Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Οκτ 2012


Το περιστατικό της άσκησης ψυχολογικής βίας και των περαιτέρω απειλών που εκτοξεύθηκαν στον ιμάμη του Σώστη Ν. Ροδόπης από τον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής και το «δοβλέτι» του, είναι ήδη γνωστό και έχει κατατεθεί αίτημα βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μέσω του οποίου ζητείται η απέλαση του συγκεκριμένου διπλωματικού υπαλλήλου, ο οποίος δρα με μεθόδους μαφίας (με αποδείξεις) υπέρ των Ελληνικών νόμων, υπέρ των διπλωματικών ορίων και κατά Ελλήνων πολιτών, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει σιωπηλά (δεν καταδίκασε τον τουρκόφρονα που τον χαρακτήρισε ως αφεντικό της Θράκης, αφού αυτός ως τούρκος πρόξενος «κάνει κουμάντο») την δημιουργία συνθηκών που δρουν κατά της ειρηνικής συμβίωσης Ελλήνων πολιτών (χριστιανών και μουσουλμάνων), με υφέρπουσα αλλά και πραγματική απειλή διατάραξης της ειρήνης και της ασφάλειας στην ακριτική αυτή περιοχή.

Δίκαια, αναρωτιέται ο κάθε Έλληνας πολίτης: Τι πρέπει να κάνει ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, ώστε να απαιτηθεί η απέλασή του και ταυτόχρονα το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο λειτουργεί ως πυρήνας δημιουργίας ανώμαλων και επικίνδυνων καταστάσεων;
Μήπως πρέπει να διατάξει εγγράφως την δημιουργία ταραχών;
Μήπως πρέπει να ανακηρύσσει στις διάφορες γηπεδικές συνάξεις των τουρκοφρόνων, πως η Θράκη ανήκει στην Τουρκία και ο ίδιος φέρει τα χαρακτηριστικά πρωθυπουργού της περιοχής;
Μήπως πρέπει να δολοφονήσει ο ίδιος κάποιον Έλληνα πολίτη, ώστε να χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνος για την Ελλάδα;

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σκέφτονται να πράξουν οι άνθρωποι του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά με την υπάρχουσα κατάσταση στη Θράκη, με τις προκλήσεις και τις παρεμβάσεις της Άγκυρας (οι οποίες υλοποιούνται μέσω του τούρκου και των μηχανισμών που έχει δημιουργήσει το τουρκικό προξενείο στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης) και την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμισή τους, είναι δεδομένο πως η συγκεκριμένη Ελληνική ακριτική περιοχή αντιμετωπίζει συνθήκες παρόμοιες με αυτές που υπήρχαν πριν την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, αφού το ήδη υπάρχον παρακράτος έχει πάψει πια να κρύβεται και κινείται χωρίς ενδοιασμούς, απέναντι στην φοβική και παρακολουθούσα τα τεκταινόμενα κυβερνητική πολιτική των καρεκλοκένταυρων των Αθηνών.

Ίσως κάποιοι να μην έχουν κατανοήσει πως η τουρκική εξωτερική πολιτική εργάζεται μέσω δημιουργίας τυπικών (ή και γελοίων) προσκομμάτων, αναμένοντας στη συνέχεια την λάθος (λόγω φοβικότητας ή αδιαφορίας των Αθηνών) κίνηση από την πλευρά της Ελλάδας, για να δημιουργήσει στη συνέχεια διπλωματικό θέμα, το οποίο χρησιμοποιεί ως όπλο της εξωτερικής της πολιτικής σε διεθνή φόρα, αλλά και στις συζητήσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών στο πνεύμα της ανάπτυξης της Ελληνοτουρκικής φιλίας.

Ο εκάστοτε τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής λειτουργεί ακριβώς σε αυτό το μοτίβο και η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Κι αυτό, επειδή η κομβική χρονολογία – ορόσημο, η οποία έχει τεθεί από την πλευρά της Τουρκίας (δια στόματος του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) είναι το έτος 2023, κατά το οποίο συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης της Λοζάνης. Η συνθήκη της Λοζάνης δημιουργήθηκε με βάση δημογραφικά χαρακτηριστικά (εθνικότητα, θρησκεία, κατοχή γης), τα οποία η Άγκυρα δύναται να ανατρέψει στην Θράκη, λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης της Ελλάδας, η οποία δρα πιεστικά (και φυσικά αρνητικά) στον γηγενή χριστιανικό πληθυσμό της περιοχής. Τι θα συμβεί, άραγε, εάν η Άγκυρα απαιτήσει τον επαναπροσδιορισμό ισχύος της συνθήκης της Λοζάνης, λόγω ανατροπής των χαρακτηριστικών τα οποία ίσχυαν κατά την υπογραφή της Συνθήκης.

Η Αθήνα, οφείλει να σκεφτεί περισσότερο από ώριμα, την κατάσταση που δημιουργείται στην Θράκη εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων, του Ελληνισμού και της Ελληνικότητας της περιοχής αυτής, αφού θεωρείται δεδομένο πως στην πρώτη δοθείσα ευκαιρία, η Άγκυρα θα θέσει ευθέως θέμα Ελληνικότητας της Θράκης, ευελπιστώντας πως θα μπορέσει να εισπράξει «ισοδύναμα» ανταλλάγματα στο Αιγαίο ή νοτίως του Καστελλόριζου (Μεγίστη). Μπορούν, άραγε, οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών να αντιληφθούν πως ο χρόνος –κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, αλλά και σύμφωνα με τα τεράστια ποσά που «επενδύει» η Τουρκία στην Θράκη- λειτουργεί εις βάρος της Ελλάδας, η οποία είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με μία εθνική ήττα, της οποίας το μέγεθος θα είναι πολλαπλάσιο της καταστροφής της Μικράς Ασίας;

Αναμένοντας μία αλλαγή στάσης, μέσω της τοποθέτησης έμπειρων και ικανών διπλωματών στην περιοχή και μέσω ειδικών οικονομικών μέτρων, επαναφέρουμε την ερώτηση: Τι θα πρέπει να πράξει ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, για να απελαθεί τελικά από την Ελλάδα; Μπορεί κάποιος «υπεύθυνος» να απαντήσει στην ερώτηση αυτή; Αν όχι, τουλάχιστον ας παραιτηθεί… μήπως και αντικατασταθεί από κάποιον ικανότερο ή μη φοβικό απέναντι στα τουρκικά τεχνάσματα…

  • Στο αυτόφωρο με χειροπέδες οι δύο γυναίκες που μήνυσαν τον Γ. Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία (Βίντεο και φωτογραφίες)


Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν χθες οι γυναίκες που στις 22 Μαρτίου του 2011,  καταγράφοντας όλες τις προδοτικές όπως τις ανέφεραν, πράξεις του Γιώργου Παπανδρέου του έκαναν μήνυση, στέλνοντας τον ίδιο και την κυβέρνηση στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Λίγο καιρό μετά την μήνυση και αφού είδαν ότι δεν είχαν λάβει ακόμα απάντηση από την Χάγη, η Όλγα και Τάνια Γεριτσίδου παροτρύνουν τον Ελληνικό Λαό να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στέλνοντας email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Ποινικού Δικαστηρίου Χάγης,  το οποίο εντέλει δέχεται επίθεση μηνυμάτων και καταγγελιών από Έλληνες Πολίτες, μέχρι που το σύστημα κυριολεκτικά κρασάρει...Η κίνηση μάνας και κόρης γίνονται θέμα στο δελτίο του BBC και η απλή Ελληνίδα, Ψυχολόγος στο επάγγελμα, Όλγα Γεριτσίδου μιλάει στα ξένα δίκτυα για την εσχάτη προδοσία που δέχτηκε ο Ελληνικός Λαός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην μήνυσή της κατά του Γιώργου Παπανδρέου!Για πρώτη φορά στα χρονικά δύο απλοί πολίτες καταφέρνουν το ακατόρθωτο έως τώρα. Το δικαστήριο της Χάγης στις 10 Μαΐου του 2012 προς έκπληξη της Όλγας και της Τάνιας Γεριτσίδου, με επίσημα έγγραφά, ανακοινώνει στις δύο κυρίες ότι ανοίγει τον φάκελο κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της Κυβέρνησης, προκειμένου να εξετάσει τις πράξεις τους για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνικού Λαού!


Πέντε μήνες αργότερα η Όλγα και η Τάνια Γεριτσίδου, οι εθνικές μας ηρωίδες, σέρνονται σαν κοινές εγκληματίες στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών επειδή απλά θέλησαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, από κοντά!

Οι δύο γυναίκες αν και οδηγήθηκαν από το πρωί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπως καταγγέλλουν στο Μακελειό, οι κατηγορίες και ο λόγος για τον οποίο τις συνέλαβαν τους αναφέρθηκε μετά τις έξι το απόγευμα!

Η υπόθεση πήρε σήμερα τριήμερη αναβολή αφού οι κατηγορούμενες έπρεπε να συγκεντρώσουν στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά τους όπως αναφέρουν, αλλά και γιατί οι μάρτυρες αστυνομικοί δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στο δικαστήριο!


Με παράκλησή του ο δικηγόρος των δύο γυναικών Γιάννης Απατσίδης ζήτησε από την πρόεδρο του δικαστηρίου για να αποφευχθούν μελλοντικές αναβολές να κληθούν οι μάρτυρες αστυνομικοί οι οποίοι ισχυρίστηκαν στην κατάθεσή τους ότι οι δύο γυναίκες αντιστάθηκαν να υπακούσουν τις εντολές τους και τους έβρισαν λέγοντάς τους ότι «είναι χούντα»! Μάλιστα οι αστυνομικοί καταθέτουν ότι δέχτηκαν βία από την ηλικιωμένη γυναίκα και την κόρη της, προκαλώντας κίνδυνο και απειλή για την σωματική τους ακεραιότητα.


Η Όλγα Γεριτσίδου και η κόρη της αρνήθηκαν να υπογράψουν την έκθεση σύλληψης τους, καθώς όπως αναφέρουν στην κατάθεσή τους δεν τους δόθηκε η δυνατότητα ενημέρωσης περί της ταυτότητας των μηνυτών - αστυνομικών τους οποίους αναφέρουν ως ψευδορκούντες! Επίσης δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να ασκήσουν αντιμήνυση και δεν τους δόθηκε και η δυνατότητα πρόσβασής τους σε συνήγορο κατά την διαδικασία απαγγελίας των κατηγοριών και της προανάκρισης.
Πηγή: Μακελειό 

Μέχρι και... Κινέζους ισλαμιστές μισθοφόρους έχουν επιστρατεύσει οι οι Τούρκοι στην Συρία, όπως αποκαλύπτει η κινεζική εφημερίδα Chinese Global Times που επικαλείται πηγές των μυστικών υπηρεσιών της Κίνας. Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι μισθοφόρικοί πυρήνες από το Ανατολικό Τουρκεστάν του Ισλαμικού Κίνηματος (Etim, έχουν στρατολογήσει και Ουιγούρους Τούρκους από την περιοχή Xinjiang στα δυτικά της Κίνας και έχουν σταλεί μέσω Τουρκίας στην Συρία.

Σύμφωνα με μια πηγή από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας, τα μέλη της Etim και η Ένωση Παιδείας και Αλληλεγγύης του Ανατολικού Τουρκεστάν (ETESA) πηγαίνουν στη Συρία από τον Μάιο και έχουν ήδη καταγράψει σημαντικές απώλειες.

"Η Etim βοηθιέται από την Αλ Κάιντα και συγκεντρώνουν κεφαλαια μέσω των ναρκωτικών της εμπορίας όπλων, απαγωγές και ληστείες," ανέφερε η πηγή στους Global Times.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Etim επιλέγει "αυτονομιστές, εγκληματίες και τρομοκράτες" για να λαβουν"μυστική τρομοκρατική εκπαίδευση".

"Μετά τη λήψη εντολών από την Αλ Κάιντα, αλλά και υποστήριξη από την Τουρκία, οι τρομοκράτες από την Κίνα ήρθαν στη Συρία για να συναντηθούν με τζιχαντιστές ήδη επί τόπου πριν σχηματισουν ομάδες πρώτη γραμμής. Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει αυτή την τακτική γιατί θα υποστεί συνέπειες των πράξεων της."

Το Συμβούλιο Ασφαλείας το 2009 περιέλαβε το Etim στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που μάχονται εναντίον της κινεζικής κυβέρνησης για να αποσπάσουν την επαρχία Xinjiang την Αυτόνομη Περιφέρεια των Ουιγούρων Τούρκων από την Κίνα.

Προσπαθώντας να επιτύχει το στόχο αυτό, το Κίνημα έχει πραγματοποιήσει πολλές τρομοκρατικές ενέργειες που στοίχισαν τη ζωή σε πολλούς άμαχους και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Τα παραπάνω εξηγούν την σθεναρή στάση της Κίνας υπέρ του καθεστώτος Άσαντ, καθώς είναι προφανές ότι αν επικρατήσουν θα επιστρέψουν οι Κινέζοι ισλαμιστές στην Κίνα και θα οργανώσουν και εκεί αντάρτικο, αυτή την φορά κατά της Κίνας. Βλέπουμε λοιπόν ότι οι ΗΠΑ μόνο τυχαία δεν έχουν ανάψει την ισλαμική φλόγα στην περιοχή...

Την ίδια στιγμή επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα η στρατηγική κατάσταση στην Συρία για τους ισλαμιστές: Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) δήλωσε ότι θα υποχρεωθεί να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στους Κούρδους της Συρίας σε περίπτωση νέων επιθέσεων όπως αυτές που εξαπέλυσε χθες η ταξιαρχία του Salahuddin Al-Ayoubi κατά της κουρδικής συνοικίας στο Χαλέπι, ενώ μια άλλη ομάδα που συνδέεται με την Τουρκία επιτέθηκε στις 28 Οκτ σε ένα κουρδικό χωριό στην περιοχή του Αφρίν.

«Οι επιτιθέμενες ομάδες πρέπει να σταματήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον του κουρδικού λαού. Δεν πρέπει να είναι οι δολοφόνοι του κουρδικού λαού εμπιστευόμενοι την Τουρκία. Αν επιμείνουν για αυτές τις επιθέσεις, θα πρέπει να ξέρουν ότι εμείς, ως κίνημα για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν, θα υποχρεωθούμε να παρέχουμε στρατιωτική υποστήριξη στον λαό μας του Δυτικού Κουρδιστάν», δήλωσε το PKK σε ανακοίνωση.

«Εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε μια τέτοια απόφαση και να συμμετάσχουμε στη συριακή σύγκρουση. Ο λαός μας θέλει θα συνεχίσει την ουδέτερη θέση του», πρόσθεσε η οργάνωση που διεξαγάγει έναν ένοπλο και λαϊκό αγώνα για 30 χρόνια έναντι της Άγκυρας για τα θεμελιώδη δικαιώματα του κουρδικού λαού.

Καλώντας τη συριακή αντιπολίτευση να μην πέσει στις παγίδες της Τουρκίας, το ΡΚΚ, δήλωσε: «Αντ 'αυτού, οι ομάδες της αντιπολίτευσης θα πρέπει να εργαστούν για την ενότητα στο πλαίσιο της αναγνώρισης των νόμιμων δικαιωμάτων του κουρδικού λαού».
«’Ολος ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι το Δυτικό Κουρδιστάν έχει την υποστήριξη ολοκλήρου του κουρδικού λαού και ότι αυτός ο λαός έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να ανταποκριθεί στις επιθέσεις», υπογράμμισε το PKK.

Στις 26 Οκτωβρίου, δεκάδες «αντάρτες» διεισδύσαν στο Achrafiye, κουρδική περιοχή στο Χαλέπι, ανοίγοντας πυρ εναντίον κατοίκους, αλλά υπέστησαν πανωλεθρία.

Σύμφωνα με τους Κούρδους, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «φατρίες» από τις οποίες τη ταξιαρχία Salahuddin Al-Ayoubi, που συνδέεται με το πολιτικό κόμμα Azadi που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Μια άλλη ομάδα που υποστηρίζεται από την Τουρκία, η Ammar Dadika, που είναι γνωστή ως «Αμπού Ομάρ Νταντικά», επιτέθηκε στις 28 Οκτωβρίου εναντίον του κουρδικού χωριού Qestel στην περιοχή του Αφρίν, σύμφωνα με τοπικές πηγές. Πρόκειται για μια ομάδα Τουρκομάνων που οπλίζεται από την Τουρκία. Η απάντηση του YPG ήταν γρήγορη. Οι επιτιθέμενοι απωθήθηκαν χωρίς τραυματισμούς.

Την παραμονή της επίθεσης κατά της κουρδικής γειτονιάς στο Χαλέπι, στις 25 Οκτωβρίου, ο στρατός του Μπασάρ αλ-Άσαντ βομβάρδισε την περιοχή Achrafiye, σκοτώνοντας 15 άτομα μεταξύ των οποίων 3 Αράβων και ένος Τουρκμένου μισθοφόρου. Πάνω από 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του Κούρδου τηλεοπτικού δημοσιογράφου Ronahi, Κένταλ Welat και του ανταποκριτή του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Firat, Cudi Ronahi τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση.

Οι Μονάδες της Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων των οποίων ο αριθμός των μαχητών εκτιμάται σε περισσότερα από 10.000, δημιούργησαν μέχρι στιγμής τέσσερις ταξιαρχίες στην κουρδική περιοχή. Βρίσκονται στο Αφρίν, Καμισλό, Κομπανί και Σερέ Κανιγιέ.

Ο συριακός κουρδικός πληθυσμός εκτιμάται σε 3,5 εκατ. ευρώ, ήτοι το 15% του πληθυσμού της χώρας, συμπεριλαμβανομένων μισό εκατομμύριο στη Δαμασκό και 600.000 στις δύο περιοχές του Χαλεπίου, Sheikh Maqsood και Achrafiye. Η ασφάλεια των δύο αυτών περιοχών εξασφαλίζεται από τις κουρδικές δυνάμεις, όπως στο Συριακό Κουρδιστάν.
Η Ταξιαρχία Salahuddin Al-Ayoubi

Στις 27 Σεπτεμβρίου, η ταξιαρχία Salahuddin Al-Ayoubi Saleh, της οποίας ο επικεφαλής Σαλήχ Abdoulkadir κατοικεί στην Τουρκία είχε επιτεθεί σε ένα σπίτι που ανήκει σε μέλος του YPG στο χωριό Iska στην περιοχή του Αφρίν, υπό τον έλεγχο των Κούρδων. Το μέλος του YPG και δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση.

Σε ανακοίνωση του, το YPG είχε καλέσει την ομάδα αυτή να αφοπλιστεί, προειδοποιώντας: «Δεν θα ανεχτούμε την παρουσία καμίας δύναμης που υποστηρίζονται από ξένους. Αν αυτή η ομάδα δεν παραδοθεί, θα ξεκινήσουμε μια νομιμοποιημένη επιχείρηση εξαθλίωσης».

Τα κουρδικά ΜΜΕ είχαν αποκαλύψει τον Ιούνιο 2012 ένα μυστικό έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που απευθυνόταν στο τουρκικό προξενείο στο Ερμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, για την αποσταθεροποίηση της περιοχής των Κούρδων. Το έγγραφο μίλαγε για συναντήσεις μεταξύ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και του Saleh Abdoulkadir για να αναγκάσει τις ένοπλες κουρδικές δυνάμεις να ενταχθούν στην αραβική αντιπολίτευση.

Πριν από δύο χρόνια, η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να βγει από την κρίση με τη βοήθεια της Ρωσίας. 
 
Σήμερα, ρωσικές επενδύσεις στη χώρα αναπτύσσονται και δίνουν ανάσα στις οικονομίες πολλών περιοχών της Ελλάδας, όπως οι βόρειο-ανατολικές περιοχές. Οι Ρώσοι επενδυτές προσελκύονται κυρίως από φθηνά ακίνητα, τουρισμό και ιδιοκτησία που μπορούν να αγοράσουν από το κράτος.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μόνο στη Ρωσία το πράσινο φως, και τότε Ρωσικά χρήματα θα έρθουν»,
δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ένας επιχειρηματίας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Δημόσιων Οργανισμών της Ρωσίας, δήλωσε. “Εάν η Ελλάδα αναζητά ρωσικές επιχειρήσεις, μπορώ να σας πω ότι από τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, η Ελλάδα θα γίνει μια ευημερούσα χώρα,” ανέφερε στο BBC ο Σαββίδης, πρώην βουλευτής της Ρωσικής Δούμας.

«Η Ρωσία δεν έχει γυρίσει την πλάτη της στην Ελλάδα εδώ και χίλια χρόνια, και φυσικά, δεν θα το κάνει τώρα», είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Σαββίδη, η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει μόλις μια ιστορική ευκαιρία για να βγει από την κρίση με τη βοήθεια της Ρωσίας. “Πριν από δύο χρόνια, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου (πρώην πρωθυπουργός), συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η ρωσική πλευρά ήταν έτοιμη να βοηθήσει, αλλά η Αθήνα δεν έθεσε το ζήτημα», είπε ο Σαββίδης.

Γιατί δεν ήταν η Ελλάδα έτοιμη; Ο Γερμανός πολιτικός του CDU, Armin Laschet, προσπάθησε να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ “μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα με τα δισεκατομμύρια της και το σενάριο συνεχίζει να αναπτύσσεται», δήλωσε στο Reuters ο Laschet. “Υπάρχουν πολύ περισσότερα σε κίνδυνο εδώ από ότι, ένα απλό ερώτημα αν η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια του σχεδίου διάσωσης της ΕΕ».

Ωστόσο, παρά την απουσία πολιτικής βούλησης από την πλευρά της Ελλάδας, ρωσικές επενδύσεις στο έθνος που επλήγη από την οικονομική κρίση αυξάνονται. Πρώτα, ο τουρισμός που ο Σαββίδης αποκάλεσε “”the oil pipe of Greece.” 

Ο Ελευθέριος Μελετίδης, ένας ξενοδόχος στην περιοχή του Αγίου Όρους, δήλωσε στο BBC ότι ο αριθμός των τουριστών στην περιοχή έχει δεκαπλασιαστεί από το 2002. “Η ρωσική αγορά είναι τεράστια. Οι Ρώσοι ορθόδοξοι, αγαπούν την Ελλάδα. Η γειτνίαση με το Άγιο Όρος είναι το κλειδί, καθώς οι Ρώσοι είναι πολύ θρήσκοι, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι Έλληνες”.

Σύμφωνα με το Ρωσο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, οι τουρίστες από τη Ρωσία – 1,7 εκατομμύρια άτομα το περασμένο έτος – αφήνουν πολλά χρήματα στη χώρα – περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Περίπου το 7 % των Ρώσων έρχονται με μια ευχή να αγοράσουν ακίνητη περιουσία. Για παράδειγμα, πέρυσι υπήρχαν 31.000 τέτοιες συναλλαγές καταχωρημένες. «Οι Ρώσοι έχουν ένα έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση γης, επιχειρήσεις και ακίνητων», δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Χαλκιδικής στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, Ρώσοι επιχειρηματίες έχουν αποκτήσει οκτώ ξενοδοχεία σε τέσσερα χρόνια. “Αλλά οι Ρώσοι είναι σκληροί διαπραγματευτές. Ξέρουν ότι η αγορά είναι σε ύφεση και ως εκ τούτου ζητούν έκπτωση 30 % για τα πάντα, που αγγίζουν το ενδιαφέρον τους”, πρόσθεσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική αγορά ακινήτων δεν είναι στην πρώτη προτεραιότητα των Ρώσων – καταλαμβάνει μόνο την 15η θέση. Το 2ο Ελληνικό-Ρωσικό φόρουμ για την ακίνητη περιουσία, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23-24 Οκτ.2012, παρουσίασε τους ακόλουθους αριθμούς. Οι Ρώσοι προτιμούν να αγοράσουν ακίνητα στην Ιταλία (35 %), στη Βουλγαρία (15 %), στις ΗΠΑ (12 %), Τσεχία (9 %), την Ισπανία (8 %), Τουρκία (3 %), έγραφε η Ελληνική Imerisia.gr

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας χρηματιστηριακών εταιρείιών της Ρωσίας , Άννα Lupashko, ανέφερε ότι στην Ελλάδα, ρωσικά πελάτες αναζητούν ακίνητα που κυμαίνονται από 100 έως 200.000 ευρώ για προσωπική ψυχαγωγία. Περιέγραψε έναν μέσο Ρώσο επενδυτή. Είναι ένας επιχειρηματίας ηλικίας 30-45, παντρεμένος, με παιδιά, κάνοντας συμφωνία για πρώτη φορά. Αυτός ή αυτή θέλει να δαπανήσει περίπου 150.000 δολάρια (56 %).
Οι Ρώσοι επίσης να αναζητήσουν ένα ήπιο κλίμα (71 %), φιλική διάθεση των ανθρώπων (44 %) και επενδυτικές ευκαιρίες (40 %). Όλα αυτά μπορούν να τα βρουν στην Ελλάδα. Εκτός από τον τουρισμό και την ακίνητη περιουσία, η ρωσική επιχείρηση είναι έτοιμη να επενδύσει στην υποδομή και τη βιομηχανία της χώρας. Για την εφαρμογή των συστάσεων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί μεγάλο βαθμό κρατικής ιδιοκτησίας, ώστε να αναπληρωθεί ρευστότητα. Ρώσος επενδυτής έχει αγοράσει μερίδιο ελέγχου στην υπό κρατικό έλεγχο γαλακτοκομείο Δωδώνη και ένα συγκρότημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η Gazprom ενδιαφέρεται για την αγορά της εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ. Το Ρωσικό μονοπώλιο Σιδηροδρόμων ενδιαφέρεται για την αγορά του ΟΣΕ.

Παρά την ένταξη της Ελλάδα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η φιλία της χώρας με τη Ρωσία έχει πολλά χρόνια καλής παράδοσης. Ο κόμης Ιωάννης Καποδίστριας, ένας Έλληνας διπλωμάτης και υπουργός Εξωτερικών της τσαρικής Ρωσίας, εξελέγη το 1827 ο πρώτος Πρόεδρος της Ελλάδας (μετά την ανεξαρτησία της χώρας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία).

Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 – 1829 χρόνια, το “ρωσικό κόμμα” που αντιπροσωπεύονταν από Πελλοπονήσιους, ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την ένοπλο αγώνα κατά των Τούρκων στην ξηρά. Η επιρροή της Ρωσίας δεν έχει χαθεί στις περιοχές όπου η Ρωσία πολεμούσε εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή η επιρροή μεγαλώνει μέσω επενδύσεων τόσο από ιδιωτικές όσο και κρατικές επιχειρήσεις της Ρωσίας και μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερη αν η ελληνική κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση γι ‘αυτό. Lyuba Lulko, Pravda.RuΣκηνοθετούν τον τρόμο!!!
Σε όλες τις χολιγουντιανές καταστροφολογικές υπερπαραγωγές υπάρχει από την αρχή της ταινίας η αίσθηση του έσχατου κινδύνου, του αναπόδραστου που πλησιάζει.

Έτσι ο θεατής εθίζεται με το μοιραίο που κάποια στιγμή θα έλθει και θα σαρώσει τη ζωή των ηρώων.

Πρόκειται για ψυχολογικό πόλεμο και όχι πολιτιστικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στις ΗΠΑ για να «κατασκευάσουν» μία ολόκληρη καθυποταγμένη γενιά στα κελεύσματα του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου.

Το τελευταίo τρίμηνο ένα ανάλογο έργο εκτυλίσσεται στην Ελλάδα όχι όμως στο σελιλόιντ αλλά στην πραγματική ζωή των πολιτών της.

Οι τμηματικές διαρροές των επικείμενων σκληρών μέτρων από συγκυβέρνηση και τρόικα, που θα τσακίσουν τη ζωή των ελλήνων, αποσκοπούν στην καλλιέργεια κλίματος ΤΡΟΜΟΥ!!!

Όπως λένε και οι ψυχολόγοι ο ΤΡΟΜΟΣ φέρνει ΠΑΘΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, πόσο μάλλον σε έναν ούτως ή άλλως σοκαρισμένο λαό. Η ΠΑΘΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ είναι το ύστατο όπλο μαζικής καταστροφής μίας εξουσίας σε αμηχανία.

Σύμμαχος της συγκυβέρνησης στο αποκαλούμενο μαρτύριο της σταγόνας είναι σημαντικό τμήμα των ΜΜΕ, που βλέπουν τη δική τους επόμενη μέρα με μεγάλη αγωνία.

Πέρα από τις τεκτονικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, επίκεινται σαρωτικές ανακατατάξεις και στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ενώ φωνές, που αντιδρούν στον κοινωνικό όλεθρο διώκονται ή κόβονται!!

Επομένως οι επιχειρηματίες και οι νέοι παίκτες, που θα εισέλθουν στο χώρο, επιδιώκουν να συνταχθούν και να στηρίξουν τη σημερινή ηγεσία της χώρας εγχώρια και εξωχώρια.
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!

«Η ιδεολογική “επιβάρυνση” των μέσων ενημέρωσης -για την οποία δέχονται συχνά επικρίσεις-, άλλοτε ως δηλωμένη προγραμματική πρόθεση των πιο μαχητικών απ’ αυτά και άλλοτε ως διατυμπανιζόμενη ειδησεογραφική αμεροληψία (στην πραγματικότητα ως απόκρυψη ιδεολογίας) εκείνων που απευθύνονται σ’ ένα αδιαφοροποίητο κοινό, είναι απόρροια της πρόσδεσής τους σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, που τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία για την αύξηση της δύναμής τους», σημειώνει ο Περικλής Πολίτης γλωσσολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του Kέντρου Eλληνικής Γλώσσας.

Το σκηνικό τρόμου, που έχει εμπεδωθεί και η ψυχολογική απονεύρωση των ελλήνων, έρχεται να ολοκληρωθεί με την εντεινόμενη κρατική καταστολή η οποία μάλιστα κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Η αλόγιστη χρήση βίας των δυνάμεων ασφαλείας στις πορείες της Αθήνας και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής αλλά και η εμφάνιση των «χακί ΜΑΤ» και η φύλαξη της παρέλασης της Θεσσαλονίκης από στρατιωτικούς αποσκοπεί σε ένα ζητούμενο: Να αισθανθεί ο ελληνικός λαός πέρα από φοβισμένος και αδύναμος να διεκδικήσει το δίκαιό του.

Υπάρχει αντίδοτο σε αυτή την καλοστημένη υπερπαραγωγή σε βάρος των πολιτών; Υπάρχει και σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο. Είναι η συνειδητοποίηση της κατάστασης και η γνώση. Η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό αλλά ο Έλληνας θα πρέπει να είναι υποψιασμένος για τις ειδήσεις και την αρθρογραφία στον Τύπο. Η πολιτική… πυρηνική βόμβα ήρθε στη δημοσιότητα εντελώς ξαφνικά.
Σκοπεύει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να διαλύσει τη ΝΔ και να φτιάξει νέο, μνημονιακό δεξιό κόμμα, ενσωματώνοντας μνημονιακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ;

Προτίθεται να αρχίσει την πορεία προς το κόμμα αυτό αρχίζοντας με έναν ανασχηματισμό της κυβέρνησής του αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων; Θα συμπεριληφθούν στη νέα κυβέρνηση Σαμαρά αυτοπροσώπως ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης ως αντιπρόεδροι, αλλά και παρελθούσης χρήσεως υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και πάει λέγοντας; Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η… ρουκέτα Πάγκαλου.

«Ολοι μαζί με τον Σαμαρά διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος»;
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.
Πάντα προσωρινά είναι τα πολιτικά κόμματα.
Αντανακλούν κοινωνικούς συσχετισμούς.
Δεξιά κόμματα ήταν και το Λαϊκό και ο Συναγερμός και η ΕΡΕ και η ΝΔ.
Επειδή όμως έδρασαν σε διαφορετικές εποχές εκπροσωπούσαν κοινωνικές ομάδες με άλλη πολιτική συνείδηση, με άλλες προτεραιότητες.

Η Ελλάδα αλλάζει.
Η πρωτοφανούς κοινωνικής αγριότητας λιτότητα ισοπεδώνει τα πάντα.
Μεταλλάσσει ριζικά την ελληνική κοινωνία, γυρίζοντάς την πολλές, πολλές δεκαετίες πίσω.
Στο νέο μνημονιακό τοπίο αλλάζουν εκ βάθρων τόσο οι κοινωνικές συμμαχίες του συστήματος όσο και η θέση όλων σχεδόν των κοινωνικών ομάδων.

Στη λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα καθορίζεται εκ νέου η κοινωνική θέση όλων – σε πολύ χειρότερη βάση, εννοείται.

Ακόμη και παραδοσιακοί όμιλοι του κατεστημένου θα καταποντιστούνενώ άλλοι, πολύ πιο επιθετικοί, θα αναδυθούν.

Αλλάζουν και τα κόμματα υποχρεωτικά, όταν αλλάζουν οι κοινωνίες.

Η διαχωριστική γραμμή στην ελληνική κοινωνία σήμερα είναι ποιοι είναι υπέρ του Μνημονίου και της εξ αυτού απορρέουσας πολιτικής εξοντωτικής λιτότητας και ποιοι είναι εναντίον.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων είναι κατά της μνημονιακής πολιτικής και το ποσοστό τους αυξάνεται, καθώς ολοένα και νέα κοινωνικά στρώματα δέχονται συντριπτικά οικονομικά πλήγματα που καταβαραθρώνουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Η πολιτική τους συνείδηση όμως δεν συμβαδίζει με τον κοινωνικό τους καταποντισμό.

Καταρρέουν οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις.

Το ΠΑΣΟΚ θριάμβευσε το 2009 με 44%, σε δυόμισι χρόνια κατακρημνίστηκε στο 12%
και ήδη βρίσκεται στον δρόμο της διάλυσης με δημοσκοπικά μονοψήφιο ποσοστό.

Η ΝΔ επί 35 χρόνια ύπαρξης δεν είχε πέσει κάτω από 33,5% στην αθλιέστερη επίδοσή της και τώρα κυβερνάει με… 29,7%.

Είναι εξόφθαλμο ότι σε πρώτη φάση το κατεστημένο πρέπει πάση θυσία να συσπειρώσει όσο ακόμη προλαβαίνει τα ετοιμόρροπα μνημονιακά κόμματα.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ συνιστά το πρώτο βήμα συσπείρωσης του μνημονιακού στρατοπέδου.
Είναι πολύ βραχυπρόθεσμο όμως.
Διασώζει τη διακυβέρνηση μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Με το ισχύον εκλογικό σύστημα, οι μνημονιακές δυνάμεις δεν θα μπορούν πιθανότατα να σχηματίσουν εκ νέου κυβέρνηση, καθώς όσο πιο αργά γίνουν εκλογές τόσο χειρότερα αποτελέσματα θα σημειώσουν τα μνημονιακά κόμματα.

Χρειάζονται νέο κόμμα τόσο οι επικυρίαρχοι της ΕΕ όσο και οι εσωτερικές δυνάμεις που ωφελούνται από τη μνημονιακή πολιτική.

Ακόμη δεν έχουν την πολυτέλεια να φτιάξουν περισσότερα νέα μνημονιακά κόμματα.

Δεν έχουν τους απαραίτητους ψηφοφόρους.

Αρχικά λοιπόν πρέπει να συσπειρώσουν σε ένα και μόνο μνημονιακό κόμμα τις δυνάμεις τους και να επιδιώξουν πάση θυσία να το επιβάλουν ως κυβέρνηση.

Ο πλουραλισμός μνημονιακών κομμάτων θα έρθει μετά από χρόνια.

Οταν πια θα έχουν πληθύνει οι «εργαζόμενοι – ραγιάδες» και θα έχουν αποκτήσει ισχύ οι ακραία επιθετικοί επιχειρηματίες της νέας εποχής, όπως έγινε με τους «μαυραγορίτες» στη μετεμφυλιακή εποχή.

«Ρευστοποιήστε το εργατικό δυναμικό, ρευστοποιήστε τις κρατικές μετοχές, ρευστοποιήστε τους αγρότες, ρευστοποιήστε την ακίνητη περιουσία». Αυτή, κατά τον Χέρμπερτ Χούβερ, ήταν η συμβουλή που έλαβε από τον μοιραίο υπουργό Οικονομικών του, Αντριου Μέλον, όταν οι ΗΠΑ βυθίζονταν στη Μεγάλη Υφεση το ’29. Για να είμαστε δίκαιοι, διατυπώνονται ερωτηματικά σχετικά με το εάν όντως ο Αντριου Μέλον είπε αυτά ακριβώς, γιατί το μόνο που έχει διασωθεί είναι η εκδοχή του Χούβερ, καταγεγραμμένη πολλά χρόνια αργότερα.

Οι Ρεπουμπλικανοί ισχυρίζονται ότι η καταστροφή των θέσεων εργασίας έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των μισθών, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αραγε, όμως, για ποιο λόγο οι χαμηλότεροι μισθοί να οδηγούν σε μεγαλύτερη απασχόληση; Yπάρχει μια πλάνη. Εφόσον οι εργαζόμενοι μιας εταιρείας μπορούν να σώσουν τη δουλειά τους, αποδεχόμενοι μείωση μισθού, μπορεί να σκεφθεί κανείς πως θα τονωθεί η απασχόληση αν το ίδιο μέτρο υιοθετηθεί συνολικά. Δεν υφίσταται, όμως, συγκρίσιμο όφελος, όταν όλων οι αποδοχές μειώνονται ταυτόχρονα. Στην πραγματικότητα, οι γενικευμένες περικοπές μισθών είναι βέβαιον ότι θα περιορίσουν και δεν θα αυξήσουν την απασχόληση. Οταν τα εισοδήματα μειώνονται, δεν μειώνονται και τα χρέη. Οπότε μια γενική πτώση μισθών επιδεινώνει τα προβλήματα χρέους, τα οποία κυρίως παρεμποδίζουν σήμερα την ανάκαμψη. Απλώς, το δόγμα Αντριου Μέλον είναι σήμερα τόσο εσφαλμένο όσο ήταν και τότε.

Και από τον Αντριου Μέλον στον Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος σε προεκλογική ομιλία του στους διοικούντες μια διάσημη επιχείρηση είπε: «Αν δεν σας αρέσει αυτό που κάνουν οι υπάλληλοί σας, μπορείτε να τους απολύετε. Μου αρέσει να μπορώ να απολύω ανθρώπους που προσφέρουν υπηρεσίες σε εμένα». Αυτά (κυρίως το ύφος της προτροπής του, και το αποτρόπαιο «μου αρέσει να απολύω») τα γνωρίζουν οι χιλιάδες οπαδοί του σε όλες τις ΗΠΑ που τον προορίζουν ως τον επόμενο πλανητάρχη; Αν ναι, μήπως να το ξανασκεφτούν; Αν θέλουν τις δουλειές τους...

Φαίνεται, πάντως, ότι οι τροϊκανοί και ποικίλοι μνημονιακοί είναι οπαδοί του Μιτ Ρόμνεϊ. Ενα σύγχρονο (!) κράτος, λοιπόν, πρέπει να γίνει πράγματι ό,τι βλέπει σ’ αυτό ο Μαξ Βέμπερ: μια μεγάλη επιχείρηση. Υπέροχα.

Αλλά είναι προφανώς και ανίδεοι. Η συνταγή λιτότητας εν μέσω ύφεσης οδηγεί και πάλι στα γνωστά: επιδείνωση της ύφεσης, αύξηση της ανεργίας, αύξηση του χρέους. Ζωντανό παράδειγμα η Ελλάδα, που βλέπει να στοιχειώνει στον εναέριο χώρο της το φάντασμα του Ιρβινγκ Φίσερ, του κορυφαίου Αμερικανού οικονομολόγου την εποχή της Μεγάλης Υφεσης. Υστερα από ογδόντα χρόνια, η θεωρία του αποπληθωρισμού χρέους γίνεται και πάλι διάσημη χάρη στην ανεκδιήγητη πολιτική της τρόικας. Ο Φίσερ ήταν εξαιρετικά ευφυής αλλά και πολύ σαφής όταν αποκάλυπτε «το μεγάλο παράδοξο», «το κύριο μυστικό των μεγάλων υφέσεων»: «Οσο περισσότερα πληρώνουν οι οφειλέτες, τόσο περισσότερα χρωστούν», «η ίδια η προσπάθεια των ατόμων να ελαφρύνουν το φορτίο του χρέους αυξάνει το φορτίο αυτό». Το ίδιο ακριβώς παράδοξο παρατηρούμε και στην πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης.

Οσο περισσότερο μειώνονται οι μισθοί για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, τόσο περισσότερο αυξάνεται το πραγματικό χρέος. Αρα το θέμα δεν είναι ότι δεν εφαρμόζουμε σωστά την πολιτική. Απλώς η πολιτική δεν είναι σωστή. Οσο πιο πιστά την εφαρμόζουμε, τόσο χειρότερα αποτελέσματα έχουμε. Για τους πιστωτές όμως αποτελεί ευτύχημα, επειδή αυξάνει την αξία των χρημάτων τους και τους επιτρέπει να αγοράσουν πολύ φθηνά οτιδήποτε απαξιώνεται (ανθρώπους, επιχειρήσεις, γη).

Οντως, η προτεσταντική ηθική της λιτότητας και της εγκράτειας μπορεί να έπαιξε θετικό ρόλο την εποχή του Μαξ Βέμπερ και της Βιομηχανικής Επανάστασης. Με την έλευση όμως του 20ού αιώνα ο καπιταλισμός μετεξελίχθηκε σ’ ένα σύστημα μαζικής παραγωγής και μαζικής κατανάλωσης. Η λιτότητα παραχώρησε τη θέση της στον καταναλωτισμό, που έγινε ο νέος κινητήριος μοχλός του οικονομικού συστήματος.

Επιστροφή, λοιπόν, σε πρότυπα λιτής κατανάλωσης του 19ου αιώνα συνιστά επικίνδυνο αναχρονισμό, που δεν συμβιβάζεται ούτε καν με τη λογική και τις ανάγκες του σύγχρονου καπιταλισμού. Η λιτότητα μακράς διαρκείας απέδωσε καρπούς στην περίπτωση της Γερμανίας επειδή η χώρα αυτή στηρίζεται στις εξαγωγές και όχι στην εσωτερική αγορά. Αν όμως όλες οι πλούσιες χώρες ακολουθούσαν το παράδειγμά της, τότε θα στέρευε η παγκόσμια ζήτηση και θα υφίστατο τις οδυνηρές συνέπειες και η Γερμανία.

Γιατί λοιπόν εμμένουν οι Γερμανοί; Δεν βλέπουν ότι είναι καταστροφικό για τις χώρες της περιφέρειας; Προφανώς και το βλέπουν, αλλά αυτός πιθανώς να είναι ο στόχος τους. Να μετατρέψουν την ευρωπαϊκή περιφέρεια σε μια ζώνη χαμηλών μισθών, που θα αποτελέσει πλατφόρμα εξαγωγών για τις γερμανικές πολυεθνικές προς τη δυναμική Ασία. Η Γερμανία της Μέρκελ ακολουθεί μια επεκτατική εθνική στρατηγική, που προσπαθεί να υποτάξει την περιφέρεια της Ευρώπης για να την καταστήσει ορμητήριο προς τις αγορές της Ασίας. Εχει αναπτύξει προνομιακές σχέσεις με τη Ρωσία για την εξασφάλιση ενέργειας. Εχει μετατρέψει τις ανατολικές χώρες της διεύρυνσης του 2004 σε φθηνό παραγωγικό εργαστήρι για τις επιχειρήσεις της. Και το σπουδαιότερο, εφοδιάζει την Κίνα με κεφαλαιουχικό εξοπλισμό και τους Κινέζους νεόπλουτους με αγαθά επιδεικτικής κατανάλωσης (κυρίως πολυτελή αυτοκίνητα).

Αν η δημοσίευση της λίστας Lagarde έκανε ρόμπα τα εμπλεκόμενα πολιτικά απολειφάδια εντός των συνόρων της χώρας, η σύλληψη του δράστη, τα έκανε ρόμπα σ' ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν χρειάζεται ν' απαριθμήσουμε τα παγκόσμια μέσα, που την ίδια στιγμή που ένας εύθικτος εισαγγελέας εξέδιδε ένταλμα σύλληψης, αυτά είχαν ήδη αναρτήσει φαρδιά-πλατιά στην πρώτη τους σελίδα την πλήρη ανταπόκριση από το συμβάν, χασκογελώντας ειρωνικά για τα τεκταινόμενα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Εύθικτος βεβαίως, ως προς την υπεράσπιση της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, και ουχί άλλων τινών προσώπων που προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από άλλου τύπου λίστες. Κυρίως όμως ανόητος, μιας και η υπερευαισθησία του φούντωσε κι άλλο τη φωτιά που μόλις είχε αρχίσει να γλύφει τα μπατζάκια αυτών, που για μια στιγμή φαινόταν ότι μπορεί και να γλίτωναν το ολοκαύτωμα.

Και το συμβάν δεν ήταν τα ονόματα αυτά καθ' αυτά, χεστήκαμε που λέει ο λόγος, (άλλωστε λίγο πολύ αυτά περιμέναμε να δούμε, όχι φυσικά ως παράνομους φοροκλέφτες, αλλά για πολλούς εξ αυτών, ως νομίμως εξαιρεθέντες), αλλά η αγωνία της πολιτικής αλητείας που μέρες τώρα, φυσώντας και ξεφυσώντας, παραπαίοντας και αλληλο-ρουφιανευόμενη προσπαθούσε, έτσι νόμιζε, ν' αδειάσει αλλού την ενοχή και να περάσει τον σκόπελο της έκθεσής της αβρόχοις ποσί. Με τα ίδια παλιά κόλπα, και τσαλίμια, με όρκους και καραγκιοζλίκια, με έκδηλη όμως την ατζαμοσύνη των δακτύλων στον εντοπισμό του “παππά”.

Εδώ παππάς, εκεί παππάς, πού είναι ο παππάς; Πάει, την έκανε ο παππάς, τούς την έφερε ο παππάς, ξεγλίστρησε από τα παράθυρα της Όλγας, τα πλατώ του Σκάι, τα σκοτεινά συρτάρια των υπουργείων, τις μαύρες τσάντες των υπουργών, και νά σου καμαρωτός καμαρωτός, ξημέρωμα Σαββάτου στα μανταλάκια της Ομόνοιας να κλείνει το μάτι και να χλευάζει. Κι από κει, ήταν ζήτημα λεπτών, να αναλάβουν τα άλλα, τα ηλεκτρονικά πλέον μανταλάκια του διαδικτύου, τη μεταφορά στα πέρατα του κόσμου της ξεφτίλας του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Φαντάζομαι το Βενιζέλο, όλες αυτές τις μέρες, με την άσπρη κολλαριστή ποδιά της υπηρέτριας και την ασορτί κορδέλα στο κεφάλι, τάχα μ' δήθεν, να γονατίζει κάτω από τραπέζια και καναπέδες, να τραβά πολυθρόνες, να σέρνει μπουφέδες και βιβλιοθήκες, να τινάζει παπλώματα και κουβέρτες, να αναποδογυρίζει χαλιά, να αδειάζει συρτάρια, πηγμένος στον ιδρώτα και τη σκόνη να ψαχουλεύει, ν' ανασκαλεύει να σκαλίζει. Το ίδιο και τον Παπακωνσταντίνου, σε μια εξ ίσου γελοία εκδοχή. Και να εμφανίζονται κατόπιν στα κανάλια, ο ένας με το ξεσκονόπανο κι ο άλλος με τη σκούπα, κατάκοποι και κατασκονισμένοι για να ξεπλυθούν.

Την Τρίτη έρχεται για ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο που βάζει τα θεμέλια του μεγάλου ξεπουλήματος. Δεν είναι τόσο η αντισυνταγματικότητα που το σημαδεύει ήδη από το πρώτο του άρθρο, όσο ο απίθανος ραγιαδισμός που ξεχειλίζει παχύρρευστος και λιπαρός από κάθε του πρόταση, κάθε παράγραφο κάθε υποπαράγραφο. Είναι η θεσμοθέτηση της βαθιάς υπόκλισης προς τον κάθε τυχάρπαστο απατεώνα που εξυψώνει σε επενδυτή, είναι η κατάθεση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, είναι η δήμευση της περιουσίας του, δημόσιας και ιδιωτικής, είναι η παράδοση των κλειδιών της ίδιας του της χώρας. Η αυτού υψηλότης ο επενδυτής καθίσταται απόλυτος κυρίαρχος, θεσπίζονται νόμοι και διατάξεις ειδικά γιαυτόν, παρέχονται διευκολύνσεις ειδικά γιαυτόν, αναδιατάσσονται λιμάνια, παραλίες, ποτάμια, λίμνες, βουνά, μόνο γιαυτόν και για κανέναν άλλον.

Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, παρά μονάχα ίσως στα χρονικά των μπανανιών, ορίζεται η ιδιωτική χωροθέτηση και πολεοδόμηση. Ο επενδυτής αγοράζει γη και αποφασίζει μόνος του πώς θα την χωρίσει, τι θα φτιάξει και τι θα το κάνει. Ο ίδιος ορίζει στο σχέδιο που θα καταθέσει αν θα επιτρέπει στους πληβείους να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, στο ποτάμι, στη λίμνη. Τού παρέχεται το δικαίωμα να μπαζώσει μέχρι εκεί όπου τραβάει η καρδιά του τις ακτές, να χτίσει ιδιωτικά λιμάνια, άσχετα αν δίπλα υπάρχει ακόμα ένα, και επιπλέον να απαιτήσει από το κράτος, εν είδη μπράβου και νοικιασμένου νταβατζή να προβεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου κάποιου φουκαρά ιδιώτη που τυγχάνει να συνορεύει με το δικό του. Ο ιδιώτης είναι εκ του νόμου αναγκασμένος να υποκύψει, μιας και εκ του νόμου κάθε πράξη του αποκαλούμενου επενδυτή εντάσσεται στην εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Ως εκ τούτου άρνηση παραχώρησης ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.

Τη μεθεπόμενη βδομάδα έρχεται προς ψήφιση το τρίτο μνημόνιο. Δυο χούφτες δισεκατομμύρια ευρώ μαζί με μερικά εκατομμύρια σύριγγες που θα καρφώσουν με σαδισμό οι εγκληματικές και ευνουχισμένες τριανδίες στις αδύναμες πια φλέβες για ν' αποστραγγίσουν και τις τελευταίες ρανίδες αίματος. Μακάρι το αίμα που θα τραβήξουν να έρθει και να τους πνίξει. Τα κουφάρια που θ' αφήσουν να τούς στοιχειώσουν τον ύπνο. Τα χέρια των ζωντανών να βρουν τη δύναμη να τους κρεμάσουν.

Πολλοί θα πεθάνουν φέτος από το κρύο και την πείνα. Δίχως άλλο, από φυσικά αίτια. Εξασφαλισμένη τροφή, με νομοσχέδια, ψηφοφορίες και άλλα τέτοια δημοκρατικά φληναφήματα, στα ξελιγωμένα όρνια που γυροφέρνουν τον ουρανό της πατρίδας μας. Κι όλο πυκνώνουν, κι όλο χαμηλώνουν, κι όλο τα γητεύουν για να τα προσγειώσουν...

Cynical

Ωραία πέρασε το Σαββατοκύριακο. Με υπερθέαμα, σασπένς και αγωνία.

Το έργο “Ο Βαξεβάνης ήρωας” παίχτηκε με εξαιρετικά κοστούμια, σκηνικά και σκηνοθεσία.

Ο Βαξεβάνης ανήκει στην κατηγορία τςν δημοσιογράφων που “από το υστέρημά τους” έγιναν εκδότες. Δηλαδή στην κατηγορία Μάκη, Θέμου, Τράγκα και Χατζηνικολάου. Και ο νοών νοείτω.

Όλη η πιάτσα ξέρει οτι μέχρι πριν λίγο καιρό κάθε “αποκάλυψη” του Βαξεβάνη το μόνο που “αποκάλυπτε” με ποιόν τα έχει βάλει ο Κοντομηνάς.

Και λοιπόν; Το θυμάται κανείς; Και πως να το θυμηθεί δηλαδή; Τί να θυμηθεί κανείς όταν η κοινωνία έχει σαπίσει ως το μεδούλι και είναι έτοιμη να ηρωποιήσει τον κάθε τυχάρπαστο.

Ο Βαξεβάνης δεν νοιάζεται για την ελεύθερη πληροφόρηση, νοιάζεται για την τσέπη του.

Αν νοιαζόταν για την πληροφόρηση θα διοχέτευε τη λίστα σε ανώνυμη πηγή μέσω διαδικτύου και όχι στο περιοδικό του. Και όλο αυτό το σόου δεν θα είχε γίνει.

Γιατί ο Βαξεβάνης γνώριζε οτι η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας λίστας που είναι προϊόν εγκλήματος, δεν υπήρχε περίπτωση να μην έφερνε άμεση δικαστική αντίδραση. Και έστησε όλο αυτό το σώου για την προσωπική του προβολή και την προβολή κάποιων κολλητών.

Επιπλέον αυτή καθ’ αυτή η λίστα που εμφανίστηκε είναι ο ορισμός της φούσκας. Ονόματα χωρίς ποσά, χωρίς στοιχεία, τίποτα. Διότι το “Nikolaos Papandreou, Chairman” χωρίς κανένα άλλο στοιχείο, δεν είναι “ντοκουμέντο”, είναι μια παπαριά καμαρωτή. Δεν “αποκαλύπτει” απολύτως τίποτα.

Αν η λίστα ήταν όπως παρουσιάστηκε, ο Βαξεβάνης θα έπρεπε να βγει και να πει “κύριοι έχουμε τη λίστα αλλά είναι τόσο ελλειπής που η δημοσιοποίησή της θα είναι ένα ανέκδοτο”

Αν πάλι –όπως ακούγεται– η λίστα περιείχε και ποσά τα οποία “έσβησε” ο Βαξεβάνης τότε είναι διπλά υπόλογος.

Όσο για το απερίγραπτο σόου με την Δούρου στο πλευρό του φέρνει σημειολογικά στο νου το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα στη Μιμή.

Στο πιο γελοίο του όμως.

Υπενθυμίζεται οτι όταν ζητήθηκε στη Βουλή να υπογραφεί το αίτημα για συνδρομή της Γαλλίας για να έρθει επίσημα  η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  – ανάμεσά τους και η πασιονάρια Ρένα – αρνήθηκαν να υπογράψουν.

Και ο Βαξεβάνης τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να το ήξερε.

Τί διάολο δημοσιογραφάρα είναι;


Όλοι έχουμε παρατηρήσει πως είναι τόσες πολλές οι εξελίξεις, που σχεδόν δεν προλαβαίνουμε να ενημερωθούμε για το τι συμβαίνει. Τα περισσότερα από τα «φοβερά νέα» είναι πεμπτοκλασσάτα στην ειδησεογραφία, αλλά δεδομένης της ανάγκης του απαραίτητου αποπροσανατολισμού, αλλά κυρίως της δημιουργίας μίας παράτασης των εσωτερικών οικονομικών (ίσως και πολιτικών) εξελίξεων της Ελλάδας, προκειμένου να ικανοποιηθεί η εντολή του πλανητάρχη Ομπάμα, ο οποίος ήταν απολύτως σαφής όταν διεμήνυσε το περίφημο «κρατήστε την Ελλάδα μέχρι και τις αμερικανικές εκλογές»…

Δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε, αφού είναι δεδομένο πως το ένα εφεύρημα διαδέχεται το άλλο, προκειμένου να εμφανιστούν προσκόμματα, δυσκολίες και προβλήματα για την αντιμετώπιση της τρόικας και την επίδοση των περίφημων 31,5 δισ. ευρώ που από τον Ιούνιο έρχονται, αλλά (όλως παραδόξως) δεν μπόρεσαν να βρούνε ακόμη το δρόμο τους προς την Ελληνική οικονομία….

Παράταση παίζουμε, λοιπόν, με την ελπίδα πως αυτοί στους οποίους παραχωρήσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία, θα μας λυπηθούν και θα αποφασίσουν το μικρότερο κακό για την χώρα μας. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας (και κυρίως οι ανθυποκυβερνώντες της τρόικας εσωτερικού) και να πιστεύουμε όλα τα φληναφήματα και τα μίγματα αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας που εκχέονται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Είναι σαφές πως η πλέον σημαντική χρονική περίοδος για την Ελλάδα, θα είναι αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές, ενώ επίσης σαφές πρέπει να καταστεί η αύξηση της πιθανότητας ύπαρξης – γέννησης ενός «τυχαίου γεγονότος» τόσο στην οικονομία όσο και στα εθνικά θέματα (μην ξεχνάμε το Αιγαίο και την αδήριτη ανάγκη της Άγκυρας να τονώσει το διαλυμένο ηθικό και να συσπειρώσει τους τούρκους πολίτες γύρω από έναν εθνικό κίνδυνο και μία μεγάλη εθνική νίκη, η οποία είναι απαραίτητη όσο ποτέ για τον τούρκο πρωθυπουργό).

Εάν θέλουμε να είμαστε περισσότερο από ειλικρινείς, είναι σωστό να διαγράψουμε κάθε πιθανότητα να πάμε σε «πέναλτι», αφού το όλο παιχνίδι φαίνεται πως έχει δοθεί από τους ελληνόφωνος διασώστες, πριν καν ξεκινήσει. Ήδη η χώρα μας ζει μία περίοδο έμμεσης σκύλευσής της, ενώ όλα δείχνουν πως η ολική απώλεια της κυριαρχίας της (ιδιαίτερα της εθνικής) έχει αποφασισθεί και προθερμαίνονται τα κατάλληλα υλικά προκειμένου να γίνει και το σωστό «σερβίρισμα». Ήδη, οι λαθρο-κυβερνώντες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως όχι μόνο έχουν πάρει αποστάσεις από τον Ελληνικό λαό, αλλά και πως ο λαός έχει αντιληφθεί πλήρως τον ρόλο τους, παρά τα ό,ποια «φτιασιδώματα» της ανύπαρκτης εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής τους. Απόδειξη γι αυτό, αποτελούν οι στρατιώτες που παρατάχθηκαν κατά την ημέρα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Και ίσως αυτοί οι στρατιώτες χρησιμοποιηθούν (ή τουλάχιστον δοθεί εντολή για χρησιμοποίησή τους) εάν οι εξελίξεις του επόμενου δεκαημέρου γίνουν ανεξέλεγκτες… πράγμα μάλλον απίθανο, αφού και ο ίδιος ο Τσίπρας δήλωσε πως δεν έχει διάθεση να ρίξει αυτή την κυβέρνηση…

Και η γελοιότητα συνεχίζεται... με την χώρα να οδεύει στην καταστροφή και τους διασώστες να τρέχουν σε Ευρώπη και Αμερική για να εξασφαλίσουν το προσωπικό τους σωσίβιο...


ΝΟS Ιntelligence
29 Oκτωβρίου 2012


Το κρατικό ιρανικό πρακτορείο Mehr έχει δημοσιεύσει άρθρο, σύμφωνα με το οποίο ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Άμυνας του ιρανικού Κοινοβουλίου, Εσμαΐλ Κοουσαρί, δήλωσε ότι η Τεχεράνη διαθέτει αεροφωτογραφίες βάσεων του Ισραήλ, τις οποίες φωτογράφισε μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατασκευασμένο στο Ιράν.

"Έχουμε στα χέρια μας φωτογραφίες ισραηλινών βάσεων και άλλων σημείων στα οποία κανονικά απαγορεύεται η πρόσβαση", δήλωσε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι φωτογραφίες προέρχονται από μη επανδρωμένο σκάφος που είχε καταρρίψει το Ισραήλ στις αρχές του μήνα, αλλά πριν την κατάρριψη το αεροσκάφος μπόρεσε να πάρει τις φωτογραφίες και να τις διαβιβάσει ηλεκτρονικά.

Στις 6 Οκτωβρίου, το Ισραήλ κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε 25 μίλια εντός του ισραηλινού εναερίου χώρου, στο βόρειο τμήμα της ερήμου Νεγκέβ όπου βρίσκονται ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Τον περασμένο Απρίλιο, το Ιράν είχε ανακοινώσει ότι άρχισε να κατασκευάζει ένα αντίγραφο του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους RQ-170 Sentinel, το οποίο κατερρίφθη πέρυσι κοντά στα αφγανικά σύνορα.

Πριν από την κατάρριψη του αεροσκάφους από τους Ισραηλινούς, ο Γ.Γ. της Χεζμπολλάχ, Σεγιέντ Χασάν Νασράλλα, επιβεβαίωσε ότι η λιβανέζικη οργάνωση είχε στείλει και εκείνη ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το "Eyyub", το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο του Ισραήλ. Ο Νασράλλα υπογράμμισε ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χεζμπολλάχ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιρανικού πρακτορείου Fars, στις 28 Οκτωβρίου ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, ταξίαρχος Αχμάντ Βαχιντί, δήλωσε ότι η τεχνολογία που διαθέτει το Ιράν στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι πολύ πιο προχωρημένη από εκείνη που χρησιμοποίησε η Χεζμπολλάχ προκειμένου να διεισδύσει στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Ο 95χρονος Γεώργιος Αναστασιόπουλος, πολεμιστής στο έπος του '40, έκλεψε την παράσταση στις φετινές εκδηλώσεις που έγιναν στην Αλβανία για την επέτειο του «Όχι».

Ένας από τους ελάχιστους επιζώντες του έπους του '40 , πήγε στο Βουλιαράτι του Αργυροκάστρου, όπου 72 χρόνια πριν, πολέμησε, τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στο εκεί νοσοκομείο του ελληνικού στρατού. Μέσα στα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρισταμένων κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των συναγωνιστών του, στο μνημείο του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου.

Στο Βουλιαράτι, όπως κάθε χρόνο, έγιναν οι επίσημες εκδηλώσεις. Μετά την θεία λειτουργία, μέσα σε ιδιαίτερη κακοκαιρία, έγινε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο αφιερωμένο στους Έλληνες πεσόντες του '40. Για πρώτη φορά κατέθεσαν στεφάνια και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, οι εκδηλώσεις για το «Όχι» συνοδεύτηκαν από μικροεπεισόδια. Στο δρόμο προς την Κλεισούρα όπου βρίσκεται το δεύτερο επίσημα αναγνωρισμένο από το αλβανικό κράτος ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο (μετά από εκείνο του Βουλιαρατιού) μερικές δεκάδες Αλβανοί εθνικιστές πετροβόλησαν τα ελληνικά διερχόμενα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα επισήμων, μεταξύ των οποίων και εκείνο του πρέσβη της Ελλάδας.

Οι Αλβανοί εθνικιστές φώναζαν ανθελληνικά συνθήματα, όπως «η Τσαμουριά είναι αλβανική». Η όλη τελετή που ακολούθησε, έγινε κάτω από τις φωνές και τα συνθήματα των Αλβανών εθνικιστών που ανήκουν στην οργάνωση «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» και στο Κόμμα των Τσάμηδων PDIU.

Εκδηλώσεις για το «Όχι» έγιναν στην Κορυτσά , τους Αγίους Σαράντα, το Αργυρόκαστρο και τα Τίρανα.

Στη Χειμάρρα, μαζί με το «Όχι» γιορτάστηκαν και τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της περιοχής από τους Τούρκους.

Πηγή: ΑΠΕ

Στον πάγο μπαίνει προς το παρόν η ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση» από την ΝΕΤ μετά από απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ. Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων Αιμίλιος Λιάτσος έκοψε μέχρι νεοτέρας την εκπομπή των Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη για σχόλιο που έκαναν αναφερόμενοι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια σχετικά με το δημοσίευμα της Guardian

Αυτός είναι ο διάλογος των δύο παρουσιαστών. Τον ανέβασαν οι συντελεστές της εκπομπής στο Facebook.

-Μ. Κατσίμη. ...Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση

-Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;

-Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.

-Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;

-Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται - που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;

-Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;

-Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω....

-Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.

-Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

Μόλις έγινε γνωστό πως η διεύθυνση της ΕΡΤ αποφάσισε να βάλει τέλος στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση ήρθαν και οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του υποστήριξε πως ηΕΡΤ δεν είναι το μαγαζάκι κανενός υπουργού, ενώ η από την ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισαν «Απαράδεκτη ενέργεια» το «κόψιμο» Αρβανίτη και Κατσίμη.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ


Ανακοίνωση κατά της διακοπής της εκπομπής του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη εξέδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη» και «ωμή λογοκρισία».

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η ευθύνη της συγκεκριμένης επιλογής βαραίνει την κυβέρνηση Σαμαρά και τους εντεταλμένους της στη Δημόσια Τηλεόραση, ζητώντας παράλληλα να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Mπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη είδηση εδώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, με τους δημοσιογράφους Κ. Αρβανίτη και Μ. Κατσίμη, αποτελεί πράξη ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης.

Η ευθύνη βαρύνει τη συγκυβέρνηση και τους εντεταλμένους της στην ΕΡΤ. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση πρέπει να ανακληθεί τώρα.

Τι είπαν οι παρουσιαστές


Ο Κώστας Αρβανίτης μόλις ενημερώθηκε πως η εκπομπή κόβεται έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter «Τελικά μας έκοψε ο κος Λιάτσος». Και η Μαριλένα Κατσίμη όμως υποστήριξε πως κάποιοι έψαχναν αφορμή για να μας κοπεί η εκπομπή.


Φανταστείτε τι θα γινόταν στη χώρα μας αν η ΕΥΠ έκανε ό,τι και η βρετανική MI5...

Μια μικρή αγγελία που δημοσιεύθηκε στους Sunday Times από τη ΜΙ5, τη βρετανική μυστική υπηρεσία, ζητά πράκτορες για να στελεχώσουν τις δομές της. 
Η ΜΙ5 τονίζει ότι δεν ψάχνει τους νέους Τζέιμς Μποντ, αλλά ανθρώπους με πολύ πιο συνηθισμένα χαρακτηριστικά και κυρίως με συναισθηματική νοημοσύνη σε συνδυασμό με την ικανότητα να συναναστρέφονται διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες. 
Επιπλέον ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι μπορεί η ΜΙ5 να έχει διεθνή προσανατολισμό, όμως οι περισσότερες θέσεις εργασίας που προσφέρει έχουν έδρα το Λονδίνο.

Η διαφήμιση υπογραμμίζει ότι η διακριτικότητα και η εχεμύθεια είναι προαπαιτούμενα. Στόχος της καμπάνιας είναι να προσελκύσει ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα που για διάφορους λόγους δεν είχαν ποτέ σκεφθεί να κάνουν καριέρα στις μυστικές υπηρεσίες. 
Νωρίτερα η υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι ψάχνει 100 άτομα 18 ετών για να τα εκπαιδεύσει στην κατασκοπία και ότι την ενδιαφέρει η γενιά που γνωρίζει από υπολογιστές και κοινωνικά δίκτυα. Ένα ακόμα απαραίτητο προσόν για να προσληφθεί κανείς στη ΜΙ5 είναι η βρετανική υπηκοότητα. 
Πάντως η βρετανική μυστική υπηρεσία επέλεξε την κατάλληλη εποχή για το άνοιγμά της προς το κοινό, καθώς εκμεταλλεύτηκε όλο τον ντόρο για τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ.


Σχόλιο ιστολογίου: Η Ελλάδα, φυσικά, δεν έχει ανάγκη από πράκτορες, αφού φαίνεται πως είναι υπερκορεσμένη και σε όλα τα επίπεδα διαθέτει πλεόνασμα θέσεων... Από την άλλη, η ΕΥΠ, προφανώς κι αυτή υπερκορεσμένη, αρκείται στο να παράγει πληροφοριοδότες Αφγανούς, Πακιστανούς (και άλλων χωρών φυσικά), παρά να ενδυναμώσει το ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό της, το οποίο φαίνεται να "μπάζει", αφού οι "κακές γλώσσες" λένε πως πρόκειται για κομματικές τοποθετήσεις... Τέλος πάντων, σε άλλες χώρες αυτές οι υπηρεσίες δρουν ανεξάρτητα ακόμη και στις προσλήψεις, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει μία παράξενη προσέγγιση στις προσλήψεις της ΕΥΠ, αφού παρεμβάλλονται διάφοροι (μέχρι και καθητές πανεπιστημίου που βολεύουν τα παιδιά τους, λένε οι κακές οι γλώσσες) με την βοήθεια, φυσικά, των εκάστοτε υπουργών... Ή μήπως κάνουμε λάθος κύριε Παυλόπουλε;... Πάντως, σε περίπτωση που η ΕΥΠ ψάξει για πράκτορες, ας ψάξει προς το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουμε την εντύπωση πως εκεί βράζει ο τόπος από... πρακτοριλίκι

ΠΡΟΣ : ΗΓΕΣΙΕΣ Κ.Κ.Ε. - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ.

Απευθύνομαι αποκλειστικά και μόνο σε εσάς, ενώ ταυτόχρονα καλώ τους ψηφοφόρους σας να αναλογισθούν με ψυχραιμία και με ελεύθερη σκέψη, ότι θα καταγράψω και όχι με κομματικά κριτήρια, έτσι ώστε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας....

απέναντι στην πατρίδα μας που τεμαχίζεται και εκποιείται ενώ οι Έλληνες πολίτες οδηγούνται στον αφανισμό, στον Καιάδα!

Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή να δούμε πώς φθάσαμε εδώ.


Οι εκλογές του Οκτωβρίου 2009 πραγματοποιήθηκαν με παραβίαση του άρθρου 162 του Ποινικού Κώδικα "Περί εξαπάτησης ψηφοφόρων".
ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, ως έδει...

Την 5/5/2010 υπεγράφη, όπως υπεγράφη, με τους Οικονομικούς Δολοφόνους η "Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης" που αποτελεί την μήτρα όλων των μετέπειτα Εγκλημάτων, κατά παράβαση του άρθρου 28 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με την οποία οι δωσίλογοι παραιτήθηκαν "άνευ όρων και αμετάκλητα" από την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.


Τότε λοιπόν πραγματοποιήθηκε το 1ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ. Εσείς όμως παραμείνατε στο "Κυνοβούλιο", απλά καταγγέλλοντας, και δεν παραιτηθήκατε, ως έδει...

Μετά τις δυναμικές αντιδράσεις του λαού η "Κυβέρνηση" των Δωσιλόγων παραιτήθηκε και ορκίστηκε "Κυβέρνηση" με "Πρωθυπουργό" τον ΠΑΠΑΔΗΜΟ κατά παράβαση των άρθρων 37 και 38 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ αλλά και πάλι παραμείνατε στο "Κυνοβούλιο"
και δεν παραιτηθήκατε, ως έδει..., με αποτέλεσμα να συντελεσθεί το 2ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

Λίγους μήνες μετά, πάντα κάτω από τις λαϊκές αντιδράσεις παραιτείται και η "Κυβέρνηση" αυτή και ανακοινώνονται εκλογές με Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, κατά παράβαση του άρθρου 41 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, διότι δεν προεβλήθησαν λόγοι "Ύψιστου Εθνικού Συμφέροντος" μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.


Εδώ λοιπόν έχουμε το 3ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, εσείς δε και πάλι παραμείνατε και δεν παραιτηθήκατε, ως έδει...

Την 17/6/2012 πραγματοποιούνται οι επαναληπτικές Εκλογές που ανέδειξαν "Κυνοβούλιο" κατά παράβαση του άρθρου 54 παρ. 2 δεδομένου ότι αν και είχε συμπληρωθεί ένα έτος από την περαίωση της τελευταίας απογραφής, στις 24/5/2012, πραγματοποιήθηκαν με τους Εκλογικούς καταλόγους της προ 10ετίας περίπου απογραφής.

Εδώ λοιπόν έχουμε το 4ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, εσείς δε και πάλι παραμείνατε και δεν παραιτηθήκατε, ως έδει...

Σε όλη δε αυτή τη χρονική διάρκεια, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και σήμερα, που η Ελλάδα τεμαχίζεται και ξεπουλιέται οι δε Πολίτες της αυτοκτονούν κατά χιλιάδες, μένουν άνεργοι εκατομμύρια, μένουν χιλιάδες άστεγοι και άλλοι που αναζητούν τροφή στους κάδους απορριμμάτων, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες, κυρίως νέοι, αναγκάζονται σε μετανάστευση, παραμένοντας στο "Κυνοβούλιο" αποκαλείται τον κάθε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ "Κύριε Πρωθυπουργέ", τον ΠΑΠΟΥΛΙΑ "Κύριε Πρόεδρε" και δεν αισχύνεσθε!


Λοιπόν Κυρία και Κύριοι, ήρθε η τελευταία στιγμή να διαλέξετε στρατόπεδο. Ή θα παραιτηθείτε "αμελλητί" από τη βουλευτική σας έδρα και θα βγείτε μαζί με τον Λαό για να οργανώσετε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με στόχο την άμεση πτώση της "Κυβέρνησης" και δημιουργία ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με Υπηρεσιακή Κυβέρνηση ευρύτατης αποδοχής με στόχο να ανακτήσει η χώρα μας την Ανεξαρτησία της ή θα εξακολουθήσετε να καλείτε τον Λαό σε αντίσταση παραμένοντας όμως στα ασφαλή και αποδοτικά έδρανά σας.


Προσέξτε όμως έστω και την τελευταία στιγμή. Όπως ξέρετε πολύ καλά σε ένα Έγκλημα υπάρχουν τέσσερις ιδιότητες :


1. Του Ηθικού Αυτουργού

2. Του Αυτουργού
3. Του Συνεργού, και
4. Του Θύματος

Επιλέγετε την τρίτη ιδιότητα; Είναι βεβαίως δικαίωμά σας, όπως είναι και δικό μας, όταν έρθει η ώρα της απόδοσης των ευθυνών.


Και πιστέψτε με ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ!!!


Σας θυμίζω μάλιστα και το έγκλημα "ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ", Άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα.


ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ

Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.)- Νομικός
Μέλος Πολιτικής Γραμματείας Ε.ΠΑ.Μ