Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

10 Μαρ 2013


Πύρινο κήρυγμα εναντίον της τρόικας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα εκφώνησε το πρωί της Κυριακής στον Αη Γιώργη των Ανωγείων ο παπα-Ανδρέας, στο μνημόσυνο του Νταρολευτέρη. 

Ο παπά-Ανδρέας Κεφαλογιάννης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΔΝΤ και της Ε.Ε. καλώντας το λαό να αντισταθεί απέναντι σε αυτούς, που όπως είπε, «πίνουν το αίμα του λαού με φόρους και χαράτσια».

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και να τιμωρηθούν για την τεράστια φτώχεια, την ατελείωτη εξαθλίωση, τα 2 εκατομμύρια άνεργους, τους χιλιάδες άστεγους, τις χιλιάδες των πολιτών που περιμένουν στα συσσίτια και για τις 3.500 αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα.»

Ολόκληρο το κήρυγμα έχει ως εξής:

«Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,

Στους κατοχικούς καιρούς που ζούμε, οφείλουμε να μη μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά να αντιστεκόμαστε κάθε ώρα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή. O εχθρός παραμονεύει παντού…


Η πατρίδα μας είναι ουσιαστικά και κυριολεκτικά στα νύχια των ξένων τρωκτικών πίνοντας το αίμα του λαού με φόρους, χαράτσια, και κατασχέσεις.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη τους επόμενους μήνες, αν δεν αναλάβουμε πρωτοβουλίες, αν δεν αποφασίσουμε να ξεσηκωθούμε ενάντια στους νέο-κατακτητές που επέστρεψαν και πάλι σε τούτον εδώ τον τόπο μετά από 70 χρόνια.

Ο Ναζισμός, αδέλφια, είναι εδώ. Μπορεί αυτή τη φορά να μην κρατάει όπλα με σφαίρες, όμως, τα «όπλα» που χρησιμοποιεί για να μας πολεμά είναι το ίδιο εξοντωτικά και επικίνδυνα με εκείνα της Πρώτης Κατοχής.

Βήμα-βήμα εξελίσσεται το μαύρο σχέδιο του Βερολίνου σε βάρος της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού νότου. Στην αρχή μας έκοψαν λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις και δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε.

Στη συνέχεια μας έκοψαν και μας ξανάκοψαν πάλι τους μισθούς και τις συντάξεις, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη φορολογία στα ύψη και πάλι η αντίδραση μας δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Τώρα μας απειλούν ότι θα μας πάρουν τα σπίτια, την περιουσία και ό,τι έχει απομείνει και θα μας οδηγήσουν στη φυλακή. Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Θα αρπάζουν την ίδια μας τη ζωή και μεις απλά θα παρακολουθούμε το έργο; Θα μας αφανίσουν και μεις θα βλέπουμε το σήριαλ στα δελτία των 8, από τους καναπέδες μας;

Όχι, βέβαια! Θα βγούμε μπροστά, θα ξεσηκωθούμε, θα συγκρουστούμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο με όλους αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν τους σύγχρονους δούλους, τις σύγχρονες γαλέρες. Έχω ξαναπεί από αυτό εδώ το βήμα και θα το επαναλάβω: Δεν πρέπει να χαριστούμε σε κανένα, σε κανέναν που βάζει την υπογραφή του στο ξεπούλημα της πατρίδας. «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» όπως είχε πει ο Γέρος!

Και χωρίς να είμαστε ειδικοί επί των νομικών, κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει και η έρευνα για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο στόμα του λύκου που λέγεται ΔΝΤ. Και βέβαια κάποιοι πρέπει να πληρώσουν, κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν για το κατάντημα της χώρας. Κάποιοι πρέπει να οδηγηθούν σε ένα νέο Γουδί. Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν για την τεράστια φτώχεια, την ατελείωτη εξαθλίωση, τα 2 εκατομμύρια άνεργους, τους χιλιάδες άστεγους, τις χιλιάδες των πολιτών που περιμένουν στα συσσίτια για τις 3.500 αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα.

Μόλις προχθές βιώσαμε ένα ακόμα τραγικό περιστατικό στη Λάρισα όπου δυο φοιτητές πέθαναν από τις αναθυμιάσεις γιατί άναψαν μαγκάλι, γιατί δεν είχαν να αγοράσουν πετρέλαιο, γιατί πλέον η τιμή του είναι απαγορευτική για το λαό. Γι΄ αυτούς του δυο θανάτους ποιος θα πληρώσει; Ποιος θα τιμωρηθεί; Ποιος και τι θα πει στους γονείς τους που τα έστειλαν να μάθουν γράμματα στη Λάρισα και τους τα γύρισαν πίσω νεκρά; Και γι΄ αυτό όπως και για όλα τα άλλα εγκλήματα που συμβαίνουν καθημερινά στην Ελλάδα κάποιοι πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, κι αν η δικαιοσύνη δεν μπορεί να το κάνει τότε υπάρχει και η λαϊκή οργή και η λαϊκή δίκη.

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, στην Ελλάδα σήμερα εφαρμόζεται η πλέον ακραία εκδοχή του ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ, εμείς είμαστε το πειραματόζωο, για το τι ακριβώς θέλουν να εφαρμόσουν στη συνέχεια σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. Έχουμε όμως, την ιστορική ευθύνη να τους εμποδίσουμε και θα τους εμποδίσουμε.

Το δρόμο για το πώς θα τους σταματήσουμε τον έδειξε η πράξη του ανθρώπου που σήμερα τιμούμε, του αείμνηστου Νταρολευτέρη και βέβαια όλων των συναγωνιστών του που πήραν μέρος στη Μάχη στο Σφακάκι. Ο κατακτητής όπως έδειξαν και απέδειξαν δεν θέλει χάδια, θέλει μπάλα. Κι ο Νταρολευτέρης μαζί με τους άλλους ηρωικούς συντρόφους του έστειλαν τότε ξεκάθαρο μήνυμα στους ΝΑΖΙ, ΟΤΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

Το Σφακάκι, η Δαμάστα, το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων, η Αντίσταση των Κρητικών στην ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΧΗ μας δείχνει ποιο μονοπάτι πρέπει να ακολουθήσουμε για να μπορέσουν αύριο μεθαύριο τα παιδιά μας να είναι λεύτερα και όχι ΔΟΥΛΟΙ. Αν δεν τον κάνουμε θα είμαστε άξιοι της μοίρα μας…

Θα ήθελα από αυτό το βήμα να ανακοινώσω ότι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κάθε χρόνο στις 7 Αυγούστου ημέρα που έγινε η Μάχη στο Σφακάκι, θα πραγματοποιεί μνημόσυνο τιμώντας τους ήρωες αγωνιστές του Σφακακίου ως ένα ελάχιστο φόρο σε αληθινούς και αγνούς πατριώτες.

Αιωνία τους η μνήμη. ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Καλή σας ημέρα και ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ».


Πηγή: Άνω Γη 


Περιεχόμενα.
1. Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου.
2. Ξένες κλίκες, εγχώριοι πραιτοριανοί και το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα.
3. Το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα και η άμεση ανάγκη οι έλληνες να γίνουν οι εντολείς της διακυβέρνησης.
4. Διέξοδος: Μετάβαση με άριστους στο τιμόνι – Συντακτική Συνέλευση.
5. Το άμεσο έργο μιας άξιας μεταβατικής διακυβέρνησης: διάσωση και διασφάλιση της κοινωνίας και της οικονομίας. 
6. Το περιεχόμενο μιας διαπραγμάτευσης με τους τρίτους.
7. Τα «καλά πλην εγκλωβισμένα παιδιά»  των κομμάτων

1.     Βυθιζόμαστε μέσα σε μια δίνη θανάτου

Ακούοντας πρόσφατα μια ανερυθρίαστη-αδιάντροπη ομολογία βουλευτή ότι «η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές της» και γι’ αυτό ενώ δεν το επιθυμούσε ψήφισε το μνημόνιο, σκέφτηκα να γράψω το παρόν. Στο μυαλό όλων των Ελλήνων, ακριβώς, εμπεδώνεται πλέον μια τραγική αλήθεια: Τους αρπάζουν τον μόχθο τους, τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους, το νερό τους, τις επιχειρήσεις τους, τα σπίτια τους και το μέλλον των επόμενων γενεών διαγράφεται ζοφερό. Το δε δειλό ή εκβιαζόμενο πολιτικό προσωπικό μετατρέπεται σε πραιτοριανούς τρίτων.
Οι Έλληνες επί μακρό μόχθησαν για να είναι σήμερα η Ελλάδα μια πλούσια χώρα. Μετανάστες, ναυτικοί, ξενιτεμένοι επιστήμονες, γεωργοί, εργάτες, νοικοκυραίοι και επιχειρηματίες κάθε είδους επί δεκαετίες με μόχθο και κόπο έκτισαν σπίτια, υποδομές, επιχειρήσεις και Ένοπλες Δυνάμεις που προασπίζουν την ελευθερία τους. Τα κεκτημένα συρρικνώνονται ραγδαία και σύντομα θα εκμηδενιστούν. Η Ελλάδα βυθίζεται μέσα σε μια οικονομική, πολιτική, κοινωνική και διπλωματική δίνης θανάτου. Στην δε καλή «Βαλκανική γειτονιά μας» –διατύπωση του συρμού ασπόνδυλων οργανικών διανοουμένων της ξενοκρατίας την δεκαετία του 1990–, στα καρναβάλια ντυμένοι κανίβαλοι παρελαύνουν με σεντούκια πάνω στα οποία γράφεται «Ελλάδα: Επιτέλους πέθανε».     
Μπορεί οι Έλληνες πολίτες να έκαναν λάθος με το να εμπιστευτούν κάποιους λαοπλάνους κομματάρχες της ξενοκρατίας –κατά κανόνα λόγω αφέλειας και κατ’ εξαίρεση λόγω σύμπραξης με το φαύλο κομματικό πελατειακό σύστημα– αλλά η κλίμακα της καταστροφής που συντελείται είναι εκτός αναλογιών και γι’ αυτό η Ελληνική κοινωνία δεν φέρει ευθύνη. Εν τέλει, ποιο σύγχρονο κράτος δεν είναι ατελές; Δεν είμαστε ουτοπιστές: Η ιδεατή πολιτεία ακόμη δεν υπήρξε και μάλλον ποτέ δεν θα υπάρξει. Ο προσανατολισμός και η φορά κίνησης προς δημοκρατία και ελευθερία ενδιαφέρει και γι’ αυτό μιλάμε. Είναι κατεπείγον λοιπόν το κράτος να τεθεί υπό τον έλεγχο των εντολέων Ελλήνων πολιτών.

Ακόμη και οικονομικά νήπια γνωρίζουν τα αίτια της δεινής θέσης των  Ελλήνων και μερικών ακόμη κοινωνιών. Εντοπίζονται πρωτίστως στο έλλειμμα της ευρωπαϊκής και ευρύτερα διακρατικής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης, την δημιουργία μια επικράτειας ανεξέλεγκτης εγκληματικής ιδιωτείας στον διεθνικό κόσμο, την διάβρωση των κρατικών εξουσιών από αυτούς τους ιδιώτες και την μετατροπή της ΕΕ σε μια δυναστική τεχνόσφαιρα στερούμενη και την παραμικρή πολιτική νομιμοποίηση.
Εξάλλου, μια ανεύθυνη κραυγή «ο Τιτανικός βυθίζεται» σε συνδυασμό με ελλειμματική εθνική διακυβέρνηση αρκούν για να παρθούν χρηματοοικονομικές αποφάσεις σε όλο τον πλανήτη που προκαλούν χρέη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων σε μια χώρα. Μερικοί λένε –λέτε να είναι φήμες;– ότι αυτοί οι θηριώδεις διεθνικοί αλήτες είχαν και εγχώρια βύσματα και ότι η συμφορά που μας βρήκε μεθοδεύτηκε.
Σε αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας –ναι, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι και μας επαναφέρουν στην προ-προπολιτική βαρβαρική εποχή– προσθέστε και τα δικά μας εμπορικά ελλείμματα που είναι τα εμπορικά πλεονάσματα των Βόρειων ισχυρών μελών της ΕΕ λόγω εγκληματικής ΟΝΕ. Ή μήπως και για αυτά φταίει ο εργαζόμενος πολίτης ή ο ανυποψίαστος επιχειρηματίας ο οποίος θεωρεί ως δεδομένο ότι τη πολιτεία μεριμνά να του διασφαλίζει ανταγωνιστικότητά και ευνοϊκό εξωτερικό περιβάλλον οικονομικής δραστηριότητας!
Αποτελεί ύβρη εάν κανείς ισχυριστεί ότι για την κρίση φταίνε οι συνήθεις επενδυτικές δραστηριότητες των ελλήνων πολιτών ή άλλων πολιτών του Ευρωπαϊκού νότου που δοκιμάζονται σκληρά. Μπορεί βέβαια να συνέβαλαν και πρακτικές διαφθοράς. Όμως, κάποια ξένα μεγαθήρια όπως η Ζήμενς είναι που διέφθειρε πολιτικά πρόσωπα, κάποια κράτη χρημάτισαν για υποβρύχια που έγερναν  και κάποιοι ευρωπαίοι γραφειοκράτες συνηγόρησαν με το μαγείρεμα των ελληνικών στατιστικών –γνωστή πρακτική στην Ευρώπη– για να «επιτευχθεί» το άλμα στο κενό της ΟΝΕ. Ποιοι πολιτικοί του ξενοκρατικού συστήματος, επίσης, έφτιαξαν αεριτζίδικα νέα τζάκια των ληστών της λίστας Λαγκάρτ (και των πολλών άλλων λιστών-ληστών που δεν ξέρουμε), και ποιοι ευνοούν αυτές τις άνομες, παράνομες και καταχρηστικές κερδοσκοπικές δραστηριότητες; Μήπως ο μικροεπιχειρηματίας και ο τίμιος εργάτης ή ο μισθωτός που κτίζει ένα σπίτι;        

2.     Ξένες κλίκες, εγχώριοι πραιτοριανοί και το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα

Αντί όμως μιας ορθολογικής πορείας εξυγίανσης οι εγχώριοι και ξένοι δράστες της συμφοράς υποκριτικά και προσχηματικά αποδίδουν συλλογική ευθύνη στους πολίτες. Έτσι, πάνω από τα κεφάλια μας απλώνεται ο πιο αδίστακτος, στυγνός και εξεζητημένα γενοκτονικός φασισμός της πρόσφατης ιστορίας. Μας κλέβουν, μας ληστεύουν και οι ίδιοι υποκριτικά βρίζουν τα θύματά τους ως κλέφτες.           
Μια απρόκλητη ξενόφερτη «τρόικα» απλώνει τα πλοκάμια της παντού χωρίς κανείς να ξέρει ποιος την καθοδηγεί: Οι υπηρεσίες των ηγεμονικών κρατών και ποιων; Η κοινωνικά ανεξέλεγκτη και πολιτικά ανεύθυνη κλίκα της τεχνόσφαιρας των Βρυξελλών; Η θηριώδης ιδιωτεία των διεθνικών χρηματοοικονομικών κερδοσκόπων; Εγκληματικά στοιχεία του διεθνικού υποκόσμου; Ποιοι τέλος πάντων κινούν τα νήματα, ποιοι ωφελούνται και ποιοι είναι αυτοί που έχουν το «δικαίωμα» να αρπάξουν την χώρα μας.
            Οι ίδιοι περίπου εγχώριοι δράστες ενός κλειστού ξενοκρατικού κομματικού πελατειακού κυκλώματος που επί δεκαετίες λεηλατούσαν την χώρα μετατρέπονται τελικά σε πρόθυμους πραιτοριανούς που υπηρετούν αδίστακτα την δεύτερη και μεγαλύτερη λεηλασία της Ελλάδας από ξένα αρπακτικά. Έτσι, ενώ δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις εμφυλίου πολέμου επειδή η ελληνική κοινωνία διακρίνεται από μια μοναδική συνοχή, οι ξένοι και οι ντόπιοι πραιτοριανοί μας εξωθούν –ελέω και κάποιων προβοκατόρων ή πρακτόρων– σε εμφύλιες συγκρούσεις που θα προκύψουν εάν η κοινωνική καταστολή μετατραπεί σε κοινωνική εξέγερση.
Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι η οδοιπορία ενός κυβερνητικού θιάσου στην Άγκυρα την στιγμή που η Τουρκία εισβάλλει αρπακτικά στον θαλάσσιο χώρο μας, απειλεί καθημερινά, κατέχει το ένα τρίτο της Κύπρου, ασχημονεί στην Θράκη και εντείνει κάθε είδους ηγεμονικές και αναθεωρητικές αξιώσεις. Κατευνάζοντας στις διεθνείς σχέσεις σημαίνει: Καλώ τον αντίπαλο να μου επιτεθεί.

3.     Το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα και η άμεση ανάγκη οι έλληνες να γίνουν οι εντολείς της διακυβέρνησης

Επιχειρείται το τέλειο μεταμοντέρνο έγκλημα: Λεηλασία της Ελλάδας, κατάργηση της δημοκρατίας, καταστροφή της οικονομίας, εξευτελιστική εκποίηση του ιδιωτικού και δημόσιου πλούτου συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων και των οικιών των νοικοκυριών, αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πόρων, εξώθηση των Ελλήνων σε εμφύλιο και προετοιμασία του εδάφους για εκμετάλλευση της αδυναμίας μας με επιθέσεις εχθρικών κρατών. Το νεοελληνικό εθνοκράτος κινδυνεύει να εκμηδενιστεί ολοσχερώς. Μπροστά στην καταστροφή που επέρχεται, το 1922, η χούντα και το 1974 θα αποτελούν δυσάρεστα πλην συγκριτικά μικρά και ασήμαντα ιστορικά γεγονότα. 
Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να αφήσουν τους εαυτούς τους να διολισθήσουν άλλο στην κατάθλιψη, την εξουθένωση, την εγκατάλειψη των δικαιωμάτων τους, την εκμηδένιση της δημοκρατίας τους και την καταστολή της ελευθερίας τους. Σύμφωνα και με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος το νεοελληνικός κράτος θα πρέπει να περιέλθει υπό τον έλεγχο των εντολέων ελλήνων πολιτών.
            Σήμερα, καμιά παλαιοκομματική παράταξη δεν είναι σε θέση να διακυβερνήσει την Ελλάδα. Πρέπει να καταναγκαστούν ειρηνικά να αποχωρήσουν από το προσκήνιο πριν είναι πολύ αργά. Τον ειρηνικό τρόπο δεν τον ξέρουμε αλλά πρέπει να είναι αναίμακτος. Η μετάβαση πρέπει να διασφαλίζει την εθνική ασφάλεια, την δημόσια τάξη κατά προβοκατόρων, την διαχείριση της οικονομίας και –τέσσερα χρόνια μετά την εγκληματική εξαγγελία της επικείμενης «βύθισης του Τιτανικού»– επιτέλους κάποιος να διαπραγματευτεί εξ ονόματος των Ελλήνων.
Εν τέλει, είναι αντί-αισθητικό και ανορθολογικό να κάθεται στο σβέρκο μας το ίδιο πολιτικό προσωπικό που μας οδήγησε στο χείλος της αβύσσου. Καθημερινά φτύνουν πάνω στην έννοια Δημοκρατία. Εκλέχθηκαν εν μέσω πολιτικών εκβιασμών, νομοθετούν ερήμην της κοινωνίας και εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, καταστρατήγησαν κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και στο πεδίο της εθνικής επιβίωσης πέρασαν κόκκινες γραμμές. Τα τρία τελευταία χρόνια έγιναν πειθήνιοι υποτελείς μιας ξενόφερτης τεχνόσφαιρας που κατάργησε την λαϊκή κυριαρχία. Τους υποχρεώνουν να ψηφίζουν χιλιάδες σελίδες νόμων που δεν διαβάζουν, δέχονται να δένουν την ελληνική κοινωνία χειροπόδαρα χωρίς έλεος, σέρνονται μπροστά στους τεχνοκράτες παίρνοντας μέτρα που οι ίδιοι (οι τεχνοκράτες) ομολογούν ότι είναι λάθος και σαδιστικά σκόπιμα κάνουν λάθος διαγνώσεις της κατάστασης για να διαιωνίσουν την καταστροφική εξουσία τους και για να εξουθενώσουν την κοινωνία μέχρι πτώσεως. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η φασιστική απόδοση συλλογικών ευθυνών των θυτών κατά τον θυμάτων. Έτσι εκτελούνται οι μεταμοντέρνες γενοκτονίες.

4.     Διέξοδος: Μετάβαση με άριστους στο τιμόνι – Συντακτική Συνέλευση

Η διέξοδος είναι εφικτή. Χωρίς υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες αναφέρουμε τα αυτονόητα.
Πρώτον, η εντολέας κοινωνία επιβάλλει ένα ειρηνικό δημοκρατικό εξαναγκασμό να αποχωρήσουν οι φαύλοι, οι υπάλληλοι των ξένων και οι εγχώριοι μεταπράτες-τεχνοκράτες. Εάν χρειαστεί όλοι οι πολίτες κάθονται στις πλατείες μέχρι νεοτέρας μέχρι τα μέλη του φαυλοκρατικού παλαιοκομματισμού να πάνε σπίτια τους.
Δεύτερον, οι Ένοπλες Δυνάμεις πιστές στην Υψηλή αποστολή προάσπισης της συλλογικής ελευθερίας των ελλήνων βελτιστοποιούν και μεγιστοποιούν τους όποιους συντελεστές ισχύος διαθέτουμε και με ακλόνητη ετοιμότητα αφοσιώνονται στην προάσπιση της εθνικής επικράτειας κατά κάθε έξωθεν απειλής. Το κόστος κατά όποιου σκεφτεί να μας βλάψει πρέπει να είναι συντριπτικά και ανελέητα υψηλό. Γνωρίζουμε ότι ακόμη μπορούμε να επιβάλουμε ένα τέτοιο κόστος.
Τρίτον, οι δυνάμεις εσωτερικής τάξης και ασφάλειας: Είναι δικά μας παιδιά που υπηρετούν τις δυνάμεις εσωτερικής τάξης προστατεύουν αποτελεσματικά την κοινωνία κατά προβοκατόρων που πάντοτε εκμεταλλεύονται τέτοιες στιγμές. Αυτονόητα θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θέλουν να αγγίξουν ούτε μια τρίχα ελλήνων πολιτών οι οποίοι συμπεριφέρονται ειρηνικά και με τους οποίους θα πρέπει να αγκαλιάζονται και όχι να συγκρούονται. Κάθε εξάλλου διαταγή να κτυπηθούν άοπλοι ειρηνικά συμπεριφερόμενοι πολίτες είναι παράνομη, ανήθικη και αντί-πατριωτική.
Τέταρτον, ως πασίδηλο κοινωνικό αίτημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναθέτει άμεσα την (μεταβατική) διακυβέρνηση της χώρας σε «δέκα» αδιάφθορους και ικανούς Έλληνες. Εάν δεν βρούμε δέκα ικανούς και αδιάφθορους έλληνες εκτός του φαύλου παλαιοκομματικού συστήματος θα πάθουμε ότι μας αξίζει. Η εντολή ρητή και ξεκάθαρη, σχεδόν μηδενικού σκοπού: Να επιχειρήσουν να σώσουν των χώρα, να αναθερμάνουν την οικονομία και να διεξάγουν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους τρίτους.
Πέμπτον, δημιουργείται μια Συντακτική Συνέλευση για Συνταγματική αναθεώρηση από την οποία θα απουσιάζουν οι γνωστοί επιστημονικά μεταμφιεσμένοι κομματάνθρωποι. Το νέο Σύνταγμα να τεθεί σε δημοψήφισμα σε έξη μήνες ή το πολύ σε ένα χρόνο. Κύριοι σκοποί της μεταρρύθμισης θα πρέπει να είναι, μεταξύ άλλων:
α) Εμπράγματη απόδοση της εξουσίας στους εντολείς πολίτες με ευρηματικές προσεγγίσεις της ημέτερης μακραίωνης δημοκρατικής παράδοσης που θα δημιουργούν αδιάλειπτη φορά κίνησης προς δημοκρατική αποκέντρωση σε συνδυασμό με κεντρικό οικονομικό σχεδιασμό.
β) Άμεση Δημοκρατία στο επίπεδο του Ανώτατου Άρχοντα του οποίου οι αρμοδιότητες –ιδιαίτερα στα μακροοικονομικά και στα στρατηγικά– θα διευρυνθούν με πρόβλεψη 1) δυνατότητας ανάκλησης και 2) συνταγματικό περιορισμό για θητεία ενός έτους.
γ) Δημιουργία νομοθετικής εθνοσυνέλευσης θητείας ενός έτους η οποία θα ορίζει την εκτελεστική εξουσία, θεσμού του οποίου τα ανακλητά μέλη εκλέγονται όχι στην βάση κλικών-κομμάτων ή απαρχαιωμένων ιδεολογιών αλλά στην βάση τοπικής, περιφερειακής και εθνικής αριστείας.
δ) Στην βάση των ημέτερων δημοκρατικών παραδόσεων, δημιουργία δυνατοτήτων διαρκών ευρηματικών κοινωνικοπολιτικών ελέγχων και εξισορροπήσεων της εξουσίας σε οποιοδήποτε επίπεδο και εάν ασκείται.
ε) Συνταγματική ρήτρα που θα καθιστά την διαφθορά εσχάτη προδοσία με ποινές ισόβιας κάθειρξης.
στ) Δημιουργία Συνταγματικών προϋποθέσεων ούτως ώστε οι κρατικοί λειτουργοί να γνωρίζουν ότι είναι εντολοδόχοι των πολιτών.
ζ) Συνταγματική ρήτρα που να απαγορεύει έξοδα περισσότερα από τα έσοδα.     

5.     Το άμεσο έργο μιας άξιας μεταβατικής διακυβέρνησης: Διασφάλιση και διάσωση της κοινωνίας και της οικονομίας

Πέμπτον, μια άξια μεταβατική διακυβέρνηση με την οποία θα συμπράξουμε όλοι μας και η οποία θα μεριμνήσει να αυτοσυντηρηθούμε υποχρεωτικά θα κινηθεί στην βάση των εξής αρχών προσανατολισμών και προσεγγίσεων:
α) Εφεξής δεν δανειζόμαστε και «ξοδεύουμε ότι παράγουμε». Ούτε ευρώ περισσότερο. Έτσι μόνο θα ενισχύσουμε την διαπραγματευτική μας θέση,
β) Με άμεσο νόμο διασφαλίζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά κατά ντόπιων και εγχώριων τρωκτικών,
γ) Οι τράπεζες που εισέπραξαν δεκάδες δισεκατομμύρια. Γι’ αυτό τίθενται υπό δημόσιο έλεγχο. Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πληρώνουν δόσεις μόνο όσο μπορούν. Σε κάθε περίπτωση μέχρι νεοτέρας δεν χάνουν οτιδήποτε. Υπό τις περιστάσεις τίποτα δεν εκποιείται, κανείς δεν απειλείται.
δ) Οι εγγυήσεις προς τους πολίτες στο όνομα της ελευθερίας τους, της δημοκρατίας τους, της ασφάλειάς τους και του μέλλοντος των νέων μας συνοδεύονται από απαίτηση να ζήσουν λιτά για λίγους μήνες ή όσο χρειαστεί.
ε) Δεν θα λείψει στους πολίτες οτιδήποτε παρά μόνο αχρείαστες πολυτέλειες. Αποτελεί προσβολή κατά της νοημοσύνης μας να λέγεται ότι θα κοπούν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα φάρμακα. Τα κλεμμένα των κερδοσκόπων είναι που πρέπει να κοπούν. Με επιστράτευση όλων των δεξιοτήτων μας μπορούμε να διασφαλίσουμε το ελάχιστο διαβίωσης των πολιτών, τους συνταξιούχους, το ιερό μας Εθνικό Σύστημα Υγείας και την λειτουργία του κράτους.
στ) Αναζητούμε με «κανόνια και πυραύλους» όλες τις «λίστες των ληστών» που λεηλάτησαν την χώρα και τους ζητούμε να φέρουν τα χρήματά μας!! πίσω για να φορολογηθούν.
ζ) Όποιος δεν το πράξει με νόμο δημεύονται όλα τα περιουσιακά του στοιχεία και τίθενται υπό δημόσιο-κοινωνικό έλεγχο.
η) Με προειδοποιητικό νόμο καθίσταται σαφές σε αυτούς τους «ληστές των λιστών» ότι να μην νομίσουν ότι θα καταστραφεί η Ελλάδα και θα επαναφέρουν τα κονδύλια για να κατεξουσιάσουν ξανά τους Έλληνες. Ποτέ δεν θέλουμε τα κλεμμένα τους και θα τιμωρηθούν με την πρώτη ευκαιρία.
θ) Με νόμο ορίζεται ότι κανένας έλληνας δεν περνά το κατώφλι της εξαθλίωσης και όλοι μαζί μονιασμένοι θα αναπτύξουμε την οικονομία προς δημιουργικούς τομείς με ότι έχουμε.
ι) Καθιστούμε άμεσα την Ελλάδα επενδυτικό παράδεισο ξένων επενδύσεων. Όχι όμως με εκποίηση του δημόσιου πλούτου μας, της πολιτισμικής και φυσικής μας κληρονομιάς (νήσοι, νησίδες και βραχονησίδες). Με τον σωστό τρόπο, με σωστούς επιχειρηματίες (υπάρχουν πάμπολλοι, πανέτοιμοι και όχι κατ’ ανάγκη στην Εσπερία).
κ) Δρομολογούμε άμεσα με όποιο τρόπο το επιτυγχάνει την κατά το συντομότερο δυνατό εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων πλουτοπαραγωγικών μας πόρων.

6.     Το περιεχόμενο μιας διαπραγμάτευση με τους τρίτους

Έκτον, αφού είναι λογικό να πούμε ότι μπορούμε να επιβιώσουμε με το να καταναλώνουμε ότι παράγουμε –θα είναι ντροπή εάν πούμε το αντίθετο μιας και το τίμημα είναι η ελευθερία μας, η δημοκρατία μας και το μέλλον των παιδιών μας– λέμε σε όλους τους ξένους ότι όλα είναι υπό διαπραγμάτευση:
α) η Ελλάδα αρνείται –και μεθοδεύει να την μιμηθούν και άλλα κράτη-μέλη– να γίνει το θύμα των ελλειμμάτων της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης ή βορά των ανεξέλεγκτων θηρίων του διεθνικού κόσμου. Από το ευρώ βέβαια δεν φεύγουμε! Το ζήτημα ήταν να μην είχε διαπραχτεί το έγκλημα της απροετοίμαστης ένταξής μας στο ΟΝΕ. Τώρα δεν πρέπει να τους  κάνουμε την χάρη να φύγουμε. Στους καθημερινούς εκβιασμούς αντιτάσσουμε πως δεχόμαστε μια δίκαιη συντεταγμένη οικονομική διασφάλισή μας (πχ ολική διαγραφή των άδικων χρεών), οπότε ευχαρίστως αποχαιρετούμε το ευρώ.
            β) Επιστρατεύονται όλα τα ταλέντα των κρατικών λειτουργών και όλων των μελών του έθνους οπουδήποτε και εάν βρίσκονται για να συγκροτηθούν άμεσα στέρεα και ακλόνητα νομικά, πολιτικά και ηθικά επιχειρήματα,
            γ) Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αποδεχόμαστε τις οφειλές μας για χρέη που είναι θεμιτά. Αρνούμαστε όμως τα καταχρηστικά ή τα οφειλόμενα σε λάθη άλλων, ιδιαίτερα τα καταχρηστικά κέρδη των άλλων λόγω δημιουργίας της τερατώδους κατασκευής της ΟΝΕ (όποιος ξέρει γιατί δημιουργήθηκε, φρίττει).
            δ) Ετοιμαζόμαστε άμεσα και πυρετωδώς για μια σκληρή διεθνή νομική, ηθική, πολιτική και επικοινωνιακή μάχη υπεράσπισης μιας ακλόνητης θέσης: η θυματοποίηση των Ελλήνων (ή πολιτών άλλων κοινωνιών) απορρίπτεται. «Στα τσακίδια» άνομες και καταχρηστικές κανονιστικές ρυθμίσεις οποιουδήποτε είδους. Ότι βλάπτει τον άνθρωπο είναι παράνομο, καταχρηστικό και εγκληματικό.
            ε) Στα κάτι κοράκια του διεθνούς εγκληματικού χρηματοοικονομικού περίγυρου λέμε ότι εάν όπως ακούεται σκοπεύουν να αγοράσουν «κόκκινα δάνεια» για να κερδοσκοπήσουν ισχύει το εξής: 1) δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ και 2) δεν θα βρίσκονται στην εξουσία στην Ελλάδα εγχώριοι πραιτοριανοί για να εκτελέσουν τις εγκληματικές, παράνομες και ανήθικες εκποιήσεις του πλούτου των ελλήνων πολιτών. Κανένας νόμος δεν το δικαιολογεί και εάν υπάρχουν τέτοιοι εγκληματικοί νόμοι καταργούνται άμεσα. Οποιοσδήποτε δήθεν «νόμος» ή δήθεν «δίκαιο» επιβάλλει εξαθλίωση και εξόντωση μιας κοινωνίας απορρίπτεται και σε κάθε περίπτωση οι έλληνες τον απορρίπτουν και παλεύουν μέχρι νεοτέρας για να καταδείξουν ότι αυτό είναι σωστό και ορθολογιστικό.
            ε) Με σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις γινόμαστε σημαιοφόροι μιας υπεύθυνης και συντεταγμένης μεταρρύθμισης της ΕΕ που θα προϋποθέτει, μεταξύ άλλων: 1) Συντεταγμένη κατάργηση της τερατώδους ΟΝΕ και επιστροφή στην νομισματική και δημοσιονομική ευελιξία και τις ισόρροπες εμπορικές συναλλαγές με ρήτρες και διασφαλίσεις. 2) Εμπέδωση των διακυβερνητικών θεσμών ως εντολέων των εντολοδόχων υπερεθνικών θεσμών (οι τεχνοκράτες δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή ανεξάρτητη εξουσία – τα αντι-αισθητικά πρόσωπα της τρόικα να εξαφανιστούν). 3) Καθολική καθιέρωση της ομοφωνίας στην λήψη των αποφάσεων της ΕΕ καθότι μεταξύ κυρίαρχων κρατών αυτό μόνο είναι δημοκρατία. 4) Διασφάλιση με κάθε τρόπο του αντί-ηγεμονικού χαρακτήρα της ΕΕ. 5) Πρόταξη ως έσχατου θεσφάτου ότι τίποτα και ποτέ δεν αποφασίζεται που δυνατό να βλάψει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Πολλοί θα συνηγορήσουν και εάν δεν πλειοψηφήσουν τότε εξ αντικειμένου η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έκλεισε τον κύκλο της.

Για την αντι-αισθητική, φασιστική και καταχρηστική εκβιαστική προπαγάνδα  όταν υπογράφονταν τα μνημόνια («δεν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και δεν θα έχουμε φάρμακα») υπενθυμίζουμε ότι αυτή την στιγμή στην Ελλάδα η πραγματικότητα είναι η εξής: α) Πολλά εκατομμύρια είναι άνεργοι, β) εκτός από αυτές που έβαλαν λουκέτο, καμιά βασικά επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει, γ) υπάρχει μεγάλο έλλειμμα φαρμάκων σε κρίσιμους τομείς της υγείας και δ) οι μισθοί και οι συντάξεις συρρικνώθηκαν σε βαθμό που απλά οι έλληνες πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που δυναστικά επιβάλλονται καθημερινά.
Οι πολίτες είναι σε απελπισία και απόγνωση. Η πιο πάνω συντεταγμένη διέξοδος που προβλέπει μεταβατική διακυβέρνηση, Συνταγματική μεταρρύθμιση, ορθολογιστικές διαπραγματεύσεις με τους τρίτους και διασφάλιση των Ελλήνων πολιτών είναι η μόνη που αρμόζει σε μια κοινωνία τα μέλη της οποίας δεν έχασαν ακόμη το ένστικτο αυτοσυντήρησης. Μια κοινωνία που διαφυλάττει πάση θυσία την δημοκρατία της και μια κοινωνία τα μέλη της οποίας είναι έτοιμα να επιδείξουν αυτοθυσία για την ελευθερία τους. Όλα πλήττονται θανάσιμα και οι έλληνες πολίτες θα πρέπει να γίνουν εντολείς της τύχης τους.

7.     Τα «καλά πλην εγκλωβισμένα παιδιά»  των κομμάτων

Τέλος, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν υποστηρίζουμε ότι όσοι αναμείχθηκαν με την πολιτική ή συμμετείχαν στο κομματικό σύστημα είναι ένοχοι και δράστες. Όσοι εντός των παρατάξεων του σάπιου παλαιοκομματικού συστήματος είναι αδιάφθοροι και κατανοούν την κρισιμότητα των περιστάσεων να το αποδείξουν με το να υποστηρίξουν μια υπερκομματική σωτήρια μετάβαση για να διασωθεί η οικονομία, να ανασυνταχθούν οι δυνάμεις μας και να ανασυγκροτηθεί το πολιτικό σύστημα σε δημοκρατική βάση σύμφωνα με τις πολιτικές μας παραδόσεις.           Mερικοί άνθρωποι φορούν μόνο μαύρα...

Γιατί δεν δέχονται την είσοδο στην ευθεία και ποτέ δεν θα απαρνηθούν τη δύναμη που πηγάζει από τους κύκλους...

Γιατί ονειρεύτηκαν λευκά πανιά να ανεμίζουν σε ταράτσες κόντρα στον άνεμο.

Γιατί μάθανε να αγαπούν τα όχι και να μην εξαγοράζουν τα ναι.

Γιατί όπου ξάπλωσαν, άφησαν, εκτός από τον ιδρώτα του οργασμού τους, κάτι από το λίγο της ψυχή τους.

Γιατί ζήσανε μέσα σε άδεια μεσημέρια, αχανή δωμάτια και αλήθειες που τσακίζουν.

Γιατί ένας χειμώνας δεν τους φτάνει για όσα κάθε ξημέρωμα φοβούνται να θυμούνται.

Γιατί καβαλήσανε μια καταιγίδα και έκαναν τσουλήθρα πάνω σε ουράνια τόξα.

Γιατί πίστεψαν σε έναν άλλο θεό που δεν έχει ανάγκη από κεφαλαία γράμματα στο όνομά του.

Γιατί κάθε φορά που είπαν "σε χρειάζομαι", έχασαν.

Γιατί η ηθική και η ανηθικότητά τους δεν έπαψαν ποτέ να αγκαλιάζονται σε μια ασταμάτητη ερωτική πάλη.

Γιατί γεννήθηκαν λάθος ή γιατί ο κόσμος λάθεψε όταν βρέθηκαν ανάμεσά του.

Γιατί η ζωή τους δεν πουλήθηκε στα καροτσάκια, κι ο θανατός τους δεν κρεμάστηκε στα περίπτερα.

Γιατί δραπευτεύουν σαν νερό, καμιά φορά και σαν "σωπαίνω".

Γιατί ποτέ δεν έπαψαν να ψάχνουν την μυστική ζούγκλα των αστεροειδών μέσα στο κεφάλι τους. 

Γιατί όταν γεμίζει το φεγγάρι, το δίνουν μπάλα ασημένια στα παιδιά της γειτονιάς να το κάνουν παιχνίδι στις αλάνες και αστράφτει η νύχτα.
Συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο σχεδιάζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί ότι πρέπει να προσκληθεί σύντομα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και αυτό δεν είναι άσχετο με το θέμα του φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.  

Μια συνάντηση Αναστασιάδη-Ομπάμα θεωρεί επωφελή και η Λευκωσία, λόγω της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης και της επιρροής, που θα μπορούσε να ασκήσει η Ουάσιγκτον στο ΔΝΤ.

Πριν από την συνάντηση των δύο προέδρων ενδέχεται να γίνει συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, κκ Κασουλίδη και Κέρι. Εξάλλου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Άγκυρα επεξεργάζεται φόρμουλα για απευθείας πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου (Ερτζιάν) με εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι δεν εκπληρώθηκε η δέσμευση της ΕΕ προς τους Τουρκοκύπριους για «απευθείας εμπόριο» και γι΄ αυτό πρέπει να εξεταστεί η φόρμουλα για απευθείας πτήσεις, την οποία αποσυνδέει με δική της κίνηση για επιστροφή στους Ελληνοκυπρίους της κλειστής περιοχής στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου, αξιωματούχοι του ΟΗΕ και Βρετανοί διπλωμάτες φαίνεται να κινούνται, αντί της επανέναρξης, λόγω της οικονομικής κρίσης, άμεσα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, στην λογική προώθησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης(ΜΟΕ).

Ως κατ΄ εξοχήν ΜΟΕ, σε περίπτωση μη επανέναρξης των συνομιλιών, θα είναι ένας συμβιβασμός στην εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων. Με την αιτιολογία ότι και οι δύο πλευρές έχουν ανάγκη από χρήματα, θα μπορούσαν, όπως σκέφτονται ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ και Βρετανοί διπλωμάτες οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων:

1. Να καταλήξουν σε συμφωνία για αναλογική διανομή των εσόδων από το φυσικό αέριο.

2. Αν γίνει συμφωνία επωφελής και για τις δύο κοινότητες, πέραν του χρηματικού οφέλους, υπερκεράζονται και οι τουρκικές αντιδράσεις και παράλληλα η Τουρκία ενισχύεται γεωστρατηγικά, αφού μειώνονται οι παρεμβάσεις τρίτων στο χώρο (π.χ. Ισραήλ).

3. H μεταφορά του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας θεωρείται από τους εμπνευστές της πρότασης το κατ΄ εξοχήν ΜΟΕ και πιθανόν ο καταλύτης για λύση Κυπριακού.

4. Στα οφέλη της ελληνοκυπριακής πλευράς θα συμπεριληφθεί και η μεταφορά νερού από την Τουρκία.

ΑΠΕ-ΜΠΕΣχόλιο ιστολογίου:

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην πρώτη προεδρική του θητεία, ο Ομπάμα είχε δηλώσει σε δημοσιογράφο ότι δεν ξέρει πού πέφτει η Κύπρος στον χάρτη. Κατά πρώτο λόγο, ο Ομπάμα είναι γνωστός στους δημοσιογραφικούς κύκλους των ΗΠΑ με το παρατσούκλι "αρχιψευταράς". Και κατά δεύτερο λόγο, τότε δεν είχαν ακόμα τρυπήσει τον βυθό της Μεγαλονήσου τα τρυπάνια της Noble Energy. Λέτε τώρα να έμαθε πού πέφτει η Κύπρος;


Η απόσταση «Καραμανλικών» και «Σαμαρικών» μεγαλώνει και ο Τσίπρας δηλώνει έτοιμος να ψαρέψει ψήφους από τη λαϊκή Δεξιά...
Ο Τειρεσίας σχολιάζει τη σημειολογία της πρόσφατης εκδήλωσης προς τιμήν του Κ.Καραμανλή

Ας δούμε λίγο ψύχραιμα την ομιλία Τσίπρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την Τετάρτη στο Μέγαρο Μουσικής. Με την ωριμότητα που μπορεί να διασφαλίσει η απόσταση του χρόνου. Κι ας καταλήξουμε σε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα. Πέραν αυτών της πρώτης ανάγνωσης.

'Οπως, για παράδειγμα, εκείνο που υποστηρίζει ότι «οι διαχωριστικές γραμμές έπεσαν» και ότι «τα πάθη του παρελθόντος εξαλείφθηκαν». Αυτά είναι για εθνικές εορτές και επετείους. Τα ουσιώδη είναι άλλα.

Όπως: Για πρώτη φορά έγινε τόσο πανηγυρικά ξεκάθαρο ότι η Αριστερά είναι σε θέση να «ψαρέψει» ψήφους από τη Δεξιά. Και μάλιστα από τη λεγόμενη «βαθιά/λαϊκή Δεξιά». Ή τουλάχιστον, έτσι να νομίζει. Αλλά κι αυτό, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα ήταν καθόλου ευκόλως εννοούμενο.

Για πρώτη φορά επίσης έγινε τόσο πανηγυρικά ξεκάθαρο ότι η απόσταση που χωρίζει τη θεώρηση των πραγμάτων από τους «καραμανλικούς», σε σχέση με τους νυν «προεδρικούς» της ΝΔ, είναι τόσο μεγάλη. Πολύ μεγαλύτερη από τις πέντε θέσεις που χώριζαν τον Κώστα Καραμανλή, το νεώτερο, από τον Αντώνη Σαμαρά.

Και μόνο το γεγονός ότι εκ δεξιών του πρώην πρωθυπουργού καθόταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αντί του «ομόσταυλου» νυν πρωθυπουργού, λέει πολλά και αφήνει να εννοηθούν περισσότερα. Για να μην ...θυμηθεί κανείς ότι πιο κοντά στον κ. Καραμανλή κάθονταν ο πρόεδρος της αριστερής ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, απ ό,τι ο δεξιός κ. Σαμαράς.

Για πρώτη φορά επίσης έγινε τόσο ξεκάθαρο το πόσο αμήχανος αισθάνεται ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, όταν βρίσκεται μεταξύ των εκπροσώπων του «βαθέως κόμματος». Ο πρωθυπουργός μίλησε περισσότερο με τη σύζυγο του, παρά με οποιονδήποτε άλλο εκείνο το δύσκολο -για όλους- βράδυ στο Μέγαρο.

Το οποίο, θυμηθείτε το. Αποτέλεσε καμπή, ενδεχομένως ιστορική για την επόμενη μέρα της ΝΔ...


Πηγή: Βόρεια


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

«Μειώστε τους μισθούς για να επενδύσουμε - Κατώτατο όριο στα 300 ευρώ για ανέργους νέους ζήτησαν 11 πολυεθνικές από τον Κ. Χατζηδάκη», ήταν ο τίτλος σχετικού ρεπορτάζ του προχτεσινού «Βήματος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης οι πολυεθνικές ζήτησαν να πάει ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων στα 300 ευρώ ή ακόμα και στα 250 ευρώ.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι πολυεθνικές θεωρούν ότι η Ελλάδα θα γίνει «φιλικότερη προς τις επενδύσεις». Και τότε, όταν ο μισθός πάει στα 250 - 300 ευρώ, οι πολυεθνικές, όπως διαβεβαίωσαν την κυβέρνηση, θα είναι έτοιμες να συμβάλουν τόσο στη... σωτηρία της χώρας όσο και στην... καταπολέμηση της ανεργίας.

Πώς θα το κάνουν αυτό; Μα σπεύδοντας να προσλάβουν στη δούλεψή τους δούλους (συγγνώμη: εργαζόμενους εννοούσαμε)...

Μια από τις εταιρείες που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση με τον υπουργό εξέδωσε ανακοίνωση (η «Barilla») διατυπώνοντας τον ισχυρισμό ότι ο δικός της εκπρόσωπος δεν έθεσε θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά που δεν μπορούν να διαψεύσουν οι συγκεκριμένες πολυεθνικές, που σύμφωνα με το «Βήμα» ζητούν κατώτατο μισθό στην Ελλάδα στα επίπεδα της Βουλγαρίας, είναι τα στοιχεία που ακολουθούν.

Στοιχεία που πιστοποιούν ότι η κρίση για το λαό που την πληρώνει ισοδυναμεί με εξαθλίωση, ενώ γι' αυτούς που την προκαλούν σημαίνει «ευκαιρία» για... «επενδύσεις». Στοιχεία βγαλμένα, τελικά, από τον ιερό κανόνα του καπιταλισμού: Τον κανόνα που λέει ότι το κεφάλαιο αναπαράγει τα κέρδη του πατώντας επί πτωμάτων.

Ιδού, λοιπόν, ποια είναι τα... «αναξιοπαθούντα» μονοπώλια που ζητούν να πέσει ο κατώτατος μισθός κάτω κι από τα 300 ευρώ:

«Αθηναϊκή Ζυθοποιία»: Τα καθαρά της κέρδη την περίοδο 2008 - 2011 ανήλθαν στα 232 εκατ. ευρώ. Μόνο το 2011 τα κέρδη της ήταν 49 εκατ. ευρώ.

«Barilla»: Τα καθαρά κέρδη της στην Ελλάδα την περίοδο 2009 - 2012 έφτασαν στα 15 εκατ. ευρώ.

«Bic»: Τα καθαρά της κέρδη την περίοδο 2009 - 2011 ξεπέρασαν τα 36 εκατ. ευρώ.

«Unilever»: Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν παγκοσμίως την περίοδο 2010 - 2011 στα 8,5 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα τα μεικτά της κέρδη το διάστημα 2008 - 2011 έφτασαν στα 1,1 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη της τη διετία 2010 - 2011 ανήλθαν στα 17 εκατ. ευρώ.

«Nestle»: Τα καθαρά της κέρδη στην Ελλάδα το 2011 υπερτριπλασιάστηκαν συγκριτικά με το 2010. Συνολικά τη διετία αυτή ανήλθαν στα 24 εκατ. ευρώ. Παγκοσμίως και μόνο το 2010 τα κέρδη της εταιρείας έφτασαν στα 32 δισ. ελβετικά φράγκα.

«Kraft»: Σε διεθνές επίπεδο τα κέρδη της εταιρείας την περίοδο 2009 - 2010 ξεπέρασαν τα 87 δισ. δολάρια. Στην Ελλάδα τα καθαρά της κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 12 εκατ. ευρώ.

«Friesland Campina - NOYNOY»: Είναι η πρώτη στην κατάταξη του κλάδου εμπορίας τροφίμων εταιρεία στην Ελλάδα με βάση τον κύκλο εργασιών. Οι πωλήσεις της το 2011 ανήλθαν στα 318 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 7,66% έναντι του 2010.

«Henkel»: Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν παγκοσμίως τη διετία 2010 - 2011 στα 2,5 δισ. ευρώ. Μόνο στο τρίτο τρίμηνο του 2012 αύξησε τα καθαρά κέρδη της κατά 30,3% (από 314 εκατ. ευρώ σε 409 εκατ. ευρώ), ενώ οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 4,294 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

«Philip Morris»: Η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία του κόσμου. Τα καθαρά της κέρδη το διάστηκα 2009 - 2011 ξεπέρασαν τα 20 δισ. δολάρια.

«SCA Hygiene Products»: Τα μεικτά κέρδη της εταιρείας τη διετία 2010 - 2011 ανήλθαν στα 33 εκατ. ευρώ.

Μεσολόγγι - Nαύπακτος 

Σε απεργία πείνας κατεβαίνει ο δήμαρχος Μεσολογγίου κατά του σχεδίου «Αθηνά»του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο να παραμείνει ισχυρό και αυτόνομο το ΤΕΙ Μεσολογγίου, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Αφού ύψωσαν μαύρες σημαίες στα δημοτικά κτίρια οι κάτοικοι προχώρησαν σήμερα σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού μαζί με τους κατοίκους της Ναυπάκτου.

Φοιτητές και τοπικοί φορείς που διαμαρτύρονται κατά του σχεδίου «Αθηνά» έχουν κλείσει από τις 11 το πρωί τον δρόμο στο ύψος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, προκειμένου τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από το δρόμο του ιδρύματος και να βλέπουν οι περαστικοί «ποια είναι η περιουσία που θέλει η πολιτεία να ξεπουλήσει».

Τη Δευτέρα ο δήμαρχος θα προχωρήσει σε απεργία πείνας στο Μουσείο-Πινακοθήκη, στην κεντρική πλατεία της πόλης και κάλεσε όποιον άλλον θέλει να συμμετέχει σε αυτή την κίνηση.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, ο δήμαρχος πρότεινε ακόμη να μην υπάρξει συμμετοχή του δήμου και των φορέων στις γιορτές της 25ης Μαρτίου και στη θέση τους να υπάρχει το πανό διαμαρτυρίας, ενώ στις γιορτές Εξόδου δεν θα προσκληθεί κανένας πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας.

Τέλος, όπως αναφέρει το aixmi-news.gr θα κληθούν οι Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση εξαιτίας του σχεδίου «Αθηνά», σε διαφορετική περίπτωση θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι.

Κρήτη

Με στάση πληρωμών σε εφορία, ΔΕΗ και τράπεζες απαντούν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας στο σχέδιο "Αθηνά" ως αντίδραση στο κλείσμο του ΤΕΙ που προβλέπει το σχέδιο Αθηνά αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν στο νοσοκομείο της πόλης.

Στην κατάληψη και το κλείσιμο της Εφορίας στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου από αύριο Δευτέρα θα προχωρήσουν κάτοικοι της Ιεράπετρας σύμφωνα με την απόφαση της ανοιχτή συνέλευσης της Επιτροπής Αγώνα της πόλης, με την οποία εκφράζεται η αγωνία τους για τις εξαιρετικά αρνητικές -όπως τις χαρακτηρίζουν- εξελίξεις που αφορούν το ΤΕΙ και το νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Ακόμη σύμφωνα με την ίδια απόφαση θα προχωρήσουν, «έμπρακτα πια, σε στάση πληρωμών (εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ, κλπ) ώστε να στείλουμε στο κράτος το μήνυμα ότι πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς εμάς και τον τόπο μας αν θέλει να εισπράττει από εμάς» όπως υποστηρίζουν.

Επίσης αναφέρουν ότι θα στηρίξουν αποφασιστικά το Παγκρήτιο Φοιτητικού Συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Ηράκλειο, με κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης και όλου του νομού και θα προχωρήσουν σε συντονισμό με τις Επιτροπές Αγώνα του Αγίου Νικολάου και της Σητείας για κοινές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Η Επιτροπή ακόμη ζητά να απαιτηθεί από τη Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας να προχωρήσει στην κατάθεση των παραιτήσεων των μελών της, παραιτήσεις τις οποίες έχουν ανακοινώσει αλλά δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει με την εξαίρεση της μείζονος αντιπολίτευσης καθώς και να απαιτηθούν οι παραιτήσεις όλων των αιρετών του νομού Λασιθίου.

«Απαιτούμε την πόλη που μας αξίζει, με όλες της τις υπηρεσίες, το ΤΕΙ μας -αυτό που λειτουργεί και διαπρέπει χρόνια τώρα σε αυτήν- και το νοσοκομείο της πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό. Διεκδικούμε το νομό που μας αξίζει, ένα νομό με ανάπτυξη και υποδομές» καταλήγει η επιτροπή Αγώνα της Ιεράπετρας.


Πηγές: Newsbomb , NewsITΤου Μενέλαου Γκίβαλου
Αναπληρωτή καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αναταραχή στα ύπατα επιτελεία του 4ου Ράιχ και της τραπεζικής δικτατορίας. Οι «αμνοί» επαναστάτησαν. Δεν δέχονται να οδηγούνται εσαεί «σιωπηροί» στα σύγχρονα καθαρτήρια της λιτότητας. Ενίοτε ψηφίζουν -διατηρείται, βλέπετε, ακόμη αυτή η «αναχρονιστική» συνήθεια των εκλογών-, αποδοκιμάζουν και απαιτούν μάλιστα την αλλαγή της μοίρας που τους επιφυλάσσουν οι δυνάστες τους…

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία είναι κάτι περισσότερο από σαφές: Αποδοκιμάσθηκε κατηγορηματικά η πολιτική της λιτότητας και της φτωχοποίησης του ιταλικού λαού και ταυτόχρονα απορρίφθηκε η υπαγωγή της χώρας και του λαού της στη γερμανική ηγεμονία.

Από μια συγκριτική προσέγγιση, το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών μοιάζει περισσότερο με εκείνο που προέκυψε στις 16 Μαΐου του 2012 στην Ελλάδα: και στις δύο περιπτώσεις εκδηλώθηκε μια σαφής αντιμνημονιακή πλειοψηφία και το παραδοσιακό δικομματικό σχήμα διακυβέρνησης απώλεσε τη δυνατότητά του να αναπαράγεται αυτόματα και να χειραγωγεί πλήρως τις εξελίξεις.

Έχει σημασία το γεγονός ότι η Γερμανία ήταν «παρούσα» στις εκλογές και επιχείρησε με κάθε τρόπο να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα και να ενισχύσει με κάθε τρόπο τον υποτακτικό της Μ. Μόντι… Όταν έγινε φανερό ότι το «σκηνικό» που υποστήριζε τον Μόντι κατέρρεε, το σύστημα συμφερόντων προσπάθησε να ενισχύσει την «Κεντροαριστερά» του Μπερσάνι, με περιορισμένα όμως αποτελέσματα…

Η καθολική αποδοκιμασία στην «επιχείρηση» Μ. Μόντι έχει ευρύτερο, δημοκρατικού χαρακτήρα, συμβολισμό: Αποτελεί σαφή άρνηση της αποδυνάμωσης και απαξίωσης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών με την «εμφύτευση» διατεταγμένων οργάνων της τραπεζικής εξουσιαστικής δομής ως πρωθυπουργών, οι οποίοι έχουν αποστολή να εφαρμόσουν τα σκληρά νεοφιλελεύθερα προγράμματα χωρίς να υπολογίζουν ή να δίνουν λογαριασμό στους λαούς… Το δικό μας «εμφύτευμα», ο Λ. Παπαδήμος, δεν τόλμησε, τουλάχιστον, να εμφανισθεί στο πεδίο του εκλογικού-κομματικού ανταγωνισμού.

Σε διαλυμένα, ή χειραγωγούμενα στην πράξη, πολιτικά συστήματα, η κοινωνική αντίδραση, η εκλογική προτίμηση, εκδηλώνεται πολλές φορές με αντιφατικούς τρόπους: Ένα πλήρως απαξιωμένο πολιτικό πρόσωπο, όπως αυτό του Μπερλουσκόνι, κυριολεκτικά «νεκραναστήθηκε», ακολουθώντας μια πολιτική κατά της γερμανικής πολιτικοοικονομικής ηγεμονίας, απειλώντας παράλληλα με έξοδο από το ευρώ…

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ένα σοβαρό τμήμα της μεσαίας τάξης και της παραγωγικής - οικονομικής δομής στην Ιταλία διείδε τον άμεσο κίνδυνο της αποδυνάμωσης και της διάλυσής του και ακολούθησε μια εθνική / αντιμνημονιακού χαρακτήρα στάση. Η μεσαία αστική τάξη έχει άλλωστε έντονα ιστορικά-εθνικά χαρακτηριστικά και εξέφρασε με περισσότερο ενιαίο και συντεταγμένο τρόπο την αντίδρασή της.

Το Κίνημα των 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο δεν εκφράζει την Ακροδεξιά, όπως δολίως θέλησαν να το παρουσιάσουν ορισμένα εγχώρια και ξένα μνημονιακά ΜΜΕ. Σε μεγάλο βαθμό εκφράζει το κίνημα των «αγανακτισμένων», όπως αυτό εκδηλώθηκε στην Ισπανία και στην Ελλάδα. Η κυρίαρχη, μάλιστα, αντισυστημική του ρητορική ενσωμάτωσε κοινωνικά στοιχεία που υπό άλλες συνθήκες θα προσέτρεχαν σε ακροδεξιά / φασιστοειδή μορφώματα, όπως συνέβη στη χώρα μας. Εάν μάλιστα λάβουμε υπ' όψη μας ότι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερσάνι υποστήριζε -με οριακές διαφωνίες- το πρόγραμμα λιτότητας και δεσμεύτηκε προεκλογικά για κυβερνητική συνεργασία με τον Μ. Μόντι, τότε μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί ένα σοβαρό τμήμα αριστερών και προοδευτικών ψηφοφόρων, θέλοντας να εκδηλώσει την αντιμνημονιακή του στάση, επέλεξε το Κίνημα των 5 Αστέρων του Μπ. Γκρίλο.

Το κρίσιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην Ιταλία τα επιτελεία του 4ου Ράιχ είναι ο τρόπος χειραγώγησης του αποτελέσματος των εκλογών στην Ιταλία, ώστε να αποφευχθούν τόσο οι αποκλίσεις από τα προγράμματα λιτότητας όσο και η ευθεία αμφισβήτηση της γερμανικής ηγεμονίας… Τέτοιου είδους «παρενέργειες» θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια γενικότερη αντίδραση και εξέγερση των «πειραματόζωων» του Νότου με «καταστροφικά» αποτελέσματα.

Γι' αυτό και σε ένα πρώτο επίπεδο επιχειρείται η απαξίωση και ο ευτελισμός της «αντιμνημονιακής» ψήφου… Σ' αυτόν τον στόχο αποβλέπουν οι δηλώσεις του Στάινμπουρκ (υποψήφιου καγκελάριου της Γερμανίας) ότι οι Ιταλοί ψήφισαν τους «κλόουν» Μπερλουσκόνι και Γκρίλο… Σ' ένα δεύτερο επίπεδο, θα αναζητήσουν -έστω και προσωρινά- συμμαχικά «σχήματα» (π.χ. Μπερλουσκόνι, Μπερσόνι) που δεν θα «εκτροχιάσουν» τα προγράμματα λιτότητας…

Δύσκολο όμως κι αυτό το εγχείρημα… Πολύ περισσότερο που στο ενδεχόμενο μιας αποτυχίας, θα επακολουθήσουν επαναληπτικές εκλογές… Τότε όμως το 4ο Ράιχ ίσως διαπιστώσει ότι στην Ιταλία δεν μπορεί να αναπαραχθεί το ελληνικό «σενάριο» της τρομοκρατίας που εφαρμόσθηκε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012… Κι αν η Ιταλία γυρίσει σελίδα, τότε το όλο οικοδόμημα που χτίζει εδώ και χρόνια το 4ο Ράιχ θα καταρρεύσει.

Πηγή: Το Παρόν


Νεκρός είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Έλληνας πολίτης, ο οποίος είχε απαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου από την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Αnsaru στη Νιγηρία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, που έχει ενημερώσει την οικογένειά του, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι ο Έλληνας πολίτης ήταν στέλεχος της λιβανέζικης εταιρίας Setraco και εργαζόταν στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρίας και απήγαγαν επτά άτομα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση,...

...«η τρομοκρατική οργάνωση, μετά την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, δεν επικοινώνησε ούτε διατύπωσε, σε οποιαδήποτε φάση, αιτήματα για την απελευθέρωση των ομήρων»

...ενώ, καθ' όλο το διάστημα που μεσολάβησε, η ελληνική πλευρά κατέστησε απολύτως σαφές, σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ότι αποδίδει κορυφαία προτεραιότητα στην προστασία της ασφάλειας των ομήρων.


«Αυτό καθόρισε τη στάση μας σε κάθε πτυχή του χειρισμού της υπόθεσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.  «Με βάση την ενημέρωση που έχουμε, δεν υπήρξε επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων».

Στην αναλυτική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρονται επίσης τα εξής:


«Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή του Έλληνα πολίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία ήταν σε συντονισμό με τις άλλες ελληνικές αρμόδιες Υπηρεσίες και τηρούσε διαρκώς ενήμερη την οικογένειά του.

Για την επαφή και το συντονισμό με τις Υπηρεσίες των λοιπών εμπλεκομένων χωρών συστάθηκε Ειδική Ομάδα με εξειδικευμένα στελέχη, η οποία πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τις αντίστοιχες ομάδες των άλλων χωρών.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Νιγηρία ενισχύθηκε με υψηλόβαθμο προσωπικό και τα στελέχη της, Διπλωμάτες και Αξιωματικοί της Αστυνομίας, ανέλαβαν τις επαφές με τις νιγηριανές αρχές και τις επιτόπιες Πρεσβείες, ενώ οι Πρεσβείες της Ελλάδας στις εμπλεκόμενες χώρες βρίσκονταν σε επαφή με τα αντίστοιχα Υπουργεία Εξωτερικών.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε διαρκή επικοινωνία με τους ομολόγους του των λοιπών εμπλεκομένων χωρών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τη μητέρα του θύματος, στην οποία εξέφρασε την οδύνη και την αμέριστη συμπαράσταση του ιδίου και της Πολιτείας αυτές τις δύσκολες ώρες».

Στο μεταξύ και το ιταλικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι "θεωρεί βάσιμη" την πληροφορία για το θάνατο των επτά αλλοδαπών, ανάμεσα τους και ένας Ιταλός, που απήχθησαν στη Νιγηρία, από την ισλαμιστική ομάδα Ansaru.

"Οι επαληθεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συντονισμό με άλλες ενδιαφερόμενες χώρες μας οδηγούν στο να θεωρήσουμε βάσιμη την πληροφορία για τη δολοφονία των ομήρων που απήχθησαν τον περασμένο μήνα στη Νιγηρία", προστίθεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: Έθνος 


Παρέμβαση της
Οικουμενικής Ομοσπονδίας  Κωνσταντινουπολιτών
στο  Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου των Ηνωμένων Εθνών
22η Συνεδρία – Γενεύη 25/2-22/3/2013
Θέμα 3 – Γενική Συζήτηση
Παρουσιάστηκε από την εκπρόσωπο της Οι.Ομ.Κω
κυρία Ντομινίκ Μοραμπιτό[1]
Σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,
Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) επιθυμεί να παρουσιάσει τις απόψεις της προς το Συμβούλιο και αποδίδει μεγάλη σημασία στην Έκθεση του Ειδικού Εισηγητή επί των θρησκευτικών ελευθεριών. Πολλά από τα αναφερόμενα στην Έκθεση αυτή,  ισχύουν για την μειονότητα της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης. Η Κοινότητα αυτή  διαθέτει πρωτίστως θρησκευτική ταυτότητα. Πράγματι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως,  ως το πνευματικό κέντρο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με  περισσότερους από 300 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο,  έχει ως  έδρα την Κωνσταντινούπολη από τον 4ο αιώνα μ.Χ.
Η Κοινότητα αντιμετωπίζει γραφειοκρατικούς περιορισμούς, δομικές διακρίσεις, κατασχέσεις περιουσιών και την άρνηση της αναγνώρισης της νομικής υπόστασηςτων ιδρυμάτων της, όπως αναλύεται σύντομα παρακάτω:
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως επίσης και οι εκκλησίες που έχει υπό την δικαιοδοσία του  σε όλο τον κόσμο, έχουν στο παρελθόν εξυπηρετηθεί με την εκπαίδευση του κλήρου και  του ιερατείου  του, στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη.  Η Σχολή αυτή είναι ανώτατο επαγγελματικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, που λειτούργησε από το 1844 μέχρι το κλείσιμο της το 1971 από την τότε Τουρκική Κυβέρνηση, που απαγόρευσε την λειτουργία μη-κρατικών πανεπιστημίων.  Όλες οι εκκλήσεις που έγιναν τα τελευταία 42 χρόνια να ανοίξει η Σχολή απέτυχαν.
Το δεύτερο ζήτημα αφορά τα 17 ιστορικά μοναστήρια και την κτηματική περιουσία των τα οποία έχουν  κηρυχθεί από την Κυβέρνηση ως «εγκαταλειμμένα», και έχουν τεθεί υπό την εποπτεία της,  παρόλο που οι μονές αυτές χρησιμοποιούνται ακόμη από την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα.
Μια άλλη πηγή ανησυχίας είναι η παράνομα συνεχιζόμενη κατάληψη των 3 Ορθοδόξων εκκλησιών και των ακινήτων τους, στην ενορία Γαλατά του Καρακιόϊ,   από τους απογόνους  του Ευθύμ Καραχισαρίδη, ο οποίος ίδρυσε και αυτό-κήρυξε το 1924,  με την βοήθεια της τότε Τουρκικής Κυβέρνησης,  μια «Τούρκο-ορθόδοξη  εκκλησία». Αυτή η εκκλησία δεν έχει καμία σχέση με το Πατριαρχείο.
Τέλος, το σημαντικότερο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως ένα ίδρυμα 1700 ετών που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως θρησκευτικός Θεσμός, δεν έχει νομική υπόσταση στον τόπο της έδρας του, στην Τουρκία. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αμέτρητα νομικά και διοικητικά προβλήματα.
Ελπίζουμε ότι με τις πρόσφατα αναφερόμενες πληροφορίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία και την παρούσα ενημέρωση που θέτουμε υπόψη του Συμβουλίου, θα εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις που αντιμετωπίζει η Ελληνορθόδοξη μειονότητα και θα επιλυθούν οι διαφορές με το Τουρκικό Κράτος.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

[1] Μέλος του ιδρυτικού συμβουλίου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ελβετίας με καταγωγή από το Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως.
ΠΗΓΗ : netakias.com