Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

23 Απρ 2016

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι αυτόν τον καιρό πολύ ασταθής και πολύ νευρικός. Είναι επικίνδυνος όσο και ένα πληγωμένο ζώο. ‘Εχει μεγάλη ανάγκη να δείξει ότι υπερασπίζεται σθεναρά το έθνος του, για να διατηρηθεί στην εξουσία και είναι εύκολα χειραγωγήσιμος από διεθνείς δυνάμεις. Μεταξύ των εξωφρενικών που ακούμε αυτές τις μέρες είναι ότι θέλει να παρενοχλήσει αεροπορικά την επίσκεψη Πούτιν στο ‘Αγιο ‘Ορος!

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από την Τουρκία. Διαλυμένη οικονομικά και κοινωνικά, με κράτος-μπάχαλο, με ασυνάρτητη ηγεσία, τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και αντιπολίτευσης. Στην μνημονιακή καταστροφή και την δια του μνημονίου κατάλυση της λαϊκής, κρατικής και εθνικής της κυριαρχίας, ήρθε τώρα να προστεθεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενώ έρχονται μεγάλες και άμεσες γεωπολιτικές απειλές (και κίνδυνοι τρομοκρατίας, αληθινής ή φτιαχτής). Η κοινωνική, κρατική και εθνική υπόσταση του ελληνισμού, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αντιμετωπίζει απειλή που μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμη. Σε όλα αυτά το τελευταίο βέβαια που χρειάζεται είναι και μια κρίση με την Τουρκία.

Το διεθνές περιβάλλον είναι πιο επικίνδυνο και ασταθές από ποτέ άλλοτε. Η ΕΕ που υπήρξε ο “πολικός αστέρας” της Ελλάδας μετά το 1974 απειλείται με διάλυση, προς ώφελος όχι αναγκαστικά μιας καλύτερης, αλλά ίσως και μιας πολύ χειρότερης ευρωπαϊκής τάξης. Αλλά και διατηρούμενη η ΕΕ, έχει ήδη μετατραπεί, με τη συγκατάθεση των ελληνικών “κυβερνήσεων” (!), σε μοχλό καταστροφής και υποδούλωσης της χώρας. Κάποιοι λένε να φύγουμε από κει μέσα, γιατί όμως να φύγουμε πριν χρηισμοποιήσουμε (σε λίγο βέβαια δεν θα υπάρχουν πια), τα πολιτικά και θεσμικά εργαλεία που μας προσφέρει; Πιθανώς πρέπει να φύγουμε, αλλά είναι απλοποίηση να νομίζουμε ότι έτσι θα λυθούν μαγικά τα προβλήματα ενός έθνους-κράτους που τρεκλίζει και απειλείται στην υπόστασή του.

Υπάρχουν βέβαια και σοβαρές πηγές ελπίδας, όπως η επανεμφάνιση της Ρωσίας ως γεωπολιτικού αντιβάρου, η τρομερή σύγκρουση στους κόλπους του αμερικανικού και εν μέρει και του ισραηλινού κατεστημένου, μεταξύ των “εξτρεμιστών” και των πιο “φυσιολογικών” ιμπεριαλιστών, η εμφάνιση ισχυρών λαϊκών σοσιαλιστικών ρευμάτων στις τελευταίες χώρες που θα περίμενε κανείς να τα δει, τις Ηνωμένες Πολιτείες (Σάντερς) και την Βρετανία (Κόρμπιν).

Αλλά ακόμα κι αυτές τις ελπιδοφόρες εξελίξεις πρέπει να υπάρχεις ως υποκείμενο για να τις εκμεταλλευθείς. Η προσχώρηση ΠΑΣΟΚ και δεξιάς στη μνημονιακή τάξη πραγμάτων και η συνθηκολόγηση και μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τώρα αποκεφαλίσει την ελληνική κοινωνία, την στέρησαν από πολιτικά υποκείμενα.

Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που θα ήθελαν να βάλουν “μπουρλότο”. Νεοσυντηρητικοί που θέλουν να ανατρέψουν τη συνεννόηση Ομπάμα-Πούτιν στη Μέση Ανατολή ή να σπρώξουν στη διάλυση της ΕΕ και να καθορίσουν τη “μεταφιλελεύθερη” πολιτικο-οικονομική τάξη στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τις προσφυγικές κρίσεις, την τρομοκρατία, γιατί όχι και την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Υπάρχουν επίσης οι ΝΑΤΟϊκοί κύκλοι που απεργάζονται τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο κατά της Ρωσίας (και χρειάζονται το ελληνικό στρατηγικό φιλέτο, το Αιγαίο, για τα σχέδιά τους).

Ενδοτικοί και εθναμύντορες

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κατηγορίες “πολιτικών” και “αναλυτών”.

Οι μεν πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουμε αύριο το πρωί πόλεμο με την Τουρκία. Οι δε ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα στην Τουρκία για να μη γίνει πόλεμος! (1)

Φαίνονται τελείως διαφορετικές αυτές οι δύο “σχολές”. Μόνο φαινομενικά όμως. ‘Εχουν τρία κοινά χαρακτηριστικά. Πρώτον σκέπτονται ελάχιστα, αν δηλαδή σκέπτονται. Δεύτερον, βοηθούντος και του πρώτου χαρακτηριστικού, είναι σχετικά πανεύκολο να χειραγωγηθούν απ’ έξω. Τρίτον, υποτάσσουν τη στρατηγική σε μικρο-τακτικές πολιτικάντικες σκοπιμότητες. Βλάπτουν και οι δύο εξίσου τη Δανιμαρκία.

Συχνά άλλωστε πρόκειται για αντικειμενικό καταμερισμό εργασίας. Αυξάνουμε δραματικά την ένταση στα ‘Ιμια, για να είναι πιο μεγαλοπρεπές το ξεβράκωμα μετά. Φέρνουν οι μεν πανηγυρικά τον Οτσαλάν στην Ελλάδα και μετά το ελληνικό κράτος, με οδηγίες του πρέσβη των ΗΠΑ, τον παραδίδει στην Τουρκία. Δεν ξέρω πολλές χώρες που μπορούν να συμβούν αυτά τα πράγματα.

Τώρα η παρούσα κυβέρνηση κάνει κοινά Υπουργικά Συμβούλια με την Τουρκία (ενώ δεν κάνει με την Κύπρο), γιατί αυτό επιβάλλει η Ουάσιγκτων. Ανοίγει κεφάλαια της ευρωτουρκικής διαπραγμάτευσης, ως μη όφειλε, αφού η ‘Αγκυρα κατέχει στρατιωτικά έδαφος της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και απειλεί στρατιωτικά την Ελλάδα! Αλλά ταυτόχρονα, ακούμε και διάφορα παράξενα για το πως πρέπει να απαντήσει η Αθήνα στην ‘Αγκυρα.

Αν η Ελλάδα θέλει να σταματήσει την τουρκική επιθετική δραστηριότητα έχει ένα ισχυρό χαρτί στο χέρι της. Να εξηγήσει στην τουρκική ηγεσία (και στον στρατό και την όλη πολιτική ελίτ της γείτονος) ότι μια ελληνοτουρκική ένταση θα βοηθήσει μόνο τρίτους. Αυτό είναι το καρότο. Το μπαστούνι είναι να απειλήσει και στη συνέχεια να το κάνει, αν η απειλή δεν φέρει αποτέλεσμα, ότι θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει για να αντικρούσει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσει σε βάθος και το κουρδικό χαρτί. Δεν χρειάζεται να καταρρίψει κανένα αεροσκάφος.

Τώρα θα μου πείτε μπορεί να τα κάνει αυτά κανένας στην Αθήνα; Επ’ αυτού δεν έχω απάντηση

Σημείωση
(1) Ο Κώστας Σημίτης το διατύπωσε με το περίφημο δίλημμα που έθεσε μετά την κρίση των Ιμίων: “Πόλεμος ή Ειρήνη;”. Το καταπληκτικό μάλιστα είναι ότι τον κατακεραύνωσε τότε, από τις στήλες της εφημερίδας “Νέα”, ο πιο … διεθνιστής που θα μπορούσε να υπάρξει, ο αείμνηστος Μιχάλης Ράπτης (Pablo), διάδοχος του Τρότσκι στην ηγεσία της Δ’ Διεθνούς, που έφαγε όλη του τη ζωή στα “μέτωπα” της “παγκόσμιας επανάστασης”, από την Αλγερία στη Παλαιστίνη και από τη Γαλλία της αντίστασης στη Χιλή του Αλλιέντε! Δεν είναι τρόπος αυτός να τίθεται το ζήτημα, του απάντησε ο Πάμπλο, τονίζοντας, από τότε, στο τελευταίο κείμενο που έγραψε πριν φύγει, ότι χρειάζεται “ενιαίο εθνικό μέτωπο” για την υπεράσπιση της χώρας.

Δημοσιεύτηκε στο ”ΠΑΡΟΝ” την Κυριακή 17 Απριλίου 2016
Πηγή MIgnatiouΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Τι ακριβώς πάει να κάνει η Χρυσή Αυγή 
στα ορεινά της Ξάνθης;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Όταν η προβοκάτσια πάει στα βουνά της Θράκης, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του… «εγχειρήματος», αλλά για λόγους σεβασμού προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής (ψήφισαν με το θυμικό, για να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας και ελπίζοντας να δούνε φυλακισμένους όσους κατέστρεψαν την Ελλάδα) θέτουμε το ερώτημα:
Γνωρίζετε τι ακριβώς επιχειρείτε να κάνετε ή σας ενδιαφέρει μόνο το «πυροτέχνημα» ενός λανθάνοντος και λίαν προβληματικού πατριωτισμού;

Αφορμή για την έκρηξη του σχολιασμού μας είναι η επικείμενη –προγραμματισμένη και οργανωμένη για τις 7 Μαΐου 2016- μετάβαση βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής στο ορεινό πομακικό χωριό της Γλαύκης. Κι επειδή, είναι προφανές, παρά τα όποια αγαθά αισθήματα και στοχεύσεις μπορεί να επικαλούνται κάποιοι, πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει πραγματικά στην Θράκη, αφού οι πηγές ενημέρωσής της είναι –κατά κύριο λόγο- από δημοσιεύσεις που γίνονται στο διαδίκτυο ή από τα ΜΜΕ της χώρας, καλό θα ήταν κάποιοι «στρατηγοί» και «λοχαγοί» του κόμματος αυτού να σκεφθούν σε δεύτερο και τρίτο χρόνο τις συνέπειες αυτής της «πολιτικής πράξης». Να σκεφθούν τα θετικά (αν υπάρχουν) και τα αρνητικά (αν μπορούν να τα απαριθμήσουν) αυτής της «ενημερωτικής» δράσης.

Ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής, γνωρίζοντας έως και λεπτομέρειες όσων συμβαίνουν και όσων συζητιούνται, απευθύνομαι λοιπόν προς εκείνους που με υπέρμετρο πατριωτικό ζήλο, γίνονται τα καλύτερα εργαλεία της Άγκυρας στην περιοχή.

Εάν δεν γνωρίζετε εκ των προτέρων τι θα συμβεί από αυτή την πολιτική κίνηση, τότε λυπάμαι πολύ, αλλά η άγνοιά σας μετατρέπεται σε κίνδυνο για την περιοχή.

Πρώτον, και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, δεν πρόκειται να γίνει συζήτηση επειδή δεν θα παραβρεθεί ούτε ένας πομάκος (εκτός αν θεωρείται συζήτηση οι μεταξύ σας ανταλλαγές απόψεων), κάτι που ήδη "οσμίζεστε", αλλά αγνοείτε επιδεικτικά.

Δεύτερον, δεν θα γίνει συνάντηση, επειδή θα ασκηθούν πιέσεις για τη νόμιμη ακύρωσή της (και το γνωρίζετε), εξαιτίας της ύπαρξης σοβαρής πιθανότητας επεισοδίων.

Τρίτον, το να καταθέτετε την έκδηλη απορία σας για το τι θα συμβεί, σημαίνει ότι επιχειρείτε να διεξάγετε ένα πείραμα (αν και πολλοί θα έλεγαν ότι προσπαθείτε να ανεβάσετε το "θερμόμετρο", ενώ άλλοι θα έλεγαν ότι κινείστε ήδη στα πλαίσια μιάς βολικής για την Άγκυρα ενέργειας, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά στησίματος προβοκάτσιας από "κύκλους" που εδώ και αρκετό καιρό έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα γι αυτήν) στον χώρο της Θράκης και -στην καλύτερη για εσάς εκδοχή- δεν γνωρίζετε καν τα πιθανά αρνητικά έως επικίνδυνα αποτελέσματά του.

Λυπάμαι πολύ, αλλά τέτοιοι πειραματισμοί και πολιτικά πυροτεχνήματα δεν σας κατατάσσουν στους αδαείς, αλλά στους επικίνδυνους, αφού αγνοείτε τον προσεκτικό χειρισμό που απαιτείται στην Ελληνική Θράκη.

Μετά λόγου γνώσεως σας προτρέπω, λοιπόν, να ακυρώσετε την εκδήλωσή σας, επειδή τα παραγόμενα αποτελέσματα δεν θα εξυπηρετούν επ' ουδενί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αλλά, αντιθέτως, θα παράξουν μεγάλη ποσότητα "ύλης" στην τουρκική προπαγάνδα.

Αν δεν το κατανοείτε, είστε απλά ακατάλληλοι.
Αν το κατανοείτε και επιμένετε, είστε απλά επικίνδυνοι, επειδή προτάσσετε την επικοινωνιακή σας κομματική πολιτική έναντι του εθνικού συμφέροντος.
Και, προσέξτε, δεν ανέφερα ούτε κατ' ελάχιστον την περίπτωση να υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις (προφανέστατα στημένες από την ΜΙΤ) οι οποίες θα έχουν την δυναμική εξάπλωσης σε Ξάνθη και Κομοτηνή και θα λειτουργήσουν ως καταλύτης (ή πυροκροτητής, διαλέξτε ελεύθερα) για μετατροπή της Ελληνικής Θράκης σε Κόσοβο.
Ειλικρινά, επιθυμείτε κάτι τέτοιο;
Αν όχι, αναλογιστείτε ποιοί και γιατί στήνουν μία τέτοια εκδήλωση. Σε τι πραγματικά αποσκοπούν και κατά πόσο λειτουργούν υπέρ της Ελλάδας, αφού επί της ουσίας επιχειρούν "να παίξουν με την φωτιά" και την δημιουργία μίας έκρηξης αγνώστου ισχύος.
Από τώρα μπορώ να σας γνωστοποιήσω τι θα συμβεί.

Στην διασταύρωση προς την Γλαύκη της επαρχιακής οδού Ξάνθης – Εχίνου, λοιπόν είτε:
θα σας σταματήσει η Αστυνομία (με συνοδεία ΜΑΤ) και με παρουσία εισαγγελέα θα σας απαγορεύσει την μετάβασή σας στην Γλαύκη
θα σας περιμένει αντιπροσωπεία των κατοίκων και θα σας ζητήσει να μην πάτε στο χωριό επειδή είστε ανεπιθύμητοι
θα συναντήσετε ομάδες εξαγριωμένων κατοίκων (προφανώς γκρίζων λύκων μεταφερόμενων από άλλες περιοχές) που με την συνοδεία των τουρκοφρόνων μουσουλμάνων βουλευτών θα κλείσουν τον δρόμο προς την Γλαύκη και θα απειλούν με εκτεταμένα επεισόδια
Πιθανότατα όλα αυτά θα συμβούν στο 8ο χιλιόμετρο της οδού Ξάνθης Εχίνου (διασταύρωση με Σταυρούπολη).
Επίσης, υπάρχει και η σοβαρή πιθανότητα να σας αφήσουν να πάτε στο χωριό της Γλαύκης όπου (για ένα πλήθος λόγων που οφείλετε να γνωρίζατε) θα συναντήσετε την απόλυτη απαξίωση, με έρημους δρόμους, με κλειστά καταστήματα, πόρτες και παράθυρα... Ήδη μαζεύουν υπογραφές (με ποικίλες μεθόδους) για να δηλωθεί ότι είστε ανεπιθύμητοι...
Σκεφτείτε, λοιπόν, πολύ σοβαρά τι επιχειρείτε να κάνετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατρανώσετε τον πατριωτισμό σας αλλά και την ελληνικότητα της Γλαύκης και όλων των Πομάκικων χωριών. Μην γίνεστε μέρος του υφιστάμενου μηχανισμού πίεσης κατά των Πομάκων.

Αναρωτηθείτε από τώρα τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε και ποια θα είναι τα αποτελέσματα της ό,ποιας αντίδρασής σας.
Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά δεν θα βρείτε ούτε ένα θετικό στην προγραμματισμένη σας ενέργεια. Θα βρείτε όμως πλήθος αρνητικών και λίαν επικίνδυνων γα την Ελλάδα αποτελεσμάτων, για τα οποία θα φέρετε την αποκλειστική ευθύνη.

Ειλικρινά, πιστεύετε πως με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε την πατρίδα;
Στην πραγματικότητα, θα γίνετε πιθανότατα οι εθελοντικά χρήσιμοι ηλίθιοι μιας συντονισμένης τουρκικής προβοκάτσιας, είτε με επεισόδια είτε με εκμετάλλευση και εμφάνιση της καλοπροαίρετης επίσκεψής σας σε διάφορα ξένα συνέδρια και φόρα (δεν γίνεται καν συζήτηση για το πως θα εμφανιστεί το όλο θέμα στον τουρκικό Τύπο), που θα σας εμφανίσουν ως «τάγματα εφόδου» ή ως «χριστιανούς τρομοκράτες των μουσουλμάνων «τούρκων» της Θράκης.
Ειλικρινά, αυτό επιθυμείτε;

Επιθυμείτε να γίνετε μέρος μιας τεράστιας και άκρως επικίνδυνης προβοκάτσιας εις βάρος της Ελλάδας;
Επιθυμείτε να γίνετε τα καλύτερα «εργαλεία» της τουρκικής προπαγάνδας εις βάρος της Ελλάδας;
Πιστεύετε πράγματι πως αυτού του είδους ο πατριωτισμός σας θα συμβάλει σε κάτι θετικό, πέρα από την αιτιολόγηση πως «έτσι θα δείξουμε πως η Θράκη είναι ελληνική», θέτοντας στην πραγματικότητα ουσιαστικό ζήτημα για τη ελληνικότητά της;

Ειλικρινά, λυπάμαι πολύ για τον τύπο και το βαθμό χειραγώγησής σας, που σας ωθεί στο να κινηθείτε κατά της πατρίδας που εσείς οι ίδιοι επικαλείστε ότι αγαπάτε και είστε διατεθειμένοι να υπερασπιστείτε ακόμη και με τη ζωή σας.
Λυπάμαι πολύ, επειδή αντί να φερθείτε έξυπνα, επιλέγετε να γίνετε αντικείμενα, συμμέτοχοι και εκτελεστές μίας ενέργειας που μόνο ως προβοκάτσια θα χαρακτηριστεί κι εσείς θα είστε οι "φωταγωγημένοι" θλιβεροί πρωταγωνιστές της.
Λυπάμαι πολύ, επειδή κάποιοι από εσάς άθελά σας γίνεστε αντικείμενα εκμετάλλευσης από πρόσωπα και κέντρα που διαφαίνεαι πως δεν λειτουργούν υπέρ των ελληνικών συμφερόντων.
Λυπάμαι πολύ για το σημείο στο οποίο έχετε βρεθεί, και το οποίο περιγράφεται με πολλές λέξεις, αλλά προσωπικά θα επιλέξω μόνο μία. Την λέξη «κατάντια»!

Κι επειδή από το συγκεκριμένο προγραμματισμένο "γεγονός", εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες", καλό θα ήταν κάποια μέλη και φίλοι της Χρυσής Αυγής να αρχίσουν να ψάχνουν αυτές τις λεπτομέρειες. Ενδεχομένως, πέρα από τις κραυγές και τους τσαμπουκάδες, να βρούνε πολλά και ενδιαφέροντα.
Για τα στελέχη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν γίνεται, φυσικά, κανένας λόγος. Αφού γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν πολλά περισσότερα από τους απλούς ψηφοφόρους τους. Και, είτε γνωρίζουν, είτε δεν γνωρίζουν, αποδεικνύονται από ακατάλληλοι έως επικίνδυνοι. Τόσο ως εκπρόσωποι των ψηφοφόρων τους όσο και ως υπερασπιστές της πατρίδας, αφού επιτρέπουν την δημιουργία συνθηκών μίας ανθελληνικής προβοκάτσιας...
Το ερώτημα προς τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι απλό: Μπορείτε να εγγυηθείτε πως τα μέλη σας (νέοι άνθρωποι που βράζει το αίμα τους) θα συγκρατήσουν τα νεύρα τους σε πιθανές προκλήσεις; Είστε βέβαιοι πως μπορείτε να ελέγξετε τον παρορμητισμό των νεαρών μελών σας; Η απάντηση, δυστυχώς για εσάς, έχει ήδη δοθεί και είναι αρνητική. Την έδωσε ο Ρουπακιάς, με τα γνωστά αποτελέσματα...
Τι θα συμβεί, λοιπόν, εάν κάποιο μέλος σας, βρεθεί εκτός εαυτού στην Θράκη; Αναλογιστείτε το και μετά μπορείτε να κάνετε ό,τι νομίζετε..., υλοποιώντας όμως τις όποιες δραστηριότητές σας μακριά από την Ελληνική Θράκη, η οποία απαιτεί (λόγω των πολιτικών εγκλημάτων που έγιναν εις βάρος του πληθυσμού της) στρατηγικό σχεδιασμό και προσέγγιση. Σε κάθε περίπτωση οι "επισκέψεις" που εσείς προγραμματίζετε, αν μη τι άλλο, κάθε άλλο παρά ως ευδόκιμες μπορούν να χαρακτηριστούν...

Καλό Πάσχα να έχουμε, περιμένοντας το φως της Αναστάσεως να κάνει το θαύμα του σε όλους, μα κυρίως στην πατρίδα μας την Ελλάδα...

ΥΓ: Κάποιοι, που ενδεχομένως θα "πιαστούν" από την μη αναφορά των άλλων πολιτικών κομμάτων για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη, θα πρέπει να γνωρίζουν πως έχουμε γράψει εκατοντάδες άρθρα για την πολιτική αθλιότητα των διάφορων "σωτήρων" που έβλεπαν την Θράκη ως τουριστική ατραξιόν και που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους υιοθέτησαν και εφάρμοσαν μία άτυπη πολιτική εγκατάλειψής της...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Με τη γνωστή ικανότητα παραπλάνησης στην οποία διακρίνεται ο κυβερνητικός σχηματισμός, το νέο μνημόνιο θα το βαπτίσουν κάπως αλλιώς...

Πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις μού έρχεται στο νου ο στίχος του Βάρναλη «Άχ, πούσαι νιότη πούδειχνες πως θα γινόμουν άλλος», τον οποίο θέλω να πιστεύω πως συχνά θα σιγοτραγουδά ο κύριος πρωθυπουργός μετά από κάθε αποτυχημένη προσπάθειά του, να αποδείξει εις εαυτόν και άλλους, ότι γνωρίζει από πολιτική, αλλά και ότι μπορεί να την ασκήσει.

Και αφού δεν έσκισε το μνημόνιο, κι αφού είναι υπερήφανος που ψήφισε το τρίτο, θεωρώντας το καλύτερο από τα προηγούμενα, τώρα μας φέρνει και το 4ο. Βεβαίως, με την γνωστή ικανότητα παραπλάνησης στην οποία διακρίνεται ο κυβερνητικός σχηματισμός, το νέο μνημόνιο θα το βαπτίσουν κάπως αλλιώς, αλλά ίσως ο λαός να έπαυσε πλέον να υιοθετεί ό,τι του παρουσιάζουν.

Κατά την συνήθη τακτική, ο φταίχτης είναι το ΔΝΤ, η συμπαιγνία με την Μέρκελ, ενίοτε φταίει και ο διαιτητής, ίσως και ο κακός (μας) ο καιρός. Για το γεγονός ότι κατέστη αναξιόπιστη η χώρα, χάνοντας την εμπιστοσύνη ακόμη και αυτών των λίγων υποστηρικτών της, δεν θα αναλάβει κανείς την ευθύνη. Για το γεγονός ότι κάθε φορά μας ζητούν και περισσότερα, λόγω του ότι δεν πράξαμε όσα συμφωνήσαμε προηγουμένως, δεν θα απολογηθεί κανείς.

Ο κύριος πρωθυπουργός υποστηρίζει πως δεν χρειάζονται τα επί πλέον προληπτικά μέτρα (3,6 δισ. ευρώ, το 2% του Α.Ε.Π.), ως συμπληρωματικά, για να καλύψουν τα κενά σε περίπτωση αστοχίας, επειδή είναι βέβαιος πως θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 3,5% το 2018. Αναρωτιέμαι, όμως, εκτός από τον κ. Α. Τσίπρα, υπάρχει και κάποιος άλλος Έλληνας που να συμφωνεί μαζί του;

Πώς θα επιτευχθεί το περιπόθητο 3,5% με την συνειδητή από-επενδυτική προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών; Πώς μπορεί να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός, όταν η κυβέρνηση είναι έρμαιο του κόμματος, και μάλιστα μιας ομάδας Αριστεριστών, των οποίων η μέχρι τούδε πολιτική πορεία δεν παρουσιάζει δείγματα δημιουργίας, αλλά μόνον κατεδάφισης;

Σε ποια στοιχειωδώς σοβαρή χώρα, της Αφρικής όχι της Ευρώπης, θα έκλειναν τα σύνορα ομάδες λαθρομεταναστών, το ποιόν ν οποίων είναι παντελώς άγνωστο, αλλά με σαφή δείγματα παράνομης συμπεριφοράς, σε μια χώρα που τους δέχθηκε προσθέτοντας άπειρα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, χωρίς να επέμβη το κράτος προς αποκατάσταση της τάξης;

Ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει, όχι μόνον ο αλλοδαπός, αλλά και ο Έλληνας όταν βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται υπερασπιστές συλλαμβανομένων διακινητών, απαιτούν την απελευθέρωσή τους και το επιτυγχάνουν; Σε ποια σοβαρή χώρα το κυβερνητικό κόμμα στρέφεται εναντίον του υπουργού της κυβέρνησής του, επειδή δεν επέτρεψε σε ομάδα αλληλέγγυας του ΣΥΡΙΖΑ, να στραφεί κατά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη;

Πώς θα επιτευχθεί το πλεόνασμα, όταν τα εκατομμύρια των Ρώσων τουριστών που γύρισαν την πλάτη στην Τουρκία, δεν έρχονται στην Ελλάδα, αλλά προτιμούν ακόμη και την μακρινή και ακριβότερη Ισπανία (με πτώση του αριθμού των τουριστών στην Ελλάδα κατά 4% τον μήνα Φεβρουάριο); Πώς θα προσελκυσθεί ο τουρίστας όταν στις τρεις κύριες πύλες της Ελλάδας -λιμένας Πειραιά, Ειδομένη και νησιά Αιγαίου- την πολιτική καθορίζουν πρόσφυγες και ύποπτες ομάδες αλληλέγγυων;

Ποια ασφάλεια θα νιώσει ο τουρίστας, όταν από αυτές τις περιοχές έφυγαν ανενόχλητοι οι δράστες των φονικών επιθέσεων στην Ευρώπη; Ποιος θα πείσει τους ξένους ότι μεταξύ των υπαρχόντων προσφύγων (μόνον κατά δήλωσή τους, αμφισβητούμενη εν πολλοίς) και λαθρομεταναστών δεν υπάρχουν εγκληματικά στοιχεία (ήδη υπήρξαν δείγματα).

Και πώς θα προσελκυσθούν επενδυτές, όταν η κυβερνητική πολιτική διώχνει τους Έλληνες επιχειρηματίες που επενδύουν σε άλλες χώρες; Γνωρίζει η κυβέρνηση πόσα πλοία άλλαξαν σημαία; Και αν γνωρίζει, ποια πολιτική ακολουθεί ώστε να μη συμβαίνει αυτό; Άφησε να το χειριστεί ο κ. Δρίτσας; Αλίμονό μας!

Αυτά και πολλά άλλα είναι που δίνουν το δικαίωμα στους δανειστές να μη εμπιστεύονται την κυβέρνηση, η οποία άλλωστε πέραν των λόγων μόνον αρνητικό έργο έχει να επιδείξει.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου