Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

9 Ιουλ 2016

Για να το καταλάβετε, επιτέλους, δεν σας ψηφίσαμε τον προπερασμένο Γενάρη, επειδή οι άλλοι ήταν χειρότεροι. Σας ψηφίσαμε για να κάνετε δυο-τρία πράγματα.

Σας ψηφίσαμε για να καταγγείλετε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα κι εσείς χαριεντίζεστε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, σαν να ζούμε μέσα στην καλή χαρά και την ευμάρεια. Σαν να μην καταρρέει το εθνικό σύστημα υγείας. Σαν να μη ρημάζουν τα σχολεία. Σαν να μην διαλύεται το δίχτυ κοινωνικής προστασίας των πιο αδύναμων. Σαν να μην βαίνουν αυξανόμενες οι αυτοκτονίες. Σαν να μην τρέχει τίποτα, στην Ελλάδα του 2016! 

Σας ψηφίσαμε για να χτυπήσετε τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και εσείς συναγελάζεστε με τις γάτες των Ιμαλάϊων.
Σας ψηφίσαμε για να κάνετε λογιστικό έλεγχο του χρέους κι εσείς κάνετε γαργάρες.

Σας ψηφίσαμε για να βρείτε τα κλεμμένα κι εσείς κομπάζετε σαν τις μωρές παρθένες, δημοσιοποιώντας ήδη δημοσιοποιημένες από τετραετίας, λίστες με ανεπίδεκτες είσπραξης απαιτήσεις, από ουδέποτε οχλούμενους οφειλέτες του Δημοσίου.

Σας ψηφίσαμε για να αποδοθεί, επιτέλους, λίγη δικαιοσύνη στο αποτυχημένο μας προτεκτοράτο και για σας, πέρα βρέχει.

Όχι, δεν σας ψηφίσαμε τον προπερασμένο Γενάρη, επειδή οι άλλοι ήταν χειρότεροι. Αυτό το ξέραμε.
Αυτό που δεν ξέραμε, ήταν πόσο γρήγορα θα γινόσασταν ίδιοι κι απαράλλαχτοι με τους προηγούμενους, κοροϊδεύοντας μας, ακριβώς όπως κι εκείνοι, με σουξεδιάρικες ιστορίες ανοησίας και ζαλίζοντάς μας με τα καλύτερα σας λόγια, γι’ αυτήν την τσούλα, την ΤΙΝΑ!

Πηγή ‪#‎ασταδιάλο_πχια‬Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Το Έσοδα Έξοδα είναι μια νέα Ελληνική εφαρμογή για τη διαχείριση των μηνιαίων εσόδων-εξόδων μας. Με την βοήθεια της μπορείτε να καταγράφετε τι ξοδεύετε κάθε μήνα και που, ενώ σας επιτρέπει να δημιουργήσετε επαναλλαμβανόμενες συναλλαγές (πχ πληρωμή ενοικίου).

Πέρα από την απλή καταγραφή των συναλλαγών σας μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας Μπάτζετ. Για παράδειγμα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Μπάτζετ των 100 ευρώ ανά μήνα για καφέ και ποτό με την εφαρμογή να σας ειδοποιεί όποτε το ξεπεράσετε.

Μέσα από τα γραφήματα του Έσοδα Έξοδα μπορείτε να δείτε τι έχετε ξοδέψει στο τέλος του μήνα και που πήγαν τα χρήματα σας. Συγκεκριμένα θα βρείτε δύο γραφήματα τύπου γραμμών και πίτας με το δεύτερο να ενεργοποιείται με μια περιστροφή της συσκευής σε “Landscape Mode”.

Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δέκα διαθέσιμα themes αυτό που σας αρέσει. Τέλος, μπορείτε όποτε θελήσετε να κρατήσετε ένα backup των δεδομένων σας αποθηκεύοντας τα είτε στη συσκευή σας είτε στον Dropbox λογαριασμό σας.

Η εφαρμογή Έσοδα Έξοδα είναι δωρεάν χωρίς αγορές εντός εφαρμογής και μπορείτε να την κατεβάσετε μέσω του Google Play.

 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με μια ακόμη πρόκληση η Τουρκία επιχειρεί να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο, καθώς διεκδίκησε την διεξαγωγή Έρευνας και Διάσωσης βόρεια της Ικαρίας εντός του ελληνικού Εναέριου χώρου και στην συνέχεια απαίτησε να αναλάβει την Έρευνα και Διάσωση μεταξύ της Ικαρίας και της Σάμου.

Η Τουρκία μονομερώς το βράδυ της Πέμπτης (22.30) με την ΝΟΤΑΜ Α2966/16 ανακοίνωσε ότι θα κάνει επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του Καρλοβασίου και μάλιστα αναφέροντας ότι η Ελλάδα …δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για έκδοση ΝΟΤΑΜ προς τα ιπτάμενα μέσα ώστε να καλυφθεί η περιοχή αυτή στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου και ανήγγειλε ότι αναλαμβάνει η ίδια όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια της Αεροπλοΐας, απαγορεύοντας την πάτσι κάθε άλλου μέσου πέραν των τουρκικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που συμμετέχουν στην επιχείρηση. Η περιοχή στην οποία μονομερώς η Τουρκία αποφάσισε να αναλάβει τον έλεγχο της αεροπλοΐας, εκτείνεται εντός του Ελληνικού Εναέριου χώρου, τον όποιο έτσι αμφισβήτησε και εμπράκτως η Άγκυρα.

Η Αθήνα με την ΝΟΤΑΜ A1473/16 που εκδόθηκε στις 11.40 το πρωί της επομένης (Παρασκευή 8 Ιουλίου) ανήγγελλε την έναρξη επιχείρηση SAR μέχρι την 11 Ιουλίου στην περιοχή μεταξύ Ικαρίας και Σάμου σε ακτίνα 14 ν.μ. εντός του FIR Αθηνών καθώς όπως αναφέρεται άνθρωποι βρίσκονταν στην θάλασσα. Οι ελληνικές αρχές ζητούν από όλους, λόγω του υψηλού ρίσκου για την εναέρια κυκλοφορία, να επικοινωνούν με το κέντρο του Πειραιά (Piraeus JRCC) πριν εισέλθουν σε αυτή την περιοχή.

Η Τουρκία μισή ώρα αργότερα στις 12.13’ απαντά με δυο δικές της ΝΟΤΑΜ με τις οποίες ουσιαστικά αμφισβητεί το δικαίωμα και την αρμοδιότητα της Ελλάδας για Έρευνα και Διάσωση σε περιοχή μάλιστα που όχι μόνο δεν βράχια κοντά στις ακτές της, άλλα αντιθέτως βρίσκεται μεταξύ δυο ελληνικών νησιών. Με την αμφισβήτηση αυτή η Τουρκία πρακτικά διεκδικεί αναρμοδιότητες σε περιοχή που αποκόπτει την ενότητα του ελληνικού χώρο, καθώς επιχειρεί να παρεμβάλει ζώνη τουρκικής αρμοδιότητας μεταξύ των ελληνικών νησιών.

Με τις δυο ΝΟΤΑΜ Α2967/16 και την Α/2968/16 η Τουρκία δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τον καθορισμό των ορίων του FIR ως οριοθέτηση συνόρων, άλλα η συγκεκριμένη γραμμή είναι θεωρητική και υπηρετεί απλώς και μόνο τις ανάγκες της αεροπλοΐας και συνεπώς οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό το τμήμα του FIR είναι πλασματική και η οποιαδήποτε χρήση είναι περιορισμένη στις ανάγκες της Αεροπλοΐας. Επίσης η Τουρκία δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τον καθορισμό της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue Region) με σημείο αναφοράς το FIR Αθηνών.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι η περιοχή στην οποία αναφέρεται η ελληνική ΝΟΤΑΜ βρίσκεται εντός της Τουρκικής περιοχής SAR επικαλούμενη την μονομερή καταχώρηση στον ΙΜΟ και την συμπερίληψη στο εγχειρίδιο του ΙΜΟ ( IMO’S Global SAR Plan). Η Τουρκία μάλιστα ζήτησε «όλες οι δραστηριότητες για Έρευνα και Διάσωση στην συγκεκριμένη περιοχή που είναι εντός της περιοχής ευθύνης της, να συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές»

Η Αθήνα επανήλθε και με τις ΝΟΤΑΜ Α1474/16 χαρακτήρισε άκυρες τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ δηλώνοντας ότι για τις δραστηριότητες Έρευνας και Διάσωσης εντός του FIR Αθηνών η μονή αρμόδια αρχή είναι για την έκδοση ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με τις προβλέψεις του ICAO είναι η ΥΠΑ και η μόνη αρχή για προσφορά Υπηρεσιών SAR σύμφωνα με τις συστάσεις του ΙΜΟ είναι το Κέντρο του Πειραιά, ενώ επισημαίνει ότι μέρος της περιοχής στην οποία αναφέρεται η αρχική τουρκική ΝΟΤΑΜ εκτείνεται εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, όπου η Ελλάδα «ασκεί την κυριαρχία της σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παρέχει υπηρεσίες Έρευνας και Διάσωσης».

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης 

Όλος ο κομματικός καυγάς, γίνεται για το αν ο βιασμός (της Ελληνικής κοινωνίας) πρέπει να γίνεται με προφυλακτικό, ή χωρίς.

Το ότι γίνεται βιασμός, “κατα φύσιν”, “παραφύσιν” ή κάθε άλλης νοσηρής παραλλαγής, δεν απασχολεί το καθεστώς!

Το μόνο που το απασχολεί, είναι το μίγμα χρήσης προφυλακτικού κατά τον συνεχή βιασμό που ασκείται στο κορμί της Ελληνικής κοινωνίας!!!...

Και, όχι μόνο δεν απασχολεί το καθεστώς το ότι γίνεται βάρβαρος βιασμός, μέχρι θανάτου, αλλά όταν η βιαζόμενη κοινωνία έβγαλε φωνή μεγάλη (ΟΧΙ, με 62% στο Δημοψήφισμα) το καθεστώς (η κυβερνώσα πολιτικο/οικονομική Ολιγαρχία) τη φίμωσε και με πρωτοφανή ενδοτική ομοψυχία στο Κοινοβούλιο, αντιστρόφως ανάλογη αυτού του ΟΧΙ (224 στους 300, δηλαδή 74% ΝΑΙ!!!) ξανάριξε “στα τέσσερα” (για έναν “παραφύσιν” νέο γύρο) τη βιαζόμενη κοινωνία που πήγε να σηκωθεί...

- Κάτσε κάτω, μωρή, που θέλεις και αξιοπρέπειες...

Έτσι ακριβώς!!!

Ο βιασμός, μετά έξι χρόνια αδιάλειπτης άσκησης του, τείνει να πάρει πλέον τη μορφή της κανονικότητας, του φυσιολογικού!!!

Το μή φυσιολογικό, είναι να μη θέλουν να σε βιάζουν και να μη θέλεις να βιάζεσαι!...

Το “παραφύσιν” είναι να θέλεις να έχεις δική σου θέληση!!!

- Όχι κυρία μου!... Δεν μπορείς, δεν έχεις δικαίωμα να θέλεις!...
Θα κάνεις αυτά που θέλουν οι βιαστές σου...

Έτσι γίνεται, άμα δεν έχεις να πληρώσεις τα “δανεικά” που πήρε ο νταβατζής σου!
Θα βιάζεσαι μέχρι να ξοφλήσεις αυτά που σού' φαγε αυτός...

- Μα, τό Χρέος είναι αδύνατον να πληρωθεί στον αιώνα τον άπαντα... (“μη βιώσιμο”, αυτό σημαίνει).

- Μαζί τα φάγαμε μωρή! Πλήρωνε και μη μιλάς...

Και κάτσε να δούμε με ποια σειρά και από που θα σε βιάζουμε, από τα δεξιά, από τ' αριστερά, από το κέντρο, ποιος πρώτος, ποιος δεύτερος, ποιος τρίτος, ένας-ένας ή και όλοι μαζί...
Διότι όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικά για εμάς...
Υπάρχουν κανόνες...
Έχουμε κράτος...
Έχουμε Νόμους...
Έχουμε δημοκρατία...
Το εκλογικό σύστημα πρέπει να είναι δίκαιο...
Πρέπει να σε βιάζουμε με τάξη...
Νομότυπα....
Με άψογες δημοκρατικές διαδικασίες...

- Ψήφισε μωρή, τί θέλεις;
Αντιπροσωπευτικότητα ή κυβερνησιμότητα;
Με προφυλακτικό ή άνευ;Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 Του Γιώργου Νούτσου

Ατελείωτο το παζάρι με τον Εκλογικό Νόμο! Είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση οπορτουνισμού, που κατατάσσει την πρώτη φορά Αριστερά στον εσμό των ξενέρωτων, δοκιμασμένων, αποτυχημένων γι αυτό και μέχρι σήμερα καταδικασμένων στην συνείδηση των πολιτών, κομμάτων του Αστικού χώρου!

Μάλιστα η θέση του Σύριζα, υπολείπεται πολύ περισσότερο των άλλων, γιατί ήταν αυτός που προέτασσε, οψέποτε εκαθίστατο εφικτή, την εφαρμογή της απλής και άδολης Αναλογικής, ως κύριο και μείζον διακύβευμα της Αριστεράς και της Ιδεολογίας της...

Μόνο που τώρα, και αφού κέρδισε ήδη δυο εκλογικές αναμετρήσεις με την Ενισχυμένη των 50 εδρών μπόνους, έρχεται και θυμάται δόλια και υποκριτικά τις υποσχέσεις του, αντιλαμβανόμενος πως με το ισχύον Εκλογικό Σύστημα κυριολεκτικά θα εξατμιστεί!!!

Κι ενώ επιχειρεί με περισσή πονηριά το βήμα, διστάζει να το ολοκληρώσει! Και πάλι κουτοπόνηρα ημίμετρα, μη και επιτρέψει με την κατάργηση του πλαφόν του 3% σε μικρότερα κόμματα να εκπροσωπηθούν, φοβούμενος πως οι διαρροές που θα υποστεί προς τα Αριστερά, θα είναι αποκλειστικά δικές του και δη, εξαιρετικά μεγάλες!

Και θολώνει τα νερά...για να ψαρέψει τους παραδοσιακούς τους ΚΚΕ, τους βολεμένους των ΑΝΕΛ, τους ευκαιριακούς των Κεντρώων κι ίσως, και τους μέχρι σήμερα βδελυρούς και a priori απορριπτέους, ακραίους της Χ.Α.!!!

Όλα στη μυλόπετρα της μικροπολιτικής, του μικροσυμφέροντος, της ιδιοτέλειας και της καρέκλας... Κατά παράβαση ανύπαρκτων αρχών, ξεπερασμένων ιδεολογιών και με πίστη στη καθιερωμένη πια λογική της κυβίστησης και της κωλοτούμπας...!

Είναι η ώρα που ολοκληρώνεται με τρόπο τραγικό, όχι ο διακηρυγμένος μετασχηματισμός της Κοινωνίας μας και της Ευρώπης, αλλά του τυχάρπαστου κομματιδίου του Σύριζα, από Ριζοσπαστικό Κόμμα της Αριστεράς, σε πειθήνιο δεξιοαριστερό "μπαλάκι", της νεοταξίτικης Γερμανόπνευστης Παγκοσμιοποίησης...

Και παρ' όλα αυτά, έχουν το θράσος ακόμα, να προκαλούν κοπρίζοντες και ζέχνοντες...!!!Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου