Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

30 Ιουλ 2014

Paul Craig Roberts* (ΗΠΑ) 
 
Η εξαιρετική προπαγάνδα που ασκείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Υπουργεία Προπαγάνδας τους (δηλαδή τα «Δυτικά μέσα ενημέρωσης») κατά της Ρωσίας έχει ως στόχο να οδηγήσει τον κόσμο σε έναν πόλεμο που κανείς δεν μπορεί να κερδίσει. 
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να βγούνε από αυτήν την απερισκεψία επειδή η Ευρώπη θα είναι η πρώτη που θα εξαφανιστεί σε καπνό, λόγω των αμερικανικών πυραύλων που φιλοξενεί και που υποτίθεται εγγυώνται την «ασφάλεια» της.

Ένα διεφθαρμένο Δικαστήριο στην Ολλανδία, αν και παράνομο να αποφασίσει για αυτό το θέμα, καταδίκασε τη Ρωσία να καταβάλει πρόστιμο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το όφελος των μετόχων της Yukos, μια διεφθαρμένη οντότητα που λεηλατούσε τη Ρωσία και φοροδιαφυγούσε. 
Όπως επισημαίνεται από τον Tyler Durden στο μπλογκ Zero Hedge , η αντίδραση της Ρωσίας ενώπιον αυτής της απόφασης είναι αποκαλυπτική: «Πλησιάζει ένας πόλεμος στην Ευρώπη.  Πιστεύετε ότι αυτή η απόφαση έχει καμία σημασία;», απάντησε ένας σύμβουλος του Πούτιν.

Η Δύση συνωμοτεί εναντίον της Ρωσίας, επειδή οι ​​Δυτικοί είναι τελείως διεφθαρμένοι.
Ο πλούτος της ελίτ δεν βασίζεται μόνο στη λεηλασία των ασθενέστερων χωρών, των οποίων οι ηγέτες μπορούν να αγοραστούν (διαβάστε  τις Εξομολογήσεις ενός Οικονομικού Δολοφόνου  του John Perkins για να μάθετε πώς λειτουργεί αυτή η λεηλασία), αλλά και στη λεηλασία των ίδιων των πολιτών τους. 
Οι αμερικανικές ελίτ έγιναν αυθεντίες στην λεηλασία των ίδιων των πολιτών τους και κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της αμερικανικής μεσαίας τάξης στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα. 
Αντίθετα, η Ρωσία αναδύθηκε από την τυραννία και μια κυβέρνηση που είχε χτιστεί πάνω σε ψέματα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία καταδύουν σε μια τυραννία που προστατεύεται από ψέματα. 
Οι Δυτικές ελίτ επιθυμούν να λεηλατήσουν τη Ρωσία, ένα ζουμερό τζάκποτ, αλλά να που βγήκε ο Πούτιν στο δρόμο τους. 
Η λύση είναι να απαλλαγούν από αυτόν, όπως  ξεφόρτωσαν τον Προέδρο Γιανούκοβιτς στην Ουκρανία.

Οι αρπακτικές ελίτ και οι ηγεμονικοί νεοκόν έχουν τον ίδιο στόχο: να καταστεί η Ρωσία ένα υποτελές κράτος. 
Ένας στόχος που ενώνει τους χρηματοπιστωτικούς και πολιτικούς ιμπεριαλιστές. 
Έχω τονίσει στους αναγνώστες τη προπαγάνδα που χρησιμοποιείται για να δαιμονοποιήσουν τον Πούτιν και τη Ρωσία. 
Ωστόσο, έμεινα έκπληκτος με τα καταπληκτικά και αισχρά ψέματα της βρετανικής εφημερίδας «The Economist» (26 Ιουλίου 2014). 
Το εξώφυλλο δείχνει το πρόσωπο του Πούτιν σε ιστό αράχνης, με τον τίτλο  –θα έχετε μαντέψει-  «Ένας Ιστός από ψέματα».
Θα έπρεπε να διαβάσετε αυτό το κείμενο, προκειμένου να μετρήσετε το επίπεδο της αηδιαστικής προπαγάνδας στη Δύση και το προφανή ελιγμό που στοχεύει να οδηγήσουν σε πόλεμο κατά της Ρωσίας. 
Δεν υπάρχει απολύτως καμία απόδειξη που να στηρίζει τις άγριες ​​κατηγορίες της Economist  όπως και την έκκλησή της για τον τερματισμό του δυτικού «κατευνασμού» προς τη Ρωσία, καθώς και για αποφασιστική δράση κατά του Πούτιν.
Το είδος των απερίσκεπτων ψεμάτων και η προφανή προπαγάνδα που αναμεταδίδονται από τη "The Economist" δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να οδηγήσουν τον κόσμο σε πόλεμο.

Οι δυτικές ελίτ και κυβερνήσεις δεν είναι απλώς διεφθαρμένες, είναι και φρενοβλαβείς. 
Όπως το έγραψα στο παρελθόν, μην περιμένετε να ζήσετε για πολύ καιρό. 

Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας σύμβουλος του Πούτιν και Ρώσοι δημοσιογράφοι μιλάνε ανοιχτά για τα σχέδια των ΗΠΑ για ένα προληπτικό χτύπημα κατά της  Ρωσίας.




*Paul Craig Roberts (born April 3, 1939) is an American economist and a columnist for Creators Syndicate. He served as an Assistant Secretary of the Treasury in the Reagan Administration and was noted as a co-founder of Reaganomics.[1] He is a former editor and columnist for the Wall Street Journal, Business Week, and Scripps Howard News Service. He has testified before congressional committees on 30 occasions on issues of economic policy. Jointly published with the Strategic Culture Foundation.



Πηγή Infognomon

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Η απόφαση του αμερικανού δικαστή στη Χάγη, αναφορικά με την επιβολή προστίμου 50 δις $ στη Ρωσία, είκοσι φορές περισσότερα δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη περίπτωση στο παρελθόν, θα έπρεπε προφανώς να ανησυχήσει τον πρόεδρο της.

Αντίθετα όμως, η ηρεμία με την οποία αντιμετώπισε ο Putin τη νέα αυτή «επίθεση» των Η.Π.Α., στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου που διεξάγει η υπερδύναμη εναντίον της Ρωσίας, ανησύχησε όλους όσους τη διαπίστωσαν.

Όταν δε άκουσαν τι είχε πει σε στενό συνεργάτη του αμέσως μετά (πηγή: Financial Times), ανησύχησαν ακόμη περισσότερο. Ειδικότερα, είπε πως η απόφαση ήταν ασήμαντη, υπό το φως της μεγαλύτερης γεωπολιτικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, η οποία μαίνεται στην Ουκρανία και όχι μόνο.

«Έρχεται πόλεμος στην Ευρώπη. Πιστεύετε πραγματικά πως έχει σημασία η απόφαση για την Yukos;» ήταν τα ακριβή λόγια του Πούτιν.

Εμείς αλήθεια στην Ελλάδα, η οποία λεηλατείται «αμαχητί και εν υπνώσει» όσο ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία της, ενώ σχεδιάζεται η εμπλοκή της στον πόλεμο που κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή, με την εγκατάσταση μη επανδρωμένων πολεμικών αεροπλάνων στην Κρήτη (Drones), καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει;

Έχει αλήθεια σημασία για εμάς ποιός θα γίνει επίτροπος στην ΕΕ, ποιά πολιτικά παιχνίδια κρύβονται πίσω από την υποψηφιότητα του ή πώς αγωνίζεται ο πρωθυπουργός για να διατηρήσει με κάθε θυσία (δική μας) την καρέκλα του;

Πόσο ασήμαντα έχουν γίνει αλήθεια για όλους εμάς τους «Νεοέλληνες», πολιτικούς και μη, η εθνική υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, η ασφάλεια της πατρίδας, καθώς επίσης η ανεξαρτησία μας, την οποία ανακτήσαμε με το αίμα των προγόνων μας;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Αποκαλυπτική Συνομιλία Ομπάμα - Νετανιάχου 
Ταραχή στην Ουάσιγκτον για την Ισραηλινή διαρροή

Του Μιχ. Στυλιανού

Tαραχή στον Λευκό Οίκο και το Σταίητ Ντηπάρτμεντ και οργίλες, αφοριστικές διαψεύσεις προκάλεσε η μετάδοση από το τηλεοπτικό «Κανάλι 1» του Ισραήλ αποσπάσματος από την τηλεφωνική συνομιλία, που -όπως αποκαλύπτεται- πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, στην οποία ο πρώτος επιτακτικά συνιστούσε στον δεύτερο τον άμεσο μονομερή τερματισμό των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου σημειώθηκε μετά το ναυάγιο της έκτακτης επί τόπου αποστολής του ΥπΕξ Τζων Κέρρυ, ο οποίος –όπως αναφέρεται- κατάφερε να εξαγριώσει όλες τις πλευρές και κατά την προοδευτική ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ.

«Ο Κέρρυ κατάστρεψε τα πάντα»

Η στιχομυθία παρουσιάζει εξαιρετικό –ιστορικό πράγματι- ενδιαφέρον, λόγω του συγκλονιστικά αποκαλυπτικού χαρακτήρα της, προφανώς εσκεμμένου, όπως προκύπτει από την αναδημοσίευσή της στους Τάϊμς του Ισραήλ. Ανταποκριτής του BBC χαρακτήρισε το γεγονός «βαρεία παραβίαση ιδιωτικών συνομιλιών».

Ιδού το δημοσιευμένο απόσπασμα της συνομιλίας Ομπάμα-Νετανιάχου, που περιλαμβάνει και μια αποκαλυπτική τουρκική πτυχή:

Μπάρακ Ομπάμα: Ζητώ να συμφωνήσει το Ισραήλ σε μια άμεση μονομερή κατάπαυση του πυρός και να τερματίσει όλες τις επιθετικές ενέργειες, ειδικώτερα τις αεροπορικές επιθέσεις.

Βενιαμίν Νετανιάχου: Και το Ισραήλ τι θα πάρει σε αντάλλαγμα μιας κατάπαυσης του πυρός;

Μπ.Ο: Πιστεύω ότι η Χαμάς θα σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών. Στη σιγή θα ανταποκριθεί η σιγή.

Β.Ν.: Η Χαμάς παραβίασε όλες τις προηγούμενες ανακωχές. Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση αφοσιωμένη στην καταστροφή του Ισραήλ.

Μπ.Ο.: Επαναλαμβάνω και αναμένω το Ισραήλ να σταματήσει μονομερώς όλες τις στρατιωτικές ενέργειές του. Οι εικόνες της καταστροφής στην Γάζα απομακρύνουν τον κόσμο από τις θέσεις του Ισραήλ.

Β.Ν.: Η πρόταση του Κέρρυ ήταν τελείως ανεδαφική και δίνει στην Χαμάς στρατιωτικά και διπλωματικά πλεονεκτήματα.

Μπ.Ο.: Μέσα σε μια βδομάδα από τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, το Κατάρ και η Τουρκία θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την Χαμάς στη βάση των συμφωνιών του 2012, συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης του Ισραήλ να καταργήσει την πολιορκία και τους περιορισμούς της Γάζας.

Β.Ν.: Το Κατάρ και η Τουρκία είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της Χαμάς. Είναι αδύνατο να στηριχθείς σ’ αυτούς ότι θα είναι δίκαιοι μεσολαβητές.

Μπ.Ο: Έχω εμπιστοσύνη στο Κατάρ και στην Τουρκία. Το Ισραήλ δεν είναι σε θέση να επιλέγει τους μεσολαβητές.

Β.Ν.: Διαμαρτύρομαι γιατί η Χαμάς μπορεί να εξακολουθήσει να εξαπολύει ρουκέτες και να χρησιμοποιεί τούνελ για τρομοκρατικές επιθέσεις…

Μπ.Ο.: (Διακόπτει τον Νετανιάχου) Η μπάλα είναι στην πλευρά του Ισραήλ και πρέπει να σταματήσει όλες τις στρατιωτικές του ενέργειες.

Το κείμενο πειστικότατα εξηγεί γιατί η Ουάσιγκτον έσπευσε να διαψεύσει, χρησιμοποιώντας για το δημοσίευμα από την ισραηλινή τηλεόραση και του Τάϊμς του Ισραήλ τους χαρακτηρισμούς «κατασκευάσματα», «σόκιν» και «απογοητευτικό»:
Aπό αυτό αναδύεται μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα για την ιδιότυπη σχέση δύο συμμάχων κρατών- μιας «υπερδύναμης» και ενός μικρού κράτους, αποδέκτη κάθε βοήθειας και υποστήριξης από την πρώτη… 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Είναι ξεκάθαρο ότι το περίφημο success story, στο οποίο επένδυσε επικοινωνιακά η κυβέρνηση, έχει μετατραπεί σε αξιοθρήνητη αποτυχία. Το ζουν και το διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες, αλλά έρχονται να το επιβεβαιώσουν και όσοι τεκμηριωμένα αναλύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οικονομίας, μελετώντας ενδελεχώς τα στοιχεία.
Τρίτο δάνειο και νέο Μνημόνιο προβλέπει στην έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, διαψεύδοντας σε κάθε επίπεδο την κυβερνητική αισιοδοξία. Διατυπώνονται σοβαρές αμφιβολίες για τη δυναμική ανάκαμψης της χώρας και επισημαίνεται ότι οι προβλέψεις για ικανοποιητικούς ρυθμούς μεγέθυνσης από το 2015 βαρύνονται από μεγάλες αβεβαιότητες.

Η χώρα πάσχει από επίμονη θεσμική αστάθεια, όπως διαπιστώνεται στην ίδια έκθεση, με τους πολιτικούς να συνεχίζουν να έχουν διακριτική ευχέρεια παρεμβάσεων, ενώ οι αβεβαιότητες παραμένουν σε αρκετά σημαντικά μέτωπα.

Το ζήτημα των τραπεζών δεν έχει λυθεί παρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζουν να αυξάνονται, η υστέρηση σε μεταρρυθμίσεις μπορεί να προκαλέσει νέα άνοδο επιτοκίων δανεισμού, οι επενδύσεις υποχωρούν, η δημοσιονομική εξυγίανση χωλαίνει και το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αιωρείται ως δαμόκλειος σπάθη.

Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, όλο και περισσότερες ενδείξεις μαρτυρούν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται μεθοδικά για να στήσει κάλπες. Δείχνει ότι οδεύει προς πρόωρες εκλογές, σε μια ύστατη προσπάθεια να δώσει μάχη για να κρατηθεί στην εξουσία προτού έρθουν τα χειρότερα.

Γνωρίζει ότι η χώρα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της μέσω εξόδου στις αγορές, αλλά ακόμη κι αν το «καταφέρει», θα εξακολουθήσει να βρίσκεται υπό την εποπτεία των αγορών, που απλώς θα αντικαταστήσουν την τρόικα. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν νέες συμβατικές δεσμεύσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση επέλεξε να «εξορίσει» την τρόικα στο Παρίσι. Είναι πλέον σαφές ότι, βήμα προς βήμα, στρώνουν το έδαφος για πρόωρες κάλπες και επιχειρούν να καθορίσουν την ατζέντα σε ακόμη μία προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών, πουλώντας ελπίδες. Ομως, την ίδια ώρα, που θα μοιράζουν νέες υποσχέσεις στο προεκλογικό μπαλκόνι σε πανηγυρικό κλίμα, οι φωνές που θα ηχούν δεν θα αποτελούν παρά τον πολιτικό επιθανάτιο ρόγχο τους.

Πηγή enet


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Μεγάλη δικαστική κόντρα με ευθείες πολιτικές αναφορές, για το αν έπρεπε η χώρα να μπει στο Μνημόνιο ή όχι, καταγράφεται στο βούλευμα για τα διαβόητα ελλείμματα της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

- Στα δίχτυα των δικαστών το μυστικό κόλπο της «Goldman Sachs» επί Σημίτη
- Εγγραφο-ντοκουμέντο για το πώς μαγείρευαν τεχνητό έλλειμμα το 2010
- Κόντρες δικαστών-εισαγγελέα για τα «στημένα» Μνημόνια
- Αποκαλύψεις που σοκάρουν κάνει στην «Κ.Ε.» ο Ν. Λογοθέτης της ΕΛΣΤΑΤ 

Του Γιάννη Ντάσκα 
 
Η απλή ανάγνωση του βουλεύματος είναι αρκετή για να καταδείξει το άγριο παρασκήνιο που εξελισσόταν στην κορυφή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ το 2009 και το 2010.
Το βούλευμα καταγράφει συνθήκες τριτοκοσμικής σοβαρότητας στη διακυβέρνηση της χώρας.
Οι συνθήκες αυτές, δυστυχώς, ενισχύονται από έγγραφα-ντοκουμέντα, που σε ανύποπτο χρόνο διακινήθηκαν στην κορυφή της κυβέρνησης.

Μια επιστολή που είχε σταλεί το κρίσιμο εκείνο διάστημα (Οκτώβριος του 2010) από τον αντιπρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Νίκο Λογοθέτη στο υπουργείο Οικονομικών, περιέγραφε ξεπούλημα της χώρας με υπόγειες συνεννοήσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Το οργιαστικό παρασκήνιο από το 2001 μέχρι το 2010 που περιλαμβάνει την Goldman Sachs, τον Κ. Καραμανλή, τον Κ. Σημίτη, τον Γ. Παπανδρέου, τον τότε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, οδήγησε στα Μνημόνια και τα σκληρά μέτρα με αποτελέσματα τραγικά για τη χώρα Το οργιαστικό παρασκήνιο από το 2001 μέχρι το 2010 που περιλαμβάνει την Goldman Sachs, τον Κ. Καραμανλή, τον Κ. Σημίτη, τον Γ. Παπανδρέου, τον τότε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου, οδήγησε στα Μνημόνια και τα σκληρά μέτρα με αποτελέσματα τραγικά για τη χώρα  

Ο (τότε) αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, που δικαιώνεται από το δικαστικό βούλευμα, αποκαλύπτει στην «Ε» το μεγάλο «στήσιμο» της Ελλάδας στα Μνημόνια με ένα μυστικό κόλπο της περίφημης Goldman Sachs. Για να γίνει το κόλπο αυτό διατέθηκαν «κάπου» στην Ελλάδα 265 εκατομμύρια δολάρια.

Το κόλπο (SWAP) της Goldman Sachs αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς αναδεικνύεται στο δικαστικό βούλευμα. 
Τα γεγονότα, που, κατά το βούλευμα, έχουν ιδιαίτερη σημασία στην έρευνα για το αν κάποιοι κρέμασαν και ξεπούλησαν την Ελλάδα:
Η Νέα Δημοκρατία προκήρυξε τις εκλογές του 2009 τον Αύγουστο και τις όρισε στις 4 Οκτωβρίου 2009. Θυμήθηκε να στείλει στις Βρυξέλλες το ύψος του ελλείμματος μόλις 48 ώρες πριν απ' τις εκλογές. Τελευταία εργάσιμη ημέρα. Δηλαδή Παρασκευή... Και το έλλειμμα ήταν... αριστούργημα! Μόλις 6%!

Την Κυριακή κέρδισε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και η πρώτη δουλειά που έκανε ήταν να... διπλασιάσει το έλλειμμα μετά ακριβώς 15 ημέρες. Στις 21 Οκτώβρη ανακοίνωσε έλλειμμα στο 12,6%. 
 
Κι αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να μπούμε σε Μνημόνια γιατί έπρεπε να είναι πάνω από 15,5%.
Τον Γενάρη του 2010 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ διένειμε ένα δισ. ευρώ σε πολίτες ως επίδομα αλληλεγγύης με βάση τις φορολογικές δηλώσεις. Ετσι, υλοποίησε το «λεφτά υπάρχουν» και μέχρι σήμερα αρνείται να απαντήσει σε ποια φυσικά πρόσωπα έδωσε τα χρήματα αυτά, γιατί μεταξύ άλλων πήραν επίδομα αλληλεγγύης και πολιτικοί μηχανικοί και δικηγόροι και επιχειρηματίες με βίλες και πισίνες...
Ενα μήνα μετά δημιούργησε τη νέα ΕΛΣΤΑΤ, την οποία άφησε ακέφαλη για... 5 μήνες. Το βούλευμα αναφέρει ότι επειδή η ΕΛΣΤΑΤ ήταν ακέφαλη το έλλειμμα το χειρίστηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και το ανέβασε τον Απρίλιο του 2010 (μετά τη διανομή του ενός δισ. ευρώ...) στο 13,5%.

Το σουλάτσο του ΔΝΤ
Και πάλι όμως το παρασκήνιο οργίαζε και πηγαινοερχόταν στην Αθήνα το τότε αφεντικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρος Καν.
Το καλοκαίρι του 2010 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πήρε τον Ελληνα Ανδρέα Γεωργίου, υφιστάμενο του Στρος Καν στο ΔΝΤ, και τον διόρισε πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ με την υποχρέωση από το νόμο να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Το βούλευμα καταγράφει ότι ο Γεωργίου υπέβαλε παραίτηση για το... μέλλον και πήρε άδεια από το ΔΝΤ μέχρι (κατ' αρχήν...) το τέλος Νοέμβρη του 2010.

Το βούλευμα καταγράφει ότι μέσα στο διάστημα αυτό της προεδρίας του Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ έπεσαν κεφάλια. Κατάργησε τα πέντε από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και μόνος του ανακοίνωσε νέο έλλειμμα δύο φορές. Την πρώτη το έφτασε στο 15,4% και τη δεύτερη στο 15,8% .
Η δικαστική κόντρα είναι κραυγαλέα και με πολιτική διάσταση στο βούλευμα.

Ο εισαγγελέας υπέβαλε πρόταση στους δικαστές και εκείνοι την απέρριψαν.
Βασικό επιχείρημα του εισαγγελέα ήταν ότι «η ουσιαστική πραγματικότητα της Εθνικής Οικονομίας και η κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας ήταν ήδη δεδομένες και ουδόλως επηρεάστηκαν ή διαμορφώθηκαν επί τα χείρω από την όποια συμπεριφορά των κατηγορουμένων της ΕΛΣΤΑΤ...».

Σε ελεύθερη απόδοση αυτό είναι πολιτικό και οικονομικό δεδομένο. Αυτό όμως είναι ζητούμενο στη δικαστική έρευνα. Δηλαδή αν όντως ήταν τόσο υψηλό το έλλειμμα σε σχέση με άλλα κράτη, αν τα στοιχεία ήταν τεκμηριωμένα κ.λπ.
Αυτό ψάχνει η Δικαιοσύνη. Ο εισαγγελέας όμως το θεώρησε ως δεδομένο γι' αυτό και χρησιμοποιεί τις κρίσιμες λέξεις «η όποια συμπεριφορά των κατηγορουμένων». Δηλαδή και 50% έλλειμμα το ίδιο θα ήταν με αυτή την προσέγγιση.

Το ύψος όμως του ελλείμματος είναι το ζητούμενο, γιατί με βάση αυτό προσδιορίζεται αν είναι όντως κακές η δημοσιονομική διαχείριση και η εθνική οικονομία. Και τότε κρίνεται αν είναι απαραίτητος μηχανισμός στήριξης, πόσο σκληρά πρέπει να είναι τα μέτρα και πόσα χρόνια θα ισχύουν κ.λπ.
Από τη σκληρότητα των μέτρων εξαρτάται ο αριθμός των ανέργων και των πτωχεύσεων και των αυτοκτονιών.
Αλλο 12% ανεργία και 10 αυτοκτονίες το χρόνο και άλλο 30% ανεργία και 5.000 αυτοκτονίες σε τρία χρόνια.

Στην ελληνική τραγωδία, οι αριθμοί έχουν τεράστια σημασία. Το ένα δισ. ευρώ του επιδόματος αλληλεγγύης είναι εξαιρετικά σοβαρό ποσό για τον επηρεασμό του ύψους του ελλείμματος.
Αυτό φαίνεται από το ότι το βούλευμα ερευνά και αξιολογεί πολύ σοβαρά το κόλπο με την απόκρυψη ποσού 5,4 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση Σημίτη για να ενταχθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Αυτή η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και κατά τον αμερικανικό κολοσσό στην Ελλάδα διανεμήθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες το τεράστιο ποσό των 265 εκατομμυρίων δολαρίων για να γίνει αυτό το κόλπο που περιλαμβάνεται στο βούλευμα.

Το βούλευμα για τα κόλπα
Γράφει το βούλευμα στη σελίδα 98 ότι διογκώθηκε -κατά τις μαρτυρίες- τεχνητά το έλλειμμα με δύο κόλπα:
1. Συμπεριελήφθησαν στο έλλειμμα οι συμφωνίες ανταλλαγής εκτός αγοράς (off markets swaps), στις οποίες είχε προβεί το ελληνικό Δημόσιο μεταξύ 2001-2007 και ιδίως του swap της Goldman Sachs του 2001.
2. Συμπεριελήφθησαν οι οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων.

Για όσους γνωρίζουν την υπόθεση ιδιαίτερα κρίσιμο είναι το θέμα της Goldman Sachs.
Οι Αμερικανοί έκαναν έρευνα ακριβώς για το κόλπο αυτό και οι αρμόδιοι της Goldman Sachs ούτε λίγο, ούτε πολύ πήραν αποστάσεις λέγοντας ότι έκαναν το κόλπο γιατί μοιράστηκαν με την ελληνική κυβέρνηση αμοιβή ενός δισ. δολαρίων!
«Εμείς κρατήσαμε τα 735 εκατομμύρια. Για το ποιοι και πώς μοιράστηκαν τα 265 εκατομμύρια δολάρια ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση».
Το προφανές είναι ότι ήταν κάποιου είδους μίζα.
Για το αν δόθηκε και σε ποιους αμοιβή για να γίνει αυτό το κόλπο άρχισε έρευνα ο Εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής, αλλά είναι άγνωστο αν κατέληξε ακόμα σε κάποιο συμπέρασμα.
Το γεγονός ότι αυτή η υπόθεση περιλαμβάνεται στο βούλευμα της ΕΛΣΤΑΤ έχει τεράστια σημασία, καθώς το ποσό των 5,4 δισ. ευρώ και το ένα δισ. ευρώ του Γιώργου Παπανδρέου στα επιδόματα αλληλεγγύης είναι ποσά που μπορεί να ανεβάσουν κατά τρεις μονάδες το έλλειμμα.

Το ποσό των 5,4 δισ. φαίνεται κατ' αρχήν ότι κρύφθηκε με το κόλπο της Goldman Sachs για να εμφανίσει η κυβέρνηση Σημίτη μικρότερο το έλλειμμα και έτσι να ξεγελάσει τον γερμανογαλλικό άξονα και να μπει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Φυσικά η Γερμανία και γνώριζε την πραγματικότητα και ήθελε προσχηματικά να ξεγελαστεί για να μη δίνει δικαιώματα και σε άλλους αφού «δεν ήξερε τίποτα για το έγκλημα».

Η Goldman Sachs, φυσικά, δεν θα μπορούσε να ξεγελάσει ποτέ τους Αμερικανούς και σε δεδομένη στιγμή άρχισαν την έρευνα, οπότε η Goldman Sachs «έδωσε» και την κυβέρνηση Σημίτη.

Πάνω-κάτω κατά το δοκούν
Ετσι αυτό το κόλπο, που δημιουργήθηκε ως swap για να μειώσει το έλλειμμα, από τον Γιώργο Παπανδρέου μπορούσε με την αποκάλυψη να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει το έλλειμμα. Παράλληλα, η αποκάλυψη που έγινε στις ΗΠΑ για κολοσσιαία αμοιβή προκειμένου να γίνει το κόλπο θα μπορούσε να θεωρηθεί στην Ελλάδα παράνομη αμοιβή για εκείνους που μοιράστηκαν (αν λέει αλήθεια η Goldman Sachs) τα 265 εκατομμύρια.

Στον εισαγγελέα κ. Αγγελή καταθέσαμε τις πληροφορίες αυτές για να οδηγηθεί στα πρακτικά που κρατήθηκαν στις ΗΠΑ για το κόλπο αυτό και από τα οποία θα προκύπτουν και τα ονόματα που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Η πλευρά Σημίτη, η οποία συνδεόταν με την πλευρά Γιώργου Παπανδρέου με φιλία... έχθρας, προσπαθούσε με δηλώσεις και άρθρα αρμοδίων υπουργών (Χριστοδουλάκης) να πιέσει την κυβέρνηση Παπανδρέου «να μη δεχθεί πρωτοβουλίες που οδηγούσαν στη διόγκωση του χρέους».

Η κυβέρνηση Παπανδρέου τις δέχθηκε, στρίμωξε την πλευρά Σημίτη και αμέσως με την άνοδο της εξουσίας και τη διανομή του ενός δισ. ευρώ ως επιδόματος αλληλεγγύης αύξησε το έλλειμμα κατά 6,4 δισ., δηλαδή κατά τρεις μονάδες μέχρι να βγει το 2009. Το έλλειμμα των 14 δισ. (6%), που ισχυριζόταν (μάλλον ψευδώς) ότι παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή, έγινε αμέσως 21 δισ. με αυτά τα ποσά και στη συνέχεια με άλλα κόλπα προστέθηκαν κι άλλα ποσά.

Η «Real News» σε ρεπορτάζ της αποκάλυψε ότι υπάρχει έκθεση στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αναφέρονται στα κόλπα για την παραποίηση στοιχείων το 2009 ώστε να μπούμε στο ΔΝΤ.
Ακριβώς αυτή είναι η αιτία της δικαστικής κόντρας στο βούλευμα.

Ο μεν εισαγγελέας γράφει ότι δεν έχουν σημασία τα κόλπα αφού η χώρα είχε πρόβλημα, οι δε δικαστές απαντούν απορρίπτοντας τη θέση του εισαγγελέα ότι πρέπει να γίνει νέα έρευνα για να αποδειχθεί αν και ποιος έκανε τα κόλπα, γιατί με αυτά μπήκαμε στο ΔΝΤ.

Δεν είναι καθόλου άσχετη η προχθεσινή δημοσιοποίηση της κόντρας δικαστών με το υπουργείο Οικονομικών όταν ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε ότι οικονομική πολιτική κάνει η κυβέρνηση.
Αν το βούλευμα κρίνει ότι έγιναν κόλπα για να προωθηθεί συγκεκριμένη οικονομική πολιτική, τότε οικονομική πολιτική μπορούν να κάνουν και οι δικαστές.

Αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Αν μετά τη νέα έρευνα που διατάχθηκε κριθεί ότι έγιναν κόλπα για να εμφανισθεί το έλλειμμα μεγαλύτερο, τότε η πολιτική εξουσία πρέπει να βρει τρόπο να ενταφιάσει τη δικαστική έρευνα για να μη βρεθούν συγκεκριμένα και σήμερα πανίσχυρα στελέχη της πίσω από κάγκελα...

Πηγή Enet

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Όχι μόνο ήρθε με άδεια χέρια στην Αθήνα, όχι μόνο δεν πιεζει τα Σκόπια να σταματήσουν να καπηλεύονται την ιστορία της Μακεδονίας μας αλλά μας είπε κιόλας ότι η Μέρκελ ενδιαφέρεται για το όνομα ώστε να φοβηθούμε. 
Ο λόγος για τον προσωπικό απεσταλμένο του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς που συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Όπως δήλωσε ο κ. Νίμιτς, ο κ. Βενιζέλος του ζήτησε να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίλυση του θέματος της ονομασίας και υπογράμμισε τόσο τις ελληνικές θέσεις επί του ζητήματος, όσο και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυσή του.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Νίμιτς υποστήριξε ότι δεν κομίζει κάποια καινούργια πρόταση, αλλά στο παρελθόν έχει προτείνει κάποιες ιδέες που απορρίπτονταν από τη μία ή την άλλη πλευρά. 
Παράλληλα, παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα θέμα που η επίλυσή του ενδιαφέρει πολλές κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων και τη γερμανική, όπως προέκυψε από την τελευταία συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, πριν από έναν χρόνο.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μία χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Νίμιτς, με τον οποίο, όπως σημείωσε, έχουν μία μακρά και πολυετή σχέση και τόνισε: 
«Κάναμε μία πολύ καλή επισκόπηση. Είπαμε αυτά που έχουμε να πούμε. Επί της ουσίας ισχύουν όσα έχω πει δημοσίως στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όσα είπα κατά την επίσκεψή μου στα Σκόπια».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης 

Αδέρφια, την άποψη μου την έχω πει από παλιά: η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις θα ήταν να τις αφήσουν ήσυχες να κάνουν την δουλειά τους.
Θα προσέθετα σήμερα, να τις αφήσουν εν γένει ήσυχες, να κρατήσουν οι σοφολογιότατοι τις μεταρρυθμίσεις για τον εαυτό τους και γι’ άλλους εργασιακούς κλάδους. 
Δεν μπορεί, δεν εξηγείται διαφορετικά. Κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν βάλει στοίχημα να διώξουν και την τελευταία ψήφο στρατιωτικού. 

Τώρα, λέει, πήγε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, με το οποίο μπαίνει χέρι στα Ταμεία των στρατιωτικών και στο εφάπαξ τους. 

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. 

Κάθε Όπλο έχει τον ειδικό λογαριασμό του. Οι πόροι κάθε ειδικού λογαριασμού είναι α) οι κρατήσεις που πληρώνουν τα στελέχη όλη τους τη ζωή και β) έσοδα των Ταμείων από την εκμετάλλευση της περιουσίας τους, πχ μισθώματα από ακίνητα. 

Τα Ταμεία τους ΔΕΝ είναι επικουρικά. Με απλά λόγια δεν επιδοτούνται από το κράτος, δεν μπαίνουν στους ειδικούς λογαριασμούς κοινωνικοί πόροι. Ό,τι παίρνουν, εφάπαξ και μέρισμα, είναι από τα δικά τους χρήματα. 

Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος της «μεταρρύθμισης» με ενοποιήσεις ταμείων και ειδικών λογαριασμών, όπου το εφ΄ άπαξ θα υπολογίζεται με «συντελεστή βιωσιμότητας» και θα οδηγήσει σε αξιοσημείωτες μειώσεις των εφάπαξ; 

Μήπως να μπουν τα ταμεία των στρατιωτικών στον κουβά με τα μπατιρημένα άλλα ταμεία που οι διοικήσεις τους έπαιξαν τα χρήματα στην ρουλέτα των παραγώγων, των χρηματιστηρίων κλπ; Μήπως για να μπει χέρι στην αξιοσημείωτη περιουσία των Μετοχικών Ταμείων, τα οποία ξαναλέω ΔΕΝ είναι επικουρικά; Μήπως για να έχουμε μαζικές παραιτήσεις και να βουλιάξουν τα ταμεία από τον ξαφνικό όγκο των εφάπαξ που θα πρέπει να καταβληθούν; 

Η πολύ μεταρρύθμιση βλάπτει. 

Δεν είναι δε κακό οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι χώρια και σε αυτό, όπως ήταν πάντα. Αντίθετα, επίβάλλεται. Λόγω πειθαρχίας, ιεραρχικού ελέγχου, νοοτροπίας, είναι πιο νοικοκυρεμένο μαγαζί και στο ασφαλιστικό τους. Αν το λιμπίστηκαν λοιπόν γι’ αυτό κάποιοι, θα πρότεινα να πάνε για φρέσκα και να κοντύνουν τα ξερά τους. 

Άστε τις Ένοπλες Δυνάμεις ήσυχες. Ασχοληθείτε με την παροχή σε αυτές των μέσων για την υλοποίηση της αποστολής τους. Ασχοληθείτε με το αίσχος της εννιάμηνης θητείας που υπονομεύει το αξιόμαχο και κωλώνουμε να την αυξήσουμε, μην ζοριστεί κανάς Φρούλης των κομματικών νεολαιών, κάθε χρώματος. 

Το ζήτημα που ανέκυψε με την ως άνω φαεινή ιδέα, είναι πράξη υπονόμευσης του ηθικού, της πειθαρχίας των στελεχών και πράξη αυτοϋπονόμευσης της κυβέρνησης. 

Θα έχει ένα απλό αποτέλεσμα. Θα σπρώξει και τους εναπομείναντες ψηφοφόρους στρατιωτικούς στην ΧΑ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν θα έχει παρά να υποσχεθεί την ακύρωση του νομοσχεδίου και θα μαζεύει κέρδη τρώγοντας πασατέμπο στον καναπέ. Άμα γίνει αυτή η νομοθετική πετυχεσιά και βρούμε στις εκλογές μισή ψήφο στρατιωτικού υπέρ της ΝΔ, θα την στείλουμε για επαργύρωση και θα την βάλουμε πάνω από το τζάκι, με σεμεδάκι που θα έχουν κεντήσει δώδεκα νεοφιλελεύθερες παρθένες. Εννοείται κάτω από τις φωτογραφίες του Στουρνάρα, του Γκίκα Χαρδούβελη και του συμπαθούς Βρούτση. 

Το ζήτημα, αδέρφια, είναι πως κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν ο Πρωθυπουργός τρέξει να το μαζέψει, έχουμε μια έστω μικρή απώλεια, αφού τα στελέχη δεν ξεχνούν εύκολα την «κρυάδα» της άχαρης συζήτησης. 

Είναι γνωστό πως κομμάτι της «ελίτ» μας, ακόμη και ημέτεροι, έχουν μια ελαφρά αλλεργία στην στολή. Μην ξεχνάτε πως ο αντιπρόεδρας της κυβερνήσεως και πρόεδρος της Άφρας και του Ανδρουλάκη τους είχε αποκαλέσει και αυτιστικούς, ενώ ο σταυραετός της Άμυνας, ο πολύς Μπεγλίτης, με δυσκολία συγκρατούσε την απέχθεια του.
Αυτοί όμως είναι αυτοί που είναι. Δεν περίμενα και τίποτα άλλο. 

Το ζήτημα είναι πως αυτά και κάποια άλλα δεν μπορούν να συμβαίνουν με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πρέπει και σε αυτό να επέμβει, όπως το Ιππικό στην «Ταχυδρομική Άμαξα». 

Αν είναι «απαίτηση της Τρόϊκας», τότε, όπως έχουμε δικαίωμα σε ότι άπτεται της Εθνικής μας Άμυνας και Ασφάλειας, είναι μια καλή ευκαιρία να τους πούμε, όπως και σε κάτι κομπλεξικούς εγχωρίους βετεράνους της κολωνακιώτικης Γκομενοφυλακής, να πάνε να κάνουν την Κοντσίτα, if you know what I mean. 

Και θα σας πω ένα μυστικό. Οι στρατιωτικοί ούτε «αυτιστικοί» είναι ούτε και δεδομένοι. Κι όπως μου είπε προχθές ένας Αστυνόμος έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και ισχύει και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «τα φιλικά χτυπήματα στον ώμο δεν αρκούν πια»…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 



Καλημέρα Ισραήλ, καληνύχτα κόσμε...

Το Ισραήλ δεν εκτελεί γενοκτονία εναντίον των Παλαιστινίων τον φετινό Ιούλιο του 2014 στην Γάζα... για πρώτη φορά! Η γενοκτονία των Αράβων και των Παλαιστινίων ή αλλιώς η εθνοκάθαρση του ζωτικού χώρου του νεοσύστατου κράτους του Ισραήλ ξεκίνησε πριν ακόμα την ίδρυσή του το 1948. Το 1947 ο Γιόζεφ Βάϊτζ διευθυντής του εθνικού εβραϊκού ταμείου έδωσε την εξής διαταγή: Να διώξουμε όσους το δυνατόν περισσότερους Άραβες από τις περιοχές μας…Έστειλα την λίστα των αραβικών χωριών που πιστεύω πως πρέπει να καθαριστούν ώστε να ομογενοποιηθούν οι εβραϊκές ζώνες.


Η Εβραία Γκόλντα Μέϊρ δήλωσε το 1969 πως δεν υπάρχει παλαιστινιακός λαός…Δεν είναι σαν να ερχόμαστε για να τους διώξουμε και να τους πάρουμε την χώρα τους. Δεν υπάρχουν. 


Ο Εβραίος καθηγητής Σαχάκ το 1975 έγραψε πως για να πείσουμε ότι πριν το Ισραήλ η Παλαιστίνη ήταν μία έρημος, εκατοντάδες χωριά ισοπεδώθηκαν με μπουλντόζες, με τα σπίτια τους τις περιφράξεις τους τα νεκροταφεία και τους τάφους τους. 


Ο ιστορικός Μπένι Μόρις καθόρισε πως 418 από τα 475 παλαιστινιακά χωριά εξαφανίστηκαν από τον χάρτη. Σχετικά με τον αριθμό των Παλαιστινίων που απελάθηκαν οι ίδιοι οι Εβραίοι μιλούσαν για 460.000 στα τέλη του 1948. Τα Ηνωμένα Έθνη μιλούσαν για διπλάσιους δηλαδή 900.000.


Έκτοτε οι "προληπτικοί πόλεμοι" του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων και γειτόνων του Αράβων δίνουν και παίρνουν:

 

Το 1956 επιτέθηκαν οι Ισραηλινοί στο Σουέζ με την σύμπραξη των ΑγγλοΓάλλων.
Το 1967 κήρυξαν οι Ισραηλινοί τον πόλεμο των Έξι Ημερών έναντι της Αιγύπτου της Ιορδανίας και της Συρίας. Σχετικά με την εισβολή στην μεθόριο με την Συρία, ο εβραίος στρατηγός Μοσέ Νταγιάν έγραψε λίγα χρόνια αργότερα παραπάνω από το 80% των ενόπλων επεισοδίων στην μεθόριο Ισραήλ – Συρίας ξεκίνησαν με αυτόν τον τρόπο: Στέλναμε ένα τρακτέρ να οργώσει ένα έδαφος άνευ ενδιαφέροντος σε αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και ξέραμε ότι οι Σύριοι στρατιώτες θα το πυροβολούσαν. Αν δεν το έκαναν αυτό, διατάζαμε το τρακτέρ να προχωρήσει περισσότερο μέχρι να εκνευρισθούν και να ανοίξουν πυρ. Τότε χρησιμοποιούσαμε τα κανόνια και μετά την αεροπορία. 

Το 1967 το Ισραήλ πριν κηρυχτεί πόλεμος με την Αίγυπτο, εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον των σταθμευμένων αεροπορικών δυνάμεων της Αιγύπτου φοβούμενο, όπως υποστήριξε, άμεση εισβολή από τους Αιγύπτιους (ένα δεύτερο Περλ Χάρμπορ δηλαδή)!
Το 1973 έγινε ο πόλεμος Γιομ Κιπούρ εναντίον της Αιγύπτου και της Συρίας, έναν μήνα πριν πέσει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος στην Ελλάδα, επειδή αρνήθηκε την στρατιωτική βοήθεια που του ζητήθηκε από τους Αμερικανοσιωνιστές. Ήταν η μόνη φορά που το Ισραήλ δεν προέβη σε προληπτική επίθεση, ούτε και μπόρεσε να προβλέψει ακριβώς τον αιφνιδιασμό των Αράβων, αν και τον περίμενε. Το αποτέλεσμα του πολέμου αυτού ήταν το Ισραήλ να εδραιωθεί στα υψίπεδα Γκολάν μέσα στο Συριακό έδαφος και η Αίγυπτος να αναγνωρίσει το κράτος Ισραήλ.
H γενοκτονία του άμαχου πληθυσμού επαναλαμβάνεται στην Παλαιστίνη, ιδιαίτερα από την αρχή της εξέγερσης (Ιντιφάντα – Επανάστασης των Λίθων) από το 1987 έως το 1993. Απολογισμός 2.232 Παλαιστίνιοι νεκροί. Από αυτούς 233 ήταν παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών. Οι τραυματίες από σφαίρες φθάνουν τους 90.000. Οι φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι στις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης το 1993 έφθαναν τους 15.000, εκ των οποίων 12 πέθαναν κατά την διάρκεια των βασανιστηρίων των ανακρίσεων. Στον αντίποδα 33 Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την ίδια χρονική περίοδο και 40 πολίτες, οι περισσότεροι άποικοι.
Το 1982 έγινε η εισβολή στο Λίβανο. Τότε για 18 νεκρούς Εβραίους το Ισραήλ σκότωσε 1.000 Παλαιστινίους και ακόμη περισσότερους Λιβανέζους.

Το 2006 η οργάνωση Χεζμπολάχ από το Λίβανο επετέθη στο Ισραήλ στην μεθόριο και ξεκίνησε πόλεμος 34 ημερών. Οι Ισραηλινοί σκότωσαν 300 Λιβανέζους εκ των οποίων 100 παιδιά. 

Οι απώλειες των Ισραηλινών ήταν 29 νεκροί εκ των οποίων οι 15 ήταν πολίτες.
Το 2008 – 2009 έγινε επιδρομή του Ισραήλ εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στην Γάζα, που κράτησε 22 μέρες. Οι Ισραηλινοί σκότωσαν 1147 Παλαιστινίους εκ των οποίων οι 926 ήταν άμαχοι, οι 255 αστυνομικοί και οι 236 μαχητές της Χαμάς.


Πάρτι για λίγους και... εκλεκτούς

Όπως βλέπουμε η ένταση της γενοκτονίας του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων αυξάνεται. Εν όψει της διεθνούς αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους στην Γάζα, τα τελευταία χρόνια το Ισραήλ έχει εκπονήσει σχέδιο εξόντωσης ή εξαναγκασμού σε φυγή, των στριμωγμένων Παλαιστινίων. 
Η γραμμή ανακωχής του παλαιστινιακού κράτους της Γάζας που από το 1950 ισχύει, δεν έχει πλέον ιδιαίτερη σημασία, αφού το Ισραήλ δεν επιδιώκει την εδαφική προσάρτηση της εναπομείνουσας Παλαιστίνης όπως έκανε από το 1947 έως το 1950. 
Το υπέρτατο τρομο-κράτος των σιωνιστών συνεχίζει μεθοδικά την εθνοκάθαρση με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της "τρομοκρατίας" των αμυνόμενων Παλαιστινίων που αρνούνται να πεθάνουν έως ενός και αντιστέκονται υπέρ "βωμών και εστιών". 
Η στοχοποίηση των αμάχων και ιδιαίτερα των παιδιών από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ, μόνο τυχαία δεν είναι και δεν πρέπει να παραπλανάται κανείς πολιτισμένος άνθρωπος από την παγκόσμια προπαγάνδα των μεγάλων ΜΜΕ που είναι υποταγμένα στην τοκογλυφία και την δύναμη του χρυσού.


Τζιχάντ ... my ass

Θα αναρωτιέστε και εσείς πού είναι οι ατρόμητοι και αποφασισμένοι ισλαμιστές τζιχαντιστές να πολεμήσουν το σιωνιστικό Ισραήλ, τώρα που ακόμη μια φορά εξολοθρεύονται οι ομόδοξοί τους Παλαιστίνιοι; 
Με την απορία θα μείνουμε, άλλωστε χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις... 

Πηγή 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου