Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Αυγ 2014

Είναι τόσα πολλά όσα έχουν ήδη συμβεί αυτό το καλοκαίρι, που κάθε ένα από αυτά θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν συζητήσεις μηνών. Εάν το ένα γεγονός δεν ακολουθούσε το άλλο με ρυθμούς πολυβόλου. Πάντως, το φετινό καλοκαίρι θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας, και αυτό είναι σίγουρο.

Όχι, δεν θα μείνει για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που δεν αποτελεί καν προαπαιτούμενο, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, για τους δανειστές.

Ούτε οι 595 καθαρίστριες που στρέφονται κατά του κράτους για να δικαιωθούν, δικαιώνονται πρωτοδίκως και το κράτος αγνοεί την δικαστική απόφαση και προκλητικά δεν συμμορφώνεται, δίνοντας έτσι μια κρυφή “ματιά στο άμεσο μέλλον” της λεγόμενης συντεταγμένης πολιτείας.

Ούτε πρόκειται για την τροπολογία που χαρίσει τα χρέη στους εθνικούς εργολάβους και χαρίζει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τους παράταση της ασυλίας.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα το θυμόμαστε ούτε για έναν πόλεμο που γίνεται στη γειτονιά μας, όπου ένα κράτος κατακρεουργεί ένα άλλο δεκάδες φορές πιο αδύναμο, και εμείς υποστηρίζουμε τον ισχυρό επειδή θα μας φέρει λεφτά από τα πετρέλαια.

Ούτε για την συμμετοχή μας σε έναν οικονομικό πόλεμο, προπομπό πραγματικού πολέμου, με χαρά και μαγκιά, διαταράσσοντας διπλωματικές σχέσεις δεκαετιών για τα μάτια των φασιστών υποστηριζόμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ούτε για το ξεπούλημα παραλιών, αιγιαλών, δασών και λοιπών ελεύθερων χώρων.

Επίσης, δεν θα το θυμόμαστε για την διπλή κραυγαλέα παραδοχή της Δικαιοσύνης πως η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ κράτος δικαίου, με την ατιμωρησία του φραουλοπαραγωγού που πυροβόλησε μετανάστες στην Μανωλάδα και την αρχειοθέτηση του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι.

Όχι. Δεν θα θυμόμαστε αυτό το καλοκαίρι ούτε γι’ αυτό.

Ούτε καν για την Εθνική Βόνταφον που κατάφερε να αποκλειστεί στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα.

Το φετινό καλοκαίρι θα το θυμόμαστε επειδή έγινε κάποια σπουδαία ανακάλυψη στη Μακεδονία και μας δίνει ξανά το δικαίωμα να βρίζουμε τους μισότρελους απελπισμένους γείτονές μας, γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει.

Κι ο Σαμαράς στο πιο πετυχημένο του έργο. Το Μακεδονικό.

Κι όλα αυτά, την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ εκποιεί κανονικά και με τον νόμο λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους.

Γιατί για μιαν εθνική υπερηφάνεια ζούμε βρε αδερφέ…

Από Ρεμπελίσκος

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Άμεση απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης που οδηγεί την ρήξη στα άκρα 

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας απαντά στις κυρώσεις της Δύσης, δημιουργώντας το δικό της εθνικό σύστημα πιστωτικών καρτών. Λογισμικό, τεχνολογία, και κάθε λογής υποδομές, θα είναι αποκλειστικά ρωσικές, ώστε να απεξαρτηθεί η χώρα από τις Δυτικές πολυεθνικές.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (Τράπεζα της Ρωσίας) αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της, εθνικό σύστημα πληρωμών, ανταγωνιστικό στις διεθνώς γνωστές πιστωτικές κάρτες Visa και MasterCard. Αυτό γίνει από το μηδέν. Μάλιστα, ακόμα και σε τεχνολογικό επίπεδο, θα σχεδιαστεί από την αρχή, και θα είναι αποκλειστικά made in Russia. Το νέο σύστημα πληρωμών προγραμματίζεται να λειτουργεί το 2015, και οι πρώτες κάρτες με το δικέφαλο αετό (το έμβλημα της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας) θα εκδοθούν σε ενάμιση χρόνο. Το ρωσικό, εθνικό σύστημα πληρωμών θα δημιουργηθεί στη βάση τεχνολογικής πλατφόρμας που θα μας ανήκει, θα ανήκει στη χώρα μας, ανακοίνωσε στις 29 Ιουλίου η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Η απόφαση να δημιουργήσουμε και να χρησιμοποιούμε μια αποκλειστικά δική μας τεχνολογική βάση, είναι οριστική. Η πλατφόρμα θα στηθεί με βάση τις τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας, αλλά και αυτές στο εξωτερικό», εξήγησε στο πρακτορείο «ITAR-TASS» ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Αγορών της Κρατικής Δούμας, Ανατόλι Αξάκοφ.

Απεξάρτηση από τη Δύση 

Η απόφαση λήφθηκε μετά από την αναστολή της λειτουργίας του συστήματος πληρωμών Visa και MasterCard με πιστωτικές κάρτες που είχαν εκδώσει ρωσικές Τράπεζες, όταν τα διεθνή ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών βρέθηκαν «παγιδευμένα», εξαιτίας των κυρώσεων των ΗΠΑ, το Μάϊο του 2014.
Ειδικότερα, στη μαύρη λίστα των κυρώσεων βρέθηκε η Τράπεζα «Bank Rossiya» του μεγιστάνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Γιούρι Κοβαλτσούκ, καθώς και η «SMP Bank» των αδελφών Αρκάντι και Μπορίς Ροτενμπέργκ, που θεωρούνται στενοί φίλοι του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με ο στέλεχος της «Προμσβιαζμπάνκ» («PSB»), Ελένα Φεντότκοβα, τα χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία του νέου συστήματος πληρωμών έχουν οριστικοποιηθεί: Ένα έτος για την ανάπτυξη του συστήματος και άλλοι έξη μήνες για την έκδοση των καρτών. Στη Ρωσία σήμερα, ήδη έχουν αναπτυχθεί τέτοια συστήματα από τη μεγαλύτερη Τράπεζα της Ρωσίας, «Sberbank», καθώς και το σύστημα πληρωμών «Ζολοτάγια Κορόνα» («Golden Crown»), που είναι ο απόλυτος ηγέτης των ρωσικών συστημάτων σχετικά με τον αριθμό των καρτών που έχουν εκδοθεί.

Οι λόγοι για την επιλογή του νέου «κεντρικού» συστήματος ηλεκτρονικού χρήματος

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της επενδυτικής εταιρείας «Finam», Αντόν Σορόκο, η επιλογή υπέρ ενός συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών αποκλειστικά από την Κεντρική Τράπεζα, έγινε, κυρίως επειδή η Ρωσία θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο του συστήματος. Σύμφωνα με τον αναλυτή της «UFS IC», Ιλιά Μπαλάκιρεφ, η απόφαση έχει σημαντικά πλεονεκτήματα: Δημιουργώντας ένα σύστημα από το μηδέν, οι σχεδιαστές μπορεί να επεξεργαστούν από την αρχή όλα τα επίμαχα ζητήματα για την «αποφυγή αιχμηρών γωνιών» που θα προκαλούσαν εμπόδια στο μέλλον.
«Η ίδια η πλατφόρμα μπορεί να υλοποιηθεί γρήγορα με βάση τις υπάρχουσες εξελίξεις ή σύμφωνα με τα πρότυπα υφιστάμενων συστημάτων. Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου τελικά θα εξαρτηθεί από τη συγκέντρωση των πόρων, αλλά οριακά μπορούμε να μιλήσουμε για μερικούς μήνες», λέει.
Κατά τον ίδιο πάντως, πολύ πιο φιλόδοξος στόχος είναι η προώθηση του «προϊόντος» στους χρήστες. Να καταφέρουν δηλαδή να πετύχουν πωλήσεις των νέων πιστωτικών καρτών σε τέτοιο επίπεδο που το ρωσικό σύστημα να μπορεί να ανταγωνιστεί τις VISA και MasterCard στην εγχώρια αγορά. «Για να αποδειχθεί ότι το σύστημα λειτουργεί ανταγωνιστικά στην αγορά, απαιτούνται από ένα μέχρι και δύο χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του συστήματος πληρωμών «Rapida» Ολέγκ Γκρίσιν.

Το σημαντικότερο, όμως, εξηγεί ο ανώτερος αντιπρόεδρος τηςΤτράπεζας «Interkommerts», Ντενίς Χρένοφ, είναι ότι «η δημιουργία ενός εθνικού συστήματος πληρωμών, θα μπορεί ταυτόχρονα να προστατεύει τη ρωσική αγορά από το πιθανό σενάριο μιας «άμεσης κατάρρευσης». Έτσι, οι Τράπεζες θα είναι σε θέση να εκτελούν πληρωμές μέσω καρτών, ανεξάρτητα από τις εκάστοτε μαύρες λίστες των ΗΠΑ, και τις εταιρείες που αγγίζουν.

Πηγή RBTHΕντύπωση έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η νίκη του Ταγίπ Ερντογάν με ποσοστό 52% στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή και είχαν ως αποτέλεσμα  την εκλογή του από τον πρώτο γύρο στη θέση του πρόεδρου της Τουρκίας. Οι Έλληνες δεν έχουν εντυπωσιαστεί από την εκλογή του Ταγίπ Ερντογάν αλλά από το ποσοστό των ψήφων που έλαβε. Μάλιστα οι γέροντες, με αφορμή την εκλογή του Ταγίπ Ερντογάν, θυμήθηκαν ιστορίες από την εποχή που στην Ελλάδα ψήφιζαν και τα δέντρα.

Στην Ελλάδα, οι πολίτες νομίζουν ότι δημοκρατικό είναι να κυβερνάς με ποσοστό 20%. Και ας αντιπροσωπεύεις απλώς τη μειοψηφία των ψηφοφόρων. Αντίθετα οι Έλληνες πιστεύουν ότι είναι αντιδημοκρατικό να κυβερνάς με μεγάλα ποσοστά γιατί αν κάτι τέτοιο ήταν δημοκρατικό τότε ο Αντώνης Σαμαράς, που ακολουθεί τους δημοκρατικούς κανόνες με αυστηρότητα, θα έπιανε ποσοστό 50% για πλάκα σε όλες τις εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον νέο πρόεδρο της Τουρκίας τον οποίο και συνεχάρη επειδή κατάφερε να κοροϊδέψει το 52% των Τούρκων ψηφοφόρων. Μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι ζηλεύει το τεράστιο ποσοστό του νέου πρόεδρου της Τουρκίας το οποίο ο ίδιος μπορεί να δει μόνο στα όνειρα του.  Ο Ταγίπ Ερντογάν , από την άλλη, συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά  επειδή αν και μπόρεσε να κοροϊδέψει μόνο το 20% των Ελλήνων, τελικά κατάφερε να κυβερνήσει. Επίσης ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να συγχαρεί, εκ μέρους του, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αν και υποστηρίζεται μόνο από το 8% των ελλήνων ψηφοφόρων, κυβερνάει λες και είναι ο Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον  Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας τον οποίο δεν εξέλεξαν οι έλληνες πολίτες αλλά οι Πασοκτζήδες βουλευτές του Γιώργου Παπανδρέου από τους οποίους οι μισοί είναι στην φυλακή και οι άλλοι μισοί είναι καθ’ οδόν.

Από Τα κουρέλια τραγουδάμε ... ακόμα

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Του Γιώργου Καραμπελιά

Είναι προφανές και πανθομολογούμενο πως η σαρωτική οικονομική και κοινωνική κρίση έχει ως συνέπεια μια εξίσου ή ίσως ακόμη περισσότερο βαθύτατη πολιτική κρίση του συστήματος. Μια κρίση που καθορίζεται από πολλές παραμέτρους και διαθέτει πολλαπλές συνιστώσες.

Α) Κατ΄ αρχάς μετατίθεται το κέντρο βάρους της εξάρτησης από τις ΗΠΑ προς τη Γερμανία. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πλήρη υποκατάσταση, αλλά οδηγεί μάλλον σε συγκυριαρχία. Δηλαδή το παιγνίδι της εξάρτησης παύει να είναι μονοδιάστατα αμερικανοκεντρικό και αποκτά περισσότερους πόλους, γεγονός που δεν μπορεί παρά να αντανακλάται και στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο.

Β) Η κρίση οδηγεί ή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αναδιάταξη και των οικονομικών πόλων ισχύος στο εσωτερικό της χώρας, όπου το κέντρο βάρους θα περάσει από τους εγχώριους «νταβατζήδες» στους εξωχώριους και κατεξοχήν τους Γερμανούς, καθώς και όσους συνδεθούν μαζί τους. Το αεροδρόμιο και ο ΟΤΕ άνοιξαν απλώς το δρόμο και ακολουθεί η ΔΕΗ, η ενέργεια, ακόμη και οι Τράπεζες.

Γ) Η αποδυνάμωση των εθνικών κεφαλαιοκρατικών ομίλων δεν συνεπάγεται μόνον την ενδυνάμωση του γερμανικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου, αλλά και εκείνη άλλων δυνάμεων όπως της Τουρκίας (το 2011 αποτέλεσε τον δεύτερο εξαγωγικό προορισμό της ελληνικής οικονομίας), της Ρωσίας και της Κίνας.

Δ) Οι αλλαγές στην κοινωνική διάρθρωση της χώρας, οδηγούν σε μια χωρίς προηγούμενο κοινωνική πόλωση με τη φτωχοποίηση ή την «προλεταριοποίηση» των μεσαίων στρωμάτων και την εξαθλίωση των κατώτερων.

Ε) Η ελληνική κρίση επειδή πραγματοποιείται σε συνθήκες γεωπολιτικής αναδιάταξης και αναταραχής σε όλη τη Μ. Ανατολή και τον αραβικό κόσμο, συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια της χώρας και τα μεταναστευτικά ρεύματα.

ΣΤ) Τέλος η καθολική κρίση της δυτικής ηγεμονίας αναδιατάσσει τη διάταξη των δυνάμεων στην παγκόσμια σκακιέρα, αναδεικνύοντας νέους πόλους ισχύος σε περιφερειακό επίπεδο και αποδυναμώνοντας παλαιότερους.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει το ούτως ή άλλως σαθρό πολιτικό και πνευματικό κατεστημένο της χώρας.

Γι’ αυτό θα παρατηρηθούν βαθύτατες μετακινήσεις και ανατροπές όχι μόνο στα πολιτικά σχήματα αλλά και στα πνευματικά και πολιτισμικά ρεύματα που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία.

Το κυρίαρχο σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο, και κυρίως μετά το 1990, ρεύμα του εθνομηδενισμού, το οποίο έτεινε να κυριαρχήσει και σ’ όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα, θα απολέσει την αναμφισβήτητη ηγεμονία. Ας θυμηθούμε τι είχε συμβεί στη δεκαετία του ’90 και στις αρχές του 2000. Το «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ είχε ηττηθεί κατά κράτος από το σημιτικό εκσυγχρονισμό και σχήματα όπως εκείνο του Τσοβόλα, του Παπαθεμελή και του Χαραλαμπίδη θα καταποντιστούν πολιτικά και εκλογικά. Στη Νέα Δημοκρατία η «πατριωτική» πτέρυγα του Αντώνη Σαμαρά μετά από πρόσκαιρη αναλαμπή με την «Πολιτική Άνοιξη» θα χαθεί από το πολιτικό προσκήνιο. Τέλος στην Αριστερά ο εθνομηδενισμός, ούτως ή άλλως ισχυρός, θα επικρατήσει κατά κράτος στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και θα είναι ίσως ακόμη ισχυρότερος στα πανεπιστήμια, στον Τύπο και στην «πνευματική ζωή» του τόπου. Για είκοσι χρόνια το όραμα των ελίτ της χώρας θα συμπυκνώνεται στη φράση του Ράμφου «να σκοτώσουμε τον Έλληνα» που είχαμε μέσα μας.

Η κατάρρευση την οποία βιώνουμε οδηγεί σε ανατροπή αυτών των πνευματικών και πολιτικών σταθερών. Η μεταβολή της Ελλάδας σε ευρωπαϊκή αποικία χρέους και η καθολική εκπτώχευση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, δεν επιτρέπουν πλέον στις παγκοσμιοποιητικές και «ἑυρωλιγούρικες» αυταπάτες να παραμένουν ηγεμονικές. Κάτω από τις νέες συνθήκες ο εθνομηδενισμός θα πάψει να ηγεμονεύει ως μια πλειοψηφική και «συναινετική» ιδεολογία που «βόλευε» έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων στα πλαίσια του παρασιτικού εκμαυλισμού της ελληνικής κοινωνίας και θα μεταβληθεί σε ιδεολογία των Κούισλινγκ και των δοσιλόγων. Καθόλου τυχαία, κάποιοι από αυτούς, περιχαρακωμένοι στα πολιτιστικά ένθετα των άλλοτε κραταιών φυλλάδων τους, μας καλούν ανοιχτά να δεχτούμε τη διακυβέρνησή μας από τους Γερμανούς, επιστρέφοντας κατά ένα παράδοξο τρόπο στους γερμανοτσολιάδες και τους Κούισλινγκ προγόνους τους. Το ίδιο και στο επίπεδο των πολιτικών κομμάτων, δεν θα μπορούν πια να επιβιώσουν φθαρμένα και διεφθαρμένα μαζικά κόμματα εμφορούμενα από εθνομηδενιστικές αντιλήψεις.

Ακόμα περισσότερο κάτι ανάλογο δεν μπορεί να συμβεί στα αντιμνημονιακά και κυρίως στα αριστερά κόμματα. Δεν μπορείς να είσαι ενάντιος στην ξένη κυριαρχία που παίρνει αποικιοκρατικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα να αρνείσαι ή να λοιδορείς την εθνική ταυτότητα και το εθνικό συμφέρον των Ελλήνων. Και εδώ βρίσκεται ο σημαντικότερος ελλείπων κρίκος του υπό διαμόρφωση νέου πολιτικού σκηνικού. Στα δεξιά, έστω με στρεβλό τρόπο έχει αρχίσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ακόμα και τη Χρυσή Αυγή, η αποκόλληση ενός τμήματος της ελληνικής δεξιάς από τον νεοδημοκρατικό πυρήνα. Η «κεντροαριστερά» ούτως ή άλλως συρρικνώνεται λόγω της κοινωνικής συρρίκνωσης των μεσοστρωμάτων, ενώ η αριστερά διογκώνεται εξαιτίας ακριβώς αυτής της συρρίκνωσης. Και όμως η διόγκωσή της πραγματοποιείται μέσα στα υπαρκτά εθνομηδενιστικά ιδεολογικά πλαίσια της αριστεράς της όψιμης μεταπολίτευσης. Δηλαδή η εκτίναξη της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ γύρω στο 35%) δεν αντιστοιχεί στην ιδεολογική συγκρότηση κομμάτων που στην καλύτερη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν παρά μόνο το 10% του ελληνικού λαού. Επομένως εδώ παρατηρείται ένα πολύ μεγάλο ιδεολογικό και πολιτικό κενό. Η αριστερά είναι υποχρεωμένη, όπως συνέβη και στην Κατοχή, να εκφράσει προνομιακά μια εθνοαπελευθερωτική διάθεση του ελληνικού λαού. Και όμως την ίδια στιγμή ελέγχεται ιδεολογικά από ένα στενό πυρήνα παρελθούσης χρήσεως και κοπής. Αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί ένα βαθύ πολιτικό κενό, που μπορεί να καλυφθεί με δύο τρόπους. Είτε τα υπαρκτά πολιτικά σχήματα της Αριστεράς και κατεξοχή ο ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ρευστότητα, θα πραγματοποιήσει μια εσωτερική ιδεολογική επανάσταση, είτε για να ανταποκριθεί στις νέες πολιτικές και κοινωνικές ανάγκες, είτε ο κυρίαρχος ιδεολογικά εθνομηδενισμός θα της το απαγορεύσει, και ένας πολιτικός πόλος κοινωνικοκεντρικός και πατριωτικός θα αναδυθεί για να καλύψει αυτό το κενό.

Τα τριάντα πέντε χρόνια της ροπής προς τον εθνομηδενισμό που χαρακτήρισαν την αριστερά στην Ελλάδα, (ήπιας μέχρι το 1990 και ασυγκράτητης στη συνέχεια) έχουν λάβει τέλος. Έχει έρθει η ώρα για μια πατριωτική αναδιάρθρωση του ελληνικού πνευματικού και πολιτικού σκηνικού. Και αυτό, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν οι συστημικές δυνάμεις. Έτσι κατόρθωσαν στην πρώτη φάση να γελοιοποιήσουν ή να περιθωριοποιήσουν το κίνημα των Αγανακτισμένων και τις πολιτικές συσσωματώσεις που ανέδειξε (π.χ. τη Σπίθα, αλλά και άλλες). Στη συνέχεια, επιχείρησαν και επιχειρούν ακόμα να τις εγκλωβίσουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να τις αποδυναμώσουν και να τις εξουδετερώσουν (ό,τι είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Μανώλη Γλέζο και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που από εκφραστές πατριωτικών αντιλήψεων στο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώθηκαν να προσαρμοστούν στην περιρρέουσα εθνομηδενιστική ομοφωνία). Τέλος, με διάφορες ομαδοποιήσεις και σχήματα, που θα πολλαπλασιαστούν στην επόμενη περίοδο, προσπαθούν να αναβαπτίσουν παλαιές φθαρμένες δυνάμεις του πασοκισμού, ώστε να «τοποθετηθούν» πολιτικά και να ελέγξουν τις πιθανές μετεξελίξεις που πολύ σύντομα θα εκφραστούν. Ωστόσο, αυτές οι απόπειρες δεν πρόκειται να αποδώσουν. Γιατί το κύμα του κοινωνικού πατριωτισμού και τον εθνοαπελευθερωτικών απόψεων είναι τόσο ισχυρό ώστε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα εκφραστεί. Στην περίπτωση που υπάρξει μία κατάρρευση της παρούσας κυβέρνησης και η αριστερά βρεθεί στην εξουσία οι ρήξεις θα ακολουθήσουν αμέσως μετά. Στην περίπτωση που το παρόν σύστημα αντέξει, και δεν πραγματοποιηθούν εκλογές μέχρι και το επόμενο Φθινόπωρο, τότε δεν θα συνεχίσει να συντηρείται η σημερινή επίπλαστη ομοφωνία ανάμεσα στις πατριωτικές και εθνομηδενιστές δυνάμεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, διότι η κοινωνία πιέζει προς πατριωτική κατεύθυνση. Διότι, για την ώρα, μόνο η προοπτική μιας άμεσης πιθανότητας εκλογών και εξουσίας μπορεί να κουκουλώνει τις βαθύτατες διαφορές γραμμής και προοπτικής. Τέλος δεν είναι δυνατόν ξεφτισμένες μορφές και σχήματα του άλλοτε ενιαίου ΠΑΣΟΚ να εκφράσουν αυτή τη νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, εισερχόμεθα σε μια περίοδο όπου θα αρχίσει να σφυρηλατείται και ο ελλείπων κρίκος του πολιτικού και ιδεολογικού τοπίου της χώρας. Εκείνος μιας πατριωτικής, κοινωνικής, οικολογικής και δημοκρατικής πρότασης που θα αναλάβει να διεξάγει με ξεκάθαρους όρους τη μάχη για την κοινωνική και εθνική μας απελευθέρωση.

Πολλοί φαντάστηκαν πως, –με την συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ, την εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ, την εμφάνιση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής– έχει ήδη λάβει τελεσίδικο χαρακτήρα η ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου, όμως πλανώνται πλάνη οικτρά. Η ανασύνθεση μόλις έχει αρχίσει. Ούτε ο χώρος της λαϊκής δεξιάς θα καταληφθεί οριστικά από τους χρυσαυγίτες, ούτε η Ν.Δ. θα κατορθώσει να μείνει αλώβητη, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και το ΚΚΕ με τη σημερινή του γραμμή, θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ως έχουν. Νέες πολιτικές συσσωματώσεις και νέες ιδεολογικές προτάσεις θα αναδυθούν πολύ σύντομα στο πολιτικό προσκήνιο. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Πηγή "Άρδην"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Τα μυστικά της μπούργκας και η άβυσσος της ψυχής ενός τζιχαντιστή 

Μπορεί οι ειδήσεις για τις νίκες του ISIS-ISIL να έχουν πλημμυρίσει την ειδησεογραφική «πιάτσα», μπορεί οι αποκεφαλισμοί των ισλαμιστών να είναι πρώτη είδηση παντού, μπορεί οι ίδιοι να δηλώνουν το πόσο άντρες είναι επιδεικνύοντας κομμένα κεφάλια, χέρια, αφτιά και μύτες ή να φωτογραφίζονται μπροστά σε ομαδικούς τάφους για να αποδείξουν την ανδρεία τους, όμως, η αλήθεια είναι άλλη και πολύ σκληρή, όσο και αν προσπαθούν να την κρύψουν οι αιμοσταγείς τζιχαντιστές που φαίνεται δεν διστάζουν να αλλάξουν και φύλο όταν απειλούνται με σύλληψη…

Μία δημοσίευση διαφορετική από τις άλλες, ήρθε να ταράξει τα νερά της βαρβατίλας των τζιχαντιστών, των οποίων οι αρχηγοί δεν διστάζουν να ντυθούν με μπούργκα για να σωθούν από το κυνήγι των συριακών αρχών (εδώ και μήνες οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει να δέχονται την μία συντριπτική ήττα μετά την άλλη μέσα στη Συρία).
Ενώ, σε άλλη παλιότερη περίπτωση (το 2007 στο Ιράκ), δεν διστάζουν να παντρευτούν και να ντυθούν και νυφούλες, για να αποφύγουν την σύλληψή τους… Φαίνεται πως η «αλλαγή φύλου» είναι κάτι πολύ συνηθισμένο μεταξύ των φανατικών ισλαμιστών…

Θαυμάστε, λοιπόν, εκείνους που κάνουν κλειτοριδεκτομές, που θάβουν ζωντανές γυναίκες και παιδιά, που βιάζουν, δολοφονούν και αποκεφαλίζουν αδιακρίτως στο όνομα του… Ισλάμ!
Όμορφες κοπέλες, που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να έρθουν και στην Ελλάδα (ως λαθρομετανάστριες) για να διαφύγουν από την τιμωρία που τους περιμένει… Ας έχουν το μυαλό τους οι γνωστοί – άγνωστοι ακτιβιστές, γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων κατά τη διάρκεια υποδοχής των… κατατρεγμένων.
Το Ισλάμ, τελικά έχει πολλά και ενδιαφέροντα πρόσωπα, που με το κραγιόν αναδεικνύονται καταλλήλως...

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»

ΥΓ: Αλήθεια, υπάρχει περίπτωση ο αντιρατιστισκός νόμος να μας "επιτεθεί" λόγω της συγκεκριμένης δημοσίευσης; Απλή ερώτηση κάνω κύριε Σαμαρά, για να ξέρουμε και τι επιτρέπεται να γράφουμε πλέον, στην τρομοδημοκρατία που στήνετε εσείς και ο περίγυρός σας στην Ελλάδα...

Μύθοι και πραγματικότητα για τις ιδιωτικές υποκλοπές και τους ιστότοπους που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες

Ταχύρρυθμα σεμινάρια κατασκοπείας υπόσχονται εταιρείες μέσω του ίντερνετ, απευθυνόμεvες σε ευκολόπιστο κοινό το οποίο είτε από περιέργεια είτε για προσωπικούς λόγους επιθυμεί να παρακολουθήσει την επικοινωνία ατόμων που το ενδιαφέρουν. Οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο διωκτικών και εποπτικών αρχών, οι οποίες διαβεβαιώνουν πως οι διαχειριστές των σχετικών σελίδων είναι κοινοί απατεώνες και ότι το λογισμικό παρακολούθησης το οποίο προωθούν είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Ρεπορτάζ Νίκη Πάπαζογλου
Σε περίοπτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης συναντάμε, τον τελευταίο καιρό, πλήθος εταιρειών που διατείνεται πως προσφέρουν λογισμικά ικανά να παρακολουθήσουν οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή επιθυμεί ο επίδοξος υποκλοπέας με όλα τα εχέγγυα πως δεν ανιχνεύεται από τον στόχο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και υποκλοπές, κυρίως όταν αφορούσαν σε δημόσια πρόσωπα, έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Τα προγράμματα Prism και Dishfire της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), τα ελληνικά καρτοκινητά «τηλέφωνα-σκιές» και η παρακολούθηση του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είναι μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις που η δικογραφία τους συμπληρώνεται επί σειρά ετών.

Τι συμβαίνει όμως στις περιπτώσεις που ο υποκλοπέας δεν είναι παρά ο απατημένος σύζυγος, ο ανταγωνιστικός συνάδελφος ή ο ανήσυχος γονέας.

Οι επιλογές ποικίλλουν

Η πλειονότητα των εταιρειών αυτών προαπαιτεί την καταβολή ενός συγκεκριμένου ποσού, άλλοτε αποδίδεται ως μηνιαία συνδρομή, άλλοτε καταβάλλεται άπαξ για την αγορά κάποιου είδους λογισμικού.

Οι περιπτώσεις της συνδρομής

Ο ενδιαφερόμενος πληρώνει το αντίτιμο, από 50 έως 110 ευρώ, και στη συνέχεια λαμβάνει από την εταιρεία διευκρινιστικό email με κωδικούς και περαιτέρω οδηγίες. Με φυσική πρόσβαση στην προς παρακολούθηση συσκευή, η οποία επιβάλλεται να είναι τελευταίας γενιάς (smartphone) και χωρίς κωδικό ασφαλείας, καθοδηγείται και εγκαθιστά το λογισμικό μέσα σε 15 μόλις λεπτά. Από κει και πέρα μια επίσκεψη στην εν λόγω ιστοσελίδα αρκεί.

Συνδέεται με τους κωδικούς που έχει ήδη στη διάθεσή του και παρακολουθεί κάθε είδους συνομιλία που πραγματοποιήθηκε από το συγκεκριμένο κινητό. To αρχικό email διευκρινίζει δε, πως στην περίπτωση που το προς παρακολούθηση κινητό είναι iPhone, πρέπει να είναι ξεκλείδωτο (jailbroken). Αν πάλι όχι, «για να το ξεκλειδώσετε μπορείτε να ψάξετε στο ίντερνετ πώς γίνεται» αναφέρει χαρακτηριστικά, προάγοντας τον απλό χρήστη σε άνθρωπο με γνώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και η συγκεκριμένη συνδρομητική υπηρεσία παρακολούθησης διαφημίζεται σε ιστοσελίδα ελληνικής εταιρείας δεν παρέχεται από αυτή. Ο ιστότοπος που τελικά καταβάλλεται η συνδρομή είναι διεθνής με κέντρα τηλεφωνικής υποστήριξης σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Οι τρόποι πληρωμής δε ποικίλλουν, τραπεζική μεταφορά, πιστωτική κάρτα ακόμα και pay-pal. Για την περίπτωση που κάποιος αντιμετωπίσει δυσκολίες, διατίθεται ολιγόλεπτο βίντεο με οδηγίες προς ναυτιλομένους και ταυτόχρονες εγγυήσεις καλής λειτουργίας.

Οι περιπτώσεις της εφάπαξ αγοράς

Σε άλλες περιπτώσεις οι εταιρείες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε εικαστικές λεπτομέρειες παρά σε διευκρινίσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες οι οποίες παραμένουν ασαφείς. Μυστικιστική ατμόσφαιρα πλαισιώνει την παρακολούθηση προσθέτοντας το ανάλογο ύφος. «Ασφάλεια, προστασία, μελέτη, έρευνα» είναι ο παραπλανητικός τίτλος ενός ολιγόλεπτου βίντεο όπου άλλοτε ο ωτακουστής παρακολουθεί πρεσβείες και συνέδρια από χιλιόμετρα μακριά, άλλοτε παρέχονται ασαφείς οδηγίες προς αποφυγή ενδεχόμενης παρακολούθησης.

Ο ενδιαφερόμενος επικοινωνεί μόνο ηλεκτρονικά, αφού υποχρεωτικά καταχωρήσει αριθμό τηλεφώνου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα υπάλληλοι της εταιρείας επικοινωνούν μαζί του από απόρρητο αριθμό. Εάν η κλίση δεν απαντηθεί ορίζεται νέο τηλεφωνικό ραντεβού μέσω email για την προώθηση του προϊόντος, ασχέτως αν τον ιστότοπο κοσμούν διάχυτες συμβουλές που προτρέπουν τον χρήστη να μην εμπιστεύεται τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μιας και εύκολα υποκλέπτονται.

Οι επιλογές όμως δεν εξαντλούνται εδώ. Έτοιμες συσκευές, κοριοί, σε διάφορα παραπλανητικά σχήματα όπως τασάκια ή στυλό πωλούνται ακόμα και σε μεγάλα διαδικτυακά πολυκαταστήματα. Ευφάνταστοι τίτλοι όπως «Δώσε τέλος στην απιστία» προσπαθούν να προσελκύσουν το δυνητικό αγοραστή.

Αντίμετρα

Εάν τύχει και το θύμα αντιληφθεί την παρακολούθηση, ως τρόποι αντιμετώπισης προτείνονται είτε η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής, είτε η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος (update). Φυσικά η καταγγελία στις αρμόδιες αρχές και η δικαστική οδός μετά την επιβεβαίωση της παρακολούθησης επιβάλλεται.

Νομικό πλαίσιο

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος που κάθε μια από αυτές τις εφαρμογές προωθείται. Το αφεντικό που επιθυμεί να παρακολουθήσει τους υπαλλήλους του εν ώρα εργασίας ή ο γονέας που ανησυχεί για το παιδί του, είναι οι συνηθέστεροι.

Παρακολούθηση ενταγμένη σε νομότυπα πλαίσια αποποιούμενη ευθυνών. Ο γονέας ασκώντας την γονεϊκή επιμέλεια έχει δικαίωμα να ελέγχει το ανήλικο τέκνο του και ο εργοδότης μπορεί να έχει - υπό προϋποθέσεις - πρόσβαση στην επικοινωνία των εργαζομένων και μόνο όταν αυτή διεξάγεται από εταιρικό τηλέφωνο ή αντίστοιχα εταιρικό διακομιστή. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στις λοιπές εμπορικές συναλλαγές μπορούν οι συνομιλίες να καταγράφονται εφόσον και μόνο γνωστοποιείται η καταγραφή και στον πομπό και στον δέκτη της εκάστοτε επικοινωνίας.

Οποιαδήποτε άλλη παρακολούθηση η οποία δεν διεξάγεται από ιδιωτικό ερευνητή είναι παράνομη. Μάλιστα ο νομοθέτης για την περίπτωση που κάποιος αθέμιτα παγιδεύει και καταγράφει το τηλέφωνο κάποιου έναντι αμοιβής ορίζει φυλάκιση έως δέκα χρόνια καθώς και πρόστιμο που μπορεί να κυμανθεί από 55 μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ. Συνυπολογίζοντας πως τα στοιχεία που θα προκύψουν από την υποκλοπή, ακόμα κι αν βεβαιώνουν για παράδειγμα πράξεις μοιχείας, αδυνατούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά σε δικαστικές αίθουσες, το ρίσκο φαντάζει τεράστιο μπροστά στο αποτέλεσμα.

Οι Αρχές

Η Αρχή Διασφάλισης Προσωπικών Δεδομένων (ΑΔΑΕ) είναι εν μέρει αρμόδια για το νομικό πλαίσιο και την τήρησή του από πλευράς πολιτών, αλλά και τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Παρά την έντονη επανεμφάνιση των εν λόγω ιστοσελίδων, αναφέρει ότι δεν υπόκειται στην δικαιοδοσία της η περαιτέρω διερεύνηση του θέματος, μιας και η αρμοδιότητά της σταματά στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Λογισμικά τέτοιου είδους, είθισται να εγκαθίστανται στις τηλεφωνικές συσκευές γι’ αυτό διαφημίζονται και ως μη ανιχνεύσιμα.

Από την άλλη, εκπρόσωποι της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναφέρουν ότι δεν έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα καταγγελίες από θύματα που παρακολουθούνται, ή που τουλάχιστον το έχουν αντιληφθεί.

Παρ' όλα αυτά η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων λογισμικών αμφισβητείται από ανώτατα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τόνισαν επίσης ότι τέτοιου είδους λογισμικά και συσκευές που διαφημίζονται ευρέως στο διαδίκτυο έχουν ελεγχθεί από τη δίωξη και δεν είναι παρά απάτες.

«Πιο πιθανό είναι ο επίδοξος υποκλοπέας να χάσει τα χρήματα που διέθεσε είτε γιατί το λογισμικό δεν ανταποκρίνεται, είτε γιατί η υπηρεσία σταματά με την είσπραξη του ποσού της συνδρομής», αναφέρουν. Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη πως τον Ιούλιο του 2012, 33χρόνος διαχειριστής ιστοσελίδας συνελήφθη γιατί διακινούσε μέσω διαδικτύου λογισμικό που υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες, για το μέλλον όλα φαντάζουν πιθανά… 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Κάποτε, εμείς δεν τα ζήσαμε αυτά, οι κατακτητές και οι γερμανοτσολιάδες συνεργάτες τους, έσπαγαν με τους υποκόπανους των όπλων τους τις εξώθυρες των σπιτιών, για να ελέγχουν αν οι παππούδες μας έκρυβαν μέσα ασύρματους, όπλα ή αν περιέθαλπαν αντάρτες. 

Ύστερα, ήρθε η απελευθέρωση και φύγανε οι κατακτητές κι εν τέλει η κατάσταση έμεινε μοναχά στα χέρια των γερμανοτσολιάδων∙ και για καιρό συνεχίστηκαν τα ίδια.

Αλλά τουλάχιστον όποιος γύρευε τη δουλειά του, όποιος δεν ήθελε να αλλάξει τον κόσμο, όποιος δήλωνε εθνικόφρονας, τα επόμενα χρόνια πρόκοβε και σιγά-σιγά επουλώνονταν οι πληγές. Τότε αυτοί, οι ίδιοι –πάντα οι ίδιοι-, μόνον έσπαγαν με τους υποκόπανους των όπλων τους τις εξώθυρες των σπιτιών των υπόπτων, για να ελέγχουν αν οι παππούδες μας έκρυβαν στις βιβλιοθήκες τους το κομμουνιστικό μανιφέστο ή τους «Λόγους» του Τάκη Μπενά. Τα ξέρει αυτά να σου τα διηγηθεί καλύτερα η Βάλια.
Αλλά, βρε αδελφέ, ακόμα και στην εποχή της Χούντας, αν ήσουν έντιμος βιοπαλαιστής, αν ήσουν ο περίφημος κυρ-Παντελής του τραγουδιού: "Πατρίς, θρησκεία και φαμελιά"  και πλήρωνες τους φόρους σου και τα έφερνες βόλτα κουτσά-στραβά -και τις Δευτέρες σφούγγιζες πάντα με καθαρό μαντήλι τον τίμιο ιδρώτα σου από το μέτωπο, τότε που ήξερες ότι κανένας δεν θα έσπαγε την πόρτα του σπιτιού σου με τον υποκόπανο του όπλου του. Ήξερες ότι είχες την προστασία του Συντάγματος και κανείς δεν μπορούσε να σε προσβάλλει μέσα στο σπίτι σου.
Και πέρασαν τα χρόνια. Κι εκεί, βρε αδελφέ που σου έλεγαν ότι έχεις εμπεδώσει τη δημοκρατία κι είχες πια τακτοποιημένη και τη ζωή σου, με το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου και το στεγαστικό σου δάνειο σχεδόν εξοφλημένο, κι εκεί που τα κουτσοβόλευες τα μικρά όνειρα της φαμελιάς σου και τα έφερνες βόλτα κατά το κοινώς λεγόμενο, τότε ήταν που αποφάσισαν ξαφνικά οι «αγορές» ότι δεν έχεις πλέον το αξιόχρεο και έδωσαν εντολή στα ανδρείκελα που μας κυβερνούν να μας φτωχύνουν, προκειμένου να… μην πτωχεύσουμε. Δηλαδή να φτωχύνουμε εμείς για να μην χάσουν τα λεφτά τους αυτοί που αφειδώς και ασυστόλως δάνειζαν όλα αυτά τα χρόνια τους ολετήρες που μας κυβέρνησαν και συνεχίζουν να μας κυβερνούν.
Ποιόν ρώτησαν οι θλιβεροί και ανάξιοι κυβερνήτες μας? Κανέναν! Δεν χρειαζόταν, άλλωστε, να ρωτήσουν κανέναν! Άφησαν  να φυτρώσει στις ψυχές μας ο τρόμος που έσπειραν και συνεχίζουν να σπέρνουν καθημερινά, μέσα από τους διαύλους των εξωνημένων μέσων μαζικής εξαπάτησης της ανάπηρης Τηλεδημοκρατίας μας, με τα οποία διαπλέκονται οι άθλιοι που μας κυβερνούν∙ ο πανδαμάτορας τρόμος που μας έχει παραλύσει κι έχει πνίξει βαθιά μέσα μας την οργή μας.
Να τώρα όμως, έπειτα από τη συνεχή, ανενδοίαστη και πρωτοφανή καταστρατήγηση του Συντάγματος, έρχεται κι αυτό που μόνο οι κατακτητές και οι δοσίλογοι της κατοχής είχαν ως αναφαίρετο δικαίωμα. Δικαίωμα στη βία, τη βία του πολέμου. Ούτε εκείνοι, καλά-καλά, δεν μπορούσαν να εφορμούν μέσα στα σπίτια των ανθρώπων και να κλέβουν τα ασημικά. Αυτό που ούτε το δίκαιο του πολέμου δεν επιτρέπει, τώρα στην Ελλάδα επιτρέπεται και μάλιστα  με απόφαση του νομικού συμβουλίου του χυδαίου μας κράτους. 
Αυτό υποδηλώνει η είδηση, που λέει ότι χωρίς την παρουσία εισαγγελέα αλλά με απλή εισαγγελική εντολή, τα όργανα της εφορίας θα μπορούν να μπαίνουν στα σπίτια μας για να αναζητούν και να κατάσχουν χρήματα ή τιμαλφή έναντι ληξιπρόθεσμων φόρων -παράνομα επιβεβλημένων κι αυτών, τις περισσότερες φορές. 
Τι κι αν έχεις κανένα χιλιάρικο στην άκρη φυλαγμένο για την κακιά την ώρα, ειδικά τώρα που τα πάντα γύρω σου γκρεμίζονται και το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό δίχτυ προστασίας εξαϋλώνεται?  Η ανάγκη της εξυπηρέτησης των δανειστών είναι σημαντικότερη.
Τι κι αν έχεις στη μπιζουτιέρα σου τον βαφτιστικό σταυρό του παιδιού σου ή το δαχτυλίδι της προγιαγιάς σου? Τι αξία έχουν τα τιμαλφή ενθυμήματα μπροστά στην αδήριτη ανάγκη της εξυπηρέτησης των δανειστών?

Αυτή είναι η κατάσταση και, όχι αδίκως, τη ζοφερή αυτήν εποχή που ζούμε, την λένε κάποιοι μπασταρδοκρατία με τη βούλα!


Κι εσύ, καλέ μου γείτονα κυρ-Παντελή, όποτε ξαναβρίσκεις τη φωνή σου, έτσι που έχεις καταπιεί τη γλώσσα σου από τον τρόμο που σε ταΐζουν νυχθημερόν κι επιπλέον, από τις απανωτές εκπλήξεις  που σου προκαλεί το απύθμενο θράσος και η απίστευτη αναλγησία αυτών των  ιταμών, που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους ορίζουν τις τύχες μας, τους βρίζεις από τον καναπέ σου και γαβγίζεις σαν φαφούτης σκύλος.

Αλλά να το ξέρεις που στο λέω: όσο μένεις έτσι απαθής, όσο τους αφήνεις τους φαυλεπίφαυλους που μας κυβερνάνε, να αλωνίζουνε σαν τις πεινασμένες ύαινες μέσα στην ασέληνη νύχτα, καταπατώντας αναίσχυντα τα θεμελιώδη δικαιώματα σου, να το ξέρεις που στο λέω κυρ-Παντελή μου, τόσο το θράσος τους θα μεγαλώνει! Τόσο θα γίνονται και χειρότεροι, όσο χειρότερα θα γίνονται και τα πράγματα σε αυτήν την προδιαγεγραμμένη πορεία της αποτυχίας να εξυπηρετηθεί ένα δημόσιο χρέος που είναι ύποπτο γιατί δεν έχει ελεγχθεί και παράνομο επειδή δεν μπορεί να αποπληρωθεί.

Μπασταρδοκρατία σου λέω, κυρ-Παντελή μου…

Alexandros Raskolnick από my-pillow-bookΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Κυρία, κυρία, να πάω έξω;

Θέλει, λέει, η κυβέρνηση να εξυπηρετήση τον κοσμάκη με 100 δόσεις για τα χρωστούμενα(;) στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά δεν μπορεί γιατί δεν την αφήνει η τρόϊκα!

Την αφήνει όμως να εκφοβίζει τους πολίτες ότι θα μπουκάρουν στα σπίτια να κατάσχουν τα μαχαιροπίρουνα και τα παπλώματα!
(Τις τηλεοράσεις θα τις αφήνουν ως όργανα αποβλάκωσης και ελέγχου.)


Την αφήνει επίσης να μεταβάλλει ένα ''έκτακτο'' τάχα χαράτσι, σε διαρκή, μόνιμο φόρο ακινήτων-ΕΝΦΙΑ, εντελώς αντισυνταγματικό (αυτό τους μάρανε!), αφού φορολογεί όχι εισόδημα, αλλά περιουσία ήδη φορολογημένη κατά την στιγμή κτίσης της!

Μπορεί επίσης η κυβέρνηση να τιμωρεί τον πολίτη για τις δικές της μ@λ@κίες, στερώντας φορολογική ενημερότητα, τόσο απαραίτητη στους επαγγελματίες, διότι...

Άκουσον, άκουσον: χρωστούν, λέει, βεβαιωμένο(!) φόρο -τον ΕΝΦΙΑ-...

 
Αυτόν που τον αποσύρανε για να τον διορθώσουνε...

 
Αφού τον μελετάγανε και τον διαφημίζανε έναν ολόκληρο χρόνο!


Δεν την αφήνει όμως πάλι, να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, πως τάχα ''διώξανε'' την τρόϊκα, επιμένοντας στην επί τόπου επιθεώρηση και όχι απ' το Παρίσι όπως θέλει η κυβέρνηση.

Δεν την αφήνει ακόμα να κάνει εκλογές! Ούτε κανενός είδους δημοψήφισμα.
 
Δεν την αφήνει να κάνει διακρατικές οικονομικές ή ό,τι άλλες συμφωνίες θα την συνέφεραν, ώστε ίσως στο μέλον να μπορέσει να αποπληρώσει το υγιές τουλάχιστον κομμάτι του χρέους, χωρίς να χρειαστεί να ξεπουλήσει στα κοράκια-απατεώνες-επενδυτές τα πάντα, από κτίρια μέχρι αιγιαλούς!
 
Δεν την αφήνει να έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική!
 
Δεν την αφήνει να μας αφήσει να ανασάνουμε λίγο, πριν μας πνίξει εντελώς!
Και μετά από όλα αυτά (τα δειγματοληπτικά), ο λεβεντόπουλος απ' την Καλαμάτα αισθάνεται πρωθυπουργός!
 
Και το χειρότερο είναι ότι παριστάνει τον πρωθυπουργό!
 
Και το ακόμα χειρότερο είναι πως θέλει να τον σεβόμαστε ως πρωθυπουργό!!
Κι επειδή δεν είναι τόσο πιά βλάκας, πάει να πεί ότι ηθελημένα κοροϊδεύει, εμπαίζει τον λαό ''του''.


Και πώς λέγεται ένας ηγέτης (σκ@τά ηγέτης), όταν εμπαίζει τον λαό του;
Ακριβώς!
 
Και τί τιμωρία προβλέπεται για τους εξωνημένους (σκ@τά) ηγέτες;
Και πάλι, ακριβώς!...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Σίγουρα η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου οι κυβερνήσεις της δρουν με μανία εναντία στα εθνικά της συμφέροντα και οι κυβερνήτες της, σαν μεγάλοι ανθέλληνες, πολεμούν με λύσσα κάθε ξένο παράγοντα που «τόλμησε» να ενδιαφερθεί να μας βοηθήσει πραγματικά και όχι με ληστρικό τρόπο στην μεγαλύτερη κρίση που περνάμε από την εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Οι τελευταίες εξελίξεις με την παράδοση της χώρας στους δεδηλωμένους ευρωπαίους καταστροφείς μας και στους ξένους εγκληματίες τοκογλύφους, είχαν δυστυχώς την φοβερή συνέπεια να συνταχτούμε μαζί τους σε ένα οικονομικό πόλεμο ενάντια στην Ρωσία του Πούτιν, μοναδική χώρα που είχε ενδιαφερθεί να επενδύσει στην χώρα μας για την ανόρθωση της οικονομίας μας γιατί απλούστατα τα συμφέροντα της τα είχε δει να συμβαδίσουν με τα δικά μας. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ενάντια τα εθνικά μας συμφέροντα και ενάντια στα οικονομικά μας συμφέροντα, ήταν η καταστροφή των ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων προς την Ρωσία. Το γεγονός αυτό ενθουσίασε την γειτονική Τουρκία που τώρα καλείται να καλύψει με τον πιο κερδοφόρο τρόπο την νέα αυτή ελληνική μειοδοτική πολιτική. Εκατόν δεκαέξι, (ακούστε !!!), τουρκικές εταιρείες παράγωγης αγροτικών προϊόντων και όχι μόνο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού τύπου, έχουν ήδη κληθεί από τους Ρώσους να προωθήσουν τις εξαγωγές προϊόντων ανταγωνιστικών προς τα ελληνικά προς την μεγάλη ρωσική αγορά από την οποία αποκλειστήκαμε χάριν των Ευρωπαίων «σωτήρων» της Ελλάδας.

Αλλά το θέμα δεν είναι μόνο τα αγροτικά προϊόντα. Το ζήτημα είναι πολύ μεγαλύτερο και οι συνέπειες αυτής της αντιρωσικής πολιτικής θα τις δούμε πολύ σύντομα μπροστά μας για να καταλάβουμε ακόμα καλύτερα και στο πετσί μας την νέα αυτή εθνική μειοδοσία χάριν της ευρωπαϊκής αυτοκτονικής μας πολιτικής. Το μεγάλο θέμα στο όλο αυτό θέατρο του οικονομικού πολέμου κατά της Ρωσίας, είναι στο ενεργειακό πεδίο. Μετά την προδοτική εγκατάλειψη εκ μέρους μας του ενεργειακού αγωγού Μπουργάζ, (Πύργος), Αλεξανδρούπολης, που θα αναβάθμιζε την χώρα μας γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά, τώρα έρχεται και η πιθανή ματαίωση του έργου του South Stream, δηλαδή του ενεργειακού αγωγού Ρωσίας -Βουλγαρίας και Ελλάδας, που επίσης θα μας έδινε μεγάλα ενεργειακά ατού. Οι Τούρκοι για άλλη μια φορά τρίβουν τα χέρια τους γιατί η αντεθνική πολιτική των δικών μας κυβερνήσεων σπρώχνει και στο κολοσσιαίο αυτό θέμα τους Ρώσους στην τουρκική αγκαλιά. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Sabah, (13/8), η ρωσική ηγεσία σκέπτεται σοβαρά την αντικατάσταση του South Stream στην πιθανή περίπτωση που οι Ευρωπαίοι έτεροι μας με τις ασφυκτικές πιέσεις τους ματαιώσουν το έργο, με ένα νέο αγωγό που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και από κει στην ανατολική Μεσόγειο μέσω του αγωγού Σαμψούντας –Τζευχάν. Αντιλαμβάνεται κανείς πως με το νέο αυτό σχέδιο την περεταίρω ενεργειακή αναβάθμιση της Τουρκίας και την περεταίρω ενεργειακή υποβάθμιση της χώρας μας. Αλλά το πιο σημαντικό με όλα αυτά είναι ότι με την καθοριστική δική μας συμβολή καθιστάμε τους Τούρκους γεωστρατηγικούς ετέρους με την Ρωσία σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εμείς βουλιάζουμε στην αυτοκτονία των εθνικών μας συμφερόντων χάριν των «σωτήρων» μας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Για λόγους οικονομίας, η ελληνική διπλωματία "κατέβασε ρολά"!!!
Αληθεύει κ. Βαγγέλη Βενιζέλο;

Γράφει ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος

Απο το υπουργείο των Εξωτερικών εξωδίκως ακούσαμε ότι, ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται, μεγάλες πρεσβείες της Ελλάδος σε μεγάλες και σημαντικές γιά τα εθνικά μας συμφέροντα χώρες είναι επανδρωμένες, λόγω περικοπών της τρόικας, με δύο, έναν ή και κανέναν υπάλληλο!

Πρεσβευτής,ακούσαμε, σε εξαιρετικά κρίσιμη περιοχή, παρέλαβε προσφάτως την πρεσβεία του, όπου συνειδητοποίησε ότι θα εκτελεί μόνος του χρέη πρεσβευτού, γραμματέα, κηπουρού και μάγειρα! Επειδή δεν το πιστεύουμε, ερωτούμε τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο αν είναι αλήθεια.

Διότι, αν είναι αλήθεια, τότε η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσει στοιχειωδώς τα καθήκοντά της ως κράτος. Να εκπροσωπήσει τα ελληνικά συμφέροντα σε τρίτες χώρες, να προστατεύσει τους υπηκόους της που ζουν εκεί, να συνεννοηθεί γιά τα διμερή θέματα, να προωθήσει τις εμπορικές ανταλλαγές κλπ. Να είναι παρούσα στο διεθνές περιβάλλον.

Αν οι περικοπές της τρόικας συμπεριλαμβάνουν τις αμυντικές και τις διπλωματικές δαπάνες, τότε να πάμε γρήγορα στη δραχμή, γιατί καλύτερα δραχμή παρά στο ευρώ χωρίς υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης (όπου και εκεί τα πράγματα είναι οριακά).

Αλλά πριν πάμε στη δραχμή μόνοι μας ή κλωτσηδόν (το δεύτερο μάλλον είναι βέβαιο όπως πάνε τα πράγματα), δεν κοιτάμε καλύτερα αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βρεθεί μία προσωρινή λύση; Παρά που είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τις προτάσεις μας ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, διότι ασχολείται με άλλα σοβαρότερα θέματα όπως το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εμείς επ’ αγαθώ φιλτάτης πατρίδος θα προτείνουμε το εξής: ας προσλάβει η κυβέρνηση, με εξαμηνιαίες ανανεώσιμες συμβάσεις εξακοσίων ευρώ μηνιαίως, νεαρούς ή λιγώτερο νεαρούς επιστήμονες διεθνολόγους, πολιτικούς επιστήμονες κλπ., που υπάρχουν εν αφθονία, με μεταπτυχιακά στο εξωτερικό και επάρκεια σε τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες. Ας τους περάσει από δίμηνη εντατικώτατη εκπαίδευση, με δασκάλους συνταξιούχους διπλωμάτες.
Ας τους στείλει στη συνέχεια στις άδειες πρεσβείες, όπου θα εργασθούν υπό τις διαταγές των πρεσβευτών σε οποιαδήποτε καθήκοντα χρειάζονται (γραμματείς, πρωτόκολλο, ακόμη και σωφέρ του πρεσβευτού). Πριν την λήξη της σύμβασης, ο πρεσβευτής θα εισηγηθεί την ανανέωση ή μη της σύμβασης με αιτιολογημένη εισήγηση. Αν ο δόκιμος υπάλληλος είναι καλός, θα συνεχίζει. Αν αποδειχθεί λαμπρό αστέρι της διπλωματίας, μετά από τρεις θετικές εισηγήσεις και ανανεώσεις θα έχει δικαίωμα να δώσει εξετάσεις γιά διπλωμάτης με κάποιο πλεονέκτημα (bonus).

Τόσο η φύση της εργασίας (η διπλωματία είναι συναρπαστικός κλάδος), όσο και η απόκτηση πολύτιμης προϋπηρεσίας, η προοπτική μελλοντικής ένταξης στο διπλωματικό κλάδο, ακόμα και τα 600 ευρώ μηνιαίως (συν φυσικά τα αεροπορικά εισιτήρια, η στέγη και η διατροφή που θα παρέχονται), θα καταστήσουν ανάρπαστη την πρόταση αυτή.

Αλλά πρώτα θα πρέπει ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος να βρει τον χρόνο, εν μέσω των προσυνεδριακών του διαδικασιών, να μας απαντήσει αν αληθεύουν αυτά που ακούσαμε.

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Του Αλέξανδρου Κλώσσα

Ακόμα και οι αποζημιώσεις που περιμένουν οι αγρότες για τις ζημίες που έχουν υποστεί από το Ρωσικό εμπάργκο κινδυνεύουν να "παγώσουν" εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες κινδυνεύουν να υποστούν την ίδια ταλαιπωρία που εδώ και μέρες περνούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακίνητων που, όπως αποκάλυψε το Capital.gr, δεν μπορούν να εισπράξουν τις επιστροφές φόρου και να λάβουν φορολογική ενημερότητα επειδή οφείλουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που η κυβέρνηση μετέφερε τη λήξη της στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι αποζημιώσεις εμπίπτουν στις ίδιες αποφάσεις, εξαιτίας των οποίων "πάγωσαν" οι επιστροφές, ενώ παράλληλα σταμάτησε η έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην εξαίρεση των αγροτών από τις συγκεκριμένες αποφάσεις τότε θα πρέπει ή να περιμένουν να πληρώσουν όλες τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ ή να πληρώσουν εφάπαξ ολόκληρο το φόρο για να πάρουν φορολογική ενημερότητα και στη συνέχεια να εισπράξουν την αποζημίωση που τους αναλογεί.

Ταυτόχρονα, υπάρχει ο κίνδυνος το ποσό της αποζημίωσης τους να συμψηφιστεί με όλες τις όφειλες που μπορεί να έχουν προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην περισσέψουν χρήματα για να εισπράξουν οι αγρότες.

Αυτό θα συμβεί καθώς με βάση παλαιότερη υπουργική Απόφαση για να εισπράξει κάποιος χρήματα από το Δημόσιο (π.χ επιστροφή φόρου κ.α) πρέπει να μην τον βαραίνουν βεβαιωμένα χρέη στις Δ.Ο.Υ. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει λήξει η προθεσμία πληρωμής τους ή ακόμα και αν ο φορολογούμενος τα έχει ρυθμίσει και είναι συνεπής στην αποπληρωμή των δόσεων ο συμψηφισμός είναι υποχρεωτικός.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη Απόφαση, οι ΔΟΥ οφείλουν να συμψηφίζουν όλο το ποσό της επιστροφής με το βεβαιωμένο ποσό του ΕΝΦΙΑ ή με οποιαδήποτε άλλη οφειλή και μάλιστα χωρίς καμία έκπτωση για την εφάπαξ αποπληρωμή του φόρου.

Ωστόσο, μετά την νέα θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα ρυθμίζει τον συμψηφισμό χρηματικών απαιτήσεων κατά του Δημοσίου με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXIS για τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας με διάρκεια ισχύος ένα μήνα, θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο πως μέχρι τώρα δεν εκδίδεται στην περίπτωση όπου υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι τότε, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να πάρουν ηλεκτρονικά αποδεικτικό ενημερότητας με διάρκεια δύο μηνών σε περιπτώσεις μη ύπαρξης βεβαιωμένων οφειλών. Ωστόσο, για τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα εκδίδονται πιστοποιητικά με διάρκεια ισχύος ενός μήνα από οποιαδήποτε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία ή Ελεγκτικό Κέντρο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και μέσω των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) του υπουργείου Οικονομικών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Να βάλει πωλητήριο στην Εγνατία Οδό εντός του Σεπτεμβρίου πιέζει την κυβέρνηση η Τρόικα βλέποντας τις καθυστερήσεις και θέλοντας να προλάβει τις πολιτικές εξελίξεις που ενδεχομένως μπλοκάρουν τον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου.

Ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό, σύμφωνα με το αναθεωρημένο μνημόνιο επρόκειτο να προκηρυχθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 κάτι που δεν έγινε τελικά.

Ήδη, η υπόθεση για την 30ετή παραχώρηση της Εγνατίας Οδού «σέρνεται» εδώ και δυο χρόνια.

Η μέχρι τώρα καθυστέρηση συνδέεται πέρα απο την κυβερνητική κωλυσιεργεία που «μετρά» το πολιτικό κόστος απο την ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου, και με τις τράπεζες.

Είναι χαρακτηριστική η διαφωνία της Εγνατίας Οδού ΑΕ με την για τη συμβιβαστική λύση που έχει βρει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,58% όσον αφορά δάνειο που είχε χορηγήσει η τελευταία.


Η Πειραιώς είχε καταγγείλει το δάνειο από τον Απρίλιο του 2010 χωρίς μέχρι σήμερα να έχει συμφωνήσει η πλευρά της Εγνατία Οδός Α.Ε. στον συμβιβασμό που προτάθηκε. Το μοντέλο προβλέπει πως ο ιδιώτης που θα αναλάβει τη διαχείριση της Εγνατίας θα αποπληρώσει το δάνειο της Πειραιώς. Η τελευταία, με βάση και την αρχική σύμβαση χορήγησης του δανείου, εισπράττει τα έσοδα από τα διόδια της Εγνατίας Οδού, που προσέγγισαν τα 45.000.000 ευρώ το 2013.

Η μείωση της κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς, που σε ορισμένα τμήματα φτάνει και το 50% (αν και καταγράφεται σταθεροποίηση με ελαφρές τάσεις ανόδου σε κάποια άλλα) είναι ένας ακόμα λόγος για τις συνεχείς αναβολές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΟ νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Ρωσία απαιτεί από τους κατόχους διαβατηρίων δύο ή και περισσότερων χωρών να ενημερώσουν οι ίδιοι την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Για την εσκεμμένη απόκρυψη, καθιερώνεται ποινική ευθύνη.

Ο νόμος που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Αυγούστου, προωθήθηκε κατόπιν συμφωνίας του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ίδιος ενέκρινε μεν το νόμο, αλλά ζήτησε να μην εξαντληθεί η αυστηρότητα. «Έχουμε το απόλυτο δικαίωμα -δήλωσε- και πρέπει να γνωρίζουμε ποιος ζει στη Ρωσία και ποια είναι η απασχόλησή του».

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), Αντρέι Κλισάς, το Μάρτιο του 2014, είχε προτείνει να υποχρεωθούν οι Ρώσοι να ενημερώνουν τις Αρχές εάν έχουν διπλή, τριπλή, κ.ο.κ. υπηκοότητα, και στην περίπτωση που δεν το κάνουν, να τιμωρούνται. Είχε, μάλιστα, έτοιμο το νομοσχέδιο, αλλά την πρωτοβουλία για να υποβληθεί στη Βουλή, πήρε ο βουλευτής Αντρέι Λουγκοβόι, γνωστός στο εξωτερικό ως ύποπτος για τη δηλητηρίαση του Αλεξάντρ Λιτβινιένκο με πολώνιο. Ο Κλισάς είχε προτείνει διοικητικές κυρώσεις για το αδίκημα της απόκρυψης υπηκοότητας, αλλά ο Λουγκοβόι ακολούθησε τη σκληρή γραμμή και πρότεινε ποινικές ευθύνες. Τελικά επικράτησε η άποψή του.

«Η ύπαρξη διπλής υπηκοότητας -επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Δούμας (Κάτω Βουλής) για θέματα ασφαλείας, Λουγκοβόι- μειώνει τη σημασία της ρωσικής υπηκοότητας. Είναι φυσικό ότι, όταν ο Ρώσος υπήκοος συνδέεται με άλλο κράτος, είναι υποχρεωμένος να εκπληρώνει τις Συνταγματικές υποχρεώσεις του απέναντι στο άλλο κράτος». Από τη μεριά του, ο κ.Κλισάς, υπενθύμισε πως σε ορισμένες χώρες, όπως στις ΗΠΑ και στη Λετονία, το πρόσωπο που αποκτά την υπηκοότητα υποχρεούται να δώσει όρκο ότι θα διαφυλάσσει πιστά τα συμφέροντα της χώρας αυτής.

Τέχνασμα;
Στη διάρκεια της εξέτασης του νομοσχεδίου, μέλη της Κάτω Βουλής από διάφορα κόμματα παρατήρησαν ότι με τον τρόπο αυτό οι Αρχές θέλουν να βρουν ποιοι κρατικοί και πολιτικοί παράγοντες έχουν αποκτήσει κρυφά δεύτερη υπηκοότητα, κάτι που απαγορεύεται γι’ αυτούς από τη νομοθεσία.
Το Σύνταγμα της Ρωσίας επιτρέπει να έχει κάποιος, εκτός από τη ρωσική, και την υπηκοότητα άλλου κράτους, ωστόσο, ο κάτοχος δυο διαβατηρίων θεωρείται αποκλειστικά Ρώσος υπήκοος, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπονται από διεθνείς συνθήκες. Προς το παρόν, τέτοιες συμφωνίες για διπλή υπηκοότητα , η Ρωσία έχει υπογράψει με το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν.
Οπως και να' χει, στο εξής οι Ρώσοι πρέπει να δηλώσουν εάν έχουν δεύτερη υπηκοότητα μέσα σε δύο μήνες. Αν η προθεσμία παραβιαστεί, το πρόστιμο θα είναι από 10 έως 20 ευρώ, και αν αποκρυβούν στοιχεία για δεύτερη υπηκοότητα απειλούνται με πρόστιμο 4500 ευρώ ή με 400 ώρες υποχρεωτικής κοινωφελούς εργασίας. Η υποβολή στοιχείων σχετικά με  δεύτερη υπηκοότητα είναι υποχρεωτική και για τα παιδιά.

Κομφούζιο
Οι κάτοχοι διαβατηρίων άλλων χωρών, δεν έχουν κατανοήσει με ποιο τρόπο θα εκπληρώνουν τις απαιτήσεις τους του νόμου. Η Νατάλια Σαβιόλοβα, η οποία ζει στη Γερμανία αλλά τώρα ετοιμάζεται να πάει στη Ρωσία όπου βρίσκονται οι γονείς της, ανέφερε ότι: «Εδώ και δύο μέρες τηλεφωνώ στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αλλοδαπών αλλά δεν έχω καταφέρει να μιλήσω. Πουθενά δεν αναφέρεται με ποιο τρόπο πρέπει να ειδοποιηθούν οι αρχές. Επίσης, ακούγεται ότι ο νόμος δεν επεκτείνεται στους Ρώσους που διαμένουν μόνιμα σε άλλες χώρες. Εγώ ζω μόνιμα στη Γερμανία, αλλά μερικές φορές έρχομαι στη Ρωσία για μερικούς μήνες. Πρέπει να ενημερώσω λοιπόν ή όχι; Γιατί να το γνωρίζει αυτό η Ρωσία, εφόσον έτσι κι αλλιώς τον περισσότερο χρόνο βρίσκομαι στη Γερμανία;».
Πολλές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει στα διαδικτυακά φόρουμ. Ορισμένοι αναφέρουν ότι αν στο έδαφος της Ρωσίας κάποιος δεν εμφανίζει το διαβατήριο του άλλου κράτους, και αναχωρεί από τη Ρωσία επιδεικνύοντας το ρωσικό διαβατήριο, τότε κανένας δεν θα αντιληφθεί ότι αυτός έχει και δεύτερο. Άλλοι, βεβαιώνουν ότι οποιοσδήποτε ικανός δικηγόρος θα αποδείξει στο δικαστήριο το παράλογο του νέου νόμου, καθώς οι Ρώσοι ούτως ή άλλως ενημερώνουν τις Αρχές για τη δεύτερη υπηκοότητα, για παράδειγμα όταν συμπληρώνουν την αίτηση έκδοσης ρωσικού διαβατηρίου.

Ανθρώπινα Δικαιώματα και “πράκτορες”
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρά τω προέδρω της Ρωσίας, Μιχαήλ Φεντότοφ, σημείωσε ότι παρά την ύπαρξη δεύτερης υπηκοότητας, ο Ρώσος παραμένει υπήκοος της Ρωσίας. «Σε περίπτωση απουσίας συμφωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και σε οποιοδήποτε άλλο κράτος -αναφέρει- εμείς δεν αναγνωρίζουμε την υπηκοότητα που έχει δώσει αυτό το κράτος».
Η πρόεδρος της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Συνδρομή στους πολίτες», Σβετλάνα Γκανούσκινα, υποστηρίζει ότι οι Αρχές με αυτό το νόμο κολλάνε την ετικέτα του κατασκόπου και του υπόπτου στα άτομα με διπλή υπηκοότητα. «Ο κόσμος θα προτιμήσει να κρύψει την ύπαρξη δεύτερης υπηκοότητας, προκειμένου να μειώσει στο ελάχιστο τις επαφές με τους εκπροσώπους των Αρχών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς στην Ελλάδα, θα μείνουμε με την απορία, πόσοι και ποιοί πολιτικοί του παρελθόντος και κυρίως του παρόντος, έχουν διπλή υπηκοότητα, την οποία ενδέχεται να επικαλεστούν εάν κάποια στιγμή νιώσουν πως πιέζονται από πιθανές διώξεις της Δικαιοσύνης... Πραγματικά, θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε ποια άλλη "πατρίδα" καλύπτει τους "σωτήρες" μας...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράφει ο Γρηγόρης Σταματιάδης 
 
Το ρεπορτάζ των μπλε παπαγάλων, ήθελε «ευδιάθετο» τον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Αμφίπολη.
Μια ομολογουμένως τεράστια ανακάλυψη.

Όμως αυτός ο ευλογημένος τόπος των αρχαίων Ελλήνων, είναι από μόνος του μία ανακάλυψη.
Οι νεοέλληνες κατάφεραν να τον διαλύσουν και να μην μπορούν ούτε από τον πολιτισμό να ζήσουν..

Οι (διορισμένοι) συνδικαλιστές περιμένουν πως και πως να γίνει επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης για να ξεκινήσουν τις απεργίες.. και να δουλεύουν όταν και όπως τους βολεύει.

Αυτή την Ελλάδα κυβερνά ο Αντώνης Σαμαράς που από την Αμφίπολη, τρίβει τα χέρια του για το successstoryπου του προσφέρουν οι προγονοί μας.

Τι περιμένει ο Πρωθυπουργός; Κάτι που έχει σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο; Περιμένει κάτι για να το τρίψει στη «μούρη» των Σκοπιανών; Μήπως και για να δικαιολογήσει το «αμαρτωλό» 1993 τότε που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρόσχημα το Μακεδονικό;

Ότι και να έχει στο μυαλό του, καλό θα είναι να σταματήσει να είναι «ευδιάθετος» με τις ανακαλύψεις και δημιουργήματα τρίτων και ας ρίξει μία ματιά στον Ελληνικό λαό που στενάζει κάτω από γονατογραφημένους ΕΝΦΙάδες και την τελευταία άθλια απόφαση για «ντου» στα σπίτια από την Εφορία καταλύοντας το οικογενειακό άσυλο. Διότι η εφορία ανακάλυψε όλο τον εξόφθαλμο πλούτο και τώρα πρέπει να μπει και στα σπίτια μας.. ντροπή και αίσχος.

Ας ανακαλύψει ο Πρωθυπουργός κάποιο άλλο δρόμο εκτός από τους φόρους... γιατί από Ζάππεια και success stories.. χορτάσαμε.

Ας βάλει την εφορία να κάνει «ντου» στις λίστες εμβασμάτων του εξωτερικού που ακόμη μένουν αναξιοποίητες και ας αφήσει τα «ντου» στα σπίτια της κοινωνίας που είναι ήδη λεηλατημένη..

Ας κάνει «ντου» στην γραφειοκρατία και ας υλοποιήσει έστω και μία δέκατη υποπαράγραφο των μνημειωδών πια Ζαππείων..

Ας αποποινικοποιήσει την επιχειρηματικότητα γιατί καθημερινά συλλαμβάνονται 60 ελεύθεροι επαγγελματίες και είναι ανασφάλιστοι εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι.

Γιατί σκοτώνονται ακίνητες περιουσίες στους τοκογλύφους για να πληρωθεί η εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία τύπου ΟΑΕΕ για υπηρεσίες που ΔΕΝ προσφέρονται.

Ας ακούσει ο Πρωθυπουργός ακόμη και τις Τράπεζες που με τόση προθυμία ανακεφαλαιοποίησε (χρεώνοντας τον Ελληνικό λαό) που του λένε ..πως η υπερφορολόγηση σκότωσε την ανάπτυξη..

Κάντε υπομονή μερικές ημέρες δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά την επίσκεψή του στον τάφο της Αμφίπολης, υπονοώντας μία μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη..

Αρκετή υπομονή κάναμε κύριε Πρόεδρε του απαντάμε, υπονοώντας τον δικό μας τάφο!

Πηγή To Kentro


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Στον «αέρα» βρίσκονται 100.000 δανειολήπτες που πήραν στεγαστικά δάνεια με επιδότηση ενοικίου από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, καθώς καμιά ρύθμιση δεν έχει γίνει για τις δικές τους περιπτώσεις, με αποτέλεσμα πολλοί να κινδυνεύουν να πληρώσουν υψηλά ποσά αν καθυστερήσουν κάποια δόση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του ο ΕΤ πολλοί δανειολήπτες ανακαλύπτουν πως αν καθυστερήσουν να πληρώσουν έναν μήνα, η τράπεζα τους στέλνει ειδοποίηση για να την τακτοποιήσουν άμεσα, ενώ μετά την τρίτη απλήρωτη δόση αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί υπερήμερο το ποσό που απομένει και μπορεί να τους ζητηθεί να πληρώσουν άμεσα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορούν μεν να υποβάλλουν αίτηση για επιμήκυνση των δόσεων αλλά θα χάσουν την επιδότηση επιτοκίου για το τμήμα της οφειλής που ρυθμίζουν με την τράπεζα!

Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις:

- Συνταξιούχος καθυστέρησε ένα μήνα τη δόση, έλαβε ειδοποίηση να τακτοποιήσει την οφειλή και τελικά κατάφερε να κρατήσει την επιδότηση επιτοκίου

- Μισθωτός χρωστούσε τέσσερις δόσεις, υποχρεώθηκε να κάνει ρύθμιση με την τράπεζα για επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής κατά τέσσερα χρόνια. Πλήρωνε 700€ με την επιδότηση ενοικίου αλλά μετά τη ρύθμιση έχασε το επιδοτούμενο επιτόκιο και η δόση έφτασε στα 550€. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν υπήρχε η τροπολογία, ο δανειολήπτης του πρώην ΟΕΚ θα πλήρωνε δόση 350€ και θα είχε διατηρήσει την επιδότηση επιτοκίου για τέσσερα χρόνια!

Η τροπολογία θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Επρόκειτο να ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρόικας αλλά, άγνωστο γιατί, η διάταξη δεν εντάχθηκε στο νόμο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η τροπολογία θα κατατεθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου αφού επικαιροποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας στη διαπραγμάτευση που θα γίνει στο Παρίσι στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ρύθμιση, που είχε ανακοινωθεί και τον Απρίλιο αλλά δεν είχε περάσει από την τρόικα, θα προβλέπει:
1. Τα δάνεια που πήραν οι δικαιούχοι με επιδότηση ενοικίου αποκλειστικά από τον πρώην ΟΕΚ, επιμηκύνονται με τον όρο ότι οι δανειολήπτες, όταν θα κάνουν την αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση, δεν θα χρωστούν έξι δόσεις

2. Ο ΟΑΕΔ, χωρίς να εμπλέκεται στη διαπραγμάτευση του οφειλέτη με την τράπεζα, θα εξακολουθεί να καταβάλει την επιδότηση επιτοκίου, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό της επιδότησης δεν θα υπερβεί το ποσό που προέβλεπε η αρχική σύμβαση

3. Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση μέσα σε έξι μήνες

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΠέντε μέρες τον αναζητούσαμε, με τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πιο χυδαία του προπαγάνδα, και εκείνος πεισματικά αρνιόταν να απαντήσει. Κρυβόταν, όπως δεν ταιριάζει σε έναν Έλληνα βουλευτή. Κρυβόταν από ντροπή, όπως ταιριάζει στον Άδωνι Γεωργιάδη. Και τελικά απάντησε. Με μια δήλωση… του Σταθάκη!
Θυμίζουμε…
Προκειμένου ΚΑΙ ΠΑΛΙ να προπαγανδίσει υπέρ του αγαπημένου του μνημονίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης βγήκε και ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ στη Βουλή ότι δήθεν «σήμερα, η μνημονική Ελλάδα έχει 27.000 ευρώ κατά κεφαλήν εισόδημα, τριπλάσιο από αυτό της Αργεντινής». Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι το συγκεκριμένο μέγεθος στην Ελλάδα του μνημονίου έχει υποστεί μια πραγματική καταστροφή! Η πορεία του είναι σε ελεύθερη πτώση! Παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία αναλυτικά. Και αναζητήσαμε τον Άδωνι στο twitter.
toxwni tweet
Στείλαμε ανοικτή επιστολή, ως εφημερίδα, στον Πρόεδρο της Βουλής. Όμως, ο Άδωνις κρυβόταν! Για πέντε μέρες έκανε την πάπια. Τουιτάριζε στα κρυφά μόνο τις εμφανίσεις του στο ΣΚΑΙ (για να… διαφημίσει τον ΕΝΦΙΑ!). Από εμάς κρυβόταν. Μπορεί να έβρισκε το χρόνο να απαντήσει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ σε άλλα sites (!) – [δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει να απαντήσει πρώην υπουργός σε σχόλια αναγνωστών!!!] αλλά από Το ΧΩΝΙ κρυβόταν. Μεταξύ μας, καλά έκανε και κρυβόταν…
Και ξαφνικά εμφανίστηκε (καλώς τον!) ο πρώην υπουργός της ΝΔ. Και μας απάντησε με το εξής:
adonis tweet
Το ΧΩΝΙ ανταπαντά:
Προφανώς, θα αστειεύεσαι, πρώην υπουργέ της ΝΔ, που απαντάς Στο ΧΩΝΙ με μια δήλωση Σταθάκη. Μπερδεύεσαι. Από το πολύ «κρυφτό», ζαλίστηκες.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ, Άδωνι, είναι η χυδαία σου προπαγάνδα. Σηκώθηκες στη Βουλή και είπες ότι «σήμερα, η μνημονιακή Ελλάδα έχει 27.000 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα».
ΈΧΕΙ όντως η Ελλάδα τέτοιο κατά κεφαλήν εισόδημα ή είπες ένα χυδαίο ψέμα στους ψηφοφόρους σου και στον ελληνικό λαό;
Σέβεσαι στοιχειωδώς το κοινοβούλιο ή θεωρείς ότι μπορείς να λες ό,τι βλακεία σου κατεβαίνει στο κεφάλι, λες και είσαι στην εκπομπή σου και πουλάς βιβλία;
Ποιον είναι ο ορισμός της πιο χυδαίας προπαγάνδας;
Οι παραπάνω ερωτήσεις είναι ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ, Άδωνι.
Εσύ και η χυδαία γαλάζια προπαγάνδα είναι το διαρκές μνημονιακό ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
Δεν μπορείς να το αντιληφθείς, ε;
Θεωρείς ότι με τη δήλωση Σταθάκη που αλίευσες από το Ιντερνετ, ανακτάς το χαμένο κοινοβουλευτικό σου κύρος, ε;
Μην αγχώνεσαι. Δεν σε επέλεξαν για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ για το κύρος και την αξιοπιστία σου. Για την ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ σε επέλεξαν. Για να λέει κάποιος αυτά τα χυδαία ψέματα, που δεν τολμά να πει άλλος.
Αληθεύει ότι σε συνεχάρη ο Πρωθυπουργός, μετά το χυδαίο σου ψέμα στη Βουλή; (Γιατί, δεν είδαμε να σε επιπλήττει κιόλας…)
Άδωνι, εσύ που αυτοθαυμάζεσαι για τις απολύσεις, εσύ που λες χυδαία ψέματα στο λαό και παρουσιάζεις μια τελείως παραπλανητική εικόνα της οικονομίας, προκειμένου να εξυπηρετήσεις την τρόικα, ΕΣΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΣ με μια δήλωση Σταθάκη, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ να αφήσεις τις ανοησίες και να μας απαντήσεις ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ 27.000 ΔΟΛΑΡΙΑ.
Ειδάλλως, με τη στάση σου ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ότι είσαι ένας αθεράπευτος προπαγανδιστής, εχθρός της δημοκρατίας. (Όχι ότι δεν σε ξέραμε και από πριν, δηλαδή…)
Αναφορικά, δε, με την πραγματική κατάσταση της αργεντίνικης οικονομίας, επί ΔΝΤ και μετά ΔΝΤ, νομίζουμε ότι θα σε καλύψει η Fernanda Vallejos, μέλος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Κίρχνερ, που δίνει αποκλειστική συνέντευξη Στο ΧΩΝΙ αυτή την εβδομάδα. Πάρε μια μικρή γεύση και κλάψε:
fernand
ΠΡΙΝ ΤΟ 2003 (ΕΠΙ ΔΝΤ):
- Το εξωτερικό χρέος είχε μετατραπεί σε ένα πρωτοφανές εργαλείο πολιτικής κυριαρχίας και οικονομικής υποταγής
- Ο πλούτος που παραγόταν στη χώρα διοχετευόταν στο εξωτερικό μέσω του μηχανισμού του χρέους. Και, όταν δεν μπορούσε πια να παραχθεί πλούτος, συνεχίστηκε η υπερχρέωση της χώρας με λογιστικές αλχημείες και οικονομικές απάτες, με στόχο να αναχρηματοδοτηθεί ένα υπέρογκο χρέος που μεγάλωνε όλο και περισσότερο ώσπου η οικονομία χρεοκόπησε.
ΜΕΤΑ ΤΟ 2003 (ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΝΤ):
- Από το 2003, όμως, ήρθε ξανά η ανάπτυξη, το ΑΕΠ διπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία, χάρη στην εφαρμογή πολιτικών τόνωσης της ζήτησης με ενισχυμένο το ρόλο του κράτους.
- Επίσης, η Αργεντινή μπόρεσε να απαλλαχθεί από τους σκληρούς όρους λιτότητας και τις πολιτικές προσαρμογής που επιβάλλονταν και διέλυαν τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας. Ήταν ένας φαύλος κύκλος που ερχόταν χέρι-χέρι με την αφαίρεση της εθνικής κυριαρχίας και της οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας. Χωρίς την ανάκτηση της πολιτικής ελευθερίας, θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί ξ κοινωνική δικαιοσύνη που αξίζει στο λαό.
(Από την αποκλειστική συνέντευξη της Fernanda Vallejos, μέλους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Κίρχνερ Στο ΧΩΝΙ αυτής της Κυριακής)
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου