Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Απρ 2013


 • Είναι ο Ερντογαν “νέος Σαντάμ” για τις ΗΠΑ;
 • Η άγνωστη πολεμική εμπλοκή Ρωσίας – Τουρκίας
 • Το πετρέλαιο στο Αιγαίο
Παρακολουθώ εδώ και καιρό την φλυαρία όλων αυτών των “αναλυτών“ σχετικά με θέματα που άπτονται των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και αποφάσισα να αναπτύξω εν συντομία μια όσο το δυνατόν καλλίτερα κατατοπιστική τοποθέτηση. Και να το κάνω αυτό από τον χώρο σας δεδομένου του γεγονότος ότι πιστεύω στην φιλοπατρία σας. Έτσι απλά.

Πετρέλαιο
Όποιος ασπάζεται την θέση, η οποία πολύ λανθασμένα και αν όχι δόλια έχει εμφυτευθεί στα μυαλά των Ελλήνων και τους έχει “προγραμματίσει“ να λένε αυτοματοποιημένα τις όποιες έρευνες στοχοποίησης κοιτασμάτων σαν “έρευνα για εύρεση πετρελαίου“, πολύ απλά πλανάται πλάνη οικτρά. Γιατί; Ο συγκεκριμένος χώρος της λεκάνης της Μεσογείου, αυτό που βλέπουμε θάλασσα με τα πολλά και όμορφα νησάκια και βραχονησίδες κλπ, επήλθε ως αποτέλεσμα ηφαιστειακής κυρίως δραστηριότητος. Έίχαμε δηλαδή εκρήξεις στον φλοιό, κάθετες τομές και δημιουργία ρηγμάτων τα οποία απέκοψαν βουνά και τα βύθισαν, είχαμε δημιουργία και εγκλωβισμό τρομερών πιέσεων κάτω από τον φλοιό του Αιγαίου. Ο πιο ηλίθιος επιστήμονας στο αντικείμενο, κατανοεί ότι αυτές οι συνθήκες σημαίνουν πετρέλαιο. Πολύ πετρέλαιο Κύριοι, εάν λάβουμε υπόψη την δραστηριότητα στον χώρο, αλλά και την αποκόλληση προγενέστερα της Ευρωπαϊκής πλάκας με την Αφρικανική.
Δηλαδή, αυτά τα καλόπαιδα, δεν κάνουν έρευνες για να δούνε μήπως και υπάρχει πετρέλαιο, αλλά κάνουν έρευνες για να προσδιορίσουν τα σημεία εξόρυξης. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη.

Με λίγα λόγια, όταν ξανακούσετε κανέναν πολιτικό η σχετικό ειδήμονα να μιλάει για “αποτελέσματα“ ερευνών σχετικά με ύπαρξη κοιτασμάτων, τότε απλά πείτε του, κάθισε κάτω βρε ηλίθιε και σταμάτα το δούλεμα ή εάν δεν μας δουλεύεις παραιτήσου γιατί είσαι ακατάλληλος, πετρέλαιο έχουμε και θέλουμε να το βγάλουμε.
Οι Αμερικανικές υπηρεσίες ενημέρωσαν επίσημα τον Λίβανο το 1967 για την ύπαρξη κοιτασμάτων και το 2011 κάποιος Μουστάκιας ενημέρωνε τον Ελληνικό Λαό ότι δεν έχουμε πετρέλαιο.

Τουρκία
Ένας οχετός βλακείας εξαπολύθηκε από άτομα τα οποία όχι απλά βλέπουν κοντόφθαλμα αλλά δεν βλέπουν καθόλου.
Μια γρήγορη ματιά στα διαβαθμισμένα κείμενα της Αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Άγκυρα μας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον του Ερντογάν και του Βλακοντουβάρογλου. Ας τα δούμε.
Ακραία ισλαμική, διεφθαρμένη και δημαγωγική χαρακτηρίζεται η τουρκική ηγεσία στις εμπιστευτικές εκθέσεις διπλωματών, όπως προκύπτει από τις διαρροές στο Wikileaks.

Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, διαθέτει οκτώ λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες και «περιβάλλεται από ένα σιδερένιο κύκλο συκοφαντών συμβούλων». Ολοι οι συνεργάτες του έχουν «μηδαμινή αντίληψη της διεθνούς πολιτικής σκηνής που εκτείνεται πέρα από την Αγκυρα».
O Ερντογάν φέρεται πως είχε πιέσει τους Ιρανούς να συνάψουν συμφωνία για την κατασκευή πετρελαιαγωγού με μια τουρκική εταιρεία, που ανήκει σε παλιό συμμαθητή του.
Οι δε νεο-οθωμανικές απόψεις του ΥΠΕΞ, Αχμέντ Νταβούτογλου αποκηρύσσονται ως εξόχως επικίνδυνες.
Διχασμένη χαρακτηρίζουν την τουρκική ηγεσία και επισημαίνουν ότι κυριαρχείται από τους ισλαμιστές.
Παράλληλα αναπαράγονται οι φήμες του τουρκικού Τύπου περί παράνομου πλουτισμού του Ερντογάν όσο ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, καθώς και από την απευθείας ανάθεση του κρατικού διυλιστηρίου Tupras πετρελαίου σε κοινοπραξία, στην οποία συμμετείχε ρωσικός εταίρος.
Επιπλέον, γίνεται σύντομη αναφορά στην άμεση απόκτηση σημαντικού μεριδίου επιχείρησης που διανέμει τρόφιμα, μία υπόθεση που προκάλεσε δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Αυτές και άλλες ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις περιλαμβάνονται στις αναφορές των Αμερικανών διπλωματών από την Αγκυρα που αμφισβητούν την αξιοπιστία της Τουρκίας ως νατοϊκού εταίρου.. Aξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος όγκος των δεκάδων χιλιάδων ντοκουμέντων προέρχεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα. Ανησυχία για τον φονταμενταλιστή Τούρκο πρωθυπουργό εκφράζει ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, Τζέιμς Τζέφρι, στη διάρκεια συνομιλίας του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Λεβί. Oι δύο διπλωμάτες συμφωνούν πως ο Ερντογάν είναι ένας δημαγωγός, του οποίου η πολιτική τροφοδοτείται από το μίσος και όχι από μια συγκεκριμένη πολιτική στρατηγική. Ο Τζέφρι επιμένει πάντως ότι οι συχνές εκρήξεις του κατά του Ισραήλ προορίζονται κυρίως για εσωτερική κατανάλωση.

Για όσους κατανοούν όρους και διπλωματικές έννοιες. Προσέξτε τις λέξεις. Διαφθορα!!! Για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, Ο Σαντάμ ήταν διεφθαρμένος και ακραίος, Ο Μπίλ Λάντεν το ίδιο, ο Καντάφι το ίδιο, Το Ιράν το ίδιο κ.λ.π κ.λ.π.

Με λίγα λόγια, οι παραπάνω θέσεις, σημαίνουν οτι η Τουρκία έχει μπεί στο στόχαστρο και θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο για Αμερική, Ρωσία και Ισραήλ.

Αλλά πάμε και παρακάτω
 • Μυστικές και υπόγειες συνεργασίες με Ιρανικές Τράπεζες
 • Εξαγωγή Χρυσού Προς το Ιραν
 • Συμφωνίες για εγκατάσταση πυρηνικών σταθμών στην Μικρά Ασία
 • Αυτόνομα στρατιωτικά προγράμματα ελεγχόμενα από την Τουρκία για την προμήθεια 100% του Τουρκικού Στρατού από την εγχώρια παραγωγή και την ανεξαρτητοποίηση αυτού από τα διεθνή τραστ.
 • Θέσπιση κανόνων ναυσιπλοΐας για τον περιορισμό δήθεν του κινδύνου στα στενά του Βοσπόρου από τάνκερ. Δηλαδή θέλουν να σταματήσουν τα Ρωσικά πετρελαιοφόρα και να προωθούν με αγωγούς το υλικό για να ελέγχουν τα πάντα.
 • Εγκαταστάσεις ΝΑΤΟΙΚΩΝ ραντάρ
 • Εγκαταστάσεις βαλλιστικών.
Είναι πολλά τα θέματα και οι λεπτομέρειες και δεν θέλω να γίνω κουραστικός. Ένα μικρό δείγμα του τι έχει να συμβεί στη Τουρκία σύντομα, είναι αυτό που συνέβη πριν μερικές ημέρες και σχετίζεται με την διαταγή κινητοποίησης των μονάδων Μαύρης Θάλασσας. Αυτό όμως που δεν αναφέρθηκε από κανένα περιοδικό ή μέσο σχετικής ύλης και θεμάτων, από κανέναν αναλυτή και γενικά αυτό που με εκνεύρισε αφάνταστα καθώς δείχνει ότι πολλά πράγματα απλά τα παίρνουν και αναπαράγουν από διεθνή πρακτορεία κολλώντας κάποιες αναλύσεις που άντε να μην πώ τι είναι, είναι το γεγονός ότι δεν έγινε μνεία στο επίπεδο ανάπτυξης της άσκησης. Η Τούρκοι επιτελείς κα το ΝΑΤΟ, τα έκαναν επάνω τους με λίγα λόγια αφού, με την διαταγή για την έναρξη των ασκήσεων, εφαρμόσθηκαν τα εξής:
 • Εκπαιδευτική Εμπλοκή των ήδη περιπολούνταν στρατηγικών βομβαρδιστικών (συνεχόμενα έχουν πάνω από 80 τόνους πυρηνικών πυραυλικών φορέων πάνω από τα κεφάλια των Τούρκων) με στοχοποιήσεις θέσεων και μέτρηση χρόνων.
 • Δοκιμή ηλεκτρονικών αντίμετρων μη ανιχνεύσιμων από επίγειες εγκαταστάσεις, προς υποστήριξη των αεροσκαφών, πυραυλικών συστημάτων κλπ.
 • Άμεση και αυξημένη ενεργοποίηση συστημάτων iskander
 • “ Θερμή“ Ενεργοποίηση των δορυφορικών συστημάτων εντοπισμού και κατεύθυνσης πυραύλων και εναέριων δυνάμεων (το club K υπάγεται εκεί).
Αυτό δεν ήταν μια άσκηση, αλλά μια προειδοποίηση ότι εάν θέλουν, εξολοθρεύουν τις τουρκικές και Νατοϊκές δυνάμεις άμεσα. Αυτό που έγινε με λίγα λόγια ήταν ότι οι Τούρκοι βίωσαν μια στρατηγική ήττα, μία νύχτα ελληνικών Ιμίων. καθώς μέσα σε 90 λεπτά από την έναρξη της άσκησης, οι Ρώσοι έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν την κόλαση του Δάντη στην Τουρκία, από άκρη σε άκρη και παράλληλα ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Νατοϊκούς για το τι θα επακολουθήσει. Η αρκούδα βρυχήθηκε και πολύ δυνατά μάλιστα αλλά εδω στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη νύστα όπως φαίνεται. Με λίγα λόγια, δεν είχαν προλάβει ούτε κάν να αρχίσουν σύσκεψη στο Τουρκικό ΓΕΕΘΑ και οι Ρώσοι ήταν έτοιμοι να τους εξολοθρεύσουν με μια διαταγή που ήλθε από κάποιον που ήταν εν πτήση.

Και για να συνοψίσουμε δίνοντας ένα μήνυμα στους διεθνείς βρικόλακες και τοκογλύφους. Σε όλους αυτούς που απεργάζονται την ανομία στο εξωτερικό καθώς και στους εδώ συνεργάτες τους. Δημιουργήσατε μια δαιμονική επανάσταση αλλά ξεχάσατε μάλλον ότι η επανάσταση πρώτη τρώει τα παιδιά της. Κάνατε συνέταιρο τον Διάολο και νομίζετε ότι δεν θα σας πάρει και δεν θα σας σηκώσει.

Ούτε μια φυσαλίδα αερίου δεν θα μπορέσετε να πάρετε από τους Έλληνες. Ούτε μια σταγόνα πετρέλαιο δεν θα καταφέρετε να ξεπουλήσετε. Ούτε ένας οβολός δεν θα μείνει χωρίς να γυρίσει πίσω. Και για όσους δεν θυμούνται. Όταν λοιπόν οι “προφητείες των πατέρων” πραγματοποιηθούν, εδώ θα υπάρχει μια αυτοκρατορία και εκεί σε εσάς το χάος και η πείνα. Τότε, θα σας καλέσουν οι Έλληνες για να σας δικάσουν και εάν δεν έρθετε, θα έρθουν να σας πάρουν.

 • Γερμανία: O μεγαλύτερος οφειλέτης του 20ου αιώνα με σειρά πτωχεύσεων και διαγραφών χρεών!
 • Στις παραιτήσεις από πολεμικές αποζημιώσεις οφείλει την ευημερία της η Γερμανία!
Η συνέντευξη στο Spiegel του έγκριτου Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας και όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα και θεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου εγκλήματα καθοσιώσεως!

Ο Άλμπερτ Ριτσλ απομυθοποιεί αυτές τις απόψεις, θυμίζει πτωχεύσεις και διαγραφές χρεών της Γερμανίας και κυρίως τονίζει ότι όσο η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα, τότε η τελευταία μπορεί να εγείρει θέματα πολεμικών αποζημιώσεων και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!

Ποιοι όμως θα τα πράξουν;
«Eάν νομίζεται ότι το πρόβλημα χρέους της Eλλάδας είναι το χειρότερο στην ιστορία της Eυρώπης, κάνετε λάθος». O Γερμανός ιστορικός, Aλμπρεχτ Pιτσλ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Spiegel, υποστηρίζει ότι η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη χώρα- οφειλέτης τον 20ο αιώνα.

Kαι προειδοποιεί ότι πρέπει η προσέγγισή της όσον αφορά την κρίση στην Eυρωζώνη να γίνει με αγνότητα και απλότητα, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση των αιτημάτων καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων.

Mπορεί το Bερολίνο να επιδεικνύει αδιαλλαξία, απαιτώντας υπακοή από την Aθήνα, αλλά αυτό δεν αιτιολογείται, καθώς, τον προηγούμενο αιώνα, στη Γερμανία ήταν που έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες κρατικές χρεοκοπίες της σύγχρονης ιστορίας, υποστηρίζει ο κ. Pιτσλ. Kαι τονίζει ότι χάρη στις HΠA, και τα τεράστια κεφάλαια που διέθεσαν μετά τον A΄ και τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία είναι σήμερα το αφεντικό της Eυρώπης.

«Aπό το 1924 μέχρι το 1929 η Δημοκρατία της Bαϊμάρης ήταν χρεωμένη, και δανειζόταν από την Aμερική για την καταβολή των αποζημιώσεων για τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H πυραμίδα του χρέους κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931.

Καταστροφή
Tα κεφάλαια χάθηκαν και οι HΠA, όπως και η παγκόσμια οικονομία, υπέστησαν τεράστια καταστροφή. H κατάσταση ήταν ίδια μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι αποζημιώσεις πάγωσαν μέχρι τη μελλοντική ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Eτσι σώθηκε η Γερμανία και δημιούργησε το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ΄50. Tο 1953 οι HΠA «κούρεψαν» το γερμανικό χρέος, καθιστώντας το παρά πολύ μικρό. Tέλος, από το 1990 και μετά, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις σε καμία χώρα, ούτε φυσικά στην Eλλάδα.
Σε σύγκριση με τη χρεοκοπία της Γερμανίας μόνο τη δεκαετία του ΄30 τα σημερινά προβλήματα χρέους της Eλλάδας είναι ασήμαντα».

Οφειλές
O κ. Pιτσλ επισήμανε ότι κανείς στην Eλλάδα δεν ξεχνά πως η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ευημερία στη χάρη που της έκαναν οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες βαθμιαία παραιτήθηκαν από τις πολεμικές αποζημιώσεις. «Eάν η Eλλάδα αλλάξει τη στάση της στο ζήτημα αυτό, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η Eλλάδα στήνεται ξανά στα πόδια της με τα χρήματά μας. Eάν δεν πληρώσουμε, οι παλιοί λογαριασμοί θα εμφανιστούν ξανά».

O Γερμανός ιστορικός πιστεύει ότι οι δανειστές της Eλλάδας θα πρέπει να διαγράψουν μεγάλο μέρος του χρέους της, και καθώς ορισμένες τράπεζες δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξουν νέα προγράμματα οικονομικής βοήθειας. «Θα κοστίσει ακριβά στη Γερμανία, αλλά, σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να πληρώσει», κατέληξε ο κ. Pιτσλ.

Ο Αμερικανός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι μίλησε από το βήμα του φιλανθρωπικού ιδρύματος RDS στο Δουβλίνο στις 3 Απριλίου με θέμα την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο Τσόμσκι κατηγόρησε τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. και τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διάλυση του κοινωνικού ιστού στην Ευρώπη με τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν.

Μεταξύ άλλων αυτο που κάνει εντύπωση στην ομιλία του Αμερικανού Φιλόσοφου ειναι οι δηλώσεις του για τις σχέσεις Γερμανίας - Ελλάδας - «Υπάρχουν άνθρωποι στη Γερμανία που θέλουν να αποκτήσουν οτιδήποτε πολύτιμο υπάρχει στην Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής σκλαβιάς και ψυχολογικής πίεσης στους Έλληνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τσόμσκι.

«Απώτερος σκοπός των γερμανικών απαιτήσεων από την Αθήνα, στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης χρέους, είναι η αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας», τόνισε ο Αμερικανός πολιτικός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι σε ομιλία του στο Δουβλίνο.

Ο αμερικανός καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα κοινό μέτωπο του Νότου, δηλαδή της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, προκειμένου να μπει τέλος στις «απάνθρωπες απαιτήσεις του Βορρά». Υποστήριξε μάλιστα ότι τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το αντιγερμανικό αίσθημα μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι έντονο.Στο μουσείο του Ναζισμού στο Βερολίνο έχει φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη χυδαιότητα. Το υποκείμενο και το αντικείμενο της χυδαιότητας έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι γεννήθηκαν άνθρωποι. Όμως στο δρόμο, μέσα από μια διαδικασία απo-ανθρωποποίησης η μια ομάδα, οι Ναζί, φερόμενοι στο αντικείμενο της χυδαιότητάς τους, τους Εβραίους, ως να μην ήσαν άνθρωποι, έχασαν οι ίδιοι κάθε επαφή με την ανθρώπινη φύση τους. Τελικά κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πλέον σήμερα ότι οι Ναζί ήσαν άνθρωποι. Ήσαν απλά ανθρωπόμορφα κτήνη.

Η διαδικασία απο-ανθρωποποίησης που χρησιμοποίησαν για να δικαιολογήσουν τα αποτρόπαια εγκλήματά τους οι Ναζί, ήταν η δημιουργία μιας λαϊκής αρένας, όπου τα αντικείμενα της Ναζιστικής χυδαιότητας, οι Εβραίοι, βρίσκονται ξαφνικά και απρόσμενα στο επίκεντρο της λαϊκής αρένας, εγκαταλείποντας τις περιουσίες και τα σπίτια τους εκτοπιζόμενοι από το νέο καθεστώς του Χίτλερ, χωρίς να γνωρίζουν καλά-καλά τι νοσηρά σχέδια έχει στο νου του για το μέλλον τους. Χάνουν τα πάντα χωρίς να γνωρίζουν αν υπάρχει σχέδιο για την τύχη που θα έχουν, και ποιο είναι το σχέδιο αυτό.

Πολλοί κατηγόρησαν τους Εβραίους εκ των υστέρων ότι δεν αντιστάθηκαν, μετά την αποκάλυψη της Aπόλυτης Kτηνωδίας του Ολοκαυτώματος. Με την υστερογνωσία της κτηνωδίας είναι εύκολο να αναρωτηθεί κάποιος γιατί αυτά που έγιναν αφέθηκαν να γίνουν χωρίς κανείς να αντισταθεί. Η πραγματικότητα τη στιγμή των συμβάντων όμως είναι διαφορετική.

Επανέρχομαι στην εικόνα των εκτοπιζόμενων αστών γερμανο-Εβραίων. Γύρω τους τα πλήθη ζητωκραυγάζουν για την πτώση τους από το βόλεμα του αστού. Οι “κακοί” για το νέο καθεστώς “βολεμένοι Εβραίοι αστοί” εξευτελίζονται δημοσίως προς τέρψιν των φτωχών πλην τίμιων γερμανών, της χειμαζόμενης εργατικής τάξης που υποφέρει από τις δρομολογήσεις των κυρώσεων που της επέβαλαν οι νικητές του Α’ Π.Π.
“Αυτοί φταίνε!” είναι η δικαιολογία.

Το τίμημα της διαφορετικής ηθικής κληρονομιάς από τον τότε δοκιμαζόμενο προτεσταντισμό, είναι ο εκτοπισμός, ο εξευτελισμός, ο απανθρωπισμός και η “Τελική Λύση”. Χυδαία πράγματα, κτηνώδη και ακατάληπτα για εμάς σήμερα.
Κι όμως...

Το ίδιο διαφορετικός είναι και ο “τεμπέλης Έλληνας” που ζει με δανεικά από τον εργατικό βορειοευρωπαίο. Το ίδιο διαφορετικός είναι και ο “απατεώνας Κύπριος” που ζει από τη διαφύλαξη των προϊόντων των Ρώσων μαφιόζων, ή ο “απερίσκεπτος Ισπανός”, ή ο “ρισκαδόρος Ιρλανδός”, και ούτω καθεξής.

Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς. Σε καιρούς που η διαφορετικότητα αναδεικνύεται ως αίτιο τιμωρίας. Σε καιρούς που ο δημόσιος υπάλληλος φοβάται να πει ανοιχτά σε αγνώστους τί δουλειά κάνει, και που ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο μικρομεσαίος αυτόματα θεωρούνται φοροφυγάδες και εγκληματίες από το καθεστώς, όταν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ακόρεστες απαιτήσεις υπερφορολόγησης στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν εν καιρώ ύφεσης που κρατάει 6 χρόνια, και έχει ροκανίσει το 30% της συνολικής οικονομίας, όταν το μέγεθος του δημοσίου έχει παραμείνει σχεδόν αμετάβλητο, δηλαδή η ιδιωτική οικονομία έχει χάσει σχεδόν το 60% των μεγεθών της. Δηλαδή τα δύο στα τρία μαγαζιά που είναι κλειστά στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Τα δύο τρίτα.

Ετοιμάζονται λένε και στρατόπεδα συγκεντρώσεως για οικονομικά εγκλήματα. Δηλαδή για εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν εκείνα που το κράτος απαιτεί από αυτούς. Από πότε η ένδοια έγινε έγκλημα; Σε ποια προτεσταντική δυστοπία είναι ο πτωχός εγκληματίας; Ακόμη και την εποχή του Βίκτωρος Ουγκώ, για να χαρακτηριστεί εγκληματίας κάποιος, έπρεπε να ενεργήσει. Ο χαρακτηρισμός κάποιου ως εγκληματία, χωρίς ενέργεια από μέρους του, παραπέμπει σε άλλες, πιο πρόσφατες, σκοτεινές εποχές. Η διαπόμπευση κάποιων για αυτό που είναι, και όχι αυτό που πράττουν, και η περιφορά τους στα κανάλια, το νέο Κολοσσαίο, παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Βαδίζουμε αμέριμνοι, ως κοινωνία, επάνω σε πολύ λεπτό πάγο που τον ονομάζουμε ηθικό κίνδυνο. Δεν υπάρχει τίποτε πιο ανήθικο, που να μπορώ να σκεφτώ, από αυτόν τον ηθικό κίνδυνο.

Η κατάρρευση εσόδων είναι θέμα χρόνου. Μετά η κατάρρευση όλων εκείνων που ξέρουμε και θεωρούμε δεδομένα. Μετά η συλλογή των φόρων με την απειλή φυλάκισης; Με την απειλή κάνης όπλου; Οι συλλήψεις θα γίνονται μπροστά στα παιδιά μας ή θα μας βγάζουν πρώτα έξω από το σπίτι; Το σπίτι θα το παίρνουν αμέσως ή θα προλαβαίνουν τα γυναικόπαιδα να φέρουν μεταφορέα;

Αντί να ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να αποφύγουμε την κατάρρευση ετοιμάζουμε στρατόπεδα συγκεντρώσεως και φυλακές. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Προς διαπόμπευσην και απο-ανθρωπισμό. Οι νέοι εγκληματίες απλά “είναι”. Δεν “κάνουν”, αλλά “είναι”. Είναι Έλληνες, Ιταλοί ή Κύπριοι, είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες, είναι φτωχοί και ανίκανοι να πληρώσουν τους φόρους που επιβάλλονται απερίσκεπτα. Απλά “είναι”. Αυτό. Η ποινικοποίηση της ύπαρξης αντί της πράξης.

Λέγω πιο πάνω: “τα αντικείμενα της... χυδαιότητας..., βρίσκονται ξαφνικά και απρόσμενα στο επίκεντρο της λαϊκής αρένας, εγκαταλείποντας τις περιουσίες και τα σπίτια τους εκτοπιζόμενοι από το νέο καθεστώς..., χωρίς να γνωρίζουν καλά-καλά τι... σχέδια έχει στο νου του για το μέλλον τους. Χάνουν τα πάντα χωρίς να γνωρίζουν αν υπάρχει σχέδιο για την τύχη που θα έχουν, και ποιο είναι το σχέδιο αυτό.”

Συμπληρώστε εσείς τις τελείες.
Ποιοι είναι οι Νέοι Εβραίοι; Για καθέναν είναι κάποιος άλλος, αλλά τελικά για κάποιους όλοι μας.
Μήπως πρέπει να το πάρουμε αλλιώς;
Ακούει κανείς;Η Ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε έναν ζουρλομανδύα, για εκείνους που θέλουν να πιστεύουν πως η Γερμανία δεν έχει σχέδιο. Όμως, επειδή η Γερμανία διολίσθησε στις ιστορικές της ηγεμονικές τάσεις και για τρίτη φορά αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τον εαυτό της, προσπαθεί να επιβληθεί στους υπόλοιπους λαούς και τα κράτη τα οποία θέλει υπό την πλήρη κατοχή και έλεγχό της, αγνοώντας πως στην πραγματικότητα κόβει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται. 
Η Γερμανία προτιμά να "βλέπει" πως αυτή τη στιγμή επιχειρεί στην άλωση πόρων και μεταφορά κεφαλαίων -για ασφάλεια- από την υπόλοιπη Ευρώπη προς τα δικά της ταμεία. 
Ευελπιστεί πως θα κατορθώσει να συγκεντρώσει ικανό πλούτο και θα αντέξει οικονομικά και πολιτικά όταν η υπόλοιπη Ευρώπη γονατίσει. 

Αυτή ακριβώς τη στιγμή, ευελπιστεί η προτεσταντική (δογματικά τιμωρητική για όλους εκτός από τον εαυτό της) Γερμανία, πως τα κράτη της Ευρώπης θα δεχθούν οικειοθελώς να μπούνε κάτω από την ομπρέλα και την προστασία της ισχυρής και αλώβητης Γερμανίας. 

Όμως, η ιστορία διδάσκει πως οι λαοί μπορεί να ελέγχονται, αλλά τα συμφέροντα μπορούν να μεταβάλλουν σχεδιασμούς. Έτσι, κι ενώ οι πολιτικοί ηγέτες όλων των ευρωπαϊκών κρατών είτε επειδή είναι απολύτως ανεπαρκείς ως προσωπικότητες είτε επειδή έχουν επιλέξει να καλυφθούν στην γερμανική πρστατευτική αγκαλιά, αλλά κι επειδή η Γαλλία είναι σε τραγική πολιτική κατάσταση και ανίκανη να δημιουργήσει ισοδύναμη αντίδραση στην αλαζονική γερμανική πολιτική, επειδή η Αγγλία περιμένει την διάλυση για να καρπωθεί τα όποια οφέλη προκύψουν και τέλος επειδή οι ΗΠΑ θα (ξανα)αισθανθούν την απειλή της Γερμανίας απέναντι στα συμφέροντά τους στην γηραιά ήπειρο, θα δημιουργηθούν εντέχνως τάσεις για "λαϊκές επαναστάσεις" ή για ευθείες συγκρούσεις (που όμως δεν θα είναι νομισματικές). 

Παρ' όλα αυτά, η Γερμανία αυτή τη στιγμή κάνει ένα τεράστιο λάθος εισβάλλοντας στην γεωπολιτική και γεωοικονομία της Ανατολικής Μεσογείου. Και το λάθος αυτό μπορεί μεν να εξυπηρετεί τις ΗΠΑ που έχουν τα δικά τους προβλήματα και δεν μπορούν αυτή την περίοδο να κινηθούν, αλλά -δυστυχώς για το Βερολίνο- αυτή η γερμανική θρασύτητα και αλαζονεία "ξυπνά" δυνάμεις περιφερειακές της Μεσογείου, οι οποίες αν και συνεργάζονται ιστορικά με την Γερμανία, είναι πολύ πιθανόν να θεωρήσουν πως έχουν την μοναδική ευκαιρία να γίνουν "αφεντικά" ή και ιδιοκτήτες της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων. 
Αυτός λοιπόν θα είναι εκείνος ο σπινθήρας στην γεωπολιτική σκηνή, ο οποίος θα εκκινήσει πολύ ισχυρούς παίκτες, οι οποίοι παρατηρούν πάρα πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις και θα τρέξουν να προλάβουν κινήσεις που θα τους θέσουν οριστικά εκτός παιχνιδιού. 

Το γεωπολιτικό, λοιπόν, παιχνίδι της Γερμανίας (η οποία δεν έχει μάθει που πρέπει να σταματά όταν κερδίζει), μαζί με την προσωρινά αυτονομημένη από τις ΗΠΑ Τουρκία, θα είναι η αιτία της κατάρρευσης όχι μόνο της Ευρωζώνης, αλλά και της πανίσχυρης οικονομικά Γερμανίας (η Τουρκία θα ακολουθήσει την ιστορική της σύμμαχο Γερμανία στην καταστροφή, αφού ενώ γνωρίζει πως ο γεωπολιτικός χάρτης δεν είναι ασταθής και υπάρχει πάρα πολύ σοβαρή πιθανότητα οι ΗΠΑ να επαναπροσδιορίσουν τα συμφέροντά τους σε κάποιο καινοφανές κράτος -π.χ. Κουρδιστάν-, εγκαταλείποντας την Τουρκία σε μία ολοκληρωτική καταστροφή).

Και αυτή η κατάρρευση (κυρίως της Γερμανίας) δεν θα είναι απλώς ηχηρή, αλλά θα ξυπνήσει δυνάμεις που δεν θα έχουν καμία απολύτως διάθεση να υποχωρήσουν απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση...


Το ζήτημα του χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα, από το αναγκαστικό δάνειο του πολέμου και των δημόσιων αποζημιώσεων για τις τεράστιες καταστροφές στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της περιόδου Κατοχής από αυτήν, ήρθε για ακόμη μια φορά στην επικαιρότητα.
Αυτό συνέβη μάλιστα σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα από οικονομικής πλευράς έχει καταρρεύσει, ενώ η Γερμανία ασκεί ηγεμονία στην Ευρώπη. Το ζήτημα της αποπληρωμής του αναγκαστικού δανείου της Γερμανίας από την Ελλάδα, μαζί με τις αποζημιώσεις, που άλλες χώρες όπως η Ιταλία έχουν διακανονίσει, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «παράθυρο ευκαιρίας» για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της Ελλάδας προς την ευρωζώνη και το τέλος της κατάστασης κατοχής που έχει υποβληθεί μέσω Μνημονίων από το 2010 και μετά.
Σε καμία περίπτωση δηλαδή η σημερινή ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού, μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, δεν θα πρέπει να χειριστεί την υπόθεση με τη μεθοδολογία του συμβιβασμού με τη Siemens.

Το ζήτημα του χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν ήρθε παρεμπιπτόντως στο προσκήνιο, αλλά ως αποτέλεσμα της -επιτέλους- επιμελούς εργασίας αρμόδιας επιτροπής, που συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία και το αρχειακό υλικό από δημόσια έγγραφα για την υπόθεση. Η δουλειά αυτή τελείωσε την προηγούμενη εβδομάδα, με ένα πόρισμα ογκωδέστατο, αλλά και συγκεκριμένο.
Γνωρίζουμε πόσο ήταν το δάνειο και οι απαιτήσεις από τη Γερμανία και την Ιταλία στο τέλος του πολέμου σε ελληνικές δραχμές. Υπήρξε σχετικά μια πρώτη διαρροή στο «Βήμα» της προηγούμενης Κυριακής, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών και τον αρμόδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα κ. Σταϊκούρα.
Τεκμαιρόμαστε υπό την έννοια αυτή ως ακριβές το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Εντός ελάχιστων 24ωρων μετά τη διαρροή, υπήρξε δημοσίευμα - εκτίμηση από το γερμανικό «Spiegel», που αποκάλυπτε την εκτίμηση καθεστωτικών κύκλων του Βερολίνου, που προσάρμοζε το χρέος από δραχμές σε ευρώ και ενδεχομένως υπολογίζοντας και τους τόκους, ασαφές το σημείο, δημοσιοποιούσε ότι το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα κυμαίνεται σε 162 δισ. ευρώ. Ανέφερε μάλιστα το καθεστωτικό γερμανικό περιοδικό ότι ένα τέτοιο ποσό αντιστοιχεί στο 80% του ΑΕΠ της Ελλάδας και, αν αποπληρωνόταν από τη Γερμανία, θα αποτελούσε σωτηρία για τα δημοσιονομικά της Ελλάδος. 

Από ελληνικής πλευράς η προσωπικότητα της Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης Μ. Γλέζος, που έχει ασχοληθεί επισταμένως τα τελευταία χρόνια με το θέμα, έσπευσε πολύ σωστά να διασαφηνίσει ότι τα 162 δισ. ευρώ αναφέρονται στο χρέος χωρίς τον υπολογισμό των τόκων. Ο ίδιος άλλωστε έχει υπολογίσει το χρέος, τη μετατροπή των νομισμάτων και τους τόκους σε 1 τρισ. ευρώ. Αλλά πολύ σημαντικό είναι ότι περίπου δύο χρόνια πριν πολύ έμπειρος οικονομικός σύμβουλος του Σαρκοζί, τότε προέδρου της Γαλλίας, είχε υπολογίσει το σύνολο του χρέους, μαζί με τους τόκους, στα 520 δισ. ευρώ.
Το επίσης σημαντικό όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά για το σύνολο της ευρωζώνης είναι ότι η Ελλάδα σήμερα χρωστά στις χώρες της ευρωζώνης, στα κράτη και όχι σε ιδιώτες ή τράπεζες, περίπου 380 δισ. ευρώ, άρα η αποπληρωμή του χρέους θα μοιραστεί με τη μετατροπή των ελληνικών ομολόγων σε γερμανικά αυτόματα σε όλες τις χώρες που έχουν δανείσει την Ελλάδα, ανάλογα με το διμερές χρέος που υπάρχει.
Άρα το ζήτημα της αποπληρωμής από τη Γερμανία δεν είναι ένα ζήτημα διμερές Γερμανίας - Ελλάδας, αλλά ένα κεφάλαιο που στο μεγαλύτερο μέρος του λειτουργεί ως επιπλέον ρευστότητα στον ESM, με απευθείας όμως εκταμίευση για λογαριασμό των κρατών-μελών του ευρώ.
Η εκχώρηση της απαίτησης των 520 δισ. ευρώ, έναντι ρευστότητας, σε τρίτη χώρα (π.χ. ΗΠΑ) ή τράπεζες της Γουόλ (αντί αδράς αμοιβής) είναι ευκταία και θα βοηθήσει στη λύση του διεθνούς - ευρωπαϊκού αυτού ζητήματος.
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η δουλοπρεπής-προδοτική-μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά υλοποίησε άμεσα τη δέσμευσή της προς τον επικυρίαρχο Ερντογάν και ανακοίνωσε την αντισυνταγματική ανέγερση τεμένους (τζαμιού) στο κέντρο της Αθήνας (Βοτανικός), προκειμένου τάχατες, να εκτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, στο πλαίσιο της ανεξιθρησκίας όλα τα στίφη των Μουσουλμάνων που συνέρρευσαν χωρίς την συγκατάθεσή μας, τα τελευταία 30 χρόνια στην πατρίδα μας. Αυτή η απόφαση των προδοτών, θα έχει ως επακόλουθο να πληγούν επιπλέον, τα χρηστά ήθη της κοινωνίας μας και θα οδηγήσει στην αποδόμηση του Ελληνικού Έθνους. Γιατί έτσι, προσβάλλεται η Ορθοδοξία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελλάδα και τα δυο μαζί ζουν και αναπνέουν από τον πατριωτισμό των Ελλήνων. «Διότι όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος», δηλαδή «Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία». Επιπρόσθετα, είναι σίγουρο πως αυτή η απόφαση θα δημιουργήσει κοινωνικές αναταραχές, διότι η κοινωνία των Ελλήνων δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί το «κάλεσμα» του ιμάμη, όπου θα καλεί αρκετές φορές την ημέρα τους Μουσουλμάνους για τη δημόσια προσευχή τους.

Αυτούς τους άθλιους μοιρολάτρες και οσφυοκάμπτες της τρικομματικής κυβέρνησης, που υλοποιούν άλλη μια προδοτική δέσμευση προς τους επικυρίαρχους του Ελληνικού Έθνους, δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει μήτρα Ελληνική. Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα η οποία γέννησε τις Σπαρτιάτισσες μάνες, οι οποίες παραδίδοντας την ασπίδα στα παιδιά τους, τα παρότρυναν «ή ταν ή επί τας». Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα που γέννησε τις Σουλιώτισσες γυναίκες, οι οποίες σέρνοντας το χορό έπεσαν στο Ζάλογγο, προκειμένου να μην υποταχτούν στον κατακτητή. Δεν είναι δυνατόν να τους έχει γεννήσει η μήτρα που γέννησε τους Κολοκοτρωναίους, τους Καραϊσκάκηδες, τους Μποτσαραίους, τους Φεραίους που βροντοφώναξαν «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».

Αυτή η απόφαση του «πατριώτη» Σαμαρά, είναι η συνέχεια πολιτικών αποφάσεων όλων των αντίχριστων και αντεθνικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, οι οποίες αργά αλλά σταθερά προσπάθησαν για την πλήρη αποδόμηση των Ιερών και Οσίων του Έθνους μας. Αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα είναι οι εγχώριοι υπάλληλοι-εκφραστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της πιο χυδαίας μορφής παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι κατάφεραν να χρεοκοπήσουν την πατρίδα μας όχι μόνο οικονομικά αλλά και από ηθικές αξίες, αρετές, ελπίδα και οράματα για το λαό. Αυτές, οι αντίχριστες και αντεθνικές πολιτικές τους εκφράστηκαν πολλές φορές κατά το παρελθόν. Τότε, που αποκαλούσαν τον Μακαριστό Χριστόδουλο αγύρτη. Τότε, που δήλωναν παρών στο άτυπο δημοψήφισμα για την επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες και στη συνέχεια πρόδωσαν αυτή τη θέση τους. Τότε, που δήλωναν πως «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία»! Θυμάται, άραγε, αυτός ο λαός, ποιοι πολιτικοί και σε ποιους πολιτικούς χώρους, κόπτονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, αλλά δεν αγωνίστηκαν ποτέ για τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών ή των προσφύγων της Ελληνικής μας Κύπρου; Θυμάται, ποιοι προσπάθησαν μέσω των σχολικών βιβλίων να ονομάσουν τη Μικρασιατική καταστροφή, ως συνωστισμό ανθρώπων στην παραλία της Σμύρνης; Θυμάται, εκείνους που προσπαθούν ντε και καλά να μας μάθουν Τούρκικα μέσω των τούρκικων σήριαλ, αλά Σουλεϊμάν ή μέσω νόμων εκμάθησης των τούρκικων στα σχολεία της Θράκης μας; Θυμάται αυτούς που χλεύασαν, προπηλάκισαν και εκδίωξαν από το σχολείο του Μέγα Δέρειου την ηρωίδα δασκάλα μας, Χαρά Νικοπούλου; Θυμάται, θυμάται…

Ωστόσο, απώτερος στόχος του σατανικού σχεδίου, αυτών των θεματοφυλάκων της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκόσμιας διακυβέρνησης του πλανήτη, είναι να ξεριζώσουν την πίστη για την Ορθοδοξία, από τις καρδιές των Ελλήνων. Ο μεγάλος εχθρός τους, ήταν και είναι ο Σταυρός της Πίστεώς μας. Γι΄ αυτό, παλαιότερα, αφαίρεσαν το Σταυρό από το κοντάρι της σημαίας. Από τότε, στα δημόσια κτίρια, υπουργεία κτλ, η γαλανόλευκη κυματίζει πάνω σε κολοβό κοντάρι. Σταυρός πουθενά! Παλαιότερα, τέτοιες «προοδευτικές» φωνές (Σηφουνάκης) απεργάστηκαν την αφαίρεση του Σταυρού και από το επάνω αριστερό άκρο της σημαίας μας! Σήμερα, αυτά τα υποταγμένα ανδρείκελα της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, προσπαθούν την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Έτσι, στην πρόσφατη παρέλαση της απελευθερωτικής επετείου της 25ης Μαρτίου, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας μας, διακρίναμε το Ιερό Σύμβολο των αγώνων του Έθνους μας, να εμφανίζεται ως κακόγουστη καρικατούρα, μόνο με μπλε και άσπρες παράλληλες γραμμές και πουθενά δεν υπήρχε το θρησκευτικό σύμβολο του Σταυρού στο άνω αριστερό μέρος τους.

Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε πως από το 1922 και μέχρι το 1978 η Ελληνική Σημαία μας ήταν η επονομαζόμενη σημαία της ξηράς και έφερε στη μέση από άκρων σε άκρων ένα μεγάλο άσπρο Σταυρό και με καμάρι ο Ελληνικός λαός τραγουδούσε: «Της πατρίδας μου η Σημαία, έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο ένα κάτασπρο Σταυρό. Κυματίζει με καμάρι δεν φοβάται τον εχθρό, σαν τη θάλασσα είναι γαλάζιο και λευκή σαν τον αφρό». 
Δυστυχώς, όμως, η πρώτη χειρουργική επέμβαση κατά του Ιερού μας Συμβόλου έγινε με το Νόμο 851/1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α΄), από την κυβέρνηση του «Εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου καθιέρωσε ως επίσημη σημαία του Έθνους μας την σημαία του πολεμικού ναυτικού. Αυτό το επιχείρημα ήταν το τυρί στη φάκα και όπου ποντικός, ο Ελληνικός λαός, ο οποίος αδιαμαρτύρητα δέχτηκε την παραποίηση του Εθνικού του Συμβόλου. Έτσι, ο ενοχλητικός για τους παγκοσμιοποιητές Σταυρός, περιορίστηκε στο πάνω αριστερό άκρο της Σημαίας μας. 

Συνεπώς, Συνέλληνες, ο παγκόσμιος σιωνισμός, γνωρίζει πως η μεγαλύτερη αντίσταση για την επιβολή των Αντιχριστιανικών τους σχεδίων, είναι η Ορθόδοξη Ελλάδα. Έτσι, κατά πρώτον, δηλητηρίασε την κοινωνία μας με την είσοδο των εκατομμυρίων Μουσουλμάνων, οι οποίοι έχουν αλώσει την εργασία, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις γειτονιές μας, δημιουργώντας τους τώρα και επίσημους θρησκευτικούς χώρους, και κατά δεύτερον, η υλοποίηση της παντελούς αφαίρεσης του Σταυρού από τη Σημαία μας, θα είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου τους πριν την επιβολή της παγκόσμιας διακυβέρνησης. 
Έτσι, όταν οι αντιστάσεις θα έχουν μειωθεί, θα μπορέσουν να αφαιρέσουν πολύ πιο εύκολα τον «ενοχλητικό» Σταυρό και από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, όπως, η Φιλανδία, η Σουηδία, η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Μάλτα, χώρες δηλαδή με λιγότερο ανεπτυγμένο το θρησκευτικό συναίσθημα. Όμως, για να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα παραπάνω από τους θεματοφύλακες της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης, απαιτήθηκε ο ωχαδερφισμός μας και ο ραγιαδισμός μας. Θα ξυπνήσουμε επιτέλους, για να ξαναζωντανέψει μέσα μας η αγάπη για την πατρίδα και τη θρησκεία, τις διαχρονικές αξίες που θωράκισαν τους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας;

Επικοινωνία με τον συντάκτηΈχουν εξαφανιστεί οι λίρες «του κουτιού»...

Αυξημένη είναι η ζήτηση, το τελευταίο διάστημα, για χρυσές λίρες που, όμως, φαίνεται να παρουσιάζουν... έλλειψη, αφού η Τράπεζα της Ελλάδος δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή λίρες «του κουτιού», αλλά μόνο με μικροφθορές.

Από το πρωί χθες έχουν επισκεφτεί την Τράπεζα της Ελλάδος πάνω από 150 άνθρωποι για να αγοράσουν ή να πουλήσουν χρυσές λίρες.

Το ενδιαφέρον για τις λίρες φαίνεται πως έχει αναζωπυρωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι αρκετοί εκείνοι που τις επιλέγουν ως επένδυση, ενώ υπάρχει και κόσμος που ρευστοποιεί λίρες για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει αυτή τη στιγμή άφθαρτες χρυσές λίρες, αλλά μόνο λίρες με μικροφθορές (π.χ. γδαρσίματα). Αυτό δεν επηρεάζει την αξία του χρυσού, αλλά τη νομισματική αξία κάθε λίρας.

Η τιμή πώλησης της χρυσής λίρας από την ΤτΕ είναι αυτή τη στιγμή 317 ευρώ/λίρα, ενώ, εάν κάποιος θέλει να μετατρέψει πάνω από 10.000 ευρώ σε λίρες, τότε θα κληθεί να πληρώσει κάθε λίρα 337 ευρώ, ενώ θα του ζητηθούν και μία σειρά από δικαιολογητικά.

Η τιμή στην οποία η ΤτΕ αγοράζει τις χρυσές λίρες σήμερα είναι 262,88 ευρώ/λίρα.

Συγκριτικά, εάν υπήρχαν προς διάθεση άφθαρτες λίρες, η τιμή πώλησης της λίρας από την ΤτΕ θα ήταν 326 ευρώ και η τιμή αγοράς κάθε λίρας από την Τράπεζα 271 ευρώ.

Την τελευταία διετία, η τιμή της χρυσής λίρας έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 100 ευρώ.

Μάλιστα, η ζήτηση για χρυσές λίρες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη μέχρι τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, εν συνεχεία επέστρεψε σε κανονικά επίπεδα και παρουσιάζει αναζωπύρωση το τελευταίο διάστημα.

Το ΣΔΟΕ αποκάλυψε θησαυρό στο αεροδρόμιο

Απίστευτα κυκλώματα που εμπορεύονται πολύτιμα μέταλλα, και κυρίως χρυσό, μέσω ενεχυροδανειστηρίων, αποκαλύπτουν κάθε μέρα οι άνδρες του ΣΔΟΕ.

Μετά τη σύλληψη ανεπάγγελτου Έλληνα στην Ξάνθη ο οποίος είχε 12 πλάκες χρυσού και μεγάλα χρηματικά ποσά στην κατοχή του, το ΣΔΟΕ προχώρησε την Πέμπτη σε νέα μεγάλη αποκάλυψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης και τελωνειακοί συνέλαβαν 31χρονο Γερμανό υπήκοο ο οποίος επιχειρούσε να φύγει με πτήση της Lufthansa στις 18.35. Ο Γερμανός συνελήφθη την ώρα που επιβιβαζόταν έχοντας μαζί του 8,5 κιλά χρυσό, 300.000 ευρώ και πλαστά παραστατικά για το χρυσό από ανύπαρκτη εταιρεία.

Επίσης, το πρωί το ΣΔΟΕ και οι τελωνειακοί κατέσχεσαν 470 κιλά ασήμι που είχαν προορισμό τη Γερμανία και συνοδεύονταν από πλαστά παραστατικά της ίδιας ανύπαρκτης εταιρείας που εμπλέκεται με τη μεταφορά του χρυσού.

Όπως εκτιμάται, πρόκειται για κυκλώματα που επιχειρούν να εξάγουν πολύτιμα μέταλλα που αφήνουν χιλιάδες πολίτες ως ενέχυρο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για κοσμήματα που επιτήδειοι λιώνουν και τα μετατρέπουν σε πλάκες χρυσού.

Προσέξτε πόσο ευγενικοί είναι όλοι τους. Και περιποιημένοι. Ο Στουρνάρας, πάντα καθησυχαστικός και ευγενής. Τον φαντάζεσαι να φορά τα βράδια μία μεταξωτή ρόμπα, να κάθεται δίπλα στο τζάκι και να πίνει ακριβό κονιάκ, διαβάζοντας Κοέλιο. Ήσυχος…

Ο Σαμαράς, ο Βορίδης, οι τραπεζίτες, οι εκπρόσωποι της Τρόικας, φρεσκοξυρισμένοι πάντα, φρεσκοσιδερωμένοι. Μπορείς να μυρίσεις το after shave τους μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης.
Τα παπαγαλάκια, επαναλαμβάνουν μόνο λέξεις «αποδεκτές» από τους κανόνες της ευγενούς συνομιλίας. Δε βρίζουν, δε γράφουν «γαμώτο», δεν εκνευρίζονται στα πάνελ, κάνουν επίδειξη λεπτού χιούμορ και πάντα εξηγούν με ορθά «επιχειρήματα» κάθε διαστρέβλωση, ψέμα, προβοκάτσια που αναπαράγουν.
Τα χαμόγελα στα υπουργικά συμβούλια, οι απαλές χειραψίες στο Eurogroup, ο αέρας της νίκης στις δηλώσεις της ήττας, η αβροφροσύνη και τα «παρακαλώ» όταν ζητά το λόγο ο συνομιλητής που εκπροσωπεί την «άλλη άποψη», ώστε να δείξουμε την πλήρη αυτοπεποίθησή μας, ασχέτως αν δεν τον αφήνουμε να πει ούτε λέξη.
Είναι όλοι τους τόσο ευγενείς, μέχρι και ο κ. Δένδιας αν δεν ήταν ξυρισμενοφαλακρός ως χρυσαυγίτης, θα μπορούσε να μοιάζει με μαέστρο συμφωνικής που τα δάχτυλά του δίνουν σήμα στο όμποε.
Δε μαλώνουν, δε διαπληκτίζονται, δεν ιδρώνουν. Τονίζουν την απαξίωσή τους προς όλους τους «άλλους» με κάθε ευκαιρία, αλλά πάντα μ’ ένα χαμόγελο συγκατάβασης στον «τρελό». Βαφτίζουν την αντίθετη άποψη παραλογισμό και αποσύρονται μ’ ένα «αρνούμαι να πέσω στο επίπεδό σας» ή τελειώνουν μ’ ένα «μπράβο ευγένεια!», διότι πάντα προέχει η ευγένεια. Όχι η ουσία.
Δεν είναι πόλεμος, διότι δεν υπάρχει η βαρβαρότητα της δολοφονίας. Ασχέτως αν υπάρχουν νεκροί. Θάβονται ησύχως σε τάφους και συνειδήσεις. Δεν είναι ληστεία, διότι δεν υπάρχουν όπλα, ασχέτως αν με παράνομα μέτρα και αποφάσεις ληστεύονται καθημερινά μισθοί, συντάξεις, ζωές. Δεν είναι χούντα, διότι δε φοράνε στρατιωτικές στολές,  ασχέτως αν οι αντίπαλοι πατάσσονται με κάθε μέσον και η τρομοκράτηση των πολιτών είναι μόνιμη. Δεν είναι μαφιόζοι και τοκογλύφοι, διότι δε σου σπάζουν τα χέρια αν δεν πληρώσεις, αλλά σου λένε ότι ετοιμάζουν στρατόπεδα φυλάκισης για όσους δε μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο, τουτέστιν στους δανειστές.
Τα στερεότυπα, θέλουν τους ληστές αξύριστους, ιδρωμένους από την αγωνία, άπλυτους και βρωμερούς. Εδώ όμως κυριαρχεί η ευγένεια και τα αρώματα. Τα στερεότυπα, θέλουν τους πληρωμένους εκτελεστές να κρύβονται και να συνομιλούν στα σκοτάδια. Εδώ όμως κυριαρχεί η ευγένεια, τα φώτα, οι κάμερες, οι επευφημίες των «δημοσιογράφων». Όλα στο φως.
Τα στερεότυπα, θέλουν στις Χούντες, αυτός που σου χτυπάει την πόρτα στις 6 το πρωί να μην είναι ο γαλατάς αλλά οι ασφαλίτες. Εδώ όμως, μαζί με τις σπασμένες πόρτες στις Σκουριές και  τους κουκουλοφόρους που αρπάζουν τον πατέρα μπροστά στα μάτια των παιδιών, υπάρχει η ευγένεια του δημοσιογράφου – αρθρογράφου που εξηγεί στο κοινό ότι «η αστυνομία δε δίνει ραντεβού με τους κακοποιούς για να τους συλλάβει. Επιλέγει τον τρόπο και τη στιγμή που θεωρεί πως θα κάνουν αποτελεσματικότερη τη δουλειά της».
Διότι η ευγένεια προστατεύει το κράτος, την τάξη, τις επενδύσεις. Η ευγένεια γεννά υπάκουους. Το Κράτος, η τάξη, οι επενδύσεις και οι υπάκουοι είναι απαραίτητοι για να χειροκροτήσουν σήμερα το κλείσιμο του indymedia, αύριο των blogs, μεθαύριο της σκέψης. Ένα off είναι και η σκέψη σταματά, η ανάπτυξη αρχίζει. Σ’ ένα περιβάλλον ήσυχο και ασφαλές. Όπως αυτό που έταξε ο κ. Σαμαράς στους επενδυτές.
Γαμήστε μας, μας αξίζει. Δολοφονήστε μας, το αξίζουμε αφού ζούμε με τα χέρια πεσμένα στο πλάι. Αρκεί όλα να γίνονται με χαμόγελο, ευγένεια και κατανόηση. Αιώνια η δουλικότητα, αιωνία μας η μνήμη…
Έγραψε ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ, μοντάζ Γρέκι


Το ενδεχόμενο χειραγώγησης των μετοχών στις εξελίξεις της συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας- Eurobank θα εξετάσει εισαγγελέας, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. Όποιος παρακολουθούσε το χρηματιστηριακό ταμπλό από την αρχή της εβδομάδας έβλεπε τα συνεχή “limit up” της Eurobank και τις «περίεργες» κινήσεις που γινόντουσαν.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επόπτης των οικονομικών εισαγγελέων Νίκος Παντελής διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση αξιοποίνων πράξεων από την τροπή που πήρε η διαδικασία συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με τη Eurobank.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σχετικές με την προστασία της Κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων που κατέχουν προνομιακή πληροφόρηση και πράξεις χειραγώγησης της αγοράς.


Τη δραματική επιστολή του Έλληνα Μακεδόνα Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Χαράλαμπου Ταϊγανίδη, που κάνοντας το χρέος του προς την πατρίδα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανή αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας σύνθετης ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. με γεωγραφικό προσδιορισμό τον όρο «Μακεδονία», μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό της τρικομματικής συγκυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Μετά από 45 χρόνια δημοσιογραφικής καριέρας, συστρατευόμενος πλέον στο πλευρό του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου, (ο οποίος μήνες τώρα αναμένει απάντηση Σαμαρά στην Επίκαιρη Ερώτηση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων), ο Τέρενς Κουίκ υπενθυμίζει στο σημερινό Πρωθυπουργό, ότι τον στήριξε πλήρως και ως δημοσιογράφος και ως ενεργός πολίτης την περίοδο που διατελούσε Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και είχε συμπληρώσει πάνω από 800 πτητικές ώρες σε όλο τον πλανήτη, για να υπερασπιστεί την ελληνικότητα της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Μακεδονίας.

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει από πλευράς Αντώνη Σαμαρά. Ακολουθεί άλλη πολιτική για την ονομασία των Σκοπίων. Και ο Τέρενς Κουίκ όπως και ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης, ανησυχούν όχι μόνο για τον τρόπο που χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα αλλά και για την ουσιαστική στήριξη από τους «συμμάχους» της Ελλάδας των ανυπόστατων διεκδικήσεων ενός μη ελληνικού πληθυσμού, που στοχεύει στην κλοπή της εθνικής μας ταυτότητας.

«Για τους Έλληνες, όπως και για τους ιστορικούς, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σημαίνει, τμήμα, περιοχή, κομμάτι, διαμέρισμα, περιφέρεια της ελληνικής Επικράτειας εδώ και χιλιάδες χρόνια», υπογραμμίζει ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στην επιστολή του και τονίζει πώς «ο Σλαβικός λαός των Σκοπίων δεν δικαιούται να καπηλεύεται το αγαθό της Μακεδονίας γιατί η Μακεδονία, ως έννοια, ως Ιστορία, ως πολιτισμός, είναι Ελληνική».

«Τι απαντάτε στην επιστολή που σας κοινοποιώ;» ερωτά τον Αντώνη Σαμαρά ο Τέρενς Κουίκ και του υπενθυμίζει πως για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, το ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΛΟ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΘΕΤΟ».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
Θέμα: Το όνομα των Σκοπίων και η δραματική επιστολή παραολυμπιονίκη που χρήζει απάντησης κυρίως από τον πρωθυπουργό

Κύριε πρωθυπουργέ,

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλαβα την επιστολή που σας παραθέτω και η οποία προφανέστατα μου εστάλη και με τη θεσμική μου ιδιότητα του Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αποστολέας ένας Έλληνας Μακεδόνας Παραολυμπιονίκης, με 10 Ολυμπιακά μετάλλια, 8 Παγκόσμιους Τίτλους και 18 Παγκόσμια ρεκόρ.

Η επιστολή αφορά στο όνομα των Σκοπίων, θέμα για το ο οποίο μήνες τώρα σας έχει επανειλημμένα καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση ο Πρόεδρος του Κινήματός μας Πάνος Καμμένος, αλλά εσείς με τελείως αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, δεν έρχεστε στη Βουλή να απαντήσετε.

Περιττό, επίσης, να σας υπενθυμίσω τη πλήρη συμπαράσταση και συστράτευσή μου, τόσο δημοσιογραφικά, όσο και ως ενεργός πολίτης, σε όλη την περίοδο που ήσασταν Υπουργός Εξωτερικών στη Κυβέρνηση και είχατε κάνει πάνω από 800 πτητικές ώρες σε όλο τον πλανήτη, για να υπερασπιστείτε την ελληνικότητα της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, μέχρι που σας απομάκρυναν από τη κυβέρνηση του Πρωθυπουργού που έλεγε ότι «σε 10 χρόνια θα έχει ξεχαστεί το θέμα της ονομασίας»!

Ήταν οι μέρες εκείνες του '93 που επιλέξατε να αποδεχθείτε να μου δώσετε μία σημαδιακή 40λεπτη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή μου «Απόψε με τον Τέρενς Κουίκ» και στην οποία, επί της ουσίας, πήρατε επάνω σας την υπόθεση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, διαφοροποιούμενος από τις επιλογές Μητσοτάκη, τον οποίο και τελικά γκρεμίσατε από τη πρωθυπουργία λόγω αυτών των επιλογών του, αν δεχθώ τοις μετρητοίς τα όσα δηλώνατε τότε ως υπέρμαχος υπερασπιστής του αδιαπραγμάτευτου ονόματος και που ήταν και η σημαία σας ως αρχηγού της ΠΟΛΑΝ.

Και τώρα, παρακαλώ διαβάστε την κάτωθι επιστολή:
«Ονομάζομαι Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (παραολυμπιονίκης της κολύμβησης με 10 ολυμπιακά μετάλλια - 8 παγκόσμιους τίτλους και 18 παγκόσμια ρεκόρ στο ενεργητικό μου, βραβευμένος από τους προέδρους Δημοκρατίας κύριο Στεφανόπουλο και κύριο Παπούλια –από την Βουλή των Ελλήνων 3 φορές για την πρόσφορα μου στην χώρα μου - την Ελλάδα μου) και είμαι Έλληνας Μακεδόνας (όπως Έλληνας Ηπειρώτης ήταν ο Πύρρος, Έλληνας Πελοποννήσιος ο Κολοκοτρώνης κ.λπ.).
Βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα του ονόματος ανησυχώ, όπως και πάνω από 3.500.000 συμπατριώτες μου, τόσο για τον τρόπο που χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση το ζήτημα αυτό, όσο και για το γεγονός ότι υπάρχει ουσιαστική στήριξη από τους «συμμάχους» μας των ανυπόστατων διεκδικήσεων ενός μη – ελληνικού πληθυσμού, που στοχεύει στην κλοπή της εθνικής ταυτότητάς μου.
Προφανώς, όμως, και για πολιτικούς λόγους κάποιοι κύκλοι εκτός Ελλάδος, με την βοήθεια των ντόπιων υπαλλήλων τους, σφετερίζονται τη Μακεδονική ιστορία και πολιτισμό, προωθώντας τα αλυτρωτικά σχέδια του κρατιδίου των Σκοπίων.
Ο Σλαβικός λαός των Σκοπίων δεν δικαιούται να καπηλεύεται το πολιτιστικό αγαθό της Μακεδονίας γιατί η Μακεδονία, ως έννοια, ως αγαθό, ως Ιστορία, ως πολιτισμός, είναι Ελληνική. Το όνομα είναι Ελληνικό και όπως είπε ο Ελύτης πριν πεθάνει, «το όνομά μας είναι η ψυχή μας». Φαίνεται, όμως, πως οι Σλάβοι κάτοικοι του κρατικού αυτού μορφώματος δεν μελετούν πλέον ιστορία.
Η ιστορία, λοιπόν, μας διδάσκει ότι η ευθύνη για την πολιτικά υποκινούμενη δημιουργία του «Μακεδονικού» έθνους, εθνότητας και γλώσσας προωθήθηκε από το Βελιγράδι.
Η δημιουργία αυτής της ψευδοεθνικότητας οφείλεται στον κομμουνιστή ηγέτη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, Τίτο ο οποίος είχε βαπτίσει τους Σλάβους του Νότου της Γιουγκοσλαβίας σε «Μακεδόνες» με στόχο εδαφική επέκταση προς το Νότο και την ενσωμάτωση του Μακεδονικού χώρου στη δική του κρατική υπόσταση.
Αυτή η σαφώς επιθετική κίνηση από την πλευρά της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας το 1944 δημιούργησε ενσυνείδητα από το επίσημο Βελιγράδι ένα πρόβλημα στην Ελλάδα για σχεδόν 70 χρόνια, με εξαίρεση λίγων Σέρβων πολιτικών που της συμπαραστάθηκαν.
Επομένως, οι κάτοικοι των Σκοπίων δεν έχουν καμιά σχέση με το πολιτιστικό αγαθό να αυτοπροσδιορίζονται «Μακεδόνες». Μπορεί να μην έχουν δική τους Ιστορία, αλλά αυτό δεν τους επιτρέπει να κλέβουν και να οικειοποιούνται την πλούσια Ιστορία των γειτόνων τους.
Ιστορικά και πολιτιστικά το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανήκει μόνο στην Ελλάδα.
Για τους Έλληνες, κ. Τέρενς όπως και για τους ιστορικούς και τους επιστήμονες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σημαίνει, τμήμα, περιοχή, κομμάτι, διαμέρισμα, Περιφέρεια της Ελληνικής Επικράτειας εδώ και χιλιάδες χρόνια!
Κλείνοντας, και χωρίς να θέλω να σας κουράσω, σας επισημαίνω την ευαισθησία μου, ως Έλληνας του Πόντου που ζει στην Μακεδονία, στα εθνικά θέματα, που με αγγίζουν προσωπικά.
Ως Πόντιος έμεινα χωρίς πατρίδα και βρήκα μια αγκαλιά στη γη της Ελληνικής Μακεδονίας μας.
Ως πολιτικός εσείς οφείλετε να μη μου στερήσετε την ταυτότητά μου με τυχόν παραλείψεις σας ή λάθος χειρισμούς, διότι θα είσαστε υπόλογος απέναντι στους Έλληνες και την ιστορία αν δεν λάβετε υπόψη τα παρακάτω λόγια: «ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ».
Εγώ το χρέος μου, με την ιδιότητα του Ολυμπιονίκη, το έπραξα για την πατρίδα μου και με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχίσω να το πράττω.
Σας ζητώ να κάνετε και εσείς το χρέος σας».
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας διαβεβαιώ ότι προσωπικά ξέρω τί πρέπει να απαντήσω στο Μακεδόνα Παραολυμπιονίκη. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΛΟ ΟΥΤΕ ΣΥΝΘΕΤΟ.

Και ερωτώ, εσάς κ. Πρωθυπουργέ,
Εσείς, σε αυτή την επιστολή που σας κοινοποιώ, τι απαντάτε;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ