Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

25 Μαΐ 2011

Η δημοσιοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του καταλόγου των προς εκποίηση δημόσιων επιχειρήσεων άφησε πίσω της μια σειρά πολύ σοβαρές εκκρεμότητες. Σχεδόν κανένας από τους πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης δεν έχει επιτευχθεί στο εσωτερικό ή το εξωτερικό. Αν και το «πακέτο» θα έπρεπε να ικανοποιεί, επί της αρχής τουλάχιστον, τις σημαντικότερες από τις απαιτήσεις των δανειστών και των αγορών, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί να αισθάνεται πολύ άνετα.

Στο διεθνές πεδίο η Κομισιόν, αν και είχε απαιτήσει τα σκληρά μέτρα, δεν έτρεξε να δώσει τα εύσημα στην κυβέρνηση. Ο Αμεντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, δήλωσε μεν την ικανοποίησή του, αλλά άφησε την τελική άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μετά την αξιολόγηση και τη στάθμιση των μέτρων από το κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο επανακάμπτει από σήμερα στην Αθήνα.

Ο Αλταφάζ ήταν ακόμη σαφέστατος όταν είπε ότι εκκρεμεί η απαίτηση για τη δημιουργία του φορέα ο οποίος υποτίθεται ότι θα επιβλέπει την πορεία των αποκρατικοποιήσεων. Στην πραγματικότητα βεβαίως ο οργανισμός αυτός, κατά πάσαν πιθανότητα στο πρότυπο της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, θα ελέγχει και θα αποφασίζει ποιος θα αγοράζει τι από την κρατική περιουσία.

Άλλωστε εκεί ακριβώς εστιάζεται και η πίεση περί πολιτικής συναίνεσης: στην περιουσία.

Θα ήταν μάλλον... αστείο εξ άλλου να θεωρούν οι επιτηρητές ότι ο Παπακωνσταντίνου θα ρεφάρει τα ανεξέλεγκτα ελλείμματα μιας βυθισμένης στην ύφεση οικονομίας με την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, με την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, με την εξόντωση των πενιχρών οικογενειακών προϋπολογισμών ή με τα 600 ευρώ που θα παίρνει φόρο ετησίως από όσους ήδη βρίσκονται εισοδηματικά στο όριο της εξαθλίωσης.

Το πλάνο των 37 δισ. ευρώ μοιάζει σχεδόν αδύνατον να καλυφθεί με τέτοιους όρους και οι πραγματιστές τεχνοκράτες της τρόικας έχουν εξ αρχής εστιάσει σε αυτό που θεωρείται «φιλέτο»: την περιουσία, η οποία, όπως θα δούμε παρακάτω, εκποιείται με εξευτελιστικούς όρους. Τόσο εξευτελιστικούς, ώστε να αναρωτιέται κανείς αν είναι δυνατόν αυτό να «περάσει».

Ως προς τις αγορές η εξαγγελία των εισπρακτικών μέτρων και της εκποίησης έχουν ήδη απαντηθεί: τα σπρεντ συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους, η κερδοσκοπία με τα ασφάλιστρα κινδύνου βρίσκεται στο απόγειό της και τα σενάρια περί πτώχευσης και επιστροφής στη δραχμή είναι δριμύτερα παρά ποτέ. Και μάλιστα ενώ εντείνονται όχι μόνον οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αμέσως ενδιαφερομένων, αλλά και οι δημόσιοι διαξιφισμοί για τον χρόνο, το είδος και τους όρους της πτώχευσης που θα πρέπει να επιλεγούν για την Ελλάδα!

Συνεπώς ένα ακόμη κυβερνητικό άλμα προς το κενό διαβάζεται απ’ όλους ως αυτό που πράγματι είναι: ως καταστροφή. Τίποτε περισσότερο.

Το ίδιο συνέβη και στην εσωτερική αγορά: παρότι υποτίθεται πως ο Σαμαράς συναίνεσε επί της ουσίας στις εκποιήσεις, παρότι αυτές ήταν το ζητούμενο και των Ελλήνων βιομηχάνων, τραπεζιτών κ.λπ., το Χρηματιστήριο Αθηνών ανέβηκε μόλις... 0,13%. Τόσο ψυχρή υποδοχή δύσκολα θα περίμενε κάποιος. Εν τέλει η μηδαμινή ανταπόκριση αποδόθηκε στην έλλειψη συναίνεσης από την αντιπολίτευση και όλοι έκρυψαν κάτω από το χαλί την πραγματικότητα: το αδιέξοδο είναι εντονότερο από ποτέ...

Ντόρα, Καρατζαφέρης και... ΣΕΒ!

Στο εσωτερικό της χώρας η κυβέρνηση κατάφερε να πείσει και τους δύσπιστους για το ότι είναι ορθός ο κοινός τόπος της αντιπολίτευσης, πως δηλαδή επιμένει σε έναν δρόμο ήδη αποδεδειγμένα καταστροφικό για τη μεγάλη λαϊκή μάζα, με την εμμονή στη φορολογική εξόντωση των οικονομικά αδύναμων, με τη φορολόγηση ακόμη και όσων βρίσκονται στο όριο της ένδειας, με το οριζόντιο «μαχαίρι» χωρίς διακρίσεις μέσω του ΦΠΑ και της αύξησης φόρων στο πετρέλαιο, στα τρόφιμα, με την αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας κ.λπ.

Συνολικά τα νέα μέτρα των 6,4 δισ. ευρώ για το τρέχον έλλειμμα περιλαμβάνουν μείωση δαπανών 2,25 δισ. ευρώ και νέους φόρους 2,55 δισ., μαζί με «αδιευκρίνιστης» προέλευσης 1,6 δισ. ευρώ, τα οποία επίσης «μυρίζουν» φορολογία. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για τη δολοφονική «συνταγή» που έχει οδηγήσει σε βαθιά ύφεση την οικονομία, σε κλείσιμο των επιχειρήσεων κατά χιλιάδες και σε ανεργία και εξαθλίωση μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε και στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αν εξαιρέσουμε την Παπαρήγα, που δεν πήγε, και τον Τσίπρα, που πήγε και είπε στην έξοδό του ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο Παπανδρέου είναι να τα μαζεύει και να φεύγει, τότε τι έμεινε;

● Η Ν.Δ., η οποία έδωσε μεν τη συναίνεση ως προς το ξεπούλημα, αλλά έθεσε εμμέσως επιφυλάξεις για τα τιμήματα και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνει, ενώ προέβαλε ενστάσεις ως προς το φορολογικό μέρος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

● Η Δημοκρατική Αριστερά υπό τον Φώτη Κουβέλη, η οποία, εν και έχει εκδηλώσει τη συμφωνία της για μια ευρύτερη συναίνεση, αποφάσισε να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο διότι κάθε άλλη επιλογή, με δεδομένα τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά της, θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία.

● Έτσι έμειναν στη χορεία των δυνάμει κυβερνητικών συμμάχων μόνο τα κόμματα της Μπακογιάννη και του Καρατζαφέρη, με κάποιες «αποχρώσες διαφωνίες» της Δημοκρατικής Συμμαχίας ως προς το φορολογικό σκέλος.

● Εν τέλει ο ΣΕΒ, ο οποίος διά του προέδρου του Γ. Δασκαλόπουλου ζήτησε... δημοψήφισμα αφού πρώτα ο λαός «μάθει όλη την αλήθεια» και κληθεί να αποφασίσει αν θέλει ή όχι να παραμείνει στο ευρώ. Έτσι όχι μόνο «ζωγράφισε» το κόστος της παραμονής και στους μηχανισμούς της τρόικας και στην ευρωζώνη, αλλά παράλληλα ζήτησε εμμέσως... εκλογές!

● Στον αντίποδα το ΠΑΣΟΚ είδε, ύστερα από το κομμάτι της ΠΑΣΚΕ στους ΟΤΑ, να αποχωρεί από το κόμμα και το τμήμα εκείνο της ΟΜΕ ΟΤΕ. Σημαντική εξέλιξη, αν συνυπολογίσουμε ότι ο συνδικαλιστικός κορμός του κόμματος είναι εκείνος που επέβαλε τον Γ. Παπανδρέου στην κορυφή του κόμματος εις βάρος του Βενιζέλου.

Ένα προς ένα τα πάλαι ποτέ στηρίγματα φεύγουν όχι μόνο από το πρωθυπουργικό μπλοκ, αλλά από το ίδιο το κόμμα. Σαν η διαδικασία αποκαθήλωσης να έχει ήδη αρχίσει...

Ο φόβος για τα «ειδικά δικαστήρια»

Την ίδια ώρα η επίσπευση των «αποκρατικοποιήσεων» οδηγεί σε αυτό που τόσο καιρό προειδοποιούμε ότι θα γίνει: ένα γενικευμένο ξεπούλημα εθνικού πλούτου σε εξευτελιστικές τιμές. Απολύτως ενδεικτικό το παράδειγμα της ΔΕΗ, όπως το καταγράφει το ρεπορτάζ του «Π»:

Με την τρέχουσα τιμή της μετοχής στο χρηματιστήριο (περίπου στα 10,5 ευρώ), για το 17% η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να περιμένει έσοδα πάνω από 450 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που μόνο η ακίνητη περιουσία της επιχείρησης ηλεκτρισμού εκτιμάται σε ποσά πάνω από 10 δισ. ευρώ! Και όποιος πιστέψει ότι η τελική τιμή θα πιάσει έστω αυτό το επίπεδο είναι μακριά νυχτωμένος.

Συνολικά η κυβέρνηση, με το «πρώτο πακέτο» ξεπουλήματος, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2011, θα «ξεφορτωθεί» μερικά από τα πιο «βαριά» ονόματα κρατικών επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών η ΔΕΠΑ, ο ΟΠΑΠ, το υπόλοιπο του ΟΤΕ, τα μεγάλα λιμάνια, η ΕΥΑΘ, τα Αμυντικά Συστήματα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Λάρκο και το Τ.Τ. Από αυτές τις εκποιήσεις το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει να εισπράξει 3,5- 5,5 δισ. ευρώ. Πόσο είπαμε ότι κάνουν τα ακίνητα της ΔΕΗ; Πάνω από 10 δισ.

Μπορεί κανείς να φανταστεί πού θα φτάσει το χρηματιστήριο προκειμένου να απαξιωθούν κι άλλο οι προς πώληση επιχειρήσεις, ώστε να πιάσουν οι κρίσιμες επιχειρήσεις το κατώτατο επίπεδο τιμής; Το δράμα των τραπεζικών μετοχών είναι ενδεικτικό και προϊδεάζει για τα μελλούμενα.

Κι ένα ακόμη παράδειγμα, συμπληρωματικό στα παραπάνω: Η Deutsche Telekom, για όσους δεν έχουν μνήμη κότας, παρακαλούσε... γονατιστή, ήδη από την εποχή Αλογοσκούφη, για να πάρει το ελάχιστο ποσοστό του ΟΤΕ, το οποίο είχε απομείνει στο Δημόσιο. Έκτοτε τόσο επί Ν.Δ. όσο και, στη συνέχεια, επί ΠΑΣΟΚ η μετοχή του οργανισμού έπεσε στα Τάρταρα.

Κι όμως, σήμερα η ίδια εταιρεία δεν αγοράζει ούτε στη μισή τιμή και απαιτεί από το κράτος να πληρώσει μια μεγάλη εθελουσία έξοδο προκειμένου να της παραδώσει «καθαρό» τον οργανισμό από εργαζόμενους φορτώνοντας το κόστος στους φορολογούμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν αφαιρέσουμε το κόστος της εθελουσίας από το τίμημα της πώλησης, τι θα μείνει; Κατ' ουσίαν... τίποτε. Οι Γερμανοί λοιπόν πάνε πρακτικά σε κατάσχεση του ΟΤΕ και όχι σε εξαγορά του. Αυτά, αν τυχόν πιστέψατε ότι η κυβέρνηση... «αποκρατικοποιεί».

Είναι κι αυτός ένας λόγος για τον οποίο ο Σαμαράς, μετά τη συνάντηση με τον Παπανδρέου, παρότι ο ίδιος είχε ρίξει πρώτος στο τραπέζι την «ανάγκη» του ξεπουλήματος έναντι 50 δισ. ευρώ, κράτησε... «πισινή» λέγοντας ότι:

«Επιμένω σε μια στρατηγική αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Επιμένω σε μια στρατηγική αποκρατικοποιήσεων με αναπτυξιακό, όχι μόνο με ταμιακό αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται να δεχθώ πώληση ενός μετοχικού πακέτου της ΔΕΗ σε ένα πτωτικό χρηματιστήριο, χωρίς προηγούμενο σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε αυτά που πρέπει, υπό άλλους όρους, να αποκρατικοποιήσουμε».

Τι εννοεί ο... ποιητής; Ότι, πολύ απλά, δεν σκοπεύει να τραβιέται σε ειδικά δικαστήρια. Κι επειδή κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει πολιτικά σε μια χώρα που πάει ολοσούμπιτη για πτώχευση, ο Καλαματιανός φυλάει τα νώτα του. Καθόλου περίεργο, αν σκεφτεί κανείς ότι, πέρα από το πολιτικό κόστος, στο βάθος υπάρχουν και οι ποινικές ευθύνες για την ολοσχερή καταστροφή η οποία θα προκληθεί στη χώρα από τις επιλογές της τρόικας και της παρούσας κυβέρνησης.

Στο κάτω - κάτω της γραφής όλα τα παραπάνω υποδηλώνουν ότι πάμε ολοταχώς για ένα σκάνδαλο πολλαπλάσιο αυτού της Siemens, για το οποίο, παρά την κοινωνική αφασία, τον φόβο, την απραξία και τους έως σήμερα επιτυχημένους εκβιασμούς από την τρόικα, την κυβέρνηση και τα μεγάλα ΜΜΕ, η προοπτική της αναζήτησης ευθυνών δεν είναι νεκρή. Κάθε άλλο.

Απλώς το ερώτημα είναι πότε αυτό θα συμβεί και πού θα βρίσκονται την κρίσιμη εκείνη ώρα οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του τεραστίων διαστάσεων εγκλήματος...
Παρακαλούνται όλοι οι καλλιτέχνες να κατέβουν στο Σύνταγμα και να στήσουν μία συναυλία.

Η ελευθερία από την τροϊκανή χούντα, θα πέσει με τραγούδια, με φωνές και με χορούς...

Παπακωνσταντίνου, Αλεξίου, Μάλαμας και όποιος άλλος μπορεί...

Πρέπει να κατέβουν στο Σύνταγμα. Πρέπει να ρίξουμε τους γελοίους με τραγούδια, με Ελληνικά τραγούδια...


  • Επίθεση των ΗΠΑ κατά του Πακιστάν θα θεωρηθεί ως τελεσίγραφο πολέμου!!!
  • Τα ΜΜΕ έχουν εξαφανίσει το γεγονός!
Πλήρης ολομέτωπη επίθεση της Κίνας!Ο νταβατζής του πλανήτη πλέον δεν κρύβεται καθόλου. Μιας και πλησιάζουμε σε καιρούς “ενδιαφέροντες” όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κινέζοι, αυτοί έχουν αποφασίσει να κάνουν επίδειξη της ισχύος τους, θέτοντας επισήμως(!!!) και όχι δια διπλωματικών συζητήσεων παρασκηνίου, Τελεσίγραφο στις Η.Π.Α. ότι εάν… αποφασίσουν να επιτεθούν στο Πακιστάν, αυτό θα θεωρηθεί ως άμεση πράξη επιθετικότητας κατά του Πεκίνου!
Η ωμή και ξεκάθαρη αυτή προειδοποίηση, είναι το πρώτο στρατηγικό τελεσίγραφο που λαμβάνουν οι ΗΠΑ εδώ και μισό αιώνα, από τα τελεσίγραφα της Σοβιετικής Ένωσης στην κρίση του Βερολίνου(1958-61).
Όπως αναφέρεται στο άρθρο, το τελεσίγραφο παρεδόθη στις 9 Μαϊου κατά τη διάρκεια στρατηγικών και οικονομικών συνδιαλέξεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, στη Washigton, όπου η κινεζική αντιπροσωπεία εκπροσωπείτο από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Κίνας, Wang Qishan και τον κρατικό λειτουργό Dai Bingguo. Το τελεσίγραφο περιλαμβάνει όλο το πυρηνικό οπλοστάσιο της Κίνας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται 66 ICBM στρατηγικοί πύραυλοι, κάποιοι εκ των οποίων δύνανται να πλήξουν τις ΗΠΑ, συν 118 πυραύλους μεσαίων αποστάσεων, 36 πυραύλους εκτοξευόμενους από κινεζικά υποβρύχια καθώς και πλήθος οπλικών συστημάτων μικρής εμβέλειας!
Το τελεσίγραφο ετέθη συγχρόνως με την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Πακιστάν Gilani στο Πεκίνο, κατά την οποία, κινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την άμεση και άνευ κόστους για το Πακιστάν, μεταφορά 50(!!!) μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς, JF-17, στο Πακιστάν!
Ο Gilani δήλωσε στα μεθεόρτια της συνάντησης πως “το Πακιστάν είναι περήφανο που έχει ως καλλίτερο και πιο έμπιστο σύμμαχο την Κίνα. Και η Κίνα θα μας βρει πάντα στο πλευρό της. Λέγοντας πως αυτή η σχέση είναι υψηλότερη από τα Ιμαλάια και βαθύτερη από τους ωκεανούς, υπογραμμίζουμε την ουσία της σχέσης αυτής.”
Ο Gilani ήδη έχει δηλώσει στους δικούς του πως οποιαδήποτε μορφή επιθετικότητας απέναντι στα στρατηγικά κεφάλαια(strategic assets) του Πακιστάν, θα έχει ανάλογη απάντηση, εννοώντας ως στρατηγικά κεφάλαια, τις πυρηνικές κεφαλές που διαθέτει το Πακιστάν και τις οποίες ήδη οι αμερικάνοι(βλέπε οι Βαρούχ των ΗΠΑ) έχουν βάλει στο στόχαστρο με μια συνδυασμένη εκτελεστική ομάδα αποτελούμενη από τη Δύναμη Δέλτα(Delta Force), τα Navy SEALS καθώς και μία υψηλής τεχνολογίας υπηρεσία πληροφοριών ειδικά για αυτό το σκοπό, Task Force Orange. Όπως αναφέρει η London Sunday Express, ο O-bow-ma έχει ήδη δώσει εντολή για μαύρη επιχείρηση αφοπλισμού των πυρηνικών κεφαλών του Πακιστάν.
Μάλιστα, οι συμπλοκές μεταξύ ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του Πακιστάν έχουν ήδη ξεκινήσει(πέραν της εισβολής των SEALS στο Πακιστάν την 1η Μαϊου δήθεν για τον Οσμάν Υεμένης) με πυροβολισμούς από ελικόπτερο των ΗΠΑ σε φυλάκιο στο Waziristan.(Το ελικόπτερο εντοπίστηκε, οι πακιστανοί άνοιξαν πυρ άμεσα και οι αμερικάνοι απάντησαν τραυματίζοντας δύο φρουρούς)
Το άρθρο τονίζει την ομοιότητα της κατάστασης με αυτή του Ιουλίου του 1918(δολοφονίες στο Σαράγεβο στις 28 Ιουνίου 1918) η οποία οδήγησε στην έναρξη του Α’ΠΠ.
Οπότε το παζλ σιγά σιγά ολοκληρώνεται. Οι ΗΠΑ μπαίνουν χωρίς να ενημερώσουν το Πακιστάν, δήθεν για να δολοφονήσουν τον Μπιν Λάντεν(ποιός ξέρει αν δεν έστησαν check points σε στρατηγικούς στόχους του Πακιστάν), το Πακιστάν βγαίνει στην κόντρα με τις πλάτες των κινέζων ενώ η ίδια η Κίνα ασκεί πλήρως επιθετική διπλωματία, ωμή και απροκάλυπτη. Τα πιόνια στήνονται ώστε με οιονδήποτε τρόπο να εκκινήσει ο Γ’ΠΠ.
Και ενώ την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, τα ΜΜΕ καλύπτανε πλήρως τις εξελίξεις, τώρα τα ΜΜΕ σιωπούν επικινδύνως, ώστε τα πλήθη να πιαστούν απροετοίμαστα σε περίπτωση κυρήξεως Γ’ΠΠ. (Όσο πιο απροετοίμαστοι τόσο πιο ευάλωτοι, όσο πιο ευάλωτοι τόσο πιο εύκολοι στόχοι, τόσο πιο εύκολα νεκροί, τόσο πιο εύκολα άνευ αντίστασης)
Το ότι βρισκόμαστε ένα κλικ πριν το μοιραίο, δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η ήττα των… σοσιαληστών στην Ισπανία…

ΣΧΕΤΙΚΑ:
“Any Attack on Pakistan Would be Construed as an Attack on China”
http://tarpley.net/2011/05/21/us-pakistan-near-open-war-chinese-ultimatum-warns-washington-against-attack/
China Nuclear Forces Guide
http://www.fas.org/nuke/guide/china/index.html

«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας είναι το ευρώ…».

Τάδε έφη Μαρία Δαμανάκη σε ένα ξέσπασμα αγωνίας για την τύχη της χώρας, όπως η ίδια τη βιώνει στις Βρυξέλλες από την καλοπληρωμένη θέση – προστατευμένη από κάθε είδους λόμπι, πολιτικό και οικονομικό – του επιτρόπου της Ε.Ε.

Και η διάλυση του κοινωνικού κράτους;

Τα ρημαγμένα νοικοκυριά;

Οι συνταξιούχοι που πληρώνουν ακριβά το μνημόνιο;

Οι εκατοντάδες επιχειρηματίες που κλείνουν τα μαγαζιά τους εξαιτίας της ύφεσης;

Οι συνεπείς φορολογούμενοι που πέφτουν θύματα του... αλχημιστή Παπακωνσταντίνου;

Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι;

«Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες», καταλήγει στη δήλωσή της η Μαρία Δαμανάκη.

Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, μπαίνουν στα… «υπόλοιπα», ακόμα κι αν συνιστούν ζητήματα Δημοκρατίας, για την οποία κάποτε αγωνίστηκε.

Κρίμα, Μαρία.

ΥΓ.: Επειδή, όπως λένε, «κακό χωριό τα λίγα σπίτια», με τη Μαρία συνδέομαι φιλικά και πολιτικά πάνω από 20 χρόνια. Και στήριξα με επιμονή τις θέσεις της, όταν βρισκόταν σε άλλα μετερίζια. Έτσι, για να εξηγούμαι καθαρά στους αναγνώστες.

Μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του κ. Παπανδρέου προέβη, χτες, στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Εμπρός λοιπόν!

Ελάτε να ζήσουμε αγαπημένοι!

Ελάτε να ζήσουμε αδελφωμένοι!

Το είπε και ο κ. Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ: "Αν δεν τα καταφέρουμε, θα πεινάσουμε"!

Ελάτε επομένως να "συνεννοηθούμε"!

Ελάτε να υπηρετήσουμε το υπέρτατο χρέος της "συναίνεσης"!

Να τα βρούμε! Τι έχουμε να χωρίσουμε; Αλλωστε, "όλοι μαζί τα φάγαμε"!

Ολοι την ίδια "πατρίδα" έχουμε! Μην κοιτάτε που μερικοί τα 600 δισ. ευρώ των καταθέσεών τους τα έχουν βγάλει στην Ελβετία. Τι Κοζάνη, τι Λοζάνη!

Ολοι στον ίδιο τόπο ζούμε! Μην κοιτάτε που μερικοί έχουν τις "οφ σορ" εταιρείες τους στα νησιά Καϊμάν. Να τους δώσουμε κίνητρα να τις φέρουν στη Λέρο οι άνθρωποι.

Ολοι για την ίδια "χώρα" αγωνιούμε. Μην κοιτάτε που της βάζουμε "πωλητήριο". Θα πιάσουμε καλή τιμή! Είναι για το καλό σας (κοπρίτες)! Το λέει και η τρόικα.
Ελάτε, λοιπόν.

Ο πρωθυπουργός, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης, όλοι εμείς οι πρόθυμοι να σας "σώσουμε", σας καλούμε να ενωθούμε. Για την "Ελλάδα"!

Δεν είναι ώρα για διαχωρισμούς. Τι πάει να πει ότι ο ένας είναι εργάτης κι ο άλλος βιομήχανος; Ενα πράμα είμαστε όλοι: Βιομήχανοι και εργάτες. Εφοπλιστές και αγρότες. Τραπεζίτες και συνταξιούχοι. Εργολάβοι και άνεργοι.

Ελληνίδες - Ελληνες: Το "Εθνος" μας καλεί! Και σκεφτείτε το καλά: Τι έχουμε, τελικά, να μοιράσουμε (πέρα από τις συντάξεις σας, τους μισθούς σας, τη ζωή σας, τα όνειρά σας); Είναι "εθνικό" καθήκον!».

Προφανώς, οι παραπάνω δηλώσεις του κ. Πεταλωτή είναι φανταστικές.

Προφανώς, οι παραπάνω «δηλώσεις» είναι πραγματικές...

Μοντάζ Γρέκι


ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

- Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου Ι και της Δανειακής Σύμβασης της 05/05/10, ως Παράνομα και Αντισυνταγματικά συμφωνηθέντα κείμενα για τους εξής λόγους:

01) Δεν είχαν εξουσιοδοτηθεί από τον Ελληνικό Λαό και ούτε ζητήθηκε η γνώμη του για ένα τόσο σοβαρό θέμα,

02) Δεν πέρασαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση με ενισχυμένη πλειοψηφία 180 ψήφων, ως όφειλαν να κάνουν, βάσει άρθρων του Συντάγματος που ορίζει τί γίνεται για την υπογραφή Διεθνών Συμβάσεων. Ακόμα και σήμερα, είναι σε αναμονή προς ψήφιση,

03) Οι όροι που αφορούν την παραίτηση των Δικαιωμάτων μας σαν Κράτος που απορρέουν από την Εθνική μας Κυριαρχία και την άσκηση Ανεξάρτητης Εσωτερικής και Εξωτερικής Πολιτικής, την πώληση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Πόρων, η απαγόρευση σύναψης συμφωνιών Δανεισμού από αλλού, πέραν των “Εταίρων” της Τρόϊκας και η δυνατότητα από τη μεριά τους να πουλούν τα μερίδια τους στη Δανειακή Σύμβαση όπου θέλουν, είναι παράνομοι βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

- Άμεση δημιουργία Ανεξάρτητης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, η οποία θα ελέγξει μία προς μία όλες τις Δανειακές Συμβάσεις του Ελληνικού Κράτους, τουλάχιστον της τελευταίας 35ετίας. Η Επιτροπή αυτή θα αποτελείται από Συνταγματολόγους, Καθηγητές Διεθνούς Δικαίου, Οικονομολόγους, Έλληνες και ξένους και θα πρέπει να στελεχωθεί με το ανάλογο προσωπικό, ώστε να μπορεί να βγάζει αποτελέσματα για μία Σύμβαση ανά 3μηνο τουλάχιστον.

- Γιατί τόσα πολλά δανεικά στην Ελλάδα, μήπως Χρέος και απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας πάνε μαζί; Ένα απλό πραγματικό παράδειγμα από την καθημερινή Ελληνική Επιχειρηματικότητα. Κάποιος χρωστά σε μία επιχείρηση 5.000 €. Τους δίνει μια επιταγή η οποία δεν είχε αντίκρισμα. Τους παίρνει να τους βάλει μια παραγγελία 2.500 € έναντι. Η απάντηση του επιχειρηματία που πήρε την παραγγελία ήταν, φέρε πρώτα τις 5.000 € από την προηγούμενη παραγγελία και μετά βλέπουμε για τη νέα παραγγελία.

- Αν είναι αλήθεια το γεγονός της άρνησης πληρωμής του Δημοσίου Χρέους ως απεχθές για τους Έλληνες Πολίτες από τον Ιωάννη Μεταξά, με ανάλογους όρους με τους σημερινούς, το οποίο έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο της Κοινωνίας των Εθνών το 1936 και αυτό χρησιμοποίησε σα Νομικό Προηγούμενο και η Αργεντινή το 2001, τότε αυτά που λέει η Κυβέρνηση δεν είναι αλήθεια.

- Πρόταση (ακραία ίσως ή και μη εφαρμόσιμη, αλλά εγώ την καταθέτω) για Αποπληρωμή μέρους του Ελληνικού Χρέους : Πρόσκληση Ναυτιλιακών Εταιρειών Ελληνικών Συμφερόντων, αλλά και ξένων Εταιρειών, να κάνουν Έδρα τους την Ελλάδα. Για κάθε συγκεκριμένο ποσό που θα οριστεί και θα καταβάλλεται από τις Εταιρείες αυτές στο Ταμείο υπέρ του Δημοσίου Χρέους, να μειώνεται το ποσοστό του Συντελεστή Φορολογίας τους, με δυνατότητα να γίνει και Μηδενικός για κάποια χρόνια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

- Κρατικές Επιχειρήσεις και Οργανισμοί Στρατηγικής Σημασίας και Κοινής Ωφελείας, όπως Ενέργειας, Ύδρευσης, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών όλων των τύπων, Αυτοκινητόδρομοι, Υγεία, Παιδεία, καθώς και οτιδήποτε παρεμφερές, δεν πωλούνται. Ακόμα και αν γίνει αυτό, η οποιαδήποτε διαδικασία θα θεωρηθεί άκυρη από τον Ελληνικό Λαό. Το Κράτος μπορεί μόνο να παραχωρήσει την εκμετάλλευσή τους προς Ιδιώτες, κρατώντας το δικαίωμα του Βέτο, σε οποιεσδήποτε αυξήσεις θελήσουν οι ιδιώτες και οι οποίες θα είναι πάνω από το μισό του Ετήσιου Πληθωρισμού, αφού πρώτα τα Τιμολόγια τους μειωθούν κατά 20 – 30% τουλάχιστον.

- Οι παραπάνω Εταιρείες και Οργανισμοί Κοινής Ωφελείας δεν θα πρέπει να εμφανίζουν Κέρδη, αλλά Ισοσκελισμένους Ισολογισμούς, στους οποίους θα περιλαμβάνεται και ένα ποσοστό 15-20% για επενδύσεις. Αν οι επενδύσεις δεν γίνουν σε διάστημα 3 ετών, οι Διοικητές των Οργανισμών αυτών θα έχουν ποινικές ευθύνες, τα δε ποσά θα επιστρέφονται με τη μορφή συμψηφισμού στους Λογαριασμούς που εκδίδουν προς τους πολίτες.

- Στις παραπάνω Εταιρείες και Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας και Εθνικού Συμφέροντος που υπάρχουν ή πρόκειται να δημιουργηθούν, οι αποδοχές των εργαζομένων θα εξομοιωθούν με αυτές του Ιδιωτικού Τομέα. Το ίδιο θα ισχύσει και για όλον τον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Όλα τα Υπουργεία, Δημόσιοι Φορείς, Ο.Τ.Α κτλ., θα πρέπει να δημοσιεύουν Ετήσιους Ισολογισμούς οι οποίοι και θα πρέπει να είναι Ισοσκελισμένοι. Για οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτό, θα θεωρείται υπεύθυνος με τις ανάλογες Νομικές και Οικονομικές κυρώσεις, ο Διοικητής ή ο Αιρετός Άρχοντας.

- Άμεση μείωση των Συντελεστών Φ.Π.Α, τουλάχιστον κατά 6 μονάδες και παράλληλη μείωση του Συντελεστή Φόρου Εισοδήματος κατά 7 μονάδες, τόσο για Φυσικά Πρόσωπα όσο και για Επιχειρήσεις, με προοπτική για επιπλέον μείωσή τους κατά 3 μονάδες ακόμα, ώστε να ανταγωνιστούμε σαν Κράτος τα όμορα Κράτη που έχουν πολύ χαμηλότερους Συντελεστές Φ.Π.Α και Φορολογίας. Παράλληλα όμως, οποιοσδήποτε Φορολογούμενος ή Επιχείρηση ή Κρατικός Λειτουργός του Ελεγκτικού Μηχανισμού, πιαστεί να φοροδιαφεύγει, οι ποινές να είναι εξοντωτικές. Παράλληλα, το Κράτος θα πρέπει στις περιπτώσεις που μπορεί, να εισπράττει τον Φ.Π.Α και τον οποιονδήποτε Φόρο στην Πηγή, είτε είναι ένα είδος εισαγόμενο, είτε παραγόμενο στην Ελλάδα και να μην περιμένει να εισπράξει από τον τελικό καταναλωτή, γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες στην ενδιάμεση διαδρομή να υπάρξει φοροδιαφυγή.

- Συνταξιούχοι και Μισθωτοί με Καθαρές Αποδοχές άνω των 2.000 € / Μήνα συνολικά (Κύρια και Επικουρική, Μερίσματα κτλ.), θα κατέβουν στο ποσό αυτό και τα επιπλέον χρήματα που θα εξοικονομηθούν από αυτές τις μειώσεις, θα μοιραστούν αναλόγως στους χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλά αμειβόμενους μισθωτούς.

- Στροφή και Υποστήριξη στα Ελληνικά Προϊόντα, με καμπάνιες στα Μ..Μ.Ε και στα Σχολεία, ξεκινώντας πρώτο το Κράτος, από τους Φορείς, τις Υπηρεσίες και τα Υπουργεία του.

- Οι εταιρείες Α.Ε, καθώς και οι Θυγατρικές Πολυεθνικών Εταιρειών στην Ελλάδα, θα πρέπει να κάνουν δήλωση Πόθεν Έσχες για το Μετοχικό Κεφάλαιο της Επιχείρησης, όπως κάνουν και οι απλοί Έλληνες Πολίτες (από ένα ποσό και πάνω).

- Ελληνικές και Ξένες Εταιρείες που θα κάνουν επένδυση στην Ελλάδα και θα προσλάβουν Έλληνες, θα απολαμβάνουν μειωμένο φόρο κατά 15-20% για τα πέντε πρώτα έτη. Αν δε τα κέρδη τους επανεπενδύονται στην Ελλάδα, επιπλέον μείωση του συντελεστή κατά 5%.

- Το Φορολογικό Σύστημα που θα ψηφιστεί, θα έχει ισχύ για 5 τουλάχιστον έτη, ανεξαρτήτως ποιά Κυβέρνηση βγει στις επόμενες εκλογές.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ – ΚΟΜΜΑΤΑ

- Οι Βουλευτές που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες ξεπουλήματος Εθνικής – Δημόσιας Περιουσίας, θα αντιμετωπίζονται ως μετέχοντες σε Εσχάτη Προδοσία κατά της Πατρίδος και του Ελληνικού Έθνους, με τις ανάλογες συνέπειες που απορρέουν από το ίδιο το Σύνταγμα. Το αδίκημα θα χαρακτηρίζεται ως συνεχές και δεν θα παραγράφεται ποτέ. Θα υπάρχει δε το δικαίωμα του Ελληνικού Λαού, με κάθε μέσο και από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, να τους προσαγάγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να δικαστούν.

- Τα Κόμματα θα πρέπει να αποχωρίσουν από δω και πέρα από τις όποιες διαδικασίες εκποίησης Δημόσιας Περιουσίας, γιατί ακόμα και η παρουσία τους στη Βουλή, “νομιμοποιεί” την Κυβέρνηση αυτή και τις όποιες αποφάσεις λάβει.

- Όταν αλλάξει η Κυβέρνηση, με νόμο ενός Άρθρου, καταργούνται όσα ψηφίστηκαν από 01/01/2010 και μετά.

- Τα Κόμματα θα πρέπει να εμφανίσουν Ισοσκελισμένους Ισολογισμούς, με μία απόκλιση -10%, η οποία θα δικαιολογείται μόνο για την αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών προς τις Τράπεζες. Μετά από 7 Χρόνια, όποιο Κόμμα δεν έχει συμμορφωθεί απολύτως, θα χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία και θα τίθεται εκτός Βουλής. Τα έσοδα των κομμάτων, καθώς και τα έξοδά τους, θα δημοσιεύονται ετησίως, όπως σε κάθε Ανώνυμη Επιχείρηση.

- Όποιος Πολιτικός ή υποψήφιος Πολιτικός, τάξει προεκλογικά κάτι και δεν το πραγματοποιήσει, θα είναι υπόλογος Νομικά για διασπορά ψευδών ειδήσεων ή με βάση όποιον άλλο νόμο ταιριάζει καλύτερα.

- Άμεση Κατάργηση της Βουλευτικής Ασυλίας, δίχως εξαιρέσεις.

- Κατάργηση του Νόμου περί (μη) Ευθύνης Υπουργών. Δεν θα υπάρξει Ασυλία, σε όποιο μέρος της Γης κι αν βρεθούν.

ΣΚΑΝΔΑΛΑ – ΔΙΑΦΘΟΡΑ

- Άμεση επανεξέταση όλων των Συμβάσεων Προμήθειας Στρατιωτικού Υλικού και Οπλικών Συστημάτων, για τα 10 τουλάχιστον τελευταία χρόνια. Αν οι τιμές αγοράς τους, αποκλίνουν παραπάνω από 10% από τις τιμές αγοράς των ίδιων προϊόντων σε 3 Χώρες την ίδια χρονική περίοδο, οι Επιτροπές που υπέγραψαν τις Συμβάσεις, καθώς και τα Τμήματα Προμηθειών, να έχουν ανάλογες Οικονομικές και Νομικές κυρώσεις. Το ίδιο θα ισχύει και για τους εποπτεύοντες Υπουργούς.

- Άμεση επανεξέταση όλων των Συμβάσεων Προμήθειας Φαρμακευτικού, Παραφαρμακευτικού και Αναλώσιμου Υλικού σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία και Θεραπευτήρια της Χώρας, για τα 10 τουλάχιστον τελευταία χρόνια. Αν οι τιμές αγοράς τους, αποκλίνουν παραπάνω από 10% από τις τιμές αγοράς των ίδιων προϊόντων σε 3 Χώρες της Ε.Ε και σε 3 Ιδιωτικά Νοσοκομεία και Θεραπευτήρια, οι Επιτροπές που υπέγραψαν τις Συμβάσεις, καθώς και τα Τμήματα Προμηθειών, να έχουν ανάλογες Οικονομικές και Νομικές κυρώσεις. Το ίδιο θα ισχύει και για τους εποπτεύοντες Υπουργούς.

- Άμεση απαίτηση και νομική αξίωση από τη Γερμανική Κυβέρνηση, αλλά και από Κυβερνήσεις άλλων Χωρών, των οποίων Εταιρείες τους συμμετείχαν σε Προμήθειες και Παροχή Υπηρεσιών προς το Ελληνικό Κράτος γενικά και έχει καταγγελθεί από τους ίδιους ή από άλλους ότι δωροδόκησαν Πολιτικούς ή Κρατικούς Λειτουργούς, να πιέσουν Νομικά τα Εταιρείες τους να υποβάλλουν όλα τα στοιχεία και να κατονομάσουν πρόσωπα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι Κυβερνήσεις των Κρατών θα θεωρούνται συνένοχες στην Πράξη της Δωροδοκίας και θα προσβάλλεται κάθε Σύμβαση από το Ελληνικό Κράτος ως μη ισχύουσα, ενώ θα γίνεται απαιτητή η επιστροφή των χρημάτων των Ελλήνων Φορολογουμένων. Διεθνής Καταγγελία των Εταιρειών που έχουν χρηματίσει Έλληνες Πολιτικούς και Κρατικούς Λειτουργούς και το έχουν παραδεχτεί δημόσια, με σκοπό τον αποκλεισμό τους από Δημόσιους Διαγωνισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Άμεση απαίτηση και νομική αξίωση από την Ελβετική Κυβέρνηση, να δοθούν όλα τα στοιχεία Ελλήνων Πολιτών και Επιχειρήσεων που έχουν καταθέσεις σε Ελβετικές Τράπεζες.

- Υπερβάσεις Ολυμπιακών Αγώνων : Δημιουργία Ομάδας από Οικονομολόγους και Λογιστές, που θα ελέγξει και θα βγάλει αποτελέσματα το αργότερο σε ένα έτος.

- Δημόσια Έργα, ευθύνες Νομικές και Οικονομικές : Παράδειγμα ο δρόμος που βύθισε στη Μεγαλόπολη – Καλαμάτα. Κατασκευάστηκε καινούργια Εθνική Οδός πριν το 2004, βύθισε και καταστράφηκε ολοσχερώς σε λιγότερο από 3 χρόνια. Επαναπροκηρύχθηκε και ξεκίνησε η επανακατασκευή του και τώρα βάζουν και Διόδια, για ένα έργο που έχει ήδη πληρωθεί από τον Ελληνικό Λαό.

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

- Άμεση ανακήρυξη ενός Α.Ο.Ζ και έναρξη Έρευνας και Εξόρυξης οποιουδήποτε Ορυκτού Πλούτου πιθανώς υπάρχει, παρέχοντας τα δικαιώματα όπου εμείς θέλουμε.

- Όμορες Χώρες της Ελλάδος, των οποίων οι Κυβερνήσεις, Κόμματα, Βουλευτές ή Οργανώσεις, με πράξεις ή με λόγια, επιβουλεύονται την Εθνική Ακεραιότητα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας, θα έχουν τις ανάλογες συνέπειες. Για παράδειγμα, οποιαδήποτε συναλλαγή, υπηρεσία, εμπόρευμα ή έγγραφο περνά δια μέσου της Ελλάδος και δεν έχει τον χαρακτηρισμό ή την ονομασία που έχει η Ελλάδα ζητήσει, δεν θα γίνεται αποδεκτό, ούτε θα προωθείται προς τον τελικό του προορισμό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

- Ακύρωση Νόμων 2003 & 2008 περί Κεκαλυμένων Ομολογιών των Τραπεζών, όπου υπερτερούν οι Δανειστές έναντι των Καταθετών.

- Τράπεζες : Φορολόγηση Κερδών τους, όπως κάθε Επιχείρηση.

- Δανεισμός προς Ιδιώτες και Επιχειρήσεων το πολύ στο 100% του Επιτοκίου Καταθέσεων.

- Εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου προς τις Τράπεζες, θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα με Περιουσιακά στοιχεία των Τραπεζών.

ΥΓΕΙΑ

- Οποιοσδήποτε Γιατρός πιαστεί να παίρνει “φακελάκι” οποιασδήποτε μορφής και ποσού, αυτομάτως να χάνει την Άδεια Εξάσκησης Επαγγέλματος για πάντα και να του κατάσχεται όλη η περιουσία που έχει δημιουργήσει έως και εκείνη τη στιγμή.

- Η Υγεία θα είναι Δημόσια και Δωρεάν, για τους Έλληνες Πολίτες και τις Οικογένειές τους. Δωρεάν θα είναι και για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα και τις Οικογένειες τους, εφόσον έχουν εισέλθει νόμιμα στη χώρα, έχουν τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου και παραμονής και εργάζονται νόμιμα.

- Άμεση Κατάργηση της κύρωσης του νέου Διατροφικού Κώδικα από 01/04/11 και ενέργειες κατοχύρωσης όλων των Ελληνικών Παραδοσιακών Σκευασμάτων και Βοτάνων, αφού ενημερωθούν αναλόγως όλοι οι Έλληνες Πολίτες για το θέμα αυτό.

- Άμεση κατάργηση του Νόμου για Υποχρεωτική Δωρεά Ανθρωπίνων Οργάνων.

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

- Όποιος Έλληνας Πολίτης ή Επιχείρηση πιαστεί να έχει ενοικιάσει Ακίνητο σε αλλοδαπό, δίχως αυτό να έχει προηγουμένως δηλωθεί και δίχως ο αλλοδαπός ή οι αλλοδαποί που διαμένουν σε αυτό να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης εισόδου στη χώρα, το Ακίνητο θα κατάσχεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και ο Ιδιοκτήτης θα έχει και αυστηρές Νομικές Κυρώσεις (βλέπε Ισπανία). Επίσης, οι Ιδιοκτήτες να οφείλουν να ελέγχουν, αν στο Ακίνητό τους διαμένουν αυτοί που το ενοικίασαν ή άλλοι και πόσοι. Τις ίδιες κυρώσεις με πριν, να έχουν και Ιδιοκτήτες Ακινήτων που έχουν αλλάξει αυθαίρετα τη χρήση του Ακινήτου τους (Αποθήκες ή Γραφεία που έχουν μετατραπεί σε “Διαμερίσματα”).

- Όποιος Έλληνας Πολίτης ή Επιχείρηση πιαστεί να έχει εργαζόμενο αλλοδαπό, δίχως αυτό να έχει προηγουμένως δηλωθεί και δίχως ο αλλοδαπός ή οι αλλοδαποί να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης εισόδου στη χώρα, η Επιχείρηση θα κλείνει και κάθε περιουσιακό της στοιχείο θα κατάσχεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και ο Ιδιοκτήτης θα έχει και αυστηρές Νομικές Κυρώσεις.

- Οι αλλοδαποί που στέλνουν εμβάσματα στο εξωτερικό, θα πρέπει για το ποσό που στέλνουν, να προσκομίζουν αποδεικτικά Νόμιμης Απόκτησής τους στην Ελλάδα (Τ.Π.Υ, Α.Π.Υ, Αποδεικτικά Μισθοδοσίας). Σε αντίθετη περίπτωση, θα παρακρατείται 20% Φόρος και 10% Ασφαλιστικές Εισφορές και μετά θα είναι ελεύθεροι να τα στείλουν όπου θέλουν.

- Απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου : Αν κατείχες ένα Περιουσιακό Στοιχείο και το Κράτος με νέα Ρύθμιση / Νόμο, σου το απαξιώσει, υποχρεούται να στο αποζημιώσει. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να βοηθήσει τους κατοίκους των υποβαθμισμένων περιοχών του Λεκανοπεδίου και κυρίως του Κέντρου της Αθήνας.

- Άμεση κατάργηση του Νόμου για Ελευθερία Λόγου, Ρατσισμού και Ξενοφοβίας.

ΠΑΙΔΕΙΑ

- Η Παιδεία θα είναι Δημόσια και Δωρεάν, για τους Έλληνες Πολίτες και τις Οικογένειές τους. Δωρεάν θα είναι και για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα και τις Οικογένειες τους, εφόσον έχουν εισέλθει νόμιμα στη χώρα, έχουν τα απαραίτητα έγγραφα εισόδου και παραμονής και εργάζονται νόμιμα.

- Τα παιδιά που χρειάζονται επιπλέον βοήθεια και υποστήριξη στα μαθήματά τους, πέρα από το Διαδικτυακό Φροντιστήριο που ξεκίνησε πρόσφατα, να μπορούν να κάνουν επιπλέον Φροντιστήρια σε οργανωμένες ομάδες μέσα στα σχολεία τους, δωρεάν ή με κάποιο συμβολικό κόστος. Τα αποτελέσματα των μαθημάτων αυτών, θα πρέπει να είναι μετρήσιμα, όπως γίνεται σήμερα και στα Ιδιωτικά Φροντιστήρια.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

- Άμεση εξίσωση των Συντάξεων Δημοσίου και Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και Ο.Τ.Α με του Ιδιωτικού Τομέα.

- Στη Σύνταξη θα βγαίνουν όλοι οι Έλληνες Πολίτες στην ίδια ηλικία, ανεξαρτήτως Φορέα Ασφάλισης.

- Αναπηρικές Συντάξεις : Έλεγχος όλων των Αναπηρικών Συντάξεων, με Επιτροπές που θα βγαίνουν την τελευταία στιγμή και θα μεταβαίνουν από το ένα σημείο της Ελλάδος στο άλλο.

- Συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών, από όλους τους τομείς του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, Φορέων, πρώην Δ.Ε.Κ.Ο, Ο.Τ.Α και Υπουργείων, θα παρέχουν εθελούσια μη πληρωμένη εργασία, σε τομείς του Δημοσίου όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

- Όχι άλλα ψέματα για το Ασφαλιστικό. Αν δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ Σύνταξη εμείς οι νεότεροι, να μας το πουν τώρα και να σταματήσουμε να πληρώνουμε υποχρεωτικά Ασφαλιστικές Εισφορές. Το ποιός θα πληρώσει τις Συντάξεις στους τωρινούς Συνταξιούχους, η απάντηση είναι εκείνοι που έφαγαν τα Αποθεματικά και τις Περιουσίες των Ασφαλιστικών Ταμείων.

ΟΝΟΜΑΤΑ

- Κάποια ονόματα από τα οποία θα μπορούσε να ζητηθεί από τον Ελληνικό Λαό, να δημιουργήσουν άτυπες Ομάδες Σκέψεις και Εργασίας και οι οποίες θα μπορούσαν να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις προς το Ελληνικό Κράτος και τον Ελληνικό Λαό, ανάλογα με τις γνώσεις τους και την εξειδίκευσή τους : Γεννηματάς Παναγιώτης, Μαριάς Νότης, Βαρουφάκης Γιάννης, Χαρδαβέλας Κώστας, Φώσκολος (Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης), Ζελιλίδης (Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών), Γιανναράς (Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), Βγενόπουλος Ανδρέας (Επιχειρηματίας), Κασιμάτης (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών), Καρυώτης (Καθηγητής σε Πανεπιστήμιο των Η.Π.Α, συμμετείχε στη σύνταξη του Δικαίου της Θαλάσσης), Κοτζιάς Ν. (Καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας), Τσομώκος Παναγιώτης (Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Οξφόρδης), Μαρκεζίνης Βασίλειος (Διεθνώς Αναγνωρισμένος Νομικός, Νομικός Σύμβουλος Αγγλικής Βασιλικής Οικογένειας), Θεοδωράκης Μίκης κτλ.

ΜΕΡΙΚΕΣ “ΑΚΡΑΙΕΣ’ ΙΔΕΕΣ, ΑΠΟΡΙΕΣ, ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

- Έλεγχος δυνατότητας απόκτησης Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, για Ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται διεθνώς, όπως Δημοκρατία – Φιλοσοφία – Αστρονομία κτλ. Αν αυτό συμβεί, τότε κουβεντιάζουμε και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

- Κίνηση για την μόνιμη επαναφορά και τη μόνιμη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, όχι με τη σημερινή άκρως Εμπορική και Διαφημιστική μορφή τους, αλλά όπως ήταν στην Αρχαιότητα ή όπως ξεκίνησαν για 2η φορά το 1896.

- Οι Bloggers πρέπει να ενωθούν και ίσως πρέπει να συναντηθούν. Ο καταιγισμός πληροφοριών, πολλές φορές μπορεί να προκαλεί μη-αντίδραση, γιατί ο αναγνώστης “θολώνει’’. Πρέπει να πάμε πλέον σε προτάσεις.

- Πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους η Κίνηση των Πανεπιστημιακών, η Κίνηση για την δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το Ελληνικό Χρέος, η Κίνηση Ανεξαρτήτων Πολιτών “Σπίθα”, οι Έλληνες Bloggers & Youtubers, ο Ελληνικός Λαός, όσα “Ανεξάρτητα” Μ.Μ.Ε έχουν απομείνει και όσοι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου πιστεύουν ότι εξελέγησαν για να υπηρετούν τον Ελληνικό Λαό και μόνο αυτόν.

- Μια πρόταση για το όνομα αυτής της Ενωτικής Κίνησης : Η.Μ.Ε.Ρ.Α, ΗΡΩΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ. Μια πρόταση για το Σύνθημα της Κίνησης αυτής : Η.Μ.Ε.Ρ.Α, για να δούμε επιτέλους μια άσπρη ημέρα.

- Γιατί άργησαν να αναλάβουν δράση η Ομάδα για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου και οι Πανεπιστημιακοί;

- ΔHMOΨHΦIΣMA TΩPA. OXI ΑΛΛΗ EΘNIKH TAΠEINΩΣH, για Χρέη που δεν δημιουργήσαμε εμείς, αλλά κάποιοι που τώρα απολαμβάνουν τα λεφτά που μας έκλεψαν..

- Δημοψηφίσματα σχεδόν μηδενικού κόστους και άμεσων αποτελεσμάτων μέσω Πρακτορείων και μηχανών Ο.Π.Α.Π.

- Σταματήστε να τους χειροκροτείτε ή έστω ακόμα και να ανέχεστε την παρουσία τους. Όπου τους δείτε (αυτούς και τους προηγούμενους), γιουχάρετέ τους και πετάξτε τους ότι έχετε, από παπούτσια έως ντομάτες και αυγά. Μόνο έτσι ίσως θυμηθούν τις λέξεις Ντροπή και Συγγνώμη (για όσα έκαναν σε αυτόν τον τόπο και για όσα δεν έκαναν γι’ αυτόν τον θαυμάσιο τόπο).

- Αν συμφωνείτε, διαδώστε το, μόνο έτσι ίσως ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και αντιδράσουμε, όλοι αυτοί που τόσα χρόνια αφήναμε να “αντιδρούν” αυτοί που κανονικά θα έπρεπε να το βουλώνουν (Εργατοπατέρες, Ανεπάγγελτοι Πολιτικοί, Υπεράριθμοι και Άχρηστοι σε ορισμένες περιπτώσεις Δημόσιοι Υπάλληλοι, “Γκρούεζες” δίπλα σε κάθε Πολιτικό και μέσα σε κάθε ένα από τα δύο μεγάλα Κόμματα).

Πηγή


Ένας δειλός Αντώνης Σαμαράς, που ευχαριστεί την τύχη που τον έκανε αρχηγό της NΔ-SATURN, ένας κωλØτØύμπας Καρατζαφέρης, ένας ανύπαρκτος Κουβέλης-που αρκούσαν 2 ερωτήσεις του Πρετεντέρη για να τον ξεγυμνώσουν-, μια συνεπής στον εαυτό της Ντόρα κι ένας παντελονάτος Αλέξης Τσίπρας. Ο τελευταίος ήταν ο μόνος που διαφοροποιήθηκε ανοιχτά και ξεκάθαρα από τον πρωθυπουργό. Από μία άποψη και «έντιμα».

Τα μισόλογα του Σαμαρά που κρύβεται πίσω από τις επιθετικές ανακοινώσεις του Μιχελάκη, δεν είναι αρκετά για να τον μετατρέψουν σε ηγέτη στη συνείδησή μας.

Πως είναι δυνατόν να μην έχει τα κότσια να ζητήσει εκλογές την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη Λεηλασία των Ελλήνων;

Μήπως κολώνει επειδή το πολτικό δίπλωμα οδήγησης που διαθέτει, είναι αρκετό για τα κυβικά της Πολιτικής Ανοιξης και δεν του επιτρέπουν να καβαλήσει μεγαλύτερο όχημα;

Εάν στον Σαμαρά αρκεί η ηγεσία της ΝΔ-SATURN, εάν διαβλέπει πως με το πολιτικό προσωπικό που διαθέτει το κόμμα του δεν μπορεί να κυβερνήσει ούτε γαλέρα, τότε έχει την κατανόησή μας.

Ας μην απαιτεί λοιπόν από την Ιστορία να τον συμπεριλάβει στις χρυσές σελίδες της-κάπου θα τον καταχωνιάσει κι αυτόν μαζί με τους υπόλοιπους.

Όσο για τους Έλληνες πολίτες, εάν είμαστε τόσο μ@λ@κες ώστε να περιμένουμε από αυτούς τους «ηγέτες» που διαθέτουμε να μας βγάλουν από τη κρίση, ας ετοιμασθούμε για τα χειρότερα…


Ποιος έδωσε στον Παπανδρέου την εντολή να ξεπουλήσει ακόμα και τα μνήματα;

Μήπως ο λαός; όχι! αυτός εξαπατήθηκε.

Με ποιο δικαίωμα ο Γιωργάκης που, μόλις λίγα χρόνια πριν, μας παρότρυνε να φυτέψουμε χασίς στις γλάστρες μας κόβει την Ελλάδα σε φιλέτα και κανονίζουν οι φίλοι του ποιοι απ' τους φίλους τους (και τους φίλους του) θα τα κατασπαράξουν;

Ψήφισαν μήπως οι Ελληνες τον Παπανδρέου για να τους πουλήσει -ιδίως τους νέους- στα σκλαβοπάζαρα της μετανάστευσης (έξω) και της δουλείας (μέσα);

Ποιος του έδωσε την εντολή να βγάλει στο σφυρί όχι μόνον τον δημόσιο πλούτο της αλλά και τα εργαλεία ανάπτυξης της χώρας; Πέρσης είναι και παραχωρεί στους Πέρσες τη γη, τα ύδατα και τον αέρα;

Υπάρχει έστω μία χώρα στον κόσμο χωρίς μια εθνική τράπεζα, χωρίς δρόμους, λιμάνια κι αεροδρόμια;

Ο Παπανδρέου έχει εγκαθιδρύσει μια Οικονομική χούντα.

Που δεν δίνει λογαριασμό στους Ελληνες (πλην δωσιλόγων) και δουλεύει για λογαριασμό των ξένων τοκογλύφων, τους οποίους ο ίδιος έφερε κι εγκατέστησε Επικυρίαρχους στον Ολυμπο, υποβαθμίζοντας την Ελλάδα σε προτεκτοράτο.

Ποιος άλλος εκτός απ' αυτόν που συκοφάντησε τους συμπατριώτες του διεθνώς για διεφθαρμένους θα υπέγραφε Συνθήκη δανεισμού παραιτούμενος από την ασυλία της χώρας του; Ποιος άλλος θα έκανε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να την περάσει;

Ποιος άλλος θα δέσμευε τη χώρα του να μην μπορεί να δανειστεί από ουδέναν άλλον πάρεξ των δανειστών της; Μόνον ο Παπανδρέου! οποιοσδήποτε άλλος θα εθεωρείτο ή χαζός ή βαλτός...

Μόνον ο Παπανδρέου θα μπορούσε να μας έχει επιβάλει ένα παρεάκι κολλητών, συγγενών, συμβούλων (ελλήνων και ξένων) να κυβερνάει τη χώρα φαστ τρακ κι απάνω τούρλα!

Από πού μας έπεσαν ουρανοκατέβατοι κατακέφαλα ο κυρ Παμπούκης, ο πολύς Αθεμπίγιο, αίφνης η κυρία Νταλάρα ή ο Αλεξ Ρόντος υπό δοράν αδαούς Δρούτσα, δίκην εφτά πληγών του Φαραώ;

Κληρονομιά απ' τον θυρωρό του Κατσιφάρα βρήκαν τη χώρα και την κυβερνούν σε στυλ Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει;

Και δεν έχουν ευθύνη, νομίζουν, οι Υπουργοί, ο κ. Βενιζέλος για όλα αυτά; οι βουλευτές, ο κ. Ευθυμίου; Το ΠΑΣΟΚ; τα μέλη του;

Μήπως έχουν ανεπαισθήτως τυφλωθεί ή μήπως δεν λεηλατείται η χώρα μπροστά στα μάτια τους;

Νομίζουν ότι μπορούν να ρητορεύουν εναντίον όσων έλεγαν χθες εσαεί; Οτι η ατιμωρησία είναι εξασφαλισμένη; Οτι η Νέμεσις θα κοιμάται για πάντα;

Νομίζει η κυρία Διαμαντοπούλου ότι μπορεί να κλείνει σχολεία και να οδηγεί τα ΑΕΙ στη χρεωκοπία, χωρίς να ανοίξει μύτη;

Διαπράττεται Υβρις.

Ο Παπανδρέου έχει βάλει το πολίτευμα στον γύψο και τρομοκρατεί τον λαό με εκβιασμούς και διλήμματα, όπως θα έκανε ένας κοινός τύραννος.

Με ένα μπαράζ τετελεσμένων μάς πάει έως το τετέλεσται.

Φέρεται στους Ελληνες όπως φέρθηκε ο Αλάριχος στα αγάλματα. Κόβει συντάξεις όπως ο Προκρούστης έκοβε πόδια, εξαπολύει φορολογικό πογκρόμ όπως εξαπέλυαν οι Οθωμανοί τους χαρατσοεισπράχτορες σαν σκυλιά πάνω στους ραγιάδες.

Εχει αφήσει τη Θράκη ξέφραγο αμπέλι στις δυνάμεις του διαμελισμού και τρέμει στην ιδέα να ανακηρύξει ΑΟΖ...

Δεν γίνεται

δεν είναι νόμιμο, δεν είναι αξιοπρεπές, δεν είναι παραγωγικό,


δεν μπορεί ένα ανδρείκελο της Γκόλντμαν Σακς και της Μπούντεσμπανκ,


ένας υπήκοος των ξένων


να είναι πρωθυπουργός των Ελλήνων...


Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, σείεται το Σύνταγμα!!!

Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι, είναι η απάντηση στους υπαλλήλους της προπαγάνδας της τρόικας και του ΔΝΤ!!!

Πάρ' τη Μάργκαρετ κι εμπρός, δεν σε θέλει ο λαός!!!

Καλούνται οι Έλληνες να πάνε όλοι στο Σύνταγμα.

Η χώρα είναι δική μας και όχι δική τους.

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα στη χώρα αυτή.

Οι πολιτικοί της Ελλάδας χρωστάνε σε ετούτη τη χώρα μέχρι και τον αέρα που αναπνέουν. Ούτε η χώρα, ούτε οι πολίτες της δεν τους χρωστάνε.

Ελληνικές σημαίες, Έλληνες και Ελληνίδες βροντοφωνάζουν και απαιτούν την ελευθερία τους, την ανεξαρτησία τους, την αξιοπρέπειά τους...

Αυτή η συγκέντρωση είναι Ελληνική. Οι ξένοι (βλ. κυβέρνηση) κοιτάζουν αποσβολωμένοι...

Με μπλοκαρισμένα κινητά οι Έλληνες στο Σύνταγμα. Μην ακούσουμε τίποτε για χούντα!!! Προσπαθούν να κόψουν την επικοινωνία, για να μην κατέβουν κι άλλοι...

Το καθεστώς τρέμει και ο Γιώργος είναι... πού αλλού; Στο Παρίσι!

Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία (γιατί θα τελειώσει), να τους φτιάξουμε ένα άγαλμα στο οποίο θα πηγαίνουμε να φτύνουμε και να ουρούμε!

To Reuters καλύπτει συνεχώς το τι συμβαίνει στην Αθήνα. Η Ελληνική τηλεόραση (κρατική και ιδιωτική) όχι. Λέτε να έχουμε χούντα;Άκεφος, συνοφρυωμένος, μόνο τα κλάματα δεν έβαλε, ο ΓΑΠ στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και κυρίως χωρίς πολιτικό σχέδιο και προοπτική για τον τόπο.
Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και το πυροτέχνημα του δημοψηφίσματος (που του… έστρωσε ο ΣΕΒ) ψάχνουν τώρα να το σβήσουν. Ο πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε τις θα κάνει στις τρεις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι δημοσιογράφοι. Είπε απλά: «Τις αποφάσεις θα τις υλοποιούμε με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και μεταξύ των κομμάτων και μέσα στον ελληνικό λαό».

Επί της ουσίας ακόμα και ο Κ. Παπούλιας ουσιαστικά του ζήτησε να μην πάρει και άλλα μέτρα. «Τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει. Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε», συνέστησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι το διακύβευμα είναι η κοινωνική συνοχή και γι’ αυτή (την κοινωνική συνοχή και όχι το μνημόνιο) χρειάζεται η εθνική συνεννόηση.

Η συνάντηση κράτησε 2 ώρες και ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της δήλωσε:
«Επιδίωξη μας είναι η εθνική συνεννόηση. Είμαι ανοιχτός σε κάθε καλή ιδέα και πρόταση από τα κόμματα και κάθε υπεύθυνο φορέα, αρκεί αυτές οι προτάσεις να έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη των δύσκολων στόχων που έχει θέσει η χώρα μας. Η Ελλάδα μπορεί. Παρά τις όποιες προφητείες οι θυσίες έχουν πιάσει τόπο, έχουμε πιάσει πολύ δύσκολους στόχους και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι και αυτό είναι εγγύηση για τη σιγουριά του κόσμου, εγγύηση για μία αναπτυξιακή πορεία. Αυτές τις αποφάσεις θα τις υλοποιούμε με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και μεταξύ των κομμάτων και μέσα στον ελληνικό λαό».

Δηλαδή μας είπε ότι πάμε καλά (άρα γιατί ο πανικός;), συζητάμε (χαλαρά) και έχουμε πολιτική βούληση. Yes, we can!, που θα έλεγε ο Ομπάμα.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η αρνητική στάση, που τηρεί ο Αντώνης Σαμαράς στην έκκληση για συναίνεση στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας προκαλεί προβληματισμό και αγωνία στην κυβέρνηση.

Είναι ακατανόητο, γιατί έρχεται ένα τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αποπροσανατολίζει χωρίς να λύνει κάτι. Εάν η κυβέρνηση ήθελε να μάθει τη γνώμη του ελληνικού λαού, θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα, πριν ψηφίσει το Μνημόνιο, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης
Δια του κ. Πεταλωτή πάντως, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως αυτή τη στιγμή δεν «υπάρχει συγκεκριμένη σκέψη και συγκεκριμένος σχεδιασμός για κάποιο δημοψήφισμα».

Το δημοψήφισμα; Ποιό δημοψήφισμα; Τί είναι το δημοψήφισμ; Τόπος προορισμού διακοπών ή κρύο πιάτο; Τρώγεται ή πίνεται; Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει να βρει την έννοια. Όταν την βρει κάπου γραμμένη, τότε θα... σκουπιστεί...
Ραγίζει από ντροπή η καρδιά κάθε Ελληνα που έχει στοιχειώδες ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας βλέποντας τους τίτλους μόνο των χθεσινών γερμανικών εφημερίδων που αναφέρονται στις αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου για την ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. «Ξεπούλημα στην Ακρόπολη. Ολα πρέπει να φύγουν», ήταν π.χ. ο τίτλος της σοσιαλδημοκρατικής μάλιστα κατεύθυνσης «Φράνκφουρτερ Ρουντσάου». Στο ίδιο πνεύμα ο τίτλος και της «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» ανάλογης εν γένει πολιτικής κατεύθυνσης: «Αθηναϊκό ξεπούλημα», ο τίτλος της. «Η Ελλάδα αναγκάζεται να καταφύγει επειγόντως σε νέα οικονομική βοήθεια. Ομως οι πιστωτές θέτουν όρους και γι' αυτό τώρα θα πουληθούν τα πάντα που βρίσκονται στην κατοχή του κράτους», αναφέρει ο υπότιτλος.

«Η Ελλάδα αρχίζει το ξεπούλημα», γράφει το περιοδικό «Στερν» στον τίτλο του σχετικού ρεπορτάζ του. «Αθηναϊκό ξεπούλημα χωρίς σχέδιο», είναι ο ανάλογος τίτλος της ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας «Χάντελσμπλατ» της μεγαλύτερης της Γερμανίας, η οποία αρχίζει το ρεπορτάζ της με τη φράση «Η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν από τη χρεοκοπία».

Τρεις (!) ολόκληρες μεγάλες σελίδες είχε την Κυριακή η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» για το ελληνικό πρόβλημα. «Τι μας κοστίζουν οι Ελληνες;», ήταν ο τίτλος στην πρώτη σελίδα του αφιερώματος. «Αν η Ελλάδα δηλώσει αδυναμία πληρωμών, αυτό θα στοιχίσει δισεκατομμύρια για τη Γερμανία. Αυτό είναι παρ' όλα αυτά πιο ευνοϊκό από το να συνεχίσουμε όπως μέχρι τώρα», τόνιζε ο δηλητηριώδης υπότιτλος. «Θλιβερές μέρες στην Αθήνα: την κρίση τη βλέπει κανείς με γυμνό μάτι», ήταν ο... 14στηλος (!) τίτλος των δύο άλλων σελίδων του αφιερώματος.

Δεν είναι βέβαια μόνο ο γερμανικός Τύπος που οικτίρει τη χώρα μας. Ολοσέλιδη φωτογραφία της Ακρόπολης είχε την Κυριακή η ισπανική σοσιαλιστική εφημερίδα «Ελ Παΐς» και πάνω της έναν τίτλο ντροπής: «Πωλείται;».

Οκτασέλιδο (!) το δικό της αφιέρωμα. Επώδυνος για τη χώρα μας ο τίτλος του πρώτου δισέλιδου: «Πουλώντας τα πάντα για να σώσουν την Ακρόπολη»! Μόνο ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ της γαλλικής «Μοντ» δεν ήταν εξευτελιστικός για τη χώρα μας. «Η Ελλάδα ξαναπροσθέτει λιτότητα στη λιτότητα για να ηρεμήσει τον εκνευρισμό των διεθνών χρηματοδοτών της», έγραφε. Πέρυσι τέτοιο καιρό η κυβέρνηση Παπανδρέου υποσχόταν στον ελληνικό λαό ότι η επιβολή στην Ελλάδα τού άκρως επώδυνου καθεστώτος του απεχθούς Μνημονίου, που η ίδια συνομολόγησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα είχε ως αποτέλεσμα την εξυγίανση της ελληνικής δημοσιονομικής κατάστασης και θα άνοιγε τον δρόμο προς τη βιώσιμη ευημερία του ελληνικού λαού. Διαψεύστηκε παταγωδώς. Η κυβέρνηση αποφάσισε προχθές νέα μέτρα λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων, εκποίηση έναντι πινακίου φακής της δημόσιας περιουσίας, φοροεπιδρομή πρωτοφανούς αγριότητας εναντίον του λαού. Σήμερα η κατάσταση της χώρας είναι πολύ χειρότερη από πέρυσι. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ως πρόσχημα το υψηλό δημόσιο χρέος, το οποίο παρέλαβε στο 115% του ΑΕΠ, προκειμένου να δικαιολογήσει την προσφυγή στο Μνημόνιο. Μέσα σε ενάμιση χρόνο, όμως, το έχει ήδη εκτοξεύσει στο... 155% του ΑΕΠ της χώρας και μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς υπολογίζει το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών ότι θα έχει ανέλθει στο ασύλληπτο ύψος του 163,5% του ΑΕΠ!

Μέχρι τον Μάρτιο του 2012, σε διάστημα δηλαδή μικρότερο του ενός χρόνου, λήγουν ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ύψους 42 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πού θα βρεθούν τα λεφτά για να πληρωθούν μέσα σε τέτοιο πλαίσιο εφιαλτικής κρίσης; Μόνο με νέο δάνειο είναι η απάντηση. Αυτό δηλαδή το δάνειο που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση θα πάει ολόκληρο στους δανειστές! Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει για κρατικές δαπάνες, για ενίσχυση της οικονομίας, για μισθούς ή συντάξεις.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μέσα στην πενταετία 2011-2015 η Ελλάδα έχει λήξη ομολόγων που πρέπει να πληρώσει αξίας περίπου... 200 δισεκατομμυρίων ευρώ! Πού να βρει 200 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων μάλιστα τα 60 περίπου δισεκατομμύρια το 2014; Δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα. Η αναδιάρθρωση είναι μονόδρομος, με όσα αυτή συνεπάγεται.

ΧΡΕΟΣ: Η αποπληρωμή είναι αδύνατη

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ήταν χθες ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε άρθρο του στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», όπου τόνιζε: «Είναι τώρα καθαρό ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία δεν μπορούν και δεν θα αποπληρώσουν πλήρως τα χρέη τους». Οι αριθμοί τού δίνουν δίκιο. Κατά 44 (!) δισ. ευρώ αύξησε το χρέος της Ελλάδας από πέρυσι μέχρι φέτος η κυβέρνηση Παπανδρέου - δηλαδή κατά 14,2% του ΑΕΠ! Πρέπει να βρει να πληρώσει 35 δισ. το 2012 και άλλα 38 δισ. ευρώ το 2013. Ακόμη 58 δισ. ευρώ το 2014 και άλλα 40 δισ. ευρώ το 2015. Πρέπει να είναι κανείς τρελός για να νομίζει ότι αυτά τα χρήματα μπορεί να τα αντλήσει η ελληνική κυβέρνηση από τις αγορές. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μαθηματικά βέβαιη πλέον.


Ο Παπανδρέου εφαρμόζει το "σοκ και δέος", αλλά μήπως κάποιος θα έπρεπε να του πει πως στο τέλος του σχεδίου πέφτει "ξύλο με μουσική" και... βγαίνουν απαγορευτικά πτήσεων;

Το σχέδιο επικοινωνιακής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου, με σκοπό να προκαλέσει «σοκ και δέος» στον ελληνικό λαό, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όσο περνούν οι ημέρες η κυβέρνηση με την πλήρη αρωγή από την Ευρώπη, θα εντείνει συνεχώς το φόβο περί χρεωκοπίας, δίνοντας στοιχεία και δεδομένα προς επίρρωση αυτού.

Όπως έχουμε αποκαλύψει εδώ και πέντε εβδομάδες, έχει καταστρωθεί το σχέδιο για να πειστεί η κοινή γνώμη της χώρας, σχέδιο το οποίο έχει καταστρωθεί από την ομάδα ειδικών συμβούλων του πρωθυπουργού σε συνεργασία με υπουργούς του «στενού περιβάλλοντος» και ειδικών επικοινωνιολόγων της Τρόικα. Είναι πασιφανές πως ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει τα πάντα από τα μέσα Φεβρουαρίου. Τότε που δόθηκαν τα πρώτα στοιχεία και οι αναλύσεις ειδικών οικονομολόγων για την πορεία του ελληνικού χρέους και της ελληνικής οικονομίας. Στοιχεία τα οποία φυσικά τα γνώριζε και η Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του κυβερνώντος κόμματος, υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης θα προσπαθήσουν «ομαδικά» και «κατά μόνας» να πείσουν για την ανάγκη του Μνημονίου-2, προσπαθώντας παράλληλα ως εναλλακτική στρατηγική να ακυρώσουν τις προτάσεις που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς με το «Ζάππειο-2» και οι οποίες έδειξαν πως υπάρχει και «άλλος δρόμος» με λιγότερο κόπο και θυσίες, για την έξοδο από την κρίση.

Τι φοβάται η Τρόικα;

Οι πιέσεις λοιπόν των δανειστών μας είναι κυρίως πολιτικές και λιγότερο οικονομικές. Και πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό. Η Τρόικα γνωρίζει πως αν η Ελλάδα δεν πάρει τις δόσεις του δανείου θα καταρρεύσει. Μαζί της όμως θα καταρρεύσει και η Ευρώπη. Και αυτό δεν το θέλει κανένας.

Γιατί όμως ζητούν τόσο πολύ την πολιτική συναίνεση από την Τρόικα;

Ο λόγος είναι ο ελληνικός λαός και οι αντιδράσεις του. Οι δανειστές μας ανησυχούν μήπως η κατάρρευση έρθει εκ των έσω. Δηλαδή, μήπως προκληθεί εσωτερική αστάθεια στην Ελλάδα από ενδεχόμενες λαϊκές αντιδράσεις, που θα προκαλέσουν πτώση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η Τρόικα δεν θέλει να χάσει την εξουσία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εχει βρει «κοινό έδαφος» και συνεννοείται με την παρούσα κυβέρνηση, η οποία δέχεται πειθήνια κάθε αίτημα της, ώστε να διασφαλίσει τα χρήματα του δανείου. Και αυτό είναι το κύριο ζητούμενο από τους δανειστές μας.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν στην πλειοψηφία τους κόμματα τα οποία στηρίζουν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, καθιστώντας σαφές πως η επόμενη κυβέρνηση θα αποτελεί συμμαχία κομμάτων που στρέφονται κατά των όρων του υπάρχοντος Μνημονίου. Αυτό φυσικά σημαίνει απώλεια εσόδων για τις χώρες που μας έχουν δανείσει από τους τόκους και βέβαια θα δημιουργούσε προηγούμενο το οποίο θα εκμεταλλεύονταν και άλλες χώρες που έχουν δανειστεί από την Τρόικα.

Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου, πέρα από το «ελληνικό βάρος» έχει να αντιμετωπίσει και το «διεθνές βάρος», αντιμέτωπος όχι μόνο με τις ευθύνες του για το Μνημόνιο που υπέγραψε απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και απέναντι σε αυτές του «διεθνούς παράγοντα».

Τις επόμενες πέντε εβδομάδες οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές, πληροφορίες τις οποίες επιβεβαιώνουν ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης. Απομένει να δούμε την εξέλιξή τους…

Η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο και ακριβό κέντρο…αδυνατίσματος! Η φορολογική πολιτική που ακολουθείται εδώ και καιρό, μας έχει οδηγήσει σε θεαματικό συμμάζεμα των εξόδων μας. Έτσι, τα…ανθυγιεινά βραδινά σε διάφορα εστιατόρια έχουν κοπεί, όπως και το κρέας σε πολλές οικογένειες που αναγκάζονται να στραφούν στα όσπρια, στις σούπες, τα λαχανικά και γενικά στη μεσογειακή διατροφή.

Με τη νέα υψηλότερη φορολόγηση των αναψυκτικών, ποτών κ.ά, θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο η κατανάλωση της ζάχαρης με άλλες θετικές συνέπειες στο αίμα!. Βέβαια μια τέτοια πολιτική μπορεί να ενισχύσει την τάση προς φυγή των βιομηχανιών αναψυκτικών, όπως της 3 Έψιλον (Coca Cola)…Ποιος όμως νοιάζεται!!!

Και δεν τελειώσαμε. Η νέα ομοβροντία των φορολογικών μέτρων που ετοιμάζονται, θα θυμίσουν την αναγκαιότητα της…γιόγκα, της αυτοσυγκέντρωσης και άλλων τεχνικών (βλ. Γκάντι) που συνιστούν την εγκράτεια!.

Ο κος Παπακωνσταντίνου, στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη παρουσιάστηκε σαν ένας καλός «υπεύθυνος ταμειακής διαχείρισης» μιας εταιρίας. Η φαντασία, οι νέες ιδέες και κάθε τι που ξεφεύγει από την παραδοσιακή λογική μιας λογιστικής τακτοποίησης των περιορισμένων πόρων της οικονομίας, εκλείπουν. Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγούμαστε, βλέποντας την έλλειψη βαθιάς γνώσης για μια σειρά, εκ των προτέρων γνωστών σε ένα έμπειρο μάτι υπουργού, εξελίξεων.

Αναλυτικότερα, η προοπτική της εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ήταν γνωστή πριν την υπογραφή του Μνημονίου. Στο Σύμφωνο που υπογράφηκε πέρυσι, η προοπτική αυτή σφραγίσθηκε με την αποδοχή εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, της απώλειας κάθε μορφής ασυλίας από τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού κράτους, στην περίπτωση μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων μας στους πιστωτές των 110 δις ευρώ. (Βλ. Άρθρα 4, 6 και 14).

Ερώτηση απλή αδαούς: Εφόσον ο λογαριασμός δεν έβγαινε, κάτι γνωστό από τις αρχές του 2010, γιατί δεν μπήκαν οι ένθερμοι θιασώτες τέτοιων λύσεων, στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ κ.ά. πέρυσι, όπου η αξία τους ήταν θεαματικά υψηλότερη από ότι φέτος; Πόσο φθηνότερα θα πουλήσουμε φέτος τις μετοχές των εισηγμένων στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ –και όχι μόνο– υπό τη διαχείριση της τρόικας πια; Ποιος θα είναι ο κύριος ωφελημένος, που καρτερικά περίμενε τον προαναγγελθέντα θάνατο των εταιριών του Δημοσίου;

Το ‘όφελος’ που προκύπτει από τα προαναφερθέντα είναι ένα: Θα απαλλαγούμε από τους κάθε λογής ρουσφέτια, εγκάθετους των πολιτικών γραφείων (απρεπής έκφραση αλλά απόλυτα ακριβής) χωρίς δεξιότητες, που παρασιτικά ζουν σε βάρος των οργανισμών αυτών. Στις ημέρες αυτές, πολλοί από αυτούς με τις καυστικές τους δηλώσεις, έχουν μεταλλαχθεί σε τιμητές ενός σαθρού πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται.

Κλείνοντας, σημειώνεται το εξής. Αν αντέχαμε να μην ξεπουλήσουμε τα πάντα έως την έναρξη του 2013, τότε οι πιέσεις για κάτι τέτοιο θα ήταν λιγότερο ισχυρές. Αυτό θα συνέβαινε γιατί στο πλαίσιο του νέου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMS), το «κούρεμα» του χρέους αποτελεί μέρος του συστήματος. Η αδυναμία «κουρέματος» στις ημέρες μας, σε συνδυασμό με την ύφεση που διακρίνει την οικονομία, οδηγούν λοιπόν στα μέσα του 2011, στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το «κούρεμα», ως αναπόφευκτο γεγονός, θα λάβει τελικά χώρα το 2013. Τότε όμως θα έχουν πουληθεί μισοτιμής όλα τα φιλέτα της ελληνικής περιουσίας.

Σ’ ό,τι αφορά τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας τις ξένες επενδύσεις, εκεί υπάρχει η σιγή ιχθύος. Όλα κινούνται στο νέφος μιας νησίδας αδιαφάνειας, με ένα και μόνο πρωταγωνιστή πολιτικό και το γραφείο του, που κινεί (αφιλοκερδώς άραγε;) τα αόρατα νήματα των προσδοκιών για προσέλευση ξένων.

* Ο Δημήτρης Μάρδας είναι αν. καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό να μιλά στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ διαπιστώνει κανείς πως, παρά τις αρνήσεις που εισέπραξε το μεσημέρι, ξανάεκανε ξεκάθαρη έκκληση επιδιώκοντας την πολυπόθητη γι’ αυτόν συναίνεση.

Με αναφορά από το ρεπορτάζ του in.gr, σταχυολογώ τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από την ομιλία του Πρωθυπουργού.

1. «Υπάρχει πραγματική διάθεση για συναίνεση και αυτή δεν γίνεται μόνο για εθνικούς λόγους».

2. «Είμαι έτοιμος να συζητήσω (σ.σ. με την Τρόϊκα) και μαζί να διαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας καινοτόμες προσεγγίσεις. Προσεγγίσεις που μειώνουν το βάρος στις επιχειρήσεις αλλά που όμως δίνουν ισοδύναμο ή και καλύτερο αποτέλεσμα στα έσοδα. Πολύ απλά αυτό μεταφράζεται στην αποτελεσματική διεύρυνση της φορολογικής βάσης δηλαδή στην αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.»

3. «Δεν μπορεί μια κυβέρνηση μόνη της να παλεύει με τα «θηρία» και στο εσωτερικό να πλαγιοκοπείται συνεχώς, για μικροκομματικούς λόγους από κόμματα που θέλουν να λέγονται υπεύθυνα.»

4. «Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ρεαλιστική πρόταση, αρκεί να ανεβάζει την αξιοπιστία μας και να επιτυγχάνει τους στόχους που έχουμε βάλει και έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας.»

5. Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ή μπορεί να εξετάσει τις προτάσεις της ΝΔ για αποκρατικοποιήσεις, διευκόλυνση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, περιουσιολόγιο, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, παραθεριστική κατοικία, επαναπατρισμό κεφαλαίων, σταδιακή κατάργηση «φόρων υπέρ τρίτων», ρύθμιση των αυθαίρετων κτισμάτων και το «Fast track» στη δικαιοσύνη.

Αναφέρθηκε και στην πρόταση για «εργασιακή εφεδρεία», για την οποία, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει άλλη άποψη αλλά μπορεί να το συζητήσει.


Τι προκύπτει από αυτά; Το αυτονόητο, ότι η συναίνεση φαίνεται να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την Κυβέρνηση για να συνεχίσει το καταστροφικό και ανθελληνικό της έργο. Με τη βοήθεια των «θηρίων» εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι παλεύει, όπως τόσο εύγλωττα τα χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός. Και ότι παρά την πίεση που ασκήθηκε ένθεν και ένθεν στον Σαμαρά από υπουργούς-στελέχη της Κυβέρνησης και του Πασοκ, μηντιάρχες-νταβατζήδες, παπαγαλάκια-δημοσιογράφους και φιλομνημονιακά στελέχη της ΝΔ, αυτός δεν ενέδωσε, εκφράζοντας όχι μόνο τη βούληση των ψηφοφόρων της ΝΔ αλλά θεωρώ και όσων Ελλήνων σκέπτονται έξω από τις παραταξιακές γραμμές.

Για τι θα μπορούσε να μας προϊδεάσει αυτή η επιμονή του Παπανδρέου; Για τα πολύ χειρότερα που μας ετοιμάζει η σημερινή Κυβέρνηση. Τα εθνικά, δηλαδή την απώλεια της κυριαρχίας μας με το πρόσχημα της απαίτησης από τους δανειστές μας.

Ένα ελλάσον συμπέρασμα που προκύπτει φαίνεται να είναι πως όσο αργά κι αν περνάει ο πολιτικός χρόνος, τόσο πιό κοντά φαίνεται να έρχεται ο Παπανδρέου στις θέσεις Σαμαρά όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από το «Ζάππειο 2».

Βέβαια όπως ο ίδιος ο Παπανδρέου είπε, η συναίνεση «δεν γίνεται μόνο για εθνικούς λόγους». Το κυριώτερο, που δεν το είπε: για να σώσει την προσωπική ιστορία του και αυτή της οικογένειάς του. Θέλει, όπως είπε, να «ανεβάσει την αξιοπιστία μας». Άρα, πρώτον ξέρει ότι έναντι του μεγαλύτερου κομματιού του Ελληνικού λαού η προσωπική του αξιοπιστία έχει καταβαραθρωθεί, και, δεύτερον και σημαντικότερο: χρησιμοποιώντας πληθυντικό αριθμό, ο Πρωθυπουργός θέτει ξεκάθαρα θέμα συνευθύνης σε ότι μας προετοιμάζει.

Το αίσθημα της συνευθύνης που καλλιεργεί και αναζητά ο Παπανδρέου ενισχύεται και από την αντίφαση που προκύπτει από τις δηλώσεις του, ότι είναι έτοιμος γιά διαπραγμάτευση καινοτόμων προσεγγίσεων αλλά με ταυτόχρονη τήρηση των στόχων που έχουν τεθεί. Άρα δεν προτίθεται να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους του Μνημονίου.

Mε απλά λόγια, επιδιώκει να επιβάλλει συναίνεση και συνευθύνη για αποκλειστικά δικές του αποφάσεις. Με τους δικούς του όρους, αφού είναι Κυβέρνηση. Θέλει να ενδυθεί το μανδύα της μετριοπάθειας και της συνεκτικότητας μήπως και παραπλανηθεί κανείς και ξεχάσει την αθλιότερη και ανθελληνικότερη Κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από αυτή τη χώρα.

Η γνωστή Παπανδρεϊκή διγλωσία, χαρακτηριστικό πάγιο γνώρισμα αυτής της οικογένειας. Με την ταυτόχρονη αποποίηση ευθυνών από μέρους τους. Θυμηθείτε το περίφημο «εγώ απλώς προεδρεύω» του Ανδρέα Παπανδρέου, με το οποίο αποποιούνταν κάθε ευθύνη για τις κλοπές του δημοσίου χρήματος από τα στελέχη και τους υπουργούς του. Θυμηθείτε τον Γεώργιο Παπανδρέου, που από ακραιφνής αντικομμουνιστής, πιάνοντας τον σφυγμό του κόσμου δήλωσε «πιστεύομεν και εις την λαοκρατίαν». Αυτοί ήταν, αυτοί είναι, αυτοί θα είναι. Οπορτουνίστες και φιλοτομαριστές.

Μπροστά στον τουρκικό εθνικισμό βρίσκεται η Μέρκελ

Το υπουργείο Εσωτερικών και η Διεύθυνση Αλλοδαπών της Γερμανίας απασχολήθηκαν την περασμένη Παρασκευή με το "πρόβλημα" το οποίο φαίνεται έχουν δημιουργήσει "κάποιες ομάδες δεύτερης και τρίτης γενιάς" μεταναστών από την Τουρκία οι οποίες, σύμφωνα με καταγγελίες εκκλησιαστικών και άλλων γερμανικών οργανώσεων "διαφέρουν ελάχιστα (...) είτε καθόλου" από τις νεοναζιστικές οργανώσεις και τους ισλαμιστές που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην Γερμανία.

Υπ' όψιν τους οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν και δυο κείμενα αξιόλογων τούρκικων οργανώσεων και ομάδων της Γερμανίας--των νεαρών μουσουλμάνων "Generation Zukunft e.V" και της "Grupe Fuenf". Καμία από αυτές δεν περιλαμβάνεται στην μαύρη λίστα των επικίνδυνων της Γερμανίας.

Η πρώτη, μεταξύ άλλων, καλεί τους τούρκικης καταγωγής Γερμανούς να απαιτήσουν
"αυτονομία για τους Τούρκους της Γερμανίας με απώτερο στόχο αυτόνομη, ανεξάρτητη διακυβέρνηση. Τα σήματα και οι επιγραφές στη Γερμανία να γράφονται τούρκικα, στα σούπερ Μάρκε οι πληροφορίες να είναι στα τούρκικα. Θέλουμε η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία να γίνει το πρώτο ομοσπονδιακό τούρκικο κρατίδιο. Σε απώτερο στάδιο και το Βερολίνο να γίνει αυτόνομη τούρκικη περιοχή. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιστρέψει στη Βόννη".
(Σημείωση: Το τούρκικης καταγωγής στοιχείο αποτελεί το 14% ως 21% του πληθυσμού στη Βεστφαλία και στο Βερολίνο, αντίστοιχα)...

Η σχετική διακήρυξη διατυπώνει και τα εξής.
"Οι δημογραφικές προοπτικές δείχνουν ότι οι Τούρκοι συνιστούν ένα σημαντικό τμήμα της νέας γενιάς του γερμανικού πληθυσμού. Υπ' αυτό το πρίσμα, αποτελούμε το μέλλον της Γερμανίας. Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να βλέπει ποιος είναι δίπλα της".
Η "Grupe Fuenf" είναι ακόμη πιο ριζοσπαστική στις...παραισθήσεις της. Σε μνημόνιο το οποίο δημοσίευσε ο "Kurier der Christlichen Mitte" No 3--και το οποίο προκάλεσε την κινητοποίηση των γερμανικών αρχών--διατυπώνονται τα εξής απίστευτα.
"Μη ξεχνάει ότι ήταν οι ξένοι που ανοικοδόμησαν τη χώρα όταν η Γερμανία ήταν ερείπια και στάχτες. Οι ξένοι, Τούρκοι κυρίως, έφεραν την ευημερία στη Γερμανία. Χωρίς αυτούς η Γερμανία θα ήταν ακόμη μόνο χαλάσματα. Γεγονός που σημαίνει ότι η χώρα ανήκει σ' εκείνους που την οικοδόμησαν--σε πολιτογραφημένους ξένους. Γι αυτό, απαιτούμε ψήφο, απαιτούμε ασφαλισμένη εργασία και συμμετοχή στις αποφάσεις. Ο νέος καγκελάριος και οι υπουργοί πρέπει να είναι Τούρκοι. Ο σταυρός πρέπει να εκλείψει, καθώς το Ισλάμ είναι η ισχυρότερη δύναμη..."Της Θράκης οι άθλιοι, θα έπρεπε να ονομαστούν όλοι εκείνοι οι εμετικοί πρασινο-μπλε (και όχι μόνο) που ελέω του εγκεφαλικού τους κενού ασκούν πολιτική εις βάρος των εθνικών και εν γένει Ελληνικών συμφερόντων.

Η "πάστα" αυτή των ανθρώπων, όμως, φαίνεται πως επεκτείνεται τώρα και προς την αρχαιότητα, αφού ο σκοπούμενος ρόλος τους και η λατρεία που τρέφουν προς τον εθνομηδενισμό, ξεπερνά τα όρια και τους κατατάσσει στα υποχείρια των παγκοσμοιοποιητών που ορμώμενα από την κενότητά τους επιθυμούν να ισοπεδώσουν αξίες, ιδανικά και προσωπικότητες του σύγχρονου αλλά και του αρχαίου Ελληνισμού.

Έτσι, ο προφανώς ανοήτως φερόμενος δήμαρχος Γενισέας, δρυμίτατα ανακάμψας στον δημαρχιακό του θώκο μετά από παύση 4 ετών, αποφάσισε να καταργήσει την χρήση του συμβόλου και του ονόματος του Δημόκριτου, επειδή -όπως ο ίδιος δηλωσε- έχει χρησιμοποιηθεί πολύ και υπάρχουν και πολλοί σύλλογοι με το όνομα "Δημόκριτος"!!! Ο -αν μη τι άλλο- μη έχων σώας τας φρένας πρασινο-δημαρχίσκος μάλλον σκέφτεται να ανακοινώσει κάποιον διαγωνισμό για την επιλογή νέου σήματος, φερόμενος ως επιχειρηματίας που αποφασίζει να αλλάξει το λογότυπο - σήμα κατατεθέν της εταιρείας του...

Ο συγκεκριμένος δήμαρχος αποτελεί καμάρι της τοπικής κοινωνίας, γεννηθείς στα Πηγάδια Ξάνθης και δεν είναι κάποιος νεο-έλληνας προερχόμενος από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία ή ό,που αλλού. Επιπλέον, δεν είναι άρτι αφιχθείς κάτοικος κάποιου άλλου πλανήτη, για να μπορέσει να ισχυρισθεί ότι δεν γνωρίζει τι ήταν ο Δημόκριτος...! Δάσκαλος στο επάγγελμα, προφανώς ποτέ του δεν μπόρεσε να αποστηθίσει τα περί της προσωπικότητας του Δημόκριτου, κι έτσι αποφάσισε να τον... αλλάξει...

Εμείς, από την πλευρά μας, προτείνουμε να χρησιμοποιήσει το λογότυπο "τσουτσού-μπερντέ" με την σχετική απεικόνιση..., αφού κατά το παρελθόν δεν δίστασε στον προεκλογικό του αγώνα να φωτογραφηθεί σε μουσουλμανικό χωριό με τουρκόφρονες ανθυπο-πρακτορίσκους...

Δεν θα μείνουμε σε αυτά και λίαν συντόμως θα ακολουθήσουν σειρά δημοσιευμάτων γύρω από την σοσιαληστική δράση του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού πράσινου δημάρχου... το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στην περίφημη υπόθεση Βατοπεδίου...

Θα επανέλθουμε, λοιπόν, με πάρα πολλά ενδιαφέροντα...

Κωνσταντίνος


  • Του Θανάση Νικολαΐδη
«ΣΥΧΝΑ, είναι δυσκολότερο να πείσεις έναν άνθρωπο, παρά ένα σύνολο ανθρώπων». Και φαίνεται να πείθονται (απ’ την ανάγκη) οι μάζες και κάνουν υπομονή και κουράγιο. Οι αρχηγοί δεν πείθονται. Ούτε συνολικά, ούτε ατομικά. Γιατί; Γιατί καθένας κάνει το… κουμάντο του από κομματικό (και μόνο) συμφέρον. «Τι προσδοκώ αν γίνουν εκλογές; Τι χάνω (από ψήφους) αν συναινέσω;» και οι μέρες περνούν, με τα βήματά μας (απ’ τον γκρεμό) όλο και να λιγοστεύουν.

ΚΑΙ, βέβαια, είναι εύκολο να δείχνεις τη δύναμή σου με συνομιλητή που τραβάει τα μαλλιά του. Κι αντί να τα τραβάς μαζί σου γιατί πονάς τον τόπο και σε τρομάζει το αύριο, ρίχνεις συνθήματα και λάδι στη φωτιά. Ξεφύλλισαν «ιδεολόγοι» τα λεξικά και βρήκαν λέξεις… καυτές. Τις μάζεψαν, τις έβαλαν σε μια σειρά, τις ρίχνουν, σε κάθε ζήτηση και με την αίσθηση πως κάνουν το καθήκον τους. Για την Ελλάδα που βουλιάζει, για τον λαό που κόπτονται, για πάρτη τους και για τα μονοψήφια ποσοστά, στις εκλογές. «Κεφάλαιο, λαός, εργαζόμενοι, αγώνας…» λέει το ΚΚΕ και δεν βαρέθηκε. Αυτά έλεγαν και οι παλιοί «ηγέτες» κι έστελναν στο θάνατο πραγματικούς αγωνιστές. Λες και το κεφάλαιο είναι… χαζό και αδύναμο να αντισταθεί στην πίεση των ΚΚΕδων, θα… χλομιάσει μπροστά στα απλωμένα πανό των ΠΑΜΕιτών και θα το βάλει στα πόδια.

ΚΑΙ πάμε στον κ. Τσίπρα, με τα «όχι» και το ύφος του. Με ό,τι περίσσεψε στο καλάθι του από παλιούς δυσαρεστημένους «ιδεολόγους» κι απ’ τις αλυσιδωτές «ατομικές» διασπάσεις. Κάτι θυμήθηκε απ’ το παλιό σύνθημα της δεξιάς «να φύγει ο Παπανδρέου», του την έδωσε το οριακό ποσοστό που τους κρατάει στο κατώφλι του «παραδείσου» και τον ίδιο σε χάρτινη καρέκλα, είδε την Ελλάδα να σβήνει και τη δίψα τους (για ψήφους) να ανάβει και… ήπιε «μόνο νερό, γιατί ο καφές θα’ ταν πικρός».

ΟΥΤΕ το ΠΑΣΟΚ μας μαγεύει, ούτε ο αρχηγός του μας εντυπωσιάζει, δεν μας πείθουν τα παλικάρια του, κανένας δεν τιμωρήθηκε, δεν έγινε κάθαρση κι εδώ που καταντήσαμε, κανένας δεν μας εκφράζει. Μόνο ο κίνδυνος μας κρατάει ξύπνιους, για να μην ονειρευόμαστε τον εφιάλτη της κατάρρευσης, να μη βλέπουμε τον κοινό εχθρό προ των πυλών. Να ζητήσουν ΟΛΟΙ τους εκλογές (ποιος τις θέλει απ’ τους βολεμένους και με την αβεβαιότητα της επανεκλογής;) και θα τις έχουν. «Να φύγει ο Παπανδρέου» και να’ ρθει οποιοσδήποτε. Μόνο τον εφιάλτη να αποδιώξουμε, να τον ξορκίσουμε μη μας ξανάρθει, με πρόσκαιρη συναίνεση και θα ‘χουμε καιρό για αναλύσεις και φαγωμάρα (ως γνήσιοι ρωμιοί). Και, βέβαια, αν τα κόμματα, οι πολιτικοί, οι παρατάξεις και οι… συνδικαλιστές θέλουν «μιαν απ’ τα ίδια», εμείς δεν θέλουμε και δεν τους θέλουμε.

Έγινε χθες και η περίφημη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Το συμπέρασμα που βγαίνει σε συνδυασμό με τις δηλώσεις από την συνάντηση με τον αόρατο Πρόεδρο, είναι ότι όλοι , εκτός των δυο αριστερών κομμάτων, χρησιμοποιούντες την πλούσια ελληνική γλώσσα συναινούν με τα μέτρα!

Τι και αν ο ΣΑΜΑΡΑΣ έπαιξε με το θέατρο που λέγεται, όχι ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ, αλλά ΖΑΠΠΕΙΟ 2, στην ουσία είπε ναι! Τώρα τι θα κάνει ; Θα πάει για ΖΑΠΠΕΙΟ 3,4 και πάει λέγοντας; Μόνο που αυτή την φορά θα είναι μόνος του.

Τι είπαν ο αόρατος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ο Γιώργος; Ο μεν αόρατος ενδιαφέρεται για τον χαμηλοσυνταξιούχο, άνεργο, χαμηλόμισθο! Ναι έδειξε ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ συμπόνια. Προεδρικό δούλεμα από το τέως παλάτι.

Ο άλλος, ο ΓΙΩΡΓΟΣ, έχοντας πάρει το οκ από τα πολιτικά κόμματα, είπε ότι θέλει να σώσει την χώρα από την χρεοκοπία! Φυσικά με αντάλλαγμα την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την χρεοκοπία των ελλήνων πολιτών. Ένα γενικό ξεπούλημα προς όφελος των αγορών και προπαντός της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, η όποια ενδιαφέρεται να αγοράσει όλη την χώρα, εύκολα άπλα και φυσικά μέσω χρηματιστηρίου!

Έτσι ακριβώς. Αυτό εννοεί να σώσουμε την χώρα από την χρεοκοπία. Διότι αν αυτός και τα υπόλοιπα συμπλέοντα κόμματα ήθελαν πραγματικά να σώσουν την χώρα οι κινήσεις τους θα ήταν άλλες. Αλλά όλοι είναι στο κόλπο.

Οι μεν ΛΑΟΣ, ΝΤΟΡΟΥΛΑ , ελπίζουν σε μία οικουμενική, σήμερα προβάλλουν το θέμα ακόμη και εφημερίδες που έλεγαν να φύγει ο Γιώργος, η δε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ περιμένει το ώριμο φρούτο να γίνει κυβέρνηση. Να τα βρει όλα τα βρει όλα έτοιμα. Αλλά έχω ένα βασικό ερώτημα. Ψηφοφόρους θα βρει;

Σήμερα έπεσε η αυλαία της επιθεώρησης ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ,. Μία παραγωγή όπου έλαβε μέρος πλήθος ηθοποιών.

Και φυσικά όπου νάνε έρχεται στην χώρα ο ΕΔΟΥΑΡΔΟ ΛΩ ο Β΄.
Τι μένει φίλοι μου; Βαρέθηκα να το λέω. ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Υ.Γ. Και για να δείξει το σύστημα τι καλό είναι. Έβαλε τον γιαουρτά, τον άνεργο ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ, να ζητήσει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Είδες τι καλό είναι το σύστημα;


Νέος ορυμαγδός μέτρων - ραπισμάτων σε βάρος των γνωστών υποζυγίων και των "περήφανων γηρατειών"
  • Γράφει ο Πολύβιος Πετρόπουλος*
Λένε πως «σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν». Κάτι παρόμοιο επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων γονιών, παππούδων και γιαγιάδων μας. Αφού τους συμπίεσε διπλά προ μηνών μειώνοντας την κύρια σύνταξή τους και ακριβαίνοντας τα βασικά τους τρόφιμα με την αύξηση του ΦΠΑ, έρχεται τώρα να τους «περιποιηθεί» με νέα πολλαπλή συμπίεση, με μείωση των επικουρικών τους συντάξεων, ακριβαίνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος διατροφής τους (με νέα αύξηση του ΦΠΑ) και θέρμανσής τους (με αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης). Και αλλοίμονό του αν… καπνίζει ο παππούς… Ούτε βέβαια αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τον αντίκτυπο αυτής της περαιτέρω μείωσης στην κατανάλωση, άρα και στα έσοδα του δημοσίου.

Και τί λέει στο θέμα των συντάξεων η ΝΔ; Τις μεν επικουρικές ούτως ή άλλως σχεδίαζε η ΝΔ να τις μειώσει από εποχής Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Για δε τις κύριες συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων, μας είπε πρόσφατα στο Ζάππειο ΙΙ ότι θα τις επαναφέρει στα προηγούμενα …πλουσιοπάροχα επίπεδα, αλλά μόνο για συντάξεις μέχρι 700 ευρώ/μη. Άρα με το άθροισμα των δύο μίνι συντάξεων, και με την άνοδο των τιμών, χωρίς ετήσιες τιμαριθμικές έστω αναπροσαρμογές, πάλι θα έχουν μείωση οι άνθρωποι αυτοί, κι αν μπορούν ας ζήσουν, ή αλλιώς ας πεθάνουν. Και βέβαια ο …πλούσιος συνταξιούχος π.χ. των 710 ευρώ/μη θα παίρνει επί ενδεχόμενης κυβερνήσεως ΝΔ λιγότερα από εκείνον των 700!!!

Εξακολουθεί επίσης να μην αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση (δεν θέλω να πιστεύω ότι το έγκλημα είναι εκ προμελέτης…) αυτό που σωρεία επιστημονικών μελετών διακεκριμένων οικονομολόγων, αλλά και αυτού του ΔΝΤ, έχουν αποδείξει ότι δηλαδή η λεγόμενη «δημοσιονομική προσαρμογή» πρέπει να προέρχεται κυρίως από την μείωση των δαπανών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και πολύ λιγότερο από αυξήσεις φόρων. Έτσι συνεχίζει και επαυξάνει την φοροεπιδρομή με την απίθανη Ελληνική ευρεσιτεχνία των «τεκμηρίων», την μείωση των φοροαπαλλαγών, καθώς και τις νέες επιβαρύνσεις και «εισφορές» που προετοιμάζει επί των ακινήτων, τα οποία ως γνωστόν αποτελούν την «ατμομηχανή» της Ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά με την φορολόγηση των ακινήτων, δεν αντιλαμβάνονται το τόσο απλό και αυτονόητο, ότι δηλαδή η κατοχή ακινήτου/ων που δεν αποφέρουν εισόδημα (πραγματικό, όχι τεκμαρτό) δεν σημαίνει απαραίτητα και φοροδοτική ικανότητα του ιδιοκτήτη. Αλλά αν έχουν το «βίτσιο» της υπερφορολόγησης των ακινήτων, γιατί δεν πάνε εκεί που υπάρχει φοροδοτική ικανότητα, λ.χ. σ’ ένα προοδευτικό πρόσθετο φόρο (surtax) στα μεγάλα εισοδήματα από ενοίκια των μεγαλο-ραντιέρηδων ή σ’ ένα φόρο υπεραξίας κατά την μεταβίβαση μεγάλης αξίας ακινήτων, λαμβανομένης βέβαια πάντα υπ’ όψιν και της μείωσης της αγοραστικής αξίας του νομίσματος στο μεσοδιάστημα μεταξύ αγοράς και μεταπώλησης του ακινήτου;

Και τί προτείνει η ΝΔ στο θέμα της φορολογίας; Δραστική μείωση των φόρων στο μεγάλο κεφάλαιο (δηλαδή στους έχοντες και κατέχοντες, όπως λέμε) η οποία δήθεν θα φέρει άμεσα και ως δια μαγείας την πολυπόθητη «ανάπτυξη». Όσο την έφερε και στην Βουλγαρία…Ξεχνούν ή αγνοούν φαίνεται ότι η ανάπτυξη δεν εξαρτάται μόνο, ή κυρίως, από την χαμηλή φορολόγηση, και ότι είναι υπόθεση μακροχρόνια. Και δεν μας λένε πώς θα υποκαταστήσουν την απώλεια δημοσίων εσόδων στο αμέσως επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα μέχρι να έρθει η ανάπτυξη, εάν έρθει. Και το πιο εξωφρενικό για δεξιό ή κεντροδεξιό ή φιλελεύθερο κόμμα: Δεν συμφωνούν με απολύσεις υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, άρα δεν θέλουν την μείωση του αμαρτωλού και υπερτροφικού Ελληνικού κράτους. Κι όπως ξέρουμε έχουμε υπερ-2-πλάσιο δημόσιο τομέα (σε σχέση με τον πληθυσμό) από άλλες ευρωπαϊκές χώρες…

Κι έτσι οι πολιτικοί μας των δύο μεγάλων κομμάτων έγιναν «βασιλικότεροι του βασιλέως». Γιατί ακόμα και ο P.Thomsen, του «τρισκατάρατου» (κατά πολλούς) ΔΝΤ, τους είπε (στο πρόσφατο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι) ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων, ούτε επιβολή νέων φόρων, αλλά δραστική μείωση του κράτους. Και βέβαια οι πάντες μας συνιστούν άμεσες αποκρατικοποιήσεις (επιχειρήσεων και ακινήτων), καθώς και διαρθρωτικές αλλαγές εδώ και τώρα, κι όχι μόνο με τα …λόγια.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ…

* Πρώην καθηγητής οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων σε Αμερικανικά πανεπιστήμια

Όλα τα φορολογικά μέτρα πού σχεδιάζονται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποτελούν μία ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια, η οποία δυστυχώς επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά, όμως, με ένα ακόμα πιο εμπλουτισμένο σενάριο αύξησης των έμμεσων και άμεσων φόρων.

Η αύξηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, η αύξηση του χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α. που περιλαμβάνει, τα τρόφιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, εκτός όλων των άλλων επιπτώσεων που θα επιφέρουν, θα συντελέσουν και στην αύξηση τού πληθωρισμού'' δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γ. Κασιμάτης.

''Η κοινωνική έκρηξη είναι προ των θυρών εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας", υποστήριξε και χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, καθώς, όπως είπε, "τα δεινά που θα επιφέρει στον ελληνικό λαό η εφαρμογή τού νέου πακέτου μέτρων θα είναι ανυπολόγιστα".

Ο κ. Κασιμάτης εκτιμά ότι οι αντοχές των νοικοκυριών έχουν εξαντληθεί προ πολλού και μισθωτοί, συνταξιούχοι, αλλά και η μικρομεσαία επιχείρηση δεν αντέχουν άλλες θυσίες και προσθέτει ότι:
''Η νέα φοροεπιδρομή θα έχει πρωτόγνωρες συνέπειες. Θα επιτείνει ακόμα περισσότερο την ύφεση και θα απομακρύνει οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης. Θα οδηγήσει, πολύ φοβάμαι, σε μία κοινωνική έκρηξη με συνέπειες πού αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εκτιμηθούν".