Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Ιουλ 2014

Του Κώστα Καραϊσκου 
 
Τό τριήμερο 19-22 Ἰουνίου ἦρθε στήν Κοµοτηνή µιά ξεχωριστή ξένη ἀντιπροσωπεία. Μετά ἀπό πρόσκληση τοῦ κόµµατος DEB, τῆς «Εὐρωπαϊκῆς Ὁµοσπονδίας Τούρκων Δ. Θράκης» (ABTTF) καί τοῦ «Συλλόγου Ἐπιστηµόνων Μειονότητας» (BTAYTD), ἦρθαν, ἀναγνωριστικά, δεκαέξι µέλη µιᾶς Ἐπιτροπῆς ἐκπροσώπων τῆς FUEN (Ὁµοσπονδιακή Ἕνωση Εὐρωπαϊκῶν Λαῶν) καί τῆς MIDAS (Εὐρωπαϊκή Ἕνωση Ἡµερησίων Ἐφηµερίδων σέ µειονοτικές καί τοπικές γλῶσσες).

Τούς συνόδευε ὁ Χαλίτ Χαµπίµπογλου τῆς ABTTF, ὁ σεσημασμένος ἄνθρωπος τοῦ τουρκικοῦ κράτους πού διευθύνει στην Εὐρώπη τόν τουρκικό ἀλυτρωτισμό. Σημειωτέον ὅτι ὁ Χαμπίμπογλου ἔχει πάρει µία ἀπό τίς 6 θέσεις τῶν ἀντιπροέδρων τῆς FUEN, στην ὁποία ἐκπροσωποῦνται αὐτόχθονες ἐθνικές µειονότητες τοῦ εὐρωπαϊκοῦ χώρου.

Ποιός ἦταν ὁ σκοπός αὐτῆς τῆς ἐπίσκεψης; Ἦταν, ὅπως προαναφέρθηκε, ἀναγνωριστικός. Καθώς στόν συγκεκριµένο χῶρο τῆς FUEN οἱ Τοῦρκοι ἁλωνίζουν ἀνενόχλητοι ἀπό χρόνια, ἔχουν καταφέρει νά ὁριστεῖ ἡ Κοµοτηνή ὡς ἡ πόλη πού θά φιλοξενήσει τό πανευρωπαϊκό της συνέδριο τοῦ 2015! Δηλαδή τοῦ χρόνου θά ἔχουµε στόν τόπο µας τήν συγκέντρωση τῶν γερµανικῶν, σλαβικῶν καί ἄλλων µειονοτήτων ὑπό τήν αἰγίδα τοῦ τουρκοκόµµατος DEB καί τῆς Ὁµοσπονδίας τοῦ Χαµπίµπογλου, µέ λίγα λόγια τοῦ τουρκικοῦ προξενείου! Πᾶµε κοντολογίς γιά ἕνα κανονικό Turko Pride: µιά παρέλαση τουρκικῆς ὑπερηφάνειας, µέσα στη χώρα μας –ὅσο ἀκόµα ἐµεῖς φωνάζουµε πώς δέν ὑπάρχει ἐθνική µειονότητα στή Θράκη– καί µπροστά στούς φιµωµένους Ποµάκους καί Ροµά συµπολίτες µας. Αὐτό θά πεῖ ἑλληνική κυριαρχία!Οἱ συναντήσεις τῆς Ἐπιτροπῆς στη Θράκη ἦταν οἱ ἀναμενόμενες. Ἐπισκέφθηκε τά γραφεῖα τοῦ DEB, µίλησε µέ τούς δηµοσιογράφους τοῦ τουρκόφωνου Τύπου, ἐπισκέφθηκε συλλόγους, τεµένη καί τή βιβλιοθήκη τοῦ Ἐχίνου καί συζήτησε µέ πολιτικούς ταγούς τῆς «µειονότητας» ἐγνωσμένου φρονήµατος. Τέλος, παραβρέθηκαν στό (τουρκο)φεστιβάλ Κερασιοῦ (φωτό), καθήµενοι δίπλα στόν Τοῦρκο πρόξενο Ἰλχάν Σενέρ! Εἶδαν βεβαίως καί τόν δήµαρχο Κοµοτηνῆς Γιῶργο Πετρίδη, ὁπότε λογικά θά ἄκουσαν καί κάποιες ἀλήθειες γιά τίς πραγµατικότητες στήν περιοχή. Δέν φαίνεται ὅµως νά …πολυπείστηκαν, ἄν κρίνω ἀπό τό δελτίο Τύπου πού ἐξέδωσαν µέ τήν ἀποχώρησή τους ἀπό τήν περιοχή. Σ’ αὐτό λοιπόν διαβάζουµε χαρακτηριστικά:

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ένα κράτος-µέλος της ΕΕ, η Ελλάδα, δεν αναγνωρίζει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ως τουρκική µειονότητα στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, απλώς αγνοεί µια σειρά αποφάσεων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Αυτή ήταν η δήλωση του Προέδρου της FUEN μετά από µια επίσκεψη στην 150.000µελή µειονότητα Τούρκων της Ελλάδας (…) 

Σηµαντικά αιτήµατα της τουρκικής µειονότητας στην Ελλάδα είναι για το δικαίωµα στη βελτίωση της εκπαίδευσης και για τη διγλωσσία στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία. Μέχρι στιγµής, η κατάσταση ειδικά στον τοµέα της εκπαίδευσης είναι σε άθλια κατάσταση. Τα παιδιά διδάσκονται στην τουρκική γλώσσα, αλλά οι Τούρκοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διορίζονται από την Ελλάδα, συχνά δεν διαθέτουν επαρκείς δεξιότητες. 
Η τουρκική µειονότητα στην Ελλάδα απαιτεί από τα παιδιά να λαµβάνουν µαθήµατα στη µητρική γλώσσα στην ελληνική και στην τουρκική γλώσσα. «Η διάκριση των Τούρκων Δυτικής Θράκης είναι πολύ χειροπιαστή», δήλωσε ο Πρόεδρος Hans Heinrich Hansen. Το 50% των αποφοίτων πανεπιστηµίου είναι άνεργοι, και αυτό δεν είναι µόνο λόγω της οικονοµικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά µάλλον λόγω του αποκλεισµού των αποφοίτων πανεπιστημίου από την δημόσια διοίκηση…»!!! (Βλ. www.fuen.org/news).

Δέν εἶναι δύσκολο να φανταστοῦμε τι ἄλλα ψέματα τῶν Τούρκων ἔχουν υἱοθετήσει ὁ Χάνσεν και οἱ ἄλλοι, λόγῳ κακῆς πληροφόρησης ἤ καί κακῆς προαίρεσης. Σέ κάθε περίπτωση, καί πρίν τήν ἀναμενόμενη προπαγανδιστική φιέστα τοῦ 2015, τό δῆθεν ἑλληνικό κράτος ὀφείλει νά βρεῖ ἕναν τρόπο τουλάχιστον νά ἀποκαταστήσει πειστικά γιά τά µάτια τους τήν ἀλήθεια.

Πηγή Ρήξη φ. 106

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΌσο οι ΗΠΑ «στριμώχνουν» τη Ρωσία στη διεθνή πολιτική σκηνή, τόσο αυξάνεται ο αντιαμερικανισμός μεταξύ των Ρώσων και παράλληλα τονώνεται ο πατριωτισμός τους, και αυξάνεται το αίσθημα εθνικής συνείδησης.

Οι ΗΠΑ κατείχαν πάντα στη ρωσική εθνική συνείδηση μια ξεχωριστή θέση. Τουλάχιστον εδώ και αρκετές δεκαετίες. Για τους Ρώσους αποτελούσαν ανέκαθε την ιδανική εικόνα του εχθρού, αλλά ταυτόχρονα και τη χώρα των ονείρων τους. Τους τελευταίους μήνες, οι αντιαμερικανικές διαθέσεις στη Ρωσία αυξήθηκαν δραματικά. Οι δημοσκοπήσεις του Κέντρου «Levada Center» έδειξαν ότι το Μάϊο, ο δείκτης «αντιαμερικανισμού» έφθασε σε ιστορικό μέγιστο. Το 71% δηλώνει ότι διάκειται αρνητικά απέναντι στην Αμερική. Να σημειωθεί πως στην αρχή της δεκαετίας του 1990 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μικρότερο από 10%.

Το «αμερικανικό όνειρο»
Η παραπάνω μεταβολή στις διαθέσεις της ρωσικής κοινής γνώμης, δεν μας εξέπληξε. Στα τέλη του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν στη Σοβιετική Ένωση ξεκινούσε η «νεοφιλελεύθερη επανάσταση», οι ΗΠΑ ήταν για τους ρώσους η ιδανική χώρα, το οικονομικό και καταναλωτικό πρότυπο, ένα παράδειγμα προς μίμηση. Η Ρωσία, εκείνη την περίοδο της «μετάβασης», έκανε αρκούντως φιλικές χειρονομίες προς την «άλλη πλευρά» (αφοπλισμός, απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από την Ευρώπη, άνοιγμα» των στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεών της, αποχαρακτηρισμός απόρρητων τεχνολογιών) και γενικά, έδειξε την αγάπη της στη Δύση. Η Ρωσία προσπαθούσε να «επιστρέψει στην οικογένεια των πολιτισμένων εθνών», δηλαδή να γίνει μέρος του Δυτικού κόσμου, ηγέτης του οποίου ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά, «χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό». Το «ταγκό» της Ρωσία με την Αμερική, όμως, δεν έτυχε να το δούμε… Οι ΗΠΑ χόρευαν ένα πολύ διαφορετικό είδος χορού που ονομάζεται «πυγμαχία». Σαν αποτέλεσμα των «χορευτικών κινήσεων στο ευρωπαϊκό ρινγκ» εκείνα τα πρώτα μετα-ψυχροπολεμικά χρόνια, η Αμερική κατέλαβε τη θέση της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη (και όχι μόνο εκεί) και έγινε η μοναδική παγκόσμια υπερδύναμη.

Εκτός από αυτό, οι ίδιες οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, στόχος των οποίων ήταν να συγκλίνει η Ρωσία με τις Δυτικές χώρες, αλλά και η μετατροπή της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, συνοδεύτηκαν από μια κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Επειδή οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν τις φιλελεύθερες ιδέες, η απογοήτευση από τις μεταρρυθμίσεις οδήγησε νομοτελειακά και στο τέλος της γοητείας της ίδιας της Αμερικής.

Αυτή η απογοήτευση, επεκτάθηκε σταδιακά σε όλη τη ρωσική κοινωνία. Στο επίπεδο της πολιτικοοικονομικής ελίτ, αυτό έγινε αρκετά νωρίς. Ήδη από το 1995, η πλειοψηφία της ρωσικής άρχουσας τάξης άρχισε να αντιλαμβάνεται τις ΗΠΑ ως απειλή για την ασφάλεια και την τάξη στη Ρωσία. Πόσο μάλλον, που ακριβώς εκείνη την περίοδο υλοποιούταν η πρώτη φάση της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς, ενώ το ΑΕΠ της Ρωσίας έπεφτε στο ελάχιστο.

Αλλά αυτό το συναίσθημα δεν είχε ακόμα εκφραστεί σε επίπεδο εφαρμοσμένης πολιτικής. Πολύ περισσότερο, αφού οι πολιτικοί που κυβερνούσαν, εξαρτιόνταν από την ιδεολογία που τους έφερε στην εξουσία, ενώ στην τηλεόραση συνέχιζαν να συζητάνε για την «επιστροφή της Ρωσίας στην οικογένεια των πολιτισμένων εθνών». Ετσι, ο αντιαμερικανισμός των λαϊκών μαζών που αγωνίζονταν για την επιβίωσή τους, εξαρτημένων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υστερούσε σημαντικά από αυτό που ένιωθε η κοινωνικοπολιτική «αφρόκρεμα» της χώρας. 

Διπλό χτύπημα
Αυτή η διττή κατάσταση, άλλαξε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν συνέβησαν δύο συνεχείς οικονομικές κρίσεις, που υπονόμευσαν τα θεμέλια της φιλελεύθερης επανάστασης και δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για αλλαγή πλεύσης της Ρωσίας. Η οικονομική κρίση τον Αύγουστο του 1998 υπέσκαψε την εμπιστοσύνη του κόσμου στην άποψη ότι οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις θα βελτιώσουν την ευημερία του λαού.

Επίσης, η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία το 1999, κατέδειξαν με σαφήνεια ότι το διεθνές κύρος της Ρωσίας δεν είχε βελτιωθεί. Τουναντίον, η χώρα μας είχε χάσει το στάτους της υπερδύναμης, και είχαν πάψει να την υπολογίζουν. Αυτό ήταν το σημείο καμπής προς μια πιο συντηρητική στροφή. Ο εκνευρισμός της ελίτ ήταν πλέον τόσο μεγάλος που βγήκε με ορμή προς τα έξω. Και βέβαια, μέσα από τις οθόνες τηλεόρασης… Αποτέλεσμα ήταν να αλλάξουν δραματικά και τα πολιτικά μηνύματα που εξέπεμπαν τα ρωσικά ΜΜΕ. Ο αντιαμερικανισμός των μαζών άρχισε να πλησιάζει το επίπεδο της ελίτ.

Καλύτερος αντίπαλος, ο ξένος.
Η Αμερική είναι ο τέλειος ξένος. Ένας μακρινός «ξένος», που η υποκίνηση μίσους εναντίον του, δεν θα βλάψει την εσωτερική πολιτική της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ, είναι ο ιδανικός αντίπαλος στη σκέψη διαφόρων γενεών ρώσων, οι οποίοι θέλοντας και μη, είναι φορείς αυτοκρατορικών φιλοδοξιών. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στη σοβιετική εποχή, διατηρούν ζωντανή τη μνήμη της αντιπαλότητας μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων. Και οι άνθρωποι που ενηλικιώθηκαν στη δεκαετία του 2000, έχουν ήδη βρεθεί κάτω από την επίδραση μιας νέας ιδεολογίας, αυτής του Πούτιν, που προτείνει την προαγωγή του αισθήματος της υπερηφάνειας για την ιστορία της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της σοβιετικής. Αυτό το μήνυμα ήταν αρκετό ώστε να καθιερωθεί  η Αμερική σαν ο κύριος αντίπαλος στη μαζική συνείδηση των Ρώσων.

Η νέα γενιά των ρώσων πολιτών έχει μια πιο ισχυρή αίσθηση του ρωσικού πατριωτισμού, αλλά και του ότι η ίδια η Ρωσία ισχυροποιείται. Ταυτόχρονα, ο αντιαμερικανισμός βρέθηκε να αποτελεί ένα συστατικό κομμάτι αυτού του εθνικού συναισθήματος. Στο μεταξύ, η νεότερες γενιές των ρώσων που μεγάλωσαν στη σχετικά ευημερούσα δεκαετία του 2000, ήταν αρχικά πιο φιλικά διακείμενες απέναντι στις ΗΠΑ. Πόσο μάλλον, αφού πολλοί αυτή την περίοδο μετανάστευσαν στις ΗΠΑ. Αλλά κάθε νέα κρίση στις διεθνείς σχέσεις, μία από τις οποίες βλέπουμε σήμερα με αφορμή την Ουκρανία, τραβάει τη ρωσική νεολαία στο δρόμο του αντιαμερικανισμού, σαν στάση και συμπεριφορά.

Η εξουσία, επίσης, βολεύεται να υπάρχει ένας τέτοιος ιδανικός εχθρός, όπως είναι η Αμερική. Όταν στη χώρα υπάρχουν προβλήματα, οι κυβερνώντες πρέπει να έχουν να πουν κάτι κατανοητό στην κοινωνία, που να μπορέσει να την ενώσει. Ο αντιαμερικανισμός, λοιπόν, στον οποίο έχουν διαπαιδαγωγηθεί οι μάζες, αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις την πιο βολική επιλογή. Αν κριθεί δε  απαραίτητο, μπορεί εύκολα να οργανωθεί μια πραγματική αντιαμερικανική υστερία, με τη συμμετοχή ευρύτερων στρωμάτων του πληθυσμού. Προφανώς, έτσι εξηγούνται τα μεγάλα ποσοστά των αντιμερικανικών διαθέσεων που δείχνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις.


Ο Δρ. Εντουάρντ Πονάριν, είναι κοινωνιολόγος, επικεφαλής του Εργαστηρίου Συγκριτικής Κοινωνικής Έρευνας της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών Επιστημών της Μόσχας

Το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: rbcdaily.ru


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Κεραυνοί κατά Βενιζέλου από την Κύπρια ευρωβουλευτίνα
Επιβαρύνεται συνεχώς και ο Σαμαράς, που στηρίζει τον απόλυτα εκτεθειμένο παραπαίοντα κυβερνητικό συνεργάτη του

«Τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος ενέχουν χυδαιότητες. Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του».
Με αυτά τα λόγια απάντησε στον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), δρ. Ελένη Θεοχάρους.

Η κυρία Θεοχάρους, έπειτα από την παρότρυνσή της προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να πάψει από υπουργό Εξωτερικών τον κ. Βενιζέλο για τις «ανοησίες που έχει πράξει» ως προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ αναφορικά με το τουρκικό έγγραφο περί «εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας», με δηλώσεις της, δείχνει πως ακόμα και έπειτα από τη μεσολάβηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, δεν σκοπεύει να αφήσει το ζήτημα να ξεχαστεί.

«Παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όπως και κάθε Ελλαδίτη και Κύπριου ευρωβουλευτή, ζήτησα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο απάντηση για το τουρκικό έγγραφο που εμπεριείχε προσβλητικές δηλώσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία -ένα κράτος-μέλος της ΕΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Θεοχάρους.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν υφίσταται καμία απολύτως διαφωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως δηλώνει η κυρία Θεοχάρους, «κρατά μια άψογη στάση». Προφανώς, η αντιπαράθεση είναι με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «έναν πολιτικό που τα λόγια του ενέχουν χυδαιότητες».

«Ο κ. Βενιζέλος έκανε ρηματική διακοίνωση για το πρόσωπό μου. Αυτό έχει να γίνει ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία από τη χούντα του Ιωαννίδη. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης με “άδειασε” φυσικά για να μην διαταράξει τις σχέσεις με την Αθήνα. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν, αλλά ο κ. Βενιζέλος είναι ένας ανεξέλεγκτος πολιτικός» υπογράμμισε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Η κυρία Θεοχάρους, με αφορμή το έγγραφο της Τουρκικής Δημοκρατίας, είχε επιλέξει να κρατήσει μια ακραία επιθετική τακτική απέναντι στον κ. Βενιζέλο, υποστηρίζοντας πως ενώ ο ίδιος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ελλάδας, υπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ την αγνόησε, η ίδια έχει απευθύνει εγγράφως το ίδιο ερώτημα προς τους κυρίους Μπαρόζο, Σουλτς, Βαν Ρομπάι, καθώς και στους προέδρους των πολιτικών ομάδων και τον αρμόδιο επίτροπο κ. Φούλε, από τους οποίους αναμένει απαντήσεις.

Πηγή "Πρώτο Θέμα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι μια μάχη με το χρόνο. Οι μεν ΗΠΑ επιδιώκουν να τελειώνουν εδώ και τώρα με το εμπόδιο που λέγεται Ρωσία, στα σχέδια δυτικής παγκοσμιοποίησης, ο δε Πούτιν προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, για να οργανώσει μια αντι-παγκοσμιοποίηση ή αν θέλετε μια άλλου τύπου παγκοσμιοποίηση με σεβασμό κατά βάση στην διαφορετικότητα.

Η εσπευσμένη ανατροπή του εκλεγμένου Ουκρανού πρόεδρου Γιανουκόβιτς από τους νεοναζί του Κιέβου, με την καθοδήγηση και την επίσπευση της Δύσης και ιδία των ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε με την ένταξη σε χρόνο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα της Ουκρανίας στην δυτική παγκοσμιοποίηση μέσω της ΕΕ (που αποτελεί βασικό πυλώνα της), με την υπογραφή της απελευθέρωσης του εμπορίου, μεταξύ Ουκρανίας και ΕΕ. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Η δυτική παγκοσμιοποίηση θέλει να τελειώνει το ταχύτερο με το εμπόδιο που λέγεται Ρωσία, ώστε να μπορέσει να επικρατήσει με άνεση στην Ανατολή.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία στο πολεμικό πεδίο. Εκεί που μπορεί να την νικήσει άνετα είναι στο διεθνές οικονομικό πεδίο. Επομένως η δυτική παγκοσμιοποίηση, με τη συνεχιζόμενη ανελέητη επίθεση κατά των ρωσόφωνων της Αν. Ουκρανίας, θέλει προφανώς να προκαλέσει την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ώστε να βρει αφορμή να την πλήξει στο διεθνές οικονομικό πεδίο.

Ο Πούτιν το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Δεν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά πλήγματα εναντίον των ρωσικών συμφερόντων και των Ρώσων ολιγαρχών ανά την υδρόγειο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, στο τέλος θα ανατραπεί και ο ίδιος από τους Ρώσους ολιγάρχες. Για το λόγο αυτό κλείνει τα μάτια μπροστά στη γενοκτονία των αδελφών Ρώσων στην Αν. Ουκρανία και από το ένα μέρος καλεί σε ειρηνική διευθέτηση της υπόθεσης με κάποια ομοσπονδιακή λύση, ενώ από το άλλο προσπαθεί να οργανώσει με την Κίνα και γενικά τις χώρες των BRICS μια αντι-παγκοσμιοποίηση με τη δική της παγκόσμια τράπεζα, με τους δικούς της οίκους αξιολόγησης κ.λ.π.

Όμως και οι ΗΠΑ από το άλλο μέρος δεν είναι διατεθειμένες να δώσουν ούτε ελάχιστο χρόνο στον Πούτιν για να οργανωθεί. Κάθε λεπτό που περνάει τον ισχυροποιεί ακόμα και σε διεθνές οικονομικό επίπεδο. Γι’ αυτό και η επίθεση στην Αν. Ουκρανία δεν πρόκειται να σταματήσει. Ακόμα και η Κριμαία είναι πλέον μέσα στα σχέδια των Αμερικανών. 
Τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή.


Οι απόψεις του ιστολογίου ενδέχεται να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Η υπόθεση παραχώρησης εκμετάλλευσης και εξόρυξης του κοιτάσματος ζεόλιθου στην περιοχή των πετρωτών Έβρου έγινε πλέον γνωστή στο πανελλήνιο ως ακόμη μια περίπτωση μιας κυβέρνησης η οποία λειτουργεί όχι προς το δημόσιο συμφέρον αλλά προς κάποια συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η υπόθεση κατέληξε στον εισαγγελέα ο οποίος κίνησε διαδικασίες διώξεων εις βάρος πρώην υπουργών και στελεχών των εμπλεκομένων δημοσίων φορέων.

Η υπόθεση του ζεόλιθου πετρωτών Έβρου παραμένει στα συρτάρια των υπουργείων πάνω από μια δεκαετία βρίσκοντας κολλήματα νομικά και περιβαλλοντολογικά παρά την κατά γενική απαίτηση όλων των κατοίκων της περιοχής μια και θα δημιουργούσε αρκετές θέσεις εργασίας. 
Οι προφάσεις που επικαλούνται τα αρμόδια υπουργεία οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι βουλευτές του νομού μας οδήγησαν μια επένδυση να παραμένει στάσιμη και σύμφωνα με την γνώμη του εισαγγελέα οι ευθύνες τους θα αποδοθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Με νέα απόφαση όμως του αρμοδίου υπουργείου ΥΠΕΚΑ και της διεύθυνσης φυσικού πλούτου με υπογράφων τον αρμόδιο υφυπουργό και με ΑΔΑ : 7ΓΠ00-ΟΝ2 παραχωρούν σε παρακείμενη περιοχή και εντός της ζώνης εκμετάλλευσης την έρευνα στην εταιρία με την επωνυμία "ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ" η οποία συστάθηκε εντός του 2013 από γνωστό μεταλλειολόγο ο οποίος τυγχάνει να είναι και μέλος του Συνδέσμου μεταλλευτικών επιχειρήσεων στον οποίο διετέλεσε ως πρόεδρος και στον οποίο συμμετέχουν και στελέχη της ανταγωνίστριας εταιρίας που ήδη κάνει εξόρυξη στη Βουλγαρία.

Κύριοι της κυβέρνησης το απύθμενο θράσος σας δεν έχει τελειωμό. Την ώρα που ο εισαγγελέας έχει κινήσει ποινική δίωξη για τις ευθύνες υπουργών και στελεχών των φορέων εσείς αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετείτε.
Πόσο ανοχή μπορεί να δείξει ο Εβρίτικος λαός στις μεθοδεύσεις και στις πρακτικές μια κυβέρνησης που εξαθλιώνει τον τόπο μας και παραχωρεί τον πλούτο της σε διαπλεκόμενα συμφέροντα;

Την καταγγελία αυτή υπογράφει, προσκομίζοντάς μας τα απαραίτητα έγγραφα, ο Λελιάτσος Παναγιώτης, Αναπληρωτής Τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δημιουργώντας πλήθος ερωτηματικών για την σιωπή των στελεχών του συνόλου των υπόλοιπων κομμάτων. Δεν τους ενδιαφέρει, άραγε, η υπόθεση ή μήπως "έπεσε γραμμή" που επιβάλλει την σιωπή τους; Εμείς, ελπίζουμε πως απλά δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους η συγκεκριμένη μεθόδευση, η οποία "μπάζει" από πολλές πλευρές και δείχνει πως η κρίση έγινε ευκαιρία για μεγάλη "μάσα" από συγκεκριμένους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους. 
Ελπίζουμε όλα αυτά να είναι μία σατανική σύμπτωση που δημιουργεί λάθος εντυπώσεις και συμπεράσματα...


 

 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Όργιο υποκλοπών εις βάρος πολιτικών και πολιτών
Σε σοβαρότατο κίνδυνο το απόρρητο κρίσιμων εθνικών πληροφοριών
Τιμωρήθηκαν οι υπεύθυνοι ή τους καλύπτουν κομματικές "ομπρέλες";

Πριν από χρόνια είμασταν οι πρώτοι που θέσαμε θέμα για την σοβαρή πιθανότητα λειτουργίας ενός κυκλώματος παρακολούθησης μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Τότε είχαμε επισημάνει την ύπαρξη ειδικών συσκευών παρακολούθησης (γνωστές ως βαλιτσάκια) που φέρονταν μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου (κατά την επίσκεψη στην ΔΕΘ του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου) να υπάρχουν και να λειτουργούν από την ΕΥΠ, ενώ υπήρχαν ήδη δημοσιεύματα για χρήση παρόμοιων συσκευών στον ιδιωτικό τομέα για βιομηχανική παρακολούθηση και όχι μόνον.

Με το πέρασμα του χρόνου και μέσα από δηλώσεις ανθρώπων του χώρου έγινε γνωστή η συγκεκριμένη δραστηριότητα σε εκτεταμένη μορφή, ενώ υπήρξαν και υπόνοιες (χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθούν) για χρήση των συγκεκριμένων συσκευών (βαλιτσάκια) και από ανθρώπους κρατικών υπηρεσιών οι οποίοι προσέφεραν παράνομα υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα... Μάλιστα, σε πρόσφατο δημοσίευμά μας, που αφορούσε την "θωράκιση της Βουλής" λόγω κινδύνου υποκλοπών, καταδείξαμε όχι μόνο την αδράνεια των αρμοδίων αρχών -και φυσικά την άγνοια των πολιτικών κομμάτων-, αλλά καταδείξαμε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την σοβαρότητατη πιθανότητα υποκλοπών επί εθνικών θεμάτων που χειρίζεται η κυβέρνηση ή που συζητούνται σε ειδικές επιτροπές του Κοινοβουλίου (άλλωστε, στην σχετική αναφορά υπήρξε έμμεση ομολογία πως ήδη υπήρξαν υποκλοπές οι οποίες δεν θα επαναληφθούν), εγείροντας έτσι το πλέον σοβαρό ερώτημα: Γιατί οι υπεύθυνοι είχαν "αθωράκιστη" την Ελληνική Βουλή; Και αφού επέτρεψαν να συμβούν υποκλοπές, συνεχίζουν να βρίσκονται στη θέση τους;

Σήμερα με μία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών το θέμα επανέρχεται στην χειρότερη δυνατή μορφή του, αφού το καταληκτικό συμπέρασμα της συγκεκριμένης αρχής είναι πως γίνονται παρακολουθήσεις σε όλη την Ελλάδα με κοριούς, βαλιτσάκια και βαν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα του ΑΠΕ, στο μικροσκόπιο της ΑΔΑΕ (Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) μπαίνουν οι παρακολουθήσεις με φορητά μέσα παρακολούθησης -βαλιτσάκια και βαν- από ιδιώτες. Το φαινόμενο τείνει να προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδίως για την εκτεταμένη χρήση του από επιχειρηματίες και ιδιωτικά γραφεία παρακολούθησης, με δεδομένη και την παραδοχή των παρόχων ότι «τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών δεν αντιλαμβάνονται αν παγιδεύεται το σήμα τους στον αέρα».

Αποκαλυπτικά της αδυναμίας ελέγχου στην εκτεταμένη χρήση των φορητών μέσων παράνομων παρακολουθήσεων από ιδιώτες, είναι τα όσα άκουσαν σήμερα οι βουλευτές- μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από τα μέλη της ΑΔΑΕ. Από την ακρόαση της ΑΔΑΕ προκύπτει ότι σήμερα, δεν ελέγχεται η εισαγωγή και διάθεση αυτού του εξοπλισμού που μπορεί να αποκτήσει ο οποιοσδήποτε, καθώς διάταξη που ίσχυε στο παρελθόν, απαλείφθηκε στη συνέχεια με το νόμο 4070/2012 για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες «από τους αρμοδίους του υπουργείου Μεταφορών». Γιατί όμως δεν προχώρησε η ψήφιση μιας διάταξης που θα έβαζε κανόνες στην διακίνηση τέτοιου εξοπλισμού; «Φαίνεται πως ώθησαν σε αυτό τους αρμοδίους, οι δυσκολίες που θα ανέκυπταν με τις παραβιάσεις του πλαισίου για το ελεύθερο εμπόριο» είναι εκδοχή που έδωσε στα μέλη της Επιτροπής, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ, Κωνσταντίνος Μαραβέλας. Αλλά και οι ίδιοι οι νομικοί της ΑΔΑΕ αναφέρουν πως υπάρχουν νομικά εμπόδια ελέγχου είτε στα τελωνεία είτε στα εμπορικά καταστήματα που διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό.

Είχαν προηγηθεί οι επισημάνσεις βουλευτών στην ΑΔΑΕ ότι το φαινόμενο έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς η τεχνολογία επιτρέπει σε ιδιώτες να έχουν έναν τέτοιο εξοπλισμό για παρακολουθήσεις σταθερών και κινητών τηλεφώνων. Η Αρχή επεξεργάζεται ένα ειδικό project και έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τους παρόχους οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να ανταποκριθούν, διότι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να μπορούν να διασφαλίσουν ότι προστατεύουν τους συνδρομητές τους. Η ΑΔΑΕ θα επιχειρήσει να προσεγγίσει και τις κατασκευάστριες εταιρείες, προκειμένου να δει πως θα είναι δυνατό να αποτραπεί η χρήση μηχανημάτων παρακολούθησης από ιδιώτες, κυρίως για τα κινητά δίκτυα.

Υπόνοιες για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων

Η ακρόαση της ΑΔΑΕ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αξιοποιήθηκε από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση, προκειμένου να επαναφέρει το ζήτημα της απρόσκοπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βούτσης επικαλέστηκε τα στατιστικά στοιχεία της ίδιας της Αρχής, που δείχνουν αύξηση 40% με 50% στις παραγγελίες άρσης απορρήτου για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και αύξηση 15% για ποινικές υποθέσεις και επισήμανε ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι «έχει δημιουργηθεί κανάλι παρακολουθήσεων». Ο κ. Βούτσης μίλησε για ραγδαία αύξηση των παραγγελιών για άρση του απορρήτου, αύξηση που όπως είπε, φτάνει το 70% και αναρωτήθηκε τι σημαντικό έγινε μεταξύ του 2012 και του 2013 ώστε να υπάρξει τέτοια ραγδαία αύξηση των παραγγελιών. Ο κ. Βούτσης όχι μόνο αναφέρθηκε και σε πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, αλλά είπε στην ΑΔΑΕ ότι και ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες όταν προσπαθεί να επικοινωνήσει με μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημέρωσε πάντως τον κ. Βούτση ότι ως προς τον κ. Σκουρλέτη δεν υπήρξε καταγγελία που να αφορά συγκεκριμένο τηλέφωνο ή σύνδεση. Είπε επίσης ότι η ΑΔΑΕ έχει απευθυνθεί και στο γραφείο του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει πάρει απάντηση. «Μπορείτε, αν σας δοθεί το νούμερο τηλεφώνου, να διαπιστώσετε αν υπάρχουν ίχνη παρακολούθησης; Γιατί αν μπορείτε, σας το λέω ευθέως ότι θα κάνω χρήση» είπε ο κ. Βούτσης και σχολίασε ότι πλέον, «ο κάθε κύριος μπορεί να τοποθετεί κλωβό επικοινωνιών έξω από το σπίτι του και όταν περνάς από εκεί διακόπτεται κάθε επικοινωνία μέσω τηλεφώνου». «Έχουμε προβλήματα. Το έχουμε πει με όλους τους τρόπους. Με συγχωρείτε κιόλας, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε και ηλίθιοι να το λέμε και να μας απαντάνε "απευθυνθείτε στον εισαγγελέα". Όταν σε αυτή τη χώρα υπάρχει και το προηγούμενο με τον πρώην πρωθυπουργό» πρόσθεσε.

Αύξηση στις παραγγελίες άρσης απορρήτου

Ερωτήματα αναφορικά με τους λόγους αύξησης των παραγγελιών άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας έθεσαν όλα σχεδόν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών. Οι απαντήσεις που πήραν όμως, από την ΑΔΑΕ δείχνουν πως η Αρχή δεν μπορεί να κάνει κανέναν έλεγχο σκοπιμότητας, παρά μόνο νομιμότητας και αυτός είναι δειγματοληπτικός. «Τα αιτήματα προέρχονται από την ΕΥΠ ή την Αντιτρομοκρατική ή και το ΣΔΟΕ. Οι εισαγγελικές διατάξεις είναι πολύ συνοπτικές. Αναφέρουν μόνο ένα νούμερο και εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα να ελέγξουμε τους αιτούντες. Ο έλεγχος νομιμότητας συνίσταται κυρίως στο πότε λήγει η παρακολούθηση» είπε ο κ. Μαραβέλας, ο οποίος πάντως απέκλεισε παράνομες παρακολουθήσεις από τις Αρχές.

Διαβάστε σχετικά:
Έκθεση πεπραγμέων ΑΔΑΕ του έτους 2013

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 
Όλο και πιο συχνές είναι οι προκλήσεις για το «βασιλιά» του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος, το δολάριο. Οι κινήσεις αμφισβήτησής του ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος μέχρι πρόσφατα έρχονταν από το χώρο των Αναπτυσσόμενων χωρών – κυρίως Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία. Σε αυτές όμως προστίθεται τώρα και η… Γαλλία!

Στις αρχές Ιουνίου ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας κ. Άντον Σιλουάνοφ ανακοίνωση τη συμφωνία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας να αρχίσουν στις μεταξύ τους οικονομικές συναλλαγές να χρησιμοποιούν τα εθνικά τους νομίσματα (γουάν και ρούβλι, αντίστοιχα). Επιπλέον ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινού οίκου αξιολόγησης από τις δύο χώρες, ο οποίος θα δημιουργηθεί κατά τα πρότυπα των υπαρχόντων δυτικών οίκων αξιολόγησης (Standard & Poors, Moody’s κ.λπ.), αλλά σε αντίθεση μ” αυτούς, δεν θα διέπεται από πολιτικά κριτήρια στις αξιολογήσεις του αλλά από καθαρά οικονομικά. Μέσα στον Ιούνιο, επίσης, ανακοινώθηκε η μακροχρόνια συμφωνία-»μαμούθ» για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου από την Κίνα, συνολικής αξίας 400 δισ. δολαρίων. Οι συναλλαγές στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας θα γίνουν επίσης σε εθνικά νομίσματα.

Στις BRICKS συνολικότερα, η δυσαρέσκεια για την «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης» από το δολάριο είναι έντονη. Η πρακτική της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (FED) πρώτα να πλημμυρίσει όλο τον κόσμο με δολάρια «κλέβοντας» τα διαθέσιμα των Αναπτυσσόμενων χωρών και στη συνέχεια να σταματήσει την κοπή χρήματος προκαλώντας αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές, έχει εξοργίσει τις Αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες «ψάχνονται» για τρόπους άμυνας απέναντι στον «δυνάστη» που λέγεται δολάριο.

Ωστόσο, μόλις χθες, ζήτημα διαφοροποίησης στη χρήση των νομισμάτων που χρησιμοποιούνται στις διεθνείς συναλλαγές έθεσε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών κ. Μισέλ Σαπέν. Η Γαλλία είναι εξοργισμένη από το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές επέβαλαν ένα τεράστιο πρόστιμο ύψους 9 δισ. δολαρίων, δηλαδή 6,8 δισ. ευρώ, στη γαλλική τράπεζα BNP Paribas με την κατηγορία ότι παραβίασε το εμπάργκο των ΗΠΑ στις συναλλαγές με Ιράν, Σουδάν και Κούβα. «Εμείς (οι Ευρωπαίοι), όταν για παράδειγμα πουλάμε αεροπλάνα, πουλάμε στους εαυτούς μας σε δολάρια. Είναι απαραίτητο αυτό; Δεν νομίζω. Νομίζω ότι η επανεξισορρόπηση είναι εφικτή και αναγκαία, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στο ευρώ, αλλά και για τα μεγάλα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών, που αντιστοιχούν σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου εμπορίου», δήλωσε ο κ. Σαπέν σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Φαίνεται λοιπόν ότι ωριμάζουν οι συνθήκες για την αμφισβήτηση της μονοκρατορίας του δολαρίου στις παγκόσμιες συναλλαγές. Γεγονός που σηματοδοτεί την έλευση μιας νέας εποχής για την παγκόσμια οικονομία, αφού τελειώνει η περίοδος που ακολούθησε ύστερα από την κατάρρευση των συμφωνιών του Μπρέντον Γουντς και η οποία χαρακτηρίστηκε από την αδιαμφισβήτητη παρουσία του δολαρίου σαν «παγκόσμιου» νομίσματος, τόσο για τις διεθνείς συναλλαγές όσο και για την αποθεματοποίηση. Και όπως δείχνει η ιστορική πείρα, αυτή η νέα εποχή θα επιφέρει βαθύτερες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στις παγκόσμιες ισορροπίες – και όχι μόνο τις οικονομικές… 

Πηγή RizopoulosPost

Σχόλιο ιστολογίου: Το μόνο βέβαιο είναι πως εάν το δολάριο "κινδυνεύσει" να χάσει την παγκόσμια ισχύ του, τότε οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε... "μέτρα" άμεσης προστασίας του, χωρίς να σκεφθούν οποιαδήποτε "δυσάρεστη" συνέπεια για τον υπόλοιπο πλανήτη. Και, όπως είναι γνωστό σε όλους, "η καλύτερη άμυνα είναι πάντα η επίθεση". Έτσι, οι ΗΠΑ αναμένεται να κάνουν επίθεση σε όλα τα μέτωπα, με όλα τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτουν, αφού δεν είναι διατεθειμένες να αναγκαστούν να δίνουν λόγο για την οικονομική - νομισματική τους πολιτική σε κανέναν... Οπότε η "επίθεσή" τους αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βίαιη απέναντι σε οποιονδήποτε θεωρηθεί "αντίπαλος - εχθρός" τους... Στην ανάγκη, ίσως να "δημιουργηθεί" και ένας σημαντικός εχθρός, για να επιβεβαιωθεί το ρητό "ο θάνατός σου, η ζωή μου"...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Σανίδα σωτηρίας στη Χουριέτ που του πλέκει το εγκώμιο και τον αποκαλεί αναπληρωτή πρωθυπουργό, βρίσκει ο Βενιζέλος

Γράφει ο Νίκος Ελευθέρογλου

Σανίδα… σωτηρίας στη «Χουριέτ», την εφημερίδα εκφραστή όλων των τουρκικών κυβερνήσεων και αγαστή συνεργάτη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που έστησε την ιστορία των Ιμίων, βρήκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για να δώσει μία… δροσερή συνέντευξη για τα «καυτά» θέματα.
Και αυτό, την ώρα που ακόμη δεν έχει σβήσει η φωτιά που άναψαν οι δηλώσεις της Κύπριας ευρωβουευτίνας Ελένης Θεοχάρους, η οποία τον κατηγόρησε για τη στάση ουδετερότητας απέναντι στην Τουρκία και λίγες ημέρες μετά τις σοκαριστικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και εκλεκτού του Αναστάσιου Μητσιάλη, που μιλούσε για τουρκοκυπριακό λαό και για αμοιβαίες υποχωρήσεις με τον Αττίλα!

Η… φιλόξενη «Χουριέτ», η οποία δεν χάνει ευκαιρία να αναπαράγει όλες τις εντολές των γερακιών της Άγκυρας, αποκαλεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο αναπληρωτή πρωθυπουργό και του έδωσε βήμα για να εκφράσει την εκτίμηση ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα μπορούσαν «να δημιουργήσουν ένα νέο μομέντουμ για την υπέρβαση των χρόνιων σημείων τριβής» εκφράζοντας την αισιοδοξία του τόσο για το μέλλον των διμερών σχέσεων όσο και για τον σταθεροποιητικό ρόλο που οι δύο χώρες θα μπορούσαν να παίξουν για ολόκληρη την περιοχή!

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τα βρώμικα παιχνίδια της στην περιοχή και κατά του Ελληνισμού, ισχυρίζεται ότι «σε μία στιγμή αβεβαιότητας και περιφερειακής αστάθειας στην ανατολική Μεσόγειο η ελληνοτουρκική συνεργασία είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και θα πρέπει να διαφυλαχθεί, γιατί αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα για όλη την περιοχή», ξεχνώντας τις τουρκικές προκλήσεις, τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και τις… κρουαζιέρες που κάνουν τα τουρκικά πολεμικά στα ελληνικά νησιά!

Συνεχίζοντας τη λογική του Γιώργου Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος έφτασε στο σημείο, την ώρα που η Άγκυρα παραβιάζει συνεχώς την Κυπριακή ΑΟΖ, να προτείνει στους Τούρκους να συνεργαστούμε με «πολιτισμένο τρόπο» σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στην ενέργεια(!) και είδε «νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών»!

Όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι οι Ελληνοκύπριοι περιμένουν μία «θετική απάντηση» από τους Τουρκοκύπριους μετά τις πρόσφατες προτάσεις, λέγοντας:
«Πιστεύουμε, επίσης, ότι θα ήταν θετικό να υπήρχε μία ευνοϊκή απάντηση από τους Τουρκοκυπρίους και την τουρκική πλευρά, στις πολύ εποικοδομητικές προτάσεις που κατέθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για την υιοθέτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, με έμφαση στο άνοιγμα της Αμμοχώστου».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε, τέλος, τη διεξαγωγή τρίτης συνάντησης του Συμβουλίου Υψηλής Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας πριν από το τέλος του έτους.

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»

Προκαλούν οι Τούρκοι, απέναντι στον ανύπαρκτο Σαμαρά και τον «βουβό» Βενιζέλο

Χωρίς να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις της, η Τουρκία κατέθεσε ένα έγγραφο 106 σελίδων στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε επί ελληνικής προεδρίας. Μέσα σε αυτό το έγγραφο γίνεται λόγος για «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία».
Είναι η φράση που προκάλεσε την οργή της Κύπριας ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους η οποία κατηγόρησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών «για απαράδεκτη αδράνεια», που οδήγησε σε πρωτοφανή ρηματική διακοίνωση της Αθήνας προς τη Λευκωσία και που ανάγκασε τον πρόεδρο της Κύπρου να παρέμβει επιχειρώντας να κλείσει το θέμα.

Επισημαίνουν λοιπόν οι Τούρκοι σε αυτό το έγγραφο:
«Μέχρι να βρεθεί μια τελική και ισότιμη λύση στο θέμα της Κύπρου, η Τουρκία δεν μπορεί να δει θετικά την αποδοχή των Ελληνοκυπρίων στους διεθνείς οργανισμούς. Αποδεχόμενη τα αιτήματα των Ελληνοκυπρίων να έχουν πρόσβαση στους Διεθνείς οργανισμούς θα ενίσχυε το εσφαλμένο επιχείρημά τους να εκπροσωπούν την εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία και να τους αποσπά από το σκοπό της διευθέτησης. Η Τουρκία θα δράσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της».
Η Τουρκία αναφέρεται ακόμη και στις πρόσφατες έρευνες που πραγματοποίησε το ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayrettin Pasa το οποίο έφτασε να πλέει 40 μίλια από τις ακτές της Κύπρου, εντός της ΑΟΖ του νησιού.

Στο έγγραφο υποστηρίζουν ότι «ενημέρωσαν τα Ηνωμένα Έθνη για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας όπως αυτά συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην Τουρκία και της Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Συμπληρώνουν δε ότι με το γράμμα που απέστειλαν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών «απορρίπτουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Ελληνοκυπριακής πλευράς».

Τονίζουν ακόμη ότι η θέση της Τουρκίας σε ότι αφορά το Αιγαίο δεν έχει αλλάξει και ότι αυτή η θέση δεν έχει να κάνει τίποτα με την αντίληψη περί «απειλής».

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να συστήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφεύγουν «τον ευαίσθητο όρο απειλή» όταν αναφέρονται στη Θαλάσσια Στρατηγική και στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ορίων στην περιοχή.

Οι επίμαχες διατυπώσεις του τουρκικού εγγράφου εντοπίζονται στη σελίδα 59.
«Εκφράσεις όπως “η ομαλοποίηση των σχέσεων (σσ. της Τουρκίας) με τη Δημοκρατία της Κύπρου” υποφέρουν από ένα θεμελιώδες ελάττωμα. Η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρο το νησί. Μέχρι να βρεθεί μία οριστική και ευθίδικη λύση του Κυπριακού, η Τουρκία δεν μπορεί να δει θετικά την ένταξη των ελληνοκυπρίων σε οποιοδήποτε διεθνή οργανισμό. Η ικανοποίηση των ελληνοκυπριακών αιτημάτων για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς», συνεχίζει το έγγραφο, «απλώς θα ενδυνάμωνε τον ψευδή ισχυρισμό τους ότι εκπροσωπούν τη “νεκρή/εκλιπούσα” Δημοκρατία της Κύπρου και θα αποσπούσε την προσοχή τους από τον στόχο της επίλυσης. Η Τουρκία πρέπει να δράσει ευθυγραμμιζόμενη με τις ευθύνες της».
Η Άγκυρα λέει επίσης ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι από το 1963 και μετά, όταν οι Ελληνοκύπριοι άρχισαν να ισχυρίζονται ότι αποτελούν την Κυπριακή Δημοκρατία, μόνο οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούσαν την εξεύρεση λύσης στο πολιτικό πρόβλημα του νησιού.  
«Η Τουρκία έχει διακηρύξει με τον πλέον ανοιχτό και καθαρό τρόπο την πλήρη υποστήριξή της για ένα συνολικό διακανονισμό στο νησί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση. Και ο διακανονισμός αυτό πρέπει να συνίσταται από μία «ομοσπονδιακή κυβέρνηση και δύο ισότιμα συνιστώντα κράτη» 
όπως προκύπτει από το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η αναφορά της Τουρκίας στην «Τουρκική Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης». Σημειώνουν ότι «παρά το γεγονός ότι είναι Ευρωπαίοι πολίτες αντιμετωπίζουν την άρνηση της εθνικής τους ταυτότητας. Τη μη αναγνώριση του εκλεγμένου Μουφτή. Την εμπλοκή στις θρησκευτικά αυτόνομες περιουσίες, στην έλλειψη ίσης εκπαίδευσης όπως επίσης και στους μειονοτικούς παιδικούς σταθμούς». Και καταλήγουν ότι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στα Δωδεκάνησα και στην εκεί «τουρκική κοινότητα, όπου υπάρχει άρνηση της κατάστασής τους».

Προφανέστατα, όλα αυτά είναι ανύπαρκτα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει γαντζωθεί στην καρέκλα του υπουργού Εξωτερικών, διαπράττοντας συνεχή εγκληματικά λάθη εις βάρος των Ελληνικών εθνικών συμφερόντων και έχει ήδη κριθεί ως επικίνδυνη η οποιαδήποτε παράταση της «διαμονής» του στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών…

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως –σύμφωνα με πληροφορίες- η Τουρκία ζήτησε από την Ε.Ε. να πιέσει την Αθήνα προκειμένου η Ελλάδα να αποχωρήσει –να μην προχωρήσει στην εφαρμογή- του δικαιώματός της για τα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο…

Πηγή Real


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Θυμόμαστε όλοι, κάποιες παραμονές Χριστουγέννων, αυτά που πέρασαν ή τα προηγούμενα, που μας είπαν ότι ''έτσι, για μιά φορά'', ''για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και η αγορά'', θα ανοίξουν τα μαγαζιά κανα δύο έξτρα Κυριακές; 

Που βγαίνανε μετά διάφοροι κυβερνητικοί επιτήδειοι, και διαρρηγνύανε τα ιμάτιά τους πως ''α, πα πα! αποκλείεται να μονιμοποιηθεί το μέτρο για όλες της Κυριακές του χρόνου'';

 Ε! Χθες  με υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, ορίστηκαν σε ποιές περιοχές θα είναι όλα τα μαγαζιά ανοιχτά όλες τις Κυριακές!  Έπεται η ''απελευθέρωση'' του ωραρίου και για την υπόλοιπη επικράτεια! Υπομονή. 

Η απόφαση αυτή, που σύμφωνα με το μνημόνιο, θα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι την 7η Ιουλίου 2014(!!!), θα έπρεπε να  προβλέπει σε ποιές περιοχές θα μπορούν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη, αποτελεί ''προαπαιτούμενο'' για τον επόμενο έλεγχο της τρόικας! 

ΟΛΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ.  ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΞΑΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

 Αυτή είναι η πλήρως δουλική κυβέρνηση Ψευταρά...
Ενός ελάχιστου ανθρώπου που σύμφωνα με τις προεκλογικές του π@παριές,  ''σκίζει τα μνημόνια κάθε μέρα, μέρα τη μέρα, μήνα τον μήνα!'' 

Ο,τιδήποτε αναγγέλλεται σαν προσωρινό, σαν  ''μέτρο της μίας φοράς'', είναι απόλυτα βέβαιο πως σε κάποιο χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί να γίνει μόνιμο!
Κυβερνούν με ψέματα, με πλήρη συσκότιση των προθέσεών τους, με απόλυτη υπακοή στα μνημόνια και τις υπογραφές που οι ίδιοι βάλανε προκειμένου να τους δοθεί η εξουσία.
 
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλλαγής πορείας γι αυτούς.
Όχι γιατί δεν γίνεται, αλλά γιατί δεν θέλουν!
 
Έτσι έχουν υποσχεθεί για το δικό τους συμφέρον ότι θα πράξουν, και έτσι πράττουν.
Όλα κινούνται, αρχίζουν και τελειώνουν, στο συμφέρον τους. 
Στην τσέπη και στην καρεκλίτσα τους!

 Δεν είναι μόνον πως είναι δουλοπρεπείς και προσκηνυμένοι προς τους ξένους τοκογλύφους. 
Είναι και ψεύτες και κουτοπόνηροι προς τον λαό! 

Γι αυτό ακριβώς πρόκειται για προδότες, χωρίς καμία υπερβολή στην χρήση του όρου αυτού.
Και καμία μελλοντική υπερβολή στην τιμωρία τους δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως υπερβολή.
 

Την συμμορία αυτή πρέπει να την σταματήσει η κοινωνία κι ο λαός. Ο πλειοψηφών λαός που υποφέρει.

 Όχι οι γενίτσαροι του 22% της ΠολΑν (ΝΔ), του 8% της Ελιάς (ΠαΣοΚ), και του 6% του παραπόταμού τους!...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Ιφτάρ με την Τουρκία ετοιμάζει ο Μπουτάρης
Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής: "Τα Βαλκάνια σημαίνουν οθωμανικό κράτος"

Καθόλου όμορφα δεν θα νιώσει η πλειονότητα των Θεσσαλονικιών με την ημέρα που στην πόλη τους Τούρκοι θα κάνουν κοινό… ιφτάρ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Κι επειδή η σχέση μας με το Ισλάμ δεν είναι και η καλύτερη, σας ενημερώνουμε:
Ο μήνας Ραμαζάν σηματοδοτεί μία περίοδο πνευματικής περισυλλογής και λατρείας. Οι μουσουλμάνοι πιστοί απέχουν από το φαγητό και το ποτό (νερό ή άλλα υγρά, αφού τα οινοπνευματώδη απαγορεύονται έτσι κι αλλιώς από το Ισλάμ) κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μετά τη δύση του ηλίου η νηστεία μετατρέπεται σε γιορτή, το ιφτάρ.
Κατά το ιφτάρ, ο κόσμος μαζεύεται προκειμένου να «σπάσουν» όλοι μαζί τη νηστεία τους ξεκινώντας παραδοσιακά με χουρμάδες, ενώ επιπροσθέτως σερβίρεται και ποικιλία άλλων πιάτων.

Από τουρκικές εφημερίδες και από τα «Tουρκικά Νέα» μάθαμε ότι σας 22 Ιουλίου θα γίνει κοινό ιφτάρ του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Τουρκία για τους μουσουλμάνους της Θεσσαλονίκης.
Ο γνωστός για τα ανθελληνικά του αισθήματα τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου σε δήλωσή του είπε:
«Στις 22 Ιουλίου, κάνοντας μία αρχή στη Θεσσαλονίκη, θα παραθέσουμε ένα ιφτάρ για τους μουσουλμάνους αδερφούς μας και θα συναντηθούμε μαζί τους. Με τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης αρχίσαμε τις προετοιμασίες για το πρόγραμμα του ιφτάρ. Πρώτα ο Θεός, στις 22 Ιουλίου θα συναντηθούμε με το ιφτάρ με τους μουσουλμάνους αδερφούς μας που ζουν στην Θεσσαλονίκη».
Σχόλιο ιστολογίου: Παρατηρήσαμε πως για τον μισέλληνα τούρκο υπουργό υπάρχει η Θεσσαλονίκη, προφανώς ως μία πόλη λοιπών αγνώστων στοιχείων, που κατοικείται από μουσουλμάνους και προφανέστατα «αιωρείται» (όπως το Καστελλόριζο κατά τον Νταβούτογλου), αφού δεν αναφέρει την χώρα στην οποία ανήκει ως πόλη η Θεσσαλονίκη. Είναι προφανές πως ο μισελληνισμός του Μουεζίνογλου δεν του επιτρέπει να αναφέρει καν το όνομα της Ελλάδας, και φυσικά δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη η αποφυγή αναφοράς στην Ελλάδα, όπως καμία απολύτως έκπληξη δεν μας προκαλεί το ότι ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρης πραγματοποιεί «ιφτάρ» στην Θεσσαλονίκη. 
Απλά, και εξ αφορμής του γεγονότος αυτού, εμείς δύο ερωτήσεις έχουμε προς τον κ. Μπουτάρη (που είμαστε βέβαιοι πως δεν θα τις απαντήσει): 
Πόσοι είναι οι μουσουλμάνοι της Θεσσαλονίκης, τους οποίους τιμά με «ιφτάρ» ο κ. Μπουτάρης και σε πόσες χριστιανικές εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε ως δήμαρχος της Θεσσαλονίκης; 
Επίσης, μπορεί ο κ. Μπουτάρης να μας πει κατά πόσο αυξήθηκαν οι εξαγωγές (προς την Τουρκία) της οικογενειακής του επιχείρησης…;

Πέρυσι, ο κ. Μουεζίνογλου, ευρισκόμενος στη Ροδόπη, όπου γινόταν «ιφτάρ», αποκαλύπτοντας περιχαρής τα μισελληνικά του αισθήματα είχε πει μεταξύ άλλων:
«Μεγαλώσαμε σε αυτά τα χώματα. Η παιδική μας ηλικία σε αυτά τα χώματα πέρασε. Αναμνήσεις και βάσανα σε αυτά τα χώματα τα βιώσαμε. Αλλά η μητέρα Πατρίδα ήταν κάτι το διαφορετικό για εμάς. Το μεγάλο τουρκικό έθνος ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμάς. Πάντοτε εκεί βρεθήκαμε, για να στήσουμε τα όνειρα μας και να θρέψουμε τις ελπίδες μας. Ο δημιουργός χάρισε σήμερα μια ξεχωριστή χαρά και στις δύο πλευρές… Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με πολλούς μας φίλους δημοσιογράφους που έχουν έρθει από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Όσο κι αν εδώ έχουμε ένα χέρι, ένα σκέλος κομμένο, την οδύνη αυτού του σκέλους την κλείνουμε στην καρδιά μας. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ μαζί σας. Μην ανησυχείτε καθόλου, χτες ήμασταν εδώ, σήμερα είμαστε εδώ και αύριο θα είμαστε πάλι μαζί σας. Όπου αυτό το έθνος έχει κάποια παρουσία, όπου έχει ένα ιστορικό παρελθόν, θα βρισκόμαστε και εμείς εκεί. Μακάρι να συνεχίζουμε την πορεία μας με ενότητα, ομοψυχία και εμπιστοσύνη. Εάν σήμερα βρισκόμαστε στην Ραγάδα και επιθυμούμε και αύριο να βρισκόμαστε, τότε χρειάζεται να στηρίξετε δύο χαρακτηριστικά σας. Πρώτον είμαστε μέλη του τουρκικού έθνους. Δεύτερον είμαστε μουσουλμάνοι και μέλη της Ισλαμικής Κοινότητας. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι…».
Αυτά από τον Μουεζίνογλου, χωρίς μέχρι στιγμής να ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την κίνηση αυτή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Δεν έγινε γνωστό αν πρόκειται για απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ποια περιοχή θα γίνει το «ιφτάρ» και περίπου πόσα άτομα θα συμμετάσχουν (σχ. Ιστολογίου: Ή πόσα λεωφορεία θα μετακινήσουν μουσουλμάνους από την Θράκη στη Θεσσαλονίκη).

Η προσφορά γευμάτων, το «ιφτάρ» δηλαδή, θα γίνει στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει το «καραβάνι της αφθονίας», το οποίο –ποιος ξέρει;- του χρόνου μπορεί να βρεθεί και στην Αθήνα.

Σχόλιο ιστολογίου: Επειδή κάποιοι μπορεί να επιμένουν πως πρόκειται για θρησκευτικές δραστηριότητες, για παράδοση η οποία διατηρείται από την πλευρά της Τουρκίας, εμείς σημειώνουμε ένα άλλο, μεγαλύτερης έντασης αλλά και διακρίβωσης των προθέσεων αυτών των «τελετουργιών».
Έτσι, σε τελετή «ιφτάρ» που έγινε στο Μεγάλο Δέρειο στις 2 Ιουλίου 2014, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Τούρκων Ρούμελης ανέφερε πως
"Ευρισκόμενος μαζί σας στα πατρώα εδάφη της Δυτικής Θράκης έλαβα μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μου. Ο ευλογημένος χότζας μου παραβρέθηκε μαζί μας στα εγκαίνια ενός τζαμιού στην Στρώμνιτσα. Εκεί μαζί με τους νέους αδελφούς που είχε φέρει ζήσαμε μια αξέχαστη γιορτή Κορανίου. Όλοι σας είστε άνθρωποι που ζείτε στις καρδιές μας. Είστε αδέρφια μας. Ζείτε πάνω στα εδάφη της πατρίδας. Σας εύχομαι να έχετε μια ζωή με υγεία και ευημερία".
Ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Οσμάν Ιλχάν Σενέρ ευχαρίστησε το Ίδρυμα Τούρκων Ρούμελης για την διοργάνωση του ιφτάρ. Ο Σενέρ είπε :
"Όλοι θέλουν να ανοίξουν την νηστεία τους στα σπίτια τους μαζί με τα παιδιά τους. Όπως βλέπετε όμως οι πολίτες μας άφησαν τη μέρα αυτού του Ραμαζανιού πίσω γυναίκες συζύγους και παιδιά και βγήκαν στα Βαλκάνια. Γιατί ; Μα διότι Βαλκάνια σημαίνει Οθωμανικό κράτος. Όταν στα 1402 μαινόταν στην Ανατολία ο μπελάς του Τιμούρ, το οθωμανικό κράτος βρισκόταν εδώ και οι παππούδες σας το κράτησαν όρθιο. Στο Τσανάκαλε και στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα οι περισσότεροι μάρτυρες μας ήταν από τα Βαλκάνια. Για αυτό το λόγο τα Βαλκάνια είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για εμάς. Εμείς ξέρετε σας αφήσαμε εδώ εσάς τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης χωρίς να σας ρωτήσουμε. Υπογράψαμε την συνθήκη της Λωζάννης που εγγυάται τα δικαιώματα σας. Για αυτό τον λόγο έχουμε μια ευθύνη".
Για να καταλαβαίνουμε ποια νιώθουν σαν πατρίδα οι συγκεκριμένοι κύριοι και που τελικά αποσκοπούν… Εάν κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν πως πρόκειται ΜΟΝΟ για θρησκευτικές και παραδοσιακές τελετές, ίσως το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σωπάσουν. Κι αυτό, όχι μόνο επειδή δεν έχουν ιδέα για τα συμβαίνοντα και τα σχεδιαζόμενα, αλλά λειτουργούν ως άριστες λιπαντές μίας μηχανής που επιτίθεται συστηματικά κατά της Ελλάδας… Και η αναφορά δεν γίνεται τόσο προς τον κ. Μπουτάρη (και των εγνωσμένων συναισθημάτων του προς την Τουρκία), όσο προς τους υπόλοιπους που ψήφισαν και στήριξαν ή και που συνεχίζουν να στηρίζουν (ως συνεργάτες και πολιτικοί σύμμαχοι) τον Μπουτάρ-Αγά, που συνεχίζει ακάθεκτος τον εκτουρκισμό της Ελληνικής συμπρωτεύουσας...

Την ίδια στιγμή, ο εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν έχει να πει ούτε μία λέξη για τον κατήφορο και τον επιχειρούμενο εκτουρκισμό της Θεσσαλονίκης. Προφανώς, δεν θέλει να δημιουργήσει εμπόδια στην εξωτερική πολιτική που ασκεί ο "πρώτος πολίτης" της συμπρωτεύουσας και ούτε φυσικά επιθυμεί να δώσει την εντύπωση (έστω και ως υπόνοια) του "σκληρού" προς την Άγκυρα που από την πλευρά της τον εξυμνεί για την εφαρμοζόμενη εξωτερική πολιτική του...

Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»
Πληροφορίες από "Τουρκικά Νέα", εφημ. «Espresso»


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Αυτό το κράτος, αυτή η συγκυβέρνηση δεν σέβεται τίποτα!  Ούτε το ότι είναι καλοκαίρι…  Παλιά ούτε εκλογές φοβόμαστε ότι θα γίνουν καλοκαίρι, ούτε μέτρα, ούτε τίποτα γιατί οι πολιτικοί μας, αυτοί οι γίγαντες, τι γίγαντες, οι τιτάνες που εργάζονται περισσότερο από ποτέ για να μας σώσουν, σεβόντουσαν τα μπάνια του λαού!!! Αυτές τις κυβερνήσεις είχαμε…  Τώρα ούτε για την …ανάγκη μας δεν μπορούμε να πάμε μπας και συμβεί κάτι που δεν το περιμένουμε! 

Διαβάσαμε χθες λοιπόν ότι συναντήθηκαν πριν από λίγες μέρες στελέχη των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς για να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται σε δύο δημοσιογραφικά συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ καθώς και το MEGA. Τα μπικικίνια, τα μαρούλια, τα δανεικά βρε παιδί μου που έχουν πάρει οι τρεις αυτές εταιρείες από τις Τράπεζες φθάνουν τα 600 μύρια ευρώ!!! Μόλις το 2012 είχε πάρει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA ομολογιακό δάνειο 98 εκατομμύρια ευρώ για το οποίο είχε γίνει έρευνα τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.  

Και η μεν Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έθεσε την υπόθεση  στο αρχείο, οι δε αρμόδιοι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος κατέληξαν στο ότι «Το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι δεν διαπιστώθηκαν παρατυπίες στην πιστοδοτική πολιτική και τις διαδικασίες που ακολούθησαν οι τράπεζες ούτε προς την ανάληψη του πιστωτικού κινδύνου, ούτε προς την παρακολούθησή του». Κάτι που κάνει απολύτως κατανοητό το γιατί η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έθεσε την υπόθεση στο αρχείο… 

Έλα όμως που οι πληροφορίες του ρεπορτάζ που διαβάσαμε αναφέρει ότι το σενάριο που εξετάζουν οι τραπεζίτες  για τις τρεις προαναφερθείσες επιχειρήσεις είναι αυτό της τριπλής συγχώνευσης και περιορισμού του προσωπικού κατά 40%!!! Μόνον τότε λέει οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αντίστοιχο κούρεμα των δανείων!!! Τώρα να είναι αλήθεια αυτά ή κάποιους να τους πείραξε η ζέστη και να τα γράφουν.  

Και ζέστη μεν μπορεί να έχει αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι όπως αναφέρει το ρεπορτάζ σήμερα «υπό το αυστηρό βλέμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και την ανησυχία για το ενδεχόμενο να προκύψουν και νέες κεφαλαιακές ανάγκες από τη νέα άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων θα κινηθούν τους επόμενους μήνες οι εγχώριες τράπεζες. Τα αποτελέσματα του stress test της ΕΚΤ θα δημοσιοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο και όπως αναγνωρίζουν στελέχη τραπεζών, μέχρι τότε οι τράπεζες θα βρίσκονται σε «γκρίζα» ζώνη». Ούτε είναι άσχετη η χθεσινή δήλωση του κεντρικού τραπεζίτη κ. Στουρνάρα ότι θα πρέπει να δίνονται δάνεια μόνο σε βιώσιμες επιχειρήσεις… Κάποιοι φαίνεται να τρέχουν και να μην φθάνουν… 

Τα γεγονότα θα μας αποδείξουν ποιος έχει δίκαιο.  Το σίγουρο είναι ένα.  Ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο με τις τρεις εν λόγω επιχειρήσεις η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα πρέπει να ξανανοίξει τον φάκελο και σε αυτόν να προστεθούν πλέον και οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδας που έβγαλαν λάδι τους άλλους τραπεζίτες! 

Και η χρησιμοποίηση λέξεων της αργκό λίγο πιο πάνω στις αναφορές μας για μπικικίνια και μαρούλια είχε ως σκοπό να καταδείξει ότι για μεν τον «λαουτζίκο» που παίρνει ένα δάνειο για να αγοράσει ένα σπίτι, και δεν μπορεί να το αποπληρώσει τώρα γιατί το κράτος του πήρε και τα σώβρακα, και θα χάσει σε πλειστηριασμό και τους κόπους μια ζωής, αυτός είχε δανειστεί χρήματα από τις Τράπεζες.  Ενώ οι ολιγάρχες με τις τεράστιες προσωπικές περιουσίες δεν πήραν χρήματα από τις τράπεζες, ούτε μπικικίνια, ούτε καν μαρούλια.  Μάλλον «τρίχες» πρέπει να πήραν για αυτό άλλωστε και θα τις «κουρέψουν» τώρα. Τι θέλει πια αυτός ο λαός; Να πληρώσουν και τα δάνεια τους οι επιχειρήσεις ή οι ίδιοι οι ολιγάρχες; Δεν αρκεί που πληρώνει για όλα, και ξαναπληρώνει και ξαναπληρώνει ο λαός…. 
Αλλάζοντας θέμα τώρα,  σημειώνουμε ότι προσωπικά δεν είμαστε λάτρεις βιβλίων με θεωρίες συνομωσίας αλλά όταν το μάτι πέφτει σε άσχετες ειδήσεις που καθρεπτίζουν την σημερινή πραγματικότητα, θέλοντας και μη σου έρχονται στο μυαλό διάφορα…  Και οι θεωρίες συνωμοσίας είναι το λιγότερο.  

Είδαμε λοιπόν στην διαδικτυακή έκδοση του NATO REVIEW, του ηλεκτρονικού περιοδικού της Ατλαντικής Συμμαχίας ένα βίντεο («Was World War I good for medicine?») που αναφερόταν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πως επηρέασε την ιατρική.  Κάποια στιγμή λοιπόν μιλά και ο Υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας και αναφέρεται στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού.  
Αναφέρει λοιπόν ότι μόνον στην ΕΕ μέχρι το 2020 θα υπάρχει έλλειψη 1.000.000 εργαζομένων στον τομέα της υγείας!!! Πόσοι Έλληνες γιατροί και νοσοκόμοι κλπ έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία μόνον; Τον Ιανουάριο φέτος ο αριθμός τους υπολογιζόταν στα 6.000 άτομα!!!  Μόνον από την Ελλάδα… Από μια μικρή χώρα του νότου…  Βρε-βρε πως τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας λύνουν τα προβλήματα άλλων χωρών όπως της Γερμανίας και πριν το 2020  μάλιστα… 

Η ΒΡ μας ενημέρωσε πριν από δύο ημέρες ότι τελειώνουν σε 50 χρόνια τα αποθέματα πετρελαίου…  Λέτε για αυτό τώρα «ξαφνικά» να βρήκαν τόσο φυσικό αέριο ή πετρέλαιο στην Ελλάδα;   

Το έλλειμμα του 2009, το οποίο οδήγησε τη χώρα στα δίχτυα της τρόικας, ήταν αποτέλεσμα μεθοδευμένης διόγκωσης των στοιχείων που είχαν ως συνέπεια την επιβάρυνση του Προϋπολογισμού κατά περίπου 14,7 δισ. ευρώ.  Αυτό είναι το συμπέρασμα έκθεση στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της ΕΛΣΤΑΤ.  Άντε τώρα σε όσους πιστεύουν στις θεωρίες συνομωσίας να βγάλεις από το μυαλό τους ότι όλα δεν είναι φτιαχτά για να μας οδηγήσουν οι «μεγάλοι» εκεί που θέλουν… 

«Ευτυχώς» όμως για εμάς βρήκαν μπροστά τους τους ογκόλιθους της πολιτικής τους Γεώργιο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο… Τώρα γιατί έτσι όπως πάμε με αυτούς τους πολιτικούς θα γίνουμε από ιδιοκτήτες αυτής της χώρας ένοικοι αυτό είναι ένα άλλο θέμα…  Γιατί προς τα εκεί βαδίζουμε ολοταχώς.  Να αγοράσουν οι ξένοι για «μπιρ παρά» τη χώρα μας, δηλαδή σπίτια, επιχειρήσεις, ακτές, θάλασσες, ορυκτό πλούτο ότι υπάρχει και δεν υπάρχει με ατζέντηδες τους ολιγάρχες, οι οποίοι βγάζουν και «το κάτι τις τους» για τις υπηρεσίες τους…  

Το θέμα πια δεν είναι οι πολιτικοί, αλλά ο λαός.  
Οι πολιτικοί έχουμε δει τι κάνουν…  
Το θέμα είναι αν κάποια στιγμή επιτέλους θα αντιδράσει, και πως θα αντιδράσει, ο λαός… 
Μην ξεχνάμε ότι αυτό το προβλέπει και το σύνταγμα μας… 
Αυτό που κάποιοι το κατάντησαν ένα χαρτί λερωμένο με μελάνι…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου