Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

8 Οκτ 2013

Ξέρω ότι λόγω του τίτλου του άρθρου, το μυαλό σας θα πάει μόνο στον τεράστιο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και κυρίως στους υδρογονάνθρακες. Ήδη έχει γίνει φανερό ότι στόχος των δανειστών και του διεθνούς κεφαλαίου είναι η υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου της Ελλάδα μέσα απο το ΤΑΙΠΕΔ, απο το σχηματισμό ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), απο περιοχές Natura στις οποίες θα επιτρέπεται εξόρυξη και κατασκευή λιμένων κλπ. Αυτό που δεν έχει γίνει φανερό είναι ότι το “σχέδιο” αυτό δεν έχει στόχο μόνο τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων σε Ελλάδα (Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και κεντρική Μακεδονία, Κρήτη και Καστελόριζο) και Κύπρο (βλέπετε εδώ) αλλά και τα κοιτάσματα άλλων χωρών που είναι σε οικονομική κρίση, όπως της Ιταλίας και της Ιρλανδίας! Αυτό θα γίνει νοητό στη συνέχεια.
 
Ο γνωστός φιλάνθρωπος και μεγαλοεπενδυτής George Soros πρώην σύμβουλος του ΓΑΠ και “στηρικτής” της FYROM που είναι τίγκα στους υδρογονάθρακες, ο άνθρωπος που καταστρέφει οικονομίες κρατών, εν μία νυκτί, και παράγει "αερολεφτά" εκ του μηδενός χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει παραγωγή, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να αποπληρώσει το χρέος της υπό οποιεσδήποτε νυν ή μελλοντικές οικονομικές συνθήκες και προτείνει διαγραφή του χρέους της (κάτι δύσκολο) ή την αποπληρωμή του με άλλο τρόπο "φωτογραφίζοντας" την έκδοση ομολόγων με εγγύηση τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της χώρας. Εγγυήσεις για φαγητό…
Η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη ξεκίνησε απο τις PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) και στη πορεία προσετέθη και η Ιρλανδία με τη Κύπρο. Απο αυτές τις χώρες, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Ιρλανδία έχουν σχετικά μεγάλα έως πολύ μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων, αρκετά για να δώσουν μεγάλη ανεξαρτησία για πολλά χρόνια στην οικονομία της Ευρώπης απο τη Ρωσία. 
Η ιστορία έχει δείξει ότι οι εταιρείες πετρελαίων εφαρμόζουν δύο τρόπους  για να αποκτήσουν τον έλεγχο και να έχουν το μεγαλύτερο κέρδος των κοιτασμάτων. Ο ένας είναι ο πόλεμος και ο άλλος είναι ο υπερδανεισμός και η χρεοκοπία των κρατών μέσω της χρήσης ΜΚΟ, οικονομικών δολοφόνων, περιβαλοντολογικών οργανώσεων, παρατηρητηρίων, εξαγορά κομμάτων, πολιτικών, MME κλπ.
Τρείς  γνωστοί πόλεμοι που έγιναν, αφορούν το Ιράκ (εκμετάλλευση πετρελαίων Ιρακινού Κουρδιστάν), τη Γιουγκοσλαβία (βλέπετε εδώ) και τη Συρία (βλέπετε εδώ) ενώ ένας ακόμη είναι στα σκαριά (Ιράν).
Η οικονομική κρίση κατά τη γνώμη μου που στοχοποίησε τις χώρες του Νότου της Ευρωζώνης κρύβει μια μάχη για τον έλεγχο των υδρογοναθράκων. Η διόρθωση της ανταγωνιστικότητας των χωρών του Νότου την οποία η Γερμανία επιθυμεί χωρίς παράλληλα να προωθεί την ενοποίηση της Ευρώπης, βασίζεται σε ένα οικονομικό μοντέλο που δεν περιέχει ρήτρα για ανάπτυξη των χωρών αυτών παρά μόνο τρόπους διόρθωσης των δημοσιονομικών τους. Αποτέλεσμα αυτού είναι μια συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση, μια διαρκής αύξηση της διαφοράς ανταγωνιστικότητας των χωρών του Νότου απο εκείνες του Βορρά και μια διαρκής αύξηση του χρέους τους. Αυτά τα περί πλεονάσματος που ακούγονται δεν έχουν νόημα όσο το χρέος αυτξάνει και διαιωνίζεται.
Αν είχαν γίνει κινήσεις που να ενισχύσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα πχ δημιουργία βιομηχανικών υποδομών και νέων βιομηχανιών, τα χρόνια που πέρασαν και αν οι εφοπλιστές επλήρωναν τα 15 δις ευρώ το χρόνο φόρους και αν είχε γίνει επανέλεγχος του χρέους δεν θα υπήρχε ανάγκη να γίνονται συζητήσεις για βιωσιμότητα του χρέους και πιθανόν η χώρα να μην είχε μπεί ποτέ στο ΔΝΤ!
Η παρουσία στην Ελλάδα ενός τόσο διεφθαρμένου, διαπλεκόμενου πολιτικού συστήματος που έχει κατηγορηθεί για τόσες συνωμοσίες και εγκλήματα, που παρέδωσε αμαχητί την Εθνική κυριαρχία στους δανειστές, που έχει κάνει τη χώρα ένα τεράστιο πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων όλης της ΕΕ μέσω διαφόρων μηχανισμών σίγουρα δεν αποτελεί ελπίδα για τις επόμενες γενεές των Ελληνοπαίδων ούτε αφήνει περιθώρια στους Έλληνες πολίτες να περιμένουν ανάπτυξη και όχι διάσωση, όπως τους επιβάλλεται για να αυξηθούν στο μέλλον τα κέρδη των πετρελαικών εταιρειών απο εκδόσεις φτηνών ομολόγων και άλλα τραπεζικά προιόντα.
Η υπερδανειοδότηση της χώρας και η φτωχοποίηση της ήταν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για να ξεχάσει ο Ελληνας πολίτης τον πλούτο που κρύβεται στην Ελληνική ΑΟΖ, τον οποίο δικαιούται να επικαρπούται. Ο κακός γείτονας ήταν το άλλο όπλο πίέσης, που δεν άφησε την Ελλάδα απο το 1974 τουλάχιστον και μετά (βλέπετε εδώ), να χρησιμοποιήσει τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων που έχει στο Αιγαίο για να γίνει μια τεράστια οικονομική δύναμη στο χώρο της Ανατ. Μεσογείου. Βοήθησαν όμως και οι διεφθαρμένοι Έλληνες πολιτικοί και επιχειρηματίες. Δεν είναι τυχαίο “ποιοί και γιατί” διαφεντεύουν τη χώρα αυτή τη στιγμή.
Την τύχη της Ελλάδας ακολούθησε και η Κύπρος, που έχει και αυτή πάρα πολλά κοιτάσματα υδρογονανθράκων (βλέπετε εδώ). Στο ΔΝΤ επίσης είναι και η Ρουμανία, που κατά σύμπτωση έχει και αυτή κοιτάσματα υδρογοναθράκων, κάτι πολύ γνωστό απο καιρό…
Στον χάρτη, φαίνεται πάνω σε ένα ανάγλυφο χάρτη της Google στη περιοχή της Ιρλανδίας μια διαφάνεια ενός μέρους ενός άλλου χάρτη γνωστού απο το 2007, για τον οποίο σας έχω μιλήσει προηγουμένως εδώ στον οποίο φαίνονται μετρήσεις ΜΑD (Magnetic Anomaly Detection) που έχουν γίνει  στην περιοχή.
Οι περιοχές στους χάρτες, που έχουν κόκκινο χρώμα είναι περιοχές που είναι υποψήφιες να έχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Αυτές με το κίτρινο χρώμα δείχνουν την ύπαρξη κοιτασμάτων σε μεγαλύτερο βάθος,
Παρατηρείστε την ύπαρξη ενός μεγάλου κοιτάσματος στην περιοχή Α με μέγεθος τριπλάσιο του μεγέθους της χώρας. Στα δυτικά της Ιρλανδίας εντοπίσθηκε μετά το Φεβρουάριο του 2011, τεράστιο κοίτασμα σχιστολιθικού αερίου. Οι έρευνες συνεχίζονται… Είδατε πόσο καλοί είμαστε στις “προβλέψεις”; Στη θάλασσα δεν έχουν ψάξει ακόμη. Θα ψάξουν όμως…
Στη συνέχεια ακολουθεί ένας παρόμοιος χάρτης για την Ιταλία και τη Μάλτα.
Στο χάρτη της Ιταλίας παρατηρείστε το κοίτασμα Β που δίνει σε πολλά σημεία της Ιταλίας τη δυνατότητα εξόρυξης, όπως και το κοίτασμα στη περιοχή C. Κοιτάσματα υπάρχουν εντός της Ιταλικής ΑΟΖ και στις περιοχές που δείχνουν τα δύο λευκά βέλη, γύρω απο τα νησάκια που υπάρχουν στην περιοχή αυτή, πρός τη μεριά της Τυνησίας. Η Ιταλία σαφώς δικαιούται περισσότερη ΑΟΖ για τα νησιά αυτά στη περιοχή αυτή.
Στον χάρτη δεξιά μπορείτε να δείτε γνωστές θέσεις κοιτασμάτων στην Ιταλία το 2004. Παρατηρείστε σε πόσο καλή σύμπτωση  είναι οι “προβλέψεις”  του “δικού” μας χάρτη σε σχέση με τα παρόντα γνωστά κοιτάσματα. Τα υπόλοιπα κοιτάσματα θα τα βρούν αργότερα, όταν θα τους τα ζητήσουν οι δανειστές…
Ενδιαφέρον έχει και το κοίτασμα Ε στις ακτές της Κροατίας (πρώην Γιουγκοσλαβίας), όπως και το κοίτασμα D στη περιοχή της Μάλτας πρός τη περιοχή της Λιβύης.
Σημειώστε, ότι σε πολύ παλαιότερα άρθρα μας (βλέπετε εδώ και εδώ) είχαμε αναφέρει την ύπαρξη shale gas (σχιστολιθικού φυσικού αερίου) στη Δυτική Θράκη.
Πρόσφατα, η Τουρκία ξεκίνησε τις έρευνες στην Ανατολική Θράκη για σχιστολιθικό φυσικό αέριο. Η Τουρκία όπως και άλλες χώρες είχαν την πρόνοια να στείλουν τεχνικούς για μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ για να ειδικευθούν στην εξόρυξη shale gas. Η Ελλάδα απούσα ως συνήθως…
Στο χάρτη αριστερά βλέπετε που υπάρχει σχιστολιθικό φυικό αέριο στην Ευρώπη. Η Πολωνία, η Ουκρανία η Ρουμανία και η Βουλγαρία  (κόκκινα βέλη), της οποίας το κοίτασμα εκτείνεται στην Δυτική και την Ανατολική Θράκη κατά σύμπτωση παίρνουν δάνεια απο το IMF (ΔΝΤ).
Στην Κροατία πρόσφατα επίσης ξεκίνησαν έρευνες απο Αμερικανικές εταιρείες και μια θυγατρική της Gazprom. Στην Ελλάδα  συνεχίζουν να μιλούν για φαντάσματα, να τρώνε κουραμπιέδες και να αερολογούν. Μπανανία η χώρα, λουμπίνες, κοπρίτες, ανεύθυνους και άσχετους γεμάτη. 
Αποδείξαμε λοιπόν, πως

όσα κράτη έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα στην ΕΕ έχουν και πολλά κοιτάσματα υδρονανθράκων…
Τί άλλο να εξηγήσουμε;
Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί αλλά όχι με το παρόν διαβρωμένο και απαξιωμένο πολιτικό σύστημα. 

Πηγή Zcode


Της Τatiana Zavialova 
The Voice of Russia

Από 317 λαμπερά εκθέματα αποτελείται η έκθεση με την ονομασία «Θρακικός χρυσός από τη Βουλγαρία. Αναβιώσαντες θρύλοι», η οποία λαμβάνει χώρα στη Μόσχα, στο Ιστορικό Μουσείο, από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Τα εκθέματα παραχωρήθηκαν από 7 βουλγαρικά μουσεία και ιδιώτες συλλέκτες. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα πραγματοποιημένη στη Ρωσία έκθεση αρχαιολογικών μνημείων, που σχετίζονται με την ιστορία της Αρχαίας Θράκης. 


Από το Δνείπερο μέχρι το Αιγαίο, τέτοια τεράστια έκταση καταλάμβαναν οι αρχαίοι Θράκες πριν 2-3 χιλιάδες χρόνια. Θεωρούνταν σπουδαίοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, γενναίοι πολεμιστές και κυνηγοί. 

Είχαν τις δικές τους παραδόσεις, π.χ., για τους μαγικούς ιππείς. Αλλά όταν οι Έλληνες του Νότου ήρθαν στα εδάφη τους, οι Θράκες ασπάστηκαν την ελληνική μυθολογία, τους θεούς και τους ήρωες της Ελλάδας. 

Στο θέμα αναφέρεται ο επιμελητής της έκθεσης Κιρίλ Φίρσοφ

«Η ελληνική μυθολογία όπως την γνωρίζουμε εισήλθε στη θρακική, μεταποιημένη. 

Ο Έλληνας θεός Διόνυσος χωρίστηκε στο Θεό του Ήλιου και το Θεό του Πυρός. 

Ο Ορφέας, ο οποίος αρχικά ήταν ελληνικό πρόσωπο, έγινε θρακικός ήρωας. Μάλιστα οι Έλληνες άρχισαν να τον ονομάζουν «Ορφέα Θρακιώτη».


Φυσικά, τα μυθολογικά πρόσωπα έτσι κι΄αλλιώς αναπαράγονταν στα οικιακά σκεύη, τα στολίδια, τις πολύτιμες πανοπλίες, τα σπαθιά και άλλα αντικείμενα. 

Αλλά τα πιο εντυπωσιακά δείγματα της Θρακικής Τέχνης είναι, αδιαμφισβήτητα, τα ρυτά αγγεία με μορφή κόρνας, η βάση των οποίων είναι φτιαγμένη σε μορφή κεφαλών των ηρώων των θρακικών θρύλων.

Το ρυτό αποτελεί, ουσιαστικά, σύμβολο του θρακικού πολιτισμού, το οποίο συνόδευε τους Θράκες στην καθημερινή τους ζωή και στον άλλο κόσμο. 


Οι επισκέπτες της έκθεσης, οι οποίοι για πρώτη φορά γνωρίζονται με την τέχνη των αρχαίων Θράκων, μπορεί να νομίσουν ότι αυτός ο αρχαίος λαός, κυριολεκτικά, υποκλινόταν στο χρυσό. Έτσι θεωρούσαν και οι αρχαίοι Έλληνες, και συχνά χαρακτήριζαν ειρωνικά τους Θράκες «λαμπερούς». 

Και σύμφωνα με τον καλό γνώστη της θρακικής ιστορίας και πολιτισμού, φύλακα του βουλγαρικού «Ιδρύματος της Θράκης» Ιβάν Μαράζοφ, ο χρυσός δεν λατρευόταν απλώς από τους Θράκες, αλλά και υποδείκνυε την κοινωνική τους θέση. 

Τα περισσότερα αντικείμενα στην έκθεση είναι τυχαία ευρήματα και όχι αποτέλεσμα κάποιων ειδικών αρχαιολογικών ανασκαφών τύμβων, όπου ήταν θαμμένοι ευγενείς και ηγέτες περιβαλλόμενοι από τεράστιο αριθμό πολύτιμων αντικειμένων. 

Οι τύμβοι, δυστυχώς, είχαν λεηλατηθεί από την αρχαιότητα. Ενώ θησαυροί ανακαλύπτονται στο έδαφος της Αρχαίας Θράκης μέχρι σήμερα. 

Αυτό οφείλεται στο ότι οι ηγέτες των Θράκων είχαν ένα ενδιαφέρον έθιμο, μας είπε ο επιμελητής της έκθεσης Κιρίλ Φίρσοφ:

«Ο βασιλιάς της Θράκης είχε μια υποχρέωση, που επιβεβαίωνε το βασιλικό του αξίωμα. Έπρεπε οπωσδήποτε να θάψει κάποιο θησαυρό και ακόμα καλύτερα να βρει κάποιο θησαυρό. 

Κάποιοι τα κατάφερναν να βρουν, κάποιοι όχι. 

Όμως σίγουρα έθαβαν, διότι μέχρι σήμερα βρίσκουμε τέτοιους θησαυρούς». 

«Και τα 317 αντικείμενα δείχνουν το φανταστικό επίπεδο του πολιτισμού, της τέχνης, που υπήρχε πριν 3 χιλιάδες χρόνια στην περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι κατά την επίσημη τελετή έναρξης της έκθεσης. 

Αρχαίος ευγενής αρματηλάτης της Θράκης, θαμμένος μαζί με τα άλογα του άρματός του.

Πηγή: Τhe Voice of RussiaΤο show Στουρνάρα: Παράσταση για γερά νεύρα!

Προκλητικός έως και χλευαστικός ήταν χθες ο Υπουργός Οικονομίας στην εκπομπή enikos του Νίκου Χατζηνικολάου!
Παριστάνοντας τον άνετο, προκάλεσε κατ΄αρχάς με την αναφορά στα λάθη τα οποία έφεραν την χώρα στα νύχια των δανειστών παραλείποντας βεβαίως να πεί ότι ήταν ο εκ των πρωτεργατών του μαγειρέματος για την εσπευσμένη είσοδο της χώρας στο Euro.

Δεν μπορεί παρά να χλεύαζε τους παριστάμενους όταν «καμώθηκε» ότι δήθεν ξέρει τι σημαίνει το μοναδικό σου έσοδο να είναι μία σύνταξη 500 ευρώ, «τονίζοντας» ότι και η μητέρα του είναι… χαμηλο-συνταξιούχος. Αυτό που παρέλειψε να πει είναι τα υπόλοιπα εισοδήματα που εισπράττουν και από τον παχυλά αμειβόμενο υιό τους!

Απέφυγε βεβαίως να απαντήσει ποιες ήταν οι επαγγελματικές του ασχολίες στο παρελθόν και ποιες οι αμοιβές του, ενώ στο σημείο αυτό τον στήριξε και ο «αντικειμενικός» Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος απαγόρευσε την ερώτηση.

Η συνέχεια ήταν ένα θέατρο, όπου απαντούσε στο περίπου, ενώ η δήθεν σαφείς απαντήσεις που έδινε, δεν είχαν αντίλογο.
Η προστασία που του έδωσε ο παρουσιαστής ήταν εμφανής αφού δεν σήκωνε αντίλογο!

Ενώ ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε υπερασπιζόμενος την «διόρθωση των μισθών» οι οποίοι επανήλθαν στο επίπεδο του 2009 μειούμενοι κατά 35%. Αυτό που βεβαίως δεν έθιξε είναι η αγοραστική αξία που είχαν οι «μειωμένοι» μισθοί τότε, με το κόστος ζωής να έχει εκτιναχθεί στο 140%!!

Παράλληλα υπερασπίστηκε τις πολυεθνικές για τις οποίες ισχυρίστηκε ότι περιόρισε τις τριγωνικές συναλλαγές , μην εξηγώντας βεβαίως πως γίνεται να παραμένουν βασικά προϊόντα σε υπερυψηλές τιμές συγκριτικά με τα ίδια προϊόντα που πολούνται από τις ίδιες πολυεθνικές σε άλλες χώρες.

Υπερασπίστηκε με θέρμη τους «καημένους» τραπεζίτες και εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει εμφυσήσει αισθήματα εμπιστοσύνης και σταθερότητας, στα ξένα funds. Αυτό που παρέλειψε να εξηγήσει είναι ότι η ευδαιμονία στα funds προέρχεται από την ικανοποίηση ότι ανέλαβε την εξουσία μία ενδοτική στις ορέξεις τους κυβέρνηση, ή οποία μειώνει μεθοδικά την αξία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, μετερχόμενη πρακτικές στα όρια της νομιμότητας και με ολοκληρωτικές πρακτικές όπως άλλωστε ομολογεί και ο προκάτοχος του, Παπακωνσταντίνου σε ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο έτυχε τον χλευασμό του παγκόσμιου «συνταγματικού τόξου»!

Τέλος τα περί διάσωσης της χώρας από τις καταστροφικές συνέπειες μιας εξόδου από το Euro, έρχεται να διαψεύσει σημερινό δημοσίευμα της New York Times από το οποίο συνάγεται ότι η χώρα οδηγήθηκε στην μιζέρια με μέθοδο, για να μην καταρρεύσει η Ευρώπη!

Αυτά και οι μεθοδεύσεις των τελευταίων εβδομάδων με το show της Χρυσής Αυγής, και τις επιλεκτικές διαρροές «προστατευόμενων μαρτύρων» να επικαλύπτει βολικά όλη την υπόλοιπη ειδησεογραφία, έχουν οδηγήσει μεγάλη σιωπηρά πλειοψηφία, να καταδικάζει μεν τις πράξεις βίας και τις κακουργηματικές πρακτικές μπράβων της Χρυσής Αυγής, αλλά αντίθετα απ’ ότι φαίνεται στις δημοσιοποιημένες δημοσκοπήσεις, αλλά να παραμένει στην απόφαση για ψήφο τιμωρίας προς τα συστημικά κόμματα, τα οποία επιμένουν στις βολικές για τους ίσιους και τους περί αυτών πρακτικές τους.

Κύριοι της Βουλής θα βρεθείτε προ μεγάλης εκπλήξεως. Αν η Χρυσή Αυγή υιοθετήσει μία μετριοπαθέστερη εικόνα, απομονώνοντας τις ακραίες συμπεριφορές αλλά μη εγκαταλείποντας τον πατριωτικό προσανατολισμό της, θα ανασυντάξει την εκλογική της δύναμη και θα την αυξήσει!

Αρχίζει σιγά-σιγά να εμπεδώνεται η πεποίθηση, ότι η δολοφονία του άτυχου νέου, ήλθε σε μία εξαιρετικά βολική για τα συστημικά κόμματα στιγμή, εξίσου βολική με εκείνην του θανάτου των τριών ανθρώπων στην Mafin.

Και στις δύο περιπτώσεις υπόβοσκε λαϊκή εξέγερση!

Ο σοφός λαός λέει: Δείξε μου τον ωφελούμενο, να σου δείξω τον φταίχτη!

Παραστάσεις σαν την χθεσινή του Υπουργού Οικονομικών Στουρνάρα, διευρύνουν το χάσμα μεταξύ πολιτικού συστήματος και πολιτών και οξύνουν τον θυμό των τελευταίων!Μονοπώλιο παραγωγής και διάθεσης τροφίμων από εταιρείες και χώρες
Σκέψου ένα νέο πείραμα στην Ελλάδα με καθαρά σενάριο Όργουελ: Φαγητό μόνο εκεί που θέλουν, τις ποσότητες που θέλουν και την ποιότητα που επιθυμούν

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει αγγιχθεί ελάχιστα καθώς λίγοι γνωρίζουν ότι υφίσταται.
Από το 2008 και μετά, όπου υπήρξε μια κρίση στην διαχείριση σταριού, πολλές χώρες, ειδικά από την Μ. Ανατολή και Ασία έσπευσαν να αγοράσουν εκτάσεις γης μέσα από consortium εταιριών, με μόνο σκοπό την ικανότητα να παράγουν και να διαθέτουν ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ την όποια σοδειά τροφίμων πρώτα προς την χώρα τους, διασφαλίζοντας χαμηλές τιμές και διαθεσιμότητα προς τον λαό τους και ΑΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ παραγωγή, να διατίθεται με μεγάλο κέρδος προς άλλες χώρες.

Η Σαουδική Αραβία, η Κίνα, η Ιαπωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι μέσα σε αυτές τις χώρες με τον διαθέσιμο πλούτο, αλλά με ανασφάλεια όσον αφορά την απόκτηση τροφίμων. Στόχος αγοράς εδαφών είναι κάποιες χώρες, όπως αυτές που βρίσκονται σε οικονομική κρίση, αλλά κυριότερα, οι χώρες της η Αφρικανικής ηπείρου.

Αυτό δείχνει μια τάση ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ διάθεσης τροφίμων στο πολύ εγγύς μέλλον από διάφορες εταιρίες, προς κράτη με σημαντικές παραμέτρους και περιοριστικούς όρους, ακόμα και αν η παραγωγή γίνεται στο έδαφος των παραπάνω κρατών.
Η αγορά κτηνοτροφικών μονάδων, εκταρίων γης, λιμανιών και συγκοινωνιών δηλώνει ένα δίκτυο που θα ξεκινήσει, κατά πάσα πιθανότητα, εντός της επόμενης δεκαετίας, με φόντο την TAFTA (και όχι μόνο).

Η διαδικασία αυτή έχει αρχίσει και λαμβάνει χώρα και στην Ελλάδα με την δυνατότητα διάθεσης νερού σε ιδιώτες (βλ. άρδευση) καθώς και την δυνατότητα ελέγχου παραγωγής είτε με οικονομικά κριτήρια, είτε ακόμα και με έλεγχο ποιότητας (βλ. απαγόρευση φυσικών σπόρων με οδηγία της Ε.Ε.). Οι εταιρίες είναι γνωστές και μη εξαιρετέες.
Goldman Sachs, Morgan Stanley, BlackRock, Louis Dreyfus, ονόματα γνωστά πάντα φυσικά με χρηματοδοτήσεις από κεντρικές τράπεζες και από το ΔΝΤ!!!

Και για να το κάνω πιο απλό ως ιδέα, προκειμένου να αντιληφθεί και ο απλός αναγνώστης: Αν μια χώρα όπως η Κίνα ή η Γερμανία, αγοράσουν το 80% των ελαιοπαραγωγικών κτημάτων (ή διά του πλειστηριασμού από κατάσχεση), τότε η Ελλάδα θα έχει μεν παραγωγή λαδιού (το καλύτερο παγκοσμίως) αλλά το διαθέσιμο προϊόν θα δίδεται πρώτα σε λαούς που θα είναι οι "ιδιοκτήτες" και μετά θα παρέχεται ακόμα και προς τους ιθαγενείς παραγωγούς, ίσως μάλιστα να παρέχεται και σε χαμηλότερη ποιότητα!!!

Το παραπάνω πλάνο που ονομάζεται "Μοντέρνα έκδοση Αποικιοκρατίας", έχει ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις στο εξωτερικό μετά από τις αποκαλύψεις σε ΜΜΕ, πως υπάρχουν τεράστιες συμφωνίες δισεκατομυρίων ευρώ μεταξύ χωρών και ήδη δρομολογεί και ωθεί ένα πλάνο νομικό σε διεθνές επίπεδο και δίκαιο, για να μπορεί να δημιουργηθεί και το πλαίσιο διάθεσης των παραπάνω τροφίμων (όπως π.χ. είπαμε το διαθέσιμο νερό καθώς και οι φυσικοί σπόροι που δεν επιτρέπεται κανείς πλέον να διαθέτει στην αγορά πλην των Αρχών).

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας
Πηγές:
http://en.wikipedia.org/wiki/Land_grabbing
http://en.wikipedia.org/wiki/Food_security
http://beta.dawn.com/news/334198/buying-foreign-land-for-food-security
http://www.footprintnetwork.org/de/index.php/blog/af/governments_buying_land_abroad_to_insure_food_security
http://www.oaklandinstitute.org/foreign-corporations-scramble-buy-african-land-raising-food-security-concerns
http://www.iol.co.za/business/news/foreign-buyers-seen-as-threat-to-food-security-1.1561204#.UlQuWlCnqpA

Σύμφωνα με τις τελευταίες φανερές δημοσκοπήσεις και μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί, τα ποσοστά της ΧΑ, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, κυμαίνονται μεταξύ 6,5% – 8%. Τα ποσοστά αυτά δίνουν άνετα με αναγωγή ένα ποσοστό γύρω στο 10%. Σε κάθε περίπτωση και σε όλες τις φανερές δημοσκοπήσεις, η ΧΑ κρατά σταθερά την τρίτη θέση. Ταυτόχρονα όμως διώκεται ως εγκληματική οργάνωση και τα κορυφαία στελέχη της είναι στη φυλακή. Κάτι αφύσικο συμβαίνει εδώ!!!

Από τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών πληροφορούμαστε ότι οι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, ανέρχονται σε 9.947.876 πολίτες, ενώ αυτοί που ψήφισαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές ανέρχονται σε 6.216.798 πολίτες ή ποσοστό συμμετοχής 62,49%. Επομένως, σύμφωνα με τις φανερές πάντα δημοσκοπήσεις, αυτή τη στιγμή (έπειτα από την ανωτέρω αναγωγή στο 10% περίπου), οι πολίτες που στηρίζουν τη ΧΑ κυμαίνονται μεταξύ 621.798 πολιτών (επί αυτών που ψήφισαν) και 994.786 πολιτών (επί αυτών που είναι εγγεγραμμένοι).

Ο πιο πάνω αριθμός των πολιτών που εξακολουθούν να στηρίζουν τη ΧΑ, παρά τις διώξεις που έχει υποστεί (και την απίστευτη εικοσιτετράωρη προπαγάνδα από τα μνημονιακά ΜΜΕ) ως εγκληματικής οργάνωσης, πρέπει να προβληματίσει πάρα πολύ σοβαρά. Προφανώς, όλοι αυτοί οι πολίτες που εξακολουθούν σταθερά να στηρίζουν τη ΧΑ, δεν είναι ούτε ναζί ούτε φασίστες, παρά τις ενοχές που επιδιώκουν να τους φορτώσουν οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι. Είναι μάλλον οργισμένοι πολίτες που θέλουν πάση θυσία την τιμωρία του, υπεύθυνου για την κατάντια της χώρας, πολιτικού συστήματος.

Αυτό όμως που ξεκίνησε το πολιτικό σύστημα με τη ΧΑ, δηλαδή τη δίωξή της στο σύνολο ως εγκληματικής οργάνωσης, αποδεικνύεται πλέον ολισθηρό και πάρα πολύ επικίνδυνο. Από τη στιγμή που μεγάλη μερίδα του λαού δεν έκανε πίσω εγκαταλείποντας πλήρως τη ΧΑ, αλλά εξακολουθεί να τη στηρίζει, σε τόσο μεγάλο ποσοστό, τότε δημιουργείται μια νέα απρόβλεπτη εξέλιξη. Αυτή είναι ότι, τόσο αυτό το τμήμα του λαού που στηρίζει τη ΧΑ, όσο και ο υπόλοιπος λαός, εθίζονται πλέον στην ιδέα ότι μπορούν να ψηφίζονται και να νομιμοποιούνται μέσω της ψήφου εγκληματικές οργανώσεις. Επομένως, αν σε κάποιο μεταγενέστερο χρόνο αρχίσουν να εκτελούνται και εγκλήματα σε δημόσια πλέον θέα, αυτά θα θεωρούνται περίπου αναμενόμενα.

Αυτό είναι το τραγικότερο σφάλμα που έκανε το πολιτικό σύστημα με τη δίωξη, με αυτό τον τρόπο, της ΧΑ. Τώρα είναι υποχρεωμένο είτε να καταργήσει εντελώς τη ΧΑ, παραβιάζοντας όμως το Σύνταγμα και εξαγριώνοντας άσχημα το 10% περίπου του λαού, είτε θα είναι υπεύθυνο για τον εθισμό του λαού στο να ψηφίζει εγκληματικές οργανώσεις.

Όλα αυτά δυστυχώς δεν προμηνύουν τίποτα καλό για τη συνέχεια. Η μάχη έπρεπε να δοθεί σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, ενώ η Δικαιοσύνη έπρεπε να είναι ανεξάρτητη και να διώκει τα αυτεπάγγελτα διωκόμενα επιμέρους εγκλήματα, κατά την εκτέλεσή τους.

Τώρα, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε…Αδέκαστη δικαιοσύνη... ή νεκρή δικαιοσύνη; Κανείς δεν γνωρίζει... και κανείς δεν μπορεί να κρίνει τις δικαστικές αποφάσεις...
Πάντως, το μόνο βέβαιο είναι πως η σημερινή δικαιοσύνη μιμείται την εποχή των Αθλίων του Βίκτωρα Ουγκώ...

20 ημέρες φυλακή, με απόφαση δικαστηρίου, για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, επειδή έκαναν κατάληψη. Επειδή διεκδίκησαν τα αυτονόητα που δεν βλέπει ο κλάδος των δικαστικών...

Ελπίζουμε το μήνυμα που περνάνε να μην είναι η... απαγόρευση διαμαρτυριών των πολιτών απέναντι στην καταστροφή.

Και κάποιοι στην Ελλάδα πιστεύουν πως μπορεί η Δικαιοσύνη να βοηθήσει την χώρα και τους πολίτες της.

Και κάποιοι στην Ελλάδα πιστεύουν πως υπάρχει δημοκρατία και κλείνουν τα μάτια στην κυβερνητική τρομοκρατία.

Δυστυχώς, οι πολίτες έχουν εγκαταλειφθεί από όλα τα θεσμικά όργανα...
Και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε, όλοι μας, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη...Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συνειδητοποιούν τον κίνδυνο, που προέρχεται από τις εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκεϊ Λαβρόφ σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Russia today.

«Ανάμεσα σε αυτούς, που πολεμούν «στη γη», υπερισχύουν οι τζιχαντιστές και οι ριζοσπάστες. Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι Αμερικανοί θεωρούν ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μιλάμε με τους ανθρώπους αυτούς", είπε ο ρώσος υπουργός.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι για ορισμένους εταίρους, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαφορετικές απόψεις για την κατάσταση στη Συρία, ήταν δύσκολο να παραδεχτούν το λάθος τους, όμως σήμερα η κατάσταση άλλαξε.

Οι τελευταίες εξελίξεις και αποκαλύψεις, έχουν ανατρέψει το σκηνικό και έχουν εξαναγκάσει τους μέχρι πριν λίγες ημέρες φίλους των ισλαμοφασιστών τζιχαντιστών να στραφούν προς την λογική. Εξάλλου, οι αποδείξεις για τα εγκλήματα των "στρατιωτών του ισλάμ" είναι πλέον αδιαμφισβήτητες, ενώ οι αποδείξεις για την χρήση χημικών εκ μέρους των ισλαμοφασιστών αυξάνονται συνεχώς, αποκαλύπτοντας το φρικώδες πρόσωπο της "επανάστασης" κάποιων μισθοφόρων και φανατικών φονταμενταλιστών ισλαμιστών, που θα έπρεπε να έχουν ήδη οδηγηθεί στο Διεθνές Δικαστήριο με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Εξηγήσεις και συγνώμη μέχρι τις 6  σήμερα το απόγευμα ειδάλλως...;

Η Ολλανδία πρέπει να δώσει πλήρεις εξηγήσεις για το περιστατικό με το Ρώσο διπλωμάτη μέχρι τις 18 η ώρα Μόσχας την Τρίτη, ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της Ρωσίας, ο υπεύθυνος του οποίου δεν ανακοίνωσε τι θα πράξει η Μόσχα στη συνέχεια...

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας είχε κληθεί ο πρέσβης της Ολλανδίας, στον οποίον επιδόθηκε νότα διαμαρτυρίας για την επίθεση στο σύμβουλο-απεσταλμένο της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ολλανδία Ντμίτρι Μποροντίν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, στο διαμέρισμα του Μποροντίν στη Χάγη εισέβαλαν ένοπλοι άνδρες και με «εντελώς ανυπόστατο πρόσχημα» τον χτύπησαν βάναυσα και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα, όπου τον κράτησαν σχεδόν μέχρι το πρωί, οπότε τον άφησαν χωρίς καμία συγγνώμη και εξήγηση.

Από την Ολλανδία δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία απάντηση - τοποθέτηση ή διευκρίνηση σχετικά με το περιστατικό, ούτε για τους λόγους που οι Ολλανδική αστυνομία καταπάτησε την διπλωματική ασυλία του ρώσου διπλωμάτη. Είτε οι λόγοι ήταν πάρα πολύ σοβαροί, είτε η Ολλανδία δεν κατανόησε πως είχε απέναντί της την Μόσχα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό...

Η εξέλιξη βρήκε "μαζεμένη" την Ολλανδία
Η Ολλανδία δήλωσε προθυμία να ζητήσει συγνώμη από τη Ρωσία για το περιστατικό με το σύμβουλο-απεσταλμένο της ρωσικής Πρεσβείας στη Χάγη Ντμίτρι Μποροντίν, αν αποδειχτεί ότι έχει παραβιαστεί η Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις. Οι Αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι η αστυνομία σήμερα διερευνά την υπόθεση.


Αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 2,16 δισ. ευρώ, χωρίς νέα μέτρα και μείωση των πρωτογενών δαπανών κατά 2,7 δισ. ευρώ, με περικοπές κυρίως από την κοινωνική ασφάλιση και την περίθαλψη, μέσω διαρθρωτικών παρεμβάσεων, προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014.

Των Σωτήρη Νίκα και Προκόπη Χατζηνικολάου

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρας, δήλωσε χθες πως τόσο οι προβλέψεις στο σκέλος των εσόδων, όσο και στο σκέλος των δαπανών τελούν υπό αξιολόγηση υπενθυμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται. Συνολικά, η επιβάρυνση των πολιτών το 2014 θα ανέλθει στα 4,9 δισ. ευρώ (2,16 δισ. ευρώ από τους άμεσους φόρους και 2,7 δισ. ευρώ από κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη), χωρίς να αναλύεται στο προσχέδιο το πώς θα επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Σύμφωνα, πάντως, με τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης φέτος θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των 344 εκατ. ευρώ (0,2% του ΑΕΠ, αντί στόχου 0% του ΑΕΠ) και το 2014 θα αυξηθεί στα 2,84 δισ. ευρώ (1,6% του ΑΕΠ έναντι στόχου 1,5% του ΑΕΠ). «Εφόσον εμείς είμαστε συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας, θα αξιώσουμε, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 (σ.σ. προβλέπεται ότι εάν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα θα υιοθετηθούν μέτρα απομείωσης του ελληνικού χρέους), την έμπρακτη συμβολή των εταίρων μας στην ελάφρυνση του δημοσίου χρέους» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και συμπλήρωσε ότι «θα αναζητήσουμε, μέσα από την διαπραγμάτευση, τους βέλτιστους τρόπους».

Επίσης, το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού εκπέμπει άλλο ένα θετικό μήνυμα. Αυτό έχει να κάνει με την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, έστω και οριακούς και την μείωση της ανεργίας από το 27% φέτος στο 26% το 2014. Μετά από 6 χρόνια ύφεσης, εκτιμάται ότι το 2014 το ΑΕΠ θα μεγεθυνθεί κατά 0,6%, έναντι ύφεσης 4% για φέτος (αν και η τρόικα επιμένει στην πρόβλεψη για 4,2%). Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το 2014 θα είναι έτος ανάπτυξης, οι έμμεσοι φόροι προβλέπεται ότι θα μειωθούν κατά 100 εκατ. ευρώ. Στο προσχέδιο γίνεται λόγος και για αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, η οποία όμως δεν αποτυπώνεται στα φορολογικά έσοδα.

Το θέμα αυτό αποτελεί μία μόνο εκ των «γκρίζων ζωνών» του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού. 
Στις αμφισβητούμενες ζώνες του προσχεδίου περιλαμβάνονται:

1. Άμεσοι φόροι. Οι φορολογούμενοι θα καταβάλουν επιπλέον 2,16 δισ ευρώ σε σχέση με φέτος, με τον κ. Σταϊκούρα να δηλώνει ότι δεν πρόκειται για νέες παρεμβάσεις. Αυτό θα συμβεί εξαιτίας της κατάργησης των αφορολογήτων ορίων για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ, καθώς και από την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα παιδιά των οικογενειών. Επίσης, από την αύξηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία που συνολικά θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες κατά 3,9 δισ. ευρώ.

2. Φοροδιαφυγή. Το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού προϋποθέτει είσπραξη 1 δισ ευρώ από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Το οικονομικό επιτελείο αισιοδοξεί ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί επικαλούμενο σχετικές εκθέσεις των τεχνικών κλιμακίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Ωστόσο, η ιστορία έχει αποδείξει ότι όσες φορές ετέθησαν στόχοι είσπραξης εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής, δεν έχουν επιτευχθεί.

3. Ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία. Προβλέπεται ότι θα μειωθούν κατά 2,7 δισ. ευρώ οι δαπάνες για κοινωνική ασφάλιση (1,7 δισ ευρώ) και περίθαλψη (1 δισ. ευρώ), χωρίς όμως να περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτή η εξοικονόμηση. Επίσης, δημιουργεί ερωτηματικά το πώς θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης δεδομένου ότι τα έσοδα τους το 2014 θα μειωθούν κατά 5,4 δισ. ευρώ και οι δαπάνες τους μόνο κατά 3,9 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΚαθημερινήΑδήριτη ανάγκη να θωρακιστεί η Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Αθανασίου καθώς και στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Μητσοτάκη κατέθεσε η κα. Χρυσούλα Γιαταγάνα σχετικά με την αδήριτη ανάγκη να θωρακιστεί η Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μετά τα πρόσφατα γεγονότα της σύλληψης του Γ.Γ. και Βουλευτών της «Χρυσής Αυγής».

Η Βουλευτής των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” καυτηριάζει τη στάση κάποιων μεγάλων μέσων ενημέρωσης, τα οποία επικρίνουν το έργο των Δικαστών και των Εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Φθάνουν μάλιστα σε σημείο να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στο έργο της Δικαιοσύνης και να επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο των Δικαστικών Λειτουργών σε υπόθεση που εκκρεμεί.

Στα πλαίσια διευκόλυνσης του έργου των Δικαστικών Αρχών, η κα Γιαταγάνα ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στην ίδρυση Ποινικών Τμημάτων, τουλάχιστον σε επίπεδο Εφετείου, τα οποία θα στελεχωθούν με τεχνικούς συμβούλους. Οι σύμβουλοι αυτοί, που θα προέρχονται από τον Δημόσιο Τομέα, στα πλαίσια της κινητικότητας, θα διευκολύνουν το έργο των Δικαστικών Αρχών σε θέματα που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις(π.χ. χρηματοοικονομικά).Με αυτόν τον τρόπο, οικονομικές υποθέσεις όπως της ΕΛΣΤΑΤ και των CDS που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, θα εξετάζονται έγκυρα και έγκαιρα από την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:1) Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
2) Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: «Αδήριτη ανάγκη να θωρακιστεί η Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Τα πρόσφατα γεγονότα της σύλληψης του Γ.Γ. και Βουλευτών της «Χρυσής Αυγής», με τη διαδικασία του αυτοφώρου και η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη, έχουν ανοίξει τεράστιο προβληματισμό στην κοινή γνώμη ως προς τη θέση και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς, κάποια μεγάλα ΜΜΕ έχουν υποκαταστήσει το θεσμό της Δικαιοσύνης και την ανεξαρτησία της, και το κάθε «παπαγαλάκι» προβάλλει στην κοινή γνώμη την «αυθεντική» του άποψη ως προς τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι αρμόδιοι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι στηρίζονται στο περιεχόμενο της δικογραφίας, προκειμένου να προβούν στις ενέργειες που επιτάσσουν οι νόμοι του κράτους να ακολουθηθούν.

Υφίσταται λοιπόν αυτή τη στιγμή, αδήριτη ανάγκη να θωρακιστεί η Δικαιοσύνη, ώστε ως ανεξάρτητη λειτουργία να ασκήσει τα καθήκοντά της. Για να μπορέσει λοιπόν να απονείμει αποτελεσματικά το έργο της, πρέπει να της δοθούν τα μέσα που θα διευκολύνουν τους εισαγγελείς, τους ανακριτές και τους δικαστές στο έργο τους για την απρόσκοπτη και σύννομη λειτουργία τους. Ήρθε η ώρα πλέον να λειτουργήσουν τουλάχιστον σε επίπεδο Εφετείου Ποινικά Τμήματα, που θα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την απονομή της ποινικής Δικαιοσύνης. Αναμφισβήτητα, για να επιτευχθεί ορθή λειτουργία απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, οφείλουν στο πλαίσιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, να στελεχωθούν τα Τμήματα αυτά με τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι θα έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, ώστε να μπορούν οι Δικαστές να αποφαίνονται σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας, έγκυρα και έγκαιρα για ζητήματα που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις, π.χ. χρηματοοικονομικά κ.ά., ώστε να μη χρειάζεται να διατάσσουν χρονοβόρες πραγματογνωμοσύνες, αλλά να μπορούν να αποφαίνονται με τις νομικές τους γνώσεις για υποθέσεις, ιδίως κακουργηματικού χαρακτήρα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Διότι εκκρεμούν αρκετά χρόνια υποθέσεις με τεράστιο οικονομικό ενδιαφέρον ως προς τη δημιουργία του χρέους της χώρας, για τις οποίες οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ασκήσει διώξεις ή έχουν παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση, π.χ ΕΛΣΤΑΤ, CDS, κ.ά., και δεν προχωρούν με την ίδια ταχύτητα, με την οποία προχώρησε η υπόθεση της «Χρυσής Αυγής». Για να έχει την αποδοχή των ενεργειών της η οποιαδήποτε Κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό, θα πρέπει να προχωρήσουν με την ίδια ταχύτητα και οι υποθέσεις αυτές που αφορούν στην επιβίωση του ελληνικού λαού και την τιμωρία των ενόχων που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάντια.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1) Προτίθενται να ιδρύσουν επιτέλους Ποινικά Τμήματα τουλάχιστον σε πρώτη φάση στα Εφετεία της χώρας, ώστε να απονέμεται ορθά η ποινική δικαιοσύνη;
2) Προτίθενται, στο πλαίσιο της κινητικότητας των Δ.Υ., να μετακινήσουν Δ.Υ., οι οποίοι έχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία σε ειδικά θέματα, για να στελεχώσουν αυτά τα ειδικά Τμήματα, ώστε να απονέμεται έγκυρα και έγκαιρα η Ποινική Δικαιοσύνη;

Αθήνα, 2 -10-2013
Η ερωτώσα Βουλευτής
Χρυσούλα-ΜαρίαΓιαταγάνα,
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
«Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρισσό κριάρια
και στης... Χρυσής Αυγής την ποδιά σφάζονται παληκάρια»
Πραγματικά είναι συγκλονιστική η είδηση που μετέδιδαν επί μέρες τα μεγάλα τουρκολαγνικά κανάλια για την «σφαγή των αμνών» της Χρυσής Αυγής που ήταν η πρόβα για την πραγματική σφαγή του πολιτικού κόσμου της χώρας. Έσφαζαν λέει αρνιά για να εκπαιδευτούν… στην σφαγή των καρωτίδων των «έχθρων» του έθνους και όλοι εμείς παρακολουθούσαμε άναυδοι τους μεγάλο-δημοσιογράφους να ασχολούνται επί ατέλειωτες ώρες με το φρικτό αυτό και τρομερό γεγονός, που πράγματι προκάλεσε την οργή τους για την «σφαγή των αμνών» της Χρυσής Αυγής.
«Και ύστερα ξυπνήσαμε και το δωμάτιο ήταν κρύο και εμείς παγώναμε. Ο πατέρας δεν έχει εδώ και ένα χρόνο δουλειά και τον έχει πιάσει κατάθλιψη. Η μητέρα προσπαθεί να ηρεμήσει το μικρό που κλαίει συνεχώς γιατί ζητά γάλα και δεν έχει λεφτά να το ταΐσει. Τα άλλα παιδιά στέκονται αμίλητα και σκυθρωπά καθώς κρυώνουν και εγώ κοιτάζω την μικρή οθόνη ελπίζοντας σε κάποιο θαύμα αλλά αυτή με σκοτώνει κάθε πρωί και με σφάζει κάθε βράδυ». 
Μαρτυρία σε ξενόγλωσσο γνωστό site ενός νεαρού Έλληνα μόνο 17 χρονών. 
Άραγε είμαστε στην δεκαετία του 1950 και όχι στο 2013;

Αλήθεια, η ηλιθιότητα όλων αυτών των μεγάλο-δημοσιογράφων που εκτελούν με παχυλούς μισθούς την διατεταγμένη ενημέρωση της «αποκαθήλωσης» της Χρυσής Αυγής, δεν έχει όρια. 
Αν νομίζουν ότι με τα σφαγμένα αρνιά θα εξαφανίσουν το ποσοστά της Χρυσής Αυγής...
Αν νομίζουν ότι με όλη αυτή την παρέλαση διατεταγμένης αλλά και ηλίθιας ενημέρωσης θα κλέψουν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής για τα αφεντικά τους...
Αν πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο πείθουν τον ρημαγμένο κοσμάκη να αλλάξει πορεία και να επιστρέψει στο «μαντρί» των μνημονιακών κόμματων, δυστυχώς γι’ αυτούς, απατώνται οικτρά.

Τεράστια οπλοστάσια που είναι μια… σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι που καθαρίζουμε τις φλούδες των φρούτων!
Μοναστήρια που κρύβουν χιλιάδες όπλα, όπως γίνονταν στην επανάσταση του 21 και που μετά τις εφόδους των ειδικών δυνάμεων -που άφησαν άναυδους τους μοναχούς- δεν βρέθηκε τίποτα και τώρα τα σφαγμένα αρνιά, σκιαγραφούν όλη αυτή την φαρσοκωμωδία που παίζεται όμως στις πλάτες ενός εξουθενωμένου λαού που βλέπει να σωριάζονται καθημερινά σε ερείπια ότι έχει κτίσει επί δεκαετίες πάνω στις άπατες και στα ψεύδη τους.

Τώρα που έχει κάπως να ξεκαθαρίσει το τοπίο, φάνηκε καθαρά γιατί έγινε όλη αυτή η επιχείρηση της «σφαγής των αμνών». 
Ηλίου φαεινότερο. 
Έγινε γιατί ετοιμάζεται η τελική έφοδος για να σφαχτούν όλα τα πρόβατα. 
Αυτά τα πρόβατα όμως δεν είναι τα πρόβατα της χρυσής αυγής. 
Είναι τα πρόβατα του ελληνικού λαού που τον έχουν μαντρώσει και τον σφάζουν καθημερινά. 
Τα νέα μέτρα που θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει και θα διαλύσουν οριστικά αυτή την κοινωνία. 
Είμαστε όλοι εμείς τα πρόβατα της καθημερινού βομβαρδισμού της οθόνης τους, που μας σφάζει με τον πιο επιδέξιο τρόπο. Η πληγή αιμορραγεί ασταμάτητα. 
Αυτή είναι η πραγματική σφαγή και όχι τα τηλεοπτικά Σάλωνα της χρυσής αυγής.

Κάποιος γνωστός συνταγματολόγος είπε δημόσια ότι, «ο καλύτερος στρατολόγος της Χρυσής Αυγής είναι ο Πολ Τόμσεν». 
Εγώ θα συμπλήρωνα ότι μαζί με τον κύριο αυτό, άριστοι στρατολόγοι της Χρυσής Αυγής είναι και όλα τα «τόξα» της συνταγματικής και δημοκρατικής απάτης και ηλιθιότητας.


Τα πήραν όλα!
Τους τα δώσαμε τα πάντα!

Τους εκχωρήσαμε ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματά μας!
Τους εκχωρήσαμε την πατρίδα...
Τους εκχωρήσαμε τα παιδιά μας...
Τους εκχωρήσαμε τις ζωές και το μέλλον μας!

Πιστέψαμε
Στα πρώτα "μέτρα" ότι θα "στριμωχτούμε, αλλά θα τα καταφέρουμε"...
Στα δεύτερα είπαμε "θα στερηθούμε και κάποιες ανέσεις, αλλά θα σωθεί η πατρίδα"...
Στα τρίτα είπαμε "θα κάνουμε περικοπές, στα βασικά, αλλά θα έχουμε ευρώ"...
Στα τέταρτα είπαμε "θα δανειστούμε, αλλά θα πληρώσουμε κι ας μην έχουμε να φάμε"...
Στα πέμπτα είπαμε "Δεν έχουμε, αλλά θα κόψουμε το φροντιστήριο του παιδιού".

Τώρα, λέμε απλώς "Δεν έχουμε"!

Ούτε δουλειά, ούτε λεφτά.
Ούτε φαϊ, ούτε θέρμανση.
Ούτε Παιδεία.
Ούτε Υγεία.
Ούτε πατρίδα.
Ούτε Δικαιοσύνη.
Ούτε ΖΩΗ!

Εχουμε όμως, φασισμό και έγκλημα...

Έχουμε ιδιώτες που μας πουλάνε:
την Υγεία και την Παιδεία...
την αστυνόμευση και το συνδικαλισμό...
την κατευθυνόμενη ενημέρωση και την αποβλάκωση.

Εχουμε καλοζωϊσμένους βουλευτές, που δεκάρα δεν δίνουν στις διαμαρτυρίες μας.

Και ναι! Έχουμε ακόμα ένα τεράστιο χρέος (που συνεχίζει να μεγαλώνει), προς τον παγκόσμιο τραπεζίτη!

Κι εμείς, σαν νεκρο-ζώντανοι, περιμένουμε σιωπηλοί το τελειωτικό χτύπημα του δήμιου, που θα μας απαλλάξει από την φρίκη...
Περιμένουμε να μας ελεήσει με τον θάνατο που κουβαλάει, για να γλιτώσουμε από την δειλία μας...