Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

29 Σεπ 2011

  • Το σχέδιο “Εύρηκα” επιβεβαιώνει ότι στόχος του Μνημονίου δεν η σωτηρία της Ελλάδας, αλλά η περιουσία της

Ασφαλείς πηγές μας πληροφορούν ότι αυτοκτόνησε ο Αρχιμήδης. Μόλις άκουσε ότι η περίφημη φράση του, «Εύρηκα», με την οποία ανακάλυψε τη θεωρία της άνωσης, έγινε τίτλος στο σχέδιο «σωτηρίας» της Ελλάδας, ο αρχαίος ημών πρόγονος βούτηξε στην μπανιέρα και δεν ξαναβγήκε ποτέ.

Το σχέδιο για εκποίηση της ελληνικής περιουσίας έναντι 125 δισ. ευρώ αποτελεί μεγαλύτερη ανακάλυψη κι από εκείνη του Αρχιμήδη.

Ίσως κάποιος φωστήρας στην Ευρώπη, ονόματι πιθανότατα κι αυτός Αρχι(μή)δης, σκέφτηκε ότι στην Ελλάδα ισχύει ένα άλλο ρητό του Αρχιμήδη: «μάθανε ότι π….μαστε, πλακώσανε και η γύφτοι».

Διότι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ξένη εταιρεία από την οποία το ελληνικό κράτος θα πάρει 125 δισ. και στη συνέχεια θα μας ενοικιάζει τη χρήση, είναι αδιανόητη. Μας δουλεύουν κιόλας: Αν το τίμημα είναι μεγαλύτερο των 125 δισ., η Ελλάδα θα πάρει πίσω το υπόλοιπο. Αν είναι μικρότερο, θα καλύψει τη ζημιά!!! και δαρμένοι και …

Το σχέδιο προβλέπει την εκχώρηση όλης της κρατικής περιουσίας σε όμιλο του Λυξεμβούργου (κ. Γιούνγκερ) έναντι 125 δισ.ευρώ ως αντιπαροχή, για να μειωθεί το χρέος στο 88% του ΑΕΠ.

Η εταιρεία που θα αναλάβει όλη την περιουσία της χώρας, λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα, εταιρείες, θα μετοχοποιηθεί και ο μεγάλος μέτοχος θα είναι η Κομισιόν η οποία αφενός θα έχει εγγυήσεις για τα λεφτά που θα δώσει στην Ελλάδα και αφετέρου θα προσπαθήσει να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία σε καλές τιμές μέχρι το 2025. Αν μέχρι τότε η Ελλάδα μπορέσει να ξανααγοράσει έχει καλώς. Αν όχι θα τα αγοράσουν Αμερικανοί, Ρώσοι,. Κινέζοι, Γερμανοί κ.λπ. κι εμείς απλά θα είμαστε χρήστες έναντι αδράς αμοιβής. Αν υπάρχουν υπεραξίες από την πώληση θα δοθούν στην Ελλάδα, αν πουληθούν σε τιμές χαμηλότερες από τα 125 δισ. η Ελλάδα θα πληρώσει τη διαφορά.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της στο 88% του ΑΕΠ, θα βγει στις αγορές, τα ομόλογα θα έχουν αξιολόγηση Α και Α+ και ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι στο 5%. Μιλάμε για οικονομικό παράδεισο δηλαδή, απλά… η Ελλάδα θα έχει ξεπουληθεί.

Αυτό είναι το σχέδιο που προωθούν οι ξένοι «επενδυτές», όπως π.χ. αυτοί που καταχειροκρότησαν τον Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί το έκαναν. Που θα έβρισκαν τόσο καλό μεσίτη; Γι αυτό ίσως οι ανταγωνιστές των Γερμανών οι Γάλλοι “κάρφωσαν” πρώτοι το σχέδιο μέσω της εφημερίδας “La Tribune”. Γι αυτό και προχθές το βράδυ στο Βερολίνο, στο γεύμα των βιομηχάνων με τον Παπανδρέoυ παρακάθισε και ο διευθύνων σύμβουλος του νεοσυσταθέντος Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Μητρόπουλος.

Προφανώς για τους περισσότερους Έλληνες ένα τέτοιο σενάριο είναι εφιαλτικό καθώς στην ουσία η χώρα θα βρίσκεται υπό πλήρη οικονομική κατοχή. Ευτυχώς θα μπορούμε να πάμε στον Παρθενώνα, καθώς αυτός θα εξαιρεθεί μάλλον, για λόγους εντυπώσεων

Σίγουρα, όμως, υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες που τρίβουν τα χέρια τους με ένα τέτοιο σχέδιο. Θα γίνουν οι υπεργολάβοι των ξένων κολοσσών που θα έλθουν στην Ελλάδα. Ετοιμάζουν ήδη συνέργειες στην ενέργεια, στα φρουτάκια, στις τηλεπικοινωνίες, στα λιμάνια κ.λπ. Μάλιστα, οι ξένοι επενδυτές θα βρουν μια χώρα διαλυμένη, με χιλιάδες απολυμένους, άρα και αδύναμους πολίτες, και με χαμηλό εργατικό κόστος. Θα μοιάζουμε με την Νιγηρία που έχουν αγοράσει και εκμεταλλεύονται τις πετρελαιοπηγές οι ξένες πολυεθνικές και οι ντόπιοι δουλεύουν στη σκλαβιά.

Η διαπλοκή ετοιμάζεται και πάλι να κάνει πάρτι, έτσι κι αλλιώς. Με το ξεπούλημα θα βγάλει τρελά λεφτά, με τη χρεοκοπία θα έχει βγάλει τα λεφτά στο εξωτερικό, οπότε και πάλι θα είναι κερδισμένη. Παλαιά και νέα επιχειρηματικά τζάκια τρίβουν τα χέρια τους με το γαλλογερμανικό σχέδιο. Διαβάστε και το δημοσίευμα της “Δημοκρατίας” που παραθέτουμε. Είνια πολυ7 διαφωτιστικό…

Είναι λοιπόν να μην αυτοκτονήσει ο Αρχιμήδης, μαζί του κι όλοι εμείς;

Γιατί αν είναι να σωθούμε με την εταιρεία αυτή , να ξαναμπούμε στις αγορές και να μειωθεί το χρέος ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ; Δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε μόνοι μας την κρατική περιουσία για να σωθούμε;

Νομίζω ότι όλα πλέον έχουν αποκαλυφθεί. Η εθνική προδοσία συντελείται μπρος στα μάτια μας.

Α.Ψ.
Στην ατέλειωτη σειρά των πασόκιων βαρβαρισμών ο πιο πρόσφατος είναι το «μασάζ». Με τούτο οι γλωσσοπλάστες της συμφοράς (και πάντα της γλίτσας) εννοούν τη διαβούλευση (ανώτερων) στελεχών με (κατώτερα) στελέχη με σκοπό να αλλάξουν στους τελευταίους οι πρώτοι τη γνώμη (και τον αδόξαστο), να τους πείσουν ή να τους μεταπείσουν για κάτι· εννοούν δηλαδή με το «μασάζ» τη ζύμωση των φαιών κυττάρων κάποιου δυστυχούς (εφ' όσον τα διαθέτει) ή την πλύση εγκεφάλου κάποιου άλλου (θερμοκέφαλου, ανεγκέφαλου, κεφάλα, μπουμπούνα ή ό,τι άλλο συνώνυμο δίνει το νεοεκδοθέν Λεξικό Συνωνύμων - Αντωνύμων Μπαμπινιώτη)...

Αλλάζουν τα πράγματα στην Αποικία, αλλάζουμε αφεντικά, αλλά, κύριοι, ας μη βιαζόμεθα να αντικαταστήσουμε τα αγάλματα των Αμερικανών στην αγορά με ανδριάντες των Τευτόνων - ας κρατάμε και καμμιά πισινή, μην ερεθίζουμε τώρα «τες λεγεώνες» κι αρχίζουμε πάλι ύστερα τα «Θεοί της Ασίας βοηθάτε μας», έχουμε γίνει θαρρώ σοφότεροι από τόσο.

Κάθε τι στην ώρα του και το «Τρούμαν» αλλάζει εύκολα στα ψηφίσματα και στις επιγραφές σε «Μέρκελ» - δεν είμεθα δα αδαείς ούτε πρωτάρηδες, δέκα διαφορετικά κεφάλια έχουν προσαρμόσει έως τώρα οι λιθοξόοι μας στον ανδριάντα του Αυγούστου στο φόρουμ με τα Εμβολα, πάνω ο Τιβέριος - κάτω ο Τιβέριος, ωσαννά η δόξα του Κλαυδίου - πάει η δόξα του Κλαυδίου, transit, ας μη βιαζόμεθα λοιπόν! πρώτα να δούμε τι θέλουν οι Γερμανοί!

Εβλεπα τον Πρωθυπουργό μας να ομιλεί στο Ράιχσταγκ των Βιομηχάνων - τι συγκινητικός! «Οι Ελληνες πονάνε» τους έλεγε κι ήταν σαν να τους έλεγε ότι ούτε στη Βουλγαρία δεν θα βρίσκετε πια φθηνότερους εργάτες - σοφός ο Γιώργος ο Β' Παπανδρέου ο Γ' ο Δόσων κι ακόμα σοφότερος όταν έστειλε αυτός μαζί και ο Μπενύτο ο Γκάφας υπεύθυνη δήλωση στην Τρόικα (με κοινοποίηση στη Μέρκελ, κύριοι!) ότι θα κάνουμε ό,τι μας υπαγορεύεται και δεν θα κάνουμε ό,τι μας απαγορεύεται.

Καθαρές δουλειές-παστρικές!

Και μην ακούω μουρμούρες στις πλατείες. Οι Γερμανοί δεν είναι Αμερικανάκια.

Τι θέλουν οι Γερμαναράδες, καλοί μου κύριοι; Τι ήθελαν πάντα; Ζωτικό χώρο!

Ωραία! τους δίνουμε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες! Τι άλλο θέλουν; (ό,τι θέλουν, εδώ είμαστε).

Μην τρελαινόμεθα λοιπόν ότι τάχα «αποξενώνεται ο λαός από την πόλη» - κι άλλες τρίχες! Δεν είμεθα στην εποχή του πρώτου Σέλευκου, αλλά στην εποχή του τελευταίου (μάλλον), σήμερα η οικονομική δικτατορία, άρχοντές μου, μετατρέπεται γοργά σε πολιτική δικτατορία, δείτε τον Μπενύτο τον Γκάφα (μέσα) Σούζα (έξω).

Σχεδιάζει μέτρα στο γόνατο κι ύστερα σφάζει τον κοσμάκη στο άλλο γόνατο!

Θέλετε, άρχοντές μου, να 'μαστε και μεις ανάμεσα στους σφαγμένους; θέλετε να δίνετε λογιαριασμό στον Μπενύτο τι φάγατε, τι πέρσεψε, τι το κάνατε;

Αυτά είναι για τους πληβείους, για τους θύτες, για τους προλετάριους, όχι για το αρχοντολόι. Εμείς έχουμε βιος να προστατέψουμε, και, γιατί όχι, να το αυγατίσουμε! Μας ξυνίζουν λοιπόν οι Γερμανοί;

Γιατί; η πρώτη μας φορά είναι; μήπως είναι τις εξ ημών σε αυτήν την αίθουσα παρθένα;

Κύριοι, άρχοντές μου, σεβαστοί πατέρες της Πατρίδας, να σοβαρευτούμε! Δεν έχω καμμιά όρεξη να με ζεσταίνουν φέτος τον χειμώνα μολότωφ αντί πετρέλαιο θέρμανσης.

Γερμανοί μάς έλαχαν, Γερμανούς θα λάβουμε.

Ομως, όπως είπα και στην αρχή με το μαλακό.

Ωπ!, με συγχωρείτε! τι μαθαίνω; αναδιπλώθηκε πάλι -μου λένε οι σμπίροι μου- ο Μπενύτο ο Γκάφας; Πήρε πίσω τις μαλακίες με τις αποδείξεις; Μπράβο! Είδατε, κύριοι! τι σας έλεγα; λάθη γίνονται, λάθη διορθώνονται. Λεπτομέρειες.

Το ουσιώδες είναι να σώζεται η Αποικία! Δηλαδή εμείς! ή μήπως ενδιαφέρεσθε και για κάποιους άλλους;

Αντε λοιπόν, πάμε στα σπίτια μας για το δείπνο, άρχοντές μου, κι αύριο μέρα είναι, θα συνεδριάσουμε πάλι, για όλα θα φροντίσουμε, για όλα θα δούμε και θα μεριμνήσουμε...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet

Το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θεωρεί δεδομένο πως η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση είτε λάβει νέα μέτρα και τα υλοποιήσει είτε όχι και πως δεν έχει καμία σημασία αν οι υποσχέσεις Παπανδρέου γίνουν πράξη και ο λόγος είναι πως, απλούστατα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες δε μπορούν να αντέξουν μία ελληνική πτώχευση.

“Παρόμοιες απόψεις (για την αντοχή του τραπεζικού συστήματος) είχαν κατατεθεί και πριν την κατάρρευση της Lehman’ λέει ο Smaghi προσθέτοντας“ Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο (πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα αντέξουν μία ελληνική πτώχευση), δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί η μόλυνση.”

Έτσι ο Smaghi δηλώνει πως συμφωνεί με τους αναλυτές που υποστηρίζουν ότι η επόμενη δόση των 8 δις ευρώ προς την Ελλάδα είναι σίγουρη και ότι η Ευρώπη δε θα ρισκάρει να μην εκταμιεύσει μία δόση μέχρι να δυναμώσει τις τράπεζες της ή να εξασφαλίσει πως το EFSF είναι έτοιμο να στηρίξει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

ΠηγήΠως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας
Μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα του Μνημονίου, που παρουσιάστηκε πριν ένα χρόνο ως η “σωτηρία” της χώρας από την κυβέρνησή της, τώρα έχουμε δύο ακόμα προγράμματα “σωτηρίας”, που, αν εφαρμοσθούν, δεν θα υπάρχει τίποτα για να σωθεί! Πρόκειται αφενός για το μεσοπρόθεσμο, αφετέρου για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Η τελευταία παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως η λύση στο ελληνικό πρόβλημα, δυστυχώς όμως τα στοιχεία που σταδιακά έρχονται στο φως αποκαλύπτουν ότι πρόκειται μάλλον για το τέλος της Ελλάδας!

Υπερβολές, θα πείτε ίσως. Εδώ και δύο χρόνια όμως, όσοι γράφουμε αυτές τις “υπερβολές”, ελπίζοντας ενδόμυχα να έχουμε άδικο και να διαψευσθούμε, όχι μόνο δεν διαψευδόμαστε, αλλά, δυστυχώς, δικαιωνόμαστε πανηγυρικά. ‘Αναυδοι και συγχυσμένοι όλοι οι ‘Ελληνες παρακολουθούν σήμερα την επιταχυνόμενη καταστροφή της πατρίδας τους, ενώ όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι διεθνώς και όλα τα μεγάλα έντυπα, του διεθνούς κατεστημένου όχι τίποτα επαναστατικά, από τον Εκόνομιστ ως την Χάντελσμπλαντ και από τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς έως τους Νιου Γιορκ Τάιμς, θεωρούν ως κατεξοχήν παράδειγμα εξ ορισμού αποτυχημένης πολιτικής το μείγμα άγριας λιτότητας και απορρύθμισης που επιβλήθηκε στην Ελλάδα με το Μνημόνιο ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και Γιώργου Παπανδρέου και που κλιμακώνεται τώρα με τον ακρωτηριασμό του κράτους, τις μαζικές απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν είναι η μία ή η άλλη λεπτομέρεια, αλλά η ίδια η ουσία του προγράμματος που πάσχει, είναι οι βασικές του παραδοχές που έχουν εγκλωβίσει αναπότρεπτα την ελληνική κυβέρνηση, την Ελλάδα και την ΕΕ, σε μια αυτοκαταστροφική, “χαοτική” σε μαθηματικούς όρους, τροχιά αποσύνθεσης.

Mια συμφωνία από τις τράπεζες για τις τράπεζες

Το ίδιο μοντέλο ακολουθήθηκε δυστυχώς και με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, η οποία κινδυνεύει όχι μόνο να έχει άμεσες καταστρεπτικές συνέπειες, αλλά είναι επιπλέον έτσι φτιαγμένη, ώστε να εξασθενεί ριζικά τα διαπραγματευτικά χαρτιά της χώρας και, υπό αυτή την έννοια, να καθιστά περισσότερο ανεπίστρεπτη την κάθοδό της στα Τάρταρα. Πολύ φυσικό άλλωστε, αφού, όπως και όλα τα υπόλοιπα κείμενα (Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο), δεν συνιστά αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και ελληνικών προτάσεων, αλλά εισαγωγής λύσεων που άλλοι επεξεργάζονται προς δικό τους και όχι προς το συμφέρον της Ελλάδας και εφαρμόζουν στη συνέχεια με την ενθουσιώδη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης. Εν προκειμένω, ο αρχιτέκτων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου είναι το International Institute of Finance, κύριο συμβουλευτικό σώμα των μεγάλων παγκόσμιων τραπεζών, που, πολύ φυσικά, κύτταξε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους και όχι τα συμφέροντα της Ελλάδας, η οποία έχει κυριολεκτικά αφεθεί, από τους κυβερνήτες της, στην διάθεση των διεθνών τοκογλύφων.

Είναι γεγονός ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου περιέχει ορισμένους όρους ελάφρυνσης των επιτοκίων και των περιόδων αποπληρωμής. Σε αντάλλαγμα όμως, και μακροπρόθεσμα, επιδεινώνονται σοβαρά οι όροι δανεισμού της Ελλάδας και καθίσταται η χώρα πολύ περισσότερο όμηρος των πιστωτών της από όσο είναι σήμερα. ‘Όπως σημειώνουν σχετικά οι Νιου Γιορκ Τάιμς, η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων είναι “πολύ καλύτερη για τις τράπεζες, απόσο για τους ‘Ελληνες που υποτίθεται ότι βοηθά. Οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα πάρουν πολύ καλύτερες τιμές από όσες θα μπορούσαν να αποσπάσουν στην αγορά, ενώ η Ελλάδα θα εξακολουθούσε να χρωστάει πολλά λεφτά. Και, επιπλέον, η Ελλάδα θα παρέδιδε μεγάλο τμήμα της διαπραγματευτικής της ισχύος, στην περίπτωση που θα αναγκαζόταν, στο μέλλον, να ξαναπάει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης διάσωσης». Η συμφωνία μοιάζει μια αρκετά φτωχή λύση για την Ελλάδα και μια καλύτερη λύση για τους ιδιώτες πιστωτές της, είναι το συμπέρασμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Η συμφωνία προβλέπει ένα κούρεμα 21%. Αυτό φαίνεται ως απώλεια για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, στην πραγματικότητα όμως μόνο απώλεια δεν είναι. Τα ομόλογα αυτά συχνά δεν πιάνουν σήμερα στην αγορά παρά το 50% της αξίας τους. Και προφανώς, αν παρουσιαζόντουσαν όλα προς πώληση, δεν θα έπιαναν ούτε αυτό το ποσό. Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, η πραγματική αξία τους είναι στο 20-35% της ονομαστικής τους τιμής. Οι τράπεζες, τα διάφορα funds και τα ασφαλιστικά ιδρύματα που έχουν σήμερα αυτά τα ομόλογα θα έπαιρναν σε αντάλλαγμα τίτλους με αξιολόγηση ΑΑΑ. Ποιος τραπεζίτης δεν θα έτρεχε να λάβει μέρος σε μια τέτοια συναλλαγή;

Αφοπλίζουν την Ελλάδα

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το στοιχείο που κάνει λεόντεια, υπέρ των τραπεζών, τη συμφωνία. Η Ελλάδα, όπως υπογραμμίζουν οι Νιου Γιορκ Τάιμς, έχει σήμερα ένα τεράστιο διαπραγματευτικό χαρτί, που δεν διέθεταν χώρες όπως η Αργεντινή, η Ουρουγουάη ή η Ρωσία. Το χρέος αυτών των χωρών ήταν υπό το καθεστώς του αμερικανικού ή βρετανικού δικαίου. Αντίθετα, άνω του 90% του ελληνικού χρέους υπόκειται στην ελληνική νομοθεσία. Αυτό, υποστηρίζουν διεθνείς νομικοί εμπειρογνώμονες, μπορεί να δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα, αν το αποφασίσει, να μεταβάλλει τους όρους των δανειακών συμβάσεων, επιβάλλοντας στους ξένους πιστωτές ευνοϊκότερους όρους αναδιάρθρωσης. Για παράδειγμα, το ελληνικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να ψηφίσει μια διάταξη που να επιβάλλει τον υποχρεωτικό χαρακτήρα μιας αναδιάρθρωσης, αν συμφωνήσει το 51% των πιστωτών. ‘Η, ακόμα πιο δραστικά, η Αθήνα θα μπορούσε να αρνηθεί παντελώς να πληρώσει, στέλνοντας τους πιστωτές στα ελληνικά δικαστήρια να βρουν το δίκηο τους. Η κατάσταση αυτή δίνει μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία διαπραγματευτικό χαρτί στην Ελλάδα, σημειώνουν διεθνείς ειδικοί στο ζήτημα του χρέους που επικαλούνται, επαναλαμβάνουμε, όχι ο … Ριζοσπάστης ή η Κόκκινη Σημαία, αλλά οι Νιού Γιορκ Τάιμς!

Συνοψίζοντας, η συμφωνία της 21ης Ιουλίου είναι όχι μόνο μια εξαιρετικά επικερδής συμφωνία για τους πιστωτές της χώρας, αλλά και, επιπλέον, “κλειδώνει” τη χώρα σε μια κατάσταση αποικίας από την οποία πολύ πιο δύσκολα θα μπορέσει να ξεφύγει και στο μέλλον, «κλειδώνει», κατ’ ελάχιστον, τη μετάπτωσή της από χώρα του πρώτου σε χώρα του τρίτου κόσμου, ολοκληρώνει την αφαίρεση εθνικής κυριαρχίας που ξεκίνησε με το Μνημόνιο. Η επιδίωξη των διεθνών τραπεζιτών που συνέταξαν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου είναι να απασφαλίσουν το τελευταίο όπλο που διαθέτει η Ελλάδα, δηλαδή το όπλο της στάσης πληρωμών. Και βεβαίως, να χρησιμοποιήσουν άλλη μια φορά την κυβέρνηση Παπανδρέου και την Ελλάδα για να δημιουργήσουν προηγούμενο για το χρέος όλης της ευρωζώνης.

Aπό την προδοσία στην καταστροφή

Ασφαλώς, το όπλο της στάσης πληρωμών είναι το οικονομικό αντίστοιχο ενός ατομικού όπλου. Είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιείς ποτέ, είναι όμως πολύ αποτελεσματικό ως απειλή. Και στην κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα δεν μπορεί να αφήσει να της το πάρουν, γιατί είναι η τελευταία οικονομική γραμμή άμυνας που διαθέτει. Η χώρα έχει βρεθεί σήμερα στην κατάσταση ασθενούς που τον έχουν βάλει στην εντατική και του βγάζουν ένα ένα τα όργανα. Δεν είναι πολύ καλή λύση να πετάξει τα σωληνάκια και να τρέξει να σωθεί, η εναλλακτική όμως που διαθέτει είναι ο θάνατος, ίσως αργός, αλλά σίγουρος, μέσα στην εντατική.

Ο ελληνικός λαός τελεί ακόμη σε μεγάλη σύγχυση, υπό το κράτος ισχυρότατου σοκ που έχει υποστεί. Τα κόμματα της αριστερής και δεξιάς αντιπολίτευσης, παρά τις κριτικές που ασκούν, μοιάζουν έμφοβα από την προοπτική να αναλάβουν ευθύνες. Αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση από τη διακοπή της σημερινής πορείας υποταγής και την αναζήτηση εναλλακτικών με κάθε τίμημα και ρίσκο και ασφαλώς, με τη δέουσα φρόνηση και προετοιμασία, για τις οποίες όμως καθημερινά εξαντλούνται τα περιθώρια. Θα έρθει ασφαλώς το πλήρωμα του χρόνου για να ελεγχθούν οι πράξεις της σημερινής κυβέρνησης και, ιδίως, να ερευνηθεί η ύπαρξη ή μη συνωμοσίας για την ένταξη της Ελλάδας στο καθεστώς μνημονίου, πράξη που συνιστά, αν αποδειχθεί, πράξη εσχάτης προδοσίας - και τέτοια αναμφισβήτητα θα θεωρηθεί, σε περιβάλλον βιούμενης εθνικής καταστροφής. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι τόσο η εκ των υστέρων κάθαρση, όσο να αποτραπεί, έστω και την υστάτη, η ολοκλήρωση της εθνικής καταστροφής. Ευθύνη για αυτό δεν έχουν μόνο η ηγεσία της κυβέρνησης, αλλά όλα τα στελέχη και οι βουλευτές του κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ, η αντιπολίτευση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η δικαιοσύνη και οι ‘Ελληνες πολίτες, στον πατριωτισμό των οποίων αναθέτει σε τελική ανάλυση τη φύλαξη του Συντάγματος ο συντακτικός νομοθέτης.
  • Ενοχλείται το Μαξίμου επειδή γίνεται γνωστή η αλήθεια

Την κατηγορηματική διάψευση εκ μέρους του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου και την οργή του ίδιου του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ότι στην πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι, εφόσον η Λευκωσία κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες, τότε έχει ανάλογο δικαίωμα και η Τουρκία.

«Μπορείτε κι εσείς να κάνετε έρευνες αρκεί να μην προκληθεί ένταση» ήταν η δήλωση που αποδόθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου από τον Μπουλέντ Αρίντς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο κ. Παπανδρέου έδωσε εντολή στον Έλληνα πρέσβη στην Αγκυρα να προβεί σε αυστηρότατο διάβημα προς το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού και να ζητήσει την άμεση επανόρθωση των δηλώσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, αναφερόμενος επίσης στη δήλωση του Μπουλέντ Αρίντς ότι οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας τον προσεχή Νοέμβριο, τόνισε ότι η κοινή συνεδρίαση θα γίνει όταν υφίστανται οι κατάλληλες προυποθέσεις.

Οι δηλώσεις του Μπουλέντ Αρίντς, οι οποίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως προβοκάτσια, έγιναν σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Προύσας. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι στην τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών περιεστράφη γύρω από δύο ζητήματα. Το ένα ήταν η ημερομηνία διεξαγωγής του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας. Οι δύο άνδρες φέρονται, κατά τον κ. Αρίντς, να είπαν ότι το σημερινό κλίμα δεν ευνοεί την πραγματοποίηση του Συμβουλίου εντός Οκτωβρίου, όπως προγραμματιζόταν, και ενδεχομένως να πρέπει να μετακινηθεί για τον Νοέμβριο.

Η «βόμβα» του κ. Αρίντς ήρθε όμως σχετικά με το δεύτερο θέμα συζήτησης των Παπανδρέου-Ερντογάν που δεν ήταν άλλο από την ένταση που προκλήθηκε με τις κυπριακές γεωτρήσεις. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος εμφανίζεται να δηλώνει ότι ο κ. Παπανδρέου είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι δεν επιθυμεί να υπάρξει ένταση εξαιτίας των κυπριακών γεωτρήσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν τού απάντησε ότι το πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί η σημερινή κατάσταση έγινε από τους Ελληνοκυπρίους και ότι η Τουρκία δεν μπορεί παρά να απαντήσει. Ο κ. Αρίντς όμως στο σημείο αυτό λέει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο των τουρκικών θέσεων και είπε ότι εφόσον η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει έρευνες εντός της ΑΟΖ της μπορείτε να κάνει το ίδιο και η Αγκυρα. Και επέμεινε στο να μην κορυφωθεί η ένταση.

Τη Δευτέρα ολοκληρώνονται οι έρευνες του Πίρι Ρέις

Το απόγευμα της Δευτέρας θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Πίρι Ρέις, σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου 9ης Σεπτεμβρίου της Σμύρνης Χουσεΐν Αβνί Μπενλί, ο οποίος τόνισε ότι οι τουρκικές έρευνες «συνεχίζονται βόρεια, από το σημείο όπου βρίσκεται η κυπριακή πλατφόρμα γεωτρήσεων».

Σε δηλώσεις του προς το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Αβνί Μπενλί ανέφερε ότι οι έρευνες του Πίρι Ρέις «συνεχίζονται δίχως προβλήματα» και ότι «έχει ολοκληρωθεί η έρευνα κατά το ήμισύ της».

Είπε επίσης ότι το πλοίο θα μεταβεί σε λιμάνι στα κατεχόμενα για ανεφοδιασμό, τονίζοντας ότι «τίθεται θέμα να ζητηθεί να κάνουμε έρευνες και σε άλλες περιοχές».

Πηγή

«Στο βρόντο» ό,τι καταφέραμε τόσα χρόνια!

«Στο βρόντο» η ανάπτυξη τόσων χρόνων!

«Στο βρόντο» το κοινωνικό κράτος που χτίστηκε, ματωμένο λιθαράκι λιθαράκι, από τις προηγούμενες βασανισμένες γενιές!

«Στο βρόντο» το Ελληνικό Δημόσιο, η περίφημη «εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου»!

«Στο βρόντο» οι ελπίδες του ελληνικού λαού για ένα καλύτερο αύριο!

«Στο βρόντο» το αύριο των παιδιών μας, το μέλλον του τόπου!

«Στο βρόντο» όλες μας οι βεβαιότητες -οι προσδοκίες!- για «αδήριτη», «αναπόφευκτη», «γραμμική» πρόοδο!

Ολα πήγαν "στο βρόντο!". Μήπως έμεινε και τίποτα όρθιο; Γκρεμίστηκαν όλα! Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα! Παρ'όλο που γκρεμίστηκαν όλα, αν νομίζουμε ότι η κόλαση είναι αυτό που ζούμε, δεν έχουμε ιδέα τι είναι κόλαση! Η αδυναμία να φανταστούμε το χειρότερο κάνει το κακό ανυπόφορο... Επειδή νομίζουμε ότι η κόλαση είναι κάθε φορά αυτό που ζούμε, γι' αυτό κάνουμε κάθε φορά ένα βήμα πιο κοντά προς την κόλαση...

Η "ελληνική τραγωδία" γίνεται ακόμα χειρότερη, γιατί στη χειρότερη κρίση όλων των εποχών μάς έτυχε η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών... Αγεται και φέρεται από τις εξελίξεις, αντί να δημιουργεί εξελίξεις... Ομως, έχουμε χρέος πατριωτικό, όσο είναι στην εξουσία ακόμα, να τη στηρίξουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν αλλάζεις άλογο στο κάρο στην ανηφόρα...».

Χρήστος Μπίντας
Νάουσα

ΥΓ. Επειδή «πήγαν όλα στο βρόντο», δεν σημαίνει ότι πρέπει «να τα βροντήξουμε»... Ισα ίσα, τώρα είναι που πρέπει να «αστράψουμε και να βροντήξουμε» και όχι να «τα βροντήξουμε»!

Από enet, μοντάζ Γρέκι
Χθες, πηγαίνοντας προς το Σύνταγμα, προκειμένου να καλύψω τη διαμαρτυρία των (ελάχιστων) πολιτών που αψήφησαν τις απειλές του συστήματος και τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για το εξοντωτικό ειδικό τέλος επί των ακινήτων, σταμάτησα να βάλω βενζίνη σε πρατήριο με το έμβλημα μεγάλης πολυεθνικής, κλειστό μεν, αλλά με αυτόματο πωλητή, δε.

Εκεί, ένας ευγενέστατος security (προφανώς κάποιο παλικάρι με σίγουρα απίθανο βιογραφικό, που βιοπορίζεται με μια δουλειά που καμία σχέση δεν έχει με τα όσα σπούδασε), μου έδειξε με προθυμία τη διαδικασία. Μια διαδικασία τρομακτική, πρόδρομο των επερχόμενων βιομετρικών καταγραφών των δραστηριοτήτων των πολιτών…

Κάποιοι ήδη γνωρίζουν…

Με λίγα λόγια: έπρεπε, για να ενεργοποιηθεί η αντλία και να μπορέσω να βάλω βενζίνη στο όχημά μου, να πληκτρολογήσω σε οθόνη αφής, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μου. Δεν ξέρω αν πληκτρολογούσα άλλα αντί άλλων, έτσι για να «τη σπάσω» στο σύστημα, τι θα γινόταν… Πάντως, επειδή βιαζόμουν, δεν το ρίσκαρα, καθώς δεν γνώριζα και ακόμα δεν γνωρίζω αν η κάμερα ασφαλείας της επιχείρησης επιβεβαιώνει με κάποιο τρόπο τα στοιχεία, ή το μηχάνημα καταγραφής συνδέεται με κάποιο data bank (τράπεζα πληροφοριών), που προβαίνει σε διασταυρώσεις. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, η απόπειρα παραπλάνησης του συστήματος, θα με καθιστούσε αυτόματα ύποπτο στα μάτια όλων όσων συγκεντρώνουν τώρα τελευταία επιμελώς, κάθε στοιχείο που μας αφορά.

Περί νομιμότητας

Δεν ξέρω αν όλα τα παραπάνω είναι νόμιμα. Τσακώθηκα άσχημα σε βουλκανιζατέρ στη Γλυφάδα με υπάλληλο, όταν πηγαίνοντας να αλλάξω λάστιχα στο αυτοκίνητό μου, μου ζητήθηκε η…. διεύθυνσή μου και άλλα στοιχεία της ταυτότητάς μου! Τους έχουν επιβάλει να τη ζητάνε οι εφοριακοί, ήταν η δικαιολογία, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη μήνη μου. Δεν έδωσα τα στοιχεία και τους είπα ότι δεν θα ξαναβάλω λάστιχα εκεί, υψώνοντας μάλιστα πολύ τους τόνους. Απλό. Τη διεύθυνσή μου τη δίνω μόνο όταν ΕΓΩ κρίνω ότι απαιτείται. Αλλιώς, θέτω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, σε κινδύνους. Τους ανθρώπους στο βουλκανιζατέρ, δεν τους ξέρω κι από χθες.

Γνωρίζουν…

Κάποιοι λοιπόν, γνωρίζουν με ακρίβεια, από πού πέρασα και έβαλα βενζίνη, με ποιο όχημα, πόση βενζίνη έβαλα, και αν η κάμερα «διασταύρωνε» και αυτή, αν ήμουν μόνος ή όχι. Δεν ξέρω τι γίνεται και με άλλα πράγματα, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, αν και δεν θέλω να ακουστώ συνωμοσιολόγος. Αυτά μάλλον θα μας τα επιβάλλουν στο μέλλον, ένα μέλλον ζοφερό, όπου η ηλεκτρονική & βιομετρική καταγραφή όλων των δραστηριοτήτων μας, θα μας καταστήσει έρμαια στις διαθέσεις του συστήματος. Αυτό ακριβώς το μέλλον, περιέγραψα και στο βιβλίο μου «Όχι στην Παλιά Πόλη» (εκδόσεις Ερωδιός, Θεσσαλονίκη 2007), για να εισπράξω τη μήνη του αριστερού Τύπου και απόπειρες επαγγελματικής μου εξόντωσης. Γιατί δεν είμαι «αριστερός» και συστημικός. Κι όμως, δικαιώνομαι με την πάροδο του χρόνου. Και αυτό το λένε όσοι διάβασαν το μυθιστόρημα, το οποίο γράφτηκε το 2006 και εκδόθηκε το 2007.

Μην τους πιστεύετε

Από εκεί και πέρα: στο όνομα του «εκσυγχρονισμού» και της «προόδου», θα δούμε και άλλα. Και ο έλεγχος επί της ζωής μας, θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, με τη συστηματική σκιαγράφηση της ζωής μας από το σύστημα και τις πολυεθνικές που το ελέγχουν, να «μας έχουν» για πλάκα. Αντιδράτε σε κάτι; Θα βλέπετε τα στοιχεία σας να γνωστοποιούνται. Μην αμφιβάλλετε: είδαμε υπουργό της κυβέρνησης να το κάνει, όταν ζορίστηκε από δημοσίευμα σε ιστολόγιο. Τα προσωπικά δεδομένα του επικριτή, βγήκαν με τη συνεργασία άλλου ιστολογίου στο διαδίκτυο, χωρίς οι αρχές να αντιδράσουν στην κατάφωρη παραβίαση του νόμου… Άρα, όταν το ολοκληρωτικό και δωσιλογικό ΠΑΣΟΚικό σύστημα μιλά για προστασία των προσωπικών δεδομένων, μην του δίνετε καμία απολύτως σημασία. Ψεύδεται και υποκρίνεται.

Έρχονται και άλλα σταλινικά μέτρα

Με την πρόφαση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, θα δείτε ακόμα πολλά. Σε λίγο καιρό, όλα θα καταγράφονται ηλεκτρονικά. Όλα. Εξάλλου, η ΣΑΤΑΝΙΚΗ κάρτα του πολίτη, όπως και η κάρτα του μετανάστη, που θα σκιαγραφούν την προσωπικότητά μας εντελώς, είναι προ των πυλών. Την καθυστερούν λίγο, γιατί δεν έχουν μία και προέχει η μέσω του μνημονίου τροφοδοσία του αδηφάγου όσο και εθνοκτόνου εξουσιαστικού μηχανισμού, τον οποίο διατηρούν οι «πράσινοι» Στάλιν στο Δημόσιο. Όμως, επέρχεται η δημιουργία ενός πλέγματος συστημάτων ελέγχου, που οι πιο διαβόητοι τύραννοι της Ιστορίας, δεν θα είχαν ποτέ φανταστεί.

Βρείτε μια ζωή και αφήστε μας εμάς ήσυχους!

Έχω μόνο ένα πράγμα να πω στους διεστραμμένους των πολυεθνικών και της κυβέρνησης, οι οποίοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά, χρησιμοποιώντας μια ατάκα της ηθοποιού Sharon Stone, στον William Baldwin, όταν ανακάλυψε ότι ο τύπος παρακολουθούσε όλους τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας, μέσω συστήματος καμερών: get a life. Κοινώς, βρες μια ζωή. Και αυτή ακριβώς είναι η προτροπή μου στην κυβέρνηση-ηδονοβλεψία που εισέβαλε στη ζωή μας, ρημάζοντάς την, με το δόλωμα του «λεφτά υπάρχουν». Και κάτι τελευταίο: αποφύγετε τους πάσης φύσεως πωλητές και να ζητάτε πάντα να συναλλάσσεστε με ανθρώπους, αποφεύγοντας, στο βαθμό του δυνατού, τα μηχανήματα. Ας εμπιστευτούμε για μια φορά, ακόμα και σε αυτό το απρόσωπο αστικό περιβάλλον της αποξένωσης και της αδιαφορίας, ο ένας τον άλλο. Άλλωστε, ο εχθρός είναι κοινός και βρίσκεται προ των πυλών.

Νίκος Χιδίρογλου

«Μόνο ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία… το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς είναι κάτι τόσο εξωφρενικό, όσο και υβριστικό. Είναι σαν να συμβουλεύουμε έναν που πεινάει να τρώει λιγότερο»

«Απόσπασμα από το δοκίμιο του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο άνθρωπος κάτω από το σοσιαλισμό» («The Soul of Man under Socialism» 1891).

Με δόσεις ανακοινώνει η κυβέρνηση τα νέα απεχθή μέτρα. Για ακόμη μια φορά τα μέτρα στοχεύουν στην εξαθλίωση των ανέργων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των μικροεπιτηδευματιών.

Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος με μια πρωτοφανή πολιτική δειλία εξαφανίζονται, και βγάζουν μόνο μια γραπτή ανακοίνωση για τα μέτρα του χάους που ετοιμάζονται να επιβάλλουν με δικτατορικές πρακτικές και φασιστικές νοοτροπίες.

Βλέπετε ο στόχος των υπαλλήλων της τρόικας και κυβερνώντων της Ελλάδας είναι ένας και ξεκάθαρος. Λαϊκή εξαθλίωση, κοινωνική ανέχεια, φτώχεια, ανεργία, οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Το δόγμα τους είναι φόβος και τρόμος σε κάθε ψυχή.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι οι φίλοι μας οι Γερμανοί θέλουν να κλέψουν ήλιο, νερό, ενεργειακές και πλουτοπαραγωγικές πηγές ενώ οι Αμερικάνοι συμβιβάζονται και με τις τουριστικές υποδομές… όσο για τις κρατικές επιχειρήσεις και τις στρατηγικές υποδομές θα τις μοιράσουν, εις υγείαν των κορόιδων.

Η δωσίλογη κυβέρνηση έχει στόχο να γίνουν οι Έλληνες σερβιτόροι, καμαριέρες και σεκιουριτάδες για τις επιχειρήσεις των κλεπταποδόχων Ευρωπαίων και Αμερικάνων, φίλων, επενδυτών, κερδοσκόπων κτλ.

Με μια άνευ προηγουμένου κυνικότητα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής, ευχαρίστησε την τρόικα για τα «καλά» που έχει κάνει στη χώρα. Μετά τον αρχιερέα της διαπλοκής που είχε ευχαριστήσει τους Αμερικάνους έρχεται ο υπουργίσκος των τροικανών να υπερθεματίσει για τα αφεντικά του.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι οργανωτές του χάους ότι θα πληρώσουν ακριβά την προσπάθεια που κάνουν να ξεπουλήσουν χώρα, λαό, πατρίδα και σημαία, αντί πινακίου φακής.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι δυνάμεις κατοχής και οι εκτελεστές τους, κυβέρνηση, ότι όσο πιο πολύ ισοπεδώνουν την κοινωνία τόσο πιο σύντομα θα τους παρασύρει το τσουνάμι του ΛΑΟΥ.

Ίδιες ακριβώς ευθύνες έχουν και όσοι ψηφίζουν ή εφαρμόζουν τα μέτρα διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας αλλά και όσοι απαθείς παρακολουθούν από τον καναπέ τους τις εξελίξεις.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το σχέδιο εξόντωσης του ΛΑΟΥ, πού καταλήγουν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ και πώς τιμωρούνται.

Το κονκλάβιο της ξενόδουλης κυβέρνησης θα αντιμετωπιστεί από το ΛΑΟ, στους δρόμους και τη δικαιοσύνη. Είναι ΛΑΪΚΗ απαίτηση να παραδώσουν την εξουσία ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, ειρηνικά.

Υ.Γ 1. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν χαρίζεται στους κατακτητές.

Υ.Γ. 2 Τις τελευταίες ημέρες οι σφετεριστές της εξουσίας, οι καταληψίες της ελευθερίας των Ελλήνων, τα κυβερνητικά ανθρωποειδή, αναφέρονται όλο και πιο συχνά στον πατριωτισμό, στους κινδύνους για την πατρίδα, ενώ κάνουν συχνά εκκλήσεις στην πατριωτική μας συνείδηση.

Θα απαντήσω με μια ρήση του Σάμιουελ Τζάκσον: «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων»

Στάθης Διομήδης

  • Ερντογάν στα Σκόπια: Ακατανόητη και άδικη η ελληνική θέση για το όνομα

Υπέρ της στάσης της ΠΓΔΜ για το όνομα, και της ένταξής της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ τάχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα. Μάλιστα, ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε ακατανόητη και άδικη τη θέση της Ελλάδας.

“Η Μακεδονία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητη χώρα. Προθέματα του τύπου, Κάτω, Άνω, Βόρεια, δεν έχουν καμιά σημασία. Ζούμε σ’ έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, στον οποίο η ειρήνη και το κυριαρχικό δικαίωμα αποτελούν κοινό στόχο. Η Μακεδονία έχει προοδεύσει τόσο πολύ, που νομίζω ότι θα γίνει μέλος της ΕΕ πριν από εμάς. Γι΄ αυτό, ακόμη μια φορά, σας συγχαίρουμε”, ανέφερε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Νικολα Γκρουεφσκι.

Επίσης τόνισε ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως κι ανεπιφύλακτα την ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι θα ενθαρρύνει επιχειρηματίες από την Τουρκία να επενδύσουν στην ΠΓΔΜ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ και με τον πρόεδρο της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι, ενώ αργότερα σήμερα θα συναντηθεί και με τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι.

Πηγή


Καθώς πλησιάζει η επέτειος ανάληψης της εξουσίας από την «σωτήρια» διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κρίνουμε σκόπιμο να συνοψίσουμε το τιτάνιο έργο του. Χωρίς ρήματα, καθώς αυτά συνήθως υποδηλώνουν κάποια ενέργεια:

Ένα νησί ανά Μνημόνιο.

Ένα μέτρο ανά ημέρα.

Ένα χαράτσι ανά εβδομάδα.

Ένα DVD ανά Τζούλια

Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια

Ένας ασφαλισμένος ανά οικοδομικό τετράγωνο.

Ένας μετανάστης ανά νέο.

Ένας μισθός, ανά τέσσερις εργαζόμενους.

Ένας βουλευτής ανά γιαούρτι.

Ένας Γενικός Γραμματέας ανά 150 συμβούλους.

Ένας Υπουργός ανά Τροϊκανό.

Ένα ΠΑΣΟΚ ανά περίσταση

Ένα πολεμικό αεροπλάνο, ανά πενήντα τουρκικά.

Ένα ταξί ανά τέσσερις κατοίκους.

Ένα φαρμακείο ανά πολυκατοικία.

Ένα σχολείο ανά δέκα χωριά.

Ένα βιβλίο ανά τάξη.

Ένα μήλο ανά Λόλα.

Ένα νοσοκομείο ανά Περιφέρεια.

Ένας γιατρός ανά νομό.

Ένα νερό ανά Βαγγελιώ.

Ένας φόρος ανά λογαριασμό ρεύματος

Τουτέστιν μεθερμηνευόμενα όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι οδηγούμαστε σε ένα νέο πρωτότυπο κοινωνικό μοντέλο «πράσινης ανάπτυξης».

Εκεί που ζούσαμε τον νεοβαρβαρικό «γαπισμό», μας προέκυψε η δημοσιονομική αντεπανάσταση του Βενιζέλου, με έντονα στοιχεία συνταγματικής εκτροπής. Διανθίζεται κατά το δοκούν, τόσο με “οράματα” σοβιετικής και αλβανικής σοσιαλιστικής κουλτούρας όσο και με προσταγές «θατσερικής» προέλευσης.Το νέο μοντέλο θα αποτελέσει πρότυπο για όλα τα προτεκτοράτα, τις νέο-αποικίες, τις υπεράκτιες κτήσεις και τα κράτη με «μειωμένη εθνική κυριαρχία».

Το ερώτημα πλέον είναι πόση «βαρβαρότητα» χωρά ένας ψευδεπίγραφος «σοσιαλισμός»…

Μικρός Οδυσσέας


Σύμφωνα με άρθρο 31 του Νόμου 3986/2011, από το νέο κυβερνητικό χαράτσι αποκλείονται όσοι ασκούν δραστηριότητα σε χωριά έως 500 κατοίκους και σε νησιά έως 3.100 κατοίκους.

Άρα, η ΔΕΗ δεν πρέπει να στέλνει «σημειώματα» με το τέλος στις περιοχές αυτές…

Εσείς τώρα τι πιστεύετε; Ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα το άφηνε έτσι;

Όχι βέβαια και στην εφαρμοστική Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Π. Οικονόμου (4ΑΜΞΗ-61Σ/02.08.2011) ορίζεται παρά το Νόμο και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, ότι «για την εξεύρεση του πραγματικού πληθυσμού τους (χωριά – νησιά) λαμβάνεται υπόψη η τελευταία επίσημη γενική απογραφή πληθυσμού της 18ης Μαρτίου 2001».

Δηλαδή, ο πραγματικός πληθυσμός της χώρας δεν είναι αυτός που έγινε πριν από λίγους μήνες αλλά αυτός που έγινε πριν από δέκα χρόνια…

Και τι δεν θα κάνουν για να εισπράξουν νέους φόρους…

Πηγή

  • Γράφει ο Σπύρος Λίτσας
Η Τουρκία την τελευταία δεκαετία μοιάζει με αυτοκίνητο που κινείται με σπασμένα φρένα στην εθνική οδό. Ο οδηγός –η πολιτική ηγεσία- έχει πέσει θύμα του μύθου που ο ίδιος έπλασε για τους επιβάτες, τον λαό. Πιστεύει ή οφείλει πλέον να πιστέψει ότι το αυτοκίνητο που οδηγεί έχει απεριόριστες δυνατότητες, ενώ την ίδια στιγμή ήχοι από την μηχανή προιωνίζουν αστοχία… υλικών.

Οι ηγεμονικές στοχεύσεις της Τουρκίας, όπως αυτές ιδεολογικοποιούνται στο πλαίσιο μίας νέο-οθωμανικής μορφοποίησης, οικοδομούν συνθήκες αντιπαράθεσής της με το σύνολο των κρατών της περιοχής. Από τη μία, για να συντηρεί τον μύθο που η ίδια οικοδόμησε την τελευταία δεκαετία, λειτουργεί με τον αέρα της μεγάλης περιφερειακής δύναμης στις σχέσεις της με τα άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής και της ΝΑ Ευρώπης. Από την άλλη, διαπιστώνοντας ότι οφείλει να ανταπεξέλθει στην εικόνα που η ίδια δημιούργησε για τον εαυτό της, αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπη με τον μεγαλύτερο φόβο της κάθε ναρκισσιστικής προσωπικότητας, το αδυσώπητο της πραγματικότητας.

Καμία δύναμη, από την αυγή της Ιστορίας έως σήμερα, δεν κατάφερε να διατηρήσει ταυτοχρόνως ανοιχτά πάνω από δύο πολεμικά. Ένα δεδομένο που η Άγκυρα ροφανώς ξεχνά.

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία διαρκή εμπόλεμη κατάσταση με το ΡΚΚ. Ανησυχεί δεν για την περίπτωση διαδοχής της Αραβικής Άνοιξης από μία αντίστοιχη Κουρδική. Μία τέτοια εξέλιξη θα έφερνε την Τουρκία αντιμέτωπη όχι πλέον με κινήματα αυτοδιάθεσης (ΡΚΚ – PJAK), αλλά με καταπιεσμένους κουρδικούς πόθους συνολικής εθνικής ολοκλήρωσης που, αν και είναι δύσκολο να πραγματωθούν λόγω της πιθανολογούμενης γιγάντιας μεταβολής που μία τέτοια εξέλιξη θα επέφερε στην ισορροπία ισχύος της περιοχής, εν τούτοις μπορούν να την μετατρέψουν στον επόμενο Καύκασο.

Ο νέο-οθωμανικός μαξιμαλισμός οδήγησε το δίδυμο Ερντογάν – Νταβούτογλου να εφαρμόσει μία πολιτική αυθαίρετης «εκπροσώπησης» των αραβικών πληθυσμών, στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν πεπαλαιωμένο πολιτικό πατερναλισμό, προβάλλοντας το σουνιτικό ισλάμ ως πρωτογενές σημείο επαφής. Μπορεί λοιπόν οι λαμπρές υποδοχές που οργανώνονται στο Κάιρο ή στην Τρίπολη προς τιμήν του Τούρκου πρωθυπουργού να κολακεύυν τον ψυχισμό του φτωχόπαιδου από το Kimpasa, ο Ερντογαν όμως γνωρίζει ότι χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο για να τα καταφέρει να κλείσει συμφωνίες ενεργειακού χαρακτήρα ανάλογες με αυτές που έχουν ήδη εξασφαλίσει η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία στην περιοχή. Έως σήμερα το επιχείρημα ότι η Τουρκία θα λειτουργεί ως «προστάτης» των Αράβων έχει προσφέρει κυρίως κύματα προσφύγων από τη Συρία προς την Άγκυρα, εξωθώντας το τη δεύτερη να διακόψει τις σχέσεις της με το μοναδικό καθεστώς που διατηρούσε προνομιακές σχέσεις στην περιοχή, αυτό του Άσαντ.

Τέλος, με την πολιτική της στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία πέτυχε να θέσει η ίδια τον θεμέλιο λίθο για την δημιουργία ενός ισχυρού τριγώνου μεταξύ Αθηνών, Λευκωσίας και Τελ Αβίβ. Η Τουρκία καταφεύγει σε αυτό που γνωρίζει η ίδια να κάνει πολύ καλά: στην απειλή χρήσης βίας. Η νέο-οθωμανική αυταπάτη, όμως, σε συνδυασμό με τον έμφυτο αναθεωρητισμό που προκύπτει από το ιστορικό δεδομένος της οικοδόμησης του τουρκικού εθνικού οίκου μέσα από την στρατιωτική, πολιτική και κοινωνική κατάρρευση του imperium της Υψηλής Πύλης, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για μία συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ του ενιαίου Ελληνικού χώρου και του Ισραήλ, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη για τις τρεις παρυφές του τριγώνου, αλλά και μία φερέγγυα πρόταση στρατηγικής προοπτικής εξαιρετικής χρησιμότητας στα χρόνια που ακολουθούν.

Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι οφείλει να συνεχίσει να τρέφει τον μύθο που δημιούργησε στη διεθνή αρένα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα απειληθεί η πολιτική βιωσιμότητα του κόμματός του λόγω των σημαντικών ανοιχτών μετώπων που έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό του κράτους,. Για τους δυτικούς αναλυτές μπορεί η σύγχρονη τουρκική ιστορία να αποτελεί άλλο ένα μέσο κατανόησης των ασυνείδητων τάσεων συλλογικής λειτουργίας, στο εσωτερικό όμως της Τουρκίας το «σύνδρομο Μεντερές», ο απαγχονισμός δηλαδή του πρωθυπουργού που επιδίωξε να οικοδομήσει προσωπικούς μηχανισμούς εξουσίας στον πυρήνα του βαθέως κράτους, διεγείρει, όπως είναι φυσικό τους νευρώνες αυτοσυντήρησης του Ερντογάν και του στενού κύκλου των συντρόφων του.

Η θεωρία λήψης αποφάσεων πρεσβεύει ότι, όταν ένα κράτος διαμορφώνει εξωτερική πολιτική με βάση εσωτερικές αναγκαιότητες, τότε κάνει ένα βήμα εγγύτερα στο να χάσει την επαφή με το γενικό, επιτρέποντας το ενδοκρατικό μερικό να το παρασύρει σε ψευδαισθήσεις μεγαλείου και λεονταρισμοπύς.

Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να ενταχθούν οι δηλώσεις του Ερντογάν περί πιθανής σύγκρουσης της Τουρκίας με το Ισραήλ, οι καθημερινές παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, η έξοδος του “Piri Reis” στην Ανατολική Μεσόγειο και η εμφάνιση του “Urania” στο Βόρειο Αιγαίο. Στο σημείο αυτό όμως πρέπει να επισημανθεί το ακόλουθο: η Τουρκία έχει εθιστεί στην υπερβολή. Κι αυτό καθιστά την ίδια εξόχως αναξιόπιστη ως προς την δυνατότητα να διατηρεί το επίπεδο της αντιπαράθεσης αποκλειστικά στο πλαίσιο της απειλής και όχι της χρήσης βίας αυτής καθαυτής, επομένως και επικίνδυνη για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Αθηνών, Λευκωσίας κα Τελ Αβίβ, αποτελεί όχι μόνο μία ευοίωνη προοπτική για το επίπεδο διασφάλισης των συμφερόντων των τριών παραγόντων σε ενεργειακό επίπεδο, αλλά και μία ορθολογική εξέλιξη για την ανάπτυξη λελογισμένου στρατηγικού αντίβαρου απέναντι στον θεσμικό τουρκικό ανορθολογισμό. Η συνεργασία αυτή αποτελεί την ενεργοποίηση όρων ενεργητικής αποτροπής, απέναντι στον προβληματικό γείτονα, ενώ με όρους εφαρμοσμένης πολιτικής θα πρέπει να εκληφθεί ως ηχηρή κατάρρευση των επιχειρημάτων που για πολλές δεκαετίες ταλάνισαν την Ελληνική πολιτική σκηνή, αναφορά με τη δήθεν αναγκαιότητα κατευνασμού της Άγκυρας «γιατί δεν υπάρχει άλλη προοπτική»…

* Ο Σπύρος Λίτσας είναι επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Εφημ. "Δημοκρατία"

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που ο "ανύπαρκτος" τελετουργικά Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από τους βασιλιάδες της Ευρώπης αποτελεί κοροϊδία. Σύμφωνα λοιπόν με τον προϋπολογισμό του 2009, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει:

- 288.000 ευρώ ως "χορηγία Προέδρου της Δημοκρατίας"
-97.000 ευρώ ως "έξοδα παραστάσεως"
-1.772.000 ευρώ ως "βασικό μισθό"
-3.000 ευρώ ως "επίδομα χρόνου υπηρεσίας"
-30.000 ευρώ ως "οικογενειακή παροχή"
-14.000 ευρώ ως "επίδομα θέσης ευθύνης" εδώ γελάνε!
-288.000 είναι τα "έξοδα παραστάσεως όσων διετέλεσαν Πρόεδροι της Δημοκρατίας"

Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις δαπάνες της Προεδρίας. Από επιδόματα στην Ελλάδα, άλλο τίποτα. Είναι ενδεικτικό άλλωστε το επίδομα."θέσης ευθύνης" και "οικογενιακής παροχής" που βλέπουμε.

Αν κάνουμε λοιπόν την πρόσθεση, μας βγαίνει το ποσό του 1.604.000 ευρώ!!! Να σημειωθεί ότι σε αυτά τα χρήματα, δεν συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έξοδα ττου Προεδρικού Μεγάρου, μισθοί υπαλλήλων, κλπ. τα οποία περιέχονται στον συνημένο πίνακα.

(Στο ερώτημα τι τα κάνει τα λεφτά ένας γεράκος 80 χρονών, δεν υπάρχει απάντηση, αλλά όλοι αυτοί οι δημοκρατές κλέβαν μεζέ απ' τα σκατά που 'χαν στην πάνα τους)

Επειδή η Βασιλεία στην Ελλάδα μας άφησε χρόνια κι επειδή μια σύγκριση με τα ποσά του τότε προσαρμοσμένα στο σήμερα θα ήταν εντελώς άτοπη, ας δούμε το κόστος μιας από τις πιο ακριβές και ποιο "φανταχτερές" Μοναρχίες της Ευρώπης, αυτή της Ολλανδίας.

Εκεί που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Βασίλισσα Βεατρίκη, παίρνει τον χρόνο ως μισθό από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό των 834.000 ευρώ! Δηλαδή, 770.000 ευρώ λιγότερα το χρόνο από τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενός θεσμού που δεν έχει ούτε στο 1% τις "φανταχτερές" εκδηλώσεις της Ολλανδίας. Ο δε διάδοχος του Θρόνου, πρίγκιπας Βίλλεμ Αλεξάντερ, παίρνει 248.000 ευρώ.

Έτσι, λοιπόν, συνάγεται το συμπέρασμα πως στην Ελλάδα σαφέστατα δεν έχουμε βασιλεία, αφού η δημοκρατία των "κολλητών απ' τα παλιά" είναι πολύ πιό ακριβή σε χρήμα και -δυστυχώς- πολύ πιό ακριβή σε είδος...

Μην μας κατηγορήσετε για "βασιλόφρονες". Απλά αριθμούς παραθέτουμε, για να εξηγήσουμε το απλό γεγονός: οι σημερινοί πολιτικάντηδες (γιατί καμία σχέση δεν έχουν με την πολιτική και ποτέ δεν ασχολήθηκαν με την ουσία, την βαρύτητα και την ευθύνη της) έχουνε γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως. Αμφιβάλει κανείς;


Σύμφωνα με πολύ καλές πηγές, η κινητικότητα της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο, για το διάστημα του μηνός Σεπτεμβρίου, ήταν ιδιαίτερα έντονη και προβληματίζει τους Έλληνες επιτελικούς.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες SAS-SAT των τούρκων που πήγαν στην Κύπρο από την Τουρκία αυξήθηκαν από 4 σε 6. Ήταν γνωστή η έλευση των πρώτων τεσσάρων τουρκικών ομάδων ειδικών επιχειρήσεων. Η ύπαρξη όμως πλεονάζοντος δυναμικού των συγκεκριμένων στρατιωτικών ειδικών ομάδων σημαίνει πως δημιουργείται εφεδρεία. Και η εφεδρεία σημαίνει πως είναι δυνατόν να υπάρξουν απώλειες από επιχειρήσεις…! Βέβαια, υπάρχει και η πιθανότητα αλλαγής εύρους των επιχειρησιακών τομέων και προσθήκης περιοχών δράσης των ομάδων SAS-SAT... Φυσικά, όλοι ευελπιστούμε να μην συμβαίνει αυτό, αφού θα σήμαινε την έναρξη ενός νέου πολέμου στην μαρτυρική Κύπρο.

Τον ίδιο μήνα, Σεπτέμβριο, καταγράφηκαν κινήσεις τουρκικών ακταιωρών, οι οποίες μετακινήθηκαν από τον κόλπο της Μερσίνας της Τουρκίας στα λιμάνια της Κερύνειας και της Αμμοχώστου. Είναι άγνωστοι οι λόγοι αυτής της κίνησης, αλλά συμβάλουν στην αύξηση της έντασης και της εν γένει επικινδυνότητας που ενέχεται μέσα από αυτή την «μετακίνηση».

Ενδεικτικό της αύξησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας είναι πως τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, ομάδες ειδικών δυνάμεων και επιχειρήσεων διατάχθηκαν να αντικαταστήσουν από τους φόρτους τους κάποια υλικά εκπαιδευτικά με υλικά επιχειρήσεων…

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι πυροβολισμοί στον Άγιο Δομέτιο πριν λίγα βράδια ήταν ξεκάθαρα από τις κατεχόμενες περιοχές, χωρίς καμία εμπλοκή ελληνοκυπριακών τμημάτων. Δεν υπήρχε κατεύθυνση πυρών προς ελεύθερες περιοχές. Με απλά λόγια, ήταν μία πρόκληση που συμπεριλαμβάνεται στο εύρος των ψυχολογικών επιχειρήσεων που ασκούν οι κατοχικές τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο.


Γυρίζοντας από τας Αμέρικας ο Εφιάλτης Βενιζέλος έδωσε νέα συνέντευξη, που μόνο με συνέντευξη δεν έμοιαζε.

Το ευμεγέθες καναρινάκι άδραξε την ευκαιρία να παραδώσει μαθήματα πατριωτισμού χουντικού συνταγματάρχη.

Με ένα αυταρχικό/φασιστικό παραλήρημα προειδοποίησε όλους ΕΜΑΣ, τα παιδιά και τα εγγόνια μας πως είναι αποφασισμένος, αυτός και οι όμοιοι του, να ισοπεδώσουν τη Χώρα.

Πως η επιχείρηση Σαπουνοποίησης του Λαού συνεχίζεται...αδιαπραγμάτευτη.

Χρησιμοποιώντας εξαίρετα τη νεοφιλελεύθερη διάλεκτο, τη μόνη που γνωρίζει, απαίτησε συνέχιση και αύξηση των θυσιών.

Ταύτισε τη μοίρα του Λαού με τη μοίρα των Αφεντικών του.

Το Μέλλον της Πατρίδας Μας, με το μέλλον της δικής του.

Ο Βενιζέλος από την Αθήνα και ο Παπανδρέου από τη Γερμανία... έδωσαν ταυτόχρονες εξετάσεις...

Να πείσουν τα Αφεντικά τους πως είναι και αυτοί ενεργά μέλη της ίδιας νεοφιλελεύθερης Ένωσης, είτε ως "σοσιαλιστές", είτε ως σοσιαληστές Εισοδημάτων και Δικαιωμάτων των Ελλήνων Πολιτών.

Να δηλώσουν πως το Σχέδιο δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

Πως θα υλοποιηθεί επακριβώς και στην κάθε του λεπτομέρεια.

Να ανανεώσουν το Συμβόλαιο Θανάτου μαζί τους...

Ενός Συμβολαίου που θα αποδέχονταν και θα υπέγραφαν μόνο... οι ΕΧΘΡΟΙ της Ελλάδας...


Το σχέδιο είναι απλό γι’ αυτό άκρως γερμανικό: παίρνεις μια χώρα του ευρωπαϊκού νότου, που ούτως ή άλλως τη θεωρείς ως παρασιτικά διαβιούσα... Ας πούμε την Ελλάδα. Εκεί εφαρμόζεις ένα πρωτότυπο σχέδιο. Εξαθλιώνοντας – όπως ήδη κάνουν βίαια τα νέα μέτρα – το λαό της, δημιουργείς τις προϋποθέσεις να αποδεχθεί με μεγάλη ευκολία (σχεδόν ως μάννα εξ ουρανό) τις επενδύσείς σου. Αυτές όμως θα έλθουν χωρίς τις «περιττές» δεσμεύσεις που τα συνδικάτα και το κράτος πρόνοιας της χώρας έχουν κτίσει εδώ και 70 χρόνια.

Για παράδειγμα, ο μέσος μισθός θα έχει πέσει από τα 800 ευρώ, στα επίπεδα των 400 ευρώ. Παράλληλα μέσω ζωνών ελαστικής εργασίας, θα παρέχονται εργασιακές ευκολίες επιπέδου Καμπότζης. Μέσω αυτών των διευκολύνσεων κι αφού η Ελλάδα θα έχει μετατραπεί σε μια χώρα αντίστοιχη της Ουγγαρίας ή της Βουλγαρίας δέκα περίπου χρόνια μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, η χώρα μας θα προσελκύσει τελικά επενδύσεις. Εδώ θα παράγονται τα μελλοντικά Mercedes ή θα εγκατασταθούν οι επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εδώ όμως θα δημιουργηθεί και μια νέα γενιά Ελλήνων.

Το εγχώριο προλεταριάτο θα ζει με τα στοιχειώδη. Ένα ζευγάρι θα καλείται να επιβιώνει με 600 ευρώ το μήνα. Δεν θα έχει πρόσβαση σε όλο το φάσμα της κατανάλωσης αλλά μονάχα στα προϊόντα τύπου Lidl ή σε τρόφιμα β’ διαλογής. Για περίθαλψη, καλό θα ήταν να κοιτάξουμε προς Αμερική μεριά. Αν έχεις λεφτά, έχει καλώς. Ειδάλλως…

Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα θα μοιάσει με την γκρίζα Βρετανία της Θάτσερ. Θα δούμε τις γνωστές εικόνες βίας στα εργατικά προάστια, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα ριζοσπαστικοποιηθεί, όχι όμως προς τη μεριά του …mainstream όπως εξελίσσεται ΛΑΟΣ ή του ΚΚΕ, αλλά προς τη Χρυσή Αυγή ή τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όταν όμως το σχέδιο αυτό επιτύχει τον – οικονομικό κυρίως – στόχο του, η Ελλάδα θα είναι το παράδειγμα που θα ακολουθηθεί και σε άλλες «άτακτες» χώρες που ήδη ετοιμάζονται για κατάρρευση. Την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία. Γιατί οι πάντοτε επιθετικοί Γερμανοί, που θέλουν ρεβάνς για τις απανωτές τους ήττες έχουν έναν στόχο. Τη δημιουργία μιας νέας Κίνας, μιας τεράστιας παραγωγικής περιοχής στο νότο της Ευρώπης που στόχο θα έχει να γίνει το μεγάλο τους και με χαμηλό εργατικό κόστος, εργοστάσιο. Γιατί να τρέχουν στην Κίνα η οποία και μακριά είναι και προβάλλει ολοένα περισσότερο ως απειλή και να μην κάνουν Κίνα την Ευρώπη;

Όσοι λοιπόν πολιτικοί φωστήρες από τη χώρα μας συναινούν σε αυτά τα σχέδια καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν. Διότι η ιστορία δεν χωρά νέους Κουίσλινγκ...

«Κύριο καθήκον των κοινοτικών αρχόντων της εποχής, ήταν το "στρώσιμο των τεφτεριών". "Εριχναν τα τεφτέρια", σήμαινε ότι όριζαν το φόρο που έπρεπε να πληρώσει κάθε μέλος της κοινότητας, ανάλογα με την περιουσιακή του κατάσταση (ιδιόκτητο σπίτι, χωράφια κλπ.) και τα εισοδήματά του, με βάση το "κατάστιχο" που συντασσόταν από εκτιμητές κάθε 7 χρόνια.

»Την είσπραξη έκανε ο "γραμματικός" του χωριού ή κάποιος ειδικός φοροεισπράχτορας. Οι φόροι, αυτοί ήταν άσχετοι από άλλα "δοσίματα" για κοινοτικές ανάγκες (δρόμους, γεφύρια, κονάκι του βοεβόδα, πληρωμή ζημιών, αμοιβή κοινοτικών υπαλλήλων, δασκάλων, υδρονόμων, αγροφυλάκων κλπ.). Οι κοινοτικοί άρχοντες εισέπρατταν μισθό και απαλλάσσονταν από φόρους.

»Γενικά, οι φόροι που πλήρωναν οι σκλάβοι στους Τούρκους ήταν πολλοί και δυσβάστακτοι (...). Κάθε οικογένεια κατέβαλλε επίσης πολλά άλλα "χαράτσια" (φόρους) για τα παραγόμενα προϊόντα, για τα κτήματα. Επίσης πλήρωνε το φόρο "καπνού" (δηλαδή για το αναμμένο τζάκι της οικογένειας), και τους φόρους για το γάμο, τα καταλύματα, τα επαρχιακά έξοδα, την τιμητική στολή ("καφτάνια"), τα καρφοπέταλα κι άλλους που είχε δικαίωμα να επιβάλλει ο κάθε τοπικός Οθωμανός διοικητής.

»Οι κάτοικοι των Αγράφων πλήρωναν για πολλά χρόνια μόνο το "χαράτσι"-"κεφαλικό φόρο". Επρεπε όμως να δίνουν και ένα "αστάρι" (φόδρα), 6 πήχες η κάθε οικογένεια, που χρησίμευε "ως σφογγιστήρι των αγγείων του σουλτάνου". Το ύφασμα αυτό το ύφαιναν στον αργαλειό και το συγκέντρωνε ο "αστάρ τσαούσης", που είχε την έδρα του στη Λάρισα.

»Ο λαός της περιοχής υφίσταται ως πραγματικούς επιδρομείς τους ακόρεστους φοροεισπράκτορες του κράτους, που ο Ευγένιος Γιαννούλης ο Αιτωλός αποκαλεί"λυκόμορφους φορολόγους". Το αδυσώπητο φοροεισπρακτικό καθεστώς αγκαλιάζει κάθε κλάδο της βιοτεχνικής δραστηριότητας: εργαστήρια μεταποίησης ή επεξεργασίας πρώτων υλών, σιδεράδικα, τσαρουχάδικα, αργαλειούς, νεροτριβές, καποτάδες.

»Επίσης, φορολογείται και κάθε πηγή αγροτικού εισοδήματος: καλλιέργειες δημητριακών, αμπέλια, δέντρα, λαχανόκηποι, κουκούλια, μελίσσια (...). Με "δεκάτη" επιβαρύνονται και τα καρποφόρα δέντρα της περιοχής: καρυδιές, συκιές, μυγδαλιές, αχλαδιές, βερικοκιές. Οι έντοκες δανειοληψίες από φτωχά χωριά, για την εξόφληση οφειλόμενων φόρων, συχνά οδηγούσαν στην καταχρέωσή τους και ακολούθως στην εγκατάλειψη από τους κατοίκους(...). Το κοινοτικό χρέος είναι συλλογικό και κάποτε απαιτητό από τους δανειστές πριν ακόμα καταστεί ληξιπρόθεσμο: "εκεί όπου παίρνουμε δανεικά, έρχονται και μας τα γυρεύουν", γράφουν οι δημογέροντες του Καρπενησίου σε έγγραφό τους(...).

»Πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας ότι οι φόροι κι οι υποχρεώσεις των υπόδουλων χριστιανών δεν ήταν πάγιοι κι οι ίδιοι πάντα. Κάθε νέος διοικητής στο"βελαέτι", κάθε ανώτερος υπάλληλος αλλά και κάθε "κοτσάμπασης" και "επίσκοπος" μπορούσε να επιβάλει για κάποιο δικό του λόγο, έναν καινούργιο φόρο. Κι οι "ραγιάδες" έπρεπε να τον πληρώσουν χωρίς συζήτηση (...).

Ο εθνοδιδάσκαλος Ευγένιος Γιαννούλης ο Αιτωλός γράφει σχετικά σε μια επιστολή του: "Πανταχού οιμωγαί, ολολυγμοί, στεναγμοί και θρήνοι, δυσπραγίαι ουκ ευαρίθμητοι... καταδρομή των φορολόγων αδυσώπητος το υπήκοον επικαλείται τον θάνατον μάλλον ή το ζην" (...)».

Αυτά συνέβαιναν παλιά. Επί Τουρκοκρατίας...

(Τα στοιχεία περιέχονται στο evrytan.gr και βασίζονται στις πηγές:
1. Μάρκος Α. Γκιόλιας: «Η Ιστορία της Ευρυτανίας στους νεότερους χρόνους», Εκδόσεις «Πορεία», Αθήνα 1999.
2. Χαρίλαος Μηχιώτης: «Τυμφρηστός & Τυμφρήστιοι», Εκδόσεις «Κασταλία»
3. Γιώργος Η. Βαρλάμης: «Ευρυτανία», Αθήνα 1997)


O Paul Kennedy, στο ιστορικό βιβλίο του, "The Rise and Fall of the Great Powers", αναλύοντας τις οικονομικές αλλαγές και τις στρατιωτικές συγκρούσεις από το 1500 ως το 2000, καταλήγει στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα, ότι όταν μια χώρα ή αυτοκρατορία αρχίζει να εξοπλίζεται και να μαζεύει πολεμοφόδια σαν τρελή, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά βαθιάς παρακμής και επικείμενης πτώσης.

Η βιάση με την οποία ο Βενιζέλος ανακοινώνει και σωρεύει μέτρα, δεν αποτελεί παρά σημάδι της επικείμενης πτώσης αυτού, της κυβέρνησής του, της χώρας του.

Αυτό λέει η ιστορία...

Χάνουν την πρόσβασή τους στο τραπεζικό σύστημα και παίζουν τα ρέστα τους για την επιβίωσή τους. Το κούρεμα των ομολόγων κατά 50% θα έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο σχέδιο σωτηρίας των τραπεζών (κι όχι των μετοχών τους αυτή την φορά) με λεφτά της ΕΚΤ, η οποία και θα έχει πλέον τον έλεγχο όλης της κατάστασης. Η Μαφία της διαπλοκής ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη ημέρα...

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες το τραπεζικό σύστημα έχει ανοίξει τους κρουνούς του για τα χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι τράπεζες που σε...
άλλες περιπτώσεις οδηγούν στη χρεοκοπία υγιείς επιχειρήσεις, στην προκειμένη περίπτωση κλείνουν τα μάτια και πετάνε τα λεφτά τους στον Καιάδα.

Ο λόγος είναι απλός: Αύριο δεν θα βρίσκονται στο τιμόνι εκείνοι που δίνουν σήμερα τα λεφτά. Είναι δεδομένο ότι αυτή την στιγμή σκορπάνε λεφτά των καταθετών και του ελληνικού δημοσίου. Ο απαράδεκτος νόμος Αλογοσκούφη τους έδωσε το δικαίωμα να ασκούν εξουσία με λεφτά των φορολογουμένων, με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Οι συνταξιούχοι των 600 ευρώ στερούνται την σύνταξή τους για να πάρουν τα χρεοκοπημένα Μέσα Ενημέρωσης νέα δάνεια. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Οι εντολές προέρχονται από το σάπιο και βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Ο στόχος είναι εμφανής: Στην διαμόρφωση της νέας κατάστασης, μετά από το κούρεμα, να έχουν στα χέρια τους υποθηκευμένες συνειδήσεις για να πλάσουν κατά το δοκούν την επόμενη ημέρα. Αφού περάσει ο πρώτος καιρός του σοκ και επιχειρήσουν να αναλάβουν και πάλι τα ηνία μέσα από νέα πολιτικά σχήματα! Οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια συμφέροντα, με άλλη πιθανότατα ενδυμασία.

Κι όσοι έχουν αρνηθεί να παίξουν σε αυτό το άθλιο παιγνίδι έχουν δει το όνομα τους πρωτοσέλιδο πίσω από την εκφοβιστική λέξη «σκάνδαλο». Εδώ δεν μιλάμε για Μέσα Ενημέρωσης, αλλά για φωλιές εκβιαστών. Από πληρωμένα πιστόλια που περιμένουν την επόμενη αποστολή τους...

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
  • Σκοπούμενη παρενόχληση στην πολεμική αεροπορία που μετείχε σε άσκηση του Ελληνικού στρατού
Διάχυτος είναι ο προβληματισμός, όχι μόνο στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΑ, αλλά και στα άλλα δύο Επιτελεία, το ΓΕΣ και το ΓΕΝ από τις χθεσινή εμπλοκές της Π.Α. με τα τουρκικά μαχητικά για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: Δεν επρόκειτο περί απλών, άνευ λόγου και αιτίας εμπλοκών, από αυτές που παλαιότερα συνέβαιναν κάθε ημέρα και τα τελευταία δύο χρόνια συμβαίνουν από καιρού εις καιρόν.

Αυτή την φορά οι Τούρκοι είχαν συγκεκριμένο σχέδιο και πάνω απ’όλα ήταν καλά πληροφορημένοι για τις κινήσεις των ελληνικών μαχητικών. Και εδώ τίθενται πλέον κορυφαία ζητήματα ασφάλειας επικοινωνιών μεταξύ των Επιτελείων και δυνατότητας της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) να γνωρίζει εκ των προτέρων δρομολόγια και κινήσεις των Ε.Δ..

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώσαμε χθες (ίσως γιατί είχαμε όλα τα κομμάτια του παζλ της χθεσινής αναμέτρησης), οι Τούρκοι σηκώθηκαν βάσει σχεδίου να πάνε σε εμπλοκή. Αυτό ήταν σαφές από τον μεγάλο αριθμό οπλισμένων μαχητικών που σήκωσαν (8) σε σχέση με τον συνολικό αριθμό τους, (12) αλλά κυρίως από τον στόχο που επέλεξαν: Δεν πήγαν σε εμπλοκή στο νότιο τομέα, αλλά ούτε και στον κεντρικό. Πήγαν κατ’ευθείαν κατά των μαχητικών των Μοιρών των F-16 της 111 Π.Μ. της Αγχιάλου που είχε αναλάβει την υποστήριξη των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών που ασκούντο στην άσκηση «Xαλύβδινος Θώραξ» στον Έβρο.

Ήξεραν το δρομολόγιο, ήξεραν τα πρόγραμμα, ήξεραν ότι έπρεπε να αφιχθούν στο «πεδίο της μάχης» συγκεκριμένη ώρα για να παρενοχλήσουν τα ελληνικά μαχητικά. Το γεγονός ότι από την αρχή προσπάθησαν να πάνε σε «καταρρίψεις» με ΑΙΜ-120, λέει πολλά…

Ίσως προδίδει και το πώς σκέφτονται να επιχειρήσουν σε περίπτωση που έχουμε κανονικές επιχειρήσεις: Όπως σημειώνει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που έχει κυκλοφορήσει, η μορφή των αερομαχιών έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή και στις δύο αεροπορίες βλημάτων μεγάλου/μέσου βεληνεκούς ΑΙΜ-120, ΜΙCA.

Οι Τούρκοι έχουν αντιληφθεί ότι με πολύ δύσκολα θα έχουν αποτελέσματα απέναντι στον ελληνικό συνδυασμό JHMCS/Ιris-T σε μικρές αποστάσεις και έχουν προσαρμόσει τις τακτικές τους σε βολές από μεγαλύτερη απόσταση, όπου ο μικρός αριθμός των Mirage 2000-5 που και πάλι σε μεγάλες αποστάσεις δίνει στην Π.Α. σημαντικό πλεονέκτημα λόγω ανώτερου βλήματος (MICA ER), δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει συντριπτικά τα τουρκικά μαχητικά.

Εν πάση περιπτώσει στο χθεσινό επεισόδιο το σημαντικό ήταν ότο προχώρησαν σε μία κανονική επιχείρηση απαγόρευσης πεδίου μάχης, δηλαδή προσπάθησαν να απομονώσουν τα επίγεια στρατεύματα που «μάχονταν» από την αεροπορική υποστήριξη.

Αυτό δεν δείχνει απλή διάθεση αμφισβήτησης των εναέριων συνόρων, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά «πρόβα» για επιχειρήσεις. Είναι ακριβώς η ίδια συμπεριφορά που είχαν κατά τις ασκήσεις «Τοξότης» μεταξύ Ρόδου-Κύπρου πριν λίγα χρόνια.

Παρεμβαίνουν στο δρομολόγιο των μαχητικών προς τον στόχο τους, τα πλαγιοκοπούν για να χάσουν χρόνο, να καταναλώσουν καύσιμα και τελικά να χάσουν το «ραντεβού» στο πεδίο της άσκησης. Η τακτική αυτή εύκολα αντιμετωπίζεται, αλλά όχι τόσο εύκολα αν οι ημέτερες δυνάμεις αιφνιδιαστούν.

Και μπορεί οι πιλότοι να είναι πάντα έτοιμοι για όλα στον αέρα, αλλά στα επιτελικά γραφεία σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα παρατηρείτο εφησυχασμός, καθώς ειδικά στον αέρα, η τουρκική Αεροπορία έδειχνε να έχει αλλάξει «χαρακτήρα».

Όπως σημείωνε αξιωματικός της Π.Α. «Χθες, κακά τα ψέματα, αιφνιδιαστήκαμε. Δυστυχώς ο πολιτικός εφησυχασμός έχει διαβρώσει και τα Επιτελεία. Τώρα κοιτάμε να δούμε τι πήγε λάθος και θα το διορθώσουμε. Ευτυχώς τα παιδιά (σ.σ.: οι πιλότοι) μπορούν να ανταπεξέλθουν, αλλά και να ανατρέψουν τις πιο δύσκολες καταστάσεις»…

Αυτό που έγινε χθες, δικαιώνει την επιμονή τόσο του Στρατού, όσο και του Ναυτικού να ενισχύσουν την Α/Α των σχηματισμών τους, είτε με νέα SHORADS οι πρώτοι, είτε με απόκτηση πλοίων με δυνατότητες αεράμυνας περιοχής, όπως οι FREMM.

Όχι γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Π.Α., αλλά γιατί δεν ξέρουν τι θα μείνει διαθέσιμο τις πρώτες ώρες της σύγκρουσης από μαχητικά αεροσκάφη, με δεδομένα τα πλήγματα που θα υποστεί η Π.Α. στο έδαφος, στον αέρα και τις υπερ-αυξημένες υποχρεώσεις διατήρησης της αεροπορικής υπεροχής σε βάρος των αποστολών υποστήριξης…
  • Με Δημοκρατική Συμμαχία και Δημοκρατική Αριστερά συναντήθηκε ο Μόσιαλος πριν την ΔΕΘ!
Η αλλαζονεία και “άνεση” του πρωθυπουργού στο βήμα της ΔΕΘ, έχει εξήγηση. Όπως έχουν εξήγηση και οι συναντήσεις αυτές εν όψει του μεγάλου ξεπουλήματος Εθνικής περιουσίας μέσω του σχεδίου “Εύρηκα” (κρίμα για εσάς, το είχαμε “βρει” από την ημερα ψήφισης του μνημονίου…).

Ο κύριος Μόσιαλος λοιπόν είχε συναντήσεις σε “εξαιρετικό κλίμα κατανόησης” με εκπροσώπους των δύο υβριδικών πολιτικών σχηματισμών όχι απλώς για “στήριξη πολιτικής”, αλλά για την μεγάλη ταμπακέρα… Αυτή της εκποίησης δημοσίων περιουσιακών στοιχείων που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Όπως άλλωστε και το μνημόνιο (με την συνοδευτική δανειακή σύμβαση), που ενώ έχει υπογραφεί με “τυμπανοκρουσίες” και περιλαμβάνει αυξημένα δικαιώματα στην διάθεση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, παρ’ όλα αυτά δεν εξασφαλίζει τον αγοραστή από μετέπειτα διεκδίκησεις τυχόν “τολμηρού” κυβερνητικού σχήματος.

Στο κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν ο κύριος Γιάννης Κακουλίδης εκ των ιδρυτικών στελεχών, ενώ σε αυτό της ΔΗΣΥ το δεξί χέρι της Ντόρας ο κύριος Ζαφειριάδης.

Συμπτώσεις; Ο κύριος “αριστερός” Γιάννης Κακουλίδης έχει την διαφημιστική εταιρεία Upset για την οποία πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό. Δεν τα αναπαράγουμε βέβαια αφού έχουμε τον τρόπο να μαθαίνουμε τις όποιες “υπαγωγές”.

Έχει όμως στενές σχέσεις με την κυρία Μπακογιάννη (τέρμα στα κομματικά σύνορα στην πράξη!!) αλλά και με τον αγαπημένο μας κύριο Φλέσσα της γνωστής Civitas όπου μπορείτε να τους απολαύσετε στο βίντεο ΕΔΩ.

Σοφή η κίνηση του κυρίου Μόσιαλου. Πραγματική… διαφήμιση για το “Εύρηκα”!


Ένας Έλληνας πατριώτης, ο Δημήτρης Αντωνίου ιατρός από Χαλκίδα, μήνυσε το πολιτικό κόσμο της χώρας, για εσχάτη προδοσία.

Η μήνυση αυτή αφού ακολούθησε όλες τις νομικές διαδικασίες της γραφειοκρατίας, και αφού σκόνταψε πολλές φορές επάνω στους ισχυρούς της χώρας, κατέληξε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο μπροστά στο κυματοθραύστη που λέγεται «Νόμος περί ευθύνης υπουργών», τη παρέπεμψε στη Βουλή, διά τα περαιτέρω.

Αναμένεται να τεθεί στο Αρχείο, διότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Η εσχάτη προδοσία του πολιτικού κόσμου εις βάρος της χώρας είναι δεδομένη , και αποδεικνύεται από τα εξής γεγονότα.

Παρέδωσαν τη Κύπρο στους Τούρκους. Η προδοσία διεπράχθη από τη Χούντα του Ιωαννίδη, και συνεχίστηκε από τους πολιτικούς της μεταπολίτευσης, με όλες τις τραγικές συνέπειες για το Ελληνικό αυτό νησί, αλλά και για τα Ελληνικά συμφέροντα, όπως αυτά διαδραματίζονται σήμερα στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Ιωαννίδης τιμωρήθηκε από τη δικαιοσύνη, ενώ οι εφιάλτες πολιτικοί παραμένουν αθώοι και διαπράττουν νέα εγκλήματα εις βάρος της πατρίδος. Γιαυτό ο φάκελος της Κύπρου παραμένει ερμητικά κλειστός.

Σήμερα ο κ.Βενιζέλος δήλωσε, «Το γεγονός ότι πτωχεύουν οι Έλληνες, αυτό δεν είναι ταυτόσημο με τη πτώχευση της Ελλάδος», και «Η κρίση δεν έχει έλθει ακόμη, όταν θα έλθει θα είναι η Αργεντινή του 2000» και άλλο, «Ευτυχώς που είμαστε κάτω από τη τρόϊκα».

Τέτοιες δηλώσεις πολιτικού ηγέτη αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές. Μετά τη μεταπολίτευση η κατάσταση κρατήθηκε κάπως σε ανεκτά εθνικά πατριωτικά όρια, όσον αφορά την Εθνική μας κυριαρχία στα εθνικά μας θέματα και στην οικονομία, με τις κυβερνήσεις του Κων/νου Καραμανλή, και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όμως με τις μετέπειτα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. μας πήρε και μας σήκωσε, αφού η εθνική προδοσία σε όλα τα θέματα πήγε σύννεφο.

Να υπενθυμίσουμε τα εφιαλτικά γεγονότα των κυβερνήσεων Σημίτη.

Τα γεγονότα του χρηματιστηρίου, όπου η μεσαία κοινωνική τάξη κατεστράφη ολοσχερώς. Έφαγαν τα χρήματα για το Κτηματολόγιο.

Τα οικονομικά σκάνδαλα με τα ολυμπιακά έργα. Οι ολυμπιακοί αγώνες στοίχισαν τρεις φορές επάνω, από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, με υπερκοστολογήσεις και υπερτιμολογήσεις όχι μόνο των ολυμπιακών έργων, αλλά και όλων των δημοσίων έργων.

Εδώ έγινε μεγάλο φαγοπότι, που λέει ο λαός.

Οι κυβερνήσεις Σημίτη προώθησαν την αποβιομηχάνιση της χώρας, η Γερμανική εταιρεία SIEMENS, με το Χριστοφοράκο, διέφθειραν το πολιτικό κόσμο της χώρας, και άλωσαν την οικονομία μας.

Οι βαλίτσες με το ρευστό μαύρο χρήμα πήγαιναν «φισέκι» στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Ο λαός στις πλατείες τους φωνάζει κλέφτες.

Το σκάνδαλο με το σύστημα ασφαλείας C4I απορρόφησε τεράστια ποσά από το δημόσιο ταμείο, και τελικά δεν παραδόθηκε σε κατάσταση λειτουργίας. Από τα γεγονότα και τα σκάνδαλα φαίνεται ότι οι Κυβερνήσεις Σημίτη είχαν λάβει εντολή άνωθεν, από τη παγκόσμια Σιωνιστική οικονομική διακυβέρνηση, η χώρα να οδηγηθεί σε πτώχευση και χρεοκοπία, ώστε να ευοδωθούν τα σχέδια των Παντοκρατόρων για τη γεωγραφική αυτή περιοχή.

Ο διακεκριμένος Αμερικανός δημοσιογράφος MAX KAISER σε αποκαλύψεις στο YOU TUBE στο διαδίκτυο, λέει ότι ο ΓΑΠ και η παρέα του, διέπραξαν εσχάτη προδοσία παίζοντας με τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου), ποντάροντας στη χρεοκοπία της Ελλάδος...

Ο τίτλος στο YOU TUBE είναι «η απάτη για τη χρεοκοπία της Ελλάδος». Πετρέλαιο, αέριο, και Α.Ο.Ζ. είναι πουλημένα προ πολλού, στους Κοσμοκράτορες, γιαυτό οι πολιτικοί αρνούνται σήμερα την οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ. Τα ΜΜΕ γράφουν, «Κάνουμε πίσω στο Καστελόριζο», και παραχωρούμε την Ελληνική Α.Ο.Ζ. στους Τούρκους. Η κυβέρνηση του ΓΑΠ έδωσε γη και ύδωρ, με αποτέλεσμα να υποθηκεύσει τη χώρα με δόλιο υπερδανεισμό σε συνεργασία με το ξένο παράγοντα, με σκοπό να μας σώσουν!!!. Όμως η σκιά της Αργεντινής πέφτει επάνω στην Ελλάδα. Η Ελλάδα εδώ και χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων. Γιατί; η απάντηση είναι απλή. Βρισκόμαστε στο πιο στρατηγικό σημείο της Μεσογείου. Η πατρίδα μας είναι μαγαζί γωνία σε υψηλής αξίας εμπορικό κέντρο. Ενώνουμε τρεις ηπείρους, Ευρώπη, Αφρική, Ασία.
Ποιος δε θα ζήλευε αυτή τη θέση;

Αλλά ας γυρίσουμε πίσω στην εποχή Σημίτη. Εκείνο τον καιρό οι Μ.Κ.Ο. κατόπιν άνωθεν εντολής, πολλαπλασιάστηκαν κατά αριθμητική πρόοδο. Εκεί σιτίζονταν όλα τα λαμόγια, και οι πράκτορες ξένων δυνάμεων, με έξοδα του δημοσίου. Τα μυστικά κονδύλια του ΥΠ.ΕΞ. προς τριτοκοσμικές χώρες επίσης πολλαπλασιάστηκαν, υπό μορφή εξωτερικής βοήθειας…

Τα ρουσφέτια διορισμών ημετέρων στο δημόσιο, πήγαιναν σύννεφο, με αποτέλεσμα να φθάσουμε σε αριθμό παγκόσμιο ρεκόρ δημοσίων υπαλλήλων. Μιλάμε για πολιτικούς απατεώνες.

Το μεγάλο έργο η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, αλλά και όλα τα δημόσια έργα με τους Εθνικούς εργολάβους, στοίχισαν στον Ελληνικό λαό τριπλάσια κατά μετριοπαθή έκφραση.

Οι εξοπλισμοί (βλέπε σκάνδαλο υποβρυχίων), άδειασαν τα δημόσια ταμεία, σε βαθμό τέτοιο που σήμερα ο Πάγκαλος να αναφωνεί αγανακτισμένος, «Μαζί τα φάγαμε», εννοώντας πολιτικούς και εθνικούς εργολάβους, αφού ο λαουτζίκος δεν «τά ‘φαγε».

Απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων δεν εγένετο.

Η Ελλάδα γέμισε Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, από Αφρική και Ασία, και οι Έλληνες ετέθησαν υπό διωγμό.

Μέχρι και το θρήσκευμα στις ταυτότητες τους έφταιγε…

Αναλάβαμε εμείς οι Έλληνες να θρέφουμε όλους τους «Αθλίους του Βίκτωρος Ουγκώ», και όλους τους κατατρεγμένους της υφηλίου, με αποτέλεσμα να φεύγει πολύτιμο συνάλλαγμα προς τις χώρες των λαθρομεταναστών. Τους ψηφίζουμε για να καταστρέφουν τη πατρίδα;

Τα Νοσοκομεία μας γέμισαν ασθενείς με ηπατίτιδες, Μαλάριες, πνευμονίες, AIDS, και άλλες ασθένειες.

Ασθένειες τις οποίες η Ελλάδα είχε εξαφανίσει, επανήλθαν!!!

Τα μαιευτήρια γέμισαν με γυναίκες έγχρωμων λαθρομεταναστών, που γεννούσαν δωρεάν, ενώ οι Ελληνίδες οδηγήθηκαν στα ιδιωτικά μαιευτήρια, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ΕΣΥ που με τόσες θυσίες οι Έλληνες φτιάξαμε. Γκρέμισαν όλα όσα είχαμε φτιάξει.

Τα δημόσια σχολεία μας γέμισαν με παιδιά λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει η δωρεάν δημόσια παιδεία, και τα Ελληνόπουλα οδηγήθηκαν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Τα ίδια ακολούθησαν με κυβερνήσεις Ν.Δ. και η κατάσταση χειροτέρεψε με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ / ΓΑΠ.

Στην εξωτερική πολιτική επί Σημίτη & ΓΑΠ , η παράδοση της χώρας στον Αμερικανικό και Τουρκικό παράγοντα ήταν ολοκληρωτική.

Υπενθυμίζω τις συμφωνίες της Μαδρίτης, όπου και οι δύο αυτοί Ελληνο-Εβραίοι φωστήρες και μαριονέτες ξένων δυνάμεων, αναγνώρισαν δικαιώματα των Τούρκων στο Αιγαίο. Η εγκατάλειψη της Θράκης στους Τούρκους υπήρξε ολοκληρωτική, η εγκατάλειψη της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς προδοτική. Εγκατέλειψαν το Αιγαίο στη διάθεση των Τούρκων, υπενθυμίζω τα τραγικά γεγονότα των Ιμίων, τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, το CASUS BELI των Τούρκων, τη παράδοση του ΟΤΣΑΛΑΝ στο προαιώνιο εχθρό, τότε που γίναμε διεθνώς ρεζίλι. Γενικά ομιλούντες έκαναν την Ελλάδα προτεκτοράτο των Αμερικανών, και της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.

Δεν γνώριζαν τι σημαίνει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Α.Ο.Ζ.) με αποτέλεσμα σήμερα οι Τούρκοι να οργώνουν τις Ελληνικές θάλασσες, και να θερίζουν τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο μας, και εμείς να χρεοκοπούμε από ανικανότητα και από εθνική προδοσία των εφιαλτών πολιτικών μας.

Για ορυκτό πλούτο ούτε ήθελαν να ακούσουν κουβέντα, και όλους εμάς που γράφαμε για χρυσό, ουράνιο, πετρέλαια, αέριο, κ.λ.π. μας έλεγαν γραφικούς. Για τα πλούσια κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε κουβέντα, άφηναν Λίβυους, Αιγύπτιους, και Τούρκους να κάνουν παιχνίδι στα Ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα, στην Ελληνική Α.Ο.Ζ.

Όλα αυτά στοιχειοθετούν εσχάτη εθνική προδοσία ή όχι;

Κατέστησαν την Ελλάδα αποικία και προτεκτοράτο του Βαλκανικού νότου. Δεν τόλμησαν ούτε τις Γερμανικές αποζημιώσεις να ζητήσουν, για να έχουν την εύνοια της Γερμανίας, με αποτέλεσμα σήμερα η Γερμανία να μας καταδικάζει με την εσχάτη των οικονομικών ποινών δηλαδή τη χρεοκοπία. Πώς να ζητήσουν τις Γερμανικές αποζημιώσεις αφού ο αδελφός Σημίτης ήταν προϊστάμενος των Γερμανικών μυστικών υπηρεσιών όπως απεκάλυψαν τα ΜΜΕ;

Πώς να τις ζητήσουν αφού ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. ήταν «λαδωμένοι» από τη SIEMENS;;; Μαγείρεψαν μαζί με τη Goldman Sachs τα οικονομικά στοιχεία, για να μπούμε στην Ζώνη του Ευρώ, με αποτέλεσμα τη σημερινή κατάντια.

Έγιναν συνομιλητές πρακτόρων κατωτάτου επιπέδου της Αμερικάνικης πρεσβείας των Αθηνών, τους οποίους πληροφορούσαν για ότι αφορούσε την Ελλάδα. (αποκαλύψεις Wikileaks).

Ζήλωσαν τη δόξα των δοσιλόγων, και έγιναν δοσίλογοι.

Τελικά παρέδωσαν τη χώρα σε διεθνή έλεγχο και εποπτεία, με ένα νέο Εδουάρδο Λω στην Αθήνα. Ο λαός στις πλατείες τους φωνάζει προδότες!!! Όσους φόρους και αν βάλλουν, τα ταμεία δεν γεμίζουν, διότι τα χρήματα του Ελληνικού λαού πάνε στις τράπεζες του Ρότσιλντ, της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης, όπως πήγε ο χρυσός όλων των Ελληνικών τραπεζών, από τη κατοχή μέχρι σήμερον.

Αν όλα αυτά δεν στοιχειοθετούν εθνική προδοσία, τότε αυτή η λέξη-φράση έχει χάσει το νόημά της. Αλήθεια που πάνε τα λεφτά του ΕΣΠΑ;

Με όλα αυτά φθάνουμε στο συμπέρασμα ότι όλες οι κυβερνήσεις από εποχής Σημίτη και εντεύθεν, είχαν εντολή να οδηγήσουν την Ελλάδα στη πτώχευση και χρεοκοπία. Η εθνική γραμμή της χώρας μας διαχρονικά παρεδόθη στα όργανα της παγκόσμιας διακυβέρνησης για τα Γεωπολιτικά και Γεωστρατηγικά θέματα, και στους βόρειους Ευρωπαίους για τα οικονομικά.

Ερχόμαστε στις ημέρες των κυβερνήσεων ΓΑΠ.

Ο ΓΑΠ κατέλαβε την εξουσία με δημοκρατικές βεβαίως διαδικασίες, πλην όμως λέγοντας ψέματα στο λαό ότι «Λεφτά υπάρχουν», υποσχέθηκε αυξήσεις πάνω από το πληθωρισμό, άνοδο του βιοτικού επιπέδου, κ.λ.π. υποσχέθηκε «Λαγούς με πετραχήλια», και την άλλη μέρα των εκλογών του 2009 έκανε ακριβώς τα αντίθετα.

Αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία, σε όλα τα διεθνή φόρα όπου συμμετείχε, άρχισε να κατηγορεί την Ελλάδα σαν μια διεφθαρμένη χώρα, και τους Έλληνες διεφθαρμένους και τεμπέληδες, και άλλους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Την Ελλάδα παρουσίαζε σαν το Τιτανικό έτοιμη να βουλιάξει, και τους Έλληνες με δυσμενείς χαρακτηρισμούς, με αποτέλεσμα τα SPREADS & CDS, να αρχίσουν να καλπάζουν προς τα πάνω, και έτσι να προετοιμάζει τη χώρα για το ΔΝΤ και το μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε.

Είχε προτάσεις από άλλες υπερδυνάμεις του πλανήτη για δανειοδότηση με χαμηλό επιτόκιο, και αυτός προτίμησε το ΔΝΤ και το μηχανισμό στήριξης με υψηλά επιτόκια, και μνημόνια καταστροφικά για το λαό. Έτσι άρχισε η σκιά της Αργεντινής να πέφτει επάνω στην Ελλάδα, σιγά-σιγά αλλά σταθερά.

Τελικά μπήκαμε στο ΔΝΤ και στο μηχανισμό στήριξης, με τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τις δόσεις δανείων, τις απειλές, τη τρό’ι’κα, και τα νέα δυσβάστακτα μέτρα με κάθε δόση, έτσι άρχισε το δράμα της Ελλάδος και των Ελλήνων.

Με κάθε δόση ο ΓΑΠ μας απειλεί λέγοντας,«ή τα μέτρα,ή χρεοκοπία».

Παλιά οι πολιτικοί για να κερδίσουν τις εκλογές απειλούσαν το λαό λέγοντας , «Καραμανλής ή τανκς». Σήμερα λένε, «Μέτρα ή χρεοκοπία» Μας απειλούν με χρεοκοπία για να κόψουν και άλλο τις συντάξεις των γερόντων, και να επιβάλλουν νέους φόρους.

Αυτοί τα φάγανε και κλέψανε, εμάς καλούν να πληρώσουμε.

Αργεντινή – Ελλάδα βίοι παράλληλοι.

Την Αργεντινή ανέλαβαν να εκτελέσουν οι Αμερικανοί, και την Ελλάδα οι συνέταιροι της βόρειας Ε.Ε. αμφότεροι για λογαριασμό της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.

Ο ΓΑΠ όπου βρεθεί στα διεθνή φόρα αναφωνεί, «Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση», δηλαδή μια παγκόσμια Δικτατορία!!!

Ποίαν άλλη χρείαν έχομεν μαρτύρων ότι πρόκειται για πιόνι και μαριονέτα των Κοσμοκρατόρων;

Δεν τον ενδιαφέρει η Ελλάς, λειτουργεί για τη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση. Στην Αργεντινή μετά τις διάφορες Χούντες, οι Αμερικανοί έφεραν τους διάφορους Μένεμ, «δημοκράτες» πολιτικούς, πιόνια και ανδρείκελα των εξουσιαστών του πλανήτη, που τελικά οδήγησαν τη χώρα αυτή στο ΔΝΤ, δηλαδή στη χρεοκοπία.

Στην Ελλάδα μετά την Αμερικάνικη Χούντα, οι επικυρίαρχοι έφεραν τους Σημίτηδες, Κώστα Καραμανλή, και ΓΑΠ, δηλαδή τους Μένεμ, και
Λα-Ρούα, της Ελλάδος, με εντολή να οδηγήσουν τη χώρα στο ΔΝΤ, και τη καταστροφή, όπερ και έπραξαν.

Σήμερα κατάντησαν την Ελλάδα χώρα της Λατινικής Αμερικής, Αργεντινή, Παραγουάη, Equador, ΚοσταΡίκα, και Γουατεμάλα.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε σκληρό οικονομικό πόλεμο, η πατρίδα μας ετέθη υπό διεθνή επιτροπεία και εποπτεία, η εθνική μας κυριαρχία ετέθη υπό διεθνή έλεγχο, ο δε Βενιζέλος υπερήφανος αναφωνεί, «Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό διεθνή έλεγχο».

Η τρόϊκα για να εγκρίνει την επόμενη δόση δανείου, ζητά όλο και νέα σκληρότερα μέτρα, ενώ ο λαός δεν έχει να πληρώσει.

Νομίζουν ότι ο λαός έχει τυπογραφική μηχανή έκδοσης νομίσματος.

Δεν τολμούν να κάνουν στάση εξωτερικών πληρωμών (τοκοχρεωλυσίων), προς τους τοκογλύφους δανειστές μας, όπως έκαναν άλλες χώρες, και αποτίναξαν τη ξένη κυριαρχία.

Η κυβέρνηση του ΓΑΠ έχει παραχωρήσει τη διαχείριση των οικονομικών μας στους Βόρειους Ευρωπαίους και Αμερικανούς.

Αυτό που κάνουν οι Ισραηλινοί και Κύπριοι πουλώντας ποσοστά δικαιωμάτων ορυκτού θαλάσσιου πλούτου, να το κάνουμε και εμείς, για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία, και να γλιτώσουμε τη χώρα από τους τοκογλύφους. Η εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει, «700 δις Ευρώ μπορεί να πάρει άμεσα η Ελλάδα» από τη τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων των δικαιωμάτων εξόρυξης και εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελληνική Α.Ο.Ζ. Αυτό όμως απαιτεί πατριώτες ηγέτες μεγάλου διαμετρήματος, και όχι «τσόλια» και εφιάλτες στην εξουσία.

Τελικά οι Κύπριοι μας βάλανε τα γυαλιά, διότι εμείς δεν έχουμε πολιτική ηγεσία. Έτσι οι Εξουσιαστές της Γης, μας παίρνουν όλο τον ορυκτό πλούτο, και η χώρα βυθίζεται στη φτώχεια, λόγω ανυπαρξίας πολιτικής ηγεσίας. Προσπαθούν να αποπληρώσουν το χρέος, κόβοντας τις συντάξεις των γερόντων. Τέτοιοι εγκέφαλοι μας κυβερνούν.

Όπως απεκάλυψε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο κανάλι ALTER στην εκπομπή του δελτίου ειδήσεων του κ. Νίκου Χατζηνικολάου, η περιουσία σε χρυσό βάρους 523 τόνων της τραπέζης Ανατολής, (θυγατρική της ΕΤΕ), προϊόν καταθέσεων Ελλήνων της διασποράς από Αλεξάνδρεια μέχρι Οδησσό, τελικά περιήλθεν εις χείρας της οικογένειας Ρότσιλντ, κατόπιν αυτού μη περιμένετε να πάρουμε πίσω τη περιουσία αυτή των Ελλήνων του εξωτερικού, αφού οι πολιτικοί μας είναι ανδρείκελα, πιόνια, και μαριονέτες του Κοσμοκράτορα Ρότσιλντ. Γι αυτό οι μετοχές της τραπέζης αυτής σήμερα έχουν μηδενική αξία, διότι δεν έχουν αντίκρισμα. Ο χρυσός αυτός είναι στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ποιος τολμάει να τον φέρει πίσω; Μήπως ο ΓΑΠ;

Το μόνο που φοβούνται οι Βόρειοι Ευρωπαίοι σήμερα, είναι η κατάρρευση των Νοτίων, αφού χρεοκοπία της Ελλάδος θα συμπαρασύρει τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης του Ευρωπαϊκού Νότου, δηλαδή Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, οπότε πάει περίπατο το Ευρώ, και όλη η Ε.Ε.

Ο Καβάφης είπε, «Περιμένοντας τους Βαρβάρους», και οι βάρβαροι ήλθαν με το προσωπείο των Ούννων, Γότθων, Βισιγότθων, βανδάλων.

Το περιοδικό «Επίκαιρα» αναρωτιέται «Ήταν συνωμοσία ή ανοησία», η υπαγωγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ, αφού ήταν φως φανάρι ότι κάποιοι ήθελαν να φέρουν το ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Αυτοί οι «κάποιοι» είναι οι αχυράνθρωποι «Έλληνες» πολιτικοί που εκτελούν εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.

Με κάθε νέα μέτρα οι διεθνείς τοκογλύφοι σκοτώνουν τους Έλληνες.

Οι αυτοκτονίες των Ελλήνων πολλαπλασιάζονται, οι νέοι μας τους οποίους σπουδάσαμε φεύγουν στην αλλοδαπή μετανάστες, για να εργαστούν για νέες πατρίδες, και εδώ εγκαθίστανται απαίδευτοι, αμόρφωτοι, ακαλλιέργητοι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες κακοποιοί.

Όπως αποκαλύπτουν τα ΜΜΕ, διόγκωσαν με ψεύτικα στοιχεία το έλλειμμα, για να βάλλουν τη χώρα στο ΔΝΤ.

Όπως απεκάλυψε η κυρία Ζωή Γεωργαντά, (πρώην στέλεχος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας), η ΕΛ.ΣΤΑΤ φούσκωσε τα στοιχεία του ελλείμματος κατά 3 μονάδες με εντολή κυβερνητικών παραγόντων, με στόχο και σκοπό να βάλλουν τη χώρα στο Δ.Ν.Τ.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Σαχινίδης δήλωσε, από τις 05/10/09 γνωρίζαμε ότι η πορεία προς το ΔΝΤ ήταν αποφασισμένη.

Όταν προεκλογικά ο ΓΑΠ έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», και υποσχότανε λαγούς με πετραχήλια, όχι μόνο κορόϊδευε τον Ελληνικό λαό, αλλά έχτιζε την υπονόμευση της χώρας σε ένα προαποφασισμένο σχέδιο χρεοκοπίας, με σκοπό να τεθεί η χώρα υπό τη κηδεμονία της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης.

Τώρα μας προετοιμάζουν για τη χρεοκοπία, και οι δύο αντιπρόεδροι έχουν αναλάβει το έργο της προετοιμασίας για τα χειρότερα, ενώ ο ΓΑΠ είναι εξαφανισμένος, ή ταξιδεύει στην αλλοδαπή εκφωνώντας λόγους σε διεθνή συνέδρια.

Σήμερα οι Έλληνες βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης, ηττοπάθειας, και παράδοσης, βρίσκονται δε αντιμέτωποι με την εθνικιστική υπεροψία, βουλιμία, και επιθετικότητα των γειτόνων.

Η Τουρκία επιμένει στην αρπαγή κυριαρχικών δικαιωμάτων και στο στραγγαλισμό του Ελληνισμού, και οι εφιάλτες πολιτικοί μας «πέρα βρέχει», δικάζουν τα παλικάρια των ΟΥΚ.

Επικρατεί πολεμικός δωσιλογισμός μεταξύ των πολιτικών απατεώνων. Μιλάμε για πολιτικούς εθνικούς εφιάλτες.

Δίχασαν τους Έλληνες σε πατρίκιους και πληβείους, αφού με τα οικονομικά μέτρα εξαφάνισαν τη μεσαία τάξη.

Έκαναν ότι μπορούσαν για να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα.

Ο Τούρκος είναι επικίνδυνος γείτονας. Οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία για να αρπάξουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. αφού οι δοσίλογοι πολιτικοί αρνούνται να οριοθετήσουν την Α.Ο.Ζ. της πατρίδας μας.

Από προδοσία σε προδοσία βαδίζουν, εκτελώντας εντολές άνωθεν.

Οι Τούρκοι με την απειλή πολέμου εξανάγκασαν τους εφιάλτες πολιτικούς της Ελλάδος να απέχουν από έρευνες και γεωτρήσεις σε ολόκληρη την Ελληνική Α.Ο.Ζ. με σκοπό και στόχο να αρπάξουν αυτοί τον ορυκτό υποθαλάσσιο πλούτο μας, αφού οι προδότες από δω μεριά αδιαφορούν.

Οι εφιάλτες «Έλληνες» πολιτικοί συνηθίζουν να λένε, δεν χρειάζεται οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ. για την αξιοποίηση του θαλάσσιου ορυκτού πλούτου, και έτσι αφήνουν ηθελημένα τους Τούρκους να κάνουν ενεργειακό παιχνίδι, μέσα στα Ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα.

Έτσι οι Τούρκοι δημιουργούν Τουρκικά δικαιώματα εκεί που δεν υπάρχουν. Εγκατέλειψαν τη Θράκη στους Τούρκους, και τη Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς. Τώρα οι δοσίλογοι πολιτικοί τρέμουν τη δικαιοσύνη , τρέμουν τη κατηγορία της εσχάτης εθνικής προδοσίας, και μας εκβιάζουν ότι χωρίς τη δική τους προστασία , θα καταντήσουμε Αργεντινή. Εάν όλα αυτά δεν είναι εθνική προδοσία τότε τι είναι;

Έλληνες, η ώρα ήλθε, θέλουμε κατάργηση της βουλευτικής φεουδαρχίας των ανίδεων και άσχετων βουλευτών, που εξυπηρετούν με τη ψήφο τους ξένα συμφέροντα, αυτή η φεουδαρχία ζει και υφίσταται λεηλατούσα και διαρπάζουσα τα δημόσια ταμεία.

Θέλουμε εθνική πατριωτική διοίκηση, και όχι διοίκηση λαφυραγωγών και κλεπτών του δημόσιου πλούτου.

Ζητάμε εκλογές για να έλθουν στη κυβέρνηση πατριώτες πολιτικοί, για να δικάσουν τους προδότες, αφού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απεδείχθησαν μειωμένης πολιτικής σκέψεως, και μειωμένης εθνικής πατριωτικής συνειδήσεως, φροντίζουν μόνο για το ατομικό τους συμφέρον, για να μη χάσουν τα προνόμιά τους, αφού ψήφισαν τα πάντα για να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα, και να φτωχύνουν τους Έλληνες.

Έστιν δίκης οφθαλμός…

Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος