Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

13 Μαρ 2012

Έχει χαθεί το μέτρο στο καθεστώς Γκρουέφσκι

Αντίποινα κατά του ΝΑΤΟ εξετάζουν οι Σκοπιανοί, καθώς η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν σκοπεύει να εντάξει στους κόλπους της τη γείτονα παρά την... απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο τέως υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να αποσύρει τη δύναμη που έχει αναπτύξει στο Αφγανιστάν. «Η στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν πρέπει να συρρικνωθεί σε ομάδα εκπαιδευτών για τους αφγανούς στρατιώτες» δήλωσε ο Μιλόσοσκι.

Όπως επισήμανε ο τέως σκοπιανός ΥΠΕΞ, υπάρχουν πολλοί στην κυβέρνηση που συμμερίζονται την άποψή του.

Σύμφωνα με αναλυτές της ΠΓΔΜ, «πιθανότατα η "Μακεδονία" θα παραμείνει εκτός του ΝΑΤΟ και μετά τη σύνοδο του Μαΐου, και για το λόγο οι δυνάμεις της χώρας πρέπει να αποσυρθούν από το Αφγανιστάν, καθώς η Συμμαχία δεν 'σέβεται τη διεθνή νομιμότητα'».

Σημειώνεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας με ψήφους 15 υπέρ και 1 για την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης δεν επηρεάζει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, για κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας είχε ανακοινώσει ο γραμματέας της Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, σημειώνοντας πως ενημέρωθηκε για τη δικαστική απόφαση.
Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.


Πιστεύω ότι θα υπάρχουν γραφεία στοιχημάτων στο εξωτερικό τα οποία θα στοιχηματίζουν για το πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα. Για το ποτέ θα μπορέσει να εκφραστεί ο λαός. Αν πράγματι υπάρχει στοίχημα κάποιοι θα βγάλουν πολλά λεφτά. Αυτοί θα είναι πιστεύω οι δανειστές μας.

Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί ημερομηνίες απλά για να υπάρχει κουβέντα, είναι και αυτό πιστεύω ένα όπλο στα χέρια των κυβερνώντων για να ξεγελούν τον λαό στρέφοντας αλλού την προσοχή του και πίσω από την πλάτη του να περνούν τα απάνθρωπα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές μας. Βλέπετε η κυβέρνηση λειτουργεί ως εκτελεστής εντολών και όχι ως Ελληνική κυβέρνηση, τα δίνει όλα για να ικανοποιήσει την αδηφαγία της τρόικα.

Θα αναφέρω μερικές (από τις πολλές) ενδεικτικές αντικρουόμενες δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης και μελών της.

Υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου για δύο χρόνια τάχθηκε ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (03-02-12). Άρα εκλογές το 2013.

Να συνεχίσω με τον αρχηγό της ΝΔ Αντ. Σαμαρά:

Την επιθυμία του να πετύχει τον στόχο της η κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει σε συνέντευξή του, στο «Βήμα της Κυριακής» (04-12-11), αν και επισημαίνει πως «δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο, ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει»

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τα σενάρια, για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα», είπε, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο (15-12-11). Και ξεκαθάρισε οριστικά ο βίος της είναι «δύο μήνες και τέλος» (δηλ. 19-02-12).

«Είχαμε προσδιορίσει ως καταλληλότερη ημερομηνία την 19η Φεβρουαρίου, αν η συμφωνία ανταλλαγή ομολόγων λήξει νωρίτερα μπορούν οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Αν χρειαστούν μερικές εβδομάδες ακόμα, τότε μπορούν οι εκλογές να καθυστερήσουν λίγο ακόμα. Αλλά να εξηγούμαστε, όχι μετά το Πάσχα» αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του στην εφημερίδα Real News ο κ. Σαμαράς (01-01-12).

Να φτάσω και στον κ. Καρατζαφέρη:

Αυτοκτονία χαρακτήρισε, το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, προτού ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα προωθήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις Real Fm (19-12-11).

Κατά των πρόωρων εκλογών (άρα 2013;) τάσσεται με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» (26-02-12), τονίζοντας ότι «αν γίνουν τώρα θα είναι για να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια κάποιων» (εννοώντας μάλλον τον κ. Σαμαρά).

Τι λένε μέλη της κυβέρνησης για το θέμα;

Yπέρ της επιμήκυνσης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου τάχθηκε από τη Φρανκφούρτη (16-02-12) ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει έως το τέλος της βουλευτικής περιόδου έως το 2013.

Την ανάγκη παράτασης του βίου της κυβέρνησης, επισήμανε στο υπουργικό συμβούλιο (11-02-12) η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι το μνημόνιο έχει μεγάλο αριθμό μέτρων και πολύπλοκες διαδικασίες και εάν γίνουν εκλογές δε θα προλάβουν να εφαρμοστούν.

Όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αν η εξεταστική, θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες της προτού διαλυθεί η Βουλή για εκλογές είπε: «Γιατί; Πιστεύει κανείς ότι θα διαλυθεί ποτέ αυτή η Βουλή;» είπε κι έφυγε γελώντας (αλλά και γνωρίζοντας μάλλον κάτι παραπάνω), αφήνοντας τους δημοσιογράφους κάγκελο!!! (εφ. Δημοκρατία 24-02-12)

Σε συναντήσεις τέλος του πρωθυπουργού, με τον πρόεδρο της ΝΔ την 04-03-12 και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις 06-03, προσδιορίστηκε ο χρόνος των εκλογών, ως επικρατέστερες ημερομηνίες θεωρούνται οι Κυριακές 6 και 13 Μαΐου, χωρίς να έχει εγκαταλειφθεί και το σενάριο της 29ης Απριλίου, που απομακρύνεται. Τα πάντα θα κριθούν και από το πολιτικό κλίμα που θα διαμορφώνεται πλησιάζοντας προς το τέλος Απριλίου, δεδομένου ότι ως τότε μένουν πολλά να γίνουν ακόμα, ενώ κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξουν επιπλοκές στη διαδικασία του PSI και τι θα μπορούσαν αυτές να προκαλέσουν. (Real.gr 08-03-12). Τι μπορεί να πει κανείς, τέτοια ακρίβεια;

Βγάζετε καμία άκρη από τα παραπάνω; Φαίνεται όμως ότι, παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου. Ας δούμε όμως τελικά θέλουν πράγματι τα κόμματα να γίνουν εκλογές σύντομα;

Ας πάρουμε το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η εκλογή του νέου Αρχηγού θα γίνει στις 18 Μαρτίου. Άρα ο νέος αρχηγός θα έχει περίπου ενάμιση μήνα για να οργανώσει ένα διαλυμένο κόμμα, με απλήρωτους υπαλλήλους, το οποίο στις δημοσκοπήσεις καταλαμβάνει την πέμπτη!!!! θέση με 11% (δημοσκόπηση VPRC Φεβ 2012 για ΕΠΙΚΑΙΡΑ), θα πρέπει να είναι παλαβός για να πάει σε εκλογές, ένα κόμμα εξουσίας που δεν έχει ελπίδες όχι για νίκη αλλά ούτε για αξιωματική αντιπολίτευση. Δε χρειάζεται λοιπόν χρόνο, ώστε να κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό, ότι το κόμμα ως κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει δυσάρεστα μέτρα για να σώσει την Ελλάδα από την χρεωκοπία; Ήδη ο υποψήφιος αρχηγός κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον Ελληνικό λαό για τις θυσίες του!!!!!, που έσωσαν την Ελλάδα (μόνο αυτός το βλέπει έτσι) αργότερα ίσως κλάψει κι όλας.

Να συνεχίσουμε με τη ΝΔ, το κόμμα, μετά την απόφαση του αρχηγού του να υπερψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο φτάνοντας ακόμα και σε διαγραφές βουλευτών, έχασε δημοσκοπικά, στην ίδια δημοσκόπηση η ΝΔ παίρνει ποσοστό 27,5 (30,5 Ιανουάριος 2012), χάνοντας τις όποιες πιθανότητες αυτοδυναμίας είχε. Δε χρειάζεται και αυτός τον χρόνο του ώστε να «πείσει» τον Ελληνικό λαό, ότι η περίφημη κωλοτούμπα του, έγινε για το καλό του τόπου;

Να πούμε τώρα για τον ΛΑΟΣ; Δυστυχώς ο κ. Καρατζαφέρης δε τα υπολόγισε σωστά πίστεψε ότι η συμμέτοχη του στην κυβέρνηση θα έκανε το κόμμα του κόμμα εξουσίας και θα του έδινε μεγαλύτερα ποσοστά . Μη ξεχνάμε άλλωστε τη δήλωση του στον realfm (19-12-11) «ούτως ή άλλως σε δυο μήνες θα γίνω αντιπρόεδρος». Αντ’ αυτού όμως είχαμε δημοσκοπική πτώση του κόμματος (4,5% Φεβ 12 ενώ τον Σεπ 11 είχε 7,5%) διακινδυνεύοντας ακόμη και την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση (μετά και την προσχώρηση δυο στελεχών του στη ΝΔ). Άρα χρειάζεται και αυτός τον χρόνο του για να πείσει πάλι τον λαό ότι είναι το κόμμα που αγωνίζεται για τα εθνικά θέματα, την λαθρομετανάστευση, την ΑΟΖ (πράγματα που είχε ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό τα θυμήθηκε τώρα).

Η ίδια δημοσκόπηση δίνει στην Αριστερά ποσοστά πάνω από 40% που σημαίνει μια συνένωση των δυνάμεων της θα μπορούσε να δώσει μια κυβέρνηση για να εφαρμόσει επιτέλους, τις πολιτικές που η αριστερά ευαγγελίζεται και θα μπορούσαν να αλλάξουν (σύμφωνα με τα λεγόμενα τους) τη ζωή του λαού. Αλλά όμως τι; Με δηλώσεις της η κ. Παπαρήγα απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας «μια αριστερούτσικη και προοδευτικούτσικη κυβέρνηση θα έδινε ένα διάλειμμα στην αστική τάξη για να οργανωθεί»!!!!! εδώ γελάμε. Καλύτερα σου λέει, να είμαι στην άκρη και να κάνω κριτική για τα πάντα, παρά να είμαι κυβέρνηση προσπαθώντας να εφαρμόσω αυτά τα ανεφάρμοστα που πρεσβεύω, χάνοντας και τους τελευταίους ψηφοφόρους μου.

Να πάμε και στην εμμονή του κ. Τσίπρα για εκλογές, «ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική. Και πρόσθεσε ότι, η κυβέρνηση που θα προκύψει, έχοντας νωπή και ξεκάθαρη λαϊκή εντολή, να διαπραγματευτεί ξανά με τους δανειστές και τους εταίρους μας», ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Αλήθεια τις θέλει τις εκλογές; Αν τις θέλει γιατί δεν τις επιβάλλει;

Αν οι βουλευτές του παραιτηθούν και δεν πάρουν τις θέσεις τους οι επιλαχόντες, θα γίνουν εκλογές στις αντίστοιχες περιφέρειες, υπολογίζοντας ότι, οι βουλευτικές έδρες στις περιφέρειες που εκλέγονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου 112, προκαλεί αμέσως εθνικές εκλογές. Γιατί δεν το κάνει; Να μην πω βέβαια ότι η απλή αναλογική, εφόσον ψηφιστεί τώρα από τη Βουλή, θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, όσον αφορά για την διαπραγμάτευση, άστο καλύτερα θα την κάνει όπως είχε υποσχεθεί και ο κ. Σαμαράς, στον ύπνο του.

Αυτά είναι κατά την άποψη μου τα δεδομένα, για τα οποία τα κόμματα της Βουλής δε θέλουν εκλογές τώρα, ίσως από το φθινόπωρο και μετά, να έχουν σταθεροποιηθεί και να έχει αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων, να ρίχνει τις ευθύνες ο ένας στον άλλο για το ποιος φταίει πιο πολύ, ή στο να υπερασπίζονται τη στάση τους, για να εγκλωβιστεί πάλι στα διλήμματα ο Ελληνικός λαός και στο τέλος (μετά τις εκλογές) να μας προκύψει μια άλλη κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου ή με τον Παπαδήμο πάλι. Οι ημερομηνίες που κάθε τόσο πετιούνται στον αέρα είναι για να αποσυμπιέζουν την οργή των πολιτών, να θυμίσω 18 Φεβ, 18 Μαρ., 8 Απρ., 29 Απρ., 6 Μαι. και τώρα 13 Μαι. και έχει ο Θεός.

Τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής είναι συστημικά, τους αρέσει όπως λειτουργούν, τους αρέσει η υπάρχουσα κατάσταση, δε θέλουν αλλαγές. Θέλουν το καθένα την πελατεία του και επειδή βλέπουν τώρα ότι κάτι πάει να αλλάξει θα κάνουν κάθε προσπάθεια να περιχαρακώσουν πάλι τα στρατόπεδα τους να μας εγκλωβίσουν, από μας εξαρτάται αν θα τα καταφέρουν. Το ερώτημα τελικά είναι αν θα γίνουν εκλογές, μετά έρχεται το πότε θα γίνουν, όποτε το επιτρέψουν οι δανειστές μας. Θα μπορέσουν κάποτε οι πολίτες να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους και όχι σταλμένοι εθνοσωτήρες;

Γράφει η Λιάνα Κανέλλη

Στην προεκλογική φρεσκοκουρεμένη πατρίδα μας, δύο γραμμές παραγωγής έχουμε σε κυριολεκτικά τρομακτικούς ρυθμούς να λειτουργούν. Η μία βγάζει στην αγορά το ένα κόμμα και το άλλο κίνημα με τη σέσουλα και διαδικασίες του κατεπείγοντος. Ωσάν όλα, σε συνθήκες δημοκρατικότατης εξαθλίωσης του πληθυσμού, να πρέπει να συμμετάσχουν, να προλάβουν δηλαδή, όχι στο γολγοθά αλλά στην πολυδιαφημισμένη ανάσταση των κουρεμένων. Η άλλη γραμμή παραγωγής βγάζει σε πολύχρωμη ιδεολογική συσκευασία μια αλυσίδα φιλάνθρωπων κι ένα στρατό αφυπνισθέντων αστών που είδαν ξαφνικά ότι περικυκλώθηκαν από στίφη πεινασμένων άνεργων κι οργισμένων κοινών θνητών και αυτομαστιγώνονται ή κορδώνονται δημοσίως ότι τώρα ξέρουν και μπορούν να συνεισφέρουν στην απάλυνση του γενικευμένου πόνου. Ξερατό. Η υποκρισία σε πληθωριστικό τύπωμα άκρως χρήσιμων νομισμάτων «ίματζ» με την αφεντομουτσουνάρα του καθενός στη θέση της κορόνας και αντίτιμο την ανάγκη των μαζών που την ποιούν φιλοτιμία...

Στην ποιητική των δρόμων οι πιο πεπειραμένοι, αυτοί που πέρασαν μια ζωή με πολέμους, κατοχή πραγματική, εμφύλιο και χούντα, μεταπολιτευτική φούσκα προσωρινής καταναλωτικής ευημερίας και προκάτ δημοκρατία, άνθρωποι με εγγόνια, μικρές συντάξεις και μεγάλα βάσανα, συνταξιοδοτημένοι με την υποκειμενική και αντικειμενική ανάγκη να ζήσουν με ό,τι υπολείμματα αξιοπρέπειας και περηφάνιας τους έχουν απομείνει, είναι αμείλικτοι όταν θυμούνται. Αμείλικτοι. Ο ένας θα σου πει, με κείνο το γερασμένο χαμόγελο της καυστικής, σαρκαστικής κι επεξεργασμένης εμπειρίας, μέσα σε πέντε λέξεις την πολιτική των ημερών, εξοντώνοντας και τον τελευταίο καθηγητή κι αναλυτή απ' αυτούς που κατέκλυσαν ως νέες «περσόνες» τα μάτια και τ' αυτιά των μυριάδων έγκλειστων στον ξεφτιλισμένο καπιταλιστικό παράδεισο του 21ου αιώνα. «Αμα δουν κάποιον να λυπάται τον πεινασμένο τον λένε φιλάνθρωπο. Αμα κάποιος ρωτήσει γιατί πεινάει ο άνθρωπος, τον λένε κομμουνιστή...».

Ο άλλος, δημόσιος υπάλληλος, στα 89 του, με μυαλό ξουράφι, χειριστής και υπολογιστών, που σημαίνει με όραση και ακοή και μνήμη (χωρίς αλτσχάιμερ ή πάρκινσον ή τέλος πάντων τις «φυσικές» ατέλειες της ηλικίας) και πάντως οπωσδήποτε χωρίς την εξοντωτική αλλοτρίωση που φέρνει τους ανθρώπους στη θέση να διαφημίζουν τη νομοτέλεια «δεν αλλάζει τίποτα», καλμάροντας έτσι τις δικές τους τύψεις, αδυναμίες και καταθλίψεις, είναι κυνικά προειδοποιητικός. «Με ένα βόλι μπορείς να σκοτώσεις έναν εχθρό. Με μια ψήφο μπορείς να σκοτώσεις το παιδί σου»!!! Μ' αυτές τις... οδηγίες της ζωής έχει καθείς και καθεμιά τη ρεαλιστικότερη κι αντικειμενικότερη ανάλυση της πραγματικότητας. Δεν είναι ανάγκη να ξέρεις οικονομικά της σχολής του Σικάγου, της Φρανκφούρτης ή του Λονδίνου για να συνειδητοποιείς γιατί πεινάς. Και δεν τολμάς να πας στην κάλπη, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς τη συναίσθηση ότι η ψήφος σου είναι εν τέλει βόλι, που σήμερα τη ρίχνεις κι αύριο σου τρώει το παιδί και δεν μπορείς να το πενθείς ανάμεσα σε αυτουργούς του φόνου που θα σε παρηγορούνε για την ...ατυχία σου.

Μπήκαμε χρόνια τώρα στο Κολοσσαίο τους. Μας τάισαν τόνους εκπομπών μαγειρικής και σεφ και γκουρμέδικες συνταγές. Τώρα μας περιλούσανε με τόνους πατάτας στ' αζήτητα, με ξοφλημένους και πεινασμένους τους αγρότες, με κόλπο τον ιδεολογικό πουρέ που εκτοξεύεται με κανονάκια πάνω στα πλήθη. Χορταίνει κι ο φτωχός άμα έχει πρόσβαση στο σημείο διανομής, αισθάνεται και φιλάνθρωπη επαναστάτρια η μαντάμ που έστειλε τη Φιλιππινέζα να πάρει 200 κιλά, κάνει διατροφή, αλλά ξέρει ότι και να φυτρώσουν σε δέκα μέρες δε χάθηκε ο κόσμος, ήταν φθηνές. Πουρές κι οι αντικομμουνιστικές προσπάθειες για αυτοοργάνωση, πατατοσυνείδηση κι ό,τι άλλο, φτάνει να μην είναι ταξική.

Σ' αυτές τις επόμενες βδομάδες και μέρες, πράγματι ιστορικές, ακόμη περισσότερο αν είναι προεκλογικές, δεν παίζονται απλώς τα κέρδη τους κι η φτώχεια μας. Παίζεται το μέλλον των παιδιών, η ζωή και η υγεία ολωνών, η ποιότητα ζωής των γέρων, η κοινωνία στη λοταρία των επιλογών. Παίζεται όμως και το τέλος των απαλλαγών από τις ενοχές. Και ξέρουμε και ζούμε και μπορούμε να αλλάξουμε ρότα και ζωή και κόσμο. Σήμερα η αρχή, αύριο η συγκομιδή.

Πηγή: Εφημερίδα «Ριζοσπάστης»
Αιχμές κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για τις δηλώσεις του, μεταξύ που των οποίων και εκείνη περί «Τιτανικού» που είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των spreads φέρεται να άφησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ.

Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το έλλειμμα του 2009, όταν πιέστηκε από βουλευτές να απαντήσει, ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Κουρουμπλή, φέρεται να χαρακτήρισε ατυχή την δήλωση περί «Τιτανικού» που ειπώθηκε τον Ιανουάριο του 2010.

Επίσης δύο μήνες αργότερα, τον Μάρτιο, και ενώ η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει στις αγορές γιατί είχαν «μαλακώσει» τα spreads, η ανακοίνωση περί αναθεώρησης των στοιχείων του 2009 και οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι «αν δε μας δώσουν οι αγορές λεφτά, θα πάμε στο ΔΝΤ», είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο και τελικά οι αγορές να κλείσουν για την Ελλάδα.

Κατά Παπακωνσταντίνου και η Eurostat

Ούτε μία ούτε δύο μα αμέτρητες φορές ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ κλήθηκε να διευκρινίσει στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η Στατιστική Υπηρεσία δεν είναι αρμόδια να κάνει προβλέψεις για το έλλειμμα κι ότι αυτό είναι δουλειά του Υπουργείου Οικονομικών ανάλογα με την πολιτική που προτίθεται να χαράξει στον τομέα τω εσόδων-εξόδων.

Ο κ. Κοντοπυράκης δήλωσε συγκεκριμένα ότι ακόμη και η Eurostat όταν παίρνει προβλέψεις από τα κράτη-μέλη, τις διαβιβάζει ως έχει στις Βρυξέλλες χωρίς κανένα σχολιασμό ή παρατήρηση.

«Tόσο η Eurostat όσο και η ΕΛΣΤΑΤ», είπε, « είναι στατιστικές υπηρεσίες. Η πρόβλεψη εξαρτάται από την πολιτική της κυβέρνησης, από το τι έχει σκοπό να κάνει, τι έργα, τι φόρους να βάλει, τι φόρους να εισπράξει, τι επιδόσεις να δώσει, τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει. Η Στατιστική Υπηρεσία δεν έχει γνώση αυτών των πραγμάτων και δεν πρέπει να έχει».

Ερωτηθείς για το αν το έλλειμμα του 2009 παρουσιάστηκε υπερδιογκωμένο, ο κ. Κοντοπυράκης απάντησε πως «εφόσον τα στοιχεία έγιναν αποδεκτά από τη Eurostat αδυνατώ να πιστέψω ότι ήταν τίποτα παράνομο», άφησε ωστόσο αιχμές κατά του κ. Παπακωνσταντίνου για τους λανθασμένους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν σχολιάζοντας ότι θα μπορούσε και «να μην ανοίξει μύτη» αν ενημερωνόταν η Eurostat ότι άλλαξαν οι συνθήκες λόγω άλλου προγράμματος.

«Το λάθος» όπως ανέφερε ο κ. κ. Κοντοπυράκης «ήταν με το να λέει η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στην Eurostat σας είπαμε ψέμματα». Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ δεν παρέλειψε επίσης να μεταφέρει λόγια του κ. Ascoli της Eurostat σύμφωνα με τα οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου έψαχνε για έναν αποδιοπομπαίο τράγο . «Μου είπε, he’s looking for a scapegoat and you’ll be it».

Πώς γίνεται η παρακολούθηση με τα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ
Ολόκληρα ημιφορτηγά
μπορούν να «διεισδύσουν» σε τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Σε μείζον θέμα ασφάλειας αλλά και πολιτικής ηθικής εξελίσσεται η υπόθεση των επιχειρηματιών που διαθέτουν οργανωμένα δίκτυα τηλεφωνικών υποκλοπών και όχι μόνο.

Με σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής φέρνει το θέμα στη Βουλή και ζητεί να πληροφορηθεί τι κάνει το υπουργείο για να αποτρέψει τις τηλεφωνικές υποκλοπές που γίνονται από ιδιώτες.

Και δεν πρόκειται ασφαλώς για απλούς ιδιώτες, αλλά για επιχειρηματίες οι οποίοι χρησιμοποιούν τα γνωστά «βαλιτσάκια» όπως αποκαλύπτει το defencenet.gr, πρακτικά πρόκειται για ολόκληρα ημιφορτηγά τα οποία μπορούν να υποκλέπτουν όχι μόνο τηλεφωνικές συνομιλίες κινητών τηλεφώνων, αλλά διεισδύουν και στα δίκτυα του internet, καταφέρνονταν να υποκλέψουν στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των στόχων τους (e-mail, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ηλεκτρονικά έγγραφα κλπ).

Παρακολουθούν είτε τους αντιπάλους τους στην προσπάθειά τους να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, είτε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τρόϊκα με το αζημίωτο φυσικά: Στο νέο Μνημόνιο πέρασαν ουκ ολίγες φωτογραφικές δατάξεις για επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν άριστες προσβάσεις στις Βρυξέλλες.

Η ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ έγινε με αφορμή τη σύλληψη 38χρονης γυναίκας στον Πειραιά νόμιμης εκπροσώπου εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού, για παραβάσεις που αφορούν τόσο την υποκλοπή του απόρρητου των τηλεφωνικών συνομιλιών όσο και την πρόκληση κακουργηματικών πράξεων από ενδιαφερόμενους που λαμβάνουν γνώση των υποκλοπών αυτών.

Το μέγεθος του παρακρατικού αυτού μηχανισμού υποκλοπών που δρα στη χώρα, έρχονται να αποκαλύψουν πληροφορίες από τις ίδιες εταιρείες κατασκευής των συσκευών αυτών, οι οποίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον εφτά τέτοια ολοκληρωμένα συστήματα έχουν πουληθεί σε Έλληνες ιδιώτες, οι οποίοι συναγωνίζονται πλέον σε τεχνολογία ακόμη και την ίδια την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών!

Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, αναφέρουν ότι ανάμεσα σε αυτούς που απέκτησαν συστήματα υποκλοπών, περιλαμβάνονται και μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου που διαπλέκονται με το πολιτικό σύστημα της χώρας, οι οποίοι όχι μόνο λειτουργούν σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, αλλά έχουνε μεταβληθεί σε ένα είδος «ΕΥΠ» για την τρόικα, τα στελέχη της οποίας τροφοδοτούν με πληροφορίες τόσο για επιχειρηματίες όσο και για πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τους συνδικαλιστές ή και "ειδικού" ενδιαφέροντος στόχους, όπως οι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε θέσεις κλειδιά των αμυντικών προμηθειών.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες των συσκευών αυτών, οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο ότι τα συστήματα υποκλοπών βρίσκονται με βεβαιότητα στα χέρια δύο μεγαλοεπιχειρηματιών με πλήθος δραστηριοτήτων, ενός εφοπλιστή με προβλήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι ενός ξενοδόχου με ισχυρή διαπλοκή στο «γαλάζιο» σύστημα εξουσίας.

«Βαλιτσάκια» υποκλοπών διαθέτει επίσης ένας μεσάζοντας οπλικών συστημάτων από τους μεγαλύτερους στο χώρο, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε την καριέρα του με παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τον ΟΤΕ, θέση που τον είχε τοποθετήσει η δικτατορία και έχει ισχυρές προσβάσεις στο «πράσινο» σύστημα εξουσίας, καθώς και ένα ακόμα πρόσωπο που ασχολείται εκτός των άλλων με τα ΜΜΕ.

Ισχυρό μηχανισμό υποκλοπών διαθέτει και ένα πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, το οποίο εργολαβικά αναλαμβάνει παρακολουθήσεις τηλεφώνων, αλλά και την ασφάλεια επικοινωνιών για λογαριασμό επιχειρηματιών που έχουν συμβάσεις με την εταιρεία που διατηρεί ο ίδιος.

Τα ιδιωτικά αυτά δίκτυα υποκλοπών, οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες τα λειτουργούν με έμπιστα στελέχη, συνταξιούχους που προέρχονται κυρίως από το χώρο των μυστικών υπηρεσιών αλλά και του ΟΤΕ.

Τόσο η αστυνομία όσο και οι αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν έχουν παρά να αναζητήσουν τα site των εταιρειών που προμήθευσαν τις συσκευές αυτές από το Ισραήλ, τη Γερμανία και τον Καναδά, τόσο στους ιδιώτες όσο και σε πρόσωπα από την ΕΥΠ και μέσω δικαστικής συνδρομής να αποκαλύψουν τα πρόσωπα που αγόρασαν τους κοριούς.

Εάν πάλι οι αγορές έγιναν μέσω παρένθετων προσώπων ή παράκτιων εταιρειών υπάρχει δυνατότητα να εντοπιστούν οι χειριστές των παρακρατικών δικτύων και, στη συνέχεια, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των συστημάτων.

Οι δυνατότητες που έχουν είναι τεράστιες και με ένα απλό SMS μπορούν να παγιδεύσουν με λογισμικό παρακολούθησης το τηλέφωνο του θύματός τους. Το ότι έχουν φτάσει να αποτελούν «μακρύ χέρι» της τρόικας τους εξασφαλίζει ατιμωρησία, αφού πολύ εύκολα θα μπορούσε να διακριβωθεί επίσημα η ταυτότητά τους από τις κρατικές αρχές...

Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των «δύστροπων» μέτρων που συνόδευαν τη δανειακή σύμβαση στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία, είχε επισημανθεί από κάθε… καλοπροαίρετο παρατηρητή των εξελίξεων, ότι σημειώνεται ένα ασυγχώρητο οξύμωρο.

Ενώ μειώνονται σημαντικά οι μισθοί, επομένως υποχωρεί η αγοραστική δυνατότητα των Ελλήνων, και αυξάνονται σημαντικά οι φόροι, οι τιμές των προϊόντων και των καταναλωτικών αγαθών επιδεικνύουν αξιοσημείωτη αντοχή, αν δεν… αυξάνουν κιόλας.

Τα στοιχεία που βλέπουν και επίσημα πλέον το φως της δημοσιότητας, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι στην Ελλάδα του 2012, της βαθιάς κρίσης, της ύφεσης και των ολέθριων συνεπειών του Μνημονίου, το καταναλωτικό κοινό παρακολουθεί, ανήμπορο να αντιδράσει, ένα… πάρτι ακρίβειας το οποίο διεξάγεται εις βάρος του.

Σύμφωνα λοιπόν με τις σχετικές εκτιμήσεις, αλλά και τις… αριθμητικές αποδείξεις που έχουν στην κατοχή τους και δημοσιοποιούν σταδιακά οι ενώσεις καταναλωτών, τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια των super markets, είναι ακόμη και 116% πιο ακριβά, σε σχέση με τις τιμές στις οποίες μπορεί να βρει ένας άλλος Ευρωπαίος καταναλωτής τα ίδια ακριβώς προϊόντα.

Χωρίς μια αξιοπρεπή πάταξη της αισχροκέρδειας, η κοινωνία θα συνεχίσει να δοκιμάζεται. Να δοκιμάζει τις αντοχές της. Και θα απέχει ελάχιστα από την έκρηξη. Που δεν θα έχει ως αποδέκτες μονάχα τους κερδοσκόπους, αλλά και τους πολιτικούς που τους άφησαν ανεξέλεγκτους.

Ο Ελληνισμός δεν έχει σχέση με ότι περνάμε.
Ο Ελληνισμός είναι το άπειρο, είναι το ίδιο το Μεγαλείο και κανείς στον Κόσμο δεν μπορεί να του τον στερήσει.
Τον Ελληνισμό δεν τον αγγίζουν οι οικονομικές κρίσεις.
Δεν τον πιάνουν δανειακές συμβάσεις και μνημόνια.
Ας ταυτίσουμε τον εαυτό μας με τον Ελληνισμό ώστε να γίνουμε «αθάνατοι»!

Τον Παρθενώνα δεν τον χτίζεις σε μια μέρα.
Για να χτίσεις Παρθενώνες επιβάλλεται να έχεις Παιδεία.
Με κοπριές δεν χτίζονται οι Παρθενώνες όπως πολύ σωστά είπε κάποτε ο αξιόλογος Ιστορικός και Συγγραφέας, Σαράντος Καργάκος.

Αυτό περνάμε και σήμερα, με κοπριές πάνε να μας πείσουν ότι θα χτίσουν Παρθενώνες.
Εμ, δεν γίνεται!

Αλλά και εμείς δεν είμαστε άμοιροι των ευθυνών μας.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την προσπάθεια να μάθουμε πως χτίζονται οι Παρθενώνες.
Είναι θέμα Παιδείας.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Αν το καταφέρουμε δεν θα απέχει πολύ η μέρα που θα μας κάνει να νιώσουμε Ελεύθεροι!

Βάλανε τα παιδιά μας στην κάσα

Μας βάλανε όλους σε μια κάσα, μα λίγο σημασία έχει για εμάς, γιατί κατά καιρούς ήμασταν μαζί τους.

Βάλανε όμως και τα παιδιά μας αν και αυτό δεν το έγραφε η συμφωνία.

Τώρα θέλουν να βάλουν και τα εγγόνια μας. Αύριο και τα δισέγγονα.

Τελειώνουμε σε λίγο και δεν θα έχουμε τίποτα να πούμε.

Υποσχέσεις που δεν κρατήσαμε, υποσχέσεις περαστικές, ψεύτικες και όλες αυτές που; Στα παιδιά μας!!!

Ανάθεμά μας να ήμασταν ψεύτες, αλλά όχι και στα παιδιά μας ρε σεις!

«Πολλοί επενδυτές εύχονται να αποχαιρετήσουν την ελληνική κρίση χρέους», αναφέρει σε άρθρο του ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, διαχειριστής κεφαλαίων της Pimco, που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times.

Όπως εκτιμά οι ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους την ελληνική κρίση χρέους και τα προβλήματα της περιφέρειας του Νότου και να επικεντρωθούν στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και την ανάπτυξη. Tονίζει όμως ότι η ευχή αυτή «είναι κάπως πρόωρη».

Προβλέπει επίσης ότι σύντομα και αυτή η συμφωνία για την Ελλάδα θα βρεθεί υπό πίεση από τις αγορές.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ελ Εριάν σημειώνει ότι ακόμα και με την αμφίβολη πλήρη εφαρμογή του νέου προγράμματος για την Ελλάδα το χρέος θα διαμορφωθεί στο μη-βιώσιμο 120% του ΑΕΠ, κρατώντας μακριά το ιδιωτικό κεφάλαιο και στερώντας τη χώρα από το οξυγόνο που χρειάζεται για επενδύσεις, ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και θέσεις εργασίας.

Όπως τονίζει, «η συμφωνία δίνει απλά λίγο περισσότερο χρόνο για να επανέλθει δριμύτερο το ελληνικό δράμα» σε όλο του το μεγαλείο.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να «χτίσουν» πιο ισχυρά τείχη προστασίας για να προστατεύσουν χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά και να ενισχύσουν τον τραπεζικό κλάδο.

Για τους επενδυτές δίνεται η ευκαιρία μείωσης της έκθεσής τους όχι μόνο απέναντι στο ενδεχόμενο μίας ακόμα ελληνικής αναδιάρθρωσης, αλλά και στο ρίσκο εξόδου από την ευρωζώνη.
Όταν το 2008 αποκάλυψα το περίφημο «Λιγότερα στρέμματα (εθνικής) γης για να κοιμάμαι ήσυχος»… του κ. Παπανδρέου στην συνέντευξη του Καναδά, πολλοί – εντός , εκτός και επί ταυτά – θέλησαν, με διαφόρους τρόπους, να κρεμάσουν στην αποκάλυψη την ταμπέλα «ad absurdum».

Η απάντηση μου -τότε- είναι γνωστή: «Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις».

Σήμερα «έσκασε» εξ΄ ανατολών νέα βόμβα, η οποία βαραίνει αποκλειστικά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, υπήρξαν συνομιλίες με την ελληνική πλευρά για κοινές ελληνοτουρκικές έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο, ενώ αποκάλυψε πως το θέμα είχε συζητηθεί μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ο τελευταίος είχε επισκεφθεί την Αθήνα.

«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις αν υπάρξουν κοινά σχέδια…» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιλντίζ ενώ τόνισε πως «κατά την τελευταία επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, είχε συζητηθεί και το θέμα αυτό»!

Οι δηλώσεις Γολντιζ επιβεβαιώνουν τους ανατριχιαστικούς ισχυρισμούς σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου που υπήρξαν σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε -προ ολίγων μηνών- μέσω του WikiLeaks και σύμφωνα με αυτό ο Έλληνας πρωθυπουργός διαπραγματευόταν τα πάντα στο Αιγαίο (πρόσβαση της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές) .

Η άτακτη φυγή του κ. Παπανδρέου και η αντικατάσταση του από το Νο 2 των κυβερνήσεων του (και του ΠΑΣΟΚ φυσικά) κ. Ε. Βενιζέλο, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ, σε ότι αφορά τουλάχιστον τις απαντήσεις που οφείλουν να δώσουν -και οι δύο- στον ελληνικό λαό γι’ αυτό το μείζον Εθνικό θέμα.

Απαντήσεις λοιπόν εδώ και τώρα...

Εχέσθησαν απάνω τους οι λεβεντομαλάκες του Παπαδήμιου PSIχολογικού καταναγκασμού μετά των CDS και του ελαφρού κωλοδαχτύλου…

- Εδώ δεν κώλωσαν με τον τραγουδιστή της παγωμένης τσιμινιέρας, με το υμνητή του 1821 με μια Τουρκοπούλα αγκαλιά και θα κωλώσουν με μας;

Να λάβουμε τα μέτρα μας πρότεινε Βουβουζέλος ο χειροτερότερος, να καταργήσουμε τις παρελάσεις το πρότεινε και ο Τσίπρας…

Να καταργήσουμε την 25η Μαρτίου αντιπρότεινε ο Μαζι-τα-φάγαμε ή να την μεταφέρουμε τον Δεκαπεντάγουστο που θα λείπουν όλοι!

Το δημοψήφισμα το αποκλείετε; ρώτησε η τέως υπουργός φωτοτυπικού…
Στο τέλος επικράτησε η του τραπεζίτου άποψις!

Πάμε κι όπου κάτσει, θα προστατεύουν εξάλλου 50.000 κρανοφόροι με έξι τόνους χημικά…

- Και χειροβομβίδες κρότου λάμψης…

- Η Δημοκρατία θα νικήσει…

- Ζήτω η Μέρκελ…

- Ζήτω ο Σόιμπλε...

Ζήτω που καήκατε λεβεντομαλάκες…

Οψόμεθα την 25η Μηνός Μαρτίου…

"Απευθύνομαι σε σας ως τελευταία ελπίδα αναμένοντας την ενεργοποίηση των δημοκρατικών αλλά και των ανθρωπιστικών σας αισθημάτων και την αντίδρασή σας με κείμενα αλλά και κινήματα, για να αλλάξει πορεία η Ευρώπη, η οποία, με απαρχή την Ελλάδα, κινείται ολοταχώς προς διακυβέρνηση από ολοκληρωτικά καθεστώτα" η Les Echos, μία από τις μεγαλύτερες καθημερινές οικονομικές εφημερίδες της Γαλλίας, που εκδίδεται από το 1908 στο Παρίσι, δημοσίευσε πρώτη, χθες, την ανοιχτή επιστολή με τίτλο "Η Ευρώπη στα πρόθυρα της δικτατορίας" που υπογράφει ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης και η οποία έχει αποσταλεί προς δημοσίευση σε Μέσα Ενημέρωσης, Ημερήσιου, Περιοδικού και Ιντερνετικού Τύπου της Γαλλίας.

"Αξιότιμοι Γάλλοι συμπολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση,

απευθύνομαι σε σας όχι μόνο λόγω της Δημοκρατικής σας παράδοσης και των αγώνων σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και λόγω του ότι η χώρα σας και κάποιοι φωτισμένοι Γάλλοι του παρελθόντος, όπως ο Οκτάβιος Μερλιέ το 1945, αλλά και άλλοι πολλοί διάσημοι και άσημοι έσπευσαν να βοηθήσουν και να συνδράμουν Έλληνες πολίτες και αντιστασιακούς κατά τις δύσκολες εποχές του εμφυλίου (1946-49) και της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα(1967-73).

Απευθύνομαι σε σας με κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μου τα τελευταία δύο χρόνια με πρόφαση την οικονομική πολιτική για διέξοδο από την κρίση χρέους.

Απευθύνομαι σε σας ως τελευταία ελπίδα αναμένοντας την ενεργοποίηση των δημοκρατικών αλλά και των ανθρωπιστικών σας αισθημάτων και την αντίδρασή σας με κείμενα αλλά και κινήματα, για να αλλάξει πορεία η Ευρώπη, η οποία, με απαρχή την Ελλάδα, κινείται ολοταχώς προς διακυβέρνηση από ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Στην Ελλάδα αξιότιμοι Γάλλοι Ευρωπαίοι συμπολίτες νιώθουμε ότι ζούμε ήδη εδώ και πολύν καιρό υπό την διακυβέρνηση ενός δικτατορικού καθεστώτος.

Τα πολιτικά κόμματα και οι αντιπρόσωποί τους στη Βουλή εξελέγησαν από τις εκλογές του 2009, όταν η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ήταν εντελώς διαφορετική και τίποτε δεν έδειχνε ότι θα ακολουθήσουν όσα ζούμε σήμερα. Τα πολιτικά κόμματα, τα κόμματα εξουσίας δεν είπαν ούτε λέξη στους πολίτες περί οικονομικής κρίσης και χρέους στα προεκλογικά τους προγράμματα. Αντιθέτως, αναρριχήθηκαν στην κυβέρνηση με σύνθημα "Λεφτά υπάρχουν".

Και μετά από λίγους μήνες, δίχως να έχουν την έγκριση των Ελλήνων πολιτών, έφεραν στη χώρα μας το ΔΝΤ και την Τρόικα υπογράφοντας το πρώτο Μνημόνιο.

Δεν θα σας κουράσω παρουσιάζοντάς σας καταστάσεις, γνώση των οποίων ήδη έχετε από εκτεταμένες αναφορές και ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης. Θα σας πω μόνο ότι η αποτυχία του Μνημονίου οδήγησε την χώρα σε πολύ μεγάλη οικονομική ύφεση και την κοινωνία στην ανέχεια και την αποσύνθεση.

Κατόπιν αυτής της πρώτης πολιτικής εκτροπής, αφού το Μνημόνιο υπογράφηκε δίχως να έχει δώσει τέτοια εντολή ο Έλληνας πολίτης, ήρθε η δεύτερη, η πλέον προκλητική.

Παραιτήθηκε ο εκλεγμένος Έλληνας πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου και στη θέση του ανέλαβε κάποιος διορισμένος, ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην τραπεζίτης και στέλεχος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Η μη εκλεγμένη κυβέρνηση Παπαδήμου συνέχισε να θέτει εκβιαστικά διλήμματα στους Έλληνες πολίτες με στόχο την υπογραφή ενός νέου Μνημονίου, το οποίο εξασφαλίζει δια παντός τους δανειστές της χώρας, εκχωρεί μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, εξαθλιώνει ακόμη περισσότερους Έλληνες πολίτες, εκποιεί τους εθνικούς πόρους και ταυτόχρονα ρίχνει σε ακόμη πιο βαθιά ύφεση την Ελλάδα, με όποιες συνέπειες έχει αυτό στην αποδιοργανωμένη κοινωνία της.

Παράλληλα, η μη εκλεγμένη αυτή κυβέρνηση, υιοθέτησε πρωτόγνωρη και αναίτια βία ενάντια σε όσους Έλληνες πολίτες προσπάθησαν κατά καιρούς να διαμαρτυρηθούν με συλλαλητήρια, φτάνοντας στο σημείο να γραφτεί στον Ευρωπαϊκό τύπο ότι στην Ελλάδα πλέον απαγορεύονται οι διαδηλώσεις.

Ταυτόχρονα με όλα όσα υπέγραψαν, εν αγνοία των Ελλήνων πολιτών στο Μνημόνιο 2, αποδέχτηκαν και τον όρο να εξασφαλιστεί Συνταγματικά η αποπληρωμή των δανείων της χώρας. Να αλλάξει δηλαδή το Ελληνικό Σύνταγμα υπέρ των δανειστών.

Οι εκλογές στην Ελλάδα, όποτε και αν γίνουν, είναι ένα ζήτημα άνευ ουσίας πλέον, διότι η παρούσα διορισμένη κυβέρνηση φρόντισε να καταστήσει τις επόμενες κυβερνήσεις δέσμιες των ήδη υπογεγραμμένων συμφωνιών. Δέσμευσαν δηλαδή τους Έλληνες πολίτες και την ελληνική κοινωνία για τουλάχιστον οκτώ χρόνια, έως το 2020, έτος κατά το οποίο, σύμφωνα με το πλέον αισιόδοξο σενάριο, το ελληνικό χρέος θα βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ, δηλαδή όσο ήταν και το 2009, τότε που έγιναν οι τελευταίες εκλογές.

Αξιότιμοι Γάλλοι Ευρωπαίοι συμπολίτες,

εμείς οι Έλληνες υποφέρουμε ζώντας κάτω από την δικτατορική διακυβέρνηση των αγορών και το χειρότερο από όλα όσα βιώνουμε δεν είναι ούτε η φτώχεια, ούτε η εξαθλίωση αλλά η απελπισία για το λόγο ότι δεν μπορούμε να εκφραστούμε ως άνθρωποι και ως πολίτες. Είμαστε δέσμιοι όσων κυβέρνησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια τη χώρα, και οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια έχουν αλλάξει προσωπείο, καμώνονται τους αγνούς, τους μεταρρυθμιστές, υπογράφουν κάθε σύμβαση και κάθε μνημόνιο που εξυπηρετεί τους δανειστές και χτυπούν ανελέητα με την αστυνομική καταστολή τους και με τα χημικά κάθε ειρηνικό διαδηλωτή που νιώθει να πνίγεται από τη συσσωρευμένη αδικία.

Ως τελευταία μου ελπίδα απευθύνομαι σε σας αξιότιμοι Γάλλοι Ευρωπαίοι συμπολίτες και σας καλώ να διαισθανθείτε το παρόν το δικό μας και το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι το θύμα. Είναι το πρώτο θύμα. Είναι το πείραμα. Εάν επιτευχθούν οι στόχοι, γεγονός που δεν απέχει πολύ από την πραγμάτωσή του, τότε η συνταγή θα μεταφερθεί και σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα η Ευρώπη των πολιτών να μετατραπεί σε Ευρώπη των εξαθλιωμένων οικονομικά και πολιτικά ανθρώπων.

Από την Ελλάδα, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, από τη Χίο, το νησί που κατοικώ και βρίσκεται στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας, εκπέμπω προς εσάς κραυγή με όλη τη δύναμη που μου έχει απομείνει και ζητάω τη βοήθειά σας διότι το παρόν μας εδώ είναι δίχως δικαίωμα πολιτικής έκφρασης και το μέλλον μας δεν υπάρχει.

Σας ευχαριστώ και ελπίζω στην βοήθειά σας ώστε να ακουστεί η φωνή μας και όλοι μαζί να παλέψουμε για μια Ευρώπη με επιτέλους ανθρώπινο πρόσωπο".
Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει 9.943.697 ευρώ στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το οποίο δεν αποδίδει ούτε ένα λεπτό φόρο στην Ελλάδα!

Ενώ ήδη με βάση το υπ' αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει.

Ειδικότερα, με Π.Δ.:
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!!
Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο.

Δεν μένουν όμως μόνο εκεί. Η προδοσία κατά της Ελλάδος συνεχίζεται. «Το ελληνικό Δημόσιο (ό,τι έχει απομείνει), αναλαμβάνει την υποχρέωση καταβολής στην Ι.Κ.Θ. συνολικά ποσού εννέα εκατομμυρίων εννιακοσίων σαράντα τριών χιλιάδων εξακοσίων ενενήντα επτά (9.943.697) ευρώ»... για μια αγωγή του 1961!!

Πιο συγκεκριμένα:
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Αρ. Φύλλου 414
23 Φεβρουαρίου 2012
Αριθμ. 2/9631/0023Α (4)

Έκδοση δύο Ομολόγων πενταετούς και δεκαετούς διάρκειας του Ελληνικού Δημοσίου για την εξόφληση υποχρεώσεών του προς την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης βάσει του αρθρ. 45 παρ. 10 του ν. 3943/2011.*

* ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ
Αρ. Φύλλου 66
31 Μαρτίου 2011
Άρθρο 45

Ρυθμίσεις θεμάτων Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

10. Για την οριστική επίλυση της δικαστικής διαφοράς που εκκρεμεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης μεταξύ της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης (Ι.Κ.Θ.), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Δημοσίου, ύστερα από την υπό ημερομηνία 21.9.1961 και αύξοντα αριθμό καταθέσεως 2046/1961 αγωγή της πιο πάνω Κοινότητας, το Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση καταβολής στην Ι.Κ.Θ. συνολικά ποσού εννέα εκατομμυρίων εννιακοσίων σαράντα τριών χιλιάδων εξακοσίων ενενήντα επτά (9.943.697) ευρώ σε δύο έντοκες δόσεις, που λήγουν το πέμπτο και το δέκατο έτος από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού και υπό τον όρο ότι πριν από την εξόφληση της οφειλής, όπως ορίζεται κατωτέρω, η Ι.Κ.Θ. θα παραιτηθεί από το δικόγραφο και το δικαίωμα αγωγής.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζονται η διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις εκδόσεως των δύο ομολόγων, το επιτόκιό τους και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εξόφληση της οφειλής.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Εβραίοι της Ελλάδας ανησυχούν για την χώρα, όχι επειδή διαλύεται ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός, όχι επειδή υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν να φάνε ή επειδή παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία λόγω ασιτίας, ούτε φυσικά επειδή τα συσίτια έχουν γίνει κάτι πολύ συνηθισμένο (αλήθεια, το Κ.Ι.Σ. τι έχει κάνει για να βοηθήσει τους ανήμπορους Έλληνες πολίτες;)... Οι Εβραίοι της Ελλάδας ανησυχούν από την ένταξη των Γεωργιάδη και Βορίδη στη ΝΔ!!!

Ιδού και η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν:
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία και έκπληξη του Ελληνικού Εβραϊσμού από την ένταξη των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στο κόμμα της “Νέας Δημοκρατίας”, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει ή ταυτιστεί με προσβλητικές για τους Εβραίους απόψεις.

Ελπίζουμε ότι η ηγεσία της “Νέας Δημοκρατίας”, ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος εξουσίας, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τέτοιου είδους απόψεις να παραμείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας που διακρίνεται από τις αρχές της Δημοκρατίας, και θα προστατεύσει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα ισονομία των πολιτών χωρίς διάκριση φυλής ή θρησκείας.

Ταυτόχρονα, πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα η πολιτική κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού που υιοθετούν όλα τα δημοκρατικά κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Σχόλιο ιστολογίου: Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι του ΚΙΣ να αποστείλουν στο ιστολόγιο οποιαδήποτε σχετική απόδειξη που να καταρρίπτει τα καταγγελλόμενα. Με μεγάλη μας χαρά θα την δημοσιεύσουμε, μαζί με την λίστα αγαθοεργιών(;) στις οποίες έχει προβεί μέχρι σήμερα το ΚΙΣ προς αναξιοπαθούντες πολίτες της Ελλάδας.
Έχουν χάσει την μπάλα τα διπολικά κόμματα του καθεστώτος που βλέπουν τον κόσμο να βουλιάζει κάτω από τα πόδια τους. Και προσπαθούν να ρίξουν στον λαό που πεινάει τα πρόστυχα-για μια ακόμα φορά-συνθήματα τους. Την πόλωση, τα συνήθη ψευτοδιλήμματα του δικοματισμού και τους μπαμπούλες του παρακρατικού συστήματος που μεταχειρίζονταν εδώ και χρόνια χωρίς ουσιώδη πολιτικά επιχειρήματα.
Τις τελευταίες μέρες όλο και πιο συχνά ακούγονται τα συνθήματα "αυτοδυναμία ή ακυβερνησία", "ευρώ ή χάος", "Ευρώπη ή σκοτάδι" και κάτι άλλες ωμές ανοησίες.

Παλεύουν με νύχια και με δόντια χρησιμοποιώντας φερετζέδες και αργυρώνητα παρελκόμενα να φιμώσουν την λαική βούληση, να την νοθεύσουν μέσω της προπαγάνδας των γνωστών εργολάβων της ενημέρωσης και να την οδηγήσουν εκεί που επιθυμούν. Σε ένα ποσοστό των δύο παραδοσιακών συστημικών σκερβελέδων στο 50-60% περίπου. Για την ποθητή συγκυβέρνηση. Σαμαρά-Βενιζέλου. Διαφέντεψη, υποδούλωση, εξαθλίωση, παρακμή. Αυτοί για να τρώνε με τα χρυσά κουτάλια του πλούτου και εμείς για να βαλτώνουμε στην ανάγκη τους.

Θα τους το επιτρέψουμε; Εαν στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν, τα θεωρούμενα μικρά κόμματα πάρουν κάτω από 45% όλα μαζί, τότε οι λαικές κινητοποιήσεις, το αίμα που χύθηκε και οι αγώνες του λαού για την σωτηρία της πατρίδος έχουν πάει χαμένες.

Νομίζουν ότι μας έχουν σίγουρος. Σιγουράκια για μια φορά ακόμη;

Θα τους το επιτρέψετε;

Είδα και άκουσα στο βραδινό δελτίο της ΝΕΤ τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Καψή να προσπαθεί να εξομοιώσει τους τραμπούκους του παρακράτους της Δεξιάς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη με τα σημερινά θύματα της αντεθνικής, αντικοινωνικής και αντιλαϊκής πολιτικής της ξένης Τρόικα και της ντόπιας Κυβέρνησης που προσπαθούν να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους.

Ώστε οι κύριοι Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Νταλάρας και Παπουτσής είναι οι σημερινοί Μπελογιάννης, Σαράφης, Λαμπράκης και Πέτρουλας και όλο αυτό το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι δεκάδες χιλιάδες που έχασαν τις δουλειές τους κι άλλοι τόσοι που θα είναι από δω και στο εξής αναγκασμένοι να ζουν με 200 ως 500 Ευρώ το μήνα, οι νέοι επιστήμονες που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι των κλεισμένων μαγαζιών και οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι των 4.500 επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, όλοι αυτοί που η πολιτική σας, κ. Καψή, τους οδήγησε στο τελευταίο σκαλί του πόνου, της απελπισίας, της απόγνωσης και της οργής είναι οι σημερινοί τραμπούκοι ενός αόρατου παρακράτους, απλώς αντί να κρατούν μαχαίρια, πιστόλια και σιδηρολοστούς χρησιμοποιούν τα... θανατηφόρα γιαούρτια για να εξοντώσουν τους σύγχρονους εθνικούς ήρωες Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και διακεκριμένους οπαδούς μιας ουσιαστικά και τυπικά παράνομης κυβερνητικής εξουσίας που έχει καταντήσει προ πολλού άβουλο όργανο-μαριονέτα στα χέρια των κυρίων Μέρκελ, Σόιμπλε, Τόμσεν και Ράιχεμπαχ.

Μας είπατε, κ. Καψή, ότι ο κ. Νταλάρας συμβολίζει σήμερα τη Δημοκρατία κι έτσι καταλάβαμε το κρυφό νόημα αυτών των περίφημων συναυλιών που τόσο υπερβολικά προβάλλονται από τα ΜΜΕ που ελέγχετε, στις οποίες ένας προβεβλημένος και αγαπητός από το πλατύ κοινό τραγουδιστής προσπαθεί να αναδειχθεί σε θύμα στο βωμό της Δημοκρατίας που απειλείται από όλους εμάς τους «απ' έξω», που με τόση αφέλεια προσπαθείτε να μας κάνετε με το ζόρι «παρακρατικούς».
Ξεχνώντας ότι πριν λίγες μέρες εσείς οι ... «δημοκράτες» δεν διστάσατε να εκσφενδονίσετε όχι αυγουλάκια και γιαούρτια αλλά βόμβες δακρυγόνων με στόχο τα κεφάλια μας και να μας ψεκάσετε με χημικά που αποδεδειγμένα ιατρικά καταστρέφουν ένα από τα πιο ζωτικά όργανα του ανθρώπου, τους βρόγχους. Στα κεφάλια διαδηλωτών που δεν έκαναν τίποτα άλλο πέραν του να φωνάζουν συνθήματα.

Θα έπρεπε να σας είχαμε κάνει (σε όλη την Κυβέρνηση) μήνυση για απόπειρα δολοφονίας, όμως προσωπικά δεν καταδέχομαι να έχω καμιά σχέση μαζί σας, ούτε του κατηγόρου.
Και ξέρετε γιατί;
Γιατί εγώ έμαθα να πιστεύω και να υπερασπίζομαι ακόμα και με τη ζωή μου την Εθνική μας Ανεξαρτησία, που εσείς την πουλήσατε στους ξένους για μια χούφτα αργύρια.

Αλήθεια, με τι πρόσωπα θα πάτε να τιμήσετε τους ήρωες του '21 που θυσιάστηκαν για την Εθνική μας Ανεξαρτησία, όταν έχετε παραδώσει -γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία μας- αυτή την Ανεξαρτησία στους ξένους, βάζοντας οικειοθελώς τον ελληνικό λαό κάτω από τον ζυγό των ανελέητων ξένων τοκογλύφων;

ΟΧΙ! Η 25η Μαρτίου δεν ανήκει σε σας!

Δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την Τιμή της Πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε.

Η 25η Μαρτίου ανήκει στον Ελληνικό Λαό.

Σε κείνους που ακόμα και σήμερα αγωνίζονται για την Ανεξαρτησία της Χώρας, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του Λαού μας.
Του Ελληνικού Λαού που είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, φτάνει να μπορέσει να απαλλαγεί από τις δαγκάνες των νέο-Ναζί της Ευρώπης, οι οποίοι με τη συνεργασία ανθρώπων μειωμένης εθνικής ευθύνης τον έχουν δέσει σήμερα χειροπόδαρα προσπαθώντας να τον αχρηστεύσουν.

Αλλά αυτό δεν θα το πετύχουν!
  • Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς
Πρόσφατα στην Αγγλία δύο γυναίκες υπάλληλοι εταιρείας απολύθηκαν από την δουλειά τους γιατί φόραγαν σταυρό. Οι υπάλληλοι προσέφυγαν στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το Αγγλικό κράτος στρέφεται εναντίον της κατηγορίας με το αιτιολογικό ότι δεν αποτελεί καθήκον της χριστιανικής πίστης ο σταυρός στον λαιμό και άρα δεν συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μιά σειρά γεγονότων τα τελευταία χρόνια μας έχουν πείσει ότι ο χριστιανισμός διώκεται από την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και τα ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιούνται πάντοτε επιλεκτικά και εις βάρος της χριστιανικής πλειοψηφίας των χωρών της Δύσης. Όλη η αριστερή θολοκουλτούρα στρέφεται εναντίον της χριστιανικής πίστης και ποτέ άλλων θρησκειών, χρησιμοποιώντας τα ίδια κλισέ επιχειρήματα της πολιτικής ορθότητας.
Γιατί οι Αριστεροί εργολάβοι της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν στρέφονται εναντίον των μουσουλμάνων για τις φρικιαστικές ποινές και τιμωρίες που επιβάλει ο ισλαμικός νόμος, αντίθετα χαϊδεύουν τα αγαπημένα τους παιδιά ,τους Μουσουλμάνους, ειδικά μετά την περίφημη Αραβική άνοιξη;
Και γιατί κανείς από τους ΜΚΟτζήδες δεν ασχολείται με τα δεινά των χριστιανών στην Νιγηρία και αλλού;

Η απόλυση όμως δύο εργαζομένων, επειδή τόλμησαν να φέρουν στον λαιμό τους το σύμβολο της χριστιανικής πίστης, δείχνει τι ακριβώς είναι η πολιτική ορθότητα που εδώ και χρόνια μας επιβάλουν οι νεοταξίτες. Είναι η ψυχιατρικοποίηση της πολιτικής και η αστυνόμευση ης σκέψης. Αν ας πούμε πεις ότι ''Δεν αντέχουμε άλλους ξένους'', τότε είσαι ξενοφοβικός, αν πεις ''η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι φυσιολογικό'' τότε αυτομάτως είσαι ομοφοβικός, αν φοράς σταυρό και τραγουδάς τον εθνικό ύμνο τότε είσαι φασίστας... Αυτή είναι η ιδεολογία της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

Η βασική σκέψη της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ για την διάλυση των Εθνικών κρατών επιτυγχάνεται διαλύοντας την κοινωνική συνοχή. Η πολιτική ορθότητα επιτυγχάνει να σπάσει την κοινωνία σε ατελείωτες κατηγορίες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, φορτώνοντας το κράτος με ατελείωτες ΜΚΟ που υπερασπίζονται υπαρκτές ή φανταστικές ομάδες και καταστάσεις και μάχονται βεβαίως πάντα για τα ''ανθρώπινα δικαιώματα''.

Έχουμε ξαναπεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Αριστερά και δεξιά είναι σχήματα του μεσοπολέμου και δεν έχουν σχέση μεγάλη με το σήμερα. Σήμερα η μόνη διαχωριστική γραμμή -που έχει όντως σημασία- είναι αυτή: ή ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ή ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΗ.

Η πολιτική ορθότητα είναι ο Φασισμός του μέλλοντος. Δεξιοί και Αριστεροί λιμπεραλιστές κήρυκες της κατάργησης κάθε παραδοσιακής αξίας, άνθρωποι που μισούν ό,τι σχετίζεται με πατρίδα και θρησκεία, εκπονούν νόμους σαν κ αυτόν που είδαμε πρόσφατα να έρχεται στην βουλή προς συζήτηση. Ας μην εκπλαγεί κανείς. Δεν είναι μακριά η μέρα που και ο σταυρός θα απαγορεύεται, αλλά και η σημαία. Όλα αυτά θα θυμίζουν στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ το παλιό φαύλο παρελθόν της ανθρωπότητας και βεβαίως δεν θα επιτρέπονται από την παγκόσμια κυβέρνηση της ''ειρήνης και της ασφάλειας ''που ετοιμάζουν.
Π. Καψής: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών»

Καμία αναφορά για την ημερομηνία των εκλογών δεν θέλησε να κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Δε θέλω να μιλήσω για την ακριβή ημέρα … ακριβείς ημερομηνίες αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε» είπε ο Καψής, βάζοντας προς το παρόν νέο φρένο στα ημερολόγιο που έχουν βγει στο τραπέζι και υπολογίζουν τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση στο κλείσιμο της Βουλής (αν γίνουν στις 6 Μαίου τότε η Βουλή θα κλείσει την Πέμπτη 5 Απριλίου) λόγω των νομοσχεδίων που πρέπει να ψηφιστούν για τη νέα δανειακή σύμβαση απάντησε:

«Δεν έχω κάτι υπ’ όψιν μου αλλά δεν νομίζω. Απλώς, υπάρχει ένας νομοθετικός αγώνας δρόμου».

Κατά τα λοιπά, η Ελλάδα πήρε το ηρεμιστικό - ναρκωτικό που ονομάζεται εκλογές και έχει... ηρεμήσει. Αν ποτέ γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, θα γίνουν μόνο εάν τις επιβάλλει ο λαός. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα υπάρξει παγκόσμια μεγέθους "παρεμβολή" για την αλλαγή του αποτελέσματος. Υπάρχει, άραγε, κανείς που να αμφιβάλλει πως ο Παπαδήμος, οι συγκυβερνώντες και οι εντολείς τους θα αποτολμήσουν οτιδήποτε προκειμένου να μην εκφραστεί ο Ελληνικός λαός, του οποίου την γνώμη τρέμουν;
Τι τα θες , τι τα ζητάς, άμα έχεις μπροστά σου τις αγορές πρέπει να κρατάς το στόμα σου κλειστό. Είδατε τι πάθαμε, κι όχι μόνο εμείς, μα σύμπασα η ΕΖ, όταν το "χαζό παιδί, χαρά γεμάτο", άνοιξε το στοματάκι του και μίλησε για ελληνικό Τιτανικό.

Φαίνεται ότι ούτε και ο Σόιμπλε παίρνει πρέφα για το πώς δουλεύουνε οι αγορές. "Μπορεί η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο bail-out", ξεστόμισε τις προάλλες, ενώ την τελευταία στιγμή ευτυχώς που συγκρατήθηκε και δεν μίλησε και για ένα πιθανό δεύτερο κούρεμα. Το οποίο, φυσικά, οι αγορές το έχουν δέσει κόμπο, διότι δεν είναι χαζές, βλέπουν, ακούνε, γνωρίζουν από πρόσθεση και αφαίρεση και συμπεραίνουν. Κι όταν οι αγορές βάζουν κάτι στο μυαλό τους, δεν υπάρχει περίπτωση και να μην το προκαλέσουν. Το "μπορεί" μεταφράζεται πάραυτα σε βεβαιότατο "θα".

Έτσι, σήμερα τα ελληνικά ομόλογα των 11 έως 30 ετών πωλούνται στα 23 και 26.5 σεντ στο ευρώ, ενώ η απόδοση των 11-ετών βρίσκεται στο 18.1% και των 30-ετών στο 13.4%. Όπερ σημαίνει, ότι τα τσίλικα ελληνικά ομόλογα θα συνεχίζουν να "καίνε".

Ήδη, το ΔΝΤ, που μυρίζεται κι αυτό τα επόμενα, αρχίζει σιγά-σιγά να βγάζει την ουρίτσα του από το project "Σώζουμε την Ελλάδα", και εμμένει στη μείωση της έκθεσής του στο δεύτερο πακέτο των 130 δις, από τα 28 δις ευρώ, στα 14 δις. Πιέζουν βλέπετε οι αμερικάνοι, που αρκετά ανέχτηκαν την ευρωπαϊκή παιδική χαρά.

Εν τω μεταξύ, η Πορτογαλία έχει πάρει θέση για default αλά ελληνικά. Όπως αναφέρει σήμερα το Bloomberg , για να καταστεί το χρέος της βιώσιμο, θα πρέπει να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί, παρά μονάχα τρεις φορές στα προηγούμενα 17 χρόνια. Άρα απίθανο. Αλλά ακόμα κι αν κούρευε το χρέος της κατά 40%, το πρωτογενές πλεόνασμα για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα, θα έπρεπε να βρισκόταν στο 1%, πράγμα αμφίβολο. Έτσι δεν είναι τυχαίο που τα πορτογαλικά 10-ετή ομόλογα πωλούνται στα 47 σεντ στο ευρώ, δηλωτικό του φόβου και της απαξίωσης. Βέβαια η Γερμανία επιμένει ότι άλλο κούρεμα δεν πρόκειται να υπάρξει, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που λέει κάτι και μετά, ένεκα περιστάσεων το ξελέει.

Στο βάθος δε περιμένει κι η Ισπανία, λόγω της πολύ μεγάλης ανεργίας και της αδυναμίας τιθάσευσης των ελλειμμάτων, όπως είναι το φυσιολογικό. Ας σημειώσουμε ότι τα ισπανικά ελλείμματα αυξήθηκαν λόγω των συνταγών λιτότητας που επιβλήθηκαν ακριβώς για να τα μειώσουν.

Εν πάση περιπτώσει, στο χρόνο που έρχεται έχουμε να δούμε πολλά ακόμα κουρέματα.

Μαύρες πλερέζες έχουν κατεβάσει στη Συγγρού με το που παρέλαβαν τις πρώτες μυστικές δημοσκοπήσεις...

Τα μαντάτα δεν είναι καλά για τον Αντώνη Σαμαρά που κάνει τη μια βουτιά μετά άλλη και βλέπει τα ποσοστά του κόμματος του να συρρικνώνονται...

Το χαστούκι είναι διπλό για τη Νέα Δημοκρατία καθώς την ώρα που τα ποσοστά της πέφτουν, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ του Πάνου Καμμένου τραβούν την ανηφόρα...

Νέα φάπα θα φάνε στη Συγγρού την Τετάρτη που θα ανακοινώσει ο Καμμένος την κοινοβουλευτική του ομάδα, και απο ότι μαθαίνουμε θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις!!!

«Η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο» είναι ο τίτλος αποκλειστικού άρθρου της γερμανικής έκδοσης των Financial Times.

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας που διενήργησε για λογαριασμό της το έγκυρο Οικονομικό Ινστιτούτο IFO, για να τονίσει ότι «το 2012 χώρες όπως το Περού και το Βιετνάμ θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα η κατάσταση να επιδεινωθεί περαιτέρω».

«Εάν πραγματικά προκύψει μια δραματική ύφεση της τάξης του 8%, τότε ακόμη και το Μπανγκλαντές και η Χιλή θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ» επισημαίνει ο ερευνητής του IFO Στέφεν Έλστνερ. Η εφημερίδα αποδίδει την δραματική πτώση του πλούτου στην
κρίση χρέους.

«Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση, ως αποτέλεσμα της ριζοσπαστικής λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει και σημειώνει ότι «η Ελλάδα βρισκόταν το 2009 στην 35η θέση, την πέρασαν το 2010 η Ελβετία, η Αυστρία και το Χονγκ Κονγκ, ενώ το 2011 έπεσε στην 40ή θέση, κάτω πλέον και από την Ουκρανία και την Σιγκαπούρη».

«Πρόκειται για τη σοβαρότερη, μεταπολεμικά, κρίση δυτικής χώρας» τονίζει ο Μπάρι Αϊχενγκριν, καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ.

Γερμανία: Στην τρίτη θέση των εξαγωγικών χωρών

Τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα έχασε η Γερμανία το 2011 από τις ΗΠΑ, ενώ η Κίνα παραμένει και για αυτή τη χρονιά η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου IFO, «οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Γερμανία στο τέλος του προηγούμενου έτους, ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της ζήτησης στην Ευρωζώνη» εξηγεί ο κ. Έλστνερ.

Περίπου 60% των γερμανικών εξαγωγών προωθείται σε χώρες της Ευρωζώνης, γεγονός που καθιστά την επιστροφή της Γερμανίας στην κορυφή, εξαιρετικά δύσκολη.

Η Κίνα πραγματοποιεί σήμερα το 11% των παγκόσμιων εξαγωγών, ακολουθούν οι ΗΠΑ με το 8,4% και η Γερμανία με το 8,3%, ενώ πιο κάτω στον κατάλογο βρίσκονται η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Ολλανδία, η Νότια Κορέα και η Ιταλία.
Τουρκία: Aνοιχτή σε προτάσεις για κοινές ελληνοτουρκικές πετρελαϊκές έρευνες στο Αιγαίο

Σε δηλώσεις που έκανε χτες σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, ο Γιλντίζ αναφέρθηκε και στις έρευνες στην ΑΟΖ Κύπρου.

«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις αν υπάρξουν κοινά σχέδια» είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο, ενώ τόνισε πως «κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ελλάδα, είχε συζητηθεί και το θέμα αυτό».

Σε δηλώσεις που έκανε χτες σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, ο Γιλντίζ αναφέρθηκε και στις έρευνες στην ΑΟΖ Κύπρου.

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τουρκία ως προς τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ευρώπη», είπε και σημείωσε ότι «το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγνώμη», ενώ ανέφερε ότι «εάν δεν είχε συμβεί το επεισόδιο στο Μαβί Μαρμαρά, θα στηρίζαμε κι εμείς το σχέδιο αυτό», εννοώντας τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ο Γιλντίζ είπε «δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό, εάν το Ισραήλ δεν ζητήσει συγνώμη».

Σχόλιο ιστολογίου: Εάν η πρόταση του Γιλντίζ δεν αποτελεί ξεκάθαρη αμφισβήτηση της Ελληνικότητας του Αιγαίου, το οποίο τίθεται -εμμέσως πλην σαφώς- σε καθεστώς συνεκμετάλλευσης και συγκυριαρχίας, τότε...
  • Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κατανοήσουμε πως οι μυστικές συζητήσεις και διαβουλεύσεις των επιτροπών σοφών (και δη του ιδίου του Γιώργου Παπανδρέου) είχαν σαν θέμα την απώλεια της Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας επί του Αιγαίου;
  • Τι άλλο πρέπει να συμβεί, άραγε, προκειμένου οι Ελληνικές κυβερνήσεις να προχωρήσουν στο αυτονόητο casus belli για οποιαδήποτε νύξη αμφισβήτησης της Ελληνικότητας του Αιγαίου;
  • Πού άραγε έχει οδηγήσει την Ελλάδα ο νεοπατριωτισμός του Γιώργου Παπανδρέου και πότε ακριβώς θα μάθουμε τι ακριβώς έδωσε για να μπορεί να κοιμάται ήσυχος;
  • Μήπως κάποια ημέρα ξυπνήσουμε και μάθουμε πως "για το καλό μας" θα μοιραστούμε το Αιγαίο με τους Τούρκους, προκειμένου να βρούμε νέα έσοδα ως χώρα;
Ο Πλάτων έλεγε πως κάθε πολιτικός πρέπει να έχει τη δική του φιλοσοφία. Η φιλοσοφία υπαγορεύει αρχές και οι αρχές υπαγορεύουν πολιτικές. Την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους την αποφάσισαν και την εκτέλεσαν οι «δάνειες δυνάμεις», εν προκειμένω δηλαδή η Γερμανία. Οι παλινδρομήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, μαζί με τη διπλωματική ανυπαρξία της και την εκκωφαντική διαπραγματευτική ένδεια, είχαν οδηγήσει σε κινούμενη άμμο τα πάντα.

Οταν διαπιστώθηκε από τους δανειστές μας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της, δηλαδή σε... ελληνικότερη και πολιτικότερη διατύπωση όταν έγινε αντιληπτό ότι τα Μνημόνια δεν μπορούν να αποτρέψουν τη χρεοκοπία και τη στάση πληρωμών, το Βερολίνο μαζί με τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον μας «εκούρευσαν».

Ομως... αναρωτιέμαι πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση της χαμένης εμπιστοσύνης του λαού προς το πολιτικό και το οικονομικό σύστημα, καθώς αναδεικνύεται πλέον σε ζήτημα εθνικής επιβίωσης.

Ο «Τιτανικός» συνεχίζει την πορεία του μαζί με όλη την απελπισία και την εξαθλίωση που φορτώνει στην κοινωνία με τα πρόσθετα σκληρά μέτρα για εισοδήματα, φόρους, ασφαλιστικό, κύριες και επικουρικές συντάξεις, δημοσίους υπαλλήλους και με ιδιωτικοποιήσεις της περιουσίας του κράτους. Η διαπίστωση ότι ακόμα και με τη μεγαλύτερη προσπάθεια και με τις μεγαλύτερες θυσίες, που θα προστεθούν σε αυτές που ήδη έχουν γίνει, η κατάσταση θα είναι αβίωτη με την εφαρμογή του κύκλου ζωής του νέου Μνημονίου, εξαναγκάζει τους δανειστές μας σε πολιτικά εκβιαστικές επιταγές να ζητούν βίαια μέτρα και περαιτέρω αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Και θα έρχεται η ιεροεξεταστική τρόικα και θα αποσαφηνίζει αν ο στόχος επιτεύχθηκε και αν θυσίες χάθηκαν στον τετρημένο πίθο των Δαναΐδων. Και δικαίως οι δανειστές μας θα απαιτούν εμπράκτως να σταματήσουμε να παράγουμε ελλείμματα και άρα ότι θα μπορούμε να αποπληρώσουμε τις δόσεις μας, χωρίς νέα θαλασσοδάνεια.

Η Ελλάδα καταδικάζεται σε πολλά χρόνια δεινών, προειδοποιεί ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, από τη στήλη του στους New York Times. Υποστηρίζει ότι «η ιστορία της ευρωπαϊκής οικονομικής ύφεσης απέχει πολύ από το τέλος της» και ότι «οι Αμερικανοί πολιτικοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως παράδειγμα για εφαρμογή μέτρων λιτότητας στις ΗΠΑ».

Με αφορμή την «επίσημη, οργανωμένη χρεοκοπία της Ελλάδας έναντι των ιδιωτών επενδυτών της», όπως σημειώνει, εκτιμά ότι «και με το κούρεμα του χρέους της, η Ελλάδα, όπως και άλλα ευρωπαϊκά κράτη που εξαναγκάστηκαν σε μέτρα λιτότητας εν μέσω ύφεσης, καταδικάζεται σε πολλά ακόμη χρόνια δεινών».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «αυτό που πραγματικά δείχνει η ελληνική εμπειρία είναι ότι, ενώ τα ελλείμματα σε ανθηρές οικονομικά περιόδους μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα (περίπτωση που ισχύει για την Ελλάδα, αλλά όχι και για την Ισπανία, η οποία την παραμονή της κρίσης παρουσίαζε χαμηλό κρατικό χρέος και πλεόνασμα προϋπολογισμού), η προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος, όταν έχεις ήδη πρόβλημα, συνιστά συνταγή για ύφεση».

Απαντώντας στο ερώτημα για τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν μπροστά τους η Ελλάδα και η Ιρλανδία για ανάκαμψη, ο κ. Κρούγκμαν θεωρεί ότι «δεν είχαν και δεν έχουν καλές εναλλακτικές πέραν της αποχώρησής τους από την Ευρωζώνη, ένα δραστικό βήμα που στην πραγματικότητα οι ηγέτες τους δεν μπορούν να λάβουν εκτός εάν έχουν αποτύχουν όλες οι άλλες επιλογές, κατάσταση που η Ελλάδα πλησιάζει γρήγορα», όπως υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «η Γερμανία και η ΕΚΤ πρέπει να ενεργήσουν ούτως ώστε να αποφευχθεί η έξοδος των χωρών αυτών από το ευρώ, απαιτώντας λιγότερα μέτρα λιτότητας και λαμβάνοντας μέτρα προς ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας στο σύνολό της».

Η Wall Street Journal, με κύριο άρθρο της, υποστηρίζει ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι απλώς ένα κεφάλαιο μιας πολύ μεγαλύτερης οικονομικής και πολιτικής τραγωδίας, αλλά στο συγκεκριμένο στάδιο, κάθε καλή είδηση είναι ευπρόσδεκτη», όπως σημειώνει με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της ISDA περί χρεοκοπίας της Ελλάδας και την επακόλουθη ενεργοποίηση των CDS. «Κι αυτό», σημειώνεται χαρακτηριστικά «επειδή ο πραγματικός συστημικός κίνδυνος θα ερχόταν εάν οι πιστωτές εξαναγκάζονταν να υποστούν απώλειες της τάξεως του 70%, χωρίς ενεργοποίηση των ασφαλίστρων, διότι στην περίπτωση αυτή το ελληνικό χρέος θα ήταν πλέον ανασφάλιστο».
Όποτε εμείς οι Αργεντίνοι παρακολουθούμε τα δεινά που πλήττουν την Ελλάδα, θυμόμαστε όλα όσα πάθαμε και οι ίδιοι το 2001 και το 2002.

Πριν από δέκα χρόνια, η χώρα μας κατέρρευσε από τα χρέη, με αποτέλεσμα την κοινωνική αναστάτωση, τις διαδηλώσεις, και τις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Λίγο πριν η χώρα εκραγεί, ο τότε πρόεδρος Fernando de la Rúa, που αναγκάστηκε σε παραίτηση, είχε ορίσει υπουργό Οικονομικών τον φίλο των τραπεζιτών, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής, και κολλητό των Rockefeller και Soros, τον Domingo Cavallo. Τον αρχιτέκτονα της πολιτικής και οικονομικής παράδοσης της χώρας μας στους Αγγλοαμερικάνους, όταν ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών, και Οικονομικών, στη κυβέρνηση του Carlos Menem, την δεκαετία του ‘90. Οι δυο αυτοί άνδρες προχώρησαν σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και απορυθμίσεις, και καταχρέωσαν την χώρα, τριπλασιάζοντας το δημόσιο χρέος μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

Το σχέδιο τους ήταν να ετοιμάσουν το έδαφος για την κατάρρευση της Αργεντινής, και την κατάληψή της από τους τραπεζίτες. Έτσι, το 2001, ο Cavallo επέστρεψε για να ολοκληρώσει το έργο του.

Τον Δεκέμβριο του 2001, η Αργεντινή είχε τέσσερις (!) προέδρους μέσα σε μια μόνο εβδομάδα. Ο ένας απ αυτούς, έκανε και κάτι σωστό: Κήρυξε επίσημη χρεοκοπία.

Ακολούθησε το χάος. Οι διεθνείς τραπεζίτες, και το ΔΝΤ έκαναν ότι μπορούσαν για να μας γονατίσουν. Τα παπαγαλάκια των διεθνών ΜΜΕ μιλούσαν για κάθε είδους επερχόμενη καταστροφή. Η χώρα μας απομονώθηκε από τον υπόλοιπο κόσμο.

Όσο όμως άσχημη κι αν ήταν η κατάσταση, ήταν πολύ καλύτερη από το να εξαρτόμαστε από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την αμερικανική κεντρική τράπεζα, κλπ. Καλύτερα μόνοι μας, παρά με τους τραπεζικούς γύπες πάνω από το κουφάρι μας.

Το 2002 το ΑΕΠ έπεσε κατά 40%, η ανεργία έφτασε στο 30%, και το 50% του πληθυσμού φτώχυνε. Η υποτίμηση του νομίσματος μας ήταν δραματική. Μέσα σε μια νύχτα το πέσο πήγε από το 1/$1 στα 4/$1 . Ακόμη κι αυτοί που είχαν καταθέσεις σε δολάρια, αναγκάστηκαν από την κυβέρνηση να τις μετατρέψουν σε πέσο, με ισοτιμία 1.40/$1.

Ποιο ήταν το λάθος της κυβέρνησης; Στο διάστημα πριν τη κατάρρευση, υπέκυψε σε όλες τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και τω διεθνών τραπεζών, εφαρμόζοντας συνταγές που οδήγησαν στην κατάρρευση. Η χώρα δανείζονταν περισσότερα από όσα μπορούσε να αποπληρώσει. Και οι τράπεζες το γνώριζαν. Όλες οι κυβερνήσεις έπαιζαν το παιχνίδι των τραπεζιτών, συσσωρεύοντας χρέη με τεράστια επιτόκια.

Σήμερα, τα ίδια όρνια περιτριγυρίζουν και την Ελλάδα, μια χώρα που αντιμετωπίζει τις ίδιες με την Αργεντινή του 2001 επιλογές. Ή διατηρεί την εθνική της κυριαρχία, ή παραδίδεται άνευ όρων στους γυπαετούς της τρόικας, που εργάζονται για τις τράπεζες, και όχι για τους λαούς.

Έτσι, δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη η παρουσία του Λ. Παπαδήμου στο τιμόνι της Ελλάδας. Ενός ανθρώπου που έχει στενές σχέσεις με την Τριμελή Επιτροπή, και τους Rockefeller και Soros, και που κάνει τα ίδια που έκανε κάποτε και ο Cavallo.

Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει αυτό που έκανε η Αργεντινή. Καλύτερα να υποστεί τον πόνο της κατάρρευσης, και να προσπαθήσει με δικά της μέσα να ανακάμψει, παρά να παραδώσει την κυριαρχία της στους άρπαγες τραπεζίτες της Ν. Υόρκης, της Φρανκφούρτης, και του Λονδίνου.

Δεν πρόκειται ούτε για σύμπτωση, ούτε για κακή τύχη, ούτε για λάθος κρίσεις. Πρόκειται για το μοντέλο της σύγχρονης αποικιοκρατίας. Το συναντάμε παντού. Όλα τα κράτη δανείζονται, και στη συνέχεια όλοι ανακαλύπτουν ότι τα χρέη δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Το παιχνίδι αυτό παίζεται από τις τράπεζες, όπως είναι οι CitiCorp, HSBC, Deutsche, Commerz, BNP, Goldman Sachs, Bank of America, JPMorganChase, BBVA, κλπ.

Στη συνέχεια βλέπουμε ανακεφαλαιώσεις, αναδιαρθρώσεις χρέους, ανταλλαγές ομολόγων, κλπ με αποτέλεσμα το χρέος να επεκτείνεται σε βάθος χρόνου, 20-40 χρόνια στο μέλλον. Αυτό εγγυάται τεράστια κέρδη (από τόκους) για τους δανειστές, και όλους τους συνεργάτες τους πολιτικούς, δημοσιογράφους, χρηματιστές, κ.ά. χωρίς τη συνεργασία των οποίων, η κομπίνα αυτή δεν θα μπορούσε να στηθεί.

Πρόκειται για ένα καταστροφικό μοντέλο που το διαχειρίζονται κερδοσκόποι και τοκογλύφοι τεχνοκράτες, που δεν ενδιαφέρονται για την ζημιά που προκαλούν, αφού δεν έχουν ηθική. Ο μόνος θεός που λατρεύουν όλοι αυτοί είναι το χρήμα. Αυτή είναι η σύγχρονη δουλεία του 21ου αιώνα. Όλα παρανάλωμα στον βωμό του χρήματος.

Τρεις γενιές Αργεντίνων έχασαν κάθε ελπίδα, πέφτοντας θύμα αυτού του τέρατος. Η χώρα και ο λαός της ταπεινώθηκαν, όπως ταπεινώνονται όσες χώρες παραδίδουν εν λευκώ την εθνική τους υπόσταση.

Για αυτό και η Ελλάδα θα πρέπει να πει όχι στην τρόικα, και να επαναφέρει την δραχμή. Πρέπει να πει όχι στην υποδούλωσή της. Αυτό θα δημιουργούσε προηγούμενο και για τους γείτονές της. Την Ιταλία, που έχει μια παρόμοια ηγεσία, και την Ισπανία, που κάθε μέρα καταρρέει.

Το λίκνο της δημοκρατίας μπορεί να δώσει ένα μοναδικό μάθημα στον κόσμο, διώχνοντας τα παράσιτα από την χώρα, από την Ευρώπη, και ίσως και από την παγκόσμια οικονομία.

Δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα, στην Αργεντινή, στην Ιταλία, κλπ. Απλά ένα κακέκτυπό της που μεταφέρει την λαϊκή ισχύ στα παγκόσμια αφεντικά, τους τραπεζίτες. Αυτούς που προσφέρουν την καλύτερη δημοκρατία που «μπορείς να αγοράσεις».

Το εθνικό νόμισμα είναι το μυστικό της εθνικής κυριαρχίας. Οι κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουν επιτέλους, ότι ή κυβερνούν για χάρη του λαού τους, και εναντίον των τραπεζιτών, ή για χάρη των τραπεζιτών και εναντίον του λαού τους.

rt.com

Απόδοση: S.A.

Και ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν το αμαρτωλό παρελθόν του ΚΚΕ!

Με το καθεστώς να έχει λυσσάξει να επαναφέρει εμφυλιοπολεμικό κλίμα, το Σαμαρά να δίνει το έναυσμα, το ένα δημοσίευμα μετά το άλλο κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο.

Γράφαμε χτες και το φωνάζουμε εδώ και μήνες.

Η μόνη διέξοδος των κυβερνητικών είναι η επαναφορά του "κομμουνιστικού κινδύνου".

Θα ρωτήσει κάποιος: Μα το ΚΚΕ δεν είναι μέρος του καθεστώτος;

Kαι απαντάμε: Σαφέστατα είναι και γι αυτό παίζει το παιχνίδι του βολευόμενο με αυτή την εξέλιξη.

Το ζήτημα είναι τι είδους κριτική γίνεται στο ΚΚΕ;

Γίνεται στη βάση πχ των ανακοινώσεων του για τη πατάτα και την 25η Μαρτίου;

Ή γίνεται στη βάση του παρελθόντος του κι ότι ετοιμάζονται για τον 3ο γύρο και άλλα τέτοια παραμύθια;

Αυτοί που επιλέγουν τον δεύτερο δρόμο παίζουν ηθελημένα ή άθελα τους το παιχνίδι του καθεστώτος που αυτή την ώρα για να δικαιολογήσει το ξεπούλημα της Ελλάδας κινδυνολογεί γι αυτό που υποτίθεται ότι θα έρθει.

Και ουρλιάζει ο Άδωνις στα κανάλια ότι οι κομμουνιστές που θα έρθουν... "Θα σας πάρουν τα σπίτια" και τις καταθέσεις!!!
Λες και οι τροικαλήτες δεν θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις και δε μας φτωχοποιούν!
Τους κομμουνιστές που θα έρθουν πρέπει να φοβάται ο κόσμος όχι τους τροικανούς δολοφόνους!!!

Μακρυά από εμάς οι κατηγορίες ότι γίναμε δικηγόροι του ΚΚΕ.
Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους διχάζοντας το Λαό σε δεξιούς/αριστερούς ξεθάβοντας την ιστορία του ΚΚΕ και επαναφέροντας εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Αυτό είναι που θέλει αυτή τη στιγμή το καθεστώς.

Τη διχόνοια στις τάξεις του Λαού για να τη βγάλουν καθαρή οι δωσίλογοι κυβερνώντες. Και σ' αυτό θα μας βρουν απέναντι.

Όπως φαίνεται οι περισσότεροι εκ των διαγραφέντων από τη Νέα Δημοκρατία οδεύουν προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», ενώ ακούγεται ότι θα συμπορευθούν μαζί τους και κάποιοι διαγραφέντες βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ. Είτε μας αρέσει είτε όχι, το κόμμα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Πάνου Καμμένου είναι μια πραγματικότητα και δρομολογεί αναμφισβήτητα εξελίξεις στο υπό ανασύνθεση πολιτικό σκηνικό.

Δεν μπορώ να ξέρω πως θα αντιμετωπίσουν οι «Εξαρτημένοι» Έλληνες το νέο κόμμα, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τι ακριβώς κομίζει αυτό το κόμμα- πέραν της αντιμνημονιακής ρητορικής και του αντισυστημικού στυλ που εντέχνως χρησιμοποιούν οι μετέχοντες σ’ αυτό- στην Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Τα ονόματα που ακούγεται ότι θα πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια έχουν εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες. Προφανώς αυτό που τους ενώνει είναι η άρνηση του μνημονίου, και οι πιθανότητες αυτό το κόμμα να έχει «μονοθεματικό» χαρακτήρα είναι αυξημένες.

Ωστόσο δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Τα κόμματα που γέννησε η κρίση, θα κριθούν από το πώς θα διαχειρισθούν τη κρίση τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας. Κυρίως όμως θα κριθούν από το αν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσουν τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα τους και θα απευθυνθούν σε ψηφοφόρους πέραν των στενών κομματικών τους ορίων. Είναι σαφές ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», όπως και ο «Δημοκρατικός Σοσιαλισμός» της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, δημιουργήθηκαν από μια διαφωνία. Σε μια χώρα όμως που είναι ανάγκη επιτέλους να συμφωνήσουμε στα βασικά, ποια θα είναι η χρησιμότητα και η συμβολή τους στο να ξεκολλήσει επιτέλους η χώρα από το τέλμα του λαϊκισμού; Ίδωμεν…Του Δ.Γ. Παπαδοκωστόπουλου

Το swap της Goldman Sachs, που έλαβε η χώρα επί κυβέρνησης Σημίτη το 2001 με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ, θα κοστίσει στην Ελλάδα τελικά 16 δισ. ευρώ. Επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος ήταν τότε ο Λουκάς Παπαδήμος, που τηρώντας στάση Ποντίου Πιλάτου αδιαφόρησε για το swap, όπως αδιαφορούσε και για την εμφάνιση ως "ισχυρής" της παραπαίουσας οικονομίας.

Η πράξη αποτυπώνει την αδιαφορία των δημόσιων λειτουργών και των θεσμικών οργάνων της χώρας, που αλληλοκαλυπτόμενοι την οδήγησαν στη χρεοκοπία από την οδό της ισχυρής οικονομίας.

Στα μέσα της εβδομάδας το πρακτορείο Bloomberg έφερε ξανά το θέμα στην επιφάνεια, ένα θέμα-κόλαφο για την ελληνική πολιτική σκηνή, που φωτογραφίζει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο τη διαχείριση της χώρας από ανθρώπους που κόπτονταν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Αυτό που εντυπωσιάζει, εκτός από την αδιαφορία των πολιτικών, είναι και η κυνικότητα του τότε επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Χριστόφορου Σαρδελή, που έκανε το swap και είπε στο Bloomberg ότι "η συμφωνία με την Goldman Sachs είναι μια πολύ σέξυ ιστορία μεταξύ δύο αμαρτωλών…"

Ανέφερε επιπρόσθετα ότι αντελήφθη, τρεις μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ότι ήταν πιο σύνθετη από ό,τι είχε εκτιμηθεί… Αυτό σε απλά Ελληνικά, όπως εξηγεί ο ίδιος, σημαίνει ότι "η Goldman Sachs χρέωσε με αναλογικά υψηλότερη προμήθεια τη συναλλαγή απ' ό,τι στις συμφωνίες με πιο τυπικό μέγεθος και διάρθρωση". Η Goldman Sachs, σε ένα και μόνο βράδυ από εκείνο το swap, κέρδισε 400.000.000 ευρώ, ντροπιάζοντας μια χώρα της Ευρώπης, της οποίας εκμεταλλεύθηκε την ανάγκη.
Οι τόκοι

Το τελικό κόστος του περιβόητου swap της Goldman Sachs θα φθάσει τα 16 δισ. ευρώ για την Ελλάδα καθώς θα πληρώνουμε τόκους μέχρι το 2037. Το περίεργο και αξιοσημείωτο είναι ότι, για πολλά χρόνια μετά το 2001 (που έγινε το swap), η αμερικανική τράπεζα είχε προνομιακή πρόσβαση έως το 2010 σε γραφεία υπουργών του ΠΑΣΟΚ, όπως είχε και παλιότερα στα ίδια γραφεία υπουργών της Νέας Δημοκρατίας.

Το αστείο είναι ότι σήμερα πολλοί από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κάνουν ότι ποτέ δεν άκουσαν για την Goldman Sachs, ο αντιπρόσωπος της οποίας στην Ελλάδα άνοιγε με το "έτσι θέλω" τα υπουργικά γραφεία, διακόπτοντας συσκέψεις ή ο,τιδήποτε άλλο.

Οι Έλληνες υπουργοί χαμογελούσαν αμήχανα και συνεργάζονταν με τον τραπεζίτη επικυρίαρχο, που έκανε το κουμάντο. Ο αέρας της Goldman Sachs κόπηκε το 2010, όταν η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς άρχισε να ερευνά το θέμα, μια εξέλιξη που τότε τρόμαξε αρκετούς από τους "κυρίους με τα λευκά κολάρα" στην Ελλάδα.

Πολλοί θα ήθελαν να ξεχαστεί εκείνο το swap που μετέτρεψε την Ελλάδα σε αφρικανική χώρα, το οποίο ήταν και προάγγελος της απώλειας εθνικής κυριαρχίας, που έφερε τη χώρα στο Μνημόνιο.

Πηγή: Κυριακάτικη Δημοκρατία
Η χούντα το 1974 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. δραχμές (υγιές διότι λόγω της μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο
Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 δις (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).
Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα, & των απεργιών) όλες τις ισχυρές ελληνικές βιομηχανίες.

Μιλάμε για βιομηχανίες όπως η ΙΖΟΛΑ,ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ, και ο Παπανδρέου εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή χρήματα, αλλά δανεικά, με ασύλληπτους τόκους). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την οικονομία της πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.

Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν ήτανι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο λαός, αλλά:...

1ον να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
2ον να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις Τράπεζες
3ον για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.

Ο Μητσοτάκης έπειτα, βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέου, θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.
Ο Σημίτης φέρνει την Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 δις ευρώ από την Ελλάδα.

Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan,γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.) Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης, διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της ελληνικής οικονομίας.
Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ενώ ξέρανε το κόλπο, κάνανε τα στραβά μάτια;

Όπως μας ενημερώνει Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα, άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, αντιθέτως είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο, και τα δανεικά πριν
φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefοur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ κτλ...

Όταν έπειτα, το 99% του ελληνικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και η όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενίθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

Το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέου μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μείνει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους των δάνειων του Ανδρέα Παπανδρέου να μας βαραίνουν.

Ο Κώστας Καραμανλής μετά, το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Αυτό στην Αμερική θα έκανε ασύλληπτο κακό διότι:
1. Θα κερδίζαμε υγιή χρήματα ξανά, μετά από 30 χρόνια.
2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
3. Αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή της Αμερικής θα εξανεμίζονταν, διότι αφ' ενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς (στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα, όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.μαζί), και σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν θα ήταν δικά τους. Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 δις (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών,στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών- που είναι 280 δις). Από αυτά τα 320 δις, το 60% ήταν σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, άρα ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος, αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα για αυτά. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γιώργιος Παπανδρέου ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους-ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε. Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέου, το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία, ήταν όσο και το έλλειμμά μας;

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, όπως μας ενημερώνει ο Γιώργος Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι έβδομοι σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ... Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, χρωστάνε περισσότερα από ότι εμείς...

Το χρέος είναι το μέσο χειραγώγησης ενός κράτους. Δεν δημιουργείται από τα ελλείματα του, αλλά από την συνεχή αναχρηματοδότησή του. Με λίγα λόγια, οι Γερμανοί εφευρέτες της οργανωμένης λαμογιάς και κερδοσκοπίας, οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι που μας πάσαραν μάλιστα το ΜΑΡΚΟ 2 (δηλαδή το Ευρώ), έρχονται να μας την πουν και να μας κάνουν να νιώσουμε άσχημα για την καταγωγή και την εθνικότητά μας. Ε όχι! Δεν θα τους περάσει!
Στις 28 του Φεβρουαρίου, το ιρλανδικό Νομικό Συμβούλιο του κράτους, στο οποίο είχε καταφύγει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός για γνωμοδότηση, αποφάνθηκε ότι το νέο αυστηρό ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο που επέβαλαν οι Μερκοζί, πρέπει να τεθεί στην κρίση του λαού.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ιρλανδός γενικός εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα, διότι το σύμφωνο αποτελεί «ένα ειδικό εργαλείο εκτός της αρχιτεκτονικής της συνθήκης της ΕΕ».

Στη χώρα έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία, με την κυβέρνηση να αραδιάζει τα υπέρ του «Ναι» επιχειρήματα, μεταξύ των οποίων και το γεγονός ότι ενδεχόμενη άρνηση επικύρωσης του δημοσιονομικού συμφώνου θα σημάνει ότι η Ιρλανδία δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον Μόνιμο Μηχανισμό Διάσωσης (ESM) της ΕΕ.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κερδίζει έδαφος το «Ναι», αλλά η ουσία βρίσκεται αλλού: Στο γεγονός ότι στην Ιρλανδία υπάρχει παράδοση δημοψηφισμάτων και αυτά διενεργούνται πραγματικά και όχι στα λόγια, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.

Αλλά και στο γεγονός ότι ο Ιρλανδός πρωθυπουργός δεν ξύπνησε ένα πρωί και ανέκραξε «δημοψήφισμα», όπως έπραξε ο κ. Παπανδρέου – που εξακολουθεί να αναφέρεται στο θέμα ως… μεγάλη επιτυχία – αλλά ζήτησε γνωμοδότηση, την οποία και έλαβε.

Έτσι, ουδείς σάλος προκλήθηκε από την ιρλανδική περί δημοψηφίσματος απόφαση.

Το αντίθετο: Παρά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, δυο μέρες αργότερα, την 1η Μαρτίου, η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως για την καταβολή της νέας δόσης των 5,8 δις ευρώ της διεθνούς βοήθειας προς την Ιρλανδία.

Είχε προηγηθεί η αξιολόγηση των δανειστών για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα – λίγες μέρες νωρίτερα, το ίδιο είχε συμβεί και με την Πορτογαλία, που αξιολογήθηκε για τρίτη φορά θετικά από την δική της τρόικα.

Όσο για την Ιρλανδία, πέραν της νέας δόσης αποφασίσθηκε να λάβει και πρόσθετη βοήθεια 3,2 δις ευρώ από το ΔΝΤ, ενώ δέκα μέρες νωρίτερα, ο οίκος Fitch είχε αναβαθμίσει κατά μία βαθμίδα και την Ισλανδία.

Ο ίδιος οίκος έχει ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο αποφανθεί για την Ιρλανδία πως είναι εφικτή η επιστροφή της στις αγορές το 2013.

Ένα μήνα νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, ανακοινώθηκε ότι στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς το ΑΕΠ της Ιρλανδίας είχε αυξηθεί κατά 1,6%.

Έτσι, την ώρα που όλοι λαμβάνουν εύσημα, η Ελλάδα όχι μόνο δείχνει να μην καταφέρνει τίποτε, αλλά και χρεοκόπησε.

Υπάρχει κάποιος από τους κατά… τακτά χρονικά διαστήματα πανηγυρίζοντες, ικανός να μας εξηγήσει τι συμβαίνει, ώστε η Ελλάδα να αποκαλείται συνεχώς «ειδική περίπτωση» και να μην μπορεί να πάρει ανάσα;

Ερωτώ, διότι ο κ. Βενιζέλος, που οσονούπω εκλέγεται αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ήδη έχει χειριστεί τα πιο σοβαρά θέματα – συμπεριλαμβανομένης και της χρεοκοπίας – υποστηρίζει πως το κόμμα υπό την ηγεσία του έχει την υποχρέωση να κερδίσει την πρωτιά στις εκλογές!

Ερωτώ, διότι οδεύει προς τις εσωκομματικές κάλπες της προσεχούς Κυριακής ως «σωτήρας» της χώρας – βαφτίζοντας, βέβαια, την χρεοκοπία… σωτηρία!

Και επιτέλους, είναι τουλάχιστον σε θέση να μας απαντήσει στο ερώτημα: Χρεοκοπήσαμε ή όχι;

Εκτός και αν δεν γνωρίζει και ο ίδιος και αναρωτιέται: Με τον ήλιο τα βγάζω με τον ήλιο τα βάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;