Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γεμάτες «σκιές» οι καθαρές λύσεις που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας


«Καθαρές λύσεις», πλειοψηφικές, επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας να δικαιολογήσει το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης

Ωστόσο, το αυτονόητο ερώτημα που τίθεται είναι πώς εννοεί αυτές τις λύσεις, γιατί μόνο «καθαρή» δεν δείχνει η αναμενόμενη στήριξη από μια νέα ομάδα ετερόκλητων βουλευτών, διαφόρων «αποχρώσεων» και με εντελώς διαφορετικές αφετηρίες και κομματικές καταβολές.

Ο κ. Τσίπρας, στις δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο, υποστήριξε ότι πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση με γνώμονα το εθνικό καλό, γιατί έχει... έργο μπροστά του, παρά το γεγονός -όπως είπε- ότι συνταγματικά διατηρεί το δικαίωμα να συνεχίσει να κυβερνά.


Ευχαριστίες

«Ζήτησα καθαρές κουβέντες και καθαρές αποφάσεις. Οπως πορεύτηκα όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στη θέση του πρωθυπουργού, έτσι θα πορευτώ και τώρα» είπε, ενώ νωρίτερα φρόντισε να ευχαριστήσει τον απερχόμενο κυβερνητικό εταίρο για τη συνεργασία που είχαν.

«Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια είχα μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες. Ηταν σε όλους γνωστές οι διαφορές οι ιδεολογικές με τον Πάνο Καμμένο. Ωστόσο, τα τέσσερα αυτά χρόνια πιστεύω ότι, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά και σημαντικά πράγματα» σημείωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για μεγάλες θεσμικές τομές, και συγκεκριμένα για τη συνταγματική αναθεώρηση, που «επιτέλους πρέπει να ολοκληρωθεί», καθώς σημείωσε ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα πέντε χρόνια και να συνεχίσει «με αυτόν τον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών», αλλά και με άλλες διατάξεις που είναι χρήσιμες και σημαντικές για την ενίσχυση της δημοκρατίας. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για τον «εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους», ενώ επανέλαβε ότι προτίθεται να ολοκληρώσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία του, δηλαδή ως τον Οκτώβριο του 2019.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]