Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

2 Ιαν 2015

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Μετά τη μη ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας από την ελληνική Βουλή, όπως προστάζει το Σύνταγμα, ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο και ανήγγειλε στον Κάρολο Παπούλια, τη διάλυση της παρούσας Βουλής και την προκήρυξη Εθνικών εκλογών για την 25η Ιανουαρίου 2015. Στα πολύ λίγα που κατέγραψαν τα ανοικτά μικρόφωνα, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αναφορά δυο φορές στην Πατρίδα. Ο δε σημερινός ΠτΔ, Κάρολος Παπούλιας αντιφώνησε: «Εύχομαι το καλύτερο για την Πατρίδα μας».

Δυστυχώς, τολμούν αυτοί οι δυο θεομπαίχτες και πατριδοκάπηλοι απερχόμενοι πολιτικοί να μιλούν για Πατρίδα! Τολμούν, και χρησιμοποιούν τον όρο Πατρίδα αυτοί που αποδέχτηκαν η Ελλάδα να γίνει το πειραματόζωο της ΕΕ. Τολμούν, να μιλούν για Πατρίδα αυτοί που μετέτρεψαν την Ελλάδα από ισότιμο εταίρο της ΕΕ σε έναν ανυπόληπτο δανειολήπτη. Που ψήφισαν και ενέκριναν τα Μνημόνια και τους Νόμους της κατάλυσης της Εθνικής κυριαρχίας. Που ψήφισαν και ενέκριναν την κατάργηση της ελληνικής νομοθεσίας και της δικαιοδοσίας των ελληνικών δικαστηρίων υπέρ των δανειστών της Πατρίδος μας. Που ψήφισαν και ενέκριναν δεκάδες αντισυνταγματικούς νόμους με διαδικασίες Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αυτοί οι κατάπτυστοι λοιπόν, ομιλούν για τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Όταν συγκαταλέγονται στους κύριους εκφραστές της απόλυτης επιβολής του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Μιας πολιτικής θεωρίας που έχει ως ακρογωνιαίο λίθο το δόγμα του σοκ ή της θεραπείας σοκ, η οποία βασίζεται στην ιδέα ότι μια οικονομική κρίση ή ένα γεγονός καταστροφής ή πολέμου είναι η ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε ένα κράτος προς όφελος των ολίγων. Που εδράζει την επιτυχία της στο γεγονός ότι ο φόβος και οι ενοχές για τα αποτελέσματα της κρίσης ή της καταστροφής κάνει τους πολίτες ανεκτικούς και απαθείς σε επαναλαμβανόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ακριβώς επειδή πιστεύουν ότι κάτι άλλο χειρότερο έρχεται.

Αυτές οι έρπουσες πολιτικές φυσιογνωμίες δεν είναι εκείνες που αποδέχτηκαν πιστά και υλοποίησαν τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού, μέσω της πειθήνιας υποταγής των εκβιαστικών προσταγών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, του ΔΝΤ και της ΕΕ της Μέρκελ; Δεν είναι οι ίδιες που δημιούργησαν τη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και την αντιμετωπίζουν ακριβώς με πρακτικές του δόγματος του σοκ; Δεν είναι οι ίδιες πανάθλιες μουτσούνες – καρικατούρες που επιδιώκουν μέσω αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην Ελλάδα, να επιβάλουν μαζί με άλλους όμοιούς τους παγκόσμια, την επιβουλή ενός νέου ακραίου καπιταλισμού της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο;

Αυτός, ο νεοφιλελευθερισμός που γεννήθηκε ως ιδεολογική και πολιτική αντίληψη τη δεκαετία του ’40 από τον Οικονομολόγο Μίλτον Φρίντμαν, γιο Ουγγροεβραίων μεταναστών, βασίζεται στο δόγμα για περισσότερο ελεύθερη αγορά, δηλαδή περισσότερο καπιταλισμό και λιγότερο κράτος. Για τον λόγο αυτό μαρξιστές διανοητές θεωρούν τον νεοφιλελευθερισμό ως το μέσον μετάβασης των κοινωνιών στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό. Αυτή την ιδεολογία της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των ελεύθερων αγορών, πολλοί οικονομολόγοι την ονόμασαν «ο καπιταλισμός της καταστροφής».

Οσονούπω, το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού διατυμπάνιζε ψευδώς, πως η παγκόσμια επιβολή του κινήματος θα ήταν ειρηνική. Αντίθετα, επανειλημμένα εκμεταλλεύτηκε τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλει τις ακραίες πολιτικές του. Ο νεοφιλελευθερισμός έβαλε τις βάσεις στις ΗΠΑ μετά την πτώση της προεδρίας του Κάρτερ, επί προεδρίας Ρόλαλντ Ρίγκαν (ο Φρίντμαν ήταν βασικός οικονομικός σύμβουλός του) και την ανάληψη της διοίκησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων από τον Πολ Βόλκερ. Η επιτυχία της πολιτικής Βόλκερ άνοιξε το δρόμο για την παγκόσμια απήχηση και υιοθέτηση των ιδεών του Νεοφιλελευθερισμού. Όπως επίσης, στη Μεγάλη Βρετανία επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία εφάρμοσε πιστά έναν άκρατο νεοφιλελευθερισμό και γιαυτό της αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός της «σιδηράς κυρίας». Στο πλαίσιο αυτού του νεοφιλελευθερισμού έγινε και ο πόλεμος στα νησιά Φώκλαντ. Αυτή η ισοπεδωτική πολιτική του νεοφιλελευθερισμού προκάλεσε και τη γενική απορύθμιση των αγορών και την οικονομική κρίση του 2008. Συνεπώς, στόχος του νεοφιλελευθερισμού και των εξουσιοδοτημένων εργαλείων τους είναι μετά την απόλυτη εξαθλίωση των πολιτών και την πώληση σε τρίτους της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, ο τεμαχισμός της πατρίδας μας σε μικρά κρατίδια, δηλαδή η κοσοβοποίησή της.

Ωστόσο, αυτοί οι πολιτικοί λύκοι ενδεδυμένοι με μανδύα αρνιού, διατυμπανίζουν πως είναι Πατριώτες και τις πράξεις τους οδηγεί το συμφέρον της Πατρίδος! Αλλά τι δουλειά έχουν οι νεοφιλελεύθεροι με την Πατρίδα; Γιατί, Πατρίδα είναι η προάσπιση της γης των προγόνων μας. Της γης που προασπίσθηκαν με το αίμα τους, μένοντας πιστοί στην φιλοπατρία τους, που πρώτοι οι Έλληνες ανάπτυξαν στα πέρατα του κόσμου ως ανώτερη αρετή. Γι΄ αυτό και όλοι οι πόλεμοι του Ελληνισμού ήταν αμυντικοί και έγιναν για την ανάκτηση ή την προάσπιση της Ελευθερίας, όπως η Επανάσταση του ΄21 ή ο πόλεμος κατά του φασιστικού άξονα το ΄40.

Γιατί οι πραγματικοί Έλληνες, αγαπούν την Πατρίδα τους, δεν την παραδίδουν βορά στα αρπαχτικά όρνεα των δανειστών τοκογλύφων.
Γιατί, η μήτρα της Ελληνίδας μάνας γεννά Σπαρτιάτισσες, οι οποίες θα παραδίδουν την ασπίδα στα παιδιά τους παροτρύνοντάς τα «ή ταν ή επί τας».
Γιατί, γεννά Σουλιώτισσες, οι οποίες θα σέρνουν το χορό του Ζαλόγγου προκειμένου να μην υποταχτούν στον κατακτητή.
Γιατί, γεννά γυναίκες Ηπειρώτισσες «ξαφνιάσματα της φύσης, εχθρέ γιατί δεν ρώτησες ποιον πας να κατακτήσεις».
Γιατί, γεννά Κολοκοτρωναίους, Καραϊσκάκηδες, Μποτσαραίους.
Γιατί γεννά Φεραίους που θα βροντοφωνάζουν «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή».
Γιατί, όσοι αγαπούν την Πατρίδα τους, όταν αυτή κινδυνεύει προτάσσουν το “ίτε παίδες Ελλήνων”.
Στέλνουν μήνυμα στον εχθρό λέγοντας: “μολών λαβέ”. Δεν νοιάζονται για το πλήθος του εχθρού και βροντοφωνάζουν “αέρα”!
Γιατί, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΝΩ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ – ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ.

Συμπερασματικά, Σαμαρά, Παπούλια και όλοι οι όμοιοί σας, χωνέψτε το καλά. Ο ελληνικός λαός θα σας στείλει οριστικά στον Καιάδα της λήθης και δεν θα επιτρέψει περαιτέρω να μας κυβερνούν «τα άλαλα και τα μπάλαλα» (προφητεία του ιεραπόστολου της Ορθοδοξίας Κοσμά του Αιτωλού).

Επικεφαλής κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία”
Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Κλεισθένης
Ο λόγος για την κάθε μέρα και περισσότερη ενασχόληση με την Παπανδρεολογία.
Τα ΜΜΕ, εσωτερικού και εξωτερικού, μας προβάλουν το κόμμα που θα ιδρύσει ο Γιώργος Παπανδρέου σαν κάτι πολιτικά συνταρακτικό. Προσθέτουν και "ευσεβείς" πόθους για μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ύπαρξης του Παπανδρεϊκού κόμματος. Ακόμη προπαγανδίζουν ότι τον Γιώργο Παπανδρέου θα τον ακολουθήσουν και πολλά κοινωνικά κινήματα. 

Τα λεγόμενα κινήματα, οικολογικά, κοινωνικά, ανθρωπιστικά κτλ δεν είναι σε θέση να "επιβάλουν" στους υποστηρικτές τους την υπερψήφιση του ενός ή του άλλου κόμματος που δηλώνουν ότι υποστηρίζουν. Οι δεσμοί ανάμεσα στα μέλη τους και τις ηγεσίες είναι πολιτικά χαλαροί.

Τα κόμματα, όπως έχω ξαναγράψει, δεν έχουν τύχη στο πολιτικό σκηνικό αν δεν εκφράζουν πολιτικά μερίδα της κοινωνίας.

Έχουμε δει στο πρόσφατο αλλά και το απώτερο παρελθόν, κόμματα να φαίνονται, ιδιαίτερα στις δημοσκοπήσεις, ότι παίρνουν ένα μεγάλο ή υπερβολικά μεγάλο ποσοστό. Η συνέχεια όμως είναι εντελώς αντίθετη.

Είδαμε παλιότερα το κόμμα του Αβραμόπουλου, αργότερα την ΔΗΜΑΡ και πρόσφατα το "ποτάμι".
Κόμματα με μεγάλα προεκλογικά δημοσκοπικά ποσοστά που εξαφανίστηκαν και εξαφανίζονται απ' τον πολιτικό χάρτη.

Εξαίρεση ίσως αποτελεί το κόμμα της χρυσής αυγής. Το συγκεκριμένο κόμμα εκφράζει εκτός απ' την δυσαρέσκεια των πολιτών για το πολιτικό προσωπικό και τους αντικομμουνιστές, τους πρώην βασιλόφρονες, τους πρώην χουντικούς και άλλα περίεργα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας. 

Σίγουρα όμως, αν όχι σ' αυτές τις εκλογές, στις επόμενες το κόμμα Χ.Α θα είναι παρελθόν. Η αναγκαστική επάνοδος της Ν.Δ στις σταθερές της ιδεολογικοπολιτικές βάσεις θα εξαϋλώσει αυτό το φασιστικοναζιστικό μόρφωμα.

Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά πολύ της Ν.Δ και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η διαφορά θα βαίνει αυξανόμενη. Το ρεύμα του νικητή θα παρασύρει, ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα,  ακόμη πιο πολλούς.

Η απόφαση των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ για αποκλεισμό απ' τα ψηφοδέλτια του κόμματος όσων από άλλους κομματικούς σχηματισμούς ήθελαν να συμμετέχουν έχει δύο αναγνώσεις.

Η πρώτη είναι:

Η "μονολιθικότητα" ενός κόμματος του κάνει καλό υπό την έννοια ότι το παρουσιάζει σαν πιο σταθερό και εμπιστεύσιμο. Ευνοεί την συσπείρωση των οπαδών του και "κόβει" τις πιθανές διαρροές. Διαφορετικά θα φαινόταν σαν τυχοδιωκτικό.

Η δεύτερη είναι:

Το κόμμα θα χάσει μερίδα ψήφων που θα έφερναν οι υποψήφιοι που προέρχονται από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε εδώ είναι ότι οι ψηφοφόροι δεν ακολουθούν πάντα και σε μεγάλο αριθμό τις τυχόν μετακινήσεις των πολιτικών.

Αν δεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απ' την μία χάνει τότε απ' την άλλη κερδίζει. Τα προπαγανδιστικά παιγνίδια δεν είναι σε θέση να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Εκείνο πάντως που πρέπει να προσεχθεί είναι ο λίγος χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές. Εδώ μερικοί στηρίζουν ότι ένα κόμμα Παπανδρέου ίσως να έχει κάποια επιτυχία. Ξεχνούν όμως ότι τα όσα συνέβησαν επί της πρωθυπουργίας Παπανδρέου είναι πρόσφατα. Εντάξει, ξεχνάμε αλλά όχι και τόσο...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Εξέλιξη που δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός

Απαντήσεις υπάρχουν, αλλά τις αντιμετωπίζουν φοβικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αυτό συμβαίνει, γιατί φοβικό είναι το ίδιο το πλέγμα πάνω στο οποίο φρόντισε να δομήσει συνολικά την πολιτική του τακτική στα πλαίσια μιας αμφιλεγόμενης στρατηγικής μπροστά στις εκλογές αλλά και σε κυοφορούμενες διεργασίες στην Ευρώπη… 

Του Κ. Κυριακόπουλου 

Το πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ατολμίας, που δεν εκδηλώνεται μονάχα στην επικοινωνία, αλλά κατά μείζονα λόγο θα εκφραστεί στην πολιτική πρακτική, είναι να τροφοδοτείται με άλλοθι και υποκριτική επιχειρηματολογία το δίδυμο του δωσιλογισμού που οδήγησε τον τόπο στην απόλυτη εξαθλίωση.

Και είναι προφανές πως αυτή η πολιτική ατολμία, έχει τις επιπτώσεις της και στην κοινωνική αφύπνιση και αντίσταση, την οποία ουδείς προετοιμάζει, αλλά και στην πιθανολογούμενη δρομολόγηση πολιτικών συμμαχιών, την οποία ουδείς διευκολύνει με την ερμαφρόδιτη στάση και πρακτική του. 

Τι αντιπαραθέτουν λοιπόν σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση τρομολαγνείας που συντονίζουν τα επιτελεία των συγκυβερνώντων συνεπικουρούμενα από τα δεκανίκια των ΜΜΕ;
Την υπεκφυγή και την ασάφεια, εκεί που απαιτείται κατηγορηματικότητα και επιθετικότητα στις απαντήσεις. Αποδέχονται εν πολλοίς ως δεδομένη την πιθανότητα να αρνηθούν οι συμμορίες της Ευρώπης κάθε διάλογο για διαφορετικής φυσιογνωμίας ρυθμίσεις, και κανείς δεν τολμά να θέσει το αυτονόητο ερώτημα: 
«Έχουν συμφέρον οι εταίροι και δανειστές να αρνηθούν τη συζήτηση επί της ουσίας, αν νοιώσουν ότι απέναντί τους έχουν μια αποφασισμένη κυβέρνηση, και όχι μια παρέα ανδρεικέλων πρόθυμων να απαντούν με ένα «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» σε οτιδήποτε τους ζητηθεί;»

Τι αντιπαραθέτουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο εκβιαστικό ερώτημα της ένοχης συγκυβέρνησης για την εμφανιζόμενη ως υποχρέωση ύψους 7,5 δις για πληρωμές που εκκρεμούν την αμέσως επόμενη περίοδο; 

Τη φοβική απόπειρα μαγειρέματος με τους κωδικούς των ΕΣΠΑ, πράγμα που και τα ΕΣΠΑ θα αποστερήσει από τους όποιους τομείς της οικονομίας έχουν πρόσβαση σε αυτά, αλλά και τα θησαυροφυλάκια των συμμοριών θα τροφοδοτήσει με σπαρταριστό χρήμα και μάλιστα ανέξοδα. 

Κανείς τους δεν τολμά να αντιστρέψει το συλλογισμό, λέγοντας το απλούστερο και καθ όλα αυτονόητο:
Ας τολμήσουν οι συμμορίες της Ευρώπης να αρνηθούν να χρηματοδοτήσουν την αποπληρωμή των οφειλών όπως ήδη έχουν δεσμευθεί μέσα ακόμη και από αυτά τα κατοχικά μνημόνια, και ας πάνε στα κοινοβούλιά τους να λογοδοτήσουν γι αυτή τους την επιλογή. 

Μια τέτοια πράξη, όχι μονάχα δε συνιστά «πιστωτικό γεγονός» που καθιστά υπόλογη την Ελλάδα, αλλά αντίθετα συνιστά μια πειρατική κίνηση εκ μέρους των «δανειστών» ικανή να αποδομήσει προς όφελος της Ελλάδας το σύνολο των κατοχικών συμφωνιών που προσυπέγραψαν οι δουλικές κυβερνήσεις των ανδρεικέλων.

Τι απαντούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικοινωνιακές προκλήσεις που δέχονται από τα φερέφωνα του δωσιλογισμού, στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν το κατοχικό πρόγραμμα της εθνικής υποτέλειας, ως δήθεν δικαίωμα των κοινοβουλίων των άλλων χωρών να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να επανεισπράξουν αυτά που «δάνεισαν» στην Ελλάδα; 

Απαντούν με ένα ρεσιτάλ αθλιότητας και ατολμίας, που σε τελευταία ανάλυση καθαγιάζει τις βρώμικες επιλογές των ηγεσιών της Ευρώπης να μεταφέρουν στις πλάτες των κοινωνιών τους τις επισφάλειες των Ευρωπαϊκών τραπεζών.
 • Αντί να αρπάξουν την πρώτης τάξεως ευκαιρία που τους δίνεται και να δηλώσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές πως η πρώτη διεθνής πράξη μιας κυβέρνησης που δε θα είναι υποταγμένη στην κατοχική λογική, θα είναι η ανάληψη διεθνούς πρωτοβουλίας, μέσα από την οποία θα αποκαλυφθεί πλήρως η προδοσία που έγινε σε βάρος των λαών, μέσα από την οποία φορτώθηκε στις πλάτες τους μια επισφάλεια που δεν ήταν δική τους, μόνο και μόνο για να σωθούν από τη χρεοκοπία οι βουλιμικοί τραπεζίτες…
Επιλέγουν δυστυχώς να καταφεύγουν σε μισόλογα, προσφέροντας άλλοθι στον εθνικό Εφιάλτη Βενιζέλο, να εμφανίζει ως έργο εθνοσωτήριο μια κορυφαία εθνική προδοσία, η οποία μόνο με την εσχάτη των ποινών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. 

Δυστυχώς αλλά αυτή η καραμπινάτη πρακτική αυτοεγκλωβισμού ενός κόμματος στη φοβική, ερμαφρόδιτη και άτολμη πολιτική στρατηγική του, δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί χωρίς δραστικές πολιτικές αποδράσεις στη φιλοσοφία μιας διαφορετικής πολιτικής αντίληψης, με την κοινωνία πρωταγωνιστή για πραγματικά ριζοσπαστικές πολιτικές ανατροπές που θα τροφοδοτήσουν γενικότερο ντόμινο στην Ευρώπη. 

Πηγή «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ!  Υπόσχεται  <blockquote> "Αμεση ενίσχυση της Αγοράς με 5δις από το ΕΣΠΑ" "Αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις μέσα στο 2012 με 4,5δις ευρώ από την δανειακή σύμβαση" "Σταθεροποίηση της οικονομίας. Επιστροφή στην ανάπτυξη" "Δημιουργία 120.000 εως 150.000 νεων θέσεων εργασίας τον πρώτο χρόνο"</blockquote> https://www.youtube.com/watch?v=8UVzUA4gq6k

 «Δημιουργία 150.000 θέσεων εργασίας το πρώτο χρόνο»
 
 Το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ!

Υπόσχεται
 •  «Αμεση ενίσχυση της Αγοράς με 5δις από το ΕΣΠΑ»
 •  «Αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις μέσα στο 2012 με 4,5δις ευρώ από την δανειακή σύμβαση» 
 •  «Σταθεροποίηση της οικονομίας. Επιστροφή στην ανάπτυξη» 
 •  «Δημιουργία 120.000 εως 150.000 νεων θέσεων εργασίας τον πρώτο χρόνο» 
 ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΤΟ 2012! ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟ!
  netakias

  Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
   

  Το πιό ολέθριο σφάλμα του έκανε το ''σύστημα'' όταν (εξ ανάγκης) επέβαλλε την δημιουργία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠαΣοΚ.

  Ένα σφάλμα που έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες να αντιληφθούν με σαφήνεια τί κρύβοταν τόσα χρόνια πίσω απ' τις μάσκες.

  'Εδωσε ακριβώς την εικόνα του, όπου τα τόσα χρόνια τού ''πολέμου'' μεταξύ των δύο μεγάλων -τότε- κομμάτων εξουσίας, αποδείχτηκαν ότι ήταν ένα στημένο παιχνίδι, μία μπαρούφα, μιά σαπουνόφουσκα, πουκάμισο αδειανό.

  Μία απάτη επιβεβλημένη από το σύστημα διαπλοκής και εξάρτησης, που αν όχι απ' το 1981, τουλάχιστον από το 1990 εξουσιάζει την χώρα.

  Μετά τις εκλογές του 2012 και τα αναγκαστικά αποκαλυπτήρια της αλήθειας, έγινε και στον τελευταίο ''αθώο'' πολίτη φανερό αυτό που έπρεπε να είχε ήδη αντιληφθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν, πως δηλαδή τα δύο κόμματα ήταν μία και η αυτή αντανάκλαση σε καθρέφτη. Με λίγες παραλλαγές στο ήθος και στην τακτική, αλλά όμοια, ίδια, και με κοινά αφεντικά και προορισμό.

  Τώρα, στις λίγες μέρες που μεσολαβούν μέχρι τις εκλογές, με βία, σπουδή, αλλά και με πραγματική βία -αυτή που εκπηγάζει από την προπαγάνδα και την δικτατορία των καθεστωτικών ΜΜΕ...
  Το ''σύστημα'' θα προσπαθήσει πάση θυσία να κρύψει αυτή την αλήθεια...
  Να ράψει την παρθενιά της χαμένης του τιμής...
  Κοιτώντας ή δείχνοντας αλλού...
  Και φορτώνοντας τα δικά του εγκλήματα εις βάρος της χώρας και του λαού (αυτά που ήδη έπραξε, αλλά και αυτά που σκοπεύει να διαπράξει) στις πλάτες τρίτου ή τρίτων.

  Τώρα που η αλήθεια χάσκει μπροστά μας σαν ανοιχτός οχετός, θα πειστούν μόνον αυτοί που θέλουν να πειστούν.
  Θα φοβηθούν μόνον όσοι τους συμφέρει να ''φοβηθούν''.

  Το blog λυπάται για την διαπίστωση, αλλά στις εκλογές που έρχονται...
  Αυτοί που θα ξαναφηφίσουν ΝΔ ή ΠαΣοΚ,
  Θα είναι ή παντελώς ηλίθιοι, πραγματικά πνευματικώς καθυστερημένοι,
  Ή άνθρωποι που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω απ' την πατρίδα,
  Δηλαδή ανθέλληνες!...  Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


  Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

   

  5 έως 6 έδρες «παραδίδονται» σε τουρκόφρονες του DEB

  Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

  Ραγδαίες οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή (και ακόμη περισσότερο στο παρασκήνιο) της Θράκης και συγκεκριμένα στους δύο «φλέγοντες» νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. Ενώ τα κόμματα έχουν ήδη αρχίσει να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους, το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, με κινήσεις που δεν εκθέτουν την Ελληνικότητα της Θράκης, δείχνει πως έναντι του κομματικού οφέλους (και την προσωπικής πολιτικής διάσωσης του Αντώνη Σαμαρά) η έννοια της λέξης πατρίδα «συμπιέζεται» δημιουργώντας πλείστα όσα τεράστια προβλήματα στο μέλλον της Ελληνικής Θράκης.
  Έτσι, πολύ καλά πληροφορημένες πηγές μας ενημερώνουν πως στο ν. Ροδόπης η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε συνεργασία με το εθνικιστικό κόμμα τουρκοφρόνων (KIEΦ – DEB) και θα συμπεριλάβει υποψήφιο τουρκόφρονα στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος.

  Στο νομό Ξάνθης τόσο η υποψηφιότητα Μάντατζη στο ΠΑΣΟΚ, αλλά κι ενός ακόμη μουσουλμάνου στη Νέα Δημοκρατία (δικηγόρος, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με το ΚΙΕΦ – DEB και ήταν ένας εκ των τριών που κατέθεσε στον Άρειο τα έγγραφα νομιμοποίησης του κόμματος των τουρκοφρόνων), αποτελούν «στρατηγικές» κινήσεις τόσο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας του «πατριώτη» Σαμαρά, όσο και από την πλευρά του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, που με αυτόν τον τρόπο διεκδικεί ξεκάθαρα 5 έδρες (επί συνόλου 6) στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, ενώ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο οι νομοί Ξάνθης και Ροδόπης να εκπροσωπούνται ΜΟΝΟ από μουσουλμάνους, εάν κατορθώσει το ΠΑΣΟΚ να μπει στη Βουλή και εάν γίνει κατορθωτός ο απόλυτος διαμοιρασμός ψήφων από το τουρκικό προξενείο.

  Είναι πλέον προφανέστατο πως η ανάγκη ψήφων, οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, σε επιλογές υποστήριξης των τουρκικών σχεδιασμών, δημιουργώντας το πρωτοφανές, δηλαδή την αγαστή συνεργασία του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, με την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου οι νομοί Ξάνθης και Ροδόπης να χαρακτηριστούν επισήμως (και με τη βοήθεια της Ελληνικής κυβέρνησης) ως... "τουρκικοί"!!!

  Σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις, γίνεται, πλέον απολύτως κατανοητό πως για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και για τους «υπεύθυνους» της Νέας Δημοκρατίας (τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό – τοπικό επίπεδο) η προστασία του κόμματος υπερτερεί από το καθήκον προς την πατρίδα.
  Από την πλευρά μας, θεωρούμε πως σε αυτές τις εκλογές (και ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο) θα πέσουν πολλές μάσκες...

  Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

  Διαβάστε επίσης: Ο Σαμαράς υποσχέθηκε τουρκική μειονότητα στην Ελληνική Θράκη

  Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
   

  Σύμφωνα με πάρα πολύ καλές πληροφορίες μας, σήμερα το πρωί έγινε συμφωνία μεταξύ των ΑΝΕΛ με συγκεκριμένο υποψήφιο. Πρόκειται για κίνηση – ματ, αφού η συγκεκριμένη υποψηφιότητα αποδεικνύει έμπρακτα την επιθυμία των ΑΝΕΛ να αλλάξουν την δομή του πολιτικού σκηνικού της χώρας.

  Την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, στην Ξάνθη, ο Πάνος Καμμένος μαζί με τον Τέρενς Κουίκ, θα ανακοινώσει τους υποψηφίους του νομού και είμαστε βέβαιοι πως ιδιαίτερα το «νέο πρόσωπο» θα προκαλέσει αναταράξεις στους κομματικούς μηχανισμούς της περιοχής.

  Από όσα εμείς γνωρίζουμε, κανένας υποψήφιος των "μεγάλων κομμάτων" δεν θα θελήσει να βρεθεί αντιμέτωπος με τον συγκεκριμένο υποψήφιο των ΑΝΕΛ στα τηλεοπτικά πλατώ...


  Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου