Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Ιουν 2013

Greetings citizens of the world, we are anonymous,
government of the greece, it has come to our attention, that you continue fire up people who have children.
This Is Unacceptable.
And the worst of all you fire 2656 peoples.
You must know that you are our target now.
You should expect us at 15th Of June.
We Are Anonymous.
We Are Legion.
We Do Not Forgive,
We Do Not Forget,
Expect Us, Greek government


Kάτι ασυνήθιστο υπάρχει στη νέα ονομασία της ΕΡΤ, που δεν φαίνεται να πρόσεξε κανείς. Σε κανένα άλλο κράτος δεν περιέχουν τα αρχικά ενός ραδιοτηλεοπτικού δικτύου σαφή αναφορά στο διαδίκτυο. Εξυπακούεται ότι όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί στον κόσμο, όπως και όλα τα έντυπα μέσα, διαθέτουν το καθένα από μια ιστοσελίδα. Αλλά δεν περιλαμβάνεται αναφορά στο διαδίκτυο στην ονομασία τους. Σημαίνει κάτι ιδιαίτερο αυτή η "πρωτιά" ή μήπως όχι;

Στη δημοσιότητα δόθηκε το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ.

Πλέον θα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ δηλαδή "ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε".

Σύμφωνα με το επίσημο σχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση θα είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε αποτελεί τον ενιαίο φορέα στον οποίο μπορεί να ενταχθούν μετά από απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, διαδικτυακοί ιστότοποι και άλλες σχετικές με τον σκοπό της εταιρείας δραστηριότητες, ιδίως πολιτιστικές.

Όπως αναφέρεται απευθύνεται προς το ευρύ κοινό και καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της χώρας. Μπορεί να απευθύνεται και προς τον απόδημο ελληνισμό. Προς τούτο, χρησιμοποιεί τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. μπορεί να λειτουργεί και σταθμούς τοπικής εμβέλειας.

Προβάλλει τηλεοπτικά, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά τις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων. Προς τούτο μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των άλλων σχηματισμών της Βουλής, στις δικές της ή σε ξεχωριστές συχνότητες.

Η ΝΕΡΙΤ θα υποβάλλει στη Βουλή και το Ε.Σ.Ρ. κατά το πρώτο τρίμηνο κάθε ημερολογιακού έτους έκθεση για την τήρηση των υποχρεώσεων που της ανατίθενται με το παρόν άρθρο.

Πόροι της ΝΕΡΙΤ θα είναι: α. Έσοδα από ανταποδοτικό τέλος, ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση του στόχου της δημόσιας υπηρεσίας. β. Έσοδα από διαφημίσεις, και γ. Έσοδα από κάθε άλλη πηγή

Οσον αφορά το προσωπικό:

Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ύστερα από σχετική προκήρυξη, τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας.

Κατ’ εξαίρεση, η ΝΕΡΙΤ-Α.Ε., ύστερα από πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, μπορεί να αναθέτει απευθείας την εκτέλεση ορισμένου έργου σε δημοσιογράφο, σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης, λογοτέχνες ή άλλους καλλιτέχνες, με την επιφύλαξη του κοινοτικού δικαίου. Ο χρόνος εκτέλεσης και οι ειδικότεροι όροι καθορίζονται πάντοτε με τη σύμβαση.

Οι πάσης φύσεως αποδοχές του προσωπικού καθορίζονται ανάλογα με τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα και τα καθήκοντα που ασκεί το προσωπικό και ειδικότερα με την ατομική σύμβαση εργασίας που συνομολογείται με την ΝΕΡΙΤ.

Διαβάστε εδώ το νομοσχέδιο.


Πηγή: Newsbomb

Γράφει ο Δημήτρης Βουλγαρίδης

Επιτέλους ο Πρωθυπουργός μας κατάφερε να πετύχει μαζεμένες πολλές επιτυχίες και μάλιστα με μία κίνηση, πραγματικό Success story.
  1. Κατάφερε να ανεβάσει την θεαματικότητα της ΕΡΤ. Τέτοια επιτυχία είχε να δει η ΕΡΤ, από τον «Άγνωστο Πόλεμο».
  2. Κατάφερε να γίνει η ΕΡΤ ένα πραγματικό ελεύθερο κανάλι. Μετά την απόφαση, αυτά που ακούσαμε στην ΕΡΤ σε δυο μέρες, δεν τα είχαμε ακούσει στα τρία χρόνια των μνημονίων.
  3. Κατάφερε επιτέλους να ενώσει την πλειονότητα του ελληνικού λαού σε ένα θέμα.
  4. Κατάφερε να επαναφέρει την αλληλεγγύη στους Έλληνες που όλοι νομίζαμε ότι έχει χαθεί.
  5. Ξεφτίλισε τους συνεταίρους του - στην κυβέρνηση - και έδειξε σε όλους ποιος είναι το αφεντικό.
  6. Οι Έλληνες έμαθαν να μπαίνουν στο Ίντερνετ για να ενημερωθούν κι έτσι υπάρχει περίπτωση να ανοίξει λίγο το μάτι τους.
  7. Έκανε γνωστή τη χώρα μας παγκόσμια. Μάλιστα η EBU μεταδίδει το σήμα της ΝΕΤ Πανευρωπαϊκά. Τέτοια μεγαλεία η ΝΕΤ και τόση ανέξοδη διαφήμιση της χώρας μόνο ένας χαρισματικός ηγέτης θα μπορούσε να εμπνευστεί.
  8. Τέλος, κατάφερε να μας δείξει σε εικόνα το σχέδιο του για τη χώρα... ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΟ.
Τα απερίγραπτα που ξέβρασε το στόμα του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ σχετικά με τον νόμο για τον διορισμό των ιμάμηδων… 
 
Μόλις προχτές σας λέγαμε εδώ στο «Προξενείο-Στοπ» για την κλιμάκωση των αντιδράσεων ενάντια στον λεγόμενο «νόμο των 240 ιμάμηδων» από τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη και για το τι γυρνούν και λένε μέσα στα τζαμιά των μειονοτικών οικισμών, με στόχο τη μη εφαρμογή του.
Τα όσα όμως είπε προ ολίγων ημερών ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ μάλλον ξεπέρασαν κάθε όριο από κάθε άποψη – και ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν εκείνος που πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με τα μούτρα του είναι πια ο εισαγγελέας ή ο…ψυχίατρος!

Το σκηνικό είναι στο χωριό Ραγάδα της Ροδόπης, στη διάρκεια ενός χάτιμ (=τελετής λήξης μαθημάτων κορανίου) και η ατμόσφαιρα είναι επαρκώς…φουντωμένη από την παρουσία πολλών τουρκοψύχων της Θράκης (βουλευτές, δήμαρχοι Ιάμου και Αρριανών, εκπρόσωποι του DEB, υποπρόξενος Κομοτηνής, κλπ), αλλά κυρίως δύο επιφανών εκ Τουρκίας μουσαφίρηδων, του «συντοπίτη» μας Χακάν Τσαβούσογλου (νυν βουλευτή Προύσας με το ΑΚΠ) και κυρίως του άλλου «συντοπίτη» μας (καταγόμενου μάλιστα από τη Ραγάδα) του Χαλήτ Ερέν, προέδρου του IRCICA και – όπως πάμπολλες φορές έχουμε ξαναγράψει στο «Προξενείο-Στοπ» – κομβικής σημασίας προσώπου για την υπόγεια δράση της Τουρκίας στη Θράκη (τον βλέπετε στη 2η φωτογραφία μέσα στο τζαμί της Ραγάδας πίσω από τα παιδιά του χάτιμ). Οι δηλώσεις των λεγάμενων αναμφίβολα προκάλεσαν νέο…φούντωμα τουρκο-έκστασης (και ειδικά η φράση του Τσαβούσογλου προς τους κατοίκους του χωριού ότι 
«πλέον πίσω σας υπάρχει μια πολύ ισχυρή Τουρκία, που συνεχώς ισχυροποιείται παγκοσμίως, οπότε και εσείς μπορείτε να βλέπετε μπροστά σας με περισσότερη αυτοπεποίθηση»), 
ε βάλτε τώρα εσείς με τον νου σας και τα τραγούδια και τα ποιήματα που ακούστηκαν υπέρ της…Μάνας Πατρίδας, οπότε – όταν πήρε τον λόγο και ο ψευδομουφτής Κομοτηνής (και βεβαίως ταυτόχρονα και πρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης») – κυριολεκτικά…ζωγράφισε:
«Υπάρχουν σχεδιασμένες προσπάθειες για να χαλάσουν αυτήν την ενότητα των ωραίων μας ανθρώπων μας» είπε. «Είναι ανάγκη να απωθήσουμε με τα χέρια μας αυτές τις προσπάθειες και να παραμείνουμε σε ενότητα. Την εποχή του Resulullah υπήρχε ένα διάσημο τζαμί ονόματι Mescid-i Dira. Χτίζουν τότε Εβραίοι, που δεν πίστεψαν, ένα μεστζίτ, με σκοπό να προκαλέσουν αδυναμία στον Resulullah. Και ο λόγος ήταν ο εξής: οι στρατιές του Προφήτη να μην πάνε για τζιχάντ, να κάνουν εκεί ναμάζι, να μειωθεί η δύναμη των μουσουλμανικών στρατιών, να ηττηθούν και να εξαφανιστεί το Ισλάμ. Τέτοιο τζαμί έκαναν. Και έβαλαν μέσα και έναν νεαρό ως ιμάμη. Ο Παντοδύναμος Αλλάχ ενημερώνει τότε τον Προφήτη μας για αυτό το τζαμί της διχόνοιας. Και αυτός τότε βάζει και το κατεδαφίζουν! Διότι σκοπός του τζαμιού εκείνου είναι η διχόνοια, η διάσπαση, η διαίρεση και η εξαφάνιση!
Ακριβώς έτσι και τον τελευταίο καιρό επιδιώκεται να χαλάσει η ενότητα μας. Τι είναι τούτο; Διορισμός ιμάμη στο τζαμί; Ποτέ!… Μην παραχωρείτε χώρο σε αυτούς που κάνουν λάθος. Τον τελευταίο καιρό επιδιώκεται να βάλουν χέρι στα τζαμιά μας. Επιδιώκεται να φέρουν στα τζαμιά μας ανθρώπους που δεν τους αγαπάμε… Ελάτε να εξυψώσουμε τις καρδιές μας ίσα με το βουνό αυτό. Ελάτε να είμαστε όλοι μαζί, στην καρδιά μας υπάρχει μέρος και για εσάς. Τα χέρια μας μακριά σαν τα κλαδιά των δέντρων. Ελάτε και εσείς και γίνετε ένα με τα χέρια μας…
Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι για να χαλάσουν αυτήν την ενότητα, έρχονται στα χωριά μας να περιγράψουν την θρησκεία. Απευθύνομαι στους ιμάμηδες, δεν θα το επιτρέψετε σε κανέναν. Τα τζαμιά αυτά είναι ιερά, πολύτιμα, παρακαταθήκη. Αυτή η παρακαταθήκη δεν παραχωρείται στον καθένα».
Εδώ υπάρχει για μια ακόμη φορά υποκίνηση σε ανυπακοή απέναντι στην ελληνική νομοθεσία (για να μην πούμε και για τις απειλές που μπορεί να υποκρύπτονται κάτω από φράσεις τύπου «δεν θα το επιτρέψετε σε κανέναν»)! Για τα άλλα (π.χ. τον παραλληλισμό της ελληνικής κυβέρνησης με τον εγκάθετο ιμάμη της εποχής του…Resulullah και όλα τα λοιπά συμπαρομαρτούντα), είπαμε: αυτά τα αφήνουμε για τον ψυχίατρο…

Ο κόσμος που κατά χιλιάδες άρχισε να συρρέει χθες προς το μέγαρο της ΕΡΤ, λίγη ώρα πριν πέσει η αυλαία του τελευταίου της δελτίου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Δεν θυμάμαι άλλο ανάλογο περιστατικό, αυθόρμητης προσέλευσης τα τελευταία χρόνια, ίσως μόνο κατά κάποιο τρόπο στην περίπτωση της Χαλυβουργικής, αλλά και πάλι τα δύο γεγονότα δεν είναι συγκρίσιμα. Το πλήθος ήταν πράγματι τεράστιο, δεν συζητάω για τους εντός του περιβόλου, που είχε γεμίσει ασφυχτικά, αλλά για όσους είχαν γεμίσει εξ ίσου ασφυκτικά τη Μεσογείων, από το ραδιομέγαρο μέχρι την πλατεία της Αγ. Παρασκευής προς τα δεξιά, και μέχρι εκεί που έβλεπα, προς τα αριστερά. Και, σίγουρα έβλεπα πολύ μακριά. Κόσμος κάθε ηλικίας, νέοι, γέροι, και παιδιά, κυριολεκτικά, κι ας είχαν περάσει τα μεσάνυχτα, όταν τα παιδιά θα έπρεπε να ήταν ήδη στα κρεβάτια τους και να ονειρεύονται. Τι; Αλλά αυτό είναι για άλλη κουβέντα.

Τι έφερε λοιπόν αυτό το πλήθος προς τα κει; Ήταν τόσο το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης που ξεδίπλωσε νοσταλγικές πτυχές και το συγκίνησε; Μπορεί να μέτρησε κι αυτό, αλλά όχι τόσο πολύ, τολμώ να υποθέσω, μιας και όλο τον προηγούμενο καιρό, που πολύ πιο πολύτιμα δημόσια αγαθά συρρικνώνονταν μέχρι εξαέρωσης, όπως σχολεία, νοσοκομεία, περίθαλψη κ.ά., αυτό παρέμενε ασυγκίνητο και αδρανές.

Φαντάζομαι ότι αυτό που μέτρησε ήταν το σοκ. Το σοκ από την αστραπιαία και απροειδοποίητη διάλυση ενός μεγάλου οργανισμού, το σοκ από το μαζικό και ανελέητο πέταμα στη χωματερή της ανεργίας χιλιάδων εργαζομένων, το σοκ από το ύφος, αυταρχικό μέχρι ανατριχίλας, του διατάγματος κατεδάφισης, ύφος, σκληρό, στυγνό, ξερό, αποφασιστικό, φασιστικό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσο ψηλά και για πόσες μέρες στις εφημερίδες βρίσκονται θέματα που σχετίζονται με επικείμενες μαζικές απολύσεις και επικείμενο, (καιρό πριν συμβεί, που μπορεί τελικά και να μην συμβεί), κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων, αυτοκινητοβιομηχανιών, τραπεζών, κλπ., στο εξωτερικό. Δεν είναι γεγονός που κάποιος συντάκτης μπορεί να ξεπετάξει με μια δυο αράδες στα ψιλά. Μια ορφανή δολοφονία μπορεί, ίσως και δυο και τρεις. Ποτέ όμως, τις μαζικές.

Στην περίπτωση της ΕΡΤ, λοιπόν, αυτό που έβγαλε τον κόσμο από τα σπίτια του, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το σοκ και η παράλυση που προκαλεί στο σβέρκο το άγγισμα της άκρης μιας ψυχρής μεταλλικής κάννης. Χθες ο Σαμαράς δεν ήταν πρωθυπουργός, αλλά sniper. Ο πληρωμένος, ψυχρός δολοφόνος που εγκατεστημένος στη σκεπή πάνω από μια πλατεία, γυρίζει την κάννη κατευθείαν στο πλήθος από κάτω, και πυροβολεί τον οποιονδήποτε μέχρι να μετρήσει τόσες πτώσεις, όσες οι εντολοδόχοι του έχουν ορίσει. Τη μάσκα αυτή του δολοφόνου είδε χθες η Ελλάδα, αυτήν ακριβώς και ο κόσμος όλος, και φρίκιασε. Και όπως, όταν κάποιος που έχει αντικρίσει τη φρίκη στη θέα ενός κατακρεουργημένου πτώματος ή μιας αδιανόητης καταστροφής ανοίγει την πόρτα και πετάγεται πανικόβλητος στο δρόμο, θέλοντας να διώξει την εικόνα και να βρει παρηγοριά σε άλλους ομοιοπαθείς, έτσι ήταν και χθες, μ’ ένα κόσμο που έβλεπε την κάννη ήδη να τον σημαδεύει και δεν άντεχε να νοιώθει μόνος αυτή τη στιγμή.

Αγαπητοί φορολογούμενοι, μην πλανιέστε άλλο. Όσοι ακόμα δεν το αντιληφθήκατε, και είναι φυσικό μετά από τόσους τόνους λάσπης και προπαγάνδας, τα μεγαλύτερα εγκλήματα γίνονται πλέον στο όνομά σας. Οι χιλιάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες που πετσοκόφτηκαν, φορολογούμενοι ήταν κι αυτοί. Όπως, άλλωστε κι εσείς οι ίδιοι…

Πηγή CYNICAL

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Θα σου πω εγώ τι ήταν η ΕΡΤ. Έτσι όπως την έζησα.
Υπάρχει μια ξένη λέξη, γνωστή σε όλους: SOS.
Ξέρεις τι σημαίνει αυτή η λέξη; Αμ δεν ξέρεις. Άκου.

Κάθε βράδυ που γινόταν ο προγραμματισμός της επόμενης μέρας, δηλαδή ποια θέματα θα καλυφθούν (θα γίνουν ρεπορτάζ), υπήρχε δίπλα από κάποια θέματα η λέξη SOS. Ήταν το ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ που χαρακτήριζε όχι τη σπουδαιότητα ενός θέματος, αλλά τη σπουδαιότητα αυτού που το έδινε. Ήταν τα λεγόμενα θέματα «παραγγελιές».

Παράδειγμα: Ερχόταν ένα χαρτί π.χ. από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ που έλεγε «να καλυφθεί αυτό το θέμα και να παίξει στο κεντρικό δελτίο». Τα θέματα παραγγελιές (SOS) ήταν συνήθως ΑΣΗΜΑΝΤΑ (αν ήταν σημαντικά τα είχε αξιολογήσει ήδη ο αρχισυντάκτης βάρδιας). Και όταν λέμε ασήμαντα ας βάλει ό,τι θέλει ο νους σας (από ασήμαντες κομματικές εκδηλώσεις, μέχρι Γιορτή του Μελιού στην Άνω Παναγιά). Από κει και πέρα τα πράγματα έπαιρναν το δρόμο τους. Το (ασήμαντο) SOS του προέδρου ήταν η απόλυτη εντολή στην ΕΡΤ. Κλαρίνο όλοι.

Βέβαια ο Πρόεδρος ή ο Γενικός ή ο γνωστός παρουσιαστής δεν είχαν, τις περισσότερες φορές, άμεση σχέση με αυτό που ζητούσαν, αλλά ήταν παραγγελιές τρίτων (υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, επιχειρηματίες κοκ.). Θελήματα έκαναν οι άνθρωποι και δημόσιες σχέσεις.
Δικαίωμα σε παραγγελιές (εκτός από τους παραπάνω) έφτασαν να έχουν κάτι απίθανοι τύποι: συνδικαλιστές, μεγαλοπαράγοντες, ακόμα και κομματικά στελέχη που απευθείας σήκωναν το τηλέφωνο και απαιτούσαν.

Αυτό που έβλεπε ο τηλεθεατής στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές ήταν σε μεγάλο βαθμό θέματα SOS. Έβλεπε ο πολίτης την παρουσίαση μιας έκθεσης ζωγραφικής και χαιρόταν ότι «η ΕΡΤ βρίσκεται κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό». Ο πολίτης όμως δεν έμαθε ποτέ γιατί παρουσιαζόταν αυτή η έκθεση και όχι κάποια άλλη. Αυτή η συναυλία και όχι κάποια άλλη. Αυτή η παρουσίαση βιβλίου και όχι κάποια άλλη. Αυτό το πολιτιστικό δρώμενο και όχι κάποιο άλλο. Αυτή η ομιλία βουλευτή και όχι κάποιου άλλου. Δεν έμαθε γιατί δεν ήξερε.

Η επιλογή θεμάτων ήταν το αποτέλεσμα ενός παρασκηνίου γνωστού σε ΟΛΟΥΣ στην «δημόσια τηλεόραση». Κανείς δεν μιλούσε για τον απλούστατο λόγο ότι με αυτόν τον τρόπο όλοι έκαναν τη δουλειά τους. Και οι πάνω και οι κάτω.
Η κεφαλή του συστήματος ήταν ο εκάστοτε υπουργός τύπου. Ήταν αυτός που επέλεγε τις διοικήσεις οι οποίες με τη σειρά τους έκαναν τα πάντα όχι μόνο να μην δυσαρεστήσουν αυτόν, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έπρεπε να κρατούν ισορροπίες γι’ αυτό και έτρεμαν τη γκρίνια (ή και τις καταγγελίες) των κομμάτων. Άλλωστε τα κόμματα συνομιλούσαν μαζί τους. Τους είχαν ανάγκη. Και εκείνοι εκείνα. Η φράση «το ΚΚΕ (ή το ΠΑΣΟΚ ή Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ κοκ) θέλει συνεργείο» ήταν κλισέ στην αίθουσα σύνταξης. Αφού το κόμμα ήθελε τηλεοπτική κάλυψη, η δημοσιογραφική αξιολόγηση περίσσευε. Ποτέ άλλοτε ο δημοσιογράφος δεν ένιωσε πιο διακοσμητικός όσο στην ΕΡΤ. Αλλά, είπαμε, ο λαός έβλεπε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του ποιητή κ. Ανύπαρκτου και αναφωνούσε: «να το σοβαρό κανάλι!».

Κάποια στιγμή τόλμησα να βάλω μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση με θέμα τον Καβάφη. Μόλις το είδε ο προϊστάμενος με κοίταξε έκπληκτος και ρώτησε: «ποιος έδωσε αυτό θέμα;». «ΕΓΩ, γιατί αξιολόγησα ότι είναι σπουδαία εκδήλωση», του απάντησα. «Καλά, αν βρούμε συνεργείο να πάμε». Συνεργείο βέβαια δεν βρέθηκε ποτέ. Γιατί το θέμα δεν ήταν SOS. Δεν είχε έρθει από ψηλά.

Αυτή ήταν η κατάσταση στην ΕΡΤ. Οι παλιοί, αυτοί που δεν φοβούνται να μιλήσουν, έχουν να πουν πολλά. Ρωτήστε τους. Κάποτε ήρθε ένας νέος διευθυντής με όρεξη και πρόγραμμα να βάλει τάξη στην αταξία. Έτσι έλεγε. Την πρώτη μέρα της θητείας του καθώς ήταν σε εξέλιξη το δελτίο ειδήσεων, η πραγματική διοίκηση της ΕΡΤ (οι συνδικαλιστές-άλλη πληγή αυτή) του «έριξε μαύρο» (σταμάτησαν για λίγα δευτερόλεπτα την εκπομπή σήματος-μαύρο στην οθόνη). Ήταν το σήμα και η προειδοποίηση: «κουμάντο εδώ κάνουμε εμείς και κάτσε φρόνιμα». Και όντως έκατσε φρόνιμα. Βρείτε τον και ρωτήστε τον να σας τα πει.

Όλοι ασέλγησαν στην ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση ξεκίνησε ως μια παρθένα κόρη, και στο τέλος κατάντησε πόρνη. Όλοι υπήρξαν πελάτες της.
Την ΕΡΤ δεν την έκλεισε κανείς. 
ΠΕΘΑΝΕ. Από αλλεπάλληλους βιασμούς.
ΟΛΩΝ.
Φώναζε η καημένη SOS, αλλά δεν την άκουγε κανείς.

Δημήτρης Αλικάκος

Απορία ιστολογίου:
Αφού φταίνε τα κόμματα (που διόριζαν κομματόσκυλα ως υψηλόμισθους) για το χάλι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, γιατί δεν κλείνουν τα κόμματα;
Αφού ο ασθενής μπορούσε να σωθεί με θεραπεία, γιατί αποφασίσθηκε ο "αιφνίδιος θάνατός του"; Μήπως επειδή ο θεράπων ιατρός είναι ανίκανος;
 
Ξέρετε γιατί σωπαίνουμε στα όσα συμβαίνουν; Επειδή έχουν ήδη σκοτώσει το μυαλό μας... Νεκροζώντανοι που περιφερόμαστε βουβοί και αγέλαστοι (ή ξαπλώνουμε στους καναπέδες μας) είμαστε. Νεκροί που δεν έχουμε καταλάβει την κατάστασή μας...

Ελπίζουμε να μπει χρώμα στη ζωή μας, αλλά δεν έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε τα χρώματα, αφού μας έμαθαν να αναγνωρίζουμε μόνο το χρήμα.

Ελπίζουμε να ταξιδέψουμε σε θάλασσες, χωρίς να είμαστε ικανοί να σταθούμε δίπλα στ' ακρογιάλι και να αναλογιστούμε την ευθύνη του ταξιδιού κοιτώντας τα κύματα.

Ελπίζουμε πως θα γίνει κάποιο θαύμα και θα μας λυπηθούν οι δήμιοί μας, πως θα κουραστούν οι εκτελεστές μας. Τίποτε δεν ξέρουμε πέρα από εκείνα που μας έμαθαν οι επιτήδειοι τοκογλύφοι της ψυχής μας.

Ελπίζουμε να μπορέσουμε να δούμε τον κόσμο, όταν δεν μπορούμε να βρούμε το κουράγιο να κοιτάξουμε το έχει να μας δείξει η καρδιά μας.

Ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε στον ουρανό και την απεραντοσύνη του, όταν δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από τα μικρά πράγματα που γίνανε οι δυνάστες της ζωής μας και σαν ναρκωτικό μας οδηγούν στον πνευματικό και φυσικό θάνατό μας.

Ελπίζουμε πως ετούτο το κακό θα σταματήσει από μόνο του, πως θα ξυπνήσουμε από έναν εφιάλτη και αρνούμαστε να καταλάβουμε πως το εφιάλτη τον φτιάξαμε μόνοι μας, πως τον στηρίξαμε και τον ανδρώσαμε για να ορίσει την φρίκη που μας περιμένει.

Λάθος... με όλα αυτά, το μόνο που μένει να ελπίζουμε είναι να μην γίνουν οι τάφοι μας αφοδευτήρια εκείνων που έρχονται μετά από εμάς, εκείνων που την ζωή τους βάλαμε στον τόκο επειδή εμείς είμασταν δειλοί και προτιμήσαμε να αυτοκτονήσουμε κλείνοντας τις πόρτες του μυαλού μας, αφήνοντας τον φόβο να μας κυριεύσει απέναντι στον όλεθρο που μας βιάζει καθημερινά.
Του Κωνσταντίνου Ρομποτή

Μετά από τον αρχικό αιφνιδιασμό από το ναυάγιο του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ, κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ επικεντρώνουν τώρα τις προσπάθειες τους σε δυο μέτωπα: αφενός καλούνται να αποφασίσουν ποτέ θα επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πώληση της επιχείρησης αερίου και αφετέρου να πείσουν την τρόικα να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες για τη λήψη ισοδύναμων μέτρων εξαιτίας της τρύπας που δημιουργείται στα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μιλώντας στον RealFM 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην εξέλιξη που είχε ο διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΠΑ. «Τελικά είναι βέβαιο ότι κάποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο θέμα ότι εκτίμησαν οι Ρώσοι πιθανώς να μην παίρνουν την άδεια από την ευρωπαϊκή επιτροπή» εκτίμησε ο κ. Σταυρίδης. ο οποίος χαρακτήρισε σοβαρή τη διαπραγμάτευση που είχε προηγηθεί. «Εγινε μία πολύ καλή, συγκροτημένη και σε βάθος διαπραγμάτευση με τους Ρώσους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ RealFM 97,8 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ κ. ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ.

Την ίδια στιγμή θολό παραμένει το τοπίο αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν την ρωσική Gazprom σε αλλαγή στάσης και στην απόφαση να μην υποβάλει προσφορά για την ΔΕΠΑ. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παπαγεωργίου, μιλώντας χθες ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε άγνοια. Τόνισε ωστόσο ότι από πηγές της Μόσχας προκύπτει ότι πιθανώς η ρωσική εταιρεία διέβλεψε πως θα ετίθεντο αυστηροί όροι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

Από την πλευρά της η Κομισιόν διαψεύδει οποιαδήποτε παρέμβαση στον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως επισημαίνουν κοινοτικές πηγές, ότι θα ήταν εύκολη η διαδικασία έγκρισης από τις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού της πώλησης της ελληνικής επιχείρησης στην Gazprom.

Η ρωσική εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν προχώρησε στην κατάθεση προσφοράς καθώς «δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της ΔΕΠΑ δεν θα επιδεινωθεί μέχρι τη στιγμή ολοκλήρωσης της συμφωνίας». Στην ίδια ανακοίνωση κάνει ειδική αναφορά στα χρέη των ιδιωτών προς την ΔΕΠΑ, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούσαν σταθερά το τελευταίο διάστημα το ένα από τα δύο μεγάλα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με την Gazprom.

Η άλλη εστία διαφωνίας των δύο πλευρών ήταν η τιμή πώλησης του φυσικού αερίου, με την ελληνική κυβέρνηση να θέτει θέμα μείωσης των τιμών και τους Ρώσους να απαντούν ότι χαμηλότερες τιμές θα οδηγήσουν και σε χαμηλότερο τίμημα για την ΔΕΠΑ.

Όσον αφορά στον ΔΕΣΦΑ, για τον οποίο υποβλήθηκε μία προσφορά από την κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν Socar, το ΤΑΙΠΕΔ αναμενεται το προσεχές διάστημα να αξιολογήσει την πρόταση που έχει κατατεθεί. Πηγές του ταμείου επισημαίνουν οτι το προσφερόμενο τίμημα για το 66% του ΔΕΣΦΑ θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τις τελικές αποφάσεις σημειώνοντας βέβαια οτι οι εξελίξεις στον ΔΕΣΦΑ συνδέονται άμεσα με τον αγωγό TAP.


Πηγή: Real.gr

Του Γιώργου Καραμπελιά

Ο Σαμαράς, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επέλεξε τη στρατηγική του: όλα ή τίποτα. Μπροστά στα καθολικά αδιέξοδα που οδήγησε η ενδοτική πολιτική του –αδυναμία διεκπεραίωσης της συμφωνίας της ΔΕΠΑ, κυβερνητικό μπάχαλο, γεωπολιτικές αντιθέσεις και συγκρούσεις συμφερόντων, συρρίκνωση των κυβερνητικών εταίρων και εκτίναξη της Χρυσής Αυγής– επέλεξε τη στρατηγική της έντασης και της κρίσης. Αυτή η πολιτική της πυγμής, που φέρνει στον κόσμο μνήμες της δικτατορίας, έχει πολλούς αποδέκτες.

Πρώτον, τον ίδιο το λαό, να σιγήσει, να πάψει να διαμαρτύρεται και να δεχτεί μοιρολατρικά τους εκβιασμούς της Τρόικας και της κυβέρνησης. Και δαρμένος και σιωπηλός.

Δεύτερον, απευθύνεται στους Αμερικανογερμανούς, οι οποίοι συγκρούονται πάνω από το πτώμα της χώρας, και τους καλεί να επιλέξουν ανάμεσα σ’ αυτόν και το «χάος». Καθόλου τυχαία, αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα της αποτυχίας με την Γκαζπρόμ, η οποία αποτέλεσε συνέπεια πιέσεων των Αμερικανών και των Γερμανών ενάντια στη ρωσική παρουσία στην Ελλάδα. Και τους καλεί είτε να τον στηρίξουν είτε να αναλάβουν το «χάος», την ίδια στιγμή που αυτό εξαπλώνεται στη γειτονική Τουρκία.

Τρίτον, στρέφεται ενάντια στους κυβερνητικούς του εταίρους και τους καλεί είτε να υπακούσουν τυφλά, είτε να οδηγηθούν σε μια στρατηγική ήττα, ακόμα και εξαφάνιση σε περίπτωση νέων εκλογών.
Ο Σαμαράς, μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν συσσωρευτεί, κάνει μια κίνηση που είτε θα οδηγήσει στην έστω βραχυπρόθεσμη εδραίωσή του, είτε στην καταβαράθρωσή του. Παίζει τα ρέστα του. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να ερμηνεύσουμε και το πρόσφατο μπάχαλο με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αφού πρώτα το δέχτηκε και συμφώνησε, στη συνέχεια το απέρριψε, προκαλώντας ανοιχτά τους κυβερνητικούς του εταίρους. Παράλληλα, αναπτύσσει μια έντονη ρητορική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον θεωρεί «εύκολο αντίπαλο», έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα διπολικό μοντέλο που θα του επιτρέπει να διαιωνίσει την κυριαρχία του, ως η μόνη «ρεαλιστική» εναλλακτική λύση.

Η ΕΡΤ και η στρατηγική του εκφασισμού
Η επιλογή της σύγκρουσης γύρω από την ΕΡΤ, και όχι έναν οποιονδήποτε άλλον οργανισμό, δεν είναι τυχαία. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας δεν θα προκαλέσει μόνον αντιδράσεις και συσπειρώσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά θα πάρει και διεθνή έκταση (είναι ήδη πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ). Επομένως, δεν έκανε μόνο μία κίνηση απλώς για να λύσει το πρόβλημα των 2.000 απολύσεων, που του λείπανε, αλλά και για να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή αναταραχή και σύγκρουση. Έχει δηλαδή ανοιχτό χαρακτήρα πρόκλησης-προβοκάτσιας. Επιζητά τη σύγκρουση και όχι τον κατευνασμό.

Η ΕΡΤ, στα μάτια συντηρητικών –ακόμα και λαϊκών– στρωμάτων αποτελεί το σύμβολο της μεταπολίτευσης και της συγκυριαρχίας της εκσυγχρονιστικής αριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ, και την εκσυγχρονιστική Δεξιά, το σύμβολο της μεταπολιτευτικής πολιτικής ορθότητας. Και ταυτόχρονα, έναν χώρο απόλυτης αδιαφάνειας, διορισμών από το παράθυρο, και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Έτσι, το χτύπημα στην ΕΡΤ και γενικότερα στα ΜΜΕ ικανοποιεί τα πιο βαθύτερα συντηρητικά αισθήματα που στρέφονται σε συνθήκες κρίσης ενάντια στους «επώνυμους», ενάντια σε όσους κατέχουν δημόσιο λόγο. Εξάλλου, ένας από τους λόγους που εκτοξεύτηκε η Χ.Α. είναι η μη αναγνωρισιμότητα των βασικών στελεχών της, η αδυναμία να χειριστούν τον λόγο, η ψευδοπληβειακότητά τους.

Έτσι, ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου ξεχνάει πως στην ΕΡΤ εδώ και πολλά χρόνια δεν διορίζουν μόνο οι Πασόκοι, αλλά και οι γαλάζιες κυβερνήσεις, αφειδώς τους κολλητούς και τις παλλακίδες τους. Πως την ίδια πολυπολιτισμική σούπα σερβίρουν αριστεροί, δεξιοί και πασόκοι δημοσιογράφοι, έχοντας κάνει έναν καταμερισμό εργασίας μεταξύ τους.

Ξεχνούν πώς παρ’ όλα ταύτα, παρέμενε ποιοτικά υψηλότερη από τα τουρκοκάναλα και τα διαφημισάδικα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ξεχνούν, εν τέλει πως, οι «κολλητοί» και οι «παλλακίδες» θα βρεθούν και πάλι και στον νέο δημόσιο οργανισμό που θα δημιουργηθεί, ενώ εκείνοι που θα την πληρώσουν εν τέλει είναι όσοι δεν έχουν μέσα, επαφές και κολλητιλίκια.

Μέσα από τη δημόσια αποκαθήλωση της ΕΡΤ, που πραγματοποιήθηκε με τον πιο βίαιο και φασιστικό τρόπο, την κατάληψη των κεραιών και το κλείσιμο του σήματος, πραγματοποιείται και ένα βήμα –πολύ μεγάλο– στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και της ελληνικής κοινωνίας. Διότι είναι κλασσική συνταγή του εκφασισμού η στροφή των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την κρίση ενάντια σε κάποια εξιλαστήρια θύματα. Ας θυμηθούμε πως ανέβηκε για πρώτη φορά η Χ.Α. με το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη.

Γιατί μπορεί να κάνει εκβιασμούς;
Η κίνηση Σαμαρά είναι μια ζαριά, με την οποία ένας πολιτικός που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και μεταβλήθηκε στον πιο δουλοπρεπή υποτακτικό των δανειστών, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την προνομιακή θέση στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Διότι απέναντι στον Σαμαρά βρίσκεται ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα χρειαστεί καιρό για να συνέλθει από το σοκ της εκτίναξής του σε αξιωματική αντιπολίτευση. Διότι απέναντί του βρίσκεται ο Καμμένος, ως εκπρόσωπος της λαϊκής Δεξιάς, και οι νεαντερντάλιοι της Χ.Α. Κυρίως και πάνω απ’ όλα, διότι η ελληνική κοινωνία έχει χάσει το παραγωγικό και εργασιακό της ήθος, έχει χάσει τον πολιτισμικό της δυναμισμό, είναι γερασμένη και έχει μεταβληθεί σε μια σούπα θεατών του Σουλεϊμάν.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, μπορεί ένας πολιτικός χαμηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων όπως ο Σαμαράς να εμφανίζεται ως «κυρίαρχος του παιγνιδιού» και να εκβιάζει τον ελληνικό λαό, γιατί δεν μπορεί να εκβιάσει την Τρόικα και την Μέρκελ! Έτσι, ακόμα και την «αγανάκτησή» του για το προφανές πούλημα που του έκαναν στο ζήτημα του φυσικού αερίου, δεν την εκφράζει απευθυνόμενος στα αφεντικά του, αλλά τη στρέφει ενάντια στον λαό και στα πιο εύκολα για την περίπτωση θύματα.

Και όμως, η Ν.Δ. και ο Σαμαράς κρατιούνται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και μπορεί να εκβιάζει ακόμα και με εκλογές τις οποίες δεν θέλει προφανώς ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, αλλά στην πραγματικότητα ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Διότι, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν τα μεγάλα συμφέροντα και οι ξένοι επικυρίαρχοι, οι οποίοι απλώς υπαλλήλους χρειάζονται, είναι δυνατό να συνεχίσουν να κυβερνάνε και μέτριοι πολιτικοί και κόμματα χαμηλού επιπέδου πλιατσικολόγων. Αν αντίθετα επιδιώκεις να αλλάξεις τη ρότα του σκάφους, να βγάλεις το τρένο από τις ράγες του συστήματος, να οδηγήσεις τον λαό σε σύγκρουση μαζί του, πρέπει να επιδεικνύεις μια άλλη αξιοπιστία και προπαντός να διαθέτεις ένα άλλο επίπεδο. 
Οι Έλληνες, δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο της ανατροπής της «κόλασης που γνωρίζουν» για να εισέλθουν σ’ ένα άγνωστο πέλαγος. Γι’ αυτό, μπορεί να επικροτούν πολλές από τις βασικές παραδοχές του αντιμνημονιακού χώρου –οι κυβερνήσεις είναι πουλημένες, το πρόγραμμα δεν έχει καμία διέξοδο κ.λπ.– και ταυτόχρονα να φοβούνται την έλευση των αντιμνημονιακών κομμάτων στην εξουσία!

Εκεί λοιπόν στηρίζεται και ο εκβιασμός του Σαμαρά. Στο ότι εμφανίζεται ως μονόδρομος. Και έτσι θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο το κύριο αντιπολιτευτικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να μην παρουσιάζει κάποιο αξιόλογο οικονομικό πρόγραμμα, θα εξακολουθεί να υποστηρίζει πως πρέπει να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες («για να φύγουν στο εξωτερικό!»), θα εξακολουθεί να αρνείται τη σημασία της νέο-οθωμανικής απειλής, και προπαντός όσο θα συμπεριφέρεται σαν ένα συστημικό κόμμα, με αντισυστημικές απόψεις! Ένα κόμμα που δεν μπορεί να οργανώσει τον κόσμο στις γειτονιές και τα χωριά, γύρω από συγκεκριμένα και απτά αιτήματα, ενώ η εκφορά του αντισυστημικού λόγου περιορίζεται σε πάνελ, ομιλίες, ταξίδια στο εξωτερικό και συνέδρια.

Ο εκβιασμός του Σαμαρά θα συνεχίσει να λειτουργεί όσο μέσα από το λαϊκό σώμα δεν έχει αναπτυχθεί ένα αντίπαλο δέος. Ένα αντίπαλο δέος που να συνδυάζει τον πατριωτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικολογική ευαισθησία, τη δημοκρατία και την αξιοπιστία, είτε μέσα από υπαρκτά σχήματα, είτε μέσα από νέες συνθέσεις, ή το πιθανότερο και τα δύο μαζί.

Και για να συγκροτηθεί κάποτε και αυτός ο περιβόητος πόλος δεν θα πρέπει να περιμένουμε, με σταυρωμένα χέρια, αλλά και στο συγκεκριμένο ζήτημα να απαντήσουμε στην πρόκληση, να οδηγήσουμε σε αποτυχία το colpo grosso του Σαμαρά, να απαιτήσουμε να ξανανοίξει άμεσα κάτω από δημόσιο έλεγχο η ΕΡΤ, να μην αφήσουμε την έρπουσα φασιστικοποίηση να κερδίσει μια ακόμα παρτίδα και να απαντήσουμε σθεναρά στο όλα ή τίποτα, απαντώντας του τίποτα, όσο δεν στρέφεται επί τέλους ενάντια στη Μέρκελ, και τους τοκογλύφους, αλλά αντίθετα επιλέγει να στρέφεται ενάντια στο λαό, ακόμα και σε εκείνα τα κομμάτια που φέρουν ευθύνες. Οι ευθύνες τους δεν πρέπει να αποτελέσουν το άλλοθι των κυβερνώντων και της φασιστικοποίησης της κοινωνίας.

Kίνηση Πολιτών Άρδην
Διαδόθηκε η παραπληροφόρηση ότι ο νόμος περί δωρεάς οργάνων οργάνων (Ν. 3984/2011 όπως τροποποιήθηκε μέ τόν Ν. 4075/2012) έχει πάψει να ισχύει. Αυτό είναι μέγα ΛΑΘΟΣ.

Διότι μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (13.6.2013) οι νομικοί μας πληροφόρησαν ότι ο νόμος ισχύει κανονικά, όπως αποδεικνύουν οι on-line Τράπεζες Νομικών δεδομένων, που ενημερώνονται καθημερινά με τους ισχύοντες νόμους. Επίσης στον προγραμματισμό της Βουλής δεν υπάρχει υπό συζήτηση τέτοια κατάργηση. Άλλωστε και ο ΕΟΜ στην τελευταία ανακοίνωσή του (ΕΔΩ) του παραδέχεται την κανονική ισχύ του νόμου.

Επίσης :Πολλοί συμπολίτες μας που έσπευσαν να καταθέσουν στα ΚΕΠ την Δήλωση αρνήσεως δωρεάς Οργάνων Σώματος, θεώρησαν το γνήσιο της υπογραφής τους, αλλά στη συνέχεια τα ΚΕΠ δεν δέχθηκαν να την στείλουν στον ΕΟΜ.

Ισχυρίστηκαν ότι είναι εξουσιοδοτημένα από τον Υπουργείο τους και τον ΕΟΜ να παραλαμβάνουν δηλώσεις ΜΟΝΟ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ και όχι ΑΡΝΗΣΗΣ ΔΩΡΕΑΣ! Αυτές οι είναι «δημοκρατικότατες» διαδικασίες, που και ασκούνται για το ... συμφέρον του κυρίαρχου λαού (!) και είναι επόμενο να πλήττουν ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη του.

Όσοι λοιπόν επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν την αρνητική αυτή δήλωση και μετά την έναρξη ισχύος του νόμου (1.6.2013) σύμφωνα με το υπόδειγμα (ΕΔΩ).

Σε περίπτωση που αρνηθούν τα ΚΕΠ να την παραλάβουν, παρακαλούνται να ακολουθήσουν το εναλλακτικό Βήμα 3 όπως περιγράφεται στο στο έντυπο των οδηγιών (ΕΔΩ) , δηλαδή:

Αφού θεωρήσουν το γνήσιο της υπογραφής τους στα ΚΕΠ και κρατήσουν μια φωτοτυπία , να αποστείλουν στον ΕΟΜ τη δήλωση αυτή 

α) είτε με συστημμένο , 
β) είτε με courier είτε 
γ) με fax που εκτυπώνει αποδεικτικό αποστολής.

Κατόπιν να τηλεφωνήσουν στον ΕΟΜ περίπου 10 ημέρες μετά την αποστολή (στα τηλ. 2132027021 - 21320270) για να ζητήσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου και έγγραφη απάντηση.Κάποιοι αρέσκονται στο να παπαγαλίζουν την χρόνια κυβερνο-προπαγάνδα που τους έβαλαν στο μυαλό.
Για εσένα, λοιπόν, που αρέσκεσαι να αναμασάς την κυβερνητική προπαγάνδα, γιατί δεν λες ότι το χρήμα της ΕΡΤ το διαχειρίζονται οι τοποθετημένες κομματικά από τις κυβερνήσεις διοικήσεις;
Ποιός δημιουργεί το σκάνδαλο λοιπόν;
Οι εργαζόμενοι ή οι πολιτικοί με τους κομματικούς τους λακέδες και τους μιντιακούς τους υποστηρικτές;
Αναρωτήθηκες γιατί έκλεισαν άμεσα την εταιρεία;
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;
Μήπως ότι διαγράφηκαν τα πάντα (όλες οι λαμογιές δηλαδή) που έγιναν στο παρελθόν...
Γιατί επέλεξαν όχι στην έρευνα, στην εξυγίανση και στον εξορθολογισμό των δαπανών, αλλά προχώρησαν άμεσο κλείσιμο, σε μία κρατική εταιρεία που δεν συμπεριλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό;

Ηλίθιες ερωτήσεις...;
Ίσως... Αλλά αυτές οι ερωτήσεις ΔΕΝ έχουν απαντηθεί ποτέ από τους εκάστοτε... διασώστες μας.

Γιατί δεν αναφέρεσαι στα θαλασσοδάνεια των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αλλά παπαγαλίζεις αυτά που βολεύουν εκείνους που θέλουν να σου πάρουν το σπίτι;
Πιστεύεις πραγματικά πως ο αντίπαλός σου είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και δεν είναι οι κυβερνήσεις των μνημονίων και οι πωλητικοί που κομματιάζουν την χώρα, εξευτελίζουν όλους εμάς διεθνώς και έχουν βάλει υποθήκη τις ζωές και των αγέννητων Ελλήνων, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση εξουσίας από τους εντολείς τους;

Αν είναι να μιλήσουμε για πολιτική, αν είναι να ανοιχτούμε στην μεγάλη θάλασσα, ας μάθουμε πρώτα το ακρογιάλι...
Αν δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε αυτό, ας σκεφτούμε ποιοί είναι αυτοί που στηρίζουμε και τι επιδιώκουν σε σχέση με εμάς, τι έχουν κάνει για εμάς...
Αν δεν μπορούμε ούτε αυτό να κάνουμε, ας σωπάσουμε, επιτέλους, για να μιλήσουν εκείνοι που έχουν κάτι να πούν χωρίς να αναμασούν σαν πρόβατα το χόρτο της κυβερνητικής προπαγάνδας.
Αν είναι να λιθοβολήσεις πρόθυμα τους "ενόχους" που σου δείχνουν οι εχθροί σου, σκέψου πως αύριο θα έρθει η σειρά σου να σε λιθοβολήσουν με τις υποδείξεις των εχθρών σου...

Ειδικό κατασκοπευτικό Ρωσικό πολεμικό πλοίο πέρασε χθες τα στενά και βγήκε στο Αιγαίο!
Το Ρωσικό Πολεμικό συλλογής πληροφοριών αλλά και εξοπλισμένο με τα ποιο σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης πλοίων αλλά και ακροάσεων - αναλύσεων Στρατιωτικών Πληροφοριών, αλλά και καταγραφής στοιχείων με ταυτόχρονη μετάδοση στα υπόγεια του Στρατιωτικού Τομέα της KGB.

Βγήκε στο Αιγαίο χωρίς να δηλώσει κατεύθυνση ή λιμένα προορισμού …Αν κάποιος όμως πιστεύει οτι δεν πάει προς τις ακτές της Συρίας, αλλά πάει για Κρουαζέρια Στα νησιά κάνει μεγάλο λάθος!

Το νέο που έφτασε αμέσως στο Γενικό Αρχηγείου του Ισραήλ προκάλεσε γενικό εκνευρισμό…
Ενώ ενημερώθηκαν και οι φίλοι του Ισραήλ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Ίσως το Ρωσικό να βγήκε για να προστατέψει με τις πληροφορίες την παράδοση των των Ρώσικων S-300 απο Ρώσικα μεταφορικά στη Συρία ή και να καταγράψει τυχόν απογείωση μαχητικών του Ισραήλ με κατεύθυνση προς το Ιράν, ίσως απλά να βγήκε να δοκιμάσει τις νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στο Σκάφος! (φωτο)

Το καλοκαίρι προβλέπεται ιδιαίτερα θερμό και όχι μόνο στο Αιγαίο...
Μεγάλες αλλαγές στις μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Taraf που ως τίτλος έχει « ιδρύεται κράτος πληροφοριών», η ΜΙΤ αποκτά υπερεξουσίες καθώς με νέο νόμο θα της δοθεί το δικαίωμα του «φακελώματος, παρακολούθησης, ψυχολογικού πολέμου και επιχείρησης».

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως « η ΜΙΤ αναλαμβάνει το δικαίωμα δράσης εναντίον εσωτeρικών εχθρών μια αρμοδιότητα που μέχρι σήμερα είχαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Επίσης η ΜΙΤ με τις νέες αρμοδιότητες της θα μπορεί να ασκεί ψυχολογικό πόλεμο και να ανοίγει ψεύτικες ιστοσελίδες!

Η Taraf αναφέρει πως οι υπάλληλοι τη ΜΙΤ δεν θα μπορούν να δικάζονται από δικαστήρια. « Η δομή της νέας ΜΙΤ και οι αρμοδιότητες της θα θυμίζουν της μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και του Ιράν» γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Πηγή OnAlert

Γράφει ο Δημήτρης Κιτσίκης* 
 
Εὐφράνθητε ἑορτάζοντες λαοί. Η Δύση αὐτοκτονεῖ. Ἡ σοσιαλδημοκράτισσα δήμαρχος τοῦ Μονπελιέ, συνεπαρμένη ἀπὸ τὸ θέαμα τοῦ ὁμοφυλοφιλικοῦ ζεύγους ποὺ ἥνωνε, ὁ ἕνας μὲ παπιγιόν (θηλυκός;) ὁ ἄλλος μὲ γραβάτα (ἀρσενικός;) ἐλάλησε: 


«Ἡ ἰδική σας ἱστορία συναντιέται σήμερα μὲ τὴν ἱστορία τῆς χώρας μας! Αὐτὸ ποὺ ὡνειρευθήκαμε γίνεται τώρα πραγματικότης. Βενσὰν καὶ Μπρυνό, ζεῖτε καὶ ζοῦμε μία ἱστορικὴ στιγμή, ἱστορικὴ γιὰ τὴν χώρα μας καὶ γιὰ τὴν Δημοκρατία» .

Γνωρίζουμε ἀπὸ τὸν Μὰρξ ὅτι ἡ ἠθικὴ εἶναι κοινωνικὸ καὶ ὄχι πνευματικὸ φαινόμενο. Γιὰ ἐμᾶς τοὺς Ὀρθοδόξους ἡ μόνη ἐντολὴ εἶναι ἡ ἀγάπη καὶ ὅλες οἱ ἄλλες ἐντολὲς διαμορφώνονται καὶ ἀλλάζουν μὲ τὸ πέρασμα τῶν κοινωνιῶν. Συνεπῶς δὲν ἠθικολογοῦμε. Οἱ Σπαρτιᾶτες εἶχαν τὴν ἠθική τους ποὺ διέφερε ἀπὸ τὴν ἠθικὴ τῶν Ἀθηναίων. 

Ὅταν ὅμως ἡ Εὐρώπη μαστίζεται ἀπὸ ὑπογεννητικότητα ἀντιμέτωπη μὲ ἕναν πολυπληθῆ παραδοσιακῶν ἀρχῶν Τρίτο Κόσμο ποὺ ἔχει μέχρι καὶ 80% νέων κάτω τῶν 35 ἐτῶν, ποὺ δικαίως μισεῖ τὴν ἰμπεριαλιστικὴ καὶ πρώην ἀποικιακὴ Δύση, ποὺ τὴν κατακτᾷ μέσῳ τῆς λαθρομεταναστεύσεως, τὸ νὰ βασίζῃς τὴν κοινωνία ἐπάνω στὴν ὁμοφυλοφιλία καὶ στὴν ὁμοφυλοφιλικὴ υἱοθέτηση παιδιῶν, ἀφαιρῶντας ἀπὸ τὰ ἐναπομείναντα παιδιὰ τῆς δυτικῆς κοινωνίας τὸν ἀπὸ χιλιάδων ἐτῶν τρυφερὸ ἐναγκαλισμὸ τῆς θηλυκῆς μητέρας καὶ τοῦ ἀρσενικοῦ πατρός ποὺ θὰ τὰ καταντήσουν ψυχολογικὰ ἀνισόρροπα, τότε αὐτὸ εἶναι μία ὁλοφάνερη αὐτοχειρία.

Ἡ γνώμη μας εἶναι ὅτι πρέπει νὰ ἀνθαρρύνουμε τὴν Φραγκιὰ νὰ καλπάσῃ ὅλο καὶ πιὸ γρήγορα πρὸς τὴν καταστροφή της γιὰ νὰ ἐπικρατήσῃ στὸ τέλος ὁ μόνος συμπαντικὸς πολιτισμός, ὁ ἑλληνικός. Πρέπει νὰ ἀφήνωμε τὸν ναρκομανῇ νὰ προμηθεύεται ὅλο καὶ μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικῶν γιὰ νὰ ἀπόφύγουμε τὴν ἐξόντωση τῶν ἀρνητικῶν στοιχείων τῆς κοινωνίας μέσῳ φυλακῶν ἤ καὶ θανατικῆς ποινῆς.

Ὁμοίως πρέπει νὰ ἐνθαρρύνωμε τοὺς σοσιαλδημοκράτες νὰ προπαγανδίζουν τοὺς γάμους τῶν ὁμοφυλοφίλων γιὰ νὰ ἐπιτευχθῇ ἡ ἡμέρα ὅπου ἐπὶ τῶν ἐρειπίων τῆς Δύσεως θὰ στηθοῦν ἀντιμέτωποι δύο ναοί: Ὁ ναὸς τοῦ Ἰσλὰμ καὶ ὁ ναὸς τοῦ ἑλληνισμοῦ, μὲ προοπτικὴ τὴν τελικὴ νίκη τοῦ τελευταίου.

Ὀλίγη ὑπομονὴ λοιπόν. Δὲν χρειάζεται νὰ πάρουμε τὰ βουνά. Καλύτερα νὰ κλείσουμε θέση στὸν λόφο ἐπάνω γιὰ νὰ ἀπολαύσωμε τὴν αὐτοχειρία τῆς Δύσεως. Εὐφράνθητε ἑορτάζοντες λαοί! 

 *Τακτικό μέλος της Καναδικής Ακαδημίας και καθηγητής Πανεπιστημίου της Οττάβας του Καναδά.

Γράφει ο Γιάννης Κότσιρας

Στο δρόμο ακόμη 3.000 άνθρωποι.
Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες.
Λες πως σε ενοχλούσε που πλήρωνες 4€ το μήνα την ΕΡΤ στο λογαριασμό σου επειδή δεν την έβλεπες. Οπότε καλύτερα να την κλείσουν.

Για να το διευρύνω λίγο αυτό.
Κι εγώ δεν πήγα ποτέ στην Κάρπαθο αλλά τους δρόμους και από δικά μου χρήματα τους έκαναν. Να μην τους έκαναν λοιπόν αφού δεν τους είδα και ίσως να μην τους δω ποτέ.

Και το νερό που πίνει το παιδί σου στο δημόσιο σχολείο να το κόψουν. Πληρώνεται και από μένα αλλά εγώ δεν έχω παιδί να πίνει από αυτό. Γιατί να το πληρώνω λοιπόν;

Και τον Στρατό; Τον στρατιωτικό ποιος τον πληρώνει; Γιατί να τον πληρώνω αφού δεν είμαστε σε πόλεμο; Να τον καταργήσουν. Να τους απολύσουν όλους και άμα μας την πέσουν, βλέπουμε.

Και τους Πυροσβέστες. Να τους απολύουν το χειμώνα. Μόνο το καλοκαίρι να τους πληρώνω.
Γιατί; Άσε που άμα μένεις στην πόλη τι σε νοιάζει για το δάσος. Ας καούν όλα. Γιατί να πληρώνω κι εγώ που μένω στην πόλη;

Και το δημόσιο ιατρείο που φτιάχτηκε στη Λέρο, να μην το έκαναν ποτέ. Αφού κι εγώ πλήρωσα γι αυτό και ίσως να μην το χρειαστώ ποτέ.

Και το σχολείο που έγινε στην Ορεστιάδα, να μην το έχτιζαν. Γιατί να πληρώνω κι εγώ ένα σχολείο, που δεν θα δω ούτε εγώ, ούτε το παιδί μου.

Άσε που δεν έχω παιδί. Κι άμα δεν κάνω; Γιατί να πληρώνω εγώ για τις σπουδές των παιδιών;

Και το παιδί του γείτονα που σώθηκε από την άρρωστη καρδιά του στο δημόσιο νοσοκομείο; Από τις ασφαλιστικές εισφορές που έδινα και εγώ, σώθηκε. Να μην σωζόταν. Αφού δεν το γνώριζα και ίσως να μην το μάθω ποτέ.

Και αν σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, μην χαμογελάς γιατί είναι και αυτά στο πρόγραμμα.
Θα συμβούν και μάλιστα γρήγορα.

Η ΕΡΤ αγαπητέ χαιρέκακε δεν είναι ένα κανάλι.
Είναι άνθρωποι. Εργαζόμενοι.
Φίλοι. Γείτονες. Συμμαθητές. Γονείς. Συγγενείς.
Όπως ήταν οι χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργεία, στα ναυπηγεία,
οι χιλιάδες απολυμένοι σε ιδιωτικές εταιρίες που έκλεισαν.
Κι εσύ χαίρεσαι...
Να χαίρεσαι λοιπόν με την κατάντια σου.
Και να μην παραξενευτείς άμα αδιαφορήσω όταν απολυθείς.
Ούτε καν να διαμαρτυρηθείς.
Γιατί δεν θα αφορά εμένα η απόλυσή σου.
Δεν θα αφορά εμένα η εξόντωσή σου.

Είναι αδιανόητη η φίμωση της ΕΡΤ.
Είναι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά της κυβέρνησης.
Είναι αδιανόητη η δική σου απάθεια.
Είναι αδιανόητη αυτή η χαρά σου για την εξόντωση 3000 οικογενειών!
Κι όμως, εγώ δεν θα χαρώ με την δική σου εξόντωση.
Θα παλέψω για σένα ακόμη και την ώρα που εσύ χαίρεσαι με τον πόνο του άλλου.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους.
Τους άνεργους, τους άστεγους.
Αλληλεγγύη σε όλους τους συνανθρώπους μας.
Κι αν δεν σε απασχολούν οι υπόλοιποι, σκέψου έστω το τομάρι σου.
Κάποια στιγμή θα χρειαστείς βοήθεια...
Ας έχεις κάπου να τη ζητήσεις...
Γιατί τότε δεν θα χαίρεσαι.

Ανόητε χαιρέκακε!
Προβληματισμός στα επιτελεία

Μέγα θέμα έχει προκύψει από το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτή την ώρα ανώτεροι αξιωματικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες οι οποίες εμπλέκονται με τις επικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων στον χειρισμό κρίσεων ζητούν διευκρινίσεις από τα επιτελεία τους για το πως θα καλυφθεί η "μαύρη τρύπα" που δημιούργησε στα επιχειρησιακά τους σχέδια κυβερνητική απόφαση.

Τι έχει συμβεί;

Οι πομποί της κρατικής ραδιοτηλεόρασης είναι ενταγμένοι σε επιχειρησιακά σχέδια των ενόπλων δυνάμεων ειδικά σε περίοδο κρίσης. 
Οι λεπτομέρειες της "ασαφούς διαμόρφωσης" λογικά θα έπρεπε να είναι σε γνώση όσων έλαβαν την απόφαση να κατεβάσουν τους διακόπτες στους πομπούς της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. 
Η χρήση αυτών των πομπών από τις ένοπλες δυνάμεις δεν εξασφαλίζεται αυτόματα ούτε βέβαια από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που θα αναλάβουν την φρούρηση τους. 
Χρειάζεται κάποιους εξειδικευμένους υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται σε επιχειρησιακό σχέδιο των ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή OnAlert