Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Ιουλ 2013
Ήταν 7 Απριλίου του 2011, όταν σε μία συνάντηση - ομιλία προς μέλη του κυβερνητικού κόμματος στο Ικόνιο της Μικράς Ασίας από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, γεννήτορα του "οθωμανικού δόγματος" και πυλώνα της πολιτικής του ισλαμιστή τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, υπήρξε η πλήρης αποκάλυψη της οπτικής γωνίας και των πραγματικών σχεδιασμών της Άγκυρας προς την Ελλάδα.

Η πρόταση του Αχμέτ Νταβούτογλου αποτελεί μία ευθεία πρόκληση προς την Ελλάδα, η οποία όφειλε να απαντήσει άμεσα και να τοποθετηθεί ευθέως και μάλιστα χωρίς την χρήση διπλωματικής γλώσσας, αφού τα λεγόμενα του τούρκου υπουργού Εξωτερικών είναι ο ορισμός του casus belli:
«Μέχρι του έτους 2023 θα ξανασμίξουμε με τα αδέλφια μας που βρίσκονται στα εδάφη που χάσαμε την περίοδο 1911-1923 και στα εδάφη από τα οποία αποχωρήσαμε. Αυτό αποτελεί ένα επιτακτικό ιστορικό καθήκον».
Και προσέξτε τι προηγήθηκε αυτής της φράσης: Başbakan Erdoğan'ın adının anıldığı yerde büyük bir heyecan olduğu, Türk bayrağının görüldüğü yerde bir beklenti dalgasının oluştuğu dönem yaklaşıyor.
Δηλαδή: "Όπου μνημονεύεται το όνομα του πρωθυπουργού Ερντογάν υπάρχει ένας μεγάλος ενθουσιασμός, πλησιάζει μια εποχή στην οποία όπου εμφανίζεται η τουρκική σημαία δημιουργείται ένα κύμα προσδοκιών". 


Η Τουρκία, λοιπόν, με απόλυτη σαφήνεια προειδοποιεί για επικείμενη επιθετική (στρατιωτική;) δράση κατά της Ελλάδας και ταυτόχρονα οριοθετεί χρονικά το πέρας της φάσης αυτής που θα ολοκληρωθεί με προσαρτήσεις εδαφών!
Δεν ξέρουμε τι θα έχουν να πούνε όσοι πιστεύουν στην Ελληνοτουρκική φιλία μετά από αυτή την ξεκάθαρα επιθετική δήλωση του Αχμέτ Νταβούτογλου. Εκτός του ότι ο Νταβούτογλου με αυτή τη δήλωση έχει κατορθώσει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη επιθετική προς την Ελλάδα δήλωση τούρκου αξιωματούχου ή πολιτικού, έχει καταφέρει να ξεπεράσει και τον ίδιο του τον εαυτό, σε μία καταφανή προσπάθεια να εμφυσήσει το νεο-οθωμανικό όνειρο στους Tούρκους πολίτες, σε μία καταφανώς απέλπιδα προσπάθειά του να συσπειρώσει εθνικά την Τουρκία και να διασώσει την κυβέρνηση του αλαζόνα Ταγίπ Ερντογάν.

Βέβαια, αυτή η δήλωση ουσιαστικά είναι δήλωση κήρυξης πολέμου κατά της Ελλάδας και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την απάντηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος ως αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να τοποθετηθεί χωρίς πολλά λόγια και με απόλυτη σαφήνεια για τις διαθέσεις της σημερινής κυβέρνησης της Ελλάδας.
Επίσης, ύψιστο είναι το ενδιαφέρον για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αφού οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού είναι δήλωση πολέμου και πρέπει να απαντηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά. Και η απάντηση πρέπει να δοθεί προκειμένου να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες εάν τελικά εκπροσωπούνται από Έλληνες ή ελληνόφωνους λαθρεπιβάτες που ανίκανοι οδηγούν την χώρα σε μία νέα τεράστια εθνική καταστροφή.

Τι αποφάσεις, άραγε, θα παρθούν τώρα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις;
θα συνεχιστεί το "ξεδόντιασμα" που ξεκίνησε λόγω... μνημονίου και τα μέτρα που διαλύουν συστηματικά την ικανότητα άμυνας της χώρας;

Από τις  7 Απριλίου 2011, όμως, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από την Ελληνική κυβέρνηση στον Αχμέτ Νταβούτογλου... Να υποθέσουμε πως οι Έλληνες πολιτικοί - κυβερνώντες είναι "υπεράνω" και δεν ασχολούνται με τέτοιου είδους προκλήσεις; Ή μήπως ότι τρέμουν τη σκιά τους και δεν τολμούν να βάλουν στη θέση του ένα ανδρείκελο που εκτοξεύει απειλές έχοντας τη βεβαιότητα πως απευθύνεται σε άλλα, χαμηλόβαθμα, ανδρείκελα;

Ο Νταβούτογλου τραβάει το σχοινί και -ίσως- αυτή του η ενέργεια να είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια...

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως απόδειξη, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι ...


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Μετά την προδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ηγεσία της, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή της οικονομίας του νησιού (αποφάσεις Eurogroup-ΔΝΤ με πλήρη συμμετοχή Αναστασιάδη), μετά την ημικατάργηση και μετατροπή του κυπριακού κράτους σε «αποικία χρέους» υπό διοίκηση Τρόικας (Δανειακή και Μνημόνιο), το κακό κινδυνεύει τώρα να «τριτώσει», με ρυθμίσεις ντε φάκτο αποδοχής των τουρκικών τετελεσμένων του 1974 και άρσης βέτο στην τουρκική ενταξιακή πορεία, δηλαδή μείζονος διεθνούς διπλωματικού αφοπλισμού της Κύπρου (και της Ελλάδας). Η κατάσταση στην Κύπρο είναι σήμερα χειρότερη από το 1974, επισημαίνει ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», πρώην ΥΠΕΞ και προεδρικός υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας. Το 1974 κατελήφθη τμήμα της Δημοκρατίας, τώρα είναι ολόκληρη που καταλύεται, δημιουργούνται προϋποθέσεις μαζικής μετανάστευσης Ελληνοκυπρίων, το διεθνές κλίμα είναι εξαιρετικά δυσμενές για τους ‘Ελληνες.

Ακόμη και στις πιο δραματικές στιγμές του 1974, ζώντος του Μακαρίου, επεβίωσε δι’ αυτού και της αντίστασης των δημοκρατικών πολιτών το κυπριακό κράτος. Με τον Αναστασιάδη στο πηδάλιο απειλείται βραχυπρόθεσμα με πλήρη αφανισμό.

Η «τρίτη φάση του κακού» θα συμβεί αν προχωρήσει το άνοιγμα, με διάφορα προσχήματα και δήθεν «ανταλλάγματα», του λιμανιού της Αμμοχώστου και του αεροδρομίου της Τύμπου στο εμπόριο προϊόντων από τα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη και για άλλες χρήσεις. Αυτό σχεδιάζει η κυβέρνηση Αναστασιάδη, σε συνεργασία, ορθότερα κατ’ εντολήν του «διεθνούς παράγοντα», επιχειρώντας να το παρουσιάσει ως «Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης». Ο αποκλεισμός του άμεσου εμπορίου των κατεχομένων και η αναστολή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας είναι το τελευταίο όπλο της Λευκωσίας. Όχι μόνο για να επιμείνει στην άρση των συνεπειών της εισβολής του 1974, αλλά και, ακόμα πιο σπουδαίο, να αποκρούσει τις προσπάθειες συνολικής κατάλυσης της κυριαρχίας της Δημοκρατίας και στα ελεύθερα σήμερα εδάφη της. Η αναστολή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας συνιστά επίσης το σημαντικότερο διπλωματικό χαρτί και της Λευκωσίας και της Αθήνας έναντι της Τουρκίας, σε μια φάση πρωτοφανούς, καθολικής εξασθένισης του Ελληνισμού (μόνη πιθανή αναλογία η κατάσταση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο).

Ο διεθνής παράγων (η «Γεωπολιτική Τριάδα», Αγγλία, Αμερική, Χρήμα) βιάζεται. Θέλει να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ που προκαλεί η παράλυση-παράδοση της πλειοψηφίας του πολιτικού προσωπικού – με την εξαίρεση των πιο ριζοσπαστικών, εθνικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, μετά το πρώτο σοκ της επίθεσης στις τράπεζες. Αλλά και την κατάσταση μεγάλης σύγχυσης, υφέρποντος τρόμου, μαζικής άρνησης πραγματικότητας που προκάλεσε στον κυπριακό πληθυσμό η πρωτοφανής έκταση και της εθνικής προδοσίας και του χτυπήματος σε βάρος της Κύπρου της 17ης Μαρτίου, που αυτή η προδοσία έκανε δυνατό. Είναι τόσο μεγάλη και η προδοσία και το χτύπημα, αλλά και τόσο δύσκολα και οδυνηρά τα προβλήματα που τώρα τίθενται, ώστε ο μέσος άνθρωπος δεν θέλει ενδόμυχα να πιστέψει αυτό που βλέπει και παραλύει («σύνδρομο στρουθοκαμήλου», που διαπιστώσαμε και στην Ελλάδα και συνιστά οργανικό στοιχείο των σύνθετων προγραμμάτων χειραγώγησης, «Σοκ και Δέους», που οδηγούν σε «υποβοηθούμενη αυτοκτονία», μετά την Ελλάδα, και την Κύπρο).

Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ (για όσους θέλουν να βλέπουν μόνο Μέρκελ, παραμένοντας τυφλοί στον ρόλο της Χρηματοκρατίας και ΗΠΑ), κατάφεραν, αφού εξασφάλισαν την απαραίτητη συνεργασία του Αναστασιάδη, να κλονίσουν συθέμελα την εμπιστοσύνη στις κυπριακές τράπεζες και άρα τις ίδιες τις τράπεζες μέσα σε δύο ώρες. Δεδομένης της σημασίας του τραπεζικού τομέα στην οικονομία του νησιού, αυτό ισοδυναμούσε με ημικαταστροφή της Κύπρου. ‘Ηταν η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη πολεμική επιχείρηση της ιστορίας. Ο «εισβολέας» μάλιστα εμφανίστηκε ως «σωτήρας». Απουσία θωρακισμένων και αεροπορικών βομβαρδισμών, ο «εχθρός» παραμένει αόρατος, το θύμα της εισβολής δεν κινητοποιεί άμυνα, ενοχοποιείται μάλιστα το ίδιο και διαπομπεύεται διεθνώς. Τύφλα νάχουν Χίτλερ και Γκουντέριαν.

Αφού κατέστρεψαν τις τράπεζες, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη τη σωτηρία τους (χωρίς άλλη, ισχυρή εξωτερική στήριξη, για την οποία είχαν προκαταβολικά φροντίσει να μη μπορεί να δοθεί, πάλι με τη σύμπραξη της ηγεσίας Αναστασιάδη), εμπόδισαν τη Λευκωσία να τις χρεωκοπήσει κανονικά. Φόρτωσαν δηλαδή ένα μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων της «Λαϊκής» στην «Τράπεζα Κύπρου», που απειλείται τώρα και αυτή και στη συνέχεια τα τραπεζικά χρέη φορτώνονται στο κράτος, που γίνεται το ίδιο «μη βιώσιμο». Το χρέος δεν θα πληρωθεί μεν ποτέ, θα οδηγήσει όμως αφενός σε λεηλασία των υδρογονανθράκων (το λιγότερο) και αφετέρου, πολύ περισσότερο και σπουδαιότερο, στην αρπαγή του ίδιου του κράτους, της βασικότερης δηλαδή προϋπόθεσης συνέχισης της παρουσίας των Ελλήνων στην Κύπρο.

Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, κάθε δόση θα συνοδεύεται και από μια καινούρια μεταφορά περιουσίας και κυριαρχίας προς τους Πιστωτές, καθιστώντας τελικά απλό τύπο, υστερόγραφο στην τραγωδία, την αυτοδιάλυση του κυπριακού κράτους με νέο σχέδιο Ανάν, το πρόπλασμα του οποίου εμπεριέχεται ήδη στο προσφάτως παραδοθέν έγγραφο Ντάουνερ (συγκλίσεις Ταλάτ-Χριστόφια). ‘Ηδη άλλωστε, προτού έρθει το «κανονικό», γεωπολιτικό προτεκτοράτο, εκτελεστική και νομοθετική εξουσία στη Λευκωσία ασκούνται από την Τρόικα με τους υπουργούς του Αναστασιάδη και την πλειοψηφία της Βουλής απλούς ιμάντες μεταβίβασης και «κυπροποίησης» των εντολών του νέου αποικιοκράτη. Η ακραία κοινωνική εξαθλίωση που αναμένεται να είναι πολύ ταχύτερη θα χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει την τελική εθνική παράδοση.

Η τύχη της υπόσχεσης Αναστασιάδη στους ψηφοφόρους ότι δεν θα επαναφέρει το σχέδιο Ανάν θα είναι η ίδια με αυτή της υπόσχεσης ότι δεν θα δεχθεί κούρεμα καταθέσεων. ‘Όπως ήδη πιστοποιούν οι έως τώρα εξελίξεις, η Λευκωσία ξεπερνάει το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ προδοσίας και απάτης, αυτά δηλαδή που συνέβησαν στην Ελλάδα αρχίζοντας με το «λεφτά υπάρχουν» και καταλήγοντας σε Μνημόνιο, Δανεικές, ΔΝΤ. Τέτοιες εξελίξεις στην Κύπρο θα εντείνουν, με τη σειρά τους, τις καταστροφικές διαδικασίες στην ίδια την Ελλάδα. Σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και στις πρώην «σοσιαλιστικές» χώρες, δεν βρίσκει κανείς χώρες με τέτοιας έντασης υποτέλεια όσο Ελλάδα και Κύπρος σήμερα. Η ελληνική «ελίτ» θυμίζει τις ολιγαρχίες των ελληνιστικών βασιλείων που παρέδιδαν αυτοβούλως τα κράτη τους στη Ρώμη και η κοσμοαντίληψή τους τις ιδέες του Αίλιου του Αριστείδη, του μεγάλου Αρχαίου θεωρητικού της υποτέλειας.

Το να σωθεί η Κύπρος, σε αυτή την κατάσταση, που σημαίνει όχι να επιστρέψει σε κάτι που να μοιάζει με το επίπεδο ευημερίας που απήλαυσε (ανέφικτο), αλλά να διατηρήσει ένα βαθμό ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, να αποκρούσει τις προσπάθειες ολοκληρωτικής κατάλυσης του κράτους της, διατηρώντας μια προοπτική κοινωνικής και εθνικής αναγέννησης, δεν είναι απλή υπόθεση – δεν έχει όμως άλλη εναλλακτική. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει το ταχύτερο και ολοκληρωτικά το διοικούν πολιτικό προσωπικό που έχει προφανώς απωλέσει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμοποίησης (ούτε ο Αναστασιάδης, ούτε οι βουλευτές εξελέγησαν με εντολή να κάνουν αυτά που έκαναν, ο Πρόεδρος μάλιστα εξελέγη υποσχόμενος ρητά να μην τα κάνει).

Πρέπει όλη η κυπριακή κοινωνία να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς γίνεται και τι διακυβεύεται. Χρειάζεται μια αλληλέγγυα, κινητοποιημένη κοινωνία, και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, όπως, τηρουμένων των αναλογιών, αυτή που έδωσε το παγκόσμιας ακτινοβολίας και σημασίας ελληνικό έπος της Εθνικής Αντίστασης (1941-44). Χρειάζεται ανάπτυξη κάθε είδους εξωτερικών σχέσεων και συμμαχιών, προς όλα τα σημεία του ορίζοντα, και ιδίως προς την κατεύθυνση των ευρωπαϊκών λαών και της Ρωσίας. Χρειάζεται Κύπρος και Ελλάδα να ενεργούν πρακτικά, για όλους τους σκοπούς, ως ένα κράτος, ο κυπριακός και ο λαός της Ελλάδας να γίνουν μια γροθιά για να σωθούν. Χρειάζεται να είναι κανείς έτοιμος και προετοιμασμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, περιλαμβανομένου και του ακραίου μέσου της στάσης πληρωμών, χωρίς την αξιόπιστη απειλή του οποίου είναι αδύνατη και οποιαδήποτε διαπραγμάτευση ή συμβιβασμός, ετοιμασία για πιθανή εισαγωγή εσωτερικού μέσου πληρωμής και προσωρινή διοικητική οικονομία επιβίωσης. Χρειάζεται ψυχωμένη ηγεσία με περίπου «ιεραποστολική» ψυχοσύνθεση, πίστη, «ιδεολογία». Χρειάζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του ελληνικού Έθνους, σε Κύπρο, Ελλάδα και παγκοσμίως.

* Δημοσιογράφος, συγγραφέας, συνεργάτης ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.


Ομόλογα κρατικών ακινήτων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, τα οποία θα αντιστοιχούν σε δημόσια περιουσία η οποία δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Τα ομόλογα θα διατεθούν στη διεθνή επενδυτική κοινότητα για να συγκεντρωθούν πρόσθετα έσοδα.
Τα ομόλογα προετοιμάζονται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) εκπρόσωποι του οποίου έρχονται την Παρασκευή στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι ο ESM πέρα από τον συμβουλευτικό ρόλο στο σχεδιασμό των ομολόγων πιθανόν να αναλάβει και την αναδοχή τους κατά τη διάθεσή στη διεθνή αγορά.

Τα ομόλογα ακινήτων θα είναι τίτλοι οι οποίοι θα έχουν ως "αντίκρυσμα" ακίνητη περιουσία κρατικής ιδιοκτησίας και τα έσοδα από την εκμετάλλευσή τους.
Σύμφωνα με ορισμένους σχεδιασμούς που είχαν εξεταστεί στο παρελθόν, τα ομόλογα ακινήτων θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ενδεχομένως και για την ανταλλαγή με δημόσιο χρέος, έτσι ώστε να αυξηθεί η βιωσιμότητα του τελευταίου ή ακόμα και ως ενέχυρο για κρατικό δανεισμό.
Η έκδοση ομολόγων ακίνητης περιουσίας ήταν ένα σχέδιο το οποίο είχε εξετάσει στο παρελθόν ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όταν ήταν ακόμη επικεφαλής του ΙΟΒΕ.

Σχετική αναφορά στις τιτλοποιήσεις γίνεται στην έκθεση της Κομισιόν για την πορεία του μνημονίου.
Ειδικότερα στην έκθεση επισημαίνεται ότι εξετάζονται εναλλακτικές μέθοδοι τιτλοποίησης δημοσίων ακινήτων και άλλης κρατικής περιουσίας με στόχο να αντληθούν πρόσθετα έσοδα, πέρα από εκείνα που έχουν ήδη περιληφθεί στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων.
Τα ομόλογα θα απευθύνονται σε διεθνές επενδυτές και θα πρέπει να προετοιμαστούν προσεκτικά, αναφέρεται στην έκθεση και υποδεικνύεται η εξής μέθοδος:
Όλα τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δημοσίου που δεν χρησιμοποιούνται λειτουργικά, όπως για παράδειγμα ακίνητα ιδιοκτησίας του υπουργείου Άμυνας και Γεωργίας θα ενταχθούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο ώστε να γίνεται η διαχείρισή τους πιο αποτελεσματικά και να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας.

Το ΤΑΙΠΕΔ
Τα ακίνητα που θα τιτλοποιηθούν είναι ανεξάρτητα και πέρα από εκείνα που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης απευθείας από το ΤΑΙΠΕΔ.
Στην έκθεση τονίζεται επίσης ότι πρέπει να επιταχυνθεί η πορεία πώλησης κρατικών ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ και ότι γίνονται προσπάθειες για να επιταχυνθεί η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ περίπου 1.000 κρατικών ακινήτων που είναι εμπορικά βιώσιμα, καθώς και η προετοιμασία για τη μεταβίβαση σε δεύτερη φάση άλλων 3.150 ακινήτων τα οποία έχουν προεπιλεγεί και προαξιολογηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ θα γίνεται με ρυθμό 250 ακινήτων το μήνα.


Η συμφωνία της Δευτέρας να συνεχιστεί ο δανεισμός χρημάτων στην ελληνική κυβέρνηση ήταν το εύκολο κομμάτι για την Ευρώπη. Η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν έχουν ξοδέψει πάνω από τρία χρόνια και €200 δις, απλά για να αφήσουν την χώρα στην τύχη της τώρα. Το δύσκολο κομμάτι θα είναι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχουν επαινέσει τα «επιτεύγματα» της Ελλάδας, όποια κι αν είναι αυτά. Ωστόσο ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας βρισκόταν στο 157% του ΑΕΠ στα τέλη του περασμένου έτους, ακόμη και μετά την αναδιάρθρωση που μείωσε δραστικά την αξία του ιδιωτικού κρατικού χρέους της. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2012 ήταν στο 10% του ΑΕΠ. Και αυτό συνοδεύεται από ένα ποσοστό ανεργίας 26,8%, πέντε χρόνια συρρίκνωσης του ΑΕΠ, και περαιτέρω αναμενόμενη συρρίκνωση κατά 4,4% για το τρέχον έτος.

Όλα αυτά κάνουν τα πράγματα ξεκάθαρα, ακόμα και για τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη: η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ τα χρήματα που της έχουν δανείσει για να «σωθεί». Η τρέχουσα αντιπαράθεση για το αν η Ελλάδα έχει κάνει αρκετά ως προς τις μεταρρυθμίσεις, τις αυξήσεις φόρων και τις περικοπές δαπανών, για να κερδίσει την επόμενη δόση των κονδυλίων διάσωσης είναι, σε μεγάλο βαθμό, άνευ σημασίας. Αν η Ελλάδα αποκοπεί, ή αποχωρήσει, οι πιστωτές της από την ευρωζώνη χάνουν τα χρήματά τους. Σίγουρα το γνωρίζουν αυτό και οι Γερμανοί, αλλά και οι Έλληνες.

Γνωρίζουν επίσης ότι το εξωτερικό χρέος στην Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τότε που ξεκίνησαν τα bailouts –όταν το χρέος της ήταν μόλις στο 129% του ΑΕΠ- και ότι οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα είναι πλέον αστεία.

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ευθύς εξαρχής ότι ένας από τους στόχους της ήταν να κάνει ένα σχέδιο διάσωσης τόσο επαχθές που να μην το θέλει κανένας άλλος. Αποστολή εξετελέσθη: Κανείς δεν θα ήθελε τη μοίρα της Ελλάδας, και η εμπειρία της έχει κάνει τη διάσωση πολύ λιγότερο ελκυστική επιλογή για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Ωστόσο, υπάρχει μία άποψη στη βόρεια Ευρώπη ότι χωρίς τη συνεχιζόμενη πίεση από τον βορρά, η Ελλάδα θα επέστρεφε στις παλιές της κακές συνήθειες, και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις δεν θα λάμβαναν χώρα ποτέ.

Στην πραγματικότητα, οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι πενιχρές και γίνονται απρόθυμα, παρά την υποτιθέμενη πίεση. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που περιβάλλει κάθε διαδοχική αναθεώρηση διάσωσης, και η συνεχής (αν και απίθανη) απειλή ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα αποχωρήσουν αν δεν πληρούνται οι όροι τους, δε μπορεί να κάνουν καλό στην ιδιωτική οικονομία της Ελλάδας. Ούτε έχουμε δει κάποια οικονομική αναγέννηση στην Ελλάδα, εξαιτίας της διαχείρισης της ελληνικής οικονομίας από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη. Αντ’ αυτού, η διαχείριση αυτή έχει επιδεινώσει την δυσλειτουργία και την ξενοφοβία της ελληνικής πολιτικής.

Για την Ελλάδα, το τέλος της «διάσωσης» δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα. Και, το τέλος αυτό μπορεί να πρέπει να ξεκινήσει με την παραδοχή ότι ο δανεισμός του ισοδύναμου του 100% του ΑΕΠ της χώρας για την αντιμετώπιση των υπερβολικών προβλημάτων χρέους, δεν επρόκειτο ποτέ να λύσει το πρόβλημα.

Η διαγραφή των δανείων προς την Ελλάδα θα είναι πολιτικά δύσκολο έργο –ένας λόγος για τον οποίο η Άνγκελα Μέρκελ δεν θέλει ούτε να το συζητήσει πριν τις εκλογές του Σεπτέμβρη στη Γερμανία. Θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ίση μεταχείριση άλλων χωρών όπως η Ιρλανδία, η οποία αντιμετωπίζει το δικό της συντριπτικό χρέος προς την ΕΕ. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι έφερε τον εαυτό της σε πολύ άσχημη κατάσταση εξαρχής.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα και οι εταίροι της από την ευρωζώνη, μοιράζονται την ευθύνη για το οικονομικά καταστροφικό αποτέλεσμα της διάσωσης. Δεν πρέπει η Ελλάδα από μόνη της να επωμιστεί το κόστος ενός τόσο μεγάλου, κοινού λάθους. Έχει έρθει η ώρα να σκεφτούμε τη διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους, όπως ακριβώς αναδιαρθρώθηκαν οι πιστωτές του ιδιωτικού τομέα, το περασμένο έτος.


Με δεδομένη πλέον τη λίστα με τα ονόματα 4.200 σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα αποτελέσουν τη «δεξαμενή» του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Ιουλίου, το μεγάλο στοίχημα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεταφέρεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Το χρονικό όριο, δηλαδή, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα, βάσει των νέων μνημονιακών της δεσμεύσεων, οφείλει να αποστείλει στους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης επιπλέον 8.300 ονόματα και διευθύνσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα περάσουν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα, για να φτάσουν το… μαγικό νούμερο των 12.500, σε βάθος τριμήνου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι κατάλογοι, που θα φτάνουν τμηματικά στην τρόικα μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα περιλαμβάνουν:
 • 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς (σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, η Δημοτική Αστυνομία καταργείται στις 23 Σεπτεμβρίου).
 • 1.500 εκπαιδευτικούς, που αποδεδειγμένα δεν ασκούν τα καθήκοντά τους.
 • 3.300 υπαλλήλους από υπουργεία και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πέρα, λοιπόν, από το δεδομένο των 3.500 δημοτικών αστυνομικών, που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και, έπειτα από αξιολόγηση, θα διεκδικήσουν την επανατοποθέτησή τους στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το μεγάλο βάρος θα πέσει στην αναζήτηση των περίπου 3.300 εργαζομένων από ολόκληρο το φάσμα του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, που θα τους ακολουθήσουν (μαζί με τους 1.500 εκπαιδευτικούς) στο καθεστώς.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης:

 • Στο στόχαστρο, για να τεθούν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα, είναι πιθανό να μπουν οι αγροφύλακες. Ενα τμήμα εργαζομένων στο Σώμα φέρεται να παραμένει ανενεργό και θα μπορούσε να αποτελέσει… πηγή προς υπαγωγή στο μέτρο. Σημειώνεται πως ο αριθμός των αγροφυλάκων σε ολόκληρη την επικράτεια θεωρείται ασαφής. Οσοι έχουν μεταφερθεί στα δασαρχεία, τα οποία ανήκουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, φαίνεται ότι είναι περίπου 1.200. «Και μόνο το γεγονός ότι η τρόικα δέχτηκε να μπαίνουν σε διαθεσιμότητα ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων, χωρίς προηγούμενη αξιολόγηση, δείχνει ότι ανάλογο μοτίβο μπορεί να ακολουθηθεί και στην επόμενη φουρνιά των 8.300 ατόμων. Εάν δε δοθούν συγκεκριμένα ονόματα για τις επόμενες διαθεσιμότητες, οι οποίες προβλέπονται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ίσως οδηγηθούμε και πάλι σε αναζήτηση συγκεκριμένων κατηγοριών», τόνισε Ελληνας αξιωματούχος.
 • Υποψήφιοι για διαθεσιμότητα αναμένεται να είναι όσοι σήμερα εργάζονται στα Αμυντικά Συστήματα. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην «αναδιάρθρωση σε λειτουργία» των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, μέσα από τη συγχώνευσή τους με άλλους πυλώνες της Αμυντικής Βιομηχανίας, όπως είναι η ΕΑΒ και η ΕΛΒΟ. Το προσωπικό το οποίο απασχολείται συνολικά στην αμυντική βιομηχανία φτάνει τα 2.500 άτομα. Περίπου 1.350 εργαζόμενοι είναι το δυναμικό της ΕΑΒ, 800 εργαζόμενοι το δυναμικό της ΕΑΣ και 350 εργαζόμενοι το δυναμικό της ΕΛΒΟ.
 • Μεγάλο μέρος των διαθεσιμοτήτων θα προκύψει και μέσα από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις περίπου 1.000 δημοτικές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα. Υποψήφιοι για να περάσουν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα θα είναι 93.121 μόνιμοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι δήμων, περιφερειών και δημοτικών επιχειρήσεων και 6.694 μόνιμοι και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι αποκεντρωμένων διοικήσεων.
 • Μικρό κομμάτι των 8.300 διαθεσίμων του Σεπτεμβρίου αναμένεται πως θα προκύψει από τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, αλλά και μέσα από τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.
Kαταργήσεις, συγχωνεύσεις και αξιολόγηση προσωπικού

Ειδικότερα για το κομμάτι των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων, άγνωστο παραμένει ακόμα κατά πόσο θα περάσει από τη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, που είχε προετοιμαστεί πριν από περίπου ένα μήνα και προέβλεπε τον «ξαφνικό θάνατο» 17 φορέων, με την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση να είναι αυτή της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ, στην οποία σήμερα απασχολούνται 100 άτομα.
Σ’ αυτήν την πρώτη… φουρνιά των φορέων, που προετοιμάζονταν προς κατάργηση, εργάζονται περίπου 400 άτομα. Από αυτούς, σχεδόν οι μισοί (216 υπάλληλοι που απασχολούνται σε οργανισμούς που θα αποτελέσουν παρελθόν) θα οδηγηθούν άμεσα σε απόλυση, μέσω της κατάργησης των οργανικών τους θέσεων. Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, οι συγχωνεύσεις του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων με τον ΟΚΑΝΑ, καθώς και 46 δημοσίων βιβλιοθηκών σε ένα ενιαίο φορέα. Στους υπό συγχώνευση οργανισμούς απασχολούνται 1.107 υπάλληλοι.

Οι 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί, που θα αποτελέσουν μεγάλο τμήμα της διαθεσιμότητας, θα τεθούν, όπως και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, σε αξιολόγηση. Ενα μεγάλο ποσοστό από αυτούς θα οδηγηθεί σε υποχρεωτική αποχώρηση από το Δημόσιο, ενώ όσοι περάσουν τον πήχυ της αξιολόγησης θα μεταφερθούν στην Ελληνική Αστυνομία. Εκεί αναμένεται να καλύψουν ανάγκες όπως η φύλαξη των Κέντρων Κράτησης Μεταναστών, αλλά θα αναλάβουν και καθήκοντα σχεδόν ταυτόσημα με αυτά που ασκούσαν μέχρι και σήμερα. Οπως η πάταξη του παρεμπορίου, οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η καταγραφή παραβάσεων και η επιβολή κλήσεων.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, οι εργαζόμενοι θα παραμένουν σε διαθεσιμότητα για οκτώ μήνες (αντί για δώδεκα μήνες, που ίσχυε μέχρι σήμερα). Στο διάστημα αυτό θα λαμβάνουν το 75% των αποδοχών τους, ενώ στην περίπτωση που δεν πετύχουν μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, όπου υπάρχει ανάγκη σε ανθρώπινο δυναμικό, θα απολύονται αυτόματα, αποτελώντας μέρος των 11.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων, που προβλέπονται για το 2014.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ
dgatsios@e-typos.com

Δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής


Διάταξη-σοκ που καθιερώνει πλήρη φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στη χώρα μας στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της τρόικας, καθώς και για τους 28 μόνιμα εγκατεστημένους στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες εμπειρογνώμονες της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Κομισιόν, συμπεριέλαβε η κυβέρνηση στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Με τη διάταξη αυτή προβλέπεται ότι οι τοποτηρητές των δανειστών, οι οποίοι επιβάλλουν επαχθή φοροεισπρακτικά μέτρα και οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων σε εκατομμύρια απλούς Eλληνες πολίτες, δεν θα λογοδοτούν στις ελληνικές αρχές για οποιεσδήποτε αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας πραγματοποιούν στη χώρα μας, καθώς απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης και το «πόθεν έσχες» της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.

Την ίδια ώρα, κάποιες άλλες διατάξεις του ήδη ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπουν ότι οι περίπου 1,3 εκατομμύριo άνεργοι πολίτες της χώρας μας δεν απαλλάσσονται από τις διατάξεις για τα τεκμήρια και θα κληθούν να καταβάλουν από φέτος υπέρογκα ποσά φόρου για ανύπαρκτα εισοδήματα, εκτός εάν αποδεχθούν να ακολουθήσουν μια απίστευτα γραφειοκρατική, χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία αμφισβήτησης των τεκμηρίων, η οποία είναι αμφιβόλου αποτελέσματος!

Με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, δεν ισχύουν για «κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Eνωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα». Η φωτογραφική αυτή διάταξη του άρθρου 30 αφορά όλα τα μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που απαρτίζουν τα κλιμάκια ελεγκτών της τρόικας και λειτουργούν ως μόνιμοι τοποτηρητές των δανειστών σε υπουργεία, οργανισμούς και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς επίσης και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αφορά επίσης και τα μέλη της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν, υπό τον Γερμανό, κ. Χ. Ράιχενμπαχ, η οποία έχει αναλάβει την παροχή συμβουλών τεχνικής βοήθειας για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν επιβληθεί με το Μνημόνιο.

Βάσει της φωτογραφικής αυτής διάταξης, όλοι αυτοί οι ξένοι μόνιμοι τοποτηρητές της τρόικας και της Ομάδας Δράσης δεν θα υπάγονται στο «πόθεν έσχες» για τις αγορές ακινήτων, Ι.Χ. αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, μετοχών, ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, τις οποίες πραγματοποιούν στη χώρα μας! Θα μπορούν, δηλαδή, να αγοράζουν βίλες, πολυτελή Ι.Χ., υπερπολυτελή σκάφη, ακόμη και μετοχές στο ελληνικό Χρηματιστήριο ή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στην εφορία πού βρήκαν τα χρήματα για τις αγορές αυτές! Δηλαδή οι δαπάνες των συγκεκριμένων ατόμων για την απόκτηση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα δεν θα θεωρούνται τεκμήρια εισοδήματος!

Επιπλέον, για τους εν λόγω ξένους τοποτηρητές, οι ελληνικές φορολογικές αρχές δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσδιορίζουν τα πραγματικά τους εισοδήματα με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και τα σκάφη αναψυχής που χρησιμοποιούν στην Ελλάδα, ούτε με βάση τις δαπάνες που τυχόν πραγματοποιούν για δίδακτρα των παιδιών τους σε ιδιωτικά σχολεία και για καταβολή αμοιβών σε υπηρετικό προσωπικό. Γενικότερα, οι ελληνικές φορολογικές αρχές δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγξουν το επίπεδο διαβίωσης των ξένων ελεγκτών και τοποτηρητών, ούτε την προέλευση των χρημάτων που τυχόν δαπανούν για την απόκτηση περιουσίας στην Ελλάδα!

Φόροι για εκατομμύρια Ελληνες χωρίς εισόδημα

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που ένα μόνιμα εγκατεστημένο στην Ελλάδα στέλεχος της τρόικας θα μπορεί να εμφανίζεται με ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ, να δηλώνει δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων 200.000 ευρώ και να μη λογοδοτεί καθόλου στις ελληνικές φορολογικές αρχές, κάθε εξαθλιωμένος και οικονομικά κατεστραμμένος Ελληνας οικογενειάρχης, που έχει μείνει άνεργος εξαιτίας των απάνθρωπων μέτρων σκληρής λιτότητας τα οποία επέβαλε η τρόικα, θα φορολογηθεί φέτος βάσει τεκμηρίων διαβίωσης για το σπίτι και το αυτοκίνητο που κατέχει και θα κληθεί να πληρώσει υπέρογκο φόρο για (τεκμαρτό) εισόδημα που δεν έχει!

Συγκεκριμένα, με το νέο φορολογικό σύστημα προβλέπεται ότι από φέτος κάθε φορολογούμενος που είναι άνεργος και δεν έχει καθόλου εισόδημα, μόνο και μόνο επειδή διαμένει σε κάποια κατοικία και κατέχει κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, θα εμφανίζεται στη φορολογική δήλωση με τεκμαρτό εισόδημα συνολικού ύψους άνω των 7.000 ευρώ!

Αμέσως μόλις υποβάλει τη δήλωση ο άνεργος, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα προσδιορίσει το εισόδημά του αυτόματα, με βάση το σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης, το οποίο προβλέπει ότι για κάθε φορολογούμενο που απλώς… διαμένει σε κάποια κατοικία και κατέχει κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ισχύουν:
 • Ένα ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης, 3.000 ευρώ αν είναι άγαμος και 5.000 ευρώ αν είναι έγγαμος.
 • Ένα πρόσθετο τεκμήριο διαβίωσης για την κατοικία που χρησιμοποιεί.
 • Ένα πρόσθετο τεκμήριο διαβίωσης για το αυτοκίνητο που κατέχει!
Για παράδειγμα, σε ένα μακροχρόνια άνεργο με μηδενικό εισόδημα, που είναι άγαμος, διαμένει σε δική του μονοκατοικία 80 τετραγωνικών μέτρων και κατέχει κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.400 κυβικών εκατοστών 8ετίας, η ΓΓΠΣ θα καταλογίσει φέτος αυτόματα, με την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης:
 • Ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης: 3.000 ευρώ.
 • Τεκμήριο διαβίωσης κατοικίας: 3.840 ευρώ.
 • Τεκμήριο διαβίωσης Ι.Χ. αυτοκινήτου: 3.640 ευρώ.
Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο εισοδήματος 548 ευρώ και επιπλέον άλλα 262 ευρώ ως «πρόστιμο» επειδή δεν μάζεψε αποδείξεις, δηλαδή ένα συνολικό χαράτσι ύψους 810 ευρώ!

Για να γλιτώσει ο άνεργος φορολογούμενος θα πρέπει, αφού παραλάβει το εκκαθαριστικό, να μαζέψει όσα δικαιολογητικά αποδεικνύουν ότι είναι άνεργος και να μεταβεί με αυτά στην αρμόδια ΔΟΥ για να τα υποβάλει μαζί με μια αίτηση, προκειμένου να πείσει τον έφορο ότι το εισόδημα των 10.480 ευρώ «δεν υπάρχει»!

Τη διαδικασία αυτή θα πρέπει να την ακολουθήσουν φέτος πάνω από 1.300.000 άνεργοι Ελληνες πολίτες, οι οποίοι θα παραλάβουν φέτος εκκαθαριστικά με φόρους βάσει τεκμηρίων!

Η Γενική Εισαγγελία της Αιγύπτου διενεργεί εκτεταμένη έρευνα της υπόθεσης εναντίον του έκπτωτου Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και των ηγετών των «Αδελφών Μουσουλμάνων».

Κατηγορούνται για συμμετοχή στη διάπραξη σειράς εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με ξένα όργανα, της κατασκοπείας προς όφελος της άλλης πλευράς, καθώς και των φόνων ειρηνικών διαδηλωτών όπως και της παρακίνησης σε φόνο.

Η Εισαγγελία ετοιμάζεται να τους ανακρίνει και να ασκήσει ποινικές διώξεις, εφόσον οι ανακριτές διαπιστώσουν την εμπλοκή τους σε εγκληματική δραστηριότητα.


Στο Αικατερίνμπουργκ, που είναι υποψήφια πόλη για τη διοργάνωση της παγκόσμιας έκθεσης Expo 2020, διεξήχθη το διεθνές συμπόσιο «Πλανητική Νόηση». Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ο οποίος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη «Φωνή της Ρωσίας».

Συμμετείχατε στο διεθνές συμπόσιο «Πλανητική Νόηση». Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της παγκοσμιοποίησης;

-Η παγκοσμιοποίηση είναι μία από τις πραγματικότητες του σύγχρονου κόσμου, είναι η κοινή μας μοίρα. Για ένα μεγάλο διάστημα ο κόσμος μας ήταν χωρισμένος σε ζώνες επιρροής μερικών κρατών. Η παγκοσμιοποίηση είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ευρώπη, τις αναπτυσσόμενες χώρες και τις ΗΠΑ. Περιλαμβάνει όλες τις ηπείρους.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της παγκοσμιοποίησης είναι η ελπίδα για ειρήνη, δικαιοσύνη, ανάπτυξη για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Για ένα μεγάλο διάστημα τα αγαθά αυτά ανήκαν σε ένα μέρος του πληθυσμού, για μεμονωμένες χώρες. Σήμερα είναι προσβάσιμα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Μία από τις βασικές αρνητικές πλευρές της παγκοσμιοποίησης είναι ότι μας καθιστά αλληλοεξαρτώμενους. Γινόμαστε τρωτοί. Η κρίση στην Ευρώπη επιδρά στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η φούσκα στην κινεζική κτηματαγορά θα επιδράσει στον υπόλοιπο κόσμο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε σταθεροποιητικά εργαλεία της παγκοσμιοποίησης. Για παράδειγμα, πολυμερείς θεσμούς, οι οποίοι θα επέτρεπαν σε όλους να τηρούν τους κοινούς κανόνες.

Το Αικατερινμπούργκ είναι υποψήφιο για τη διεξαγωγή της Expo Expo. Ποιες είναι, κατά τη γνώμη σας, οι πιθανότητες της ρωσικής πόλης να αποκτήσει το δικαίωμα για τη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης;

-Νομίζω πως το Αικατερινμπούργκ διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα και η πόλη είναι ένα εξαιρετικό σύμβολο για την Expo. Η Σαγκάη (κατά τη διάρκεια της Expo 2010), ανάλαβε το καθήκον να δείξει το ασιατικό μέλλον του κόσμου. Το Αικατερινμπούργκ είναι το σύμβολο της ειρήνευσης μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αφού η πόλη βρίσκεται στη μεθόριο των δύο αυτών τμημάτων του κόσμου, στο κέντρο των Ουραλίων Ορών. Είναι μια βιομηχανική μεγάπολη, η οποία επιδεικνύει πως στη Ρωσία υλοποιείται ο στόχος της ανάπτυξης μεγάλων πόλεων, δίνοντας μεγάλη προσοχή στην προστασία του περιβάλλοντος και λύνοντας τα προβλήματα του πληθυσμού. Νομίζω πως το Αικατερίνμπουργκ έχει πιθανότητες να κερδίσει το διαγωνισμό για τη διεξαγωγή της Expo 2020.

Η Γαλλία παραδοσιακά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτική της Μέσης Ανατολής. Θεωρείτε πως ο διάλογος για τη Σύρια βρίσκεται σε αδιέξοδο; Πόσο σοβαρό είναι αυτό;

Όντως νομίζω πως βρισκόμαστε σε κάποιο αδιέξοδο αναφορικά με τη συριακή κρίση, και η παγκόσμια κοινότητα σήμερα επιδεικνύει την αδυναμία της σε αυτό το ζήτημα. Για να καταλάβουμε γιατί συνέβη αυτό, είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ένα συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο. Κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Λιβύη η Ρωσία, η Κίνα και άλλες χώρες της διεθνούς κοινότητας είχαν την εντύπωση ότι οι χώρες της Δύσης υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους, όπως αυτές ορίστηκαν στο ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Λιβύη. Οι χώρες αυτές άρχισαν να θεωρούν ότι η διεθνής κοινότητα παραβίασε την εντολή, είχαν την αίσθηση ότι τους κοροϊδεύουν, και αυτό είναι ένα μάθημα που πρέπει να αφομοιώσουμε.

Πώς θα βγούμε από αυτή την κατάσταση; Νομίζω πως είμαστε υποχρεωμένοι να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι η άνευ όρων κατάπαυση του πυρός, που οδηγεί σε διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις, παραμένει η μοναδική έξοδος από την κρίση. Σήμερα πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να διεξάγουν διαπραγματεύσεις, μα υπό την προϋπόθεση πως θα αλλάξει το καθεστώς στη Συρία. Νομίζω πως δεν πρέπει να τεθούν προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε για το διάλογο με μοναδικό στόχο να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Στη συνέχεια οι πολιτικές διαπραγματεύσεις θα βοηθήσουν να αλλάξουμε κάτι.


Tο έχω γράψει ξανά και ξανά: Ζούμε μέσα στο ψέμα. Πνιγόμαστε σε αυτό. Βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό, και παραπάνω. Από τα αμέτρητα, δώστε βάση στο ακόλουθο παράδειγμα.

Σε μια κορύφωση προχειρότητας κι ερασιτεχνισμού, ή καλύτερα σε μια επίδειξη ακραίας ανικανότητας και παχύδερμης αναλγησίας, το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθάρισε χθες ότι αντίθετα με την εξαγγελία που έκαναν μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα οι ίδιοι οι δικοί του αρμόδιοι, τελικά όχι μόνο δεν θα καταργηθεί το μέτρο της συλλογής αποδείξεων, αλλά, ίσα-ίσα, διπλασιάζεται και το ύψος που θα κληθούμε να υποβάλουμε με την δήλωσή μας οι φορολογούμενοι. Και συνοδεύθηκε αυτή τους η διευκρίνιση με την προσθήκη ότι μειωμένες αποδείξεις θα σημάνουν επιβολή τσουχτερού φορολογικού προστίμου.

Δηλαδή, σαν να μην φτάνει που είμαστε στεγνοί σαν τη Σαχάρα χωρίς να μπορούμε να αγοράσουμε ούτε γάλα για τα παιδιά μας, θα πρέπει να βρούμε τρόπο να δαπανήσουμε επιπλέον –κι εγώ δεν ξέρω από πού– ώστε να αποφύγουμε… Τι; Τι άλλο, από περαιτέρω μείωση του «διαθέσιμου» εισοδήματός μας!!!

Την ίδια ώρα στην Κρήτη, ανάμεσα σε μπουκάλια και άλλα ιπτάμενα αντικείμενα που του σβουρίζανε στην κεφάλα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης δήλωνε με το χαρακτηριστικό στόμφο του ότι πήγε εκεί, λέει, για να πείσει την τοπική κοινωνία πως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις των εισοδημάτων. Και προέβη ανερυθρίαστα στις σχετικές κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις.

Ρε πρόστυχε άντρα, πού το βρίσκεις τόσο θράσος; Από πού αντλείς τόση χυδαιότητα; Από πού;

Που να πάρει και να με σηκώσει, ακούω ακόμα και σήμερα από διάφορα χείλη ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας ανειλικρινής λαός διεφθαρμένων. Ε, λοιπόν, είστε, ρε λαμόγια, η απόδειξη, το πειστήριο ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Ρε, αν ήταν ψεύτης σας κι εσάς, θα σας είχε πάρει χαμπάρι. Όμως δεν σας έχει καταλάβει ακόμα, απ’ ότι φαίνεται. Και μάλλον αδυνατεί να πιστέψει, ούτε καν χωράει το μυαλό του, ότι είναι δυνατόν άνθρωποι που τους έχει γεννήσει μάνα να λένε τέτοια τερατώδη ψέματα –ψέματα που σείονται οι ουρανοί! Αλλά δεν πάει ο νους του… Διότι μόνον ένας γνήσιος φιλαλήθης, ένας αυθεντικά έντιμος άνθρωπος, δεν αφήνει να πετάξει μέχρι εκεί που έχει ψηλώσει ο δικός σας. Εκεί, όπου έχει ψηλώσει, ναι! Εκεί, όπου δεν σας πιάνουν τα μπουκάλια…

Λήσταρχοι! Κατάλαβα γιατί μας κρατάτε στον πάτο, βουτηγμένους! Αλλά δεν είμαι ο μόνος. Κι όπως βλέπετε, μαύρο φίδι που σας έφαγε, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Εσχάτως μάλιστα και πήλινα. Έσσεται ήμαρ, βαζιβουζούκοι! Έσσεται ήμαρ, και θα σας κοπεί η γλώσσα.

Από sotosblog, μοντάζ Γρέκι


Σημαίνον στέλεχος του ισλαμιστικού κόμματος του εκπεσόντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι απηύθυνε σήμερα κάλεσμα για μαζικές διαδηλώσεις σε μήκος και πλάτος της χώρας για τη Δευτέρα, έπειτα από την ειρηνική διαδήλωση οπαδών του τέως προέδρου, που αξίωναν την επιστροφή του στην ηγεσία της χώρας.

«Την ερχόμενη Δευτέρα, Θεού θέλοντος, σε όλες τις πλατείες της Αιγύπτου, ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα», διεμήνυσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο Εσάν ελ Εριάν, του Κόμματος Ελευθερίας και Δημοκρατίας, που συμμετέχει στην συμμαχία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

«Η Αίγυπτος αποφασίζει μέσω της κάλπης, με τις διαδηλώσεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις και τις ειρηνικές καθιστικές διαμαρτυρίες. Κανένα πρόσωπο, καμμία ομάδα εκλεκτών και ουδείς στρατιωτικός οργανισμός μπορεί να επιβάλλει την απόφασή του στον λαό», προσέθεσε.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Χάζεμ αλ Μπεμπλάουϊ αναμένεται να ορκίσει την επόμενη εβδομάδα ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα κληθεί να εφαρμόσει τον «οδικό χάρτη», που στηρίζουν οι στρατιωτικοί. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει αρνηθεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα.


Ενώ η εξόφληση του χρέους της δεν θα γίνει πριν περάσει μισός αιώνας…

Του Πάμπου Χατζηλάμπη

Ακόμα και υπό τις ευμενέστερες συνθήκες, η εποπτεία της Τρόϊκας στην Ελλάδα θα διαρκέσει μέχρι το 2039, και όχι μέχρι τα αμέσως προσεχή 3-4 χρόνια όπως διαρρέουν «επίσημες» φωνές -συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες- σύμφωνα επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με βάση υπολογισμούς του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών.

Οι υπολογισμοί αυτοί τοποθετούν χρονικά την εξόφληση του χρέους της Κεντρικής Κυβέρνησης στο 2057, αν η χώρα δεν προσφύγει σε νέο δανεισμό.

Τα συγκλονιστικά δεδομένα για την παραμονή της τρόϊκας στην Ελλάδα αποκάλυψε η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Τ. Κατσέλη σε συνέντευξή της με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο στο RealFM, την Παρασκευή, σημειώνοντας ότι ως προς τη διάρκεια της εποπτείας, τα στοιχεία απορρέουν από το άρθρο 14 του κανονισμού 472/2013 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου.

Το άρθρο αυτό του Κανονισμού “για την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών μελών στην ευρωζώνη, τα οποία αντιμετωπίζουν ή απειλούνται με σοβαρές δυσκολίες αναφορικά με τη χρηματοοικονομική τους σταθερότητα”, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την ουσιαστική εφαρμογή του δημοσιονομικού συμφώνου της Ένωσης, που ψηφίστηκε από την Ελλάδα και είναι δεσμευτικός για όλα τα κράτη μέλη που έχουν κυρώσει το δημοσιονομικό σύμφωνο, λέει επί λέξει:

«…τα κράτη μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα, εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής που έχει ληφθεί από ένα ή περισσότερα άλλα κράτη μέλη, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ) τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ) ή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ)».

Επί πλέον, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, το Ευρωπαϊκού Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Κομισιόν, «μπορεί να παρατείνει την άσκηση εποπτείας μετά το πρόγραμμα σε περίπτωση που εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για την δημοσιονομική βιωσιμότητα του οικείου κράτους μέλους».

Συνεκτιμώντας τα παραπάνω, με βάση τα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται στον πίνακα 6 του Δελτίου Δημόσιου Χρέους της Ελλάδας, που εκδίδει το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, (τεύχος Μαρτίου 2013), όπου στο χρονοδιάγραμμα Λήξης του Χρέους Κεντρικής Διοίκησης προβλέπεται πως, υπό τους καλύτερους οιωνούς -δηλαδή αν δεν χρειαστεί νέος δανεισμός- η απαιτούμενη από τον Κανονισμό της ΕΕ αποπληρωμή του χρέους κατά το 75% τοποθετείται στην τριετία 2037-2039 και η εξόφληση του υπολογίζεται το 2057…

Μια πρώτη φυσιολογική, λογική και σωστή αντίδραση είναι ότι μασκαρεύονται εσκεμμένα και αποκρύβονται από την κοινή γνώμη της χώρας επίσημα στοιχεία που αφορούν τόσο στην υπόθεση διάρκειας της τροϊκανής εποπτείας, όσο και στην προοπτική εξόφλησης του χρέους.

Με άλλα λόγια, για άλλη μια φορά, η συγκυβέρνηση, ο υπουργός οικονομικών, τα συγκυβερνώντα κόμματα και οι πάσης φύσης «ειδικοί» περί τα οικονομικά που παπαγαλίζουν τα μνημονιακά μέτρα κοροϊδεύουν ασύστολα την κοινή γνώμη,.

Οι πολίτες, ζαλισμένοι πλέον από τους τόσους αριθμούς, ονομασίες, ορολογίες που ως τώρα αγνοούσαν, τα αρχικά νέων και παλαιότερων θεσμών και οργάνων σε ελληνικό και ξένο επίπεδο, έχουν στην καλύτερη περίπτωση «χάσει την μπάλα» με αποτέλεσμα είτε να αδιαφορούν είτε να αδυνατούν να συλλάβουν τις διαστάσεις του προβλήματος, είτε να αφήνονται μοιρολατρικά στο ρεύμα που τους παρασέρνει στην άβυσσο.

Ωστόσο, η αναγωγή αυτών των επίσημων δεδομένων σε ανθρώπινο επίπεδο είναι ανατριχιαστική!..

Απλά:
Η τροϊκανή εποπτεία της Ελλάδας έχει διαστάσεις που στην ουσία ήδη καλύπτουν δυο γενιές και πολύ πιθανή προοπτική να καλύψει και τρίτη…

Με άλλα λόγια, όσοι νέοι περιλαμβάνονται στο 60% περίπου που ανεβάζουν οι στατιστικές την νεανική ανεργία θα συνεχίσουν να ζουν, μέχρι να δουν τα εγγόνια τους, υπό την εποπτεία των όποιων μελλοντικών και αναρίθμητων κυρίων Τόμπσεν, Ράϊχενμαχ, Φούχτεν και τις στρατιές των κατ’ ευφημισμό «τεχνικών συμβούλων» κάθε προέλευσης που θα διαδεχτούν αυτούς που ξέρουμε εμείς σήμερα…

Όσα παιδιά είναι σήμερα κάτω από την ηλικία της ενσυνείδητα συγκριτικής περιόδου της ζωής τους, είναι δηλαδή, παιδιά, προέφηβοι και έφηβοι, θα διαμορφώσουν την αντίληψη πως είναι φυσιολογική και απόλυτα θεμιτή η τροϊκανή πολιτική, διοικητική και οικονομική ποδηγέτηση και αστυνόμευση της χώρας.

Όσα παιδιά, γεννηθούν στα επόμενα 40-50 χρόνια, δηλαδή τα παιδιά και τα εγγόνια όσων σήμερα μαστίζονται από την ανεργειακή μνημονιακή λαίλαπα, θα ζήσουν με την ιδέα του ηττημένου και χωρίς ελπίδα λαού ότι η χώρα όπου ζουν επιβιώνει (αν επιβιώσει ως τότε) και λειτουργεί καθ’ υπαγόρευση και κατ’ εντολή κάποιου αυθέντη που απ’ έξω επιβάλλει τις αποφάσεις και τη θέλησή του.

Η τωρινή γενιά των εφέδρων, υπεραρίθμων, μετακινουμένων και όπως αλλιώς θέλουν να τους αποκαλούν κατ’ ευφημισμό οι τροϊκολάγνοι δυνάστες του (προσοχή ο όρος δεν αναφέρεται μόνον στα ελληνικά κόμματα εντολοδόχων, αλλά, κατά κύριο λόγο, στους εντολείς και δανειστές τους) θα έχει κερδίσει τον επιθετικό προσδιορισμό πλήρεις ημερών και θα εγκαταλείψει τα εγκόσμια χωρίς να ξαναδεί άσπρη μέρα…

Όσο για τους σημερινούς συνταξιούχους, αυτοί θα έχουν ήδη πάρει προ πολλού μαζί τους και τις έννοιες του κοινωνικού κράτους, της συνταξιακής κάλυψης και των περήφανων γηρατειών με τις οποίες ονειρεύτηκαν ως νέοι και στην πιο παραγωγική τους ηλικία…
Και ναι! Ο Κεδίκογλου δήλωσε πως το σήμα ΕΔΤ αποτελεί εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ!
Όταν η ξεφτίλα τους συναγωνίζεται μονάχα τη σχιζοφρένειά τους…
-----
Βαράτε τώρα Έλληνες, στα μούτρα σας χαστούκια
Που θέλατε κυβέρνηση αυτά τα τουρλουμπούκια
Ανάθεμα στο facebook, που πάταγα το like
Που ψήφισα σοσιαλισμό και βγήκε τρίτο ράιχ…
-----
Ακριβότερα έως 78% από πέρυσι τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Οι τιμές αφορούν φυσικά στα ντόπια θύματα. Οι ξένοι έχουν κλείσει από νωρίς με άλλες τιμές.
-----
 Πριν ένα μήνα διαβάζω ότι άνοιξε ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά και ΝΑΙ με τις ειδικότητες που καταργούνται.
Το εγκαινίασε ο υπουργός παιδείας...
Σύμπτωση μάλλον!
-----
Σαμαράς (24/4): Έχουμε μια πρώτη ένδειξη ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει...
ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος της ανεργίας τον Απρίλιο σε 26,9%...
-----
Με τη γνωστή μέθοδο θα γίνει η διάλυση του ΕΟΠΥΥ: Βήμα πρώτο, μια έκθεση Ρακιντζή.
-----
Ρωτώ και σημερα: Πως γίνεται να μένει στο απυρόβλητο ο τζογαδόρος - απατεώνας πρωθυπουργός όταν πήγαμε μέσα σε ένα μήνα από το "success story" στη δόση με δόσεις;
-----
Κομμουνίζουν οι NYT: Αυταρχική ελληνική κυβέρνηση και πρωθυπουργός που αγνοούν τους διεθνείς οργανισμούς, τους νόμους και επιβάλλονται μέσω συνταγματικών παρεκκλίσεων…
Πάντως αν δεν κομμουνίζουν οι ΝΥΤ, τότε κάποια «αλλαγή» ετοιμάζεται…
-----
Σταμάτης -ΝΔ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ- στη Βουλή: Δεν νομοθετεί καμία (κοινοβουλευτική) επιτροπή, νομοθετεί η κυβέρνηση. Κουρέλι η διάκριση των εξουσιών και το πολίτευμα...
-----
Η εκπομπή της ΕΔΤ από ιδιωτικό στούντιο που εμπλέκεται σε σκάνδαλο είναι μήνυμα σ’ όλα τα λαμόγια πως ανοίξαμε και σας περιμένουμε να τα φάμε, ότι προλάβουμε...
-----
MEGA, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, INTRACOM, ΕΛΑΚΤΩΡ, ΔΟΛ, ΜΟΤΟROIL, ANT1, J&P ΑΒΑΞ, MARFIN, ΤΙΤΑΝ, MINOAN και ΒΙΟΧΑΛΚΟ χρωστάν 10δις ευρώ σε τράπεζες.
Εσένα θα σε στείλουν οι ψυχάρηδες φυλακή για 1000 ευρώ..
-----
Οι σωματέμποροι τρώνε ποινές και οι εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων είναι νομιμότατες…
Κάτι δεν καταλαβαίνω καλά μάλλον…
-----
Στον Ευρωπαϊκό νότο πλανιέται το μαύρο σύννεφο των πρόωρων εκλογών και πανικόβλητοι οι κυβερνώντες έχουν βγει στα μπαλκόνια και ξεφυσάνε απειλές...
-----
Σαμαράς και Μπακογιαννο-μητσοτάκηδες, οι έλληνες πολιτικοί του ρουσφετιού-μίζας και της τζάμπα μαγκιάς...
Η ευκολότερη λεία για τους τραπεζίτες και τις αδηφάγες αγορές…
Εσείς όμως μην πτοείστε..
Στον καναπέ και τη μοιρολατρία του θύματος…
-----
Δεν θέλω να στεναχωρήσω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό εξωτερικών Μπένη Βενιζέλο, αλλά ο ΓΑΠ ακόμα και τώρα στην Κρήτη μπουκάλια στην μάπα δεν τρώει.
Μετά το προγκάρισμα Μπένη στο Ηράκλειο άντε να δικαιολογήσει το σύστημα τα μουσαντένια γκάλοπ. Προβλήματα ρε που βάζετε στον Μαυρή…
-----
Αντί για 52 Κυριακές το χρόνο, γιατί δεν βρίσκουν τρόπο, να έχουν τα καταστήματα αυτά, έστω 52 πελάτες όλη την υπόλοιπη εβδομάδα;
-----
Την Κυριακή να μου στείλετε το ΕΘΝΟΣ... Έχει προσφορά μισό κιλό πάριζα από την καλή και μια ξενάγηση στα στούντιο της ΕΔΤ με συνοδεία ΜΑΤ και πορτοκαλάδα...
Μην με ξεχάσετε...
-----
Σύμφωνα με τον Economist: "Ο Σύριζα θα κερδίσει τις επόμενες -πρόωρες- εκλογές αλλά η ΝΔ θα κάνει κυβέρνηση"…
-----
Αύξηση +8% η δημοτικότητα του ΠΑΣΟΚ, λέει η δημοσκόπηση Σκάι...
Ο Τζορτζ Γκάλοπ βγήκε από τον τάφο του και περιλούστηκε με πετρέλαιο…
-----
Μετά από απαίτηση όλου του πλανήτη το ΜΕΓΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ θα επαναλάβει το βίντεο με την τελετή αποφοίτησης του Κολεγίου Αθηνών!
Ουφ ησύχασα...
Το είχα έγνοια!
-----
Να σας μεταφέρω μια σκηνή: Είμαι υπουργός με κοστούμι και δέχομαι στο γραφείο μου τους υπαλλήλους της Τρόικα.. Πριν ανοίξω να πω Καλημέρα μου αφήνουν πάνω στο γραφείο τον φάκελο με τα σκάνδαλα που εμπλέκομαι… Βγαίνω έξω αφού τον διαβάσω, με μανίκια πουκάμισου σηκωμένα και ανακοινώνω ότι η συμφωνία έκλεισε και η Ελλάδα ξαναματασώθηκε…
End of success story!
-----
Μητσοτάκης:"Δεν κοιμάμαι καλά το βράδυ, λόγω των απολύσεων".
Δεν του έχει πει ο μπαμπάς του πως το μητσοτακέικο κοιμάται μόνο τη μέρα;
-----
Αίνιγμα: Ανίκανος για αρχηγός ΠΑΣΟΚ, έπνιξε την Αθήνα στα χημικά, γνωστός για Εxress Samina, σώζει την χώρα στην World Βank…
-----
Το σκεφτήκαμε καλά αυτό με τον Παπουτσή και την Παγκόσμια Τράπεζα;
Αυτός είναι σοσιαλιστής. Θα τα τινάξει όλα στον αέρα…
Πάντως, ο πάτος- Παπουτσής είναι αντικατοπτρισμός της επιφάνειας Σαμαρά – Μπένη…
Το σίγουρο είναι ότι αφού η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει επισιτιστική κρίση όπως και η Αφρική, αυτός είναι εγγύηση ότι θα προμηθεύει το λαό με αξιόπιστα προϊόντα και όχι με ληγμένα που θα καρπούται τη διαφορά αξίας…
Αυτό είναι το σίγουρο, λόγω της ακεραιότητας του χαρακτήρα του...
Και αν κάποτε ψηφίστηκε σαν ο χειρότερος επίτροπος της ΕΕ κι αν έφυγε κακήν κακώς με κάποιους χαρακτηρισμούς απρεπείς, ήταν από κακοήθεια των ξένων…
Αυτός είναι ένα αγγελούδι επί γης..
-----
Μου λέει μια φίλη ότι όταν πας να φας σουβλάκι στο θησείο να προσέχεις γιατί μπορεί να φας και καμιά γκλοπιά από τα ΜΑΤ.
Τα ΜΑΤ είναι η καινούργια τουριστική ατραξιόν του SSαμαρash…
-----
Δήμαρχος Λέσβου:"Όποιος έχει αρχίδια να παραιτηθεί".
Ο Μεϊμαράκης, ο Μεϊμαράκης έχει… το επιβεβαιώνει ο Πάκης!
-----
"Από την αρχιεπισκοπή Αθηνών ανακοινώθηκε ότι αργά το απόγευμα εxθές. εκοιμήθη τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης".. για να μην ανησυχείτε…
-----
Ευρηματικός ο Μπένυ!
Με... ασθενοφόρο γλύτωσε, από τους μαινόμενους χανιώτες ο Αντιπρόεδρος!
Φήμες λένε ότι ετοιμάζει και διαβατήριο με το επώνυμο Τριανταφυλλίδης!
-----
Ασυλία υπουργών, ασυλία βουλευτών, ασυλία στην ΕΛΣΤΑΤ, ασυλία στο ΤΑΙΠΕΔ, ασυλία στο ΤΧΣ.
Αλλάξτε το όνομα της χώρας σε Ιράν να τελειώνουμε.
-----
Ψαρεύοντας στις όχθες του Κηφισσού το 1955, η φωτό από Καπίρη!
Καλή ξεκούραση σε όλους!!!
Του Νίκου Ξυδάκη

Η ανακοινωθείσα πώληση των μεγάλων εταιρειών υδάτων, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, εντός του τελευταίου τριμήνου του έτους, πρέπει να συνεκτιμηθεί μαζί με τις πρόσφατες δηλώσεις του επιτρόπου Ελεύθερης Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, και τις προτροπές του απελθόντος επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Πριν από μερικές ημέρες ο επίτροπος Μπαρνιέ, απαντώντας στην ευρωπαϊκή οργάνωση Right2Water, δήλωσε: «Η ιδιωτικοποίηση του πόσιμου νερού δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της Ε.Ε., δεν υπήρξε ποτέ πραγματικότητα». Η οργάνωση είχε συγκεντρώσει 1,5 εκατομμύριο υπογραφές, ζητώντας από την Ε.Ε. να μην ιδιωτικοποιήσει τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Ο κ. Μπαρνιέ υποσχέθηκε ότι θα εισηγηθεί να εξαιρεθεί το πόσιμο νερό από τις ιδιωτικοποιήσεις και είπε ότι αντιλαμβάνεται γιατί εξαγριώνονται οι πολίτες όταν ακούνε πως οι υπηρεσίες ύδρευσης θα ιδιωτικοποιηθούν. Ηταν σαφής.

Ο κ. Γιουνκέρ επίσης, προ ημερών, σε δημόσια ομιλία του στην Αθήνα, ενώπιον του πρωθυπουργού και όλης της πολιτικής ηγεσίας, ήταν επίσης κατηγορηματικός: «Μην πουλάτε τα νησιά σας. Είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά τις δημόσιες επιχειρήσεις να τις πουλήσετε στην τιμή που εσείς θέλετε».

Γιατί λοιπόν η τόση σπουδή να πουληθούν τα νερά; Είναι δέσμευση του νέου Μνημονίου. Ιδού το παράλογο: η τρόικα, στην οποία μετέχει η Ευρωπαϊκή Ενωση, επιβάλλει στην Ελλάδα να παραβεί την κοινοτική βούληση και την επιδιωκόμενη κοινή πολιτική. Να είναι άραγε τόσο μεγάλο το τίμημα που θα ελαφρύνει το δημόσιο χρέος; Μα υπολογίζεται σε ολίγες εκατοντάδες εκατομμύρια, τη στιγμή που η εταιρεία έχει λαμβάνειν από απλήρωτους λογαριασμούς του Δημοσίου περί τα 800 εκατ. Είναι ζημιογόνος μήπως; Το 2012 είχε τζίρο 360 εκατ. και αύξηση προ φόρων κερδών κατά 43,6%, στα 51 εκατ. Το δε εργασιακό κόστος περικόπηκε κατά 50%.

Με δεδομένη τη διαμορφούμενη πολιτική υδάτων στην Ε.Ε., η πώληση των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ θέτει την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς...Μετά την ανατροπή του Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην Αίγυπτο, σημειώθηκε ένα κύμα συλλήψεων μελών της ηγεσίας του κινήματος «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» . Ταυτόχρονα, ο στρατός υποσχέθηκε ότι οι «Αδελφοί» θα είναι σε θέση να συμμετάσχουν στη σύνθεση της μελλοντικής κυβέρνησης, αλλά οι εκπρόσωποι του κινήματος απέρριψαν την πρόταση.

Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι η ένωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» δεν δραστηριοποιείται μόνο στην Αίγυπτο. Η «Φωνή της Ρωσίας» ζήτησε από εμπειρογνώμονες την άποψή τους σχετικά με τον σκοπό της εν λόγω δομής και τις προοπτικές της.

Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» είναι συνηθισμένοι στις συλλήψεις, αφού για πολλά χρόνια η οργάνωση ήταν απαγορευμένη στην Αίγυπτο, υπενθυμίζει ο ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Γκουμέρ Ισάγιεφ.
- Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» υποστήριξαν την αιγυπτιακή επανάσταση του Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, το 1952. Στη συνέχεια, όμως ήρθαν σε σύγκρουση, στο βαθμό που έγιναν ορατές οι αποκλίσεις μεταξύ της ιδεολογίας των αράβων εθνικιστών και των «Αδελφών Μουσουλμάνων» . Ως αποτέλεσμα, η Αδελφότητα είχε απαγορευθεί στην Αίγυπτο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» εμφανίστηκε το 1928. Η εμφάνισή τους ήταν μια αντίδραση στην κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που εισπράχθηκε ως μια μεγάλη ήττα του μουσουλμανικού κόσμου. Οι Αδελφοί τοποθετήθηκαν υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου του Ισλάμ στην κοινωνία. 'Ετσι, κατά τη θεώρησή τους, ο μουσουλμανικός κόσμος θα μπορέσει να ξαναγεννηθεί και να επανέλθει στην εποχή κατά την οποία ήταν το κέντρο της επιστήμης και του πολιτισμού. Τα συνθήματα της Αδελφότητας άρεσαν σε πολλούς. Προς το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην οργάνωση συμμετείχε περίπου μισό εκατομμύριο μελών. Σήμερα, οι δομές που συνδέονται με τους «Αδελφούς» υπάρχουν σε όλη τη Μέση Ανατολή, λέει ο Γκουμέρ Ισάγιεφ.

-Στις μέρες μας οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» δραστηριοποιούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε χώρες όπως η Ιορδανία - το τυνησιακό κόμμα Αν-Ναχντά Τυνησία που πλειοψήφησε συνδέεται επίσης με τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα» . Ένα παρακλάδι της Αδελφότητας μπορεί να θεωρηθεί το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς. Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» είναι επίσης παρόντες ως φορείς ιδεολογίας σε διάφορες χώρες του Περσικού Κόλπου, όπως για παράδειγμα, στο Κατάρ, το οποίο θεωρείται ότι είναι προστάτης τους. Στην ιστορική πατρίδα τους - την Αίγυπτο – οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» τέθηκαν υπό απαγόρευση μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου Νάσερ το 1954. Ωστόσο, συνέχισαν τον πολιτικό αγώνα. Είναι αλήθεια, ότι, μέχρι την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ, μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εκλογές μόνο ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Από την άλλη πλευρά, οι «Αδελφοί» ανέπτυξαν μια μεγάλης κλίμακας κοινωνική δραστηριότητα, η οποία ενίσχυσε τη δημοτικότητά τους. Ο εμπειρογνώμονας Σεργκέι Σερέγκισεφ εξηγεί:

- Εργάζονται μέσα από ένα τεράστιο δίκτυο κοινωνικών οργανώσεων. Η βασική επιτυχία της «Αδελφότητας» στην Αίγυπτο οφείλεται ακριβώς σ΄αυτή την κοινωνική δράση. Δίνουν δάνεια, βοηθούν στον τομέα της εκπαίδευσης, της εξεύρεσης εργασίας. Έχουν τα δικά τους νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, κλπ. Έχουν τις δικές τους εταιρείες, τις επιχειρήσεις τους, τα έσοδά τους ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» δεν ήταν στην πρωτοπορία των δυνάμεων που σάρωσε το καθεστώς Μουμπάρακ, είναι αυτοί που προσπορίστηκαν τα μεγαλύτερα οφέλη. Μετά τη νίκη της Αδελφότητας στις βουλευτικές και την επικράτηση του υποψηφίου τους Μόρσι στις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, φαινόταν ότι βρισκόταν στο τιμόνι στα σοβαρά και για μεγάλη περίοδο. Ωστόσο, τα πρόσφατα γεγονότα στην Αίγυπτο έχουν δείξει ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Και η Αίγυπτος, ως η μεγαλύτερη αραβική χώρα, ήταν πάντα ένα σημείο αναφοράς για τους γείτονές της. Είναι πιθανό ότι, παρατηρώντας αυτό που συνέβη εκεί και πεπεισμένοι για την αστάθεια της θέσης των «Αδελφών Μουσουλμάνων», οι αντίπαλοι και οι ανταγωνιστές τους σε άλλες χώρες να περάσουν στην επίθεση.


Γράφει ο Καθηγητής 
Γιώργος Πιπερόπουλος

Βιώσαμε, τέλη Ιουνίου, μερικά 24-ωρα με συνεχή ροή «δηλώσεων», με υπονοούμενα, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, προσβολές και μετά υπεκφυγές, παρεμβάσεις, θεατρινισμούς, παλιμπαιδισμούς, νταηλίκια εκ του ασφαλούς με χέρια υψωμένα σε στυλ ικέτη ή γροθιές σφιγμένες απειλητικά και μαζί «κομψές» και «αφελείς» εισόδους στον, και «γενναίες» αποχωρήσεις από, τον ελληνικό πολιτικό-Κομματικό αχταρμά.

Και έτσι μετά τον φόβο που πέρασαν οι 300 της Βουλής (και κυρίως οι δύο Πρόεδροι των πάλαι ποτέ κραταιών παρατάξεων χρώματος Πρασίνου και κυανού), είχαμε μετά από παλινωδίες, διαβουλεύσεις, συσκέψεις, τελικά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την 3-Κομματική Συγκυβέρνηση.

Και, στη χώρα «της φαιδρής πορτοκαλιάς» έχουμε εδώ και λίγες μέρες:
«Νέα Κυβέρνηση» από το γνωστό επί 40 χρόνια ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ πλέγμα και ορκισμένο ενώπιον Προέδρου και Πρωθυπουργού,
«Νέο Υπουργικό Συμβούλιο» από… «Παλαιά Υλικά».

Ανυπόφορη, τελικά, μέσα στον γενικότερο ορυμαγδό η επωδός του πόνου και χαμένων μεγαλείων με γυναίκες επιθετικές, άνδρες παθητικούς και ελάχιστους πλέον… κυνηγούς…

ΕΞΩ από την παρέα των χαμογελαστών Υπουργών η Κυρία Σοφία Βούλτεψη που είπε με πολύ «αντρίκιο ύφος» στους Συν-Πρωθυπουργούς κκ Σαμαρά και βενιζέλο:
ΟΧΙ, Ευχαριστώ, ΔΕΝ θα πάρω τον Υπουργικό θώκο!..

Δύσκολες εποχές για εμάς τους Έλληνες οικογενειάρχες και γονείς, μισθωτούς και μεροκαματιάρηδες, ακόμη πιο δύσκολες για τους άνεργους και τους νέους. Πρωτόγνωρα ΔΥΣΚΟΛΕΣ για τους…άρρενες πολιτικούς του Ελληνικού Κοινοβουλίου που, μετά την άφιξη των ΑΝΔΡΩΝ της «τρόικα», αδυνατούν πλέον να παίρνουν «αντρίκιες» αποφάσεις για το καλό της Πατρίδας και των Ελλήνων ψηφοφόρων τους…

«Άνδρα μοι ένεπε Μούσα πολύτροπον…»
Για τον λεξικογράφο (έκδοση Τεγόπουλου –Φυτράκη) ο «άνδρας» είναι αρσενικό και ενήλικο άτομο, ο «σύζυγος» για το σπίτι και την οικογένεια, ο… «απλός στρατιώτης» για τον διοικητή της στρατιωτικής του μονάδας.

Ο Υπουργός Εμπορίου, εάν έμπαινε στον κόπο να ρίξει μια ματιά στην καθημερινότητα μας, θα διαπίστωνε ότι ο «άνδρας» αποτελεί πλέον «αγαθό σε ανεπάρκεια» που μάλλον χρειάζεται να υπαχθεί στη λίστα των διατιμημένων.

Εάν, όμως, στην καρέκλα του Υπουργού Εμπορίου καθόταν μια φεμινίστρια φοβάμαι ότι μάλλον θα αμφισβητούσε τη διάσταση «του… αγαθού!» αποδεχόμενη την άλλη της…»ανεπάρκειας».

Για τις μισές εκπροσώπους του φεμινιστικού κινήματος ο σύγχρονος άνδρας αποτελεί πλέον απλά και μόνο μια «σκιά του παρελθόντος του» και για τις άλλες μισές, ένα …εμπόδιο στη δική τους εξελικτική πορεία!

Κοινωνικό-ψυχολογικά οι πρώτες «μισές» έχουν δίκαιο καθώς το χθεσινό πρότυπο του άνδρα «πατριάρχη» που με την χειρωνακτική ή πνευματική του εργασία ήταν ο ζωοδότης της οικογένειάς του και ως αυτοδημιούργητος παράγοντας κυριαρχούσε στο κοινωνικό-οικονομικό στερέωμα έχει εκλείψει προ πολλού καθώς η αγορά εργασίας διεκδικήθηκε και κερδήθηκε από τεράστιους αριθμούς γυναικών σε όλα τα επίπεδα της κατοχής δεξιοτήτων και γνώσεων. Σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι πρωτιές ανήκουν πια στα κορίτσια και ακόμη και σε πανελλαδικής εμβέλειας εξετάσεις μία στις δύο θέσεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις τις κέρδισαν γυναίκες!
Σήμερα σε Ευρώπη και Αμερική σχεδόν μία στις δύο οικογένειες έχουν την εργαζόμενη γυναίκα, σύζυγο, μητέρα να κερδίζει περισσότερα από τον εργαζόμενο άντρα, σύζυγό της!

Το πρόβλημα με την οικονομική διάσταση του «ανδρισμού» ήταν ότι ενώ από την μια πλευρά μας παρείχε ως άνδρες εξουσία, υπεροχή, αυτονομία, κινητικότητα από την άλλη μας τύλιγε με άγχος, μας γέμιζε ανησυχία, μας έκλεινε στην μοναξιά.

Δεν είναι πρόθεσή μου να το θέσω εκδικητικά αλλά θα δημοσιοποιήσω την διαπίστωση που προκύπτει από διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες και τεκμηριώνει το γεγονός ότι αυτά τα προβλήματα πέρασαν πλέον και στο γυναικείο στρατόπεδο.
Στην εποχή μας η μαζική είσοδος των γυναικών σε όλες πλέον τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες έφερε και την μετάλλαξη της κλασικής έννοιας του «ανδρισμού» που οδηγεί σταθερά και μάλλον αμετάκλητα στην εξίσωση του οικονομικού, κοινωνιολογικού, πολιτιστικού και πολιτικού ρόλου «άνδρα-γυναίκας».

Αυτό δεν το θεωρώ αρνητικό, αν και έτσι το κρίνουν όσοι με το τέλος της κλασικής ανδροκρατίας θεωρούν ότι εμείς οι αρσενικοί homo sapiens καταντήσαμε… ανδρείκελα!...

Σε αυτούς προτείνω να υψώσουμε έναν ανδριάντα στον «πεσόντα Ιππότη» ο οποίος στον ανδρικό του ρόλο συνθέτει με επιτυχία την αντίθεση της βιαιότητας και της πραότητας.

Για τον «ιππότη» εξουσία και βιαιότητα χωρίς τρυφερότητα συνιστούν κτηνωδία ενώ, αντίστροφα, τρυφερότητα και συμπόνια χωρίς την ανδρική σταθερότητα και επιθετικότητα σβήνουν τη «φλόγα» που μας έδωσε ο Προμηθέας και την πλήρωσε τόσο ακριβά…

Υστερόγραφο: Το κείμενο γράφτηκε ως δημόσια αναγνώριση της «άρνησης» της κ Σοφίας Βούλτεψη να αναλάβει Υφυπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση. Ήταν μια «άρνηση» που ΔΕΝ έχουμε συνηθίσει να συναντάμε συχνά στην σύγχρονη πολιτική μας ζωή…
Αναρωτιέμαι εάν στην επικείμενη ψηφοφορία για το εξοντωτικό νέο ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που θα μας πληγώσει ως Λαό και Οικονομία ακόμα περισσότερο (λες και δεν μας φτάνουν τα όσα ήδη τραβάμε) θα βρεθούν Άνδρες και Γυναίκες Βουλευτές να πούνε το ΟΧΙ οδηγώντας την Ελλάδα σε ιστορικά «κρίσιμο σταυροδρόμι…»
Στη προκειμένη περίπτωση δεν χρειάστηκε να καταφύγουν σε Στρατιωτική Δικτατορία, αφού βρήκαν πρόθυμους οσφυοκάμπτες και υποτελείς εφιάλτες πολιτικούς, να υλοποιήσουν τα προγράμματα και τις μεθόδους του Δόγματος του Σοκ, για να εξαθλιώσουν τον Ελληνικό Λαό οικονομικά, και να αρπάξουν τα πετρέλαια, και όλον τον ορυκτό πλούτο των Ελλήνων.
Του Αντώνη Γρυπαίου

Ο Αριστοτέλης στα πολιτικά του γράφει
«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους, η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι και να μη τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
Αυτά εγένοντο στην αρχαιότητα. Σήμερα η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία αντιγράφει τον Αριστοτέλη με το «Δόγμα του Σόκ», και το εφαρμόζει επάνω στους Λαούς του πλανήτη, για να μπορέσει να τους διοικήσει, να τους εκμεταλλευτεί, και να τους εξαθλιώσει με σκοπό να περάσουν τα προγράμματά της, που είναι αυτά της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.), δηλαδή να μας καταστήσει όλους δούλους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, υπό κυβέρνηση δική τους. 
Το πρώτο «Δόγμα του Σοκ», εφαρμόστηκε στη Χιλή του Πινοσέτ, και είναι όπως το περιγράφει η Ναόμι Κλέϊν στο ομώνυμο βιβλίο της.
Η Χιλή είχε και έχει πλούσια κοιτάσματα χαλκού, και τα ήθελαν οι εταιρίες των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
Για το λόγο αυτό, ανέτρεψαν με βίαιο τρόπο τη δημοκρατική λαοπρόβλητη κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε, δολοφόνησαν τον εκλεγέντα πρόεδρο Αλιέντε, και εγκατέστησαν τον αιμοσταγή δικτάτορα Αγκούστο Πινοσέτ. Από αυτή τη στιγμή αρχίζει η εφαρμογή του Δόγματος του Σόκ, επάνω στο Λαό της Χιλής.
Διά της σκληρής δικτατορίας του Πινοσέτ, οι Παντοκράτορες υπέβαλλαν το Λαό της Χιλής σε οικονομική και πολιτική εξαθλίωση, για να αρπάξουν και εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα χαλκού της Χιλής.
Προς το σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν όλες τις μεθόδους του δόγματος του Σόκ, όπως αυτές περιγράφονται στο βιβλίο της Ναόμι Κλέϊν.


Τελικά πέτυχαν το ποθούμενο, να αρπάξουν το Χαλκό της Χιλής.
Σήμερα ήλθε η σειρά της Ελλάδος και της Κύπρου.
Με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (πετρέλαια + Φυσικό Αέριο), αλλά και χρυσό, που μας προίκισε ο καλός Θεός, έθεσαν σε εφαρμογή το δεύτερο κύμα του Δόγματος του Σοκ, με τις γνωστές οικονομικές μεθόδους, όπως αυτές εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα...

Στη προκειμένη περίπτωση δεν χρειάστηκε να καταφύγουν σε Στρατιωτική Δικτατορία, αφού βρήκαν πρόθυμους οσφυοκάμπτες και υποτελείς εφιάλτες πολιτικούς, να υλοποιήσουν τα προγράμματα και τις μεθόδους του Δόγματος του Σόκ, για να εξαθλιώσουν τον Ελληνικό Λαό οικονομικά, και να αρπάξουν τα πετρέλαια, και όλον τον ορυκτό πλούτο των Ελλήνων.


Το οικονομικό Δόγμα του Σόκ εφαρμόζεται επάνω στους Έλληνες, με τέτοια βιαιότητα, που έχει άμεσα αποτελέσματα, αφού οι Έλληνες πολίτες έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη, και ευρίσκονται σε κατάσταση καταστολής στην εντατική μονάδα Νοσοκομείου, δεν αντιδρούν σαν τους λαούς Τουρκίας και Αιγύπτου, και υποφέρουν οικονομικώς τα πάνδεινα με εντολές της Σιωνιστικής Τρόϊκα, ώστε να μην «κουνιέται φύλλο», λέει ο Λαός. Έτσι οι Σιωνιστές Παντοκράτορες και Κοσμοκράτορες, κάνουν τη δουλειά τους, αρπάζοντας τον ορυκτό μας πλούτο, και διαμελίζοντας τη χώρα μας. Βλέπετε βρήκαν υποτελείς, εφιάλτες πολιτικούς, που με τη ψήφο μας, κυβερνούν τη πατρίδα μας.


Το Δόγμα του Σόκ στην οικονομία, εφαρμόζεται στους Λαούς, και ειδικά στον Ελληνικό Λαό, με τα δάνεια, με τη καταχρέωση της χώρας, με τα τοκοχρεολύσια που σκλαβώνουν τη χώρα, (αφού όλα τα έσοδα του κράτους πηγαίνουν στους δανειστές μας), με το κλείσιμο των Βιομηχανιών, το κλείσιμο των καταστημάτων, με την Ανεργία, τη βαριά φορολογία, τα χαράτσια, το Χρηματιστήριο με τις μετοχές να έχουν χάσει την αξία τους, με τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που τα «κούρεψαν», και έτσι έχασαν με μετοχές και ομόλογα οι Έλληνες επενδυτές τα χρήματά τους, τη μείωση μισθών και συντάξεων, κ.λ.π.


Με όλα αυτά έγινε βίαιη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού.
Με όλα αυτά τα μέτρα οι πανούργοι Σιωνιστές των τραπεζών του Ρότσιλντ, κατάκλεψαν τον Ελληνικό Λαό, και τον κατέστησαν φτωχό.
Όλα αυτά είναι το οικονομικό Δόγμα του Σοκ, εναντίον των Ελλήνων.
Εφαρμόζουν με βίαιο τρόπο το Δόγμα του Σοκ εναντίον των Ελλήνων.


Όλα αυτά τα υποφέρει σήμερα ο Ελληνικός λαός, γιατί είχε τη κακή τύχη να βρεθούν πετρέλαια και χρυσός στα εδάφη του, περιουσία που τη θέλουν τα αρπακτικά του πλανήτη. (Όπως στη Χιλή με το Χαλκό).
Όλα αυτά τα μέτρα του Δόγματος του Σόκ, οδηγούν στην εξαθλίωση του Λαού, και στο διαμελισμό της κατεχόμενης χώρας.


Δεν έφταναν όλα αυτά, μας «καπέλωσαν» και με τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, και έτσι μας αποτελείωσαν, αφού δημιούργησαν μεγάλη μειονότητα Ασιατών & Αφρικανών, μέσα στη χώρα μας. 
Όλα αυτά τα μέτρα του Δόγματος του Σόκ, τα διδάσκουν στη Σχολή του Σικάγου, όπου είναι ειδικευμένη η Σχολή αυτή στην εφαρμογή του Δόγματος του Σόκ, επάνω στους υπό εκμετάλλευση Λαούς της Γης.


Μετά τους Εμίρηδες, τώρα θα «σώσουν» τη χώρα οι Κινέζοι και οι Τουρκο-Αζέροι, στους οποίους παραχωρήσαμε λιμάνια και αγωγούς με ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, έναντι αποικιοκρατικών συμβάσεων.
Οι οικονομικές θεωρίες του Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, είναι αυτές όπως ακριβώς σήμερα εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Οι θεωρίες και πρακτικές του «Δόγματος του Σόκ », για να υλοποιηθούν και επιβληθούν στα κράτη και στους Λαούς, χρειάζονται πιόνια πολιτικούς, με κυβερνήσεις μαριονέτες αφοσιωμένες στη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, και στη παγκόσμια διακυβέρνηση.


Το Ελληνικό Δόγμα του Σόκ, αυτό που εφαρμόζει τώρα η Σιωνιστική Τρόϊκα στην Ελλάδα, ευρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και εξέλιξη.
Ακούμε για «Ανάπτυξη» και «Success story» από εφιάλτες αφελείς και επιπόλαιους υποτελείς πολιτικούς, και τα πιστεύουμε.
Τίποτε δεν γίνεται στην Ελλάδα άνευ εγκρίσεως της Σιωνιστικής Ε.Ε., και των Σιωνιστικών ΗΠΑ. Όλες τις επενδύσεις στη χώρα μας ανεπιθύμητων γιαυτούς χωρών, τις σαμποτάρουν, για να κρατούν την Ελλάδα και το Λαό της, εξαθλιωμένη οικονομικά, ώστε να προλάβουν να αρπάξουν «Αυτοί» τα πετρέλαια, και τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο. 
Τους Άραβες τους έδιωξαν, και τώρα προσπαθούν να διώξουν τους Κινέζους. «Παραίτησαν» το πρόεδρο της COSCO captain Γουέϊ, επειδή ήταν φιλέλληνας, και είχε μεγαλόπνοα προγράμματα επενδύσεων στην Ελλάδα. Έδιωξαν τους Ρώσους από τους αγωγούς, και από τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, και τα έδωσαν στους «μπατίρηδες» Τουρκο-Αζέρους.


Κεφάλαια σήμερα για επενδύσεις διαθέτουν μόνο Ρώσοι, Κινέζοι, και Άραβες των χωρών του Περσικού Κόλπου. Όλοι αυτοί σαμποτάρονται συστηματικά όταν εμφανίζονται στην Ελλάδα. Δηλαδή, ΗΠΑ, Ε.Ε. και Τρόϊκα, σαμποτάρουν οτιδήποτε εμφανίζεται διατεθειμένο να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Είναι «μοναχοφάηδες» λέει ο λαός, και τα θέλουν όλα τζάμπα. Για να κάνουν εύκολη τη δουλειά τους, μέχρι προγράμματα διαμελισμού της Ελλάδος σκέφτονται να θέσουν σε εφαρμογή. Εφαρμόζουν τη μέθοδο «Διαίρει και Βασίλευε», παράλληλα με το Δόγμα του Σόκ, για να αρπάξουν τον ορυκτό μας πλούτο.


Προς τούτο έπεισαν τους από Βορρά και Ανατολάς γείτονές μας, να διεκδικούν κομμάτια από τη πατρίδα μας. Θα τους βοηθήσουν με το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, στη δεδομένη στιγμή να τα υλοποιήσουν.
Η «Νέα Ελλάδα» που μας υπόσχεται ο Σαμαράς, είναι αυτή των σχεδίων του Δόγματος του Σόκ, της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Η «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά είναι όπως αυτή στον επισυναπτόμενο χάρτη. Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο με το χάρτη για το πώς θα είναι η «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά και συνεργατών, και των διαδόχων αυτού. Αυτός ο χάρτης που κάνει το γύρο του διαδικτύου, και παρουσιάζει τη «Νέα Ελλάδα» γεωγραφικά μικρότερη, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις γεωγραφικές διεκδικήσεις των γειτονικών μας χωρών. Εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του Δόγματος του Σοκ, εναντίον του Ελληνικού Λαού.


Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, παρουσιάζει αδυναμία υπεράσπισης των Εθνικών μας θεμάτων, και υποτάσσεται στις εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, των αρπακτικών του πλανήτη, για να γίνει η πατρίδα μας γεωγραφικά μικρότερη, και έτσι να απολαμβάνουν οι εφιάλτες πολιτικοί της ευννοίας της ηγεσίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, χαρίζοντας κομμάτια της χώρας.


Γιαυτό αποδυναμώνουν τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας
Το «Δόγμα του Σόκ» είναι ένα ψυχολογικό όπλο στα χέρια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, που περιγράφει τις πολιτικές μηχανορραφίες, και τον ανθρώπινο φόρο αίματος που απαιτείται για να επιβληθούν ανήθικες οικονομικές πολιτικές και πρακτικές, σε χώρες προτεκτοράτα και αποικίες, που διαθέτουν αξιόλογο ορυκτό πλούτο, όπως η Ελλάδα των Σαμαράδων και Βουβουζέλων.


Το Δόγμα του Σοκ, που εφαρμόζεται κατά των Ελλήνων, αποκαλύπτει τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, προς όφελος των αποικιοκρατών. Διά των αποκρατικοποιήσεων οι Σιωνιστές Γερμανοί & Αμερικανοί κατακτητές, ληστεύουν τη δημόσια περιουσία, και διά της βαριάς φορολογίας, χαρατσιών, και Χρηματιστηρίου, παίρνουν την κινητή και ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.


Στις Σιωνιστικές ΗΠΑ, η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, για να υποτάξει τους απλούς Αμερικανούς πολίτες, τον αγαθό και αθώο Αμερικανικό Λαό, προκαλεί και δημιουργεί, με τη μορφή φυσικών καταστροφών, τεχνικούς Τυφώνες, σεισμούς, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους, τσουνάμια, υψηλές θερμοκρασίες (55 βαθμοί C), ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, λιμούς και ασθένειες, δηλαδή Σόκ και Δέος στο Λαό. Όλα αυτά τα πετυχαίνουν με το σύστημα ΗAARP, κ.λ.π.


Όλα αυτά εντάσσονται στο Δόγμα του Σοκ.
Υποβάλλουν τον αθώο Αμερικανικό Λαό, στο Δόγμα του Σοκ!!!
Δημιουργός της θεωρίας του Δόγματος του Σοκ, ήταν ο Μίλτον Φρίντμαν, ο δημιουργός της σχολής οικονομικών του Σικάγου, όπου διδάσκεται η κοσμοθεωρία του Δόγματος του Σόκ, και οι πρακτικές εφαρμογές αυτού επάνω στους Λαούς.


Ο Μίλτον Φρίντμαν ήταν ο μεγάλος φιλόσοφος της οικονομίας, υπέρ του αχαλίνωτου Καπιταλισμού, (Νεοφιλελεύθερες οικονομικές πρακτικές), τις θεωρίες του οποίου έσπευσε ο Πρόεδρος Ρήγκαν , και η τότε Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, αλλά και η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία να υλοποιήσουν, με τη βοήθεια υπόδουλων εφιαλτών πολιτικών ανδρών και γυναικών, στα διάφορα υπό κατοχή κράτη, και με τη βοήθεια των δεξαμενών σκέψεως (Think Tanks). Οτιδήποτε μύριζε και θύμιζε Σοσιαλισμό, π.χ. δωρεάν Παιδεία, και δωρεάν Υγεία στο λαό, καταργήθηκε.


Η λέξη Σοσιαλισμός αντικαταστάθηκε από τους εφιάλτες πολιτικούς με τη λέξη Νέο-Φιλελευθερισμός, και Σιωνισμός, και τα αριστερά Σοσιαλιστικά κόμματα ανά την υφήλιο μετατράπηκαν σε Σιωνιστικά, αφού γέμισαν με εφιάλτες πολιτικούς, πιστούς στο Σιωνισμό,-Ν.Τ.Π.
Ο εφαρμοζόμενος άκρατος καπιταλισμός, είναι ο καπιταλισμός της καταστροφής των λαών. Όλος ο πλούτος των κρατών της Γης, πηγαίνει στις τράπεζες των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. Ανάμεσα στους μαθητές του Μίλτον Φρίντμαν, της Σχολής του Σικάγου, συγκαταλέγονται αρκετοί Πρόεδροι των Σιωνιστικών ΗΠΑ, Πρωθυπουργοί της Σιωνιστικής Βρετανίας, Ρώσοι ολιγάρχες της εποχής Γιέλτσιν, υπουργοί οικονομικών πολλών χωρών, Βασιλείς της Ευρώπης, και Δικτάτορες σε χώρες του τρίτου Κόσμου, Γενικοί Γραμματείς του Κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, ( Γιαυτό «φάγανε» τον φιλέλληνα Captain Γουέϊ Τζιαφού), αξιωματούχοι του γνωστού μας Δ.Ν.Τ., και οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των Σιωνιστικών ΗΠΑ, (Federal Reserve Bank), δηλαδή όλος ο καλός Σιωνιστικός κόσμος της Ν.Τ.Π.


Μετά τη Χιλή, το Δόγμα του Σοκ, εφαρμόστηκε πάλι, με πολύ μεγαλύτερη βιαιότητα, Στρατιωτική & Οικονομική, στο Ιράκ & Αφγανιστάν, και σήμερα με οικονομική βαρβαρότητα στην Ελλάδα.
Στη χώρα μας σήμερα εφαρμόζεται μια ριζοσπαστική οικονομική θεραπεία-Σοκ, με μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, ενιαίο φορολογικό συντελεστή 33%, ΦΠΑ υψηλό 23%, δραματική μείωση του ρόλου του Κράτους, όπου όλα τα έσοδα πάνε στα τοκοχρεολύσια των δανείων της Σιωνιστικής Τρόϊκα. 


Υπενθυμίζω ότι Τρόϊκα είναι το Σιωνιστικό Δ.Ν.Τ.
Η Σιωνιστική Ε.Ε., και η Σιωνιστική Κεντρική Τράπεζα Γερμανίας.
Όλα αυτά Σιωνιστικών συμφερόντων, των ηγετών της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, γιαυτό μας πίνουν το αίμα με τα τοκοχρεολύσια. Έχουν παράδοση να πίνουν το αίμα των Λαών.
Οι τρείς τυπικές απαιτήσεις των Σιωνιστών δανειστών για ιδιωτικοποιήσεις, για κρατική απορρύθμιση, για ολικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, και περικοπές στην Εθνική Άμυνα, δεν είναι καθόλου δημοφιλείς στους Έλληνες. 


Στο Δόγμα του Σοκ, γίνεται άγρια εκμετάλλευση των εθνικών και οικονομικών κρίσεων, υπό των Σιωνιστών ηγετών της Ν.Τ.Π.
Η κρίση χρέους που μας δημιούργησαν οι Σιωνιστές Παντοκράτορες, υποχρεώνει την Ελλάδα να ξεπουλήσει τα χρυσαφικά της, ή να πεθάνει.
Η Ελλάδα σήμερα λόγω του οικονομικού «Δόγματος Σοκ» λόγω του υπερβολικού δανεισμού, και συνεπώς τεράστιου χρέους, ευρίσκεται σε κατάσταση καταστολής και διάλυσης.


Σε κάθε χώρα όπου εφαρμόστηκαν οι πολιτικές του οικονομικού Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, προέκυψαν πολύ πλούσιοι Δυνάστες. Στη Ρωσία τους αποκαλούν «Ολιγάρχες», στη Κίνα «Ηγεμονίσκους», στη Χιλή «Πιράνχας», στην Ελλάδα «Καρχαρίες», και στο παγκόσμιο Σιωνιστικό οικονομικό σύστημα, «Αρπακτικά».
Με τις οικονομικές αρχές του Δόγματος του Σοκ, εξαφανίζεται η μεσαία τάξη, και έτσι έχουμε μόνο πολύ πλουσίους, και φτωχούς.


Τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του συστήματος είναι η μεταβίβαση του δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά χέρια, που συχνά συνοδεύεται με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους, και το διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους, και στους αναλώσιμους φτωχούς. Οι Έλληνες σήμερα με το βομβαρδισμό που υφίστανται των οικονομικών θεωριών και πρακτικών του Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, αναμένεται να είναι τόσο συγκλονισμένοι και τρομοκρατημένοι, ώστε να παραδώσουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην εθνική κυριαρχία των Σιωνιστικών ΗΠΑ & Ε.Ε., δηλαδή στις πετρελαϊκές εταιρίες του ηγέτου της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας Ροκφέλερ, και να αποδεχτούν χωρίς αντίσταση το διαμελισμό της χώρας, και την ύπαρξη Ε.Ο.Ζ. στη χώρα μας. Ήδη σχεδιάζουν ΕΟΖ στη Θράκη, δηλαδή φτηνά μεροκάματα επιπέδου Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Αλβανίας. 


Όσον αφορά την Α.Ο.Ζ. με τα ενεργειακά κοιτάσματα, ας την ξεχάσουμε για πάντα, αφού την «έφαγαν» τα παγκόσμια αρπακτικά.
Μία απόδειξη του εφαρμοζόμενου Δόγματος του Σοκ επάνω στην ανθρωπότητα, είναι και η ηλεκτρονική κατασκοπεία των Σιωνιστικών δυνάμεων-(ΗΠΑ), -όπως πρόσφατα απεκαλύφθη-, εναντίον όλων των άλλων φιλικών ή εχθρικών προς ΗΠΑ, κρατών του πλανήτη.


Είναι γνωστή σε όλους μας η υπόθεση SNOWDEN, του νεαρού Αμερικανού που απεκάλυψε την ηλεκτρονική κατασκοπεία των Σιωνιστών Παντοκρατόρων, εναντίον όλων των άλλων φίλων και εχθρών, πολιτών ή κρατών του πλανήτη.
Έτσι παρακολουθούσαν και παρακολουθούν οι Σιωνιστικές ΗΠΑ, με τις μυστικές υπηρεσίες τους NSA, CIA, κ.λ.π. για λογαριασμό της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, όλα τα κράτη, αλλά και άτομα στο πλανήτη.
Η κατασκοπεία και παρακολούθησης έγιναν και γίνονται μέσω όλων των ηλεκτρονικών δικτύων του διαδικτύου, και κινητών τηλεφώνων, δηλαδή προηγμένης τεχνολογίας κατασκοπεία, και έφεραν σε δύσκολη διπλωματική θέση τις Σιωνιστικές ΗΠΑ , με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Ακόμη και τις αποικίες τους, -σαν την Ελλάδα,- κατασκόπευαν, όπου «ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον». Αφού στην αποικία Ελλάδα ισχύει το ρητό «Μπάτε σκύλοι αλέστε» και «Ξέφραγο αμπέλι» για όλους, τι χρειαζότανε η ηλεκτρονική κατασκοπεία, αφού η Μεγάλη σιδερόφρακτη Πρεσβεία τα μαθαίνει όλα από πρώτο χέρι, από τους προσκυνημένους εφιάλτες υποτελείς πολιτικούς.


Η ηλεκτρονική αυτή κατασκοπεία εναντίον φίλων και εχθρών, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των μεθόδων του Δόγματος του Σοκ, του ψυχολογικού πολέμου που εφαρμόζει η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, εναντίον πάντων, προκειμένου να μας τρομοκρατεί.


Ευτυχώς που υπάρχουν κάτι γενναία παλικάρια σαν τον Ασάνζ των WIKILEAKS, και τον SNOWDEN της NSA, και μαθαίνουμε με τι «κουμάσια» συμμάχους ΑμερικανοΣιωνιστές έχουμε να κάνουμε.


Τα εγχώρια ΜΜΕ γράφουν, «Αποκλειστικό!! Όλα στη φόρα».
Οι υποκλοπές και κατασκοπεία της Αμερικανικής NSA, πιάνει πολύ βαθιά και την Ελλάδα τη τελευταία τετραετία, την Ελλάδα των Jeffrey, Σαμαράδων, Βουβουζέλων, κ.λ.π. Αφού τα μαθαίνουν από τους ίδιους από πρώτο χέρι, γιατί να ξοδεύουν χρήματα για ηλεκτρονική υποκλοπή!


Εφαρμόζουν το οικονομικό Δόγμα του Σοκ επάνω στην Ελλάδα, και στους Έλληνες. Τα ΜΜΕ γράφουν, «Ξεπερνάει και τη πιο νοσηρή φαντασία». «Η Ελλάδα έγινε έρμαιο των πολιτικών και τραπεζικών Σιωνιστών Αμερικανών και Γερμανών δολοφόνων».
Ο νεαρός SNOWDEN κατέχει τεράστιο υλικό που θα πλήξει τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες. Οι Αμερικανοί της παγκόσμιας κυβέρνησης αντέδρασαν με μια κυνική ομολογία λέγοντας, «Τι κάνετε έτσι;


Σε όλο τον κόσμο το ίδιο γίνεται». Οι κατασκοπείες αυτές των ΗΠΑ, λέγονται ηλεκτρονικός, ψηφιακός, ψυχρός πόλεμος, εναντίον πάντων, και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του «Δόγματος του Σοκ», για τρομοκράτηση των πολιτών και κρατών του πλανήτη.
Βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει σε Συρία, Αίγυπτο;
Τα ίδια με οικονομική μορφή συμβαίνουν και στην Ελλάδα.


Ύστερα από όλα αυτά, εμείς οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι για όλα όσα θα συμβούν στο άμεσο μέλλον;

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα ανθρωποειδή αρπακτικά που ληστεύουν το πλανήτη;
Δυστυχώς για την Ελλάδα, η χώρα μας ευρίσκεται υπό τη κατοχή της Σιωνιστικής Τρόϊκα των δανειστών, τα στελέχη της οποίας είναι απόφοιτοι της Σχολής του Σικάγου, και εφαρμόζουν το 
Δόγμα του Σοκ, επάνω στους Έλληνες, με τη βοήθεια υποτελών εφιαλτών πολιτικών.

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
Αρθρογράφος τύπου και διαδικτύου
E-mail: ant.grypaios@gmail.com


Πηγή "Στοχασμός-Πολιτική"