Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

5 Σεπ 2015

  • Ανεξέλεγκτη πλέον η είσοδος τεράστιων αριθμών λαθρομεταναστών
  • Βίαιες συγκρούσεις αστυνομικών με λαθρομετανάστες
Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο με τα κύματα των μεταναστών να συνεχίζουν να καταφθάνουν σε όλες τις ακτές του νησιού κατά χιλιάδες.
Βόμβα έτοιμη να εκραγεί είναι και η κατάσταση στην πόλη της Μυτιλήνης η οποία τελεί υπό κατάληψη από 15.000 περίπου μετανάστες.
Το λιμάνι, οι γύρω δρόμοι, τα πάρκα, οι πλατείες, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από γυναίκες, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, άλλοι να έχουν κατασκηνώσει με σκηνές και άλλοι να κοιμούνται κατά γης.Το μεσημέρι 2.000 περίπου μετανάστες που φιλοξενούνται στον Καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ, έκλεισαν την Εθνικό οδικό δίκτυο Μυτιλήνης – Παναγιούδας.
Επενέβη αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη αλλά στη θέα των ανδρών της αστυνομίας οι μετανάστες άρχισαν έναν ανελέητο πετροπόλεμο χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός.
Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για το ότι είναι εγκλωβισμένοι στη Λέσβο και δεν μπορούν να φύγουν για τον Πειραιά και για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους.Δημάρχος Λέσβου «Καλώ τον λαό να απέχει από τις εκλογές-Δεν θα στηθούν κάλπες αν δεν κάνουν κάτι για το μεταναστευτικό»

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες μέρες, το νησί της Λέσβου, βιώνει μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Ένα νησί 85 χιλιάδων ψυχών, σηκώνει στις πλάτες του μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση .
Αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια, την υγεία και την ακεραιότητα, τόσο των συμπολιτών μας, όσο και των κατατρεγμένων μεταναστών και προσφύγων, που εισρέουν κατά χιλιάδες στο νησί της Λέσβου.
Επανειλημμένα, έχουμε απευθύνει δραματικές εκκλήσεις για την λήψη μέτρων, ώστε να αποσυμφορηθεί άμεσα η Λέσβος.
Εκκλήσεις, τόσο προς την Ε.Ε. όσο και την κεντρική κυβέρνηση, οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν εισακούστηκαν.
Καλούμε λοιπόν το λαό της Λέσβου, να μη συμμετέχει στις προσεχείς εκλογές και δηλώνουμε ξεκάθαρα την πρόθεση μας να μην στηθούν κάλπες, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Δυστυχώς, επειδή η απεγνωσμένες φωνές μας, δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση, είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τα παραπάνω, σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεση λύση».

Απόβαση μεταναστών στο Πλωμάρι Λέσβου…

Μετά από αρκετές ημέρες είχαμε ξανά άφιξη προσφύγων στο Πλωμάρι.
Σήμερα Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, δυο βάρκες με περίπου 45-50 ανθρώπους από τη Συρία η κάθε μια, έφτασαν στο Πλωμάρι, κατά τις πρωινές ώρες, η μία στην κήτη του ποταμού Σεδούντα και η άλλη κοντά στη Μελίντα. Οι πρόσφυγες που βγήκαν στην κήτη του ποταμού ρωτούσαν σε ποιο νησί βρίσκονται. Ήδη έχουν μεταφερθεί στη Μυτιλήνη.

Αποβίβαση 120 παράτυπων μεταναστών στο λιμάνι της Ακαντιάς Ρόδου

Στο λιμάνι της Ρόδου βγήκαν σήμερα (5/9/2015) 120 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος που έμεινε ακυβέρνητο μεσοπέλαγα σήμερα τα ξημερώματα.
Το σκάφος εντόπισε τουρκικό φορτηγό πλοίο το οποίο και παρέλαβε τους αλλοδαπούς με σκοπό να τους μεταφέρει σε κάποιο λιμάνι της Τουρκίας, όμως οι μετανάστες αντέδρασαν και μετά από συνεννόηση με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του αρμοδίου υπουργείου, μεταφέρθηκαν στη Ρόδο, στο λιμάνι της Ακαντιάς.
Μεταξύ αυτών, δεκάδες μικρά παιδιά, ακόμα και μωρά, που αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο υποδοχής παράτυπων μεταναστών του δήμου Ρόδου.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πρόκειται για "καμπανάκι" πτώχευσης;

Ανάστατες είναι οι κοινότητες των Ελλήνων σε ξένες χώρες με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι 997 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα ελληνικά σχολεία των χωρών αυτών. Ηδη, υπάρχουν οξύτατες επιστολές από γονείς στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Αίγυπτο. Το θέμα, μάλιστα, αποτέλεσε αιτία έντονης λογομαχίας ανάμεσα στην υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας Φρόσω Κιάου, η οποία δεν επιθυμεί να προχωρήσει η ανάκληση των αποσπάσεων, και στον γενικό γραμματέα Δημήτρη Χασάπη, ο οποίος ξεκίνησε την πρωτοβουλία πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Τελευταία πράξη του προκατόχου σας Αριστείδη Μπαλτά ήταν η υπογραφή της λήξης αποσπάσεων εκπαιδευτικών χωρίς επιμίσθιο, χωρίς να υπογραφεί ταυτόχρονα καμία αντικατάστασή τους. Ετσι ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του κ. Χασάπη, που ξεκάθαρα μίλησε πρόσφατα για μεθόδευση κλεισίματος των σχολείων μας. Αυτήν τη στιγμή το υπουργείο σας έχει αφήσει σχολική μονάδα στην περιοχή μας (Ντόρτμουντ) με πέντε μόνο εκπαιδευτικούς. Και στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη», λέει η ομοσπονδία ελληνικών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία.

«Δεν αγνοούμε τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Αυτό δεν δικαιολογεί την παραμικρή αδικία, πόσο μάλλον όταν χωρίς επιπλέον οικονομικές απαιτήσεις (όπως επιμίσθια και λειτουργικά έξοδα) έχει στηθεί στα σχολεία μας το αποτελεσματικότερο εκπαιδευτικό σύστημα, με πολύπλευρη προσφορά», σημειώνουν σε επιστολή τους γονείς από το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Παρισιού.

«Είπαμε στο υπουργείο ότι, εάν έχει αντίθετη γνώμη για το καθεστώς απόσπασης εκπαιδευτικών σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, ας κάνει τροποποιήσεις με σχεδιασμό. Αλλά στο τέλος Αυγούστου να μας ζητούν να μετακομίσουμε από την άλλη άκρη του κόσμου είναι απάνθρωπο», αναφέρει εκπαιδευτικός σε σχολείο του εξωτερικού. Και προσθέτει: «Μας είπαν ότι προτιμούν να στείλουν νέους εκπαιδευτικούς με επιμίσθιο παρά εμάς. Μας ζήτησαν ελέγχους σε προσωπικά στοιχεία, στην επαγγελματική κατάσταση των συζύγων, μας είπαν ότι "δεν ενδιαφέρονται για τις ρομαντικές μας ιστορίες". Εχω εξαντληθεί ψυχικά, οικονομικά, ηθικά».

«Βόμβα» 20.000 κενών στα σχολεία άφησε ο Μπαλτάς

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου χαρακτηρίζεται η κατάσταση στα σχολεία, Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Περισσότεροι από 20.000 δάσκαλοι και καθηγητές θα λείπουν από τις τάξεις καθώς εκτιμάται οτι στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα του καθιερωμένου αγιασμού χιλιάδες μαθητές θα δουν κενή την έδρα του δασκάλου. Στον “χάρτη” με τα περισσότερα κενά είναι οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου . Εκτός “τοπίου” σύμφωνα με στοιχεία από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες “βγαίνει” η Λέσβος καθώς υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί λόγω εντοπιότητας. Οι περιοχές με τους περισσότερους εκπαιδευτικούς είναι η Θεσσαλία, η Ηπειρος και η Δυτ. Μακεδονία, όπου τα κενά θα είναι λιγότερα. Στις πρώτες θέσεις των κενών που θα προκύψουν είναι οι Δάσκαλοι, οι Μαθηματικοί, οι Φυσικοί και οι Φιλόλογοι.

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μεγάλα προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα σχολεία της Ανατολικής Αττικής , αλλά και των Βορείων Προαστείων, στα οποία ήδη έχουν προστεθεί λόγω κρίσης αλλά και της συζήτησης ΦΠΑ στην εκπαίδευση πολλοί μαθητές, που φεύγουν από τα ιδιωτικά σχολεία. Οπως έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της εκπαίδευσης “ Οι μαθητές από τα ακριβά ιδιωτικά πάνε σε φθηνότερα και οι μαθητές από τα οικονομικότερα πάνε στα δημόσια”, δημιουργώντας ασφυξία στα ήδη “μεγάλα” τμήματα.

Για το λόγο αυτό επί υπουργίας Αριστείδη Μπαλτά και λίγο πριν από την αποχώρηση της προηγούμενης ηγεσίας εκδόθηκε εγκύκλιο με την οποία αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα με αποτέλεσμα στα γυμνάσια και τα λύκεια οι τάξεις να αγγίξουν τους 30 μαθητές, από 27 που προέβλεπε προηγούμενη ρύθμιση .

“Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι οτι τα περισσότερα σχολεία είναι σχετικά καινούργια και έχουν γίνει με τα ευρωπαικά πρότυπα , δηλαδή για 25 έως και 27 μαθητές, με αποτέλεσμα να μην χωράμε στην τάξη παρά μόνο ο ένας δίπλα στον άλλο”, επισημαίνει στο “Θέμα” ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

Εμπειρα στελέχη του υπουργείου Παιδείας κάνουν λόγο οτι θα φθάσουμε ακόμα και στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων για να μπορέσουν να καλυφθούν τα κενά, καθώς η προηγούμενη ηγεσία μερίμνησε μόνο για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα προκειμένου να μην φανούν τόσο τα κενά σε εκπαιδευτικούς. “Θα τους κρεμάσουμε από τα φώτα: ” είναι μία ερώτηση που ακούγεται χάριν αστεισμού στα εκπαιδευτικά “πηγαδάκια” αυτές τις ημέρες καθώς τα σχολεία άνοιξαν για να κάνουν πρόγραμμα οι εκπαιδευτικοί ,οι οποίο διαπιστώνουν οτι σε κάποιες περιπτώσεις απλά δεν χωρούν οι εγγεγραμμένοι μαθητές.

Ο κ. Παπαχρήστος υπογραμμίζει οτι μεγάλο πρόβλημα θα έχουν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής καθώς λείπουν οι 2000 εκπαιδευτικοί που απαιτούνται για τη λειτουργία τους και τα ολοήμερα η λειτουργία των οποίων βασίζεται σε καθηγητές ειδικότητας.

Ενα ακόμα τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία από την επιβολή των capital controls είναι το ύψος των χρημάτων που μπορεί να πάρουν από τα ειδικά κονδύλια του υπουργείου Εσωτερικών για τα λειτουργικά έξοδο. Οπως λέει ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν τα κονδύλια αλλά δεν μπορούμε να τα πάρουμε, με αποτέλεσμα να έχουμε ελλείψεις στα χαρτιά του φωτοτυπικού επί παραδείγματι γιατί δώσαμε τα λεφτά για το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ενδεικτικό της καθυστέρησης πάντως στις διαδικασίες είναι ότι πέρυσι μέχρι τα τέλη Αυγούστου είχαν ολοκληρωθεί οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις, η κατάρτιση των πινάκων αναπληρωτών , προκειμένου να γίνουν τον Σεπτέμβριο οι αποσπάσεις μονίμων και οι προσλήψεις αναπληρωτών.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η έντονη κόντρα του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δ. Χασάπη στενού συνεργάτη του Αρ. Μπαλτά με την υπηρεσιακή υπουργό Φρόσω Κιάου για τις αποσπάσεις καθηγητών από το εξωτερικό προκειμένου να καλυφθούν “στο παρά πέντε “ κάποια κενά. Ο κ. Χασάπης απείλησε και να παραιτηθεί , καθώς η κ. Κιάου δεν φάνηκε διατεθειμένη ωσ υπηρεσιακή υπουργός να βάλει την υπογραφή της ανακαλώντας εκπαιδευτικούς την τελευταία στιγμή εκπαιδευτικούς που ζουν σε κάποια ξένη χώρα, και έχουν προγραμματίσει εκεί τη ζωή τους.

Η Δ.Ο.Ε. έθεσε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης στην κ.Κιάου επισημαίνοντας οτι τα περισσότερα από 20.000 κενά που βάζουν σε κίνδυνο την ομαλή έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, πολλά από τα οποία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 Σεπτεμβρίου. Επίσης,. Υπάρχει ενδεχόμενο να μην προσληφθούν χιλιάδες αναπληρωτές, αφού ακόμη και σήμερα δεν έχουν εξασφαλιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό οι ανάλογες πιστώσεις

Η υπουργός Παιδείας επισημαίνει ότι:”Έχουν εξασφαλιστεί συνολικά για α/βάθμια και β/βάθμια 12.000 πιστώσεις ΕΣΠΑ και 2.000 από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουν ζητηθεί (αλλά δεν έχουν εξασφαλιστεί ) άλλες 6.000 πιστώσεις από το Π.Δ.Ε. Είναι σαφές ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας αναπληρωτής πριν από τις εκλογές
Σχετικά με την επανάληψη της διαδικασίας των αιτήσεων των αναπληρωτών είναι υποχρεωτική η παρουσία τους στις διευθύνσεις αφού πρόκειται, επί της ουσίας, για νέα διαδικασία τόνισε οτι η κ. Κιάου, όπως έλεγαν οι εκπρόσωποι των δασκάλων που την συνάντησαν.

Δίνοντας τις δικές τους εκτιμήσεις σε άλλη ανακοίνωση από την κ. Κιάου ο κ. Χασάπης θεωρεί ότι η ένταση που έχει δημιουργηθεί είναι αδικαιολόγητη, καθώς, όπως λέει” τα δεδομένα δείχνουν πως δεν θα υπάρξουν σημαντικά ζητήματα όσον αφορά στην ομαλή λειτουργία των σχολείων φέτος, καθώς με βάση τα παραπάνω δεδομένα προκύπτει η κάλυψη των λειτουργικών κενών και η δυνατότητα αντιμετώπισης τυχόν εκτάκτων αναγκών που θα δημιουργηθούν.”
Για ερασιτεχνισμούς κατηγορεί την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Θεόδωρος Φορτσάκης.

Ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της ΝΔ δήλωσε «Πρόκειται για το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων κενών στα σχολεία, που δημιούργησε η εγκληματική αδράνεια του τέως υπουργού Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά και των στενών συνεργατών του, καθώς και οι αδιανόητες επιλογές τους, όπως η απόσπαση εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις φορέων, αντί της κανονικής άσκησης των διδακτικών καθηκόντων τους» ανέφερε ο κ. Φορτσάκης που ζήτησε έστω και την ύστατη ώρα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με αποτελεσματικότητα καθώς, όπως επισήμανε, οι χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών πλήττουν βάναυσα την ομαλότητα στα σχολεία μας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με εκνευρίζουν φοβερά (φαντάζομαι ότι και άλλους πολλούς) όλοι αυτοί οι νεόκοποι ουμανιστές, η ανθρωπιστές, πρεσβευτές και θεωρητικοί της αγάπης, που μας κατακεραυνώνουν από άμβωνος στο πυρ το εξώτερον γιατί δεν αγαπάμε όσο οφείλουμε τους δυστυχής και αναξιοπαθούντες αυτού του κόσμου. Πιπιλάνε διάφορες πολιτικές καραμέλες και μας πετροβολάνε με τα συνθήματα τους, μας στιγματίζουν δε σαν να έχουμε λέπρα γιατί δεν αγκαλιάζουμε και φροντίζουμε όλους τους Γαβριάδες και Αγιάννηδες του πλανήτη.

Του ειδικού συνεργάτη (Γ.Α.)

Φοβάμαι ότι θα απογοητευτούν, 2000 χρόνια ηθικής διδασκαλίας του Χριστιανισμού από έναν πανίσχυρο προπαγανδιστικό φορέα όπως οι Χριστιανικές εκκλησίες, άλλα τόσα από την Βουδιστική διδασκαλεία και δεν κατάφεραν να αλλάξουν τον άνθρωπο (τη φύση του ανθρώπου) σε τίποτα και νομίζουν ότι αυτοί μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα; Τί έπαρση Θεέ μου, τί αμετροέπεια και προπαντός, τι ανοησία!

Αλλά πάλι μήπως είμαι υπερβολικός; Μήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νομίζω; Μήπως κάνω εγώ λάθος; Ας κάνουμε μία προσπάθεια να αναλύσουμε το θέμα και να επιχειρήσουμε να εντοπίσουμε που βρίσκεται η αλήθεια.

Τι μας λένε; Ανοίξτε τις πόρτες της πατρίδας σας, τις πόρτες της Ευρώπης, να υποδεχθείτε και να περιθάλψετε όλα αυτά τα εκατομμύρια των δυστυχισμένων που τρέχουν σε σας. Έχετε υποχρέωση να το κάνετε γιατί εσείς έχετε και εκείνοι δεν έχουν.

Εν τω μεταξύ και για να ανακόψετε τα εκατομμύρια που θα ακολουθήσουν τα εκατομμύρια που είναι ήδη εδώ, πρέπει να επενδύσετε στη χώρα τους για να ανέβει το βιοτικό τους επίπεδο και να πάψουν να μεταναστεύουν η να επιβάλετε ειρήνη στις σπαρασσόμενες χώρες τους για να μην γίνονται πρόσφυγες.

Τι λέτε γι’ αυτά που λένε; Συμφωνείται;. Κύριοι και κυρίες, δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ, όσο και να ακούγονται σε πολλούς λογικά, δεν συμφωνώ και δεν συμφωνώ για ένα αρκετά μεγάλο αριθμό λόγων. Ας πάρουμε πρώτα το θέμα των προσφύγων που είναι το ποιο απλό.

Γιατί; Μα διότι οι Σύροι (και όχι Σύριοι όπως οι περισσότεροι εσφαλμένα τους ονομάζουν) προ του εμφυλίου δεν έφευγαν από τη χώρα τους. Ποιος είναι υπεύθυνος για τον εμφύλιο; Μεγάλη κουβέντα και πολύ μπερδεμένη… λίγο πολύ όλοι. Ποιος μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο; Μάλλον κανείς, πάντως σίγουρα όχι η Ευρώπη.

Ποια η ευθύνη της Ευρώπης για αυτό τον πόλεμο; Εν αντιθέσει με την ευθύνη της Ευρώπης που είναι απόλυτη για τη Λιβύη, στη Συρία έχει ελάχιστη έως καθόλου ανάμιξη κι ευθύνη. Άρα τί μέλει γενέσθαι με την Συρία; Και γιατί οι Σύροι δεν καταφεύγουν στις γειτονικές αραβικές χώρες;

Ο πόλεμος στη Συρία κάθε μέρα περιπλέκεται πιο πολύ, επομένως, κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη και αυτοί που καλούν την Ευρώπη να επιβάλει την Ειρήνη στη Συρία, ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή ψεύδονται συνειδητά για να δημιουργήσουν αισθήματα ενοχής στους Ευρωπαίους.

Γιατί οι Σύροι δεν προτιμούν τις αραβικές χώρες αλλά προτιμούν την Ευρώπη; Γιατί οι αραβικές χώρες δεν τους θέλουν; Ξέρουν ότι είναι ανεπιθύμητοι εκεί. Συμπέρασμα, οι έμποροι της αγάπης, ως γνήσιοι πολιτικάντηδες, μας παραμυθιάζουν με μισές αλήθειες.

Τι γίνεται με τους Αφγανούς και Ιρακινούς; Λίγο πολύ τα ίδια. Είναι γνωστό, ότι ο κύριος υπεύθυνος των πολέμων και στις τρεις αυτές χώρες είναι οι ΗΠΑ και όλοι οι υπόλοιποι σύρθηκαν σε αυτούς από την Αμερική.

Γιατί λοιπόν οι έμποροι της αγάπης (περιλαμβάνεται και ο ΟΗΕ σε αυτούς) δεν ζητάνε από την Αμερική να δεχθεί τους πρόσφυγες αυτών των χωρών που αυτές δημιούργησαν και το ζητάνε από την Ευρώπη; Διότι ξέρουν ποια θα είναι η απάντηση της Ουάσιγκτον, ένα μεγαλοπρεπές «FUCK OFF».

Ας πάμε στους οικονομικούς μετανάστες τώρα, ποια η ευθύνη της Ευρώπης γι’ αυτούς και την άθλια κατάσταση των χωρών τους; Κατά την άποψη μου καμία. Οι έμποροι της αγάπης θα μας πουν ότι όλες αυτές οι χώρες είναι πρώην ευρωπαϊκές αποικίες άρα έχουμε υποχρεώσεις.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήταν αποικία, εβδομήντα έως σαράντα χρόνια πέρασαν από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους. Και όλα αυτά τα χρόνια έλαβαν τεράστια ποσά σε βοήθεια και επενδύσεις από την Ευρώπη και όλα φαγώθηκαν από τους ηγέτες τους, επομένως δεν βλέπω ούτε σε αυτό το θέμα ευθύνη της Ευρώπης.

Ας δούμε τώρα και το παραμύθι “εμείς έχουμε και αυτοί δεν έχουν”. Συμφωνώ ως προς το κομμάτι ότι αυτοί δεν έχουν, διαφωνώ όμως ως προς το κομμάτι του εμείς έχουμε. Πρώτον, γιατί το «έχουμε» είναι πολύ σχετικό, δεν είναι το ίδιο όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες, δεύτερον το σύστημα δεν είναι τέλειο, γι’ αυτό υπάρχουν εκατομμύρια Ευρωπαίων, αστέγων, φτωχών και ανέργων.

Το δε «σύστημα», με όλες τις ατέλειες του, έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων, λαμβάνοντας υπόψη κάποια απόκλιση αριθμών βεβαίως. Η απόκλιση όμως αυτή δεν μπορεί να είναι στον βαθμό που παρουσιάζεται σήμερα γιατί κινδυνεύει να ανατρέψει όλους τους σχεδιασμούς και να καταρρεύσει το σύστημα.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολύ άλλοι σημαντικοί παράγοντες πού έχουν ήδη αναλυθεί από άλλους, όπως θέματα δημόσιας υγείας, θέματα κοινωνικής ένταξης, θέματα παιδείας, γλωσσικά, εκπαίδευσης, δημόσιας ασφάλειας, εθνικής ασφάλειας και ένας ατελείωτος αριθμός θεμάτων που συνδέονται με το «μεταναστευτικό» και το «προσφυγικό».

Επομένως, όταν ακούω τους εμπόρους αγάπης με τις βολικές απλουστεύσεις, τους αφορισμούς τους και τα ευχολόγια, εκνευρίζομαι αφάνταστα. Κατανοώ τους μετανάστες, συμπάσχω με τους πρόσφυγες, αλλά… βγάζω αφρούς με τους ανέξοδους Εμπόρους Αγάπης.

Γιατί στην πραγματικότητα δεν αγαπάνε κανένα, ούτε τους πρόσφυγες ούτε τους μετανάστες, διότι με αυτά που λένε και κάνουν, απεργάζονται την καταστροφή όλων. Και τη δική μας και των άμοιρων αυτών ανθρώπων.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Πέντε ύποπτοι ως τζιχαντιστές συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να περάσουν από τα Σκόπια στη Βουλγαρία, σύμφωνα με είδηση που ανάρτησε το αμερικανικό Breitbart News αλλά και το Sputnik.

Στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν βίντεο με αποκεφαλισμούς και προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους. Οι ύποπτοι προσπαθούσαν να πείσουν ότι ήταν πρόσφυγες.

Οι βουλγαρικές Αρχές συνέλαβαν τους πέντε άνδρες, ηλικίας μεταξύ 20 και 24 ετών, κοντά στο συνοριακό πέρασμα Gyueshevo, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η βουλγαρική NOVA TV.

Οι πέντε άνδρες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τους Βούλγαρους συνοριοφύλακες που τους εντόπισαν.

Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς, ηχητικά με τζιχαντιστικές προσευχές και άλλο ενοχοποιητικό υλικό.

Οι βουλγαρικές Αρχές έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ από το περιστατικό.

Την υπόθεση πλέον χειρίζεται η Βουλγαρική Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (DANS) υπό την εποπτεία του περιφερειακού εισαγγελέα του Κυουστεντίλ (Kyustendil).

Οι πέντε άνδρες συνελήφθησαν να κινούνται με ένα αυτοκίνητο με κοσοβάρικες πινακίδες.

Οι ύποπτοι τζιχαντιστές ακολούθησαν το εξής σχέδιο για να μπουν στη Βουλγαρία. Ο ένας από τους πέντε είχε εισέλθει στη Βουλγαρία από τα Σκόπια νόμιμα με το αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες Κοσόβου. Οι άλλοι τέσσερις εισήλθαν παράνομα μέσω δάσους που υπάρχει στην περιοχή. Στη συνέχεια τους μάζεψε και όπως κινούνταν να απομακρυνθούν έπεσαν πάνω στην περίπολο.

Τον Φεβρουάριο οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε υπόμνημά τους προς την τουρκική Αστυνομία ανέφεραν ότι 3.000 εκπαιδευμένοι τζιχαντιστές, από το Ιράκ και τη Συρία, αναζητούσαν τρόπους να περάσουν μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη.

Τον Μάιο, κυβερνητικός σύμβουλος της Λιβύης, ενημέρωσε ότι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος περνούσαν στην Ιταλία μέσω προσφύγων από τη Λιβύη.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με ένα του σκίτσο, ο πολιτικός σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ (Carlos Latuff) απεικόνισε το δράμα τόσο του πολέμου στη Συρία όσο και του προσφυγικού.

Ο Κάρλος Λατούφ δείχνει τις πλούσιες αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου από τη μία να ενθαρρύνουν και να συγχαίρουν τους Σύρους στασιαστές και τζιχαντιστές για την ανθρωποσφαγή στη χώρα και από την άλλη να αρνούνται να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες στις αραβικές χώρες.

3.800.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει εξαιτίας του πολέμου στις ακόλουθες χώρες: Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Ιράκ και Αίγυπτο. Τώρα τελευταία έρχονται και στην Ελλάδα και σύμφωνα με την Τασία Χριστοδουλοπούλου είμαστε υποχρεωμένοι να τους υποδεχτούμε και να τους περιθάλψουμε.

Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία και τα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, κράτη πλούσια και υπογραμμίζουμε αραβικά, δηλαδή συγγενικά των Σύρων, αρνούνται να δεχτούν τους εθνικά αδελφούς τους πρόσφυγες.

Να τους πάρει η φτωχή Ελλάδα, ναι, αλλά όχι η πλούσια Σαουδική Αραβία ή το επίσης πλούσιο Κατάρ, κράτη τα οποία έχουν και ενεργό συμμετοχή στον πόλεμο στη Συρία χρηματοδοτώντας πολλές τζιχαντιστικές οργανώσεις και διατηρώντας κατά αυτό τον τρόπο την ανθρωποσφαγή αμείωτη.

Ο Λίβανος φιλοξενεί 1.100.000 πρόσφυγες, που έχουν φτάσει να αποτελούν το 26% του πληθυσμού της χώρας.

Η Ιορδανία φιλοξενεί 618.615 δηλωμένους πρόσφυγες, που φτάνουν στο 9,8% της χώρας.

Η Τουρκία έχει δεχτεί 1.600.000 πρόσφυγες, που αναλογούν στο 2,4% του πληθυσμού της.

Το Ιράκ, το οποίο επίσης βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει και το 1/3 της έκτασής του, φιλοξενεί 225.373 δηλωμένους Σύρους πρόσφυγες.

Η Αίγυπτος, που επίσης πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά και αντιμετωπίζει εσωτερική τρομοκρατία από τους τζιχαντιστές φιλοξενεί 142.543 Σύρους πρόσφυγες.

Στη Συρία, μετά από πέντε χρόνια πολέμου, 190.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 10.800.000 έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους.

Από τους εκτοπισμένους 6.500.000 έχουν καταφύγει πρόσφυγες εντός της Συρίας και περίπου 4.000.000 έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα ζητείται από την Ευρώπη και -κυρίως την Ελλάδα ως χώρα εισόδου- να δεχτεί Σύρους πρόσφυγες για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ωστόσο, τα πλούσια αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, δηλαδή το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, δεν δέχθηκαν ούτε έναν Σύρο πρόσφυγα.

Και εδώ γεννιέται το εύλογο ερώτημα: γιατί τα πλούσια αραβικά κράτη αρνούνται να δεχθούν τους πρόσφυγες αδέλφια τους που ταλανίζονται από έναν πόλεμο που αυτά τα κράτη προκάλεσαν και χρηματοδότησαν και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν; Γιατί αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τον πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους απέναντι στους Άραβες Σύρους ομοεθνείς τους;

Γιατί;

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Στη Σύνοδο των G 20 που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος Ερντογάν κατηγόρησε τη Δύση και τα μέλη της ΕΕ γιατί ‘μετέτρεψαν την Μεσόγειο σε ένα νεκροταφείο για τους μετανάστες’ ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη γυρνάει την πλάτη της στα κριτήρια που η ίδια θέτει για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Κατηγόρησε τις ‘παγκόσμιες δυνάμεις’ γιατί απέτυχαν να ανταποκριθούν στην συνεχόμενη προσφυγική κρίση τη στιγμή που χιλιάδες πρόσφυγες χάνουν την ζωή τους κατά την προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη ενώ οι χώρες διστάζουν να δεχθούν νέους πρόσφυγες.

Αναφερθείς στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, για το οποίο δήλωσε ότι έχει μετατραπεί σε ένα θεσμό που απέτυχε να ανταποκριθεί στα κρίσιμα ζητήματα όταν αυτά δεν τους αφορούν άμεσα, τόνισε: «Το παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας, το οποίο προστατεύει τους καταπιεστές αντί για τους καταπιεζόμενους δεν είναι πλέον βιώσιμο. Έχει έρθει η ώρα οι παγκόσμιες δυνάμεις να αναγνωρίσουν ότι το κέντρο του κόσμου δεν είναι μία μόνο δύναμη και ότι ο κόσμος είναι πολυκεντρικός. Για αυτό λέμε: Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε χώρες. Λέμε ότι οι μοίρες των περίπου 200 χωρών δεν μπορούν να αφεθούν στην απόφαση μίας από αυτές τις πέντε χώρες. Για αυτό κάποιος πρέπει να μιλήσει».

«Οι δυτικές δυνάμεις έχουν χάσει την πειθώ τους στις ανακοινώσεις τους για χώρες όπως Ιράκ, Συρία και Λιβύη. Ξέρετε τι κάνουν σε αυτά τα μέρη; Υπάρχει πετρέλαιο στη Λιβύη και στο Ιράκ οπότε (λένε) ‘ας καταλάβουμε τις πετρελαιοπηγές’. Αυτή δεν είναι η κατάσταση τώρα; Το 80% των πετρελαιοπηγών του Ιράκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Δύσης. Το ίδιο συμβαίνει και στη Λιβύη. Όσο υπάρχουν αυτά, η διεθνής δομή είναι απαράδεκτη», δήλωσε.

«Δεν θα λογοδοτήσει η ανθρωπότητα για το θάνατο του τρίχρονου αγοριού από τη Συρία;. Στην Μεσόγειο δεν πνίγηκαν μόνο οι πρόσφυγες αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα. Είναι οι αξίες μας που πνίγηκαν στη Μεσόγειο. Ο κάθε πρόσφυγας που γίνεται αντικείμενο της απάνθρωπης συμπεριφοράς στα σύνορα, και που στέλνεται στο θάνατο σκοπίμως μέσα σε βάρκες που βουλιάζουν, αποτελεί ένα πικρό σύμβολο αυτής της πραγματικότητας», δήλωσε και επεσήμανε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει τις πόρτες της ανοιχτές στους πρόσφυγες.

Αναφερθείς στο ζήτημα της τρομοκρατίας δήλωσε ότι οι χώρες της Δύσης δεν δείχνουν την απαραίτητα ευαισθησία στο ζήτημα της παγκόσμιας τρομοκρατίας ιδιαίτερα στη Συρία και στο Ιράκ ενώ κατηγόρησε ότι ορισμένες χώρες εφαρμόζουν ‘διπλά στάνταρντς’. «Για ακόμα μια φορά καταδικάζω ορισμένες χώρες γιατί από τη μία πλευρά καταπολεμούν μία συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζουν μία άλλη άμεσα ή έμμεσα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η τρομοκρατία μπορεί να μετατραπεί σε καταστροφή για όλο τον κόσμο. Καλώ τη Δύση να συνεργαστεί με ευαισθησία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δήλωσε.

Στη συνέχειά σε συνέντευξη του στο CNN International, δήλωσε ότι χώρες όπως η Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Ουγγαρία μπορούν να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες αλλά δεν το τολμούν. Σχολιάζοντας την πρόταση Γερμανού Υπουργού να φιλοξενηθούν στη Γερμανία συγκεκριμένοι πρόσφυγες, δήλωσε: «Αδυνατώ να κατανοήσω μια τέτοια προσέγγιση στο προσφυγικό ζήτημα».

Δηλώσεις Νταβούτογλου

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Π/Θ Νταβούτογλου ο οποίος, σε γραπτή ανακοίνωσή του χθες, προέτρεψε της χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν τις ευθύνες τους προτού είναι αργά ενώ τόνισε το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ανοιχτές τις πόρτες της για τους πρόσφυγες.
«Το ζήτημα που έφτασε στις παγωμένες αίθουσες των Βρυξελών είναι το νεκρό σώμα του Aylan. Αυτό είναι μία απώλεια για όλη την ανθρωπότητα και τη διεθνή κοινότητα η οποία ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την ανθρωπότητα αλλά δεν κάνει τα απαραίτητα. Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος δεν είναι να συζητήσει πόσους πρόσφυγες ένα τραίνο ή μία βάρκα μπορεί να χωρέσει αλλά πόσους πρόσφυγες μπορεί η καρδιά μας να φιλοξενήσει. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι ευρωπαίοι ηγέτες είναι ότι το ζήτημα δεν αφορά νόμους, πολιτικές ή διεθνείς ισορροπίες αλλά αφορά το μέλλον της ανθρωπότητας».

Πηγή OnAlert


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η κερκόπορτα της Ευρώπης (σ.σ. όχι μόνον της ΕΕ) άνοιξε με ελληνική ευθύνη και πρωτοβουλία, επιτρέποντας μιαν άνευ προηγουμένου ειρηνική εισβολή μουσουλμανικών μαζών στην ήπειρο, η οποία κατά το ιστορικό παρελθόν κατόρθωσε να αναχαιτίσει την προέλαση των στρατιών του Ισλάμ, αποτρέποντας τον δια της βίας εξισλαμισμό του γεωγραφικού λίκνου του ελληνο-ρωμαϊκού πολιτισμού. Είναι πλέον γεγονός αυταπόδεικτο ότι η μοναδική προεκλογική υπόσχεση-απειλή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί αποστολής χιλιάδων μεταναστών και τζιχαντιστών στην καρδιά της Ευρώπης, υλοποιείται με κίνδυνο παραγωγής μη αναστρέψιμων ιστορικών αποτελεσμάτων.

Γράφει ο Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός αναλυτής


Σε καθημερινή βάση, η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη συνειδητοποιεί και αντιλαμβάνεται με τρόπο επικίνδυνα ανησυχητικό, ότι η Ελλάδα συνιστά εν γένει αποσταθεροποιητικό πόλο με αφορμή την λαθρομετανάστευση, καθώς μεθόδευσε και εκτέλεσε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) την πολιτική ήπιας αναχαίτισης των κατά συντριπτική πλειοψηφία μουσουλμανικών εποικιστικών ροών, με το κάλυμμα του οικονομικού μετανάστη ή και του πρόσφυγα.

Μέσα σε επτά μόλις μήνες το πολιτικο-διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας, υφίσταται τις συνέπειες ακόμη μιας πιο σημαντικής κρίσης, επακόλουθη της τρέχουσας πολιτικής κατεύθυνσης των «δικαιωματιστών» της συγκυβέρνησης, η οποία προστίθεται στην απομείωση που έχει συμβεί λόγω της έντασης που προκλήθηκε από την αμετροεπή διαπραγμάτευση για την οικονομία.

Στους οφθαλμούς των Ευρωπαίων (εντός και εκτός ΕΕ) η Αθήνα ευθύνεται γιατί επέτρεψε και δεν απέτρεψε, επιτάχυνε και δεν επιβράδυνε, την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων και προσεχώς εκατομμυρίων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών (σ.σ. ή παράτυπων μεταναστών), οι οποίοι κατευθύνονται προς την γεωγραφική καρδιά της γηραιάς ηπείρου.

Την ίδια στιγμή χαμόγελα ικανοποίησης, ανάμικτα με κροκοδείλια δάκρυα σχηματίζονται στους ισλαμιστικούς κύκλους σε Τουρκία και στο Χαλιφάτο (σ.σ. Daesh επί το ορθότερον) σκιαγραφώντας την μέγιστη – σε επίπεδο γεωπολιτικής – επιτυχία στο όνομα του τζιχάντ, όπως εκείνοι το αντιλαμβάνονται.

Η Αθήνα και ο Ελληνισμός δέχονται κατηγορίες που πολύ δύσκολα μπορούν να αποκρούσουν. Η εξαγγελία προ των εκλογών του Ιανουαρίου και στη συνέχεια με κυβερνητική απόφαση – της διάσημης πλέον αρμοδίας αναπληρώτριας υπουργού κας Χριστοδουλοπούλου – απόδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, με παράλληλη κοινοποίηση στους απανταχού ενδιαφερόμενους, από την υποσαχάρια Αφρική έως και την Ινδονησία (!) λειτούργησε ως σάλπισμα προς όλους όσοι ασχολούνται με το δουλεμπόριο, να καταστρώσουν σχέδια μεταφοράς μυρίων ανθρώπων προς την Ελλάδα.

Οι δικαιωματιστές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (σ.σ. και όχι μόνον…), προφανώς δεν αποδέχονται τις προφητικές επισημάνσεις του αείμνηστου Παναγιώτη Κονδύλη: «…Ώστε σε τελευταία ανάλυση δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα δίχως απεριόριστη ελευθερία κίνησης και εγκατάστασης και δίχως αυτόματη νομική εξίσωση όλων των ατόμων με όλα τα άτομα χάρη στην οικουμενική ισχύ μιας ενιαίας νομοθεσίας… κανένα κράτος δεν μπορεί, χωρίς να αυτοδιαλυθεί, να αναγνωρίσει σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως, δικαιώματα που θεωρούνται ως πολιτικά ή αστικά δικαιώματα, π.χ. το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ή το δικαίωμα της ελεύθερης εγκατάστασης…

»Ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία θα άξιζαν πράγματι αυτό το όνομα, θα μπορούσε να χορηγήσει μονάχα ένα παγκόσμιο κράτος, προς το οποίο όλα τα άτομα θα βρίσκονταν σε ίση και σε άμεση σχέση, δηλαδή θα αποκτούσαν άμεσα όλα τους τα δικαιώματα από αυτό ως τον εκπρόσωπο ολόκληρης της ανθρωπότητας…» (Π. Κονδύλης, Από τον 20ο στον 21ο αιώνα, Τομές στην πλανητική πολιτική περί το 2000, σελ 61-62, Εκδόσεις Θεμέλιο, Αθήνα 1998).

Συνεπώς, στο όνομα των δήθεν ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραβιάζονται τα εθνικά συμφέροντα και χρησιμοποιούνται από τρίτες δυνάμεις ως αποσταθεροποιητικοί μοχλοί μέχρι να ανοίξουν οι πύλες…

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ (στις 03/09), ο διαπρεπής καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ευθύνεται για τα όσα συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή και αλλού, ως συνέπεια δράσεων τρίτων δυνάμεων, αναφερόμενος στην πορεία που έχουν λάβει οι τρέχουσες μεταναστευτικές ροές.

Συμφωνούμε απόλυτα με τα όσα είπε και στο παρελθόν έγραψε για να επαληθευτεί πολλαπλώς και συνεχώς ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης πατέρας της γεωπολιτικής σκέψης του νεότερου Ελληνισμού. Αναφερθήκαμε στο πρόσωπό του γιατί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει γεωπολιτική διάσταση και επιφέρει αποτελέσματα επί γεωστρατηγικού επιπέδου. Το ζήτημα χρήζει πολύ σοβαρής και εκτενούς ανάλυσης αλλά για τις ανάγκες του άρθρου θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος.

Είναι καιρός οι ελληνικές πολιτικο-στρατιωτικές ηγεσίες να αποδεχθούν ότι το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης συνιστά γεωστρατηγική απειλή, καθώς έχει γεωγραφική περιοχή εκδήλωσης και συγκεκριμένη απολύτως καθορισμένη περιοχή στόχευσης: Τη νησιωτική Ελλάδα, Αιγαίο και Δωδεκάνησα, γεωγραφικές ενότητες οι οποίες ήδη τελούν υπό καθεστώς αποσταθεροποίησης εξαιτίας της κρίσης που εκδηλώνεται – προς το παρόν – με ανθρωπιστικό πρόσωπο.

Ακόμη πιο σύντομα θα προσδιορίσουμε το γεωγραφικό σύμπλοκο αποσταθεροποίησης, υπαίτιο για ένα σημαντικό τμήμα της κρίσης αλλά και το απόλυτο αίτιο της άσκησης πίεσης κατά της χώρας μας, καθώς συνιστά το αποκλειστικό γεωγραφικό πεδίο συγκέντρωσης και διοχέτευσης ανθρωπίνων μαζών με στόχο την ελληνική και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Η περιοχή η οποία βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο του Daesh, σε Συρία και Ιράκ με την Τουρκία, συγκροτούν μια όμορη γεωγραφική ενότητα, τροφοδοτώντας μέρος της ροής διοχετεύοντας το μεγαλύτερο τμήμα των προσφύγων (λόγω των δράσεων του Daesh και του συριακού εμφυλίου πολέμου), παράλληλα με την «καθοδήγηση» εκατοντάδων χιλιάδων άλλων λαθρομεταναστών από την Αφρική (μη αραβικοί αλλά μουσουλμανικοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία πληθυσμοί), από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, το Ιράν, ακόμη και από το μεγαλύτερο ισλαμικό κράτος του κόσμου την Ινδονησία!

Η ελληνική κοινή γνώμη θα πρέπει να αντιληφθεί πρωτίστως ότι η χώρα μας ΔΕΝ συνορεύει με την περιοχή κρίσης και ΔΕΝ πρέπει να υφίσταται τέτοιας μορφής πίεση – την οποίαν εσφαλμένως και ανοήτως προκάλεσαν οι κυβερνώντες – εκτός κι αν συντρέχουν και κάποιοι «αθέατοι» αλλά απολύτως διακριβωμένοι λόγοι, απότοκοι γεωστρατηγικών σχεδιασμών τρίτων δρώντων, στους οποίους θα αναφερθούμε στη συνέχεια αφού εξετάσουμε και κάποιες άλλες παραμέτρους με την βοήθεια της αλάνθαστης «γλώσσας της γεωγραφίας» …

Κι όμως η γεωγραφία αποκαλύπτει μιαν άλλη – επιμελώς κρυμμένη – πτυχή της λύσης. Οι πληθυσμοί που συρρέουν μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη, φαίνεται πως δεν γνωρίζουν την ύπαρξη φιλικών μουσουλμανικών χωρών, μερικές ώρες απόσταση από τις πατρογονικές τους εστίες. Αναφέρομαι στην Ιορδανία, την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Κατάρ και το Μπαχρέιν, αφήνοντας εκτός προορισμού το Ομάν και το Λίβανο.

Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η «μονομερής» επιλογή της μακρινής Ευρώπης, με την οποία οι μετανάστες όχι μόνο δεν έχουν κοινή πολιτιστική καταγωγή αλλά ούτε καν γνωρίζουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κάποια από τις ομιλούσες γλώσσες; Γιατί δεν απευθύνονται στις ομόγλωσσες και ομόδοξες αραβικές χώρες με το υψηλότατο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, διατηρώντας παράλληλα ζωντανή – λόγω εγγύτητας – την ελπίδα της επιστροφής στα πατρώα εδάφη;

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοηθεί επίσης ο λόγος για τον οποίον διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα, όλες αυτές οι πληθυσμιακές ομάδες, ενώ θα μπορούσαν με απλές και ευσύνοπτες διαδικασίες π.χ. οι μουσουλμάνοι σουνίτες ή οι σιίτες αντίστοιχα να προωθηθούν με έξοδα του Αραβικού Συνδέσμου σε καταυλισμούς εντός της Ιορδανίας, της Σ. Αραβίας, των Η.Α.Ε. κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι το οικονομικό κόστος θα το αναλάμβαναν χώρες εκτός της ΕΕ και φυσικά υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, της Ερυθράς Ημισελήνου και με την χορηγία επιφανών μουσουλμάνων-αράβων μεγιστάνων. Όμως γιατί κάποιος που θέλει να μεταναστεύσει και είναι πιστός μουσουλμάνος επιλέγει μια περιοχή που ανήκει στον dar el harb (οίκος του πολέμου) αντί να μετοικήσει σε μια χώρα του dar el salaam (οίκος της ειρήνης);

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε τον ρόλο της Τουρκίας του ισλαμιστή Ερντογάν και των συνοδοιπόρων του και για πολλούς γνωρίζοντες, κρυφών συμμάχων του στο Daesh…

Ανέκαθεν, ο Ερντογάν μέσα από δηλώσεις και λόγους, καλούσε την συντηρητική και δημογραφικά γηρασμένη Ευρώπη, να ανανεωθεί μέσω του ισλαμικού σφρίγους, όπως αυτό εκφράζεται από την Τουρκία. Ουδέποτε ο ίδιος ή οι στενοί του συνεργάτες απέκρυψαν την ανάγκη αποτροπής οποιασδήποτε προσπάθειας αφομοίωσης των μουσουλμάνων (όχι μόνο των τουρκικής καταγωγής) κατοίκων της Ευρώπης.

Τα τελευταία χρόνια και με αφορμή τον ιερό πόλεμο που εξαπέλυσε το Daesh, ένας άγνωστος αριθμός ισλαμοφρονούντων νέων και νεανίδων από τις χώρες της ΕΕ έδειξε να προσελκύεται από τα ιδανικά του. Μέχρι τις ελληνικές εκλογές, η απόσταση που έπρεπε να διανύσει ένας λαθρομετανάστης που χρησιμοποιούσε την κεντρική Μεσόγειο ως δίαυλο μεταφοράς, ήταν μεγάλη, επικίνδυνη και κυρίως ελεγχόμενη από εναέρια και θαλάσσια μέσα.

Μετά από την επικράτηση των δικαιωματιστών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το γεωγραφικό κέντρο βάρους μετατοπίστηκε ανατολικά στην προσπελάσιμη θαλάσσια ζώνη των ελληνικών νησιών. Με αυτόν τον τρόπο Τουρκία και Daesh διαπίστωσαν ότι συνέκλιναν και ταυτίζονταν σχεδιασμοί τους σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μεσομακροπρόθεσμο πεδίο επιχειρησιακής δράσης. Αφού η Αθήνα ανέκραξε «Άρατε Πύλας!», αυτομάτως άνοιξε ένα ανέλπιστο γεωπολιτικό παράθυρο ευκαιρίας.

Επί επτά μήνες ουδείς μπορεί να γνωρίζει πόσοι και τι είδους τζιχαντιστές ή άλλα συγγενή τρομοκρατικά στοιχεία πέρασαν τα ελληνικά σύνορα και εισήλθαν εντός της ΕΕ. Επί επτά μήνες ο εθνικός σχεδιασμός για την άμυνα νήσων, κατέστη διάτρητος από τις χιλιάδες βάρκες, πλοιάρια και τους εκατοντάδες χιλιάδες που αποβιβάστηκαν στα ελληνικά νησιά με επίκεντρο την Λέσβο, την Κω και άλλα μικρότερα νησιά της παραμεθορίου.

Ήδη η Λέσβος τελεί υπό πολιορκία από ένα ετερόκλητο πλήθος, ο αριθμός του οποίου υπερβαίνει τους γηγενείς. Η κατάσταση καθημερινώς επιδεινώνεται ενώ οι τουρκικές αρχές απλώς αναμένουν να διευκολύνουν και άλλες μάζες (σ.σ. δύο με τέσσερα εκατομμύρια αναφέρουν οι εκτιμήσεις υπηρεσιών), καραδοκώντας να επωφεληθούν από τα δυσμενή αποτελέσματα μιας τραγωδίας, στοχεύοντας πάντα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στους τομείς έρευνας και διάσωσης.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα η Αθήνα έχει υποστεί και ανεχθεί διάφορα «επεισόδια» (σ.σ. ένα συνεχές bullying με μικρές αλλά σταθερές επιχειρήσεις κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας στην περιοχή της Δωδεκανήσου, όταν οι Τούρκοι αναφέρονται π.χ. σε ενέργειες διάσωσης σε διεθνή ύδατα!!!), καθώς στην κόπωση των μέσων και την έλλειψη προσωπικού, η Άγκυρα αντιπαραθέτει νεότευκτα αεροσκάφη και πλοία διαφορετικού εκτοπίσματος και εξοπλισμού συν την αφθονία των ανθρώπινων πόρων.

Ένας άλλος κοινός παρανομαστής μεταξύ Τουρκίας και Daesh αφορά την εκκαθάριση γεωγραφικών περιοχών στη βόρεια, κεντρική και ανατολική Συρία, από Σύρους Χριστιανούς (ομόδοξους ή ετερόδοξους) και από Κούρδους. Έμπειροι παρατηρητές του ΟΗΕ σημειώνουν ότι παρότι η Τουρκία έχει δεχθεί σημαντική οικονομική ενίσχυση για να διατηρήσει κοντά στις εστίες τους Σύρους πρόσφυγες, μετά από τις ελληνικές εκλογές ξεκίνησε να εφαρμόζει σχεδιασμούς «διευκόλυνσης» με κάθε τρόπο της μαζικής μεταφοράς προσφύγων και όχι μόνον… προς την δυτική Μικρά Ασία…

Οι Τούρκοι, όπως και οι τζιχαντιστές – με τους οποίους υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις ότι συνεργάζονται – εφαρμόζουν σχέδιο αποψίλωσης περιοχών και παράλληλα βοηθούν στη μεταφορά μουσουλμανικών μαζών στα Βαλκάνια, τη μοναδική γεωγραφική περιοχή της Ευρώπης (πλην του Καυκάσου) στην οποία συναθροίζονται συμπαγείς ισλαμικοί πληθυσμοί, ένα θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε πολύ σύντομα σε άλλο άρθρο.

Ακολουθούν, σε γειτονική ανάρτηση μια σειρά από προτάσεις του υπογράφοντος για τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για την ανάπτυξη μιας νέας πολιτικής, η οποία θα στοχεύει στον περιορισμό και την μέγιστη δυνατή αποτροπή των ροών, αναδεικνύοντας ως πρώτιστα τα θέματα ασφάλειας – συμπεριλαμβανομένης και της υγειονομικής – και προστασίας των εθνικών και συμμαχικών συμφερόντων.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Η Ουγγαρία θα αναπτύξει αστυνομικές δυνάμεις στα νότια σύνορά της από τις 15 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποτρέψει την εισροή προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της και αναμένεται να στείλει και στρατό αν το κοινοβούλιο εγκρίνει την σχετική κυβερνητική πρόταση, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

"Οι μεγάλες αλλαγές θα συντελεστούν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου...και βήμα-βήμα θα θέσουμε την μεθόριο υπό έλεγχο", είπε ο Ορμπάν σε συνέντευξη Τύπου.

"Θα στείλουμε την αστυνομία κι έπειτα, αν λάβουμε την έγκριση του κοινοβουλίου, θα αναπτύξουμε στρατό".

"Δεν είναι 150.000 οι μετανάστες που έρχονται, τους οποίους κάποιοι θέλουν να μοιράσουν με βάση ποσοστώσεις, δεν είναι 500.000--ένας αριθμός που άκουσα στις Βρυξέλλες. Είναι εκατομμύρια, στη συνέχεια δεκάδες εκατομμύρια, γιατί η εισροή μεταναστών είναι ατελείωτη", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Κοινό μέτωπο Ουγγαρίας, Τσεχίας, Σλοβακίας και Πολωνίας για το μεταναστευτικό

Την υποστήριξή τους στην ουγγρική κυβέρνηση εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί Τσεχίας, Σλοβακίας και Πολωνίας, όσον αφορά τον με τον οποίο η Ουγγαρία χειρίζεται το μεταναστευτικό.

«Σε μια έκφραση της αλληλεγγύης τους, οι πρωθυπουργοί είναι έτοιμοι να παρέχουν στην Ουγγαρία περαιτέρω βοήθεια», ανέφεραν σε, κοινή τους ανακοίνωση τους οι πρωθυπουργοί, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Βίζεγκραντ.

Η Πολωνή πρωθυπουργός Εύα Κόπατς δήλωσε πως τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να πάρουν τις δικές κυρίαρχες αποφάσεις στο πως θα αντιμετωπίσουν την μεταναστευτική κρίση.

«Πιστεύω πως η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος πρέπει να είναι λογική και επίσης οι χώρες πρέπει να πάρουν τις δικές τους κυρίαρχες αποφάσεις στο επίπεδο της έκθεσής τους στο πρόβλημα», δήλωσε.

Η ίδια τόνισε πως επιθυμεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συζητήσει τρόπους αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης σύντομα, καθώς η κατάσταση θα βρεθεί εκτός ελέγχου, αν νέα κύματα μεταναστών φτάσουν στην Ευρώπη. Επανέλαβε, επίσης, την αντίθεση της σε υποχρεωτικές ποσοστώσεις για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Όρμπαν, ανέφερε πως η Ευρώπη θα πρέπει να περιμένει την άφιξη δεκάδων εκατομμυρίων μεταναστών χωρίς έγγραφα, εάν αποτύχει να προστατέψει τα σύνορα της.

«Η Ευρώπη μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί και να διαπιστώσει πως οι πολίτες της είναι η μειονότητα στην ίδια τους την ήπειρο», κατέληξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Πηγές ΑΠΕ (Γ.Σ.), Ρόιτερς, Sputnik


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Της Κατερίνας Γκαράνη

Η σοβαρότερη πρόταση, που ακούστηκε από άνθρωπο που ασχολείται με τα κοινά για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, είναι αυτή της δημάρχου Βαρκελώνης, Άντα Καλάου. Μόνο ένα δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων-καταφυγίων σε όλη την Ευρώπη θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα και όχι συρματοπλέγματα και στρατόπεδα κράτησης.

Αντί, λοιπόν, να κλαίμε και να αναρτούμε στο διαδίκτυο φωτογραφίες πνιγμένων παιδιών οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν την δικαίωση των δολοφονημένων και όχι να ωραιοποιούν την πραγματικότητα με σκίτσα που φέρνουν δάκρυα στα μάτια, αλλά δεν αποτρέπουν την επανάληψη της ίδιας πραγματικότητας.

Εκεί έξω γίνεται πόλεμος, δεν γίνονται καλλιστεία καλύτερου πνιγμού, ούτε διαγωνισμός φωτογραφίας για βραβείο Πούλιτζερ. Ο θάνατος είναι θάνατος και είναι σκληρός. Μπορεί να δικαιωθεί μόνο όταν οι ευαίσθητοι σε τέτοιες εικόνες βάλουν τέλος στα αποτελέσματα των πολιτικών κινήσεων των ισχυρών. Δεν γίνεται να αποτρέψεις την απόφαση των ΗΠΑ να χρηματοδοτούν παρέα με την Ε.Ε τον ISIS και τα Αραβικά Εμιράτα για τον πόλεμο του πετρελαίου και του νερού. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ η ανθρώπινη επανάσταση που θα βάλει τέλος στις εισβολές των ισχυρών εναντίον των αδυνάτων. Ο πόλεμος είναι πόλεμος. Είτε ένα παιδί κομματιαστεί από πύραυλο του ΝΑΤΟ εγκλωβισμένο στην χώρα του, είτε ορφανέψει από εισβολή "συμμάχων-γειτόνων", είτε το πνίξουν στο Αιγαίο, οι αυτουργοί είναι οι ίδιοι. Απλά ο θάνατος και η αλήθεια πλησίασε την ειρηνική καθημερινότητά μας και πάθαμε σοκ. Τι κάνουμε όμως μετά το σοκ; Εκεί είναι το θέμα.

Η πολιτική των βορείων ευρωπαϊκών χωρών και των κολαούζων τους, όπως Τσέχοι και Ούγγροι, γουστάρουν πολύ αυτή την κατάσταση που βιώνουν πρώτοι οι Έλληνες λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας. Εδώ στο πρώτο λιμάνι της απόγνωσης οι βόρειοι κάνουν το ξεκαθάρισμα. Μην νομίζουμε ότι όλοι αυτοί οι στοιβαγμένοι στα λιμάνια άνθρωποι και οι άλλοι που λόγω οικονομικής ευρωστίας βρίσκονται σε ξενοδοχεία δεν περνάνε από αξιολόγηση για το ποιος θα μεταφερθεί και ποιος θα εκδιωχθεί ή θα παραμείνει στους απόπατους-χώρες της Ευρώπης όπως η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία. Επιλεκτικά θα πάρουν "προαγωγή" για αναπτυγμένες χώρες μόνο όσοι έχουν τα προσόντα που συμφέρει τις κυβερνήσεις. Θα προτιμήσουν τους πλουσιότερους με ανεβασμένο μορφωτικό επίπεδο και τους νεότερους για εργατικά χέρια. Καθόλου τυχαία η πρόταση του Γερμανού προέδρου εργοδοτών, Ίνγκο Κράμερ, να δεχθεί η χώρα του πρόσφυγες και μετανάστες των χωρών της Μέσης Ανατολής διότι αυτή την στιγμή λείπουν 500,000 εργατικά χέρια αλλά το πρόβλημα της χώρας θα είναι μεγαλύτερο τα επόμενα χρόνια που θα συνταξιοδοτηθούν 6,5 εκατ. Γερμανοί και δεν υπάρχουν οι ανάλογοι νέοι Γερμανοί να καλύψουν την παραγωγή αλλά και τις συντάξεις.

Βλέπετε, ο πόλεμος είναι πόλεμος ακόμα και όταν μιλάμε για ευημερία, εργασία και ανάπτυξη. Μέχρι το 2017, μόνο λόγω του πολέμου, οι Σύριοι πρόσφυγες θα φτάσουν στα 4,7 εκατομμύρια. Χαράς ευαγγέλια για όσους θέλουν δούλους να κατασκευάζουν τις βόμβες που θα ρίξουν οι "ευεργέτες" τους σε άλλη μια χώρα για να κυλάει το χρήμα.

Η Ευρώπη έχει κάνει την στροφή των 360ο και έχει βρεθεί στο ίδιο σημείο με την έναρξη του Β' παγκοσμίου πολέμου. Μην περιμένουμε ευαισθησίες και αλληλεγγύη μεταξύ λαών που ο ένας δεν γουστάρει τον άλλον. Απλά, στον πόλεμο νικά πάντα ο ισχυρός και ο νικημένος αναγκάζεται να προσαρμοστεί για την επιβίωσή του ακόμα και αν πρέπει να φυλάει τα χέρια του μακελάρη της οικογένειάς του και της πατρίδας του.

Οι λαοί μπορούν να κάνουν την διαφορά μέσα σε αυτό το πεδίο μάχης και μάλιστα να ανακόψουν τα σχέδια των πολιτικών με την πολύ απλή πρόταση της δημάρχου της Βαρκελώνης. Η αρχή ήδη έπρεπε να γίνει σε πόλεις-καταφύγια στην Ελλάδα καταρχάς προσφύγων. Οι μετανάστες είναι μια άλλη μια ιστορία την οποία δεν ξεκαθαρίζει καμία κυβέρνηση διότι συμφέρει ο μετανάστης του Μπαγκλαντές όταν μπορεί να δουλεύει 20 ώρες σε θερμοκρασία κλιβάνου και να αποδίδει όσο 10 Έλληνες ή Ιταλοί μαζί. Τον βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τον πρόσφυγα και τον διοχετεύουν στα μέρη που τον χρειάζονται παραβιάζοντας με το έτσι θέλω όλες τις Διεθνείς Συνθήκες.

Πόλεις-καταφύγια σε όλη την επικράτεια της χώρας με ευθύνη των δημάρχων που αντί να βιάζονται να πουλάνε μέσω ΤΑΙΠΕΔ δημοτικές εκτάσεις μπορούν να εντάξουν πρόσφυγες στον ιστό της πόλης και των χωριών. Η καραμέλα των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την σίτιση και προστασία των προσφύγων ας κοπεί κάποια στιγμή γιατί αρχίζει να βρωμάει φτάνοντας στο σημείο να καταστεί η χρηματική κοινοτική βοήθεια ως επίσημο νόμιμο διεθνές trafficing. Φοβόμαστε ότι θα αλωθεί ο πληθυσμός από τους "σκουρόχρωμους"; Καλύτερα σκουρόχρωμοι πατριώτες παρά λευκόχρωμοι προδοταραίοι.

Αντί να περιμένουν τον διορισμό γιατρού να καλύψει τα κενά των κατά τόπους νοσοκομείων και κέντρων υγείας ας βάλουν τους Σύριους γιατρούς που έρχονται κατά δεκάδες και απορροφούνται επιλεκτικά από Γερμανία, Σουηδία, Αυστρία και Αγγλία. Δώστε την γη να καλλιεργηθεί από χιλιάδες ανθρώπους κι ας τολμήσουν οι Τράπεζες να κάνουν κατασχέσεις γης και η Ε.Ε να απειλεί με κλείσιμο των συνόρων για γεωργικά προϊόντα. Βάλτε μηχανικούς και χημικούς στα εργοστάσια των Συνεταιρισμών που έχουν αραχνιάσει εξαρτώμενοι από πολιτικάντιδες που περιμένουν την μίζα για να ανοίξουν τον διακόπτη των μηχανών. Κάντε την απόγνωση που σας πετάνε οι θρασύδειλοι γραβατοδεμένοι μπούμεραγκ. Οι λαοί δεν έχουν όπλα που σκοτώνουν, έχουν όπλα που δίνουν ζωή και αυτό για τους απανταχού ηγεμόνες είναι η αχίλλειος πτέρνα τους.

Αν ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι μέρος του πολέμου που τον κρατάνε σε κατάσταση συντήρησης τρομάζοντας τον λαό με "έξοδο από το ευρώ" και αν δεν έχουμε καταλάβει ότι οι πρόσφυγες είναι μέρος της ίδιας κρίσης που αντιμετωπίζουμε εμείς, τότε οι φωτογραφίες του μέλλοντος νεκρών παιδιών δεν θα έχουν την λεζάντα "ο μικρός Σύριος" αλλά ο "μικρός Έλληνας". Και εκείνη την εποχή δεν θα έχουμε καν την δυνατότητα διαδικτύου να δούμε πώς είτε Σύριος, είτε Έλληνας, ο δολοφόνος πάντα ο ίδιος είναι, που την Δευτέρα σε αποκαλεί "σύμμαχο" και την Τρίτη "χαμηλής τιμής προϊόν". Ρωτήστε και του Λίβυους για το πού κατέληξε η "συμμαχία" με τους Ευρωπαίους "αδελφούς". Δεν έφτανε ο πόλεμος ξεκίνησαν τα όργανα εξόντωσης πόλεων και χωριών πουλώντας το νερό σε ιδιώτες για "αναπτυξιακά έργα" δυτικών πολιτισμένων προδιαγραφών.

Οι λαοί έχουν πατρίδες και αυτές πρέπει να έχουν σύνορα, αλλά όταν καταστρέφονται για τα συμφέροντα των ηγετών και των λόμπι, τότε πατρίδα είναι μόνο η ζωή που πάντα είναι αλληλένδετη με την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Η ζωή, που μια έχει όνομα Γιώργος από την Κερασούντα, άλλοτε Πέντζα από το Σεράγιεβο και άλλοτε Αϊλάν από το Κομπάνι.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με αφορμή το μαιηλ που μας έστειλε ο αναγνώστης μας Ακης Σ. και το τιτλοφορεί «σημερινή δημοσκόπηση για την Ελλάδα που δεν "παίζει" στην Ελλάδα» παραθέτουμε και τις άλλες δυο σημερινές δημοσκοπήσεις από ελληνικά ΜΜΕ.

Τώρα, πώς γίνεται στην μια να διαβάζεις ότι προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με εφτά ποσοστιαίες μονάδες διαφορά της Ν.Δ και η «Λαϊκή Ενότητα» είναι τρίτο σε δύναμη κόμμα και στις άλλες δυο ότι υπάρχει ισοψηφία για την πρώτη θέση, είναι ένα πρόβλημα. 


«Οι τρέχουσες συνθήκες και περιστάσεις είναι δύσκολο για κάθε δημοσκόπηση» σημειώνει η πρώτη δημοσκόπηση που αναφέραμε, διατηρώντας πάντα εμείς τις επιφυλάξεις μας για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων κάτι που το αιτιολογεί με την συμπεριφορά των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. 

Την περασμένη εβδομάδα ήταν σχεδόν 20%. Αυτή την εβδομάδα είδαμε μια πτώση, φθάνοντας το 17,4%, αλλά όχι σε σημείο που να μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις. 
Το πολιτικό τοπίο είναι θολό, και οι περισσότεροι από τους αναποφάσιστους  ψηφοφόρους έχουν κολλήσει σε αυτή τη θέση, χωρίς να επιλέγουν  ένα κόμμα, κυρίως επειδή δεν έχουν εναλλακτικές επιλογές. 

Οι ιδεολογικές γραμμές έχουν παραβιαστεί πολλές φορές , και για την πλειονότητα αυτό δημιουργεί πρόβλημα εμπιστοσύνης, αναφέρει η ανάλυση της ίδιας έρευνας.

Λεπτομέρειες για την δημοσκόπηση που διενέργησε ξένη ειδησεογραφική πηγή διαβάστε εδώ


Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ως προς την πρόθεση ψήφου  να συγκεντρώνει 26,9%, η Ν.Δ 19,8%, η «ΛΑΕ» 6,2%, η Χ.Α 6,1%, το Ποτάμι 5,9% το ΚΚΕ 5,6% και το ΠΑΣΟΚ 3,1%.

 Πάμε τώρα στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά».  


Στην πρόθεση ψήφου η  ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 24%, έναντι 23,4% του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΚΕ στην Τρίτη θέση με 5,2%. Ακολουθούν   Χρυσή Αυγή με 5,1% και Ποτάμι με 4,8%.  ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων ισοδυναμούν με   4%, ενώ η «Λαϊκή Ενότητα» μπαίνει οριακά στη Βουλή, με ποσοστό 3,4%. 

Ως προς την εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 30,4%,  ΣΥΡΙΖΑ 29,6%, Χρυσή Αυγή 6,5%,  ΚΚΕ 6,5%  Ποτάμι 6% Ένωση Κεντρώων 5,1% ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5% Λαϊκή Ενότητα 4,3% 

Τέλος παραθέτουμε σε βίντεο την δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ως προς τα ευρήματα της πρόθεσης ψήφου, όπως μεταδόθηκαν απ’ το σημερινό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 27% η Χρυσή Αυγή 6,5%, κι ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%. Το Ποτάμι 5,5%   η Δημοκρατική Συμπαράταξη ( ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) καθώς και η Ένωση Κεντρώων  4,5% των ψηφοφόρων ενώ η  Λαϊκή Ενότητα  4%.
Πηγή Tsak-Giorgis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Το Βαθύ αμερικανικό Κράτος που εκφράζεται από το σιωνιστικό κέντρο, (Ρότσιλντ, Ροκφέλερ κλπ), και από τις πολεμικές βιομηχανίες, έχει σήμερα δυο βασικούς στόχους, (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αμερικανική εξωτερική πολίτικη ταυτίζεται μαζί του) : 1) την πλήρη επικράτηση στην Μέση Ανατολή και τον απόλυτο έλεγχο των ενεργειακών αγωγών και, 2) την διάσπαση της Ρωσίας και στη συνέχεια την διάσπαση της Κίνας, (αν δεν μπορέσουν να τα βρουν με το Πεκίνο), σε μικρότερα φυλετικοεθνικιστικά κρατίδια πλήρως ελεγχόμενα από την Δύση. Ειδικά για την Ρωσία του Πούτιν αφού τον ανατρέψουν, (σύμφωνα με τις.. «ονειρικές» τους φιλοδοξίες), την προορίζουν για αποθήκη πρώτων υλών και ενέργειας.

Η προσοχή αυτή την χρονική περίοδο συγκεντρώνεται στις εξελίξεις στην Συρία οι οποίες προκαλούν τον τρόμο για τις πιθανές συνέπειες μιας ολοκληρωτικής θερμής σύγκρουσης και την ομαδική κατευθυνόμενη έξοδο εκατομμυρίων από τη περιοχή αυτή, που αποστέλλονται σχεδιασμένα στην Ευρώπη για την διάλυση και πολτοποίηση των ευρωπαϊκών λαών με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα.

Η ψήφιση στις 3 Σεπτεμβρίου από την τουρκική βουλή της παράτασης της άδειας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων της Τουρκίας, κατά παράβαση κάθε διεθνούς δικαίου, (και κανένας ΟΗΕ δεν διαμαρτύρεται), η συγκέντρωση για πρώτη φορά μετά την εισβολή στο Ιράκ αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή και οι πληροφορίες για αποστολή επίλεκτων ρωσικών κομάντος στο συριακό έδαφος, σκιαγραφούν ένα άκρως εκρηκτικό τοπίο. Ήδη όπως αναφέρεται οι Αμερικανοί έχουν περί τα 30 μαχητικά αεροσκάφη στο Ινζιρλίκ, ενώ το συνολικό επίλεκτο στρατιωτικό προσωπικό των Αμερικανών στην βάση έχει φτάσει τις 2.000. Παράλληλα και αριθμός αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχει προσγειωθεί στη βάση του Ιντζιρλίκ ενώ προβλέπεται και η άφιξη τεσσάρων αεροπορικών τάνκερς για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών υπό αέρος.

Εκτός από τις ΗΠΑ και το Κατάρ φαίνεται πως έχει συνάψει αυτές τις μέρες συμφωνία με την Τουρκία για την συμμετοχή του στις εξαγγελλόμενες επιχειρήσεις εντός του συριακού εδάφους. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες το Κατάρ θα στείλει αεροπορικές δυνάμεις σε τουρκικά αεροδρόμια για να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος κατά της DAEŞ, (στρατιωτική δύναμη των Τζιχαντιστών). Συγκεκριμένα το Κατάρ θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποίει το αεροδρόμιο του Ιντζιρλίκ μαζί με τις ΗΠΑ για να συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις με αεροπορικές επιδρομές.

Το πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι το Κουρδικό όπου εδώ υπάρχει διαφωνία απόψεων από τις ΗΠΑ και την Τουρκία και από την άλλη το Ιράν που έχει δείξει τα «δόντια» του στη Τουρκία στην περίπτωση που αποπειραθεί να εισβάλει στο συριακό έδαφος. Ένας από τους κυριότερους λόγους της τουρκικής επέμβασης εναντίον των Κούρδων ήταν η διαφαινόμενη δημιουργία διαδρόμου στην βόρειο Συρία υπό τον έλεγχο κυρίως του ΡΚΚ, (PYD, συριακός κλάδος του ΡΚΚ) που θα διοχετεύει το πετρέλαιο από το βόρειο Ιράκ στην Μεσόγειο και η πιθανότητα ανακήρυξη αυτονομίας της κουρδικής περιοχής γεγονός που θα σηματοδοτήσει και την ανακήρυξη αυτονομίας στο τουρκικό Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με τον Mehmet Alşı Güller, αρθρογράφου της Aydınlık, ο πόλεμος γίνεται καθαρά για αυτόν τον περίφημο ενεργειακό διάδρομο. Την κατάσταση επιδείνωσε και η ουσιαστικη κατάρρευση της διαδικασίας επίλυσης του κουρδικού που είχε διαφημίσει ο ίδιος ο Ερντογάν μέσα στους τελευταίους επτά μήνες. Τους τελευταίους επτά μήνες σύμφωνα με την εφημερίδα Star, το ΡΚΚ πραγματοποίησε 154 ένοπλες επιθέσεις, σημειώθηκαν 172 εκρήξεις, 351 οδομαχίες με τις δυνάμεις ασφάλειας, 10 ενέδρες σε εθνική οδό, 19 απαγωγές, 47 εμπρησμοί, 241 επιθέσεις με μολότοφ σε διαδηλώσεις μέσα σε ένα συνεχώς αυξανόμενο εκρηκτικό κλίμα που εξέθεσε ακόμα και το φιλοκουρδικό κόμμα HDP. Οι επιθέσεις αυτές είχαν σαν κύρια αφορμή την φανερή υποστήριξη της Τουρκίας στους Τζιχαντιστές εναντίον των Κούρδων της Συρίας.

Οι Αμερικανοί προτιμούν ένα συμβιβασμό του Ερντογάν με τους Κούρδους γι’ αυτό και δεν έσπευσαν να επιδοκιμάσουν τις αεροπορικές επιδρομές των Τούρκων στο βόρειο Ιράκ παρά του ότι χαρακτήρισαν το ΡKK σαν τρομοκρατική οργάνωση. Ο Ερντογάν από την πλευρά του διακατέχεται από το μόνιμο άγχος ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα προκαλέσει διασπαστικές τάσεις μέσα στην Τουρκία και επιμένει σε συγκρουσιακή λογική. Τις επιδρομές αυτές καταδίκασε και ο Haydar İbadi πρωθυπουργός του Ιράκ. Εδώ να σημειώσουμε μια άτυπη συμμαχία μεταξύ ΡΚΚ και κυβέρνησης της Βαγδάτης που έχει καταδικάσει με έντονο τρόπο σαν παράνομη την εξαγωγή πετρελαίου από τον Μπαρζανί προς την Τουρκία. Εξ άλλου το σιιτικό Ιράκ είναι και ο κύριο διάδρομος των Ιρανών που κατευθύνονται για να βοηθήσουν τον Άσαντ κατά των Τούρκων και των Αμερικανών

Στον πόλεμο αυτό στο ένα μέτωπο, το «Ατλαντικό», σύμφωνα με Mehmet Alşı Güller, βρίσκονται οι Ερντογάν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ιορδανία, Μπαρζανί και από πίσω Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ. Στο άλλο μέτωπο βρίσκονται το Ιράν, Κίνα, Ρωσία, Ιράκ, Συρία και Λίβανος. Οι Κούρδοι βρίσκονται μεταξύ αυτών των δυο μετώπων αλλά είναι σαφής η αντιπαράθεση τους με τον Ερντογάν. Το ενδιαφέρων σε όλα αυτά είναι η στάση του Ισραήλ.

Αυτές τις μέρες παρατηρείται μια σοβαρή κίνηση επαναπροσέγγισης Τουρκίας Ισραήλ με την πρωτοβουλία του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας , Feridun Sinirlioğlu. Όπως αποκαλύπτεται, στις 23 Ιουνίου 2015 ο τότε σύμβουλος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Feridun Sinirlioğlu, συναντήθηκε στην Ρώμη με τον διευθυντή του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Dore Gold, με τον οποίο συμφώνησαν ότι με την νέα τουρκική κυβέρνηση θα δοθεί άδεια ώστε οι τουρκικές εταιρίες θα αναλάβουν να προωθήσουν το φυσικό αέριο του Λεβιάθαν στην Τουρκία και από εκεί στην δυτική Ευρώπη. Όπως γίνεται αντιληπτό, αν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια τότε η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα μένουν έξω και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την προώθηση του φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό μέσω Τουρκίας.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με το σχέδιο επέμβασης στην Συρία θα δημιουργηθούν δυο ζώνες ασφαλείας, μια στο βόρεια σύνορα Τουρκίας - Συρίας και άλλη μια στα σύνορα Ιορδανίας - Συρίας. Ο Ερντογάν θα έχει επαφές και με το Πεντάγωνο όπου θα συζητηθούν οι στρατιωτικές λεπτομέρειες χερσαίων επιχειρήσεων. Στις συζητήσεις αυτές θα πάρει μέρος και ο στρατηγός John Allen, που έχει πρωτοστατήσει στις συνομιλίες στην Άγκυρα για την σύναψη της συμφωνίας του Ιντζιρλίκ. Οι Αμερικανοί αναμένεται να πιέσουν τον Ερντογάν για οριστική επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ τονίζοντας και το «κοινό» τους ενεργειακό συμφέρον.

Φυσικά όλα αυτά αν εξελιχτούν έτσι, θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου σε ένα ανεξέλεγκτο Αρμαγεδδών στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο και γι’ αυτό επιβάλλεται από πλευράς μας να είμαστε σε άμεση ετοιμότητα και από τώρα να σχεδιαστούν όλα τα εναλλακτικά σχέδια. Αλλά από ποιους;

Εμείς ας βουλιάζουμε σε ένα άσχετο και άχρηστο προεκλογικό πυρετό ενώ η χώρα βυθίζεται στο τουνάμι των παράνομων μουσουλμάνων που καταφανούν κατά χιλιάδες και στην καταστροφική κατοχή των μνημονίων.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Μαριονέτες της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης οι Έλληνες πολιτικοί ακολουθώντας τα βήματα του Τσολάκογλου, αποδέχθηκαν και συνεργάστηκαν στον απόλυτο βαθμό στην ισοπέδωση του Συντάγματος και στην καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και ελευθερίας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε κλίμα εκλογών (για 3η φορά σε ένα χρόνο) και οι τηλεδημοσκόποι μαζί με τους πρόθυμους άβουλους (αγωνιώντες για το βόλεμά τους) υποψήφιους προσπαθούν να διαχειριστούν και να κατευθύνουν τους ψηφοφόρους ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα από τα «γεννητούρια» της κάλπης…
Ενώ παρακολουθούμε κοκορομαχίες πολιτικών που έχουν μεγάλη ικανότητα στο να μιλάνε χωρίς να λένε τίποτε και να αποφεύγουν να προσδιορίσουν ότι όλοι τους αγωνίζονται στο ποιος θα είναι ο διαχειριστής – εκτελεστής των μνημονιακών μέτρων και επί της ουσίας ο δήμιος των πολιτών και η καρικατούρα που τύποις θα εκπροσωπεί ένα πολίτευμα…
Κανείς δεν αναφέρεται στα σπουδαία που συμβαίνουν και τα οποία αφορούν άμεσα το σύνολο του πληθυσμού της χώρας (πλην των προθύμων συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων). Και ένα από αυτά τα σπουδαία είναι ότι μπορεί να γίνονται εκλογές για να εκλέξουμε κυβέρνηση, αλλά, δυστυχώς, η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη οριστεί από τις Βρυξέλλες και σε αυτή δεν συμμετέχει ούτε ένας Έλληνας (έστω και υποταγμένος στις επιθυμίες της γερμανικής Ευρώπης).

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Αγορά», όποια κυβέρνηση και να προκύψει μετά τις εκλογές, στην χώρα μας θα εγκατασταθούν 20 ξένοι «δερβέναγες»  και θα καθορίζουν τα πάντα. 
Αυτοί θα νομοθετούν, και το κοινοβούλιο «μας» απλώς θα επικυρώνει τις αποφάσεις τους. Αυτοί θα καθορίζουν κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής. «Από την φορολογία εισοδήματος και την αγορά εργασίας έως την ιατροφαρμακευτική πολιτική για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας» όπως χαρακτηριστικά γράφει το δημοσίευμα που αναφέραμε.

Συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες (βλ. Βερολίνο) ελέω και τρίτου μνημονίου (που το εισήγαγε η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα) μεταχειρίζονται την χώρα ως αποικία, τηρώντας όμως τους τύπους, αφού επιτρέπουν στον λαό να έχει την αίσθηση ότι ο ίδιος επιλέγει (ακόμη και τους δημίους του). Έτσι, με απόφαση των γερμανοκρατούμενων Βρυξελλών, άτυπος πρωθυπουργός αλλά επί της ουσίας υπερπρωθυπουργός και αποφασίζων για τα πάντα και δια πάντα, διορίστηκε ο Ολλανδός διευθυντής της Κομισιόν Μάαρτεν Φερβέι, ο οποίος με την 20μελή του ομάδα θα διοικεί την Ελλάδα.
Ο κύριος αυτός έρχεται ως αντικαταστάτης του Ράιχενμπαχ, ο οποίος είχε συμβουλευτικό ρόλο προς την εκάστοτε κυβέρνηση, η οποία δεν ήταν υποχρεωμένη να υπακούει – εκτελεί τις εντολές του. Ο Φερ Φέι, όμως, θα είναι ο άνθρωπος που όχι μόνο θα επιτηρεί την αυστηρότατη εφαρμογή των μνημονιακών νόμων και μαζί με την ομάδα του θα συγγράφει όλους τους νόμους που ο ίδιος θα θεωρεί ότι χρειάζονται προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι των μνημονίων (των αποτυχημένων μνημονίων, σύμφωνα με τις ομολογίες της Ευρώπης και του ΔΝΤ).

Η Ελλάδα έχει γίνει αποικία, και όσο και αν προσπαθούν οι πολιτικές καρικατούρες μέσω τηλεπαραθύρων να μας πείσουν για το αντίθετο, απλά δεν ισχύει. Η χώρα έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά στις Βρυξέλλες, οι κυβερνήσεις δεν έχουν κανένα δικαίωμα άσκησης εξουσίας πέρα από όσα θα υποδεικνύονται σε αυτές από τις Βρυξέλλες και τα μέλη της κυβέρνησης αλλά και το σύνολο των βουλευτών θα αποτελούν ένα πλήθος καλοπληρωμένων «προσωπικοτήτων» των οποίων η παρουσία θα συγκαλύπτει την συνολική παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος, αλλά και του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου, χρέος του οποίου θα είναι η ψήφιση νόμων που θα κατακερματίζουν την χώρα για να αποπληρωθεί ένα αέναο χρέος και θα διαλύουν την ελληνική κοινωνία η οποία στερείται πλέον από κάθε ανθρώπινο και πολιτικό δικαίωμα.

Όσο για την ισχύ του κ. Φερ Φέι, πρέπει να τονίσουμε πως θα έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται και να αποφασίζει για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη χώρα (δεν έχει διευκρινιστεί εάν η άμυνα της χώρας έχει μεταφερθεί στα χέρια αυτού του κυρίου), ακόμη και το θέμα του ορυκτού πλούτου και των υδρογονανθράκων. Ο συγκεκριμένος Ολλανδός υπερπρωθυπουργός της Ελλάδας θα λογοδοτεί μόνο στον υποδιευθυντή της Κομισιόν… Και όλα αυτά, ελέω της ανικανότητας, της δουλικότητας και της προθυμίας για υποταγή όλων των πολιτικών προσώπων που μέχρι σήμερα ενεπλάκησαν στην διαχείριση της εξουσίας στην Ελλάδα. Των ίδιων προσώπων που ακόμη και σήμερα ζητούν την ψήφο του λαού, γνωρίζοντας πως η εκλογή τους δεν έχει πλέον καμία σημασία πέρα από την ικανοποίηση της προσωπικής τους ματαιοδοξίας και, φυσικά, της προσωπικής τους οικονομικής άνεσης…

Ίσως όλα αυτά που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς, θα έπρεπε να τα γνωρίζουμε πριν πλησιάσουμε στην κάλπη. Γιατί, μετά την απομάκρυνση από αυτή, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται… Για όσους δεν το έχουν καταλάβει μέχρι τώρα, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποικία και χώρο αφαίμαξης οποιουδήποτε πλούτου διαθέτει, οι δε κάτοικοί της (σύγχρονοι Έλληνες) φέρονται να έχουν αποδεχθεί τη μοίρα του δούλου και συμπεριφέρονται ως απολύτως υποταγμένοι… Δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα της κάλπης. Σημασία έχει πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι καταστροφικός για τη χώρα, εκτός εάν συμβεί κάτι πέρα από οποιαδήποτε πρόβλεψη…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Ξεφεύγει πλέον από τη δυνατότητα λεκτικής περιγραφής η ανθρωπιστική καταστροφή των προσφύγων. Ξεφεύγει επίσης και η αντίστοιχη δυνατότητα για την κατάρρευση του ελληνικού κράτους όπως προκύπτει ζοφερή μέσα (και) από όλα αυτά: μιλάμε πλέον για καταστροφή, μεγάλο μέρος της οποίας οφείλεται στη διαβόητη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. Και κάπου εδώ είναι που αρχίζει, επιπλέον, η τραγική ειρωνεία:

«Η προσέγγιση του Δουβλίνου δεν λειτουργεί πλέον» διαπίστωσε… προχθές η Αγκελα Μέρκελ, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι εννοεί: δηλαδή, τι είναι εκείνο που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο ΙΙ που καταστρέφει συστηματικά επί τόσα χρόνια, την Ελλάδα πριν η τραγωδία των Σύρων προσφύγων χτυπήσει πια την πόρτα της Ευρώπης.

Όμως, εκείνο που η Μέρκελ διαπίστωσε μέσα σε λίγες ημέρες από τη στιγμή που το πρόβλημα χτύπησε τη δική της πόρτα στη Γερμανίας, δεν το είχε δει ως «ευρωπαία» επί τόσα χρόνια ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ιταλία. Τότε, το Δουβλίνο ΙΙ, ήταν μια χαρά!

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι κυβερνώντες την Ελλάδα, επίσης επί τόσα χρόνια, δεν τόλμησαν ούτε να ψελλίσουν στη Μέρκελ ή σε όποιο ισχυρό κράτος της Ε.Ε. ότι αυτή η Συνθήκη καταστρέφει την Ελλάδα – πώς να το κάνουν; Με τι ανάστημα; Κι όμως, το κόστος αυτής της υπόθεσης για τη χώρα υπήρξε πολλαπλό και απροσμέτρητο με αρνητική επίδραση σε όλες τις πτυχές της ζωής: από τα δημοσιονομικά μέχρι τη δημοκρατία.

Κι όταν επισημάνθηκε, ουκ ολίγες φορές, σε δικούς μας πολιτικούς που είχαν την ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια ότι έχουν ακόμα και το δικαίωμα να προχωρήσουν σε μονομερή άρνηση εφαρμογής της Συνθήκης, όπως ακριβώς έκανε τώρα η Γερμανία, η απάντηση ήταν πάντοτε η γνωστή και από άλλα θέματα υπεκφυγή: μα η Ευρώπη έχει διαδικασίες, δεν αλλάζουν έτσι αυτά, δεν γίνονται… Από τη Μέρκελ όμως έγιναν. Και έγιναν σε λίγες ώρες, χωρίς να ρωτήσει κανέναν – και βεβαίως από τη σκοπιά της πολύ καλά έκανε.

Η ανείπωτη τραγωδία αυτών των ανθρώπων την οποία η Δύση, Ευρώπη και Αμερική, ξεκίνησαν ως ηθικοί αυτουργοί, αρχίζει να στοιχειώνει την Ευρώπη – και πολύ ορθώς, τέτοια που έχει καταντήσει.

Θα έπρεπε όμως να στοιχειώσει πρώτα τους Ελληνες πολιτικούς που, επί τόσες δεκαετίες, κρύφτηκαν πίσω από μία άθλια Συνθήκη η οποία έβλαπτε την Ελλάδα από το πρώτο λεπτό που την υιοθέτησε η κυβέρνηση Σημίτη. Την έβλαψε όσο ελάχιστα πράγματα τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Και, τώρα, αντί να απολογούνται εκείνοι που μας κατέστρεψαν βάζοντας την υπογραφή τους σε αυτό το απαράδεκτο από κάθε άποψη κείμενο το οποίο συνειδητά έκανε το κακό που έκανε στην Ελλάδα προκειμένου να κρατήσει το πρόβλημα μακριά από τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης, μιλάνε κιόλας, προσφέροντας νουθεσίες…

Στην Ευρώπη πάντως, που τόσο αυθαίρετα και υπερφίαλα μιλούν εξ ονόματός της, θα είχαν απλώς εξαφανιστεί αν είχαν προκαλέσει τέτοιου μεγέθους καταστροφή στις χώρες τους – και να ήταν μόνον αυτή: όλη η τραγωδία που ζει σήμερα αυτός ο τόπος εκείνον τον καιρό στήθηκε με τον επίπλαστο πλούτο να κυνηγά τον κόσμο στους δρόμους να δανειστεί και με την κυβέρνηση να επικροτεί και να ενθαρρύνει το κακό. Τότε έγινε η καταστροφή...

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Tου Φετουλάχ Γκιουλέν

Όταν μια ομάδα ανθρώπων που αυτοαποκαλείται Ισλαμικό Kράτος, γνωστό και ως ISIS, συνεχίζει να παράγει βία στην Μέση Ανατολή, οι μουσουλμάνοι οφείλουν να αναμετρηθούν με την ολοκληρωτική ιδεολογία που διέπει αυτή και άλλες τρομοκρατικές ομάδες. Κάθε τρομοκρατική ενέργεια στο όνομα του Ισλάμ έχει βαθιά επίδραση σε όλους τους μουσουλμάνους και ενισχύει τις παρανοήσεις για τα πιστεύω τους.

Δεν είναι δίκαιο να κατηγορούμε το Ισλάμ για όλες τις βίαιες ενέργειες. Επομένως οι πιστοί πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να αποτρέψουν τις μεταστάσεις αυτού του καρκινώματος στις κοινωνίες μας. Εάν δεν το κάνουμε, θα είμαστε εξίσου υπεύθυνοι για την άσχημη εικόνα της πίστης μας.

Πρώτον, πρέπει να καταδικάσουμε κάθε μορφής βία και να μην θυματοποιούμαστε. Το ότι έχουμε υποφέρει δεν αποτελεί δικαιολογία για να προσφέγουμε στην τρομοκρατία ή να μην την καταδικάζουμε. Οι τρομοκράτες διαπράττουν σοβαρές αμαρτίες στο όνομα του Ισλάμ: αυτό προκύπτει διαβάζοντας το κοράνι και τη ζωή του Προφήτη Μοχάμεντ. Οι βασικές αρχές των πηγών αυτών _ που μελετώνται εδώ και αιώνες από ιεροδιδάσκαλους οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην μελέτη _ απορρίπτουν κάθε ισχυρισμό των τρομοκρατών.

Δεύτερον, είναι σημαντικό να προωθήσουμε μια ολιστική κατανόηση του Ισλάμ καθώς γίνεται κατάχρηση της ελαστικότητας που το χαρακτηρίζει για να χωράει όλους τους πιστούς από διάφορα περιβάλλοντα. Ωστόσο οι βασικές αρχές του Ισλάμ δεν επιδέχονται ερμηνείες. Μια τέτοια αρχή είναι πως όταν κάποιος παίρνει τη ζωή ενός αθώου διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας (Κοράνι 5:32) Ακόμα και σε άμυνα σε καιρό πολέμου η βία κατά των αμάχων, ιδίως γυναικών, παιδιών και κληρικών, απαγορεύεται ρητά από τη διδασκαλία του Προφήτη.

Πρέπει να αναδείξουμε αυτές τις αρετές προσφέροντας αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους που επιζητούν την ειρήνη στον κόσμο. Δεδομένης της ανθρώπινης ψυχολογίας και της δυναμικής των ειδήσεων, είναι προφανές πως οι μετριοπαθείς φωνές επισκιάζονται από τις ακραίες. Αλλά αντί να κατηγορούμε τα μέσα ενημέρωσης, πρέπει να βρούμε καινοτόμους τρόμους για να ακουστεί η φωνή μας.

Τρίτον, οι μουσουλμάνοι πρέπει να προωθήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα _ αξιοπρέπεια, ζωή και ελευθερία. Αυτές είναι οι πιο σημαντικές αρχές στον ισλαμικό κόσμο και κανένα άτομο, ούτε πολιτικός ούτε θρησκευτικός ηγέτης, δεν έχει το δικαίωμα να τις καταπατά. Η πίστη μας σέβεται τη διαφορετικότητα _ πολιτιστική, κοινωνική, θρησκευτική και πολιτική. Ο Θεός θεωρεί ότι το να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο είναι ο κύριος στόχος της διαφορετικότητας (Κοράνι 49:13). Πρέπει να σεβόμαστε τον κάθε άνθρωπο ως δημιούργημα του Θεού (Κοράνι 17:70)

Τέταρτον, οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να παρέχουν εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε κάθε μέλος της κοινωνίας τους. Οι κυβερνήσεις στον μουσουλμανικό κόσμο πρέπει να προωθήσουν τις δημοκρατικές αξίες μέσω της εκπαίδευσης. Γι' αυτό το κίνημα Χισμέτ έχει ιδρύσει περισσότερα από 1.000 σχολεία, εκπαιδευτικά κέντρα, ινστιτούτα διαλόγου σε 150 και πλέον χώρες.

Πέμπτον, είναι εξαιρετικής σημασίας η παροχή θρησκευτικής εκπαίδευσης στους μουσουλμάνους, αφού έτσι στερούνται οι εξτρεμιστές ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν κατά κόρον για να διαδώσουν τις διαστρεβλωμένες ιδεολογίες τους. Όταν καταπατάται η θρησκευτική ελευθερία, όπως συμβαίνει επί δεκαετίες σε τμήματα του μουσουλμανικού κόσμου, η πίστη καλλιεργείται μέσα σε σκιές και ερμηνεύεται κατά το δοκούν από ανθρώπους που δεν έχουν τα προσόντα να την ερμηνεύσουν αλλά και από διάφορα ακραία στοιχεία.

Εν κατακλείδι, είναι επιτακτικό να υποστηρίζουν οι μουσουλμάνοι τα ίσα δικαιώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν ευκαιρίες και να απελευθερωθούν από τις κοινωνικές πιέσεις που τους στερούν την ισότητα. Οι μουσουλμάνοι έχουν ένα μεγάλο παράδειγμα, την Αϊσά, σύζυγο του Προφήτη Μουχάμμεντ, μια εξαιρετικά μορφωμένη λόγια, δασκάλα και εξέχουσα αρχηγική γυναικεία φυσιογνωμία της εποχής της.

Η τρομοκρατία είναι ένα πολυδιάστατο πρόβλημα, και οι λύσεις που θα προταθούν πρέπει να λάβουν υπόψη την πολιτική, οικονομική, κοινωνική και θρησκευτική διαστρωμάτωση. Οι προσεγγίσεις που επικεντρώνουν το πρόβλημα στη θρησκεία προξενούν μεγάλο κακό στη νεολαία, που αντιμετωπίζει πλείστους κινδύνους, αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι οι μουσουλμάνοι είναι τα κύρια θύματα της τρομοκρατίας _ κυριολεκτικά και συμβολικά _ και ότι πράγματι μπορούν να βοηθήσουν στην περιθωριοποίηση των τρομοκρατών και να αποτρέψουν τη στρατολόγηση νέων μελών. Γι' αυτό οι κυβερνήσεις πρέπει να αποφεύγουν δηλώσεις και πράξεις που οδηγούν στην αποξένωση των μουσουλμάνων.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές δεν έχουν θρησκεία. Θα είναι πάντα άνθρωποι που χειραγωγούν τα ιερά κείμενα. Όπως οι Χριστιανοί δεν ενθαρρύνουν την καύση του Κορανίου ή τις πράξεις της Κου Κλουξ Κλαν και οι βουδιστές καταδικάζουν τη βία ενάντια στους μουσουλμάνους Ροχίνγκια, έτσι και οι μουσουλμάνοι δεν ενθαρρύνουν πράξεις βίας.

Ιστορικά οι μουσουλμάνοι έχουν συμβάλει σημαντικά στην άνθηση του ανθρώπινου πολιτισμού. Η μεγαλύτερη συμβολή μας πραγματοποιήθηκε σε εποχές όπου η πίστη προωθούσε τον αμοιβαίο σεβασμό, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Μπορεί να μοιάζει δύσκολο να αποκατασταθεί η αμαυρωμένη εικόνα του Ισλάμ, όμως οι μουσουλμάνοι μπορούν να γίνουν φάροι ειρήνης και γαλήνης στις κοινωνίες τους.

* Ο κ. Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ιεροκήρυκας του Ισλάμ και ιδρυτής του τουρκικού κινήματος Χισμέτ
Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράφει ο Γιώργος Ιεροδιάκονος

Πάει και το δημοψήφισμαααα! Όλα τα μετρήσανε, όλα τα σταθμίσανε, στο τέλος πάλι την κάτσανε την βάρκα μ’ αυτούς τους ανυπότακτους τους Έλληνες. Δεν πα να κατέβασαν Θεούς και δαίμονες για να τους κατατρομοκρατήσουν. Τον χαβά τους αυτοί. Ούτε καν το «κόμμα του λαού» δεν άκουσαν. Πήγαν και έριξαν «ΟΧΙ» οι αθεόφοβοι. Ρε μανία που την έχουν με τα Όχι! Διαβολεμένη ράτσα... Χιλιάδες χρόνια ιστορίας, κολλημένοι στην άρνηση. Άντε τώρα να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

Τι να κάνουν, τι να κάνουν, σκέφτηκαν τις εκλογές. Εκεί τουλάχιστον τους ελέγχεις με τα κομματικά μαντριά. Τι διάολο; Πέντε κόμματα, σου λέει, έχουμε δικά μας. Τι δικά μας; Κατάδικα μας! Τύφλα να ‘χουν οι κατάδικοι. Μπροστά στους δικούς μας λωποδύτες, ωχριούν ακόμα και οι βαρυποινίτες. Άσε που έχουμε και τους τηλεορασόπληκους, που ψηφίζουν ότι τους λέει η TV.

Θυμάμαι τις προάλλες, παραμονές εκλογών ήταν -ή μήπως Παρασκευή;- δεν θυμάμαι ακριβώς, ήμουν στο φαρμακείο μιας φίλης και …κλαίγαμε τη μοίρα μας. Και νάσου ξαφνικά ένας πελάτης. Κοιταχτήκαμε ξαφνιασμένοι! Υπάρχουν ακόμα πελάτες; Γέρος, κατάγερος, γύρω στα 90 και βάλε, με έντονη τη μυρουδιά της πτωμαΐνης.

- Viagra, προστάζει επιτακτικά.

Η φίλη μου η φαρμακοποιός τον παρατήρησε ευγενικά:

- Ξέρετε, κύριε, χρειάζεστε συνταγή γιατρού σε τέτοια ηλικία.

- Τι λες κυρά μου; Και πὠς θα ψηφίσω εγώ αύριο;

Αχ Ελλάδα αθάνατη! Χώρα των υπέργηρων παιδόφιλων, που πηδάνε τα …εγγόνια τους πάνω στην κάλπη. Αλλά, να μου πεις, και ανάποδα να ψήφιζε, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα έβγαινε; Και τι καταλάβαμε εμείς που ψηφίσαμε «ΟΧΙ»; Αφού όλα είναι θέμα …ερμηνείας. Εξαρτάται από το σημείο της στίξεως. Άλλο πράγμα το «Όχι μνημόνιο» κι άλλο να βάλεις τελεία μετά το «όχι». Η έννοια αντιστρέφεται αυτομάτως σε «Όχι. Μνημόνιο!». Όπως το «Φωνή βοώντος. (τελεία) Εν τή ερήμω ετοιμάσατε τήν οδόν τού Κυρίου» της Π.Δ., που μεταφέρθηκε στη Κ.Δ. ως «Φωνή βοώντος εν τή ερήμω», αλλάζοντας εντελώς το νόημα. Αυτό έκανε και ο Τσίπρας. Πήγε και κότσαρε, ο πούστης, μια τελειάρα να! Τελεία στη ζωή μας, τελεία στη χώρα μας, τελεία σε όλα. Τελεία και παύλο! Τον Παύλο τον έκανε και υπουργό. Ο υπουργός με τις offshore!

Α, και μια και μιλάμε για τον Παύλο, τι απέγιναν ρε παιδιά αυτοί οι «Καμένοι Έλληνες»; Σχίστηκε το σακουλάκι και χύθηκαν όλα τα ζουμιά στο πάτωμα; Κακήν κακώς φεύγουν οι ψηφοφόροι. Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τέσσερεις έμειναν όλοι κι όλοι. Και οι τέσσερεις στα …τέσσερα! Παρέα με τον Μπουμπούκο. Θυμάσαι, Πανούλη, τι του έλεγες του Σπυρίδωνα-Άδωνη στη βουλή; «Στα τέσσερα εσείς. Στα τέσσερα!». Την δοκίμασες κι εσύ αυτή την στάση και σου καλάρεσε ε; Μπαγασάκο! Αμ πώς να το κάνουμε; Στάση ζωής ο δοσιλογισμός στο σινάφι σου…

Κοίτα πως τα ‘φερε η μοίρα. Που λέει ο λόγος δηλαδή. Διότι δεν είναι θέμα μοίρας και ριζικού αυτό που ζούμε. Είναι το, μέχρι την ρίζα, διεφθαρμένο πολικό μας σύστημα (το πιο διεφθαρμένο σ’ ολόκληρο τον πλανήτη). Πέντε κόμματα σε ένα. Σαν το σαμπουάν. Σύριζα, Ν.Δ., Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛ. ΠΑΣΟΚ, βάλε και τον Λάκη τον Λεβέντη (Θα τον βγάλουνε. Τι λέτε; Δεν θα τον βγάλουνε;). Κι άσε το ΚΚΕ να περιμένει την …«βασιλεία των ουρανών επί της Γης».

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Καμία σχέση! Πάει, φαλίρισε η μητρική εταιρία στη Ρωσία και έμεινε η εδώ αντιπροσωπία καθήμενη στο μεσαίο δάκτυλο. Τι να σου κάνουν κι αυτοί οι κακομοίρηδες; Πέρασαν στην αντίπερα όχθη για να επιβιώσουν. Πέμπτη φάλαγγα! Την θυμάστε την 5η φάλαγγα; Τι να πει κανείς για δαύτους; Απροκάλυπτοι ακόμα και στο δημοψήφισμα. Τα αδύνατα δυνατά κάνανε οι αθεόφοβοι, προκειμένου να αφαιρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από το ΟΧΙ. Τι διάολο; Όλοι τους «ΝΑΙ» θέλανε;

Ρε τι σου κάνει ένα 61%! Χέστηκαν όλοι απάνω τους. Και πάνω στην απελπισιά τους, άρχισαν να καίνε μία προς μία όλες τις εφεδρίες τους. Ακόμα και τον Κουτσούμπα έβαλαν να δηλώνει πως το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα. Κατά τα άλλα, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο!

Τι συμβαίνει εδώ πέρα; Απλά τα «μεγάλα αφεντικά», κατατρομαγμένα από το υπερήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού, έδωσαν εντολή στους υποτακτικούς τους να σπείρουν απελπισία και παραίτηση, με το μήνυμα ότι όλοι ίδιοι είμαστε.

Την ίδια εντολή πήρε και ο έτερος «αντιμνημονιακός» (ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής), που έσπευσε άρον-άρον να δηλώσει πως δεν μπορούμε να πάμε σε εθνικό νόμισμα, επειδή η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή. Για την Ελλάδα, λέει, υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους.

Τι λες βρε Καραγκιόζη; Εσύ δεν ήσουν εκείνος που μας τα έπρηζες τόσο καιρό ότι την παραγωγή μας την κατέστρεψε το ευρώ και η Ε.Ε.; Ο παραλογισμός στο άκρον άωτον! Το ευρώ μας καταστρέφει την εθνική μας παραγωγή, αλλά δεν φεύγουμε από το ευρώ, επειδή δεν έχουμε εθνική παραγωγή, την οποία όμως την καταστρέφει το ευρώ. Είναι όπως η κότα και το αυγό. Ποιος έκανε ποιο; Τι να πεις; Πιάστο αυγό και κούρευτο! Γι’ αυτό λες και οι χρυσαυγουλάδες κουρεύονται σύριζα; Βέβαια! Για τον ίδιο λόγο που και ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Haircut, που λένε και οι οικονομολόγοι.

Ευτυχώς όμως που έχουμε και την ΛΑ.Ε. Αυτοί θα μας σώσουν! Τι; Δεν με πιστεύεις; Απαράμιλλη συνέπεια! Συνέπεια λόγου και πράξης. Βέβαια! Δεν ψηφίζουν μέχρι στιγμής μνημόνια, αλλά στήριζαν την κυβέρνηση που ψηφίζει μνημόνια, όμως δεν την έριχναν, για να συνεχίσει ακάθεκτη να ψηφίζει μνημόνια. Εκείνοι όμως, συνεπέστατοι! Όπως και κατά την προηγούμενη περίοδο, πριν τα «σπάσουν» με τον ΣΥΡΙΖΑ (με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός λίστας και, μη έχοντας πλέον άλλη επιλογή, έφτιαξαν την ΛΑ.Ε.).

Θυμάστε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου; «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως».

Πλήρως και εγκαίρως, κ. Λαφαζάνη, ε; Γι’ αυτό και έβαλες κι εσύ φαρδιά-πλατειά τη τζίφρα σου στην κατάπτυστη εκείνη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που λεηλάτησε τα αποθεματικά του Δημοσίου (ΟΤΑ, νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, κλπ); Για να πληρωθούν οι πιστωτές πλήρως και εγκαίρως; Άντε τώρα κι εσύ στη γωνίτσα σου, στον αναγκαίο σου ρόλο. Θέατρο η πολιτική σκηνή στο Ελλαδιστάν. Μια κακόγουστη φαρσοκωμωδία...

Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει θέμα. Μετά τις εκλογές, ως δια μαγείας, όλοι Αυτοί θα ενωθούν για το «καλό» της πατρίδας, βεβαίως, για να μας «σώσουν» για άλλη μια φορά, βεβαίως-βεβαίως, εφαρμόζοντας το πιο σκληρό μνημόνιο. Εκείνο που θα καταστρέψει ολοκληρωτικά τη χώρα μας. Εκτός βέβαια από το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή, που θα συνεχίσουν κι εκείνοι τον «αναγκαίο» τους ρόλο. Ένα παιχνίδι είναι όλο κι όλο. Δεν πα να πεθαίνουν οι Έλληνες; «Τα παιδία παίζει» (Αττική σύνταξη). Όπως και το «οι γέροι πεινάει» (Σύνταξη ΙΚΑ).

Άστα και χέστα, φίλε μου. Στημένο το ‘χουν το παιχνίδι οι γαμιόληδες! Όχι οι δικοί μας. Ποιος γαμεί ψηλά καπέλα; Για σφαλιάρες είναι όλοι αυτοί. Για τους άλλους σου μιλάω. Για εκείνους που κινούν τα νήματα έξωθεν. Εκείνοι διέταξαν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος (ασχέτως αν την «πάτησαν» με το απρόσμενο ΟΧΙ), εκείνοι και τις πρόωρες εκλογές, εκείνοι και την σύνθεση της αυριανής συγκυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι πως το σύνολο των κομμάτων της βουλής, τουλάχιστον σε ηγετικό επίπεδο, έχουν από καιρό εξαγοραστεί. Διότι, πώς να το κάνουμε, όπως έλεγε και ο Καλογήρου στην γνωστή ταινία: «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!». Για τα μεσαία και κατώτερα στελέχη και τους πολιτευτές, δεν τίθεται θέμα. Έτσι κι αλλιώς, σκερβελέδες από κούνια οι περισσότεροι. Παράσιτα της κοινωνίας! Κι ύστερα σου λέει πως δεν υπάχουν βρυκόλακες. Μωρέ υπάρχουν και παραϋπάρχουν... Και δεν αναφέρομαι μόνο στον γνωστό απέθαντο της Κρήτης. Είναι πολλοί από δαύτους, π’ ανάθεμά τους. Χιλιάδες! Τους θρέφουν οι κομματικοί μηχανισμοί, απ’ άκρου σ’ άκρου της επικράτιας. Ζουν ανάμεσά μας, που λέει κι ο Λιακό...

Και για να είναι απόλυτα καλυμμένοι οι πιστωτές, εξαγόρασαν και την Singular Logic, η οποία, με σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα συγκέντρωσης, επεξεργασίας και παρουσίασης στα ΜΜΕ των αποτελεσμάτων των εκλογών. Χειρότεροι κι από μπανανία! Πού ακούστηκε ευνομούμενο κράτος να αναθέτει την καταμέτρηση των ψήφων σε ιδιωτική εταιρία; Και μάλιστα σε εταιρία που ελέγχεται από τα τσουτσέκια των αποικιοκρατών;

Τελικά αρχίζω κι εγώ να ενστερνίζομαι εκείνο το «απολιτίκ» σύνθημα των πλατειών: «να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή». Ε ναι λοιπόν! Όταν στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, το ΟΧΙ 3.5 εκατομμυρίων ανθρώπων μετατρέπεται σε ΝΑΙ από 251 εξωνημένους Βουλευτές, τότε φωτιά και μπούλμπερη! Αν και προσωπικά δεν μου φταίει σε τίποτα το κτήριο. Το περιεχόμενό του είναι που με τρομάζει. Το κτήριο θα μπορούσαμε, ίσως, να το εντάξουμε στο ΤΑΥΠΕΔ. Αλλά και πάλι, ποιος θα το αγοράσει; Οι Γερμανοί; Όχι δα! Τι να το κάνουν;. Αφού έτσι κι αλλιώς το ελέγχουν απόλυτα. Άλλο πράγμα τους ενδιαφέρει. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον περιβάλλοντα χώρο. Ή μάλλον, η περιβάλλουσα χώρα...

Α, παρεμπίπτοντος, θα είμαι κι εγώ υποψήφιος σ’ αυτές τις εκλογές, με το ΕΠΑΜ. Αν τελικά βγω κι εγώ βουλευτής, μη διστάσετε στιγμή. Κάψτε με κι εμένα μαζί τους!

Για να παραφράσουμε και τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ:

Αν δεν καώ εγώ,
αν δεν καείς εσύ,
αν δεν καούμε εμείς,
πώς θέλεις να καεί
το μπουρδέλο η βουλή;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου