Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

6 Δεκ 2012

Αμφιβολίες για την… χρησιμότητα του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων διατυπώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) ναρκοθετώντας έτσι την διαδικασία, αφού είναι το πλέον αρμόδιο για να μιλήσει για επαναγορά: Είναι το θεσμικό όργανο των παγκόσμιων θεσμικών επενδυτών.

Αν πουν αυτοί "όχι", τότε ποιοι θα πούν "ναι" και θα πάνε να "σπάσουν" τα ομόλογά τους; Πέρα από τους πειρατές της δευτερογενούς που είναι άγνωστο πόσα ομόλογα κατέχουν.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι στην ανακοίνωση-βόμβα τίθεται ζήτημα συνολικά του ευρωπαϊκού χρέους με το ΔΝΤ να διερωτάται κατά πόσον ειναι φερέγγυα η ευρωζώνη, αφού υπάρχει κίνδυνος και άλλες χώρες που έχουν πρόβλημα χρέους να ζητήσουν την διαγραφή του!

Σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο, που πρέπει να σημειωθεί πως την περασμένη Άνοιξη ήταν αυτό που οργάνωσε και ουσιαστικά υλοποίησε την πρώτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το PSI+, αναφέρει πως «το νέο σχέδιο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων δεν μπορεί να ελαφρύνει την Ελλάδα από το άμεσο πρόβλημά της, την έλλειψη ρευστότητας και είχε δοθεί η υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξει κάτι ανάλογο».

Παράλληλα το IIF προειδοποιεί πως "Το νέο πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων εγείρει νέους φόβους στις αγορές, αναφορικά με την εξασφάλιση - ή μη εξασφάλιση - του ευρωπαϊκού χρέους. Με το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα αυξάνει ο κίνδυνος να ζητήσουν και άλλες χώρες της Ευρωζώνης ανάλογη μεταχείριση του χρέους τους".

Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Ο IIF στέκεται αυτή την φορά απέναντι από την Ελλάδα στο θέμα του έμμεσου "κουρέματος" με την επαναγορά ύψους 40 δισ. ευρώ. Που σημαίνει ότι τα μέλη του δεν θα λάβουν μέρος στην διαδικασία. 

Είναι η δεύτερη κακή είδηση μετά την υποβάθμιση σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας χθες από την S&P για τρίτη φορά μέσα σε 16 μήνες...Δεν παρατάς τα σάπια ρε χοντρέ λέω γω; Τα γεγονότα, τον αριθμό τρία θα στα ξηγήσω παρακάτω. Τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακές πομφόλυγες, φούσκες λαϊκιστί ή μπαρούφες και μεταξωτές κορδέλες στα μόρτικα, απ’ αυτά που πουλάς έτη και έτη, παίζοντας τον παπά σε τελεοράσεις κι εφημερίδες, με το γνωστό χαμογελάκι και το χούμορ του να ‘χαμε να λέγαμε.
Παρντόν κύριε εκδότα μου, αν παραγνωρίζω και τα «σοβαρά» άρθρα σου.

Μια απ τα ίδια. Η συνταγή αλάνθαστη δούλεψε αποδοτικότατα καμιά σαρανταριά χρόνια τώρα, κι ακόμα το ψιλοτραβάει δηλαδής, αλλά τα μπερεκέτια τέλεψαν, τα κόλπα γένανε Τρίκαλο με δυο στενά, κι όταν σας είπαν να περάσετε κι απ’ το ταμείο δια τα περεταίρω, στριτζώσατε καθ’ ότι έχετε συνηθίσει να είστε μόνο από την παίρνω.

Έχουμε ξαναδεί πολλάκις χοντρέ μου, αριστερούλικα ή πρώην, αριστερούλικα παιζάκια να πούμε, με δεξιά μέχρι και δεξιότατα μυαλά, που απόκτησαν δημοκρατικότατα και σοσιαλιστικότατα δεξιές, ως και δεξιότατες τσέπες και δεξιές ως δεξιότατες νοοτροπίες και πρακτικές (με πιο φαντασία είναι αλήθεια) κρατώντας στην κωλοτσέπα σαν διαπιστευτήρια, την επαναστατική φρασεολογία που έλεγε κι ο μακαρίτης ο Νικόλας Άσιμος (του ‘κανες αφιέρωμα στο Θέμα; εύγε εύγε), το επαναστατικό παρελθόν (έλα τώρα μια χαρά περνούσατε κάνατε τον χαβαλέ μας βγάζατε και καμία γκόμενα της ΠΣΚ στο εύκολο) παίζατε και το απαραίτητο δι επαναστάτας παιχνίδι «κλέφτες κι αστυνόμοι» στα νιάτα σας, πρώτου καταλήξετε καθεστωτικοί, να σας φυλάνε σπίτια και ιδίους και τον απίστευτο τυχοδιωκτισμό σας (πέστε το χρήμα μάγκες κι εμείς εδώ είμεθα κι ότι θέτε).

Μ` άλλα λόγια χοντρούλη μου, γενήκατε το ίδιο (μη και χειρότερο) αποκρουστικό σύστημα που ξορκίζατε όταν ήσασταν μικροί, αδύνατοι κι ωραίοι.

Το οποίον από τότενες μέχρι τώρα, πάχυνες, κονόμησες, γένικες επώνυμος εκδότης και TVpersona, διαπλεκόμενος (εξ ου και κομιστής) με κουρσάρες, σπιταρόνες, καταθέσεις ένθεν και ένθεν, υπερακτίως και μη λέγουσι οι κακές έως και κακότατες γλώσσες, κότερα και γούστα, έστειλες και κοντά μια γενιά (που πίστεψε στο lifestyle και το glamorous παπαριλίκι που της μοσχοπουλήσατε μαζί με τον μπατηρημένο φίλο και συνοδοιπόρο σου Κωστόπουλο, τον καιρό της ευμάρειας και της αμετροέπειας) για ψυχανάλυση, σαχλαμαρίζετε ομού στις τελεοράσεις με το ίδιο στυλ (λίγο χιούμορ, λίγο κουτσομπολιό λίγο σεξουαλικά υπονοούμενα με τα μόστρα ξέκωλα) σαν να μην πέρασε μια μέρα, κι ούλα καλά.
Που το κακό; Πουθενά! «Βρες μου πολλούς Νεοέλληνες που δεν θα έκαναν τα ίδια», θα μου πεις και ορθώς περικαλώ.

Τόσα χρόνια δουλέψατε να σαπίσετε τα μυαλά μιας ολάκαιρης γενιάς δεν θα παίρνατε τουλάχιστον τα εύσημα; Ποσώς!

Τα γεγονότα χοντρέ μου είναι τα εξής.
Σε τσάκωσαν στας Ευρώπας με επιταγάς και μετρητό. Από που; Πως είστε; τι κάνετε; Η μαμά; Μετά πήγες, με άλλα Μάκαρου style, με σκουπιδοσακούλες κάνα τεσσάρι μύρια, ντάλα μεσημέρι, περί κατάθεσης στα σοσιαλιστικά Κολονάκια. Ξανά από που; Και ξανά πως είστε; Ξανά τι κάνετε; Η μαμά πάντα καλά;
Μετά το βούλωσαν άπαντες για κάνα τριάρι χρόνια, όλως τυχαίως. Ορέ τίποτις στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας;
Κάτι πήγε να πει η Ντοράκλα όταν της πάτησες τον κάλο (είχατε το ίδιο πόνο, μόνο που αυτή καθάρισε μάνι-μάνι) και έκτοτε Ζύγισις, Προσοχή, Ανάπαυσις.
Ξεψάρωσες πάλε και δοσ’ του άρθρα περί φοροκλεπτοσύνης και φοροκλεπτών και να λιβανίσματα και νουθεσίες όπου, όπως και όταν πρέπει, με συνταγή Ψυχάρη ή του αξέχαστου Κουρή, και να αβέρτα τα ξέκωλα και να τα χαχαχα και χουχουχου και τραγούδησες σε φα ελάσσονα και δικαίως(μια που και καλλίφωνος και ρήτωρ).

Εδώ όπου σταθήκαμαν,
εις τούτο το μπουρδέλον
τίποτις δεν μας ακουμπά
τίποτις να μας θίξει
ευοί ευάν λοιπόν παιδιά
πασών πτωχομπινέδων
που αβασανίστως μασουλούν
κάργα παπατζηλίκι

Όταν λοιπόν σε φώναξαν να τους πεις από που και πόθεν η κονόμα ρε μόρτη (ως και έπρεπε δι όλους τους έχοντας και κατέχοντας), πέρα απ την πρώτη έκπληξις (ρε τι κάνετε; πάει χάλασε η πιάτσα;) ανέσυρες την γνωστή καραμέλα, ευρέως χρησιμοποιούμενη απ τα πανταχόθεν λαμόγια (δες Άκης και λοιποί και ουκ εστί τελειωμός) περί σκοτεινών συμφερόντων και υπόπτων συνομωσιών και υποχθονίων τύπων που ζηλώσαντες την αμόλυντη καθάρια και άνευ συμβιβασμών πορεία σου, θέλησαν να σε καταστρέψουσι, καλό, αγνό και τροφαντό μου, παιδί.
Η δίωξις είναι πολιτικού περιεχομένου. Εδώ μέχρι και ο Μάκαρος το πιπίλισε, εσύ θα τ’ άφηνες στην απ’ όξω που είσαι και γάτα;
Περί ταμπακιέρας βέβαια τουμπέκι παρατεταμένο.
Ει μη μόνον γνωστοποίησις περί του πόσο καλός και ευσυνείδητος φορολογούμενος πολίτης είσαι (καλός, γλυκός και με τις χάρες όλες, κατά Ρίτσου ποίηση). Δεν σε νοιάζει τίποτις άλλο, να μα την Παναγίτσα ρε παιδιά, παρά μόνον η ηθική σου αποκατάστασις. Τόσο πολύ σε λέω! Τα γέλια στην πιάτσα (κει που συχνάζεις στα λαϊκά προάστια, καφενεία και ταβερνεία!) φτάσασι ως την Τούμπα και γω νόμιζα πως γελούσασι περί Γαύρο και πρόκρησις στο Τσάμπιον Λήγκ. Sorry και με το παρντόν.

Ελπίζω Θέμο μου, πως δεν θα σου κοπεί το χαμογελάκι, εξάλλου δεν σε φοβούμαι. Ξύπνιος είσαι στα κόλπα είσαι, την άκρα θα την εύρεις να την πηδήξεις και να συνεχίσεις απτόητος την πρoσφορά σου στην ενημέρωση και τον πολιτισμό, να αποτελείς δείγμα επιτυχημένου ατόμου και παράδειγμα για τους νέους και τους ανίδεους.
Κάτι θα κομίσεις και πάλι εκεί που πρέπει και θ απομείνω πάλι εγώ (κι άλλοι σαν και μένανε) ο Μήτσος ο Τούφας ή Χλεμπόνας ή Μπατηράκιας, φτωχομπινές εκ γενετής κι ανίδεος για δεν πρόσεξα και ψοφοδεής απ την πολύ και συνεχόμενη φάπα, να κοιτάζω τα σημεία των καιρών στα οποία και ανήκεις κι ακόμα να μη βγάζω άκρα.

Διατελών
Μήτσος ο Τούφας

ΥΓ. Δώστε με και μένα κάνα CD κάνα DVD και το πάω όπου θέτε ρε παιδιά. Κι άμα τα κονομήσω ρε όχι στα γαλλογερμανικά σύνορα δεν με βρίσκετε, άλλα ούτε στη Ναμίμπια όπου θα παριστάνω τον αρχηγό της Φυλής των… ξέρω γω;… Ζουλού. Νομίζω;

Ερώτηση βόμβα προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης,στην οποία υποστηρίζει ότι, «126 εκ. δολάρια αραχνιάζουν εν μέσω κρίσης στο συρτάρι ενός γραφειοκράτη».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει από τις 11 Οκτωβρίου 2008 υπάρχει συμφωνία από τους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας Γ.Αλογοσκούφη και του Ιράκ με την οποία θα έπρεπε να καταβληθούν στο ελληνικό δημόσιο 126.185.662 δολάρια! Κι όμως αυτά τα λεφτά ,την ίδια ώρα που έχουν κυριολεκτικά “ξεζουμίσει” μισθωτούς και συνατξιούχους κανείς δεν έχει φροντίσει να έρθουν στη χώρα!

Που τα χρωστάει το Ιράκ; Μεταξύ άλλων στην πολύπαθη, παραπαίουσα ελληνική αμυντική βιομηχανία!

Γιατί δεν παίρνουμε τα χρωστούμενα ,τα οποία το Ιράκ θέλει να μας δώσει;

Γιατί όπως υποστηρίζει ο Μιχελάκης τέσσερα χρόνια τώρα κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει φέρει τη συμφωνία στη Βουλή για να κυρωθεί!!!

Απίστευτο, ελληνικό και αληθινό!

Διαβάστε όλη την ερώτηση:

Στις 11 Οκτωβρίου 2008 και στο πλαίσιο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Δ.Ν.Τ / Π.Τ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμιας Τράπεζας) υπεγράφη στην Ουάσιγκτον από τους Υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και του Ιράκ κ.Baker Jabr Al-Zubaidy διμερής συμφωνία διακανονισμού των οφειλών του Ιράκ προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Η ανωτέρω σύμβαση κρίθηκε εύλογα τότε ως ιδιαίτερα επωφελής για την Ελλάδα, γιατί αντίθετα με τις οφειλές του Ιράκ προς άλλα κράτη, οι οποίες διεγράφησαν σε ποσοστό έως και 85%, η οφειλή προς τη χώρα μας διατηρήθηκε στο 100% των απαιτήσεων μας, με τη συμφωνία να καταβληθεί σε 44 δόσεις εντός 21 ετών (2019-2040).

Η ως άνω οφειλή, συνολικού ύψους 126.185.662 δολαρίων ΗΠΑ, προέρχεται από την προμήθεια όπλων, οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στο Ιράκ από την εταιρεία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε.» (Ε.Α.Σ.).

Όμως η ενεργοποίηση της εν λόγω ιδιαίτερα επωφελούς για τη χώρα μας διμερούς συμφωνίας προϋποθέτει την κύρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί, διότι οι αρμόδιοι φορείς δεν την έχουν στείλει στη Βουλή 4 χρόνια μετά την υπογραφή της.

Η απαράδεκτη και αδικαιολόγητη αυτή κωλυσιεργία των αρμόδιων υπηρεσιών στερεί από τη χώρα μας, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που αυτή βίωσε μεταπολεμικά, τη δυνατότητα να προβεί στην εκχώρηση της ανωτέρω απαίτησης με σκοπό την πρόωρη εξόφλησή της.

Αυτό έχει ως συνέπεια να επιτείνεται δραματικά η δεινή οικονομική θέση της εταιρείας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Β.Ε.Ε.» (Ε.Α.Σ.), που προήλθε το 2004 από τη συγχώνευση της «Α.Ε. Ελληνικού Πυριτιδοποιείου & Καλυκοποιείου» (ΠΥΡ.ΚΑΛ) και της «Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων Α.Ε.» (Ε.Β.Ο.) και αποτελεί τη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της χώρας μας.

Η Ε.Α.Σ. παρά τις άριστες τεχνολογικές και παραγωγικές της δυνατότητες, την πιστοποίηση του ΝΑΤΟ που διαθέτει και την αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη που απολαμβάνει στο χώρο της διεθνούς αμυντικής αγοράς, βρίσκεται σήμερα στο χείλος του γκρεμού, αδυνατώντας να συνάψει επωφελείς συμφωνίες παραγγελίας, εξαιτίας της ασφυκτικής ταμειακής της αδυναμίας.

Είναι προφανές ότι η διευθέτηση της προαναφερθείσας οικονομικής εκκρεμότητας θα προσέφερε βαθιά οικονομική ανάσα στην εταιρεία, διασφαλίζοντας τόσο τις θέσεις των εργαζομένων όσο και τα οικονομικά συμφέροντα του Δημοσίου.

Επειδή η Ε.Α.Σ. αποτελεί μια εταιρεία μείζονος στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και η εύρυθμη λειτουργία της συνδέεται άρρηκτα με την εθνική μας ασφάλεια.
Επειδή η απαράδεκτη τακτική κάποιων γραφειοκρατών δημιουργεί εύλογα βάσιμες υπόνοιες ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα σύμβασης ανάλογου περιεχομένου, που αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι.
Επειδή πρόσφατα οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας κινδύνευσαν να τιναχτούν στον αέρα ακόμη και για μικρότερα ποσά.
Επειδή την ώρα που ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται σε πρωτόγνωρες και αιματηρές οικονομικές θυσίες δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία στην είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Ποια είναι η θέση σας για το φλέγον αυτό ζήτημα;
Ποιοι ευθύνονται για την ανωτέρω προκλητική καθυστέρηση και κωλυσιεργία;
Πότε προβλέπεται να έρθει προς κύρωση στη Βουλή η επίμαχη διμερής συμφωνία;
Πόσες και ποιες αντίστοιχες συμφωνίες εκκρεμούν προς κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο;

Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Μιχελάκης


Η πώληση της ΕΥΔΑΠ όχι μόνον θα πλουτίσει τον αγοραστή της, αλλά αυτός θα βγάλει αμέσως τα διπλάσια από το κόστος της. Την ίδια στιγμή επίσης θα τινάξει και τον κρατικό προϋπολογισμό στον αέρα!

Οι «διευκρινιστικές» αυτές πληροφορίες έρχονται απευθείας από τον αρμόδιο επίτροπο φορολογίας Α. Σεμέτα(φωτό) μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Ο αγοραστής λοιπόν της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος θα καταβάλει μόλις 250 εκατομμύρια, δικαιούται με βάση την Κοινοτική νομοθεσία να ζητήσει να λάβει μέσα σε 90 ημέρες τις μη αμφισβητούμενες οφειλές του Δημοσίου και των Δήμων που έχουν δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες και δεν έχουν καταβληθεί. Αυτές ανέρχονται σε τουλάχιστον 522 εκατομμύρια ευρώ.

Επομένως, με την αγορά της επιχείρησης, ο αγοραστής θα βρεθεί πλουσιότερος κατά 272 εκατομμύρια ευρώ συν βέβαια το νέο ρευστό που θα εισέρχεται κάθε μήνα στο ταμείο του.

Το Δημόσιο λοιπόν, θα πουλήσει την εταιρεία και αμέσως θα κληθεί να καταβάλλει τα διπλάσια προκαλώντας νέο «κενό» στον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Υπάρχει σχέδιο τα 50 δισ. της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών να περάσουν στον έλεγχο του ESM και το χρέος να μειωθεί αντίστοιχα κατά 50 δισ.
  • Tον Απρίλιο οι οριστικές αποφάσεις 
Οι πιθανότητες τα 50 δις ευρώ που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών να περάσουν στον ESM είναι πολύ μεγάλες, αναφέρει αποκλειστικά στο bankingnews.gr πηγή στην Τρόικα. 

Η διαδικασία δεν έχει όμως ακόμη ολοκληρωθεί και οι αποφάσεις θα ληφθούν ειδικά για την Ελλάδα περί τον Απρίλιο. 

Για το ελληνικό κράτος η μεταβίβαση των 50 δις στον ESM σημαίνει μείον 50 δις από το χρέος. 

Ωστόσο να σημειωθεί ότι ο έλεγχος των ελληνικών τραπεζών θα φύγει από το ελληνικό κράτος και θα περάσει στον ESM. 

Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί ακόμη να αποτιμηθεί για τις επιπτώσεις της. Εν τω μεταξύ στα τέλη Μαρτίου του 2013 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο για την απευθείας ανακεφαλοποίηση των τραπεζών από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) της Ευρωζώνης αναφέρει σε έκθεση του ο πρόεδρος της Ε.Ε., Herman Van Rompuy.

Στην εν λόγω έκθεση ο Van Rompuy αφού παρουσιάζει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης της Ευρωζώνης, τάσσεται υπέρ της κοινής έκδοσης συγκεκριμένων τίτλων χρέους, «συμπλέοντας» κατά κάποιο τρόπο με την έκθεση που είχε δώσει στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, αν και υποστηρίζει ότι οι τίτλοι αυτοί δεν συνεπάγονται κατ’ ανάγκη και αμοιβαιοποίηση του χρέους στην Ευρωζώνη. 

Επιπλέον, ο Rompuy προτείνει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου δημοσιονομικού θεσμού, ο οποίος θα είναι σε θέση να συνδράμει τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης στην «απορρόφηση» οικονομικών σοκ. Στην έκθεση αναφέρεται πως ο θεσμός αυτός θα μπορούσε να σχηματιστεί το 2014. 

Πηγή: Banking News

Τα απίστευτα του φορολογικού συνεχίζονται. Με βάση τις διατάξεις πληρώνουν φόρο ακόμη και όσοι έχουν μηδενικό εισόδημα. Προβλέπεται υποχρέωση όλων των πολιτών άνω των 18 ετών να υποβάλλουν δήλωση στην εφορία ακόμη και χωρίς εισοδήματα ενώ όσοι έχουν ένα ακίνητο στην κατοχή τους ακόμη και χωρίς εισόδημα θα πρέπει να πληρώσουν και τεκμήριαΗ υποχρέωση όλων άνω των 18 ετών να υποβάλλουν δήλωση κρύβει πολύ σοβαρές παγίδες. Μεγάλες αδικίες για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό όλοι όσοι υποβάλλουν δήλωση ακόμη και με μηδενικό εισόδημα στην περίπτωση που δεν έχουν έσοδα από κάποια μισθωτή υπηρεσία ή κάποια σύνταξη θα φορολογηθούν με βάση το τεκμαρτό εισόδημα που είναι 3.000 ευρώ.

Καθώς τα εισοδήματα αυτά δεν είναι από μισθό ή σύνταξη η φορολόγηση αυτών των 3.000 ευρώ (ακόμη και αν δεν υπάρχουν) θα φορολογηθούν με φόρο 26%!!!

Μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο θα πληρώσουν φόρο, αλλά και προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο!

Έτσι μιλάμε για μια φορολόγηση της τάξης τουλάχιστον των 1.200 ευρώ... Επαναλαμβάνουμε για... αέρα για εισόδημα, που δεν υπάρχει.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για όποιον μένει σε σπίτι που είναι στο όνομά του.
Θα έχει τεκμήριο, ανάλογα με τα τετραγωνικά για την κατοικία του και φυσικά θα πληρώσει επιπλέον φόρο!


Το γενικό χάος και η απόλυτη κυβερνητική ανυπαρξία σε θέματα μείζονος εθνικής σημασίας (αλλά και ασφάλειας) έχουν καταγραφεί ποικιλοτρόπως, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Σημεία «κλειδιά» σοβαρότατων εθνικών εξελίξεων (και πιθανότατα δρομολογουμένων εθνικών δραμάτων) χαρακτηρίζονται τα Δωδεκάνησα με σημεία αιχμής το Καστελόριζο και την ευρύτερη περιοχή νησίδων και βραχονησίδων του Αγαθονησίου, η Θράκη και η δυτική Μακεδονία με κορυφαίο σημείο αναφοράς την Φλώρινα, ενώ εσχάτως μας προέκυψε επισήμως και η… Πρέβεζα ως «στόχος» των «φίλων», των γειτόνων και… «συμμάχων».

Κι ενώ για το Αιγαίο, τη Θράκη και την Ήπειρο έχουν γραφτεί και έχουν αποκαλυφθεί επανειλημμένως μεθοδεύσεις και πρόσωπα που εργάζονται νυχθημερόν για να προσβάλουν εθνικά την Ελλάδα, όλως περιέργως η περίπτωση της Φλώρινας έχει τοποθετηθεί στο σκοτάδι και ελάχιστοι (πλην όμως εξαιρετικού ήθους Έλληνες πατριώτες) τολμούν να σταθούν στο πλευρό εκείνων που έχουν τοποθετηθεί απέναντι στην επιθετική και απροκάλυπτα αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων και των εν Ελλάδι οργάνων τους και του "Ουράνιου Τόξου".

Πριν από μία ημέρα, όμως, υπήρξε ένα δημοσίευμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, αφού μέσα από αυτό καταγγέλλεται άσκηση πίεσης από όργανα του «Ουρανίου Τόξου» κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία ερευνά πολιτικό πρόσωπο της περιοχής. Αξίζει να διαβάσουμε τα καταγγελλόμενα και να θυμηθούμε πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, αλλά και να προστρέξουμε προς συμπαράσταση εκείνων που δεν διστάζουν να διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως όχι μόνο δεν θα ανέχονται τους διάφορους πρακτορίσκους και μη και την δράση τους στην Ελλάδα, αλλά θα τους καταγγέλλουν και θα επιδιώκουν το ξεσκέπασμα της επικίνδυνης δράσης τους για την Ελλάδα, την Δυτική Μακεδονία και την Φλώρινα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν καταπατούνται νόμοι του Ελληνικού κράτους και επιχειρείται εκφοβισμός κρατικών λειτουργών…

Διαβάζουμε λοιπόν:
Το «Ουράνιο Τόξο» («ΟΤ») δια της φιλικής του εφημερίδας «Νόβα Ζόρα» στο φύλλο της 1-12-12 και του ιστολογίου «ABCEDAR Μακεδονικό Αναγνωστικό», ισχυρίζεται ότι:
Με μεθοδικότητα και μανία έχει ξεκινήσει ρατσιστική δίωξη από Εισαγγελέα και πρωτοδίκη κατά του Γιάννη Βοσκόπουλου, Δημάρχου του Λέριν/Φλώρινας. Είναι ο μοναδικός "ντόπιος" αιρετός στην Φλώρινα και προσπαθούν, συνηγορώντας και οι δικαστικές αρχές της Φλώρινας, να τον εξοντώσουν. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε εναντίον κανενός αιρετού τέτοιας μορφής δίωξη. Το τί έχει πράξει και δέχεται τόσες κατηγορίες, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό και περιμένουμε να δούμε με ποιό τρόπο και ποιές κατηγορίες το Ελληνικό Κράτος, οι Δικαστικές Αρχές της Φλώρινας και άλλοι μυστικοί παράγοντες σπιλώνουν και εκφοβίζουν τους ντόπιους Μακεδόνες της Φλώρινας/Λέριν.»
Εσείς κ. Γιάννη Βοσκόπουλε τι λέτε; Έχετε την εντύπωση ότι σας κυνηγάνε γιατί είστε «εθνικά Μακεδών» ή για να ελέγξουν τον τρόπο που διαχειριστήκατε δημόσιο χρήμα;
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Πληροφορίες από Κρουά-Κρουά

Μία από τις πιο σοβαρές και αξιόπιστες τράπεζες στον κόσμο, η γερμανική Deutsche Bank σε επίσημη έκθεσή της παρουσιάζει υπεύθυνες εκτιμήσεις για τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας 427 δισ. ευρώ. 
Από αυτά το καθαρό κέρδος για την Ελλάδα είναι τα 214 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα 2/3 του συνολικού ελληνικού χρέους. 

Με απλά λόγια. Αν είχαμε αυτά τα λεφτά δεν θα περιμέναμε από καμία Τρόικα να μας κρατήσει στη ζωή βάζοντας όμως αυτό τον ασήκωτο σταυρό των μέτρων και φυσικά η ζωή μας θα ήταν διαφορετική από την κόλαση που ζούμε σήμερα. 

Δυστυχώς, όμως, τα πρώτα έσοδα από τα κοιτάσματα της Κρήτη θα αρχίσουν να εισρέουν στα δημόσια ταμεία σε δέκα χρόνια από τώρα. 

Και εδώ αρχίζουν τα αμείλικτα ερωτήματα για κάποιους εθνικούς προδότες κατά την άποψή μου – και δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός αυτός - που φυσικά γνώριζαν ότι υπάρχει αυτός ο πλούτος αλλά τον έκρυβαν, ή λοιδορούσαν όποιον (και ανάμεσα σε αυτούς και εμένα) όταν τολμούσαν να μιλήσουν για ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. 

Υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις από το 1950 και μετά. Τον έκρυβαν αυτό τον θησαυρό υπακούοντας σε ξένα οικονομικά συμφέροντα που ήθελαν να κρατήσουν την Ελλάδα σαν μία «παγκόσμια καβάτζα» ενεργειακών πηγών στην καλύτερη περίπτωση, ή για να ξεπουλήσουν αυτό τον πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί όταν θα έφθανε η Ελλάδα στα σημερινά χάλια. 
Και στη μία και στην άλλη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με εθνικό έγκλημα και εθνική προδοσία. 

Όταν πριν από τρία χρόνια ξεκίνησα τη δημοσιογραφική μάχη αποκάλυψης αυτού του εθνικού πλούτου, πολλοί άνθρωποι της εξουσίας με ειρωνεύονταν ή με λοιδορούσαν στη Βουλή (περίπτωση Πάγκαλου και Γιωργάκη) ή μιλούσαν με τα χειρότερα λόγια για μένα σε διάφορες πολιτικές συνάξεις, σε τηλεόραση και εφημερίδες. 
Ότι όλα αυτά τα βγάζω από το μυαλό μου, είναι φαντασιώσεις μου και παραμυθιάζω τον κόσμο. 

Τώρα απλά θέλω να τους τρίψω τα μούτρα την έκθεση της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας, που το λέει ανοιχτά ότι αν είχε τα λεφτά αυτά η Ελλάδα από τον ορυκτό της πλούτο θα ήταν μία από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης. 
Η ζημιά ήδη έχει γίνει. 
Την πληρώνουμε όλοι μας. 
Και οι προδότες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και ελεύθεροι.Η αρπακτική και τιμωρητική διάθεση του γερμανικού κράτους απέναντι στην Ελλάδα δεν εκφράζεται μόνο με τις ντιρεκτίβες για περικοπές κρατικών δαπανών (ακόμα και σε τομείς όπως η Αμυνα και η Ασφάλεια), για διάλυση του κοινωνικού κράτους και για τη βίαιη υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου της ζωής μας. Ολα τα παραπάνω συνοδεύονται με νουθεσίες ηθικοπλαστικού χαρακτήρα!

«Να πατάξετε τη φοροδιαφυγή. Πληρώνουν οι μη έχοντες και όσοι έχουν κεφάλαια τα φυγαδεύουν στο εξωτερικό». Αυτού του είδους τις συστάσεις δεν της κάνει μόνο η κυρία Μέρκελ που, όπως έχει δηλώσει, «ματώνει η καρδιά της» για το δράμα του λαού που εξαθλιώνει. Τις κάνουν υπηρεσιακοί παράγοντες, τα ΜΜΕ της Γερμανίας, ακόμα και μεγάλη μερίδα του λαού τούτης της χώρας, η οποία έχει προκαλέσει δύο Παγκόσμιους Πολέμους - για να τους χάσει, ευτυχώς.

Ομως, επειδή η πραγματικότητα έχει χιούμορ και συχνά επιδίδεται σε... τραγικές ειρωνείες, η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει άνετα τις νουθεσίες στον αποστολέα τους. Οπως έγραψε η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» και αναδημοσίευσε η «δημοκρατία», δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που «οι γερμανικές Αρχές εντόπισαν “μαζικές φορολογικές απάτες στη χώρα τους, αφού πρώτα αξιολόγησαν στοιχεία που προέκυψαν από CD με στοιχεία Γερμανών πελατών- καταθετών της τράπεζας UBS».

Αν και είναι δύσκολο να υπολογιστεί το ύψος των «μαύρων» αποταμιεύσεων που φυλάσσουν οι Ελβετοί τραπεζίτες για λογαριασμό των Γερμανών, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο πρόεδρος του Γερμανικού Φορολογικού Συνδικάτου Τόμας Αϊγκεντάλερ κάνει λόγο για ποσόν που κυμαίνεται γύρω στα 150 δισ. ευρώ.

Η λαϊκή έκφραση «κοίτα ποιος μιλάει» ταιριάζει απόλυτα στη Γερμανία του προτεσταντισμού και της στυγνής υποκρισίας. Ωστόσο, η διαφορά που χρήζει επισήμανσης και αναφέρθηκε στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, έχει να κάνει με το πολιτικό προσωπικό των δύο χωρών. Στη Γερμανία δεν «χάθηκε» το επίμαχο CD με τα στοιχεία-φωτιά. Ούτε αποπειράθηκε κάποιος υπεύθυνος να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη λέγοντας ανοησίες για «απώλεια» των στοιχείων.


Η παραγωγική βάση της χώρας καταρρέει. Ο λαός στην ανεργία. Οι συνταξιούχοι στη φτώχεια και στη ζητιανιά. Οι νέοι οδηγούνται στο περιθώριο και στην ξενιτιά. Τα φουγάρα σβήνουν και χιλιάδες επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά. Η οικονομική ασφυξία και η πλήρης έλλειψη ρευστότητας πνίγουν κάθε σκέψη για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η λύση δεν πρόκειται να δοθεί ούτε με την υπογραφή των μνημονίων, ούτε με τα μεσοπρόθεσμα, ούτε με την άγρια φορολογία, ούτε με τον συνεχή δανεισμό.

Η λύση είναι μια, επενδύσεις και ανάπτυξη. Μόνον έτσι μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο και να δημιουργήσουμε μια νέα οικονομία σε μια ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Ο θεσμός της οικογένειας βάλλεται από παντού. Τα παιδιά αποτελούν τεκμήριο προς φορολόγηση. Το σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και οι πολίτες βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Η παιδεία πνέει τα λοίσθια. Η δικαιοσύνη και οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε συνεχή υποβάθμιση με συνέπεια η ψυχολογία των λειτουργών τους να βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. 
Η κατάσταση είναι απελπιστική. Ούτε στα πιο εφιαλτικά μας όνειρα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Οι ευθύνες είναι εξ ολοκλήρου δικές μας. Δεν μας φταίει κανείς. Φταίνε οι λανθασμένες επιλογές μας.

Η κοινωνία μοιάζει με χειροβομβίδα απασφαλισμένη. Η ανυπαρξία κρατικών δομών και έλλειψη στρατηγικής έχουν μετατρέψει την οικονομία σε ακυβέρνητο σαπιοκάραβο στον ωκεανό. Έχουν παραδώσει την οικονομία της χώρας, το εμπόριο και κάθε επιχειρηματικότητα σε λαθρομετανάστες, σε πλανόδιους αθίγγανους και παλιατζήδες.

Πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής τομέας της οικονομίας σε πλήρη παράλυση και αδιέξοδο. Οι επενδύσεις και η ανάπτυξη μόνο στα λόγια. 
Είναι ανεπαρκείς και ανίκανοι και εθνικά επικίνδυνοι και οδηγούν το λαό και τη χώρα κατευθείαν πάνω στον τοίχο.
Το δημογραφικό είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εθνικός εφιάλτης και το μεταναστευτικό ο υπ’ αριθμόν ένα εθνικός κίνδυνος. 
Η χώρα βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Ο λαός ζαλισμένος δεν ξέρει κατά που να κάνει. Το σάπιο σαθρό και προδοτικό παλαιοκομματικό σύστημα καταστρέφει τους αγώνες και τις προσπάθειες πολλών γενεών Ελλήνων.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ σας καλεί σε μια προσπάθεια εθνική, πατριωτική που πρέπει να είναι συλλογική. Με πρωτοπόρα την νεολαία, δίνοντας ρόλο και λόγο στους νέους, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να δημιουργήσουμε την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που θα είναι με στοργή και αγάπη κοντά στον Έλληνα και στην Ελληνίδα, στηρίζοντας όχι με λόγια αλλά με πράξεις το θεσμό της οικογένειας, τη δικαιοσύνη, τις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ. 
Θέλουμε να βασίζεται σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και σε ότι μας φέρνει κοντά. 
Χωρίς φόβο, 
χωρίς ΜΑΤ, 
χωρίς ανεργία, 
χωρίς φτώχεια, 
χωρίς αποκλεισμούς, 
χωρίς διαπλεκόμενα, 
χωρίς κουκούλες, 
χωρίς βία, 
χωρίς πελατειακές σχέσεις, 
χωρίς κομματικούς μηχανισμούς, 
χωρίς συντεχνίες.
Χωρίς... αυτούς.
ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Μόνον έτσι ονειρευόμαστε την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ. Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας. Αν δεν αλλάξουμε τώρα, τρέχουμε κατευθείαν πάνω στον τοίχο.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στο Πατριωτικό Εθνικό Προσκλητήριο για την Ελλάδα μας.
ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ…


Η χώρα αδιαμφισβήτητα διέρχεται την μεγαλύτερη -μετά την εθνική ήττα και καταστροφή της Σμύρνης- περίοδο. Για πολλούς και διάφορους λόγους, οι οποίοι εμπίπτουν κυρίως στην βαριά ασθενούσα και απολύτως ανεπαρκή πολιτική σκηνή, η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και στοχοθετήθηκε αρχικά οικονομικά, ενώ στη συνέχεια –και πάλι λόγω παντελούς έλλειψης εθνικής ευθύνης των «διασωστών» της- άρχισε να κατακρημνίζεται σε όλους τους κρατικούς τομείς, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες κοινωνικής καταρράκωσης, ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά –δια γυμνού οφθαλμού- τα τελευταία όρια, αυτά της απόλυτης φτώχειας και της πείνας…

Γιατί συνέβησαν, όμως, όλα αυτά στην Ελλάδα και δεν συνέβησαν σε άλλες χώρες, οι οποίες έχουν κατά πολύ μεγαλύτερα χρέη ως προς το εθνικό ακαθάριστο εθνικό τους προϊόν; 
Αν και οι λόγοι ήταν πολλοί, τολμούμε να πούμε πως συμπεριλαμβάνονται στα εξής:
Πρώτον, επειδή στην Ελλάδα υπήρξαν οι άριστες συνθήκες λόγω της διεφθαρμένης πολιτικής σκηνής, η οποία νομοθετώντας καταλλήλως και παραβιάζοντας ασύστοκα το Σύνταγμα της χώρας και τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, «κλαίουσα και οδυρόμενη» παρεχώρησε την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ελλάδας, μετατρέποντάς την σε έναν αποικιοκρατικής μορφής χώρο πλουτισμού όλων πλην των Ελλήνων.
Ο δεύτερος και ο σοβαρότερος λόγος για την οποίο στοχεύθηκε η Ελλάδα, ήταν ο άγνωστος και μη κυβερνητικά αναγνωρίσιμος –μέχρις εκείνη τη στιγμή- ορυκτός πλούτος της, για τον οποίο πλέον έχουν αρχίσει και μιλάνε όλοι, πλην των Ελλήνων πολιτικών…!

Το όλο σχέδιο το οποίο καταστρώθηκε και εφαρμόσθηκε (ελέω των ελληνόφωνων και πιθανότατα εκβιαζόμενων -για προσωπικές ή άλλες οικονομικές ατασθαλίες- πολιτικών) με ταχύτατους ρυθμούς, είχε μία σειρά από μετρήσιμους στόχους οι οποίοι αποσκοπούσαν στην δημιουργία αρνητικής αλλαγής της οικονομικής βάσης των πολιτών, προκειμένου να επιφορτίσουν την κοινωνία με πλήθος προβλημάτων για να ασχολείται και να μην επικεντρώσει στην μεγάλη κλοπή που σχεδιάστηκε, δηλαδή την υφαρπαγή (έναντι πινακίου φακής κυριολεκτικά) ενός τεράστιου ορυκτού –κυρίως ενεργειακού- πλούτου. 
Με απλά λόγια, μας φόρτωσαν με προβλήματα για να κάνουν οι ίδιοι ανενόχλητοι την «δουλειά» τους (περί κλοπής πρόκειται, αλλά στην πραγματικότητα η κλοπή είναι η δουλειά τους), με επιπρόσθετα υπερκέρδη λόγω της στοχευμένης τεράστιας μείωσης του κόστους εργασίας.

Όλα τα άλλα, είναι εφευρήματα, για να εντείνουν το σοκ στην κοινωνία, την οποία με αυτήν ακριβώς την μέθοδο κρατούν δέσμια, είτε μέσω των συνεχόμενων φορολογικών – ληστρικών επιβαρύνσεων, είτε με την βοήθεια των ΜΜΕ, που –όλως τυχαίως- δεν ασχολούνται με το «κυρίως πιάτο» των «δανειστών», δηλαδή τον ορυκτό ενεργειακό πλούτο.
Η προ ημερών δημοσίευση της Deutsche Bank, για το φυσικό αέριο της Ελλάδας (με ακριβές ποσό), μόνο μειδίαμα μπορεί να προκαλέσει σε εκείνους που γνωρίζουν πως όχι μόνο το ποσό δεν είναι ακριβές (αφού σε βάθος μερικών χρόνων δεν επαρκεί ούτε για τους τόκους των δανείων), αλλά αποτελεί μικρό μέρος της αλήθειας, η οποία έχει ήδη αποτυπωθεί σε ενεργειακούς χάρτες και αποκρύπτεται –με εκφράσεις περί «γραφικοτήτων»- επιμελέστατα από τον Ελληνικό λαό. 

Ευτυχώς, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή (και σε βάθος αρκετών δεκαετιών) είναι μία από τις χώρες που φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ πλούσια. 
Δυστυχώς, όμως, οι «διασώστες» της, αποφάσισαν πως είναι προτιμότερο να την πτωχεύσουν και να την ληστεύσουν, παρά να υπογράψουν μία εμπορική συμφωνία μεταξύ ίσων… 
Και την ευθύνη γι αυτό την φέρουν στο ακέραιο όσοι μετείχαν άμεσα ή έμμεσα στην διακυβέρνηση και στην γενικότερη διαχείριση της χώρας. 
Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ΟΛΑ τα σημερινά πολιτικά κόμματα, τα οποία προτίμησαν να διαχειρίζονται (με την μέθοδο της ποσόστωσης) την πολιτική τους πελατεία, παρά να ασχοληθούν με τον ορυκτό ενεργειακό πλούτο, που είχε στοχευθεί από τις μεγάλες και δυνατές χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Τελικά, το σχέδιό τους είναι απλό και εφαρμόζεται σήμερα με ταχύτατους ρυθμούς, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι (παράνομες) υπογραφές αυτών που φέρονται να κυβερνούν την χώρα, προκειμένου αυτές οι (παράνομες) υπογραφές και συμφωνίες να χρησιμοποιηθούν ως «νομικό κώλυμα» για άμεση ή γρήγορη επαναφορά των δικαιωμάτων εξόρυξης στην Ελλάδα... 

Τώρα, το γιατί όλοι εμείς φερόμαστε σαν ηλίθιοι και ανεχόμαστε αυτά που μας συμβαίνουν, ναι, είναι κάτι που πρέπει να ερευνηθεί…Το «παίγνιο» που εξελίσσεται στην Ελλάδα μέσω Μνημονίων και εντολών της τρόικας δεν έχει νόημα, σύμφωνα με κάποια από τις γνωστές οικονομικές θεωρίες. Αν λάβουμε υπόψη μας τη θεώρηση του Κύκλου του Σικάγο, της περίφημης Σχολής Φρίντμαν και τις παραλλαγές της, θα έπρεπε να έχουμε μείωση κρατικών δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση της αγοράς, ελαχιστοποίηση της φορολογίας, περιβάλλον φιλικό στις ξένες επενδύσεις. 
Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου ο κύκλος της ρευστότητας και της κατανάλωσης εκμηδενίζεται, η φορολογία αυξάνεται με θυελλώδη ρυθμό και το περιβάλλον, παρά την κάθετη αποκεφαλαιοποίηση των αξιών, ειδικά στα ακίνητα, μόνον φιλικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για ξένες επενδύσεις. 
Αν, από την άλλη, ακολουθήσουμε τη Σχολή του Κέινς, που θεωρείται αντίποδας της Σχολής του Σικάγο και στην οποία βασίστηκε η Αμερική για να βγει από την ύφεση του 1930, θα έπρεπε να εκλογικεύσουμε τις κρατικές δαπάνες, να ενισχύσουμε τις δημόσιες επενδύσεις, να κάνουμε λειτουργικό το κράτος και τη γραφειοκρατία, να διατηρήσουμε σε ισχύ το κοινωνικό κράτος, παρά το κόστος του. Καμία σχέση επίσης με όσα συμβαίνουν την τελευταία τριετία αλλά και σήμερα στην Ελλάδα. 
Στο πρώτο μοντέλο επίσης τις θέσεις εργασίας δημιουργεί ο ιδιωτικός τομέας. 
Στο δεύτερο μοντέλο, ο δημόσιος τομέας. 
Στο μοντέλο της τρόικας οι θέσεις εργασίας χάνονται, χωρίς να αναπληρώνονται ούτε από τον δημόσιο ούτε από τον ιδιωτικό τομέα.

Θα πει κάποιος καλοπροαίρετος ότι ακολουθείται το ατυχές και πολλαπλά καταστροφικό μοντέλο του ΔΝΤ. Προφανώς ούτε αυτό ισχύει. Καταρχάς η παρουσία του ΔΝΤ, ενός λογιστηρίου, στην ουσία, από την πλευρά των αγορών και του διεθνούς παράγοντα των πιστωτών, συνδέεται σε όλες τις περιπτώσεις, πλην της ελληνικής ιδιαιτερότητας, με την παρουσία της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το ΔΝΤ κάνει τις περικοπές και η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδοτεί προγράμματα του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, που οδηγούν σε ανάκαμψη. Βάζει δηλαδή χρήμα στην εσωτερική οικονομία μιας χώρας, που δοκιμάζεται από τις περικοπές του ΔΝΤ. 
Το μοντέλο του ΔΝΤ επίσης ποντάρει σε μια θεωρία αποπληθωρισμού, με τη διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης, μειώνει δαπάνες, πιέζει για αποκρατικοποιήσεις και υπολογίζει στο αξίωμα των ισολογισμένων προϋπολογισμών και των πρωτογενών πλεονασμάτων. Το μοντέλο αυτό, για να λειτουργήσει στην πράξη, προϋποθέτει εθνικό νόμισμα που υποτιμάται και με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται και η διατήρηση της ρευστότητας στην εσωτερική οικονομία μιας χώρας.

Τίθεται το ερώτημα τι μοντέλο ακολουθείται στην Ελλάδα. Η απάντηση δεν βρίσκεται στις οικονομικές θεωρίες, αλλά στα μοντέλα που ακολουθούνται για να χειραγωγηθεί μια χώρα που μετεξελίσσεται σε παραγωγό και όχι πλέον σε καταναλωτή ή σε εισαγωγέα ενέργειας· είτε αυτή είναι πετρέλαιο είτε φυσικό αέριο. Προβεβλημένα είναι δύο παραδείγματα. 
Το ένα είναι της Γκάνας, με τους χρυσοφόρους ενεργειακούς ορίζοντες και τους πάμφτωχους κατοίκους, θύματα μιας χρεοκοπίας που προηγήθηκε την άντλησης του μαύρου χρυσού. Τα τεράστια υπερκέρδη της αφρικανικής χώρας διαχέονται σε ξένες δυνάμεις και οικονομίες και η χώρα μένει σε κατάσταση σταθερής χρεοκοπίας στο εσωτερικό της. 
Το άλλο μοντέλο είναι της Νορβηγίας. Οταν οι κυβερνήσεις των Νορβηγών πέτυχαν τον διακανονισμό με την Αγγλία για τα πετρέλαια της Βόρειας Θάλασσας και ενώ η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση χρεοκοπίας και εκεί, υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ, η Νορβηγία προχώρησε στους διακανονισμούς με τις διεθνείς εταιρίες για την εξόρυξη των πετρελαίων, έδιωξε το ΔΝΤ και αρνήθηκε τις επίμονες πιέσεις για ένταξή της στη ζώνη του ευρώ. Σήμερα, σύμφωνα με τις διεθνείς εκθέσεις, βρίσκεται με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη, με την οικονομία της δυναμικά αναπτυσσομένη. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι εμφανές ότι στην Ελλάδα η Γερμανία εφαρμόζει το μοντέλο της Γκάνας.


Μια εξέλιξη στον τομέα της σύμπηξης συμμαχιών για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου, μπορεί να περιπλέξει τα σχέδια τόσο της Λευκωσίας όσο και της Αθήνας στον εν λόγω τομέα…

Η εξέλιξη αυτή είναι η ρήξη που φαίνεται να οριστικοποιείται ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Ρωσία για τη συμμετοχή της δεύτερης με ένα ποσοστό της τάξεως του 30% στην αξιοποίηση του κοιτάσματος «Λεβιάθαν», με τη ρωσική υποψηφιότητα να απορρίπτεται για τεχνικούς λόγους, αν και όταν μιλάμε για τέτοια μεγέθη συνήθως οι λόγοι που υποκρύπτονται είναι και γεωπολιτικοί. 

Η υποψηφιότητα της γιγαντιαίας ρωσικής Gazprom φέρεται να απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι μειονεκτούσε έναντι του ανταγωνισμού στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG: Liquified Natural Gas). Στον σχετικό διαγωνισμό επικράτησε εταιρία αυστραλιανών συμφερόντων και συγκεκριμένα η μεγαλύτερη εταιρία του ενεργειακού κλάδου στη χώρα, η «Woodside Petroleum», η οποία και απέσπασε το 30% του κοιτάσματος.

Το κοίτασμα που βρίσκεται στην Ανατολική μεσόγειο, 130 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Χάιφα, εκτιμάται ότι περιέχει μέχρι 17 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αξιοποιήσιμου φυσικού αερίου, δηλαδή είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα του κόσμου. Η εταιρία θα συμμετάσχει στην κοινοπραξία που έχουν συστήσει η ισραηλινές Delek που έχει την πλειοψηφία και Ratio Oil Exploration, καθώς επίσης και η γνωστή μας αμερικανική Noble Energy.

Το ποσοστό της αυστραλιανής εταιρίας θα προκύψει από παραχώρηση μετοχών από όλες τις συμμετέχουσες στην κοινοπραξία εταιρίες. Η παραγωγή που θα καλύψει σε πρώτη φάση τις ανάγκες της ισραηλινής αγοράς, αναμένεται να ξεκινήσει το 2016. Το σύνολο της Λεκάνης της Λεβαντίνης σε περιεκτικότητα φυσικού αερίου ανέρχεται σε 120 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, με τα ισραηλινά κοιτάσματα να ανέρχονται στο 40% του συνόλου.
Μεγάλο μέρος του υπολοίπου κοιτάσματος ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ακολουθεί κατά πόδας ώστε να μπορέσει το ταχύτερο δυνατόν να αξιοποιήσει τα αποθέματά της και να ξεφύγει από τη μέγκενη της οικονομικής κρίσης, που φαίνεται ότι είναι… μικρόβιο και πλήττει πολύ περισσότερο όσους διαθέτουν δυνητικώς χρυσοφόρα κοιτάσματα…

Από εδώ και πέρα όμως ξεκινούν και τα προβλήματα ασφαλείας. Όπως έχουν ήδη παρατηρήσει αναλυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, το πρόβλημα που εγείρεται είναι σοβαρό, αφού η Ρωσία θα ήταν η μοναδική δύναμη που θα μπορούσε να αποτρέψει τα πλήγματα στις πλατφόρμες εξόρυξης που έχει «υποσχεθεί» η λιβανέζικη σιιτικής ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία φέρεται στις αναλύσεις να διαθέτει τους ρωσικούς υπερηχητικούς πυραύλους εδάφους – επιφανείας Yakhont… Από τη διατύπωση και μόνο συνάγει κανείς την ανησυχία των αναλυτών ότι τέτοια πλήγματα θα μπορούσαν να έχουν και γεωπολιτικό «σπόνσορα», αφού τα συμφέροντα που παίζονται είναι κολοσσιαία.

Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη αναφερθεί, τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου συνδέονται ευθέως με την ενεργειακή ασφάλεια του δυτικού κόσμου, κυρίως δε της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και όταν στη Δύση γίνεται λόγος για την «ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ», υπονοείται η απεξάρτηση της Ένωσης από το ρωσικό φυσικό αέριο που εξασφαλίζει στη Μόσχα δυσανάλογη προς τις επιθυμίες τόσο της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ διαπραγματευτική δύναμη και επιρροή στις ευρωπαϊκές υποθέσεις…

Πέραν αυτού υπάρχει βέβαια και η οικονομική διάσταση, αφού είναι μια αγορά την οποία θα απολέσουν οι Ρώσοι και ήδη κάνουν κινήσεις αντικατάστασής της με αυτή της Ασίας. Ωστόσο, το ενδεχόμενο της αντεκδίκησης στο πολιτικό επίπεδο ή ακόμα και – συγκεκαλυμμένα, μέσω τρίτων – στο στρατιωτικό δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αναρωτιέται επίσης κανείς μήπως η Μόσχα θα υποστήριζε με διάφορους τρόπους τη Χαμάς με σκοπό να τηρήσει αρνητική στάση στις προτάσεις εκμετάλλευσης κοιτάσματος που βρίσκεται στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας που θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα του παλαιστινιακού λαού συνολικά.

Είναι βέβαιο ότι την ασφάλεια της περιοχής θα αναλάβουν το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών. Θεωρητικά εδώ θα άνοιγε πεδίο δόξης λαμπρό για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Αυτά όμως είναι γεωπολιτικά «παίγνια» που αμείβονται αδρά. Τέτοιες συζητήσεις και συμφωνίες όμως δεν μπορείς να τις κάνεις με λογιστές σαν αυτούς που κυβερνούν αυτόν τον τόπο και έχουν θέσει φαίνεται ως απόλυτη προτεραιότητα το πως θα καταστρέψουν τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας παράλληλα το θράσος να διακηρύσσουν ότι δεν θα πειραχτεί, λέει, το αξιόμαχο…

Ως συνήθως, στη θεωρία περί αξιοποίησης των «ειδικών χαρακτηριστικών» της χώρας μας ξέρουν να τα λένε καλά, όταν έρθει όμως η ώρα της κρίσεως αποδεικνύονται πανέτοιμοι να υποταχθούν σερ όποιον τους πιέσει έστω και ελάχιστα…

  • Η Ελλάδα είναι εδώ και χρόνια ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου η κάθε ξένη εταιρεία χωρίς άδεια χωρίς ελληνικό έλεγχο κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο, κρατώντας για τα δικά της συμφέροντα τα μυστικά του ελληνικού θησαυρού, ενώ το αρμόδιο υπουργείο της Ελλάδας για τους φυσικούς πόρους παραμένει στον βαθύ του ύπνο.
Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Για να καλύψουν αυτή την ανικανότητα και αναπηρία οι Έλληνες αξιωματούχοι λένε ασύστολα ψέματα, τα οποία αποκαλύπτονται σήμερα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας (www.ypeka.gr) υπό τον τίτλο «Σύντομο ιστορικό των ερευνών υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο» διαβάζουμε ότι «μετά το 2001 και για 10 χρόνια δεν υπήρξε καμία ερευνητική δραστηριότητα για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα».

Τα επίσημα της νορβηγικής TGS-Nopec όμως διαψεύδουν το ελληνικό υπουργείο. Σύμφωνα με αυτά, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο του 2001 η νορβηγική εταιρεία πραγματοποίησε σεισμικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, νοτίως της Κρήτης, με το ερευνητικό σκάφος της Northen Access.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, όπως φαίνεται στον χάρτη της TGS περιλαμβάνει συνολικά 10 σεισμικές γραμμές και έχει την ονομασία «Greece Reprocess» αφού ουσιαστικά με αυτό έμπαινε και η ελληνική ΑΟΖ στην ήδη υπάρχουσα έρευνα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.

Από τις 10 σεισμικές γραμμές, εκείνες που αφορούν την Ελλάδα είναι οι δύο μεγάλες κάθετες που βρίσκονται ξεκάθαρα στην ελληνική ΑΟΖ στην αποκαλούμενη «λεκάνη του Ηροδότου».  Ως ημερομηνία απόκτησης των στοιχείων από τους Νορβηγούς εμφανίζεται η περίοδος Σεπτέμβριος 2001-Απρίλιος 2002, ενώ ως χρόνος ολοκλήρωσης τα έτη 2003-2005.

Το 2005 η νορβηγική εταιρεία έβγαλε τα σεισμικά στοιχεία που είχε από τις έρευνες στην Ελλάδα προς πώληση για 600.000 ευρώ ανά γραμμή έρευνας.

Σε όλα αυτά βέβαια η Ελλάδα είναι και παραμένει απούσα, δεν έχει κερδίσει ένα ευρώ και οι ξένοι ερευνητές είναι οι μόνοι που επωφελούνται από τον ελληνικό ορυκτό πλούτο.

Πηγή newsbomb.gr
Η απόφαση σε απλά Ελληνικά:

1. Αν σου κόψουν το ρεύμα επειδή δεν πλήρωσες το χαράτσι, κάνεις αγωγή στην ΔΕΗ και ζητάς ένα 300σάρι ευρώ για την διακοπή και ένα 300σάρι για κάθε ημέρα που σου το κρατούν κομμένο (πράξη δια παραλήψεως).

2. Άλλο ένα 300σάρι εάν πας στην ΔΕΗ να πληρώσεις το λογαριασμό χωρίς το χαράτσι και ο υπάλληλος δεν το δεχτεί. Φεύγεις και ξαναπάς την επόμενη ημέρα για άλλο ένα ζεστό 300άρι!

3. Και τέλος άλλο ένα 300σάρι εάν σου ξανάρθει λογαριασμός με χαράτσι.

Και όλα αυτά από μεθαύριο. Επανάσταση!

Θα κάνουν σίγουρα έφεση αλλά κανένας Δικαστής δεν πρόκειται να αναστείλει την προσωρινή εκτελεστότητα.

Ένα μεγάλο μπράβο στους Δικαστές για το θάρρος τους.

Άντε να πάρετε φόρα, μπας και γλυτώσει αυτή η χώρα!

Μόνιμη είναι πλέον η παρουσία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Μεσόγειο, με έξι εκστρατείες μακράς διάρκειας τη χρονιά που πέρασε, κι έναν στολίσκο υπό την ναυαρχίδα Moskva, να βρίσκεται τούτο το διάστημα στα νερά της Μεσογείου. Σύμφωνα με εκτενή απολογισμό, των επιχειρησιακού και στρατηγικού χαρακτήρα δραστηριοτήτων του Στόλου κατά τη συνεδρίαση του αρμόδιου στρατιωτικού συμβουλίου στη Σεβαστούπολη, «οι κύριες και μικρότερες μονάδες επιφανείας επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στη Μεσόγειο, αποκαθιστώντας επί της ουσίας τη μόνιμη παρουσία του Στόλου στην περιοχή».

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υποναύαρχος Αλεξάντρ Φεντότενκοφ, ενώ ο διοικητής της Διεύθυνσης Στρατιωτικής Εκπαίδευσης του Στόλου της Μ.Θάλασσας, πλοίαρχος Αλεξάντρ Τσεσνοκόφ, ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Στόλου πραγματοποίησαν 6 εκστρατείες μακράς διάρκειας, μία εκ των οποίων ήταν σε σύνθεση ενισχυμένης ναυτικής μοίρας.

Οι δραστηριότητες του Στόλου στη Μεσόγειο

Το υποβρύχιο Alrosa, ολοκληρώνοντας την προγραμματισμένη επισκευή του στις εγκαταστάσεις του Στόλου της Βαλτικής, έπλευσε χωρίς προβλήματα από την Κροστάνδη στη Σεβαστούπολη. Το μεγάλο μεταγωγικό-αποβατικό πλοίο Caesar Kunikov εκπροσώπησε τον Στόλο στην ιταλική πόλη Μεσίνα, όπου στη διάρκεια πανηγυρικής τελετής έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για του Ρώσους ναυτικούς που είχαν σπεύσει σε βοήθεια των κατοίκων της Σικελίας, ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό του 1908, ενώ το έτερο μεγάλο αποβατικό Novocherkassk επισκέφθηκε για ανεφοδιασμό λιμάνια της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου.

Στο υδρογραφικό σκάφος Donuzlav ανατέθηκε η συμμετοχή της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Υδρογραφική Διάσκεψη στο Μονακό. Δυο φορές τα πλοία του Στόλου της Μ.Θάλασσας συμμετείχαν στις δραστηριότητες επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας των ναυτικών δυνάμεων των χωρών της Μ.Θάλασσας Blexifor. Μοίρα από πλοία του Στόλου πήρε μέρος στη διμερή ρωσο-ιταλική ναυτική άσκηση Ioniex-2012, ενώ πραγματοποιήθηκαν οι διμερείς ρωσο-ουκρανικές ναυτικές ασκήσεις Farvater Mira-2012. Προς το παρόν, ένας στολίσκος του οποίου ηγείται η ναυαρχίδα του Στόλου καταδρομικό Moskva, επιχειρεί στα νερά της Μεσογείου.

300 και πλέον ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας

Τα πλοία και οι επάκτιες στρατιωτικές δυνάμεις διεξήγαγαν μέσα στη χρονιά περισσότερες από 300 ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας, πραγματοποίησαν δύο βολές με πυραύλους Κρουζ και περισσότερες από 30 με αντιαεροπορικούς πυραύλους. Το πυροβολικό πραγματοποίησε 170 βολές, τα πλοία εκτέλεσαν περισσότερες από 60 εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και 6 εκπαιδευτικής συνεργασίας.

Τα κυριότερα συμπεράσματα για το βαθμό ετοιμότητας του Στόλου της Μ.Θάλασσας κατέθεσε ο υποναύαρχος Αλεξάντρ Φεντότενκοφ, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε το προσωπικό του Στόλου, για το έργο που πραγματοποίησε τη χρονιά που πέρασε, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαχητική ετοιμότητα του Στόλου, θα διατηρηθεί σε ανάλογο επίπεδο και στο μέλλον. 

•    Διαπιστώνεται αδιέξοδο στην υλοποίηση των μέτρων του Μνημονίου
•    Η φτωχοποίηση των Ελλήνων μεγαλώνει, σύμφωνα με έκθεση της ΓΣΕΕ
•    Ηττα της κυβέρνησης στη σύνταξη ενός δίκαιου φορολογικού
•    Σε νευρική κρίση η ΝΔ, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής


Πιό δύσκολη για τον Πρωθυπουργό αποδεικνύεται η μάχη στο εσωτερικό μέτωπο παρά η πολύμηνη σκληρή διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους για την εκταμίευση της δόσης. Εντός της χώρας τα προβλήματα αθροίζονται, η υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο σκοντάφτει σε ανυπέρβλητα εμπόδια και οι αντιδράσεις στο κοινωνικό μέτωπο διευρύνονται καθημερινά, φέρνοντας την κυβέρνηση σε νευρική κρίση.

Τα μέτρα δεν υλοποιούνται

Η αποτυχία της κυβέρνησης να καταρτίσει ένα δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο, η αδυναμία εκτέλεσης της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις δικαστικών και η εικόνας διάλυσης στην Παιδεία είναι μόνο μερικές από τις όψεις της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Πρωθυπουργός.

Ως πλήγμα έγινε δεκτό στο Μέγαρο Μαξίμου το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν τα τρία κόμματα της συγκευβέρνηση που δεν μπόρεσαν να συντάξουν ένα δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο που να μην πλήττει εκ νέου μισθωτούς και συνταξιούχους. Τα μπρος-πίσω του οικονομικού επιτελείου και η παρέμβαση του Πρωθυπουργού που αναγκάστηκε να δηλώσει «Στηρίζω τη μεσαία τάξη, είμαι με το μέρος της», κατά την παρέμβασή του στο Ελληνο-αμερικανικό Επιμελητήριο, αποδεικνύουν τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Η φτώχεια εξαπλώνεται

Την ίδια ώρα, διαρκή πτωτική πορεία ακολουθούν οι αποδοχές των εργαζομένων κατά την τελευταία διετία σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ενώ όλο και περισσότερα κοινωνικά στώματα οδηγούνται στην φτωχοποίηση.

Όπως αναφέρει το ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, κατά την τελευταία διετία ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε από το 84% στο 74% του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ, κατά την ίδια περίοδο η αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού έχει μειωθεί κατά 50%.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο βασικός μισθός κυμαίνεται σε επίπεδα χωρών που βρίσκονται στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Μάλτα και η Σλοβενία, ενώ δείχνει να διολισθαίνει προς τα επίπεδα των χωρών της τρίτης ταχύτητας, όπως οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες.

Ανησυχητικά όμως είναι και τα ευρήματα για το εύρος της φτώχειας στην Ελλάδα. Με βάση τα δεδομένα του 2011, η Ελλάδα παρουσίασε το 2010 το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ των «15» (21,4%), μετά την Ισπανία.

Δραματικά τα γκάλοπ

Τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα αποτυπώνονται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται το τελευταίο δίμηνο και αποδεικνύουν ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα που στηρίζουν το Μνημόνιο.

Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί o ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 4 έως 6 μονάδες σε σχέση με τη ΝΔ, ενώ η Χρυσή Αυγή γνωρίζει πρωτόγνωρη δημοσκοπική άνοδο και αγγίζει ποσοστά που φτάνουν το 14%. Πιεσμένη από τα δεξιά και από τα αριστερά κόμματα η ΝΔ, βρίσκεται στη μέγγενη ενός «αντιμνημονιακού τόξου» και όλα δείχνουν ότι η δημοσκοπική πτώση ενδέχεται να συνεχιστεί.

Την ίδια ώρα, τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταποντίζονται στις δημοσκοπήσεις αφού οι πολίτες δείχνουν να στρέφονται στην αντισυστημική ψήφο και στα κόμματα που στηρίζουν την κατάργηση του Μνημονίου.

Ετσι, δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαία η ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ εναντίον της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που θα γίνουν σήμερα, Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου.

Η Λεωφόρος Συγγρού για πρώτη φορά έκανε λόγο ευθέως για «κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ άφησε ξεκάθαρα υπονοούμενα και για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της MARFIN όπου είχαν χάσει την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Η αφορμή δόθηκε από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωση της απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια για την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. «Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν!» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Νεολαίας του Αλέξη Τσίπρα.

Από iefimerida