Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Ιουλ 2011


Μέσα σ' αυτά τα χρόνια της περίφημης «μεταπολίτευσης», πολλές, πάρα πολλές φορές αναρωτηθήκαμε: «Ετσι άραγε πρέπει να είναι η πολιτική ζωή; Ο πολιτικός βίος; Ενας πολιτικός βίος γεμάτος απο αλισβερίσια και πάρε-δώσε;»

Το φαινόμενο δεν είναι ούτε ελληνικό - καθαρά - ούτε τυχαίο. Συμβαίνει σε πολλές χώρες του κόσμου, με διαφορετικές παραλλαγές. Απλά στην Ελλάδα, απο καταβολής ελληνικού κράτους και πολιτείας, η συνδιαλλαγή και η διαπλοκή υπήρξε πολιτικό status. Κι αυτό ξεκίνησε τόσο ωμά και τόσο βίαια, προτού ακόμη καλά-καλά δεν είχε εδραιωθεί η απελευθέρωση, δηλαδή μεσούσης της επανάστασης! Απο κεί άλλωστε, ξεκίνησε κι ο ντροπιαστικός εμφύλιος πόλεμος, μεταξύ των διαφόρων φατριών, των κοτσαμπάσηδων και των Φαναριωτών που στην ουσία είχαν καταλάβει τις περισσότερες θέσεις στην επαναστατική κυβέρνηση. Ελληνας σήκωνε το όπλο εναντίον Ελληνα, μπροστά στα εμβρόνητα μάτια του Τούρκου κατακτητή, εξυπηρετώντας αλλότρια προς το έθνος συμφέροντα. Συμφέροντα κυρίως των ξένων, που υποτίθεται πως είχαν εμπλακεί ενεργά στο ελληνικό ζήτημα δήθεν απο φιλελληνισμό. Στην ουσία, ήταν μια μάχη μέχρις εσχάτων, για την επικράτηση του δυνατότερου και με τη μεγαλύτερη επιρροή, ξένου παράγοντα. Ο πολιτικός βίος στην επαναστατημένη Ελλάδα, δε ξεκινούσε με τις καλύτερες των προυποθέσεων. Απο τότε και μέχρι σήμερα, δεν άλλαξε και πολύ η κατάσταση. Μόνο τα πρόσωπα εναλλάσσονταν στους θώκους της εξουσίας. Αλλοτε με τις καλύτερες προθέσεις, άλλοτε - τις περισσότερες φορές - με τις χειρότερες. Ο κοτσάμπασης, ο γεοκτήμονας, ο άρχοντας κλπ ήταν πάντα φίλος και υποστηρικτής του πολιτικού. Απλά συνδιαλλαγόταν πάντα με αυτόν που θα του παρείχε τα περισσότερα και θα τον στήριζε, δεσμεύοντας τον εαυτό του στη θέληση του προύχοντα. Απο την άλλη μεριά, ο προύχοντας, που κατα τεκμήριο είχε και τον έλεγχο του πλήθους, των ακτημόνων δηλαδή, έδινε τη «γραμμή» να ψηφιστεί ο τάδε ή ο δείνα. Και το κακό συνεχιζόταν, με αμείωτους ρυθμούς. Υπήρχαν φορές που κάθε εκλογική αναμέτρηση, συνοδευόταν με απίστευτης ορμής επεισόδια, τα οποία προκαλούνταν απο τους λεγόμενους «τραμπούκους», αυτούς δηλαδή που ήταν στη δούλεψη του ενός ή του άλλου άρχοντα ή πολιτικού παράγοντα. Ετσι ο λαός φοβόταν, έτρεμε, υπέκυπτε στα θελήματα των ισχυρών και η δημοκρατία απλά ήταν ψευδεπίγραφη. Τρανό παράδειγμα, ο τρομερός και εθνικά επιζήμιος «Εθνικός Διχασμός» (1914-1917), μία σειρά γεγονότων που επικεντρώνονταν στη διένεξη μεταξύ του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Ελευθερίου Βενιζέλου και του βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄, σχετικά με την είσοδο ή μη της Ελλάδας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Και συνεχίστηκε για πολλά χρόνια ακόμη, φτάνοντας κυριολεκτικά μέχρι τις μέρες μας, με διαφορετικές αιτίες και αφορμές, που αφορούσαν κυρίως φρονήματα και ψευτο-διλήμματα. Οι πολιτικοί και οι άρχοντες, δε δίσταζαν καθόλου να βάζουν το λαό να σφάζεται για λογαριασμό τους, παρακολουθώντας με απάθεια τα γεγονότα και για το μόνο που νοιαζόταν ήταν το κατά πόσον θα επικρατούσε η μία ή η άλλη πλευρά. Δηλαδή τα συμφέροντά τους. Κι ας ματοκυλίζονταν η πατρίδα. Και με αυτά και με τούτα, φτάσαμε στη σημερινή εποχή, όπου τα αδιέξοδα, κοινωνικά και οικονομικά, έγιναν θηλιά στο λαιμό μας. Και μας πνίγουν, μέρα με τη μέρα.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ως κίνημα, γεννήθηκε κάτω απο αυτές τις συνθήκες. Δεν είναι ένα κίνημα που εκφράζει κάποια πολιτική πτέρυγα. Δεξιά, ακροδεξιά, κεντρώα, αριστερή, ακροαριστερή. Δεν έχει πολιτική ταμπέλα γιατί ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ πλέον σε πολιτικές ταμπέλες και κοινωνικοπολιτικές θεωρίες του παρελθόντος. Οι θεωρίες αυτές ανεπτύχθησαν απο φωτεινές ή σκοτεινές - όπως θέλετε πάρτε το - προσωπικότητες (Μαρξ, Εγκελς, Σχάουμπερ, Νίτσε κλπ) ως κοινωνικοπολιτικές θεωρίες, που για να εφαρμοστούν έπρεπε πρώτα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες με τη διαμόρφωση της ανθρώπινης διανόησης και παιδείας αλλά κυρίως με τη δημιουργία προυποθέσεων που θα καθιστούσαν την άρχουσα τάξη συμπορευτή και αρωγό. Αντ' αυτού, οι θεωρίες αυτές έγιναν στην ουσία τους όπλο στα χέρια των δυναστών, με σκοπό τη χαλιναγώγιση του απλού λαού και τη μεθόδευση νέων γεωπολιτικών συνθηκών. Πολλές φορές μάλιστα, έγιναν η αιτία για παγκόσμιες πολεμικές συρράξεις ή αναταραχές, που συνήθως κατέληγαν στο απόλυτο αιματοκύλισμα της ίδιας της Ανθρωπότητος. Και φυσικά, ως τρόποι κοινονικοπολιτικής έκφρασης απέτυχαν παταγωδώς, σε παγκόσμια κλίμακα, διότι στηρίχθηκαν κυρίως στην απουσία της ουσιαστικής λαικής συμμετοχής, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη φαινομένων διαφθοράς και απόλυτης διαπλοκής συμφερόντων και τάσεων.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι αποτέλεσμα καμμιάς τέτοιας ζύμωσης. Δεν είναι μια ευκαιριακή πολιτική πράξη, που στηρίζεται στον καιροσκοπισμό και τη ματαιοδοξία. Είναι ένα κίνημα που δημιουργήθηκε μέσα απο την ανησυχία απλών πολιτών απέναντι στα τεκταινόμενα και στην ανάγκη να δημιουργηθούν επιτέλους οι συνθήκες μιας Αληθινής Δημοκρατίας, που σκοπό θα έχει την πλήρη αποκατάσταση των θεσμών της Πολιτείας και της σωστής λειτουργίας της. Μια πολιτεία που θα υπάρχει με βάση το συμφέρον του πολίτη και του Εθνους. Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ δε φιλοδοξεί απλά να παρέμβει στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ φιλοδοξεί να στήσει ΕΚ ΝΕΟΥ την Ελληνική Πολιτεία, έχοντας το λαό σαν κινητήριο δύναμη γιατί απο αυτόν προέρχεται, εφαρμόζοντας στην πράξη της έννοιας της Λαικής Κυριαρχίας. Είναι στην ουσία ένα ανοιχτό κίνημα πρός όλους τους πολίτες. Δεν εκφράζει καμμιά ολιγαρχία, δεν έχει στις τάξεις της καμμιά προσωπικότητα που να εκροσωπεί ή να εκφράζει παλαιοκομματικά δόγματα. Ο πολιτικός της λόγος δεν είναι ούτε «ξύλινος», ούτε αγκυλωμένος. Είναι λαικός. Γιατί εκράζεται μέσα απο την ίδια τη λαική τάξη.

Είναι στην ουσία της μια ειρηνική δυναμική, που αναπτύσσεται μέσα απο τη θέληση των πολιτών για ουσιαστική συμμετοχή και παρέμβαση, μακρυά απο συντεχνιακές αγκυλώσεις και προνομιακά συμφέροντα. Και γι' αυτό αποτελεί και το νέο, το καινούργιο, το άφθαρτο, έχοντας ως αρωγό και σύμμαχό της το Ελληνικό Πνεύμα που φώτισε την Ανθρωπότητα σε όλες τις εποχές και τις ιστορικές της φάσεις. Αυτό το πνεύμα, που γεννήθηκε μέσα απο την αέναη ελληνική γλώσσα και παιδεία, διότι «τα αρχαία ελληνικά ακονίζουν το δημοκρατικό φρόνημα και την πολιτική συνείδηση των νέων, σε μια κοινωνία καταναλωτική που την χαρακτηρίζει η πνευματική νωθρότητα». Αυτή η φράση δεν ειπώθηκε απο κάποιο ελληνικό στόμα, αλλα απο το στόμα και την πέννα του Γερμανού φιλόσοφου, δημοσιογράφου και αρχαιογνώστη Κόνραντ Ανταμ, σε σχετικό του άρθρο στη μεγάλη γερμανική εφήμερίδα Frankfurter Allgemeine. Και συνεχίσει καταλήγοντας: «Η αρχαία ελληνική γραμματεία είναι γεμάτη από παραδείγματα που βοηθούν το σύγχρονο άνθρωπο να κατανοήσει ότι η διατύπωση μιας θέσης, οδηγεί στην αντίθεση και ότι στη συνέχεια και τα δυο μαζί οδηγούν στη σύνθεση. Ή ότι ο λόγος οδηγεί στον αντίλογο με κατάληξη το διάλογο, που είναι και το μόνο μέσο να βρεθεί συναινετική λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα».

Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, οι λεγόμενες και «κεντροαριστερές», υποβάθμισαν αυτό το πνεύμα, μέσα απο τη συνολική υποβάθμιση της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ακριβώς για να ελαττωθεί και να ξεθωριάσει στην ελληνική ψυχή κάθε έννοια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ δημοκρατίας και ουσιαστικής συμμετοχής. Στην ουσία δολοφόνησαν τις αξίες του Ελληνα πολίτη, για να τον μετατρέψουν σε ένα άβουλο όν, που θα κινείται στα πλαίσια των δικών τους ψευδεπίγραφων οραμάτων και μόνο.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ως κίνημα, πιστεύει στον Ελληνα και στις άπειρες δυνατότητές του. Και σκοπεύει, ως πολιτικός φορέας πλέον, να τις αξιοποιήσει στο έπακρο, δίνοντά του τη δυνατότητα της έκφρασης και της ουσιαστικής συμμετοχής, καθιστώντας τον αρωγό σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια της παλινόρθωσης της Δημοκρατίας και της πραγματικής αναγέννησης της πατρίδας. Με αρωγούς τη λαική συμμετοχή σε όλες τις βαθμίδες, την εκκλησία ως φορέα θρησκευτικής και κοινωνικής δράσης και πάνω απ' όλα τη Γνώση ως όπλο και συνειδησιακή διαμόρφωση, η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ αποτελεί την νέα έκφραση και ως εκ τούτου, τη Νέα Δύναμη που θα ενώσει όλους τους Ελληνες για μια Ελλάδα σύγχρονη, δυνατή και αναγεννημένη.

Γιάννης Βούρος

Απο τη "ΧΑΡΤΑ της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Στην σειρά έχουν μπει οι "δάνειες δυνάμεις" και περιμένουν να βάλουν την Ελλάδα σε διαδικασία πτώχευσης - εκπλειστηριασμού... Βλέπετε, δεν είναι το ότι χρωστάμε (αν και κανένας δεν έχει ερευνήσει για το μέγεθος και τη νομιμότητα αυτού του περιβόητου χρέους), αλλά το ζήτημα είναι ότι χρωστάμε στις Ελληνικές τράπεζες, που για να τις σώσουμε (και να τις πληρώσουμε φυσικά) δανειζόμαστε από τους ευρωπαίους εταίρους βάζοντας υποθήκη την πατρίδα μας, τα ίδια μας τα σπίτια, τις ζωές μας...

Έτσι, όλοι έχουνε μπει στη σειρά και περιμένουν να πληρωθούν. Και το βέβαιο είναι πως όλοι τους θα πληρωθούν από τον Ελληνικό λαό. Μάλιστα, ενδέχεται ο καθένας να πληρωθεί με διαφορετικό "νόμισμα"... Το σίγουρο είναι πως οι πληρωμές θα αρχίσουν πρώτα από τον πρωθυπουργεύοντα Γ. Παπανδρέου.

Επειδή όμως έχει "μαυρίσει το μάτι μας" με όλα όσα συμβαίνουν κι επειδή το γέλιο είναι κάτι που χρειαζόμαστε όλοι, ακόμη και στις δυσκολότερες στιγμές, ας απολαύσουμε την πολύ καλή δουλειά στο βίντεο που ακολουθεί...Αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία η παραίτηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ και των αρχηγών του στρατού στρατηγού Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του πολεμικού ναυτικού ναύαρχου Ερσέφ Ουγούρ και της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχου Χασάν Ακσάϊ.

Την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να αρχίσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου για τις κρίσεις στο στράτευμα.
Οι παραιτήσεις προκάλεσαν ερωτηματικά, παρ' ότι εδώ και μέρες υπήρχε στην Άγκυρα έντονο παρασκήνιο περί τέτοιου ενδεχομένου.
Τα προβλήματα που αναμένεται να ανακύψουν κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου το διάστημα 1 - 4 Αυγούστου, με δεδομένη την προφυλάκιση πολλών εν ενεργεία αξιωματικών για διάφορες υποθέσεις, ήταν το θέμα που απασχολούσε εδώ και καιρό την τουρκική κοινή γνώμη.

Σήμερα, το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο του εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση της δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, με σκοπό την αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Ο διοικητής της "Στρατιάς Αιγαίου" (4η στρατιά) στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ και ο πρώην αρχηγός της 1ης Στρατιάς στρατηγός ε.α Χασάν Ιγσίζ, είναι μεταξύ των 22 εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών που κατηγορούνται. Η σχετική εισαγγελική έρευνα συνεχιζόταν εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Η υπόθεση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των δικαστικών υποθέσεων, όπως "Εργκενεκόν", "Κλωβός", "Βαριοπούλα", στις οποίες πολλοί εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί κατηγορούνται για αντικυβερνητική προπαγάνδα και προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης, αφού προηγουμένως προκληθεί η διαμόρφωση χαοτικών συνθηκών στη χώρα.

Το διάστημα 1 - 4 Αυγούστου θα συνέλθει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και θα γίνουν οι κρίσεις στο στράτευμα.

Το γεγονός, όμως, ότι παραμένουν προφυλακισμένοι αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα.

Αυτήν την εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ πραγματοποίησε τις τακτικές εβδομαδιαίες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Ισίκ Κοσάνερ. Με τον δεύτερο, όμως, συναντήθηκε εκτάκτως και δεύτερη φορά. Ο κ. Γκιουλ σήμερα δήλωσε ότι "οι συναντήσεις δεν σημαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα".

Συνάντηση με το υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο έχουν αυτή την ώρα οι επικεφαλής της τρόικα, σε μία αιφνιδιαστική έλευσή τους στην Αθήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών βρίσκονται οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ Bob Traa και Klaus Masuch.

Πέραν του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη σύσκεψη μετέχουν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης και Π. Οικονόμου και ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ. Ζανιάς.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα βρίσκεται τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας προκειμένου να ελέγξει την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, με δεδομένη και την μαύρη τρύπα των 4,5 δισ. ευρώ που καταγράφηκα στο πρώτο εξάμηνο.

Πηγή

  • Γράφει: ο Θεόφιλος Αιγινήτης*
Τα μάθατε βέβαια τα νέα, πως ο Άκης δεν διώκεται πλέον από την ελληνική δικαιοσύνη διότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ευτυχώς παραγράφηκαν.

Τι τους έκανε μωρέ το παιδί και το κατηγόρησαν αδίκως κάποιοι κακοπροαίρετοι δημοσιογράφοι και μερικοί ζηλιάρηδες πολιτικοί που δεν καταφέρανε να του μοιάσουν και το τραβάγανε σε εξεταστικές επιτροπές και το καταταλαιπώρησαν;

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν την παχυλή αμοιβή τους από την εξεταστική επιτροπή και να το απαλλάξουν το παιδί χωρίς πολλές κουβέντες.

Που να τολμήσουν;

Το αυτοδημιούργητο αυτό παιδί την εποχή που στην Ελλάδα είχαμε χούντα, αυτός προτίμησε να ξενιτευτεί στη Γερμανία να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός, τώρα αν τελείωσε ή όχι δεν το ξέρω, και έμαθε να χτίζει σπίτια και περιουσίες. Εκεί, πάλι δεν ξέρω πως, συναντήθηκε με το Μεγάλο αρχηγό τον Αντρέα του δήλωσε υποταγή και θαυμασμό και τακιμιάσανε.

Κοινό συμφέρον ήταν η απαλλαγή της Ελλάδας από τη χούντα, η εκδημοκράτισή της και το πώς θα εξασφαλίσουν το μέλλον τους.

Ανεβήκανε που λέτε στα μπαλκόνια, ο ένας με ζιβάγκο και ο άλλος με ένα τρύπιο μπλουτζίν παντελόνι και άρχισαν να φωνάζουν έξαλλοι Yankee go home, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και ο κόσμος που θεωρούσε τους Αμερικάνους υπεύθυνους για τη χούντα τους έδωσε την εξουσία να κυβερνήσουν τη χώρα.

Τα χρόνια που ήταν στην εξουσία άρχισαν να χτίζουν το μέλλον της Ελλάδας και το δικό τους.

Ο Ένας με το ζιβάγκο, κατάφερε να φτιάξει ένα κωλόσπιτο στην Εκάλη τη ροζ βίλα με δανικά από μερικούς φίλους του και από ένα έμπορο όπλων, που ο καημένος δεν πρόλαβε να το χαρεί και το άφησε κληρονομιά στη νέα του γυναίκα.

Τον γλωσσοφάγανε τον άνθρωπο.

Ο άλλος, ο παρακοιμώμενος με το τρύπιο μπλουτζίν παντελόνι, επειδή ήξερε από φτώχια, έκανε οικονομίες και κατάφερε να αγοράσει με τη βουλευτική του αποζημίωση ένα σωρό πανάκριβα ακίνητα για να χει στα γεράματά του ένα αποκούμπι.

Μερικοί κακοπροαίρετοι μάλιστα αναρωτηθήκανε: καλά και πόσα έπαιρνε ρε παιδί μου και κατάφερε να κάνει τόσο μεγάλη περιουσία σε τόσα λίγα χρόνια και αποφάσισαν να τον ρωτήσουν πόθεν έσχε.

Το φτωχόπαιδο που τώρα είχε γίνει πλουσιόγερος, με περίσσια περηφάνια που θυμίζει Λεωνίδα τους απάντησε.

Εάν θέλετε να μάθετε που τα βρήκα ρωτήστε με και εγώ θα σας τα πω όλα!

Αυτό το ΟΛΑ φοβηθήκανε οι συνάδελφοί του ανακριτές και τον απάλλαξαν αυθωρεί και παρά χρήμα.

Ουφ, ανακουφίστηκα.

Ο Άκης και οι υπόλοιποι γλυτώσανε τη φυλακή διότι όσα κι αν άρπαξε έχουν παραγραφεί και το λογαριασμό τώρα καλούμαστε να τον πληρώσουμε εμείς και μια και δεν έχουμε λεφτά να ξεπληρώσουμε, μας βλέπω όλους μέσα απ’ τα σίδερα και τον Άκη έξω να μας βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα και να λέει…

Μ..ς έ μ..ς

Κι όμως υπάρχουν ακόμα, αλλά δεν το παραδέχονται. Είμαι ΠΑΣΟΚ σου λένε.


* Ο Θεόφιλος Αιγινήτης είναι Ζωγράφος- Συγγραφέας


Η νίκη της γυναικείας ομάδας πόλο και η κατάκτηση του τίτλου της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας, ήταν ένα μόνο μέρος των δυνατοτήτων που έχει αυτή η μικρή χώρα που λέγεται Ελλάδα. Ήταν ένα μικρό μόνο μέρος της Ελληνικής ψυχής. Ήταν ένα σαφές δείγμα για το τι μπορεί να κάνει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα αν κατεβεί στον στίβο του αγώνα, στον στίβο της μάχης... Αρκεί στις τάξεις του να μην βρίσκονται εφιάλτες... αρκεί στον αγώνα να μην βρίσκονται ολίγιστοι και ριψάσπιδες...

Η "Νέα Ελλάδα" χαιρετίζει τη νίκη των Ελληνίδων αθλητριών. Ευχόμαστε αυτή η νίκη να γίνει παράδειγμα για τον κάθε Έλληνα που επιθυμεί να διώξει τις δυνάμεις κατοχής που έχουν εισβάλει στην χώρα. Ευχόμαστε, επιθυμούμε και θα εργαστούμε έτσι ώστε το παράδειγμα των Ελληνίδων πρωταθλητριών να αποτελέσει την εκκίνηση άλλων μεγαλύτερων και σπουδαιότερων αγώνων, στους οποίους καλούμαστε όλοι οι Έλληνες, για να έρθει -επιτέλους- η δημοκρατία στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα.

Από το Γραφείο Τύπου της "Νέας Ελλάδας"


. Ντρέπομαι, γιατί τὴν Πατρίδα μου, τὴν κυβερνοῦν ἐδῶ καὶ δεκαετίες τὰ γνωστὰ «τζάκια», τὰ ὁποῖα ἐναλλάσσονται στὴν ἐξουσία. Καραμανλῆδες-Μητσοτάκηδες-Παπανδρέηδες! Γιατί; Τί συμβαίνει;

. Ντρέπομαι γιὰ τὴν κατάντια τοῦ πολιτικοῦ μας συστήματος, γιατί ἀπέκρυψε, καὶ συνεχίζει νὰ ἀποκρύπτει, τὴν ἀλήθεια ἀπὸ τὸ λαό μας. Ἡ δικτατορία στὴν πληροφόρηση συνιστᾶ ἔγκλημα κατὰ τῆς Δημοκρατίας καὶ τοῦ λαοῦ μας. Ὅλα γίνονται στὸ ἡμίφως ἢ στὸ σκοτάδι. Ὅλοι τους συνειδητὰ ἔφεραν τὴν Πατρίδα σὲ τέτοιο χάλι. Ναί, συνειδητά!

. Ντρέπομαι, γιατί τὰ κόμματα κατάντησαν «μαγαζάκια» διορισμένων «ἀνθυπάτων»!

. Ντρέπομαι γιὰ τὰ κανάλια ἐκεῖνα καὶ τοὺς δημοσιογράφους ἐκείνους ποὺ χρόνια τώρα παίζουν τὸν ρόλο το νταβατζ κα το προαγωγοΤ λένε λα, κτς π τν λήθεια. Ἔτσι κάποιοι ἄλλοι χειραγωγοῦν τὸν ἀνενημέρωτο λαό μας σὲ «δρόμους», ποὺ ἄλλοι τοὺς ἔχουν ὑποδείξει καὶ ἐπιβάλει.

. Ντρέπομαι γιὰ τοὺς βουλευτὲς ἐκείνους ποὺ ψήφισαν τὸ Μνημόνιο 1 χωρὶς νὰ τὸ ἔχουν μελετήσει. Οἱ βουλετὲς αὐτοὶ ἀπεδείχθησαν «μολυβένια στρατιωτάκια», ποὺ ἐκτελοῦν διαταγὲς «ἀνθυπάτων»… Θὰ τὰ βροῦν μπροστά τους… Τὸ Μνημόνιο 1 περιέχει ὅρους ντροπῆς. Οἱ δανειστές μας μᾶς ἀπαγορεύουν νὰ κάνουμε μὲ ἄλλους σχέδια ἀνάπτυξης χωρὶς τὴν ἄδειά τους! Στὸ ἄρθρο 14 παράγρ. 5, ἡ Ἑλλάδα παραιτεῖται ἀμετακλήτως καὶ ἄνευ ὅρων ἀπὸ τὶς ἀσυλίες προστασίας τῆς ἐθνικῆς κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος ὅρος δὲν συναντᾶται οὔτε σὲ ἀποικιοκρατικὲς συμβάσεις! Καὶ τὸ χειρότερο εἶναι ὅτι οἱ δανειστές μας μποροῦν νὰ μεταβιβάσουν σὲ τρίτη χώρα τὰ δικαιώματά τους ἀπὸ τὴν Σύμβαση!

. Ντρέπομαι, γιατί αὐτοὶ οἱ ἀνίκανοι μᾶς κατέστησαν ὁμήρους τῶν Τραπεζῶν τοῦ Ἐξωτερικοῦ καὶ τῆς ντόπιας οἰκονομικῆς ὀλιγαρχίας. Μὲ τοὺς κατοχικοὺς (Γερμανοὺς καὶ Ἰταλοὺς) πολεμούσαμε, γιατί εἴχαμε τὴν ἐλπίδα τῆς ἀπελευθέρωσης. Τώρα δὲν ὑπάρχει ἐλπίδα, οὔτε λύση στὴν τραγωδία τῆς Χώρας. Τὸ Μνημόνιο ἀποδομεῖ τὸ Κοινωνικὸ Κράτος καὶ δὲν εἶναι συμβατὸ μὲ τὴν Ἑλληνικὴ Συνταγματικὴ νομιμότητα. Εἴμαστε ὑπὸ κατοχὴ καὶ παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν. Ἡ Τρόϊκα εἶναι παράνομη, δὲν ἔχει νόμιμη βάση. Τὸ Μνημόνιο ἀπέτυχε. Θὰ ἔχουμε συνεχῆ ἀναπαραγωγὴ ἐλλειμμάτων. Ἡ Κυβέρνηση καὶ τὸ ἁμαρτωλὸ καὶ σάπιο σύστημα, διὰ στόματος πρωθυπουργοῦ, μᾶς εἶπε χοντρὰ ψέματα, ὅπως: «λεφτὰ ὑπάρχουν», «φόροι δὲν θὰ μποῦν» καὶ ὅτι «δὲν θὰ μποῦμε στὸ ΔNT». μως, γιναν κριβς τ ντίθετα.

. Ντρέπομαι γι’ αὐτὰ καὶ γιὰ ἄλλα πολλά. Καὶ ἐνῶ ὑπῆρχαν τρόποι νὰ ξεφύγουμε ἀπὸ τὴ μέγγενη (Ρωσία, Κίνα μὲ 1 1/2 τοῖς ἑκατὸ ἐπιτόκιο καθὼς καὶ τὸ Οὐγγρικὸ πρότυπο), μᾶς ἔρριξαν στὰ χέρια ἀναίσχυντων τοκογλύφων καὶ πληρώνουμε τόκους 5,50% ἕως 6,50%!! Ἡ Τρόϊκα δν πιθυμε τν νάπτυξη τς λλάδας. Ατ λλωστε εναι ξώφθαλμο. κενο πο πιδιώκει εναι καθολικ δέσμευση τς δημόσιας περιουσίας. Θέλουν τς πλουτοπαραγωγικς μονάδες το λληνικο κράτους. Ο Τράπεζες τς Τρόικας εναι «πιράνχας», εναι «λιγάτορες», εναι «βδέλλες»! Πίνουν τ αμα τν λαν…

. Ντρέπομαι καὶ γιὰ τὴν Εὐρώπη τῶν πολιτῶν καὶ τῶν ἐθνῶν ποὺ μετεξελίχθηκε σὲ Εὐρώπη τῶν συμφερόντων!!

. Ντρέπομαι καὶ γιὰ τὴν Γερμανία, ποὺ ἐνῶ μᾶς χρωστάει τὰ μαλλιὰ τῆς κεφαλῆς της γιὰ ὅσα ἔπραξαν ἐδῶ οἱ Χιτλερικοί, ἀρνεῖται νὰ πληρώσει. Γιατί; Σὲ ἄλλους τὰ πλήρωσε… Γιατί τὸ ἀρνεῖται σὲ μᾶς; Ἂν εἴχαμε πραγματικοὺς ἡγέτες, ἡγέτες πατριῶτες, θὰ μποροῦσαν νὰ σταματήσουν τὶς εἰσαγωγὲς πολεμικοῦ ὑλικοῦ ἀπὸ τὴν Γερμανία καὶ τὴν Γαλλία. Ὑπάρχουν κι ἀλλοῦ «πορτοκαλιές»…

. Ντρέπομαι καὶ γιὰ τὰ δύο νομικὰ ἐκτρώματα ποὺ σχεδιάστηκαν καὶ γράφτηκαν στὸ ἴδιο γραφεῖο στὸ Λονδίνο, τὸ ἔκτρωμα «Σχέδιο Ἀνά ν» καὶ τὸ τωρινὸ Μνημόνιο. Πόσα χρήματα πῆραν; Γιὰ τὸ Μνημόνιο ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας ἔπρεπε νὰ ἔχει παρέμβει. Τί περιμένει; Ἴσως πάρει κι αὐτὸν τὸ «ποτάμι»!!… Τὸ Μνημόνιο εἶναι ἕνα κοινωνικὸ μακελειό, εἶναι ἕνας ἐργασιακὸς μεσαίωνας. Τὸ ΠAΣOK, ποὺ κάποτε ὑπέσχετο κοινωνικὴ δικαιοσύνη, τώρα ἐνεργώντας ὑπὲρ τῆς οἰκονομικῆς ὀλιγαρχίας ὅρισε μισθοὺς 550 εὐρώ!! Ἐρωτῶ τοὺς πολιτικούς μας· μποροῦν αὐτοὶ νὰ περάσουν τὸ μήνα μὲ τόσο ὀλίγα χρήματα; Δὲν αἰσχύνονται; Δὲν ντρέπονται;

. Ντρέπομαι, γιατί τ σάπιο σύστημα κρατάει ξω τοὺς κλέφτες, τ λαμόγια κα τ κομματοκοπρόσκυλα κα π τν λλη χει γδάρει τὸνμισθωτ κα τὸν συνταξιοχο στὴν φορολογία. Τὰ οἰκονομικὰ μέτρα δείχνουν ἀνθρώπους πολιτικῶς ἠλιθίους. Μὲ ποιό δικαίωμα περικόπτουν μισθοὺς καὶ συντάξεις; Δὲν ἔχουν τὸν ἀνδρισμὸ νὰ βάλουν τὸ χέρι στὸ μεγάλο κεφάλαιο καὶ στὶς Τράπεζες, ἐπειδὴ εἶναι «χωροφύλακες» τς οκονομικς λιγαρχίας.

. Ντρέπομαι, γιατί τὸ ΠAΣOK ἀπὸ κόμμα κοινωνικῆς δικαιοσύνης μετεξελίχθηκε σὲ «σοσιαλιστικὸ περιτύλιγμα»(!)

. Ντρέπομαι, γιατί ἡ Κυβέρνηση αὐτὴ καὶ ὅλο τὸ σάπιο πολιτικὸ σύστημα θεωροῦν τὸ κράτος τσιφλίκι τους καὶ ἐμᾶς, μᾶς περνοῦν γιὰ ὑπηκόους καὶ ὄχι γιὰ πολίτες. Ἐξοργίζομαι, γιατί αὐτὸ τὸ ἄθλιο σύστημα ἐργάζεται καὶ συνεργάζεται γιὰ τὴν οἰκονομικὴ χιτλεροποίηση τῆς Εὐρώπης. Γιατί δὲν ζητᾶνε ἀπὸ τὴν Γερμανία νὰ μᾶς δώσει ὅσα μᾶς χρωστάει; Δὲν γνωρίζουν ὅτι Γερμανία, χώρα το λαδώματος, μόνο ἀπὸ τὸ ἀεροδρόμιο «Ἐλευθέριος Βενιζέλος» μᾶς ὀφείλει τεράστια ποσά; Ἀπὸ τὴν ἄλλη ὅμως ξέρουν νὰ ρημάζουν τὸν ἀστικὸ ἱστὸ τῆς Χώρας(!).

. Ντρέπομαι, ἀκόμα, γιατί στὸν τελευταῖο ἀνασχηματισμὸ «χρησιμοποίησαν» ἀναίσχυντα καὶ τὸν Πρόεδρο τῆς Χώρας. Ὁ Πρόεδρος ἔπρεπε νὰ ἔχει παρέμβει, γιὰ νὰ σταματήσει τὰ κομματικά τους τερτίπια. Γιατί δὲν τὸ πράττει; Τί περιμένει;

. Ντρέπομαι γιατί κυβερνοῦν τὴ Χώρα κομματικὲς παρέες, οἱ ὁποῖες εἶναι ξεκομμένες ἀπὸ τὸν λαὸ καὶ οἱ ὁποῖες στὸ ὄνομα τοῦ πατριωτισμοῦ ἀπεργάζονται τὸν ὄλεθρο τῆς Ἑλλάδας.

. Ντρέπομαι ἀκόμη πολύ, γιατί ἀρκετοὶ πολιτικοὶ ἀπὸ ὅλο τὸ σάπιο σύστημα εἶναι μέλη Μασονικῶν Στοῶν καὶ Λεσχῶν, ξένων καὶ δικῶν μας, ἀπὸ τὶς ὁποῖες παίρνουν ἐντολές. Στὴν Στοὰ τῆς Λέσχης Μίλντεμπεργκ, ποὺ πραγματοποίησε σύσκεψη στὸ Σαὶν Μόριτς τῆς Ἐλβετίας, ἔλαβε μέρος ὁ Γ. Παπακωνσταντίνου. Τί πῆγε νὰ κάνει ἐκεῖ; Στὶς μυστικὲς συνεδριάσεις αὐτῆς τῆς Λέσχης ἔχουν κατὰ καιροὺς παρευρεθεῖ οἱ Γεώργιος Παπανδρέου, Θ. Πάγκαλος, Ἀλογοσκούφης, Καραμανλῆς, Σαμαρᾶς, Διαμαντοπούλου καὶ οἰκονομικοὶ παράγοντες, τραπεζίτες κι ἄλλοι. Ἔχει λάβει μέρος καὶ ἡ Ντόρα Μπακογιάννη, αὐτὸ τὸ καρκινικὸ ἀπόστημα τῆς N.Δ. Εἶναι δὲ γεγονὸς ὅτι γιὰ τὴν στρεβλὴ πορεία τῆς Ἑλλάδας τὰ τελευταῖα χρόνια, μεγάλο μέρος εὐθύνης ἔχει καὶ ὁ Μασονισμός, ὁ ὁποῖος ἀποτελεῖ «πρακτορεῖο» τοῦ Διεθνοῦς Σιωνισμοῦ καὶ ἐργάζεται μὲ ἀφοσίωση σκύλου γιὰ τὴν πραγματοποίηση τῶν σχεδίων του.

. Ντρέπομαι, γιατί ἐνῶ ἡ ντόπια οἰκονομικὴ ὀλιγαρχία εἰσφοροδιαφεύγει καὶ φοροδιαφεύγει, τὸ ἄθλιο πολιτικὸ σύστημα περικόπτει ἀπὸ τὸ πολυτεκνικὸ ἐπίδομα 10 εὐρὼ καὶ ἑνάμισυ εὐρώ!!! σοι ψήφισαν τ Μεσοπρόθεσμο πρέπει νδηγηθον σ Εδικ Δικαστήριο… Θά ’ρθει ἡ ὥρα… Χίλιες φορὲς ντροπή… Δὲν ὑπάρχει τσίπα… Τί πρέπει νὰ γίνει; Τὸ πολιτικὸ σύστημα ποὺ κυβερνᾶ τὴν Χώρα μας ἐδῶ καὶ δεκαετίες, ἔχει σαπίσει πιὰ καὶ εἶναι γι’ αὐτὸ ἄκρως ἐπικίνδυνο. Πρέπει γι’ αὐτὸ νὰ πάρει «πόδι». Εἶναι σὰν τὰ ληγμένα τρόφιμα… Ἡ θέση του εἶναι στὰ σκουπίδια… Καὶ ὁ ἀνασχηματισμός, ποὺ ἔγινε, εἶναι ἁπλῶς ἕνα ἀνακάτωμα τῆς «τράπουλας». Πρέπει νὰ φύγουν ὅλοι. Ατο πο δημιούργησαν τ πρόβλημα εναι νίκανοι ν τ λύσουν.

Εἶναι γι’ αὐτὸ ἀνάγκη μιᾶς Κυβερνήσεως Ἐθνικῆς Σωτηρίας, ποὺ θὰ ἔχει μέσα τῆς πατριῶτες. Εἶναι ἀνάγκη ἑνὸς νέου Συντάγματος μέσα ἀπὸ τὸ ὁποῖο θὰ χτυπηθεῖ ἡ οἰκογενειοκρατία στὴν πολιτικὴ ζωὴ καὶ νὰ γίνεται ἀνανέωση τῆς Βουλῆς. Ἐπιπλέον, νὰ περικοπεῖ ὁ ἀριθμὸς τῶν βουλευτῶν. Ἑκατὸ (100) μᾶς φθάνουν. O δὲ βουλευτὴς νὰ λαμβάνει μόνο μία σύνταξη καὶ ὄχι δύο ἢ τρεῖς, ὅπως τώρα. Ὅσο διαρκεῖ ἡ κρίση, ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας, οἱ ὑπουργοὶ καὶ οἱ βουλευτὲς νὰ λαμβάνουν μισὴ σύνταξη ἀπὸ αὐτὴ ποὺ παίρνουν τώρα. Ἐὰν ὁ πολιτικὸς κόσμος δὲν κάνει θυσίες, δίνοντας ἔτσι τὸ παράδειγμα, δὲν ἔχει τὸ δικαίωμα νὰ ἀπαιτεῖ θυσίες ἀπὸ τοὺς πολίτες. Πρέπει νὰ χτυπηθεῖ ἡ χλιδὴ τῶν κυβερνώντων καὶ τῶν παρατρεχάμενων… Πρέπει νὰ μπεῖ γερὴ φορολογία στὶς Τράπεζες καὶ στὴν οἰκονομικὴ ὀλιγαρχία. Ἂς δώσουν καὶ αὐτοὶ κάτι. Νὰ γίνουν βαθειὲς καὶ ριζικὲς ἀλλαγὲς στὸ Τραπεζικὸ Σύστημα, ὥστε νὰ πάψει αὐτὸ νὰ εἶναι «βδέλλα»… Ὑπάρχει ἐκεῖ μέσα πολὺ «σκοτάδι»… Νὰ πεταχτοῦν ἔξω ἀπὸ τὰ ὑπουργεῖα καὶ τὶς ὑπηρεσίες οἱ κομματικοὶ στρατοὶ καὶ οἱ στρατιὲς τῶν «εἰδικῶν» συμβούλων. Νὰ ἀπαγορευτεῖ, ὅταν ἔλθει ἡ ὥρα, ἡ ἔξοδος ἀπὸ τὴν Χώρα ὅλων τῶν ὑπουργῶν τῶν Οἰκονομικῶν ἀπὸ τὸ 1974 καὶ ἐντεῦθεν. Τὸ ἴδιο πρέπει νὰ γίνει καὶ γιὰ τοὺς Κων. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Ἄννα Διαμαντοπούλου, Θ. Πάγκαλο, Δρούτσα, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ἰω. Ραγκούση, Παπουτςῆ καὶ ἄλλους…

Οἱ πολίτες νὰ ἐγκαταλείψουν ὁριστικὰ τὶς κομματικὲς στροῦγκες. Τὸ σύστημα τὸ σάπιο ἔχει κάψει τὰ ὄνειρα τῶν παιδιῶν μας καὶ πρέπει νὰ γκρεμιστεῖ AMEΣΩΣ. Νὰ περάσουμε τώρα σὲ εἰρηνικοὺς μὰ ἀνυποχώρητους τρόπους ἀντιστάσεως… Σὲ καθιστικὴ ἄμυνα… Σὲ τέλεια ρήξη μὲ τὴ σαπίλα… Μία Ἐπ-Ανάσταση πρέπει νὰ γίνει… Στὴν Βαλκανικὴ καὶ τὴν Μέση Ἀνατολὴ δὲν ἔχει τελειώσει τὸ ντόμινο τῆς φωτιᾶς καὶ τῶν ἐδαφικῶν καὶ συνοριακῶν ἀνακατατάξεων… Νὰ ἔχουμε τὸ νοῦ μας… Καὶ πάνω ἀπ’ ὅλα ἡ ἀγάπη γιὰ τὴν Πατρίδα… Καὶ νὰ ἔχουμε τὸ νοῦ μας καὶ στὸ ἐσωτερικὸ τῆς Χώρας. Τὸ κύμα τῶν μεταναστῶν ποὺ εἶναι ἐδῶ μόνον τυχαῖο δὲν εἶναι… Μπορεῖ νὰ κάνει μεγάλη ζημιά… Ἀπὸ τοὺς τάφους τῶν προγόνων μας, τοῦ Ἀγησιλάου, τοῦ Φιλοποίμενος, τοῦ Μιλτιάδου, τοῦ Λεωνίδου, τοῦ Ἐπαμεινώνδα, τοῦ Μεγαλέξανδρου, τοῦ Παλαιολόγου, τοῦ Σαμουήλ, τοῦ Καρτάλη, τοῦ Παύλου Μελᾶ, τοῦ Αὐξεντίου σηκώνεται βουή…

Τώρα AMEΣΩΣ πρέπει νὰ ἀποφασίσουμε τί ἔχουμε χρέος νὰ πράξουμε. Νὰ σαρωθεῖ ἡ σαπίλα… Ν ξεβρωμίσει τόπος… Τὸ σύστημα τῆς πολιτικῆς ἀναξιοπιστίας τελειώνει… Ἔρχονται πολιτικὲς καὶ κοινωνικὲς ἀνακατατάξεις… Οἱ νεοσουλτάνοι τοῦ Δ.N.T., τῆς E.E. καὶ τῶν Ἑβραϊκῶν Τραπεζῶν μὲ τοὺς διορισμένους ἐδῶ «ἀνθυπάτους» θὰ μᾶς βροῦν μπροστά τους… Καὶ ἐὰν εἶναι νὰ χυθεῖ αἷμα, αὐτὸ πρέπει νὰ εἶναι δικό μας καὶ ὄχι ξένο. Δικό μας… Τελειώνοντας θέλω ν πισημάνω τ «σιωπητήριο», πο χει χτυπήσει κκλησία. Ὁ λαὸς τὴν ἄφησε πίσω του… Θλιβερὸ τὸ γεγονός. Ὁ λαὸς ὑποφέρει… H σιωπὴ δὲν εἶναι πάντοτε χρυσός…

Καὶ ν Δημοκρατία στν τόπο μας καταρρέει, κα ν συντελεται ργασιακ κα σφαλιστικ ΠPAΞIKOΠHMA, τ σάπιο σύστημα πιμένει ν μς «δουλεύει», λέγοντάς μας τι τσι θ γίνουμε… νταγωνιστικοί(!) Καὶ ἐνῶ κανένας κλέφτης δὲν ἔχει μπεῖ φυλακή, τὸ ἐκφυλισμένο σύστημα ψαλιδίζει τὰ πάντα, σπρώχνοντας τὸν λαό μας στὴν ἀπελπισία. Συνέλληνες, ψηλὰ τὸ κεφάλι!!! Πίσω ἀπὸ κάθε κρίση ἀκολουθεῖ τὸ γλυκὸ φῶς τῆς Θείας Ἀγάπης!!!

…Ἰσχύσατε καὶ μὴ φοβεῖσθε! Περάσαμε τόσα βάσανα σὰν φυλή. Διωγμούς, παιδομαζώματα, πείνα, ἐμφυλίους σπαραγμούς, κατατρεγμούς, κατοχές… Γιὰ τὴν πατρίδα, ποὺ εἶναι ὅ,τι πιὸ γλυκὸ ἔχει ὁ ἄνθρωπος, ἀξίζει καὶ θυσία… Μὴ φοβεῖσθε. «Μείζων ὁ ἐν ἡμῖν ἢ ὁ ἐν τῷ κόσμῳ»!!! Θὰ περάσουμε μονοιασμένοι καὶ αὐτὴ τὴν ὀδύνη, ποὺ ἄλλοι ἑτοίμασαν γιά μᾶς.

Τ λουλούδι τς λευτερις δν εναι π τόπο μακρυνό.

χει ρίζες στν αλή μας κα κλαδι στν ορανό!!!

Γι ν μς ξανδραποδίσουν, θ πρέπει ν ξεριζώσουν τς καρδιές μας…

Θ πεθάνουμε ρθιοι, χι γονατισμένοι.

Δν μπορ πι ν σωπαίνω…

π. Κων/νος Καπετανόπουλος

Ενας ακόμη μύθος κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες, όταν γνωστοποίησε στοιχεία το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο συμπεριλαμβάνει τις 400 μεγαλύτερες τράπεζες (και ασφαλιστικές εταιρείες) του κόσμου. Ο μύθος αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος και τα υποτιθέμενα τεράστια δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από ιδιωτικές ξένες τράπεζες. Παραμύθι!

Παρόλο που η λίστα που δημοσιεύθηκε δεν είναι πλήρης γιατί αφορά μόνο εκείνες τις τράπεζες που δέχθηκαν ήδη να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ άλλες ιδιωτικές τράπεζες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα κάνουν, οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Το ίδιο και τα πολιτικά συμπεράσματα. Οχι, δεν μας ζουν οι ξένες ιδιωτικές τράπεζες! Σε καμία απολύτως περίπτωση. Ιδίως δε οι γερμανικές, ούτε κατά διάνοια. Οι ελληνικές τράπεζες είναι αυτές που κατέχουν πολύ περισσότερα ελληνικά κρατικά ομόλογα από τους ξένους τραπεζικούς γίγαντες.

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Στη λίστα που δημοσίευσε το IIF περιλαμβάνονται ελληνικές και ξένες τράπεζες που κατέχουν αξίας πάνω από 78 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Εξι ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα (Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Αγροτική, Alpha Bank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) κατέχουν ομόλογα αξίας σχεδόν 55 δισ. ευρώ και 15 ξένοι τραπεζικοί κολοσσοί κατέχουν ομόλογα αξίας μικρότερης από 24 δισ. ευρώ! Ούτε καν τα μισά των ελληνικών τραπεζών!

Οι έξι προαναφερθείσες ελληνικές τράπεζες κατέχουν τις έξι πρώτες θέσεις της λίστας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο μεγαλύτερος ξένος πιστωτής του ελληνικού κράτους, η γαλλική τράπεζα BNP Paribas (5,23 δισ.), υπολείπεται της τελευταίας ελληνικής, που είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (5,31 δισ.). Ούτε σύγκριση φυσικά με την Εθνική (18,8 δισ.), τη Eurobank (8,8 δισ.), την Πειραιώς (8,2 δισ.) ή την Αγροτική (7,85 δισ.).

Οσο για τις τέσσερις πρώτες γερμανικές τράπεζες που εμφανίζονται σε αυτήν τη λίστα που δημοσίευσε η ισπανική εφημερίδα “Ελ Παΐς”, όλες μαζί δεν φτάνουν σε αξία ελληνικών ομολόγων ούτε το… Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! Επειδή μάλιστα τα στοιχεία αυτά είναι μερικών μηνών, τα ποσά αυτά σήμερα είναι ακόμη μικρότερα για τις γερμανικές τράπεζες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γερμανικός κολοσσός της Ντόιτσεμπανκ, που στην παραπάνω λίστα εμφανίζεται με 1,8 δισ., στα τέλη Ιουνίου κατείχε ελληνικά ομόλογα αξίας μόνο 1,15 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε προχθές η ίδια η τράπεζα αυτή.

Οσοι νομίζουν ότι οι γερμανικές τράπεζες αγοράζουν αφειδώς κρατικά ομόλογα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση ώστε μέσω αυτού του τρόπου να διευκολύνουν την πολιτική επιρροή του Βερολίνου, είναι πολύ γελασμένοι, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία.

Η Ντόιτσεμπανκ για παράδειγμα είχε ιταλικά κρατικά ομόλογα αξίας άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στα τέλη του 2010. Μόλις όμως άρχισε να φαίνεται ότι και η Ιταλία έχει οικονομικά προβλήματα, τα ξεφορτώθηκε αμέσως, με αποτέλεσμα στο τέλος Ιουνίου να έχει στην κατοχή της ιταλικά ομόλογα αξίας μικρότερης του 1 δισ. ευρώ!

Και μια και μιλάμε για τη μεγαλύτερη ιδιωτική γερμανική τράπεζα, ας αναφέρουμε ότι η Ντόιτσεμπανκ είχε στα τέλη Ιουνίου κρατικά ομόλογα της Πορτογαλίας αξίας μόλις… 0,15 δισ. ευρώ, της Ιρλανδίας 0,3 δισ. και της Ισπανίας 1 δισ. ευρώ. Συνολικά δηλαδή ούτε 3,5 δισ. ευρώ δεν έχει δώσει η Ντόιτσεμπανκ και στις 5 χώρες μαζί που αθροιστικά έχουν δημόσιο χρέος που ξεπερνάει τα 3,5 τρισεκατομμύρια ευρώ – δεν τους έχει δανείσει δηλαδή ούτε το ένα τοις… χιλίοις! Δεν τα γράφουμε αυτά για να μειώσουμε τη σημασία του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και των άλλων χωρών που είναι υπερχρεωμένες και ανήκουν στην Ευρωζώνη. Ούτε θέλουμε να μειώσουμε τον ρόλο του γερμανικού τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη.

Θέλουμε απλώς να φωτίσουμε τα πραγματικά μεγέθη και να διαλύσουμε ορισμένους μύθους που εσκεμμένα κυκλοφορούν από τους Γερμανούς και άκριτα επαναλαμβάνονται από άλλους.

Κόλπο: Πιο “κουρεμένοι” οι Ελληνες!

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε απόλυτο δίκιο όταν επέμενε ότι πρέπει να πληρώσουν και οι ιδιωτικές τράπεζες ένα τμήμα του κόστους της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Επί της αρχής είχε δίκιο και σωστά έκανε που επέμενε και επέβαλε την άποψή της. Βλέποντας όμως τα στοιχεία διαπιστώνουμε ότι δεν ήταν καθόλου ανιδιοτελής στην επιμονή της, γιατί οι ιδιωτικές τράπεζες που θα πλήρωναν θα ήταν ουσιαστικά… μη γερμανικές και πάνω απ’ όλα ελληνικές! Οι γερμανικές τράπεζες έχουν ήδη ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα! Οταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα χάσει… πέντε φορές περισσότερα από όσα ο θηριώδης κολοσσός της Ντόιτσεμπανκ, αντιλαμβανόμαστε το κόλπο της καγκελαρίου…

Πηγή


Με ακραίο, αιφνιδιαστικό τρόπο, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος προχώρησε σήμερα σε ανακοίνωση νέων δραματικών και ισοπεδωτικών μειώσεων στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, εμπαίζοντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, θα παρουσίαζε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο την επόμενη εβδομάδα για να τεθεί σε διαβούλευση και να ακολουθήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

Αντί αυτού ανακοίνωσε οριζόντιες και δραματικές μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους, χωρίς κανένα κριτήριο, επιφέροντας έτσι νέες απώλειες στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων, τα οποία έχουν μειωθεί ήδη κατά 25% το 2010, ενώ και το 2011 με το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, μειώθηκαν ακόμα περισσότερο και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, μέσω της αύξησης των εισφορών (ασφαλιστικών και υπέρ ανεργίας) και της φορολογίας. Αποτέλεσμα οι μειώσεις στα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 40%!

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι μάσκες έπεσαν οριστικά. Ο Υπουργός Οικονομικών ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε αποσύρει σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, επανήλθε σήμερα αιφνιδιαστικά δημιουργώντας τετελεσμένα ενόψει νέου μισθολογίου και ναρκοθετώντας κάθε απόπειρα διαλόγου.

Μετά από όλα αυτά οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουμε άλλο δρόμο, θα αντιδράσουμε δυναμικά με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν πτοούνται οι «αγανακτισμένοι» από τις «διαταγές» να εγκαταλείψουν το Σύνταγμα. Ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας έχει βαλθεί να τους διώξει: η κυβέρνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο Δήμαρχος Καμίνης, η Ντόρα, η Εισαγγελία, οι ξενοδόχοι, οι τουριστικοί πράκτορες και βέβαια τα μέσα ενημέρωσης που αφού έκαναν τη δουλειά τους (ανασχηματισμό), τώρα διαπιστώνουν ότι λερώνουν την πλατεία.

«Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν» είναι η απάντηση που έδωσε η χθεσινοβραδινή μαζική συνέλευση, ενώ καλούνται οι πολίτες να στηρίξουν την πλατεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μείνουν στο Σύνταγμα όσο είναι ανοιχτή η Βουλή.

Η ανακοίνωση των αγανακτισμένων θυμίζει τα χημικά, την αστυνομική βία, την στάση των μέσων ενημέρωσης και δηλώνει: «δεν τρομοκρατούμαστε».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Επιτέλους, επιτέλους, επιτέλους!!!
Η Δικαιοσύνη δεν σταμάτησε να δουλεύει ούτε το καλοκαίρι.


Αφού έλυσε το πρόβλημα του χρόνου απονομής δικαίου στις διαδικασίες της.


Αφού σταμάτησε να αποφασίζει για μεγαλύτερους μισθούς για τον εαυτό της.


Αφού αποκάλυψε και συνέτριψε την διαφθορά στους κόλπους της με το παραδικαστικό.


Αφού κινήθηκε με αποφασιστικότητα για την υπόθεση Βατοπεδίου.


Αφού διαλεύκανε τα σκάνδαλα με τους χρηματισμούς (χορηγίες) των κομμάτων και των κομματικών στελεχών από τη Siεmens.


Αφού επέβαλε το νόμο και την τάξη στην οικονομική ελίτ στην Ελλάδα.


Αφού διερεύνησε τις σχέσεις του Νορβηγού τρομοκράτη Άντερς Μπρέιβικ με την ελληνική ακροδεξιά
.

Αφού έδειξε όλη της την επιείκεια σε 20χρονα παιδιά δίνοντάς τους 130 χρόνια κρατικής φροντίδας.


Αφού φροντίζει να εφαρμόζει τους νόμους για την ανευθυνότητα των υπουργών.


Αφού έλαβε υπ’ όψιν το κοινό περί δικαίου αίσθημα στην Ελληνική κοινωνία.


Επιχειρεί να επιβάλει τον νόμο στην πλατεία Συντάγματος, την τελευταία γωνία ανομίας στη χώρα,
 στις “αυθαίρετες” σκηνές, όσων τολμούν να σκέφτονται αυθαίρετα.
Επιχειρεί να πράξει, όπως πράττει χρόνια τώρα για όλα τα αυθαίρετα κτίσματα σε δάση και παραλίες.


Από τις 25 Μαϊου στην πλατεία Συντάγματος, σε όλες τις πλατείες της χώρας, δίνουμε μια μεγάλη μάχη νομιμότητας, ενάντια: στις αυθαιρεσίες της πολιτικής εξουσίας, στο παράνομο χρέος, που δεν θα πληρώσουμε.


Ενάντια στο παράνομο μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση και το μεσοπρόθεσμο, ενάντια στις παράνομες τράπεζες. Όλο αυτό το διάστημα, και πιο πριν, κανένας λειτουργός της Δικαιοσύνης δεν έπραξε τα αυτονόητα, δεν κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες.Από τις 25 Μαϊου δεν μας έχουν τρομοκρατήσει οι απειλές της κυβέρνησης, δεν μας έχουν τρομοκρατήσει η αστυνομική βαρβαρότητα, τα 3.000 χημικά, δεν μας έχουν τρομοκρατήσει η μεθοδευμένη σπίλωση από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Δεν μας τρομοκρατεί ούτε το πρωτοφανές γεγονός να διακόψουν απόψε τον φωτισμό στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας.


Μετά από δύο μήνες και τρεις μέρες, δεν τρομοκρατούμαστε. Και αυτό γιατί είμαστε αποφασισμένοι.

Και το επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους, για να το καταλάβουν και όσοι κάνουν πως δεν βλέπουν και πως δεν ακούν.


Είμαστε εδώ, παραμένουμε εδώ, θα είμαστε εδώ και στις νέες μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού.

Είμαστε εδώ, με τις συνελεύσεις και τις δράσεις μας, γιατί η χρήση των δημοσίων χώρων ανήκει σε όλους.Υ.Γ. Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανακοίνωση η πλατεία Συντάγματος βρίσκεται σε συσκότιση θυμίζοντας μέρες κατοχής.

Καλούμε το Λαό της Αθήνας την Παρασκευή 29 Ιουλίου από τις 7 μ.μ στην Πλατεία Συντάγματος.


ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ.
 ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ».

Τελικά καθώς φαίνεται ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει κάποια εμμονή με τις “συγνώμες”. Μετά τη γνωστή κόντρα του με το Ισραήλ στο θέμα της “συγνώμης”, πληροφορίες της τουρκικής Hurriyet, αναφέρουν πως σε χθεσινοβραδινές του δηλώσεις τόνισε πως ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Sarkisian, πρέπει με τη σειρά του να απολογηθεί στη Τουρκία.

Αιτία της νέας παρεξήγησης αποτέλεσαν οι τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου της Αρμενίας που τόνισε πως η Τουρκία οφείλει να επιστρέψει τη Δυτική Αρμενία (τμήμα της σημερινής ανατολικής Τουρκίας) στη χώρα του γιατί βρίσκεται υπό τουρκικό καθεστώς. Ο Ερντογάν πέρα της απαίτησης από τον Αρμένιο Πρόεδρο να ζητήσει συγνώμη στη Τουρκία επισήμανε πως τέτοιες δηλώσεις δεν συνάδουν με δηλώσεις Προέδρου δημοκρατικής χώρας, ενώ “ποτίζουν” και με μίσος τις ερχόμενες γενιές.

Πέρα των όσων λέγονται και γράφονται περί “συγνώμης” πρέπει να υπενθυμίσουμε και κάποιες σημαντικές εξελίξεις στη περιοχή.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι μία περιοχή με αρμενικό πληθυσμό που κήρυξε την ανεξαρτησία του από το Αζερμπαϊτζάν ύστερα από έναν πόλεμο με 30.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες μεταξύ 1988 και 1994.

Η διεθνής κοινότητα δεν αναγνώρισε την ανεξαρτησία αυτή. Οι συγκρούσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας τερματίστηκαν το 1994, με την υπογραφή συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο το Μπακού και το Γερεβάν δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το καθεστώς της περιοχής που παραμένει αιτία έντασης στο Νότιο Καύκασο, μια περιοχή στρατηγικής σημασίας μεταξύ του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο ξένο τύπο στις περιοχές του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου με συνέπεια να εμπλέκονται και όλες οι γειτονικές χώρες. Πρόσφατα σημειώθηκε νέο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας με εμπλοκή και της Τουρκίας.

Η εφημερίδα Armenian Times έγραψε σχετικά με το αεροδρόμιο του Στεπανακέρτ, που βρίσκεται στον Αρμενικό θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και έγινε και η αιτία να προκληθεί πόλεμος μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζαν στο Νότιο Καύκασο.

Αρχές του τρέχοντος έτους η Αρμενία δήλωσε πως το αεροδρόμιο Στεπανακέρτ θα ξανά λειτουργήσει μόλις ολοκληρωθούν τα έργα ανακαίνισης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πριν λίγους μήνες το Αζερμπαϊτζαν απείλησε ανοιχτά την Αρμενία με κατάρριψη …πολιτικών αεροσκαφών που θα πετούν στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ!

Η Αρμενία τότε απάντησε πως παρά τις απειλές των Αζέρων, το αεροδρόμιο Στεπανακέρτ θα ξανά λειτουργήσει κανονικά. Ωστόσο, το θέμα περιπλέχτηκε ακόμη περισσότερο όταν οι Armenian Times (ΕΔΩ), στις 30 Μαρτίου δημοσίευσαν πως εκτός του Αζερμπαϊτζαν και η Τουρκία απείλησε την Αρμενία με κατάρριψη πολιτικών αεροσκαφών στη περίπτωση που επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο Στεπανακέρτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απειλή της Τουρκίας διατυπώθηκε μέσω του Πρέσβη της στο Αζερμπαϊτζαν, Hulusi Kilic, ενώ η πηγή πληροφόρησης προερχόταν από το Azerbaijani Press Agency.

Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και η Μόσχα που αφενός επιθυμεί να τηρήσει τις συμφωνίες με την Αρμενία που περιλαμβάνουν και τη στάθμευση ρωσικών δυνάμεων στο έδαφος της, και αφετέρου να μη δυσαρεστήσει το Αζερμπαϊτζάν με το οποίο έχει βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις, με έμφαση κυρίως στον ενεργειακό τομέα.

Πηγή


Ένας Αντώνης Σαμαράς από τα παλιά έκανε σήμερα την εμφάνισή του.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε 31 προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, οι οποίες αν υλοποιηθούν οδηγούν ευθέως σε άλλο πολιτικό σύστημα και στην ουσία σε άλλο πολίτευμα.

Εμείς, πραγματικά δεν πιστεύαμε ότι θα θυμηθεί τον παλιό επαναστάτη Σαμαρά και είχαμε αρχίσει να γινόμαστε όλο και πιο σκληροί στην κριτική μας. Σήμερα όμως ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε ότι δεν πρόδωσε όλους εκείνους που κάποτε τον είχαν πιστέψει.

Οι προτάσεις του πραγματικά βάζουν βόμβα στα θεμέλια του καθεστώτος και αλλάζουν την Ελλάδα συθέμελα. Θα προτιμούσαμε βέβαια να ήταν πιο τολμηρές σε κάποια σημεία, αλλά αυτό σίγουρα θα γίνει στην πορεία προς την αναθεώρηση. Το νερό μπήκε στο αυλάκι.

Παρουσιάζουμε τις 31 προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά, αλλά επιφυλασσόμαστε όμως να κάνουμε τις δικές μας επισημάνσεις σε κάθε μία από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας….

Οι 31 προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος έχουν ως εξής:

1. Εκλογή και ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

2. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού.

3. Θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τις θητείες των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων και των Συνδικαλιστών.

4. Ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού με εκείνο του Βουλευτή.

5. Επανεξέταση του αριθμού των Βουλευτών και των Βουλευτών Επικρατείας.

6. Αναθεώρηση της διάταξης για την αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη των Υπουργών και ιδίως την κατάργησή της όπως ισχύει σήμερα.

7. Αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών, ώστε να περιορισθεί αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους.

8. Συνταγματική πρόβλεψη για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων και για την ανάθεση του ελέγχου του σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Χώρας (πρόταση ΝΔ).

9. Ουσιαστικός εκδημοκρατισμός των Πολιτικών Κομμάτων και εγγυήσεις διαφάνειας στα οικονομικά τους.

10. Κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.

11. Καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής.

12. Ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου.

13. Ενίσχυση του ρόλου των Βουλευτών τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο.

14. Συνταγματική κατοχύρωση της ακρόασης κοινωνικών φορέων κατά την εξέλιξη της νομοθετικής διαδικασίας.

15. Θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής. Επίσης θεσμοθέτηση δύο Μόνιμων Υπηρεσιακών Υφυπουργών, Εξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού, με 5ετή θητεία και εκλογή τους από τα 3/5 της Βουλής.

16. Παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου μόνον με τυπικό νόμο.

17. Υποχρέωση σύνταξης μελέτης σκοπιμότητας για τα μεγάλα δημόσια έργα και προμήθειες του Δημοσίου, εκτός εκείνων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

18. Κατάργηση του θεσμού των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και της αντίστοιχης αναβάθμισης του ρόλου των Γενικών Διευθυντών.

19. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.

20. Ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων.

21. Οριοθέτηση της εν γένει δικαιοδοσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των δημόσιων συμβάσεων , ώστε να μη συγκρούεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας.

22. Αναθεώρηση του άρθρου 90, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του περιορισμού της διακριτικής ευχέρειας της Εκτελεστικής Εξουσίας ως προς την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

23. Αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

24. Εξορθολογισμός των διατάξεων για τα Μ.Μ.Ε. προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της αντικειμενικότητάς τους.

25. Αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία.

26. Αναμόρφωση της οικονομικής θεματικής του Συντάγματος και σύνδεσης της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με την οικονομική ανάπτυξη και την εξασφάλιση ανάλογης ωφέλειας για το κοινωνικό σύνολο.

27. Πρόβλεψη για την υποχρέωση κατάθεσης ετήσιου αναλυτικού απολογισμού από όλους τους φορείς που χρηματοδοτούνται από το κρατικό προϋπολογισμό.

28. Αναθεώρηση του άρθρου 17, προς την κατεύθυνση της πιο αποτελεσματικής προστασίας του πυρήνα του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας.

29. Αναθεώρηση του άρθρου 24 (και του άρθρου 117 παρ. 3 και 4) προς την κατεύθυνση της πληρέστερης προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων σε βάρος όχι μόνο της ατομικής ιδιοκτησίας αλλά και της περιουσίας του Δημοσίου.

30. Ρητή πρόβλεψη για την προστασία της εθνικής ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας.

31. Εξορθολογισμός της οργάνωσης και λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών.


Και στην φανέλλα γράφει "Ελλάς", όσο και αν τρελαίνει αυτό τον Γιώργο και το τσίρκο του

Τη μεγαλύτερή της επιτυχία στον ομαδικό αθλητισμό πανηγυρίζει η Ελλάδα από το μεσημέρι της Παρασκευής. Η Εθνική γυναικών στην υδατοσφαίριση επικράτησε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στη Σαγκάη, της διοργανώτριας Κίνας με 9-8, ανεβαίνοντας έτσι στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο γλυκά τους όνειρα οι Ελληνίδες «γοργόνες» ανταποκρίθηκαν της τεράστιας πρόκλησης του αγώνα του χρυσού μεταλλίου, αφού κατέβαλαν όλα τα ψυχικά και σωματικά τους αποθέματα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν βρέθηκε ούτε μια φορά πίσω στο σκορ, κόντρα σε μια ομάδα-φόβητρο όπως η Κίνα, ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού διατηρούσε ένα άνετο προβάδισμα δυο και τριών τερμάτων.

Όλες οι Ελληνίδες αθλήτριες έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό του, συνεισφέροντας η καθεμιά τους στον τομέα της. Η αλάνθαστη Ασημάκη με τρία γκολ σε τρεις επιθέσεις, η Ρουμπέση και η αρχηγός Κική Λιόση έδωσαν τις επιθετικές λύσεις στο σκοράρισμα, την ώρα που το μεγάλο όπλο για την ομάδα του Γιώργου Μορφέση ήταν η εκπληκτική της άμυνα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

Κίνα (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ, Τενγκ 1, Λιου 2, Σουν Γιούχουν, Χε 1, Σουν Γιάτινγκ 1, Σονγκ 1, Τσεν, Γουάνγκ Γι 2, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν

Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γούλα.

Εμείς είμαστε περήφανοι για τα κορίτσια μας! Άλλοι για ό,τι θέλουν!

Την ώρα ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου όλες αγκαλιασμένες με δάκρυα στα μάτια, χάριζαν σε όλους τους Ελληνες στιγμές εθνικής υπερηφάνειας.

Το σήκωσαν στην Κίνα!

Χρυσό στο στήθος και σημαία ψηλά!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ στο ΠΟΛΟ στην Σαγκάη (2011-07-29). 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011.

Αυτές οι κοπέλες είναι η Ελλάδα που αγωνίζεται. Αλλά αγωνίζεται με ομάδες, σωστές και δίκαιες. Γι’ αυτό είναι η νίκη ωραία.

Γι’ αυτή την Ελλάδα κάποιοι ΔΕΝ είναι περήφανοι, γιατί προσπαθούν να την σβήσουν από τον χάρτη.

Σίγουρα και ο ύμνος που ακούστηκε και η σημαία τους πικραίνει…

Αλλά, όπως στο πόλο, το ματς, αν και στημένο, όπως το ποδόσφαιρό σας, θα το γυρίσουμε!!!

Υ.Γ.: η 1η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ομάδα που παίρνει ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ το χρυσό. Η Εθνική Ανδρών Μπάσκετ είχε παλέψει στην Ιαπωνία το 2006, αλλά έμεινε 2η (1η στις καρδιές μας).

  • Εκεί που υπάρχει ακόμη δημοκρατική αίσθηση, εκεί που οι πολιτικοί γνωρίζουν τα όρια του θεσμικού τους ρόλου, εκεί που η φωνή των πολιτών γίνεται σεβαστή εντολή... Φυσικά, όλα αυτά δεν ισχύουν στην Ελληνική χούντα του Γιώργου Παπανδρέου, όπου χωρίς καμία απολύτως επίπτωση περνούν τα πάντα, ακόμη και η ανακάλυψη της σχέσης του πρωθυπουργικού αδελφού με εταιρεία που ποντάρει στην πτώχευση της χώρας...! Είπαμε, στο Παπανδρεϊστάν δεν υπάρχουν άλλοι νόμοι, πέρα από εκείνους που εξυπηρετούν το καθεστώς Παπανδρέου, δηλαδή το καθεστώς των τραπεζών εις βάρος των πολιτών...
  • Όλες οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις καταρρέουν, η μία μετά την άλλη... Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα καταρρεύσει επειδή... δεν είναι σοσιαλιστική, αλλά σοσιαληστρική

Μετα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, στις οποίες οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις διέλυσαν τις οικονομίες των χωρών και εσυραν τις χώρες τους σε παράνομες δανειακές συμβάσεις με την τριπλά, έρχεται η σειρά της Ισπανίας.

Οι “Αγανακτισμένοι” που βρίσκονται στους δρόμους μήνες τώρα, διαδηλώνοντας για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε ο σοσιαλιστης Θαπατερο, τώρα αναγκάζεται να Συρία σε πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπως και ανακοινώθηκε σήμερα.

Οι εκλογές έρχονται σε μια ευαίσθητη στιγμή για την Ισπανία καθώς η οικονομία συνεχίζει να εμφανίζει ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και η ανεργία παραμένει πάνω από το 20%, επίπεδο-ρεκόρ μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών.

Η Moody’s έθεσε νωρίτερα σήμερα την αξιολόγηση της για την Ισπανία σε αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.

Όπως ανακοίνωσε ο οίκος, η κίνησή του αυτή αποδίδεται στις συνεχιζόμενες πιέσεις που αντιμετωπίζει η ισπανική κυβέρνηση στη χρηματοδότησή της, καθώς και στις προκλήσεις που εμφανίζονται στις προσπάθειες δημοσιονομικής ενοποίησης, εξαιτίας του περιβάλλοντος χαμηλής ανάπτυξης αλλά και τη μη επίτευξη των στόχων συγκέντρωσης εσόδων.

Το χρηματοδοτικό κόστος αυξάνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα για την ισπανική κυβέρνηση, καθώς και για τις τράπεζες της χώρας αλλά και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Όπως φαίνεται ο ένας σοσιαλιστης μετα τον άλλο, αρχίζει και εξωθείται από το σύστημα, αφού πρώτα ανάγκασαν οικονομίες και κοινωνίες να έρθουν σε καθεστώς οριακής εξαθλίωσης.

Μην ξεχνάμε ότι σε χειρότερη θέση βρίσκεται και η Ελλάδα. Το μπάνιο του λαού μπορεί να συνεχίζονται, αλλά εκεί στην κυβέρνηση ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι ο κόσμος θα επιστρέψει από τον Σεπτέμβριο ακόμα πιο αγανακτισμένος!
  • "Έριχναν πάνω τους κουβέρτες με βενζίνη"
  • Λεπτομέρειες από την επιχείρηση ¨Επιστροφή στη ζωή¨

Ο έφεδρος λοχίας Α.Σ. που μετείχε στην επιχείρηση αυτή στο Μπαιράμπασά δηλώνει:

"Οι γυναίκες κρατούμενες μας είχαν ζητήσει να ανοίξουμε τις πόρτες από τα κελιά αλλά εμείς δεν πράξαμε τίποτε. Βαθμοφόροι φίλοι μας είχαν αναφέρει ότι οι κουβέρτες που τους πετούσαμε για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά δεν ήταν βρεγμένες με νερό αλλά σε εύφλεκτα υλικά".

Με βάση την είδηση της εφημερίδας Μιλλιέτ, κατά την αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές Μπαιράμπασά όπου είχαν σκοτωθεί 12 άτομα, κάποιοι κρατούμενοι είχαν καεί. Αναφέρεται πως ομάδες της πυροσβεστικής δεν είχαν επέμβει καθόλου στην πυρκαγιά.

Για πρώτη φορά στρατιώτης που μετείχε στην επιχείρηση "Επιστροφή στη Ζωή" στις φυλακές Μπαιράμπασά δηλώνει πως οι δυνάμεις ασφαλείας εσκεμμένα έκαψαν τους φυλακισμένους. Καταθέτοντας στο 1ο Κακουργιοδικείο της πόλης Βαν ανέφερε τα εξής:

Η επέμβαση ενάντια στους κρατούμενους και τους φυλακισμένους έγινε με ειδικά αυτόματα περίστροφα που παρά το ότι υπηρετούσα επί μακρόν στην υπηρεσία, ποτέ δεν τα είχα δει ξανά.

Οι γυναίκες κρατούμενες χτυπούσαν τις πόρτες, θέλανε να παραδοθούνε και να βγούνε έξω. Για αυτό μας ζητούσαν να ανοίξουμε τις πόρτες, αλλά καθώς δεν είχαμε καμία εντολή από τους ανώτερους, δεν επεμβήκαμε. Ούτε η πυροσβεστική επενέβη. Βαθμοφόροι φίλοι μας είχαν αναφέρει ότι οι κουβέρτες που τους πετούσαν για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά δεν ήταν βρεγμένες με νερό αλλά σε εύφλεκτα υλικά¨

*****

Ο έφεδρος τότε λοχίας Α.Σ. καταθέτοντας μετά από εντολή του 13ου Κακουργιοδικείου Μπακίρκιοι, στο 1ο Κακουργιοδικείο Βαν ανέφερε τα εξής:

Η επέμβαση σε βάρος των φυλακισμένων έγινε από την υποδιεύθυνση ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής Άγκυρας (JÖAK) σε συνεργασία και με άλλο προσωπικό που δεν ξέρω από πού ήρθαν, και με την χρήση φλογοβόλων όπλων.

*****

Κατά την επιχείρηση πολλοί κρατούμενοι-μέλη της DHKP-C κάηκαν και έχασαν τη ζωή τους. Οι γυναίκες θέλανε να βγούνε έξω αλλά καθώς εμείς δεν είχαμε τέτοια εντολή δεν επεμβήκαμε. Αργότερα οι κρατούμενες έφυγαν από τους διαδρόμους και πήγαν στα κελιά τους όπου από τις κραυγές που άκουγα αντιλήφθηκα ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά. Ούτε όμως εμείς, ούτε η πυροσβεστική Κωνσταντινούπολης επενέβη. Όταν μετά το τέλος της επιχείρησης μπήκαμε στα κελιά σε τρία διαφορετικά σημεία είδα απανθρακωμένα πτώματα γυναικών, χωρίς να μπορώ να θυμηθώ τώρα τον αριθμό τους.

Δεν μπορούσα να αντιληφθώ πως κάηκαν σε τέτοιο βαθμό διότι στο κελί υπήρχαν μόνο κρεβάτια και παπλώματα και τα καμένα άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους μακριά από τα κρεβάτια και τα παπλώματα.

Χρόνια αργότερα βαθμοφόροι φίλοι που μετείχαν στην επιχείρηση ως στελέχη της JÖAK μου είπαν πως όταν εμφανίστηκε η πυρκαγιά και οι κρατούμενες ζητούσαν βοήθεια, είχαν πει σε αυτές πως "Θα σας πετάξουμε υγρές κουβέρτες για να σωθείτε, τυλιχθείτε με αυτές και φυλάξτε έτσι τον εαυτό σας". Όμως οι κουβέρτες μου είπαν που πέταξαν δεν ήταν βουτηγμένες σε νερό αλλά σε εύφλεκτα υλικά, τα οποία επιτάχυναν τα εγκαύματα τους¨.

Σχόλιο: Η φωτογραφία δεν είναι από την εφημερίδα, αλλά αποδίδει την πραγματικότητα της . "Αυτό" που βλέπετε είναι η κρατούμενη Σεϊχάν Ντογάν στο τέλος της επιχείρησης "Επιστροφή στη Ζωή".

Πηγή

Το 65% του ελληνικού χρέους με λήξεις σε διάρκειες 1 – 10 ετών, κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 67% αν υπολογιστεί σε διάρκεια λήξεων 1 – 5 ετών και διαμορφώνεται στο 62% αν υπολογιστεί σε διάρκεια 1 – 3 ετών.

Στην ευρωζώνη, με απόσταση από τις ελληνικές τράπεζες, η επόμενη μεγαλύτερη κάτοχος ελληνικού χρέους είναι η Γαλλία με ποσοστό 10% σε διάρκειες με λήξη 1 – 3 και 1 – 10 ετών και 8% σε διάρκεια 1 – 5 ετών. Ακολουθεί η Κύπρος με ομόλογα που αντιστοιχούν στο 9% του ελληνικού χρέους που λήγει σε διάρκεια 1 – 3 ετών και 7% σε διάρκειες 1 – 5 και 1 – 10 ετών και έπεται η Γερμανία, η οποία κατέχει το 6% του ελληνικού χρέους με λήξεις 1 – 5 και 1 – 10 ετών και 7% με λήξη 1 – 3 ετών.

Ειδικότερα, οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα Δημοσίου με λήξεις 1 – 3 ετών, ύψους 15,551 δισ. ευρώ, ομόλογα με διάρκειες 1 – 5 ετών, ύψους 29,506 δισ. ευρώ και ομόλογα 1 – 10 ετών, ύψους 37,382 δισ. ευρώ.

Οι γαλλικές τράπεζες κατέχουν ελληνικά ομόλογα 5,709 δισ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 10 ετών, 3,591 δισ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 5 ετών και 2,518 δισ. ευρώ σε διάρκειες 1- 3 ετών.

Οι κυπριακές τράπεζες έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους ελληνικά ομόλογα 4,256 δισ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 10 ετών, 3,239 δισ. ευρώ σε διάρκειες 1- 5 ετών και 2,217 δισ. ευρώ σε διάρκειες 1- 3 ετών.

Αντίστοιχα, οι γερμανικές τράπεζες κατέχουν ελληνικά ομόλογα 3,299 δισ. ευρώ σε διάρκειες 1- 10 ετών, 2,534 δισ. ευρώ σε διάρκειες 1- 5 ετών και 1,763 δισ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 3 ετών.

Σε διάρκεια χρέους 1- 10 ετών, το Βέλγιο, η Μ. Βρετανία και η Πορτογαλία είναι οι επόμενοι μεγαλύτεροι κάτοχοι, με αντίστοιχα χαρτοφυλάκια 1,8 δισ. ευρώ (ποσοστό 3% του ελληνικού χρέους), 1,627 δισ. ευρώ (3% ελληνικού χρέους) και 1,074 δισ. ευρώ (2% ελληνικού χρέους).

Οι βελγικές τράπεζες κατέχουν επίσης 941 εκατ. ευρώ σε ελληνικούς τίτλους διάρκειας 1 – 5 ετών και 800 εκατ. ευρώ σε διάρκειες 1- 3 ετών (ποσοστό χρέους 2% και 3%).

Οι βρετανικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα 1,511 δισ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 5 ετών και 527 εκατ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 3 ετών (ποσοστό 3% και 2% ελληνικού χρέους).

Χαρτοφυλάκιο 746 εκατ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα 1- 5 ετών και 368 εκατ. ευρώ σε διάρκειες 1- 3 ετών (2% και 1% ως ποσοστό του χρέους), κατέχουν οι πορτογαλικές τράπεζες.

Στα επίπεδα του 1% ως ποσοστό επί του ελληνικού χρέους στις διάρκειες 1- 3, 1 – 5 και 1 – 10 ετών κινούνται τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών σε Ολλανδία, Ιταλία, Αυστρία και Ισπανία.

Οι ολλανδικές τράπεζες έχουν 792 εκατ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα 1 – 10 ετών, 350 εκατ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 5 ετών και 220 εκατ. σε διάρκειες 1 – 3 ετών.

Οι ιταλικές τράπεζες κατέχουν ελληνικά ομόλογα 642 εκατ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα 1 – 10 ετών, 474 εκατ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 5 ετών και 267 εκατ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 3 ετών.

Οι αυστριακές τράπεζες κατέχουν ελληνικά ομόλογα 390 εκατ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 10 ετών, 387 εκατ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 5 ετών και 280 εκατ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 3 ετών.

Οι ισπανικές τράπεζες έχουν 374 εκατ. ευρώ ελληνικά ομόλογα σε διάρκειες 1 – 10 ετών, 362 εκατ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 5 ετών και 291 εκατ. ευρώ σε διάρκειες 1 – 3 ετών.

Ποσά ελληνικών ομολόγων που κινούνται από 122 εκατ. ευρώ έως 3 εκατ. ευρώ και λήγουν σε διάρκειες από 1 έως 10 χρόνια, κατέχουν τράπεζες της Σουηδίας, του Λουξεμβούργου, της Δανίας, της Σλοβενίας, της Μάλτας και της Φινλανδίας.

Σημειώνεται ότι συνολικά το ελληνικό χρέος που λήγει σε διάρκειες από 1 – 10 χρόνια ανέρχεται σε 57,646 δισ. ευρώ, με λήξεις σε διάρκειες από 1- 5 χρόνια σε 43,833 δισ. ευρώ και με λήξεις σε διάρκειες από 1 – 3 χρόνια σε 24,907 δισ. ευρώ.

Μέχρι στιγμής, οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί που θα συμμετάσχουν εθελοντικά στην αναδιάταξη του ελληνικού χρέους είναι από την Ελλάδα και την Κύπρο οι: Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Κύπρου και Ελληνική, από τη Γαλλία οι: BNP Paribas, AXA, Societe Generale, από τη Γερμανία οι: Commerzbank, Deutsche Bank, Allianz, Munich Re, Bayern LB, από την Ελβετία οι: Credit Suisse, Swiss Re, Zurich Financial, από την Ιταλία οι: Intesa SanPaolo και Generali, από τη Μ. Βρετανία οι: HSBC και Standard Chartered, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης οι: Dexia (Βέλγιο), ING (Ολλανδία), BBVA (Ισπανία), SEB (Σουηδία), AK Bank (Τουρκία), Scotiabank (Καναδάς), Banco de Credito de Peru (Περού), National Bank of Kuwait (Κουβέιτ) και KB Financial Group (Κορέα).

Σχόλιο ιστολογίου: Αν τα στοιχεία που παρατίθενται στο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ είναι πραγματικά, τότε θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, αφού κάποιοι σώζουν τις Ελληνικές τράπεζες και υποθηκεύουν την χώρα...!

Και σε απάντηση στην πιθανή ερώτηση "τι διαφορετικό θα μπορούσαν να κάνουν οι κυβερνώντες;" λέμε: Θα μπορούσαν να αγοράσουν τις Ελληνικές τράπεζες (ήδη έχουν δώσει περισσότερα από 100 δισ. ευρώ για την στήριξή τους), αφού η συνολική τους αξία δεν ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ!!! Τότε, το χρέος της Ελλάδας θα έπεφτε κατά 65-67% και η χώρα δεν θα είχε πρόβλημα... Κανένα απολύτως πρόβλημα...

Μήπως, όμως, η συγκεκριμένη τακτική αποδεικνύει περίτρανα πως αυτή η κυβέρνηση, του Γιώργου Παπανδρέου, δουλεύει αποκλειστικά για την διάσωση των τραπεζιτών (οι οποίοι πολύ σύντομα θα αρχίσουν να εκδίδουν και διαταγές πλειστηριασμών για κατοικίες και επιχειρήσεις Ελλήνων πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά λόγω της οικονομικής βίας και ανωμαλίας που έχει εισάγει στν χώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου);

Υπάρχει ένα κόλπο που, ό,τι και να λέμε, όσα και να τους σούρνουμε, το πολιτικό προσωπικό τού συστήματος το γνωρίζει καλά. Είναι μάστορες στο να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Την προηγούμενη δεκαετία, όλοι τους, «πουλούσαν» τη μεγάλη ιδέα της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Και είδαμε ποιοι θησαύρισαν και ποιοι πληρώνουν ακόμη.

ΤΩΡΑ, σιγά σιγά, ο ένας μετά τον άλλον, αρχίζουν να πλασάρουν τη νέα πατέντα, το «καινούργιο ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ». Βέβαια, κανείς μας δεν έχει πληροφορηθεί -παρά τις διακηρύξεις για διαφάνεια- τι ακριβώς θα είναι αυτό, ποιους θα προστατεύει και από ποιον και ποιοι θα το πληρώνουν και πόσο. Ολοι μας όμως, καθώς ο παθός είναι μαθός και πάθαμε αρκετά με τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, βλέπουμε το νέο λογαριασμό να μας έρχεται.

ΑΛΛΩΣΤΕ ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Ιδρυμα Πίτερσον για τη Διεθνή Οικονομία, στις ΗΠΑ, έδωσε μια σαφέστατη πρόγευση. Οπως ανέφερε, οι λεπτομέρειες του Σχεδίου εξετάστηκαν τόσο με τη Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα όσο και με τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές στην ενέργεια, τον τουρισμό και τα ακίνητα».

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ενδιαφέρουσες πτυχές! Ή αλλιώς, να πώς η κρίση γίνεται ευκαιρία, όπως λέει συχνά-πυκνά και ο πρωθυπουργός. Βέβαια, συνήθως ξεχνά να πει ότι οι πολλοί απλώς πληρώνουν και με βαρύ τίμημα την κρίση, ενώ την ευκαιρία την αρπάζουν οι λίγοι, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες που οι πολιτικοί μας δεν μπαίνουν στον κόπο να τις αναφέρουν.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ όμως είναι ότι σχεδόν την ίδια ώρα, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, για το ίδιο ακριβώς θέμα μιλούσε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φ. Ρέσλερ. Παραπλήσιες και οι δικές του διατυπώσεις για «επίθεση επενδύσεων και ανάπτυξης, ένα είδος Σχεδίου Μάρσαλ», αλλά με λίγο διαφορετική κατάληξη. Κατ' αυτόν, οι «ενδιαφέρουσες πτυχές» στην Ελλάδα θα είναι ο τουρισμός, οι υποδομές και οι τηλεπικοινωνίες.

ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ σαν κάποιοι να τα έχουν ήδη μοιράσει; Ενέργεια και ακίνητα από κει, πέραν του Ατλαντικού, κατά ΗΠΑ μεριά, υποδομές και τηλεπικοινωνίες από δω, κατά Γερμανία μεριά, και στη μέση ο τουρισμός, να κάνουν παιχνίδι και οι μεν και οι δε. Μόνο εμείς δεν κάνουμε κανένα παιχνίδι, απλά μένουμε στη γωνία και παρακολουθούμε τους μεγάλους να παίζουν στην πλάτη μας.

ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ τις συνθήκες, ο ισχυρισμός του κ. Βενιζέλου, ενώπιον του διεθνούς ακροατηρίου του, ότι «θα ενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του ελληνικού έθνους μέσα σε ατμόσφαιρα πολιτικής ομοφωνίας και κοινωνικής συνοχής», φαντάζει το λιγότερο αστείος.

ΚΑΙ δαρμένοι και ευχαριστημένοι δεν γίνεται!

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΥ από enet, μοντάζ Γρέκι

Εάν γράψω απλά «πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων», το 80% αυτών που θα το διαβάσουν δεν θα καταλάβουν τι γράφω.

Οι παλαιότεροι, θα το θυμούνται με....νοσταλγία. Ωραίες Εποχές !!!

Τότε που έπρεπε κάποιος κάτοικος του Τριγώνου πχ να κατέβαινε με το τρένο στην Αλεξανδρούπολη, δηλαδή μία μέρα ολόκληρη, να πήγαινε στη Διεύθυνση Χωροφυλακής να υπέβαλε αίτηση και σε 2-3 μέρες να πέρναγε να έπαιρνε το πολυπόθητο χαρτί!!!

Εάν βέβαια ήταν καλό παιδί και Νομιμόφρων, και έτσι θα έβγαζε και διαβατήριο, αφού είχε πουλήσει την αγελάδα ή τη βουβάλα (τόσο κόστιζε ένα διαβατήριο).

Έτσι έφευγαν οι Νέοι, για τις στοές του Βελγίου και τα σκουπίδια της Γερμανίας.

Όλοι τότε, όταν γύρναγαν στο Ελλάντα με άδεια, διηγόντουσαν πως πατούσαν διάφορα κουμπιά εκεί (αυτή ήταν η δουλειά τους ) και από την άλλη βγαίναν, κονσέρβες, λουκάνικα, τρακτέρ, αυτοκίνητα και ότι άλλο φαντάζεται κανείς.

Όλους βέβαια, τους Νεοέλληνες, τα αφεντικά των εργοστασίων ,τους είχαν σαν παιδιά τους,τους αγαπούσαν πολύ.

Μόνο κάποιος μπάρμπας μου, γύρισε μετά ένα χρόνο από την Γερμανία, περίπου το 1962-63 τον ρώτησα τι δουλειά έκανε εκεί και μου έδειξε τα ροζιασμένα χέρια του και μου είπε, «κασμά παιδί μου».

Ρώτησα πως γινόταν αυτός που ήξερε και λίγα γράμματα, να βάραγε κασμά και οικοδομή και οι άλλοι να δούλευαν με το κουμπί; Τότε μου είπε:

-«Για μας τους Έλληνες, ένα κουμπί υπάρχει μόνο, αυτοί που δουλεύουν στην αποτέφρωση των νεκρών, μόνο αυτοί πατάνε το κουμπί, για τους άλλους άσε να λένε».

Ο μπάρμπας μου βέβαια δεν ξαναγύρισε ποτέ στη Γερμανία.

Επανερχόμαστε όμως στο θέμα μας.

Όσον αφορά τα διάφορα δημόσια έγραφα,τα σπουδαία, όπως π.χ. και το Ποινικό Μητρώο, τότε τις καλές εποχές, έβγαιναν στην Αλεξ/πολη.

Ήταν ολόκληρο ταξίδι διακοπών για να έπαιρνε ένας Βορειοεβρίτης ένα τέτοιο χαρτί.

10 η ώρα άνοιγε το γραφείο του Ποινικού Μητρώου και 12 έκλεινε «δια το κοινόν», πρώτη μέρα υποβολή αυτοπροσώπως της αιτήσεως και μετά δύο ημέρας παραλαβή πιστοποιητικού!!!

Ά ρε ωραίες εποχές!!!Λες να πέρασαν όμως;

Τι λέτε μωρέ!!! Στην χώρα που βαρά, η ζέστη στο κεφάλι ζούμε (το καλοκαίρι), τον χειμώνα μας βαρά το κρύο και η ανοησία ορισμένων, έτσι συνεχίζεται και η ταλαιπωρία του κοσμάκη το ίδιο.

Σουφλιώτης τηλεφώνησε στο τμήμα διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρουπόλεως, για να ρωτήσει πως μπορεί να ανανεώσει το λήξαν διαβατήριό του.

Αφού του είπανε τι χρειάζεται (μία φωτογραφία, φωτοτυπίες παλαιού διαβατηρίου και ταυτότητας,παράβολο 84 και κάτι ευρώ και Πιστοποιητικό γεννήσεως του), αλλά πρέπει ο ίδιος ή μέλος της οικογένειάς του να κατεβεί στην Αλεξανδρούπολη για να πάρει από την σκοπιά της Διοίκησης(;)ραντεβού!!!

Ενημέρωση ότι από τις 6 η ώρα το πρωί περιμένει κόσμος για να κλείσει ραντεβού!!!

Ευρώπη το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!!!Οποία τιμή για τον απλό πολίτη να τον δέχονται προ της εισόδου, στην σκοπιά, της Α.Δ. Αλε/πόλεως και να του κλείνουν και ραντεβού!!!

Τι είναι δηλαδή ένας Σουφλιώτης να κατεβεί τρεις φορές για το διαβατήριό του στην Αλεξανδρούπολη;

Αστεία πράγματα!!! 450 χιλιόμετρα , περίπου 80 ευρώ βενζίνη. Κυκλοφοριακή επιβάρυνση. Τρεις μέρες χάσιμο εργασίας και ταλαιπωρία, ταλαιπωρία και πάλι ταλαιπωρία.

Εάν κανείς πάρει τηλέφωνο σε ένα μικρομάζαγο, ακούει τον τηλεφωνητή «-Για ραντεβού πατήστε το 1, για να μάθετε που βρίσκεται η Μαρία το 2, για να βρίσετε το αφεντικό και να ξεσκάσετε το 3, για να σας βρίσουμε εμείς το 4 για οτιδήποτε άλλο θέλετε, υποβρύχιο (όχι του Ακη, το είπαμε)βανίλια,γλυκό κερασάκι, μέλι θυμαρίσιο, ή γλαρόσουπα, παρακαλώ περιμένετε για να συνδεθείτε».

Γιατί μωρέ παιδιά,της Ελλάδας παιδιά,γιατί μωρέ Υπουργέ μου της Προστασίας του Πολίτη , γιατί κύριε Περιφερειάρχα της Αν. Μακεδονίας και Θράκης δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Αστυνομική Διοίκηση της Αλεξ/πόλεως.

Εάν θέλετε να βλέπετε και ποιος Σουφλιώτης ζητά ραντεβού να βγάλει διαβατήριο, βάλτε μία καμερίτσα στη σκοπιά του Σουφλίου και μέσω SKYPE, θα έχετε τη φάτσα του στην Αλεξ/πολη.

Δεν μπορείτε να εκδίδεται διαβατήρια στο Σουφλί, δεν έχετε προσωπικό.

Γιατί Υπουργέ μου δεν παίρνεις μια απόφαση, όσοι θέλουν διαβατήρια να έρχονται να υποβάλουν αίτηση προσωπικά σε σένα στην Αθήνα; Που είναι το πρόβλημα;

Ήθελα να ξέρω στην Ευρώπη έτσι βγάζουν διαβατήρια; Σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα ταξιδεύει κάποιος 3 φορές επί 75 χιλιόμετρα για έκδοση διαβατηρίου; Έτσι Εγκυκλοπαιδικά μπορεί κάποιος υπεύθυνα να με πληροφορήσει;

Για αστυνόμευση δεν υπάρχει προσωπικό, για τα μηχανάκια με τις κομμένες εξατμίσεις που μας κόβουν τα νεύρα σε κομφετί, δεν υπάρχει προσωπικό για διαβατήρια δεν υπάρχει προσωπικό.

Μία προτασούλα, στους αρμοδίους, από έναν ταπεινό Ιθαγενή Εβρίτη.

Γιατί δεν κατεβάζετε μία σκοπιά στην Αγία Παρασκευή, δίπλα στη θάλασσα, με μία ομπρέλα, από αυτές τις τύπου σομπρέρο, που σκεπάζουν δεν σκεπάζουν ένα κεφάλι, και οι κύριοι τις νοικιάζουν σε 4-5-6-8 άτομα. Άλλο Ελληνικό αίσχος αυτό, ομπρελάκια που κανονικά τα βάζουν διακόσμηση στο κουπάκι το παγωτό αυτοί τα νοικιάζουν για σκιά!!!

Ελλάδος μεγαλείου συνέχεια. Γιατί μωρέ αυτή η χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει με νηπιακή λογική;

Εάν λοιπόν βάλετε έναν αστυνομικό, ένστολο, σε τραπεζάκι με ομπρελίτσα, δίπλα στο κυματάκι, επιτυγχάνετε η αστυνόμευση της πλάζ, το κλείσιμο ραντεβού για διαβατήρια, με απόλυτη δροσιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν αριθμό από το μηχάνημα(ένα τέτοιο που έχουν οι τράπεζες), θα βγαίνει το νουμεράκι σε φωτεινή επιγραφή πάνω από το ομπρελάκι, μπορεί να το φωνάζει και ο αστυνομικός και ο λουόμενος θα προσέρχεται θα κλείνει το ραντεβού του και πλατς πάλι στο νερό!!!Ανεβασμένα πράγματα δηλαδή.

Τι να πει κανείς σ' αυτή τη χώρα του παραλόγου;

Λέτε να φταίει ο πολύς και δυνατός ήλιος; Μα το Χειμώνα;

Άντε να δούμε τι θα δούμε ακόμα!!!