Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

Η κατηγορια που επιλεξατε...

12 Απρ 2014

Κάτι ακούστηκε, κάτι ειπώθηκε για νέο δάνειο από το ΔΝΤ.

Επίσης για νέο μνημόνιο...
Νέα μέτρα βεβαίως...
Κι άλλες απολύσεις, κι άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση των επικουρικών ταμείων, και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά βέβαια μετά τις εκλογές!

Κι ας μην περιμένουμε να βγει κάποιος κυβερνητικός να μας τα επιβεβαιώσει. Ούτε, εννοείται, κάποιο μεγκάλο ή άλλο καθεστωτικό κανάλι ή ΜΜΕ!

Αντίθετα, μέχρι τουλάχιστον τις εκλογές θα τα διαψεύδουν, ή το πολύ-πολύ θα κάνουν ότι δεν ακούν, ή δεν καταλαβαίνουν!

Όσοι λοιπόν εμπιστεύεστε την κυβέρνησή ''μας'', όσοι πιστεύετε ότι οι άνθρωποι(;) αυτοί δεν μπορούν να πουν ψέματα, όσοι νομίζετε ότι οι υπηρέτες της καγκελαρίας μπορούν να μας σώσουν, δεν έχετε παρά να πάτε να τους ξαναψηφίσετε!  
Το κρίμα στον λαιμό σας...

Εμείς οι υπόλοιποι, παιδοκτόνοι δεν γινόμαστε!...
Οι περισσότερες αναλύσεις, και τα περισσότερα λόγια είναι φτώχεια!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Σχόλιο ιστολογίου: Όποιος από όλους εμάς νομίζει πως έζησε τη φρίκη πως δεν έχει παραπέρα, πως τα είδε όλα... γελιέται. 
Η φρίκη δεν έχει τέλος, παρά μόνο όταν εμείς οι ίδιοι αποφασίσουμε να την τερματίσουμε οριστικά. 
Εμείς, όχι αυτοί. 
Αυτοί ζούνε από τη φρίκη. 
Ζούνε από το αίμα. 
Ζούνε από τον πόνο και τον θάνατο. 
Τον δικό μου και τον δικό σου...
Στο είχαν πεί, όλοι τους, σχεδόν, πολλές φορές: "θα συμμαχήσουμε με τον διάβολο"... 
Φαντάζεσαι πως το τίμημα είσαι εσύ κι εγώ. Είμαστε όλοι εμείς. 
Ζητήσανε εξουσία... και την πήραν. 
Τους ζητήθηκε πόνος, αίμα, απελπισία, θάνατος... και τον έδωσαν...
Για όλα όσα γίνουν από δω και πέρα, δεν θα φταίνε οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, δεν θα φταίνε εκείνοι που σε εξευτέλισαν, εκείνοι που πούλησαν τη ζωή σου στους πάγκους των τραπεζών, ούτε εκείνοι που για να σώσουν τα τομάρια τους καταδίκασαν σε δούλους τα παιδιά αυτής της άτυχης πατρίδας. 
Κανείς από τους ολετήρες, τους εφιάλτες και τους σχιζοφρενείς δεν θα φταίει γι αυτά που έρχονται μετά από σήμερα. 
Το φταίξιμο πλέον είναι δικό σου. 
Καθαρά δικό σου...
Επειδή ενώ έπεσαν οι μάσκες των δαιμόνων και των δουλικών τους, εσύ μένεις να τους κοιτάζεις απαθής και αρκείσαι να τους βρίζεις όταν είσαι μακριά τους. 
Δικό σου το φταίξιμο για όλα όσα από σήμερα και μετά θα ζήσεις... 
Κανενός άλλου. 
Μόνο δικό σου...
Δεν έχεις καμιά δικαιολογία, πια, επειδή τώρα τους ξέρεις...
Επειδή τώρα, πια, ξέρεις πως δεν σε σώζουν, αλλά σε καταδικάζουν...
Επειδή τώρα, πια, ξέρεις καλύτερα από πότε άλλοτε, πως στόχος τους είναι ο δικός σου εξανδραποδισμός, ο δικός σου εξευτελισμός, αν χρειαστεί ο δικός σου... θάνατος...
Στήριξέ τους... 
Στήριξε τα ανδρείκελά τους... 
Στήριξε τους φονιάδες των αγέννητων παιδιών... 
Σκύψε μπροστά τους, υποτάξου και εκτέλεσε τις διαταγές τους, ξέροντας πως σε οδηγούν μεθοδικά στην καταστροφή σου... 
Κι αυτό, επειδή τρέμουν στην ιδέα πως θα τους πεις όχι, πως θα τους διώξεις και θα τους καταδικάσεις... 
Σκύψε δούλε... Γιατί δούλος είσαι επειδή εσύ το επέλεξες...
Σκύψε και δώσε τους τα πάντα, ελπίζοντας πως θα σωθείς, ενώ ξέρεις πως αυτοί σχεδίασαν τον αφανισμό σου...
Σκύψε ή σήκω...
Κάνε κάτι, τώρα...
Η ευθύνη για όσα θα γίνουν από δω και πέρα είναι δική σου...

Κωνσταντίνος

Βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και στρατιωτικού υλικού

Μια περίεργη υπόθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στην Αλβανία όπου οι αστυνομικές αρχές της Κορυτσάς κατάσχεσαν - την Παρασκευή το βράδυ - κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα πάνω από 15 χιλιάδες σφαίρες πολεμικού όπλου, 30 συσκευασίες ισχυρής εκρηκτικής ύλης TNT (τρινιτροτολουόλιο), 60 τεμάχια χειροβομβίδων αμυντικού τύπου και 41 πυροκροτητές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας τα εκρηκτικά βρέθηκαν κρυμμένα στο δάσος στην συνοριακή περιοχή μεταξύ του Δεβόλη και της Ελλάδας, κοντά στο χωριό Άρεζ, λίγο πριν περάσουν στην Ελλάδα.

Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως έχουν ταυτοποιηθεί δυο από τους δράστες, τα στοιχειά των οποίων δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής στην δημοσιότητα μιας και οι έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι δύο ταυτοποιημένοι πλέον δράστες κατάφεραν να διαφύγουν μέσα στο σκοτάδι εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη διάβαση στο ορεινό περιβάλλον της περιοχής, ενώ σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία το εκρηκτικό υλικό θα το περνούσαν στην Ελλάδα από διάφορους ορεινούς διαδρόμους.

Επιπλέων εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τους πιθανούς παραλήπτες των εκρηκτικών στην Ελλάδα.

Οι εκδοχές που - συμφωνα με πληροφορίες- εξετάζονται μέχρι στιγμής είναι τα εκρηκτικά να προορίζονταν πρώτον, για διάφορες εγκληματικές ομάδες, δεύτερον, για ενδεχόμενο χτύπημα παρόμοιο με εκείνο των φυλακών Τρικάλων με σκοπό την απελευθέρωση επικίνδυνων αλβανών κακοποιών και τρίτον, για τον εφοδιασμό τρομοκρατών με σκοπό νέο επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην χώρα.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για των εντοπισμό των δυο δραστών, που κατάφεραν να διαφύγουν μέχρι στιγμής της σύλληψης.


Κράτη του συνασπισμού χωρών του Κόλπου GCC βρίσκονται σε συνομιλίες για πώληση αμυντικού υλικού από την τουρκική κυβέρνηση 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η Turkish Aerospace Industries (TAI) βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού σε έναν αριθμό χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC ), ανέφερε ανακοίνωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της τουρκικής εταιρείας.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω έντονων φημών, περί μυστικών σχέσεων μεταξύ ορισμένων κρατών του Κόλπου και της Τουρκίας. Η TAI αποτελεί μια κρατική τουρκική εταιρεία, που αποτελεί το κύριο κατασκευαστή στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων, αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο πρόεδρος της ΤΑΙ Muharrem Dortkasli δήλωσε ότι «δεν θα πω με ακριβώς ποιες χώρες συνομιλεί η TAI διότι οι συμβάσεις δεν έχουν ακόμη υπογραφεί». Είπε όμως ο ίδιος ότι τα στρατιωτικά προγράμματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας με άλλες χώρες.

Το 45 τοις εκατό της ΤΑΙ ανήκει στην τουρκική Αμυντική Βιομηχανία, και το 55 τοις εκατό ανήκει στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσω ενός ιδρύματος.
Το ίδρυμα (TAFF) διοικείται από ένα Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Αναπληρωτή Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, τον Υφυπουργό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τον υφυπουργό αμυντικής βιομηχανίας.

Σχόλιο: Τα σχόλια του Dortkasli υπογραμμίζουν το γεγονός των μυστικών σχέσεων μεταξύ ορισμένων κρατών του Κόλπου και της Τουρκίας. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία έχουν λάβει μια διαφορετική στάση προς την Τουρκία, με την υποστήριξη της εκδίωξης του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Mohammad Mursi, γεγονός που «λάβωσε» την τουρκική αμυντική βιομηχανία που είχε προσυμφωνήσει πωλήσεις αρκετών «αμυντικών προϊόντων» στον αιγυπτιακό στρατό. Η πτώση του Μ.Μόρσι στέρησε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια από την Τουρκία.
Υπενθυμίζεται ότι μίας από τις χώρες του κόλπου που πιθανολογείται ότι σχέσεις με την Τουρκία, είναι το Κατάρ. Το Κατάρ θεωρεί ότι η ανατροπή του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι αποτελεί ένα κατάφορο στρατιωτικό πραξικόπημα. Γεγονός το οποίο μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, από τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ ορισμένων χωρών του Κόλπου, οι οποίες έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την κατάσταση στην Αίγυπτο.
Ενώ το Κατάρ εξακολουθεί να μην υποστηρίξει τη νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν υποστηρίζουν την άσκηση στρατιωτικού ελέγχου πάνω από την πολιτική ζωή της Αιγύπτου καθώς και την «δια πυρός και σιδήρου» προσέγγισή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.


Η Ρωσία ετοιμάζει mega - deal με την Ινδία μετά την επική συμφωνία φυσικού αερίου με την Κίνα

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Σύμφωνα ρωσικά ΜΜΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα και ενώ η κρίση στην Ουκρανία δεν έχει «καταλαγιάσει», η Δύση συνεχίζει την εχθρική πολιτική της προς τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας όλα τα πιθανά διπλωματικά μέσα.

Η «αχίλλειος πτέρνα» σύμφωνα με τους δυτικούς αποτελεί η εξάρτηση της Ρωσίας από τις εξαγωγές ενεργείας, για να διατηρηθεί η βιομηχανία της. Για αυτό και η Ρωσία επιμελώς επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των σχέσεων της με την Κίνα και στην περίπτωση αυτή, χάρη στην Gazprom, η οποία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επικής συμφωνίας με το Πεκίνο για την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Κίνα.

Επίσης, με παλαιότερο στο άρθρο επισημαίνονταν ότι «η ενίσχυση των σχέσεων με την πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο δεν θα είναι αρκετή, διότι υπάρχει και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο η Ινδία».

Σήμερα γνωρίζουμε πόσο προφητικό ήταν αυτό το σχόλιο, όταν το Reuters ανέφερε ότι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, η εταιρεία Rosneft, θα ενώσει τις δυνάμεις της με την ινδική κρατική Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Corp (ONGC).

Ο επικεφαλής της Rosneft, Igor Sechin την Κυριακή ταξίδεψε στην Ινδία, ταξίδι το οποίο αποτελούσε μέρος της περιοδείας του στην Ασία, με την πρόθεση να ενισχύσει τους δεσμούς με τους ανατολικούς συμμάχους της Ρωσίας, σε μια εποχή που η Δύση επιθυμεί με κάθε τρόπο να οριοθετήσει τις φιλοδοξίες της Μόσχας, ελέω Κριμαίας.

Μόλις η ΕΕ άρχισε να απειλεί να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να « ρίξουν το βλέμμα τους στην Ανατολή».

Η Rosneft ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την ινδική εταιρεία ONGC, με σκοπό να ενώσει την δύναμη της με την ινδική εταιρεία, για την δημιουργία σχεδιαζόμενης εγκατάστασης παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG, της Rosneft στην Άπω Ανατολή, για λογαριασμό των ινδών καταναλωτών.

Υπάρχει μόνο μία ερώτηση, η πληρωμή για το πετρέλαιο και το υγροποιημένο αέριο LNG θα γίνεται σε ρούβλια ή ρουπίες; Ή σε χρυσό; Πάντως σίγουρα όχι σε δολάρια.

Η ρωσική εταιρεία Rosneft, ανακοίνωσε, ότι σχεδιάζει την αύξηση της ροής του πετρελαίου προς την Ασία, προσπαθώντας να διαφοροποιηθεί από την Ευρώπη, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά απλά ανακοίνωσε την συζήτηση της πιθανής συνεργασίας με τις εταιρείες Reliance Industries και Indian Oil.

«Ναι, είναι φανερό το τι συμβαίνει. Ενώ οι ΗΠΑ σε κάθε στροφή της εξωτερικής πολιτικής τους όπως στην Ουκρανία αποτυγχάνουν επιθυμώντας μόνο εκδίκηση, αποτυγχάνουν και στην Μέση Ανατολή, όπου, μόνο και μόνο για να φέρουν πιο κοντά τους το Ιράν στράφηκαν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό, στην προκειμένη περίπτωση, εναντίον του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας. Ενώ η Ρωσία ενισχύει επιθετικά τον επόμενο μεγαλύτερο (τουλάχιστον με την έννοια του αριθμού του γενικού πληθυσμού και των φυσικών πόρων) και πιο σημαντικό νέο γεωπολιτικό άγονα της Ευρασίας : Κίνας - Ρωσίας – Ινδίας».

«Δεν έχει ληφθεί ακόμα υπόψη, μία ακόμη σημαντική χώρα, η Γερμανία. Διότι, εάν και η Γερμανία, διπλωματικά και ιδεολογικά βρίσκεται πιο κοντά στις ΗΠΑ, το συντομότερο δυνατό, η οικονομία της θα εξαρτάται πολύ περισσότερο από την Κίνα και την Ρωσία, με τις δύο χώρες να το κατανοούν αυτό πάρα πολύ καλά. Επιπλέον, οι γερμανοί βιομήχανοι έχουν καταστήσει σαφές ότι η απομάκρυνση από τον ευρασιατικό άξονα, προς πιο αφερέγγυες χώρες, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα προβλήματα στην γερμανική οικονομία στο άμεσο μέλλον», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις Μπαλτάκου, για ωμή και ιταμή παρέμβαση-εντολή των Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου προς την «Ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη, με σκοπό την προφυλάκιση άνευ επαρκών αποδεικτικών στοιχείων – σύμφωνα με τον Μπαλτάκο – βουλευτών του καθ΄ όλα νόμιμα εκλεγμένου κόμματος «Χρυσή Αυγή», έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό άνευ προηγουμένου και η κυβέρνηση έντρομη και πανικόβλητη, προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της.

Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, από τη στιγμή που ο Τάκης Μπαλτάκος, ήταν ο επί δεκαετίες «κολλητός» του Αντώνη Σαμαρά. Ήταν ο επί δεκαετίες άνθρωπος του οικογενειακού του περιβάλλοντος και ως εκ τούτου ήταν τρόφιμος αυτού του κλειστού περίγυρου Σαμαρά.
Ήταν εκείνος ο οποίος στήριξε τον Αντώνη στα δύσκολα χρόνια της «πολιτικής του ερήμου». Ως εκ τούτου, ο Τάκης Μπαλτάκος γνωρίζει πάρα πολλά για τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Τάκης Μπαλτάκος, γνωρίζει πως μεθοδεύτηκε η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το «βρώμικο» ΄93, από το Σαμαρά!
Γνωρίζει τις πολύχρονες κλειστού τύπου σχέσεις του Σαμαρά με την πολυεθνική εταιρεία Siemens. Γνωρίζει πως και από ποιους χρηματοδοτήθηκε η Πολιτική Άνοιξη (ΠΟΛ.ΑΝ).
Ο Τάκης – νομικός συμβουλάτορας Αντώνη - έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σύνταξη του εξωδικαστικού συμβιβασμού Δημοσίου-Siemens που ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο 2 δις ευρώ, καταστρατηγώντας τη μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, στα χρονικά.
Γνωρίζει και άλλα πάρα πολλά ο Τάκης Μπαλτάκος και τρέμει ο Αντώνης Σαμαράς μήπως το story των αποκαλύψεων έχει και άλλα σενάρια.

Έτσι, μετά από νέα κυβερνητική παρέμβαση προς τη Δικαιοσύνη, η οποία δυναμιτίζει τη Δημοκρατία, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζήτησε τη σύλληψη ακόμα και βουλευτών, μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας, αν τις επόμενες ημέρες δει το φως της δημοσιότητας και άλλο dvd το οποίο θα ήταν προϊόν υποκλοπής, άρα θα ήταν παράνομο.
Δηλαδή, αντί η «Ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει ως νόμιμο το υλικό που αναφέρεται σε κακουργηματικές πράξεις πολιτικών προσώπων και δη κυβερνητικών, παρ΄ ότι προέρχεται από υποκλοπή συνομιλιών, εκείνη καταστρατηγώντας κάθε λογική, προσπαθεί να προστατέψει την κακουργηματική παρανομία εκείνων των πολιτικών προσώπων που παρέβησαν τον Όρκο τους προς το Θεό, ό,τι θα ενεργούν ως θεματοφύλακες των συμφερόντων του Ελληνικού λαού.
Αυτή, είναι ευθεία καταπάτηση του Συντάγματος της χώρας και των δικαιωμάτων των πολιτών, και σκοπό έχει να αφήσει στο απυρόβλητο και το ακαταδίωκτο την πολιτική κακουργηματική παρανομία.

Άλλωστε, πως θα μπορούσε να πράξει αλλιώς, η διορισμένη από την κυβέρνηση «Ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη, όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας, αντί να έχει ήδη συλληφθεί για την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και την καταπάτηση του Συντάγματος, έχει την ευχέρεια να κάνει διαγγέλματα προς τον Ελληνικό λαό:
«Είμαι εκείνος που πολέμησε εξ αρχής τη “Χρυσή Αυγή” και δεν θα επιτρέψω σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ο ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας». 
Βέβαια, φρόντισε πρώτα να ενημερώσει κατάλληλα τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και η οποία διήρκησε μισή ώρα, και τον εταίρο του στη συγκυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την σύσκεψη που ακολούθησε.

Τα όσα όμως, είπε ο Πρωθυπουργός μας σ΄ αυτό το διάγγελμα, πιστεύω πως είναι οδυνηρά για την πατρίδα μας και επικίνδυνα για τη Δημοκρατία της.
Και αναλύω παρακάτω το γιατί:
  • «…πολέμησα εξ αρχής τη “Χρυσή Αυγή”…»: Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός δηλώνει ξεκάθαρα, πως πολέμησε το νόμιμα εκλεγμένο κόμμα της “Χρυσής Αυγής”, από μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού, εξ αρχής! Που σημαίνει πως ο πόλεμος αυτός σχεδιάστηκε από τον Πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων, πριν ακόμη η «Ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη ασχοληθεί με την «εγκληματική» της δράση. Άρα, μήπως η δίωξη είναι πολιτική και γι΄ αυτό στοχοποιήθηκε εξ αρχής!
  • «…δεν θα επιτρέψω σε καμιά εγκληματική οργάνωση…»: Τι εννοεί άραγε ο ποιητής; Από πού αντλεί τη δικαιοδοσία να υποκαθιστά την «Ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη, η οποία τελεί ακόμη προανάκριση για την υπόθεση της “Χρυσής Αυγής” και ως εκ τούτου δεν έχει ορισθεί ακόμη δικάσιμος ημερομηνία, και εξάγει το συμπέρασμα πως είναι εγκληματική οργάνωση; Η ρητορική του αυτή δεν σημαίνει πως ευθέως παρεμβαίνει στο έργο της «Ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης, τρομοκρατώντας τα μέλη της και υπαγορεύοντας τις αποφάσεις της;
  • «…να γίνει ο ρυθμιστής της πολιτικής ζωής της χώρας»: Παραγνωρίζει ο Πρωθυπουργός πως ο απόλυτος ρυθμιστής της χώρας είναι μόνο ο Κυρίαρχος Ελληνικός λαός και αυτός αποφάσισε στις Εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 πως το κόμμα της “Χρυσής Αυγής” πρέπει να είναι στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ελέγχοντας μαζί με τα άλλα κόμματα, την κυβερνητική εξουσία; Πολλώ δε μάλλον, όταν σήμερα όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα δίνουν σ΄ αυτό το κόμμα πολύ υψηλότερα ποσοστά από τις εκλογές του ΄12, που σημαίνει κε Πρωθυπουργέ πως: «ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε».
Συμπερασματικά, από τα παραπάνω αποδεικνύονται περίτρανα δυο πράγματα:
1ον, πως η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης και υπαγορεύει τις αποφάσεις της, και
2ον, πως η Δικαιοσύνη – στα υψηλά κλιμάκια - δεν είναι Ανεξάρτητη, από τη στιγμή που διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση!

Ωστόσο, στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2011, ο αντιμνημονιακός Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, γνώριζε πως η Δικαιοσύνη δεν είναι Ανεξάρτητη και είχε υποσχεθεί πως ως Πρωθυπουργός θα θεραπεύσει αυτήν την παθογένεια της Πολιτείας:
«…οι Δικαστές θα είναι επαρκείς σε αριθμό, θα αποφασίζουν ελεύθεροι από σκοπιμότητες, πιέσεις και επιρροές. Θα αλλάξει ο τρόπος ανάδειξης της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων, με τη συμμετοχή των ιδίων των Δικαστών, ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας…».
Άρα, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η Δικαιοσύνη ήταν όντως τυφλή και οι Δικαστές δεν αποφάσιζαν ελεύθεροι και δέχονταν πολιτικές πιέσεις και επιρροές.
Παραδεχόταν ο Αντώνης Σαμαράς, πως υπήρχε ποδηγέτηση της Δικαστικής Εξουσίας από την Εκτελεστική Εξουσία.
Γι αυτό υποσχόταν πως θα έκοβε τον ομφάλιο λώρο που ένωνε τις δυο Εξουσίες!
Και τελικά, τι έχει πράξει σήμερα μετά από δυόμιση χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός της χώρας;
Απολύτως τίποτε! Απεναντίας, συνεχίζει να κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό, προφανώς θεωρώντας τον χαχόλο, από τη στιγμή που δήλωνε στις 4 Νοεμβρίου 2013 στο Mega σε συνέντευξη του στον Γιάννη Πρετεντέρη, στο κανάλι δηλαδή, της πολιτικής διαπλοκής και του «ξεπλύματος» των ανομημάτων των αρεστών του, πολιτικών προσώπων:
«Μπορούσα να κάνω ένα τηλέφωνο προς τους υπουργούς και να πω, πείτε στους Δικαστές να τους κρατήσουνε; Είδατε να συμβεί αυτό, τουλάχιστον στην αρχή; Άλλωστε, ήμουν στην Αμερική!».
Όμως, δυστυχώς για τον Πρωθυπουργό της χώρας, ήλθε η «εξομολόγηση» του Γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκου στον Ηλία Κασιδιάρη, που ανατρέπει όλα τα επιχειρήματα του Αντώνη Σαμαρά και καταδεικνύει περίτρανα πως όχι μόνο δεν «έκοψε τον ομφάλιο λώρο της Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας», όπως είχε υποσχεθεί, αλλά τουναντίον επιδείνωσε ακόμη περισσότερο αυτή τη σχέση με ένα και μόνο σκοπό, τη διατήρηση του ιδίου στην εξουσία.

Συνεπώς, θα πρέπει να γνωρίζει ο Αντώνης Σαμαράς, πως παρ΄ότι στο ζήτημα της δίωξης της “Χρυσής Αυγής”, του παρέχει απόλυτη ασυλία όλο το «Συνταγματικό Δημοκρατικό Τόξο», το «Μπαλτάκος Gate» θα είναι ο ομφάλιος λώρος που θα πνίξει εκείνον και την κυβέρνησή του. Γιατί, ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται ο Πρωθυπουργός της πατρίδος μας να εκτελεί αποφάσεις του Αμερικάνικου Σιωνιστικού λόμπυ και του Κεντρικού Ισραηλινού Συμβουλίου (Κ.Ι.Σ) και ούτε βεβαίως, η Βουλή των Ελλήνων να λειτουργεί με 294 βουλευτές σήμερα και ίσως ακόμη λιγότερους αύριο, με αποτέλεσμα να νομοθετεί η Βουλή για πολύ σοβαρά θέματα που άπτονται της ζωής της σημερινής αλλά και της αυριανής γενεάς Ελλήνων, με λιγότερους από τους 151 βουλευτές που ορίζεται ως η πλειοψηφία!

Κλείνοντας, να αποσαφηνίσω προς κάθε κακόπιστο και κακόβουλο, πως την ίδια ακριβώς θέση θα διατύπωνα, εάν στη θέση της «Χρυσής Αυγής» βρισκόταν το ΚΚΕ ή όποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Γιατί, έτσι θεωρώ πως συμβάλλω στην προάσπιση της Δημοκρατίας!
Και δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για καλύτερη και περισσότερο πλατιά Δημοκρατία.
Δε θα πάψω να προσπαθώ με τις μικρές μου δυνάμεις, να περιφρουρώ το κοινοβουλευτικό μας Πολίτευμα, από εκείνους που επιδιώκουν την κατάλυσή του!

Επικοινωνία με τον συντάκτη
egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση υποκλοπών της Τουρκίας, που θα υπάγεται εξολοκλήρου στην ΜΙΤ, η οποία σημειωτέον αναδιοργανώνεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, θα βρίσκεται στην περιοχή Gölbaşı. Για την κατασκευή της μεγαλύτερης στρατιωτικής βάσης υποκλοπών της, η ΜΙΤ, έχει λάβει ως πρότυπο τις αμερικανικές αντίστοιχες υπηρεσίες πληροφοριών, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Στην προσπάθεια αυτή έχει δημιουργηθεί η αντίστοιχη τουρκική ειδική Διεύθυνση Signal Intelligence (SIB), στο πλαίσιο των προσπαθειών της τουρκικής υπηρεσίας ασφαλείας, να αναδιαμορφωθεί, εμπνευσμένη πάντα από τη λειτουργία της NSA και της CIA, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ), έχει αναλάβει επίσημα τον εξολοκλήρου έλεγχο των εγκαταστάσεων του ειδικού κέντρου Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διοίκησης (GES), που ευρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια της Άγκυρας, στην περιοχή Gölbaşı, από το τουρκικό γενικό επιτελείο από την 1η Ιανουαρίου, 2012.

Η αναδιάρθρωση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών έχει ήδη αρχίσει, παρά το ότι στο τουρκικό Κοινοβούλιο εξακολουθεί να συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο, που θα επεκτείνει τις εξουσίες της ΜΙΤ, σε πρόσθετες αποστολές, τόσο εντός όσο και εκτός της Τουρκίας. Η πρόταση νόμου για την ΜΙΤ αποσύρθηκε τον Φεβρουάριο, όταν ο Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, απαίτησε σημαντικές αλλαγές στο προτεινόμενο κείμενο.

Η υπογραμματεία υπεύθυνη για την MİT, θα απασχολεί αξιωματικούς πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, επιστήμονες με ειδικές γνώσεις στην σύγχρονη τεχνολογία, ειδικούς εμπειρογνώμονες, γλωσσολόγους στην αραβική γλώσσα και τεχνικούς, με τους περισσότερους να εργάζονται στην SIB, η οποία χρησιμεύσει προς το παρόν ως βάση υποκλοπών.

Μετά την εσωτερική αναδιοργάνωση, πέραν της χρήσης των κατασκόπων πεδίου όπως ονομάζονται, η MIT θα επικεντρωθεί επίσης στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και στη λεγόμενη technical intelligence, την signal intelligence καθώς και τις υποκλοπές.

Η MİT θα δέχεται αιτήσεις για αυτές τις θέσεις μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.
«Αν θέλετε να βελτιώσετε το επίπεδο της εκπαίδευσης σας ή της εμπειρία σας, με μια εξαιρετική σταδιοδρομία και θέλετε να αναλάβετε την ευθύνη για τη διαχείριση των παγκόσμιων απειλών και των ευκαιριών υπέρ της χώρας μας, στη συνέχεια, αφήστε το βιογραφικό σας σημείωμα στην υπογραμματεία που είναι υπεύθυνη για την MİT κάνοντας την σωστή επιλογή», αναφέρει η MİT σε ανακοίνωσή της.

Η MİT επιδιώκει την πρόσληψη εμπειρογνωμόνων ειδικών στον τομέα του signal analysis και των ειδικών εφαρμογών του, στην ανάπτυξη κινητών εφαρμογών, κρύπτο και ανάλυση κρύπτο, στην διαχείριση δικτύου, σε δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο, στις δορυφορικές επικοινωνίες, στην διαχείριση βάσεων δεδομένων, συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών, στην ασφάλεια πληροφορικής, σε τεχνολογίες του Διαδικτύου, στην ανάλυση εικόνας, σε Data mining (analysis step of the "Knowledge Discovery in Databases" process, or KDD), καθώς και στον μηχανικό σχεδιασμό του συστήματος επικοινωνιών, κλπ.

Μέσα στο έτος, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεσίρ Αταλάι αποκάλυψε ότι η MİT διαθέτει περισσότερους από δύο χιλιάδες «ωτακουστές» ξένης κυρίως προέλευσης οι περισσότεροι.

«Μέχρι σήμερα, η MİT διαθέτει 2.473 άτομα που πραγματοποιούν υποκλοπές. Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς είναι ξένοι», δήλωσε ο Αταλάι στα τέλη Φεβρουαρίου.

Εκείνη την εποχή, ο ίδιος σημείωσε ότι, «σήμερα απαιτείται σήμερα ειδική εξουσιοδότηση από ειδικό δικαστήριο, για κάθε στόχο, κυρίως για να αποκαλύψει τους ύποπτους τρομοκράτες».

Σχόλιο: Σύμφωνα με τον διευθυντή της ASELSAN Cengiz Ergeneman το νέο «χωριό πληροφοριών» στο Gölbaşı θα διαθέτει πλήθος ραντάρ και θα τεθεί σε λειτουργία την άνοιξη του 2014. Ο Ergeneman δήλωσε επίσης ότι η όλη εγκατάσταση, καταλαμβάνει 76.000 τετραγωνικά μέτρα με κτιριακές υποδομές 335 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων καθώς και ότι το εν λόγω ραντάρ που διαθέτει η βάση υποκλοπών, είναι το τρίτο μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη.
Ο ίδιος υπογράμμισε τις προσπάθειες ASELSAN να φέρει πίσω «στην πατρίδα» Τούρκους μηχανικούς, διότι πολλοί από αυτούς εργάζονται στις ΗΠΑ έχοντας αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις ανώτατου επιπέδου, με σκοπό να εργαστούν προς όφελος της Τουρκίας. Ήδη από τους 123 Τούρκους επιστήμονες στο εξωτερικό, ύστερα από σχετική κρούση δέχθηκαν, ήδη εργάζονται οι 66 στην ASELSAN.
Η εταιρεία ειδικεύεται και στην κατασκευή ραντάρ και σε ηλεκτρονικά οπλικά συστήματα, έχοντας επενδύσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια, με αυτό το πρόγραμμα να βρίσκεται στην κορυφή των σχεδίων της. Η όλη προσπάθεια έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Βιομηχανίας και το νέο υπερκέντρο Signal Intelligence στο Gölbaşı, θα αποτελείται από τομείς όπως ο Ηλεκτρονικός πόλεμος και η διαχείριση Συστημάτων Πληροφοριών, η παρακολούθηση όλων των ενσύρματων και ασύρματων μέσων σε μια τεράστια ακτίνα.
Το Campus του πανεπιστημίου που ευρίσκεται δίπλα θα εξυπηρετεί περισσότερους από χίλιους μηχανικούς και τεχνικό προσωπικό της ASELSAN.
Σύμφωνα με τον Cengiz Ergeneman, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανάγκη όλων των ειδών τα ραντάρ, αλλά σίγουρα περισσότερο ραντάρ μεγάλης εμβέλειας με σήμα jammer, καθώς και διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα που θα υποστηρίζουν την τουρκική αεράμυνα.
Η νέα πανεπιστημιούπολη, αποτελεί πρότυπο στην Τουρκία και εξειδικεύεται στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου, στα ραντάρ, στον σχεδιασμό αλλά και στην βελτίωση και την ενσωμάτωση νέων συστημάτων ραντάρ μικροκυμάτων.
Επίσης αναφέρθηκε ότι όλα τα ραντάρ της χώρας θα ελέγχονται από τον εν λόγω κέντρο με σκοπό τον αποτελεσματικότερο έλεγχο.
Ο κίνδυνος για την χώρα μας θα είναι τεράστιος με την ενεργοποίηση του εν λόγω υπερκέντρου υποκλοπών.

Γράφει ο Λ. Λιγουριώτης 

Θερμαίνονται  τα νερά των Δαρδανελίων μετά από μια τουλάχιστον περίεργη ανακοίνωση - απάντηση  της Άγκυρας στην Μόσχα για το καθεστώς των Στενών που διέπει η Συνθήκη του Μοντρέ- αλλά και την αυξημένη παρουσία πολεμικών πλοίων, ακόμα και από την Γαλλία!
 

Πρόκειται για μια τουρκική ανακοίνωση που προκάλεσε την δημόσια έκφραση  ''έκπληξης'' από την Μόσχα, αφού εμμέσως πλην σαφώς με αυτή η Άγκυρα αμφισβητεί διάταξη της Διεθνούς αυτής Συνθήκης βάσει της οποίας έχει καθοριστεί το νομικό καθεστώς διέλευσης των Στενών των Δαρδανελίων και της παραμονής πολεμικών πλοίων κρατών που δεν βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα, σε αυτήν. Διπλωματικοί παρατηρητές δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσουν την στάση της Άγκυρας και κατά πόσο αυτή είναι κίνηση αμιγώς δική της ή έχει και την ανοχή της Ουάσιγκτον, πλοία της οποίας δυο (2) φορές έχουν παραβιάσει τελευταία το χρόνο παραμονής των 21 ημερών στην Μαύρη Θάλασσα!

Η 1η παραβίαση, η προσάραξη και η αλλαγή κυβερνήτη

Το θέμα, που εξ αντικειμένου εμπλέκεται με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την Κριμαία, ξεκίνησε όταν ένα πλοίο του Στόλου των ΗΠΑ USS Taylor (FFG-50) μπήκε στην Μαύρη Θάλασσα στις 5 Φεβρουαρίου και παρέτεινε την παραμονή της μέχρι τις  9 Μαρτίου, δηλαδή, παραβίασε κατά 11 μέρες το ανώτατο όριο που καθορίζει η Συνθήκη του Μοντρέ. Βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι στις 12 Φεβρουαρίου η φρεγάτα προσάραξε κατά τον κατάπλου της στο τουρκικό λιμάνι Σαμψούντα. Δεν  τραυματίστηκε μέλος του πληρώματος. Το πλοίο ήταν σε θέση αργότερα να ολοκληρώσει τους ελιγμούς χωρίς περαιτέρω προβλήματα και παρέμεινε στη Σαμψούντα για την επιθεώρηση και επισκευή ζημιών. Αντικαταστάθηκε όμως ο Διοικητής της  φρεγάτας.


Η ανακοίνωση της Μόσχας

Σε γραπτή ανακοίνωση του Ρωσικού ΥΠΕΞ επισημάνθηκε το συμβάν : Τονιζόταν σε αυτή  ότι σύμφωνα με τα στοιχεία  η φρεγάτα USS Taylor των Αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 5 Φεβρουαρίου και αναχώρησε για τη Μεσόγειο στις 9 Μαρτίου. Δηλαδή, παραβίασε κατά 11 μέρες το ανώτατο όριο που καθορίζει η Συνθήκη του Μοντρέ.
Η τουρκική πλευρά -προστίθετο στην ανακοίνωση της Μόσχας, για την υποχρέωση της Τουρκίας να ειδοποιήσει-  δεν μας ενημέρωσε για την καθυστέρηση. 
Τις ανησυχίες μας σχετικά με το θέμα τις αναφέραμε με ρηματική διακοίνωση, που αποστείλαμε και στην τουρκική πλευρά και στην αμερικανική. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία και οι άλλες χώρες, που δεν είναι παράκτιες στη Μαύρη Θάλασσα θα συμμορφωθούν στο μέλλον με τη Συνθήκη», ανέφερε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Άγκυρα ''πουλάει τρέλα''!

Και ενώ όλα δείχνουν ότι σύμφωνα με το γράμμα της Συνθήκης η Μόσχα είχε δίκιο, η Άγκυρα δεν προέβαλλε κάποια λογικοφανή δικαιολογία ως πρόσχημα (π.χ. την προσάραξη) και να ζητήσει κατανόηση, αντίθετα ''πούλησε τρέλα'';
Έτσι σε ανακοίνωσή το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι  «οι ισχυρισμοί του Ρώσου Υπουργείου Εξωτερικών, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την εφαρμογή της Συνθήκης του Μοντρέ, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»!

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Μόσχα να γνωστοποιήσει - όπως είπαμε και στην αρχή - ότι αντιμετωπίζει με έκπληξη την ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη Συνθήκη του Μοντρέ.


Η 2η παραβίαση της Συνθήκης και η διπλή διαμαρτυρία της Μόσχας

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο κατά τις ''θερμές ημέρες'' της Ουκρανικής κρίσης. Έχει υπάρξει και άλλη αυστηρή διαμαρτυρία της Ρωσίας προς την Τουρκία, με την οποία την κατηγορούσε ότι παραβιάζει τη Συνθήκη του Μοντρέ.

«Έχουμε παρατηρήσει ότι τα αμερικανικά πλοία έχουν, πολλές φορές, παραμείνει στη Μαύρη Θάλασσα περισσότερο από όσο επιτρέπει η Συνθήκη του Μοντρέ», ανέφερε σε δήλωσή του ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κ. Σεργκέι Λαβρόφ: «Εφιστούμε την προσοχή επ’ αυτού στις ΗΠΑ, αλλά και στην Τουρκία. Πρέπει να τηρηθούν οι όροι της συνθήκης», τόνισε ο κ Λαβρόφ.

Όταν έγινε η αναφορά αυτή του κ. Λαφρόφ μόνο ένα αμερικανικό σκάφος, το αντιτορπιλικό USS Truxtun (DDG-103) βρισκόταν ουσιαστικά στην Μαύρη Θάλασσα (συνέπεσε με το Taylor για 2-3 ημέρες, στην κίνηση).


Το σκάφος USS Truxtun εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ 6 και 7ης Μαρτίου και έχει ήδη ξεπεράσει κατά  2 εβδομάδες  τον επιτρεπόμενο, βάσει της Συνθήκης, χρόνο παραμονής των 21 ημερών, στη Μαύρη Θάλασσα.


''Φύγε εσύ-έλα εσύ''!

Απαντώντας προ μερικών ημερών  η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών,κ.  Μαρί Χαρφ, δήλωσε πάντως, ότι το USS Truxtun  θα εγκαταλείψει άμεσα στην περιοχή, αλλά θα αντικατασταθεί από άλλο πλοίο. Ήδη, όπως γράφαμε στον Εύξεινο Πόντο εισήλθε στις 10 Απριλίου το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων DDG-75 USS Donald Cook  του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. 
Είναι πολύ πιθανόν ότι το USS Truxtun -που έχει λάβει μέρος σε μια σειρά από ασκήσεις στην Μαύρη Θάλασσα- να κινείται προς αποχώρηση.

Πηγή OnAlert


Tρία-τέσσερα πράγματα σας γράφω, για να είμαστε συνεννοημένοι:

1. «Βγαίνω στις αγορές» σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δώσω πρόσθετες εγγυήσεις σε εκείνον που θα μου δανείσει τα χρήματα. Η περίφημη δική μας «έξοδος στις αγορές» έγινε με πρόσθετη εγγύηση την υπαγωγή αυτής της «εξόδου» στο Αγγλικό Δίκαιο, το οποίο εξασφαλίζει τον δανειστή σε κάθε περίπτωση και μάλιστα με την περιουσία του οφειλέτη. Αυτό δεν έχει σχέση με τα συναλλακτικά ήθη των αγορών, εφ’ όσον μιλάμε για Αγορές. Υπό το Αγγλικό Δίκαιο ο δανειστής δεν κινδυνεύει από κούρεμα, η δε Ελλάδα διαθέτει άφθονα κι επίζηλα περιουσιακά στοιχεία που θα μπορεί αυτός να διεκδικήσει χωρίς πολλές σκοτούρες. Κάθε τέτοιο ομόλογο είναι πάντα πάρα πολύ ελκυστικό, ειδικά δε στην τρέχουσα περίοδο, όπου πληθώρα κεφαλαίων αναζητεί τοποθετήσεις. Εξ ου και η έκδοση υπερκαλύφθηκε. Καμιά, απολύτως καμιά χώρα της Ευρωζώνης ούτε εκδίδει ούτε διανοείται (δια ροπάλου) να κάνει την τρέλα να εκδώσει ομόλογα υπό το Αγγλικό Δίκαιο, αποτολμώντας να διακινδυνεύσει έτσι δημόσια περιουσία.


2. Το επιτόκιο του δικού μας ομολόγου έφθασε τελικά στο 4,95%. Είναι από μόνο του ένα πάρα πολύ υψηλό επιτόκιο. Για να παρουσιασθεί όμως ότι μολαταύτα είναι χαμηλό, χαμηλότερο του αναμενομένου κ.τ.τ. συγκρίθηκε με τα επίπεδα που ίσχυαν πριν από την κρίση, αλλά η σύγκριση έγινε τεχνηέντως και πολύ πονηρά μόνο στην ονομαστική τιμή –χωρίς δηλαδή να συνυπολογισθούν οι διαφορές στον πληθωρισμό. Ο σημερινός πληθωρισμός στη χώρα μας είναι αρνητικός. Αν, όπως θα έπρεπε κανονικά, είχαν ληφθεί υπόψη τα αντίστοιχα επίπεδα πληθωρισμού, δηλαδή τα σημερινά σε σύγκριση με τα προ κρίσης, θα αποκαλυπτόταν ότι το κατά τα άλλα σπουδαίο αυτό επιτόκιο του 4,95% είναι τελικά τόσο επιζήμιο, που θεωρείται απαγορευτικό για τις δυνάμεις μας, τις προ κρίσης ή τις τρέχουσες. Η ελληνική Οικονομία δεν μπορεί να το εξυπηρετήσει σε καμιά περίπτωση, γι αυτό και το ποσό αυτό που δανειστήκαμε προστίθεται επαχθώς στο ήδη υπάρχον βαρύ χρέος, που έχει ήδη βαρύνει πολύ επικίνδυνα με την τραγική… «σωτηρία» της χώρας από τους σωτήρες της. Την ίδια ώρα που ο δικός μας αρνητικός πληθωρισμός προσθέτει επιπλέον αβάστακτο χρέος με την «έξοδο στις αγορές», ο θετικός πληθωρισμός των δανειστών καθιστά αυτήν την «έξοδο στις αγορές» αρκετά κερδοφόρα γι αυτούς.

3. Το ποσό που δανειστήκαμε δεν θα εισρεύσει στην ελληνική Οικονομία, πόσο μάλλον στην πραγματική, οπότε και θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος ότι, ε, για να πάρουμε μιαν ανάσα φορτωθήκαμε την πρόσθετη εγγύηση και το παρά πολύ υψηλό επιτόκιο. Αντιθέτως, το ποσό θα πάει για να πληρώσουμε τα ληξιπρόθεσμα που λήγουν τις ημέρες των Ευρωεκλογών, δανειακές υποχρεώσεις για τις οποίες δεν φθάνει η τελευταία δόση, που και αυτή είναι ακόμη στον αέρα. Την πρόσθετη εγγύηση του Αγγλικού Δικαίου που δώσαμε και το πάρα πολύ υψηλό επιτόκιο τα φορτωθήκαμε για να εξυπηρετήσουμε τους δανειστές. Και τα φορτωθήκαμε επίσης για να κάνει προεκλογική φιγούρα η κυβέρνηση. Με αποτέλεσμα να έχουμε επί ιστορικής πτώχευσης την ακριβότερη προεκλογική εκστρατεία στην Ιστορία της χώρας!

4. Η θεωρία ότι παρά ταύτα πρόκειται για συμβολική κίνηση επιστροφής στην ομαλότητα παραγνωρίζει την αρνητική επίπτωση που έχει αυτή η «έξοδος» στην ανάγκη για κούρεμα του χρέους. Διότι είναι σαν να λέμε ότι, αφού «μπορούμε να βγούμε στις αγορές», τότε το χρέος έχει πάψει να προβληματίζει τους επενδυτές. Άρα ένα αβάσταχτο χρέος μεταμφιέζεται σε βιώσιμο, κάτι που ισχυρίζεται σε τούτο τον πλανήτη μόνο ο Βενιζέλος μες το παραλήρημά του. Οι αγορές όμως δεν χάφτουν από τέτοιες δήθεν συμβολικές κινήσεις, ούτε είναι τίποτε παιδάκια για να τα πάρουμε με το καλό στην αρχή. Κάθε έξοδος είναι πάντα αυτοτελής κι ελέγχονται αυτές για τα χαρακτηριστικά τους. Όσο γι αυτό άλλωστε φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια να μας καταπείσουν ότι έτσι συμβαίνει με τις αγορές ακριβώς εκείνοι που τώρα υπερασπίζονται τάχα το συμβολικό χαρακτήρα της «εξόδου στις αγορές».

Τα γράφω, λοιπόν, ότι δεν χάφτουν, για να μη χάφτετε κι εσείς.

Στο μεταξύ, όση ώρα εσείς χάφτετε ή δεν χάφτετε, εγώ, να ξέρετε, ανησυχώ πάρα-πάρα πολύ. Αφενός, φυσικά, για όσα λέγονται με κυβερνητική υπαγόρευση, κυρίως όμως για όσα γίνονται με κυβερνητική υπογραφή, όχι μόνο σαν να είναι φυσικά, αλλά με χαρές και πανηγύρια κιόλας.

Και γράφοντάς τα έχω τουλάχιστον τη συνείδησή μου κάπως ήσυχη.

Πηγή Sotos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Του Κώστα Ράπτη

Ενοχοποιητικές αποκαλύψεις έχει αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση του Ερντογάν, είτε για τα σκάνδαλα διαφθοράς είτε για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη συριακή κρίση. Καμία, όμως, δεν μπορεί να παραβληθεί με τη «βόμβα» που έσκασε στις 7 Απριλίου στον απόηχο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, που έδειξαν να επιβεβαιώνουν, έπειτα από μακρά δοκιμασία, την πολιτική ηγεμονία του Ερντογάν στην γειτονική χώρα.

Η σιωπή των κυριότερων μέσων ενημέρωσης, όχι μόνο στην ίδια την Τουρκία, αλλά και στη Δύση, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ίσως ως επικύρωση της αναξιοπιστίας των καταγγελιών. Δεν μπορεί, όμως, να ισχύει το ίδιο όταν το σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται στη «London Review of Books» και υπογράφεται από τον Σίμουρ Χερς.

Αντιπάθειες ο εγκατεστημένος στην Ουάσινγκτον Χερς έχει πολλές, αλλά και πηγές επίσης. Πρόκειται, άλλωστε, για τον άνθρωπο που το 1969 αποκάλυψε τη σφαγή του Μάι Λάι στο Βιετνάμ (και για τον λόγο αυτό τιμήθηκε με το Πούλιτζερ) και που το 2004 χαρτογράφησε πλήρως το σκάνδαλο των βασανιστηρίων στις ιρακινές φυλακές του Αμπού Γράιμπ, κερδίζοντας έτσι το βραβείο Όργουελ, και το άσβεστο μίσος των αμερικανών νεο-συντηρητικών.

Στο δημοσίευμα της 7ης Απριλίου ο Χερς ισχυρίζεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η επίθεση με χημικά στο προάστιο Γούτα της Δαμασκού την 21η Αυγούστου του 2013, η οποία παρ’ ολίγον να οδηγήσει σε αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ήταν έργο όχι των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσαντ, όπως καταγγέλλονταν ομοφώνως, αλλά προβοκάτσια ισλαμιστικής οργάνωσης, η οποία εκτελέστηκε με τη σύμπραξη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο στόχος ήταν προφανής. Να έρθει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, αντιμέτωπος με την «κόκκινη γραμμή» που είχε χαράξει πριν από έναν χρόνο ως προς την χρήση χημικών όπλων και, έτσι, να προκύψει η τόσο επιθυμητή για την Άγκυρα και τους συνεργούς της αμερικανική στρατιωτική επέμβαση.

Η προβοκάτσια θα έπρεπε να διεξαχθεί κοντά στη Δαμασκό και να συμπέσει χρονικά, όπως και συνέβη, με την επίσκεψη στη Συρία των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα. Ενώ, δε, η προετοιμασία της επιχείρησης περιβαλλόταν από μυστικότητα, μετά την εκτέλεσή της λύθηκαν αρκετά στόματα, ώστε και αμερικανικές υπηρεσίες να είναι σε θέση να «ακούσουν»¨Τούρκους πράκτορες να αλληλοσυγχαίρονται περιχαρείς.

Οι στρατηγοί και το παιχνίδι του Ομπάμα

Στον κόσμο των «black flag operations» (ήτοι των μυστικών επιχειρήσεων οι οποίες επιδιώκεται να ενοχοποιήσουν έναν αντίπαλο) αντίστοιχα προηγούμενα υπάρχουν αρκετά. Όμως, στην περίπτωση της επίθεσης στη Γούτα, η συνενοχή αγγίζει και την υπερατλαντική δύναμη, στον βαθμό που της παρασχέθηκαν επαρκείς ενδείξεις για τους πραγματικούς δράστες και παρ’ όλα αυτά υποστηρίζει μέχρι και σήμερα ότι «ο Άσαντ δηλητηρίασε τον λαό του».

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Χερς, ρωσικές υπηρεσίες είχαν καταφέρει αρκετά νωρίς να αποσπάσουν δείγμα από τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στη Γούτα και η ανάλυσή τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ούτε η πυκνότητα των ουσιών ούτε ο αυτοσχέδιος τρόπος απελευθέρωσής τους παρέπεμπαν σε στρατιωτική πηγή, εν προκειμένω στις κυβερνητικές ένοπλες δυνάμεις της Συρίας.

Τα ευρήματα αυτά η ρωσική πλευρά τα προώθησε στη Βρετανία, η οποία τα επιβεβαίωσε και με τη σειρά της τα διαβίβασε στο αμερικανικό Γενικό Επιτελείο.
Ήταν, δε, η παρέμβαση των στρατηγών αυτή που πραγματικά έπεισε τον Ομπάμα να ανακρούσει πρύμναν στη συριακή κρίση, καθώς το απρόθυμο για νέες περιπέτειες Γενικό Επιτελείο παρουσίασε στον πρόεδρο το βρετανικό πόρισμα, αλλά και εκθέσεις πληροφοριών που προειδοποιούσαν ότι, σε περίπτωση αμερικανικής επέμβασης «όλη η Μέση Ανατολή θα έπαιρνε φωτιά».

Όλα αυτά ενώ ο Ομπάμα δημοσίως έπαιζε το παιχνίδι της παραπομπής των δύσκολων αποφάσεων για τη Συρία στο Κογκρέσο και ενώ, όπως αποκαλύπτει ο Χερς, τα σχέδια που είχε κληθεί να εκπονήσει το Γενικό Επιτελείο των ΗΠΑ περιλάμβαναν όχι μόνο «χειρουργικά» αεροπορικά πλήγματα στη συριακή πολιτικο-στρατιωτική υποδομή, όπως δηλωνόταν, αλλά και εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων.

Με αυτή την έννοια, αποκτά πρόσθετο βάθος η «εξυπηρέτηση» που προσέφερε η ρωσική διπλωματία στην Ουάσινγκτον προτείνοντας το σχέδιο, που απέτρεψε τη στρατιωτική κλιμάκωση, για συμφωνημένη καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου. Αντίθετα, πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες και έσπευσαν να «επιβεβαιώσουν», επί τη βάσει υποκλαπεισών συνομιλιών, την ευθύνη της συριακής κυβερνητικής πλευράς για την επίθεση στη Γούτα.

Αλλά οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ. Ο Χερς επεκτείνει την έρευνά του, υποστηρίζοντας ότι η κρυφή εγκατάσταση της CIA στη Βεγγάζη, όπου τον Σεπτέμβριο του 2012 ισλαμιστές διαδηλωτές σκότωσαν τον αμερικανό πρεσβευτή στη Λιβύη, δεν ήταν παρά ο κόμβος μεταφοράς οπλοστασίου λεηλατημένου από τις αποθήκες του Καντάφι προς τους αντάρτες της Συρίας, με ενδιάμεσο σταθμό (τι άλλο;) την Τουρκία.

Στο ερώτημα «προς τι η συγκάλυψη του ρόλου της Τουρκίας», τα πρώην και νυν στελέχη του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που συνομίλησαν με τον Χερς δηλώνουν αφοπλιστικά: «Είχαμε ήδη κατηγορήσει τον Άσαντ. Δεν θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε εκ των υστέρων τον Ερντογάν. Άλλωστε, με τον Ερντογάν αλλάζει το πράγμα»…

Η συριακή αποτυχία φέρνει παράνοια

Όλα αυτά ενώ η αποτυχημένη συριακή πολιτική της Τουρκίας βυθίζει τη γειτονική χώρα βαθύτερα στην παράνοια, μετά τις αποκαλύψεις για τα φορτηγά που υπό την κάλυψη των μυστικών υπηρεσιών, μετέφεραν στρατιωτικό υλικό στη Συρία, την καθυστερημένη επίσημη αποδοχή ότι η τρομοκρατική επίθεση με 51 νεκρούς στη μεθοριακή τουρκική πόλη Ρεϊχανλί ήταν έργο της Αλ Κάιντα και, κυρίως, την προεκλογική διαρροή στο Διδικτυο (προφανώς στο φόντο του «πολέμου Ερντογάν – Γκιουλέν») σύσκεψης στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αντικείμενο τον… σχεδιασμό προβοκάτσιας που θα δικαιολογούσε στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία.

Ως γνωστόν, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο μόνιμος υπηρεσιακός υφυπουργός του, Φεριντούν Σινιρλίογλου (συνομιλητής και της Αθήνας για την υφαλοκρηπίδα), ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν και ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ακούγονται μεταξύ πολλών άλλων, να εξετάζουν την αποστολή στη Συρία τεσσάρων πρακτόρων οι οποίοι θα εκτόξευαν ρουκέτες προς την τουρκική επικράτεια, ώστε να δικαιολογηθεί μία επέμβαση στην περιοχή του τάφου του ιδρυτή της οθωμανικής δυναστείας, η οποία απειλούνταν από τα «Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και στην Ανατολή».

Πηγή "Κεφάλαιο"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου