Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι πήρε φεύγοντας η Ανγκελα Μέρκελ


Όταν οι Έλληνες αλλά και πολλοί άλλοι λαοί της Ευρώπης και του κόσμου ακούνε τη λέξη «Γερμανός», τότε ο νους τους ταξιδεύει έως την περίοδο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Δικαίως, η Γερμανία δεν έχει ιδιαίτερα καλή φήμη. Είναι ισχυρή, αλλά αντιπαθής. Είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη, αλλά απωθητική. Η συναναστροφή με την ηγεσία της φαντάζει στους αξιωματούχους πολλών χωρών σαν «αναγκαίο κακό». Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό, άλλωστε.

Η Γερμανία μέσα σε έναν αιώνα προκάλεσε δύο παγκόσμιους πολέμους και εκατόμβες θυμάτων, με αποτέλεσμα η εικόνα που έχει σχηματίσει η ανθρωπότητα για αυτήν τη χώρα και την Ιστορία της να είναι, συνολικά, αρνητική. Υπάρχουν κάποιες θετικές καταγραφές, αλλά δεν αρκούν. Η θύμηση του Γκαίτε σκιάστηκε από τα κρεματόρια του Αουσβιτς. Τα έργα του Μπετόβεν και οι νότες που χρησιμοποίησε για να τα δημιουργήσει χάθηκαν μέσα στους επιθανάτιους ρόγχους των Εβραίων που σπάραζαν αβοήθητοι μέσα στους θαλάμους αερίων των στρατοπέδων εξόντωσης στα οποία τους έριχναν οι Γερμανοί.

Η χώρα μας έχει υποφέρει πάρα πολλά από τις επεκτατικές βλέψεις αυτού του λαού. Λίγα άλλαξαν από την εποχή που ο Αλάριχος έσφαζε όσους Έλληνες έβρισκε στο διάβα του και τερμάτιζε τα Ελευσίνια Μυστήρια σκοτώνοντας τους τελευταίους μύστες μέσα στο ιερό έως την εποχή των Ες Ες, που λεηλατούσαν και πυρπολούσαν ολόκληρα χωριά της πατρίδας μας. Τότε το πλιάτσικο και οι φόνοι γίνονταν απροσχημάτιστα και τώρα υπάρχει μια επίφαση νομιμότητας και «αναγκαιότητας». Οι φόνοι γίνονται από κοστουμαρισμένους, γραβατοφόρους διαχειριστές χρέους.


Δεν γνωρίζουμε τι έφερε εδώ η Ανγκελα Μέρκελ με τις αποσκευές της. Γνωρίζουμε όλοι, όμως, τι πήρε μαζί της. Παίρνει μαζί της -πρώτα και κύρια- ακόμη ένα κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας, αφού ήρθε εδώ για να «νουθετήσει» τις πολιτικές δυνάμεις για το πόσο καλή και επωφελής για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι η κύρωση της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ελληνικός λαός είναι κάθετα αντίθετος με αυτήν τη συμφωνία, αλλά επίσης είναι ενήμερη ότι στην κορυφή της πολιτικής πυραμίδας δεν θα συναντήσει ούτε ισχυρές αλλά ούτε καν τυπικές αντιδράσεις, οι οποίες θα εκδηλωθούν για την... τιμή των όπλων.

Φυσικά, οι Γερμανοί φεύγοντας από εδώ θα πάρουν μαζί τους και το βαρύ φορτίο των ευθυνών για την καταστροφή της χώρας μας. Η ανεργία, η υπογεννητικότητα, η αύξηση της θνησιμότητας, η μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό για ένα μεροκάματο, η διάλυση του κοινωνικού ιστού και ένα σωρό άλλα δεινά αποτελούν τα «δώρα» της Γερμανίας στην πατρίδα μας.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]