Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

22 Μαρ 2014

Ξεκινά κατασκευή του νέου τουρκικού αμφίβιου πλοίου τύπου (LST)

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Σύμφωνα με το τουρκικό πρόγραμμα κατασκευής αποβατικών πλοίων τύπου (LST), θα σχεδιαστούν και θα κατασκευασθούν δύο πλοία αυτού του τύπου, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων.

Η νέα γενιά αποβατικών πλοίων του τουρκικού ναυτικού, θα είναι στην ουσία ταχύτατα αμφίβια σκάφη άνω του μεσαίου μεγέθους με ισχυρό οπλισμό, ο οποίος θα παίζει καθοριστικό ρόλο προβολής ισχύος κατά την μεταφορά ισχυρών αμφίβιων δυνάμεων με την απαραίτητη υποστήριξη πυρός στους πεζοναύτες, προκειμένου να διεξάγουν αμφίβιες επιχειρήσεις. Επίσης θα δρα και ως ένα πλοίο «επίδειξης της τουρκικής σημαίας» και σκάφος τεχνικής υποστήριξης.

Η ευθύνη του σχεδιασμού, της κατασκευής, της ολοκλήρωσης συστημάτων, των επιδόσεων και της έγκαιρης παράδοση αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret A.Ş., καταλήγει το δημοσίευμα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ
Πρωτοβάθμια Λειτουργία:
Αμφίβιες επιχειρήσεις για την μεταφορά στρατευμάτων.
Δευτεροβάθμια:
Πλοίο μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας και διάσωσης καθώς και μεταφορικό

Περιγραφή:
Το Πλοίο είναι ένα σκάφος μονού - κύτους, από χάλυβα, σχεδιασμένο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αποστολής του διατηρώντας την ευελιξία και την σταθερότητα πλεύσης. Αναμενόμενη διάρκεια ζωής, 40 χρόνια.

Χωρητικότητα: 7125 τόνοι
Μήκος (ολικό): 138.75 m
Μήκος (LWL): 130.80 m
Πλάτος: 19,60 m
Βύθισμα: Λιγότερο από 2,0 m προς τα εμπρός, λιγότερο από 5,0 m προς τα πίσω σε πλήρες φορτίο
Κινητήρας: 4 κύριοι κινητήρες diesel x 2880 kW ο καθένας,
Ταχύτητα (max): 18 + knots σε πλήρη μετατόπιση φορτίου.

Πλήρωμα:
Πλοίου: 12 αξιωματικοί, 51 υπαξιωματικοί, 66 ναύτες
Πεζοναύτες: 350
Επίσης το Πλοίο θα δύναται να μεταφέρει 1.180 τόνων τεθωρακισμένα οχήματα στο ανοικτό κατάστρωμα σε πλήρη απόδοση, καθώς θα διαθέτει και ένα ελικόπτερο.
Ηλεκτρικά:
4x785 kW γεννήτριες ντίζελ με σύστημα Power Management 380 V, 3 φάσης, 50 Hz.

Σχόλιο: Τόσο η ύπαρξη εκατοντάδων τουρκικών μεταφορικών ελικοπτέρων όσο και η μικρή απόσταση δια θαλάσσης που χωρίζει την τουρκική αποβατική δύναμη από τα νησιά μας αφήνει ελάχιστα χρονικά περιθώρια στην Ελληνική πλευρά, σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης. Σκοπός των Τουρκικών δυνάμεων είναι η ταυτόχρονη μεταφορά στρατευμάτων δια θαλάσσης και αέρος καθώς και ο συνεχής βομβαρδισμός του τουρκικού πυροβολικού που ευρίσκεται σε κοντινές αποστάσεις, σύμφωνα με τα σενάρια που εκτελούνται κατά κόρον από τον τουρκικό στρατό σε διακλαδικές ασκήσεις.


Ισραηλινοί έφεδροι προσομοιώνουν σενάριο «εισβολής» στο συριακό έδαφος

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα που επικαλείται ισραηλινά ΜΜΕ, οι Ισραηλινοί έφεδροι το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν εκτεταμένες ασκήσεις στα Υψώματα του Γκολάν, προετοιμαζόμενοι να εκτελέσουν εφόσον απαιτηθεί βέβαια, «διάφορα σενάρια εφαρμογής πολέμου στο συριακό έδαφος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα τελευταία σενάρια που «εκτελείται» από τους ισραηλινούς στρατιώτες, είναι και η προσομοίωση «εισβολής ισραηλινών στρατιωτών σε συριακό έδαφος», με σκοπό την καταστολή «εχθρικής αντίστασης» με την συνοδεία αρμάτων μάχης κάτω από συνεχείς εκτοξεύσεις ρουκετών. Τον ρόλο των αρμάτων στην ισραηλινή άσκηση προσομοίωναν οχήματα τύπου «Hummer».
Ο διοικητής της ταξιαρχίας των εφέδρων, Ταξίαρχος Amir Hamoud, δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο.

Εν τω μεταξύ, αραβικά ΜΜΕ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ανέφεραν ότι η συριακή αντιπολίτευση είναι έτοιμη να παραδώσει τα Υψώματα του Γκολάν στο Ισραήλ, σε αντάλλαγμα την μη παρέμβαση ου Ισραήλ στην νότια Συρία.

Η κατάσταση στα σύνορα Συρίας - Ισραήλ κλιμακώθηκε επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα στις 19 Μαρτίου. Στην συνέχεια, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε θέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σε απάντηση της «υποτιθέμενης» υπονόμευσης με νάρκη ισραηλινής περιπόλου, αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις, άφησαν πίσω τους νεκρούς αρκετούς Σύριους στρατιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι τα Υψώματα του Γκολάν μέχρι το 1967 αποτελούσαν μέρος της συριακής επικράτειας και συγκεκριμένα της συριακής επαρχίας Quneitra, η κατελήφθη από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών, καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλιο: Σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων JBC, στις 07 Φεβρουαρίου 2014, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ είχαν αναπτύξει ένα κοινό μυστικό σχέδιο για την κατάληψη των νότιων περιοχών της Συρίας με απώτερο στόχο την δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» για το Ισραήλ.
Στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου υποτίθεται ότι θα συμμετείχε ενεργά η αποκαλούμενη «μετριοπαθή αντιπολίτευση», προς στήριξη της οποίας η Ουάσιγκτον θα διέθετε συνεχώς σημαντικά κονδύλια και οπλισμό. Βέβαια αυτήν τη στιγμή ο συριακός τακτικός στρατός προελαύνει, με αποτέλεσα να συμπιέζονται οι μεγάλες μάζες των ακραίων ισλαμιστών που απειλούν το Ισραήλ, στην νότια Συρία. Μέσα στα πλαίσια αυτά εκπαιδεύονται οι ισραηλινοί έφεδροι, παρομοιώνοντας σενάριο επεξεργασμένο από το ισραηλινό γενικό επιτελείο, που προβλέπει μαζικές επιχειρήσεις εκκαθάρισης των περιοχών αυτών, με σκοπό να αποτραπεί μια ενδεχόμενη εισβολή στο ισραηλινό έδαφος από τους τζιχαντιστές.
Η παρουσία 35.000 τουλάχιστον ακραίων ισλαμιστών ανταρτών απειλεί όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά και την Μέση Ανατολή γενικότερα.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Προσχέδιο έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για το Κλίμα που διέρρευσε και δημοσιεύει ο Independent, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Έως το τέλος του αιώνα αλλά ήδη από το 2050, η κλιματική αλλαγή θα εκτοπίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, θα αυξήσει τον κίνδυνο ένοπλων επιθέσεων και θα αφαιρέσει από την παγκόσμια οικονομία τρισεκατομμύρια δολάρια.
Η δεύτερη έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος που θα δοθεί στη δημοσιότητα στο τέλος του μήνα, αποτελεί την συνολικότερη έρευνα που έγινε ποτέ για τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή. Το προσχέδιο αναφέρει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα θέσει υπό ασφυκτική πίεση τον πλανήτη οδηγώντας σε μαζική μετανάστευση, ειδικά στην Ασία. Η έρευνα βασίστηκε σε χιλιάδες αξιολογημένες μελέτες από εκατοντάδες επιστήμονες.

Τι προβλέπει:

Η μέση απόδοση των καλλιεργειών παγκοσμίως θα μειωθεί κατά 2% ανά δεκαετία για το υπόλοιπο του αιώνα – σε μια εποχή που αυξάνεται διαρκώς η ζήτηση για τρόφιμα. Ως αποτέλεσμα θα αυξηθεί κατά 1/5 ο υποσιτισμός στα παιδιά. «Έως το τέλος του αιώνα «εκατομμύρια άνθρωποι θα επηρεαστούν από τις πλημμύρες στις παράκτιες περιοχής και θα εκτοπιστούν εξαιτίας της απώλειας γης». Η πλειονότητα των ανθρώπων που θα επηρεαστούν θα είναι στην ανατολική, τη νοτιοανατολική και τη νότια Ασία. Η άνοδος των υδάτων της θάλασσας θα οδηγήσει στη μετακίνηση των πληθυσμών αλλά και στην αλλαγή των υποδομών.

Ασφάλεια τροφίμων

Η αύξηση της θερμοκρασίας κατά τουλάχιστον 1 βαθμό Κελσίου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη συγκομιδή σημαντικών καλλιεργειών όπως το σιτάρι, το ρύζι και το καλαμπόκι σε τροπικές και εύκρατες περιοχές. Η έκθεση προβλέπει ότι η κλιματική αλλαγή θα μειώσει έως 2% ανά δεκαετία για το υπόλοιπο του αιώνα τις σοδειές την ώρα που η ζήτηση για τρόφιμα θα αυξάνεται κατά 14% έως το 2050.

Η παγκόσμια οικονομία

Μια παγκόσμια μέση αύξηση της θερμοκρασίας 2,5 βαθμών Κελσίου και πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες μεταξύ 0,2 και 2%. Το παγκόσμιο ΑΕΠ ήταν 71.8 τρισ δολ. Το 2012. Αυτό σημαίνει ότι μείωση της τάξης του 2% θα «εξαφανίσει» 1,4 τρισ. δολάρια.

Ανθρώπινη υγεία

Μέχρι τα μέσα του αιώνα, η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει την υγεία του ανθρώπου, κυρίως επιδεινώνοντας τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν, αναφέρει η έκθεση. Η αλλαγή του κλίματος θα οδηγήσει σε επιδείνωση της δημόσιας υγείας σε πολλές περιοχές, με αίτια που θα συνδέονται με την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τραυματισμούς που θα οφείλονται σε καύσωνες, πυρκαγιές και υποσιτισμό.

Η αλλαγή του κλίματος από το 2050 θα αυξήσει τον αριθμό των υποσιτισμένων παιδιών κάτω των πέντε ετών κατά 20-25 εκατομμύρια παγκοσμίως, ή από 17-22%.

Ασφάλεια

Η αλλαγή του κλίματος θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σχετικά με τις μορφές της μετανάστευσης που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ασφάλεια, αναφέρει η έκθεση. Για παράδειγμα, αυξάνει έμμεσα τους κινδύνους από βίαιες συγκρούσεις, με τη μορφή του εμφυλίου πολέμου. Μικρά νησιωτικά κράτη και άλλα μέρη ιδιαίτερα ευάλωτα στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας αντιμετωπίζουν μείζονες προκλήσεις για την εδαφική τους ακεραιότητα.

Νερό

Η Επιτροπή διαπιστώνει ότι η κλιματική αλλαγή θα «μειώσει σημαντικά τις ανανεώσιμες πηγές επιφανειακών και υπόγειων υδάτινων πόρων στις περισσότερες ξηρές υποτροπικές περιοχές επιτείνοντας τον ανταγωνισμό και μοιραία τις συγκρούσεις για το νερό».

Μοναδικά τοπία

Η «πολιτιστική κληρονομιά» σε εκατοντάδες χώρες σε όλο τον κόσμο θα απειληθεί σε παράκτιες περιοχές και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης: ΟΗΕ:Ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή.

Σχόλιο της σελίδας: Υπενθυμίζουμε ότι φέτος για πρώτη φορά, στην ετήσια αναφορά από την επιτροπή πληροφοριών για το 2014 γίνεται ειδική αναφορά σε κλιματολογικά θέματα. 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Αναφερόμαστε βεβαίως σε όλους τους κυβερνο-μνημονιακούς βουλευτές, αλλά και ειδικά σε εκείνους τους θρασύτατους πολιτικούς κομπάρσους, που ενώ άλλη μιά φορά θα ψηφίσουν  "ναι, σε όλα" στο καθ' υπαγόρευση της τρόϊκας νομοσχέδιο που θα φέρει(;) για ψήφιση ο "πρωθυπουργός" στην Βουλή, θα ζητήσουν αμέσως μετά ως υποψήφιοι δήμαρχοι την ψήφο των τοπικών κοινωνιών!

Αφού ρίξουν δηλαδή άλλη μιά μαχαιριά στην καρδιά της χώρας και της κοινωνίας, θα ζητήσουν να τους εμπιστευτούμε για να "σώσουν" τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, με τον τρόπο προφανώς που έσωσαν και την χώρα!

Με την ίδια άγνοια ηθικής και ντροπής, που τα πρωτοξάδελφά τους οι πίθηκοι αυνανίζονται σε δημόσια θέα...

Έτσι κι αυτοί θα σταθούν δημόσια, θα αρθρώσουν λόγο, και θα τολμήσουν να κοιτάξουν στα μάτια τους συντοπίτες τους που τους ρήμαξαν τις ζωές, για να διατηρήσουν την δική τους βουλευτική έδρα!
   
Και ούτε βέβαια έχουν την ευθιξία ή την ευστροφία οι ανθυποτελευταίοι, έτσι, για τα μάτια, να παραιτηθούν απ' αυτήν την ρημάδα έδρα και να δείξουν οι κοπριτοκοπρίτες ότι τάχα ενδιαφέρονται σοβαρά για τους δήμους που διεκδικούν και όχι για να τό 'χουν δίπορτο, ή για να διασφαλίσουν μία καρεκλίτσα για πέντε χρόνια, εν όψει της συντριβής που τους περιμένει στις βουλευτικές εκλογές, όποτε γίνουν!

Τόση κουτοπονηριά, τόσος αριβισμός, τέτοιο θράσος!

Αυτά λοιπόν τα πολιτικά και ηθικά κατακάθια θα ζητήσουν την στήριξή μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται.
Tragic!!!

Αλλά πιό τραγικά θα είναι γι αυτούς τα αποτελέσματα...
Τόσο αυτών των εκλογών...
Όσο και των βουλευτικών, που έπονται αμέσως μετά!... 

 Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

  • Μέλη της Αλ Κάιντα, που τροφοδοτείται και από φανατικούς ισλαμιστές των Βαλκανίων
  • Ο Ερντογάν έθρεψε την Αλ Κάιντα και τώρα η Τουρκία μετράει νεκρούς από φανατικούς ισλαμιστές
  • Φεύγουν τρέχοντας από τη Συρία και συνεχίζουν να εγκληματούν στο όνομα του Αλάχ και της εγκληματικής σχιζοφρένειας που διδάχθηκαν από επικίνδυνους μουλάδες
Πριν από δύο ημέρες, στην Τουρκία έγινε μία επίθεση κατά  κρατικών υπαλλήλων. Αν και στην αρχή το κυβερνών κόμμα (Ερντογάν) μέσω των ΜΜΕ που επηρεάζει, έδωσε το στίγμα επίθεσης της Συρίας προς την Τουρκία, δεν χρειάστηκαν παρά μερικές ώρες ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια, που γίνεται πλέον εφιάλτης για την "μεγάλη Τουρκία" του "σουλτάνου" Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, εντοπίστηκαν τα στοιχεία των τρομοκρατών που χτες σκόρπισαν φρίκη κοντά στην πόλη Ουλούκισλα του νομού Νίγδης, σκοτώνοντας έναν, υπαξιωματικό, έναν αστυνομικό, έναν οδηγό και τραυμάτισαν 7 στρατιώτες.

Εντοπίστηκε πως οι τρομοκράτες που πιστεύεται πως είναι μέλη της Αλ Κάιντα, είναι ο 18 ετών Ε.Σ. και ο συνομήλικος του ο Ε.Α. που κατάγονται από την Αλβανία, και ο 23 ετών Τ. Ρ. που είναι πολίτης Κοσσόβου.

Σύγκρουση ξέσπασε χτες ανάμεσα σε τρομοκράτες που επέβαιναν σε ταξί και σε δυνάμεις ασφαλείας που θέλησαν να το ελέγξουν σε τμήμα της οδού Ουλούκισλα –Αδάνων. Οι τρομοκράτες αφού σκότωσαν τον επιλοχία Στρατοχωροφυλακής Αντίλ Κοζάνογλου, τον αστυνομικό Αντέμ Τσομπάν και τραυμάτισαν επτά στρατιώτες, έκλεψαν φορτηγό του οποίου σκότωσαν τον οδηγό ονόματι Τουράν Γιασάρ και διέφυγαν.

Μετά από το περιστατικό, 2 από τους τρομοκράτες συνελήφθησαν όταν μετέβησαν με μονάδα υγείας.

Από την ανάκριση των τραυματισμένων τρομοκρατών έγινε αντιληπτό πως ο ένας είναι ο αλβανικής καταγωγής 18 ετών Ε.Σ. και ο 23 ετών Τ. Ρ. που είναι πολίτης Κοσσόβου. Επίσης και ο 18 ετών Ε.Α. που διέφυγε χτες και συνελήφθη αργότερα, επίσης εντοπίστηκε πως είναι πολίτης Αλβανίας.

Πάνω στους τρομοκράτες βρέθηκαν 3 Καλάσνικοφ, 2 πιστόλια και 7 χειροβομβίδες, ενώ εντοπίστηκε πως έπιασαν ταξί για να τους πάει στην Κωνσταντινούπολη. Διώξεις ασκήθηκαν και για τους τρομοκράτες και για τον ταξιτζή που τους πήρε για να πάνε από το Χατάι στην Κωνσταντινούπολη.

Μήπως, όμως θα έπρεπε να ασκηθούν διώξεις κατά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, στο Κόσοβο και σε άλλες βαλκανικές χώρες, στρατολογώντας φανατικούς ισλαμιστές (έναντι μισθού, φυσικά), για να πολεμήσουν στην Συρία, δολοφονώντας γυναικόπεδα, αλλά και μέσα από εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Σύριους και να εγκαταστήσουν ένα ισλαμικό χαλιφάτο (πάνω στους δρόμους των ενεργειακών αγωγών);
Μήπως θα έπρεπε να κατηγορηθεί και ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός, για ηθική αυτουργία, αφού με χρήματα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (οι οποίες βρίσκονται υπό την άμεση εποπτεία του Ερντογάν), χρηματοδοτούνται τρομοκρατικές ενέργειες τόσο στην Συρία, όσο και στην... Νιγηρία;

Γεωργίου Μιχαήλ

Πληροφορίες από "Τουρκικά Νέα"


 
Η Ελληνοτουρκική φιλία καταγράφεται κυνικά στις εκκλησίες που έγιναν στάβλοι και... αφοδευτήρια

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 
 
Άλλο ένα χαρακτηριστικό περιστατικό της «αμοιβαιότητας» που διακρίνεται μεταξύ της χώρας μας, όπου οι διάφοροι τουρκολάγνοι δήμαρχοι ετοιμάζονται να την γεμίσουν μιναρέδες και της Τουρκίας στον σεβασμό των ιερών ναών, αναδεικνύει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Sabah, σε ένα αποκλειστικό της δημοσίευμα στις 12 Φεβρουαρίου.
Όπως αναφέρεται στο πραγματικά σοκαριστικό αυτό δημοσίευμα, ο περίφημος και ιστορικός ναός της Παναγίας, στην πόλη της Καισάρειας, στην αγιωτόκο Καππαδοκία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Melikgazi και στην οδό Germir Μahallesi, μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία έχει καταντήσει κυριολεκτικά χώρος… αφόδευσης των ζώων, που τα πηγαίνουν εκεί οι διάφοροι ασυνείδητοι για να τα στεγάσουν στον χώρο της εκκλησίας.

Συγκεκριμένα μέσα στον ιερό χώρο της εκκλησίας της Παναγίας έχουν βρει στέγη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά εκτός των άλλων και διάφοροι αδέσποτοι σκύλοι, γάτες, κότες και κάθε άλλο οικιακό και αδέσποτο ζώο που μετέτρεψε τον ναό σε τόπο αφόδευσης, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα.
Η άθλια αυτή κατάσταση επιβεβαιώθηκε και από ένα Τούρκο κτηνοτρόφο, τον Mehmet Gözütok, ο οποίος όπως ομολόγησε, χρησιμοποιεί εδώ και τρεις μήνες το κτίσμα του ιερού ναού για να στεγάσει και τα δικά του ζώα.
Το γεγονός καταγγέλθηκε στις τοπικές πολιτιστικές αρχές και ζητήθηκε αμέσως να προχωρήσουν σε μέτρα προστασίας και ανακαίνισης του ιερού ναού της Παναγίας.
Το πρώτο μέτρο, όπως αναφέρει και η τουρκική εφημερίδα, θα είναι να απομακρύνουν αμέσως τα ζώα που στεγάζονται μέσα στον ναό και στη συνέχεια να καθαριστεί ο τόπος που έχει βρωμίσει εδώ και μήνες για να παραδοθεί σε ειδικά συνεργεία ανακίνησης και συντήρησης. Το εντυπωσιακό είναι πως η εκκλησία αυτή της Παναγίας συνδέεται με πολύ γνωστά ονόματα στον χώρο του κινηματογράφου και της διεθνούς επικαιρότητας, καθώς οι οικογένειές τους κατάγονται από το ίδιο αυτό μέρος, δηλαδή από την περιοχή του Germir Μahallesi όπου βρίσκεται και ο ναός.
Όπως αναφέρει και η τουρκική εφημερίδα, από το μέρος αυτό κατάγεται ο πολύ γνωστός Ελληνοαμερικανικός σκηνοθέτης, Ηλίας Καζάν, που έγινε πασίγνωστος διεθνώς από την κινηματογραφική του επιτυχία, «Αμέρικα Αμέρικα». Η ταινία αυτή εξιστορεί τις περιπέτειες ενός νεαρού ελληνορθόδοξου από την Μικρά Ασία στις αρχές του εικοστού αιώνα που καταδιωκόμενος από τους Τούρκους κατάφερε να φύγει και να πάει στην Αμερική. Εκεί εργάστηκε πολύ σκληρά και έγινε πλούσιος καταφέρνοντας στη συνέχεια να φέρει και την υπόλοιπη οικογένεια μαζί του στην Αμερική. Από το ίδιο μέρος κατάγεται, όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα και η πολύ γνώστη Αρμενοαμερικανίδα ηθοποιός και μανεκέν, Kim Kardashian.
Για όλα αυτά, όπως τονίζει και η τουρκική εφημερίδα, είναι ντροπή να παρουσιάζει η εκκλησία αυτή μια τέτοια εικόνα.

Πέραν τούτων, γεγονός είναι πως για άλλη μια φορά βλέπουμε με ποιον άθλιο τρόπο αντιμετωπίζουν οι γείτονες και «σύμμαχοι» μας Τούρκοι κάποιες ιστορικές εκκλησιές της Μικράς Ασίας, όπως αυτή της Παναγίας στην περιοχή της Καισάρειας, την ίδια ώρα που εδώ στην Ελλάδα υπουργοί της κατοχικής μας κυβέρνησης δηλώνουν πως είναι υπερήφανοι που θα κτιστεί ένα μεγάλο τέμενος μέσα στην Αθήνα όπου οι μουσουλμάνοι ήδη αριθμούν με επίσημα στοιχεία περί τις 700.000 και ήδη λειτουργούν άτυπα περί τα 100 τζαμιά σε πολλές περιοχές της ελληνικής πρωτεύουσας.

Μέσα στο 2004 έχουν γίνει 400 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

Γράφει ο Χρήστος Καπούτσης

Έχει κλιμακώσει τις προκλήσεις της η Τουρκία στο Αιγαίο. Οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβιάζουν συστηματικά τα όρια του εθνικού μας εναέριου χώρου, ενώ δεν διστάζουν να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.
Επίσης, πολεμικά πλοία της Τουρκίας προσεγγίζουν τις ακτές των ελληνικών χωρικών υδάτων, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και την Εύβοια!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΓΕΘΑ, μέσα στο 2014 (από 1/1/2014 μέχρι και 19/3/2014) τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν παραβιάσει τον εθνικό μας εναέριο χώρο 400 φορές (Ιανουάριος 239 φορές, Φεβρουάριος 100 φορές, Μάρτιος 61 φορές).
Και κάτι ακόμη. τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν περικυκλώσει ελληνικά αεροσκάφη και έχουν κάνει και τέσσερις χαμηλές υπερπτήσεις (Ιανουάριος 2, Μάρτιος 2) πάνω από νησιά στο Ανατολικό Αιγαίο.
Φυσικά, σε κάθε τουρκική παραβατική συμπεριφορά, η αντίδραση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι άμεση. Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαιτίζουν και καταδιώκουν τα τουρκικά, ενώ πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού παρακολουθούν «εκ του σύνεγγυς» την πλεύση τουρκικών πλοίων, όταν παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας προβληματίζει την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η Τουρκία, μέσω της δράσης των μαχητικών αεροσκαφών και των πολεμικών πλοίων της, αμφισβητεί εμπράκτως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.

Χαμηλή ένταση
Η Τουρκία, κάνοντας επίδειξη στρατιωτικής ισχύος, συντηρεί ένα καθεστώς χαμηλής έντασης στο Αιγαίο, που ωστόσο, μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση. Επιπλέον, οι ενδείξεις για ύπαρξη φυσικού αερίου επέκτειναν την τουρκική δραστηριότητα από το Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα σημάδια ότι η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, με σκοπό να ακυρώσει τα ελληνικά και ελληνοκυπριακά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, είναι πιά πολλά και καθημερινά.

Οι Τούρκοι «καλλιεργούν» τον ελληνικό φόβο και με τη συνεχή αεροναυτική παρουσία τους στην περιοχή. Θέλουν να καταστήσουν σαφές ότι έχουν θέσει υπό τον στρατιωτικό έλεγχό τους τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της γραμμής Κρήτης – Ρόδου κα Κύπρου, ως προέκταση του Αιγαίου.
Οι αντιδράσεις, όμως, της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού φαίνεται ότι συγκρατούν, μέχρι τώρα τουλάχιστον, την επεκτατική βουλιμία της Τουρκίας.

Πηγή "Το Παρασκήνιο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


  • Χαλαρώνουν κι άλλο τους νόμους απασχόλησης "ενοικιαζόμενων εργαζομένων" 
  • Κυβέρνηση δουλεμπόρων μετατρέπει τη χώρα σε απέραντο σκλαβοπάζαρο
Την ελαστικοποίηση των όρων απασχόλησης ενοικιαζόμενων εργαζομένων, μέσω ιδιωτικών εταιριών στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, διάταξη του εφαρμοστικού νόμου της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ κυβέρνηση και τριμερούς που αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ρύθμιση μειώνεται από τους 6 στους 3 μήνες ο χρόνος κατά τον οποίο ο έμμεσος εργοδότης δεν θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε απολύσεις και από τους 12 στους 6 μήνες η απαγόρευση ομαδικών απολύσεων. Επίσης, απαλείφεται η πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία η απασχόληση ενοικιαζόμενου εργαζομένου επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους που δικαιολογούνται από έκτακτες ή εποχιακές ανάγκες.

Οι λόγοι απασχόλησης του εργαζόμενου δεν είναι πλέον υποχρεωτικό να αναφέρονται ούτε στη σύμβαση εργασίας του μισθωτού. Ειδικά, για τα δημόσια έργα αρχικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ και πάνω δίδεται η δυνατότητα απασχόλησης εργατοτεχνιτών οικοδόμων μέσω εταιριών ενοικίασης εργαζομένων κατά παρέκκλιση της σχετικής προηγούμενης πρόβλεψης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Τελικά, η Ρωσία παραμερίζοντας όλα τα επιχειρήματα που αφορούσαν το άμεσο και το μελλοντικό δυνητικό κόστος που θα μπορούσε να προκύψει ως αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης της Κριμαίας, επέλεξε να προχωρήσει και να αποκόψει τη χερσόνησο από την Ουκρανία, ενσωματώνοντάς την στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Του Ζαχαρία Μίχα
Διευθυντής Μελετών, Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας, ΙΑΑΑ-ISDA

Παρότι η υπόθεση φαίνεται πλέον αρκετά ξεκάθαρη, δηλαδή ότι η Κριμαία αποτελούσε πάγιο στόχο ο οποίος τελικά επιτεύχθηκε, η ρωσική πλευρά έδωσε στους Ουκρανούς μια ευκαιρία, την οποία όμως το Κίεβο δεν αξιοποίησε. Ενώ η ενσωμάτωση της Κριμαίας φαινόταν να μπαίνει στην τελική ευθεία, οι Ρώσοι πρότειναν στο Κίεβο να συστήσει επιτροπή που θα καταλήξει σε αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, μετατρέποντάς την σε ομοσπονδία.
Αντί λοιπόν οι Ουκρανοί να αρπάξουν την ευκαιρία και να αντιτείνουν το λογικό ερώτημα «αν το κάναμε αυτό η Κριμαία θα παρέμενε ως ομόσπονδη συνιστώσα στην Ουκρανία;», δηλαδή αν η Ρωσία ήταν διατεθειμένη να σταματήσει τη διαδικασία αυτή, το Κίεβο μετά από συνεννοήσεις με τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, αποφάσισε να απορρίψει με συνοπτικές διαδικασίες τη ρωσική πρόταση. Πλέον, η ενσωμάτωση της Κριμαίας ήταν απλώς θέμα ημερών.
Το επιχείρημα δεν είναι ότι εάν οι Ουκρανοί έλεγαν «συμφωνούμε» στην ομοσπονδιοποίηση της χώρας, οι Ρώσοι νομοτελειακά θα έκαναν πίσω, αλλά το ότι οι πρώτοι θα μπορούσαν να αποτολμήσουν τέτοια αναφορά για δυο λόγους:
Ο πρώτος είναι ότι εάν η Μόσχα προέβη στην αναφορά – πρόταση για να εμφανιστεί διαλλακτική, ενώ δεν είχε σκοπό να αφήσει την Κριμαία, το Κίεβο θα είχε «εκθέσει» διπλωματικά τη Μόσχα. Το δεύτερο είναι, ότι η Ουκρανία θεωρητικά είχε να επιλέξει ανάμεσα στο να χάσει μια περιοχή, όπως και την έχασε, ή να επιχειρήσει να την κρατήσει δίνοντάς της πολύ μεγαλύτερα περιθώρια αυτονόμησης. Και επέλεξε τον εδαφικό ακρωτηριασμό της χώρας.
Ενδεχομένως, ο υπολογισμός του Κιέβου να ήταν διαφορετικός. Ότι η μετατροπή της Ουκρανίας σε ομοσπονδία θα δημιουργούσε επί της ουσίας κι άλλες «Κριμαίες» εντός του εδάφους της, με αποτέλεσμα, μακροπρόθεσμα, το αποτέλεσμα να ήταν πολύ χειρότερο από την απώλεια της Κριμαίας, την οποία γνώριζε ότι έτσι κι αλλιώς δεν ελέγχει. Εάν αυτό απηχεί τις σκέψεις της ηγεσίας στο Κίεβο, μάλλον θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως στρατηγικό λάθος για τους κάτωθι λόγους:
Η Ουκρανία θα είχε κερδίσει χρόνο, ώστε αφού πρώτα χωρίς την ασφυκτική πίεση του χρόνου κατέληγε στο ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά της ασκούμενης πολιτικής, ενδεχομένως να εισερχόταν στη διαδικασία να διαπραγματευθεί με ανατολή και δύση τον νέο περιφερειακό ρόλο της
Η Ουκρανία θα μπορούσε είτε να αποτελέσει ένα νέο ψυχροπολεμικό σύνορο, ή μια χώρα ουδέτερη, ένα «κράτος-μαξιλάρι» (buffer-state) ανάμεσα σε ανατολή και δύση, με επόμενο βήμα την έναρξη στρατηγικού διαλόγου με τη Μόσχα για την εξεύρεση τρόπου σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας όμως πρώτα εξασφαλίσει, ότι δεν θα θιχθούν τα ρωσικά εμπορικά και οικονομικά συμφέροντα.
Αντί αυτών, το «ξερό» όχι του Κιέβου, έδωσε τυπικά το πράσινο φως στη Μόσχα που μπορεί να ισχυριστεί ότι έδωσε μια τελευταία ευκαιρία η οποία αγνοήθηκε. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό εάν δεν συνυπολογιστεί ο διεθνής παράγοντας που «συνασπίστηκε» με το Κίεβο, είναι πως οι Ουκρανοί δεν αντιλήφθηκαν πως διαπραγματευτικά η θέση τους ήταν από πολύ αδύνατη έως απελπιστική, λόγω στρατιωτικής ανυπαρξίας, άρα έπρεπε να σκεφθούν εντελώς αντισυμβατικά και με το βλέμμα στραμμένο στην προοπτική μείωσης των ήδη καταγεγραμμένων ζημιών από την κρίση (damage limitation).
Ποια είναι όμως η κατάσταση από εδώ και πέρα; Ποιο θα είναι το κόστος για τη Μόσχα; Όχι επειδή οι αντίπαλοί της ομιλούν για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αλλά διότι απλούστατα η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει σοκ στη Δύση, που δείχνει να μην πιστεύει ακόμα ότι η Μόσχα προχώρησε…
Εξ ου και η ανάγκη υπογράμμισης από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών στον Αμερικανό ομόλογό του, ότι το ζήτημα της Κριμαίας έχει απλώς κλείσει. Πιθανόν, να δέχθηκε κάποια πρόταση πολύ πιο προωθημένη σε σχέση με τη διακηρυκτική επίσημη πολιτική από την Ουάσιγκτον, αλλά όπως συνηθίζει τελευταία η αμερικανική διπλωματία, κατόπιν εορτής, όταν η ζημιά έχει πλέον γίνει, ενώ και για τη Μόσχα για λόγους δημόσιας εικόνας – και όχι μόνο – δεν θα μπορούσε να τεθεί θέμα ανάκλησης της απόφασης.
Το ζητούμενο πλέον είναι εάν η Μόσχα σκοπεύει να κλιμακώσει περαιτέρω ή αν έχει συνειδητοποιήσει την ανάγκη εκτόνωσης της επικίνδυνης κατάστασης και απόπειρας σταδιακής αποκατάστασης της επαφής με τους αντιπάλους της, σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Οι διαβεβαιώσεις από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σοϊγκού στον ομόλογό του των ΗΠΑ Χέιγκελ ότι η Μόσχα δεν σκοπεύει να επέμβει στρατιωτικά στην Ανατολική Ουκρανία, λογικά συνιστά το πρώτο βήμα ουσιαστικής αποκλιμάκωσης, αν και θα πάρει χρόνο η εξομάλυνση των σχέσεων των δυο πλευρών, εάν ποτέ επιτευχθεί.
Το επιχείρημα είναι ότι αυτό εξυπηρετεί το ρωσικό εθνικό συμφέρον, αφού οι αλλαγές που ενδεχομένως θα επέλθουν ως αποτέλεσμα των ψυχολογικών κυρίως επιπτώσεων από την προσάρτηση της Κριμαίας, μπορεί να οδηγήσουν σε μια ψυχροπολεμικού τύπου αναμέτρηση,οπότε η Μόσχα χρειάζεται «Κριμαίες» ώστε να μπορεί να ασκεί πίεση στους αντιπάλους της και να μπορεί να τους απειλεί αξιόπιστα με συνέπειες εάν επαναληφθούν «μη φιλικές» ενέργειες στη περιφέρειά της.
Ας δούμε συνοπτικά την κατάσταση. Το πιθανότερο σενάριο είναι, ότι η υπόθεση της Κριμαίας θα οδηγήσει σε σημαντικές ζυμώσεις στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, δυο δυτικών θεσμών με εμφανές πρόβλημα στρατηγικού προσανατολισμού, δυο θεσμών που διέρχονται σοβαρότατη κρίση… μέσης ηλικίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα η ηγέτιδα στο οικονομικό πεδίο δύναμη, η Γερμανία, θα αναλογιστεί ότι μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση είναι μέσω «περισσότερης Ευρώπης» σε όλους του τομείς, αλλά και αναθεώρησης της μονοδιάστατα οικονομικής, στρατηγικής της ΕΕ στον διεθνή καταμερισμό ισχύος.
Το ΝΑΤΟ, ένας οργανισμός σε συνεχή παρακμή, απέκτησε το ισχυρότερο κίνητρο για τη νεκρανάστασή του. Κράτη-μέλη θα το θυμηθούν, ενώ λογικά θα «ξεκλειδώσουν τα θησαυροφυλάκια» για εξοπλιστικά προγράμματα. Παράλληλα, τα κράτη-μέλη αναμένεται να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα, αυτά που λίγες μόνο μέρες πριν θεωρούσαν πως ανήκουν στο παρελθόν, δηλαδή την απειλή εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας.
Αυτή η κατάσταση, όσον αφορά την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί παρά να προβληματίζει τη Ρωσία, αφού οι πιθανότητες να εξελιχθεί η Ουκρανία σταδιακά σε ένα κράτος-σύνορο ενός νέου Ψυχρού Πολέμου ανατολής-δύσης δεν είναι και λίγες. Εν ολίγοις, προσαρτώντας ένα κομμάτι γης που έτσι κι αλλιώς ήλεγχε αφού στάθμευε εκεί στρατεύματα, έθεσε σε κίνηση διαδικασίες συνολικότερων γεωστρατηγικών ανακατατάξεων και αλλαγών, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στο μέλλον για τη ρωσική εθνική ασφάλεια.
Μια εκ των βασικότερων δυνητικών επιπτώσεων είναι να έρθουν πιο κοντά οι δυο πλευρές του Ατλαντικού, οι οποίες είχαν απομακρυνθεί στα ζητήματα κυρίως της άμυνας και της ασφάλειας. Και δεν είναι μόνο το δυτικό σύνορο. Το σύνολο της ρωσικής περιφέρειας έχει λάβει το μήνυμα, ότι η Μόσχα θεωρεί τους ρωσικούς πληθυσμούς στις συνορεύουσες χώρες ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα και η στρατιωτική δράση, κατά περίπτωση.
Κι αυτό ναι μεν ασκεί αποτροπή, αφού οι πάντες θα φροντίζουν λογικά να μην προκαλέσουν την οργή της Μόσχας, κρατώντας κάποιες διακριτικές αποστάσεις από τη Δύση, όμως, παράλληλα,γίνεται αντιληπτό ότι εάν δεν επιθυμούν να καταστούν de facto ως κράτη μειωμένης κυριαρχίας, θα πρέπει να ενισχύσουν θεαματικά τις αμυντικές τους ικανότητες.
Στο ίδιο μήκος κύματος, δεν θα πρέπει να ξεγελάσει κανέναν η θετική σε γενικές γραμμές στάση που τηρεί η κινεζική ηγεσία. Ο αντίπαλος είναι κοινός, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όμως και μεταξύ τους Μόσχα και Πεκίνο έχουν ανοιχτά μέτωπα και η Κίνα γνωρίζει πώς να ασκεί ασφυκτική πίεση ώστε να πετύχει αυτό που θέλει.
Εν κατακλείδι, η Ρωσία δείχνει να κατοχυρώνει το «τρόπαιο» της Κριμαίας, διατηρεί όμως σημαντικές δυνατότητες για να επιχειρήσει τον έλεγχο των μελλοντικών κινήσεων του δυτικού συνασπισμού. Η απόπειρα αποσταθεροποίησης των Βαλτικών Δημοκρατιών, η συντήρηση της έντασης στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά και αποκοπή της χώρας από την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, είναι ορισμένα από τα «όπλα» που διατηρεί στη «φαρέτρα» του ο ρωσικός παράγοντας για να αποτρέψει την εμφάνιση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, κάτι το οποίο θα μετέτρεπε μακροπρόθεσμα ακόμα και σε ήττα την απόσπαση της Κριμαίας.
Τα στρατηγικά προβλήματα που έπρεπε να σταθμίσει η ρωσική ηγεσία στη λήψη της απόφασης για την Κριμαία ήταν πολλά, αν και τελικά φάνηκε πως κρίθηκε αναγκαίο η Ρωσία να προχωρήσει για σειρά λόγων. Πέραν των εσωτερικών, κυρίως για εξωτερικούς λόγους. «Ανταπόδοση» στη Δύση για την ανάμιξη στο «εγγύς εξωτερικό», ο έλεγχος του οποίου δίνει στρατηγικό βάθος στη Ρωσία, αλλά και για την περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου. Προφανώς, το Κρεμλίνο εκτιμά ότι εξακολουθεί να διαθέτει δυνατότητες αποτροπής, ώστε να μπορέσει να κρατήσει μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας τη Δύση και παράλληλα να έχει ανακτήσει την Κριμαία, «διορθώνοντας το λάθος» του Νικήτα Χρουστσόφ τη δεκαετία του 1950…

Πηγή Defence-Point

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου