα οποία ο ελληνικός λαός παραχωρείται στην πλουτοκρατία από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ως ενέχυρο, με την ταμπέλα του είλωτα, για τα επόμενα εκατό χρόνια!
Σε διάγγελμα, αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ώρες ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την επίσημη πια ανακοίνωση του Μαξίμου πως «ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα».

Το διάγγελμα θα έχει ως σκοπό την υπεράσπιση της στάσης του αρχηγού της ΝΔ και την αιτιολόγηση της απόφασής του προς τον ελληνικό λαό, του οποίου την ψήφο επιθυμεί να διεκδικήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κος Σαμαράς αναμένεται να απευθυνθεί προς το εκλογικό σώμα, θα στοχεύσει όμως και στο εσωτερικό της παράταξής του καθώς πολλές είναι οι φωνές, που εκφράζουν ακόμη την επιφυλακτικότητά τους για την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, να βάλει όπως λένε, στην ουσία, στο κάδρο και τη ΝΔ, πληρώνοντας τις «αμαρτίες» του ΠΑΣΟΚ.

Το κλίμα στη Συγγρού είναι ούτως ή άλλως βεβαρημένο, μετά την παραίτηση του Γιάννη Μανώλη από τη Γραμματεία Συνδικαλιστικού αλλά και μετά τις νέες δημόσιες παροτρύνσεις του προέδρου της ΔΑΚΕ, Νίκου Κιουτσούκη, προς τη «γαλάζια» Κ.Ο. να καταψηφίσει τα νέα βίαια μέτρα.

Μήπως κάποιος πρέπει να πει στον Αντώνη Σαμαρά, πως δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει όψη στην προδοσία που έκανε;
Μήπως κάποιος πρέπει να του πει πως οτιδήποτε πει θα είναι εναντίον του και θα κάνει τη θέση του δυσκολότερη;
Μήπως κάποιος πρέπει να του πει πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής όλων, κι αυτόν τον έχει ήδη κρίνει και μάλιστα καθόλου κολακευτικά;

 • Για να ξέρουμε τι λένε κάθε τόσο οι απανταχού ανθέλληνες
Από τη στιγμή που ξέσπασε η ελληνική κρίση χρέους, τα περισσότερα διεθνή media επιδόθηκαν σε μία πλειοδοσία αρνητικής διαφήμισης, η οποία μάλιστα συμπεριλάμβανε και αρκετή δόση υπερβολής, αν όχι προσβολής.

Το Ινστιτούτο «Ρόζα Λούξεμπουργκ» παρουσιάζει και αμφισβητεί την υπόσταση των δέκα πιο μεγάλων πλανών, που ειπώθηκαν για την ελληνική κρίση χρέους:

1. «Πουλήστε τα νησιά σας, χρεοκοπημένοι Έλληνες», ήταν ένα από τα αρνητικά δημοσιεύματα της γερμανικής Bild. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια από το 115% στο 143%.

2. Οι χρηματαγορές φοβούνται μία πτώχευση της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι οι χρηματαγορές όχι μόνο δεν φοβούνται, αλλά κερδοσκοπούν. Όσο πιο χαμηλά κατρακυλούν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων, τόσο πιο ψηλά ανεβαίνει το επιτόκιο και αυξάνεται η απόδοση τους.

3. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Παρά την παραπληροφόρηση, οι Έλληνες εργάζονται πολύ. Σύμφωνα με τη Eurostat, ο πραγματικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας στην Ελλάδα, πριν την κρίση, ήταν 44,3 ώρες, ενώ στη Γερμανία ήταν 41 ώρες, καθώς και ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ήταν 41,7 ώρες.

4. Οι Έλληνες κάνουν μονίμως διακοπές. Σύμφωνα με το Eurofound, οι Έλληνες εργαζόμενοι δικαιούνται κατά μέσο όρο 23 ημέρες άδειας διακοπών το χρόνο, ενώ οι Γερμανοί έχουν 30 ημέρες άδειας διακοπών τον χρόνο.

5. Εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις πολυτελείας των Ελλήνων. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, οι Γερμανοί εργαζόμενοι βγαίνουν στη σύνταξη κατά μέσο όρο στην ηλικία των 61,5 ετών, ενώ στην Ελλάδα ο αντίστοιχος αριθμός είναι τα 61,9 έτη.

6. Οι Έλληνες ζούσαν πλουσιοπάροχα. Το επίπεδο των μισθών στην Ελλάδα ανέρχεται στο 73% του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, το ¼ των Ελλήνων εργαζομένων κερδίζουν λιγότερα από 750 ευρώ μηνιαίως.

7. Οι Έλληνες ζούσαν πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες. Η ελληνική κυβέρνηση, εδώ και χρόνια, ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει. Παρόλα αυτά, σχεδόν κάθε κυβέρνηση στον κόσμο «ζει πάνω από τις δυνατότητες της».

8. Το ελληνικό κράτος είναι υπερδιογκωμένο. Το 2008, οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα ήταν 48%, ενώ στη Γερμανία ήταν 44%.

9. Ούτε ένα ευρώ Γερμανού φορολογούμενου για την Ελλάδα. Το 2010 στο πρώτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η γερμανική συμμετοχή ήταν περίπου 22 δισ. ευρώ. Ωστόσο, δεν είναι τα χρήματα των γερμανών φορολογούμενων που βοηθούν την Ελλάδα. Η Γερμανία δανείστηκε αυτά τα χρήματα με επιτόκιο από 1% έως 3% και τα έδωσε στην Αθήνα ως βοήθεια με επιτόκιο 4,2%, στην Ιρλανδία με 5,8% και στην Πορτογαλία με σχεδόν 6%.

10. Η Ελλάδα πέτυχε να ενταχθεί στην Ευρωζώνη παραπλανώντας – Η κοινότητα τιμωρείται τώρα για την ανοχή της. Είναι αλήθεια ότι από το 1997 το ελληνικό έλλειμμα ξεπερνούσε μονίμως το ανώτατο όριο της Ε.Ε. κατά 3% του ΑΕΠ. Ωστόσο, αυτό ήταν γνωστό στην Ευρώπη από το 2004, οπότε έγινε και επισήμως γνωστό με την απογραφή. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα ούτε αποκλείστηκε από την Ευρωζώνη, ούτε τις επιβλήθηκαν κυρώσεις όπως περικοπή κοινοτικών επιδοτήσεων. Γιατί όχι νωρίτερα;

Τα συμπεράσματα δικά σας!


Ή θα πρέπει η Ελλάδα να κάνει μείωση δαπανών και παράλληλα να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ (ναι το είπα πριν από τους άλλους), ή θα πρέπει να κάνει στάση πληρωμών και να καλέσει τους πιστωτές της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με σκοπό ένα κούρεμα της τάξεως του 50% επί του συνολικού μας χρέους. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Από τότε, βασικά λέω το ίδιο και το ίδιο. Ότι δηλαδή, όλα αυτά τα οποία η Ευρώπη έχει σκαρώσει (με τον κωδικό ελληνική διάσωση και με έμπνευση των "φίλων μας" των Γάλλων) δεν θα μας κάνουν τίποτα, διότι το βασικό πρόβλημα, που είναι το υπέρογκο χρέος, δεν θα μειωθεί. Ή δεν θα μειωθεί αρκετά για να έχει σημασία, ή δεν θα μειωθεί αρκετά ώστε η Ελλάδα να πάρει πίστωση χρόνου με σκοπό να αναδιαρθρώσει την οικονομία της, με σκοπό να πετύχουμε αυτή την περιβόητη ανάπτυξη.

Σημειώστε παρακαλώ ότι, το ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και έχουμε ένα αναποτελεσματικό, διεφθαρμένο και σπάταλο κράτος είναι ο αποκλειστικός λόγος που έχουμε φτάσει εδώ, αλλά είναι αδύνατον να αντιστρέψει η σημερινή εικόνα με το χρέος που έχουμε. Έχουμε περάσει το σημείο της μη επιστροφής, όπου θα μπορούσαμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση απλά αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα μας ή μειώνοντας τις δαπάνες μας. Ναι μεν όλα αυτά πρέπει να γίνουν, αλλά δεν φτάνουν πλέον.

Σας έχω πει ότι ο στόχος μου (προσωπική εκτίμηση) για να έχουμε πιθανότητες να γίνουμε βιώσιμοι είναι τουλάχιστον 160 δισ. ευρώ σε διαγραφές. Παρακαλώ σημειώστε τους όρους “τουλάχιστον” και “πιθανότητες”.

Στην πραγματικότητα απαιτούνται περίπου 200 δισ. σε διαγραφές για να είμαστε σε απόσταση ασφαλείας από το να γίνουμε βιώσιμοι.

Ως εκ τούτου, χάρηκα πάρα πολύ που επιτέλους το λέει αυτό και άλλος. Και αυτός ο άλλος δεν είναι άλλος παρά το ίδιο το Spiegel σε προχτεσινό του άρθρο.

Λίγο πολύ το Spiegel λέει αυτό που λέω τόσο καιρό. Τι είναι αυτό; Ότι προκειμένου να βοηθηθεί πραγματικά η Ελλάδα, θα πρέπει να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και να κουρευτούν οι πάντες. Κράτη, οργανισμοί, κεντρικές τράπεζες (και όχι μόνο η ΕΚΤ) και πιο δυνατά ο ιδιωτικός τομέας, προκειμένου να μειωθεί πραγματικά και αρκετά το ελληνικό χρέος. Και στη συνέχεια, θα χρειαστεί η Ελλάδα βοήθεια με ένα είδος Marshall Plan.

Γράφει λοιπόν ο Stefan Kaiser:
“Τι είδους πακέτο διάσωσης οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση, εκτόξευση της ανεργίας, διόγκωση του χρέους και απομόνωση της χώρας και του τραπεζικού της συστήματος από τις αγορές χωρίς να δίνει την παραμικρή ένδειξη πως κάτι μπορεί να βελτιωθεί”.
“Το νέο πακέτο απλά θα αναβάλει τα προβλήματα και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους Έλληνες πολίτες. Ήρθε η ώρα για μία πολιτική ομολογία: Η πρακτική "μαστίγιο και καρότο" απέτυχε, δεν έχει εφαρμογή η ιδέα πως η χώρα μπορεί να ελευθερωθεί από το βάρος του χρέους της με σκληρά προγράμματα λιτότητας και υπό όρους πακέτα βοήθειας”.
“Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι "Μερκοζί", γνωρίζουν πως οι δεσμεύσεις δεν πρόκειται να τηρηθούν, αλλά όλοι συνεχίζουν για λόγους εσωτερικής πολιτικής. Και μόνο οι πρόσφατες αναφορές για επίτροπο δημοσιονομικής πειθαρχίας ή ελληνικό ταμείο για αποπληρωμή των τόκων δείχνουν το βαθμό του παραλογισμού των διαπραγματεύσεων”.

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα αγαπητέ αναγνώστη. Συμφέρει όλους (και εμάς) να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μας (σε απόλυτα νούμερα, όχι μόνο σε παρούσα αξία) παρά να συνεχίζουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι να δίνουν λεφτά, που στο τέλος θα πρέπει να διαγραφούν θα πρέπει να διαγραφούν έτσι και αλλιώς.

Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι απόψεις του Spiegel απέχουν πολύ μακριά από αυτές της Γερμανικής κυβέρνησης. Διότι ναι μεν αντανακλούν τη θέση των Γερμανών ελίτ, αλλά αυτοί οι ελίτ είναι αυτοί που καθορίζουν άποψη στην Γερμανική κυβέρνηση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι αν αποφασίσουμε να δουλέψουμε και να αλλάξουμε αυτό το κράτος “τέρας” που έχουμε φτιάξει, οι Ευρωπαίοι θα αναλάβουν τα υπόλοιπα. Θα αναλάβουν να διευθετήσουν το χρέος μας καθώς και να μας βοηθήσουν με επενδύσεις και με ό,τι χρειαστεί να ορθοποδήσουμε.

Όλα αυτά όμως μόνο αν τα αξίζουμε και αν και εμείς δουλέψουμε από την μεριά μας.

Και με το συμπάθιο, αλλά η λαίλαπα του λαϊκισμού που βλέπω να εκτοξεύεται καθημερινά από την πολιτική ηγεσία, τα συνδικάτα και λοιπές αγανακτισμένες ομάδες πολιτών δεν συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.


Ενώ διαδίδονται φήμες για αποχώρησή του από την συγκυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σκοπεύει να προχωρήσει σε ενημέρωση (τηλεοπτικά) των Ελλήνων πολιτών το μέσημέρι της Παρασκευής

Ο Καρατζαφέρης αποχωρεί απ’ την κυβέρνηση‏; Μπήκε πρώτος -πριν καν τον καλέσουν- στην κυβέρνηση Παπαδήμου και μάλλον πρώτος φεύγει.

Ο λόγος για τον Γιώργο Καρατζαφέρη που είχε δώσει μάχη για να σχηματιστεί κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής και να αναλάβει πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ήδη πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, όμως, άρχισε να βλέπει τα ποσοστά του κόμματός του να υποχωρούν στις δημοσκοπήσεις και ξεκίνησε τον σχεδιασμό της αποχώρησής του.

Η τελική φάση της διαπραγμάτευσης για το νέο Μνημόνιο του δίνει την αφορμή. Είναι τόσο σκληρό το πακέτο των μέτρων για εργαζόμενους και συνταξιούχους που τυχόν υπερψήφισή του θα προκαλούσε σίγουρα νέες διαρροές στο ΛΑΟΣ.

Αποφάσισε, λοιπόν, ο πρόεδρός του να διαχωρίσει τη θέση του.

Θα αποσύρει και τους υπουργούς του;

Έτσι δείχνουν τα πράγματα.

Πότε; Ίσως αύριο.


Σχόλιο ιστολογίου: Αυτά ισχυρίζονται οι "διαρροές" που έχουν υπάρξει. Ύστερα από δική μας επικοινωνία, μάθαμε πως αύριο μεσημέρι, Παρασκευή10 Φεβρουαρίου 2012, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, θα κάνει επίσημες δηλώσεις κατά τις οποίες θα αναλύσει τις μέχρι τώρα εξελίξεις. Είναι απολύτως σαφές πως έχουν δρομολογηθεί πολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη πολιτική σκηνή της χώρας, οι οποίες χαρακτηρίζονται συνταρακτικές και ίσως δεν θα έπρεπε να βιάζονται μερικοί να εξάγουν συμπεράσματα και να αναμεταδίδουν διαρροές που ίσως να είναι και σκοπούμενες για τον σχηματισμό εντυπώσεων και γενικότερου ή ειδικότερου αποπροσανατολισμού...

Διαβάστε επίσης: Πέφτει η κυβέρνηση Παπαδήμου ή θα μείνει μόνο με το ΠΑΣΟΚ να τελειώσουν την "δουλειά";


Δε πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο! Είναι, όντως πραγματικότητα! Επικαλούμενοι το πρώην άρθρο 114 και νυν 120 του Συντάγματος οι αστυνομικοί, η ΠΟΑΣΥ για την ακρίβεια, επικήρυξε την Τρόικα.

Με βάση το άρθρο για την τήρηση της νομιμότητας στη χώρα οι αστυνομικοί επικήρυξαν την τριάδα-μέγγενη της χώρας στη λογική ότι υποσκάπτει την κοινή ειρήνη και ασφάλεια.

Μάλιστα θα καταβληθεί συμβολική αμοιβή 1 ευρώ για καθέναν από τους προσαχθέντες…

Οι αστυνομικοί θα πάνε να διαμαρτυρηθούν τόσο στα μέρη όπου διαμένουν οι Τροϊκανοί, όσο και στα γραφεία της Ε.Ε. αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα πάρθηκε απόφαση και θα ενημερωθούν σχετικά οι αστυνομικοί για λευκή απεργία σε ότι αφορά στα μη αστυνομικά καθήκοντά τους

Διαβάστε τι αναφέρουν στην επιστολή τους οι αστυνομικοί:

Προς εκπροσώπους: Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερόουζ
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν
Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Κλάουζ Μαζούχ

Κύριοι,

Το Διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους από όλες τις Οργανώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χώρας κατά τις εργασίες του χθες 8/2/2012 και σήμερα 9/2/2012 αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί σ' εσάς και να σας επισημαίνει τα ακόλουθα:

Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί «με το πιστόλι στον κρόταφο», τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Έγκαιρα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας μας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας, εκδηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο και πολιτική που προσβάλλει το φιλότιμο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού μας.

Σας προειδοποιήσαμε ότι αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας.

Όλοι μας ζητούμε προγραμματικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όλων ημών που πλέον διαβιούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Τα συμφέροντα των δανειστών των τοκογλυφικών δανείων και των κεφαλαιούχων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο, δεν μπορεί με κανένα κανόνα δικαίου να τίθενται σε προτεραιότητα έναντι των καθημερινών στοιχειωδών αναγκών του λαού. Πέραν τούτου, η προτεραιότητα της επιβίωσης των πολιτών ενός έθνους, έχει νομολογηθεί διεθνώς ότι είναι προτεραιότητα όχι μόνο της εγχώριας πολιτικής, αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Εξάλλου, δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε η πλειοψηφία του λαού που βρίσκεται στην ίδια μοίρα, αυτοί που προκαλέσαμε την κρίση.

Επειδή, ωστόσο, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζετε την ίδια καταστροφική για όλους μας πολιτική, θέλουμε να σας δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μας βάλετε να σκοτωθούμε με τα αδέρφια μας.

Σας προειδοποιούμε ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ελλήνων αστυνομικών ότι θα απαιτήσουμε να εκδοθούν άμεσα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα εντάλματα σύλληψής σας για σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, με την αυτόφωρη διαδικασία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις του ελληνικού ποινικού νόμου, όπως είναι η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ.

ypografes-poasy

Βγείτε όλοι στους δρόμους να τους βρούμε και να τους κλείσουμε στα μπουντρούμια… Wanted!


Εσείς οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ο τραπεζίτης πρωθυπουργός, πάρτε ένα μολύβι, ένα χαρτί και μια αριθμομηχανή και κάντε τους υπολογισμούς επί των παρακάτω προτάσεων:

Μισθός Πρόεδρου Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού, Υπουργών, Βουλευτών, οριζόντια περικοπή κατά 70% άμεσα.

Απογραφή διαφόρων Συμβούλων όλων των παραπάνω και περικοπή κατά 80%.

Μείωση της επιχορήγησης των κομμάτων κατά 80%.

Κατάργηση της επιχορήγησης των Ιδρυμάτων των κομμάτων (όποιος θέλει Ίδρυμα να το πληρώνει από την τσέπη του).

Διπλές ή τριπλές συντάξεις αυτόματη κατάργηση και ο δικαιούχος να επιλέξει ποια από όλες θέλει να παίρνει.

Από 1- 4 – 2012, ανώτατος μισθός – σύνταξη για τους μισθοδοτούμενους από το Δημόσιο και μηδενός απολύτως εξαιρουμένου και για όσο διαρκεί η κρίση το δεκαπλάσιο του κατώτατου 479,50 x 8 = 3836 ευρώ (μετά βλέπουμε).
Ανάλογη προσαρμογή προς τα κάτω για τους μισθοδοτούμενους, συνταξιοδοτούμενους κ.λ.π. από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Νομοθετική ρύθμιση και άμεση κατάργηση 100 βουλευτών, ώστε ο αριθμός τους να εναρμονισθεί με τον κατώτερο αριθμό όσων προβλέπει το Σύνταγμα (άρθρο 51, παραγρ. 1: O αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους).

Για κάνετε τις πράξεις και πέστε μας πόσα εκατομμύρια ευρώ εξοικονομούνται;


Την ώρα που επετεύχθη η συμφωνία για τα νέα μέτρα, οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, το 1/3 του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και όλα αυτά χωρίς να έχουν εφαρμοστεί ακόμα τα νέα μέτρα!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο ελληνικός λαός τις δραματικές διαπραγματεύσεις που γίνονται με φόντο την απειλή για χρεοκοπία της χώρας μας.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι τελικά επετεύχθη συμφωνία για τα νέα μέτρα μετά την αφόρητη πίεση των δανειστών και ο Ευαγ. Βενιζέλος θα καταθέσει στο Eurogroup τη συνολική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας.

Το νέο μνημόνιο, με βάση τα δεδομένα που απορρέουν από τη χτεσινή διαβούλευση των πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να δημιουργήσει εργασιακό μεσαίωνα και να οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Ο «Αρμαγεδώνας» που θα πλήξει τους εργαζομένους προβλέπει μειώσεις μισθών ως και 40% καθώς και «μαχαίρι» 22% στον κατώτατο, που διαμορφώνεται στα 586 ευρώ.

Σε πρωτοφανή επίπεδα πέφτουν οι μισθοί των νέων κάτω των 25 ετών, οι καθαρές αποδοχές των οποίων θα πέσουν κοντά στα 400 ευρώ.
Το ζοφερό κλίμα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα νέα στοιχεία για την ανεργία, η οποία εκτινάχτηκε το Νοέμβριο στο 20,9%, με τους ανέργους ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Το «τσουνάμι» των νέων μέτρων βάζει «βόμβα» και στο Δημόσιο, ανοίγοντας την πόρτα για απολύσεις 15.000 υπαλλήλων.

Στη σκιά των οδυνηρών μέτρων που έρχονται, θα διεξαχθεί το σημερινό Eurogroup όπου θα εξετασθούν η συμφωνία για την νέα δανειακή σύμβαση και η έκθεση της τρόικα για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, χωρίς ωστόσο να αναμένεται απόφαση για το νέο πρόγραμμα ή το PSI.

Μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων εξακολουθούν να είναι, πάντως, οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που προέβλεπε το σχέδιο του μνημονίου και για τις οποίες δεν επήλθε συμφωνία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες και έχει συναντήσεις με Κοινοτικούς αξιωματούχους. Τον υπουργό συνοδεύουν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Ζανιάς, και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο κ. Βενιζέλος και οι εκπρόσωποι της τρόικα κ.κ. Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μόρς (ΕΕ) και Κλάουζ Μαζούχ (ΕΚΤ) αναμένεται να ενημερώσουν σε βαρύ κλίμα, λόγω της εξέλιξης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για το νέο ελληνικό πρόγραμμα και για τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για την εξέλιξη των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2015.

Στο Eurogroup θα εξετασθούν το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2012, αλλά και η συμμετοχή του επισήμου τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Παρόντες στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα είναι η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης κ. Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες από την Φρανκφούρτη μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων τους συμβουλίου νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.Χθες, ζήσαμε τον μπερντέ σ’ όλο του το μεγαλείο. Συσκέψεις επί συσκέψεων, ώρες ατέλειωτες διαβούλευσης για μέτρα που ήταν… προαποφασισμένα.

Τερτίπια καλοπαιγμένου θέατρου από Σαμαρά, αγωνία και τρόμος από Καρατζαφέρη για το 3% στις δημοσκοπήσεις από Χρυσή Αυγή. Εκκωφαντική σιωπή από τον ΓΑΠ με παράπλευρες δηλώσεις από το περιβάλλον για μακροημέρευση του Παπαδήμου.

Συγκέντρωσαν τεχνηέντως την απελπισία του κόσμου σε μια «εκκρεμότητα» περί επικουρικού. Φεύγει η προσοχή από το μεγάλο ζητούμενο.

Μείωση του κατώτερου και μείωση των μισθών κατά 22%, και άνοιγμα τον δρόμο των απολύσεων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την άρση μονιμότητας.

Αντώνη έχασες την μοναδική σου ευκαιρία να γίνεις ο ταγός των Ελλήνων.

Γιώργο Παπ. σ’ όλα ναι γιατί είναι η προέκταση της προηγούμενης μικρόνοης πολιτικής σου.

Γιώργο Καρατζαφέρη, μ’ αυτή την «λίγο βαρύ και όχι» δήλωση απλά γίνεσαι Σφίγγα. Παραιτείσαι ή όχι; Στηρίζεις ή όχι; Ο Καβάφης μιλάει για το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Δεν λέει και Ναι και Όχι.

Αλέξη, Αλεξία, Φώτη, Θοδώρα, έξω από τους προβολείς σαν Πόντιοι Πιλάτοι. Σας έβαλαν οι εξουσιαστές στο επίπεδο του λαού. Δεν ενημερωθήκατε καν για το 50σέλιδο μανιφέστο της περίφημης Τρόϊκας. Ούτε σεις ούτε ο λαός ενημερωθήκατε.Ο λαός μονίμως ενημερώνεται μόνον για τον λογαριασμό.

Και το πρωί η διαβούλευση έβγαλε το 17 στα 17. Τόσα ζήτησαν, τόσα πήραν.

17 μέτρα, με κορυφαίο το επικουρικό; Να μην τρελαθούμε.

Τα μέτρα θα ψηφιστούν κι από τους χειροκροτητές. Αυτό είναι σίγουρο κι ας σκούζουν και σκίζουν τα ιμάτιά τους μερικοί. Βάζουν και βγάζουν την λεοντή για ψηφοθηρικούς λόγους. Ξυπνήστε! Σας πήραμε χαμπάρι. Και θα το δείτε στις εκλογές. Αν ποτέ γίνουν.

Οι μόνοι που τις επιζητούν αυτές τις εκλογές, είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Δηλαδή, λαός και όλα τα κόμματα εκτός ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Γιατί απλά και οι τρεις δεν τους βλέπω για παραπάνω από 15%. Η αριστερά παίζει το παιχνίδι του ώριμου φρούτου και περιμένει με αχνές διαμαρτυρίες. Να θυμηθώ την δεκαετία του 70 ή του 80;.

Η απόλυτη ξεφτίλα του πολιτικού συστήματος.

Και η Ελλάδα; Προώρισται να ζήσει και θα ζήσει. Και θα ζήσει, γιατί είμαστε Έλληνες. Γιατί έχουμε την τύχη και κατάρα να ξεχνάμε όλα τα κακά και όλους τους κακούς που μας έβλαψαν. Γιατί είμαστε η χώρα της ατιμωρησίας. Γιατί κανένας πολιτικός δεν θα παραιτούνταν επειδή είπε ψέματα στο όργανο της τάξης, πως δεν οδηγούσε αυτός όταν περνούσε με κόκκινο αλλά η γυναίκα του.

Εδώ, το πολύ πολύ να πατούσε κανά δυο τρείς αστυνομικούς κι ας ήταν και πρώην πολιτικός.

Κλείνω το άρθρο με τον τίτλο ενός άρθρου:
“Ακούει κανείς; Αν νομίζετε ότι τελειώσαμε κάνετε πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Θα ζείτε με το φόβο μου”


Δικαίωση αλλά και μεγίστη ευθύνη
Η σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου όπου με ψήφους 7 προς 4 απέρριψε το αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης για παραπομπή και την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη ήταν αφ’ ενός μεν ένας κόλαφος για τον κ. Παπαϊωάννου και τα όποια σχέδια του και αφ’ ετέρου μια δικαίωση για το μέχρι σήμερα έργο των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων. Κάτι όπως που τους δημιουργεί και τεράστιες ευθύνες κάτω από τις σημερινές συνθήκες.

Κατ’ επανάληψη έχουμε στηρίξει όλους εκείνους τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης που τολμούν, που βάζουν πάνω από όλα την δικαιοσύνη και την υποχρέωση που έχουν προς την πατρίδα. Είναι δυστυχία για ένα τόπο να στηρίζεται μόνο στην δικαιοσύνη αλλά εδώ που φθάσαμε ως χώρα δεν έχουμε και άλλη λύση. Καθημερινά οι πολιτικοί μας απογοητεύουν, μας εξοργίζουν, μας ταπεινώνουν ως άτομα και ως χώρα. Και γράφουμε γενικά για τους πολιτικούς και δεν εξαιρούμε κάποιους, γιατί μπορεί ο αρχαίος συνονόματος μας Διογένης ο Κυνικός να έψαχνε με το φανάρι για να βρει τίμιους ανθρώπους, εμείς έχουμε κουραστεί να ψάχνουμε να βρούμε πολιτικό που να ξεχωρίζει. Συνήθως βλέπουμε τις ζωές μας να καταστρέφονται. Βλέπουμε την ανομία να βασιλεύει, βλέπουμε να γίνονται κινήσεις για τον κατευνασμό της κοινής γνώμης. Το μόνο που δεν βλέπουμε είναι ουσία! Και τι να το κάνει κανείς να βλέπει να συλλαμβάνονται τρωκτικά του δημοσίου χρήματος, τρωκτικά που στην πραγματικότητα παρακράτησαν, υπεξαίρεσαν χρήματα δικά μας, όπως πχ ΦΠΑ που πλήρωσε ο καθένας από εμάς με μια αγορά του ή ΦΜΥ που του παρακρατήθηκε στην δουλειά του, και σε 24 ώρες να είναι ελεύθερα!

Ο κύριος Παπαϊωάννου αλλά και όλη η κυβέρνηση έχει άλλες προτεραιότητες. Πρώτο τι θα κάνει με τα blogs και την ανωνυμία τους μια και όλα αυτά τους έχουν γίνει κακό σπυρί στον ….κόσμο τους. Βλέπετε δεν είναι εκδότες ΜΜΕ που κάπως μπορούμε να τους βολέψουμε… Μα μια κρατική διαφήμιση, ένα δάνειο από μια κρατική τράπεζα, ένα (μπορεί και πολλά περισσότερα…) δημόσια έργα….. Δεύτερον, πως θα αδειάσει τις φυλακές που γέμισαν. Όχι δεν θα κατασκευάσουν νέες φυλακές. Όχι δεν θα αποφυλακίσουνε κακομοίρηδες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και θα τους επιβάλλουν εναλλακτικές μορφές τιμωρίας. Ο κύριος Παπαϊωάννου ήθελε να βγάλει έξω όσους είχαν μέχρι 10 χρόνια φυλακή!!! Και θα ρωτήσουμε εμείς: Γιατί καν να δικάζεται ένα αδίκημα που προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 10 χρόνια; Γιατί να κουράζονται τόσοι άνθρωποι, δικαστικοί, δικηγόροι, γραμματείς, κατηγορούμενοι, αστυνομικοί κλπ; Για να αντιληφθεί κανείς την νοοτροπία των πολιτικών, τι ήθελαν να κάνουν με την αποσυμφόρηση των φυλακών; Ότι κάνουν και με τα οικονομικά μέτρα. Παίρνουν ένα κουστούμια οριζόντιο, κάθετο και ότι άλλο θέλετε και το εφαρμόζουν. Για παράδειγμα κόβονται όλες οι συντάξεις. Γιατί να κοπεί η σύνταξη σε κάποιον που έχει «πληρώσει τα κέρατα του» σε εισφορές και δικαιούται μέχρι και το τελευταίο ευρώ στην σύνταξη που παίρνει και να μην κοπούν οι συντάξεις που, ως προς ύψος τους, δόθηκαν χαριστικά; Ξέρετε αυτές στα πλαίσια των κομματικών εξυπηρετήσεων για να επανεκλεγούν οι ίδιοι οι πολιτικοί; Αυτό που απλά λέει ο λαός μας «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα». Τρίτον, πως θα αλλάξουν το απαράδεκτο σημερινό καθεστώς στην απόδοση της δικαιοσύνης όπου χιλιάδες κακουργήματα περιμένουν έναν «αιώνα» να δικαστούν, όπου μπορεί να χαθούν και στοιχεία και φάκελοι στην διαδρομή, όπου μπορούν να συμβούν και συμβαίνουν πολλά πράγματα. Ακόμη και μια απόφαση σαν αυτή που αφορούσε την Βιστωνίδα και την Μονή Βατοπεδίου μπορεί να αράξει σε ένα συρτάρι κανά 2-3 χρόνια!!!! Αλλά και την αλλαγή αυτή, δεν μπορούν να την κάνουν έτσι απλά, με γνώμονα ΜΟΝΟΝ την απονομή της δικαιοσύνης. Προσπαθούν να περάσουν και τα «δικά» τους μέσα, μπας και δεν τα πάρουν είδηση οι υπόλοιποι. Για αυτό άλλωστε και μεγάλες αντιδράσεις από πλευράς των λειτουργών της δικαιοσύνης. Αλήθεια, οι ήρωες αρχηγοί των κομμάτων, που μάχονται για εμάς (!!!) έχουν κάνει κάποια πρόβλεψη σε περίπτωση που αυξηθούν τα έσοδα του κράτους; Πες ότι γίνεται ένα θαύμα βρε παιδί μου και πλημυρίζουμε στο ευρώ. Θα μπορούν οι ηγέτες μας να αποκαταστήσουν τις σημερινές αδικίες ή θα είμαστε σε καθεστώς επιτήρησης, ελέγχου και επιτροπείας (άμεσης ή έμμεσης) εφ’ όρου ζωής;

Να λοιπόν γιατί στηρίζουμε τόσο πολύ την δικαιοσύνη. Γιατί από τους λειτουργούς της περιμένουμε να δούμε φως. Περιμένουμε να είναι το φράγμα όλων των ανόμων σχεδίων, η καθαρτήριος δύναμη, το ανάχωμα στην διαφθορά, μπας και αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα. Και εδώ είναι και οι ευθύνη των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων. Η αλήθεια είναι ότι η στάση τους μας πίκρανε γιατί φαίνεται ότι είχαν και εκείνοι μερίδιο ευθύνης στα όσα συνέβησαν. Ανθρώπινο μεν, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες, μη επιτρεπτό δε. Γνωρίζουν ότι πολεμούν θηρία και η ζωή τους, η συμπεριφορά τους, οφείλει να είναι τέτοια ως να ζούσαν σε ένα γυάλινο δωμάτιο. Να μην δίνουν έστω και το ελαχιστότατο δικαίωμα. Έτσι θα τους ευχηθούμε καλή δύναμη, να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους, το ίδιο δυναμικά, χωρίς όμως και το πιο μικρό λάθος αυτή τη φορά. Και αν η πολιτεία τους δώσει και κανέναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, καμιά γραμματέα, γραφική ύλη, κανένα γραφείο για να κάνουν αξιοπρεπώς και όπως οφείλουν την δουλειά τους δεν θα τους βλάψει….. Αντιθέτως αυτό θα ωφελήσει όλους μας!!!!
Έως πότε οι παραβάτες του Συντάγματος των Ελλήνων, θα μένουν ατιμώρητοι;

Η αυθαιρεσία και ετσιθελισμός δεν είναι συνήθεια μόνο των περισσοτέρων εξουσιαστών, αλλά και ενδημικό φαινόμενο εκείνων που κρατούν οιανδήποτε σφραγίδα.

Ακόμη και αυτή των πνευματικών συλλόγων.

Δείγμα και τούτο της γενετικής αναρχίας και ηθικής πτώσεως που επέφερε στην ελληνική κοινωνία ο ιδιότυπος σοσιαλ-αρπακτικός καπιταλισμός του ΠΑΣΟΚ.

Πάντοτε με το δάνειο δικολαβικό αξίωμα πως “το νόμιμο είναι και ηθικό”.

Γράφονται καθημερινώς στον Τύπο και στο διαδίκτυο εκατοντάδες σελίδων κριτικής και σχολιασμού του κυβερνητικού έργου, περιοριζομένου μόνο στην ασύδοτη “φορομπηχτική” επιδρομή του κράτους κατά των πολιτών του, την αύξηση κατά γεωμετρική πρόοδο της ανεργίας και της υφέσεως, αλλά και τη μείωση της παραγωγής.

Κάπου – κάπου διατυπώνονται ορισμένες ωραίες νέες ιδέες και προτάσεις.

Αλλά ουδείς των κυβερνώντων ασχολείται με την κριτική του κυβερνητικού έργου, ούτε και με τις διατυπούμενες υποδείξεις.

Ωσάν να έχουν ως σκοπό τη διάλυση της χώρας.

Το ενδιαφέρον κάποιων περιορίζεται στην αφανή αύξηση της περιουσίας τους.

Ολίγοι προνομιούχοι κυβερνητικοί δε, ειδικεύονται και στην απόκτηση πολυτελών αυτοκινήτων και παραλιακών οικοπέδων επί ιερών και ευλογημένων από τη Θεία Πρόνοια Νήσων του Αιγαίου.

Την ώρα που οι ατυχείς συνταξιούχοι βιώνουν κατοχικές στιγμές στερήσεων και οικονομικής εξαθλίωσης, πληροφορούνται ότι οι πολιτικοί ταγοί εξακολουθούν να εισπράττουν υπέρογκες αποδοχές.

Δεν είναι απλό να βλέπεις τα “περήφανα γηρατειά”, καταδικασμένα στον εκ πείνης και ελλείψεως καταλλήλων φαρμάκων θάνατο.

Ο σκεπτόμενος λαός αγανακτεί και διερωτάται, γιατί δεν διώκεται ουδείς καταχραστής δημοσίου χρήματος και γιατί δεν ερευνάται και δεν συγκρίνεται η περιουσιακή κατάσταση των εξουσιαστών, προ της εισόδου τους στην πολιτική και η σημερινή.

Ώστε να κριθεί αν τα περιουσιακά τους στοιχεία ήταν δυνατόν να αποκτηθούν με τα νόμιμα εισοδήματά τους.

Οι απλοί άνθρωποι σέβονται το Σύνταγμα της χώρας, περισσότερο από αυτούς που είναι ταγμένοι να το εφαρμόζουν.

Η αδιαφορία και η αδράνεια των κυβερνώντων είναι πρωτοφανής.

Επί των προηγουμένων κυβερνήσεων του κ. Σημίτη και του Καραμανλή σημειωνόταν πρόοδος και ανάπτυξη.

Με τις κυβερνήσεις του κ. Παπανδρέου η απραξία έιναι σχεδόν πλήρης.

Το κράτος δραστηριοποιείται μόνο κατά το μέρος που εξυπηρετούνται οι δανειστές μας.

Κατά τα λοιπά υπολειτουργεί, όπως υπολειτουργούν και όλες οι υπηρεσίες του.

Η στενότητα αντιλήψεως των περισσοτέρων υπαλλήλων και έλλειψη προθυμίας εξυπηρέτησης των πολιτών είναι πλέον κοινός τόπος. ¨πως και η έλλειψη σεβασμού των κυβερνώντων προς το Σύνταγμα, δια των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Οι περισσότεροι των θεωρηθέντων ως πρωταγωνιστές και υπαιτίων του στρατιωτικού καθεστώτος απεβίωσαν στις φυλακές, ως παραβάτες του Συντάγματος.

Οι σημερινοί κυβερνώντες όμως, όπως και οι προηγούμενοι της κυβερνήσεως του Γ. Παπανδρέου, αν και παραβιάζουν το Σύνταγμα δια της βαρύτατης φορολογίας του “χαρατσιού” επί της ιδιοκτησίας, η οποία κατά το άρθ. 17 παρ. 1 του Συντάγματος τελεί υπό την προστασία του κράτους, και δια της απανθρώπου μειώσεως μισθών και συντάξεων, που αποτελούν επίσης προστατευτέα περιουσία κατά την ερμηνεία του Διεθνούς Δικαστηρίου Ατομικών Δικαιωμάτων, ουδεμία έχουν υποστεί κύρωση.

Περαιτέρω κατά το Σύνταγμα (άρθ. 21 παρ. 2,3 και 5) το κράτος οφείλει ειδική φροντίδα, για τις πολύτεκνες οικογένειες, ειδική μέριμνα προστασίας της νεότητας, του γήρατος και της αναπηρίας, ως και περίθαλψη των απόρων.

Αντί τούτων περικόπτει τα επιδόματα πολυτέκνων και στερεί φάρμακα από τους γέροντες και τους αναπήρους.

Τέλος το κράτος οφείλει σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής για την διατήρηση και ανάπτυξη της ελληνικής φυλής.

Αντί αυτής όμως υποθάλπει τις αμβλώσεις με το να πληρώνει τα έξοδα δύο τούτων σε κάθε άπορη μητέρα.

Ενώ παραλλήλως μεθοδεύει τη μείωση του λαού και τη διάλυση της χώρας, δια της προωθήσεως της αντικαταστάσεως των Ελλήνων από τους μετανάστες.

Οι παραβάτες του Συντάγματος θα είναι ατιμώρητοι; Έως πότε;