Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

27 Οκτ 2011


Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να τεθεί στο στόχαστρο των πολιτών που θα παρακολουθήσουν την αυριανή παρέλαση είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη.

Όπως χθες και σήμερα που έπεσε άγριο γιουχάισμα σε υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ , τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει για πρώτη φορά και ο Παπούλιας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι υπάρχει σοβαρή πληροφορία περί απείθειας και ασέβειας από την πλευρά ορισμένων στρατιωτικών μονάδων στην αυριανή παρέλαση. Πολύ πιθανόν όταν περάσουν μπροστά από τον Πρόεδρο να στρέψουν το κεφάλι τους αριστερά. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι το απόλυτο κακό.


Οι τελευταίες εξελίξεις μεγιστοποιούν το δράμα της πατρίδας μας, την αγωνία των Ελλήνων πολιτών και απειλούν να σφραγίσουν την μετατροπή της Ελλάδας σε μία μικρή Κίνα, ενώ η απώλεια της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας, είναι πλέον ένα γεγονός το οποίο όσο και αν επιθυμούν δεν μπορούν να το κρύψουν οι κυβερνώντες και οι διάσπαρτοι στα ΜΜΕ υπάλληλοί τους.

Η Νέα Ελλάδα καλεί τους Έλληνες σε μαχητική στάση, σε αντίδραση και αντίσταση κατά της κατοχής της Πατρίδας μας.

Η Ελληνική υπερηφάνεια, που τόσο άκομψα επικαλέστηκε ο κατοχικός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαιτείται να πάρει τον λόγο και η υποχρέωσή μας στο παρόν, στο παρελθόν αλλά κυρίως προς το μέλλον, πρέπει να γίνει οδηγός για τη δημιουργία μίας νέας Ελλάδας, μίας Ελλάδας που θα σέβεται και θα φροντίζει τους πολίτες της και δεν θα τους αντιμετωπίζει σαν αριθμούς.

Η Νέα Ελλάδα σαφώς καταδικάζει την ανύπαρκτη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ταυτόχρονα εγκαλεί την αντιπολίτευση να κάνει έστω και τώρα το χρέος έναντι των Ελλήνων πολιτών.

Η Νέα Ελλάδα αναγνωρίζει έναν μόνο δρόμο που θα οδηγήσει την πατρίδα μας μακριά από τις δόλιες συμπληγάδες που έντεχνα την τοποθέτησαν οι τραγικοί πολιτικοί του παρελθόντος. Ο δρόμος της ανεξάρτητης, της ελεύθερης και της αυτοκυρίαρχης χώρας, είναι ο δρόμος που υποστηρίζει τόσο το Ελληνικό Σύνταγμα, όσο και το Διεθνές Δίκαιο.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας


 • Ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι σε μια εκ βαθέων και εξαιρετικά επίκαιρη συνέντευξη...

Τον έχουν χαρακτηρίσει «Αϊνστάιν της γλωσσολογίας», «Δαρβίνο της εποχής μας» και «κορυφαίο διανοούμενο του κόσμου». Είναι ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που του έδωσε και τον χαρακτηρισμό «ο αντιαμερικανός εξτρεμιστής», τον οποίο χρησιμοποιούν κυρίως οι Αμερικανοί. Η θεμελιώδης πλέον «Ιεραρχία Τσόμσκι», την οποία περιέγραψε το 1956, τον έχει καθιερώσει και ως έναν από τους σημαντικότερους γλωσσολόγους όλων των εποχών. Και όμως, παρ’ ότι έχεις όλα αυτά στο μυαλό σου όταν πηγαίνεις να τον συναντήσεις, ο 83χρονος Νόαμ Τσόμσκι είναι τελικά ακόμη πιο επιβλητικός και εντυπωσιακός από τη φήμη του.

Ο Νόαμ, όπως τον αποκαλούν όλοι στο ΜΙΤ, πηγαίνει κάθε ημέρα στο γραφείο του, στο Tμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας. Εκεί βρεθήκαμε στις 3.00 το μεσημέρι, 15 λεπτά νωρίτερα από το ραντεβού μας. Η Μπεβ Στολ, η βοηθός του, μας άνοιξε την πόρτα του προθαλάμου του γραφείου του. Είναι αυτή που κανονίζει τα πάντα για εκείνον με κάθε λεπτομέρεια: «Σε πέντε λεπτά θα μπείτε στο γραφείο του, ετοιμαστείτε και ο καθηγητής θα είναι μαζί σας στην ώρα του».

Ενα γραφείο γεμάτο βιβλία παντού. Στην τεράστια βιβλιοθήκη όλα είναι τοποθετημένα σε ράφια με γραμμένη από κάτω την κατηγορία στην οποία ανήκουν. Μια κατηγορία, όμως, ενώ έχει ετικέτα, είναι εντελώς κενή από βιβλία: «Intelligence». Σε κεντρικό σημείο υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία του Μπέρτραντ Ράσελ και από κάτω γραμμένη η φράση με την οποία ξεκινά η αυτοβιογραφία του και προφανώς εκφράζει και τον Τσόμσκι: «Τρία πάθη, απλά, αλλά κατακλυσμιαία, εξουσιάζουν τη ζωή μου: Η λαχτάρα για αγάπη, η αναζήτηση της γνώσης και η ανυπόφορη θλίψη για τα βάσανα του ανθρώπινου είδους». Καθήσαμε σε ένα τραπέζι στο μέσον του γραφείου του, και ο Τσόμσκι κάθησε ακριβώς δίπλα μας. Ευτυχώς, γιατί εκτός του ότι είναι συναρπαστικό να τον έχεις κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής, είναι γνωστό ότι μιλάει πάρα πολύ σιγά. Εκτός όλων των άλλων, φημίζεται και για την απίστευτη μνήμη του, θυμάται απλώς τα πάντα, κάτι που δεν το αρνείται και ο ίδιος: «Ναι, θυμάμαι πολλά πράγματα, αλλά μερικές φορές είναι λίγο βασανιστικό, επειδή οι άλλοι συνήθως δεν θυμούνται». Μπορεί με μεγάλη ευκολία να πηγαίνει από το ένα θέμα στο άλλο σαν να «τραβάει» μέσα στο μυαλό του συρτάρια με γνώσεις και πληροφορίες. Ακουγε κάθε ερώτησή μας σκυφτός, κοιτώντας προς τα κάτω, και μόλις τελειώναμε σήκωνε αμέσως το βλέμμα του και έδινε την απάντησή του κοιτώντας μας κατάματα μέχρι τέλους.

Πάντως ο Τσόμσκι έκανε την πρώτη ερώτηση: «Αλήθεια, τι γίνεται στην Ελλάδα; Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Ετοιμαζόμαστε να καταστρέψουμε την παγκόσμια οικονομία. Ετσι μας λένε. Ομως η Ελλάδα που είναι λιγότερο από το ένα χιλιοστό της παγκόσμιας οικονομίας θα καταστρέψει όλη την υφήλιο; Δεν είναι γελοίο αυτό;
«Πιστεύω ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο».

Και τι θα κερδίσουν οι λεγόμενες «αγορές» από την καταστροφή της Ελλάδας;
«Ξέρετε, αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα».

Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρουν στο τέλος;
«Ηδη πληρώνονται εδώ και πολλά χρόνια. Επαιρναν πάντα και παίρνουν ακόμη αυτό που θέλουν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ίσως είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Η κατάσταση δεν είναι ανάλογη, αλλά υπάρχουν δύο παραδείγματα χωρών, όπως η Αργεντινή και η Ισλανδία, που δεν υπάκουσαν και πλέον πηγαίνουν καλά. Ωστόσο αυτές οι δύο χώρες είχαν το δικό τους νόμισμα, μπορούσαν να πουν “δεν δεχόμαστε τους νόμους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος” και είχαν τη δυνατότητα να κινηθούν αλλιώς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό, αφού δεν έχει το δικό της νόμισμα».

Πιστεύετε, παρ’ όλα αυτά, ότι μια επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστρεπτική για εμάς;
«Ναι, παρ’ ότι είναι ένα πιθανό σενάριο. Γι’ αυτό πιέζει έτσι το ΔΝΤ, διότι ξέρει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή και συνεπώς γνωρίζει ότι μπορεί να πιέσει. Προσέξτε τον φασισμό του οικονομικού συστήματος. Είναι σαν να μου έχετε δανείσει εσείς χρήματα, με ληστρικά κιόλας επιτόκια, να σας αποπληρώνω για κάποια χρόνια και όταν ξαφνικά δεν μπορώ να σας πληρώσω άλλο, να μου λέτε: “Ωραία, θα πληρώσουν οι φίλοι και οι γείτονες για σένα”. Αυτό είναι το ΔΝΤ. Αν ένας επενδυτής, μια τράπεζα ας πούμε, έχει επενδύσει με ρίσκο σε μια χώρα, και βέβαια πάντα με ληστρικά επιτόκια, και κάποια στιγμή η χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώνει, έρχεται το ΔΝΤ και λέει ότι θα πληρώσουν άλλοι για σένα. Αυτοί, φυσικά, είναι πάντα οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών, οι οποίοι δεν πήραν ποτέ το συγκεκριμένο δάνειο. Ολα γίνονται, αρκεί να μη χάσουν οι τράπεζες. Και τελικά να μην έχουν στην ουσία κανένα ρίσκο!».

Συγγνώμη, αλλά πώς το αποκαλείτε αυτό το σύστημα;
«Είναι το οικονομικό σύστημα “στυγνή ληστεία”».

Πολύ περιγραφικό όνομα για οικονομικό σύστημα...
«Μα δεν είναι καν μυστικό, το λένε και οι ίδιοι! Πριν από μερικά χρόνια ένας υψηλά ιστάμενος του ΔΝΤ το χαρακτήρισε “κοινότητα της πίστωσης και της επιβολής”. Ακριβώς όπως η Μαφία! Οπως οι μαφιόζοι, έχουν και τα λεφτά να σε δανείσουν, αλλά και τον τρόπο να σ’ τα πάρουν πίσω».

Αρα η ανυπακοή και η μη πληρωμή του χρέους μας είναι η πρότασή σας;
«Προσέξτε. Η ανυπακοή πολλές φορές θέλει ψυχραιμία και υπομονή. Και κυρίως να βρείτε τον τρόπο που σας ταιριάζει».

Το ίδιο σύστημα, όμως, δεν επιβάλλεται και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες;
«Βεβαίως. Από τα πρώτα χρόνια του Ρίγκαν και ως σήμερα, πάρα πολλές φορές έχουν κληθεί οι αμερικανοί πολίτες να πληρώσουν τα κεφάλαια τραπεζών που χάθηκαν σε επενδυτικά ρίσκα που πήραν οι ίδιες εντός και εκτός ΗΠΑ. Αυτό, προσέξτε, δεν θα συνέβαινε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα. Αλλά συμβαίνει στο δικό μας οικονομικό σύστημα, διότι απλώς είναι “γκανγκστερικό”. Μάλιστα υπάρχει και όνομα για αυτό το σύστημα, ο Στίγκλιτζ θα σας έχει μιλήσει φαντάζομαι. Ονομάζεται “πολύ μεγάλο για να αποτύχει”. Αυτό περιγράφει στην ουσία την πολιτική “παροχής εξασφάλισης” από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία διασφαλίζει στις τράπεζες και στους επενδυτικούς οργανισμούς πως “ό,τι ρίσκο και να πάρετε, όταν το σύστημα καταρρεύσει και δεν θα μπορείτε να πάρετε άλλα λεφτά, θα σας τα δώσουμε εμείς από τα χρήματα των φορολογουμένων”. Παρεμπιπτόντως, το σύστημα καταρρέει κάθε τόσο».

Οι οίκοι αξιολόγησης τι ρόλο παίζουν σε όλα αυτά;
«Οι οίκοι αξιολόγησης συμπληρώνουν ιδανικά το “γκανγκστερικό σύστημα”, αφού έχουν συνυπολογίσει, πριν από κάθε επένδυση, ότι αν κάτι δεν πάει καλά στη χώρα στην οποία γίνονται επενδύσεις, τότε θα αναλάβει τα χρέη η εκεί κυβέρνηση, δηλαδή οι φορολογούμενοι. Δηλαδή κάτι το οποίο αποτελεί σκάνδαλο, αυτοί το έχουν συμπεριλάβει στους υπολογισμούς τους! Γι’ αυτό και κάποιοι, πολύ λίγοι, ακόμη και μέσα σε αυτήν την κρίση, τα καταφέρνουν μια χαρά. O ρόλος των οίκων αξιολόγησης ενισχύθηκε από τη δεκαετία του ’70 και μετά, όταν το σύστημα πραγματικά απογειώθηκε και συγκεντρώθηκε τεράστιος πλούτος στα χέρια πολύ λίγων. Ολοι γνωρίζουν ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα ανισοτήτων, αλλά αυτό που ίσως δεν είναι αντιληπτό είναι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής της ανισότητας προέρχεται από το ένα τοις χιλίοις του πληθυσμού».

Και εμείς οι πολίτες, όμως, δεν αντιδράσαμε καθόλου και τα αποδεχτήκαμε όλα αυτά που καθορίζουν τη ζωή μας.
«Μα δεν τα έχουμε αποδεχτεί! Δεν μας δόθηκε καμία επιλογή και καμία εναλλακτική. Δεν μας ρώτησε κανένας: “Σας αρέσει το ΔΝΤ;”. Εμένα δεν με ρώτησε κανένας, εσάς; Απλώς το σχεδίασαν και μας το επέβαλαν».

Γι’ αυτό η Goldman Sachs, ας πούμε, αν και βασική υπεύθυνη της κρίσης, βγάζει ακόμη τεράστια κέρδη;
«Ακριβώς. Αν και είναι βασικοί υπεύθυνοι και από τους αρχιτέκτονες της κρίσης, τα πάνε μια χαρά, με τεράστιους μισθούς και με μπόνους. Αυτό συμβαίνει επειδή απλώς ανήκουν στο σύστημα που προανέφερα. Η Goldman Sachs τώρα είναι πλουσιότερη από ποτέ. Αλλά ο κόσμος δεν εστιάζει σε γεγονότα όπως αυτό, διότι η προπαγάνδα αναζητεί και βρίσκει άλλους “υπεύθυνους” να κατηγορήσει. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, όμως, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι να στοχοποιείς διάφορες κοινωνικές ομάδες».

Η στοχοποίηση, όμως, συμβαίνει και από τις δύο πλευρές. Και από το κράτος προς κάποιους, αλλά και από τους πολίτες προς κάποιους άλλους. Δεν είναι επικίνδυνο αυτό; Υπάρχει «καλή» στοχοποίηση;
«Οχι βέβαια. Προσέξτε τι γίνεται. Από την πλευρά του κράτους έχουμε ορισμένους ιδιαίτερα εύκολους στόχους, όπως είναι για παράδειγμα οι δάσκαλοι και η Παιδεία γενικότερα. Από την πλευρά του πληθυσμού τώρα, έχουμε τον εύκολο στόχο, που είναι οι αλλοδαποί, και στην Ευρώπη εξαπλώνεται ανησυχητικά το φαινόμενο της μετανάστευσης. Στην Ουγγαρία με το νεοφασιστικό κόμμα Τζομπίκ, στην Αγγλία με το Βρετανικό Εθνικό Μέτωπο και την Αγγλική Αμυντική Λίγκα. Και αν σας ακούγεται ανακουφιστικό ότι σε διάφορες χώρες της Ευρώπης τα ακροδεξιά ρατσιστικά κόμματα παίρνουν κάτω από 10%, μην ξεχνάτε ότι το 1928 στη Γερμανία το Ναζιστικό Κόμμα είχε πάρει κάτω από 3%. Πέρυσι βγήκε στη Γερμανία το βιβλίο του Τίλο Σαραζίν “Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της”, στο οποίο ισχυρίζεται ότι οι μετανάστες καταστρέφουν τη χώρα. Εγινε μπεστ σέλερ. Η δε καγκελάριος Μέρκελ, παρ’ ότι καταδίκασε το βιβλίο, δήλωσε ότι η πολυπολιτισμικότητα έχει τελικά αποτύχει. Οι Τούρκοι και οι Αραβες που τους έκαναν εισαγωγή για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά “απέτυχαν”, δηλαδή, να γίνουν ξανθοί και γαλανομάτηδες, κανονικοί άριοι...».

Υπάρχει πάντως το παράδοξο σε καιρούς οικονομικής και κοινωνικής ηρεμίας οι άνθρωποι να επιλέγουν τον καπιταλισμό και να θυμούνται όλα τα κακά του σοσιαλισμού. Οταν όμως έρχεται η οικονομική κρίση, τότε βρίζουν τα κακά του καπιταλισμού και μνημονεύουν τα καλά του σοσιαλισμού. Είναι λίγο ανόητο αυτό. Πώς γίνεται να αλλάξει;
«Αυτό είναι και το ένα και μοναδικό μήνυμα που πραγματικά έχω να δώσω. Δεν είναι συνταγή και πρέπει ο καθένας να το καταφέρει μόνος του: Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική».

Με αυτό που λέτε ελπίζετε να βελτιώσετε τον κόσμο;
«Δεν θέλω να βελτιώσω τον κόσμο, θέλω οι άνθρωποι να τον βελτιώσουν».

Ποια είναι η άποψή σας για τον Μπαράκ Ομπάμα; Σας φαίνεται, όπως λένε, να έχει ξεχάσει ότι ο Λευκός Οίκος χτίστηκε από χέρια μαύρων;
«Οταν εξελέγη ο Ομπάμα, δεν είχα καμία προσδοκία από αυτόν. Το είχα γράψει και το είχα πει πριν από την εκλογή του. Αυτός ο άνθρωπος δεν είχε καθόλου αρχές. Είναι ένας οπορτουνιστής χωρίς αρχές. Από την άλλη όμως, το να έχουμε μια οικογένεια μαύρων στον Λευκό Οίκο είναι ένα μεγάλο ιστορικό κατόρθωμα. Συμβολίζει σπουδαία πράγματα για την τεράστια ομάδα των Αφροαμερικανών, αλλά κυρίως για την παγκόσμια κουλτούρα και τον πολιτισμό. Το να περιμένεις, πάντως, κάτι από τον Ομπάμα είναι τεράστιο λάθος».

Ολα αυτά τα χρόνια που σας ακούω και σας διαβάζω, μου θυμίζετε ήρωα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.
«Αλήθεια; Μισό λεπτό να καλύψω τις φτέρνες μου».

Ειλικρινά, μοιάζει σαν να προσπαθείτε να αλλάξετε τη μοίρα που οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν επιλέξει για τον εαυτό τους. Αυτό δεν είναι κάπως μάταιο; Στο τέλος δεν θα είναι έτσι και αλλιώς χαμένη μάχη;
«Οχι, δεν την έχουν επιλέξει οι άνθρωποι τη μοίρα τους. Εγώ πάντως δεν την έχω επιλέξει. Εχει όμως σχεδιαστεί. Ο Ανταμ Σμιθ (που έγραψε τον “Πλούτο των εθνών”) δεν ήταν ηλίθιος που έγραψε αυτά που έγραψε».

Ας περάσουμε σε κάτι άλλο που αφορά την Ελλάδα. Πώς εξηγείτε την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας;
«Υπάρχουν πάρα πολλοί ιστορικοί λόγοι για αυτό. Πάντως πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα παιχνίδι υπερβολικής σπατάλης για όπλα και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη χώρα, αφού ο προϋπολογισμός για τους εξοπλισμούς είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο θα μπορούσε να αντέξει η οικονομία σας. Σκεφτείτε λίγο πρακτικά. Στην ακραία περίπτωση σοβαρής εμπλοκής μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί όλος αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός και να φέρει αποτέλεσμα είναι σχεδόν μηδενική. Διότι απλώς η δύναμη της Τουρκίας είναι πολλαπλάσια ποσοτικά».

Ομως στην ουσία οι ΗΠΑ μάς έχουν υποχρεώσει σε αυτά τα τεράστια έξοδα για εξοπλισμούς.
«Φυσικά. Το λατρεύουν αυτό οι ΗΠΑ. Σχεδόν όλη η οικονομία των ΗΠΑ στηρίζεται στους εξοπλισμούς. Σκεφτείτε ότι επί Μπιλ Κλίντον η Τουρκία έγινε αναλογικά ο υπ’ αριθμόν ένα αγοραστής όπλων στον κόσμο μαζί με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Αυτός είναι και ένας πολύ βασικός λόγος για τον οποίο εξοπλίζουμε το Ισραήλ. Εκτός από το ότι το κάνουμε για να ευχαριστήσουμε το ισραηλινό λόμπι, τους εξοπλίζουμε για να τoυς χρησιμoποιήσουμε και ως “διαφημιστικό”, ως “teaser” για άλλες χώρες. Τα όπλα που αγοράζει το Ισραήλ δεν είναι καμία σοβαρή ποσότητα, αλλά μετά έρχεται η Σαουδική Αραβία και λέει ότι θέλει εκατονταπλάσια ποσότητα από τα ίδια όπλα. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, δεν το κάνουν μόνο οι ΗΠΑ. Το κάνει και η Βρετανία».

Οι μεγάλες δυνάμεις, όμως, γιατί κάνουν εδώ και δεκαετίες τα «στραβά μάτια» στις παρανομίες που έχει διαπράξει η Τουρκία;
«Μερικές φρικαλεότητες της Τουρκίας έχουν γίνει και με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αυτές που διέπραξε τη δεκαετία του ’90 στο νοτιοανατολικό της τμήμα εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι είναι περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της. Μετά η Τουρκία πήρε μέρος και στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας».

Οι διανοούμενοι της Ευρώπης, όμως, δεν πολυμιλάνε για όλα αυτά. Τελικά ο διανοούμενος που υπηρετεί τους δυνατούς μπορεί να συνεχίσει να λέγεται έτσι;
«Αυτή της Τουρκίας δεν είναι η μόνη περίπτωση, αλλά είναι πολύ ενδεικτική της κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διανοούμενοι της Δύσης».

Την ένταση που υπάρχει τελευταία μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ πώς την εξηγείτε;
«Αυτήν τη φορά η Τουρκία έχει έναν πολύ καλό λόγο, αφού ένα τουρκικό πλοίο δέχθηκε επίθεση σε διεθνή ύδατα και σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι. Αυτό ήταν κανονική πειρατεία. Οι Ισραηλινοί άλλωστε συνηθίζουν να τα κάνουν αυτά από παλιά. Κανένα κράτος δεν θα τη γλίτωνε με αυτά που κάνει το Ισραήλ, αλλά όταν έχεις τις ΗΠΑ από πίσω σου, κάνεις ό,τι θέλεις. Σκοτώθηκαν λοιπόν από τα πυρά των Ισραηλινών εννέα άνθρωποι, από τους οποίους να σημειώσουμε κανένας δεν ήταν αμερικανός πολίτης, και η Τουρκία απαίτησε από το Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη».

Πιστεύετε δηλαδή ότι πίσω από τις κινήσεις τις Τουρκίας κρύβεται και αίσθημα δικαίου;
«Οχι. Ξέρετε εσείς να υπάρχει κάποιο κράτος που να είναι κράτος δικαίου; Τα κράτη δεν είναι οργανισμοί ήθους και ηθικής, είναι οργανισμοί ισχύος».

Πιστεύετε ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον ένα κράτος που θα είναι κράτος δικαίου;
«Οχι,ποτέ. Εφόσον κάτι είναι κράτος δεν μπορεί να είναι δίκαιο. Βέβαια, φυσικά και υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι που είναι ηθικοί και οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλλουν το ήθος τους σε κάποια κομμάτια του κράτους. Αλλά το να περιμένεις από ένα κράτος ισχύος να συμπεριφέρεται δίκαια είναι μάταιο και ανόητο. Τα κράτη ως οργανισμοί λειτουργούν με τις δικές τους αρχές και τα δικά τους συμφέροντα. Ολη η ιστορία των κρατών είναι κάπως έτσι».

Οι λαοί, λοιπόν, κάνουν ένα διαρκές ταξίδι από ελπίδα σε ελπίδα και από όνειρο σε όνειρο, χωρίς αυτό να οδηγεί κάπου καλύτερα;
«Οχι, εγώ δεν το βλέπω έτσι. Εγώ το βλέπω περισσότερο σαν το σκαρφάλωμα ενός βουνού με στόχο να κατακτήσεις την κορυφή. Κάθε φορά όμως που φτάνεις στην κορυφή που έχεις βάλει στόχο, ανακαλύπτεις ότι από εκεί φαίνεται μια άλλη, νέα, πέρα από αυτήν που κατέκτησες, και πρέπει να αρχίσεις πάλι το ταξίδι. Τότε όμως δεν πρέπει να ξεχνάς ότι έχεις ήδη κατακτήσει τον προηγούμενο στόχο σου. Νομίζω ότι αυτή είναι όλη η ανθρώπινη Ιστορία, επαναλαμβανόμενες κορυφές, για τις οποίες κάποιοι έχουν παλέψει ώστε να κατακτηθούν. Το πιο φυσιολογικό λοιπόν είναι να βρίσκει ο άνθρωπος μπροστά του ακόμη ψηλότερες κορυφές, τις οποίες δεν γνώριζε από πριν, και θα πρέπει να τις κατακτήσει. Αρα δεν πιστεύω ότι το ταξίδι είναι χωρίς ελπίδα, είναι απλώς μια συνεχής επίτευξη στόχων».

Και το ταξίδι θα υπάρχει έπειτα από κάθε άνθρωπο και έπειτα από κάθε εποχή;
«Ακριβώς. Γι’ αυτό σε κάθε εποχή ας κάνει ο άνθρωπος τη δουλειά του, που είναι να κατακτήσει τις κορυφές που του αναλογούν. Δείτε τι συνέβη με τη Λατινική Αμερική. Ηταν επί 500 χρόνια κάτω από φοβερή καταπίεση, κυρίως των Ευρωπαίων και μετά των Αμερικανών. Ολα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες προσπάθειες να απελευθερωθούν κατεστάλησαν και πνίγηκαν στο αίμα. Ομως τα τελευταία δέκα χρόνια οι λαοί της Λατινικής Αμερικής έχουν φέρει τα πάνω κάτω. Απελευθέρωσαν τις χώρες τους από τις χούντες και την καταπίεση με τρόπο εντυπωσιακό».

Πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί το ίδιο και με την «Αραβική άνοιξη»;
«Εχουν ήδη υπάρξει τεράστιες αλλαγές, οι οποίες πιθανότατα θα είναι μόνιμες. Βέβαια έχουν πολύ δρόμο ακόμη μπροστά τους, αλλά μετρούν ήδη κάποιες σημαντικές επιτυχίες. Μία από αυτές, την οποία φυσικά δεν πολυπροβάλλουν τα δυτικά ΜΜΕ, είναι η δημιουργία πραγματικού εργατικού κινήματος στην Τυνησία και στην Αίγυπτο, χώρες οι οποίες δεν είχαν ποτέ κάτι τέτοιο. Τώρα πλέον είναι δυνατόν ακόμη και σε αυτές τις δύο χώρες να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο εργατικό συνδικάτο».

Αυτή η απελπισία τού σήμερα πώς μπορεί να αλλάξει και να γίνει ελπίδα;
«Δεν ξέρω. Αν γνωρίζετε την απάντηση πείτε τη και σε εμάς. Την έχουμε ανάγκη απεγνωσμένα».

Η εποχή χαρακτηρίζεται από την απουσία σπουδαίων ηγετών, ειδικά στην Ευρώπη, αλλά και αλλού. Είναι άραγε θέμα κακής συγκυρίας ή φυσιολογικό αποτέλεσμα των καιρών;
«Δεν πρέπει να ψάχνεις για σπουδαίους ηγέτες. Αν κάνεις εσύ κάτι σημαντικό, θα δημιουργήσεις τη δική σου σπουδαία ηγεσία και δεν θα επιτρέψεις να δημιουργηθεί αυτό που ονομάζεις ανεπαρκή ηγεσία».

Μήπως ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι συγχέουμε εντελώς τις έννοιες «συνηθισμένο» και «φυσιολογικό» και πλέον πιστεύουμε ότι αυτό που είναι συνηθισμένο στη ζωή μας είναι και το φυσιολογικό;
«Σωστό είναι αυτό, πρέπει όμως να καταφέρνεις να διακρίνεις μέσα σου τις αληθινές, τις ειλικρινείς κινητήριες δυνάμεις».

Για εσάς ποιες είναι αυτές οι βασικές κινητήριες δυνάμεις;
«Είναι πολλές και γνωρίζω μερικές από αυτές. Για παράδειγμα, η δυστυχία από την οποία υποφέρουν οι άνθρωποι και κυρίως αυτή για την οποία έχω συνυπευθυνότητα. Αυτό είναι βασανιστικό. Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία και τα προνόμιά μας σημαίνουν αυτόματα και ευθύνες».

Μοιάζει πάντως στην Ελλάδα οι άνθρωποι να έχουμε υποστεί συλλογική κώφωση: μιλάμε όλοι, ενώ κανένας δεν ακούει κανέναν. Δεν είναι ένα βασικό πρόβλημα αυτό;
«Θα σας πω κάτι από τη δική μου πείρα. Η οικογένειά μου ανήκε στην εργατική τάξη και υπήρχαν πολλοί άνεργοι. Αντικειμενικά τότε η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη απ’ ό,τι είναι τώρα. Υποκειμενικά, όμως, τότε ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα ως προς την προοπτική. Τώρα επικρατεί κυρίως μια τεράστια απελπισία σε σχέση με το μέλλον, ενώ τότε κυριαρχούσε η ελπίδα ότι “δεν έχουμε τίποτε, αλλά μπορούμε να κάνουμε πράγματα για ένα καλύτερο αύριο”. Μαζευόμασταν και κουβεντιάζαμε για το πώς θα βελτιώσουμε την κατάσταση για την οικογένειά μας. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει κάθε μικρή κοινωνική ομάδα και τώρα στην Ελλάδα».

Είναι γνωστό ότι αγαπάτε τη χώρα μας και ότι καλός προφήτης είναι αυτός που αγαπά. Τώρα που κλείνουμε αυτήν τη συζήτηση τι θα προφητεύατε για εμάς;
«Σας εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, να έχετε πολλή και καλή τύχη σε αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους και επίπονους καιρούς, με όλες αυτές τις ισχυρές δυνάμεις που προσπαθούν να συντρίψουν την ελληνική κοινωνία και τη χώρα σας».

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜagazino στις 16 Οκτωβρίου 2011.

Η προ ημερών αναφορά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, φαίνεται πως αίφνης προκάλεσε το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης, η οποία αποφάσισε να ελέγξει τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό.

Η Νέα Ελλάδα δεν θέλει να πιστεύει πως η σύμπτωση της πρωθυπουργικής αναφοράς έχει σχέση με την συγκεκριμένη έρευνα, αλλά διαπιστώνει πως η φασίζουσα νοοτροπία τόσο του ιδίου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όπως και των οργάνων της κυβέρνησης, καθιστά επικίνδυνη την σημερινή κυβέρνηση έναντι της Δημοκρατίας.

Αν η συγκεκριμένη συμπτωματική σύμπλευση πρωθυπουργού και Δικαιοσύνης δεν καθιστά απόπειρα φίμωσης, είναι απολύτως βέβαιο πως πρόκειται για ένα εγχείρημα τρομοκράτησης των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου ολισθαίνει από την ημέρα της εκλογής της. Δυστυχώς, δεν καταβάλει καμία προσπάθεια να ορθοποδήσει, αλλά τουναντίον αρέσκεται να βαδίζει σε επικίνδυνες για την χώρα και το πολίτευμα οδούς.

Η Νέα Ελλάδα συμπαρίσταται στο δράμα και την αγωνία που βιώνουν όσοι εργάζονται στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό και εγκαλεί την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να επανέλθουν στην τάξη και την ασφάλεια της Δημοκρατίας. Ο δρόμος που επέλεξαν, της τρομοκρατίας και του εκφασισμού του πολιτεύματος, φοβούμαστε πως πολύ σύντομα θα τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Ελλάδας

«Η Ελλάδα βρίσκεται υπό έλεγχον (όπως και άλλες χώρες)» δήλωσε ξετσίπωτα ο Γκαουλάιτερ ΡΑΪΧενμπαχ. Τι χρείαν άλλων έχομεν μαρτύρων για την καθαίρεση της εθνικής κυριαρχίας; Μήπως τους ολολυγμούς και τα φληναφήματα του Γιωργάκη; Μα αυτός έφερε τον ΡΑΪΧενμπαχ! -δεν υπερψηφίσθηκε για αυτόν τον σκοπό από τον λαό ο Παπανδρέου, πλην όμως τοιούτος μάς απεκαλύφθη να 'ναι ο Αρχιερέας: ένας δυστυχής παλιάτσος που νόμισε (νομίζει ακόμα) ότι η Ιστορία είναι ΜΚΟ...

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία το μαύρο (για πλείονες έτι λόγους) καλοκαίρι του 2007, ο Παπανδρέου είχε τότε δηλώσει: «Θα γυρίσουμε τη σελίδα στην Ηλεία, διότι ο λόγος μας είναι λόγος τιμής»! Κι αυτό ακριβώς έκανε -το 2010 υπεξαίρεσε, διά του ανωφελούς Παπακωνσταντίνου, τα λεφτά των πυροπαθών. Κοινώς τους τα 'φαγε. Ενας τέτοιος τύπος μάς κυβερνά. Οχι πλέον με την εντολή του λαού αλλά προστατευόμενος από τις λόγχες του ΔΝΤ..
***
Ενθυμούμαι τότε, μετά τις φωτιές, καλή αναγνώστρια της στήλης που ήθελε να βοηθήσει τους πυρόπληκτους απ' το υστέρημά της, με ρωτούσε «πού να δώσω τα λεφτά;». Στο ταμείο υπό την εποπτεία του κ. Μολυβιάτη, της είχα απαντήσει. «Δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα λεφτά;» επέμεινε να ρωτά, όχι! της είχα απαντήσει με σιγουριά - τώρα ντρέπομαι. Ούτε η ίδια ούτε ο κ. Μολυβιάτης φταίνε, αλλά τους πυροπαθείς ο Παπανδρέου τους λήστεψε! Και μόνον για αυτό πρέπει να λογοδοτήσει...

Εγραφε ο «ναυτίλος» (25.Χ.2011, Τρίτη) για τη σφόδρα «παράλογη» συγκέντρωση του πλούτου παγκοσμίως στα χέρια ελάχιστων. Προς επίρρωσιν, φίλος αναγνώστης μάς έστειλε ένα σχόλιο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας που αναφερόταν σε σχετική έρευνα του «New Scientist» (19.Χ.2011). Εκεί, μετά από ανάλυση 37 εκατομμυρίων επιχειρήσεων (αριθμός: 37.000.000), οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι (μόνον) 147 επιχειρήσεις ελέγχουν το 40% του παγκόσμιου πλούτου και 737 επιχειρήσεις συνολικά το 80%...!!!

Absurdum!

Ναι, παράλογο! και ακριβώς για αυτό οδηγεί στο παράλληλο παράλογο, τον πόλεμο.

Αλλά, αν αυτό (μας) συμβαίνει όλα αυτά τα χιλιάδες χρόνια της γνωστής μας ιστορίας, γιατί δεν βάζουν μυαλό οι άνθρωποι; Οι καπιταλιστές είναι που δεν βάζουν μυαλό. Στην εποχή μας. Οπως παλιότερα οι πάσης φύσεως Δυνατοί κάθε εποχής.

Για παράδειγμα, εξ αιτίας αυτής της υπερσυγκέντρωσης πλούτου η Ρώμη έπεφτε στη Δύση για 100 χρόνια, ώσπου να συντριβεί η ίδια και να οδηγήσει τον κόσμο της σε αποσύνθεση, ενώ στην Ανατολή, που το φαινόμενο αυτό απετράπη απ' την κεντρική διοίκηση, ο πολιτισμός συνεχίστηκε για πολλές εκατονταετίες ακόμα, καταλήγοντας μάλιστα σε έναν χρήσιμο για την αφύπνισή του στη Δύση θάνατο...

Ομως τότε η τεχνολογία επέτρεπε ακόμα αναστάσεις μετά τους θανάτους. Σήμερα η τεχνολογία είναι τρομερή, Αρμαγεδδωνική, και το 1% που κατέχει το 90% του παγκόσμιου πλούτου την ελέγχει...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet

Τι να προτείνει ο Γ. Παπανδρέου και τι να ζητήσει;
Τώρα δεν του δίνει κανείς σημασία.
Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει, το ίδιο είναι...
Τότε που μπορούσε να στριμώξει τους Γερμανογάλλους στη γωνία και να πετύχει μιά σωτήρια συμφωνία για τη χώρα, δεν το έκανε.
Μπορούσε;
Ασφαλώς!
Μπορούσε να παίξει το χαρτί της ελληνικής χρεωκοπίας και να κερδίσει.
Να ζητήσει δάνειο με λογικό επιτόκιο -και όχι το εξοντωτικό του Μνημονίου- και να προτείνει επιμήκυνση για την αποπληρωμή τού τότε υφισταμένου χρέους.
Και αν αντιμετώπιζε το επιτιμητικό βλέμμα της Μέρκελ και του Σαρκοζί, θα μπορούσε να τους πει ευθέως:
«Η χώρα μου θα χρεωκοπήσει, αλλά θα σας πάρει όλους μαζί της. Το ξέρετε ότι ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδος θα διαλύσει τη ζώνη του ευρώ. Διαλέξτε»...

Αυτό δεν θα ήταν η ψεύτικη μαγκιά ενός «μικρού» που τολμάει και απειλεί τους «μεγάλους», ούτε το θράσος μιάς «ένοχης» χώρας που ζητάει τα ρέστα, αλλά η μόνη ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση για να μη βυθιστεί η Ελλάδα στην άβυσσο.
Και για να μην ταλανίζεται η Ευρώπη από τον πυρετό της...
Δεν το έκανε ο Ελληνας πρωθυπουργός.
Γιατί «τόσος ήταν». Φοβισμένος, απροετοίμαστος και δεδομένος.
Πώς να σηκώσει ανάστημα όταν τα είχε συζητήσει με το ΔΝΤ προτού γίνει πρωθυπουργός;
Και πώς να επιβάλει σκληρή πολιτική, όταν έλεγε ακριβώς τα αντίθετα για να πάρει με ψέματα τις εκλογές;
Είπε, λοιπόν, στους Ευρωπαίους «περάστε».
Και τους έστησε εντολείς, ελεγκτές και επιτηρητές, χωρίς να δει -όπως και εκείνοι- ότι είναι τραγικό το Μνημόνιο.
Και οδηγεί στην κόλαση...


«Εμείς από την αρχή της κρίσης τονίζαμε ότι δεν περιορίζεται η κρίση αυτή στην Ελλάδα, αλλά είναι ευρωπαϊκή και ότι αυτό οφειλόταν στο συστημικό και θεσμικό έλλειμμα της Ευρωζώνης. Δυστυχώς, η Ελλάδα πλήρωσε πρώτη αυτά τα συστημικά προβλήματα. Αν θέλετε, ήμασταν και ένα πειραματόζωο στην προσπάθεια επίλυσης της κρίσης, με όλα όσα σήμαιναν αυτά τα προβλήματα και για τις πολλές και νέες προσαρμογές που χρειάστηκαν και στο πρόγραμμά μας».

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, σήμερα τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός. Να του ξέφυγε, να μην ήξερε τι έλεγε; Η ουσία είναι ότι επιβεβαίωσε όλα όσα λένε και στην Ελλάδα και στον εξωτερικό. Ότι ο Έλληνας είναι το πειραματόζωο για τα όσα θα ακολουθήσουν και στις υπόλοιπες χώρες όπου η Γερμανοί επικυρίαρχοι θα κάνουν κουμάντο. Ήδη στις γερμανικές εφημερίδες δημοσιεύονται επικριτικά άρθρα για τον τρόπο ζωής και το κοινωνικό κράτος που έχουν οι Γάλλοι και οι Ιταλοί. Ό,τι ακριβώς έκαναν δηλαδή πέρυσι με την Ελλάδα.

Είμαστε, λοιπόν, κατά τον κ. Παπανδρέου, τα πειραματόζωα για να κάνουν τα πειράματά τους οι ξένοι που κρατούν τον πλούτο στα χέρια τους και που θέλουν τις άλλες χώρες προτεκτοράτα.

Είχαν δίκιο λοιπόν οι Γάλλοι χιουμορίστες που έφτιαξαν το περίφημο εκείνο βιντεάκι με τον τσολιά Κώστα να δουλεύει ασταμάτητα, να σκάβει και να σπάει πέτρες παρά το γεγονός ότι τους έκοψαν το μισθό, τη σύνταξη, του τσάκισαν τη ζωή. Αυτός εκεί, στο αμερικανικό εργαστήριο αποδεικνύει ποιος θα είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος. Αυτός που θα δουλεύει χωρίς να διαμαρτύρεται για τίποτε.

Το πείραμα των ξένων πέτυχε. Τη γονάτισαν την Ελλάδα, τους διέλυσαν τους Έλληνες. Τώρα θα εφαρμόσουν τη συνταγή τους και σε άλλες προβληματικές χώρες.

Φαίνεται ότι εκτός από πειραματόζωα είμαστε και… ζώα που πιστέψαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε τον κ. Παπανδρέου. Αλλά δεν έχουν καταλάβει: Ο Έλληνας κάποτε ξυπνά κι όπως λέει και ο Βάρναλης: «Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο. Σαν ξυπνήσεις μόνο μιας θα’ ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

Όλη η συνέντευξη εδώ: http://www.primeminister.gov.gr/2011/10/27/6833

Και στην περίπτωση που την κατεβάσουν ιδού και το σχετικό απόσπασμα:


 • Και θα έρθει η ημέρα που ο Παπανδρέου θα πει: Μα, πού πήγαν οι συντάξεις; Μα πού πήγαν τα ημερομίσθια; Εδώ ήταν, κάποιος τα πήρε...
Λογικά, έπειτα από αυτό που συνέβη, δηλαδή τη στάση πληρωμών και την εξαθλιωμένη ζωή που καλούμαστε να ζήσουμε από εδώ και στο εξής (με μόνο τα δικά μας έσοδα, χωρίς δυνατότητα δανεισμού), θα έπρεπε ο κόσμος να έχει ήδη βγει από το πρωϊ στους δρόμους και να αναζητεί τους υπεύθυνους της τραγωδίας.

Αντί γι΄ αυτό τι βλέπουμε; Βλέπουμε τα καθεστωτικά ΜΜΕ (δηλαδή τον βραχίονα του συστήματος για τον πνευματικό έλεγχο των μαζών), να έχουν πιάσει δουλειά από τα άγρια χαράματα, καταβάλλοντας τιτάνιες προσπάθειες, με τόνους καθησυχαστικής προπαγάνδας, προκειμένου να κρατήσουν την κοινωνία σε καταστολή και να μην πληροφορηθεί ο κόσμος την ωμή αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε και τι ακριβώς τον περιμένει, με ορατό τον κίνδυνο να ξεχυθεί στους δρόμους.

Το σύνθημα που, κατά κόρον, ρίχνουν από το πρωϊ, κυβέρνηση και ΜΜΕ είναι: «δεν κινδυνεύουν μισθοί, συντάξεις και καταθέσεις». Είναι μια πρώτη αντίδραση για να συγκρατήσουν την οργή και να… βάλουν τη λαϊκή μάζα σε έναν βολικό εφησυχασμό. Αν είναι δυνατόν!!! Πως κοροϊδεύουν αυτόν το δύστυχο λαό!!! Που είναι η αντιπολίτευση, που είναι η Νέα Δημοκρατία να πει την αλήθεια;

Ελλάδα πεθαίνεις και φταίνε οι ηγέτες που εσύ επέλεξες…Ο Κλεισθένης γράφει.

Μεταφέρω αυτούσια όσα έγιναν στην σύνοδο της ΕΕ όντας αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυρας σε όλα τα τεκταινόμενα.

Ο αυτοκράτορας της ΕΕ Γιωργάκης περίμενε ήρεμος στην αίθουσα του θρόνου τα αποτελέσματα όσων είχε διατάξει τους υποτακτικούς του Μέρκελ και Σαρκοζύ.
Χωρίς να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι κατάφερε να πειθαναγκάσει τους ευρωπαίους και τους τραπεζίτες να αποδεχτούν όσα είχε κατά νου (για το καλό των Ελλήνων φυσικά).

Τα κέρδη για την Ελλάδα μεγάλα και για τον Ελληνικό λαό μεγαλύτερα.

Κατ’ αρχήν μετά από 71 χρόνια διόρθωσε το μεγάλο ιστορικό μας λάθος δλδ το ΟΧΙ του 1940 με το ιστορικό ΝΑΙ του 2011.

Έπεισε τους ευρωπαίους να μας κουρέψουν χωρίς να τους πληρώσουμε ούτε τα κουρευτικά απεναντίας θα μας καταβάλουν και 100 δις ευρώ περίπου.

Πέτυχε να βρεθούμε στην αφετηρία του 11ετούς μαραθώνιου φτώχειας και εξαθλίωσης και στο τέλος του μαραθωνίου θα χρωστάμε όσα και το 2009. (όσοι επιζήσουμε μέχρι τότε).

Προτάσσοντας το Ελληνικό δαιμόνιο έπεισε τους ευρωπαίους ότι εμείς ζούμε καλύτερα και πλουσιότερα με μικρότερους μισθούς και συντάξεις και όσον αφορά τις τιμές εμείς δεν είμαστε τσιγκούνηδες, θα πληρώνουμε τα προϊόντα πολύ ακριβότερα.

Κέρδισε δωρεάν πρωθυπουργό (Ράιχενμπαχ) και υπουργούς (τροϊκανούς) έτσι ώστε η κυβέρνησή του να μην κουράζεται μιας και άλλοι θα αποφασίζουν κατόπιν ώριμης σκέψης για το καλό του Ελληνικού λαού.

Ξεγέλασε τους κουτόφραγκους δίνοντάς τους κάτι άυλο και άνευ αξίας, εθνική κυριαρχία.

Κορόιδεψε τους ευρωπαίους δίνοντάς τους κάποια άχρηστα και ανεκμετάλλευτα κρατικά περιουσιακά στοιχεία.

Τους υποχρέωσε να αγοράσουν και να διαχειρίζονται, πάντα για λογαριασμό μας, κάποιες επιχειρήσεις του δημοσίου. Θα κερδίζουμε χωρίς να κουραζόμαστε αφού οι κουτόφραγκοι θα δουλεύουν τις επιχειρήσεις για ‘μας.

Όλα αυτά και άλλα πολλά τα κατάφερε απ’ την αίθουσα του θρόνου με μια μπαγκέτα σαν διευθυντής ορχήστρας. Οι σολίστ Μέρκελ και Σαρκοζύ εκτελούσαν το μουσικό δρώμενο με απόλυτη υπακοή, θα μπορούσα να πω υποταγή.

Οφείλουμε να τον υποδεχτούμε σαν νικητή και τροπαιούχο χτίζοντας προς τιμήν του την πύλη του Παπανδριανού.
Άβε καίσαρ (Γιωργάκη), οι μελλοθάνατοι (Έλληνες) σε χαιρετούν.

Τώρα απερίσπαστοι και ήσυχοι μπορούμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου αφού όλα μας τα προβλήματα τα φορτώσαμε στους κουτόφραγκους.
Ελλάς το μεγαλείο σου.


Πάνω από 2.200 ξένοι στρατοχωροφύλακες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μαςΣάλο κι έντονο προβληματισμό απ άκρη σ άκρη σε όλη την Ελλάδα δημιούργησε το αποκαλυπτικό μας άρθρο για την ύπαρξη Στρατοχωροφυλακής στο στρατόπεδο της 110Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) στη Λάρισα! Οι αντιδράσεις ήταν τόσο εκρηκτικές που φάνηκε από τον πρωτοφανή αριθμό e-mail που λάβαμε από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα!

Επί της ουσίας, ήταν κάτι για το οποίο όλοι αναρωτιούνταν επί δύο εβδομάδες, όταν υπήρξαν για πρώτη φορά, καταγγελίες πολιτών της Ηγουμενίτσας, για άφιξη στρατιωτικής-αστυνομικής ομάδας με πολιτικά στην περιοχή!
Έκτοτε, ουδείς εκ των αρμοδίων απάντησε ξεκάθαρα αν εισήρθε στην Ελλάδα, ξένη στρατιωτική δύναμη, γεγονός που απαιτεί ειδικούς χειρισμούς και άδειες για να είναι σύννομη με το σύνταγμα της χώρας μας!

Με την αποκάλυψή μας, [Σχετικό Αρθρο] ξεκαθάρισε το τοπίο τουλάχιστον σε ότι αφορά στην ύπαρξη τέτοιας δύναμης στη χώρα μας!

Το μέγεθος του πανικού που προκλήθηκε σε κάποιους πολιτικούς κύκλους, τον πιστοποιούν πολλά γεγονότα, για τα οποία θα γράψουμε στο εγγύς μέλλον αναλυτικά! Φαίνεται όμως, ότι επιστρατεύτηκαν –κατά πάγια πια τακτική - αρκετά «παπαγαλάκια» με σκοπό να στρέψουν την συζήτηση από το δημοσιογραφικό προκείμενο στο παθητικό με ενέργειες … τουλάχιστον Γκεμπελικές !!!

Τι σημαίνει αυτό;

Μην γνωρίζοντας αν έχουμε ντοκουμέντα για την αποκάλυψή μας, ουδείς αρμόδιος μπήκε στον κόπο να δώσει απάντηση στην αποκάλυψή μας και αναμένουν να δουν , τι ακριβώς στοιχεία έχουμε και κατόπιν να απαντήσουν!!! Ετσι, έκαναν την εμφάνισή τους , δήθεν «υπάλληλοι της 110 πτέρυγας μάχης», που απαντούσαν με σχόλια ότι δεν είδαν ποτέ ξένους στη μονάδα καθώς και άλλοι, δήθεν «κάτοικοι Λάρισας» που απαντούσαν ότι δεν τους είχαν δει ποτέ!!!

Σε συνεργασία λοιπόν με διαχειριστές άλλων δύο γνωστών sites, όπου εμφανιζόταν κάποιοι αυτόκλητοι σχολιαστές που «ζουν τα γεγονότα από μέσα», αναλύσαμε τις IP τριών εξ αυτών, οι οποίοι ενώ υποτίθεται ότι είχαν άμεση σχέση με την 110ΠΜ, εν τούτοις, απαντούσαν από υπολογιστές που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στην … Αθήνα!!! Μάλιστα, ένας εξ αυτών, χρησιμοποιούσε ΕΝΑ ψευδώνυμο, και απαντούσε με IP που τον εμφάνιζαν ταυτόχρονα σε … Αθήνα και Πάτρα !!!
Αυτό και μόνο δείχνει το μέγεθος του πανικού που έφερε σε κάποιους κύκλους η αποκάλυψή μας καθώς και η βεβαιότητά μας για την ύπαρξη Τσέχων στην 110 ΠΜ. Κατά γενική ομολογία, ήταν κάτι που δεν το περίμεναν!!

ΟΥΔΕΙΣ σχολίασε την αναφορά μας σε πηγές των Βρυξελλών, οι οποίες μίλησαν επωνύμως στους AegeanTimes, αλλά ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους! Έλληνες 100% που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα!
Αντίθετα, ξεκίνησαν μια συζήτηση αν το .. αεροδρόμιο είναι επιχειρησιακό ή όχι, πράγμα που ουδέποτε ισχυριστήκαμε εμείς αλλά αυτοί οι ίδιοι! Εμείς είπαμε ότι η 110 πτέρυγα μάχης μετά τον Καλλικράτη στην Αεροπορία, πάει στην ουσία για κατάργηση και ήδη κάποιες μονάδες έχουν μεταφερθεί στο Βόλο. Στην ουσία θα καταργηθεί πλήρως και πολύ φοβούμαστε ότι πάει για κατάργηση όλο το ΑΤΑ της Λάρισας. Επί της ουσίας, η μονάδα πάει για πλήρη κατάργηση γεγονός που έχει εξοργίσει τους τοπικούς άρχοντες μιας και χάνεται μια σημαντική πηγή εισοδήματος από την περιοχή!
Αυτό ήταν ένα θέμα το οποίο ούτε μας αφορά στην παρούσα φάση αλλά ούτε και επιχειρήσαμε να το αναλύσουμε, διότι εδώ προέχει ένα και μόνο πράγμα!

Υπάρχουν σήμερα εντός της 110ΠΜ, ξένες στρατιωτικές δυνάμεις;;;

ΝΑΙ ή ΟΧΙ !!!

Αν τώρα κάποιοι ανησύχησαν για το μέλλον της 110 αυτό είναι ένα … άλλο θέμα που θα μας απασχολήσει αλλά σε κάποιο … άλλο άρθρο και δεν είναι επί του παρόντος!

Ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά ενημερωτικά sites και το αρχαιότερο όλων, οι AegeanTimes , έκανε μια πολύ σοβαρή καταγγελία! Και ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις από θεσμικούς παράγοντες και όχι από τρεμάμενα παπαγαλάκια πολιτικών γραφείων!

Η καταγγελία ήταν σοβαρότατη και γι αυτό έκανε το γύρο της Ελλάδας αστραπιαία!

Αυτό, δεν προβλημάτισε την πολιτική ηγεσία του Υπ.Εθ.Α και τον ίδιο τον κ. Μπεγλίτη;;;
Ειδικά για τον κ. Μπεγλίτη, ο οποίος και προσωπικά μου είναι συμπαθής, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την στάση που τηρεί! Έχει ήδη ένα μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Δίκαιο και στις Διεθνείς Σχέσεις και γνωρίζει πάρα πολύ καλά την σοβαρότητα όσων καταγγέλλονται. Ήταν 4 χρόνια μέλος της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες και γνωρίζει τόσο καλά τα πράγματα, που ίσως και να φαντάζεται ακόμη και με ποιους συνομιλούμε! Φαίνεται όμως, ότι κατά την θητεία του ως εκπρόσωπου του Υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας Γ.Α.Παπανδρέου, ξέχασε όλα όσα διδάχτηκε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, και ενστερνίστηκε την «Σχολή Σικάγου» σύμφωνα με την οποία, «δεν μιλάς, ώσπου να μάθεις τι ακριβώς γνωρίζουν οι άλλοι»!

Πότε θα απαντήσουν λοιπόν, στις σοβαρότατες αυτές καταγγελίες; Όταν θα δουν μήπως κάποια φωτογραφία που θα εξευτελίζει τη χώρα μας διεθνώς;

Το ζήτημα φίλες και φίλοι λοιπόν είναι εξόχως ΠΟ-ΛΙ-ΤΙ-ΚΟ !
Για τρεις λόγους:

Α) Εάν υπάρχει στρατιωτική δύναμη στην χώρα, και μάλιστα με μόνιμο χαρακτήρα εγκατάστασης, τότε έχουμε μπροστά μας την κατάλυση του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και την ισοπέδωση της Εθνικής μας κυριαρχίας
Β) Εάν πρόκειται για την Eurogendfor ή EuroForce, τότε σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναλάβει μέρος της φύλαξης της εθνικής μας Ασφάλειας, όχι με συμφωνίες όπως αυτή της Frontex, αλλά με ευθεία επιβολή έκτακτου στρατιωτικού νόμου, με απόφαση των Βρυξελλών! Γεγονός που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να το πιστεύουμε! Για την περίπτωση αυτή, υπάρχει καταγγελία-μαρτυρία του γνωστού οικονομολόγου κ. Καζάκη από τις 13/10/2011 στο Ράδιο 9 όπου λέει ξεκάθαρα ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας κατά την έλευσή τους!

Γ) Εάν πρόκειται για δύναμη της Στρατοχωροφυλακής που εκπαιδεύει την υπό σύσταση μονάδα του Στρατού (71η Αερομεταφερόμενη ταξιαρχία) τότε επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί πολλών, ότι προετοιμάζουν το Στράτευμα για αντιμετώπιση πολιτικών στόχων! Ή , αναθέτουν στην Αστυνομία την Εθνική φύλαξη διότι δεν εμπιστεύονται τον Στρατό!! Αυτό το γεγονός είναι εξόχως σοβαρό και πλήττει άμεσα τις δημοκρατικές δομές της χώρας και τα κεκτημένα που αποκτήσαμε μετά την δίκη της Χούντας!
Είναι γεγονός ότι στην έρευνά μας, δεν εντοπίσαμε μόνο τους 300 Τσέχους της 110 ΠΜ που ήρθαν απ ευθείας από την Βερόνα της Ιταλίας!

Μεγάλη κινητικότητα εμφανίζεται τις τελευταίες 8 μέρες, σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις Σέδες της Θεσσαλονίκης!

Αυτό το αναφέρουμε για πρώτη φορά!

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για μονάδες στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής!
Το ποιο τραγικό όμως είναι ότι ακόμη και στην Πελοπόννησο έχουν αναφερθεί ή εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες, τέτοιες δυνάμεις!

Η ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, την μέρα δηλαδή που πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας αποκάλυψη για τους Στρατοχωροφύλακες, πραγματοποιήθηκε μια πολύ περίεργη άσκηση, με βολές όπλων (πραγματικά πυρά) από τμήμα ένστολων ξένης εθνικότητας στην Καλαμάτα!

Όπως ακριβώς το διαβάσατε!

Πρόκειται για ένα γεγονός που το γνωρίζαμε από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά δεν το είχαμ διασταυρώσει μέχρι χτες, και είναι περίεργο ότι πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, σε μια στιγμή που μόλις είχαν πραγματοποιηθεί οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι νέοι αρχηγοί, δεν φαίνεται να είχαν ιδέα για το όλο ζήτημα και σας περιγράφουμε τι συνέβη ακριβώς!

Τους ξένους ένστολους, τους συνόδευαν Έλληνες Αστυνομικοί και όλοι μαζί μετέβησαν σε ένα χώρο δίπλα στο Νέδοντα ποταμό στα βόρεια της πόλης της Καλαμάτας. Πολύ κοντά βρίσκεται το γήπεδο «Τάκης Λουκαρέας», και από το μεσημέρι της Δευτέρας, ακούγονταν σε όλη την περιοχή επαναλαμβανόμενες βολές όπλων. Πηγές των AegeanTimes αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη περιοχή στην Καλαμάτα, χρησιμοποιείται από την Αστυνομία σαν προσωρινό πεδίο βολής.

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τις βολές πραγματοποιούσαν ένστολοι, και συγκεκριμένα 12 άτομα, που μιλούσαν αγγλικά, ενώ στον ίδιο χώρο υπήρχαν αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσά τους και ένα χωρίς πινακίδες, που συνόδευσαν τους ασκούμενους και επιτηρούσαν την περιοχή.

Πρόκειται για ένα διπλά και τριπλά διασταυρωμένο γεγονός που συνέβη και δεν χωρά καμία αμφιβολία γι αυτό!

Το ζητούμενο που προκύπτει όμως, αφορά και πάλι στην Π.Α. μιας και υπήρχαν αναφορές που συσχέτιζαν το γεγονός με την βάση της Π.Α. στην Καλαμάτα, απ’ όπου είχαν πραγματοποιηθεί εξορμήσεις των ΝΑΤΟϊκων δυνάμεων στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης.
Είχαν σχέση λοιπόν οι ασκούμενοι με τους ένστολους που υπηρετούσαν στη Νατοϊκή Βάση της Καλαμάτας ή όχι; Και αν επρόκειτο για βολές ξένων στρατιωτικών γιατί έγιναν με την παρουσία της Αστυνομίας και όχι μονάδων της Στρατονομίας όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις;

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες και την έρευνα που πραγματοποιήσαμε δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί η εθνική ταυτότητα των 12 ανδρών που μιλούσαν Αγγλικά και πραγματοποιούσαν βολές στο πεδίο βολής της ΕΛ.ΑΣ. στην Καλαμάτα. Ουδείς αναφέρει που μένουν και που υπηρετούν λες και η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι του καθένα , και δικαιούται να μην απαντά στους Έλληνες πολίτες!

Το σίγουρο είναι ότι είναι αλλοδαποί και δεν ήταν Έλληνες ένστολοι ! Πρόκειται όμως ΣΙΓΟΥΡΑ για άλλη μια μονάδα ξένων που υπηρετούν επί μακρόν στην Ελλάδα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ουδείς γνωρίζει ποιο σκοπό εξυπηρετούν!

Για το λόγο λοιπόν, ότι πλέον, οι καταγγελίες για ύπαρξη ξένων δυνάμεων στην Ελλάδα, που κατέφτασαν σχεδόν ταυτόχρονα με την έλευση του «Υπερ-Πρωθυπουργού» Ράϊχενμπαχ (όπως των είχα χαρακτηρίσει και με χλεύαζαν οι προοδευτικοί συμπολίτες μου) , η Π.Α. και η ΕΛ.ΑΣ. δεν πρέπει να μείνουν θεατές στο παιχνίδι αυτό που παίζουν οι πολιτικοί!

Σύμφωνα πάντα με πηγές μας στις Βρυξέλλες, οι οποίες κατ’ εμάς έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αξιόπιστες τα τελευταία 14 χρόνια, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 2.200 (ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ) ξένοι ένστολοι, διασκορπισμένοι σε μονάδες της χερσαίας Ελλάδας και της Κρήτης, οι οποίοι αποτελούν εκπαιδευμένα στελέχη της Ευρωπαϊκής Στρατο-χωροφυλακής και επιχειρούν σε όλη τη χώρα!

Ξεκαθαρίζουμε, ότι ΔΕΝ αποτελούν μέλη της Frontex και δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς!
Κινούνται με ιδιωτικά μέσα και σε κάποιες περιπτώσεις με οχήματα χωρίς πινακίδες, όπως ήδη έχουμε εντοπίσει μετά από καταγγελίες τόσο στη Λάρισα, όσο στην Καλαμάτα όσο και στη Θεσσαλονίκη!

Είναι διασκορπισμένοι, σε όλη την επικράτεια για να μην δίνουν στόχο , με συγκεκριμένη διατεταγμένη υπηρεσία και σκοπό που είναι σε ευθεία σύγκρουση με όλες τις Διατάξεις που διέπουν το σύνταγμά μας!

Ελπίζω, εύχομαι και θεωρώ, ότι μετά το παρόν άρθρο, δεν θα χρειαστεί, ούτε να επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία και ντοκουμέντα, αλλά η πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων θα περισώσει την χαμένη της τιμή, και θα δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις!

Τόσο ξεκάθαρες που δεν θα προκαλέσουν περισσότερη οργή!

Και το ερώτημα είναι πλέον πολιτικό και χρειάζεται άμεση απάντηση!
Υπάρχουν 2.200 ξένοι ένστολοι της Στρατο-χωροφυλακής στην Ελλάδα; Είναι διασκορπισμένη μια ολόκληρη Ταξιαρχία από δαύτους σε όλη την Ελληνική Επικράτεια;

Αν ναι, που βρίσκονται, ποιος τους πληρώνει και για ποιο σκοπό ήρθαν στη χώρα μας;;;

Αναμένοντας μια ευθεία απάντηση, προδιαγράφω την αίσθηση μου, ότι θα χρειαστεί να ξαναεπανέλθουμε στο θέμα!

Μακάρι να κάνω λάθος !

Μέχρι σήμερα ο κ. Παπανδρέου εκβίαζε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με το δίλημμα της πτώχευσης, προκειμένου να περνά τα διάφορα, μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, πολυνομοσχέδια κ.λ.π.

Τώρα όμως με ποιο δίλημμα θα εκβιάσει την κοινοβουλευτική του ομάδα;

Τώρα ούτε το δίλημμα της επόμενης δόσης δεν θα υπάρχει, ούτε κυρίως το δίλημμα της χρεοκοπίας, αφού ήδη από σήμερα και επίσημα χρεοκοπήσαμε.

Τι θα πει δηλαδή από εδώ και πέρα; Θα πει άραγε, ψηφίστε για να μην μετατραπεί η τωρινή στάση πληρωμών κατά 50%, σε στάση πληρωμών κατά 60%, 70%, ή και 100%, που μακάρι να γινόταν; Όχι, δεν μπορεί να γίνει πιστευτός με τέτοιο δίλημμα.

Το νέο λοιπόν δίλημμα που θα βάλει (το διακύβευμα, όπως θα πουν τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ), θυμηθείτε το σας παρακαλούμε, θα είναι «είτε ψηφίζετε είτε η Ελλάδα πτωχεύει εντελώς και βγαίνει από το ΕΥΡΩ».

Αυτός λοιπόν (δηλαδή η έξοδος από το ΕΥΡΩ), θα είναι ο νέος εκβιασμός από εδώ και πέρα σε κάθε…. ψηφοφορία στη Βουλή. Ένας βολικός εκβιασμός για τους πρόθυμους να εκβιαστούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»..

Και κάτι άλλο. Δική μας εκτίμηση είναι ότι από το ΕΥΡΩ θα έχουμε βγει το πολύ σε ένα χρόνο!!!

Πηγή


Αν αυτή την ημέρα και μετά από την ομολογία της χρεοκοπίας της Ελλάδας, βγαίνουν κάποιοι και πανηγυρίζουν τότε είναι σίγουρα για τα… πανηγύρια. Διότι από το πρωί βλέπω διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες να μιλούν για μια ακόμη σωτηρία της πατρίδας και να υπερηφανεύονται για τα αυτονόητα όπως π.χ. ότι διασφαλίστηκαν οι καταθέσεις και άλλα τέτοια. Αν θέλουμε να δούμε με καθαρές κουβέντες τη συμφωνία θα πρέπει να συμφωνήσουμε στα εξής:

 1. Η συμφωνία για κούρεμα 50% είναι εκ των πραγμάτων ομολογία αποτυχίας όλης της προηγούμενης πολιτικής, τόσο από την κυβέρνηση όσο κι από την τρόικα. Και όλα αυτά που θυσίασαν οι Ελληνες δύο χρόνια είναι απλά η δοκιμασία τους πριν από το πραγματικό μαρτύριο. Διότι αν ήθελαν να κάνουν καλό στη χώρα έπρεπε να κάνουν το κούρεμα πριν μπούμε στο Μνημόνιο, όταν το χρέος ήταν στο 120%. Τότε θα είχαμε πραγματικά οφέλη. Τους το έλεγαν κάποιοι οικονομολόγοι ότι το Μνημόνιο είναι καταστροφή αλλά αυτοί στην κοσμάρα τους.
 2. Η ίδια η χθεσινή συμφωνία είναι καταδικασμένη να αποτύχει διότι στηρίζεται και πάλι σε σαθρές βάσεις. Και δε θα μας εκπλήξουν αν σε μερικούς μήνες μας πουν ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει κι ότι χρειαζόμαστε νέο κούρεμα του χρέους. Πώς συνάγεται αυτό; Μα από το γεγονός ότι σχεδιάζεται και υλοποιείται από τους ίδιους αποτυχημένους μηχανισμούς. Σκεφτείτε μόνο ότι μόλις πριν τρεις μήνες, τον Ιούλιο, μας έλεγαν ότι έσωσαν τη χώρα, ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ότι θα βγούμε στις αγορές μέσα στο 2012, ότι έπιασαν τόπο οι θυσίες. Από τότε δεν πέρασαν 10 χρόνια, μόλις τρεις μήνες πέρασαν. Να πιστέψουμε ότι δεν ήξεραν τι έκαναν ή ότι είχαν σχέδιο; Επομένως, γιατί να πιστέψουμε ότι θα φέρουν σε πέρας κι αυτό το σχέδιο;
 3. Κανείς δε μας λέει με σαφήνεια πώς θα ενισχυθούν τα ταμεία για να μην καταρρεύσουν. Μέχρι προχθές το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ ζητούσε επιπλέον χρηματοδότηση από το κράτος, πουλούσε repos και έκανε ότι ήταν δυνατό, απλά και μόνο για να πληρώσει τις συντάξεις του μήνα. Πώς θα καταφέρουν λοιπόν να πληρώσουν τους επόμενους μήνες συντάξεις, πώς θα πληρώσουν εφάπαξ για τόσους υπαλλήλους που βγαίνουν αναγκαστικά στη σύνταξη; Αρχικά ας πούμε ότι δεν κινδυνεύει τίποτε, σε λίγο καιρό όμως τι θα γίνει; Η μόνη λύση είναι η μείωση συντάξεων, το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων και πάλι ε φτάνουν και θα πρέπει να τσοντάρει και το κράτος. Μάλλον θνησιγενές είναι το κομμάτι αυτό της συμφωνίας που ουσιαστικά οδηγεί στη διάλυση των Ταμείων.
 4. Θολό των σημείο των αποκρατικοποιήσεων και του προγράμματος Ηλιος που όπως λέει η συμφωνία θα συνεισφέρει 15 δισ. ευρώ. Μα καλά, εδώ μόλις χθες ζήτησαν από τους δήμους να βρεθούν εκτάσεις πάνω από 500 στρέμματα για τα φωτοβολταϊκά. Πότε θα τρέξει το πρόγραμμα και πότε θα εισπραχθούν τα ποσά; Εκτός κι αν υπάρξει τιτλοποίηση εσόδων, οπότε πάμε σε άλλη διαδικασία.
 5. Τι θα γίνει με τις τράπεζες όταν θα κρατικοποιηθούν, διότι με τα 30 δισ ευρώ εκεί πάμε για τις περισσότερες από αυτές. Η συμφωνία λέει ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Μα τα ίδια ακούγαμε και πριν δύο χρόνια όταν δόθηκαν τα 29 δισ. αλλά λεφτά η αγορά δεν είδε. Τα 30 δισ. ίσως να είναι ελάχιστα καθώς εκτός από τις ζημιές του κουρέματος οι τράπεζες καλούνται να βρουν κεφάλαια και για το 9% που επιβάλλει η Blackrock. Αρα, πάλι η αγορά στεγνή θα μείνει.
 6. Για να μη μιλήσουμε για την εποπτεία της Ελλάδας. Το κείμενο αναφέρει: «η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών». Είναι προφανές ότι μπήκε η φράση αυτή ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία. Ποιος όμως νοήμων άνθρωπος πιστεύει ότι η Γερμανία μας δίνει 130 δισ. ευρώ δάνειο χωρίς να έχει τον απόλυτο έλεγχο του τι πραγματικά γίνεται στην Ελλάδα; Είναι αστείο να φαντάζεται κανείς ότι δε θα μας περνούν από κόσκινο οι ξένοι. Εντάξει, δε θα υπογράφουν και την πιο μικρή σύμβαση, άλλωστε αυτό δεν το προβλέπει το Σύνταγμα. Αλλά θα έχουν το πάνω χέρι σε όλες τις κινήσεις που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση, θα εγκρίνουν αυτοί τον προϋπολογισμό και δε θα αφήνουν να περνά κανένα κονδύλι στα κρυφά, έχοντας πάντα στη φαρέτρα τους την απειλή της διακοπής χρηματοδότησης. Οπως έκαναν και με τις δόσεις δηλαδή.
 7. Μας λένε ότι μ’ αυτή τη συμφωνία το 2020 το χρέος θα είναι στο 120% του ΑΕΠ, όσο ήταν δηλαδή πριν δύο χρόνια. Μόνο που μέχρι σήμερα η ανεργία είναι στο 20%, οι μισθοί έχουν μειωθεί δραματικά, η φτώχεια έχει πλήξει εκατομμύρια Ελληνες, η μετανάστευση έχει ενταθεί, ακόμη και οι άστεγοι έχουν αυξηθεί κατά 25%, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Τι έχει να γίνει δηλαδή την επόμενη δεκαετία της σκληρής λιτότητας που θα μας επιβάλλουν οι ξένοι για το κούρεμα που κάνουν τώρα;
 8. Και για το τέλος, έχουμε αυτή την ανεύθυνη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που δεν αισχύνεται για όλα αυτά που έχει πει και που συνεχίζει να λέει. «Κλείνουμε τους λογαριασμούς της χώρας με το παρελθόν» είπε και συνέχισε: «Είχαμε και πολλούς υπερπατριώτες με κορόνες στο όνομα της εθνικής κυριαρχίας, χωρίς να περιμένουν τελικές αποφάσεις, προκαταβάλλοντας εθνικές καταστροφές και αποτυχίες. Αυτοί διαψεύδονται διότι πετυχαίνουμε ακριβώς αυτά που ζητήσαμε.» Μόνο οργή μπορεί να αισθάνεται κανείς για έναν πραγματικό Πινόκιο της πολιτικής που συνεχίζει να λέει ψέματα, που πέφτει έξω διαρκώς και που έχει βάλει η χώρα σε περιπέτειες.

Ας μην πανηγυρίζουν λοιπόν εκείνοι που κατάντησαν τη χώρα για τα πανηγύρια

ΠηγήΧθες το μπαρμπέρικο, όπως αναμέναμε, έγινε χασάπικο για τους Έλληνες.

Πριν καν αρχίσει η Σύνοδος είχαν αποφασίσει όχι απλά «κούρεμα» (haircut) αλλά αποκεφαλισμό (head cut).

10 χρόνια ΑΚΟΜΑ θυσίες και πορεία στον «μονόδρομο» της εθνοκτόνου λιτότητας, συν τα 40 χρόνια φυλακής της 21ης Ιουλίου συν τα 2 χρόνια διαπόμπευσης και ξυρίσματος όπως των Εβραίων πριν τις «φροντίδες» των Γερμανών το ’40.

Μιλάμε για μια νέου τύπου χρεοκοπία της πατρίδας μας, που δεν θα είναι χρεοκοπία επίσημα, για να μην παρασυρθούν χώρες με μεγαλύτερα χρέη και ελλείμματα, δηλ. γίνει κραχ (το είπε και ο Sarkozy, ότι δηλ. αν χρεοκοπούσαμε-αναφερόταν δηλ. ρητά- θα γινόμασταν η LEHMAN BROTHERS.

Όλη αυτή η παράδοση άνευ όρων της ήδη βιασμένης Ελλάδας και Δημοκρατίας γίνεται 71 χρόνια μετά το ΟΧΙ και την μη παράδοση στο τελεσίγραφο του Μουσολίνι.

Είναι ένα ακόμα πείραμα οικονομικό και πολιτικό σε ένα έθνος που μισείται γιατί είναι πλούσιο, ζει σε έναν υπέροχο τόπο και με τεράστια προσφορά ΚΥΡΙΩΣ στην Ευρώπη και από εκεί στην Δύση και την Ανθρωπότητα γενικά.

Και το ανθρωπάριο ο ΓΑΠ, πανηγυρίζει, γιατί εκτός από το χρηματοπιστωτικό σύστημα που τον έκανε «ηγέτη», έσωσε το € και την καρέκλα του, γιατί θα εκβιάσει ΜΟΝΟ το «κόμμα» του να περάσει η «συμφωνία»-τελεσίγραφο μετ’ εκβιασμού για «κανόνι» της Merkel.

Τολμά και πανηγυρίζει το νέο πλιάτσικο των Γερμανών, που, αμετανόητοι, χρωστώντας όσα έκλεψαν το 1940, έφεραν ΟΛΗ την Ευρώπη στα Τάρταρα και την Ελλάδα πάλι κάτω από το ψαλίδι τους.

Τολμά και πανηγυρίζει που η υποδούλωση και ο έλεγχος θα είναι μόνιμος.

Ποτέ ξανά Έλληνας (ότι δεν είναι δηλ. ο ΓΑΠ) κυβερνήτης δεν γελάει που είναι τοποτηρητής και παραδίδει όποτε του ζητείται, ό,τι απαιτούν όσοι θέλουν τον αφανισμό μας.

Εμείς ΓΑΠ θα πούμε ΟΧΙ, το λέμε ήδη 2 χρόνια, στον νέο τύπο ναζισμού που έφερε πάλι την Ευρώπη στον Μεσοπόλεμο.

ΔΕΝ κουρεύεται η αξιοπρέπεια, η περηφάνια με όση σκληρότητα δείχνει ο νέου τύπου «Νόμος 4000» που έφτιαξε η Γερμανία για τον παραδειγματισμό μας.

Αν η Ελλάδα είναι άρρωστη (το κράτος όχι οι πολίτες, δεν μιλάμε για προκλητικό άρθρο), όπως λέει ένα χθεσινό γαλλικό δημοσίευμα, τότε ΟΛΗ η ευρωπαϊκή «ηγεσία» κρατών και της ΕΕ είναι αρρωστημένα ηλίθια και επικίνδυνα για τον πραγματικό κόσμο.

Θα πέσουν πολλά κεφάλια ακόμα, όχι μόνο ελληνικά.

Στο ψαλίδι σας θα απαντήσουμε με φωτιά και τσεκούρι.

Ήδη φοβάστε και η απουσία σας από τις παρελάσεις το δείχνει.

Καλά κάνετε.

Στο βαρέλι σας, εκτός από τις χθεσινές και όχι μόνο τρίχες, θα έχει πάτο εσάς όλους και θα βρεθεί στον πάτο του Αιγαίου.

Πρόταση: Αύριο 28/10/2011 πορεία στην Γερμανική Πρεσβεία και το Γερμανικό Προξενείο για το ευχαριστώ για την «περιποίηση».
Θα ανταποδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Οφείλουμε μια ανταπόδοση στην προπαγάνδα, στις απαιτήσεις για ιερά, όσια, μνημεία, εδάφη, πλούτο, στην «κατανόηση» και τον σεβασμό της Merkel (χθεσινή ομιλία στους βουλευτές της πριν την Σύνοδο) και στην «βοήθειά» της (συνέντευξη ΝΕΤ).
Οι Έλληνες τηρούμε τις υποσχέσεις μας.
Δεν είμαστε ο ΓΑΠ και το τσίρκο του.

Σοφία Τζάνη

Αγοράζουν νέα ελικόπτερα στην Αστυνομία για να έχουν πιο αποτελεσματικό έλεγχο του πλήθους και κάποια απάντηση στα μεγάλα προβλήματα ασφάλειας που αναμένεται να προκαλέσουν οι αποφάσεις εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στην γερμανική διοίκηση, ειδικά στο τομέα των μαζικών διαδηλώσεων.

Όπως αναφέρουν ασφαλες πηγές της Αστυνομίας, η (ΕΛΑΣ) παρά την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, αποφάσισε να προμηθευτεί κατεπειγόντως νέα ελικόπτερα εν όψει των προκλήσεων ασφάλεις που θα προκύψουν στους πολίτες από την εφαρμογή των μέτρων εξαθλίωσης της κυβέρνησης.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος προμήθειας των νέων ελικοπτέρων, θα γίνει, με βάση το άρθρο, από διαθέσιμα κονδύλια από τη Συνθήκη Σένγκεν. Σήμερα υπηρετούν στην Αστυνομία τα ελικόπτερα τύπου BO105 και EC135.

Σηεμιώνεται η άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νυν ελικόπτερα της Αστυνομίας, λόγω των συνεχών περικοπών στα οονδύλια συντήρησής τους. Τα ηλεκτρο-οπτικά συστήματα Wescam 12DS με τα οποία είναι εξοπλισμένα είναι εκτός λειτουργίας και ότι για αυτό το λόγο απαιτείται ο εκσυγχρονισμός ή η αντικατάσταση τους, καθώς σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να είναι «τυφλή».

Γίνεται άμεσα αντιληπτό το τι αναμένει η ΕΛΑΣ από άποψη ασφάλειας στην χώρα και ειδικά στην Αθήνα, η οποία τους επόμενους μήνες και χρόνια θα αποτελέσει το επίκεντρο της΄αντίδρασης των πολιτών κατά της ανάληψης του ελέγχου της χώρας από την Γερμανία.

Έκκληση αλληλεγγύης για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ακόμη και ειδη διατροφής, έκαναν σήμερα οι Γιατροί του κόσμου (ΓτΚ) μιλώντας για σοβαρή ανιθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

«Ζητάμε βασικά τρόφιμα για να φτιάξουμε οικογενειακά πακέτα ώστε διακριτικά να μπορούν να τα παίρνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους χωρίς σισίτια», τόνισε ο διευθυντής των ΓτΚ Νικήτας Κανάκης σε συνέντευξη τύπου στην έδρα της ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Η έκκληση αφορά κυρίως τρόφιμα όπως ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, λάδι, γάλα σε κουτί και κυρίως παιδικά γάλατα.

Αυτό είναι το ρεζουμέ του "κουρέματος".

Το 2020, θα επιστρέψει η Ελλάδα σε χρέος 120% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή το άφησε ο Καραμανλής.

 • Υποθηκεύσαμε την εθνική κυριαρχία,
 • διαλύσαμε την κοινωνική συνοχή,
 • πετσοκόψαμε μισθούς και συντάξεις,
 • στραγγίξαμε την αγορά από την υπερφορολόγηση,
 • πνίξαμε την επιχειρηματικότητα,
 • φέραμε την κατάθλιψη στον ελληνικό λαό,

για να μπορέσουμε μετά από 11 χρόνια άγριας λιτότητας για τους πολλούς, να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2009.

Το 2020!

Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα των άπειρων άστοχων χειρισμών αυτής της τραγικής κυβέρνησης.

Η οποία θα συνεχίσει να επιβάλλει άγρια λιτότητα και να φέρνει κάθε μήνα ένα νομοσχέδιο "μέτρων", για να μπορεί να περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα.

Με δεδομένη την αδυναμία της να φορολογήσει τους έχοντες και κατέχοντες, θα την πληρώσει πάλι η ήδη εξαθλιωμένη μεσαία-μικρή τάξη, που θα πεινάσει.


Δεν ορρωδούν προ ουδενός στο Μαξίμου, αρκεί να κερδίσουν έστω και μερικά ψίχουλα συμπάθειας από τους εξοργισμένους πολίτες.

Για του λόγου το αληθές ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο κορυφής είπε ότι η μεγάλη πίεση στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα ο σύμβουλός του σε ευρωπαϊκά θέματα Γιώργος Γλυνός, ενώ ιατρική φροντίδα χρειάστηκε και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Ζανιάς.

Καταρχήν να ευχηθούμε περαστικά στους ανθρώπους. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε τον άκρατο λαϊκισμό του Παπανδρέου…

Κι αυτό που εξοργίζει περισσότερο τον κόσμο είναι ότι ο… ευαίσθητος πρωθυπουργός μας, δεν έχει μπει ποτέ στον κόπο να κάνει κάνα σχόλιο για τα καθημερινά δράματα που ζουν χιλιάδες οικογένειες ή να πει κάτι για τις δεκάδες αυτοκτονίες πολιτών και επιχειρηματιών, λόγω της οικονομικής ασφυξίας.

ΥΓ. Αφήνουμε κατά μέρος τα πράσινα παπαγαλάκια και τη σπέκουλα που κάνουν από χθες με το θέμα της υγείας των συμβούλων του Μαξίμου…

Πανηγυρικό διάγγελμα το βράδυ για την χρεοκοπία, που θα βαφτίσει «επιτυχία»

Ένα ακόμη διάγγελμα α λα Παπανδρέου θα έχουμε το βράδυ στις 8. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, θα μιλήσει για την… μεγάλη του επιτυχία, με το γνωστό πειστικό και ειλικρινές ύφος που τον διακρίνει…

Οι πληροφορίες είναι πως θα μας ζητήσει να τον… ευχαριστήσουμε. ως λαός, για το νέο του… άθλο, ελέγχονται ως ανακριβείς.


Στις 4.30, ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Την ίδια ώρα, θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη τύπου ο υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αμέσως, μετά θα συγκληθεί υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει ακολούθως τους πολιτικούς αρχηγούς.

Πηγή

Τη γραμμή που θα ακολουθήσει η ΝΔ δίνει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος με δήλωσή του αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και πρέπει να προσφύγει άμεσα σε κάλπες.

«Η παραμονή της στην εξουσία συνιστά συνταγματική εκτροπή» αναφέρει ενώ διακρίνει ενδείξεις ποινικών ευθυνών και πολιτικών προσώπων στις αποφάσεις υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο.

Σαρωτικός εναντίον των ηγετών της Ευρώπης και της οικονομικής πολιτικής που ακολουθούν στο θέμα της κρίσης ήταν στο τελευταίο του άρθρο που δημοσιεύθηκε προχτές στους "Τάιμς της Νέας Υόρκης" ο Αμερικανός νομπελίστας της Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν. "Αν δεν ήταν τόσο τραγική, η τρέχουσα ευρωπαϊκή κρίση θα ήταν αστεία" γράφει αρχίζοντας το άρθρο του ο Κρούγκμαν και συνεχίζει με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους ηγέτες της ΕΕ: Καθώς το ένα σχέδιο διάσωσης αποτυγχάνει μετά το άλλο, οι Πολύ Σοβαροί Ανθρωποι της Ευρώπης συνεχίζουν απλώς να φαίνονται όλο και περισσότερο γελοίοι" τονίζει.

Εξηγεί γιατί τους χαρακτηρίζει έτσι: "Σκεφθείτε χώρες σαν τη Βρετανία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν μεγάλο δημόσιο χρέος και ελλείμματα και παρ' όλα αυτά παραμένουν ικανές να δανείζονται με χαμηλά επιτόκια.

Ποιο είναι το μυστικό τους; Η απάντηση, σε μεγάλο βαθμό, είναι ότι διατηρούν τα νομίσματά τους και οι επενδυτές γνωρίζουν ότι εν ανάγκη θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματά τους τυπώνοντας χρήμα (σ.σ.: όπως ήδη κάνουν και οι τρεις κατά κόρον, πρέπει να προσθέσουμε εμείς). Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επρόκειτο να στηρίξει κατά τον ίδιο τρόπο το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος, η κρίση θα χαλάρωνε δραματικά" υπογραμμίζει ο Αμερικανός νομπελίστας. Δεν παραλείπει μάλιστα να χαρακτηρίσει την υπόθεση της κρίσης της Ελλάδας "μακάβρια υπόθεση δευτερεύουσας σημασίας" και να επικεντρώσει την προσοχή του στην ουσία: "Ο καθαρός και παρών κίνδυνος προέρχεται αντιθέτως από ένα είδος εφόδου στις τράπεζες για αναλήψεις πανικού εκ μέρους των καταθετών στην Ιταλία, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης" υποστηρίζει.

Δεν είναι μόνο όμως ο Αμερικανός οικονομολόγος που επικρίνει τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης. "Μοιραίες ημέρες για το ευρωπαϊκό πεπρωμένο" ήταν ο χθεσινός κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλικής εφημερίδας "Λε Μοντ", η οποία είχε αφιερώσει τις δέκα (!) πρώτες σελίδες της εξ ολοκλήρου στην κρίση που συγκλονίζει την Ευρωζώνη.

"Υπέρβαση ή χάος" ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος του πρωτοσέλιδου κύριου άρθρου της γαλλικής εφημερίδας. Ανάλογου πνεύματος και το περιεχόμενό του, όπου αναφερόταν μεταξύ άλλων:

"Η κρίση της Ευρώπης είναι σοβαρή, η πιο σοβαρή μετά το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Είναι οικονομική και κοινωνική.

Η ύφεση απειλεί, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η κρίση είναι βαθιά πολιτική, πράγμα το οποίο μαρτυρούν τα κινήματα αμφισβήτησης, ακόμη και εξέγερσης που εκδηλώνονται τακτικά στη Γηραιά Ηπειρο. Το σπίτι μας έχει πάρει φωτιά... Αυτή η κρίση χρέους μπορεί να οδηγήσει την Ευρώπη στο χάος" γράφει η "Μοντ".

"Γελοίους" δεν αποκαλεί βεβαίως τους ηγέτες της ΕΕ η "Μοντ". Χαρακτηρίζει όμως "αξιοθρήνητες" τις διαπραγματεύσεις που εδώ και μήνες διεξάγονται ανάμεσα στο Βερολίνο και στο Παρίσι και τυπικά στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και της ΕΕ.

"Από την κρίση του ευρώ στην κρίση της πολιτικής Ευρώπης" είναι ο... δεκάστηλος (!) τίτλος της ίδιας εφημερίδας στις σελίδες 2 και 3. "Μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξαφνικά άχρηστη" είναι ο τίτλος άλλου άρθρου του ίδιου αφιερώματος. "Η Κομισιόν φαίνεται να χάνει τον έλεγχο των γεγονότων... Οι Βρυξέλλες γίνονται αποκρουστικές, σύμβολο μιας εξουσίας χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και ενός μοντέλου καθαρά νεοφιλελεύθερου, έτοιμου να επιβάλει τον σεβασμό των κανόνων της αγοράς, αλλά που απεχθάνεται να υλοποιεί φιλόδοξα προγράμματα στο κοινωνικό επίπεδο" τονίζεται στο άρθρο αυτό.

"Γινόμαστε αποικία των Βρυξελλών" είναι ο τίτλος μεγάλης ανάλυσης της "Μοντ" για την Ελλάδα. "Η Ελλάδα, φιλοευρωπαϊκή από τότε που η Γηραιά Ηπειρος τη βοήθησε να απελευθερωθεί από τον οθωμανικό ζυγό, αρχίζει να αμφιβάλλει" προσθέτει ο εύστοχος υπότιτλος της ανάλυσης.

Απαισιοδοξία - "Το ευρώ φαίνεται καταδικασμένο"

ΚΑΘΟΛΟΥ ελκτικό δεν είναι πλέον το ευρώ στις συνθήκες της κρίσης που βιώνει. "Το κοινό νόμισμα έχει χάσει όλο το σεξ-απίλ του" είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας "Μοντ" σε περίοπτη θέση. Πολύ πιο σκληρός είναι στο θέμα αυτό ο Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. "Η πικρή αλήθεια είναι ότι το σύστημα του ευρώ φαίνεται όλο και πιο πολύ ότι είναι καταδικασμένο" τονίζει χωρίς περιστροφές και συνεχίζει, κλείνοντας το άρθρο του: "Και η ακόμη πιο πικρή αλήθεια είναι ότι δεδομένου του τρόπου που έχει δράσει αυτό το σύστημα, η Ευρώπη μπορεί να είναι καλύτερα αν το σύστημα αυτό καταρρεύσει νωρίτερα μάλλον παρά αργότερα". Σε "θανάσιμη παγίδα" μετέτρεψε την Ευρωζώνη η "αλαζονεία της ευρωπαϊκής ελίτ" υποστηρίζει ο Κρούγκμαν.

Δέκα χρόνια σκληρής λιτότητας. Δύο μνημόνια. Δεκάδες φόροι και βάρβαρα μέτρα. Χιλιάδες απολύσεις και χιλιάδες λουκέτα. Μόνιμη επιτροπεία, δηλαδή μόνιμη εγκατάσταση γκαουλάιτερ στον κρατικό μηχανισμό. Κι άλλα πολλά μέσα σε δύο χρόνια από την κυβέρνηση των μνημονίων, για να γυρίσουμε στο 2009!!

Δηλαδή εξόντωσαν το λαό και σήμερα πανηγυρίζουν: πρώτον γιατί απέτυχαν οικτρά αυτά τα δύο χρόνια που κυβερνούν τον τόπο. Και δεύτερον γιατί μετά από δέκα και βάλε χρόνια θα γυρίσουμε στο 2009, όταν το χρέος ήταν στο 120% του ΑΕΠ.

Και γι΄ αυτό οι κυβερνώντες, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, θέλουν να τους… χειροκροτήσουμε!

Βρε, δε πα να… κουρευτείτε όλοι μαζί!!!

ΥΓ. “Η αναδιάρθρωση θα γινόταν εις βάρος της αξιοπιστίας της χώρας μας και της υγείας του εθνικού και ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Θα οδηγούσε στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών και θα προκαλούσε μια χιονοστοιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων σε μεγάλο αριθμό άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Επιπλέον, μια αναδιάρθρωση θα σήμαινε την άμεση και ουσιαστική οικονομική ζημία των συνταξιοδοτικών Ταμείων στην Ελλάδα, τα οποία έχουν επενδύσει τις οικονομίες των συμπολιτών μας σε κρατικά ομόλογα. Πρόκειται για ένα τίμημα πολύ βαρύ. Ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, των ελληνικών τραπεζών, των Ελλήνων πολιτών, αλλά ούτε και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Με λίγα λόγια, η αναδιάρθρωση δεν βρίσκεται στην ατζέντα της Ελλάδας και της Ευρώπης”.

Αυτά έλεγε τον περασμένο Μάιο ο πρωθυπουργός, που σήμερα πανηγυρίζει για την αναδιάρθρωση. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πηγή


Ένα πλιάτσικο δισεκατομμυρίων που παραστατικά ομοιάζει με κάποιον που του κλέβουν το αυτοκίνητο και έπειτα τον αναγκάζουν να δουλεύει σαν το σκυλί, να χάσει τα ρούχα του, το σπίτι του και την υπερηφάνεια του για να ξαναποκτήσει μετά από δέκα χρόνια το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή ενα χρέος της τάξεως του 110 – 120% του ΑΕΠ.

Αυτό το χρέος περιλάμβανε την αποπληρωμή των αθλιοτήτων του καθεστώτος Σημίτη:

 • Το Γερμανικό πλιάτσικο, Siemens,C4i, ΟΤΕ, Thyssenkrupp (υποβρύχια που γέρνουν), ΜΑΝ, ΟΣΕ, Daimler-Benz, Hoechtief κλπ.
 • Τα περιβόητα Ολυμπιακά έργα. Τις υπερτιμολογήσεις, το εξωφρενικό κόστος των έργων, την εισφοροδιαφυγή των εργολάβων με την μαύρη εργασία λαθρομεταναστών, τα κτίρια φαντάσματα που κόστισαν δεκάδες δις και δεν απέφεραν ούτε Ευρώ.
 • Την μεγάλη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων μέσω του χρηματιστηρίου. Το κράτος δανειζόταν για να κλείσει τις τρύπες της ληστείας του μόχθου μέσω υπουργικών αποφάσεων.
 • Την αποπληρωμή των μαγειρεμένων δανείων για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Την απώλεια ΑΕΠ της υποτιμημένης δραχμής, με τους λεόντειους όρους που εισήλθαμε στο νέο νόμισμα.
 • Τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης από την κατάρρευση της Lehman Brothers που επηρέασε ολόκληρο τον πλανήτη.

…και όμως, δεν μειώθηκαν μισθοί ή συντάξεις, το κοινωνικό κράτος λειτουργούσε με τα όποια τρωτά. Οι πληρωμές γινόντουσαν στην ώρα τους, η αυτοδιοίκηση ήταν πραγματική και όχι διακοσμητική. Μα κυρίως, η Ελλάδα έκανε ανεξάρτητα γεωπολιτικά ανοίγματα προς όλες τις κατευθύνσεις έχοντας αλώβητη την Εθνική κυριαρχία. Βρισκόταν σε θέση να αποφασίζει αυτόνομα και να επηρεάζει αποφάσεις μέσω των δομών των οργανισμών με τους οποίους συμμετείχε.

Μετά λοιπόν τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση κατάφερε το εξής εξοργιστικό: Μετά από δέκα (10) χρόνια, να έχουμε ως στόχο την …επιστροφή στην εποχή Καραμανλή και αυτό να θεωρείται επιτυχία! Δηλαδή, το 2021 η Ελλάδα στοχεύει σε ένα χρέος της τάξεως του 120% του ΑΕΠ!!

Αφού πρωτίστως έχει διαλύσει τα πάντα.

Μισθοί, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτονομία αποφάσεων, επιτροπεία.

Κεφαλική φορολογία με απίστευτα ποσοστά. Πληρώνουμε την βενζίνη και το πετρέλαιο στα διπλάσια επίπεδα από ότι επί Καραμανλή, συντάξεις κατέρρευσαν, η ύφεση θερίζει, η ανεργία λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας, ο κόσμος καταστρέφεται.

Επιπλέον, η Ελλάδα είναι και με την βούλα προτεκτοράτο χωρίς δικαίωμα αύξησης αυτόνομης πολιτικής. Δεν υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη, οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην της. Και βέβαια, με την πλήρη εκποίηση Εθνικής περιουσίας.

Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι μία εθνική τραγωδία που δεν προήλθε από κάποιο “λαθάκι”, αλλά βάσει σχεδίου. Κάποιοι θησαύρισαν από αυτή την εξέλιξη και είναι συγκεκριμένοι. Το ΔΝΤ και οι συνεργάτες του.

Μιλάμε για ένα πλιάτσικο δισεκατομμυρίων που για να το καταλάβετε παραστατικά ομοιάζει με κάποιον που του κλέβουν το αυτοκίνητο και έπειτα τον αναγκάζουν να δουλεύει σαν το σκυλί, να χάσει τα ρούχα του, το σπίτι του και την υπερηφάνεια του για να ξαναποκτήσει μετά από δέκα χρόνια το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο. Οι Έλληνες συνεργάτες του ΔΝΤ λοιπόν, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.


Ο γνωστός Μπάμπης του Σκάι, το γνωστό παπαγαλάκι του ΔΝΤ, της τρόικας και των τραπεζών (ο όρος θα δικαιολογηθεί με αριθμούς...!) εμφανίσθηκε να μας πει το πόσο ωραία είναι τώρα τα πράγματα, με την Ελλάδα να μπαίνει σε εποπτεία, σε κατοχικό καθεστώς που θα επιβληθεί με επιτροπεία και άμεσο έλεγχο των πάντων, δηλαδή απόλυτη απώλεια ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας.

Ο Μπάμπης, λοιπόν, ο μέγας μάγος των οικονομικών, είπε χαρακτηριστικά στο Σκάι:
"Μας χαρίζουν εκατό και μας δίνουν εκατό"...
"Τα χρήματα που παίρνουμε είναι για την αντιμετώπιση του ελλείματος"...
"Πέρυσι πήραμε 110 και τώρα πήραμε άλλα 130 δισεκατομμύρια"...

Προν επίρρωσιν των όσων λέει ο υπάλληλος των τραπεζών, πρέπει να του γίνει σαφές πως η χρησιμοποίηση των αριθμών, χωρίς τις λέξεις που οι αριθμοί εκπροσωπούν, είναι κούφια λόγια, ή αλλιώς... προπαγάνδα και απόλυτως αποπροσανατολισμός...

Τί μας είπε ο Μπάμπης, εάν προσθέσουμε παράγωγα της λέξης "δάνειο";
"Μας χαρίζουν εκατό και μας δανείζουν εκατό"...
"Τα χρήματα που δανειζόμαστε είναι για την αντιμετώπιση του ελλείμματος"...
"Πέρυσι δανειστήκαμε εκατό και τώρα δανειστήκαμε άλλα 130 δισεκατομμύρια"...

Η λέξη δάνειο, σαφέστατα έχει να κάνει και με αποπληρωμή. Πώς λοιπόν θα αποπληρωθεί αυτό το χρέος; Επειδή η ερώτηση είναι δύσκολη, ο Μπάμπης απέφυγε να χρησιμοποιήσει την λέξη. Όπως απέφυγε να πει ότι δανειζόμαστε δίνοντας τους οικονομικούς πόρους της χώρας. Και πώς θα αποπληρωθούν τα δυσθεώρητα αυτά δάνεια χωρίς να υπάρχουν οικονομικοί πόροι; Μούγκα ο Μπάμπης... Καλή η προπαγάνδα από έναν καλό υπάλληλο, αλλά μέχρις ενός σημείου. Κι επειδή ο κάθε Μπάμπης αρέσκεται στην χρήση αριθμών, εμείς θα του παραθέσουμε ένα παράδειγμα, για να κατανοήσει την σημαντικότητα της "εξυπνάδας" του:

Έχουμε 5 και 1. Σημαίνει κάτι; Αν όμως πούμε πως έχουμε πέντε μαύρους και ένα μαστίγιο, τότε σαφέστατα μπορεί να καταλάβει (μέχρι και ο Μπάμπης) πως ακολουθεί άγριο και επώδυνο σεξ. Αν προσθέσουμε μάλιστα και άλλους 6 μαύρους, τότε επέρχεται βίαιος θάνατος δια του σεξ... Ή μήπως δεν είναι έτσι αγαπητέ κύριε Μπάμπη;

Δεν πρόκειται να τερματιστεί σύντομα το θρίλερ για την έκταση του κουρέματος της ελληνικής οικονομίας. Οι αποφάσεις που έλαβε η σύνοδος των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξήχθη πριν την σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα, αφορούν σχεδόν αποκλειστικά τις τράπεζες και προβλέπουν την αναγνώριση του ορίου του 9% ως δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και τον ορισμό του Ιούνη ως καταληκτική ημερομηνία για την αναπλήρωση κεφαλαίου των ευρωπαϊκών τραπεζών. Σε ότι αφορά τις πηγές χρηματοδότησης υποδεικνύεται ότι η πηγή από την οποία θα αναζητηθούν τα αναγκαία κεφάλαια θα είναι πρώτ’ απ’ όλα οι αγορές, στη συνέχεια οι εθνικές κυβερνήσεις και στο τέλος, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, που αποτελεί και το ακανθώδες ζήτημα (μαζί με τους πόρους ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) οι κατευθύνσεις της διαπραγμάτευσης δόθηκαν από τη συζήτηση που έγινε στην γερμανική Βουλή νωρίς την Τετάρτη. (Οι δε τεχνικές λεπτομέρειες θα εξετάζονται για μέρες ακόμη με την αρωγή του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου). Στο πλαίσιο της η Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής στην Ελλάδα οδυνηρών μεταρρυθμίσεων και επιβολής ενός καθεστώτος μόνιμης εποπτείας, που θα αμφισβητεί ευθέως την εθνική κυριαρχία. Η γερμανίδα καγκελάριος επίσης χαϊδεύοντας τα επιθετικά αντανακλαστικά του ανερχόμενου οικονομικού φονταμενταλισμού (τον οποίο η ίδια ανέθρεψε) υπογράμμισε την ανάγκη τροποποίησης των ιδρυτικών συνθηκών της ΕΕ και της ευρωζώνης στην κατεύθυνση υιοθέτησης αυστηρότερων δημοσιονομικών κανόνων και, το χειρότερο, μέτρων τιμωρίας για τους απείθαρχους.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η μεγάλη αντίφαση, καθώς το Βερολίνο πιστεύει πως αρκεί μια δόση λιτότητας παραπάνω και δύο μεζούρες ιδιωτικοποιήσεων ακόμη για να ξεπεραστεί η κρίση. Το ίδιοι φαίνεται να πιστεύει και o έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που δήλωσε προσερχόμενος στη σύνοδο πως «τώρα είναι η ώρα για να τερματιστεί η κρίση».

Η κρίση όμως δεν έχει την αφετηρία της στις ελληνικές σπατάλες, ούτε πρόκειται να τερματισθεί αν γερμανοί τεχνοκράτες εγκατασταθούν στο υπουργείο Οικονομικών, εγκρίνοντας κάθε δαπάνη της δημόσιας διοίκησης.

Τις βαθύτερες ρίζες της κρίση χρέους της ευρωζώνης τις περιέγραψε πρόσφατα ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μάρβιν Κινγκ σε μια πρόσφατη ομιλία του. «Οι Γερμανοί πρέπει να σταματήσουν να αποταμιεύουν και να αρχίσουν να δαπανούν, ή διαφορετικά η συνεχιζόμενη χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε το 2008 απλώς θα γίνει χειρότερη. Αυτό με λίγα λόγια ήταν το μήνυμα του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κινγκ σε μια ομιλία που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα όπου εξέτασε το ρόλο των διεθνών ανισορροπιών στη δημιουργία και τη διατήρηση των συνθηκών που οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική καταστροφή» έγραφε η Wall Street Journal του Σαββατοκύριακου 21-23 Οκτώβρη. «Στην Ευρώπη, η Γερμανία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτών των ανισορροπιών, υποστήριξε. Συμπιέζοντας την εγχώρια ζήτηση και επικεντρώνοντας στις εξαγωγές ως την κύρια μηχανή μεγέθυνσης η γερμανική κυβέρνηση έχει στην πραγματικότητα αναγκάσει τους εμπορικούς εταίρους της να γίνουν μεγάλοι οφειλέτες»!

Τα προφανή της υπό εξέλιξη κρίσης στην ευρωζώνη ανέδειξε και ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν με ένα άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην International Herald Tribune την Τρίτη 25 Οκτώβρη, όπου αποκαλούσε τους ευρωπαίους ηγέτες «γελοίους»! Καλά διαβάσατε. Ο λόγος είναι πως η δογματική τους εμμονή στην αντιπληθωριστική πολιτική τους έχει παγιδέψει σε ένα φαύλο κύκλο αποφάσεων και έκτακτων συνόδων κορυφής που απλώς διαιωνίζουν και οξύνουν την κρίση! Η πρότασή του; Με δύο λόγια, «τυπώστε ευρώ να τερματιστεί η κρίση σε μία μέρα»! Με τα δικά του λόγια: «Ας σκεφτούμε χώρες όπως η Βρετανία, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες που αν κι έχουν μεγάλα χρέη κι ελλείμματα μπορούν ακόμη να δανείζονται με χαμηλά επιτόκια. Ποιό είναι το μυστικό τους; Η απάντηση κατά μεγάλο μέρος βρίσκεται στο ότι διατηρούν τα δικά τους νομίσματα και οι επενδυτές ξέρουν πως σε μια δύσκολη στιγμή θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματά τους τυπώνοντας περισσότερα νομίσματα. Αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έπραττε το ίδιο για να χρηματοδοτήσει τα ευρωπαϊκά χρέη η κρίση θα είχε επιλυθεί γρήγορα».

Λύσεις υπάρχουν επομένως...