Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

17 Ιουν 2011

  • Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία, που την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί
30 χρόνια κυβέρνησαν, και δεν πρόκαναν, παρά το ότι είχαν συμβόλαιο μαζί μας

-να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες
-να εθνικοποιήσουν τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας
-να κάνουν ανάπτυξη
-να βγουν από το ΝΑΤΟ
-να βγουν από την ΕΕ (είχαν υποσχεθεί και δημοψήφισμα)
-να καταργήσουν τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ
-να καθιερώσουν την απλή αναλογική
-να σταματήσουν τον κρυφό υπερδανεισμό του δημοσίου
-να διασφαλίσουν τα σύνορα με βάση τις διεθνείς συμβάσεις
-να… να… να…

Και όλα τα είχαν υποσχεθεί. Επαιξαν με τη λαχτάρα ενός ολόκληρου λαού να δει προκοπή. Και τον πρόδωσαν με τον πιο ελεεινό τρόπο. Τον πρόδωσαν συμμαχώντας με τους χειρότερους εχθρούς του. Με τους αιμοπότες του. Και τώρα αυτούς τους εχθρούς του λαού έχουν συμμάχους.

Αποδείχθηκαν οι χειρότεροι ολιγάρχες που μας κυβέρνησαν ποτέ.

Το ΠαΣοΚ ήταν το μεγαλύτερο δυστύχημα που συνάντησε στον δρόμο της η ελληνική κοινωνία. Την διέφθειρε και την μόλυνε μ’ έναν τρόπο που θα πάρει δεκαετίες για να γιατρευτεί.

Το σύνολο των ανώτερων και ανώτατων στελεχών του είναι ένοχο για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη. Είναι ένοχο για τα μεγαλύτερα ψεύδη, για το πιο ελεεινά ψεύδη στον ελληνικό λαό, με μόνο σκοπό ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ την ψήφο του. Κλέφτες της πολιτικής ισχύος των πολιτών είναι. Και θα έπρεπε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ να βρίσκονται ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.

Οι επίγονοι και οι νεώτεροι οπαδοί του ΠαΣοΚ, που μάλλον δεν τα ξέρες ή δεν τα θυμάστε καλά, και έχετε και πολύ “αριστερή φρασεολογία” έτοιμη στο τσεπάκι σας, τυπώστε το “Συμβόλαιο με το Λαό”, που θα μένει για να σας ντροπιάζει αιώνια, αν έχετε την τόλμη βγείτε στις πλατείες των Αγανακτισμένων να το μοιράσετε στον κόσμο. Αυτό το πράγματι επαναστατικό κείμενο.

Τολμήστε. Για να δείτε την οργή του λαού στα μάτια των ανέργων, των κατεστραμμένων επιχειρηματιών, των νέων χωρίς μέλλον, των γερόντων με την λειψή σύνταξη και τα λειψά φάρμακα, των πελατών του ανύπαρκτου ΕΣΥ, της ανύπαρκτης εθνικής ασφάλισης και του φθηνού φαρμάκου. Και του φθηνού ψεύδους των ΠαΣοΚικών ροκ σταρ του μακρινού και του κοντινού παρελθόντος.

Τολμήστε.

Γιατί μάλλον δεν έχετε ιδέα για το τι έχει κάνει το “σοσιαλιστικό σας κίνημα” στην έρμη αυτή πατρίδα.

Που μου ‘χετε ακομη ελπίδες σε μαγειρευτές του Συντάγματος και σε διαγραφείς των ιστοσελίδων τους.

Θραξ ο Αναρμόδιος

ΥΓ. Ιδού κύριοι το ΠαΣοΚικό ψεύδος σε ένα και μόνο έγγραφο, υπό την μορφή “Συμβολαίου με τον Λαό” μάλιστα. Πού να μην ήταν και συμβόλαιο δηλαδή!

“Εκπροσωπούμε και εκφράζουμε τα συμφέροντα όλων των μη προνομιούχων Ελλήνων. Οι αγρότες, οι εργάτες, οι μισθωτοί, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι μικρομεσαίοι, οι επιστήμονες, οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες, καθώς και οι νέοι και οι γυναίκες είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από την ξένη και ντόπια οικονομική ολιγαρχία.

H θέση της χώρας μας στην περιφέρεια του παγκόσμιου καπιταλισμού, που παγιώνεται με την ένταξη στην E.O.K. ευνοεί το μεγάλο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο να καταπιέζει όλο και περισσότερα στρώματα του Λαού μας, κάθε μέρα και πιο στυγνά. H κρίση του καπιταλισμού δεν αφήνει περιθώρια εξαιρέσεων, δεν προσφέρει πια δυνατότητες στην άρχουσα τάξη να εικχωρεί δήθεν προνόμια και να καλλιεργεί διαιρέσεις.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 2)

“Δεν νοείται Σοσιαλισμός χωρίς την έντονη καθημερινή παρουσία του Λαού, δίχως τελικά την άσκηση της εξουσίας από τον ίδιο το Λαό. Καμιά απόφαση, που αφορά επιλογές για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων είτε πρόκειται για την Εθνική Ανεξαρτησία, είτε πρόκειται για την Κοινωνική Απελευθέρωση, – δε μπορεί να προχωρήσει, αν δεν έχει την πλατιά λαϊκή συναίνεση και δεν μπορεί να υλοποιηθεί δίχως τη λαϊκή συμμετοχή και πρωτοβουλία.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 12)

“Παράλληλα, η εξυγίανση και ο εκδημοκρατισμός του δημοσίου τομέα καθώς και η κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας απελευθερώνουν και κινητοποιούν το δυναμικό των μικρομεσαίων, και προωθούν την ανάπτυξη της χώρας για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 16)

“Yπήρξε τεράστια κατασπατάληση πόρων, ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και καταστροφή του περιβάλλοντος. Στο βωμό της κερδοσκοπίας παραμελήθηκε η ικανοποίηση των συλλογικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών. H υπερτροφική ανάπτυξη της Aθήνας και η ερήμωση της υπαίθρου, συνοδεύτηκαν από αποδιοργάνωση του παραγωγικού δυναμικού στις περιφέρειες. H βιομηχανική ανάπτυξη καθοδηγήθηκε από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, έγινε θελημένα απρογραμμάτιστα και ασυντόνιστα σε βάρος της Ελληνικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και σε ανταγωνισμό με τους άλλους τομείς της οικονομίας και κύρια της γεωργίας.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 18)

“H πλήρης απογραφή και κοινωνικά υπεύθυνη εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων και η αξιοποίηση των δικών μας πόρων και η αξιοποίηση του ανθρώπινου Ελληνικού δυναμικού, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, θα συνοδεύονται από συστηματική επιστημονική έρευνα· μια έρευνα που θα βοηθά τη σωστή επιλογή και αφομοίωση ξένης τεχνολογίας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας εθνικής τεχνολογίας.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 20)

“Βασικός μοχλός για την πραγματοποίηση της αυτοδύναμης και ισόρροπης αναπτυξιακής πολιτικής του ΠA.ΣO.K. θα είναι ο Δημοκρατικό Προγραμματισμός. Mε το Δημοκρατικό Προγραμματισμό θα εξασφαλιστεί η αποφασιστική συμμετοχή του Λαού στις αποφάσεις, που αφορούν στην κατάρτιση, εφαρμογή και έλεγχο του αναπτυξιακού προγράμματος, δηλαδή σ’ όλες τις αποφάσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα και το μέλλον του. Ταυτόχρονα η λαϊκή συμμετοχή σημαίνει πλατιά αποκέντρωση των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, που θα δίνει τη δυνατότητα να παίρνονται αποφάσεις σε διάφορα επίπεδα από τον ίδιο το Λαό, τους εκπροσώπους και τις οργανώσεις του.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 26)

“H ριζική αντιμετώπιση του ανοίγματος ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών, πέρα από την αναγκαία λήψη μέτρων για τις εισαγωγές, προϋποθέτει τόνωση και αναδιάρθρωση των επενδύσεων υψηλής αποδοτικότητας που δημιουργούν, με τη σειρά τους, νέες θέσεις απασχόλησης. H κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και ιδιαίτερα το πρώτο άμεσο μέτρο της κοινωνικοποίησης του πιστωτικού συστήματος, των Τραπεζών, απελευθερώνει και κινητοποιεί το τεράστιο δυναμικό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τους μικρομεσαίους, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βήμα δεσμευτικό για την πορεία προς το Σοσιαλιστικό Μετασχηματισμό.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 32)

“Βασικός, στρατηγικής προσανατολισμός μας είναι η διάλυση και των δύο ψυχροπολεμικών μπλοκ: του NATO και του Συμφώνου της Bαρσοβίας. Σ’ αυτή μας τη στρατηγική εντάσσουμε και την αποχώρηση της χώρας μας απ’ την Ατλαντική συμμαχία.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 48)

“H αντιμετώπιση της κρίσης του Αιγαίου δεν επιδέχεται διαταγμούς και παλινδρομήσεις. Πρέπει να καταστεί σαφές, τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Ατλαντική Συμμαχία, πως τα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια σύνορά μας, καθώς και τα όρια της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου, δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Αυτά τα σύνορα της πατρίδας του Αιγαίου, δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Αυτά τα σύνορα της πατρίδας μας κατακτήθηκαν με αίμα και θυσίες και κατοχυρώνονται σήμερα από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.

Διάλογος με την Τουρκία έχει νόημα μόνο στο μέτρο που δεν αφορά παραχωρήσεις απαράγραπτων εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 50)

“H Κύπρος είναι για το Ελληνικό Έθνος πρώτιστο θέμα. Είναι ταυτόχρονα και κρίσιμο διεθνές θέμα μια και συνεχίζεται η στρατιωτική κατοχή μεγάλου τμήματος ενός ανεξάρτητου και αδέσμευτου κράτους – μέλους του O.H.E. Αλλά η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη, έχει και νόμιμο δικαίωμα αλλά και χρέος, να συμπαρασταθεί ενεργά στον αγώνα του Κυπριακού Λαού για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και βάσεων, για την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, για την κατοχύρωση της ελεύθερης εγκατάστασης και διακίνησης, για τη διαμόρφωση ενός καταστατικού χάρτη που, ενώ θα κατοχυρώνει το ενιαίο της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα παρέχει ίσα δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις σε όλους τους πολίτες της τόσο τους Ελληνοκύπριους όσο και τους Τουρκοκύπριους.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 51)

“Καταδικάζει την απροκάλυπτη αμερικάνικη προώθηση και υποστήριξη δικτατορικών, στρατοκρατικών και καταπιεστικών καθεστώτων, όπως στην Τουρκία και τη Λατινική Αμερική, καθώς και τις επεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων χωρών, με οποιοδήποτε πρόσχημα και μορφή.

Tο ΠA.ΣO.K , για τους ίδιους λόγους, καταδίκασε και τη Σοβιετική επέμβαση στο Aφγανιστάν.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 55)

“Χρόνια ολόκληρα η Δεξιά φαλκιδεύει τη Δημοκρατία, γιατί φοβάται το Λαό. Καταστρατηγεί το Σύνταγμα, υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, ποδηγετεί το Συνδικαλισμό και εξουθενώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει ταυτίσει το Κράτος με το κόμμα, που κυβερνά, μονοπωλεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καταστρατηγεί στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη, έχει κλονίσει το κύρος της Δικαιοσύνης.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 59)

“Δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί η υποβαθμισμένη συνειδητά λειτουργία του Κοινοβουλίου. H Δεξιά επειδή φοβάται τη φωνή του λαού, προσπάθησε να υποβαθμίσει και τη φωνή των εκπροσώπων του. Oι κυβερνήσεις της Δεξιάς δημιούργησαν μια υπερτροφική Εκτελεστική Εξουσία. Παράλληλα τοποθέτησαν σε δεύτερη μοίρα τη Βουλή με έναν αναχρονιστικό Κανονισμό Λειτουργίας, με τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων της Αντιπολίτευσης, με μια τυπική και μόνο λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. θέματα, που συγκεντρώνουν το Λαϊκό ενδιαφέρον, δε φθάνουν καθόλου στη Βουλή ή συζητούνται ανεπίκαιρα.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 60)

“Mε την άνοδό του στην Κυβέρνηση, το ΠA.ΣO.K. θα προωθήσει την καθιέρωση της απλής αναλογικής, για να καταγράφεται η λαϊκή βούληση χωρίς παραμορφώσεις. ”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 63)

“Oι Κυβερνήσεις της Δεξιάς έχουν κομματικοποιήσει και ιδιοποιούνται αναίσχυντα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Tο ΠA.ΣO.K. θεωρεί χρέος του να εξασφαλίσει και να κατοχυρώσει την αντικειμενική πληροφόρηση του Λαού από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Tα μέσα αυτά θα μεταβληθούν σε όργανα σωστής ενημέρωσης ψυχαγωγίας, πολιτιστικής ανάπτυξης και μόρφωσης, αλλά και ελεύθερης ανοιχτής συζήτησης και διακίνησης ιδεών.

Στη Διοίκησή τους θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτιστικών φορέων και των συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων, ώστε να εξασφαλίζεται ο πλουραλισμός των απόψεων και της καλλιτεχνικής έκφρασης. H λογοκρισία καταργείται. Δε νοούνται απαγορεύσεις παρά μόνο για την προστασία των νέων.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 71)

“Καταργούνται οι Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στα Λύκεια.

Καταργούνται επίσης οι σημερινές Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και γενικότερα στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 95)

“Tα άμεσα προβλήματα της χώρας είναι ο πληθωρισμός και η ύφεση. Απέναντι σ’ αυτά τα προβλήματα η Δεξιά παραπαίει. Tη μια μέρα επιχειρεί να πολεμήσει τον πληθωρισμό με μέσα που εμποδίζουν την ανάκαμψη της οικονομίας και την άλλη, να τονώσει την οικονομία με μέσα που εντείνουν τον πληθωρισμό. H Κυβέρνηση της N.Δ. έχει από καιρό χάσει τον έλεγχο της οικονομίας. O πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό διπλάσιο ή τριπλάσιο από εκείνο των άλλων χωρών της Ευρώπης. H ανεργία αυξάνεται συνεχώς και η ανισότητα στην κατανομή του εισοδήματος και του πλούτου μεγαλώνει. Oι αποταμιεύσεις του Λαού, αντί να διοχετεύονται σε παραγωγικές επενδύσεις, τροφοδοτούν την πολυτελή κατανάλωση και την παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων. H ανικανότητα και η κακή διάγνωση της κατάστασης δεν είναι τα μόνα και ούτε τα κύριο αίτια. H κρίση είναι δομική. Tο αδιέξοδο της Δεξιάς είναι αναπότρεπτο, μια και για να βγάλει την οικονομία από την κρίση, θα πρεπε να θίξει δομές της εξουσίας της, να χτυπήσει συμφέροντα, που η ίδια έχει ταχθεί να προστατεύει και εξυπηρετεί. Oι φορείς αυτών των συμφερόντων, το μονοπωλιακό κεφάλαιο, οι μεσάζοντες και οι κερδοσκόποι, επιδιώκουν να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, παρά την παρατεινόμενη κρίση. Κερδίζουν άλλωστε από τον ίδιο τον πληθωρισμό, που αποτελέι μέσο αναδιανομής του εισοδήματος σε βάρος των εργαζομένων. H φοροδιαφυγή και η διαρροή συναλλάγματος με τις γνωστές υπερτιμολογήσεις – υποτιμολογήσεις, συμπληρώνουν τον φαύλο κύκλο.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 111)

“Παράλληλα η κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας που αποτελεί αντιμονοπωλιακό και αντιεξαρτησιακό μέτρο και η απελευθέρωση και ενίσχυση της πρωτοβουλίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα συμβάλουν αποφασιστικά στο ξεπέρασμα της κρίσης και στη χάραξη της νέας αναπτυξιακής πορείας.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 115)

“H οικονομική επέμβαση στη χώρα μας έχει χαρακτήρα καπιταλιστικής εκμετάλλευσης της περιφέρειας, που αποβλέπει στη μεταφορά του κοινωνικού πλεονάσματος στη μητρόπολη. Για το λόγο αυτό, η χώρα μας, όπως και οι περισσότερες χώρες, της N. Ευρώπης και της Μεσογείου, δεν μπόρεσε να πετύχει μια αυτοδύναμη ανάπτυξη των στρατηγικών τομέων και να βάλει τις βάσεις για μια οικονομία με δικό της κέντρο αποφάσεων και προγραμματισμού.

H καθοδήγηση της οικονομίας από τις πολυεθνικές έφερε την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, τις άνισες εμπορικές ανταλλαγές και ξένες επενδύσεις με απαράδεκτους όρους βραχυπρόθεσμου, θεμιτού και αθέμιτου, επαναπατρισμού κερδών και κεφαλαίων. Παράλληλα ή εξαρτησιακή οικονομική πολιτική της Δεξιάς οδήγησε σε συνεχή διόγκωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, στην αύξηση του εξωτερικού δανεισμού και στη μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 116)

“H ένταξη στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες:

117. H ένταξη συνεπάγεται μεταφορά εθνικής κυριαρχίας, σε ξένα κέντρα, για κρίσιμα θέματα της εθνικής οικονομίας. Τις αποφάσεις που παίρνονται στις Βρυξέλλες ”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 117)

“H Κυβέρνηση του ΠA.ΣO.K. θα ζητήσει σύμφωνα με τις συνταγματικές διαδικασίες, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για να αποφασίσει ελεύθερα ο Λαός, ύστερα από αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση, αν επιθυμεί τη συνέχιση της ένταξης, ή αν το συμφέρον του επιβάλλει, όπως εμείς πιστεύουμε, τη σύναψη μιας ειδικής συμφωνίας με την Κοινή Αγορά.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 118)

“Άλλη μορφή οικονομικής εξάρτησης, στην οποία η Κυβέρνηση του ΠA.ΣO.K. θα στρέψει την προσοχή της είναι ο εξωτερικός δανεισμός. O εξωτερικός δανεισμός επιτρέπεται όταν είναι εντεταγμένος σ’ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης. Δε συμφωνούμε με εξωτερικό δανεισμό, που αποβλέπει στο να καλύψει περιστασιακά λάθη και παραλείψεις της οικονομικής πολιτικής, αλλά τον δεχόμαστε όταν έχει δυναμικό αναπτυξιακό χαρακτήρα. H διατυμπανιζόμενη από την Κυβέρνηση της N.Δ. πιστοληπτική ικανότητα της χώρα δεν είναι το βασικό πρόβλημα.

H επιτυχία του εξωτερικού δανεισμού κρίνεται από την ταχύτητα με την οποία αυτοπεριορίζεται.

H εξακολούθηση του εξωτερικού δανεισμού σε υψηλά επίπεδα όπως τα σημερινά, θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην οικονομία της χώρας.”

ΠαΣοΚ: Συμβόλαιο με το λαό ($ 120)

Εδώ όλο το “συμβόλαιο”: http://www.pasok.gr/portal/resource/section/sumvolaioMenu

Και τα ΠαΣοΚικά ψεύδη συνεχίζονται για πολλές παραγράφους και δεκαετίες ακόμη. Ακούραστοι ψεύτες.


Μαθαίνουμε πως ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κύριος Παντελής Οικονόμου, ο οποίος είχε μετατραπεί σε πολέμιο του Μνημονίου και υπερασπιστή των δικαιωμάτων του πολίτη που παραβίαζε συστηματικά, οριζοντίως και καθέτως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, έσβησε όλες του τις δηλώσεις και τοποθετήσεις κατά του Μνημονίου.

Αυτό έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση της υφυπουργίας που του δόθηκε από τη Μνημονιακή – Τροϊκανή κυβέρνηση του κατοχικού υπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ο κύριος Παντελής Οικονόμου δέχτηκε την πρόταση που του έγινε και έσβησε μονοκοντυλιά το παρελθόν…! Η καρέκλα που του δόθηκε φαίνεται πως είχε απαιτήσεις…

Εάν δεν πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα στον σέρβερ που φιλοξενεί την ιστοσελίδα του κυρίου Παντελή Οικονόμου, τότε δυστυχώς ζήσαμε και την σε πρώτο χρόνο μεταβολή ενός πολιτικού χάριν του οφισίου που του δόθηκε!!!

Τι να πούμε; Κρίμα… κύριε Οικονόμου. Είναι μεγάλος αυτό-ευτελισμός να αλλάζετε άρδην τις απόψεις σας για μία καρέκλα! Κυριολεκτικά για μία καρέκλα!!!

Επειδή δεν μπορούμε να σας καταθέσουμε τις διαγραμμένες τοποθετήσεις του κυρίου Παντελή Οικονόμου, σας παραθέτουμε την τοποθέτησή του στην Βουλή που έγινε στις 30 Μαρτίου 2011:

Να βγούμε από το μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα : γίνεται! (30-3-11)

Το πλήρες κείμενο των θέσεων του Παντελή Οικονόμου στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής (30 Μαρτίου 2011)

Θα συμφωνήσω με την διαπίστωση της κυρίας Υπουργού ότι η Ευρώπη προχωράει μέσα από κρίσεις και συμβιβασμούς, διότι δε θα μπορούσε να είναι και αλλιώς. Νομίζω όμως ότι πρέπει να αξιολογήσουμε αυτό το Σύμφωνο για το Ευρώ, το προς τα πού προχωράει με αυτό η Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, είναι μια απόπειρα αναβίωσης της ιδέας της ΟΝΕ κουτσουρεμένης. Αυτό είναι το Σύμφωνο για το ευρώ. Λέω ότι είναι μια αναβίωση της ιδέας της ΟΝΕ η οποία είχε εγκαταλειφθεί και είχε γίνει μια έκπτωσή της σε μια ζώνη κοινού νομίσματος. Αλλά είναι μια ΟΝΕ από την ανάποδη και κουτσουρεμένη. Δηλαδή, με άλλη χρονική διαδοχή και κουτσουρεμένη. Πρώτα απ’ όλα δεν προβλέπεται πουθενά σύγκλιση επιπέδων ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα προβλέπεται σύγκλιση πολιτικών οικονομικών. Μόνο. Άρα, δηλαδή, να γίνει δεύτερη φάση, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η πρώτη, δηλαδή η σύγκλιση των επιπέδων ανάπτυξης. Όμως, για να το δούμε και αυτό, διότι δεν υπάρχουν τα αναγκαία εργαλεία για να γίνει, δηλαδή, προβλέπουμε ότι κάποια στιγμή το 2013 θα συγκροτηθεί ένας μηχανισμός, υποτίθεται για να στηρίξει το νόμισμα. Και αυτό είναι κουτσουρεμένο. Ο μηχανισμός αυτός είναι λιγότερο αποτελεσματικός από το ευρωομόλογο και είναι πιο ακριβός από τα πακέτα, τα οποία υπήρχαν μέχρι τώρα. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Ναι μεν η Ευρώπη προχωρά με κρίσεις και συμβιβασμούς, αλλά προχωράει προς την ασυναρτησία, διότι αυτό που γίνεται είναι, νομίζω, απόλυτα ασυνάρτητο.

Παρ’ όλα αυτά, εγώ θεωρώ ότι η κυβέρνηση καλώς είπε ναι στην ασυναρτησία, διότι η πρώτη δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να σώσει την Ευρώπη από την ασυναρτησία, αλλά να βγάλει την πατρίδα μας από τα δύσκολα. Το αντίτιμο το οποίο απέσπασε, υπό τις δεδομένες συνθήκες, εγώ το θεωρώ ικανοποιητικό. Το θεωρώ ικανοποιητικό, πριν μπω στο δύσκολο ερώτημα εάν φτάνει. Να το δούμε αυτό. Λοιπόν, εγώ σας λέω ότι με αυτά που αποσπάσαμε, το αποτέλεσμα είναι ότι στον προϋπολογισμό του 2012, τον οποίο πολύ σύντομα θα κληθούμε να συντάξουμε και να ψηφίσουμε, τα τοκοχρεολύσια αντί για 40 δις που είναι φέτος θα γίνουν 32,5 δις. Όμως πάλι δεν βγαίνει λογαριασμός έτσι. Αυτά τα λέω, διότι έχω να προτείνω κάτι να κάνουμε. Εμείς έχουμε πάθει τώρα το εξής: βρισκόμαστε στο πλαίσιο μιας δανειακής σύμβασης, που είναι το περίφημο Μνημόνιο, το οποίο ακούω από διάφορες πλευρές ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Η κυβέρνηση το επικαιροποιεί και συμφωνεί με τους δανειστές. Όμως, δεν βγαίνει τίποτα από τα δύο ούτε η επικαιροποίηση, ούτε η αναθεώρηση. Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Μάλλον υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο.

Για να μπορέσουμε όμως να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, διότι αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει, να καταγγελθεί αυτή η σύμβαση, πρέπει μέχρι τον Ιούνιο όπου είναι η Σύνοδος Κορυφής, η οποία θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις και θα πρέπει να ζητηθεί η έναρξη του μηχανισμού όχι το 2013, αλλά το 2012. Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει, είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον μηχανισμό τώρα. Εάν μπορούσε να ενταχθεί τώρα να το συζητήσουμε. Το 2012 να το ξανασυζητήσουμε, αλλά το 2013 είναι πλέον δώρον άδωρον. Για να μη σας πω ότι μέχρι το 2013, ακριβώς επειδή η Ευρώπη προχωράει μέσα από κρίσεις και συμβιβασμούς, μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Δηλαδή αντί για δανειακές διευκολύνσεις, να υπάρξουν κάποιες αόριστες εγγυήσεις και να δούμε ποιοι θα είναι τότε στις κυβερνήσεις κλπ..

Εγώ πιστεύω ότι αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, διότι αυτό είναι το ζήτημα. Σε ό,τι αφορά τα γενικότερα θέματα όπου έγινε μεγάλη συζήτηση και για τους οίκους αξιολόγησης και για όλα αυτά. Εγώ έχω να σας πω το εξής: έχω κάνει μια ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών, διότι αυτό είναι θέμα της διεθνούς κοινότητας και δεν μπορεί η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει. Πρέπει κάποια στιγμή να τεθεί το θέμα και ο ΟΗΕ πρέπει να αντιμετωπίσει και να απαγορεύσει τη λειτουργία των μηχανισμών αυτών. Τρεις «παίκτες» έχουν φτιάξει «ένα μαγαζί» και άλλοι τρεις «παίκτες» ένα άλλο και παίζουν οι ίδιοι με βάση τις εκτιμήσεις τις οποίες διαχειρίζονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος αυτά που λένε για την Ελλάδα. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα πρέπει ίσως να το συζητήσουμε, αλλά να επηρεάζουν αυτό που λέγεται αγορά - το οποίο είναι αμφίβολο αν υπάρχει καν αν και αυτό είναι ένα άλλο θέμα -. Νομίζω το Υπουργείο σας κυρία Υπουργέ, όχι εσείς η ίδια, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και κάτι θα πρέπει να γίνει. Δε μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση μόνη της, αλλά θα πρέπει να υπάρχει σε διεθνές επίπεδο πρωτοβουλία. Κατά τη γνώμη μου στον ΟΗΕ.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω το εξής. Επειδή εχθές συζητήσαμε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, για τη Λιβύη όπου και εκεί υπάρχουν πάρα πολλά αμφιλεγόμενα σημεία. Βεβαίως, συμφωνώ με αυτό που είπε ο κ. Βρεττός ότι εμείς δε μπορούμε να συμμετέχουμε αλά καρτ κάπου, διότι άμα συμμετέχουμε, θα πρέπει να είμαστε συνεπείς. Ξέρετε όμως ότι αξιολογούμεθα και για το βαθμό της συνέπειας και τη προθυμίας μας και θα σας έλεγα ότι διαισθάνομαι με όλα αυτά που βλέπω, ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν» περισσότερο από ότι μας συμφέρει ως χώρα και ίσως αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε λίγο.


Κωνσταντίνος
  • Με πραξικοπηματική απόφαση το ΣτΕ βγάζει «λάδι» το Μνημόνιο
Προφανώς σε άλλο κόσμο βρίσκονται οι κύριοι της Δικαιοσύνης, οι οποίοι παραβλέποντας τις ευθύνες τους απέναντι στην Δικαιοσύνη, αρέσκονται στο να βγάζουν πολιτικές αποφάσεις και να δημιουργούν τυπικά (αλλά όχι νόμιμα) αναχώματα στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Το δράμα και ο ευτελισμός της Δικαιοσύνης αλλά και του Συντάγματος, έγινε με την ψήφιση του περίφημου Μημονίου ένα, όταν τόσο οι άνθρωποι της Δικαιοσύνης όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεώρησαν πως είναι νόμιμο το να ψηφισθεί το Μνημόνιο από 150 + 1 βουλευτές!!! Και έτσι, το Μνημόνιο μπήκε στην Ελλάδα, βίασε την Δημοκρατία, σκότωσε ανθρώπους και κατέστρεψε δεκάδες χιλιάδες, με την κάλυψη της Δικαιοσύνης, όπως την αντιλαμβάνονται οι κύριοι του ΣτΕ.

Όμως, το δράμα φαίνεται πως έχει και δεύτερη «πράξη», αφού το ΣτΕ φαίνεται πως θέλει να επιβεβαιώσει το ρητό που λέει ότι «ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος»… Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ανακοινωθεί απόφαση του ΣτΕ βάσει της οποίας η ψήφιση του Μνημονίου 2 (βλ. Μεσοπρόθεσμο) θα μπορεί να ψηφισθεί από 150+1 βουλευτές!!! Οι κύριοι δικαστές φαίνεται πως αρέσκονται να εμπλέκονται σε πολιτικές αποφάσεις και να δημιουργούν προϋποθέσεις δημιουργίας πολιτικών πραξικοπημάτων… Ποιος θα μας γλιτώσει από την ιδιότυπη δικαιοσύνη των δικαστών;

Μήπως πρέπει να θυμίσουμε στους κυρίους αυτούς πως είναι πολύ σοβαρή η πιθανότητα να αντιμετωπίσουν την Δικαιοσύνη που τώρα διαστρεβλώνουν –για πολιτικούς λόγους-, όπως την αντιμετώπισαν και οι στρατιωτικοί της Χούντας του 67-74; Ο νόμος είναι σαφής, αλλά οι ταγοί της Ελληνικής Δικαιοσύνης αρέσκονται στο να τον παραχαράσσουν κι έτσι να εκθέτουν σε τεράστιο κίνδυνο την δημοκρατία, την χώρα και τους πολίτες!!! Στο όνομα της κυβέρνησης - καθεστώτος του ΠΑΣΟΚ και της άτυπης νομιμοποίησης ενός πρωθυπουργού που εκτελεί με κλειστά τα μάτια όλες τις εντολές που του δίνονται από τρίτους, παραβλέποντας ο ίδιος συστηματικά τις επιταγές του Ελληνικού Συντάγματος…

Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε ως πολίτες (που έχουμε κάθε δικαίωμα) την στάση του ΣτΕ, θα θέλαμε να τονίσουμε την κατάπτωση των θεσμών και κυρίως της Δικαιοσύνης από τους ίδιους τους Δικαστές. Όλοι γνωρίζουμε πως εάν η Δικαιοσύνη είχε σταθεί στο ύψος της (ανεξαρτήτως της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών), τότε η πατρίδα μας σήμερα δεν θα βρισκόταν στην ελεεινή θέση που την οδήγησαν τυχάρπαστοι πολιτικοί, τυχοδιώκτες, λαμόγια και κομπιναδόροι…

Τέλος, θέλουμε να κλείσουμε με μία απορία: Εσείς οι «πεφωτισμένοι» μήπως σκοπεύετε να βγάλετε παράνομη την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος στην οποία ο νομοθέτης ορίζει υπεύθυνους για την διαφύλαξή του τους ίδιους τους πολίτες; Δεν θα μας φανεί καθόλου παράξενο να βγάλετε στην παρανομία έναν ολόκληρο λαό, αλλά θα σας θυμίσουμε ότι στην περίπτωση που η δημοκρατία επανέλθει στην χώρα, εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίσετε την οργή της μέσα από την Δικαιοσύνη που υπηρετείτε…

Το ερώτημα είναι πέρα για πέρα νόμιμο και δικαιολογημένο και είμαι βέβαιος πως πέρασε από το μυαλό του καθενός από εμάς, που παρακολουθούμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας: Μπορούν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών να χειριστούν την εφαρμογή του δεύτερου Μνημονίου μετά την πλήρη αποτυχία τους να υλοποιήσουν τις πρόνοιες του πρώτου; Η απάντηση είναι αβίαστα αρνητικήκαι είμαι σχεδόν βέβαιος πως το ίδιο θα απαντούσαν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου εάν στη θέση τους ήσαν ο αρχηγός της ΝΔ και κάποιο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή τέλος πάντων οποιοσδήποτε Έλληνας πολιτικός.

Δεν θα εξετάσουμε στο παρόν άρθρο τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα οδηγήθηκε γονατισμένη οικονομικά στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Άλλωστε, ποιός πλέον πιστεύει ότι δεν υπήρχαν άλλες λύσεις; Υπήρχαν, αλλά ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να δέσει την χώρα μας στο άρμα του ΔΝΤ με τρόπο που -ένα χρόνο μετά- αποδεικνύεται και ταπεινωτικός. Χωρίς σχέδιο και μέσα σε ένα άνευ προηγουμένου πανικό δεν διαπραγματεύθηκε τίποτα και πήρε ότι του έβαλαν εκβιαστικά στο τραπέζι.

Έχω ακούσει διάφορες απόψεις για τους λόγους αποτυχίας του πρώτου Μνημονίου. Και μην αμφιβάλλετε για την αποτυχία, διότι διαφορετικά ποιος ο λόγος για την άρον-άρον επιβολή του μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας; Βέβαια, η κυβερνητική πλευρά δεν αποδέχεται τη σκληρή πραγματικότητα της αποτυχίας και επιμένει να υποστηρίζει, συνεπικουρούμενη από το Ταμείο, ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και δείχνει σημάδια επιτυχίας.

Η αποτυχία του Προγράμματος Σταθερότητας οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα αυτών που ανέλαβαν να το εφαρμόσουν, με πρώτο τον πρωθυπουργό. Δεν υλοποίησαν απολύτως τίποτα εκτός των περικοπών στις συντάξεις και των μειώσεων των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Στους τομείς που θα μπορούσαν να μειώσουν δραματικά τις δαπάνες και να αυξήσουν τα έσοδα, οι αρμόδιοι έχουν να επιδείξουν μηδενικό έργο. Δεν θα το πιστέψετε, αλλά δεν έχουν αγγίξει τους φοροφυγάδες, οι οποίοι χρωστούν δισεκατομμύρια ευρώ στο κράτος. Όχι μόνο δεν μπόρεσαν να συλλέξουν τα χρωστούμενα προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες, αλλά και σήμερα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, επιτρέπουν σ’ αυτούς που χρωστούν να μην πληρώνουν. Τι άλλο μπορεί να είναι εκτός από ανικανότητα; Και όταν θίγουν οι δανειστές μας το μείζον αυτό θέμα, που θα μπορούσε να ελαφρύνει το βάρος του αβάστακτου χρέους, το οποίο μεταβίβασαν στους ώμους των πολιτών, οι αρμόδιοι καμώνονται πως προσπαθούν. Ειλικρινά, έχουν άδικο οι δανειστές που απαντούν «αφού δεν μπορείτε, να σας δώσουμε εμείς βοήθεια»… Και όταν ομιλούν για βοήθεια εννοούν να αναλάβουν ξένες ιδιωτικές εταιρείες τη συλλογή των φόρων.

Ανεξάρτητα από το αν έπρεπε ή όχι να καταφύγουν στο Ταμείο, από την στιγμή που επέλεξαν να οδηγήσουν τη χώρα στο ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είχαν υποχρέωση να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και, μάλιστα, σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα τις θυσίες που απαίτησε η Τρόικα. Ο κ. Παπανδρέου απώλεσε το μείζον πλεονέκτημα της εμπιστοσύνης που του έδειξαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες και το χειρότερο όλων γι’ αυτόν είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια του, διότι δεν έχει τις απαιτούμενες ικανότητες.

Για να το πούμε πιο απλά. δεν μπορεί. Δεν έχει λύσεις, οι αποφάσεις του προκαλούν κοινωνική αναταραχή επειδή ακριβώς δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις στο λαό και τη χώρα. Έτσι, εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί είτε να παραδώσει την χώρα (και το ΠΑΣΟΚ) σε άλλο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, είτε να βοηθήσει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τη δική του συμμετοχή. Με τον τρόπο αυτό θα προσφέρει εθνική υπηρεσία στην Ελλάδα.


Οι πρωτοφανείς κινήσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού στο πολιτικό σκηνικό τα τελευταία 24ωρα, με τις απίστευτες παλινωδίες του Γ. Παπανδρέου, που εκδήλωσε αρχικά πρόθεση να παραιτηθεί και στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και ανήγγειλε απλώς ανασχηματισμό, δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που έχει προκαλέσει στην οικονομία και την κοινωνία η αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου.

Ερχεται, άλλωστε, να μας το υπενθυμίσει η ίδια η κυβέρνηση, που, παρά τις έντονες εσωτερικές πολιτικές διεργασίες που βρίσκονταν χθες σε εξέλιξη, δεν παραμέλησε το -προαποφασισμένο άλλωστε- έργο της επιβολής νέων φόρων και της περικοπής των συντάξεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έσπευσε να δώσει γραπτώς χθες τις λεπτομέρειες για τα πέντε νέα μέτρα – σοκ που προβλέπουν την περαιτέρω μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του εφάπαξ και των κοινωνικών επιδομάτων.

Ασχέτως με τις όποιες αλλαγές προσώπων, είναι δεδομένο ότι οι φόροι είναι φόροι και οι περικοπές περικοπές, αφού είναι σαφές ότι ο Γ. Παπανδρέου εμμένει στην ίδια καταστροφική πολιτική που βυθίζει τη χώρα στην ύφεση και καταδικάζει τους πολίτες στη φτώχεια.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση -ή δεν ενδιαφέρεται- να διαπραγματευθεί ουσιαστικά με την Τρόικα για την αναγκαία αλλαγή των όρων του Μνημονίου.

Ανεξάρτητα από τον ανασχηματισμό και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το μόνο σίγουρο είναι ότι η οικονομική πολιτική του κ. Παπανδρέου παραμένει και τα νέα μέτρα λιτότητας που προβλέπει το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα έρχονται άμεσα και θα είναι ακόμα πιο σκληρά από τα προηγούμενα.
  • Με λίγα λόγια (αν ισχύουν όσα λέει ο οικονομικός αναλυτής) οι πολιτικοί μας κοιτάνε πως θα σώσουν τη Γερμανία και όχι εμάς…

Ένα άρθρο που αν μη τι άλλο προβληματίζει δημοσιεύτηκε πριν λίγο στην αμερικανική εφημερίδα THE WALL STREET JOURNAL. Ο τίτλος του …«Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν;»

Και απαντά ο ίδιος ο αρθρογράφος (Allen Mattich)

Τότε ο κεντρικός πυρήνας της Ευρώπης, η Γερμανία, θα υποστεί τέτοια ζημιά που θα αναγκαστεί να διαγράψει μονομιάς ολόκληρο το ελληνικό χρέος. Τι θα συμβεί όμως αν η Γερμανία διαγράψει από ανάγκη ολόκληρο το ελληνικό χρέος; Τότε θα τεθεί ζήτημα αξιοπιστίας και ηθικής. Μιας και αυτομάτως το ίδιο με την Ελλάδα θα πράξουν και η Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία με συνέπεια τη βέβαιη καταστροφή της Ευρωζώνης.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ναι μεν αντιμετωπίζουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας τους όσον αφορά τη συνεχόμενη βοήθεια στην Ελλάδα, ωστόσο δεν εξηγούν γιατί το κάνουν.

Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Barry Eichengreen, προειδοποιεί πως είτε το θέλουμε είτε όχι, μια εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από το «ευρώ» (πτώχευση) θα αποτελέσει τη «μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων».

Το μέλλον της Ευρωζώνης και τα συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανίας κρίνονται καθαρά από τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στο μέλλον.

Ολοκληρώνοντας το άρθρο συγκρίνει την ελληνική οικονομική κρίση με εκείνη της Αργεντινής και υπενθυμίζει πως η Αργεντινή επέστρεψε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης τρία χρόνια μετά τη πτώχευση. Αντίθετα με τις σημερινές αποφάσεις και αν όλα πάνε κατ’ ευχή, η Ελλάδα το 2016 θα βρεθεί σε επίπεδα ρυθμών ανάπτυξης προ του 2008.

Επειδή το θεωρώ αρκετά σημαντικό ως στοιχείο και παρότι έχω βάλει το τίτλο ως φωτογραφία, παραθέτω και τον ενεργό σύνδεσμο (link) του άρθρου.

Πηγή


Ηρεμότατος στην ομιλία του ο Παπανδρέου στην "κρίσιμη" κοινοβουλευτική ομάδα, δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται.

Αυτό οφείλεται στο ότι δεν βλέπει καθόλου τηλεόραση.

Ακόμα και τα δελτία ειδήσεων, του τα γράφουν σε κείμενο καμιά δεκαριά δακτυλόγραφοι, γιατί τα βαριέται, όπως έχει γραφτεί. Πιο πολύ στοιχίζουν οι δακτυλογράφοι που πληρώνουμε όλοι, παρά τα ίδια τα δελτία.

Οι οργισμένοι βουλευτές (στις κάμερες το μεσημέρι έξω από τη Βουλή) σηκώθηκαν όρθιοι και ευθυτενείς και τον αποθέωσαν, μετά την ομιλία και ένας μόνο από τα ορεινά φώναξε «σιγά μην σκίσετε κάνα καλτσόν».

Καμία ανησυχία λοιπόν. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει (για την Ελλάδα, δεν ξέρει κανείς).

Πάντως ο ΓΑΠ τα είχε και λίγο χαμένα, αφού είπε στην ομιλία συνθήματα του πατέρα του, όπως το " Εδώ και Τώρα". Πιο σύγχρονο όμως είναι το "Αιδώς και τώρα".

Καλύτερη στιγμή του ήταν όταν είπε "Είμαι ο Γιώργος Παπανδρέου" και ευτυχώς που δεν έκανε σαρδάμ να πει "Είμαι η Σία Κοσιώνη".

Συμπέρασμα: Πες μας τι πίνεις Γιώργο και δεν μας δίνεις. Θα σκάσουν όλοι οι Έλληνες πρώτα και τελευταίος αυτός.

Εχει την εξήγησή του όμως το φαινόμενο του ατάραχου Παπανδρέου. Δύο πράγματα είναι αήττητα. Η Μπαρτσελόνα και αυτό που διακρίνει τον Γιώργο.

Με κλήρωση έγινε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης!

Πολλοί απορείτε για την τρελή σύνθεση της κυβέρνησης, αλλά εμείς ξέρουμε ότι ο πρωθυπουργός έκανε τα πάντα για να μην είναι κανείς δυσαρεστημένος στο ΠΑΣΟΚ, γι αυτό προέκυψε το σχήμα που είδαμε.

Η σύνθεση της κυβέρνησης έγινε με τον αντικειμενικότερο τρόπο. Με κληρωτίδα δηλαδή και συγκεκριμένα δύο κληρωτίδες. Στη μία κληρωτίδα, μπήκαν όλα τα ονόματα της κοινοβουλευτικής ομάδας και στην άλλη, τα υπουργεία και υφυπουργεία.

Τραβούσε ο Γ. Παπανδρέου ένα μπαλάκι με ένα νούμερο από τη μία κληρωτίδα που αντιστοιχούσε σε υπουργείο και και ο Πεταλωτής ένα μπαλάκι με ένα άλλο νούμερο από την άλλη, που αντιστοιχούσε σε υπουργό.

Ακολούθως, όπως είδαμε όλοι ανακοίνωσε αυτούς που κέρδισαν ο Πεταλωτής.

Άντε παιδιά και… Καλά κέρδη!


Στον ανασχηματισμό αναδείχθηκε νικητής το «Βαρύ ΠΑΣΟΚ»

Διαφωνούμε κάθετα και οριζόντια (και διαγώνια), ότι στον ανασχηματισμό επικράτησε το "βαθύ ΠΑΣΟΚ".

Η διπλή αντιπροεδρία Βενιζέλου και Πάγκαλου, δείχνει ότι αυτό που επικράτησε είναι το "Βαρύ ΠΑΣΟΚ".

Βαρύτερα δεν γίνεται! Πιστέψτε μας…

  • Ο πρωθυπουργός πότε... ανασχηματίζεται; Έχει να πάει και διακοπές, το καινούργιο κανό περιμένει...!
Τρεις μέρες τώρα προσπαθώ να γράψω ένα κείμενο. Δεν προλαβαίνω να γράψω δέκα λέξεις και σβήνω το κείμενο καθώς ο Γιωργάκης έχει αλλάξει τα δεδομένα.

Μέσα σε δυο μέρες είδαμε μια παράσταση με ερμηνείες που ναι μεν δεν έπειθαν αλλά που παρόλα αυτά, ίσως λόγω σκηνοθεσίας, σε είχαν σε μια αμφιβολία.

Εν τέλει μπορεί ο Γιωργάκης να έγινε ολίγον ξεφτίλα καθώς για πολλές ώρες ήταν παραιτημένος αλλά την δουλειά του την έκανε.

Αντί να πάρει το κανό του και να φύγει κινήθηκε με την κλασική πολιτική πρακτική και με όχημα τις καρέκλες έκλεισε, τουλάχιστον προς το παρών κάποια στόματα.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πόσο υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί μας και πόσο λειτουργούν για το εθνικό συμφέρον και όχι για την πάρτη τους.

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να κουκουλώσεις τις αντιρρήσεις και διαφωνίες κάποιου είναι να τον κάνεις υπουργό. Παράδειγμα; Κουκουλόπουλος.

Υπάρχει φυσικά και ο Σπηλιόπουλος και ο Οικονόμου αλλά ο Κουκουλόπουλος είναι καλύτερο παράδειγμα λόγω ονόματος.

Κάτι παρόμοιο έγινε και με τον πάντα βιαστικό Μπένι. Απλά λόγω μεγέθους αυτός πήρε δύο υπουργεία.

Αν το δεις πάντως σχηματικά έχει πολύ πλάκα. Έχεις δύο υπέρβαρους αντιπροέδρους που επί της ουσίας το μόνο αντικείμενο τους θα είναι ο χώρος που θα πιάνουν οι καρέκλες τους.

Φαίνεται ότι είχε σκοτωθεί στην δουλειά ο Πάγκαλος και χρειαζόταν και δεύτερος αντιπρόεδρος.

Ο οποίος Πάγκαλος ήταν για κάποια στιγμή εκτός κυβέρνησης. Αλλά ο Γιωργάκης σκέφτηκε ότι με το στόμα που έχει ο Πάγκαλος θα έκανε περισσότερο κακό εκτός από ότι κάνει εντός.

Τώρα πόσο ευτυχής μπορεί να είναι ο Μπένι με το υπουργείο που πήρε δεν ξέρω. Αλλά από την πλευρά του Γιωργάκη ήταν μια κίνηση έξυπνη. Γιατί την αποτυχία θα την χρεωθούν μαζί.

Και αν ο Μπένι της ΝΔ, η Ντόρα, βολεύτηκε με ένα απόκομμα ο ορίτζιναλ Μπένι θα μείνει με την τυρόπιτα στο χέρι.

Οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που τους λέει το κόμμα. Διαφορετικά είναι αποστάτες.

Βέβαια αν παραιτούνται από την βουλευτική τους θέση τότε η ζημιά για το κόμμα και την κυβέρνηση είναι μικρή. Για την πατρίδα όμως ενίοτε είναι μεγάλη.

Υπάρχει μια παράλογη λογική. Αν ένας βουλευτής καταψηφίσει και ρίξει μια κυβέρνηση που δεν έχει την νομιμοποίηση από τον λαό να εφαρμόσει μια πολιτική καταστροφής (καθώς για εντελώς αντίθετα την επέλεξε) τότε κατηγορείται ότι έριξε μια εκλεγμένη κυβέρνηση.

Δηλαδή κάνει κακό αυτός που ρίχνει μια κυβέρνηση που δεν την θέλει ο λαός και που τον εξαπάτησε και όχι η κυβέρνηση που με πολιτική απάτη απόσπασε την ψήφο του λαού.

Οι πολιτικοί έχουν πολύ πλάκα. Ο Παναγιωτόπουλος έλεγε σε ένα κανάλι ότι οι εκλογές είναι επιζήμιες για τον τόπο σε τούτες τις στιγμές και την ίδια ώρα ο αρχηγός ζητούσε εκλογές.

Αυτό φανερώνει τον καιροσκοπισμό των πολιτικών και τις απόψεις τους που αλλάζουν πιο γρήγορα και από τις κωλοτούμπες του Καρατζαφέρη αρκεί να εξυπηρετηθεί το κομματικό συμφέρον.

Και φυσικά προκάλεσε εντύπωση η έκφραση του Σαμαρά στις δηλώσεις του μετά την δήλωση του Γιωργάκη που έβαλε τέλος σε πιθανή συνένοχη κυβέρνηση.

Ήταν τόσο χαρούμενος που δεν μπορούσε να κρύψει το γέλιο του και την χαρά του ούτε μπροστά στις κάμερες.

Όσο για τα μέσα μαζικής προπαγάνδας… έδειξαν καθαρά το τι σημαίνει δημοσιογράφος. Παπαγαλάκια που έλεγαν ότι τους ψιθύριζαν στο αυτί. Ούτε μια πισινή δεν κράτησαν. Πως ο Σόμπολος λέει σαν παντογνώστης ότι του έχει πει η αστυνομία; Έτσι, ακριβώς.

Λες και οι πολιτικοί δεν παίζουν τα παιχνίδια τους και δεν λένε ψέματα…

Θα μας δώσουν την 5η δόση και τα άλλα 100 δις. Ακόμα και αν εμείς δεν θέλουμε να τα πάρουμε αυτοί θα μας τα δώσουν.

Τι μεσοπρόθεσμα και αηδίες.

Και αυτό όχι επειδή είναι φιλέλληνες. Αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών θα έχει πρόβλημα η ευρωπαϊκή ένωση, το ευρώ και η Αμερική.

Όπως είπε ο Σαρκοζί η Ευρώπη πρέπει να δράσει σωστά και να σώσει την Ελλάδα γράφοντας ιστορία ή διαφορετικά η ιστορία θα γράψει το τέλος της Ε.Ε.

Τρέμουν μια ανοργάνωτη πτώχευση. Τρέμουν γιατί υπάρχει μια Πορτογαλία, μια Ιρλανδία, μια Ισπανία, μια Ιταλία, ένα Βέλγιο… και αυτοί θα ακολουθήσουν. Ένα τρομακτικό ντόμινο που θα αφήσει πίσω του έναν άλλο κόσμο.

Γι΄ αυτό μας μπουκώνουν με χρήμα. Και αλλάζουν τους κανόνες τους που υποτίθεται ότι δεν θα άλλαζαν με τίποτα.

Θέλουν λοιπόν να μας κρατήσουν με σωληνάκια μισοπεθαμένους ώστε να οργανώσουν την στάση πληρωμών, να είναι ελεγχόμενη ώστε η ζημιά τους να είναι περιορισμένη.

Τα νούμερα με το χρέος δεν βγαίνουν. Απλά μια πτώχευση τώρα θα καταστρέψει και τους άλλους ενώ μια πτώχευση στον χρόνο που θα επιλέξουν οι άλλοι θα καταστρέψει μόνο την Ελλάδα.

Από ότι έχει απομείνει για να καταστραφεί.

Βέβαια με την ευκαιρία και αφού μας χώνουν χρήμα λένε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση αφού τους έχουμε παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία και να κερδίσουν κάτι.

Να τους δώσουμε και την δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής.


Ο Καίσαρας έφερε καινούργιους στρατιώτες να παίζουμε!!!

Δεν εξηγείται αλλιώς η αλλαγή φρουράς στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Οι προηγούμενοι «χάλασαν» και δεν ήθελαν να παίζουν άλλο!!!

Είπανε -λέει- στον Γιώργο ότι φοβόντουσαν κι αυτός σκέφθηκε… να φέρει φρέσκους και ατρόμητους…

Μα, εμείς είμασταν πολύ προσεκτικοί...

Ούτε ένα ντου δεν κάναμε...

Αλήθεια, τώρα με αυτούς τους καινούργιους, μήπως πρέπει να προσέξουμε μην τους χαλάσουμε γρήγορα ή μπορούμε να αρχίσουμε να βαράμε ελεύθερα;

  • Τα μάθατε τα νέα; Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει το παλιό πρόγραμμα και θα σώσει τη χώρα…
Τώρα που ορκίστηκε νέα κυβέρνηση, λύθηκαν όλα τα προβλήματα της χώρας! Δεν με πιστεύετε; Γιατί; Δεν τους είδατε τους νέους υπουργούς τι χαμόγελα είχαν, τι γέλιο έριχναν με τις υπουργοποιήσεις τους; Εζησαν την καλύτερή τους...

Οι άνθρωποι βίωναν την επιβράβευση της ματαιοδοξίας τους!!! Πήραν την εξουσία –που τόσο λατρεύουν- στα χέρια τους…! Χέστηκαν για την χώρα. Όλα για την καρέκλα… ο λαός είναι μπλέμπα, είναι αναλώσιμος, είναι αντικαταστάσιμος… ενώ αυτοί… είναι η εξουσία, είναι η αρχή, είναι το άπαν!!!

Τι είπατε; Μέχρι χθες οι περισσότεροι από αυτούς αν όχι όλοι έλεγαν πως η κυβέρνηση δεν εκφράζει τον λαό, δεν έχει την λαϊκή βούληση, παραβιάζει το Σύνταγμα; Ναι, τα έλεγαν, αλλά αυτό ανήκει στο χθες! Σήμερα είναι μια άλλη ημέρα… αφού οι ίδιοι έγιναν υπουργοί, υφυπουργοί και επίσημοι παρατρεχάμενοι (βλ. τσιράκια) της τρόικας, των διεθνών τραπεζών, των οικονομικών εκβιαστών και όλου αυτού του όμορφου κόσμου της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης… Ενδέχεται, μάλιστα, εάν οι νέοι υπουργοί παρουσιάσουν «αγωνιστική διάθεση» (εξολόθρευσης των Ελλήνων) να μπορέσουν να μπούνε καμιά φορά και σε κάποια συνάντηση της Λέσχης Bilderberg… στα μεγάλα σαλόνια δηλαδή… στον καλό τον κόσμο, που σκοτώνει στατιστικά και όχι αριθμητικά (δηλαδή ασχολείται με γενοκτονίες και όχι δολοφονίες, οι οποίες δολοφονίες γίνονται αποσπασματικά εάν βρεθεί κάποιος ηγέτης με παπάρια και σηκώσει ανάστημα απέναντί τους)…

Όλος αυτός ο συρφετός των κομματικών δούλων που είδαμε σήμερα να ορκίζεται (άραγε σε ποια πατρίδα, σε ποιο Σύνταγμα και σε ποιο Θεό;), ξέχασε με μιάς ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ανεπαρκής σαν πρωθυπουργός, ξέχασε με μιάς ότι η χώρα καταρρέει επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου υπέγραψε και εφαρμόζει πιστά την ολοκληρωτική εξολόθρευσή της… Όλο αυτό το τσίρκο των τυχάρπαστων με ελαφρά καρδιά, έτρεξε να συναγελαστεί με τον πρωθυπουργό και την πολιτική που μέχρι χθες κυριολεκτικά έφτυναν…!!!

Μεγάλο πράγμα η εξουσία. Διαφθείρει όσους την λατρεύουν, ισοπεδώνει όσους την αμφισβητούν, αλλά γίνεται σκουπίδι μπροστά σε όλους όσους την αντιμάχονται… Βέβαια, αυτή η κυβέρνηση λένε πως θα πετύχει… Ο Λοβέρδος είπε πως συνεχίζεται το έργο (δεν είπε ότι αλλάζει, είπε ότι συνεχίζεται… δηλαδή η κυβέρνηση έγινε για τα μάτια του κόσμου και για την ματαιοδοξία κάποιων διαμαρτυρόμενων βουλευτών)!

Τι κι αν φωνάζουν οι πλατείες, τι κι αν η χώρα απαιτεί εκλογές… Όλους γραμμένους μας έχουν στα… παλαιότερα των υποδημάτων τους (όχι, από τα άλλα που σας πέρασαν από το μυαλό, δεν έχουν…). Εδώ όμως μπαίνει το ερώτημα: Και αν οι πλατείες αποφασίσουν να σηκωθούν; Αν οι πλατείες αποφασίσουν να αλλάξουν την διαμαρτυρία σε περισσότερο «ενεργητική»; Αν οι πλατείες αποφασίσουν να ρίξουν τα μίσθαρνα των τραπεζιτών που παριστάνουν την κυβέρνηση, τότε τι θα γίνει;

Δεν έχουν πάρει οι χασκογελώντες υπουργοί το μήνυμα ότι στήνονται κρεμάλες; Δεν έχουν ακούσει την οργή του λαού που μιλάει για Γουδή; Ξέχασαν με μιάς το πλήρες απαγορευτικό που τους έχει επιβάλλει ο ιδιοκτήτης της χώρας, δηλαδή ο λαός;

Τι ρωτάω τώρα! Αυτοί στρογγυλο-κάθησαν στις καρέκλες τους… δεν μπορούν να σκέφτονται τέτοια. Αυτοί έχουν άλλα, μεγάλα να σκεφθούν! Για παράδειγμα πού θα πάνε διακοπές, ως υπουργοί… Λίγο το έχετε για την ματαιοδοξία τους να περπατάνε και να τους λένε «περάστε υπουργέ μου;»

Και όμως, σωθήκαμε ρε πατριώτες… Σωθήκαμε, και δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη… Γιατί σωθήκαμε; Επειδή οι «δημοκράτες» έριξαν τις μάσκες τους. Έδειξαν ποιοι είναι. Απέδειξαν πως στο κυβερνών κόμμα, η σαπίλα είναι ίωση που χτυπάει με την εγγραφή σου σε αυτό. Βρήκαν καρέκλα και τρύπωσαν και θα σκεφτούν εμάς; Αδύνατον! Αδύνατον σας λέω…! Αδύνατον επειδή τώρα δεν έχουν χρόνο για τέτοια… Τώρα θα συσκέπτονται με τον βραβευμένο σκεπτόμενο για το πώς θα σώσουν τον πλανήτη και ποια θα είναι η πλανητική πολιτική μετά από 200 χρόνια! Μεγάλα σαλόνια σας λέω… (και μεγάλα σαγόνια μπορεί να σκέφτεστε εσείς…) Αυτοί τώρα δεν θα μετράνε ούτε τους νεκρούς που θα αφήνουν οι αποφάσεις τους…! Τους ζωντανούς θα σκεφτούν;

Όπως και να έχει, σήμερα η χώρα ξέχασε τα προβλήματά της. Όλη μέρα παίζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους τον ανασχηματισμό που έκανε ο Παπανδρέου. Βέβαια! Τέλος τα προβλήματα σας λέω… αναλαμβάνουν οι ειδήμονες. Το αστείο είναι ότι όλοι τους (σχεδόν) δήλωναν αντιμνημονιακοί και τώρα θα πληρώνονται για να εφαρμόσουν -όσο πιο σκληρά γίνεται- το μνημόνιο που καταδίκαζαν…! Τι σου είναι η ζωή… Πώς τα φέρνει η άτιμη…! Και όπως λέει η σοφή παροιμία του λαού «όποιος γελάει το γαϊδούρι, στο τέλος το καβαλάει»!!!

Άντε πατριώτες, τώρα που σωθήκαμε με τούτους και τους τοιούτους, δεν πάμε πλατεία να φωνάξουμε ΟΧΙ… δεν πάμε στις τράπεζες να πάρουμε τα λεφτά μας πριν μας τα πάρουν οι αντιμνημονιακοί όψιμοι υπουργοί; Δεν πάμε να πάρουμε εμείς τα υπουργεία και να τους πετάξουμε έξω (έτσι κι αλλιώς την χαρά και τον τίτλο του υπουργού τα πήραν), στέλνοντας το μήνυμα πως στην Ελλάδα ο λαός αποφάσισε να έχει τον πρώτο λόγο;

Άντε ρε παιδιά. Τώρα που μπορούμε. Τώρα που γίνεται ακόμη… Γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά… Θα τα έχουν πουλήσει όλα… Ακόμη και το χώμα που πατάμε, ακόμη και τους τάφους των γονιών μας… Αυτοί δε νοιάζονται για τον λαό… Για την καρέκλα ζούνε και κάνουν ότι τους προστάζει αυτός που τους την δίνει (πάντως όχι ο Γιώργος)…

Άντε ρε πατριώτες. Άντε να πάμε στις πλατείες και να κάνουμε και τον Γιωργάκη να χάσει τον ύπνο του, αλλά και τις διακοπές του… Άντε να αρχίσουμε να χτίζουμε εμείς μια Νέα Ελλάδα, γιατί αυτοί με τα σκατά μεγάλωσαν (ποιος είπαμε ότι δημιούργησε το χρέος;), με σκατά θα μας ταΐσουν, για λόγους καρέκλας…

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Καλά το είχε πει ο Αϊστάιν: Η μεγαλύτερη ηλιθιότητα είναι να επαναλαμβάνεις ένα αποτυχημένο πείραμα, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο, ελπίζοντας πως θα πετύχει…»

…οι πλατείες όμως θα παραμείνουν γεμάτες!

Έγινε και ο ανασχηματισμός… Ως συνήθως ο Παπανδρέου έκανε άνω κάτω των κόσμο για το τίποτα. Ουσιαστικά στο τσίρκουλο που είχε για κυβέρνηση άλλαξε θέση στα …νούμερα και τους παλιάτσους.

Τί άλλαξε στην κυβέρνηση επί της ουσίας; Ποια επανεκκίνηση ευαγγελίζονται;

Η πιο σοβαρή, αν μπορεί να την χαρακτηρίσει κανείς έτσι, αλλαγή είναι ο ατιμωτικός υποβιβασμός του πρώην, κατά κοινή ομολογία αποτυχημένου, “τσάρου” της οικονομίας σε… Μπιρμπίλη, όπως είπε το πρωί ο Α. Γεωργιάδης και η αντικατάστασή του από τον Ε. Βενιζέλο.

Και λοιπόν; Θα αλλάξει κάτι ουσιώδες τώρα;

Η αλλαγή αυτή είναι προφανές ότι εξυπηρετεί εσωκομματικές συναινετικές πολιτικές για να μην διαλυθεί πλήρως το ΠΑΣΟΚ και να πλασαριστεί στον ηλίθιο, όπως πιστεύουν, λαουτζίκο μια επιφανειακή αλλαγή ως αλλαγή ουσίας.

Σίγουρα ο Παπακωνσταντίνου ήταν αντιπαθής από τους Έλληνες, στιγνός και μισητός. Ο Βενιζέλος έχει το προτέρημα να ρητορεύει, να μιλάει με γοργιεία σχήματα, αλλά στο τέλος να μην λέει τίποτα! Αυτό νομίζουν ότι αρκεί για να πειστεί ο λαός να συναινέσει στην ευθανασία του;

Θα αλλάξει κάτι; Θα αναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο; ή το Μεσοπρόθεσμο;

Δεν θα επιβάλει μειώσεις μισθών και συντάξεων; δεν θα φορολογήσει την γκοζόζα ως είδος πολυτελείας; δεν θα εξωθήσει χιλιάδες ακόμη στην ανεργία; Και πολύ αμφιβάλλω ότι θα τηρήσει τώρα συνεπή στάση και θα επιμείνει στην υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου από 180 βουλευτές, όπως υποστήριζε πριν από λίγες μέρες.

Το ηλίθιο ύφος ικανοποίησης του πρωθυπουργού κατά την ορκωμοσία δείχνει ξεκάθαρα πόσο έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία. Αυτός νομίζει ότι την γλίτωσε! Κούνια που τον κούναγε…

Γελάνε και τα παρδαλά κατσίκια μαζί τους και κλαίει ένα ολόκληρο έθνος με την κατάντια του να τον κυβερνάνε γελωτοποιοί εριφίων..

Ο κόσμος στο Σύνταγμα δεν ζητάει την απομάκρυνση των προσώπων, που ούτε αυτή έγινε, αλλά την αλλαγή της εθνοκτόνας πολιτικής που ακολουθούν τα τσιράκια του Μνημονίου.

Κι αν νομίζουν ότι με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και λογικές “άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς” θα ξεγελάσουν τους ” ιθαγενείς”, πλανώνται πλάνην οικτράν!

Ο λαός ζητάει να φύγουν, όχι μόνο αυτοί και το Μνημόνιό τους, αλλά μαζί τους όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Και την απάντηση θα την πάρουν από εκεί που φοβούνται περισσότερο, όπως αποδεικνύεται πάνω από 20 μέρες τώρα, από τις πλατείες που δεν κατάφεραν να τις κάνουν δικές τους, από τον κόσμο που τους φτύνει και έχει εγκαταλείψει τα μαντριά τους…

Το Σύνταγμα κι αυτό το σαββατοκύριακο πρέπει να βουλιάξει, να καταλάβουν πως είναι παρείσακτοι πλέον στην Βουλή…

Πηγή

Η τοξική Ελλάδα έγινε γρήγορο ευρωπαϊκό πρόβλημα και παγκόσμιο αγκάθι. Οταν είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα Ομπάμα - Μέρκελ και καθημερινός πονοκέφαλος στα ευρωπαϊκά σαλόνια, το πράγμα δείχνει μόνο του. Το παιχνίδι παίζεται αλλού...

Οι αυστηροί καθηγητές της Εσπερίας, που έδωσαν στον μουγγό ταχυδρόμο να μεταφέρει στους Ελληνες τα δυσάρεστα μαντάτα -Μνημόνιο, τιμωρίες και τα συναφή- κατάλαβαν κάπως αργά, αλλά το κατάλαβαν, ότι η ελληνική πυρκαγιά απειλεί τις αυλές τους. Και αλαφιασμένοι αποφάσισαν να βρουν μια λύση. Για το καλό τους και όχι για τα μάρμαρα και την Ιστορία της Ελλάδος.

Αφησαν κατά μέρος τα μισόλογα και τις κόντρες και χάραξαν τον δρόμο στον χάρτη: ανεξάρτητα από τις επιδόσεις των διεκπεραιωτών που «κυβερνούν» στην Αθήνα, θα δοθεί και η 5η δόση και νέο δάνειο. Με πολιτική απόφαση. Χωρίς να περιμένουν το ραπόρτο της Τρόικας.

Αλλά οι τοκογλύφοι δεν είναι αφελείς ούτε ανόητοι. Οι όροι σαφείς. Και σκληροί. Ολα στο σφυρί, όλα στους ιδιώτες. Το μόνο που τους ανησυχούσε ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου στην Ελλάδα. Υπήρχαν και κάτι δικοί τους που άρχισαν να ψελλίζουν ότι δεν αντέχουν οι Ελληνες κι άλλα μέτρα, και γι' αυτό έπρεπε να βρεθεί τρόπος να πάρουν όλοι το μάθημά τους και να ησυχάσουν.

Επιασαν από το αυτί τον Σαμαρά που ψιλοαντιδρούσε, άρχισαν να λένε προκλητικά ότι είναι... προαπαιτούμενο η συναίνεση για τη δόση, έβαλαν κάτι πρόθυμους των μήντια να φέρουν τον κατακλυσμό (ότι τάχα υπάρχει κίνδυνος να μη δοθούν τα λεφτά), μπήκε κι εκείνη η θλιβερή Δαμανάκη στο παιχνίδι και το μόνο που παρέμενε αγκάθι ήταν ο αγανακτισμένος κόσμος. Και όλα αυτά, ενώ είχαν ήδη προαποφασίσει τα πάντα! Το είπε σχεδόν ανοιχτά προχθές ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, αλλά είχε φανεί και στην αυλή της Ουάσιγκτον όταν τσιμπολογούσαν ο Ομπάμα με τη Μέρκελ...

Τέλος πάντων, το πρόβλημα εμπρηστών, δανειστών και σία παραμένει -ολοένα και πιο επίφοβο- η αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Οι Αγανακτισμένοι... Αυτοί κλόνισαν το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί άλλαξαν τον δημοσκοπικό χάρτη. Αυτοί έφεραν τριγμούς και τρόμο στο πολιτικό σύστημα... Και αυτούς θα έχουν στόχο τα νέα κόλπα, οι νέοι εκβιασμοί στις προσεχείς εκλογές (Λίαν συντόμως; Μέχρι το Φθινόπωρο;)...

Τώρα, κάτι τσαλιμάκια με ανασχηματισμούς και τα τοιαύτα, είναι για να κυλήσει όπως όπως ο καιρός. Κακός κι ανάποδος για τους κυβερνώντες...


Στοιχειώδη...

«Δεν γίνεται να τους εξαναγκάσουμε μόνο σε λιτότητα. Θα πρέπει να τους προσφέρουμε και μια προοπτική», δήλωσε ο Ζίγκμορ Γκάμπριελ, ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) μιλώντας για την Ελλάδα.

Η «Καθημερινή», που παραθέτει την ως άνω δήλωση, φιλοξενεί και την άποψη του Αυστριακού ακαδημαϊκού Φρίντριχ Σνάιντερ, συμβούλου του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Η αύξηση της φορολογίας στην Ελλάδα θα οδηγήσει στην αύξηση της παραοικονομίας και σε αντίθετα αποτελέσματα όσον αφορά τη μείωση του δημόσιου χρέους... Στην Ελλάδα η παραοικονομία είναι η μεγαλύτερη (ως ποσοστό του ΑΕΠ) στη ζώνη του ΟΟΣΑ και για το 2010 διαμορφώθηκε στο 29,9% του ΑΕΠ ή στα 69 δισ. ευρώ. "Νομίζω ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε ένα σημείο που πλέον δεν μπορεί ν' αυξήσει τους φόρους. Αν αυξηθούν, ο κόσμος θ' αρχίσει να πηγαίνει στα Σκόπια, όπου η φορολογία είναι χαμηλότερη..."».

Πηγή

  • Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι δήλωση υποταγής του νομοθετικού σώματος (Βουλή) στην κυβέρνηση, οτι θα είναι μια πειθήνια βιομηχανία έγκρισης νόμων

Η ψήφος εμπιστοσύνης που δίνει η βουλή στην κυβέρνηση (γνωστή και με το καλλιτεχνικό της όνομα ως “αρχή της δεδηλωμένης”), είναι υποτίθεται προϊόν μιας ιστορικής κοινοβουλευτικής ανάγκης. Για να μην μπορεί ο τότε βασιλιάς να διορίζει μέχρι και τον κηπουρό του (“αρχή του κηπουρού”) πρωθυπουργό, μια και μπορούσε να διορίζει όποιον θέλει, εισήχθη αυτή η περίφημη ψήφος εμπιστοσύνης που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση από την βουλή, ώστε να κυβερνήσει.

Και αντιστοίχως έχουμε και την “πρόταση μομφής” προς την κυβέρνηση, που σημαίνει πως αυτός που την κάνει έχει βάσιμες υποψίες πως η κυβέρνηση δεν έχει πια την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής.

Σε τι χρειάζονται όλα αυτά τώρα μετά την βασιλεία; Δεν ξέρω. Αυτά είναι βαρειά συνταγματική γνώση που την κατέχουν μόνο οι ροκ-σταρ συνταγματολόγοι (που συχνά πυκνά μαγειρεύουν και το Σύνταγμα) και τέλος πάντων είναι μια γνώση απρόσιτη στους κοινούς αναρμόδιους πολίτες. Ετσι κι αλλιώς η πολιτική είναι έργο επαγγελματιών (και αδίκως τους κατηγορούνε ορισμένοι πως δεν έχουν ούτε ένα ένσημο. Εχουν. Στην επαγγελματική πολιτική. Απλώς εξαιρούνται από το ΤΕΒΕ).

Ο κοινοβουλευτισμός, που παριστάνει και την δημοκρατία τρομάρα του, έχει χωρίσει τις εξουσίες ώστε να μην διαπλέκονται μεταξύ τους (άμα θέλετε το πιστεύετε): σε εκτελεστική (κυβέρνηση), νομοθετική (βουλή) και δικαστική (θεόστραβη εντελώς). Ολες οι εξουσίες αυτές ασκούνται από επαγγελματίες είπαμε (που εξαιρούνται όμως από το ΤΕΒΕ). Και καμμία από απλούς πολίτες.

Η εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση) υποτίθεται πως εκτελεί τις διοικητικές, τις δικαστικές αποφάσεις και τους νόμους. Στην πράξη το μόνο που εκτελεί είναι οι δικές της αποφάσεις. Διότι όλα προέρχονται από δικές της αποφάσεις. Οι υποψήφιοι βουλευτές επιλέγονται από τον αρχηγό του κόμματος. Και η ηγεσίες των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας (καθώς και οι εισαγγελείς) ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ από την κυβέρνηση.

Η νομοθετική εξουσία υποτίθεται πως ψηφίζει (μετά από συζήτηση με τον ευατό της) τους νόμους που προτείνει η ίδια στον εαυτό της και εκείνους που της προτείνει η κυβέρνηση. Δηλαδή μπορεί και η αντιπολίτευση να προτείνει νόμους. Στην πράξη τα τελευταία 30 χρόνια πρέπει να είχαμε μόνο ένα νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης που έγινε νόμος. Τέτοια ευρυθμία νομοθετική. Ολα τα νομοσχέδια τα προετοιμάζει η κυβέρνηση, και έρχονται στην βουλή ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ. [Στις κανονικές δημοκρατίες, της αρχαιότητας, η βουλή είναι νομοπαρασκευαστικό σώμα και όχι νομοθετικό. Νομοθετικό σώμα είναι το σύνολο των πολιτών. Ο απλός πολίτης είναι νομοθέτης στην δημοκρατία. Στην ολιγαρχία είναι οι επαγγελματίες πολιτικοί νομοθέτες. Αυτοί που έχουν και το θάρρος να λένε "ο ελληνικός λαός με τιμάει με την ψήφο του, εδώ και 30 χρόνια" χωρίς και να καταλαβαίνουν οτι ομολογούν την πίστη τους στην ολιγαρχία].

Η δικαστική εξουσία είναι μια πολύ-πολύ πιο πονεμένη ιστορία, καθώς η πολυνομία και το κουλουβάχατο των νόμων, που υπάρχει επίτηδες εντελώς, υποτίθεται πως απαιτεί ειδικούς σπουδαγμένους, περί τους νόμους, τεχνοκράτες (τους δικαστές) προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. Λες και η δικαιοσύνη είναι τεχνικό ζήτημα. Ενώ είναι πολιτικό ζήτημα η απόδοση δικαιοσύνης. Κι όποιος δεν το ξέρει να το μάθει τώρα. [Στις κανονικές δημοκρατίες, δικαστές ήταν οι απλοί πολίτες, και επιλέγονταν με κλήρωση]

Οι κανονικές δημοκρατίες, της αρχαιότητας ξαναλέω, διότι έκτοτε δεν ευτυχήσαμε, ΔΕΝ είχαν κάποιον τέτοιον αυστηρό διαχωρισμό των εξουσιών. Αυτοί οι διαχωρισμοί απαιτούν “πρωχό” “δημοκρατίες” σαν την δική μας, τρομάρα μας. Ούτε χρειαζόταν η μια εξουσία να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από καμμιά άλλη για να κάνει τη δουλειά της.

Μεταξύ μας τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατί να χρειάζεται ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση ΜΟΝΟ από τη βουλή. Και γιατί να μην χρειάζεται ψήφο εμπιστοσύνης και από την δικαστική εξουσία.

Ενα άλλο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί αυτή η αλλαξοκωλιά εμπιστοσύνης είναι τόσο… στενή.

Γιατί ας πούμε να μην χρειάζεται ΚΑΙ η βουλή την εμπιστοσύνη (με ή χωρίς ψήφο) της κυβέρνησης και της δικαστικής εξουσίας.

Και γιατί να μην χρειάζεται ΚΑΙ η δικαστική εξουσία την ψήφο εμπιστοσύνης των άλλων δυο αδελφών εξουσιών. Τόση ολιγαρχική εμπιστοσύνη…

Δηλαδή αυτή η καχυποψία υπάρχει μόνο μεταξύ κυβέρνησης-βουλής; Σατανικό.

Εγώ, ο αναρμόδιος πολίτης, λέω πως αυτά είναι γελοιότητες του κοινοβουλευτισμού, που καμώνεται την δημοκρατία, ενώ στις μέρες μας τον έχει πάρει χαμπάρι και ο τελευταίος πολίτης, ότι πρόκειται για κανονική ολιγαρχία. (οι ίδιοι και οι ίδιοι στα αξιώματα, άμα είναι αυτό δημοκρατία, τότε η ολιγαρχία πως είναι;).

Και πως η ψήφος εμπιστοσύνης υπάρχει για δυο τρεις λόγους, και πάντα για κακό.

Ενας τέτοιος λόγος είναι να δηλώσει υποταγή το νομοθετικό σώμα πως θα ψηφίσει και θα το κάνει νόμο οτιδήποτε του παρουσιάσει η κυβέρνηση. Ακόμη και ένα κατοχικό μνημόνιο.

Και ένας άλλος καλός λόγος για την ψήφο εμπιστοσύνης και την πρόταση μομφής είναι για να υπάρχει δυνατότητα να γίνονται (κατόπιν χρηματισμού ή άλλων ανταλλαγμάτων) μετακινήσεις βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα του ενός κόμματος στο άλλο, ώστε με το πανηγύρι της διαφθοράς, να εκβιάζουν και να εκβιάζονται.

Εν ολίγοις αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης είναι εκεί για να υποστηρίζει την διαφθορά του πολιτικού μας συστήματος. Και τίποτε περισσότερο.

Και τι θα μας χάλαγε εμάς αν η κυβέρνηση ΔΕΝ είχε την εμπιστοσύνη της βουλής; Γιατί πρέπει να είναι συνεννοημένοι μεταξύ τους;

Μήπως αν η κυβέρνηση ΔΕΝ είχε την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής, και έπρεπε να δώσει αγώνα για να περάσει το κάθε της νομοσχέδιο, μήπως λέω, ήμασταν καλύτερα;

Για σκεφτείτε το!

Θραξ ο Αναρμόδιος

Η Βάσω χθες ήταν αποκαλυπτική:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρά τις απίθανες δυσλειτουργίες της κυβέρνησης, σε στήριξε και ψήφισε πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα για τον κόσμο. Απίθανη κοροϊδία του οικονομικού επιτελείου επί 18 μήνες και το στήριζες συνεχώς. Μια χώρα πτωχευμένη δεν λύνει το πρόβλημα με δάνεια. Τι είδους διαπραγμάτευση είχαμε; Δεν ενημερωνόμαστε. Ο Ομπάμα δεν μας αγάπησε ξαφνικά. Οδηγήσαμε την χώρα σε τρομερή ύφεση. Αντί να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της χώρας, καταφέραμε το σύνολο της κοινωνίας εναντίον μας. Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας συνολικά. Πρέπει να αναλάβεις μέρος της ευθύνης. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Να αποφύγουμε τις εκλογές, αν μπορούμε. Στην κυβέρνηση που θα κάνεις, να αλλάξεις. Λειτουργείς με παρέες-κυβερνητική επιτροπή και θεσμικά όργανα. Διαφορετικά, θα συρθούμε σε εκλογές».

Θαυμάστε πως η «δημοκρατική παράταξη» τιμά τη βούληση του ελληνικού λαού. Όταν δεν την ευνοούν οι συγκυρίες οι εκλογές είναι «σύρσιμο», πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία .

Τον είπε κλικαδόρο εν ολίγοις και του ζήτησε να αλλάξει παρέες…

Το άγχος της ήταν μήπως την υπουργοποιήσει πάνω στην αναμπουμπούλα και του τα είπε χύμα και στον ενικό…

Μήπως η Βάσω υποπτεύεται από τη συμπεριφορά του ότι το παιντί έχει μπλέξει;

Ακούγεται ότι ήθελε να γιορτάσει τα γενέθλια του με ένα ξέφρενο ρέιβ πάρτυ, αλλά δεν τον άφησε η μαμά του…

Άσε που πλέον μιλάει σαν τον Μητσοτάκη…

Ο Πάγκαλος έσπασε τη σιωπή του και είδε Ιουλιανά από τις 16 Ιουνίου !

Για το λόγο αυτό παρέμεινε Αντιπρόεδρος. Και για να μην μπατάρει το ελικόπτερο με τον Βενιζέλο στην άλλη πλευρά.

Οι πραιτοριανοί νέο ’65. Τότε υπήρχε βασιλιάς που συμμετείχε στην εκτροπή.

Και το Συγκρότημα που εδώ και 30 χρόνια σας στηρίζει είχε παίξει το ρόλο του τότε.

Το 2011 ο «βασιλιάς» είναι ο πρωθυπουργός και είναι γυμνός.

Και καταλήγει σε μια Κυβέρνηση με πρωταγωνιστή το Βενιζέλο !!!

Θα του εκχωρήσει και τις εξουσίες του;

Η νέα Κυβέρνηση είναι ένα ολιγομελές σχήμα 41 ατόμων (!!!) με ελάχιστα νέα πρόσωπα.

Το Σινούκ χωράει 25. Οι υπόλοιποι θα φύγουν με ταξί…

Ευτυχώς τη νέα εξωτερική πολιτική δεν θα την εκφράσει ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς το Συγκρότημα έλεγε χθες ότι μετακινείται κατά πάσα πιθανότητα στο υπουργείο Εξωτερικών !!!

Και τα σύνορα της Ελλάδας θα μετακινούνταν στη γραμμή Παγασητικού-Αμβρακικού…

Αλλά το έθνος αγωνιά; Ο Δρούτσας τι θα γίνει; H Μπιρμπίλη; Η Άννα του Νταλάρα;

Δεν υπάρχει αξιοκρατία σε αυτόν το τόπο.

Κι ο Πεταλωτής υφυπουργός Δικαιοσύνης; Κατάφωρη αδικία…

Μέσα σε είκοσι μήνες ο Γιώργος Παπανδρέου και το περιβάλλον του ανέπτυξαν όλες τις παθογένειες πολύχρονης παραμονής στην εξουσία. Τώρα είναι ολοφάνερο ότι ξεμένουν και από εφεδρείες. Μέχρι και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου επιστρατεύτηκε…

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα μας προσφέρουν τη μοναδική διέξοδο που υπάρχει: γενικές εκλογές.

Μικρός Οδυσσέας

Τώρα, που τα ελληνικά ομόλογα ξεπουλιούνται στη διεθνή αγορά «μισοτιμής» (με έκπτωση 50 και 70%) μπορούν να επαναγορασθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποσυρθούν, με «αγοροπωλησία» από την Ελλάδα με ειδικό δάνειο διάρκειας 30 ετών.

Να ζητήσουμε επισήμως τη «διαγραφή»- επαναγορά από την Τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια αναπόφευκτη ρύθμιση, μονόδρομος για την Ελλάδα αλλά και συμφέρουσα για τους εταίρους μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που δικαιώνουν όλες τις παλαιές αναλύσεις και προτάσεις του για την οικονομική πορεία της χώρας, ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών Πέτρος Δούκας.

Έκανε τις εξής δηλώσεις για την ρεαλιστική και οριστική αντιμετώπιση του Ελληνικού Χρέους, την οποία θεωρεί μονόδρομο:

Η Χώρα έχει εισέλθει στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κρίσης και, αν δεν υπάρξει συνειδητοποίηση της κατάστασης και κινητοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων, οι επιπτώσεις θα είναι ακόμα πιο βαριές για την παρούσα και τις μελλοντικές γενιές.

Οι μήνες περνάνε και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

· Τα σπρέντ δανεισμού αντί να μειώνονται, έχουν ανέβει στις 1500 μονάδες βάσης που σημαίνει πως οι αγορές απαιτούν από την Ελλάδα να πληρώνει για τα δάνειά της, τουλάχιστον 15% παραπάνω απ’ ότι η Γερμανία για αντίστοιχες διάρκειες δανεισμού! Τα υψηλά αυτά σπρέντς σημαίνουν πως οι αγορές δεν εμπιστεύονται την Κυβερνητική πολιτική και επιμένουν πως το ρίσκο χρεοκοπίας παραμένει πολύ υψηλό και συνεχίζουν να αρνούνται να μας δανείσουν!

· ΚΑΙ ΟΜΩΣ: τώρα που τα σπρεντς είναι στις 1500 μονάδες και τα Ελληνικά ομόλογα ξεπουλιώνται ‘μισοτιμής’ στη δευτερογενή αγορά, μπορεί να επαναγορασθούν –για να αποσυρθούν- πολύ φθηνά, από αρμόδιους φορείς και μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Μια νέα Ευρωπαϊκή “Σεισάχθεια”.

· Οι Ευρωπαίοι εταίροι, έχουν αντιληφθεί πως (α) η πτώση και η χρεοκοπία της Χώρας μας θα είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις για την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, αλλά και κυρίως την Ισπανία. Θα περάσει η ‘αντίληψη’ ότι και τα πιο προηγμένα κράτη μπορούν να χρεοκοπήσουν!

Και (β) πως η Ελλάδα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εξυπηρετήσει χρέος τέτοιων διαστάσεων!

Μην υποτιμάμε πως η Ιαπωνία έχει χρέος ύψους 205% του ΑΕΠ της! Βέβαια πληρώνει επιτόκια μόνο 1%, δηλαδή ετήσιο κόστος για τόκους μόνο 2% του ΑΕΠ της, ενώ η Ελλάδα πάνω 7%. Αλλά το κλίμα για τα Ιαπωνικά ομόλογα μπορεί να αλλάξει. Και όταν αλλάξει, θα αλλάξει ξαφνικά. Χωρίς μεγάλη προειδοποίηση! Και τότε; Και η Αμερική δεν πάει πίσω. Το χρέος της αυξάνει με γρήγορους ρυθμούς, το δε κόστος ασφάλισης και περίθαλψης με πολύ ανησυχητικούς ρυθμούς. Ως πότε θα αντέξει; Μέχρι το 2020 τα δημόσια οικονομικά της θα χειροτερεύουν. Συμφέρει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να συγκρατηθεί το πρόβλημα του Ελληνικού δημόσιου χρέους και να ηρεμήσουν οι αγορές!

Πόσα χρωστάμε;

· 360 δισ. Ευρώ είναι το χρέος του Ελληνικού Δημοσίου

· 40 δισ. Ευρώ είναι τα δάνεια διαφόρων φορέων με εγγύηση του Δημοσίου, από τα οποία τουλάχιστον το 80% δεν πρόκειται να αποπληρωθούν και θα επιβαρύνουν όλους μας.

· 7 δις. ευρώ χρέη προς κατασκευαστικές εταιρείες, προμηθευτές των νοσοκομείων, φαρμακοποιούς, ΟΤΑ, ΚΤΕΛ και άλλους φορείς, για αποζημιώσεις απολυμένων διαφόρων φορέων, για επιστροφές φόρων (ΦΠΑ, κλπ) και το κόστος αναδρομικής χορήγησης επιδομάτων από δικαστικές αποφάσεις!

ΣΥΝΟΛΟ 407 δισ. ευρώ ΧΡΕΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Επιπλέον :

· 250 δισ. Ευρώ, αναλογιστικό άνοιγμα των ασφαλιστικών ταμείων, που σημαίνει πως το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλλει από τον Προϋπολογισμό, 14 δισ. ευρώ κάθε έτος για να καλυφθούν τα ελλείμματα αυτά! Ενώ αυτά δεν αποτελούν καθ’ αυτό ‘χρέος’, είναι ποσά που θα πρέπει να συνεισφέρουν οι φορολογούμενοι για να μπορούν να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων!

ΣΥΝΟΛΟ 657 δισ. Ευρώ

+ 270 δισ. Ευρώ, χρέη επιχειρήσεων και ιδιωτών προς τις τράπεζες

ΣΥΝΟΛΟ 927 δισ. Ευρώ

· Χρέος είναι αυτό που χρωστάμε σήμερα συνολικά και προέρχεται από την συσσώρευση των ελλειμμάτων διαχρονικά. Συνήθως το χρέος αυξάνεται πιο γρήγορα από το άθροισμα των ελλειμμάτων, γιατί καμιά φορά τα ελλείμματα δεν έχουν συμπεριλάβει όλες τις δαπάνες!

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται όλα τα διάφορα ‘πακέτα στήριξης’ των τραπεζών, μέρος των οποίων θεωρείται κάποιας μορφής «επένδυση» που θα αποπληρωθεί κάποτε. Προφανώς όμως, ένα πολύ σημαντικό μέρος από αυτό το ποσό μάλλον στο τέλος θα αναληφθεί από το Δημόσιο και τους φορολογούμενους πολίτες.

Είναι προφανές πως η οικονομία μας και οι φορολογούμενοι ΔΕΝ μπορούν να αποπληρώσουν τόσο χρέος… Γι’ αυτό θεωρώ πως η διαγραφή μέρους του χρέους μας συμφέρει και τους εταίρους μας. Μεσο-μακροπρόθεσμα είναι λιγότερο ακριβή λύση!

Εκεί πρέπει να δώσουμε την έμφαση στις διαπραγματεύσεις με την «Τρόϊκα». Στο ποσό της απόσυρσης και μείωσης του χρέους μας!

Δηλαδή, με 100 δισεκ ευρώ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να αγοράσει 170 δισεκ. χρέος. Αυτά τα 170 θα μπορούσε η Ευρώπη να τα ‘πουλήσει στην Ελλάδα’. Για να μπορέσει να τα αγοράσει η Ελλάδα, η Ευρώπη θα έδινε ένα ειδικό δάνειο 100 δισεκ ευρώ διάρκειας 30 ετών, με 4% επιτόκιο.

Ανάλογα με την αντίδραση των αγορών, ίσως χρειαστεί και επιπλέον διευθέτηση….

Για να γίνουν όμως αυτά, πρέπει να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία, αλλά να υπάρχει και Κυβερνητική ‘νομιμοποίηση’.

Οι περισσότερες επιτροπές του κινήματος της πλατείας αυτές τις μέρες, ετοιμάζουν εξώδικα για να τα επιδώσουν στους Έλληνες βουλευτές. Μαζί με αυτό το νομικό μέσο, πιστεύουμε πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί και κάτι άλλο. Να στείλουμε εξώδικο, στην τρόικα και στα ευρωπαϊκά όργανα γενικότερα. Στο εξώδικο να δηλώνουμε πως οι εκπρόσωποί μας, (οι βουλευτές δηλαδή), κινούνται σαφώς έξω από τις αρμοδιότητές τους, για αυτό σε καμία περίπτωση δεν μας εκπροσωπούν. Έτσι θα είναι όλοι νομικά ενήμεροι πως αν υπογράψουν οτιδήποτε με την Ελληνική κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση δεν εκπροσωπεί το λαό, παρά μόνο τον εαυτό της. Θα ήταν χρήσιμη μια τέτοια κίνηση, όταν η υπόθεση των δανειακών συμβάσεων, φτάσει, στα διεθνή δικαστήρια. Είναι ένα επιχείρημα υπέρ μας, γιατί ο άλλος διάδικος (τρόικα), αποδεδειγμένα γνώριζε, τουλάχιστον πριν την υπογραφή του μνημονίου νούμερο 2, ότι ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος( η Ελληνική κυβέρνηση δηλαδή), έχει χάσει την εμπιστοσύνη του εντολέα της (δηλαδή του Ελληνικού λαού).

Φυσικά οι νομικοί των επιτροπών, μπορούν να επεξεργαστούν ένα κείμενο που θα διαφυλάσσει όσο γίνεται καλύτερα τα συμφέροντά μας. Παραθέτουμε την δική μας αρχική εκδοχή, η οποία θέλει βεβαίως πολύ δουλειά ακόμα

Προς

Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης

Εμείς οι Έλληνες πολίτες με Ελληνική συνείδηση

Δηλώνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι

Το καθεστώς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας

Έχει πάψει να μας εκπροσωπεί.

Δεν έχει καμία σχέση με τον Ελληνικό λαό, τον οποίο χρησιμοποιεί με τον χειρότερο τρόπο. Τα δυο κόμματα εξουσίας και τα παρακλάδια τους που υπό τη μορφή άλλου κόμματος, ετοιμάζονται ήδη για την εξουσία, έχουν ως μοναδικό σκοπό, την παράδοση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε ξένα συμφέροντα και την διάλυση του Ελληνικού Έθνους.

Δηλώνουμε πως δεν αναγνωρίζουμε, ούτε θα αναγνωριστεί ποτέ στο μέλλον, ουδεμία δέσμευση της Ελλάδας εναντίον των συμφερόντων της, ακόμα και αν λάβει την μορφή νόμου. Εμείς οι πολίτες της χώρας αυτής, δεν αναγνωρίζουμε την δανειακή σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Υπουργός Οικονομίας (για την λεγόμενη αποφυγή της χρεοκοπίας) , ούτε τις μεταγενέστερες τροποποιήσεις, ή καινούργιες συμβάσεις, για τον ίδιο σκοπό, ανεξαρτήτως χρόνου ‘ψήφισης’ τέτοιων νόμων. Η κυβέρνηση υπερβαίνει τα όρια των αρμοδιοτήτων της και κινείται σαφώς εκτός των εντολών που οι Έλληνες πολίτες έχουν δώσει.

Δεν ‘μεταβιβάσαμε’ επίσης, ως λαός στους πολιτικούς μας, το δικαίωμά μας, να διαθέτουμε όπως εμείς θέλουμε τη δημόσια περιουσία μας. Η κυβέρνηση ενεργεί όχι μόνο καθ υπέρβαση των εντολών μας, αλλά και εναντίον αυτών. Εμείς λοιπόν ως εντολείς των πολιτικών και ως μόνοι διαθέτοντες την πραγματική δύναμη, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν αναγνωρίζουμε οποιαδήποτε τέτοιας μορφής σύμβαση ή άλλο νομικό έγγραφο. Έχοντας γνώση όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα, έχει πάψει να μας εκπροσωπεί, ας πάρουν τις αποφάσεις τους, και ας μην υπογράψουν με εκπροσώπους που σε καμία περίπτωση, όπως σαφώς με την παρούσα δηλώνουμε, δεν εκπροσωπούν (άρα δεν δεσμεύουν) το άλλο μέρος.

Έλληνες πολίτες για την απελευθέρωση του Ελληνικού λαού

Ε.Ε.Α.

Ο Μέγας Ναπολέων όταν απέδρασε από τη νήσο Έλβα ανακατέλαβε τη Γαλλία αναίμακτα… Λόγω της ισχυρής του.... προσωπικότητας αλλά και της ελπίδας που έδινε στο γαλλικό λαό…

Χθες ο Πρωθυπουργός ανακατέλαβε τη Κοινοβουλευτική του ομάδα….Λόγω εκβιασμών και με τη παροχή υπουργικών θώκων…

Πλέον ο Πρωθυπουργός προσποιούμενος ότι δεν αντελήφθη ότι το πραγματικό αίτημα του Λαού είναι να βρει άλλο τρόπο για να παρακαμφθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής εκείνος διατυμπανίζει ότι οι αλλαγές που προωθεί είναι λαϊκό αίτημα και μάλιστα του δόθηκε λαϊκή εντολή για να το κάνει… Μάλιστα υπαναχωρεί στα κατά τα άλλα απαραίτητα μέτρα για να τα κάνει πιο θελκτικά(;) και συνεχίζει μόνος…

Είναι πλέον απέναντι στο λαό… Πιστός μέχρι τέλους στα συμφέροντα του Διεθνούς κεφαλαίου που τον στήριξαν και τον στηρίζουν…..Η Κοινοβουλευτική Ομάδα πρόδωσε με το χειροκρότημα της την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού…

Είχαμε γράψει ότι η πραγματική Δημοκρατία δεν βρίσκεται πια στο Κοινοβούλιο αλλά ακριβώς έξω από αυτό… Σε κάθε πλατεία της χώρας…. Σε κάθε γειτονιά….

Και αυτή τη Δημοκρατία που εξόρισαν με δόλιους τρόπους οι κύριοι που καμώνονται τους πολιτικούς είναι χρέος του Λαού να την επαναφέρει στο Κοινοβούλιο…

Η Εκτελεστική Εξουσία (Κυβέρνηση) εξυπηρετεί πλέον απροκάλυπτα συμφέροντα που πλήττουν το Έθνος…

Η Νομοθετική Εξουσία(Βουλή) στηρίζει δια της ψήφου της τη πολιτική αυτή…

Η Δικαστική Εξουσία δεν παρεμβαίνει να εμποδίσει το έγκλημα που συντελείται…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενυπάρχει για να κοσμεί το Προεδρικό Μέγαρο….

Είναι πλέον δικαίωμα και υποχρέωση του Λαού να δείξει τη Κυριαρχία του αλλά και τη Βούληση του….

Οι χθεσινές εξελίξεις αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι πολλά σε αυτή τη χώρα ίσως άλλαξαν ή μπορεί να αλλάξουν. Αλλά ένα στοιχείο παραμένει παντού και πάντα ισχυρό και καθοριστικό: το «ΠΑΣΟΚικό DNA»…

Το στοιχείο αυτοσυντήρησης, γαντζώματος στην εξουσία και παραμερισμού του οποιουδήποτε ζητήματος προκειμένου να επιτυγχάνεται διαρκώς ο αυτοσκοπός, που διακατέχει τον «πράσινο εσμό» ξετυλίχτηκε έκδηλα τις τελευταίες μέρες και όρισε όλες τις εξελίξεις. Από την ώρα που ένας πρωθυπουργός δηλώνει ότι μπαίνει σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου μέχρι την ώρα που όλο αυτό το δραματικό σκηνικό καταλήγει σε έναν ανασχηματισμό τύπου «άλλαξε ο Μανωλιός…» το μόνο που κυριαρχεί είναι το «ΠΑΣΟΚικό DNA».

Οι άνθρωποι απλούστατα είναι γαντζωμένοι στην εξουσία. Έτσι απλά! Και όταν το σύστημα τους άρχισε να κλυδωνίζεται, και όταν τη συγκρότηση του απείλησε ο ίδιος ο ΓΑΠ, και όταν η πτώση εμφανίστηκε ως απειλή στον ορίζοντα με την παραίτηση- αποχώρηση κάποιων βουλευτών, μίλησε η «ψυχή του ΠΑΣΟΚου»!

Έφτανε μία ολιγόωρη συνεδρίαση με μερικά συζυγικά καυγαδάκια στο ενδιάμεσο για να σκεπαστούν όλα.

Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι επειδή η Βάσω Παπανδρέου «τα έριξε χοντρά», επειδή ο ΓΑΠ έκανε «αυστηρή αυτοκριτική» και επειδή οι κορυφαίοι υπουργοί παραιτήθηκαν των ομιλιών τους επειδή νυχτώσαμε, ότι παύει να υπάρχει το πολιτικό πρόβλημα της χώρας! Αστειότητες…

Ο ΓΑΠ όταν είδε ότι η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου απειλείται, έπαιξε με το "Βασικό Ένστικτο" των συντρόφων του: Τους διεμήνυσε: " Μην με πιέζετε και πολύ γιατί δεν το' χω σε τίποτε να την... κάνω και τότε εσείς θα χάσετε"... Ούτε την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας είχε κατά νου ούτε τον Σαμαρά ήθελε να προσεγγίσει. Το Μεσοπρόθεσμο ήθελε να σώσει... Θυσιάζοντας για το σκοπό αυτό την όποια αξιοπιστία του είχε απομείνει αλλά και τη θεσμική υπόσταση του ύπατου αξιώματος...

Την ώρα που ο Παπανδρέου υπέβαλε την παραίτηση του στον Αντώνη Σαμαρά με την περίφημη έκφραση «αν είμαι εγώ το πρόβλημα, τότε μπορώ να αποχωρήσω» τελείωνε ουσιαστικά με το αξίωμά του. Το πολιτικό του κεφάλαιο εξαντλήθηκε.

Ποτέ ένας πρωθυπουργός στο παρελθόν δεν συμπεριφέρθηκε με έναν τόσο ποταπό τρόπο.

Και η έκφραση που ακολούθησε στην περίφημη τρίτη τηλεφωνική συνομιλία «Συγνώμη Αντώνη αλλά δε θα μπορέσω, θα το δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον» έβαλε το κερασάκι στην παπανδρεϊκή τούρτα της αναξιοπιστίας και της έλλειψης σοβαρότητας…

Σήμερα συμπεριφέρονται σα να μην έχει συμβεί τίποτε… Σα να μην υπήρξε ποτέ η Πέμπτη, σα να την κατάπιε η μαύρη τρύπα του χρόνου…

Το κόμμα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, των κοινωνικοποιήσεων, των Δημοσίων Υπαλλήλων και των κρατικοδίαιτων συμβούλων δεν είναι μέρος της λύσης. Είναι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού προβλήματος.
Η θρασύτατη δολιότητα των πολιτικάντηδων και των αλχημιστών της «ενημέρωσης» είναι χωρίς όρια και αναστολές.

Συνεχίζουν να παπαγαλίζουν το παραμύθι ότι τα δάνεια που μας δίνουν οι μαφιόζοι του χρήματος πηγαίνουν για να καλυφτούν μισθοί και συντάξεις!!!

Ο «αγανακτισμένος» παραμυθάς Χαρδαβέλλας ρωτούσε μελοδραματικά προ ημερών:

«ΠΩΣ θα βρεθούν, μέχρι τις 15 Ιουλίου, 1,5 δισ. ΕΥΡΩ για να καλυφθούν μισθοί και συντάξεις, σε περίπτωση που δεν εισπράξουμε την 5η δόση του δανείου;»

Το ίδιο παραμύθι, άκομψα ή «διακριτικά» και έμμεσα, αναπαράγουν και υπογραμμίζουν όλα τα δημοσιογραφικά ανδρείκελα, κυκλοφορώντας την προπαγάνδα των κυβερνητικών ανδρεικέλων…

Αυτή η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα δεν γίνεται από άγνοια, αλλά αποτελεί ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή τρομοκράτησης του ελληνικού λαού και παραγωγής εκβιαστικών διλημμάτων.

Γίνεται, όμως, και για ένα ακόμα σοβαρό λόγο: Να επικαλυφτεί και να αποκρυφτεί η αλήθεια των πραγμάτων. Δηλαδή ότι είναι οι ίδιες οι «μαφίες του κέρδους» που εισπράττουν αυτές τις δόσεις των δανείων.

ΟΧΙ μόνο δεν πάει ούτε ένα ευρώ στους μισθούς και στις συντάξεις, αλλά λεηλατούνται ακόμα πιο πολύ οι μισθοί και οι συντάξεις για να αποπληρωθούν τα δάνεια και οι τόκοι τους.

Με πιο απλά λόγια: κάθε νέα δόση δανείου γιγαντώνει τη λεηλασία και τη συρρίκνωση των εργατικών και λαϊκών εισοδημάτων, ΛΕΗΛΑΣΙΑ που πηγαίνει, απευθείας, στις τσέπες των «μαφιών του κέρδους»…

Ο ίδιος ο κρατικός προϋπολογισμός καταγράφει καθαρά την εικόνα της λεηλασίας:

Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν ξεπερνούν τα 19,8 δισ. ευρώ.

Τα τακτικά έσοδα του κράτους υπολογίζονται στα 56 δισ. ευρώ.

Τα χρεολύσια που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχονται στα 62 δισ. ευρώ.

Αυτά τα «τακτικά έσοδα» του κράτους, τα 56 δισ. ευρώ, από πού προέρχονται;

ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ!

Πού πηγαίνουν;

Στην οικονομική εξουσία και ιδιαίτερα στους δανειστές και κερδοσκόπους.

Η αύξηση της φορολεηλασίας καλύπτει τις ανάγκες της κερδοσκοπικής απληστίας του κεφαλαίου και των δανειστών.

Από συστάσεως του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους ζούμε τον ακόλουθο φαύλο κύκλο της κερδοσκοπικής αναισχυντίας του κεφαλαίου: Αφαίμαξη του ελληνικού λαού για να πληρώνονται τα δάνεια που τρώνε οι κεφαλαιοκράτες και οι κερδοσκόποι (τόκοι των δανείων).

Ποτέ, από κανένα δάνειο, δεν πήρε «πεντάρα» ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος.

Αυτό που πήρε και φορτώθηκε ο λαός ήταν οι ΤΟΚΟΙ!

Τόκοι που πληρώνονται με τη ληστεία των μισθών και των συντάξεων, με επιβολή κεφαλικών φόρων και μέτρα αφανισμού των λαϊκών στρωμάτων…

Καθαρό συμπέρασμα: Τα δάνεια που συνάπτονται και τα ελλείμματα που δημιουργούνται μεταφράζονται ως εξής:

Από τη μια: σε επιχορηγήσεις, σε «πακέτα», σε ενισχύσεις, σε φοροαπαλλαγές και σε «κίνητρα» για βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές και εργολάβους.

Από την Άλλη: σε χρέη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Οι πολιτικοί διαχειριστές του οικονομικού κατεστημένου, οι πολύχρωμοι απολογητές του καθεστώτος και τα δημοσιογραφικά «εργαλεία» τους, επιδίδονται σε ξετσίπωτες αλχημείες και ασύστολα ψεύδη, προκειμένου να αποκρύψουν την πραγματική εικόνα της λεηλασίας και της κλεψιάς των εργαζομένων και των λαϊκών εισοδημάτων, καθώς και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου στους ιδιώτες-αρπακτικά…

Όλοι αυτοί παρασιτούν και κάνουν περιουσίες από αυτή την λεηλασία και κλεψιά του λαού και του ξεπουλήματος της Ελλάδας: Είναι τα παρασιτικά γρανάζια αυτού του φαύλου κύκλου της απομύζησης του λαού και της κερδοσκοπικής ισοπέδωσης και καταστροφής της χώρας…

Πάντα στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας»!!!

Για τη «σωτηρία της πατρίδας» μιλάνε σήμερα όλα τα κυβερνητικά ανδρείκελα: Ο πλέον απαίσιος και αποτρόπαιος μορφασμός απάτης και υποκρισίας…

Για τη «σωτηρία της πατρίδας» μιλά και αυτός ο ανεκδιήγητος πλασιέ – κλόουν της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, ο Καρατζαφέρης και η παρέα του: Οι «λαγοί» των «νταβάδων» που θέλουν να ξεφύγουν από το ρόλο του «πλασιέ» και να αναρριχηθούν σε ανώτερες πολιτικές κλίμακες «αρπαχτής» και «μισθοδοσίας».

Οι έμποροι του «πατριωτισμού» ήταν πάντα οι έμποροι της «αρπαχτής»…

Ο Καρατζαφέρης είναι ένας από τους πλέον χυδαίους και κυνικούς πλασιέ των «νταβάδων». Γι αυτό ΟΛΑ τα κανάλια τον περιφέρουν αφηνιασμένα, αδιαφορώντας για τις οβιδικές και μαϊμουδίστικές κωλοτούμπες του…

Το τελευταίο σώου: Πρότεινε για Πρωθυπουργό μιας πιθανολογούμενης Οικουμενικής κυβέρνησης τον Κωστή Στεφανόπουλο. Όταν ρωτήθηκε για τον Παπαδήμο είπε: « Ποιον Παπαδήμο; Αυτόν δεν τον ξέρει κανένας»!

Τον Παπαδήμο, όμως, είχε προτείνει για Πρωθυπουργό, μετά φανών και λαμπάδων, σε μια άλλη, προγενέστερη, περίοδο που διέρρεε τα οικουμενικά του σενάρια…

Αυτόν τον πλασιέ περιφέρουν για να μας πει ότι η «πατρίδα» κινδυνεύει «θανάσιμα» και για να σωθεί ΠΡΕΠΕΙ να αποδεχτούν οι Έλληνες τη ληστεία εκείνων που καταστρέφουν τη χώρα και ακόμα να ξεπουληθούν και οι πέτρες της Ελλάδας…

Τέτοια «φαινόμενα» εμπορικού «πατριωτισμού» ζούμε: Το ξεπούλημα της Ελλάδας και η αποτρόπαιη λεηλασία των Ελλήνων είναι «αγώνας υπέρ πατρίδος»!!!!

ΣύνδεσμοςΗ φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"